- Metsämaata ha - Kitumaata ha - Joutomaata tms ha Yksityismetsien kokonaispinta-ala

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "- Metsämaata ha - Kitumaata ha - Joutomaata tms ha Yksityismetsien kokonaispinta-ala"

Transkriptio

1 TOIMINTAKERTOMUS

2 2

3 3 Metsänhoitoyhdistys Pyhä-Kala ry YLEISTIEDOT YKSITYISMETSÄT Pinta-ala - Metsämaata ha - Kitumaata ha - Joutomaata tms ha Yksityismetsien kokonaispinta-ala ha Puusto Kokonaistilavuus 47 milj. m 3 Keskimäärin metsämaalla 107 m 3 /ha Keskikasvu 3,7 m 3 /ha/vuosi Hakkuusuunnite m 3 /vuosi Hakkuumääräarvio m 3 Metsätulot Yksityismetsänomistajien kantorahatulot Yksityismetsänomistajien hankintatyötulot Käytetty kestävän metsätalouden rahoituslain mukainen rahoitus yhteensä metsänhoitoyhdistys 38 milj. euroa 5 milj. euroa 2,0 milj. euroa 1,5 milj. euroa

4 METSÄNHOITOYHDISTYS PYHÄ-KALA RY 4 Metsänhoitoyhdistys Pyhä-Kala ry:n aloitusvuosi Perustettu vuonna 2015 Mhy Kalajokilaakson ja Mhy Pyhäjokilaakson yhdistyttyä. Jäsenmetsälöt Metsänhoitoyhdistyksen jäseniä kpl ha Jäsenprosentti noin 85% Metsäsertifiointiin sitoutuneet metsänomistajat Metsäsertifiointiin sitoutuneilla metsämaata 7556 kpl ha Jäsenmaksu Vuonna 2016 kannettu jäsenmaksu oli porrastettu tasamaksu: alle 20 ha ha 69 40,1-70 ha 99 70,1-100 ha 135 yi 100 ha 176

5 5 HALLITUKSEN KATSAUS Vuosi 2016 oli metsäsektorin osalta edelleen hyvin kaksijakoinen. Kuiduttavan teollisuuden puolella kannattavuus oli hyvä ja tuotantomäärät kasvussa. Kannattavimpia ja kasvavia toimialoja olivat edelleen sellu-, pakkauskartonki- ja pehmopaperiteollisuus. Paperiteollisuudessa kannattavuus oli myös hyvä, mutta tuotanto laski edelleen hieman. Sahatavaran puolella tuotantomäärä kasvoi 11,4 miljoonaan kuutiometriin ja vienti nousi ennätykselliseen 9 miljoonaan kuutioon. Sen sijaan vientihinnat alenivat edelleen, joka heikensi sahojen kannattavuutta. Vuosi 2016 oli ensimmäinen yhdistyneen Metsänhoitoyhdistys Pyhä-Kalan toimintavuosi. Toiminta lähti hyvin käyntiin, eikä toimintojen yhteen sulauttamisessa ilmennyt ongelmia. Jäsentilanne säilyi vakaana ja jopa kasvoi hieman. Vuoden alussa jäsenprosentti oli noin 83 % ja vuoden lopussa reilut 85%. Metsänomistajien sitoutuminen metsänhoitoyhdistyksen suuntaan vahvistui edelleen ja yhdistys on nyt tunnetumpi metsänomistajien keskuudessa kuin koskaan. Metsänhoitotoimintaa haittasi pahoin kemera-rahoituslain vaikeudet ja metsäkeskuksen kasvanut byrokratia. Tilanne realisoitui tuottojen alenemisena ja toisaalta hankekohtaisen työmäärän rajuna kasvuna, jotka rapauttivat metsänhoitosektorin kannattavuutta. Puunkorjuupalvelun määrä kasvoi etenkin ainespuun osalta hieman ja kannattavuuskin kohentui. Sen sijaa lämmin talvi sekä energiapuun huono menekki rasittivat energiatoimialaa. Katetta saatiin hieman parannettua edellisvuodesta, mutta energiapuun määrät olivat alamäessä. Kasvualoja yhdistyksen toiminnassa olivat metsäomaisuuden hallinnan palvelut, metsänviljely ja taimikonhoito. Yhdistyksen taloustilanne säilyi tyydyttävänä ja tilinpäätös oli lievästi positiivinen, vaikka liikevaihto hieman alenikin. Omavaraisuusaste säilyi hyvänä ja velkaantuminen aleni. Taloutta rasittivat eniten kemera-rahoituksen viivästyminen kunnostusojituksessa sekä puukaupallisen palvelun, nuoren metsän hoidon ja metsäsuunnittelun heikko kannattavuus.

6 6 PUUKAUPPA YHDISTYKSEN ALUEELLA Puukauppa yhdistyksen alueella kävi koko vuoden kohtuullisen hyvin ja puunmyyntisuunnitelmien määrä kasvoi viitisen prosenttia edellisvuodesta. Siitä huolimatta varsinkin kuitupuun osalta ylitarjontatilanne jatkui ja vaikeutti puun hinnan puolustamista. Ylitarjontaa ilmeni aika ajoin myös tukkipuun osalta. Puunmyyntisuunnitelmien määrä energiapuu mukaan lukien oli m3 ja teollisuuden ostama määrä kasvoi samassa suhteessa miljoonan kuutiometrin tuntumaan. Kantorahatulojen määrä kasvoi puumäärän suhteessa arviolta noin 38 miljoonaan euroon. Puun hinnat pysyivät osapuilleen ennallaan. Puukauppapalvelun kokonaismäärä oli energiapuu mukaan luettuna viime vuonna noin m3, joka on noin 56 % kokonaismyyntimäärästä (vuonna %). Metsänhoitoyhdistyksen oman korjuupalvelun määrä kasvoi kolmisen prosenttia edellisvuodesta reiluun kuutiometriin. Energiapuun korjuun määrä aleni edelleen, mutta ainespuun korjuumäärä kasvoi selvästi. Energiatoimialaa kokonaisuutena haittasi edellisen vuoden tapaan lämmin keli ja energiapuun kova ylitarjontatilanne. Energiapuun toimitusmäärät alenivat 10 % edellisvuodesta, mutta toisaalta varaston määrää saatiin paremmin hallintaan. METSÄNHOITOPALVELUT Metsänhoitotöiden osalta toimintavuosi oli kohtuullisen hyvä. Taimikonhoidon ja nuoren metsän kunnostuksen kokonaismäärä kasvoi 16% edellisvuodesta liki hehtaariin. Suurinta kasvu oli varhaishoidossa, jossa määrä kasvoi peräti 60 prosenttia. Kunnostusojitusta haittasivat kemeran rahoitusvaikeudet ja hankala byrokratia. Ojituksen määrä putosikin 413 kilometriin edellisvuoden reilusta 600 kilometristä. Metsäteitä kunnostettiin ja rakennettiin viime vuonna 12 km. Metsänlannoituksia toteutettiin toimintavuonna noin hehtaaria. Helikopterin aikatauluongelmien takia reilun 350 hehtaarin levitys siirtyi vuoden 2017 puolelle. Lannoitusmäärästä noin kolmannes oli suometsien terveyslannoituksia. Metsänviljelyn määrä kasvoi edellisvuodesta reilut 100 hehtaaria hehtaariin. Sen sijaan uusien viljelyalojen muokkausala pieneni.

7 7 METSÄOMAISUUDEN HALLINNAN PALVELUT Metsäomaisuuden hallinnan palveluissa vuosi oli kaksijakoinen, eli oli sekä nousua että laskua. Metsäsuunnittelualaa kertyi edellisvuoteen verrattuna peräti kolmanneksen verran enemmän ja määrä nousi hehtaariin. Tila-arvioiden määrä oli viime vuonna hehtaaria, joka on hitusen viime vuotta vähemmän. Merkittävin alenema oli tuhoarvioissa, sillä merkittäviä myrskyjä ei onneksi viime vuonna ollut. Sähköisen metsäsuunnitelman, eli Metsäselaimen käyttäjien määrä kasvoi selvästi ja palvelu oli vuoden lopussa käytössä 861 metsänomistajalla. Metsähehtaareja palvelussa oli arviolta reilut ha. Metsäkiinteistöjä välitettiin viime vuonna 95 kpl. Lisäksi välityksessä oli mm peltoja, kesämökkejä, tontteja ja turvesoita. Välitettävien metsäkiinteistöjen keskihinta aleni ja oli /ha (2 377 euroa v. 2015). Keskipuusto oli 78 m3/ha. Kiinteistövälityksen lisäksi laadittiin metsätilojen sukupolvenvaihdoksia sekä kauppakirjoja ja lahjakirjoja noin 15% edellisvuotta enemmän. Metsäveroilmoituspalvelua ja metsäverosuunnittelua tehtiin tammi-maaliskuussa 708 kpl (601), eli lähes viidenneksen edellisvuotta enemmän. KOULUTUS-, NEUVONTA- JA TIEDOTUSPALVELUT Henkilökohtaisen neuvonnan osalta vuosi oli jälleen vilkas. Henkilökohtaisen neuvonnan piirissä metsänomistajia oli vuoden aikana reilut 4 000, eli yli puolet jäsenmäärästä. Eijäseniä neuvonnan ja palveluiden piirissä oli vajaat 300. Neljän viimeisen vuoden aikana ainakin 75 prosenttia alueen metsänomistajista on ollut yhden tai useamman kerran metsänhoitoyhdistyksen metsäneuvonnan- ja palvelun piirissä. Erilaisia metsänomistajatapahtumia ja koulutustilaisuuksia oli vuoden aikana 27 kpl ja niihin osallistui noin henkilöä. Nuorisolle tarkoitettuja tapahtumia järjestettiin 26 kpl ja niissä oli osallistujia noin Metsänomistajat - tiedotuslehti julkaistiin kolme kertaa vuoden aikana kappaleen painoksena. Sähköinen uutiskirje julkaistiin 12 kertaa ja kotisivuja päivitettiin. Myös yhdistyksen uudet facebook-sivut julkaistiin vuoden aikana. Tiedotuksessa käytettiin lisäksi paikallislehdistöä ja alueradiota.

