Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 5/2018 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 5/2018 1"

Transkriptio

1 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 5/ Epävirallinen yhteistoimintaelin AIKA klo 13:00-15:00 PAIKKA Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 30 Kokouksen avaus ja järjestäytyminen 3 31 Pöytäkirjantarkastajien valinta 4 32 Tilannekatsaus TAHE valmistelun tilanteesta 5 33 Tilannekatsaus muutosvalmennuksen valmistelun tilanteesta 6 34 Työterveyshuollon toimintojen yhtiöittämisen tilanne 7 35 Tilannekatsaus Servican yhtiöittämisestä 8 36 Henkilötietojen luovutus liittyvä yhteistoimintamenettely 9 37 Väliaikaishallinnon aika ja vastuuhenkilöiden asettaminen ajalle Muut asiat 13

2 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 5/ OSALLISTUJAT Nimi Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Niemeläinen Janne puheenjohtaja Paronen Elsa Lahti Soile Ruotsalainen Terttu Koskinen Marita Ohvo Merja Muraja-Murro Anu Mononen Isto Luostarinen Päivi Miettinen Tuulikki Kontro Harri POISSA Miettinen Tarja Antikainen-Lapveteläinen Riitta Humaloja Sirpa Innanen Jukka Jauhiainen Tiina Karhunen Katja Huttu Sirkka Kiljander Markku ALLEKIRJOITUKSET Janne Niemeläinen Puheenjohtaja/pöytäkirjanpitäjä KÄSITELLYT ASIAT PÖYTÄKIRJA TARKASTETTU Soile Lahti Elsa Paronen PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ Pöytäkirja pidetään nähtävillä viikon kuluttua kokouksesta Pohjois-Savon liiton kirjaamossa, Sepänkatu 1, Kuopio, klo

3 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 5/ Epävirallinen yhteistoimintaelin Kokouksen avaus ja järjestäytyminen YT-ELIN 30 Puheenjohtaja avaa kokouksen ja toteaa läsnäolijat. Puheenjohtaja avasi kokouksen ja totesi läsnäolijat.

4 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 5/ Epävirallinen yhteistoimintaelin Pöytäkirjantarkastajien valinta YT-ELIN 31 Pöytäkirjantarkastajina vuorossa ovat Elsa Paronen ja Soile Lahti.

5 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 5/ Epävirallinen yhteistoimintaelin Tilannekatsaus TAHE valmistelun tilanteesta 7/ /2018 YT-ELIN 32 Pohjois-Savon Monetra tytäsyhtiön valmistelutyötä on valmisteltu Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin ja Kuhilas Oy:n toimintojen pohjalta. Sairaanhoitopiirin hallitus ja Kuopion kaupungin hallitus ovat käsitelleet asiaa ja hyväksyneet osakkaaksi yhtiöön lähtemisen. Valmistelun tilannekatsaus esitellään tarkemmin kokouksessa. YT-elin käy asiasta keskustelun ja merkitsee tilannekatsauksen tiedokseen.

6 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 5/ Epävirallinen yhteistoimintaelin Tilannekatsaus muutosvalmennuksen valmistelun tilanteesta 3/ /2018 YT-ELIN 33 Työterveyslaitoksen ja Savonia AMK:n kanssa on nevoteltu muutosvalmennuksen toteuttamisesta. Hankkeeseen pyydetään mukaan myös UEF, Savon ammattopisto ja Ylä-Savon ammattiopisto. Valmennus kohdistettaisiin ensi vaiheessa esimiestasolle sekä ammattijärjestöjen pääluottamusmiehille. Hankehakemus valmennuksesta on jätetty päättyneeseen hakuun. Hankkeen kokonaiskustannus on noin 2 milj.. Esityslistan liitteenä jaetaan kuvaus valmennuksesta. YT-elin käy asiasta keskustelun ja merkitsee tilannekatsauksen tiedokseen.

7 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 5/ Epävirallinen yhteistoimintaelin Työterveyshuollon toimintojen yhtiöittämisen tilanne 4/ /2018 YT-ELIN 34 Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri, Kuopion kaupunki (Kallaveden työterveys), Siilinjärven kunta ja Varkauden kaupunki ovat selvittäneet yhteisen työterveyshuollon yhtiön perustamista. Selvitystyö on tehty yhdessä Ernst & Youngin asiantuntijioiden kanssa. Tarkoitus olisi perustaa kaksi yhtiötä; In-House yhtiö, joka tuottaisi palvelut omalle henkilöstölle (jatkossa myös maakunnan henkilöstö) ja markkinoilla toimiva yhtiö. Henkilöstö siirtyisi liikkeen luovutuksella vanhoina työntekijöinä In-House yhtiön palvelukseen ja In-House yhtiö vuokraisi henkilöstöä markkinoilla toimivalle yhtiölle. Sairaanhoitopiirin, Varkauden kaupungin, Kuopion kaupungin ja Siilinjärven kunnan hallituksen ovat käsitelleet yhtiön perustamista ja ovat sitoutuneet jatkovalmisteluun. Työterveyshuollon henkilöstöä on koottu alle olevat valmisteluryhmät, jotka alkavat valmistelemaan uuden yhtiön toimintaa. ICT Ajanvaraus ja sanelut Hinnasto ja laskutus Henkilöstö ja organisaatio (ryhmässä kattava järjestöjen edustus) Toiminnan suunnittelu ja hoitokäytännöt Laboratorio ja kuvantamispalvelut Sopimus- ja lupa-asiat Yhtiöjärjestys ja osakassopimus Perustettavan yhtiön olisi tarkoitus aloittaa toimintansa YT-elin käy asiasta keskustelun ja merkitsee tilannekatsauksen tiedokseen.

