ENON JAUIMAHARJUN YLÄKOULUJEN YHDISTÄMINEN. Riitta Huurinainen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ENON JAUIMAHARJUN YLÄKOULUJEN YHDISTÄMINEN. Riitta Huurinainen"

Transkriptio

1

2 ENON JAUIMAHARJUN YLÄKOULUJEN YHDISTÄMINEN Riitta Huurinainen

3 JOENSUUN POHJOINEN SUUNTA Mistä alueen yläkoulun oppilaat tulevat? E-6 luokkalaiset (alakoululaiset) Eno Uimaharju Louhioja Enon ja Uimaharjun alakoululaisten määrässä ei suurta eroa Louhiojan alakoululaisten määrä kahta muuta taajamaa pienempi ja vähenee enemmän Muuttopäätökset voivat muuttaa tilannetta.

4 YLÄKOULULAISET ALUEELLA Yläkoulussa yhteensä noin 50 oppilasta/luokka-aste Nyt eskarissa ja 1-luokalla olevien mennessä yläkouluun ikäluokka on +/- 40 oppilasta (ilman mahdollista muuttoliikkeen vaikutusta)

5 YLÄKOULULAISET ALAKOULUITTAIN Enon koulu Louhiojan koulu Uimaharjun koulu

6 NYKYTILANNE Uimaharjussa yhtenäiskoulu, oppilaita alakoulussa 122 ja yläkoulussa 56. Enossa yhtenäiskoulutyyppinen koulu, oppilaita alakoulussa 127 ja yläkoulussa 115. Yläkouluun tullaan myös Louhiojan alakoulusta. Enon oppilaat kuljetetaan teknisten töiden tunneille Uimaharjuun (Enon tilat eivät käyttökelpoiset). Yhteiset opettajat Enon ja Uimaharjun osalta.

7 KOULUJÄRJESTELYJEN TARVE Alueen kummankin yläkoulun oppilasmäärä on liian pieni opetuksen tarkoituksenmukaiseen järjestämiseen. Oppilasmäärät alueella ovat laskussa ja viiden vuoden kuluttua koko alueella on lapsia vain yhteen 2-sarjaiseen yhtenäiskouluun. Yhdistämällä yläkoulut saadaan riittävän iso yksikkö, jossa opetus voidaan järjestää opetussuunnitelman tavoitteiden mukaisesti ja laadukkaasti. Tiloja koskevia ratkaisuja on tehtävä joka tapauksessa Enossa olevien sisäilmaongelmien takia (Brakennuksesta ja vanhasta alakoulusta luopuminen)

8 TOIMINNALLISET PERUSTELUT YLÄKOULUJEN YHDISTÄMISELLE Oppilaiden oikeus riittäviin valinnaisainevalintoihin voidaan turvata, kun alueen oppilaat ovat yhdessä yläkoulussa. Kaikissa aineissa opetusta ei voida järjestää laadukkaasti, jos ryhmät ovat toiminnallisesti liian pieniä (esim. musiikki ja liikunta). Pienten ikäryhmien (esim oppilasta) opetusjärjestelyt vaikeutuvat ja kallistuvat, esim. käsityön opetuksessa tulee 7. luokalla olla kovien ja pehmeiden materiaalien opetusta. Aineenopettajien työmäärät saadaan täyteen, kun alueen yläkoululaiset ovat yhdessä koulussa. Tällä hetkellä opettajien runsas liikkuminen kahden koulun välillä on kallista, kuormittavaa ja rajoittaa ops:n mukaista toimintaa (mm. oppimiskokemusten järjestäminen yhteisesti koko koulun osalta on vaikeaa). Etäopetusta ei voida järjestää ilman riittävää valvontaa.

9 TOIMINNALLISET PERUSTELUT, JATKOA Yläkoululaisten oppilashuoltopalvelujen saaminen on paremmin järjestettävissä yhdessä yläkoulussa. Tällä hetkellä luokanohjaajat eivät voi olla aina läsnä ja oppilashuollon läsnäolo jakautuu kahteen yksikköön (kuraattori, psykologi, kouluterveydenhoitaja). Myös koulun muu arki on helpompi järjestää yhden yläkoulun tilanteessa (mm. päivänavaukset ja välituntivalvonta tällä hetkellä hankalampi järjestää ja kuormittaa henkilöstöä). Erikoisluokkatilojen (käsityö, kotitalous, fysiikka & kemia) ylläpitäminen kahdessa paikassa on työlästä ja kallista (=huono käyttöaste). Erikoisluokkatilojen keskittäminen mahdollistaa paremman varustelutason.

10 TILARATKAISUJEN TARVE ENOSSA Enon kampuksella on joka tapauksessa tehtävä seuraavat toimenpiteet: Sisätilaongelmien vuoksi puretaan alakoulu ja yläkoulun teknisten töiden rakennus. Vanhoista puurakennuksista (Lutikkalinna ja nuorisotila) luovutaan. Nuorisotilat suunnitellaan koulukeskukseen. Nykyiset yläkoulun ja lukion tilat säilyvät (rakennukset A ja C), mutta ne eivät riitä yläkoululle.

11 YLÄKOULUN MENOT OPPILASTA KOHDEN Uimaharju Enon koulu Pataluodon koulu Joensuun lyseon peruskoulu Pyhäselän koulu 7 9 Pielisjoen koulu 7 9 Henkilöstö Palvelujen osto Tarvikkeet Muut kulut

12 YLÄKOULUN VUOKRAT /OPPILAS Oppilaskohtainen panostus pelkästään vuokriin on sekin Uimaharjussa ja Enossa Joensuun kärkeä jo nyt. Valittava ratkaisu vaikuttaa huomattavasti tulevaan tasoon.

13 YLÄKOULUJEN YHDISTÄMISEN VAIHTOEHDOT 1. Yläkoulu sijoitetaan Uimaharjuun 2. Yläkoulu sijoitetaan Enoon

14 VAIHTOEHTO 1: YLÄKOULU UIMAHARJUUN Uimaharjussa: Järjestetään uudet tilat kirjastolle ja nuorisotoimelle (remontoidaan esim. terveyskeskuksen tiloihin tai Pölösen saliin). Järjestetään neljän luokkatilan verran lisätilaa joidenkin vuosien ajaksi (remontoidaan esim. koulun viereiseen terveyskeskukseen). Modulitiloja ei todennäköisesti tarvita. Enossa: Järjestetään taito- ja taideaineiden tilat alakoulua varten (remontoidaan A-rakennukseen). Tilat riittäisivät myös Louhiojan alakoululaisille.

15 VAIHTOEHTO 2: KESKITETTY YLÄKOULU ENOON Enoon investoitava tilat yläkoululaisia varten (noin h-m2 uutta tilaa). Samalla siirtotiloista luovutaan. Louhiojan koulu remontoidaan. Uimaharjun yhtenäiskoulu jäisi huomattavalle vajaakäytölle Rakennettu yhtenäiskouluksi ml. erikoisluokat Koko noin m2, otettu käyttöön 2014, tasearvo noin 7,1 milj. Vuokra nyt /v. Pelkässä alakoulussa oppilaskohtainen vuokra olisi 2020-luvulla 6850 /oppilas/vuosi (samaa suuruusluokkaa kuin oppilaskohtaiset kokonaiskustannukset Joensuun alakouluissa keskimäärin). Normaali koulun oppilaskohtainen tilamitoitus m2/oppilas. Tämän mukaan pelkälle Uimaharjun alakoululle riittäisi 2020-luvulla m2. Uimaharjun päiväkodin nykyinen koko 233 m2. Päiväkotia on laajennettu vuonna 2012.

16 KULJETUSMATKAT JA -KUSTANNUKSET Kuljetusmatkat: Tällä hetkellä yläkoululaisia kuljetuksen piirissä: 69 kpl Jos yläkoulu olisi Uimaharjussa, kuljetuksen piirissä: 134 kpl Jos yläkoulu olisi Enossa, kuljetuksen piirissä: 99 kpl Yläkoulu Uimaharjussa, pisin kuljetusmatka on 29 km, kun neljä oppilasta siirretään Heinävaaraan (heille muuten matka lähes 50 km). Yläkoulu Enossa, pisin kuljetusmatka on 31 km. Kuljetuskustannukset Yläkoulu Uimaharjussa noin euroa. Yläkoulu Enossa noin euroa. Sekä matkat että kustannukset vaihtelevat oppilaiden asumispaikkojen mukaan (oppilaat vaihtuvat kokonaan kolmen vuoden välein!)

17 MUITA TALOUDELLISIA VAIKUTUKSIA Toiminnallinen säästö molemmissa vaihtoehdoissa on vähintään /vuosi. Tällä hetkellä samat aineenopettajat opettavat sekä Enossa että Uimaharjussa, mistä seuraa toiminnallisten hankaluuksien ja henkilökunnan kuormituksen lisäksi lisäkustannuksia (mm. tuntihuojennukset ja kilometrikorvaukset). Uimaharjun lisäoppilaiden ruokailun lisäkustannus ei merkittävä, arviolta /vuosi (tieto Hannele Portman) Uimaharjussa mahdollisesti tarvittava kuljetus liikuntatiloihin ei aiheuta merkittävää lisäkustannusta Mikäli päiväkoti sijoitetaan Uimaharjun kouluun, konserniyhtiöltä jää vuokraa saamatta /vuosi ja remontin lisäkustannus on /vuosi (eli nettovaikutus). Koulua ei silti saada täyteen.

