Alajärven Ankkurit on yleisseura, joka on perustettu vuonna Yleisurheilujaosto on yksi Ankkurien kuudesta lajijaostosta.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Alajärven Ankkurit on yleisseura, joka on perustettu vuonna 1944. Yleisurheilujaosto on yksi Ankkurien kuudesta lajijaostosta."

Transkriptio

1 Alajärven Ankkurit / yleisurheilujaosto TOIMINTAKÄSIKIRJA 1. Johdanto Alajärven Ankkurit on yleisseura, joka on perustettu vuonna Yleisurheilujaosto on yksi Ankkurien kuudesta lajijaostosta. Ankkurien yleisurheilujaosto on Etelä-Pohjanmaan Yleisurheilun, Suomen Urheiluliiton ja Suomen Veteraaniurheiluliiton jäsen. Toimintakäsikirjan tavoitteena on selkiyttää ja yhtenäistää yleisurheilujaoston toimintatapoja sekä määrittää tavoitteet ja vastuualueet jaoston toiminnassa. Toimintakäsikirjan tavoitteena on vastata kaikille Alajärven Ankkurien yleisurheilutoiminnasta kiinnostuneille kysymyksiin miten, missä ja miksi yleisurheilujaosto toimii ja päättää asioista. Toimintakäsikirja auttaa myös osaltaan uusien toimijoiden perehdyttämisessä tehtäviinsä. Sen avulla urheilijat saavat tietoa toiminnastamme ja sen tarjoamista mahdollisuuksista. Toimintakäsikirja on myös väline yleisurheilutoiminnan kehittämisessä ja arvioinnissa seurassamme. Arvot 2. Seuran arvot, visio ja toiminta-ajatus Rehellisyys: Sekä kilpailujen järjestämisessä että tulosten saavuttamisessa on käytössä vain rehelliset, reilut ja sallitut keinot. Tasapuolisuus: Seuran yleisurheilijoille pyritään takaamaan yhtäläiset mahdollisuudet harrastaa ja kilpailla omassa ikäryhmässään. Avoimuus: Toiminta on avointa kaikille yleisurheilusta kiinnostuneille. Kasvatuksellisuus: Seuran toiminnassa on tavoitteena nuorten urheilijoiden tasapainoinen kasvu ja kehitys. Toiminta on ikäkausittain etenevää ja nousujohteista. Toiminnassa tuetaan myönteisen ja realistisen minäkuvan muodostumista yleisurheilun harrastajalle. Tuloksellisuus: Tuetaan urheilijoiden pitkäjänteistä kehitystä heidän pyrkiessään saavuttamaan omien edellytystensä mukaiset tulokset. Visio 2016 Yleisurheilujaoston tavoitteena on vakiinnuttaa paikka EPU:n viiden parhaan nuorisourheiluseuran (9-15v.) joukossa, ja olla valtakunnallisessa seuraluokituksessa valioluokan seura (70 parhaan yleisurheiluseuran joukossa Suomessa). Tavoitteena on tuottaa myönteisiä yleisurheilukokemuksia harrastajille ja kilpaurheilijoille.

2 Toiminta-ajatus Yleisurheilutoiminnan tarkoituksena on tarjota lapsille, nuorille ja aikuisille mahdollisuus ohjatusti harrastaa ja harjoitella monipuolisesti eri yleisurheilulajeja sekä taata mahdollisuus kilpailla ja toimia yleisurheilussa kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. 3. Seuran organisaatio Jaoston organisaatio ja tehtäväjako Jaoston jäsenten vastuualueet tarkistetaan vuosittain jaoston kokoonpano huomioon ottaen. Jaoston jäsenten tehtäväjako on seuraava: Puheenjohtaja - johtaa jaoston kokoukset, laatii kokouskutsut ja esityslistat - valmistelee toimintasuunnitelman ja toimintakertomuksen - pitää yhteyttä Alajärven kaupunkiin - on Alajärven Ankkurien johtokunnan jäsen, edustaa yleisurheilujaostoa - huolehtii talouden seurannasta ja laskujen hyväksymisestä - vastaa ulkoisesta tiedottamisesta Varapuheenjohtaja - on tarvittaessa puheenjohtajan varahenkilö - pitää yhteyttä sidosryhmiin: EPU, SUL (kilpailujen hakeminen yms.) - neuvottelee urheilijasopimukset - hyväksyy laskut Sihteeri - laatii pöytäkirjat kokouksista - vastaa sisäisestä tiedottamisesta Nuorisopäällikkö - toimii yleisurheilukoulun vastuuhenkilönä - hoitaa ilmoittautumiset sisuhuipentumiin ja Vattenfall-kisoihin - kokoaa seuran edustusjoukkueet em. kisoihin Valmennuspäällikkö - suunnittelee valmennusryhmän harjoitukset - anoo harjoitusvuorot - huolehtii leirityksiin hakemiset - hoitaa SM/pm kisojen ilmoittautumiset ja järjestelyt (kuljetus, majoitus yms.) - vastaa siitä, että kaikilla urheilijoilla on valmennus kunnossa

3 Kilpailupäällikkö -vastaa seuran omien kilpailujen organisoinnista (toimitsijat, aikataulut, palkinnot, ilmoitukset) Muut jaoston toimijat - kunniakierrosvastaava - viikkokisavastaava - tilastointivastaava - kotisivuvastaava - ravintolavastaava - kilpailuasuvastaava 4. Yleisurheilujaoston toiminnan suunnittelu hinnoittelu ja arviointi Toimintasuunnitelma Yleisurheilujaosto laatii vuosittain toimintasuunnitelman, jonka seuran vuosikokous vahvistaa. Toimintasuunnitelma tulee olla tehtynä tulevalle vuodelle lokakuun loppuun mennessä. Toimintasuunnitelmassa esitetään yleisurheilujaoston kokoonpano, jaoston keskeiset tehtävät ja tavoitteet, taloussuunnitelma sekä tulevan vuoden suunnitellut tapahtumat. Toiminnan hinnoittelu Viikkokisat ovat osallistujille ilmaiset. Seuran järjestämät yleisurheilukisat ovat jäsenille ilmaiset. Kaikki Viiskuntakisat ovat Alajärven Ankkurien urheilijoille ilmaiset. Suomenselän mestaruuskilpailut ovat seuran urheilijoille ilmaiset. Huipentumiin ja Vattenfall-kisoihin jaosto maksaa jäsenten osallistumismaksut. Pm -ja SM-kisojen osallistumismaksut jaosto maksaa. SM-kisojen majoitus- ja matkakulut jaosto korvaa. Muut kilpailut osallistujat maksavat itse. Jaosto voi kokouksissaan päättää taloustilanteen niin salliessa maksaa myös joidenkin muiden kilpailujen osallistumismaksut. Tämä päätetään kilpailukohtaisesti. Leirityksiin osallistumista tuetaan vuosittain sovittavalla osuudella. Valmennusryhmistä ja yleisurheilukoulusta peritään vuosittain sovittava osallistumismaksu. Jaosto maksaa valmennusryhmiin kuuluvien yli 12-vuotiaiden harjoitusvuorot Kuortaneella. Lisenssimaksut jokainen urheilija maksaa ja huolehtii itsenäisesti. Edustusasut urheilijat kustantavat itse. Verryttelyasuihin pyritään neuvottelemaan mainossopimuksilla alennuksia. Omat urheiluvälineet urheilijat hankkivat ja kustantavat itse. Valmentajille maksetaan vuosittain sovittava kulukorvaus ja palkkio.

