KOKOUSKUTSU HALLITUS. Jäsen Ilmoittanut poissaolostaan Varajäsen. Paimiossa, MERK. HANNU RANTA Irja Puhakka

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KOKOUSKUTSU HALLITUS. Jäsen Ilmoittanut poissaolostaan Varajäsen. Paimiossa, 14.8.2014. MERK. HANNU RANTA Irja Puhakka"

Transkriptio

1 KOKOUSKUTSU HALLITUS Kokoustiedot: Aika: torstai klo Paikka: KTO Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymä, kokoustila Kabinetti, Myllyojantie 2, Naskarla Jäsen Ilmoittanut poissaolostaan Varajäsen Ranta Hannu, pj. Suominen Tuulia Allén Pipsa, vpj. Oinas Inkeri Birstolin Anita Rintee Saila Isomäki Olavi Haalisto Ilpo Kallonen Kalevi Olli Johanna Mäki-Tanila Heimo Lappalainen Pasi Rannikko Malla Kari Kirsti Rihko Leena Nieminen Tomi Sorsa Leila Kallioinen Heikki Ervelä Risto valtuuston puheenjohtaja Nordqvist Harry valtuuston 1 vpj. Kanala Kari valtuuston 2 vpj. Aaltonen Seija erityishuoltopiirin johtaja Lindqvist Harri talousjohtaja Metsähonkala Marika palvelu- ja kehittämisjohtaja Pyökäri Niina va. palvelujohtaja Puhakka Irja sihteeri Käsiteltävät asiat: 56 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 57 Pöytäkirjan tarkastajat 58 Leiri- ja kesäpaikka Sarapiston myynti 59 Anttilanhovin asumisyksikön myynti 60 Rakennusten 8 ja 10 purku-urakan hankintapäätös 61 KTO:n ydintilaratkaisut 62 Neuvolan, klinikan ja infektioyksikön tilaongelmat 63 Autojen hankinta asiakaskuljetuksiin 64 Maksuvalmiuden varmistaminen kuntatodistusohjelman limiittiä käyttämällä 65 Kahden hoitajan viran muuttaminen kahdeksi hoitajan toimeksi 66 Hanhenpuiston asumisyksikön ohjaajan toimen muuttaminen hoitajan toimeksi 67 Uuden hallinto- ja toimintasäännön hyväksyminen ja vanhan hallinto- ja toimintasäännön kumoaminen 68 Viranhaltijapäätösten täytäntöönpanokelpoisuus 69 Ilmoitusasioita Muut asiat Paimiossa, MERK. HANNU RANTA Irja Puhakka puheenjohtaja sihteeri

2 Hallitus KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Hall Kokous todettaneen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT Hall Tämän pöytäkirjan tarkastajiksi valittaneen Kalevi Kallonen ja Heimo Mäki-Tanila.

3 Hallitus LEIRI- JA KESÄPAIKKA SARAPISTON MYYNTI Hall Kuntayhtymän hallintosääntö 19 10: Hallituksen tehtävänä on päättää kiinteän omaisuuden hankinnasta ja luovutuksesta. Kuntayhtymän hankkiessa käyttöönsä Strandvikin kiinteistön, josta on tarkoitus tehdä kuntayhtymän leirikeskus, nykyisin leirikeskuksena toimivasta Sarapiston kiinteistöstä voidaan luopua. Sarapiston kiinteistöjen tiedot liitteessä 3. TALOUSJOHTAJA: Hallitus päättää, että 1. Sarapiston myyntiprosessi voidaan aloittaa; 2. kilpailutetaan kiinteistönvälittäjä hoitamaan kiinteistön myynti; 3. pyydetään arvioijan virallinen arvio kiinteistöstä; 4. kun on saatu vähintään kolmen eri tarjoajan tarjoukset, tuodaan asia hallituksen päätettäväksi. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Rakennustmk Sarapiston myynti on hyvä aloittaa tarjouskilpailulla. Kiinteistövälittäjä suosittelee Tarjouskauppa-nettisovelluksen käyttöä. Kohteesta ilmoitetaan pohjahinta ja tarjoajat tekevät välittäjän kautta tarjouksensa (Ostajat todennetaan pankkitunnusten avulla!). Tarjoukset julkaistaan netissä ja niitä voidaan korottaa tarjouskaupan ollessa käynnissä (3 viikkoa) 48 tuntia edellisestä tarjouksesta. Sarapisto vapautuu Mikäli tarjouskaupan avulla ei saada tarjousta, joka voidaan hyväksyä, myyntiä jatketaan normaalina kiinteistövälittäjän toimeksiantona. Esitys: Rakennustoimikunta päättää puoltaa hallitukselle tehtävää esitystä, - että Sarapiston myynti aloitetaan nettitarjouskaupalla pohjahintana ,00 kolmen viikon ajan päättyen ; - hallituksen puheenjohtaja ja erityishuoltopiirin johtaja valtuutetaan hyväksymään korkein tarjous.

4 Hallitus Päätös: Rakennustoimikunta päätti, että hallitukselle esitetään, että - metsäalue ja ranta-alue mökkeineen myydään erikseen, jolloin niitä ei voida myydä tarjouskaupalla; - koko kiinteistön yhteiseksi pohjahinnaksi asetetaan ; - hallituksen puheenjohtaja ja erityishuoltopiirin johtaja valtuutetaan hyväk symään korkein tarjous. Hallitus TALOUSJOHTAJA: Sarapiston kiinteistö myydään siten, että 1. metsäalue ja ranta-alue mökkeineen myydään erikseen, jolloin niitä ei voida myydä tarjouskaupalla; 2. koko kiinteistön yhteiseksi pohjahinnaksi asetetaan ; 3. hallituksen puheenjohtaja ja erityishuoltopiirin johtaja valtuutetaan hyväksymään korkein tarjous. Käydyn keskustelun pohjalta esittelijä muutti esitystä seuraavasti: 1. Sarapiston myynti aloitetaan nettitarjouskaupalla pohjahintana ,00 neljän viikon ajan päättyen ; 2. hallituksen puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja ja erityishuoltopiirin johtaja taihänen sijaisensa valtuutetaan hyväksymään korkein tarjous, jos se on tai enemmän. 3. mikäli tai sitä ylittävää tarjousta ei saada, asia tuodaan uudelleen hallituksen käsiteltäväksi. Päätös: Keskustelun jälkeen muutettu päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti. Hallitus Kiinteistövälittäjän viesti myyntitilanteesta: Paikan päällä on käynyt neljä porukkaa tutustumassa. Yksi tarjous on saatu koko paikasta, yksi perhe oli kiinnostunut rantaosuudesta ja olisivat valmiita maksamaan siitä Kaksi kiinnostunutta olisi valmis ostamaan jäljelle jäävän metsäosuuden eli Nokantien pohjoispuoleiset osat, toinen tarjosi ja toinen Yksi kävijä kertoi, että hän esittelee kohteen jollekin ryhmälle, joka oli siinä vaiheessa lomilla. Varmaankin elokuun alussa saadaan hänen palautteensa, onko paikka kiinnostava heidän suunnitelmilleen. Hyvin yhtenäiset kommentit ovat olleet siitä, että hinta on liian korkea. Kukaan ei ole edes miettinyt, että tuosta hinnasta lähdettäisiin ylöspäin. Nyt olisi vielä hyvä aika tehdä korjausliike hintaan.

