Manner-Naantalin osayleiskaava

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Manner-Naantalin osayleiskaava"

Transkriptio

1 Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus KH - Kaupunkisuunnittelujaosto KH - Kaupunkisuunnittelujaosto Manner-Naantalin osayleiskaava 1106/ /2013 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto Maankäyttöpäällikkö Elise Lehikoinen : Oheismateriaali: Asian aikaisemmat käsittelyt kaupunkisuunnittelujaostossa Oikeusvaikutteisena laadittavasta Manner-Naantalin osayleiskaavasta 2035 on valmistunut päivätty luonnos kaavakartaksi ja siihen liittyvä selos tus. Aineistoon kuuluvat myös selostuksen liitekartat. Kaavakartta määräyk si neen vahvistuu aikanaan. Muu aineisto on sitä selventävää ja ha vainnol lis ta vaa materiaalia. Kaavakarttaluonnos ja siihen liittyvä selostus liitteineen oheis tetaan. LIITTEET A1 - A2, KSJ (säilytetään erillään kaavakansiossa) Liitekartoista on päivitetty mitoitusta selventävät päivätyt Manner-Naan ta lin täydennysrakentamistarkastelu (liite 4 a) ja Manner-Naantalin täy den nys ra ken ta mis tar kas te lun alueittainen mitoitus (liite 4 b), kaa va luonnos ta havainnollistava ortokuvan pohjalle laadittu päivätty Manner-Naan ta lin täydennysrakentaminen (liite 5) sekä päivätty lii kenteel li nen tavoiteverkko (liite 6). Oheismateriaali: Ortokuvasta laaditut viistokuvat Kaavaluonnos perustuu lähtökohdiltaan mm. väestötavoitteen osalta ylemmän tason suunnitelmiin ja kaupungin aikaisempiin strategisiin päätöksiin. Edel leen sen pohjaksi on erikseen laadittu perusselvitykset ja niitä täy den tävät erillisselvitykset, joita ovat luontoselvitys, maisemaselvitys, ha ju sel vitys, meluselvitys, muinaismuistoselvitysten täydennys, ra ken nus suo je lu selvi tys ten täydennys ja kaupan selvitykset. Kaavan tavoitteiden määrittelyn yh tey des sä toteutettiin syksyllä 2014 kansalaiskysely, jonka tulokset olivat yh te nä lähtökohtana tavoitteiden asettamiselle. Luonnosvaiheen pohjaksi jär jes tet tiin myös luottamushenkilöseminaari.

2 Kaupunkisuunnittelujaosto hyväksyi tavoitteet Työn tähtäin on vuo si Työn yleisiksi tavoitteiksi asetettiin suunnitelman kyky vastata jous ta vas ti tulevaisuuden haasteisiin, Naantalin kehittymisen tukeminen ja kor kea laatu. Asumisen tavoitteiksi asetettiin edellytysten luonti noin uudelle asukkaalle, mikä väljyyden kasvu huomioon ottaen mer kit see, että suunnitelman pitäisi mahdollistaa ainakin noin uu den asukkaan sijoittuminen alueelle. Vähittäiskaupalle asetettiin tavoit teek si löytää uutta toteutettavaa tilaa vähintään m². Osayleis kaa vas sa varaudutaan myös päivittäistavarakaupan suuryksiköiden ja tilaa vaativan kaupan sijoittumiseen Naantaliin. Uusia työpaikkoja ta voi tellaan lisää. Tavoitteet kokonaisuudessaan ilmenevät se los tuksen sivuilta kohdasta 5 "Osayleiskaavan tavoitteet". Manner-Naantalin osayleiskaavaluonnoksessa on osoitettu asun to ra ken tamis ta uusille alueille yhteensä noin asukasta varten. Sen lisäksi alueel le voi suunnitelmaan perustuen sijoittua noin uutta asukasta jo kaavoi te tuil le ja suunnitetuille alueille. (Tästä 3 000:sta asukkaasta noin asuk kaan on arvioitu sijoittuvan keskustan rakennemallialueelle, josta on asemakaavoitettu vasta Unikeon ja keskustakorttelien alueet noin 600 asu kas ta varten.) Uudet asumisen asuntoalueet keskittyvät keskustan tun tu maan: Kuparivuoreen, Satamarantaan ja Humalistoon sekä Au rin ko tien ja ra dan varteen. Mutta merkittäviä tiivistämisalueita ovat myös Kyl py länlah den reunat, Meri-Taimo ja Karvetin osa-alueet. Pientaloalueita on esi tet ty täy den net tä väk si moneen kohtaan nykyisen asutuksen lomaan sekä uu sia aluei ta Soinisten pohjoisosaan, Venkaan ja Löytäne - Ladvo -alueelle. Osayleiskaavaluonnoksessa on keskustatoimintojen aluetta laajennettu. Siihen on sisällytetty Vanhankaupungin, nykyisen ruutukaava-alueen, lin ja-auto ase man seudun ja markettien alueen lisäksi keskustaan kiinteästi liittyvät ke hit tä mis alu eet, kuten Kesti-Maaria, Kuparivuori, satamaranta (lei rin täalue) ja Humaliston keskustakorttelit. Keskustatoimintojen alueelle (C) voi sijoittua kauppaa, jota ei ole rajoitettu. Sin ne voi sijoittaa myös matkailua ja keskusta-asumista. Kaupan uutta kerros alaa on osoitettu kaava-alueelle lisäksi ydinkeskustan tuntumaan Hu malis toon (KM-1/TP), Ruonantien varteen (KM/TP) sekä Maskuntien varteen (PL). Keskustatoimintojen ulkopuolelle kauppaa on havainnekuvassa osoitet tu yhteensä noin k-m². Vähittäistavarakaupan suuryksikköjä voi si joit tua keskustaan ja sen välittömään tuntumaan Humalistoon. Paikallisia vä hit täis ta va ra kau pan suuryksikköjä voi sijoittua lisäksi Ruonantien var teen. Tilaa vaativaan kauppaan keskittyviä vähittäistavarakaupan paikallisia suuryk sik kö jä voi sijoittua Luolalaan. Yritystoimintaan on osoitettu Luolalan reservialueiden lisäksi alueita Hu malis tos ta, radan ja E-8 tien välialueelta sekä Isosuontien teollisuusalue poh joises ta.

3 Matkailun hankkeita voidaan toteuttaa erilaisten kaavamääräysten kautta Hu ma lis ton rannassa, Ukko-Pekan sillan kupeessa (oranssi ympyrä pl), Lam mas luo dos sa ja seurakunnan leirikeskuksen ympäristössä Soinisissa (A/rv). Kailon saari on varattu entistä laajemmin matkailukäyttöön. Samalla Ja ko luo don ja edelleen Hiipan saariin on osoitettu kulkuyhteys ja ne on osoi tet tu aktiivisempaan virkistyskäyttöön. E-18 väylän parantamiseen on varauduttu. Järveläntien ja Ruonantien risteys alueil le on varattu tila eritasoliittymille. Sekä asumisen että kaupan ja yritystoiminnan suhteen osayleiskaava vastaa mi toi tuk sel li siin tavoitteisiin. Väljyyttä mitoituksessa kuitenkin tarvitaan, jot ta tavoitteet pystytään tosiasiassa myös toteuttamaan, koska kaikki varauk set eivät ole helposti ja nopeasti käyttöön otettavissa. Kaupunkisuunnittelujaoston edellisen käsittelyn perusteella ja jälkeen luonnok seen on tehty seuraavat muutokset ja korjaukset: Jäähallin siirto Kalevanniemen koulun viereen tehty mahdolliseksi laa jen ta mal la PY-tonttia. Kokoojakatu S-marketin ja muumiparkkialueen läpi PY-tontille li sätty. Asuntoalue (AK) sijoitettu Luolalanjärven pohjoispuolelle entisten Kar ja ta lous kou lun ja Emäntäkoulun välialueelle. Mahdollisuus rakentaa kävelysilta Kailosta Jakoluotoon ja sieltä Hiippaan lisätty. LV-alueen laajennus Kailon sillan pohjoispuolelle ja uuden kävelysillan eteläpuolelle. RM-alueen laajennus Kailon saaren poh jois osiin. VR-1 kaavamääräys. Meri-Taimon sisäosiin merkitty kevyempää rakentamista. Taimon koulun takana olevan mäen etelärinteelle ja Rakennuspuun alu eel le osoitettu lisärakentamista (AK). Murikon alueelle Putkikadun päässä ET-alueen, lähipalveluiden alueen (PL) ja asuntoalueen sijoittumista tarkistettu. Viljelypalstat osoitettu Soinisten peltoalueelle. Humaliston uusi yhteys radan ali keskustaan osoitettu. Kaupan aluevarauksia ja -määräyksiä täsmennetty. Maankäyttöpäällikkö Elise Lehikoinen on kokouksessa läsnä asiaa kä si teltäes sä. KAUPUNGINJOHTAJA: Kaupunkisuunnittelujaosto esittää kaupunginhallitukselle, että se hyväksyy päivätyn luonnoksen Manner-Naantalin osa yleis kaa vak si 2035 ja päättää asettaa sen maankäyttö- ja raken nus lain 62 :n mukaisesti oheisaineistoineen luon nos vaiheen kuulemista varten nähtäville 30 päivän ajaksi.

4 KOKOUSKÄSITTELY: Nähtävilläoloaikana kunnan jäsenillä ja osallisilla on mah dolli suus lausua kirjallisesti mielipiteensä asiasta. Näh tä vil lä olosta ilmoitetaan kuulutuksella kaupungin ilmoitustaululla, net tisi vuil la sekä Turun Sanomissa, Rannikkoseudussa ja Kau punki uu ti sis sa. Lisäksi seuraaville tahoille varataan mahdollisuus antaa lausun to osayleiskaavasta: Varsinais-Suomen ELY-keskus, Varsinais-Suomen liitto, Liiken ne vi ras to, Varsinais-Suomen maakuntamuseo / Turun museo kes kus, Museovirasto, Varsinais-Suomen alue pe las tus laitos, Caruna Oy, Naantalin yrittäjäjärjestöt sekä kaavoitus- ja ym pä ris tö lau ta kun ta, rakennuslautakunta, koulutuslautakunta, so si aa li- ja terveyslautakunta ja tekninen lautakunta. Merkittiin, että maankäyttöpäällikkö Elise Lehikoinen esitteli asiaa kokouksessa. Keskustelun aikana kirjattiin seuraavat muutostarpeet kä si teltä vä nä olevaan aineistoon: Luolalan pohjoisosan AK merkintä muutetaan A merkin näk si Humaliston alueen KM-1/TP merkintä muutetaan KM/TP merkinnäksi tarkistetaan KM/TP ja KM-tv/TP-kaavamerkintöjen sisäl töä Kailon RM/s alue ulotetaan jatkumaan yhtenäisenä Kailon itäpuolella olevalle LV alueelle oheismateriaali päivitetään vastaamaan tehtyjä ja teh täviä muutoksia KAUPUNKISUUNNITTELUJAOSTO: KH-kaupunkisuunnittelujaosto Maankäyttöpäällikkö Elise Lehikoinen: Kimmo Ahon ehdotuksesta Kaisa Sipposen kannattamana päätet tiin jättää asia pöydälle. Samalla päätettiin, että asian kä sitte lyä jatketaan kaupunkisuunnittelujaoston ylimääräisessä kokouk ses sa ennen kaupunginhallituksen kokousta.

