Espoon ankkuri -hankkeen väliarviointi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Espoon ankkuri -hankkeen väliarviointi"

Transkriptio

1 Espoon ankkuri -hankkeen väliarviointi Syyskuu 2008 Nina K. Hyttinen

2 Snl/ARPA/nkh 1 Tiivistelmä Espoon Ankkuri -hankkeen väliarviointi. Nina K. Hyttinen, Sininauhaliitto. Helsinki. Syyskuu sivua. KAN Espoon Ankkuri -hankkeen ( ) tarkoituksena on saada päihdehoidon avopalvelut ja päiväkeskustyö yhdistettyä toimivaksi kokonaisuudeksi, joka tarjoaa päihdeongelmaiselle tukea toipumiskaaren kaikissa vaiheissa. Päiväkeskus toimii matalan kynnyksen kohtaamispaikkana espoolaisille päihdeongelmaisille ja parantaa heidän elämänlaatuaan yhteisöllisyyden, vertaistuen ja palveluohjauksen avulla. Tavoitteena on myös rakentaa toimiva yhteistyöverkosto seurakuntien, Espoon kaupungin ja muiden toimijoiden kanssa sekä saada Ankkurin palvelut osaksi kaupungin päihdepalvelutarjontaa. Hanke on toiminut rekrytointi- ja valmisteluvaiheen jälkeen runsaan vuoden. Kaikki yllämainitut tavoitteet ovat lähteneet toteutumaan ainakin jossain määrin. Avohoitoohjelma on tuottanut ainakin tähän mennessä toteutuneen, melko lyhyen tarkastelujakson aikana odotettuja ja myönteisiä vaikutuksia asiakkaiden elämään. Avohoito-ohjelmaa kehitetään saatujen kokemusten pohjalta edelleen. Myös päiväkeskukseen on tullut asiakkaita ja matalan kynnyksen toiminta on päässyt käyntiin. Päiväkeskuksen ja avohoidon yhteisvaikutuksia ja synergiaa ei vielä ole saatu todennettua aiotussa määrin, koska päiväkeskuksessa on vasta viime kuukausina alkanut aktiivisempi toiminta ja asiakastyö. Yhteistyöverkosto seurakuntien kanssa on kehitteillä ja joitakin tuloksia on jo saatu. Seurakuntien vapaaehtoiset ovat osallistuneet Ankkurin töihin, kuten remontointiin, siivoukseen ja esitteiden jakeluun. Tukihenkilöitä on jo neljä ja viidessä seurakunnassa on myös yhdyshenkilö, joka erityisesti huolehtii kontaktista Ankkurin ja seurakunnan välillä. Pastorit ovat käyneet avohoitoryhmässä puhumassa. Edelleen yhteistyötä olisi kuitenkin tarvetta tiivistää. Tässä on kuitenkin vielä monia haasteita. Verkottuminen Espoon kaupungin kanssa eteni aluksi lähinnä puheen ja vierailujen tasolla. Konkreettiseen asiakasyhteistyöhön päästiin vuoden 2008 puolella. Maksusitoumuksia avohoitoon alkoi tulla, samoin joitakin päiväkeskusasiakkaita sosiaalitoimen kautta Ankkuriin. Tavoitteena on edelleen tulla osaksi Espoon kaupungin päihdepalvelutarjontaa. Tähän tuo yhden haasteen kaupungin suunnitelma rakentaa oma avohoitoyksikkö Matinkylään. Tässä voi kuitenkin myös olla yhteistyön mahdollisuus. Espoon Ankkuri voi täydentää kaupungin palveluita tarjoamalla kristillisen vaihtoehdon päihdehoitoon. Mikäli Ankkuri ja sen erityinen päiväkeskuksen ja avohoidon yhdistävä toimintamalli tuottavat hyviä ja odotettuja vaikutuksia, yhteistyöllä lienee hyvät mahdollisuudet kehittyä nykyistä laajemmaksi ja tiiviimmäksi.

3 Snl/ARPA/nkh 2 Sisällys 1 KAN ESPOON ANKKURI -PROJEKTIN KUVAUS 3 2 ESPOON ANKKURIN TOIMINTALOGIIKKA 5 3 ARVIOINTIKRITEERIT JA -KYSYMYKSET 6 4 AINEISTON ANALYYSI Kohderyhmän saavuttaminen Projektitiimin yhteistyö Avohoidon toteutuminen Asiakashaastattelun tulokset Muu arviointiaineisto Verkottuminen yhteistyökumppaneiden kanssa Yhteistyö taustajärjestön ja seurakuntien kanssa Verkottuminen muiden toimijoiden kanssa Integroituminen julkiseen palvelujärjestelmään 12 5 JOHTOPÄÄTÖKSET JA SUOSITUKSET Hankkeen onnistumiset Projektitiimi Avohoito Hankkeen haasteet Päiväkeskuksen asiakastyö Yhteistyö seurakuntien kanssa Yhteistyö Espoon kaupungin kanssa Tavoitteiden toteutuminen 17 LÄHTEET 18 LIITTEET Liite 1: Arviointisuunnitelma Liite 2: Projektipäiväkirja Liite 3: Asiakashaastattelulomake Liite 4: Ohjausryhmän sähköpostihaastattelun kysymysrunko

4 Snl/ARPA/nkh 3 1 KAN ESPOON ANKKURI -PROJEKTIN KUVAUS Projektin keskeisenä päämääränä on kehittää uudenlainen, päiväkeskustoiminnan ja avohoidon yhdistävä avopalvelukeskus päihdeongelmaisten kohtaamiseen ja kuntoutumiseen. Päiväkeskus ja avohoito ovat siinä saman katon alla, mikä antaa avohoitoasiakkaalle tukea hoidon saumakohdissa ja siten ehkäisee putoamista toipumiskaarelta. Samalla päiväkeskuksen kautta voidaan ohjata uusia asiakkaita avohoitoon ja kuntoutukseen. Hankkeen ensisijaisena kohderyhmänä ovat espoolaiset vuotiaat päihdeongelmaiset miehet ja naiset. Projektin tavoitteet ja niihin tähtäävät toimenpiteet ovat seuraavat: 1. Luodaan elämänlaatua parantava, matalan kynnyksen kohtaamispaikka espoolaisille päihdeongelmaisille. Toimenpiteet: - yhteisöllisyys - vertaistuki - palveluohjaus Yhteisöllisyys syntyy työntekijöiden ja asiakkaiden yhteisvaikutuksesta. Sitä tukevat muun muassa yhteinen aamupala sekä kahvi- ja teetarjoilu, jotka luovat ihmissuhteita vahvistavia sosiaalisia tilanteita 2. Luodaan kokonaisvaltaiseen elämänhallintaan ja raittiuteen tähtäävä avohoitomalli päihdevieroituksesta tuleville. Toimenpiteet: - kristillinen päihdehoito Ankkurin avohoito-ohjelman mukaan - itsehoitoryhmät - päihteetön sosiaalinen verkosto - terapia - lääkkeetön hoito Avohoito-ohjelmaa tukee päiväkeskuksen yhteisöllisyys ja sen tarjoamat palvelut. 3. Luodaan Espooseen mahdollisimman saumaton yhteistyöverkosto KAN-hoitoketjun, seurakuntien ja muiden yhteistyötahojen välillä. Toimenpiteet: - tiedottaminen - yhteistyö - vapaaehtoistyö - hengellinen tuki 4. Ankkurin palvelut tulevat osaksi Espoon kaupungin tarjoamia päihdepalveluja siten, että sen palveluvalikosta löytyy selkeä kristillinen vaihtoehto. Toimenpiteet:

5 Snl/ARPA/nkh 4 - tiedottaminen - yhteistyö - tutustumiskäynnit - vaikuttamistoiminta Projektia arvioidaan kehittämisarvioinnin näkökulmasta, jossa tarkastellaan sekä projektiprosessia että hankkeen tuloksia ja vaikutuksia. Arviointiaineistona käytetään projektitiimin päiväkirjoja, päiväraportteja, asiakaskyselyitä, työntekijöiden ja ohjausryhmän haastatteluja, arviointimuistioita sekä hankedokumentteja. Arvioinnin toteuttajana on Sininauhaliitto. Arvioinnin toteutus ja aikataulu on kuvattu tarkemmin arviointisuunnitelmassa (liite 1). Suunnitelmaa on tarkennettu ja päivitetty hankkeen toimintalogiikan pohjalta.

6 Snl/ARPA/nkh 5 2 ESPOON ANKKURIN TOIMINTALOGIIKKA Hankkeen toimintalogiikka on selkeytynyt työn edetessä. Siinä kuvataan projektin tavoitteet sekä toimenpiteet, joiden avulla saavutetaan ne tuotokset, tulokset ja vaikutukset, jotka toteuttavat aiotut tavoitteet, ks. kuvio. Kuvio. Hankkeen toimintalogiikka Tavoitteet Toimenpiteet Tuotokset Tulokset/vaikutukset Matalan kynnyksen kohtaamispaikka Raittiuteen ja elämänhallintaan tähtäävä avohoitomalli yhteisöllisyys, vertaistuki, keskustelut, tiedottaminen, aamupala- ja kahvitarjoilu avohoito-ohjelma, ryhmätoiminta, vertaistuki, päihteetön sosiaalinen verkosto Päiväkeskuksen ja avohoidon yhdistävä avopalvelukeskus Avohoitoohjelma Asiakkaiden elämänhallinta paranee ja päihdeongelmat vähenevät Asiakas saavuttaa elämänhallinnan ja raittiin elämäntavan Saumaton yhteistyöverkosto avaintahojen välille tiedottaminen, yhteistyö, vapaaehtoistyö, hengellinen tuki Syntyy asiakkaan toipumiskaarta tukeva, synerginen tukiverkosto Kristillisen päihdehoidon kytkeminen Espoon palvelurakenteisiin tiedottaminen, yhteistyö, vaikuttamistoiminta, tutustumiskäynnit Espoon päihdepalveluissa on kristillinen vaihtoehto Hankkeen ohjelmateoria lausuu seuraavasti: Yhdistämällä päiväkeskus ja avohoito saumattomaksi kokonaisuudeksi sekä verkottumalla muiden avaintoimijoiden kanssa voidaan päihdeasiakkaan toipumista edistää sekä ehkäistä retkahduksia. Asiakkaan oma motivaatio elämänmuutokseen on toipumisen edellytys. Tältä pohjalta lähdettiin arvioimaan sitä, miten Espoon Ankkuri on tähän mennessä edistynyt matkalla kohti tavoitteitaan.

7 Snl/ARPA/nkh 6 3 ARVIOINTIKRITEERIT JA -KYSYMYKSET Stakesin EPT-laatukriteerit (Stakes 2006) on kokonaisvaltainen ehkäisevän päihdetyön arviointiväline. Hankkeessa oli tarkoitus käyttää kriteerejä viitekehyksenä. Todetaan kuitenkin, että EPT-kokonaisuuteen kuuluvan Laatutähden työstäminen on projektin resursseihin nähden liian laaja tehtävä eikä se kata hankkeen toimintalogiikkaa. Espoon Ankkurissa tehdään sekä ehkäisevää (riskiehkäisy) että korjaavaa päihdetyötä. Projektin arviointisuunnitelmaan on määritelty tavoitteiden saavuttamisen kannalta sopivat kriteerit. Hankkeen kannalta on olennaista, että päiväkeskuksesta ja avohoidosta saadaan toimiva, toinen toistaan tukeva kokonaisuus. Asiakkaiden toipumisen ja toiminnan jatkuvuuden kannalta puolestaan on tärkeää, että Espoon Ankkurin ympärille syntyy yhteistyöverkosto ja että sen tarjoamat palvelut kytkeytyvät julkiseen palvelujärjestelmään. Nämä kriittiset menestystekijät on muotoiltu arviointikriteereiksi arviointikysymyksineen: 1. Arviointikriteeri: Matalan kynnyksen päiväkeskuksen kehittyminen a. Miten kohderyhmä saavutetaan? - päiväkeskusasiakkaiden määrä, kohtaamisten laatu b. Millaisia vaikutuksia päiväkeskusasiakkaissa on havaittavissa? - sitoutuminen, voimaantuminen, yhteisöllisyys c. Miten projektitiimin yhteistyö toimii? - ryhmäprosessi, työkäytännöt, suoriutuminen 2. Arviointikriteeri: Avohoito-ohjelman toteutuminen d) Millaisia vaikutuksia avohoito-ohjelma tuottaa asiakkaiden elämään? - elämänhallinta, ihmissuhteet, toipumiskaarella edistyminen e) Miten avohoito kytkeytyy päiväkeskuksen toimintaan? - avohoitoasiakkaiden vakiintuminen päiväkeskukseen, päiväkeskuksen ja avohoidon synergia 3. Arviointikriteeri: Verkottuminen yhteistyökumppaneiden kanssa f) Millaisia tuloksia yhteistyöstä saadaan? - yhteistyön laatu ja tulokset - tukihenkilöverkosto, seurakuntien sitoutuminen, vapaaehtoisten panos 4. Arviointikriteeri: Integroituminen julkiseen palvelujärjestelmään g) Millaista yhteistyötä Espoon kaupungin kanssa syntyy? - maksusitoumukset, kaupungin sitoutuminen Ankkurin palvelujen käyttöön, näkyvyys kaupungin palvelutarjonnassa (Hyttinen 2008.) Arviointikriteereitä ja -kysymyksiä tarkastellaan siinä määrin, kun niistä on aineistoa arvioijalle kertynyt.

