PAL. Svenska. Dansk. Suomi. DVD-kamera Bruksanvisning. DVD videokamera Betjeningsvejledning. DVD-videokamera Käyttöopas

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PAL. Svenska. Dansk. Suomi. DVD-kamera Bruksanvisning. DVD videokamera Betjeningsvejledning. DVD-videokamera Käyttöopas"

Transkriptio

1 DVD-kamera Bruksanvisning DVD videokamera Betjeningsvejledning DVD-videokamera Käyttöopas Svenska Dansk Suomi Sv Da Su Läs också den följande användarhandboken (elektronisk version på PDF-fil). Læs også den følgende betjeingsvejledning (elektronisk version som PDF fil). Lue myös seuraava käyttöohje (sähköinen versio PDF-tiedostona). Digital Video Software PAL CEL-SG6PA2M0

2 2 Johdanto Tärkeitä käyttöohjeita VAROITUS! SÄHKÖISKUVAARAN PIENENTÄMISEKSI ÄLÄ IRROTA ETU- TAI TAKAKANTTA. KAMERAN SISÄLLÄ EI OLE KÄYTTÄJÄN HUOLLETTAVAKSI TARKOITETTUJA OSIA. OTA TARVITTAESSA YHTEYS CANON-HUOLTOON. VAROITUS! KAMERAA EI SAA KÄYTTÄÄ SATEESSA TAI ERITTÄIN KOSTEISSA OLOISSA SÄHKÖISKU- JA PALOVAARAN VUOKSI. HUOMIO: KÄYTÄ AINOASTAAN VALMISTAJAN SUOSITTELEMIA LISÄVARUSTEITA SÄHKÖISKUVAARAN JA TOIMINTAHÄIRIÖIDEN VÄLTTÄMISEKSI. HUOMIO: IRROTA VIRTAJOHTO PISTORASIASTA, KUN KAMERA EI OLE KÄYTÖSSÄ. Virta katkaistaan irrottamalla verkkopistoke. Verkkopistokkeen on oltava hyvin käsillä, jotta se voidaan irrottaa nopeasti hätätapauksessa. Kun käytät verkkolaitetta, älä kiedo sitä kankaan sisään tai peitä sitä äläkä aseta sitä ahtaaseen tilaan, sillä verkkolaite saattaa ylikuumentua. Ylikuumentuminen saattaa vaurioittaa muovikoteloa ja aiheuttaa sähköiskun ja tulipalon vaaran. CA-570-arvokilpi on laitteen pohjassa. Muun kuin CA-570-verkkolaitteen käyttäminen voi vahingoittaa videokameraa. Tämä tuote on IEC :1993- ja EN :1994-luokiteltu. LUOKAN 1 LASERLAITE Vain Euroopan unioni (ja Euroopan talousalue). Tämä tunnus osoittaa, että sähkö- ja elektroniikkalaiteromua koskeva direktiivi (WEEEdirektiivi, 2002/96/EY) sekä kansallinen lainsäädäntö kieltävät tuotteen hävittämisen talousjätteen mukana. Tuote on vietävä asianmukaiseen keräyspisteeseen, esimerkiksi koneliikkeeseen uutta vastaavaa tuotetta ostettaessa tai viralliseen sähkö- ja elektroniikkalaiteromun keräyspisteeseen. Sähkö- ja elektroniikkalaiteromun virheellinen käsittely voi vahingoittaa ympäristöä ja ihmisten terveyttä, koska laitteet saattavat sisältää ympäristölle ja terveydelle haitallisia aineita. Lisäksi tuotteen asianmukainen hävittäminen säästää luonnonvaroja. Lisätietoja sähkö- ja elektroniikkalaiteromun keräyspisteistä saat kaupunkien ja kuntien tiedotuksesta, jätehuoltoviranomaisilta, sähkö- ja elektroniikkalaiteromun kierrätysjärjestelmän ylläpitäjältä ja jätehuoltoyhtiöltä. Lisätietoja sähkö- ja elektroniikkalaiteromun palauttamisesta ja kierrätyksestä voit lukea osoitteesta (Euroopan talousalue: Norja, Islanti ja Liechtenstein)

3 3 DVD-levyn valitseminen DVD-levytyyppejä on useita, mutta tässä videokamerassa käytetään vain seuraavia kolmea 8 cm:n mini-dvd-levyä: DVD-R, DVD-R DL ja DVD-RW. Huomaa, että levyn käyttömahdollisuudet määräytyvät käytettävän DVD-soittimen tyypin mukaan, joten valitse parhaiten käyttötarkoitustasi vastaava levy. DVD-R DVD-R-levyille voidaan tallentaa vain kerran. Tallenteita ei voi muokata eikä poistaa. Levyt ovat kuitenkin muita levyjä edullisempia, ja niitä voi toistaa useissa yleisissä DVD-soittimissa. DVD-R DL Levyt ovat kaksikerroksisia, joten tallennuspuolelle mahtuu jopa 80 % enemmän dataa (2,6 Gt). DVD-R DL -levyjä voi kuitenkin toistaa vain DVD-soittimilla, jotka ovat yhteensopivia kaksikerroksisten levyjen kanssa. Et voi muokata tai poistaa tallenteita. Kaksikerroksisilla levyillä on kaksi tallennuskerrosta. Videokamera tallentaa kerrokseen 1 ja jatkaa kerrokseen 2. Toistaessasi molemmissa kerroksissa olevaa tallennetta saatat huomata lyhyen tauon (noin 1 sekunti) kohdassa, jossa videokamera siirtyy toiseen kerrokseen. DVD-RW Kerros 2 Kerros 1 Paras yhteensopivuus Paras tallennusaika Otos 2 Otos 1 Tallennuspinta Paras uudelleenkäyttö DVD-RW-levyille tehtyjä tallenteita voidaan muokata ja poistaa. Levyjä voidaan myös alustaa 1, joten voit käyttää samaa levyä useita kertoja. FI Johdanto DVD-RW-levyformaatti DVD-RW-levyille voidaan tallentaa käyttämällä levyformaattina joko VIDEOtilaa tai VR-tilaa. Kun asetat laitteeseen uuden DVD-RW-levyn, videokamera näyttää automaattisesti alustusikkunan, jossa voit valita levyformaatin. VIDEO-tila: Viimeistelyn jälkeen 2 VIDEO-tilassa tallennettua levyä voidaan toistaa useimmissa yleisissä DVD-soittimissa, mikä tarjoaa parhaan yhteensopivuuden. Tallenteita ei voi kuitenkaan muokata (kuten poistaa tai järjestää uudelleen). VR-tila: Tallenteiden muokkaus on helppoa. VR-tilassa tallennettuja levyjä voi kuitenkin toistaa vain DVD-RW-levyjä tukevilla DVD-soittimilla VR-tilassa. Huomaa: DVD-R- ja DVD-R DL -levyille voi tallentaa vain VIDEO-tilassa.

4 4 DVD-levyjen edut DVD-levyjen edut videokasetteihin nähden Päälleäänitystä ei voi tapahtua. Kun käytät DVD-levyä, videokamera tallentaa automaattisesti levyllä olevaan tyhjään tilaan. Entisten, arvokkaiden tallenteiden päälle ei siis voi vahingossa tallentaa. Valitse otos kuvahakemistosta. Toistettavaa otosta ei tarvitse enää etsiä kelaamalla nauhaa eteen- ja taaksepäin. Valitset vain otoksen kuvahakemistosta ja aloitat toiston. Muokkaa tallenteita tietokoneella. Voit siirtää videot ja valokuvat levyltä tietokoneelle ja muokata niitä kuvankäsittelyohjelmistolla. Voit helposti luoda omia elokuvia. Suositellut levyt Videokameran suorituskyky on testattu yksikerroksisilla mukana toimitetuilla levyillä ja Hitachi-Maxell HG -sarjan DVD-levyillä sekä kaksikerroksisilla Canon DVD-R DL54 -levyillä ja Verbatim DVD-R DL -levyillä. Kysy lisätietoja levyn valmistajan asiakaspalvelusta. Jos yrität tallentaa tai toistaa tällä videokameralla DVD-levyä, jolle on tallennettu tai joka on alustettu tai viimeistelty tai jota on muokattu muilla digitaalilaitteilla, levyn tallenteet saattavat hävitä pysyvästi. Suosittelemme VIDEO-tilan käyttöä, jotta yhteensopivuus ulkoisten DVD-laitteiden kanssa on mahdollisimman hyvä.

5 5 DVD-levytyypin mukaan käytettävissä olevat toiminnot Levytyyppi DVD-R DVD-R DL VIDEO DVD-RW VR Otosten muokkaaminen tässä videokamerassa (otosten poisto, toistoluettelon muokkaus) ( 66) Otoksen tai stillkuvan poistaminen heti sen tallentamisen jälkeen ( 67, 71) Levyn alustaminen uudelleentallentamista varten ( 69) Otsikon antaminen levylle ( 70) FI Johdanto Levyn viimeistely DVD-soittimessa toistamista varten ( 75) 3 Tallenteiden lisääminen viimeistellylle levylle ( 77) 4 Stillkuvien kopioiminen levyn ja muistikortin välillä ( 72) Stillkuvien muuntaminen Photomovie-otoksiksi ( 72) Otosten muokkaaminen tietokoneella 5 ( 81) 1 Levyn alustus poistaa kaikki tallenteet levyltä ja palauttaa levylle alkuperäisen vapaan tilan, joten voit käyttää samaa levyä uudelleen. DVD-R- ja DVD-R DL -levyjä ei voi alustaa. 2 Levyn viimeistely tarkoittaa levyn vapaan tilan (tallentamaton alue) käsittelemistä siten, että levyä voidaan toistaa ulkoisilla DVD-soittimilla ( 75). DVD-R DL -levyn viimeistelemiseksi videokameran on käsiteltävä molemmat kerrokset. Tästä ja levyllä olevan vapaan tilan määrästä johtuen prosessi voi kestää jonkin aikaa. 3 Toistoa ei voida taata kaikilla ulkoisilla DVD-soittimilla. 4 Sinun on ensin purettava levyn viimeistely. 5 MyDVD for Canon -ohjelmistoa ei toimiteta kameroiden mukana.

6 6 Sisällysluettelo Johdanto DVD-levyn valitseminen... 3 Tämä käyttöohje Ohjaimesta ja ohjaimen oppaasta... 9 Virtakytkin Toimintatilat Videokameran toiminnot Mukana toimitettavat varusteet Kameran osat ja säätimet Kameran osat ja säätimet Näytöt Valmistelut Alkutoimet Akun lataaminen Levyn asettaminen ja poistaminen Muistikortin poistaminen ja asettaminen Videokameran valmisteleminen Kauko-ohjain Nestekidenäytön säätäminen Valikkojen käyttäminen /TOIMINTO -valikkovaihtoehdon valitseminen Vaihtoehdon valitseminen asetusvalikoista Ensimmäiset käyttöasetukset Kielen vaihtaminen Aikavyöhykkeen muuttaminen Päiväyksen ja ajan asettaminen Perustoiminnot Tallentaminen Videokuvaus Tallenteiden kuvasuhteen valitseminen (16:9-laajakuva tai 4:3) Valokuvaus Valokuvien tallennusvälineen valitseminen Zoomaus Pikakäynnistystoiminto Toistaminen Videon toistaminen Valokuvien näyttäminen Kuvien suurentaminen toiston aikana Lisätoiminnot Valikkovaihtoehtojen luettelot -valikko Asetusvalikot Kameran asetukset (digitaalinen zoom, kuvanvakain jne.) Levytoiminnot (Photomovie, viimeistely jne.) Stillkuvatoiminnot (kortin alustus, kopiointi levyltä kortille jne.)... 46

7 7 Näytön asetukset (nestekidenäytön kirkkaus, kieli jne.)...47 Järjestelmän asetukset (äänenvoimakkuus, äänimerkki, tallennusvälineen valinta jne.)...48 Päiväyksen/ajan asetus...49 Linjatulotila...49 Kuvausohjelmat Kuvausohjelmien käyttäminen...50 Luova kuvaus: himmenninaukon ja valotusajan muuttaminen...51 Erikoiskuvausohjelmat: erikoisoloja vastaavat kuvausohjelmat...52 Kuvan säätäminen: valotus, tarkennus ja väri Valotuksen käsinsäätö...53 Tarkennuksen käsinsäätö...54 Valkotasapaino...55 Kuvatehosteet...56 Stilkuvan tallennusvaihtoehdot Stillkuvien koon ja laadun valitseminen...57 Stillkuvien tallentaminen video-otosten tallennuksen aikana...58 Ensisijainen automaattitarkennus...59 Valonmittaustapa...59 Jatkuva kuvaus ja valotuksen haarukointi...60 Muita toimintoja Näytöt...61 Salama...62 Minivideovalo...63 Itselaukaisin...64 Digitaaliset tehosteet...64 Muokkaustoiminnot Otosten hallinta Otosten lisääminen toistoluetteloon...66 Otosten siirtäminen toistoluettelossa...67 Otosten poistaminen...67 Otoksen jakaminen...68 Levyn hallinta Levyn suojaaminen...69 Levyn alustaminen...69 Levyn otsikon muuttaminen...70 Valokuvien hallinta Valokuvien poistaminen...71 Valokuvien kopioiminen...72 Valokuvien muuntaminen Photomovie-otoksiksi...72 Muistikortilla olevien valokuvien suojaaminen...73 Muistikortin alustaminen...74 Levyn toistaminen ulkoisessa DVD-laitteessa Levyn viimeisteleminen...75 Levyn toistaminen DVD-soittimella tai tietokoneen DVD-asemalla...76 Levyn viimeistelyn purkaminen uusien otosten tallentaminen viimeistellylle levylle...77 FI Johdanto

