Talousarvion toteutuminen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Talousarvion toteutuminen"

Transkriptio

1 Eurajoki Talousarvion toteutuminen Osavuosikatsaus 1/2016 Eurajoen kunnanhallitus

2 Sisällysluettelo Tekstiosa 1 Talousarvion 2016 tuloarvion toteutuminen ja määrärahojen käyttö kokonaistarkastelu Kunnanjohtajan katsaus Kunnan sijoitustoiminta Kunnan sijoitukset Talousarvion 2016 sitovien tavoitteiden toteutuminen sekä määrärahojen käyttö ja tuloarvion toteutuminen ajalla hallintokunnittain ja tehtäväalueittain Yleishallinto Talous- ja henkilöstöhallinto Kunnan kehittäminen Yhteistoimintaelimet Keskitetyt menot Pelastustoimi Tarkastustoimi Vaalit Maaseudun kehittäminen Sosiaalilautakunta Vanhustenhuolto Muu sosiaalitoimi Toimeentuloturva Terveydenhuolto Koululautakunta Varhaiskasvatus Peruskoulutus Keskiasteen koulutus Aikuiskoulutus Kirjasto- ja kulttuurilautakunta Kirjastotoimi Kulttuuritoimi Liikunta- ja nuorisolautakunta Liikuntatoimi Nuorisotoimi Tekninen lautakunta Kunnallinen liiketoiminta Yhdyskuntatekninen huolto Kiinteistöhuolto Siivoustoimi ja ruokahuolto Ympäristötoimi Taulukko-osa 4 Tuloslaskelma Tase t tehtäväalueittain Investointien toteuma Rahoituslaskelma... 54

3 Tekstiosa

4 - 1-1 Talousarvion 2016 tuloarvion toteutuminen ja määrärahojen käyttö kokonaistarkastelu 1.1 Kunnanjohtajan katsaus Suomen kansantalous kasvoi viime vuonna kolmen taantumavuoden jälkeen 0,5 %. Vaimean kasvun lähteinä olivat alkuvuonna vienti ja kulutus sekä loppuvuonna investoinnit. Ennusteen mukaan kansantalous kasvaa kuluvana vuonna 0,9 %. Viennin kehitys tulee jäämään maailmankaupan kasvua vaimeammaksi jolloin markkinaosuuksien menetys edelleen jatkuu. Talouskasvun elpymisen myötä työllisten lukumäärä kääntyy tänä vuonna 0,3 % kasvuun ja työttömyysaste alenee 8,7 prosenttiin. Kuluttajahintojen nousu kiihtyy 1,3 prosenttiin. Kuntatalouden tilaa voidaan luonnehtia tiukaksi. Kuntien ja kuntayhtymien tulos viime vuodelta oli 300 me ja lainakanta nousi 17,0 miljardiin euroon. Kuntien verotulojen kehitys on kärsinyt heikosta talouskasvusta ja nousevasta työttömyydestä. Kuluvana vuonna kuntien verotilitykset kehittyvät heikosti.. Kuntien verotulojen ennakoidaan pienentyvän 0,2 %. Tänä vuonna kuntien jako-osuus yhteisöveron tuotosta laskee 36,7 prosentista 20,92 prosenttiin määräaikaisen viiden prosentin korotuksen päättyessä. 2 Kunnan sijoitustoiminta 2.1 Kunnan sijoitukset Kassanhallinnassa on kyse rahoituksen riittävyydestä maksuihin ja varojen sijoittamisesta tuottavasti ja turvallisesti. Lyhyen aikavälin kassanhallintaan vaikuttavat pankkitilit, rahoitustoiminnot, myynti- ja ostoreskontra, palkat ja muut päivittäiset menot. Pitkän aikavälin kassanhallintaan vaikuttavat mm investoinnit ja vieraan pääoman maturiteetit. Kunnan on tärkeä säilyttää päivittäinen maksuvalmius. Huhtikuun lopussa kunnan likviditeettitilanne oli kireä. Kunnalla oli välittömästi käytettävissä 1,1 me:n rahoitusjärjestelyt. Ostovelkojen määrä on 1,1 me ja myyntisaamisten 0,3 me. Kassaylijäämiä oli sijoitettuna eri instrumentteihin 19,0 me. HY yrityslainojen realisoitumattomat arvonalennukset on kirjattu vuoden 2015 tilinpäätökseen. Pitkäaikaista vierasta pääomaa erääntyy 0,4 me kuluvana vuonna. Posivan 3,0 me:n lainan sekä liittymismaksujen ja muitten velkojen lisäksi vierasta pääomaa ei ollut. Täyden valtakirjan omaisuudenhoitosopimukset on solmittu Op ryhmän, SP- Rahastoyhtiö Oy:n ja Taaleritehdas Oy: kanssa. Yksittäisiä sijoituksia on tehty Front Capital Oy:n sekä Alexandria Pankkiiriliike Oyj:n kautta. Kunnanhallitus on vahvistanut kassavarojen hajauttamisen perusteet.

5 - 2 - Rahoitusmarkkinoiden alkuvuoden paniikkitunnelmat vaihtuivat helmikuun puolivälin jälkeen ja kurssit nousivat yhtäjaksoisesti kahden kuukauden ajan. Myös HY yrityslainojen tuotto on vuoden alusta ollut jo 3,4 %. Jatkossa osakemarkkinoilla on selviä epävarmuustekijöitä. Korkomarkkinoillakin riskit ovat kasvussa mm mahdollisen Brexitin vuoksi. Eurojärjestelmä on nyt poikkeuksellisen haavoittuvainen. Kunnan sijoitussalkun painopiste on edelleen HY yrityslainoissa. Salkun riskiä on pienennetty sijoituksilla kiinteistörahastoon sekä debentuuriin. 3 Talousarvion 2016 sitovien tavoitteiden toteutuminen sekä määrärahojen käyttö ja tuloarvion toteutuminen ajalla hallintokunnittain ja tehtäväalueittain. 3.1 Yleishallinto TOIMINTA Sitovat tavoitteet 2016 Elinkeinojen edistämisen sitovat tavoitteet vuonna OL3 hankkeen loppuunsaattamisen edesauttaminen - Eurajoen ydinvoimaklusterin kehittäminen ja konkretisoiminen - Elinkeino-ohjelman toteuttaminen - Eurajoen kunnan sisäisen ja ulkoisen imagon parantaminen tuomalla aktiivisesti esiin olemassa olevia positiivisia elementtejä nettisivuilla, messuilla, vierailuilla jne. - Eurajoen kansainvälisen kontaktipinnan hyödyntäminen ja verkoston laajentaminen Sitovien tavoitteiden toteutuminen - Olkiluodon hankkeiden tueksi ja hyödyntämiseksi on perustettu maakunnallinen työryhmä, jonka puheenjohtajana toimii Rauman Kauppakamarin toimitusjohtaja Jaakko Hirvonsalo. Työryhmällä on kolme alaryhmää, jotka keskittyvät koulutukseen, yritysverkostoihin ja kuntapalveluihin, joissa kaikissa Eurajoella on edustaja mukana. Alueellisia kehittämistoimenpiteitä on valmisteltu ja käynnistetty yhteistyössä TVO:n ja Posivan, Kauppakamarin, oppilaitosten ym. sidosryhmien kanssa. Erityisesti koulutuksessa, sekä keskiasteen- että korkeanasteenkoulutuksessa, on painopistettä muokattu ydinvoimaosaamisen kehittämiseksi. Yritysten valmiuksia toimia ydinvoimahankkeissa kehitetään mm. laatujärjestelmien läpiviemisellä. - Eurajoen kunta on Rauman kauppakamarin ja Rauman kaupungin kanssa käynnistänyt hankkeen Olkiluotoprojektien paikallisten etujen edistämiseksi ja yritysten kansainvälistymisen edistämiseksi, joka jatkuu vuoden 2016 loppuun asti. Hankkeen toimesta on eurajokelaisia yrityksiä konsultoitu säännöllisesti hankkeen piiriin kuuluvissa asioissa. - Ydinvoimaklusteria kehittää myös kansallinen FinNuclear ry, jonka kanssa yhteistyössä on toteutettu ydinvoimalatoimittajien vierailuja Eurajoen kunnassa. - Eurajokelaisille yrityksille on välitetty aktiivisesti tietoa Olkiluodon hankkeista ja niihin liittyvistä tapahtumista ja koulutuksista. OL3-hankkeen jäljellä olevista töistä on tiedotettu potentiaalisia yrityksiä ja saatettu yhteystiedot Arevan tietoon.

6 Ydinvoima-alan klusteria on lähdetty konkretisoimaan yhdessä Rauman kaupungin ja Rauman kauppakamarin kanssa luomalla sähköinen palvelu klusterin yrityksille. Tavoitteena on kohentaa paikallisten yritysten asemia tulevassa OL4 hankkeessa sekä tuoda esille yritysten vuosihuoltoihin liittyvää kokemusta ja osaamista. Palvelu on valmistumassa ja siihen kerätään parhaillaan tietoja yrityksistä. Palvelu toimii internetissä osoitteessa - Elinkeino-ohjelmaa on toteutettu suunnitelman mukaisesti - Kunta on mukana ruotsalaisen Östhammarin kunnan aloitteesta syntyneessä Euroopan laajuisessa verkostossa, jossa ydinjätteiden sijoituspaikkakunnat hakevat yhteistyömahdollisuuksia Yleishallinnon sitovat tavoitteet vuonna Sähköisen kokouskäytännön kehittäminen laajentamalla Dynasty-verkkopalvelun käyttöä koululautakunnan työskentelyyn - Vuosittain yhden koulutustilaisuuden järjestäminen eri kohderyhmille tai kaikille yhteisestä ajankohtaisesta aiheesta Sitovien tavoitteiden toteutuminen - Koululautakunnan kokousasiakirjojen julkaisu luottamushenkilöiden verkkopalvelussa on otettu käyttöön. - Prosessien kehittämiseen liittyen on järjestetty Eurajoen ja Luvian prosessityöskentelyyn osallistuville prosessijohtamisen koulutusta (Pro HR Consulting Oy). Em. prosessien kehittämiseen liittyen on ollut IMS-koulutusta helmikuussa ja huhtikuussa yksi päivä (IMS Business Solutions Oy). TALOUS Tulot Yleishallinto Menot Yleishallinto Perustelu poikkeamasta Menojen toteutumaprosentti oli 21,55. Tehtäväalueen määrärahoihin on varattu Eurajoen ja Luvian kuntien yhdistymisestä aiheutuvat kulut, mutta yhdistymiseen liittyen jo nyt on havaittavissa, ettei määräraha riitä arvaamattomista menoista johtuen ja loppuvuonna tultaneen pyytämään lisämäärärahaa ko. tarkoitukseen.

7 Talous- ja henkilöstöhallinto TOIMINTA Sitovat tavoitteet 2016 Nykyistä osaamista kartoitetaan edelleen, huomiota kiinnitetään myös kyvykkyyksien hallintaan. Sitovien tavoitteiden toteutuminen Eurajoen ja Luvian kuntien yhdistymissopimuksessa todetaan, että yhdistyvien kuntien henkilöstö siirtyy uuden kunnan palvelukseen heille soveltuviin tehtäviin. Yhdistymishallitus hyväksyi , valmistelutyöryhmien esityksistä, uuden kunnan rooleille ja vastuille toimijat. Valmistelutyöryhmien työskentelyssä kartoitettiin nykyistä osaamista sekä huomioitiin myös esiin tulleet kyvykkyydet uusia toimijoita valittaessa. TALOUS Tulot T. ja h.hall Menot T. ja h.hall Perustelu poikkeamasta Tulojen toteutumaprosentti oli 10,42. Menojen toteutumaprosentti oli 36,95. Tehtäväalueen tuloksi on talousarvioon merkitty työterveyshuollosta saatava Kelan korvaus, joka tilitetään kunnalle yhdellä kertaa loppuvuodesta. Tulojen toteutumassa näkyy Smartum liikunta-kulttuurikortin perityt omavastuuosuudet. Menokehityksen ennakoidaan olevan talousarvion mukainen. 3.3 Kunnan kehittäminen TOIMINTA Sitovat tavoitteet 2016 Käytössä olevien sähköisten sisäisten tai ulkoisten palvelujen kehittäminen. Sitovien tavoitteiden toteutuminen Luottamushenkilöiden verkkopalvelua on laajennettu koululautakunnan kokouskäytäntöön.

8 - 5 - TALOUS Tulot Kunnan kehitt Menot Kunnan kehitt Perustelu poikkeamasta Tulojen toteutumaprosentti oli 2,76 Menojen toteutumaprosentti oli 37,00 Valtionavustus matkalippujen hinnanalennuksiin tilitetään kaksi kertaa vuodessa, eikä tuloissa näy vielä kumpaakaan tilitystä. 3.4 Yhteistoimintaelimet TOIMINTA Sitovat tavoitteet 2016 Talousarviossa ei ollut määriteltyjä tavoitteita. TALOUS Tulot Yht.toim.el Menot Yht.toim.el Perustelu poikkeamasta Menojen toteutumaprosentti oli 48,17. Menoihin on kirjattu Kuntaliiton koko vuoden jäsenmaksu. Menokehityksen ennakoidaan olevan talousarvion mukainen.