8 Snl/ARPA/nkh 7 4 AINEISTON ANALYYSI Hankkeen itsearviointiosuudessa projektipäällikkö ja -työntekijät ovat täyttäneet kuukausittain 5-kohtaista projektipäiväkirjaa (liite 2). Tämä on tuottanut aineistoa erityisesti hankeprosessin arviointiin. Koostetusta päiväkirja-aineistosta syntyy kokonaiskuva hankkeen keskeisistä asioista, onnistumisista, kompastuskivistä sekä yhteistyön toimivuudesta projektin sisällä ja kumppanien kanssa. Lisäksi päiväkirjaan on kerätty työssä syntyneitä ideoita ja oivalluksia. Lisämateriaalina on työntekijöiden päiväraportit asiakasmääristä ja päivän kulusta. Päiväkirja-aineistoa on tarkasteltu arviointikriteerien ja kysymysten näkökulmasta etenkin kohderyhmän saavuttamisen, tiimityön ja verkottumisen kannalta. 4.1 Kohderyhmän saavuttaminen Projektin alkuvaiheessa päiväkeskusasiakkaita oli odotettua vähemmän. On luonnollista, että ensimmäiset kuukaudet kuluvat toiminnan valmisteluun ja suunnitteluun. Kestää myös aikaa, ennen kuin asiakkaat löytävät paikan ja uskaltavat tulla käymään. Asiakkaiden puute ei kuitenkaan enää vuoden päästä selittynyt näillä syillä. Selkeä parannus tilanteeseen saatiin, kun päiväkeskuksen ulko-ovet avattiin, mainostelineet pantiin kävelytielle ja jalkauduttiin Matinkylän lähiöön jakamaan esitteitä. Huhti toukokuussa päiväkeskusasiakkaita oli keskimäärin 1,8 henkeä päivässä (0 5 kävijää). Ovien avautumisen ja tiedottamisen paremman kohdistamisen jälkeen asiakasmäärät alkoivat nousta. Heinä elokuussa asiakkaita oli keskimäärin 5 henkeä päivässä (0 12) ja kävijöiden määrä näyttää kasvavan edelleen. On todettava, että kaikista päiväraporteista ei asiakkaiden määrä aina yksiselitteisesti selviä, joten muutamia päiviä jouduttiin jättämään laskuista pois. Arviointikriteerin 1 kohtaan a) voidaan todeta, että asiakkaat näyttävät nyt löytäneen päiväkeskuksen. Sana todennäköisesti kiertää ja tuo uusia kävijöitä, mikäli asiakkaat kokevat Ankkurissa käynnin vastaavan tarpeitaan. Kohtaamisen laatua sekä toiminnan vaikutuksia kävijöiden elämään (arviointikysymys 1b) tarkastellaan seuraavassa raportissa, kun päiväkeskukseen on syntynyt asiakasvolyymia riittävästi. 4.2 Projektitiimin yhteistyö Toukokuussa projektitiimille 2008 tehdyn haastattelun mukaan Ankkurin vahvuutena on motivoitunut ja ammattitaitoinen henkilökunta, jolla on lisäksi vahva vertaistausta ja yhteinen usko. Myös ohjausryhmälle syyskuussa 2008 tehdyssä sähköpostihaastattelussa (N=6) tuli vahvasti onnistumistekijänä esiin projektipäällikön ja muiden työntekijöiden sitoutuminen, luova työote sekä joustava, muutoskykyinen organisaatio (kysymysrunko liitteessä 4). Projektitiimi on ryhmäytynyt hyvin ja yhteistyö on alkanut toimia kaikkien työntekijöiden mielestä hyvin. Työyhteisössä koettiin syksyllä 2007 kahden tiimin jäsenen välillä konflikti, joka vei kaikkien voimia ja vaikeutti työskentelyä. Tilanne saatiin kuitenkin käsiteltyä avoimesti keskustellen ja sen seurauksena pelisääntöjä ja työnkuvia selkiytettiin. Työtiimi näyttää kulkeneen normaalia ryhmäytymispolkua, johon kuuluu aina myös kuohuntavaihe ja sen jälkeen sääntöjen selventäminen (ks. esim. Egolf 2001). Kesällä

9 Snl/ARPA/nkh henkilöstöä vähennettiin ja asiakasmäärät samalla kasvoivat. Työkäytännöt kuitenkin saatiin mukautettua uuteen tilanteeseen joustavasti. Tiimin ja johtamisen notkeutta osoittaa myös se, että kyettiin nopeasti reagoimaan havaittuihin tiedottamisen ja avoimuuden tarpeisiin; ovet avattiin, pihaa elävöitettiin, mainoskyltit pantiin kadulle ja esitteitä alettiin jakaa lähiympäristössä. Projektipäällikön ja tiimin vahvuutena on kyky hyödyntää saatua arviointi- ja muuta tietoa. Työtiimin suurimpana haasteena on jaksaminen. Projektipäälliköllä on suuri vastuu ja taustalla huoli toiminnan jatkuvuudesta hankkeen jälkeen. Työyhteisössä oli lyhyt jakso, jolloin kertyi poissaoloja uupumisen, muun sairastelun ja lasten sairauksien vuoksi. Tämä kuormitti muita työntekijöitä ja siten toi uusia haasteita jaksamiselle. Työkäytäntöjen kehittäminen ja toimiva ryhmähenki kuitenkin auttoivat tässä haasteessa. Arviointikysymyksen kohtaan 1 c) voidaan todeta, että projektitiimi on selviytynyt tähän mennessä haasteista hyvin ja kyennyt reflektoimaan sisäisiä ja asiakasmäärää koskevia ongelmia siten, että siitä on seurannut myönteisiä vaikutuksia. Jaksamisen kysymyksiin löydettäneen helpotusta työnjaon ja projektipäälliköllä myös paremman keskittymisen mahdollistavan etätyön avulla. 4.3 Avohoidon toteutuminen Arviointikysymys 2 d) kohdistuu avohoito-ohjelman asiakkaisiin ja heidän elämässään ohjelman aikana syntyneisiin vaikutuksiin. Päihdeongelmaisen toipumisen etenemistä voidaan hahmottaa koherenssin tunteen (Antonovsky 1993) avulla. Elämänhallinnan tunne, koherenssi, voidaan määritellä kolmen ulottuvuuden ymmärrettävyyden, hallittavuuden ja mielekkyyden avulla. Henkilö, jolla on vahva koherenssin tunne, kokee elämänsä johdonmukaisena, hallitsee omia voimavarojaan ja vuorovaikutustaan muiden ihmisten kanssa. Hänen käyttäytymisensä ei ole arvaamatonta ja voimavarat riittävät elämän normaaleihin tilanteisiin. Hän myös kokee, että voimavarat ovat hänellä itsellään tai jonkun sellaisen käsissä, johon hän voi luottaa. Lisäksi koherentti ihminen pitää elämää elämisen arvoisena ja hän on myös valmis sitoumuksiin. (Kallo 2006.) Asiakkaille (N=4) tehtiin toukokuussa 2008 lomakehaastattelu (liite 3). Koska otoskoko on pieni, se ei mahdollista tilastollisia johtopäätöksiä. Aineistoa käsitellään siksi vain absoluuttisina lukuina. Haastateltavina oli kaksi naista ja kaksi miestä, iältään vuotiaita. Kaksi heistä sanoi olleensa aiemmin päiväkeskusasiakkaina. Kaikki kävivät päivittäin avohoito-ohjelmassa. Haastattelu tehtiin Espoon Ankkurin tiloissa ryhmätapaamisen jälkeen. Mahdollinen myönteinen kokemus ryhmästä saattaa tällöin painottaa vastauksia. Haastattelu oli kuitenkin luottamuksellinen ja se myös kerrottiin haastateltaville Asiakashaastattelun tulokset Asiakkailta kysyttiin, miksi he käyvät Ankkurissa. Hengellisyyden mainitsi kaksi, samoin sen, että asioiden prosessointi ja purkaminen oli tärkeää. Laitoshoidossa tähän ei koettu olevan mahdollisuutta. Ankkuri tarjoaa erilaista hoitoa, ryhmätyöskentely oli uutta. Tarpeellista on kokonaisvaltainen, ei vain päihdeongelmaan kohdistuva prosessointi. Kaikki olivat motivoituneita osallistumaan ohjelmaan. Tuki ja säännöllinen rytmi nähtiin

10 Snl/ARPA/nkh 9 hyvänä. Ankkuria luonnehdittiin paikkana, jossa on hyvä yhteishenki ja johon on helppo tulla. Avohoitoryhmän sisällä oli myös hyvä yhteishenki ja siinä voi olla avoin. Vertaistukea tuli sekä asiakkailta että henkilökunnalta. Tässä erään asiakkaan kommentti: Koen itseni etuoikeutetuksi, että saan olla täällä. Tällaista toimintaa tarvitaan ehdottomasti laitoshoidon lisäksi. Ankkurin tarjoamista palveluista diakonia-aamupalaan sekä kahvi- ja teetarjoiluun osallistuivat säännöllisesti kaikki avohoitoasiakkaat. Internetiä, kirjastoa ja lehdenlukumahdollisuuksiakin käyttivät kaikki, osa kuitenkin vain satunnaisesti. Muille palveluille oli tarvetta harvemmin. Vastaajat arvioivat palveluja kouluarvosanoin (4 10). Eniten käytettyjen palveluiden arvosanojen keskiarvot olivat seuraavat: - Aamiainen: 9 ½ - Kahvi-/teetarjoilu: 9+ - Internet: 10 - Lehdet, kirjasto: 9 Internetiä lukuun ottamatta kaikki yllämainitut palvelut ovat sellaisia, joihin Ankkuri voi itse vaikuttaa tosin taloudellisten resurssiensa raameissa. Lomakehaastattelun tärkeimmät kysymykset koskivat asiakkaan saamaa tukea ja hänen elämässään avohoidon aikana tapahtuneita muutoksia. Ohjelmista ja palveluista ei ole hyötyä, jos niillä ei ole vaikuttavuutta eikä asiakas saa apua ongelmiinsa. Vaikuttavuutta ei näin lyhyellä ajalla voida osoittaa, mutta sitä ennakoivia vaikutuksia kyllä. Tosin avohoito-ohjelman osuutta asiakkaan elämänhallinnan paranemisesta ei aina voi erottaa mahdollisista muista tekijöistä. Lomakkeen kohdissa 10 ja 11 tiedusteltiin väittämien avulla asiakkaan Ankkurista saamaa tukea ja hänen havaitsemiaan vaikutuksia elämässään. Ainakin yhdellä vastaajalla elämänhallinta ja sosiaaliset verkot olivat kunnossa jo ennestään, joten hän ei tarvinnut niihin muutosta. Muut kokivat Ankkurin antaneen mielekästä tekemistä ja tukea arjesta selviytymiseen paljon. (asteikko: 0 = ei ole tarpeen, 1 = en lainkaan, 2 = vähän, 3 = osittain, 4 = paljon). Kaikki vastaajat kokivat saaneensa seuraavissa asioissa paljon apua: - Espoon Ankkurissa käynti tuo päivärytmiä arkeeni: 4 (keskiarvo) - Minut hyväksytään Espoon Ankkurissa sellaisena kuin olen: 4 - Koen tulevani kohdatuksi Espoon Ankkurissa: 4 - Koen tulevani arvostetuksi Espoon Ankkurissa: 4 - Saan Espoon Ankkurissa apua hengellisiin tarpeisiini: 4 Asiakkaat arvioivat elämässään tapahtuneen keskimäärin seuraavia muutoksia heidän alettuaan käydä Ankkurissa (asteikko 0 = en käytä/tarvitse, 1 = huonontunut, 2 = ennallaan, 3 = parantunut): - Henkinen hyvinvointi: 3 (keskiarvo) - Elämänhallinta: 3 (n=3, yhdellä ei tarvetta muutokseen) - Ihmissuhde- ja vuorovaikutustaidot: 3 (n=3, yhdellä ei tarvetta muutokseen) - Päihteidenkäyttö: 0 - Tietoisuus oikeuksista: 2 ½ (n=2, kahdella ei tarvetta muutokseen)

11 Snl/ARPA/nkh 10 - Tietoisuus velvollisuuksista: 3 (n=2, kahdella ei tarvetta muutokseen) Osalla asiakkaista näyttivät elämän ulkoiset puitteet olevan järjestyksessä, mutta ne, joilla apuun ja muutokseen oli tarvetta, kokivat sen myös toteutuneen. Vastaajat arvioivat myös henkilökunnan osaamista kouluarvosanoin (4 10) seuraavasti: - Ammattitaito: 9 - Myötäelämisen kyky: 9+ - Asiakkaiden arvostaminen: 10 - Kyky motivoida elämänmuutokseen: 9+ Haastattelujen perustella Espoon Ankkuri kykenee tarjoamaan avohoitoasiakkailleen heitä sitouttavan, odotettuja ja myönteisiä vaikutuksia tuottavan hoito-ohjelman. Asiakkaat ovat myös tyytyväisiä päiväkeskuksen heille tarjoamiin palveluihin ja käyttävät niistä etenkin aamiais- ja kahvitarjoilua osana hoito-ohjelmaa. Arviointikriteerin 2 kysymykseen d) voidaan todeta, että projekti on vastannut siihen tavoitellulla tavalla. Avohoidon ja päiväkeskuksen kytkeytyminen toisiinsa (kysymys 2e) selviää paremmin, kun nähdään, miten näiden yhteisvaikutukset kehittyvät edelleen. Tähän tarvitaan lisää kokemuksia päiväkeskuksen toiminnasta ja sen asiakastyöstä Muu arviointiaineisto Avohoidon haasteena on se, että asiakkaat saattavat toimia ennakoimattomasti, he voivat retkahtaa eikä hoito-ohjelmaa saada vietyä loppuun. Joitakin retkahduksia on tapahtunutkin. Hankkeen edetessä saadaan tarkempaa tietoa avohoitoasiakkaiden toipumisesta. Henkilökunnan haastattelun (toukokuu 2008) mukaan avohoito lähti hyvin käyntiin keväällä. Alussa asiakkaita oli vain yksi, mutta kesällä 2008 ryhmässä oli jo seitsemän asiakasta ja lisäksi muutamia jonossa. Haastattelussa tuli esiin muun muassa seuraavat esimerkit: Eräs nuori asiakas ei alkuun suostunut tulemaan yhteiseen aamupalapöytään, mutta ennen pitkää istui siellä ensimmäisenä. Asiakas ei haluaisi lähteä päiväkeskuksesta pois päivän päättyessä. Myös ohjausryhmän näkemyksen mukaan avohoito on nyt lähtenyt käyntiin hyvin. Kaupunki on alkanut antaa maksusitoumuksia. Hyvä merkki on se, että edes retkahdus ei ole katkaissut rahoitusta. Kaiken kaikkiaan, asiakashaastattelut ja muu arviointiaineisto osoittavat, että avohoito toimii resursseihin nähden hyvin. Päiväkeskuksen kehittymässä oleva yhteisöllisyys ja avohoitoryhmän sosiaalinen verkosto näyttävät myös antavan mahdollisuuden harjoitella päihteetöntä yhdessäoloa turvallisessa ympäristössä. Päiväkeskus tarjoaa avohoitoasiakkaille yhteisöllisyyttä ja tekemistä sekä tuo avohoitoon myös asiakkaita. Asiakkaat ovat saaneet monenlaista tukea työntekijöiltä. Nämä ovat tukeneet asiakkaita muun muassa kahdenkeskisin keskusteluin ja auttaneet heidän velkajärjestelyissään te-