8 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 5/ Epävirallinen yhteistoimintaelin Tilannekatsaus Servican yhtiöittämisestä 40/ /2017 YT-ELIN 35 Itä-Suomen huoltopalvelut liikelaitoskuntayhtymän (jäljempänä Servica) omistavat Kuopion kaupunki 51,53 % ja Pohjois-Savon sairaanhoitopii-rin kuntayhtymä (jäljempänä PSSHP) 48,47 %. Sote- ja maakuntauudis-tuksen yhteydessä toinen omistajista, PSSHP, purkautuu ja sen varat ja velat siirtyvät osaksi maakuntaa Servicalle tämä tarkoittaa, että liikelaitoskuntayhtymän toinen omistaja lakkautuu ja toimintaa ei voi jatkaa liikelaitoskuntayhtymänä, koska kuntalain 65 :n mukaan liikelaitoskuntayhtymän voivat perustaa vain kunta ja kuntayhtymä yhdessä. Servica lky on valmistellut yhtiöittämistä yhteistoiminnassa henkilöstöjärjestöjen kanssa. Yhteistoimintaneuvotteluissa on todettu, että vakinainen henkilöstö, jonka määrä on noin työntekijää, sekä yhteisömuodon vaihtumisen hetken yli jatkuvissa määräaikaisissa työsuhteissa oleva henkilöstö siirtyy uuteen yhtiöön työsopimuslain 1. luvun 10 mukaisesti liikkeenluovutuksessa ns. vanhoina työntekijöinä. Yhtiössä sovelletaan kunnallisia virka- ja työehtosopimuksia siirtymäkauden ajan siten kuin Kuntatyönantajan (KT) ja pääsopijajärjestöjen välisessä sopimuksessa on sanottu ja eläkeyhtiönä jatkaa KEVA. Kuopion kaupunki ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri asettivat työryhmän valmistelemaan yhtiöittämistä. Työryhmässä ovat olleet valmistelemassa Kuopion kaupungin edustajina konserniohjauspäällikkö Pirjo Salmelainen /Pauliina Pietikäinen ja lakimies Lari Tiikasalo, PSSHP edustajina talousjohtaja Kari Janhonen ja hankintapäällikkö Esa Miettinen ja Servican edustajina toimitusjohtaja Kirsi Kokkonen, talouspäällikkö Maigi Korhonen ja asiakkuuspäällikkö Jaana Jaroma. Työryhmä on selvittänyt yhteistyössä tilintarkastusyhteisö KPMG:n kanssa yhtiöittämisvaihtoehtoja ja juridisia toteuttamistapoja. Selvitysten ja verohallinnon ennakkopäätösten perusteella yhtiön perustaminen liiketoimintakaupalla osoittautui kokonaistaloudellisesti edullisimmaksi vaihtoehdoksi. Taustaselvitysten jälkeen on päädytty esittämään, että perustamisvaiheessa Servica Oy:n omistavat Kuopion kaupunki 51,53 % ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä 48,47 %. Yhtiö toimisi omistajiensa sidosyksikkönä, jolta he voivat ostaa palveluja ilman kilpailutusta. Uusi hankintalaki rajoittaa yhtiön toimimisen markkinoilla enintään euroon vuodessa. Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin yhtymähallitus on käsitellyt yhtiön perustamiseen liittyvät asiakirjat kokouksessaan YT-elin käy keskustelun ja merkitsee tilannekatsauksen tiedokseen.

9 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 5/ Epävirallinen yhteistoimintaelin Henkilötietojen luovutus liittyvä yhteistoimintamenettely 9/ /2018 YT-ELIN 36 Maakuntaan siirtyvän henkilöstön osalta alustavat tiedot tullaan keräämään syksyllä erilliseen tietovarantoon. Henkilötietojen luovutusta varten on sovittu valtakunnallisessa henkilöstön siirtoa valmistelevassa työryhmässä pidettäväksi erillinen yhteistoimintakäsittely jokaisessa luovuttavassa organisaatiossa. Varsinainen liikkeen luovutusta koskeva yhteistoimintamenettely pidetään lähempänä luovutusajankohtaa jokaisessa luovuttavassa organisaation ja maakunnassa. Esityslistan liitteenä jaetaan alustava luonnos valtakunnan tasolla laaditusta yhtenäisestä valmistelumateriaalista, joka muokataan jokaiseen maakuntaan sopivaksi. YT-elin käy asiasta keskustelun ja merkitsee tilannekatsauksen tiedokseen. Todettiin, että syksyllä pidetään Iisalmi, Kuopio ja Varkaus akselilla henkilöstölle suuret tilaisuudet muutoksesta yhteistoiminnan hengessä.

10 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 5/ Epävirallinen yhteistoimintaelin Väliaikaishallinnon aika ja vastuuhenkilöiden asettaminen ajalle / /2018 YT-ELIN 37 Esivalmistelua koordinoi maakunnan liitto ja sitä johtaa maakuntajohtaja. Uudet maakunnat on tarkoitus perustaa tai viimeistään alkaen. Tuolloin joka maakuntaan asetetaan väliaikainen valmistelutoimielin, joka vastaa maakunnan toiminnan ja hallinnon käynnistämisen valmistelusta ja käyttää päätösvaltaa kunnes maakuntavaltuusto aloittaa. Tehtävien siirto nykyisin hoitavilta julkisen hallinnon viranomaisilta uudelle maakunnalle alkaen. Ylin päätösvalta on väliaikaisella valmistelutoimielimellä, lukien siitä vastaa vaaleilla valittu uusi maakuntavaltuusto. Valmistelutoimielin voi tehdä maakuntaa sitovia sopimuksia määräaikaisesti voimassa oleviksi korkeintaan vuoden 2019 loppuun saakka. Toimielin ei valmistele poliittisia linjauksia vaativia päätöksiä. Valmistelutoimielin voi ottaa henkilöitä maakunnan palvelukseen määräaikaiseen virka- tai työsopimussuhteeseen saakka avustamaan toimielintä sen tehtävien hoitamisessa. Nämä henkilöt palkattaisiin maakuntaan virka- tai työsopimussuhteeseen ja heidän työnantajavelvoitteistaan vastaisi valmistelutoimielin toimikautensa ajan. Virkasuhteessa olevaan henkilöstöön sovellettaisiin, mitä hallituksen esitykseen sisältyvässä kunnan ja maakunnan viranhaltijasta annetussa laissa säädetään viranhaltijasta. Henkilöstö kuuluisi julkisten alojen eläkelain soveltamisalan piiriin. Valmistelun käynnistäminen ja keskeisten vastuuvalmistelijatehtävien auki laittaminen Jatketun esivalmisteluajan tehtävät ovat olleet määräaikaisia ja ne ovat päättymässä, kun esivalmisteluaika päättyy Esivalmistelutehtävien päättyminen : sotearkkitehdit (8 henkilöä) kokonaisturvallisuusarkkitehdit (3 henkilöä) tietohallintopäällikkö 40%, tietohallintopäällikkö 50%, asiantuntijalääkäri 50% ja tietohallintojohtaja 50% (4 henkilöä) suunnittelija, palvelusetelikäytännöt (1 hlö), tarkistettava henkilöresurssin tarve väliaikaishallinnon aikana erityisryhmien viestinnän suunnittelija (1 hlö), tarkistettava henkilöresurssin väliaikaishallinnon aikana 2. Esivalmistelutehtävien päättyminen sote-muutosjohtajat 50% (2 henkilöä) hyte-valmistelijat (5 henkilöä) suunterveydenhuollon arkkitehti (1 hlö) tiedolla johtamisen arkkitehti 50% (1 hlö), sovittu että määräaikainen työsuhde jatkuu, mikäli rahoitus saadaan viestintävastaava 50% (1 hlö), määräaikaisen työsuhteen jatko turvattava asianhallinnan kehittäjä100% (1 hlö), sovittu että määräaikainen työsuhde jatkuu, mikäli rahoitus saadaan talousasiantuntija 80% (1 hlö), sovittu että määräaikainen työsuhde