5 Hallitus Tehty :n tarjous on vakavassa mielessä tehty tarjous, siihen olisi hyvä tarttua tekemällä vastatarjous. Tarjous oheismateriaalina. TALOUSJOHTAJA: Hallitus päättää, että tehdään vastatarjous hintaan

6 Hallitus ANTTILANHOVIN ASUMISYKSIKÖN MYYNTI Hallitus Anttilanhovin asumisyksikkössä asuu 12 asukasta ja henkilökuntaa on 9. Laitilan uusi, Pajukujan asumisyksikkö valmistuu , jonka jälkeen Anttilanhovin asukkaat ja henkilökunta muuttavat uuteen asumisyksikköön, johon tulee yhteensä 15 asiakaspaikkaa. Tämän jälkeen kuntayhtymällä ei ole Anttilanhovin kiinteistölle käyttöä, joten se voidaan myydä. Anttilanhovin asumisyksikön myynnin hoitamisesta lähetettiin tarjouspyyntöilmoitus neljälle kiinteistövälitysyritykselle, joista 3 lähetti tarjouksen määräaikaan mennessä. Edullisimman tarjouksen teki Turun Talokulma Oy, välityspalkkio 2,76 % (sisältää alv 24%) kauppahinnasta. Liitteenä 2 Turun Talokulma Oy:n markkinointisuunnitelma. TALOUSJOHTAJA: Hallitus päättää, että 1. Anttilanhovin kiinteistö myydään; 2. Anttilanhovin asumisyksikön myynnistä ja markkinoinnista hyväksytään Turun Talokulma Oy:n tarjous; 3. valtuutetaan talousjohtaja allekirjoittamaan toimeksiantosopimus Turun Talokulma Oy:n kanssa. Päätös: Keskustelun jälkeen päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Hallitus Kiinteistövälittäjän raportti myyntitilanteesta: Muutama kiinnostunut on käynyt katsomassa taloja, yksi tarjous on tehty hintaan ,00. Lisäksi Laitilan kaupunki on ollut kiinnostunut vuokraamaan tilat päiväkodiksi, asia on seuraavan kerran esillä elokuun lopulla. Saatu ostotarjous hintaan on ehkä vakavassa mielessä tehty, mutta aivan liian alhainen verrattuna alkuperäiseen hintapyyntöön Nykyisessä taloustilanteessa hinnat ovat tulleet alaspäin, mutta tehty tarjous ei ole hyväksyttävää tasoa. TALOUSJOHTAJA: Hallitus päättää, että - saatua ostotarjousta hintaan ei hyväksytä eikä tehdä vastatarjousta, vaan jatketaan myynti- ja vuokraustoimenpiteitä edelleen.

7 Hallitus RAKENNUSTEN 8 JA 10 PURKU-URAKAN HANKINTAPÄÄTÖS Hall Vanha hallinto-, klinikka- ja fysioterapiarakennus (rak. 8) ja palvelukoti 10 rakennus (rak. 10) yhteensä n brm 2 on poistettu käytöstä sisäilmaongelmien takia. Rakennukset sijaitsevat suurimmalta osin suunnitellun päärakennuksen rakennuspaikalla. Päärakennushankkeen aikataulun nopeuttamiseksi purkutyöt tulisi tehdä vielä vuoden 2014 aikana, joka mahdollistaisi päärakennuksen rakentamisen käynnistämisen keväällä Rakennusten 8 ja 10 purkamisen suorittamiseksi kokonaisurakkana julkaistiin tarjouspyyntöilmoitus sivuilla Tekniset asiakirjat pyysi 12 ehdokasta, joista 10 kävi tutustumassa kohteessa. Näistä seitsemän lähetti tarjouksen määräaikaan mennessä ( ). Tarjousten avauspöytäkirja on liitteenä 1. Edullisimman tarjouksen teki: Varsinais-Suomen Asbestipurku Oy ,00. Muut tarjoukset olivat: - Agromec Oy ,00. - Ekokem-Palvelu Oy ,00. - Delete Kierrätys- ja Purkupalvelut Oy ,00. - Maanrakennus Lauri Uussaari Oy ,00. - Turun Kenttärakentajat Oy ,00. - Suomen Pohjarakennusyhtymä Oy ,00. TALOUSJOHTAJA: Hallitus päättää, että rakennusten 8 ja 10 purkamisen suorittamiseksi kokonaisurakkana hyväksytään Varsinais-Suomen Asbestipurku Oy:n tarjous.

8 Hallitus KTO:N YDINTILARATKAISUT Hall Kuntayhtymän palvelukotien tilat ovat huonossa kunnossa, jo kaksi palvelukotia on poissa käytöstä. Korvaavien tilojen saamiseksi esitetään nyt uuden päärakennuksen rakentamishankkeen käynnistämistä. Alustava suunnitelma hankkeesta on liitteenä 1. Ensimmäinen vaihe on hankesuunnitelman laatiminen päätöksentekoa varten. Hankesuunnitelman laatiminen maksaa n Hanketta vetämään tarvitaan rakennuttajakonsultti, joka tulisi nyt kilpailuttaa. Hankesuunnitelman tulee sisältää riittävät tiedot, jotta hallitus voi päättää hankkeen jatkosta. ERITYISHUOLTOPIIRIN JOHTAJA: Hallitus päättää, että 1. päätöksentekoa varten laaditaan hankesuunnitelma, joka sisältää alustavan suunnitelman rakennuksesta, tarkennetun tilasuunnitelman ja kustannusarvion; 2. hankkeen valmistelu käynnistetään järjestämällä julkinen hankintakilpailu rakennuttajakonsultin valitsemiseksi. Päätös: Keskustelun jälkeen päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Hallitus Päärakennuksen hankesuunnittelu on valmistunut. Lopputuloksena on brutto-m²:n suuruinen kolmesta osasta koostuva rakennus. Huonealaa rakennuksessa on yhteensä m². Tästä kun vähennetään tekniikkatilat, jää hyötyalaksi m². Pyöreään rakennuksen osaan tuli yksi kerros lisää, kun päätettiin ottaa hallinto mukaan samaan päärakennukseen; kerroksen pinta-ala on 351 m². Hankesuunnitelma, oheismateriaalina, on muilta osin alkuperäisen suunnitelman mukainen, eli hyötypinta-ala on alle m², lukuun ottamatta hallinnon tiloja, jotka päätettiin ottaa mukaan myöhemmin. Hankkeen kustannusarvio on nyt n. 10,5 milj.. Rakentaminen esitetään rahoitettavaksi kokonaan pankkilainalla (kiinteä korko 10 vuodelle on tällä hetkellä on alle 2.5 %-yks. marginaali mukaan luettuna). Toinen vaihtoehto olisi ottaa sijoittaja rakennuttamaan tilat ja vuokrata ne. Alustavan tarjouksen perusteella tämä olisi selvästi kuntayhtymälle kalliimpi vaihtoehto; sijoittaja haluaa investoinnille 8 % tuoton pääomalle ja vaadittu kiinteä vuokra-aika olisi 30 vuotta. Vain yksi taho oli valmis sijoittamaan, kukaan muu ei ollut kiinnostunut. Liitteenä 2 on vertailulaskelma lainanoton ja vuokrauksen kustannuksista. Hanketta on tarkoitus jatkaa etenemällä suunnitteluvaiheeseen ja valmistuneiden suunnitelmien pohjalta hankkeen rakentaminen kilpailutetaan. Seuraava päätöksentekovaihe tulee olemaan edullisimpien urakkatarjousten (rakentaminen, LVI, sähkö, jne) hyväksyminen ja hankintapäätöksen teko. Samalla tehdään lopullinen

9 Hallitus päätös rakentamisesta. Valtuusto ottaa kantaa hankkeeseen syyskokouksessa ja siltä pyydetään valtuudet hankeen läpiviemiseen. KUNTAYHTYMÄN JOHTAJA: Hallitus päättää, että 1. päärakennushanketta jatketaan etenemällä suunnitteluvaiheeseen; 2. hanke rahoitetaan suoralla pankkilainalla, joka kilpailutetaan.

