MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS. Taipalsaari, Olkkolan kylä, tila Olkkola 1:35 ( )

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS. Taipalsaari, Olkkolan kylä, tila Olkkola 1:35 ( )"

Transkriptio

1 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI Lupalautakunta Pohjolankatu Lappeenranta MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS LPR/1253/ /2018 Annettu julkipanon jälkeen I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA 1. Asia Maa-aineslain 4 :n mukainen hakemus soran ja hiekan ottamiseksi. Toiminnanharjoittaja on hakenut maa-aineslain 21 :n mukaista lupaa aloittaa toiminta välittömästi luvan myöntämisen jälkeen ennen kuin päätös on saanut lainvoiman. 2. Hakija Yksityishenkilö 3. Ottopaikka Taipalsaari, Olkkolan kylä, tila Olkkola 1:35 ( ) 4. Lupaviranomaisen toimivalta Maa-aineslain 7 :n mukaan luvan maa-ainesten ottamiseen myöntää kunnan ympäristönsuojeluviranomainen. Lappeenrannan kaupungin hallintosäännön ( ) 6 :n mukaan Lupalautakunta toimii kunnan ympäristönsuojelulain 22 :n mukaisen ympäristönsuojeluviranomaisena. 5. Asian vireille tulo Lupahakemus soran ja hiekan ottamiseen on päivätty ja leimattu saapuneeksi Lappeenrannan seudun ympäristötoimeen Hakemus sisältää maa-ainesten ottosuunnitelman ja sen liitteinä ottoalueen nykytilanteen, lopputilanteen ja leikkaukset 1: Selvitys kaavoituksesta, luvista ja sopimuksista Kaavoitus: Aluetta koskee Etelä-Karjalan maakuntakaava (YM vahvistama Otto-oikeus maa-aineksiin Hakija omistaa ottoalueen. Maa-ainesten ottolupa:

2 2 Alueella on ollut Taipalsaaren maaseutulautakunnan myöntämä maa-aineslupa. 6. Kohde, ympäristön tila ja laatu Ottamisalue sijaitsee Taipalsaaren kunnan Olkkolan kylässä (liitteen 1 kartta). Kuva 1: Kartta ottoalueesta Kaivuualueen pinta-ala on n. 0,8 ha Ottoalueen maanpinnan korkotaso vaihtelee noin +96, ,0 välillä. Asutus Lähin asutus sijaitsee n. 300 m päässä kaivuualueen rajasta. Pohjavesi Maa-ainesten ottoalue sijaitsee Kirkkosaaren luokan pohjavesialueella. Pohjaveden keskimääräinen pinta on tasolla +91,0, ylin mitattu pohjaveden pinta on ollut +91,40 ( ). Luonto Alue on pääosin mäntypuista talousmetsää. Aluskasvillisuutena on mustikkaa ja puolukkaa. Havaintoja uhanalaisista eläimistä ja kasveista, kuten liito-oravasta, valkoselkätikasta tai kangas- ja valkovuokosta ei ole havaintoja. Vesistöt Lähin vesistö on noin 300 m koilliseen Maavesi: Haavikkoniemi.

3 3 Tiejärjestelyt Liikennöinti tapahtuu hakijan maalla olevaa Mustikkaniementietä pitkin, jota hakijan lisäksi käyttää yksi lomarakennuksen omistaja. Liittyminen yleiseen tieverkkoon tapahtuu Savilahden tielle. 7. Ottotoiminta ja sen laajuus Tilan pinta-ala on 24 ha, josta ottoalueen pinta-ala on n. 0,8 ha. Hakemuksen mukainen kokonaisottomäärä on m3-ktr. Haettu ottamisaika on 10 vuotta. Arvioitu vuotuinen ottomäärä on 2000 m3. Hakemuksessa haettu alin ottamistaso on + 96,0. Ottosyvyys on enimmillään 10 metriä. Kaivannaisjätteet jätehuolto Esitetty kaivannaisjätteen jätehuoltosuunnitelmassa. Maisema: Alue on jo ennestään maa-aineenottoaluetta, joten merkittäviä maiseman muutoksia ei aiheudu. Arvio toiminnan vaikutuksesta ympäristöön Alueelta ei ole tehty laajempaa ympäristöselvitystä, vaan havainnot perustuvat hakijan ja muiden kyläläisten havaintoihin. Hakija arvioi, ettei merkittäviä ympäristövaikutuksia esiinny, koska alue on jo ennestään maa-aineenottoaluetta ja nyt haettava määrä jo otettuihin määriin verrattuna on pieni. Polttonesteiden säilytys ja jätteet Ottoalueella ei säilytetä polttoaineita eikä öljyjä. Turvallisuus ja varotoimenpiteet Alue on merkitty merkkinauhalla ja nyt sinne lisätään varoitustauluja. Maa-aines on etupäässä sen laatuista, että penkan lomoamisvaara on pieni. 7.2 Jälkihoitotoimenpiteet Ottoalueen pohja tasataan ja siistitään. Luiskat muotoillaan leikkauskuvien mukaisesti. Talteen otetuilla pintamailla maisemoidaan tehdyt luiskat, kuten on tehty tien vieressä olevat luiskat.

4 4 8. Hakemuksen käsittely Hakemuksesta on kuulutettu Lappeenrannan kaupungin ilmoitustauluilla välisenä aikana ja tänä aikana lupahakemus liitteineen on ollut nähtävillä Lappeenrannan seudun ympäristötoimen kirjaamossa, os. Pohjolankatu 14, Lappeenranta ja Taipalsaaren kunnan ilmoitustaululla, os. Kellomäentie 1, Taipalsaari. Kuulutus on ollut vastaavan ajan nähtävillä Lappeenrannan kaupungin internetsivuilla. Hakija on kuullut rajanaapurit. Toiminnanharjoittaja on hakenut MAL 21 :n mukaista lupaa aloittaa toiminta lupaehtoja noudattaen välittömästi luvan myöntämisen jälkeen ennen kuin päätös on saanut lainvoiman. 9. Lausunnot, muistutukset, mielipiteet ja vastineet Lupahakemuksesta on pyydetty lausuntoa Taipalsaaren kunnalta. Taipalsaaren kunta esittää lausunnossaan, että: Alueen ympäristöarvoihin ja maisemointiin tulisi kiinnittää huomiota. Taipalsaaren kunta puoltaa maa-ainekselle lisäoton, mutta luvassa olisi syytä painottaa pohjaveden suojelua ja maa-aineksen otto ei saa vaikuttaa tai vaarantaa pohjaveden laatua. Lupahakemuksen johdosta ei ole jätetty muistutuksia. 10. Tarkastukset Lappeenrannan seudun ympäristötoimi on tehnyt alueella valvontatarkastuksen , josta laadittu tarkastuskertomus on liitetty hakemusasiakirjoihin. II LUPAPÄÄTÖKSEN RATKAISUOSA 11. Lupalautakunnan ratkaisu Lupalautakunta päättää myöntää yksityishenkilölle Maa-aineslain 4 :n mukaisen maa-ainesluvan Taipalsaaren kunnan Olkkolan kylän tilalle Olkkola 1:35 ( ) päivätyn ottosuunnitelman mukaisesti ja seuraavia lupamääräyksiä noudattaen.