8 8 Ulkoiset liitännät Liittäminen televisioon tai videonauhuriin Liitäntäkaaviot Toistaminen TV-ruudussa Tallentaminen videonauhuriin tai digitaaliseen videotallentimeen Videotulon tallennus Liittäminen tietokoneeseen PC-liitäntäkaaviot Tallenteiden siirtäminen Tallenteiden siirtäminen Windowsin tiedostonhallinnan avulla Otosten siirtäminen My DVD for Canon -ohjelmistolla Stillkuvien siirtäminen suorasiirto Siirtomerkinnät Liittäminen tulostimeen Stillkuvien tulostaminen suoratulostus Tulostusasetusten valitseminen Rajausasetukset Tulostusmerkinnät Lisätietoja Ongelmia? Vianmääritys Näyttöilmoitukset Varotoimet Käsittelyn varotoimet Huolto/muuta Kameran käyttäminen ulkomailla Yleistä Järjestelmäkaavio (saatavuus vaihtelee alueittain) Lisävarusteet Tekniset tiedot Hakemisto

9 Tämä käyttöohje 9 Tämä käyttöohje Tämä käyttöohje Kiitos, että valitsit Canonin videokameran DC50/DC51/DC220/DC230. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen videokameran käyttämistä ja säilytä ohje vastaisen varalle. Jos videokamerasi ei toimi asianmukaisesti, katso lisätietoja Vianmääritystaulukosta ( 96). Käyttöohjeessa käytetyt merkinnät TÄRKEÄÄ: Videokameran käyttöön liittyvät varotoimet. HUOMAUTUKSIA: Lisätietoja videokameran käytöstä. TARKISTETTAVAT SEIKAT: Käyttöön vaikuttavat rajoitukset, jos toiminto ei ole käytössä kaikissa toimintatiloissa (käyttötila, johon videokamera tulisi asettaa, tarvittava levytyyppi jne.). : Viittaus sivunumeroon. : Varuste tai toiminto, joka koskee vain kyseistä mallia tai on saatavissa vain siihen. Käyttöohjeessa käytetään seuraavia termejä: Näyttö viittaa nestekidenäyttöön ja etsimen ruutuun. Otos tarkoittaa kohtausta, jonka tallentaminen alkaa käynnistys-/ pysäytyspainikkeen painamisesta ja päättyy siihen, kun näppäintä painetaan uudelleen. Termit kuva, valokuva ja stillkuva tarkoittavat samaa. Käyttöohjeen kuvat ovat stillkameralla otettuja simuloituja kuvia. Huomaa, että ellei toisin mainita, tässä käyttöohjeessa olevat kuvat viittaavat malliin. FI Johdanto Hakasulkeet [ ] ja isot kirjaimet viittaavat näytössä näkyviin valikkokohtiin. Lihavoidut valikkokohdat viittaavat oletusasetukseen (esimerkiksi [ON/PÄÄLLÄ], [OFF/POIS]). Valikkokohta oletusasetuksessaan Käytettävät painikkeet ja kytkimet Muiden kuin ohjaimen painikkeiden ja kytkinten nimet esitetään painike -ruudussa (esimerkiksi ). Ohjaimesta ja ohjaimen oppaasta Valitse valikkokohta tai muuta asetuksia painamalla ohjainta ylös, alas, vasemmalle tai oikealle (, ). Tallenna asetukset tai vahvista toiminto painamalla ohjainta ( ). Näytössä tämä ilmaistaan kuvakkeella.

10 10 Tämä käyttöohje Ohjaimen toiminnot vaihtelevat toimintatilan ja videokameran asetusten mukaan. Näytä/piilota ohjaimen opas painamalla ( ). Käyttöohjeen kuvissa muut kuin selitettävään toimintoon liittyvät kohdat on merkitty raidoituksella. Mallin ja toimintatilan mukaan kohdat voivat olla tyhjiä tai niissä voi olla eri kuvake kuin kuvassa. NEXT Jos ohjaimen oppaassa on useita sivuja, alaosassa näkyy [NEXT/ SEURAAVA] ja sivunumeron kuvake ( ). Näytä oppaan seuraava sivu painamalla ohjainta ( ) [NEXT/ SEURAAVA]-tekstin suuntaan. Virtakytkin Videokameran virran kytkemisen ja katkaisemisen lisäksi virtakytkimellä valitaan kameran toimintatila. Virran kytkeminen videokameraan: Pidä lukituspainike painettuna ja siirrä virtakytkin ONasentoon. Toimintatilan vaihtaminen: Työnnä virtakytkintä ONasennosta hetkeksi MODE-suuntaan ja vapauta Lukituspainike se sitten. Toimintotila vaihtuu tallennuksesta (CAMERA punainen merkkivalo) toistoksi (PLAY vihreä merkkivalo) tai päinvastoin. Toimintatilat Videokameran toimintatila määräytyy virtakytkimen ja / -kytkimen asennon mukaan. Käyttöohjeessa ilmoittaa, että toiminto on käytettävissä näytetyssä toimintatilassa ja ilmoittaa, että toiminto ei ole käytettävissä. Kun toimintatilakuvakkeita ei ole näkyvissä, toiminto on käytettävissä kaikissa toimintatiloissa. Toimintatila Toimintatilan ilmaisin / -kytkin Kuvakenäyttö Toiminta CAMERA (punainen) PLAY (vihreä) (videootokset) Video-otosten tallentaminen levylle Video-otosten toistaminen levyltä CAMERA (punainen) 1 PLAY (vihreä) (stillkuvat) tai tai 2 2 Stillkuvien tallentaminen muistikortille tai levylle Stillkuvien katseleminen muistikortilta tai levyltä Toiminnot, joita voidaan käyttää vain levylle tallennetuilla stillkuvilla, merkitään kuvakkeilla ja. Toiminnot, joita voidaan käyttää vain muistikortille tallennetuilla stillkuvilla, merkitään kuvakkeilla ja. 2 Riippuen siitä, tallennatko stillkuvat levylle vai muistikortille.

11 Tämä käyttöohje 11 Tavaramerkkitietoja MiniSD on SD Card Associationin tavaramerkki. Windows on Microsoft Corporationin rekisteröity tavaramerkki Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. Macintosh ja Mac OS ovat Apple Computer, Inc:n tavaramerkkejä, jotka on rekisteröity Yhdysvalloissa ja muissa maissa. on DVD Format/Logo Licensing Corporationin tavaramerkki. Valmistettu Dolby Laboratoriesin lisenssin nojalla. Dolby ja kaksois-d-symboli ovat Dolby Laboratoriesin tavaramerkkejä. Muutkin kuin edellä mainitut nimet ja tuotteet voivat olla yritysten rekisteröityjä tavaramerkkejä tai tavaramerkkejä. STANDARDIN MPEG-2 MUKAINEN VIDEOTIETOJEN KOODAUS PAKATTUUN MEDIAAN ON EHDOTTOMASTI KIELLETTY MUUTA KUIN HENKILÖKOHTAISTA KÄYTTÖÄ VARTEN ILMAN MPEG-2-PATENTTIPORTFOLION SOVELTUVAN PATENTIN MUKAISTA LISENSSIÄ, JOKA ON SAATAVISSA OSOITTEESTA MPEG LA, L.L.C., 250 STEELE STREET, SUITE 300, DENVER, COLORADO FI Johdanto

12 12 Videokameran toiminnot Mukana toimitettavat varusteet Videokameran toiminnot Pienikokoinen CA-570-verkkolaite (sis. virtajohdon) BP-208-akku WL-D86-kauko-ohjain CR2025- litiumnappiparisto kauko-ohjainta varten STV-250Nstereovideokaapeli IFC-300PCU-USBkaapeli Tyhjä DVD-R-levy (8 cm:n mini-dvd) DIGITAL VIDEO SOLUTION DISK -ohjelmisto, CD-ROM* Roxio MyDVD for Canon -ohjelmisto- CD-ROM SS-900-olkahihna** * Mukana sähköinen versio Digital Video Software -käyttöohjeesta PDF-tiedostona. **Vain Euroopassa.

13 Videokameran toiminnot 13 Kameran osat ja säätimet Kuva vasemmalta sivulta Kuva oikealta sivulta -painike ( 29, 41) DISP.-painike ( 61) QUICK START -painike ja valmiustilan merkkivalo ( 36) CARD- korttikäytön merkkivalo ( 34) Muistikorttipaikka ( 26) AV-liitäntä ( 78) Muistikorttipaikan kansi / liitäntöjen suojus USB-liitäntä ( 81) (tulosta/siirrä) -painike ( 85, 87, 91) BATT. -kytkin (akun irrotus) ( 21) RESET-painike ( 96) Sarjanumero Akun liitäntäyksikkö ( 21) Levytilan kansi ( 24) Käsikahvan hihna ( 26) DC IN -liitäntä ( 21) Salama ( 62) Minivideovalo ( 63) Kauko-ohjaintunnistin ( 27) Stereomikrofoni FI Johdanto Muiden kuin ohjaimen painikkeiden ja kytkinten nimet esitetään painike -ruudussa (esimerkiksi ). Kuva edestä

14 14 Videokameran toiminnot Kuva takaa Kuva ylhäältä Kuva alhaalta PLAY-tilan ilmaisin (vihreä) ( 10) Ohjain ( 9) CAMERA-tilan ilmaisin (punainen) ( 10) Nestekidenäyttö ( 28) (kuvallinen takaisinkelaus) -painike ( 38) / zoomaus kauemmaksi W (laajakulma) -painike ( 36) (eteenkelaus) -painike ( 38) / zoomaus lähemmäksi T (telekuvaus) -painike ( 36) / (toisto/tauko) -painike ( 37) / START/STOP -painike ( 32) (pysäytys) -painike ( 37) / PLAYLIST-painike ( 66) Etsin ( 26) Dioptrian säädin ( 26) / (video-otokset/stillkuvat) -kytkin ( 10) DISC-levykäyttöilmaisin ( 32, 34) / CHG (lataus) -merkkivalo ( 21) Käynnistys-/pysäytyspainike ( 32) Virtakytkin ( 10) OPEN (levytilan kannen avaus) -kytkin ( 24) Käsikahvan hihna ( 26) Tilakytkin ( 50) Zoomin säädin ( 36) PHOTO-painike ( 34) Kaiutin ( 38) Jalustakierre ( 33) Hihnan kiinnike Muiden kuin ohjaimen painikkeiden ja kytkinten nimet esitetään painike -ruudussa (esimerkiksi ).

15 Videokameran toiminnot 15 Kameran osat ja säätimet Kuva vasemmalta sivulta Kuva oikealta sivulta DISP.-painike ( 61) -painike ( 29, 41) QUICK START -painike ja valmiustilan merkkivalo ( 36) CARD- Korttikäytön merkkivalo ( 34) Muistikorttipaikka ( 26) AV-liitäntä ( 78) Muistikorttipaikan kansi / liitäntöjen suojus USB-liitäntä ( 81) BATT. -kytkin (akun irrotus) ( 21) RESET-painike ( 96) Sarjanumero Akun liitäntäyksikkö ( 21) Linssinsuojuskytkin ( 32, 34) ( auki, kiinni) Levytilan kansi ( 24) Käsikahvan hihna ( 26) DC IN -liitäntä ( 21) Kauko-ohjaintunnistin ( 27) Stereomikrofoni FI Johdanto Muiden kuin ohjaimen painikkeiden ja kytkinten nimet esitetään painike -ruudussa (esimerkiksi ). Kuva edestä

16 16 Videokameran toiminnot Kuva takaa Kuva ylhäältä Kuva alhaalta PLAY-tilan ilmaisin (vihreä) ( 10) Ohjain ( 9) CAMERA-tilan ilmaisin (punainen) ( 10) Nestekidenäyttö ( 28) (kuvallinen takaisinkelaus) -painike ( 38) / zoomaus kauemmaksi W (laajakulma) -painike ( 36) (eteenkelaus) -painike ( 38) / zoomaus lähemmäksi T (telekuvaus) -painike ( 36) / (toisto/tauko) -painike ( 37) / START/STOP -painike ( 32) (pysäytys) -painike ( 37) / PLAYLIST-painike ( 66) Etsin ( 26) Dioptrian säädin ( 26) / (video-otokset/stillkuvat) -kytkin ( 10) DISC-levykäyttöilmaisin ( 32, 34) / CHG (lataus) -merkkivalo ( 21) Käynnistys-/pysäytyspainike ( 32) Virtakytkin ( 10) OPEN (levytilan kannen avaus) -kytkin ( 24) Käsikahvan hihna ( 26) Tilakytkin ( 50) Zoomin säädin ( 36) PHOTO-painike ( 34) Kaiutin ( 38) Jalustakierre ( 33) Hihnan kiinnike Muiden kuin ohjaimen painikkeiden ja kytkinten nimet esitetään painike -ruudussa (esimerkiksi ).

