OULUN RATSASTAJAT RY:n TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2011

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OULUN RATSASTAJAT RY:n TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2011"

Transkriptio

1 OULUN RATSASTAJAT RY:n TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2011 Oulu

2 2 1. TARKOITUS JA STRATEGINEN PÄÄMÄÄRÄ Tarkoitus Oulun Ratsastajien tarkoituksena on edistää toimialueellaan ratsastuksen harrastamista siten, että seuran jäsenet saavat siitä tyydytystä harrastus-, kunto-, kuntoutus-, liikunta- ja urheilumuotona. Harrastusyhteisönä Oulun Ratsastajat pyrkii toiminnallaan edistämään hyvää yhteishenkeä sekä kantaa myös kasvatuksellisen vastuunsa. Seuran tehtävänä on varmistaa että kilpaurheiluna ratsastuksen taso Oulussa ja seuran jäsenten keskuudessa on mahdollisimman korkea ja että hevosta kohdellaan hyvin sen kaikissa käyttötarkoituksissa. Päämäärä Oulun Ratsastajien päämääränä on olla Pohjois-Suomen johtava ratsastusseura, jonka ratsastusolosuhteet ovat korkeaa tasoa ja jonka jäsenet ovat ylpeitä jäsenyydestään ja viihtyvät harrastuksensa parissa sekä saavuttavat hyviä tuloksia alue- sekä kansallisella tasolla ja osallistuvat menestyksellisesti myös kansainvälisiin kilpailuihin.

3 3 2. TOIMINNAN PAINOPISTEET JA PÄÄTAVOITTEET VUONNA ) Seuratoiminnan kiinnostavuuden lisääminen Jäsenten aktivoiminen osallistumaan seuratoimintaan Talkootoiminnan kehittäminen Nuorten kerhotoiminnan organisoiminen ja kehittäminen Seuran valmiuksien kehittäminen Sinettiseura-hyväksynnän hakemista varten Aikuisratsastajille suunnattujen tapahtumien ja teemapäivien järjestäminen Kerho- ja sosiaalitilojen kehittäminen 2) Ratsastusolosuhteiden kehittäminen Äimärautiolla Maneesin ja kentän pohjien kunnostus ja huolto Äimäraution hevosurheilureittihankkeessa aktiivisesti mukana toimiminen ja siihen taloudellisesti sitoutuminen (ks. kohta Talous) yhteistyön lisääminen alueen muiden toimijoiden kanssa (mm. Oulun Hevosklinikka, Pohjolan Hevosystävät ry, Oulun läänin hevosenomistajien yhdistys ry) Maastoesteiden rakentaminen alueelle ulkokentän kastelujärjestelmän uudistaminen 3) Turvallisuuden edistäminen seuran ratsastusalueilla Turvallisuussuunnitelman noudattaminen Asianmukaisten ratsastusvarusteiden käyttöön kannustaminen Ensiapukoulutus Pelastusharjoitus 4) Varainhankinnan kehittäminen Selvittää mahdolliset vaihtoehdot toiminta-avustusten saamiseen Yhteistyö alueen yritysten kanssa Muut mahdolliset varainhankintatavat 5) Seura-, alue- ja kansallisten kilpailujen kehittäminen Sponsoreiden hankkiminen Kilpailujen järjestämisen kehittäminen 6) Seuraa edustavien ratsukoiden valmentautumisen kehittäminen ja tukeminen SRL:n toimintaan ja tavoitteisiin sitoutuminen sekä sen internet- ym. palvelujen hyödyntäminen 7) Seuraa edustavien ratsukoiden menestyminen niin alue- kuin kansallisella tasolla sekä sijoitusten saavuttaminen SM-tasolla.