5 5 1. Ottamisalue Ottosuunnitelman mukainen ottamisalue on 8000 m2. Ottamis- ja kaivuualueiden rajaukset on esitetty päivätyssä nykytilannekartassa. Ottamisalueen ja asuinrakennusten väliin tulee jättää vähintään 100 m suojavyöhyke. (Maa-aineslaki 11 ). 2. Kaivusyvyys ja kokonaisottomäärä Alin kaivusyvyys ottoalueen saa olla alimmillaan +96,0. Alimman ottotason tulee kuitenkin olla aina vähintään 4 metriä pohjaveden pinnan keskikorkeuden yläpuolella. Ottotoiminnan valvomista varten on ottopaikalla oltava näkyvillä korkeusasema. Kokonaisottomäärä on k-m3. Vuosittainen ottomäärä voi olla enimmillään 2000 k-m3 (Maa-aineslaki 11 ). 3. Turvallisuustoimenpiteet Ottamisalueen rajat tulee merkitä selvästi maastoon. Jyrkät luiskat on varustettava riittävillä turvallisuuslaitteilla kuten aidalla, lippusiimalla ja varoituskilvillä. Naapuritilan ja ottamisalueen väliin on jätettävä vähintään 10 metrin suoja-alue. (Maa-aineslaki 11, Maa-ainesasetus 7 ). 4. Toiminta-ajat Toimintaa saa harjoittaa arkisin pois lukien arkipyhät. (Maa-aineslaki 11 ) 5. Pohjaveden ja vesistöjen tarkkailu Pohjaveden korkeutta tulee seurata alueella olevasta pohjavesiputkesta kahtena ensimmäisenä luvan myöntämisen jälkeisenä vuotena keväällä sekä syksyllä ja sen jälkeen vuosittain keväällä. Pohjaveden laatua tulee seurata luvan myöntämisvuonna ja sen jälkeen 5 vuoden välein. Pohjavedestä tulee tutkia nitraattityppi ja ammoniumtyppi, sähkönjohtokyky, rauta ja mangaani ja ph.

6 6 Pohjavesitulokset tulee toimittaa vuosittain, viimeistään seuraavan vuoden helmikuun loppuun mennessä ympäristötoimeen (Maa-aineslaki 11 ) Tarvittaessa ympäristönsuojelun viranhaltija voi täydentää pohjaveden tarkkailumääräystä. 6. Alueen hoito luvan voimassaolo aikana Luvan haltijan tulee huolehtia siitä, ettei alue roskaannu. Polttonesteiden varastoiminen tai muiden toiminnalle välttämättömien vaarallisten kemikaalien väliaikainenkin säilytys edellyttää kaksoisvaipallista tai suoja-altaalla ja katoksella varustettua säiliötä. Mikäli öljyä tai muuta pohjavesille haitallista ainetta suojatoimenpiteistä huolimatta pääsee maaperään tai pohjaveteen, luvan saajan tulee ryhtyä tarpeellisiin toimiin haitan poistamiseksi sekä ilmoittaa asiasta aluehälytyskeskukseen ja Lappeenrannan kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle (Maa-aineslaki 11 ). 7. Pölyntorjunta Tarvittaessa liikenteen ja ottotoiminnan aiheuttamaa pölyämistä tulee vähentää esim. kastelulla. (Maa-aineslaki 11 ) 8. Meluntorjunta Maa-ainesten ottotoiminnasta ei saa aiheutua päiväaikaisen melun keskiäänitason 55 db ylittymistä (Laeq7-22). (Maa-aineslaki 11 ) 9. Jälkihoitotoimenpiteet ja kaivannaisjätteiden jätehuolto Toiminnanharjoittajan tulee arvioida ja tarkistaa kaivannaisjätteen jätehuoltosuunnitelma viiden vuoden välein. Arvioinnista tulee ilmoittaa ympäristönsuojeluyksikköön. Ottamisalueen reunat on luiskattava kaltevuuteen 1:3. Luiskien taitekohdat pyöristetään siten, että ottamisalue liittyy luontevasti ympäristöön. Alue on siistittävä ja muotoiltava luonnollisen näköiseksi. Luiskat ja alueen pohja peitetään kasvupohjaksi riittävän hienojakoisella maalla ja alue metsitetään metsälain uudistamissäädösten mukaisesti.

7 7 Pintamaat on kerättävä kasaan ennen kaivun aloittamista ja säästettävä jälkihoitotöitä varten. Ottamispaikkaa ei saa käyttää muualta tuotujen maa-ainesten varastopaikkana (Maa-ainesasetus 7 ). (Maa-aineslaki 5a, 16b ja 11 ). 10. Vakuus Lupamääräysten noudattamisen vakuudeksi on asetettava 3000 euron hyväksyttävä vakuus. Vakuuden tulee olla voimassa 12 kuukautta luvan voimassaolon päättymisen jälkeen kunnes jälkihoitotoimenpiteet on tehty ja hyväksytty (Maa-aineslaki 12 ja maa-ainesasetus 8 ). 11. Ilmoitusvelvollisuus ja valvontamaksu Vuotuisesta ottomäärästä tulee tehdä ilmoitus ELY -keskuksen ylläpitämään tietojärjestelmään vuosittain, helmikuun loppuun mennessä. Valvontamaksu peritään vuosittain voimassa olevan valvontataksan mukaiasesti. (Maa-aineslaki 23 a, Maa-ainesasetus 9 ). 12. Liikennejärjestelyt Kulkuyhteys ottoalueelle ja liittyminen yleiseen tiestöön tulee järjestää ELY-Keskuksen Liikenne- ja infran aluevastaavan osoittamalla tavalla (Maa-aineslaki 11 ). 13. Oton aloittaminen Luvan myöntämisen jälkeen, ennen ottotoiminnan aloittamista on alueella suoritettava aloitustarkastus. Aloitustarkastuksen suorittaa valvontaviranomainen pyydettäessä. Ennen oton aloittamista tulee vakuuden olla hyväksytty (Valtioneuvoston asetus maa-ainesten ottamisesta 7 ). 14. Luonnonsuojelu Ottamistoiminta ei saa aiheuttaa luonnonsuojelulain vastaista tilannetta. Hakijan tulee ilmoittaa lupaviranomaiselle, mikäli alueella havaitaan luonnonsuojelulain mukaisia esiintymiä tai eliölajeja. (Maa-aineslaki 11, Luonnonsuojelulaki 39 ). 15. Muutokset lupapäätöksessä ja luvan voimassaolo

8 8 Tämä lupa on voimassa 10 vuotta lupapäätöksen antopäivästä. Mikäli lupa maa-ainesten ottamiseen siirretään toiselle, on siirrosta viipymättä ilmoitettava lupaviranomaiselle. Luvan haltija vastaa lupaan liittyvistä velvoitteista, kunnes hänen tilalleen on hakemuksesta hyväksytty toinen. Konkurssitapauksissa mikäli pesä jatkaa ottotoimintaa tulee siitä tehdä ilmoitus lupaviranomaiselle tai siirtää lupa 6 kk:n kuluessa konkurssista toiselle ottajalle. Lupamääräyksessä mainitut ja hakemuksessa esitetyt jälkihoitotoimenpiteet on suoritettava luvan voimassaoloaikana (Maa-aineslaki 10, 13a). 16. Lainvoimaa vailla olevan päätöksen noudattaminen Toiminta voidaan aloittaa päätöksen antamisen jälkeen tätä lupapäätöstä noudattaen, jos hakija asettaa hyväksyttävän 1000 suuruisen vakuuden niiden haittojen, vahinkojen ja kustannusten korvaamisesta, jotka päätöksen kumoaminen tai luvan muuttaminen voi aiheuttaa. (Maa-aineslaki 21 ). 17. Maksu Tämän ottamissuunnitelman tarkastaminen maksaa 784 euroa. <0000> <0000> <0000> kuuleminen sis. lehtikuulutuksen 300 (2.1 ) ottamisalueen pinta-alan mukaan 50 /ha x (2.1 ) hakemuksessa esitetyn maa-ainesmäärän tilavuuden ( m3) mukaan 0,010 /m3 200 (2.4 ) <0000> lupa aloittaa ennen luvan lainvoimaisuudeksi tuloa 124 (2.3 ) <0000> Vuoden 2018 valvontamaksu 120 (3 3.2 ja 3.1) (Maa-aineslaki 23, Lappeenrannan seudun ympäristötoimen maaainestaksa ). 12. Päätöksen perustelu 12.1 Yleisperustelu ja lupamääräysten perustelut Lupapäätöksen mukainen maa-aineksen ottaminen ja ottamisen järjestely eivät ole ristiriidassa maa-aineslain 3 :ssä säädettyjen rajoitusten kanssa. Ottamistoiminta ei vaikeuta alueen kaavan mukaista käyttöä eikä turmele maisemakuvaa. Ottamisalue ei kuulu suojeltujen harjualueiden listaukseen, eikä ole tiedossa, että alueella olisi erityisiä

