OULUN RATSASTAJAT RY:n TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2011

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OULUN RATSASTAJAT RY:n TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2011"

Transkriptio

1 OULUN RATSASTAJAT RY:n TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2011 Oulu

2 2 1. TARKOITUS JA STRATEGINEN PÄÄMÄÄRÄ Tarkoitus Oulun Ratsastajien tarkoituksena on edistää toimialueellaan ratsastuksen harrastamista siten, että seuran jäsenet saavat siitä tyydytystä harrastus-, kunto-, kuntoutus-, liikunta- ja urheilumuotona. Harrastusyhteisönä Oulun Ratsastajat pyrkii toiminnallaan edistämään hyvää yhteishenkeä sekä kantaa myös kasvatuksellisen vastuunsa. Seuran tehtävänä on varmistaa että kilpaurheiluna ratsastuksen taso Oulussa ja seuran jäsenten keskuudessa on mahdollisimman korkea ja että hevosta kohdellaan hyvin sen kaikissa käyttötarkoituksissa. Päämäärä Oulun Ratsastajien päämääränä on olla Pohjois-Suomen johtava ratsastusseura, jonka ratsastusolosuhteet ovat korkeaa tasoa ja jonka jäsenet ovat ylpeitä jäsenyydestään ja viihtyvät harrastuksensa parissa sekä saavuttavat hyviä tuloksia alue- sekä kansallisella tasolla ja osallistuvat menestyksellisesti myös kansainvälisiin kilpailuihin.

3 3 2. TOIMINNAN PAINOPISTEET JA PÄÄTAVOITTEET VUONNA ) Seuratoiminnan kiinnostavuuden lisääminen Jäsenten aktivoiminen osallistumaan seuratoimintaan Talkootoiminnan kehittäminen Nuorten kerhotoiminnan organisoiminen ja kehittäminen Seuran valmiuksien kehittäminen Sinettiseura-hyväksynnän hakemista varten Aikuisratsastajille suunnattujen tapahtumien ja teemapäivien järjestäminen Kerho- ja sosiaalitilojen kehittäminen 2) Ratsastusolosuhteiden kehittäminen Äimärautiolla Maneesin ja kentän pohjien kunnostus ja huolto Äimäraution hevosurheilureittihankkeessa aktiivisesti mukana toimiminen ja siihen taloudellisesti sitoutuminen (ks. kohta Talous) yhteistyön lisääminen alueen muiden toimijoiden kanssa (mm. Oulun Hevosklinikka, Pohjolan Hevosystävät ry, Oulun läänin hevosenomistajien yhdistys ry) Maastoesteiden rakentaminen alueelle ulkokentän kastelujärjestelmän uudistaminen 3) Turvallisuuden edistäminen seuran ratsastusalueilla Turvallisuussuunnitelman noudattaminen Asianmukaisten ratsastusvarusteiden käyttöön kannustaminen Ensiapukoulutus Pelastusharjoitus 4) Varainhankinnan kehittäminen Selvittää mahdolliset vaihtoehdot toiminta-avustusten saamiseen Yhteistyö alueen yritysten kanssa Muut mahdolliset varainhankintatavat 5) Seura-, alue- ja kansallisten kilpailujen kehittäminen Sponsoreiden hankkiminen Kilpailujen järjestämisen kehittäminen 6) Seuraa edustavien ratsukoiden valmentautumisen kehittäminen ja tukeminen SRL:n toimintaan ja tavoitteisiin sitoutuminen sekä sen internet- ym. palvelujen hyödyntäminen 7) Seuraa edustavien ratsukoiden menestyminen niin alue- kuin kansallisella tasolla sekä sijoitusten saavuttaminen SM-tasolla.

4 4 3. Jäsenet Vuonna 2010 seurassa oli 445 jäsentä. Uudet jäsenet hyväksyy seuran johtokunta. Seura pyrkii toimintakautena 2011 aktivoimaan jäsenistöä mukaan seuratoimintaan. 4. Toimihenkilöt Toimihenkilön palkkaamisen tarvetta arvioidaan tilanteen mukaan vuoden 2011 alussa. 5. Hallinto Seuran hallinnon tavoitteena on palvella seuran jäseniä monipuolisesti ja vastata seuran taloudesta sekä huolehtia seuran vakavaraisuuden säilymisestä. Seura kokoontuu kevätkokoukseen huhti-toukokuussa ja syyskokoukseen marrasjoulukuussa. Seuran hallintoa hoitaa sääntöjen ja syyskokouksessa hyväksytyn toimintasuunnitelman ja talousarvion puitteissa syyskokouksessa valittu johtokunta. Seura on Suomen Ratsastajainliiton jäsen ja toimii liiton sääntöjen mukaisesti sekä liiton asettamien päämäärien ja tavoitteiden saavuttamiseksi. Seura kuuluu liiton aluejaostoon (SRL:n Pohjois-Suomen Ratsastusjaostoon), sekä yhdistyksiin Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ry (PoPLi) ja Oulun Pokaali ry. Seuran edustaja osallistuu SRL:n yleiskokouksiin. Seuran kirjanpitoa ja rahaliikennettä hoitaa seuran rahastonhoitaja. Seura selvittää seuratoiminnan aktivoimiseksi johtokunnan alaisten maneesi- ja kalusto-, kilpailu-, valmennus- ja nuorisotoimikuntien perustamisedellytykset ja keskittyy menestyvään ruohonjuuritason seuratoimintaan, jossa jäsenet tuntevat yhteenkuuluvuutta ja voivat olla ylpeitä jäsenyydestään Oulun Ratsastajissa.

5 5 6. Toimitilat ja kalusto Oulun Ratsastajien toiminnan keskuspaikkana ovat Äimäraution ratsastusalueet ja maneesi, jonka seura omistaa. Maa-alueet ja kenttä on vuokrattu Oulun kaupungilta. Seura vastaa maneesin ja kentän käytöstä ja ylläpidosta käyttäjäratsukoiden ja heidän sidosryhmiensä talkootyöllä ja ostetuilla palveluilla. Ratsastusalueiden ylläpidon ja huollon rahoittamiseksi seura perii käyttäjiltä hevoskohtaista johtokunnan määrittelemää kuukausittaista ratsastuspaikkamaksua, jonka suorittamalla yksittäisellä seuraa edustavalla jäsenratsukolla ja ratsastuskoulun hevosilla on oikeus käyttää seuran hallitsemaa maneesia ja kenttää johtokunnan laatimien ratsastuspaikkasopimuksen ja -sääntöjen mukaisesti. Vuoden 2011 tavoitteena on suorituspaikkojen kehittäminen, alueen hevosreittien kehittämiseen osallistuminen yhteistyössä Oulun kaupungin ja alueen muiden toimijoiden kanssa sekä mahdollisimman edullisen ratsastusmahdollisuuden säilyttäminen Äimärautiolla. Vuonna 2011 lisätään entisestään yhteistyötä alueen muiden toimijoiden kanssa, jotta varmistetaan mahdollisimman joustavat ja monipuoliset mahdollisuudet alueiden käyttöön Äimäraution Hevosurheilukeskuksessa. Seura vastaa OR-klubin ylläpidosta ja käytöstä sekä voi vuokrata sitä erikseen sovittaessa. Uudet maneesin yhteyteen rakennetut sosiaali- ja kerhotilat toimivat johtokunnan kokoustilana, nuorisokerhotilana sekä jäsenten tapaamispaikkana. Rakennuksessa on Oulun Ratsastajat ry:n toimisto sekä Oulun Pokaali ry:n arkisto. Vuoden 2011 tavoitteena on kunnostaa ja huoltaa kalustoa sekä toteuttaa tarvittavat toimenpiteet hyvän ratsastuspohjan varmistamiseksi. Alaklubilla pidettiin kesäkioskia kesällä 2010 ja tarkoitus on pitää myös kesällä Nuorisotoiminta Toiminnan tavoitteena on harjoittaa säännöllistä, kiinnostavaa, innostavaa ja kouluttavaa nuorisokerho- ja klubitoimintaa, jossa jäsenet viihtyvät yhdessä ja tuntevat yhteenkuuluvuutta seuraan. Tavoitteen saavuttamiseksi seura nimeää johtokunnassa juniorivastaavan, joka kokoaa ympärilleen toiminnan pyörittämiseksi nuorisotoimikunnan.