4 4 3. Jäsenet Vuonna 2010 seurassa oli 445 jäsentä. Uudet jäsenet hyväksyy seuran johtokunta. Seura pyrkii toimintakautena 2011 aktivoimaan jäsenistöä mukaan seuratoimintaan. 4. Toimihenkilöt Toimihenkilön palkkaamisen tarvetta arvioidaan tilanteen mukaan vuoden 2011 alussa. 5. Hallinto Seuran hallinnon tavoitteena on palvella seuran jäseniä monipuolisesti ja vastata seuran taloudesta sekä huolehtia seuran vakavaraisuuden säilymisestä. Seura kokoontuu kevätkokoukseen huhti-toukokuussa ja syyskokoukseen marrasjoulukuussa. Seuran hallintoa hoitaa sääntöjen ja syyskokouksessa hyväksytyn toimintasuunnitelman ja talousarvion puitteissa syyskokouksessa valittu johtokunta. Seura on Suomen Ratsastajainliiton jäsen ja toimii liiton sääntöjen mukaisesti sekä liiton asettamien päämäärien ja tavoitteiden saavuttamiseksi. Seura kuuluu liiton aluejaostoon (SRL:n Pohjois-Suomen Ratsastusjaostoon), sekä yhdistyksiin Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ry (PoPLi) ja Oulun Pokaali ry. Seuran edustaja osallistuu SRL:n yleiskokouksiin. Seuran kirjanpitoa ja rahaliikennettä hoitaa seuran rahastonhoitaja. Seura selvittää seuratoiminnan aktivoimiseksi johtokunnan alaisten maneesi- ja kalusto-, kilpailu-, valmennus- ja nuorisotoimikuntien perustamisedellytykset ja keskittyy menestyvään ruohonjuuritason seuratoimintaan, jossa jäsenet tuntevat yhteenkuuluvuutta ja voivat olla ylpeitä jäsenyydestään Oulun Ratsastajissa.

5 5 6. Toimitilat ja kalusto Oulun Ratsastajien toiminnan keskuspaikkana ovat Äimäraution ratsastusalueet ja maneesi, jonka seura omistaa. Maa-alueet ja kenttä on vuokrattu Oulun kaupungilta. Seura vastaa maneesin ja kentän käytöstä ja ylläpidosta käyttäjäratsukoiden ja heidän sidosryhmiensä talkootyöllä ja ostetuilla palveluilla. Ratsastusalueiden ylläpidon ja huollon rahoittamiseksi seura perii käyttäjiltä hevoskohtaista johtokunnan määrittelemää kuukausittaista ratsastuspaikkamaksua, jonka suorittamalla yksittäisellä seuraa edustavalla jäsenratsukolla ja ratsastuskoulun hevosilla on oikeus käyttää seuran hallitsemaa maneesia ja kenttää johtokunnan laatimien ratsastuspaikkasopimuksen ja -sääntöjen mukaisesti. Vuoden 2011 tavoitteena on suorituspaikkojen kehittäminen, alueen hevosreittien kehittämiseen osallistuminen yhteistyössä Oulun kaupungin ja alueen muiden toimijoiden kanssa sekä mahdollisimman edullisen ratsastusmahdollisuuden säilyttäminen Äimärautiolla. Vuonna 2011 lisätään entisestään yhteistyötä alueen muiden toimijoiden kanssa, jotta varmistetaan mahdollisimman joustavat ja monipuoliset mahdollisuudet alueiden käyttöön Äimäraution Hevosurheilukeskuksessa. Seura vastaa OR-klubin ylläpidosta ja käytöstä sekä voi vuokrata sitä erikseen sovittaessa. Uudet maneesin yhteyteen rakennetut sosiaali- ja kerhotilat toimivat johtokunnan kokoustilana, nuorisokerhotilana sekä jäsenten tapaamispaikkana. Rakennuksessa on Oulun Ratsastajat ry:n toimisto sekä Oulun Pokaali ry:n arkisto. Vuoden 2011 tavoitteena on kunnostaa ja huoltaa kalustoa sekä toteuttaa tarvittavat toimenpiteet hyvän ratsastuspohjan varmistamiseksi. Alaklubilla pidettiin kesäkioskia kesällä 2010 ja tarkoitus on pitää myös kesällä Nuorisotoiminta Toiminnan tavoitteena on harjoittaa säännöllistä, kiinnostavaa, innostavaa ja kouluttavaa nuorisokerho- ja klubitoimintaa, jossa jäsenet viihtyvät yhdessä ja tuntevat yhteenkuuluvuutta seuraan. Tavoitteen saavuttamiseksi seura nimeää johtokunnassa juniorivastaavan, joka kokoaa ympärilleen toiminnan pyörittämiseksi nuorisotoimikunnan.