12 Snl/ARPA/nkh 11 kemällä yhteistyötä Kaski-ryhmä ry:n kanssa. Lisäksi joillekin asiakkaille on yritetty saada kuntoutusrahaa Kelalta. 4.4 Verkottuminen yhteistyökumppaneiden kanssa Espoon Ankkuri -projektin kannalta yksi onnistumisen kriteereistä on se, onnistutaanko luomaan yhteistyö- ja tukiverkosto sosiaalitoimeen, seurakuntiin, järjestöihin ja muihin toimijoihin. Verkottumisen etenemistä on tarkasteltu päiväkirjojen, henkilöstöhaastattelujen, kokousmuistioiden ja hankedokumenttien avulla. Ankkurin palvelujen kytkeytymistä Espoon kaupungin palvelutarjontaan on tarkasteltu erikseen luvussa Yhteistyö taustajärjestön ja seurakuntien kanssa Hankkeen yhtenä perusajatuksena on kiinteä yhteys seurakuntiin. Jokaiseen yhteistyöseurakuntaan on tarkoitus saada yhdyshenkilö, joka toimii vapaaehtoisena tukihenkilönä Ankkurin asiakkaille. Lisäksi ajatuksena on, että pastorit toimivat ohjausryhmässä, käyvät päiväkeskuksessa puhumassa ja eri tavoin tukevat työtä. (Toimintasuunnitelma 2006, 6) Ideana on luoda kanava Ankkurin ja seurakunnan välille, antaa asiakkaalle tilaisuus löytää seurakunnasta tukipuita elämäänsä sekä toisaalta ohjata seurakuntiin tulevia päihdeongelmaisia Ankkuriin. Yksittäisellä seurakunnalla ei ole voimavaroja vastata päihdeongelmaisen avun ja tuen tarpeeseen. Vaikka se saisi lähetettyä ihmisen hoitokotiin, ei se pysty vastaamaan tämän jatkohoidosta eikä tarjoamaan sellaista tukea, jota toipuja tarvitsisi. Usein käy niin, että kuntoutuksesta palaava ei selviä yksin arjessa vaan liukuu uudelleen päihdepiireihin. (Toimintasuunnitelma 2006, 4.) Henkilöstön haastattelun (toukokuu 2008) sekä päiväkirjojen mukaan yhteistyö seurakuntien kanssa ei ole ollut niin tiivistä kuin odotettiin. Pastoreilla on paljon työtä ja kireät aikataulut, minkä johdosta projektin asioihin ei välttämättä ehditä paneutua. Tiivis yhteistyö edellyttäisi, että Ankkurin asiakkaita voitaisiin paremmin ohjata seurakuntiin, että niissä tiedotettaisiin avopalvelukeskuksen olemassaolosta ja että niistä tulisi tukihenkilöitä sekä muuta tukea. Myös ohjausryhmän haastattelussa (syyskuu 2008) tuli esiin joidenkin pastoreiden omana näkemyksenä, että jatkossa seurakuntien pitäisi sitoutua toimintaan paremmin. Kun päihdeongelmainen tulee seurakuntaan, häneen ei aina osata suhtautua luontevalla tavalla. Hänet on helppo ohjata Ankkuriin, jossa hän saa tarvitsemaansa apua. Ankkuri ei kuitenkaan voi tarjota yhtä laajaa sosiaalista verkkoa, hengellistä vahvistusta ja yhteisöllisyyttä kuin seurakunta. Koska päihdeongelmaisen kohtaamiseen ei ole riittäviä resursseja seurakunnissa, on vaarana, että seurakunnan ja Ankkurin yhteistyö ei kehity vastavuoroiseksi. Silloin Ankkuri jää päihdeongelmaisten vastaanottopaikaksi, mutta Ankkurin asiakkaat eivät ohjaudu seurakuntiin. Toimintansa jatkamiseksi ja vahvistamiseksi Espoon Ankkuri tarvitsisi tiiviin tukiverkon, johon kuuluisivat myös taustajärjestö ja yhteistyöseurakunnat. Tukiverkosto tarkoittaisi hengellistä, henkistä ja taloudellista tukea, vapaaehtoistyöntekijöitä, tukihenkilöitä sekä pastoreiden panosta Ankkurin asiakkaiden kohtaamisessa. Tämä kaikki on joidenkin seurakuntien osalta vasta alussa. Yhteistyön muotoja mietitään syksyllä 2008 yhteisessä palaverissa. Siinä palaverissa

13 Snl/ARPA/nkh 12 on tärkeää, että osapuolet täsmentävät toisillensa ja itsellensä odotuksensa: mitä kukin voi antaa ja mitä odotetaan toiselta. Pastorit ovat pyytäneet selkeää ohjeistusta siitä, mitä heiltä odotetaan vierailukäynneillä. Lähes jokainen heistä on jo käynyt Ankkurissa ainakin kerran avohoitoryhmän kokoontumisessa. Joitakin vapaaehtoisia on seurakunnista saatu remonttitöihin. Kesän 2008 aikana tuli kaksi vapaaehtoista auttamaan siivoustöissä sekä esitteiden jakamisessa Matinkylään. Viiteen seurakuntaan on saatu yhdyshenkilö ja tukihenkilöitä on neljä Verkottuminen muiden toimijoiden kanssa Kristillisiin Karismakotiin ja One Way Missioniin on hyvät suhteet ja niiden kanssa tehdään konkreettista asiakasyhteistyötä. Ankkuri on saanut tunnettuutta Espoon alueella ja vierailijoita käy sekä julkiselta sektorilta että järjestöistä. Myös vastavierailuja tehdään. Muun muassa Espoon päihdejohto ja eri laitosten edustajat ovat vierailleet paikassa.. Elokuussa 2008 alkoi avohoitoasiakkaiden velkajärjestelyjä koskeva yhteistyö Kaskiryhmä ry:n kanssa. Verkottumista julkisen sektorin kanssa tarkastellaan lähemmin luvussa Integroituminen julkiseen palvelujärjestelmään Toiminnan vaikuttavuuden kannalta on tärkeää, että tavoittava työ, katkaisuhoito, kuntoutus ja kunkin asiakkaan yksilöllinen sopeutumispolku takaisin yhteiskuntaan saadaan toimimaan yhteen (Toimintasuunnitelma 2006, 6). Myös työn jatkuvuus edellyttää, että yhteistyö Espoon kaupungin kanssa on sujuvaa, että kaupunki antaa maksusitoumuksia ja lähettää asiakkaita Ankkuriin avohoitoon. Tavoitteena on, että Espoon Ankkurista tulee kristillinen vaihtoehto ja osa kaupungin päihdepalvelutarjontaa. Toistaiseksi Espoon Ankkurin palveluita ei ole mainittu kaupungin päihdehuollon internet-sivuilla. Verkostoitumisen edistymistä seurattiin päiväkirjojen, haastattelujen, kokousmuistioiden ja hankedokumenttien avulla. Henkilöstöhaastattelujen (toukokuu 2008) ja päiväkirjojen mukaan yhteistyö Espoon kaupungin kanssa alkoi hyvin. Viranomaisten mukaan työ vastasi kaupungin tarpeeseen, koska päiväkeskus- ja avohoitopalveluja ei ollut tarpeeksi. Kristillistä vaihtoehtoa ei kaupungilla ole ollut lainkaan. Merkittävä tulos jo keväällä 2007 oli se, että Ankkuri sai hoidon tarpeen arvioinnin itselleen. Vaikka verkottuminen eteni alusta asti hyvin, se ei alkuun tuottanut asiakkaita. Vähitellen jotkut sosiaalityöntekijät ovat alkaneet aktiivisesti ohjata asiakkaita Ankkuriin. Joitakin asiakkaita päiväkeskukseen on tullutkin heidän ohjaamanaan. Tämä yhteistyö on lisääntynyt vuoden 2008 alusta lähtien. Tällä hetkellä (syyskuu 2008) avohoidossa on seitsemän henkeä, joista kuusi on Espoon kaupungin maksusitoumuksella. Avohoidon paikkalukua ollaan laajentamassa 12:een. Vaikka avohoito suunnataan ensisijaisesti Espoolle, suunnitelmissa on tarjota sitä myös muille pääkaupunkiseudun kunnille. Yhteistyötä tehdään Espoon kaupungin sosiaalitoimen päihde- ja mielenterveysyksikön ja katkaisuhoitoyksikön Postipuun kanssa. Ankkurin työntekijöitä on pyydetty pitämään tietoiskuja kaupungin katkaisuhoitoyksikköön Postipuuhun, ja Ankkurin antamaa hoitoa pidetään siellä hyvänä. Samoin tietoiskuja tehdään A-klinikoille. Myös Espoon kaupun-

14 Snl/ARPA/nkh 13 gin hoitokodin Kolmirannan kanssa on toimiva kontakti. Laitoksen johtaja on Espoon Ankkurin ohjausryhmässä. Vierailuja tehdään puolin ja toisin. Kolmirannasta tulevat vierailulle mukaan myös asiakkaat. Ankkuri on yksi mahdollinen jatkopolku laitoksen jälkeen. Tätä kautta on jo tullut pari asiakasta. Esteitäkin asiakastyön etenemiselle on; avohoitoasiakkaiden kuntoutusrahat eivät ratkea paikallisessa Kelassa niin helposti kuin oletettiin. Espoon Kelalla ei ole vielä tähän valmista käytäntöä. Ankkuri on ensimmäinen taho Espoossa, joka tarjoaa asiakkailleen kansanterveyslain nojalla tehtävää avohoitoa. Espoon kaupungin ja Ankkurin välistä yhteistyötä saattaa muuttaa tulevaisuudessa suunnitteilla oleva kaupungin oma avohoitoyksikkö, joka sijoittuisi Matinkylään. Tämä voi toteutuessaan vähentää kaupungin maksusitoumuksia Ankkurille. Toisaalta kaupungin omasta avohoitoyksiköstä puuttuisi todennäköisesti ihmisen eksistentiaaliset tarpeet huomioonottava vaihtoehto. Kristillinen päihdehoito vastaisi tähän tarpeeseen ja täydentäisi siten kaupungin tarjoamaa avohoitoa. Kristillisyys saattaa kuitenkin herättää myös ennakkoluuloja ja vastustusta, mikä voi tuoda esteitä tämäntyyppiselle yhteistyölle. Tämä ongelma tuli esiin myös ohjausryhmän haastattelussa (syyskuu 2008). Huoli toiminnan jatkorahoituksesta nousi selkeästi esiin ohjausryhmän haastattelussa. Kyetäänkö avopalvelukeskusta nykyisessä laajuudessa ylläpitämään, millaiseksi yhteistyö kaupungin kanssa muodostuu, miten toiminta rahoitetaan? Näyttää myös siltä, että kaupunki haluaisi Ankkurilta ensisijaisesti päiväkeskuspalveluja, jotka ovat vastikkeettomia. Espoon Ankkurin innovatiivisena ideana kuitenkin on nimenomaan avopalvelun ja päiväkeskuksen yhdistäminen ja tästä yhdistelmästä muodostuva vaikuttavuus. Asiakas ei saa jäädä tyhjän päälle toipumiskaarensa saumakohdissa. Juuri saumakohdissa toipuja usein retkahtaa, kun hänellä ei ole päihteetöntä ja eheytymistä tukevaa sosiaalista verkostoa ympärillään. Mikäli avohoito jää Ankkurista pois, alkuperäinen ajatus avohoitokeskuksesta koko toipumiskaaren ajan kestävänä tukena häviää.

15 Snl/ARPA/nkh 14 5 JOHTOPÄÄTÖKSET JA SUOSITUKSET Espoon Ankkuri -projekti käynnistyi huolellisen suunnittelun ja innovatiivisen idean pohjalta, jossa tarkoitus on pitää päihdeasiakas ammattimaisen ja vertaistuen piirissä toipumisprosessin kaikissa vaiheissa. Päiväkeskus tarjoaa tukea ennen ja jälkeen avohoidon ja avohoito kytkeytyy tiiviisti saman katon alla toimivaan päiväkeskukseen. Ajatuksena on myös luoda asiakkaan toipumispolkua selkeyttävä ja vahvistava yhteistyöverkosto kaupungin ja muiden toimijoiden kanssa siten, että asiakas voisi luontevasti ja esteettä siirtyä vaiheesta toiseen sekä saisi tarvitsemansa avun ja tuen tukiverkostosta. Hankkeen yhteistyökumppaneina on myös seurakuntia, joiden tulisi osaltaan vastata asiakkaiden eksistentiaalisiin ja yhteisöllisyyden tarpeisiin sekä tarjota hengellinen paikka heille. Vastaavasti seurakuntiin tulevia päihdeongelmaisia on ollut tarkoitus ohjata Ankkuriin. 5.1 Hankkeen onnistumiset Projektitiimi Projektitiimin vahvuutena on ammattitaito, vertaiskokemus sekä sitoutuneisuus työhön. Se on myös osannut reagoida nopeasti suunnanmuutostarpeisiin. Projektipäällikkö kykeni tiimin kanssa käsittelemään hankkeen alkuvaiheessa syntyneen konfliktin ja luomaan pelisäännöt ja työnkuvaukset. Samoin muutettiin joustavasti tiedotusstrategiaa asiakasmäärien kohentamiseksi. Vaikka työntekijöiden määrä on vähentynyt, tehtävät on saatu organisoitua uudelleen siten, että työyhteisö voi hyvin. Yhdelle tai kahdelle uudelle työntekijälle nähdään kuitenkin olevan tarvetta, ja rekrytointi on käynnissä. Vaarana voi edelleen olla projektipäällikön ja muun henkilökunnan jaksaminen. Pääasiallinen stressi aiheutuu tällä hetkellä toiminnan rahoituksesta projektin jälkeen, kaupungin suunnitelmista perustaa Matinkylään oma avohoitokeskus sekä tämän vaikutuksesta maksusitoumusten saamiseen Avohoito Avohoito on asiakkaiden mielestä ollut vaikuttavaa ja lisännyt heidän elämänhallintaansa sekä antanut tukea toipumiseen. Avohoidon ja päiväkeskuksen yhdistelmä olisi tärkeää säilyttää ja tätä toimintamallia tulisi kehittää ja testata edelleen. Usein toipuja palaa katkaisuhoidon jälkeen aiempaan ympäristöönsä. Vanha päihdeporukka on helposti houkuttelemassa takaisin entiseen elämään. Päihteidenkäytön aikaiset tavat ja käytännöt tulevat helposti takaisin, jos tarjolla ei ole mitään uutta toimintaa eikä toipumista tukevaa sosiaalista verkostoa. Voidaan kysyä, onko sosiaalitoimella varaa jättää asiakkaat yksin ja vaille tukea hoitotoimenpiteiden jälkeen? Katkaisu- ja avohoidolla voidaan aikaansaada välittömiä vaikutuksia ja näennäisvaikuttavuutta, mutta jos asiakas sen jälkeen retkahtaa, ei panostuksesta ole juuri hyötyä. Pysyvään vaikuttavuuteen päästään silloin, jos toipujalle annetaan jotain uutta vanhan tilalle, jotain, mikä täyttää päihteidenkäytön lopettamisesta syntynyttä tyhjiötä. Kaupunki antaa asiakkaita suoraan katkolta avohoitoon. Koska Ankkurin avohoitoohjelma on syvälleluotaava ja siksi aika rankka, asiakkaat tarvitsevat ensin aikaa valmis-

