ABB industrial drives. Turvaohjeet ACS880 Multidrive -kaapit ja -moduulit

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ABB industrial drives. Turvaohjeet ACS880 Multidrive -kaapit ja -moduulit"

Transkriptio

1 ABB industrial drives Turvaohjeet ACS880 Multidrive -kaapit ja -moduulit

2 Käyttöopasluettelo Yleisoppaat Safety instructions for ACS880 multidrive cabinets and modules Electrical planning instructions for ACS880 multidrive cabinets and modules Koodi (englanninkielinen) 3AUA AUA Koodi (suomenkielinen) 3AUA AUA Multidrive-moduulien oppaat Cabinet design and construction instructions for ACS880 multidrive modules ACS inverter modules hardware manual ACS (+A003) diode supply modules hardware manual ACS phase brake chopper units as modules hardware manual 3AUA AUA AUA AUA Kaappiin asennettujen Multidrive-laitteiden oppaat Mechanical installation instructions for ACS880 multidrive 3AUA cabinets ACS inverter units hardware manual 3AUA ACS (+A003) diode supply units hardware manual 3AUA ACS phase brake units hardware manual 3AUA Ohjelmointioppaat ja ohjeet ACS880 primary control program firmware manual 3AUA AUA ACS880 primary control program quick start-up guide 3AUA AUA ACS880 diode supply control program firmware manual 3AUA AUA Lisävarusteoppaat ja ohjeet ACS-AP-x assistant control panels user s manual Manuals and quick guides for I/O extension modules, fieldbus adapters, etc. 3AUA Voit hakea oppaita ja muita tuotetietoja Internetistä PDF-muodossa. Katso kohta Internetin asiakirjaarkisto (Document Library) takakannen sisäsivulta. Jos tiettyä opasta ei ole saatavilla Internetin asiakirja-arkistossa, ota yhteyttä ABB:n paikalliseen edustajaan.

3 Turvaohjeet ACS880 Multidrive -kaapit ja -moduulit Sisällysluettelo 1. Turvaohjeet 2012 ABB Oy. Kaikki oikeudet pidätetään. 3AUA FI VERSIOPÄIVÄMÄÄRÄ:

4

5 5 Sisällysluettelo 1. Turvaohjeet Yleistä Varoitukset ja huomautukset Asennus- ja huoltotöiden turvallisuus Sähköturvallisuus Maadoitus Kestomagneettimoottorilla varustetut taajuusmuuttajat Yleinen turvallisuus Piirikortit Valokuitukaapelit Turvallinen käyttöönotto ja käyttö Sähköturvallisuus Kestomagneettimoottorilla varustetut taajuusmuuttajat Yleinen turvallisuus Virrankatkaisu, irtikytkeminen ja väliaikainen maadoitus Yleistä Taajuusmuuttajan virran katkaiseminen Taajuusmuuttajan irtikytkeminen ja väliaikainen maadoittaminen (lukuun ottamatta virransyöttöliittimiä) Taajuusmuuttajan irtikytkeminen ja väliaikainen maadoittaminen (virransyöttöliittimet mukaan lukien) Lisätietoja Tuotteita ja palveluita koskevat tiedustelut Tuotekoulutus ABB Drivesin käyttöoppaita koskeva palaute Internetin asiakirja-arkisto (Document Library)

6 6

7 Turvaohjeet 7 1 Turvaohjeet Yleistä Tämä luku sisältää turvaohjeet, joita on noudatettava taajuusmuuttajan asennuksessa, käytössä ja huollossa. Ohjeiden laiminlyönti voi aiheuttaa fyysisen vamman, hengenvaaran ja taajuusmuuttajan, moottorin tai käytettävän laitteen vaurioitumisen. Lue turvaohjeet ennen taajuusmuuttajan käyttöönottoa. Tiedot koskevat kaappiin asennettua ACS880 Multidrive -taajuusmuuttajaa. Tietoja voi soveltaa myös ACS Multidrive -moduuleihin, jotka on varustettu vastaavilla lisälaitteilla. Esimerkiksi lisävarustekoodit ja komponenttikoodit viittaavat kaappiin asennettuun Multidrive-taajuusmuuttajaan. Lisävarustekoodit on tarvittaessa annettu suluissa (lisävaruste +F259) ja komponenttikoodit hakasulkeissa [Q1]. Varoitukset ja huomautukset Tässä käyttöoppaassa on kahdenlaisia turvaohjeita: varoituksia ja huomautuksia. Varoitukset liittyvät tilanteisiin, joista voi olla seurauksena henkilövahinko tai hengenvaara ja/tai laitteiston vaurioituminen. Huomautukset kiinnittävät lukijan huomion tärkeisiin asioihin tai antavat lisätietoja. Oppaassa käytetään seuraavia varoitussymboleja: Vaarallinen jännite tarkoittaa esimerkiksi suurta jännitettä, joka voi aiheuttaa loukkaantumisen tai kuoleman tai vaurioittaa laitteistoa. Yleisvaroitus varoittaa tilanteista, joissa muu kuin sähkölaite voi aiheuttaa fyysisen vamman tai kuoleman ja/tai vaurioittaa laitteistoa. Staattiselle purkaukselle arat komponentit -varoitus varoittaa tilanteesta, jossa staattisen varauksen purkautuminen voi vaurioittaa laitteistoa.

8 8 Turvaohjeet Asennus- ja huoltotöiden turvallisuus Sähköturvallisuus Nämä varoitukset koskevat kaikkia taajuusmuuttajaan, moottorikaapeliin ja moottoriin liittyviä töitä. VAROITUS! Seuraavien ohjeiden laiminlyönti saattaa aiheuttaa vakavia fyysisiä vammoja tai hengenvaaran tai vaurioittaa laitetta. Vain pätevä sähköalan ammattilainen saa suorittaa taajuusmuuttajan asennusja huoltotyöt. Varmista ennen työn aloittamista, että laitteessa ei ole eikä siihen voi kytkeytyä vaarallista jännitettä. Noudata luvussa Virrankatkaisu, irtikytkeminen ja väliaikainen maadoitus annettuja ohjeita. Älä käsittele ohjauskaapeleita verkkojännitteen ollessa kytkettynä taajuusmuuttajaan tai ulkoisiin ohjauspiireihin. Ulkoisesta teholähteestä syötetyissä ohjauspiireissä voi olla vaarallisia jännitteitä, vaikka laitteen syöttöjännite olisi katkaistu. Kun yhdistetään kuljetuspituuksia, tarkista liitosten kaapelikytkennät ennen kuin kytket verkkojännitteen. Älä tee taajuusmuuttajalle tai taajuusmuuttajamoduuleille eristysvastusmittausta tai jännitelujuustestiä. Irrota moottorikaapelit taajuusmuuttajasta, kun teet kaapeleille tai moottorille eristysvastusmittausta tai jännitelujuustestiä. Testaa suojapiirin toiminta toimintokohtaisen käyttöoppaan validointiohjeiden mukaisesti taajuusmuuttajan suojapiirin huoltotöiden ja muutosten sekä moduulin sisällä olevien piirilevyjen vaihtamisen jälkeen. Safe torque off (STO) -toiminnosta on tietoja vaihtosuuntaajayksikön laiteoppaassa. Älä muuta taajuusmuuttajan sähkökytkentöjä muutoin kuin asiakkaan määritettäviksi tarkoitettujen ohjaus- ja virtakytkentöjen osalta. Muutokset saattavat vaikuttaa taajuusmuuttajan turvallisuuteen tai toimintaan odottamattomasti. Kaikki asiakkaan tekemät muutokset ovat asiakkaan omalla vastuulla. Huomautus: Kenttien sisällä olevat jännitteiset osat on kosketussuojattu. Kiinnitä kuitenkin erityistä huomiota turvallisuuteen, kun käsittelet metallisia kosketussuojia. Taajuusmuuttajan moottorikaapelin liittimissä on vaarallinen korkea jännite verkkojännitteen ollessa kytkettynä taajuusmuuttajaan, riippumatta siitä, onko moottori käynnissä vai ei. Relelähdöt saattavat olla jännitteellisiä. Tähän vaikuttaa ulkoinen kaapelointi. Safe torque off -toiminto ei poista jännitettä pää- ja apupiireistä. Odottamattoman käynnistyksen estotoiminto (lisävaruste +Q957) ei poista jännitettä pää- ja apupiireistä. Maadoitus Näitä ohjeita on noudatettava taajuusmuuttajan maadoituksen yhteydessä. VAROITUS!Seuraavien ohjeiden laiminlyönti saattaa aiheuttaa vakavia fyysisiä vammoja tai hengenvaaran tai vaurioittaa laitetta.