17 Videokameran toiminnot 17 WL-D86-kauko-ohjain START/STOP-painike ( 32) -toimintopainike ( 29) MENU-painike ( 29) PLAYLIST-painike ( 66) Navigointipainikkeet ( / / / ) PREV./NEXT-painikkeet: Otoksen ohitus ( 38) / kuvahakemiston sivu ylös/alas ( 37) SEARCH (taaksepäin) -hakupainike ( 38) / SLOW (taaksepäin) -toistopainike ( 38) PLAY -painike ( 37) PAUSE -painike ( 37) STOP -painike ( 37) PHOTO-painike ( 34) Zoomauspainikkeet ( 36) SET-painike SEARCH (eteenpäin) -hakupainike ( 38) / SLOW (eteenpäin) -toistopainike ( 38) DISP. (OSD-näyttö) -painike ( 61) FI Johdanto

18 18 Videokameran toiminnot Näytöt Videokuvan tallentaminen Toimintatila ( 10) Kuvausohjelma ( 50) Valkotasapaino ( 55) Kuvatehoste ( 56) Digitaaliset tehosteet ( 64) Tallennustila ( 42) Stillkuvan laatu/koko (samanaikainen tallennus) ( 58) Kauko-ohjaintunnistin pois** ( 48) Itselaukaisin ( 64) Levyn tyyppi DVD-R, DVD-R DL, DVD-RW ( 3) Levyformaatti (VIDEO-tila, VR -tila) ( 3) Stillkuvien tallentaminen Viimeistellyn levyn merkintä ( 75) Käsintarkennus ( 54) Kuvanvakain ( 44) Levykäyttö Aikakoodi (tunnit : minuutit : sekunnit) Levyllä jäljellä oleva tallennusaika Tallennuksen muistutin Tuulisuoja pois ( 45) Minivideovalo* ( 63) Vaakamerkintä ( 47) Zoom ( 36), Valotus ( 53) Valonmittaustapa* ( 59) Kuvaustapa** ( 60) Stillkuvan laatu/koko ( 57) Kuvanvakain (stillkuvat)* ( 44) Jäljellä olevien stillkuvien määrä muistikortilla, levyllä Akun arvioitu varaustila Automaattitarkennuskehys ( 59) Videokameran tärähdysvaroitus ( 43) Salama* ( 62) Automaattitarkennuksen ja automaattivalotuksen lukitus ( 34) * Vain. **Vain.

19 Videokameran toiminnot 19 Levykäyttö tallennus, tallennuksen taukotila, toisto, toiston taukotila, kuvallinen eteenpäinkelaus, kuvallinen takaisinkelaus, hidas toisto, hidas toisto taaksepäin Jäljellä oleva tallennusaika Kun levyllä ei ole enää tilaa, näytössä näkyy END ja tallennus pysähtyy. Tallennuksen muistutin Kun aloitat tallentamisen, videonauhuri laskee 1 10 sekuntia. Tämä auttaa ehkäisemään liian lyhyitä otoksia. Kortilla/levyllä jäljellä olevien stillkuvien määrä vilkkuu punaisena: ei korttia vihreänä: 6 kuvaa tai enemmän keltaisena: 1 5 kuvaa punaisena: kuvia ei voida tallentaa enempää Stillkuvia katseltaessa näyttö on aina vihreä. näkyy :n sijasta, jos stillkuvat ovat levyllä. Tallennusolojen mukaan levylle vielä mahtuvien stillkuvien määrä ei välttämättä pienene kuvan ottamisen jälkeen tai se saattaa pienentyä kerralla kahdella kuvalla. FI Johdanto Kortti-/levykäytön näyttö tulee näkyviin jäljellä olevien kuvien määrän viereen, kun videokamera tallentaa tietoja muistikortille tai levylle. Akun arvioitu varaustila Kun alkaa vilkkua punaisena, vaihda käytössä olevan akun tilalle ladattu akku. Jos asetat kameraan tyhjän akun, virta voi kytkeytyä pois päältä ilman, että tulee näkyviin. Akun todellinen varaus ei välttämättä näy aina tarkasti akun ja videokameran kulloistenkin käyttöolosuhteiden vuoksi.

20 20 Videokameran toiminnot Video-otosten toistaminen (toiston aikana) Levykäyttö Toistoaika (tunnit : minuutit : sekunnit) Otoksen numero Tietokoodi ( 62) Stillkuvien katseleminen Kuvan numero ( 48) Tarkasteltava kuva / kuvien kokonaismäärä tallennettu kortille, tallennettu levylle Histogrammi ( 62) Kuvan suojausmerkki ( 73) Stillkuvan laatu/koko ( 57) Tallennuksen päivämäärä ja aika Kuvausohjelma ( 50) Käsintarkennus ( 54) Valonmittaustapa* ( 59) Käsisäätöinen valotus ( 53) Kuvatehoste ( 56) Kuvan koko ( 57) Tiedoston koko Himmenninaukon arvo ( 51) Valotusaika ( 51) Valkotasapaino ( 55) Salama* ( 62) * Vain.

21 Alkutoimet 21 Valmistelut Alkutoimet Alkutoimet Akun lataaminen Videokameran virtalähteenä voidaan käyttää akkua tai suoraan verkkolaitetta. Lataa akku ennen käyttöä. CHG (lataus) -merkkivalo FI BATT.-kytkin BATT.-kytkin 1 Katkaise videokamerasta virta. 2 Asenna akku kameraan. Avaa nestekidenäyttö. Työnnä akun liitäntäpäätä nuolen suuntaan ja paina kevyesti, kunnes kuuluu napsahdus. DC IN -liitäntä 3 Kytke virtajohto verkkolaitteeseen. 4 Liitä virtajohto pistorasiaan. 5 Kytke verkkolaite videokameran DC IN -liitäntään. CHG (lataus) -merkkivalo alkaa vilkkua. Ilmaisin jää palamaan tasaisesti, kun akku on ladattu. Voit käyttää verkkolaitetta myös ilman akkua. Kun verkkolaite kytketään videokameraan, kameraan mahdollisesti liitetyn akun virtaa ei käytetä. KUN AKKU ON TÄYNNÄ 1 Irrota verkkolaite videokamerasta. 2 Irrota virtajohto pistorasiasta ja verkkolaitteesta. Valmistelut

22 22 Alkutoimet AKUN IRROTTAMINEN Liu'uta BATT. -painiketta alaspäin, jotta akku irtoaa, ja vedä akkua pitäen kiinni harjanteesta. TÄRKEÄÄ Katkaise kamerasta virta, ennen kuin liität tai irrotat verkkolaitteen. Kun olet siirtänyt virtakytkimen asentoon, levylle latautuu tärkeitä tiedoston varaustietoja. Odota, kunnes nestekidenäyttö sammuu kokonaan. Kompaktista verkkolaitteesta voi kuulua hurinaa käytön aikana. Tämä on täysin normaalia. Suosittelemme akun lataamista C:n lämpötilassa. Jos lämpötila on alle 0 C tai yli 40 C, lataus ei käynnisty. Älä kytke kameran DC IN -liitäntään tai verkkolaitteeseen sähkölaitteita, joiden käyttöä ei ole erikseen suositeltu tämän videokameran yhteydessä. Jotta välttäisit laitteiden rikkoutumisen ja liiallisen kuumentumisen, älä liitä mukana toimitettua verkkolaitetta jännitemuuntimiin tai erikoisvirtalähteisiin, joita on käytössä mm. lentokoneissa ja laivoissa, DC-AC-muuntimiin jne. HUOMAUTUKSIA CHG (lataus) -merkkivalosta voidaan myös arvioida akun varaustila. Palaa jatkuvasti: akku on latautunut täyteen. Vilkkuu noin kahdesti sekunnissa: akku on latautunut yli 50-prosenttisesti. Vilkkuu noin kerran sekunnissa: akku on latautunut alle 50-prosenttisesti. Latausaika vaihtelee ympäristön lämpötilan ja akun alkuperäisen varaustilan mukaan. Kylmissä ympäristöissä akun tehokas käyttöaika lyhenee. Suosittelemme pitämään mukana kaksi kolme kertaa enemmän akkukapasiteettia kuin uskot tarvitsevasi.

23 Alkutoimet 23 Lataus-, tallennus- ja toistoajat BP-208-akkua käytettäessä Seuraavissa taulukoissa olevat tallennus- ja toistoajat ovat ohjeellisia. Todelliset ajat vaihtelevat lataus-, tallennus- ja toisto-olosuhteiden mukaan. Akku BP-208 BP-214 Latausaika 160 min 245 min Pisimmät tallennusajat Tallennustila XP SP LP XP SP LP Etsin 80 min 95 min 100 min 135 min 160 min 165 min Nestekidenäyttö [NORMAL/NORMAALI] 80 min 90 min 95 min 135 min 155 min 160 min Nestekidenäyttö [BRIGHT/KIRKAS] 75 min 90 min 95 min 130 min 150 min 155 min Normaalit tallennusajat* Tallennustila XP SP LP XP SP LP Etsin 50 min 50 min 50 min 85 min 90 min 90 min Nestekidenäyttö [NORMAL/NORMAALI] 45 min 50 min 50 min 80 min 85 min 90 min Nestekidenäyttö [BRIGHT/KIRKAS] 45 min 50 min 50 min 80 min 80 min 85 min Toistoajat 100 min 115 min 125 min 170 min 190 min 210 min FI Valmistelut Akku BP-208 Tallennustila XP SP LP Tallennusajat Maksimi Normaali* Maksimi Normaali* Maksimi Normaali* Etsin 105 min 60 min 125 min 60 min 135 min 65 min Nestekidenäyttö [NORMAL/NORMAALI] 105 min 60 min 120 min 60 min 130 min 65 min Nestekidenäyttö [BRIGHT/KIRKAS] 100 min 55 min 115 min 60 min 125 min 60 min Toistoaika 135 min 150 min 165 min Latausaika 160 min Akku BP-208 Tallennustila XP SP LP Tallennusajat Maksimi Normaali* Maksimi Normaali* Maksimi Normaali* Etsin 115 min 60 min 135 min 65 min 145 min 70 min Nestekidenäyttö [NORMAL/NORMAALI] 110 min 60 min 125 min 65 min 140 min 65 min Nestekidenäyttö [BRIGHT/KIRKAS] 105 min 60 min 120 min 60 min 130 min 65 min Toistoaika 140 min 165 min 175 min Latausaika 160 min * Tallennusaikojen arvioissa on otettu huomioon se, että välillä kuvaus pysäytetään ja käynnistetään, kuvaa zoomataan ja virta katkaistaan ja kytketään.

24 24 Alkutoimet Levyn asettaminen ja poistaminen Varo, ettet kosketa tallennuspintaa tai -linssiä. Käytä 8 cm:n mini-dvd-levyjä, joissa on DVD-R -logo (mukaan lukien DVD-R DL) tai DVD-RW -logo. Katso myös Suositellut levyt ( 4). Ennen kuin asetat levyn kameraan, varmista, että levyn tallennuspinta on puhdas. Jos levy on likainen, poista sen pinnasta sormenjäljet, lika ja tahrat pehmeällä linssinpuhdistusliinalla. Levyn asettaminen TARKISTETTAVAT SEIKAT ( 10) 4 Sulje kansi. Älä paina kantta kiinni väkisin, sillä levy ei välttämättä ole kunnolla paikallaan. DVD-R- TAI DVD-R DL -LEVYJEN KÄYTTÄMINEN Voit aloittaa video-otoksen tallentamisen, kun tallennuksen tauon osoitin tulee näkyviin. Tallennuslinssi 1 Aseta videokamera - tilaan siirtämällä virtakytkin ONasentoon. 2 Työnnä OPEN -kytkintä nuolen suuntaan niin pitkälle kuin se menee ja avaa levytilan kansi varovasti kokonaan auki. Vedä käsikahvan hihna videokameran alle, jotta se ei jää levytilan kannen tielle. 3 Aseta levy ja paina sitä varovasti keskeltä niin, että se napsahtaa paikalleen. Aseta levy tallennuspuoli sisäänpäin (yksipuoliset levyt tekstipuoli ulospäin). DVD-RW-LEVYJEN KÄYTTÄMINEN Uudet levyt täytyy alustaa ennen tallennuksen aloittamista. Kun asetat uuden DVD-RW-levyn ensimmäistä kertaa, näkyviin tulee alustusikkuna, jos / -kytkin on -asennossa. Levyn alustusikkuna ei tule näkyviin, jos asetat laitteeseen valmiiksi alustetun levyn. Siinä tapauksessa voit aloittaa tallentamisen, kun tallennuksen tauon osoitin tulee näkyviin. Valitse ( ) haluamasi levyformaatti ja paina ( ). Erot levyformaattien [VIDEO] ja [VR] välillä näet kohdasta DVD-levyn valitseminen ( 3). Sinua pyydetään vahvistamaan valitsemasi levyformaatti. Valitse ( ) [YES/KYLLÄ] ja jatka painamalla ( ) tai valitse [NO/EI] ja palaa valitsemaan toinen levyformaatti painamalla ( ). Vahvistusviesti tulee näyttöön. Valitse ( ) [YES/KYLLÄ] ja käynnistä levyn alustaminen painamalla ( ).