6 6 Seura osallistuu Nuori Suomi -toiminnan mukaiseen nuorisotoimintaan. Seura etsii yhteistyökumppaneita kerhotoiminnan kehittämiseksi. Seura järjestää koulutusta nuorten hevostaitojen kehittämiseksi ja kannustaa hoitomerkkien suorittamista. Seura järjestää junioreille suunnattua koulu- ja esteratsastusvalmennusta. Seura huomioi liiton pääteeman järjestäen aiheeseen liittyviä tapahtumia ja koulutusta. Seura tiedottaa jäsenilleen Hevoshullu-cupista sekä poni- ja juniorikilpailusarjoista. Seura järjestää SRL:n koordinoiman Pollux-taitoratsastuskilpailun. 8. Senioritoiminta Seura pyrkii aktivoimaan seniorijäseniä mukaan seuratoimintaan. Seura huomioi toiminnassaan SRL:n aikuistoiminnan tavoitteet ja järjestää suunnittelukauden aikana tapahtumia ja koulutustilaisuuksia tarpeen mukaan. Senioritoiminnan päätavoite on iloinen yhdessä tekeminen. 9. Ratsastuskoulutoiminta Oulun Ratsastajien jäsentalleilla Vuonna 2011 Oulun Ratsastajat pyrkii kehittämään entisestään jäsentallijärjestelmäänsä. Tällä hetkellä ratsastuskoulutoimintaa Äimäraution hevosurheilukeskuksessa harjoittaa SRL:n hyväksymä Äimäraution Ratsastuskeskus ja Limingassa Tuomikosken Ratsutalli. Koulut tiedottavat oppilailleen seuran jäsenyydestä ja sen eduista. Koulu toimii kaikin tavoin SRL:n asettamien tavoitteiden ja etujen mukaisesti ja edistää erityisesti nuorisokerho- ja klubitoimintaa sekä kannustaa oppilaitaan kilparatsastukseen. Seura kannustaa koulua tukemaan oppilaitaan osallistumaan ratsastuskoulun oppilaille järjestettäviin mestaruuskilpailuihin.

7 7 10. Lajit Oulun Ratsastajat ry on Pohjois-Suomen johtava ratsastusseura, jonka jäseniä on useana vuotena kuulunut maajoukkueisiin. Seuran tavoitteena on säilyttää vahva ja menestyksekäs asema kilparatsastuksessa sekä saavuttaa SM-tason sijoituksia vuonna Esteratsastus Kannustamalla junioriratsastajia seura pyrkii nostamaan esteratsastuksen tasoa, jotta tulevaisuudessa seuran edustamat ratsukot saavuttaisivat sijoituksia PM-tason kilpailuissa ja voisivat osallistua myös EM-tason kilpailuihin. Tavoitteena on ylläpitää seura- ja aluetason kilpailuja ja etsii tapoja toimia niin, että osallistumiskynnys näihin kilpailuihin madaltuu. Seuran tavoitteena on aikaansaada suunnitelmallinen, säännöllinen, koordinoitu ja ratsukoiden sitoutumista edellyttävä eri ikäkaudet ja tasot huomioiva seuravalmennusjärjestelmä. Seura järjestää seura-, alue- ja kansallisia kilpailuja sekä organisoi seura-cup sarjakilpailun talvikausilla ja Seuran tavoitteena on edustus joukkue SM-kisoissa. Kouluratsastus Seuran kouluratsastustoiminnan tavoitteena on innostaa sekä nuoria että aikuisratsastajia kouluratsastuksen pariin ja toimia niin, että nuoret ratsastajat sisäistävät kouluratsastuksen kehittävän vaikutuksen myös esteratsastustaitojen kohottamisessa. Seura ylläpitää suunnitelmallista, säännöllistä, koordinoitua ja ratsukoiden sitoutumista edellyttävää eri ikäkaudet ja tasot huomioivaa seuravalmennusjärjestelmää. Seura järjestää seura-, alue- ja kansallisia kilpailuja sekä organisoi seura-cup sarjakilpailun talvikausilla ja Kilpailuissa järjestetään tarvittaessa luokkia myös vammaisratsastajille. Seuran tavoitteena on edustusjoukkue SM-kisoissa. Pohjois-Suomen kouluratsastusviikosta on tavoitteena saada jatkuva perinne.

8 8 Kenttäratsastus Seuran tavoitteena on tukea lajia ja sen jatkuvuutta Pohjois-Suomessa. Tavoitteena on saada lajiin seuran edustajia innostamalla ratsastajia ja tukemalla lajista kiinnostuneita ratsastajia heidän valmentautumisessaan. Tavoitteena on mahdollistaa lajin harjoittelu Äimärautiolla alueen ratsastusreittejä kehittämällä, maastoesteitä rakentamalla sekä valmennustilaisuuksien järjestämistä edistämällä. Seuran osallistuu Oulun alueella (Äimärautio ja Kuivasjärvi) järjestettävien aluetason kenttäkilpailujen järjestelyihin. Vammaisratsastus Seuran tavoitteena on kehittää vammaisratsastuksen edellytyksiä toimialueellaan. Tavoitteena on järjestää kouluratsastuksen harjoitus- ja aluekilpailuissa luokkia vammaisille. Vikellys Vikellys on voimistelua hevosen selässä ympyrällä musiikin tahdissa. Vikellys on erityisesti junioritoimintaa. Seuralla on säännöllisesti harjoittelevat ja kilpailevat vikellysjoukkueet, joiden toimintaa seura ylläpitää ja tukee. Seura pyrkii kouluttamaan omia vikellysohjaajia sekä tukee ulkopuolisten vikellysvalmentajien käyttöä. Lännenratsastus Seura edistää lännenratsastuksen harrastamista alueellaan.

9 9 15. Valmennus Seura ylläpitää ja kehittää seuravalmennusjärjestelmää kaikille lajeille. Seura tukee valmentajavalmennuskoulutusta ja ohjaa toiminnallaan ratsastajien henkilökohtaisen valmentajien hyväksymistä SRL:n valmentajarekisteriin. Seura tiedottaa SRL:n valmennustoiminnasta ja ikäluokkarenkaista. Seura tarjoaa ratsastusalueet sekä aluevalmennusrenkaiden että muuhun valmennuskäyttöön. 16. Muu toiminta Seura huomioi SRL:n yhteistyösopimukset, toiminnalleen asettamat tavoitteet sekä pääteeman. Seura osallistuu ratsastustapahtumiin. Seura kannustaa jäseniään osallistumaan liiton, aluejaoston ja seuran itsensä järjestämiin tapahtumiin ja koulutuksiin. Oulun Ratsastajat ry palkitsee ja jakaa stipendejä aktiivisesta seuratoimintaa rikastuttavasta toiminnasta. Seura tukee ratamestareiden, tuomareiden ja muiden toimihenkilöiden kouluttautumista sekä kannustaa jäseniään aktiiviseen itsensä kehittämiseen myös tällä osa-alueella. Vuoden 2011 aikana seuran tavoitteena on saada mahdollisuuksien mukaan jäseniä sekä ratamestari- että koulutuomarikoulutukseen. Seura järjestää toimihenkilökoulutusta sekä käytännön kisajärjestelykoulutusta harjoituskilpailuissa tavoitteena alue- ja kansallisten kilpailujen toimihenkilöosaaminen. Seura käyttää Equipe-tuomariohjelmaa, jota varten valitaan vastuuhenkilö ja järjestetään käyttäjäkoulutustilaisuus. Oulun Ratsastajat ry järjestää joulukuussa jo perinteeksi muodostuneen puurojuhlan sekä muita teemapäiviä ja tapahtumia. Seura ylläpitää ja päivittää internet-kotisivujaan ja pyrkii kehittämään tiedotusta hyödyntämällä internetiä ja sähköpostia tiedotuskanavana. OR:n yhteistyökumppanina toimiva Äimäraution hevostarvike tarjoaa jäsenille jäsentuotteet (seuratakit) edulliseen hintaan.