11 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 5/ Epävirallinen yhteistoimintaelin jatkuu, mikäli rahoitus saadaan kiinteistöselvittäjä 60% (1 hlö), sovittu että määräaikainen työsuhde jatkuu, mikäli rahoitus saadaan KA-arkkitehti (ostopalvelu 2 pv /vko), jatko turvattava väliaikaishallinnon aikana TAHE oy-projektipäällikkö (ostopalvelu), jatko turvattava väliaikaishallinnon aikana 3. Vastuuhenkilöiden asettamiseksi ja nimeämiseksi haetaan henkilöt ajalle hakeutuminen ilmoittautumismenettelyllä seuraavasti: Järjestäminen ja konsernirakennejaoston alainen toiminta Ylin virkajohto (1) Virkavastuulla tehtävän maakuntavastuuvalmistelijan nimeäminen Vastuuvalmistelijatehtävät (4) Vastuuvalmistelija: Elinvoima ja kansainvälisyys (järjestäjän tehtävät) Vastuuvalmistelijat: Asiakkuus ja palvelut (sote-järjestäjä, kasvupalvelu -järjestäjä) Vastuuvalmistelija: Kokonaisturvallisuus (järjestäjän tehtävät) Liikelaitos, yhtiöt ja markkinat alajaoston alainen toiminta (5) Vastuuvalmistelija: sote-tuotanto Vastuuvalmistelija: sotekeskus (ellei pilotin kautta järjesty) Vastuuvalmistelija: kasvupalvelut (tuotanto) Vastuuvalmistelija: pelastus Vastuuvalmistelija: maatalouslomitus (tuotanto) Hallinto-, henkilöstö- ja talousalajaosto (ml.tukipalvelut) (3) Vastuuvalmistelija: Hallinto (ml. konserniohjaus, sisäinen valvonta ja riskien hallinta) Vastuuvalmistelija: HR Vastuuvalmistelija: Talous ICT- ja DIGI-alajaosto (2) Vastuuvalmistelija: ICT ja tietohallinto tietosuojavastaavan tehtävän täyttäminen 1.6. alkaen Ilmoittautumismenettely, ajankohta ja valintaprosessi Vastuuvalmistelijoiden työpanos ja siitä maksettava korvaus päätetään valintojen yhteydessä, koska tehtävissä tarvittava määrä vaihtelee %. ja tiedoksi kaikkien liikkeenluovuttajaorganisaatioiden kirjaamoihin tehtäviin ilmoittautumisaika Ilmoittautuminen koskee ensisijaisesti niitä henkilöitä, jotka ovat siirtymässä uuteen maakuntaan. Ilmoittautuminen tulee perustella, miksi juuri hakija on paras vaihtoehto vastuuvalmistelijaksi. Järjestäminen ja konsernirakenne -jaosto päätti kokouksessa, että vastuuhenkilöiden nimeäminen käsitellään Järjestäminen ja konsernirakenne -jaoston kokouksessa ja viedään päätettäväksi VATEPOSlle kokoukseen. Prosessi esitellään myös YT-elimen kokouksessa Tehtäviin ilmoittautumisaikaa sovittiin jatkettavaksi saakka.

12 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 5/ Epävirallinen yhteistoimintaelin Käytiin keskustelu siitä, että maakuntajohtaja olisi luonteva nimetä väliaikaishallinnon virkavastuulliseksi henkilöksi. Esivalmistelua on koordinoinut maakunnan liitto, jota johtaa maakuntajohtaja. Maakuntajohtajan tehtävät on määritelty johtajasopimuksessa. Lisäksi sovittiin, että maakuntajohtaja informoi maakuntahallitusta väliaikaishallinnosta. Yt-elin käy asiasta keskustelun ja merkitsee tilannekatsauksen tiedoksi.

13 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 5/ Epävirallinen yhteistoimintaelin Muut asiat YT-ELIN 38 Ei muita asioita.

Itä-Suomen huoltopalvelut liikelaitoskuntayhtymän toimintojen yhtiöittämisen asiakirjat

Itä-Suomen huoltopalvelut liikelaitoskuntayhtymän toimintojen yhtiöittämisen asiakirjat Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2018 1 (1) 59 507/00.04.02/2017 Itä-Suomen huoltopalvelut liikelaitoskuntayhtymän toimintojen yhtiöittämisen asiakirjat Kuntayhtymän hallitus 23.4.2018 59 Valmistelija:

Lisätiedot

Valmistelija: talousjohtaja Kari Janhonen, puh sähköpostiosoite:

Valmistelija: talousjohtaja Kari Janhonen, puh sähköpostiosoite: Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 5/2018 1 (1) 77 507/00.04.02/2017 Itä-Suomen huoltopalvelut liikelaitoskuntayhtymän yhtiöittäminen Kuntayhtymän hallitus 21.5.2018 77 Valmistelija: talousjohtaja

Lisätiedot

Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 6/2018 1

Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 6/2018 1 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 6/2018 1 Epävirallinen yhteistoimintaelin AIKA 23.08.2018 klo 09:00-10:10 PAIKKA Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 39 Kokouksen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (11) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (11) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2018 1 (11) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 17:10-18:55 Paikka Kaupungin hallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Pekka Kantanen, puheenjohtaja Antti Kivelä,

Lisätiedot

Talous ja valmistelun talouteen liittyvät asiat. Kesäetappi Tarja Miettinen

Talous ja valmistelun talouteen liittyvät asiat. Kesäetappi Tarja Miettinen Talous ja valmistelun talouteen liittyvät asiat Kesäetappi 19.6.2018 Tarja Miettinen Poliittinen päätöksenteko, luonnos 08.04.2018 Lakisääteiset lautakunnat Maakuntavaltuusto Vaikuttamistoimielimet nuoriso,

Lisätiedot

Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 2/2018 1

Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 Väliaikainen valmistelutoimielin AIKA 31.05.2018 klo 13:02-14:12 PAIKKA Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14

Lisätiedot

SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO

SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO TILAISUUDEN NIMI SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO Onnistumme mikäli ymmärrämme asiakkaitamme ja osaamme hyödyntää heidän palautettaan. Onnistumme vain, kun asiakkaat ovat kanssamme kehittämässä

Lisätiedot

Väliaikaishallinto - muutoksia ja täydennyksiä Etunimi Sukunimi 1

Väliaikaishallinto - muutoksia ja täydennyksiä Etunimi Sukunimi 1 Väliaikaishallinto - muutoksia ja täydennyksiä 24.2.2017 Etunimi Sukunimi 1 Maakunnan väliaikaisen valmistelutoimielimen asettaminen (voimaanpanolain 6 ) Maakunnan alueen maakunnan liiton, kuntien, perusterveydenhuollon

Lisätiedot

Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Väliaikainen valmistelutoimielin AIKA 27.09.2017 klo 13:02-15:02 PAIKKA Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1

Lisätiedot

SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO

SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO TILAISUUDEN NIMI SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO Onnistumme mikäli ymmärrämme asiakkaitamme ja osaamme hyödyntää heidän palautettaan. Onnistumme vain, kun asiakkaat ovat kanssamme kehittämässä

Lisätiedot

Hyvinvoinnin edistäminen ja sen johtaminen tulevaisuuden Pohjois-Savossa Elsa Paronen

Hyvinvoinnin edistäminen ja sen johtaminen tulevaisuuden Pohjois-Savossa Elsa Paronen Hyvinvoinnin edistäminen ja sen johtaminen tulevaisuuden Pohjois-Savossa Elsa Paronen HYTE, TKI, YTA, Ympäristöpoliittinen, Kiinteistö ja arviointi - valmistelua jatkavat 1. vaiheen työryhmät Maakuntavaltuusto

Lisätiedot

Väliaikaishallinto. Vapaaehtoinen poliittinen seurantaryhmä. Valmistelutoimielin. Valmisteluhenkilöstö. POPmaakunta. Näkemyksen antaja.