18 YHTEENVETOA TÄHÄNASTISESTA Pohjoisen alueen yhden yläkoulun ratkaisu näyttää perustellulta, jotta oppilaille kyetään tarjoamaan laadukasta opetussuunnitelman mukaista opetusta ja riittävästi valinnaisaineita. Myös koulun muu arki helpottuu ratkaisussa. Laadukasta yläkouluopetusta pystytään tarjoamaan oli koulun sijainti Uimaharju tai Eno. Oppilaiden pisimmissä kuljetusmatkoissa ei ole suurta eroa. Toiminallisten kustannusten tai kuljetuskustannusten erot eivät ole kovin suuria, oli koulun sijainti Eno tai Uimaharju. Investointikustannusten erot eri vaihtoehtojen välillä ovat erittäin merkittäviä tilanteessa, jossa kaupunki muutenkin velkaantuu rajusti.

19 KUSTANNUKSET JA INVESTOINNIT

20 TP2000 TP 2001 TP 2002 TP 2003 TP 2004 TP 2005 TP 2006 TP 2007 TP 2008 TP 2009 TP 2010 TP 2011 TP2012 TP2013 TP2014 TP2015 TP2016 TP2017 TS2018 TS2019 TS2020 euroa/asukas Lainakanta ja leasingvastuut /asukas (sis. vastuu jäännösarvosta) Lainakanta ja leasingrahoitus Lainakanta 500 0

21 Lisäksi tarkastelukaudella merkittäviä vuokratilojen muutoksia (mm. Linnunlahden, Reijolan, Marjalan ja Penttilän päiväkodit)

22 TOIMITILAVUOKRAT JA OSUUS TULOSALUEEN NETTOMENOISTA Koulu Päiväkodit ,5 me (13 %) 3,7 me (10 %) ,8 me (14 %) 3,9 me (11 %) ,2 me (14 %) 4,3 me (12 %) ,5 me (14 %) 5,0 me (13 %) ,3 me (16 %) 5,3 me (13 %) ,0 me (17 %) 5,3 me (13 %) Kasvu vuodesta 2013 vuoteen 2018 yhteensä 4 me, 33 % Taloussuunnitelman mukaiset hankkeet nostavat hyvinvointipalvelujen vuokratasoa vuoteen 2021 mennessä lähes 3 milj. eurolla.

23 INVESTOINTI TASO/STRATEGIAN TAVOITE Strategian tavoite: lainakanta ja pitkäaikaiset leasing- ja vuokravastuut kääntyvät laskuun Vuonna 2018 investointimenot 60 milj. euroa Omaan taseeseen 38 milj. euroa Leasingrahoituksella 22 milj. euroa Kestävä investointitaso koko kaupungin osalta noin 30 milj. euroa/vuosi Talonrakennuksen taso Vuonna milj. euroa Vuonna milj. euroa Maakuntauudistuksen vaikutus ennakkolaskelmien mukaan kaupungin rahoitusasemaa heikentävä

24 VAIHTOEHTOJEN KUSTANNUSARVIOT Lopullinen kustannusarvio saadaan, kun varsinainen suunnittelu on tehty ja urakointi kilpailutettu. Viime vuosina on toteutettu niin monia kouluinvestointeja, että suuruusluokkaa on mahdollista arvioida realistisesti nykyisillä rakentamisen hintatasoilla Perusvaihtoehdoille on laskettu myös ns. riskiskenaariot, jos tiloista joudutaan sisäilmasyistä luopumaan Jos Uimaharjussa opettajanhuoneelle ja kotitalousluokille järjestetään tilat terveysasemalta Jos liikuntatilat joudutaan tekemään uusinvestointina (ei pidetä kovin todennäköisenä) Enossa, jos A-rakennus joudutaan korvaamaan uusilla tiloilla

25 VAIHTOEHTOJEN KUSTANNUSARVIOT Vaihtoehdot Yläkoulu Yläkoulu Enossa Uimaharjussa Investointi 1,25 milj 4,65 milj. Alaskirjaukset ja 0,59 milj 0,45 milj. purkutyöt Mahdolliset riskit op.huone+kotital. uusi liikuntasali Enon A-rak. korvataan uudisrakennuksella Enoon uusi yhtenäiskoulu ml. Louhioja Halvin/kallein 1,84 milj. 5,1 milj. Louhiojan koulun remontointikustannus 1,65 milj. (tai mahdollinen alaskirjaus ). Hinta on suuntaa antava ja sisältää runsaasti epävarmuuksia. Remontointikustannus sisältyy yläkoulu Enossa -vaihtoehtoon (4,65 milj. ).

26 RISKIEN KUSTANNUSARVIOT (1) Vaihtoehdot Yläkoulu Yläkoulu Enossa Uimaharjussa Investointi 1,25 milj. 4,65 milj. Alaskirjaukset ja 0,59 milj. 0,45(-0,59) milj. purkutyöt Mahdolliset riskit op.huone+kotital. +0,4 milj. uusi liikuntasali +1,5 milj. Enon A-rak. korvataan uudisrakennuksella Enoon uusi yhtenäiskoulu ml. Louhioja Halvin/kallein 1,84 milj. / 3,74 milj. Louhiojan koulun remontointikustannus 1,65 milj. (tai mahdollinen alaskirjaus ). Remontointikustannus sisältyy yläkoulu Enossa vaihtoehtoon (4,65 milj. ).

27 RISKIEN KUSTANNUSARVIOT (2) Vaihtoehdot Yläkoulu Yläkoulu Enossa Uimaharjussa Investointi 1,25 milj. 4,65 milj. Alaskirjaukset ja 0,59 milj. 0,45(-0,59) milj. purkutyöt Mahdolliset riskit op.huone+kotital. +0,4 milj. uusi liikuntasali +1,5 milj. Enon A-rak. korvataan uudisrakennuksella +3,5 milj. +1,36 milj. alaskirjaus+purku +9-11,5 milj. inve +1,36 milj. alaskirjaus+purku Halvin/kallein 1,84 milj. / 8,6 milj. 5,1 milj. / 16,5 milj. Louhiojan koulun remontointikustannus 1,65 milj. (tai mahdollinen alaskirjaus ). Remontointikustannus sisältyy yläkoulu Enossa vaihtoehtoon (4,65 milj. ).

28 SISÄILMARISKEISTÄ UIMAHARJUSSA Uimaharjun koulun uudisosa valmistunut 2014 Uimaharjun koulun liikuntasaliosa valmistunut 1974, perusteellinen peruskorjaus valmistui koulutarkastuksessa ei ilmoituksia sisäilmasta tai oireilusta Tammikuussa 2018 ensimmäiset sisäilmailmoituksen (7 kpl) koskien vanhaa osaa (liikuntasali, opettajanhuone, kotitalousluokat) Katselmus 1/2018 (työsuojelu, terveystarkastaja, tilakeskus), raportti valmisteilla Taloteknisten järjestelmien toiminta tarkistettu (vko 3). Välittömiä siivottavuuden ja tiloissa toimimisen muutoksia tarvitaan. Tilanne vakaa. Opettajanhuone ja kotitalousluokat mahdollista siirtää terveysaseman tiloihin. Uimaharjun terveysasemalla tehty kuntotutkimus 2014 kun kaikki terveysasemat kartoitettiin Siun sote muutosta varten (suunnitelma Sisäilmatalo Kärki Oy, tutkimus Insinööritoimisto 2K Oy). Siun sotella ei ongelmia tiloissa. Uimaharjun päiväkodissa ei sisäilmailmoituksia.

29 SISÄILMARISKEISTÄ ENOSSA Enon koulukeskuksen A-rakennus valmistunut 1961, peruskorjattu laajasti Enon kunnan toimesta Rakennusten kuntoa selvitetty (Sisäilmatalo Kärki Oy) 2017 säädetty ilmanvaihtoa ja parannettu rakenteiden tiiveyttä (estämään todettujen epäpuhtauksien kulkeutumista rakennusten sisäilmaan) Jatkokorjauksia on tehty, viimeisten korjausten jälkeen tehdyn laadunvarmistuksen tuloksia odotetaan. Tarvittaessa korjauksia jatketaan. Oppilaiden sisäilmailmoituksia tullut kouluterveydenhuoltoon syksystä 2017 alkaen yht. 10 kpl. Henkilöstöltä ilmoituksia työterveyshuoltoon. Sisäilmaoireiden alkuperä hankalasti selvitettävissä, koska koulutyötä tehdään myös rakennuksessa B, josta ollaan joka tapauksessa luopumassa. A-rakennuksen tekniseksi käyttöiäksi arvioidaan vuotta. C-rakennus valmistui vuonna 2006, ei oireilua eikä ilmoituksia. Enon urheiluhalli rakennettu vuonna 1998.

