KOKOUSKUTSU HALLITUS. Jäsen Ilmoittanut poissaolostaan Varajäsen. Paimiossa, MERK. HANNU RANTA Irja Puhakka

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KOKOUSKUTSU HALLITUS. Jäsen Ilmoittanut poissaolostaan Varajäsen. Paimiossa, 14.8.2014. MERK. HANNU RANTA Irja Puhakka"

Transkriptio

1 KOKOUSKUTSU HALLITUS Kokoustiedot: Aika: torstai klo Paikka: KTO Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymä, kokoustila Kabinetti, Myllyojantie 2, Naskarla Jäsen Ilmoittanut poissaolostaan Varajäsen Ranta Hannu, pj. Suominen Tuulia Allén Pipsa, vpj. Oinas Inkeri Birstolin Anita Rintee Saila Isomäki Olavi Haalisto Ilpo Kallonen Kalevi Olli Johanna Mäki-Tanila Heimo Lappalainen Pasi Rannikko Malla Kari Kirsti Rihko Leena Nieminen Tomi Sorsa Leila Kallioinen Heikki Ervelä Risto valtuuston puheenjohtaja Nordqvist Harry valtuuston 1 vpj. Kanala Kari valtuuston 2 vpj. Aaltonen Seija erityishuoltopiirin johtaja Lindqvist Harri talousjohtaja Metsähonkala Marika palvelu- ja kehittämisjohtaja Pyökäri Niina va. palvelujohtaja Puhakka Irja sihteeri Käsiteltävät asiat: 56 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 57 Pöytäkirjan tarkastajat 58 Leiri- ja kesäpaikka Sarapiston myynti 59 Anttilanhovin asumisyksikön myynti 60 Rakennusten 8 ja 10 purku-urakan hankintapäätös 61 KTO:n ydintilaratkaisut 62 Neuvolan, klinikan ja infektioyksikön tilaongelmat 63 Autojen hankinta asiakaskuljetuksiin 64 Maksuvalmiuden varmistaminen kuntatodistusohjelman limiittiä käyttämällä 65 Kahden hoitajan viran muuttaminen kahdeksi hoitajan toimeksi 66 Hanhenpuiston asumisyksikön ohjaajan toimen muuttaminen hoitajan toimeksi 67 Uuden hallinto- ja toimintasäännön hyväksyminen ja vanhan hallinto- ja toimintasäännön kumoaminen 68 Viranhaltijapäätösten täytäntöönpanokelpoisuus 69 Ilmoitusasioita Muut asiat Paimiossa, MERK. HANNU RANTA Irja Puhakka puheenjohtaja sihteeri

2 Hallitus KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Hall Kokous todettaneen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT Hall Tämän pöytäkirjan tarkastajiksi valittaneen Kalevi Kallonen ja Heimo Mäki-Tanila.

3 Hallitus LEIRI- JA KESÄPAIKKA SARAPISTON MYYNTI Hall Kuntayhtymän hallintosääntö 19 10: Hallituksen tehtävänä on päättää kiinteän omaisuuden hankinnasta ja luovutuksesta. Kuntayhtymän hankkiessa käyttöönsä Strandvikin kiinteistön, josta on tarkoitus tehdä kuntayhtymän leirikeskus, nykyisin leirikeskuksena toimivasta Sarapiston kiinteistöstä voidaan luopua. Sarapiston kiinteistöjen tiedot liitteessä 3. TALOUSJOHTAJA: Hallitus päättää, että 1. Sarapiston myyntiprosessi voidaan aloittaa; 2. kilpailutetaan kiinteistönvälittäjä hoitamaan kiinteistön myynti; 3. pyydetään arvioijan virallinen arvio kiinteistöstä; 4. kun on saatu vähintään kolmen eri tarjoajan tarjoukset, tuodaan asia hallituksen päätettäväksi. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Rakennustmk Sarapiston myynti on hyvä aloittaa tarjouskilpailulla. Kiinteistövälittäjä suosittelee Tarjouskauppa-nettisovelluksen käyttöä. Kohteesta ilmoitetaan pohjahinta ja tarjoajat tekevät välittäjän kautta tarjouksensa (Ostajat todennetaan pankkitunnusten avulla!). Tarjoukset julkaistaan netissä ja niitä voidaan korottaa tarjouskaupan ollessa käynnissä (3 viikkoa) 48 tuntia edellisestä tarjouksesta. Sarapisto vapautuu Mikäli tarjouskaupan avulla ei saada tarjousta, joka voidaan hyväksyä, myyntiä jatketaan normaalina kiinteistövälittäjän toimeksiantona. Esitys: Rakennustoimikunta päättää puoltaa hallitukselle tehtävää esitystä, - että Sarapiston myynti aloitetaan nettitarjouskaupalla pohjahintana ,00 kolmen viikon ajan päättyen ; - hallituksen puheenjohtaja ja erityishuoltopiirin johtaja valtuutetaan hyväksymään korkein tarjous.