16 Snl/ARPA/nkh 15 tautua hoito-ohjelmaan. Tämä toteutetaan Ankkurissa kuukauden arviointi- ja kartoitusjaksolla, jonka aikana asiakas antaa näyttöä motivaatiostaan avohoitoon ja raittiudestaan. Ilman omaa motivaatiota hoito ei onnistu. Toistaiseksi tämä palvelu on ilmaista. Toisin sanoen, katkaisuhoidon jälkeen on tärkeää, että on paikka, johon voi tulla viettämään aikaa, solmimaan ihmissuhteita, saamaan ammatillista ja vertaistukea sekä rytmiä arkeen (ks. esim. Ylitalo 2004, 8 10). Tämä tulee yksinäisyyden, kotona istumisen ja päihdepiirien tilalle. Jos tilalle ei tule mitään, toipuja todennäköisesti retkahtaa, koska ihminen pyrkii täyttämään tyhjyyden jollakin. Päiväkeskuksessa vahvistuttuaan toipujan on helppo mennä saman katon alla olevaan avohoitoon, jolloin luonnollinen yhteys myös päiväkeskukseen ja sen henkilökuntaan säilyy. Avohoidon jälkeenkään toipuja ei joudu tyhjän päälle, vaan voi jatkaa päiväkeskuksessa käyntiään ja kenties ennen pitkää toimii siellä vertaistukihenkilönä ja vapaaehtoisena. Tällaisella toimintamallilla toipujalle luodaan itsetuntoa eheyttäviä ja voimaannuttavia kokemuksia ja elämän tukipuita. Tältä pohjalta ja henkilökunnan tuella hänen saattaa olla helpompi palata yhteiskunnan vastuulliseksi jäseneksi, selvittää mahdolliset velkaasiansa, päästä työllisyysohjelmaan ja korjata suhteet läheisiinsä. Päihdeongelma ei ratkea vain päihteidenkäytön katkaisemisella. On myös rakennettava uudelleen asiakkaan psyykkinen ja sosiaalinen maailma ja mahdollisesti käsiteltävä ne syyt, jotka aikoinaan johtivat päihderiippuvuuden syntymiseen. Mikäli Espoon Ankkurissa saataisiin tällainen malli toimimaan hyvin, sitä kannattaisi soveltaa muuallakin, jos päihdehoidosta halutaan pysyviä tuloksia. Pysyvät tulokset ovat tärkeitä sekä asiakkaan ja hänen läheistensä elämänlaadun kannalta että myös sosiaalitoimen taloudellisten ja muiden resurssien käytön kannalta. 5.2 Hankkeen haasteet Hankkeen keskeisimpiä haasteita ovat olleet päiväkeskusasiakkaiden määrä, seurakuntien kanssa tehtävä yhteistyö sekä yhteistyöverkoston rakentaminen kaupungin kanssa Päiväkeskuksen asiakastyö Espoon Ankkuri on valmisteluvaiheen ja alkukankeuden jälkeen päässyt varsinaisen tarkoituksensa toteuttamiseen myös päiväkeskuksen asiakastyössä. Tiedotusstrategiaa muutettiin, kun havaittiin, että päiväkeskusasiakkaat saataisiin parhaiten lähiympäristöstä. Tiedottaminen ja esitteiden jakaminen Matinkylän asuntoalueella tuotti heti tuloksia ja asiakasmäärät moninkertaistuivat. Päiväkeskustyöstä ei kuitenkaan enää saada hankkeen aikana niin pitkää kokemusta eikä yhteisöllisyyden rakentamiseen ole niin paljon aikaa kuin olisi ollut mahdollista, jos asiakastyö päiväkeskuksessa olisi lähtenyt ripeämmin käyntiin.. Rajalliset voimavarat kannattaa edelleen keskittää ensisijaisen kohderyhmän tavoittamiseen. Päiväkeskustyössä se tarkoittaa syrjäytyneitä tai syrjäytymisvaarassa olevia päihteidenkäyttäjiä lähinnä Matinkylän asuinalueella. Näihin kannattaa keskittää tiedottaminen, vaikka muualtakin tulisi satunnaisesti kävijöitä. Myös A-killat voivat olla hyviä tiedotuspaikkoja. Kirpputorit ja erilaiset tapahtumat päiväkeskuksessa voisivat edelleen

17 Snl/ARPA/nkh 16 luoda yhteyksiä paikallisväestöön, mikäli resursseja riittää. Sen sijaan kouluissa tehtävä valistustyö vaikka sinänsä onkin tärkeää ei kuulu projektin tehtäviin Yhteistyö seurakuntien kanssa Hankesuunnitelman tärkeä tukipilari olisi yhteistyöseurakuntien antama sosiaalinen, henkinen ja hengellinen tukiverkosto asiakkaille ja työntekijöille. Tämän toteutumista estää osaamisen puute kohdata päihdeongelmaisia, vaikeudet vastaanottaa heitä seurakuntiin, seurakunnan keskittyminen toisiin kohderyhmiin sekä pastorien ajan puute. Yksi este on myös se, että pastorit eivät aina tiedä, mitä heiltä odotetaan. Nämä ongelmat ovat ymmärrettäviä ja on mahdollista, että ne eivät hankkeen aikana poistu. Olisikin syytä miettiä keinoja, millä tavoin seurakunnat voisivat luontevimmin olla Ankkurin tukena. Eri seurakunnilla nämä keinot voivat olla erilaisia. Joku saattaa antaa taloudellista tukea, joku tulla puhumaan, joku tarjota vapaaehtoisapua. Näin onkin jo tapahtunut jossain määrin. Mutta on edelleen syytä täsmentää toisaalta sitä, millaista tukea Ankkuri odottaa ja toisaalta sitä, mitä seurakunnat voivat antaa ja miten. Epämääräisiä lupauksia ei kannata antaa eikä niiden varaan tehdä suunnitelmia Yhteistyö Espoon kaupungin kanssa Vaikka Espoon kaupunki osoitti alusta asti kiinnostusta Ankkuria kohtaan ja vierailukäyntejä tehtiin puolin ja toisin, vuorovaikutus ei alkuun tuottanut asiakkaita. Vuoden 2008 puolella tuloksia alkoi kuitenkin syntyä. Projektilla yhteistyön tavoitteena on saada Espoon Ankkurin tarjoama kristillinen päihdehoito osaksi kaupungin palvelutarjontaa. Tämä tavoite ei vielä ole toteutunut, vaikka yhteistyötä tehdäänkin. Kaupungin suunnittelema oma avohoitoyksikkö Ankkurin naapuriin ei välttämättä ole uhka vaan mahdollisuus. Avohoito voi aivan hyvin keskittyä yhteen maantieteelliseen paikkaan. Kyse on siitä, näkeekö Espoon kaupunki kristillisen päihdetyön tarpeellisena ja erityisenä vaihtoehtona vai nähdäänkö se vain merkityksettömänä lisäpiirteenä, jolla ei ole lisäarvoa. Mikäli hoidon kristillisyys nähdään tärkeänä palveluvalikoiman täydentäjänä, se haluttaneen ottaa Espoon kaupungin tarjontaan, vaikka omaakin avopalvelua kehitettäisiin. Rinnakkain toimiessaan eri arvopohjista lähtevien avohoitojen vaikutuksia voisi myös mielekkäästi vertailla ja arvioida. Espoon Ankkurin olisikin syytä panostaa kristillisyyden antaman lisäarvon esiintuomiseen. Hengellinen kokemus antaa toipujalle usein uuden mielekkyyden elämään sekä uuden arvomaailman ja sosiaalisen verkoston. Eksistentiaalisen ulottuvuuden huomioonottaminen voi joskus merkittävästi parantaa toipujan mahdollisuuksia vapautua päihdeongelmasta. (Niemelä 1998) Kristillisyyteen saattaa kuitenkin kohdistua varauksellisia asenteita. Espoon Ankkuri voisi vaikuttamistoiminnallaan mahdollisesti purkaa varautuneisuutta sekä osoittaa hoito-ohjelmansa hyödyt siinä määrin, kun se projektin toimiaikana on mahdollista. Kaupunki saattaa myös odottaa nopeita tuloksia, vaikka kokonaisvaltaiseen toipumiseen voi mennä kolmekin vuotta. Katkaisuhoidosta suoraan avohoitoon siirtyminen ei aina takaa kestäviä tuloksia. Katkon jälkeen pitäisi olla tasaantumisvaihe, jolloin voi valmistautua käymään läpi joskus rankankin avohoito-ohjelman. Pitkän prosessin kautta on

18 Snl/ARPA/nkh 17 odotettavissa usein pysyvämpiä tuloksia. Kysymys on siitä, panostaako kaupunki näin pitkään prosessiin. 5.3 Tavoitteiden toteutuminen Miten Espoon Ankkuri -projekti on tähän mennessä vastannut tavoitteisiin (ks. luku 1)? Tällä hetkellä näyttää siltä, että matalan kynnyksen kohtaamispaikka on vähitellen kehittymässä ja espoolaiset päihdeongelmaiset ovat löytäneet sen. Myös avohoitomallia kehitetään jatkuvasti ja opitaan ryhmistä saaduista kokemuksista. Ihmiset ovat päässeet avohoitoryhmissä eteenpäin. Verkostoituminen seurakuntien kanssa on enimmäkseen valmisteluvaiheessa, kun taas monien muiden kumppaneiden kanssa on yhteistyössä päästy eteenpäin. Ankkurin palvelujen linkittäminen Espoon kaupungin päihdepalvelujen osaksi on yhteistyön kokeiluvaiheessa. Luottamuksen syntyminen julkiselle sektorille on yleensä pitkä prosessi. Ei voida odottaa, että näin lyhyessä ajassa olisi päästy osaksi kaupungin päihdepalvelutarjontaa. Toivottavaa kuitenkin on, että tavoitetta kohti mennään edelleen.

19 Snl/ARPA/nkh 18 LÄHTEET Antonovsky, Aaron (1993). The Structure and Properties of the Sense of Coherence Scale. Social Science Medicine 36: Egolf, Donald B. (2001). Forming, Storming, Norming, Performing. Successful Communications in Groups and Teams. Writers Club. Yhdysvallat. Hyttinen, Nina K. (2008). Espoon Ankkuri -hankkeen arviointisuunnitelma. Sininauhaliitto. Helsinki. Kallo, Katja (2006). Kuntomyllystä koherenssia - Kuntomylly-päihdehavahdutuskurssin käyneiden henkilöiden koherenssin tunne. Lapin yliopisto, yhteiskuntatieteiden tiedekunta. Pro gradu -työ. Niemelä, Jorma (1998). Usko, hoito ja toipuminen. Tutkimus kääntymyksestä ja kristillisestä päihdehoidosta. Stakes. Tutkimuksia 96. Helsinki. Stakes (2006). Laatutähteä tavoittelemassa. Ehkäisevän päihdetyön laatukriteerit. Päihdetyö-ryhmä. Helsinki. Toimintasuunnitelma (2006). KAN Espoon Ankkuri -päiväkeskus. Työ- ja ohjausryhmät. Kristillinen alkoholisti- ja narkomaanityö ry. Kortesjärvi. Ylitalo, Ari (2004). Vapaaksi päihteistä -projekti Raisiossa ja Tampereella. Loppuraportti Kristillinen alkoholisti- ja narkomaanityö ry. Kortesjärvi.

20 Snl/ARPA/nkh 19 Liite 1. Espoon ankkuri -hankkeen arviointisuunnitelma PROJEKTIN TAVOITETILA VUONNA 2010 (VISIO) KAN Espoon Ankkuri on espoolaisten hyvin tuntema avopalvelukeskus, jonka antamalla tuella useimmat asiakkaat kulkevat toipumiskaaren kautta kokonaisvaltaiseen elämänhallintaan. Päiväkeskuksella on toimiva ja laaja yhteistyöverkosto vapaaehtoisten, tuki- ja yhdyshenkilöiden ja seurakuntien sekä Espoon kaupungin ja muiden avaintoimijoiden kanssa. PROJEKTIN MISSIO Perustetaan uusi ja kokonaisvaltainen, päiväkeskustoiminnan ja avohoidon yhdistävä toimintamalli päihdeongelmaisten kohtaamiseen ja kuntoutumiseen. Mallin tueksi rakennetaan toimiva yhteistyöverkosto sosiaalitoimen, KAN-hoitoketjun ja muiden keskeisten tahojen kanssa. PROJEKTIN TAVOITTEET 5. Kehitetään elämänlaatua parantava, matalan kynnyksen kohtaamispaikka espoolaisille päihdeongelmaisille. Toimenpiteet: - tiedottaminen kohderyhmälle - aamupala- sekä kahvi-/teetarjoilu - yhteisöllisyys - vertaistuki - palveluohjaus 6. Tuotetaan kokonaisvaltaiseen elämänhallintaan ja raittiuteen tähtäävä avohoitomalli päihdevieroituksesta tuleville. Toimenpiteet: - kristillinen päihdehoito Ankkurin avohoito-ohjelman mukaan - itsehoitoryhmät - päihteetön sosiaalinen verkosto - päiväkeskuksen yhteisöllisyys ja sen tarjoamat palvelut. 7. Espooseen syntyy mahdollisimman saumaton yhteistyöverkosto KAN-hoitoketjun, seurakuntien ja muiden yhteistyötahojen välillä. Toimenpiteet: - tiedottaminen - yhteistyö - tutustumiskäynnit - vaikuttamistoiminta 8. Ankkurin palvelut tulevat osaksi Espoon kaupungin tarjoamia päihdepalveluja siten, että heidän palveluvalikostaan löytyy selkeä kristillinen vaihtoehto. Toimenpiteet: - tiedottaminen - yhteistyö - vaikuttamistoiminta