9 Turvaohjeet 9 Maadoita taajuusmuuttaja, moottori ja niihin liitetyt laitteet, jotta käyttäjien turvallisuus voidaan taata kaikissa olosuhteissa ja sähkömagneettisia häiriöitä vähentää. Varmista, että maadoitusjohtimet ovat kooltaan ja merkinnöiltään turvallisuusmääräysten mukaisia. Jos asennetaan useita taajuusmuuttajia, jokainen taajuusmuuttaja on kytkettävä erikseen suojamaahan (PE). Vaimenna sähkömagneettiset häiriöt ja moottorin laakerivirrat tekemällä kaapeleiden läpivienteihin 360 asteen suurtaajuusmaadoitus. Liitä virtakaapeleiden suojavaipat suojamaahan (PE) turvallisuusmääräysten täyttämiseksi. Älä asenna taajuusmuuttajaa, jossa on EMC-suodin (lisävarustekoodi +E202 tai +E210), maadoittamattomaan verkkoon tai suurohmisesti maadoitettuun (yli 30 ohmia) verkkoon. Älä asenna taajuusmuuttajaa epäsymmetrisesti maadoitettuun TN-verkkoon. Huomautus: Tehokaapeleiden suojavaippoja voidaan käyttää laitteiden maadoitusjohtimina vain, jos ne ovat kooltaan turvallisuusmääräysten mukaisia. Kun taajuusmuuttajan normaali vuotovirta on yli 3,5 ma AC tai 10 ma DC, suojamaadoituskytkennän on oltava kiinteä standardin SFS-EN , mukaan.

10 10 Turvaohjeet Kestomagneettimoottorilla varustetut taajuusmuuttajat Nämä lisävaroitukset koskevat kestomagneettimoottoreita. VAROITUS!Seuraavien ohjeiden laiminlyönti saattaa aiheuttaa vakavia fyysisiä vammoja tai hengenvaaran tai vaurioittaa laitetta. Älä avaa kaapin ovia ja työskentele taajuusmuuttajalla kestomagneettimoottorin pyöriessä silloinkaan, kun syöttöyksikkö ja taajuusmuuttajan pääkytkinerotin [Q1] ovat kytkettyinä pois. Vaikka virta olisi katkaistu ja vaihtosuuntaaja pysähtynyt, pyörivä kestomagneettimoottori syöttää tehoa taajuusmuuttajan välipiiriin ja syöttöliittimistä tulee jännitteisiä. Toimi seuraavasti ennen kuin aloitat työn vaihtosuuntaajakentässä: Pysäytä moottori. Erota vaihtosuuntaaja taajuusmuuttajan välipiiristä avaamalla vaihtosuuntaajan kytkinerotin tai poistamalla DC-sulakkeet. Voit vaihtoehtoisesti erottaa taajuusmuuttajan vaihtovirtalähteestä käyttämällä taajuusmuuttajan pääkytkinerotinta [Q1]. Lukitse katkaisijat auki-asentoon. Varmista, että moottori ei voi pyöriä asennus- ja huoltotöiden aikana. Estä samaan mekaaniseen järjestelmään kuuluvien moottorien käynnistyminen. Varmista, että mikään muu järjestelmä ei voi pyörittää moottoria. Varmista, että jännitettä ei ole ja että sitä ei myöskään voi kytkeä vaihtosuuntaajayksikön virtaliittimiin (tulo ja lähtö): Vaihtoehto 1. Erota vaihtosuuntaajayksikkö moottorista. Varmista mittauksilla, että vaihtosuuntaajayksikön tulo- ja lähtöliittimissä (UDC+, UDC- tai U2, V2, W2) ei ole jännitettä. Vaihtoehto 2. Varmista mittauksilla, että vaihtosuuntaajayksikön tulo- ja lähtöliittimissä (UDC+, UDC- tai U2, V2, W2) ja moottorin tuloliittimissä (U1, V1, W1) ei ole jännitettä. Maadoita vaihtosuuntaajayksikön lähtö väliaikaisesti. Vaihtoehto 3. Jos mahdollista, käytä vaihtoehtoja 1 ja 2 eli erota, mittaa ja tee väliaikaismaadoitus. Yleinen turvallisuus Näitä ohjeita on noudatettava taajuusmuuttajan asennuksessa ja huollossa. VAROITUS!Seuraavien ohjeiden laiminlyönti saattaa aiheuttaa vakavia fyysisiä vammoja tai hengenvaaran tai vaurioittaa laitetta.

11 Turvaohjeet 11 Kun liikuttelet raskasta pyörillä kulkevaa moduulia, noudata seuraavia ohjeita: Ole erittäin varovainen. Moduulit ovat painavia, ja niiden painopiste on korkealla. Moduulit kaatuvat herkästi, jos niitä käsitellään varomattomasti. Älä käytä taajuusmuuttajan mukana toimitettua ramppia korkeuden ollessa yli 50 mm (ABB:n kaappien jalustan vakiokorkeus). Taajuusmuuttaja on suunniteltu 50 mm:n jalustan kanssa käytettäväksi. Vedä moduuli varovasti ramppia pitkin ulos kaapista. Varmista, etteivät kaapelit tartu kiinni. Vedä kahvasta ja paina samalla moduulin jalustaa jatkuvasti toisella jalalla, jotta moduuli ei pääse kaatumaan. Työnnä moduuli ylös ramppia pitkin ja takaisin kaappiin. Älä pidä kiinni moduulin etulevyn reunoista, etteivät sormet jää puristuksiin moduulin ja kentän väliin. Paina moduulin jalustaa jatkuvasti toisella jalalla, jotta moduuli ei pääse kaatumaan. Tue moduulia ylä- ja alaosasta, kun sitä poistetaan paikaltaan. Älä kallista moduulia. Älä jätä moduulia itsekseen kaltevalle alustalle. maks. 50 mm Käytä moduulin nostamiseen yläosan nostoreikiä. Varo sormiasi. Älä pidä kiinni moduulin etulevyn reunoista. Tue moduulia ylä- ja alaosasta paikalleen asennuksen aikana.

12 12 Turvaohjeet Varo tuulettimen lapoja. Tuulettimet saattavat pyöriä jonkin aikaa sähkönsyötön katkaisun jälkeen. Varo kuumia pintoja. Jotkin kaapin sisällä olevat osat, kuten puolijohteiden jäähdytyselementit, ovat kuumia vielä jonkin aikaa sen jälkeen, kun sähkönsyöttö on katkaistu. Varmista, ettei taajuusmuuttajaan joudu asennustöiden aikana poraus- tai hiomajätteitä tai kaapeleista leikattuja kappaleita. Sähköä johtava aines laitteen sisällä voi vaurioittaa laitetta tai aiheuttaa toimintahäiriön. Kaapin kiinnittäminen niittaamalla tai hitsaamalla ei ole suositeltavaa. Jos hitsaus kuitenkin on välttämätöntä, varmista, että hitsauslaitteen paluujohdin on kytketty kunnolla lähelle hitsiä, jotta kaapin sisällä olevat sähkölaitteet eivät vaurioidu. Varmista myös, että kukaan ei joudu hengittämään hitsaussavua. Piirikortit Näiden ohjeiden laiminlyönnistä voi seurata taajuusmuuttajan vaurioituminen. VAROITUS! Piirikorttien komponentit ovat erittäin herkkiä staattiselle sähkölle. Pidä ranteessasi maadoitusranneketta, kun käsittelet piirikortteja. Vältä korttien koskemista, jos se ei ole tarpeen. Valokuitukaapelit Näiden ohjeiden laiminlyönnistä voi seurata taajuusmuuttajan vaurioituminen. VAROITUS! Käsittele valokaapeleita huolellisesti. Valokuitukaapelia irrotettaessa on aina tartuttava liittimeen, ei itse kaapeliin. Kuidut ovat erittäin herkkiä lialle, joten niihin ei tulisi koskea paljain käsin. Pienin sallittu taivutussäde on 35 mm.