8 8 PALKINTOJA JA HUOMIONOSOITUKSIA Metsänhoitoyhdistyksen ja POP-pankkien järjestämässä taimikonhoitokilpailussa oli jaossa palkintoina kaksi raivaussahaa. Voittajiksi suoritetussa arvonnassa tulivat Panu Jaakonaho (vasen kuva) Haapajärveltä ja Hannu Fiskaali Sievistä. Vuoden metsänomistajaksi 2016 valittiin Metsätalousyhtymä Kaunela Vihannista. Valinnan perusteluina olivat tilalla tehdyt omistusjärjestelyt ja sen myötä lisääntynyt pitkäjänteinen, aktiivinen ja ympäristötietoinen toiminta metsätaloudessa. Kuvassa tilan asioita hoitava Kalle Erkkilä (vas) ja mhy:n metsäasiantuntija Raimo Kovalainen puupinolla.

9 9 MUUTA ERITYISTÄ Pyhäjärven uusi toimisto Metsänhoitoyhdistyksen uuden Pyhäjärven toimiston avajaisia vietettiin 18. päivä elokuuta toritapahtuman, muikkutarjoilun ja avointen ovien merkeissä. Tapahtumassa kävi arviolta 450 osallistujaa. Uuden toimiston omistaa ja mhy:lle vuokraa Pyhäjärven Kehitys Oy. Vanha Potilaspolun toimistokiinteistö myytiin Pyhäsalmen Rakennus Oy:lle. Valtuustovaali Metsänhoitoyhdistyksen valtuuston vaali pidettiin marraskuussa. Valtuustoehdokkaita saatiin hyvin, yhteensä 64. Metsävaalin äänestysprosentti nousi selvästi edellisvuotisesta ja kohosi 47,3 %:iin (36% v 2012). Uuteen valtuustoon valittiin 32 varsinaista ja 6 varajäsentä. Kuva uuden valtuuston ensimmäisestä kokouksesta. Tietometsä-projekti Metsänhoitoyhdistyksen hallinnoima Tietometsä-projekti järjesti runsaasti erilaisia tapahtumia ja koulutusta nuorisolle, metsänomistajille, urakoisijoille ja metsureille.

10 10 HALLINTO Valtuuston sääntömääräinen vuosikokous pidettiin Pyhäjokilaakson valtuutetuilla vahvennettuna Varsinainen syyskokous pidettiin jo uudella valtuustolla ja tavallisuudesta poiketen vasta Hallitus kokoontui vuoden aikana viisi kertaa. Hallitus toimi koko vuoden vahvennettuna neljällä Pyhäjokilaakson edustajalla. VALTUUSTON JÄSENET KALAJOKILAAKSO VARSINAISET JÄSENET VARAJÄSENET Ahlholm Jouni Nivala Haavisto Pentti Pyhäjärvi Alaverronen Juha Kalajoki Hosio Markku Nivala Alaverronen Riitta Kalajoki Kinnunen Jorma Reisjärvi Anias Risto Alavieska Asumaa Pasi Kalajoki Heikkilä Hannu Ylivieska Huitula Päivi Ylivieska Häivälä Jarmo Ylivieska Sipilä Juha Ylivieska Iso-Oja Mikko Kalajoki Marin Olavi Pyhäjärvi Isotalus Jari Alavieska Kokkoniemi Jarmo Reisjärvi Jaakola Erkki Kalajoki Pietilä Mika Haapajärvi Jaakola Hannu Ylivieska Koistila Jarmo Haapajärvi Kokkoniemi Timo Reisjärvi Kujala Jussi Ylivieska Kumpusalo Juhani Nivala Kärjä Olli Kalajoki Lehtomäki Kalevi Pyhäjärvi Manninen Veijo Pyhäjärvi Mikkonen Eero Haapajärvi Mustola Erkki Ylivieska Niemimäki Kimmo Nivala Nikunen Jari Kalajoki Pasanen Sirpa Pyhäjärvi Pylväs Ari Ylivieska Päivärinta Timo Nivala Rintala Heikki Haapajärvi Ruuttula Teijo Sievi Sikkilä Leena Sievi Somero Jarmo Sievi Sorvoja Erkki Ylivieska Torvikoski Leo Sievi Tuoriniemi Kari Pyhäjärvi Törmä Paavo Ylivieska Vesamäki Jarmo Pyhäjärvi Viljamaa Kaija Alavieska Vuorenmaa Mika Reisjärvi Vähäsöyrinki Vesa Reisjärvi

11 11 VALTUUSTON JÄSENET PYHÄJOKILAAKSO VARSINAISET JÄSENET Heikkilä Heikki Oulainen Helaakoski Erkki Merijärvi Hiitola Eija Merijärvi Jaakkonen-Tanskala Paula Oulainen Jylkkä Vesa Oulainen Kaurala Reijo Vihanti Koskela Mikko Pyhäjoki Lahti Kari Merijärvi Lahti Sauli Vihanti Manninen Marjaana Pyhäjoki Mikkelä Timo Vihanti Mäkelä Aini Oulainen Pahkamaa Juha Pyhäjoki Pirkola Auli Pyhäjoki Poutiainen Matti Merijärvi Rajaniemi Aarno Oulainen Salo Kari Vihanti Tuomaala Juhani Oulainen Törmikoski Jari Vihanti Keskitalo Kari Pyhäjoki Korpela Antti Oulainen Lahtinen Kalevi Vihanti Vilminko Pauli Vihanti HALLITUS hallitukseen 1. kerran / viimeksi pj Juhani Kumpusalo 1992/2015 vpj Raimo Jokela 2015/2015 jäs Paavo Törmä 2000/2015 Jarmo Somero 2014/2015 Jari Nikunen 2013/2015 Risto Anias 2013/2015 Timo Kokkoniemi 2001/2015 Eero Mikkonen 2009/2015 Veijo Manninen 2013/2015 Kari Tuoriniemi 2009/2015 Pauli Vilminko 2015/2015 Erkki Kestilä 2015/2015 Jorma Nivala 2015/2015 TILINTARKASTAJA HTM Timo Paakinaho ja varalla HTM Matti Tapaninen.

12 12 METSÄNHOITOYHDISTYKSEN TOIMIHENKILÖT Nimi Yhdistyksen palvelukseen/ Rautakoski Juha 1980 Mämmelä Markku 2004 Somero Aila (28.2. saakka) 1976 Rautio Kaisa (äitiyslomalla lukien) 2008 Tuominen Timo 2005 Järviluoma Marko 2000 Tölli Erkki 2008 Koskela Juha 2002 Korpi Juha 1998 Peltokorpi Seppo 1981 Tuura Jorma 2005 Kauppinen Petri 2011 Koski Keijo 1997 Isomaa Jaakko 2010 Sorvari Seppo 2015 Manninen Tarja 2003 Finnilä Kari 2003 Paananen Janne 2008 Kauranen Petri 2008 Malinen Eija 1996 Kananen Unto 1996 Matilainen Erkki 2006 Rönkkö Risto 2011 Vuoti Tapio 2006 Parkkila Kimmo 2001 Puurula Antti 2009 Kumpumäki Arvi 1981 Sikkilä Leena 2015 Taskinen Arto 1988 Niskanen Markus 2012 Suvanto Tuomas Siipilehto Timo 1997 Suvanto Kari 1980 Kovalainen Raimo 1988 Vikki Jorma 1998 Penttilä Jari 2005 Rissanen Jussi 2000 Luomajoki Tarja 1984 Suorsa Olli 2011 Nikula Samuel (1.10. alkaen) 2016

13 13 METSÄNHOITOYHDISTYKSEN METSURIT Vakinaisia metsureita 25 Määräaikaisia 23 URAKOINTISUHTEISET YRITTÄJÄT Metsuriyrittäjiä 17 Puunkorjuun yrittäjät 15 Muokkaus-ja ojitusyritt. 12 Metsänlannoitusurakoitsija 1 Haketus- ja kuljetusyr. 4 Kannonnostoyrittäjä 2 Yhteensä 51 Henkilöstömuutoksia Metsätalousinsinööri Samuel Nikula aloitti työt Ylivieskan toimiston metsäasiantuntijana ja Kaisa Raution äitiysloman sijaisena lukien. Toimistovirkailija Aila Somero päätti yli 40 vuotta jatkuneen uransa mhy:n palveluksessa ja siirtyi maaliskuussa ansaituille eläkepäiville.

