Visit Tampere. Markkinointiyhteistyö Markkinointiyhteistyö 2016

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Visit Tampere. Markkinointiyhteistyö 2016. Markkinointiyhteistyö 2016"

Transkriptio

1 Visit Tampere Markkinointiyhteistyö 2016 Markkinointiyhteistyö 2016

2 Markkinointiyhteistyö 2016 Tekijät esiin Hyvä yhteistyökumppani! Visit Tampere on osa Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredeaa. Sen tarkoituksena on vahvistaa seudun tunnettuutta ja matkailullista vetovoimaa sekä kotimaassa että ulkomailla. Visit Tampere markkinoi Tampereen kaupunkiseutua ja Pirkanmaata matkailu-, kokous- ja tapahtumakohteena. Teemme tiivistä alueellista yhteistyötä mm. Tampere Convention Bureaun, Tampereen Tapahtumatoimiston, Pirkanmaan Festivaalit ry:n ja Tampereen Messujen kanssa tuodaksemme esiin alueen monipuolista tarjontaa. Pyrimme vahvistamaan yhteistyötämme alueen matkailuyritysten kanssa erilaisten verkostojen ja markkinointiyhteistyön avulla. Kansallisella tasolla tärkeä yhteistyökumppanimme on Visit Finland. Tähän käsikirjaan olemme koonneet kaikki ne toimenpiteet ja yhteistyömahdollisuudet, joihin matkailuyritykset voivat osallistua. Tarjolla on runsaasti täysin maksuttomia kanavia, joita yritykset voivat käyttää tuotteidensa ja palveluidensa markkinointiin ja niiden lisäksi useita erilaisia maksullisia kampanjoita. Vuoden kuluessa esiin nousee muitakin mahdollisuuksia ja niistä tiedotamme kuukausittain ilmestyvässä uutiskirjeessämme ja visittampere.fi -sivujen ammattilaisosiossa. Tervetuloa mukaan yhteistyöhön! Pirjo Puukka Matkailujohtaja Visit Tampere - tiimissä työskentelee tällä hetkellä 11 henkilöä, joista osa-aikaisesti matkailun parissa kolme henkilöä. Tredean toimistolta Juhlatalonkadulta löytyvät matkailujohtaja Pirjo Puukka, markkinointijohtaja Johanna Holmberg, markkinointipäällikkö Karoliina Lehtonen, verkkoviestintäpäällikkö Jenika Kervinen, kumppanuuspäällikkö Mari Saloniemi, viestintä- ja markkinointikoordinaattori Heli Jokela ja Venäjän viestinnästä vastaava viestintäkoordinaattori Olga Javits. Lisäksi tiimiimme kuuluu Venäjän myynnistä vastaava Grigory Khariditis. Matkailuneuvonnassa Hämeenkadulla työskentelevät asiakaspalvelupäällikkö Turo Leppänen ja matkailutiedottajat Jarmo Polvi ja Maria Bergman. Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@visittampere.fi ja puhelinnumerot löytyvät kätevimmin tredea.fi-sivulta kohdasta Henkilöstö. Aplodi Visit Tampereen matkailuneuvonta sijaitsee kulttuurimyymälä Aplodissa Teatteritalossa Hämeenkatu 14b Puh visittampere@visittampere.fi

3 Markkinointiyhteistyö 2016 Markkinointiyhteistyö 2016 Matkailumarkkinoinnin teemat & kärjet Visit Tampere kohdistaa matkailumarkkinointia alueellisten vahvuuksien mukaisesti. Tapahtumat, teatterit ja museot, maan monipuolisin tarjonta lapsiperheille, sijainti kahden kirkkaan järven välissä ja maan paras kongressitalo näkyvät esitteissä, sivustolla ja kampanjoissa alla olevien teemojen mukaisesti. Mukavaa muksuille Markkinoinnin kärjet: Särkänniemi, Muumimuseo ja muut lapsia kiinnostavat museot, kylpylät, kotieläinpihat, leikkipuistot, lastentapahtumat. Kulttuurin sykettä Markkinoinnin kärjet: teatterit, museot, Pirfestin jäsenfestivaalit, ravintolat, urheilu- ja muut suurtapahtumat, puistokonsertit ja muut ilmaistapahtumat. Lake City Markkinoinnin kärjet: helposti saavutettavat luontoelämykset, aktiviteettiohjelmat, järvet ja metsät, kansallispuistot, mökkeily, saunat ja avantouinti, melonta, kalastus, patikointi. Opasvälitys Opastettu kaupunkikierros bussilla tai teemakierros kävellen on monen vapaa-ajan ryhmän ohjelmassa ja ehdottomasti helpoin tapa tutustua kaupunkiin. Sadat ryhmät varaavat vuosittain oppaan Visit Tampereesta. KokousNet.fi Visit Tampere mahdollistaa yhteistyössä Tampere Convention Bureaun kanssa KokousNet.fi palvelun, joka markkinoi kokousja yritystiloja sekä ohjelmapalveluita tarjoavia yrityksiä koti- ja ulkomailla. Bright Living Matkailun lisäksi visittampere.fi - sivusto esittelee kiinnostavimmat puolet asumisesta Suomen toiseksi suurimmalla kasvualueella. Kerromme Tampereen seudulla asuvista ihmisistä, kaupunginosista ja kaupunkiseudun kunnista.

4 Markkinointiyhteistyö 2016 Markkinointiyhteistyö 2016 Kohderyhmät kotimaassa Tampereelle tulevista matkailijoista yli 80 % on kotimaisia. Kotimaisten matkailijoiden houkuttelussa keskitytään Pirkanmaan elämystalousstrategiassa Tampereen matkailuvahvuuksien pohjalta määriteltyihin kohderyhmiin: 1. Lapsiperheet 2. Kulttuuri- ja tapahtumamatkailijat 3. Kokous-, kongressi- ja tapahtumamatkailijat. Kohderyhmät ulkomailla Painopiste on matkailijoiden motiiveihin perustuvassa segmentoinnissa. Valitsemme toimenpiteet ja kohdemaat ajankohtaisten teemojen ja ilmiöiden mukaan. 1. Iso-Britannia - lapsiperheet, pariskunnat 2. Saksa - pariskunnat, nuoret aikuiset 3. Venäjä - lapsiperheet, pariskunnat, ryhmät 4. Japani - nuoret naiset, kiertomatkalla olevat ryhmät 5. Kiina - ryhmät, kasvavassa määrin yksittäiset matkailijat, lapsiperheet Venäjä Visit Finlandin katto-ohjelmat Visit Tampere tekee tiivistä yhteistyötä Visit Finlandin kanssa. Venäjä on merkittävä lähimarkkina ja venäläisissä on valtava matkailijapotentiaali. Visit Tampere on palkannut yhdessä Särkänniemen, Tampere-talon, Sappeen, Mänttä-Vilppulan ja Ideaparkin kanssa myyntihenkilön vauhdittamaan tunnettuuden kasvua ja matkailumyyntiä Venäjällä. Grigori Khariditis aloitti työnsä syksyllä Toimintamalli on uusi, mutta tavoitteet ovat selvät. Aktiivisen myyntitoiminnan tulosten odotetaan heijastuvan positiivisesti kaupunkiseudulle matkustavien venäläisten määrään ja yleisen tunnettuuden ja kiinnostuksen kasvuun Stopover Aasiasta Suomen kautta muualle maailmaan lentävistä matkailijoista vain pieni osa pysähtyy Suomessa. Stopover Finland -ohjelman tavoitteena on tehdä Suomesta vetovoimainen vierailukohde Helsinki-Vantaan kautta kulkeville kansainvälisille matkailijoille. FinRelax FinRelax-ohjelma sparraa alueellista kehittämistyötä ja pyrkii näin lisäämään hankkeiden ja yritysten välistä yhteistyötä. Ohjelma on suunnattu yrityksille, joiden matkailutuotteet soveltuvat tai joilla on valmius kehittää hyvinvointimatkailutuotteita kansainvälisille matkailijoille. Yhteyshenkilöinä Visit Finlandin suuntaan toimivat Pirjo Puukka (Finrelax-ohjausryhmä) ja Mari Saloniemi (alueellinen asiantuntijaverkosto).

5 Visit Tampere verkossa Visittampere.fi on Tampereen seudun virallinen matkailusivusto, josta matkailija löytää tietoa alueen matkailutarjonnasta kolmella kielellä; suomeksi, englanniksi ja venäjäksi. Sivuston ydinsisältö koostuu suosituksista sekä tapahtumien, kohteiden ja paikkojen top-listauksista artikkelimuodossa. Matkailun lisäksi sivusto esittelee kiinnostavimmat puolet asumisesta Suomen toiseksi suurimmalla kasvualueella (Bright Living). Sivuston artikkelisisältö on toimituksellista ja sen ovat tuottaneet tai muokanneet matkailutiedottajamme, jotka työskentelevät ja asuvat Tampereella ja tuntevat kaupungin hyvin. Toimituksellinen linjamme tukee bränditarinaamme, joka on seudun välkkyyttä korostava, rohkea ja rosoinen Tampere All Bright! Sivustomme toimitukselliseen sisältöön ei voi ostaa tilaa tai mainintaa. Sivustolla käy vuosittain yli eri kävijää. Matkailu- ja tapahtumatoimijoiden sivuston tietokantaan päivittämä tieto julkaistaan avoimella lisenssillä, jolloin Tampereen seudun matkailutieto on kenelle tahansa vapaasti saatavilla ja käytettävissä mm. sovelluskehityksen tarkoituksiin. Tavoitteena on avoimesti jaetun tiedon kautta monistaa ja jakaa Tampereen seudun matkailutietoa mahdollisimman laajalle sekä mahdollistaa matkailudatan pohjalta uudet innovaatiot ja sen myötä synnyttää uutta liiketoimintaa. Digitaalisuus on päivän sana myös, ja erityisesti, matkailussa. INKA - Innovatiiviset kaupungit - ohjelma ja Avoin Tampere tarjoavat mahdollisuuksia myös matkailun osalta uusien avausten tekemiseen, avoimen tiedon hyödyntämiseen yhteisen hyvän kasvattamiseksi. Visit Tampereen vahvuutena ovat monikanavaisuus ja viestien monistaminen. Näkyvyys visittampere.fi -sivustolla Visittampere.fi -sivusto palvelee Tampereen matkaa suunnittelevia tai jo matkansa varanneita kotimaisia ja ulkomaisia matkailijoita sekä tietenkin myös Tampereella ja kaupunkiseudulla asuvia. Tavoitteet: Seudun matkailupalvelut esitellään kattavasti uudistetulla visittampere.fi sivustolla. Vain kohdetietokortin omaavat palvelut näkyvät kartoilla ja voidaan liittää matkailupalveluita esiin nostaviin artikkeleihin. Artikkeleita julkaistaan matkailusivuston lisäksi myös Tredea Oy:n verkkojulkaisuissa ja hyödynnetään mediatiedotteissa. Kohdetietokorteilla julkaistaan matkailutuotteiden perustiedot lyhyesti. Toimenpiteet: Yritykset lisäävät itse oman yrityksensä (tai joissain tapauksissa tuotteensa) tiedot portaaliin vähintään suomeksi ja englanniksi, halutessaan venäjäksi. Ohjeet tunnusten saamiseksi ja kohdetietojen lisäämiseksi löytyvät visittampere.fi -sivulta. Apua saa tarvittaessa Jenika Kerviseltä. Sisältää: Oman matkailukohteen, -palvelun tai -tapahtuman kuvan ja perustiedot sijaintitietoineen. Matkailukohde linkitetään aiheen mukaisiin artikkeleihin. Lisätietoja: Jenika Kervinen, jenika.kervinen@visittampere.fi Hinta: perusnäkyvyys kohde/tapahtumatietona tai artikkeleissa maksutonta, Visit Tampere pidättää oikeuden valita artikkelisisällöt toimituslinjan mukaisesti.