13 Turvallinen käyttöönotto ja käyttö Nämä varoitukset on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat mukana taajuusmuuttajan käyttöönotossa, suunnittelevat sen käyttöä tai käyttävät taajuusmuuttajaa. Sähköturvallisuus Turvaohjeet 13 VAROITUS! Seuraavien ohjeiden laiminlyönti saattaa aiheuttaa vakavia fyysisiä vammoja tai hengenvaaran tai vaurioittaa laitetta. Sulje ovet ennen virran kytkemistä. Pidä ovet suljettuina aina, kun laitteeseen on kytketty jännite. Jarruyksiköllä (tyyppi ACS ) varustetut taajuusmuuttajat: Jos taajuusmuuttajassa on jarruyksikkö (lisävaruste +D150 tai +D151), varmista ennen pääkontaktorin sulkemista, että välipiiriin on kytketty riittävästi vaihtosuuntaajia. Yleisohje: Kytkettyjen vaihtosuuntaajien yhteenlasketun kapasitanssin on oltava vähintään 50 prosenttia kaikkien vaihtosuuntaajien yhteenlasketusta kapasitanssista. Kaikki taajuusmuuttajat Kun laitteistoa käytetään kosteassa ympäristössä, käynnistä vaihtosuuntaajien tuulettimet minuuttia ennen vaihtosuuntaajamoduulien käynnistämistä ja kuormittamista. Käynnistä nopeusohjatut tuulettimet kytkemällä virta taajuusmuuttajan tasavirtakiskoon eli käynnistämällä taajuusmuuttajan syöttöyksikkö. Käynnistä vakionopeustuulettimet kytkemällä taajuusmuuttajan aputehonsyöttö käyttöön ja sulkemalla tuulettimien katkaisijat. Älä avaa vaihtosuuntaajan kytkinerotinta vaihtosuuntaajan ollessa käynnissä. Kestomagneettimoottorilla varustetut taajuusmuuttajat VAROITUS! Seuraavien ohjeiden laiminlyönti saattaa aiheuttaa vakavia fyysisiä vammoja tai hengenvaaran tai vaurioittaa laitetta. Älä käytä moottoria nimellisnopeutta suuremmalla nopeudella. Moottorin ylinopeus aiheuttaa ylijännitteen, joka voi vaurioittaa taajuusmuuttajan välipiirissä olevia kondensaattoreita tai jopa räjäyttää ne.

14 14 Turvaohjeet Yleinen turvallisuus VAROITUS!Seuraavien ohjeiden laiminlyönti saattaa aiheuttaa vakavia fyysisiä vammoja tai hengenvaaran tai vaurioittaa laitetta. Taajuusmuuttajat, joissa on maadoituskytkin ([Q9], lisävaruste +F259): Älä käytä liikaa voimaa. Käytössä on sähkömagneettinen lukitus. Katso oikea toimintajärjestys luvusta Virrankatkaisu, irtikytkeminen ja väliaikainen maadoitus. Ennen taajuusmuuttajan säätämistä ja käyttöönottoa on varmistettava, että moottori ja kaikki käytettävät laitteet sopivat käytettäväksi sovelluksen tarvitsemalla nopeusalueella. Taajuusmuuttaja voidaan asettaa ohjaamaan moottoria suuremmilla tai pienemmillä nopeuksilla kuin silloin, kun moottori kytketään suoraan verkkoon. Älä käynnistä tai pysäytä vaihtosuuntaajayksiköitä tai moottoreita kytkemällä tai katkaisemalla jännitettä. Käytä käynnistykseen ja pysäytykseen vaihtosuuntaajayksikön ohjauspaneelia (painikkeet ja ) tai I/O-liitäntää. Vaihtosuuntaajan kondensaattorit latautuvat, kun virta kytketään, ja purkautuvat, kun virta katkaistaan. Latautumisjaksoja saa olla enintään viisi kymmenen minuutin aikana. Turvatoimintojen käynnistäminen vaatii erityistoimenpiteitä, joiden ohjeet ovat asianmukaisissa oppaissa. Turvatoiminnot tulee validoida oppaan ohjeiden mukaisesti. Toiminnot eivät ole turvallisia ennen validointia. Huomautus: Jos käynnistyskäskylle on valittu ulkoinen lähde ja se on PÄÄLLÄ, vaihtosuuntaaja käynnistyy välittömästi viankuittauksen jälkeen, paitsi jos laite on asetettu parametrilla pulssiohjaukselle (käy/seis). Jos taajuusmuuttaja ei ole paikallisohjauksessa (siitä ilmoittava teksti ei näy näytön tilarivillä), ohjauspaneelin pysäytyspainike ei pysäytä moottoria. Moottori pysäytetään ohjauspaneelista painamalla ensin Loc/Rem-painiketta Loc/Rem ja sitten pysäytyspainiketta. Safe torque off -toimintoa ei voi ohjata syötön tai jarruyksikön ohjauskortin XSTOliitännän kautta. Samoja ohjauskorttityyppejä (ZCU-xx, BCU-xx) käytetään taajuusmuuttajan vaihtosuuntaajassa, syötössä ja jarruyksikössä. Kaikissa korteissa on samat ohjausliitännät, myös XSTO-liitäntä eli Safe torque off -liitäntä. Kun korttia käytetään vaihtosuuntaajayksikössä, XSTO todella ohjaa Safe torque off -toimintoa. Kun jännite katkaistaan, se katkaisee pääpiirin IGBT-syötöistä ohjausjännitteen ja estää näin kytkettynä olevan moottorin pyörimisen. Kun korttia kuitenkin käytetään syöttö- tai jarruyksikössä, XSTO vain poistaa syöttö- tai jarruyksikön toiminnasta. Toiminnasta poistaminen ei ole Safe torque off -toiminto tai mikään muukaan toiminnallinen turvaominaisuus.

15 Virrankatkaisu, irtikytkeminen ja väliaikainen maadoitus 15 2 Virrankatkaisu, irtikytkeminen ja väliaikainen maadoitus Yleistä Tässä luvussa on ohjeet taajuusmuuttajan virrankatkaisuun, irtikytkemiseen ja väliaikaiseen maadoitukseen. Toimi luvun Turvaohjeet ohjeiden mukaan ennen taajuusmuuttajan käyttöönottoa. Tiedot koskevat kaappiin asennettua ACS880 Multidrive -taajuusmuuttajaa. Tietoja voi soveltaa myös ACS Multidrive -moduuleihin, jotka on varustettu vastaavilla lisälaitteilla. Esimerkiksi lisävarustekoodit ja komponenttikoodit viittaavat kaappiin asennettuun Multidrive-taajuusmuuttajaan. Lisävarustekoodit on tarvittaessa annettu suluissa (lisävaruste +F259) ja komponenttikoodit hakasulkeissa [Q1]. Taajuusmuuttajan virran katkaiseminen 1. Pysäytä vaihtosuuntaajayksiköihin kytketyt moottorit. Lisätietoja on vaihtosuuntaajayksikön laite- ja ohjelmointioppaissa. 2. Kytke syöttöyksikön käynninestosignaali kääntämällä käyttökytkin [S21] off (0) -asentoon. Käännä pääkontaktori [Q2] off-asentoon.

