Sote-uudistuksen sairaalapalvelutuotannon työryhmä. Muistio 1 / 2019

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sote-uudistuksen sairaalapalvelutuotannon työryhmä. Muistio 1 / 2019"

Transkriptio

1 Sote-uudistuksen sairaalapalvelutuotannon työryhmä Muistio 1 / 2019 Aika: ma , klo Paikka: Tyks T-sairaala, hallituksen kokoushuone, 6. kerros Osallistujat: ( x ) Leena Setälä, pj. sairaanhoitopiirin johtaja ( x ) Olli Oranta, siht. asiantuntijasihteeri ( x ) Aalto Juha terveyspalvelujohtaja ( x ) Aromaa Minna (poistui 11.55) ylilääkäri ( - ) Falenius Taru ylilääkäri ( - ) Henricson Marcus konsultti ( x ) Hiltunen Pirjo johtava ylilääkäri ( x ) Koistinen Sari johtava ylilääkäri ( x ) Koskela Kari ylilääkäri ( x ) Kytö Ville vs. hallintoylilääkäri ( x ) Lahtinen Pia vastaava ylilääkäri ( x ) Lehtikunnas Tuija sairaalaylihoitaja ( x ) Linnainmaa Pihla palvelupäällikkö ( x ) Mattila Jussi sote-johtaja ( x ) Nissinen-Paatsamala Kaisa terveyspalveluiden johtaja ( x ) Pöyhönen Eeva-Sirkku (poistui 11.40) kuntayhtymän johtaja ( x ) Pöyhönen Iiro (poistui 11.40) perusturvajohtaja ( x ) Sandberg Juha (poistui 11.25) sote-johtaja ( x ) Sjöblom Seija (poistui 11.45) vanhuspalvelujohtaja ( x ) Sjölund Janne psyk. sairaanhoitaja / henk. edustaja ( - ) Virolainen Petri sairaalajohtaja ( x ) Yläneva Lennu fysioterapeutti / henk. edustaja ( x ) Oksanen Pasi (asiat 1-3) erikoissuunnittelija ( x ) Ervast Minna (asiat 1-4) suunnittelija ( x ) Sairanen Ilkka (asiat 1-4) suunnittelija

2 1. Kokouksen avaaminen ja asialistan hyväksyminen Puheenjohtaja avasi kokouksen ja hyväksyttiin asialista. 2. Edellisen kokouksen muistio Päätösesitys: Hyväksytään muistio. Päätös: Hyväksyttiin edellisen kokouksen muistio. 3. Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämissuunnitelman päivitys Sote-valmistelun työryhmiltä on viime vuoden lopulla pyydetty ehdotuksia siitä, mitkä palveluprosessit nostetaan ensisijaisiksi kehittämiskohteiksi Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivitykseen. Sairaalapalvelut-työryhmä on nostanut sellaisiksi ainakin kuntoutuksen kokonaisratkaisun tarpeen, ict-kehityksen (sähköinen asiointi ja uusi asiakas-potilastietojärjestelmä) sekä hoitoketjujen integratiivinen kehittäminen. Sote-lakipakettien käsittely perustuslakivaliokunnassa on viivästynyt tavalla, joka ennustaa sitä, ettei lakeja ehditä käsitellä tämän eduskunnan aikana. Sote-lakien kaatuminen nostaisi järjestämissuunnitelman keskeiseksi työkaluksi ajatelleen maakunnallisen integroivan sotejärjestelmän kehitystä, joten järjestämissuunnitelman sisältö ja tavoitetaso voidaan nähdä hyvin merkityksellisenä ja tukisi kuntien sitoutumista yhteiseen kehittämiseen. Suunnittelija Pasi Oksanen esittelee järjestämissuunnitelman päivitystyötä. Päätösesitys: työryhmä evästää järjestämissuunnitelman päivitystyötä. Pasi Oksanen esitteli järjestämissuunnitelman päivitystyötä sairaalapalvelutuotannon näkökulmasta (Liite 1). Eri foorumien käsittelyyn aikataulutettu päivitys sisältää teemakohtaiset, periaatteelliset linjaukset painopisteistä ja kehittämiskohteista sekä suunnitelmaluonnoksen, jossa teemakohtaiset, konkreettiset kehittämistoimet koottu tavoitetaulukoihin. Päivityksessä hyödynnetään sote- ja maku-uudistuksen tehtyä työtä sisältöjen osalta riippumatta uudistuksen etenemisestä. Päivitetty sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelma tuodaan kuntien päätöksentekoon huhti-toukokuussa 2019 ja sairaanhoitopiirin valtuuston hyväksyttäväksi vuoden 2019 kesäkuun valtuustoon.

3 Keskusteltiin sairaalapalvelutyöryhmän roolista järjestämissuunnitelman päivityksessä. Linjattiin, että sairaalapalvelutuotannon työryhmä tuottaa järjestämissuunnitelmaan keväällä 2018 tehdystä sairaalapalvelusuunnitelmasta tiivistelmän, jonka tarkistavat seutukunnallisten alatyöryhmien puheenjohtajat. Todettiin myös, että sairaalapalvelut-ryhmä voisi vahvistaa järjestämissuunnitelman toimenpanoa, mutta työryhmän rooli on riippuvainen sote-uudistuksen etenemisestä. Järjestämissuunnitelmaan on palautettu sote-ict:n kehittämistä koskeva osio. Yleisesti todettiin, että digitaalisilla palveluilla voidaan vähentää turhaa palvelukäyttöä. Ikääntyneiden KomPAssi-mallia hyödynnetään myös työikäisillä, joilla on usein monia hoitopolkuja samalla potilaalla. Puheenjohtaja tiedusteli ryhmän jäsenten näkemyksiä maakunnallisen tiedolla johtamisen kehittämisestä. Todettiin, että kuntien sote-datan liittäminen sairaanhoitopiirin tietoaltaaseen mahdollistaisi nykyistä syvällisemmän otteen maakunnan palvelujärjestelmän analysointiin ja kehittämiseen, mutta keskustelua asiasta ei ole käyty systemaattisesti kuntien kanssa. Paimion-Sauvon ky:n data on jo altaassa. Salossa on ollut keskustelua yliopiston kanssa tehtävästä tietojohtamisen yhteistyöstä. Toivottiin, että sairaanhoitopiirin tietoaltaan hyödyntämisestä saataisiin konkreettinen ja selkeä ehdotus esitettäväksi sote-johtajille. Päätös: Puheenjohtaja toimittaa Pasi Oksaselle alkuperäisen raportoin ja koordinoi suunnitelmaan lisättävän tiivistelmän tekemisen yhdessä seutukunnallisten alatyöryhmien puheenjohtajien kanssa. 4. Virtuaalisairaala-hanke Terveyskylä on yliopistosairaaloiden tuottama terveydenhuollon verkkopalvelu, joka tarjoaa tietoa ja tukea kansalaisille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille. Terveyskylän palveluihin sisältyy digitaalisia informaatio- ja neuvontapalveluita seulontapalveluita, itse- ja omahoitopalveluita erikoissairaanhoidon hoitopolkuihin integroituja oma- ja etäseurantasovelluksia hoito-, kuntoutus-, terapia- ja valmennuspalveluita valituille potilasryhmille.

