FINAVIAN OSAVUOSIKATSAUS : LENTOMATKUSTAJIEN MÄÄRÄ PALAUTUI TAANTUMAA EDELTÄVÄLLE TASOLLE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "FINAVIAN OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2011: LENTOMATKUSTAJIEN MÄÄRÄ PALAUTUI TAANTUMAA EDELTÄVÄLLE TASOLLE"

Transkriptio

1 1 (9) FINAVIAN OSAVUOSIKATSAUS : LENTOMATKUSTAJIEN MÄÄRÄ PALAUTUI TAANTUMAA EDELTÄVÄLLE TASOLLE Ensimmäisen vuosineljänneksen avainluvut Liikevaihto kasvoi 15,6 prosenttia ja oli 90,0 milj. euroa (77,8) Matkustajamäärä kasvoi 7,4 % Toiminnallinen tulos eli liiketulos ilman kertaluonteisia eriä oli 6,9 milj. euroa (5,8) Tulos ennen veroja oli 12,3 milj. euroa (18,1) Liiketoiminnan rahavirta oli 12,3 milj. euroa (15,7) Omavaraisuusaste oli 45,0 % (41,2) Toimitusjohtajan yhteenveto Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä kysyntä kasvoi 7,4 % ja konsernin matkustajamäärässä päästiin taantumaa edeltävälle vuoden 2008 tasolle. Konsernin kaupallisten tuottojen, kiinteistö- ja Airpro - liiketoiminnan uusi tarjonta ja kasvu nostivat liikevaihdon yli taantumaa edeltävien vuosien tason. Johtuen lentoliikenteen hintatason alenemisesta, kovasta talvesta ja kohonneesta kustannustasosta toiminnallinen tulos vahvistui vain hieman. Investoinnit on sopeutettu kassavirran mukaan ja konsernin omavaraisuus parani. FINAVIAN OSAVUOSIKATSAUS Taloudellinen tulos Tammi-maaliskuussa konsernin liikevaihto kasvoi 15,6 prosenttia 90,0 miljoonaan euroon (edellisenä vuonna 77,8 milj. euroa). Konsernirakenteen muutoksista eliminoitu liikevaihto oli 85,3 miljoonaa euroa ja vertailukelpoinen kasvu 9,6 prosenttia. Liiketulos ilman kertaluonteisia eriä vahvistui edellisestä vuodesta ja oli 6,9 miljoonaa euroa (5,8). Tulos ennen veroja oli 12,3 miljoonaa euroa. Tuloksessa on lähinnä omaisuuden myyntivoitoista tulleita kertaluonteisia eriä yhteensä 7,1 miljoonaa euroa. Liiketoiminnan rahavirta oli tammi-maaliskuussa 12,3 miljoonaa euroa, kun se edellisenä vuonna oli 15,7 miljoonaa euroa. Konsernin omavaraisuusaste vahvistui edellisvuodesta ja oli 45,0 prosenttia (41,2). Konsernin toimintakulut kasvoivat ensimmäisellä neljänneksellä viime vuodesta 16,6 prosenttia ja olivat 73,6 miljoonaa euroa (63,1). Kasvu johtuu sekä konsernirakenteeseen yritysoston kautta tulleesta uudesta yhtiöstä että emoyhtiölle tulleista uusista kulueristä, kustannustason noususta sekä rajun talven tuomista lisäkustannuksista talvikunnossapidossa ja energian kulutuksessa. Konsernirakenteen muutoksista eliminoitu kulujen kasvu oli 10,0 prosenttia. FINAVIA OYJ VAIHDE POSTIOSOITE Y-TUNNUS OHIVALINTA PL 50 KOTIPAIKKA VANTAA FAKSI VANTAA ALV-NUMERO FI SÄHKÖPOSTI

2 2 (9) Henkilöstökulut kasvoivat 11,4 prosenttia. Ilman konsernirakenteen muutoksia kasvu on 2,3 prosenttia. Kasvu johtuu suurimmaksi osaksi palkkojen yleiskorotuksista. Tytäryhtiöissä henkilötyövuodet ovat alkuvuonna lisääntyneet maltillisesti. Emoyhtiössä henkilötyövuosien määrä on vähentynyt yli 3 prosenttia ja myös palkkakulut alittavat viime vuoden tason. Liiketoiminta alueet eli segmentit Finavia-konsernin liiketoiminta on jaettu neljään liiketoiminta-alueeseen ja näitä tukevaan muuhun toimintaan. Malli noudattaa eurooppalaisten lentoasemaoperaattoreiden omaksumaa käytäntöä. Lentoasema (Airport) - segmentti koostuu toimiluvan mukaisista lentoasemapalveluista sekä lähinnä matkustajille itse tai kumppaniverkoston avulla tuotetuista kaupallisista palveluista. Lentoasemapalvelut vastaa Suomen lentoasemilla lentoyhtiöille tuotetuista palveluista, kuten kiitoteiden ja terminaalien ylläpito, asemataso-, turvatarkastus- ja matkustajapalvelut. Kaupalliseen liiketoimintaan kuuluvat mm. terminaalien kaupallisten tilojen vuokrauspalvelut, pysäköintipalvelut sekä myymälä- ja kahvilapalvelut. Lennonvarmistuksen (Air Navigation Services) vastuulla ovat Suomen ilmatilan käytön hallinta sekä siihen liittyvät lentoreitti- ja lennonvarmistuspalvelut Finavian lentoasemilla. Kiinteistöliiketoiminta koostuu kiinteistöyhtiöistä, jotka tarjoavat toimitilapalveluja lentoasemalla toimiville yrityksille. Kiinteistöliiketoiminnan merkittävin yksittäinen yhtiö on Lentoasemakiinteistöt LAK Oyj. Se toimii sekä rakennusten omistajana että myös rakennushankkeiden kehittäjänä. Kiinteistöliiketoiminnan liikevaihto tulee pääosin konsernin ulkopuolelta. Lentoasemien terminaalit ja muut tuotantotilat ovat emoyhtiön omistuksessa ja niistä vastaa lentoasemapalvelut. Airpro tarjoaa liikenne-, lentoasema- ja matkapalveluita lentoliikenteen ja matkailun yrityksille ja matkustajille. Airpro Oy hankki heinäkuussa % RTG Ground Handling osakeyhtiöstä. Airpro Oy tytäryhtiönsä kanssa muodostaa Airpro-segmentin. RTG Ground Handling Oy on sisällytetty konserniin heinäkuun 2010 alusta lukien. Muussa liiketoiminnassa raportoidaan konsernin yhteisten toimintojen ja keskitettyjen palvelujen osuudet sekä muut vähäiset liiketoiminnat. Eliminoinnit rivillä on oikaistu liiketoiminta-alueiden väliset konsernitapahtumat.

3 3 (9) Liiketoiminta-alueiden liikevaihto ja liiketulos Liiketoiminta-alueiden kehitys Lentoasema - segmentti Segmentin liikevaihto kasvoi ensimmäisellä vuosineljänneksellä 9,3 prosenttia 60,5 miljoonaan euroon (55,3). Liiketulos oli 11,1 miljoonaa euroa (21,7). Vuoden 2010 vertailuluvuissa on kertaluonteisia, tulosta parantavia myyntivoittoja yhteensä 10,8 miljoonaa euroa. Ensimmäisen vuosineljänneksen vertailukelpoinen liiketulos on siten 0,2 miljoonaa euroa edellisvuotta parempi. Vuosi alkoi lentoasemaliiketoiminnan suoritteiden näkökulmasta erittäin positiivisesti. Matkustajamäärän 7,4 prosentin ja laskeutumisten 6,8 prosentin kasvu tulee erityisesti kansainvälisen liikenteen lisäyksestä, mutta myös pitkään laahannut kotimaan matkustus kääntyi alkuvuonna nousuun. Helsinki-Vantaan kansainvälinen vaihtomatkustus (Via Helsinki) on edelleen selvässä kasvussa, matkustajia oli 9,7 % enemmän kuin edellisenä vuonna. Lentoasema-segmentissä on käynnistetty toimintaohjelma, jonka tavoitteena on nostaa kuluvan strategiakauden aikana Helsinki-Vantaan ja verkoston lentoasemien asiakastyytyväisyyttä ja parantaa palvelukokemusta. Ohjelman tavoitteet asetetaan ja tulokset mitataan kansainvälisen lentoasemien palvelulaatua mittaavan ns. ASQ tutkimuksen perusteella. Ohjelma kytkeytyy osittain World Desing Capital 2012 hankkeeseen, jossa Finavia on mukana. Kaupallisessa liiketoiminnassa ensimmäinen vuosineljännes oli ennakoidusti hyvä. Positiivinen matkustajamääräkehitys, uusien liiketilojen käyttöönotto sekä uudet sopimukset vauhdittivat kasvua.