Väliaikaishallinto. Vapaaehtoinen poliittinen seurantaryhmä. Valmistelutoimielin. Valmisteluhenkilöstö. POPmaakunta. Näkemyksen antaja. Väliaikaishallinto Vapaaehtoinen poliittinen seurantaryhmä Näkemyksen antaja Valmistelutoimielin Päättäjä Valmisteluhenkilöstö Toteuttaja Väliaikaisen valmisteluelimen asettaminen Maakuntaliitto johtaa

Lisätiedot

Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Järjestäminen ja konsernirakenne jaosto AIKA 09.10.2017 klo 13:00-15:35 PAIKKA Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio KÄSITELLYT ASIAT Otsikko

Lisätiedot

Maakunnan perustaminen: Hallinnon järjestäminen Väliaikaishallinto Tukipalvelut

Maakunnan perustaminen: Hallinnon järjestäminen Väliaikaishallinto Tukipalvelut Maakunnan perustaminen: Hallinnon järjestäminen Väliaikaishallinto Tukipalvelut Paikkakunta: Päivämäärä: Muutosjohtajien maakuntakierros 1 23.2.17 Julkisten sosiaali ja terveyspalvelujen rakenne Maakunta

Lisätiedot

LAPIN MAAKUNNAN VÄLIAIKAINEN VALMISTELUTOIMIELIN

LAPIN MAAKUNNAN VÄLIAIKAINEN VALMISTELUTOIMIELIN LAPIN MAAKUNNAN VÄLIAIKAINEN VALMISTELUTOIMIELIN Järjestäytymiskokous 01/2017 AIKA: Maanantaina 14.8.2017 klo 9:30 PAIKKA: Lapin liitto, Hallituskatu 20 B, Rovaniemi ESITYSLISTA 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen

Lisätiedot

Väliaikaishallinnon organisoituminen ja sen poliittinen ohjaus. Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä

Väliaikaishallinnon organisoituminen ja sen poliittinen ohjaus. Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä Väliaikaishallinnon organisoituminen ja sen poliittinen ohjaus Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä 22.5.2017 Valmistelun vaiheet 12/2017 n. 9/2017 n. 9 kk Esivalmistelu Uudenmaan liiton alaisena projektina

Lisätiedot

Tahe Pohjois-Savo projekti 3/ /2020

Tahe Pohjois-Savo projekti 3/ /2020 Tahe Pohjois-Savo projekti 3/2018 6 /2020 Projektipäällikkö Hannele Pöykkölä Monetra Talous- ja henkilöstöhallinnon järjestelyt Pohjois-Savossa info- ja keskustelutilaisuus 28.5.2018 Paikka: Pohjois-Savon

Lisätiedot

Posote valmistelu / Henkilöstöryhmä. Kys / Kaarisairaala 4. krs. kokoushuone 4067 A

Posote valmistelu / Henkilöstöryhmä. Kys / Kaarisairaala 4. krs. kokoushuone 4067 A Posote valmistelu / Henkilöstöryhmä 5. kokous Aika 26.1.2017 klo 13:00-15:50 Paikka Kys / Kaarisairaala 4. krs. kokoushuone 4067 A Läsnä Janne Niemeläinen (pj) Tarja Miettinen (vpj) Terttu Ruotsalainen

Lisätiedot

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle Sote- ja maakuntauudistuksen tilannekatsaus Kuntajohtajakokous 24.3.2017 Kari Hakari muutosjohtaja Ajankohtaista Valtakunnallisesti:

Lisätiedot

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus Maakuntahallitus 56 24.04.2017 Maakuntahallitus 69 22.05.2017 Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus 510/04.00.02/2016 MHS 24.04.2017 56 Tiivistelmä Asian yksityiskohtainen

Lisätiedot

Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 2/2017 1

Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Väliaikainen valmistelutoimielin AIKA 22.11.2017 klo 13:00-14:44 PAIKKA Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 12

Lisätiedot

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus Maakuntahallitus 56 24.04.2017 Maakuntahallitus 69 22.05.2017 Maakuntahallitus 86 19.06.2017 Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus 510/04.00.02/2016 MHS 24.04.2017

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus. Väliaikainen hallinto alkaen

Sote- ja maakuntauudistus. Väliaikainen hallinto alkaen Sote- ja maakuntauudistus Väliaikainen hallinto 1.7.2017 alkaen 6.2.2017 Valmistelun vaiheet 9/2016 1.7.2017 1.7.2017 28.2.2018 1.3. 31.12.2018 Esivalmistelu 10 kk Väliaikainen hallinto 8 kk Käynnistäminen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 21/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2172/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 21/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2172/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 21/2018 1 (1) 232 Asianro 2172/00.00.01.02/2018 Kuopion kaupungin, Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin, Varkauden kaupungin ja Siilinjärven kunnan työterveyshuoltojen yhtiöittäminen

Lisätiedot

Posote valmistelu / Henkilöstöryhmä

Posote valmistelu / Henkilöstöryhmä Posote valmistelu / Henkilöstöryhmä 1. kokous Pöytäkirja Aika 10.11.2016 klo 12:00 15:00 Paikka Pohjois-Savon liitto / maakuntasali Läsnä Janne Niemeläinen (pj) Terttu Ruotsalainen Nina Holopainen Tuula

Lisätiedot

Jaosto, alajaostot sekä työryhmien vastuuhenkilöstön kokoaminen/maakuntauudistus

Jaosto, alajaostot sekä työryhmien vastuuhenkilöstön kokoaminen/maakuntauudistus Jaosto, alajaostot sekä työryhmien vastuuhenkilöstön kokoaminen/maakuntauudistus Esivalmistelun valmisteluryhmä antoi maakuntauudistuksen yhteisvalmistelulle 27.4.2017 tehtäväksi laatia esitykset jaosto-

Lisätiedot

Oma Häme Väliaikaisen valmistelutoimielimen asettaminen

Oma Häme Väliaikaisen valmistelutoimielimen asettaminen www.omahäme.fi Oma Häme Väliaikaisen valmistelutoimielimen asettaminen 27.3.2017 2015 Kanta-Hämeen sote- ja maakuntavalmistelu 2016 2017 2018 2019 Oma Häme selvitysvaihe (perusteet uudistuksen toteuttamiselle)

Lisätiedot

LUOVUTUSKIRJA KUOPION KAUPUNKI JÄRVISEUDUN TYÖTERVEYS OY

LUOVUTUSKIRJA KUOPION KAUPUNKI JÄRVISEUDUN TYÖTERVEYS OY LUOVUTUSKIRJA KUOPION KAUPUNKI JÄRVISEUDUN TYÖTERVEYS OY 31.12.2018 LUOVUTUSKIRJA 2 1. OSAPUOLET Tämän luovutuskirjan ( Luovutuskirja ) osapuolina ovat: 1.1. Luovuttaja 1.2. Vastaanottaja 2. TAUSTATIEDOT

Lisätiedot

Maakunnan väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu

Maakunnan väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu LUONNOS Maakunnan väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu Maakunnan toiminnan ja hallinnon käynnistämisen valmistelu lainsäädännön astuessa voimaan Strateginen johtoryhmä 27.4.2018 Väliaikainen valmistelutoimielin

