Alajärven Ankkurit on yleisseura, joka on perustettu vuonna Yleisurheilujaosto on yksi Ankkurien kuudesta lajijaostosta.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Alajärven Ankkurit on yleisseura, joka on perustettu vuonna 1944. Yleisurheilujaosto on yksi Ankkurien kuudesta lajijaostosta."

Transkriptio

1 Alajärven Ankkurit / yleisurheilujaosto TOIMINTAKÄSIKIRJA 1. Johdanto Alajärven Ankkurit on yleisseura, joka on perustettu vuonna Yleisurheilujaosto on yksi Ankkurien kuudesta lajijaostosta. Ankkurien yleisurheilujaosto on Etelä-Pohjanmaan Yleisurheilun, Suomen Urheiluliiton ja Suomen Veteraaniurheiluliiton jäsen. Toimintakäsikirjan tavoitteena on selkiyttää ja yhtenäistää yleisurheilujaoston toimintatapoja sekä määrittää tavoitteet ja vastuualueet jaoston toiminnassa. Toimintakäsikirjan tavoitteena on vastata kaikille Alajärven Ankkurien yleisurheilutoiminnasta kiinnostuneille kysymyksiin miten, missä ja miksi yleisurheilujaosto toimii ja päättää asioista. Toimintakäsikirja auttaa myös osaltaan uusien toimijoiden perehdyttämisessä tehtäviinsä. Sen avulla urheilijat saavat tietoa toiminnastamme ja sen tarjoamista mahdollisuuksista. Toimintakäsikirja on myös väline yleisurheilutoiminnan kehittämisessä ja arvioinnissa seurassamme. Arvot 2. Seuran arvot, visio ja toiminta-ajatus Rehellisyys: Sekä kilpailujen järjestämisessä että tulosten saavuttamisessa on käytössä vain rehelliset, reilut ja sallitut keinot. Tasapuolisuus: Seuran yleisurheilijoille pyritään takaamaan yhtäläiset mahdollisuudet harrastaa ja kilpailla omassa ikäryhmässään. Avoimuus: Toiminta on avointa kaikille yleisurheilusta kiinnostuneille. Kasvatuksellisuus: Seuran toiminnassa on tavoitteena nuorten urheilijoiden tasapainoinen kasvu ja kehitys. Toiminta on ikäkausittain etenevää ja nousujohteista. Toiminnassa tuetaan myönteisen ja realistisen minäkuvan muodostumista yleisurheilun harrastajalle. Tuloksellisuus: Tuetaan urheilijoiden pitkäjänteistä kehitystä heidän pyrkiessään saavuttamaan omien edellytystensä mukaiset tulokset. Visio 2016 Yleisurheilujaoston tavoitteena on vakiinnuttaa paikka EPU:n viiden parhaan nuorisourheiluseuran (9-15v.) joukossa, ja olla valtakunnallisessa seuraluokituksessa valioluokan seura (70 parhaan yleisurheiluseuran joukossa Suomessa). Tavoitteena on tuottaa myönteisiä yleisurheilukokemuksia harrastajille ja kilpaurheilijoille.

2 Toiminta-ajatus Yleisurheilutoiminnan tarkoituksena on tarjota lapsille, nuorille ja aikuisille mahdollisuus ohjatusti harrastaa ja harjoitella monipuolisesti eri yleisurheilulajeja sekä taata mahdollisuus kilpailla ja toimia yleisurheilussa kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. 3. Seuran organisaatio Jaoston organisaatio ja tehtäväjako Jaoston jäsenten vastuualueet tarkistetaan vuosittain jaoston kokoonpano huomioon ottaen. Jaoston jäsenten tehtäväjako on seuraava: Puheenjohtaja - johtaa jaoston kokoukset, laatii kokouskutsut ja esityslistat - valmistelee toimintasuunnitelman ja toimintakertomuksen - pitää yhteyttä Alajärven kaupunkiin - on Alajärven Ankkurien johtokunnan jäsen, edustaa yleisurheilujaostoa - huolehtii talouden seurannasta ja laskujen hyväksymisestä - vastaa ulkoisesta tiedottamisesta Varapuheenjohtaja - on tarvittaessa puheenjohtajan varahenkilö - pitää yhteyttä sidosryhmiin: EPU, SUL (kilpailujen hakeminen yms.) - neuvottelee urheilijasopimukset - hyväksyy laskut Sihteeri - laatii pöytäkirjat kokouksista - vastaa sisäisestä tiedottamisesta Nuorisopäällikkö - toimii yleisurheilukoulun vastuuhenkilönä - hoitaa ilmoittautumiset sisuhuipentumiin ja Vattenfall-kisoihin - kokoaa seuran edustusjoukkueet em. kisoihin Valmennuspäällikkö - suunnittelee valmennusryhmän harjoitukset - anoo harjoitusvuorot - huolehtii leirityksiin hakemiset - hoitaa SM/pm kisojen ilmoittautumiset ja järjestelyt (kuljetus, majoitus yms.) - vastaa siitä, että kaikilla urheilijoilla on valmennus kunnossa