21 Snl/ARPA/nkh 20 KOHDERYHMÄ Espoolaiset vuotiaat päihdeongelmaiset miehet ja naiset. OHJELMATEORIA Yhdistämällä päiväkeskus ja avohoito saumattomaksi kokonaisuudeksi sekä verkottumalla muiden avaintoimijoiden kanssa voidaan päihdeasiakkaan toipumista edistää sekä ehkäistä retkahduksia. Asiakkaan oma motivaatio elämänmuutokseen on toipumisen edellytys. ARVIOINTIKRITEERIT JA -KYSYMYKSET 3. Arviointikriteeri: Matalan kynnyksen päiväkeskuksen kehittyminen a. Arviointikysymys: Miten kohderyhmä saavutetaan? - päiväkeskusasiakkaiden määrä, kohtaamisten laatu b. Arviointikysymys: Millaisia vaikutuksia päiväkeskusasiakkaissa on havaittavissa? - sitoutuminen, voimaantuminen, yhteisöllisyys c. Arviointikysymys: Miten projektitiimin yhteistyö toimii? - ryhmäprosessi, työkäytännöt, suoriutuminen 4. Arviointikriteeri: Avohoito-ohjelman toteutuminen d) Arviointikysymys: Millaisia vaikutuksia avohoito-ohjelma tuottaa asiakkaiden elämään? - elämänhallinta, ihmissuhteet, toipumiskaarella edistyminen e) Arviointikysymys: Miten avohoito kytkeytyy päiväkeskuksen toimintaan? - avohoitoasiakkaiden vakiintuminen päiväkeskukseen, päiväkeskuksen ja avohoidon synergia 5. Arviointikriteeri: Verkottuminen yhteistyökumppaneiden kanssa h) Millaisia tuloksia yhteistyöstä saadaan? - yhteistyön laatu ja tulokset - tukihenkilöverkosto, seurakuntien sitoutuminen, vapaaehtoisten panos 6. Arviointikriteeri: Integroituminen julkiseen palvelujärjestelmään i) Millaista yhteistyötä Espoon kaupungin kanssa syntyy? - maksusitoumukset, kaupungin sitoutuminen Ankkurin palvelujen käyttöön, näkyvyys kaupungin palvelutarjonnassa

22 Snl/ARPA/nkh 21 MENETELMÄT JA AINEISTONKERUU Arvioinnissa sovelletaan Sininauhaliiton SAM-mallia, jossa ulkoisen arvioinnin tekee Sininauhaliitto. Arviointi on kehittämisevaluaatiota, johon sisältyy sekä prosessi- että vaikutusten arviointia. Projektitiimi tekee myös itsearviointia, jota hyödyntää paitsi työntekijät itse, myös ulkoinen arviointi. Arviointikysymyksissä käytetään ensisijaisesti laadullisia mittareita. Aineisto kerätään kyselyin ja haastatteluin, päiväkirjoista, arviointipalaverien muistioista, havainnoimalla sekä hankedokumenteista. ARVIOINNIN AIKATAULU Arviointi Itsearviointi Teemapäiväkirjat Teemapäiväkirjat Teemapäiväkirjat Teemapäiväkirjat ARPA Arviointisuunnitelma Arviointipalaverit Arviointipalaverit Arviointipalaverit Arviointipalaverit Arviointikoulutus Aineistonkeruu ja koostaminen Haastattelut ja kyselyt - suunnittelu - analyysit Aineistonkeruu ja koostaminen Aineistonkeruu ja koostaminen Haastattelut ja kyselyt - suunnittelu - analyysit Henkilökunnan haastattelu kevät 2008 Henkilökunnan haastattelu kevät 2010 VÄLIARVIOINTI - SYKSY 2008 LOPPUARVIOINTI - KEVÄT 2010 Sidosryhmät Ohjausryhmä Asiakkaat Sähköpostihaastattelu -syksy 2008/ARPA Avohoitoasiakkaat: - lomakehaastattelu kevät 2008 /ARPA Sähköpostihaastattelu - syksy 2009/ARPA Avohoito- ja päiväkeskusasiakkaat: -lomakehaastattelu kevät 2009 /ARPA

23 Snl/ARPA/nkh 22 Liite 2. Projektipäiväkirja Työntekijän nimi: Projekti: Työjakso: Vuosi: 1. Projektin keskeiset asiat tällä jaksolla 2. Mitkä asiat hankkeessa toimivat hyvin ja ovat onnistuneet? 3. Onko projektityössä ollut esteitä tai kompastuskiviä? Millaisia? 4. Miten yhteistyö hankkeessa toimii? Työyhteisö: Yhteistyökumppanit ja muut sidosryhmät: 5. Olisiko sinulla ideoita, oivalluksia tai kehittämisehdotuksia?

24 Snl/ARPA/nkh 23 Liite 3. Asiakashaastattelulomake Kiitos osallistumisestasi haastatteluun! Se auttaa meitä parantamaan palveluitamme ja kehittymään työssämme edelleen. Pyydämme sinua olemaan mahdollisimman rehellinen arvioissasi. Vastaukset käsitellään nimettöminä. 1. Sukupuoli 1. Nainen 2. Mies 2. Syntymävuosi Olen asiakkaana 1. avohoidossa 2. päiväkeskuksessa 3. molemmissa 4. Miksi käyt Espoon Ankkurissa? 5. Kuinka usein käyt Espoon Ankkurissa? 1. satunnaisesti 2. kuukausittain 3. viikoittain 4. päivittäin 6. Kuinka kauan olet käynyt Espoon Ankkurissa? 1. alle 1 kk kk 3. yli 6 12 kk 4. yli vuoden 7. Kuinka usein olet käyttänyt Espoon Ankkurin palveluja? a. aamiainen 1. en kertaakaan 2. satunnaisesti 3. kuukausittain 4. viikoittain 5. en tarvitse b. kahvi-/teetarjoilu 1. en kertaakaan 2. satunnaisesti 3. kuukausittain 4. viikoittain 5. en tarvitse c. EU-kassi 1. en kertaakaan 2. satunnaisesti 3. kuukausittain 4. viikoittain 5. en tarvitse d. lehdet, kirjasto 1. en kertaakaan 2. satunnaisesti 3. kuukausittain 4. viikoittain 5. en tarvitse e. pyykinpesumahdoll. 1. en kertaakaan 2. satunnaisesti 3. kuukausittain 4. viikoittain 5. en tarvitse f. vaatepiste 1. en kertaakaan 2. satunnaisesti 3. kuukausittain 4. viikoittain 5. en tarvitse g. internet 1. en kertaakaan 2. satunnaisesti 3. kuukausittain 4. viikoittain 5. en tarvitse h. puhelin 1. en kertaakaan 2. satunnaisesti 3. kuukausittain 4. viikoittain 5. en tarvitse i. palveluohjaus 1. en kertaakaan 2. satunnaisesti 3. kuukausittain 4. viikoittain 5. en tarvitse (hoitoonohjaus ym.) j. muu palvelu, mikä? 1. en kertaakaan 2. satunnaisesti 3. kuukausittain 4. viikoittain 5. en tarvitse 8. Arvioi seuraavia Espoon Ankkurin palveluja kouluarvosanoilla 4-10 a. aamiainen b. kahvi-/teetarjoilu c. EU-kassi d. lehdet, kirjasto e. vaatteidenpesumahdollisuus f. vaatepiste g. internet h. puhelin i. palveluohjaus (hoitoonohjaus ym.) j. muu palvelu, mikä eos eos eos eos eos eos eos eos eos

25 Snl/ARPA/nkh Päiväkeskus Espoon Ankkuri järjestää retkiä ja ryhmätoimintaa. Kuinka usein olet osallistunut näihin ohjelmiin? a. retket 1. en kertaakaan kertaa 3. 3 kertaa tai useammin b. ryhmät 1. en kertaakaan kertaa 3. 3 kertaa tai useammin 10. Kuinka hyvin alla olevat väitteet omalla kohdallasi toteutuvat ( 1=ei lainkaan 2=vähän 3=osittain 4=paljon 0= en tarvitse/en käytä) a. saan Espoon Ankkurissa tukea arjesta selviytymiseen b. Espoon Ankkurissa käynti tuo päivärytmiä arkeeni c. minut hyväksytään Espoon Ankkurissa sellaisena kuin olen d. koen tulevani kohdatuksi Espoon Ankkurissa e. koen tulevani arvostetuksi Espoon Ankkurissa f. Espoon Ankkuri tarjoaa mielekästä tekemistä g. saan Espoon Ankkurissa apua hengellisiin tarpeisiini Arvioi elämässäsi tapahtuneita muutoksia alettuasi käydä Espoon Ankkurissa (1=huonontunut 2=ennallaan 3=jonkin verran parantunut 4=paljon parantunut 0=en tarvitse muutosta) a. henkinen hyvinvointini b. elämänhallintani (kodinhoito, viranomaisasiat, raha-asiat) c. ihmissuhde- ja vuorovaikutustaitoni ovat d. päihteiden käyttöni e. tietoisuuteni oikeuksistani (tukimuodot, palvelut, neuvonta) f. tietoisuuteni velvollisuuksistani yhteiskunnassa ja yhteisössä mistä velvollisuuksista Kuinka usein olet saanut todellista tukea tai apua Espoon Ankkurissa? a. vakituinen henkilökunta b. tukihenkilöt 1. en kertaakaan 1. en kertaakaan kertaa kertaa 3. yli kaksi kertaa 3. yli kaksi kertaa 0. en tarvitse apua 0. en tarvitse apua 13. Arvioi kouluarvosanoilla (4-10) vakituisen henkilökunnan osaamista a. ammattitaito b. myötäelämisen kyky c. asiakkaiden arvostaminen d. kyky antaa tukea elämänmuutokseen 14. Mitä muuta palautetta haluaisit antaa? KIITOS VASTAUKSISTASI!

Toimintasuunnitelma vuodelle 2009 (Päivitys laajempaan toimintasuunnitelmaan)

Toimintasuunnitelma vuodelle 2009 (Päivitys laajempaan toimintasuunnitelmaan) 22.9 2008 KS 1 / 5 Toimintasuunnitelma vuodelle 2009 (Päivitys laajempaan toimintasuunnitelmaan) Visio: Espoon Ankkuri 2010 Toipumistyön keskus Espoon Ankkuri on espoolaisten hyvin tuntema avopalvelukeskus,

Lisätiedot

Espoon Ankkurin toimintasuunnitelma 2010

Espoon Ankkurin toimintasuunnitelma 2010 7.4 2010 KS 1 / 10 Espoon Ankkurin toimintasuunnitelma 2010 SISÄLLYS Toimintasuunnitelma vuodelle 2010...2 Espoon Ankkuri päiväkeskustoiminnan ja avohoidon yhdistävä avopalvelukeskus...2 Tarkoitus ja toimintamalli...

Lisätiedot

Espoon Ankkuri -projektin loppuarviointi

Espoon Ankkuri -projektin loppuarviointi Espoon Ankkuri -projektin loppuarviointi Syyskuu 2009 1 Arpa Sininauhaliiton Arviointipalvelut Nina K. Hyttinen Helsinki 2009 2 Tiivistelmä Espoon Ankkuri -hankkeen loppuarviointi. Nina K. Hyttinen, Arpa

Lisätiedot

Yhteenveto Oppituki-hankkeen kyselystä sidosryhmille

Yhteenveto Oppituki-hankkeen kyselystä sidosryhmille Yhteenveto Oppituki-hankkeen kyselystä sidosryhmille Sidosryhmätyöpaja 4.9.2013 Koulutuspäällikkö Matti Tuusa 10.9.2013 1 Kyselyn tuloksia 10.9.2013 2 Taustatiedot Kysely lähetettiin 18 henkilölle, joista

Lisätiedot

Verkostoitumisen mahdollisuudet pienlapsiperheen elämässä. ohjelmajohtaja, psykologi Marie Rautava

Verkostoitumisen mahdollisuudet pienlapsiperheen elämässä. ohjelmajohtaja, psykologi Marie Rautava Verkostoitumisen mahdollisuudet pienlapsiperheen elämässä ohjelmajohtaja, psykologi Marie Rautava Sosiaaliset verkostot ja vertaistuki q Sosiaaliset verkostot tukevat pienlapsiperheen hyvinvointia q Vertaistuen

Lisätiedot

Muutoskokonaisuus I: Lapsen oikeuksia vahvistava toimintakulttuuri Muutoskokonaisuus II: Lapsi- ja perhelähtöiset palvelut

Muutoskokonaisuus I: Lapsen oikeuksia vahvistava toimintakulttuuri Muutoskokonaisuus II: Lapsi- ja perhelähtöiset palvelut Lape kysely 1 LAPE-HANKKEEN TOIMINTAKULTTUURIN MUUTOS Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma kuuluu hallituksen kärkihankkeisiin. Palveluita halutaan kehittää lapsi ja perhelähtöisemmäksi, asiakkaan

Lisätiedot

Lape kysely LAPE-HANKKEEN TOIMINTAKULTTUURIN MUUTOS

Lape kysely LAPE-HANKKEEN TOIMINTAKULTTUURIN MUUTOS Lape kysely 1 2018 LAPE-HANKKEEN TOIMINTAKULTTUURIN MUUTOS Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma kuuluu hallituksen kärkihankkeisiin. Palveluita halutaan kehittää lapsi ja perhelähtöisemmäksi, asiakkaan

Lisätiedot

VASTAANOTTOKESKUSTEN ASIAKASPALAUTTEEN YHTEENVETO

VASTAANOTTOKESKUSTEN ASIAKASPALAUTTEEN YHTEENVETO YHTEENVETO 5.9.2013 VASTAANOTTOKESKUSTEN ASIAKASPALAUTTEEN YHTEENVETO Taustaa Aikuisten turvapaikanhakijoiden asiakaspalautekysely järjestettiin 17 vastaanottokeskuksessa loppukeväällä 2013. Vastaajia

Lisätiedot

Toiminnan seuranta ja vaikuttavuuden arviointi

Toiminnan seuranta ja vaikuttavuuden arviointi Toiminnan seuranta ja vaikuttavuuden arviointi Perhekeskus palvelumallina seminaari 28. 29.8.2008 Nina K. Hyttinen Seuranta ja arviointi perhekeskustoiminnan tukena Miksi seurantaa ja arviointia? Dokumentoitu

Lisätiedot

KOKEMUSASIANTUNTIJA TERVEYSASEMALLA

KOKEMUSASIANTUNTIJA TERVEYSASEMALLA KOKEMUSASIANTUNTIJA TERVEYSASEMALLA Yksi tapa auttaa päihde- ja mielenterveysongelmissa Kokemusasiantuntija Hannu Ylönen Helsinki 23.4.2015 Kuka on päihdetyön kokemusasiantuntija? Kokemusasiantuntijalla

Lisätiedot

FSHKY:N SOSKU-HANKE Aalto Marianna ja Heino Satu

FSHKY:N SOSKU-HANKE Aalto Marianna ja Heino Satu FSHKY:N SOSKU-HANKE 7.5.2018 Aalto Marianna ja Heino Satu FSHKY:n Sosku-hanke 2015-2018 Kohderyhmänä ovat kuntalaiset, jotka tarvitsevat elämäntilanteessaan runsaasti monia yhtäaikaisia sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

KAN ESPOON ANKKURI PÄIVÄKESKUS

KAN ESPOON ANKKURI PÄIVÄKESKUS 1 KAN ESPOON ANKKURI PÄIVÄKESKUS TOIMINTASUUNNITELMA Suunnitelman laatijat: Työ- ja ohjausryhmät, yksikön vetäjä. Laadittu suunnittelu- ja valmisteluvaiheessa syksy 2005-kevät 2006. 1. JOHDANTO...2 2.