6 Visit Tampere -mobiiliapplikaatio Kohderyhmä: Tampereella jo olevat kansainväliset ja kotimaiset matkailijat Tavoitteet: Pidentää matkailijoiden viipymää Tampereella ja kaupunkiseudulla esittelemällä Tampereen mielenkiintoisimmat käyntikohteet, reitit ja paikallisten suositukset uudella tavalla. Sovellus tarjoaa apua matkan suunnitteluun hauskalla ja helpolla tavalla. Sovellus on julkaistu Android -, Microsoft ja ios -alustoilla. Kielet ovat suomi ja englanti. Toimenpiteet ja kanavat: Kohde- ja tapahtumatiedot saadaan suoraan visittampere.fi -sivuston tietokannasta rajapinnan kautta, joten pitämällä tietosi ajan tasalla visittampere.fi -sivustolla, varmistat näkyvyytesi myös mobiiliapplikaatiossa. Valitse kohdetietojasi täyttäessäsi kohteen tai tuotteen soveltuvuus aikuisille/lapsille/kaikille ja varmista että osoitetieto on oikein. Lisätietoja: Verkkoviestintäpäällikkö Jenika Kervinen, Visit Tampere -tapahtumakalenteri Kohderyhmä: Tampereella jo olevat ja matkaansa suunnittelevat kansainväliset ja kotimaiset matkailijat. Tapahtumakalenteri tavoittaa myös paikalliset asukkaat, jotka etsivät alueen tapahtumatietoja itseään tai vieraitaan varten. Kalenterin tavoitteena on nostaa esiin matkailijan näkökulmasta seudun kiinnostavimmat tapahtumat ja menovinkit Toimenpiteet ja kanavat: Tapahtumakalenteri löytyy helposti visittampere.fi -sivuston etusivulta. Kalenteri julkaistaan kolmella kielellä siten, että englanniksi ja venäjäksi julkaistaan kansainvälisille matkailijoille soveltuvat tapahtumat. Tapahtumatiedot päivitetään sivustolle kohdetietokorttien tapaan. Samalla tapahtumien sijaintitiedot siirtyvät sivuston karttaan. Tapahtumatiedot voidaan viedä myös muihin sovelluksiin sivuston tietokannasta rajapinnan kautta, joten tapahtumatiedot kannattaa pitää ajan tasalla. Visit Tampere nostaa ajankohtaisia tapahtumia esiin sivuston artikkeleissa. Lisätietoja: Jenika Kervinen, Hinta: perusnäkyvyys kohde/tapahtumatietona tai artikkeleissa maksutonta

7 Satsaa lisänäkyvyyteen verkossa! Bannerimainonta visittampere.fi -sivuilla Matkailusivuston banneripaikoilla matkailuyritysten on mahdollista ostaa lisänäkyvyyttä ja ohjata sivuston kävijöitä suoraan omille sivuilleen. Bannerit julkaistaan kaikilla kolmella kielellä (suomi, englanti, venäjä). Banneri on mahdollista tehdä itse suoraan sivustolle, jolloin yritys säästää mainostoimistokuluissa. Kampanjan jälkeen saatavilla yhteenveto/klikkaustiedot kampanjasta. Aika: Banneripaikat ovat jatkuvasti saatavilla, yksi banneri esillä 2-4 viikkoa kerrallaan (kysy tarjousta pidemmästä kampanjasta). Toimitusohjeet: Bannerin voi rakentaa helposti itse visittampere.fi-sivustolla olevan lomakkeen avulla. Samalla lomakkeella voi varata haluamansa ajankohdan ja paikan bannerille. Lomake ja lisää ohjeita löytyy osoitteesta Lisätietoja: Heli Jokela Hinta (alkaen 2 vkoa): Banneri etusivulle 200 / 2 vkoa; banneri etusivulle ja yhdelle alakategoriasivulle 300 / 2 vkoa; banneri etusivulle ja kaikille alakategoriasivuille 400 / 2 vkoa; banneri vain alakategoriasivulle 150 /2 vkoa. Hinnat sisältävät näkyvyyden suomen-, englannin- ja venäjänkielisillä sivuilla. KokousNet KokousNet.fi-portaalissa on Tampereen seudun laajin tarjonta kokoustiloja, juhlatiloja, saunoja ja elämyksellisiä ohjelmia ryhmille. Portaalin satojen vaihtoehtojen tarjonnasta etsimänsä löytää kätevillä hakutoiminnoilla. Tarjouspyynnöt lähtevät portaalin valmiilla lomakkeella suoraan palveluja tarjoaviin yrityksiin. Visittampere.fi-sivusto nostaa esiin erilaisia vaihtoehtoja ryhmäohjelmiksi ja ohjelmat linkitetään suoraan yritykselle menevälle tarjouspyyntölomakkeelle. Hinta: Kokous-ja juhlapaikat alk. 135 e + alv, ohjelmapalvelut e + alv, ohjelmien lukumäärästä riippuen. Mahdollisuus ostaa myös banneripaikkoja tai hyödyntää KILMO - kutsujärjestelmää. Lisätietoja: Ella Näsi, ella.nasi@tampere.fi

8 Vinkkaa uutinen, välitä viestiä! Sosiaalinen media Viestimme valikoiduissa kanavissa Tampere All Bright! -viestin mukaisesti rennosti ja inspiroivasti alueemme välkyistä aiheista vuorovaikutuksessa asiakkaan kanssa. Kerro meille uutisesi suoraan tai omissa sosiaalisen median kanavissasi käyttämällä viesteissäsi #tampereallbright -hashtagiä. Nostamme ne esiin eri sosiaalisen median kanavissamme ja jaamme uutisesi ja aiheesi maailmalle. Tavoitteena on saada ihmiset puhumaan alueestamme ja jakamaan sisältöjämme toistensa kanssa ja tätä kautta myös markkinoimaan aluettamme. Visit Tampere -kanavat keskittyvät (suomeksi ja venäjäksi) matkailusanomaan, kun taas Tampere - All Bright! -kanavat houkuttelevat englanniksi Tampereelle niin matkailijoita, osaajia, yrityksiä, investointeja kuin uusia asukkaitakin. Muista käyttää #tampereallbright -hashtagiä Twitterissä ja Instagramissa, jotta someviestisi nousee ja -etusivuille! In English Englanninkielisissä Tampere - AllBright! -kanavissa matkailutietoon yhdistyy osaajien ja investointien houkuttelu. Saavutamme vuodessa yli miljoona silmäparia. Suomeksi Esittelemme Suomen parasta matkailukaupunkia tapahtumien ja tekemisen kautta Facebookissa ja Twitterissä Visit Tampereena. Saavuttavuus vuodessa n hlöä. - Vkontaktessa Visit Tampere kertoo venäjäksi Tampereen laajasta kulttuuritarjonnasta sekä monipuolisesta ostos- ja ravintolatarjonnasta. Uutisemme tavoittavat vuodessa n hlöä.

9 Printtikampanjat kotimaassa Teatteriin Tampereelle - yhteisilmoitus Ilta-Sanomissa Kohderyhmä: Kevään teatterimatkoja suunnittelevat kulttuurimatkailijat ja ryhmät Tavoitteet: Esitellä ja tehdä tutuksi Tampereen teatteritarjontaa yhteisellä, visittampere.fi:stä tutulla ilmeellä. Toimenpiteet: Kokosivun ilmoitus Ilta-Sanomien viikonloppunumerossa (lukijamäärä n ). Tredea koostaa ja taittaa valmiin yhteisilmoituksen ja visittampere.fi suositteluartikkelin, jossa teatteritarjonta esillä. Kampanjanäkyvyys visittampere.fi etusivulla viikoilla 4-8. Visittampere.fi-koosteartikkelin levitys Facebookissa kotimaiselle kohdeyleisölle 2 vkoa lehti-ilmoituksen päivästä alkaen. Aika: Lisätietoja: Karoliina Lehtonen, karoliina.lehtonen@tredea.fi Hinta: Kampanja on täynnä. Hiihtolomalla Tampereelle! Kohderyhmä: Hiihtolomasuunnitelmia tekevät lapsiperheet, ensisijaisesti pääkaupunkiseudulla Tavoitteet: Esitellä ensisijaisesti museoiden lapsille suunnattua näyttelytarjontaa hiihtolomaviikoilla. Mukaan otetaan myös hotellitarjouksia ja ravintoloita, pääsisältö kuitenkin museoilta. Toimenpiteet: Koko sivun ilmoitus Ilta-Sanomissa, viikonloppunumerossa (lukijamäärä n ). Museoiden tarjonnasta koostetaan visuaalisesti yhtenäinen ilmoitus. Lisäksi Visit Tampere tuottaa etusivulle visittampere.fi suositteluartikkelit, joissa museoiden tarjonta on näkyvästi esillä. Kampanjanäkyvyys visittampere.fi etusivulla helmikuun alussa viikoilla Visittampere.fi-koosteartikkelin levitys Facebookissa kotimaiselle kohdeyleisölle 2 vkoa lehti-ilmoituksen päivästä alkaen. Aika: Lisätietoja: Karoliina Lehtonen, karoliina.lehtonen@visittampere.fi Hinta: 530 e + alv 1/8 sivua, 280 e + alv/1/16 sivua

10 Tampereen seudun kesämenot Iltasanomien juhannusliite + Iltasanomat.fi Kohderyhmä: Kesän lomakohteita suunnittelevat kotimaiset perhematkailijat ja tapahtumakävijät Tavoitteet: Esitellä ja tehdä tutuksi Tampereen ja Pirkanmaan matkailutarjontaa ja tapahtumia kesällä 2016 yhteisellä, visittampere.fi:stä tutulla ilmeellä. Toimenpiteet: Koko sivun ilmoitus Ilta-Sanomien viikonloppunumerossa (lukijamäärä ) kohteen omalla tapahtumasisällöllä, samanaikainen verkkonäkyvyys etu- ja pääsivujen panoraama (1,3 milj. näyttöä viikon aikana) yhteisilmeellä. Tredea koostaa ja taittaa valmiin yhteisilmoituksen ja verkkobannerin, joka johtaa visittampere.fi -sivulle. Koko kesäkuun ajan kampanjanäkyvyys visittampere.fi -etusivulla. Aika: Kesäkuu 2016, juhannusviikonloppu + verkkonäkyvyys juhannusviikolla Lisätietoja: Karoliina Lehtonen, karoliina.lehtonen@tredea.fi Hinta: alv/toimija. Kampanja toteutuu, kun mukaan lähtee 10 matkakohdetta /tapahtumaa/matkailutoimijaa. Etusijalla ovat tapahtumat, festivaalit ja lapsiperhe- ja majoituskohteet. Syyslomalle Tampereelle! Kohderyhmä: Syyslomasuunnitelmia tekevät lapsiperheet, ensisijaisesti pääkaupunkiseudulla Tavoitteet: Esitellä Tampereen tarjontaa lapsiperheille syyslomaviikoilla. Ilmoitus kootaan halukkaiden museoiden, hotellien ja ravintoloiden syyslomatarjontaa lapsiperheille. Toimenpiteet: Koko sivun ilmoitus Ilta-Sanomien viikonloppunumerossa (lukijamäärä n ). Tredea koostaa ja taittaa valmiin yhteisilmoituksen ja visittampere.fi suositteluartikkelin, jossa syyslomatarjonta on esillä. Kampanjanäkyvyys visittampere.fi etusivulla syys-lokakuussa. Visittampere.fi-koosteartikkelin levitys Facebookissa kotimaiselle kohdeyleisölle 2 vkoa lehti-ilmoituksen päivästä alkaen. Aika: Lokakuun alussa 2016 Lisätietoja: Karoliina Lehtonen, karoliina.lehtonen@visittampere.fi Hinta: 530 e + alv 1/8 sivua, 280 e + alv/1/16 sivua

