- Metsämaata ha - Kitumaata ha - Joutomaata tms ha Yksityismetsien kokonaispinta-ala

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "- Metsämaata ha - Kitumaata ha - Joutomaata tms ha Yksityismetsien kokonaispinta-ala"

Transkriptio

1 TOIMINTAKERTOMUS

2 2

3 3 Metsänhoitoyhdistys Pyhä-Kala ry YLEISTIEDOT YKSITYISMETSÄT Pinta-ala - Metsämaata ha - Kitumaata ha - Joutomaata tms ha Yksityismetsien kokonaispinta-ala ha Puusto Kokonaistilavuus 47 milj. m 3 Keskimäärin metsämaalla 109 m 3 /ha Keskikasvu 3,8 m 3 /ha/vuosi Hakkuusuunnite m 3 /vuosi Hakkuumääräarvio m 3 Metsätulot Yksityismetsänomistajien kantorahatulot Yksityismetsänomistajien hankintatyötulot Käytetty kestävän metsätalouden rahoituslain mukainen rahoitus yhteensä metsänhoitoyhdistys 40 milj. euroa 5 milj. euroa 2,0 milj. euroa 1,6 milj. euroa

4 METSÄNHOITOYHDISTYS PYHÄ-KALA RY 4 Metsänhoitoyhdistys Pyhä-Kala ry:n perustamisvuosi 1993 (Nimenmuutos , aikaisempi nimi Mhy Kalajokilaakso) Jäsenmetsälöt Metsänhoitoyhdistyksen jäseniä kpl ha Jäsenprosentti noin 86% Metsäsertifiointiin sitoutuneet metsänomistajat Metsäsertifiointiin sitoutuneilla metsämaata 7580 kpl ha Jäsenmaksu Vuonna 2017 kannettu jäsenmaksu oli porrastettu tasamaksu: alle 20 ha ha 70 40,1-70 ha ,1-100 ha 137 yi 100 ha 179

5 5 HALLITUKSEN KATSAUS Vuosi 2017 oli metsäsektorin osalta edelleen kasvun aikaa. Kuiduttavan teollisuuden puolella kannattavuus oli erinomainen ja tuotantomäärät kasvussa. Kannattavimpia ja kasvavia toimialoja olivat edelleen sellu-, pakkauskartonki- ja pehmopaperiteollisuus. Sellun tuotanto kasvoi kolme prosenttia, mutta kartongin tuotanto peräti yhdeksän prosenttia. Paperiteollisuudessa kannattavuus oli myös hyvä, mutta tuotanto laski edelleen hieman. Sahatavaran puolella tuotantomäärä kasvoi viitisen prosenttia 11,9 miljoonaan kuutiometriin ja vienti nousi ennätykselliseen 9,3 miljoonaan kuutioon. Vahvana kasvualueena oli Kiina, jonka osuus viennistä oli jo noin 20 prosenttia. Lankun vientihintakin kasvoi parisen prosenttia edellisvuodesta. Vuosi 2017 oli yhdistyneen Metsänhoitoyhdistys Pyhä-Kalan toinen toimintavuosi. Toiminta oli useimmilla sektoreilla vahvaa ja toiminnan kannattavuus parani. Jäsentilanne säilyi vakaana ja valtakunnan kehityksestä poiketen jäsenmäärä kasvoi jo kolmantena vuotena peräkkäin. Vuoden lopussa jäsenprosentti oli noin 86. Metsänhoitotoimintaa haittasi alkuvuoden ajan kemera-töiden hakusulku, joka helpotti vasta toukokuussa. Sen jälkeen toiminta lähti kuitenkin vahvaan vauhtiin ja vuodesta tuli varsin hyvä metsänhoidon osalta. Puunkorjuun alkuvuosi oli vauhdikas ja varsinkin ojitusalueiden suometsiä saatiin hyvin korjuuseen. Märkä kesä ja syksy tekivät kuitenkin korjuutilanteen vaikeaksi ja loppuvuosi oli ongelmallinen. Energiapuun osalta pohjakosketus oli vuonna 2016 ja toimintavuoden aikana toimitusmäärät lähtivät pieneen kasvuun. Kasvualoja yhdistyksen toiminnassa olivat mm metsäomaisuuden hallinnan palvelut metsäsuunnittelua lukuun ottamatta, metsänlannoitus, kunnostusojitus ja taimikonhoito. Yhdistyksen taloustilanne vahvistui ja tilinpäätös oli ,16 euroa voitollinen. Myös liikevaihto kasvoi kymmenisen prosenttia 8,95 miljoonaan euroon. Omavaraisuusaste säilyi hyvänä ja velkaantuminen aleni.

6 6 PUUKAUPPA YHDISTYKSEN ALUEELLA Puukauppa yhdistyksen alueella kävi koko vuoden kohtuullisen hyvin ja tilanne parani koko ajan vuoden loppua kohti. Puunmyyntisuunnitelmien määrä kasvoi parisen prosenttia edellisvuodesta. Kuitupuun osalta ylitarjontatilanne helpotti vasta vuoden lopulla ja ensimmäisiä merkkejä hinnan korjaantumisesta alkoi näkyä. Tukkipuun kaupan osalta kysyntä oli vahvaa koko vuoden. Puunmyyntisuunnitelmien määrä energiapuu mukaan lukien oli m3 ( ) ja teollisuuden ostama määrä kasvoi vielä enemmän, eli arviolta 1,08 miljoonaan kuutiometriin. Kantorahatulojen määrä kasvoi puumäärän suhteessa parilla miljoonalla noin 40 miljoonaan euroon. Puun hinnat kohosivat hieman vuoden loppua kohti. Puukauppapalvelun kokonaismäärä oli energiapuu mukaan luettuna viime vuonna noin m3, joka on noin 47 % kokonaismyyntimäärästä (56). Metsänhoitoyhdistyksen oman korjuupalvelun määrä aleni hieman edellisvuodesta ollen noin kuutiometriä ( ). Energiatoimialaa haittasi edellisten vuosien tapaan lämmin keli ja energiapuun kova ylitarjontatilanne. Siitä huolimatta toimitetun energiapuun määrä kääntyi pieneen nousuun ja kannattavuus parani myös hieman. METSÄNHOITOPALVELUT Metsänhoitotöiden osalta toimintavuosi oli kohtuullisen hyvä. Taimikonhoidon ja nuoren metsän kunnostuksen kokonaismäärä pysyi hakusulusta huolimatta lähes viime vuoden tasolla ja taimikonhoidon määrä itse asiassa kasvoi 15% edellisvuodesta reiluun 3400 hehtaariin. Kunnostusojituksen määrä kääntyi selkeään nousuun ja määrä kohosi edellisvuoden 413 kilometristä 610 kilometriin. Metsäteitä kunnostettiin ja rakennettiin, mutta vain yksi pieni tiehanke valmistui vuoden aikana. Työn alla oli kuitenkin kaikkiaan 48 kilometriä metsäteitä, joista merkittävä osa valmistuu vuonna Metsänlannoituksia toteutettiin toimintavuonna ennätykselliset hehtaaria. Lannoitusmäärästä noin kolmannes oli suometsien terveyslannoituksia. Metsänviljelyn määrä pysytteli edellisvuosien keskiarvon tasossa ollen noin 1800 hehtaaria. Maanmuokkausta tehtiin reilut 1500 hehtaaria edellisvuoden tapaan.

7 7 METSÄOMAISUUDEN HALLINNAN PALVELUT Metsäomaisuuden hallinnan palveluissa vuosi oli jälleen kaksijakoinen, eli oli sekä nousua että laskua. Metsäsuunnitteluala notkahti lähes viidenneksen edellisvuodesta, jääden reiluun hehtaariin. Tila-arvioiden määrä oli toimintavuoden aikana myös noin hehtaaria, joka on hitusen viime vuotta enemmän. Sähköisen metsäsuunnitelman, eli Metsäselaimen käyttäjien määrä kasvoi edelleen ja palvelu oli vuoden lopussa käytössä 1217 metsänomistajalla. Metsähehtaareja palvelussa oli arviolta ha. Metsäkiinteistöjä välitettiin viime vuonna 91 kpl. Lisäksi välityksessä oli mm peltoja, kesämökkejä ja tontteja. Välitettävien metsäkiinteistöjen keskihinta oli /ha ja keskipuusto oli 77 m3/ha. Kiinteistövälityksen lisäksi avustettiin metsätilojen sukupolvenvaihdoksissa sekä tehtiin kauppakirjoja, lahjakirjoja, testamentteja ja edunvalvontavaltakirjoja ym noin neljänneksen verran edellisvuotta enemmän. Metsäveroilmoituspalvelua ja metsäverosuunnittelua tehtiin tammi-maaliskuussa 768 kpl, eli (708) eli lähes kymmenen prosenttia edellisvuotta enemmän. KOULUTUS-, NEUVONTA- JA TIEDOTUSPALVELUT Henkilökohtaisen neuvonnan osalta vuosi oli jälleen erittäin vilkas. Henkilökohtaisen neuvonnan piirissä metsänomistajia oli vuoden aikana reilut 4100, eli yli puolet jäsenmäärästä. Ei-jäseniä neuvonnan ja palveluiden käyttäjissä oli 150. Kolmen viimeisen vuoden aikana noin 75 prosenttia alueen metsänomistajista on ollut yhden tai useamman kerran metsänhoitoyhdistyksen metsäneuvonnan- ja palvelun piirissä. Erilaisia metsänomistajatapahtumia ja koulutustilaisuuksia oli vuoden aikana 24 kpl ja niihin osallistui 2333 henkilöä. Nuorisolle tarkoitettuja tapahtumia järjestettiin 25 kpl ja niissä oli osallistujia lähes Tietometsä-projekti oli avainroolissa ennen muuta nuorisolle järjestetyissä tapahtumissa. Metsänomistajat - tiedotuslehti julkaistiin kolme kertaa vuoden aikana kappaleen painoksena. Sähköinen uutiskirje julkaistiin 12 kertaa ja kotisivuja päivitettiin. Myös yhdistyksen facebook-sivuja ylläpidettiin ja uusi sähköinen Chat-palvelu otettiin käyttöön. Tiedotuksessa käytettiin lisäksi paikallislehdistöä ja alueradiota.