5 Osayleiskaava-aineistoon on tehty seuraavat muutokset ja korjaukset: Muinaismuistoselvityksen perusteella kaavakarttaan on korjattu ja lisätty mui nais muis to aluei den ja muu kulttuuriperintökohde-alueiden rajaukset. Edel leen näiden merkintöjen johdosta Löytäneen alueelta ja Kartanontien alu eel ta Soinisista on poistettu asuntoja havainnekuvista ja mitoitusta on vas taa vas ti korjattu. Kaavakartan AP-alueiden rajauksiin ei kuitenkaan ole ai na kaan tässä vaiheessa tehty muutoksia. Edellisen kokouksen päätösten mukaisesti on tehty seuraavat muutokset: Luolalan pohjoisosan AK merkintä on muutettu A merkinnäksi. Humaliston alueen KM-1/TP merkintä on muutettu KM/TP mer kinnäk si. KM/TP ja KM-tv/TP-kaavamerkintöjen sisältöä on hiukan täs men netty. Kailon RM/s alue on ulotettu jatkumaan yhtenäisenä Kailon itä puo lella olevalle LV alueelle. Oheismateriaali on päivitetty vastaamaan tehtyjä muutoksia. Meri-Taimon alue oli kevennetty havainnekuvaankin jo aikaisempaan materiaaliin siten, et tä kerrosluku oli AP-alueella laskettu kahteen ja vastaava korjaus mi toi tustie toi hin oli tehty. Rakennusten pohjat ja sijainti oli pidetty entisellään. Lam mas luo to on päivitetty vastaamaan asemakaavatyössä todennäköisesti va lit ta vaa vaihtoehtoa. Näiden lisäksi on vielä harkittu ja toteutettu seuraavia muutoksia: 1. Kaavamerkintöjen jatkosuunnittelua ja rakentamista ohjaavia määräyk siä on tarkistettu: Asemakaavaa laadittaessa ja alueita ra ken nettaes sa tulee varmistaa, että uudessa rakentamisessa etsitään so vel tuvuut ta paikallisiin olosuhteisiin, ekologista kestävyyttä ja kor kea tasois ta ilmettä. Määräyksen sisältöä voidaan vielä parantaa kuu le misen jälkeen. 2. Lammasluodon kaavamääräyksen sisältöä harkittiin myös, mutta muu tos ta ei esitetty, koska nykyinen määräys tukee hyvin NPS:n alu een käyttömahdollisuutta mutta mahdollistaa muunkinlaisen virkis tys- ja matkailutoiminnan alueella. Havainnekuva on korjattu kaa voi tus- ja ympäristölautakunnan asemakaavamuutoksen val miste lun mukaiseksi. 3. Kalevanniemen koulun ympäristön Y-tontin aluetta ja kylpylää varten varatun A/rv-korttelialueen kokoa on suurennettu ja pienet VP-alu eet niiden läheisyydessä sulautettu näihin aluevarauksiin. 4. Nykyisen leirintäalueen C-aluevarausta on supistettu. Samoin jää-

6 hal lin alue ja Kuparivuoren nykyinen pysäköintialue on jätetty C-alu een ulkopuolelle. VU-alueella mahdollistetaan ur hei lu toi mintaan liittyvä rakentaminen. Uolevi Raaden kadun varrella C-aluetta on laajennettu. 5. Luolala-Ruonan yhdystie on kaavakartassa merkitty täydelliseksi eri ta so liit ty mäk si. Ei muutoksia. 6. Viestitien lisäksi myös E-18 ja Järveläntie on merkitty raskaan liiken teen laatukäytäväksi. 7. Kailon saaren pohjoispuolen ranta on merkitty yhtenäisenä nauhana VR/s-alu ee na saaren länsikärkeen (AR-1/s-alueelle) asti. 8. Meri-Naantalissa AK-aluetta on laajennettu kaakkoon VP-aluetta su pis taen ja havainnekuvaan on lisätty rakentamista. 9. Taimon rannassa AK-alueelle on mahdollistettu myös liike-ja palve lu ra ken ta mis ta. 10. Lietsalan koulun itäpuoli, myös Murikon teollisuusalueen alussa on laa jas ti varattu PL-alueeksi. Raision rajan puoleinen alue on säh kölin jan aluetta ja varausaluetta. 11. Humalistossa on kaupan ja työpaikkojen alueella mahdollistettu myös vapaa-ajan rakentaminen. 12. Väinölänniemen puistoalueen merenpuoleiseen osaan AP-alueen jat kok si on esitetty lisärakentamista merkinnällä A. Edelleen entisen Karjatalouskoulun omistajan esityksestä on hänen alueensa lii tet ty kaupungin ympäristössä omistamaan A-alueeseen. Aikaisemmin alue oli KM-tv/TP kaupallisten palvelujen ja työpaikkojen aluetta. Au rin ko tien varressa, sen pohjoispuolella (Aurinkotie, keski) on täy den nys ra ken ta misaluei ta (AP ja AL) ja havainnekuvan rakennusten sijoittelua muutettu asukas pa laut teen perusteella päivätty edellä kerrotulla tavalla korjattu kaavakartta ja siihen liitty vä selostus liitteineen on esityslistan liitteenä. LIITTEET A1-A2, KSJ (säilytetään erillään kaavakansiossa) Oheismateriaali: Ortokuvasta laaditut viistokuvat Maankäyttöpäällikkö Elise Lehikoinen on läsnä kokouksessa.

7 KAUPUNGINJOHTAJA: KOKOUSKÄSITTELY: Kaupunkisuunnittelujaosto esittää kaupunginhallitukselle, että se hyväksyy päivätyn luonnoksen Man ner-naan ta lin osa yleis kaa vak si 2035 ja päättää asettaa sen maankäyttö- ja raken nus lain 62 :n mukaisesti oheisaineistoineen luon nos vaiheen kuulemista varten nähtäville 30 päivän ajaksi. Nähtävilläoloaikana kunnan jäsenillä ja osallisilla on mah dolli suus lausua kirjallisesti mielipiteensä asiasta. Näh tä vil lä olosta ilmoitetaan kuulutuksella kaupungin ilmoitustaululla, net tisi vuil la sekä Turun Sanomissa, Rannikkoseudussa ja Kau punki uu ti sis sa. Lisäksi seuraaville tahoille varataan mahdollisuus antaa lausun to osayleiskaavasta: Varsinais-Suomen ELY-keskus, Varsinais-Suomen liitto, Liiken ne vi ras to, Varsinais-Suomen maakunta-museo / Turun museo kes kus, Museovirasto, Varsinais-Suomen alue pe las tus laitos, Caruna Oy, Naantalin yrittäjäjärjestöt sekä kaavoitus- ja ym pä ris tö lau ta kun ta, rakennuslautakunta, koulutuslautakunta, so si aa li- ja terveyslautakunta ja tekninen lautakunta. Koska puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja eivät olleet pai kalla, Hanna Gustafsson ehdotti ja Kaisa Sipponen kannatti, että Ani ta Saksi toimisi tilapäisenä puheenjohtajana. Päätettiin yksi mie li ses ti, että Anita Saksi toimii tilapäisenä pu heen joh ta jana tämän käsittelyn ajan. Merkittiin, että maankäyttöpäällikkö Elise Lehikoinen esitteli asiaa kokouksessa. Keskustelun aikana klo päätettiin pitää neuvottelutauko, jo ka päättyi klo Kaupunginjohtaja muutti päätösehdotuksensa ensimmäisen kap pa leen seuraavan sisältöiseksi: Kaupunkisuunnittelujaosto esittää kaupunginhallitukselle, että se hyväksyy päivätyn luonnoksen Man ner-naan ta lin osayleiskaavaksi 2035 seuraavin muutoksin: 1. KM-1/TP kaavamerkinnän selitystä täydennetään siten, et tä merkinnän tulee olla saman sisältöinen KM/TP mer-

8 kin nän selityksen kanssa ja sen lisäksi sen tulee sisältää lau se: Alueelle saa sijoittaa myös vapaa-ajan toimintoja pal ve le via rakennuksia. 2. Kalevanniemen kohdalla Aurinkotien eteläpuolella PY alu een osa muutetaan suunnitellun kul ku yh teys va rauksen luoteispuolella A/rv alueeksi. 3. Lammasluodon edustalle lisätään LV-varaus. ja päättää asettaa näin muutetun luonnoksen maankäyttö- ja raken nus lain 62 :n mukaisesti oheisaineistoineen luon nos vaiheen kuulemista varten nähtäville 30 päivän ajaksi. Lisäksi Lasse Valtonen ehdotti ja Hanna Gustafsson kannatti, et tä C-aluetta laajennetaan koskemaan Kuparivuoren jää hallien alueen ja parkkipaikan edellisessä kau pun ki suun nit te lujaos tos sa käsitellyn kaavaluonnoksen mukaisesti. Asiasta suo ri tet tiin äänestys, jonka tuloksena kaupunginjohtajan pohja eh do tus ta kannattivat Kaisa Sipponen ja Arja Savolainen. Muu tos ta kannattivat Hanna Gustafsson, Lasse Valtonen, Anita Saksi, Toni Forsblom ja Vilhelm Junnila. Muutosehdotus voit ti äänin 5-2. Kaisa Sipponen ehdotti ja Arja Savolainen kannatti, että Lammas luo don A/rv alue merkintä muutetaan VR-1 merkinnäksi. Asias ta suoritettiin äänestys, jonka tuloksena kau pun gin joh tajan pohjaehdotusta kannattivat Hanna Gustafsson, Lasse Valto nen, Anita Saksi ja Toni Forsblom. Muutosta kannattivat Kai sa Sipponen, Arja Savolainen ja Vilhelm Junnila. Kau pungin joh ta jan ehdotus voitti äänin 4-3. KAUPUNKISUUNNITTELUJAOSTO: Kaupunkisuunnittelujaosto päätti esittää kau pun gin hal li tuk selle, että se hyväksyy päivätyn luonnoksen Manner-Naan ta lin osayleiskaavaksi 2035 seuraavin muutoksin: 1. KM-1/TP kaavamerkinnän selitystä täydennetään siten, et tä merkinnän tulee olla saman sisältöinen KM/TP merkin nän selityksen kanssa ja sen lisäksi sen tulee sisältää lau se: Alueelle saa sijoittaa myös vapaa-ajan toimintoja pal ve le via rakennuksia. 2. Kalevanniemen kohdalla Aurinkotien eteläpuolella PY alu een osa muutetaan suunnitellun kul ku yh teys va rauksen luoteispuolella A/rv alueeksi.

9 3. Lammasluodon edustalle lisätään LV-varaus. 4. C-aluetta laajennetaan koskemaan Kuparivuoren jää hallien alueen ja parkkipaikan kau pun kisuun nit te lu jaos tos sa käsitellyn kaavaluonnoksen mu kaises ti. ja päättää asettaa sen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukai ses ti oheisaineistoineen luonnosvaiheen kuulemista varten näh tä vil le 30 päivän ajaksi. Nähtävilläoloaikana kunnan jäsenillä ja osallisilla on mah dolli suus lausua kirjallisesti mielipiteensä asiasta. Näh tä vil lä olosta ilmoitetaan kuulutuksella kaupungin ilmoitustaululla, net tisi vuil la sekä Turun Sanomissa, Rannikkoseudussa ja Kau punki uu ti sis sa. Lisäksi seuraaville tahoille varataan mahdollisuus antaa lausun to osayleiskaavasta: Varsinais-Suomen ELY-keskus, Varsinais-Suomen liitto, Liiken ne vi ras to, Varsinais-Suomen maakunta-museo / Turun museo kes kus, Museovirasto, Varsinais-Suomen alue pe las tus laitos, Caruna Oy, Naantalin yrittäjäjärjestöt sekä kaavoitus- ja ym pä ris tö lau ta kun ta, rakennuslautakunta, koulutuslautakunta, so si aa li- ja terveyslautakunta ja tekninen lautakunta. Pöytäkirja tarkistettiin kokouksessa tämän asian osalta. Kaupunginhallitus Manner-Naantalin osayleiskaavan päivätty kaavakartta ja kaa vase los tus ovat esityslistan liitteinä (KH ). Oheismateriaali: Ortokuvasta laaditut viistokuvat KAUPUNGINJOHTAJA: Kaupunginhallitus hyväksyy päivätyn luonnoksen Man ner-naan ta lin osayleiskaavaksi 2035 seuraavin muu toksin: 1 KM-1/TP -kaavamerkinnän selitystä täydennetään siten, et tä merkinnän tulee olla saman sisältöinen KM/TP-merkin nän selityksen kanssa ja sen lisäksi sen tulee sisältää

10 KOKOUSKÄSITTELY: Äänestykset lau se: "Alueelle saa sijoittaa myös vapaa-ajan toimintoja pal ve le via rakennuksia." 2 Kalevanniemen kohdalla Aurinkotien eteläpuolella PY-alu een osa muutetaan suunnitellun kul ku yh teys varauk sen luoteispuolella A/rv-alueeksi. 3 Lammasluodon edustalle lisätään LV-varaus. 4 C-aluetta laajennetaan koskemaan Kuparivuoren jää hallien alueen ja parkkipaikan kau pun ki suun nit te lu jaos tossa käsitellyn kaavaluonnoksen mu kai sesti Kaupunginhallitus päättää asettaa edellä selostetun mukaisesti muu te tun luonnoksen Manner-Naantalin osa yleis kaa vak si maan käyt tö- ja rakennuslain 62 :n mu kai ses ti oheis ai neis toineen luonnosvaiheen kuulemista varten näh tä vil le 30 päivän ajak si. Nähtävilläoloaikana kunnan jäsenillä ja osallisilla on mah dolli suus lausua kirjallisesti mielipiteensä asiasta. Näh tä vil lä olosta ilmoitetaan kuulutuksella kaupungin ilmoitustaululla, net tisi vuil la sekä Turun Sanomissa, Rannikkoseudussa ja Kau punki uu ti sis sa. Lisäksi seuraaville tahoille varataan mahdollisuus antaa lausun to osayleiskaavasta: Varsinais-Suomen ELY-keskus, Varsinais-Suomen liitto, Liiken ne vi ras to, Varsinais-Suomen maakunta-museo / Turun museo kes kus, Museovirasto, Varsinais-Suomen alue pe las tus laitos, Caruna Oy, Naantalin yrittäjäjärjestöt sekä kaavoitus- ja ym pä ris tö lau ta kun ta, rakennuslautakunta, koulutuslautakunta, so si aa li- ja terveyslautakunta ja tekninen lautakunta. Merkittiin, että tekninen johtaja Kimmo Suonpää oli läsnä kokouk ses sa tämän asian käsittelyn ajan. 1 Hannu Aalto ehdotti Sirpa Hagsbergin kannattamana, että Lam mas luo don A/rv-aluemerkintä muutetaan VR-1 -mer kinnäk si.