11 Valoviikkojen avajaiset - yhteisilmoitus Iltasanomissa Kohderyhmä: Loppusyksyn ja joulunajan kaupunkilomaa suunnittelevat pariskunnat ja ryhmät Tavoitteet: Esitellä ja tehdä tutuksi Tampereen tapahtuma- ja majoitustarjontaa lokakuussa 2016 yhteisellä Valoviikko-ilmeellä. Toimenpiteet: Koko sivun ilmoitus Ilta-Sanomissa, viikonloppunumerossa (lukijamäärä n ).Tampere Tunnetuksi ry koostaa ja taittaa valmiin yhteisilmoituksen ja Tredea tuottaa visittampere.fi suositteluartikkelit, joissa Valoviikko-tarjonta esillä. Kampanjanäkyvyys visittampere.fi etusivulla Visittampere.fi-koosteartikkelin levitys Facebookissa kotimaiselle kohdeyleisölle 2 vkoa lehti-ilmoituksen päivästä alkaen. Aika: loka-marraskuu 2016 Lisätietoja: Karoliina Lehtonen, karoliina.lehtonen@tredea.fi Hinta: alv/toimija. Kampanja toteutuu, kun mukaan lähtee 10 toimijaa. Lake City - kutsuu! Luontomatkailu- ja aktiviteettiyrittäjien yhteisilmoitus Iltasanomissa Kohderyhmä: Lomasuunnitelmia tekevät luontomatkailusta kiinnostuneet perheet ja aktiiviset aikuiset. Tavoitteet: Esitellä ja tehdä tutuksi Tampereen järvi- ja luontoaktiviteettitarjontaan kesäkuussa 2016 yhteisellä Lake City -ilmeellä. Toimenpiteet: Koko sivun ilmoitus ilmoitus Ilta-Sanomissa, viikonloppunumerossa (lukijamäärä n ).Tarjonnasta koostetaan visuaalisesti yhtenäinen ilmoitus ja Tredea tuottaa visittampere.fi suositteluartikkelit, joissa luontomatkailu/aktiviteettitarjonta on vahvasti esillä. Kampanjanäkyvyys visittampere.fi etusivulla kampanjaviikolla ja kaksi viikkoa sen jälkeen. Visittampere.fi-koosteartikkelin levitys Facebookissa kotimaiselle kohdeyleisölle 2 vkoa lehti-ilmoituksen päivästä alkaen. Aika: touko-kesäkuussa 2016 alussa Lisätietoja: Karoliina Lehtonen, karoliina.lehtonen@visittampere.fi Hinta: 530 e + alv/toimija, kun mukana 10 toimijaa.

12 Kotimaa, muut toimenpiteet Kauppakeskus- ja radiomainonta syksy 2016 Kohderyhmä: Syksyn ja joulunajan ostos- ja kaupunkilomaa suunnittelevat pariskunnat ja perheet Tavoitteet: Esitellä ja tehdä tutuksi Tampereen ostos-, tapahtuma- ja majoitustarjontaa syys-lokakuussa Toimenpiteet: Äänimainontaa Suomen suurimmissa kauppakeskuksissa (kontaktimäärä 1,1 milj./vk) Helsingissä, Espoossa, Turussa ja Jyväskylässä, sekä radio Sunissa. 20 sek. äänimainos 3 x/h, 35 x/pv. Teemakampanja visittampere.fi:ssä. Aika: syys-lokakuu 2016 Lisätietoja: Karoliina Lehtonen, karoliina.lehtonen@tredea.fi Hinta: alv/toimija. Kampanja toteutuu, kun mukaan lähtee 6 kaupan alan toimijaa, tapahtuma- tai majoitustoimijaa. Finnkinon elokuvamainos - Tampereen tapahtumakesä Kohderyhmä: Kesän festivaali- ja kaupunkilomaa suunnittelevat nuoret aikuiset. Tavoitteet: Esitellä ja tehdä tutuksi Tampereen tapahtumatarjontaa toukokuussa 2016 yhteisellä videomateriaalilla. Toimenpiteet: Finnkinon 20 sek. elokuvamainos (jakelu 10 kaupungissa, kontaktitakuu katsojaa), samanaikainen verkkonäkyvyys visittampere.fi etusivulla ja some-kanavissassa. Tredea tuottaa valmiin mainoselokuvan, jonka lopussa näkyvät yhteistyökumppaneiden logot. Aika: 3 vkoa loppukeväällä 2016, ajankohta tarkentuu myöhemmin Lisätietoja: Karoliina Lehtonen, karoliina.lehtonen@tredea.fi Hinta: alv/toimija. Kampanja toteutuu, kun mukaan ilmoittautuu vähintään 10 toimijaa

13 Facebook- ja Google -yhteistyö Valoviikkojen Kohderyhmä: Kohderyhmä valikoituu avajaiset kampanjan mukaisesti. - yhteisilmoitus Tavoitteet: Vahvistaa printtikampanjan tehoa kohdistamalla markkinointia valituille kohderyhmille Iltasanomissa sosiaalisessa mediassa ja Googlessa. Toimenpiteet: Valitaan kohderyhmät printtikampanjan aiheen tai muun halutun kriteerin mukaisesti. Kohderyhmä: Aiheeseen liittyvä Loppusyksyn artikkeli lisätään ja joulunajan visittampere.fi kaupunkilomaa -sivulle, suunnittelevat jonne liikenne pariskunnat Facebookista ja tai ryhmät Googlesta ohjataan. Visittampere vastaa kampanjan luontikustannuksista, kampanjaan osallistuvat toimijat määrittävät Tavoitteet: kampanjalle Esitellä haluamansa ja tehdä keston tutuksi ja vastaavat Tampereen aikaan tapahtuma- sidotuista ja kustannuksista. majoitustarjontaa Ei rajattua lokakuussa ajankohtaa yhteisellä Valoviikko-ilmeellä. Lisätietoja: Karoliina Lehtonen, karoliina.lehtonen@visittampere.fi Toimenpiteet: Koko sivun ilmoitus Iltasanomissa (lukijamäärä ). Tampere Tunnetuksi ry koostaa ja taittaa valmiin yhteisilmoituksen ja Tredea tuottaa visittampere.fi suositteluartikkelit, joissa Valoviikko-tarjonta esillä. Kampanjanäkyvyys visittampere.fi etusivulla Esimerkkejä kampanjahinnoista: Aika: loka-marraskuu 2016 Facebook-yhteistyö, kun kampanjoita toteutetaan vähintään 8 kpl Lisätietoja: - 2 viikon kampanja Karoliina 250 +alv/kpl Lehtonen, karoliina.lehtonen@tredea.fi - 4 viikon kampanja 350 +alv/kpl Hinta: alv/toimija. Kampanja toteutuu, kun mukaan lähtee 10 toimijaa. Google Adwords-yhteistyö -3kk kampanja 900 +alv -6kk kampanja alv -12kk kampanja alv Google Display-yhteistyö -3kk kampanja 750 +alv -6kk kampanja alv -12kk kampanja alv Kartat ja esitteet Paikalliselta rakkaudella -suosittelukartta (su, en, ve, sa) City-Opas -kartta Aktiviteettien viikko-ohjelma (su, en) Keskusta-alueen repäisykartta (A4) Kävelyreittikartta (su, en, jap) Autoilureittikartta (su, en, sa) UUTUUS! Väritettävä lastenkartta (su, en, ve)

14 Messut ja myyntitapahtumat Kotimaan matkailumessut 2017 Kohderyhmä: Kotimaan matkailusta kiinnostuneet perhe- ja kulttuurimatkailijat Tavoitteet: Esitellä Tampereen ja kaupunkiseudun matkailutarjontaa sekä pirkanmaalaisille että kauempaa tuleville matkailijoille. Yhteisosastolla saavutetaan voimakkaampi alueellinen näkyvyys. Toimenpiteet: Yhteisosasto, josta yritys voi varata pöytäpaikan joko kokonaan itselleen tai jakaa sen yhteistyökumppanin kanssa. Visit Tampere hoitaa messuosaston varauksen, suunnittelun ja muut käytännön järjestelyt. Messuosaston ilme noudattelee AllBright! - brändi-ilmettä. Aika: Visit Tampere lähettää yrityksille tarjouksen yhteisosastosta yrityksille elokuussa 2016 loppuun mennessä. Paikkavaraukset marraskuun loppuun 2016 mennessä. Lisätietoja: Karoliina Lehtonen, karoliina.lehtonen@visittampere.fi Hinta: 2016 messujen osallistumishinnat: pöytäpaikka (+alv), kulmapaikka (+alv) Suoma - kiertue Kohderyhmä: Yritysten ja yhdistysten matka-asioista vastaavat henkilöt. Tavoitteet: Esitellä Tampereen ja Pirkanmaan retkikohteita, kokous- ja juhlatiloja, ideoita virkistyspäivien viettoon, TYKY- ja leirikoulukohteita, ohjelmapalveluita, majoitustiloja, ravintoloita, saunatiloja, kylpylöitä, risteilyjä, kulttuuritarjontaa ja muita uusia elämyksiä Toimenpiteet: Yritykset varaavat itse pöydän haluamiinsa myyntitilaisuuksiin. Visit Tampere maksaa kokonaislaskun ja laskuttaa yritysten osuudet tilaisuuden jälkeen. Aika: Turku Tampere Lahti Helsinki Lisätietoja: Hinta: 565 e + alv. Hintaan sisältyy 1-2 henkilön osallistumisen tapahtumaan, myyntipöydän (pöytäliina, pöytäkyltti ja nimikortit esittelijöille), esitteiden kuljetuksen, tarjoilut, yrityksen yhteystiedot ja linkki vieraiden nettisivuilla sekä yhteystiedot ja lyhyt yrityskuvaus asiakkaille jaettavassa myyjämanuaalissa sekä kävijöiden yhteystiedot sähköisesti.