16 16 Virrankatkaisu, irtikytkeminen ja väliaikainen maadoitus Taajuusmuuttajan irtikytkeminen ja väliaikainen maadoittaminen (lukuun ottamatta virransyöttöliittimiä) 1. Katkaise taajuusmuuttajan virta. Katso kohta Taajuusmuuttajan virran katkaiseminen edellä. 2. Käännä pääkytkinerotin [Q1] off-asentoon. Syöttöyksikkö, jossa on maadoituskytkin ([Q9], lisävaruste +F259): 3. Käännä maadoituskytkin ([Q9], lisävaruste +F259) on-asentoon. VAROITUS! Älä käytä liikaa voimaa. Käytössä on sähkömagneettinen lukitus. Maadoituskytkintä [Q9] ei voi kääntää on-asentoon, ennen kuin sen vapautusrele [K9] on jännitteellinen. Tämä tapahtuu, kun seuraavat ehdot täyttyvät: päätuloliittimissä (L1, L2 ja L3) on jännite pääkytkinerotin [Q1] on off-asennossa apujännitekytkin [Q21] on on-asennossa releen [K9] ja apujännitekytkimen [Q21] välissä olevan katkaisijat [F22 ja F23] ovat onasennossa. 4. Katkaise apujännite kääntämällä apujännitekytkin [Q21] off-asentoon. 5. Katkaise ulkoinen apusyöttöjännite (syöttöyksikön lisävaruste +G307) ja muut taajuusmuuttajaan kytketyt ulkoiset vaaralliset jännitteet. 6. Varmista, ettei uudelleenkytkeytyminen ole mahdollista: lukitse katkaisijat ja kiinnitä niihin varoituskyltit. 7. Odota viisi minuuttia, jotta taajuusmuuttajan tasajännitevälipiirin kondensaattorit purkautuvat. 8. Avaa ovi ja varmista mittauksella, että pääkytkinerottimen [Q1] jälkeinen pääpiiri on jännitteetön. Syöttöyksikkö, jossa ei ole maadoituskytkintä (ei lisävarustetta +F259): Jos väliaikainen maadoitus on tarpeen, kytke väliaikainen maadoitusjärjestelmä vaihtovirtasyötön pääkiskoihin pääkytkinerottimen jälkeen sekä taajuusmuuttajan maadoituskiskoon (PE). Tarkista paikalliset säädökset ja EN :2004. VAROITUS! Syöttökiskot ovat jännitteellisiä. Älä irrota niiden edessä olevaa suojaa.

17 Virrankatkaisu, irtikytkeminen ja väliaikainen maadoitus 17 Taajuusmuuttajan irtikytkeminen ja väliaikainen maadoittaminen (virransyöttöliittimet mukaan lukien) 1. Suorita kohdassa Taajuusmuuttajan irtikytkeminen ja väliaikainen maadoittaminen (lukuun ottamatta virransyöttöliittimiä) sivulla 16 luetellut toimet. 2. Katkaise syöttömuuntajan katkaisijasta virta ja kytke se irti. 3. Varmista, ettei uudelleenkytkeytyminen ole mahdollista: lukitse katkaisijat ja kiinnitä niihin varoituskyltit. 4. Avaa syöttöyksikön ovi ja varmista mittauksella, että syöttökiskot eivät ole jännitteellisiä. 5. Jos syöttöliittimet on tarpeen maadoittaa väliaikaisesti, kiinnitä väliaikainen maadoitusjärjestelmä syöttöliittimiin ja taajuusmuuttajan maadoituskiskoon (PE). Tarkista paikalliset säädökset ja EN :2004.

18 18 Virrankatkaisu, irtikytkeminen ja väliaikainen maadoitus

19 Lisätietoja Tuotteita ja palveluita koskevat tiedustelut Kaikki tuotetta koskevat tiedustelut on osoitettava ABB Oy:n paikalliselle edustajalle. Liitä mukaan tuotteen tyyppikoodi ja sarjanumero. Suomea koskevat yhteystiedot ovat tämän käyttöoppaan takakannessa. Muuta maailmaa koskevat yhteystiedot ovat Internetosoitteessa kohdassa Sales, Support and Service Network. Tuotekoulutus Lisätietoja ABB:n tuotekoulutuksesta saat Internet-osoitteesta valitsemalla Training courses. ABB Drivesin käyttöoppaita koskeva palaute Otamme mielellämme vastaan käyttöoppaitamme koskevaa palautetta. Siirry Internetosoitteeseen ja valitse Document Library. Palautteen voi jättää valitsemalla linkin Manual feedback form (LV AC drives). Internetin asiakirja-arkisto (Document Library) Voit hakea oppaita ja muita tuotetietoja Internetistä PDF-muodossa. Siirry osoitteeseen ja valitse Document Library. Voit selata kirjastoa tai syöttää hakukenttään valintakriteerejä, esimerkiksi asiakirjan koodin.

20 Ota yhteyttä 3AUA FI

ACS800. Laiteopas ACS800-01-taajuusmuuttajat (0,55...200 kw) ACS800-U1-taajuusmuuttajat (0,75...200 hv)

ACS800. Laiteopas ACS800-01-taajuusmuuttajat (0,55...200 kw) ACS800-U1-taajuusmuuttajat (0,75...200 hv) ACS800 Laiteopas ACS800-01-taajuusmuuttajat (0,55...200 kw) ACS800-U1-taajuusmuuttajat (0,75...200 hv) Käyttöopasluettelo Taajuusmuuttajan laiteoppaat ja ohjeet ACS800-01/U1 Drives Hardware Manual (0.55

Lisätiedot

ACS800. Laiteopas ACS800-07 (+V992) -taajuusmuuttajat (500-2 800 kw)

ACS800. Laiteopas ACS800-07 (+V992) -taajuusmuuttajat (500-2 800 kw) ACS800 Laiteopas ACS800-07 (+V992) -taajuusmuuttajat (500-2 800 kw) Käyttöopasluettelo Laiteopas Koodi (englanninkielinen) Koodi (suomenkielinen) ACS800-07 (+V992) Drives (500 to 2800 kw) Hardware Manual

Lisätiedot

Käyttöönotto-opas ACS 600. ACS 600 -taajuusmuuttajat Vakiosovellusohjelmisto 5.x

Käyttöönotto-opas ACS 600. ACS 600 -taajuusmuuttajat Vakiosovellusohjelmisto 5.x ACS 600 Käyttöönotto-opas Tässä oppaassa on: $&6 WDDMXXVPXXWWDMDQ Nl\WW QRWWR RKMDXVSDQHHOLQ DYXOOD (QVLPPlLQHQ Nl\QQLVW\V 3\ ULPLVVXXQQDQ WDUNLVWXV.l\QQLVW\V GLJLWDDOLWXORQ NDXWWD 1RSHXGHQ VllW RKMDXVSDQHHOLQ

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

ACS850. Laiteopas ACS850-04 Taajuusmuuttajamoduulit (200 500 kw)

ACS850. Laiteopas ACS850-04 Taajuusmuuttajamoduulit (200 500 kw) ACS850 Laiteopas ACS850-04 Taajuusmuuttajamoduulit (200 500 kw) Käyttöopasluettelo Käyttöopas Koodi (FI) VAKIO-OPPAAT ACS850-04 Laiteopas 200 500 kw 3AUA0000068276 ACS850 Standard Control Program Firmware

Lisätiedot

ACS800. Laiteopas ACS800-02-taajuusmuuttajat (45...560 kw)

ACS800. Laiteopas ACS800-02-taajuusmuuttajat (45...560 kw) ACS800 Laiteopas ACS800-02-taajuusmuuttajat (45...560 kw) ACS800 Single Drive -oppaat LAITEOPPAAT (sopiva opas toimitetaan laitteen mukana) ACS800-01 Laiteopas 0,55...160 kw 3AFE64526502 ACS800-01/U1/04

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Erotinhälytin idoil-20

Erotinhälytin idoil-20 Erotinhälytin idoil-20 DOC001713-FI-0 Pikaopas Toimitussisältö idoil-20 -erotinhälytin Kaapelijatkokset LCJ1-1, LCJ1-2 ja LCJ1-3 idoil-liq yläraja-anturi idoil-oil öljyanturi idoil-slu lieteanturi LMS-SAS5

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

ACS800. Laiteopas ACS800-07-taajuusmuuttajat (45...560 kw) ACS800-U7-taajuusmuuttajat (50 600 hv)

ACS800. Laiteopas ACS800-07-taajuusmuuttajat (45...560 kw) ACS800-U7-taajuusmuuttajat (50 600 hv) ACS800 Laiteopas ACS800-07-taajuusmuuttajat (45...560 kw) ACS800-U7-taajuusmuuttajat (50 600 hv) Käyttöopasluettelo Taajuusmuuttajan laiteoppaat ja ohjeet ACS800-07/U7 Dimensional Drawings 45 to 560 kw

Lisätiedot

ABB industrial drives. Laiteopas ACS880-07-taajuusmuuttajat (45 250 kw, 60 300 hv)

ABB industrial drives. Laiteopas ACS880-07-taajuusmuuttajat (45 250 kw, 60 300 hv) ABB industrial drives Laiteopas ACS880-07-taajuusmuuttajat (45 250 kw, 60 300 hv) Käyttöopasluettelo Taajuusmuuttajan laiteoppaat ja ohjeet Koodi (englanninkielinen) Koodi (suomenkielinen) ACS880-07 hardware

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

ACS800. Laiteopas ACS800-02-taajuusmuuttajat (45...560 kw)

ACS800. Laiteopas ACS800-02-taajuusmuuttajat (45...560 kw) ACS800 Laiteopas ACS800-02-taajuusmuuttajat (45...560 kw) ACS800 Single Drive -oppaat LAITEOPPAAT (sopiva opas toimitetaan laitteen mukana) ACS800-01 Laiteopas 0,55...110 kw 3AFE64526502 ACS800-01/U1 Marine

Lisätiedot

Moottorin lämpötilan mittauksen kytkeminen taajuusmuuttajaan

Moottorin lämpötilan mittauksen kytkeminen taajuusmuuttajaan Moottorin lämpötilan mittauksen kytkeminen taajuusmuuttajaan IEC standardin asettama vaatimus: IEC 60664-1:2007 Pienjänniteverkon laitteiden eristyskoordinaatio. Osa 1:Periaatteet, vaatimukset ja testit.