4 Toiminnan arviointi Yleisurheilujaosto arvioi omaa toimintaansa säännöllisesti. Arvioinnin tavoitteena on seurata arvojen, visioiden ja strategian toteutumista sekä laatia toimenpiteitä tavoitteiden saavuttamiseksi. Arvioinnin kriteereinä käytetään sisupistemäärien vuosittaista kehitystä sekä Vattenfall-sijoituksia ja pm ja SM sijoituksia. Viikkokisoihin ja yleisurheilukouluun osallistuneiden sekä lisenssien määrää seurataan vuosittain. Arviointia suoritetaan myös urheilijoille, toimijoille ja vanhemmille suunnatuilla kyselyillä sekä nettisivujen palautelaatikon välityksellä. Jaosto päättää kokouksissaan arvioinnin toteutuksesta. Tulokset hyödynnetään vuosittain toimintasuunnitelmaa laadittaessa ja tulevaa toimintaa kehitettäessä. Seuran johtokunta ja vuosikokous arvioi toimintakertomuksen vuosittain. 5. Seuran edustusasu Seuran edustusasu on sinikeltainen ja asussa on tunnuksena Alajärven Ankkurien logo. Yleisurheilussa edustusasujen mallit vaihtelevat urheilijoiden mieltymysten ja lajien vaatimusten mukaan. Seuran edustusasua tulee käyttää SM-kisoissa. Pm kisoissa ja huipentumissa sekä Vattenfall-finaalissa on suotavaa käyttää seuran edustusasua. Jaoston kilpailuasuvastaava organisoi kerran vuodessa kilpailuasujen yhteistilauksen. Tästä yleensä keväällä tehtävästä tilauksesta tiedotetaan seuran nettisivuilla. Seuran edustusasujen kierrätystä pyritään helpottamaan jaoston nettisivuilla toimivan kamapörssin avulla. Urheilijat kustantavat itse seuran edustusasun. Verryttelyasuihin pyritään neuvottelemaan alennus. 6. Nuorisotoiminta 7-15v. Lasten kesän ja talven yleisurheilukoulu 7-11 v Alajärven Ankkureiden yu-jaosto tarjoaa 7-11 vuotiaille lapsille laadukasta harjoitustoimintaa ympäri vuoden. Harjoitusten avulla luodaan jokaiselle hyvät lähtökohdat kehittyä vaikka aikuiseksi huippuurheilijaksi asti. Toisaalta yu-kouluun ovat kaikki liikunnasta kiinnostuneet lapset tervetulleita, mitään erityislahjoja tai taitoja ei tarvitse omata. Jokainen lapsi huomioidaan yksilönä. Lapset kasvavat ja kehittyvät hyvinkin eri tahtiin ja tuossa iässä jo fyysiset erot voivat olla huomattavat. Yu-koulu tarjoaa jokaiselle lapselle oman tasonsa mukaista monipuolista, kehittävää ja mielekästä toimintaa. Ankkureiden yu-koulu järjestetään kesäisin ja talvisin. Kesällä Ankkurikenttä tarjoaa loistavat puitteet eri lajien harjoittelulle. Talvisin harjoituspaikkana toimii urheiluhalli. Lajiharjoittelun lisäksi yu-koulussa keskitytään perusliikuntataitojen, kuten kestävyyden, ketteryyden, nopeuden, lihaskunnon, kimmoisuuden ja vartalonhallinnan harjoittamiseen.

5 Kilpailutoiminta 7-15v. Viikkokisat Hyvänä lisänä lasten harjoittelussa ovat kesäisin yu-jaoston pyörittämät viikkokisat, jonne kaikki lapset ovat tervetulleita kokeilemaan yu-koulussa opittuja taitoja. Viikkokisoissa lapsia innostetaan kokeilemaan eri lajeja, joten viikkokisat pyörivät otteluperiaatteella. Viikkokisoihin osallistuminen on maksutonta ja ne kuuluvat yu-koulun harjoitusohjelmaan. Viikkokisoissa kaikki palkitaan. Viikkokisat ovat ns harjoittelukisoja, missä on helppo opetella oikeita kisasääntöjä. Huipentumat Sisuhuipentumia järjestetään 9-15 vuotiaille. Näihin kuuluvat Sisumaantie, Sisumaastot, Sisuottelut, Sisukävelyt, Sisuhuipentumat ja Sisuviestit. Sisuhuipentumat ovat 9-15 vuotiaiden piirinmestaruuskilpailuja, missä kilpaillaan oman piirin paremmuudesta. Kaikki seuran urheilijat voivat halutessaan lähteä edustamaan Ankkureita Sisuhuipentumiin, mitään tulosrajoja tai sijoitustavoitteita ei ole. Yu-jaosto maksaa lisenssin hankkineiden maksut huipentumiin. Vattenfall Vattenfall-kisat ovat tarkoitettu vuotiaille. Vattenfall kisat ovat joukkuekisoja, missä lajissaan ja sarjassaan seuran parhaiten sijoittunut tuo seuralle pisteitä tekemänsä tuloksensa mukaisesti. Tavoitteena on päästä joukkueena Vattenfall-finaaliin loppukesästä. Vattenfall-kisoihin kuuluu kaksi osakilpailua ja finaali. Viiskuntakisat (Suomenselän kisat) Viiskuntakisoja järjestetään Virroilla, Alavudella, Ähtärissä, Töysässä, Alajärven Lehtimäellä, Soinissa, Kuortaneella ja nyt myös Alajärven Ankkurikentällä. Ankkureiden urheilijat voivat osallistua Viiskuntakisoihin ilman osallistumismaksua. Nuorisotoiminnan pelisäännöt Alajärven Ankkurit pyrkii tarjoamaan lapsille ja nuorille turvallisen ympäristön harjoitella yleisurheilun taitoja. Jokaisella lapsella on oikeus harjoitella ja kehittyä sen hetkisten taitojensa, valmiuksiensa ja fyysisten ominaisuuksiensa mukaisesti. Jokaisella lapsella ja nuorella on myös oikeus niin halutessaan edustaa seuraansa kisoissa. Toiminnassa pyritään rehellisyyteen ja avoimuuteen. Toisten huomioon ottaminen on tärkeää niin vetäjien, vanhempien kuin urheilijoidenkin taholta. Lapsia ja nuoria ei painosteta harjoituksiin tai kisoihin, mutta Ankkureiden yu-jaosto pyrkii sitouttamaan lapset ja nuoret perheineen mukaan toimintaansa. 7. Nuorisovalmennus 12-15v. Nuorisovalmennusryhmän harjoittelu Nuorisovalmennusryhmälle järjestetään harjoituksia Alajärven Urheiluhallilla ja Kuortaneen Urheiluopistolla. Lisäksi tehdään harjoitusohjelma niille, jotka sitä haluavat. Harjoitusten sisältö rakennetaan monipuoliseksi, joka luo hyvän pohjan myöhemmin toteuttavalle varsinaiselle lajiharjoittelulle. Seuran tavoite on tarjota urheilijalle osaavaa valmennusta aina aikuisikään saakka.

6 SUL:n nuorisovalmennuslinjaus 2010 >: ELMO - nuorisovalmennusohjelma Määrä Liikunnan / harjoittelun kokonaismäärä Monipuolinen harjoittelu Valitun oman lajin harjoittelua lajianalyysin suunnassa Jarkko Finni / SUL Hinnoittelu Vuoden aikana on noin 80 yhteisharjoitusta. Valmennusmaksusta päätetään vuosittain. Valmentajille maksetaan kulukorvauksia. Leiritys Piiri- ja Alueleirit Piirileirin omavastuuosuus on 50% leirimaksusta /leiri ja alueleirin omavastuuosuus on 50% leirimaksusta / leiri. Jokaisen, joka saa jaoston avustusta leiritykseen ym. valmennuskuluihin tulee osallistua pm-ja SM kilpailuun sekä Vattenfall seuracupiin. 8. Valmennus (17- v) Seuran valmennustuki Seura tukee A-luokan saavuttaneita 16v. ja vanhempia yleisurheilijoita vuosittain sovittavalla henkilökohtaisella valmennustuella. Jos urheilija hankkii omia tukijoita, niin siitä on ilmoitettava jaoston valmennusvastaavalle. Jaosto on velvollinen hankkimaan jokaiselle urheilijalle hänen niin halutessaan henkilökohtaisen valmentajan. Jokaisen, joka saa jaoston avustusta leiritykseen ym. valmennuskuluihin tulee osallistua pmja SM kilpailuun sekä Vattenfall seuracupiin.