9 9 luontoarvoja. Lisäksi lupamääräykset on annettu luonnolle aiheutuvien vahingollisten ja maisemaan kohdistuvien vaikutusten minimoimiseksi EU:n kaivannaisjätedirektiivi koskee myös maa-aineslain mukaista soran ja hiekan ottoa. Hakija on esittänyt kaivannaisjätteen jätehuoltosuunnitelman. Soran ja hiekan ottamisessa kaivannaisjätettä ovat lähinnä pintamaat, kannot ja hakkuutähteet. Perustelut pykälittäin Määräykset 1-9 sekä 12 ja 14 on annettu maa-aineslain 11 nojalla. Hankkeesta aiheutuvien haittojen välttämiseksi tai rajoittamiseksi on annettu määräyksiä. Pölyämisen osalta tässä päätöksessä otetaan kantaa ottotoimintaan liittyviin toimenpiteisiin. Maa-aineslupapäätöksessä ei voida antaa määräyksiä lupa-alueella olevan ulkopuolella sijaitsevan tien käyttöön tai kunnossapitoon. Suojavyöhykkeen laajuuteen vaikuttaa ympäristön herkkyys sekä ottamisen laatu ja laajuus. Suojaetäisyys muihin rajanaapuritiloihin 10 m voidaan katsoa riittäväksi. Määräys 10 annetaan maa-aineslain 12 ja -asetuksen 8 perusteella. Vakuuden määrää voidaan tarvittaessa tarkistaa ottoaikana. Määräys 11 annetaan maa-aineslain 23 a ja -asetuksen 9 perusteella. Määräyksessä 12 maa-aineslupaviranomainen on käyttänyt liikenteen järjestämiseen koskevaa toimivaltaansa. Liikennöinti kuuluu maa-aineslupavalmistelussa tarkasteltaviin asioihin. Maa-ainesten kestävä käyttö (Ympäristöhallinnon ohjeita 1/2009) mukaan maa-ainesluvassa voidaan antaa liikennöintiä koskevia määräyksiä, kun ne perustuvat pohjaveden suojelun lisäksi haittojen välttämiseksi tai rajoittamiseksi tarpeellisista toimenpiteistä. Maa-ainesluvassa määräykset koskevat pääsääntöisesti liikenteen järjestämistä ottajan hallussa olevalla maaainesten ottamisalueella sekä sitä, mistä kohdin liikenne voidaan ohjata ottamisalueen ulkopuolelle. Yleisen tiealueen osalta määräyksiä antaa tienpitäjä. Määräys 13 on osa valvontaviranomaisen suorittamaa tarkastusmenettelyä. Valvontaviranomaisen on suoritettava alueella tarkastus riittävän usein toiminnan valvomiseksi. Määräys 15 on annettu maa-aineslain 10, 13a, 16a ja 16 b :n nojalla.

10 10 Määräyksen 16 mukaisesti on määrätty, että toiminta voidaan aloittaa muutoksenhausta huolimatta asettamalla määräyksessä esitetty vakuus. Koska ottotoiminta on jatkoa olemassa olevalle toiminnalle eikä selvitysten perusteella ottoalueella tai sen ympäristössä ole ollut esille sellaisia seikkoja joiden perusteella ottotoiminta olisi voitu kieltää, voidaan katsoa, että aineisten ottotoiminnan jatkuminen ei tee muutoksenhakua hyödyttömäksi. Määräys 17 annetaan maa-aineslain 23 :n perusteella ja maksua määrättäessä sovelletaan voimassaolevaa taksaa Vastineet lausuntoihin ja muistutuksiin Taipalsaaren lausunnossa esittämät asiat on huomioitu lupamääräyksissä. Sovelletut oikeusohjeet Maa-aineslaki (555/1981) Valtioneuvoston asetus maa-ainesten ottamisesta (926/2005) Valtioneuvoston asetus kaivannaisjätteistä (379/2008) Valtioneuvoston päätös melutason ohjearvoista (993/1992) Luonnonsuojelulaki (1096/1996) Lappeenrannan seudun ympäristötoimi, maa-ainestaksa Päätöksen voimassaolo Tämä päätös on voimassa 10 vuotta antopäivästä lukien. 15. Lupapäätöksestä tiedottaminen Tämä päätös lähetetään hakijalle, Kaakkois-Suomen Ely-keskukselle, Taipalsaaren kunnalle ja Lappeenrannan seudun ympäristötoimeen. Luvan myöntämisestä ilmoitetaan niille, jotka asian käsittelyn yhteydessä ovat sitä pyytäneet ja samalla ilmoittaneet osoitteensa. Ilmoitus päätöksestä julkaistaan Lappeenrannan kaupungin ja Taipalsaaren kunnan ilmoitustauluilla ja se pidetään ilmoitustauluilla valituksen tekemiselle varatun ajan. Päätös pidetään nähtävillä kuulutusajan. 16. Muutoksenhaku Tähän päätökseen saa hakea muutosta liitteenä olevan muutoksenhakuosoituksen mukaisesti.

11 11 Liitteet: Muutoksenhakuosoitus

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta Pohjolankatu Lappeenranta Annettu julkipanon jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta Pohjolankatu Lappeenranta Annettu julkipanon jälkeen LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA 1. Hakija Rudus Oy PL 49 00441 Helsinki 2. Ottopaikka Lappeenranta, Nyrhilä Pataonsi 4:47 (405-461-4-47) 3. Asian vireille tulo Alkuperäinen maa-aineslupahakemus on kirjattu

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN. 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN. 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN Pohjolankatu 14 MUUTTAMISESTA 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen 1/5 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI Lupalautakunta Pohjolankatu Lappeenranta MAA-AINESLUPA- PÄÄTÖS

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI Lupalautakunta Pohjolankatu Lappeenranta MAA-AINESLUPA- PÄÄTÖS LAPPEENRANNAN KAUPUNKI Lupalautakunta Pohjolankatu 14 53100 Lappeenranta MAA-AINESLUPA- PÄÄTÖS 1 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA 14.3.2019 LPR/9/10.03.00.10/2019 Annettu julkipanon jälkeen 20.3.2019 1. Asia

Lisätiedot

MAA-AINESLUPA- PÄÄTÖSEHDOTUS

MAA-AINESLUPA- PÄÄTÖSEHDOTUS LAPPEENRANNAN KAUPUNKI Lupalautakunta Pohjolankatu 14 53100 Lappeenranta MAA-AINESLUPA- PÄÄTÖSEHDOTUS 1 2.5.2018 LPR/1370/10.03.00.10/2017 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA 1. Asia Maa-aineslain 4 :n mukainen

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI Lupalautakunta Pohjolankatu Lappeenranta MAA-AINESLUPA- PÄÄTÖS

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI Lupalautakunta Pohjolankatu Lappeenranta MAA-AINESLUPA- PÄÄTÖS LAPPEENRANNAN KAUPUNKI Lupalautakunta Pohjolankatu 14 53100 Lappeenranta MAA-AINESLUPA- PÄÄTÖS 1 (12) LPR/261/10.03.00.10/2019 Annettu julkipanon 20.3.2019 jälkeen I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA 1. Asia

Lisätiedot

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1.