Lisätiedot

LUOVUTUSKIRJA POHJOIS-SAVON SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ JÄRVISEUDUN TYÖTERVEYS OY

LUOVUTUSKIRJA POHJOIS-SAVON SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ JÄRVISEUDUN TYÖTERVEYS OY LUOVUTUSKIRJA POHJOIS-SAVON SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ JÄRVISEUDUN TYÖTERVEYS OY 31.12.2018 2 LUOVUTUSKIRJA 1. OSAPUOLET Tämän luovutuskirjan ( Luovutuskirja ) osapuolina ovat: 1.1. Luovuttaja Pohjois-Savon

Lisätiedot

Kansallisen palveluarkkitehtuurin mukainen valmistelu

Kansallisen palveluarkkitehtuurin mukainen valmistelu Kansallisen palveluarkkitehtuurin mukainen valmistelu Alueiden kehittäminen Kasvupalvelut Maahanmuuttaja palvelut Liikenne palvelut Pelastus- ja turvallisuus Alueiden käyttö Luonnon suojelu Vesi- ja kalatalous

Lisätiedot

Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 3/ Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio

Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 3/ Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 Järjestäminen ja konsernirakenne jaosto AIKA 26.03.2018 klo 12:03-14:31 PAIKKA Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, 70100 Kuopio KÄSITELLYT ASIAT Otsikko

Lisätiedot

SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO

SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO TILAISUUDEN NIMI SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO Onnistumme mikäli ymmärrämme asiakkaitamme ja osaamme hyödyntää heidän palautettaan. Onnistumme vain, kun asiakkaat ovat kanssamme kehittämässä

Lisätiedot

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle Sote- ja maakuntauudistuksen tilannekatsaus Tampereen kaupunginvaltuuston talous- ja strategiaseminaari 2.5.2017 Kari Hakari

Lisätiedot

Tilannekatsaus

Tilannekatsaus Tilannekatsaus 1.3.2017 Muutoksen laatikot Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet 3 5 10 1 6 1 1 1 28 9700 htv EP Maakunnan päätöksenteko, toiminta ja asukkaiden osallistuminen Liikelaitos

Lisätiedot

LAPIN LIITTO PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

LAPIN LIITTO PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 LAPIN LIITTO PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Väliaikainen valmistelutoimielin 14.08.2017 AIKA 14.08.2017 klo 09:34-11:40 PAIKKA Nuijamies, Lapin liitto, Hallituskatu 20 B, Rovaniemi KÄSITELLYT ASIAT Liitteet Otsikko

Lisätiedot

Pohjois-Savon maakuntauudistus. Pohjois-Savo 2019

Pohjois-Savon maakuntauudistus. Pohjois-Savo 2019 Pohjois-Savon maakuntauudistus Pohjois-Savo 2019 Maakunnille siirtyvät tehtävät ja tekijät Sosiaalija terveydenhuolto Aluekehittäminen Ympäristöterveydenhuolto Maakunnan keskeiset tehtävät Pelastustoimi

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus: Pirkanmaa2019 Henkilöstöinfot 4.4. ja , Hämeenkyrön kunta

Sote- ja maakuntauudistus: Pirkanmaa2019 Henkilöstöinfot 4.4. ja , Hämeenkyrön kunta Sote- ja maakuntauudistus: Pirkanmaa2019 Henkilöstöinfot 4.4. ja 11.2017, Hämeenkyrön kunta 13.4.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Pirkanmaa2019: yhteistoimintamenettelyn käynnistäminen 13.4.2017 2 www.pirkanmaa2019.fi

Lisätiedot

MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNE VARSINAIS-SUOMESSA. Laura Leppänen muutosjohtaja

MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNE VARSINAIS-SUOMESSA. Laura Leppänen muutosjohtaja MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNE VARSINAIS-SUOMESSA Laura Leppänen muutosjohtaja 4/2017 MITÄ MAAKUNTIIN SIIRTYMINEN TARKOITTAA? Suomeen perustetaan 18 maakuntaa 1.7.2017. Palveluiden järjestämisvastuu siirtyy

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus

Sote- ja maakuntauudistus Sote- ja maakuntauudistus 25.8.2017 Kesällä 2017 tapahtunutta Perustuslakivaliokunnan lausunto sote-palvelujen valinnanvapauden toteutustapa (yhtiöittäminen) uudelleen valmisteltavaksi kuntien itsehallinnon

Lisätiedot

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry Jarmo Lusa

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry Jarmo Lusa Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä, kokous 7/2017 Aika: to klo 14.00 16.00 Paikka: Etelä-Pohjanmaan liitto, Maakuntasali (Kampusranta 9 C, Seinäjoki, Frami, 4. kerros) Osallistujat: Julkisalan koulutettujen

Lisätiedot

Hoidon JÄRJESTÄMINEN uudessa SOTE:ssa. Mauno Vanhala, prof

Hoidon JÄRJESTÄMINEN uudessa SOTE:ssa. Mauno Vanhala, prof Hoidon JÄRJESTÄMINEN uudessa SOTE:ssa Mauno Vanhala, prof 04.04.2017 Uudistusten tavoitteet Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen tavoitteena on: kaventaa ihmisten hyvinvointi- ja terveyseroja, parantaa

Lisätiedot

Maakunnan hallintosääntö

Maakunnan hallintosääntö Maakunnan hallintosääntö Maku verkostotapaaminen 18.1.2018 Johtava lakimies Kirsi Mononen Hallintosäännön valmistelu Hallinto- verkosto» Kokoukset helmi- ja maaliskuussa» Lausuntokierros /nettiin kommentoitavaksi»

Lisätiedot

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 10/ (10)

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 10/ (10) Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 10/2018 1 (10) Tarkastuslautakunta Aika 03.12.2018 klo 14:00-14:48 Paikka Iisalmen sairaala, kokoustila Salmi Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 57 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Pohjois-Savon liitto Muistio 5/ / 5 Maakuntauudistuksen esivalmistelun valmisteluryhmä

Pohjois-Savon liitto Muistio 5/ / 5 Maakuntauudistuksen esivalmistelun valmisteluryhmä Aika: Torstai 6.4.2017 klo 14.00 15.50 Paikka: Pohjois-Savon liiton maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio Osallistujat: Varsinainen jäsen: Varajäsen: (x) Kari Virranta pj. (x) Jari Mutanen (x) Jarmo Pirhonen

Lisätiedot

Henkilöstön siirtyminen uuteen maakuntaan. Neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas, KT Uudenmaan maakuntaparlamentti

Henkilöstön siirtyminen uuteen maakuntaan. Neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas, KT Uudenmaan maakuntaparlamentti Henkilöstön siirtyminen uuteen maakuntaan Neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas, KT Uudenmaan maakuntaparlamentti 24.11.2017 Henkilöstöä siirtyy maakuntakonserniin 1.1.2020 2 Maakunnille siirtyvä

Lisätiedot

Esitys ohjeistukseksi edustuksellista yhteistoiminnasta ja työsuojelun yhteistoiminnasta Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksessa

Esitys ohjeistukseksi edustuksellista yhteistoiminnasta ja työsuojelun yhteistoiminnasta Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksessa Esitys ohjeistukseksi edustuksellista yhteistoiminnasta ja työsuojelun yhteistoiminnasta Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksessa 30.3.2017 Muutoksen johtoryhmän 3. kokous Henkilöstöryhmän pj Leena Kaunisto

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Linnamaa Reija. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh ,