7 9. Harraste- ja terveysliikunta Seura tarjoaa mahdollisuuden toimia nimissään koko liikuntauran nuorisourheilusta veteraaniurheiluun, sillä Alajärven Ankkurit on myös Suomen veteraaniurheiluliiton jäsen. Toiminnan voimavarat käytetään ensisijaisesti nuorten urheilijoiden valmentamiseen ja kehittämiseen, mutta myös veteraaniurheilijoiden mahdollisuus kilpailla kasvattajaseuransa väreissä ylläpidetään. Urheilukokemusta voidaan käyttää hyödyksi seuran muussa toiminnassa kilpailujen järjestämisessä, tuomari- ja toimitsijatehtävissä, joihin on mahdollisuus kouluttautua seuran myötävaikutuksella ja neuvonantajina aloittelevien urheilijoiden apuna. Alajärven Ankkurit on oikeutettu järjestämään maratonkouluja ja käyttämään siinä toiminnassa nimitystä Suomen Urheiluliiton virallinen maratonkoulu. SUL on tuotteistanut ja yhdenmukaistanut maratonkoulunsa siten, että seurasta riippumatta sen järjestelmän mukaan toimivilla maratonkouluilla on keskenään samanlainen rakenne. Maratonkouluja järjestetään kysynnän mukaan ja samalla tuetaan urheiluseuran varainhankintaa maratonkoululaisten osallistumismaksuilla. Ohjeellinen kesto maratonkoululle on 3-6 kuukautta ja hinta n. 250 euroa. 10. Kilpailujen järjestäminen Kilpailuvastaava - seuran kilpailutoiminnan koordinointi - suunnitella jaoston kanssa yhteistyössä anottavat kilpailut. - huolehtia ajallaan kilpailujen hakeminen liitto / piiri - toimitsijoiden hankinta ja järjestäminen sekä koulutus kilpailuja varten - tilojen varausten hoitaminen kilpailujen osalta - välineiden ja ajanoton järjestäminen kilpailuja varten - kilpailuaikataulun suunnittelu - tulospalvelun järjestäminen - palkintojen järjestäminen - vastata kioskin järjestämisestä kilpailuissa - laatia ja lähettää kilpailukutsut - kilpailuista tiedottaminen - toimitsijarekisterin luonti ja ylläpito kilpailujen järjestäminen Yhteistyössä jaoston kanssa päätetään kilpailun laadusta - SM-kisat anotaan SUL:n erillisen ohjeen mukaan - kansalliset ja KV-kilpailut sekä talven hallikisat - piirin myöntämät kilpailut haetaan, Hakemukseen: kilpailun taso, kisapäivä ja -paikka, lajit, ilmoittautumisaika, osanottomaksut, yhteystiedot. - kenttävaraus kaupungilta (vapaa-aikatoimisto puh ) - mainonta -> ilmoitus - palkintojen järjestäminen - aikataulun teko - lajijohtajien nimeäminen - lajijohtajien tehtävänä on huolehtia toimitsijat. - kisakanslia - sähköinen ajanotto - kilpailunumerot,

8 - kuulutus - suorituspaikkojen kunnon tarkistus kenttähenkilöstön kanssa - suoritusvälineiden kunnon tarkistus kenttähenkilöstön kanssa - tulospalvelu - kioskitoiminnan järjestäminen Toimitsijat Seura pitää rekisteriä seurassa toimivista tuomarikortin omaavista toimitsijoista. Toimitsijoille pyritään järjestämään säännöllisesti tuomarikortin ylläpitämiseen liittyvää koulutusta. Seura pyrkii järjestämään ja takaamaan kaikille halukkaille mahdollisuuden koulutukseen. Toimitsijoiden vaatimustasot: Kilpailun johtaja: Koulutustaso 4, koulutuksen järjestää SUL Lajijohtajat: Koulutustaso 3, Tuomarit: Koulutustaso 2, Toimitsijat: Koulutustaso 1, Tuomarikoulutus 1-3 toteutetaan piirin tuomarikouluttajan toimesta. Kursseille lähetetään kaikki halukkaat tai seura itse tilaa kurssin. Kilpailuvastaava laatii toimitsijarekkarin. 11. Palkitseminen Yleisurheilujaosto palkitsee urheilijoitaan kaksi kertaa vuodessa. Yleisurheilijaosto järjestää oman palkitsemistilaisuutensa syksyisin loka-marraskuussa ja sinne kutsutaan palkittavaksi jokainen urheilija, joka on edustanut Alajärven Ankkureita vähintään piirinmestaruus-, kansallisissa, piirikunnallisissa tai Vattenfall kisoissa. Alajärven kaupungin ja seurojen yhteinen päätösjuhla järjestetään yleensä marraskuun lopulla. Yu-jaosto päättää vuosittain kokouksessaan kriteerit sinne kutsuttavien urheilijoiden palkitsemisista. Yleensä päätösjuhlaan kutsutaan palkittaviksi vähintään henkilökohtaisen piirinmestaruusmitalin tai viestikullan saavuttaneet. Päätösjuhlassa palkitaan myös arvokisaedustajat, esim maaotteluedustajat ja SMkisamenestyjät. Päätösjuhlassa on muistettu myös yleisurheilijoiden valmentajia ja vetäjiä. Seuran vuosijuhlissa on muistettu seuran entisiä urheilijoita, valmentajia ja seura-aktiiveja. Toimitsijoille ja muille toimijoille järjestetään kerran vuodessa yhteinen virkistystilaisuus. 12. Viestintä Sisäinen viestintä Jaoston jäsenten välinen viestintä tapahtuu pääasiassa sähköpostin välityksellä. Tärkeä sisäisen viestinnän foorumi on jaoston kokoukset. Sisäistä viestintää voidaan harjoittaa lisäksi jaoston internet sivulla ja paikallislehtien ilmoituspalstoilla. Ulkoinen viestintä AA:n yleisurheilujaoston ulkoisen viestinnän tarkoituksena on välittää tietoa jaoston toiminnassa mukana oleville urheilijoille ja muille toimijoille. Lisäksi tavoitteena on antaa aktiivinen, myönteinen ja uskottava kuva jaoston toiminnasta. Viestinnällä tavoitellaan yleisurheilutoiminnan yleisen kiinnostavuuden kasvua Alajärvellä ja lähialueilla.

9 Ulkoisen viestinnän keinoina ovat jaoston internet-sivusto ja paikallislehdet. Ulkoista viestintää voidaan suorittaa myös erilaisissa paikallisissa tapahtumissa. Myönteistä viestintää on myös panostaminen yhdenmukaisiin edustusasuihin. Ulkoista viestintää harjoitetaan myös omilla julkaisuilla (esim. yukalenteri). Ulkoisen viestinnän kohteina ovat aktiivisten toimijoiden lisäksi yhteistyökumppanit, päättäjät, media ja suuri yleisö. Viestinnästä vastuullisia ovat jaoston sihteeri ja tarvittaessa myös muut jaoston jäsenet.

Toimintakäsikirja on perehdyttämisasiakirja, jonka avulla uudet toimijat saavat tietoa jaoston toimintavoista ja heidät voidaan opastaa tehtäviinsä.

Toimintakäsikirja on perehdyttämisasiakirja, jonka avulla uudet toimijat saavat tietoa jaoston toimintavoista ja heidät voidaan opastaa tehtäviinsä. ÄHTÄRIN URHEILIJAT Yleisurheilu TOIMINTAKÄSIKIRJA Johdanto Ähtärin Urheilijat on vuonna 1920 perustettu urheilun yleisseura, johon kuuluu myös kyläosasto Ähtärinrannan Kisa. Ähtärin Urheilijoiden päälajit

Lisätiedot

TOIMINTAKÄSIKIRJA KOKKOLAN VEIKOT YLEISURHEILUJAOSTO Yu-jaosto

TOIMINTAKÄSIKIRJA KOKKOLAN VEIKOT YLEISURHEILUJAOSTO Yu-jaosto TOIMINTAKÄSIKIRJA KOKKOLAN VEIKOT YLEISURHEILUJAOSTO 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 SEURAN TOIMINTA-AJATUS, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN, TALOUS 3 1.1 TOIMINNAN PERUSPERIAATTEET JA ARVOT 3 1.2 ORGANISAATIO 4 1.2.1 Jaoston

Lisätiedot

Kilparyhmät - Syksy 2015 TERVETULOA!

