EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 2/2014. Sivu 1 Kirkkoneuvosto

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 2/2014. Sivu 1 Kirkkoneuvosto 10.2.2014"

Transkriptio

1 NRO 2/2014 Sivu 1 Kirkkoneuvosto KOKOUSTIEDOT AIKA Maanantai klo PAIKKA Euran seurakuntakeskus, pieni sali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kemppainen Jukka, puheenjohtaja Paassilta Raimo Jalava Taina Kiviranta Mikko Kylämarttila Hilkka Nurmi Veikko Paavilainen Hannu Saarinen Tuula Tuuppa Riikka Vahanen Hannu, varajäsen Viilto Tero POISSA Lammila Tapani Ranne Auli Vahanen Veera MUUT SAAPUVILLA OLLEET Koivunen Simo, kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Järvinen Anneli, pöytäkirjanpitäjä ASIAT ALLEKIRJOITUKSET Jukka Kemppainen Raimo Paassilta Anneli Järvinen puheenjohtaja puheenjohtaja pöytäkirjanpitäjä 26 N TARKASTUS Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Eurassa Tero Viilto Mikko Kiviranta Raimo Paassilta 26 ON OLLUT YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ Seurakunnan taloustoimistossa klo 9-14 kirkkoherra Jukka Kemppainen Pöytäkirjan nähtävillä olosta ilmoitettu kirkkoherranviraston ilmoitustaululla ennen nähtävillä oloa, todistaa Euran kirkkoherranvirastossa Jukka Kemppainen, puheenjohtaja

2 KOKOUSKUTSU Sivu 2 Kirkkoneuvosto 2/2014 KOKOUSAIKA Maanantaina klo 18.00, kahvitus KOKOUSPAIKKA Euran seurakuntakeskus, pieni sali Käsiteltävät asiat Asia no Liite no Asia 17 KOKOUKSEN AVAUS 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 19 N TARKASTUS 20 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 21 KULUVAN VUODEN TALOUSARVIOON LIITTYVÄT INVESTOINNIT 22 PALOILMOITINJÄRJESTELMÄN JA TURVAVALOJÄRJESTELMÄN ASENTAMINEN 23 KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄKERHOTOIMINTA LUKUKAUSILLA LAPSI- JA PERHETYÖN VASTUURYHMÄN KOKOUSMUISTIO KAUTTUAN SEURAKUNTAKODIN PÄIVÄKERHOTILOISSA HAVAITTU KOSTEUS 26 3 HONKILAHDEN PAPPILAN MYYNTI 27 4 KIUKAISTEN KIRKKOPIIRIN PIIRINEUVOSTON PANELIAN KIRKKOPIIRIN PIIRINEUVOSTON NRO 1/ HINNERJOEN KIRKKOPIIRIN PIIRINEUVOSTON NRO 1/ KIINTEISTÖ-, METSÄ- JA HAUTAUSMAATOIMEN VASTUURYHMÄN KOKOUSMUISTIO NRO 3/ VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET 32 SEURAKUNTIEN RAKENNEMUUTOS 33 MUUT MAHDOLLISET ASIAT 34 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Pöytäkirjan nähtävillä pito Seurakunnan taloustoimistossa klo 9-14 Kirkkoneuvoston puheenjohtaja Jukka Kemppainen

3 Kirkkoneuvosto 2/ Tark. Sivu 3 17 KOKOUKSEN AVAUS Puheenjohtaja julistaa kirkkoneuvoston kokouksen avatuksi. Puheenjohtaja julisti kirkkoneuvoston kokouksen avatuksi. 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kokouskutsut on lähetetty kirkkoneuvoston ohjesäännön mukaisesti. Kokouskutsut on postitettu Kokouksen asialuettelo on lähetetty myös kirkkovaltuuston jäsenille Suoritetaan nimenhuuto ja todetaan läsnäolijat. Kokous todetaan lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Suoritettiin nimenhuuto ja todettiin läsnäolijat. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 19 N TARKASTUS Kirkkoneuvoston ohjesäännön mukaan pöytäkirjan tarkastaa kaksi kokouksen valitsemaa pöytäkirjan tarkastajaa. Pöytäkirjan tarkastajiksi valitaan Tero Viilto ja Raimo Paassilta. Pöytäkirjan tarkastajat toimivat tarvittaessa myös ääntenlaskijoina. Hyväksyttiin päätösehdotus yksimielisesti. 20 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Hyväksytään kokouksen työjärjestys esityslistan mukaisena. Hyväksyttiin kokouksen työjärjestys esityslistan mukaisena. Lisäksi päätettiin yksimielisesti ottaa käsittelyyn seuraavat lisäasiat: 1. Tero Viillon ilmoittama lisäasia 2. Kirkkoherran ilmoittama yksi ilmoitusasia.