4 4 (9) Remonttien aiheuttamat häiriöt vaikuttivat alkuvuodesta 2011 toimintaan Helsinki-Vantaalla. Lentoaseman suurin kahvila suljettiin tammikuussa. Asiakaspalvelun turvaamiseksi avattiin useita tilapäiskahviloita ja mobiili - myyntipisteitä, joiden toiminta on korvannut suljetun pisteen. Helsinki-Vantaan Terminaali 2:een avattiin maaliskuun puolivälissä Finavian uusi myymälä, joka on alustavien lukujen valossa lähtenyt erittäin hyvin käyntiin. Paraillaan on käynnissä useita hankkeita pääosin Helsinki-Vantaalla, joilla pyritään kehittämään lentoasemien kaupallisia palveluita ja parantamaan Finavian tuottoja. Lennonvarmistus-segmentti Lennonvarmistuksen liikevaihto kasvoi ensimmäisen vuosineljänneksen aikana 16,1 prosenttia 15,3 miljoonaan euroon (13,2). Liiketulos oli 0,4 miljoonaa euroa negatiivinen (-2,1). Myös lennonvarmistusliiketoiminnan näkökulmasta suoritteiden kehitys on ollut positiivista vuoden 2011 ensimmäisellä neljänneksellä. Liikenneilmailun tn-unitit, joihin vaikuttavat sekä koneiden paino että määrä, lisääntyivät 12,5 prosenttia ensimmäisellä kvartaalilla verrattuna edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan. Finavian lennonjohdon säätelytoimenpiteistä johtuneet viiveet kasvoivat hieman ensimmäisellä kvartaalilla. Kansainvälisesti verrattuna Suomen lennonjohdolliset viiveet ovat edelleen hyvin pienet. Ensimmäisellä kvartaalilla ei ollut vakavaksi vaaratilanteeksi luokiteltuja tapauksia ja kehitys on tältä osin erittäin hyvä. Eurooppalainen ilmatilaa koskeva lainsäädäntö- ja yhteisötavoite edellyttää toiminnallisten ilmatilalohkojen perustamista vuoden 2012 aikana. Pohjois-Euroopan lennonvarmistuspalvelujen tuottajat ottivat maaliskuussa askeleen kohti allianssia muodostamalla Borealis-nimisen määräaikaisen hankkeen, jonka tavoitteena on kehittää ja tehostaa lennonvarmistuspalvelujen tarjontaa alueen ilmatilassa. Hankkeessa ovat mukana Pohjoismaat, Viro, Latvia, Irlanti ja Iso-Britannia. Kiinteistöliiketoiminta Kiinteistöliiketoiminnan liikevaihto kasvoi viime vuodesta 19,6 prosenttia 4,3 miljoonaan euroon (3,6). Liiketulos vahvistui edellisvuoden 3,9 miljoonasta eurosta 8,1 miljoonaan euroon. Vuosineljänneksen tulokseen on kirjattu kertaluonteinen erä 7,0 miljoonaa euroa, mikä syntyi LAK Oyj:n tekemän maakaupan myyntivoitosta. Vuoden 2010 pohjaluvuissa on vastaavasti 3,2 miljoonan euron myyntivoitto. Vertailukelpoinen liiketulos on siten vahvistunut 0,3 miljoonalla eurolla edellisvuodesta. Vuoden alussa LAK Oyj avasi Helsinki-Vantaan lentoasemalla WTC - konseptin mukaisen toimistokokonaisuuden. WTC:n alkuvuodesta valmistuneet muutostyöt rasittavat kiinteistöliiketoiminnan ensimmäisen vuosineljänneksen tulosta. Tilojen vuokraus on edennyt suunnitelman mukaisesti ja loppuvuoden aikana WTC:n arvoidaan kasvattavan yhtiön liikevaihtoa. Helsinki-Vantaalla sijaitsevan Hilton hotellin laajennustyöt ovat edenneet aikataulussa ja kustannusarviossa. Noin 80 hotellihuoneen suuruinen laajennus otetaan käyttöön toukokuussa 2011.

5 5 (9) Airpro Ensimmäisen neljänneksen liikevaihto kasvoi edellisvuodesta 56,4 prosenttia ja oli 15,3 miljoonaa euroa (9,8). Liiketulos oli 1,7 miljoonaa euroa pysyen viime vuoden tasolla. Airpro Oy osti heinäkuussa 2010 RTG Groud Handling koko osakekannan. Yrityskaupan vaikutus näkyy Airpron tuloksessa vuoden 2011 luvuissa. RTG Ground Handling Oy:n integraatio konserniin alkoi syksyllä 2010 ja vuoden vaihteesta talous- ja henkilöstöhallinto on integroitu Finavia-konsernin järjestelmiin ja prosesseihin. Helmikuussa käynnistettiin paikkakuntakohtaiset YT-neuvottelut RTG Ground Handling Oy:ssä, tavoitteena lisäsynergioiden tunnistaminen. YT-neuvottelut päättyivät maaliskuussa ja niiden lopputuloksena Airpro - liiketoiminnan uusi organisaatiomalli astui voimaan maakunta-asemilla Investoinnit Konsernin investointimenot olivat tammi-maaliskuussa 6,2 miljoonaa euroa (8,5). Vuoden 2011 investointitaso tulee olemaan 50 miljoonaa euroa eli samalla tasolla kuin edellisenä vuonna luvun alussa käynnistynyt laaja ns. viahelsinki investointiohjelma on saatettu loppuun suurimmaksi osaksi vuoden 2009 aikana. Vuoden 2011 aikana ei olla käynnistämässä uusia merkittäviä hankkeita. Vuoden 2011 mittavimmat investointihankkeet kohdistuvat lähinnä Helsinki-Vantaalle. Suurimmat investoinnit ovat Helsinki-Vantaan terminaali 2:n saneeraus, uusi jäänpoistoalue sekä hotellin laajennushanke. Helsinki-Vantaan Terminaali 2 muutos- ja peruskorjaushankkeella saavutetaan useita sekä matkustajakokemuksen että infrastruktuurin parantamiseen liittyviä asioita; turvatarkastustilojen uudistaminen ja lisäys, lähtöaulojen ilmeen uudistaminen sekä porttialueen myymälöiden uudelleen sijoittelu ja ehostaminen. Kaikki työt valmistuvat vuoden loppuun mennessä. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 18 miljoonaa euroa ja tämän vuoden osuus 6,2 miljoonaa euroa. Muualla lentoasemaverkostossa toteutettava merkittävä investointi on Oulun terminaalilaajennushanke, joka valmistuu kuluvan vuoden aikana. Lennonvarmistuksessa on meneillään Eurocat FRESH-järjestelmän jatkokehitysprojekti. Kustannusarvioltaan noin 12 miljoonaa euroa olevan projektin päätavoite on päivittää Helsinki- Vantaan tutkaesitysjärjestelmä vastaamaan sisäisiä että ulkoisia vaatimuksia liikenteen turvalliselle, taloudelliselle, ympäristöystävälliselle ja asiakaslähtöiselle johtamiselle. Kuluvana vuonna hankkeessa on varauduttu 3,6 miljoonan euron investointimenoihin. Lentoliikenteen kehitys Euroopan sisäisen lentoliikenteen kehitys on alkuvuonna 2011 noudattanut samaa 5-7 prosentin nousua kuin edellisenä vuonna. Lentokenttien yhteistyöjärjestö Airports Council International 1 (ACI) raportoi tilastokatsauksessaan tammi-helmikuun matkustajamäärien kasvuksi 6,5 prosenttia ja operaatiomäärien kasvuksi 4,5 prosenttia. Maaliskuulta käytettävissä olevat Euroopan matkustajamäärät ovat ennakkotietojen mukaan jonkin verran tätä vaatimattomammat. Esimerkiksi lentoliikenteen toinen etujärjestö Association of European Airlines 2 (AEA) raportoi viikoittaisen monitorinsa perusteella maaliskuun kasvuksi 5,5 prosenttia. Rahtiliikenteessä viime vuoden kaksinumeroisista kasvuluvuista on asteittain palattu matkustaja-

6 6 (9) liikenteen kehityksen tasolle. ACI:n tilastojen mukaan kasvua oli tammi-helmikuussa 6,7 prosenttia. Pohjoismaiden päälentoasemien matkustajamäärät kasvoivat tammi-helmikuussa seuraavasti: Tukholma +11 prosenttia, Oslo +9 prosenttia ja Helsinki +8 prosenttia, Kööpenhaminassa kasvu jäi 4 prosentin tasolle. Vuoden takaiseen lähes nollakasvuun verrattuna (+0,3 %) kuluvan vuoden ensimmäinen neljännes oli Suomen lentoliikenteessä selkeää kasvukautta. Kansainvälisen liikenteen matkustajamäärät lisääntyivät 9,3 prosenttia ja kotimaan liikenteessäkin kasvua oli 3,7 prosenttia. Kotimaan liikenteen edellinen positiivinen lukema oli ensimmäisellä neljänneksellä vuonna Kokonaisliikenteessä saavutetut 4,33 miljoonaa matkustajaa jäi vain aavistuksen jälkeen vuoden 2008 ensimmäisen neljänneksen ennätystasosta (4,37 miljoonaa). Kansainvälisessä liikenteessä Suomen ja EU:n välinen matkustajamäärä kasvoi 11,3 prosenttia. EU-liikenteen vahvoja kasvukohteita olivat Belgia, Saksa, Espanja ja Unkari. Halpalentoyhtiöiden kasvu Suomen markkinoilla jatkui edelleen ja se näkyi EU-liikenteessä 40 prosenttia kasvuna. EU:n ulkopuolisiin maihin tapahtuvan liikenteen kasvu oli koko viime vuoden ajan EU-liikennettä voimakkaampaa. Tilanne jatkui myös kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, matkustajamäärä Suomesta EU:n ulkopuolisiin maihin kasvoi 13,4 prosenttia. Aasian liikenteessä tammi-helmikuun matkustajamäärä kasvoi vielä 9 prosenttia, mutta maaliskuussa kasvu hyytyi 3 prosentin tasolle. Taustalla ei vielä ole niinkään Japanin maanjäristyksen ja tsunamin vaikutus kysyntään, vaan pikemminkin Kiinan, Hongkongin ja Intian alentuneet matkustajamäärät. Kotimaan liikenteen laskeutumiset kasvoivat 3,8 prosenttia. Tämä vastaa matkustajamäärän muutosta. Kansainvälisen liikenteen laskeutumiset kasvoivat peräti 13,6 prosenttia, eli vielä matkustajamäärääkin enemmän. Tonneissa ilmaistu kaupallisen liikenteen keskimääräinen konekoko kasvoi 4,8 prosenttia. Suomen ilmatilassa tapahtuvat ylilennot ovat vuoden takaisen lievän miinuksen (-0,5 %) jälkeen taas vahvassa kasvussa. Tammi-maaliskuun nousuksi tuli 9,5 prosenttia. Ylilentojen määrä (pl. Kvarken) 7501 kappaletta on suurempi kuin koskaan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. 1 ACI Europe edustaa yli 400 lentoasemaa 46 Euroopan maassa. 2 AEA on 35 eurooppalaisen lentoyhtiön yhteistyöjärjestö. 3 Tukholma-Arlanda, Kööpenhamina, Oslo-Gardermoen ja Helsinki-Vantaa.