25 Alkutoimet 25 Levyn alustaminen kestää noin minuutin. Älä liikuta videokameraa alustuksen aikana. Voit aloittaa video-otoksen tallentamisen, kun tallennuksen tauon osoitin tulee näkyviin. HUOMAUTUKSIA Levyn tunnistaminen kestää hetken. -näyttö liikkuu levyn lukemisen aikana. Älä aloita kuvaamista, ennen kuin videokamera on tunnistanut levyn. Levyn poistaminen TÄRKEÄÄ Kun siirrät OPEN -kytkintä tallennuksen jälkeen, tärkeät tiedoston varaustiedot päivittyvät levylle ennen levytilan kannen avautumista. Älä altista videokameraa voimakkaille iskuille, esimerkiksi laskemalla sitä rajusti pöydälle, kun DISC-levykäyttöilmaisin palaa tai vilkkuu. FI Valmistelut 1 Työnnä OPEN -kytkintä nuolen suuntaan niin pitkälle kuin se menee ja avaa levytilan kansi varovasti kokonaan auki. Älä altista videokameraa voimakkaille iskuille DISClevykäyttöilmaisimen palaessa tai vilkkuessa. Vedä käsikahvan hihna videokameran alle, jotta se ei jää levytilan kannen tielle. Levytilan kannen aukeaminen OPEN -kytkimen siirtämisen jälkeen voi kestää hetken. 2 Tartu levyä reunasta ja vedä se varovasti ulos. Varo, ettet kosketa tallennuspintaa tai -linssiä. 3 Sulje kansi.

26 26 Alkutoimet Muistikortin poistaminen ja asettaminen Tässä videokamerassa voidaan käyttää ainoastaan minisd-kortteja. MUISTIKORTIN POISTAMINEN Vapauta muistikortti työntämällä sitä ensin ja vedä kortti ulos. TÄRKEÄÄ Muista alustaa kaikki muistikortit, ennen kuin käytät niitä tässä videokamerassa ( 74). Muistikorteissa on etu- ja takapuoli, jotka ovat keskenään erilaiset. Muistikortin asettaminen väärinpäin voi aiheuttaa videokameraan toimintahäiriön. HUOMAUTUKSIA Tietyntyyppisiä minisd-kortteja ei välttämättä voi käyttää. Videokameran valmisteleminen 1 Katkaise videokamerasta virta. 2 Avaa muistikorttipaikan kansi. 3 Työnnä muistikortti muistikorttipaikkaan. 4 Sulje kansi. Älä sulje kantta väkisin, jos kortti ei ole kunnolla paikallaan. 1 Kytke virta päälle. Linssinsuojus aukeaa automaattisesti. 2 Avaa linssinsuojus siirtämällä linssinsuojuskytkin asentoon. 3 Säädä etsin. Pidä nestekidenäyttö kiinni, kun käytät etsintä ja säädät tarvittaessa dioptriaa.

27 Alkutoimet 27 4 Kiinnitä käsikahvan hihna. Säädä hihna niin, että etusormesi ylettyy zoomin säätimeen. Lisäksi peukalosi pitäisi ylettyä käynnistys-/ pysäytyspainikkeeseen. Kauko-ohjaimen käyttäminen FI 5 Kiinnitä mukana toimitettu olkahihna. Pujota päät hihnan kiinnikkeen läpi ja säädä hihna sopivan pituiseksi. Valmistelut Kauko-ohjain Pariston asentaminen (CR2025-litiumnappiparisto) Kun painat kauko-ohjaimen painikkeita, suuntaa kauko-ohjain videokamerassa olevaan kaukoohjaintunnistimeen. HUOMAUTUKSIA Kieleke 1 Paina kielekettä nuolen osoittamaan suuntaan ja vedä paristonpidike ulos. 2 Aseta litiumnappiparisto paikalleen niin, että +-puoli osoittaa ylöspäin. 3 Työnnä paristonpidike paikalleen. Kauko-ohjain ei välttämättä toimi kunnolla, jos kauko-ohjaintunnistimeen osuu suora auringonvalo tai muu kirkas valo. Jos kauko-ohjain ei toimi, tarkista, että [WL.REMOTE/KAUKO-OHJAIN] ei ole [OFF/ POIS ] -asennossa ( 48). Muussa tapauksessa vaihda paristo.

28 28 Alkutoimet Nestekidenäytön säätäminen Nestekidenäytön kääntäminen Avaa nestekidenäyttö 90 asteen kulmaan. Näyttöä voidaan kääntää 90 astetta alaspäin. Näyttöä voidaan kääntää 180 astetta objektiivia kohti (näin kohde näkee nestekidenäytön, samalla kun käytät etsintä). Näyttöä kannattaa kääntää 180 astetta myös silloin, jos haluat päästä kuvaan käyttäessäsi itselaukaisinta. Tämä on ainoa tilanne, jolloin voit käyttää etsintä ja nestekidenäyttöä samanaikaisesti. 180 Kuvauksen kohteena olevat henkilöt voivat Nestekidenäytön taustavalo Voit säätää nestekidenäytön kirkkauden kaksitasoisesti Kuvauksen kohteena olevat henkilöt voivat tarkastella nestekidenäyttöä. 180 Pidä DISP. painettuna yli 2 sekuntia. Voit vuorotella normaalia ja kirkasta asetusta toistamalla toimenpidettä. HUOMAUTUKSIA Asetus ei vaikuta tallennuksen tai etsimen ruudun kirkkauteen. Kirkkaan asetuksen käyttäminen lyhentää akun tehollista käyttöaikaa. 90

29 Valikkojen käyttäminen 29 Valikkojen käyttäminen Valikkojen käyttäminen Monet videokameran toiminnot voidaan säätää valikoista, jotka avautuvat - painiketta ( ) painamalla. Saat lisätietoja käytössä olevista valikkokohdista ja asetuksista kohdasta Valikkovaihtoehtojen luettelot ( 41). Vaihtoehdon valitseminen asetusvalikoista ( 29) FI /TOIMINTO -valikkovaihtoehdon valitseminen ( 29) 1 Paina. 2 Valitse ( ) muutettava toiminto vasemmanpuoleisesta sarakkeesta. Valikkokohdat, joita ei voida käyttää, näkyvät harmaina. 3 Valitse ( ) haluamasi asetus käytettävissä olevien vaihtoehtojen luettelosta alapalkista. Valittu vaihtoehto näkyy vaaleansinisellä korostettuna. Valikkokohdat, joita ei voida käyttää, näkyvät harmaina. Joillakin asetuksilla on tehtävä lisävalintoja (, ) ja/tai painettava ( ). Noudata näyttöön tulevia lisätoimintojen ohjeita (kuten -kuvaketta, pieniä nuolia jne.). 4 Tallenna asetukset ja sulje valikko painamalla. Voit sulkea valikon milloin tahansa painamalla. 1 Paina. Kun VIDEO-tilassa tallennetun levyn toiston aikana painetaan, asetusvalikot avautuvat suoraan. Jatka suoraan vaiheesta 3. 2 Valitse ( ) -kuvake ja avaa asetusvalikot painamalla ( ). Voit avata asetusvalikoiden näytön suoraan pitämällä -painiketta painettuna yli 2 sekuntia. Voit painaa myös kaukosäätimen MENU - näppäintä. Voit palata valikon valintanäyttöön (vaihe 3) painamalla ohjainta ( ). 3 Valitse ( ) haluamasi valikko vasemmanpuoleisesta sarakkeesta ja paina ( ). Valitsemasi valikon otsikko näkyy näytön yläreunassa. Sen alla on luettelo asetuksista. 4 Valitse ( ) muutettava asetus ja paina ( ). Oranssi valintapalkki ilmaisee valittuna olevan valikkoasetuksen. Kohdat, jotka eivät ole valittavissa, näkyvät mustina. 5 Valitse ( ) haluamasi vaihtoehto ja tallenna asetus painamalla ( ). 6 Paina. Voit sulkea valikon milloin tahansa painamalla. Valmistelut

30 30 Ensimmäiset käyttöasetukset Ensimmäiset käyttöasetukset Ensimmäiset käyttöasetukset nimiin, jotka pysyvät samoina, olipa valittu kieli mikä tahansa. Kielen vaihtaminen Vaihtoehdot [DEUTSCH] [ ROMANA ] [ ] [ENGLISH] [TÜRKÇE] [ ] [ESPAÑOL] [ ] [ ] [FRANÇAIS] [ ] [ ] [ITALIANO] [ ] [ ] [POLSKI] [ ] Oletusarvo Aikavyöhykkeen muuttaminen ( 29) DATE/TIME SETUP T.ZONE/DST PARIS Oletusarvo ( 29) DISPLAY SETUP LANGUAGE ENGLISH 1 Paina. 2 Valitse ( ) -kuvake ja avaa asetusvalikot painamalla ( ). 3 Valitse ( ) [DISPLAY SETUP/ NÄYTÖN ASETUKSET] ja paina ( ). 4 Valitse ( ) [LANGUAGE / KIELI ] ja paina ( ). 5 Valitse (, ) haluamasi vaihtoehto ja paina ( ). 6 Sulje valikko painamalla. HUOMAUTUKSIA Jos olet vaihtanut kielen vahingossa, vaihda asetusta valikkokohdan vieressä olevaa - merkkiä seuraamalla. Joissakin valikoissa olevat näytöt ja viittaavat videokameran painikkeiden 1 Paina. 2 Valitse ( ) -kuvake ja avaa asetusvalikot painamalla ( ). 3 Valitse ( ) [DATE/TIME SETUP- PÄIVÄ-/AIKA-ASETUKSET] ja paina ( ). 4 Valitse ( ) [T.ZONE/DST- A.VYÖHYKE/P-A-AS.] ja paina ( ). Aikavyöhykeasetus tulee näkyviin. Oletusasetuksena on Pariisi. 5 Valitse ( ) oma aikavyöhykkeesi ja paina ( ). Aseta kesäaika valitsemalla aikavyöhyke, jonka vieressä on merkki. 6 Sulje valikko painamalla. Aikavyöhykkeet Kun olet kerran asettanut aikavyöhykkeen, päiväyksen ja kellonajan, sinun ei tarvitse asettaa aikaa uudelleen aikavyöhykkeeltä toiselle matkustaessasi. Valitse aikavyöhyke kohdemaan mukaan, niin videokamera säätää kellon automaattisesti.

31 Ensimmäiset käyttöasetukset 31 Päiväyksen ja ajan asettaminen DATE/TIME SETUP DATE/TIME 1.JAN :00 AM FI ( 29) 1 Paina. 2 Valitse ( ) -kuvake ja avaa asetusvalikot painamalla ( ). 3 Valitse ( ) [DATE/TIME SETUP- PÄIVÄ-/AIKA-ASETUKSET] ja paina ( ). 4 Valitse ( ) [DATE/TIME-PÄIVÄYS/ AIKA] ja paina ( ). Päiväyksen ensimmäinen kenttä näkyy oranssinvärisenä, ja se on merkitty ylös/alas-nuolilla. 5 Aseta päiväys ja aika painamalla ohjainta ( ) ja siirry päiväyksen ja ajan kenttien välillä painamalla ohjainta ( ). 6 Käynnistä kello painamalla ( ). 7 Sulje valikko painamalla. Valmistelut TÄRKEÄÄ Jos videokamera on käyttämättä noin kolme kuukautta, yhdysrakenteinen litiumakku voi tyhjentyä ja päiväys- ja aika-asetus hävitä. Lataa siinä tapauksessa litiumakku ( 107) ja aseta aikavyöhyke, päiväys ja aika uudelleen. Voit halutessasi muuttaa päiväysmuotoa ( 49).