10 Hallitus NEUVOLAN, KLINIKAN JA INFEKTIOYKSIKÖN TILAONGELMAT Hall Neuvolan, klinikan ja infektioyksikön nykyisin käytössä olevissa tiloissa on huomattavia sisäilmaongelmia. Rakennukset ovat jo normaalia käyttöikää vanhempia, niiden ilmanvaihto on riittämätön ja kosteus- ja muut vauriot aiheuttavat henkilöstölle runsaasti sisäilmaperäisiä oireita. Sairastelun lisäksi huono sisäilma heikentää työsuoritusta. Korvaavia tiloja löytyy muualta, mutta klinikan toimintoja ei voida siirtää muualle, koska asiakkaat ovat pääosin palvelukodeissa Naskarlan mäellä. Neuvola toimii taas tiiviissä yhteistyössä klinikan ja erityishoitopalvelujen kanssa, joten siirto muualle tulisi toiminta huomioon ottaen käyttömenojen osalta huomattavasti kalliimmaksi ja tehottomammaksi. Korvaavien pysyvien tilojen suunnittelu on aloitettu päärakennushankkeessa. Työ on juuri alkanut ja tulee kestämään n. 2,5 vuotta (rakennuksen valmistuminen). Siihen asti em. yksiköt tarvitsevat toiminnalleen terveet tilat. Tilapäisenä ratkaisuna on parakkitilojen vuokraus, jotta huonokuntoiset ja sisäilman laadultaan huonot tilat voidaan jättää pois käytöstä. Em. yksiköiden tilantarve on n. 800 m², jonka kustannus kahden vuoden vuokrasopimuksella olisi n Tämä on n /kk ja 19,6 /m²/kk. Esimerkiksi Palvelukoti Puolalan tiloista (1108 m²) vuokra on /kk ja 16,2 /m²/kk. Parakkien vuokra perustuu nopeasti saatuun yhteen budjettitarjoukseen, tilat tulee hankkia kilpailuttamalla. Rakennustoimikunta on käsitellyt asian kokouksessaan TALOUSJOHTAJA: Hallitus päättää, että 1. neuvolan, klinikan ja infektioyksikön käyttöön hankitaan parakkitilaa Naskarlan mäelle sopivaan paikkaan; 2. tilojen hankinta kilpailutetaan normaalin julkisen hankintamenettelyn mukaisesti; 3. rakennustoimikunta valtuutetaan tekemään hankintapäätös kuukausivuokran ollessa alle ; 4. erityishuoltopiirin johtaja ja talousjohtaja valtuutetaan allekirjoittamaan vuokrasopimus rakennustoimikunnan päätöksen mukaisesti. Päätös: Keskustelun jälkeen päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

11 Hallitus Hall Infektioyksikössä ja rakennuksessa 9 ilmenneiden sisäilmaongelmien ratkaisemiseksi pyydettiin julkisella tarjouspyynnöllä tarjouksia korvaavien tilojen, parakkien tms. vuokraamiseksi. Vain yksi tarjoaja lähetti tarjouksen, jonka ehdot ovat sellaiset, että niillä ei ole järkevää hankkia korvaavia tiloja: toimitusaika on 6 kk (joka on todellisuudessa pidempi, kun otetaan huomioon päätöksenteko ja tarvittavat luvat), hinta ( / 2 vuotta). Pääsyynä tarjoajien vähyyteen ja saadun tarjouksen huonoihin ehtoihin oli tilojen korkea vaatimustaso, minkä vuoksi ei ole mahdollista käyttää standardiparakkeja. Uuden päärakennushankkeen aikataulu on sellainen, että sen pitäisi valmistua vuonna Parakkien käyttöaika olisi lyhyt ja hinta lähes 10 % uuden päärakennuksen kustannuksista, joten parakkeja ei ole järkevää hankkia. Sen sijaan panostetaan olemassa olevien tilojen sisäilman parantamiseen: - Rakennus 7:n ongelmien lähde, kellarin hiekkatila, varustetaan erillisellä tuuletuksella ja tila alipaineistetaan, jolloin sieltä tulevat sisäilmahaitat eivät kulkeudu asiakkaiden ja henkilökunnan tiloihin. Myös kellarissa työskentely pyritään lopettamaan. - Rakennus 9:n ilmanvaihtokone vaihdetaan riittävän tehokkaaksi sekä tehdään tarvittavat ilmanvaihtojärjestelmän muutokset. - Myös muita sisäilmaa parantavia korjauksia on mahdollista tehdä Työterveyshoitajan mukaan tehtyjen mittausten perusteella ei kenenkään terveys ole uhattuna. Tehtävillä toimenpiteillä saadaan tilat tyydyttävään kuntoon. TALOUSJOHTAJA: Hallitus päättää, että 1. parakkeja ei hankita; 2. tehdään kaikki muut tarvittavat toimenpiteet, jotta käytössä olevien tilojen sisäilman taso on riittävä eikä asiakkaiden tai henkilökunnan terveydelle aiheudu vaaraa.

12 Hallitus AUTOJEN HANKINTA ASIAKASKULJETUKSIIN Hall Kuntayhtymän asiakaskuljetukset hoidetaan lähes kokonaan taksien avulla. Kuljetussopimukset ovat voimassa saakka. Tällä hetkellä kuljetukset hoituvat kohtuullisen hyvin, kustannukset vain ovat korkeat ( /v). Erillisten, ennustamattomien kuljetusten kanssa on ollut ongelmia, koska invataksia ei ole aina saatu tarvittaessa. Kuljetusten kilpailutus tehdään ensi talvena, mutta olisi toiminnallistaloudellisesti järkevää hankkia joitakin omia autoja. Autot hankittaisiin siten, että niitä voi myös ohjaus- ja hoitohenkilökunta ajaa. Autot tulevat työtoiminnan vastuulle, mutta ne olisivat kaikkien yksiköiden käytössä. Päivisin niitä kuljettaisi pääosin autonkuljettaja. KTO voisi kouluttaa autonkuljettajan kohtaamaan erityisryhmämme asiakkaita. Tarkoitus on hankkia ensin yksi auto ja kokeilla, miten sen käyttö saadaan toimimaan. Toinen auto hankitaan ennen uusia kuljetussopimuksia. Hankittavat autot ovat n. 9 hengelle ja niihin tulee invavarustelu. Ne kannattaa ostaa leasing-rahoituksella, käyttökulut tasaantuvat näin paremmin koko käyttöajalle. Yhden auton hinta tarvittavalla varustelulla on n Vuoden 2014 talousarvioon on varattu leasing-vuokra yhdelle autolle. TALOUSJOHTAJA: Hallitus päättää, että 1. kuntayhtymään hankitaan kaksi invavarusteltua n. 9 hengen autoa asiakaskuljetuksia varten; 2. talousjohtaja valtuutetaan kilpailuttamaan hankinta ja tekemään autojen hankintapäätös :oon saakka per auto. Pipsa Allén esitti Heimo Mäki-Tanilan kannattamana, että hallitukselle tuodaan selvitys ko. palvelun käytöstä jossa selvitetään kokonaiskustannukset yhden auton käytöstä (kuljettaja, autonhuolto, auto, polttoaineet). Lisäksi kuljetuksista tuodaan kokonaisnäkemys hallitukselle tiedoksi. Asiasta äänestettiin. Asian jatkokäsittelemisen kannalla olivat Kalevi Kallonen, Leila Sorsa ja Saila Rintee. Asian palauttamisen kannalla olivat Pipsa Allén, Heimo Mäki-Tanila, Olavi Isomäki, Kirsti Kari, Leena Rihko, Hannu Ranta. Päätös: Asia palautettiin uudelleen valmisteltavaksi äänin 6-3. Hall Liitteenä 3 on vertailulaskelma oman auton kustannuksista verrattuna taksin käyttöön. Pohjana on käytetty saatua budjettitarjousta Ford Transit merkkisestä invataksiksi varustellusta mallista. Lisäksi laskennan apuna käytettiin Autoliiton auton kustannuslaskuria ko. automallille. Taksin kustannuksena on käytetty taksilaskuri.fi:n antamaa matkan hintaa KTO:sta Turun kauppatorille ja takaisin vähennettynä maksimialennuksella, jonka KTO saa yhdeltä sopimusyrittäjältä. Lisäksi laskettiin vielä erikseen ero laskemalla oman auton kustannuksiin mukaan ½ autonkul-