14 14 METSÄNHOITOYHDISTYKSEN TALOUS Yhdistyksen talous pysyi toimintavuoden aikana kohtuullisen vakaana ja tilinpäätös oli lievästi positiivinen. Tilinpäätöstä rasitti Pyhäjärven toimistokiinteistön myynnistä johtuva kertaluonteinen ,61 euron alaskirjaus. Maksuvalmius säilyi hyvänä. Toimintavuoden tilinpäätös oli ,44 euroa ylijäämäinen. Kokonaisliikevaihto oli noin 8,16 milj. euroa, joka oli edellisvuoden liikevaihtoa 7,3 % alempi. METSÄNHOITOYHDISTYKSEN TULEVAISUUS Luottamus metsänhoitoyhdistystoiminnan tulevaisuuteen on vahva sekä henkilöstön että hallinnon puolella. Hyvänä mittarina oleva yhdistyksen jäsenprosentti kasvoi vuoden aikana 83%:sta reiluun 85 %:iin. Myös valtuustovaalin äänestysprosentti kasvoi selvästi edellisvuoden vaaleihin verrattuna. Lyhyellä aikavälillä toiminnan tulevaisuutta varjostavat energiatoimialan heikot näkymät. Ainespuun puolella investoinnit alkavat näkyä jo tänä vuonna ja tuovat uutta toivoa puumarkkinoille. Pitemmällä 2-3 vuoden aikajänteellä myös energialaitosten investoinnit lisäävät energiapuun kysyntää ja toimeliaisuutta. Lähivuosien kasvualoja yhdistyksen toiminnassa ovat omaisuuden hallinnan palvelut, suometsien hoito ja tienrakennus. Myös korjuupalvelun roolin odotetaan kasvavan puun kysynnän myötä. KOKOUSEDUSTAJAT MTK:n metsävaltuuskunta Kumpusalo Juhani Metsänhoitoyhdistykset Pohjois-Suomi ry Kumpusalo Juhani ja Rautakoski Juha Alueelliset metsävaliokunnat Kumpusalo Juhani

15 15 Koulutustapahtumat vuonna Metsänomistajien kurssit, metsäpäivät ja metsäillat pvm koulutusaihe paikkakunta osallistujat 2016 Metsänomistajan metsäkoulu-ryhmä Kalajoki Metsäverokurssi Pyhäjoki Metsäaiheinen ilta Liminkakylällä Pyhäjoki Metsäverokurssi Oulainen Metsäverokurssi Ylivieska Metsäverokurssi Nivala Metsäverokurssi Pyhäjärvi Metsätiedon portaat Vihanti Metsäilta pääkaupunkiseudulla Helsinki Metsäpäivä yhdessä Hankkijan kanssa Sievi Onnistunut metsätilan omistajanvaihdos Sievi Onnistunut metsätilan omistajanvaihdos Pyhäjoki Metsänomistajan kesäkurssi Kalajoki Onnistunut metsätilan omistajanvaihdos Pyhäjärvi Onnistunut metsätilan omistajanvaihdos Reisjärvi Metsäilta Oulun seudulla asuville Oulu Maaseutuyrittäjäkurssi RKrO Reisjärvi Yhteismetsä-ilta Ylivieska 20 Yhteensä 18 tilaisuutta 663 henk. 2. Metsätaitokilpailut, retkeilyt ja muut tapahtumat pvm koulutusaihe paikkakunta osallistujat Metsätaitokilpailu, oma Kalajoki Metsäiltamat Vihanti Metsänomistajan kesäretki Kotimaa Pyhäjärven toimiston avajaiset Pyhäjärvi Metsätaitokilpailu Haapajärvi Eloilta Kalajoki Metsäpäivä Oulainen Syysmetsäretki Kalajoki Jouluglögipäivä kaikki toimistot 870 Yhteensä 9 tilaisuutta henk

16 16 3. Lasten ja nuorison metsätilaisuudet pvm koulutusaihe paikkakunta osallistujat Metsäpäivä Nivala Metsäpäivä Merijärvi Metsäpäivä Ylivieska Lukio,metsäluento Nivala Metsäpäivä Haapajärvi Metsäpäivä Reisjärvi MTK nuoret Merijärvi Metsäpäivä Oulainen Lasten maatalousnäyttely Haapajärvi Metsäpäivä Kalajoki Metsäpäivä Sievi Metsäpäivä Kalajoki Metsäpäivä Pyhäjärvi Metsäpäivä Pyhäjoki Metsäpäivä Sievi Metsäpäivä Kalajoki Metsäpäivä Vihanti Metsäpäivä Haapajärvi Metsäpäivä Ylivieska Metsäpäivä Reisjärvi Metsäpäivä Alavieska Metsäpäivä Alavieska Metsäpäivä Nivala Metsäpäivä Nivala lk valinnaisryhmäretki Hasa Sievi lk valinnaisryhmäretki Junnikkala Pyhäjoki 14 Yhteensä 26 tilaisuutta henk.

17 17 TILINPÄÄTÖS 2016 Tilinpäätös Talousarvio Tilinpäätös v v v VARSINAISEN TOIMINNAN TUOTOT EDISTÄMISTOIMINNAN TUOTOT MUUT TUOTOT VARSINAISEN TOIMINNAN KULUT PALKAT HENKILÖSIVUKULUT POISTOT MATKAT TOIMITILAKULUT NEUVONTA, KOULUTUS,TIEDOTUS TOIMISTOKULUT MUUT YLEISKULUT KULUJEN SIIRTO LIIKETOIMINTAAN LIIKETOIMINNAN TUOTOT MATERIAALI- JA TARVIKEMYYNTI METSÄNHOIDON TYÖPALVELUJEN TUOTOT HANKINTA- JA KORJUUPALVELUN TUOTOT KESKENERÄISET TYÖT/VARASTOMUUTOS PALVELUTOIMINNAN TUOTOT LIIKETOIMINNAN MUUT TUOTOT RAHOITUSTUOTOT/-KULUT LIIKETOIMINNAN KULUT AINEET, TARVIKKEET JA TAVARAT OSTETUT METSÄNHOIDON TYÖPALVELUT OSTETUT PUUNKORJUUPALVELUT METSÄTYÖNTEKIJÖIDEN TYÖPALKAT ELÄKEKULUT MUUT HENKILÖSIVUKULUT POISTOT KÄYTTÖOMAISUUDESTA MATKAT JA TYÖVÄLINEET MUUT KULUT KULUJEN SIIRTO VARSIN. TOIMINNASTA SIJOITUS- JA RAHOITUSTOIMINTA JÄSENMAKSUT YLEISAVUSTUKSET JA PROJEKTIT Verot TILIKAUDEN VOITTO/TAPPIO KOKONAISLIIKEVAIHTO

18 18 Metsänhoitoyhdistys Pyhä-Kala ry. TASE: AJALTA > AJALTA Tilikausi: Saldo Ed. vuosi V A S T A A V A A PYSYVÄT VASTAAVAT * Aineettomat hyödykkeet , ,74 * Aineelliset hyödykkeet , ,73 * Sijoitukset , ,85 ** Yhteensä , ,32 VAIHTUVAT VASTAAVAT * Vaihto-omaisuus , ,45 * Lyhytaikaiset saamiset , ,16 * Rahat ja pankkisaamiset , ,53 ** Yhteensä , ,14 *** VASTAAVAA , ,46 V A S T A T T A V A A OMA PÄÄOMA * Muu oma pääoma ,24 0,00 * Arvonkorotusrahasto , ,84 * Vararahasto 0, ,24 * Edellisten tilikausien ylijäämä , ,10 * Tilikauden yli-/alijäämä , ,26 ** Yhteensä , ,44 VIERAS PÄÄOMA * Pitkäaikainen , ,31 * Lyhytaikainen , ,71 ** Yhteensä , ,02 *** VASTATTAVAA , ,46 Raportin nimi TASE_LA2015.MHY

19 19 Mhy Pyhä-Kala PUUKAUPALLISET PALVELUT 1. PUUNMYYNTISUUNNITELMAT, M 3 TOT. -15 TAV. -16 TOT Mäntytukki Kuusitukki Koivutukki Muu tukki Tukkipuuta yhteensä, m Mäntykuitu Kuusikuitu Koivukuitu Muu kuitu Kuitupuuta yhteensä, m Energiapuuta yhteensä, m Yhteensä, m Yhteensä ilman energiapuuta, m Yhteensä puunmyyntisuunnitelmia, kpl Teollisuuden ostomäärä (myös energiapuu), m Mhy:n osuus (mukana myös energiapuu), % PUUNMYYNTISUUNNITELMIEN HAKKUUTAVAT, HA TOT. -15 TAV. -16 TOT Ensiharvennukset Muut harvennukset Ylispuiden poisto Kasvatushakkuut yhteensä, ha Avohakkuut Siemenpuuhakkuut Suojuspuuhakkuut Kaistale- ym. hakkuut Luontaisen uudistamisen hakkuut yhteensä Uudistushakkuut yhteensä, ha Eri-ikäismetsän hakkuut (varsinainen ja pienaukkohakkuu), ha Muut hakkuut, ha Hakkuuala yhteensä, ha

20 20 Mhy Pyhä-Kala 3. PUUKAUPPAPALVELUT TOT. -15 TAV. -16 TOT Valtakirjakaupat, ainespuu, m 3, (ei energiapuuta) Valtakirjakaupat, energiapuu, m Korjuupalvelu yhteensä, m Korjuupalvelu, ainespuu, m 3 (ei energiapuuta) Korjuupalvelu, energiapuu, m Korjuupalvelun pinta-ala kaikkiaan, ha Kesäkauden aikaiset hakkuut ( ), ha Juurikäävän biologinen torjunta uudistushakkuissa, ha Juurikäävän biologinen torjunta kasvatushakkuissa, ha Juurikäävän biologinen torjunta yhteensä, ha Muu puukaupan avustaminen, m Hakkuun ja mittauksen valvonta, kpl Ei tilastoa - Energiapuutoimitukset (kaikki kohteet), m Kannot, m Oksa- ja latvusmassa, m Karsittu rankapuu, m Koko puu, m Energiapuun haketus, irto-m

21 21 METSÄNHOITOPALVELUT 1. METSÄNUUDISTAMINEN TOT. -15 TAV. -16 TOT mhy tehnyt + mhy tehnyt + mhy tehnyt + mhy valvonut mhy valvonut mhy valvonut Uudistusalojen raivaus, ha Maanmuokkaus, ha - Laikutus Äestys Ojitus- ja laikkumätästys Muu maanmuokkaus Maanmuokkaus yhteensä, ha Kulotus, ha Metsänviljely, ha - Kylvö, koneellinen Kylvö, manuaalinen Kylvö yhteensä, ha Kylvöstä männynkylvöä, ha Männyn istutus Kuusen istutus Koivun istutus Muiden kotimaisten puulajien ist Ulkomaisten puulajien istutus Istutus yhteensä, ha Istutuksesta koneistutusta, ha Metsänviljely yhteensä, ha Täydennysviljely, ha Mhy:n toimittamat siemenet, kg Mhy:n toimittamat taimet, kpl Heinäntorjunta, ha heinäntorjunnasta kemiallisesti, ha