4 Kirkkoneuvosto 2/ Tark. Sivu 4 21 KULUVAN VUODEN TALOUSARVIOON SISÄLTYVÄT INVESTOINNIT 1. Hinnerjoen kirkon ulkoseinien ja ikkunanpokien (ulkopuolisten) korjaukseen ja ulkopintojen maalaukseen sekä päärappusten uudelleen rakentamiseen on talousarviossa varattu euron määräraha. Urakkatarjoukset pyydetään puu- ja maalaustöistä. Urakkatarjoukset päärappusista pyydetään erikseen kiviliikkeiltä. Seurakunta hankkii itse uusittavan pintapaneelin (vanha tiheäsyinen puu, 10 syytä sentillä). Koska em. rakennusurakat eivät ylitä kansallista kynnysarvoa ( ), tarjoukset pyydetään rajoitetun tarjousmenettelyn mukaisesti. Korjaustöistä laaditaan suunnitelmat, työohjelmat, työselitykset, urakkaohjelmat sekä turvallisuusasiakirjat. 2. Euran kirkon katon puhdistukseen ja maalaukseen on talousarviossa varattu euron määräraha. Urakkatarjoukset pyydetään rajoitetun tarjousmenettelyn mukaisesti. Urakkatarjousten aikataulu ja asiakirjat ovat samat kuin edellisessä kohdassa. 3. Kiukaisten kirkon ullakon tuuliohjaimiin ja lämpöeristykseen talousarviossa on varattu euron määräraha. Investointikohteesta laaditaan työohjelma. Työn tekemiseen pyritään löytämään paikallinen kirvesmies. 4. Kiukaisten uuden hautausmaan kappelin ulkoseinien puhdistukseen ja maalaukseen on talousarviossa varattu euron määräraha. Kappelin maalauksen yhteydessä uusitaan myös lahovaurioituneet seinä- ym. laudat. Kiinteistö-, metsä- ja hautausmaatoimen vastuuryhmä on hyväksynyt RA Aarno Oksasen jättämän tarjouksen em. korjausinvestointien toteutuksen edellyttämien asiakirjojen laatimisesta. Oksasen tuntihinta on 60, sis. alv 24 %, matkakulut 43 snt/km alv 0. Kiinteistö-, metsä- ja hautausmaatoimen vastuuryhmä on myös hyväksynyt DI Toni Tupalan korjaustöiden työaikaiseksi valvojaksi. Tupalan tuntihinta on 55,80, sis alv 24 %, matkakulut 46 snt/km alv 0. Kirkkoneuvosto päättää, että 1. urakkatarjoukset pyydetään kuluvan vuoden talousarviossa olevista investoinneista edellä esitetyllä tavalla. Kiukaisten uuden hautausmaan kappelin ulkoseinien korjausja maalaustyöt sekä Kiukaisten kirkon tuuliohjaimet ja lämpöeristys teetetään kiinteistövastuuryhmän myöhemmin päättämällä tavalla. 2. Aarno Oksanen (Emmaplan Tmi) ja Toni Tupala (Insinööritoimisto Tupala) vastaavat edellä mainittujen korjausinvestointien suunnittelu- ja valvontatehtävistä. Oksasen tuntihinta on 60, sis. alv 24 %, matkakulut 43 snt/km alv 0. Tupalan tuntihinta on 55,80, sis alv 24 %, matkakulut 46 snt/km alv 0.

5 Kirkkoneuvosto 2/ Tark. Sivu 5 3. Kirkkoneuvosto valitsee korjaustyötoimikunnan/-toimikunnat seuraaville korjauskohteille: - Hinnerjoen kirkon ulkoseinien korjaus ja maalaus - Euran kirkon katon maalaus - Kiukaisten kirkon lämpöeristys ja kappelin ulkoseinien korjaus ja maalaus Hyväksyttiin päätösehdotuksen kohdat 1. ja 2. yksimielisesti. 3. Hinnerjoen kirkon ulkoseinien korjauksen ja maalauksen korjaustyötoimikuntaan valittiin yksimielisesti samat jäsenet kuin on Hinnerjoen kirkon korjauksen suunnittelutyötoimikunnassa eli Mikko Kiviranta, Kauko Rekola, Simo Koivunen, seurakuntapuutarhuri Antero Ryhti, kirkkoherra Jukka Kemppainen ja talouspäällikkö. Euran kirkon katon maalauksen korjaustyötoimikuntaan valittiin yksimielisesti Mikko Kiviranta, Veikko Nurmi, seurakuntapuutarhuri Antero Ryhti, kirkkoherra Jukka Kemppainen ja talouspäällikkö. Kiukaisten kirkon lämpöeristyksen ja kappelin ulkoseinien korjauksen ja maalauksen korjaustyötoimikuntaan valittiin yksimielisesti Mikko Kiviranta, Esko Suomala, Hannu Paavilainen, seurakuntapuutarhuri Antero Ryhti, kirkkoherra Jukka Kemppainen ja talouspäällikkö.