8 8 PALKINTOJA JA HUOMIONOSOITUKSIA Metsänhoitoyhdistyksen ja POP-pankkien järjestämässä taimikonhoitokilpailussa oli arvontapalkintoina kaksi raivaussahaa. Voittajiksi läntisellä alueella suoritetussa arvonnassa tulivat Heikki ja Aki Pahkasalo Oulaisista (vasen kuva). Palkintoa luovuttamassa metsäasiantuntija Jari Penttilä ja Sievin Osuuspankin toimitusjohtaja Kirsi Valtonen. Itäisen alueen sahan voitti Mika Leppälä (kesk) Reisjärveltä. Palkintoa luovuttamassa metsäasiantuntija Kimmo Parkkila ja Reisjärven Osuuspankin asiakkuuspäällikkö Heli Pesola. Vuoden metsänomistajaksi 2017 valittiin Valkeislammin yhteismetsä Pyhäjärveltä. Valinnan perusteluina olivat yhteismetsän aktiivinen toiminta metsätaloudessa ja sosiaalisen verkoston ylläpitäminen. Kuvassa palkintoa vastaanottamassa hoitokunnan puheenjohtaja Markku Kärkkäinen (oik) ja palkintoa luovuttamassa mhy:n hallituksen puheenjohtaja Juhani Kumpusalo.

9 9 MUUTA ERITYISTÄ Reisjärven ja Pyhäjoen toimistot uusiin tiloihin Metsänhoitoyhdistyksen Reisjärven toimisto vaihtoi alkuvuodesta paikkaa, sillä vanhasta Rantatien kiinteistöstä jouduttiin sisäilmaongelmien takia luopumaan ja kiinteistö myytiin. Uudet toimistotilat vuokrattiin Reisjärven kunnantalolta (vasen kuva), sillä tavoitteena ollut uudisrakennushanke ei edennyt vuoden aikana mihinkään. Pyhäjoen toimisto siirrettiin myös uusiin vuokratiloihin ns Osuuspankin taloon marraskuussa, sillä ikääntyvä ja sisäilmaongelmainen vanha rakennus ei enää vastannut nykyajan vaatimuksia. Vuoden loppuun mennessä vanhaa kiinteistöä ei saatu myytyä. Yhteismetsä Pyhä-Kala Metsänhoitoyhdistysvetoisen Yhteismetsä Pyhä-Kalan valmistelu eteni vuoden aikana niin, että tiloille laadittiin kesän aikana metsäsuunnitelmat ja loppuvuodesta osakkaiden metsäomaisuus laitettiin maanmittauslaitokselle osakkuuslaskentaa varten. Varsinainen yhteismetsän perustaminen siirtyy alkuvuoteen Tietometsä-projekti Metsänhoitoyhdistyksen hallinnoima Tietometsä-projekti järjesti runsaasti erilaisia tapahtumia ja koulutusta nuorisolle, metsänomistajille, urakoisijoille ja metsureille. Projektia vetää Leena Sikkilä. HALLINTO Valtuuston edellisen vuoden sääntömääräinen syyskokousvuosikokous pidettiin edellisen syksyn valtuustovaalien takia tavallisuudesta poiketen vasta Valtuuston vuosikokous pidettiin 4.4. ja syyskokous Yhdistykselle laadittiin uusi toimintastrategia vuosille helmikuussa pidetyssä tulevaisuusseminaarissa, johon osallistui koko hallinto sekä henkilöstön edustajia. Hallitus kokoontui vuoden aikana viisi kertaa.

10 10 VALTUUSTON JÄSENET VARSINAISET JÄSENET Alaverronen Juha Kalajoki Anias Risto Alavieska Hautala Aimo Reisjärvi Hiitola Eija Merijärvi Jaakola Erkki Kalajoki Jokela Raimo Oulainen Koistila Jarmo Haapajärvi Kokkoniemi Timo Reisjärvi Koskela Mikko Pyhäjoki Kujala Jussi Ylivieska Kumpusalo Juhani Nivala Kärjä Olli Kalajoki Laajalahti Paavo Haapajärvi Lahtinen Kalevi Vihanti Manninen Veijo Pyhäjärvi Mikkelä Timo Vihanti Niemimäki Kimmo Nivala Nikunen Jari Kalajoki Pahkamaa Juha Pyhäjoki Pasanen Sirpa Pyhäjärvi Petäjäniemi Arvo Oulainen Puurula Seija Reisjärvi Pyörälä Kauko Vihanti Päivärinta Timo Nivala Rahkala Sakari Ylivieska Rahko Eero Kalajoki Ruotsalainen Pirkko Pyhäjärvi Saari Tuomas Ylivieska Somero Jarmo Sievi Sorvoja Erkki Ylivieska Tuoriniemi Keijo Pyhäjärvi Vesamäki Jarmo Pyhäjärvi Varavaltuutetut: Hosio Markku Nivala Helaakoski Erkki Merijärvi Poutiainen Matti Merijärvi Soini Matti Vihanti Piiroinen Merja Haapajärvi Rantinoja Kaija Haapajärvi

11 11 HALLITUS hallitukseen 1. kerran / viimeksi pj Juhani Kumpusalo 1992/2017 vpj Raimo Jokela 2015/2017 jäs Sakari Rahkala 2017/2017 Jarmo Somero 2014/2017 Jari Nikunen 2013/2017 Timo Kokkoniemi 2001/2017 Veijo Manninen 2013/2017 Kalevi Lahtinen 2017/2017 Erkki Kestilä 2015/2017 TILINTARKASTAJA HTM Timo Paakinaho ja varalla HTM Matti Tapaninen. Suomi 100 juhlavuoden kuusi istutettiin metsänhoitoyhdistyksen pääkonttorin pihalle Ylivieskassa kesäkuussa. Istuttamassa samassa kiinteistössä toimivan arkkitehtitoimiston toimitusjohtaja Tapani Niskanen (vas) ja mhy:n johtaja Juha Rautakoski.

12 12 METSÄNHOITOYHDISTYKSEN TOIMIHENKILÖT Nimi Yhdistyksen palvelukseen/ Rautakoski Juha 1980 Mämmelä Markku 2004 Ahola Marko (Raution sijaisena lukien) 2017 Rautio Kaisa (äitiyslomalla lukien) 2008 Tuominen Timo 2005 Järviluoma Marko 2000 Tölli Erkki 2008 Koskela Juha 2002 Korpi Juha 1998 Peltokorpi Seppo 1981 Tuura Jorma 2005 Kauppinen Petri 2011 Koski Keijo 1997 Isomaa Jaakko 2010 Nikula Samuel 2016 Manninen Tarja 2003 Finnilä Kari 2003 Paananen Janne 2008 Kauranen Petri 2008 Malinen Eija 1996 Kananen Unto 1996 Matilainen Erkki 2006 Rönkkö Risto 2011 Vuoti Tapio 2006 Parkkila Kimmo 2001 Puurula Antti 2009 Kumpumäki Arvi 1981 Sikkilä Leena 2015 Taskinen Arto 1988 Niskanen Markus 2012 Suvanto Tuomas Siipilehto Timo 1997 Suvanto Kari 1980 Kovalainen Raimo 1988 Vikki Jorma 1998 Penttilä Jari 2005 Rissanen Jussi 2000 Luomajoki Tarja 1984 Suorsa Olli 2011

13 13 METSÄNHOITOYHDISTYKSEN METSURIT Vakinaisia metsureita 20 Määräaikaisia 27 URAKOINTISUHTEISET YRITTÄJÄT Metsuriyrittäjiä 17 Puunkorjuun yrittäjät 19 Muokkaus-ja ojitusyritt. 14 Metsänlannoitusurakoitsijat 2 Haketus- ja kuljetusyr. 4 Yhteensä 56 Henkilöstömuutoksia Metsätalousinsinööri Samuel Nikula (vas) siirrettiin huhtikuussa Ylivieskan tiimistä Rannikon tiimiin metsäasiantuntijaksi, Seppo Sorvarin siirryttyä muihin tehtäviin. Kaisa Raution vanhempainvapaan sijaiseksi Ylivieskan tiimin metsäasiantuntijaksi valittiin lukien metsätalousinsinööri Marko Ahola Haapajärveltä.