11 Tämän jälkeen suoritetussa äänestyksessä kaupunginjohtajan eh do tus ta kannattivat Toni Forsblom, Hanna Gustafsson, An ne Linja, Samuli Santalahti, Tero Tavio ja Markku Tuuna. Aal lon ehdotusta kannattivat Hannu Aalto, Sirpa Hagsberg, Vil helm Junnila, Terhi Kärkkäinen ja Arja Savolainen. Puheenjohtaja totesi äänestyksen perusteella kau pun gin hal lituk sen päättäneen hyväksyä kaupunginjohtajan ehdotuksen äänin Hannu Aalto ehdotti Sirpa Hagsbergin kannattamana, että Kupa ri vuo rel la C-alueen lounaissivun raja merkitään Man ner heimin ka dun jatkeen suuntaisesti. Tämän jälkeen suoritetussa äänestyksessä kaupunginjohtajan eh do tus ta kannattivat Toni Forsblom, Hanna Gustafsson, Vilhelm Junnila, Anne Linja, Samuli Santalahti, Tero Tavio ja Mark ku Tuuna. Aallon ehdotusta kannattivat Hannu Aalto, Sir pa Hagsberg, Terhi Kärkkäinen ja Arja Savolainen. Puheenjohtaja totesi äänestyksen perusteella kau pun gin hal lituk sen päättäneen hyväksyä kaupunginjohtajan ehdotuksen äänin 7-4. KAUPUNGINHALLITUS: KH - Kaupunkisuunnittelujaosto Maankäyttöpäällikkö Elise Lehikoinen : Kaupunginjohtajan ehdotus hyväksyttiin. Kaupunginhallituksen päätöksen mukainen päivätty Man ner-naan ta lin osayleiskaavaluonnoksen kaavakartta ja kaa va se los tus oheistetaan. LIITTEET A4 - A5, KH (säilytetään erillisessä kaava kan sios sa) Luonnos Manner-Naantalin osayleiskaavaksi on ollut valmisteluvaiheen kuu le mis ta varten nähtävillä Osayleiskaavaluonnoksesta on tähän mennessä saatu 80 palautetta, joista joissakin on useita al le kir joitta jia. Lausunnot saadaan elokuun aikana.

12 Konsultti on laatinut saapuneesta palautteesta karttaesityksen, joka oheis tetaan. Yhdistelmästä puuttuu vielä joitakin palautteita. LIITE A1, KSJ (säilytetään erillään kaavakansiossa) Palautteen käsittelystä ja korjatun kaavaehdotuksen valmistelusta on tehty esi tys aikatauluksi. Valmisteluun sisältyy valtuustoseminaari syys-lo ka kuussa. Seminaarin tarkka ajankohta on hyvä sopia. Aikataulu tähtää siihen, et tä korjattu kaavaehdotus valmistuisi vuodenvaihteessa , mutta se on kaavaehdotuksen myöhempien käsittelyjen osalta viitteellinen. Esitys ai katau luk si oheistetaan. LIITE A2, KSJ (säilytetään erillään kaavakansiossa) Maankäyttöpäällikkö Elise Lehikoinen on läsnä kokouksessa. KAUPUNGINJOHTAJA: KOKOUSKÄSITTELY: Kaupunkisuunnittelujaosto merkitsee Manner-Naantalin osayleis kaa van aikataulun tietoonsa saatetuksi ja sopii val tuus tose mi naa rin päivämäärän. Maankäyttöpäällikkö Elise Lehikoinen oli läsnä kokouksessa tä män pykälän käsittelyn ajan. Kaupunginjohtaja muutti päätösehdotustaan seuraavasti: Kaupunkisuunnittelujaosto merkitsee Manner-Naantalin osayleis kaa van aikataulun tietoonsa saatetuksi ja samalla pää tetään, että pidetään ylimääräinen kau pun ki suun nit te lujaos ton kokous kaupunginhallituksen kokouksen jälkeen, jos sa käsitellään luonnoksesta saadut palautteet. Val tuus to se mi naa ri pidetään KAUPUNKISUUNNITTELUJAOSTO: KH Kaupunkisuunnittelujaosto Maankäyttöpäällikkö Elise Lehikoinen : Kaupunginjohtajan muutettu ehdotus hyväksyttiin. Manner-Naantalin osayleiskaavan palautteet kokonaisuudessaan ja saadut lau sun not oheistetaan.

13 Oheismateriaaali: mielipiteet Manner-Naantalin osayleiskaava lausunnot, Manner-Naantalin osayleiskaava Konsultti on päivittänyt karttaesityksen annetuista mielipiteistä, joita nyt on saa tu kaikkiaan 82. Liitteenä on karttaesitys. LIITE B1, KSJ Konsultti on laatinut palautteista yhteenvedon excel-taulukkona. Siinä palaut teet on koottu yhteen aiheittain. Yhteenveto oheistetaan ja se esitellään ko kouk ses sa. Taulukon kysymyksiä -saraketta täydennetään tar vit taes sa keskus te lun perusteella. Oheismateriaali: yhteenvetotaulukko palautteista, Manner-Naantalin osayleiskaava Kokouksessa asiaa esittelevät arkkitehti Arja Sippola ja maan käyt tö pääl likkö Elise Lehikoinen. KAUPUNGINJOHTAJA: KOKOUSKÄSITTELY: Kaupunkisuunnittelujaosto merkitsee Manner-Naantalin osayleis kaa van palautteen tietoonsa saatetuksi. Merkittiin, että maankäyttöpäällikkö Elise Lehikoinen ja arkki teh ti Arja Sippola esittelivät asiaa kokouksessa. Merkittiin, että Markku Tuuna poistui kokouksesta kello ja Lasse Valtonen kello KAUPUNKISUUNNITTELUJAOSTO: KH - Kaupunkisuunnittelujaosto Maankäyttöpäällikkö Elise Lehikoinen : Kaupunginjohtajan ehdotus hyväksyttiin. Luonnos Manner-Naantalin osayleiskaavaksi on ollut valmisteluvaiheen kuu le mis ta varten nähtävillä Luonnoksesta saatu palaute päi vi tet ty nä oheistetaan.

14 Palautetta on käsitelty kaupunkisuunnittelujaoston kokouksessa Man ner-naan ta lin osayleiskaavasta on järjestetty valtuustoseminaari Yhteenveto valtuustoseminaarin annista oheistetaan. Oheismateriaali: mielipiteet Manner-Naantalin osayleiskaava lausunnot, Manner-Naantalin osayleiskaava karttaesitys mielipiteistä yhteenveto valtuustoseminaarista Liikenneviraston kanssa yhteistyössä tehty VR-raideselvitys on valmistunut. Sen johtopäätöksissä todetaan: "Naantaliin tai Naantalin satamaan ei tällä hetkellä ole nä köpii ris sä uusia rautatiekuljetuksia. Yleiskaavassa rau ta tie kul jetus ten vaatimalle kääntöraiteelle on kuitenkin säilytettävä ti lava raus, jotta mahdollisuus kuljetusten uudelleen alkamiselle säi lyi si. Tässä selvityksessä tarkastellut vaihtoehdot mah dol lista vat rautatiekuljetusten uudelleen alkamisen samanlaisella juna kool la, mitä ne viimeisinä vuosina ennen lakkauttamista olivat, eli maksimissaan noin 6 10 vaunun mittaisina junina. Alkuvaiheessa, kun uusia kuljetuksia ei ole näköpiirissä, nykyi nen raiteisto voidaan poistaa ilman korvaavan raiteiston toteut ta mis ta. Satunnaisissa kuljetuksissa junat voidaan työntää vaih to työ nä. Naantalista Raision ratapihalle tai vastaavasti Rai sios ta Naantaliin. Jos kuljetukset alkavat uudelleen säännöllisinä, on uuden kään tö rai teen toteuttaminen suositeltavaa. Tarkastelluista vaihto eh dois ta toteuttamiskelpoisimpia ovat vaihtoehdot D ja D2. Näissä vaihtoehdoissa raiteiston länsipään vaihdeyhteys on Järveläntien tasoristeyksen eristysjakson itäpuolella, jolloin rai teen käyttö ei vaikuta tasoristeyksen toimintaan. Jos hen kilö ju na lii ken net tä ei ole toteuttamishetkellä näköpiirissä, voidaan raiteisto toteuttaa ilman matkustajalaituria. Jos matkustajalaituri toteutetaan, se voidaan sijoittaa joko sivu rai teel le tai erilliselle pistoraiteelle. Jälkimmäisessä ta paukses sa laituri saadaan lähemmäs keskustaa, mutta kustannukset ovat jonkin verran suuremmat. Valintaa vaihtoehtojen D ja D2 vä lil lä ei ole välttämätöntä tehdä vielä yleiskaavassa vaan ti lava raus voidaan tehdä niin, että se mah dol lis taa molemmat ratkai sut. Jos rautatiekuljetukset Naantaliin alkavat laajamittaisina esimer kik si uuteen monipolttoainevoimalaitokseen, on junille jär-

15 ke vää toteuttaa kääntömahdollisuus sekä muut asian mu kai set raiteet suoraan sataman tai voimalaitoksen alueelle. Jos täl laises sa tilanteessa Naantaliin halutaan toteuttaa ainoastaan matkus ta ja lai tu ri, voidaan se toteuttaa joko vaihtoehtona D2 tai siten, että toteutetaan ainoastaan vaihtoehdossa D esitetty pisto rai de. Uuden kääntöraiteen ja matkustajalaiturin toteutuksen ajankoh ta ja kustannusjako ovat Liikenneviraston ja Naantalin kau pun gin erikseen neuvoteltavia asioita." Vaihtoehdon D alustava kustannusarvio on 1,2 milj. euroa ja vaihtoehdon D2 0,8 milj. euroa. Selvityksen perusteella voidaan tutkia vaihtoehtoa, joka kaa va luon nok ses sakin jo oikeastaan oli esitetty eli että erillinen pistoraide voidaan purkaa ja Opin tiel tä osoittaa uusi kokoojatie market-alueen kiertoliittymään. Kon sult ti on nyt tehnyt uusia tarkasteluja alueen mahdollisesta maankäytöstä. Kaupallinen selvitys on vielä tekeillä. Se valmistuu marraskuun aikana. Kaa va eh do tuk sen kaupan alueista ja kaavamääräyksistä valmistellaan esitys kaa va eh do tuk sek si selvityksen ja siihen liittyvän vaikutuksen arvioinnin poh jal ta. Li säk si rakennusinventointi on kesken. Edelleen lausuntojen ja sisäisen valmistelun yhteydessä on noussut esille tar ve erillisen hulevesiselvityksen teettämiseen osa yleis kaa va työn yh tey dessä. Yhdyskuntatekniikan kannanoton mukaan sel vi tys olisi tar koi tuk sen mukais ta tilata. Tarjous selvityksestä oheistetaan. tarjouksen mukainen ko konais palk kio on euroa (alv 0 %) ja siihen sisältyy optiona va luma-aluei den veden läpäisemättömyyden ja painannesäilynnän selvittäminen ko ko nais palk kio na 935 euroa (alv 0%). Oheismateriaali: Manner-Naantalin osayleiskaavan raidejärjestelyt selvitys Tarjous Manner-Naantalin osayleiskaavan hulevesiselvityksestä FCG Arkkitehdit on laatinut palautteen käsittelyn, valtuustoseminaarin ja oh jaus ryh män evästyksen perusteella alustavan esityksen Manner-Naantalin osa yleis kaa va eh do tuk sen laatimisen pohjaksi. Ehdotus on esitetty mi toi tustar kas te lu kar tal la. Siinä on luonnoksen asukaslukutavoitetta alennettu asuk kaal la. Uusia asukkaita mahtuisi suunnitelman mukaan osa yleis kaava-alu eel le noin Mitoitustarkastelun kartta ja taulukko sekä ha vain neku vat tärkeimmistä muutoskohteista oheistetaan. Oheismateriaali: päivätty korjattu ehdotus Manner-Naantalin täy den nys raken ta mis kar tas ta.