Kilparyhmät - Syksy 2015 TERVETULOA! Kilparyhmät - Syksy 2015 TERVETULOA! Harjoitteleminen Leirit Valmennuksen kehittämisryhmä Kilpailut ja tapahtumat Vanhempaintoiminta Ajankohtaiset asiat Monipuolisuus ja perusliikkumistaidot harjoittelun

Lisätiedot

POLVIJÄRVEN URHEILIJAT YLEISURHEILU SEURATOIMINNANLINJAUKSIA

POLVIJÄRVEN URHEILIJAT YLEISURHEILU SEURATOIMINNANLINJAUKSIA POLVIJÄRVEN URHEILIJAT YLEISURHEILU SEURATOIMINNANLINJAUKSIA SEURATOIMINNAN TAVOITTEET Polvijärven Urheilijat pyrkii Suomen Urheiluliiton, Pohjois-Karjalan Liikunnan, Pohjois- Karjalan Yleisurheilun ja

Lisätiedot

HARJOITUSPÄIVÄKIRJA

HARJOITUSPÄIVÄKIRJA NIMI: PUHELINNUMERO: VALMENTAJAT: HARJOITUSPÄIVÄKIRJA 29.9.2014-29.3.2015 Oulun Pyrintö ry Nummikatu 18-20, 90100 Oulu p. 044 781 2809 www.oulunpyrinto.fi HARJOITTELUN TAVOITTEET HUOM! Lahjakkuutta on

Lisätiedot

LeKi Yleisurheilun yhteistyötarjous 2011

LeKi Yleisurheilun yhteistyötarjous 2011 LeKi Yleisurheilun yhteistyötarjous 2011 Yleistä LeKi-Yu:sta Lempäälän Kisalla on pitkä perinne. Seura on perustettu jo vuonna 1904. LeKi -Yu:ssa on tällä hetkellä lähes 300 aktiivista urheilijaa. Seurassamme

Lisätiedot

HARJOITUSPÄIVÄKIRJA NIMI: PUHELINNUMERO: VALMENTAJAT:

HARJOITUSPÄIVÄKIRJA NIMI: PUHELINNUMERO: VALMENTAJAT: NIMI: PUHELINNUMERO: VALMENTAJAT: HARJOITUSPÄIVÄKIRJA 28.09.2015 27.3.2016 Oulun Pyrintö ry Nummikatu 18-20, 90100 Oulu p. 044 781 2809 www.oulunpyrinto.fi HARJOITTELUN TAVOITTEET HUOM! Lahjakkuutta on

Lisätiedot

LeKi Yleisurheilun yhteistyötarjous 2012

LeKi Yleisurheilun yhteistyötarjous 2012 LeKi Yleisurheilun yhteistyötarjous 2012 Yleistä LeKi-Yu:sta Lempäälän Kisalla on pitkä perinne. Seura on perustettu jo vuonna 1904. LeKi -Yu:ssa on tällä hetkellä yli 330 aktiivista urheilijaa. Seurassamme

Lisätiedot

Keski-Uudenmaan Yleisurheilu KUY RY TOIMINTAKÄSIKIRJA

Keski-Uudenmaan Yleisurheilu KUY RY TOIMINTAKÄSIKIRJA Keski-Uudenmaan Yleisurheilu KUY RY TOIMINTAKÄSIKIRJA Päivitetty 3/2012 1 1 SEURAN TOIMINTA-AJATUS, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA TALOUS 1.1 TOIMINNAN PERUSPERIAATTEET JA ARVOT 1.1.1 Keski-Uudenmaan Yleisurheilun

Lisätiedot

Keski-Uudenmaan Yleisurheilu KUY RY

Keski-Uudenmaan Yleisurheilu KUY RY Keski-Uudenmaan Yleisurheilu KUY RY TOIMINTAKÄSIKIRJA Päivitetty 2014 1 1 SEURAN TOIMINTA-AJATUS, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA TALOUS 1.1 TOIMINNAN PERUSPERIAATTEET JA ARVOT 1.1.1 Keski-Uudenmaan Yleisurheilun

Lisätiedot

Syksy 2014 TERVETULOA!

Syksy 2014 TERVETULOA! Syksy 2014 TERVETULOA! Yleiskatsaus seuran toimintaan Junioritoiminnan esittely ja toimintatavat Vanhempien toimintamahdollisuudet Ajankohtaiset asiat Yleisurheilua ajassa perinteitä kunnioittaen Vuonna

Lisätiedot

TOIMINTAKÄSIKIRJA. Ylöjärven Urheilijat ry Yleisurheilu

TOIMINTAKÄSIKIRJA. Ylöjärven Urheilijat ry Yleisurheilu TOIMINTAKÄSIKIRJA Ylöjärven Urheilijat ry Yleisurheilu 2 SISÄLTÖ 1 SEURAN PERIAATTEET...3 1.1 Toiminta-ajatus...3 1.2 Visio......3 2 SEURAN JOHTAMINEN...3 2.1 Puheenjohtaja....3 2.2 Jaosto...3 2.3 Toimenkuvat...4

Lisätiedot

SEURATIEDOTE NRO 2 / 2012, 2.3.2012. Pohjois-Savon Yleisurheilu ry Haapaniemenkatu 10 70100 Kuopio www.psy.sporttisaitti.com.

SEURATIEDOTE NRO 2 / 2012, 2.3.2012. Pohjois-Savon Yleisurheilu ry Haapaniemenkatu 10 70100 Kuopio www.psy.sporttisaitti.com. SEURATIEDOTE NRO 2 / 2012, 2.3.2012 Pohjois-Savon Yleisurheilu ry Haapaniemenkatu 10 70100 Kuopio www.psy.sporttisaitti.com Puheenjohtajalta Marko Ahtiainen puheenjohtaja p. 044 3044626 marko.ahtiainen@pohjois-savonliikunta.fi

Lisätiedot

LeKi Yleisurheilun yhteistyötarjous 2013

LeKi Yleisurheilun yhteistyötarjous 2013 LeKi Yleisurheilun yhteistyötarjous 2013 Yleistä LeKi-Yu:sta Lempäälän Kisalla on pitkä perinne. Seura on perustettu jo vuonna 1904. LeKi -Yu:ssa on tällä hetkellä yli 350 aktiivista urheilijaa. Seurassamme

Lisätiedot

PORIN PYRINTÖ RY TOIMINTASUUNNITELMA s. 1/5 8.11.2012

PORIN PYRINTÖ RY TOIMINTASUUNNITELMA s. 1/5 8.11.2012 PORIN PYRINTÖ RY TOIMINTASUUNNITELMA s. 1/5 LUISTELUJAOSTON TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 Yleistä Hallinto Talous Luistelujaoston päälajit ovat pikaluistelu ja Short track eli kaukalopikaluistelu.

Lisätiedot

LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS

LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS LIEDON KUNTA Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta HAKEMUS LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS 1. HAKIJA Seura/yhdistys Lähiosoite Postitoimipaikka Pankki ja tilin n:ro Kotipaikka Rekisteröimisvuosi Yhdistysrekisterinumero

Lisätiedot

Copyright year ABB - 1. NokianUrheilijat, Yleisurheilu 2011-2012

Copyright year ABB - 1. NokianUrheilijat, Yleisurheilu 2011-2012 Copyright year ABB - 1 NokianUrheilijat, Yleisurheilu 2011-2012 Copyright year ABB - 2 Tilanne: -Nokian Urheilijoilla on tällä hetkellä yleisurheilujoukkueessaan iso joukko erinomaisia nuoria huippu-urheilijoita.

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2010

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2010 Lehtimäen Jyske Yleisurheilujaosto TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2010 Yleistä Lehtimäen Jyskeen yleisurheilu- ja hiihtojaostot toimivat yhdessä siten, että niillä on yhteiset jäsenet. Jaostoilla on kuitenkin

Lisätiedot

KEV:n yleisurheilujaoston toimintasuunnitelma ja talousarvio1.1.2015 31.12.2015

KEV:n yleisurheilujaoston toimintasuunnitelma ja talousarvio1.1.2015 31.12.2015 KEV:n yleisurheilujaoston toimintasuunnitelma ja talousarvio1.1.2015 31.12.2015 YLEISTÄ Kuusamon Erä-Veikkojen yleisurheilujaoston toiminta painottuu lasten ja nuorten ohjattuun harjoittelu- ja kilpailutoimintaan.