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1. Oulunkaaren ympäristölautakunta 11 20.03.2015 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupunki, Livon kylä, Tervatöyräs, Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1, Metsähallitus, MT, Pohjanmaa-Kainuu OULYMP 11 ASIA

Lisätiedot

2. Ottopaikka Lappeenranta, Honkalahden kylän tila RN:o 69: Tilan omistaa Stora Enso Oyj. Kuvassa 1 alue on merkittynä kartalla.

2. Ottopaikka Lappeenranta, Honkalahden kylän tila RN:o 69: Tilan omistaa Stora Enso Oyj. Kuvassa 1 alue on merkittynä kartalla. LAPPEENRANNAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta Pohjolankatu 14 53100 LAPPEENRANTA Annettu 19.3.2014 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA 1. Hakija Stora Enso Woods Products

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta Pohjolankatu LAPPEENRANTA Annettu julkipanon jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta Pohjolankatu LAPPEENRANTA Annettu julkipanon jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta Pohjolankatu 14 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon jälkeen 21.1.2015 1/11 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA 1. Hakija Maansiirto

Lisätiedot

1/11 Lappeenrannan seudun

1/11 Lappeenrannan seudun 1/11 Lappeenrannan seudun MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS ympäristölautakunta Pohjolankatu 14 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2015 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA 1. Hakija Erkki Mikkola Mäyränkatu

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta Pohjolankatu LAPPEENRANTA Annettu julkipanon jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta Pohjolankatu LAPPEENRANTA Annettu julkipanon jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta Pohjolankatu 14 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon jälkeen 18.3.2015 1/9 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA 1. Hakija Rudus

Lisätiedot

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää Oulunkaaren ympäristölautakunta 21 15.04.2014 Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää OULYMP 21 HAKIJA Juha Järvenpää Kalliosuontie 517

Lisätiedot

Kiinteistölle on aiemmin myönnetty vuonna maa-ainesten ottolupa viideksi vuodeksi. Suunnitellun alueen pinta-ala on n. 3 ha.

Kiinteistölle on aiemmin myönnetty vuonna maa-ainesten ottolupa viideksi vuodeksi. Suunnitellun alueen pinta-ala on n. 3 ha. 2/YMPLA 28.9.2016 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M6/2016 Ympla 28.9.2016 85 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen 30.9.2016 HAKIJA: Raikkonen Oy Vanha-Alastarontie

Lisätiedot

2. Ottopaikka Lappeenranta, Anolan kylä, tilahänninmäki RN:o 1:60. Kuvassa 1 alue on merkittynä karttaotteelle.

2. Ottopaikka Lappeenranta, Anolan kylä, tilahänninmäki RN:o 1:60. Kuvassa 1 alue on merkittynä karttaotteelle. LAPPEENRANNAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta Pohjolankatu 14 Annettu julkipanon jälkeen 53100 LAPPEENRANTA 16.4.2014 1/12 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA 1. Hakijat

Lisätiedot

2. Ottopaikka Savitaipale, Purtoismäen kylä, Kujalan tila ( ). Sijainti esitetty kuvassa 1. Ottoalueen pinta-ala on noin 1,9 ha.

2. Ottopaikka Savitaipale, Purtoismäen kylä, Kujalan tila ( ). Sijainti esitetty kuvassa 1. Ottoalueen pinta-ala on noin 1,9 ha. Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta Pohjolankatu 14 53100 LAPPEENRANTA MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS 1/12 Annettu julkipanon jälkeen 18.2.2015 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA 1. Hakija Käävänkylän Maansiirto Ky

Lisätiedot

MAA-AINESLUPA. 2. Ottopaikka Lappeenranta, Rapattila, tila Vesikallio 3:72 ( ) Ottoalueen pinta-ala on 2,2 ha.

MAA-AINESLUPA. 2. Ottopaikka Lappeenranta, Rapattila, tila Vesikallio 3:72 ( ) Ottoalueen pinta-ala on 2,2 ha. Lupalautakunta Pohjolankatu 14 53100 LAPPEENRANTA MAA-AINESLUPA Annetaan julkipanon jälkeen 18.4.2018 LPR/362/10.03.00.10/2018 1 LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA 1. Hakija Maanrakennuspalvelu T. Mäkinen Oy Pasalanmäki

Lisätiedot

2. Ottopaikka Lappeenranta, Rapattilan kylä, tila Mäkelä ( ). Sijainti on esitetty kuvassa 1. Ottoalueen pinta-ala on 1,7 ha.

2. Ottopaikka Lappeenranta, Rapattilan kylä, tila Mäkelä ( ). Sijainti on esitetty kuvassa 1. Ottoalueen pinta-ala on 1,7 ha. Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta Pohjolankatu 14 53100 LAPPEENRANTA MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS 1/13 Annetaan julkipanon jälkeen 22.6.2016 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA 1. Hakija Juha Papunen Rapattilantie

Lisätiedot

57 14.08.2014. Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen

57 14.08.2014. Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen Oulunkaaren ympäristölautakunta 57 14.08.2014 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen OULYMP 57 ASIA HAKIJA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS (SORA JA HIEKKA) KIINTEISTÖLLE MESIÄINEN RN:O 1:182 MARJOTAIPALEEN KYLÄSSÄ

MAA-AINESLUPAHAKEMUS (SORA JA HIEKKA) KIINTEISTÖLLE MESIÄINEN RN:O 1:182 MARJOTAIPALEEN KYLÄSSÄ Teknisen lautakunnan lupajaosto 31 06.05.2010 MAA-AINESLUPAHAKEMUS (SORA JA HIEKKA) KIINTEISTÖLLE MESIÄINEN RN:O 1:182 MARJOTAIPALEEN KYLÄSSÄ 91/60/602/2009 Lupaj 31 LUPAPÄÄTÖKSEN YLEINEN OSA 1. Hakija

Lisätiedot

2. Ottopaikka Lappeenranta, Ylijärven kylä, tila Ripe ( ). Sijainti on esitetty kuvassa 1. Ottoalueen pinta-ala on m 2.

2. Ottopaikka Lappeenranta, Ylijärven kylä, tila Ripe ( ). Sijainti on esitetty kuvassa 1. Ottoalueen pinta-ala on m 2. Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta Pohjolankatu 14 53100 LAPPEENRANTA MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 25.6.2014 1/13 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA 1. Hakija Riina ja Pekka Salopaasi

Lisätiedot

Annettu julkipanon jälkeen

Annettu julkipanon jälkeen 1 / 11 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta Pohjolankatu 14 53100 LAPPEENRANTA MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 22.3.2017 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA 1. Hakija

Lisätiedot

Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen

Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen Ympäristölautakunta 36 19.08.2015 Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen 1701/77.772/2015 YMPLA 36 Dnro 1701/77.772/2015 Antopäivä 25.8.2015 Asia Päätös maa-aineslain 4 mukaisesta

Lisätiedot

MAA-AINESLUPA- PÄÄTÖS

MAA-AINESLUPA- PÄÄTÖS LAPPEENRANNAN KAUPUNKI Lupalautakunta Pohjolankatu 14 53100 Lappeenranta MAA-AINESLUPA- PÄÄTÖS 1 3.5.2019 LPR/465/10.03.00.10/2019 Päätöksen antopäivä 12.6.2019 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA 1. Asia Maa-aineslain

Lisätiedot

2. Ottopaikka Savitaipale, Viirun kylä, Nurmisen tila ( /1). Sijainti esitetty kuvassa 1. Ottoalueen pinta-ala on noin 0,6 ha.