10 Talous Seuran johtokunta noudattaa talouslinjaa ja kuluseurantaa. Seuran talous on kunnossa. Seuran varainhankinta perustuu jäsenmaksuihin, vuokratuloihin, liikuntavirastolta anottavaan urheiluseurojen toimintatukeen, ratsastuspaikkamaksuihin, kilpailutuottoihin, vuokratuottoihin sekä mainospaikkojen myyntiin ja muihin uusiin varainhankintatuottoihin. Suurimmat menoerät ovat SRL:lle tilitettävät jäsenmaksut ja ratsastuspaikoista maksettavat vuokrat ja lainan lyhennykset sekä ratsastuspaikkojen kehittäminen ja ylläpitäminen. Seuran henkilöjäsenmaksu on SRL:n maksuosuus + 8 euroa/seniorijäsen/vuosi + 5 euroa/juniorijäsen/vuosi Seuran perhejäsenmaksu on SRL:n maksuosuus + 5 euroa/jäsen/vuosi perheen 2. ja seuraavat jäsenet (sisältää muut jäsenedut paitsi Hippoksen ja oikeuden kansalliseen kilpailulupaan.) Liittymismaksu 10 euroa/seniorijäsen 5 euroa/juniorijäsen Kannatusjäsenmaksu 30 euroa/henkilö (ei sisällä jäsenetuja) Ainaisjäsenmaksu 350 euroa/henkilö 18. Edunvalvonta Seuran edunvalvontaa hoitaa SRL. Alueellisesti seura keskittyy edunvalvonnassaan yhteistyöhön kaupungin kanssa ratsastuspaikkaolosuhteiden parantamiseen tähtäävään toimintaan.

11 Tiedotus Seura aktivoi omaa sisäistä tiedottamista ja tukeutuu tiedotustoiminnassaan liiton tiedotusmateriaaliin sekä tiivistää yhteyttään liiton toimistoon sekä liiton jaostoihin oman seuratoimintansa ja sisäisen tiedotuksen aktivoimiseksi. Seuran internet-sivuja hyödynnetään tiedotuskanavana: sivuilla julkaistaan tietoa seuran ja muiden alueen seurojen tapahtumista sekä muista ajankohtaisista asioista. Seura perustaa postituslistan sähköistä tiedotusta varten. Seura nimeää johtokunnassa tiedotusvastaavan, joka vastaa yhteyksistä tiedotusvälineisiin. Näkyvyyttä alueen tiedotusvälineissä pyritään lisäämään. 20. Kilpailut Oulun Ratsastajat ry:n järjestää kaudella 2011 kansallisia, alue- ja seurakilpailuja este-, kenttä- ja kouluratsastuksessa erillisen kilpailukalenterin mukaisesti.

Syyskokousmateriaali 2010

Syyskokousmateriaali 2010 Suomen Ratsastajainliitto ry Hämeen ratsastusjaosto Syyskokousmateriaali 2010 Kokouskutsu/esityslista Hämeen hallitus 2010, erovuoroiset Toimintasuunnitelma vuodelle 2011 Talousarvio vuodelle 2011 Valtakirja

Lisätiedot

Suomen Ratsastajainliitto ry Hämeen ratsastusjaosto Syyskokousmateriaali 2011 Kokouskutsu/esityslista Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Talousarvio

Suomen Ratsastajainliitto ry Hämeen ratsastusjaosto Syyskokousmateriaali 2011 Kokouskutsu/esityslista Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Talousarvio Suomen Ratsastajainliitto ry Hämeen ratsastusjaosto Syyskokousmateriaali 2011 Kokouskutsu/esityslista Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Talousarvio vuodelle 2012 Valtakirja SRL-HÄME ratsastusjaosto Tervetuloa

Lisätiedot

Seuratoiminnan yleiset edellytykset ja tavoitteet. Toimintaamme ohjaavat arvot

Seuratoiminnan yleiset edellytykset ja tavoitteet. Toimintaamme ohjaavat arvot Toimintasuunitelma 2015 Seuratoiminnan yleiset edellytykset ja tavoitteet Kouvolan Ratsastajat ry edustaa Kaakkois-Suomen alueen ratsastusurheilua. Seuran toiminnan tarkoituksena on tehdä seuran toimialueella

Lisätiedot

SAIRILAN RATSASTAJAT ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017

SAIRILAN RATSASTAJAT ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 SAIRILAN RATSASTAJAT ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 1. SAIRILAN RATSASTAJAT Sairilan ratsastajat ry on Suomen ratsastajainliiton jäsenseura, joka toimii tiiviissä yhteistyössä ratsastuskoulu

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2012

TOIMINTASUUNNITELMA 2012 Kajaanin Ratsastusseura ry TOIMINTASUUNNITELMA 2012 KAJAANIN RATSASTUSSEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 2012 1 Toiminta-ajatus 2 Päätavoitteet vuonna 2012 3 Hallinto 4 Jäsenistö 5 Koulutustoiminta 6 Kilpailutoiminta

Lisätiedot

TOIMINTALINJA RATSUTEAM

TOIMINTALINJA RATSUTEAM TOIMINTALINJA RATSUTEAM 3. joulukuuta 2014 SISÄLLYSLUETTELO RATSASTUSSEURAN VISIO... 1 Ratsastusseuran arvot ja eettiset linjaukset... 1 Ratsastusseuratoiminnan tavoitteet... 2 Käytännön toiminta ja periaatteet...

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA (1/5) Lakeudenportin Ratsastajat ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 1. Toiminnan tarkoitus ja strateginen päämäärä Lakeudenportin Ratsastajat ry:n toiminnan tarkoituksena on järjestää jäsenistölleen

Lisätiedot

Seuratoiminnan yleiset edellytykset ja tavoitteet. Toimintaamme ohjaavat arvot

Seuratoiminnan yleiset edellytykset ja tavoitteet. Toimintaamme ohjaavat arvot Toimintasuunitelma 2016 Seuratoiminnan yleiset edellytykset ja tavoitteet Kouvolan Ratsastajat ry edustaa Kaakkois-Suomen alueen ratsastusurheilua. Seuran toiminnan tarkoituksena on tehdä seuran toimialueella

Lisätiedot

Tervetuloa Keski-Suomen alueen syyskokoukseen ja seuratapaamiseen

Tervetuloa Keski-Suomen alueen syyskokoukseen ja seuratapaamiseen Tervetuloa Keski-Suomen alueen syyskokoukseen ja seuratapaamiseen Aika: 18.9.2014 klo 17.30- n. 20.30 Paikka: Hotelli Cumulus, Väinönkatu 3, Jyväskylä, kokoustilaan ohjaus hotellin vastaanotosta Ohjelma:

Lisätiedot

Ratsastus on tärkeä suomalaisten liikuttaja! Kisa-areenoilla, harrastuksena ja katsomoissa!