4 Terveyskylän informaatiopalvelut ovat käytettävissä valtakunnallisesti, mutta sähköisten hoitopalvelujen integraatio erikoissairaanhoitoon (Virtuaalisairaala) tehdään yliopistosairaaloiden omana toimintana alueellisesti oman aikataulutuksen mukaisesti. Tällä hetkellä yliopistosairaalat neuvottelevat SoteDigin kanssa jatkokehityksestä. VSSHP:n Virtuaalisairaala-asiantuntijat Sirkku Boucht ja Minna Ervast esittelevät hankeen nykytilaa ja tulevaisuuden näkymiä. Päätösesitys: työryhmä merkitsee asian tiedoksi. -- Minna Ervast ja Ilkka Sairanen esittäytyivät, ja esittelivät Virtuaalisairaala hankkeessa rakennettuja Terveyskylän palveluita (Liite 2). Terveyskylässä on nyt 32:ssa eri talossa digipalveluita 90:lle eri potilasryhmälle. VSSHP vastaa Diabetes- ja Reumataloista ja on osallistunut myös muiden talojen sisältöjen tuottamiseen. Palvelun käyttöastetta seurataan ja uusia sisältöjä kehitetään kansallisessa yhteistyössä. Hoitopolkujen ja muiden kehittämisideoiden osalta voivat eri erikoisalat ottaa kehittämispalveluihin yhteyttä matalalla kynnyksellä. Viestintää palvelusta ollaan laajentamassa. Palvelu löytyy linkistä: Keskusteltiin Virtuaalisairaalasta strategisesta ja operatiivisesta näkökulmasta. HUSin omistaman alustan varaan rakennetun palvelun rooli hoidossa vaihtelee eri sairaanhoitopiireissä. Todettiin, että oleellista on panostaa kansalliseen formaattiin ja jakaa sen hyödyt valtakunnallisesti riippumatta siitä, kenen palveluissa potilas on asiakkaana. Todettiin, että palvelu ei ole vielä hyvin tunnettu ja että viestinnän merkitys on suuri palvelun jalkauttamisessa. Tyksin tulosalueiden tukemisen lisäksi tarvitaan palvelun markkinointia peruspalvelutasolle ja muille maakunnan palveluille sitä myöten, kun saadaan uusia palveluja tuotantoon. Todettiin, että sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelmaan nyt valittavana olevat kehittämisen painopistealueet ovat osin samat kuin Virtuaalisairaala-hankkeessa kehitetyissä sähköisissä palveluissa. Alueellisten palveluprosessien kehittämisessä tulisi siksi huomioida Terveyskylän sähköisten palvelujen tuki, ja vastavuoroisesti välittää alueellisten palveluprosessien mahdolliset sähköisten palvelujen kehittämistarpeet Virtuaalisairaalahankkeen vastuuhenkilöille VSSHP:n Kehittämispalveluihin.

5 Keskusteltiin myös sähköisen neuvolakortin käyttöön ottamisesta. Todettiin, että kaikkialla ei sen käyttöönoton informaatio ole saavuttanut palveluntuottajia, mikä on aiheuttanut epätietoisuutta ja päällekkäistä kirjausta. Sovittiin, että puheenjohtaja pyytää naistentautien ja synnytysten toimialuetta tiedottamaan kuntia asiasta uudelleen. Päätös: Merkittiin Virtuaalisairaalan esittely tiedoksi. 5. Asiakas- ja potilastietojärjestelmien hankinta Useat kunnat ja sairaanhoitopiirit laatineet laajassa yhteistyössä vuosien aikana kehitysstrategian ja arkkitehtuuriperiaatteet asiakas- ja potilastietojärjestelmien uudistamiseksi modulaarisuusperiaatteella. Hanke sai nimen Una viitaten yhteen yhtenäiseen ratkaisuun. Una-APTJ-ratkaisujen hankinnan valmistelu on edennyt vaiheeseen, jossa tavoitellaan vähintään maakunnallisia ratkaisuja mutta mieluiten sitä laajempia hankintakonsortioita, joiden tuoman volyymin avulla voidaan hankintojen kustannuksia hallita merkittävästi. Modulaarinen rakenne mahdollistaa hankintojen vaiheistamisen. Kilpailutusta varten perustettu Una Oy on omistajiensa tahdon mukaisesti käynnistänyt hankinnan valmistelut ja omistajasairaanhoitopiirien hallitukset ovat tammi-helmikuun aikana päättäneet sitoutua hankinnan valmisteluun aiempien määrittelyjen ja periaatteiden mukaisesti. Kuntayhtymät ovat tällä hetkellä valmistelemassa pyytämään omistajakunniltaan valtuutusta vastata maakunnallisen käyttöönottohankkeen valmistelusta. Sairaanhoitopiirien ja kuntien omistamat inhouse-yhtiöt ovat osaltaan valmistautumassa hankinnan läpivientiin ja käyttöönoton toteutukseen, jotka hankkeen laajuuden ja suuren asiakaskunnan takia sijoittunevat aikajänteelle (?). Hankinnan tarkemmat määrittelyt tehdään Unan kansallisissa hankekohtaisissa ohjausryhmissä. Johtavien viranhaltijoiden kokous on kokouksessaan hyväksynyt ehdotuksen Varsinais-Suomen liittymisestä Una-APTJ-hankintaan. Jo tässä vaiheessa tulee suunnitella maakunnallinen käyttöönoton hankeorganisaatio. Päätösesitys: työryhmä merkitsee tiedoksi asian esittelyn. Leena Setälä esitteli asiaa (Liite 3). Sairaanhoitopiiri on rekrytoimassa hankepäällikön Varsinais-Suomen alueelliseen Una-APTJ-hankkeeseen, joka etenee sote-uudistuksesta riippumatta. Tavoitteena on hankkia modulaarinen erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon

6 ja sosiaalipalvelujen tarvitsemat tietojärjestelmät käsittävä yhteensopiva kokonaisuus. Alustava, ei tarkka hintahaarukka hankinnalle on miljoonaa euroa, mutta summa ei sisällä käyttöönoton edellyttämää henkilötyöpanosta. Alueella tarvittaneen kunta- tai seutukuntakohtaisia työryhmiä osaksi hankeorganisaatiota. Tämän lisäksi tullaan alueelle hankkimaan jo kilpailutuksessa oleva UNA-ydin on yksilö- ja väestötason asiakkuustiedot kokoava tiedonhallinta- ja integraatioratkaisu, joka palvelee niin sote- järjestäjä- kuin -tuottajatasonkin toimintaa. UNA-yhteistyöstä löytyy lisätietoa: Päätös: Merkittiin tiedoksi. 6. Muut asiat - 7. Seuraava kokous Sovitaan seuraavan kokouksen ajankohta. Päätös: Tässä vaiheessa ei sovita uutta kokousaikaa. Maaliskuun jälkeen tehdään tarvittaessa doodle-kysely kokousajankohdalle. 8. Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo

Sote-uudistuksen sairaalapalvelutuotannon työryhmä. Muistio 6 / 2018

Sote-uudistuksen sairaalapalvelutuotannon työryhmä. Muistio 6 / 2018 Sote-uudistuksen sairaalapalvelutuotannon työryhmä Muistio 6 / 2018 Aika: ma 27.8.2018, klo 8.30-10.00 Paikka: Tyks T-sairaala, hallituksen kokoushuone, 6. kerros Jakelu: ( x ) Leena Setälä, pj. sairaanhoitopiirin

Lisätiedot

Sote-uudistuksen sairaalapalvelutuotannon työryhmä. Muistio 8 / 2018

Sote-uudistuksen sairaalapalvelutuotannon työryhmä. Muistio 8 / 2018 Sote-uudistuksen sairaalapalvelutuotannon työryhmä Muistio 8 / 2018 Aika: ma 26.11.2018, klo 8.30-9.50 Paikka: Tyks T-sairaala, hallituksen kokoushuone, 6. kerros Osallistujat: ( x ) Leena Setälä, pj.