2. Ottopaikka Savitaipale, Viirun kylä, Nurmisen tila ( /1). Sijainti esitetty kuvassa 1. Ottoalueen pinta-ala on noin 0,6 ha. Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta Pohjolankatu 14 53100 LAPPEENRANTA MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 17.9.2014 1/13 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA 1. Hakija Esa Nurminen Vehkolammentie

Lisätiedot

MAA-AINESLUPA- PÄÄTÖS

MAA-AINESLUPA- PÄÄTÖS LAPPEENRANNAN KAUPUNKI Lupalautakunta Pohjolankatu 14 53100 Lappeenranta MAA-AINESLUPA- PÄÄTÖS Annettu julkipanon 17.4.2019 jälkeen LPR/224/10.03.00.10/2019 1 (13) I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA 1. Asia

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta Pohjolankatu 14 53100 LAPPEENRANTA Antopäivä 19.12.2012

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta Pohjolankatu 14 53100 LAPPEENRANTA Antopäivä 19.12.2012 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta Pohjolankatu 14 53100 LAPPEENRANTA Antopäivä 19.12.2012 1/12 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA 1. Hakija Läänin Kuljetus Oy,

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI 1. Imatran seudun ympäristölautakunta Päätöksen antopäivä

IMATRAN KAUPUNKI 1. Imatran seudun ympäristölautakunta Päätöksen antopäivä IMATRAN KAUPUNKI 1 Maa-aineslupapäätös I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA 1. Hakija Työkoneurakointi Nenonen Ay Vihvilänsuonkatu 7 56800 Simpele Yhteyshenkilö Jarmo Nenonen 2. Ottopaikka Rautjärven kunta, Simpele,

Lisätiedot

Imatran seudun ympäristölautakunta Päätöksen antopäivä Yhteyshenkilö Paavo Karjalainen

Imatran seudun ympäristölautakunta Päätöksen antopäivä Yhteyshenkilö Paavo Karjalainen IMATRAN KAUPUNKI 1 Maa-aineslupapäätös I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA 1. Hakija Paavo Karjalainen Sarajärventie 610 56800 Rautjärvi Yhteyshenkilö Paavo Karjalainen 2. Ottopaikka Rautjärven kunta, Simpele,

Lisätiedot

Lupa maa-aineksen ottamiseen / Jarkko Raivonen

Lupa maa-aineksen ottamiseen / Jarkko Raivonen Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 4 26.01.2017 Lupa maa-aineksen ottamiseen / Jarkko Raivonen Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 26.01.2017 4 Ympäristönsuojelutarkastaja Tiina Kemppi 16.1.2017: ASIA Jarkko

Lisätiedot

13 20.03.2014. Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi

13 20.03.2014. Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi Oulunkaaren ympäristölautakunta 13 20.03.2014 Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi OULYMP 13 ASIA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Utajärven

Lisätiedot

LAUKAAN KUNNAN MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA

LAUKAAN KUNNAN MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA LAUKAAN KUNNAN MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA Hyväksytty: Lupalautakunta 27.3.2019 23 Voimaatulo: 2.4.2019 Sivu 1 / 5 LAUKAAN KUNNAN MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA 1 SOVELTAMISALA

Lisätiedot

2. Ottopaikka Lappeenranta, Metsä-Kansola, tilat Takala (2:75) ja Hyötykangas (2:74). Sijainti on esitetty kuvassa 1. Ottoalueen pinta-ala on 5,8 ha

2. Ottopaikka Lappeenranta, Metsä-Kansola, tilat Takala (2:75) ja Hyötykangas (2:74). Sijainti on esitetty kuvassa 1. Ottoalueen pinta-ala on 5,8 ha 1/14 Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta Pohjolankatu 14 53100 LAPPEENRANTA MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2015 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA 1. Hakija Kaivuliike Talonpoika Oy

Lisätiedot

1. Hakija Maatalousyhtymä Lauri ja Ville Vanonen Torkkelintie Savitaipale

1. Hakija Maatalousyhtymä Lauri ja Ville Vanonen Torkkelintie Savitaipale Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta Pohjolankatu 14 53100 LAPPEENRANTA MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Annetaan julkipanon jälkeen 19.10.2016 1/13 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA 1. Hakija Maatalousyhtymä Lauri

Lisätiedot

2. Ottopaikka Lappeenranta, Ylämaa, Lahnajärven kylän tila Tuohimäki Kuvassa 1 alue on merkittynä kartalla.

2. Ottopaikka Lappeenranta, Ylämaa, Lahnajärven kylän tila Tuohimäki Kuvassa 1 alue on merkittynä kartalla. 1/12 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta Pohjolankatu 14 53100 LAPPEENRANTA MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 3.2.2016 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA 1. Hakija Palin

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET PIRKKALAN KUNNASSA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET PIRKKALAN KUNNASSA Pirkkalan kunta 1 (5) MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET PIRKKALAN KUNNASSA Kunnanhallitus hyväksynyt 3.9.2018 Voimaantulo

Lisätiedot

MIKKELIN SEUDUN PÄÄTÖS 17/2017 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA Maa-aineslain (555/1981) MAA-AINESLUPA / MARTTI LOKKA/ALA-LOKKA , MIKKELI

MIKKELIN SEUDUN PÄÄTÖS 17/2017 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA Maa-aineslain (555/1981) MAA-AINESLUPA / MARTTI LOKKA/ALA-LOKKA , MIKKELI Mikkelin seudun ympäristölautakunta 8.6.2017 Liite 1 67 1 MIKKELIN SEUDUN PÄÄTÖS 17/2017 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA Maa-aineslain (555/1981) PL 33, 50101 MIKKELI 4 :n mukaisessa lupa-asiassa. MAA-AINESLUPA /

Lisätiedot

Kauko Nukari, Paasikankaantie 267, 31130 Koijärvi. Soran ottamistoiminnan jatkaminen kahdella vuodella.

Kauko Nukari, Paasikankaantie 267, 31130 Koijärvi. Soran ottamistoiminnan jatkaminen kahdella vuodella. FORSSAN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Maa-aineslupahakemus lupamääräysten PL 62 muuttamiseksi (maa-aineslaki 555/81) 30100 FORSSA Annettu julkipanon jälkeen puh. 03-41411 Antopäivä Kokouspäivä ja

Lisätiedot

Sivu 1 / 6 LAUKAAN KUNTA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

Sivu 1 / 6 LAUKAAN KUNTA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Sivu 1 / 6 LAUKAAN KUNTA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Laukaan kaavoitus- ja rakennuslautakunta 25.1.2017 Sivu 2 / 6 Laukaan kunnassa

Lisätiedot

2. Ottopaikka Lappeenranta, Laakkolan kylä, tila Hakamäki ( ). Sijainti on esitetty kuvassa 1. Ottoalueen pinta-ala on 1,98 ha.

