Palvelukuvaus. Vetuma-palvelu

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Palvelukuvaus. Vetuma-palvelu"

Transkriptio

1 Palvelukuvaus 1 / 13 Vetuma-palvelu Palvelukuvaus Vetuma-palvelu Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus

2 2 / 13 Sisällysluettelo 1 Sopimus Johdanto Valinnaisuus Räätälöitävyys Vetuma Toolkit Palvelukomponentti Palvelukomponentti Palvelukomponentti Palvelukomponentti Palvelukomponentti Palvelukomponentti Palvelukomponentti Palvelukomponentti Palvelukomponentti Erikseen tilattavat lisätyöt Erikseen tilattava lisätyö Koulutus- ja konsultointipalvelu Palvelun elinkaari Palvelun käynnistys Palvelun käynnistämisen edellytykset Palvelun tilaaminen ja käyttöönotto Palvelun muutokset Palvelun päättäminen Palvelutasot Palvelussa käytetään seuraavia palvelutasoja Palvelutasojen mittaaminen Dokumentointi ja palvelukohtainen raportointi Dokumentointi Raportointi Palveluun liittyvä viestintä ja yhteistyömenettelyt Palvelun rajaukset ja osapuolten velvollisuudet Palvelukohtaiset tarkentavat ehdot Palvelun käyttö- ja immateriaalioikeudet Liitteet... 13

3 3 / Sopimus Tällä Palvelukuvauksella Asiakas liittää tämän palvelun.. päivättyyn Palvelusopimukseen ja saa hyväkseen kaikki sen ja hallinnonalansa Puitesopimuksen ehdot. Palvelukuvaus saa saman sitovuuden kuin vastaavat sopimusehdot. Mahdollisista muutoksista palvelussa sovitaan kirjallisesti. 2. Johdanto Kansalaisen verkkotunnistamisen ja -maksamisen Vetuma-palvelu on yhteinen koko julkishallinnolle ja mahdollistaa tunnistautumisen ja maksamisen sähköisesti kaikissa niissä asiointipalveluissa, joihin palvelu on liitetty. Palvelu mahdollistaa käyttäjien tunnistamisen ja asioinnissa tarvittavan sähköisen allekirjoituksen tekemisen X.509 kansalaisvarmenteen sisältävillä sähköisillä henkilökorteilla, verkkopankkitunnuksilla (Tupas) tai mobiilioperaattoreiden SIM-korteilla olevalla varmenteella. Palvelu sisältää varmenteen tarkistamisen asianomaista sulkulistaa vastaan ja tarvittaessa henkilötunnuksen sekä henkilön perustietojen noutamisen Väestörekisterikeskuksen väestötietojärjestelmästä. Palvelussa on liityntärajapinta pankkien verkkomaksupalveluun ja Nets Oy:n emaksupalveluun.

4 4 / 13 Määritelmät Toimittaja tarkoittaa Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtoria. Asiakas tarkoittaa julkishallinnon organisaatiota Palvelu tarkoittaa Kansalaisen verkkotunnistamisen ja -maksamisen Vetuma-palvelua Loppukäyttäjä tarkoittaa Palvelua käyttävää kansalaista Valtio maksaa palvelun kustannukset keskitetysti toistaiseksi.

5 5 / 13 Jatkuva palvelu koostuu seuraavista palvelukomponenteista: Palvelu Komponentti Palvelutaso Hinta Kansalaisen verkkotunnistus- ja maksamispalvelu Vetuma Palvelun käyttöönotto Valmis ,00 EUR Uuden asiointipalvelun liittäminen 240,00 EUR Palvelun käyttö / v - kansalaisen tunnistaminen 200,00 EUR - sähköinen allekirjoitus - verkkopankkimaksaminen - verkkopankkimaksun tarkistus 0,06 EUR / tap - verkkopankkimaksun palautus - maksukorttimaksaminen - perustietojen nouto VTJ:stä Käyttöönoton tuki Sisältyy tapahtumamaksuihin Testiympäristö Sisältyy tapahtumamaksuihin Pääkäyttäjän tukipalvelut Sisältyy tapahtumamaksuihin Puitesopimusten hallinnointi ja ylläpito Sisältyy tapahtumamaksuihin Palvelun seuranta ja jatkokehitys Sisältyy tapahtumamaksuihin Hallinnolliset palvelut Sisältyy tapahtumamaksuihin Fujitsun lisätyöt / konsultointi 600,00 EUR / htp (7,5 h) Fujitsun antama koulutus Fujitsun tiloissa 800,00 EUR / 7,5 h päivä / ryhmä