6 6 Seura osallistuu Nuori Suomi -toiminnan mukaiseen nuorisotoimintaan. Seura etsii yhteistyökumppaneita kerhotoiminnan kehittämiseksi. Seura järjestää koulutusta nuorten hevostaitojen kehittämiseksi ja kannustaa hoitomerkkien suorittamista. Seura järjestää junioreille suunnattua koulu- ja esteratsastusvalmennusta. Seura huomioi liiton pääteeman järjestäen aiheeseen liittyviä tapahtumia ja koulutusta. Seura tiedottaa jäsenilleen Hevoshullu-cupista sekä poni- ja juniorikilpailusarjoista. Seura järjestää SRL:n koordinoiman Pollux-taitoratsastuskilpailun. 8. Senioritoiminta Seura pyrkii aktivoimaan seniorijäseniä mukaan seuratoimintaan. Seura huomioi toiminnassaan SRL:n aikuistoiminnan tavoitteet ja järjestää suunnittelukauden aikana tapahtumia ja koulutustilaisuuksia tarpeen mukaan. Senioritoiminnan päätavoite on iloinen yhdessä tekeminen. 9. Ratsastuskoulutoiminta Oulun Ratsastajien jäsentalleilla Vuonna 2011 Oulun Ratsastajat pyrkii kehittämään entisestään jäsentallijärjestelmäänsä. Tällä hetkellä ratsastuskoulutoimintaa Äimäraution hevosurheilukeskuksessa harjoittaa SRL:n hyväksymä Äimäraution Ratsastuskeskus ja Limingassa Tuomikosken Ratsutalli. Koulut tiedottavat oppilailleen seuran jäsenyydestä ja sen eduista. Koulu toimii kaikin tavoin SRL:n asettamien tavoitteiden ja etujen mukaisesti ja edistää erityisesti nuorisokerho- ja klubitoimintaa sekä kannustaa oppilaitaan kilparatsastukseen. Seura kannustaa koulua tukemaan oppilaitaan osallistumaan ratsastuskoulun oppilaille järjestettäviin mestaruuskilpailuihin.

7 7 10. Lajit Oulun Ratsastajat ry on Pohjois-Suomen johtava ratsastusseura, jonka jäseniä on useana vuotena kuulunut maajoukkueisiin. Seuran tavoitteena on säilyttää vahva ja menestyksekäs asema kilparatsastuksessa sekä saavuttaa SM-tason sijoituksia vuonna Esteratsastus Kannustamalla junioriratsastajia seura pyrkii nostamaan esteratsastuksen tasoa, jotta tulevaisuudessa seuran edustamat ratsukot saavuttaisivat sijoituksia PM-tason kilpailuissa ja voisivat osallistua myös EM-tason kilpailuihin. Tavoitteena on ylläpitää seura- ja aluetason kilpailuja ja etsii tapoja toimia niin, että osallistumiskynnys näihin kilpailuihin madaltuu. Seuran tavoitteena on aikaansaada suunnitelmallinen, säännöllinen, koordinoitu ja ratsukoiden sitoutumista edellyttävä eri ikäkaudet ja tasot huomioiva seuravalmennusjärjestelmä. Seura järjestää seura-, alue- ja kansallisia kilpailuja sekä organisoi seura-cup sarjakilpailun talvikausilla ja Seuran tavoitteena on edustus joukkue SM-kisoissa. Kouluratsastus Seuran kouluratsastustoiminnan tavoitteena on innostaa sekä nuoria että aikuisratsastajia kouluratsastuksen pariin ja toimia niin, että nuoret ratsastajat sisäistävät kouluratsastuksen kehittävän vaikutuksen myös esteratsastustaitojen kohottamisessa. Seura ylläpitää suunnitelmallista, säännöllistä, koordinoitua ja ratsukoiden sitoutumista edellyttävää eri ikäkaudet ja tasot huomioivaa seuravalmennusjärjestelmää. Seura järjestää seura-, alue- ja kansallisia kilpailuja sekä organisoi seura-cup sarjakilpailun talvikausilla ja Kilpailuissa järjestetään tarvittaessa luokkia myös vammaisratsastajille. Seuran tavoitteena on edustusjoukkue SM-kisoissa. Pohjois-Suomen kouluratsastusviikosta on tavoitteena saada jatkuva perinne.