Valmistelija / lisätiedot: Linnamaa Reija. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh , Tampere Ote pöytäkirjasta 37/2017 1 (5) 180 Maakunnan väliaikaishallinnon järjestäminen TRE:1525/00.01.06/2017 Valmistelija / lisätiedot: Linnamaa Reija Valmistelijan yhteystiedot Yhteyspäällikkö Tuukka

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 10/ (10) Pohjois-Pohjanmaan liitto, kokoushuone Siikasali, Sepänkatu 20, Oulu

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 10/ (10) Pohjois-Pohjanmaan liitto, kokoushuone Siikasali, Sepänkatu 20, Oulu POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 10/2018 1 (10) Maakuntauudistuksen johtoryhmä Aika 14.11.2018 klo 13:05-16:13 Paikka Pohjois-Pohjanmaan liitto, kokoushuone Siikasali, Sepänkatu 20, Oulu Läsnä Harju

Lisätiedot

ESIVALMISTELU VÄLIAIKAINEN VALMISTELUTOIMIELIN Maakuntauudistuksen hallintotehtävät, aikataulu ja vastuutus

ESIVALMISTELU VÄLIAIKAINEN VALMISTELUTOIMIELIN Maakuntauudistuksen hallintotehtävät, aikataulu ja vastuutus Maakuntauudistuksen hallintotehtävät, aikataulu ja vastuutus Tehtävä Säädös Aikataulu Työryhmä ESIVALMISTELU - 1.7.2017 Asiakkuus-, palvelu ja tietokuvaukset 11/2016-2/2017 Sote- ja maku-valmisteluryhmät

Lisätiedot

Voimaanpanolain ydinkohdat - Maakunta- ja sotelakien voimaanpanolain luonnos

Voimaanpanolain ydinkohdat - Maakunta- ja sotelakien voimaanpanolain luonnos Voimaanpanolain ydinkohdat - Maakunta- ja sotelakien voimaanpanolain luonnos 27.6.2016 19.8.2016 Maakuntauudistuksen vaiheet TOIMIKAUSI ESIVALMISTELU VÄLIAIKAIS- HALLINTO KÄYNNISTYMINEN 30.6.2017 saakka

Lisätiedot

Kuntayhtymän hallitus Kuntayhtymän hallitus

Kuntayhtymän hallitus Kuntayhtymän hallitus Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 2/2018 1 (1) Kuntayhtymän hallitus 56 23.4.2018 Kuntayhtymän hallitus 117 17.9.2018 21 386/00.04.00/2016 Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin sitoutuminen työterveyshuollon

Lisätiedot

Tarja Miettinen, pj ( - ) Tuomo Pekkarinen, vpj ( x ) Sari Korhonen ( x ) Pauli Kuosmanen ( x ) Jan Blomberg ( - ) Mikko Korhonen ( x )

Tarja Miettinen, pj ( - ) Tuomo Pekkarinen, vpj ( x ) Sari Korhonen ( x ) Pauli Kuosmanen ( x ) Jan Blomberg ( - ) Mikko Korhonen ( x ) Pöytäkirja Numero 1 (5) ICT & DIGI alajaosto Aika 18.3.2019 klo 14:00 16:00 Paikka Jäsenet Pohjois-Savon liitto, Sepänkatu 1, Kuopio (Pihlaja) Tarja Miettinen, pj ( - ) Tuomo Pekkarinen, vpj ( x ) Sari

Lisätiedot

SOTE, henkilöstötyöryhmän terveiset. Laura Saurama, VTT Henkilöstöpäällikkö Naantalin kaupunki

SOTE, henkilöstötyöryhmän terveiset. Laura Saurama, VTT Henkilöstöpäällikkö Naantalin kaupunki SOTE, henkilöstötyöryhmän terveiset Laura Saurama, VTT Henkilöstöpäällikkö Naantalin kaupunki Miten henkilöstöä kuullaan? Koska asioita selviää? Harmonisoidaanko palkkoja? Säilyvätkö henkilöstöetuudet?

Lisätiedot

Ajankohtaista (1/3) SOTEMAKU-johtoryhmä päätti kokouksessaan mm. seuraavista asioista:

Ajankohtaista (1/3) SOTEMAKU-johtoryhmä päätti kokouksessaan mm. seuraavista asioista: Ajankohtaista (1/3) SOTEMAKU-johtoryhmä päätti kokouksessaan 17.3.2017 mm. seuraavista asioista: Väliaikaisen SOTE kuntayhtymän valmistelua ei jatketa, koska sen perustamiselle ei ole kuntakentässä riittävää

Lisätiedot

Miten tästä eteenpäin? Kuinka löytää realistinen visio Pohjois-Savon HYTEtyöhön?

Miten tästä eteenpäin? Kuinka löytää realistinen visio Pohjois-Savon HYTEtyöhön? Miten tästä eteenpäin? Kuinka löytää realistinen visio Pohjois-Savon HYTEtyöhön? Pekka Puustinen, LT, MPH, TM Sp. pekka.puustinen@kuh.fi 1) Kuinka kokonaiskuva hallitaan? Pohjois-Savossa iso työkenttä

Lisätiedot

Pohjois-Savon ELY-keskus, Kallanranta 11, Kuopio, kokoushuone Majakka

Pohjois-Savon ELY-keskus, Kallanranta 11, Kuopio, kokoushuone Majakka Pöytäkirja Numero 1 (5) PÖYTÄKIRJA AIKA Ma 12.3.2018 klo 12.00 13.40 PAIKKA Pohjois-Savon ELY-keskus, Kallanranta 11, Kuopio, kokoushuone Majakka KUTSUTUT Varautuminen ja riskienhallinta alajaoston jäsenet,

Lisätiedot

Valmistelijoiden rekrytointi väliaikaishallinnon valmisteluorganisaation: Ensimmäisen vaiheen rekrytointiprosessin tausta ja kuvaus 19.6.

Valmistelijoiden rekrytointi väliaikaishallinnon valmisteluorganisaation: Ensimmäisen vaiheen rekrytointiprosessin tausta ja kuvaus 19.6. Valmistelijoiden rekrytointi väliaikaishallinnon valmisteluorganisaation: Ensimmäisen vaiheen rekrytointiprosessin tausta ja kuvaus 19.6.2017 Valmistelun vaiheet 12/2017 n. 9/2017 n. 9 kk Esivalmistelu

Lisätiedot

Tilannekatsaus POHJOIS-SAVON maakuntauudistukseen. Itä-Suomen liikenneturvallisuusfoorumi

Tilannekatsaus POHJOIS-SAVON maakuntauudistukseen. Itä-Suomen liikenneturvallisuusfoorumi Tilannekatsaus POHJOIS-SAVON maakuntauudistukseen Itä-Suomen liikenneturvallisuusfoorumi 30.5.2017 Työ- ja elinkeino Ympäristöterveydenhuolto Sosiaalija terveydenhuolto TE-toimistot ELY-keskukset AVIt

Lisätiedot

Posote valmistelu / Henkilöstöryhmä Pöytäkirja. Pohjois-Savon liitto / neuvotteluhuone Pihlaja 2 kerros

Posote valmistelu / Henkilöstöryhmä Pöytäkirja. Pohjois-Savon liitto / neuvotteluhuone Pihlaja 2 kerros Posote valmistelu / Henkilöstöryhmä Pöytäkirja 2. kokous Aika 17.11.2016 klo 13:00 15:15 Paikka Pohjois-Savon liitto / neuvotteluhuone Pihlaja 2 kerros Läsnä Poissa Asialista Janne Niemeläinen (pj) Terttu