Ratsastus on tärkeä suomalaisten liikuttaja! Kisa-areenoilla, harrastuksena ja katsomoissa! Ratsastus on tärkeä suomalaisten liikuttaja! Kisa-areenoilla, harrastuksena ja katsomoissa! 1 Ratsastus on hieno harrastus Ratsastus on luonnonläheinen ja tasa-arvoinen laji. Ratsastus on monipuolinen

Lisätiedot

JOHDANTO. Suvi Nieminen / suvin.kuvat.fi

JOHDANTO. Suvi Nieminen / suvin.kuvat.fi 1 SISÄLTÖ JOHDANTO. 3 RATSASTUSSEURAN VISIO... 4 RATSASTUSSEURAN ARVOT... 4 RATSASTUSSEURATOIMINNAN TAVOITTEET... 5 KÄYTÄNNÖN TOIMINTA JA PERIAATTEET... 5 Vakiintunut vuosittainen toiminta... 5 Seuran

Lisätiedot

TAMPEREEN RATSASTUSSEURA Toimintasuunnitelma vuodelle 2012

TAMPEREEN RATSASTUSSEURA Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Tampereen Ratsastusseura TOIMINTASUUNNITELMA 2012 s. 1/7 TAMPEREEN RATSASTUSSEURA Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Vuosi 2012 on Tampereen Ratsastusseuran 86. toimintavuosi. Suomen Ratsastajainliitto

Lisätiedot

Toimintalinja. Perämettän Puskaratsastajat ry www.peramettanpuskaratsastajat.fi pj. Anne Harju 0400-798603

Toimintalinja. Perämettän Puskaratsastajat ry www.peramettanpuskaratsastajat.fi pj. Anne Harju 0400-798603 2013 Toimintalinja Perämettän Puskaratsastajat ry www.peramettanpuskaratsastajat.fi pj. Anne Harju 0400-798603 Ratsastusseuran toimintalinja Yleistä toimintalinjasta - Toimintalinjan työstäminen aloitetaan

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 1. PERUSARVOT Hevosen ja luonnon kunnioittaminen Jokainen jäsen on tärkeä Monipuolinen, suvaitsevainen ja tasa arvoinen harrastus Jäsenen koskemattomuuden turvaaminen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Kajaanin Ratsastusseura ry TOIMINTASUUNNITELMA 2015 KAJAANIN RATSASTUSSEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 2015 1 Toiminta-ajatus 2 Päätavoitteet vuonna 2015 3 Hallinto 4 Jäsenistö 5 Koulutustoiminta 6 Kilpailutoiminta

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2009

TOIMINTAKERTOMUS 2009 TOIMINTAKERTOMUS 2009 SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä 2. Toiminnan painopisteet ja päätavoitteet 3. Jäsenet 4. Toimihenkilöt 5. Hallinto 6. Toimitilat ja kalusto 7. Nuorisotoiminta 8. Senioritoiminta 9. Ratsastuskoulu

Lisätiedot

Toimintalinja. Sivu 1

Toimintalinja. Sivu 1 Toimintalinja Sivu 1 Tämä toimintalinja on tehty palvelemaan Mäntän Ratsastajien seuratoimintaa, tukemaan seuratoiminnan raameja, antamaan seuratoiminnalle suuntaa sekä laatua. Toimintalinjaa päivitetään

Lisätiedot

KILPAURHEILUN JA HARRASTETOIMINAN STRATEGIA Laji: Vammaisratsastus

KILPAURHEILUN JA HARRASTETOIMINAN STRATEGIA Laji: Vammaisratsastus KILPAURHEILUN JA HARRASTETOIMINAN STRATEGIA Laji: Vammaisratsastus TOIMENPITEET TAVOITTEIDEN SAAVUTTAMISEKSI Loistava kilpailu- ja harrastustarjonta Vammaisratsastus on merkittävä suomalainen urheilulaji,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 MIKKELIN JUDO RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 Toimintasuunnitelma 2009 Sivu 1 Sisällysluettelo 1. JÄRJESTÖTOIMINTA... 3 1.1 Hallinto... 3 1.1.1 Edustajat... 3 1.1.2 Aluetoiminta... 3 1.1.3 Huomionosoitukset...

Lisätiedot

TOIMINTALINJA Lakeudenportin Ratsastajat ry

TOIMINTALINJA Lakeudenportin Ratsastajat ry TOIMINTALINJA (1/5) Lakeudenportin Ratsastajat ry TOIMINTALINJA 2017 1. Visio Lakeudenportin Ratsastajat ryn visiona on tarjota koko perheelle mahdollisuus harrastaa hevosten parissa. Tarkoituksena on

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2019 KAJAANIN RATSASTUSSEURA RY

TOIMINTASUUNNITELMA 2019 KAJAANIN RATSASTUSSEURA RY Kajaanin Ratsastusseura ry TOIMINTASUUNNITELMA 2019 KAJAANIN RATSASTUSSEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 2019 1 Toiminta-ajatus 2 Päätavoitteet vuonna 2019 3 Hallinto 4 Jäsenistö 5 Koulutustoiminta 6 Kilpailutoiminta

Lisätiedot

Tervetuloa Keski-Suomen alueen syyskokoukseen ja seuratapaamiseen. Syyskokouksen esityslista. Aika: 26.10.2012 klo 18 alkaen

Tervetuloa Keski-Suomen alueen syyskokoukseen ja seuratapaamiseen. Syyskokouksen esityslista. Aika: 26.10.2012 klo 18 alkaen Tervetuloa Keski-Suomen alueen syyskokoukseen ja seuratapaamiseen Aika: 26.10.2012 klo 18 alkaen Paikka: Hotelli Cumulus, Väinönkatu 3, Jyväskylä Ohjelma: 18.00 alueen syyskokous 18.30 Ratsastusseura Aramara:

Lisätiedot

Kangasalan Ratsastajat ry TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014

Kangasalan Ratsastajat ry TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 Kangasalan Ratsastajat ry TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 1. Perusarvot - Hevosen ja luonnon kunnioittaminen - Jokainen jäsen on tärkeä - Monipuolinen, suvaitsevainen ja tasa-arvoinen harrastus - Jäsenen

Lisätiedot

TEAM FINCHEVAL RY TOIMINTALINJA 2015

TEAM FINCHEVAL RY TOIMINTALINJA 2015 1 TEAM FINCHEVAL RY 2 JOHDANTO Toimintalinja on laadittu Suomen Ratsastajainliiton seurakehittämisohjelman mukaisesti vuodelle 2015. Toimintalinjasta käy ilmi asioita, jotka ovat seurallemme tärkeitä ja

Lisätiedot

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2011 Carita Bardakci 24.11.2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

Lisätiedot

Suomen Ratsastajainliitto ry Hämeen ratsastusjaosto Syyskokousmateriaali 2012 Kokouskutsu/esityslista Toimintasuunnitelma vuodelle 2013 Talousarvio

Suomen Ratsastajainliitto ry Hämeen ratsastusjaosto Syyskokousmateriaali 2012 Kokouskutsu/esityslista Toimintasuunnitelma vuodelle 2013 Talousarvio Suomen Ratsastajainliitto ry Hämeen ratsastusjaosto Syyskokousmateriaali 2012 Kokouskutsu/esityslista Toimintasuunnitelma vuodelle 2013 Talousarvio vuodelle 2013 Valtakirja SRL-HÄME ratsastusjaosto Tervetuloa

Lisätiedot

KYRÖ SJÄ RVEN RÄTSÄSTÄJÄT RY TÖIMINTÄLINJÄ

KYRÖ SJÄ RVEN RÄTSÄSTÄJÄT RY TÖIMINTÄLINJÄ KYRÖ SJÄ RVEN RÄTSÄSTÄJÄT RY TÖIMINTÄLINJÄ 5.2.2017 Sisältö JOHDANTO... 3 RATSASTUSSEURAN VISIO...4 RATSASTUSSEURAN ARVOT JA EETTISET LINJAUKSET... 5 RATSASTUSSEURATOIMINNAN TAVOITTEET...6 Lyhyen aikavälin

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA. vuodelle 2010

KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA. vuodelle 2010 KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA vuodelle 2010 1. TOIMINNAN LÄHTÖKOHTA Kankaanpään Uimarit ry:n toiminnan tarkoituksena on tuottaa eri ikäryhmille uimaopetus, harrastus- ja kilpauintipalveluita.