32 32 Tallentaminen Tallentaminen Perustoiminnot Tallentaminen Videokuvaus Ennen tallentamisen aloittamista Tee koetallennus ennen varsinaisen tallentamisen aloittamista varmistaaksesi, että videokamera toimii oikein. Koska DVD-R- tai DVD-R DL -levylle tehtyä tallennetta ei voida poistaa, suosittelemme, että käytät koetallennuksessa DVD-RW-levyä. ( 10) 2 Linssinsuojus aukeaa automaattisesti. Avaa linssinsuojus siirtämällä linssinsuojuskytkin asentoon. 3 Siirrä / -kytkin asentoon (video-otokset). 4 Aloita tallennus painamalla Start/Stop. Tallennus alkaa. Voit siirtyä tallennuksen taukotilaan painamalla Start/Stop uudelleen. DISC-levykäyttöilmaisin vilkkuu tallennuksen aikana ja palaa hetken sen jälkeen ilmaisten, että otosta tallennetaan levylle. KUN OLET LOPETTANUT TALLENNUKSEN 1 Varmista, että DISC-levykäyttöilmaisin ei pala. 2 Katkaise videokamerasta virta. 3 Sulje linssinsuojus (vain ) ja nestekidenäyttö. 4 Poista levy. TÄRKEÄÄ Vältä seuraavia toimenpiteitä DISClevykäyttöilmaisimen palaessa tai vilkkuessa. Muussa tapauksessa tiedot voivat hävitä lopullisesti. - Älä altista videokameraa tärähdyksille tai voimakkaille iskuille. - Älä avaa levytilan kantta tai poista levyä. - Älä irrota virtalähdettä tai katkaise videokamerasta virtaa. - Älä vaihda toimintatilaa. HUOMAUTUKSIA 1 Aseta videokamera CAMERA-tilaan siirtämällä virtakytkin ON-asentoon. Punainen CAMERA-merkkivalo syttyy. Tallennusaika: Muuttamalla tallennustilaa voit muuttaa levyllä käytettävissä olevaa tallennusaikaa ( 42). Kirkkaassa ympäristössä kuvattaessa nestekidenäytön käyttäminen voi olla hankalaa. Tällöin kannattaa käyttää etsintä. Kun kuvataan erittäin äänekkäitä tilanteita (kuten ilotulitusta tai konsertteja), ääni saattaa

33 Tallentaminen 33 vääristyä tai tallentua väärällä äänitasolla. Tämä on täysin normaalia. Virransäästötila: Jos videokamera on akkukäytössä käyttämättömänä yli viiden minuutin ajan, se sammuu virran säästämiseksi ( 48). Kytke virta takaisin työntämällä virtakytkintä MODE-suuntaan ja vapauttamalla se tai siirtämällä virtakytkin -asentoon ja sitten takaisin ON-asentoon. Nestekidenäytön ja etsimen näyttö: Näyttöjen valmistuksessa käytetään suurtarkkuustekniikkaa. Yli 99,99 % kuvapisteistä toimii määritysten mukaisesti. Alle 0,01 % kuvapisteistä voi syttyä ajoittain väärin tai näkyä mustina, punaisina, sinisinä tai vihreinä pisteinä. Tällä ei ole vaikutusta tallentuvaan kuvaan, eikä ilmiötä voida pitää toimintavirheenä. Kun käytät jalustaa: Älä jätä etsintä alttiiksi suoralle auringonvalolle, sillä se voi sulaa (okulaarilinssi keskittää valonsäteet). Älä käytä yli 5,5 mm pitkiä jalustan kiinnitysruuveja, sillä ne voivat vahingoittaa videokameraa. Kun tallennat video-otoksia, yritä saada rauhallinen ja vakaa kuva. Liiallinen videokameran liike kuvattaessa ja liian nopea zoomaus ja panorointi voi aiheuttaa levottomia ja tärähteleviä video-otoksia. Pahimmassa tapauksessa tällaisten videootosten toistaminen voi aiheuttaa matkapahoinvoinnin kaltaisen olon. Jos tunnet olosi huonoksi, pysäytä toisto ja pidä tauko. näkyviin yllä olevan kuvan mukaisesti. Kun tilakytkin on asennossa AUTO, vain yksi ohjaimen opas tulee näkyviin. Videokamera toistaa viimeisen otoksen (ilman ääntä) ja palaa tallennuksen taukotilaan. Voit palata otoksen tarkastelusta tallennustilaan valitsemalla ( ) kuvakkeen ja painamalla ( ). Käyttäessäsi DVD-RW-levyä voit poistaa otoksen myös heti tallennuksen jälkeen. Valitse ( ) kuvake, jos haluat poistaa otoksen katsellessasi sitä ( 67). Tallenteiden kuvasuhteen valitseminen (16:9-laajakuva tai 4:3) Voit valita tallenteillesi televisiosi kuvasuhdetta vastaavan kuvasuhteen. Videokamerassa on täysileveyksinen CCD-kenno, joka mahdollistaa korkearesoluutioisen 16:9-kuvasuhteen tallennuksen. TARKISTETTAVAT SEIKAT ( 10) Oletusarvo FI Perustoiminnot Edellisen tallennetun otoksen tarkasteleminen CAMERA SETUP WIDESCREEN ON NEXT 1 Jollei ohjaimen opas tule näyttöön, paina ( ). 2 Paina ohjainta ( ) suuntaan. Jos ei ilmesty ohjaimen oppaaseen, painele ohjainta ( ) toistuvasti suuntaan [NEXT/ SEURAAVA], jotta ohjaimen opas tulee 1 Paina. 2 Valitse ( ) -kuvake ja avaa asetusvalikot painamalla ( ). 3 Valitse ( ) [CAMERA SETUP/ KAMERAN ASETUKSET] ja paina ( ). 4 Valitse ( ) [WIDESCREEN/ LAAJAKUVA] ja paina ( ).

34 34 Tallentaminen 5 Valitse ( ) asetusvaihtoehto ja paina ( ). Oletusarvo on laajakuvatallennus (16:9). Voit tallentaa video-otoksia normaalilla kuvasuhteella (4:3) asettamalla asetukseksi [ OFF/ POIS]. 6 Sulje valikko painamalla. Valokuvaus Muista alustaa kortti, ennen kuin käytät sitä ensimmäistä kertaa ( 74). ( 10) HUOMAUTUKSIA Videokameran näyttöjen kuvasuhde on 16:9, joten kuvasuhteella 4:3 tallennettu materiaali näkyy näytön keskellä siten, että sivuilla on mustat palkit. Stillkuvia ei voi tallentaa muistikortille tallennettaessa laajakuvatilassa (16:9). Tallentaessasi laajakuvatilassa [IMG STAB/KUVANVAKAIN] -asetuksella [ OFF/POIS] ( 44) voit käyttää vaakasuunnassa leveämpää näkymää. Laajakuvatallenteen toistaminen: Video ID-1 -järjestelmää tukevat televisiovastaanottimet siirtyvät automaattisesti 16:9-laajakuvatilaan. Muussa tapauksessa television kuvasuhde on muutettava manuaalisesti. Jos haluat toistaa otoksen TV-vastaanottimessa tavallisella kuvasuhteella (4:3), muuta [TV TYPE/ TV-TYYPPI] -asetusta sen mukaan ( 49). 1 Aseta videokamera CAMERA-tilaan siirtämällä virtakytkin ON-asentoon. Punainen CAMERA-merkkivalo syttyy. 2 Linssinsuojus aukeaa automaattisesti. Avaa linssinsuojus siirtämällä linssinsuojuskytkin asentoon. 3 Siirrä / -kytkin asentoon (stillkuvat).

35 Tallentaminen 35 4 Vaihda tarvittaessa stillkuvien tallennusvälinettä. Katso kohta Stillkuvien tallennusvälineen valitseminen ( 35). 5 Paina PHOTO puoliväliin. Kun tarkennus on säätynyt automaattisesti, muuttuu taas vihreäksi ja näkyviin tulee yksi tai useampi automaattitarkennuskehys. Kun painat kaukosäätimestä PHOTO, stillkuva tallennetaan välittömästi. 6 Paina PHOTO pohjaan. CARD-kortti- tai DISClevykäyttöilmaisin vilkkuu kuvaa tallennettaessa. TÄRKEÄÄ Vältä seuraavia toimenpiteitä, kun levy-/ korttikäytön näyttö ( tai ) tulee näkyviin ja kun DISC-levy- tai CARDkorttikäyttöilmaisin palaa tai vilkkuu. Muussa tapauksessa tiedot voivat hävitä lopullisesti. - Älä altista videokameraa tärähdyksille tai voimakkaille iskuille. - Älä avaa levytilan tai muistikorttipaikan kantta tai poista levyä tai muistikorttia. - Älä irrota virtalähdettä tai katkaise videokamerasta virtaa. - Älä vaihda / -kytkimen asentoa tai toimintatilaa. HUOMAUTUKSIA Jos kohde ei sovellu automaattitarkennukseen, muuttuu keltaiseksi. Säädä tarkennus käsin ( 54). Jos kohde on liian kirkas, OVEREXP. alkaa vilkkua. Käytä siinä tapauksessa lisävarusteena saatavaa NDsuodatinta FS-H37U. Valokuvien tallennusvälineen valitseminen Voit tallentaa stillkuvia muistikortille tai levylle. Stillkuvat tallennetaan oletusarvoisesti muistikortille. Jos et vaihda tallennuskohdetta, stillkuvat tallennetaan viimeksi valitulle tallennusvälineelle. ( 29) 1 Paina. ( 10) 2 Valitse ( ) -kuvake ja avaa asetusvalikot painamalla ( ). 3 Valitse ( ) [SYSTEM SETUP/ JÄRJESTELMÄN ASETUKSET] ja paina ( ). 4 Valitse ( ) [MEDIA SEL./ TALL.VÄLINEEN VAL. ] -asetus ja paina ( ). 5 Valitse ( ) [ DISC/LEVY] tai [ CARD/KORTTI] ja tallenna asetus ja sulje valikko painamalla ( ). Tallennuksen aikana toimintatilan symboliksi vaihtuu (stillkuvien tallennus levylle) tai (stillkuvien tallennus kortille) valitun tallennusvälineen mukaan. Myös toistotilassa toimintatilan symboliksi vaihtuu (stillkuvien tallennus levylle) tai (stillkuvien tallennus kortille). FI Perustoiminnot

36 36 Tallentaminen Zoomaus TARKISTETTAVAT SEIKAT : Optisen zoomin lisäksi käytössä on digitaalinen zoom ( 44). Optinen zoom 10x 35x Digitaalinen zoom* 200x 1 000x *Vain. ( 10) Zoomaaminen kauemmaksi vakiozoomausnopeuksista) tai kiinteä [ SPEED 3/NOPEUS 3] (kun on valittu asento [ VARIABLE/SÄÄDETTÄVÄ]). Kun asetuksena on [ VARIABLE/ SÄÄDETTÄVÄ], zoomausnopeus on suurempi tallennuksen taukotilassa. Pysyttele vähintään 1 metrin etäisyydellä kohteesta. Laajakulmaa käyttäessäsi voit tarkentaa kohteeseen jopa 1 cm:n etäisyydelle. Pikakäynnistystoiminto Pikakäynnistystoimintoa käyttämällä voit tallentaa kaikki tärkeät ja ohikiitävät tilanteet stillkuvana tai videokuvana. Kun et sammuta videokameraa, vaan painat QUICK START -painiketta, kamera on kuvausvalmis noin sekunnin kuluessa. TARKISTETTAVAT SEIKAT ( 10) : Et voi siirtää kameraa pikakäynnistystilaan tallennuksen aikana. Optinen zoom Zoomaa kauemmaksi siirtämällä zoomin säädintä kohti W:tä (laajakulma). Zoomaa lähemmäksi siirtämällä zoomin säädintä kohti T:tä (telekuvaus). Voit muuttaa myös zoomin nopeutta ( 44). Voit valita jonkin kolmesta kiinteästä zoomausnopeudesta tai säätää nopeuden zoomin säätimellä, jolloin voit zoomata hitaasti painamalla säädintä kevyesti ja nopeasti painamalla säädintä voimakkaasti. HUOMAUTUKSIA Zoomaaminen lähemmäksi Voit käyttää myös kauko-ohjaimen T- ja W-painikkeita. Kaukosäätimen zoomausnopeus on sama kuin videokameran (kun on valittu jokin 1 Paina QUICK START -painiketta tukevasti.