Lisätiedot

Täyttä elämää eläkkeellä -valmennuksella hyvinvointia ikääntyville ja eläkeikää lähestyville työntekijöille

Täyttä elämää eläkkeellä -valmennuksella hyvinvointia ikääntyville ja eläkeikää lähestyville työntekijöille Täyttä elämää eläkkeellä -valmennuksella hyvinvointia ikääntyville ja eläkeikää lähestyville työntekijöille TÄYTTÄ ELÄMÄÄ ELÄKKEELLÄ / copyright Suomen Punainen Risti 1 Täyttä elämää eläkkeellä -hanke

Lisätiedot

RAY TUKEE BAROMETRI Tietoa järjestöille

RAY TUKEE BAROMETRI Tietoa järjestöille RAY TUKEE BAROMETRI 2016 Tietoa järjestöille MIKÄ RAY TUKEE -BAROMETRI ON? Raha-automaattiyhdistyksen suunnittelema RAY tukee -barometri on erityyppisten järjestöjen ja avustuskohteiden kohderyhmille suunnattu,

Lisätiedot

Vapaaehtoiskysely - HelsinkiMissio. Tampereen teknillinen yliopisto Tiedonhallinnan ja logistiikan laitos/mittaritiimi Harri Laihonen, FT

Vapaaehtoiskysely - HelsinkiMissio. Tampereen teknillinen yliopisto Tiedonhallinnan ja logistiikan laitos/mittaritiimi Harri Laihonen, FT Vapaaehtoiskysely - HelsinkiMissio Tampereen teknillinen yliopisto Tiedonhallinnan ja logistiikan laitos/mittaritiimi Harri Laihonen, FT Esityksen sisältö 1. Aineeton pääoma 2. Miksi vapaaehtoiskysely?

Lisätiedot

Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi

Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi Osa 1: Kuinka valmiita me olemme? Tutkimuksen perustiedot Tutkimukseen on haastateltu 1000 suomalaista Kohderyhmänä olivat 18-64 -vuotiaat pois lukien eläkeläiset

Lisätiedot

RAY TUKEE BAROMETRIN KYSELYLOMAKE Rauman MTY Friski Tuult ry

RAY TUKEE BAROMETRIN KYSELYLOMAKE Rauman MTY Friski Tuult ry Tässä kyselyssä järjestötoiminta = Rauman Friski Tuult ry:n toiminta Kyselyitä lähetettiin marraskuussa yhdistyksen jäsenkirjeen mukana kappaletta. Kyselyn vastausprosentti oli, % JÄRJESTÖTOIMINTAAN OSALLISTUMINEN

Lisätiedot

Ylä-Pirkanmaan lastensuojelun kehittämishanke

Ylä-Pirkanmaan lastensuojelun kehittämishanke 2(6) Sisällys Aloite perhetyöhön... 3 Aloitusvaihe... 3 n suunnitelman tekeminen... 4 n työskentelyvaihe... 4 n työskentelyn arviointi... 5 n päättäminen... 5 3(6) Aloite perhetyöhön Asiakkuus lastensuojelun

Lisätiedot

SAKU ry ammatillisen koulutuksen hyvinvoinnin edistämisen KUMPPANINA. Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry

SAKU ry ammatillisen koulutuksen hyvinvoinnin edistämisen KUMPPANINA. Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry SAKU ry ammatillisen koulutuksen hyvinvoinnin edistämisen KUMPPANINA Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry Hyvä hetki ajattelutavan muutokselle ESR-tuen avulla päästiin kehittämään

Lisätiedot

Työpajatoiminnan sisällöt ja vaikutukset esille

Työpajatoiminnan sisällöt ja vaikutukset esille Työpajatoiminnan sisällöt ja vaikutukset esille Nuori2017 28.3.2017 Työpajatoiminnan vaikuttavuus ja Sovari-mittari Reetta Pietikäinen Valtakunnallinen työpajayhdistys Sovari sosiaalisen vahvistumisen

Lisätiedot

PALAUTEANALYYSI v toiminnasta

PALAUTEANALYYSI v toiminnasta MOSAIIKKI RY MAMU-MEDIA PALAUTEANALYYSI v. 2015 toiminnasta Palautetta Mosaiikki Ry:n ja MaMu-Median hankkeen tiedotus- ja neuvontatoiminnasta on kerätty yhteistyökumppaneilta, hankkeen asiakkailta ja

Lisätiedot

Nuorten palveluketjut ja yhteistyön haasteet ja hyvät käytännöt

Nuorten palveluketjut ja yhteistyön haasteet ja hyvät käytännöt Nuorten palveluketjut ja yhteistyön haasteet ja hyvät käytännöt Lapin etsivän nuorisotyön ja työpajojen kehittämispäivät 21.11.2014 Kehityspäällikkö Anna Kapanen ja koordinaattori Elisa Lipponen Valtakunnallinen

Lisätiedot

Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa ja kehittämisessä.

Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa ja kehittämisessä. Asiakaskysely kirjastopalveluista Hyvä asiakkaamme! Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa ja kehittämisessä.

Lisätiedot

Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi

Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi Osa 1: Kuinka valmiita me olemme? Tutkimuksen perustiedot Tutkimukseen on haastateltu 1000 suomalaista Kohderyhmänä olivat 18-64 -vuotiaat pois lukien eläkeläiset

Lisätiedot

TÄHÄN TULEE JÄRJESTÖN NIMI. RAY tukee -barometri 2016

TÄHÄN TULEE JÄRJESTÖN NIMI. RAY tukee -barometri 2016 RAY tukee -barometri 2016 JÄRJESTÖTOIMINTAAN OSALLISTUMINEN 1. Kuinka usein olet osallistunut tämän sosiaali- ja terveysalan järjestön toimintaan 12 viime kuukauden aikana? Järjestöllä tarkoitetaan tässä

Lisätiedot

Päihke-projektin päätösseminaari Suvanto Eero Pirttijärvi. Päihke-projekti järjestöjen yhteistyön välineenä

Päihke-projektin päätösseminaari Suvanto Eero Pirttijärvi. Päihke-projekti järjestöjen yhteistyön välineenä Päihke-projektin päätösseminaari Suvanto 22.11.2006 Päihke-projekti järjestöjen yhteistyön välineenä Laajennan puheenvuoroani käsittämään Päihkeestä tehtyjä tutkimuksia. Kommentoin aluksi Päihkeestä viime

Lisätiedot

Lasten ja perheiden hyvinvointiloikka

Lasten ja perheiden hyvinvointiloikka Lasten ja perheiden hyvinvointiloikka Lasten ja perheiden hyvinvointiloikka on kuuden lapsi- ja perhejärjestön (Ensi- ja turvakotien liitto, Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto,

Lisätiedot

Kokonaistoimintaa koskevan arviointi- ja seurantatiedon hyödyntämisen lomake

Kokonaistoimintaa koskevan arviointi- ja seurantatiedon hyödyntämisen lomake Kokonaistoimintaa koskevan arviointi- ja seurantatiedon hyödyntämisen lomake Miten järjestön kokoama koko toimintaa koskevaa seuranta- ja arviointitietoa eri tahot hyödyntävät? Tämä lomake sisältää kaikille

Lisätiedot

Työpajatoiminnan vaikuttavuus esille Sovari-mittarilla

Työpajatoiminnan vaikuttavuus esille Sovari-mittarilla Työpajatoiminnan vaikuttavuus esille Sovari-mittarilla Riitta Kinnunen Valtakunnalliset Työpajapäivät 10.-11.4.2019 #tpy #sovari #työpajat #etsivänuorisotyö 1 / sosiaalisen vahvistumisen mittari Työpajatoiminnan

Lisätiedot

Aikuisten palvelut kansalaisosallisuus prosessi

Aikuisten palvelut kansalaisosallisuus prosessi Aikuisten palvelut kansalaisosallisuus prosessi 11.3.2013 Tärkeimmät kehittämisideat Lääkinnällinen kuntoutus: Miten heidän kuntoutuksen rahoitus, jotka eivät täytä tiukkoja kriteereitä ja eivät täten

Lisätiedot

JOHTAJUUDEN LAADUN ARVIOINTI

JOHTAJUUDEN LAADUN ARVIOINTI JOHTAJUUDEN LAADUN ARVIOINTI Copyright Mentorit Oy, 2006. www.mentorit.fi Mittarin käyttöoikeus vain tunnukset lunastaneella. Osittainenkin kopiointi tai muokkaus vain tekijän luvalla. Kyselyn perustana

Lisätiedot

Ensitietotoiminnan ulkoisen arvioinnin tuloksia 14.11.2011

Ensitietotoiminnan ulkoisen arvioinnin tuloksia 14.11.2011 Ensitietotoiminnan ulkoisen arvioinnin tuloksia 14.11.2011 Arviointi- ja koulutusyksikkö 15.11.2011 1 Arvioinnin toteutus n arviointi- ja koulutusyksikkö toteuttanut arviointia vuosien 2009-2011 aikana.

Lisätiedot

Työpajat TYP:n kumppanina Työhönkuntoutumisen kumppanuusfoorumi 22.11.2011. Hilla-Maaria Sipilä Projektisuunnittelija

Työpajat TYP:n kumppanina Työhönkuntoutumisen kumppanuusfoorumi 22.11.2011. Hilla-Maaria Sipilä Projektisuunnittelija Työpajat TYP:n kumppanina Työhönkuntoutumisen kumppanuusfoorumi 22.11.2011 Projektisuunnittelija Espoon työvoiman palvelukeskuksen asiakasprosessi KUNTOUTTAVA TYÖTOIMINTA PAJALLA ETYP moniammatilliset

Lisätiedot

TERVETULOA VERTAISOHJAAJA- KOULUTUKSEEN

TERVETULOA VERTAISOHJAAJA- KOULUTUKSEEN TERVETULOA VERTAISOHJAAJA- KOULUTUKSEEN 22.-23.10.2011 Kyyhkylän Kartanon Uusi Rustholli hotelli Mikkeli Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalan järjestöjen tuki ry VETO-projekti Koulutuksen tavoitteet Koulutukseen

Lisätiedot

Jääkö mielenterveyden ongelma päihdeongelman taakse palvelujärjestelmässä? Hanna Sallinen Vantaan kaupunki Aikuissosiaalityön asumispalvelut

Jääkö mielenterveyden ongelma päihdeongelman taakse palvelujärjestelmässä? Hanna Sallinen Vantaan kaupunki Aikuissosiaalityön asumispalvelut Jääkö mielenterveyden ongelma päihdeongelman taakse palvelujärjestelmässä? Hanna Sallinen Vantaan kaupunki Aikuissosiaalityön asumispalvelut Liian päihdeongelmainen mielenterveyspalveluihin tai liian sairas

Lisätiedot

Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013

Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013 Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013 Hyvä asiakkaamme! Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa

Lisätiedot

Ajatuksia liikunta- ja hyvinvointiohjelman arvioinnista. Nuori Suomi ry 12.9.2012 Arviointipäällikkö Sanna Kaijanen

Ajatuksia liikunta- ja hyvinvointiohjelman arvioinnista. Nuori Suomi ry 12.9.2012 Arviointipäällikkö Sanna Kaijanen Ajatuksia liikunta- ja hyvinvointiohjelman arvioinnista Nuori Suomi ry 12.9.2012 Arviointipäällikkö Sanna Kaijanen Toiminnan kehittämisen kehä Kehittämistyö ei tapahdu tyhjiössä toimintaympäristön ja asiakkaiden,

Lisätiedot

Lapsi ja perhe tilanteensa kuvaajana yhteiskehittämisen osuus

Lapsi ja perhe tilanteensa kuvaajana yhteiskehittämisen osuus Lapsi ja perhe tilanteensa kuvaajana yhteiskehittämisen osuus Yhteistoiminnalla kohti vammaisen lapsen ja perheen hyvää elämää -innopaja 9.4.2013 Riihimäki Työskentelyn ohjeistus Alun puheenvuoroissa esiteltiin

Lisätiedot

Hankekuvaus Hankkeen osa-alueet ympärivuorokautista Koordinoivan toiminnan

Hankekuvaus Hankkeen osa-alueet ympärivuorokautista Koordinoivan toiminnan Hankekuvaus Hanke Turvallisuus kotona vuorokauden ympäri alkoi elokuussa 2010. Kaksivuotinen hanke on Kristiinankaupungin oma ja sen osarahoittajana toimii Pohjanmaan liitto. Hankkeen pääasiallisena kohderyhmänä

Lisätiedot

Kankaanpään A-koti tarjoaa laadukasta yksilö- ja perhekuntoutusta valtakunnallisesti.

Kankaanpään A-koti tarjoaa laadukasta yksilö- ja perhekuntoutusta valtakunnallisesti. Kankaanpään A-koti tarjoaa laadukasta yksilö- ja perhekuntoutusta valtakunnallisesti. Kankaanpään A-koti sijaitsee maaseudulla Karvianjoen rannalla seitsemän kilometrin päässä Kankaanpään keskustasta.