7 7 (9)

8 8 (9) Hallinto ja konsernirakenteen muutokset Finavia Oyj:n yhtiökokous ei kokoontunut katsauskauden aikana. Yhtiön hallinnossa ei tapahtunut muutoksia. Finavia käynnisti maaliskuussa selvitystyön lentosääpalvelujen tuottamiseen liittyvän havainnointijärjestelmän siirtämisestä Finavian lennonvarmistuksesta Ilmatieteenlaitokselle. Selvitystyö liittyy Liikenne- ja viestintäministeriön maaliskuussa julkaistun omistajastrategianmukaiseen linjaukseen. Saman linjauksen mukaan Finavia käynnisti selvityksen Senaatti - kiinteistöjen kanssa tytäryhtiönsä IP-kiinteistöt Oy:n varallisuuden siirtämisestä Finavialta Senaatti - kiinteistöille. IP-Kiinteistöt Oy omistaa ja hallinnoi sotilasilmailuun liittyviä kiinteistöjä Finavian lentoasemilla. Konsernirakenteessa ei tapahtunut muutoksia ensimmäisen neljänneksen aikana. Näkymät loppuvuodelle 2011 Eurocontrolin Statfor-yksikkö 4 ennustaa helmikuussa julkaistussa lyhyen ja keskipitkän aikavälin ennusteessaan voimistuvaa operaatiomäärien 5 kehitystä vuodelle Koko Eurocontrol-alueen viime vuoden kasvu 3,5 prosenttia kohoaisi ennusteen mukaan tänä vuonna 5,4 prosenttiin. Ennusteessa tosin muistutetaan kehitystä haittaavista lukuisista riskitekijöistä (esim. Euroopan taloustilanne, kohoavat polttoaineen hinnat, halpalentoyhtiöiden varovaiset kasvusuunnitelmat, Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän poliittinen tilanne).

9 9 (9) Skandinaavisten maiden operaatioennusteet ovat aavistuksen Eurocontrolin yleiskehitystä alemmat (Norja 5,0 %, Tanska 4,8 %, Ruotsi 4,5 %). Sen sijaan Suomen tilanne nähdään keskimääräistä lupaavampana ja kasvuksi ennustetaan 7,3 prosenttia. Taustalla on vaikuttamassa suhteellisen hyvä talouskehitys, ilmoitetut kapasiteetin lisäykset sekä viime vuoden vertailulukujen vaatimaton taso. Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä lentoliikenteen kysyntä kasvoi 7,4 prosenttia ja matkustajamäärässä saavutettiin taantumaa edeltävä taso. Yhtiö uskoo kysynnän kasvun jatkuvan myös tulevina kuukausina samantasoisena. Kasvun tukemiseksi yhtiössä on käynnistetty hankkeita, joilla tavoitellaan parempaa palvelukokemusta ja asiakastyytyväisyyttä. Taantuman aikana saavutettua kustannustehokkuutta pidetään yllä ja käynnissä olevia hankkeita jatketaan edelleen. Katsauskauden tuloksessa näkyy tammi- ja helmikuun kohonneet talvikunnossapitokustannukset. Loppuvuotta kohden konsernin tuloskehityksen uskotaan hieman vahvistuvan. 4 Eurocontrolin alaisuudessa toimiva Statfor tuottaa tilastoja ja ennusteita Euroopan lentoliikenteestä sekä seuraa ja analysoi lentoliikennetoimialan kehitystä. Yksikkö tuottaa lyhyen aikavälin ennusteita lento-operaatioiden kehityksestä yleensä neljä kertaa vuodessa. 5 IFR-operaatiot yhteensä (sis. ylilennot).

Finavian osavuosikatsaus 1.1.-30.9.2011: Lentoliikenteen kysyntä jatkui poikkeuksellisen korkeana

Finavian osavuosikatsaus 1.1.-30.9.2011: Lentoliikenteen kysyntä jatkui poikkeuksellisen korkeana 1 (8) 25.10.2011 Finavian osavuosikatsaus 1.1.-30.9.2011: Lentoliikenteen kysyntä jatkui poikkeuksellisen korkeana Tammi-syyskuun 2011 avainluvut Liikevaihto kasvoi 17,6 prosenttia ja oli 272,7 milj. euroa

Lisätiedot

27.10.2010 FINAVIAN OSAVUOSIKATSAUS 1.1.2010 30.9.2010: LENTOLIIKENTEEN KYSYNTÄ TOIPUMASSA

27.10.2010 FINAVIAN OSAVUOSIKATSAUS 1.1.2010 30.9.2010: LENTOLIIKENTEEN KYSYNTÄ TOIPUMASSA 1 (7) FINAVIAN OSAVUOSIKATSAUS 1.1.2010 30.9.2010: LENTOLIIKENTEEN KYSYNTÄ TOIPUMASSA Yhteenveto tammi-syyskuun avainluvuista Vertailutietona on esitetty Finavia-konsernin vastaavat avainluvut edelliseltä

Lisätiedot

24.8.2011. Vuoden 2010 huhtikuussa tapahtunut Islannin tulivuorenpurkaus vaikeuttaa vertailua viime vuoteen.

24.8.2011. Vuoden 2010 huhtikuussa tapahtunut Islannin tulivuorenpurkaus vaikeuttaa vertailua viime vuoteen. 1 (9) 24.8.2011 Alkuvuoden matkustajamäärä suurempi kuin koskaan Finavian lentoasemien alkuvuoden matkustajamäärissä saavutettiin uusi ennätys. Lentoasemilta matkaan lähti 9,4 miljoonaa matkustajaa. Edellinen

Lisätiedot

Alkuvuoden matkustajamäärän kasvu vahvisti tulosta. Haasteena edelleen toimialan alhainen kannattavuus ja korkea investointitaso.

Alkuvuoden matkustajamäärän kasvu vahvisti tulosta. Haasteena edelleen toimialan alhainen kannattavuus ja korkea investointitaso. 1 (6) 8.5.2012 FINAVIA-KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1.2012-31.3.2012 Alkuvuoden matkustajamäärän kasvu vahvisti tulosta. Haasteena edelleen toimialan alhainen kannattavuus ja korkea investointitaso. Liikevaihto

Lisätiedot

Finavian osavuosikatsaus 1.1-31.3.2009: Matkustajamäärät vähenevät taantuman myötä

Finavian osavuosikatsaus 1.1-31.3.2009: Matkustajamäärät vähenevät taantuman myötä n osavuosikatsaus 1.1-31.3.2009: Matkustajamäärät vähenevät taantuman myötä Lentoliikenteen kehitys Vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana matkustajamäärien kehitys on ollut selvässä laskussa. Kansainvälinen

Lisätiedot

Toukokuussa alkanut matkustajamäärän lasku jatkui ja tammi syyskuun liikevaihto jäi alle viime vuoden vastaavan jakson.

Toukokuussa alkanut matkustajamäärän lasku jatkui ja tammi syyskuun liikevaihto jäi alle viime vuoden vastaavan jakson. 1 (9) 5.11.2012 FINAVIA-KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1.2012-30.9.2012 Toukokuussa alkanut matkustajamäärän lasku jatkui ja tammi syyskuun liikevaihto jäi alle viime vuoden vastaavan jakson. Hyvän alkuvuoden

Lisätiedot

Finavian osavuosikatsaus 1.1.2010-31.3.2010

Finavian osavuosikatsaus 1.1.2010-31.3.2010 Finavian osavuosikatsaus 1.1.2010-31.3.2010 Yhteenveto ensimmäisen vuosineljänneksen avainluvuista Vertailutietona on esitetty Ilmailulaitos-konsernin vastaavat avainluvut edelliseltä vuodelta. - Liikevaihto

Lisätiedot

Finavian osavuosikatsaus 1.1-30.6.2007

Finavian osavuosikatsaus 1.1-30.6.2007 Finavian osavuosikatsaus 1.1-30.6.2007 Lentoliikenteen kehitys Lentoliikenne on jatkanut kasvuaan maltillisesti vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Matkustajamäärä Finavian lentoasemilla kasvoi reippaasti

Lisätiedot

Matkustajamäärän kasvu % -1,2 28,9 4,1 18,1 16,1. Liikevaihto m 90,2 93,7 184,6 183,7 364,0

Matkustajamäärän kasvu % -1,2 28,9 4,1 18,1 16,1. Liikevaihto m 90,2 93,7 184,6 183,7 364,0 1 (10) 4.9.2012 FINAVIA-KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1.2012-30.6.2012 Toisella vuosineljänneksellä Finavian lentoasemien matkustajamäärä kääntyi laskuun. Liikevaihto ja operatiivinen kannattavuus heikkenivät