15 Kotimaan Ryhmämyyntipäivät 2016 Kohderyhmä: Kotimaiset matkanjärjestäjät, matkatoimistot ja liikennöitsijät Tavoitteet: Matkailutoimijat voivat esitellä valittuja, ryhmille suunnattuja tuotteitaan suoraan ostajille Toimenpiteet: Workshop, jossa myyjät ja ostajat tapaavat etukäteen tehtävien tapaamisaikataulujen mukaisesti. Aikataulut tehdään myyjien ja ostajien toiveiden pohjalta. Tapaamiset ovat 15 minuutin mittaisia ja niitä voi olla enintään 24 kpl. Workshop on jaettu kahdelle päivälle, 3 tuntia kerrallaan. Aika: lokakuu 2016 Lisätietoja: Hinta 2015: 980 / pöytä /henkilö. Max. 2 henkilöä per pöytä (1 tapaamislista). Jaettu pöytä toisen yrityksen kanssa 690 /yritys+ 200 /henkilö (2 tapaamislistaa). Hintaan sisältyy myyntipöytä, tapaamisaikataulu, käsikirja, pöytäkyltti ja nimikyltti. Buffetillalliset ja meriaamiaiset meno-ja paluumatkalla sekä kokouskahvit. Hintaan lisätään hyttimaksut. Vuoden 2016 hinta tarkentuu keväällä. From locals with love - kartan jakelu Kohderyhmä: Kesämatkoja suunnittelevat matkailijat pääkaupunkiseudulla, Turun, Lahden ja Jyväskylän alueilla. Tavoitteet: Lähestyä matkailijoita rakkauskirjeellä ja muistutella Tampereen tarjonnasta heidän suunnitellessaan lomamatkaa kotimaassa Toimenpiteet: Visit Tampere hoitaa kartan painatuksen ja koordinoi postituksen Aika: Jakelu toukokuussa 2016 Lisätietoja: Karoliina Lehtonen, karoliina.lehtonen@visittampere.fi Hinta: Jakelun lopullinen kokonaishinta muodostuu paino- ja jakelukustannuksista jaettavan karttamäärän ja kustannuksiin osallistuvien yritysten määrän mukaisesti.

16 Kansainväliset toimenpiteet Finnland Rundreisen.com -sivusto Kohderyhmä: Saksalaiset perheet, kaupunkilomailijat, kulttuurimatkailijat ja luontomatkailijat, jotka liikkuvat omilla tai vuokra-autoilla. Tavoitteet: Finnland-Rundreisen.com sivusto on Nordic Marketingin ylläpitämä nettiportaali, joka esittelee Suomen monipuolista tarjontaa saksalaisille omatoimisesta lomailusta pitäville perhe-, kulttuuri- ja luontomatkailijoille. Tavoite on lisätä Suomen tunnettuutta kiertomatkakohteena. Toimenpiteet: Sivusto esittelee Suomen matkailutarjontaa monipuolisesti verkkosivuillaan. Yritys saa oman tuotekortin Tampereen teemasivulla. Tuotekortti sisältää kuvan ja lyhyen esittelytekstin, yhteystiedot ja linkityksen yrityksen omille nettisivuille. Hintaan sisältyy tekstin käännökset englannista saksaan. Yhtenäisen Tampere-teemasivun lisäksi mukaan mahtuu yhteensä 40 toimijaa (esim. 10 majoitusliikettä, 10 museota, 10 ravintolaa ja 10 aktiviteettiyritystä). Aika: huhtikuu maaliskuu 2017 Lisätietoja: Mari Saloniemi, mari.saloniemi@visittampere.fi Hinta: Lopullinen hinta määräytyy osallistujamäärän mukaan. Kampanjasivulle mahtuu yhteensä 40 tuotekorttia. Perhematkailukampanja Barnsemester.se -sivustolla Kohderyhmä: Ruotsalaiset lomamatkaa suunnittelevat lapsiperheet Tavoitteet: Lisätä Tampereen tunnettuutta Ruotsissa esittelemällä perhematkailuun soveltuvia kohteita Pohjoismaiden suurimmalla perhematkailuun keskittyvällä sivustolla Toimenpiteet: Mainostaminen portaalissa. Portaalilla on ajankohdasta riippuen uniikkia kävijää/viikko ja klikkiä/viikko. Aika: Kampanja-ajankohta huhtikuu - toukokuu 2016 Lisätietoja: Hinta: Bannerimainos nettisivulla: Alkaen alv 24 % per 1000 klikkiä kampanjan aikana ( Panorama, (980 x 120 px) CPM).

17 Japani Kohderyhmä: Tampere on jo vuosia ollut japanilaisten suosikkikohde ja must-pysähdyspaikka Pohjolan kierroksella. Uuden muumimuseon avautuminen Tampere-talossa keväällä 2017 vahvistaa Tampereen vetovoimaa Aasiasta saapuvien matkailijoiden keskuudessa. Tavoitteet: Tavoittaa kiinnostuneet matkanjärjestäjät ja tuoda esiin Tamperetta paitsi Muumien kotikaupunkina myös muuten kiinnostavana matkakohteena. Japanilaisten matkailijoiden pääasiallinen sesonki on ollut talvella, tammi-maaliskuussa, ja tavoitteenamme on paitsi lisätä talvimatkailijoiden määrää, myös tuoda esiin Tampereen tarjontaa kesän ja syksyn matkakohteena. Toimenpiteet: Visit Tampere osallistuu huhtikuussa neljä kaupunkia kattavaan, matkanjärjestäjille suunnattuun workshopiin Japanissa. Kohdekaupungit ovat Tokio, Osaka, Nagoya ja Fukuoka, jonne Finnair aloittaa tänä vuonna suorat kesäajan lennot. Japaninkielisen somekanavan avaus yhteistyössä Visit Finlandin kanssa. Materiaalit: Kävelyreittikartan japaninkielinen versio, Muumimuseon japaninkielinen esite yhteistyössä Tampere-talon ja Tampereen Taidemuseon Muumilaakson kanssa. Lisätietoja: Mari Saloniemi,

18 Media- ja matkanjärjestäjävierailut Otsikko Toimittajat ja bloggarit Kohderyhmä: Matkailu-, Tekstiä life style -lehdet, tiede- ja talouslehdet, suurimmat sanomalehdet, matka -ja lifestylebloggaajat, tv- ja radiokanavat Tavoitteet: Tekstiä Tavoitteet: Lisätä alueen yleistä tunnettuutta matkailu-, asuin-, ja investointikohteena Toimenpiteet: Toimenpiteet: Mediavierailu sisältää Tampereen ja Pirkanmaan kiinnostavien luonto-, ruoka-, kulttuuri- ja Aika: aktiviteettikohteiden esittelyä. Ohjelma voi keskittyä muotoiluun, festivaaleihin, ruokakulttuuriin jne. Vierailu voi keskittyä myös yhden tapahtuman ympärille, mutta useimmiten vierailun aikana tutustutaan alueen Lisätietoja: tarjontaa laaja-alaisemmin. Hinta Toteutamme 2015: mediamatkoja sekä itsenäisesti että yhteistyössä Visit Finlandin kanssa ja ehdotamme mediamatkojen teemoja Visit Finlandille. Onnistunut vierailu matkailu- tai muussa kohteessa saa yleensä huomiota julkaistussa artikkelissa. Julkaistut artikkelit toimitetaan yhteistyökumppaneille. Etsimme yhteistyökumppaneita, jotka ovat halukkaita tarjoamaan tuotteitaan ja palveluitaan tutustumismatkoihin joko maksutta tai alennettuun hintaan. Mediamatkojen toteutuksessa tarvitaan hotelleja, ravintoloita, käyntikohteita, aktiviteettiyrityksiä jne. Matkanjärjestäjien tutustumismatkat Kohderyhmä: Suomi-tuotteita myyvät matkanjärjestäjät Iso-Britanniassa, Keski-Euroopassa ja Venäjällä Tavoitteet: Tutustumismatkojen tarkoitus on tutustuttaa matkanjärjestäjät Tampereen ja Pirkanmaan matkailutarjontaan. Vierailukohteet valikoituvat matkanjärjestäjien kiinnostuksen tai matkan yleisen teeman mukaisesti. Kohteiden ja tuotteiden tulee täyttää MEK:in laatukriteerit ja olla valmiita myytäviksi. Toimenpiteet: Toteutamme matkanjärjestäjämatkoja sekä itsenäisesti että yhteistyössä Visit Finlandin kanssa. Lisätietoja: Pirjo Puukka,

18.11.2014 ONLINE. Tampere All Bright!

18.11.2014 ONLINE. Tampere All Bright! ONLINE Tampere All Bright! 1 Visittampere.fi -verkkosivusto Visittampere.fi on Tampereen seudun virallinen matkailusivusto. Sivuston ydinsisältö koostuu suosituksista ja tapahtumien, kohteiden ja paikkojen

Lisätiedot

KOTIMAAN KAMPANJAT. Yhteisilmoitus IL Juhannusliite & iltalehti.fi viikkonäkyvyys 11.11.2014

KOTIMAAN KAMPANJAT. Yhteisilmoitus IL Juhannusliite & iltalehti.fi viikkonäkyvyys 11.11.2014 KOTIMAAN KAMPANJAT Yhteisilmoitus IL Juhannusliite & iltalehti.fi viikkonäkyvyys Kohderyhmä: Kesän lomakohteita suunnittelevat kotimaiset perhematkailijat ja tapahtumakävijät Tavoitteet: Esitellä ja tehdä

Lisätiedot

11/11/2014. Kohdemaa: Venäjä

11/11/2014. Kohdemaa: Venäjä Kohdemaa: Venäjä 1 Näkyvyys venäjänkielisessä Tampere blogissa Fontanka.fi sivustolla Kohderyhmä: Venäjänkieliset Fontanka uutissivuston lukijat (pääasiallisesti Pietarin alueella), joita kiinnostavat

Lisätiedot

Visit Finland -markkinointi matkailuyritysten tukena

Visit Finland -markkinointi matkailuyritysten tukena Visit Finland -markkinointi matkailuyritysten tukena Mervi Holmén Johtaja, maakuva ja markkinointi 15.9.2014 2 Visit Finland -markkinointi Visit Finland -kohderyhmät kokonaisuudessaan Visit Finland -markkinointi,

Lisätiedot

Toteutuneet toimenpiteet ja tulokset 2015. 23.2.2016 Kaakko 135 / Hyvän tuulen rannikko

Toteutuneet toimenpiteet ja tulokset 2015. 23.2.2016 Kaakko 135 / Hyvän tuulen rannikko Toteutuneet toimenpiteet ja tulokset 2015 1 Majoitustilastot 2015 tammi joulukuu Yöpymiset 2014/1-12 2015/1-12 muutos% Yhteensä 191 247 169 716-11,3 % Suomi 122 321 120 728-1,3 % Ulkomaat 68 926 48 988-28,9

Lisätiedot

JUJUPRIX 2015. Kalle Tuominen & Timo Mäkeläinen Markkinointiviestinnän suunnittelutoimisto Mainio Oy. kalle@mainiota.fi timo.makelainen@mainiota.