9 Keskitetyt menot TOIMINTA Sitovat tavoitteet 2016 Talousarviossa ei ollut määriteltyjä tavoitteita. TALOUS Tulot Kesk.menot Menot Kesk.menot Perustelu poikkeamasta Menojen toteutumaprosentti oli 9,88. Tehtäväalueen määrärahoihin on varattu tulospalkkio vuodelta 2015, mutta tulospalkkioita ei makseta, koska asetetut tavoitteet eivät toteutuneet. 3.6 Pelastustoimi TOIMINTA Sitovat tavoitteet 2016 Talousarviossa ei ollut määriteltyjä tavoitteita. TALOUS Tulot Pelastustoimi Menot Pelastustoimi Perustelu poikkeamasta Menojen toteutumaprosentti oli 34,87. Menokehityksen ennakoidaan olevan talousarvion mukainen.

10 Tarkastustoimi TOIMINTA Sitovat tavoitteet 2016 Talousarviossa ei ollut määriteltyjä tavoitteita. TALOUS Tulot Tark.toimi Menot Tark.toimi Perustelu poikkeamasta Menojen toteutumaprosentti oli 6, Vaalit TOIMINTA Sitovat tavoitteet 2016 Talousarviossa ei ollut määriteltyjä tavoitteita. TALOUS Tulot Vaalit Menot Vaalit Perustelu poikkeamasta Tulojen toteutumaprosentti oli 0. Menojen toteutumaprosentti oli 0. Yhdistyvien Eurajoen ja Luvian kuntien kuntavaaleja ei järjestetä vuonna 2016 vaan huhtikuussa 2017.

11 Maaseudun kehittäminen TOIMINTA Sitovat tavoitteet 2016 Talousarviossa ei ollut määriteltyjä tavoitteita. TALOUS Tulot Maas.kehitt Menot Maas.kehitt Perustelu poikkeamasta Menojen toteutumaprosentti oli 43, Sosiaalilautakunta Vanhustenhuolto TOIMINTA Sitovat tavoitteet vuonna 2016 Eurajoki-Luvia kuntaliitoksen muutossuunnitelman mukaisesti uudistetaan ja yhdenmukaistetaan vanhustenhuollon asiakaslähtöisten palveluprosessien periaatteet ja käytännöt. Palvelukeskus Jokisimpukassa kehitetään seniorikeskustoimintaa, tavoitteena tehostaa ikääntyneiden palveluohjausta, kotihoidon koordinaatiota, yksinäisyyden ehkäisyä ja muuta ennaltaehkäisevää toimintaa. Iäkkäiden henkilöiden kotona asumista tuetaan kehittämällä omaishoidontukea. Tavoitteena on tukea palvelusetelin avulla omaishoitajia, jotka eivät käytä lakisää-teisiä vapaapäiviä. Eurajoki-Luvia kuntaliitoksen yhteydessä selvitetään kotipalvelun ja kotisairaanhoidon toimiva yhteistyö Luvian kokemuksia hyödyntäen. Pegasos mukana- toiminnanohjausjärjestelmän avulla kotihoidon palveluja tehostetaan ja asiakkaiden palvelutarpeisiin pystytään vastaamaan entistä paremmin. Vanhustenhuollon palvelujärjestelmää kehitetään edelleen vähentämällä laitoshoitoa ja lisäämällä lyhytaikaishoitoa määrällisesti ja toiminnallisesti.

12 - 9 - Henkilöstön osaamista kehitetään ja työhyvinvointi turvataan toiminnan muutostilanteessa. Tavoitteiden saavuttamista tukee osallistuminen Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymän kautta Satakunnan sairaanhoitopiirin hallinnoimaan Kaste- rahoitteiseen hankkeeseen Yhteisvoimin kotona, ikääntyneiden kotiin annettavien palveluiden ja kuntoutuksen kehittämishanke Satakunnassa sekä Euran kunnan hallinnoimaan Seudullinen Ikäihmisten perhehoito -hankkeeseen. Sitovien tavoitteiden toteutuminen Eurajoki-Luvia kuntaliitoksen muutossuunnitelman mukainen asiakaslähtöisten palveluprosessien yhdenmukaistaminen on aloitettu käymällä läpi molempien kuntien tämänhetkisiä toimintatapoja. Suunnittelu yhteisistä palveluprosessien periaatteista ja käytännöistä on aloitettu. Henkilöstöä on tiedotettu muutossuunnitelman etenemisestä osastopalavereissa. Omaishoidon tuen palveluseteliä on käyttänyt 8 omaishoitajaa. TATU (taukotupa) ja ARTO (arjen toverit) palveluja ei ole tammi-huhtikuun aikana vielä käytetty. Ikäihmisten päiväkeskus- ja viriketoimintaan on aktiivisesti osallistuttu ja toiminta on vakiintunut. Päiväkeskustoiminnan molemmat ryhmät ovat olleet täynnä. Kaste-hankkeen Yhteisvoimin kotona myötä käyttöönotetun Pegasos mukana- toiminnanohjausjärjestelmän avulla kotipalvelutöiden organisointi on parantunut ja sijaisten käyttöä on voitu vähentää. Asiakastyön laatu on parantunut, koska päivitetyt asiakastiedot ovat mobiilissa koko ajan saatavilla. Lyhytaikaishoidon yksikön asiakaspaikkamäärä on tällä hetkellä 7 paikkaa. Pitkäaikaisen laitoshoidon paikkamäärä on vähentynyt sosiaalilautakunnan päätöksen mukaisesti yhdellä paikalla, koska yksikön kansliatilaa laajennetaan ja tässä yhteydessä yksi asukashuone muutetaan kansliatilan laajennusosaksi. Kotipalvelun ja kotisairaanhoidon tiimien yhteistyötä on jatkettu ja kotisairaanhoi-don toimintaohjeiden ja kriteereiden yhdenmukaistaminen Eurajoella ja Luvialla on aloitettu. Kaste-hankkeen Yhteisvoimin kotona painopistealueita ovat, toiminnanohjausjärjestelmän lisäksi, mm ikäihmisten hyvinvointisopimus ja vastuuhoitajamallin kehittäminen. Ikäihmisten perhehoitoon on sijoitettuna yksi ikäihminen. TALOUS Tulot Vanh.huolto Menot Vanh.huolto

13 Perustelu poikkeamasta Tulojen toteutumaprosentti oli 27,70. Menojen toteutumaprosentti oli 30,90. n mukaan menot ovat tällä hetkellä talousarvion mukaiset Muu sosiaalitoimi TOIMINTA Sitovat tavoitteet Luvian kanssa tehtävän kuntaliitoksen muutossuunnitelman mukaisten asiakaslähtöisten prosessien uudistaminen ja kehittäminen - Lapsiperheiden palvelujen jatkuva arviointi ja uudistaminen uuden sosiaalihuoltolain tavoitteiden mukaisesti - Lapsiperheiden kotipalvelun toimintamallien monipuolistaminen - Kehitysvammaisten asiakasprosessin selkiinnyttäminen - Voi hyvin ohjelmassa kiinnitetään erityistä huomiota lasten ja lapsiperheiden hyvinvointiin Sitovien tavoitteiden toteutuminen - Luvian kanssa tehtävään kuntaliitokseen liittyvä asiakaslähtöisten prosessien uudistaminen ja kehittäminen on käynnistynyt aikataulun mukaisesti. Prosessien kuvaaminen IMS-järjestelmään on aloitettu. - Lapsiperheiden palveluja suunnataan enenevästi varhaiseen tukeen ja sosiaalihuoltolain perusteella myönnettäviin palveluihin. Tavoitteena on ehkäistä korjaavan lastensuojelun tarvetta ja kustannuksia. Lapsiperheiden palveluissa työskentelyn perustana on palveluverkoston kokoaminen ja koordinointi ja näin lapsen edun varmistaminen. Lastensuojelun sijoituksissa ensisijaista on sijoitus perhehoitoon. - Lapsiperheiden kotipalvelussa tehdään tiivistettyä yhteistyötä neuvolan kanssa. Lapsiperheiden kotipalvelun hoitaja koordinoi vauvakahvilatoimintaa ja toimii tapaamisten vetäjänä. Vauvan synnyttyä lapsiperheiden kotipalvelun hoitaja on aina terveydenhoitajan mukana ensisynnyttäjän luokse tehtävällä kotikäynnillä. Jokaiselle vauvan saaneelle perheelle annetaan 4 tunnin lahjakortti lapsiperheiden kotipalveluun. Seurakunnan kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä (perhepäivät, perheleiri) asiakaskunnan tavoittamiseksi sekä palvelun tunnettavuuden parantamiseksi. - Kehitysvammaisten asiakasprosessien selkiyttäminen on käynnistetty. - Eurajoella toteutettavat valtakunnalliset ohjelmat tukevat lasten ja lapsiperheiden terveyttä ja hyvinvointia sekä edistävät liikkumista: Liikkuva koulu ohjelmaa toteutetaan nyt kaikissa Eurajoen kouluissa. Ilo kasvaa liikkuen- hyvinvointiohjelmaa toteutetaan kaikissa varhaiskasvatusyksiköissä (aloitettu ). LiPaKe- liikunnan ja hyvinvoinnin palveluketjussa keskiössä ovat lapset, perheet ja neuvolayhteistyö (aloitettu ).

14 TALOUS Tulot Muu sos.toimi Menot Muu sos.toimi Perustelu poikkeamasta Tulojen toteutumaprosentti oli 22,73. Menojen toteutumaprosentti oli 26,52. Tulojen ja menojen kertymä ei poikkea oleellisesti talousarviosta tai viime vuoden vastaavan ajan kertymästä Toimeentuloturva TOIMINTA Sitovat tavoitteet vuonna Toimeentulotukea saavien pitkäaikaistyöttömien aktivointiasteen nostaminen - Toimeentulotukea haetaan 70 % kirjallisesti, mutta kaikki uudet asiakkaat kohdataan henkilökohtaisesti - Kaikille uusille toimeentulotukiasiakkaille tehdään palvelutarpeen arviointi ja asiakassuunnitelma Sitovien tavoitteiden toteutuminen - Toimeentulotukea saavista pitkäaikaistyöttömistä on 4 (9) henkilöä ohjattu kuntouttavaan työtoimintaan, työkokeiluun tai koulutukseen. - Toimeentulotuen hakemuksia ajalla oli 286 kpl, joista 84% kirjallisia (241 kpl). Hakemuksista toimistoasiointeja 10,5 % (30 kpl), puhelimitse asioinnit 2,5 % (7 kpl) ja muut asioinnit 3 % (8 kpl). - Palvelutarpeen arviointi on tehty kaikille uusille asiakkaille, jotka ovat asioineet enemmän kuin yhden kerran (4/5). Palvelutarpeen arviointia ja asiakassuunnitelmaa ei tehdä, mikäli on asiakkaana vain kerran. TALOUS Tulot Toim.tuloturva Menot Toim.tuloturva

15 Perustelu poikkeamasta Tulojen toteutumaprosentti oli 33,85. Menojen toteutumaprosentti oli 24,26. Tulojen ja menojen kertymä ei poikkea oleellisesti talousarviosta tai viime vuoden vastaavan ajan kertymästä Terveydenhuolto TOIMINTA Sitovat tavoitteet vuonna Jokisimpukan vuodeosastolla hoidetaan vain akuuttia perusterveydenhuoltoa ja saattohoitoa vaativia potilaita ja pyritään pitämään keskimääräinen hoitoaika lyhyenä (alle 12 vrk) siten, että mahdollisimman vähän on tarvetta käyttää KSTHKY:n Harjavallan vuodeosastopaikkoja - Terveydenhuollon toimintaprosesseja kehitetään erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon ja sosiaalitoimen yhteistyönä ja ne kuvataan toimintajärjestelmään. Kumppanuussopimuksen mukaisesti prosessien kehittäminen on aloitettu psykiatrian toimialueelta. Depressiohoitoasiakkaan hoitomalli otetaan käyttöön. - Eurajoelta lähipalveluna saatavien peruserikoissairaanhoidon palvelujen tarjontaa laajennetaan. - Vuodeosastoon ja kotisairaanhoitoon tukeutuva kotisairaalatoiminta on aloitettu Jokisimpukan palveluasumisyksiköissä, vanhainkodissa sekä Tupalan alueella. Toimintaa kehitetään edelleen tavoitteena vähentää vuodeosastohoitoa vaativaa, määräaikaista lyhytaikaishoitoa. - Vakiinnutetaan päihde- ja mielenterveysongelmien varhainen tunnistaminen ja puheeksiotto koko sote-henkilöstön toimintatavaksi. Sitovien tavoitteiden toteutuminen - Eurajoen vuodeosastolla on hoidettu 95 potilasta. Hoitopäiviä on ollut yhteensä 926, keskimääräinen hoitoaika 10,5 päivää ja osaston kuormitusprosentti 76,53 %. Harjavallan vuodeosastolla on hoidettu 18 eurajokelaista potilasta. Hoitopäiviä on ollut 67 ja keskimääräinen hoitoaika 4,3 päivää. - Psykiatrian toimintaprosessin kuvaamista jatketaan tarkoituksena tehdä siitä esimerkki muiden yhteisten toimintaprosessien kuvaamiselle. Kuvausta tehdään KSTHKY:n johdolla yhdessä Keski-Satakunnnan kuntien ja SATSHP:n kanssa. - Depressiopotilaan hoitomalli paikallisesti on selkeä ja käytössä. Käytännön toteutus psykiatrisella sairaanhoitajalla. Riippuen depression ja asiakkaan voinnista ja oireista, hoitava lääkäri ja sairaanhoitajan työpari on joko terveyskeskuksen lääkäri tai psykiatri. - Peruserikoissairaanhoidon osalta erikoisaloja ei tällä hetkellä tule lisää, mutta niihin ohjautuvuutta muista toimipisteistä pyritään parantamaan. Erikoisaloja/lääkäreitä tällä hetkellä ovat ortopedi, ihotautilääkäri, neurologi, psykiatri ja lastenpsykiatri. - Sarjahoidossa Eurajoen vuodeosastolla on käynyt 21 potilasta ja kotisairaalassa on hoidettu 19 potilasta. - Päihde- ja mielenterveysongelmien varhaisen tunnistamisen vakiinnuttaminen otetaan on kesken.