3 Kilpailupäällikkö -vastaa seuran omien kilpailujen organisoinnista (toimitsijat, aikataulut, palkinnot, ilmoitukset) Muut jaoston toimijat - kunniakierrosvastaava - viikkokisavastaava - tilastointivastaava - kotisivuvastaava - ravintolavastaava - kilpailuasuvastaava 4. Yleisurheilujaoston toiminnan suunnittelu hinnoittelu ja arviointi Toimintasuunnitelma Yleisurheilujaosto laatii vuosittain toimintasuunnitelman, jonka seuran vuosikokous vahvistaa. Toimintasuunnitelma tulee olla tehtynä tulevalle vuodelle lokakuun loppuun mennessä. Toimintasuunnitelmassa esitetään yleisurheilujaoston kokoonpano, jaoston keskeiset tehtävät ja tavoitteet, taloussuunnitelma sekä tulevan vuoden suunnitellut tapahtumat. Toiminnan hinnoittelu Viikkokisat ovat osallistujille ilmaiset. Seuran järjestämät yleisurheilukisat ovat jäsenille ilmaiset. Kaikki Viiskuntakisat ovat Alajärven Ankkurien urheilijoille ilmaiset. Suomenselän mestaruuskilpailut ovat seuran urheilijoille ilmaiset. Huipentumiin ja Vattenfall-kisoihin jaosto maksaa jäsenten osallistumismaksut. Pm -ja SM-kisojen osallistumismaksut jaosto maksaa. SM-kisojen majoitus- ja matkakulut jaosto korvaa. Muut kilpailut osallistujat maksavat itse. Jaosto voi kokouksissaan päättää taloustilanteen niin salliessa maksaa myös joidenkin muiden kilpailujen osallistumismaksut. Tämä päätetään kilpailukohtaisesti. Leirityksiin osallistumista tuetaan vuosittain sovittavalla osuudella. Valmennusryhmistä ja yleisurheilukoulusta peritään vuosittain sovittava osallistumismaksu. Jaosto maksaa valmennusryhmiin kuuluvien yli 12-vuotiaiden harjoitusvuorot Kuortaneella. Lisenssimaksut jokainen urheilija maksaa ja huolehtii itsenäisesti. Edustusasut urheilijat kustantavat itse. Verryttelyasuihin pyritään neuvottelemaan mainossopimuksilla alennuksia. Omat urheiluvälineet urheilijat hankkivat ja kustantavat itse. Valmentajille maksetaan vuosittain sovittava kulukorvaus ja palkkio.

4 Toiminnan arviointi Yleisurheilujaosto arvioi omaa toimintaansa säännöllisesti. Arvioinnin tavoitteena on seurata arvojen, visioiden ja strategian toteutumista sekä laatia toimenpiteitä tavoitteiden saavuttamiseksi. Arvioinnin kriteereinä käytetään sisupistemäärien vuosittaista kehitystä sekä Vattenfall-sijoituksia ja pm ja SM sijoituksia. Viikkokisoihin ja yleisurheilukouluun osallistuneiden sekä lisenssien määrää seurataan vuosittain. Arviointia suoritetaan myös urheilijoille, toimijoille ja vanhemmille suunnatuilla kyselyillä sekä nettisivujen palautelaatikon välityksellä. Jaosto päättää kokouksissaan arvioinnin toteutuksesta. Tulokset hyödynnetään vuosittain toimintasuunnitelmaa laadittaessa ja tulevaa toimintaa kehitettäessä. Seuran johtokunta ja vuosikokous arvioi toimintakertomuksen vuosittain. 5. Seuran edustusasu Seuran edustusasu on sinikeltainen ja asussa on tunnuksena Alajärven Ankkurien logo. Yleisurheilussa edustusasujen mallit vaihtelevat urheilijoiden mieltymysten ja lajien vaatimusten mukaan. Seuran edustusasua tulee käyttää SM-kisoissa. Pm kisoissa ja huipentumissa sekä Vattenfall-finaalissa on suotavaa käyttää seuran edustusasua. Jaoston kilpailuasuvastaava organisoi kerran vuodessa kilpailuasujen yhteistilauksen. Tästä yleensä keväällä tehtävästä tilauksesta tiedotetaan seuran nettisivuilla. Seuran edustusasujen kierrätystä pyritään helpottamaan jaoston nettisivuilla toimivan kamapörssin avulla. Urheilijat kustantavat itse seuran edustusasun. Verryttelyasuihin pyritään neuvottelemaan alennus. 6. Nuorisotoiminta 7-15v. Lasten kesän ja talven yleisurheilukoulu 7-11 v Alajärven Ankkureiden yu-jaosto tarjoaa 7-11 vuotiaille lapsille laadukasta harjoitustoimintaa ympäri vuoden. Harjoitusten avulla luodaan jokaiselle hyvät lähtökohdat kehittyä vaikka aikuiseksi huippuurheilijaksi asti. Toisaalta yu-kouluun ovat kaikki liikunnasta kiinnostuneet lapset tervetulleita, mitään erityislahjoja tai taitoja ei tarvitse omata. Jokainen lapsi huomioidaan yksilönä. Lapset kasvavat ja kehittyvät hyvinkin eri tahtiin ja tuossa iässä jo fyysiset erot voivat olla huomattavat. Yu-koulu tarjoaa jokaiselle lapselle oman tasonsa mukaista monipuolista, kehittävää ja mielekästä toimintaa. Ankkureiden yu-koulu järjestetään kesäisin ja talvisin. Kesällä Ankkurikenttä tarjoaa loistavat puitteet eri lajien harjoittelulle. Talvisin harjoituspaikkana toimii urheiluhalli. Lajiharjoittelun lisäksi yu-koulussa keskitytään perusliikuntataitojen, kuten kestävyyden, ketteryyden, nopeuden, lihaskunnon, kimmoisuuden ja vartalonhallinnan harjoittamiseen.