37 Toistaminen 37 Valmiustilan merkkivalo syttyy sen merkiksi, että videokamera on pikakäynnistystilassa valmiustilassa tallentamisen jatkamiseksi. Toisinaan valmiustilan merkkivalo vilkkuu sen merkkinä, että videokamera tekee valmisteluja. Videokamera on pikakäynnistystilassa, kun valo lakkaa vilkkumasta ja palaa yhtäjaksoisesti. 2 Voit jatkaa tallennusta painamalla QUICK START uudelleen. Videokamera on valmiina tallennuksen taukotilassa noin sekunnin kuluttua. Toistaminen Toistaminen Videon toistaminen TARKISTETTAVAT SEIKAT Joitakin toimintoja voit käyttää myös kauko-ohjaimen painikkeilla. ( 10) FI HUOMAUTUKSIA Kun videokamera palautetaan valmiustilasta, seuraavat asetukset muuttuvat automaattisesti: - Käsintarkennus palaa automaattitarkennukseen (AF). - Valotuksen käsinsäätö palaa automaattivalotukseen. - Zoomin asento palaa suurimpaan laajakulmaasentoon W. Valmiustilassa videokamera kuluttaa vain puolet tallennuksen taukotilassa käyttämästään virrasta. Tässä tilassa voit säästää akun virtaa. Videokamera sammuu, jos se jätetään pikakäynnistystilaan 10 minuutiksi, olipa [POWER SAVE/VIRRANSÄÄSTÖ] -asetus ( 48) mikä tahansa. Voit valita sammutusta edeltävän ajan pituuden [ STANDBY OFF/ VALMIUSTILA POIS] -asetuksella ( 48). Jos videokamera on sammutettuna, kytke virta takaisin työntämällä virtakytkintä MODEsuuntaan ja vapauttamalla se tai siirtämällä virtakytkin -asentoon ja sitten takaisin ONasentoon. Jos teet jonkin seuraavista toimenpiteistä valmiustilassa (valmiustilan merkkivalon palaessa), videokamera palaa tallennuksen taukotilaan. - Avaa levytilan kansi. - Siirrä virtakytkintä MODE-suuntaan. - Siirrä / -kytkin toiseen asentoon. 1 Aseta videokamera PLAY-tilaan siirtämällä virtakytkin ON-asentoon ja työntämällä sitä sitten MODEsuuntaan. Vihreä PLAY-merkkivalo syttyy. 2 Siirrä / -kytkin asentoon (video-otokset). Otosten kuvahakemisto tulee näyttöön, ja valintakehys on ensimmäisen otoksen kohdalla. Perustoiminnot

38 38 Toistaminen 3 Siirrä (, ) valintakehys toistettavan otoksen kohdalle. Siirry seuraavalle tai edelliselle luettelosivulle painamalla videokameran painiketta tai (tai kaukoohjaimen painiketta NEXT tai PREV. ). 4 Aloita toisto painamalla /. Toisto alkaa valitusta otoksesta ja jatkuu viimeisen tallennetun otoksen loppuun. TOISTON AIKANA 5 Keskeytä toisto painamalla uudelleen /. 6 Pysäytä toisto ja palaa otosten kuvahakemistoon painamalla - painiketta. HUOMAUTUKSIA DVD-R DL -levyn (kaksikerroksinen) toiston aikana saatat huomata lyhyen tauon (noin 1 sekunti) kohdassa, jossa toisto vaihtuu kerroksesta 1 kerrokseen 2. Voit näyttää tallennuspäiväyksen ja -ajan sekä muut tallennuksen aikaiset videokameratiedot ( 61). Voit piilottaa ohjaimen oppaan toiston ajaksi painamalla ( ) uudelleen. ERIKOISTOISTOTILAT Nopea toisto Paina normaalin toiston aikana videokameran painiketta tai (tai kauko-ohjaimesta* SEARCH SEARCH ). Voit suurentaa toistonopeutta painamalla painiketta useita kertoja. Nopea toisto: 5x 15x 25x normaali nopeus. tai Hidas toisto Paina toiston taukotilassa videokameran painiketta tai (tai kaukoohjaimesta SLOW tai SLOW *). Voit suurentaa toistonopeutta painamalla painiketta useita kertoja. Hidas toisto: 1/16 1/8 1/4 normaali nopeus. Otosten ohittaminen Voit siirtyä seuraavaan otokseen painamalla toiston aikana ohjainta ( ) tai painamalla kauko-ohjaimen* NEXT - painiketta. Voit palata nykyisen otoksen alkuun painamalla ohjainta ( ) tai painamalla kauko-ohjaimen* PREV. - painiketta. Voit siirtyä edelliseen otokseen painamalla ohjainta ( ) kahdesti tai painamalla PREV. kahdesti. ÄÄNENVOIMAKKUUDEN SÄÄTÄMINEN Videokamera toistaa äänen yhdysrakenteisesta kaiuttimesta. Kaiuttimesta ei kuulu ääntä, kun suljet nestekidenäytön tai kun stereovideokaapeli kytketään AV-liitäntään. Otoksen toiston aikana: 1 Jollei ohjaimen opas tule näyttöön, paina ( ). 2 Säädä äänenvoimakkuutta painamalla ohjainta ( ) suuntaan tai. Jos haluat säätää äänen kokonaan pois, paina ( ), kunnes äänikuvakkeeksi muuttuu. Huomaa, että ohjaimen opasta ei tarvitse tuoda näkyviin otoksen ohittamiseksi. *Kauko-ohjainta ei toimiteta mallin mukana. HUOMAUTUKSIA Erikoistoistotiloissa ei kuulu ääntä. Joidenkin erikoistoistotilojen aikana toistettavassa videokuvassa saattaa ilmetä häiriöitä (palikoitumista, raitoja jne.).

DVD-kamera Bruksanvisning. Svenska. DVD videokamera Betjeningsvejledning. Dansk. DVD-videokamera Käyttöopas. Suomi PAL CEL-SG6SA2M0

DVD-kamera Bruksanvisning. Svenska. DVD videokamera Betjeningsvejledning. Dansk. DVD-videokamera Käyttöopas. Suomi PAL CEL-SG6SA2M0 DVD-kamera Bruksanvisning DVD videokamera Betjeningsvejledning DVD-videokamera Käyttöopas Svenska Dansk Suomi PAL CEL-SG6SA2M0 2 Johdanto Tärkeitä käyttöohjeita VAROITUS! SÄHKÖISKUVAARAN PIENENTÄMISEKSI

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. CANON DC211 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1082300

Käyttöoppaasi. CANON DC211 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1082300 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

HR10. Svenska. Dansk. Suomi. HD-kamera Användarhandbok. HD Videokamera Betjeningsvejledning. HD Camcorder Teräväpiirtovideokamera Käyttöohje

HR10. Svenska. Dansk. Suomi. HD-kamera Användarhandbok. HD Videokamera Betjeningsvejledning. HD Camcorder Teräväpiirtovideokamera Käyttöohje HR10 HD-kamera Användarhandbok HD Videokamera Betjeningsvejledning Svenska Dansk Suomi HD Camcorder Teräväpiirtovideokamera Käyttöohje Läs även användarhandboken Digital Video Software (på PDF). Læs også

Lisätiedot

DVD-videokamera Käyttöopas. Suomi PAL CEL-SH7YA2M0

DVD-videokamera Käyttöopas. Suomi PAL CEL-SH7YA2M0 DVD-videokamera Käyttöopas Suomi PAL CEL-SH7YA2M0 Johdanto Tärkeitä käyttöohjeita VAROITUS! SÄHKÖISKUVAARAN VUOKSI ÄLÄ IRROTA ETU- TAI TAKAKANTTA. KAMERAN SISÄLLÄ EI OLE KÄYTTÄJÄN HUOLLETTAVAKSI TARKOITETTUJA

Lisätiedot

Betjeningsvejledning. Käyttöopas PAL. Svenska. Dansk. Suomi. DVD-kamera Bruksanvisning. DVD videokamera. DVD-videokamera. Digital Video Software

Betjeningsvejledning. Käyttöopas PAL. Svenska. Dansk. Suomi. DVD-kamera Bruksanvisning. DVD videokamera. DVD-videokamera. Digital Video Software Käyttöopas Betjeningsvejledning Användarhandbok Versio 21 Da 21. udgave Version 21 Sv Su DVD-kamera Bruksanvisning DVD videokamera Betjeningsvejledning DVD-videokamera Käyttöopas Svenska Dansk Suomi Sv

Lisätiedot

Betjeningsvejledning. Käyttöopas PAL. Svenska. Dansk. Suomi. DVD-kamera Bruksanvisning. DVD videokamera. DVD-videokamera

Betjeningsvejledning. Käyttöopas PAL. Svenska. Dansk. Suomi. DVD-kamera Bruksanvisning. DVD videokamera. DVD-videokamera Käyttöopas Betjeningsvejledning Användarhandbok Versio 22 Da 22. udgave Version 22 Sv Su DVD-kamera Bruksanvisning DVD videokamera Betjeningsvejledning DVD-videokamera Käyttöopas Svenska Dansk Suomi Sv

Lisätiedot

DVD-videokamera Käyttöopas. Suomi. Lue myös digitaalivideo -ohjelmiston käyttöohjeet (PDF-tiedosto). PAL CEL-SH7UA2M0

DVD-videokamera Käyttöopas. Suomi. Lue myös digitaalivideo -ohjelmiston käyttöohjeet (PDF-tiedosto). PAL CEL-SH7UA2M0 DVD-videokamera Käyttöopas Lue myös digitaalivideo -ohjelmiston käyttöohjeet (PDF-tiedosto). Suomi PAL CEL-SH7UA2M0 Johdanto Tärkeitä käyttöohjeita VAROITUS! SÄHKÖISKUVAARAN VUOKSI ÄLÄ IRROTA ETU- TAI

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. CANON DC410 http://fi.yourpdfguides.com/dref/2378526

Käyttöoppaasi. CANON DC410 http://fi.yourpdfguides.com/dref/2378526 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. CANON DC100 http://fi.yourpdfguides.com/dref/815227

Käyttöoppaasi. CANON DC100 http://fi.yourpdfguides.com/dref/815227 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle CANON DC100. Löydät kysymyksiisi vastaukset CANON DC100 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. CANON DC311 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1082357

Käyttöoppaasi. CANON DC311 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1082357 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

DVD-kamera Bruksanvisning. Svenska. DVD videokamera Betjeningsvejledning. Dansk. DVD-videokamera Käyttöopas. Suomi PAL

DVD-kamera Bruksanvisning. Svenska. DVD videokamera Betjeningsvejledning. Dansk. DVD-videokamera Käyttöopas. Suomi PAL DVD-kamera Bruksanvisning DVD videokamera Betjeningsvejledning DVD-videokamera Käyttöopas Svenska Dansk Suomi PAL Johdanto Tärkeitä käyttöohjeita VAROITUS! SÄHKÖISKUVAARAN PIENENTÄMISEKSI ÄLÄ IRROTA ETU-

Lisätiedot

PAL. Svenska. Dansk. Suomi. Mini. Digital videokamera Bruksanvisning. Digital-Videokamera Betjeningsvejledning. Digitaalinen videokamera Käyttöopas

PAL. Svenska. Dansk. Suomi. Mini. Digital videokamera Bruksanvisning. Digital-Videokamera Betjeningsvejledning. Digitaalinen videokamera Käyttöopas Digital videokamera Bruksanvisning Digital-Videokamera Betjeningsvejledning Digitaalinen videokamera Käyttöopas Svenska Dansk Suomi Mini Digital Video Cassette Sv Da Su Läs också den följande användarhandboken

Lisätiedot

Aloitusopas SUOMI CEL-SV5TA260

Aloitusopas SUOMI CEL-SV5TA260 Aloitusopas SUOMI CEL-SV5TA260 Pakkauksen sisältö Tarkista ennen käyttöä, sisältääkö kameran pakkaus seuraavat osat. Jos jokin osista puuttuu, ota yhteys kameran jälleenmyyjään. Kamera Akku NB-13L* 1 Latauslaite

Lisätiedot

PAL. Svenska. Dansk. Suomi. Mini. HDV-kamera Bruksanvisning. HDV videokamera Betjeningsvejledning. HDV-videokamera Käyttöopas

PAL. Svenska. Dansk. Suomi. Mini. HDV-kamera Bruksanvisning. HDV videokamera Betjeningsvejledning. HDV-videokamera Käyttöopas HDV-kamera Bruksanvisning HDV videokamera Betjeningsvejledning HDV-videokamera Käyttöopas Svenska Dansk Suomi Mini Digital Video Cassette Sv Da Su Läs också den följande användarhandboken (elektronisk

Lisätiedot

PhotoPC 650-kameran poistaminen pakkauksesta. Varmista, että olet saanut kaikki alla olevat osat. PhotoPC 650 -kamera. kantohihna videokaapeli

PhotoPC 650-kameran poistaminen pakkauksesta. Varmista, että olet saanut kaikki alla olevat osat. PhotoPC 650 -kamera. kantohihna videokaapeli EPSON R Aluksi -kameran poistaminen pakkauksesta Varmista, että olet saanut kaikki alla olevat osat. -kamera Mac-sovitinkaapeli ohjelmisto (tyyppi ja määrä vaihtelevat maakohtaisesti) kantohihna videokaapeli

Lisätiedot

HG10. Svenska. Dansk. Suomi. HD-kamera Användarhandbok. HD Videokamera Betjeningsvejledning. HD Camcorder Teräväpiirtovideokamera Käyttöohje

HG10. Svenska. Dansk. Suomi. HD-kamera Användarhandbok. HD Videokamera Betjeningsvejledning. HD Camcorder Teräväpiirtovideokamera Käyttöohje HG10 HD-kamera Användarhandbok HD Videokamera Betjeningsvejledning Svenska Dansk Suomi HD Camcorder Teräväpiirtovideokamera Käyttöohje Läs även användarhandboken Backup Utility och Digital Video Software