Lisätiedot

Finavian osavuosikatsaus

Finavian osavuosikatsaus Finavian osavuosikatsaus 1.1-30.6.2010 Yhteenveto tammi-kesäkuun avainluvuista Vertailutietona on esitetty Ilmailulaitos-konsernin vastaavat avainluvut edelliseltä vuodelta. - Liikevaihto laski 7,9 prosenttia

Lisätiedot

HELSINGIN MATKAILUTILASTOT TAMMIKUU 2016

HELSINGIN MATKAILUTILASTOT TAMMIKUU 2016 HELSINGIN MATKAILUTILASTOT TAMMIKUU 2016 Yöpymiset lisääntyivät 8,1 prosenttia Tammikuussa 2016 Helsingissä yövyttiin 244 000 yötä, joista suomalaiset yöpyivät 116 000 yötä ja ulkomaalaiset 128 000 yötä

Lisätiedot

6.5.2013. Liiketulokseen sisältyy omaisuuden myyntivoittoja 7,0 (6,8) miljoonaa euroa.

6.5.2013. Liiketulokseen sisältyy omaisuuden myyntivoittoja 7,0 (6,8) miljoonaa euroa. 6.5.2013 VR-KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 31.3.2013 VR-konsernin liikevaihto oli ensimmäisellä vuosineljänneksellä 310,4 (331,7) miljoonaa euroa. Vertailukelpoinen liikevaihto kasvoi 4,6 prosenttia. Raportoitu

Lisätiedot

Finavian osavuosikatsaus : Toimialan heikot näkymät Finavian haasteena

Finavian osavuosikatsaus : Toimialan heikot näkymät Finavian haasteena n osavuosikatsaus 1.1-30.6.: Toimialan heikot näkymät n haasteena Lentoliikenteen kehitys 5,0 4,5 4,0 3,5 3,0 2,5 2,0 1,5 1,0 0,5 0,0 Milj. matkustajaa Matkustajat Q2 / 2000- (sis. lähtevät, saapuvat ja

Lisätiedot

Atria Oyj 1.1. 30.6.2009

Atria Oyj 1.1. 30.6.2009 Atria Oyj 1.1. 30.6.2009 Atria-konserni Katsaus Q2 Konsernin liikevaihto kasvoi 1,6 % ja liikevoitto jäi edellisvuoden tasosta Kiinteillä valuuttakursseilla laskettuna konsernin liikevaihto kasvoi 7,8

Lisätiedot

1Q 2013 Tulos. Finnair 1Q 2013 Tulos, 26.4.2013

1Q 2013 Tulos. Finnair 1Q 2013 Tulos, 26.4.2013 1Q 2013 Tulos 1 Markkinaympäristö edelleen haastava IATA:n mukaan, Tulosparannuskehitys pysähtyi Euroopassa jo Q4 2012 aikana, tulokset edellisvuoden tasolla Öljyn hinta laski maaliskuussa, hintataso kuitenkin

Lisätiedot

Vuosineljänneksen liiketulokseen sisältyi omaisuuden myyntivoittoja 0,2 (3,9) miljoonaa euroa.

Vuosineljänneksen liiketulokseen sisältyi omaisuuden myyntivoittoja 0,2 (3,9) miljoonaa euroa. 3.11.2014 VR-KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.9.2014 VR-konsernin liikevaihto oli kolmannella vuosineljänneksellä 348,9 (382,5) miljoonaa euroa. Vertailukelpoinen liikevaihto laski 7,0 prosenttia. Raportoitu

Lisätiedot

Raision osavuosikatsaus tammi-maaliskuu 2009. Toimitusjohtaja Matti Rihko Raisio Oyj 5.5.2009

Raision osavuosikatsaus tammi-maaliskuu 2009. Toimitusjohtaja Matti Rihko Raisio Oyj 5.5.2009 Raision osavuosikatsaus tammi-maaliskuu 29 Toimitusjohtaja Matti Rihko Raisio Oyj 5.5.29 Tammi-maaliskuu 29 Liikevaihto 98,6 milj. euroa (118,9 milj. e) Liiketulos 5, milj. euroa (4,2 milj. e) eli 5,1

Lisätiedot

Exel Composites Oyj Vesa Korpimies, toimitusjohtaja

Exel Composites Oyj Vesa Korpimies, toimitusjohtaja Osavuosikatsaus 1.1. 30.9.2011 Exel Composites Oyj Vesa Korpimies, toimitusjohtaja Tammi-syyskuu 2011 lyhyesti: Markkinaolosuhteet paranivat edelleen Tammi-syyskuu 2011 Liikevaihto tammi-syyskuussa 2011

Lisätiedot

Martela. Tilinpäätös

Martela. Tilinpäätös Martela Tilinpäätös 3.2.2017 1 TAMMI-JOULUKUU YHTEENVETO 2 Konsernin neljännen neljänneksen liikevaihto laski 8,6 % edellisvuodesta. Konsernin tammi-joulukuun liikevaihto laski 2,8 %, johtuen erityisesti

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 27.10.2011 Finnairin kolmas vuosineljännes 2011

Osavuosikatsaus 27.10.2011 Finnairin kolmas vuosineljännes 2011 Osavuosikatsaus 27.10.2011 Finnairin kolmas vuosineljännes 2011 Q3 Pääkohdat Voitollinen kolmas vuosineljännes lyhyesti: Aasian yritysmyynnin kasvu lähes 50 % Finnair kolmen suurimman joukossa Eurooppa-Aasia-liikenteessä

Lisätiedot

Q1-Q4 2013 Q4 2013 Q4 2012

Q1-Q4 2013 Q4 2013 Q4 2012 Atria Oyj Tilinpäätös 1.1. 31.12. Toimitusjohtaja Juha Gröhn Atria-konserni Katsaus 1.1.-31.12. Milj. *Kertaluonteiset erät, jotka sisältyvät raportoituun liikevoittoon Q1- Q1- Liikevaihto 360,6 360,6

Lisätiedot

Atria Oyj Tilinpäätös 2012

Atria Oyj Tilinpäätös 2012 Atria Oyj Tilinpäätös 2012 Toimitusjohtaja Juha Gröhn 21.2.2013 21.2.2013 1 Atria-konserni Katsaus 2012 Milj. Q4 2012 Q4 2011 Q1-Q4 2012 Q1-Q4 2011 Liikevaihto 360,6 338,7 1 343,6 1 301,9 Liikevoitto 7,8

Lisätiedot

Atria Oyj 1.1. 31.3.2010

Atria Oyj 1.1. 31.3.2010 Atria Oyj 1.1. 31.3. Toimitusjohtaja Matti Tikkakoski 28.4. Atria-konserni Katsaus Milj. Liikevaihto 305,9 310,7 1.316,0 Liikevoitto 1,0-0,4 27,5 Liikevoitto-% 0,3-0,1 2,1 Voitto ennen veroja -1,8-5,5

Lisätiedot

HELSINGIN MATKAILUTILASTOT HELMIKUU 2016

HELSINGIN MATKAILUTILASTOT HELMIKUU 2016 HELSINGIN MATKAILUTILASTOT HELMIKUU 2016 Yöpymiset lisääntyivät 5 prosenttia Helmikuussa 2016 Helsingissä kirjattiin 218 000 yöpymistä, joista suomalaisille 113 000 ja ulkomaalaisille 104 000 yötä (venäläiset

Lisätiedot

Atria Oyj Osavuosikatsaus Toimitusjohtaja Juha Gröhn

Atria Oyj Osavuosikatsaus Toimitusjohtaja Juha Gröhn Atria Oyj Osavuosikatsaus 1.1. - 31.3.2013 Toimitusjohtaja Juha Gröhn 26.4.2013 Atria-konserni Katsaus /2013 Milj. 2013 2012 2012 Liikevaihto 328,4 308,6 1 343,6 Liikevoitto 3,2 0,1 30,2 Liikevoitto-%

Lisätiedot

Finavian osavuosikatsaus : Kansainvälinen lentoliikenne edelleen kasvussa, kotimaan liikenne 5 % alle viime vuoden

Finavian osavuosikatsaus : Kansainvälinen lentoliikenne edelleen kasvussa, kotimaan liikenne 5 % alle viime vuoden Finavian osavuosikatsaus 1.1-30.9.: Kansainvälinen lentoliikenne edelleen kasvussa, kotimaan liikenne 5 % alle viime vuoden Lentoliikenteen kehitys Matkustajat kohteittain Q3/ (Q3/) EU, 56% (56%) Kotimaa,

Lisätiedot

HELSINGIN MATKAILUTILASTOT MAALISKUU 2016

HELSINGIN MATKAILUTILASTOT MAALISKUU 2016 HELSINGIN MATKAILUTILASTOT MAALISKUU 2016 Yöpymiset lisääntyivät 4 prosenttia Maaliskuussa 2016 Helsingissä kirjattiin 240 000 yöpymistä, joista suomalaisille 118 000 ja ulkomaalaisille 122 000 yötä (venäläiset

Lisätiedot

OLVI OYJ PÖRSSITIEDOTE 07.08.2003 klo 09.00 1(4)

OLVI OYJ PÖRSSITIEDOTE 07.08.2003 klo 09.00 1(4) OLVI OYJ PÖRSSITIEDOTE 07.08.2003 klo 09.00 1(4) OLVI-KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1.- 30.6.2003 (6 KK) Konsernin liikevaihto laski 1,2 % 53,60 (54,27) milj. euroon ja liikevoitto oli 3,82 (3,92) milj.