JUJUPRIX 2015. Kalle Tuominen & Timo Mäkeläinen Markkinointiviestinnän suunnittelutoimisto Mainio Oy. kalle@mainiota.fi timo.makelainen@mainiota. JUJUPRIX 2015 Kalle Tuominen & Timo Mäkeläinen Markkinointiviestinnän suunnittelutoimisto Mainio Oy kalle@mainiota.fi timo.makelainen@mainiota.fi Tampere matkailukohteena. Tampere on Pohjoismaiden suurin

Lisätiedot

Voimaa Pirkanmaan matkailuun 2016 2017 (18 kk)

Voimaa Pirkanmaan matkailuun 2016 2017 (18 kk) Voimaa Pirkanmaan matkailuun 2016 2017 (18 kk) Lähtökohta Suomen matkailustrategia, Visit Finlandin katto ohjelmat, Pirkanmaan elämystalouden strategia ja Pirkanmaan matkailuyritysten toiveet (kysely tehty

Lisätiedot

Yritysnäkyvyydet 2015

Yritysnäkyvyydet 2015 Yritysnäkyvyydet 2015 2 Laaja näkyvyys 2 500 + alv 24 % PRINTTI Kaakon suomen-, venäjän- ja englanninkielisessä Matkailijan opas -esitteessä isolla ilmoituksella City-opaskartta/seutukartta Näkyvyys Kaakon

Lisätiedot

HÄME KUIN SADUISSA IKÄÄN. Viiden tähden kampanja Mediakortti 2012

HÄME KUIN SADUISSA IKÄÄN. Viiden tähden kampanja Mediakortti 2012 HÄME KUIN SADUISSA IKÄÄN Viiden tähden kampanja Mediakortti 2012 YHDESSÄ OLEMME HÄME Häme on alueellisen yhteismarkkinoinnin edelläkävijä. Yli kymmenvuotiaan historiamme aikana olemme yhdessä useiden eri

Lisätiedot

Kaikki vapaa-ajanyöpymiset* (tuhansia öitä)

Kaikki vapaa-ajanyöpymiset* (tuhansia öitä) 1 MATKAILUN EDISTÄMISKESKUS KESÄMATKAILUSTRATEGIA 2004-2006 1. Lähtökohtia Pohjana kesämatkailustrategialle on vuosille 2004 2007 laadittu MEKin toimintastrategia, jossa MEKin päätuoteryhmät määritellään.

Lisätiedot

FinRelax Akatemia

FinRelax Akatemia FinRelax Akatemia 8.1.2016 Suomen luontokeskus Haltia Riikka Laatikainen Visit Espoo Visit Espoo Leisure Events Incentives Conferences Meetings Espoo Marketing Oy Visit Espoo Espoo Innovation Garden Omistajuus:

Lisätiedot

Lisärahoitushakemus loppuvuoden 2017 toimenpiteisiin

Lisärahoitushakemus loppuvuoden 2017 toimenpiteisiin Lisärahoitushakemus loppuvuoden 2017 toimenpiteisiin Tavoite: Digitalisaatio Tampereella olevien matkailijoiden kattava palvelu Digitaalinen asiakaskokemus: visittampere.fi palvelu-uudistus Matkailijoita,

Lisätiedot

Matkailualan aamu 11.2.2015

Matkailualan aamu 11.2.2015 Matkailualan aamu 11.2.2015 Matkailun kärjet Kotimaan Matkailumessut Tampereella 17.-19.4. Esite 2015 Uusi yhteinen markkinointisivusto Huvia meren rannalla esite 2016 SL 11.2.2015 Matkailun kärjet Matkailun

Lisätiedot

Etelä-Karjalan matkailun yhteismarkkinointi

Etelä-Karjalan matkailun yhteismarkkinointi Etelä-Karjalan matkailun yhteismarkkinointi Missio & visio Missio Johtaa ja toteuttaa maakunnan matkailumarkkinointia yhteismarkkinoinnin perusperiaatteiden mukaisesti (kotimaa ja kv) Visio Suomen suosituin

Lisätiedot

To u N e t / E t a b l o i t u m i n e n Ve n ä j ä n m a r k k i n o i l l e - o s a h a n k e. O h j a u s r y h m ä 1 3. 3.

To u N e t / E t a b l o i t u m i n e n Ve n ä j ä n m a r k k i n o i l l e - o s a h a n k e. O h j a u s r y h m ä 1 3. 3. To u N e t / E t a b l o i t u m i n e n Ve n ä j ä n m a r k k i n o i l l e - o s a h a n k e O h j a u s r y h m ä 1 3. 3. 2 0 1 4 L a h t i E t a b l o i t u m i n e n Ve n ä j ä n m a r k k i n o

Lisätiedot

Luonto- ja aktiviteettimatkailusta uutta liiketoimintaa. 12.11.2013 Hyvinkää Pirjo Räsänen

Luonto- ja aktiviteettimatkailusta uutta liiketoimintaa. 12.11.2013 Hyvinkää Pirjo Räsänen Luonto- ja aktiviteettimatkailusta uutta liiketoimintaa 12.11.2013 Hyvinkää Pirjo Räsänen Valmennuksessa opit: - kansainvälisen matkailun markkinoinnin peruskäsitteet - valmiudet aloittaa jakelukanaviin

Lisätiedot

Hallitus on päättänyt 19.2.2013 kokouksessa, että tämä liite julkaistaan myös hallituksen kokouksen tiedotteen liitteenä.

Hallitus on päättänyt 19.2.2013 kokouksessa, että tämä liite julkaistaan myös hallituksen kokouksen tiedotteen liitteenä. TÄSSÄ TOIMINNAN SEURANNAN RAPORTISSA SEURATAAN KUUKAUSITTAIN ENONTEKIÖN KEHITYS OY TÄRKEIMPIÄ TOIMIA, SEKÄ KATSOTAAN SEURAAVAN KUUKAUDEN JO SOVITTUJA TEEMOJA. RAPORTTI LAADITAAN KUUKAUSITTAIN JA ESITETÄÄN

Lisätiedot

Stopover Finland HELI MENDE

Stopover Finland HELI MENDE Stopover Finland Matkailun tiekartta 2015-2025 Yhdessä enemmän kasvua ja uudistumista Suomen matkailuun - strategiset projektit eli ns. kärkihankkeet käyntiin Matkailun strategisen ohjelman valmistelu

Lisätiedot

MATKAILUSATSAUKSET 2015. Benjamin Donner benjamin.donner@kimitoon.fi Maija Pirvola maija.pirvola@yrityssalo.fi

MATKAILUSATSAUKSET 2015. Benjamin Donner benjamin.donner@kimitoon.fi Maija Pirvola maija.pirvola@yrityssalo.fi MATKAILUSATSAUKSET 2015 Benjamin Donner benjamin.donner@kimitoon.fi Maija Pirvola maija.pirvola@yrityssalo.fi Miksi aasia? 2 Matkailuelinkeinon toimintasuunnitelma Määrittellään visio, siitä missä voimme

Lisätiedot

gosaimaan yhteismarkkinointi - alueen matkailutoimijoiden ja yrityksien asialla

gosaimaan yhteismarkkinointi - alueen matkailutoimijoiden ja yrityksien asialla gosaimaan yhteismarkkinointi - alueen matkailutoimijoiden ja yrityksien asialla Yhteismarkkinointi Joukkueajattelu Paras matkailualue (joukkue) voittaa Resurssit Yhdessä enemmän kuin yksin Yhteinen suunta

Lisätiedot

Miten onnistumme yhdessä? Anne Lind, yhteyspäällikkö

Miten onnistumme yhdessä? Anne Lind, yhteyspäällikkö Miten onnistumme yhdessä? Anne Lind, yhteyspäällikkö Visit Finland maailmalla Visit Finland edustajat 10 maassa Venäjä, Peking, Chongqing, Shanghai, Hong Kong & Etelä-Kiina, Tokio, Berliini, Lontoo, Pariisi,

Lisätiedot

Näkyvyydet paketissa. Yritysnäkyvyydet 2013

Näkyvyydet paketissa. Yritysnäkyvyydet 2013 Näkyvyydet paketissa Yritysnäkyvyydet 2013 Kaakko135.fi, sisältölinjauksia 2 Kaakko135 tai Info Mikä kaakko Liikenneyhteydet Yhteystiedot Palvelut Majoitus Kahvilat ja ravintolat Ostokset Tilausliikenne

Lisätiedot

Valkoinen logo mustalla pohjalla + EU-logot mukaan

Valkoinen logo mustalla pohjalla + EU-logot mukaan Valkoinen logo mustalla pohjalla + EU-logot mukaan www.youtube.com/watch?v=ezb_svrt-30&feature=plcp No ordinary Destination Lapin matkailuparlamentti 3.10.2012 Hanna-Mari Pyry Talvensaari 3 Lapland The

Lisätiedot

Kouvolan kokous-ja tapahtumapalvelut. VisitKouvola

Kouvolan kokous-ja tapahtumapalvelut. VisitKouvola Kouvolan kokous-ja tapahtumapalvelut VisitKouvola 1 Kouvolan kokous- ja tapahtumapalvelut Yhteinen kokous- ja tapahtumamatkailu brändi Yksi paikka, mistä asiakas saa asiantuntija-apua Sähköiset palvelut

Lisätiedot

Strategia Päivitetty

Strategia Päivitetty Strategia 2020 Päivitetty 25.8.16 Visio Matkailun identiteettimme rakentuu luontaisista elementeistä, joita alueesta viestitään muutenkin Luonto, Aurinko, Onnellisuus, Energia, Kansainvälisyys Visio muodostuu

Lisätiedot

Case Visit Helsinki. Miten hyödyntää sosiaalista mediaa matkailutoimiston markkinoinnissa, viestinnässä ja matkailuneuvonnassa

Case Visit Helsinki. Miten hyödyntää sosiaalista mediaa matkailutoimiston markkinoinnissa, viestinnässä ja matkailuneuvonnassa Case Visit Helsinki Miten hyödyntää sosiaalista mediaa matkailutoimiston markkinoinnissa, viestinnässä ja matkailuneuvonnassa Matkailutiedottaja Elisabeth Henrichs Helsingin matkailu sosiaalisessa mediassa

Lisätiedot

Tiedotuspalvelu.fi on Provisual Oy:n omistama viestintään, markkinointiin ja sosiaaliseen mediaan keskittyvä palvelu.

Tiedotuspalvelu.fi on Provisual Oy:n omistama viestintään, markkinointiin ja sosiaaliseen mediaan keskittyvä palvelu. Tiedotuspalvelu.fi on Provisual Oy:n omistama viestintään, markkinointiin ja sosiaaliseen mediaan keskittyvä palvelu. Tiedotuspalvelu.fi on toiminut yli viisi vuotta saavuttaen maineen luotettavana tiedonlähteenä.

Lisätiedot

Viitostie. Matkailualueiden ja yritysten yhteismarkkinointikanavaksi. Kari Turunen 1 27.5.2014

Viitostie. Matkailualueiden ja yritysten yhteismarkkinointikanavaksi. Kari Turunen 1 27.5.2014 Viitostie Matkailualueiden ja yritysten yhteismarkkinointikanavaksi 1 VIITOSTIE Kehittyvin ja monipuolisin elämysreitti niin kotimaisille kuin ulkomailta saapuville automatkailijoille Suomessa 2 Viitostie

Lisätiedot

Tämän sopimuksen osapuolet ovat Rovaniemen kaupunginhallituksen konsernijaosto ja Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy

Tämän sopimuksen osapuolet ovat Rovaniemen kaupunginhallituksen konsernijaosto ja Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy TULOSSOPIMUS VUODELLE 2018 MATKAILU JA MARKKINOINTIPALVELUT 1. Sopijaosapuolet Tämän sopimuksen osapuolet ovat Rovaniemen kaupunginhallituksen konsernijaosto ja Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy 2.

