Luvanvaraisen toiminnan nykyiset toiminta-ajat ovat olleet arkisin klo 8-20 ja lauantaisin klo 9-18.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Luvanvaraisen toiminnan nykyiset toiminta-ajat ovat olleet arkisin klo 8-20 ja lauantaisin klo 9-18."

Transkriptio

1

2

3 YLÖJÄRVEN KAUPUNKI/ Ympäristöluvat Kuruntie Ympäristöluvan muutoshakemus/täydennys Arvio melun ja tärinän vaikutuksista Luvanvaraisen toiminnan nykyiset toiminta-ajat ovat olleet arkisin klo 8-20 ja lauantaisin klo Melu ja tärinä, mikä toiminnasta aiheutuu rajoittuu lähinnä lastaukseen, kun romuajoneuvo kolahtaa metallilavalle. Lastaus kestää kerrallaan muutaman minuutin, lastauksia on arkipäivisin keskimäärin Lastauksen jälkeen ongelmajätteet toimitetaan laitokselle, jolla on lupa käsitellä ongelmajätteitä. Aikaisempaan lupaan viitaten niin ympäristökeskus katsoi lupaa myöntäessään että paalaus/lastaus suoritettuna vähintään 50 metrin etäisyydellä lähimmästä asuinrakennuksesta ei aiheuta sellaista haittaa tai kohtuutonta rasitusta ympäristölle, joka estäisi luvan myöntämisen. Romuajoneuvojen käsittely tapahtuu sisällä korjaamohallissa, joten siitä ei aiheudu naapureille meluhaittaa. Arvio parhaan käyttökelpoisen tekniikan soveltamisesta Toimintamme alkamisen jälkeen Stena Recycling on avannut toimipisteen myös Nokialle, joten autojen varastointiaika meidän kiinteistöalueellamme on saatu minimoitua, kun käsitellyt romuajoneuvot toimitetaan yleensä seuraavana päivänä pois kiinteistöltämme. Arvio toimintaan liittyvistä ympäristöriskeistä, onnettomuuksien estämiseksi suunnitelluista toimista sekä toiminta häiriötilanteissa Vahinkotilanteisiin ja niiden hoitoon varaudutaan ennalta niin, että alueella on öljyvahinkojen varalle riittävästi imeytysainetta ja tulipalon varalta alkusammutuskalustoa. Vuotoina ympäristöön mahdollisesti päässeet poltto- ja voiteluaineet ja muut aineet kerätään välittömästi talteen ja toimitetaan niiden laadun edellyttämään hyväksyttyyn käsittelyyn. Romuajoneuvojen käsittelyssä voi syntyä pieniä määriä moottoriöljyjätettä, joka valuu viemärin öljynerotuskaivoon. Metalliromua ei kuitenkaan käsitellä tai varastoida alueilla, joiden viemäreitä ei ole varustettu öljynerotuskaivoilla.

4 Arvio vaikutuksista luontoon ja luonnonsuojeluarvoihin sekä rakennettuun ympäristöön Kiinteistömme sijaitsee Kolsopin teollisuusalueella. Naapureina on teollisuus- ja liikekiinteistöjä. Länsipuolella on kaavoittamatonta pelto/metsäaluetta. Etelä- ja itäpuolella puistokaistan takana asuinkiinteistöjä. Kiinteistö on kokonaan aidattu teräsverkkoaidalla ja itäpuoleiselle asuinkiinteistöjen puolelle on rakennettu näkösuoja-aita. Etelänpuoleisen kiinteistön puolella on meluvalli. Kiinteistön lämmitys hoidetaan maakaasulla. Arvio vaikutuksista maaperään ja pohjaveteen Maaperään ei pääse syntymään päästöjä, kun romuajoneuvojen käsittely tapahtuu korjaamohallissa. Hulevedet saattavat sisältää jonkin verran liuenneita aineita ja metalleja, mikä on tyypillistä asfalttipinnoilta valuville vesille. Hulevesien sisältämien haitallisten aineiden määrä on kuitenkin vähäinen, sillä mahdollinen öljy kerääntyy öljynerottimiin. Vedenlaatu on pääosin samanlaista kuin normaalilta parkkipaikalta kulkeutuva vesi. Alueella ei ole muuta toimintaa joka aiheuttaisi ylimääräisiä päästöjä. Arvio vaikutuksista vesistöön ja sen käyttöön Normaalitoiminnassa ei synny päästöjä maaperään tai pohjaveteen. Kiinteistön alue on kokonaan asfaltoitu, joten sen alueella sattuvat mahdolliset vuodot ja valumat jäävät pinnalle ja ne saadaan kerättyä talteen. Viemäröinti ja sadevedet johdetaan kaupungin viemäriverkkoon. Arvio vaikutuksista yleiseen viihtyvyyteen ja ihmisten terveyteen Toiminnalla ei arvioida olevan suuria vaikutuksia ympäristöön tai ihmisiin. Mahdollisten öljyjen tai muiden haitallisten aineiden kulkeutuminen hulevesien mukana vesistöön ja imeytyminen maaperään ja pohjaveteen alueilla, joilla asfalttipinnoite on rikki ovat todennäköisimmät ympäristövaikutukset. Luonnonsuojelualueisiin tai muihin luontoarvoihin toiminnalla ei ole vaikutuksia. Hallin sisällä syntyneeseen meluun ja pölyyn työntekijät voivat suojautua tarvittaessa kuulo- ja hengityssuojaimilla.

5 Jätteen hyödyntämistä tai käsittelyä koskevan toiminnan lisätiedot Luvanvarainen toimintamme on lähinnä romuajoneuvojätteen käsittelyä, jossa vastaanotettava jäte välivarastoidaan, käsitellään ja toimitetaan hyödynnettäväksi tai jatkokäsittelyyn. Uusina erinä mukaan tulleet pahvi ja muovi käsitellään sisätiloissa ja paalataan paaleiksi. Pahvien ja muovien vastaanotosta ei synny ympäristökuormitusta Pahvipaalit päätyvät paperitehtaille uusiokäyttöä varten. Kierrätetystä pahvista paperitehtaat valmistavat esimerkiksi vessapaperirullien hylsyjä. Noudamme myös metalleja, joiden keräystä varten olemme toimittaneet vaihtolavoja tai muita keräysastioita. Näiden osalta toimimme lähinnä kuljetusliikkeenä ja lavoille kerätty metalli- tai muu esim. taloyhtiöiden pihassa lavalle kerätty jäte ei tule meidän kiinteistön alueelle vaan toimitetaan suoraan noutopaikasta joko metallin vastaanottopaikkaan tai vaihtoehtoisesti kaatopaikalle. Romuajoneuvoista irroitetaan varaosia, jos niille on kysyntää ja hyödynnetään näin uudelleen. Hyötykäyttöön kelpaamaton jäte toimitetaan kaatopaikalle. Vastaanotetulle SER-jätteelle ei kiinteistöllämme tehdä mitään vaan SER-jäte toimitetaan sellaisenaan Tramelin toimipisteeseen Nokialle. Samoin romuajoneuvojen käsittelyssä irroitetut akut, katalysaattorit, nesteet ym. välivarastoidaan asianmukaisiin astioihin ja toimitetaan eteenpäin jatkokäsittelyä suorittaville toimijoille. Romuajoneuvojen käsittelyssä noudatetaan Suomen Autokierrätyksen laatimia toimintaohjeita ja autokorjaamotoimintaa koskevia yleisiä palo- ym. ohjeistuksia.