Lisätiedot

Sote-uudistuksen sairaalapalvelutuotannon työryhmä. Muistio 5 / Aika: ma , klo Paikka: Sampo-Sali, Hyvättyläntie 7, Lieto

Sote-uudistuksen sairaalapalvelutuotannon työryhmä. Muistio 5 / Aika: ma , klo Paikka: Sampo-Sali, Hyvättyläntie 7, Lieto Sote-uudistuksen sairaalapalvelutuotannon työryhmä Muistio 5 / 2018 Aika: ma 11.6.2018, klo 8.30-10.30 Paikka: Sampo-Sali, Hyvättyläntie 7, Lieto Osallistujat: ( x ) Leena Setälä, pj. sairaanhoitopiirin

Lisätiedot

Sote-uudistuksen sairaalapalvelutuotannon työryhmä. Muistio 1 / 2018

Sote-uudistuksen sairaalapalvelutuotannon työryhmä. Muistio 1 / 2018 Sote-uudistuksen sairaalapalvelutuotannon työryhmä Muistio 1 / 2018 Aika: 26.1.2018, klo 09.00-11.00 Paikka: Tyks T-sairaala, hallituksen kokoushuone, 6. krs. Jakelu: (x) Leena Setälä, pj. sairaanhoitopiirin

Lisätiedot

Sote-uudistuksen sairaalapalvelutuotannon työryhmä. Muistio 7 / 2018

Sote-uudistuksen sairaalapalvelutuotannon työryhmä. Muistio 7 / 2018 Sote-uudistuksen sairaalapalvelutuotannon työryhmä Muistio 7 / 2018 Aika: ma 22.10.2018 klo 8.35-10.10 Paikka: Tyks T-sairaala, hallituksen kokoushuone, 6. kerros Läsnä: ( x ) Leena Setälä, pj. sairaanhoitopiirin

Lisätiedot

Sote-uudistuksen sairaalapalvelutuotannon työryhmä. Muistio 4 / 2018

Sote-uudistuksen sairaalapalvelutuotannon työryhmä. Muistio 4 / 2018 Sote-uudistuksen sairaalapalvelutuotannon työryhmä Muistio 4 / 2018 Aika: ma 14.5.2018, klo 9.05-10.30 Paikka: Kupittaan sairaala, iso neuvotteluhuone Kunnallissairaalantie 20, 2. krs Osallistujat: (X)

Lisätiedot

Sote-uudistuksen sairaalapalvelutuotannon työryhmä. Muistio 2 / 2018

Sote-uudistuksen sairaalapalvelutuotannon työryhmä. Muistio 2 / 2018 Sote-uudistuksen sairaalapalvelutuotannon työryhmä Muistio 2 / 2018 Aika: 23.3.2018, klo 9.00-11.15 Paikka: Tyks T-sairaala, hallituksen kokoushuone TA6, 6. krs. Jakelu: ( x ) Leena Setälä, pj. sairaanhoitopiirin

Lisätiedot

Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivitys vuosille

Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivitys vuosille Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 628/00.04.01/2019 87 Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivitys vuosille 2019-2020 Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg

Lisätiedot

Sote-johtajakokous Muistio 7/2017

Sote-johtajakokous Muistio 7/2017 Sote-johtajakokous Muistio 7/2017 Aika: Tiistai 22.8.2017, 14.00 15.03 Paikka: Turun kaupungintalo, Kokoushuone Lindblom, Aurakatu 2 Osallistujat: (x)turun kaupunki Toimialajohtaja Riitta Liuksa, pj. (x)

Lisätiedot

Sote-johtajakokous Muistio 6/2016

Sote-johtajakokous Muistio 6/2016 Sote-johtajakokous Muistio 6/2016 Aika: maanantai 12.12.2016, 12.00 14.00 Paikka: Turun kaupungintalo, Kokoushuone Lindblom, Aurakatu 2 Jakelu: (x) Turun kaupunki Toimialajohtaja Riitta Liuksa, pj. (x)

Lisätiedot

Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018

Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018 Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018 Aika: Keskiviikko 2.5. 2018 klo 9.05-11.15 Paikka Satakunnan keskussairaalan yhtymähallituksen neuvotteluhuone N-rakennus, II-kerros Sairaalatie 3, Pori Jakelu: (x)

Lisätiedot

Sote-uudistuksen sairaalapalvelutuotannon työryhmä. Muistio 3 / 2018

Sote-uudistuksen sairaalapalvelutuotannon työryhmä. Muistio 3 / 2018 Sote-uudistuksen sairaalapalvelutuotannon työryhmä Muistio 3 / 2018 Aika: 18.4.2018, klo 8.30-10.40 Paikka: Tyks T-sairaala, hallituksen kokoushuone TA6, 6. krs. Jakelu: (X) Leena Setälä, pj. sairaanhoitopiirin

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 26.6.2017 klo 12.30 14.10 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

Sote-johtajakokous Muistio 3/2018

Sote-johtajakokous Muistio 3/2018 Sote-johtajakokous Muistio 3/2018 Aika: Perjantai 23.3.2018, 12.00 13.45 Paikka: Turun kaupungintalo (Aurakatu 2), kokoustila Lindblom Jakelu: (-) Turun kaupunki Toimialajohtaja Riitta Liuksa, pj. (x)

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 20.11.2017 klo 12.38 14.33 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelma. Varsinais-Suomen LAPE-Akatemia Pasi Oksanen

Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelma. Varsinais-Suomen LAPE-Akatemia Pasi Oksanen Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelma Varsinais-Suomen LAPE-Akatemia 17.5.2019 Pasi Oksanen Terveydenhuollon järjestämissuunnitelma Terveydenhuoltolaki (1326/2010) edellyttää,

Lisätiedot

Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän alueen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelma

Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän alueen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelma Kunnanhallitus 228 16.09.2013 Kunnanvaltuusto 47 24.09.2013 Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän alueen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelma 2014-2017 143/00.01.02/2013

Lisätiedot

SOTE-PALVELUT JA INTEGRAATIO -TYÖRYHMÄ

SOTE-PALVELUT JA INTEGRAATIO -TYÖRYHMÄ SOTE-PALVELUT JA INTEGRAATIO -TYÖRYHMÄ Aika Maanantai 15.1.2018 klo 12.00 15.53 Paikka Turun kaupunki, hyvinvointitoimialan hallinto, Yliopistonkatu 30, kokoushuone 61 Jäsenet: (x) Liuksa Riitta (pj) toimialajohtaja