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2013

Toimintasuunnitelma 2013 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2013 Carita Bardakci 22.11.2012 1.1.1.1.1.1.1.1.1 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 1. JOHDANTO JA

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 MIKKELIN JUDO RY 1. JÄRJESTÖTOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää jäsentensä judotaitoa sekä toimia judon tunnetuksi tekemiseksi ja sen harrastuksen levittämiseksi. Tarkoituksensa

Lisätiedot

TOIMINTALINJA. Oulujärven Ratsastajat ry Tapulitie 11 91700 VAALA

TOIMINTALINJA. Oulujärven Ratsastajat ry Tapulitie 11 91700 VAALA 1 Oulujärven Ratsastajat ry Tapulitie 11 91700 VAALA TOIMINTALINJA Seuran toimintalinjan tekemisen tarkoituksena on, että seura miettii toimintansa tarkoitusta, periaatteita ja tapoja toimia. Seuran toimintalinjan

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2013

TOIMINTASUUNNITELMA 2013 Kajaanin Ratsastusseura ry TOIMINTASUUNNITELMA 2013 KAJAANIN RATSASTUSSEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 2013 1 Toiminta-ajatus 2 Päätavoitteet vuonna 2013 3 Hallinto 4 Jäsenistö 5 Koulutustoiminta 6 Kilpailutoiminta

Lisätiedot

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240 /Maire Korkeamäki JHL ry. 240 2 (7) TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 1. JOHDANTO Tämä toimintasuunnitelma on laadittu

Lisätiedot

Suomen Ratsastajainliitto ry 1/5 Aluejaostojen ohjesääntö

Suomen Ratsastajainliitto ry 1/5 Aluejaostojen ohjesääntö Suomen Ratsastajainliitto ry 1/5 ALUEJAOSTOJEN OHJESÄÄNTÖ Käsitelty AVK:ssa 25.4.2008 Käsitelty ja hyväksytty SRL:n hallituksessa 16.11.2008 Käsitelty ja hyväksytty Keski-Suomen aluejaoston hallituksessa

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 1. PERUSARVOT Hevosen ja luonnon kunnioittaminen, hevosen hyvinvointi Jokainen jäsen on tärkeä Monipuolinen, suvaitsevainen ja tasa-arvoinen harrastus Jäsenen koskemattomuuden

Lisätiedot

SRL Häme kevättapaaminen 2019

SRL Häme kevättapaaminen 2019 SRL Häme kevättapaaminen 2019 Tervetuloa! Alkusanat Marissa Henttinen, SRL Hämeen aluejaoston pj Potkua Pirkanmaalle hanke esittäytyy Tiina Brandt, projektipäällikkö Liiton terveiset Petri Pesonen, SRL

Lisätiedot

TOIMINTALINJA

TOIMINTALINJA TOIMINTALINJA 2017-2018 TOIMINTALINJA Toimintalinjan käsikirjassa kuvataan seuran toiminnan periaatteita ja tavoitteita. Tämän asiakirjan tavoitteena on kehittää laadukasta toimintaa jäsenten toiveiden

Lisätiedot

Syyskokousmateriaali 2010

Syyskokousmateriaali 2010 Suomen Ratsastajainliitto ry Etelä-Suomen Ratsastusjaosto Syyskokousmateriaali 2010 Kokouskutsu/esityslista ESRAn hallitus 2010, erovuoroiset Toimintasuunnitelma vuodelle 2011 Talousarvio vuodelle 2011

Lisätiedot

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 1 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TAVOITTEET 2 2. HALLITUS JA SEN KOKOONTUMINEN 2 3. JÄSENTOIMINTA 2 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 3 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

ALAVUDEN RATSASTAJAT RY:N TOIMINTALINJA

ALAVUDEN RATSASTAJAT RY:N TOIMINTALINJA ALAVUDEN RATSASTAJAT RY:N TOIMINTALINJA Alavuden Ratsastajat ry 2013 STRATEGISTEN VALINTOJEN LÄHTÖKOHDAT TOIMINTAAMME OHJAAVAT ARVOT Perinteiden kunnioittaminen: Historian tunteminen antaa näkökulmaa sekä

Lisätiedot

Pyhäjokilaakson Ratsastajat Ry TOIMINTALINJA

Pyhäjokilaakson Ratsastajat Ry TOIMINTALINJA Pyhäjokilaakson Ratsastajat Ry TOIMINTALINJA 1. YLEISTÄ TOIMINTALINJASTA 2. VISIO 3. ARVOT JA EETTISET LINJAUKSET 4. TOIMINNAN TAVOITTEET 5. KÄYTÄNNÖN TOIMINTA JA PERIAATTEET 6. ORGANISAATIO JA VASTUUNJAKO

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Kajaanin Ratsastusseura ry TOIMINTASUUNNITELMA 2014 KAJAANIN RATSASTUSSEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 Toiminta-ajatus 2 Päätavoitteet vuonna 2014 3 Hallinto 4 Jäsenistö 5 Koulutustoiminta 6 Kilpailutoiminta

Lisätiedot

Oulun Elintarviketyöntekijät 004 ry ammattiosasto

Oulun Elintarviketyöntekijät 004 ry ammattiosasto Oulun Elintarviketyöntekijät 004 ry ammattiosasto Toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Sisällys: s.1. Sisällysluettelo s.2. Yleistä s.3. Kokous- ja järjestötoiminta s.4. Tiedotustoiminta s.5. Koulutustoiminta

Lisätiedot

Tampereen Ratsastusseura - Tammerfors Ridklubb ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2014

Tampereen Ratsastusseura - Tammerfors Ridklubb ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2014 Sivu 1 / 6 Tampereen Ratsastusseura - Tammerfors Ridklubb ry TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 Tampereen Ratsastusseura on aktiivinen tamperelainen urheiluseura ja Suomen Ratsastajainliiton suurin jäsenseura.

Lisätiedot

Kurikan Ratsastajat ry TOIMINTAKERTOMUS 2012. 1. Yleistä

Kurikan Ratsastajat ry TOIMINTAKERTOMUS 2012. 1. Yleistä Kurikan Ratsastajat ry TOIMINTAKERTOMUS 2012 1. Yleistä Kurikan Ratsastajat ry on Suomen Ratsastajainliiton (SRL) jäsen ja kuuluu sen alaiseen Pohjanmaan aluejaostoon. Toimintavuonna 2012 seuraan kuului??

Lisätiedot

Ratsastus on tärkeä suomalaisten liikuttaja! Kisa-areenoilla, harrastuksena ja katsomoissa!

Ratsastus on tärkeä suomalaisten liikuttaja! Kisa-areenoilla, harrastuksena ja katsomoissa! Ratsastus on tärkeä suomalaisten liikuttaja! Kisa-areenoilla, harrastuksena ja katsomoissa! 1 Ratsastus on hieno harrastus Ratsastus on luonnonläheinen ja tasa-arvoinen laji. Ratsastus on monipuolinen

Lisätiedot

Etelä-Vantaan ratsastajat ry:n toimintalinja

Etelä-Vantaan ratsastajat ry:n toimintalinja Etelä-Vantaan ratsastajat ry:n toimintalinja Visio Etelä-Vantaan ratsastajat ry on houkutteleva ja jäsenilleen hyödyllinen seura, joka huolehtii jäsentensä eduista ja viihtyvyydestä. Seura kehittää jatkuvasti

Lisätiedot

Ohjeistus jäsenyyden hakemisesta

Ohjeistus jäsenyyden hakemisesta Ohjeistus jäsenyyden hakemisesta Kaukalopalloseurat ja yksittäiset joukkueet Liiton alueet:, Oulu, Etelä- Suomi, Keski- Suomi, Itä- Suomi, Etelä- Karjala, Pohjois- Suomi Uusi liikuntalaki * Valtakunnallisuuden

Lisätiedot

Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014. Yleistä. Hallitus. Jäsenistö. Toimikunnat ja työryhmät

Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014. Yleistä. Hallitus. Jäsenistö. Toimikunnat ja työryhmät Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Yleistä Fiskars kyläseuran toiminta tukeutuu yhdistyksen sääntöihin ja vuosittain vahvistettavaan toimintasuunnitelmaan. Toimintasuunnitelma

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2008

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2008 1 / 5 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2008 YLEISTÄ HALLITUS Vuosi 2008 oli edelleen myönteisesti tuloksellinen seuramme alati kehittyvälle toiminnalle. Kangasalan Ratsastajat jatkoi kuluneena vuonna aktiivista

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2018

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2018 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2018 1. PERUSARVOT Hevosen ja luonnon kunnioittaminen Jokainen jäsen on tärkeä Monipuolinen, suvaitsevainen ja tasa-arvoinen harrastus Jäsenen koskemattomuuden turvaaminen

Lisätiedot

Jos mestaruusluokan korkeus on 95 cm tai 115 cm, riittää kvaaliksi 5 cm matalampi korkeus.