6 Päästölähteet sekä päästötarkkailu Sisällä korjaamohallissa on n litran standardin mukainen valuma-altaalla varustettu öljysäiliö jäteöljyjen keräystä varten, jonka Pirkanmaan jätehuolto käy pumppuautolla tyhjentämässä. Samoin täysiä öljytynnyreitä varten on hankittu valuma-altaalla varustetut säilystasot. Öljynerotuskaivojen toimintaa tarkastetaan säännöllisesti ja huolehditaan tyhjennyksistä. Öljynerotuskaivojen tyhjennyksen on hoitanut Pentti Vormisto ja syntynyt jäte on toimitettu Pirkanmaan Jätehuoltoon.

7 Tiedot kuljetettavista tai välitettävistä jätteistä t/vuosi Vast.ottopaikka Romuajoneuvot 2000 Stena Recycling Oy Varastointikapasiteetti Kuivatut romuajon. 300 Stena Recycling Oy Akut 60 Stena/Suomen Akkukeräys Sähkö- ja elekt.jäte 15 Tramel Nokia Kylmälaitteet 60 Tramel Nokia Televisiot 15 Tramel Nokia Vanteet 110 Stena Recycling Pahvijätteet 150 SRAK/Sonoco Käytetyt renkaat 100 Suomen Rengaskierrätys Katalysaattorit 10 Kat-Metal/Stena Recycling Muut sek. jätteet 50 Pirkanmaan jätehuolto Jäätymisenestoain. 1 Pirkanmaan jätehuolto Jarrunesteet 1 Pirkanmaan jätehuolto Öljyemulsio 5 Pirkanmaan jätehuolto Muovijätteet 5 Delete Oy 5 Rautametalli 500 Stena Recycling /Romuliike Mäki 5

8 Liikenne ja liikennejärjestelyt Liikennejärjestelyissä ei muutostarpeita alkuperäiseen myönnettyyn lupaan. Uutena eränä tulleet pahvi- ja muovipaalit noudetaan meiltä keskimäärin kerran kuukaudessa, jotka eivät aiheuta melueikä muuta haittaa ympäristölle. Tässä mainittakoon, että pääliiketoimintamme on kuitenkin autojen korjaus- ja huoltotoiminta sekä siihen liittyen autojen hinaukset. Kiinteistön alueella pyritään noudattamaan riittävää varovaisuutta liikuttaessa omalla kalustolla. Luvanvaraiseen toimintaan liittyviä ajoja keskimäärin 10-20/päivä. Liikennejärjestelyissä ei muutosta aiempaan lupaan, vaan kulku kiinteistölle tapahtuu Kolsopintien kautta kuten ennenkin ja kulkureittinä käytetään sekä Vanhaa Vaasantietä että teollisuusalueen takapuolella olevaa Vehmaantietä. Ympäristövahinkovakuutus Toiminnallamme on ympäristövahinkovakuutus vakuutusyhtiö Lähi-Tapiolassa.

9 Selvitys ympäristöasioiden hallintajärjestelmästä Teemme autojen kierrätys- ja kuivatustyötä tiivispohjaisessa hallissa. Myös piha-alue on kokonaan asfaltoitu ja kaivotettu päästöjen minimoimiseksi. Piha-alue ja kiinteistö on kokonaan aidattu ja suojattu osittain näkö- ja meluvallilla. Kuivatuista autoista talteen otetut nesteet säilytetään omissa astioissa ja toimitetaan jatkokäsittelyyn. Öljynerotuskaivojen toimintaa seurataan säännöllisesti ja huolehditaan tyhjennyksistä. Mahdollisiin vahinkotilanteisiin on ennalta varauduttu hankkimalla riittävästi imeytysainetta vuotovahinkoja varten ja tulipalon varalle alkusammutuskalustoa.

10 Tiedot toiminnan sijaintipaikasta, ympäristöolosuhteista, ympäristön laadusta ja asutuksesta Kiinteistömme sijaitsee Kolsopin teollisuusalueella. Naapureina on teollisuus- ja liikekiinteistöjä. Länsipuolella on kaavoittamatonta pelto/metsäaluetta. Etelä- ja itäpuolella puistokaistan takana asuinkiinteistöjä. Kiinteistö on kokonaan aidattu teräsverkkoaidalla ja itäpuoleiselle asuinkiinteistöjen puolelle on rakennettu näkösuoja-aita. Etelänpuoleisen kiinteistön puolella on meluvalli (kiinteistö osoitteessa Kolsopintie 2). Kiinteistöjen lämmitykseen käytetään maakaasua. Lähimpään päiväkotiin matkaa reilu kilometri ja lähimpään kouluun, Metsäkylän kouluun, reilu kaksi kilometriä.

11 Yleisölle tarkoitettu tiivistelmä lupahakemuksessa esitetyistä tiedoista Luvan hakija: Valto Koivula Oy,, Valto Koivula Oy on vuonna 1993 perustettu yritys, joka on vuodesta 1999 toiminut Ylöjärvellä Kolsopin teollisuusalueella ja liiketoiminta on aloitettu autojen huolto- ja korjaustoiminnalla, mutta myöhemmin mukaan on tullut myös luvanvaraista toimintaa, jolle on voimassa oleva ympäristölupa PIR-2005-Y PIRELY/6998/ antamaan lausuntoon viitaten Pirkanmaan ELY-keskus on katsonut että Valto Koivula Oy:n ympäristöluvan toimivaltainen viranomainen on jatkossa kunnan ympäristönsuojeluviranomainen ympäristönsuojeluasetuksen (713/2014) 2 :n 2 momentin kohtien 12 c), 12 d) ja 12 f) perusteella ja Pirkanmaan ELY-keskus siirtää Valto Koivula Oy:n ympäristöluvan Ylöjärven kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisen valvontaan, joten vanhaan ympäristölupaan haetaan ympäristöluvan muutosta. Toiminta sinällään on samanlaista kuin ennenkin. Edelleen korjataan ja huolletaan autoja sekä vastaanotetaan romuajoneuvoja sekä sähkö- ja elektroniikkajätettä. Mukaan on tullut myös uusia jätejakeita, joita ei ole erikseen mainittuna vanhassa ympäristöluvassa, mutta jotka liittyvät olennaisesti romuajoneuvoihin, näistä mainittakoon akut, renkaat sekä esikäsitellyt romuajoneuvot. Uusina jätelajeina on tullut pahvi ja muovi sekä metalli. Pahvi ja muovi eivät ole mitään vaarallista jätettä eivätkä aiheuta ympäristölle kuormitusta, mutta pitää mainita luvassa. Pahveista teemme paalainkoneella sisätiloissa pahvipaaleja, jotka lähtevät meiltä uudelleen hyödynnettäviksi. Toimintaa harjoitamme sekä oman kiinteistömme sekä naapurikiinteistöjen ja alueilla. Esim. pahvien paalaus suoritetaan naapurikiinteistössä. Meillä on nykyään myös omia vaihtolavoja, joita olemme toimittaneet yrityksien pihaan metallijätteiden kierrätystä varten. Nämä metallierät kuljetetaan yleensä suoraan metalliromun vastaanottajille ja eivät tule meille varastoitaviksi, joten toimimme tältä osin vain kuljetusliikkeenä. Vanhassa luvassa mainitaan että kiinteistöllö sijaitsee Pirkanmaan jätehuollon ongelmajätekontti, mutta sitä ei ole enää vuosiin ollut. Akut varastoidaan standardien mukaisiin akkujen keräyslaatikoihin, renkaat rengaskontteihin ja SER-romut tuottajayhteisön hyväksymiin ja toimittamiin keräysvälineisiin. Aikaisemmasta luvasta poiketen myös jätteiden jatkokäsittelyjen toimituspaikat ovat joiltain osin muuttuneet. Luvanvaraisen toiminnan harjoittamisajat ovat arkipäivisin maanantaista perjantaihin klo 8-20 ja lauantaisin klo 9-18.