22 22 2. NUOREN METSÄN HOITO TOT. -15 TAV. -16 TOT mhy tehnyt + mhy tehnyt + mhy tehnyt + mhy valvonut mhy valvonut mhy valvonut T1-taimikon varhaishoito, ha josta koneellisesti, ha T2-taimikonhoito, ha Taimikon hoidosta koneellisesti, ha Nuoren metsän hoito, ha NMH:sta koneellista korjuuta, ha NMH:sta energiapuun korjuuta, ha NMH:sta pienpuun keräämistä, ha Yhteensä taimikonhoito ja NMK,ha Pystykarsinta, ha Kemiallinen vesakontorjunta, ha Kasvatushakkuiden ennakkoraivaus, ha MUUT TYÖT TOT. -15 TAV. -16 TOT mhy tehnyt + mhy tehnyt + mhy tehnyt + mhy valvonut mhy valvonut mhy valvonut Kasvatuslannoitus, ha Terveyslannoitus, ha Kunnostusojitus, km Metsäteiden tekeminen, km Metsäteiden perusparannus, km

23 23 KOULUTUS-, NEUVONTA- JA SUUNNITTELUPALVELUT 1. SUUNNITTELU- JA ARVIOINTIPALVELUT TOT. -15 TAV. -16 TOT Ajantasaisen metsäsuunnittelun kokonaispinta-ala, ha Ei tilastoa Metsäsuunnittelu, ha Metsäsuunnittelu, kpl Metsäsuunnitelmien päivitys, ha Tila-arviot, ha Tuhoarviot, ha Tuhoarviot, kpl Ympäristötukisopimukset, kpl Metsäluonnon hoitohankkeet, kpl NEUVONTA, KOULUTUS JA TIEDOTUS TOT. -15 TAV. -16 TOT Metsänomistajien lukumäärä henkilökohtaisessa neuvonnassa Muu neuvonta (ryhmäneuvonta, kilpailut, retkeilyt) - Tilaisuuksien lukumäärä Osanottajien lukumäärä Metsänomistajien koulutus - Koulutustilaisuuksien lukumäärä Osanottajien lukumäärä Jäsentiedotteiden ja -lehtien lukumäärä (ei levikkimäärä) Lasten ja nuorten metsäosaaminen - Tilaisuuksien lukumäärä Osanottajien lukumäärä

24 24 3. HENKILÖSTÖN ja HALLINNON KOULUTUS TOT. -15 TAV. -16 TOT Toimihenkilöt - Koulutukseen osallistumistunnit Koulutukseen osallistuneet Metsurit - Koulutukseen osallistumistunnit Sertifiointikriteerien mukaiseen koulutukseen osallistuneiden lukumäärä Yrittäjät ja urakoitsijat - Koulutukseen osallistumistunnit Sertifiointikriteerien mukaiseen koulutukseen osallistuneiden lukumäärä Hallinto (ei sääntömääräiset kokoukset) - Hallituksen koulutustunnit yht Valtuuston koulutustunnit yht

- Metsämaata ha - Kitumaata ha - Joutomaata tms ha Yksityismetsien kokonaispinta-ala

- Metsämaata ha - Kitumaata ha - Joutomaata tms ha Yksityismetsien kokonaispinta-ala TOIMINTAKERTOMUS 2017 1 2 3 Metsänhoitoyhdistys Pyhä-Kala ry YLEISTIEDOT YKSITYISMETSÄT Pinta-ala - Metsämaata 438 000 ha - Kitumaata 30 000 ha - Joutomaata tms. 14 500 ha Yksityismetsien kokonaispinta-ala

Lisätiedot

Mhy Pohjois-Pirkka. Pauliina Salin, metsäasiantuntija

Mhy Pohjois-Pirkka. Pauliina Salin, metsäasiantuntija Mhy Pohjois-Pirkka Pauliina Salin, metsäasiantuntija Metsänhoitoyhdistykset 2016 Maanlaajuinen organisaatio 77 itsenäistä metsänhoitoyhdistystä 1.000 toimihenkilöä, 700 metsuria, urakoitsijat Hallinto

Lisätiedot

vuosi 2001 Vuonna 2001 lähes kaikkien työlajien

vuosi 2001 Vuonna 2001 lähes kaikkien työlajien Metsänhoito- ja perusparannustyöt vuosi 2001 Toimittajat: Sinikka Västilä Helena Herrala-Ylinen 14.10.2002 646 Panostus metsänhoitoon lisääntyi edellisvuosista Metsänhoito- ja perusparannustyöt Vuonna

Lisätiedot

Metsänhoito- ja metsänparannustyöt 2013

Metsänhoito- ja metsänparannustyöt 2013 Metsäntutkimuslaitos, Metsätilastollinen tietopalvelu METSÄTILASTOTIEDOTE 14/2014 Metsänhoito- ja metsänparannustyöt 2013 14.4.2014 Marja-Liisa Juntunen Helena Herrala-Ylinen Metsänhoitotyöt vähenivät

Lisätiedot

Metsänhoitoyhdistyslaki käytännössä. Petri Pajunen Johtaja Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savo

Metsänhoitoyhdistyslaki käytännössä. Petri Pajunen Johtaja Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savo Metsänhoitoyhdistyslaki käytännössä Petri Pajunen Johtaja Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savo Metsänhoitoyhdistys Etelä- Savo Perustettu 1.1.2015 Toimialue Joutsa, Hirvensalmi, Pertunmaa, Mikkeli, Juva, Puumala,

Lisätiedot

Värriön yhteismetsä TOIMINTAKERTOMUS Tilikaudelta 1.1-31.12.2014

Värriön yhteismetsä TOIMINTAKERTOMUS Tilikaudelta 1.1-31.12.2014 Värriön yhteismetsä TOIMINTAKERTOMUS Tilikaudelta 1.1-31.12.214 Yleistä Yhteismetsä on tilojen yhteinen alue, joka on tarkoitettu kestävän metsätalouden harjoittamiseen osakastilojen hyväksi. Yhteismetsät

Lisätiedot

Metsänhoito- ja metsänparannustyöt 2010

Metsänhoito- ja metsänparannustyöt 2010 Metsäntutkimuslaitos, Metsätilastollinen tietopalvelu METSÄTILASTOTIEDOTE 15/2011 Metsänhoito- ja metsänparannustyöt 2010 14.4.2011 Marja-Liisa Juntunen Helena Herrala-Ylinen Metsänhoito- ja metsänparannustöiden

Lisätiedot

Metsänhoito- ja metsänparannustöiden kustannukset 2012

Metsänhoito- ja metsänparannustöiden kustannukset 2012 Metsäntutkimuslaitos, Metsätilastollinen tietopalvelu METSÄTILASTOTIEDOTE 22/2013 Metsänhoito- ja metsänparannustöiden kustannukset 2012 22.5.2013 Marja-Liisa Juntunen Helena Herrala-Ylinen Metsänhoito-

Lisätiedot

METSÄOMAISUUDEN HYVÄ HOITO 7.2.2009

METSÄOMAISUUDEN HYVÄ HOITO 7.2.2009 METSÄOMAISUUDEN HYVÄ HOITO 7.2.2009 METSÄNOMISTAJAN TAVOITTEET METSÄTALOUDELLEEN 2 Puuntuotanto ja myyntitulot Taloudellinen turvallisuus Metsän tunnearvot (sukutila) Virkistys ja vapaa-aika Sijoituskohde

Lisätiedot

Metsänhoito- ja metsänparannustyöt 2008

Metsänhoito- ja metsänparannustyöt 2008 Metsäntutkimuslaitos, Metsätilastollinen tietopalvelu METSÄTILASTOTIEDOTE 24/2009 Metsänhoito- ja metsänparannustyöt 2008 8.6.2009 Marja-Liisa Juntunen Helena Herrala-Ylinen Ensiharvennusten ala ennätykselliset

Lisätiedot

Ajankohtaista konetyöaloilla Taustainformaatiota konetyöaloilta

Ajankohtaista konetyöaloilla Taustainformaatiota konetyöaloilta Ajankohtaista konetyöaloilla Taustainformaatiota konetyöaloilta Lehdistötilaisuus 16.10.2014 Joensuu Koneyrittäjien liitto Liittokokous 17.-18.10.2015 1 PUUNKORJUU 2 Taustaa Puunkorjuupalveluiden kysyntä

Lisätiedot

Urheiluseura U TULOSLASKELMA. VARSINAINEN TOIMINTA Tuotot. Kulut. TUOTTO-/KULUJÄÄMÄ Varainhankinta 0,00 0,00 0,00 0,00

Urheiluseura U TULOSLASKELMA. VARSINAINEN TOIMINTA Tuotot. Kulut. TUOTTO-/KULUJÄÄMÄ Varainhankinta 0,00 0,00 0,00 0,00 TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Sijoitus- ja rahoitustoiminta Yleisavustukset TILIKAUDEN TULOS Tilinpäätössiirrot Poistoeron muutos Veroperust. varausten

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. 1. Toimintasuunnitelma... 3 10. 2. Viestintäsuunnitelma...11. 3. Koulutus 2015 metsänomistajat...11. 4. Koulutus 2015...