Lisätiedot

KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 1 KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2008 2 KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TAVOITTEET VUODELLE 2008 1. URHEILIJOIDEN TUKEMINEN SEKÄ TOIMINNAN TASON NOSTAMINEN 2. VALMENTAJIEN KOULUTUS

Lisätiedot

KymY Kymenlaakson Yleisurheilu ry

KymY Kymenlaakson Yleisurheilu ry KymY Kymenlaakson Yleisurheilu ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO VUODELLE 2014 Kymenlaakson Yleisurheilu ry keskittyy uudistetun yleisurheilustrategian painopisteiden mukaisesti alueen ja piirin kilpailujen

Lisätiedot

KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 1 KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 2 KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TAVOITTEET VUODELLE 2009 1. KKI-HANKKEEN KEHITTÄMINEN SEKÄ SITÄ KAUTTA TYÖPAIKKALIIKUNNAN ALOITTAMINEN 2. VALMENTAJIEN

Lisätiedot

Kangasalan Urheilijat KU-68 ry

Kangasalan Urheilijat KU-68 ry Kangasalan Urheilijat KU-68 ry Yleisurheilujaosto Toimintakäsikirja 2012 1 1 JOHDANTO... 2 2 YLEISURHEILUJAOSTON PERIAATTEET... 2 2.1 Toiminta-ajatus... 2 2.2 Visio 2015... 2 2.3 Arvot... 2 3 YLEISURHEILUJAOSTON

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 1/2 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 YLEISTÄ Lielahden Kipinä ry:n toiminta perustuu ihmisten omatoimisuuteen ja vapaehtoiseen osallistumiseen. Toiminta on jatkunut menestyksellisesti jo vuodesta 1929.

Lisätiedot

Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2012.

Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2012. TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2012. Näillä säännöillä määritellään

Lisätiedot

1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 4/13 Aika 10.4.2013 klo 17.30 Paikka Urheilukentän huoltorakennus Osallistujat Niina Kivinen (pj), Marke Paavola (si), Katri Paavola, Ari Kankkonen, Ari Pekkarinen, Pekka Nikula, Heli Sorvisto, Marjo Salminen,

Lisätiedot

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN Ohessa osa-alueittain alueittain taulukot, joihin on jo täytetty riittävän tason kuvaus kaikista osa-alueista. Taulukon perässä ovat kysymykset,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 MIKKELIN JUDO RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 Toimintasuunnitelma 2009 Sivu 1 Sisällysluettelo 1. JÄRJESTÖTOIMINTA... 3 1.1 Hallinto... 3 1.1.1 Edustajat... 3 1.1.2 Aluetoiminta... 3 1.1.3 Huomionosoitukset...

Lisätiedot

Liikuntajärjestöjen avustusohjeet

Liikuntajärjestöjen avustusohjeet HEINOLAN KAUPUNKI LIIKUNTAPALVELUT Liikuntajärjestöjen avustusohjeet Heinolan liikunta- ja kulttuurilautakunta 12.2.2013 (4.11.2014 74 säännöt urheiluasioiden palkitsemisesta, 3.6.2015 33 3. Kohdeavustukset)

Lisätiedot

Raahen Vesa ry TOIMINTAKÄSIKIRJA

Raahen Vesa ry TOIMINTAKÄSIKIRJA Raahen Vesa ry TOIMINTAKÄSIKIRJA Päivitetty 3/2015 1 Johdanto Raahen seutukuntaan kuuluu Raahen kaupungin lisäksi Pyhäjoen ja Siikajoen kunnat. 35000 asukkaan alue tunnetaan merestä, Raahen vanhasta puutalokaupunginosasta,

Lisätiedot

KAUDEN AVAUS 9.10.2013

KAUDEN AVAUS 9.10.2013 KAUDEN AVAUS 9.10.2013 ESPOON TAPIOT 2013 Harrastajamäärältään Suomen suurin yleisurheiluseura. Suomen Urheiluliiton seuraluokittelussa sijalla 4. (2011 sija 5.) Kalevan Malja -sijoitus 5. (2012 5. / 2011

Lisätiedot

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 -

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 - Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015-1 Yleiset sinettiseurakriteerit Seuralla on kirjallinen toimintalinja seuran toimintaperiaatteista ja -tavoista. Seura pitää huolta

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma kaudelle 2012. Nokian Urheilijat, Yleisurheilujaosto 2012

Toimintasuunnitelma kaudelle 2012. Nokian Urheilijat, Yleisurheilujaosto 2012 Toimintasuunnitelma kaudelle 2012 Nokian Urheilijat, Yleisurheilujaosto 2012 Visio Yleisurheilun valioseura, joka tarjoaa Nokialaisille: Myönteisiä elämyksiä harrastuksesta huippu-urheiluun ympäri vuoden

Lisätiedot

TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT

TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT 1 TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 Näillä säännöillä määritellään TUL:n kilpailujen järjestämistä,

Lisätiedot

Vaajakosken Kuohu ry. Painijaosto. Toimintasuunnitelma 2015

Vaajakosken Kuohu ry. Painijaosto. Toimintasuunnitelma 2015 1 Vaajakosken Kuohu ry Painijaosto Toimintasuunnitelma 2015 2 sivu Sisällysluettelo 2 1.0 Johdanto 3 1.1 Painijaoston jäsenet 2015, esitys johtokunnalle 3 2.0 Toiminta 4 2.1 Harrastustoiminta ryhmittäin

Lisätiedot

PERUSAVUSTUSHAKEMUS Vuosi 1(7) Huom! Yleisseura jättää yhden virallisen hakemuksen, jonka liitteenä voi olla jaostokohtaiset hakemuslomakkeet.

PERUSAVUSTUSHAKEMUS Vuosi 1(7) Huom! Yleisseura jättää yhden virallisen hakemuksen, jonka liitteenä voi olla jaostokohtaiset hakemuslomakkeet. PERUSAVUSTUSHAKEMUS Vuosi 1(7) Huom! Yleisseura jättää yhden virallisen hakemuksen, jonka liitteenä voi olla jaostokohtaiset hakemuslomakkeet. 1. HAKIJA Seura/yhdistys Lähiosoite Postitoimipaikka Pankki

Lisätiedot

Stadin paras kasvattajaseura 2020. Toimintasuunnitelma vuosille 2014 2016

Stadin paras kasvattajaseura 2020. Toimintasuunnitelma vuosille 2014 2016 Stadin paras kasvattajaseura 2020 Toimintasuunnitelma vuosille 2014 2016 Toiminta-ajatus Jalkapalloa lähialueella, omalla tasolla ja itselle sopivassa joukkueessa Kustannukset ovat suhteessa harrastukseen

Lisätiedot

SEURA. Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? RYHMÄ YKSILÖ YHTEISÖLLISYYS HARJOITTELEMINEN YKSILÖLLISYYS KILPAILEMINEN OHJAAMINEN VIESTINTÄ

SEURA. Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? RYHMÄ YKSILÖ YHTEISÖLLISYYS HARJOITTELEMINEN YKSILÖLLISYYS KILPAILEMINEN OHJAAMINEN VIESTINTÄ Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? SEURA YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS RYHMÄ YKSILÖ HARJOITTELEMINEN JA KILPAILEMINEN Omien motiivien mukaista kasvua ja kehitystä tukevaa toimintaa VIESTINTÄ

Lisätiedot

TOIMINTALINJA Pöytyän Urheilijat, hiihtojaosto 11.9.2009

TOIMINTALINJA Pöytyän Urheilijat, hiihtojaosto 11.9.2009 TOIMINTALINJA Pöytyän Urheilijat, hiihtojaosto 11.9.2009 Hiihtojaoston toiminnan keskeisimmät osatekijät Toiminta on perhekeskeistä, koko perheen harrastus. Pyrimme toiminnassa siihen, että kaikilla olisi

Lisätiedot

Visio, missio, arvot ja strategia

Visio, missio, arvot ja strategia Visio, missio, arvot ja strategia Joensuun Kataja ry taitoluistelujaosto Arvot toiminnan perusta Visio tahtotila Jatkuva kehitys Missio tehtävä Strategia toimintamalli Arvot AVOIMUUS Asioista puhutaan

Lisätiedot

M-Teamin strategia

M-Teamin strategia M-Teamin strategia 2014-2018 25.8.2014 Toimintaympäristön muutostekijät M-Teamin strategia Salibandyliiton strategia Yhteisöllisyys, vapaaehtoistyö ja seurauskollisuus Kilpailu kunnallisista liikuntapaikoista

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA. vuodelle 2010

KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA. vuodelle 2010 KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA vuodelle 2010 1. TOIMINNAN LÄHTÖKOHTA Kankaanpään Uimarit ry:n toiminnan tarkoituksena on tuottaa eri ikäryhmille uimaopetus, harrastus- ja kilpauintipalveluita.