Lisätiedot

TOIMENPIDEOHJELMA 2014 2016 PÄHKINÄN KUORESSA

TOIMENPIDEOHJELMA 2014 2016 PÄHKINÄN KUORESSA TOIMENPIDEOHJELMA 2014 2016 PÄHKINÄN KUORESSA Tässä toimenpideohjelmassa paikallisella matkailulla tarkoitetaan Juvan, Rantasalmen ja Sulkavan alueiden matkailua. Alueellinen matkailu tarkoittaa Etelä-Savon

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN TIEDOTUSTOIMINTA BRITTEIN SAARILLA TOIMENPITEET JA KUSTANNUSARVIO 2015

HELSINGIN KAUPUNGIN TIEDOTUSTOIMINTA BRITTEIN SAARILLA TOIMENPITEET JA KUSTANNUSARVIO 2015 TARJOUS HELSINGIN KAUPUNGIN TIEDOTUSTOIMINTA BRITTEIN SAARILLA TOIMENPITEET JA KUSTANNUSARVIO 2015 Media Strategy, Lontoo Media Strategy, Lontoo 1 Viestinnän lähtökohdat Tämä toimintasuunnitelma käsittelee

Lisätiedot

GoTavastia! Mediakampanjoiden tulokset ja kevään toimenpiteet,

GoTavastia! Mediakampanjoiden tulokset ja kevään toimenpiteet, GoTavastia! Mediakampanjoiden tulokset ja kevään toimenpiteet, 10.3.2016 GoTavastia! markkinointitoimet lokahelmikuu Uuden vuoden kampanjan toteutus ja seuranta digitaalisissa kanavissa Sisällöntuotanto

Lisätiedot

Tärkein visiomme on johdattaa kaikenikäiset sekä taustaltaan erilaiset ihmiset taidemusiikin kiehtovaan maailmaan.

Tärkein visiomme on johdattaa kaikenikäiset sekä taustaltaan erilaiset ihmiset taidemusiikin kiehtovaan maailmaan. Viva Classica on helmikuussa 2010 avattu klassisen musiikin ystäville suunnattu verkkopalvelu ja radiokanava, jota voi kuunnella valtakunnallisesti internetissä osoitteessa www.vivaclassica.fi sekä matkapuhelimella

Lisätiedot

Matkailualan aamu 11.02.2015

Matkailualan aamu 11.02.2015 Matkailualan aamu 11.02.2015 Ohjelma Haukkalan juhlatiloissa klo 8.15 11 klo 8.15 klo 8.30 klo 8.45 aamukahvia ja suolaista Tervetuloa Haukkalan juhlatiloihin yrittäjät Mikko ja Eija Halkilahti Ajankohtaisia

Lisätiedot

Kanavan päämääränä on tarjota kuulijoille tunnelmallinen ja inspiroiva levähdyspaikka kauniin ja rentouttavan klassisen musiikin parissa.

Kanavan päämääränä on tarjota kuulijoille tunnelmallinen ja inspiroiva levähdyspaikka kauniin ja rentouttavan klassisen musiikin parissa. Viva Classica on helmikuussa 2010 avattu klassisen musiikin ystäville suunnattu verkkopalvelu ja radiokanava, jota voi kuunnella valtakunnallisesti internetissä osoitteessa www.vivaclassica.fi sekä matkapuhelimella

Lisätiedot

MEK:in tuotekehitystyön suuntaviivat ja laatukriteerit. Tutkimus- ja kehitysjohtaja Mari Righini mari.righini@visitfinland.com

MEK:in tuotekehitystyön suuntaviivat ja laatukriteerit. Tutkimus- ja kehitysjohtaja Mari Righini mari.righini@visitfinland.com MEK:in tuotekehitystyön suuntaviivat ja laatukriteerit Tutkimus- ja kehitysjohtaja Mari Righini mari.righini@visitfinland.com MEK VisitFinland ensisijaisia tehtäviä: Suomen maabrändin luominen ja sitä

Lisätiedot

Visit Tampere sopimusseuranta 1-8/2017

Visit Tampere sopimusseuranta 1-8/2017 Visit Tampere sopimusseuranta 1-8/2017 TAVOITE MITTARI SEURANTA TOTEUMA 1-8/2017 edistetään aluetalouden positiivista kehittymistä Matkailijoiden määrän kehitys Tampereella (kotimaiset, ulkomaiset) Matkailijatilastot

Lisätiedot

MILLÄ TUOTTEILLA JA MILLE MARKKINOILLE? 28.11.2007 Ari Ålander Markkinointijohtaja Keski-Suomen matkailu

MILLÄ TUOTTEILLA JA MILLE MARKKINOILLE? 28.11.2007 Ari Ålander Markkinointijohtaja Keski-Suomen matkailu MILLÄ TUOTTEILLA JA MILLE MARKKINOILLE? 28.11.2007 Ari Ålander Markkinointijohtaja Keski-Suomen matkailu K-S MATKAILUN KEHITTÄMISEN TAVOITTEET VUODELLE 2013 alueellisen matkailutulon kasvattaminen 5% vuodessa

Lisätiedot

Rohkee, mutta sopii sulle

Rohkee, mutta sopii sulle Rohkee, mutta sopii sulle Johanna Holmberg Markkinointijohtaja Tredea Oy 23.10.2012 Tredean seutumarkkinointi Tredean seutumarkkinoinnin tehtävä on seudun kansainvälisen tunnettuuden kasvattaminen ja vetovoimisuuden

Lisätiedot

MATKAILUALAN TAPAAMINEN BESÖKSNÄRINGSTRÄFF 22.10.2015

MATKAILUALAN TAPAAMINEN BESÖKSNÄRINGSTRÄFF 22.10.2015 MATKAILUALAN TAPAAMINEN BESÖKSNÄRINGSTRÄFF 22.10.2015 VisitKimitoön.fi VisitKemiönsaari.fi VisitKimitoon.fi Facebook.com/VisitKimitoon Instagram.com/VisitKimitoon Tagboard.com/Visitkimitoon Weibo.com/Kimitoon

Lisätiedot

Yhteismarkkinointi 2.0 Yhteistyöehdotus vuodelle 2011

Yhteismarkkinointi 2.0 Yhteistyöehdotus vuodelle 2011 Yhteismarkkinointi 2.0 Yhteistyöehdotus vuodelle 2011 Vahvuudet Keskeinen sijainti, hyvät yhteydet Monipuolinen asunto- ja tonttitarjonta Vehreä luonto ja hyvät harrastusmahdollisuudet Hyvä elämänlaatu

Lisätiedot

Maksutonta apua kongressihakijalle. Kaiju Pitkänen / Helsinki Convention & Events Bureau 14.1.2016 Messukeskus Helsinki

Maksutonta apua kongressihakijalle. Kaiju Pitkänen / Helsinki Convention & Events Bureau 14.1.2016 Messukeskus Helsinki Maksutonta apua kongressihakijalle Kaiju Pitkänen / Helsinki Convention & Events Bureau 14.1.2016 Messukeskus Helsinki MATKAILU JA KONGRESSIT HELSINGIN KAUPUNGIN ORGANISAATIOSSA Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Winter is an attitude. Elävä kaupunkikeskusta Juhlakonferenssi 29.8.2012 Tuottaja Saara Saarteinen

Winter is an attitude. Elävä kaupunkikeskusta Juhlakonferenssi 29.8.2012 Tuottaja Saara Saarteinen Winter is an attitude Elävä kaupunkikeskusta Juhlakonferenssi 29.8.2012 Tuottaja Saara Saarteinen Winter is an attitude: Projektin tavoite 1) Winter is attitude projektin avulla halutaan elävöittää

Lisätiedot

Tukea tuotekehitykseen ja markkinointiin Hosumatta paras-seminaari maaseudun matkailuyrittäjille 21.03.2012 Liisa Renfors / MEK

Tukea tuotekehitykseen ja markkinointiin Hosumatta paras-seminaari maaseudun matkailuyrittäjille 21.03.2012 Liisa Renfors / MEK Aurora borealis in Lapland Tukea tuotekehitykseen ja markkinointiin Hosumatta paras-seminaari maaseudun matkailuyrittäjille 21.03.2012 / MEK Tuotekehityksen tuki ja tutkimus Katto-ohjelmat Outdoors Finland

Lisätiedot

Kesän luontomatkailutuotteiden kysynnän kasvupotentiaali ja ostomotivaatio Lapissa

Kesän luontomatkailutuotteiden kysynnän kasvupotentiaali ja ostomotivaatio Lapissa Kesän luontomatkailutuotteiden kysynnän kasvupotentiaali ja ostomotivaatio Lapissa Kirsi Nikkola Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti Lapin yliopisto Tutkimusprojekti ja menetelmät Tutkin Lapin

Lisätiedot

Luonto- ja aktiviteettimatkailusta uutta liiketoimintaa Kotka Pirjo Räsänen

Luonto- ja aktiviteettimatkailusta uutta liiketoimintaa Kotka Pirjo Räsänen Luonto- ja aktiviteettimatkailusta uutta liiketoimintaa 29.1.2014 Kotka Pirjo Räsänen Valmennuksessa opit: - kansainvälisen matkailun markkinoinnin peruskäsitteet - valmiudet aloittaa jakelukanaviin kohdentuvia

Lisätiedot

Matkailumarkkinoinnin kuulumiset supervuonna. Maarit Pitkänen Helsingin matkailu- ja kongressitoimisto

Matkailumarkkinoinnin kuulumiset supervuonna. Maarit Pitkänen Helsingin matkailu- ja kongressitoimisto Matkailumarkkinoinnin kuulumiset supervuonna Maarit Pitkänen Helsingin matkailu- ja kongressitoimisto MATKAILUMARKKINOINTI Helsingin matkailubrändin 9 vahvuustekijää Idän ja lännen kohtaamispaikka > Nordic

Lisätiedot

Tervetuloa meille! 25 vuotta elämyksiä. 2013 Tampere-talo Osakeyhtiö www.tampere-talo.fi

Tervetuloa meille! 25 vuotta elämyksiä. 2013 Tampere-talo Osakeyhtiö www.tampere-talo.fi Tervetuloa meille! 25 vuotta elämyksiä 1 Maailman ainoa Muumimuseo Suomen vetovoimaisimmassa kulttuurin ja kongressien Talossa Avajaiset toukokuussa 2017 Suomen itsenäisyyden juhlavuoden suurin kulttuurirakentamisen

Lisätiedot

ordica on Suomeen erikoistunut matkailun myynti ja arkkinointiagentuuri. Tänään neljä vakituista työntekijää ja kv. artneriverkosto.

ordica on Suomeen erikoistunut matkailun myynti ja arkkinointiagentuuri. Tänään neljä vakituista työntekijää ja kv. artneriverkosto. Jyrki Oksanen 9 vuotta maailmalla ja 16 v Suomessa. semat: Helsinki, Lontoo, Turku, Salo, Tukholma, Helsinki, ampuri, Frankfurt, Heidelberg, Amsterdam, Mainz, Berliini. atkailualalla vuodesta 1988 jatkuvasti

Lisätiedot

Outdoors Finland II. Aktiviteettien kehittämisohjelman kansallinen koordinointi hanke. Satakunta 14.11.2013

Outdoors Finland II. Aktiviteettien kehittämisohjelman kansallinen koordinointi hanke. Satakunta 14.11.2013 Outdoors Finland II Aktiviteettien kehittämisohjelman kansallinen koordinointi hanke Satakunta 14.11.2013 Heli Saari heli.saari@visitfinland.com www.mek.fi/outdoorsfinland Matkailun edistämiskeskus Tehtävänä

Lisätiedot

Miset Matkailu. Miset Matkailun tehtävät 5.12.2013

Miset Matkailu. Miset Matkailun tehtävät 5.12.2013 Miset Matkailu Miset Matkailun tehtävät Mikkelin seudun matkailumarkkinointi VisitMikkeli Palvelusopimus Mikkelin seudun matkailupalvelu ry (7 kuntaa, n. 150 yritystä) Yhteistyössä yrittäjien ja eri sidosryhmien

Lisätiedot

Alueorganisaation rooli kansainvälisessä matkailumarkkinoinnissa

Alueorganisaation rooli kansainvälisessä matkailumarkkinoinnissa Alueorganisaation rooli kansainvälisessä matkailumarkkinoinnissa Matkailun alueorganisaatiot Suomessa Matkailun alueorganisaatioiden tärkein tehtävä on koota alueen yritykset yhteistyöhön Alueorganisaatio

Lisätiedot

Matkailun iltakahvit 29.1.