16 TALOUS Tulot Terv.huolto Menot Terv.huolto Perustelu poikkeamasta Tulojen toteutumaprosentti oli 55,73. Menojen toteutumaprosentti oli 30,37. Tulojen ja menojen kertymä ei poikkea oleellisesti talousarviosta tai viime vuoden vastaavan ajan kertymästä Koululautakunta Varhaiskasvatus TOIMINTA Sitovat tavoitteet 2016 Uuden voimaan tulleen varhaiskasvatuslain mukaisia tavoitteita viedään eteenpäin mm. varhaiskasvatussuunnitelmia ja lasten ja vanhempien osallisuutta kehittämällä. Opetushallitus antaa uudet perusteet varhaiskasvatussuunnitelmille viimeistään vuonna 2017, jonka jälkeen kunnan varhaiskasvatussuunnitelma päivitetään yhteistyössä Luvian kanssa. Työntekijöiden osaamista tuetaan mm. osaamiskartoituksilla, kehityskeskusteluilla, täydennyskoulutuksella ja työssä jaksamiseen liittyvillä varhaisen tuen toimintakäytännöillä. Kaikki varhaiskasvatuksen yksiköt toimivat perhepäivähoidon varahoitopaikkoina. Valtuustosopimuksen mukaisesti kaikille 1-2.luokkalaisille järjestetään aamu- ja iltapäiväkerhopaikka. Kouluissa sijaitsevat aamu- ja iltapäiväkerhot siirtyvät koko-naan rehtorien alaisuuteen. Keskustan koulun remonttiin liittyen suunnitellaan esiopetusikäisten ja aamu- ja iltapäiväkerholaisten sijoittumista koulun tiloihin kokopäiväisesti remontin valmistuttua. Sitovien tavoitteiden toteutuminen Kunnan varhaiskasvatussuunnitelmaa (VASU) on toteutettu kaikissa varhaiskasvatuksen yksiköissä, ja lasten vanhempien kanssa on käyty kasvatuskumppanuusneuvotteluja lapsen henkilökohtaisen vasun yhteydessä. Opetushallitus on mahdollistanut kunnille varhaiskasvatussuunnitelmatyöhön osallistumisen.

17 Luvian kanssa on suunniteltu yhdistyvän kunnan työntekijöiden vastuita ja rooleja sekä muita toimintakäytäntöjä. Tulevassa matriisiorganisaatiossa varhaiskasvatuksen prosessina on alle kouluikäisen lapsen hoidon sekä kasvun ja kehityksen turvaaminen. Prosessit kuvataan IMS-toimintajärjestelmään. Sekä Eurajoen että Luvian henkilöstö osallistui Eurajoki-salissa helmikuussa lapsen tunnetaidot-koulutukseen, tilaisuus oli samalla tutustumismahdollisuus toinen toisiimme. Varhaiskasvatuksen ja sosiaalitoimen moniammatillista yhteistyötä on kehitetty säännöllisillä kokoontumisilla. Varhaiskasvatuksen vuoden pääteemaa, lasten ja vanhempien osallisuuden lisäämistä varten yksiköissä on laadittu toimintasuunnitelmat tavoitteen toteuttamiseksi. Varhaiskasvatus on innolla myös osallistunut Ilo kasvaa liikkuen -toimintaohjelmaan, jonka päätapahtuma oli toukokuussa urheilukentällä (Unelmien liikuntapäivä). Henkilöstö on osallistunut Heteka-liikuntaohjelmaan, ja henkilöstöä on toiminut liikunta-agentteina eri yksiköissä. Perhepäivähoidon varahoitoa on toteutettu mahdollisuuksien mukaisesti eri toimintayksiköissä. Kaikille aamu- ja iltapäiväkerhopaikkaa hakeneille 1-2. luokkalaisille on järjestetty kerhopaikka. Esiopetusta täydentävän päivähoidon eli Mursut-ryhmän ja Kaharin aamu- ja iltapäiväkerhojen siirtymistä keskustan koululle on suunniteltu yhteistyöhankkeessa, jota vetää keskustan koulun rehtori. Lasten kotihoidontuen kuntalisää on maksettu entisten perusteiden mukaisesti. Jatkosta päätetään vuoden 2017 talousarvion yhteydessä. TALOUS Tulot Peruskoulutus Menot Peruskoulutus Perustelu poikkeamasta Tulojen toteutumaprosentti oli 34,24. Menojen toteutumaprosentti oli 32,62.

18 Peruskoulutus TOIMINTA Sitovat tavoitteet 2016 Esiopetus toteutetaan OPM:n suosituksen mukaisena. Perusopetus toteutetaan laadukkaana mm. turvaamalla riittävän pienet ryhmäkoot. Myös ns. jakotunteihin on turvattava riittävä resurssi. Oppimisen tehostettu ja erityinen tuki toteutetaan lain ja asetuksen mukaisena. Perusopetuksen osalta pyritään riittävien oppimistulosten säilyttämiseen. Kuntakeskiarvona peruskoulussa tulisi olla vähintään arvosana 7,5 (esim. perusopetuksen valtakunnallisia kokeita tai päättötodistusten keskiarvojen keskiarvoa mittarina käyttäen). Syrjäytymisen ehkäisemiseksi pyritään säilyttämään jatko-opintoihin sijoittumisessa nykyinen hyvä valtakunnallisen keskitason ylittävä taso. Sitovien tavoitteiden toteutuminen Lukuvuonna esikouluryhmät ovat kooltaan seuraavat: Huhdan koulu: 10 esioppilasta, erillinen ryhmä. Keskustan koulu: kaksi ryhmää; esioppilasta. Ryhmissä avustajat. Kuivalahden koulu: 3 esioppilasta, ryhmä esi-2 yhteensä 6 oppilasta. Linnamaan koulu: 3 esioppilasta, erillinen ryhmä osa-aikaisesti, osan aikaa yhdistetty esi-2 -ryhmään, jossa oppilaita yhteensä 20 Rikantilan koulu: 2 esioppilasta, ryhmä esi-2 yhteensä 11 oppilasta. Sydänmaan koulu: 7 esioppilasta, ryhmä esi-2 yhteensä 16 oppilasta. Ryhmässä avustaja sekä osan aikaa jakotunteja esiopettajalla. Lapijoella esiopetusryhmä on päiväkoti Metsätähdessä, oppilaita 19, avustaja Päiväkoti Majakan esiopetusryhmässä 6 oppilasta Opetusministeriön suosituksen mukaan esiopetusryhmään saa kuulua enintään 13 oppilasta. Jos esiopetusta antavan opettajan ohella ryhmän työskentelyyn osallistuu enimmän aikaa koulunkäyntiavustaja, opetusryhmän enimmäiskoko voi olla kuitenkin enintään 20 oppilasta. Varsinaisia määräyksiä yleisopetuksen ryhmäkoosta ei ole, mutta suositeltavaa olisi, että perusryhmät olisivat maksimissaan oppilaan suuruisia alkuopetuksessa ja luokilla noin 20 oppilaan suuruiset. Perusopetusasetuksen 2 :n mukaan erityisopetuksen ryhmässä saa olla enintään kymmenen oppilasta. Suurimmat ryhmät Keskustan koulussa ovat oppilasta. Näissä ryhmissä on käytössä osan aikaa Opetushallituksen osaksi rahoittama resurssiopettaja. Perusopetuksen vuosiluokkien 1-6 keskimääräinen ryhmäkoko on 16,7 oppilasta ja esiopetusryhmät mukaan lukien 15,8 oppilasta. Vuosiluokkien 7-9 opetusryhmien keskimääräinen ryhmäkoko on 16,5 oppilasta.

19 Erityisopetuksen pienryhmissä on Keskustan koulussa ja yhteiskoulussa 8 oppilasta. Ryhmät ovat lainmukaiset. Lisäksi kunnassa toimii kaksi kiertävää laajaalaista erityisopettajaa ja luokilla 7-9 laaja-alainen erityisopettaja. Peruskoulunsa päättäneiden päättötodistusten keskiarvojen keskiarvo ei ole vielä tiedossa. Tietoa jatko-opintoihin pääsystä ei ole vielä käytettävissä. TALOUS Tulot Peruskoulutus Menot Peruskoulutus Perustelu poikkeamasta Tulojen toteutumaprosentti oli 73,83. Menojen toteutumaprosentti oli 29, Keskiasteen koulutus TOIMINTA Sitovat tavoitteet 2016 Lukiokoulutuksen oppimistuloksissa tulisi säilyttää nykyinen hyvä taso. Lukio tarjoaa kattavan kurssitarjonnan. Kurssitarjonta toteutetaan siten opiskelijoita palvelevasti, että opiskelijat voivat käyttää opiskeluajan tehokkaasti. Pyritään kasvattamaan suoritettujen kurssien osuutta. Opetusta kehitetään siten, että se lisää opiskelijoiden valmiuksia osallistua sähköisiin ylioppilaskirjoituksiin. Sitovien tavoitteiden toteutuminen Eurajoen lukion opiskelijoiden sijoitus keväällä 2015 oli HS:n tilastossa 201. (kevät 2014 sijoitus oli 301). STT:n vertailussa 196. (keväällä 2014 sijoitus oli 327.). MTV:n vertailussa sijoitus oli 121. (Kevään 2014 tilastossa ei ollut sijoituksen järjestysnumeroa, pelkästään puoltoäänet). Erilaiset sijoitukset eri vertailuissa johtuvat erilaisesta laskentatavasta. Lukioita vertailuissa oli mukana n Eurajoen lukion kokonaissijoitus vertailuissa oli siis keskiarvoa ylempänä. Kevään 2016 vertailuja ei vielä ole julkistettu. Kurssitarjontaa on pidetty laajana, jotta valinnat voitaisiin hyvin toteuttaa. Etenkin ensimmäisen vuoden kurssitarjotinta on pidetty laajana, jotta on voitu tukea opiskelijoita, joiden opinnoissa on aikaisemmin ollut vaikeuksia. Lukiossa on voinut opiskella myös soveltavia kursseja. Osa opiskelijoista on ohjattu tarpeen mukaan verkkoopintoihin.

20 Opettajat ovat saaneet koulutusta mm. sähköisten oppimisympäristöjen käytöstä ja tietotekniikasta on tullut luonteva osa opetusta jo useissa oppiaineissa. Yli 80 opiskelijaa on suorittanut hyväksyttävästi kymmensormijärjestelmäkurssin. Lisäksi kaikilla ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijoilla on käytössään kannettava tietokone. Ensimmäinen Abitti-harjoituskoe (sähköinen ylioppilaskoe) on järjestetty toukokuussa Sähköisiä kokeita on järjestetty koeviikkojen yhteydessä lukuvuonna lähes 30 kertaa. Ylioppilaslautakunnan edellyttämä pakollinen Abittiharjoituskoe sujui ongelmitta. TALOUS Tulot Keskiasteen koul Menot Keskiasteen koul Perustelu poikkeamasta Tulojen toteutumaprosentti oli 67,04. Menojen toteutumaprosentti oli 28, Aikuiskoulutus TOIMINTA Sitovat tavoitteet 2016 Talousarviossa ei ollut määriteltyjä tavoitteita. TALOUS Tulot Aikuiskoulutus Menot Aikuiskoulutus Perustelu poikkeamasta Menojen toteutumaprosentti 45,68.