12

13

14 Ympäristöluvan mukaisessa toiminnassa vastaanotettavat jätejakeet. jätejae nykyinen vastaanottomäärä (t/v) mahdolliset muutokset tulevaisuudessa, vastaanottomäärä (t/v) varastointikapasiteetti tonnia (enimmäismäärä, joka varastoon kerralla mahtuu) keneltä vastaanotettu (yksityiset, yritykset) sähkö- ja elektroniikkaromu Yksityiset, yritykset jääkaapit Yksityiset, yritykset muut isot kodinkoneet Yksityiset, yritykset akut (ei lasketa mukaan romuajoneuvojen purkamisessa poistettuja akkuja eikä autokorjaamon toiminnassa muodostuvia akkuja) jäteöljy (ei lasketa mukaan romuajoneuvojen purkamisessa poistettua jäteöljyä eikä autokorjaamon toiminnassa muodostuvaa jäteöljyä) Yksityiset, yritykset yksityiset muovi Yksityiset, yritykset metalli 10 Yksityiset, yritykset pahvi Yksityiset, yritykset renkaat (ei lasketa mukaan romuajoneuvojen purkamisessa poistettuja renkaita eikä autokorjaamon toiminnassa kertyviä renkaita) Yksityiset, yritykset

15

16 m

ROMUNKÄSITTELYLAITOS. Raahen Romu Oy SEURANTA- JA TARKKAILUSUUNNITELMA

ROMUNKÄSITTELYLAITOS. Raahen Romu Oy SEURANTA- JA TARKKAILUSUUNNITELMA ROMUNKÄSITTELYLAITOS Raahen Romu Oy SEURANTA- JA TARKKAILUSUUNNITELMA 28.4.2015 Raahen Romu Oy / Seuranta ja tarkkailusuunnitelma 28.4.2014 1/4 1. Laitokselle käsiteltäviksi hyväksyttävät materiaalit Raahen

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 88. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 88. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 06.10.2016 Sivu 1 / 1 1137/2013 11.01.00 88 Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, Ekokem-Palvelu Oy:n ympäristölupahakemus koskien Juvanmalmin jätteenkäsittelylaitoksen toiminnan

Lisätiedot

3 0, Etelä-Sucrnen aluehallintovirasto Hämeenlinna. Asiat:

3 0, Etelä-Sucrnen aluehallintovirasto Hämeenlinna. Asiat: Etelä-suomen aluehallintovirasto Yrnpaistölupavaskaiakie Yinpäistaililarkastaja Kai Ratilainen SigerJaarfn katu 15 13100 Hätneenfma Etelä-Sucrnen aluehallintovirasto Hämeenlinna 3 0, 05. 2013 DNRO ESAVI/

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 48. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 48. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 21.05.2015 Sivu 1 / 1 1802/11.01.00/2015 48 Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle ympäristöluvan muutoshakemuksesta, Delete Finland Oy:n siirtokuormausasema, Juvanmalmintie 18

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS ^s^ss^^1 '""-'"KfcUfSTFiAn O 5. 6)5\ 20U Dnro/Dnr ^-_o2^^/^ Tehtäväluokka // Uppgiftsklass" '-' YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS Nobina Finland South Oy Herttoniemen linja-autovarikko 5.5.2014 y Nobina (Viranomainen

Lisätiedot

KATTILALAITOSTEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS

KATTILALAITOSTEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS KATTILALAITOSTEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Kyseessä on uusi toiminta olemassa oleva

Lisätiedot

Puhelinnumerot 00280. Työntekijämäärä tai henkilötyövuodet 450

Puhelinnumerot 00280. Työntekijämäärä tai henkilötyövuodet 450 HAKEMUS TOISTAISEKSI VOIMASSA OLEVAN YMPÄRISTÖLUVAN TARKISTAMISEKSI (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. HAKIJAN YHTEYSTIEDOT

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 114. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 114. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 12.12.2013 Sivu 1 / 1 1137/11.01.00/2013 Ympäristölautakunta 25 21.3.2013 114 Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös Ekokem-Palvelut Oy:n ympäristölupahakemuksesta, joka koskee hiekanpesu-

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 31/ (5) Kaupunginhallitus Ryj/

Helsingin kaupunki Esityslista 31/ (5) Kaupunginhallitus Ryj/ Helsingin kaupunki Esityslista 31/2013 1 (5) Päätöshistoria Ympäristölautakunta 27.08.2013 264 HEL 2013-009264 T 11 01 00 00 ESAVI/323/04.08/2012 Päätös Lupatilanne Ympäristölautakunta päätti antaa Etelä-Suomen

Lisätiedot

PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS. PL 297 Päivämäärä Diaarinumero TAMPERE PIR 2005 Y Puh.

PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS. PL 297 Päivämäärä Diaarinumero TAMPERE PIR 2005 Y Puh. Valvonta ja ympäristölupaosasto Annettu julkipanon jälkeen PL 297 Päivämäärä Diaarinumero 33101 TAMPERE 14.9.2006 PIR 2005 Y 655 111 Puh. 020 490 104 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n

Lisätiedot

Autojen kierrätys osina ja materiaaleina

Autojen kierrätys osina ja materiaaleina Autojen kierrätys osina ja materiaaleina Suomen Autokierrätys Oy Arto Silvennoinen Draivi tulevaisuusfoorumi09.10.2008 Velvollisuus romuajoneuvojen kierrätykseen äjtelain muutos syksyllä 2004 laajensi

Lisätiedot

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: LUVAN HAKIJA Ranjia Oy Tuorsniementie Pori

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: LUVAN HAKIJA Ranjia Oy Tuorsniementie Pori YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/RANJIA OY Ranjia Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee romuajoneuvojen vastaanottamista ja varastointia Porin Tuorsniemen kylässä osoitteessa

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5) No YS 535. Lassila & Tikanoja Oyj Tuusulan tuotantolaitos Konetie Tuusula. Ympäristötönsuojelulaki 61