6 6 / Valinnaisuus - Tunnistus- ja verkkomaksupalveluista voidaan valita kunkin asiointipalvelun tarvitsemat tunnistusmenetelmät ja maksutavat. 2.2 Räätälöitävyys 2.3 Vetuma Toolkit 2.4 Palvelukomponentti 1 - Tupas-tunnistuspalvelua tuottavat pankit voidaan valita kuhunkin asiointipalveluun. Suosituksena on valita kaikki pankit. - Tarvittava lisäkonsultointi ja koulutus (erikseen tilattava, maksullinen) Palvelua tarjotaan samansisältöiseksi vakioituna kaikille asiakkaille. Asiakaslähtöisyys syntyy valinnaisista komponenteista. Vetuma Toolkit on tehty helpottamaan ja nopeuttamaan asiointisovellusten integroimista Vetuma verkkomaksamisen rajapintaan. Vetuma Toolkit työkalupaketti tarjoaa toteutukset sekä Java J2EE- että Microsoft.NETympäristöihin. Kansalaisen tunnistaminen - Sirukortilla olevalla kansalaisvarmenteella - Mobiililaitteen sim-kortilla olevalla varmenteella - Verkkopankkien Tupas-tunnistuksella 2.5 Palvelukomponentti 2 Sähköinen allekirjoitus - Sirukortilla olevalla kansalaisvarmenteella - Mobiililaitteen sim-kortilla olevalla varmenteella (ETSI rajapinta) - Verkkopankkien Tupas-tunnistuksella 2.6 Palvelukomponentti 3 Verkkomaksaminen - Pankkien verkkomaksupalveluissa - Nets Oy:n emaksupalvelussa 2.7 Palvelukomponentti Palvelukomponentti 5 Kansalaisen perustietojen nouto - Kansalaisen perustietojen nouto väestötietojärjestelmästä suppealla tai laajalla kyselyllä Käyttöönoton tuki 2.9 Palvelukomponentti 6 - Käyttöönoton tukemiseen liittyvä neuvonta Testiympäristö - Asiakkaiden käytössä on erillinen testiympäristö asiointipalvelujen Vetuma-yhteensopivuuden testaamista varten.

7 7 / Palvelukomponentti Palvelukomponentti Palvelukomponentti 9 Pääkäyttäjän tukipalvelut - Fujitsu tarjoaa Vetuma-palvelun asiakkaiden pääkäyttäjille tarvittaessa neuvonta- ja ongelmanselvityspalvelua. Palvelun seuranta ja jatkokehitys - Vetuma -palvelulla on valtiovarainministeriön, Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin ja asiakkaiden edustajista koostuva ohjausryhmä, jossa mm. seurataan palvelun tuotanto- ja jatkokehitystilannetta. Hallinnolliset palvelut - Sopimusten hallinnointi ja ylläpito. o o Palveluntuottajien (pankit, VRK, mobiilioperaattorit) kanssa tehtyjen sopimusten hallinnointi. Kukin asiakas vastaa omien sopimustensa tekemisestä ja hallinnoinnista. - Palvelun markkinointi ja tiedotus - Palveluun liittymisen yhteydessä tapahtuva neuvonta - Ohjeistuksen ylläpito - Erikseen tilattavat lisätyöt Erikseen tilattava lisätyö 1 Erikseen tilattavissa olevat lisätyöt ovat jatkuvaan palveluun kuulumattomia kerta- tai projektiluontoisia lisäpalveluja tai tehtäviä. Ne tilataan aina yksitellen ja niille määrätään toimittajan puolelta vastuuhenkilö, joka tekee asiasta suunnitelman ja varaa toteuttavat resurssit. Palvelu toimitetaan Asiakkaan kanssa sovitun aikataulun mukaisesti. Erikseen tilattavat lisätyöt hinnoitellaan ja veloitetaan Vetuma palveluhinnaston mukaisesti. Koulutus- ja konsultointipalvelu - Fujitsu tarjoaa asiakkaille maksullista Vetuma -palveluun liittyvää koulutusta ja konsultointia. 3. Palvelun elinkaari Yleiset palveluiden tilaukseen, hyväksyntään, muutokseen ja ongelmanhallintaan käytettävät menettelyt on kuvattu tässä asiakirjassa ja sen liitteissä.