4 Hallitus Päätös: Rakennustoimikunta päätti, että hallitukselle esitetään, että - metsäalue ja ranta-alue mökkeineen myydään erikseen, jolloin niitä ei voida myydä tarjouskaupalla; - koko kiinteistön yhteiseksi pohjahinnaksi asetetaan ; - hallituksen puheenjohtaja ja erityishuoltopiirin johtaja valtuutetaan hyväk symään korkein tarjous. Hallitus TALOUSJOHTAJA: Sarapiston kiinteistö myydään siten, että 1. metsäalue ja ranta-alue mökkeineen myydään erikseen, jolloin niitä ei voida myydä tarjouskaupalla; 2. koko kiinteistön yhteiseksi pohjahinnaksi asetetaan ; 3. hallituksen puheenjohtaja ja erityishuoltopiirin johtaja valtuutetaan hyväksymään korkein tarjous. Käydyn keskustelun pohjalta esittelijä muutti esitystä seuraavasti: 1. Sarapiston myynti aloitetaan nettitarjouskaupalla pohjahintana ,00 neljän viikon ajan päättyen ; 2. hallituksen puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja ja erityishuoltopiirin johtaja taihänen sijaisensa valtuutetaan hyväksymään korkein tarjous, jos se on tai enemmän. 3. mikäli tai sitä ylittävää tarjousta ei saada, asia tuodaan uudelleen hallituksen käsiteltäväksi. Päätös: Keskustelun jälkeen muutettu päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti. Hallitus Kiinteistövälittäjän viesti myyntitilanteesta: Paikan päällä on käynyt neljä porukkaa tutustumassa. Yksi tarjous on saatu koko paikasta, yksi perhe oli kiinnostunut rantaosuudesta ja olisivat valmiita maksamaan siitä Kaksi kiinnostunutta olisi valmis ostamaan jäljelle jäävän metsäosuuden eli Nokantien pohjoispuoleiset osat, toinen tarjosi ja toinen Yksi kävijä kertoi, että hän esittelee kohteen jollekin ryhmälle, joka oli siinä vaiheessa lomilla. Varmaankin elokuun alussa saadaan hänen palautteensa, onko paikka kiinnostava heidän suunnitelmilleen. Hyvin yhtenäiset kommentit ovat olleet siitä, että hinta on liian korkea. Kukaan ei ole edes miettinyt, että tuosta hinnasta lähdettäisiin ylöspäin. Nyt olisi vielä hyvä aika tehdä korjausliike hintaan.

5 Hallitus Tehty :n tarjous on vakavassa mielessä tehty tarjous, siihen olisi hyvä tarttua tekemällä vastatarjous. Tarjous oheismateriaalina. TALOUSJOHTAJA: Hallitus päättää, että tehdään vastatarjous hintaan

6 Hallitus ANTTILANHOVIN ASUMISYKSIKÖN MYYNTI Hallitus Anttilanhovin asumisyksikkössä asuu 12 asukasta ja henkilökuntaa on 9. Laitilan uusi, Pajukujan asumisyksikkö valmistuu , jonka jälkeen Anttilanhovin asukkaat ja henkilökunta muuttavat uuteen asumisyksikköön, johon tulee yhteensä 15 asiakaspaikkaa. Tämän jälkeen kuntayhtymällä ei ole Anttilanhovin kiinteistölle käyttöä, joten se voidaan myydä. Anttilanhovin asumisyksikön myynnin hoitamisesta lähetettiin tarjouspyyntöilmoitus neljälle kiinteistövälitysyritykselle, joista 3 lähetti tarjouksen määräaikaan mennessä. Edullisimman tarjouksen teki Turun Talokulma Oy, välityspalkkio 2,76 % (sisältää alv 24%) kauppahinnasta. Liitteenä 2 Turun Talokulma Oy:n markkinointisuunnitelma. TALOUSJOHTAJA: Hallitus päättää, että 1. Anttilanhovin kiinteistö myydään; 2. Anttilanhovin asumisyksikön myynnistä ja markkinoinnista hyväksytään Turun Talokulma Oy:n tarjous; 3. valtuutetaan talousjohtaja allekirjoittamaan toimeksiantosopimus Turun Talokulma Oy:n kanssa. Päätös: Keskustelun jälkeen päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Hallitus Kiinteistövälittäjän raportti myyntitilanteesta: Muutama kiinnostunut on käynyt katsomassa taloja, yksi tarjous on tehty hintaan ,00. Lisäksi Laitilan kaupunki on ollut kiinnostunut vuokraamaan tilat päiväkodiksi, asia on seuraavan kerran esillä elokuun lopulla. Saatu ostotarjous hintaan on ehkä vakavassa mielessä tehty, mutta aivan liian alhainen verrattuna alkuperäiseen hintapyyntöön Nykyisessä taloustilanteessa hinnat ovat tulleet alaspäin, mutta tehty tarjous ei ole hyväksyttävää tasoa. TALOUSJOHTAJA: Hallitus päättää, että - saatua ostotarjousta hintaan ei hyväksytä eikä tehdä vastatarjousta, vaan jatketaan myynti- ja vuokraustoimenpiteitä edelleen.

7 Hallitus RAKENNUSTEN 8 JA 10 PURKU-URAKAN HANKINTAPÄÄTÖS Hall Vanha hallinto-, klinikka- ja fysioterapiarakennus (rak. 8) ja palvelukoti 10 rakennus (rak. 10) yhteensä n brm 2 on poistettu käytöstä sisäilmaongelmien takia. Rakennukset sijaitsevat suurimmalta osin suunnitellun päärakennuksen rakennuspaikalla. Päärakennushankkeen aikataulun nopeuttamiseksi purkutyöt tulisi tehdä vielä vuoden 2014 aikana, joka mahdollistaisi päärakennuksen rakentamisen käynnistämisen keväällä Rakennusten 8 ja 10 purkamisen suorittamiseksi kokonaisurakkana julkaistiin tarjouspyyntöilmoitus sivuilla Tekniset asiakirjat pyysi 12 ehdokasta, joista 10 kävi tutustumassa kohteessa. Näistä seitsemän lähetti tarjouksen määräaikaan mennessä ( ). Tarjousten avauspöytäkirja on liitteenä 1. Edullisimman tarjouksen teki: Varsinais-Suomen Asbestipurku Oy ,00. Muut tarjoukset olivat: - Agromec Oy ,00. - Ekokem-Palvelu Oy ,00. - Delete Kierrätys- ja Purkupalvelut Oy ,00. - Maanrakennus Lauri Uussaari Oy ,00. - Turun Kenttärakentajat Oy ,00. - Suomen Pohjarakennusyhtymä Oy ,00. TALOUSJOHTAJA: Hallitus päättää, että rakennusten 8 ja 10 purkamisen suorittamiseksi kokonaisurakkana hyväksytään Varsinais-Suomen Asbestipurku Oy:n tarjous.