16 päivätty korjattu ehdotus täydennysrakentamiskartan mi toitus tau lu kos ta. Havainnekuvia ja muutostarkasteluja Muutoksia on esitetty mm. Kuparivuorelle, Leirintä-alueelle, Humalistoon, Ruo nan tien varteen, Taimonrantaan, Aurinkotien varteen, Immasten ja Soinis ten pientaloalueille ja Luolalaan. Muutosalueet on merkitty mi toi tus karttaan punaisella ympyrällä ja niiden vaikutus asukaslukutavoitteisiin ilmenee mi toi tus tau lu kos ta. Lammasluoto/Kylpylänlahti alueelle ei ole esitetty muutoksia ha vain ne kuvaan, mutta kaavakarttaa on tarkoitus tarkistaa merkitsemällä kaavaan Lammas luo don säilyvät virkistysalueet. Kylpylänlahden, Taimonrannan, Ku pa rivuo ren ja Humaliston kaavamääräyksiä on tarkoitus täydentää suun nit te lumää räyk sil lä. Ne on kirjattu mitoitustarkastelukartan kaavamääräysten yhtey teen. Esittelyaineiston pohjalta päätetään muutoksista, jotka tehdään Manner-Naan ta lin osayleiskaavaluonnokseen. FCG Arkkitehdit laatii niiden ja vie lä tehtävien selvitysten perusteella kaavaehdotuksen ja vastineet luon nosvai heen palautteeseen sekä lausuntoihin. Vastineet tuodaan erikseen kaupun ki suun nit te lu jaos toon käsiteltäväksi. Kaavaehdotuksesta järjestetään viran omais neu vot te lu. Sen jälkeen ryhdytään käsittelemään kaavaehdotusta: kaa va kart taa määräyksineen ja siihen liittyvää aineistoa kokonaisuudessaan. Päi vi tet ty työaikataulu oheistetaan. Manner-Naantalin osayleiskaavan kokonaiskustannuksista on laadittu arvio. Se oheistetaan. Oheismateriaali: päivitetty työaikataulu arvio osayleiskaavan kokonaiskustannuksista Arkkitehti Arja Sippola FCG ja maankäyttöpäällikkö Elise Lehikoinen esitte le vät muutosmateriaalia kokouksessa. KAUPUNGINJOHTAJA: Kaupunkisuunnittelujaosto merkitsee arvion Man ner-naan talin osayleiskaavan kokonaiskustannuksista tietoonsa saa te tuk si ja päättää tilata tehdyn tarjouksen perusteella FCG:ltä hu le vesi sel vi tyk sen. Kaupunkisuunnittelujaosto päättää esittelyaineiston pohjalta muu tok sis ta, jotka tehdään Manner-Naantalin osa yleis kaa valuon nok seen.

17 KOKOUSKÄSITTELY: FCG:n arkkitehti Arja Sippola ja maankäyttöpäällikkö Elise Le hi koi nen esittelivät asiaa kokouksessa kello KAUPUNKISUUNNITTELUJAOSTO: KH Kaupunkisuunnittelujaosto Maankäyttöpäällikkö Elise Lehikoinen : Kaupunginjohtajan ehdotus hyväksyttiin. Samalla päätettiin, että käsittelyä jatketaan ylimääräisessä kokouk ses sa tiistaina alkaen kello 18. Kaupunkisuunnittelujaoston edellisen kokouksen käsittelystä laadittiin yhteen ve to, joka oheistetaan. Oheismateriaali: Edellisen kokouksen yhteenveto FCG arkkitehdit ovat sen perusteella laatineet korjauksia Manner-Naantalin osa yleis kaa va rat kai sui hin. Aineistoa on työstetty myös virkamiesten oh jausryh mäs sä. Korjattu Manner-Naantalin osayleiskaava-aineisto oheistetaan. Oheismateriaali: Korjattu Manner-Naantalin osayleiskaava-aineisto FCG:n arkkitehti Arja Sippola ja maankäyttöpäällikkö Elise Lehikoinen esit te le vät muutosmateriaalia kokouksessa. KAUPUNGINJOHTAJA: KOKOUSKÄSITTELY: Kaupunkisuunnittelujaosto päättää esittelyaineiston pohjalta muu tok sis ta, jotka tehdään Manner-Naantalin osa yleis kaa valuon nok seen. FCG arkkitehdit laativat ohjeistuksen perusteella ehdotuksen Man ner-naan ta lin osayleiskaavasta, joka tuodaan helmikuun alus sa kaupunkisuunnittelujaoston käsittelyyn. FCG:n arkkitehti Arja Sippola ja maankäyttöpäällikkö Elise Le hi koi nen esit te livät muutosmateriaalia kokouksessa.

18 Keskustelun aikana tehtiin seuraavat kannatetut esitykset, joista suoritettiin äänestys: 1. Kimmo Aho esitti ja Hagsberg kannatti, että leirintäalueelle ei tulisi sijoittaa asumista. Suoritetussa äänestyksessä kaupunginjohtajan poh ja eh do tuksen puolesta äänestivät Gustafsson, Junnila, Saksi, Valtonen ja Lind ström ja Ahon ehdotusta äänestivät Aho ja Hagsberg. Puheenjohtaja totesi äänestyksen perusteella kau pun ki suun nitte lu jaos ton hyväksyneen kaupunginjohtajan ehdotuksen äänin Kimmo Aho esitti ja Hagsberg kannatti, että Kuparivuoren la ki alu eel le, johon on mitoituskartassa osoitettu kaksi asuin raken nus ta, ei osoiteta asumista vaan Kuparivuoren alueelle salli taan vain urheilua ja liikuntaa palvelevia toimintoja. Suoritetussa äänestyksessä kaupunginjohtajan poh ja eh do tuksen puolesta äänestivät Gustafsson, Saksi, Valtonen ja Lindström ja Ahon ehdotusta äänestivät Aho, Hagsberg ja Junnila. Puheenjohtaja totesi äänestyksen perusteella kau pun ki suun nitte lu jaos ton hyväksyneen kaupunginjohtajan ehdotuksen äänin Kimmo Aho esitti ja Hagsberg kannatti, että radanvarren ja Opin tien koulukeskuksen väliselle PY-alueelle sijoitetaan kerros ta lo asu mis ta ja maanalaista pysäköintiä. Kaupunginjohtaja muutti tältä alueelta ehdotustaan siten, että PY-alue muutetaan osittain C-alueeksi. Suoritetussa äänestyksessä kaupunginjohtajan muutetun poh jaeh do tuk sen puolesta äänestivät Gustafsson, Junnila, Saksi, Val to nen ja Lindström ja Ahon ehdotusta äänestivät Aho ja Hags berg. Puheenjohtaja totesi äänestyksen perusteella kau pun ki suun nitte lu jaos ton hyväksyneen kaupunginjohtajan ehdotuksen äänin Junnila esitti ja Aho kannatti, että Lammasluotoon ei tulisi si joit taa asumista.

19 Suoritetussa äänestyksessä kaupunginjohtajan poh ja eh do tuksen puolesta äänestivät Gustafsson, Saksi, Valtonen ja Lindström ja Junnilan ehdotusta äänestivät Junnila, Aho ja Hagsberg. Puheenjohtaja totesi äänestyksen perusteella kau pun ki suun nitte lu jaos ton hyväksyneen kaupunginjohtajan ehdotuksen äänin Kimmo Aho esitti ja Hagsberg kannatti, että Kylpylälahden itä osan kohdalla meren päälle suunnitellut rakennukset pois tetaan ja Ruonan kallioille tutkitaan terassitalojen mah dol li suutta. Suoritetussa äänestyksessä kaupunginjohtajan poh ja eh do tuksen puolesta äänestivät Gustafsson, Junnila, Saksi, Valtonen ja Lind ström ja Ahon ehdotusta äänestivät Aho ja Hagsberg. Puheenjohtaja totesi äänestyksen perusteella kau pun ki suun nitte lu jaos ton hyväksyneen kaupunginjohtajan ehdotuksen äänin 5-2. Lisäksi kaupunginjohtaja muutti päätösehdotustaan Me ri-taimon kohdalla siten, että alueen etelä-osaan Pirttiluodotien poh jois puo lel le osoitetaan AK merkinnällä oleva alue. Muilta osin alue merkitään AP-alueeksi Markku Tuuna poistui kokouksesta kello tämän asian kä sit te lyn päätyttyä. KAUPUNKISUUNNITTELUJAOSTO: KH Kaupunkisuunnittelujaosto Maankäyttöpäällikkö Elise Lehikoinen : Muilta osin kaupunginjohtajan ehdotus hyväksyttiin. Manner-Naantalin osayleiskaavatyöhön liittyvä kaupallinen selvitys ja hu leve si sel vi tys ovat valmistuneet. Ne liitetään oheismateriaaliksi. Oheismateriaali: Kaupallinen selvitys Hulevesiselvitys Kaupallisen selvityksen perusteella voidaan todeta seuraavaa:

20 Vähittäis- ja autokaupan liikevaihto on Naantalissa kehittynyt vai susti. Osa vähittäiskaupan vaisusta kehityksestä on selitettävissä huo nol la taloustilanteella, mutta suurimman osan selittää kaupan voimakas kehit ty mi nen Raisiossa. Naantalin ostovoiman siirtymät ovat negatiiviset eli ostovoima siirtyy Naan ta lin lähialueen monipuolisempiin kaupan keskuksiin Raisioon ja Turkuun. Vähittäiskaupan ostovoimasta vain 60 % toteutuu omassa kau pun gis sa. Päivittäistavarakaupan nettosiirtymä on negatiivinen. Lo ma-asu tuk sen ostovoima ei pysty kompensoimaan täysin pai kal lisen ostovoiman siirtymää kaupungin ulkopuolelle. Jos ajateltaisiin, että koko oman väestön päivittäistavarakaupan ostovoima (ulos vir taus -3 milj.euroa) toteutuisi oman kunnan alueella ja lisäksi siellä to teutui si myös arvioitu loma-asukkaiden ostovoima (9,6 milj.euroa), volyy min li säys voisi olla yli 10 milj.euroa. Päivittäistavarankauppa on Naantalissa keskittynyt kahteen alu ee seen: Ydinkeskustan reunaan ja Ruonan yhdystien varteen. Näillä market-alueil la on yhteensä liiketilaa m², josta ydinkeskustan reunaan sijoittuvalla alueella n m² ja Ruonan yhdystien alueella lähes m². Päivittäistavarakaupan myynnistä ja pinta-alasta n. 90 % sijoittuu Manner-Naantalin osayleiskaava-alueelle. Ko ko nai suudes saan Manner-Naantalissa on kaupallisten palveluiden liiketilaa n m², joista lähes 10 % on tyhjillään tai muussa kuin kau pal listen toimintojen käytössä (esim. toimistona). Naantalin kaupallisessa rakenteessa ei ole tapahtunut suurta muutosta vii mei sen seitsemän vuoden aikana. Lähes 90 % on samassa käytössä kuin seitsemän vuotta sitten. Naantalissa on kesämökkiä. Eri kunnassa asuvien mökkejä on n Loma-asukkaita on siis kesämökkibarometrin (4 hlöä/mökki) mukaan n Vuonna 2014 kulutuspotentiaali oli noin 10 milj., josta osa voi toteutua myös mökkimatkalla tai omassa kun nassa. Veneilijöiden osuus vuoden 2015 tilaston mukaan oli yö py mistä ja päivittäistavarakaupan ostovoimapotentiaali oli arvioitu eu rok si. Tämä merkitsisi sitä, että veneilijät käyttäisivät keskimäärin vain 26 euroa/yö, mikä tuntuu melko vähäiseltä. Liiketilan lisätarve selvityksen mukaan on vuoteen 2035 mennessä mak si mis saan k-m². Liiketilan lisätarve ei ole suoraan kaa valli nen mitoitus. Kaavallisen mitoituksen tulisi olla suurempi kuin lii keti lan lisätarve, koska osin kaavat jäävät toteutumatta.

21 Kaupan kehittymisen ohjausvälineinä vaikuttavat Naantalissa maakun ta kaa va, yleiskaavat ja asemakaavat. Maakuntakaavaluonnoksen mu kaan Naantalin keskustatoimintojen alueelle saa rakentaa vä hit täiskau pan suuryksiköitä yhteensä k-m². Alueella on jo kaksi suur yk sik köä (S-market ja K-supermarket Ellen), joiden ra ken nus ten yh teen las ket tu pinta-ala on n k-m². Näiden lisäksi saa siis raken taa n k-m². Maakuntakaavaluonnoksessa ei ole osoitettu Naan ta liin keskustojen ulkopuolisia seudullisesti merkittäviä vä hittäis kau pan suur yk siöi tä. Ainostaan paikallisia alle k-m² suu ruisia vähittäiskaupan suur yk si köi tä saa rakentaa keskustatoimintojen ulko puo lel le. Manner-Naantalin osayleiskaavaluonnoksessa keskustatoimintojen alue kattaa kaupallisen ydinkeskustan pitäen sisällään Naantalin vanhan kau pun gin ja liikekeskusalueen lähiympäristöt sekä kaupungin sisään tu lo alu een ja Humaliston reuna-alueet. Kaupan uutta kerrosalaa on osoitettu ydinkeskustan ulkopuolelle osayleis kaa van havainnekuvassa (Manner-Naantalin täy den nys ra ken tamis tar kas te lu) n k-m². Alueelle on arvioitu sijoittuvan tu le vaisuu des sa kaksi vähittäistavarakaupan suuryksikköä, molemmat kooltaan n k-m². Kaavan mitoituksen vertailua liiketilan lisätarpeeseen: Ostovoiman kas vun pohjalta tarvitaan Naantalissa lisää liiketilaa vuoteen 2035 men nes sä yhteensä k-m². Kaavallisena mitoituksena (1.3 kertoimella) tämä tarkoittaisi noin k-m². Jos otetaan huomioon myös nykyinen negatiivinen ostovoiman siirtymä ja ajatellaan, että ostovoima saataisiin jäämään omaan kuntaan, lii ke ti lan kaavallinen mitoitus pitäisi olla vielä k-m² suurempi. Manner-Naantalin osayleiskaavassa on kaupan osalta otettava huomioon seu raa vat asiat: Naantalin kaupan mitoitukselle asetetaan osayleiskaavassa tavoitteeksi ai nakin k-m². Keskustatoimintojen alueella on ratkaistava keskustan market-alueen laa jene mis mah dol li suu det. Tähän vaikuttaa myös Kalevanniemen kou lu kes kuksen tilantarve tulevaisuudessa. Tämä otetaan huomioon ha vain ne ku va tar kaste lus sa, jonka tavoitteeksi asetetaan lisäksi S-marketin laa jen tu mis mah dol lisuus sekä kahden uuden kaupan yksikön mahtuminen marketalueelle. Kaupan selvitys ei aiheuta muutoksia Manner-Naantalin osayleiskaavan alue va rauk siin, mutta kaavamääräyksiin viranomaiset ovat esittäneet muutos tar pei ta.