2. Ottopaikka Lappeenranta, Laakkolan kylä, tila Hakamäki ( ). Sijainti on esitetty kuvassa 1. Ottoalueen pinta-ala on 1,98 ha. Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta Pohjolankatu 14 53100 LAPPEENRANTA MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 24.2.2016 1/14 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA 1. Hakija Luiska-Nikuri Oy Sinkkolantie

Lisätiedot

Taksa on hyväksytty teknisessä lautakunnassa

Taksa on hyväksytty teknisessä lautakunnassa MAA-AINESTAKSA 1 YLEISTÄ Taksa on hyväksytty teknisessä lautakunnassa 19.6.2018 120 Voimaantulo 1.8.2018. 2 TARKASTUSMAKSU Maa-ainesten ottamishakemuksen ja -suunnitelman tarkastamisesta, ympäristölupaja

Lisätiedot

Ympäristölautakunta M2/2015 Ympla Loimijoentie ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen

Ympäristölautakunta M2/2015 Ympla Loimijoentie ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen 2/YMPLA 24.06.2015 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M2/2015 Ympla 24.6.2015 Loimijoentie 74 65 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen 29.6.2015 HAKIJA: Reijo Kuosa 32560 Virttaa

Lisätiedot

MAA-AINESLUPATAKSA JA MAA-AINESOTON VIRANOMAISTEHTÄVIEN TAKSA

MAA-AINESLUPATAKSA JA MAA-AINESOTON VIRANOMAISTEHTÄVIEN TAKSA PEDERSÖREN KUNTA Ympäristö- ja rakennuslautakunta hyväksynyt 21.11.2017, 96 Tulee voimaan 1.1.2018 MAA-AINESLUPATAKSA JA MAA-AINESOTON VIRANOMAISTEHTÄVIEN TAKSA 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamista koskevan

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

KONNEVEDEN KUNTA MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1 KONNEVEDEN KUNTA MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 2 Sisällys: 1 Yleistä 2 Tarkastusmaksu 3 Valvontamaksu 4 Kuuleminen

Lisätiedot

PETRI PIETILÄ; MAA-AINESTEN OTTOLUPAHAKEMUS / PUKKILAN TORPPI TILA MAISALA RN:O 2:198

PETRI PIETILÄ; MAA-AINESTEN OTTOLUPAHAKEMUS / PUKKILAN TORPPI TILA MAISALA RN:O 2:198 Askolan kunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 25.6.2015 41 Askolantie 28 07500 Askola ASIA PETRI PIETILÄ; MAA-AINESTEN OTTOLUPAHAKEMUS / PUKKILAN TORPPI TILA MAISALA RN:O 2:198 MAA-AINESTENOTTOLUPAPÄÄTÖS

Lisätiedot

Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja valvonnasta suoritettavat maksut

Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja valvonnasta suoritettavat maksut Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja valvonnasta suoritettavat maksut 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja valvonnasta

Lisätiedot

TOIVAKAN KUNNAN MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAI- SEN TAKSA. Ympäristölautakunta

TOIVAKAN KUNNAN MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAI- SEN TAKSA. Ympäristölautakunta TOIVAKAN KUNNAN MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAI- SEN TAKSA Ympäristölautakunta 14.8.2019 49 TOIVAKAN KUNNAN MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA 1 (4) 1. SOVELTAMISALA Maa-ainesten ottamista

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO. Hakemus on saapunut lupaviranomaiselle

MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO. Hakemus on saapunut lupaviranomaiselle Teknisen lautakunnan valvontajaosto 16 26.02.2014 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO 218/8.86/2013 VALVJAOS 16 Ympäristönsuojelusihteeri 11.2.2014 ASIA Päätös maa-aineslain 4

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Kaustisen kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta sekä

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS 1 (16)

MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS 1 (16) LAPPEENRANNAN KAUPUNKI Lupalautakunta Pohjolankatu 14 53100 Lappeenranta MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS 1 (16) LPR/1794/10.03.00.10/2018 Annetaan julkipanon jälkeen 12.12.2018 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA 1. Hakija

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Timo Villman Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta maa-aineslupaa, joka koskee hiekan ottamista Porin kaupungin Kuuminaisissa sijaitsevalta tilalta Timonmaa

Lisätiedot

Laajuudeltaan tai vaikutuksiltaan vähäinen hanke, josta ei tarvitse laatia erillistä ottamissuunnitelmaa

Laajuudeltaan tai vaikutuksiltaan vähäinen hanke, josta ei tarvitse laatia erillistä ottamissuunnitelmaa KEURUUN KAUPUNKI Keurusselän ympäristönsuojelujaosto MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA, MAA-AINESLUPA- JA YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUKSEN YHTEISKÄSITTELYSTÄ SEKÄ LUPIEN VALVONNASTA

Lisätiedot

LOPEN KUNNAN MAA-AINESTAKSA

LOPEN KUNNAN MAA-AINESTAKSA 1 LOPEN KUNNAN MAA-AINESTAKSA 1 Yleistä Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta sekä muista viranomaistehtävistä suoritettavat maksut Maa-ainesten ottamissuunnitelman

Lisätiedot

Yhteyshenkilö Veli Kosonen. Ottoalueen pinta-ala on noin 4,1 ha. Alueen omistaa Maanrakennus Kosonen Oy. Lupaa haetaan 10 vuodeksi.

Yhteyshenkilö Veli Kosonen. Ottoalueen pinta-ala on noin 4,1 ha. Alueen omistaa Maanrakennus Kosonen Oy. Lupaa haetaan 10 vuodeksi. 1 Maa-aineslupapäätös I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA 1. Hakija Maanrakennus Kosonen Oy Savonlinnantie 56 59310 Särkisalmi Yhteyshenkilö Veli Kosonen 2. Ottopaikka Parikkalan kunta, Kangaskylä, tila Mustienpohja

Lisätiedot

MAA-AINESMAKSUT HALSUAN KUNTA

MAA-AINESMAKSUT HALSUAN KUNTA MAA-AINESMAKSUT HALSUAN KUNTA 2 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Halsuan kunnassa maa-ainesten ottosuunnitelman tarkistamisesta, ottotoiminnasta,

Lisätiedot

Maa-aineslain mukaisen lupapäätöksen antamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavat maksut sekä maa-aineslain ja ympäristösuojelulain

Maa-aineslain mukaisen lupapäätöksen antamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavat maksut sekä maa-aineslain ja ympäristösuojelulain Maa-aineslain mukaisen lupapäätöksen antamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavat maksut sekä maa-aineslain ja ympäristösuojelulain mukaisten lupien yhteiskäsittelyn ja valvonnan taksa 1 YLEISTÄ

Lisätiedot

Imatran seudun ympäristölautakunta Päätöksen antopäivä Yhteyshenkilö Veli-Pekka Toiviainen

Imatran seudun ympäristölautakunta Päätöksen antopäivä Yhteyshenkilö Veli-Pekka Toiviainen IMATRAN KAUPUNKI 1 Maa-aineslupapäätös I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA 1. Hakija V-P Toiviainen Oy Salastintie 21 56210 Virmutjoki Yhteyshenkilö Veli-Pekka Toiviainen 2. Ottopaikka Ruokolahden kunta, Savilahti,

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN JA YHTEISLUVAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN JA YHTEISLUVAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Kärkölän kunta Ympäristölautakunta 30.1.2013 10 15.6.2016 28, muutos MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN JA YHTEISLUVAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1 (5) Kärkölän

Lisätiedot

2 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTUSMAKSU

2 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTUSMAKSU 1 (5) RUOVEDEN KUNTA Ympäristölautakunta MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Ruoveden kunnan maa-ainesten ottamissuunnitelman

Lisätiedot

1/YMPLA 28.5.2014. Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO. Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä.

1/YMPLA 28.5.2014. Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO. Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä. 1/YMPLA 28.5.2014 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO HAKIJA: Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä 32610 Vampula OTTOALUE: MAANOMISTUS:

Lisätiedot

INKOON KUNNAN MAA-AINESTAXA

INKOON KUNNAN MAA-AINESTAXA INKOON KUNNAN MAA-AINESTAXA Inkoon kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta sekä muista viranomaistehtävistä suoritettavat maksut. 1 YLEISTÄ Maa-ainesten

Lisätiedot

Annettu julkipanon jälkeen Ottopaikka Lappeenranta, Ylämaa, Hujakkalan kylän tilat Hietala (3:61) ja Metsola (4:40).