8 Hallitus KTO:N YDINTILARATKAISUT Hall Kuntayhtymän palvelukotien tilat ovat huonossa kunnossa, jo kaksi palvelukotia on poissa käytöstä. Korvaavien tilojen saamiseksi esitetään nyt uuden päärakennuksen rakentamishankkeen käynnistämistä. Alustava suunnitelma hankkeesta on liitteenä 1. Ensimmäinen vaihe on hankesuunnitelman laatiminen päätöksentekoa varten. Hankesuunnitelman laatiminen maksaa n Hanketta vetämään tarvitaan rakennuttajakonsultti, joka tulisi nyt kilpailuttaa. Hankesuunnitelman tulee sisältää riittävät tiedot, jotta hallitus voi päättää hankkeen jatkosta. ERITYISHUOLTOPIIRIN JOHTAJA: Hallitus päättää, että 1. päätöksentekoa varten laaditaan hankesuunnitelma, joka sisältää alustavan suunnitelman rakennuksesta, tarkennetun tilasuunnitelman ja kustannusarvion; 2. hankkeen valmistelu käynnistetään järjestämällä julkinen hankintakilpailu rakennuttajakonsultin valitsemiseksi. Päätös: Keskustelun jälkeen päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Hallitus Päärakennuksen hankesuunnittelu on valmistunut. Lopputuloksena on brutto-m²:n suuruinen kolmesta osasta koostuva rakennus. Huonealaa rakennuksessa on yhteensä m². Tästä kun vähennetään tekniikkatilat, jää hyötyalaksi m². Pyöreään rakennuksen osaan tuli yksi kerros lisää, kun päätettiin ottaa hallinto mukaan samaan päärakennukseen; kerroksen pinta-ala on 351 m². Hankesuunnitelma, oheismateriaalina, on muilta osin alkuperäisen suunnitelman mukainen, eli hyötypinta-ala on alle m², lukuun ottamatta hallinnon tiloja, jotka päätettiin ottaa mukaan myöhemmin. Hankkeen kustannusarvio on nyt n. 10,5 milj.. Rakentaminen esitetään rahoitettavaksi kokonaan pankkilainalla (kiinteä korko 10 vuodelle on tällä hetkellä on alle 2.5 %-yks. marginaali mukaan luettuna). Toinen vaihtoehto olisi ottaa sijoittaja rakennuttamaan tilat ja vuokrata ne. Alustavan tarjouksen perusteella tämä olisi selvästi kuntayhtymälle kalliimpi vaihtoehto; sijoittaja haluaa investoinnille 8 % tuoton pääomalle ja vaadittu kiinteä vuokra-aika olisi 30 vuotta. Vain yksi taho oli valmis sijoittamaan, kukaan muu ei ollut kiinnostunut. Liitteenä 2 on vertailulaskelma lainanoton ja vuokrauksen kustannuksista. Hanketta on tarkoitus jatkaa etenemällä suunnitteluvaiheeseen ja valmistuneiden suunnitelmien pohjalta hankkeen rakentaminen kilpailutetaan. Seuraava päätöksentekovaihe tulee olemaan edullisimpien urakkatarjousten (rakentaminen, LVI, sähkö, jne) hyväksyminen ja hankintapäätöksen teko. Samalla tehdään lopullinen

9 Hallitus päätös rakentamisesta. Valtuusto ottaa kantaa hankkeeseen syyskokouksessa ja siltä pyydetään valtuudet hankeen läpiviemiseen. KUNTAYHTYMÄN JOHTAJA: Hallitus päättää, että 1. päärakennushanketta jatketaan etenemällä suunnitteluvaiheeseen; 2. hanke rahoitetaan suoralla pankkilainalla, joka kilpailutetaan.

10 Hallitus NEUVOLAN, KLINIKAN JA INFEKTIOYKSIKÖN TILAONGELMAT Hall Neuvolan, klinikan ja infektioyksikön nykyisin käytössä olevissa tiloissa on huomattavia sisäilmaongelmia. Rakennukset ovat jo normaalia käyttöikää vanhempia, niiden ilmanvaihto on riittämätön ja kosteus- ja muut vauriot aiheuttavat henkilöstölle runsaasti sisäilmaperäisiä oireita. Sairastelun lisäksi huono sisäilma heikentää työsuoritusta. Korvaavia tiloja löytyy muualta, mutta klinikan toimintoja ei voida siirtää muualle, koska asiakkaat ovat pääosin palvelukodeissa Naskarlan mäellä. Neuvola toimii taas tiiviissä yhteistyössä klinikan ja erityishoitopalvelujen kanssa, joten siirto muualle tulisi toiminta huomioon ottaen käyttömenojen osalta huomattavasti kalliimmaksi ja tehottomammaksi. Korvaavien pysyvien tilojen suunnittelu on aloitettu päärakennushankkeessa. Työ on juuri alkanut ja tulee kestämään n. 2,5 vuotta (rakennuksen valmistuminen). Siihen asti em. yksiköt tarvitsevat toiminnalleen terveet tilat. Tilapäisenä ratkaisuna on parakkitilojen vuokraus, jotta huonokuntoiset ja sisäilman laadultaan huonot tilat voidaan jättää pois käytöstä. Em. yksiköiden tilantarve on n. 800 m², jonka kustannus kahden vuoden vuokrasopimuksella olisi n Tämä on n /kk ja 19,6 /m²/kk. Esimerkiksi Palvelukoti Puolalan tiloista (1108 m²) vuokra on /kk ja 16,2 /m²/kk. Parakkien vuokra perustuu nopeasti saatuun yhteen budjettitarjoukseen, tilat tulee hankkia kilpailuttamalla. Rakennustoimikunta on käsitellyt asian kokouksessaan TALOUSJOHTAJA: Hallitus päättää, että 1. neuvolan, klinikan ja infektioyksikön käyttöön hankitaan parakkitilaa Naskarlan mäelle sopivaan paikkaan; 2. tilojen hankinta kilpailutetaan normaalin julkisen hankintamenettelyn mukaisesti; 3. rakennustoimikunta valtuutetaan tekemään hankintapäätös kuukausivuokran ollessa alle ; 4. erityishuoltopiirin johtaja ja talousjohtaja valtuutetaan allekirjoittamaan vuokrasopimus rakennustoimikunnan päätöksen mukaisesti. Päätös: Keskustelun jälkeen päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