Matkailun iltakahvit 29.1. Matkailun iltakahvit 29.1. Ohjelma Ajankohtaiset markkinointiasiat Kesän viikko-ohjelman suunnittelu Tulevat tilaisuudet ja iltakahvien aikataulutus Muut asiat AJANKOHTAISET MARKKINOINTIASIAT Karelia Expertin

Lisätiedot

Matkailuesite & internetsivut 2012

Matkailuesite & internetsivut 2012 Matkailuesite & internetsivut 2012 Jyväskylän seudun kattavin ja tärkein yhteismarkkinointikanava Toistoalennus 20 % Pienin maksu 115 e / vuosi + alv 23 % Painosmäärään ja maailmanlaajuiseen jakeluun nähden

Lisätiedot

Neljä (+ yksi) strategista teemaa

Neljä (+ yksi) strategista teemaa Neljä (+ yksi) strategista teemaa Kulttuuri Hyvinvointi Kesä Talvi Kehittämisstrategiat 2014-2018 Kehittämisstrategiat ohjaavat Visit Finlandin tuotekehitystyötä ja linjaavat kansallisella tasolla koko

Lisätiedot

Sanoma Media Finland Mobiilin kokeilutarjous voimassa saakka

Sanoma Media Finland Mobiilin kokeilutarjous voimassa saakka Sanoma Media Finland Mobiilin kokeilutarjous voimassa 30.11.16 saakka Mobiili mukaan syksyn kampanjoihin! Tarjous 1 Valitse mobiili verkosto/sanoma RON Valitse kampanjan näyttömäärä: Valitse kohdennukset

Lisätiedot

Suomalaiset maaseutumatkailijat internetissä: markkinointi sosiaalisessa mediassa ja hakukoneissa.

Suomalaiset maaseutumatkailijat internetissä: markkinointi sosiaalisessa mediassa ja hakukoneissa. Sisältöä ja ilmettä markkinointikanaviin: mitä, miksi ja kenelle. Internetmarkkinointiseminaari osa 2, Tupaswilla, Laukaa, 19.11.2012. Suomalaiset maaseutumatkailijat internetissä: markkinointi sosiaalisessa

Lisätiedot

Mafiat tulevat! Kulttuurimatkailun kehittäminen Lapissa ja valtakunnallisesti

Mafiat tulevat! Kulttuurimatkailun kehittäminen Lapissa ja valtakunnallisesti Mafiat tulevat! Kulttuurimatkailun kehittäminen Lapissa ja valtakunnallisesti Lapin Matkailuparlamentti 27.9.2013 Anne Lukkarila / Haaga-Perho Sanna Kortelainen / CF Lappi&Koillismaa Kulttuurimatkailun

Lisätiedot

Ajankohtaista markkinoilta

Ajankohtaista markkinoilta Ajankohtaista markkinoilta Markkinointiedustaja Sanna Tuononen Kesäkuu 2015 03/06/15 Sisältö Mitkä seikat ovat vaikuttaneet kuluneen kauden tuloksiin, erityisesti Suomen kannalta? Mitkä ovat näkymät tulevalle

Lisätiedot

Riihimäen seutu. Esitys Häme-markkinoinnin päättäjätilaisuudessa 22.2.2010

Riihimäen seutu. Esitys Häme-markkinoinnin päättäjätilaisuudessa 22.2.2010 Riihimäen seutu Esitys Häme-markkinoinnin päättäjätilaisuudessa 22.2.2010 1. Seudun tulevaisuus Talousaluestrategia 2015: Väestönkasvu jatkuu, 1-1,5%/vuosi Talousalueemme on metropolialueen aluekeskus

Lisätiedot

Luonnosta vetovoimaa matkailuun Pirjo Räsänen

Luonnosta vetovoimaa matkailuun Pirjo Räsänen Luonnosta vetovoimaa matkailuun 07.10.2014 Pirjo Räsänen www.mek.fi/outdoorsfinland www.outdoorsfinland.fi www.visitfinland.com Outdoors Finland katto-ohjelma 2009-2014 MEKin hallinnoima koko Outdoors

Lisätiedot

Pohjanmaan matkailuesite 2016 MEDIATIEDOT

Pohjanmaan matkailuesite 2016 MEDIATIEDOT Pohjanmaan matkailuesite 2016 MEDIATIEDOT Pohjanmaan matkailuesite 2016 ESITTELEMME VAASAN SEUTUA ENTISTÄ KUTSUVAMPANA MATKAILUKOHTEENA. VARMISTA NÄKYVYYTESI VUODEN 2016 MATKAILUESITTEESSÄMME JA SÄHKÖISESSÄ

Lisätiedot

Matkailutoimijoiden toiveita museoille Raija Sierman

Matkailutoimijoiden toiveita museoille Raija Sierman Matkailutoimijoiden toiveita museoille 1 Matkailun toimiala Matkailuelinkeinoa on vaikea määritellä tarkasti, sillä useat alat ovat siihen yhteydessä. Matkailu kytkeytyy eri elinkeinoihin ja yhteiskuntaan.

Lisätiedot

Esittely Oikotie.fi Työpaikat 2011. a Sanoma company

Esittely Oikotie.fi Työpaikat 2011. a Sanoma company Esittely Oikotie.fi Työpaikat 2011 Suomen johtava kaupallinen verkon työpaikkapalvelu Ilmoittajalle Oikea mediaympäristö tavoittaa parhaimmat työnhakijat. Yhteistyöverkostomme kautta tavoitat monipuolisesti

Lisätiedot

Venäläiset matkailijat Kuopion alueella Kuopion Matkailupalvelu Oy Katja Renkas

Venäläiset matkailijat Kuopion alueella Kuopion Matkailupalvelu Oy Katja Renkas Venäläiset matkailijat Kuopion alueella Kuopion Matkailupalvelu Oy Katja Renkas Suomi venäläisille Suomella ja suomalaisilla tuotteilla hyvä ja positiivinen perusmaine Venäjällä Suomen maantieteellinen

Lisätiedot

Uusimaa-viikko. Uusmaalaisten oma toukokuinen tapahtumakimara, jota koordinoi Uudenmaan liitto

Uusimaa-viikko. Uusmaalaisten oma toukokuinen tapahtumakimara, jota koordinoi Uudenmaan liitto Uusimaa-viikko Uusmaalaisten oma toukokuinen tapahtumakimara, jota koordinoi Uudenmaan liitto Nostaa esille maakunnan hyväksi tehtävää työtä ja tekijöitä Yhdistää uusmaalaisia toimijoita vuosittain vaihtuvan

Lisätiedot

Ruka-Kuusamo Matkailuyhdistys ry

Ruka-Kuusamo Matkailuyhdistys ry 11/9/2012 1 Ruka-Kuusamo Matkailuyhdistys ry Perustettu syksyllä 2002 10 vuotisjuhlat lokakuussa Jäsenyrityksiä lähes 170 (matkailuyrityksiä, kauppaliikkeitä, kiinteistönvälittäjiä, huoltofirmoja, liikennöitsijöitä)

Lisätiedot

Lahden seutu. Markkinointiyhteistyö. Asikkala Hollola Hartola Kärkölä Lahti Orimattila Padasjoki Sysmä LAHTI REGION. Muutokset mahdollisia

Lahden seutu. Markkinointiyhteistyö. Asikkala Hollola Hartola Kärkölä Lahti Orimattila Padasjoki Sysmä LAHTI REGION. Muutokset mahdollisia Lahden seutu LAHTI REGION Asikkala Hollola Hartola Kärkölä Lahti Orimattila Padasjoki Sysmä Markkinointiyhteistyö 2016 Muutokset mahdollisia Markkinointiyhteistyö 2016 MYYNNINEDISTÄMIS- MAHDOLLISUUDET

Lisätiedot

Meri ja saaristo Visit Finlandin strategioissa

Meri ja saaristo Visit Finlandin strategioissa Meri ja saaristo Visit Finlandin strategioissa Jaakko Lehtonen, Executive Vice President 5.2.2015 2 JAAKKO LEHTONEN Ulkomaiset yöpymiset matkailun suuralueittain 2013 20 % 25 % 18 % 38 % Rannikko ja saaristo,

Lisätiedot

Sähköinen markkinointi Jyväskylän seudulla. Matkailuparlamentti 12.11. Susanne Sarvilinna

Sähköinen markkinointi Jyväskylän seudulla. Matkailuparlamentti 12.11. Susanne Sarvilinna Sähköinen markkinointi Jyväskylän seudulla Matkailuparlamentti 12.11. Susanne Sarvilinna E -strategiatyö eli sähköisen markkinoinnin strategia Asiantuntijakonsultaatio mukana Suunnitelma kolmen vuoden

Lisätiedot

TAHTOTILA VUOTEEN 2017

TAHTOTILA VUOTEEN 2017 TAHTOTILA VUOTEEN 2017 TREDEAN FOKUS 2015: Omistajan näkemys seuraaviin kokonaisuuksiin 1. Toimijakentän kokonaisuus alueen kehitysyhtiöiden roolit 2. Seudun markkinoinnin kokonaisuus 3. Matkailun rooli

Lisätiedot

taustaa keskustan tila on hälyttävä, nyt pitää tehdä jotakin!

taustaa keskustan tila on hälyttävä, nyt pitää tehdä jotakin! PUTIIKKIVIIKOT.fi taustaa keskustan tila on hälyttävä, nyt pitää tehdä jotakin! kaikkien pitää ymmärtää suurempi kuva. nyt tehdään yhdessä, toistaan tukien, ei siis vain oman navan kautta omaa etua ajatellen

Lisätiedot

Outdoors Finland III päätavoitteet

Outdoors Finland III päätavoitteet 1 Outdoors Finland III päätavoitteet Kahden verkoston kehittäminen: Matkailutoimijat (Visit Finland) Reitistötoimijat (Lamk) lisätä mikro- ja pk-yritysten kansainvälistymistä parantamalla aktiviteettituotteiden

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Pörssin Alumnit ry www.porssinalumnit.fi Yleistä Yleistoiminta Jäsenhankinta Kokoukset Opinto ja koulutustoiminta JSBE:n luennot Helsingissä Yritysvierailut/ esittelyt Yhteistoiminta Jyväskylän yliopiston

Lisätiedot

115 vuotta. Uudenmaan Martat ry 85 vuotta. Anne Lempinen

115 vuotta. Uudenmaan Martat ry 85 vuotta. Anne Lempinen 115 vuotta Uudenmaan Martat ry 85 vuotta Anne Lempinen Uudenmaan Martat 85 vuotta Tuodaan juhlavuosi osaksi arkea Juhlavuotta tuodaan monin tavoin ja erilaisin tapahtumin esille tavoitteena on, että juhlavuosi