Lisätiedot

Sovari työkalu työpajatoiminnan vaikuttavuuden mittaamiseen

Sovari työkalu työpajatoiminnan vaikuttavuuden mittaamiseen Sovari työkalu työpajatoiminnan vaikuttavuuden mittaamiseen Riitta Kinnunen Valtakunnalliset työpajapäivät 18.-19.4.2018, Jyväskylä Sovari sosiaalisen vahvistumisen mittari Työpajatoiminnan ja etsivän

Lisätiedot

Sovari-vaikuttavuusmittarin hyödyntäminen työpajatoiminnassa

Sovari-vaikuttavuusmittarin hyödyntäminen työpajatoiminnassa Sovari-vaikuttavuusmittarin hyödyntäminen työpajatoiminnassa Riitta Kinnunen, asiantuntija Valtakunnallinen työpajayhdistys ry Etelä-Suomen työpajojen ALU-STARTTI 27.1.2016 Sovari tuottaa laadullista vaikutustietoa

Lisätiedot

Tunneklinikka. Mika Peltola 0443336719 www.tunneklinikka.palvelee.fi

Tunneklinikka. Mika Peltola 0443336719 www.tunneklinikka.palvelee.fi Tunneklinikka Mika Peltola 0443336719 www.tunneklinikka.palvelee.fi Tunnekehoterapia on luontaishoitomenetelmä, joka on kehittynyt erilaisten luontaishoitomenetelmien yhdistämisestä yhdeksi hoitomuodoksi.

Lisätiedot

PÄIHDETYÖ HAASTAA TERVEYSASEMAT - KOKEMUSASIANTUNTIJA OSANA MONIAMMATILLISTA TYÖRYHMÄÄ VANTAALLA

PÄIHDETYÖ HAASTAA TERVEYSASEMAT - KOKEMUSASIANTUNTIJA OSANA MONIAMMATILLISTA TYÖRYHMÄÄ VANTAALLA PÄIHDETYÖ HAASTAA TERVEYSASEMAT - KOKEMUSASIANTUNTIJA OSANA MONIAMMATILLISTA TYÖRYHMÄÄ VANTAALLA Anne Tapola ja Hannu Ylönen Vantaalaisen hyvä mieli -hanke Kokemusasiantuntija -seminaari Helsinki, 13.2.2013

Lisätiedot

Jyväskylän seudun Perhe -hanke Perheen parhaaksi 6.11.2008 Projektipäällikkö KT, LTO Jaana Kemppainen

Jyväskylän seudun Perhe -hanke Perheen parhaaksi 6.11.2008 Projektipäällikkö KT, LTO Jaana Kemppainen Jyväskylän seudun Perhe -hanke Perheen parhaaksi 6.11.2008 Projektipäällikkö KT, LTO Jaana Kemppainen Neuvolan perhetyön asiakkaan ääni: Positiivinen raskaustesti 2.10.2003 Miten tähän on tultu? Valtioneuvoston

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2013 Ikäihmisten palvelut kotihoidon palvelut

Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2013 Ikäihmisten palvelut kotihoidon palvelut Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2013 Ikäihmisten palvelut kotihoidon palvelut 4.2.2014 Mikko Kesä Minna Joutsen Ari Kurlin 1. Yleistä tutkimuksesta 2. Tutkimuksen keskeisiä tuloksia 3. Vastaajien

Lisätiedot

ARVIOINTISUUNNITELMA

ARVIOINTISUUNNITELMA 1 VERKOTTAJA 2013 2016 -projekti - Päihde- ja mielenterveystyön kokemusta, vertaisuutta ja ammattiapua ARVIOINTISUUNNITELMA 2 SISÄLLYS 1 Johdanto 3 2 Hankkeen kuvaus ja päämäärä 3 3 Hankkeen tavoitteet

Lisätiedot

Julkisen alan työhyvinvointi Toni Pekka Riku Perhoniemi

Julkisen alan työhyvinvointi Toni Pekka Riku Perhoniemi Julkisen alan työhyvinvointi 0 Toni Pekka Riku Perhoniemi Tutkimuksesta 000 vastaajaa; kunta 0, kirkko 00 Edustava otos kunta- ja kirkon organisaatioiden henkilöstöstä (KuEL, VaEL-opettajat, KiEL) Ikä,

Lisätiedot

Työhyvinvointikysely 2014. Henkilöstöpalvelut 2.1.2015

Työhyvinvointikysely 2014. Henkilöstöpalvelut 2.1.2015 RAAHEN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄ Työhyvinvointikysely 2014 Henkilöstöpalvelut 2.1.2015 Yleistä Työhyvinvointikyselyyn 2014 vastasi 629 työntekijää (579 vuonna 2013) Vastausprosentti oli 48,7 % (vuonna

Lisätiedot

KOKONAISSUUNNITELMA KEHITTÄMISTEHTÄVÄLLE lomake 1

KOKONAISSUUNNITELMA KEHITTÄMISTEHTÄVÄLLE lomake 1 KOKONAISSUUNNITELMA KEHITTÄMISTEHTÄVÄLLE lomake 1 TYÖRYHMÄN NIMI: pvm: jolloin täytetty työryhmän kanssa KEHITTÄMISTEHTÄVÄN NIMI TAVOITTEET Leppävaaran sosiaaliohjaajat (Espoo, lastensuojelun avopalvelut)

Lisätiedot

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ VOIKUKKIA 2014 PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ Hei hyvä vanhempi! Kiitos osallistumisestasi vanhempien VOIKUKKIA-vertaistukiryhmään. Haluaisimme tietää millaisia tunnelmia ja ajatuksia vertaistukiryhmäkokemus

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminnan linjaus

Vapaaehtoistoiminnan linjaus YHDESSÄ MUUTAMME MAAILMAA Vapaaehtoistoiminnan linjaus Suomen Punainen Risti 2008 Hyväksytty yleiskokouksessa Oulussa 7.-8.6.2008 SISÄLTÖ JOHDANTO...3 VAPAAEHTOISTOIMINNAN LINJAUKSEN TAUSTA JA TAVOITTEET

Lisätiedot

Itä-Suomen Varikko 2015-2017 (ESR) Kuntouttava päivä- ja työtoimintamalli 16.6.2015 1

Itä-Suomen Varikko 2015-2017 (ESR) Kuntouttava päivä- ja työtoimintamalli 16.6.2015 1 Itä-Suomen Varikko 2015-2017 (ESR) Kuntouttava päivä- ja työtoimintamalli 16.6.2015 1 Itä-Suomen Varikot 16.6.2015 2 Varikon tavoitteet Sosiaalisen osallisuuden vahvistaminen ja tukeminen Köyhyyden torjuminen

Lisätiedot

Koulutuskysely esimiehille huhtikuu 2015 Koko Tervis- alue

Koulutuskysely esimiehille huhtikuu 2015 Koko Tervis- alue Koulutuskysely esimiehille huhtikuu 2015 Koko Tervis- alue Vastaajien määrä maakunnittain (N=17) Pohjois- Savo 11, vastannut 8 (53 % oman alueen osalta) Pohjois- Karjala 17, vastannut 6 (35 % oman alueen

Lisätiedot

Järjestötoimintaan osallistuminen vahvistaa hyvinvointia? Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen tutkimusohjelman (MIPA) tutkimustuloksia.

Järjestötoimintaan osallistuminen vahvistaa hyvinvointia? Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen tutkimusohjelman (MIPA) tutkimustuloksia. Järjestötoimintaan osallistuminen vahvistaa hyvinvointia? Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen tutkimusohjelman (MIPA) tutkimustuloksia. Osallisuus ja toimijuus Järjestöjen työn merkitys ja vaikuttavuus

Lisätiedot

OHJEET KEHITYSKESKUSTELULLE ÅBO AKADEMIN PSYKOLOGIHARJOITTELIJOIDEN KANSSA

OHJEET KEHITYSKESKUSTELULLE ÅBO AKADEMIN PSYKOLOGIHARJOITTELIJOIDEN KANSSA OHJEET KEHITYSKESKUSTELULLE ÅBO AKADEMIN PSYKOLOGIHARJOITTELIJOIDEN KANSSA Hyvät harjoittelunohjaajat, Åbo Akademin psykologian ja logopedian laitos (IPL) työskentelee projektin parissa, jonka tavoitteena

Lisätiedot

Saanko luvan toimintamallilla ensikontakti toimivaksi

Saanko luvan toimintamallilla ensikontakti toimivaksi Saanko luvan toimintamallilla ensikontakti toimivaksi Ulla Halonen, 2.5.2017 Kehittämispäällikkö/ Keski-Suomen Muistiyhdistys ry. Muistiluotsi Muistisairauksien asiantuntija- ja tukikeskus Ammatillista

Lisätiedot

SAKU-strategia

SAKU-strategia 1 (6) SAKU-strategia 2012 2016 Sisältö: 1. TOIMINTA-AJATUS 2. TOIMINTAPERIAATTEET 3. VISIO 3.1 Visio 2016 3.2 Vision mukaiset päämäärät 3.3 Tavoitteet ja menestystekijät 1. TOIMINTA-AJATUS SAKU ry edistää

Lisätiedot

Osaaminen ja työhyvinvointi järjestötyössä

Osaaminen ja työhyvinvointi järjestötyössä Osaaminen ja työhyvinvointi järjestötyössä Heidi Ristolainen 2016 Opintokeskus Sivis 2016 Esittely Kerro lyhyesti, kuka olet ja mistä tulet. Millaisia ajatuksia sana työhyvinvointi sinussa herättää? Orientaatio

Lisätiedot

Nuorten aikuisten kuntoutusohjausprojekti v.2006-2008

Nuorten aikuisten kuntoutusohjausprojekti v.2006-2008 Nuorten aikuisten kuntoutusohjausprojekti v.2006-2008 EPSHP/aikuispsykiatria TUKE 1242 Projektityöntekijänä Tiina Leppinen Psyk. sh., NLP-Master, Kuntoutuksen ohjaaja amk Hankkeen taustaa Nuorten aikuisten

Lisätiedot

LUPA LIIKKUA PARASTA TÄSTÄ TYÖKALUJA ITSELLESI!

LUPA LIIKKUA PARASTA TÄSTÄ TYÖKALUJA ITSELLESI! LUPA LIIKKUA PARASTA TÄSTÄ TYÖKALUJA ITSELLESI! 1. Työyhteisön osaamisen johtamiseen 2. Lasten liikunnan lisäämiseen toimintayksikössä 3. Työhyvinvoinnin parantamiseen 4. Henkilökunnan ammatillisuuden

Lisätiedot

Seinäjoen opetustoimi. Henkilöstön kehittäminen 28.4 9.5.2008 Vastausprosentti 66,3% (222 vastaajaa)

Seinäjoen opetustoimi. Henkilöstön kehittäminen 28.4 9.5.2008 Vastausprosentti 66,3% (222 vastaajaa) Seinäjoen opetustoimi Henkilöstön kehittäminen 28.4 9.5.2008 Vastausprosentti 66,3% (222 vastaajaa) Yhteistulos, henkilöstön kehittäminen Henkilöstön kehittäminen 5 4 3 2 1 Ka 1 Miten suunnitelmallista

Lisätiedot

Lisäksi vastaajat saivat antaa vapaamuotoisesti muutos- ja kehitysehdotuksia ja muuta palautetta SOS-lapsikylille ja SOS-Lapsikylän nuorisokodille.

Lisäksi vastaajat saivat antaa vapaamuotoisesti muutos- ja kehitysehdotuksia ja muuta palautetta SOS-lapsikylille ja SOS-Lapsikylän nuorisokodille. 27.3.2014 YHTEENVETO ASIAKASPALAUTTEESTA SOS-Lapsikyliin ja nuorisokotiin sijoitettujen läheiset 1. Kyselyn taustaa Kirjallinen palautekysely SOS-lapsikyliin ja SOS-Lapsikylän nuorisokotiin sijoitettujen

Lisätiedot

Mikä ihmeen Global Mindedness?

Mikä ihmeen Global Mindedness? Ulkomaanjakson vaikutukset opiskelijan asenteisiin ja erilaisen kohtaamiseen Global Mindedness kyselyn alustavia tuloksia Irma Garam, CIMO LdV kesäpäivät 4.6.2 Jun- 14 Mikä ihmeen Global Mindedness? Kysely,

Lisätiedot

Etätyökysely henkilöstöstölle 22.1.-2.2.2015

Etätyökysely henkilöstöstölle 22.1.-2.2.2015 Etätyökysely henkilöstöstölle 22.1.-2.2.2015 Olen kokenut etätyön hyväksi työskentelytavaksi Saan etätyöpäivän aikana pääosin tehtyä suunnittelemani työt Ohjeistus etätyön tekemiseen on ollut riittävää

Lisätiedot

Aikuisten palvelut

Aikuisten palvelut Aikuisten palvelut 11.2.2013 2013 Lääkinnällinen kuntoutus Hyvää: Palvelu koetaan hyväksi ja kuntoutus on tehokasta, kun sitä saa. Palveluita on useanlaisiajakoulutusalalleon alalle on riittävää. Kehitettävää:

Lisätiedot

Hankkeen arviointisuunnitelma

Hankkeen arviointisuunnitelma 1 VERKOTTAJA 2013-2016 Hankkeen arviointisuunnitelma Tiina Saarinen 14.9.2013 2 SISÄLLYS 1 Johdanto 3 2 Hankkeen kuvaus ja päämäärä 3 3 Hankkeen tavoitteet 3 4 Hankkeen kohderyhmät 3 5 Hankkeessa tavoiteltavat

Lisätiedot

TOIVEET, ODOTUKSET JA KOKEMUKSET ELÄKEPÄIVISTÄ

TOIVEET, ODOTUKSET JA KOKEMUKSET ELÄKEPÄIVISTÄ TOIVEET, ODOTUKSET JA KOKEMUKSET ELÄKEPÄIVISTÄ Hopeakirstu-projekti hyvinvoinnin edistäjänä Marja-Leena Heikkilä Opinnäytetyö Hyvinvointipalvelut Geronomikoulutus 2018 Opinnäytetyön tarkoitus ja tavoite

Lisätiedot

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ VOIKUKKIA 2015 PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ Hei hyvä vanhempi! Kiitos osallistumisestasi vanhempien VOIKUKKIA-vertaistukiryhmään. Haluaisimme tietää millaisia tunnelmia ja ajatuksia vertaistukiryhmäkokemus

Lisätiedot

Kyselyn ensitulokset. Lape seminaari Anna Saloranta

Kyselyn ensitulokset. Lape seminaari Anna Saloranta Kyselyn ensitulokset Lape seminaari 22.8.2017 Anna Saloranta Anna Saloranta Johtamiskorkeakoulu&SOC 22.8.2017 Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma Muutoskokonaisuus I: Lapsen oikeuksia vahvistava toimintakulttuuri

Lisätiedot

Sovari-vaikuttavuusmittarin hyödyntäminen työpajatoiminnassa

Sovari-vaikuttavuusmittarin hyödyntäminen työpajatoiminnassa Sovari-vaikuttavuusmittarin hyödyntäminen työpajatoiminnassa Riitta Kinnunen, asiantuntija Valtakunnallinen työpajayhdistys ry Valtakunnalliset työpajapäivät 27.4.2016 Sovari sosiaalisen vahvistumisen

Lisätiedot

Liikkuva Tuki. Miksi jotkut ihmiset asuvat tehostetussa palveluasumisessa ja samassa tilanteessa olevat toiset ihmiset asuvat ja pärjäävät kotonaan?