Lisätiedot

Muistimoduulit. Käyttöopas

Muistimoduulit. Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Näitä tietoja voidaan muuttaa ilman etukäteisilmoitusta. HP-tuotteiden ja - palvelujen ainoat takuut määritetään tuotteiden

Lisätiedot

JÄNNITETYÖOHJE PEM1764FIN 2015-09

JÄNNITETYÖOHJE PEM1764FIN 2015-09 JÄNNITETYÖOHJE ENSTO RAPID KAAPELIJAKOKAAPEILLE YLEISTÄ - Tarkista, että olet valinnut oikean tuotteen ja että se sopii kyseiseen käyttöön. - Lue asennusohje huolellisesti ennen työn aloittamista. - Tee

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

ACS800. Laiteopas ACS800-01-taajuusmuuttajat (0,55...200 kw)

ACS800. Laiteopas ACS800-01-taajuusmuuttajat (0,55...200 kw) ACS800 Laiteopas ACS800-01-taajuusmuuttajat (0,55...200 kw) ACS800 Single Drive -oppaat LAITEOPPAAT (sopiva opas toimitetaan laitteen mukana) ACS800-01 Laiteopas 0,55...200 kw 3AFE64526502 ACS800-01/U1/04

Lisätiedot

Emolevyn kannen poistaminen

Emolevyn kannen poistaminen Aiemmin asennetut muisti- ja liitäntäkortit voidaan helposti poistaa seuraavilla sivuilla olevien ohjeiden mukaisesti. 1 Katkaise tulostimen virta. 2 Irrota virtajohto. 3 Irrota rinnakkais- tai Ethernet-kaapeli

Lisätiedot

ABB Machinery Drive -taajuusmuuttajat. Käyttäjän opas ACS355-taajuusmuuttajat

ABB Machinery Drive -taajuusmuuttajat. Käyttäjän opas ACS355-taajuusmuuttajat ABB Machinery Drive -taajuusmuuttajat Käyttäjän opas ACS355-taajuusmuuttajat Käyttöopasluettelo Taajuusmuuttajan käyttöoppaat ja ohjeet Koodi Koodi (englanninkielinen) (suomenkielinen) ACS355 Käyttäjän

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Laajennusmoduuli EM 111 Typ E20/F20/Jxx FIN. Asennus- ja käyttöohje

Laajennusmoduuli EM 111 Typ E20/F20/Jxx FIN. Asennus- ja käyttöohje Laajennusmoduuli EM 111 Typ E20/F20/Jxx FIN Asennus- ja käyttöohje 1. Symbolien selitykset 2. Sisällysluettelo Ohje 1. Symbolien selitykset.........2 2. Sisällysluettelo..............2 3. Yleisiä turvallisuusohjeita.....3

Lisätiedot

Muistimoduulit. Käyttöopas

Muistimoduulit. Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Muistimoduulit. Asiakirjan osanumero: 393521-351. Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Asiakirjan osanumero: 393521-351. Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Asiakirjan osanumero: 393521-351 Lokakuu 2005 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo 1 Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen

Lisätiedot

SUOMI Johdanto Yleiskuvaus (Kuva 1) Tärkeää Vaara Varoitus Varoitus Sähkömagneettiset kentät Yleistä

SUOMI Johdanto Yleiskuvaus (Kuva 1) Tärkeää Vaara Varoitus Varoitus Sähkömagneettiset kentät Yleistä SUOMI 49 Johdanto Onnittelut ostoksestasi ja tervetuloa Philips-tuotteiden käyttäjäksi! Hyödynnä Philipsin tuki ja rekisteröi tuotteesi osoitteessa www.philips.com/welcome. Yleiskuvaus (Kuva 1) 1 Terä

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan ulkoisten tallennusvälinekorttien käytöstä.

Ulkoiset mediakortit. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan ulkoisten tallennusvälinekorttien käytöstä. Ulkoiset mediakortit Asiakirjan osanumero: 393506-351 Lokakuu 2005 Tässä oppaassa kerrotaan ulkoisten tallennusvälinekorttien käytöstä. Sisällysluettelo 1 Digitaalisten tallennusvälineiden korttipaikassa

Lisätiedot

ACSM1. Laiteopas ACSM1-04-taajuusmuuttajamoduulit (0,75...45 kw)

ACSM1. Laiteopas ACSM1-04-taajuusmuuttajamoduulit (0,75...45 kw) ACSM1 Laiteopas ACSM1-04-taajuusmuuttajamoduulit (0,75...45 kw) ACSM1-04-taajuusmuuttajamoduulit 0,75...45 kw Laiteopas 3AFE68948568 REV C FI VERSIOPÄIVÄMÄÄRÄ: 11.6.2007 2007 ABB Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.

Lisätiedot

ACS800. Laiteopas ACS800-07-taajuusmuuttajat (45...560 kw)

ACS800. Laiteopas ACS800-07-taajuusmuuttajat (45...560 kw) ACS800 Laiteopas ACS800-07-taajuusmuuttajat (45...560 kw) ACS800 Single Drive -oppaat LAITEOPPAAT (sopiva opas toimitetaan laitteen mukana) ACS800-01 Laiteopas 0,55...160 kw 3AFE64526502 ACS800-01/U1/04/U4

Lisätiedot

SEPREMIUM ELEMENTTISARJAT

SEPREMIUM ELEMENTTISARJAT ASENNUS- JA HUOLTO-OHJEEN KÄÄNNÖS SEPREMIUM ELEMENTTISARJAT LAUHTEIDEN ÖLJYNEROTUSYKSIKÖILLE TOIMINTA 04/13 SEPREMIUM sarjan öljynerotusyksiköllä puhdistetaan paineilmajärjestelmän öljyä sisältäviä lauhteita

Lisätiedot

Nokia autosarja CK-100 9210123/1

Nokia autosarja CK-100 9210123/1 Nokia autosarja CK-100 9210123/1 2008 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Navi ja Nokia Original Accessories -logo ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Oppaan osanumero: 408724-351 Toukokuu 2006 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo 1 Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen Muistimoduulin

Lisätiedot

Muistimoduulit. Käyttöopas

Muistimoduulit. Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

250 arkin vakiolokeron täyttäminen

250 arkin vakiolokeron täyttäminen Pikaopas Paperin ja erikoismateriaalin lisääminen Tässä osassa kerrotaan, miten 250 ja 550 arkin lokerot sekä käsinsyöttölokero täytetään.lisäksi siinä on tietoja Paperikoko- ja Paperilaji-asetuksista.

Lisätiedot

Turvallisuusohjeet. Vaarat. Turvatoimenpiteet kaikkien ajoneuvojen kanssa työskentelyyn. Erikoistoimenpiteet ilmajousitetuissa ajoneuvoissa VAROITUS!