8 8 Kenttäratsastus Seuran tavoitteena on tukea lajia ja sen jatkuvuutta Pohjois-Suomessa. Tavoitteena on saada lajiin seuran edustajia innostamalla ratsastajia ja tukemalla lajista kiinnostuneita ratsastajia heidän valmentautumisessaan. Tavoitteena on mahdollistaa lajin harjoittelu Äimärautiolla alueen ratsastusreittejä kehittämällä, maastoesteitä rakentamalla sekä valmennustilaisuuksien järjestämistä edistämällä. Seuran osallistuu Oulun alueella (Äimärautio ja Kuivasjärvi) järjestettävien aluetason kenttäkilpailujen järjestelyihin. Vammaisratsastus Seuran tavoitteena on kehittää vammaisratsastuksen edellytyksiä toimialueellaan. Tavoitteena on järjestää kouluratsastuksen harjoitus- ja aluekilpailuissa luokkia vammaisille. Vikellys Vikellys on voimistelua hevosen selässä ympyrällä musiikin tahdissa. Vikellys on erityisesti junioritoimintaa. Seuralla on säännöllisesti harjoittelevat ja kilpailevat vikellysjoukkueet, joiden toimintaa seura ylläpitää ja tukee. Seura pyrkii kouluttamaan omia vikellysohjaajia sekä tukee ulkopuolisten vikellysvalmentajien käyttöä. Lännenratsastus Seura edistää lännenratsastuksen harrastamista alueellaan.

9 9 15. Valmennus Seura ylläpitää ja kehittää seuravalmennusjärjestelmää kaikille lajeille. Seura tukee valmentajavalmennuskoulutusta ja ohjaa toiminnallaan ratsastajien henkilökohtaisen valmentajien hyväksymistä SRL:n valmentajarekisteriin. Seura tiedottaa SRL:n valmennustoiminnasta ja ikäluokkarenkaista. Seura tarjoaa ratsastusalueet sekä aluevalmennusrenkaiden että muuhun valmennuskäyttöön. 16. Muu toiminta Seura huomioi SRL:n yhteistyösopimukset, toiminnalleen asettamat tavoitteet sekä pääteeman. Seura osallistuu ratsastustapahtumiin. Seura kannustaa jäseniään osallistumaan liiton, aluejaoston ja seuran itsensä järjestämiin tapahtumiin ja koulutuksiin. Oulun Ratsastajat ry palkitsee ja jakaa stipendejä aktiivisesta seuratoimintaa rikastuttavasta toiminnasta. Seura tukee ratamestareiden, tuomareiden ja muiden toimihenkilöiden kouluttautumista sekä kannustaa jäseniään aktiiviseen itsensä kehittämiseen myös tällä osa-alueella. Vuoden 2011 aikana seuran tavoitteena on saada mahdollisuuksien mukaan jäseniä sekä ratamestari- että koulutuomarikoulutukseen. Seura järjestää toimihenkilökoulutusta sekä käytännön kisajärjestelykoulutusta harjoituskilpailuissa tavoitteena alue- ja kansallisten kilpailujen toimihenkilöosaaminen. Seura käyttää Equipe-tuomariohjelmaa, jota varten valitaan vastuuhenkilö ja järjestetään käyttäjäkoulutustilaisuus. Oulun Ratsastajat ry järjestää joulukuussa jo perinteeksi muodostuneen puurojuhlan sekä muita teemapäiviä ja tapahtumia. Seura ylläpitää ja päivittää internet-kotisivujaan ja pyrkii kehittämään tiedotusta hyödyntämällä internetiä ja sähköpostia tiedotuskanavana. OR:n yhteistyökumppanina toimiva Äimäraution hevostarvike tarjoaa jäsenille jäsentuotteet (seuratakit) edulliseen hintaan.