30 SISÄILMARISKEISTÄ LOUHIOJASSA Louhiojan koulu valmistunut 1957 Korjattu 2000-luvulla huolto- ja ylläpitotyyppisesti Rakennustekninen kuntotutkimus vuonna 2016 (Sisäilmatalo Kärki Oy) Tarve mm. ilmanvaihdon uusimiselle ja sen vaatimille rakennuskorjaustarpeille sekä lämpöjohtojen ja jaon uusimiselle Ei sisäilmailmoituksia oireilusta

31 AIKATAULU: YLÄKOULU UIMAHARJUSSA Päätös 3/2018 Hankesuunnitelmien teko 4-7/2018 Hankesuunnitelmien hyväksyminen 8-9/2018 Hanke investointiohjelmaan 11/2018 Konsulttien kilpailutus, rakennussuunnittelu, urakkakilpailutus 1-9/2019 Päätös ja sopimus 10/2019 Rakentaminen 11/2019-7/2020 Enon yläkoululaiset voisivat siirtyä Uimaharjuun syksyllä 2020 Enon alakoulun teknisen työn tila valmistuisi myös syksyksi 2020

32 AIKATAULU: YLÄKOULU ENOSSA Päätös 3/2018 Enon hankesuunnitelman teko 8-12/2018 (hyv. 1-2/2019) Louhiojan hankesuunnitelman teko 1-5/2019 (hyv. 6-8/2019) Hankkeet investointiohjelmaan 11/2019 Sekä Enoon, että Louhiojalle tarvitaan väestötilat rakentamisen ajaksi. Väistötilojen tarve pienenee, kun enolaisia kuljetetaan Uimaharjuun rakentamisen ajaksi. Väistötilojen kustannukset eivät sisälly investointilukuihin. Enon konsulttien kilpailutus, rakennussuunnittelu, urakkakilpailutus 1-12/2019 Enon rakentaminen 7/ /2021 Louhiojan perusparannuksen konsulttien kilpailutus, rakennussuunnittelu, urakkakilpailutus 1-12/2020 Louhiojan koulun perusparannusurakka 1-12/2021 Enossa opiskelun voi aloittaa uudisrakennuksessa 2022 Louhiojalaiset voivat palata perusparannettuun kouluun 2022 Ratkaisu olettaa, että Enon A- ja C-rakennukset säilyvät koulukäytössä. Jos A-rakennuksen osalta näin ei ole, venyy aikataulu entisestään.

33

ENON JAUIMAHARJUN YLÄKOULUJEN YHDISTÄMINEN. Riitta Huurinainen

ENON JAUIMAHARJUN YLÄKOULUJEN YHDISTÄMINEN. Riitta Huurinainen ENON JAUIMAHARJUN YLÄKOULUJEN YHDISTÄMINEN Riitta Huurinainen 18.10.2017 JOENSUUN POHJOINEN SUUNTA Mistä alueen yläkoulun oppilaat tulevat? 140 130 120 110 100 90 80 70 60 2017 2018 E-6 luokkalaiset (alakoululaiset)

Lisätiedot

ENON JAUIMAHARJUN YLÄKOULUJEN YHDISTÄMINEN. Riitta Huurinainen

ENON JAUIMAHARJUN YLÄKOULUJEN YHDISTÄMINEN. Riitta Huurinainen ENON JAUIMAHARJUN YLÄKOULUJEN YHDISTÄMINEN Riitta Huurinainen 18.10.2017 NYKYTILANNE Uimaharjussa yhtenäiskoulu, oppilaita alakoulussa 122 ja yläkoulussa 56. Enossa yhtenäiskoulu, oppilaita alakoulussa

Lisätiedot

KOULUJÄRJESTELYT NYKYTILA ALUEEN ALAKOULUT

KOULUJÄRJESTELYT NYKYTILA ALUEEN ALAKOULUT KOULUJÄRJESTELYT NYKYTILA ALUEEN ALAKOULUT Koulu Oppilaat Tilanne Karsikko 300 Toimii väliaikaistiloissa Sirkkalassa Iiksenvaara 60 Ei muutoksia odotettavissa Karhunmäki 300 Aloitti 1.1.2017, oppilasmäärä

Lisätiedot

VAIHTOEHTO, NYKYTILA (VE

VAIHTOEHTO, NYKYTILA (VE VAIHTOEHTO, NYKYTILA (VE 0) Säästövaikutus käyttötalouteen 0 euroa Luohua Perhepäivähoitoa ja 0-6 luokkien koulu, sivukirjasto Oppilasmäärät: 2019: 54 Oppilasmäärät: (arvio) 2030: 44 Henkilöstömäärä nykyisellään

Lisätiedot

YHTENÄISKOULUHANKE, VAIKUTUSTEN ARVIOINTIA VAIHTOEHTOJEN 2+ JA UUSI VÄLILLÄ

YHTENÄISKOULUHANKE, VAIKUTUSTEN ARVIOINTIA VAIHTOEHTOJEN 2+ JA UUSI VÄLILLÄ YHTENÄISKOULUHANKE, VAIKUTUSTEN ARVIOINTIA VAIHTOEHTOJEN 2+ JA UUSI VÄLILLÄ Vaikutus Vaihtoehto 2+ (7,4 milj.+0,8 milj. = 8,2 milj.) Vaihtoehto UUSI (9,8 milj.+0,6 milj. = 10,4 milj.) Perusopetuksen vl.

Lisätiedot

TILASUUNNITTELUN ALUEELLISET LÄHTÖKOHDAT JA TOIMINNALLISET LINJAUKSET. Sivistyspalvelut

TILASUUNNITTELUN ALUEELLISET LÄHTÖKOHDAT JA TOIMINNALLISET LINJAUKSET. Sivistyspalvelut TILASUUNNITTELUN ALUEELLISET LÄHTÖKOHDAT JA TOIMINNALLISET LINJAUKSET Sivistyspalvelut TOIMINNALLISIA LINJAUKSIA Koulutuspalvelut Uusi opetussuunnitelma, mm. oppiminen monipuolisissa oppimisympäristöissä

Lisätiedot

Riihikallion koulukeskus. Vaihtoehtoiset mallit

Riihikallion koulukeskus. Vaihtoehtoiset mallit Riihikallion koulukeskus Vaihtoehtoiset mallit Riihikallion koulukeskus 3 eri vaihtoehtoa VE1 koulun laajennus ja säilytettävien osien (2007-siipi ja liikuntasali) peruskorjaus VE2 koulun laajennus ja

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNGIN PALVELUALUEET 2018 ELINVOIMAPALVELUT / vuosi alv 0% / vuosi KESKUSHALLINTO 2018 sis.alv 24 %

JOENSUUN KAUPUNGIN PALVELUALUEET 2018 ELINVOIMAPALVELUT / vuosi alv 0% / vuosi KESKUSHALLINTO 2018 sis.alv 24 % JOENSUUN KAUPUNGIN PUHTAUSPALVELUSOPIMUKSEN HINTALIITE Puhtauspalvelut laskutetaan ulkoisina laskuina ( alv 24 %) Laskutus tämän taulukon pohjalta koontilaskuna. JOENSUUN KAUPUNGIN PALVELUALUEET 2018 ELINVOIMAPALVELUT

Lisätiedot

Lasten ja nuorten kasvun vastuualueen, Itäisen alueen palveluverkkosuunnittelu. 2018, esitys Nastolan alue

Lasten ja nuorten kasvun vastuualueen, Itäisen alueen palveluverkkosuunnittelu. 2018, esitys Nastolan alue Lasten ja nuorten kasvun vastuualueen, Itäisen alueen palveluverkkosuunnittelu 2018, esitys Nastolan alue 25.4.2018 Oppilaaksiottoalueet keskiviikko, 11. huhtikuuta 2018 5 Koulujen oppilasennusteet,

Lisätiedot

Haapaveden kaupungin kouluverkon kehittäminen Kouluverkkovaihtoehtojen oppilasvaikutukset ja toiminnalliset vaikutukset

Haapaveden kaupungin kouluverkon kehittäminen Kouluverkkovaihtoehtojen oppilasvaikutukset ja toiminnalliset vaikutukset Haapaveden kaupungin kouluverkon kehittäminen Kouluverkkovaihtoehtojen oppilasvaikutukset ja toiminnalliset vaikutukset Oppilasmäärät 2019 ja ennuste 2020-2025 perusopetus esiopetus ei ole mukana luvuissa

Lisätiedot

VAIHTOEHTOTARKASTELU LÄNSIALUEEN KOULUT JA PÄIVÄKODIT

VAIHTOEHTOTARKASTELU LÄNSIALUEEN KOULUT JA PÄIVÄKODIT VAIHTOEHTOTARKASTELU LÄNSIALUEEN KOULUT JA PÄIVÄKODIT Tutkitut vaihtoehdot Nykyverkko, parannettuna VE 0 + Kahden koulun malli VE 1 Kolmen koulun malli VE 2 Neljän koulun malli VE 3 Huom! Molemmat eivät

Lisätiedot

Talousvaikutusten arviointia. Melalahden, Vehkalammin ja Riistaveden koulut Juantehtaan, Muuruveden ja Juankosken koulut Vehmersalmen koulu