14 14 METSÄNHOITOYHDISTYKSEN TALOUS Yhdistyksen talous vahvistui toimintavuoden aikana. Tilinpäätös oli positiivinen ja selkeästi edellisvuotta parempi. Hyvää tilinpäätöstä auttoi vahvan liiketoiminnan ohella sijoitustoiminnan poikkeuksellisen hyvä tuotto. Maksuvalmius säilyi hyvänä koko vuoden. Toimintavuoden tilinpäätös oli verojen jälkeen ,16 euroa ylijäämäinen. Kokonaisliikevaihto oli noin 8,95 miljoonaa euroa, joka oli edellisvuoden liikevaihtoa kymmenen prosenttia korkeampi. METSÄNHOITOYHDISTYKSEN TULEVAISUUS Luottamus metsänhoitoyhdistystoiminnan tulevaisuuteen on vahva sekä henkilöstön että hallinnon puolella. Hyvänä mittarina oleva yhdistyksen jäsenprosentti on kasvanut vuoden 2015 noin 84 prosentista viime vuoden 86 prosenttiin. Liiketoiminnan puolella mittarina olevat liikevaihto ja toiminnan kannattavuus ovat myös kasvussa. Ainespuumarkkinoilla metsäteollisuuden investoinnit alkavat näkyä ja tuovat uutta kysyntää puumarkkinoille. Pitemmällä 2-3 vuoden aikajänteellä myös energiapuun käyttö kasvaa, kun pohjoisen Suomen energiainvestoinnit lisäävät kysyntää ja toimeliaisuutta. Hiilinielukeskustelussa on korostunut puuvaraston kasvattaminen ja siihen oleellisesti liittyvä metsänhoidon lisääntyvä rooli, joka väistämättä tuo metsänhoitoyhdistykselle lisää vastuuta ja tehtäviä metsänomistajien apuna ja tukena. Lähivuosien kasvualoja yhdistyksen toiminnassa ovat omaisuuden hallinnan palvelut, suometsien hoito ja tienrakennus. Myös korjuupalvelun roolin odotetaan kasvavan puun kysynnän myötä. KOKOUSEDUSTAJAT MTK:n metsävaltuuskunta Kumpusalo Juhani Metsänhoitoyhdistykset Pohjois-Suomi ry Kumpusalo Juhani ja Rautakoski Juha Alueelliset metsävaliokunnat Kumpusalo Juhani

15 15 Koulutustapahtumat vuonna Metsänomistajien kurssit, metsäpäivät ja metsäillat pvm koulutusaihe paikkakunta osallistujat Metsäverokurssi Ylivieska Metsäverokurssi Oulainen Metsäverokurssi Haapajärvi Juhlavuoden metsäilta Ylivieska Chat-verotapahtuma mhy Klapi-ilta Ylivieska Metsäpäivä yhdessä Hankkijan kanssa Sievi Metsäpäivä K-maatalous Nivala Metsäilta metsän monet värit Pyhäjoki Metsätila-ilta Vihanti Metsätila-ilta Kalajoki Kasvinsuojelukoulutus Nivala Taimikonhoitopäivä Oulainen Metsänomistajan kesäkurssi Pyhäjärvi Naisten metsäpäivät Kalajoki Metsätila-ilta Nivala Metsätila-ilta Merijärvi Metsäilta Oulun seudulla asuville Oulu 39 Yhteensä 18 tilaisuutta 986 henk. 2. Metsätaitokilpailut, retkeilyt ja muut tapahtumat pvm koulutusaihe paikkakunta osallistujat Metsätaitokilpailu, oma Oulainen Metsähistoriaretki Sievi Hippu tapahtuma Alavieska Metsänomistajan kesäretki Kotimaa Syysmetsäretki Haapajärvi Jouluglögipäivä kaikki toimistot 980 Yhteensä 6 tapahtumaa 1347 henk. 3.Lasten ja nuorison metsätilaisuudet pvm koulutusaihe paikkakunta osallistujat metsäpäivä Reisjärvi Leppälahti metsäpäivä yhdessä metsään Ylivieska metsäpäivä Ylivieska metsäpäivä Reisjärvi metsäpäivä Nivala metsäpäivä Haapajärvi metsäpäivä Oulainen lasten maatalousnäyttely Pyhäjärvi bioaikarekka Ylivieska 200

16 metsäpäivä Sievi metsäpäivä Sievi metsäpäivä Kalajoki metsäpäivä Pyhäjärvi metsäpäivä Kalajoki metsäpäivä Alavieska metsäpäivä Alavieska metsäpäivä Nivala metsäpäivä Nivala metsäpäivä Haapajärvi metsäpäivät Ylivieska lk valinnaisryhmä Sievi lk valinnaisryhmä Pyhäjoki lk valinnaisryhmä Nivala metsäpäivä Pyhäjoki 49 Yhteensä 24 tapahtumaa 3293 henk. KAIKKIAAN 48 TAPAHTUMAA JA 5626 HENKILÖÄ. Suomi juhlavuoden metsäiltaa vietettiin helmikuussa Ylivieskan kulttuuritalo Akustiikan täpötäydessä juhlasalissa. Illan pääpuhujana oli professori Matti Kärkkäinen, joka kuvassa odottelee ohjelman alkamista juontajana toimineen puheenjohtaja Juhani Kumpusalon kanssa.

17 17 TILINPÄÄTÖS 2017 Tilinpäätös Talousarvio Tilinpäätös v v VARSINAISEN TOIMINNAN TUOTOT EDISTÄMISTOIMINNAN TUOTOT MUUT TUOTOT VARSINAISEN TOIMINNAN KULUT PALKAT HENKILÖSIVUKULUT POISTOT MATKAT TOIMITILAKULUT NEUVONTA, KOULUTUS,TIEDOTUS TOIMISTOKULUT MUUT YLEISKULUT KULUJEN SIIRTO LIIKETOIMINTAAN LIIKETOIMINNAN TUOTOT MATERIAALI- JA TARVIKEMYYNTI METSÄNHOIDON TYÖPALVELUJEN TUOTOT HANKINTA- JA KORJUUPALVELUN TUOTOT KESKENERÄISET TYÖT/VARASTOMUUTOS PALVELUTOIMINNAN TUOTOT LIIKETOIMINNAN MUUT TUOTOT RAHOITUSTUOTOT/-KULUT LIIKETOIMINNAN KULUT AINEET, TARVIKKEET JA TAVARAT OSTETUT METSÄNHOIDON TYÖPALVELUT OSTETUT PUUNKORJUUPALVELUT METSÄTYÖNTEKIJÖIDEN TYÖPALKAT ELÄKEKULUT MUUT HENKILÖSIVUKULUT POISTOT KÄYTTÖOMAISUUDESTA MATKAT JA TYÖVÄLINEET MUUT KULUT KULUJEN SIIRTO VARSIN. TOIMINNASTA SIJOITUS- JA RAHOITUSTOIMINTA JÄSENMAKSUT YLEISAVUSTUKSET JA PROJEKTIT Verot TILIKAUDEN VOITTO/TAPPIO KOKONAISLIIKEVAIHTO

18 18 Metsänhoitoyhdistys Pyhä-Kala ry. TASE: AJALTA Tilikausi: Ed vuosi Saldo V A S T A A V A A PYSYVÄT VASTAAVAT * Aineettomat hyödykkeet , ,40 * Aineelliset hyödykkeet , ,73 * Sijoitukset , ,65 ** Yhteensä , ,78 VAIHTUVAT VASTAAVAT * Vaihto-omaisuus , ,99 * Lyhytaikaiset saamiset , ,84 * Rahat ja pankkisaamiset , ,88 ** Yhteensä , ,71 *** VASTAAVAA , ,49 V A S T A T T A V A A OMA PÄÄOMA * Muu oma pääoma ,24 0,00 * Arvonkorotusrahasto ,84 0,00 * Edellisten tilikausien ylijäämä , ,04 * Tilikauden yli-/alijäämä , ,16 ** Yhteensä , ,20 VIERAS PÄÄOMA * Pitkäaikainen , ,67 * Lyhytaikainen , ,62 ** Yhteensä , ,29 *** VASTATTAVAA , ,49 Raportin nimi TASE_LA2017.MHY

19 19 1. PUUKAUPALLISET PALVELUT 1.1. PUUNMYYNTISUUNNITELMAT, M 3 TOT. -16 TAV. -17 TOT Mäntytukki Kuusitukki Koivutukki Muu tukki Tukkipuuta yhteensä, m Mäntykuitu Kuusikuitu Koivukuitu Muu kuitu Kuitupuuta yhteensä, m Energiapuuta yhteensä, m Yhteensä, m Yhteensä ilman energiapuuta, m Yhteensä puunmyyntisuunnitelmia, kpl Teollisuuden ostomäärä (myös energiapuu), m Mhy:n osuus (mukana myös energiapuu), % PUUNMYYNTISUUNNITELMIEN HAKKUUTAVAT, HA TOT. -16 TAV. -17 TOT Ensiharvennukset Muut harvennukset Ylispuiden poisto Kasvatushakkuut yhteensä, ha Avohakkuut Siemenpuuhakkuut Suojuspuuhakkuut Kaistale- ym. hakkuut Luontaisen uudistamisen hakkuut yhteensä Uudistushakkuut yhteensä, ha Eri-ikäismetsän hakkuut (varsinainen ja pienaukkohakkuu), ha Muut hakkuut, ha Hakkuuala yhteensä, ha

20 PUUKAUPPAPALVELUT TOT. -16 TAV. -17 TOT Valtakirjakaupat, ainespuu, m Valtakirjakaupat, energiapuu, m Korjuupalvelu yhteensä, m Korjuupalvelu, ainespuu, m Korjuupalvelu, energiapuu, m Korjuupalvelun pinta-ala kaikkiaan, ha Kesäkauden hakkuut ( ), ha Juurikäävän biol. torjunta uudistush., ha Juurikäävän biol. torjunta kasvatush., ha Juurikäävän biologinen torjunta yht., ha Muu puukaupan avustaminen, m Hakkuun ja mittauksen valvonta, kpl Ei tilastoa - Energiapuutoimitukset (kaikki kohteet), m Kannot, m Oksa- ja latvusmassa, m Karsittu rankapuu, m Koko puu, m Energiapuun haketus, irto-m Urakoitsija Mikko Iso-Oja Kalajoelta täytti elokuussa 60 vuotta ja merkkipäivää juhlistettiin työmaalla nuotiokahveilla Kalajoen Mehtäkylässä. Mikko kuvassa äärimmäisenä oikealla Antti Ylikosken ja Mikko Iso-Ojan korjuuketju on saavuttanut Kalajoella suvereenin aseman ja työtä riittää. Kuvassa Ylikosken Sampo.

21 21 2. METSÄNHOITOPALVELUT 2.1. METSÄNUUDISTAMINEN TOT. -16 TAV. -17 TOT. -17 YHT. mhy tehnyt + mhy tehnyt + mhy tehnyt + mhy valvonut mhy valvonut mhy valvonut Uudistusalojen raivaus, ha Maanmuokkaus, ha - Laikutus Äestys Ojitus- ja laikkumätästys Muu maanmuokkaus Maanmuokkaus yhteensä, ha Kulotus, ha Metsänviljely, ha - Kylvö, koneellinen Kylvö, manuaalinen Kylvö yhteensä, ha Kylvöstä männynkylvöä, ha Männyn istutus Kuusen istutus Koivun istutus Muiden kotimaisten puulajien istutus Ulkomaisten puulajien istutus Istutus yhteensä, ha Istutuksesta koneistutusta, ha Metsänviljely yhteensä, ha Täydennysviljely (ei sis. viljelyalaan), ha Mhy:n toimittamat siemenet, kg Mhy:n toimittamat taimet, kpl Heinäntorjunta, ha heinäntorjunnasta kemiallisesti, ha Vuoden 2017 metsänlannoitusala kohosi ennätykselliseen hehtaariin.