Annettu julkipanon jälkeen Ottopaikka Lappeenranta, Ylämaa, Hujakkalan kylän tilat Hietala (3:61) ja Metsola (4:40). 1/12 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta Pohjolankatu 14 53100 LAPPEENRANTA MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 23.3.2016 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA 1. Hakija Suomen

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Raahen kaupunki Siikajoen kunta Raahen kaupunki Siikajoen kunta MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1.1.2019- Laadittu 24.9.2018 hyväksytty

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Lapinjärven kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta

Lisätiedot

POLVIJÄRVEN KUNTA Liite nro 48

POLVIJÄRVEN KUNTA Liite nro 48 POLVIJÄRVEN KUNTA Liite nro 48 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Polvijärven kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta,

Lisätiedot

MAA-AINESLUPIA JA MAISEMATYÖLUPIA KOSKEVA TAKSA (2389/2019)

MAA-AINESLUPIA JA MAISEMATYÖLUPIA KOSKEVA TAKSA (2389/2019) KUOPION KAUPUNKI, Alueelliset ympäristönsuojelupalvelut MAA-AINESLUPIA JA MAISEMATYÖLUPIA KOSKEVA TAKSA (2389/2019) Ympäristö- ja rakennuslautakunnan hyväksymä 28.3.2019 28 Maa-aineslain mukaista maa-aineslupaa,

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMINEN

MAA-AINESTEN OTTAMINEN MAA-AINESTEN OTTAMINEN Maa-ainesten ottoa säätelee laki (MAL 555/1981) ja asetus (Vna 926/2005) Ottaminen on luvanvaraista Laissa säädökset lupamenettelystä, ottamiseen liittyvästä suunnittelusta, jälkihoidosta

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI YMPÄRISTÖNSUOJELU- VIRANOMAISEN MAA-AINESTAKSA 1.7.2016 2 Uudenkaupungin kaupungissa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta sekä muista viranomaistehtävistä

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT LIITE/BILAGA 36 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, maa-aines- ja ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAK- SUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAK- SUT KOKEMÄEN KAUPUNKI TAKSA 2016 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAK- SUT Ympäristölautakunta hyväksynyt 09.12.2015 78 Voimaantulo 01.02.2016

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Kalajoen kaupunki MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Valtuuston 1.11.2016 hyväksymä Voimaantulopäivä 1.1.2017. 1 Yleistä Maa-ainesten

Lisätiedot

VETELIN KUNNAN MAA- AINESLUPA JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA Vetelin kunnanvaltuuston xx.xx.201x ( xx) hyväksymä Voimassa xx.xx.

VETELIN KUNNAN MAA- AINESLUPA JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA Vetelin kunnanvaltuuston xx.xx.201x ( xx) hyväksymä Voimassa xx.xx. VETELIN KUNNAN MAA- AINESLUPA JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA Vetelin kunnanvaltuuston xx.xx.201x ( xx) hyväksymä Voimassa xx.xx.201x lukien Vetelin kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1 MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Kaupunginhallituksen lupajaosto hyväksynyt 24.4.2018 Taksa tulee voimaan 1.6.2018

Lisätiedot

MAA-AINESTAKSA HUMPPILAN KUNTA TEKNINEN LAUTAKUNTA

MAA-AINESTAKSA HUMPPILAN KUNTA TEKNINEN LAUTAKUNTA MAA-AINESTAKSA HUMPPILAN KUNTA TEKNINEN LAUTAKUNTA 2008 1 Humppilan maa-ainestaksa 2008 Sisällysluettelo 1 Yleistä 2 Tarkastusmaksut 3 Valvontamaksut 4 Naapureiden kuulemismaksut 5 Vakuusmaksut 6 Pakkokeinopäätöksistä

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS KIINTEISTÖLLE KARIJOKI 3:113 (SORAPALSTAT 878:3) KIRKKOLAN KYLÄSSÄ / REIJA SCHNITZER

MAA-AINESLUPAHAKEMUS KIINTEISTÖLLE KARIJOKI 3:113 (SORAPALSTAT 878:3) KIRKKOLAN KYLÄSSÄ / REIJA SCHNITZER Rakennuslautakunta 26 16.10.2006 Rakennuslautakunta 31 24.10.2006 Kunnanhallitus 240 13.11.2006 Rakennuslautakunta 36 05.12.2006 MAA-AINESLUPAHAKEMUS KIINTEISTÖLLE KARIJOKI 3:113 (SORAPALSTAT 878:3) KIRKKOLAN

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMEN MAA-AINESVALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA ALKAEN

LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMEN MAA-AINESVALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA ALKAEN LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMEN MAA-AINESVALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA 1.1.2014 ALKAEN Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta 10.12.2013 134 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN

Lisätiedot

Osuuskunta Äänekosken Kak:n maa-aineslain 4 :n mukainen lupa maaainesten (hiekka ja sora) ottamiseen.

Osuuskunta Äänekosken Kak:n maa-aineslain 4 :n mukainen lupa maaainesten (hiekka ja sora) ottamiseen. LAUKAAN KUNTA Lupalautakunta PL 6 41341 LAUKAA PÄÄTÖS MAA-AINESLUVASTA Päätös annettu julkipanon jälkeen 1.2.2019 Kokouspäivä: 23.1 2019 Drno: 554/10.03.00/2018 ASIA HAKIJA Osuuskunta Äänekosken Kak:n

Lisätiedot

MAA-AINESTAKSA UURAISTEN KUNTA

MAA-AINESTAKSA UURAISTEN KUNTA MAA-AINESTAKSA UURAISTEN KUNTA Ympäristölautakunta 10.11.2015 Hyväksytty kunnanhallituksessa - 16.11.2015 304 Voimaan 1.1.2016 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNITELMAN TARKASTAMISETA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

ALAVIESKAN KUNTA MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Hyväksytty Alavieskan kunnanvaltuustossa 13.2.2008, 5 Voimaantulo 1.4.2008 alkaen 1

Lisätiedot

MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMIEN TARKASTUKSISTA, OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA JA MUISTA VIRANOMAISTEHTÄVISTÄ UUDENKAARLEPYYN KAUPUNGISSA.

MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMIEN TARKASTUKSISTA, OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA JA MUISTA VIRANOMAISTEHTÄVISTÄ UUDENKAARLEPYYN KAUPUNGISSA. MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMIEN TARKASTUKSISTA, OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA JA MUISTA VIRANOMAISTEHTÄVISTÄ UUDENKAARLEPYYN KAUPUNGISSA. 1 YLEISTÄ Maa-aineslain 23 :n (555/1981) ja MRL 145 :n

Lisätiedot

Muonion kunta Taksa 1 (6) Kunnanvaltuusto Maa-ainestaksa. Hyväksytty x) Voimaantulo

Muonion kunta Taksa 1 (6) Kunnanvaltuusto Maa-ainestaksa. Hyväksytty x) Voimaantulo Muonion kunta Taksa 1 (6) Kunnanvaltuusto 1.5.2015 Maa-ainestaksa Hyväksytty 24.3.2014 x) Voimaantulo 1.5.2014 x) Valtuusto hyväksynyt 14/29.1.2001 ja tarkistanut euromäärät 10/24.3.2014 Muonion kunta

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Imatran seudun (Imatra, Parikkala, Rautjärvi ja Ruokolahti) ympäristönsuojeluviranomainen perii kunnissa