Lisätiedot

Länsi-Suomen alue, tilannekatsaus

Länsi-Suomen alue, tilannekatsaus Länsi-Suomen alue, tilannekatsaus 1. Millaista yhteistyötä alueellanne tehdään tietohallinnossa erva-laajuisesti (perusterveydenhuolto, sosiaalihuolto, erikoissairaanhoito)? 2. Entä muilla sote:n osa-alueilla

Lisätiedot

Sote:n digimuutoksen toteutus

Sote:n digimuutoksen toteutus Sote:n digimuutoksen toteutus Valtiovarainvaliokunta 1 Sote:n digimuutoksen periaatteet ja tavoitteet asiakkaiden palvelut kyetään toteuttamaan mahdollisimman vähin häiriöin koko muutoksen ajan asiakkaiden

Lisätiedot

SoteDigi Oy tilannekatsaus , SOTE KA -kokous Marco Halén

SoteDigi Oy tilannekatsaus , SOTE KA -kokous Marco Halén SoteDigi Oy tilannekatsaus 1 23.4.2018, SOTE KA -kokous Marco Halén SoteDigi Oy, toiminta-ajatus Yhtiön toiminta-ajatuksena on kehittää ja hankkia sosiaali- ja terveydenhuollon digitaalisia ratkaisuja

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 24.10.2016 klo 12.30 14.30 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Päytäkirjan

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 19.12.2016 klo 14.05 15.33 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS. Aika: to , Paikka: Alvarium, Puutarhakatu 8 B, Turku

JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS. Aika: to , Paikka: Alvarium, Puutarhakatu 8 B, Turku JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS Aika: to 16.2.2017, 13.00 14.50 Paikka: Alvarium, Puutarhakatu 8 B, Turku Jakelu: (x) Randell Aleksi, kaupunginjohtaja (pj.) Turku (-) Häkämies Kari, maakuntajohtaja V-S

Lisätiedot

VESOTE-hanke. UKK-instituutti KKI-ohjelma Diabetesliitto Mielenterveyden keskusliitto STM

VESOTE-hanke. UKK-instituutti KKI-ohjelma Diabetesliitto Mielenterveyden keskusliitto STM VESOTE-hanke Vaikuttavaa elintapaohjausta sosiaali- ja terveydenhuoltoon poikkihallinnollisesti (VESOTE) -hanke Yksi STM:n rahoittamista hallituksen kärkihankkeista (2017 18) Edistetään terveyttä ja hyvinvointia

Lisätiedot

Virtuaalisairaala 2.0 -hanke PSHP:N HOITOTYÖN ESIMIESPÄIVÄ TIINA VIITALA

Virtuaalisairaala 2.0 -hanke PSHP:N HOITOTYÖN ESIMIESPÄIVÄ TIINA VIITALA Virtuaalisairaala 2.0 -hanke PSHP:N HOITOTYÖN ESIMIESPÄIVÄ 10.10.2017 TIINA VIITALA Virtuaalisairaala 2.0 Osa kansallisia kärkihankkeita Kärkihanke (STM) Palvelut asiakaslähtöisiksi Toimenpide 1: SoTe

Lisätiedot

Suunnitelma Itä-Uudenmaan sote-palvelutuotannon käynnistämiseksi

Suunnitelma Itä-Uudenmaan sote-palvelutuotannon käynnistämiseksi Suunnitelma Itä-Uudenmaan sote-palvelutuotannon käynnistämiseksi Itä-Uudenmaan sote-palvelutuotannon valmistelu Itä-Uudenmaan valmistelutyö tehdään osana koko Uudenmaan sote-alueen ja valtakunnallisen

Lisätiedot

Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivityksen hyväksyminen vuosille

Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivityksen hyväksyminen vuosille Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 956/00.04.01/2016 404 Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivityksen hyväksyminen vuosille 2017-2018 Päätöshistoria Sosiaali-

Lisätiedot

ICT ja sähköinen asiointi valmistelu

ICT ja sähköinen asiointi valmistelu ICT ja sähköinen asiointi valmistelu 14.11.2017 Jaana Ylivainio ICT-palvelujen kokonaisuus ICT-teknologiaratkaisut Tietoliikenne Työasemapalvelut Palvelinpalvelut -> Konesali Viestintäteknologia Tietoturva,

Lisätiedot

Parempaa palvelua ja tuottavuutta asiakasohjauksella

Parempaa palvelua ja tuottavuutta asiakasohjauksella Parempaa palvelua ja tuottavuutta asiakasohjauksella Ismo Rautiainen, toimialajohtaja Kuntamarkkinat, Mikä ihmeen sosiaali- ja terveyspalvelujen integraatio 12.9.2019 Asiakasohjauksen kehittämisen peruskuva!

Lisätiedot

Sote-johtajakokous Muistio 2/2019

Sote-johtajakokous Muistio 2/2019 Sote-johtajakokous Muistio 2/2019 Aika: Keskiviikko 27.2.2019, 9.00 11.00 Paikka: Turun kaupungintalo (Aurakatu 2), kokoustila Lindblom Jakelu: (x) Turun kaupunki Toimialajohtaja Riitta Liuksa, pj. (x)

Lisätiedot

Sote-johtajakokous Muistio 1/2017

Sote-johtajakokous Muistio 1/2017 Sote-johtajakokous Muistio 1/2017 Aika: maanantai 10.1.2017, 13.00 14.52 Paikka: Turun kaupungintalo, Aurakatu 2, kokoushuone Lindblom Jakelu: (-) Turun kaupunki Toimialajohtaja Riitta Liuksa, pj. (x)

Lisätiedot

SoteDigi Oy. Tilannekatsaus , IHE Finland Marco Halén

SoteDigi Oy. Tilannekatsaus , IHE Finland Marco Halén SoteDigi Oy Tilannekatsaus 12.6.2018, IHE Finland Marco Halén 1 SoteDigi Oy Rooli ja taustaa Kehitysyhtiö, perustettu lokakuussa 2017 Kehittää sosiaali- ja terveydenhuollon digitaalisia ratkaisuja yhtenäispolitiikan

Lisätiedot

Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivityksen hyväksyminen vuosille

Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivityksen hyväksyminen vuosille Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 956/00.04.01/2016 212 Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivityksen hyväksyminen vuosille 2017-2018 Johtava ylilääkäri Arto

Lisätiedot

ICT:n mahdollisuuksien hyödyntäminen SOTE-TULEVAISUUSPÄIVÄ Kuntatalo Matti Franck, VSSHP

ICT:n mahdollisuuksien hyödyntäminen SOTE-TULEVAISUUSPÄIVÄ Kuntatalo Matti Franck, VSSHP ICT:n mahdollisuuksien hyödyntäminen SOTE-TULEVAISUUSPÄIVÄ Kuntatalo 10.5.2019 Matti Franck, VSSHP Sote kaatui kaatuiko ICT? Sotedigi-työryhmä 2016: Onko mahdollista tehdä esityksen mukainen ICT-muutos

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 30.1.2017 klo 12.33 14.55 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