Lisätiedot

Esitys ohjeistukseksi edustuksellista yhteistoiminnasta ja työsuojelun yhteistoiminnasta Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksessa

Esitys ohjeistukseksi edustuksellista yhteistoiminnasta ja työsuojelun yhteistoiminnasta Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksessa Esitys ohjeistukseksi edustuksellista yhteistoiminnasta ja työsuojelun yhteistoiminnasta Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksessa 30.3.2017 Muutoksen johtoryhmän 3. kokous Henkilöstöryhmän pj Leena Kaunisto

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Hankeseuranta, tilannekuva Väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu 5

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Hankeseuranta, tilannekuva Väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu 5 MUISTIO 6/2018 1 Aika 27.04.2018 klo 13:00-15:00 Paikka Kallion virastotalo, nh 7 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Hankeseuranta, tilannekuva 25.4.2018 4 3 Väliaikaishallinnon käynnistymisen

Lisätiedot

Kuntayhtymän hallitus Kuntayhtymän hallitus Kuntayhtymän valtuusto

Kuntayhtymän hallitus Kuntayhtymän hallitus Kuntayhtymän valtuusto Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 13/2018 1 (1) Kuntayhtymän hallitus 56 23.4.2018 Kuntayhtymän hallitus 117 17.9.2018 Kuntayhtymän valtuusto 21 29.10.2018 171 386/00.04.00/2016 Pohjois-Savon

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 4.6.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (5) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 4.6.2019 klo 10.00 Paikka Lisätietoja ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, Puijonlaaksontie 2, Kuopio

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-13:55 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Antti Kivelä, puheenjohtaja

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistuksen toimeenpano

Sote- ja maakuntauudistuksen toimeenpano Sote- ja maakuntauudistuksen toimeenpano Hallitusneuvos Pekka Järvinen Syyskuu 2016 5.9.2016 1 Tässä esityksessä Voimaanpanolaki Henkilöstö Omaisuus Rahoitus Maakunta sote-tehtävissä Toimeenpanon tuki

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (10) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (10) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 16:45-18:50 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Leila Savolainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

HE 15/2017 Maakunnan väliaikaishallinto ja maakuntajako. Hallintovaliokunta Hallitusneuvos Eeva Mäenpää, VM

HE 15/2017 Maakunnan väliaikaishallinto ja maakuntajako. Hallintovaliokunta Hallitusneuvos Eeva Mäenpää, VM HE 15/2017 Maakunnan väliaikaishallinto ja maakuntajako Hallintovaliokunta 25.4.2017 Hallitusneuvos Eeva Mäenpää, VM 1 24.4.2017 Maakunnan väliaikaishallinto voimaanpanolaissa 2 24.4.2017 Maakuntien perustamisen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Kokousaika 24.3.2017 kello 13:00-14.23 Kokouspaikka Tuma, Sammonkatu 12,50130 Mikkeli Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen ajankohtaista

Lisätiedot

- palvelutuotanto - yhdyspinnat - hallittu siirto ja prosessin ohjaus (järjestämisen ja tuotannon yhteensovittaminen).

- palvelutuotanto - yhdyspinnat - hallittu siirto ja prosessin ohjaus (järjestämisen ja tuotannon yhteensovittaminen). Väliaikainen valmistelutoimielin 89 19.12.2017 Väliaikainen valmistelutoimielin 5 09.01.2018 Sote-valmistelun organisoituminen LLVate 19.12.2017 89 Väliaikainen valmistelutoimielin on kokouksessaan 24.10.2017

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (8) Omistajaohjausjaosto. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (8) Omistajaohjausjaosto. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-13:50 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Leila Savolainen,

Lisätiedot

Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet htv

Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet htv 2 Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet 3 5 10 1 6 1 1 1 28 9700 htv EP Valmisteluvaiheet 27.3.2017 3 Ajankohtaista (1/3) SOTEMAKU-johtoryhmä päätti kokouksessaan 17.3.2017 mm. seuraavista

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 26.6.2017 klo 12.30 14.10 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS PAIKALLA: JÄSENET Jari Parkkonen, Päijät-Hämeen liitto Eetu Salunen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Ismo Rautiainen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Sari Lahti, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Timo Louna,

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 7/2019

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 7/2019 Johtokunnan kokous 4.6.2019 Pöytäkirja 7/2019 PÖYTÄKIRJA 2 (6) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 4.6.2019 klo 10.07 12.15 Paikka ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, Puijonlaaksontie 2, Kuopio (rak 1A, C-rappu,

Lisätiedot

HENKILÖSTÖINFO / Jyrki Pursiainen / Henkilöstösuunnittelija

HENKILÖSTÖINFO / Jyrki Pursiainen / Henkilöstösuunnittelija HENKILÖSTÖINFO 02.05.2018 / Jyrki Pursiainen / Henkilöstösuunnittelija Henkilöstötyöryhmä (TR 4) Kokoontuu n. 1 x kk Henkilöstöön liittyvien asioiden valmistelu, mm.: Liikkeenluovutuksen piiriin kuuluva

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan Työterveys Oy? Esitys VATE:lle

Etelä-Pohjanmaan Työterveys Oy? Esitys VATE:lle Etelä-Pohjanmaan Työterveys Oy? Esitys VATE:lle 11.12.2017 Mikko Tanhuamäki vastuuvalmistelija, tukipalvelut Tanja Penninkangas, vastuuvalmistelija, SOTE-tuotanto Sisältö Tausta Työryhmän raportti, kevät

Lisätiedot

Ajankohtaista Oma Hämeessä

Ajankohtaista Oma Hämeessä Ajankohtaista Oma Hämeessä Auli Anttila projektiasiantuntija www.omahäme.fi Järjestöfoorumit Valmisteltu yhdessä (Sosten ja) Hämeen Setlementin kanssa 4 kertaa vuodessa, vuorotellen eri seuduilla Aiempia

Lisätiedot

Mitä sote-uudistus tarkoittaa? Hallinto ja toimintatavat muutoksessa

Mitä sote-uudistus tarkoittaa? Hallinto ja toimintatavat muutoksessa Mitä sote-uudistus tarkoittaa? Hallinto ja toimintatavat muutoksessa Mikä on sote-uudistus? Sote-uudistuksessa koko julkinen sosiaali- ja terveydenhuolto uudistetaan. Uudistuksen tekevät valtio ja kunnat,

Lisätiedot

SOTE, henkilöstötyöryhmien terveiset. Katariina Similä, henkilöstöjohtaja, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri

SOTE, henkilöstötyöryhmien terveiset. Katariina Similä, henkilöstöjohtaja, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri SOTE, henkilöstötyöryhmien terveiset Katariina Similä, henkilöstöjohtaja, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri Miten henkilöstöä kuullaan? Koska asioita selviää? Säilyvätkö henkilöstöetuudet? Harmonisoidaanko

Lisätiedot

Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu 2015

Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu 2015 Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu 2015 2016 2017 2018 2019 2020 Sote I, II, III sote-esivalmistelu makuesivalmistelu pidennetty esivalmistelu VATE Maakunnat perustetaan (1.7.2018?) Maakuntavaltuusto