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

PAL. Svenska. Dansk. Suomi. Mini. HD-videokamera Käyttöopas. Lue myös seuraava käyttöopas (sähköinen versio PDF-tiedostona). Digital Video Software

PAL. Svenska. Dansk. Suomi. Mini. HD-videokamera Käyttöopas. Lue myös seuraava käyttöopas (sähköinen versio PDF-tiedostona). Digital Video Software Svenska Dansk HD-videokamera Käyttöopas Suomi Mini Digital Video Cassette Lue myös seuraava käyttöopas (sähköinen versio PDF-tiedostona). Digital Video Software PAL CEL-SM8QA2M0 2 Johdanto Tärkeitä käyttöohjeita

Lisätiedot

Digitaalinen videokamera Käyttöopas. Suomi PAL CEL-SH9PA2M0

Digitaalinen videokamera Käyttöopas. Suomi PAL CEL-SH9PA2M0 Digitaalinen videokamera Käyttöopas Suomi PAL CEL-SH9PA2M0 Johdanto Tärkeitä käyttöohjeita VAROITUS! SÄHKÖISKUVAARAN VUOKSI ÄLÄ IRROTA ETU- TAI TAKAKANTTA. KAMERAN SISÄLLÄ EI OLE KÄYTTÄJÄN HUOLLETTAVAKSI

Lisätiedot

PAL. Svenska. Dansk. Suomi. Mini. HDV-kamera Bruksanvisning. HDV videokamera Betjeningsvejledning. HDV-videokamera Käyttöopas

PAL. Svenska. Dansk. Suomi. Mini. HDV-kamera Bruksanvisning. HDV videokamera Betjeningsvejledning. HDV-videokamera Käyttöopas HDV-kamera Bruksanvisning HDV videokamera Betjeningsvejledning HDV-videokamera Käyttöopas Svenska Dansk Suomi Mini Digital Video Cassette Sv Da Su Läs också den följande användarhandboken (elektronisk

Lisätiedot

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje 1.02 Version 1.8.2011 Uusin versio tästä käsirkirjasta löytyy internet-osoitteesta: http://www.microdata.fi/pdf/tuta/tuta-q2_kasikirja.pdf Copyright 2011 Microdata

Lisätiedot

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01 Ulkoasu 3 2 1 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike FIN 01 13 4.Micro-USB-portti 10 12 11 6 7 8 9 4 5 5.Akun virtakytkin 6.Sivu ylös -painike 7.Virtapainike 8.OK-painike 9.Sivu alas -painike

Lisätiedot

Digitaalinen videokamera Käyttöopas. Suomi. Lue myös digitaalivideo -ohjelmiston käyttöohjeet (PDF-tiedosto). PAL CEL-SH5MA2M0

Digitaalinen videokamera Käyttöopas. Suomi. Lue myös digitaalivideo -ohjelmiston käyttöohjeet (PDF-tiedosto). PAL CEL-SH5MA2M0 Digitaalinen videokamera Käyttöopas Lue myös digitaalivideo -ohjelmiston käyttöohjeet (PDF-tiedosto). Suomi PAL CEL-SH5MA2M0 Johdanto Kuvapäiden puhdistaminen Digitaalivideokamerat tallentavat kuvasignaalit

Lisätiedot

Aloitusopas SUOMI CEL-SV2SA260

Aloitusopas SUOMI CEL-SV2SA260 Aloitusopas SUOMI CEL-SV2SA260 Pakkauksen sisältö Tarkista ennen käyttöä, sisältääkö kameran pakkaus seuraavat osat. Jos jokin osista puuttuu, ota yhteys kameran jälleenmyyjään. Kamera Akku NB-11LH/NB-11L

Lisätiedot

CEL-SN3DA60. Digitaalinen videokamera. Käyttöopas

CEL-SN3DA60. Digitaalinen videokamera. Käyttöopas CEL-SN3DA60 Digitaalinen videokamera Käyttöopas Johdanto Tärkeitä käyttöohjeita VAROITUS! SÄHKÖISKUVAARAN VUOKSI ÄLÄ IRROTA ETU- TAI TAKAKANTTA. KAMERAN SISÄLLÄ EI OLE KÄYTTÄJÄN HUOLLETTAVAKSI TARKOITETTUJA

Lisätiedot

Seuraavat toiminnot suoritetaan käyttämällä LG- tallentimen kaukosäädintä.

Seuraavat toiminnot suoritetaan käyttämällä LG- tallentimen kaukosäädintä. 1 Digitointi VHS-kasetilta DVD-Ievylle Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Prosessi kestää niin kauan kuin VHS:n toisto kestää. Soittimessa voi käyttää DVD-R, DVD+R sekä uudelleen kirjoitettavia

Lisätiedot

PAL. Svenska. Dansk. Suomi. Mini. Digital videokamera Bruksanvisning. Digital-Videokamera Betjeningsvejledning. Digitaalinen videokamera Käyttöopas

PAL. Svenska. Dansk. Suomi. Mini. Digital videokamera Bruksanvisning. Digital-Videokamera Betjeningsvejledning. Digitaalinen videokamera Käyttöopas Digital videokamera Bruksanvisning Digital-Videokamera Betjeningsvejledning Digitaalinen videokamera Käyttöopas Svenska Dansk Suomi Mini Digital Video Cassette PAL CEL-SG3HA2M0 2 Johd anto Kuvapäiden puhdistaminen

Lisätiedot

Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän.

Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän. Pikaopas SUOMI Yleisohje Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän. Kamera Edestä Takaa 1 Zoom-säädin 2 Laukaisin 3 Salama 4 [ON/OFF] (Virta) 5 Etuvalo 6 Linssi 7 Mikrofoni 8 [

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. CANON LEGRIA HF R16 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3355268

Käyttöoppaasi. CANON LEGRIA HF R16 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3355268 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöohje. Painikkeet:

Käyttöohje. Painikkeet: Käyttöohje Painikkeet: 1. PLAY: Päällä/pois päältä Toisto/Pysäytys 2. M: Valinta/Vahvistus 3. ON/OFF: Virtapainike soittimen päällä 4 Vol+: Äänenvoimakkuuden lisäys 5 Vol-: Äänenvoimakkuuden vähennys :

Lisätiedot

Digitaalinen videokamera Käyttöopas. Suomi PAL CEL-SH5RA2M0

Digitaalinen videokamera Käyttöopas. Suomi PAL CEL-SH5RA2M0 Digitaalinen videokamera Käyttöopas Suomi PAL CEL-SH5RA2M0 Johdanto Kuvapäiden puhdistaminen Digitaalivideokamerat tallentavat kuvasignaalit nauhalle hyvin ohuina juovina (1/8 hiuksen leveydestä). Pienikin

Lisätiedot

Betjeningsvejledning. Käyttöopas PAL. Svenska. Dansk. Suomi. Mini. Digital Videokamera Bruksanvisning. Digital-Videokamera. Digitaalinen videokamera

Betjeningsvejledning. Käyttöopas PAL. Svenska. Dansk. Suomi. Mini. Digital Videokamera Bruksanvisning. Digital-Videokamera. Digitaalinen videokamera Käyttöopas Betjeningsvejledning Användarhandbok Versio 20 Da 20. udgave Version 20 Sv Digital Videokamera Bruksanvisning Digital-Videokamera Betjeningsvejledning Digitaalinen videokamera Käyttöopas Svenska

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

PANASONIC NV-GS120EG. Digitaalivideokamera. Käyttöohje

PANASONIC NV-GS120EG. Digitaalivideokamera. Käyttöohje PANASONIC NV-GS120EG Digitaalivideokamera Käyttöohje Sodankylän kunta puh 040 73 511 63 Elokuvakasvatus Sodankylässä fax 016 618 155 Vasantie 11 email tommi.nevala@sodankyla.fi 99600 SODANKYLÄ 1 PANASONIC

Lisätiedot

Käyttöopas. Tuetut kameramallit. Osien tunnistus. Valmistelut. Kuvaaminen

Käyttöopas. Tuetut kameramallit. Osien tunnistus. Valmistelut. Kuvaaminen Tämä on avuksi, kun herättää käyttöön liittyviä ongelmia tai kysymyksiä. Tuetut kameramallit Osien tunnistus Valmistelut Purkaminen Pariston asettaminen ja kameran yhdistäminen Bluetooth -toimintoon Tahattomien

Lisätiedot

Svenska. Suomi PAL. Dansk. Digital videokamera Bruksanvisning. Digital-Videokamera Betjeningsvejledning. Digitaalinen videokamera Käyttöopas

Svenska. Suomi PAL. Dansk. Digital videokamera Bruksanvisning. Digital-Videokamera Betjeningsvejledning. Digitaalinen videokamera Käyttöopas Digital videokamera Bruksanvisning Digital-Videokamera Betjeningsvejledning Digitaalinen videokamera Käyttöopas Svenska Dansk Suomi Mini Digital Video Cassette Sv Läs också följande bruksanvisning. Da

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Java on Sun Microsystems, Inc:n tavaramerkki Yhdysvalloissa. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tuotetta koskeva

Lisätiedot

Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein.

Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A. Huomaa 1) Sammuta virta, kun et käytä laitetta.

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan.

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. Käyttöohje Kelloradio CRL-340 www.denver-electronics.com Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. 1. Toiminto 1.1 LED-aikanäyttö 12 tuntia tai 24 tuntia 1.2 Valkoinen

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Java on Sun Microsystems, Inc:n tavaramerkki Yhdysvalloissa. Tässä olevat tiedot

Lisätiedot

Suomi. HD videokamera Käyttöopas. Canon Europa N.V. P.O. Box 2262, 1180 EG Amstelveen, The Netherlands

Suomi. HD videokamera Käyttöopas. Canon Europa N.V. P.O. Box 2262, 1180 EG Amstelveen, The Netherlands Canon Europa N.V. P.O. Box 2262, 1180 EG Amstelveen, The Netherlands Canon Svenska AB 169 88 Solna Tel: 08-519 923 69 www.canon.se Canon Danmark A/S Knud Højgaards Vej 1 2860 Søborg Tlf: 70 15 50 05 Fax:

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Käyttöohje

Ulkoiset mediakortit. Käyttöohje Ulkoiset mediakortit Käyttöohje Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

Kiitos, että valitsit GoXtreme WiFi Control -toimintakameran. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen. käyttöä. Kameran osat ja painikkeet

Kiitos, että valitsit GoXtreme WiFi Control -toimintakameran. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen. käyttöä. Kameran osat ja painikkeet Käyttöohje Kiitos, että valitsit GoXtreme WiFi Control -toimintakameran. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen käyttöä. Kameran osat ja painikkeet 1 1. Laukaisin 8. Mikro USB -portti 2. Mikrofoni

Lisätiedot

CEL-SR1CA260. Digitaalinen videokamera. Käyttöopas

CEL-SR1CA260. Digitaalinen videokamera. Käyttöopas CEL-SR1CA260 Digitaalinen videokamera Käyttöopas Johdanto Tärkeitä käyttöohjeita VAROITUS! VAROITUS! SÄHKÖISKUVAARAN VUOKSI ÄLÄ IRROTA ETU- TAI TAKAKANTTA. KAMERAN SISÄLLÄ EI OLE KÄYTTÄJÄN HUOLLETTAVAKSI

Lisätiedot

CEL-SN3JA260. HD videokamera. Käyttöopas

CEL-SN3JA260. HD videokamera. Käyttöopas CEL-SN3JA260 HD videokamera Käyttöopas Johdanto Tärkeitä käyttöohjeita VAROITUS! VAROITUS! SÄHKÖISKUVAARAN VUOKSI ÄLÄ IRROTA ETU- TAI TAKAKANTTA. KAMERAN SISÄLLÄ EI OLE KÄYTTÄJÄN HUOLLETTAVAKSI TARKOITETTUJA

Lisätiedot

Suomi. HD videokamera Käyttöopas. Canon Europa N.V. P.O. Box 2262, 1180 EG Amstelveen, The Netherlands

Suomi. HD videokamera Käyttöopas. Canon Europa N.V. P.O. Box 2262, 1180 EG Amstelveen, The Netherlands Canon Europa N.V. P.O. Box 2262, 1180 EG Amstelveen, The Netherlands Canon Svenska AB 169 88 Solna Tel: 08-519 923 69 www.canon.se Canon Danmark A/S Knud Højgaards Vej 1 2860 Søborg Tlf: 70 15 50 05 Fax:

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Java on Sun Microsystems, Inc:n tavaramerkki Yhdysvalloissa. Tässä olevat tiedot

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Java on Sun Microsystems, Inc:n tavaramerkki Yhdysvalloissa. Tässä olevat tiedot

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP COMPAQ PRESARIO F760EM. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP COMPAQ PRESARIO F760EM käyttöoppaasta ( tiedot,

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

CEL-SP3PA261. Digitaalinen videokamera. Käyttöopas

CEL-SP3PA261. Digitaalinen videokamera. Käyttöopas CEL-SP3PA261 Digitaalinen videokamera Käyttöopas Johdanto Tärkeitä käyttöohjeita VAROITUS! SÄHKÖISKUVAARAN VUOKSI ÄLÄ IRROTA ETU- TAI TAKAKANTTA. KAMERAN SISÄLLÄ EI OLE KÄYTTÄJÄN HUOLLETTAVAKSI TARKOITETTUJA