PÄÄTÖS 1 (5) No YS 535. Lassila & Tikanoja Oyj Tuusulan tuotantolaitos Konetie Tuusula. Ympäristötönsuojelulaki 61 U U D E N M A A N Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S... N Y L A N D S M I L J Ö C E N T R A L PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki 18.5.2004 Dnro 0199Y0187-114 No YS 535 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisesta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/2014 1 (5) Kaupunginhallitus Ryj/1 26.5.2014

Helsingin kaupunki Esityslista 21/2014 1 (5) Kaupunginhallitus Ryj/1 26.5.2014 Helsingin kaupunki Esityslista 21/2014 1 (5) Päätöshistoria Ympäristölautakunta 06.05.2014 154 ESAVI/555/04.08/2010 Lausunto Hakija Ympäristölautakunta päätti antaa Etelä-Suomen aluehallintovirastolle

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 18/2015 1 (12) Ympäristölautakunta Ysp/10 15.12.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 18/2015 1 (12) Ympäristölautakunta Ysp/10 15.12.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 18/2015 1 (12) 10 Arkista Oy:n ympäristölupa-asia HEL 2015-010200 T 11 01 00 00 Päätösehdotus Hakija päättää Arkista Oy:n ympäristölupahakemuksen johdosta seuraavaa. Arkista

Lisätiedot

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta Ympäristölupa tarvitaan: Kun tuotantokapasiteetti on vähintään 5 tonnia ruhoja päivässä. Toimintaan, josta

Lisätiedot

lausuntoa Energia- ja Kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta

lausuntoa Energia- ja Kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 256/11.01.00.00/2016 13 Lausunto Energia- ja kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta Terveystarkastaja Kirsi Puola 8.3.2016: Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Lisätiedot

KOONINKEITAAN JÄTEASEMA JÄTTEENKÄSITTELYN SEURANTA- JA TARKKAILUSUUNNITELMA

KOONINKEITAAN JÄTEASEMA JÄTTEENKÄSITTELYN SEURANTA- JA TARKKAILUSUUNNITELMA Pohjois-Satakunnan Jätteidenkäsittely Oy Kooninkeitaan jäteasema Ruusilantie 79 38700 Kankaanpää KOONINKEITAAN JÄTEASEMA JÄTTEENKÄSITTELYN SEURANTA- JA TARKKAILUSUUNNITELMA 15.12.2014 Kooninkeidas 1/5

Lisätiedot

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Vaalassa Liite 62,

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Vaalassa Liite 62, 1 VAALAN KUNTA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Vaalassa 31.5.2017 Liite 62, 29.5.2017 ASIA Ympäristönsuojelulain 27 :n mukainen YMPÄRISTÖLUPA, joka koskee Vaalan kunnan teknisen osaston

Lisätiedot

D toiminnan olennainen muuttaminen (YSL 29 ) D luvan muuttaminen (YSL 89 ) D direktiivilaitoksen luvan tarkistaminen (YSL 81 ) D muu syy, mikä?

D toiminnan olennainen muuttaminen (YSL 29 ) D luvan muuttaminen (YSL 89 ) D direktiivilaitoksen luvan tarkistaminen (YSL 81 ) D muu syy, mikä? YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen Diaarimerkintä täyttää) Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUV AN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Katso myös: KAAKKOIS-SUOMEN JÄTETASEKAAVIO KYMENLAAKSON JÄTETASEKAAVIO ETELÄ-KARJALAN JÄTETASEKAAVIO

Katso myös: KAAKKOIS-SUOMEN JÄTETASEKAAVIO KYMENLAAKSON JÄTETASEKAAVIO ETELÄ-KARJALAN JÄTETASEKAAVIO Yhdyskuntajätteiden jätetase (t) v. 2010 KAAKKOIS-SUOMEN JÄTETASEKAAVIO Käsittely Jätejae KAS (%) Kymenlaakso (%) Etelä-Karjala (%) TARJONTA T Yhdyskuntaperäinen sekajäte 27240 22,2 4743 5,8 22497 55,4

Lisätiedot

1U16 LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT , K YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS. Kotipaikka. iaarimerkintä. akemus on tullut vireille

1U16 LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT , K YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS. Kotipaikka. iaarimerkintä. akemus on tullut vireille YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS Viranomainen täyttää ) iaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot akemus on tullut vireille Anl. O / LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT. 1U16 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN yhyt kuvaus

Lisätiedot

80100 JOENSUU Päivämäärä Diaarinumero Puh. (013) 267 7111 20.2.2015 4892/11.01.00/2014

80100 JOENSUU Päivämäärä Diaarinumero Puh. (013) 267 7111 20.2.2015 4892/11.01.00/2014 1(7) JOENSUUN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Rakennus ja ympäristölautakunta 18.2.2015 22 Muuntamontie 6 Annettu julkipanon jälkeen 80100 JOENSUU Päivämäärä Diaarinumero Puh. (013) 267 7111 20.2.2015 4892/11.01.00/2014

Lisätiedot

Ewapower Ab Oy sijaitsee Pirilön teollisuusalueen kiinteistöllä , jossa toimii myös Ab Ekorosk Oy:n jätekeskus.

Ewapower Ab Oy sijaitsee Pirilön teollisuusalueen kiinteistöllä , jossa toimii myös Ab Ekorosk Oy:n jätekeskus. Päätös 10.06.2019 PÄÄTÖS Poikkeuksellisesta tilanteesta tehdystä ilmoituksesta (YsL 123 ) Annettu julkipanon jälkeen 10.6.2019 ILMOITTAJA Ewapower Ab Oy Launisaarentie 90 68600 PIETARSAARI TOIMINNAN SIJAINTI

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (6) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (6) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2014 1 (6) Päätöshistoria Kaupunginhallitus 09.09.2013 953 HEL 2013-009264 T 11 01 00 00 Viite: Dnro ESAVI/323/04.08/2012 Päätös Kaupunginhallitus päätti antaa Etelä-Suomen

Lisätiedot

Ajoneuvojen romutus Trafin kumppaniseminaari 29-30.9.2011

Ajoneuvojen romutus Trafin kumppaniseminaari 29-30.9.2011 Ajoneuvojen romutus Trafin kumppaniseminaari 29-30.9.2011 Romuautojen kierrätys Suomessa Tuottajayhteisö Suomen Autokierrätys Oy hoitaa autojen valmistajien ja maahantuojien puolesta henkilö- ja pakettiautojen

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.1.2003 Kokouspvm 16.1.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Ympäristönsuojelulaki 28 :n 2 momentin kohta 4 sekä Ympäristönsuojeluasetus 1 :n 3 momentti

PÄÄTÖS. Ympäristönsuojelulaki 28 :n 2 momentin kohta 4 sekä Ympäristönsuojeluasetus 1 :n 3 momentti PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 8.10.2008 Dnro ESA 2008 Y 131 111 ASIA YMPÄRISTÖLUPA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee romuajoneuvojen vastaanottoa ja esikäsittelyä.

Lisätiedot

Sorters Finland Oy

Sorters Finland Oy 1 Jätteen käsittelyn seuranta- ja tarkkailusuunnitelma Sisällysluettelo: 1 Tarkoitus, laajuus ja määritelmät... 1 2 Vastaanotettavat jätteet... 2 3 Toimet vastaanotettavien jätteiden laadun tarkastamiseksi...