Lisätiedot

Rakennus ja ympäristölautakunta JOENSUU Pvm Diaarinumero Puh. (013) / /2017

Rakennus ja ympäristölautakunta JOENSUU Pvm Diaarinumero Puh. (013) / /2017 JOENSUUN KAUPUNKI MAA AINESLUPAPÄÄTÖS Rakennus ja ympäristölautakunta 16.8.2017 81 Muuntamontie 6 Annettu julkipanon jälkeen 80100 JOENSUU Pvm Diaarinumero Puh. (013) 267 7111 18.8.2017 1222/11.01.00/2017

Lisätiedot

IMATRAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMEN MAA-AINESVALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA ALKAEN

IMATRAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMEN MAA-AINESVALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA ALKAEN IMATRAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMEN MAA-AINESVALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA 30.8.2016 ALKAEN 2 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Imatran seudun

Lisätiedot

MH-Kivi Oy:n muutoshakemus voimassa olevaan maa-aineslupaan Muslamminnummelle

MH-Kivi Oy:n muutoshakemus voimassa olevaan maa-aineslupaan Muslamminnummelle Ympäristölautakunta 50 13.08.2015 Ympäristölautakunta 82 12.11.2015 Ympäristölautakunta 18 03.03.2016 MH-Kivi Oy:n muutoshakemus voimassa olevaan maa-aineslupaan Muslamminnummelle 182/10.03.00.07/2014

Lisätiedot

2.1 Suunnitelmaa kohti 350,00. + ottamisalueen pinta-alan mukaan ( min 1 ha ) 100,00 / ha. sekä lisäksi hakemuksessa otettavaksi esitetyn

2.1 Suunnitelmaa kohti 350,00. + ottamisalueen pinta-alan mukaan ( min 1 ha ) 100,00 / ha. sekä lisäksi hakemuksessa otettavaksi esitetyn PARKANON KAUPUNKI 1 MAA-AINESTAKSA Parkanon kaupungissa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta sekä muista viranomaistehtävistä suoritettavat maksut. 1 YLEISTÄ Maa-ainesten

Lisätiedot

MAA-AINEKSEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT PAIMION KAUPUNGISSA

MAA-AINEKSEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT PAIMION KAUPUNGISSA MAA-AINEKSEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT PAIMION KAUPUNGISSA 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta Pohjolankatu 14 53100 LAPPEENRANTA Antopäivä 17.10.2012

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta Pohjolankatu 14 53100 LAPPEENRANTA Antopäivä 17.10.2012 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta Pohjolankatu 14 53100 LAPPEENRANTA Antopäivä 17.10.2012 1/14 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA 1. Hakija Lemminkäinen Infra

Lisätiedot

KEMIÖNSAAREN KUNNAN MAA-AINESTEN OTTAMISTAKSA ALKAEN

KEMIÖNSAAREN KUNNAN MAA-AINESTEN OTTAMISTAKSA ALKAEN KEMIÖNSAAREN KUNNAN MAA-AINESTEN OTTAMISTAKSA 1.1.2009 ALKAEN 1 YLEISTÄ 1.1 Maa-ainesten ottamishakemuksen ja ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta sekä muista viranomaistehtävistä

Lisätiedot

LIEDON KUNNAN MAA-AINESTAKSA

LIEDON KUNNAN MAA-AINESTAKSA LIEDON KUNNAN MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1.2.2018 ALKAEN 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamislupahakemuksen ja ottamissuunnitelman

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT MAA-AINESOTON TAKSAT 1.1.2017 ALKAEN YMPLTK 1.11.2016, 79 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Ikaalisten kaupungissa maa-ainesten ottamissuunnitelman

Lisätiedot

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 7

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 7 Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2015 Nro 7 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT (Hyväksytty ympäristölautakunnassa 26.2.2015) 1 Yleistä

Lisätiedot

HEINOLAN KAUPUNGIN MAA-AINESTAKSA LUKIEN

HEINOLAN KAUPUNGIN MAA-AINESTAKSA LUKIEN 1 HEINOLAN KAUPUNGIN MAA-AINESTAKSA 1.7.2006 LUKIEN Ympäristölautakunta 20.6.2006 95 2 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Maa-ainesten

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA Raahen kaupunki, Piehingin kylä Tila Hannila Rn:o 1:33 LEMMINKÄINEN INFRA OY 2016 Raahen kaupungin Piehingin kylässä 2 (6) Sisällysluettelo 1 Alueen perustiedot... 3 1.1 Omistus- ja hallintaoikeus sekä

Lisätiedot

Ottamissuunnitelman tarkastamisesta luvan hakijan on suoritettava kunnalle seuraavat maksut:

Ottamissuunnitelman tarkastamisesta luvan hakijan on suoritettava kunnalle seuraavat maksut: 1 YLEISTÄ 1(5) Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta sekä muista viranomaistehtävistä luvan hakija tai toimenpiteen suorittaja on velvollinen suorittamaan maa-aineslain

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT HAMINAN KAUPUNGISSA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT HAMINAN KAUPUNGISSA 1 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT HAMINAN KAUPUNGISSA Haminan kaupungissa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan

Lisätiedot

Ympäristölautakunta 39 22.05.2014. Maa-aineslupa Autoilija Juha Heikkinen

Ympäristölautakunta 39 22.05.2014. Maa-aineslupa Autoilija Juha Heikkinen Ympäristölautakunta 39 22.05.2014 Maa-aineslupa Autoilija Juha Heikkinen YMP 39 Autoilija Juha Heikkinen, Kaivotie 8, 89400 Hyrynsalmi, hakee maa-ainesten ottolupaa Hyrynsalmen kunnan Hyrynsalmen kylässä,

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT LAPINLAHDELLA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT LAPINLAHDELLA Ympäristölautakunta 15.11.2017 48, liite 2 1 Lapinlahden ympäristölautakunta MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT LAPINLAHDELLA Lapinlahden

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS (ALUE 1A) KIINTEISTÖLLE TAMMIHARJU RN:O 9:158 TAMMILAHDEN KYLÄSSÄ

MAA-AINESLUPAHAKEMUS (ALUE 1A) KIINTEISTÖLLE TAMMIHARJU RN:O 9:158 TAMMILAHDEN KYLÄSSÄ Rakennuslautakunta 8 22.05.2007 Joutsan kunnanhallitus, -2007 154 04.06.2007 Joutsan kunnanhallitus, -2007 211 10.09.2007 Rakennuslautakunta 20 19.12.2007 Joutsan kunnanhallitus 12 14.01.2008 MAA-AINESLUPAHAKEMUS

Lisätiedot

Salon kaupunginvaltuusto 27.1.2014 9 1 (5)

Salon kaupunginvaltuusto 27.1.2014 9 1 (5) Salon kaupunginvaltuusto 27.1.2014 9 1 (5) MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT SALON KAUPUNGISSA 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamissuunnitelman

Lisätiedot

HATTULAN KUNNAN MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA PERITTÄVÄT MAKSUT

HATTULAN KUNNAN MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA PERITTÄVÄT MAKSUT 1 HATTULAN KUNNAN MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA PERITTÄVÄT MAKSUT MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA 1 YLEISTÄ Hattulan kunnassa maa-ainesten

Lisätiedot

TOHOLAMMIN KUNNAN MAA-AINESTAKSA 2002

TOHOLAMMIN KUNNAN MAA-AINESTAKSA 2002 1 TOHOLAMMIN KUNNAN MAA-AINESTAKSA 2002 1 YLEISTÄ...2 2 TARKASTUSMAKSU...2 3 VALVONTAMAKSU...3 4 KUULEMINEN...4 5 VAKUUDET...4 6 PAKKOKEINOPÄÄTÖKSET...4 7 LUVAN VELVOITTEISTA VAPAUTTAMINEN (MAL 13 A )...4

Lisätiedot