Lisätiedot

Ohjeistus Silja Line Seurakisojen järjestämiseen vuonna 2016

Ohjeistus Silja Line Seurakisojen järjestämiseen vuonna 2016 Ohjeistus Silja Line Seurakisojen järjestämiseen vuonna 2016 Sisältö 1 Seurakisa lyhyesti... 3 2 Seurakisan periaatteet... 3 3 Vinkkejä toteutukseen... 3 4 Valtakunnallinen Seurakisat - ketju... 5 5 Tukimateriaali...

Lisätiedot

LAHDEN AHKERA LAATUKÄSIKIRJA 2010

LAHDEN AHKERA LAATUKÄSIKIRJA 2010 LAHDEN AHKERA LAATUKÄSIKIRJA 2010 Sisällysluettelo Lahden Ahkeran laatukäsikirja 1 Miten jokainen lapsi tulee huomioiduksi Ahkeran toiminnassa? 1 Onko kaikilla halukkailla mahdollisuus osallistua kilpailuihin?

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

Kiuruveden Urheilijoiden hiihtojaoston yleinen toimintalinja

Kiuruveden Urheilijoiden hiihtojaoston yleinen toimintalinja Yleistä Kiuruveden Urheilijoiden hiihtojaoston yleinen toimintalinja Kiuruveden Urheilijat on urheilun yleisseura, jonka yhtenä jaostona toimii hiihtojaosto. Hiihtojaoston tavoitteena on tarjota eri-ikäisille

Lisätiedot

ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015. Sport Club Vantaa ry Tapanilan Erä ry Voimistelujaosto

ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015. Sport Club Vantaa ry Tapanilan Erä ry Voimistelujaosto ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015 INFOTILAISUUS 1. ELITE YHTEISTYÖ 2. MIKÄ ELITE ON? 3. ELITE TIIMI 4. ELITE VALMENNUS 5. ELITE TOIMINTA 6. URHEILIJASOPIMUS 6. HAKU ELITEEN TOIMINTA ON VASTA ALUILLAAN ENSIMMÄINEN

Lisätiedot

NAANTALIN LÖYLYN YLEISURHEILUJAOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2006

NAANTALIN LÖYLYN YLEISURHEILUJAOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2006 NAANTALIN LÖYLYN YLEISURHEILUJAOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2006 Yleisurheilujaoston kokoonpano puheenjohtaja varapuheenjohtaja jäsenet -Kari Löyttymäki -Karri Packalen -Jouko Huppunen -Jari Rand -Sanna

Lisätiedot

Päivitetty: 28.9.2014 TURUN WEIKOT YLEISURHEILU. Toimintakäsikirja

Päivitetty: 28.9.2014 TURUN WEIKOT YLEISURHEILU. Toimintakäsikirja Päivitetty: 28.9.2014 TURUN WEIKOT YLEISURHEILU Toimintakäsikirja 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 4 1.1 Mikä on toimintakäsikirja?... 4 1.2 Toiminnan perusperiaatteet... 4 1.2.1 Junioriurheilun pelisäännöt...

Lisätiedot

SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1/6. Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintasuunnitelma 2016

SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1/6. Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintasuunnitelma 2016 SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1/6 Suomen Saappaanheittoliitto ry Toimintasuunnitelma 2016 SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2/6 Sisällysluettelo 1. VUODEN 2016 PÄÄTAVOITTEET...

Lisätiedot

TOIMINTALINJA RATSUTEAM

TOIMINTALINJA RATSUTEAM TOIMINTALINJA RATSUTEAM 3. joulukuuta 2014 SISÄLLYSLUETTELO RATSASTUSSEURAN VISIO... 1 Ratsastusseuran arvot ja eettiset linjaukset... 1 Ratsastusseuratoiminnan tavoitteet... 2 Käytännön toiminta ja periaatteet...

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2007

Toimintasuunnitelma 2007 Toimintasuunnitelma 2007 TOIMINTA-AJATUS Palvella SUL:n Keski-Suomen piirin alueella yleisurheilua harrastavia seuroja kaikissa yleisurheiluun liittyvissä yhteisissä toiminnoissa. HALLINTO Valmennus- ja

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI AVUSTUSHAKEMUS 2013 Liikuntapalvelut puh. 27191 LIIKUNTATOIMINTA-AVUSTUKSET

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI AVUSTUSHAKEMUS 2013 Liikuntapalvelut puh. 27191 LIIKUNTATOIMINTA-AVUSTUKSET JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI AVUSTUSHAKEMUS 2013 Liikuntapalvelut puh. 27191 LIIKUNTATOIMINTA-AVUSTUKSET Yhdistyksen nimi Virallinen lyhenne Yhdistys rek.no tai y-tunnus Kotikunta YHTEYSTIEDOT LIIKUNTAPALVELUIDEN

Lisätiedot

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE 01.04.2009 LAIHIAN LUJA LENTOPALLOJAOSTO TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE Tämän kirjan omistaa : Joukkueeni : Valmentaja : Valmentaja puhelinnumero: Joukkueen

Lisätiedot

Seuravalmennuksen kehittäminen / kriteerit

Seuravalmennuksen kehittäminen / kriteerit Seuravalmennuksen kehittäminen / kriteerit Kriteerit jakautuvat peruskriteereihin ja laatukriteereihin. Peruskriteerit luovat seuran tavoite- ja tahtotilan, jotka toteutuvat laatukriteerien toimenpiteiden

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 PL 33 13101 HÄMEENLINNA 09.11.2015

HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 PL 33 13101 HÄMEENLINNA 09.11.2015 HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2016_ 1.Yleistä Vuoden 2016 tärkeimpinä toiminnallisina asioina on saada eri jaokset toimimaan itsenäisesti, järjestää hyviä kilpailuja,

Lisätiedot

Syksy 2013 TERVETULOA!

Syksy 2013 TERVETULOA! Syksy 2013 TERVETULOA! Avaus Yleiskatsaus seuran toimintaan Junioritoiminnan esittely ja toimintatavat Vanhempien toimintamahdollisuudet Ajankohtaiset asiat Yleisurheilun erikoisseura Sinettiseura Kaksi

Lisätiedot

TOIMINTAKÄSIKIRJA YLEISURHEILUJAOSTO, LAITILAN JYSKE 1 Hyväksytty yleisurheilujaoston kokouksessa 20.3.14

TOIMINTAKÄSIKIRJA YLEISURHEILUJAOSTO, LAITILAN JYSKE 1 Hyväksytty yleisurheilujaoston kokouksessa 20.3.14 Laitilan Jyske, yleisurheilu Toimintaka sikirja Sisällysluettelo TOIMINTAKÄSIKIRJA YLEISURHEILUJAOSTO, LAITILAN JYSKE 1 1 Johdanto... 3 2 Seuran johtaminen, organisointi ja tehtäväkuvaukset... 3 2.1 Jaoston

Lisätiedot

KEV:n yleisurheilujaoston toimintasuunnitelma ja talousarvio

KEV:n yleisurheilujaoston toimintasuunnitelma ja talousarvio KEV:n yleisurheilujaoston toimintasuunnitelma ja talousarvio 1.1.2017 31.12.2017 YLEISTÄ Kuusamon Erä-Veikkojen yleisurheilujaoston toiminta painottuu lasten ja nuorten ohjattuun harjoitteluja kilpailutoimintaan.