6 Kirkkoneuvosto 2/ Tark. Sivu 6 22 PALOILMOITINJÄRJESTELMÄN JA TURVAVALOJÄRJESTELMÄN ASENTAMINEN Euran seurakuntakeskuksen paloilmoitinjärjestelmän sekä turvavalaistusjärjestelmän asennuttamiseen on talousarviossa varattu yhteensä euroa. Paloilmoitinjärjestelmästä sekä turvavalaistusjärjestelmästä (ovimerkki- ja varavalaistus) pyydettiin tarjoukset Rauman Sähkö- ja Teleasennus Oy:ltä, Satasecurity Porin Lukko Oy:ltä, PAP Group Oy:ltä ja SuojaX Oy:ltä. Tarjousten jättöaika oli klo 12. Edullisin tarjous saatiin PAP Group Oy:ltä, ,80, sis. alv 24 %, sisältäen ensimmäisen vuoden huoltosopimuksen (565,44, sis. alv 24 %). Kiinteistö-, metsä- ja hautausmaatoimen vastuuryhmä hyväksyi PAP Group Oy:n tarjouksen, yhteensä ,80, sis. alv 24 %. Kirkkoneuvosto hyväksyy kiinteistö- metsä- ja hautausmaatoimen vastuuryhmän päätöksen ja hankkii seurakuntakeskuksen paloilmoitinjärjestelmän ja turvavalaistusjärjestelmän asennuksineen PAP Group Oy:ltä hintaan ,36 + ensimmäisen vuoden huoltosopimus 565,44. Hyväksyttiin päätösehdotus yksimielisesti.

7 Kirkkoneuvosto 2/ Tark. Sivu 7 23 KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄKERHOTOIMINTA LUKUKAUSILLA Euran kunta tarjoaa edelleen Kirkonkylä koululla tapahtuvan koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan pitämistä seurakunnalle lukukausilla Muutos nykyiseen sopimukseen olisi, että aamu- ja iltapäivätoimintoihin muodostettaisiin vain yksi ryhmä. Yleisopetuksen ja erityisopetuksen lapset tulisivat toimimaan samassa ryhmässä. Seurakunnan lastenohjaajat suunnittelisivat toiminnan kaikille lapsille ja vastaisivat koko toiminnan toteutumisesta. Erityisopetuksen piirissä olevien lasten mukana toimii lasten ja ryhmän tuen tarpeiden mukainen määrä avustajia. Ryhmässä voisi edelleen olla enimmillään 35 lasta. Toimintaa toteutettaisiin seurakunnan toimintasuunnitelman sekä turvallisuussuunnitelman mukaisesti. Seurakunnan lapsi- ja perhetyön vastuuryhmä on käsitellyt pitämässään kokouksessaan koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan jatkamista. Vastuuryhmä esittää, että toimintaa jatketaan kunnan esittämällä tavalla kauden , koska toiminta nähdään tärkeänä osana seurakunnan kasvatustyötä. Päiväkerhoissa alkanut kasvatuskumppanuus lasten ja seurakunnan välillä saa jatkoa kerhotoiminnan kautta ja toiminnan myötä seurakunta on tukemassa perheiden arkea. Vastuuryhmän mukaan toiminta pystytään järjestämään nykyisen budjetin rajoissa. Kirkkoneuvosto päättää hyväksyä lapsi- ja perhetyön vastuuryhmän esityksen koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan pitämisestä yleisopetuksen ja erityisopetuksen lapsille Kirkonkylän koululla lukukausilla Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta tulee toteuttaa lapsityössä tällä hetkellä olevalla työntekijämäärällä. Hyväksyttiin päätösehdotus yksimielisesti.

8 Kirkkoneuvosto 2/ Tark. Sivu 8 24 LAPSI- JA PERHETYÖN VASTUURYHMÄN KOKOUSMUISTIO Lapsi- ja perhetyön vastuuryhmän pidetyn kokouksen kokousmuistio on esityslistan liitteenä. Vastuuryhmän kokous on pidetty Euran seurakuntakeskuksessa. LIITE 1 Merkitään kirkkoneuvoston tietoon saatetuksi lapsi- ja perhetyön vastuuryhmän kokousmuistio pidetystä kokouksesta. Merkittiin kirkkoneuvoston tietoon saatetuksi. 25 KAUTTUAN SEURAKUNTAKODIN PÄIVÄKERHOTILOISSA HAVAITTU KOSTEUS Kauttuan seurakuntakodin päiväkerhotilojen betoniseinässä havaittiin vuoden 2013 lopulla kosteutta. Tehokuivaus suoritti päiväkerhotiloissa kosteuskartoituksen. Raportin mukaan kosteus tunkeutuu betonirakenteiden läpi kattilahuoneen ja rappukäytävän kohdalta. Rinteen puoleisen seinän alapohjassa on kosteutta noin 25 metrin matkalla, ulkoseinän vierustalla. Myös lämpökeskuksen ja rapun alustan betoniseinän alaosa on kostea. Tarkastusraportti on esityslistan liitteenä. LIITE 2 Päiväkerhotiloissa on edellä esitettyjen kosteuskohtien kuivaus käynnissä. Rakennuksen ulkopuoliset korjaustarpeet ja kustannusarvio selviävät keväällä. Kauttuan päiväkerho on muuttanut Euran seurakuntakeskukseen entisiin päiväkerhotiloihin kevätlukukaudeksi. Merkitään kirkkoneuvoston tietoon saatetuksi. Merkittiin kirkkoneuvoston tietoon saatetuksi.