Jos mestaruusluokan korkeus on 95 cm tai 115 cm, riittää kvaaliksi 5 cm matalampi korkeus. 1/ 23.1.2014 HÄMEEN ALUEMESTARUUSSÄÄNNÖT LAJEITTAIN 2014 1. Este sivut 1-2 2. Koulu sivut 3-4 3. Kenttä sivu 5 4. Valjakko sivu 6 ESTERATSASTUS 1. Osallistumisoikeus ja kvaalit edustaneet jotain Hämeen

Lisätiedot

I KILPAILUJEN JÄRJESTÄMISMÄÄRÄYKSET, OHJEET, LUVAT JA RANKING

I KILPAILUJEN JÄRJESTÄMISMÄÄRÄYKSET, OHJEET, LUVAT JA RANKING SRL Pohjanmaan Ratsastusjaosto I KILPAILUJEN JÄRJESTÄMISMÄÄRÄYKSET, OHJEET, LUVAT JA RANKING Sisällysluettelo 1. KILPAILUJÄRJESTELMÄ...2 2. OHJEITA KILPAILIJOILLE...2 2.1. ALUEEN JAKAMAT PALKINNOT... 2

Lisätiedot

KymY Kymenlaakson Yleisurheilu ry

KymY Kymenlaakson Yleisurheilu ry KymY Kymenlaakson Yleisurheilu ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO VUODELLE 2014 Kymenlaakson Yleisurheilu ry keskittyy uudistetun yleisurheilustrategian painopisteiden mukaisesti alueen ja piirin kilpailujen

Lisätiedot

Tervetuloa. ratsastamaan!

Tervetuloa. ratsastamaan! Tervetuloa ratsastamaan! Miksi ratsastus? Hevoset ovat ihania. Siihen kiteytyy, miksi 170 000 suomalaista ratsastaa. Ratsastus tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia harrastaa monin eri tavoin. Hevosen kanssa

Lisätiedot

5 Valitaan johtokunnan puheenjohtaja ja klubin kapteeni sekä naisten kapteeni. 8 Vahvistetaan vuoden 2018 talousarvio ja toimintasuunnitelma

5 Valitaan johtokunnan puheenjohtaja ja klubin kapteeni sekä naisten kapteeni. 8 Vahvistetaan vuoden 2018 talousarvio ja toimintasuunnitelma TUUSULAN GOLFKLUBI RY Kutsu sääntömääräiseen syyskokoukseen Esityslista Aika 27.11.2017 klo 18.00 Paikka Tuusulan Golfklubi Rantatie 2, 04310 Tuusula 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen järjestäytyminen Valitaan

Lisätiedot

Ratsastus on tärkeä suomalaisten liikuttaja! Kisa-areenoilla, harrastuksena ja katsomoissa!

Ratsastus on tärkeä suomalaisten liikuttaja! Kisa-areenoilla, harrastuksena ja katsomoissa! Ratsastus on tärkeä suomalaisten liikuttaja! Kisa-areenoilla, harrastuksena ja katsomoissa! 1 Ratsastus on hieno harrastus Ratsastus on luonnonläheinen ja tasa-arvoinen laji. Ratsastus on loistava, monipuolinen

Lisätiedot

KLAUKKALAN RATSASTAJAT ry KLR TOIMINTALINJA

KLAUKKALAN RATSASTAJAT ry KLR TOIMINTALINJA 1 KLAUKKALAN RATSASTAJAT ry KLR TOIMINTALINJA 2 JOHDANTO Tämä toimintalinja on laadittu osana Suomen Ratsastajainliiton seurankehittämisvalmennusta vuonna 2015. Pohjana toimintalinjalle on KLR:n toimintasäännöt

Lisätiedot

Hevonen saa osallistua yhteen enintään 100 cm tai helppo B-tasoiseen luokkaan päivässä sinä kalenterivuonna, jona se täyttää 4 vuotta.

Hevonen saa osallistua yhteen enintään 100 cm tai helppo B-tasoiseen luokkaan päivässä sinä kalenterivuonna, jona se täyttää 4 vuotta. .Aluekilpailuissa noudatetaan SRL:n kilpailusääntöjä ja kilpailuiden järjestämismääräyksiä ja ohjeita tässä ohjeessa mainituin poikkeuksin. Lajisäännöissä voidaan tarkentaa tätä ohjetta lajikohtaisesti.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2018 KAJAANIN RATSASTUSSEURA RY

TOIMINTASUUNNITELMA 2018 KAJAANIN RATSASTUSSEURA RY Kajaanin Ratsastusseura ry TOIMINTASUUNNITELMA 2018 KAJAANIN RATSASTUSSEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 2018 1 Toiminta-ajatus 2 Päätavoitteet vuonna 2018 3 Hallinto 4 Jäsenistö 5 Koulutustoiminta 6 Kilpailutoiminta

Lisätiedot

Kurikan Ratsastajat ry TOIMINTAKERTOMUS 2014. 1. Yleistä

Kurikan Ratsastajat ry TOIMINTAKERTOMUS 2014. 1. Yleistä Kurikan Ratsastajat ry TOIMINTAKERTOMUS 2014 1. Yleistä Kurikan Ratsastajat ry on Suomen Ratsastajainliiton (SRL) jäsen ja kuuluu sen alaiseen Pohjanmaan aluejaostoon. Toimintavuonna 2014 seuraan kuului

Lisätiedot

Lounais-Suomen Aluemestaruussäännöt 2015. (päivitetty 13.4.2015)

Lounais-Suomen Aluemestaruussäännöt 2015. (päivitetty 13.4.2015) Lounais-Suomen Aluemestaruussäännöt 2015 (päivitetty 13.4.2015) 1 10 Yleinen osa Lounais-Suomen alueen mestaruuskilpailut ovat avoimia Lounais-Suomen alueen seuroja sekä Lounais-Suomen alueella asuville

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE MIKKELIN JUDO RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 SISÄLTÖ 1. JÄRJESTÖTOIMINTA... 3 1.1 Hallinto... 3 1.1.1Edustajat... 3 1.1.2 Aluetoiminta... 3 1.1.3 Huomionosoitukset... 3 1.1.4 Seuran toimisto... 3

Lisätiedot

Seuran tavoite on menestyä srl:n vuoden seura kilpailussa kolmen parhaan joukkoon.