Tervetuloa kuntaneuvotteluun! Välkommen till kommunförhandlingen! Leena Setälä Sairaanhoitopiirin johtaja VSSHP

Tervetuloa kuntaneuvotteluun! Välkommen till kommunförhandlingen! Leena Setälä Sairaanhoitopiirin johtaja VSSHP Tervetuloa kuntaneuvotteluun! Välkommen till kommunförhandlingen! Leena Setälä Sairaanhoitopiirin johtaja VSSHP Kuntaneuvottelu Kuntayhtymän perussopimus 21 : talousarviota valmisteltaessa on jäsenkunnille

Lisätiedot

SOTE-PALVELUT JA INTEGRAATIO -TYÖRYHMÄ

SOTE-PALVELUT JA INTEGRAATIO -TYÖRYHMÄ SOTE-PALVELUT JA INTEGRAATIO -TYÖRYHMÄ Aika Maanantai 7.5.2018 klo 12.00 14.43 Paikka Turun kaupungintalo (Aurakatu 2), kokoustila Armfelt Jäsenet: (x) Liuksa Riitta (pj) toimialajohtaja Turku (x) Aaltonen

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU SOSIAALI JA TERVEYDENHUOLLON TYÖRYHMÄ MUISTIO 6/2011 11.10.2011

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU SOSIAALI JA TERVEYDENHUOLLON TYÖRYHMÄ MUISTIO 6/2011 11.10.2011 AIKA 11.10.2011 klo 14.00 15.35 PAIKKA Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän kokoushuone Satakunnankatu 18 A, 2. krs. OSALLISTUJAT Marjamäki Tarja perusturvajohtaja Nokia, pj. Hakari Kari kehitysjohtaja

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 1/2016 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 21.12.2016 klo 14:00-16:20 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Asialista/ Pöytäkirja. Pykälä Asia Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Kokousmuistiot , ja Työryhmien tilannekatsaus 5

Asialista/ Pöytäkirja. Pykälä Asia Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Kokousmuistiot , ja Työryhmien tilannekatsaus 5 Asialista/ Pöytäkirja Nro 2/2016 1 Kokoustiedot Kokousaika kello 14.00 15.40 Kokouspaikka Frami D, Siru&Bitti Käsitellyt asiat 1-8 Pykälä Asia 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokousmuistiot 13.1.2016, 5.2.2016 ja

Lisätiedot

Liikelaitos-työryhmän kokous (ent. erikoissairaanhoidon ja sosiaali- ja terveydenhuollon muut palvelut-työryhmä)

Liikelaitos-työryhmän kokous (ent. erikoissairaanhoidon ja sosiaali- ja terveydenhuollon muut palvelut-työryhmä) Muistio 1 (5) Liikelaitos-työryhmän kokous (ent. erikoissairaanhoidon ja sosiaali- ja terveydenhuollon muut palvelut-työryhmä) Aika 16.8.2018 klo 9-11.30 Paikka Osallistujat Pirkanmaan liitto, Kelloportinkatu

Lisätiedot

AJANKOHTAISTA KOKONAISARKKITEHTUURISTA

AJANKOHTAISTA KOKONAISARKKITEHTUURISTA AJANKOHTAISTA KOKONAISARKKITEHTUURISTA Mikko Huovila STM OHO DITI SOTE digitalisaation ja tiedonhallinnan kehittämispolut vuosille 2019-2023 SOTE kokonaisarkkitehtuurityön organisoituminen SOTE kokonaisarkkitehtuurityön

Lisätiedot

Pirkanmaan AluePegasoksen ohjausryhmän kokous

Pirkanmaan AluePegasoksen ohjausryhmän kokous Muistio 1 (5) Pirkanmaan AluePegasoksen ohjausryhmän kokous Aika: 14.12.2018 klo 10.10 klo 11.40 Paikka: Lapinniemen kylpylän kokoustilat, os. Lapinniemenranta 12, Tampere Osallistujat: Erillinen liite

Lisätiedot

Sosiaalihuollon digipalvelujen tulevaisuus Terveyskylä esimerkkinä KATARIINA KOHONEN, HUS SOSIAALITYÖ

Sosiaalihuollon digipalvelujen tulevaisuus Terveyskylä esimerkkinä KATARIINA KOHONEN, HUS SOSIAALITYÖ Sosiaalihuollon digipalvelujen tulevaisuus Terveyskylä esimerkkinä KATARIINA KOHONEN, HUS SOSIAALITYÖ Sisältö Virtuaalisairaala 2.0.-hanke ja Terveyskylä.fi Sosiaalityö Terveyskylässä Virtuaalisairaala

Lisätiedot

JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS 1/2017

JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS 1/2017 JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS 1/2017 Aika: ke 18.1.2017, 13.00 15.14 Paikka: Turun kaupungintalo, Kokoushuone Lindblom, Aurakatu 2 Jakelu: (x) Randell Aleksi, kaupunginjohtaja (pj.) Turku (x) Häkämies

Lisätiedot

Länsi-Pohjan sote-projekti Muistio (5)

Länsi-Pohjan sote-projekti Muistio (5) Muistio 24.1.2017 1(5) Länsi-Pohjan sote- projektin poliittisen ohjausryhmän 3. kokous Aika: 24.1.2017 klo 9.00 11.00 Paikka: Tornion kaupungintalo, valtuustosali Osallistujat: Jäsenet: Organisaatio Varsinainen

Lisätiedot

Hoitoketjujen työstäminen käytännössä

Hoitoketjujen työstäminen käytännössä Hoitoketjujen työstäminen käytännössä Susanna Mutanen Terveydenedistämisen suunnittelija Perusterveydenhuollon yksikkö Keski-Suomen sairaanhoitopiiri, perusterveydenhuollon yksikkö Strateginen työ Hyvinvointikertomukset

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman arviointi

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman arviointi Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman arviointi 2017-2018 Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman arviointi Lapin sairaanhoitopiirissä Arviointiin ovat osallistuneet sosiaali-

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 10/ (10) Pohjois-Pohjanmaan liitto, kokoushuone Siikasali, Sepänkatu 20, Oulu

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 10/ (10) Pohjois-Pohjanmaan liitto, kokoushuone Siikasali, Sepänkatu 20, Oulu POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 10/2018 1 (10) Maakuntauudistuksen johtoryhmä Aika 14.11.2018 klo 13:05-16:13 Paikka Pohjois-Pohjanmaan liitto, kokoushuone Siikasali, Sepänkatu 20, Oulu Läsnä Harju

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Vanhusneuvosto. AIKA kello 10:00-12:15. PAIKKA Äänekosken kaupungintalo, H 117

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Vanhusneuvosto. AIKA kello 10:00-12:15. PAIKKA Äänekosken kaupungintalo, H 117 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Vanhusneuvosto AIKA 16.02.2018 kello 10:00-12:15 PAIKKA Äänekosken kaupungintalo, H 117 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Kokouksen

Lisätiedot

Länsi-Pohjan sote- projekti Muistio (3)

Länsi-Pohjan sote- projekti Muistio (3) Länsi-Pohjan sote- projekti Muistio 20.12.2017 1(3) Länsi-Pohjan sote- projektin poliittisen ohjausryhmän 14. kokous Aika: 20.12.2017 klo 9.00 11.00 Paikka: Selkäsaari kabinetti, LPSHP Osallistujat: Jäsenet:

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistuksen yhteydessä tehdyn ICT-valmistelun jatkuvuus

Sote- ja maakuntauudistuksen yhteydessä tehdyn ICT-valmistelun jatkuvuus Sote- ja maakuntauudistuksen yhteydessä tehdyn ICT-valmistelun jatkuvuus Yhteenveto maakuntadigivalmistelijoiden verkoston 13.3.2019 ja AKUSTI-foorumin johtoryhmän 15.3.2019 pohjalta 28.2.2019 Alueella

Lisätiedot

Perustaako PMO. PM Club Turku, Tuire Mikola Kehittämispäällikkö.