22 NUOREN METSÄN HOITO TOT. -16 TAV. -17 TOT. -17 YHT. mhy tehnyt + mhy tehnyt + mhy tehnyt + mhy valvonut mhy valvonut mhy valvonut T1-taimikon varhaishoito, ha Taimikon varhaishoidosta koneella T2-taimikonhoito, ha Taimikon hoidosta koneella, ha Nuoren metsän hoito, ha NMH:sta koneellista korjuuta, ha NMH:sta energiapuun korjuuta, ha NMH:sta pienpuun keräämistä, ha Yhteensä taimikonhoito ja NMK, ha Pystykarsinta, ha Kemiallinen vesakontorjunta, ha Kasvatushakkuun ennakkoraivaus, ha MUUT TYÖT TOT. -16 TAV. -17 TOT. -17 YHT. mhy tehnyt + mhy tehnyt + mhy tehnyt + mhy valvonut mhy valvonut mhy valvonut Kasvatuslannoitus, ha Terveyslannoitus, ha Kunnostusojitus, km Metsäteiden tekeminen, km Metsäteiden perusparannus, km Kunnostusojitusmäärä kasvoi reippaasti edellisvuodesta nousten 610 kilometriin. Henkilöstön vesiensuojelukoulutus pidettiin Pyhäjärvellä lokakuussa.

23 23 3. KOULUTUS-, NEUVONTA- JA SUUNNITTELUPALVELUT 3.1. SUUNNITTELU- JA ARVIOINTIPALVELUT TOT. -16 TAV. -17 TOT. -17 Ajantasaisen metsäsuunnittelun kokonaispinta-ala, ha Ei tilastoa Metsäsuunnittelu, ha (mhy:n tekemät) Metsäsuunnittelu, kpl (mhy:n tekemät) Metsäsuunnitelmien päivitys, ha (mhy) Tila-arviot, ha Tuhoarviot, ha Tuhoarviot, kpl Ympäristötukisopimukset, kpl Metsäluonnon hoitohankkeet, kpl NEUVONTA, KOULUTUS JA TIEDOTUS TOT. -16 TAV. -17 TOT. -17 Metsänomistajien lukumäärä henkilökohtaisessa neuvonnassa Muu neuvonta (ryhmäneuvonta, kilpailut, retkeilyt ym.) - Tilaisuuksien lukumäärä Osanottajien lukumäärä Metsänomistajien koulutus (tutkinto- ja muut kurssit) - Koulutustilaisuuksien lukumäärä Osanottajien lukumäärä Jäsentiedotteiden lukumäärä, kpl (ei levikkimäärä) Lasten ja nuorten metsäosaaminen - Tilaisuuksien lukumäärä Osanottajien lukumäärä Naisten alueellista metsäpäivää vietettiin syyskuussa Kalajoen SaniHotellissa.

24 HENKILÖSTÖN ja HALLINNON KOULUTUS TOT. -16 TAV. -17 TOT. -17 Toimihenkilöt - Koulutukseen osallistumistuntien määrä Koulutukseen osallistuneiden lukumäärä Metsurit - Koulutukseen osallistumistuntien määrä Sertifiointikriteerien mukaiseen koulutukseen osallistuneiden lukumäärä Yrittäjät ja urakoitsijat - Koulutukseen osallistumistuntien määrä Sertifiointikriteerien mukaiseen koulutukseen osallistuneiden lukumäärä Hallinto (ei sääntömääräiset kokoukset) - Hallituksen koulutustunnit yht Valtuuston koulutustunnit yht Uuden metsävaltuuston tulevaisuusseminaarissa Nivalassa helmikuussa laadittiin yhdistykselle strategiaa vuosille Työskentely tapahtui työryhmissä, joista kuvassa yksi työn touhussa Nitekin aulassa.

- Metsämaata ha - Kitumaata ha - Joutomaata tms ha Yksityismetsien kokonaispinta-ala

- Metsämaata ha - Kitumaata ha - Joutomaata tms ha Yksityismetsien kokonaispinta-ala TOIMINTAKERTOMUS 2016 1 2 3 Metsänhoitoyhdistys Pyhä-Kala ry YLEISTIEDOT YKSITYISMETSÄT Pinta-ala - Metsämaata 438 000 ha - Kitumaata 30 000 ha - Joutomaata tms. 14 500 ha Yksityismetsien kokonaispinta-ala

Lisätiedot

Mhy Pohjois-Pirkka. Pauliina Salin, metsäasiantuntija

Mhy Pohjois-Pirkka. Pauliina Salin, metsäasiantuntija Mhy Pohjois-Pirkka Pauliina Salin, metsäasiantuntija Metsänhoitoyhdistykset 2016 Maanlaajuinen organisaatio 77 itsenäistä metsänhoitoyhdistystä 1.000 toimihenkilöä, 700 metsuria, urakoitsijat Hallinto

Lisätiedot

Metsänhoito- ja metsänparannustyöt 2013

Metsänhoito- ja metsänparannustyöt 2013 Metsäntutkimuslaitos, Metsätilastollinen tietopalvelu METSÄTILASTOTIEDOTE 14/2014 Metsänhoito- ja metsänparannustyöt 2013 14.4.2014 Marja-Liisa Juntunen Helena Herrala-Ylinen Metsänhoitotyöt vähenivät

Lisätiedot

vuosi 2001 Vuonna 2001 lähes kaikkien työlajien

vuosi 2001 Vuonna 2001 lähes kaikkien työlajien Metsänhoito- ja perusparannustyöt vuosi 2001 Toimittajat: Sinikka Västilä Helena Herrala-Ylinen 14.10.2002 646 Panostus metsänhoitoon lisääntyi edellisvuosista Metsänhoito- ja perusparannustyöt Vuonna

Lisätiedot

Metsänhoito- ja metsänparannustyöt 2010

Metsänhoito- ja metsänparannustyöt 2010 Metsäntutkimuslaitos, Metsätilastollinen tietopalvelu METSÄTILASTOTIEDOTE 15/2011 Metsänhoito- ja metsänparannustyöt 2010 14.4.2011 Marja-Liisa Juntunen Helena Herrala-Ylinen Metsänhoito- ja metsänparannustöiden

Lisätiedot

Metsänhoito- ja metsänparannustyöt 2008

Metsänhoito- ja metsänparannustyöt 2008 Metsäntutkimuslaitos, Metsätilastollinen tietopalvelu METSÄTILASTOTIEDOTE 24/2009 Metsänhoito- ja metsänparannustyöt 2008 8.6.2009 Marja-Liisa Juntunen Helena Herrala-Ylinen Ensiharvennusten ala ennätykselliset

Lisätiedot

Värriön yhteismetsä TOIMINTAKERTOMUS Tilikaudelta 1.1-31.12.2014

Värriön yhteismetsä TOIMINTAKERTOMUS Tilikaudelta 1.1-31.12.2014 Värriön yhteismetsä TOIMINTAKERTOMUS Tilikaudelta 1.1-31.12.214 Yleistä Yhteismetsä on tilojen yhteinen alue, joka on tarkoitettu kestävän metsätalouden harjoittamiseen osakastilojen hyväksi. Yhteismetsät

Lisätiedot

METSÄOMAISUUDEN HYVÄ HOITO 7.2.2009

METSÄOMAISUUDEN HYVÄ HOITO 7.2.2009 METSÄOMAISUUDEN HYVÄ HOITO 7.2.2009 METSÄNOMISTAJAN TAVOITTEET METSÄTALOUDELLEEN 2 Puuntuotanto ja myyntitulot Taloudellinen turvallisuus Metsän tunnearvot (sukutila) Virkistys ja vapaa-aika Sijoituskohde

Lisätiedot

Urheiluseura U TULOSLASKELMA. VARSINAINEN TOIMINTA Tuotot. Kulut. TUOTTO-/KULUJÄÄMÄ Varainhankinta 0,00 0,00 0,00 0,00

Urheiluseura U TULOSLASKELMA. VARSINAINEN TOIMINTA Tuotot. Kulut. TUOTTO-/KULUJÄÄMÄ Varainhankinta 0,00 0,00 0,00 0,00 TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Sijoitus- ja rahoitustoiminta Yleisavustukset TILIKAUDEN TULOS Tilinpäätössiirrot Poistoeron muutos Veroperust. varausten

Lisätiedot

Metsänhoito- ja metsänparannustöiden kustannukset 2012

Metsänhoito- ja metsänparannustöiden kustannukset 2012 Metsäntutkimuslaitos, Metsätilastollinen tietopalvelu METSÄTILASTOTIEDOTE 22/2013 Metsänhoito- ja metsänparannustöiden kustannukset 2012 22.5.2013 Marja-Liisa Juntunen Helena Herrala-Ylinen Metsänhoito-

Lisätiedot

Metsänhoitoyhdistyslaki käytännössä. Petri Pajunen Johtaja Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savo

Metsänhoitoyhdistyslaki käytännössä. Petri Pajunen Johtaja Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savo Metsänhoitoyhdistyslaki käytännössä Petri Pajunen Johtaja Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savo Metsänhoitoyhdistys Etelä- Savo Perustettu 1.1.2015 Toimialue Joutsa, Hirvensalmi, Pertunmaa, Mikkeli, Juva, Puumala,

Lisätiedot

Metsänhoito- ja perusparannustöiden

Metsänhoito- ja perusparannustöiden A JI JE = I J JEA @ JA A JI JK J E K I = EJ I A JI JE = I J E A JEA J F = L A K F K D! ' B= N " Metsänhoito- ja perusparannustyöt 2003 Metsänhoito- ja perusparannustöiden kustannukset 2002 Toimittajat:

Lisätiedot

Metsänhoito- ja metsänparannustöiden kustannukset 2013

Metsänhoito- ja metsänparannustöiden kustannukset 2013 Metsäntutkimuslaitos, Metsätilastollinen tietopalvelu METSÄTILASTOTIEDOTE 22/2014 Metsänhoito- ja metsänparannustöiden kustannukset 2013 3.6.2014 Marja-Liisa Juntunen Helena Herrala-Ylinen Metsänhoito-

Lisätiedot

Valmennuksen tuotot. Kansainväliset tuotot. Känsainväliset kulut. Liiketoiminnan tuotot Muut varainhank. tuotot Liiketoiminnan kulut

Valmennuksen tuotot. Kansainväliset tuotot. Känsainväliset kulut. Liiketoiminnan tuotot Muut varainhank. tuotot Liiketoiminnan kulut TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Tuotot Koulutuksen tuotot Valmennuksen tuotot Kilpailutuotot Nuorison tuotot Tiedotuksen tulot Julkaisujen tuotot Kansainväliset tuotot Hallinnon tuotot Muut vars. toim.