Lisätiedot

DHTornarit ry toimintasuunnitelma kaudelle 2011 Sisällysluettelo

DHTornarit ry toimintasuunnitelma kaudelle 2011 Sisällysluettelo DHTornarit ry toimintasuunnitelma kaudelle 2011 Sisällysluettelo Yleistä...2 Kausi 2010 yhteenveto...2 Painopisteet toiminnan kehittämisessä kaudelle 2011...2 Tiedottaminen...2 Yhteistyökumppanit...3 Kilpailutoiminta...4

Lisätiedot

Lappajärven Veikot ry Yleisurheilujaosto

Lappajärven Veikot ry Yleisurheilujaosto Lappajärven Veikot ry Yleisurheilujaosto Toimintakäsikirja 1.3.2015 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1. Johdanto... 4 2. Seuran strategia, johtaminen ja toiminnan suunnittelu... 5 Toiminnan perusperiaatteet...

Lisätiedot

KESKI-UUDENMAAN YLEISURHEILU RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017

KESKI-UUDENMAAN YLEISURHEILU RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 KESKI-UUDENMAAN YLEISURHEILU RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 1. YLEISTÄ Seuralla on toimintakäsikirja, jonka tarkoituksena on antaa jäsenille ja ulkopuolisille seuran toiminnasta kiinnostuneille kuvaus

Lisätiedot

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Seurakehitys SJAL:ssa Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Sisältö SJAL:n seurakehitysohjelmasta Kokemuksia oman seuran analyysista Artemis Laatujärjestelmä seuroille? SJAL:n

Lisätiedot

Yleisurheilijan ura. Suomen Urheiluliitto ry. Lajikarnevaalit 2007. Radiokatu 20 00240 Helsinki

Yleisurheilijan ura. Suomen Urheiluliitto ry. Lajikarnevaalit 2007. Radiokatu 20 00240 Helsinki Yleisurheilijan ura Lajikarnevaalit 2007 Suomen Urheiluliitto ry Marko Ahtiainen Seura- ja nuorisovalmennuspäällikkö Radiokatu 20 00240 Helsinki marko.ahtiainen@sul.fi Tapio Rajala Koulutuspäällikkö tapio.rajala@sul.fi

Lisätiedot

Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi , ja Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja

Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi , ja Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi 2016-2017, 2017-2018 ja 2018-2019 Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja strategiset painopisteet Strategian osana on määritelty myös seuran

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 01.06.2014 31.05.2015 1(4) TURUN SULKA R.Y.

TOIMINTAKERTOMUS 01.06.2014 31.05.2015 1(4) TURUN SULKA R.Y. TOIMINTAKERTOMUS 01.06.2014 31.05.2015 1(4) TURUN SULKA R.Y. 1. JOHDANTO HALLINTO Johtokunnan jäsenet kaudella 2014 2015: Puheenjohtaja Joona Knuuti (Petri Hannula osan kautta) Ulkoiset yhteydet, yleinen

Lisätiedot

Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo. Toiminta- ja taloussuunnitelma

Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo. Toiminta- ja taloussuunnitelma Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo 2007 Nummelan Palloseura ry 28.11.2006 1 (9) SISÄLLYSLUETTELO 1. ESIPUHE... 2 2. TOIMINTAMALLI... 3 2.1. TOIMINTA-ALUE JA SIDOSRYHMÄT...3 2.2. SEURAN SÄÄNTÖMÄÄRÄISET

Lisätiedot

KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 1 KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 2 KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TAVOITTEET VUODELLE 2010 1. KKI-HANKKEEN LOPPUUN SAATTAMINEN SEKÄ RYHMIEN JATKAMINEN 2. VALMENTAJIEN KOULUTUS

Lisätiedot

Toimintakäsikirja LAPUAN VIRKIÄ/YLEISURHEILU

Toimintakäsikirja LAPUAN VIRKIÄ/YLEISURHEILU Toimintakäsikirja LAPUAN VIRKIÄ/YLEISURHEILU Päivitetty 1.2. 2013 Priimaa yleisurheilua SISÄLLYS 1 JOHDANTO 5 2 SEURAN PERIAATTEET 6 2.1 Toiminta-ajatus 6 2.2 Arvolähtökohdat 6 2.3 Missio 6 2.4 Visio 6

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2008

Toimintasuunnitelma 2008 Toimintasuunnitelma 2008 TOIMINTA-AJATUS Palvella SUL:n Keski-Suomen piirin alueella yleisurheilua harrastavia seuroja kaikissa yleisurheiluun liittyvissä yhteisissä toiminnoissa. HALLINTO Valmennus- ja

Lisätiedot

Klubisihteerin koulutus

Klubisihteerin koulutus Klubisihteerin koulutus 10.5.2017 Sihteerin koulutus 2017 1 Koulutuksen sisältö Sihteerin toimenkuva Sihteerin avaintehtävät Vuosikello Tehtävät kokouksessa Pöytäkirja & tiedottaminen Toimintakertomus

Lisätiedot

Toimintakäsikirja LAPUAN VIRKIÄ/YLEISURHEILU

Toimintakäsikirja LAPUAN VIRKIÄ/YLEISURHEILU Toimintakäsikirja LAPUAN VIRKIÄ/YLEISURHEILU Päivitetty toukokuussa 2015 Priimaa yleisurheilua SISÄLLYS 1 JOHDANTO 5 2 SEURAN PERIAATTEET 6 2.1 Toiminta-ajatus 6 2.2 Arvolähtökohdat 6 2.3 Missio 7 2.4

Lisätiedot

Kilpailujen järjestämisoikeutta on haettava kirjallisesti edellisen vuoden maaliskuun viimeiseen päivään mennessä.

Kilpailujen järjestämisoikeutta on haettava kirjallisesti edellisen vuoden maaliskuun viimeiseen päivään mennessä. TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty voimistelu- ja tanssijaoston kesäkokouksessa

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 MIKKELIN JUDO RY 1. JÄRJESTÖTOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää jäsentensä judotaitoa sekä toimia judon tunnetuksi tekemiseksi ja sen harrastuksen levittämiseksi. Tarkoituksensa

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

ORIMATTILAN JYMYN YLEISURHEILUJAOSTON TOIMINTA- KÄSIKIRJA

ORIMATTILAN JYMYN YLEISURHEILUJAOSTON TOIMINTA- KÄSIKIRJA ORIMATTILAN JYMYN YLEISURHEILUJAOSTON TOIMINTA- KÄSIKIRJA Päivitetty: 11.2.2016 versio 1/2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. SEURAN PERIAATTEET 3 1.1. Arvot 3 1.2. Visio 3 1.3. Tavoitteet 3 2. YLEISURHEILUKOULUT

Lisätiedot

Päivitetty: 31.8.2009 TURUN WEIKOT YLEISURHEILU. Toimintakäsikirja

Päivitetty: 31.8.2009 TURUN WEIKOT YLEISURHEILU. Toimintakäsikirja Päivitetty: 31.8.2009 TURUN WEIKOT YLEISURHEILU Toimintakäsikirja 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 5 1.1 Mikä on toimintakäsikirja?... 5 1.2 Turun Weikot ry... 5 1.3 Lajiliittojen jäsenyys... 5 1.4 Toiminnan

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 PL 33 13101 HÄMEENLINNA 04.11.2013

HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 PL 33 13101 HÄMEENLINNA 04.11.2013 HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1.Yleistä Vuoden 2014 tärkeimpinä toiminnallisina asioina on saada eri jaokset toimimaan itsenäisesti, kultahippufinaalin onnistunut

Lisätiedot

KANGASALAN MELOJAT RY

KANGASALAN MELOJAT RY KANGASALAN MELOJAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Hyväksytty syyskokouksessa 28.11.2013 TOIMINTA-AJATUS Vuonna 1946 perustettu Kangasalan Melojat ry on melonnan yleisseura. Seuran tavoitteena on edistää melonnan

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2011

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2011 Lehtimäen Jyske Yleisurheilujaosto TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2011 Yleistä Lehtimäen Jyskeen yleisurheilu- ja hiihtojaostot toimivat yhdessä siten, että niillä on yhteiset jäsenet. Jaostoilla on kuitenkin

Lisätiedot

Teuvan Rivakan yleisurheilujaoston. Toimintakäsikirja 2015

Teuvan Rivakan yleisurheilujaoston. Toimintakäsikirja 2015 Teuvan Rivakan yleisurheilujaoston Toimintakäsikirja 2015 Päivitetty toukokuu 2015 Sisällysluettelo JOHDANTO 1. Seuran strategia, johtaminen ja toiminnan suunnittelu 1.1. Toiminnan perusperiaatteet 1.1.1.