21 Kirjasto- ja kulttuurilautakunta Kirjastotoimi TOIMINTA Sitovat tavoitteet Tarjota riittävät kokoelmat sekä monipuolisia palveluita kustannustehokkaasti sekä asiakkaita ystävällisesti palvellen sekä asiakkaiden toivomuksia noudattaen, kokoelmaa ja palveluita jatkuvasti kehittäen, siten tasa-arvoa ja asukasviihtyvyyttä/hyvinvointia lisäten. - Aktiivinen, hyvä asiakaspalvelu riittävillä kokoelmilla, eli palvelujen korkea laatu. - Tuottaa laadukkaita kirjastopalveluja kustannustehokkaasti. - Tuottaa kirjastopalveluja tehokkaasti. Sitovien tavoitteiden toteutuminen Kirjastossa on ollut tarjolla seuraavia toimintoja: kulttuuriklubi, lukupiiri, ohjattua lainaustoimintaa päiväkotilaisille/-kerholaisille, kirjavinkkausta kouluikäisille, kopiointipalvelua, tenniskentän vuokrauspiste ym. Uutena toimintana aloitettiin syksyllä Lukukoira-tapahtumat. Asiakastyytyväisyyttä on mitattu vuosittain järjestetyllä kirjastokyselyllä, asiakkaiden toivomuksia on noudatettu hankinnoissa ja kokoelmaa on kehitetty kysyntää vastaavaksi. Uudessa kirjastossa on otettu käyttöön rfid-laitteet, lainausautomaatti, älyhylly, info-tv sekä kolme mediatelevisiota, joilla voi katsoa elokuvia tai erilaisia tiedostoja tietokoneelta ja älypuhelimista ym. Lisäksi yleisön käyttöön (lehtilukusaliin, nuortenosastolle ja lastenosastolle) hankittiin runsaasti uusia tietokoneita ja tabletteja. Kirjaston tunnuslukuja: Kokoelma kpl. Lainoja kpl. Kokoelma per asukas : 5930 = 11,2 kpl. Lainan hinta: 3,53 euroa. Lainoja per asukas: 15,01 Koko maassa ,40. Tunnusluvuissa huomioitava, että kirjasto oli alkuvuonna kiinni n. 2 kuukautta. TALOUS Tulot Kirjastotoimi Menot Kirjastotoimi Perustelu poikkeamasta Menojen toteutumaprosentti oli 39,02.

22 Kulttuuritoimi TOIMINTA Sitovat tavoitteet 2016 Kulttuuritoimi toteuttaa peruskulttuurityötä järjestäen kunnan vuosijuhlat ja vuosittaiset tapahtumat yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Ystävyyskuntatoiminnan kehittämisestä vastaa kulttuuritoimi ja viralliset vierailuosiot tehdään yhteistyössä keskushallinnon ja kolmannen sektorin kanssa. Pyritään laajentamaan ystävyyskuntatoimintaa taiteilijaresidenssivaihdolla, joka hyödyntäisi samalla paikallisten harrastajataiteilijoitten työtilan saantia. Kulttuuritoimi tukee paikallista kulttuuritoimintaa ja kirjallisuutta avustuksilla. Kulttuuritoimi osallistuu seutukunnalliseen kulttuuriyhteistyöhön ja -projekteihin, keskittyy kunnan lapsi- ja nuorisopoliittisen ohjelman mukaisesti lasten perinneopetukseen. Edelleen vahvistaa yhteistyötä kolmannen sektorin kanssa. Kulttuurin ja oman kotiseudun merkitys tiedostetaan ja kunnan tunnettavuus kulttuuripitäjänä kasvaa mm. valtakunnallisen tapahtuman ja juhlavuositapahtuman myötä. Eurajoki Bel Cantoon hankitaan mukaan uusia toimijoita. Lasten ja nuorten musiikkikoulutuksessa lisätään mahdollisuuksia konsertteihin ja konserttiharjoitteluun uudella flyygelillä. Museotoiminnassa kehitetään näyttelytoimintaa, kartoitetaan varastotilat ja tehdään suunnitelma museoesineitten varastointiin ja mahdolliseen vastaanottamiseen hakemalla uusiin hankeohjelmiin mukaan. Ulkopuolista rahoitusta pyritään saamaan myös Irjanteen matkailun jatkokehittämiseen. Matkailutoimi toteuttaa perusmatkailutyötä ylläpitämällä kunnan matkailutoimistoa, hoitamalla kunnan matkaopasvälityksen ja opaskoulutuksen, painamalla ja päivittämällä. Sitovien tavoitteiden toteutuminen Kunnan vuosijuhlista on toteutunut Veteraanipäivä ja Kaatuneitten muistopäivä. Suunnitelmat yhteistyökumppaneiden kanssa kesän toiminnoista on tehty. Eurajoki Bel Canto festivaali on alkamassa. Eurajoen oppaiden jatkokoulutus alueen laajentumisesta ja opastusten syventämisestä johtuen on alkanut tämän vuoden alussa ja jatkuu kesäkuulle. Uusi hanke, jossa kulttuuritoimi on mukana on alkanut Ravakan rahoittamana. Hankkeen koko on euroa. Tavoitteena hankkeella on Satakunnan Laulujuhlat ja Vuojoen laululava. Matkailumarkkinoinnissa on osallistuttu Matka 2016 messuille ja Kotimaan matkailumessuille sekä Satakunta hyvää kohdettamarkkinointitapahtumaan.

23 TALOUS Tulot Kulttuuritoimi Menot Kulttuuritoimi Perustelu poikkeamasta Tulojen toteutumaprosentti oli 5,65. Menojen toteutumaprosentti oli 28,04. Menojen ja tulojen toteutumassa olemme normaalissa aikataulussa. Tulot painottuvat vasta loppuvuoteen Liikunta- ja nuorisolautakunta Liikuntatoimi TOIMINTA Sitovat tavoitteet 2016 Yhteistyön tiivistäminen Luvian liikuntatoimen kanssa. Kuntalaisia kannustetaan harrastamaan kunto- ja terveysliikuntaa. Markkinoidaan kuntalaisille edullisia uimahallilippuja lähiseudun uimahalleihin. Kattavan ja monipuolisen liikunnan palveluketjun aikaansaaminen kuntaan. Liikuntatoimi järjestää tasokkaat uimakoulut. Liikuntakeskuksen toimivuuden parantaminen alueen toimijat huomioiden (urheiluseurat, Eurajoen jäähalli oy ym.). Sitovien tavoitteiden toteutuminen Eurajoen ja Luvian liikuntatoimet ovat tehneet yhteistyötä ja tutustuneet toistensa olosuhteisiin ja toimintoihin mm. erilaisten koulutustilaisuuksien ja tapahtumien yhteydessä. Liikuntatoimi on tehnyt yhteistyötä erityisesti koulutoimen sekä sosiaalitoimen Voi hyvin projektin kanssa. Koululaisille on järjestetty mm. uinninopetusta Euran ja Rauman uimahalleissa. Kuntalaiset hankkimien, liikuntatoimen tukemien, uimahallija vesijumppakorttien suosio on jatkunut. Vesijumppakortteja hankittiin kaikkiaan 97 kappaletta vuoden 2016 tammi-huhtikuun välisenä aikana, Rauman ja Porin uimahalleihin sisäänpääsykortteja ja -lippuja ostettiin yhteensä 259 kappaletta.

24 Liikunta- ja nuorisolautakunta jakoi huhtikuussa 2016 urheiluseuroille toimintaavustuksia yhteensä euroa. Kyläyhdistyksille avustuksia myönnettiin yhteensä euroa. Liikuntatoimi on ostanut yleisöluisteluvuoroja Eurajoen jäähallilta syyskuulta 2015 huhtikuulle Liikuntapaikkojen hoitaja on työskennellyt syyskuulta huhtikuulle Eurajoen jäähallissa. Uimakouluihin on valittu 5 uimaopettajaa. Kevään 2016 aikana on investointiohjelman mukaisesti hankittu uudelle tekonurmelle kaksi siirtokatsomoa ja kaksi pelaajasuojaa. TALOUS Tulot Liikuntatoimi Menot Liikuntatoimi Perustelu poikkeamasta Tulojen toteutumaprosentti on 8,18. Menojen toteutumaprosentti on 40,21. LiPaKe hankkeeseen on saatu valtion avustusta euroa. Tätä summaa ei ole vielä kirjattu tuloksi Nuorisotoimi TOIMINTA Sitovat tavoitteet 2016 Nuorisotoimi tiivistää yhteistyötä Luvian nuorisotoimen kanssa. Tutustuu toimintakulttuuriin ja toimijoihin sekä alueeseen. Nuorisotoimi toteuttaa perusnuorisotyötä nuorisotaloissa (Lapijoki, Kahari), erityistoimipaikoissa ja erilaisissa projekteissa. Nuorisotyötä ja politiikkaa toteutetaan moniammatillisena yhteistyönä nuorten, nuorisoyhdistysten ja muiden nuorisotyötä tekevien järjestöjen, yritysten ja yksityisten tahojen kanssa. Nuorisotoimi tukee ja avustaa nuorisojärjestöjä ja nuorten ryhmiä.

25 Nuorisotoimi osallistuu seutukunnalliseen nuorisotyöhön, jolla pyritään turvaamaan sellainen nuorisotyö jota yksittäinen pieni kunta ei pysty kuntalaisilleen yksinään tarjoamaan mm. etsivänuorisotyö ja nuorisotiedotuksen kehittäminen. Nuorisolain mukaan nuorisotoimen tehtäviin kuuluu nuorisopoliittinen toiminta. Se tarkoittaa nuorten asioiden nostamista julkisuuteen, nuorten etujen ajamista lähiyhteisöissä ja nuorten elinolojen parantamista (nuorisovaltuuston, nuorisoryhmien tukeminen, lasten- ja nuorten kuuleminen ja tiedottaminen heitä koskevissa asioissa). Kehitetään ja vahvistetaan lasten- ja nuorten kuulemisjärjestelmää etunenässä, koulutetaan vaikuttamaan. Työpaja mahdollistaa niiden nuorten tukemisen joilla ei jostain syystä ole työ- tai koulutuspaikkaa tai tarvitsevat muuta tukea esim. elämänhallintaansa tai itsetuntoonsa. Työpajatoiminta on ennaltaehkäisevää mutta myös korjaavaa toimintaa. Työpajalla on tärkeä osa nuorten yhteiskuntatakuun toteuttamisessa. Työpaja selvittää Luviaan liittymisen vaikutuksia ja tarpeita pajan laajentamiseksi koko alueelle. Työpaja huolehtii keskitetysti kunnan työllisyydenhoidon koordinoinnin ja selvittää minkälaiset muutokset kuntaliitos tuo työllisyyden hoitoon. Sitovien tavoitteiden toteutuminen Yhteistyö Luvian kanssa on tiivistynyt yhteisten retkien järjestämisen kautta. Nuorisotoimet ovat järjestäneet kevään aikana kummankin yhteiskoulun liikuntapäivää yhdessä oppilaiden kanssa aloittaen sen kouluttamalla yhdessä nuoria tapahtumanjärjestämisessä. Perusnuorisotyötä on jatkettu nuorten iltojen ja Walkers toiminnan kautta nuorisotiloilla ja kävijämäärät ovat pysyneet ennallaan. Moniammatillisiin työryhmiin on otettu mukaan myös Luvian työntekijöitä. Liikunta- ja nuorisolautakunta jakoi huhtikuussa 2016 nuorisoyhdistyksille toimintaavustuksina yhteensä 6100 euroa. Nuorisotoimi on yhdessä kulttuuritoimen ja muiden Rauman seudun vastaavien kanssa järjestämässä Rauman seudun nuorten kulttuurikatselmus Framillaa teemalla kuva- ja sanataide. Tapahtuman lisäksi järjestetään näyttely ja leiri. Nuorisosihteeri toimii Rauman hallinnoimien etsivien nuorisotyöntekijöiden ohjausryhmän puheenjohtajana. Eurajoen nuorisovaltuusto on kokoustanut keväällä 2 kertaa ja tavannut lisäksi Luvian vastaavaa nuorisofoorumia kahdesti. Yhdessä on suunniteltu ryhmien tulevaisuutta ja tapaa yhdistyä kuntaliitoksen myötä. Nuortenideat.fi vaikuttamiskanavaa on markkinoitu mm. Voi Hyvin ja Koulumessuilla. Kanavan kautta on tullut muutama idea, jotka on voitu myös toteuttaa. Nuorten työpaja on jatkanut toimintaansa entiseen tapaan. Nuorten liikunta ja ruokatottumuksiin on pyritty vaikuttamaan yhteisillä ohjatuilla liikuntatunneilla ja ravitsemustietoudella. Työllistämismäärärahat te -toimistoilta loppuivat toukokuun alussa. Alkuvuonna saatiin työllistettyä n. 10 henkilöä.