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. 1. Toimintasuunnitelma... 3 10. 2. Viestintäsuunnitelma...11. 3. Koulutus 2015 metsänomistajat...11. 4. Koulutus 2015...

SISÄLLYSLUETTELO. 1. Toimintasuunnitelma... 3 10. 2. Viestintäsuunnitelma...11. 3. Koulutus 2015 metsänomistajat...11. 4. Koulutus 2015... Toimintasuunnitelma 215 SISÄLLYSLUETTELO sivut 1. Toimintasuunnitelma... 3 1 2. Viestintäsuunnitelma...11 3. Koulutus 215 metsänomistajat...11 4. Koulutus 215...12 a) Toimihenkilöt b) Metsurit & urakoitsijat

Lisätiedot

Metsäohjelman seuranta

Metsäohjelman seuranta Metsäohjelman seuranta Häme 11.9.217 Elinkeinopäällikkö, Jouni Rantala Sisältö Metsänhoitotyöt Hakkuut Yksityismetsätalouden kannattavuus Energiapuun käyttö Metsänhoitotyöt hehtaaria 25 Nuoren metsän hoito,

Lisätiedot

Konsernituloslaskelma

Konsernituloslaskelma Konsernituloslaskelma ei laadittu 1.1.2017-31.12.2017 1.1.2016-31.12.2016 LIIKEVAIHTO 26 416 878,43 Liiketoiminnan muut tuotot 1 468 655,80 Materiaalit ja palvelut Aineet, tarvikkeet ja tavarat Ostot tilikauden

Lisätiedot

Ajankohtaista konetyöaloilla Taustainformaatiota konetyöaloilta

Ajankohtaista konetyöaloilla Taustainformaatiota konetyöaloilta Ajankohtaista konetyöaloilla Taustainformaatiota konetyöaloilta Lehdistötilaisuus 16.10.2014 Joensuu Koneyrittäjien liitto Liittokokous 17.-18.10.2015 1 PUUNKORJUU 2 Taustaa Puunkorjuupalveluiden kysyntä

Lisätiedot

Metsäsektorin avaintilastoja 2016

Metsäsektorin avaintilastoja 2016 18.10.2016 Metsäsektorin avaintilastoja 2016 Luonnonvarakeskus / Tilastopalvelut Yhteystiedot: Jari Viitanen, puh. 029 532 3033, sähköposti: jari.viitanen@luke.fi (vuoden 2016 ennusteet) Martti Aarne,

Lisätiedot

Urheiluseura - Asteri Kirjanpidon mallitilipuitteisto

Urheiluseura - Asteri Kirjanpidon mallitilipuitteisto TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Kulut Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Kulut Sijoitus- ja rahoitustoiminta Kulut Satunnaiset erät Satunnaiset tuotot Satunnaiset kulut Yleisavustukset

Lisätiedot

U3 - Urheiluseura (ensin tuotot toiminnanaloittain, sitten kulut toiminnanaloittain)

U3 - Urheiluseura (ensin tuotot toiminnanaloittain, sitten kulut toiminnanaloittain) TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Tuotot Koulutuksen tuotot Valmennuksen tuotot Kilpailutuotot Nuorison tuotot Tiedotuksen tulot Julkaisujen tuotot Kansainväliset tuotot Hallinnon tuotot Muut vars. toim.

Lisätiedot

Urheiluseura - Asteri mallitilikartta (U113)

Urheiluseura - Asteri mallitilikartta (U113) TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet 1000 Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet 1100 Maa- ja vesialueet 1110 Rakennukset ja rakennelmat 1120 Koneet ja kalusto Sijoitukset 1200

Lisätiedot

Urheiluseura ry - kaava 3 - Asteri kirjanpidon tulostusmalli

Urheiluseura ry - kaava 3 - Asteri kirjanpidon tulostusmalli TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Koulutuksen tuotot Valmennuksen tuotot Kilpailutuotot Nuorison tuotot Tiedotuksen tulot Julkaisujen tuotot Kansainväliset tuotot Hallinnon tuotot Muut vars. toim. tuotot

Lisätiedot

Metsäohjelman seuranta

Metsäohjelman seuranta Metsäohjelman seuranta Pohjois-Savo Seppo Niskanen, elinkeinopäällikkö Kuopio 28.12.2017 Sisältö Metsänhoitotyöt Metsäluonnonhoito Hakkuut Yksityismetsätalouden kannattavuus Energiapuun käyttö Metsänhoitotyöt

Lisätiedot

TARINAHARJUN GOLF OY TILIKAUSI 1.1.2013-31.12.2013

TARINAHARJUN GOLF OY TILIKAUSI 1.1.2013-31.12.2013 TARINAHARJUN GOLF OY TILIKAUSI 1.1.2013-31.12.2013 TOIMINTAKERTOMUS Yleistä Tarinaharjun Golf Oy:n kahdeskymmeneskuudes toimikausi sujui toimintasuunnitelman mukaisesti. Pelikausi oli vilkas. Tarinan kentillä

Lisätiedot

Metsäohjelman seuranta

Metsäohjelman seuranta Metsäohjelman seuranta Uusimaa Karen Wik-Portin, aluejohtaja Helsinki 28.12.2017 Sisältö Metsänhoitotyöt Metsäluonnonhoito Hakkuut Yksityismetsätalouden kannattavuus Energiapuun käyttö Metsänhoitotyöt

Lisätiedot

Konsernituloslaskelma

Konsernituloslaskelma Konsernituloslaskelma 1.1.2018-31.12.2018 1.1.2017-31.12.2017 LIIKEVAIHTO 28 729 986,76 26 416 878,43 Valmistus omaan käyttöön 6 810,90 Liiketoiminnan muut tuotot 1 500 810,15 1 468 655,80 Materiaalit

Lisätiedot

Metsäohjelman seuranta

Metsäohjelman seuranta Metsäohjelman seuranta Pohjois-Pohjanmaa Eeva-Liisa Repo, elinkeinopäällikkö Oulu 29.1.2018 Sisältö Metsänhoitotyöt Metsäluonnonhoito Hakkuut Yksityismetsätalouden kannattavuus Energiapuun käyttö Metsänhoitotyöt

Lisätiedot

Metsäohjelman seuranta

Metsäohjelman seuranta Metsäohjelman seuranta Häme 11.10.2018 Elinkeinopäällikkö Jouni Rantala, Lahti Sisältö Metsänhoitotyöt Metsäluonnonhoito Hakkuut ja käyttö Metsätalouden sosiaaliset vaikutukset Energiapuun käyttö Metsänhoitotyöt

Lisätiedot

Urheiluseura - Asteri mallitilikartta (u111)

Urheiluseura - Asteri mallitilikartta (u111) TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Kulut Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Kulut Sijoitus- ja rahoitustoiminta Kulut Satunnaiset erät Satunnaiset tuotot Satunnaiset kulut Yleisavustukset

Lisätiedot

Metsäorganisaatiot Suomessa. Mari Sarvaala Puh

Metsäorganisaatiot Suomessa. Mari Sarvaala Puh Metsäorganisaatiot Suomessa Mari Sarvaala mari.sarvaala@mhy.fi Puh. 044 342 0068 Yhteystiedot Mari Sarvaala, projektipäällikkö Metsänhoitoyhdistys Päijät-Häme Kansankatu 8, 15870 HOLLOLA mari.sarvaala@mhy.fi

Lisätiedot

Suometsien puunkorjuu. MHY Lakeus, Antti Väisälä Jalasjärvi

Suometsien puunkorjuu. MHY Lakeus, Antti Väisälä Jalasjärvi Suometsien puunkorjuu MHY Lakeus, Antti Väisälä Jalasjärvi 26.11.2014 Metsänhoitoyhdistys Lakeus Jalasjärvi, Jurva, Kauhajoki, Teuva Perustettu 1.1.2004 n. 5 850 jäsentä Metsämaanpinta-ala 160 000 ha Hakkuusuunnite

Lisätiedot

U1 - Urheiluseura (yhdistyksen kaava) - Asterin malli

U1 - Urheiluseura (yhdistyksen kaava) - Asterin malli TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Sijoitus- ja rahoitustoiminta Yleisavustukset TILIKAUDEN TULOS Tilinpäätössiirrot Poistoeron muutos Veroperust. varausten

Lisätiedot

NIVOS VESI OY. Tilinpäätös

NIVOS VESI OY. Tilinpäätös NIVOS VESI OY Tilinpäätös 1.1.2017-31.12.2017 Porvoontie 23 04600 Mäntsälä Sisältö Tuloslaskelma Tase Liitetiedot Allekirjoitukset Tilinpäätösmerkintä sivu 1 2 4 6 6 1 TULOSLASKELMA 1.1.2017 31.12.2017

Lisätiedot

Urheiluseura - kaava 3 - Asteri mallitilikartta (u311)

Urheiluseura - kaava 3 - Asteri mallitilikartta (u311) TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Tuotot Koulutuksen tuotot Valmennuksen tuotot Kilpailutuotot Nuorison tuotot Tiedotuksen tulot Julkaisujen tuotot Kansainväliset tuotot Hallinnon tuotot Muut vars. toim.