Lisätiedot

Tikkurila. Osavuosikatsaus tammi-maaliskuulta 2012. Toimitusjohtaja Erkki Järvinen ja CFO Jukka Havia

Tikkurila. Osavuosikatsaus tammi-maaliskuulta 2012. Toimitusjohtaja Erkki Järvinen ja CFO Jukka Havia Tikkurila Osavuosikatsaus tammi-maaliskuulta 212 Toimitusjohtaja Erkki Järvinen ja CFO Jukka Havia Huomautus Kaikki tässä katsauksessa esitetyt yritystä tai sen liiketoimintaa koskevat lausumat perustuvat

Lisätiedot

Syrjäisten alueiden lentoliikenne nyt ja tulevaisuudessa case Joensuu seminaari / Koli 14.8.2014. Aluejohtaja Raija Niskanen/Finavia Oyj

Syrjäisten alueiden lentoliikenne nyt ja tulevaisuudessa case Joensuu seminaari / Koli 14.8.2014. Aluejohtaja Raija Niskanen/Finavia Oyj Syrjäisten alueiden lentoliikenne nyt ja tulevaisuudessa case Joensuu seminaari / Koli 14.8.2014 Aluejohtaja Raija Niskanen/Finavia Oyj Finavia Oyj lyhyesti 25 lentoasemaa Koko maan kattava lennonvarmistusjärjestelmä

Lisätiedot

Finavian osavuosikatsaus

Finavian osavuosikatsaus Finavian osavuosikatsaus 1.1-30.6.2008 Lentoliikenteen kehitys Lentoliikenteen kasvu hidastui vuoden alkupuoliskolla. Matkustajamäärä kasvoi Finavian lentoasemilla tammi-kesäkuussa 2,5 %, kun viime vuoden

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Tammi maaliskuu

Osavuosikatsaus Tammi maaliskuu Osavuosikatsaus Tammi maaliskuu 29 29.4.29 Tammi maaliskuu 29 Tammi-maaliskuun liikevaihto oli 24, milj. euroa (36,1), jossa oli laskua 33,4 prosenttia. Liikevaihdon laskuun vaikuttavat osaltaan viime

Lisätiedot

REKISTERÖIDYT YÖPYMISET LISÄÄNTYIVÄT OULUSSA YHDEKSÄN PROSENTTIA EDELLISVUODESTA

REKISTERÖIDYT YÖPYMISET LISÄÄNTYIVÄT OULUSSA YHDEKSÄN PROSENTTIA EDELLISVUODESTA OULUN MATKAILUTILASTOT VUOSI 217 REKISTERÖIDYT YÖPYMISET LISÄÄNTYIVÄT OULUSSA YHDEKSÄN PROSENTTIA EDELLISVUODESTA Vuonna 217 Oulussa kirjattiin 635 tuhatta yöpymistä, joista suomalaisille 533 tuhatta ja

Lisätiedot

HELSINGIN MATKAILUTILASTOT HUHTIKUU 2016

HELSINGIN MATKAILUTILASTOT HUHTIKUU 2016 HELSINGIN MATKAILUTILASTOT HUHTIKUU 2016 Yöpymiset lisääntyivät 14 prosenttia Huhtikuussa 2016 Helsingissä kirjattiin 247 000 yöpymistä, joista suomalaisille 128 000 ja ulkomaalaisille 119 000 yötä (venäläiset

Lisätiedot

Kamux Puolivuosikatsaus tammi kesäkuu 2018

Kamux Puolivuosikatsaus tammi kesäkuu 2018 Kamux Puolivuosikatsaus tammi kesäkuu 218 23.8.218 Toimitusjohtaja Juha Kalliokoski Talousjohtaja Tapio Arimo Sisältö Puolivuosikatsaus 218 Q2/218 lyhyesti Taloudellinen kehitys Näkymät ja taloudelliset

Lisätiedot

Lounea Oy:n osavuosikatsaus Q3/2016 (Suluissa viime vuoden vastaavan jakson luku)

Lounea Oy:n osavuosikatsaus Q3/2016 (Suluissa viime vuoden vastaavan jakson luku) Julkaisuvapaa 28.10.2016 kello 9:00 Lounea Oy:n osavuosikatsaus Q3/2016 (Suluissa viime vuoden vastaavan jakson luku) Lounea konsernin liikevaihto kasvoi ja kannattavuus parani viime vuodesta Jimm s verkkokaupan

Lisätiedot

HELSINGIN MATKAILUTILASTOT

HELSINGIN MATKAILUTILASTOT HELSINGIN MATKAILUTILASTOT ELOKUU 2016 Yöpymiset vähenivät vajaan prosentin Elokuussa 2016 Helsingissä kirjattiin 404 000 yöpymistä, joista suomalaisille 157 000 ja ulkomaalaisille 247 000 yötä. Suomalaisten

Lisätiedot

REKISTERÖIDYT YÖPYMISET LISÄÄNTYIVÄT OULUSSA KOLME PROSENTTIA EDELLISVUODESTA

REKISTERÖIDYT YÖPYMISET LISÄÄNTYIVÄT OULUSSA KOLME PROSENTTIA EDELLISVUODESTA OULUN MATKAILUTILASTOT VUOSI 2018 REKISTERÖIDYT YÖPYMISET LISÄÄNTYIVÄT OULUSSA KOLME PROSENTTIA EDELLISVUODESTA Vuonna 2018 Oulussa kirjattiin 655 tuhatta yöpymistä, joista suomalaisille 548 tuhatta ja

Lisätiedot

Kamux Osavuosikatsaus tammi maaliskuu Toimitusjohtaja Juha Kalliokoski Väliaikainen talousjohtaja Milla Kärpänen

Kamux Osavuosikatsaus tammi maaliskuu Toimitusjohtaja Juha Kalliokoski Väliaikainen talousjohtaja Milla Kärpänen Kamux Osavuosikatsaus tammi maaliskuu 219 1.5.219 Toimitusjohtaja Juha Kalliokoski Väliaikainen talousjohtaja Milla Kärpänen Sisältö Osavuosikatsaus Q1/219 Q1/219 lyhyesti Taloudellinen kehitys Näkymät

Lisätiedot

Talentum. Osavuosikatsaus Q1/2013 25.4.2013

Talentum. Osavuosikatsaus Q1/2013 25.4.2013 Talentum Osavuosikatsaus Q1/2013 Sisältö 1. Talentumin Q1/2013 2. Taloudellinen katsaus 3. Näkymät 1. Talentumin Q1/2013 Talentumin Q1/2013 Mediamainonnan määrä Talentumin medioissa laski 20,2 % mutta

Lisätiedot

HELSINGIN MATKAILUTILASTOT TOUKOKUU 2016

HELSINGIN MATKAILUTILASTOT TOUKOKUU 2016 HELSINGIN MATKAILUTILASTOT TOUKOKUU 2016 Yöpymiset lisääntyivät 5 prosenttia Toukokuussa 2016 Helsingissä kirjattiin 299 000 yöpymistä, joista suomalaisille 135 000 ja ulkomaalaisille 164 000 yötä (venäläiset

Lisätiedot

Finnair konserni Osavuosikatsaus 1.1.-31.3.2002

Finnair konserni Osavuosikatsaus 1.1.-31.3.2002 Finnair konserni Osavuosikatsaus 1.1.-31.3.2002 Tilanne hallinnassa Syyskuun tilanteen haltuunotto Tuotannon nopea ja oikein kohdistettu leikkaus Toimintakulut laskivat Käyttöasteet paranivat Q1/2002 lyhyesti

Lisätiedot

TOIMINTAKATSAUS AJALTA TAMMIKUU MAALISKUU 2018

TOIMINTAKATSAUS AJALTA TAMMIKUU MAALISKUU 2018 TOIMINTAKATSAUS AJALTA TAMMIKUU MAALISKUU 2018 LIIKEVAIHTO JA TULOS Konsernin tulos vuoden ensimmäiseltä kvartaalilta parani verrattuna edellisvuoden vastaavaan jaksoon. Konsernin liikevaihto oli 1. tammikuuta

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1-6/2013. Thomas Ekström 15.8.2013

Osavuosikatsaus 1-6/2013. Thomas Ekström 15.8.2013 Osavuosikatsaus 1-6/2013 Thomas Ekström 15.8.2013 Agenda 1) Kauden tapahtumat: Marimekko avasi 14 uutta myymälää, joista 9 Suomen ulkopuolella. Yhteistoimintaneuvottelujen tuloksena Sulkavan ja Kiteen

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1-3/2012. Mika Ihamuotila

Osavuosikatsaus 1-3/2012. Mika Ihamuotila Osavuosikatsaus 1-3/2012 Mika Ihamuotila 9.5.2012 Agenda 1) Kauden tapahtumat: Ensimmäisen vuosineljänneksen kehitys vastasi pitkälti yhtiön odotuksia. Kaudella avattiin yksi oma myymälä Suomessa. 2) Liikevaihto:

Lisätiedot

Tilinpäätös Toimitusjohtaja Matti Rihko Raisio Oyj

Tilinpäätös Toimitusjohtaja Matti Rihko Raisio Oyj Tilinpäätös 28 Toimitusjohtaja Matti Rihko Raisio Oyj 12.2.29 Vuosi 28 Liikevaihto kasvoi 2 %:lla vertailuvuodesta ja oli 54, milj. euroa (421,9 milj. e) Liiketulos 28,3 milj. euroa (1,6 milj. e) Ilman

Lisätiedot

REKISTERÖIDYT YÖPYMISET LISÄÄNTYIVÄT OULUSSA KOLME PROSENTTIA EDELLISVUODESTA

REKISTERÖIDYT YÖPYMISET LISÄÄNTYIVÄT OULUSSA KOLME PROSENTTIA EDELLISVUODESTA OULUN MATKAILUTILASTOT VUOSI 217 REKISTERÖIDYT YÖPYMISET LISÄÄNTYIVÄT OULUSSA KOLME PROSENTTIA EDELLISVUODESTA Vuonna 217 Oulussa kirjattiin 64 tuhatta yöpymistä, joista suomalaisille 58 tuhatta ja ulkomaalaisille

Lisätiedot

Rekisteröidyt yöpymiset vähenivät hieman. Kasvua vapaa-ajan matkustajissa. Majoitusmyynti 22 miljoonaa euroa. Tax free myynti kasvoi 12 prosenttia

Rekisteröidyt yöpymiset vähenivät hieman. Kasvua vapaa-ajan matkustajissa. Majoitusmyynti 22 miljoonaa euroa. Tax free myynti kasvoi 12 prosenttia HELSINGIN MATKAILUTILASTOT LOKAKUU 2016 Rekisteröidyt yöpymiset vähenivät hieman Lokakuussa 2016 Helsingissä kirjattiin 298 000 yöpymistä, joista suomalaisille 159 000 ja ulkomaalaisille 138 000 yötä.