Turvallisuusohjeet. Vaarat. Turvatoimenpiteet kaikkien ajoneuvojen kanssa työskentelyyn. Erikoistoimenpiteet ilmajousitetuissa ajoneuvoissa VAROITUS! Työskentely nostetun ajoneuvon ja päällirakenteen kanssa Työskentely nostetun ajoneuvon ja päällirakenteen kanssa Mekaaniset ja hydrauliset nostolaitteet voivat kaatua tai laskeutua vahingossa virheellisen

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet TARJOILUPATA ESK Asennus- ja käyttöohjeet 4239100, 4239101 YLEISTÄ Tutustu huolellisesti tämän ohjeen sisältöön, koska siinä on tärkeää tietoa laitteen oikeasta ja turvallisesta asentamisesta, käytöstä

Lisätiedot

ASENNUSOPAS. Digitaalinen painemittari BHGP26A1

ASENNUSOPAS. Digitaalinen painemittari BHGP26A1 ASENNUSOPAS Digitaalinen painemittari BHGP6A BHGP6A Digitaalinen painemittari Asennusopas SISÄLLYS Sivu ASENNUS Varusteet... Asennus... Asennustoimenpiteet... Käyttötarkistus... 3 Vianetsintä... 3 LUE

Lisätiedot

JÄNNITETYÖOHJE PEM279FIN

JÄNNITETYÖOHJE PEM279FIN JÄNNITETYÖOHJE ENSTON E-KSE KAAPELIJAKOKAAPEILLE YLEISTÄ - Tarkista, että olet valinnut oikean tuotteen ja että se sopii kyseiseen käyttöön. - Lue asennusohje huolellisesti ennen työn aloittamista. - Tee

Lisätiedot

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Oppaan osanumero: 407947-351 Toukokuu 2006 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo 1 Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen Muistimoduulin

Lisätiedot

Telecrane F24 Käyttö-ohje

Telecrane F24 Käyttö-ohje 1 Telecrane F24 Käyttö-ohje Sisällysluettelo - F24 Takuu & turvallisuusohjeet 3 - Käyttöönotto / paristot / vastaanottimen virtalähde 4 - Tunnistuskoodin vaihto 6 - Vastaanottimen virtalähteen jännitteen

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 0-40 / 0-80 BAR 0-600 / 0-1200 PSI Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 1 10-2015 TURVALLINEN JA OIKEA KÄYTTÖ Laitteen turvallinen ja luotettava käyttö edellyttää näiden ohjeiden tarkkaa noudattamista. Ohjeiden

Lisätiedot

Kovalevyn pika asennusopas

Kovalevyn pika asennusopas Kovalevyn pika asennusopas Tärkeimmät ominaisuudet: Tietokoneen massamuisti Laitteistovaatimukset: Vapaa SATA/PATA portti emolevyllä/ohjainkortissa Vapaa SATA/4 pin virtaliitin HUOM! Muista lukea tämä

Lisätiedot

Tietokoneen päivitys- ja huoltoopas. Printed in

Tietokoneen päivitys- ja huoltoopas. Printed in Tietokoneen päivitys- ja huoltoopas Printed in Kiintolevyaseman irrottaminen ja asentaminen Ominaisuudet voivat vaihdella malleittain. Kiintolevyaseman irrottaminen ja asentaminen 20 40 minuuttia Ennen

Lisätiedot

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL Asennusohjeet Ennen jääkaapin asentamista 4 Vesiliitäntä 4 Sähköliitäntä 5 Jääkaapin sijoitus ja tasapainottaminen 6 Asennusmitat ja -vaatimukset 7 Pakastimen

Lisätiedot

Spinn Blender. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual BL-5W

Spinn Blender. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual BL-5W Spinn Blender Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual Ugit officia porem et ent, inctorem resent volorumqui bearum corestota et ut am quo magnihitae. BL-5W BL-5W_Spinn_IM_Wilfa.indd

Lisätiedot

ABB:n teollisuustaajuusmuuttajat. Laiteopas ACS880-01-taajuusmuuttajat (0,55...250 kw, 0,75...350 hv)

ABB:n teollisuustaajuusmuuttajat. Laiteopas ACS880-01-taajuusmuuttajat (0,55...250 kw, 0,75...350 hv) ABB:n teollisuustaajuusmuuttajat Laiteopas ACS880-01-taajuusmuuttajat (0,55...250 kw, 0,75...350 hv) Käyttöopasluettelo Taajuusmuuttajan laiteoppaat ja ohjeet Koodi Koodi (englanninkielinen) (suomenkielinen)

Lisätiedot

Muistimoduulit. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Asiakirjan osanumero: 404159-351 Maaliskuu 2006 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo 1 Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen

Lisätiedot

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Oppaan osanumero: 405768-351 Toukokuu 2006 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo 1 Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen Muistimoduulin

Lisätiedot

Käyttöoppaan täydennysosa Käytön valvontamoduuli

Käyttöoppaan täydennysosa Käytön valvontamoduuli Käyttöoppaan täydennysosa Käytön valvontamoduuli Ensimmäinen laitos Ensimmäinen painos Koodi 1277289FI Käyttöoppaan täydennysosa Ensimmäinen laitos - Ensimmäinen painos Johdanto Vaara Konetta koskevien

Lisätiedot

Turvamääräykset laiteasennetuille AC-puhaltimille

Turvamääräykset laiteasennetuille AC-puhaltimille Turvamääräykset laiteasennetuille AC-puhaltimille Laitteen tyyppi, valmistuspäivämäärä (kalenteriviikko/vuosi) ja hyväksyntämerkinnät ovat puhaltimen tyyppikilvessä. Halutessasi lisätietoja puhaltimesta,

Lisätiedot

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Ajoneuvon alkuperäinen kaukosäädinavain Asetusopas - Finnish Arvoisa asiakas Tässä oppaassa on tietoja ja ohjeita siitä, miten eräitä toimintoja otetaan

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Java on Sun Microsystems, Inc:n tavaramerkki Yhdysvalloissa. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta.

Lisätiedot

Muistimoduulit. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Asiakirjan osanumero: 396849-351 Maaliskuu 2006 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo 1 Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen

Lisätiedot

Asennus GOLDen GATE Lonworks FTT-10,

Asennus GOLDen GATE Lonworks FTT-10, Asennus GOLDen GATE Lonworks FTT10, TBLZ31141 ja TBLZ12141 1. Yleistä Tiedonsiirtoyksiköstä GOLDen GATE Lonworks on saatavana sarjoja eri GOLD ja COMPACTkoneversioiden liittämistä varten. Sarjoihin sisältyvät

Lisätiedot

Taajuusmuuttaja FC101 (pikaopas)

Taajuusmuuttaja FC101 (pikaopas) Tilausnumero C - Sisällysluettelo Sivu Turvaohjeet...1 IT-verkko 3x230VAC...2 Liitännät...2 Ohjauspaneeli LCP...3 Käsikäyttö...3 Pyörimissuunnan vaihto...3 Lisätietoa...3 Kytkentäkaavio...4 Peruskonfiguraatio...5

Lisätiedot

VLT HVAC Drive. VLT HVAC Drive 102 pikaohjeita

VLT HVAC Drive. VLT HVAC Drive 102 pikaohjeita VLT HVAC Drive 102 pikaohjeita VLT HVAC Drive 102 pikaohjeita s. 1-4 1. VLT HVAC Drive 102 ohjaus ulkopuolisella säätimellä s. 5 4. Huomioitavaa asennuksessa 1. HVAC Drive 102 ohjaus ulkopuolisella säätimellä

Lisätiedot

I/O-laajennuskortin. asennusohje. (CXS-sarja) F O R S M O O T H C O N T R O L. Kaikki oikeudet muutoksiin ilman etukäteisilmoitusta pidätetään.