Lisätiedot

IMATRAN VUOKRA-ASUNNOT OY

IMATRAN VUOKRA-ASUNNOT OY IMATRAN VUOKRA-ASUNNOT OY 1. Toimiala Imatran Vuokra-asunnot Oy omistaa n. 1600 vuokra-, opiskelija- ja ryhmäkotiasuntoa. Yhtiö huolehtii asuntojen ylläpidosta, peruskorjauksesta ja tarvittaessa myös uudisrakentamisesta.

Lisätiedot

Metsäohjelman seuranta

Metsäohjelman seuranta Metsäohjelman seuranta Martin Lövdahl, Vaasa 11.1.218 Sisältö Metsänhoitotyöt Metsäluonnonhoito Hakkuut ja puun käyttö Metsätalouden sosiaaliset vaikutukset Energiapuun käyttö Metsänhoitotyöt Nuoren metsän

Lisätiedot

Toimintakertomus 2015. Värriön yhteismetsä. TOIMINTAKERTOMUS Tilikaudelta 1.1-31.12.2015

Toimintakertomus 2015. Värriön yhteismetsä. TOIMINTAKERTOMUS Tilikaudelta 1.1-31.12.2015 Värriön yhteismetsä TOIMINTAKERTOMUS Tilikaudelta 1.1-31.12.2015 Yleistä Yhteismetsä on tilojen yhteinen alue, joka on tarkoitettu kestävän metsätalouden harjoittamiseen osakastilojen hyväksi. Yhteismetsät

Lisätiedot

Metsäohjelman seuranta

Metsäohjelman seuranta Metsäohjelman seuranta Lounais-Suomi Tapio Nummi, elinkeinopäällikkö Pori 11.1.218 Sisältö Metsänhoitotyöt Metsäluonnonhoito Hakkuut ja käyttö Metsäsektorin sosiaaliset vaikutukset Energiapuun käyttö Metsänhoitotyöt

Lisätiedot

U3 Asteri urheiluseurau314.wtr

U3 Asteri urheiluseurau314.wtr U3 Asteri urheiluseurau314.wtr TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet Sijoitukset VAIHTUVAT VASTAAVAT Vaihto-omaisuus Myyntisaamiset pitkäaik. Muut pitkäaikaiset

Lisätiedot

NIVOS VESI OY. Tilinpäätös

NIVOS VESI OY. Tilinpäätös NIVOS VESI OY Tilinpäätös 1.1.2016-31.12.2016 Porvoontie 23 04600 Mäntsälä Sisältö Tuloslaskelma Tase Liitetiedot Allekirjoitukset Tilinpäätösmerkintä sivu 1 2-3 4-5 6 6 1 TULOSLASKELMA 1.1.2016 31.12.2016

Lisätiedot

Aineettomat oikeudet. Muut pitkävaikutteiset menot. Rakennukset ja rakennelmat

Aineettomat oikeudet. Muut pitkävaikutteiset menot. Rakennukset ja rakennelmat TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Perustamismenot Tutkimusmenot Kehittämismenot Aineettomat oikeudet Liikearvo Muut pitkävaikutteiset menot Ennakkomaksut Aineelliset hyödykkeet Maa-

Lisätiedot

Vuoden 1994 metsänhoito- ja

Vuoden 1994 metsänhoito- ja Metsänhoito- ja perusparannustyöt vuosi 1995 Toimittajat: Sinikka Västilä Helena Herrala-Ylinen Irma Kulju 17.6.1997 392 Valtion metsänparannusrahoitus väheni edelleen Vuoden 1995 metsänhoito- ja perusparannustöiden

Lisätiedot

Metsäohjelman seuranta

Metsäohjelman seuranta Metsäohjelman seuranta Pohjois-Karjala Leena Leskinen, elinkeinopäällikkö Joensuu 11.10.2018 Sisältö Metsänhoitotyöt Metsäluonnonhoito Hakkuut ja käyttö Metsäsektorin sosiaaliset vaikutukset Energiapuun

Lisätiedot

U2L - Urheiluseura (tuloslaskelma toiminnanaloittain) - laaja tase

U2L - Urheiluseura (tuloslaskelma toiminnanaloittain) - laaja tase U2L - Urheiluseura (tuloslaskelma toiminnanaloittain) - laaja tase TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Koulutustoiminta Valmennustoiminta Kilpailutoiminta Nuorisotoiminta Tiedotustoiminta Julkaisutoiminta

Lisätiedot

Suometsien hoitohankkeet yksityismetsissä

Suometsien hoitohankkeet yksityismetsissä Suometsien hoitohankkeet yksityismetsissä Tapion seminaari Helsinki 26.4.2017 MHY Pirkanmaa ry - avainlukuja Metsäomistajien yhdistys 6098 jäsentä 174 000 hehtaaria metsää Hakkuusuunnite 1,2 Mm3 Myyntimäärä

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS Eettisen kaupan puolesta ry

TILINPÄÄTÖS Eettisen kaupan puolesta ry 1 / 8 TILINPÄÄTÖS Eettisen kaupan puolesta ry Y-tunnus: 1.1. 31.12.2016 Tämä tilinpäätös on säilytettävä 31.12.2026 asti 2 / 8 Tilinpäätös tilikaudelta 1.1. 31.12.2016 Sisällysluettelo Tase... 3 Tuloslaskelma...

Lisätiedot

NIVOS VESI OY. Tilinpäätös

NIVOS VESI OY. Tilinpäätös NIVOS VESI OY Tilinpäätös 1.1.2018-31.12.2018 Porvoontie 23 04600 Mäntsälä Sisältö sivu Tuloslaskelma 1 Tase 2-3 Liitetiedot Allekirjoitukset Tilinpäätösmerkintä 4-5 6 6 1 TULOSLASKELMA 1.1.2018 31.12.2018

Lisätiedot

Metsäohjelman seuranta

Metsäohjelman seuranta Metsäohjelman seuranta Kaakkois-Suomi Jouni Väkevä, elinkeinopäällikkö 11.1.218 Sisältö Metsänhoitotyöt Metsäluonnonhoito Hakkuut ja käyttö Metsätalouden sosiaaliset vaikutukset Energiapuun käyttö Metsänhoitotyöt

Lisätiedot

Urheiluseura - laaja kaava 2 - Asteri mallitilikartta (u213)

Urheiluseura - laaja kaava 2 - Asteri mallitilikartta (u213) TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Perustamismenot 1000 Aineettomat hyödykkeet Tutkimusmenot Kehittämismenot Aineettomat oikeudet Liikearvo Muut pitkävaikutteiset menot Ennakkomaksut

Lisätiedot

Metsäohjelman seuranta

Metsäohjelman seuranta Metsäohjelman seuranta Kainuu Tuomo Mikkonen, elinkeinopäällikkö Kajaani 11.10.2018 Sisältö Metsänhoitotyöt Luonnonhoito Hakkuut ja käyttö Metsätalouden sosiaaliset vaikutukset Energiapuun käyttö Metsänhoitotyöt

Lisätiedot

Directors' Institute of Finland - Hallitusammattilaiset ry TASEKIRJA 1.1.2013-31.12.2013

Directors' Institute of Finland - Hallitusammattilaiset ry TASEKIRJA 1.1.2013-31.12.2013 Directors' Institute of Finland - Hallitusammattilaiset ry Aleksanterinkatu 48 A 00100 Helsinki Kotipaikka: Helsinki Y-tunnus: 1831814-8 TASEKIRJA 1.1.2013-31.12.2013 Tämä tasekirja on säilytettävä 31.12.2023

Lisätiedot

Metsäohjelmien seuranta

Metsäohjelmien seuranta Metsäohjelmien seuranta Koko maa Seppo Leinonen, Lahti 1.1.218 Sisältö Metsänhoitotyöt Metsäluonnonhoito Hakkuut ja puun käyttö Metsäsektorin sosiaaliset vaikutukset Energiapuun käyttö Metsänhoitotyöt

Lisätiedot

Urheiluseura - kaava 2 - Asteri mallitilikartta (u211)

Urheiluseura - kaava 2 - Asteri mallitilikartta (u211) TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Koulutustoiminta Valmennustoiminta Kilpailutoiminta Nuorisotoiminta Tiedotustoiminta Julkaisutoiminta Kansainvälinen toiminta Hallinto Muu varsinainen toiminta Poistot

Lisätiedot

U2 Asteri urheiluseura laaaja tase U214L.WTR

U2 Asteri urheiluseura laaaja tase U214L.WTR TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Perustamismenot Tutkimusmenot Kehittämismenot Aineettomat oikeudet Liikearvo Muut pitkävaikutteiset menot Ennakkomaksut Aineelliset hyödykkeet Maa-

Lisätiedot

Urheiluseura - kaava 3 - Asteri mallitilikartta (u313)

Urheiluseura - kaava 3 - Asteri mallitilikartta (u313) Urheiluseura - kaava 3 - Asteri mallitilikartta (u313) TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet 1000 Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet 1100 Maa- ja vesialueet 1110 Rakennukset

Lisätiedot

Metsäohjelman seuranta

Metsäohjelman seuranta Metsäohjelman seuranta Pirkanmaa Ari Lähteenmäki, elinkeinopäällikkö Tampere 11.10.2018 Sisältö Metsänhoitotyöt Metsäluonnonhoito Hakkuut ja käyttö Metsäsektorin sosiaaliset vaikutukset Energiapuun käyttö

Lisätiedot

SALON RAUTA OY. Yritys valmistaa metallisia portaita ja portteja sekä ruostumattomasta teräksestä mm. postilaatikoita.