Lisätiedot

Kamux Osavuosikatsaus tammi syyskuu 2018

Kamux Osavuosikatsaus tammi syyskuu 2018 Kamux Osavuosikatsaus tammi syyskuu 218 22.11.218 Toimitusjohtaja Juha Kalliokoski Talousjohtaja Tapio Arimo Sisältö Osavuosikatsaus 218 Q3/218 lyhyesti Taloudellinen kehitys Näkymät ja taloudelliset tavoitteet

Lisätiedot

HELSINGIN MATKAILUTILASTOT JOULUKUU 2016

HELSINGIN MATKAILUTILASTOT JOULUKUU 2016 HELSINGIN MATKAILUTILASTOT JOULUKUU 2016 Rekisteröidyt yöpymiset lisääntyivät kaksi prosenttia Joulukuussa 2016 Helsingissä kirjattiin 264 000 yöpymistä, joista suomalaisille 122 500 ja ulkomaalaisille

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS 1-3/2009

OSAVUOSIKATSAUS 1-3/2009 OSAVUOSIKATSAUS 1-3/2009 TAMMI-MAALISKUU 2009 Toimitusjohtaja Mika Ihamuotila: Vuoden ensimmäinen neljännes oli erittäin haasteellinen vaikean markkinatilanteen vuoksi. Liikevaihto laski ja tulos heikkeni

Lisätiedot

Tulikivi Oyj OSAVUOSIKATSAUS 1-3/2012. Heikki Vauhkonen 24.04.2012

Tulikivi Oyj OSAVUOSIKATSAUS 1-3/2012. Heikki Vauhkonen 24.04.2012 Tulikivi Oyj OSAVUOSIKATSAUS 1-3/2012 24.04.2012 Osavuosikatsaus 1-3/2012 Tulikivi-konsernin liikevaihto oli 10,7 Me (12,6 Me 1-3/2011). Konsernin liiketulos oli -1,4 (-1,5 Me). Osakekohtainen tulos oli

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.6.2001 LIIKETOIMINTARYHMÄT

OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.6.2001 LIIKETOIMINTARYHMÄT OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.6.2001 Liikevaihto Lännen Tehtaiden tammi-kesäkuun liikevaihto oli 749,6 miljoonaa markkaa (2000: 764,3 Mmk). Elintarvikeryhmän liikevaihto aleni 327,8 miljoonaan markkaan (339,0

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Tammi-kesäkuu Pääjohtaja Matti Halmesmäki

Osavuosikatsaus Tammi-kesäkuu Pääjohtaja Matti Halmesmäki Osavuosikatsaus Tammi-kesäkuu 2010 23.7.2010 Pääjohtaja Matti Halmesmäki Paraneva asiakastyytyväisyys ja tehokkuus tuovat tulosta Keskon liikevaihdon positiivinen kehitys vahvistui ja tulos parani selvästi

Lisätiedot

Toimitusjohtajan katsaus

Toimitusjohtajan katsaus Toimitusjohtajan katsaus Katsaus vuoden 2015 keskeisiin teemoihin Informaation arvo kasvaa Oikea-aikaisen tiedon hyödyntäminen elintärkeää jokaisella toimialalla Fyysisen ja digitaalisen maailman yhdistyminen

Lisätiedot

OLVI OYJ PÖRSSITIEDOTE 4.11.2004 klo 09.00 1(4)

OLVI OYJ PÖRSSITIEDOTE 4.11.2004 klo 09.00 1(4) OLVI OYJ PÖRSSITIEDOTE 4.11.2004 klo 09.00 1(4) OLVI-KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1.- 30.9.2004 (9 KK) Konsernin liikevaihto kasvoi 16,0 % 99,90 (86,09) milj. euroon ja liikevoitto oli 7,83 (7,65) milj.

Lisätiedot

Kamux tilinpäätöstiedote 2018

Kamux tilinpäätöstiedote 2018 Kamux tilinpäätöstiedote 218 1.3.219 Toimitusjohtaja Juha Kalliokoski Talousjohtaja Tapio Arimo Sisältö Vuosikatsaus 218 Q4 ja 218 lyhyesti Taloudellinen kehitys Näkymät ja taloudelliset tavoitteet Yhteenveto

Lisätiedot

Osavuosikatsaus

Osavuosikatsaus Osavuosikatsaus Tammi kesäkuu 2009 5.8.2009 Tammi kesäkuu 2009 Toimistokalustekysyntä laski selvästi viime vuoteen verrattuna. Konsernin tammi-kesäkuun liikevaihto oli 45,3 milj. euroa (69,4), jossa oli

Lisätiedot

TALENTUM OYJ PÖRSSITIEDOTE 17.4.2012 KELLO 14.00

TALENTUM OYJ PÖRSSITIEDOTE 17.4.2012 KELLO 14.00 1 TALENTUM OYJ PÖRSSITIEDOTE 17.4.2012 KELLO 14.00 TALENTUM MUUTTAA TALOUDELLISEN RAPORTOINNIN SEGMENTTIJAKOA Talentum Oyj muutti tammikuussa 2012 tulosyksikköorganisaatiotaan tukemaan paremmin konsernin

Lisätiedot

KONEen osavuosikatsaus tammi maaliskuulta huhtikuuta 2011 Toimitusjohtaja Matti Alahuhta

KONEen osavuosikatsaus tammi maaliskuulta huhtikuuta 2011 Toimitusjohtaja Matti Alahuhta KONEen osavuosikatsaus tammi maaliskuulta 2011 20. huhtikuuta 2011 Toimitusjohtaja Matti Alahuhta Q1 2011: Vahvaa kasvua tilauksissa ja liikevoitossa Q1/2011 Q1/2010 Historiallinen muutos 2010 Saadut tilaukset

Lisätiedot

Suominen Yhtymä Oyj. Osavuosikatsaus Esitys Suominen Yhtymä Oyj

Suominen Yhtymä Oyj. Osavuosikatsaus Esitys Suominen Yhtymä Oyj Osavuosikatsaus 1.1. 3.6.211 Esitys 18.7.211 18.7.211 1 Suomisen H1 lyhyesti Liikevaihto +4%, raaka-ainehinnat ainehinnat tasoittuivat, positiivinen kassavirta Milj. Q2/211 Q2/21 Q1-Q2/211 Q1-Q2/21 21

Lisätiedot

Finavia EU:n lentoliikennestrategiasta

Finavia EU:n lentoliikennestrategiasta Finavia EU:n lentoliikennestrategiasta Kuuleminen Eduskunnan liikennevaliokunnassa 2.3.2016 Viestintäjohtaja Mikko Saariaho, Finavia Oyj Matkustajaliikenne 2009-2015 Passenger traffic 2009-2015 18 000

Lisätiedot

Vaisala Oyj Pörssitiedote 9.2.2012 klo 10:00

Vaisala Oyj Pörssitiedote 9.2.2012 klo 10:00 Vaisala Oyj Pörssitiedote 9.2.2012 klo 10:00 Vaisala -konsernin tilinpäätöstiedote 2011 Hyvä liikevaihto neljännellä vuosineljänneksellä 2011 ja tilauskanta vuoden 2011 lopussa. Koko vuoden 2011 liikevaihto

Lisätiedot

Lehdistötiedote 8.3.2016 klo 9.00 EKOKEM OYJ: TILINPÄÄTÖKSEN ENNAKKOTIEDOT 1.1. 31.12.2015. Viimeinen vuosineljännes 2015:

Lehdistötiedote 8.3.2016 klo 9.00 EKOKEM OYJ: TILINPÄÄTÖKSEN ENNAKKOTIEDOT 1.1. 31.12.2015. Viimeinen vuosineljännes 2015: 1 Lehdistötiedote 8.3.2016 klo 9.00 EKOKEM OYJ: TILINPÄÄTÖKSEN ENNAKKOTIEDOT 1.1. 31.12.2015 Tiedotteessa esitetään yhteenveto Ekokem Oyj:n tilinpäätöstiedoista. Tiedot ovat tilintarkastamattomia. Täydellinen

Lisätiedot

Rekisteröidyt yöpymiset lisääntyivät viisi prosenttia. Kasvua työmatkalaisten yöpymisissä. Majoitusmyynti 25 miljoonaa euroa

Rekisteröidyt yöpymiset lisääntyivät viisi prosenttia. Kasvua työmatkalaisten yöpymisissä. Majoitusmyynti 25 miljoonaa euroa HELSINGIN MATKAILUTILASTOT SYYSKUU 2016 Rekisteröidyt yöpymiset lisääntyivät viisi prosenttia Syyskuussa 2016 Helsingissä kirjattiin lähes 308 000 yöpymistä, joista suomalaisille 133 000 ja ulkomaalaisille

Lisätiedot

SUOMINEN YHTYMÄ OYJ OSAVUOSIKATSAUS ESITYS

SUOMINEN YHTYMÄ OYJ OSAVUOSIKATSAUS ESITYS SUOMINEN YHTYMÄ OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 3.9.23 ESITYS 22.1.23 Liikevaihdon jakautuma 1-9/23 Joustopakkaukset 51,4 milj. euroa 42,8 % Nauhatuotteet 9,5 milj. euroa 7,9 % 12,3 milj. euroa Kuitukankaat

Lisätiedot

Majoitusmyynti alueella kasvoi 14 prosenttia ja oli 27 miljoonaa euroa. Yöpymisen keskihinta kesäkuussa 2016 oli 77,39 euroa (+ 8 %).