10 Talous Seuran johtokunta noudattaa talouslinjaa ja kuluseurantaa. Seuran talous on kunnossa. Seuran varainhankinta perustuu jäsenmaksuihin, vuokratuloihin, liikuntavirastolta anottavaan urheiluseurojen toimintatukeen, ratsastuspaikkamaksuihin, kilpailutuottoihin, vuokratuottoihin sekä mainospaikkojen myyntiin ja muihin uusiin varainhankintatuottoihin. Suurimmat menoerät ovat SRL:lle tilitettävät jäsenmaksut ja ratsastuspaikoista maksettavat vuokrat ja lainan lyhennykset sekä ratsastuspaikkojen kehittäminen ja ylläpitäminen. Seuran henkilöjäsenmaksu on SRL:n maksuosuus + 8 euroa/seniorijäsen/vuosi + 5 euroa/juniorijäsen/vuosi Seuran perhejäsenmaksu on SRL:n maksuosuus + 5 euroa/jäsen/vuosi perheen 2. ja seuraavat jäsenet (sisältää muut jäsenedut paitsi Hippoksen ja oikeuden kansalliseen kilpailulupaan.) Liittymismaksu 10 euroa/seniorijäsen 5 euroa/juniorijäsen Kannatusjäsenmaksu 30 euroa/henkilö (ei sisällä jäsenetuja) Ainaisjäsenmaksu 350 euroa/henkilö 18. Edunvalvonta Seuran edunvalvontaa hoitaa SRL. Alueellisesti seura keskittyy edunvalvonnassaan yhteistyöhön kaupungin kanssa ratsastuspaikkaolosuhteiden parantamiseen tähtäävään toimintaan.

11 Tiedotus Seura aktivoi omaa sisäistä tiedottamista ja tukeutuu tiedotustoiminnassaan liiton tiedotusmateriaaliin sekä tiivistää yhteyttään liiton toimistoon sekä liiton jaostoihin oman seuratoimintansa ja sisäisen tiedotuksen aktivoimiseksi. Seuran internet-sivuja hyödynnetään tiedotuskanavana: sivuilla julkaistaan tietoa seuran ja muiden alueen seurojen tapahtumista sekä muista ajankohtaisista asioista. Seura perustaa postituslistan sähköistä tiedotusta varten. Seura nimeää johtokunnassa tiedotusvastaavan, joka vastaa yhteyksistä tiedotusvälineisiin. Näkyvyyttä alueen tiedotusvälineissä pyritään lisäämään. 20. Kilpailut Oulun Ratsastajat ry:n järjestää kaudella 2011 kansallisia, alue- ja seurakilpailuja este-, kenttä- ja kouluratsastuksessa erillisen kilpailukalenterin mukaisesti.

ALUEIDEN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMAT 2014

ALUEIDEN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMAT 2014 Suomen Ratsastajainliitto ry ALUEIDEN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMAT 2014 www.ratsastus.fi 1 ALUEIDEN TOIMINTASUUNNITELMAT 2014 Yleistä aluetoiminnasta Ratsastajainliiton toiminta on jakaantunut maantieteellisesti

Lisätiedot

Seuratoiminnan yleiset edellytykset ja tavoitteet. Toimintaamme ohjaavat arvot

Seuratoiminnan yleiset edellytykset ja tavoitteet. Toimintaamme ohjaavat arvot Toimintasuunitelma 2015 Seuratoiminnan yleiset edellytykset ja tavoitteet Kouvolan Ratsastajat ry edustaa Kaakkois-Suomen alueen ratsastusurheilua. Seuran toiminnan tarkoituksena on tehdä seuran toimialueella

Lisätiedot

Tampereen Ratsastusseura - Tammerfors Ridklubb ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2014

Tampereen Ratsastusseura - Tammerfors Ridklubb ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2014 Sivu 1 / 6 Tampereen Ratsastusseura - Tammerfors Ridklubb ry TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 Tampereen Ratsastusseura on aktiivinen tamperelainen urheiluseura ja Suomen Ratsastajainliiton suurin jäsenseura.

Lisätiedot

Suomen Ratsastajainliitto ry Hämeen ratsastusjaosto Syyskokousmateriaali 2012 Kokouskutsu/esityslista Toimintasuunnitelma vuodelle 2013 Talousarvio

Suomen Ratsastajainliitto ry Hämeen ratsastusjaosto Syyskokousmateriaali 2012 Kokouskutsu/esityslista Toimintasuunnitelma vuodelle 2013 Talousarvio Suomen Ratsastajainliitto ry Hämeen ratsastusjaosto Syyskokousmateriaali 2012 Kokouskutsu/esityslista Toimintasuunnitelma vuodelle 2013 Talousarvio vuodelle 2013 Valtakirja SRL-HÄME ratsastusjaosto Tervetuloa