13 Hallitus jettajan palkasta, vaikka suurin osa kyydeistä voidaan hoitaa ohjaajien ja muun henkilökunnan toimesta. Lopputulos osoittaa selkeästi oman auton edullisuuden, jos autolla ajetaan yli km vuodessa, joka merkitsee keskimäärin yhtä Paimio Turku matkaa päivässä. Ajoa syntyy helposti enemmän. Lisäksi käytön helppous verrattuna sopimustaksin varaamiseen toisi asiakkaille lisää retkiä alhaisemmilla kustannuksilla kuin nykyään. Asiaa valmisteluun palautettaessa pyydettiin lisäksi kokonaisnäkemystä kuljetuksista, muistio oheismateriaalina. TALOUSJOHTAJA: Hallitus päättää, että 1. kuntayhtymään hankitaan kolme invavarusteltua n. 9 hengen autoa asiakaskuljetuksia varten; 2. talousjohtaja valtuutetaan kilpailuttamaan hankinta ja tekemään autojen hankintapäätös :oon saakka per auto.

14 Hallitus MAKSUVALMIUDEN VARMISTAMINEN KUNTATODISTUSOHJELMAN LIMIITTIÄ KÄYT- TÄMÄLLÄ Hallitus Kuntayhtymän taloustilanne on koko ajan paranemassa. Kassatilanne on kuitenkin tilapäisesti heikkenemässä: - Psykiatrisen kriisi- ja kuntoutusyksikön rakentaminen on edennyt niin pitkälle, että sitä varten otettu rahoitus ei enää riitä tukemaan kuntayhtymän kassaa. - Tehtyjen tappioiden vuoksi kassassa on kuitenkin vajausta, jota on täydennettävä lyhytaikaisella rahoituksella. Valtuusto on vahvistanut hallitukselle valtuudet ottaa kuntayhtymälle yhteensä 6 milj. lyhytaikaista velkaa. Tätä varten kuntayhtymällä on jo olemassa 3 milj. :n shekkitililimiitti ja 3 milj. :n kuntatodistuslimiitti. Nyt on tarkoitus käyttää ensisijaisesti kuntatodistusohjelmaa kuntayhtymän maksuvalmiuden varmistamiseksi, koska se on edullisempaa. TALOUSJOHTAJA: Hallitus päättää, että talousjohtajalle annetaan valtuudet nostaa kuntayhtymälle lyhytaikaista rahoitusta kuntatodistusohjelman 3 milj. :n limiitin puitteissa saakka kuntayhtymän maksuvalmiuden varmistamiseksi.

15 Hallitus KAHDEN HOITAJAN VIRAN MUUTTAMINEN KAHDEKSI HOITAJAN TOIMEKSI Hall Kuntayhtymän hallitus on tehnyt periaatepäätöksen siitä, että ne avoimeksi tulevat virat, joihin ei liity julkisen vallan käyttöä, muutetaan työsuhteisiksi. Edellä mainitun perusteella esitetään kahden hoitajan viran muuttamista kahdeksi hoitajan toimeksi alkaen. Toimenpiteellä ei ole kustannusvaikutusta. ERITYISHUOLTOPIIRIN JOHTAJA: Hallitus päättää 1. lakkauttaa hoitajan virat: vakanssi ja vakanssi perustaa hoitajan toimet: vakanssi ja vakanssi antaa luvan kahden hoitajan toimen täyttämiseen alkaen.

16 Hallitus HANHENPUISTON ASUMISYKSIKÖN OHJAAJAN TOIMEN MUUTTAMINEN HOITAJAN TOIMEKSI Hall Hanhenpuiston asumisyksikössä on tällä hetkellä seitsemän ohjaajan tointa ja kahdeksan hoitajan tointa. Yksikössä tarvitaan paljon lääkehoidon osaamista, koska asiakkailla on runsaasti erilaisia lääkityksiä. Ohjaajilla ei ole koulutusohjelmassa pakollista lääkehoitoa, vaan se kuuluu vapaavalinnaisiin opintoihin. Hanhenpuiston asumisyksikköön on ollut julkisessa haussa haettavana ohjaajan toimia, mutta ne eivät ole tulleet täytetyksi. Päteviä hoitajia olisi hakeutumassa asumisyksikköön, mutta he eivät täytä ohjaajan kelpoisuusehtoja. Edellä esitetyn perusteella on tarkoituksenmukaista, että Hanhenpuiston asumisyksikön ohjaajan toimi vakanssi nro muutetaan hoitajan toimeksi. Muutos tuo myös kustannussäästöjä. Hoitajan tehtäväkohtainen palkka on 2013,94 /kk, kun ohjaajan tehtäväkohtainen palkka on: 2229,49 /kk.

17 Hallitus UUDEN HALLINTO- JA TOIMINTASÄÄNNÖN HYVÄKSYMINEN JA VANHAN HALLINTO- JA TOIMINTASÄÄNNÖN KUMOAMINEN Hall Kuntalaki Kunnan hallintomenettely 50 Hallintosääntö Valtuusto hyväksyy hallintosäännön, jossa annetaan tarpeelliset määräykset ainakin: 1) toimielinten kokoontumisesta; 2) varajäsenten kutsumisesta; 3) toimielimen puheenjohtajan tehtävistä; 4) kokouksen tilapäisestä puheenjohtajasta; 5) kunnanhallituksen edustajan ja kunnanjohtajan läsnäolosta ja puheoikeudesta muiden toimielinten kokouksissa; 6) muiden kuin jäsenten läsnäolosta ja puheoikeudesta toimielinten kokouksissa; 7) toimielinten kokoukseen osallistumisesta 56 a :ssä tarkoitetun videoneuvotteluyhteyden avulla sekä siitä, miten kunta huolehtii, että tähän tarvittavat tekniset välineet ja yhteydet ovat käytettävissä; 8) esittelystä; 9) pöytäkirjan laatimisesta, tarkastamisesta ja nähtävänä pitämisestä; 10) asiakirjojen allekirjoittamisesta; 11) asiakirjoista perittävistä lunastuksista sekä tiedon antamisesta viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetussa laissa (621/1999) säädetyllä tavalla perittävistä maksuista ottaen huomioon, mitä mainitun lain 34 :ssä säädetään; 12) tiedottamisesta; 13) menettelystä otettaessa asia ylemmän toimielimen käsiteltäväksi; 14) kunnan taloudenhoidosta; sekä 15) hallinnon ja talouden tarkastuksesta sekä sisäisestä valvonnasta ja riskienhallinnasta. ( /325) Uuden hallintosäännön valmistelussa on pyritty seuraamaan Kuntaliiton julkaisemaa mallihallintosääntöä. Muutoin hallintosäännön valmistelussa on pyritty sellaiseen malliin, jossa hallintosääntö osoittaa kuntayhtymän operatiivisessa toiminnassa tarpeelliset toimintavaltuudet hallitukselle, joka siirtää edelleen toimivaltaansa alaisilleen viranhaltijoille. Malli antaa mahdollisuudet tarvittaessa vähäisempiin hallinnollisiin muutoksiin hallituksen päätöksellä ilman hallintosääntöön tehtäviä muutoksia. Käytännössä hallitus toteuttaisi toimivallan siirrot siten, että valtuuston hyväksyttyä uuden hallintosäännön, päättäisi hallitus tämän jälkeen valtuuston päätösten täytäntöönpanon yhteydessä toimivallan siirroista kootusti hyväksymällä hallintosääntöön perustuvan toimintasäännön. Toimintasäännöllä tarkoitetaan asiakirjaa, johon on koottu hallituksen päättämät valtuutukset ja hallinnon ja toiminnan tarkempaa järjestämistä koskevat päätökset. Hallituksen päättämä johtavien viranhaltijoiden keskinäisten vastuualueiden tarkistus on toteutettu ensisijaisesti hallintosäännön esittelyvastuita koskevilla määräyksillä ja toissijaisesti toimintasäännössä delegoiduilla toimivaltuuksilla, jotka noudattavat hallituksen päättämää jakoa.