SISÄLLYSLUETTELO. 1. Toimintasuunnitelma... 3 10. 2. Viestintäsuunnitelma...11. 3. Koulutus 2015 metsänomistajat...11. 4. Koulutus 2015... Toimintasuunnitelma 215 SISÄLLYSLUETTELO sivut 1. Toimintasuunnitelma... 3 1 2. Viestintäsuunnitelma...11 3. Koulutus 215 metsänomistajat...11 4. Koulutus 215...12 a) Toimihenkilöt b) Metsurit & urakoitsijat

Lisätiedot

Toimintakertomus 2015. Värriön yhteismetsä. TOIMINTAKERTOMUS Tilikaudelta 1.1-31.12.2015

Toimintakertomus 2015. Värriön yhteismetsä. TOIMINTAKERTOMUS Tilikaudelta 1.1-31.12.2015 Värriön yhteismetsä TOIMINTAKERTOMUS Tilikaudelta 1.1-31.12.2015 Yleistä Yhteismetsä on tilojen yhteinen alue, joka on tarkoitettu kestävän metsätalouden harjoittamiseen osakastilojen hyväksi. Yhteismetsät

Lisätiedot

Metsäorganisaatiot Suomessa. Mari Sarvaala Puh

Metsäorganisaatiot Suomessa. Mari Sarvaala Puh Metsäorganisaatiot Suomessa Mari Sarvaala mari.sarvaala@mhy.fi Puh. 044 342 0068 Yhteystiedot Mari Sarvaala, projektipäällikkö Metsänhoitoyhdistys Päijät-Häme Kansankatu 8, 15870 HOLLOLA mari.sarvaala@mhy.fi

Lisätiedot

IMATRAN VUOKRA-ASUNNOT OY

IMATRAN VUOKRA-ASUNNOT OY IMATRAN VUOKRA-ASUNNOT OY 1. Toimiala Imatran Vuokra-asunnot Oy omistaa n. 1600 vuokra-, opiskelija- ja ryhmäkotiasuntoa. Yhtiö huolehtii asuntojen ylläpidosta, peruskorjauksesta ja tarvittaessa myös uudisrakentamisesta.

Lisätiedot

TARINAHARJUN GOLF OY TILIKAUSI 1.1.2013-31.12.2013

TARINAHARJUN GOLF OY TILIKAUSI 1.1.2013-31.12.2013 TARINAHARJUN GOLF OY TILIKAUSI 1.1.2013-31.12.2013 TOIMINTAKERTOMUS Yleistä Tarinaharjun Golf Oy:n kahdeskymmeneskuudes toimikausi sujui toimintasuunnitelman mukaisesti. Pelikausi oli vilkas. Tarinan kentillä

Lisätiedot

Suometsien hoitohankkeet yksityismetsissä

Suometsien hoitohankkeet yksityismetsissä Suometsien hoitohankkeet yksityismetsissä Tapion seminaari Helsinki 26.4.2017 MHY Pirkanmaa ry - avainlukuja Metsäomistajien yhdistys 6098 jäsentä 174 000 hehtaaria metsää Hakkuusuunnite 1,2 Mm3 Myyntimäärä

Lisätiedot

Metsäohjelman seuranta

Metsäohjelman seuranta Metsäohjelman seuranta Häme 11.9.217 Elinkeinopäällikkö, Jouni Rantala Sisältö Metsänhoitotyöt Hakkuut Yksityismetsätalouden kannattavuus Energiapuun käyttö Metsänhoitotyöt hehtaaria 25 Nuoren metsän hoito,

Lisätiedot

Valmennuksen tuotot. Kansainväliset tuotot. Känsainväliset kulut. Liiketoiminnan tuotot Muut varainhank. tuotot Liiketoiminnan kulut

Valmennuksen tuotot. Kansainväliset tuotot. Känsainväliset kulut. Liiketoiminnan tuotot Muut varainhank. tuotot Liiketoiminnan kulut TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Tuotot Koulutuksen tuotot Valmennuksen tuotot Kilpailutuotot Nuorison tuotot Tiedotuksen tulot Julkaisujen tuotot Kansainväliset tuotot Hallinnon tuotot Muut vars. toim.

Lisätiedot

Konsernituloslaskelma

Konsernituloslaskelma Konsernituloslaskelma ei laadittu 1.1.2017-31.12.2017 1.1.2016-31.12.2016 LIIKEVAIHTO 26 416 878,43 Liiketoiminnan muut tuotot 1 468 655,80 Materiaalit ja palvelut Aineet, tarvikkeet ja tavarat Ostot tilikauden

Lisätiedot

Suometsien puunkorjuu. MHY Lakeus, Antti Väisälä Jalasjärvi

Suometsien puunkorjuu. MHY Lakeus, Antti Väisälä Jalasjärvi Suometsien puunkorjuu MHY Lakeus, Antti Väisälä Jalasjärvi 26.11.2014 Metsänhoitoyhdistys Lakeus Jalasjärvi, Jurva, Kauhajoki, Teuva Perustettu 1.1.2004 n. 5 850 jäsentä Metsämaanpinta-ala 160 000 ha Hakkuusuunnite

Lisätiedot

Metsänhoito- ja perusparannustöiden

Metsänhoito- ja perusparannustöiden A JI JE = I J JEA @ JA A JI JK J E K I = EJ I A JI JE = I J E A JEA J F = L A K F K D! ' B= N " Metsänhoito- ja perusparannustyöt 2003 Metsänhoito- ja perusparannustöiden kustannukset 2002 Toimittajat:

Lisätiedot

Metsäohjelman seuranta

Metsäohjelman seuranta Metsäohjelman seuranta Häme 11.10.2018 Elinkeinopäällikkö Jouni Rantala, Lahti Sisältö Metsänhoitotyöt Metsäluonnonhoito Hakkuut ja käyttö Metsätalouden sosiaaliset vaikutukset Energiapuun käyttö Metsänhoitotyöt

Lisätiedot

VESIOSUUSKUNTA UHKOILA. Y-tunnus 2009335-5 TASEKIRJA 31.12.2010. Toimintakertomus. Tilinpäätös

VESIOSUUSKUNTA UHKOILA. Y-tunnus 2009335-5 TASEKIRJA 31.12.2010. Toimintakertomus. Tilinpäätös VESIOSUUSKUNTA UHKOILA Y-tunnus 2009335-5 1 TASEKIRJA 31.12.2010 Toimintakertomus Tilinpäätös VESIOSUUSKUNTA UHKOILA Sisällyslueftelo: Toimintakertomus 1 Tuloslaskelma 2 Tase 3-4 Liitetiedot 5-6 Päiväys

Lisätiedot

Metsänhoito- ja metsänparannustöiden kustannukset 2013

Metsänhoito- ja metsänparannustöiden kustannukset 2013 Metsäntutkimuslaitos, Metsätilastollinen tietopalvelu METSÄTILASTOTIEDOTE 22/2014 Metsänhoito- ja metsänparannustöiden kustannukset 2013 3.6.2014 Marja-Liisa Juntunen Helena Herrala-Ylinen Metsänhoito-

Lisätiedot

VESIOSUUSKUNTA UHKOILA. Y-tunnus 2009335-5 TASEKIRJA 31.12.2009. Toimintakertomus. Tilinpäätös

VESIOSUUSKUNTA UHKOILA. Y-tunnus 2009335-5 TASEKIRJA 31.12.2009. Toimintakertomus. Tilinpäätös Y-tunnus 2009335-5 Tilinpäätös Toimintakertomus TASEKIRJA 31.12.2009 VESIOSUUSKUNTA UHKOILA VESIOSUUSKUNTA UHKOILA TOIMINTAKERTOMUS Sisällysluettelo: Toimintakertomus 1-2 Vesiosuuskunta Uhkoilan perustamiskokous

Lisätiedot

Konsernituloslaskelma

Konsernituloslaskelma Konsernituloslaskelma 1.1.2018-31.12.2018 1.1.2017-31.12.2017 LIIKEVAIHTO 28 729 986,76 26 416 878,43 Valmistus omaan käyttöön 6 810,90 Liiketoiminnan muut tuotot 1 500 810,15 1 468 655,80 Materiaalit

Lisätiedot

Urheiluseura - Asteri Kirjanpidon mallitilipuitteisto

Urheiluseura - Asteri Kirjanpidon mallitilipuitteisto TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Kulut Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Kulut Sijoitus- ja rahoitustoiminta Kulut Satunnaiset erät Satunnaiset tuotot Satunnaiset kulut Yleisavustukset

Lisätiedot

Metsäohjelman seuranta

Metsäohjelman seuranta Metsäohjelman seuranta Pohjois-Pohjanmaa Eeva-Liisa Repo, elinkeinopäällikkö Oulu 29.1.2018 Sisältö Metsänhoitotyöt Metsäluonnonhoito Hakkuut Yksityismetsätalouden kannattavuus Energiapuun käyttö Metsänhoitotyöt

Lisätiedot

U3 - Urheiluseura (ensin tuotot toiminnanaloittain, sitten kulut toiminnanaloittain)

U3 - Urheiluseura (ensin tuotot toiminnanaloittain, sitten kulut toiminnanaloittain) TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Tuotot Koulutuksen tuotot Valmennuksen tuotot Kilpailutuotot Nuorison tuotot Tiedotuksen tulot Julkaisujen tuotot Kansainväliset tuotot Hallinnon tuotot Muut vars. toim.

Lisätiedot

Metsäohjelman seuranta

Metsäohjelman seuranta Metsäohjelman seuranta Pohjois-Savo Seppo Niskanen, elinkeinopäällikkö Kuopio 28.12.2017 Sisältö Metsänhoitotyöt Metsäluonnonhoito Hakkuut Yksityismetsätalouden kannattavuus Energiapuun käyttö Metsänhoitotyöt

Lisätiedot

SALON RAUTA OY. Yritys valmistaa metallisia portaita ja portteja sekä ruostumattomasta teräksestä mm. postilaatikoita.