Lisätiedot

Toimintakäsikirja 2010

Toimintakäsikirja 2010 0 2010 1 Sisällysluettelo Johdanto 3 1.Seuran strategia, johtaminen ja toiminnan suunnittelu..4 1.1 Toiminnan perusperiaatteet 4 1.1.1 Arvot.4 1.1.2 Missio..4 1.1.3Visio 2012..4 1.1.4 Toiminta ajatus 5

Lisätiedot

ratsastuksen seuraopas

ratsastuksen seuraopas Uudistettu painos 2012 ratsastuksen seuraopas suomen ratsastajainliitto ry Sisällysluettelo: Alkusanat 3 Mitä on seuratoiminta? 4 Ratsastusseuran perustaminen 5 Seuran toimihenkilöt 6 SRL:n tarjoamat jäsenedut

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013 YLEISTÄ Kangasalan Ratsastajien toiminta jatkui tuttuun tapaan aktiivisena vuonna 2013. Kangasalan Ratsastajien tavoitteena on tarjota toimintaa kaikille jäsenilleen iästä

Lisätiedot

SK Pohjantähti ry TOIMINTAOHJE

SK Pohjantähti ry TOIMINTAOHJE SK Pohjantähti ry TOIMINTAOHJE Johtokunta hyväksynyt 15.09. 2009 Sisällys 1. YLEISTÄ... 2 2. TOIMINNAN PÄÄMÄÄRÄ JA PERIAATTEET... 3 3. HALLINTO- JA VARAINHANKINTA... 3 3.1. Seuraorganisaatio, hallinto

Lisätiedot

Lappajärven Veikot ry Yleisurheilujaosto

Lappajärven Veikot ry Yleisurheilujaosto Lappajärven Veikot ry Yleisurheilujaosto Toimintakäsikirja 1.3.2015 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1. Johdanto... 4 2. Seuran strategia, johtaminen ja toiminnan suunnittelu... 5 Toiminnan perusperiaatteet...

Lisätiedot

LAADUKAS TOIMINTAKÄSIKIRJA

LAADUKAS TOIMINTAKÄSIKIRJA Ynni Korista hyvässä seurassa KORIPALLO LAADUKAS TOIMINTAKÄSIKIRJA Kevät 2010 Luonnos 16.2.2010/km/jk/ml Tervetuloa mukaan Oulun NMKY:n koripallotoimintaan Tämä laatukäsikirja on laadittu jokaisen Oulun

Lisätiedot

Suomen Ratsastajainliitto organisaationa

Suomen Ratsastajainliitto organisaationa Suomen Ratsastajainliitto organisaationa Suomen Ratsastajainliitto ry Radiokatu 20, Valo, Helsinki p. 09-2294 510 f. 09-149 6864 www.ratsastus.fi Suomen Ratsastajainliitto ry Työryhmässä: Laura Airaksinen,

Lisätiedot

Viipurin Urheilijat ry SEURAKÄSIKIRJA 2007->

Viipurin Urheilijat ry SEURAKÄSIKIRJA 2007-> Viipurin Urheilijat ry SEURAKÄSIKIRJA 2007-> SISÄLLYSLUETTELO 1. Seuran strategia, johtaminen ja toiminnan suunnittelu 1.1. Toiminnan perusperiaatteet 1.1.1. Arvot 1.1.2. Missio 1.1.3. Visio 1.1.4. Toiminta-ajatus

Lisätiedot

Kurikan Ratsastajat ry TOIMINTAKERTOMUS 2014. 1. Yleistä

Kurikan Ratsastajat ry TOIMINTAKERTOMUS 2014. 1. Yleistä Kurikan Ratsastajat ry TOIMINTAKERTOMUS 2014 1. Yleistä Kurikan Ratsastajat ry on Suomen Ratsastajainliiton (SRL) jäsen ja kuuluu sen alaiseen Pohjanmaan aluejaostoon. Toimintavuonna 2014 seuraan kuului

Lisätiedot

SÄKYLÄN URHEILIJAT ry. Toimintasuunnitelma seuran 69. toimintavuodelle

SÄKYLÄN URHEILIJAT ry. Toimintasuunnitelma seuran 69. toimintavuodelle SÄKYLÄN URHEILIJAT ry Toimintasuunnitelma seuran 69. toimintavuodelle 2012 2013 www.sakylanurheilijat.fi Sivu 1 JOHTOKUNTA Seuramme toimintaa johtaa ja valvoo vuosikokouksen valitsema johtokunta, joka