Liikkuva Tuki. Miksi jotkut ihmiset asuvat tehostetussa palveluasumisessa ja samassa tilanteessa olevat toiset ihmiset asuvat ja pärjäävät kotonaan? Liikkuva Tuki Miksi jotkut ihmiset asuvat tehostetussa palveluasumisessa ja samassa tilanteessa olevat toiset ihmiset asuvat ja pärjäävät kotonaan? Matti Järvinen Porin perusturva Psykososiaalisten palvelujen

Lisätiedot

Seniori-Vamos Etsivää ja osallistavaa seniorityötä Vanhusneuvoston seminaari Tampere

Seniori-Vamos Etsivää ja osallistavaa seniorityötä Vanhusneuvoston seminaari Tampere Seniori-Vamos Etsivää ja osallistavaa seniorityötä 2018-2020 Vanhusneuvoston seminaari 31.5.2018 Tampere Etsivää ja osallistavaa vanhustyötä Espoossa, Helsingissä ja Tampereella Helsingin Diakonissalaitoksen

Lisätiedot

PROJEKTIAVUSTUKSEN (C) TOIMINTASELOSTELOMAKKEEN RAY3707 TÄYTTÖOHJE. Yleistä... 1

PROJEKTIAVUSTUKSEN (C) TOIMINTASELOSTELOMAKKEEN RAY3707 TÄYTTÖOHJE. Yleistä... 1 OHJE 1 (5) PROJEKTIAVUSTUKSEN (C) TOIMINTASELOSTELOMAKKEEN RAY3707 TÄYTTÖOHJE Yleistä... 1 1 Projektin perustiedot... 1 2 Projektin toteutus ja eteneminen... 2 3 Projektin seuranta ja arviointi... 3 4

Lisätiedot

Seinäjoen kaupungin Työllisyyspalvelut & AVANTI-HANKE Työllisyyden kuntakokeiluhanke

Seinäjoen kaupungin Työllisyyspalvelut & AVANTI-HANKE Työllisyyden kuntakokeiluhanke 10.4.2015 Seinäjoen kaupungin Työllisyyspalvelut & Avanti-hanke AVANTIBOOK Nro 6 Seinäjoen kaupungin Työllisyyspalvelut & AVANTI-HANKE Työllisyyden kuntakokeiluhanke Kaupungin Työllisyyspalvelut Seinäjoki

Lisätiedot

kynnyksetön Olopiste - työtoiminta

kynnyksetön Olopiste - työtoiminta OLOPISTE Olopiste - kynnyksetön työtoiminta 1.9.2015-31.8.2018 Euroopan sosiaalirahasto (ESR) Harjulan Setlementti ry Sylvia-Koti yhdistyksen Kaupunkikylä Lahden ammattikorkeakoulu Lahden kaupunki osallistuu

Lisätiedot

Seniori Vamos ja Löytävä vanhustyö - etsivä ja löytävä työ kaupungeissa osana Eloisa ikä ohjelmaa

Seniori Vamos ja Löytävä vanhustyö - etsivä ja löytävä työ kaupungeissa osana Eloisa ikä ohjelmaa 1 Seniori Vamos ja Löytävä vanhustyö - etsivä ja löytävä työ kaupungeissa osana Eloisa ikä ohjelmaa Seniori Vamos 2013-2017, Helsingissä ja Espoossa Löytävä vanhustyö 2014-2017, Turussa Palvelukatveet

Lisätiedot

Miksi alkoholiasioista kannattaa puhua sosiaalihuollon palveluissa? Rauman kokemuksia. Tuula Karmisto Sosiaaliohjaaja 23.11.2011

Miksi alkoholiasioista kannattaa puhua sosiaalihuollon palveluissa? Rauman kokemuksia. Tuula Karmisto Sosiaaliohjaaja 23.11.2011 Miksi alkoholiasioista kannattaa puhua sosiaalihuollon palveluissa? Rauman kokemuksia Tuula Karmisto Sosiaaliohjaaja 23.11.2011 Länsi 2012 Länsi-Suomen päihde- ja mielenterveystyön kehittämishanke Ajalla

Lisätiedot

Hyvä kauniaislainen! Tällä kyselyllä haluamme selvittää mielipiteesi kaupungin palveluista. Kiitämme Sinua arvokkaasta tutkimusavustasi!

Hyvä kauniaislainen! Tällä kyselyllä haluamme selvittää mielipiteesi kaupungin palveluista. Kiitämme Sinua arvokkaasta tutkimusavustasi! ASUKASKYSELY 2016 2 Hyvä kauniaislainen! Tällä kyselyllä haluamme selvittää mielipiteesi kaupungin palveluista. Kiitämme Sinua arvokkaasta tutkimusavustasi! 1. MITEN TÄRKEINÄ PIDÄT ALLA MAINITTUJA HYVINVOINTIIN

Lisätiedot

Sovari-mittari 217-218 työpajatoiminta Sovari sosiaalisen vahvistumisen mittari on työpajatoiminnan ja etsivän nuorisotyön vaikuttavuusmittari, jolla tuodaan esille palveluiden laatua ja sosiaalisesti

Lisätiedot

Yhdessä enemmän. Ei jätetä ketään yksin.

Yhdessä enemmän. Ei jätetä ketään yksin. Yhdessä enemmän Ei jätetä ketään yksin. Tukea. Toivoa. Mukana. Ilona. Vapaaehtoistoiminta ja auttaminen tuottavat iloa ja tekevät onnelliseksi Onnelliseksi voit tehdä monella tavalla. Yksi tapa on tulla

Lisätiedot

AKTIIVISESTI KOTONA 2

AKTIIVISESTI KOTONA 2 AKTIIVISESTI KOTONA 2 TÄYTTÄ ELÄMÄÄ! HANKE Vapaaehtoistoiminnan kehittämistyötä Vantaalla Maria Uitto 25.9.2014 Aktiivisesti kotona 2 Täyttä elämää! vapaaehtoistoiminnan kehittämishanke Aktiivisesti kotona

Lisätiedot

1. Kysely - tulokset Anna Saloranta Tampereen yliopisto

1. Kysely - tulokset Anna Saloranta Tampereen yliopisto 1. Kysely - tulokset Anna Saloranta Tampereen yliopisto anna.saloranta@staff.uta.fi Pippuri Kysely1 15.8.-13.9.2017 347 vastaanottajaa 93 vastaajaa Vastausprosentti 27% Mitä mitattiin? Kyselyssä oli neljä

Lisätiedot

1. Mihin Tyttöjen Talon toimintoihin olet Isosiskona osallistunut? 2. Mitä ilonaiheita Isosiskona toimiminen on herättänyt sinussa?

1. Mihin Tyttöjen Talon toimintoihin olet Isosiskona osallistunut? 2. Mitä ilonaiheita Isosiskona toimiminen on herättänyt sinussa? Tyttöjen Talo Rovaniemi Syksy 2016 Isosisko-kyselyn yhteenvetoa 1. Mihin Tyttöjen Talon toimintoihin olet Isosiskona osallistunut? 10/10 vastaajaa Teehetki 7/10 Muita tapahtumia ja teemakertoja 4/10 Toivetorstai

Lisätiedot

BtoB-markkinoinnin tutkimus

BtoB-markkinoinnin tutkimus BtoB-markkinoinnin tutkimus Tiivistelmä tutkimustuloksista Anna-Mari West 19.6.2008 Tutkimuksen tavoitteet ja toteutus Tutkimuksen tavoitteet Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää markkinointipäättäjien

Lisätiedot

Sovari sosiaalisen vahvistumisen mittari on työpajatoiminnan ja etsivän nuorisotyön vaikuttavuusmittari, jolla tuodaan esille palveluiden laatua ja sosiaalisesti vahvistavia vaikutuksia. Sovari-mittaria

Lisätiedot

Kuntien työskentelyn purku Maarit Kairala esosiaalityön maisterikoulutus -hanke, projektipäällikkö/ yliopisto-opettaja

Kuntien työskentelyn purku Maarit Kairala esosiaalityön maisterikoulutus -hanke, projektipäällikkö/ yliopisto-opettaja Kuntien työskentelyn purku Maarit Kairala esosiaalityön maisterikoulutus -hanke, projektipäällikkö/ yliopisto-opettaja Maarit Kairala marit.kairala@ulapland.fi Miten kunnat varautuvat kansalliseen tietojärjestelmään?

Lisätiedot

KOKEMUKSIA TIE SELVÄKSI -MALLISTA

KOKEMUKSIA TIE SELVÄKSI -MALLISTA KOKEMUKSIA TIE SELVÄKSI -MALLISTA Tie selväksi toimintamallin tausta Neljän ministeriön (LVM, OM, SM ja STM) liikenneturvallisuuspaketti vuonna 2007: Järjestetään kokeilu, jossa pyritään puuttumaan välittömästi

Lisätiedot

Nuorten Ystävät Sosiaalinen työllistyminen

Nuorten Ystävät Sosiaalinen työllistyminen Nuorten Ystävät Perustettu 1907 Keskustoimisto sijaitsee Oulussa Kansalaisjärjestö- ja liiketoimintaa Lastensuojelu-, vammais-, perhekuntoutus-, mielenterveys-, työllistymis- ja avopalveluja sekä kehittämistoimintaa

Lisätiedot

Työpaikan pelisäännöt. PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ Strategia ja tukipalvelut

Työpaikan pelisäännöt. PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ Strategia ja tukipalvelut Työpaikan pelisäännöt Perusteet pelisäännöille Lainsäädännössä on määritelty yleisluontoisesti työnantajan ja työntekijöiden oikeudet ja velvollisuudet työsuhteessa sekä annettu yleisiä ohjeita käyttäytymisestä

Lisätiedot

Minkälaiseksi lastensuojelun perhehoitajat kokevat hyvinvointinsa? Hyvinvointi-kyselyn tuloksia Nina Rauhala, sosionomiopiskelija, TAMK

Minkälaiseksi lastensuojelun perhehoitajat kokevat hyvinvointinsa? Hyvinvointi-kyselyn tuloksia Nina Rauhala, sosionomiopiskelija, TAMK Minkälaiseksi lastensuojelun perhehoitajat kokevat hyvinvointinsa? Hyvinvointi-kyselyn tuloksia Nina Rauhala, sosionomiopiskelija, TAMK Kyselyn taustatietoja Kyselyyn vastasi yhteensä 168 henkilöä. Heistä

Lisätiedot

Arviointitutkimuksen johtopäätökset Paltamo-kokeilusta

Arviointitutkimuksen johtopäätökset Paltamo-kokeilusta Arviointitutkimuksen johtopäätökset Paltamo-kokeilusta Paltamo-kokeilun arviointitutkimuksen päätösseminaari 26.11.2013 Työllisyysvaikutuksia Työttömyys aleni Paltamossa jyrkästi, 17 prosentista noin 4

Lisätiedot

RAISION TERVEYSKESKUKSEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET

RAISION TERVEYSKESKUKSEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET 1 RAISION TERVEYSKESKUKSEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET Asiakastyytyväisyyden keskeiset osatekijät ovat palvelun laatua koskevat odotukset, mielikuvat organisaatiosta ja henkilökohtaiset palvelukokemukset.

Lisätiedot

KOKEMUSASIANTUNTIJA OPINTOJEN OHJAAJANA

KOKEMUSASIANTUNTIJA OPINTOJEN OHJAAJANA KOKEMUSASIANTUNTIJA OPINTOJEN OHJAAJANA Itsearviolomake ja eri sidosryhmien arviolomake kokemusasiantuntijan toimimisesta opintojen ohjaajana ( kopona ) OPISKELIJA / PROJEKTI YHTEISÖ - OPINNÄYTETYÖN AIHE

Lisätiedot

Anne-Mari Hartikainen Liisa Kemppainen Mari Toivanen

Anne-Mari Hartikainen Liisa Kemppainen Mari Toivanen Anne-Mari Hartikainen Liisa Kemppainen Mari Toivanen Selvittää lasten perheiden ja terapeuttien välistä yhteistyötä ja arjen voimavaroja Tuleeko perhe kuulluksi ja huomioidaanko vanhempien mielipiteitä

Lisätiedot

Auditointiajot, Vaasa 28.-29.10.2014

Auditointiajot, Vaasa 28.-29.10.2014 Auditointiajot, Vaasa 28.-29.10.2014 Auditointiverkoston haastattelut Haluttiin selvittää mallin nykyistä käyttöä ja kehittämistarpeita panostaminen oikeisiin kehittämiskohteisiin Haastattelut touko-elokuussa

Lisätiedot

Erikoiskirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013

Erikoiskirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013 Erikoiskirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013 Hyvä asiakkaamme! Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa

Lisätiedot

Mielenterveysseura mielenterveyden vahvistajana työelämässä

Mielenterveysseura mielenterveyden vahvistajana työelämässä Mielenterveysseura mielenterveyden vahvistajana työelämässä Avoimet ovet 28.2.2018 Sinikka Kaakkuriniemi järjestöjohtaja 1 Mielenterveyden häiriöt ja ongelmat ovat yleisiä Lähes jokainen kokee jossain

Lisätiedot

SUUNTA TOIMINNAN JA ARVIOINNIN SUUNNITTELUN TYÖKALU

SUUNTA TOIMINNAN JA ARVIOINNIN SUUNNITTELUN TYÖKALU 1 SUUNTA TOIMINNAN JA ARVIOINNIN SUUNNITTELUN TYÖKALU Suunta on työkalu, jota käytetään suunnittelun ja arvioinnin apuna. Se on käyttökelpoinen kaikille, jotka ovat vastuussa jonkun projektin, toiminnon,

Lisätiedot

Väkivaltaan puuttuminen naisten parissa tehtävässä päihdetyössä

Väkivaltaan puuttuminen naisten parissa tehtävässä päihdetyössä Väkivaltaan puuttuminen naisten parissa tehtävässä päihdetyössä 11.9.2013 Lolan Lindroos Kouluttaja Uudenmaan palvelualue Helsingin palveluyksikkö 1 Puuttuminen väkivaltaan on välittämistä! Epäily ja tunnistaminen

Lisätiedot