Majoitusmyynti alueella kasvoi 14 prosenttia ja oli 27 miljoonaa euroa. Yöpymisen keskihinta kesäkuussa 2016 oli 77,39 euroa (+ 8 %). HELSINGIN MATKAILUTILASTOT KESÄKUU 2016 Yöpymiset lisääntyivät 5 prosenttia Kesäkuussa 2016 Helsingissä kirjattiin 353 000 yöpymistä, joista suomalaisille 138 000 ja ulkomaalaisille 215 000 yötä. Eniten

Lisätiedot

Raision osavuosikatsaus tammi-kesäkuu Toimitusjohtaja Matti Rihko Raisio Oyj

Raision osavuosikatsaus tammi-kesäkuu Toimitusjohtaja Matti Rihko Raisio Oyj Raision osavuosikatsaus tammi-kesäkuu 29 Toimitusjohtaja Matti Rihko Raisio Oyj 4.8.29 Raisio-konserni Q2/29 Jatkuvat toiminnot: Liikevaihto 97,8 milj. euroa (111,6 milj. e) Liiketulos ilman kertaeriä

Lisätiedot

Yöpymiset vähenivät 4 prosenttia. Vähenemistä sekä työmatkalaisissa että vapaa-ajan matkustajissa. Majoitusmyynti 24 miljoonaa euroa

Yöpymiset vähenivät 4 prosenttia. Vähenemistä sekä työmatkalaisissa että vapaa-ajan matkustajissa. Majoitusmyynti 24 miljoonaa euroa HELSINGIN MATKAILUTILASTOT HEINÄKUU 2016 Yöpymiset vähenivät 4 prosenttia Heinäkuussa 2016 Helsingissä kirjattiin 422 000 yöpymistä, joista suomalaisille 185 000 ja ulkomaalaisille 237 000 yötä. Sekä suomalaisten

Lisätiedot

BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 31.3.2006. Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE 10.5.2006, klo 9.00

BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 31.3.2006. Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE 10.5.2006, klo 9.00 Julkaistu: 2006-05-10 08:00:03 CEST Wulff - Pörssitiedote BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 31.3.2006 Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE 10.5.2006, klo 9.00 BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS

Lisätiedot

Kamux Puolivuosikatsaus tammi kesäkuu 2019

Kamux Puolivuosikatsaus tammi kesäkuu 2019 Kamux Puolivuosikatsaus tammi kesäkuu 2019 23.8.2019 Toimitusjohtaja Juha Kalliokoski Talousjohtaja Marko Lehtonen Sisältö Puolivuosikatsaus 2019 Q2/2019 lyhyesti Taloudellinen kehitys Näkymät ja taloudelliset

Lisätiedot

Global Reports LLC. Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE , klo 9.15

Global Reports LLC. Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE , klo 9.15 Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE 14.8.2003, klo 9.15 BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.6.2003 Beltton konserni kasvatti sekä liikevaihtoaan että liikevoittoaan. Konsernin liikevaihto kasvoi

Lisätiedot

Teleste Oyj Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2002

Teleste Oyj Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2002 Teleste Oyj Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2002 Teleste Oyj Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2002 Toisen neljänneksen toiminnallinen liiketulos palautui voitolliseksi toukokuussa kirjattu OMNEn luottotappio ( 1,9

Lisätiedot

Liikevaihto ja liikevoitto selvässä kasvussa. Digia Oyj, osavuosikatsaus Q2/2015 Juha Varelius 14.8.2015

Liikevaihto ja liikevoitto selvässä kasvussa. Digia Oyj, osavuosikatsaus Q2/2015 Juha Varelius 14.8.2015 Liikevaihto ja liikevoitto selvässä kasvussa. Digia Oyj, osavuosikatsaus Q2/2015 Juha Varelius 14.8.2015 Katsauskauden pääkohdat Katsauskauden pääkohdat Konsernin liikevaihto kasvoi tammi-kesäkuussa 8,9

Lisätiedot

Alma Media Q1 2012. Kai Telanne, toimitusjohtaja Tuomas Itkonen, talous- ja rahoitusjohtaja 27.4.2012

Alma Media Q1 2012. Kai Telanne, toimitusjohtaja Tuomas Itkonen, talous- ja rahoitusjohtaja 27.4.2012 Alma Media Q1 2012 Kai Telanne, toimitusjohtaja Tuomas Itkonen, talous- ja rahoitusjohtaja 1 Agenda Q1 2012 lyhyesti Keskeiset strategiset hankkeet Markkinoiden kehitys Suomessa Taloudellinen kehitys ja

Lisätiedot

KONEen osavuosikatsaus tammi kesäkuulta heinäkuuta 2012 Matti Alahuhta, toimitusjohtaja

KONEen osavuosikatsaus tammi kesäkuulta heinäkuuta 2012 Matti Alahuhta, toimitusjohtaja KONEen osavuosikatsaus tammi kesäkuulta 2012 19. heinäkuuta 2012 Matti Alahuhta, toimitusjohtaja Q2 2012: Vahva kehitys jatkui Q2/2012 Q2/2011 Historiallinen muutos Vertailukelpoinen muutos Saadut tilaukset

Lisätiedot

SUOMINEN YHTYMÄ OYJ OSAVUOSIKATSAUS ESITYS

SUOMINEN YHTYMÄ OYJ OSAVUOSIKATSAUS ESITYS SUOMINEN YHTYMÄ OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 30.6.2005 ESITYS 25.7.2005 Liikevaihdon jakautuma 1-6/2005 Joustopakkaukset 35,0 milj. euroa 33 % Muut 5,5 milj. euroa 5 % Kosteuspyyhkeet 32 % Kuitukankaat 30

Lisätiedot

Osavuosikatsaus tammi-syyskuulta 2013 7.11.2013. Toimitusjohtaja Erkki Järvinen ja CFO Jukka Havia

Osavuosikatsaus tammi-syyskuulta 2013 7.11.2013. Toimitusjohtaja Erkki Järvinen ja CFO Jukka Havia Osavuosikatsaus tammi-syyskuulta 2013 7.11.2013 Toimitusjohtaja Erkki Järvinen ja CFO Jukka Havia Huomautus Osavuosikatsauksen laatimisessa on sovellettu vuonna 2013 käyttöönotettuja uusia tai uudistettuja

Lisätiedot

UPM OSAVUOSIKATSAUS Q1 2014. Toimitusjohtaja Jussi Pesonen 29.4.2014

UPM OSAVUOSIKATSAUS Q1 2014. Toimitusjohtaja Jussi Pesonen 29.4.2014 UPM OSAVUOSIKATSAUS Q1 214 Toimitusjohtaja Jussi Pesonen 29.4.214 Kannattavuuden parannusohjelman eteneminen näkyy vahvassa Q1 214 tuloksessa Q1 14 EBITDA oli 3 miljoonaa euroa (Q1 : 284 milj. euroa) Kannattavuuden

Lisätiedot

Liikevaihto ja liikevoitto kasvoivat Qt:n erittäin vahvan kasvun tukemana. Digia Oyj, osavuosikatsaus Q1/2015 Juha Varelius 30.4.

Liikevaihto ja liikevoitto kasvoivat Qt:n erittäin vahvan kasvun tukemana. Digia Oyj, osavuosikatsaus Q1/2015 Juha Varelius 30.4. Liikevaihto ja liikevoitto kasvoivat Qt:n erittäin vahvan kasvun tukemana. Digia Oyj, osavuosikatsaus Q1/2015 Juha Varelius 30.4.2015 Katsauskauden pääkohdat Katsauskauden pääkohdat Konsernin liikevaihto

Lisätiedot

AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-KESÄKUU 2010. ICT-liiketoiminnan organisaatio uudistettiin Medialiiketoiminnan positiivinen kehitys jatkuu TIEDOTE

AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-KESÄKUU 2010. ICT-liiketoiminnan organisaatio uudistettiin Medialiiketoiminnan positiivinen kehitys jatkuu TIEDOTE 1(5) Hallinto ja viestintä 222222222222222222 Katri Pietilä AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-KESÄKUU 2010 ICT-liiketoiminnan organisaatio uudistettiin Medialiiketoiminnan positiivinen kehitys jatkuu

Lisätiedot

Ahlstrom Oyj Osavuosikatsaus tammi-maaliskuu 2008

Ahlstrom Oyj Osavuosikatsaus tammi-maaliskuu 2008 Ahlstrom Oyj Osavuosikatsaus tammi-maaliskuu 28 25.4.28 Toimitusjohtaja Risto Anttonen Tammi-maaliskuu 28 lyhyesti Toimintaympäristö pysyi haastavana Liikevaihto kasvoi viime aikojen kasvuinvestointien

Lisätiedot

Lennonvarmistuksen haasteet, aluelennonjohdon perustaminen Helsinki-Vantaalle. Raine Luojus Lentoturvallisuusseminaari 8.4.4014

Lennonvarmistuksen haasteet, aluelennonjohdon perustaminen Helsinki-Vantaalle. Raine Luojus Lentoturvallisuusseminaari 8.4.4014 Lennonvarmistuksen haasteet, aluelennonjohdon perustaminen Helsinki-Vantaalle Raine Luojus Lentoturvallisuusseminaari 8.4.4014 Finavian lennonvarmistusliiketoiminta tänään Finavian lennonvarmistus on Euroopan

Lisätiedot

Osavuosikatsaus on laadittu EU:ssa sovellettavaksi hyväksyttyjä kansainvälisiä tilinpäätösstandardeja (IFRS) noudattaen.