Lisätiedot

ALUEVALMENNETTAVAN OPAS

ALUEVALMENNETTAVAN OPAS - 1 - Etelä-Suomen Ratsastusjaoston ALUEVALMENNETTAVAN OPAS Hyödyllisiä vinkkejä ja tärkeää tietoa aluevalmennuksiin hakeville ja niissä oleville ratsukoille Sanna Backlund vesihaudassa. Kuva SRL / Sonja

Lisätiedot

Seinäjoen Peliveljet ry:n toimintaopas 22.5.2012 Sivu 1 ( 29 ) Seuran toimintaopas. 2.1 versio

Seinäjoen Peliveljet ry:n toimintaopas 22.5.2012 Sivu 1 ( 29 ) Seuran toimintaopas. 2.1 versio Sivu 1 ( 29 ) Seuran toimintaopas 2.1 versio Sivu 2 ( 29 ) 1. SEURAN YLEISESITTELY... 5 2. SEURAN TOIMINTAPERIAATTEET, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA SEURAN TUNNUKSET... 5 2.1. Arvot... 5 2.2. Seinäjoen Peliveljet

Lisätiedot

TURUN SULKA R.Y. TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA KAUDELLE 1(7) 1.6.2014-31.5.2015 (Taloussuunnitelma erillinen liite)

TURUN SULKA R.Y. TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA KAUDELLE 1(7) 1.6.2014-31.5.2015 (Taloussuunnitelma erillinen liite) TURUN SULKA R.Y. TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA KAUDELLE 1(7) 1.6.2014-31.5.2015 (Taloussuunnitelma erillinen liite) JOHDANTO Tämä toimintasuunnitelma esittelee perustietoa ja toimintaa turkulaisessa sulkapalloseura

Lisätiedot

Ala-Keiteleen Ratsastajat ry. Toimintalinja Tukeminen tekemiseen

Ala-Keiteleen Ratsastajat ry. Toimintalinja Tukeminen tekemiseen Ala-Keiteleen Ratsastajat ry Toimintalinja Tukeminen tekemiseen 1 Sisältö Johdanto s. 3 Ratsastusseuran visio s. 4 Ratsastusseuran arvot s. 5 Toiminnan tavoitteet s. 6 Vuosikello 2014 s. 7 Käytännön toiminta

Lisätiedot

Laatukäsikirja 16.8.2012

Laatukäsikirja 16.8.2012 Laatukäsikirja 16.8.2012 2 ESIPUHE Tämä on Espoo Basket Team ry:n laatukäsikirja. Viimeisin laatukäsikirjan päivitys on elokuulta 2012. Laatukäsikirjaa tarkastellaan seuran hallituksen toimesta vuosittain

Lisätiedot

ONS Seurakäsikirja. Hyväksytty:

ONS Seurakäsikirja. Hyväksytty: ONS Seurakäsikirja Muutoshistoria: Ver. pvm Tila Käsittelijä Kommentit 0.1 03.11.2009 Ehdotus J.Kuoksa, A.Kaihua Seura-, valmennus ja joukkuetoiminta yhdistettynä samaan dokumenttiin 1.0 16.11.2009 Hyväks.

Lisätiedot

LOIMAAN KORIKONKARIT RY LAATUKÄSIKIRJA

LOIMAAN KORIKONKARIT RY LAATUKÄSIKIRJA LOIMAAN KORIKONKARIT RY LAATUKÄSIKIRJA SISÄLTÖ Päivitetty 8.11.2014 Sisällys LOIMAAN KORIKONKARIT RY... 0 LAATUKÄSIKIRJA... 0 JOHDANTO... 3 1. SEURAN TOIMINTA-AJATUS, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA TOIMINNAN

Lisätiedot

Pyhäjokilaakson Ratsastajat Ry TOIMINTALINJA

Pyhäjokilaakson Ratsastajat Ry TOIMINTALINJA Pyhäjokilaakson Ratsastajat Ry TOIMINTALINJA 1. YLEISTÄ TOIMINTALINJASTA 2. VISIO 3. ARVOT JA EETTISET LINJAUKSET 4. TOIMINNAN TAVOITTEET 5. KÄYTÄNNÖN TOIMINTA JA PERIAATTEET 6. ORGANISAATIO JA VASTUUNJAKO