Lisätiedot

Yhdessä uutta. Etelä-Savon maakunta- ja soteuudistus Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen

Yhdessä uutta. Etelä-Savon maakunta- ja soteuudistus Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen Yhdessä uutta. Etelä-Savon maakunta- ja soteuudistus Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen 9.10.2017 MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELU ETELÄ-SAVOSSA Laaja ohjausryhmä Henkilöst öryhmä Konsernipalvelut Tilahallinto

Lisätiedot

Pohjois-Savon maakuntauudistus. Pohjois-Savo 2019

Pohjois-Savon maakuntauudistus. Pohjois-Savo 2019 Pohjois-Savon maakuntauudistus Pohjois-Savo 2019 Maakunnille siirtyvät tehtävät ja tekijät Sosiaalija terveydenhuolto Aluekehittäminen Ympäristöterveydenhuolto Maakunnan keskeiset tehtävät Pelastustoimi

Lisätiedot

Missä mennään maakunta! Anne Sahrio Pohjois-Savon liitto

Missä mennään maakunta! Anne Sahrio Pohjois-Savon liitto Missä mennään maakunta! 24.5.2018 Anne Sahrio Pohjois-Savon liitto Valtakunnallinen aikataulu Väliaikaishallinto Kesällä 2018 31.12.2018 Uusi maakuntavaltuusto aloittaa 1.1.2019 Eduskunnassa käsittelyssä

Lisätiedot

Järjestöfoorumi Hämeenlinnassa

Järjestöfoorumi Hämeenlinnassa Järjestöfoorumi Hämeenlinnassa Raatihuone 14.11.2017 www.omahäme.fi Ohjelma 14.11.2017 Klo 16.30 Kahvit Klo 17 Ajankohtaista Kanta-Hämeessä Auli Anttila, projektiasiantuntija Klo 17.15 Oma Hämeen valmistelun

Lisätiedot

Toimitusjohtaja Päivi Pitkänen

Toimitusjohtaja Päivi Pitkänen Toimitusjohtaja Päivi Pitkänen Juha Yli-Rajala, Tampere Heli Hirvelä, Tampere Pasi Virtanen, PSHP Kari Janhonen, PSSHP Riitta Hautaniemi, Kuhilas Oy Jaana Kuuva, Kuopio Tarja Miettinen, P-Savon maakuntavalmistelu

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Kokousaika 09.12.2016 kello 12:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (7) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-14:15 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Pekka Kantanen, puheenjohtaja Antti Kivelä,

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus Asko Peltola 16.3.2018 Maakunta- ja sote-uudistusvalmistelu 3 / 2018 Lakipaketit saatu nyt suurimmalta osin eduskunnan käsittelyyn Maakunta(konserni)strategian

Lisätiedot

Maakuntakonsernirakenne on pitkällä, samoin toimintamallien hahmotus

Maakuntakonsernirakenne on pitkällä, samoin toimintamallien hahmotus Missä uudistuksen valmistelussa mennään? Katseet ovat kääntyneet väliaikaishallinnon aikakauteen Vapaaehtoinen esivalmisteluvaihe lähenee loppua Raportti monialaisen maakunnan perustamisesta valmistuu

Lisätiedot

Sote ja maakuntauudistus henkilöstön asema, uudet työnantajakonsernit

Sote ja maakuntauudistus henkilöstön asema, uudet työnantajakonsernit Sote ja maakuntauudistus henkilöstön asema, uudet työnantajakonsernit Kuormitus hallintaan, Kuntatalo 5.6.2017 Neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas Maakunnille siirtyvä henkilöstö tehtäväalueittain

Lisätiedot

Konsernirakenne. POPmaakunta

Konsernirakenne. POPmaakunta Konsernirakenne Pohjois-Pohjanmaan maakunnan konsernirakenne LOPULLINEN päätös rakenteesta on saatava maakuntavaltuustossa alkuvuodesta 2019 JOTTA muu valmistelu pystytään toteuttamaan hallitusti ja tehokkaasti

Lisätiedot

Paikka Keskussairaala, M-talo 1. krs kokoustila 1, Tikkamäentie 16, Joensuu. pöytäkirjan pitäjä

Paikka Keskussairaala, M-talo 1. krs kokoustila 1, Tikkamäentie 16, Joensuu. pöytäkirjan pitäjä Pöytäkirja 3/2016 1 Henkilöstöjaosto Aika 11.10.2016 kello 14:05-15:30 Paikka Keskussairaala, M-talo 1. krs kokoustila 1, Tikkamäentie 16, 80210 Joensuu Saapuvilla olleet jäsenet Meriläinen Juhani Parikka

Lisätiedot

Väliaikaishallinto Neuvottelu

Väliaikaishallinto Neuvottelu Sote- ja maakuntauudistus Väliaikaishallinto Neuvottelu 2.6.2017 Valmistelun vaiheet 9/2016 1.X.2017 1.X.2017 28.2.2018 1.3. 31.12.2018 Esivalmistelu 10-12 kk Väliaikainen hallinto 5-8 kk Käynnistäminen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (10) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (10) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-14:15 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Leila Savolainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Savonlinna, Paviljonki, auditorio (Rajalahdenkatu 4, 57200, Savonlinna).

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Savonlinna, Paviljonki, auditorio (Rajalahdenkatu 4, 57200, Savonlinna). Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Kokousaika 28.11.2017 kello 09:00 Kokouspaikka Savonlinna, Paviljonki, auditorio (Rajalahdenkatu 4, 57200, Savonlinna). Asialista: Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Missä mennään sotessa näkökulmana HR

Missä mennään sotessa näkökulmana HR Missä mennään sotessa näkökulmana HR Työsuojelupäälliköt 11.4.2018 Henrika Nybondas-Kangas Maakunnille siirtyvä henkilöstö tehtäväalueittain Sosiaali- ja terveydenhuolto 201 824 työntekijää Palo- ja pelastustoimi

Lisätiedot

Ajankohtaista maakuntauudistuksesta Satakunnassa Timo Vesiluoma, Jukka Mäkilä

Ajankohtaista maakuntauudistuksesta Satakunnassa Timo Vesiluoma, Jukka Mäkilä Ajankohtaista maakuntauudistuksesta Satakunnassa 14.6.2017 Timo Vesiluoma, Jukka Mäkilä Satakunnassa MAKU-työlistalla keväällä 2017, mm: Maakuntauudistuksen väliaikaishallinnon perustaminen Satakuntaan

Lisätiedot

Oma Häme maakuntauudistuksen ajankohtaiskatsaus

Oma Häme maakuntauudistuksen ajankohtaiskatsaus Oma Häme maakuntauudistuksen ajankohtaiskatsaus www.omahäme.fi OMA HÄMEEN MUUTOSVISIO Maakunta on YHTEINEN JA PALVELEE meitä, hämäläisiä. Maakunta valmistellaan YHDESSÄ MEILLE, nykyisille ja tuleville

Lisätiedot

VATE Asko Peltola

VATE Asko Peltola VATE 12.10.2017 Asko Peltola Missä mennään? Valmistelurahoituksesta on saatu lisäohjeita ja hakemus VM:lle on jätetty viime viikolla (jaossa yhteensä 14,5 me) Hallitus pääsi sopuun valinnanvapaudesta (julki

Lisätiedot