Seuran tavoite on menestyä srl:n vuoden seura kilpailussa kolmen parhaan joukkoon. RATSASTUSSEURA MT-TEAM RY. TOIMINTASUUNNITELMA 2008 TOIMINNAN TAVOITE Seuramme pyrkii toimimaan siten, että eri-ikäisille seuramme jäsenille löytyy sopivia tapoja kehittää ratsastusharrastusta taitotasosta

Lisätiedot

KIMITOÖNS RYTTARE RF

KIMITOÖNS RYTTARE RF KIMITOÖNS RYTTARE RF KEMIÖNSAAREN RATSASTAJAT RY ÅRSBERÄTTELSE TOIMINTAKERTOMUS Toimintakertomus 2008 1. YLEISTÄ Kemiönsaaren ratsastatajat ry on Kemiönsaaren kunnassa toimiva Suomen ratsastajainliittoon

Lisätiedot

Ilmoita myös osallistutko ruokailuun. Esityslista

Ilmoita myös osallistutko ruokailuun. Esityslista Tervetuloa Keski-Suomen alueen syyskokoukseen ja seuratapaamiseen Aika: 11.10. klo 18 alkaen Paikka: Hotelli Cumulus, Väinönkatu 3, Jyväskylä Ohjelma: 18.00 Alueen syyskokous ja kahvitarjoilu 18.30 Seuratapaaminen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2014. Lahden nuorisovaltuusto

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2014. Lahden nuorisovaltuusto TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2014 sivu 2 / 8 Toimintasuunnitelma ja talousarvioehdotus vuodelle 2014 SISÄLLYSLUETTELO 3. VUODEN 2014 TOIMINNAN PAINOPISTEET 1. PARANNETAAN NUORISOVALTUUSTON

Lisätiedot

Tervetuloa Kaakkois-Suomen alueen syyskokoukseen

Tervetuloa Kaakkois-Suomen alueen syyskokoukseen Tervetuloa Kaakkois-Suomen alueen syyskokoukseen Aika: 29.10.2012 klo 19.00 Paikka: Ravintola Aseman vintti, Kouvolan Rautatieasema, Kouvola Esityslista 1. Valitaan kokouksen puheenjohtaja ja kutsutaan

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 SISÄLLYS 1 Johdanto... 3 2 Tiedotustoiminta... 3 3 Oma toiminta... 4 3.1 Yhdistystoiminta... 4 3.2 Aatteellinen toiminta... 4 3.3 Kenttäkelpoisuus... 4 3.4 Urheilutoiminta... 4

Lisätiedot

Kuopion Ratsastajat ry Oman seuran analyysi

Kuopion Ratsastajat ry Oman seuran analyysi Kuopion Ratsastajat ry Oman seuran analyysi /7/7 Oman seuran analyysi Vastaajat Ikä 00, 0 % 80,0 % 60,0 %,6 % 0,0 %, % 0,0 % 0,0 % 7,9 % 7,9 %,6 %,6 % alle -7 8-9 0-9 0-6 6 + Kaikki (KA:.6, Hajonta:0.86)

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TARKOITUS JA TOIMINTAMUODOT 2 2. HALLITUS JA SEN TOIMINTA 3 3. JÄSENTOIMINTA 3 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 4 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

Aluekokous käyttää päätösvaltaa niissä asioissa, jotka näissä säännöissä on nimenomaan määrätty aluekokouksen päätettäväksi.

Aluekokous käyttää päätösvaltaa niissä asioissa, jotka näissä säännöissä on nimenomaan määrätty aluekokouksen päätettäväksi. SUOMEN AMPUMAURHEILULIITTO ry:n ALUETOIMINNAN SÄÄNNÖT 1 TARKOITUS Aluetoiminnan tarkoituksena on edistää ja kehittää ampumaurheilua omilla SAL:n alueillaan sekä toimia SAL:n organisaation osana yhdyssiteenä

Lisätiedot

Toimintakertomus 2009

Toimintakertomus 2009 2009 Toimintakertomus 2009 1. YLEISTÄ Kemiönsaaren ratsastatajat ry on Kemiönsaaren kunnassa toimiva Suomen ratsastajainliittoon kuuluva ratsastusseura. Seura perustettiin vuonna 1990 ja rekisteröitiin

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 PL 33 13101 HÄMEENLINNA 09.11.2015

HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 PL 33 13101 HÄMEENLINNA 09.11.2015 HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2016_ 1.Yleistä Vuoden 2016 tärkeimpinä toiminnallisina asioina on saada eri jaokset toimimaan itsenäisesti, järjestää hyviä kilpailuja,

Lisätiedot

Koulutus: alueet järjestävät erilaisia koulutuksia ja seminaareja (esim. toimihenkilökoulutusta)

Koulutus: alueet järjestävät erilaisia koulutuksia ja seminaareja (esim. toimihenkilökoulutusta) 4.8. Pohjois-Suomi 4.8.1. Yleistä Pohjois-Suomen Ratsastus (P-SR) on yksi Suomen kahdeksasta aluejaostosta ja seurojen määrällä mitattuna alueista kolmanneksi suurin. Jaoston tehtävänä on huolehtia liiton

Lisätiedot

Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo. Toiminta- ja taloussuunnitelma

Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo. Toiminta- ja taloussuunnitelma Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo 2007 Nummelan Palloseura ry 28.11.2006 1 (9) SISÄLLYSLUETTELO 1. ESIPUHE... 2 2. TOIMINTAMALLI... 3 2.1. TOIMINTA-ALUE JA SIDOSRYHMÄT...3 2.2. SEURAN SÄÄNTÖMÄÄRÄISET

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2015

TOIMINTAKERTOMUS 2015 Sairilan ratsastajat ry. TOIMINTAKERTOMUS 2015 www.sairilanratsastajat.net SAIRILAN RATSATSAJAT Sairilan Ratsastajat (SarRa) on mikkeliläinen ratsastusharrastusta edistävä seura, joka toimii yhteistyössä

Lisätiedot

Tuomarinkylän Ratsastuskeskuksen toiminta ja tavoitteet

Tuomarinkylän Ratsastuskeskuksen toiminta ja tavoitteet Tuomarinkylän Ratsastuskeskuksen toiminta ja tavoitteet Kaupunkimittausosasto, Helsinki Marja Kivenheimo Tuomarinkartanon Kilpatalli Oy Tuomarinkylän Ratsastuskeskuksen kehittämistoimikunta Ratsastuksen

Lisätiedot

Vuoden Ratsastusseurat -kilpailu 2013 Teemalla koulutus ja osaaminen!

Vuoden Ratsastusseurat -kilpailu 2013 Teemalla koulutus ja osaaminen! Vuoden Ratsastusseurat -kilpailu 2013 Teemalla koulutus ja osaaminen! Hyvälle ratsastusseuralle jaetaan vuosittain tunnustuspalkinto laadukkaasta ja monipuolisesta seuratyöstä. Suomen Ratsastajainliitto

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU Takkula 31.7 2.8.2015

KILPAILUKUTSU Takkula 31.7 2.8.2015 KILPAILUKUTSU Takkula 31.7 2.8.2015 RATSASTUSKOULUJEN OPPILAIDEN MESTARUUSKILPAILUT OPETUSHEVOSILLA Lahden Ratsastajat ry järjestää yhdessä Suomen Ratsastuksenopettajainyhdistys ry:n kanssa 31.7. 2.8.2015

Lisätiedot

Vaatimukset 1-taso 2-taso 3-taso 4-taso 5-taso Status epäviralliset viralliset Kohderyhmä Sport: (tallikilpailut, harjoituskilpailut)

Vaatimukset 1-taso 2-taso 3-taso 4-taso 5-taso Status epäviralliset viralliset Kohderyhmä Sport: (tallikilpailut, harjoituskilpailut) Kohderyhmä (tallikilpailut, harjoituskilpailut) (Seurakilpailut) (Aluekilpailut) (Kansalliset kilpailut) (WR-kilpailut) Maajoukkue Tavoitteellinen kilpaurheilu Tähtikilpailut Aloittaville ratsastajille,

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013 Sivu 1 / 5 Porvoon Mustang ry

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013 Sivu 1 / 5 Porvoon Mustang ry TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013 Sivu 1 / 5 1. YLEISTÄ / Borgå Mustang rf on Suomen Ratsastajainliiton (SRL) jäsenseura ja kuuluu jäsenenä myös Etelä-Suomen Ratsastusjaostoon (ESRA). Seura toimii yhteistyössä

Lisätiedot

I KILPAILUJEN JÄRJESTÄMISMÄÄRÄYKSET, OHJEET, LUVAT JA RANKING

I KILPAILUJEN JÄRJESTÄMISMÄÄRÄYKSET, OHJEET, LUVAT JA RANKING SRL Pohjanmaan Ratsastusjaosto I KILPAILUJEN JÄRJESTÄMISMÄÄRÄYKSET, OHJEET, LUVAT JA RANKING Sisällysluettelo 1. KILPAILUJÄRJESTELMÄ... 2 2. OHJEITA KILPAILIJOILLE... 2 2.1. SÄÄNTÖVIHKONEN... 2 2.2. ALUEEN

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2007

TOIMINTASUUNNITELMA 2007 TOIMINTASUUNNITELMA 2007 Oulunsalo Pesäpallojaosto 28.11.2006 TOIMINTASUUNNITELMA 2007 Yleistä Pesäpallojaoston yleisenä tavoitteena on lisätä pesäpalloilun harrastuneisuutta Oulunsalossa ja tarjota melenkiintoista

Lisätiedot

SRL/APU:n budjettipalaveri pe jossa käydään läpi liiton budjettia.