I/O-laajennuskortin. asennusohje. (CXS-sarja) F O R S M O O T H C O N T R O L. Kaikki oikeudet muutoksiin ilman etukäteisilmoitusta pidätetään. V A C O N C X / C X L / C X S T A A J U U S M U U T T A J A T I/O-laajennuskortin asennusohje (CXS-sarja) Kaikki oikeudet muutoksiin ilman etukäteisilmoitusta pidätetään. F O R S M O O T H C O N T R O

Lisätiedot

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen PIKAOPAS Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen Sisällysluettelo 1. Johdanto...1 2. Mitä tarvitaan...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen...2 3.1 Ennen asennusta...2

Lisätiedot

TAC 2112. Asennusohje. 1. Asennus 0FL-3664-002

TAC 2112. Asennusohje. 1. Asennus 0FL-3664-002 TAC 2112 0FL-3664-002 Asennusohje 1. Asennus 1.1 Säädin Sijoita säädin sellaiseen paikkaan, että säätimen arvot on helppo lukea ja asetella ja että sen luukulle jää avautumistilaa. Sallittua ympäristönlämpötilaa

Lisätiedot

Radioamatöörikurssi 2013

Radioamatöörikurssi 2013 Radioamatöörikurssi 2013 Polyteknikkojen Radiokerho Sähköturvallisuus 19.11.2013 Teemu, OH2FXN 1 / 14 Perusteet 230 V riittää tappamaan: järki mukaan kun säädetään verkkosähkön kanssa. Ylisuunnittelemalla

Lisätiedot

Laajennusyksiköiden asennus. Yleistä. BCI-laajennusyksiköt

Laajennusyksiköiden asennus. Yleistä. BCI-laajennusyksiköt Yleistä Yleistä C493 2 190 281 2 204 973 BWE-järjestelmää (Bodywork Electrical System, päällirakenteen sähköjärjestelmä) voidaan laajentaa laajennusyksiköillä, jos tarvitaan useampia tuloja ja lähtöjä

Lisätiedot

STÆKKUNARBAKKI LEIÐBEININGAR. ΔΟΧΕΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ o hγieσ VOEDSELBLAD INSTRUCTIES MATEBRETT RUOKASUPPILO KÄYTTOHJEET BAKKE

STÆKKUNARBAKKI LEIÐBEININGAR. ΔΟΧΕΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ o hγieσ VOEDSELBLAD INSTRUCTIES MATEBRETT RUOKASUPPILO KÄYTTOHJEET BAKKE VOEDSELBLAD INSTRUCTIES food Tray Instructions PLATEAU POUR ALIMENTS MODE D EMPLOI EINFÜLLTABLETT Bedienungsanleitung VASSOIO PER ALIMENTI ISTRUZIONI PER L USO MATEBRETT Bruksanvisning RUOKASUPPILO KÄYTTOHJEET

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 10/15 1

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 10/15 1 Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 10/15 1 TURVALLINEN JA OIKEA KÄYTTÖ Laitteen turvallinen ja luotettava käyttö edellyttää näiden ohjeiden tarkkaa noudattamista. Ohjeiden noudattamatta jättäminen tai laitteen

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Handsfree, bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Handsfree, bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Ohje nro 31337686 Versio 1.2 Osa nro 31337677, 31310791, 31357750 Handsfree, bluetooth Volvo Car Corporation Handsfree, bluetooth- 31337686 - V1.2 Sivu 1 / 74 Materiaali

Lisätiedot

CCS COMBO 2 ADAPTER. Omistajan käsikirja

CCS COMBO 2 ADAPTER. Omistajan käsikirja CCS COMBO 2 ADAPTER Omistajan käsikirja VAROITUKSIA SÄILYTÄ NÄMÄ TÄRKEÄT TURVALLISUUSOHJEET. Tämä asiakirja sisältää tärkeitä ohjeita ja varoituksia, joita on noudatettava CCS Combo 2 -adapteria käytettäessä.

Lisätiedot

Muistimoduulit. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Asiakirjan osanumero: 419435-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen

Lisätiedot

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Hälytysjärjestelmän kauko-ohjain Asetusopas - Finnish Arvoisa asiakas Tässä oppaassa on tietoja ja ohjeita siitä, miten eräitä toimintoja otetaan käyttöön

Lisätiedot

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Oppaan osanumero: 430246-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen Muistimoduulin

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Handsfree, Bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 41

Installation instructions, accessories. Handsfree, Bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 41 Installation instructions, accessories Ohje nro 31310099 Versio 1.2 Osa nro 31285547 Handsfree, Bluetooth Volvo Car Corporation Handsfree, Bluetooth- 31310099 - V1.2 Sivu 1 / 41 Varuste IMG-242205 A0000162

Lisätiedot

KORJAUSOHJE. Biomatic eletroniikan vaihto

KORJAUSOHJE. Biomatic eletroniikan vaihto KORJAUSOHJE Biomatic eletroniikan vaihto SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ Ohjauspanelin vaihto... 3-4 Ohjauskortin vaihto...5 Prosessorin vaihto...6 Näyttökortin vaihto...7 Ylilämpösuojien vaihto... 8-9 J2 johdon

Lisätiedot

Työskentely päällirakenteen sähkökeskuksen kanssa, P9. Sijainti

Työskentely päällirakenteen sähkökeskuksen kanssa, P9. Sijainti Yleisiä tietoja päällirakenteen sähkökeskuksesta Päällirakenteen sähkökeskusta on käytettävä päällirakennetoimintojen yhdistämiseksi ajoneuvon sähköjärjestelmään. Yleisiä tietoja päällirakenteen sähkökeskuksesta

Lisätiedot

Poistoilmahuuva JLI-UV-Turbo Asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet

Poistoilmahuuva JLI-UV-Turbo Asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet Asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet SIVU JEVEN Keittiöilmanvaihtolaitteet Sisällysluettelo Kiinnityskoukkujen asennus Kierretankojen kiinnityskohdat ja yhteenliittäminen Lasien asennus Valaisimen kytkentä

Lisätiedot

Ulkoiset tallennusvälinekortit

Ulkoiset tallennusvälinekortit Ulkoiset tallennusvälinekortit Asiakirjan osanumero: 419584-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan ulkoisten tallennusvälinekorttien käytöstä. Sisällysluettelo 1 Digitaalisten tallennusvälineiden korttipaikassa

Lisätiedot

LevelControl Basic 2. Liite. Akun huoltosarja: tyyppi BC. Materiaalinumero:

LevelControl Basic 2. Liite. Akun huoltosarja: tyyppi BC. Materiaalinumero: LevelControl Basic 2 Akun huoltosarja: tyyppi BC Liite Materiaalinumero: 19 074 194 Julkaisutiedot Liite LevelControl Basic 2 Alkuperäinen käyttöohje Kaikki oikeudet pidätetään. Sisältöä ei saa levittää,

Lisätiedot

Echo MegaLoop+ Induktiovahvistin. Käyttöohje. Maahantuoja: Audienta Oy Nuijamiestentie 5 A 00400 HELSINKI

Echo MegaLoop+ Induktiovahvistin. Käyttöohje. Maahantuoja: Audienta Oy Nuijamiestentie 5 A 00400 HELSINKI Echo Induktiovahvistin Käyttöohje Maahantuoja: Audienta Oy Nuijamiestentie 5 A 00400 HELSINKI Tärkeitä turvaohjeita Kun käytät tätä laitetta, ota huomioon seuraavat turvaohjeet, jotta laitteen käyttö on

Lisätiedot

Varoituksista. VAARA: VAARA kertovat tilanteista, joihin saattaa liittyä omaisuusvahinkojen, loukkaantumisen tai kuoleman vaara.

Varoituksista. VAARA: VAARA kertovat tilanteista, joihin saattaa liittyä omaisuusvahinkojen, loukkaantumisen tai kuoleman vaara. Dell Vostro 460 Asennus- ja ominaisuustiedot Varoituksista VAARA: VAARA kertovat tilanteista, joihin saattaa liittyä omaisuusvahinkojen, loukkaantumisen tai kuoleman vaara. Näkymä edestä ja takaa 1 optinen

Lisätiedot

Turvallisuusohje. Turvallisuusohjeet ja yleiset varoitukset. Lisätiedot asennukseen ja käyttöönottoon: J/V/A1000 Pikaopas

Turvallisuusohje. Turvallisuusohjeet ja yleiset varoitukset. Lisätiedot asennukseen ja käyttöönottoon: J/V/A1000 Pikaopas J/V/A1000 Turvallisuusohje Turvallisuusohjeet ja yleiset varoitukset Lisätiedot asennukseen ja käyttöönottoon: J/V/A1000 Pikaopas Jälleenmyynti Suomessa VEM MOTORS FINLAND OY Turvallisuusohje YASKAWA taajuusmuuttajat

Lisätiedot

Muistin ja valinnaisten lisäkorttien asennus

Muistin ja valinnaisten lisäkorttien asennus Näiden ohjeiden avulla voit poistaa muisti- tai valinnaisia lisäkortteja. Katso alla olevasta kuvasta, missä on poistettavan kortin liitin. Kiintolevyn liitin 1 Lisäkortin liitin Laiteohjelmakortin liitin

Lisätiedot

Straightener HP8331. Register your product and get support at Käyttöopas

Straightener HP8331. Register your product and get support at   Käyttöopas Register your product and get support at www.philips.com/welcome Straightener HP8331 FI Käyttöopas Suomi Olet tehnyt erinomaisen valinnan ostaessasi Philipsin laitteen! Käytä hyväksesi Philipsin tuki ja

Lisätiedot

PULLOJÄÄKAAPPI. Käyttäjän käsikirja

PULLOJÄÄKAAPPI. Käyttäjän käsikirja PULLOJÄÄKAAPPI Mistral TYYPPI: M60, M90, TC60 Käyttäjän käsikirja S/N: Rev.: 2.0 Hyvä asiakkaamme, Onnittelumme, että valitsitte Metos-laitteen palvelemaan keittiötoimintojanne. Teitte hyvän valinnan.