Lisätiedot

Katso myös: KAAKKOIS-SUOMEN JÄTETASEKAAVIO KYMENLAAKSON JÄTETASEKAAVIO ETELÄ-KARJALAN JÄTETASEKAAVIO

Katso myös: KAAKKOIS-SUOMEN JÄTETASEKAAVIO KYMENLAAKSON JÄTETASEKAAVIO ETELÄ-KARJALAN JÄTETASEKAAVIO Yhdyskuntajätteiden jätetase (t) v. 212 KAAKKOIS-SUOMEN JÄTETASEKAAVIO Käsittely Jätejae KAS (%) Kymenlaakso (%) Etelä-Karjala (%) TARJONTA T Yhdyskuntaperäinen sekajäte 26 8 23, 3 31 4,3 22 978 54,5 TARJONTA

Lisätiedot

JÄMSÄN KAUPUNKI ENERGIAKÄYTTÖÖN TOIMITETTAVAN YHDYSKUNTAJÄTTEEN VARAS- TOINTI JA SIIRTOKUORMAUS

JÄMSÄN KAUPUNKI ENERGIAKÄYTTÖÖN TOIMITETTAVAN YHDYSKUNTAJÄTTEEN VARAS- TOINTI JA SIIRTOKUORMAUS 12.2.2018 JÄMSÄN KAUPUNKI ENERGIAKÄYTTÖÖN TOIMITETTAVAN YHDYSKUNTAJÄTTEEN VARAS- TOINTI JA SIIRTOKUORMAUS JÄMSÄN KAUPUNKI Tarja Kuisma ENVINEER OY Janne Huttunen etunimi.sukunimi@envineer.fi www.envineer.fi

Lisätiedot

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa.

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa. Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 21.12.2016 Ympäristölupa/Tilausliikenne Ola Mäensivu Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 Tilausliikenne Ola Mäensivu on 4.11.2016 toimittanut Pomarkun kunnan rakennus-

Lisätiedot

Kiertokapula Oy. 13 kunnan omistama jätehuoltoyhtiö. 5 jätteidenkäsittelyaluetta 1 käytössä oleva loppusijoitusalue

Kiertokapula Oy. 13 kunnan omistama jätehuoltoyhtiö. 5 jätteidenkäsittelyaluetta 1 käytössä oleva loppusijoitusalue Kiertokapula Oy 13 kunnan omistama jätehuoltoyhtiö 5 jätteidenkäsittelyaluetta 1 käytössä oleva loppusijoitusalue Jätehuolto Jätehuollon järjestäminen Jätteiden käsittely Jätteiden hyödyntämisen edistäminen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 1/2015 1 (8) Ympäristölautakunta Ysp/13 13.01.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 1/2015 1 (8) Ympäristölautakunta Ysp/13 13.01.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 1/2015 1 (8) 13 Kuusakoski Oy:n ympäristölupa-asia HEL 2014-012351 T 11 01 00 00 Päätösehdotus Hakija päättää Kuusakoski Oy:n ympäristölupahakemuksen johdosta seuraavaa.

Lisätiedot

PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS. PL 297 Päivämäärä Diaarinumero TAMPERE PIR 2002 Y Puh.

PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS. PL 297 Päivämäärä Diaarinumero TAMPERE PIR 2002 Y Puh. Valvonta ja ympäristölupaosasto Annettu julkipanon jälkeen PL 297 Päivämäärä Diaarinumero 33101 TAMPERE 16.12.2005 PIR 2002 Y 180 111 Puh. (03) 2420 111 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain 35

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2014 1 (8) Kaupunginhallitus Ryj/1 26.05.2014

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2014 1 (8) Kaupunginhallitus Ryj/1 26.05.2014 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2014 1 (8) 621 Etelä-Suomen aluehallintoviraston lausuntopyyntö Tmi Osa- Tattiksen ympäristölupahakemuksesta (ESAVI/555/04.2010) HEL 2014-004885 T 11 01 00 00 Lausunto

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus hanna.lonngren@ymparisto.fi Pk-mallilupahanke Opas pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten

Lisätiedot

Asia. Toiminnanharjoittaja. Selvityksen kohde. Selvityksen peruste

Asia. Toiminnanharjoittaja. Selvityksen kohde. Selvityksen peruste Päätös PIRELY/4122/2016 14.03.2019 Julkinen Asia Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n mukainen arvio ympäristöluvan tarkistamisen tarpeesta parasta käyttökelpoista tekniikkaa (BAT) koskevien päätelmien

Lisätiedot

Lausunto Remeo Oy ympäristölupahakemuksesta Pajarilan Hyötyjätekeskus. Esittelijä: Ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen

Lausunto Remeo Oy ympäristölupahakemuksesta Pajarilan Hyötyjätekeskus. Esittelijä: Ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen Lausunto Remeo Oy ympäristölupahakemuksesta Pajarilan Hyötyjätekeskus Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1885/11.01.00.04/2018 Esittelijä: puh. Ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen 040 081 5284 Valmistelija/lisätiedot:

Lisätiedot

Päätös. Nro 7/2011/2 Dnro ESAVI/220/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

Päätös. Nro 7/2011/2 Dnro ESAVI/220/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen Päätös Etelä-Suomi Nro 7/2011/2 Dnro ESAVI/220/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 28.1.2011 ASIA Tramel Oy:n ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Lahden toimipisteen ympäristölupapäätöksen

Lisätiedot

Rakennus ja ympäristölautakunta Kokous pvm. 20.5.2015 55. 80100 JOENSUU Antopäivä Diaarinumero Puh. (013) 267 7111 22.5.2015 5419/11.01.

Rakennus ja ympäristölautakunta Kokous pvm. 20.5.2015 55. 80100 JOENSUU Antopäivä Diaarinumero Puh. (013) 267 7111 22.5.2015 5419/11.01. 1 JOENSUUN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Rakennus ja ympäristölautakunta Kokous pvm. 20.5.2015 55 Muuntamontie 6 Annettu julkipanon jälkeen 80100 JOENSUU Antopäivä Diaarinumero Puh. (013) 267 7111 22.5.2015

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS 660. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta.

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS 660. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta. PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki 13.5.2005 Annettu julkipanon jälkeen Dnro 0199Y0187 114 No YS 660 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta. ILMOITUKSEN

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / Sosiaali- ja terveyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / Sosiaali- ja terveyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / 2009 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 26.11.2009 klo 17.30 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala

Lisätiedot

YMPA , 250, YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ELOMETALLI OY

YMPA , 250, YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ELOMETALLI OY YMPA 09.12.2008, 250, YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ELOMETALLI OY (JK) Yj:n ehdotus: Elometalli Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee olemassa olevaa metalliromun käsittely-

Lisätiedot

PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS. PL 297 Päivämäärä Diaarinumero TAMPERE PIR 2007 Y Puh.

PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS. PL 297 Päivämäärä Diaarinumero TAMPERE PIR 2007 Y Puh. Ympäristölupaosasto Annettu julkipanon jälkeen PL 297 Päivämäärä Diaarinumero 33101 TAMPERE 28.5.2007 PIR 2007 Y 65 111 Puh. 020 490 104 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta,

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Gigantti Oy Ab

Ympäristölupahakemus / Gigantti Oy Ab TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 250 21.03.2006 3 Ymp 17808-2005 (235) Ympäristölupahakemus / Gigantti Oy Ab Ympkaalk 250 Tiivistelmä: - Ympäristönsuojelutoimisto 14.3.2006/Fredrik

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta Kokous pvm. 17.09.2014 101. 80100 JOENSUU Antopäivä Diaarinumero Puh. (013) 267 7111 19.09.2014 3962/11.01.

Rakennus- ja ympäristölautakunta Kokous pvm. 17.09.2014 101. 80100 JOENSUU Antopäivä Diaarinumero Puh. (013) 267 7111 19.09.2014 3962/11.01. JOENSUUN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Rakennus- ja ympäristölautakunta Kokous pvm. 17.09.2014 101 Muuntamontie 6 Annettu julkipanon jälkeen 80100 JOENSUU Antopäivä Diaarinumero Puh. (013) 267 7111 19.09.2014

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteisen toiminnan jatkamisesta.

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteisen toiminnan jatkamisesta. PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki 30.12.2004 No YS 1570 Dnro 0199Y0187 114 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteisen toiminnan jatkamisesta. ILMOITUKSEN TEKIJÄ JA TOIMINNAN SIJAINTI

Lisätiedot

PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS. PL 297 Päivämäärä Diaarinumero TAMPERE PIR 2002 Y Puh.

PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS. PL 297 Päivämäärä Diaarinumero TAMPERE PIR 2002 Y Puh. Ympäristölupaosasto Annettu julkipanon jälkeen PL 297 Päivämäärä Diaarinumero 33101 TAMPERE 30.5.2007 PIR 2002 Y 727 111 Puh. 020 490 104 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta

Lisätiedot

Kunnan vastuulla oleva jätehuolto 2019

Kunnan vastuulla oleva jätehuolto 2019 Kunnan vastuulla oleva jätehuolto 2019 Jätehuollon vastuut Jätelain mukaisen toiminnan yleinen ohjaus, seuranta ja kehittäminen kuuluu ympäristöministeriölle ELY-keskus ohjaa ja edistää jätelaissa ja sen

Lisätiedot

PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS. PL 297 Päivämäärä Diaarinumero TAMPERE PIR 2008 Y

PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS. PL 297 Päivämäärä Diaarinumero TAMPERE PIR 2008 Y Ympäristölupaosasto Annettu julkipanon jälkeen PL 297 Päivämäärä Diaarinumero 33101 TAMPERE 2.2.2009 PIR 2008 Y 163 111 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Ympäristönsuojelulaki 28 :n 2 momentin kohta 4 Ympäristönsuojeluasetus 1 :n 3 momentti

PÄÄTÖS. Ympäristönsuojelulaki 28 :n 2 momentin kohta 4 Ympäristönsuojeluasetus 1 :n 3 momentti PÄÄTÖS Dnro 16.3.2007 ESA-2005-Y-158-111 ASIA YMPÄRISTÖLUPA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee energiajätteen käsittelyä, paperi- ja pahvijätteen käsittelyä sekä romuajoneuvojen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/ (9) Kaupunginhallitus Ryj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/ (9) Kaupunginhallitus Ryj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/2015 1 (9) 904 Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle Destamatic Oy:n Kyläsaaren jätteiden lajittelu- ja siirtokuormausaseman toiminnan muuttamista koskevasta ympäristölupahakemuksesta

Lisätiedot

Toiminnassa on noudatettava hakemusta ja seuraavia lupamääräyksiä. 1. Laitoksella saa ottaa vastaan seuraavia jätejakeita.

Toiminnassa on noudatettava hakemusta ja seuraavia lupamääräyksiä. 1. Laitoksella saa ottaa vastaan seuraavia jätejakeita. ALUEHALLINTO VIRASTON RATKAISU Aluehallintovirasto myöntää MPT-Kuljetus Oylle ympäristöluvan jätteenkäsittelylaitoksen laajentuvaan toimintaan Savonlinnan kaupungin 12 kaupunginosassa (740-12 54-1) osoitteessa

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

ABC-VAAJAKOSKEN YMPÄRISTÖLUPA

ABC-VAAJAKOSKEN YMPÄRISTÖLUPA 1 (5) JYVÄSKYLÄN MAALAISKUNTA Ympäristölautakunta Puistokatu 35 40200 JYVÄSKYLÄ PÄÄTÖS ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisesta lupahakemuksesta. ABC-VAAJAKOSKEN YMPÄRISTÖLUPA HAKIJA Osuuskauppa Keskimaa

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen 1(6) I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMA OSA 1.

Lisätiedot

Rauman kaupungin jäte- ja kiertotalousjärjestelmä Kiertotaloustori

Rauman kaupungin jäte- ja kiertotalousjärjestelmä Kiertotaloustori Rauman kaupungin jäte- ja kiertotalousjärjestelmä 24.4. 2018 Kiertotaloustori ??????????????????????????????????? Jätevirrat Raumalla Hyötyjäte Keräysfirmat: lajitellut paperit, pahvit, lasi, metalli,

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 27 :n 1. momentti. Ympäristönsuojelulain liitteen 1 taulukon 2 kohta 13 f).

Ympäristönsuojelulain 27 :n 1. momentti. Ympäristönsuojelulain liitteen 1 taulukon 2 kohta 13 f). Etelä-Suomi Päätös Nro 43/2018/1 Dnro ESAVI/11897/2017 Annettu julkipanon jälkeen 16.3.2018 ASIA SER-jätteen käsittelypaikan toiminnan muuttaminen, Heinola HAKIJA Heinolan kaupunki Rauhankatu 3 18100 Heinola

Lisätiedot

Materiaalitehokkuus kierrätysyrityksessä

Materiaalitehokkuus kierrätysyrityksessä Materiaalitehokkuus kierrätysyrityksessä Materiaalitehokkuusseminaari, Lahti 11.4.2013 Hanna Pynnönen Kuusakoski Oy Title and content slide Level 1 bullet - Level 2 bullet Level 3 bullet 1 Title and content

Lisätiedot

Syntypaikkalajittelu Siirtoasiakirjat. Keräysvälineet

Syntypaikkalajittelu Siirtoasiakirjat. Keräysvälineet Syntypaikkalajittelu Siirtoasiakirjat Keräysvälineet Valtioneuvoston asetus jätteistä 179/2012 Rakennus- ja purkujätteen määrän ja haitallisuuden vähentäminen Rakennushankkeeseen ryhtyvän on huolehdittava

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 87/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/156/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 87/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/156/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 87/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/156/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 11.6.2013 ASIA HAKIJA Jätteiden hyödyntämistä koskeva ympäristölupahakemus, Kokkola. CrisolteQ Oy PL 286

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (7) Helsinki No YS 626

PÄÄTÖS 1 (7) Helsinki No YS 626 PÄÄTÖS 1 (7) Helsinki 26.4.2006 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2006 Y 133 11 No YS 626 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisesta koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta.