Talousvaikutusten arviointia. Melalahden, Vehkalammin ja Riistaveden koulut Juantehtaan, Muuruveden ja Juankosken koulut Vehmersalmen koulu Talousvaikutusten arviointia Melalahden, Vehkalammin ja Riistaveden koulut Juantehtaan, Muuruveden ja Juankosken koulut Vehmersalmen koulu Oppilaskohtainen kustannus /vuosi Seuraavassa diassa kuvataan

Lisätiedot

Nykyinen verkosto/2018 syksyn oppilasmäärä ja nykyinen verkosto/2024 ja 2030 oppilasmäärä / /oppilas

Nykyinen verkosto/2018 syksyn oppilasmäärä ja nykyinen verkosto/2024 ja 2030 oppilasmäärä / /oppilas Nykyinen verkosto/2018 syksyn oppilasmäärä ja nykyinen verkosto/2024 ja 2030 oppilasmäärä / /oppilas Melalahden koulu 8 083 /oppilas (118 oppilasta) 10 523 /oppilas (85 oppilasta) Vehkalammin koulu Juantehtaan

Lisätiedot

TILASUUNNITTELUN ALUEELLISET LÄHTÖKOHDAT JA TOIMINNALLISET LINJAUKSET. Sivistyspalvelut

TILASUUNNITTELUN ALUEELLISET LÄHTÖKOHDAT JA TOIMINNALLISET LINJAUKSET. Sivistyspalvelut TILASUUNNITTELUN ALUEELLISET LÄHTÖKOHDAT JA TOIMINNALLISET LINJAUKSET Sivistyspalvelut TOIMINNALLISIA LINJAUKSIA Koulutuspalvelut Uusi opetussuunnitelma, mm. oppiminen monipuolisissa oppimisympäristöissä

Lisätiedot

Ylöjärven kaupungin koulutilatarpeet vuosille 2010-18 Oheismateriaali/koultk 1.6.2010 46

Ylöjärven kaupungin koulutilatarpeet vuosille 2010-18 Oheismateriaali/koultk 1.6.2010 46 Ylöjärven kaupungin koulutilatarpeet vuosille 2010-18 Oheismateriaali/koultk 1.6.2010 46 SOPPEENHARJUN ALUE Siivikkala 1-6 303 kasvaa ta-suunnitelma: peruskorjaus 2012-13 yhteistyö Tampereen laajennetaan

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Kh. 5.2.2015 / 38 1 Kv. 9.2.2015 / 10. Olemassa olevista kunnan omistamista tiloista käytetään seuraavat tilat:

Ruokolahden kunta Kh. 5.2.2015 / 38 1 Kv. 9.2.2015 / 10. Olemassa olevista kunnan omistamista tiloista käytetään seuraavat tilat: Ruokolahden kunta Kh. 5.2.2015 / 38 1 KIRKONKYLÄN KOULUN TILAVAIHTOEHDOT KUNNANHALLITUS 5.2.2015 Vaihtoehto VE 1 Olemassa olevista kunnan omistamista tiloista käytetään seuraavat tilat: Rasilan päiväkoti

Lisätiedot

Entisen Vuolijoen kunnan alue

Entisen Vuolijoen kunnan alue 1 Entisen Vuolijoen kunnan alue Entisen Vuolijoen kunnan alueella sijaitsee kaksi koulua: Otanmäen koulu ja Vuolijoen koulu. Otanmäen koulu, luokat 1 9 Tilanne syksyllä 2015: Otanmäen yläkoulun aineenopetus

Lisätiedot

Ruununmyllyn koulu. Hankesuunnitelma vaihe A:n pohjalta

Ruununmyllyn koulu. Hankesuunnitelma vaihe A:n pohjalta Ruununmyllyn koulu Hankesuunnitelma vaihe A:n pohjalta SIHY-lautakunnan iltakoulu 5.9.2018 Päätökset ja nykytilanne Sivistys- ja hyvinvointitoimialan ja lukiokoulutuksen palveluverkkopykälään Ruununmyllyn

Lisätiedot

LINNAKANGASTALONKOULUN JA YLIKYLÄN YHTENÄISKOULUN OPETUKSEN JÄRJESTELYT LUKUVUONNA

LINNAKANGASTALONKOULUN JA YLIKYLÄN YHTENÄISKOULUN OPETUKSEN JÄRJESTELYT LUKUVUONNA LINNAKANGASTALONKOULUN JA YLIKYLÄN YHTENÄISKOULUN OPETUKSEN JÄRJESTELYT LUKUVUONNA 2018-2019 Taustaa Luopuminen Puukoulun tiloista Ohjeistuksena opetuksen järjestelyvaihtoehtoihin on ollut ylimääräisistä

Lisätiedot

VAIKUTUS KÄYTTÖKUSTANNUKSIIN

VAIKUTUS KÄYTTÖKUSTANNUKSIIN VAIHTOEHTOJEN VERTAILU Vaihtoehto KUSTANNUKSET investointi ylläpito/kk VAIKUTUS KÄYTTÖKUSTANNUKSIIN TOIMINNALLISET HYÖDYT/EDUT TOIMINNALLISET HAITAT/HAASTEET Vaihtoehto 1 Opintien (suppea vaihtoehto) 2

Lisätiedot

SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU

SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU UUDEN KOULURAKENNUKSEN TAUSTAT JA LÄHTÖKOHDAT Timo Juolevi rakennuttajapäällikkö 20.11.2018 PERUSKORJAUKSEN SELVITYS 10/2013-> Lähtötilanne Koulun sisäilma on koettu huonoksi

Lisätiedot

Tilinpäätöksen ennakkotietoja

Tilinpäätöksen ennakkotietoja Tilinpäätöksen ennakkotietoja 22.2.2018 TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITYS POSITIIVISELLA URALLA Väestömäärä ylitti 76 000 asukkaan rajan ja oli ennakkotiedon mukaan 76 096. Kasvua 248 henkilöä. Rakentamisessa

Lisätiedot

TOLKIS SKOLAN LAAJENNUS- JA PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION JA LUONNOSSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN

TOLKIS SKOLAN LAAJENNUS- JA PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION JA LUONNOSSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN Kaupunginhallitus 157 08.05.2017 Kaupunginvaltuusto 38 17.05.2017 TOLKIS SKOLAN LAAJENNUS- JA PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION JA LUONNOSSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN 2063/58/2014 KH

Lisätiedot

Esikoulun tilaratkaisu. Valtuuston iltakoulu Lukion auditorio

Esikoulun tilaratkaisu. Valtuuston iltakoulu Lukion auditorio Esikoulun tilaratkaisu Valtuuston iltakoulu 29.1.2018 Lukion auditorio Aikataulu 18.00 Tilaisuuden avaus 18.05 Alustus ja ryhmätöiden ohjeistus 18:35 Ryhmätyöt 19:20 Ryhmien esitykset ja keskustelu 20:30

Lisätiedot

Läntisen alueen palveluverkkoselvitys. Kasvu ja kulttuuri ydinprosessi Pekka Kares

Läntisen alueen palveluverkkoselvitys. Kasvu ja kulttuuri ydinprosessi Pekka Kares Läntisen alueen palveluverkkoselvitys Kasvu ja kulttuuri ydinprosessi Pekka Kares 18.11.2015 Tausta Kaupunginvaltuusto on päättänyt lakkauttaa vaiheittain Mouhijärven lukion ja Äetsän Sarkia- lukion Tilat

Lisätiedot

Hyvinvointilautakunta Hyvinvointilautakunta Kaupunginhallitus

Hyvinvointilautakunta Hyvinvointilautakunta Kaupunginhallitus Hyvinvointilautakunta 151 12.12.2017 Hyvinvointilautakunta 6 24.01.2018 Kaupunginhallitus 51 12.02.2018 Yläkoulujen yhdistäminen Eno-Uimaharju alueella 1628/12.00.01/2017 HYVOLK 151 Nykyisellään Enon ja

Lisätiedot

RANTAKYLÄN LIIKUNNAN MONITOIMIHALLI, PATALUODONKATU 2 UUDISRAKENNUS. HANKESUUNNITELMA päivitetty Nykyinen liikuntahalli

RANTAKYLÄN LIIKUNNAN MONITOIMIHALLI, PATALUODONKATU 2 UUDISRAKENNUS. HANKESUUNNITELMA päivitetty Nykyinen liikuntahalli Nykyinen liikuntahalli RANTAKYLÄN LIIKUNNAN MONITOIMIHALLI, PATALUODONKATU 2 HANKESUUNNITELMA päivitetty 14.06.2016 JOENSUUN TILAKESKUS Länsikatu 15, rakennus 2 80100 Joensuu puh. (013) 267 7111 faksi

Lisätiedot

Lasten ja nuorten kasvun vastuualueen, Pohjoisen alueen palveluverkkosuunnittelu. 2018, esitys

Lasten ja nuorten kasvun vastuualueen, Pohjoisen alueen palveluverkkosuunnittelu. 2018, esitys Lasten ja nuorten kasvun vastuualueen, Pohjoisen alueen palveluverkkosuunnittelu 2018, esitys Oppilaaksiottoalueet Koulujen oppilasennusteet, lasten määrä ja päivähoitopaikat varhaiskasvatuksessa Väestöennusteet,