Lisätiedot

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM Kuvaus AME 85QM -toimimoottoria käytetään AB-QM DN 200- ja DN 250 -automaattiisissa virtauksenrajoitin ja säätöventtiileissä. Ominaisuudet: asennon ilmaisu automaattinen

Lisätiedot

SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN EPO2. Versio 1.0

SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN EPO2. Versio 1.0 SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN FI EPO2 Versio 1.0 Käytettyä tuotetta ei saa hävittää talousjätteen mukana. Laite on toimitettava keräyspisteeseen sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kierrätykseen. Asianmukainen

Lisätiedot

Nokia musiikkikaiuttimet MD-3

Nokia musiikkikaiuttimet MD-3 Nokia musiikkikaiuttimet MD-3 SUOMI MD-3-stereokaiuttimissa on hyvälaatuinen ääni kuunneltaessa musiikkia tai radiota yhteensopivalla Nokia-puhelimella tai äänilaitteella. Kaiuttimissa on 3,5 mm:n stereoääniliitin

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP PAVILION ELITE M9000 http://fi.yourpdfguides.com/dref/856406

Käyttöoppaasi. HP PAVILION ELITE M9000 http://fi.yourpdfguides.com/dref/856406 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP PAVILION ELITE M9000. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP PAVILION ELITE M9000 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot

SET/SA2 Kapasitiivinen anturi Käyttö- ja asennusohje

SET/SA2 Kapasitiivinen anturi Käyttö- ja asennusohje Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 27.7.2015 Internet: www.labkotec.fi 1/7 SET/SA2 Kapasitiivinen anturi Copyright 2015 Labkotec Oy Varaamme oikeuden muutoksiin

Lisätiedot

PC-kortit. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan PC-korttien käytöstä tietokoneessa. Huhtikuu 2006

PC-kortit. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan PC-korttien käytöstä tietokoneessa. Huhtikuu 2006 PC-kortit Asiakirjan osanumero: 410776-351 Huhtikuu 2006 Tässä oppaassa kerrotaan PC-korttien käytöstä tietokoneessa. Sisällysluettelo 1 PC-kortin asetusten määrittäminen 2 PC-kortin asettaminen paikalleen

Lisätiedot

QUICK INSTALLATION GUIDE

QUICK INSTALLATION GUIDE Wireless AC1200 Dual Band ACCess Point QUICK INSTALLATION GUIDE ASENNUSOPAS PAKKAUKSEN SISÄLTÖ Wireless AC1200 Dual Band Access Point Huomaa: Kaksi irrotettavaa antennia. 12 V, 1A ULKOINEN VIRTALÄHDE (SISÄLTÄÄ

Lisätiedot

Ulkoiset tallennusvälinekortit

Ulkoiset tallennusvälinekortit Ulkoiset tallennusvälinekortit Asiakirjan osanumero: 404158-351 Maaliskuu 2006 Tässä oppaassa kerrotaan ulkoisten tallennusvälinekorttien käytöstä. Sisällysluettelo 1 Digitaalisten tallennusvälineiden

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti Johdanto Älä altista PU011-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä PU011-korttia

Lisätiedot

Laajennusyksiköiden asennus. Yleistä. Laajennusyksikkö. IP-luokitus PGRT

Laajennusyksiköiden asennus. Yleistä. Laajennusyksikkö. IP-luokitus PGRT 1 4 7 10 13 19 22 25 28 31 34 37 2 38 3 6 9 12 15 21 24 27 30 31 36 39 PGRT Yleistä Yleistä Tiedonsiirto alustan ja päällirakenteen välillä hoidetaan liittimen C259 konfiguroitavilla tuloilla ja lähdöillä.

Lisätiedot

1. Yleiset turvallisuusohjeet

1. Yleiset turvallisuusohjeet 309691 01 FI Liiketunnistin theluxa S150 WH 500 theluxa S150 BK 501 theluxa S180 WH 505 theluxa S180 BK 506 1. Yleiset turvallisuusohjeet VAROITUS Sähköisku tai tulipalo voivat aiheuttaa hengenvaarallisen

Lisätiedot

Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design)

Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design) Installation instructions, accessories Ohje nro 31454381 Versio 1.3 Osa nro 31454379 Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design) Volvo Car Corporation Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design)-

Lisätiedot

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje Lataussäädin 12/24V 10A Käyttöohje 1 Yleistä Lataussäätimessä on näyttö ja sen latausmenetelmä on 3-vaiheinen PWM lataus. Siinä on myös kaksi USB liitintä pienten laitteiden lataamiseen. 2 Kytkentäkaavio

Lisätiedot

TÄRKEÄT TURVATOIMENPITEET

TÄRKEÄT TURVATOIMENPITEET keraamisen kulhon käyttöohjeet Sisällysluettelo Keraamisen kulhon TURVALLISUUS Tärkeät turvatoimenpiteet...5 keraamisen kulhon käyttö Keraamisen kulhon kiinnittäminen...6 Keraamisen kulhon irrottaminen...7

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Langaton IP-kamera. Tekninen tuki QG4_B

Pika-aloitusopas. Langaton IP-kamera. Tekninen tuki QG4_B FI Tekninen tuki Langaton IP-kamera Pika-aloitusopas Lataa Windows- tai Mac-asiakasohjelmisto seuraavasta osoitteesta: https://reolink.com/software-and-manual/ Tarkemmat asennusohjeet selostetaan käyttöoppaassa:

Lisätiedot

Nokia DT-600 -laturi. Painos 1.2

Nokia DT-600 -laturi. Painos 1.2 Nokia DT-600 -laturi 6 1 2 2 5 4 3 7 Painos 1.2 8 9 10 11 2010 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Johdanto Nokia DT-600 -laturilla voit ladata viiden yhteensopivan laitteen akun samanaikaisesti. DT-600-laitteessa

Lisätiedot

HYDROSET EN 8-4 F PINNANSÄÄTÖ- JA VALVONTAJÄRJESTELMÄ

HYDROSET EN 8-4 F PINNANSÄÄTÖ- JA VALVONTAJÄRJESTELMÄ KESKUSYKSIKKÖ Keskusyksikkö on laitekotelon sisään työnnettävää mallia ja laitetta voidaan käyttää seinä- tai paneeliasenteisena. Keskusyksikkö sisältää virransyötön, toimintojen viiveet, releet, merkkivalot,

Lisätiedot

Vetokoukku, johdinkimppu, 13-napainen

Vetokoukku, johdinkimppu, 13-napainen Installation instructions, accessories Ohje nro 31324633 Versio 1.0 Osa nro 31414859, 31373184 Vetokoukku, johdinkimppu, 13-napainen IMG-264110 Volvo Car Corporation Vetokoukku, johdinkimppu, 13-napainen-

Lisätiedot

Navigointijärjestelmä, kannettava, Asennussarja TMC

Navigointijärjestelmä, kannettava, Asennussarja TMC Installation instructions, accessories Ohje nro 31285391 Versio 1.2 Osa nro 31285376, 31339014 Navigointijärjestelmä, kannettava, Asennussarja TMC Volvo Car Corporation Navigointijärjestelmä, kannettava,

Lisätiedot

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet SALAMANTERI OS200 Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Turvaohjeet... 3 3. Asennus... 3 4. Laitteen kuljetus ja siirto... 3 5. Käyttöpaneeli... 4 6. Käyttö... 4 7. Puhdistus ja

Lisätiedot