18 Hallitus Hallinto- ja toimintasäännön periaatteena on, että valta ja vastuu ovat samoissa käsissä ja valvonta aina seuraavassa instanssissa. Lisäksi toimintasääntöön on otettu uutena riskienhallinta, josta jokainen vastaa omalla toiminta-alueellaan ja kuntayhtymän johtaja vastaa kokonaisuudesta. Toimintasäännössä on myös linjassa otto-oikeuden periaate. Esityslistan liitteenä seuraa esitys uudeksi hallintosäännöksi, liite 4. Esityslistan liitteenä on myös esitys toimintasäännöksi tiedoksi annettavaksi myös valtuustolle, liite 5. HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA: Hallitus esittää valtuustolle, että se 1. hyväksyy oheisen ehdotuksen kuntayhtymän hallintosäännöksi; 2. kumoaa nykyisen hallintosäännön ERITYISHUOLTOPIIRIN JOHTAJA: Hallitus päättää 1. hyväksyä oheisen ehdotuksen kuntayhtymän toimintasäännöksi; 2. kumoaa nykyisen toimintasäännön..

19 Hallitus VIRANHALTIJAPÄÄTÖSTEN TÄYTÄNTÖÖNPANOKELPOISUUS Hall Kuntalain 51 : Kunnanhallitus, kunnanhallituksen puheenjohtaja, kunnanjohtaja tai johtosäännössä määrätty kunnan viranhaltija voivat ottaa kunnanhallituksen käsiteltäväksi asian, joka on tämän lain nojalla siirretty kunnanhallituksen alaisen viranomaisen tai kunnanhallituksen jaoston toimivaltaan ja jossa asianomainen viranomainen on tehnyt päätöksen. Mitä 1 momentissa säädetään, koskee vastaavasti lautakuntia, niiden puheenjohtajia tai johtosäännössä määrättyä kunnan viranhaltijaa asianomaisen lautakunnan alaisen viranomaisen tai lautakunnan jaoston toimivaltaan siirretyissä asioissa, jollei kunnanhallitus, kunnanhallituksen puheenjohtaja, kunnanjohtaja tai 1 momentissa tarkoitettu johtosäännössä määrätty kunnan viranhaltija ole ilmoittanut asian ottamista kunnanhallituksen käsiteltäväksi. Asia on otettava ylemmän toimielimen käsiteltäväksi viimeistään sen ajan kuluessa, jossa 89 :ssä tarkoitettu oikaisuvaatimus päätöksestä on tehtävä. Ylemmän toimielimen käsiteltäväksi ei saa kuitenkaan ottaa: 1) lain tai asetuksen mukaisia lupa-, ilmoitus-, valvonta- tai toimitusmenettelyä koskevia asioita; eikä 2) yksilöön kohdistuvia opetustoimen, terveydenhuollon tai sosiaalitoimen asioita Päätös voidaan panna täytäntöön ennen kuin se on saanut lainvoiman. Täytäntöönpanoon ei kuitenkaan saa ryhtyä, jos oikaisuvaatimus tai valitus käy täytäntöönpanon johdosta hyödyttömäksi taikka jos oikaisuvaatimuksen käsittelevä toimielin tai valitusviranomainen kieltää täytäntöönpanon. ERITYISHUOLTOPIIRIN JOHTAJA: Hallitus päättää olla käyttämättä otto-oikeuttaan ja toteaa, että viranhaltijapäätökset ajalta saadaan panna täytäntöön, liite 6.

20 Hallitus ILMOITUSASIOITA Hall Merkitään tiedoksi talousarviotilanne 6/2014.

Kokoustiedot: Aika: torstai 21.11.2013 klo 16.00 Paikka: KTO kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus, kabinetti Myllyojantie 2, 21520 Naskarla

Kokoustiedot: Aika: torstai 21.11.2013 klo 16.00 Paikka: KTO kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus, kabinetti Myllyojantie 2, 21520 Naskarla KOKOUSKUTSU HALLITUS Kokoustiedot: Aika: torstai 21.11.2013 klo 16.00 Paikka: KTO kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus, kabinetti Myllyojantie 2, 21520 Naskarla Jäsen Ilmoittanut poissaolostaan Varajäsen

Lisätiedot

KTO Kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus, kabinetti Myllyojantie 2, 21520 Naskarla

KTO Kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus, kabinetti Myllyojantie 2, 21520 Naskarla KOKOUSKUTSU HALLITUS Aika: Tiistai 18.8.2015 klo 17.00 Paikka: KTO Kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus, kabinetti Myllyojantie 2, 21520 Naskarla Jäsen Ilmoittanut poissaolostaan Varajäsen Ranta Hannu,

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU HALLITUS. Aika: Tiistai 15.9.2015 klo 18.00. KTO Kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus Myllyojantie 2, 21520 Naskarla

KOKOUSKUTSU HALLITUS. Aika: Tiistai 15.9.2015 klo 18.00. KTO Kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus Myllyojantie 2, 21520 Naskarla KOKOUSKUTSU HALLITUS Aika: Tiistai 15.9.2015 klo 18.00 Paikka: KTO Kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus Myllyojantie 2, 21520 Naskarla Jäsen Ilmoittanut poissaolostaan Varajäsen Ranta Hannu, pj. Suominen

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU HALLITUS Kokoustiedot: Aika: torstai 24.5.2012 klo 15.00 Auranlaakson asumisyksikkö Vanha Littoistentie 308, 20540 Turku

KOKOUSKUTSU HALLITUS Kokoustiedot: Aika: torstai 24.5.2012 klo 15.00 Auranlaakson asumisyksikkö Vanha Littoistentie 308, 20540 Turku KOKOUSKUTSU HALLITUS Kokoustiedot: Aika: torstai 24.5.2012 klo 15.00 Paikka: Auranlaakson asumisyksikkö Vanha Littoistentie 308, 20540 Turku Jäsen Ilmoittanut poissaolostaan Varajäsen Nuotio Tarja, pj.

Lisätiedot

Jäsen Ilmoittanut Varajäsen poissaolostaan

Jäsen Ilmoittanut Varajäsen poissaolostaan KOKOUSKUTSU HALLITUS Aika: Torstai 16.2.2017 klo 15.30 Paikka: KTO, kabinetti Myllyojantie 2, 21520 Naskarla Jäsen Ilmoittanut Varajäsen poissaolostaan Ranta Hannu, pj. Suominen Tuulia Allén Pipsa, vpj.