11 Hallitus Hall Infektioyksikössä ja rakennuksessa 9 ilmenneiden sisäilmaongelmien ratkaisemiseksi pyydettiin julkisella tarjouspyynnöllä tarjouksia korvaavien tilojen, parakkien tms. vuokraamiseksi. Vain yksi tarjoaja lähetti tarjouksen, jonka ehdot ovat sellaiset, että niillä ei ole järkevää hankkia korvaavia tiloja: toimitusaika on 6 kk (joka on todellisuudessa pidempi, kun otetaan huomioon päätöksenteko ja tarvittavat luvat), hinta ( / 2 vuotta). Pääsyynä tarjoajien vähyyteen ja saadun tarjouksen huonoihin ehtoihin oli tilojen korkea vaatimustaso, minkä vuoksi ei ole mahdollista käyttää standardiparakkeja. Uuden päärakennushankkeen aikataulu on sellainen, että sen pitäisi valmistua vuonna Parakkien käyttöaika olisi lyhyt ja hinta lähes 10 % uuden päärakennuksen kustannuksista, joten parakkeja ei ole järkevää hankkia. Sen sijaan panostetaan olemassa olevien tilojen sisäilman parantamiseen: - Rakennus 7:n ongelmien lähde, kellarin hiekkatila, varustetaan erillisellä tuuletuksella ja tila alipaineistetaan, jolloin sieltä tulevat sisäilmahaitat eivät kulkeudu asiakkaiden ja henkilökunnan tiloihin. Myös kellarissa työskentely pyritään lopettamaan. - Rakennus 9:n ilmanvaihtokone vaihdetaan riittävän tehokkaaksi sekä tehdään tarvittavat ilmanvaihtojärjestelmän muutokset. - Myös muita sisäilmaa parantavia korjauksia on mahdollista tehdä Työterveyshoitajan mukaan tehtyjen mittausten perusteella ei kenenkään terveys ole uhattuna. Tehtävillä toimenpiteillä saadaan tilat tyydyttävään kuntoon. TALOUSJOHTAJA: Hallitus päättää, että 1. parakkeja ei hankita; 2. tehdään kaikki muut tarvittavat toimenpiteet, jotta käytössä olevien tilojen sisäilman taso on riittävä eikä asiakkaiden tai henkilökunnan terveydelle aiheudu vaaraa.

12 Hallitus AUTOJEN HANKINTA ASIAKASKULJETUKSIIN Hall Kuntayhtymän asiakaskuljetukset hoidetaan lähes kokonaan taksien avulla. Kuljetussopimukset ovat voimassa saakka. Tällä hetkellä kuljetukset hoituvat kohtuullisen hyvin, kustannukset vain ovat korkeat ( /v). Erillisten, ennustamattomien kuljetusten kanssa on ollut ongelmia, koska invataksia ei ole aina saatu tarvittaessa. Kuljetusten kilpailutus tehdään ensi talvena, mutta olisi toiminnallistaloudellisesti järkevää hankkia joitakin omia autoja. Autot hankittaisiin siten, että niitä voi myös ohjaus- ja hoitohenkilökunta ajaa. Autot tulevat työtoiminnan vastuulle, mutta ne olisivat kaikkien yksiköiden käytössä. Päivisin niitä kuljettaisi pääosin autonkuljettaja. KTO voisi kouluttaa autonkuljettajan kohtaamaan erityisryhmämme asiakkaita. Tarkoitus on hankkia ensin yksi auto ja kokeilla, miten sen käyttö saadaan toimimaan. Toinen auto hankitaan ennen uusia kuljetussopimuksia. Hankittavat autot ovat n. 9 hengelle ja niihin tulee invavarustelu. Ne kannattaa ostaa leasing-rahoituksella, käyttökulut tasaantuvat näin paremmin koko käyttöajalle. Yhden auton hinta tarvittavalla varustelulla on n Vuoden 2014 talousarvioon on varattu leasing-vuokra yhdelle autolle. TALOUSJOHTAJA: Hallitus päättää, että 1. kuntayhtymään hankitaan kaksi invavarusteltua n. 9 hengen autoa asiakaskuljetuksia varten; 2. talousjohtaja valtuutetaan kilpailuttamaan hankinta ja tekemään autojen hankintapäätös :oon saakka per auto. Pipsa Allén esitti Heimo Mäki-Tanilan kannattamana, että hallitukselle tuodaan selvitys ko. palvelun käytöstä jossa selvitetään kokonaiskustannukset yhden auton käytöstä (kuljettaja, autonhuolto, auto, polttoaineet). Lisäksi kuljetuksista tuodaan kokonaisnäkemys hallitukselle tiedoksi. Asiasta äänestettiin. Asian jatkokäsittelemisen kannalla olivat Kalevi Kallonen, Leila Sorsa ja Saila Rintee. Asian palauttamisen kannalla olivat Pipsa Allén, Heimo Mäki-Tanila, Olavi Isomäki, Kirsti Kari, Leena Rihko, Hannu Ranta. Päätös: Asia palautettiin uudelleen valmisteltavaksi äänin 6-3. Hall Liitteenä 3 on vertailulaskelma oman auton kustannuksista verrattuna taksin käyttöön. Pohjana on käytetty saatua budjettitarjousta Ford Transit merkkisestä invataksiksi varustellusta mallista. Lisäksi laskennan apuna käytettiin Autoliiton auton kustannuslaskuria ko. automallille. Taksin kustannuksena on käytetty taksilaskuri.fi:n antamaa matkan hintaa KTO:sta Turun kauppatorille ja takaisin vähennettynä maksimialennuksella, jonka KTO saa yhdeltä sopimusyrittäjältä. Lisäksi laskettiin vielä erikseen ero laskemalla oman auton kustannuksiin mukaan ½ autonkul-

13 Hallitus jettajan palkasta, vaikka suurin osa kyydeistä voidaan hoitaa ohjaajien ja muun henkilökunnan toimesta. Lopputulos osoittaa selkeästi oman auton edullisuuden, jos autolla ajetaan yli km vuodessa, joka merkitsee keskimäärin yhtä Paimio Turku matkaa päivässä. Ajoa syntyy helposti enemmän. Lisäksi käytön helppous verrattuna sopimustaksin varaamiseen toisi asiakkaille lisää retkiä alhaisemmilla kustannuksilla kuin nykyään. Asiaa valmisteluun palautettaessa pyydettiin lisäksi kokonaisnäkemystä kuljetuksista, muistio oheismateriaalina. TALOUSJOHTAJA: Hallitus päättää, että 1. kuntayhtymään hankitaan kolme invavarusteltua n. 9 hengen autoa asiakaskuljetuksia varten; 2. talousjohtaja valtuutetaan kilpailuttamaan hankinta ja tekemään autojen hankintapäätös :oon saakka per auto.