Lisätiedot

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5 Uudistuneet Sinettiseurakriteerit versio 5 Liikunnallinen elämäntapa Urheilijan polku Liikkujan polku Sinettiseurakriteerit Liikkumista ja urheilua tukeva toimintaympäristö seurassa Organisointi ja toimintaperiaatteet

Lisätiedot

Jokelan Kisa jalkapallo

Jokelan Kisa jalkapallo Jokelan Kisa jalkapallo Jokelan Kisa tarjoaa kaikille Jokelan ja lähialueen asukkaille laadukasta jalkapalloharrastusta ikään ja tasoon katsomatta. Teemme yhteistyötä lähiseurojen kanssa tarjotaksemme

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Yleistä

Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Yleistä Tapanilan Erä ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 1(6) Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Yleistä Vuosi 2012 tulee olemaan taloudellisesti haasteellinen toimintavuosi. Oletettavaa on, että Helsingin Kaupungin

Lisätiedot

Sodankylän Ampujat ry

Sodankylän Ampujat ry Sodankylän Ampujat ry T O I M I N T A L I N J A T O I M I N T A L I N J A 1 Sisällysluettelo 1. LAATU.. 2 2. TOIMINNAN MAHDOLLISTAMINEN.... 2 3. TIEDOTTAMINEN 2 4. MÄÄRÄ.. 3 5. TOIMINNAN TARKOITUS.. 3

Lisätiedot

1. Seuran nuorisotoiminta. 2. Seuratoiminnan visio

1. Seuran nuorisotoiminta. 2. Seuratoiminnan visio Budokwai ry Karate Junioritoiminnan kriteerit ja toimintalinja 2016 2018 Sisällysluettelo 1. Seuran nuorisotoiminta 3 2. Seuratoiminnan visio 3 3. Eettiset linjaukset 4 4. Toiminnan tavoitteet 5 5. Käytännön

Lisätiedot

Toimintakäsikirja Yleisurheilujaosto

Toimintakäsikirja Yleisurheilujaosto VAASAN VASAMA- Yleisurheilu 1 (13) Toimintakäsikirja 2 (13) 1. JOHDANTO... 4 2. VISIO... 4 2.1 YLEISTÄ... 4 2.2 LÄHITULEVAISUUDEN TAVOITTEET 2014-2017... 4 3. JAOSTON ORGANISAATIO JA TEHTÄVÄNJAOT... 4

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA vuodelle 2015 20.11.2014

TOIMINTASUUNNITELMA vuodelle 2015 20.11.2014 TOIMINTASUUNNITELMA vuodelle 2015 20.11.2014 Toiminta-ajatuksena on toteuttaa Suomen Urheiluliitto ry:n (SUL) päämääriä ja suunnitelmia sekä kehittää Pohjois-Pohjanmaan alueen yleisurheilua, palvella lajia

Lisätiedot

Joukkueenjohtajien opas

Joukkueenjohtajien opas Joukkueenjohtajien opas Tervetuloa Palokan Riennon joukkueenjohtajaksi! Tässä oppaassa käsitellään lyhyesti joukkueenjohtajien vastuita ja velvollisuuksia ja heille sekä joukkueelle kuuluvia tehtäviä.

Lisätiedot

HENKILÖKOHTAINEN KILPAILU Kaikissa luokissa henkilökohtaisia JunnuGym-pisteitä jaetaan 10 parhaalle seuraavasti:

HENKILÖKOHTAINEN KILPAILU Kaikissa luokissa henkilökohtaisia JunnuGym-pisteitä jaetaan 10 parhaalle seuraavasti: SÄÄNNÖT YLEISTÄ JunnuGym on luokkien 1-5 pojille tarkoitettu telinevoimistelun henkilökohtainen- ja seurakilpailu. JunnuGym muodostuu kevään ja syksyn luokkakilpailuista, joille Suomen Voimisteluliitto

Lisätiedot

SUUNNISTUSJAOSTON 2017 TOIMINTASUUNNITELMA JAOSTON KOKOONPANO

SUUNNISTUSJAOSTON 2017 TOIMINTASUUNNITELMA JAOSTON KOKOONPANO SUUNNISTUSJAOSTON 2017 TOIMINTASUUNNITELMA JAOSTON KOKOONPANO puheenjohtaja: Riitta Jaakola varapuheenjohtaja: Tarja Tolonen sihteeri: Raija Sarajärvi taloudenhoitaja, ilmoittamisvastaava: Johanna Niskasaari

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 5v5 joukkueet (6-9v) Lähtökohdat toiminnan järjestämiselle Lasten valmennus JyPK:ssa on pitkäjänteistä kja suunnitelmallista toimintaa perusasioiden kautta

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2009

Toimintasuunnitelma 2009 Toimintasuunnitelma 2009 2 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 1. Yleistä 2 2. Talous, tiedotus, tilastot ja kalenteri 4 3. Nuoriso- ja valmennustoimikunta 5 Kilpailu- ja koulutustoimikunta 5 Kouluttajat 5 4. Pm- ja

Lisätiedot

LAATUOHJELMA. yhteiset kriteerit. luonnos

LAATUOHJELMA. yhteiset kriteerit. luonnos LAATUOHJELMA yhteiset kriteerit luonnos 28.11.2016 SEURATOIMINNAN LUPAUS - MENESTYSSUUNNITELMASTA Huolehdimme siitä, että seurat näkevät toimintaympäristön muutokset ja elävät ajassa. Seurat ovat innostavia

Lisätiedot

Toimintalinjauksen hyväksyi seuran johtokunta 29.4.2008.

Toimintalinjauksen hyväksyi seuran johtokunta 29.4.2008. Keravan Uimarit ry Seuran toimintalinja Keravan Uimaseuran toimintalinja perustuu Nuori Suomi ry:n Urheiluseuran Toimintalinja-ohjeeseen. Seuran toimintalinjan työsti työryhmä, johon kuuluivat puheenjohtaja

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNGIN URHEILIJOIDEN PALKITSEMINEN SEKÄ LIIKUNNAN JA URHEILUN TUNNUSTUSPALKINNOT

SASTAMALAN KAUPUNGIN URHEILIJOIDEN PALKITSEMINEN SEKÄ LIIKUNNAN JA URHEILUN TUNNUSTUSPALKINNOT SASTAMALAN KAUPUNGIN URHEILIJOIDEN PALKITSEMINEN SEKÄ LIIKUNNAN JA URHEILUN TUNNUSTUSPALKINNOT SISÄLTÖ 1 Yleiset säännöt 3 2 Stipendit/tunnustuspalkinnot 5 3 Kunnon Kuntalainen 6 3 Ilmoituslomakkeet (1-3)

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Porvoon Miekkailijat Borgå Fäktare PM-BF Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 1 (6) Sisällysluettelo 1 Harjoitustoiminta... 3 1.1 Kevätkausi... 3 1.2 Syyskausi... 3 2 Kilpailutoiminta ja siihen liittyvät

Lisätiedot

YAG2017 #nuorisoyleisurheilu #YAG2017 #lahti #lahdenahkera #maagisetkisat

YAG2017 #nuorisoyleisurheilu #YAG2017 #lahti #lahdenahkera #maagisetkisat YAG2017 #nuorisoyleisurheilu #YAG2017 #lahti #lahdenahkera #maagisetkisat YOUTH ATHLETICS GAMES - KISAKUVAUS Youth Athletics Games (YAG) on 9-17-vuotiaille suunnattu kilpailu- ja elämystapahtuma. Tapahtuma

Lisätiedot

Kauden 2015-2016 avaus. 8.10.2015 Kilonpuiston koulu

Kauden 2015-2016 avaus. 8.10.2015 Kilonpuiston koulu Kauden 2015-2016 avaus 8.10.2015 Kilonpuiston koulu Tavoitteet kaudelle 2015 SUL:n seuraluokittelussa kolmen joukkoon (2013 ja 2014 4.) ( Kalevan Malja, arvokisavalinnat ja menestys, luokittelupisteet,

Lisätiedot