26 TALOUS Tulot Nuorisotoimi Menot Nuorisotoimi Perustelu poikkeamasta Tulojen toteutumaprosentti on 15,96. Menojen toteutumaprosentti on 20,35. Tulot laahaavat perässä työllisyysmäärärahojen takia aina n. 1-2 kk. Kesäajan menot ovat suhteessa aina kevättä suurempia, joten ne tasaantuvat syksyyn Tekninen lautakunta Kunnallinen liiketoiminta TOIMINTA Sitovat tavoitteet vuonna 2016 Vesihuoltolaitos toimittaa asiakkailleen hyvälaatuista vettä häiriöttömästi ja johtaa jätevedet hallitusti Raumalle. Hulevesien päätymistä jätevesijärjestelmään pyritään vähentämään verkostoa saneeraamalla. Tekninen lautakunta käynnistää tarvittavat toimenpiteet kaukolämpöverkoston ulkoistamiseksi tai yhtiöittämiseksi, koska kaukolämpölaitos toimii kilpailutilanteessa markkinoilla. Kuntalain mukaisesti kunta ei voi tällaisessa tilanteessa hoitaa tehtävää. Sitovien tavoitteiden toteutuminen Vesihuoltolaitos on toimittanut asiakkailleen hyvälaatuista vettä häiriöttömästi ja johtanut jätevedet hallitusti Raumalle. Jätevesiverkoston saneeraamista jatketaan kesäkuussa. Neuvotteluja kaukolämpöverkoston ulkoistamisesta on käyty. TALOUS Tulot Kunn. liik.toim

27 Menot Kunn. liik.toim Perustelu poikkeamasta Tulojen toteutumaprosentti oli 27,89. Menojen toteutumaprosentti oli 33, Yhdyskuntatekninen huolto TOIMINTA Sitovat tavoitteet vuonna 2016 Lasten ja nuorten viihtyisyyttä lisätään ja toimintaa tuetaan rakentamalla kahden koulun piha-alueelle monitoimiareena ja uusimalla koulujen pihavälineistöä. Sitovien tavoitteiden toteutuminen Monitoimiareenojen ja koulujen pihavälineistön kilpailutus on käynnissä. TALOUS Tulot Yhd.k.tek. h Menot Yhd.k.tek. h Perustelu poikkeamasta Tulojen toteutumaprosentti oli 11,65. Menojen toteutumaprosentti oli 25, Kiinteistöhuolto TOIMINTA Sitovat tavoitteet vuonna 2016 Kunnan omistamien kiinteistöjen kunnosta huolehditaan vuosittaisilla korjaustoimenpiteillä siten, että vältytään mahdollisilta korjauksien laiminlyönnin aiheuttamilta lisäkustannuksilta. Sitovien tavoitteiden toteutuminen Kiinteistöjen kunnosta on huolehdittu suunnitelman mukaan.

28 TALOUS Tulot Kiint.huolto Menot Kiint.huolto Perustelu poikkeamasta Menojen toteutumaprosentti oli 31, Siivoustoimi ja ruokahuolto TOIMINTA Sitovat tavoitteet vuonna 2016 Puhtaus- ja ruokapalveluhenkilöstön kanssa keskitytään perustehtävän hoitami-seen asiakasnäkökulma huomioiden. Sitovien tavoitteiden toteutuminen Valtakunnallinen hedelmien, vihannesten ja marjojen menekinedistämishanke (Nu- HeViMa) lukiolaisille, kouluruokatyöryhmän osallistaminen ruokalistasuunnitteluun sekä standardi INSTA 800:n perustuva, asiakkaan suorittama, puhtauden silmämääräinen laaduntarkkailu, ovat toteutuneita toimenpiteitä, joilla asiakasnäkökulma on saatu osaksi normaalia toimintaa. TALOUS Tulot Siiv. ja ruok Menot Siiv. ja ruok Perustelu poikkeamasta Tulojen toteutumaprosentti oli 30,63. Menojen toteutumaprosentti oli 32,60.

29 Ympäristötoimi TOIMINTA Sitovat tavoitteet 2016 Ympäristösuojelu Myönnettyjen ympäristö- ja maa-aineslupien valvontakatselmukset vuoden 2016 aikana. Taataan ympäristösuojelupalvelujen saatavuus lähellä kuntalaisia, tavoitteena palvella kuntalaisia mahdollisimman hyvin ja kattavasti erilaisissa ympäristösuojeluun liittyvissä asioissa. Porin ympäristöviraston kanssa tehdyn sopimuksen laatukriteerien seuranta. Rakennusvalvonta Rakennusvalvonta edistää, opastaa ja valvoo laadukkaan rakennuskannan ja viihtyisän ympäristön syntymistä ja säilymistä. (kuntalaispalautteen määrä) Rakennusvalvonta palvelee kuntalaisia mahdollisimman hyvin ja huolehtii yleisen edun huomioon ottamista. (asiakastyytyväisyyskysely) Päämääränä on, että tuetaan monimuotoista asuntotuotantoa, huolehtien myös siitä, että asiakas saa lainsäädännön ja oikeuskäytännön mukaiset rakentamista koskevat ratkaisut virheettömästi ja oikea-aikaisesti. (tehtyjen valitusten määrä) Sitovien tavoitteiden toteutuminen Ympäristö- ja maa-aineslupien valvontakatselmukset menneillään. Ympäristöinsinööri ollut tavattavissa Eurajoen ympäristötoimistossa maanantaina ja torstaina. Muina päivinä tavoitettavissa puhelimella. Asiakastyytyväisyyttä mitataan vuoden lopussa tehtävällä asiakastyytyväisyyskyselyllä, joka on suunnataan vuoden 2016 aikana rakennus-lupaa tai toimenpidelupaa hakeneille. Ympäristölautakunnan päätöksistä ei ole tehty yhtään valitusta välisenä aikana. Rakennustarkastajan päätöksen mukaiset rakennusluvat on myönnetty kahden viikon välein. Ympäristölautakunnan päätöksen mukaiset rakennus-, maisema- ja ympäristöluvat on käsitelty kuukausittain pidetyissä ympäristölautakunnan kokouksissa. TALOUS Tulot Ymp.toimi Menot Ymp.toimi Perustelu poikkeamasta Tulojen toteutumaprosentti oli 24,95. Menojen toteutumaprosentti oli 22,35.

30 Taulukko-osa

31 Tuloslaskelma VUOSI 2016 Tilinpäätös 2015 Muutettu Talousarvio 2016 Toteutunut 01-04/2016 Tot. % Toimintatuotot % Myyntituotot % Maksutuotot % Tuet ja avustukset % Muut toimintatuotot % Toimintakulut % Henkilöstökulut % Palvelujen ostot % Aineet, tarvikkeet ja tavarat % Avustukset % Muut kulut % Toimintakate % Verotulot % Kunnan tulovero % Kiinteistövero % Osuus yhteisöveron tuotosta % Valtionosuudet % Rahoitustuotot ja kulut Korkotuotot Muut rahoitustuotot Korkomenot Muut rahoitusmenot Vuosikate % Poistot ja arvonalentumiset % Tilikauden tulos % Poistoeron muutos Tilikauden ylijäämä (alijäämä) %

32 Tase VUOSI 2016 VASTAAVAA PYSYVÄT VASTAAVAT , ,02 Aineettomat hyödykkeet , ,07 Aineettomat oikeudet 4 854, ,97 Tietokoneohjelmistot , ,10 Muut pitkävaikutteiset menot 0,00 0,00 Aineelliset hyödykkeet , ,34 Maa- ja vesialueet , ,62 Rakennukset , ,63 Kiinteät rakenteet ja laitteet , ,01 Koneet ja kalusto , ,55 Muut aineelliset hyödykkeet , ,97 Ennakkomaksut ja keskener.hank , ,56 Sijoitukset , ,61 Osakkeet ja osuudet , ,17 Muut lainasaamiset , ,44 TOIMEKSIANTOJEN VARAT , ,94 Lahjoitusrahastojen erityskatteet , ,94 VAIHTUVAT VASTAAVAT , ,80 Saamiset Pitkäaikaiset saamiset , ,14 Lainasaamiset , ,38 Muut saamiset , ,76 Lyhytaikaiset saamiset , ,16 Myyntisaamiset , ,84 Muut saamiset , ,94 Siirtosaamiset , ,38 Rahoitusarvopaperit , ,93 Rahat ja pankkisaamiset , ,57 VASTAAVAA YHTEENSÄ , ,76

33 VASTATTAVAA OMA PÄÄOMA , ,73 Peruspääoma , ,55 Edell. tilikausien yli-/alijäämä , ,96 Tilikauden yli-/alijäämä , ,22 POISTOERO JA VAPAAEHTOISET VARAUKSET , ,20 Poistoero , ,20 TOIMEKSIANTOJEN PÄÄOMAT , ,91 Lahjoitusrahastojen pääomat , ,91 VIERAS PÄÄOMA , ,92 Pitkäaikainen , ,62 Lainat rahoitus- ja vakuutuslaitoksilta Lainat muilta luotonantajilta , ,43 Muut velat , ,19 Lyhytaikainen , ,30 Lainat rahoitus- ja vakuutuslaitoksilta ,28 Lainat muilta luontonantajilta , ,62 Saadut ennakot , ,95 Ostovelat , ,60 Muut velat , ,64 Siirtovelat , ,21 VASTATTAVAA YHTEENSÄ , ,76

34 t tehtäväalueittain Ulkoinen tuloslaskelma 1-4 / 2016 Talousarvio 2016 Jäljellä - % 1-4/ /2015 TP EURAJOEN KUNTA TOIMINTATUOTOT ,40% , Myyntituotot ,33% , Maksutuotot ,61% , Tuet ja avustukset ,98% , Muut toimintatuotot ,68% , TOIMINTAKULUT ,84% , Henkilöstökulut ,46% , Palvelujen ostot ,88% , Aineet, tarvikkeet ja tavarat ,93% , Avustukset ,52% , Muut toimintakulut ,51% , TOIMINTAKATE ,01% , VEROTULOT ,96% , VALTIONOSUUDET ,05% , RAHOITUSTUOTOT JA -KULUT , Korkotuotot , Muut rahoitustuotot , Korkokulut 0 0 0, Muut rahoituskulut , VUOSIKATE ,25% ,

- 1 - Kaikki varhaiskasvatuksen yksiköt toimivat perhepäivähoidon varahoitopaikkoina.

- 1 - Kaikki varhaiskasvatuksen yksiköt toimivat perhepäivähoidon varahoitopaikkoina. - 1-1.1 Koululautakunta 1.1.1 Varhaiskasvatus Uuden 1.8.2015 voimaan tulleen varhaiskasvatuslain mukaisia tavoitteita viedään eteenpäin mm. varhaiskasvatussuunnitelmia ja lasten ja vanhempien osallisuutta

Lisätiedot

- 1 - Kaikki varhaiskasvatuksen yksiköt toimivat perhepäivähoidon varahoitopaikkoina.

- 1 - Kaikki varhaiskasvatuksen yksiköt toimivat perhepäivähoidon varahoitopaikkoina. - 1-1.1 Koululautakunta 1.1.1 Varhaiskasvatus Uuden 1.8.2015 voimaan tulleen varhaiskasvatuslain mukaisia tavoitteita viedään eteenpäin mm. varhaiskasvatussuunnitelmia ja lasten ja vanhempien osallisuutta

Lisätiedot

1..1 Liikunta- ja nuorisolautakunta

1..1 Liikunta- ja nuorisolautakunta - 1 - Pöytäkirjaliite 11 1..1 Liikunta- ja nuorisolautakunta 1..1.1 Liikuntatoimi Sitovat tavoitteet Yhteistyön tiivistäminen Luvian liikuntatoimen kanssa. Kuntalaisia kannustetaan harrastamaan kunto-

Lisätiedot

- 1 - Varhaiskasvatuksen ja sosiaalitoimen tiivistä moniammatillista yhteistyötä jatketaan.

- 1 - Varhaiskasvatuksen ja sosiaalitoimen tiivistä moniammatillista yhteistyötä jatketaan. - 1-1.1 Koululautakunta 1.1.1 Varhaiskasvatus Kunnan varhaiskasvatussuunnitelmaa (VASU) toteutetaan kaikissa varhaiskasvatuksen yksiköissä ja lasten vanhempien kanssa käydään kasvatuskumppanuusneuvottelu

Lisätiedot

- 1 - koulutoimen tavoite sujuvan oppimispolun prosessista ja varhaisen tuen käytännöistä.

- 1 - koulutoimen tavoite sujuvan oppimispolun prosessista ja varhaisen tuen käytännöistä. - 1-1.1 Koululautakunta 1.1.1 Varhaiskasvatus Kunnan varhaiskasvatussuunnitelmaa (VASU) toteutetaan kaikissa varhaiskasvatuksen yksiköissä ja lasten vanhempien kanssa käydään kasvatuskumppanuusneuvottelu

Lisätiedot

- 1 - Lasten kotihoidontuen kuntalisää maksetaan edelleen ajalla 1.1.2015-31.12.2016 (nykyinen sopimus Kelan kanssa päättyy 31.12.2014).

- 1 - Lasten kotihoidontuen kuntalisää maksetaan edelleen ajalla 1.1.2015-31.12.2016 (nykyinen sopimus Kelan kanssa päättyy 31.12.2014). - 1-1..1 Koululautakunta 1..1.1 Varhaiskasvatus Kunnan varhaiskasvatussuunnitelmaa (VASU) toteutetaan kaikissa varhaiskasvatuksen yksiköissä ja lasten vanhempien kanssa käydään kasvatuskumppanuusneuvottelu

Lisätiedot

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2015

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2015 Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2015 Keskeiset tunnusluvut 2015 TP 2014 TP 2015 TA 2016 Tuloveroprosentti 21,25 21,25 21,25 Kiinteistöveroprosentti, asunnoista 0,65 0,65 0,65 Kiinteistöveroprosentti, yleinen

Lisätiedot

1. Kunnan/kuntayhtymän tilinpäätöstiedot

1. Kunnan/kuntayhtymän tilinpäätöstiedot 1. Kunnan/kuntayhtymän tilinpäätöstiedot 1.1 Tuloslaskelma, ulkoinen Toimintatuotot Myyntituotot Maksutuotot Tuet ja avustukset Muut toimintatuotot Valmistevarastojen muutos +/- Valmistus omaan käyttöön

Lisätiedot

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2014

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2014 Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2014 Keskeiset tunnusluvut 2014 TP2013 TP 2014 TA 2015 Tuloveroprosentti 20,25 21,25 21,25 Kiinteistöveroprosentti, asunnoista 0,50 0,65 0,65 Kiinteistöveroprosentti, yleinen

Lisätiedot

Vuosikate Poistot käyttöomaisuudesta

Vuosikate Poistot käyttöomaisuudesta TULOSLASKELMA JA SEN TUNNUSLUVUT 2018 2017 2016 2015 2014 1 000 1 000 1 000 1 000 1 000 Toimintatuotot 8 062 8 451 7 781 7 800 7 318 Valmistus omaan käyttöön 60 56 47 67 96 Toimintakulut -53 586-51 555-51

Lisätiedot

TP Väestö Työttömyys Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Tase Aikasarjat: vuosikate, lainat, yli-/alijäämä. Alavieskan kunta 3.3.