5 Kilpailutoiminta 7-15v. Viikkokisat Hyvänä lisänä lasten harjoittelussa ovat kesäisin yu-jaoston pyörittämät viikkokisat, jonne kaikki lapset ovat tervetulleita kokeilemaan yu-koulussa opittuja taitoja. Viikkokisoissa lapsia innostetaan kokeilemaan eri lajeja, joten viikkokisat pyörivät otteluperiaatteella. Viikkokisoihin osallistuminen on maksutonta ja ne kuuluvat yu-koulun harjoitusohjelmaan. Viikkokisoissa kaikki palkitaan. Viikkokisat ovat ns harjoittelukisoja, missä on helppo opetella oikeita kisasääntöjä. Huipentumat Sisuhuipentumia järjestetään 9-15 vuotiaille. Näihin kuuluvat Sisumaantie, Sisumaastot, Sisuottelut, Sisukävelyt, Sisuhuipentumat ja Sisuviestit. Sisuhuipentumat ovat 9-15 vuotiaiden piirinmestaruuskilpailuja, missä kilpaillaan oman piirin paremmuudesta. Kaikki seuran urheilijat voivat halutessaan lähteä edustamaan Ankkureita Sisuhuipentumiin, mitään tulosrajoja tai sijoitustavoitteita ei ole. Yu-jaosto maksaa lisenssin hankkineiden maksut huipentumiin. Vattenfall Vattenfall-kisat ovat tarkoitettu vuotiaille. Vattenfall kisat ovat joukkuekisoja, missä lajissaan ja sarjassaan seuran parhaiten sijoittunut tuo seuralle pisteitä tekemänsä tuloksensa mukaisesti. Tavoitteena on päästä joukkueena Vattenfall-finaaliin loppukesästä. Vattenfall-kisoihin kuuluu kaksi osakilpailua ja finaali. Viiskuntakisat (Suomenselän kisat) Viiskuntakisoja järjestetään Virroilla, Alavudella, Ähtärissä, Töysässä, Alajärven Lehtimäellä, Soinissa, Kuortaneella ja nyt myös Alajärven Ankkurikentällä. Ankkureiden urheilijat voivat osallistua Viiskuntakisoihin ilman osallistumismaksua. Nuorisotoiminnan pelisäännöt Alajärven Ankkurit pyrkii tarjoamaan lapsille ja nuorille turvallisen ympäristön harjoitella yleisurheilun taitoja. Jokaisella lapsella on oikeus harjoitella ja kehittyä sen hetkisten taitojensa, valmiuksiensa ja fyysisten ominaisuuksiensa mukaisesti. Jokaisella lapsella ja nuorella on myös oikeus niin halutessaan edustaa seuraansa kisoissa. Toiminnassa pyritään rehellisyyteen ja avoimuuteen. Toisten huomioon ottaminen on tärkeää niin vetäjien, vanhempien kuin urheilijoidenkin taholta. Lapsia ja nuoria ei painosteta harjoituksiin tai kisoihin, mutta Ankkureiden yu-jaosto pyrkii sitouttamaan lapset ja nuoret perheineen mukaan toimintaansa. 7. Nuorisovalmennus 12-15v. Nuorisovalmennusryhmän harjoittelu Nuorisovalmennusryhmälle järjestetään harjoituksia Alajärven Urheiluhallilla ja Kuortaneen Urheiluopistolla. Lisäksi tehdään harjoitusohjelma niille, jotka sitä haluavat. Harjoitusten sisältö rakennetaan monipuoliseksi, joka luo hyvän pohjan myöhemmin toteuttavalle varsinaiselle lajiharjoittelulle. Seuran tavoite on tarjota urheilijalle osaavaa valmennusta aina aikuisikään saakka.