SALON RAUTA OY. Yritys valmistaa metallisia portaita ja portteja sekä ruostumattomasta teräksestä mm. postilaatikoita. SALON RAUTA OY Salon Rauta Oy:n perustivat 1.9.1998 Antti ja Timo Salo. Antti Salo toimii yrityksessä toimitusjohtajana sekä talousjohtajana ja Timo Salo hallituksen puheenjohtajana sekä myyntijohtajana.

Lisätiedot

Metsäohjelman seuranta

Metsäohjelman seuranta Metsäohjelman seuranta Uusimaa Karen Wik-Portin, aluejohtaja Helsinki 28.12.2017 Sisältö Metsänhoitotyöt Metsäluonnonhoito Hakkuut Yksityismetsätalouden kannattavuus Energiapuun käyttö Metsänhoitotyöt

Lisätiedot

Urheiluseura - Asteri mallitilikartta (U113)

Urheiluseura - Asteri mallitilikartta (U113) TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet 1000 Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet 1100 Maa- ja vesialueet 1110 Rakennukset ja rakennelmat 1120 Koneet ja kalusto Sijoitukset 1200

Lisätiedot

Urheiluseura ry - kaava 3 - Asteri kirjanpidon tulostusmalli

Urheiluseura ry - kaava 3 - Asteri kirjanpidon tulostusmalli TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Koulutuksen tuotot Valmennuksen tuotot Kilpailutuotot Nuorison tuotot Tiedotuksen tulot Julkaisujen tuotot Kansainväliset tuotot Hallinnon tuotot Muut vars. toim. tuotot

Lisätiedot

Urheiluseura - Asteri mallitilikartta (u111)

Urheiluseura - Asteri mallitilikartta (u111) TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Kulut Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Kulut Sijoitus- ja rahoitustoiminta Kulut Satunnaiset erät Satunnaiset tuotot Satunnaiset kulut Yleisavustukset

Lisätiedot

Urheiluseura - kaava 3 - Asteri mallitilikartta (u311)

Urheiluseura - kaava 3 - Asteri mallitilikartta (u311) TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Tuotot Koulutuksen tuotot Valmennuksen tuotot Kilpailutuotot Nuorison tuotot Tiedotuksen tulot Julkaisujen tuotot Kansainväliset tuotot Hallinnon tuotot Muut vars. toim.

Lisätiedot

Vesiosuuskunta Uhkoila

Vesiosuuskunta Uhkoila 1.1. - 31.12.2018 Osoite: Kauppalankatu 2 B 19 05800 HYVINKÄÄ Kotipaikka HYVINKÄÄ Y-tunnus 2009335-5 TILINPÄÄTÖS 31.12.2018 tilikaudelta 1.1. - 31.12.2018 TOIMINTAKERTOMUS 1 TULOSLASKELMA 2 TASE 3-4 LIITETIEDOT

Lisätiedot

U1 - Urheiluseura (yhdistyksen kaava) - Asterin malli

U1 - Urheiluseura (yhdistyksen kaava) - Asterin malli TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Sijoitus- ja rahoitustoiminta Yleisavustukset TILIKAUDEN TULOS Tilinpäätössiirrot Poistoeron muutos Veroperust. varausten

Lisätiedot

Metsänhoitoyhdistykset puun hankkijana

Metsänhoitoyhdistykset puun hankkijana Puuta liikkeelle seminaari Metsänhoitoyhdistykset puun hankkijana 14.03.2016 kenttäpäällikkö Pauli Rintala MTK Metsälinja Metsänhoitoyhdistysten rooli Laki metsänhoitoyhdistyksistä muuttui (osin siirtymäaikoja)

Lisätiedot

Metsäsektorin avaintilastoja 2016

Metsäsektorin avaintilastoja 2016 18.10.2016 Metsäsektorin avaintilastoja 2016 Luonnonvarakeskus / Tilastopalvelut Yhteystiedot: Jari Viitanen, puh. 029 532 3033, sähköposti: jari.viitanen@luke.fi (vuoden 2016 ennusteet) Martti Aarne,

Lisätiedot

Metsäohjelman seuranta

Metsäohjelman seuranta Metsäohjelman seuranta Martin Lövdahl, Vaasa 11.1.218 Sisältö Metsänhoitotyöt Metsäluonnonhoito Hakkuut ja puun käyttö Metsätalouden sosiaaliset vaikutukset Energiapuun käyttö Metsänhoitotyöt Nuoren metsän

Lisätiedot

NIVOS VESI OY. Tilinpäätös

NIVOS VESI OY. Tilinpäätös NIVOS VESI OY Tilinpäätös 1.1.2017-31.12.2017 Porvoontie 23 04600 Mäntsälä Sisältö Tuloslaskelma Tase Liitetiedot Allekirjoitukset Tilinpäätösmerkintä sivu 1 2 4 6 6 1 TULOSLASKELMA 1.1.2017 31.12.2017

Lisätiedot

MAANMITTAUSLAITOS Lupa nro 264/MML/13

MAANMITTAUSLAITOS Lupa nro 264/MML/13 Metsänhoitoyhdistys Päijät-Häme ry. Toimintasuunnitelma 2019 MAANMITTAUSLAITOS Lupa nro 264/MML/13 2 TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Sisällysluettelo Sivut 1. MARKKINANÄKYMÄT VUODELLE 2019 4 2. TOIMINNAN PAINOPISTEALUEET

Lisätiedot

Metsäohjelman seuranta

Metsäohjelman seuranta Metsäohjelman seuranta Lounais-Suomi Tapio Nummi, elinkeinopäällikkö Pori 11.1.218 Sisältö Metsänhoitotyöt Metsäluonnonhoito Hakkuut ja käyttö Metsäsektorin sosiaaliset vaikutukset Energiapuun käyttö Metsänhoitotyöt

Lisätiedot

Metsäohjelman seuranta

Metsäohjelman seuranta Metsäohjelman seuranta Kaakkois-Suomi Jouni Väkevä, elinkeinopäällikkö 11.1.218 Sisältö Metsänhoitotyöt Metsäluonnonhoito Hakkuut ja käyttö Metsätalouden sosiaaliset vaikutukset Energiapuun käyttö Metsänhoitotyöt

Lisätiedot

MAANMITTAUSLAITOS Lupa nro 264/MML/13

MAANMITTAUSLAITOS Lupa nro 264/MML/13 Metsänhoitoyhdistys Päijät-Häme ry. Toimintasuunnitelma 2018 MAANMITTAUSLAITOS Lupa nro 264/MML/13 2 TOIMINTASUUNNITELMA 2018 Sisällysluettelo Sivut 1. MARKKINANÄKYMÄT VUODELLE 2018 4 2. TOIMINNAN PAINOPISTEALUEET

Lisätiedot

Metsäohjelman seuranta

Metsäohjelman seuranta Metsäohjelman seuranta Kainuu Tuomo Mikkonen, elinkeinopäällikkö Kajaani 11.10.2018 Sisältö Metsänhoitotyöt Luonnonhoito Hakkuut ja käyttö Metsätalouden sosiaaliset vaikutukset Energiapuun käyttö Metsänhoitotyöt

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS Eettisen kaupan puolesta ry

TILINPÄÄTÖS Eettisen kaupan puolesta ry 1 / 8 TILINPÄÄTÖS Eettisen kaupan puolesta ry Y-tunnus: 1.1. 31.12.2016 Tämä tilinpäätös on säilytettävä 31.12.2026 asti 2 / 8 Tilinpäätös tilikaudelta 1.1. 31.12.2016 Sisällysluettelo Tase... 3 Tuloslaskelma...

Lisätiedot

Metsäohjelman seuranta

Metsäohjelman seuranta Metsäohjelman seuranta Kainuu Tuomo Mikkonen, elinkeinopäällikkö Kajaani 29.4.2019 Sisältö Metsänhoitotyöt Luonnonhoito Hakkuut ja käyttö Metsätalouden sosiaaliset vaikutukset Energiapuun käyttö Metsänhoitotyöt

Lisätiedot

Metsäohjelmien seuranta

Metsäohjelmien seuranta Metsäohjelmien seuranta Koko maa Seppo Leinonen, Lahti 1.1.218 Sisältö Metsänhoitotyöt Metsäluonnonhoito Hakkuut ja puun käyttö Metsäsektorin sosiaaliset vaikutukset Energiapuun käyttö Metsänhoitotyöt

Lisätiedot

Metsäohjelman seuranta

Metsäohjelman seuranta Metsäohjelman seuranta Pohjois-Karjala Leena Leskinen, elinkeinopäällikkö Joensuu 11.10.2018 Sisältö Metsänhoitotyöt Metsäluonnonhoito Hakkuut ja käyttö Metsäsektorin sosiaaliset vaikutukset Energiapuun

Lisätiedot

Kullo Golf Oy TASEKIRJA

Kullo Golf Oy TASEKIRJA Kullo Golf Oy Golftie 119 06830 KULLOONKYLÄ TASEKIRJA 1.1.2011-31.12.2011 Kotipaikka: PORVOO Y-tunnus 1761478-9 Tilinpäätös tilikaudelta 1.1.2011-31.12.2011 Sisällysluettelo Tase 3 Tuloslaskelma 5 Rahoituslaskelma

Lisätiedot

NIVOS VESI OY. Tilinpäätös

NIVOS VESI OY. Tilinpäätös NIVOS VESI OY Tilinpäätös 1.1.2016-31.12.2016 Porvoontie 23 04600 Mäntsälä Sisältö Tuloslaskelma Tase Liitetiedot Allekirjoitukset Tilinpäätösmerkintä sivu 1 2-3 4-5 6 6 1 TULOSLASKELMA 1.1.2016 31.12.2016

Lisätiedot

Aineettomat oikeudet. Muut pitkävaikutteiset menot. Rakennukset ja rakennelmat

Aineettomat oikeudet. Muut pitkävaikutteiset menot. Rakennukset ja rakennelmat TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Perustamismenot Tutkimusmenot Kehittämismenot Aineettomat oikeudet Liikearvo Muut pitkävaikutteiset menot Ennakkomaksut Aineelliset hyödykkeet Maa-