9 Kirkkoneuvosto 2/ Tark. Sivu 9 26 HONKILAHDEN PAPPILAN MYYNTI Seurakunnan kiinteistöstrategiassa Honkilahden pappila on myytävien kiinteistöjen listalla. Kiinteistö-, metsä ja hautausmaatoimen vastuuryhmä on pitämässään kokouksessaan käsitellyt Honkilahden pappilan myyntiä. Vastuuryhmä esittää kirkkoneuvostolle, että Honkilahden pappila laitetaan myyntiin. Myytävä alue: Euran kunnan Honkilahden kirkonkylässä sijaitseva Pataranta niminen kiinteistö, Rn:o 3:14 sekä määräala em. kiinteistöön rajoittuvasta Kirkkomaa nimisestä kiinteistöstä, Rn:o 44:1, ja sillä sijaitsevat pappilan pää- ja ulkorakennukset. Myytävä alue on noin 5000 m2. Esityslistan liitteenä on karttapiirustus. LIITE 3 Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että Honkilahden pappila ilmoitetaan myytäväksi. Myytävä alue käsittää Euran kunnan Honkilahden kylässä sijaitsevan Pataranta nimisen kiinteistön, Rn:o 3:14, sekä määräalan em. kiinteistöön rajoittuvasta Kirkkomaa nimisestä kiinteistöstä, Rn:o 44:1, ja sillä sijaitsevat pappilan pää- ja ulkorakennukset, yhteensä noin 5000 m2. Kirkkoherra Jukka Kemppainen jääväsi itsensä tämän asiakohdan ajaksi ja poistui kokouksesta. Puheenjohtajana tämän asiakohdan ajan toimi varapuheenjohtaja Raimo Paassilta ja pöytäkirjan tarkastajana Tero Viillon lisäksi Mikko Kiviranta. Honkilahden kirkkopiirin piirineuvosto on käsitellyt pitämässään kokouksessaan ( 8 ) Honkilahden pappilan myyntiä. Honkilahden piirineuvosto toteaa, että pappila Honkilahdessa edustaa seurakuntaa ja alueen paikallisia perinteitä. Kirkkopiiri vastustaa pappilan myyntiä. Kirkkoneuvoston jäsen Tero Viilto ehdotti, että Honkilahden pappilan myyntiä siirretään ajankohtaan, jolloin se vapautuu kirkkopiirin nykyisen papin käytöstä. Tero Viillon esitystä kannatti Taina Jalava. Koska oli saatu päätösehdotuksesta poikkeava kannatettu ehdotus, puheenjohtaja määräsi toimitettavaksi äänestyksen. Äänestystavaksi hyväksyttiin puheenjohtajan esittämä nimenhuutoäänestys. ehdotusta kannattavat äänestivät jaa ja Tero Viillon kannatettua ehdotusta äänestivät ei. Äänestystulos: jaa ääniä 8 ei ääniä 2 poissa Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että Honkilahden pappila ilmoitetaan myytäväksi. Myytävä alue käsittää Euran kunnan Honkilahden kylässä sijaitsevan Pataranta nimisen kiinteistön, Rn:o 3:14, sekä määräalan em. kiinteistöön rajoittuvasta Kirkkomaa nimisestä kiinteistöstä, Rn:o 44:1, ja sillä sijaitsevat pappilan pää- ja ulkorakennukset, yhteensä noin 5000 m2. Tero Viilto ja Taina Jalava jättivät eriävän mielipiteensä tehtyyn päätökseen. Eriävä mielipide liitetään pöytäkirjaan.