8 8 / Palvelun käynnistys Palvelun käynnistämisen edellytykset Palvelun tilaaminen ja käyttöönotto 3.2 Palvelun muutokset 3.3 Palvelun päättäminen Vetuman käyttö edellyttää palveluprosessissa tarvittavien tietojärjestelmien (esim. asiointiportaali, sähköinen asiointipalvelu) integroimista Vetumapalveluun. Asiakas tekee sopimukset niiden palveluntuottajien, kuten pankkien, Nets Oy:n ja VRK:n kanssa, joiden palveluja aikoo hyödyntää. Asiakas vastaa oman palvelunsa turvallisuuden ja toimivuuden yleisestä varmistamisesta, käyttöoikeuksien hallinnasta huolehtimisesta sekä tietojen luottamuksellisuuden ja eheyden varmistamisesta. Palvelun Toimittaja ja Asiakas varmistavat palvelun liitettävyyden Vetumaan "Vetuman käyttöönottovalmiuden tarkistuslista" -ohjeen mukaisesti ja sopivat palvelun liittämisajankohdan. Palvelu tilataan toimittajan ja asiakkaan sopimuksessa kuvattujen yhteistyökäytäntöjen mukaisesti. Käyttöönotto toteutetaan yhdessä sovitun käyttöönottosuunnitelman perusteella. Tarkemmat ohjeet löytyvät verkko-osoitteesta Palvelun muutoksissa noudatetaan palvelusopimuksessa kuvattua muutosmenettelyä. Palvelun päättämisessä noudatetaan palvelusopimuksessa kuvattua palvelujen päättämismenettelyä. 4. Palvelutasot 4.1 Palvelussa käytetään seuraavia palvelutasoja Toimittaja tuottaa laadukasta palvelua ja tavoitteena on erinomainen palvelutaso, jonka kokonaiskäytettävyys on 99,9 % tai enemmän sekä Asiakkaan palvelun yhteyshenkilöiden ja avainkäyttäjien tyytyväisyys vähintään 3,4 (asteikolla 1-5). - Palvelujen käytettävyys 24/7/365 - Palveluratkaisuun tulee myöhemmin voida liittää uusia Palvelutuottajia ja uusia tunnistautumisen tekniikoita siten, ettei niistä ole haittaa jo olemassa olevalle ja jatkuvalle palvelutoiminnalle. Palveluratkaisun tulee mahdollistaa volyymien kasvattaminen ongelmitta. - Palvelun tulee pystyä käsittelemään vähintään yhteensä palvelutapahtumaa tunnissa. - Käyttöliittymän kielivaatimuksina ovat suomi, ruotsi ja englanti ja muita kieliä voidaan lisätä palveluun tarvittaessa.

9 9 / Palvelutasojen mittaaminen Toimittaja vastaa palvelutasomittausten raporttien julkaistusta osoitteessa kuukausittain sekä asiakastyytyväisyyden mittauksista vähintään kerran vuodessa. Palvelutyyppi Palveluaika Käytettävyys Tunnistuspalvelu ja maksupalvelu 24/7/365 99,90 Verkkotunnistus- ja maksupalveluilta edellytetään palveluaikaa 24/7/365 ja käytettävyyttä 99,90 %. Palvelutyyppi Palveluaika Kohde Ongelman selvityspalvelu Ongelman selvityspalvelu Ongelman selvityspalvelu Ongelman selvityspalvelu 24/7/365 Tukipalvelu 24/7/365 Palvelutyyppi Palveluaika Kohde Tukipalvelu Liittymispalvelu Käytön estävät virheet Häiriöselvitys alkaa palveluaikana heti 24/7/365 Vakavat virheet 4 tuntia ma-pe (8-16) Häiritsevät virheet 1 työpäivä ma-pe (8-16) Vähäiset virheet 3 työpäivää Virka-aika, ma-pe (8-16) virka-aika ma-pe (8-16) Vikailmoituksen vastaanotto Neuvonta Asiakkaille, käytön opastus Asennus ja neuvonta: Asiakkaan uuden asiointipalvelun liittämien Vetumapalveluun Asennus ja neuvonta: Uuden tunnistamistekniikan tai toiminnallisuuden liittäminen heti Neuvonnan ja liittymispalvelun vasteajat palvelu aikana 2 työpäivää Max. 5 työpäivää sovitaan erikseen

10 10 / Dokumentointi ja palvelukohtainen raportointi 5.1 Dokumentointi 5.2 Raportointi Palveluun liittyvä julkinen dokumentaatio löytyy osoitteesta Sivulta löytyvät mm. seuraavat dokumentit: - Vetuma-palvelun yleiskuvaus - Vetuma-palvelun liittymisohjeet ja sopimukset - Tekniset rajapintakuvaukset - Pankkisopimukset ja ohjeet - VRK:n sopimukset ja ohjeet - Nets Oy:n sopimukset ja ohjeet (linkkiosoite Nets Oy:n palveluun) - Mobiilioperaattoreiden yhteystiedot (linkkiosoite mobiilioperattoreiden varmennepalveluun ) - Tietojärjestelmäseloste - Ohjausryhmän kokoonpano Muu tarvittava dokumentaatio toimitetaan erikseen sovittavalla tavalla. - Volyymitiedot tunnistustapahtumista kuukausittain, asiakkaittain ja tapahtumalajeittain - Palveluun liittyneet uudet sekä jo tuotannossa olevat asiakkaat - Laadun ja sisällön toteuma - Häiriöt ja laatupoikkeamat seuraavan mallin mukaisesti kustakin poikkeamasta: o o o Poikkeaman kuvaus ja syy Poikkeaman vaikutukset Mitä on jo tehty ja mitä aiotaan tehdä, jotta poikkeamat eivät toistuisi - Tulevat ja edellisen tarkastelujakson huoltokatkot - Muuta ajankohtaista o Esim. muutokset palvelussa, yhteyshenkilöiden vaihtuminen, organisaatiomuutokset jne 6. Palveluun liittyvä viestintä ja yhteistyömenettelyt Toimittaja ja Asiakas tiedottavat toisilleen välittömästi sopimuksensa mukaisiin tehtäviin vaikuttavista muutoksista. Viestintäyhteistyössä sovitaan mm. siitä, miten sopimuksista tiedotetaan Asiakkaille sekä mahdollisesti muille tahoille. Toimittaja osallistuu valmiussuunnitteluun erikseen yhteisesti sovittavalla tavalla.