Lisätiedot

Slow Down-campaign Germany 2019

Slow Down-campaign Germany 2019 Absolut Slow down Markkinointikampanja DACH 2019 Slow Down-campaign Germany 2019 1 Yhteistyön tavoitteet Tavoitteena on lisätä saksalaisten matkailijoiden yöpymisiä 10% Markkinoidaan Suomea korkealaatuisena,

Lisätiedot

4.10.2013 Esityksen laatija. Maakunnan ajankohtaisia matkailukuulumisia Matkailukoordinaattori Leena Pajala 3.10.2013

4.10.2013 Esityksen laatija. Maakunnan ajankohtaisia matkailukuulumisia Matkailukoordinaattori Leena Pajala 3.10.2013 4.10.2013 Esityksen laatija Maakunnan ajankohtaisia matkailukuulumisia Matkailukoordinaattori Leena Pajala 3.10.2013 1 Keski-Suomen liitto / Keski-Suomi Loma-Suomi Keski-Suomen liiton rooli matkailussa

Lisätiedot

Luonto- ja aktiviteettimatkailusta uutta liiketoimintaa. 30.10.2013 Lappeenranta Pirjo Räsänen

Luonto- ja aktiviteettimatkailusta uutta liiketoimintaa. 30.10.2013 Lappeenranta Pirjo Räsänen Luonto- ja aktiviteettimatkailusta uutta liiketoimintaa 30.10.2013 Lappeenranta Pirjo Räsänen Klo 08.30-09.00 Klo 09.00-09.10 Klo 09.10-10.00 Klo 10-11.00 Klo 11.00-12.00 Aamukahvi Aloitus. Esittelyt ja

Lisätiedot

Venäläisen asiakkaan ostokäyttäytyminen ja matkailutuotteiden markkinointi Venäjälle

Venäläisen asiakkaan ostokäyttäytyminen ja matkailutuotteiden markkinointi Venäjälle Venäläisen asiakkaan ostokäyttäytyminen ja matkailutuotteiden markkinointi Venäjälle Imatra 14.1.2014 Virve Obolgogiani Mimino Oy Tavoitteena matkailutuotteen myynti venäläiselle asiakkaalle Miten asiakas

Lisätiedot

Kärkihankkeet 2015-2018

Kärkihankkeet 2015-2018 Matkailun poikkihallinnollinen sateenvarjo- (strateginen) ohjelma Suomi johtavaksi stopover - maaksi Kärkihankkeet 2015-2018 Finrelax- Suomesta hyvinvoin/matkailun kärkimaa Merellinen saaristo kansainvälises/

Lisätiedot

Haloo - Kuuleeko kukaan? Innostu viestinnästä!

Haloo - Kuuleeko kukaan? Innostu viestinnästä! Haloo - Kuuleeko kukaan? Innostu viestinnästä! Innostu ja innosta viestintä on kivaa! Viestintä ei ole pakollinen paha, vaan huikea mahdollisuus. Pienillä askelilla eteenpäin, hyvä viestintä sujuvoittaa

Lisätiedot

Nuoria infratöihin. uutiskirje 2 / 2015

Nuoria infratöihin. uutiskirje 2 / 2015 Nuoria infratöihin uutiskirje 2 / 2015 Tiivistelmä Mitä tehty - Maarakennuskoneenkuljettajan RekryKoulutus - Infra-alan tunnetuksi tekeminen - Messuja ja tapahtumia Suunnitelmia & suuntaviivoja vuodelle

Lisätiedot

Millainen osaaminen saa uudet yritykset siirtymään Tampereelle?

Millainen osaaminen saa uudet yritykset siirtymään Tampereelle? Millainen osaaminen saa uudet yritykset siirtymään Tampereelle? Oula Välipakka / Tredea Oy Nääsvillen oliopäivät 02.12.2015 Tredea Oy Elinkeinokehityksen kokoava voima Toiminta käynnistyi 1.1.2009 Osakkaat:

Lisätiedot

MARKKINOINTISUUNNITELMA

MARKKINOINTISUUNNITELMA MARKKINOINTISUUNNITELMA 2015 Painoarvot Someron kaupungin markkinointia vuonna 2015 tullaan painottamaan uusasukashankintaan sekä nykyisten yritysten kasvun tukemiseen. Markkinoinnissa digitaalisen median

Lisätiedot

Lapin elämysteollisuuden osaamiskeskus LEO & Inlike Oy. Markkinatutkimus Murmanskin alueella 2013

Lapin elämysteollisuuden osaamiskeskus LEO & Inlike Oy. Markkinatutkimus Murmanskin alueella 2013 Lapin elämysteollisuuden osaamiskeskus LEO & Inlike Oy Markkinatutkimus Murmanskin alueella 2013 Tutkimuksesta yleensä Tämä on Lapin elämysteollisuuden osaamiskeskus LEOn ja Inlike Oy:n tilaaman Muurmanskin

Lisätiedot

SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSET 5/2012, JULKISET TIEDOTUKSET

SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSET 5/2012, JULKISET TIEDOTUKSET SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSET 5/2012, JULKISET TIEDOTUKSET SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSIA SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N YHTEYSTIEDOT Suomen Monikkoperheet ry, Ilmarisenkatu 17 A, 40100 Jyväskylä

Lisätiedot

Kristina Ruuskanen TV09S1M1

Kristina Ruuskanen TV09S1M1 Kristina Ruuskanen TV09S1M1 1/24 1. Johdanto 2. Digitaalinen markkinointi 3. Digitaalisen markkinoinnin muotoja 4. Suosituimmat digitaalisen markkinoinnin keinot 5. Digitaalisen markkinoinnin käytön syyt

Lisätiedot

Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt

Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt 2018 WWW.PITKOSPUU.FI Sosiaalisen median mahdollisuudet Sosiaalinen media eli some, on tuonut tulleessaan muutoksen markkinointiin niin suunnittelussa kuin toteutuksessa.

Lisätiedot

ATTRACTIVE OULU REGION 2018

ATTRACTIVE OULU REGION 2018 Matkailullisesti monipuolinen kansainvälistyvä Oulun alue ATTRACTIVE OULU REGION 2018 1.9.2015-31.8.2018 HUMANPOLIS OY Matkailullisesti monipuolinen Kansainvälistyvä Oulun alue, ATTRACTIVE OULU REGION

Lisätiedot

Outdoors Finland tavoitteet ja mitä on tehty

Outdoors Finland tavoitteet ja mitä on tehty Outdoors Finland tavoitteet ja mitä on tehty 1. Osaamisen kehittäminen ja yhteistyön lisääminen Infotilaisuudet 15 maakuntaa 350 osallistujaa OF-seminaarit x 3 Visit Finland Akatemia valmennukset (17 päivää

Lisätiedot

Tarja Nordman 2013. HUS Savuton sairaala -viestintäsuunnitelma

Tarja Nordman 2013. HUS Savuton sairaala -viestintäsuunnitelma HUS Savuton sairaala -viestintäsuunnitelma. Viestintä Ohjausryhmän tiedottaja Tarja Nordman toimii viestinnän suunnittelun koordinaattorina toimii Savuton sairaala viestintätiimin puheenjohtajana tuottaa

Lisätiedot

Tähtiseurakahvit. Elokuu

Tähtiseurakahvit. Elokuu Tähtiseurakahvit Elokuu Tervetuloa Tähtiseurakahville! Ohjelma Tilannekatsaus syksyyn Työkaluja Tähtiseurojen verkkopalveluun Huippu-urheilun ja aikuisliikunnan Tähtiseuratoiminnan klinikat Tähtiseura-päivät

Lisätiedot

Sähköinen matkailumarkkinointi

Sähköinen matkailumarkkinointi Sähköinen matkailumarkkinointi Case: Tornin veljekset Hele Kaunismäki / Kulttuurin ketju -hanke, Turku Touring 31.8.2011. Tornin veljekset Savonlinnan seudun matkailumarkkinoinnissa on mukana kolme sympaattista

Lisätiedot

MATKAILUPALVELUJEN SÄHKÖINEN MYYNTI JA MARKKINOINTI. Pia Behm, CEO/Owner

MATKAILUPALVELUJEN SÄHKÖINEN MYYNTI JA MARKKINOINTI. Pia Behm, CEO/Owner MATKAILUPALVELUJEN SÄHKÖINEN MYYNTI JA MARKKINOINTI Pia Behm, CEO/Owner Kuka puhuu? - erusway Oy 10/13: Auttaa yrityksiä saamaan lisää asiakkaita Venäjältä - Google Partner - Tärkeimmät asiakkaat matkailun

Lisätiedot

VISIT FINLANDIN KANSSA MAAILMALLE

VISIT FINLANDIN KANSSA MAAILMALLE VISIT FINLANDIN KANSSA MAAILMALLE LIISA KOKKARINEN LAPIN ALUEPÄÄLLIKKÖ VISIT FINLAND 2.11.2018 VISIT FINLAND YDINTEHTÄVÄT & PÄÄMÄÄRÄ 1. Kehittää matkailullista Suomi-kuvaa ja toimii kaupallisen maakuvaviestinnän

Lisätiedot

Venäläiset kuluttajat Suomessa

Venäläiset kuluttajat Suomessa Venäläiset kuluttajat Suomessa - Pietarin alueen kuluttajakysely Kesä-syyskuu 2011 Kuluttajille kohdennettu kysely on toteutettu yhdessä Innolink Research Oy:n kanssa Venäläisten matkailu Suomessa Yleistä

Lisätiedot

Tervetuloa Expokeskukseen. Virtuaalitapahtumat netissä 24/7 - aina avoinna

Tervetuloa Expokeskukseen. Virtuaalitapahtumat netissä 24/7 - aina avoinna Tervetuloa Expokeskukseen Virtuaalitapahtumat netissä 24/7 - aina avoinna WWW.NETEXPO.CENTER aukeaa lokakuussa 2015 Netexpo näkyy ja kuuluu 15.10 alkaen Virtuaalisen Expokeskuksen maailma kutsuu vierailijaa

Lisätiedot

Miksi mukaan? Kuvaus. Mitä? Sisältö ja ajankohta

Miksi mukaan? Kuvaus. Mitä? Sisältö ja ajankohta Järjestäjän opas Kuvaus Mitä? Tervetuloa meille -viikko on osa Suomalaisen Työn Liiton Suomi 100 -juhlavuoden Made by Finland -kampanjaa. Tavoitteena on innostaa mukaan suomalaiset yritykset ja yhteisöt

Lisätiedot

Maaseutumatkailuyritysten ja - tuotteiden valtakunnallinen myynti- ja markkinointikanava

Maaseutumatkailuyritysten ja - tuotteiden valtakunnallinen myynti- ja markkinointikanava Maaseutumatkailuyritysten ja - tuotteiden valtakunnallinen myynti- ja markkinointikanava Sivusto avattiin 11.4. Monipuolinen ja laaja yritysnäkyvyys Sivusto avattiin 11.4. Varaamo eri tuoteryhmille; esim.

Lisätiedot

ZA4889. Flash Eurobarometer 258 (Attitudes of Europeans towards tourism) Country Specific Questionnaire Finland

ZA4889. Flash Eurobarometer 258 (Attitudes of Europeans towards tourism) Country Specific Questionnaire Finland ZA4889 Flash Eurobarometer 258 (Attitudes of Europeans towards tourism) Country Specific Questionnaire Finland Eurobarometer FLASH- 258 D2. Minkä ikäinen olet? [_][_] vuotta vanha [ 9 9 ] [KIELTÄYTYMINEN/EI

Lisätiedot