22 Hulevesiselvityksen nykytilannekartassa todetaan että Manner-Naantalin alu eel la on 10 valuma-aluetta. Tiivistä rakentamista on näistä ainakin Keskus tan, Kylpylän, Karvetin alueilla ja Karvetin teollisuusalueella sekä Ruonas sa. Selvityksessä todettiin, että erityisesti seuraavilla alueilla, joille on esitetty li sä ra ken ta mis ta: Radanvarsi, Taimon rannan alue sekä Rakennuspuun alue, tu lee hulevesiasiat ottaa huomioon. Kaupunkisuunnittelujaoston käsitellessä Manner-Naantalin osayleis kaa va eh do tuk sen valmistelua. Tämän käsittelyn pohjalta sekä li sä sel vitys ten perusteella konsultti on laatinut osayleiskaavakartasta ensimmäisen luon nok sen kaavaehdotukseksi. Se on oheismateriaalina. Oheismateriaali: Luonnos Manner-Naantalin osayleiskaavaehdotukseksi. Naantalin täydennysrakentaminen, joka osoittaa asumisen paikat ja mi toi tuk sen 4A. Naantalin täydennysrakentaminen mitoitus 4B. FCG:n arkkitehti Arja Sippola ja maankäyttöpäällikkö Elise Lehikoinen esit te le vät luonnosta kaavaehdotukseksi kokouksessa. KAUPUNGINJOHTAJA: KOKOUSKÄSITTELY: Kaupunkisuunnittelujaosto merkitsee kaupallisen selvityksen, hu le ve si sel vi tyk sen sekä luonnoksen kaa va eh do tuk sek si tietoon sa saa te tuk si ja antaa ohjeita jatkotyölle. Kau pun ki suun nit te lu jaos to päätää, että seuraavaan ko kouk seen tuodaan tarkistettu osa yleis kaa va pro ses sin aikataulu. Merkittiin, että FCG:n arkkitehti Arja Sippola ja maan käyt töpääl lik kö Elise Lehikoinen esittelivät asiaa kokouksessa. KAUPUNKISUUNNITTELUJAOSTO: KH Kaupunkisuunnittelujaosto Maankäyttöpäällikkö Elise Lehikoinen : Kaupunginjohtajan ehdotus hyväksyttiin. Osayleiskaavaprosessista laadittu aikataulu on oheismateriaalina.

23 Oheismateriaali: Osayleiskaavan aikataulu Tähtäimenä on edelleenkin saada kaavaehdotus valtuustoon Sille voi aset taa uhkia E-18 Turun Kehätien kehittämisselvityksen toteuttamiseksi laa dit ta van yleissuunnitelman (välille Raisio-Naantali) ja erityisesti yleissuun ni tel maan liittyvän ympäristövaikutusten arvioinnin (YVA) aikataulu. Sa moin aikatauluun vaikuttaa olennaisesti se, tarvitaanko virallisen näh tävil lä olon lisäksi vielä muita kuulemisia. Kokouksessa on tarkoitus kesikittyä erityisesti siihen, että jaosto käy läpi kaa va eh do tus kart taan tehdyt muutokset ja kaavamääräykset ja ottaa kantaa sii hen miltä osin niihin tarvitaan muutoksia. Viranhaltijavalmistelun aikana keskusteluun on noussut erityisesti seuraavat asiat: Isosuontien jäteaseman ja sen ympäristön kaavamääräykset, EJ-alueva ra us ten laajuus suhteessa T- ja EV- alueisiin. Uusien asemakaavoitusta ja rakentamistapaa ohjaavien kaa va mää räysten yksinkertaistaminen. Valtatie E 18 Järveläntien eritasoliittymän ja Vantontien eri ta so liit tymän välisen erillismerkinnän tarpeellisuus. Humaliston alueen aluerajaukset ja kaavamerkinnät. Maankäyttöpäällikkö Elise Lehikoinen esittelee asiaa kokouksessa. KAUPUNGINJOHTAJA: KOKOUSKÄSITTELY: Kaupunkisuunnittelujaosto merkitsee osayleiskaavaprosessin tar kis te tun aikataulun tietoonsa saatetuksi. Kaupunkisuunnittelujaosto päättää siitä miltä osin jatkotyötä teh dään kaavaehdotuskarttaan tehdyjen muutosten ja kaa vamää räys ten mukaisesti ja miltä osin niihin vielä tarvitaan jaoston kokouksessa esittämiä tarkennuksia. Manner-Naantalin osayleiskaavasta pidetään vi ran omais neuvot te lu, jossa käsitellään kaupunkisuunnittelujaoston pää töksen mukaisesti korjattua luonnosta osayleiskaavaehdotukseksi. Kaupunkisuunnittelujaostolle tuodaan käsiteltäväksi muu tosesi tys ten mukaan ja viranomaisneuvottelun perusteella kor jat tu uusi kaavaehdotuskartta ja siihen liittyvä liiteaineisto.

24 Merkittiin, että maankäyttöpäällikkö Elise Lehikoinen esitteli asiaa kokouksessa. KAUPUNKISUUNNITTELUJAOSTO: KH Kaupunkisuunnittelujaosto Maankäyttöpäällikkö Elise Lehikoinen : Kaupunginjohtajan ehdotus hyväksyttiin. Oikeusvaikutteisena laadittavasta Manner-Naantalin osayleiskaavasta 2035 on valmistunut päivätty kaavaehdotuskartta ja siihen liittyvä selos tus. Aineistoon kuuluvat myös selostuksen liitekartat. Kaavakartta määräyk si neen vahvistuu aikanaan. Muu aineisto on sitä selventävää ja ha vainnol lis ta vaa materiaalia. Kaavaehdotus ja siihen liittyvä selostus liitteineen oheis te taan. Oheismateriaali: Manner-Naantalin osayleiskaavan kaavakartta Manner-Naantalin kaavaehdotuskartan muutokset luonnosvaiheesta Manner-Naantalin kaavaselostus liitteineen Havainnekuvana olevaa ortokarttaa ei aikaisempien keskustelujen mu kai sesti ole ajateltu sisällytettäväksi nähtävillä olevaan aineistoon. Manner-Naantalin kaavaluonnos oli nähtävillä Sitä saa tiin 85 palautetta ja 18 lausuntoa. Luonnosvaiheen kuulemisen yhteydessä saa tu palaute kokonaisuudessaan sekä kaikki lausunnot oheistetaan. Palautetta ja sen huomioon ottamista käsiteltiin val tuus to se mi naa rissa Palautteen huomioon ottamista on kuvattu kaavaselostuksen kohdissa 5.8 ja 5.9. Palautteesta ja sen huomioon ottamisesta on laadittu erillinen taulukko, jo ka on selostuksen liitteenä. Oheismateriaali: Manner-Naantalin yhteenvetotaulukko Kaavaluonnokseen verrattuna ehdotuksen väestötavoite on alentunut asuk kaal la. Se on asukasta. Tämäkin täyttää kuitenkin yleiskaavalle ase te tun tavoitteen. Kaavaluonnoksen laatimisen jälkeen on tehty seuraavat lisäselvitykset ja perus sel vi tys ten täydennystyöt:

25 luontoselvityksen täydennys (lepakot ja viitasammakot) maisemaselvityksen täydennys (asutushistoria) VR-raideselvitys hulevesiselvitys kaupallisen selvityksen päivitys rakennussuojelukohteet Raideselvityksen perusteella varmistui se, että asemanseudun pistoraiteet voi daan poistaa ja siirtää satamaan menevän raiteen viereen. Näin vapautuu kes kei sel tä alueelta tilaa rakentamiselle. Kaupallinen selvitys ja vaikutusten arviointi tukee kaavaehdotuksessa esi tettä vää kaupallista mitoitusta. Laskelmien mukaan Manner-Naantalin kau palli nen mitoitustavoitehaarukka on k-m ², jos ostovoiman siir tymiä ei saada hallintaan. Mi toi tus ta voi te on k-m ², mikäli Naan ta lin ostovoiman siirtymä saa daan palautettua omaan kaupunkiin. Kau pan kehittämisalueita ovat ase man seu tu, Humalisto ja Ruonantien varsi. Näil le kaikille alueille voi si joit tua päivittäistavarakaupan suuryksiköitä. Ti laa vaativaa kauppaa voi lisäksi si joit tua Luolalaan sekä radan ja E-18 väy län välialueelle Vanton eri ta so liit ty män viereen. Kaavaehdotuksessa on kes kus tan ulkopuolelle osoitettu k-m ² kau pan rakentamiselle. Kes kus ta toi min to jen alueelle si joit tu vaa kaupan ra ken ta mista ei ole mitoitettu. Alue va raus ten määrää ar vioi taes sa on otettava huo mioon, että maan omis tuk sel li set tekijät ja muu epä var muus to teut ta mi ses sa edellyttää vaih to eh tois ten si joit tu mis mah dol li suuk sien osoittamista. Manner-Naantalin osayleiskaavaehdotuksen uudet asuntoalueet keskittyvät edel leen keskustan tun tu maan: Kuparivuoren kylkeen, leirintäalueelle ja Huma lis toon sekä Au rin ko tien varteen. Merkittäviä tiivistämisalueita ovat myös Kyl py län lah den reunat, Meri-Taimo ja Karvetin osa-alueet. Pien ta loaluei ta on esi tet ty täy den net tä väk si moneen kohtaan nykyisen asutuksen lomaan mm. Venkaan ja Löytäne - Ladvo -alueelle. Aluevarauksia on kui tenkin tarkistettu luonnokseen verrattuna lähes kaikilla alueilla mm. Ku pa rivuo res sa, leirintäalueella, Aurinkotien varressa, Lammasluodossa ja Soi nisis sa. Luonnokseen verrattuna rakentamista on pääsääntöisesti vähennetty. Ole mas sa olevaan asutukseen nähden on jätetty suoja-alueita. Kaavaehdotuksen keskustatoimintojen alue (C) käsittää edelleen Van hankau pun gin, nykyisen ruutukaava-alueen, lin ja-au to ase man seudun ja mar kettien alueen lisäksi Kesti-Maarian, Kuparivuoren, leirintäalueen ja Hu ma liston keskustakorttelit. Sitä on Humalistossa ja aseman seudulla laa jen net tu. Kes kus ta toi min to jen alueelle voi sijoittua kauppaa, jota ei ole rajoitettu. Sin ne voi sijoittaa myös matkailua ja keskusta-asumista.

26 Yritystoimintaan on osoitettu Luolalan reservialueiden lisäksi uutta tilaa Isosuon tien teollisuusalueelta poh joi ses ta. Luolalasta on poistettu luon nok ses sa ollut uusi asuntoalue. Matkailun aluevarauksiin ei ole esitetty merkittäviä muutoksia luonnokseen näh den. Kylpylän alueen kaavamääräys on päivitetty matkailupalvelujen alu eek si (RM). Matkailun hankkeita voidaan toteuttaa keskusta-alueen lisäk si muulla yleiskaava-alueella eri lais ten kaavamääräysten kautta Hu ma liston rannassa, Ukko-Pekan sillan ku pees sa (oranssi ympyrä pl), Lam mas luodos sa ja seurakunnan lei ri kes kuk sen ympäristössä Soinisissa (A/rv). Kai lon saari on varattu entistä laa jem min matkailukäyttöön. Samalla Ja ko luo don ja edelleen Hiipan saariin on osoi tet tu kulkuyhteys ja ne on osoi tet tu ak tii visem paan virkistyskäyttöön. E-18 väylän parantamiseen on varauduttu. Järveläntien ja Ruonantien risteys alueil le on varattu edelleen tila eritasoliittymille. Sekä asumisen että kaupan ja yritystoiminnan suhteen osayleiskaava vastaa mi toi tuk sel li siin tavoitteisiin. Väljyyttä mitoituksessa kuitenkin tarvitaan, jot ta tavoitteet pystytään tosiasiassa myös toteuttamaan, koska kaikki varauk set eivät ole helposti ja nopeasti käyttöön otettavissa. Arkkitehti Arja Sippola ja maankäyttöpäällikkö Elise Lehikoinen ovat kokouk ses sa läsnä asiaa kä si tel täes sä. KAUPUNGINJOHTAJA: Kaupunkisuunnittelujaosto merkitsee Manner-Naantalin kaava eh do tuk sen tietoonsa saatetuksi ja antaa ohjeet sen vii meiste le mi sek si sekä päättää järjestää ylimääräisen kau pun ki suunnit te lu jaos ton kokouksen, jossa jaosto tekee kau pun gin hal lituk sel le ehdotuksen nähtäville asetettavasta osa yleis kaa va ehdo tuk ses ta. Tavoitteena on että, osayleiskaava on nähtävillä tou ko-ke sä kuus sa KAUPUNKISUUNNITTELUJAOSTO: KH Kaupunkisuunnittelujaosto Maankäyttöpäällikkö Elise Lehikoinen Kaupunginjohtajan ehdotus hyväksyttiin. Samalla päätettiin, että järjestetään ylimääräinen kokous tiistai na alkaen kello 18. Edellisen käsittelyn jälkeen tehdyt korjaukset:

Manner-Naantalin osayleiskaava

Manner-Naantalin osayleiskaava Kaupunginhallitus 211 25.05.2015 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 50 17.08.2015 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 58 07.09.2015 Manner-Naantalin osayleiskaava 1106/10.03.00/2013 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto

Lisätiedot

Manner-Naantalin osayleiskaava

Manner-Naantalin osayleiskaava Kaupunginhallitus 211 25.05.2015 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 50 17.08.2015 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 58 07.09.2015 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 70 09.11.2015 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 77

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 77 Manner-Naantalin osayleiskaava Kaupunginjohtajan tilannekatsaus 25

Sisällysluettelo. 77 Manner-Naantalin osayleiskaava Kaupunginjohtajan tilannekatsaus 25 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 17/2015 1 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 14.12.2015 Sisällysluettelo Sivu 77 Manner-Naantalin osayleiskaava 3 78 Kaupunginjohtajan tilannekatsaus 25 Naantalin kaupunki Pöytäkirja

Lisätiedot

Manner-Naantalin osayleiskaava

Manner-Naantalin osayleiskaava Kaupunginhallitus 211 25.05.2015 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 50 17.08.2015 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 58 07.09.2015 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 70 09.11.2015 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 77

Lisätiedot

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos Kaupunginhallitus 275 13.08.2018 Kaupunginhallitus 346 22.10.2018 Kaupunginvaltuusto 90 12.11.2018 Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos 1059/10.03.06/2017 Kaupunginhallitus 19.02.2018 67 Maanomistaja

Lisätiedot

Manner-Naantalin osayleiskaava

Manner-Naantalin osayleiskaava Kaupunginhallitus 143 09.05.2016 Kaupunginhallitus 160 16.05.2016 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 44 19.09.2016 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 46 10.10.2016 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 52 02.11.2016

Lisätiedot

Manner-Naantalin osayleiskaava

Manner-Naantalin osayleiskaava Kaupunginhallitus 143 09.05.2016 Manner-Naantalin osayleiskaava 1106/10.03.00/2013 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 11.05.2015 32 Maankäyttöpäällikkö Elise Lehikoinen 5.5.2015: Oheismateriaali: Asian aikaisemmat

Lisätiedot

Manner-Naantalin osayleiskaava

Manner-Naantalin osayleiskaava Kaupunginhallitus 143 09.05.2016 Kaupunginhallitus 160 16.05.2016 Manner-Naantalin osayleiskaava 1106/10.03.00/2013 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 11.05.2015 32 Maankäyttöpäällikkö Elise Lehikoinen 5.5.2015:

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 51 Kaupunginjohtajan tilannekatsaus Manner-Naantalin osayleiskaava 5

Sisällysluettelo. 51 Kaupunginjohtajan tilannekatsaus Manner-Naantalin osayleiskaava 5 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 13/2016 1 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 02.11.2016 Sisällysluettelo Sivu 51 Kaupunginjohtajan tilannekatsaus 4 52 Manner-Naantalin osayleiskaava 5 Naantalin kaupunki Pöytäkirja

Lisätiedot

Manner-Naantalin osayleiskaava

Manner-Naantalin osayleiskaava Kaupunginhallitus 211 25.05.2015 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 50 17.08.2015 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 58 07.09.2015 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 70 09.11.2015 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 77

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 42 Kaupunginjohtajan tilannekatsaus Kaupunkisuunnittelujaoston talousarvioehdotus

Sisällysluettelo. 42 Kaupunginjohtajan tilannekatsaus Kaupunkisuunnittelujaoston talousarvioehdotus Naantalin kaupunki Pöytäkirja 10/2016 1 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 19.09.2016 Sisällysluettelo Sivu 42 Kaupunginjohtajan tilannekatsaus 3 43 Kaupunkisuunnittelujaoston talousarvioehdotus 2017 2020

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 69 Naantalin vierasvenesataman huoltorakennus Manner-Naantalin osayleiskaava Kaupunginjohtajan tilannekatsaus 25

Sisällysluettelo. 69 Naantalin vierasvenesataman huoltorakennus Manner-Naantalin osayleiskaava Kaupunginjohtajan tilannekatsaus 25 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 15/2015 1 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 09.11.2015 Sisällysluettelo Sivu 69 Naantalin vierasvenesataman huoltorakennus 4 70 Manner-Naantalin osayleiskaava 6 71 Kaupunginjohtajan

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Rantaravintolan vuokrasopimuksen jatkaminen 3. 2 Manner-Naantalin osayleiskaava 4

Sisällysluettelo. 1 Rantaravintolan vuokrasopimuksen jatkaminen 3. 2 Manner-Naantalin osayleiskaava 4 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 01.02.2016 Sisällysluettelo Sivu 1 Rantaravintolan vuokrasopimuksen jatkaminen 3 2 Manner-Naantalin osayleiskaava 4 3 Mauste-Sallinen

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 11 Vuoden 2016 talousarvion käyttösuunnitelmat kaupunkisuunnittelujaoston alaisten tehtäväalueiden osalta 3

Sisällysluettelo. 11 Vuoden 2016 talousarvion käyttösuunnitelmat kaupunkisuunnittelujaoston alaisten tehtäväalueiden osalta 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 2/2016 1 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 15.02.2016 Sisällysluettelo Sivu 11 Vuoden 2016 talousarvion käyttösuunnitelmat kaupunkisuunnittelujaoston alaisten tehtäväalueiden

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 158 Luvan antaminen terveyskeskuslääkärin viran täyttämiseen Pöytäkirjat ja viranhaltijapäätökset 5

Sisällysluettelo. 158 Luvan antaminen terveyskeskuslääkärin viran täyttämiseen Pöytäkirjat ja viranhaltijapäätökset 5 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 14/2016 1 Kaupunginhallitus 16.05.2016 Sisällysluettelo Sivu 158 Luvan antaminen terveyskeskuslääkärin viran täyttämiseen 4 159 Pöytäkirjat ja viranhaltijapäätökset 5 160

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

Lausunto Manner-Naantalin osayleiskaavasta

Lausunto Manner-Naantalin osayleiskaavasta Kaupunginhallitus 211 25.05.2015 Kaavoitus- ja 74 20.08.2015 ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 81 24.09.2015 Lausunto Manner-Naantalin osayleiskaavasta 1106/10.03.00/2013 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto

Lisätiedot

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA, HYVÄKSYMISKÄSITTELY 26/10/02/03/2016

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA, HYVÄKSYMISKÄSITTELY 26/10/02/03/2016 Ympäristölautakunta 45 23.04.2015 Kaupunginhallitus 143 06.05.2015 Ympäristölautakunta 101 25.08.2015 Kaupunginhallitus 218 02.09.2015 Ympäristölautakunta 5 21.01.2016 Kaupunginhallitus 20 03.02.2016 Ympäristölautakunta

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

Saarenalueen korttelin 513 torialueen asemakaavan muutos / OAS / Luonnos / Ehdotus / Asemakaavan hyväksyminen

Saarenalueen korttelin 513 torialueen asemakaavan muutos / OAS / Luonnos / Ehdotus / Asemakaavan hyväksyminen Kunnanhallitus 528 14.12.2015 Kunnanhallitus 149 11.04.2016 Kunnanhallitus 332 05.09.2016 Kunnanhallitus 7 16.01.2017 Saarenalueen korttelin 513 torialueen asemakaavan muutos / OAS / Luonnos / Ehdotus

Lisätiedot

Nro 4 / Osayleiskaavan kaavakartta_10.000_ 26.5.2015 (vain sähköisenä)

Nro 4 / Osayleiskaavan kaavakartta_10.000_ 26.5.2015 (vain sähköisenä) Ympäristölautakunta 54 26.05.2015 Kaupunginhallitus 178 01.06.2015 Ympäristölautakunta 95 24.11.2015 Kaupunginhallitus 361 01.12.2015 Kaupunginvaltuusto 77 07.12.2015 Kankaanpään keskustan ja sitä ympäröivien

Lisätiedot

Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien osayleiskaavan muutos

Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien osayleiskaavan muutos Kaupunginhallituksen 42 30.10.2017 konsernijaosto Kaupunginhallitus 412 20.11.2017 Kaupunginhallituksen 49 17.09.2018 konsernijaosto Kaupunginhallitus 329 01.10.2018 Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien

Lisätiedot

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen ---------------------------------------- TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan Riikka Mononen ---------------------------------------- Tehtäväkori 2016 TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan -materiaali on kokoelma

Lisätiedot

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703.

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703. Kaupunkirakennelautakunta 9 17.01.2017 Kaupunkirakennelautakunta 68 14.03.2017 Kaupunginhallitus 108 20.03.2017 Kaupunginvaltuusto 16 27.03.2017 Merimiehenkatu 3 asemakaavamuutoksen hyväksyminen 7500/10.02.03/2016

Lisätiedot

Euran keskustan osayleiskaavan laatiminen

Euran keskustan osayleiskaavan laatiminen Kaavatoimikunta 11 24.08.2015 Kaavatoimikunta 1 08.02.2016 Valtuusto 46 23.05.2016 Euran keskustan osayleiskaavan laatiminen 101/10.02.02/2015, 421/10.02.02/2012 Kaavatmk 24.08.2015 11 Kaavatoimikunta

Lisätiedot

Naantalin kaupungin äänestysaluejako

Naantalin kaupungin äänestysaluejako Kaupunginhallitus 144 18.04.2017 Kaupunginvaltuusto 38 24.04.2017 Naantalin kaupungin äänestysaluejako 187/00.00.00/2016 Kaupunginhallitus 18.04.2017 144 Kaupunginlakimies Turo Järvinen: Naantalin kaupungin

Lisätiedot

Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset alkaen

Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset alkaen Sivistyslautakunta 40 16.05.2017 Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset 1.8.2017 alkaen 606/01.017/2016 SIVLTK 16.05.2017 40 Sivistysjohtaja Matti Hursti: Sivistysjohtajan

Lisätiedot

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille Tekninen lautakunta 66 20.09.2017 Tekninen lautakunta 102 19.12.2017 102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

Lisätiedot

Rantayleiskaavan muutos 54/06.61/2012, 228/10.02.04/2014

Rantayleiskaavan muutos 54/06.61/2012, 228/10.02.04/2014 Kunnanhallitus 326 16.11.2010 Kunnanhallitus 116 17.04.2012 Kunnanhallitus 210 19.08.2014 Kunnanhallitus 146 02.06.2015 Kunnanhallitus 174 11.08.2015 Kunnanvaltuusto 42 31.08.2015 Rantayleiskaavan muutos

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 140 Luvan antaminen lukion matematiikan ja tietotekniikan lehtorin viran täyttämiseen Pöytäkirjat ja viranhaltijapäätökset 5

Sisällysluettelo. 140 Luvan antaminen lukion matematiikan ja tietotekniikan lehtorin viran täyttämiseen Pöytäkirjat ja viranhaltijapäätökset 5 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 13/2016 1 Kaupunginhallitus 09.05.2016 Sisällysluettelo Sivu 140 Luvan antaminen lukion matematiikan ja tietotekniikan lehtorin viran täyttämiseen 4 141 Pöytäkirjat ja viranhaltijapäätökset

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 67 Talousarvion 2016 ja taloussuunnitelman investoinnit Kaupunginjohtajan tilannekatsaus 7

Sisällysluettelo. 67 Talousarvion 2016 ja taloussuunnitelman investoinnit Kaupunginjohtajan tilannekatsaus 7 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 14/2015 1 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 28.10.2015 Sisällysluettelo Sivu 67 Talousarvion 2016 ja taloussuunnitelman 2016-2019 investoinnit 4 68 Kaupunginjohtajan tilannekatsaus

Lisätiedot

Merisalin asemakaavamuutos 529-2-13-1, Nunnakatu 1b

Merisalin asemakaavamuutos 529-2-13-1, Nunnakatu 1b Kaupunginhallitus 214 25.05.2015 Kaavoitus- ja 65 10.06.2015 ympäristölautakunta Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 77 20.08.2015 Merisalin asemakaavamuutos 529-2-13-1, Nunnakatu 1b 376/10.03.01/2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Naantalin varhaiskasvatuksen ja koulujen tila- ja palveluverkkosuunnitelma 2026

Naantalin varhaiskasvatuksen ja koulujen tila- ja palveluverkkosuunnitelma 2026 Koulutuslautakunta 14 16.02.2016 Koulutuslautakunta 29 12.04.2016 Koulutuslautakunta 61 14.06.2016 Koulutuslautakunta 76 06.09.2016 Koulutuslautakunta 90 19.10.2016 Naantalin varhaiskasvatuksen ja koulujen