Osavuosikatsaus on laadittu EU:ssa sovellettavaksi hyväksyttyjä kansainvälisiä tilinpäätösstandardeja (IFRS) noudattaen. 1/8 Tunnusluvut Liikevaihto, milj. euroa 391,2 359,8 1 230,9 1 120,6 1 550,6 Liikevoitto, milj. euroa 14,1 15,5 79,7 67,6 89,0 Liikevoittoprosentti 3,6 4,3 6,5 6,0 5,7 Voitto ennen veroja, milj. euroa

Lisätiedot

Toimitusjohtaja Mikael Mäkinen 21.7.2010

Toimitusjohtaja Mikael Mäkinen 21.7.2010 Toimitusjohtaja Mikael Mäkinen 21.7.2010 Q2 osavuosikatsaus tammi kesäkuu 2010 Keskeistä tammi kesäkuun osavuosikatsauksessa Markkinoiden piristyminen jatkui kaikissa segmenteissä Q2:lla saadut tilaukset

Lisätiedot

Valtion omistaminen lentoasemaliiketoiminnassa

Valtion omistaminen lentoasemaliiketoiminnassa Valtion omistaminen lentoasemaliiketoiminnassa Asiantuntijakuuleminen eduskunnan talousvaliokunnassa 27.5.2016 Toimitusjohtaja Kari Savolainen, Finavia Oyj Lentoliikenteen ABCD A. Lentoyhtiöiden kilpailu

Lisätiedot

Vuoden 2014 tilinpäätöstiedote 10.2.2015. Mika Vehviläinen, toimitusjohtaja. Eeva Sipilä, talous- ja rahoitusjohtaja

Vuoden 2014 tilinpäätöstiedote 10.2.2015. Mika Vehviläinen, toimitusjohtaja. Eeva Sipilä, talous- ja rahoitusjohtaja Vuoden 214 tilinpäätöstiedote 1.2.215 Mika Vehviläinen, toimitusjohtaja Eeva Sipilä, talous- ja rahoitusjohtaja Keskeistä neljännellä vuosineljänneksellä Saadut tilaukset alenivat 5 % y-o-y 914 (958) milj.

Lisätiedot

KONEen tilinpäätös 2010. 26. tammikuuta 2011 Toimitusjohtaja Matti Alahuhta

KONEen tilinpäätös 2010. 26. tammikuuta 2011 Toimitusjohtaja Matti Alahuhta KONEen tilinpäätös 2010 26. tammikuuta 2011 Toimitusjohtaja Matti Alahuhta Q4 2010: Vahva tilausvirta ja ennätyksellinen liikevoitto Q4/2010 Q4/2009 Historiallinen muutos Vertailukelpoinen muutos Saadut

Lisätiedot

Ahlstrom. Tammi-maaliskuu 2015. Marco Levi Toimitusjohtaja. Sakari Ahdekivi Talousjohtaja 28.4.2015

Ahlstrom. Tammi-maaliskuu 2015. Marco Levi Toimitusjohtaja. Sakari Ahdekivi Talousjohtaja 28.4.2015 Ahlstrom Tammi-maaliskuu 215 Marco Levi Toimitusjohtaja Sakari Ahdekivi Talousjohtaja 28.4.215 Sisältö Tammi-maaliskuu 215 Liiketoiminta-aluekatsaus Taloudelliset luvut Tulevaisuuden näkymät Page 2 Tammi-maaliskuu

Lisätiedot

Rekisteröidyt yöpymiset kasvoivat viisi prosenttia. Kasvua sekä työmatkalaisissa että vapaa-ajan matkustajissa. Majoitusmyynti 23 miljoonaa euroa

Rekisteröidyt yöpymiset kasvoivat viisi prosenttia. Kasvua sekä työmatkalaisissa että vapaa-ajan matkustajissa. Majoitusmyynti 23 miljoonaa euroa HELSINGIN MATKAILUTILASTOT MARRASKUU 2016 Rekisteröidyt yöpymiset kasvoivat viisi prosenttia Marraskuussa 2016 Helsingissä kirjattiin 273 000 yöpymistä, joista suomalaisille 152 000 ja ulkomaalaisille

Lisätiedot

Analyytikkoaamiainen. Talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlund 19.3.2014

Analyytikkoaamiainen. Talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlund 19.3.2014 Analyytikkoaamiainen Talous- ja rahoitusjohtaja 19.3.2014 Kesko Liikevaihto 9,3 mrd Liikevoitto 239 milj. 5 000 Liikevaihto 9 315 milj. 250 Liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä 239 milj. 2 000 kauppaa

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Q1 2015

Osavuosikatsaus Q1 2015 Osavuosikatsaus Q1 2015 Enabling digital evolution Jukka Rinnevaara Toimitusjohtaja Unclassified Edistämme Company restricted Jokapäiväisen elämäsi sujuvuutta, turvallisuutta ja tehokkuutta. Company restricted

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-SYYSKUU 2015 PÄÄJOHTAJA MIKKO HELANDER 22.10.2015

OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-SYYSKUU 2015 PÄÄJOHTAJA MIKKO HELANDER 22.10.2015 OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-SYYSKUU 215 PÄÄJOHTAJA MIKKO HELANDER 22.1.215 1 KESKEISET TAPAHTUMAT Q3 Toimenpiteet päivittäistavarakaupan kilpailukyvyn vahvistamiseksi ovat edenneet suunnitellusti ja toimialan

Lisätiedot

KESKON TULOS 2015 MIKKO HELANDER

KESKON TULOS 2015 MIKKO HELANDER KESKON TULOS 2015 MIKKO HELANDER 3.2.2016 1 KESKEISET ASIAT VUONNA 2015 Päivittäistavarakaupassa vakaa markkina-asema ja hyvä kannattavuus Rauta- ja sisustuskaupan kannattavuus parani selvästi Keskon uusi

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 7 9 / 2009 22.10.2009

Osavuosikatsaus 7 9 / 2009 22.10.2009 Osavuosikatsaus 7 9 / 2009 22.10.2009 Ajoissa aloitetut toimet tuottavat tulosta kassavirta vahva, kaikki liiketoiminta-alueet plussalla Kassavirta investointien jälkeen 216 miljoonaa euroa vahvin vuosineljännes

Lisätiedot

OLVI OYJ PÖRSSITIEDOTE 6.11.2003 klo 09.00 1(4)

OLVI OYJ PÖRSSITIEDOTE 6.11.2003 klo 09.00 1(4) OLVI OYJ PÖRSSITIEDOTE 6.11.2003 klo 09.00 1(4) OLVI-KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1.- 30.9.2003 (9 KK) Konsernin liikevaihto laski 1,3 % 86,09 (87,24) milj. euroon ja liikevoitto oli 7,65 (8,27) milj. euroa

Lisätiedot

http://qfx.quartalflife.com/clients/fi/atria/rss/newsentry.aspx?id=1000717206&culture=fi-fi

http://qfx.quartalflife.com/clients/fi/atria/rss/newsentry.aspx?id=1000717206&culture=fi-fi Tulosta sivu Atria Yhtymä Oyj PÖRSSITIEDOTE 26.7.2005 KLO 10.00 ATRIA YHTYMÄ OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.6.2005 Atria-konsernin liikevoitto katsauskaudelta oli 15,9 miljoonaa euroa (20,1 milj. euroa).

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1.1. 31.3.2008. Vesa Korpimies toimitusjohtaja 2.5.2008

Osavuosikatsaus 1.1. 31.3.2008. Vesa Korpimies toimitusjohtaja 2.5.2008 Vesa Korpimies toimitusjohtaja 2.5.2008 Q1 lyhyesti Liikevaihto 24,1 (28,8) miljoonaa euroa Liikevoitto 1,4 (3,5) miljoonaa euroa Exel Compositesin liikevoitto 2,9 (4,3) miljoonaa euroa Exel Sports Brandsin

Lisätiedot

Osavuosikatsaus tammi-maaliskuu 2015

Osavuosikatsaus tammi-maaliskuu 2015 Osavuosikatsaus tammi-maaliskuu 2015 Toimitusjohtaja Erkki Järvinen ja CFO Jukka Havia 29.4.2015 Huomautus Kaikki tässä esityksessä esitetyt yritystä tai sen liiketoimintaa koskevat lausumat perustuvat

Lisätiedot

Atria Capital Markets Day ohjelma

Atria Capital Markets Day ohjelma Atria Capital Markets Day 2018 Atria Oyj Toimitusjohtaja Juha Gröhn Atria Capital Markets Day ohjelma 10.00 10.30 Tervetuloa / toimitusjohtaja Juha Gröhn Atria Oyj Atrian Terveen Kasvun Strategia 2020

Lisätiedot