SALON RAUTA OY. Yritys valmistaa metallisia portaita ja portteja sekä ruostumattomasta teräksestä mm. postilaatikoita. SALON RAUTA OY Salon Rauta Oy:n perustivat 1.9.1998 Antti ja Timo Salo. Antti Salo toimii yrityksessä toimitusjohtajana sekä talousjohtajana ja Timo Salo hallituksen puheenjohtajana sekä myyntijohtajana.

Lisätiedot

Kullo Golf Oy TASEKIRJA 1.1.2010-31.12.2010. Golftie 119 06830 KULLOONKYLÄ Kotipaikka: PORVOO Y-tunnus: 1761478-9

Kullo Golf Oy TASEKIRJA 1.1.2010-31.12.2010. Golftie 119 06830 KULLOONKYLÄ Kotipaikka: PORVOO Y-tunnus: 1761478-9 Kullo Golf Oy Golftie 119 06830 KULLOONKYLÄ Kotipaikka: PORVOO Y-tunnus: 1761478-9 TASEKIRJA 1.1.2010-31.12.2010 Tämä tasekirja on säilytettävä 31.12.2020 asti Tilinpäätöksen laatija: Tilisampo Oy 1 TILINPÄÄTÖS

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA VESILAITOKSEN TULOSLASKELMA

ALAVIESKAN KUNTA VESILAITOKSEN TULOSLASKELMA ALAVIESKAN KUNTA VESILAITOKSEN TULOSLASKELMA 2016 2015 LIIKEVAIHTO Vesimaksut (ulk.) 259 704,43 245 632,53 Vesimaksut (sis.) 13 532,17 13 569,17 Valmiiden ja keskeneräisten tuotteiden varastojen lisäys

Lisätiedot

MAANMITTAUSLAITOS Lupa nro 264/MML/13

MAANMITTAUSLAITOS Lupa nro 264/MML/13 Metsänhoitoyhdistys Päijät-Häme ry. Toimintasuunnitelma 2018 MAANMITTAUSLAITOS Lupa nro 264/MML/13 2 TOIMINTASUUNNITELMA 2018 Sisällysluettelo Sivut 1. MARKKINANÄKYMÄT VUODELLE 2018 4 2. TOIMINNAN PAINOPISTEALUEET

Lisätiedot

Metsäohjelman seuranta

Metsäohjelman seuranta Metsäohjelman seuranta Kainuu Tuomo Mikkonen, elinkeinopäällikkö Kajaani 29.4.2019 Sisältö Metsänhoitotyöt Luonnonhoito Hakkuut ja käyttö Metsätalouden sosiaaliset vaikutukset Energiapuun käyttö Metsänhoitotyöt

Lisätiedot

Päättäjien 35. Metsäakatemia LUUMÄKI. Hakkuu- ja taimikonhoitokohde 25.9.2013

Päättäjien 35. Metsäakatemia LUUMÄKI. Hakkuu- ja taimikonhoitokohde 25.9.2013 Päättäjien 35. Metsäakatemia LUUMÄKI Hakkuu- ja taimikonhoitokohde 25.9.2013 Mhy Etelä-Karjala Tervetuloa Etelä-Karjalaan, Luumäelle Kohteen teemana on metsien käsittely: Monipuolistuvat metsänkäsittely

Lisätiedot

MK VASTAAVAA VASTATTAVAA

MK VASTAAVAA VASTATTAVAA Sairaanhoitopiiri yhteensä Aineettomat hyödykkeet Peruspääoma 1 029 977 625,00 962 973 150,00 Aineettomat oikeudet 2 690 352,75 3 732 308,58 Arvonkorotusrahasto 12 500,00 12 500,00 Ennakkomaksut 17 252

Lisätiedot

TP Väestö Työttömyys Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Tase Aikasarjat: vuosikate, lainat, yli-/alijäämä. Alavieskan kunta 3.3.

TP Väestö Työttömyys Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Tase Aikasarjat: vuosikate, lainat, yli-/alijäämä. Alavieskan kunta 3.3. TP 2016 Väestö Työttömyys Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Tase Aikasarjat: vuosikate, lainat, yli-/alijäämä Alavieskan kunta 3.3.2017 JY Päivitetty 10.3.2017 ja 13.3.2017 Päivitetty 27.3.2017 Asukasluvun

Lisätiedot

Metsätaloudellinen aikakauslehti N:o 11 marraskuu Julkilausuma

Metsätaloudellinen aikakauslehti N:o 11 marraskuu Julkilausuma MIKSI METSÄNHOITOON KANNATTAA PANOSTAA? Metsätaloudellinen aikakauslehti N:o 11 marraskuu 1948 Julkilausuma Jokainen metsäammattimies tietää, että metsiemme metsänhoidollinen tila antaa monissa suhteissa

Lisätiedot

MAANMITTAUSLAITOS Lupa nro 264/MML/13

MAANMITTAUSLAITOS Lupa nro 264/MML/13 Metsänhoitoyhdistys Päijät-Häme ry. Toimintasuunnitelma 2019 MAANMITTAUSLAITOS Lupa nro 264/MML/13 2 TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Sisällysluettelo Sivut 1. MARKKINANÄKYMÄT VUODELLE 2019 4 2. TOIMINNAN PAINOPISTEALUEET

Lisätiedot

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote klo YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote klo YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote 6.5.2004 klo 11.00 YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 31.3.2004 - Yleiselektroniikka Oyj:n toimitusjohtajaksi Jussi Aspiala - Liikevaihto 5,6 milj.

Lisätiedot

SUOMEN JUDOLIITTO RY

SUOMEN JUDOLIITTO RY SUOMEN JUDOLIITTO RY Tilinpäätös ajalta 1.1. - 31.12.2016 Arkistoviite: 2016-003 1 SUOMEN JUDOLIITTO RY Radiokatu 20 00240 Helsinki Kotipaikka Helsinki Y-tunnus 0202136-6 Sisällys Sivu Tuloslaskelma 3

Lisätiedot

Yhdistys - Asteri mallitilikartta (yh11)

Yhdistys - Asteri mallitilikartta (yh11) TULOSLASKELMA Varsinainen toiminta Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Sijoitus- ja rahoitustoiminta Satunnaiset erät Satunnaiset tuotot Satunnaiset kulut Yleisavustukset Tilikauden tulos

Lisätiedot

Metsäohjelman seuranta

Metsäohjelman seuranta Metsäohjelman seuranta Lappi Ulla Huusko, elinkeinopäällikkö Rovaniemi 27.5.219 Sisältö Metsänhoitotyöt Metsäluonnonhoito Hakkuut ja käyttö Metsätalouden sosiaaliset vaikutukset Energiapuun käyttö Metsänhoitotyöt

Lisätiedot

SOLTEQ OYJ OSAVUOSIKATSAUS

SOLTEQ OYJ OSAVUOSIKATSAUS SOLTEQ OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2002 > Liikevaihto oli katsauskaudella 4,2 miljoonaa euroa, jossa laskua 13,7 %. > Liiketulos pysyi edellisen tilikauden vastaavan katsauskauden tasolla ja oli 0,2

Lisätiedot

Kuopion Vesi Liikelaitos Haapaniementie KUOPIO TILINPÄÄTÖSTIEDOT

Kuopion Vesi Liikelaitos Haapaniementie KUOPIO   TILINPÄÄTÖSTIEDOT Kuopion Vesi Liikelaitos Haapaniementie 30 70100 KUOPIO www.kuopionvesi.fi TILINPÄÄTÖSTIEDOT 2018 2 TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS Kuopion Veden vesihuollon toiminta-alue on laajentunut viimeisen kymmenen vuoden

Lisätiedot

Yhdistys - Asteri mallitilikartta (Yh13)

Yhdistys - Asteri mallitilikartta (Yh13) TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet 1000 Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet 1100 Maa- ja vesialueet 1110 Rakennukset ja rakennelmat 1120 Koneet ja kalusto Sijoitukset 1200

Lisätiedot

SPL/P-Suomen piiri ry

SPL/P-Suomen piiri ry TILINPÄÄTÖS 1.1. - 31.12.2017 Säilytettävä vähintään 31.12.2027 asti. Osoite: Rautatienkatu 46 90120 OULU Kotipaikka Oulu Y-tunnus 1000046-9 TILINPÄÄTÖS 31.12.2017 tilikaudelta 1.1. - 31.12.2017 SISÄLLYS

Lisätiedot

YH Asteri yhdistys YH14

YH Asteri yhdistys YH14 TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet Sijoitukset VAIHTUVAT VASTAAVAT Vaihto-omaisuus Pitkäaikaiset Myyntisaamiset pitkäaik. Muut pitkäaikaiset saamiset Lyhytaikaiset

Lisätiedot

TURKISTUOTTAJAT OYJ OSAVUOSIKATSAUS KAUDELTA Konsernin kehitys

TURKISTUOTTAJAT OYJ OSAVUOSIKATSAUS KAUDELTA Konsernin kehitys TURKISTUOTTAJAT OYJ OSAVUOSIKATSAUS KAUDELTA 1.9.2004- Konsernin kehitys Turkistuottajat Oyj järjesti katsauskauden 1.9.2004- aikana neljä huutokauppaa. Huutokaupoissa ja katsauskauden aikana tapahtuneessa

Lisätiedot

Urheiluseura - ALV - Asteri mallitilikartta (ub11)

Urheiluseura - ALV - Asteri mallitilikartta (ub11) TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Koulutustoiminta palkat muut henkilöstökulut Valmennustoiminta Kilpailutoiminta Nuorisotoiminta Tiedotustoiminta Julkaisutoiminta Kansainvälinen toiminta Hallinto Muu

Lisätiedot

Puukauppa, elokuu 2009

Puukauppa, elokuu 2009 Metsäntutkimuslaitos, Metsätilastollinen tietopalvelu METSÄTILASTOTIEDOTE 37/2009 Puukauppa, elokuu 2009 10.9.2009 Martti Aarne Puukaupassa lieviä piristymisen merkkejä elokuussa Teollisuus osti elokuussa