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU HALLITUS Aika: Torstai 27.8.2015 klo 15.00

KOKOUSKUTSU HALLITUS Aika: Torstai 27.8.2015 klo 15.00 KOKOUSKUTSU HALLITUS Aika: Torstai 27.8.2015 klo 15.00 Paikka: KTO Kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus Myllyojantie 2, 21520 Naskarla Jäsen Ilmoittanut poissaolostaan Varajäsen Ranta Hannu, pj. Suominen

Lisätiedot

Kokoustiedot: Aika: tiistai 3.9.2013 klo 16.30 Paikka: KTO kehitysvamma-alan tuki -ja osaamiskeskus, kabinetti Myllyojantie 2, 21520 Naskarla

Kokoustiedot: Aika: tiistai 3.9.2013 klo 16.30 Paikka: KTO kehitysvamma-alan tuki -ja osaamiskeskus, kabinetti Myllyojantie 2, 21520 Naskarla KOKOUSKUTSU HALLITUS Kokoustiedot: Aika: tiistai 3.9.2013 klo 16.30 Paikka: KTO kehitysvamma-alan tuki -ja osaamiskeskus, kabinetti Myllyojantie 2, 21520 Naskarla Jäsen Ilmoittanut poissaolostaan Varajäsen

Lisätiedot

24.5.2012 klo 15.35 17.50

24.5.2012 klo 15.35 17.50 5/2012 HALLITUS PHALLITUS KOKOUSTIEDOT Aika Paikka OSALLISTUJAT Päätöksentekijät 24.5.2012 klo 15.35 17.50 Auranlaakson asumisyksikkö Vanha Littoistentie 308, 20540 Turku Tarja Nuotio, puheenjohtaja Erja-Maija

Lisätiedot

Jäsen Ilmoittanut Varajäsen poissaolostaan

Jäsen Ilmoittanut Varajäsen poissaolostaan KOKOUSKUTSU HALLITUS Aika: Torstai 16.3.2017 klo 15.30 Paikka: KTO, kabinetti Myllyojantie 2, 21520 Naskarla Jäsen Ilmoittanut Varajäsen poissaolostaan Ranta Hannu, pj. Suominen Tuulia Allén Pipsa, vpj.

Lisätiedot

Birstolin Anita X Rintee Saila

Birstolin Anita X Rintee Saila KOKOUSKUTSU HALLITUS Kokoustiedot: Aika: torstai 24.4.2014 klo 10.00 Paikka: KTO Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymä, kokoustila Kabinetti, Myllyojantie 2, 21520 Naskarla Jäsen Ilmoittanut

Lisätiedot

24.4.2012 klo 15.00 16.40

24.4.2012 klo 15.00 16.40 4/2012 HALLITUS PHALLITUS KOKOUSTIEDOT Aika Paikka OSALLISTUJAT Päätöksentekijät 24.4.2012 klo 15.00 16.40 KTO kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus Myllyojantie 2, 21520 Naskarla Tarja Nuotio, puheenjohtaja

Lisätiedot

Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja konserniohjeen tarkistaminen

Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja konserniohjeen tarkistaminen Kunnanhallitus 57 09.03.2015 Valtuusto 8 30.03.2015 Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja konserniohjeen tarkistaminen 477/00.01.01/2012 Kunnanhallitus 09.03.2015 57 Valmistelija: vs. hallintojohtaja

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan otto-oikeusmenettely

Teknisen lautakunnan otto-oikeusmenettely Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 662/00.02.02/2018 110 Teknisen lautakunnan otto-oikeusmenettely Hallintopäällikkö Anne Rantala 4.6.2018: Raision kaupunginhallitus on päättänyt 21.5.2018 118 päätösten

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Vapaa-aikalautakunnan otto-oikeusmenettely

Vapaa-aikalautakunnan otto-oikeusmenettely Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 975/00.02.02/2018 57 Vapaa-aikalautakunnan otto-oikeusmenettely Sivistysjohtaja Juha-Pekka Lehmus 26.9.2018: Raision kaupunginhallitus on päättänyt 21.5.2018 118

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/2019 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 TILINTARKASTUSKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖKSEN

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 9.20 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 1 / 2019 ASIA LIITE 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta Laihia Pöytäkirja 5/2018 1 (12) Aika 16.05.2018, klo 12:00-13:59 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 33 Kokouksen avaus 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Edellisen kokouksen pöytäkirjan

Lisätiedot

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2017. Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2017. Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11 HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kokousaika 16.3.2017 kello 17.30-18.40 Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen Hallintotoimisto 31.3.2017 kello 9.00

Lisätiedot

Satakunnan ammattiopisto, Myllykatu 10, Harjavalta, luokka 113, 1. krs

Satakunnan ammattiopisto, Myllykatu 10, Harjavalta, luokka 113, 1. krs KOKOUSKUTSU 4 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 11.5.2012 1 KOKOUSAIKA Tiistai 22.5.2012 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Satakunnan ammattiopisto, Myllykatu 10, Harjavalta, luokka

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 2/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 2/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 2/2016 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 6 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 7 TILINPÄÄTÖKSEN 2015 ESITTELY 3 8 KUNNANHALLITUKSEN PUHEENJOHTAJAN KATSAUS 3 9 EDELLISEN KOKOUKSEN

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 12/2013 Kunnanhallitus. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 12/2013 Kunnanhallitus. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 12/2013 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 27.6.2013 klo 12.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu 218 219

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 5/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.4.2012 klo 9.00 13.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 71 Kokousaika 25.8.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Merihelmi, Laitakari Käsiteltävät asiat 61 62 63 64 65 66 67 68 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA TUUSULAN VESIHUOLTOLIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA TUUSULAN VESIHUOLTOLIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA TUUSULAN VESIHUOLTOLIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Valtuusto 14.10.2013 118 Voimaan 1.1.2014 Sisällysluettelo I LUKU... 2 1 Toimiala... 2 II LUKU... 2 2 Johtokunta... 2 III LUKU...

Lisätiedot

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 11/2017 KOKOUSAIKA 28.6.2017 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen

Lisätiedot

Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja valtuuston työjärjestyksestä sekä luottamushenkilöiden palkkioista päättäminen

Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja valtuuston työjärjestyksestä sekä luottamushenkilöiden palkkioista päättäminen Kunnanhallitus 194 31.10.2016 Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja valtuuston työjärjestyksestä sekä luottamushenkilöiden palkkioista päättäminen 497/00.01.01/2016 Kunnanhallitus 31.10.2016

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista 7/ Sosiaalilautakunta

Muonion kunta Esityslista 7/ Sosiaalilautakunta Muonion kunta Esityslista 7/2019 1 Sosiaalilautakunnan kokous Aika ke 26.6.2019 klo 16.00 Paikka Valtuustosali Läsnä Sakari Silén puheenjohtaja Petteri Hirsikangas varapuheenjohtaja Elina Niemelä-Muotka

Lisätiedot

Kuntayhtymän hallitus Tarkastuslautakunta Kuntayhtymän valtuusto

Kuntayhtymän hallitus Tarkastuslautakunta Kuntayhtymän valtuusto Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 1/2017 1 (1) Kuntayhtymän hallitus 60 24.4.2017 Tarkastuslautakunta 35 26.4.2017 22.5.2017 9 459/00.01.01.01/2016 Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin hallintosäännöt

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 16.5.2017 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Muut osallistujat: Mikko Luoma, tilintarkastaja

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 29.4.2011 klo 9.00 12.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Ahlqvist Leila Laukkanen Jarmo

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta ( ) PHKS Karpalo-kabinetti

PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta ( ) PHKS Karpalo-kabinetti PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta (2017-2020) KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 18.10.2017 klo 14.00 - Paikka PHKS Karpalo-kabinetti KÄSITELTÄVÄT ASIAT 59 Kokouksen

Lisätiedot

HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 11.11.2008 84 Noudatetaan 1.1.2009 alkaen 1 Toimiala Tässä johtosäännössä määritellään vesihuoltolaitoksen, sen johtokunnan ja toimitusjohtajan

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta 10.4.2014

TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta 10.4.2014 1 Kokousaika To 10.4.2014 klo 15.00 16.15 Paikka Muonion terveyskeskus, ruokasali Jäsenet: Läsnä Keimiöniemi Anne-Mari, pj. Malila Kari Eira Birgitta Kurkela Outi, vj. Poissa Pettissalo Petri Muut saapuvilla

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista 2/ Sivistyslautakunta Aki Jauhojärvi Johanna Jäntti Emma Lehtonen Markku Rauhala Katriina Sieppi

Muonion kunta Esityslista 2/ Sivistyslautakunta Aki Jauhojärvi Johanna Jäntti Emma Lehtonen Markku Rauhala Katriina Sieppi Muonion kunta Esityslista 2/2019 1 Sivistyslautakunnan kokous Aika Tiistaina 29.1.2019 klo 18.00 Paikka kunnantalon valtuustosali Läsnä Petri Sinikumpu puheenjohtaja Mikael Heikkilä varapuheenjohtaja Aki