SRL/APU:n budjettipalaveri pe jossa käydään läpi liiton budjettia. ALUEJAOSTON KOKOUS 6/2018 Aika Paikka 15.10.2018 klo 18.00-20.15 Aapiskukko, Pälkäne Läsnä Marja Nuuttila 6(6) puheenjohtaja Tarja Kallio 6(6) sihteeri Mila Munsterhjelm 4(6) rahastonhoitaja Riikka Pyykkö

Lisätiedot

Syyskokousmateriaali 2018

Syyskokousmateriaali 2018 Suomen Ratsastajainliitto ry Etelä-Suomen Ratsastusjaosto Syyskokousmateriaali 2018 Kokouskutsu/esityslista Toimintasuunnitelma2019 ESRAn aluejaosto 2018, erovuoroiset Talousarvio vuodelle 2019 Valtakirja

Lisätiedot

- JUHLAVUOSI 2014 PRS 30v. - Tervetuloa!

- JUHLAVUOSI 2014 PRS 30v. - Tervetuloa! - JUHLAVUOSI 2014 PRS 30v. - Tervetuloa! TOIMINTASUUNNITELMA 2014 JÄSENTALLIT: 1) Talli Satumaa ; Satu Koivisto 0400-878739 http://www.freewebs.com/tallisatumaa 2) Kotalan Tila ; Annika Mattila 050-5742630

Lisätiedot

Seurapäivien ryhmäkeskustelut Seurapäivät Veli-Tapio Kangasluoma

Seurapäivien ryhmäkeskustelut Seurapäivät Veli-Tapio Kangasluoma Seurapäivien ryhmäkeskustelut 2011-2015 Seurapäivät 26.11.2016 Veli-Tapio Kangasluoma Seurapäivät 2011-2015 - ryhmäkeskustelut 2011 Turku TUL:n arvot ja seuratyön arvot 2012 Joensuu Seuran toiminta ja

Lisätiedot

PORIN PYRINTÖ RY TOIMINTASUUNNITELMA s. 1/5 8.11.2012

PORIN PYRINTÖ RY TOIMINTASUUNNITELMA s. 1/5 8.11.2012 PORIN PYRINTÖ RY TOIMINTASUUNNITELMA s. 1/5 LUISTELUJAOSTON TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 Yleistä Hallinto Talous Luistelujaoston päälajit ovat pikaluistelu ja Short track eli kaukalopikaluistelu.

Lisätiedot

Yhdistys osallistuu terveydenhoitajaliiton toimintaan: edustajisto-, hallitus- ja toimikuntaedustusten kautta.

Yhdistys osallistuu terveydenhoitajaliiton toimintaan: edustajisto-, hallitus- ja toimikuntaedustusten kautta. Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 1. YLEISTÄ Kymen terveydenhoitajayhdistys ry on perustettu 29.11.1945 Kotkassa nimellä Suomen terveydenhoitajayhdistys ry:n Kymen osasto. Alkanut vuosi on yhdistyksen

Lisätiedot

Kurikan Ratsastajat ry TOIMINTAKERTOMUS 2011. 1. Yleistä

Kurikan Ratsastajat ry TOIMINTAKERTOMUS 2011. 1. Yleistä Kurikan Ratsastajat ry TOIMINTAKERTOMUS 2011 1. Yleistä Toimintavuosi 2011 on Kurikan Ratsastajat ry:n kahdeksastoista toimintavuosi. Kurikan Ratsastajat on Suomen Ratsastajainliiton (SRL) jäsen ja kuuluu

Lisätiedot

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2012

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2012 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2012 Carita Bardakci 23.11.2011 1.1.1.1 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2012 1. JOHDANTO JA TOIMINTA-AJATUS

Lisätiedot

SUOMEN GOLFKENTÄNHOITAJIEN YHDISTYS FINNISH GREENKEEPERS ASSOCIATION RY

SUOMEN GOLFKENTÄNHOITAJIEN YHDISTYS FINNISH GREENKEEPERS ASSOCIATION RY Hallituksen sääntömuutosehdotus kevätkokoukseen 2012 7 Jäsenmaksut Yhdistyksen syyskokous päättää jäsenmaksuista hallituksen esityksen perusteella. A-, B- ja C-jäsenillä sekä kannatusjäsenillä voi olla

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Porvoon Miekkailijat Borgå Fäktare PM-BF Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 1 (6) Sisällysluettelo 1 Harjoitustoiminta... 3 1.1 Kevätkausi... 3 1.2 Syyskausi... 3 2 Kilpailutoiminta ja siihen liittyvät

Lisätiedot

Ala-Keiteleen Ratsastajat ry. Toimintalinja Tukeminen tekemiseen

Ala-Keiteleen Ratsastajat ry. Toimintalinja Tukeminen tekemiseen Ala-Keiteleen Ratsastajat ry Toimintalinja Tukeminen tekemiseen 1 Sisältö Johdanto s. 3 Ratsastusseuran visio s. 4 Ratsastusseuran arvot s. 5 Toiminnan tavoitteet s. 6 Vuosikello 2014 s. 7 Käytännön toiminta

Lisätiedot

Syyskokousmateriaali 2017

Syyskokousmateriaali 2017 Suomen Ratsastajainliitto ry Etelä-Suomen Ratsastusjaosto Syyskokousmateriaali 2017 Kokouskutsu/esityslista Toimintasuunnitelma2018 Talousarvio vuodelle 2018 ESRAn aluejaosto 2017, erovuoroiset Valtakirja

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013 YLEISTÄ Kangasalan Ratsastajien toiminta jatkui tuttuun tapaan aktiivisena vuonna 2013. Kangasalan Ratsastajien tavoitteena on tarjota toimintaa kaikille jäsenilleen iästä

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Kajaanin Ratsastusseura ry TOIMINTASUUNNITELMA 2016 KAJAANIN RATSASTUSSEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 2016 1 Toiminta-ajatus 2 Päätavoitteet vuonna 2016 3 Hallinto 4 Jäsenistö 5 Koulutustoiminta 6 Kilpailutoiminta

Lisätiedot

Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017

Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Hyväksytty hallituksen kokouksessa 10.10.2016 Hyväksytty syyskokouksessa 01.11.2016 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 1. KESKI-UUDENMAAN

Lisätiedot

Sisältö 1 ALUEKILPAILUT... 2 1.1 Määritelmä... 2 1.2 Kilpailujen järjestäminen, osanottajat, säännöt... 2 1.3 Kilpailulupa ja mittaustodistukset...

Sisältö 1 ALUEKILPAILUT... 2 1.1 Määritelmä... 2 1.2 Kilpailujen järjestäminen, osanottajat, säännöt... 2 1.3 Kilpailulupa ja mittaustodistukset... Sisältö 1 ALUEKILPAILUT... 2 1.1 Määritelmä... 2 1.2 Kilpailujen järjestäminen, osanottajat, säännöt... 2 1.3 Kilpailulupa ja mittaustodistukset... 2 1.4 Kilpailukalenteri ja kutsu... 2 1.5 Palkinnot ja

Lisätiedot