TP Väestö Työttömyys Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Tase Aikasarjat: vuosikate, lainat, yli-/alijäämä. Alavieskan kunta 3.3. TP 2016 Väestö Työttömyys Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Tase Aikasarjat: vuosikate, lainat, yli-/alijäämä Alavieskan kunta 3.3.2017 JY Päivitetty 10.3.2017 ja 13.3.2017 Päivitetty 27.3.2017 Asukasluvun

Lisätiedot

RAPORTTI TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUTUMASTA

RAPORTTI TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUTUMASTA RAPORTTI TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUTUMASTA KESÄKUU 2019 Työttömyysaste/toukokuu: 2019 6,7 % 2018 7,4 % Tavoiteprosentti tasaisella kehityksellä 50,0 % Näyttö: GL30 Kokkolan kaupunki Sivu: 1 Käyttäjä :

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupunki Tiivistelmä vuoden 2013 tilinpäätöksestä

Hämeenlinnan kaupunki Tiivistelmä vuoden 2013 tilinpäätöksestä Tiivistelmä vuoden 2013 tilinpäätöksestä Asukasmäärä 31.12. 67 806 67 497 Verotuloprosentti 19,50 % 19,50 % Toimintakate -327,7 M -327,1 M Toimintakatteen kasvu 0,18 % 4,8 % Verotulot 254,3 M 237,4 M Verotulojen

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Tilinpäätös 2014

ASIKKALAN KUNTA Tilinpäätös 2014 ASIKKALAN KUNTA Tilinpäätös 2014 Historiallisen hyvä tulos Ylijäämää kertyi 5,5 miljoonaa euroa, jolloin kumulatiivista ylijäämää taseessa on noin 7,4 miljoonaa euroa. Se on enemmän kuin riittävä puskuri

Lisätiedot

Kuntien ja kuntayhtymien taloustilaston tilinpäätöstietojen tiedonkeruun sisältö tilastovuodesta 2015 alkaen

Kuntien ja kuntayhtymien taloustilaston tilinpäätöstietojen tiedonkeruun sisältö tilastovuodesta 2015 alkaen 1(16) Kuntien ja kuntayhtymien taloustilaston tilinpäätöstietojen tiedonkeruun sisältö tilastovuodesta 2015 alkaen 1. KUNNAN JA KUNTAYHTYMÄN TILINPÄÄTÖSLASKELMAT... 2 1.1. Kunnan ja kuntayhtymän tuloslaskelma,

Lisätiedot

RAPORTTI TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUTUMASTA

RAPORTTI TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUTUMASTA RAPORTTI TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUTUMASTA TOUKOKUU 2017 Tavoiteprosentti tasaisella kehityksellä 41,7 % Näyttö: GL30 Kokkolan kaupunki Sivu: 1 Käyttäjä : SARLEP TOTEUTUMAVERTAILU KAUPUNKI ilman liikelaitoksia

Lisätiedot

TULOSLASKELMA VARSINAIS- SUOMEN ALUEPELASTUSLAITOS 2009

TULOSLASKELMA VARSINAIS- SUOMEN ALUEPELASTUSLAITOS 2009 TULOSLASKELMA VARSINAIS- SUOMEN ALUEPELASTUSLAITOS 2009 Liikevaihto 33 202 242,72 Valmiiden ja keskeneräisten tuotteiden varastojen lisäys (+) tai vähennys (-) Valmistus omaan käyttöön (+) Liiketoiminnan

Lisätiedot

TP Väestö Työttömyys Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Tase Aikasarjat: vuosikate, lainat, yli-/alijäämä. Alavieskan kunta 3.3.

TP Väestö Työttömyys Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Tase Aikasarjat: vuosikate, lainat, yli-/alijäämä. Alavieskan kunta 3.3. TP 2016 Väestö Työttömyys Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Tase Aikasarjat: vuosikate, lainat, yli-/alijäämä Alavieskan kunta 3.3.2017 JY Päivitetty 10.3.2017 ja 13.3.2017 Päivitetty 27.3.2017 ja 19.5.2017

Lisätiedot

TIEDOTE 23.3.2015 TIEDOTE: KARKKILAN KAUPUNGIN TILINPÄÄTÖS VUODELTA 2014. Yleistä

TIEDOTE 23.3.2015 TIEDOTE: KARKKILAN KAUPUNGIN TILINPÄÄTÖS VUODELTA 2014. Yleistä TIEDOTE 23.3.2015 TIEDOTE: KARKKILAN KAUPUNGIN TILINPÄÄTÖS VUODELTA 2014 Yleistä Karkkilan kaupungin tilikauden tulos vuodelta 2014 on 698 379,68 euroa ylijäämäinen. Tulos on 1 379 579,68 euroa talousarviota

Lisätiedot

Talousarvion toteutuminen

Talousarvion toteutuminen Eurajoki Talousarvion toteutuminen 1.1. 31.8.2015 Osavuosikatsaus 2/2015 Eurajoen kunnanhallitus 27.10.2015 Sisällysluettelo Tekstiosa 1 Talousarvion 2015 tuloarvion toteutuminen ja määrärahojen käyttö

Lisätiedot

Talousarvion toteutuminen

Talousarvion toteutuminen Eurajoki Talousarvion toteutuminen 1.1. 30.4.2015 Osavuosikatsaus 1/2015 Eurajoen kunnanhallitus 2.6.2015 Sisällysluettelo Tekstiosa 1 Talousarvion 2015 tuloarvion toteutuminen ja määrärahojen käyttö 1.1.

Lisätiedot

1..1 Liikunta- ja nuorisolautakunta

1..1 Liikunta- ja nuorisolautakunta [ Pöytäkirjaliite 1 1..1 Liikunta- ja nuorisolautakunta 1..1.1 Liikuntatoimi Sitovat tavoitteet Kuntalaisia kannustetaan harrastamaan kunto- ja terveysliikuntaa. Markkinoidaan kuntalaisille edullisia uimahallilippuja

Lisätiedot

TULOSLASKELMA

TULOSLASKELMA TULOSLASKELMA 1000 1.1.-31.12.2017 1.1.-31.12.2016 LIIKEVAIHTO Tuki kaupungilta 18 935 12 470 Liikennöintikorvaukset 91 200 81 885 Infrakorvaukset 67 110 65 482 Muut myyntitulot 3 392 656 180 637 160 493

Lisätiedot

TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS

TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS Vuosikertomus 2017 TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS Servican kannalta vuotta 2017 voi kuvata mielenkiintoiseksi. Lähdimme vuoden alkaessa valmistelemaan yhdessä omistajien kanssa Servican yhtiöittämistä vuoden

Lisätiedot

Konsernituloslaskelma

Konsernituloslaskelma Konsernituloslaskelma ei laadittu 1.1.2017-31.12.2017 1.1.2016-31.12.2016 LIIKEVAIHTO 26 416 878,43 Liiketoiminnan muut tuotot 1 468 655,80 Materiaalit ja palvelut Aineet, tarvikkeet ja tavarat Ostot tilikauden

Lisätiedot

Konsernituloslaskelma

Konsernituloslaskelma Konsernituloslaskelma 1.1.2018-31.12.2018 1.1.2017-31.12.2017 LIIKEVAIHTO 28 729 986,76 26 416 878,43 Valmistus omaan käyttöön 6 810,90 Liiketoiminnan muut tuotot 1 500 810,15 1 468 655,80 Materiaalit

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI 1/6 LIIKENNELIIKELAITOS

HELSINGIN KAUPUNKI 1/6 LIIKENNELIIKELAITOS HELSINGIN KAUPUNKI 1/6 TULOSLASKELMA 1.1.-31.12.2018 1.1.-31.12.2017 LIIKEVAIHTO Tuki kaupungilta 15 232 079,52 18 934 845,99 Liikennöintikorvaukset 96 887 065,70 91 199 717,21 Infrakorvaukset 76 680 586,12

Lisätiedot

12.6. Konsernin tilinpäätöslaskelmat

12.6. Konsernin tilinpäätöslaskelmat Osa I: Toimintakertomus 12.6. Konsernin tilinpäätöslaskelmat 12.6.1. Konsernin tuloslaskelma ja sen tunnusluvut 2017 2 016 1 000 1 000 Toimintatuotot 84 053 81 643 Toimintakulut -159 229-154 656 Osuus

Lisätiedot

Vesihuoltolaitoksen tilinpäätös 2014

Vesihuoltolaitoksen tilinpäätös 2014 5. Eriytetyt tilinpäätökset 5.1. Laskennallisesti eriytetyn vesihuoltolaitoksen tilinpäätöslaskelmat Leppävirran kunnan vesihuoltolaitoksen kirjanpito on eriytetty laskennallisesti. Liitteenä vesihuoltolaitoksen

Lisätiedot

Forssan kaupungin vuoden 2016 tilinpäätös. Mediatiedote

Forssan kaupungin vuoden 2016 tilinpäätös. Mediatiedote Forssan kaupungin vuoden 2016 tilinpäätös Mediatiedote 6. huhtikuuta 2017 Vuoden 2016 tilinpäätös ennustettua parempi ja mahdollistaa jonkin verran myös varautumista tulevaan Tilinpäätös on 0,2 miljoonaa

Lisätiedot

Talousarvion toteutuminen

Talousarvion toteutuminen Eurajoki Talousarvion toteutuminen 1.1. 30.4.2014 Osavuosikatsaus 1/2014 Eurajoen kunnanhallitus 3.6.2014 Sisällysluettelo Tekstiosa 1 Talousarvion 2014 tuloarvion toteutuminen ja määrärahojen käyttö 1.1.

Lisätiedot

Väestömuutokset, tammi kesäkuu

Väestömuutokset, tammi kesäkuu Iitin kunta 546/02.01.02/2015 Talouskatsaus 25.8.2015 Tammi kesäkuu Kunnanhallitus 7.9.2015 Väestön kehitys ja väestömuutokset 2015 Luonnollinen Kuntien välinen Netto Väestönlisäys Väkiluku väestön lisäys

Lisätiedot

Väestömuutokset, tammi-huhtikuu

Väestömuutokset, tammi-huhtikuu Iitin kunta Talouskatsaus Tammi-huhtikuu 715/.1./16 31.5.16 Kunnanhallitus 6.6.16 Väestön kehitys ja väestömuutokset 16 Luonnollinen väestön lisäys Syntyn Kuolleet eet vuosi15 63 15 tammi16 helmi16 6 Kuntien

Lisätiedot

Kankaanpään kaupunki. Tilinpäätös kaupunginkamreeri

Kankaanpään kaupunki. Tilinpäätös kaupunginkamreeri Kankaanpään kaupunki Tilinpäätös 2017 1 Tilinpäätösaineisto 1. Tilinpäätös Toimintakertomus Toteutumisvertailu Tilinpäätöslaskelmat Liitetiedot Eriytetyt tilinpäätökset Allekirjoitukset ja merkinnät Luettelot

Lisätiedot

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI TALOUSKATSAUS

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI TALOUSKATSAUS PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI TALOUSKATSAUS 3.4.217 2 SISÄLLYSLUETTELO PYHÄJÄRVEN KAUPUNGIN TALOUSKATSAUS.. Väestö. 3 Työllisyys.. 3 TULOSLASKELMA.. 4 Toimintatuotot. 4 Toimintakulut.. 4 Valtionosuudet.. 4 Vuosikatetavoite

Lisätiedot

Kankaanpään kaupunki. Tilinpäätös kaupunginkamreeri

Kankaanpään kaupunki. Tilinpäätös kaupunginkamreeri Kankaanpään kaupunki Tilinpäätös 2016 1 Tilinpäätösaineisto 1. Tilinpäätös Tasekirja Toimintakertomus Toteutumisvertailu Tilinpäätöslaskelmat Liitetiedot Eriytetyt tilinpäätökset Allekirjoitukset ja merkinnät

Lisätiedot

Vakinaiset palvelussuhteet

Vakinaiset palvelussuhteet Konsernitilinpäätös ja sen tunnusluvut Kaupungin henkilöstömäärä käsitellään henkilöstökertomuksessa. Keskeisten konserniyhteisöjen henkilöstöpanoskuvaus on alla. Vakinaiset palvelussuhteet Tehty työpanos,