10 Kirkkoneuvosto 2/ Tark. Sivu KIUKAISTEN KIRKKOPIIRIN PIIRINEUVOSTON Kiukaisten kirkkopiirin piirineuvoston pidetyn kokouksen pöytäkirja on esityslistan liitteenä. Piirineuvoston kokous on pidetty Kiukaisten seurakuntakodilla. LIITE 4 Kirkkoneuvoston tietoon saatetaan Kiukaisten kirkkopiirin piirineuvoston pidetyn kokouksen pöytäkirja. Merkittiin kirkkoneuvoston tietoon saatetuksi. 28 PANELIAN KIRKKOPIIRIN PIIRINEUVOSTON NRO 1/2014 Panelian kirkkopiirin piirineuvoston pidetyn kokouksen pöytäkirja nro 1/2014 on esityslistan liitteenä. Piirineuvoston kokous on pidetty Panelian pappilassa. LIITE 5 Kirkkoneuvoston tietoon saatetaan Panelian kirkkopiirin piirineuvoston pidetyn kokouksen pöytäkirja nro 1/2014. Merkittiin kirkkoneuvoston tietoon saatetuksi. 29 HINNERJOEN KIRKKOPIIRIN PIIRINEUVOSTON NRO 1/2014 Hinnerjoen kirkkopiirin piirineuvoston pidetyn kokouksen pöytäkirja nro 1/2014 on esityslistan liitteenä. Piirineuvoston kokous on pidetty Harjunummen kappelissa. LIITE 6 Kirkkoneuvoston tietoon saatetaan Hinnerjoen kirkkopiirin piirineuvoston pidetyn kokouksen pöytäkirja nro 1/2014. Merkittiin kirkkoneuvoston tietoon saatetuksi.

11 Kirkkoneuvosto 2/ Tark. Sivu KIINTEISTÖ-, METSÄ- JA HAUTAUSMAATOIMEN VASTUURYHMÄN KOKOUSMUISTIO NRO 1/2014 Kiinteistö-, metsä- ja hautausmaatoimen vastuuryhmän pidetyn kokouksen kokousmuistio on esityslistan liitteenä. Kokous on pidetty Euran seurakuntakeskuksessa. LIITE 7 Kirkkoneuvosto merkitsee tietoon saatetuksi kiinteistö-, metsä- ja hautausmaatoimen vastuuryhmän kokousmuistion nro 1/2014, ja hyväksyy vastuuryhmässä tehdyt päätökset. Merkittiin kirkkoneuvoston tietoon saatetuksi. 31 VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET Kirkkoneuvosto merkitsee tietoon saatetuksi seuraavat viranhaltijapäätökset. Kirkkoneuvosto ei käytä siirto-oikeuttaan. 1. Kirkkoherran viranhaltijapäätökset: 1/2014: palkaton opintovapaa /Riikka Rantanen 2/2014: Vuosilomapäivien siirtäminen/merja Kekäläisen 2. Talouspäällikön viranhaltijapäätökset: 1/2014: talletettu 6 kk määräaikaistilille Lounaisrannikon Osuuspankkiin Laitilan konttoriin ,09 euroa. Korko kiinteä 0,8 %. 3. Vastaavan lastenohjaajan tekemät päätökset: 1/2014: Kevään 2014 päivä- ja perhekerhojen valokuvaaja on Kuvaamo Foto- Silmunen. 2/2014: Sijaisen ottaminen koululaisten iltapäiväkerhoon ajalle Hyväksyttiin päätösehdotus yksimielisesti.

12 Kirkkoneuvosto 2/ Tark. Sivu SEURAKUNTIEN RAKENNEMUUTOS Tuomiokapituli pyytää seurakuntien kirkkoneuvostoja toimittamaan mennessä hiippakunnallisen rakennemuutoksen ohjausryhmän sihteerille Pertti Ruotsalolle seurakuntien näkemyksen siitä keiden kanssa seurakunta haluaisi alueellisia keskusteluja syksystä 2014 alkaen käydä. Kuntien rakennemuutosselvitysten on määrä valmistua mennessä, joten tuolloin on mahdollista tarkentaa toiveita keskustelukumppaneista. Tuomiokapituli toivoo, että seurakunnat ovat jo nyt kevätkauden edetessä yhteydessä kuntapäättäjiin ja selvittävät erilaiset vaihtoehtoiset liitossuunnat ja laativat yhden tai useamman suunnitelman siitä, mitkä saattaisivat olla niitä seurakuntakokoonpanoja, joihin oma seurakunta voisi rakennemuutoksen toteutuessa kuulua. Kirkkoneuvosto käy alustavaa keskustelua seurakuntien rakennemuutoksesta. Kirkkoneuvosto keskusteli seurakuntien rakennemuutoksesta. 33 TERO VIILLON KOKOUKSELLE TUOMA ASIA Tero Viilto toivoi, että seurakunnan jumalanpalvelussuunnitelma, jossa olisi tiedot pidemmälle aikavälille, tiedotettaisiin seurakuntalaisille. Tiedotteessa tulisi mainita missä kirkossa jumalanpalvelus pidetään ja mihin kellonaikaan. Viilto toivoi myös, että tiedotteissa mainittaisiin ketkä papit ja kanttorin ovat missäkin kirkossa työvuorossa. Kirkkoherra totesi, että asia otetaan jatkossa huomioon. 34 ILMOITUSASIA Kirkkoherra ilmoitti, että Rauman rovastikunnan seurakuntien kokous pidetään Rauman Meriristissä alkaen klo 16. Kokouksen varsinaiset edustajat ovat kirkkovaltuuston puheenjohtajat, kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja, kirkkoherra, talouspäällikkö ja yksi työntekijä. Kirkkoherra toivoi, että mahdollisimman moni kirkkoneuvoston varsinaista jäsenistä osallistuisi myös rovastikunnan seurakuntien kokoukseen. 35 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Puheenjohtaja antoi oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoituksen liitettäväksi pöytäkirjaan