Lisätiedot

PALVELUVERKON KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2011 2030 ja toimenpideohjelma 2011-2015. Liite 3: Kustannus- ja säästölaskelmat

PALVELUVERKON KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2011 2030 ja toimenpideohjelma 2011-2015. Liite 3: Kustannus- ja säästölaskelmat PALVELUVERKON KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2011 2030 ja toimenpideohjelma 2011-2015 Liite 3: Kustannus- ja säästölaskelmat KOULUT Sariolan koulu laajennus Vilpeilä 2010 Investoinnit 690 000 Tulevat korjauskulut

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNGIN TILINPÄÄTÖS Kaupunginjohtaja Kari Karjalainen

JOENSUUN KAUPUNGIN TILINPÄÄTÖS Kaupunginjohtaja Kari Karjalainen JOENSUUN KAUPUNGIN TILINPÄÄTÖS 2018 Kaupunginjohtaja Kari Karjalainen 14.3.2019 TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITYS MYÖNTEISESSÄ VIREESSÄ Väestömäärä kasvoi 510 henkilöllä (+ 0,7 %) ja oli vuoden lopussa 76 577

Lisätiedot

SIIRTOKELPOISET KIIREVÄISTÖT / TILANNEKATSAUS 9.1.2014

SIIRTOKELPOISET KIIREVÄISTÖT / TILANNEKATSAUS 9.1.2014 SIIRTOKELPOISET KIIREVÄISTÖT / TILANNEKATSAUS 9.1.2014 Alustava aikataulu ( 9.1.2014 ) lähes kaikissa siirtokelpoisissa kouluissa ja parakeissa sama: 1) Lupakuvat jätetään rakennusvalvontaan n. 31.01.2014

Lisätiedot

KAUPUNKIYMPÄRISTÖ VUODEN 2018 TALOUSARVIOKEHYSLUONNOKSET KESKEISET MUUTOKSET JA INVESTOINNIT

KAUPUNKIYMPÄRISTÖ VUODEN 2018 TALOUSARVIOKEHYSLUONNOKSET KESKEISET MUUTOKSET JA INVESTOINNIT KAUPUNKIYMPÄRISTÖ VUODEN 2018 TALOUSARVIOKEHYSLUONNOKSET KESKEISET MUUTOKSET JA INVESTOINNIT Kaupunginvaltuuston talousseminaari 5.9.2017 TAUSTATEKIJÖITÄ Kustannustason muutokset 07/2017 07/ 2018 : Maarakennuskustannusindeksi

Lisätiedot

5. 9.-luokkalaisten vastaukset

5. 9.-luokkalaisten vastaukset 5. 9.-luokkalaisten vastaukset Juankoski Riistavesi Vehmersalmi 5-lk: 27 6-lk: 46 7-lk: 30 8-lk: 36 9-lk: 61 200 / 173 vastannutta = 86,5 % 5-lk: 29 6-lk: 29 7-lk: 35 8-lk: 25 9-lk: 32 150 / 129 vastannutta

Lisätiedot

Kuhmoisten yhtenäiskoulun koulukampuksen tulevaisuusvaihtoehdot talouden näkökulmasta. Reetta Talja, taloussihteeri

Kuhmoisten yhtenäiskoulun koulukampuksen tulevaisuusvaihtoehdot talouden näkökulmasta. Reetta Talja, taloussihteeri Kuhmoisten yhtenäiskoulun koulukampuksen tulevaisuusvaihtoehdot talouden näkökulmasta Reetta Talja, taloussihteeri A) LAINARAHOITTEINEN UUSI KOULU (vanhat osat puretaan) Lainan Kustannukset Rakentamiskustannus

Lisätiedot

Tilinpäätöksen ennakkotietoja

Tilinpäätöksen ennakkotietoja Tilinpäätöksen ennakkotietoja 22.2.2017 TOIMINTAYMPÄRISTÖ Väestömäärä kasvoi ennakkotiedon mukaan 367 henkilöllä (e75 881) Rakentaminen edelleen korkealla tasolla; asuntoja valmistui 528 ja lupia myönnettiin

Lisätiedot

Palokan koulukeskuskysely

Palokan koulukeskuskysely - Palokan koulukeskuskyselyssä kysyttiin kuntalaisten mielipiteitä siitä, millaiseksi koulukeskus voisi muodostua - Kysely toteutettiin hankkeen suunnittelussa mukana olevien osapuolten yhteistyönä - Käyttäjien

Lisätiedot

Kosken koulukeskuksen hankesuunnitelman valmistelun tilannekatsaus

Kosken koulukeskuksen hankesuunnitelman valmistelun tilannekatsaus Kosken koulukeskuksen hankesuunnitelman valmistelun tilannekatsaus 10.10.2018 1 Kosken koulukeskuksen hankesuunnittelun tilannekatsaus 10.10.2018 - hankkeen kokonaisaikataulun esittely (Ari Lattu) - Hankesuunnitelman

Lisätiedot

Investointiohjelman hankekortit vuosille

Investointiohjelman hankekortit vuosille 1 Investointiohjelman hankekortit vuosille 2020-2024 Terveyspalvelut (kokonaisbudjetti ja rakennusaika) Terveyskeskuksen peruskorjaus, osa C 4.510.000, aloitus: 2021 käyttötalousvaikutus: +12.000 /v Hankkeen

Lisätiedot

Heinolan kaupunki. Sivistystoimi Palveluverkkoselvitys 9.3.2015. Johannes Rinkinen

Heinolan kaupunki. Sivistystoimi Palveluverkkoselvitys 9.3.2015. Johannes Rinkinen Heinolan kaupunki Sivistystoimi Palveluverkkoselvitys 9.3.2015 Johannes Rinkinen Lähtökohdat Seminaarin koulu ja Myllyojan koulu väistötiloissa Peruskorjaustarve lukiolla, Niemelä-talon kouluosassa ja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 459/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 459/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (1) 30 Asianro 459/10.03.02.04/2017 Eteneminen Melalahden koulun tilaratkaisussa Opetusjohtaja Leena Auvinen Perusopetus ja nuorisopalvelut sekä lukiokoulutus ja toisen

Lisätiedot

3429 Masalan koulun liikuntasalin ja keittiön rakentaminen ( )

3429 Masalan koulun liikuntasalin ja keittiön rakentaminen ( ) 1 SVOL Liite TALOUSSUUNNITELMA 2016-2020/ INVESTOINNIT SVOL (Tähän eritellään hankkeen nimi, sanalliset perustelut, investointitulot ja menot, sekä hankkeen kesto, mikäli hanke jakautuu usealle vuodelle)

Lisätiedot

Yli-Maarian koulu. YMA ja Moision yksikkö

Yli-Maarian koulu. YMA ja Moision yksikkö Yli-Maarian koulu YMA ja Moision yksikkö 1.8.2018 Kaupunginvaltuuston 18.4.2011 hyväksymäyli-maarian koulun ja päiväkodin uudisrakennuksen hankesuunnitelma Alun perin Yli-Maarian koulu mitoitettiin vain

Lisätiedot

Suunnitelmavaihtoehtoluonnokset ja niiden kustannukset

Suunnitelmavaihtoehtoluonnokset ja niiden kustannukset Suunnitelmavaihtoehtoluonnokset ja niiden kustannukset Tehtävänä oli laatia palveluverkkoselvitys, joka sisältää kuvauksen kiinteistöistä ja niiden toiminnan nykytilasta sekä kolme vaihtoehtoista mallia

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4 07.06.2012 Sivu 1 / 1 24/00.02.02/2011 4 Pelastustoimen rakennushankkeet vuosina 2013-2017 Valmistelijat / lisätiedot: Lindholm Stefan, puh. (09) 816 83061 Pietikäinen Olli, puh. (09) 816 26820 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Kuopion perusopetus Kouluikkunan tiedot 2016

Kuopion perusopetus Kouluikkunan tiedot 2016 Kuopion perusopetus Kouluikkunan tiedot 2016 Tämä raportti perustuu Kouluikkuna-tietokantaan 2016. Raportissa on käytetty perusopetuksen kustannustietoja sekä toimintaan ja vaikuttavuuteen liittyviä tunnuslukuja.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Espoon kaupungin ja Espoon kristillisen koulun kannatusyhdistys ry:n välisen sopimuksen muuttaminen

Espoon kaupunki Pöytäkirja Espoon kaupungin ja Espoon kristillisen koulun kannatusyhdistys ry:n välisen sopimuksen muuttaminen 21.10.2015 Sivu 1 / 1 4424/12.01.01/2015 167 Espoon kaupungin ja Espoon kristillisen koulun kannatusyhdistys ry:n välisen sopimuksen muuttaminen Valmistelijat / lisätiedot: Virpi Leino, puh. 046 877 1846