Lisätiedot

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2012

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2012 Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2012 Tuloslaskelma 2012 2011, ulkoinen koko kunta osa I 2012 2011 kasvu % Toimintatuotot Myyntituotot 51 644 46 627 10,8 % Maksutuotot 8 451 8 736-3,3 % Tuet ja avustukset

Lisätiedot

Talousarvion toteutuminen

Talousarvion toteutuminen Eurajoki Talousarvion toteutuminen 1.1. 31.8.2014 Osavuosikatsaus 2/2014 Eurajoen kunnanhallitus 28.10.2014 Sisällysluettelo Tekstiosa 1 Talousarvion 2014 tuloarvion toteutuminen ja määrärahojen käyttö

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI TILINPÄÄTÖS 2013

LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI TILINPÄÄTÖS 2013 TILINPÄÄTÖS 2013 TULOSLASKELMA 2013 2012 Liikevaihto 3 960 771 3 660 966 Valmistus omaan käyttöön 1 111 378 147 160 Materiaalit ja palvelut Aineet, tarvikkeet ja tavarat -104 230-104 683 Palvelujen ostot

Lisätiedot

YH Asteri yhdistys YH14

YH Asteri yhdistys YH14 TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet Sijoitukset VAIHTUVAT VASTAAVAT Vaihto-omaisuus Pitkäaikaiset Myyntisaamiset pitkäaik. Muut pitkäaikaiset saamiset Lyhytaikaiset

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA VESILAITOKSEN TULOSLASKELMA

ALAVIESKAN KUNTA VESILAITOKSEN TULOSLASKELMA ALAVIESKAN KUNTA VESILAITOKSEN TULOSLASKELMA 2016 2015 LIIKEVAIHTO Vesimaksut (ulk.) 259 704,43 245 632,53 Vesimaksut (sis.) 13 532,17 13 569,17 Valmiiden ja keskeneräisten tuotteiden varastojen lisäys

Lisätiedot

Sivu 1. Tuloarviot uu Talous- Toteu- Poikke- Käyttö Talous- Toteu- Poikke- Käyttö NETTO N arvio tuma ama % arvio tuma ama % EUR B

Sivu 1. Tuloarviot uu Talous- Toteu- Poikke- Käyttö Talous- Toteu- Poikke- Käyttö NETTO N arvio tuma ama % arvio tuma ama % EUR B Talousarvion toteutumisvertailu 1.1.- 31.10.2012 Ulkoinen/sisäinen Keskimääräinen käyttö--% saisi olla 833 % Sivu 1 KAYTTOTALOUSOSA Sito Määrärahat Tuloarviot uu Talous- Toteu- Poikke- Käyttö Talous- Toteu-

Lisätiedot

Väestömuutokset, tammi-syyskuu

Väestömuutokset, tammi-syyskuu Iitin kunta Talouskatsaus Tammi-syyskuu 71/2.1.2/216 2.1.216 Kunnanhallitus 31.1.216 Väestön kehitys ja väestömuutokset 216 Luonnollinen väestön lisäys Syntyn Kuolleet eet vuosi21 63 1 1 nelj. 16 2 nelj

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI ENNAKKO- TILINPÄÄTÖS 2017

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI ENNAKKO- TILINPÄÄTÖS 2017 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI ENNAKKO- TILINPÄÄTÖS Kaupunginhallitus 12.2.2018 SISÄLLYSLUETTELO Sitovuustason olennaiset ylitykset... 1 Yhdistelmä... 2 Pitkä- ja lyhytaikaiset lainat... 3 Verotulot... 4 Palkat

Lisätiedot

Yhdistys - Asteri mallitilikartta (yh11)

Yhdistys - Asteri mallitilikartta (yh11) TULOSLASKELMA Varsinainen toiminta Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Sijoitus- ja rahoitustoiminta Satunnaiset erät Satunnaiset tuotot Satunnaiset kulut Yleisavustukset Tilikauden tulos

Lisätiedot

5.5 Konsernituloslaskelma ja sen tunnusluvut

5.5 Konsernituloslaskelma ja sen tunnusluvut 5.5 Konsernituloslaskelma ja sen tunnusluvut 1000 1000 Toimintatuotot 81 901 80 382 Toimintakulut -234 338-223 246 Osuus osakkuusyht. voitosta (tappiosta) 33 7 Toimintakate -152 403-142 858 Verotulot 124

Lisätiedot

Yhdistys - Asteri mallitilikartta (Yh13)

Yhdistys - Asteri mallitilikartta (Yh13) TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet 1000 Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet 1100 Maa- ja vesialueet 1110 Rakennukset ja rakennelmat 1120 Koneet ja kalusto Sijoitukset 1200

Lisätiedot

Yhdistys ry Asteri kirjanpito-ohjelman tulostusmalli

Yhdistys ry Asteri kirjanpito-ohjelman tulostusmalli TULOSLASKELMA Varsinainen toiminta Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Sijoitus- ja rahoitustoiminta Satunnaiset erät Satunnaiset tuotot Satunnaiset kulut Yleisavustukset Tilikauden tulos

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI TILINPÄÄTÖS 2016

LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI TILINPÄÄTÖS 2016 TILINPÄÄTÖS 2016 TULOSLASKELMA 2016 2015 Liikevaihto 2 994 437 3 576 109 Valmistus omaan käyttöön 0 140 276 Materiaalit ja palvelut Aineet, tarvikkeet ja tavarat -56 436-115 284 Palvelujen ostot -344 363-400

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI TILINPÄÄTÖS 2015

LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI TILINPÄÄTÖS 2015 TILINPÄÄTÖS 2015 TULOSLASKELMA 2015 2014 Liikevaihto 3 576 109 3 741 821 Valmistus omaan käyttöön 140 276 961 779 Materiaalit ja palvelut Aineet, tarvikkeet ja tavarat -115 284-96 375 Palvelujen ostot

Lisätiedot

Talousarvion toteuma kk = 50%

Talousarvion toteuma kk = 50% Talousarvion toteuma 1.1.-30.6.2019 6kk = 50% Verotulojen kertymä 30.6.2018 Talousarvio 30.6.2019 30.6.2019 Tot. % Kunnallisverot 3 846 943 3 456 000 3 727 292 53,9 Kiinteistöverot 35 134 373 500 8 904

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin tilinpäätös Kaupunginhallitus

Mikkelin kaupungin tilinpäätös Kaupunginhallitus 1 Mikkelin kaupungin tilinpäätös 2018 Kaupunginhallitus 1.4.2019 2 Merkittävimmät huomiot toteumasta Tilikauden 2018 alijäämä oli 13,3 miljoonaa euroa. Talouden tulos heikkeni 17,2 miljoonaa euroa. Talousarviota

Lisätiedot

Väestömuutokset 2016

Väestömuutokset 2016 Iitin kunta 715/2.1.2/216 Talouskatsaus 21.11.216 Tammi-lokakuu Väestön kehitys ja väestömuutokset 216 Luonnollinen väestön lisäys Kuntien välinen muuttoliike Nettomaahanmuutto Väestönlisäys Väkiluku Syntyn

Lisätiedot

Väestömuutokset 2016

Väestömuutokset 2016 Iitin kunta 715/2.1.2/216 Talouskatsaus 29.12.216 Tammi-marraskuu Väestön kehitys ja väestömuutokset 216 Luonnollinen väestön lisäys Kuntien välinen muuttoliike Nettomaahanmuutto Väestönlisäys Väkiluku

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.11.2016 Talous- ja hallinto-osasto 3.1.2017 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.11.2016 Ulvilan kaupungin toimintamenot ovat ajalla 1.1.

Lisätiedot

Talousarvion toteuma kk = 50%

Talousarvion toteuma kk = 50% Talousarvion toteuma 1.1.-30.6.2018 6kk = 50% Verotulojen kertymä Kunnallisverot 3 859 476 3 300 000 3 846 943 58,3 Kiinteistöverot 9 718 367 500 35 134 4,8 Yhteisöverot 533 625 382 500 356 007 46,5 Yhteensä

Lisätiedot

NIVOS VESI OY. Tilinpäätös

NIVOS VESI OY. Tilinpäätös NIVOS VESI OY Tilinpäätös 1.1.2016-31.12.2016 Porvoontie 23 04600 Mäntsälä Sisältö Tuloslaskelma Tase Liitetiedot Allekirjoitukset Tilinpäätösmerkintä sivu 1 2-3 4-5 6 6 1 TULOSLASKELMA 1.1.2016 31.12.2016

Lisätiedot

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2011

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2011 Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2011 Talousarvion tuloslaskelmaosan toteutumisvertailu 2011 osa I Sisältää liikelaitoksen, sisältää sisäiset erät, keskinäiset sisäiset eliminoitu Alkuperäinen Talousarvio-

Lisätiedot

KONSERNITULOSLASKELMA

KONSERNITULOSLASKELMA KONSERNITULOSLASKELMA 1.1.-31.12.2017 1.1.-31.12.2016 LIIKEVAIHTO 5 099 772 4 390 372 Liiketoiminnan muut tuotot 132 300 101 588 Materiaalit ja palvelut Aineet, tarvikkeet ja tavarat Ostot tilikauden aikana

Lisätiedot

NIVOS VESI OY. Tilinpäätös

NIVOS VESI OY. Tilinpäätös NIVOS VESI OY Tilinpäätös 1.1.2017-31.12.2017 Porvoontie 23 04600 Mäntsälä Sisältö Tuloslaskelma Tase Liitetiedot Allekirjoitukset Tilinpäätösmerkintä sivu 1 2 4 6 6 1 TULOSLASKELMA 1.1.2017 31.12.2017

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. - 30.9.2016 Talous- ja hallinto-osasto 26.10.2016 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.9.2016 Ulvilan kaupungin toimintamenot ovat ajalla 1.1.

Lisätiedot

RISKIENHALLINTAPÄIVÄ HELSINKI

RISKIENHALLINTAPÄIVÄ HELSINKI RISKIENHALLINTAPÄIVÄ 4.5.2017 HELSINKI Faktaa Juvasta Pinta-ala 1 345,7 km2 Maapinta-ala 1 162,9 km2 -vesistöjä 182,8 km2 (13,5%) Väkiluku (31.12.2016) 6 424 henk. Väestöntiheys 5,7 as/km2 Työttömyysaste

Lisätiedot

Kuopion Vesi Liikelaitos Haapaniementie KUOPIO TILINPÄÄTÖSTIEDOT

Kuopion Vesi Liikelaitos Haapaniementie KUOPIO   TILINPÄÄTÖSTIEDOT Kuopion Vesi Liikelaitos Haapaniementie 30 70100 KUOPIO www.kuopionvesi.fi TILINPÄÄTÖSTIEDOT 2018 2 TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS Kuopion Veden vesihuollon toiminta-alue on laajentunut viimeisen kymmenen vuoden

Lisätiedot

Talousarvion toteumaraportti..-..

Talousarvion toteumaraportti..-.. Talousarvion toteumaraportti..-.. 4kk = 33,3% Kokonaisuutena huhtikuun lopussa talousarvio on toteutunut taloudellisesti ja toiminnallisesti pitkälti arvion mukaisesti. Viime vuoteen verrattuna vuosikate

Lisätiedot

Kuopion Vesi Liikelaitos Suokatu 42 PL KUOPIO TILINPÄÄTÖSTIEDOT

Kuopion Vesi Liikelaitos Suokatu 42 PL KUOPIO  TILINPÄÄTÖSTIEDOT Kuopion Vesi Liikelaitos Suokatu 42 PL 1097 70111 KUOPIO www.kuopionvesi.fi TILINPÄÄTÖSTIEDOT 2016 2 TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS Kuopion Veden vesihuollon toiminta-alue on laajentunut viimeisen kymmenen vuoden

Lisätiedot

Lahden kaupunki. Tilinpäätös 2007

Lahden kaupunki. Tilinpäätös 2007 Lahden kaupunki Tilinpäätös 2007 Tilinpäätös 2007 LAHTI TP 2005 TP 2006 TP 2007 Asukasluku (31.12) 98 411 98 755 99 301 Veroprosentti 19,00 19,00 19,00 1000 euroa Verotulot 258 802 274 700 290 033 Vuosikate

Lisätiedot

TALOUSARVION SEURANTA

TALOUSARVION SEURANTA TALOUSARVION SEURANTA 31.8.2018 Tuloslaskelma 1.1. -31.8.2018 Tuloslaskelma ulkoinen TP 2017 1-8/2017 TA 2018 1-8/2018 TA-tot Ylitys/alitus Limingan kunta liikelaitoksin Varsinainen toiminta Toimintatuotot

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. - 31.5.2016 Talous- ja hallinto-osasto 28.6.2016 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 31.5.2016 Ulvilan kaupungin toimintamenot olivat 1.1. 31.5.2016

Lisätiedot

Urheiluseura U TULOSLASKELMA. VARSINAINEN TOIMINTA Tuotot. Kulut. TUOTTO-/KULUJÄÄMÄ Varainhankinta 0,00 0,00 0,00 0,00

Urheiluseura U TULOSLASKELMA. VARSINAINEN TOIMINTA Tuotot. Kulut. TUOTTO-/KULUJÄÄMÄ Varainhankinta 0,00 0,00 0,00 0,00 TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Sijoitus- ja rahoitustoiminta Yleisavustukset TILIKAUDEN TULOS Tilinpäätössiirrot Poistoeron muutos Veroperust. varausten