Lisätiedot

Lausunto Fimealle apteekkipalvelujen saatavuudesta Naantalissa

Lausunto Fimealle apteekkipalvelujen saatavuudesta Naantalissa Kaupunginhallitus 294 19.09.2016 Kaupunginhallitus 303 26.09.2016 Lausunto Fimealle apteekkipalvelujen saatavuudesta Naantalissa 542/05.11.03/2016 Kaupunginhallitus 19.09.2016 294 Hallintojohtaja Riitta

Lisätiedot

Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) toria ja Torikadun osaa koskeva asemakaavamuutos

Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) toria ja Torikadun osaa koskeva asemakaavamuutos Kaupunkisuunnittelulautakunta 42 29.05.2018 Kaupunkisuunnittelulautakunta 61 28.08.2018 Kaupunginhallitus 264 03.09.2018 Kaupunkisuunnittelulautakunta 90 06.11.2018 Kaupunginhallitus 352 12.11.2018 Kankaanpään

Lisätiedot

Asemakaavan muutos hyvinvointikeskuksen alueella korttelissa 46

Asemakaavan muutos hyvinvointikeskuksen alueella korttelissa 46 Kunnanhallitus 81 15.04.2019 Kunnanhallitus 95 13.05.2019 Kaava- ja maapoliittinen 6 22.05.2019 työryhmä Kunnanhallitus 123 03.06.2019 Asemakaavan muutos hyvinvointikeskuksen alueella korttelissa 46 2004/55.551/2019

Lisätiedot

Lausunto Taivassalon kunta

Lausunto Taivassalon kunta Lausunto Taivassalon kunta Lausunto Kustavin kunta Lausunto tekninen lautakunta Naantalin kaupunki Ote pöytäkirjasta 1 Tekninen lautakunta 61 26.08.2015 Lausunto Manner-Naantalin osayleiskaavasta 1106/10.03.00/2013

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 12 12.01.2015 Kaupunginhallitus 281 30.11.2015 Kaupunginhallitus 296 07.12.2015

Kaupunginhallitus 12 12.01.2015 Kaupunginhallitus 281 30.11.2015 Kaupunginhallitus 296 07.12.2015 Kaupunginhallitus 12 12.01.2015 Kaupunginhallitus 281 30.11.2015 Kaupunginhallitus 296 07.12.2015 Lausunto Oinaskylän tuulivoimaosayleiskaavaehdotuksesta 774/613/2014 Kaupunginhallitus 12.01.2015 12 Vesannon

Lisätiedot

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita:

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita: Koulutuslautakunta 44 10.06.2014 Koulutuslautakunta 58 16.09.2014 Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden muutos 1.8.2014 alkaen / luku 5.4 Oppilashuolto ja turvallisuuden edistäminen / opiskelijahuollon

Lisätiedot

Kirjainkiemurat - mallisivu (c)

Kirjainkiemurat - mallisivu (c) Aa Ii Uu Ss Aa Ii Uu Ss SII-LIN VII-LI-KUP-PI I-sot, pie-net kir-jai-met, sii-li neu-voo aak-ko-set. Roh-ke-as-ti mu-kaan vaan, kaik-ki kyl-lä op-pi-vat! Ss Har-joit-te-le kir-jai-mi-a li-sää vih-koo-si.

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen alaisen henkilökunnan hankintavaltuudet

Kaupunginhallituksen alaisen henkilökunnan hankintavaltuudet Kaupunginhallitus 398 06.11.2017 Kaupunginhallitus 410 20.11.2017 Kaupunginhallituksen alaisen henkilökunnan hankintavaltuudet 945/00.01.01.00/2017 Kaupunginhallitus 06.11.2017 398 johtaja Riitta Luotio

Lisätiedot

Äijälän ranta-asemakaava ja Nimetön-Patarauta-Renko ranta-asemakaavan muutos Äijälän tilan alueella

Äijälän ranta-asemakaava ja Nimetön-Patarauta-Renko ranta-asemakaavan muutos Äijälän tilan alueella Kaupunginhallituksen 28 21.05.2018 konsernijaosto Kaupunginhallitus 232 04.06.2018 Kaupunginhallitus 330 01.10.2018 Äijälän ranta-asemakaava ja Nimetön-Patarauta-Renko ranta-asemakaavan muutos Äijälän

Lisätiedot

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen Kaupunginhallitus 138 10.04.2017 Kaupunginhallitus 248 19.06.2017 Lausunto Päijät-Hämeen jätelautakuntasopimuksen päivittämisestä/yhteistoimintasopimuksen muuttaminen 97/14.06.00/2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Korttelin 53 asemakaavan muutos / hyväksymisvaihe 358/10.02.03/2014

Korttelin 53 asemakaavan muutos / hyväksymisvaihe 358/10.02.03/2014 Kunnanhallitus 34 03.03.2014 Kunnanhallitus 143 16.06.2014 Kaavoitusjaosto 5 25.02.2015 Kunnanhallitus 189 18.05.2015 Kaavoitusjaosto 7 03.03.2016 Kunnanhallitus 47 21.03.2016 Korttelin 53 asemakaavan

Lisätiedot

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle Kunnanhallitus 46 25.02.2014 Kunnanhallitus 76 24.03.2014 Kunnanhallitus 126 13.05.2014 Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle 135/1/2013

Lisätiedot

Isopaasin ranta-asemakaavan muutos

Isopaasin ranta-asemakaavan muutos Kaupunginhallitus 35 26.01.2015 Kaupunginhallitus 173 04.05.2015 Isopaasin ranta-asemakaavan muutos 730/10.03.06/2014 Kaupunginhallitus 26.01.2015 35 Maanmittausinsinööri Birit Keva 3.12.2014: Maanomistaja

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 Kunnanhallitus 308 09.11.2015 Valtuusto 71 16.11.2015 Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 804/02.03.01/2015 KHALL 308 9.11.2015 Kuntalain 66 :n mukaan valtuusto

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 243 17.10.2016 Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kaupunginhallitus 263 07.11.2016 Kaupunginhallitus 272 21.11.2016 Yhteistyötoimikunta 22 23.11.2016 Kaupunginhallitus 283 28.11.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 36 Talousarvion 2018 ja taloussuunnitelman investoinnit 3

Sisällysluettelo. 36 Talousarvion 2018 ja taloussuunnitelman investoinnit 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 24.10.2017 Sisällysluettelo Sivu 36 Talousarvion 2018 ja taloussuunnitelman 2018 2021 investoinnit 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja

Lisätiedot

Valmistelija: Ari Pöllänen, tekninen johtaja/toimialajohtaja, p , s-posti:

Valmistelija: Ari Pöllänen, tekninen johtaja/toimialajohtaja, p , s-posti: Tekninen lautakunta 15 17.02.2016 Vesihuoltoliikelaitoksen 17 15.03.2016 johtokunta Tekninen lautakunta 36 20.04.2016 Tekninen lautakunta 58 22.06.2016 Kunnanhallitus 127 08.08.2016 Kunnanvaltuusto 29

Lisätiedot

Sisäisen valvonnan järjestäminen on kunnanhallituksen teh tä vä. Tarkastussäännön hyväksyy valtuusto.

Sisäisen valvonnan järjestäminen on kunnanhallituksen teh tä vä. Tarkastussäännön hyväksyy valtuusto. Kunnanhallitus 284 09.09.2013 Tarkastuslautakunta 32 11.09.2013 Sisäisen valvonnan ohjeet ja tarkastussääntö 1272/01/010/2008 KHALL 284 1272/01/010/2008 KHALL 607 Johtoryhmän ja tilintarkastajien keskusteluissa

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 SOSIAALITYÖN JOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252 Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 Päätös / ympäristölupahakemus / Syväsatama, jätteiden loppusijoittaminen ja hyödyntäminen satamakentän rakenteissa, Kokkolan Satama / Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

Pyhtilänkankaan asemakaava-alueen osa-alueen (Pyhtilänkangas IV) tonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen

Pyhtilänkankaan asemakaava-alueen osa-alueen (Pyhtilänkangas IV) tonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen RAKENNETUN 34 15.03.2018 YMPÄRISTÖN LAUTAKUNTA KAUPUNGINHALLITUS 114 09.04.2018 KAUPUNGINVALTUUSTO 47 23.04.2018 Pyhtilänkankaan asemakaava-alueen osa-alueen (Pyhtilänkangas IV) tonttien hinnoittelun ja

Lisätiedot

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä,

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä, Kaupunginhallitus 8 09.01.2017 Kaupunginhallitus 54 13.02.2017 Kaupunginhallitus 95 13.03.2017 Kaupunginhallitus 122 10.04.2017 Kaupunginhallitus 153 08.05.2017 Kaupunginhallitus 189 30.05.2017 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Kirkonseudun ja Saarenalueen asemakaavan muutos Niskan alueella / OAS / Päivitetty OAS Pyhäjokitalo hankekaava / Luonnos / Ehdotus

Kirkonseudun ja Saarenalueen asemakaavan muutos Niskan alueella / OAS / Päivitetty OAS Pyhäjokitalo hankekaava / Luonnos / Ehdotus 124 14.04.2014 10 16.01.2017 36 30.01.2017 285 10.07.2017 Kirkonseudun ja Saarenalueen asemakaavan muutos Niskan alueella / OAS / Päivitetty OAS Pyhäjokitalo hankekaava / Luonnos / Ehdotus 7/10.02.03/2017

Lisätiedot

Kaavoitus- ja rakennuslautakunta Kunnanhallitus Kaavoitus- ja rakennuslautakunta

Kaavoitus- ja rakennuslautakunta Kunnanhallitus Kaavoitus- ja rakennuslautakunta Kaavoitus- ja 11 25.01.2017 rakennuslautakunta Kunnanhallitus 4 30.01.2017 Kaavoitus- ja rakennuslautakunta 43 29.03.2017 Kirkonkylän asemakaavan muutos; Kortteli 58 40/10.02.03/2017 Kaavoitus- ja rakennuslautakunta

Lisätiedot

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto KAUPUNGINHALLITUS 41 01.02.2016 KAUPUNGINVALTUUSTO 17 22.02.2016 Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma 2017-2018 802/02.0202.020200/2016 KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Lisätiedot

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS Tekninen lautakunta 24 13.04.2016 Kunnanhallitus 59 13.03.2017 PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS 143/08.00.00/2015 TEKLA 13.04.2016 24 Sari Kaakinen on tehnyt 15.6.2015

Lisätiedot

Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus

Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus LAUSUNTO 16.1.2018 LAPELY/3392/201 6 Kittilän kunta Valtatie 15 99100 KITTILÄ Lausuntopyyntö 29.12.2017 Akanvuoma/Taivaanvalkeat ranta-asemakaavaehdotus, Kittilä

Lisätiedot

Selitys korkeimmalle hallinto-oikeudelle tehtyyn valitukseen koskien Venesjärven osayleiskaavamuutosta

Selitys korkeimmalle hallinto-oikeudelle tehtyyn valitukseen koskien Venesjärven osayleiskaavamuutosta Ympäristölautakunta 105 17.12.2015 Ympäristölautakunta 9 26.01.2016 Kaupunginhallitus 47 01.02.2016 Kaupunginhallitus 109 14.03.2016 Kaupunginvaltuusto 33 21.03.2016 Kaupunginhallitus 184 23.05.2016 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Hallintosäännön uudistaminen

Hallintosäännön uudistaminen Kaupunginhallitus 51 20.02.2017 Kaupunginhallitus 59 27.02.2017 Kaupunginhallitus 75 06.03.2017 Hallintosäännön uudistaminen 64/00.01.01.00/2013 Kaupunginhallitus 20.02.2017 51 Kaupunginlakimies Turo Järvinen:

Lisätiedot

Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakenne-työryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen liittyvistä muista uudistuksista 13.4.

Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakenne-työryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen liittyvistä muista uudistuksista 13.4. KEURUUN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA Kaupunginhallitus 82 05.03.2012 Kaupunginhallitus 96 26.03.2012 Valtuusto 9 02.04.2012 Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakenne-työryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen

Lisätiedot

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA Sivistyslautakunta 21 25.03.2015 Sivistyslautakunta 33 22.04.2015 KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA 2015 2016 SIVLTK 21 Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa koskevat

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 44 Naantalin matkailuelinkeinon kehittämissuunnitelma 3

Sisällysluettelo. 44 Naantalin matkailuelinkeinon kehittämissuunnitelma 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 7/2017 1 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 14.11.2017 Sisällysluettelo Sivu 44 Naantalin matkailuelinkeinon kehittämissuunnitelma 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 7/2017

Lisätiedot

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00.

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00. Sivistyslautakunta 85 21.10.2014 Sivistyslautakunta 90 12.11.2014 Sivistyslautakunta 103 10.12.2014 Kunnanhallitus 41 16.03.2015 Valtuusto 12 30.03.2015 Uimahallin aukioloajat Sivistyslautakunta 21.10.2014

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014

Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014 Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014 OSIKONMÄEN KOULUN LAKKAUTTAMINEN SIVLTK 27.03.2014 15 Kunnanvaltuuston on hyväksynyt 21.3.2011 11 kouluverkkosuunnitelman

Lisätiedot

Tekninen palvelukeskus on saanut valmiiksi päivitetyn Pattasten päiväkodin hankesuunnitelman Hankesuunnitelma esitellään kokouksessa.