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 1/2009

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 1/2009 NRO 1/2009 Sivu 1 Kirkkoneuvosto 3.2.2009 KOKOUSTIEDOT AIKA 3.2.2009 Tiistai 19.00 21.45 PAIKKA Euran seurakuntakeskus, pieni sali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kemppainen Jukka, puheenjohtaja Haapanen Marketta

Lisätiedot

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 5/2015 Sivu 1 Kirkkoneuvosto 18.5.2015

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 5/2015 Sivu 1 Kirkkoneuvosto 18.5.2015 NRO 5/2015 Sivu 1 Kirkkoneuvosto 18.5.2015 KOKOUSTIEDOT AIKA 18.5.2015 Maanantai klo 18 19.50 PAIKKA Euran seurakuntakeskus, pieni sali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kemppainen Jukka, puheenjohtaja Koivunen

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kn 2/2014 1

KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kn 2/2014 1 KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kn 2/2014 1 Kirkkoneuvosto Pöytäkirja Aika: 10.2.2014 klo 18.30 20.15 Paikka: Torikulman alakerran kokoustila Keskuskatu 51 b Tämä on kutsu kirkkoneuvoston kokoukseen yllä mainittuna

Lisätiedot

KURIKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 4 /2013 Kirkkoneuvosto 4.6.2013. Ala-Käkelä Liisa. Karlstedt Risto. Koski-Säntti Aarne.

KURIKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 4 /2013 Kirkkoneuvosto 4.6.2013. Ala-Käkelä Liisa. Karlstedt Risto. Koski-Säntti Aarne. KURIKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 4 /2013 Kokousaika 4.6.2013 klo 17.00 19.05 Kokouspaikka Seurakuntakeskus, kahvio Osanottajat Sariola Heikki Muurimäki Leena Ala-Käkelä Liisa Kallio Laila Karlstedt Risto

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto Sivu 169

Kirkkoneuvosto Sivu 169 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 5/2012 Kirkkoneuvosto Sivu 169 Kokousaika 21.11.2012 klo 18.00-19.20 Kokouspaikka Saapuvilla olleet Jäsenet Seurakuntatalo Erkki Jaskari, puheenjohtaja Kauko Nuutinen

Lisätiedot

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 28.4.2014 klo 17.30. Pirkkalan kirkko

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 28.4.2014 klo 17.30. Pirkkalan kirkko KIRKKONEUVOSTO 28.4.2014 klo 17.30 Pirkkalan kirkko KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 5 / 2014 Sivu 2 83 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkojärjestyksen mukaan n kokouksen

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 8/2014 24.11.2014

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 8/2014 24.11.2014 ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Aika 24.11.2014 klo 17.00 19.00 Kahvitarjoilu klo 16.30-17.00 Paikka Taloustoimiston kokoustila, Sontulantie 1, 37800 AKAA Päätöksentekijät Lindström Sari kirkkoherra Haavisto Tuija

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO 3/2013

SEURAKUNTANEUVOSTO 3/2013 SIPOON SUOMALAINEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA SEURAKUNTANEUVOSTO 3/2013 Kokousaika 10.4.2013 klo 18.00 20.35 Kokouspaikka Seurakuntatalo, Iso Kylätie 1 Läsnä: Tuomas Alaterä, sihteeri Raila Degerholm

Lisätiedot

PERTUNMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 KIRKKONEUVOSTO Sivu 1/9 Markunkuja 2 19430 Pertunmaa 19.3.2015

PERTUNMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 KIRKKONEUVOSTO Sivu 1/9 Markunkuja 2 19430 Pertunmaa 19.3.2015 KIRKKONEUVOSTO Sivu 1/9 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat Aika Paikka Torstai 19.3.2015 klo 12.00 14.30 Seurakuntakoti x Hannu Niskanen x Raili Toivonen

Lisätiedot

Kirkkoherran ehdotus: Kirkkoneuvosto valitsee pöytäkirjantarkastajiksi Marja-Liisa Immosen ja Kirsi Korkeamäen. Päätös: Ehdotuksen mukainen.