11 11 / Palvelun rajaukset ja osapuolten velvollisuudet Asiakkaan velvollisuudet Turvallisuuden ja toimivuuden yleinen varmistaminen - Asiakas vastaa oman asiointipalvelunsa osalta turvallisuuden ja toimivuuden yleisestä varmistamisesta. Mm. JHS 129 -ohjeessa (luku 8) on määritelty tietoliikenteen ja palvelinympäristön turvaamisen, verkkopalvelun käyttöoikeuksien hallinnan ja tietojen luottamuksellisuudesta ja eheydestä huolehtimisen yleiset vaatimukset. Jaettu salaisuus - Asiakas sitoutuu säilyttämään jaettua salaisuutta luottamuksellisesti ja huolellisesti sekä ilmoittamaan Fujitsulle vastuuhenkilön tai vastuuhenkilöiden vaihtumisesta. Mobiilioperaattoreiden tunnistuspalvelujen tunnistetietojen käyttö ja käsittely - Asiakas sitoutuu noudattamaan mobiilioperaattoreiden sopimusehtoja tunnistetietojen käytöstä ja käsittelystä. Väestötietojärjestelmästä kyseltävien henkilötunnusten käsittely - Asiakas sitoutuu noudattamaan Väestörekisterikeskuksen lupaehtoja Väestötietojärjestelmän sovelluskyselykäytöstä. Tunnistustapahtumien lokitiedosto - Asiakkaan vastuulla on tarvittaessa pitää omien Loppukäyttäjien tunnistamisista lokitiedostoa, mikäli tunnistamistapahtuman kiistämättömyys jälkeenpäin on asian luonteen vuoksi tärkeää, tai mikäli tietosuoja- tai tietoturvasyyt edellyttävät lokitiedoston olemassaoloa. Maksamistapahtumien lokitiedosto ja maksatustietojen täsmäytys Toimittajan velvollisuudet Tunnistus- ja maksamispalvelu - Asiakas saa käyttöönsä Verkkotunnistautumisen ja maksamisen palvelut palvelukuvauksessa kuvatuin ehdoin. Palvelun liittämisen tuki - Fujitsu tukee asiakasta sen asiointipalvelun liittämisessä Vetuma-palveluun. - Mikäli asiakas haluaa lisäkoulutusta, se voidaan ostaa Fujitsulta hintaliitteen mukaiseen hintaan. Lisäkoulutuksen kustantaa asiakas. Sopimusten seuranta ja palvelun kehittäminen - Toimittaja yhteistyössä asiakkaan edustajien kanssa (palvelun ohjausryhmä) vastaa sopimuksen tarkoittaman palvelun seurannasta ja kehittämisestä. Verkkotunnistamisen ja maksamisen prosessien kehittäminen - Toimittaja yhteistyössä asiakkaan edustajien kanssa (palvelun ohjausryhmä) vastaa verkkotunnistamisen ja maksamisen prosessien kehittämisestä. Markkinointi, tiedotus, ja liittymisen tuki - Toimittaja vastaa verkkotunnistamisen ja maksamisen palvelujen markkinoinnista, tiedotuksesta ja liittymisen tuesta asiakkaille. Mobiilioperaattoreiden tunnistuspalvelujen käyttömaksut

12 12 / 13 - Asiakas vastaa siitä, että kaikki Vetuman kautta tehdyt maksamistapahtumat merkitään asiakkaan omaan lokitiedostoon. Maksatustietojen täsmäytys on aina asiakkaan vastuulla. Vetuma-rajapintojen toteutus ja testaus - Asiakas toteuttaa omalla kustannuksellaan Vetuma-tunnistamisen ja Vetuma-maksamisen rajapinnat omaan palveluunsa ja testaa ne yhteistyössä Fujitsun kanssa. - Toimittaja maksaa Asiakkaan puolesta Vetuma-palveluun liitetyn mobiilivarmenne tunnistuspalvelun käytöstä aiheutuvat maksut toistaiseksi. - Mobiilivarmenteesta Loppukäyttäjälle aiheutuvat maksut maksaa Loppukäyttäjä itse. Väestötietojärjestelmän sovelluskyselykäytön käyttömaksut - Asiakas maksaa itse väestötietojärjestelmän sovelluskyselykäytöstä Väestörekisterikeskuksen perimän maksun. Vetuma-palvelun käytöstä aiheutuvat maksut - Asiakas on vastuussa Vetuma-palvelun käytöstä aiheutuvien maksujen suorittamisesta Toimittajalle. Valtiovarainministeriö on kuitenkin sitoutunut maksamaan Toimittajalle Asiakkaan puolesta Vetuma-palvelun käytöstä aiheutuvat maksut toistaiseksi. Pankkien tunnistus- ja maksamispalvelujen käyttömaksut - Asiakas maksaa itse tunnistamis- ja maksamispalvelujen käytöstä kullekin pankille pankin ja valtion välisen puitesopimuksen mukaisen hinnan. Nets Oy:n emaksupalvelun käyttömaksut - Asiakas maksaa itse Nets Oy:n emaksupalvelun käytöstä tekemänsä sopimuksen mukaisen hinnan. Yhteistyö Vetuma-palvelun kehittämiseksi - Asiakas osallistuu Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin järjestämään Vetuma-palveluun liittyvään yhteistyöhön erikseen sovittavalla tavalla.