14 Hallitus MAKSUVALMIUDEN VARMISTAMINEN KUNTATODISTUSOHJELMAN LIMIITTIÄ KÄYT- TÄMÄLLÄ Hallitus Kuntayhtymän taloustilanne on koko ajan paranemassa. Kassatilanne on kuitenkin tilapäisesti heikkenemässä: - Psykiatrisen kriisi- ja kuntoutusyksikön rakentaminen on edennyt niin pitkälle, että sitä varten otettu rahoitus ei enää riitä tukemaan kuntayhtymän kassaa. - Tehtyjen tappioiden vuoksi kassassa on kuitenkin vajausta, jota on täydennettävä lyhytaikaisella rahoituksella. Valtuusto on vahvistanut hallitukselle valtuudet ottaa kuntayhtymälle yhteensä 6 milj. lyhytaikaista velkaa. Tätä varten kuntayhtymällä on jo olemassa 3 milj. :n shekkitililimiitti ja 3 milj. :n kuntatodistuslimiitti. Nyt on tarkoitus käyttää ensisijaisesti kuntatodistusohjelmaa kuntayhtymän maksuvalmiuden varmistamiseksi, koska se on edullisempaa. TALOUSJOHTAJA: Hallitus päättää, että talousjohtajalle annetaan valtuudet nostaa kuntayhtymälle lyhytaikaista rahoitusta kuntatodistusohjelman 3 milj. :n limiitin puitteissa saakka kuntayhtymän maksuvalmiuden varmistamiseksi.

15 Hallitus KAHDEN HOITAJAN VIRAN MUUTTAMINEN KAHDEKSI HOITAJAN TOIMEKSI Hall Kuntayhtymän hallitus on tehnyt periaatepäätöksen siitä, että ne avoimeksi tulevat virat, joihin ei liity julkisen vallan käyttöä, muutetaan työsuhteisiksi. Edellä mainitun perusteella esitetään kahden hoitajan viran muuttamista kahdeksi hoitajan toimeksi alkaen. Toimenpiteellä ei ole kustannusvaikutusta. ERITYISHUOLTOPIIRIN JOHTAJA: Hallitus päättää 1. lakkauttaa hoitajan virat: vakanssi ja vakanssi perustaa hoitajan toimet: vakanssi ja vakanssi antaa luvan kahden hoitajan toimen täyttämiseen alkaen.

16 Hallitus HANHENPUISTON ASUMISYKSIKÖN OHJAAJAN TOIMEN MUUTTAMINEN HOITAJAN TOIMEKSI Hall Hanhenpuiston asumisyksikössä on tällä hetkellä seitsemän ohjaajan tointa ja kahdeksan hoitajan tointa. Yksikössä tarvitaan paljon lääkehoidon osaamista, koska asiakkailla on runsaasti erilaisia lääkityksiä. Ohjaajilla ei ole koulutusohjelmassa pakollista lääkehoitoa, vaan se kuuluu vapaavalinnaisiin opintoihin. Hanhenpuiston asumisyksikköön on ollut julkisessa haussa haettavana ohjaajan toimia, mutta ne eivät ole tulleet täytetyksi. Päteviä hoitajia olisi hakeutumassa asumisyksikköön, mutta he eivät täytä ohjaajan kelpoisuusehtoja. Edellä esitetyn perusteella on tarkoituksenmukaista, että Hanhenpuiston asumisyksikön ohjaajan toimi vakanssi nro muutetaan hoitajan toimeksi. Muutos tuo myös kustannussäästöjä. Hoitajan tehtäväkohtainen palkka on 2013,94 /kk, kun ohjaajan tehtäväkohtainen palkka on: 2229,49 /kk.

17 Hallitus UUDEN HALLINTO- JA TOIMINTASÄÄNNÖN HYVÄKSYMINEN JA VANHAN HALLINTO- JA TOIMINTASÄÄNNÖN KUMOAMINEN Hall Kuntalaki Kunnan hallintomenettely 50 Hallintosääntö Valtuusto hyväksyy hallintosäännön, jossa annetaan tarpeelliset määräykset ainakin: 1) toimielinten kokoontumisesta; 2) varajäsenten kutsumisesta; 3) toimielimen puheenjohtajan tehtävistä; 4) kokouksen tilapäisestä puheenjohtajasta; 5) kunnanhallituksen edustajan ja kunnanjohtajan läsnäolosta ja puheoikeudesta muiden toimielinten kokouksissa; 6) muiden kuin jäsenten läsnäolosta ja puheoikeudesta toimielinten kokouksissa; 7) toimielinten kokoukseen osallistumisesta 56 a :ssä tarkoitetun videoneuvotteluyhteyden avulla sekä siitä, miten kunta huolehtii, että tähän tarvittavat tekniset välineet ja yhteydet ovat käytettävissä; 8) esittelystä; 9) pöytäkirjan laatimisesta, tarkastamisesta ja nähtävänä pitämisestä; 10) asiakirjojen allekirjoittamisesta; 11) asiakirjoista perittävistä lunastuksista sekä tiedon antamisesta viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetussa laissa (621/1999) säädetyllä tavalla perittävistä maksuista ottaen huomioon, mitä mainitun lain 34 :ssä säädetään; 12) tiedottamisesta; 13) menettelystä otettaessa asia ylemmän toimielimen käsiteltäväksi; 14) kunnan taloudenhoidosta; sekä 15) hallinnon ja talouden tarkastuksesta sekä sisäisestä valvonnasta ja riskienhallinnasta. ( /325) Uuden hallintosäännön valmistelussa on pyritty seuraamaan Kuntaliiton julkaisemaa mallihallintosääntöä. Muutoin hallintosäännön valmistelussa on pyritty sellaiseen malliin, jossa hallintosääntö osoittaa kuntayhtymän operatiivisessa toiminnassa tarpeelliset toimintavaltuudet hallitukselle, joka siirtää edelleen toimivaltaansa alaisilleen viranhaltijoille. Malli antaa mahdollisuudet tarvittaessa vähäisempiin hallinnollisiin muutoksiin hallituksen päätöksellä ilman hallintosääntöön tehtäviä muutoksia. Käytännössä hallitus toteuttaisi toimivallan siirrot siten, että valtuuston hyväksyttyä uuden hallintosäännön, päättäisi hallitus tämän jälkeen valtuuston päätösten täytäntöönpanon yhteydessä toimivallan siirroista kootusti hyväksymällä hallintosääntöön perustuvan toimintasäännön. Toimintasäännöllä tarkoitetaan asiakirjaa, johon on koottu hallituksen päättämät valtuutukset ja hallinnon ja toiminnan tarkempaa järjestämistä koskevat päätökset. Hallituksen päättämä johtavien viranhaltijoiden keskinäisten vastuualueiden tarkistus on toteutettu ensisijaisesti hallintosäännön esittelyvastuita koskevilla määräyksillä ja toissijaisesti toimintasäännössä delegoiduilla toimivaltuuksilla, jotka noudattavat hallituksen päättämää jakoa.