Lisätiedot

160 Joensuun Tilakeskus Vastuuhenkilö: tilakeskuksen johtaja

160 Joensuun Tilakeskus Vastuuhenkilö: tilakeskuksen johtaja 160 Joensuun ilakeskus Vastuuhenkilö: tilakeskuksen johtaja KÄYÖALOUS Joensuun ilakeskus vastaa toimialansa palvelujen tehokkaasta ja taloudellisesta järjestämisestä lähtökohtana asiakkaiden tarpeet ja

Lisätiedot

JOENSUUN TILAKESKUSKUKSEN KÄYTTÖSUUNNITELMA Toiminnalliset tavoitteet 2018

JOENSUUN TILAKESKUSKUKSEN KÄYTTÖSUUNNITELMA Toiminnalliset tavoitteet 2018 JOENSUUN TILAKESKUSKUKSEN KÄYTTÖSUUNNITELMA 2018 Tilakeskus toimii erillisenä taseyksikkönä ja sen vastaava luottamushenkilötoimielin on kaupunginhallituksen omistajaohjausjaosto. Tilakeskus on osa kaupunkiympäristön

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMAN LISÄLEHTI Liittyy hankesuunnitelmaan

HANKESUUNNITELMAN LISÄLEHTI Liittyy hankesuunnitelmaan ROIHUVUOREN ALA-ASTE VUORENPEIKONTIE 7 00820 HELSINKI PERUSPARANNUS HANKESUUNNITELMAN LISÄLEHTI 12.4.2013 Liittyy hankesuunnitelmaan 18.3.2010 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Roihuvuoren ala-aste, perusparannushankkeen

Lisätiedot

NÄTKI 1.-6.lk + pienryhmät 3. MERTALA 1.-9.lk. NOJANMAA 1.-6lk

NÄTKI 1.-6.lk + pienryhmät 3. MERTALA 1.-9.lk. NOJANMAA 1.-6lk SAVONRANTA Esi-9.lk Nätkin päiväkoti vuokratiloissa MOINSALMI Esi- Hakan päiväkoti NÄTKI 1.- + pienryhmät 3 ENONKOSKI Tuokkolan päiväkoti JUVOLA Esi- MERTALA 1.-9.lk Miekkoniemen vuorohoitopäiväkoti ITÄ

Lisätiedot

Tulevaisuuden koulu Askolan kouluverkko kuntalaisilta 3.3.2015

Tulevaisuuden koulu Askolan kouluverkko kuntalaisilta 3.3.2015 Tulevaisuuden koulu Askolan kouluverkko kuntalaisilta 3.3.2015 Kouluverkkotyöryhmän työskentelyn lähtökohdat: Kaikissa alakouluissa investointitarve Oppilasmäärien kasvu Opetussuunnitelmauudistus Prosessi

Lisätiedot

KOULUINVESTOINNIT /VAIHTOEHDOT /TOIMINNALLISET VAIKUTUKSET

KOULUINVESTOINNIT /VAIHTOEHDOT /TOIMINNALLISET VAIKUTUKSET KOULUINVESTOINNIT /VAIHTOEHDOT /TOIMINNALLISET VAIKUTUKSET Marja-Leena Meriläinen 10.5.2016 Oppilasennuste kouluittain 2014-2021 Ketolanperän koululta siirtyy 4. lk oppilaat Ylikylän yhtenäiskouluun 5.

Lisätiedot

Tulevaisuuden koulu Askolan kouluverkko

Tulevaisuuden koulu Askolan kouluverkko Tulevaisuuden koulu Askolan kouluverkko Kouluverkkotyöryhmän työskentelyn lähtökohdat: Kaikissa alakouluissa investointitarve Oppilasmäärien kasvu Opetussuunnitelmauudistus LUONNOS Strategia ja opetussuunnitelma

Lisätiedot

Järvenpään Yhteiskoulu

Järvenpään Yhteiskoulu Järvenpään Yhteiskoulu 16.5.2018 Arja Korhonen perusopetusjohtaja 16.5.2018 Järvenpään Yhteiskoulun opetuksen järjestelyistä Tulevan lukuvuoden järjestelyt koskettavat perusopetuksen oppilaiden ja henkilöstön

Lisätiedot

Kasvatus- ja sivistystoimen palvelukorit - kuntalainen edellä

Kasvatus- ja sivistystoimen palvelukorit - kuntalainen edellä Kasvatus- ja sivistystoimen palvelukorit - kuntalainen edellä Palveluverkkomuutosten taustalla I Toiminnan laatu Kaiken palvelutuotannon ja toiminnan lähtökohtana pitää olla kuntalainen (tuotantolähtöisyys

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Tapiolan koulun ja lukion peruskorjauksen tarveselvityksen hyväksyminen

Espoon kaupunki Pöytäkirja Tapiolan koulun ja lukion peruskorjauksen tarveselvityksen hyväksyminen 29.09.2011 Sivu 1 / 1 4977/10.03.02/2011 123 Tapiolan koulun ja lukion peruskorjauksen tarveselvityksen hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot: Sinikka Sorvari, puh. (09) 816 52137 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 369. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 369. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 28..206 Sivu / 3757/206 0.03.02 369 Jousenkaaren koulu Valmistelijat / lisätiedot: Maija Lehtinen, puh. 046 877 3683 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Teknisen toimen johtaja Olli

Lisätiedot

Kampus. tulevaisuuden ajatuksia. rehtori Lasse Tiilikka rehtori Arto Sikiö rehtori Minna Rovio

Kampus. tulevaisuuden ajatuksia. rehtori Lasse Tiilikka rehtori Arto Sikiö rehtori Minna Rovio Kampus tulevaisuuden ajatuksia rehtori Lasse Tiilikka rehtori Arto Sikiö rehtori Minna Rovio 1 Uudistuksen aika 2 3 4 Opetussuunnitelma 2016- Laaja-alaiset kokonaisuudet - jatkuva kokonaisuus Monialaiset

Lisätiedot

TILAKESKUKSEN LAUSUNTO ENON KOULURAKENNUSTEN KUNNOSTA

TILAKESKUKSEN LAUSUNTO ENON KOULURAKENNUSTEN KUNNOSTA Kaupunginhallitus 5.11.2018 Viite: Hallintokantelu 3.9.2018 sekä sen täydennys 10.10.2018 (Joensuun kaupunki, Enon koulutoiminnan järjestäminen) TILAKESKUKSEN LAUSUNTO ENON KOULURAKENNUSTEN KUNNOSTA Aluehallintovirasto

Lisätiedot

Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan Ruotsinkylän koulun tulevaisuudesta. Kuuleminen Ruotsinkylän koulun huoltajille

Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan Ruotsinkylän koulun tulevaisuudesta. Kuuleminen Ruotsinkylän koulun huoltajille Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan Ruotsinkylän koulun tulevaisuudesta Kuuleminen Ruotsinkylän koulun huoltajille 24.9.2018 Tilaisuuden ohjelma Tilaisuuden avaus, Virpi Lehmusvaara, kasvatus- ja sivistystoimenjohtaja

Lisätiedot

Lasten ja nuorten kasvun vastuualueen, Eteläisen alueen palveluverkkosuunnittelu. 2018, esitys

Lasten ja nuorten kasvun vastuualueen, Eteläisen alueen palveluverkkosuunnittelu. 2018, esitys Lasten ja nuorten kasvun vastuualueen, Eteläisen alueen palveluverkkosuunnittelu 2018, esitys Oppilaaksiottoalueet Koulujen oppilasennusteet, lasten määrä ja päivähoitopaikat varhaiskasvatuksessa Väestöennusteet,

Lisätiedot

tehopinta-ala 140 m2 (20x7=140)

tehopinta-ala 140 m2 (20x7=140) RT 12-11055 KH X0-00494 LVI 00-10483 SIT 12-610082 Hyötyala-käsitettä käytetään rakennushankkeissa, joissa tilan tarve hankesuunnitelmassa kirjataan tilaohjelmana. Hyötyala kuvaa tilaohjelmaan kuuluvien

Lisätiedot

4002 Talous- ja hallintoyksikkö SIRKKALA, hallinto (Karsikon koulu) 8 910

4002 Talous- ja hallintoyksikkö SIRKKALA, hallinto (Karsikon koulu) 8 910 HYVINVOINTIPALVELUT 4002 Talous- ja hallintoyksikkö SIRKKALA, hallinto (Karsikon koulu) 8 910 Enon iltapäiväkerho 5 000 4201 Enon koulu 1-6 + IP.KERHO ENON KOULUN SIIRTOTILA 28 720 4201 Enon koulu 1-6

Lisätiedot

Skanssin monitoimitalon tarveselvitys

Skanssin monitoimitalon tarveselvitys Skanssin monitoimitalon tarveselvitys 2018 Tausta Skanssin alue on kasvava ja kehittyvä kaupunginosa, jossa on käynnissä useampi asemakaavoitusprosessi. Alueelle tavoitellaan noin 7000-8000 uutta asukasta

Lisätiedot

Joroisten kunta kiinteistöstrategia. Vuosille

Joroisten kunta kiinteistöstrategia. Vuosille Joroisten kunta kiinteistöstrategia Vuosille 2019-25 Visio ja strategia Joroisten kunnalla on v. 2025 käytössään palvelutuotannossaan tarvitsevansa määrä tilatehokkaita, tarkoituksenmukaisia sekä turvallisia