13 13 / Palvelukohtaiset tarkentavat ehdot 8.1 Palvelun käyttö- ja immateriaalioikeudet 8.2 Liitteet Asiakkaat saavat oikeuden tarjota Palvelua Loppukäyttäjille ja käyttää Palvelua niiden sovellusten yhteydessä, joiden käyttämisestä on tehty kirjallinen ilmoitus Toimittajalle (liite 2). Palvelun toimittamiseen käytettävät sovellusohjelmistot ovat Fujitsu Finland Oy:n omaisuutta ja Asiakkaalla on niihin käyttöoikeus tämän Sopimuksen tarkoituksen rajaamassa laajuudessa. Palvelun toteuttamisessa käytettävä URL-osoite on Toimittajan omaisuutta. Käytännön järjestelyistä sovitaan erikseen. Palvelun kohteena olevat Asiakaskohtaiset tiedot ovat Asiakkaiden omaisuutta ja niiden kaikki oikeudet kuuluvat Asiakkaille. Palveluun, sen kehittämiseen ja ylläpitoon liittyvien asiakirjojen tekijänoikeus ja muut immateriaalioikeudet kuuluvat Fujitsu Finland Oy:lle. Tämän rajoittamatta Asiakkaalla on kuitenkin täysin vapaa ja siirrettävissä oleva käyttö-, kopiointi-, levitys- ja muokkausoikeus ja muut tarpeen olevat oikeudet ennalta määrittämättömän ajan niihin asiakirjoihin, jotka Asiakkaalle on toimitettu. Asiakkaalla on täysi ja rajoittamaton oikeus käyttää edellä mainittuja asiakirjoja ja muita sopimuksen perusteella Asiakkaalle luovutettuja asiakirjoja ja tuloksia (kuten raportteja) Palvelun hankinnassa ja uudelleen kilpailuttamisessa sekä muissa tarkoituksissa. Toimittajalla on oikeus siirtää Palvelu toiselle vastaavalle laitteistolle (kuten palvelimelle), mikäli se ei aiheuta muutoksia Palvelun rajapintaan tai olennaisia muutoksia Palvelun toimintaan tai sen laatuun eikä aiheuta Asiakkaalle lisäkustannuksia. Tähän Palvelukuvaukseen kuuluvat sen erottamattomina osina seuraavat liitteet: 1. Vetuman käyttöönottovalmiuden tarkistuslista 2. Asiakkaan yhteystiedot ja käyttöönotettavat palvelut

Sopimuksen päiväys ja nro: (1) Toimittaja sitoutuu toimittamaan tilaajalle sopimuksessa yksilöidyt palvelut.

Sopimuksen päiväys ja nro: (1) Toimittaja sitoutuu toimittamaan tilaajalle sopimuksessa yksilöidyt palvelut. 8.10.2007 Julkisen hallinnon IT-hankintojen sopimusehdot ERITYISEHTOJA PALVELUISTA Sopimuksen päiväys ja nro: Liite nro: 1 SOVELTAMINEN (1) Näitä erityisehtoja noudatetaan valtion virastojen, liikelaitosten,

Lisätiedot

Raportti julkishallinnon verkkotunnistautumisesta ja -maksamisesta 01.02.2005. Sivu 1 (25)

Raportti julkishallinnon verkkotunnistautumisesta ja -maksamisesta 01.02.2005. Sivu 1 (25) Raportti julkishallinnon verkkotunnistautumisesta ja -maksamisesta 01.02.2005 Sivu 1 (25) Johdanto Pääkaupunkiseudun kaupunkien yhteistyöhankkeena on lähtenyt liikkeelle yhteinen verkkotunnistautumis-

Lisätiedot

Sopimuksen päiväys ja nro:

Sopimuksen päiväys ja nro: Julkisen hallinnon IT-hankintojen sopimusehdot ERITYISEHTOJA PALVELUISTA Sopimuksen päiväys ja nro: Liite nro: 1 SOVELTAMINEN (1) Näitä erityisehtoja noudatetaan valtion virastojen, liikelaitosten, laitosten

Lisätiedot

Liite 1. Yleiset sopimusehdot sivu 1/8

Liite 1. Yleiset sopimusehdot sivu 1/8 Checkout-palvelun yleiset sopimusehdot Liite 1 Yleiset sopimusehdot sivu 1/8 1. MÄÄRITELMÄT... 2 2. PALVELUN TOTEUTUS... 2 2.1 LUOTTOKORTTIMAKSUT... 3 2.2 CHECKOUT.FI -PALVELUPORTAALI... 3 3. PALVELUNTARJOAJAN

Lisätiedot

Peruskysymys on se riittääkö kaksi referenssiä, vai tarvitaanko neljä? Tulkitsemme, että kaksi riittää.