Kirkkoherran ehdotus: Kirkkoneuvosto valitsee pöytäkirjantarkastajiksi Marja-Liisa Immosen ja Kirsi Korkeamäen. Päätös: Ehdotuksen mukainen. Aika: 26.5.2011 klo 18.00 Paikka: seurakuntatalo, neuvotteluhuone Puheenjohtaja Matti Piispanen Varapuheenjohtaja Esko Kulonen Jäsen Pertti Arvaja Marja-Liisa Immonen Kirsi Korkeamäki Susanna Kämäräinen

Lisätiedot

KALAJOEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu 79 Kirkkoneuvosto Nro 8/2012

KALAJOEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu 79 Kirkkoneuvosto Nro 8/2012 KALAJOEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu 79 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS

Lisätiedot

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2008 61-72

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2008 61-72 RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2008 61-72 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Torstai 2.10.2008 klo 18.00-19.40 Paikka Seurakuntatalo Läsnä: Vähä-Piikkiö Antti pj II Eskola Reima vpj I Hurme-Kouki Päivi jäsen

Lisätiedot

Aika Torstaina 30. päivänä elokuuta 2012 klo 17.00 18.35. Paikka Kuusankosken seurakuntakeskus, Sali, Maunukselantie 3, 45700 Kuusankoski

Aika Torstaina 30. päivänä elokuuta 2012 klo 17.00 18.35. Paikka Kuusankosken seurakuntakeskus, Sali, Maunukselantie 3, 45700 Kuusankoski PÖYTÄKIRJA 6/2012 1 (15) YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina 30. päivänä elokuuta 2012 klo 17.00 18.35 Paikka Kuusankosken seurakuntakeskus, Sali,, 45700 Kuusankoski Läsnä Rasimus Risto puheenjohtaja

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto Nro 6 / 2011 sivu 1

Kirkkoneuvosto Nro 6 / 2011 sivu 1 LOPEN SEURAKUNTA ASIALISTA/KOKOUSKUTSU Kirkkoneuvosto Nro 6 / 2011 sivu 1 Kokousaika: ma 15.8.2011 Klo 18.30 Kokouspaikka: Virastotalon neuvotteluhuone, Pilpalantie 3 Asialuettelo 84 Kokouksen avaus ja

Lisätiedot

Nastolan seurakunta Kirkkoneuvosto Pöytäkirja 1/2009

Nastolan seurakunta Kirkkoneuvosto Pöytäkirja 1/2009 Aika: 22.1.2009 klo 18.00 Paikka: Seurakuntatalo, neuvotteluhuone Puheenjohtaja Matti Piispanen paikalla Varapuheenjohtaja Niemi Harri paikalla Jäsen Kulonen Esko paikalla Kämäräinen Susanna paikalla Leinonen

Lisätiedot

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 22.1.2014 klo 17.30. Seurakunnan toimisto

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 22.1.2014 klo 17.30. Seurakunnan toimisto KIRKKONEUVOSTO 22.1.2014 klo 17.30 Seurakunnan toimisto KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 1 / 2014 Sivu 2 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkojärjestyksen mukaan n kokouksen

Lisätiedot

KOUVOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2008 1 (13) Savonkatu 40 45100 KOUVOLA 16.10.2008 Puh. 0207 596 300

KOUVOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2008 1 (13) Savonkatu 40 45100 KOUVOLA 16.10.2008 Puh. 0207 596 300 KOUVOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2008 1 (13) YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina 16. päivänä lokakuuta 2008 klo 17.00 18.53 Paikka Kouvolan Seurakuntakeskus,, kirkkovaltuuston kokoushuone

Lisätiedot

Airi Musto yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtaja

Airi Musto yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtaja LAPPEENRANNAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA/ESITYSLISTA 76 AIKA 15.12.2009 klo 18.00 - (jouluateria klo 17.00 alkaen) PAIKKA Tuosan leirikeskus, Vehkataipaleentie 520 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 77 KOKOUKSEN AVAUS

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kn 5/2014 1

KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kn 5/2014 1 KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kn 5/2014 1 Kirkkoneuvosto Pöytäkirja Aika: 12.5.2014 klo 16.00-17.00 Paikka: Hakoniemen leirikeskus Tämä on kutsu kirkkoneuvoston kokoukseen yllä mainittuna ajankohtana ja paikassa.