Lisätiedot

U3 Asteri urheiluseurau314.wtr

U3 Asteri urheiluseurau314.wtr U3 Asteri urheiluseurau314.wtr TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet Sijoitukset VAIHTUVAT VASTAAVAT Vaihto-omaisuus Myyntisaamiset pitkäaik. Muut pitkäaikaiset

Lisätiedot

Metsäohjelman seuranta

Metsäohjelman seuranta Metsäohjelman seuranta Pirkanmaa Ari Lähteenmäki, elinkeinopäällikkö Tampere 11.10.2018 Sisältö Metsänhoitotyöt Metsäluonnonhoito Hakkuut ja käyttö Metsäsektorin sosiaaliset vaikutukset Energiapuun käyttö

Lisätiedot

Vuoden 1994 metsänhoito- ja

Vuoden 1994 metsänhoito- ja Metsänhoito- ja perusparannustyöt vuosi 1995 Toimittajat: Sinikka Västilä Helena Herrala-Ylinen Irma Kulju 17.6.1997 392 Valtion metsänparannusrahoitus väheni edelleen Vuoden 1995 metsänhoito- ja perusparannustöiden

Lisätiedot

U2L - Urheiluseura (tuloslaskelma toiminnanaloittain) - laaja tase

U2L - Urheiluseura (tuloslaskelma toiminnanaloittain) - laaja tase U2L - Urheiluseura (tuloslaskelma toiminnanaloittain) - laaja tase TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Koulutustoiminta Valmennustoiminta Kilpailutoiminta Nuorisotoiminta Tiedotustoiminta Julkaisutoiminta

Lisätiedot

SPL/P-Suomen piiri ry

SPL/P-Suomen piiri ry TILINPÄÄTÖS 1.1. - 31.12.2017 Säilytettävä vähintään 31.12.2027 asti. Osoite: Rautatienkatu 46 90120 OULU Kotipaikka Oulu Y-tunnus 1000046-9 TILINPÄÄTÖS 31.12.2017 tilikaudelta 1.1. - 31.12.2017 SISÄLLYS

Lisätiedot

Kustannustehokkuuden merkitys metsänhoidossa

Kustannustehokkuuden merkitys metsänhoidossa Kustannustehokkuuden merkitys metsänhoidossa Juho Rantala 27.10.2011 Rovaniemi Kustannustehokas metsänhoito seminaarisarja 2011 Käsitteitä Tuottavuus on mittari sille, kuinka tehokkaasti resursseja käytetään

Lisätiedot

Urheiluseura - laaja kaava 2 - Asteri mallitilikartta (u213)

Urheiluseura - laaja kaava 2 - Asteri mallitilikartta (u213) TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Perustamismenot 1000 Aineettomat hyödykkeet Tutkimusmenot Kehittämismenot Aineettomat oikeudet Liikearvo Muut pitkävaikutteiset menot Ennakkomaksut

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA VESILAITOKSEN TULOSLASKELMA

ALAVIESKAN KUNTA VESILAITOKSEN TULOSLASKELMA ALAVIESKAN KUNTA VESILAITOKSEN TULOSLASKELMA 2016 2015 LIIKEVAIHTO Vesimaksut (ulk.) 259 704,43 245 632,53 Vesimaksut (sis.) 13 532,17 13 569,17 Valmiiden ja keskeneräisten tuotteiden varastojen lisäys

Lisätiedot

Päättäjien 35. Metsäakatemia LUUMÄKI. Hakkuu- ja taimikonhoitokohde 25.9.2013

Päättäjien 35. Metsäakatemia LUUMÄKI. Hakkuu- ja taimikonhoitokohde 25.9.2013 Päättäjien 35. Metsäakatemia LUUMÄKI Hakkuu- ja taimikonhoitokohde 25.9.2013 Mhy Etelä-Karjala Tervetuloa Etelä-Karjalaan, Luumäelle Kohteen teemana on metsien käsittely: Monipuolistuvat metsänkäsittely

Lisätiedot

Urheiluseura - ALV - Asteri mallitilikartta (ub11)

Urheiluseura - ALV - Asteri mallitilikartta (ub11) TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Koulutustoiminta palkat muut henkilöstökulut Valmennustoiminta Kilpailutoiminta Nuorisotoiminta Tiedotustoiminta Julkaisutoiminta Kansainvälinen toiminta Hallinto Muu

Lisätiedot

Metsätaloudellinen aikakauslehti N:o 11 marraskuu Julkilausuma

Metsätaloudellinen aikakauslehti N:o 11 marraskuu Julkilausuma MIKSI METSÄNHOITOON KANNATTAA PANOSTAA? Metsätaloudellinen aikakauslehti N:o 11 marraskuu 1948 Julkilausuma Jokainen metsäammattimies tietää, että metsiemme metsänhoidollinen tila antaa monissa suhteissa

Lisätiedot

Kullo Golf Oy TASEKIRJA 1.1.2010-31.12.2010. Golftie 119 06830 KULLOONKYLÄ Kotipaikka: PORVOO Y-tunnus: 1761478-9

Kullo Golf Oy TASEKIRJA 1.1.2010-31.12.2010. Golftie 119 06830 KULLOONKYLÄ Kotipaikka: PORVOO Y-tunnus: 1761478-9 Kullo Golf Oy Golftie 119 06830 KULLOONKYLÄ Kotipaikka: PORVOO Y-tunnus: 1761478-9 TASEKIRJA 1.1.2010-31.12.2010 Tämä tasekirja on säilytettävä 31.12.2020 asti Tilinpäätöksen laatija: Tilisampo Oy 1 TILINPÄÄTÖS

Lisätiedot

Urheiluseura - kaava 2 - Asteri mallitilikartta (u211)

Urheiluseura - kaava 2 - Asteri mallitilikartta (u211) TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Koulutustoiminta Valmennustoiminta Kilpailutoiminta Nuorisotoiminta Tiedotustoiminta Julkaisutoiminta Kansainvälinen toiminta Hallinto Muu varsinainen toiminta Poistot

Lisätiedot

U2 Asteri urheiluseura laaaja tase U214L.WTR

U2 Asteri urheiluseura laaaja tase U214L.WTR TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Perustamismenot Tutkimusmenot Kehittämismenot Aineettomat oikeudet Liikearvo Muut pitkävaikutteiset menot Ennakkomaksut Aineelliset hyödykkeet Maa-

Lisätiedot

Puukauppa ja metsänhoitokatsaus. Petri Pajunen Vantaa

Puukauppa ja metsänhoitokatsaus. Petri Pajunen Vantaa Puukauppa ja metsänhoitokatsaus Petri Pajunen Vantaa 14.4.2018 Puumarkkinaennusteet 2018-201 Metsäteollisuuden investoinnit Toteutuneita investointeja mm. MG Äänekoski, UPM Kaukas ja Kymi ja SE Varkaus

Lisätiedot

Urheiluseura - Asteri Kirjanpidon mallitilipuitteisto

Urheiluseura - Asteri Kirjanpidon mallitilipuitteisto TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Koulutustoiminta palkat muut henkilöstökulut Valmennustoiminta Kilpailutoiminta Nuorisotoiminta Tiedotustoiminta Julkaisutoiminta Kansainvälinen toiminta Hallinto Muu

Lisätiedot

Urheiluseura - kaava 3 - Asteri mallitilikartta (u313)

Urheiluseura - kaava 3 - Asteri mallitilikartta (u313) Urheiluseura - kaava 3 - Asteri mallitilikartta (u313) TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet 1000 Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet 1100 Maa- ja vesialueet 1110 Rakennukset

Lisätiedot

TP Väestö Työttömyys Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Tase Aikasarjat: vuosikate, lainat, yli-/alijäämä. Alavieskan kunta 3.3.

TP Väestö Työttömyys Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Tase Aikasarjat: vuosikate, lainat, yli-/alijäämä. Alavieskan kunta 3.3. TP 2016 Väestö Työttömyys Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Tase Aikasarjat: vuosikate, lainat, yli-/alijäämä Alavieskan kunta 3.3.2017 JY Päivitetty 10.3.2017 ja 13.3.2017 Päivitetty 27.3.2017 Asukasluvun

Lisätiedot

MK VASTAAVAA VASTATTAVAA

MK VASTAAVAA VASTATTAVAA Sairaanhoitopiiri yhteensä Aineettomat hyödykkeet Peruspääoma 1 029 977 625,00 962 973 150,00 Aineettomat oikeudet 2 690 352,75 3 732 308,58 Arvonkorotusrahasto 12 500,00 12 500,00 Ennakkomaksut 17 252

Lisätiedot

Metsäohjelman seuranta

Metsäohjelman seuranta Metsäohjelman seuranta Lappi Ulla Huusko, elinkeinopäällikkö Rovaniemi 27.5.219 Sisältö Metsänhoitotyöt Metsäluonnonhoito Hakkuut ja käyttö Metsätalouden sosiaaliset vaikutukset Energiapuun käyttö Metsänhoitotyöt

Lisätiedot

Aineettomat oikeudet. Muut pitkävaikutteiset menot. Rakennukset ja rakennelmat

Aineettomat oikeudet. Muut pitkävaikutteiset menot. Rakennukset ja rakennelmat TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Perustamismenot Tutkimusmenot Kehittämismenot Aineettomat oikeudet Liikearvo Muut pitkävaikutteiset menot Ennakkomaksut Aineelliset hyödykkeet Maa-

Lisätiedot

Metsänhoito. Metsänomistajat

Metsänhoito. Metsänomistajat Metsänhoito Hoida metsääsi Hyvä metsän- ja ympäristönhoito alkaa kohteeseen perehtymisellä ja maastosuunnittelulla. Olet tervetullut mukaan metsään! Töiden suunnittelussa ja toteutuksessa otamme huomioon