Peruskysymys on se riittääkö kaksi referenssiä, vai tarvitaanko neljä? Tulkitsemme, että kaksi riittää. Kysymys 1. Peruskysymys on se riittääkö kaksi referenssiä, vai tarvitaanko neljä? Tulkitsemme, että kaksi riittää. Vastaus: Tarvitaan 4 referenssiä. On oltava kaksi referenssiä, joille on tuotettu kuvattua

Lisätiedot

5 Palvelun sisältö ja palveluun sovellettavat erityiset ehdot.

5 Palvelun sisältö ja palveluun sovellettavat erityiset ehdot. palvelun kohtuullisen ajan kuluessa sopimuksen allekirjoittamisesta tai tilausvahvistuksesta. 1 Sopimusehtojen voimaantulo Nämä toimitusehdot tulevat voimaan 1.7.2010 ja ovat voimassa toistaiseksi. Näiden

Lisätiedot

Sonera CA. Varmennepolitiikka Sonera Class 2 -varmenne. Voimassa 30.5.2005 lähtien Versio 2.2

Sonera CA. Varmennepolitiikka Sonera Class 2 -varmenne. Voimassa 30.5.2005 lähtien Versio 2.2 1 (42) 30.5.2005 Sonera CA Varmennepolitiikka Sonera Class 2 -varmenne Voimassa 30.5.2005 lähtien Versio 2.2 Varmennepolitiikan OID-tunnus: 1.3.6.1.4.1.271.2.3.1.1.2 Ohjelmistovarmenteet yksityinen avain

Lisätiedot

Maantieteellinen alue, jonka sisällä Palvelu toimii tarjotulla hinnalla näiden yleisten palveluehtojen tarkoittamalla tavalla.

Maantieteellinen alue, jonka sisällä Palvelu toimii tarjotulla hinnalla näiden yleisten palveluehtojen tarkoittamalla tavalla. HELPTEN PALVELUN 1(13) 1. KÄSITTEET JA SOVELTAMINEN 1.1 Määritelmät Ajoalue Ajoneuvolaitteisto Mobiililaite Asennusliike Asiakas Helpten Hinnasto Laite Näppäinlaite Palvelu Maantieteellinen alue, jonka

Lisätiedot

Nettitaivas (WAF-Solutions Oy:n yleiset toimitusehdot 18.9.2014

Nettitaivas (WAF-Solutions Oy:n yleiset toimitusehdot 18.9.2014 Nettitaivas (WAF-Solutions Oy:n yleiset toimitusehdot 18.9.2014 1. EHTOJEN SOVELTAMISALA JA TARKOITUS Näitä yleisiä sopimusehtoja sovelletaan WAF-Solutions Oy:n (jäljempänä Toimittaja) asiakkaalle toimittamiin

Lisätiedot

SOPIMUS [...] PALVELUSTA

SOPIMUS [...] PALVELUSTA Julkisen hallinnon IT- hankintojen sopimusehdot (JIT 2007) 1 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- [JHS 166

Lisätiedot

SÄHKÖISEN ASIOINNIN JA ASIANHALLINNAN JÄRJESTELMÄ KULUTTAJARIITALAUTAKUNNAN KÄYTTÖÖN, TARJOUSKILPAILUUN LIITTYVÄT KYSYMYKSET JA VASTAUKSET

SÄHKÖISEN ASIOINNIN JA ASIANHALLINNAN JÄRJESTELMÄ KULUTTAJARIITALAUTAKUNNAN KÄYTTÖÖN, TARJOUSKILPAILUUN LIITTYVÄT KYSYMYKSET JA VASTAUKSET 1 (13) SÄHKÖISEN ASIOINNIN JA ASIANHALLINNAN JÄRJESTELMÄ KULUTTAJARIITALAUTAKUNNAN KÄYTTÖÖN, TARJOUSKILPAILUUN LIITTYVÄT KYSYMYKSET JA VASTAUKSET Tarjouspyynnön kohdan 4.2 mukaisia tarjouskilpailuun liittyviä

Lisätiedot

SAAS 11 ELISAN SAAS-PALVELUIDEN ERITYISEHDOT YRITYSASIAKKAILLE. 3 Palvelu ja palvelun käyttäminen

SAAS 11 ELISAN SAAS-PALVELUIDEN ERITYISEHDOT YRITYSASIAKKAILLE. 3 Palvelu ja palvelun käyttäminen 1 (9) SAAS 11 ELISAN SAAS-PALVELUIDEN ERITYISEHDOT YRITYSASIAKKAILLE 1 Soveltamisala ja muut sopimusehdot Näitä sopimusehtoja sovelletaan Elisa Oyj:n ja sen konserniyhtiöiden (jäljempänä Elisa) yritysasiakkaille