Lisätiedot

PARKANON YHTENÄISKOULU

PARKANON YHTENÄISKOULU PARKANON YHTENÄISKOULU Koulu- ja kulttuurikampus Kaarna, Satakunnankatu 36, 39700 Parkano TIEDOTUSLEHTI PERUSOPETUKSEN 7. LUOKKIEN OPPILAILLE JA NÄIDEN HUOLTAJILLE KESÄKUU 2019 REHTORIN TERVEHDYS Yläluokille

Lisätiedot

EVIJÄRVEN KOULUVERKON KEHITTÄMISSUUNNITELMAN. Hyväksytty: Sivistyslautakunta Kunnanhallitus Valtuusto

EVIJÄRVEN KOULUVERKON KEHITTÄMISSUUNNITELMAN. Hyväksytty: Sivistyslautakunta Kunnanhallitus Valtuusto EVIJÄRVEN KOULUVERKON KEHITTÄMISSUUNNITELMAN 2015 PÄIVITYS 2019 Hyväksytty: Sivistyslautakunta 7.5.2019 38 Kunnanhallitus Valtuusto Sivistyslautakunta päätti 29.1.2019 5 päivittää valtuuston 14.3.2016

Lisätiedot

Lasten ja nuorten kasvun vastuualueen, Itäisen alueen palveluverkkosuunnittelu. 2018, esitys Keskustan ja Kariston alueiden tilaisuus 16.4.

Lasten ja nuorten kasvun vastuualueen, Itäisen alueen palveluverkkosuunnittelu. 2018, esitys Keskustan ja Kariston alueiden tilaisuus 16.4. Lasten ja nuorten kasvun vastuualueen, Itäisen alueen palveluverkkosuunnittelu 2018, esitys Keskustan ja Kariston alueiden tilaisuus 16.4.2018 Oppilaaksiottoalueet keskiviikko, 11. huhtikuuta 2018 5

Lisätiedot

Koulukuljetukset. Hyvinvointilautakunta Juha-Matti Alanen Logistiikkapäällikkö

Koulukuljetukset. Hyvinvointilautakunta Juha-Matti Alanen Logistiikkapäällikkö Koulukuljetukset Hyvinvointilautakunta 30.1.2019 Juha-Matti Alanen Logistiikkapäällikkö Logistiikkapalvelut tuottaa Asiantuntijapalveluita kuljetuksien suunnitteluun, hankintaan ja organisointiin Joensuun

Lisätiedot

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 13.1.2014

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 13.1.2014 TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 13.1.2014 Lielahden koulu tänään Oppilaita on yhteensä 577-264 oppilasta vuosiluokilla 1-6 - 313 oppilasta vuosiluokilla 7-10 Luokkia - 7. luokkia

Lisätiedot

Sivistystoimen tilajärjestelyt 2016

Sivistystoimen tilajärjestelyt 2016 Sivistystoimen tilajärjestelyt 2016 Tiedotus- ja keskustelutilaisuus 31.3.2016 Usean vuoden vireillä ollut yhtenäiskouluhanke saadaan päätökseen kesällä 2016. Kivijärven koulun vuosiluokan 1-6 ja Simpeleen

Lisätiedot

Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta

Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta 22 03.05.2016 Sivistyslautakunta 29 30.05.2016 KOULUKESKUKSEN D-OSASSA ANNETTAVAN OPETUKSEN SIIRTYMINEN VÄISTÖTILOIHIN 11.8.2016 ALKAEN 139/12.01/2016 SIVLTK 22 (Asian valmistelijat

Lisätiedot

Koulutuslautakunta. Valtuustoseminaari

Koulutuslautakunta. Valtuustoseminaari Koulutuslautakunta Valtuustoseminaari 16.9.2013 VARHAISKASVATUS Kaupungin päiväkoteja 32 Ostopalvelupäiväkoteja 13 Perhepäivähoitajia 45 Kaupungin ryhmäperhepäiväkoteja 3 Avointa päiväkotitoimintaa 6 toimipisteessä

Lisätiedot

KANNELMÄEN PERUSKOULU, PERUSKORJAUS

KANNELMÄEN PERUSKOULU, PERUSKORJAUS KANNELMÄEN PERUSKOULU, PERUSKORJAUS RUNONLAULAJANTIE 40 00420 HELSINKI Bruttoala 5410 Valmistunut 2009 KOULUN PÄÄSISÄÄNKÄYNTI KOHDE Koulu on rakennettu vuonna 1966 Etelä-Kaarelan Yhteiskouluksi. Rakennuksen

Lisätiedot

Vaihtoehtojen vaikutusten arviointia perusopetuksen laatukriteereiden näkökulmasta

Vaihtoehtojen vaikutusten arviointia perusopetuksen laatukriteereiden näkökulmasta Vaihtoehtojen vaikutusten arviointia perusopetuksen laatukriteereiden näkökulmasta Viitekehyksenä perusopetuksen laatukriteerit ja varhaiskasvatuksessa viitekehyksenä on käytetty Valtakunnallisia varhaiskasvatuksen

Lisätiedot

Koulutuspalveluiden palveluverkkosuunnitelma (2025) Päivitetty

Koulutuspalveluiden palveluverkkosuunnitelma (2025) Päivitetty 1 VARHAISKASVATUS- JA KOULUTUSKESKUS Koulutuspalveluiden palveluverkkosuunnitelma 2015 2020 (2025) Päivitetty 19.1.2015 2 Sisällys 1. Johdanto... 3 1.1 Tavoitteet... 3 1.2 Maankäytön toteutusohjelma MATO-20...

Lisätiedot

Puolalan koulun peruskorjauksen aikaiset väistötilajärjestelyt kesäkuu 2018 kesäkuu 2020

Puolalan koulun peruskorjauksen aikaiset väistötilajärjestelyt kesäkuu 2018 kesäkuu 2020 Puolalan koulun peruskorjauksen aikaiset väistötilajärjestelyt kesäkuu 2018 kesäkuu 2020 Puolalan koulun Kauppiaskadun koulurakennus peruskorjataan kesäkuun 2018 ja kesäkuun 2020 välisenä aikana. Vuosiluokkien

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 146

Espoon kaupunki Pöytäkirja 146 23.09.2015 Sivu 1 / 1 2647/10.03.02/2015 146 Lausunnon antaminen Viherlaakson koulun ja lukion perusparannus ja laajennus 4.9.2015 päivätystä hankesuunnitelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Reetta Hyvärinen,

Lisätiedot

V a r h a i s k a s v a t u k s e n j a p e r u s o p e t u k s e n p a l v e l u v e r k k o s e l v i t y s 2018

V a r h a i s k a s v a t u k s e n j a p e r u s o p e t u k s e n p a l v e l u v e r k k o s e l v i t y s 2018 V a r h a i s k a s v a t u k s e n j a p e r u s o p e t u k s e n p a l v e l u v e r k k o s e l v i t y s 2018 A s i a k a s k y s e l y n t u l o k s e t 1. Vastaajantaustatiedot: Valitseseuraavistavaihtoehdoistaparhaitenvastausnäkökulmaasikuvaavavaihtoehto:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 75

Espoon kaupunki Pöytäkirja 75 10.10.2016 Sivu 1 / 1 3757/2016 10.03.02 70 5.9.2016 75 Jousenkaaren koulu (Pöydälle 5.9.2016) Valmistelijat / lisätiedot: Maija Lehtinen, puh. 046 877 3683 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Teknisen

Lisätiedot

Tilakeskus toimii erillisenä taseyksikkönä ja sen vastaava luottamushenkilötoimielin on kaupunginhallituksen omistajaohjausjaosto.

Tilakeskus toimii erillisenä taseyksikkönä ja sen vastaava luottamushenkilötoimielin on kaupunginhallituksen omistajaohjausjaosto. 160 TILAKESKUS Vastuuhenkilö: tilakeskuksen johtaja Kuvaus 2018 ja keskeiset muutokset Tilakeskus on osa kaupunkiympäristön toimialaa. Koko toimialan strategiset tavoitteet on kuvattu tarkemmin talousarvionkirjan

Lisätiedot

Perusopetuksen kouluverkkoselvitys 2015 (Yleisötilaisuus ) LUONNOS

Perusopetuksen kouluverkkoselvitys 2015 (Yleisötilaisuus ) LUONNOS Perusopetuksen kouluverkkoselvitys 2015 (Yleisötilaisuus 30.11.2015) LUONNOS Kuulemistilaisuus 30.11.2015 Tilaisuuden tarkoitus on kertoa perusopetuksen kouluverkkoon esitettävistä muutoksista Koulujen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / 5. 148 Lausunto Kirstin koulu ja päiväkoti perusparannus 6.8.2015 päivätystä hankesuunnitelmasta

Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / 5. 148 Lausunto Kirstin koulu ja päiväkoti perusparannus 6.8.2015 päivätystä hankesuunnitelmasta Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / 5 2681/10.03.02/2015 148 Lausunto Kirstin koulu ja päiväkoti perusparannus 6.8.2015 päivätystä hankesuunnitelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Vera Schulman, puh. 043 825

Lisätiedot

Porin kaupungin kouluverkon muutosesitys

Porin kaupungin kouluverkon muutosesitys Porin kaupungin kouluverkon muutosesitys Kouluverkkoselvityksen taustalla on Porin kaupungin talousarvion kirjaus, jonka mukaisesti koulutoimi toteuttaa lukioverkon osalta vuoden 2013 aikana laajan selvityksen.