Perustaako PMO. PM Club Turku, Tuire Mikola Kehittämispäällikkö. Perustaako PMO PM Club Turku, 26.8.2015 Tuire Mikola Kehittämispäällikkö Sisältö Medbit:n esittely Projektien hallinnan nykytilanteesta Medbit:ssä Perustaako PMO, Tavoitetilan hahmottelua 00.00.2015 Esittäjän

Lisätiedot

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Otsikko Sivu. 25 Kokouksen avaus Esivalmistelun tilannekatsaus 4

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Otsikko Sivu. 25 Kokouksen avaus Esivalmistelun tilannekatsaus 4 MUISTIO 6/2017 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 01.09.2017 klo 14:05-15:50 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 25 Kokouksen avaus 3 26

Lisätiedot

Ajankohtaista maakunta- ja soteuudistuksen. Sinikka Salo Sote-muutosjohtaja, STM Kari Hakari Maakuntauudistuksen muutosjohtaja, VM

Ajankohtaista maakunta- ja soteuudistuksen. Sinikka Salo Sote-muutosjohtaja, STM Kari Hakari Maakuntauudistuksen muutosjohtaja, VM Ajankohtaista maakunta- ja soteuudistuksen toimeenpanosta Sinikka Salo Sote-muutosjohtaja, STM Kari Hakari Maakuntauudistuksen muutosjohtaja, VM 1 Aikataulu EK:n valiokunnissa 41 lakia Maantielaki-HE eduskuntaan

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet: (x) (x) (-) (-) (x) Pauli Salonpää Hannu Oksanen Raili Laitinen Eeva-Liisa Puranen Hillevi Kanervio

Henkilökohtaiset varajäsenet: (x) (x) (-) (-) (x) Pauli Salonpää Hannu Oksanen Raili Laitinen Eeva-Liisa Puranen Hillevi Kanervio KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Perusturvajaos Nro 11/2018 30.11.2018 Kokousaika Perjantaina 30.11.2018 klo 10.00-10.53. Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

SOSIAALIHUOLTO SOTE- TIEDONHALLINNAN KOKONAISKUVASSA. Erityisasiantuntija Mikko Huovila STM OHO DITI

SOSIAALIHUOLTO SOTE- TIEDONHALLINNAN KOKONAISKUVASSA. Erityisasiantuntija Mikko Huovila STM OHO DITI SOSIAALIHUOLTO SOTE- TIEDONHALLINNAN KOKONAISKUVASSA Erityisasiantuntija Mikko Huovila STM OHO DITI SOTE TIEDONHALLINNAN KANSALLISET TOIMIJAT STM THL KELA SOTEDIGI Strateginen kokonaisvastuu Lainsäädäntö

Lisätiedot

SOTE-PALVELUT JA INTEGRAATIO -TYÖRYHMÄ

SOTE-PALVELUT JA INTEGRAATIO -TYÖRYHMÄ SOTE-PALVELUT JA INTEGRAATIO -TYÖRYHMÄ Aika Maanantai 8.10.2018 klo 13.00 16.00 Paikka Turun kaupungintalo (Aurakatu 2), kokoustila Armfelt Jäsenet: Liuksa Riitta (pj) toimialajohtaja Turku Aaltonen Seija

Lisätiedot

Maakunnan tiedolla johtaminen ja tietoaltaan hyödyntäminen Jyrki Tirkkonen Liiketoimintapäällikkö, Tiedolla johtaminen ja informaation hallinta

Maakunnan tiedolla johtaminen ja tietoaltaan hyödyntäminen Jyrki Tirkkonen Liiketoimintapäällikkö, Tiedolla johtaminen ja informaation hallinta Maakunnan tiedolla johtaminen ja tietoaltaan hyödyntäminen Jyrki Tirkkonen Liiketoimintapäällikkö, Tiedolla johtaminen ja informaation hallinta Jari Uotila Johtava konsultti, Uudet liiketoiminnot Istekki

Lisätiedot

Asiantuntijalausunto

Asiantuntijalausunto Sosiaali- ja terveysvaliokunta: HE 15/2017 edellyttämien ICT-ratkaisujen, tiedolla johtamisen, laaturekistereiden sekä SoteDigi Oy:n nykytilanne sekä uudistusta varten tarvittava valmistelu ja sen aikataulu

Lisätiedot

G4-arkkitehtuuriryhmä. Kokonaisarkkitehtuurityöhön perustuvat kehittämiskohteet ja toimenpiteet. Juha Rannanheimo

G4-arkkitehtuuriryhmä. Kokonaisarkkitehtuurityöhön perustuvat kehittämiskohteet ja toimenpiteet. Juha Rannanheimo G4-arkkitehtuuriryhmä Kokonaisarkkitehtuurityöhön perustuvat kehittämiskohteet ja toimenpiteet Juha Rannanheimo Neljän yliopistosairaanhoitopiirin yhteisen kehitystyön tavoitteet VSSHP, PSHP, PSSHP ja

Lisätiedot

Tiedolla johtaminen ja palvelujen seuranta -työryhmä. Muistio kello Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Diabaasi

Tiedolla johtaminen ja palvelujen seuranta -työryhmä. Muistio kello Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Diabaasi Tiedolla johtaminen ja palvelujen seuranta -työryhmä Muistio 3.8.2018 kello 8.30 10.30 Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Diabaasi Osallistujat Läsnä Ismo Rautiainen Hankejohtaja, sote-vastuuvalmistelija,

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Pelastustoimi valmistelutyöryhmä 11.01.2017 Kokousaika 11.01.2017 kello 13:00 13:50 Kokouspaikka Juvan paloasema, Yhdystie 3, 51900 Juva Asialista: Sivu 1

Lisätiedot

SOTE-PALVELUT JA INTEGRAATIO -TYÖRYHMÄ

SOTE-PALVELUT JA INTEGRAATIO -TYÖRYHMÄ SOTE-PALVELUT JA INTEGRAATIO -TYÖRYHMÄ Aika Maanantai 10.12.2018 klo 13.00 16.00 Paikka Turun kaupungintalo (Aurakatu 2), kokoustila Lindblom Jäsenet: (-) Liuksa Riitta (pj) toimialajohtaja Turku (x) Möttölä

Lisätiedot

Kanta-Hämeen sote 2016

Kanta-Hämeen sote 2016 Kanta-Hämeen sote 2016 Markku Puro 8.12.2015 Hämeen parasta kehittämistä! I. 2015 saavutukset II. Hahmotelma 2016-2018 III. Vuosi 2016 tarkennettuna 1. Tavoitetilan määrittely 2. Osallisuuden varmistaminen