Lisätiedot

Atea Finland Oy Yleiset sopimusehdot

Atea Finland Oy Yleiset sopimusehdot 1. Yleisten sopimusehtojen soveltaminen ja sopimuksen syntyminen 1.1. Näitä yleisiä ehtoja ( Yleiset Ehdot ) sovelletaan Atea Finland Oy:n ( Atea ) ja sen kanssa sopimuksen ( Sopimus ) tehneen asiakkaan

Lisätiedot

Etäpalvelut-erillishanke

Etäpalvelut-erillishanke Kunta- ja aluehallinto-osasto HANKESUUNNITELMA 1(27) Etäpalvelut-erillishanke Hankesuunnitelma 21.1.2013 Kunta- ja aluehallinto-osasto HANKESUUNNITELMA 2(27) VERSIOHISTORIA versio pvm kuvaus ylläpidosta

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN SÄHKÖ OY / MSOYNET YLEISET SOPIMUSEHDOT YRITYSASIAKKAILLE 1.6.2012

MÄNTSÄLÄN SÄHKÖ OY / MSOYNET YLEISET SOPIMUSEHDOT YRITYSASIAKKAILLE 1.6.2012 MÄNTSÄLÄN SÄHKÖ OY / MSOYNET YLEISET SOPIMUSEHDOT YRITYSASIAKKAILLE 1.6.2012 Nämä ehdot ovat Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto, FiCom ry:n suosittelemat ja Kuluttajaviraston/kuluttajaasiamiehen

Lisätiedot

Toimittaja ei vastaa Asiakkaan verkkopalvelussa olevasta tietosisällöstä tai tietosisällön toimivuudesta.

Toimittaja ei vastaa Asiakkaan verkkopalvelussa olevasta tietosisällöstä tai tietosisällön toimivuudesta. Soveltaminen ja määritelmät Näitä yleisiä Sopimusehtoja sovelletaan Timer Group Oy:n ( Toimittaja ) asiakkaalle ja sen konserniyhteisöille ( Asiakas ) tuottamiin verkkopalveluihin ( Palvelu ). Nämä sopimusehdot

Lisätiedot

PyhäNet Oy Yleiset sopimusehdot Kuluttaja- ja yritysasiakkaille 13.1.2015

PyhäNet Oy Yleiset sopimusehdot Kuluttaja- ja yritysasiakkaille 13.1.2015 PyhäNet Oy Yleiset sopimusehdot Kuluttaja- ja yritysasiakkaille 13.1.2015 PALVELUN KÄYTTÄJÄLLE Tutustu huolellisesti ennen sopimuksen tekemistä PyhäNet Oy:n (PYHÄNET) toimittamiin yleisiin sopimusehtoihin,

Lisätiedot

OMAHYVIS PALVELUN YLEISET KÄYTTÖEHDOT

OMAHYVIS PALVELUN YLEISET KÄYTTÖEHDOT OMAHYVIS PALVELUN YLEISET KÄYTTÖEHDOT 1. Yleistä OmaHyvis on Hyvis terveys- ja hyvinvointiportaalissa (www.hyvis.fi) toimiva Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän hallinnoima ja Medi-IT

Lisätiedot

TAL STA Taloushallintoliiton toimialastandardi

TAL STA Taloushallintoliiton toimialastandardi TAL STA Taloushallintoliiton toimialastandardi 1 3 on hyväksytty Suomen Taloushallintoliitto ry:n jäsenten syyskokouksessa 26.10.2011. TAL-STA4 on hyväksytty Suomen Taloushallintoliitto ry:n jäsenten kevätkokouksessa

Lisätiedot

Lohjan kaupunki. Tarjouspyyntö 30513 Päiväys 17.04.2015

Lohjan kaupunki. Tarjouspyyntö 30513 Päiväys 17.04.2015 Päiväys 17.04.2015 1/10 TARJOUSPYYNTÖ 30513 Lääkkeiden koneellinen annosjakelu ja toimituspalvelu 1. Hankintayksikön perustiedot Hankintayksikkö: Jarkko Lämsä Suomi puh. fax +358 193691141 jarkko.lamsa@lohja.fi

Lisätiedot

Netaxept-sopimus Sopimus Netaxept-maksupalvelun käytöstä

Netaxept-sopimus Sopimus Netaxept-maksupalvelun käytöstä Netaxept-sopimus Sopimus Netaxept-maksupalvelun käytöstä Palautusosoite Nets Etäkaupan palvelut ecommerce-support-fi@nets.eu Netaxept-liiketunnus Käsittelypäivämäärä Sopimusversio FI 4.01 Käsittelijä Täytä

Lisätiedot

1. Yleistä. 2. Sopimuksen syntyminen. 3. Toimitus. Yleiset sopimusehdot 1 1.7.2015

1. Yleistä. 2. Sopimuksen syntyminen. 3. Toimitus. Yleiset sopimusehdot 1 1.7.2015 Yleiset sopimusehdot 1 1. Yleistä Näitä ehtoja sovelletaan :n (Kuituverkot Oy) liittymien ja yhteyspalvelujen toimituksiin yksityis-, yritys- ja julkisasiakkaille (asiakas) ellei muuta erikseen sovita.