Lisätiedot

Suomen Turvallisuusneuvonantajat. Laatu ja turvallisuus auditointi

Suomen Turvallisuusneuvonantajat. Laatu ja turvallisuus auditointi Suomen Turvallisuusneuvonantajat Laatu ja turvallisuus auditointi Yritys: Tarkastelun kohde: Auditoija: Päiväys: 1.1 Vastuuhenkilöt 1.1.1 Onko kemikaalien maakuljetuksille nimetty turvallisuusneuvonantaja?

Lisätiedot

Päätös Nro 66/2010/1 Dnro LSSAVI/18/04.08/2010. Länsi- ja Sisä-Suomi. Annettu julkipanon jälkeen 29.6.2010 ASIA

Päätös Nro 66/2010/1 Dnro LSSAVI/18/04.08/2010. Länsi- ja Sisä-Suomi. Annettu julkipanon jälkeen 29.6.2010 ASIA Länsi- ja Sisä-Suomi Päätös Nro 66/2010/1 Dnro LSSAVI/18/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 29.6.2010 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta ympäristölupahakemuksesta, joka koskee jätteiden

Lisätiedot

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus H

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus H HAKIJA As. Oy Kyläsepänkatu 9 Kyläsepänkatu 9 33270 TAMPERE KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 837-207-1124-12-H VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki 78 VIREILLETULOAIKA 10.5.2010

Lisätiedot

PERUSTE Ympäristönsuojeluasetuksen I 1 la kohta, yli 80 lihanaudan eläinsuoja.

PERUSTE Ympäristönsuojeluasetuksen I 1 la kohta, yli 80 lihanaudan eläinsuoja. KORPILAHDEN KUNTA YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 22.9.2005 5/2005 (1/5) Ympäristölautakunta Julkipanopäivä 3.10.2005 Pl 15 41801 KORPILAHTI Antopäivä 4.10.2005 ASIA Seppo Nirkkosen ympäristölupahakemus (YSL 35 )

Lisätiedot

Jätehuolto, kierrätys ja lajittelu

Jätehuolto, kierrätys ja lajittelu Jätehuolto, kierrätys ja lajittelu Tuotamme jätettä Yhdyskuntajätettä syntyy Suomessa vuosittain noin 2,4-2,8 miljoonaa tonnia Henkilöä kohden jätettä syntyy noin 500kg vuodessa Tällä hetkellä suurin osa

Lisätiedot

PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS. PL 297 Päivämäärä Diaarinumero TAMPERE PIR 2005 Y Puh.

PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS. PL 297 Päivämäärä Diaarinumero TAMPERE PIR 2005 Y Puh. Valvonta ja ympäristölupaosasto Annettu julkipanon jälkeen PL 297 Päivämäärä Diaarinumero 33101 TAMPERE 10.6.2005 PIR 2005 Y 188 111 Puh. (03) 2420 111 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain 35

Lisätiedot

Lausunto. PORNAINEN, AT-Tuote Oy:n Pornaisten aerosolitehdas, ympäristövaikutusten arviointi

Lausunto. PORNAINEN, AT-Tuote Oy:n Pornaisten aerosolitehdas, ympäristövaikutusten arviointi Lausunto 19.12.2018 MV/91/05.02.01/2018 1 (1) Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Pl 36 00521 HELSINKI Viite Asia UUDELY/4670/2018 PORNAINEN, AT-Tuote Oy:n Pornaisten aerosolitehdas, ympäristövaikutusten

Lisätiedot

Kiinteistössä on kone- ja metallialan koulutusta sekä autoalan koulutusta.

Kiinteistössä on kone- ja metallialan koulutusta sekä autoalan koulutusta. Laatija Päiväys Asiakirja Matti Katila 2.6.2010 Jätehuoltosuunnitelma Kohde Helsingin tekniikan alan oppilaitos Ilkantie 3, Helsinki 1 Johdanto 2 Lainsäädäntö 3 Vastuut 4 Tavoitteet Kiinteistössä on kone-

Lisätiedot

ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 118 :n mukaisen tilapäistä melua koskevan ilmoituksen johdosta

ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 118 :n mukaisen tilapäistä melua koskevan ilmoituksen johdosta PÄÄTÖS UUDELY/3302/2019 25.4.2019 Annettu julkipanon jälkeen ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 118 :n mukaisen tilapäistä melua koskevan ilmoituksen johdosta ILMOITUKSEN TEKIJÄN NIMI JA OSOITE

Lisätiedot

PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS. PL 297 Päivämäärä Diaarinumero TAMPERE PIR 2007 Y

PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS. PL 297 Päivämäärä Diaarinumero TAMPERE PIR 2007 Y Ympäristölupaosasto Annettu julkipanon jälkeen PL 297 Päivämäärä Diaarinumero 33101 TAMPERE 9.4.2008 PIR 2007 Y 150 111 ASIA Päätös Romu Wesin Oy:n ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta,

Lisätiedot

Jätteiden kaatopaikkakelpoisuus

Jätteiden kaatopaikkakelpoisuus Jätteiden kaatopaikkakelpoisuus Jätelaki 1072/ 1993 VNP (861/1997) muutettu VNA:lla (202/2006) 1 Jätehuollon järjestämistä koskevat yleiset huolehtimisvelvollisuudet, Jätelaki 6 Jäte on hyödynnettävä,

Lisätiedot

KOKOEKO-SEMINAARI öljynerotinjätteiden käsittely. Pekka Hyvärinen 3.10.2007

KOKOEKO-SEMINAARI öljynerotinjätteiden käsittely. Pekka Hyvärinen 3.10.2007 KOKOEKO-SEMINAARI öljynerotinjätteiden käsittely ESITYKSEN PÄÄKOHDAT Ekokem-yhtöt Öljynerotinjärjestelmän toiminta Erotinjätteiden luokitus Erotinjätteiden käsittely Iisalmen Keräysöljy Oy Suomen vanhimpia

Lisätiedot

Tulosyksikköohje

Tulosyksikköohje Vahvistus pvm 16.01.2014 Sivu 1(6) Tämä ohje kumoaa aikaisemmat sammutusjätevesien talteenotosta annetut ohjeet ja astuu voimaan välittömästi. Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen toimialue: Vantaa, Nurmijärvi,

Lisätiedot

80100 JOENSUU Antopäivä Diaarinumero Puh. (013) 267 7111 20.2.2015 4837/11.01.00/2014

80100 JOENSUU Antopäivä Diaarinumero Puh. (013) 267 7111 20.2.2015 4837/11.01.00/2014 1 JOENSUUN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Rakennus ja ympäristölautakunta Kokous pvm. 18.2.2015 20 Muuntamontie 6 Annettu julkipanon jälkeen 80100 JOENSUU Antopäivä Diaarinumero Puh. (013) 267 7111 20.2.2015

Lisätiedot

STHS 40. koulutuspäivät Pentti Rantala Ex-tj, eläkkeellä

STHS 40. koulutuspäivät Pentti Rantala Ex-tj, eläkkeellä STHS 40. koulutuspäivät 16.2.2016 Pentti Rantala Ex-tj, eläkkeellä pentti.rantala@live.fi 1 Pirkanmaan Jätehuolto Oy kuntien omistama yhtiö toimialueella asuu noin 420 000 asukasta 2 jätteenkäsittelykeskusta

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Ympäristönsuojelulaki 28 :n 2 momentin kohta 4 sekä Ympäristönsuojeluasetus 1 :n 3 momentti

PÄÄTÖS. Ympäristönsuojelulaki 28 :n 2 momentin kohta 4 sekä Ympäristönsuojeluasetus 1 :n 3 momentti PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 14.1.2009 Dnro ESA 2008 Y 207 111 ASIA YMPÄRISTÖLUPA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee romuajoneuvojen ja muun romun vastaanottoa

Lisätiedot

PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS. PL 297 Päivämäärä Diaarinumero TAMPERE PIR 2006 Y Puh.

PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS. PL 297 Päivämäärä Diaarinumero TAMPERE PIR 2006 Y Puh. Valvonta ja ympäristölupaosasto Annettu julkipanon jälkeen PL 297 Päivämäärä Diaarinumero 33101 TAMPERE 1.12.2006 PIR 2006 Y 168 111 Puh. 020 490 104 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n

Lisätiedot

Retki Tarastenjärven jätteenkäsittelykeskukseen to 22.3.2012

Retki Tarastenjärven jätteenkäsittelykeskukseen to 22.3.2012 Retki Tarastenjärven jätteenkäsittelykeskukseen to 22.3.2012 Seniorit tutustuivat 22.3.2012 Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n toimintaan. Toimitusjohtaja Pentti Rantala ja neuvoja Erkki Piippo ottivat meidät

Lisätiedot

Turvallisuustiedote. Neste Oyj, Nokian varasto

Turvallisuustiedote. Neste Oyj, Nokian varasto Turvallisuustiedote Neste Oyj, Nokian varasto LAKIPERUSTA & TEHDYT SELVITYKSET Pelastuslaitoksen ja laajamittaista kemikaalien käsittelyä ja varastointia harjoittavien toimijoiden tulee pelastuslain mukaan

Lisätiedot

PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS. PL 297 Päivämäärä Diaarinumero TAMPERE PIR 2002 Y Puh.

PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS. PL 297 Päivämäärä Diaarinumero TAMPERE PIR 2002 Y Puh. Valvonta ja ympäristölupaosasto Annettu julkipanon jälkeen PL 297 Päivämäärä Diaarinumero 33101 TAMPERE 8.2.2007 PIR 2002 Y 115 111 Puh. 020 490 104 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon lupamääräysten tarkistamiseksi

Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon lupamääräysten tarkistamiseksi 1/YMPLA 24.6.2015 LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64 Loimijoentie 74 Annetaan julkipanon jälkeen 32440 ALASTARO 29.6.2015 Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus

Lisätiedot

Nro 163/2011/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/27/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 12.12.2011

Nro 163/2011/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/27/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 12.12.2011 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro 163/2011/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/27/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 12.12.2011 ASIA Stena Recycling Oy:n Jyväskylän Palveluyksikön jätteen laitos- ja ammattimaisen

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 74/10/1 Dnro PSAVI/98/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen Jätteen kierrätyslaitos, Nivala

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 74/10/1 Dnro PSAVI/98/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen Jätteen kierrätyslaitos, Nivala LUPAPÄÄTÖS Nro 74/10/1 Dnro PSAVI/98/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 2.9.2010 1 ASIA LUVAN HAKIJA Jätteen kierrätyslaitos, Nivala Kierrätysmetalli Life Oy Ilamontie 333A 13900 PEKOLA SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Esko Meloni, JLY-Jätelaitos ry. Ratkaiseeko jätteenpolttolaitos pohjoisen jätehuollon?

Esko Meloni, JLY-Jätelaitos ry. Ratkaiseeko jätteenpolttolaitos pohjoisen jätehuollon? Esko Meloni, JLY-Jätelaitos ry Ratkaiseeko jätteenpolttolaitos pohjoisen jätehuollon? Sisältö Yhdyskuntajätteet ja niiden käsittely Kierrätyksestä Jätteenpolton kehitys Suomessa Jätevoimala ja rinnakkaispoltto

Lisätiedot

Mehiläinen Oy:n ja Mediverkko -yhtiöiden toimipisteiden poikkeushakemus velvollisuudesta luovuttaa jäte kunnan järjestämään jätehuoltoon

Mehiläinen Oy:n ja Mediverkko -yhtiöiden toimipisteiden poikkeushakemus velvollisuudesta luovuttaa jäte kunnan järjestämään jätehuoltoon Dnro TRE: 8148/11.02.04/2015 23.3.2016 Mehiläinen Oy Mediverkko-yhtiöt c/o Jätekonsultointi Sawa Oy Angervontie 8 04260 Kerava Asia: Viite: Täydennyspyyntö Mehiläinen Oy:n ja Mediverkko -yhtiöiden toimipisteiden

Lisätiedot

UUDENMAAN LAATUMETALLI OY:N YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS

UUDENMAAN LAATUMETALLI OY:N YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS UUDENMAAN LAATUMETALLI OY:N YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS KU-YK 11/14.1.2014 Päätös annetaan julkipanon jälkeen 20.1.2014 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Uudenmaan Laatumetalli

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 21.01.2016 Sivu 1 / 1 4343/2014 11.01.00 6 Etelä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupapäätös, maa-ainesten varastointi ja käsittely, Espoon kaupungin tekninen keskus, Hannus Valmistelijat

Lisätiedot

Jätteillä energiatehokkaaksi kunnaksi - luovia ratkaisuja ilmastonmuutoksen

Jätteillä energiatehokkaaksi kunnaksi - luovia ratkaisuja ilmastonmuutoksen Jätteillä energiatehokkaaksi kunnaksi - luovia ratkaisuja ilmastonmuutoksen hillintään Jätteistä bioenergiaa ja ravinnetuotteita - mädätyksen monet mahdollisuudet Tuuli Myllymaa, Suomen ympäristökeskus

Lisätiedot

Pirkanmaan Jätehuolto Oy

Pirkanmaan Jätehuolto Oy Pirkanmaan Jätehuolto Oy Pirkanmaan Jätehuolto Oy 17 osakaskuntaa omistavat yhtiön asukaslukujensa mukaisessa suhteessa yhtiö toimii omakustannusperiaatteella n. 60 työntekijää Jätehuollon työnjako Pirkanmaan

Lisätiedot

Selvitys koskee Sastamalan kaupungissa, osoitteessa Lumiaisentie 11, sijaitsevan lihasikalan ympäristöluvan tarkistamistarvetta.

Selvitys koskee Sastamalan kaupungissa, osoitteessa Lumiaisentie 11, sijaitsevan lihasikalan ympäristöluvan tarkistamistarvetta. Päätös 1(4) Dnro PIRELY/7019/2015 13.10.2017 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n mukainen arvio ympäristöluvan tarkistamisen tarpeesta parasta käytettävissä olevaa tekniikkaa (BAT) koskevien

Lisätiedot