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2010 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Java on Sun Microsystems, Inc:n tavaramerkki Yhdysvalloissa. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tuotetta koskeva

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Java on Sun Microsystems, Inc:in yhdysvaltalainen tavaramerkki. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tuotetta koskeva

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

SISÄLTÖ SISÄLTÖ. Esittely. Käyttövinkkejä. Digitaalinen yönäkö-monokulaari SISÄLTÖ DENVER NVI-500 DENVER NVI-500

SISÄLTÖ SISÄLTÖ. Esittely. Käyttövinkkejä. Digitaalinen yönäkö-monokulaari SISÄLTÖ DENVER NVI-500 DENVER NVI-500 SISÄLTÖ SISÄLTÖ Digitaalinen yönäkö-monokulaari Käyttöohje Malli: SISÄLTÖ Esittely 3 Käyttövinkkejä 4 Osien esittely 5 7 Paristojen asennus 7 Virta päälle 8 Virran sammuttaminen 8 Ympäristön tarkkailu

Lisätiedot

Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon

Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon Canon-digitaalikamera Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon Sisällysluettelo Johdanto....................................... 1 Kuvien siirtäminen langattomassa yhteydessä........ 2 Kameran

Lisätiedot

HIVE BUDS BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS. kitsound.co.uk

HIVE BUDS BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS. kitsound.co.uk kitsound.co.uk VAROITUS: Vältä mahdolliset kuulovauriot olemalla kuuntelematta suurella äänenvoimakkuudella pitkiä aikoja. Ole oman turvallisuutesi vuoksi tietoinen ympäristöstäsi, kun käytät kuulokkeita.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin

KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin Tämä MP4-videosoitin on varustettu täysillä multimediaominaisuuksilla. Laite sopii valokuvien katseluun, e-kirjojen lukemiseen, äänen tallentamiseen ja toistamiseen

Lisätiedot

SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin

SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin 1 1. Virtaa laitteeseen Laite toimii akulla tai yhdellä AA-kokoisella paristolla. Akulla laite äänittää 4 tuntia, paristolla 9 tuntia. Akulla laite toistaa 13 tuntia, paristolla

Lisätiedot

Ulkoiset tallennusvälinekortit

Ulkoiset tallennusvälinekortit Ulkoiset tallennusvälinekortit Asiakirjan osanumero: 419584-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan ulkoisten tallennusvälinekorttien käytöstä. Sisällysluettelo 1 Digitaalisten tallennusvälineiden korttipaikassa

Lisätiedot

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

BLUETOOTH- MUSIIKKISOVITIN

BLUETOOTH- MUSIIKKISOVITIN Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi sen tuotteet.

Lisätiedot

CCT-1301 KÄYTTÖOPAS. facebook.com/denverelectronics FIN-1

CCT-1301 KÄYTTÖOPAS. facebook.com/denverelectronics FIN-1 CCT-1301 KÄYTTÖOPAS facebook.com/denverelectronics FIN-1 1.suljin 2.Kaiutin 3.Päälle/Pois päältä 4.USB-portti 5.Micro SD -korttipaikka 6.Objektiivi 7.Latauksen merkkivalo 8.Varatun merkkivalo 9.Kansi 10.Näyttö

Lisätiedot

"PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas

PLEXTALK Pocket -verkkosoittimen pikaopas "PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas PLEXTALK Pocketin asetukset 1. Käännä PLEXTALK Pocket ympäri. Varmista, että kaksi pientä uloketta ovat ylhäällä. Paina PLEXTALK Pocketin pohjassa olevaa suorakulmaista

Lisätiedot

Bluetooth-yksikkö BU-20 Tulostusopas. Sisällys Ennen käyttöä...2 Varotoimet...3 Tulostaminen...4

Bluetooth-yksikkö BU-20 Tulostusopas. Sisällys Ennen käyttöä...2 Varotoimet...3 Tulostaminen...4 Bluetooth-yksikkö BU-20 Tulostusopas Sisällys Ennen käyttöä......................................2 Varotoimet.........................................3 Tulostaminen.......................................4

Lisätiedot

LIITÄNTÄSOVITIN ipodille KS-PD100 Ennen tämän sovittimen käyttöä

LIITÄNTÄSOVITIN ipodille KS-PD100 Ennen tämän sovittimen käyttöä LIITÄNTÄSOVITIN ipodille KS-PD100 Ennen tämän sovittimen käyttöä Viimeisin päivitys: 1. maaliskuuta 2006 1 Tuetut JVC:n autovastaanottimet Tämä sovitin tukee seuraavia JVC:n autovastaanottimia* 1 : Vuonna

Lisätiedot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A.VAROITUS Lue turvavaroitukset ennen kuin muutat

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen

Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä oppaassa kerrotaan, kuinka päivitetään laiteohjelma langattomiin kauko-ohjaimiin WR-1 ja

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Ulkoiset tallennusvälinekortit

Ulkoiset tallennusvälinekortit Ulkoiset tallennusvälinekortit Asiakirjan osanumero: 404158-351 Maaliskuu 2006 Tässä oppaassa kerrotaan ulkoisten tallennusvälinekorttien käytöstä. Sisällysluettelo 1 Digitaalisten tallennusvälineiden

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä opaskirjassa kerrotaan, miten WR-R10- langattoman kaukoohjaimen laiteohjelma päivitetään. Jos

Lisätiedot

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys

Lisätiedot

MINITV POCKET43 MINI DV VIDEOKAMERA

MINITV POCKET43 MINI DV VIDEOKAMERA MINITV POCKET43 MINI DV VIDEOKAMERA MAAILMAN PIENIN VIDEOKAMERA PIKAOHJE Copyright 2009 Bat. Power Oy www.batpower.fi Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään Versio 1.0 JOHDANTO Kiitos kun ostit MiniDV MD80

Lisätiedot

KREATEL IPTV-STB 1510 ASENNUSOHJE

KREATEL IPTV-STB 1510 ASENNUSOHJE 1 (9) KREATEL IPTV-STB 1510 Mikä IPTV-boksi on? Pystyäksesi katsomaan normaalilla TV-vastaanottimellasi digitaalisia -lähetyksiä, tarvitset IPTV-boksin, joka muuntaa laajakaistaverkossa välitettävän digitaalisesti

Lisätiedot

CEL-SP7FA260. HD-videokamera. Käyttöopas

CEL-SP7FA260. HD-videokamera. Käyttöopas CEL-SP7FA260 HD-videokamera Käyttöopas Johdanto Tärkeitä käyttöohjeita VAROITUS! VAROITUS! SÄHKÖISKUVAARAN VUOKSI ÄLÄ IRROTA ETU- TAI TAKAKANTTA. KAMERAN SISÄLLÄ EI OLE KÄYTTÄJÄN HUOLLETTAVAKSI TARKOITETTUJA

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Java on Sun Microsystems, Inc:n tavaramerkki Yhdysvalloissa. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta.

Lisätiedot

CEL-SR5NA260. HD-videokamera. Käyttöopas

CEL-SR5NA260. HD-videokamera. Käyttöopas CEL-SR5NA260 HD-videokamera Käyttöopas Y Johdanto Tärkeitä käyttöohjeita VAROITUS! VAROITUS! SÄHKÖISKUVAARAN VUOKSI ÄLÄ IRROTA ETU- TAI TAKAKANTTA. KAMERAN SISÄLLÄ EI OLE KÄYTTÄJÄN HUOLLETTAVAKSI TARKOITETTUJA

Lisätiedot

Peilittömien kameroiden, NIKKOR Z-objektiivien ja yhteensopivien lisävarusteiden laiteohjelmiston päivitys

Peilittömien kameroiden, NIKKOR Z-objektiivien ja yhteensopivien lisävarusteiden laiteohjelmiston päivitys Peilittömien kameroiden, NIKKOR Z-objektiivien ja yhteensopivien lisävarusteiden laiteohjelmiston päivitys Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä oppaassa kuvataan kuinka päivitetään Nikonin peilittömien

Lisätiedot

Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas

Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas Suomi PCH-2016 7025574 PlayStation Vita-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa Paina viisi sekuntia Kytke virta PS Vita -järjestelmään. Kun kytket

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

Käyttöohje. Wireless

Käyttöohje. Wireless Käyttöohje Wireless Pakkauksen sisältö 4 1. Unimouse 2. Langaton vastaanotin 3. USB 2.0 -kaapeliadapteri 4. Latauskaapeli 5. Käyttöopas 2 3 5 1 /1 Unimousen toiminnot Vieritysrulla/-painike Vasen painike

Lisätiedot

Käyttöohje. Wireless

Käyttöohje. Wireless Käyttöohje Wireless Pakkauksen sisältö 4 Unimousen toiminnot 1. Unimouse 2. Langaton vastaanotin 3. USB 2.0 -kaapeliadapteri 4. Latauskaapeli 5. Käyttöopas 2 3 Vieritysrulla/-painike Taaksepäin-painike

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

Windows. Valmistelut. Windows

Windows. Valmistelut. Windows Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

1. Avaa DVD/VHS-laitteen etupaneelin suojakansi, jos se on kiinni.

1. Avaa DVD/VHS-laitteen etupaneelin suojakansi, jos se on kiinni. 1 Olethan tutustunut laitteen käyttösääntöihin ennen digitoinnin aloittamaista! Seuraa ohjetta huolellisesti vaihe vaiheelta. 1. Avaa DVD/VHS-laitteen etupaneelin suojakansi, jos se on kiinni. näyttö DVD/VHS-laitte

Lisätiedot

Muistimoduulit. Käyttöopas

Muistimoduulit. Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöohje

Ulkoiset mediakortit Käyttöohje Ulkoiset mediakortit Käyttöohje Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Live-View-kauko-ohjain

Live-View-kauko-ohjain Live-View-kauko-ohjain RM-LVR1 Tämä käsikirja täydentää yksikön käyttöohjeita. Käsikirjassa esitellään eräitä lisättyjä tai muutettuja toimintoja sekä kuvataan niiden toimintaa. Lue myös yksikön käyttöohjeet.

Lisätiedot

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DRJ-100-12(1) 2010 Sony Corporation

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DRJ-100-12(1) 2010 Sony Corporation NEX-3/NEX-5/NEX-5C Tässä esitteessä on kuvattu tämän laiteohjelmapäivityksen sisältämät 3Dtoiminnot. Lisätietoja on Käyttöoppaassa ja mukana toimitetun CD-ROMlevyn α Käsikirjassa. 2010 Sony Corporation

Lisätiedot

Käyttöohje. Wireless

Käyttöohje. Wireless Käyttöohje Wireless Pakkauksen sisältö 4 1. Unimouse 2. Langaton vastaanotin 3. USB 2.0 -kaapeliadapteri 4. Latauskaapeli 5. Käyttöopas 2 3 5 1 /1 Unimousen toiminnot Taaksepäin-painike Vieritysrulla/-painike

Lisätiedot

Riistakameran käyttöohje

Riistakameran käyttöohje Riistakameran käyttöohje Sisällysluettelo I. Pikakäyttöönotto... 2 1. Etupaneeli... 2 2. Alaosa ja virtakytkin... 3 Automaattinen infrapunakuvaustila... 3 Testitila... 3 Liitännät... 3 3. Patterin asettaminen...

Lisätiedot

BTS-31 Bluetooth-kaiutin Lyhyt käyttöohje

BTS-31 Bluetooth-kaiutin Lyhyt käyttöohje 1. Toimenpide A. Virta kääntäminen päälle: Painaessasi pitkään painiketta 'Φ/ BTS-31 Bluetooth-kaiutin Lyhyt käyttöohje ' kuulet piippauksen ja sininen valo alkaa vilkkua. B. Viran kääntäminen pois päältä:

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Käyttöohje

Ulkoiset mediakortit. Käyttöohje Ulkoiset mediakortit Käyttöohje Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

BackBeat FIT sarja. Käyttöopas

BackBeat FIT sarja. Käyttöopas BackBeat FIT 3100 -sarja Käyttöopas Sisällysluettelo Toimintojen hallinta 3 Virta, pariliitos ja lataaminen 4 Kotelon virran kytkeminen 4 Pariliitoksen muodostaminen ensimmäistä kertaa 4 Pariliitostila

Lisätiedot

CEL-SR3XA260. HD-videokamera. Käyttöopas

CEL-SR3XA260. HD-videokamera. Käyttöopas CEL-SR3XA260 HD-videokamera Käyttöopas Y Johdanto Tärkeitä käyttöohjeita VAROITUS! VAROITUS! SÄHKÖISKUVAARAN VUOKSI ÄLÄ IRROTA ETU- TAI TAKAKANTTA. KAMERAN SISÄLLÄ EI OLE KÄYTTÄJÄN HUOLLETTAVAKSI TARKOITETTUJA

Lisätiedot