Lisätiedot

RANTAKYLÄN PALVELUKESKUKSEN YMPÄRISTÖN ASEMAKAAVAMUUTOS

RANTAKYLÄN PALVELUKESKUKSEN YMPÄRISTÖN ASEMAKAAVAMUUTOS RANTAKYLÄN PALVELUKESKUKSEN YMPÄRISTÖN ASEMAKAAVAMUUTOS 15.6.2016 Maankäyttöinsinööri Kalle Sivén KAAVAHANKKEEN KUVAUS Asemakaavamuutos on käynnistetty Joensuun kaupungin aloitteesta loppuvuodesta 2013.

Lisätiedot

TOLKKISTEN ELINKAARIHANKE

TOLKKISTEN ELINKAARIHANKE TOLKKISTEN ELINKAARIHANKE SIVISTYSLAUTAKUNTA Kaupunginhallitus valitsi kokouksessaan 5.10.2015 ( 281) Lemminkäinen talo Oy:n elinkaarihankkeiden palvelutuottajaksi. Palvelusopimus Porvoon kaupungin ja

Lisätiedot

3 % 3 % 3 % 2 % 5 % 5 % 19 % 60 %

3 % 3 % 3 % 2 % 5 % 5 % 19 % 60 % Alakorkalon koulu Luokkakohtaiset oppilasmäärät 0 Ennuste 2015-2022: Oppilasennuste laskeva: 1 -> 53 1 4 Oppilasmäärät 2015: 0 0 0 40 20 0 90 1 20 1 20 9 0 53 7 7 5 7 5 2015-201 201-20 20-201 201-20 20-2020

Lisätiedot

Savonlinnan päiväkoti- kouluverkko työversio 4 (26.4.2011 TK) Nykytilanne 2011 Tulevaisuus

Savonlinnan päiväkoti- kouluverkko työversio 4 (26.4.2011 TK) Nykytilanne 2011 Tulevaisuus Savonlinnan päiväkoti- kouluverkko työversio 4 (26.4.2011 TK) Nykytilanne 2011 Tulevaisuus SAVONRANTA Esi-9.lk Nätkin päiväkoti vuokratiloissa MOINSALMI Esi-6.lk Hakan päiväkoti NÄTKI 1.-6.lk + pienryhmät

Lisätiedot

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 14.1.2013

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 14.1.2013 TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu Lielahden koulu Oppilaita on yhteensä 607 - yläkoulussa 324 - alakoulussa 283 Luokkia - 7. luokkia 5 kpl, 106 oppilasta - 8. luokkia 5 kpl, 106 oppilasta

Lisätiedot

Koulujen ja päiväkotien sisäilmastotilanne. Tila- ja asuntojaosto Carl Slätis

Koulujen ja päiväkotien sisäilmastotilanne. Tila- ja asuntojaosto Carl Slätis Koulujen ja päiväkotien sisäilmastotilanne Tila- ja asuntojaosto 22.4.2013 Carl Slätis Asialista 22.4.2013 Tapiolan koulu / Miestentie Sisäilmaongelman laajuus Sisäilmaongelman hoitaminen Espoon kaupungilla

Lisätiedot

Sivistysvirastossa valmistellaan kuulemiseen päivitetty asiakirjamateriaali. Päivitetty materiaali laitetaan nettisivulle

Sivistysvirastossa valmistellaan kuulemiseen päivitetty asiakirjamateriaali. Päivitetty materiaali laitetaan nettisivulle TÄMÄN ASIAKIRJAN LUKIJALLE TIEDOKSI, ETTÄ TÄSSÄ sivistyslautakunnan iltakoulussa 1.12.2016 esitellyssä materiaalissa on monia kohtia, jotka ovat muuttuneet asian valmistelun edetessä. Sivistysvirastossa

Lisätiedot

Infotilaisuus Puotilan peruskoulun vanhemmille Kaupunkiympäristön toimiala Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Infotilaisuus Puotilan peruskoulun vanhemmille Kaupunkiympäristön toimiala Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala Infotilaisuus Puotilan peruskoulun vanhemmille 8.5.2018 Kaupunkiympäristön toimiala Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala OHJELMA Tervetuloa ja tilaisuuden tavoite, Maija Mattila, tilaisuuden juontaja Koulurakennuksen

Lisätiedot

OSALLISTUJAT Iitiä Markus kokouksen puheenjohtaja Pietiläinen Päivi. Hallituksen jäsenet Ruokoniemi Kimmo hallituksen puheenjohtaja

OSALLISTUJAT Iitiä Markus kokouksen puheenjohtaja Pietiläinen Päivi. Hallituksen jäsenet Ruokoniemi Kimmo hallituksen puheenjohtaja LAPPEENRANNAN KUNTAKIINTEISTÖT OY PÖYTÄKIRJA NRO 6/2017 1 KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai Paikka Sähköpostikokous OSALLISTUJAT Iitiä Markus kokouksen puheenjohtaja Pietiläinen Päivi sihteeri Hallituksen jäsenet

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. KASKO, 19.5.2015 17:30, Pöytäkirja. 40 OPETUSSUUNNITELMA 2016 TUNTIJAKO... 1 Pykälän liite: Tuntijakoesitys 2016...

SISÄLLYSLUETTELO. KASKO, 19.5.2015 17:30, Pöytäkirja. 40 OPETUSSUUNNITELMA 2016 TUNTIJAKO... 1 Pykälän liite: Tuntijakoesitys 2016... i SISÄLLYSLUETTELO KASKO, 19.5.2015 17:30, Pöytäkirja 40 OPETUSSUUNNITELMA 2016 TUNTIJAKO... 1 Pykälän liite: Tuntijakoesitys 2016... 4 40, KASKO 19.5.2015 17:30 Sivu 2 OPETUSSUUNNITELMA 2016 TUNTIJAKO

Lisätiedot

Lasten ja nuorten kasvun vastuualueen, Itäisen alueen palveluverkkosuunnittelu

Lasten ja nuorten kasvun vastuualueen, Itäisen alueen palveluverkkosuunnittelu Lasten ja nuorten kasvun vastuualueen, Itäisen alueen palveluverkkosuunnittelu 2018 Oppilaaksiottoalueet/itäinen alue perjantai, 27. huhtikuuta 2018 5 Koulujen oppilasennusteet, lasten määrä ja päivähoitopaikat

Lisätiedot

Koulukuljetukset Tammelan kunta - 1(5) PROCOMP SOLUTIONS OY Tammelan kunta, koulukuljetukset

Koulukuljetukset Tammelan kunta - 1(5) PROCOMP SOLUTIONS OY Tammelan kunta, koulukuljetukset Koulukuljetukset Tammelan kunta - 1(5) PROCOMP SOLUTIONS OY 13.11.2016 Tammelan kunta, koulukuljetukset Koulukuljetukset Tammelan kunta - 2(5) Koulukuljetukset Kouluverkkoselvityksessä on käsitelty vaihtoehtoisia

Lisätiedot

Kurikan kouluverkkoselvitys

Kurikan kouluverkkoselvitys Kouluverkkoselvitys Kurikan kouluverkkoselvitys 2017-2018 Päätös 28.11.2016 : Kaupunginhallitus päätti, että Kurikan kaupungissa tehdään kokonaisvaltainen kouluverkkoselvitys sisältäen myös lukiot, kevään

Lisätiedot

Hämeenlinnan talous ja investointikyky nyt ja maakuntauudistuksen jälkeen / Jussi Oksa

Hämeenlinnan talous ja investointikyky nyt ja maakuntauudistuksen jälkeen / Jussi Oksa Hämeenlinnan talous ja investointikyky nyt ja maakuntauudistuksen jälkeen / Jussi Oksa 6.3.2018 ämeenlinnan talouden pitemmän aikavälin tarkastelu TP 2012 TP 2013 TP 2014 TP 2015 TP 2016 EN 2017 TA 2018

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMA. Haapajärven yläasteen korjaustyöt

HANKESUUNNITELMA. Haapajärven yläasteen korjaustyöt HANKESUUNNITELMA Haapajärven yläasteen korjaustyöt Haapajärven yläasteen korjaustöiden hankesuunnitelma Sisällysluettelo 1. Tarveselvitys... 2 2. Hankesuunnitelma... 2 2.1. Yleistä ja suunnittelun organisointi...

Lisätiedot

Sivistyspalveluiden tilaratkaisujen kehittäminen

Sivistyspalveluiden tilaratkaisujen kehittäminen Sivistyspalveluiden tilaratkaisujen kehittäminen Juvan kunta 10.2.2016 12.2.2016 Page 1 Toimeksiantona määritellä toimitilojen tarve Kunnanjohtaja perusti marraskuussa työryhmän, jonka tehtävänä on selvittää

Lisätiedot