6 SUL:n nuorisovalmennuslinjaus 2010 >: ELMO - nuorisovalmennusohjelma Määrä Liikunnan / harjoittelun kokonaismäärä Monipuolinen harjoittelu Valitun oman lajin harjoittelua lajianalyysin suunnassa Jarkko Finni / SUL Hinnoittelu Vuoden aikana on noin 80 yhteisharjoitusta. Valmennusmaksusta päätetään vuosittain. Valmentajille maksetaan kulukorvauksia. Leiritys Piiri- ja Alueleirit Piirileirin omavastuuosuus on 50% leirimaksusta /leiri ja alueleirin omavastuuosuus on 50% leirimaksusta / leiri. Jokaisen, joka saa jaoston avustusta leiritykseen ym. valmennuskuluihin tulee osallistua pm-ja SM kilpailuun sekä Vattenfall seuracupiin. 8. Valmennus (17- v) Seuran valmennustuki Seura tukee A-luokan saavuttaneita 16v. ja vanhempia yleisurheilijoita vuosittain sovittavalla henkilökohtaisella valmennustuella. Jos urheilija hankkii omia tukijoita, niin siitä on ilmoitettava jaoston valmennusvastaavalle. Jaosto on velvollinen hankkimaan jokaiselle urheilijalle hänen niin halutessaan henkilökohtaisen valmentajan. Jokaisen, joka saa jaoston avustusta leiritykseen ym. valmennuskuluihin tulee osallistua pmja SM kilpailuun sekä Vattenfall seuracupiin.

7 9. Harraste- ja terveysliikunta Seura tarjoaa mahdollisuuden toimia nimissään koko liikuntauran nuorisourheilusta veteraaniurheiluun, sillä Alajärven Ankkurit on myös Suomen veteraaniurheiluliiton jäsen. Toiminnan voimavarat käytetään ensisijaisesti nuorten urheilijoiden valmentamiseen ja kehittämiseen, mutta myös veteraaniurheilijoiden mahdollisuus kilpailla kasvattajaseuransa väreissä ylläpidetään. Urheilukokemusta voidaan käyttää hyödyksi seuran muussa toiminnassa kilpailujen järjestämisessä, tuomari- ja toimitsijatehtävissä, joihin on mahdollisuus kouluttautua seuran myötävaikutuksella ja neuvonantajina aloittelevien urheilijoiden apuna. Alajärven Ankkurit on oikeutettu järjestämään maratonkouluja ja käyttämään siinä toiminnassa nimitystä Suomen Urheiluliiton virallinen maratonkoulu. SUL on tuotteistanut ja yhdenmukaistanut maratonkoulunsa siten, että seurasta riippumatta sen järjestelmän mukaan toimivilla maratonkouluilla on keskenään samanlainen rakenne. Maratonkouluja järjestetään kysynnän mukaan ja samalla tuetaan urheiluseuran varainhankintaa maratonkoululaisten osallistumismaksuilla. Ohjeellinen kesto maratonkoululle on 3-6 kuukautta ja hinta n. 250 euroa. 10. Kilpailujen järjestäminen Kilpailuvastaava - seuran kilpailutoiminnan koordinointi - suunnitella jaoston kanssa yhteistyössä anottavat kilpailut. - huolehtia ajallaan kilpailujen hakeminen liitto / piiri - toimitsijoiden hankinta ja järjestäminen sekä koulutus kilpailuja varten - tilojen varausten hoitaminen kilpailujen osalta - välineiden ja ajanoton järjestäminen kilpailuja varten - kilpailuaikataulun suunnittelu - tulospalvelun järjestäminen - palkintojen järjestäminen - vastata kioskin järjestämisestä kilpailuissa - laatia ja lähettää kilpailukutsut - kilpailuista tiedottaminen - toimitsijarekisterin luonti ja ylläpito kilpailujen järjestäminen Yhteistyössä jaoston kanssa päätetään kilpailun laadusta - SM-kisat anotaan SUL:n erillisen ohjeen mukaan - kansalliset ja KV-kilpailut sekä talven hallikisat - piirin myöntämät kilpailut haetaan, Hakemukseen: kilpailun taso, kisapäivä ja -paikka, lajit, ilmoittautumisaika, osanottomaksut, yhteystiedot. - kenttävaraus kaupungilta (vapaa-aikatoimisto puh ) - mainonta -> ilmoitus - palkintojen järjestäminen - aikataulun teko - lajijohtajien nimeäminen - lajijohtajien tehtävänä on huolehtia toimitsijat. - kisakanslia - sähköinen ajanotto - kilpailunumerot,

8 - kuulutus - suorituspaikkojen kunnon tarkistus kenttähenkilöstön kanssa - suoritusvälineiden kunnon tarkistus kenttähenkilöstön kanssa - tulospalvelu - kioskitoiminnan järjestäminen Toimitsijat Seura pitää rekisteriä seurassa toimivista tuomarikortin omaavista toimitsijoista. Toimitsijoille pyritään järjestämään säännöllisesti tuomarikortin ylläpitämiseen liittyvää koulutusta. Seura pyrkii järjestämään ja takaamaan kaikille halukkaille mahdollisuuden koulutukseen. Toimitsijoiden vaatimustasot: Kilpailun johtaja: Koulutustaso 4, koulutuksen järjestää SUL Lajijohtajat: Koulutustaso 3, Tuomarit: Koulutustaso 2, Toimitsijat: Koulutustaso 1, Tuomarikoulutus 1-3 toteutetaan piirin tuomarikouluttajan toimesta. Kursseille lähetetään kaikki halukkaat tai seura itse tilaa kurssin. Kilpailuvastaava laatii toimitsijarekkarin. 11. Palkitseminen Yleisurheilujaosto palkitsee urheilijoitaan kaksi kertaa vuodessa. Yleisurheilijaosto järjestää oman palkitsemistilaisuutensa syksyisin loka-marraskuussa ja sinne kutsutaan palkittavaksi jokainen urheilija, joka on edustanut Alajärven Ankkureita vähintään piirinmestaruus-, kansallisissa, piirikunnallisissa tai Vattenfall kisoissa. Alajärven kaupungin ja seurojen yhteinen päätösjuhla järjestetään yleensä marraskuun lopulla. Yu-jaosto päättää vuosittain kokouksessaan kriteerit sinne kutsuttavien urheilijoiden palkitsemisista. Yleensä päätösjuhlaan kutsutaan palkittaviksi vähintään henkilökohtaisen piirinmestaruusmitalin tai viestikullan saavuttaneet. Päätösjuhlassa palkitaan myös arvokisaedustajat, esim maaotteluedustajat ja SMkisamenestyjät. Päätösjuhlassa on muistettu myös yleisurheilijoiden valmentajia ja vetäjiä. Seuran vuosijuhlissa on muistettu seuran entisiä urheilijoita, valmentajia ja seura-aktiiveja. Toimitsijoille ja muille toimijoille järjestetään kerran vuodessa yhteinen virkistystilaisuus. 12. Viestintä Sisäinen viestintä Jaoston jäsenten välinen viestintä tapahtuu pääasiassa sähköpostin välityksellä. Tärkeä sisäisen viestinnän foorumi on jaoston kokoukset. Sisäistä viestintää voidaan harjoittaa lisäksi jaoston internet sivulla ja paikallislehtien ilmoituspalstoilla. Ulkoinen viestintä AA:n yleisurheilujaoston ulkoisen viestinnän tarkoituksena on välittää tietoa jaoston toiminnassa mukana oleville urheilijoille ja muille toimijoille. Lisäksi tavoitteena on antaa aktiivinen, myönteinen ja uskottava kuva jaoston toiminnasta. Viestinnällä tavoitellaan yleisurheilutoiminnan yleisen kiinnostavuuden kasvua Alajärvellä ja lähialueilla.

9 Ulkoisen viestinnän keinoina ovat jaoston internet-sivusto ja paikallislehdet. Ulkoista viestintää voidaan suorittaa myös erilaisissa paikallisissa tapahtumissa. Myönteistä viestintää on myös panostaminen yhdenmukaisiin edustusasuihin. Ulkoista viestintää harjoitetaan myös omilla julkaisuilla (esim. yukalenteri). Ulkoisen viestinnän kohteina ovat aktiivisten toimijoiden lisäksi yhteistyökumppanit, päättäjät, media ja suuri yleisö. Viestinnästä vastuullisia ovat jaoston sihteeri ja tarvittaessa myös muut jaoston jäsenet.

Toimintakäsikirja 2010

Toimintakäsikirja 2010 0 2010 1 Sisällysluettelo Johdanto 3 1.Seuran strategia, johtaminen ja toiminnan suunnittelu..4 1.1 Toiminnan perusperiaatteet 4 1.1.1 Arvot.4 1.1.2 Missio..4 1.1.3Visio 2012..4 1.1.4 Toiminta ajatus 5

Lisätiedot

Lempäälän Kisa Yleisurheilu ry Toimintakäsikirja

Lempäälän Kisa Yleisurheilu ry Toimintakäsikirja Lempäälän Kisa Yleisurheilu ry Toimintakäsikirja Sisällysluettelo Johdanto...4 Toiminnanperusperiaatteet...5 Missio...5 Visio2015...5 Arvot...5 Seuranorganisaatio...6 Johtokunnankokoonpanojavalinta...6

Lisätiedot

VANTAAN SALAMAT RY:N TOIMINTAKÄSIKIRJA

VANTAAN SALAMAT RY:N TOIMINTAKÄSIKIRJA VANTAAN SALAMAT RY:N TOIMINTAKÄSIKIRJA 2015 1 SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ... 4 1.1 Historia... 4 1.2 Toiminta-alue... 4 1.3 Kattojärjestöt ja jäsenyydet... 5 1.4 Sidosryhmät... 5 2 SEURAN TOIMINTA-AJATUS JA STRATEGIA...

Lisätiedot

Viipurin Urheilijat ry SEURAKÄSIKIRJA 2007->

Viipurin Urheilijat ry SEURAKÄSIKIRJA 2007-> Viipurin Urheilijat ry SEURAKÄSIKIRJA 2007-> SISÄLLYSLUETTELO 1. Seuran strategia, johtaminen ja toiminnan suunnittelu 1.1. Toiminnan perusperiaatteet 1.1.1. Arvot 1.1.2. Missio 1.1.3. Visio 1.1.4. Toiminta-ajatus

Lisätiedot

LOIMAAN KORIKONKARIT RY LAATUKÄSIKIRJA

LOIMAAN KORIKONKARIT RY LAATUKÄSIKIRJA LOIMAAN KORIKONKARIT RY LAATUKÄSIKIRJA SISÄLTÖ Päivitetty 8.11.2014 Sisällys LOIMAAN KORIKONKARIT RY... 0 LAATUKÄSIKIRJA... 0 JOHDANTO... 3 1. SEURAN TOIMINTA-AJATUS, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA TOIMINNAN

Lisätiedot

SÄKYLÄN URHEILIJAT ry. Toimintasuunnitelma seuran 69. toimintavuodelle

SÄKYLÄN URHEILIJAT ry. Toimintasuunnitelma seuran 69. toimintavuodelle SÄKYLÄN URHEILIJAT ry Toimintasuunnitelma seuran 69. toimintavuodelle 2012 2013 www.sakylanurheilijat.fi Sivu 1 JOHTOKUNTA Seuramme toimintaa johtaa ja valvoo vuosikokouksen valitsema johtokunta, joka

Lisätiedot

FC HERTTA. Toimintakäsikirja. Seuratoimijoille ja vanhemmille

FC HERTTA. Toimintakäsikirja. Seuratoimijoille ja vanhemmille FC HERTTA Toimintakäsikirja Seuratoimijoille ja vanhemmille 2012 www.fchertta.fi Sisällysluettelo I Seura 2 1. FC Hertan Toiminta-ajatus 2. FC Hertan visio 2017 3. FC Hertan toimintaa ohjaavat arvot II

Lisätiedot

Seinäjoen Peliveljet ry:n toimintaopas 22.5.2012 Sivu 1 ( 29 ) Seuran toimintaopas. 2.1 versio

Seinäjoen Peliveljet ry:n toimintaopas 22.5.2012 Sivu 1 ( 29 ) Seuran toimintaopas. 2.1 versio Sivu 1 ( 29 ) Seuran toimintaopas 2.1 versio Sivu 2 ( 29 ) 1. SEURAN YLEISESITTELY... 5 2. SEURAN TOIMINTAPERIAATTEET, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA SEURAN TUNNUKSET... 5 2.1. Arvot... 5 2.2. Seinäjoen Peliveljet

Lisätiedot

Viinijärven Urheilijat ry TOIMINTAKÄSIKIRJA 1 VIINIJÄRVEN URHEILIJAT RY TOIMINTAKÄSIKIRJA

Viinijärven Urheilijat ry TOIMINTAKÄSIKIRJA 1 VIINIJÄRVEN URHEILIJAT RY TOIMINTAKÄSIKIRJA Viinijärven Urheilijat ry TOIMINTAKÄSIKIRJA 1 VIINIJÄRVEN URHEILIJAT RY TOIMINTAKÄSIKIRJA Viinijärven Urheilijat ry TOIMINTAKÄSIKIRJA 2 Viinijärven Urheilijat ry, toimintakäsikirja 5 1. Johdanto toiminnan

Lisätiedot

Laatukäsikirja 16.8.2012

Laatukäsikirja 16.8.2012 Laatukäsikirja 16.8.2012 2 ESIPUHE Tämä on Espoo Basket Team ry:n laatukäsikirja. Viimeisin laatukäsikirjan päivitys on elokuulta 2012. Laatukäsikirjaa tarkastellaan seuran hallituksen toimesta vuosittain

Lisätiedot

ONS Seurakäsikirja. Hyväksytty:

ONS Seurakäsikirja. Hyväksytty: ONS Seurakäsikirja Muutoshistoria: Ver. pvm Tila Käsittelijä Kommentit 0.1 03.11.2009 Ehdotus J.Kuoksa, A.Kaihua Seura-, valmennus ja joukkuetoiminta yhdistettynä samaan dokumenttiin 1.0 16.11.2009 Hyväks.

Lisätiedot

Kenttäurheiljat-58 ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2008

Kenttäurheiljat-58 ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2008 KU-58:n toimintasuunnitelma vuodelle 2008 Kenttäurheilijat-58 ry:n toimintasuunnitelma 2008 2 / 10 Kenttäurheiljat-58 ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2008 Kenttäurheiljat-58 ry (KU-58) on vantaalainen

Lisätiedot

LAADUKAS TOIMINTAKÄSIKIRJA

LAADUKAS TOIMINTAKÄSIKIRJA Ynni Korista hyvässä seurassa KORIPALLO LAADUKAS TOIMINTAKÄSIKIRJA Kevät 2010 Luonnos 16.2.2010/km/jk/ml Tervetuloa mukaan Oulun NMKY:n koripallotoimintaan Tämä laatukäsikirja on laadittu jokaisen Oulun

Lisätiedot

O2-JYVÄSKYLÄ RY SEURAOHJE

O2-JYVÄSKYLÄ RY SEURAOHJE O2-JYVÄSKYLÄ RY SEURAOHJE VERSIO 1.5 Seuraohje_v1_5.doc SIVU 1/25 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 4 2 MIKÄ ON SEURAOPAS... 5 3 TOIMINTA-AJATUS... 6 3.1 Toiminta-ajatus... 6 3.2 Arvot... 6 3.3 Visiot...

Lisätiedot

SEURAOPAS. [Valitse päivämäärä]

SEURAOPAS. [Valitse päivämäärä] SEURAOPAS [Valitse päivämäärä] SEURAOPAS Urheiluseura Hatsina 2014-2015 SISÄLLYSLUETTELO Sisältö Sisältö...2 Urheiluseura Hatsina yleiskuvaus...5 Mikä on seuraopas?...5 1 TOIMINTA-AJATUS JA STRATEGIA...6

Lisätiedot

Turun Ringette ry. Toimintaohjeet

Turun Ringette ry. Toimintaohjeet Turun Ringette ry Toimintaohjeet Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 2. Toimintalinjaukset... 3 2.1 Visio... 3 2.2 Eettisyys... 3 2.3 Tavoitteet... 3 2.4 Pelisäännöt... 3 2.5 Kasvatuksellisuus... 3 2.6 Joukkuetoiminta...

Lisätiedot

Seurasäännöt. Karhu-Kissat ry. Matkamiehenpolku 2 D 00320 Helsinki. www.karhu-kissat.fi

Seurasäännöt. Karhu-Kissat ry. Matkamiehenpolku 2 D 00320 Helsinki. www.karhu-kissat.fi Seurasäännöt Karhu-Kissat ry Matkamiehenpolku 2 D 00320 Helsinki www.karhu-kissat.fi Sisällys Seuratoiminnan säännöt... 2 Karhu-Kissat ry:n arvot... 2 Organisaatio seuran hallitus... 2 Jäsenten tehtävät...

Lisätiedot

Seurakäsikirja. 1. Toiminta-ajatus ja visio. 1.1. Toiminta-ajatus

Seurakäsikirja. 1. Toiminta-ajatus ja visio. 1.1. Toiminta-ajatus 1 Seurakäsikirja 1. Toiminta-ajatus ja visio 1.1. Toiminta-ajatus Naantalin Voimistelijat tarjoaa monipuolista liikuntaa harraste- ja valmennustasolla kaiken ikäisille. Haluamme tuottaa ihmisille elämäniloa,

Lisätiedot

ratsastuksen seuraopas

ratsastuksen seuraopas Uudistettu painos 2012 ratsastuksen seuraopas suomen ratsastajainliitto ry Sisällysluettelo: Alkusanat 3 Mitä on seuratoiminta? 4 Ratsastusseuran perustaminen 5 Seuran toimihenkilöt 6 SRL:n tarjoamat jäsenedut

Lisätiedot

SINETTISEURATOIMINTA

SINETTISEURATOIMINTA SINETTISEURATOIMINTA Lupaus laadusta urheilevan lapsen ja nuoren parhaaksi Sinettiseurojen auditointi Sinettikriteerien toteutuminen arvioidaan säännöllisin väliajoin kehittämistilaisuuden muotoon rakennetun

Lisätiedot

Seuran toimintaympäristö ja toiminnan periaatteet 2. Koulutus 3. Seuran organisaatio 4. Jaostot 5. Talousjaosto 5. Jalkapallojaosto 7

Seuran toimintaympäristö ja toiminnan periaatteet 2. Koulutus 3. Seuran organisaatio 4. Jaostot 5. Talousjaosto 5. Jalkapallojaosto 7 ITÄ-HAKKILAN KILPA RY Sisällys Seuran toimintaympäristö ja toiminnan periaatteet 2 Koulutus 3 Seuran organisaatio 4 Jaostot 5 Talousjaosto 5 Jalkapallojaosto 7 Vammaisliikuntajaosto 12 Kuntoliikuntajaosto

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma toimikaudelle 1.9.2011-31.8.2012

Toimintasuunnitelma toimikaudelle 1.9.2011-31.8.2012 Toimintasuunnitelma toimikaudelle 1.9.2011-31.8.2012 1. Raision Jumpparit ry:n toiminnan tarkoitus ja tavoitteet - Raision Jumppareiden toiminta-ajatuksena on tarjota jäsenilleen laadukasta, energistä

Lisätiedot

Lohi aapinen päivitetty 9.10.2012 SEURATOIMINNAN AAPINEN

Lohi aapinen päivitetty 9.10.2012 SEURATOIMINNAN AAPINEN SEURATOIMINNAN AAPINEN 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. SEURAORGANISAATIO... 3 2. TOIMISTOTYÖNTEKIJÄN TEHTÄVÄT... 5 3. KILPAILUSIHTEERIN TOIMENKUVA... 7 4. VALMENNUSJAOSTON JA VALMENTAJIEN TEHTÄVÄT... 9 5. KILPAILUT

Lisätiedot

URHEILUSEURAN TOIMINTALINJA

URHEILUSEURAN TOIMINTALINJA URHEILUSEURAN TOIMINTALINJA URHEILUSEURAN TOIMINTALINJA Tämän työvihon tarkoituksena on auttaa urheiluseuroja laatimaan omalle urheiluseuralle seuran toimintalinja. Seuran toimintalinja selkiyttää seuran

Lisätiedot

2/32. Sisällysluettelo

2/32. Sisällysluettelo 2/32 Sisällysluettelo Seura... 4 Seuran yleisesittely... 4 Arvot... 4 Missio... 4 Visio 2014... 4 Strategia 2011-2014... 4 Organisaatio... 5 Seuran varsinaiset kokoukset... 5 Johtokunnan tehtävät... 5

Lisätiedot

TuTo ry / Juniorijääkiekko. Toimintaperiaatteet ja säännöt

TuTo ry / Juniorijääkiekko. Toimintaperiaatteet ja säännöt TuTo ry / Juniorijääkiekko Toimintaperiaatteet ja säännöt Päivitetty 3.3.2014 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 3 1.1 Yleistä... 3 1.2. Seuran visio, tavoitteet ja säännöt... 3 1.3. Seuralupaus... 3 1.4.

Lisätiedot

Espoon Kiekkoseura ry SISÄISET PELISÄÄNNÖT JA TOIMINTAOHJEET 10.02.2014

Espoon Kiekkoseura ry SISÄISET PELISÄÄNNÖT JA TOIMINTAOHJEET 10.02.2014 1 Espoon Kiekkoseura ry SISÄISET PELISÄÄNNÖT JA TOIMINTAOHJEET 10.02.2014 2 1. YLEISTÄ 2. TOIMINNAN TARKOITUS 3. ORGANISAATIOKAAVIO JA SEURAN JOHTOKUNTA 3.1 Organisaatiokaavio 3.2 Johtokunnan tehtävät

Lisätiedot

Pallo-Pojat Juniorit ry. Toimintalinja

Pallo-Pojat Juniorit ry. Toimintalinja Pallo-Pojat Juniorit ry. Toimintalinja 2 Esipuhe Tämän PPJ:n toimintalinjan keskeisenä tarkoituksena on linjata seuran toimintaa sekä esittää suosituksia joukkueiden harjoitteluun, pelaamiseen ja muuhun

Lisätiedot

Salon Viesti ry Juniorijoukkueiden toimintamallit

Salon Viesti ry Juniorijoukkueiden toimintamallit Salon Viesti ry Dokumentin tila: Versio 3.0 SISÄLLYSLUETTELO: - Johdanto - Seuramme arvot ja kasvatukselliset periaatteet - Lentopallojaosto - Juniorijuokkueen johtoryhmä ja vastuut - Joukkueenjohtajan

Lisätiedot

Viestintäsuunnitelma. Juniori KuPS

Viestintäsuunnitelma. Juniori KuPS Viestintäsuunnitelma Juniori KuPS 1 Sisällys KEITÄ ME OLEMME?... 2 SEURAMME ARVOT... 2 Suvaitsevaisuus... 2 Urheilullisuus ja terveet elämäntavat... 2 Tavoitteellisuus... 2 SISÄINEN VIESTINTÄ... 3 Sisäisen

Lisätiedot