Lisätiedot

Urheiluseura - ALV - Asteri mallitilikartta (Ub13)

Urheiluseura - ALV - Asteri mallitilikartta (Ub13) TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet 1000 aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet 1100 maa- ja vesialueet 1110 rakennukset ja rakennelmat 1120 koneet ja kal. kauden alussa 1121

Lisätiedot

Kestävän metsätalouden rahoituslain uudistamisen suuntaviivat

Kestävän metsätalouden rahoituslain uudistamisen suuntaviivat Kestävän metsätalouden rahoituslain uudistamisen suuntaviivat Pello 28.4.2014 Ylitornio 5.5.2014 Tarmo Uusitalo Kestävän metsätalouden rahoituslain uudistamisen eteneminen Kemera- työryhmän loppuraportti

Lisätiedot

Yb16L - Yhdistys (ALV) - Asterin malli

Yb16L - Yhdistys (ALV) - Asterin malli TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Koulutustoiminta Valmennustoiminta Kilpailutoiminta Nuorisotoiminta Tiedotustoiminta Julkaisutoiminta Kansainvälinen toiminta Hallinto Muu varsinainen toiminta Poistot

Lisätiedot

Kustannus Oy Vapaa Ajattelija Ab

Kustannus Oy Vapaa Ajattelija Ab Kustannus Oy Vapaa Ajattelija Ab 1/9 Kustannus Oy Vapaa Ajattelija Ab TASEKIRJA Tase-erittelyt 1.1.2004-31.12.2004 Tasekirjan sisällysluettelo Kirjanpitoaineisto 1 Toimintakertomus 2 Talousarviovertailu

Lisätiedot

YH Asteri yhdistys YH14

YH Asteri yhdistys YH14 TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet Sijoitukset VAIHTUVAT VASTAAVAT Vaihto-omaisuus Pitkäaikaiset Myyntisaamiset pitkäaik. Muut pitkäaikaiset saamiset Lyhytaikaiset

Lisätiedot

VUOSIKATSAUS 2014 SISÄLLYSLUETTELO

VUOSIKATSAUS 2014 SISÄLLYSLUETTELO VUOSIKATSAUS 2014 SISÄLLYSLUETTELO KuntaPro Oy vuonna 2014... 2 Keskeiset tuotanto- ja talousluvut... 3 KuntaPro Oy:n hallinto... 3 Johdon palkitseminen... 3 Henkilöstö... 3 Tuloslaskelma 2014... 4 Tase

Lisätiedot

Kustannustehokkuuden merkitys metsänhoidossa

Kustannustehokkuuden merkitys metsänhoidossa Kustannustehokkuuden merkitys metsänhoidossa Juho Rantala 29.11.2011 Joensuu Kustannustehokas metsänhoito seminaarisarja 2011 Käsitteitä Tuottavuus on mittari sille, kuinka tehokkaasti resursseja käytetään

Lisätiedot

Yhdistys YH TULOSLASKELMA. Varsinainen toiminta Tuotot. Kulut. Tuotto-/Kulujäämä. Varainhankinta 0,00 0,00 0,00 0,00

Yhdistys YH TULOSLASKELMA. Varsinainen toiminta Tuotot. Kulut. Tuotto-/Kulujäämä. Varainhankinta 0,00 0,00 0,00 0,00 TULOSLASKELMA Varsinainen toiminta Kulut Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Tuotto-/Kulujäämä Varainhankinta Kulut Tuotto-/Kulujäämä Sijoitus- ja rahoitustoiminta Kulut Tuotto-/Kulujäämä Yleisavustukset

Lisätiedot

Directors' Institute of Finland - Hallitusammattilaiset ry TASEKIRJA 1.1.2013-31.12.2013

Directors' Institute of Finland - Hallitusammattilaiset ry TASEKIRJA 1.1.2013-31.12.2013 Directors' Institute of Finland - Hallitusammattilaiset ry Aleksanterinkatu 48 A 00100 Helsinki Kotipaikka: Helsinki Y-tunnus: 1831814-8 TASEKIRJA 1.1.2013-31.12.2013 Tämä tasekirja on säilytettävä 31.12.2023

Lisätiedot

Vesihuoltolaitoksen tilinpäätös 2014

Vesihuoltolaitoksen tilinpäätös 2014 5. Eriytetyt tilinpäätökset 5.1. Laskennallisesti eriytetyn vesihuoltolaitoksen tilinpäätöslaskelmat Leppävirran kunnan vesihuoltolaitoksen kirjanpito on eriytetty laskennallisesti. Liitteenä vesihuoltolaitoksen

Lisätiedot

PRO LUOMU RY TILINPÄÄTÖS

PRO LUOMU RY TILINPÄÄTÖS PRO LUOMU RY TILINPÄÄTÖS 1.1. - 31.12.2016 Pro Luomu ry TILINPÄÄTÖS TILIKAUDELTA 1.1. - 31.12.2016 Sisällys Sivu Toimintakertomus 1-11 Tase 12 Tuloslaskelma 13 Liitetiedot 14 Luettelo kirjanpitokirjoista

Lisätiedot

UB urheiluseura alv UB14.WTR

UB urheiluseura alv UB14.WTR TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet Sijoitukset VAIHTUVAT VASTAAVAT Vaihto-omaisuus Myyntisaamiset pitkäaik. Muut pitkäaikaiset saamiset Myyntisaamiset lyhytaik.

Lisätiedot

KONSERNI Tuloslaskelma (1 000 )

KONSERNI Tuloslaskelma (1 000 ) VUOSIKERTOMUS 2018 TULOSTIEDOT KONSERNI Tuloslaskelma (1 000 ) 01.01.-31.12.2018 01.01.-31.12.2017 LIIKEVAIHTO 129 238 121 109 Valmistus omaan käyttöön 0 14 Liiketoiminnan muut tuotot 989 993 Materiaalit

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI 1/6 LIIKENNELIIKELAITOS

HELSINGIN KAUPUNKI 1/6 LIIKENNELIIKELAITOS HELSINGIN KAUPUNKI 1/6 TULOSLASKELMA 1.1.-31.12.2018 1.1.-31.12.2017 LIIKEVAIHTO Tuki kaupungilta 15 232 079,52 18 934 845,99 Liikennöintikorvaukset 96 887 065,70 91 199 717,21 Infrakorvaukset 76 680 586,12

Lisätiedot

Kankaanpään kaupunki. Tilinpäätös kaupunginkamreeri

Kankaanpään kaupunki. Tilinpäätös kaupunginkamreeri Kankaanpään kaupunki Tilinpäätös 2017 1 Tilinpäätösaineisto 1. Tilinpäätös Toimintakertomus Toteutumisvertailu Tilinpäätöslaskelmat Liitetiedot Eriytetyt tilinpäätökset Allekirjoitukset ja merkinnät Luettelot

Lisätiedot

TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2017

TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2017 VUOSIKERTOMUS 2017 TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2017 KONSERNI Tuloslaskelma (1 000 ) 1.1. 31.12.2017 1.1. 31.12.2016 LIIKEVAIHTO 121 109 124 180 Valmistus omaan käyttöön 14 673

Lisätiedot

TASEKIRJA VIRPINIEMI GOLF OY

TASEKIRJA VIRPINIEMI GOLF OY TASEKIRJA 31.12.2015 VIRPINIEMI GOLF OY Virpiniemi Golf Oy Y-tunnus 1892969-4 kotipaikka OULU TILINPÄÄTÖS TILIKAUDELTA 01.01.2015 31.12.2015 Sisällys: Sivu Toimintakertomus 1 Tuloslaskelma 2 Tase 3-4 Liitetiedot

Lisätiedot

TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2016

TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2016 VUOSIKERTOMUS 2016 TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2016 KONSERNI Tuloslaskelma (1 000 ) 1.1. 31.12.2016 1.1. 31.12.2015 LIIKEVAIHTO 124 180 124 532 Valmistus omaan käyttöön 673 4 647

Lisätiedot

TULOSLASKELMA

TULOSLASKELMA TULOSLASKELMA 1000 1.1.-31.12.2017 1.1.-31.12.2016 LIIKEVAIHTO Tuki kaupungilta 18 935 12 470 Liikennöintikorvaukset 91 200 81 885 Infrakorvaukset 67 110 65 482 Muut myyntitulot 3 392 656 180 637 160 493

Lisätiedot

NIVOS VESI OY. Tilinpäätös

NIVOS VESI OY. Tilinpäätös NIVOS VESI OY Tilinpäätös 1.1.2018-31.12.2018 Porvoontie 23 04600 Mäntsälä Sisältö sivu Tuloslaskelma 1 Tase 2-3 Liitetiedot Allekirjoitukset Tilinpäätösmerkintä 4-5 6 6 1 TULOSLASKELMA 1.1.2018 31.12.2018

Lisätiedot

1 / 10. Iiden ry TILINPÄÄTÖS. Iiden ry. Y-tunnus: Tämä tilinpäätös on säilytettävä

1 / 10. Iiden ry TILINPÄÄTÖS. Iiden ry. Y-tunnus: Tämä tilinpäätös on säilytettävä 1 / 10 15505490 TILINPÄÄTÖS Iiden ry Ytunnus: 15505490 01.01.2017 31.12.2017 Tämä tilinpäätös on säilytettävä 31.12.2027 asti 2 / 10 15505490 Tilinpäätös tilikaudelta 01.01.2017 31.12.2017 Sisällysluettelo

Lisätiedot

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote klo 9.00 YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote klo 9.00 YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote 7.11.2002 klo 9.00 YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 30.9.2002 - Elektroniikka-alan taantuma jatkunut Suomessa - Liikevaihto 17,7 milj. euroa 1-9/02

Lisätiedot