Tekninen palvelukeskus on saanut valmiiksi päivitetyn Pattasten päiväkodin hankesuunnitelman Hankesuunnitelma esitellään kokouksessa. TULEVAISUUSLAUTAKUNTA 45 10.04.2018 RAKENNETUN 49 17.04.2018 YMPÄRISTÖN LAUTAKUNTA KAUPUNGINHALLITUS 163 07.05.2018 KAUPUNGINHALLITUS 192 14.05.2018 Pattasten päiväkodin hankesuunnitelma 217/10.1003.100302/2018

Lisätiedot

Matalahden-Kotkanaukon ranta-asemakaavan muutos

Matalahden-Kotkanaukon ranta-asemakaavan muutos Kaupunginhallituksen 25 25.09.2017 konsernijaosto Kaupunginhallitus 344 02.10.2017 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 54 18.12.2017 Matalahden-Kotkanaukon ranta-asemakaavan muutos 444/10.03.06/2017 Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 50 Manner-Naantalin osayleiskaava Manner-Naantalin osayleiskaavan konsulttipalkkio 20

Sisällysluettelo. 50 Manner-Naantalin osayleiskaava Manner-Naantalin osayleiskaavan konsulttipalkkio 20 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 17.08.2015 Sisällysluettelo Sivu 49 Sopimus Sunborn Oy:n kanssa Matkailijantien pysäköintialueen käyttöoikeuden luovutuksesta ja korvaavan

Lisätiedot

Perhehoidon palkkiot ja kulukorvaukset muuttuvat lukien.

Perhehoidon palkkiot ja kulukorvaukset muuttuvat lukien. Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta 101 15.12.2015 22 22.03.2016 Perhehoidon palkkiot ja korvaukset 1.1.2016 alkaen 444/02.05.00/2015 Soteltk 15.12.2015 101 Perhehoidon

Lisätiedot

Perusturvalautakunta 60 11.06.2013 Kaupunginhallitus 280 17.06.2013 Tarkastuslautakunta 2013-2016 40 28.08.2013

Perusturvalautakunta 60 11.06.2013 Kaupunginhallitus 280 17.06.2013 Tarkastuslautakunta 2013-2016 40 28.08.2013 Perusturvalautakunta 60 11.06.2013 Kaupunginhallitus 280 17.06.2013 Tarkastuslautakunta 2013-2016 40 28.08.2013 Sosiaaliasiamiehen selvitys vuodelta 2012 PERLTK 60 Sosiaalityön johtaja Marketta Tiihala

Lisätiedot

Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi

Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi Kaupunginhallitus 133 03.03.2014 Kaupunginvaltuusto 19 17.03.2014 Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi 732/10/02/03/2011 KH 133 Valmistelijat: kaa voi tus pääl lik kö Veli Pekka Koivu, p. 0447809360,

Lisätiedot

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE Ympäristölautakunta 60 15.06.2016 Kunnanhallitus 181 20.06.2016 Ympäristölautakunta 32 22.03.2017 Kunnanhallitus 87 27.03.2017 SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016

Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016 Kaupunginhallitus 23 26.01.2015 Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016 652/01.011/2012 KAUPHALL 26.01.2015 23 Seloste 1. Aino Mattila -säätiö Seloste Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Viranhaltijapäätösten ilmoituskäytäntö tekniselle lautakunnalle

Viranhaltijapäätösten ilmoituskäytäntö tekniselle lautakunnalle Tekninen lautakunta 118 24.10.2018 Viranhaltijapäätösten ilmoituskäytäntö tekniselle lautakunnalle Tekninen lautakunta 24.10.2018 118 Tekninen johtaja Reima Ojala 11.10.2018: Kaupunginhallitus on käsitellyt

Lisätiedot

59/ /2013. Valmistelijana on toiminut tekninen johtaja Pirkko Tuuttila.

59/ /2013. Valmistelijana on toiminut tekninen johtaja Pirkko Tuuttila. Kunnanhallitus 204 27.05.2013 Kunnanhallitus 110 30.03.2015 Kunnanhallitus 262 22.06.2015 Valtuusto 80 12.08.2015 Kunnanhallitus 431 12.10.2015 Kunnanhallitus 184 08.05.2017 Asemakaavan muutos korttelissa

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 Kaupunginhallitus 53 22.02.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Pykälän tarkastaminen / Kannuksen kaupungin Kuuronkallion

Pykälän tarkastaminen / Kannuksen kaupungin Kuuronkallion Teknisten palveluiden 34 29.05.2013 Teknisten palveluiden 47 27.08.2014 Teknisten palveluiden 66 11.12.2014 Teknisten palveluiden 3 05.02.2015 Teknisten palveluiden 30 27.04.2015 Kaupunginhallitus 69 04.05.2015

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 397 27.10.2014 Kaupunginvaltuusto 113 10.11.2014. Maakauppa Asuntilassa ja Kirkonseudulla / Laatu RN:o 1:422 541/52.

Kaupunginhallitus 397 27.10.2014 Kaupunginvaltuusto 113 10.11.2014. Maakauppa Asuntilassa ja Kirkonseudulla / Laatu RN:o 1:422 541/52. Kaupunginhallitus 397 27.10.2014 Kaupunginvaltuusto 113 10.11.2014 Maakauppa Asuntilassa ja Kirkonseudulla / Laatu RN:o 1:422 541/52.521/2014 KAUPHALL 27.10.2014 397 Kaavoitusinsinööri Seppo Reiskanen

Lisätiedot

Välikankaan tuulivoimapuiston osayleiskaavan laatiminen 76/ /2014

Välikankaan tuulivoimapuiston osayleiskaavan laatiminen 76/ /2014 Tekninen lautakunta 90 28.08.2014 Tekninen lautakunta 22 18.02.2015 Tekninen lautakunta 108 17.09.2015 Tekninen lautakunta 26 17.03.2016 Tekninen lautakunta 44 19.05.2016 Kaupunginhallitus 129 07.06.2016

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) 118/00.00.

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) 118/00.00. Kunnanhallitus 31 13.02.2017 Kunnanhallitus 71 27.02.2017 Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) Kunnanhallitus 13.02.2017 31 118/00.00.01/2016 Kunnanvaltuusto hyväksyi 20.6.2016 Kirkkonummen

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan III vaihemaakuntakaavan luonnos / Kaupungin lausunto / Ehdotusvaiheen lausunto

Etelä-Pohjanmaan III vaihemaakuntakaavan luonnos / Kaupungin lausunto / Ehdotusvaiheen lausunto Puheenjohtajiston työryhmä 5 15.03.2017 Kaupunginhallitus 5 20.03.2017 Kaupunkisuunnittelujaosto 4 04.04.2018 Kaupunginhallitus 6 09.04.2018 Etelä-Pohjanmaan III vaihemaakuntakaavan luonnos / Kaupungin

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 Kaavatoimikunta AIKA 08.03.2016 kello 16:00-16:55 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Manner-Naantalin osayleiskaava

Manner-Naantalin osayleiskaava Kaupunginhallitus 377 21.11.2016 Kaupunginhallitus 4 16.01.2017 Kaupunginvaltuusto 2 30.01.2017 Manner-Naantalin osayleiskaava 1106/10.03.00/2013 Kaupunginhallituksen kaupunkisuunnittelujaosto 2.11.2016

Lisätiedot

Henkilökuljetuspalveluiden järjestämisen kannalta on tar koi tuksenmukaista käyttää yhden vuoden optiota. Valmistelijan päätösehdotus:

Henkilökuljetuspalveluiden järjestämisen kannalta on tar koi tuksenmukaista käyttää yhden vuoden optiota. Valmistelijan päätösehdotus: Yhtymähallitus 75 08.04.2014 Yhtymähallitus 253 09.12.2014 Yhtymähallitus 41 26.02.2015 Yhtymähallitus 71 21.04.2015 Taksiliikenteen kilpailutus 517/02.08.03/2014 Yhall 08.04.2014 75 Sosiaalityön päällikkö

Lisätiedot

Kankaanpään kaupungin Karhoismajan kylän tilaa Kalliola koskeva ranta-asemakaavaehdotus (Pikku-Mateen ranta-asemakaava 3)

Kankaanpään kaupungin Karhoismajan kylän tilaa Kalliola koskeva ranta-asemakaavaehdotus (Pikku-Mateen ranta-asemakaava 3) Ympäristölautakunta 37 31.03.2015 Ympäristölautakunta 67 18.08.2015 Kaupunginhallitus 252 24.08.2015 Kaupunginhallitus 340 16.11.2015 Kaupunginvaltuusto 75 07.12.2015 Kankaanpään kaupungin Karhoismajan

Lisätiedot

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa:

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa: Kunnanhallitus 18 11.01.2016 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän ikäsuunnitelma vuosille 2016-2025 Khall 11.01.2016 18 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa: "Yhall 28.08.2013 88 "Vanhuspalvelulaki"

Lisätiedot

Kasvatus- ja opetuslautakunta Perusopetuksen koulun hyvinvointiprofiili

Kasvatus- ja opetuslautakunta Perusopetuksen koulun hyvinvointiprofiili Kasvatus- ja opetuslautakunta 53 11.08.2014 Perusopetuksen koulun hyvinvointiprofiili KOLA 53 Valmistelija / lisätiedot: Perusopetusjohtaja Mari Routti, puh. 040 837 2646 etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Lisätiedot

Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien osayleiskaavan muutos I

Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien osayleiskaavan muutos I Kaupunginhallituksen 42 30.10.2017 konsernijaosto Kaupunginhallitus 412 20.11.2017 Kaupunginhallituksen 49 17.09.2018 konsernijaosto Kaupunginhallitus 329 01.10.2018 Kaupunginhallitus 22 21.01.2019 Luonnonmaan

Lisätiedot

Valmistelija/lisätietoja Kaavoituspäällikkö Samuli Kantola, puh , sähköposti:

Valmistelija/lisätietoja Kaavoituspäällikkö Samuli Kantola, puh , sähköposti: Kunnanhallitus 142 16.06.2014 Kunnanhallitus 198 06.10.2014 Kaavoitusjaosto 8 25.02.2015 Kunnanhallitus 115 02.03.2015 Kaavoitusjaosto 12 27.10.2015 Kaavoitusjaosto 11 13.06.2016 Kaavoitusjaosto 18 11.10.2016

Lisätiedot

44 Toimiala ympäristölautakunta. Kohta D ympäristölautakunta lisätään. 46 Ympäristölautakunnan ratkaisuvalta

44 Toimiala ympäristölautakunta. Kohta D ympäristölautakunta lisätään. 46 Ympäristölautakunnan ratkaisuvalta Ympäristölautakunta 222 14.06.2016 Kaupunginhallitus 6 20.06.2016 Johtosääntömuutokset / ympäristölautakunta 361/00.01.01/2016 Ympla 14.06.2016 222 Valmistelija: Rakennustarkastaja Jorma Hankaniemi Maankäyttö-

Lisätiedot

Riittävän kattavan vuorovaikutuksen arvioimiseksi on laa dit tu osallistumis- ja arviointisuunnitelma.

Riittävän kattavan vuorovaikutuksen arvioimiseksi on laa dit tu osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Ympäristölautakunta 66 14.05.2013 Kaupunginhallitus 308 12.08.2013 Ympäristölautakunta 103 16.06.2015 Ympäristölautakunta 121 18.08.2015 Kaupunginhallitus 298 28.09.2015 Ylöjärven kaupungin rakennusjärjestyksen

Lisätiedot

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ Tekninen lautakunta 89 20.09.2016 Teknisen lautakunnan talousarvio vuodelle 2017 Tekninen lautakunta Valmistelija: tekninen johtaja Janne Laiho, puh. 050 347 5247 ja palve lu koor di naat to ri Hely Harju,

Lisätiedot

Lausunto Varsinais-Suomen taajamien, palveluiden ja liikenteen vaihemaakuntakaavaluonnoksesta

Lausunto Varsinais-Suomen taajamien, palveluiden ja liikenteen vaihemaakuntakaavaluonnoksesta Tekninen lautakunta 54 17.06.2015 Lausunto Varsinais-Suomen taajamien, palveluiden ja liikenteen vaihemaakuntakaavaluonnoksesta Tekninen lautakunta 17.06.2015 54 Yhdyskuntatekniikan päällikkö Mika Hirvi

Lisätiedot

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 84 24.09.2015 Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä 599/11.04.02/2014 Kaavoitus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

Sopimus taloushallinnon ProEconomica-sovelluksen päivittämisestä Premium-versioksi

Sopimus taloushallinnon ProEconomica-sovelluksen päivittämisestä Premium-versioksi Kaupunginhallitus 57 27.02.2017 Kaupunginhallitus 73 06.03.2017 Kaupunginhallitus 85 20.03.2017 Kaupunginhallitus 109 27.03.2017 Sopimus taloushallinnon ProEconomica-sovelluksen päivittämisestä Premium-versioksi

Lisätiedot