Lisätiedot

Alueiden ja kuntien yhteistyö sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnassa, tilanne

Alueiden ja kuntien yhteistyö sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnassa, tilanne www.kunnat.net/akusti Alueiden ja kuntien yhteistyö sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnassa, tilanne Sairaanhoitopiirien ja sosiaali- ja terveysjohdon tapaaminen Kuntatalo 5.5.2015 Minna Saario

Lisätiedot

Maakunnan järjestämistehtävässä tarvitsemat digipalvelut

Maakunnan järjestämistehtävässä tarvitsemat digipalvelut Maakunnan järjestämistehtävässä tarvitsemat digipalvelut Ohjausryhmä 9.4.2018 5.4.2018 1 Sisältö Projektin tausta ja tavoitteet Työsuunnitelma Toimenpiteet ja tuotokset 5.4. mennessä Seuraavat tehtävät

Lisätiedot

Sote-johtajakokous. Aika: to , Paikka: Turun kaupungintalo, Kokoushuone Lindblom, Aurakatu 2

Sote-johtajakokous. Aika: to , Paikka: Turun kaupungintalo, Kokoushuone Lindblom, Aurakatu 2 Sote-johtajakokous Muistio Aika: to 8.9.2016, 13.00-14.48 Paikka: Turun kaupungintalo, Kokoushuone Lindblom, Aurakatu 2 Osallistujat: (x) Liuksa Riitta, toimialajohtaja, Turku (pj) (x) Kunnas Sirpa, sosiaalijohtaja,

Lisätiedot

Länsi-Pohjan sote- projekti Muistio (5)

Länsi-Pohjan sote- projekti Muistio (5) Länsi-Pohjan sote- projekti Muistio 15.8.2017 1(5) Länsi-Pohjan sote- projektin poliittisen ohjausryhmän 8. kokous Aika: 15.8.2017 klo 9.00 11.00 Paikka: Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri, kokoustila Selkäsaari

Lisätiedot

Ajankohtaista maakunta- ja soteuudistuksen. valmistelusta LAHTI Kari Hakari Maakuntauudistuksen muutosjohtaja Valtiovarainministeriö

Ajankohtaista maakunta- ja soteuudistuksen. valmistelusta LAHTI Kari Hakari Maakuntauudistuksen muutosjohtaja Valtiovarainministeriö Ajankohtaista maakunta- ja soteuudistuksen valtakunnallisesta valmistelusta LAHTI 30.1.2018 Kari Hakari Maakuntauudistuksen muutosjohtaja Valtiovarainministeriö Aikataulu EK:n valiokunnissa 41 lakia Maantielaki-HE

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 11:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 7/2016

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 7/2016 Pöytäkirja 1 (12) Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 7/2016 Aika 17.5.2016 kello 18:00-19:48 Paikka Porin kaupunginhallituksen kokoushuone Allekirjoitukset Juha Vasama puheenjohtaja Aino-Maija Luukkonen

Lisätiedot

SOTE-UUDISTUKSEN ETENEMINEN

SOTE-UUDISTUKSEN ETENEMINEN SOTE-UUDISTUKSEN ETENEMINEN Vaikutukset ICT-yhteistyön sisältöön ja organisointiin Maritta Korhonen 5.5.2015 Taustaa Sote-rakenneuudistuksen valmistelu käynnissä jo kahden edellisen vaalikauden aikana.

Lisätiedot

Sote-johtajakokous Muistio 3/2017

Sote-johtajakokous Muistio 3/2017 Sote-johtajakokous Muistio 3/2017 Aika: Tiistai 14.3.2017, 13.00 15.05 Paikka: Turun kaupungintalo, Kokoushuone Lindblom, Aurakatu 2 Jakelu: (x) Turun kaupunki Toimialajohtaja Riitta Liuksa, pj. (asiat

Lisätiedot

Yhteistyöllä yhteisiä yhdenvertaisia palveluja. Tammikuu 2019

Yhteistyöllä yhteisiä yhdenvertaisia palveluja. Tammikuu 2019 Yhteistyöllä yhteisiä yhdenvertaisia palveluja Tammikuu 2019 Toiminta-alueemme on koko Suomi Kehitämme sosiaali- ja terveydenhuollon uusia kansallisia digitaalisia palveluja. Asiakkaitamme ovat tulevat

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Kokousaika kello 12:00 14.03 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen

Lisätiedot

Sote-johtajakokous 2/2017

Sote-johtajakokous 2/2017 Sote-johtajakokous 2/2017 Aika: Torstai 9.2.2017, 13.00 15.05 Paikka: Turun kaupungintalo, Kokoushuone Lindblom, Aurakatu 2 Jakelu: (x) Turun kaupunki Toimialajohtaja Riitta Liuksa, pj. (x) Auran kunta

Lisätiedot

Kokouskutsu/ Asialista. Kaupunginhallituksen kokoushuone. Pykälä Asia Sivu. 26 SOTE-valmistelun kansallinen tilanne 4

Kokouskutsu/ Asialista. Kaupunginhallituksen kokoushuone. Pykälä Asia Sivu. 26 SOTE-valmistelun kansallinen tilanne 4 Kokouskutsu/ Asialista Nro 6/2015 1 Kokoustiedot Kokousaika kello 13.30 - Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Pykälä Asia 25 Kokouksen avaus 3 26 SOTE-valmistelun kansallinen

Lisätiedot

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016 Muistio 1 (10) Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016 Aika 9.5.2016 kello 09:00-10:53 Paikka Kauttuan Klubi, Sepäntie 3, 27500 Eura Muistion vakuudeksi Rainer Lehti puheenjohtaja Aino-Maija Luukkonen

Lisätiedot

JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS

JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS Aika: pe 11.11.2016, 12.00 13.40 Paikka: Turun kaupungintalo, Kokoushuone Lindblom, Aurakatu 2 Jakelu: (-) Randell Aleksi, kaupunginjohtaja (pj.) Turku (x) Mutanen Jouni,

Lisätiedot

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA TULOSALUE: Erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä (kuntayhtymä) TULOS-/VASTUUYKSIKKÖ: koko kuntayhtymä VASTUUHENKILÖ: toimitusjohtaja TOIMINTA-AJATUS: Hyvinvointia joustavasti ja ammattitaitoisesti.