Lisätiedot

Palvelukuvaus. Sonera Maksupäätepalvelu. Luottamuksellinen

Palvelukuvaus. Sonera Maksupäätepalvelu. Luottamuksellinen 14.01.2014 1/5 Sonera Maksupäätepalvelu 1.1 Palveluratkaisu Sonera Maksupäätepalvelu on yrityksille tarkoitettu korttimaksujen vastaanottamisen palvelu, joka on nopea ja turvallinen sekä täyttää nykyvaatimusten

Lisätiedot

Sonera CA. Varmennuskäytäntö. Voimassa 2.12.2008 lähtien Versio 2.5. Varmenteet yrityskäyttöön

Sonera CA. Varmennuskäytäntö. Voimassa 2.12.2008 lähtien Versio 2.5. Varmenteet yrityskäyttöön 1 (60) 2.12.2008 Sonera CA Varmennuskäytäntö Voimassa 2.12.2008 lähtien Versio 2.5 Varmenteet yrityskäyttöön Sonera Class 1 -varmenne Sonera Class 2 -varmenne Sonera Mobiilivarmenne Tämä suomenkielinen

Lisätiedot

Yleiset sopimusehdot. 01.08.2014 Yleiset sopimusehdot Nebula Oy. Nebula Oy. Nebula Oy

Yleiset sopimusehdot. 01.08.2014 Yleiset sopimusehdot Nebula Oy. Nebula Oy. Nebula Oy 01.08.2014 Yleiset sopimusehdot Sivu 2/13 Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 2. Määritelmät... 3 3. Sopimuksen syntyminen... 3 4. Sopimuskausi ja sopimuksen irtisanominen... 4 5. Palvelun toimittaminen ja

Lisätiedot

Kopterin palvelusopimusehdot

Kopterin palvelusopimusehdot Kopterin palvelusopimusehdot Esp laajakaista- ja internetpalvelujen erityisehdot 1. Yleistä 1.1 Soveltamisala Näitä erityisehtoja sovelletaan Esp Oy:n (jatkossa toimittaja) laajakaistaan liittyvien tuotteiden

Lisätiedot

PREPAID PALVELUJEN YLEISET SOPIMUSEHDOT

PREPAID PALVELUJEN YLEISET SOPIMUSEHDOT PREPAID PALVELUJEN YLEISET SOPIMUSEHDOT 1 Soveltamisala Näitä Prepaid-palvelujen yleisiä sopimusehtoja ( Yleiset sopimusehdot ) sovelletaan Asiakkaan ja Nets Oy:n ( Nets ) väliseen sopimussuhteeseen, jonka

Lisätiedot

KULUTTAJAT 1(6) 01.09.2011 SOPIMUSEHDOT TAMPEREEN PUHELIN OY:N VIESTINTÄPALVELUIDEN YLEISET SOPIMUSEHDOT KULUTTAJILLE

KULUTTAJAT 1(6) 01.09.2011 SOPIMUSEHDOT TAMPEREEN PUHELIN OY:N VIESTINTÄPALVELUIDEN YLEISET SOPIMUSEHDOT KULUTTAJILLE 1(6) 01.09.2011 SOPIMUSEHDOT KULUTTAJAT TAMPEREEN PUHELIN OY:N VIESTINTÄPALVELUIDEN YLEISET SOPIMUSEHDOT KULUTTAJILLE PALVELUN KÄYTTÄJÄLLE Ehdot perustuvat Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto

Lisätiedot

Asiakas: Voimaantulopäivä (täytetään tarvittaessa): Sopimuskauden pituus (täytetään tarvittaessa).

Asiakas: Voimaantulopäivä (täytetään tarvittaessa): Sopimuskauden pituus (täytetään tarvittaessa). HPE Oy - Yleiset sopimusehdot - Tukipalvelut 1. Osapuolet. Nämä sopimusehdot muodostavat sopimuksen ( Sopimus ), jota sovelletaan jäljempänä allekirjoituskentässä mainitun Hewlett-Packard OY ( HPE ) toimittaessa

Lisätiedot

PKS-verkkomaksaminen. Tavoitetilan kuvaus

PKS-verkkomaksaminen. Tavoitetilan kuvaus PKS-verkkomaksaminen PKS-verkkomaksaminen Tavoitetilan kuvaus Versio 1.0 7.11.2013 PKS-verkkomaksaminen 2 / 21 SISÄLLYSLUETTELO 1 Johdanto... 4 1.1 Yleiskuvaus... 4 2 Ratkaisun yhteenveto... 5 2.1 Yleistä...

Lisätiedot