Lisätiedot

Kuopion Vesi Liikelaitos Haapaniementie 30 PL KUOPIO TILINPÄÄTÖSTIEDOT

Kuopion Vesi Liikelaitos Haapaniementie 30 PL KUOPIO   TILINPÄÄTÖSTIEDOT Kuopion Vesi Liikelaitos Haapaniementie 30 PL 1097 70111 KUOPIO www.kuopionvesi.fi TILINPÄÄTÖSTIEDOT 2017 2 TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS Kuopion Veden vesihuollon toiminta-alue on laajentunut viimeisen kymmenen

Lisätiedot

31.3.2015 Minna Uschanoff. Tilinpäätös 2014

31.3.2015 Minna Uschanoff. Tilinpäätös 2014 31.3.2015 Minna Uschanoff Tilinpäätös 2014 Yleinen kehitys Valkeakosken asukasluku nousi hieman. Valkeakoskelaisia oli vuoden 2014 lopussa 21 162 eli 33 asukasta enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Valkeakosken

Lisätiedot

TULOSTIEDOT 24 Lappeenrannan energia Oy VuOsikertOmus 2014

TULOSTIEDOT 24 Lappeenrannan energia Oy VuOsikertOmus 2014 TULOSTIEDOT 24 Lappeenrannan Energia Oy Vuosikertomus 2014 Konserni Tuloslaskelma (1 000 ) 1.1. 31.12.2014 1.1. 31.12.2013 LIIKEVAIHTO 128 967 121 379 Valmistus omaan käyttöön 4 869 4 273 Liiketoiminnan

Lisätiedot

1.1 Tulos ja tase. Oy Yritys Ab Syyskuu Tilikauden alusta

1.1 Tulos ja tase. Oy Yritys Ab Syyskuu Tilikauden alusta 1.1 Tulos ja tase KUMULATIIVINEN MYYNTI Current Ratio koko yritys 12 1 8 6 4 2 215 KUM TOT. 115 KUM TOT. 415 KUM TOT. 315 KUM TOT. 715 KUM TOT. 615 KUM TOT. 515 KUM TOT. 915 KUM TOT. 815 KUM TOT. 1,77

Lisätiedot

Väestömuutokset 2017, kuukausittain

Väestömuutokset 2017, kuukausittain Iitin kunta 21/02.01.02/2017 Talouskatsaus 4.8.2017 Tammi-Kesäkuu, puolivuosiraportti Väestön kehitys ja väestömuutokset 2017 Luonnollinen väestön lisäys Kuntien välinen muuttoliike Nettomaahanmuutto Väestönlisäys

Lisätiedot

Emoyhtiön tuloslaskelma, FAS

Emoyhtiön tuloslaskelma, FAS Tilinpäätös Emoyhtiön tuloslaskelma Emoyhtiön tuloslaskelma, FAS Milj. Liite 1. 1. 31. 12. 2012 1. 1. 31. 12. 2011 Liikevaihto 1 12,5 8,9 Liiketoiminnan muut tuotot 2 4,6 3,6 Materiaalit ja palvelut 3

Lisätiedot

Urheiluseura - Asteri mallitilikartta (u111)

Urheiluseura - Asteri mallitilikartta (u111) TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Kulut Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Kulut Sijoitus- ja rahoitustoiminta Kulut Satunnaiset erät Satunnaiset tuotot Satunnaiset kulut Yleisavustukset

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS

TILINPÄÄTÖS Sivu 1/110 LAPIN LIITTO / LAPIN PELASTUSLAITOS TILINPÄÄTÖS 31.12.2015 Kansainvälinen Barents Rescue 2015 harjoitus (BR15) 30.9-1.10. 2015 Levillä. Lapin liitto/lapin pelastuslaitos ( Koko yritys (YR) )

Lisätiedot

NASTOLAN KUNTA TILINPÄÄTÖS Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta

NASTOLAN KUNTA TILINPÄÄTÖS Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta TILINPÄÄTÖS 2015 Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta 14.3.2016 TOIMINTAYMPÄRISTÖ 2015 VÄESTÖ ASUKASLUKU ennakkotieto 14 829-76 (2014) NASTOLASSA ASUVA TYÖVOIMA 7 187-52 (2014) TYÖLLISYYS TYÖTTÖMYYSASTE keskiarvo

Lisätiedot

Talousarvion toteumisvertailu syyskuu /PL

Talousarvion toteumisvertailu syyskuu /PL 1 (17) Talousarvion toteumisvertailu syyskuu 2018 25.10.2018/PL Yleistä - vertailu tehty talousarvio-osittain (tuloslaskelma, rahoituslaskelma, käyttötalous, investoinnit) - toteutuma syyskuun lopussa,

Lisätiedot

Iitin kunta 45/ /2013 Talouskatsaus Tammi-elokuu. Nettomaahanmuutto. lähtömuutto

Iitin kunta 45/ /2013 Talouskatsaus Tammi-elokuu. Nettomaahanmuutto. lähtömuutto Iitin kunta 45/02.01.02/2013 Talouskatsaus 30.9.2013 Tammi-elokuu Väestön kehitys ja väestömuutokset 2013 Luonnollinen väestön lisäys Kuntien välinen muuttoliike Nettomaahanmuutto Väestönlisäys Väkiluku

Lisätiedot

Tiedotusvälineille Julkaisuvapaa klo 9:00

Tiedotusvälineille Julkaisuvapaa klo 9:00 TIEDOTE 21.3.2016 Tiedotusvälineille Julkaisuvapaa klo 9:00 TIEDOTE: KARKKILAN KAUPUNGIN TILINPÄÄTÖS VUODELTA 2015 Suomen talous on viimeiset vuodet ollut merkittävien ongelmien keskellä, kun Suomen taloutta

Lisätiedot

TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2017

TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2017 VUOSIKERTOMUS 2017 TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2017 KONSERNI Tuloslaskelma (1 000 ) 1.1. 31.12.2017 1.1. 31.12.2016 LIIKEVAIHTO 121 109 124 180 Valmistus omaan käyttöön 14 673

Lisätiedot

Kokonaistuotanto kasvoi tammikuussa ,7 % edelliseen vuoteen verrattuna ja teollisuustuotanto väheni 5,1 %.

Kokonaistuotanto kasvoi tammikuussa ,7 % edelliseen vuoteen verrattuna ja teollisuustuotanto väheni 5,1 %. TALOUDELLINEN TILANNE 1.1. - 31.3.2015 Yleinen tilanne USA:n talouskasvun arvioidaan olevan kuluvana vuonna noin 3,2-3,7 %. USA:n korkojen nosto saattaa alkaa siten arvioitua aikaisemmin eli viimeisimpien

Lisätiedot

TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2016

TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2016 VUOSIKERTOMUS 2016 TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2016 KONSERNI Tuloslaskelma (1 000 ) 1.1. 31.12.2016 1.1. 31.12.2015 LIIKEVAIHTO 124 180 124 532 Valmistus omaan käyttöön 673 4 647

Lisätiedot

Yhdistys YH TULOSLASKELMA. Varsinainen toiminta Tuotot. Kulut. Tuotto-/Kulujäämä. Varainhankinta 0,00 0,00 0,00 0,00

Yhdistys YH TULOSLASKELMA. Varsinainen toiminta Tuotot. Kulut. Tuotto-/Kulujäämä. Varainhankinta 0,00 0,00 0,00 0,00 TULOSLASKELMA Varsinainen toiminta Kulut Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Tuotto-/Kulujäämä Varainhankinta Kulut Tuotto-/Kulujäämä Sijoitus- ja rahoitustoiminta Kulut Tuotto-/Kulujäämä Yleisavustukset

Lisätiedot

TULOSTILIT (ULKOISET)

TULOSTILIT (ULKOISET) HYRYNSALMEN KUNTA RAPORTTI 20.5.2010 LIITE 3 TALOUSARVION SEURANTA 30.4.2010 TULOSLASKELMA Talousarvio on toteutumassa suunniteltua paremmin. HYRYNSALMEN KUNTA 30.4.2010 Tilinpäätös Talousarvio Toteutuma

Lisätiedot

Forssan kaupungin vuoden 2014 tilinpäätös

Forssan kaupungin vuoden 2014 tilinpäätös Forssan kaupungin vuoden 2014 tilinpäätös Mediatiedote 8. huhtikuuta 2015 Vuoden 2014 tilinpäätös Tilinpäätös on 0,3 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Kaupungin vuosikate on 5 miljoonaa euroa eli 283 euroa/asukas.

Lisätiedot

Kuopio konserni TASE VASTATTAVAA

Kuopio konserni TASE VASTATTAVAA Kuopio konserni 2018 2017 TASE 1000 1000 VASTATTAVAA OMA PÄÄOMA Peruspääoma 432 412 432 412 Yhdistysten ja säätiöiden peruspääoma 23 14 Ylikurssirahasto 93 2 Arvonkorotusrahasto 68 68 Muut omat rahastot

Lisätiedot

Iitin kunta 45/ /2013 Talouskatsaus Tammi-syyskuu. Nettomaahanmuutto. lähtömuutto

Iitin kunta 45/ /2013 Talouskatsaus Tammi-syyskuu. Nettomaahanmuutto. lähtömuutto Iitin kunta 45/02.01.02/2013 Talouskatsaus 28.11..2013 Tammi-syyskuu Väestön kehitys ja väestömuutokset 2013 Luonnollinen väestön lisäys Kuntien välinen muuttoliike Nettomaahanmuutto Väestönlisäys Väkiluku

Lisätiedot

Iitin kunta 45/ /2013 Talouskatsaus Tammi marraskuu Kh Nettomaahanmuutto. lähtömuutto

Iitin kunta 45/ /2013 Talouskatsaus Tammi marraskuu Kh Nettomaahanmuutto. lähtömuutto Iitin kunta 45/02.01.02/2013 Talouskatsaus 10.2.2014 Tammi marraskuu Kh. 17.2.2014 Väestön kehitys ja väestömuutokset 2013 Luonnollinen väestön lisäys Kuntien välinen muuttoliike Nettomaahanmuutto Väestönlisäys

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 31.10.2018 31.3.2013 131.10.2017 Hallinto- ja talouspalvelut 28.11.2018 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 31.10.2018 Ulvilan kaupungin toimintatulot

Lisätiedot

Sivistyspalvelut tuottavat laadukkaita ja asiakaslähtöisiä palveluita, jotka lisäävät kuntalaisten hyvinvointia.

Sivistyspalvelut tuottavat laadukkaita ja asiakaslähtöisiä palveluita, jotka lisäävät kuntalaisten hyvinvointia. Outokummun kaupunki Talousarvio 2017 ja taloussuunnitelma 2018-2019 1 5.6 Tulosalue: Sivistyspalvelut Toimielin: Sivistyslautakunta Vastuuhenkilö: Sivistysjohtaja Toiminta-ajatus: Visio: Toiminta: Strategiset

Lisätiedot

TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2015

TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2015 TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2015 KONSERNI Tuloslaskelma (1 000 ) 1.1. 31.12.2015 1.1. 31.12.2014 LIIKEVAIHTO 124 532 128 967 Valmistus omaan käyttöön 4 647 4 869 Liiketoiminnan

Lisätiedot

KONSERNI Tuloslaskelma (1 000 )

KONSERNI Tuloslaskelma (1 000 ) VUOSIKERTOMUS 2018 TULOSTIEDOT KONSERNI Tuloslaskelma (1 000 ) 01.01.-31.12.2018 01.01.-31.12.2017 LIIKEVAIHTO 129 238 121 109 Valmistus omaan käyttöön 0 14 Liiketoiminnan muut tuotot 989 993 Materiaalit

Lisätiedot

kk=75%

kk=75% 1 Talousarvion toteutuminen 01.01. - 30.09.2017 9 kk=75% Kokonaisuutena syyskuun lopun toteuma näyttää varsin hyvältä. Viime vuoteen verrattuna vuosikate on toteutunut noin 800 000 euroa paremmin ja tilikauden

Lisätiedot

RAAHEN KAUPUNKI TALOUSKATSAUS

RAAHEN KAUPUNKI TALOUSKATSAUS RAAHEN KAUPUNKI TALOUSKATSAUS 30.4.2016 Kaupunginhallitus 30.5.2016 Sisällysluettelo Asukasluvun ja työttömyysasteen kehitys vv. 2013-2016 2 Tuloslaskelma 3 Rahoituslaskelma 4 Käyttötalouden toteutuminen

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. - 31.8.2017 Talous- ja hallinto-osasto 26.9.2017 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 31.8.2017 Ulvilan kaupungin toimintamenot aikavälillä 1.1.

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin tilinpäätös 2017

Mikkelin kaupungin tilinpäätös 2017 Saimaan rannalla. Mikkelin kaupungin tilinpäätös 2017 Kaupunginhallitus 26.3.2018 Kaupunginvaltuusto 11.6.2018 Keskeiset tapahtumat vuonna 2017 Uusi luottamushenkilöorganisaatio ja palvelualueorganisaatiomalli

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.11.2017 3131.10.2017 Hallinto- ja talouspalvelut 2.1.2018 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.11.2017 Ulvilan kaupungin toimintamenot aikavälillä

Lisätiedot