Lisätiedot

Terveyskylä, Virtuaalisairaala HETA KOLANEN, KEHITTÄMISPÄÄLLIKKÖ HUS TIETOHALLINTO JA VIRTUAALISAIRAALA 2.0 -HANKE

Terveyskylä, Virtuaalisairaala HETA KOLANEN, KEHITTÄMISPÄÄLLIKKÖ HUS TIETOHALLINTO JA VIRTUAALISAIRAALA 2.0 -HANKE Terveyskylä, Virtuaalisairaala 2.0 9.2.2018 HETA KOLANEN, KEHITTÄMISPÄÄLLIKKÖ HUS TIETOHALLINTO JA VIRTUAALISAIRAALA 2.0 -HANKE Hanke Pelvelut Hyödyt Teknologia Virtuaalisairaala 2.0 -kehittämishanke Terveyskylää

Lisätiedot

Rovaniemen kaupungintalo, Hallituskatu 7, kokoushuone Harbin

Rovaniemen kaupungintalo, Hallituskatu 7, kokoushuone Harbin Sote-sparrausryhmä valmistelutyöryhmän kokous 7.2.2018 Aika 7.2.2018 klo 10:00 12:00 Paikka Rovaniemen kaupungintalo, Hallituskatu 7, kokoushuone Harbin Esittelijät / sihteerit Palo Miia. Lapin maakunta-

Lisätiedot

Sote-johtajakokous Muistio 2/2018

Sote-johtajakokous Muistio 2/2018 Sote-johtajakokous Muistio 2/2018 Aika: Perjantai 2.3.2018, 12.00 13.57 Paikka: Turun kaupungintalo (Aurakatu 2), kokoustila Lindblom Jakelu: (x) Turun kaupunki Toimialajohtaja Riitta Liuksa, pj. (x) Auran

Lisätiedot

Kanta-Hämeen sote 2016

Kanta-Hämeen sote 2016 Kanta-Hämeen sote 2016 Markku Puro 8.12.2015 Hämeen parasta kehittämistä! I. Hahmotelma 2016-2018 II. Vuosi 2016 tarkennettuna 1. Tavoitetilan määrittely 2. Osallisuuden varmistaminen 3. Prosessien ja

Lisätiedot

VSSHP:n Digistrategia vuosille Millä tavalla sairaanhoitopiirin tulee suunnitella palvelujensa digitalisaatiota?

VSSHP:n Digistrategia vuosille Millä tavalla sairaanhoitopiirin tulee suunnitella palvelujensa digitalisaatiota? VSSHP:n Digistrategia vuosille 2019-2023 Millä tavalla sairaanhoitopiirin tulee suunnitella palvelujensa digitalisaatiota? Leena Setälä, sairaanhoitopiirin johtaja Strategian taustaa: sairaanhoitopiirien

Lisätiedot

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille Hallitus 51 13.11.2013 Hallitus 75 04.12.2013 Yhtymävaltuusto 26 18.12.2013 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille 2015-2017 H 51 (Valmistelija: talousjohtaja

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2019 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 17.1.2019 kello 10-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Tilannekatsaus 4. 3 Tietojohtaminen 6. 4 Terveydenhuollon ekosysteemit alustat ekosysteemien mahdollistajana

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Tilannekatsaus 4. 3 Tietojohtaminen 6. 4 Terveydenhuollon ekosysteemit alustat ekosysteemien mahdollistajana MUISTIO 3/2019 1 AIKA 08.04.2019 klo 08:30-11:20 PAIKKA Kallion virastotalo, nh 7, 3 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Tilannekatsaus 4 3 Tietojohtaminen 6 4 Terveydenhuollon ekosysteemit

Lisätiedot

Satu Auvinen Kuntoutusylilääkäri Keski-Suomen sairaanhoitopiiri

Satu Auvinen Kuntoutusylilääkäri Keski-Suomen sairaanhoitopiiri Maakunnallinen Kuntoutuksen Toimintaohjelma terveydenhuollon ja sosiaalitoimen kuntoutusyhteistyön päivitys 2020 luvulle SAIRAANHOITOPIIRIN STRATEGINEN PROJEKTI 2016-2017 Satu Auvinen Kuntoutusylilääkäri

Lisätiedot

Kallion virastotalo, Neuvotteluh. 4, 3 krs, Toinen linja 4 A, Hki. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Sote-muutosjohtajan tilannekatsaus 4

Kallion virastotalo, Neuvotteluh. 4, 3 krs, Toinen linja 4 A, Hki. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Sote-muutosjohtajan tilannekatsaus 4 MUISTIO 2/2018 1 AIKA 08.10.2018 klo 08:30-10:30 PAIKKA Kallion virastotalo, Neuvotteluh. 4, 3 krs, Toinen linja 4 A, 00530 Hki KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote-muutosjohtajan tilannekatsaus

Lisätiedot

Sote tiedolla johtamisen - työryhmä. Asialista klo Päijät-Hämeen liitto, Diapaasi

Sote tiedolla johtamisen - työryhmä. Asialista klo Päijät-Hämeen liitto, Diapaasi Sote tiedolla johtamisen - työryhmä Asialista 10.1.2019 klo 14 16 Päijät-Hämeen liitto, Diapaasi Osallistujat Läsnä Ismo Rautiainen Hankejohtaja, sote-vastuuvalmistelija Päijät-Hämeen liitto/phhyky - Anu

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 1/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 12.01.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Lakiluonnos asiakkaan valinnanvapaudesta

Lisätiedot

SOTE-PALVELUT JA INTEGRAATIO -TYÖRYHMÄ

SOTE-PALVELUT JA INTEGRAATIO -TYÖRYHMÄ SOTE-PALVELUT JA INTEGRAATIO -TYÖRYHMÄ Aika Torstai 1.3.2018 klo 12.00 15.10 Paikka Turun kaupungintalo (Aurakatu 2), kokoustila Armfelt Jäsenet: Liuksa Riitta (pj) toimialajohtaja Turku Aaltonen Seija

Lisätiedot

puheenjohtaja jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen sihteeri

puheenjohtaja jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen sihteeri Pöytäkirja sivu 1(5) nro 2/2017 Elin: Vähemmistökielinen lautakunta Aika: 21.11.2017, klo 13.00 14.30 Paikka: Vaasan keskussairaala, X-talon 6. kerroksen kokoushuone Päätöksentekijät Läsnäolijat: Holm

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 n kokous Kokousaika kello 9-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista 1. Kokouksen avaus... 3 2. Asialistan hyväksyminen

Lisätiedot

Oma Häme. Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutilanne Kanta-Hämeessä Jukka Lindberg Muutosjohtaja

Oma Häme. Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutilanne Kanta-Hämeessä Jukka Lindberg Muutosjohtaja Oma Häme Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutilanne Kanta-Hämeessä 7.6.2017 Jukka Lindberg Muutosjohtaja https://www.youtube.com/watch?v=0eryr7yjadk&list =PLoYgvGiwgZk539nYQhReTL7qSIcTVa7V_&index=1

Lisätiedot

SOTE-UUDISTUS TYÖRYHMÄ: ICT- JA SÄHKÖISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ

SOTE-UUDISTUS TYÖRYHMÄ: ICT- JA SÄHKÖISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ SOTE-UUDISTUS TYÖRYHMÄ: ICT- JA SÄHKÖISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ Aika: tiistai, 14.3.2017, klo 9.00 11.00 Paikka: Turun kaupungintalo, kokoushuone Armfelt, Aurakatu 2 Kutsutut: Jussi Vira Turku Puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuntoutuspäivät Kimmo Kääriä

Kuntoutuspäivät Kimmo Kääriä Kuntoutuspäivät 2018 8.6.2018 Kimmo Kääriä salivirta.fi Sosiaali- ja terveyspalvelujen tuotannon rakenne Julkiset palvelut Yksityiset palvelut Maakunta toimii SOTE-palvelujen järjestäjänä Itse maksavat

Lisätiedot