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kv 1/2014 Kirkkovaltuusto Pöytäkirja 1. Raili Kunnaspuro jäsen. Marianne Raittila jäsen

KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kv 1/2014 Kirkkovaltuusto Pöytäkirja 1. Raili Kunnaspuro jäsen. Marianne Raittila jäsen KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kv 1/2014 Kirkkovaltuusto Pöytäkirja 1 Aika: 12.5.2014 klo 17.30 18.15 Paikka: Hakoniemen leirikeskus Läsnä: Jari Koskela puheenjohtaja Anssi Joutsenlahti varapuheenjohtaja Sari

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kn 3/2014 1

KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kn 3/2014 1 KANKAANPÄÄN SEURAKUNTA Kn 3/2014 1 Kirkkoneuvosto Pöytäkirja Aika: 3.3.2014 klo 18.30 20.15 Paikka: Torikulman alakerran kokoustila Keskuskatu 51 b Tämä on kutsu kirkkoneuvoston kokoukseen yllä mainittuna

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2011 1 Kirkkoneuvosto 07.09.2011

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2011 1 Kirkkoneuvosto 07.09.2011 PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2011 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 20.00 Paikka: Seurakuntatalo Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Hämäläinen Sari x Kantola Pentti x Varapj Kiljunen

Lisätiedot

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2012 Kirkkoneuvosto 19-35 27.3.2012 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2012 Kirkkoneuvosto 19-35 27.3.2012 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Tiistaina 27.3.2012 kello 18.00 20.40 Paikka: Ruskon seurakuntakeskuksen (Vanhatie 7, 21290 Rusko) Leipomo-kokoustilassa Kirkkoneuvoston jäsenet Salminen Pasi, kirkkoherra,

Lisätiedot

KOKKOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 4/2010 Yhteinen kirkkovaltuusto 21.12.2010 1 (10)

KOKKOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 4/2010 Yhteinen kirkkovaltuusto 21.12.2010 1 (10) KOKKOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 4/2010 Yhteinen kirkkovaltuusto 21.12.2010 1 (10) AIKA Keskiviikko 29.12.2010 klo 18.00 PAIKKA Kaarlelan seurakuntakoti, Öja-auditorio, Kruunupyyntie 3 KOKOUSASIAT

Lisätiedot

Pöytäkirja 5/13 4.7.2013 1. Aika Torstaina 4. päivänä heinäkuuta 2013 klo 17.00 20.55

Pöytäkirja 5/13 4.7.2013 1. Aika Torstaina 4. päivänä heinäkuuta 2013 klo 17.00 20.55 Pöytäkirja 5/13 4.7.2013 1 Aika Torstaina 4. päivänä heinäkuuta 2013 klo 17.00 20.55 Paikka Seurakuntatalo Läsnä Keinänen Tiina puheenjohtaja, vs. kirkkoherra Alasaari Antti Halvars Raimo poistui klo 19.11

Lisätiedot

Keskiviikko 18.3.2015 klo 18.30-19.20. Seurakuntakeskus, juhlasali Hämeenkatu 16. poissa

Keskiviikko 18.3.2015 klo 18.30-19.20. Seurakuntakeskus, juhlasali Hämeenkatu 16. poissa ESITYSLISTA Nro 2/2015 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Sivu 1(12) 19 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Keskiviikko 18.3.2015 klo 18.30-19.20 Seurakuntakeskus, juhlasali Hämeenkatu 16 Ahtikari

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto 5/2011 Sivu 47. Torstai 29.9.2011 klo 19.00 21.05. Kalajoen seurakuntakoti, seurakuntasali, Kalajoki

Kirkkovaltuusto 5/2011 Sivu 47. Torstai 29.9.2011 klo 19.00 21.05. Kalajoen seurakuntakoti, seurakuntasali, Kalajoki KALAJOEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kirkkovaltuusto 5/2011 Sivu 47 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana) Torstai 29.9.2011 klo 19.00 21.05 Kalajoen

Lisätiedot

Toivo Loikkanen Merja Immonen Seija Puustinen puheenjohtaja puheenjohtaja sihteeri 92-100, 103, 106-109 101-102, 104-105

Toivo Loikkanen Merja Immonen Seija Puustinen puheenjohtaja puheenjohtaja sihteeri 92-100, 103, 106-109 101-102, 104-105 SAVONLINNAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA-PÖYTÄKIRJA Kirkkoneuvosto 5/2015 Kokous 12.5.2015 Aika Tiistai 12.5.2015 klo 16.00 18.22 Paikka Seurakuntakeskus, kokoushuone Osallistujat Jäsenet ( x ) Loikkanen Toivo

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 Kirkkoneuvosto

JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 Kirkkoneuvosto JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 Kirkkoneuvosto AIKA: Tiistai 26.2.2013 klo 18.30 21.32 PAIKKA: Kirkonkulman sali, 2. krs., Kirkkotie 6 Liite Asia 60 KOKOUKSEN AVAUS 80 61 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Asialista 9-2013. Lappeen seurakuntasali, Kirkkokatu 10, Lappeenranta

Asialista 9-2013. Lappeen seurakuntasali, Kirkkokatu 10, Lappeenranta Asialista Aika Keskiviikko 6.11.2013 klo 17.00 Taloustoimisto Valtakatu 38 / PL 45, 53101 Lappeenranta vaihde 040 3126 600 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Paikka Lappeen seurakuntasali, Kirkkokatu 10,

Lisätiedot