Lisätiedot

info 7 hevoset Vapaa-ajassa ja urheilussa

info 7 hevoset Vapaa-ajassa ja urheilussa 7 hevoset Vapaa-ajassa ja urheilussa Minna Martin-Päivä Hevosella on merkittävä rooli suomalaisten lasten, nuorten ja aikuisten vapaa-ajan kumppanina ja liikuttajana. Hevosten kanssa moni on löytänyt itselleen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2012 Reserviläisliiton hallituksen esitys liiton syyskokouksen käsittelyyn 19.11.2011

Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2012 Reserviläisliiton hallituksen esitys liiton syyskokouksen käsittelyyn 19.11.2011 Reserviläisliitto ry Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2012 Reserviläisliiton hallituksen esitys liiton syyskokouksen käsittelyyn 19.11.2011 RESERVI maanpuolustuksemme perusta TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

Lisätiedot

Suomen frisbeegolfliiton toimintasuunnitelma vuodelle 2014

Suomen frisbeegolfliiton toimintasuunnitelma vuodelle 2014 Suomen frisbeegolfliiton toimintasuunnitelma vuodelle 2014 1. Yleistä Suomen frisbeegolfliitto ry jatkaa toimimista frisbeegolfin edistämiseksi koko Suomessa. 1.1 Liiton tarkoitus Liiton tarkoituksena

Lisätiedot

RANTAPERKIÖN ISKUN VOIMISTELUJAOSTO TOIMINTASUUNNITELMA 2015

RANTAPERKIÖN ISKUN VOIMISTELUJAOSTO TOIMINTASUUNNITELMA 2015 RANTAPERKIÖN ISKUN VOIMISTELUJAOSTO TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Rantaperkiön Isku voimistelujaosto Sivu 1 Sisältö 1. YLEISTÄ SEURASTA 2. VOIMISTELUJAOSTO 3. TOIMISTO 4. TOIMINNAN TAVOITTEET 4.1. Painopisteet

Lisätiedot

1. SEURAN TOIMINTA-AJATUS, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA TOIMINNAN SUUNNITTELU..5. 1.1. Toiminnan perusperiaatteet...5

1. SEURAN TOIMINTA-AJATUS, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA TOIMINNAN SUUNNITTELU..5. 1.1. Toiminnan perusperiaatteet...5 Raholan Pyrkivän Laatukäsikirja 2 SISÄLLYS 1. SEURAN TOIMINTA-AJATUS, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA TOIMINNAN SUUNNITTELU..5 1.1. Toiminnan perusperiaatteet...5 1.2. Seuran organisaatio...6 1.2.1. Seuran

Lisätiedot

Suomen Uimaliitto TOIMINTASUUNNITELMA 2009

Suomen Uimaliitto TOIMINTASUUNNITELMA 2009 Suomen Uimaliitto TOIMINTASUUNNITELMA 2009 2 SISÄLTÖ 1. YLEISTÄ...3 2. TUKITOIMINTA...5 Talous ja markkinointi...5 Viestintä...6 Tietotekniset palvelut...7 Lajipalvelut...7 3. OLOSUHDEASIAT...8 4. KANSALLINEN

Lisätiedot

Suomen Ratsastajainliitto ry

Suomen Ratsastajainliitto ry Suomen Ratsastajainliitto ry SRL:n jäsentallien edut vuonna 2014 SRL:n toimiston henkilökunta palvelee talliyrittäjiä tallitoimintaan liittyvissä asioissa. jäsentallit SRL:n jäsentallit on jaettu kolmeen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 FARMASIAN OPISKELIJAYHDISTYS FORTIS RY

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 FARMASIAN OPISKELIJAYHDISTYS FORTIS RY TOIMINTASUUNNITELMA 2015 FARMASIAN OPISKELIJAYHDISTYS FORTIS RY Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 4 1.1. Yhdistyksen kokoukset... 4 1.2. Hallitus... 4 1.3. Jaettavat avustukset... 4 2. JÄSENET... 5 3. TALOUS...

Lisätiedot