18 Hallitus Hallinto- ja toimintasäännön periaatteena on, että valta ja vastuu ovat samoissa käsissä ja valvonta aina seuraavassa instanssissa. Lisäksi toimintasääntöön on otettu uutena riskienhallinta, josta jokainen vastaa omalla toiminta-alueellaan ja kuntayhtymän johtaja vastaa kokonaisuudesta. Toimintasäännössä on myös linjassa otto-oikeuden periaate. Esityslistan liitteenä seuraa esitys uudeksi hallintosäännöksi, liite 4. Esityslistan liitteenä on myös esitys toimintasäännöksi tiedoksi annettavaksi myös valtuustolle, liite 5. HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA: Hallitus esittää valtuustolle, että se 1. hyväksyy oheisen ehdotuksen kuntayhtymän hallintosäännöksi; 2. kumoaa nykyisen hallintosäännön ERITYISHUOLTOPIIRIN JOHTAJA: Hallitus päättää 1. hyväksyä oheisen ehdotuksen kuntayhtymän toimintasäännöksi; 2. kumoaa nykyisen toimintasäännön..

19 Hallitus VIRANHALTIJAPÄÄTÖSTEN TÄYTÄNTÖÖNPANOKELPOISUUS Hall Kuntalain 51 : Kunnanhallitus, kunnanhallituksen puheenjohtaja, kunnanjohtaja tai johtosäännössä määrätty kunnan viranhaltija voivat ottaa kunnanhallituksen käsiteltäväksi asian, joka on tämän lain nojalla siirretty kunnanhallituksen alaisen viranomaisen tai kunnanhallituksen jaoston toimivaltaan ja jossa asianomainen viranomainen on tehnyt päätöksen. Mitä 1 momentissa säädetään, koskee vastaavasti lautakuntia, niiden puheenjohtajia tai johtosäännössä määrättyä kunnan viranhaltijaa asianomaisen lautakunnan alaisen viranomaisen tai lautakunnan jaoston toimivaltaan siirretyissä asioissa, jollei kunnanhallitus, kunnanhallituksen puheenjohtaja, kunnanjohtaja tai 1 momentissa tarkoitettu johtosäännössä määrätty kunnan viranhaltija ole ilmoittanut asian ottamista kunnanhallituksen käsiteltäväksi. Asia on otettava ylemmän toimielimen käsiteltäväksi viimeistään sen ajan kuluessa, jossa 89 :ssä tarkoitettu oikaisuvaatimus päätöksestä on tehtävä. Ylemmän toimielimen käsiteltäväksi ei saa kuitenkaan ottaa: 1) lain tai asetuksen mukaisia lupa-, ilmoitus-, valvonta- tai toimitusmenettelyä koskevia asioita; eikä 2) yksilöön kohdistuvia opetustoimen, terveydenhuollon tai sosiaalitoimen asioita Päätös voidaan panna täytäntöön ennen kuin se on saanut lainvoiman. Täytäntöönpanoon ei kuitenkaan saa ryhtyä, jos oikaisuvaatimus tai valitus käy täytäntöönpanon johdosta hyödyttömäksi taikka jos oikaisuvaatimuksen käsittelevä toimielin tai valitusviranomainen kieltää täytäntöönpanon. ERITYISHUOLTOPIIRIN JOHTAJA: Hallitus päättää olla käyttämättä otto-oikeuttaan ja toteaa, että viranhaltijapäätökset ajalta saadaan panna täytäntöön, liite 6.

20 Hallitus ILMOITUSASIOITA Hall Merkitään tiedoksi talousarviotilanne 6/2014.

Birstolin Anita X Rintee Saila

Birstolin Anita X Rintee Saila KOKOUSKUTSU HALLITUS Kokoustiedot: Aika: torstai 24.4.2014 klo 10.00 Paikka: KTO Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymä, kokoustila Kabinetti, Myllyojantie 2, 21520 Naskarla Jäsen Ilmoittanut

Lisätiedot

Allén Pipsa, vpj. x Oinas Inkeri. Kanala Kari x valtuuston 2 vpj.