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista 20/ (7) Kunnanhallitus

Muonion kunta Esityslista 20/ (7) Kunnanhallitus Muonion kunta Esityslista 20/2017 1 (7) Kunnanhallituksen kokous Aika ma klo 17.30 Paikka yhtenäiskoulun auditorio Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Petteri Hirsikangas varapuheenjohtaja Sakari

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 1/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.1.2012 klo 9.00 13.35 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 26.4.2010 klo 9.00 14.15 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Nummela Ritva varajäsen Laukkanen

Lisätiedot

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2019. Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2019. Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11 HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2019 Kokousaika 4.4.2019 kello 17.00 18.48 Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen Kuntayhtymän internet-sivut Jäsenet

Lisätiedot

Kuntayhtymän hallitus Tarkastuslautakunta Kuntayhtymän valtuusto

Kuntayhtymän hallitus Tarkastuslautakunta Kuntayhtymän valtuusto Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 6/2017 1 (1) Kuntayhtymän hallitus 60 24.4.2017 Tarkastuslautakunta 35 26.4.2017 Kuntayhtymän valtuusto 9 22.5.2017 90 459/00.01.01.01/2016 Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin

Lisätiedot

Kokouskäytännöistä. 16.1.2013 Kristiina Heinonen-Kuusela kaupunginsihteeri

Kokouskäytännöistä. 16.1.2013 Kristiina Heinonen-Kuusela kaupunginsihteeri Kokouskäytännöistä 16.1.2013 Kristiina Heinonen-Kuusela kaupunginsihteeri Kokousmenettelyt Tavoitteena yhdenmukaiset menettelyt toimielimissä Käsitellään toimielimen ensimmäisessä kokouksessa Päätetään

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Hyvinvointilautakunta 12.04.2016 AIKA 12.4.2016 klo 18:09 20:35 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

Lisätiedot

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai 10.4.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

Maakuntahallitus Maakuntavaltuusto Uudenmaan liiton hallintosäännön hyväksyminen 265/00.00.

Maakuntahallitus Maakuntavaltuusto Uudenmaan liiton hallintosäännön hyväksyminen 265/00.00. Maakuntahallitus 41 24.04.2017 Maakuntavaltuusto 8 24.05.2017 Uudenmaan liiton hallintosäännön 2017-2018 hyväksyminen 265/00.00.01/2017 MHS 24.04.2017 41 Tiivistelmä Asian yksityiskohtainen selostus Vuoden

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Tekninen lautakunta 29.02.2016 AIKA 29.02.2016 klo 17:00-17:40 PAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Maanantai 29.5.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö Janne Ranta Maija-Liisa Pakisjärvi

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015 TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ke 29.4.2015 klo 14.00 16.54 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Allén Pipsa, vpj. x Oinas Inkeri. Kanala Kari x valtuuston 2 vpj.

Allén Pipsa, vpj. x Oinas Inkeri. Kanala Kari x valtuuston 2 vpj. KOKOUSKUTSU HALLITUS Aika: 18.3.2015 klo 15.00 Paikka: Alvarium, kokoustila Aamu-Rusko Puutarhakatu 8 B, 20100 Turku Jäsen Ilmoittanut poissaolostaan Varajäsen Ranta Hannu, pj. Suominen Tuulia Allén Pipsa,

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 4/ (10) Tarkastuslautakunta Pöytäkirjan nähtävillä pitäminen ja kokouksen päättäminen

Laihia Pöytäkirja 4/ (10) Tarkastuslautakunta Pöytäkirjan nähtävillä pitäminen ja kokouksen päättäminen Laihia Pöytäkirja 4/2018 1 (10) Aika 26.04.2018, klo 14:00-16:33 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 27 Kokouksen avaus 28 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 29 Edellisen kokouksen pöytäkirjan

Lisätiedot

Kotka-Kymin seurakunta Pöytäkirja 6/2018 Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta 1 ( 5 ) Läsnä: Ville Mielonen puheenjohtaja.

Kotka-Kymin seurakunta Pöytäkirja 6/2018 Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta 1 ( 5 ) Läsnä: Ville Mielonen puheenjohtaja. Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta 1 ( 5 ) Aika: Tiistai 11.9.2018 klo 16.30 16.54 Kahvitus klo 16.15 Paikka: Kotkan seurakuntakeskus, kokoushuone 1 Läsnä: Ville Mielonen puheenjohtaja Kari Hentunen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 5/2010 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 26.5.2010 klo 17.00. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 5/2010 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 26.5.2010 klo 17.00. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 5/2010 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 26.5.2010 klo 17.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja Tarkastuslautakunnan kokous 24.1.2018 Pöytäkirja PÖYTÄKIRJA 2 (7) Tarkastuslautakunta TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 24.1.2018 klo 10.00 11.20. Paikka Lisätiedot ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS,

Lisätiedot

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017 Kangasniemi Pöytäkirja 3/2018 1 (14) Aika 18.05.2018, klo 12:30-15:00 Paikka Kangasniemen kunnantalo, kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 16 Pöytäkirjan

Lisätiedot

ESITYSLISTA Nro 2 / 2017

ESITYSLISTA Nro 2 / 2017 EVIJÄRVEN KUNTA Aika 6.3.2017 ESITYSLISTA Nro 2 / 2017 KOKOUSAIKA 6.3.2017 klo 18.00 - KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, valtuustosali Läsnä Juha Alkio, pj Niina Alatalo Jari Anttikoski

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2013 2016 PÖYTÄKIRJA 2/2013 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.09.2013 klo 9.00 14.42 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Myllykoski Satu puheenjohtaja Naakka

Lisätiedot

Lappeenrannan Upseerikerho, Upseeritie 2, Lappeenranta

Lappeenrannan Upseerikerho, Upseeritie 2, Lappeenranta AIKA 17.10.2018 15:00 PAIKKA Lappeenrannan Upseerikerho, Upseeritie 2, 53900 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2016 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2016 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2016 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 23.11.2016 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

1 / 5 PÖYTÄKIRJA. Aika: :00-10:50 Paikka: Kotka, maakuntatalo

1 / 5 PÖYTÄKIRJA. Aika: :00-10:50 Paikka: Kotka, maakuntatalo 1 / 5 TARKASTUSLAUTAKUNTA 1 / 2018 PÖYTÄKIRJA KL/005/000202/2018 Aika: 18.1.2018 10:00-10:50 Paikka: Kotka, maakuntatalo 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus As. nro 1 2 Pöytäkirjanpitäjän valinta

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista 6/ Sosiaalilautakunta

Muonion kunta Esityslista 6/ Sosiaalilautakunta Muonion kunta Esityslista 6/2019 1 Sosiaalilautakunnan kokous Aika ti 28.5.2019 klo 16.00 Paikka Valtuustosali Läsnä Sakari Silén puheenjohtaja Petteri Hirsikangas varapuheenjohtaja Elina Niemelä-Muotka

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Elinvoima- ja konsernijaosto 11.09.2017 Aika 11.09.2017 klo 12:30-13:54 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kirkkonummen vammaisneuvoston toimintasäännön muuttaminen alkaen

Kirkkonummen vammaisneuvoston toimintasäännön muuttaminen alkaen Perusturvalautakunta 9 0.03.07 Vammaisneuvosto 3 5.04.07 Kunnanhallitus 79 5.05.07 Kirkkonummen vammaisneuvoston toimintasäännön muuttaminen.6.07 alkaen 786/00.0.0/06 Perusturvalautakunta 0.03.07 9 Perusturvan

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 26.4.2017 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 11.5.2016 klo 9.00 - Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 4/2018

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 11.9.2018 klo 9.00 13.00 KOKOUSPAIKKA Siikaisten kunnantalo, hallituksen kokoushuone LÄSNÄ Anneli Lahtinen puheenjohtaja Leo Forss varapuheenjohtaja Matti Anttila