Lisätiedot

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote klo 9.00 YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote klo 9.00 YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote 7.11.2002 klo 9.00 YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 30.9.2002 - Elektroniikka-alan taantuma jatkunut Suomessa - Liikevaihto 17,7 milj. euroa 1-9/02

Lisätiedot

Yhdistys YH TULOSLASKELMA. Varsinainen toiminta Tuotot. Kulut. Tuotto-/Kulujäämä. Varainhankinta 0,00 0,00 0,00 0,00

Yhdistys YH TULOSLASKELMA. Varsinainen toiminta Tuotot. Kulut. Tuotto-/Kulujäämä. Varainhankinta 0,00 0,00 0,00 0,00 TULOSLASKELMA Varsinainen toiminta Kulut Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Tuotto-/Kulujäämä Varainhankinta Kulut Tuotto-/Kulujäämä Sijoitus- ja rahoitustoiminta Kulut Tuotto-/Kulujäämä Yleisavustukset

Lisätiedot

Urheiluseura - Asteri Kirjanpidon mallitilipuitteisto

Urheiluseura - Asteri Kirjanpidon mallitilipuitteisto TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Koulutustoiminta palkat muut henkilöstökulut Valmennustoiminta Kilpailutoiminta Nuorisotoiminta Tiedotustoiminta Julkaisutoiminta Kansainvälinen toiminta Hallinto Muu

Lisätiedot

VESIOSUUSKUNTA UHKOILA. Y-tunnus 2009335-5 TASEKIRJA 31.12.2010. Toimintakertomus. Tilinpäätös

VESIOSUUSKUNTA UHKOILA. Y-tunnus 2009335-5 TASEKIRJA 31.12.2010. Toimintakertomus. Tilinpäätös VESIOSUUSKUNTA UHKOILA Y-tunnus 2009335-5 1 TASEKIRJA 31.12.2010 Toimintakertomus Tilinpäätös VESIOSUUSKUNTA UHKOILA Sisällyslueftelo: Toimintakertomus 1 Tuloslaskelma 2 Tase 3-4 Liitetiedot 5-6 Päiväys

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI 1/6 LIIKENNELIIKELAITOS

HELSINGIN KAUPUNKI 1/6 LIIKENNELIIKELAITOS HELSINGIN KAUPUNKI 1/6 TULOSLASKELMA 1.1.-31.12.2018 1.1.-31.12.2017 LIIKEVAIHTO Tuki kaupungilta 15 232 079,52 18 934 845,99 Liikennöintikorvaukset 96 887 065,70 91 199 717,21 Infrakorvaukset 76 680 586,12

Lisätiedot

TULOSLASKELMA

TULOSLASKELMA TULOSLASKELMA 1000 1.1.-31.12.2017 1.1.-31.12.2016 LIIKEVAIHTO Tuki kaupungilta 18 935 12 470 Liikennöintikorvaukset 91 200 81 885 Infrakorvaukset 67 110 65 482 Muut myyntitulot 3 392 656 180 637 160 493

Lisätiedot

Puukauppa ja metsänhoitokatsaus. Petri Pajunen Vantaa

Puukauppa ja metsänhoitokatsaus. Petri Pajunen Vantaa Puukauppa ja metsänhoitokatsaus Petri Pajunen Vantaa 14.4.2018 Puumarkkinaennusteet 2018-201 Metsäteollisuuden investoinnit Toteutuneita investointeja mm. MG Äänekoski, UPM Kaukas ja Kymi ja SE Varkaus

Lisätiedot

Aineettomat oikeudet. Muut pitkävaikutteiset menot. Rakennukset ja rakennelmat

Aineettomat oikeudet. Muut pitkävaikutteiset menot. Rakennukset ja rakennelmat TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Perustamismenot Tutkimusmenot Kehittämismenot Aineettomat oikeudet Liikearvo Muut pitkävaikutteiset menot Ennakkomaksut Aineelliset hyödykkeet Maa-

Lisätiedot

Global Reports LLC. Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE , klo 9.15

Global Reports LLC. Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE , klo 9.15 Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE 14.8.2003, klo 9.15 BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.6.2003 Beltton konserni kasvatti sekä liikevaihtoaan että liikevoittoaan. Konsernin liikevaihto kasvoi

Lisätiedot

SPL/P-Suomen piiri ry

SPL/P-Suomen piiri ry TASEKIRJA 1.1. - 31.12.2014 Säilytettävä vähintään 31.12.2024 asti. Osoite: Rautatienkatu 46 90120 OULU Kotipaikka Oulu Y-tunnus 1000046-9 TASEKIRJA 31.12.2014 Tilinpäätös tilikaudelta 1.1. - 31.12.2014

Lisätiedot

Yhdistys ry Asteri kirjanpito-ohjelman tulostusmalli

Yhdistys ry Asteri kirjanpito-ohjelman tulostusmalli TULOSLASKELMA Varsinainen toiminta Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Sijoitus- ja rahoitustoiminta Satunnaiset erät Satunnaiset tuotot Satunnaiset kulut Yleisavustukset Tilikauden tulos

Lisätiedot

Urheiluseura - ALV - Asteri mallitilikartta (Ub13)

Urheiluseura - ALV - Asteri mallitilikartta (Ub13) TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet 1000 aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet 1100 maa- ja vesialueet 1110 rakennukset ja rakennelmat 1120 koneet ja kal. kauden alussa 1121

Lisätiedot

VESIOSUUSKUNTA UHKOILA. Y-tunnus 2009335-5 TASEKIRJA 31.12.2009. Toimintakertomus. Tilinpäätös

VESIOSUUSKUNTA UHKOILA. Y-tunnus 2009335-5 TASEKIRJA 31.12.2009. Toimintakertomus. Tilinpäätös Y-tunnus 2009335-5 Tilinpäätös Toimintakertomus TASEKIRJA 31.12.2009 VESIOSUUSKUNTA UHKOILA VESIOSUUSKUNTA UHKOILA TOIMINTAKERTOMUS Sisällysluettelo: Toimintakertomus 1-2 Vesiosuuskunta Uhkoilan perustamiskokous

Lisätiedot

Metsänhoito. Metsänomistajat

Metsänhoito. Metsänomistajat Metsänhoito Hoida metsääsi Hyvä metsän- ja ympäristönhoito alkaa kohteeseen perehtymisellä ja maastosuunnittelulla. Olet tervetullut mukaan metsään! Töiden suunnittelussa ja toteutuksessa otamme huomioon

Lisätiedot

KONSERNI Tuloslaskelma (1 000 )

KONSERNI Tuloslaskelma (1 000 ) VUOSIKERTOMUS 2018 TULOSTIEDOT KONSERNI Tuloslaskelma (1 000 ) 01.01.-31.12.2018 01.01.-31.12.2017 LIIKEVAIHTO 129 238 121 109 Valmistus omaan käyttöön 0 14 Liiketoiminnan muut tuotot 989 993 Materiaalit

Lisätiedot

Kestävän metsätalouden rahoituslain uudistamisen suuntaviivat

Kestävän metsätalouden rahoituslain uudistamisen suuntaviivat Kestävän metsätalouden rahoituslain uudistamisen suuntaviivat Pello 28.4.2014 Ylitornio 5.5.2014 Tarmo Uusitalo Kestävän metsätalouden rahoituslain uudistamisen eteneminen Kemera- työryhmän loppuraportti

Lisätiedot

Yleiselektroniikka-konsernin kuuden kuukauden liikevaihto oli 14,9 milj. euroa eli on parantunut edelliseen vuoteen verrattuna 2,1 milj. euroa.

Yleiselektroniikka-konsernin kuuden kuukauden liikevaihto oli 14,9 milj. euroa eli on parantunut edelliseen vuoteen verrattuna 2,1 milj. euroa. YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote 13.8.2007 klo 11.00 YLEISELEKTRONIIKKA -KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 30.6.2007 - Liikevaihto 14,9 milj. euroa (12,8 milj. euroa) - Liikevoitto 494 tuhatta euroa

Lisätiedot

KANGASALAN LÄMPÖ OY TASEKIRJA 31.12.2006

KANGASALAN LÄMPÖ OY TASEKIRJA 31.12.2006 KANGASALAN LÄMPÖ OY TASEKIRJA 31.12.2006 2 Kangasalan Lämpö Oy Tyrnimarjankuja 3 36220 Kangasala Kotipaikka Kangasala Y-tunnus 0510578-4 TILINPÄÄTÖS TILIKAUDELTA 1.1. 31.12.2006 SISÄLLYS SIVU Tuloslaskelma

Lisätiedot

Vesihuoltolaitoksen tilinpäätös 2014

Vesihuoltolaitoksen tilinpäätös 2014 5. Eriytetyt tilinpäätökset 5.1. Laskennallisesti eriytetyn vesihuoltolaitoksen tilinpäätöslaskelmat Leppävirran kunnan vesihuoltolaitoksen kirjanpito on eriytetty laskennallisesti. Liitteenä vesihuoltolaitoksen

Lisätiedot

Suomen Asiakastieto Oy 20.01.2009 12:24

Suomen Asiakastieto Oy 20.01.2009 12:24 Tulosta Suomen Asiakastieto Oy 20.01.2009 12:24 Yrityksen Talousraportti Suomen Asiakastieto Oy Työpajankatu 10 00580 Helsinki Y-tunnus 01110279 Kaupparekisterinumero 161689 Kotipaikka Helsinki Rekisteröity

Lisätiedot

Suomen metsien inventointi

Suomen metsien inventointi Suomen metsien inventointi Metsäpäivä Kuhmo 26.3.2014 Kari T. Korhonen / Metla, VMI Sisältö 1. Mikä on valtakunnan metsien inventointi? 2. Metsävarat ja metsien tila Suomessa 3. Metsävarat t ja metsien

Lisätiedot