Allén Pipsa, vpj. x Oinas Inkeri. Kanala Kari x valtuuston 2 vpj. KOKOUSKUTSU HALLITUS Aika: 18.3.2015 klo 15.00 Paikka: Alvarium, kokoustila Aamu-Rusko Puutarhakatu 8 B, 20100 Turku Jäsen Ilmoittanut poissaolostaan Varajäsen Ranta Hannu, pj. Suominen Tuulia Allén Pipsa,

Lisätiedot

KTO Kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus, kabinetti Myllyojantie 2, 21520 Naskarla

KTO Kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus, kabinetti Myllyojantie 2, 21520 Naskarla KOKOUSKUTSU HALLITUS Aika: Tiistai 18.8.2015 klo 17.00 Paikka: KTO Kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus, kabinetti Myllyojantie 2, 21520 Naskarla Jäsen Ilmoittanut poissaolostaan Varajäsen Ranta Hannu,

Lisätiedot

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN PÖYTÄKIRJA 10/2013

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN PÖYTÄKIRJA 10/2013 AIKA Tiistai 22.10.2013 kello 16.00 17.37 PAIKKA Technopolis Kuopion B-osan 2. kerroksen neuvotteluhuone B2031 käyntiosoite: Microkatu 1, 70210 Kuopio LÄSNÄ OLLEET PÄÄTÖSVALTAISET JÄSENET Iris Asikainen

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO 2/2014

KUNNANVALTUUSTO 2/2014 KUNNANVALTUUSTO 2/2014 Aika Torstai 15.5.2014, klo 19.00-20.15 Paikka Karvian kunnantalo, Valtuustosali Läsnä Paikalla 21 valtuutettua Ervelä Mari Halmela Kari Hietaluoma Jaakko Hietanen Toni Holkko Merja

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 45 Kokouksen järjestäytyminen 5. 46 Uudenmaan liiton tilinpäätös 2013; tilintarkastuskertomuksesta aiheutuvat toimenpiteet

Otsikko Sivu. 45 Kokouksen järjestäytyminen 5. 46 Uudenmaan liiton tilinpäätös 2013; tilintarkastuskertomuksesta aiheutuvat toimenpiteet PÖYTÄKIRJA 4/2014 1 Maakuntahallitus AIKA 05.05.2014 klo 08:30-11:18 PAIKKA Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Strategisesti merkittävä kokous (MV 12.12.2012 23) KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 Kokouksen

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS 6/2014

KUNNANHALLITUS 6/2014 KUNNANHALLITUS 6/2014 Aika Maanantai 5.5.2014 klo 18.32-21.22 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Huhtaluoma Heikki jäsen Järvinen Tiina jäsen Kangas Kaija jäsen Niemenmaa Jaana jäsen Ohrankämmen

Lisätiedot

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän hallintosääntö

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän hallintosääntö Hallintosääntö 1 (16) Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän hallintosääntö 1. luku Yleiset määräykset 1 Hallintosäännön määräysten sisältö ja soveltaminen 2 Toiminta-ajatus Hallintosäännöllä

Lisätiedot

Hyväksytty maakuntavaltuustossa 8.11.2013 siten, että hyväksytty hallintosääntö astuu voimaan 1.1.2014.

Hyväksytty maakuntavaltuustossa 8.11.2013 siten, että hyväksytty hallintosääntö astuu voimaan 1.1.2014. KESKI-SUOMEN LIITTO KUNTAYHTYMÄ HALLINTOSÄÄNTÖ Hyväksytty maakuntavaltuustossa 8.11.2013 siten, että hyväksytty hallintosääntö astuu voimaan 1.1.2014. Sisällysluettelo 1 LUKU: YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Maakuntavaltuusto

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Pidettiin kokoustauko 19.40 19.49.

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Pidettiin kokoustauko 19.40 19.49. 154 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 6.5.2013/101 Kh 101 Kunnanhallituksen kokous on kutsuttu koolle toimittamalla kokouskutsu ja esityslista kunnanhallituksen jäsenille kirjeitse

Lisätiedot

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala Iitin kunta Pöytäkirja 10/2014 184 Tekninen lautakunta 04.11.2014 Aika 04.11.2014 klo 18:00-20:13 Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Poissa Holmström

Lisätiedot

SISÄISEN VALVONNAN OHJE

SISÄISEN VALVONNAN OHJE www.korsholm.fi www.mustasaari.fi HYVÄKSYTTY KUNNANHALLITUKSESSA 24.8.2010 TULEE VOIMAAN 1.10.2010 SISÄLLYS 1. JOHDANTO... 3 1.1 Vastuu sisäisen valvonnan järjestämisestä sekä toiminnan tavoitteet... 4

Lisätiedot

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 413 Nro 14 Kokoustiedot Tiistai 7.10.2014, valtuuston kokouksen jälkeen Kunnanvirasto, Vinkkilä

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 413 Nro 14 Kokoustiedot Tiistai 7.10.2014, valtuuston kokouksen jälkeen Kunnanvirasto, Vinkkilä Kunnanhallitus Kokous 413 Nro 14 Kokoustiedot Aika: Tiistai 7.10.2014, valtuuston kokouksen jälkeen Paikka: Kunnanvirasto, Vinkkilä Sivu 232 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen... 415

Lisätiedot

Anitta Hakkarainen Markku Toikkanen**** (x) (x) Sampo Laitala Jonna Laulumaa Virpi Piispanen Manu Toikkanen Kari-Pekka Urpilainen*

Anitta Hakkarainen Markku Toikkanen**** (x) (x) Sampo Laitala Jonna Laulumaa Virpi Piispanen Manu Toikkanen Kari-Pekka Urpilainen* KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 5 16.3.2015 167 u Kokousaika 16.3.2015 klo 17.00 20.40 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali. Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2011. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2011. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2011 KOKOUSAIKA 10.1.2011 kello 18.00 19.40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kunnanvirasto, kunnanhallituksen

Lisätiedot

H 59 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2013... 155 KYRÖSKOSKENHARJUN PALVELUTALON ASEMAKAAVANMUUTOKSEN HYVÄKSYMINEN

H 59 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2013... 155 KYRÖSKOSKENHARJUN PALVELUTALON ASEMAKAAVANMUUTOKSEN HYVÄKSYMINEN HÄMEENKYRÖN KUNTA ASIALISTA HALLITUKSEN KOKOUS 8/2014 Kokousaika 5.5.2014, klo 18.35 19.05 Paikka Kunnantalo, valtuustosali Asiat 59-65 Asialista H 59 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2013... 155 H 60 H 61 H 62 KYRÖSKOSKENHARJUN