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 15.11.2017 klo 13:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 17 KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMISTOIMET

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 4.6.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (5) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 4.6.2019 klo 10.00 Paikka Lisätietoja ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, Puijonlaaksontie 2, Kuopio

Lisätiedot

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 14/2015 KOKOUSAIKA 12.11.2015 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 152 Toimielinten pöytäkirjat 153 Saapuneet asiakirjat

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019 1 KOKOUSAIKA 17.5.2019 klo 9:00 15:00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Hirvinen Esa, puheenjohtaja Niemi Pauli, varapuheenjohtaja Puurula Merja, jäsen Paasovaara Marko, sihteeri, tilintarkastaja

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 21

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 21 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 21 Tekninen lautakunta Nro 3/2014 KOKOUSAIKA Torstaina 8.5.2014 klo 17-18.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 2/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 2/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 2/2019 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 10 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 11 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS 3 12 HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJAN KATSAUS (KLO 17) 3 13 TILINPÄÄTÖKSEN

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Viranomainen Kunnanhallitus 15.05.2012 80

PELKOSENNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Viranomainen Kunnanhallitus 15.05.2012 80 Kunnanhallitus 15.05.2012 80 Kunnanhallitus 46, 47, 48 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Khall 46 Valtuuston 11.12.2008 hyväksymän hallintosäännön 5 mukaan kokouskutsu kunnanhallituksen jäsenille

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tarvainen Maarit, pj. Huttunen Tuula Jääskeläinen

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 10.2.2016 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 10.2.2016 klo 9.00-15.00 Kokousaika 8.2.2016 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 25 26 27 28 29 30 31 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Nuorten kesätyöpaikkatuki

Lisätiedot

KH 6 Kunnanhallitus Valmistelija: kunnansihteeri Peter Stenvall, peter.stenvall(at)sipoo.fi

KH 6 Kunnanhallitus Valmistelija: kunnansihteeri Peter Stenvall, peter.stenvall(at)sipoo.fi Valtuusto 4 30.01.2017 Esitys uudeksi hallintosäännöksi 13/00.01.01/2012 KH 6 Kunnanhallitus 12.1.2016 Valmistelija: kunnansihteeri Peter Stenvall, peter.stenvall(at)sipoo.fi Uusi kuntalaki (410/2015)

Lisätiedot

SIPOON VESIHUOLTOLIIKELAITOS

SIPOON VESIHUOLTOLIIKELAITOS SIPOON VESIHUOLTOLIIKELAITOS Johtosääntö Sipoon kunta Sisällys 1 Liikelaitoksen nimi... 2 2 Liikelaitoksen toimiala... 2 3 Johtokunnan kokoonpano... 2 4 Johtokunnan tehtävät ja ratkaisuvalta... 2 5 Esittely...

Lisätiedot

Kirkkonummen vanhusneuvoston toimintasäännön muuttaminen alkaen

Kirkkonummen vanhusneuvoston toimintasäännön muuttaminen alkaen Perusturvalautakunta 9 0.03.07 Kunnanhallitus 00 0.03.07 Vanhusneuvosto 4 09.05.07 Kunnanhallitus 80 5.05.07 Kirkkonummen vanhusneuvoston toimintasäännön muuttaminen.6.07 alkaen 786/00.0.0/06 Perusturvalautakunta

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 9.5.2014 klo 9.15 14.05 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Myllykoski Satu puheenjohtaja Naakka Tommi varapuheenjohtaja Hatakka Jarno Kallela Sanna

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.9.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala Kaupunginhallitus 341 19.12.2016 Kaupunginhallitus 50 20.02.2017 Kaupunginhallitus 70 06.03.2017 Kaupunginvaltuusto 13 13.03.2017 Toimielimet ja luottamushenkilöorganisaatio 1.6.2017 alkaen Kh 19.12.2016

Lisätiedot

NC-rakennus neuvotteluhuone, Prikaatinkatu 3, Mikkeli

NC-rakennus neuvotteluhuone, Prikaatinkatu 3, Mikkeli Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Esityslista 7/2017 1 Aika 21.09.2017 klo 10:00 Paikka NC-rakennus neuvotteluhuone, Prikaatinkatu 3, Mikkeli Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 53 Hallituksen

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 17 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 18 TEKNISEN TOIMEN KATSAUS 3 19 KUNNANJOHTAJAN KATSAUS 3 20 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN

Lisätiedot

Hallitus 5/2018. Torstai klo 15.15

Hallitus 5/2018. Torstai klo 15.15 KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Hallitus 5/2018 KOKOUSTIEDOT ASIAT Aika Torstai 31.5.2018 klo 15.15 Paikka Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Viitasaaren yksikkö Teollisuustie 12, Viitasaari,

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 28

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 28 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 28 Tekninen lautakunta Nro 3/2013 KOKOUSAIKA Torstaina 4.4.2013 klo 17 17.55 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Otsikko Sivu 41 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 62

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Otsikko Sivu 41 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 62 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 59 Kasvatus- ja opetuslautakunta 10.05.2016 AIKA 10.5.2016 klo 18:15 18:59 PAIKKA Ahtialan päiväkoti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 41 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 10/2018 1 Kunnanhallitus Aika 14.12.2018 klo 12:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 159 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1

SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Tarkastuslautakunta 2017-2020 24.01.2019 _ AIKA 13:00-15:07 PAIKKA Kunnanhallituksen huone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja valtuuston työjärjestyksestä sekä luottamushenkilöiden palkkioista päättäminen

Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja valtuuston työjärjestyksestä sekä luottamushenkilöiden palkkioista päättäminen Kunnanhallitus 194 31.10.2016 Valtuusto 39 14.11.2016 Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja valtuuston työjärjestyksestä sekä luottamushenkilöiden palkkioista päättäminen 497/00.01.01/2016 Kunnanhallitus

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone 1 KOKOUSAIKA 31.5.2017 klo 9:00 14.00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Vedenpää Antti, puheenjohtaja Pauli Niemi, varajäsen Puurula Merja, jäsen Potila Raija, kunnanjohtaja, kohta 23 Hirvinen

Lisätiedot

YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ. Hyväksytty Porin seurakuntien yhteisessä kirkkovaltuustossa /36

YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ. Hyväksytty Porin seurakuntien yhteisessä kirkkovaltuustossa /36 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ Hyväksytty Porin seurakuntien yhteisessä kirkkovaltuustossa 13.9.2006/36 Vahvistettu Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulissa 15.11.2006 1 LUKU Kokoonpano 1 Yhteiseen

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Nro 1/2012. Torstai 15.3.2012 kello 18.00. Kunnanvirasto, alakerran varakokoushuone

Tekninen lautakunta Nro 1/2012. Torstai 15.3.2012 kello 18.00. Kunnanvirasto, alakerran varakokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Nro 1/2012 KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 15.3.2012 kello 18.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite nro Asia nro 1 2-4 1 2 3 4 5 6 Kunnanvirasto, alakerran varakokoushuone

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Torstai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 2 / 2019 ASIA LIITE 5 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 7/2018

Tarkastuslautakunta 7/2018 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 7/2018 Kokousaika: 29.10.2018 klo 14.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

2 Pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen 4

2 Pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen 4 1 Tarkastuslautakunta AIKA 10.03.2015 klo 14:00 16:10 PAIKKA Kunnantalo, kokoushuone Pyhä ASIAT Sivu Otsikko 1 Tarkastuslautakunnan esittelijä vuonna 2015 3 2 Pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 6/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Esityslista 6/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 6/2018 1 Kunnanhallitus Aika 07.05.2018 klo 10:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 59 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 31.3.2014 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 31.3.2014 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 25 Kokousaika 25.3.2014 klo 17.30 Kokouspaikka Päiväkoti Kuunari Käsiteltävät asiat 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot