Laihia Kokouskutsu 1 (22) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Laihia Kokouskutsu 1 (22) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta"

Transkriptio

1 Laihia Kokouskutsu 1 (22) Aika , klo 17:30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien valinta 3 Kokouksen asialistan hyväksyminen 4 Esiopetuksesta vapautuneiden tilojen käyttö 5 Päivähoitomaksut Esiopetukseen ilmoittautuminen lv Kouluun ilmoittauminen Lautakunnan alaisten toimintojen, laskujen ja tositteiden hyväksyjien valinta vuodelle Talouden raportointi sivistystoimen osalta 10 Eepos-kirjastojen kaukolainamaksut 11 Nuukuus elävän perinnön kansalliseen luetteloon 12 Erityisopetuksen järjestämisvaihtoehtoja 13 Viranhaltijapäätökset 14 Muut mahdolliset asiat 15 Pöytäkirjan nähtävillä pitäminen ja kokouksen päättäminen

2 Laihia Kokouskutsu 2 (22) Osallistujat Erkki Aro, puheenjohtaja Ritva Lämpsä, 1. varapuheenjohtaja Markus Hyytinen, sihteeri Anneli Riski Jukka Harju Jukka Jänisoja Kati Tiala Miika Pohjola Sari Muurimäki Tiina Friman Petri Somppi Tapio Nyysti Janne Laine

3 Laihia Kokouskutsu 3 (22) 1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus

4 Laihia Kokouskutsu 4 (22) 2 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien valinta päättää valita kokoukselle kaksi pöytäkirjantarkastajaa.

5 Laihia Kokouskutsu 5 (22) 3 Kokouksen asialistan hyväksyminen päättää hyväksyä kokouskutsun yhteydessä olevan asialistan kokouksen työjärjestykseksi.

6 Laihia Kokouskutsu 6 (22) 4 Esiopetuksesta vapautuneiden tilojen käyttö Markus Hyytinen markus.hyytinen@laihia.fi sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja Tammikuusta 2018 alkaen esiopetukselta vapautunut Vallinmäen päiväkoti otettiin 3-5 v. lasten käyttöön ja Länsitien esiopetukselta vapautunut tila ainakin kevääksi ryhmäperhepäivähoidon käyttöön. Tammikuussa hoitopaikan on tarvinnut 22 uutta lasta, helmikuussa-huhtikuussa 20 lasta. Vuoden 2018 talousarvioon ei ole varattu rahaa tämän ryhmäperhepäiväkodin menoihin, mutta kesän mahdollinen maksuttomuus ja syksyn henkilöstösuunnittelu ja palkkaaminen sekä lasten sijoitukset tulevat vaikuttamaan koko vuoden talousarvioon. päättää hyväksyä Länsitien esiopetukselta vapautuneet tilat varhaiskasvatuksen käyttöön.

7 Laihia Kokouskutsu 7 (22) 5 Päivähoitomaksut 2018 LAIDno Maija Kajaala maija.kajaala@laihia.fi varhaiskasvatuksen johtaja Eduskunta päätti varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain muuttamisesta ja tasavallan presidentti hyväksyi lain muuttamisen Lakimuutos tulee voimaan alkaen. Laki muuttuu siten, että pieni- ja keskituloisilta perittäviä varhaiskasvatuksen asiakasmaksuja alennetaan. Lisäksi sisaruksilta perittäviä maksuja alennetaan siten, että toisesta lapsesta perittävä maksu on 50 prosenttia nuorimman lapsen laskennallisesta kokoaikaisen varhaiskasvatuksen maksusta. Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut määräytyvät jatkossa alkaen muutetun varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista annetun lain mukaisesti. Opetus- ja kulttuuriministeriö tarkistaa laissa määritellyn mukaisesti varhaiskasvatuksesta perittävät asiakasmaksut joka toinen vuosi (indeksitarkistus). Seuraavan indeksitarkistuksen mukaan tulorajoja sekä ylintä maksua muutetaan alkaen. Perheen nuorimman lapsen maksu voi kokopäivähoidossa enimmillään olla 290 euroa kuukaudessa (indeksitarkistuksen jälkeen 289 euroa alkaen). Ikäjärjestyksessä seuraavasta kokoaikaisessa varhaiskasvatuksessa olevasta lapsesta voidaan määrätä maksu, joka on enintään 50 prosenttia nuorimman lapsen maksusta. Kustakin seuraavasta lapsesta määrättävä maksu on enintään 20 prosenttia nuorimman lapsen maksusta. Määrättäessä perheen toisen tai useamman lapsen maksua, käytetään määräytymisen perustana nuorimman lapsen laskennallista kokoaikaisen varhaiskasvatuksen maksua. Lasta koskevaa 27 euroa pienempää maksua ei peritä. Lähtökohtaisesti maksu voidaan periä enintään yhdeltätoista kuukaudelta. Maksu voidaan kuitenkin periä kahdeltatoista kuukaudelta, jos lapsi ei ole vuoden aikana ollut poissa päivähoidosta yli ¾ kuukausimaksun perusteena olevien kuukausittaisten hoitopäivien määrästä. Jos lapsi on varhaiskasvatuksessa keskimäärin enintään 20 tuntia viikoittain, saa kuukausimaksu olla enintään 60 prosenttia varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain 5 :n mukaan määräytyvän kokoaikaisen varhaiskasvatuksen maksusta. Jos lapsi on varhaiskasvatuksessa keskimäärin vähintään 35 tuntia viikoittain, voidaan kuukausimaksuna periä kokoaikaisen varhaiskasvatuksen maksu. Jos lapsi on varhaiskasvatuksessa keskimäärin enemmän kuin 20 tuntia viikoittain, mutta alle 35 tuntia, tulee kunnan periä maksu, joka on suhteutettu varhaiskasvatusaikaan. Varhaiskasvatuksen maksua alentavana tekijänä on otettava huomioon myös perusopetuslain (628/1998) mukainen maksuton esiopetus.

8 Laihia Kokouskutsu 8 (22) Laskettaessa lapsen keskimääräistä viikoittaista aikaa varhaiskasvatuksessa, otetaan huomioon varhaiskasvatukseen varattu aika kalenterikuukauden ajalta. Pääsääntöisesti päivähoitomaksu peritään myös tilapäisten poissaolojen ajalta. Kuitenkin, jos lapsi on sairautensa vuoksi päivähoidosta poissa päivähoidosta yli kymmenen päivää kalenterikuukauden aikana, maksuna peritään puolet kuukausimaksusta. Maksua ei peritä lainkaan, jos lapsi on sairautensa vuoksi poissa hoidosta koko kalenterikuukauden. Jos lapsi on muusta syystä poissa päivähoidosta koko kalenterikuukauden, peritään puolet kuukausimaksusta. Jos lapsen vanhemmat tai muut huoltajat eivät ota vastaan lapselle haettua ja myönnettyä paikkaa varhaiskasvatuksessa eikä sitä ole peruutettu ennen kunnan päätöksen mukaisen varhaiskasvatuksen alkamista, lapsen vanhemmilta tai muilta huoltajilta voidaan periä puolet tämän varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain mukaan määräytyvästä kuukausimaksusta. Jos lapsen huoltajat varaavat lapselle varhaiskasvatuspaikan lomansa ajaksi eivätkä peruuta sitä, voidaan peruuttamatta jätetystä varhaiskasvatuspaikasta periä puolet varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain mukaan määräytyvästä kuukausimaksusta. Vaikka perheen tulot olisivat niin pienet, ettei lapselle ole määrätty kuukausimaksua, voidaan käyttämättä jätetystä varhaiskasvatuksesta kuitenkin periä puolet varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain 7 :n mukaisesta pienimmästä perittävästä maksusta. Tilapäisesti annettavan hoidon sekä leikki- ja kerhotoiminnan maksuista päättää kunta. Muutokset tulorajoihin ja alkaen sekä muutokset maksuprosentteihin alkaen. Tuloraja asti e /kk Uusi tuloraja e/ kk Tuloraja asti Perheen henkilömäärä Maksuprosentti Maksuprosentti ,5 % 10,7 % ,4 % 10,7 % ,9 % 10,7 % ,9 % 10,7 % ,9 % 10,7 % päättää hyväksyä varhaiskasvatuksen asiakasmaksut alkaen muuttuneen asiakasmaksulain mukaiseksi ja alkaen indeksikorotuksen mukaiseksi.

9 Laihia Kokouskutsu 9 (22) 6 Esiopetukseen ilmoittautuminen lv LAIDno Markus Hyytinen markus.hyytinen@laihia.fi sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja Perusopetuslain 6 :n mukaan opetus tulee kunnassa järjestää siten, että oppilaiden matkat ovat asutuksen, koulujen ja muiden opetuksen järjestämispaikkojen sijainti ja liikenneyhteydet huomioon ottaen mahdollisimman turvallisia ja lyhyitä. Esiopetusta järjestettäessä tulee lisäksi ottaa huomioon, että esiopetukseen osallistujilla on mahdollisuus käyttää päivähoitopalveluita. Laihian kunnan hallintosäännön 56 mukaan varhaiskasvatuksen johtaja päättää lapsen ottamisesta tai siirtämisestä esiopetukseen, leikkitoimintaan ja päivähoitoon sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunnan hyväksymien perusteiden mukaisesti. Kunta osoittaa oppivelvollisille ja muille perusopetuslaissa tarkoitettua opetusta saavalle em. perusteen mukaisen lähikoulun tai muun soveltuvan paikan, jossa annetaan lain mukaista opetusta sellaisella oppilaan kielellä, jolla kunta on velvollinen opetusta järjestämään. Esiopetusta saavalle oppilaalle voidaan opetuksen järjestämispaikaksi osoittaa myös vastaavat edellytykset täyttävä laissa tarkoitettu päivähoitopaikka tai muu soveltuva esiopetuspaikka. Mikäli huoltaja esittää lapsensa esiopetuspaikaksi muun kuin kunnan osoittaman järjestämispaikan, hänen tulee esittää siitä anomus varhaiskasvatuksen johtajalle, joka päättää ns. toissijaisesta esiopetuksen järjestämispaikasta. Mikäli lapsi sijoitetaan muuhun kuin kunnan osoittamaan esiopetuksen järjestämispaikkaan, vastaa huoltaja mahdollisesta lapsen kuljetuksesta. Väestörekisteritietojen mukaan 2012 syntyneitä lapsia on 121. Isonkylän ja Perälän kouluilla esiopetuslapsilla on mahdollisuus osallistua koululla järjestettävään leikkitoimintaan. Esiopetukseen osallistuvalla lapsella on mahdollisuus koulukuljetukseen sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunnan hyväksymien perusteiden mukaisesti. Yli 3 km:n matka kotoa esiopetuspaikkaan on maksuton ja alle 3 km:n matkalta laskutetaan kunnanvaltuuston vahvistaman taksan mukaisesti. päättää hyväksyä esiopetuspaikat lv seuraavasti: - Rauhalan koulun esiopetusryhmät

10 Laihia Kokouskutsu 10 (22) - Isonkylän koulun esiopetusryhmä - Hulmin päiväkodin esiopetusryhmä - Kylänpään koulun esiopetusryhmä - Perälän koulun esiopetusryhmä huomioiden sijoituksissa lapsen päivähoidon ja kuljetuksen tarve. Lautakunta tarkentaa järjestämispaikat vielä erikseen tarpeen mukaan sen jälkeen, kun oppilasilmoittautuminen on tapahtunut. Ryhmät voidaan perustaa mikäli aloittavia esiopetuksen lapsia on vähintään yhdeksän.

11 Laihia Kokouskutsu 11 (22) 7 Kouluun ilmoittauminen 2018 LAIDno Markus Hyytinen markus.hyytinen@laihia.fi sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja Perusopetuslain 6 :n mukaan opetus tulee kunnassa järjestää siten, että oppilaiden matkat ovat asutuksen, koulujen ja muiden opetuksen järjestämispaikkojen sijainti ja liikenneyhteydet huomioon ottaen mahdollisimman turvallisia ja lyhyitä. Laihian kunnan hallintosäännön 56/A 7 mukaan sivistys- ja päättää oppilaaksi ottamisen perusteista. Sivistysja vapaa-ajanjohtaja osoittaa perusopetukseen otettavalle oppilaalle lähikoulun lautakunnan periaatteiden mukaisesti 56/C 3. Kunta osoittaa oppivelvollisille ja muille perusopetuslaissa tarkoitettua opetusta saavalle em. perusteen mukaisen lähikoulun tai muun soveltuvan paikan, jossa annetaan lain mukaista opetusta sellaisella oppilaan kielellä, jolla kunta on velvollinen opetusta järjestämään. Mikäli huoltaja esittää lapsensa kouluksi muun kuin kunnan osoittaman lähikoulun, hänen tulee siitä esittää anomus sivistys- ja vapaa-ajanjohtajalle, joka päättää oppilaaksi ottamisesta. Mikäli oppilas sijoitetaan muuhun kuin omaan lähikouluun, huoltaja vastaa oppilaan kuljetuksesta. Oppilaaksi ilmoittautuminen tapahtuu vuonna 2018 Wilman kautta edellisvuoden tapaan. Oppilaalle merkitään valmiiksi lähikoulu. Huoltajilla on mahdollisuus hakeutua muuhunkin lähikouluun kuin osoitteen perusteella laitettuun lähikouluun. Päätös muusta kuin omasta lähikoulusta tehdään huoltajan esittämien perusteluiden mukaan. Mikäli oppilas tämän perusteella sijoitetaan muuhun kuin omaan lähikouluun, huoltaja vastaa oppilaan kuljetuksesta. Alustavan laskelman mukaan Perälään tulisi 24 oppilasta, Rauhalaan 77, Hulmille ja Isoonkylään kumpaankin kuusi sekä Kylänpäähän 10. päättää vahvistaa lähikoulujen osoittamisen perusteet perusopetuslain 6 :n mukaisesti tarkennettuna siten, että: 1. Perälän koulun oppilaspaikkojen määrä vahvistetaan tarkemmin seuraavassa kokouksessa. 2. Perälän ja Kirkonkylän koulupiirien raja vahvistetaan siten, että Perälän koulun oppilaaksi ottoalueeksi kuuluu asutus Haapatien Pajutien Sammaltien Jäkälätien Otsontien Tammelantien varrelta sekä Kivenkujan varrelta. Ampujantien ja Peräläntien risteyksestä Perälän suuntaan Peräläntien

12 Laihia Kokouskutsu 12 (22) varsi kuuluu Perälän koulun oppilaaksi ottoalueeseen. Samasta risteyksestä Peräläntien varren asutus vt. 18 suuntaan kuuluu Kirkonkylän oppilaaksi ottoalueeseen. 3. Esitetään Mustasaaren kunnalle, että se vahvistaa laihialaisille ruotsinkielisille koulutulokkaille lähikouluksi Helsingbyn koulun. 4. Mahdollisia muita erityisen opetuksen tukimuotoja tarvitsevan oppilaan opetuksen antopaikaksi osoitetaan tarvittaessa joko Isolahden tai Hietalahden koulu. Esitys antopaikaksi tehdään yhteistyössä huoltajien ja Vaasan perusopetuksen kanssa ottaen huomioon oppilasta koskevat lausunnot.

13 Laihia Kokouskutsu 13 (22) 8 Lautakunnan alaisten toimintojen, laskujen ja tositteiden hyväksyjien valinta vuodelle 2018 LAIDno Markus Hyytinen markus.hyytinen@laihia.fi sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja Lautakunnan tulee valita vuosittain ne henkilöt, jotka ovat oikeutettuja hyväksymään lautakunnan alaisten toimintojen laskut ja tositteet. päättää valita laskujen ja tositteiden hyväksyjiksi vuodelle 2018 seuraavat henkilöt: - sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja Markus Hyytisen ja hänen sijaiseksi kulloinkin määrätyn henkilön. - varhaiskasvatuksen johtaja Maija Kajaalan, - päiväkodin johtaja Päivi Hakolan, - päiväkodin johtaja Päivi Ahlsvedin - Johtava rehtori Paula Haurun, - apulaisrehtori Sanna Schöningin, - apulaisrehtori Aki Timon - lukion rehtori Ari Puumalan ja - kirjastotoimenjohtaja Kati Koiviston ja heidän sijaisiksi kulloinkin määrätyn henkilön.

14 Laihia Kokouskutsu 14 (22), 118, , 9, Talouden raportointi sivistystoimen osalta LAIDno , , 118 Markus Hyytinen Keskuskoulun väistötilojen perustaminen on tuonut mukanaan kuluja ja hankintoja, joihin ei varauduttu talousarviota valmisteltaessa syksyllä Seuraavia kuluja on toteutunut ja toteutumassa: - Fysiikka-kemian ylimääräiset kirjat 4.576,92 euroa - työpöytä yläkoulu noin euroa - Musiikkivälineet: arvio vähintään euroa - Kuvataide, arvioitu euroa - Tekninen työ: n euroa - Erillinen kopiokone väistötilaan (200 e/kk) - Liikunta: euroa - tietokoneita n euroa - Ruokailu: kertakäyttövälineet n euron lisäkustannus Lisäksi Kielimaan vuokraan ei oltu varauduttu lukuvuodelle Kustannukset siitä euroa. Keväällä 2017 lisäkuluja perusopetuksen puolelle toi lisäksi kuljetusten järjestäminen aseman takaa pienemmille koululaisille tietyömaan takia. Kulut siitä noin euroa. Yhteensä talousarviossa huomioimattomia kuluja noin euroa. Sisäisesti sivistystoimea laskutetaan parakkien asennuksesta ja vuokrauksesta kuluvan vuoden aikana ,02 euroa. Oheismateriaalina: Sisäinen lasku parakkien asennuksesta ja vuokrasta. Esittelijä: Markus Hyytinen esittää lisätalousarviota peruskoulutuksen tulosyksikön osalta euroa parakkien asennuksen ja vuokrauksen takia kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle. Päätös hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.

15 Laihia Kokouskutsu 15 (22), , 9 Markus Hyytinen markus.hyytinen@laihia.fi sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja varhaiskasvatuslautakunnan osalta tammi-joulukuun 2018 toteuma ( mukaisena) on 97,5 prosenttia. Henkilöstökulujen osalta on talousarvioon 2018 verrattuna toteuma noin euroa ennakoitua vähemmän. Henkilöstökulut ovatkin yli vähemmän kuin tilinpäätöksessä Peruskoulutuksen osalta väistötilat toivat euron lisälaskun. Ilman tätä sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunnan tulos näyttää painuvan noin alle vuoden 2016 tilinpäätöksen. Selittävinä tekijöinä perusopetuksen tuntikehyksen tiukennukset, varhaiskasvatuksen ryhmäperhepäivähoitopaikkojen väheneminen ja kilpailukykysopimuksen kautta tullut avitus henkilöstömenoihin. Tulosyksiköittäin toteuma: Varhaiskasvatus 95,7 % Esiopetus 95,8 % Peruskoulutus 99,3 % Keskiaste 93,7 % Aikuiskoulutus 99,9 % Kirjasto- ja kulttuuri 88,9 % Yhteensä 97,5 % päättää merkitä talouden toteuman tiedoksi.

16 Laihia Kokouskutsu 16 (22) 10 Eepos-kirjastojen kaukolainamaksut LAIDno Kati Koivisto kirjastotoimenjohtaja Eepos-kirjastojen johtoryhmä on kokouksessaan päättänyt esittää kaikille alueen kunnille suositushintaa Eepos-kimpan ulkopuolisille kirjastoille lähetettävistä kaukolainoista. Suositushinta on 15 euroa / lähetettävä kaukolaina. Laihian kirjasto ei ole perinyt maksua muilta kirjastoilta. Koska muun muassa postituskustannukset nousevat koko ajan esitän lautakunnalle, että Laihian kirjastolla otetaan käyttöön Eepos-kirjastojen suositushinta 15 e/lähetettävä kaukolaina. päättää, että Laihian kirjasto ottaa käyttöön suositushinnan 15 euroa/lähetettävä kaukolaina Eepos-kirjastojen ulkopuolisille kirjastoille.

17 Laihia Kokouskutsu 17 (22) 11 Nuukuus elävän perinnön kansalliseen luetteloon Markus Hyytinen sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja Opetus- ja kulttuuriministeriö on nimennyt marraskuussa kohdetta Elävän perinnön kansalliseen luetteloon. Kansallinen luettelo täydentyy määräajoin ja seuraavan kerran luetteloon voi hakea aikaisintaan vuonna Kansallisesta luettelosta on mahdollista tehdä ehdotuksia Unescon kansainvälisiin aineettoman kulttuuriperinnön luetteloihin. Elävän perinnön kansallisessa luettelossa on edustettuina Unescon aineettoman kulttuuriperinnön eri aloja: esittävät taiteet, musiikki ja tanssi, suullinen perinne, juhlat ja tavat, ruokaperinteet, käsityötaidot, pelit ja leikit sekä luonto. Kansalliseen luetteloon nimettyjä perinteitä ovat kynttilöiden vieminen hautausmaalle jouluaattona, joulurauhan julistus Turussa, maistereiden promovoiminen, pääsiäiskokkojen polttaminen ja virpominen sekä saunominen. Muita luetteloon nimettyjä asioita ovat muun muassa kaustislainen viulupelimannitraditio, lavatanssit ja tango sekä purppuri ja menuetti, laihialainen nuukuus, runonlaulu, räsymattojen kudonta, korsnäsinpaita (Korsnäströjan), Euran rinkilät ja kalakukko, mölkky, kyykkä, pesäpallo sekä Skruuvin pelaaminen, hortoilu, jokamiehenoikeudet ja Tornionjokilaakson koskikalastuskulttuuri. Elävän perinnön luetelossa todetaan Laihian nuukuudesta seuraavaa: Laihialaiseen nuukuuteen liittyvät vitsit ja tarinat tunnetaan kaikkialla Suomessa. Laihialaisuutta käytetään melko yleisesti synonyyminä nuukuudelle ja taloudellisuudelle ja laihialaiseksi sanotaan nuukaa henkilöä, joten käsite on erittäin tunnettu. Lisäksi laihialaisten nuukuudesta kertovia vitsejä keksitä än jatkuvasti lisää. Ilmiö on mukautunut nykyaikaan ja perinnettä hyödynnetään esimerkiksi alueen matkailussa ja markkinoinnissa. Suullinen kertomaperinne on kansallista, nuukuusmaine ja sen hyödyntäminen paikallista. Vahva identiteettimerkitys pienelle paikkakunnalle. Luetteloon teki Laihialta hakemuksen Laihian Kotiseutu - ja museoyhdistys ry. päättää merkitä asian tiedoksi.

18 Laihia Kokouskutsu 18 (22), 11, , 12, Erityisopetuksen järjestämisvaihtoehtoja LAIDno , , 11 Markus Hyytinen Erityisopetuksen kehittämistyöryhmä on kokoontunut epävirallisesti joulukuussa Työryhmän kokoonpano on vielä päättämättä. Työryhmän tehtävänä on kartoittaa erityisopetuksen nykytilanne ja antaa esitys tarpeellisista muutoksista. Esittelijä: Markus Hyytinen päättää, että erityisopetuksen kehittämistyöryhmään nimetään lautakunnan edustajina Petri Somppi ja Jukka Jänisoja. Lisäksi työryhmään nimetään apulaisrehtori Sanna Schöning, johtava rehtori Paula Hauru, apulaisrehtori Aki Timo, erityisluokanopettaja Annina Lehtiniemi, erityisopettaja Anu-Mari Siren, koulupsykologi Riitta Laurila sekä varhaiskasvatuksen edustajan. Päätös hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen., , 12 Markus Hyytinen sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja Lautakunta käy jatkokeskustelua pohjalta erityisopetuksen järjestämiseen liittyvistä asioista. Laihian kunnassa on tällä hetkellä viisi pienluokkaa, joista kaksi on Kirkonkylän koululla, yksi Perälässä, yksi Rauhalan koululla ja yksi yläkoulun puolella. Lisäksi on viisi laaja-alaisen erityisopettajan tehtävissä toimivaa viranhaltijaa. Joustavan perusopetuksen luokan perustaminen on yksi merkittävä tavoite. Realistinen aikataulu jopon aloittamiseen voisi olla syksy Jopo-luokka koostuisi pääosin 9. luokan oppilaista.

19 Laihia Kokouskutsu 19 (22) Kevään 2018 aikana on käytössä kaksi erityislastentarhanopettajaa ja täyttölupa erityislastentarhanopettajan toiselle toimelle on olemassa. Oheismateriaalina: Muistioita palavereista ja kuvausta erityisopetuksen kentästä. Perusopetuksen oppilasmäärä on tällä hetkellä 993 oppilasta. Viime syksynä oppilasmäärä oli 971. Ensi syksynä oppilasmäärä ei ole ennusteiden mukaan juurikaan kasvamassa. Lukuvuoden 2021 alussa oppilasmäärä on ennusteiden mukaan perusopetuksen puolella korkeimmillaan eli noin 1050 oppilasta. Tämän jälkeen perusopetuksen oppilasmäärä laskee. Oppilaspaine alkaa siirtyä yläkoulun puolelle ja nousee siellä vuoteen mennessä noin 390 oppilaaseen. päättää merkitä asian tiedoksi ja päättää asian jatkokäsittelystä.

20 Laihia Kokouskutsu 20 (22) 13 Viranhaltijapäätökset Kuntalain 92 :n mukaan kunnanhallitus, kunnanhallituksen puheenjohtaja, kunnanjohtaja tai johtosäännössä määrätty viranhaltija voivat ottaa käsiteltäväksi asian, joka on tämän lain nojalla siirretty sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunnan toimivaltaan ja jossa asianomainen viranomainen on tehnyt päätöksen voimaantulleen hallintosäännön 55 :n mukaan lautakunnan alaisen viranomaisen sekä lautakunnan jaoston on ilmoitettava lautakunnalle tekemistään ottokelpoisista päätöksistä lukuun ottamatta työnjohtoasioita (esim. vuosilomat, päivystysvapaat, ei harkinnanvaraiset virka- tai työvapaat, koulutus- ja virkamatkamääräykset) tai asiaryhmiä, joista lautakunta on ilmoittanut, ettei se käytä otto-oikeuttaan. varhaiskasvatuslautakunnan alaisten viranhaltijoiden päätösluettelot ajalta (CaseM) esillä kokouksessa. sivistys- ja vapaa-ajanjohtajan päätösluettelo varhaiskasvatuksen johtajan päätösluettelo kirjastotoimenjohtajan päätösluettelo päiväkodinjohtajan päätösluettelo perhepäivähoidonohjaajan päätösluettelo perusopetuksen johtavan rehtorin päätösluettelo apulaisrehtori Aki Timon päätösluettelo apulaisrehtori Sanna Schöningin päätösluettelo lukion rehtorin päätösluettelo päättää merkitä viranhaltijapäätökset tiedoksi ja päättää, että sivistys- ja ei käytä kuntalain 92 :n mukaista otto-oikeutta.

21 Laihia Kokouskutsu 21 (22) 14 Muut mahdolliset asiat

22 Laihia Kokouskutsu 22 (22) 15 Pöytäkirjan nähtävillä pitäminen ja kokouksen päättäminen Markus Hyytinen sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja päättää, että tämän kokouksen tarkistettu pöytäkirja julkaistaan Laihian kunnan kotisivuilla Pöytäkirjan liitteenä on nähtävänä oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus kokouksen päätöksiin.

Laihia Pöytäkirja 1/ (26) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 1/ (26) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta Laihia Pöytäkirja 1/2018 1 (26) Aika, klo 17:31-20:32 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

Laihia Kokouskutsu 1 (24) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta

Laihia Kokouskutsu 1 (24) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta Laihia Kokouskutsu 1 (24) Aika 29.03.2017, klo 17:30 Paikka Valtuustosali Käsiteltävät asiat 35 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 36 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien valinta 37 Kokouksen

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 8/ (14) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 8/ (14) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta Laihia Pöytäkirja 8/2017 1 (14) Aika, klo 17:30-20:53 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 103 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 104 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

Laihia Kokouskutsu 1 (16) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta

Laihia Kokouskutsu 1 (16) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta Laihia Kokouskutsu 1 (16) Aika 29.11.2017, klo 17:00 Paikka Teknisen kokoushuone Käsiteltävät asiat 127 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 128 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien valinta 129

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 9/ (24) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 9/ (24) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta Laihia Pöytäkirja 9/2017 1 (24) Aika, klo 17:00-20:25 Paikka Keskuskoulun ruokala, C-rakennus, Länsitie 62 Käsitellyt asiat 111 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 112 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 4/ (26) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 4/ (26) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta Laihia Pöytäkirja 4/2017 1 (26) Aika, klo 17:00-17:46 Paikka Valtuustosalin aula Käsitellyt asiat 49 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 50 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien valinta 51 Kokouksen

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 1/ (25) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta. 2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta ja asialistan hyväksyminen

Laihia Pöytäkirja 1/ (25) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta. 2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta ja asialistan hyväksyminen Laihia Pöytäkirja 1/2017 1 (25) Aika, klo 19:03-21:32 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta ja asialistan

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 4/ (20) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 4/ (20) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta Laihia Pöytäkirja 4/2018 1 (20) Aika, klo 17:29-19:43 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 60 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen 61 Pöytäkirjan tarkistus 62 Päivähoidon

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 2/ (31) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 2/ (31) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta Laihia Pöytäkirja 2/2018 1 (31) Aika, klo 17:00-22:15 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen 17 Lautakunnan kokouksen pöytäkirjan

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 6/ (14) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 6/ (14) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta Laihia Pöytäkirja 6/2017 1 (14) Aika, klo 17:15-19:02 Paikka Original Sokos Hotel Vaakuna, Vaasa Rewell Center, Kvarken kokoustila Käsitellyt asiat 76 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 77

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 5/ (17) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 5/ (17) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta Laihia Pöytäkirja 5/2017 1 (17) Aika, klo 17:31-19:18 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 63 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 64 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 10/ (21) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 10/ (21) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta Laihia Pöytäkirja 10/2017 1 (21) Aika, klo 16:58-19:01 Paikka Teknisen kokoushuone Käsitellyt asiat 127 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 128 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien valinta 129

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 1/ ( 31) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 1/ ( 31) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta Laihia Pöytäkirja 1/2019 1 ( 31) Aika 13.02.2019, klo 18:00-21:06 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 1/ (15) Vapaa-aikalautakunta

Laihia Pöytäkirja 1/ (15) Vapaa-aikalautakunta Laihia Pöytäkirja 1/2017 1 (15) Aika 24.01.2017, klo 18:25-18:45 Paikka Nuorisotoimisto, Rauhalantie 2 Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUJEN TAKSA ALKAEN

VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUJEN TAKSA ALKAEN VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUJEN TAKSA 1.3.2017 ALKAEN VIHDIN KUNNAN VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUJEN TAKSA 2/5 Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulaki tulee voimaan 1.3.2017. Laissa säädetään kunnan päiväkodissa

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta 2 1. KONNEVEDEN VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT JA LASKUTUKSEN PERIAATTEET 1.8.2018 ALKAEN Siv.ltk 18 Valmistelija: Pauliina Oittinen, päivähoidon ohjaaja p. 040 702 8601 Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulaki

Lisätiedot

Kaarinan kaupunki VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT LUKIEN

Kaarinan kaupunki VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT LUKIEN Kaarinan kaupunki VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT 1.3.2017 LUKIEN 1 VARHAISKASVATUS Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen määräytymisperusteet Varhaiskasvatuslaissa tarkoitetusta päiväkoti- ja perhepäivähoitona

Lisätiedot

Sauvon kunta VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT LUKIEN. Vahvistettu koulutuslautakunnassa

Sauvon kunta VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT LUKIEN. Vahvistettu koulutuslautakunnassa Sauvon kunta VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT 1.3.2017 LUKIEN Vahvistettu koulutuslautakunnassa 28.2.2017 15 2 VARHAISKASVATUS Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen määräytymisperusteet Varhaiskasvatuslaissa

Lisätiedot

Sauvon kunta VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT LUKIEN. Vahvistettu sivistyslautakunnassa

Sauvon kunta VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT LUKIEN. Vahvistettu sivistyslautakunnassa Sauvon kunta VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT 1.8.2018 LUKIEN Vahvistettu sivistyslautakunnassa 18.1.2018 5 2 VARHAISKASVATUS Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen määräytymisperusteet Asiakasmaksu määräytyy

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 5/ (22) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 5/ (22) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta Laihia Pöytäkirja 5/2018 1 (22) Aika, klo 17:30-20:37 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 75 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen 76 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Asiakasmaksut Paraisten kunnallisessa varhaiskasvatuksessa alkaen

Asiakasmaksut Paraisten kunnallisessa varhaiskasvatuksessa alkaen Asiakasmaksut Paraisten kunnallisessa varhaiskasvatuksessa 1.8.2017 alkaen Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut määräytyvät varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain (1503/2016) ja sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. 6 Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain mukaiset asiakasmaksut alkaen

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. 6 Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain mukaiset asiakasmaksut alkaen 25.01.2017 Sivu 1 / 1 290/2017 02.05.00 6 Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain mukaiset asiakasmaksut 1.3.2017 alkaen Valmistelijat / lisätiedot: Anne Peltonen, puh. 050 320 9753 Arja Puronen, puh. 046

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 8/ ( 11) Perusturvalautakunta Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Laihia Pöytäkirja 8/ ( 11) Perusturvalautakunta Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen Laihia Pöytäkirja 8/2018 1 ( 11) Aika 19.09.2018, klo 19:00-20:46 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 68 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. KASKO, :00, Pöytäkirja 23 VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT ALKAEN... 1

SISÄLLYSLUETTELO. KASKO, :00, Pöytäkirja 23 VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT ALKAEN... 1 i SISÄLLYSLUETTELO KASKO, 21.3.2017 18:00, Pöytäkirja 23 VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT 1.8.2017 ALKAEN... 1 23, KASKO 21.3.2017 18:00 Sivu 2 VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT 1.8.2017 ALKAEN Kaskoltk

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulaki ja asiakasmaksut alkaen

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulaki ja asiakasmaksut alkaen OPETUSLAUTAKUNTA 7 08.02.2017 Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulaki ja asiakasmaksut 1.3.2017 alkaen OPLA 7 Tasavallan presidentti on vahvistanut 29.12.2016 uuden varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain 205/2016.

Lisätiedot

Opetus- ja kasvatuslautakunta Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut alkaen 2586/ /2017

Opetus- ja kasvatuslautakunta Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut alkaen 2586/ /2017 Opetus- ja kasvatuslautakunta 15 15.02.2017 Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut 1.3.2017 alkaen 2586/02.05.00/2017 OPEKAS 15.02.2017 15 Laki varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista ja varhaiskasvatuslain 13 :n

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 4/ (12) Vapaa-aikalautakunta

Laihia Pöytäkirja 4/ (12) Vapaa-aikalautakunta Laihia Pöytäkirja 4/2017 1 (12) Aika 16.05.2017, klo 18:00-18:45 Paikka Nuorisotoimisto, Rauhalantie 2 Käsitellyt asiat 34 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2017. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2017. Sivistyslautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2017 Sivistyslautakunta 08.03.2017 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Keskiviikko 08.03.2017 klo 17.30 19.13 Yhtenäiskoulun opettajainhuone Oksanen Annika Jokioja

Lisätiedot

Varhaiskasvatuspalvelut Sivistyspalvelut

Varhaiskasvatuspalvelut Sivistyspalvelut Laukaan kunta 1 (5) VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUTIEDOTE VOIMASSA 1.3.2017 ALKAEN Mihin varhaiskasvatusmaksu perustuu? Varhaiskasvatusmaksut perustuvat varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista annettuun lakiin.

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut ja niiden määräytyminen alkaen / EL-H

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut ja niiden määräytyminen alkaen / EL-H Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut ja niiden määräytyminen 1.3.2017 alkaen / EL-H VD/122/02.03.00.00/2017 Lainsäädännöllinen tausta Varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista säädetään sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto

Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Sivistyslautakunta 26 11.04.2017 Kaupunginhallitus 95 24.04.2017 Kaupunginvaltuusto 37 09.05.2017 Varhaiskasvatuksen uudet asiakasmaksuperiaatteet 1.8.2017 alkaen 90/02.05.00.00/2017 Sivistyslautakunta

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Järvelä Kristiina

Valmistelija / lisätiedot: Järvelä Kristiina Tampere Ote pöytäkirjasta 2/2017 1 (5) 23 Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen muutokset 01.03.2017 TRE:592/02.04.03/2017 Valmistelija / lisätiedot: Järvelä Kristiina Valmistelijan yhteystiedot Palvelupäällikkö

Lisätiedot

Alla olevassa taulukossa on vertailtu nykyisen ja uuden asiakasmaksulain tulorajoja:

Alla olevassa taulukossa on vertailtu nykyisen ja uuden asiakasmaksulain tulorajoja: VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT 1.3.2017 ALKAEN Varhaiskasvatus- ja koulutuslautakunta 3/ 25.1.2017 Liite 3e Laki varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista 1503/2016 Laki varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 7/ (26) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 7/ (26) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta Laihia Pöytäkirja 7/2017 1 (26) Aika, klo 17:30-22:02 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 85 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 86 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien valinta 87 Kokouksen

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 10/ ( 24) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 10/ ( 24) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta Laihia Pöytäkirja 10/2018 1 ( 24) Aika 11.12.2018, klo 17:32-20:05 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 131 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 3/ (42) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 3/ (42) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta Laihia Pöytäkirja 3/2018 1 (42) Aika, klo 17:31-22:32 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen 34 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Hallintosäännön delegointi, koulutuslautakunta, lähikoulun osoittaminen ja oppilaaksi ottamisen periaatteet

Hallintosäännön delegointi, koulutuslautakunta, lähikoulun osoittaminen ja oppilaaksi ottamisen periaatteet Koulutuslautakunta 56 23.09.2015 Koulutuslautakunta 64 14.10.2015 Hallintosäännön delegointi, koulutuslautakunta, lähikoulun osoittaminen ja oppilaaksi ottamisen periaatteet 561/00.01.01/2015 Koulutuslautakunta

Lisätiedot

VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT ALKAEN

VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT ALKAEN SIVL 13.12.2017 LIITE: Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut 1.1.2018 alkaen VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT 1.1.2018 ALKAEN Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta on päättänyt (SVL 13.12.2017) varhaiskasvatuksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Varhaiskasvatuslautakunta Vakaj/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Varhaiskasvatuslautakunta Vakaj/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2017 1 (5) 3 Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut 1.3.2017 lukien HEL 2017-000836 T 02 05 00 Päätösehdotus Päätettävä tässä kokouksessa päättää, että lasten varhaiskasvatuksesta

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 4 / 2016

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 4 / 2016 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 4 / 2016 Aika 1.8.2016 klo 15.00 15.16 Paikka Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Läsnä Holkko Merja puheenjohtaja Haavisto Jonna varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 7/ (19) Vapaa-aikalautakunta

Laihia Pöytäkirja 7/ (19) Vapaa-aikalautakunta Laihia Pöytäkirja 7/2017 1 (19) Aika 07.12.2017, klo 18:09-19:58 Paikka Valtuustosali, Laihiantie 50 Käsitellyt asiat 64 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 65 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksutiedote voimassa

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksutiedote voimassa Varhaiskasvatuksen asiakasmaksutiedote voimassa 1.3.2017 - Mihin varhaiskasvatuksen asiakasmaksu perustuu? Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut perustuvat Varhaiskasvatuksesta annettuun asiakasmaksulakiin,

Lisätiedot

7.1 Lainsäädännöllisiä lähtökohtia ja toiminnan järjestämisen periaatteita

7.1 Lainsäädännöllisiä lähtökohtia ja toiminnan järjestämisen periaatteita 7 ESIOPETUKSEEN HAKEMINEN 7.1 Lainsäädännöllisiä lähtökohtia ja toiminnan järjestämisen periaatteita Kunta on velvollinen järjestämään alueellaan asuville oppivelvollisuusikäisille perusopetusta sekä oppivelvollisuuden

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 71 Kokousaika 25.8.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Merihelmi, Laitakari Käsiteltävät asiat 61 62 63 64 65 66 67 68 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOU- LUKULJETUSTEN PERIAATTEET alkaen

KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOU- LUKULJETUSTEN PERIAATTEET alkaen 1 2 KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOU- LUKULJETUSTEN PERIAATTEET 1.8.2011 alkaen Perusopetuslain 6 :n mukaan opetus tulee kunnassa järjestää siten, että oppilaiden koulumatkat ovat

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 2/ (36) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 2/ (36) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta Laihia Pöytäkirja 2/2017 1 (36) Aika, klo 17:40-21:49 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 17 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 18 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta 2 1. KOULUPAIKAN MYÖNTÄMINEN KIRKONKYLÄN KOULUUN Siv.ltk 24 Valmistelija: sivistystoimenjohtaja Mari Jämsen p. 040 1579405 Esityslistan liite 1 nähtävillä kokouksessa Perusopetuslain 6 mukaan kunta osoittaa

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sivistyslautakunta 2/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sivistyslautakunta 2/ ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sivistyslautakunta 2/2017 13 Kokousaika 15.2.2017 kello 18.00 18.21 Kokouspaikka Oripään koulun atk-luokka Läsnä Kulmanen Matti, puheenjohtaja Isotalo Päivi, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kunnallisesta varhaiskasvatuksesta perittävät maksut Laihialla

Kunnallisesta varhaiskasvatuksesta perittävät maksut Laihialla Kunnallisesta varhaiskasvatuksesta perittävät maksut Laihialla Varhaiskasvatuksesta peritään kuukausimaksu, joka määräytyy perheen koon, yhteisten bruttotulojen sekä DaisyNetissä varatun ja toteutuneen

Lisätiedot

PÄIVÄHOIDON ASIAKASMAKSUTIEDOTE 1.8.2014 1(4) Päivähoitomaksun määräytyminen

PÄIVÄHOIDON ASIAKASMAKSUTIEDOTE 1.8.2014 1(4) Päivähoitomaksun määräytyminen PÄIVÄHOIDON ASIAKASMAKSUTIEDOTE 1.8.2014 1(4) Päivähoitomaksun määräytyminen Päivähoitomaksujen määräytyminen perustuu lakiin sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista (734/1992). Opetus- ja kulttuuriministeriön

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 272/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 272/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2018 1 (1) 5 Asianro 272/02.05.00.00/2018 Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen määräytyminen Kuopiossa 1.1.2018 alkaen Varhaiskasvatuksen palvelupäällikkö Tuula Nuotio Päivähoidon

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 6/ (15) Vapaa-aikalautakunta

Laihia Pöytäkirja 6/ (15) Vapaa-aikalautakunta Laihia Pöytäkirja 6/2017 1 (15) Aika 01.11.2017, klo 18:00-19:23 Paikka Nuorisotoimisto, Rauhalantie 2 Käsitellyt asiat 53 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 54 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 5/ (16) Vapaa-aikalautakunta

Laihia Pöytäkirja 5/ (16) Vapaa-aikalautakunta Laihia Pöytäkirja 5/2017 1 (16) Aika 14.09.2017, klo 18:00-19:47 Paikka Nuorisotoimisto, Rauhalantie Käsitellyt asiat 42 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 43 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Asiakasmaksujen käsittely ja laskutus

Asiakasmaksujen käsittely ja laskutus Asiakasmaksujen käsittely ja laskutus Nivalan varhaiskasvatuspalvelut Hyväksytty Nivalan kaupungin sivistyslautakunnassa 21.6.2016, 58 Tiedote päivähoitomaksuista 1.8.2016 31.7.2018 Välttyäksenne takautuvilta

Lisätiedot

Kaarinan kaupunki VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT LUKIEN

Kaarinan kaupunki VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT LUKIEN Kaarinan kaupunki VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT 1.3.2018 LUKIEN 1 VARHAISKASVATUS Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen määräytymisperusteet Varhaiskasvatuslaissa tarkoitetusta päiväkoti- ja perhepäivähoitona

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 4/ (13) Vapaa-aikalautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Laihia Pöytäkirja 4/ (13) Vapaa-aikalautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen Laihia Pöytäkirja 4/2018 1 (13) Aika 12.06.2018, klo 18:00-18:40 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen 34 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut 1 Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut Someron kaupungin määrittelemät maksuperusteet 1.8.2018 alkaen Varhaiskasvatuksesta peritään kuukausimaksu, joka määräytyy varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain (1503/2016)

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 14

Espoon kaupunki Pöytäkirja 14 10.02.2016 Sivu 1 / 1 5324/2015 02.05.00 14 Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen indeksitarkistus Valmistelijat / lisätiedot: Arja Puronen, puh. 046 877 3807 Greta Hämäläinen, puh. 043 826 8011 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT ALKAEN

VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT ALKAEN SVL 5.9.2018 LIITE: Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut 1.8.2018 alkaen VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT 1.8.2018 ALKAEN Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta on päättänyt (SVL 2.5.2018) varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista

Lisätiedot

Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun lain 7 a :n muuttamisesta

Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun lain 7 a :n muuttamisesta Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun lain 7 a :n muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOULUKULJETUSTEN PERIAATTEET alkaen

KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOULUKULJETUSTEN PERIAATTEET alkaen KITEEN KAUPUNGIN ESI- JA PERUSOPETUKSEN OPPILAIDEN KOULUKULJETUSTEN PERIAATTEET 1.8.2013 alkaen 1. Lainsäädäntöä 2. Oppilaan vakituinen asuinpaikka 3. Koulumatka 4. Tien vaarallisuus 5. Yksittäinen taksikuljetus

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

PETÄJÄVEDEN KUNTA

PETÄJÄVEDEN KUNTA PETÄJÄVEDEN KUNTA 24.2.2017 Sivistystoimi / Varhaiskasvatus Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen määräytyminen 1.3.2017 alkaen Eduskunta on hyväksynyt uuden varhaiskasvatuksen asiakasmaksuja sääntelevän

Lisätiedot

RATKAISUVALLAN DELEGOINTI SUOMENKIELISEN VARHAIS- KASVATUKSEN JA SIVISTYSTOIMEN TOIMIALAN ESIKUNNAN VIRANHALTIJOILLE

RATKAISUVALLAN DELEGOINTI SUOMENKIELISEN VARHAIS- KASVATUKSEN JA SIVISTYSTOIMEN TOIMIALAN ESIKUNNAN VIRANHALTIJOILLE Ratkaisuvallan delegointi suomenkielisen 3.1.1 1 (6) RATKAISUVALLAN DELEGOINTI SUOMENKIELISEN VARHAIS- KASVATUKSEN JA SIVISTYSTOIMEN TOIMIALAN ESIKUNNAN VIRANHALTIJOILLE RATKAISUVALLAN DELEGOINTI SUOMENKIELISEN

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 2/ ( 30) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 2/ ( 30) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta Laihia Pöytäkirja 2/2019 1 ( 30) Aika 13.03.2019, klo 18:00-21:26 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 17 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 1/ Sivistyslautakunta klo Kunnanvirasto 1, valtuustosali

LEMIN KUNTA 1/ Sivistyslautakunta klo Kunnanvirasto 1, valtuustosali 1/2010 1 Sivistyslautakunta 26.1.2010 klo 18.00 18.50 Kunnanvirasto 1, valtuustosali Risto Pietiläinen Mervi Rings Jari Heikka Hannu Hakonen Tarja Kohonen Ari Alaoutinen Raija Liisa Tikka puheenjohtaja

Lisätiedot

VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT ALKAEN

VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT ALKAEN SVL 2.5.2018 LIITE: Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut 1.8.2018 alkaen VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT 1.8.2018 ALKAEN Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta on päättänyt (SVL 2.5.2018) asiakasmaksuista 1.8.2018

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 7/ ( 20) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta Aika , klo 17:30-20:37. Kunnanhallituksen kokoushuone

Laihia Pöytäkirja 7/ ( 20) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta Aika , klo 17:30-20:37. Kunnanhallituksen kokoushuone Laihia Pöytäkirja 7/2018 1 ( 20) Aika 13.09.2018, klo 17:30-20:37 Paikka Käsitellyt asiat Kunnanhallituksen kokoushuone 92 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

PÄIVÄHOIDON ASIAKASMAKSUTIEDOT voimassa 1.8.2014- Mihin päivähoitomaksu perustuu? Perheen koko. Perheen tulot. Kuukausimaksu

PÄIVÄHOIDON ASIAKASMAKSUTIEDOT voimassa 1.8.2014- Mihin päivähoitomaksu perustuu? Perheen koko. Perheen tulot. Kuukausimaksu PÄIVÄHOIDON ASIAKASMAKSUTIEDOT voimassa 1.8.2014- Mihin päivähoitomaksu perustuu? Päivähoitomaksut perustuvat sosiaali- ja terveyshuollon asiakasmaksuista annettuun lakiin. Laissa säädetään mm. lasten

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNKI Sivistysvirasto, varhaiskasvatus Päivitetty Asiakasmaksujen perusteet

NAANTALIN KAUPUNKI Sivistysvirasto, varhaiskasvatus Päivitetty Asiakasmaksujen perusteet NAANTALIN KAUPUNKI Sivistysvirasto, varhaiskasvatus Päivitetty 1.2.2018 Asiakasmaksujen perusteet Kunnallisessa varhaiskasvatuksessa päiväkodissa ja perhepäivähoidossa noudatetaan Varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Perusopetuksen iltapäivätoiminnan asiakasmaksun perimättä jättämistä tai alentamista koskevat periaatteet

Espoon kaupunki Pöytäkirja Perusopetuksen iltapäivätoiminnan asiakasmaksun perimättä jättämistä tai alentamista koskevat periaatteet 15.06.2016 Sivu 1 / 1 2641/2016 02.05.00 104 Perusopetuksen iltapäivätoiminnan asiakasmaksun perimättä jättämistä tai alentamista koskevat periaatteet Valmistelijat / lisätiedot: Miia Loisa-Turunen, puh.

Lisätiedot

LAUKAAN KUNTA PÄIVÄHOIDON ASIAKASMAKSUTIEDOTE VOIMASSA 1.8.2014 - Sivistysosasto Päivähoitopalvelut. Mihin päivähoitomaksu perustuu?

LAUKAAN KUNTA PÄIVÄHOIDON ASIAKASMAKSUTIEDOTE VOIMASSA 1.8.2014 - Sivistysosasto Päivähoitopalvelut. Mihin päivähoitomaksu perustuu? LAUKAAN KUNTA Sivistysosasto Päivähoitopalvelut PÄIVÄHOIDON ASIAKASMAKSUTIEDOTE VOIMASSA 1.8.2014 - Mihin päivähoitomaksu perustuu? Päivähoitomaksut perustuvat sosiaali- ja terveyshuollon asiakasmaksuista

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Yksityisen hoidon tuen maksaminen esiopetusikäisille lapsille toimintavuonna

Espoon kaupunki Pöytäkirja Yksityisen hoidon tuen maksaminen esiopetusikäisille lapsille toimintavuonna 08.06.2016 Sivu 1 / 1 2626/2016 02.05.01 33 Yksityisen hoidon tuen maksaminen esiopetusikäisille lapsille toimintavuonna 2016-2017 Valmistelijat / lisätiedot: Anne Peltonen, puh. 050 320 9753 Titta Tossavainen,

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone

kunnanviraston kokoushuone Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ti 3.9.2019 klo 18.00 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 43 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 86. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 86. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 26.03.2012 Sivu 1 / 1 746/02.05.00/2012 86 Lasten päivähoidosta perittävien asiakasmaksujen indeksitarkistus Valmistelijat / lisätiedot: Pätäri Karola, puh. (09) 816 52171 Rauman Maria,

Lisätiedot

Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUSKUTSU Sivistyslautakunta 13.6.2012 KOKOUSAIKA Keskiviikko 20.6.2012 klo 12.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 21 17 Lukion englannin ja

Lisätiedot

Peruspalvelulautakunta määrää toimintasäännössä sille hallintosäännön perusteella kuuluvan ratkaisuvallan siirtämisestä

Peruspalvelulautakunta määrää toimintasäännössä sille hallintosäännön perusteella kuuluvan ratkaisuvallan siirtämisestä 1 SIVISTYSTOIMEN TOIMIALAN TOIMINTA-/ DELEGOINTISÄÄNTÖ Voimaan 1.8.2012 (Peruspalvelulautakunta 6.6.2012 38) Muutos 1.1.2014 (Peruspalvelulautakunta 3.12.2013 77) Muutos 1.4.2018 (Peruspalvelulautakunta

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone 50 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 55 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT 56 MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT

kunnanviraston kokoushuone 50 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 55 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT 56 MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ti 18.10.2016 klo 18.30 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 49 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Perheen henkilömäärä Tuloraja euroina/kk Maksuprosentti ,5 % ,4 % ,9 % ,9 % ,9 %

Perheen henkilömäärä Tuloraja euroina/kk Maksuprosentti ,5 % ,4 % ,9 % ,9 % ,9 % NAANTALIN KAUPUNKI 1.3.2017 Sivistysvirasto, varhaiskasvatus Asiakasmaksujen perusteet Kunnallisessa varhaiskasvatuksessa päiväkodissa ja perhepäivähoidossa noudatetaan Varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Yksityisen hoidon tuen maksaminen esiopetusikäisille lapsille toimintavuonna

Espoon kaupunki Pöytäkirja Yksityisen hoidon tuen maksaminen esiopetusikäisille lapsille toimintavuonna 15.06.2016 Sivu 1 / 1 2626/2016 02.05.01 101 Yksityisen hoidon tuen maksaminen esiopetusikäisille lapsille toimintavuonna 2016-2017 Valmistelijat / lisätiedot: Titta Tossavainen, puh. 09 816 23300 Anne

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Otsikko Sivu 41 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 62

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Otsikko Sivu 41 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 62 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 59 Kasvatus- ja opetuslautakunta 10.05.2016 AIKA 10.5.2016 klo 18:15 18:59 PAIKKA Ahtialan päiväkoti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 41 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta Laihia Pöytäkirja 5/2018 1 (12) Aika 16.05.2018, klo 12:00-13:59 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 33 Kokouksen avaus 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Edellisen kokouksen pöytäkirjan

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 4/ (10) Tarkastuslautakunta Pöytäkirjan nähtävillä pitäminen ja kokouksen päättäminen

Laihia Pöytäkirja 4/ (10) Tarkastuslautakunta Pöytäkirjan nähtävillä pitäminen ja kokouksen päättäminen Laihia Pöytäkirja 4/2018 1 (10) Aika 26.04.2018, klo 14:00-16:33 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 27 Kokouksen avaus 28 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 29 Edellisen kokouksen pöytäkirjan

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain mukaisen maksun määrääminen ja periminen lapsen varhaiskasvatuksesta lukien

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain mukaisen maksun määrääminen ja periminen lapsen varhaiskasvatuksesta lukien Kasvatus- ja opetuslautakunta 34 16.05.2016 Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain mukaisen maksun määrääminen ja periminen lapsen varhaiskasvatuksesta 1.8.2016 lukien 1400/00.04.00/2015 KOLA 34 Valmistelija/lisätiedot:

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 5/ (10) Tekninen lautakunta Oikaisuvaatimusohjeet, valitusosoitus ja kokouksen päättäminen

Laihia Pöytäkirja 5/ (10) Tekninen lautakunta Oikaisuvaatimusohjeet, valitusosoitus ja kokouksen päättäminen Laihia Pöytäkirja 5/2017 1 (10) Aika 10.05.2017, klo 18:00-19:59 Paikka Teknisen osaston kokoushuone Käsitellyt asiat 40 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 41 Kokouksen pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA Kasvatus- ja koulutuslautakunta KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 6/2018. Kisatien koulu. 43 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

REISJÄRVEN KUNTA Kasvatus- ja koulutuslautakunta KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 6/2018. Kisatien koulu. 43 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen REISJÄRVEN KUNTA Kasvatus- ja koulutuslautakunta KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 6/2018 KOKOUSAIKA Torstai 6.9.2018 klo 18.00-20.25 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia n:o Liite n:o Kisatien koulu Asia 43 Kokouksen

Lisätiedot

Rantasalmen kunta Sivistysosasto/varhaiskasvatus VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT ALKAEN

Rantasalmen kunta Sivistysosasto/varhaiskasvatus VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT ALKAEN VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT 1.3.2017 ALKAEN Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain (1503/2016) mukaan laissa säädetään kunnan järjestämässä päiväkoti- ja perhepäivähoidossa perittävistä maksuista. Rantasalmen

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 1/ (13) Tekninen lautakunta Kokouksen avaus, läsnäolevien toteaminen sekä laillisuus ja päätösvaltaisuus

Laihia Pöytäkirja 1/ (13) Tekninen lautakunta Kokouksen avaus, läsnäolevien toteaminen sekä laillisuus ja päätösvaltaisuus Laihia Pöytäkirja 1/2017 1 (13) Aika 11.01.2017, klo 18:00-19:01 Paikka Teknisen osaston kokoushuone Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus, läsnäolevien toteaminen sekä laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Lautakunnan

Lisätiedot

Kärsämäen kunta VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT 1.1.2015 ALKAEN

Kärsämäen kunta VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT 1.1.2015 ALKAEN Liite opetustoimen ltk 152 /1,1.12.2014 Kärsämäen kunta VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT 1.1.2015 ALKAEN Lasten päivähoidosta perittävät maksut perustuvat sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 9/ ( 21) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 9/ ( 21) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta Laihia Pöytäkirja 9/2018 1 ( 21) Aika 14.11.2018, klo 17:31-19:34 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 120 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 1/2014 Sivistyslautakunta

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 1/2014 Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Kokoustiedot Aika 6.2.2014 klo 18.00-20.50 Paikka Päiväkoti Mustikka Asiat 1 Kokouksen avaaminen 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta 4 5 Tuntiopettajan

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA. Sivistyslautakunta. Kokousnumero 2/2018 Aika Tiistai klo Kunnanhallituksen kokoushuone

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA. Sivistyslautakunta. Kokousnumero 2/2018 Aika Tiistai klo Kunnanhallituksen kokoushuone ESITYSLISTA Kokousnumero 2/2018 Aika Tiistai klo 17.30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Henkilötiedot on poistettu Kuntalain 140.1 :n nojalla KOKOUSKUTSU 20.03.18 Kunnanhallituksen kokoushuone Nro

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNNAN JA SIVISTYSOSASTON JOHTOSÄÄNTÖ

SIVISTYSLAUTAKUNNAN JA SIVISTYSOSASTON JOHTOSÄÄNTÖ Astuu voimaan 1.8.2011 SIVISTYSLAUTAKUNNAN JA SIVISTYSOSASTON JOHTOSÄÄNTÖ I LUKU SIVISTYSLAUTAKUNTA 1 Sivistyslautakunta ja jaostot Sivistystoimen toimialalla on sivistyslautakunta. Sivistyslautakunnalla

Lisätiedot

VALKEAKOSKEN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA

VALKEAKOSKEN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA 1 VALKEAKOSKEN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA KV 10.11.2008 2005 VALKEAKOSKEN KAUPUNGIN KASVATUS- JA OPETUSKESKUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Soveltamisala Toiminta-ajatus Organisaatio 1 Kasvatus- ja opetuslautakunnan alaisen

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta PERHEPÄIVÄHOITAJA HILLEVI HUUSKOSEN IRTISANOUTUMINEN

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta PERHEPÄIVÄHOITAJA HILLEVI HUUSKOSEN IRTISANOUTUMINEN 2 1. PERHEPÄIVÄHOITAJA HILLEVI HUUSKOSEN IRTISANOUTUMINEN Siv.ltk 13 Valmistelija: päivähoidon ohjaaja Pauliina Oittinen p. 040 702 8601 Esityslistan liite 1 nähtävillä kokouksessa Perhepäivähoitaja Hillevi

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 6/ ( 20) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 6/ ( 20) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta Laihia Pöytäkirja 6/2019 1 ( 20) Aika 19.06.2019, klo 17:30-20:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 79 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

ke klo kunnanviraston kokoushuone

ke klo kunnanviraston kokoushuone Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ke 17.4.2019 klo 18.00 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 14 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

4111 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 9/2018

4111 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 9/2018 4111 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta 22.11.2018 1 KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 9/2018 KOKOUSAIKA JA -PAIKKA: 22.11. 2018 klo 18.00 Karvian kunnantalo Kunnanhallituksen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2018. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2018. Sivistyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2018 Sivistyslautakunta 24.01.2018 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Keskiviikko 24.01.2018 klo 17.30 Kunnanhallituksen kokoushuone Törmä Leila Jokioja

Lisätiedot

Inarin kunnan päivähoitomaksujen perimättä jättämisen perusteet 1.1.2016 alkaen

Inarin kunnan päivähoitomaksujen perimättä jättämisen perusteet 1.1.2016 alkaen Sivistyslautakunta 64 21.10.2015 Inarin kunnan päivähoitomaksujen perimättä jättämisen perusteet 1.1.2016 alkaen 524/12.07.00/2013 SIVLK 64 Päivähoidon johtaja Lasten päivähoidosta annetussa laissa (36/1973)

Lisätiedot