Lisätiedot

Loimaan ammatti- ja aikuisopisto, Myllykyläntie 8, Loimaa

Loimaan ammatti- ja aikuisopisto, Myllykyläntie 8, Loimaa Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä Pöytäkirja 6/2013 1 Yhtymähallitus 17.06.2013 Aika 17.06.2013 14:00-16:07 Paikka Loimaan ammatti- ja aikuisopisto, Myllykyläntie 8, Loimaa Käsitellyt asiat Otsikko Sivu

Lisätiedot

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN PÖYTÄKIRJA 10/2014

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN PÖYTÄKIRJA 10/2014 AIKA Torstai 4.12.2014 kello 16.00 18.14 PAIKKA Microkadun kampus, B-osan 2. kerroksen neuvotteluhuone B2031 käyntiosoite: Technopolis Microkatu 1, 70210 Kuopio LÄSNÄ OLLEET PÄÄTÖSVALTAISET JÄSENET Iris

Lisätiedot

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 201 Nro 7 Kokoustiedot Aika: Maanantai 27.04.2015, klo 17.00 18.15 Kunnanvirasto, Vinkkilä

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 201 Nro 7 Kokoustiedot Aika: Maanantai 27.04.2015, klo 17.00 18.15 Kunnanvirasto, Vinkkilä Kunnanhallitus Kokous 201 Nro 7 Kokoustiedot Aika: Maanantai 27.04.2015, klo 17.00 18.15 Paikka: Kunnanvirasto, Vinkkilä Sivu 112 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen... 203 113 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Marjaana Laitila-Säily. Päivi Määttä, Seija Ristimaa, Heino Vuorenmaa,

Marjaana Laitila-Säily. Päivi Määttä, Seija Ristimaa, Heino Vuorenmaa, HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kaupunginhallitus 7/2009 173 KOKOUSAIKA 20.4.2009 klo 14.00-16.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET POISSA Kaupungintalo Erkki Rytky, Heikki Halla-aho, Marjaana

Lisätiedot

EURAN KUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 19 / 2010. AIKA 01.11.2010 maanantai kello 16.00-19.12

EURAN KUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 19 / 2010. AIKA 01.11.2010 maanantai kello 16.00-19.12 EURAN KUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 19 / 2010 Sivu 4 KOKOUSTIEDOT AIKA 01.11.2010 maanantai kello 16.00-19.12 PAIKKA Kunnanvirasto SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Tarja Anttila Seija Ilomäki Kari

Lisätiedot

Kokous 15.10.2007 klo 18.00-20.25

Kokous 15.10.2007 klo 18.00-20.25 Kunnanvaltuusto Kokous 15.10.2007 klo 18.00-20.25 Käsiteltävät asiat liite 52 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 53 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 54 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 55 LUOTTAMUSTOIMESTA

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 Kunnanhallitus 30.03.2015. 48. Kuukanniemen kirjaston kirjat ja kirjaston tulevaisuus...68

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 Kunnanhallitus 30.03.2015. 48. Kuukanniemen kirjaston kirjat ja kirjaston tulevaisuus...68 PÖYTÄKIRJA 4/2015 Kunnanhallitus 30.03.2015 Asialista 48. Kuukanniemen kirjaston kirjat ja kirjaston tulevaisuus...68 49. Hallinto-oikeuden päätös kaavavalitusasiassa...71 50. Luottamustoimen päättyminen

Lisätiedot

OYS ERVA LABORATORIOKESKUS

OYS ERVA LABORATORIOKESKUS OYS ERVA LABORATORIOKESKUS Perustamissuunnitelman liiteaineistoraportti Valmistelutoimikunta 30.08.2011 LIITEAINEISTO: Liite 1 Liite 2 Liite 3 Liite 4 Liite 5 Liite 6 Liite 7 Liite 8 Liite 9 Kuvaus laboratoriokeskuksen

Lisätiedot

Pöytäkirja Johtokunta

Pöytäkirja Johtokunta Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä Pöytäkirja Johtokunta N:o 5 / 2009 Paikka Kauhajoen kaupungintalo, kaupunginhallituksen huone Aika 14.4.2009 klo 15.00 16.00 Saapuvilla olleet jäsenet Lasse

Lisätiedot

Aika Keskiviikkona 23. päivänä toukokuuta 2012 klo 17.00 19.20

Aika Keskiviikkona 23. päivänä toukokuuta 2012 klo 17.00 19.20 PÖYTÄKIRJA 5/2012 1 (23) YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 23. päivänä toukokuuta 2012 klo 17.00 19.20 Paikka Kuusankosken seurakuntakeskus, Nuortentilat, III kerros B, 45700 Kuusankoski

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2014 667. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Ekström Veikko Peltoluhta Vesa jäsen klo 17.30-20.

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2014 667. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Ekström Veikko Peltoluhta Vesa jäsen klo 17.30-20. LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2014 667 Kaupunginhallitus AIKA 01.12.2014 klo 17:30-20:20 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Liljestrand Tom puheenjohtaja Lepola Janne I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Perussuomalaisten valtuustoaloite kaupungin viranhaltijapäätösten tiedottamisesta

Perussuomalaisten valtuustoaloite kaupungin viranhaltijapäätösten tiedottamisesta Kaupunginhallitus 29 27.01.2014 Kaupunginvaltuusto 12 17.02.2014 Perussuomalaisten valtuustoaloite kaupungin viranhaltijapäätösten tiedottamisesta 578/07.02.01.00/2013 KH 29 Valmistelija/lisätiedot: II

Lisätiedot

Hallintosääntö 1.1.2015 -

Hallintosääntö 1.1.2015 - 1 (23) Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä 1.1.2015 - 2 (23) Sisällysluettelo Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän hallintosääntö... 4 1 Luku Yleiset määräykset... 4 1 Hallintosäännön

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2013 1

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2013 1 PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2013 1 Kunnanhallitus 07.10.2013 AIKA 07.10.2013 klo 18:00-21:20 PAIKKA Pöytyän kunnanvirasto, Riihikosken toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 276 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot