Ehdotukset vuoden 2016 budjetin henkilöstösuunnitelmaan

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ehdotukset vuoden 2016 budjetin henkilöstösuunnitelmaan"

Transkriptio

1 Kauhavan kaupunki 1(9) Ehdotukset vuoden 2016 budjetin henkilöstösuunnitelmaan 1) UUDET VAKINAISET VIRAT TAI TOIMET Yksikkö: Tekninen toimi/yhdyskuntatekniikka / puistot ja yleiset alueet Esitys: Kokopäiväisen puutarhurin toimi alkaen Tällä hetkellä kaupungilla on yksi ympäri vuoden työskentelevä puutarhuri. Kaupungin puutarhuri joutuu suurissa määrin itse osallistumaan töihin kentällä, jolloin hänellä ei jää aikaa töiden suunnitteluun ja johtamiseen. Kaupungissa on neljä taajamaa ja näiden hoitaminen käy yhdelle puutarhurille suhteettoman raskaaksi. Puutarhurilta edellytettäisiin puutarhapuolen koulutusta. Taloudelliset vaikutukset: Puutarhuri ( x 24 %). Yksikkö: Tekninen toimi/ Tekninen hallinto Esitys: Rakennuttamispäällikön virka Kauhavan kaupungin lähivuosien investoinnit rakennuksiin ja infraan ovat noin 10 milj.. Rakennuttamisen hoitaminen ostopalveluna maksaa noin 1-1,5 % hankkeen arvosta, eli vuositasolla noin Rakennuttamista ei ole sisällytetty minkään viran toimenkuvaan, vaan sitä on tällä hetkellä hoitanut kiinteistöpäällikkö oman työn ohessa. Investointien suuren määrän vuoksi tehtävän sivutoiminen hoitaminen ei enää onnistu jos halutaan saada aikaan paras mahdollinen lopputulos. Rakennuttamispäällikön palkka vyörytettäisiin investointihankkeisiin. Taloudelliset vaikutukset: Rakennuttamispäällikkö ( x 24 %)

2 Kauhavan kaupunki 2(9) Yksikkö: Sivistystoimi /varhaiskasvatus / esiopetuksen aamu- ja iltapäivähoito ja koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta Esitys: Päivähoidon ohjaajan virka, alue esiopetuksen aamu- ja iltapäivähoito ja koululaisten apip-toiminta alkaen Tällä hetkellä esiopetuksen aamu- ja iltapäivähoidon ja koululaisten apip-toiminnan esimiestyö ja hallinto (asiakasmaksut, työajanseuranta) hoidetaan sivistyksen hallinnossa. Toiminnan kehittäminen ja sujuminen edellyttää keskittymistä esimiestyöhön, mikä nykyisessä järjestelyssä ei ole mahdollista. Toiminnan sujuvuuden ja ennakoitavuuden kannalta on tärkeää panostaa esimiestyöhön ja johtamiseen. Tällöin myös esiopetuksen aamu- ja iltapäivähoidon ja koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan henkilöstöä voidaan käyttää joustavasti hyödyksi myös varhaiskasvatuspalvelujen järjestämisessä. Näiden työntekijöiden käyttäminen varhaiskasvatuksessa esim. loma-aikoina tuo vastaavasti henkilöstösäästöä, kun sijaista ei tarvitsisi palkata. Henkilöstöresurssin käyttö järkevöityisi. Taloudelliset vaikutukset: Päivähoidon ohjaaja ( x 24 %) Henkilöstöresurssin käytön kautta syntyy säästöjä. Varhaiskasvatuksen esimiestyöstä on vähenemässä uudelleen järjestelyjen kautta vuoden 2016 aikana yksi toimi, jonka tilalle tulee vastaavasti tämä virka. Yksikkö: Sivistystoimi / perusopetus / Nahkalan koulu Esitys: Rehtorin virka Tällä hetkellä Nahkalan koulussa on 255 oppilasta ja Pihlajapuiston koulussa 16. OVTES:n mukaisia perusopetusryhmiä on 21. Rehtorin virka voidaan OVTES:n mukaan perustaa kouluun, jossa on vähintään 13 perusopetusryhmää. Nahkalan koulun ja Pihlajapuiston hallinnot on yhdistetty alkaen siten, että kouluissa on yksi yhteinen esimies, koulunjohtaja. Hänellä on kuitenkin oma luokka opetettavana, opetustunteja 19. Koulunjohtajalla on OVTES:n mukaista opetusvelvollisuuden huojennusta 12 vkt. Hänellä on siksi ylitunteja. Tämä johtamisratkaisu ei tue koulunjohtajan esimiestehtävää. Kahden koulun toimintakulttuurin yhtenäistäminen ja 21 perusopetusryhmän koulun johtaminen ja kehittäminen eivät voi onnistua luokanopettajan vakanssilla, johon on yhdistetty koulunjohtajan tehtävä. Taloudelliset vaikutukset: OVTES:n mukainen opetusvelvollisuus perusopetusryhmän koulussa on 12 viikkotuntia. Tällä hetkellä OVTES:n mukainen koulunjohtajan tehtävien lukeminen opetusvelvollisuuteen on myös12 viikkotuntia, kun perusopetusryhmiä on 13 tai yli. Tämän huojennuksen jälkeen koulunjohtajalle korvataan ylitunteina ne tunnit, jotka hän pitää sen huojennusten jälkeisen tuntimäärän jälkeen. Koulunjohtajien ylituntipalkkio on suurempi kuin luokanopettajien. Rehtorin virka ei tuo lisäkustannuksia nykytilanteeseen verrattuna, mutta mahdollistaa koulun johtamisen ja kehittämisen selkeästi nykytilannetta paremmin. Saadun selvityksen perusteella Rehtorin viran perustaminen on tarkoituksenmukainen rat-

3 Kauhavan kaupunki 3(9) kaisu koulun johtamisen kannalta. Rehtori rekrytoitaisiin julkisella haulla. Yksikkö: Sivistystoimi / varhaiskasvatus / varhaiserityiskasvatus Esitys: Kiertävä erityislastenlastentarhanopettaja KELTO Varhaiserityskasvatuksen henkilöstössä toimii yksi erityisestä tuesta vastaava toimenhaltija, varhaiserityiskasvatuksen suunnittelija. Hän vastaa sekä Kauhavan kaupungin, että myös Evijärven ja Lappajärven alueista. Suosituksen mukaan erityislastentarhanopettajan vastuualueella on 250 lasta. Tällä hetkellä vastuualueeseen kuuluu yli 700 lasta. Lapsimäärä edellyttäisi kolmen erityislastentarhanopettajan työpanosta. Erityislastentarhanopettajan työ peruspalveluissa on myös ennaltaehkäisevää työtä, jolloin lapsen on mahdollista saada varhaista tukea kasvuunsa ja kehitykseensä jo siinä vaiheessa kun tuen tarvetta havaitaan. Taloudelliset vaikutukset: Erityislastentarhanopettaja ( x 24 %) Yksikkö: Sivistystoimi / varhaiskasvatus / Ylihärmän päiväkoti Esitys: 6 lastenhoitajaa ja 4 lastentarhanopettajaa Elokuussa 2016 aloittaa toimintansa uusi Ylihärmän päiväkoti. Uuteen päiväkotiin tulee kolme uutta kotiosastoa, jota varten tulee palkattavaksi uutta henkilöstöä. Tarve on 6 lastenhoitajaa ja 4 lastentarhanopettajaa. Taloudelliset vaikutukset: (6 x x ) = Vähennyksenä voidaan huomioida päiväkoti Möttiääsen ja ryhmis Kurkoosen lakkauttamisen myötä tuleva säästö henkilöstökuluissa, sekä kahden perhepäivähoitajan eläköityminen vuonna 2016 ( x x ) Todellinen vaikutus henkilöstökulujen osalta ( x 24 %) Ainakin kaksi lakkautettavan yksikön lastenhoitajaa voidaan todennäköisesti siirtää uuteen yksikköön työnjohto-oikeuden perusteella. Ulkoisella haulla tarvinnee siten rekrytoida enintään 4 lastenhoitajaa ja 4 lastentarhanopettajaa.

4 Kauhavan kaupunki 4(9) Yksikkö: Sivistystoimi / perusopetus / Alahärmän kirkonkylän koulu Esitys: Rehtorin virka Tällä hetkellä Alahärmän kirkonkylän koulussa on esioppilaat mukaan lukien 216 oppilasta. OVTES:n mukaisia perusopetusryhmiä on 17. Rehtorin virka voidaan OVTES:n mukaan perustaa kouluun, jossa on vähintään 13 perusopetusryhmää. Koulunjohtajalla on suorina alaisinaan 16 päätoimista opettajaa ja 16 ohjaajaa. Hänellä on kuitenkin oma luokka opetettavana, opetustunteja on 20. Koulunjohtajalla on OVTES:n mukaista opetusvelvollisuuden huojennusta 12 vkt. Hänellä on siksi yhdeksän ylituntia. Tämä johtamisratkaisu ei tue koulunjohtajan esimiestehtävää. 17 perusopetusryhmän ja 32 työntekijän koulun johtaminen ja kehittäminen eivät voi onnistua luokanopettajan vakanssilla, johon on yhdistetty koulunjohtajan tehtävä. Tässä vaiheessa esitys on rehtorin virka / apulaisrehtorin virka johtuen siitä, että kasvatus- ja opetuslautakunnan tuodaan esitys Alahärmän koulukeskuksen johtamisen kokonaisjärjestelystä. Taloudelliset vaikutukset: OVTES:n mukainen opetusvelvollisuus perusopetusryhmän koulussa on 12 viikkotuntia. Tällä hetkellä OVTES:n mukainen koulunjohtajan tehtävien lukeminen opetusvelvollisuuteen on myös 12 viikkotuntia, kun perusopetusryhmiä on 13 tai yli. Tämän huojennuksen jälkeen koulunjohtajalle korvataan ylitunteina ne tunnit, jotka hän pitää sen huojennusten jälkeisen tuntimäärän jälkeen. Koulunjohtajien ylituntipalkkio on suurempi kuin luokanopettajien. Rehtorin virka ei tuo lisäkustannuksia nykytilanteeseen verrattuna, mutta mahdollistaa koulun johtamisen ja kehittämisen selkeästi nykytilannetta paremmin. Saadun selvityksen perusteella Rehtorin viran perustaminen on tarkoituksenmukainen ratkaisu koulun johtamisen kannalta. Rehtori rekrytoitaisiin julkisella haulla. 2) MÄÄRÄAIKAISTEN VIRKOJEN / TYÖSUHTEIDEN VAKINAISTAMISET Yksikkö: Sivistystoimi / varhaiskasvatus / Perhepäivähoito Esitys: kahden määräaikaisessa perhepäivähoitajan toimessa olevan vakinaistaminen alkaen Kauhavalla on tällä hetkellä vakituisessa perhepäivähoitajan toimessa 40 perhepäivähoitajaa, joista kahdeksan on varhaiskasvatuksen/sivistystoimen muissa tehtävissä. Määräaikaisessa työsuhteessa on kuusi perhepäivähoitajaa. Perhepäivähoitaja työtä tekee tällä hetkellä 38 työntekijää. Kortesjärven alueella ja Kauhavalla Pernaan alueella työskentelee molemmissa yksi vakinaistettava henkilö. Molemmilta alueilta on jäänyt ja jäämässä perhepäivähoitajia eläkkeelle ja päivähoitopaikkojen tarve alueilla jatkuu edelleen. Molemmilla on perhepäivähoitajan kelpoisuus. Taloudelliset vaikutukset: n , työntekijöille varattu palkkaus perhepäivähoitoon vuodelle 2016, koska tarve jatkuu edelleen. Kun määräaikaisuudelle ei ole riittäviä perusteita, tulee työsuhdetta käsitellä toistaiseksi voimassaolevana työsopimuslain mukaisesti.

5 Kauhavan kaupunki 5(9) Yksikkö: Vapaa-aikatoimi Esitys: Taideohjaaja/kirjastovirkailija Taideohjaajan toimen määräaikainen työsuhde päättyy Toiminnan jatkumisen kannalta on tärkeää, että tämä toimi vakinaistetaan. Taideohjaajan työaika on 1 htv jaettuna taidegalleriatoiminnan, kirjastotoimen ja museotoimen kesken, koska vuodesta 2016 kyseiset toiminnot sijaitsevat saman katon alla. Työ sisältää galleriatoiminnan suunnittelua ja toteutusta, taidelainaamotoimintaa ja taide- ja museotyöpajoja sekä muita museotöitä. Tehtävään sisällytetään myös kirjastovirkailijan tehtäviä. Vakinaisella taideohjaajalla turvataan vapaa-aikatoimen palvelut ja uuden galleriatilan nykyaikainen toiminta. Samalla taidegallerian ja puukko- ja tekstiilimuseon aukioloaikoja pystytään pidentämään, kun yhtenäistetään kirjaston ja aukioloaikoihin. Taloudelliset vaikutukset: n euroa. Kirjastovirkailijan määräaikaista työsuhdetta on jatkettu saakka. Kirjastoihin tulee itsepalvelulaitteistoa käyttöön alkuvuoden 2016 aikana. Yksikkö: Puhtauspalvelut Esitys: Vuoden 2015 loppuun määräaikaisina valitut 1,78 laitoshuoltajan tointa vakinaistetaan alkaen. 1 htv tarvitaan Ylihärmän terveysaseman laitoshuoltajan toimeen ja 0,78 htv Ylihärmän palvelupisteen laitoshuoltajan tehtäviin+ paloaseman sosiaalitilojen siivoukseen. Toimet ovat olleet määräaikaisia elokuu 2014 lähtien. Henkilöt näihin toimiin on valittu eläkkeelle lähteneiden tilalle. Taloudelliset vaikutukset: n Henkilöstöjohtajan kannanotto Ko. toimia hoitavien henkilöiden työsuhteet siis vakinaistettaisiin. Kun määräaikaisuudelle ei ole riittäviä perusteita, tulee työsuhdetta käsitellä toistaiseksi voimassaolevana työsopimuslain mukaisesti.

6 Kauhavan kaupunki 6(9) Yksikkö: Musiikkiopisto Esitys: Määräaikaisena ollut bändin tuntiopettajan virka esitetään vakinaistettavaksi alkaen. Tuntimäärä on ollut alle 16 opetustuntia viikossa, joten tuntiopettajuus olisi sivutoimista näillä opiskelija- / opetustuntimäärillä. Taloudelliset vaikutukset: Määräaikaisena tuntiopettajana olleen opettajan palkkakulut ovat sisältyneet jo aikaisempinakin vuosina musiikkiopiston palkkamenoihin. Kyseessä ei siis ole uusi palkkameno. Määräaikaisena tuntiopettajana on ollut henkilö, jolla on AMK- tason pätevyys, joten taloudellisia vaikutuksia tulee ainoastaan siitä, mikäli tulevalla virkaan valitulla tuntiopettajalla on YAMK tai ylempi korkeakoulututkinto. Tällöinkin vaikutukset ovat + 2 % nykyisiin palkkamenoihin verrattaessa. Virka siis täytettäisiin vakituisesti julkisen haun kautta. Yksikkö: Musiikkiopisto Esitys: Lappajärven pianonsoiton opetusta on hoidettu määräaikaisesti ja tuntitilannekehitys vaikuttaa siltä, että pianonsoiton opetusta sekä opetuspisteen säestystä ja yhteismusisoinnin ohjausta tulee jatkossakin olemaan melko runsaasti. Tällä hetkellä lukuvuonna opetusta on 14,67 tuntia viikossa ja säestystä 1,33 eli yhteensä 16 viikkotuntia. Opettajatilannetta ko. tuntien osalta on selvitelty ja selvitellään edelleen. Tällä hetkellä vaihtoehtoina ovat seuraavat mallit: A) Lappajärven opetuspisteen pianonsoitonopetus sekä säestyksestä vastaaminen muodostaa yhden vakinaistettavan tuntiopettajan viran alkaen. Tuntiopettajan tuntimäärät voivat oppilas- ja opetustuntitilanteen vaihtuvuuden vuoksi muuttua lukuvuosittain niin, että tuntiopettajuus on joko sivutoimista tai päätoimista. B) Lappajärven opetuspisteen pianonsoitonopetuksen tunnit järjestetään siten, että nykyisten kolmen pianonsoiton viranhaltijan tunteihin lisätään jaetusti nämä opetustunnit, jolloin ylitunteja tulisi tällä tuntimäärällä 5,33 tuntia / viranhaltija, mikäli viranhaltijat suostuvat näihin ylitunteihin. Tässä vaiheessa henkilöstösuunnitelmaan tehdään siis esitys / optio yhden vakinaisen pianonsoiton tuntiopettajan virkaan alkaen. Täten on varauduttu vaihtoehto A:han riippumatta siitä, mihin tulokseen selvitystyössä päädytään. Taloudelliset vaikutukset: Nämä opetustunnit palkkamenoineen ovat jo sisältyneet musiikkiopiston henkilöstökuluihin. Työ teetettäisiin esityksen mukaisesti uudella henkilöllä. Muussa tapauksessa nykyiset viranhaltijat joutuisivat tekemään saman työpanoksen ylitunteina.

7 Kauhavan kaupunki 7(9) Yksikkö: Ruokapalvelut Esitys: Toiminnan kannalta on tärkeää että kaikki määräaikaiset, jotka ovat 2015 vuoden loppuun, vakinaistetaan 2016 vuoden alusta alkaen. 6 määräaikaisista on otettu aikoinaan eläkkeelle jääneiden tilalle (Härmän keskuskeittiö kokki 1,rptt 1,Nahkalan koulun keittiö rptt1, Kortesjärven keskuskeittiö kokki 1, Metsäkulman päiväkoti /voltin koulun keittiö rptt1, Kauhavan keskuskeittiö rptt 1) ja yhden määräaikaisen työaikaan on lisätty 50 % työmäärän lisäännyttyä, kun Kirkkorannan päiväkodin lapsilukumäärä kasvoi sen valmistuttua (Pellavatiellä ollut aikoinaan 50 % rptt tämän työntekijä lisäys 50 % = 1 työntekijä). Lisäksi Ylihärmän päiväkodin valmistuttua n. elokuusta alkaen % työntekijän tilalle tarvitaan kokopäiväinen työntekijä. Taloudelliset vaikutukset: n Katson, että asiassa olisi syytä menetellä esityksen mukaisesti. Kun määräaikaisuudelle ei ole työsopimuslain mukaisia perusteita, tulee työsuhdetta käsitellä toistaiseksi voimassaolevana. Yksikkö: Vapaa-aikatoimi Esitys: Nuoriso-ohjaaja Nuoriso-ohjaajan määräaikainen työsuhde päättyy helmikuussa. Toiminnan jatkumisen kannalta on tärkeää, että toimi vakinaistetaan. Nuoriso-ohjaajan pääasiallisena tehtävänä on mm. nuorisotilatoiminta, nuorisovaltuustotoiminta, kouluyhteistyö ja leirit sekä retket ja muu yhteistyötoiminta 3- sektorin toimijoiden kanssa. Lisäksi nuoriso-ohjaaja työskentelee tiimin jäsenenä vapaa-aikatoimen yhteisissä tapahtumissa ja muissa toiminnoissa. Nuoriso-ohjaajalta vaaditaan kasvatuksellista työotetta, hyviä ja monipuolisia ohjaustaitoja, innostuneisuutta, oma-aloitteisuutta sekä hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja. Vakinaisen täyttämisen pääpaino korostuu siihen, että nuoriso-ohjaaja on yhtenä tuttuna aikuisena lasten ja nuorten elämässä. Hyvä luottamus nuorten kanssa ja laadukas toiminta luodaan vain useamman vuoden yhteistyöllä. Työaika painottuu iltoihin ja viikonloppuihin. Nuoriso-ohjaajan toimen pätevyysvaatimuksena on vähintään nuoriso- ja vapaa- ajanohjaajan perustutkinto sekä vankka työkokemus ja kiinnostus nuoriso-ohjaajan tehtävistä. Kauhavan kaupungissa on pelkästään peruskoulu- ja lukioikäisiä lapsia ja nuoria yhteensä noin 2300 henkeä. Taloudelliset vaikutukset: n euroa. Kyse siis siitä, että jatkossa ko. toimi täytettäisiin vakituisesti ulkoisen haun kautta. Ei huomauttamista.

8 Kauhavan kaupunki 8(9) 3) MUUT MUUTOKSET (nimikkeiden muutokset ja nykyisellä henkilöstöllä tehtävät muutokset) Sivistystoimen hallinnon johtamisen kehittäminen Kahden perusopetuksen rehtorin vapauttaminen opetusvelvollisuudesta Hallintopäällikön viran muuttaminen opetuspäällikön viraksi eläköitymisen yhteydessä 2017 Tutkitaan mahdollisuudet perustaa rehtorin virkoja koulunjohtajien tehtävien sijaan koko perusopetuksessa Erityisopetuksen rakenteen muuttuminen Luokkamuotoisen erityisopetuksen määrän väheneminen ja laaja-alaisen erityisopetuksen määrän lisääntyminen voi aiheuttaa tarvetta muuttaa vakanssien toimenkuvia. Kiertävän englanninopetuksen tarve vähenee hieman luonnollisen poistuman myötä. Avustajatarpeen kriittinen arviointi Kaikkia määräaikaisia työsuhteita ei voida jatkaa taloussuunnitelmakaudella. Määräaikaisen henkilöstön määrän kriittinen tarkastelu Pysyvien tehtävien määrä arvioidaan talousarviovuoden 2016 aikana. Yksikkö: Kehityskeskus/Lomatoimi Esitys: 2 maatalouslomittajaa vakinaistetaan Toiminnan kannalta on tärkeää että määräaikaiset maatalouslomittajat Ates Ferit ja Pääjärvi Veli-Pekka vakinaistetaan vuoden 2016 alusta. Määräaikaisuuden jatkumiselle ei löydy perusteita vaan tarve on muodostunut pysyväksi. Taloudelliset vaikutukset n ( sivukulut 27,05 %, lomitt.tapaturma 3,2 %) Katson, että asiassa on syytä toimia esityksen mukaisesti. Kaupungille asiasta ei seuraa taloudellisia vaikutuksia, koska Mela rahoittaa lomitustoimen. Yksikkö: Sivistystoimi / varhaiskasvatus / Metsäkulman päiväkoti Esitys: Lastenhoitaja Kirsi Niemen toimen muuttaminen lastentarhanopettajaksi alkaen. Uuden varhaiskasvatuslain myötä tulivat uudet tavoitepykälät varhaiskasvatukselle, joiden mukaan varhaiskasvatuksessa tulee huolehtia kasvatuksen ja opetuksen laadusta kiinnittämällä huomiota pedagogiikkaan ja suunnitelmalliseen ja tavoitteelliseen kasvatustyöhön. Lisäksi lakiin on kirjattu, että varhaiskasvatussuunnitelman laadinnasta vastaa lastentarhanopettaja. Lastentarhanopettajan tehtäväkuvassa painottuu pedagoginen osaaminen, kun taas lastenhoitajan työssä painottuu hoidollinen osaaminen. Varhaiskasvatuksen henkilöstön rekrytoinnissa tulee kiinnittää enemmän huomiota siihen,

9 Kauhavan kaupunki 9(9) että päiväkodeissa on riittävä määrä pedagogista osaamista. Metsäkulman päiväkodissa työskentelee lapsiryhmissä 4 lastentarhanopettajaa, joista yksi on päiväkodin johtaja. Päiväkodissa on kolme kotiosastoa, joten kahdessa ryhmässä on 1 lastentarhanopettaja ja yhdessä ryhmässä on kaksi lastentarhanopettajaa. Alle kolmivuotiaiden ryhmissä korostuu hoidollisuus, kun taas yli kolmivuotiaiden kohdalla opetus ja kasvatus. Metsäkulman päiväkodissa yhdessä yli kolmivuotiaiden ryhmässä tulisi opetuksen ja kasvatuksen osuutta vahvistaa. Kirsi Niemellä on vakituinen lastenhoitajan toimi ja hänellä on lastentarhanopettajan kelpoisuus myös lastenhoitajan kelpoisuuden lisäksi. Taloudelliset vaikutukset: Lastentarhanopettajan palkkaus on vuositasolla noin korkeampi kuin lastenhoitajalla. (4 200 x 24 %) taloudellinen vaikutus 5 200

Ehdotukset vuoden 2017 budjetin henkilöstösuunnitelmaan

Ehdotukset vuoden 2017 budjetin henkilöstösuunnitelmaan Konserni- ja henkilöstöjaosto 24.10.2016 22 liite Kh 7.11.2016 xx liite Ehdotukset vuoden 2017 budjetin henkilöstösuunnitelmaan 1. UUDET VAKINAISET VIRAT TAI TOIMET 1.1 Sivistyksen hallinto, toinen koulupsykologin

Lisätiedot

SIVISTYSVIRASTO 2013 (30.4.2013 tilanne)

SIVISTYSVIRASTO 2013 (30.4.2013 tilanne) SIVISTYSVIRASTO 2013 (30.4.2013 tilanne) KOULUTUSLTK Esittelijä sivistystoimen johtaja KULTTUURILTK Esittelijä museonjohtaja VAPAA-AIKALTK Esittelijä vapaa-aikatoimen päällikkö SIVISTYSVIRASTO Sivistystoimenjohtaja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2011 1 (6) Opetuslautakunta OTJ/5 13.12.2011

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2011 1 (6) Opetuslautakunta OTJ/5 13.12.2011 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2011 1 (6) 239 Esitys kaupunginhallitukselle virkojen perustamisesta HEL 2011-008297 T 01 01 00 Päätös päätti esittää kaupunginhallitukselle, että se perustaisi 1.8.2012

Lisätiedot

1) esiopetuksen avustavat tehtävät mikäli ryhmässä on 13 tai enemmän lapsia, tarvitaan ohjaaja

1) esiopetuksen avustavat tehtävät mikäli ryhmässä on 13 tai enemmän lapsia, tarvitaan ohjaaja 1 Esiopetuksen, esiopetuksen varhaiskasvatuksen, koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan sekä esi- ja perusopetuksen avustamispalveluiden järjestäminen Kauhavan kaupungissa Selvityksen laatijat: sivistysjohtaja

Lisätiedot

Muutokset punaisella LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. 1 Toiminta-ajatus

Muutokset punaisella LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. 1 Toiminta-ajatus 1 Muutokset punaisella LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Toiminta-ajatus Kasvatus- ja opetustoimen tehtävänä on kasvatus- ja opetuslautakunnan alaisena järjestää varhaiskasvatuspalveluita,

Lisätiedot

Kustannusvertailu uuden suunnitellun ja nykyisen apulaisrehtorijärjestelmän välillä

Kustannusvertailu uuden suunnitellun ja nykyisen apulaisrehtorijärjestelmän välillä SELVITYS VIRKA-APULAISREHTOREIDEN VIRKOJEN PERUSTAMISTA VARTEN Perusopetuksen hallinnon nykytila ja tulevaisuuden suunnitelmia Tällä hetkellä Kuhmon perusopetuksessa hallinnollisista asioista vastaavat

Lisätiedot

Ehdotukset vuoden 2018 budjetin henkilöstösuunnitelmaan

Ehdotukset vuoden 2018 budjetin henkilöstösuunnitelmaan Ehdotukset vuoden 2018 budjetin henkilöstösuunnitelmaan 1. UUDET VAKINAISET VIRAT JA TOIMET (VAKANSSIT) 1.1 Sivistyksen hallinto Koordinaattorin toimi, APIP-toiminta ja esi- ja perusopetuksen avustamispalvelut

Lisätiedot

V Vaihtoehtojen A D taloudellisten vaikutusten arviointia.

V Vaihtoehtojen A D taloudellisten vaikutusten arviointia. V Vaihtoehtojen A D taloudellisten vaikutusten arviointia. Syksyllä 2017 kun Keskuskoulun tiloissa Perälän koulun kokoinen yksikkö. Vaihtoehdot eivät ole seuraavilla laskelmilla helposti saatettavissa

Lisätiedot

50 SIVISTYSLAUTAKUNTA 500 PERUSOPETUS Vastuuhenkilö: sivistystoimenjohtaja

50 SIVISTYSLAUTAKUNTA 500 PERUSOPETUS Vastuuhenkilö: sivistystoimenjohtaja 50 SIVISTYSLAUTAKUNTA 500 PERUSOPETUS Vastuuhenkilö: sivistystoimenjohtaja 1. TOIMINTA-AJATUS Perusopetuksen tavoitteena on tukea oppilaiden kasvua ihmisyyteen ja eettisesti vastuukykyiseen yhteiskunnan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (6) Kaupunginhallitus Sj/3 07.03.2016

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (6) Kaupunginhallitus Sj/3 07.03.2016 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (6) 213 Eräiden opetusviraston virkojen perustaminen, lakkauttaminen ja nimikkeiden muuttaminen HEL 2016-000596 T 01 01 00 Päätös päätti 1 perustaa opetusvirastoon

Lisätiedot

Henkilöstösuunnitelma 2016 2018 Yhteenveto

Henkilöstösuunnitelma 2016 2018 Yhteenveto Yhteenveto Henkilöstösuunnitelman yhteenveto TP 2014 TA 2015 TA 2016 TASU 2017 TASU 2018 Yleishallinto htv htv henk.kust. htv henk.kust. htv henk.kust. htv henk.kust. Vakinaiset Yleishallinto 54,31 50,83

Lisätiedot

2013 2014 2015 2016 HTV

2013 2014 2015 2016 HTV Työvoiman käyttöä koskeva suunnitelma 2014 Sivistystoimialan hallinto (tehdään tulosalueittain, toimialajohtajan tehtävänä on koota toimialan yhteenveto) HTV 80,0 79,0 79,0 79,0 Henkilöstökulut ( /vuosi)

Lisätiedot

Toimialan esitys Perustelut KJ päätösehdotus Kustannukset e. hinnoittelukohta, sopimusala, aloituspvm, pätevyysvaatimus lkm Kustannukset/ vuosi

Toimialan esitys Perustelut KJ päätösehdotus Kustannukset e. hinnoittelukohta, sopimusala, aloituspvm, pätevyysvaatimus lkm Kustannukset/ vuosi UUDET VIRAT JA TOIMET Yhteenvedossa vasemmalla on toimialan esitys ja oikealla kaupunginjohtajan päätösehdotus kustannuksineen. Kustannuslaskennassa on kuukausipalkan lisäksi laskettu sosiaaliturvamaksut,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/2016 1 (5) Kaupunginhallitus Sj/3 7.3.2016

Helsingin kaupunki Esityslista 9/2016 1 (5) Kaupunginhallitus Sj/3 7.3.2016 Helsingin kaupunki Esityslista 9/2016 1 (5) 3 Eräiden opetusviraston virkojen perustaminen, lakkauttaminen ja nimikkeiden muuttaminen HEL 2016-000596 T 01 01 00 Päätösehdotus päättää 1 perustaa opetusvirastoon

Lisätiedot

laajemmin sivistystoimen toimialaan kuuluvien tapahtumien toteuttamista.

laajemmin sivistystoimen toimialaan kuuluvien tapahtumien toteuttamista. Liite VIRKOJA JA TOIMIA KOSKEVAT MUUTOKSET Yhteenvedossa vasemmalla on esitys ja oikealla kaupunginjohtajan päätösehdotus kustannuksineen. Kustannuslaskennassa on kuukausipalkan lisäksi laskettu sosiaaliturvamaksut,

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2017 SISÄLLYS

JOENSUUN KAUPUNKI HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2017 SISÄLLYS SISÄLLYS YLEISTÄ 1 HENKILÖSTÖMÄÄRÄN REKRYTOINTITARVE... 1 KESKEISET HUOMIOITAVAT ASIAT HENKILÖSTÖSUUNNITELMAN TOTEUTTAMISESSA JA PÄÄTTÄMISESSÄ... 2 VIRKAMUUTOKSET VUODELLE 2017... 3 YLEISTÄ Henkilöstösuunnitelman

Lisätiedot

Perusopetus / Pajuluoman koulu Luokanopettaja (2) virka 1.8.2012 40 600 - uudet virat, kustannuslisäys 97 500 /vuosi

Perusopetus / Pajuluoman koulu Luokanopettaja (2) virka 1.8.2012 40 600 - uudet virat, kustannuslisäys 97 500 /vuosi Henkilöstösuunnitelma 2012 2015 Hj 29.8.2011, 136 Seinäjoen kaupungin henkilöstösuunnitelman 2012 2015 valmistelu edellyttää henkilöstöresurssin kokonaisarviointia. Valmistelun lähtökohtana on, että henkilöstölisäykset

Lisätiedot

4111 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 9/2018

4111 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 9/2018 4111 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta 22.11.2018 1 KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 9/2018 KOKOUSAIKA JA -PAIKKA: 22.11. 2018 klo 18.00 Karvian kunnantalo Kunnanhallituksen

Lisätiedot

50 SIVISTYSLAUTAKUNTA 500 PERUSOPETUS Vastuuhenkilö: sivistystoimenjohtaja

50 SIVISTYSLAUTAKUNTA 500 PERUSOPETUS Vastuuhenkilö: sivistystoimenjohtaja 50 SIVISTYSLAUTAKUNTA 500 PERUSOPETUS Vastuuhenkilö: sivistystoimenjohtaja 1. TOIMINTA-AJATUS Perusopetuksen tavoitteena on tukea oppilaiden kasvua ihmisyyteen ja eettisesti vastuukykyiseen yhteiskunnan

Lisätiedot

50 SIVISTYSLAUTAKUNTA 500 PERUSOPETUS Vastuuhenkilö: sivistystoimenjohtaja

50 SIVISTYSLAUTAKUNTA 500 PERUSOPETUS Vastuuhenkilö: sivistystoimenjohtaja 50 SIVISTYSLAUTAKUNTA 500 PERUSOPETUS Vastuuhenkilö: sivistystoimenjohtaja 1. TOIMINTA-AJATUS Perusopetuksen tavoitteena on tukea oppilaiden kasvua ihmisyyteen ja eettisesti vastuukykyiseen yhteiskunnan

Lisätiedot

Kajaanin varhaiskasvatus SK

Kajaanin varhaiskasvatus SK Kajaanin varhaiskasvatus 2014- SK 15.05.2014 Valtakunnalliset suuntaukset 2013- Varhaiskasvatuksen tulevaisuuden tarpeiden arviointia vaikeuttaa: Valmistelussa laki varhaiskasvatuksesta. Lakiesitys tulee

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (6) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (6) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/2017 1 (6) 209 Peruskoulun luokanopettajien, erityisopettajien ja apulaisrehtorien virkojen perustaminen ja peruskoulun rehtorien virkojen lakkauttaminen HEL 2017-000245

Lisätiedot

Rehtorien opetusvelvollisuuden huojennukset (= opetusvelvollisuuteen luettavat tunnit)

Rehtorien opetusvelvollisuuden huojennukset (= opetusvelvollisuuteen luettavat tunnit) Suomenkielinen koulutusjaosto 14 19.06.2013 Suomenkielinen koulutusjaosto 3 26.03.2014 Suomenkielinen koulutusjaosto 16 27.08.2014 Suomenkielinen koulutusjaosto 6 03.06.2015 Suomenkielinen koulutusjaosto

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 13. 13 Osaamisen kehittäminen suomenkielisessä varhaiskasvatuksessa henkilöstön koulutustasoa nostamalla

Espoon kaupunki Pöytäkirja 13. 13 Osaamisen kehittäminen suomenkielisessä varhaiskasvatuksessa henkilöstön koulutustasoa nostamalla 06.06.2013 Sivu 1 / 1 2608/01.03.00/2013 13 Osaamisen kehittäminen suomenkielisessä varhaiskasvatuksessa henkilöstön koulutustasoa nostamalla Valmistelijat / lisätiedot: Titta Tossavainen, puh. (09) 816

Lisätiedot

tuloksellisuuteen perustuva kertaerä 9,2% varsinaisesta palkasta. Työssäoloehto: keskeytymättä

tuloksellisuuteen perustuva kertaerä 9,2% varsinaisesta palkasta. Työssäoloehto: keskeytymättä Luottamusmiestiedote 1/2018 OVTES 1.2.2018-31.3.2020 1. Palkankorotukset noudattelevat yleistä palkankorotusten linjaa osa korotuksista päätetty siirtää tekstimuutoksiin 1.5.2018 yleiskorotus 1,17% 1.4.2019

Lisätiedot

SAMMATIN KUNTA ASIALISTA 5/2008. Sivistyslautakunta 11.08.2008

SAMMATIN KUNTA ASIALISTA 5/2008. Sivistyslautakunta 11.08.2008 ASIALISTA 5/2008 Sivistyslautakunta 11.08.2008 **************************************************************************************** Kokousaika Ma 11.08.2008 klo 16:30 Kokouspaikka Paloaseman johtokeskus

Lisätiedot

Kuntaliitoksen tapahtuessa Joutsan kunnan henkilöstö muodostuu nykyisestä Joutsan kunnan ja Leivonmäen kunnan henkilöstöstä.

Kuntaliitoksen tapahtuessa Joutsan kunnan henkilöstö muodostuu nykyisestä Joutsan kunnan ja Leivonmäen kunnan henkilöstöstä. Joutsan kunnanhallitus 216 24.09.2007 Kunnanvaltuusto 55 22.10.2007 Henkilöstötoimikunta 7 29.10.2007 Henkilöstötoimikunta 13 12.11.2007 Yhteinen Joutsan kunnanhallitus 37 19.11.2007 Kuntaliitossopimuksen

Lisätiedot

HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2016

HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2016 KEHITTÄMINEN JA HALLINTO Kehittäminen työllisyyskoordinaattori 1 1 1 kaupunginjohtaja 1 1 1 1 1 hallinto- ja henkilöstöjohtaja 1 1 1 1 1 talous- ja hankintajohtaja 1 1 1 1 1 Yhteensä 3 0 3 3 0 1 4 0 4

Lisätiedot

Kuntayhtymän hallitus Valmistelija henkilöstöjohtaja Janne Niemeläinen,

Kuntayhtymän hallitus Valmistelija henkilöstöjohtaja Janne Niemeläinen, Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 9/2016 1 (1) 121 251/01.01.01.00/2016 Vakansseista luopuminen Kuntayhtymän hallitus 121 Valmistelija henkilöstöjohtaja Janne Niemeläinen, janne.niemelainen@kuh.fi,

Lisätiedot

TAUSTAA IIN OPETUSALUEJAON NYKYMALLI TARKASTELUNÄKÖKULMAT

TAUSTAA IIN OPETUSALUEJAON NYKYMALLI TARKASTELUNÄKÖKULMAT Iin kunta SELVITYS UUDESTA OPETUSALUEJAOSTA 1.8.2012 TAUSTAA Kunnanvaltuusto on kokouksessaan 21.12.2009 päättänyt Iin kunnan talouden tasapainottamissuunnitelmasta. Vuoden 2010 aikana laadittiin edelliseen

Lisätiedot

VARHAISKASVATUKSEN JA PERUSOPETUKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ ALKAEN

VARHAISKASVATUKSEN JA PERUSOPETUKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ ALKAEN 1 (5) VARHAISKASVATUKSEN JA PERUSOPETUKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ 1.8.2016 ALKAEN 1 Toiminta-alue 2 Organisaatio Tuotantoalueen laadukas varhaiskasvatus ja perusopetus rakentavat lapsen ja nuoren tulevaisuutta.

Lisätiedot

Lautakunnan esittelijänä toimii vapaa-aikatoimenjohtaja.

Lautakunnan esittelijänä toimii vapaa-aikatoimenjohtaja. 1 SIMON KUNTA SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty Simon kunnanvaltuusto 15.6.2015 36 Voimaantulo 1.8.2015 1 Toiminta-ajatus Sivistystoimen tehtävänä on varhaiskasvatuksen, koulutuksen

Lisätiedot

2 Lehtorin (aineenopettajan) hinnoittelutunnukset ja peruspalkka (ks. palkkaliite) kelpoisuus taikka perusopetusta antavan opettajan kelpoisuus

2 Lehtorin (aineenopettajan) hinnoittelutunnukset ja peruspalkka (ks. palkkaliite) kelpoisuus taikka perusopetusta antavan opettajan kelpoisuus OSIO B Liite 3 Aikuislukio Soveltaminen ja palkka OSIO B LIITE 3 AIKUISLUKIO I SOVELTAMINEN 1 Sovellettavat liitteen 2 sopimusmääräykset Aikuislukion opetushenkilöstöön sovelletaan seuraavia liitteen 2

Lisätiedot

No 5/2017 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 1. Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo

No 5/2017 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 1. Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA No 5/2017 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 1 KOKOUSAIKA 9.8.2017 klo 18.36 19.00 KOKOUSPAIKKA Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo JÄSEN: VARAJÄSEN: Antti Waris, pj

Lisätiedot

3 Erityisopetuksen opettajan (erityisluokanopettaja ja erityisopettaja) peruspalkka

3 Erityisopetuksen opettajan (erityisluokanopettaja ja erityisopettaja) peruspalkka 1 OSIO B, LIITE 1 OSIO B PERUSKOULU II II/1 VIRANHALTIJOIDEN PALKKA Tehtäväkohtainen palkka 2 Lehtorin (aineenopettajan) peruspalkka 4 03 04 00 5 Ylempi korkeakoulututkinto ja perus-/lukioopetusta tai

Lisätiedot

TÄYTTÖLUPIEN HAKEMINEN KOULUTOIMEN VIRKOIHIN JA TYÖSOPIMUSSUHTEISIIN TEHTÄVIIN

TÄYTTÖLUPIEN HAKEMINEN KOULUTOIMEN VIRKOIHIN JA TYÖSOPIMUSSUHTEISIIN TEHTÄVIIN Koulutuslautakunta 20 29.04.2014 Kunnanhallitus 105 12.05.2014 Kunnanhallitus 124 26.05.2014 TÄYTTÖLUPIEN HAKEMINEN KOULUTOIMEN VIRKOIHIN JA TYÖSOPIMUSSUHTEISIIN TEHTÄVIIN Koulutuslautakunta 29.04.2014

Lisätiedot

Eteläisen alueen koulujen hallinto-ja tilakysymyksiä,

Eteläisen alueen koulujen hallinto-ja tilakysymyksiä, Eteläisen alueen koulujen hallinto-ja tilakysymyksiä, Taustaa Launeen ja Liipolan peruskoulujen hallinnolliselle yhdistämiselle aluepäällikkö Mika Silvennoinen mika.silvennoinen@lahti.fi Lähtökohtana Talousohjelma

Lisätiedot

1. Perusturvan toimialan vakanssit

1. Perusturvan toimialan vakanssit Kunnanhallitus 380 21.11.2016 Vuoden 2017 talousarvioon sisältyvät vakanssi- ja nimikemuutokset 847/01.01.00/2016 Kunnanhallitus 21.11.2016 380 21.11.2016 Kunnanvaltuusto on kokouksessaan 14.11.2016 hyväksynyt

Lisätiedot

TAMMELAN KUNNAN KASVATUS- JA SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUU- ALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ

TAMMELAN KUNNAN KASVATUS- JA SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUU- ALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ TAMMELAN KUNNAN KASVATUS- JA SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUU- ALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 LUKU...2 TOIMINNAN YLEISET PERUSTEET...2 1 Toiminta-ajatus...2 2 LUKU...2 ORGANISAATIO...2 2 Lautakunnat...2 3 Lautakunnan kokoonpano...3

Lisätiedot

Erityispedagogiikka päiväkodissa 6.3.2015. Lastentarhanopettajaliitto Keski-Suomen lastentarhanopettajat ry Puheenjohtaja Sanna Satosaari

Erityispedagogiikka päiväkodissa 6.3.2015. Lastentarhanopettajaliitto Keski-Suomen lastentarhanopettajat ry Puheenjohtaja Sanna Satosaari Erityispedagogiikka päiväkodissa 6.3.2015 Lastentarhanopettajaliitto Keski-Suomen lastentarhanopettajat ry Puheenjohtaja Sanna Satosaari Varhaiskasvatus tukee lapsen kokonaisvaltaista hyvinvointia sekä

Lisätiedot

Osio C Liite 6 Taide- ja viestintäkulttuurioppilaitos Soveltaminen ja palkka

Osio C Liite 6 Taide- ja viestintäkulttuurioppilaitos Soveltaminen ja palkka Osio C Liite 6 Taide- ja viestintäkulttuurioppilaitos Soveltaminen ja palkka OSIO C LIITE 6 TAIDE JA VIESTINTÄKULTTUURIOPPILAITOS I SOVELTAMINEN 1 Soveltamisala 1 mom. Taide- ja viestintäkulttuurioppilaitosten

Lisätiedot

Henkilöstösuunnitelma 2019 Toimialan yhteenveto

Henkilöstösuunnitelma 2019 Toimialan yhteenveto Henkilöstösuunnitelma 2019 Toimialan yhteenveto Työvoiman käyttö ja palkkakustannukset TOT 2017 Ennuste 2018 TAE 2019 3 648,0 3 650,0 3695 Palkat ja palkkiot 138 972 514 143 901 053 146 333 485 Henkilöstösuunnitelma

Lisätiedot

Lisäksi selvitysmiehelle toimitetaan erillinen tilanteen mukainen virka- ja toimirekisteri (vakanssit).

Lisäksi selvitysmiehelle toimitetaan erillinen tilanteen mukainen virka- ja toimirekisteri (vakanssit). Nilakan kunnat HENKILÖSTÖTILINPÄÄTÖS Yhdistymisselvitykseen koottavat tiedot Alla olevaan tiedostoon kirjataan suoraan kunnan palveluksessa (ei ostopalveluissa) oleva vakinainen henkilöstö. Yhdistelmävirat

Lisätiedot

- 48 - 8.1. KAUPUNGIN KOULULAITOKSEN KOULUT, OPPILAAT, OPETTAJAT JA OPETUSTUNNIT

- 48 - 8.1. KAUPUNGIN KOULULAITOKSEN KOULUT, OPPILAAT, OPETTAJAT JA OPETUSTUNNIT - 48-8. SIVISTYSTOIMI 8.1. KAUPUNGIN KOULULAITOKSEN KOULUT, OPPILAAT, OPETTAJAT JA OPETUSTUNNIT 2008-200 200-2010 2010-2011 2011-2012 2012-2013 2013-2014 Kouluja Peruskoulut 5 5 5 6 6 6 Lyseon lukio 1

Lisätiedot

Opetushallitus 2018 Alustavat tietosisällöt varhaiskasvatuksen henkilöstöstä 1/7

Opetushallitus 2018 Alustavat tietosisällöt varhaiskasvatuksen henkilöstöstä 1/7 Opetushallitus 2018 Alustavat tietosisällöt varhaiskasvatuksen henkilöstöstä 1/7 Tähän tiedostoon on koottu taulukkomuodossa Vardaan tallennettavat varhaiskasvatuksen henkilöstöä koskevat tietosisällöt

Lisätiedot

Suora vaikutus vuositasolla. Välillinen vaikutus v. 2014

Suora vaikutus vuositasolla. Välillinen vaikutus v. 2014 Vakanssimuutokset Sivistystoimialan hallinto v. Toimistosihteeri sito hallinto 0 0 määräaikeisen työsuhteen vähentäminen Taloussihteeri sito hallinto 0 0 määräaikeisen työsuhteen vähentäminen Koulunkäyntiavustaja

Lisätiedot

Viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat

Viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat Kasvatus- ja opetuslautakunta 85 29.09.2016 Viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat Kasvope 85 Varhaiskasvatuspäällikön henki lös tö asiat Rehtoreiden Ahmasojan koulun Lautakunnan tiedoksi saatetaan seuraavat

Lisätiedot

ÄT-[TÄRJN. KAUPUNGiN. 1-{ENKJLÖSTÖRAPOR i II

ÄT-[TÄRJN. KAUPUNGiN. 1-{ENKJLÖSTÖRAPOR i II ÄT-[TÄRJN KAUPUNGiN 1-{ENKJLÖSTÖRAPOR i II 2017 Kenkilöstöraportti kertoo tiivistetyssä muodossa olennaisimmat tiedot henkilöstön määrästä, henkilöstörakenteesta ja henkilöstökuluista. Raportti sisältää

Lisätiedot

NIVELVAIHEIDEN VUOSIKELLO

NIVELVAIHEIDEN VUOSIKELLO Kauhavan kaupunki Sivistystoimi NIVELVAIHEIDEN VUOSIKELLO Varhaiskasvatus-esiopetus, esiopetus-alkuopetus, alakoulu-yläkoulu ja yläkoulu-toinen aste Oppilaanohjauksen, tehostetun ja erityisen tuen -KELPO

Lisätiedot

ÄHTÄR]N. KAUPUNGiN 1-[ENKJLÖSTÖRAPORT 11

ÄHTÄR]N. KAUPUNGiN 1-[ENKJLÖSTÖRAPORT 11 ÄHTÄR]N KAUPUNGiN 1-[ENKJLÖSTÖRAPORT 11 2016 4, \- mk 0O ~ JO ½ 4. Henkilöstöraportti kertoo tiivistetyssä muodossa olennaisimmat tiedot henkilöstön määrästä, henkilöstörakenteesta ja henkilöstökuluista.

Lisätiedot

SIVISTYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

SIVISTYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 MERIKARVIAN KUNTA Hyväksytty: kv 9.11.2015 57 Voimaantulo: 11.11.2015 SIVISTYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 TOIMINTA-AJATUS Sivistystoimi vastaa opetukseen, koulutukseen, päivähoitoon ja esiopetukseen, virkistykseen

Lisätiedot

Vuoden 2012 talousarvio / palvelusopimus / Opetus- ja varhaiskasvatuspalvelut

Vuoden 2012 talousarvio / palvelusopimus / Opetus- ja varhaiskasvatuspalvelut Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta 76 05.10.2011 Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta 87 19.10.2011 Vuoden 2012 talousarvio / palvelusopimus / Opetus- ja varhaiskasvatuspalvelut Opetvarh 76 Sivistys-

Lisätiedot

Sito, tyt, koha/uudet VIRAT JA TOIMET

Sito, tyt, koha/uudet VIRAT JA TOIMET Liite Sito, tyt, koha/uudet VIRAT JA TOIMET Yhteenvedossa vasemmalla on esitys ja oikealla kaupunginjohtajan päätösehdotus kustannuksineen. Kustannuslaskennassa on kuukausipalkan lisäksi laskettu sosiaaliturvamaksut,

Lisätiedot

11212 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2/2019

11212 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2/2019 11212 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta 28.3.2019 1 KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2/2019 KOKOUSAIKA JA -PAIKKA: Torstai 28.3. klo 18.00 Karvian kunnantalo

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Sivistystoimen johtosääntö 1 (8) 56100 Ruokolahti Voimaan 1.1.2009 (kv 15.12.2008/ 59) muutos 1.8.2010 (kv. 21.6.

Ruokolahden kunta Sivistystoimen johtosääntö 1 (8) 56100 Ruokolahti Voimaan 1.1.2009 (kv 15.12.2008/ 59) muutos 1.8.2010 (kv. 21.6. Ruokolahden kunta Sivistystoimen johtosääntö 1 (8) 1 Soveltaminen Tämä johtosääntö kattaa sivistystoimen päävastuualueen. Johtosäännön määräyksiä sovelletaan opetus- ja kulttuuritoimeen, varhaiskasvatukseen

Lisätiedot

11111 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 5/2018

11111 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 5/2018 11111 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta 6.9.2018 1 KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 5/2018 KOKOUSAIKA JA -PAIKKA: Torstai 6.9.2018 klo 18.30 Kunnantalo Lautakunnan

Lisätiedot

KAUPUNGIN KOULULAITOKSEN KOULUT, OPPILAAT, OPETTAJAT JA OPETUSTUNNIT

KAUPUNGIN KOULULAITOKSEN KOULUT, OPPILAAT, OPETTAJAT JA OPETUSTUNNIT - 4-8. SIVISTYSTOIMI 8.1. KAUPUNGIN KOULULAITOKSEN KOULUT, OPPILAAT, OPETTAJAT JA OPETUSTUNNIT 2007-2008 2008-200 200-2010 2010-2011 2011-2012 2012-2013 Kouluja Peruskoulut 6 5 5 5 6 6 Lyseon lukio 1 1

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN VARHAISKASVATUKSEN TULOSYKSIKÖN TOIMINTAOHJE

ESPOON KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN VARHAISKASVATUKSEN TULOSYKSIKÖN TOIMINTAOHJE Suomenkielisen varhaiskasvatuksen 3.2.6 1 (5) ESPOON KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN VARHAISKASVATUKSEN TULOSYKSIKÖN TOIMINTAOHJE Sivistystoimen johtaja 17.12.2014 Voimaan 1.1.2015 Viimeksi muutettu 13.4.2015

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Selvitys suomenkielisen opetuksen tulosyksikön opettajien virkavalinnoista

Espoon kaupunki Pöytäkirja Selvitys suomenkielisen opetuksen tulosyksikön opettajien virkavalinnoista 19.03.2014 Sivu 1 / 1 4615/01.01.01/2013 36 Selvitys suomenkielisen opetuksen tulosyksikön opettajien virkavalinnoista Valmistelijat / lisätiedot: Tapio Erma, puh. 046 877 3216 Virpi Leino, puh. 046 877

Lisätiedot

Sivistyslautakunnan tietoon saatetaan seuraavat viranhaltijapäätökset: Kasvatustoiminnan johtaja Henkilöstöpäätös

Sivistyslautakunnan tietoon saatetaan seuraavat viranhaltijapäätökset: Kasvatustoiminnan johtaja Henkilöstöpäätös Sivistyslautakunta 16 22.08.2017 Tiedoksi esitettävät viranhaltijapäätökset Sivistyslautakunta 22.08.2017 16 Sivistyslautakunnan tietoon saatetaan seuraavat viranhaltijapäätökset: Kasvatustoiminnan johtaja

Lisätiedot

TEHTÄVÄNIMIKKEET, KELPOISUUSEHDOT JA VALITSEVA VIRANOMAINEN

TEHTÄVÄNIMIKKEET, KELPOISUUSEHDOT JA VALITSEVA VIRANOMAINEN SIIKAJOEN KUNTA TEHTÄVÄNIMIKKEET, KELPOISUUSEHDOT JA VALITSEVA VIRANOMAINEN TEHTÄVÄ KELPOISUUSEHDOT VALITSEMINEN =irka, t=toimi Ilman merkintää oleat oat työsuhteita Yleis- ja taloushallinto Kunnanjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Harjurinteenteen koulu, lukusali, Ratakatu 1, Loviisa (käynti A-ovesta) Tenhunen Laura asiantuntija 5-7

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Harjurinteenteen koulu, lukusali, Ratakatu 1, Loviisa (käynti A-ovesta) Tenhunen Laura asiantuntija 5-7 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 AIKA 25.01.2017 klo 17:03-18:00 PAIKKA Harjurinteenteen koulu, lukusali, Ratakatu 1, Loviisa (käynti A-ovesta) LÄSNÄ Melamies Päivi puheenjohtaja Kekkonen Jari varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta 2 1. KOULUPAIKAN MYÖNTÄMINEN KIRKONKYLÄN KOULUUN Siv.ltk 24 Valmistelija: sivistystoimenjohtaja Mari Jämsen p. 040 1579405 Esityslistan liite 1 nähtävillä kokouksessa Perusopetuslain 6 mukaan kunta osoittaa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 69

Espoon kaupunki Pöytäkirja 69 19.04.2017 Sivu 1 / 1 617/2017 12.01.00.00 69 Komeetan ja Päivänkehrän koulujen yhdistäminen 1.8.2017 alkaen Valmistelijat / lisätiedot: Eeva-Kaisa Ikonen, puh. 043 825 4966 Jemina Sirviö, puh. 043 8265234

Lisätiedot

- Yhdenmukaistamista on vielä käsiteltävä valmistelutoimikunnassa/alatyöryhmien välillä.

- Yhdenmukaistamista on vielä käsiteltävä valmistelutoimikunnassa/alatyöryhmien välillä. 2.5.2012 Henkilöstökoonti; Pöytyä, Aura, Pöytyän kttky Vak. Ma Yht. Hallinto ja talous 79 5 84 Perusturva 242 4 246 Varhaiskasvatus 102 18 120 Sivistys 173 65 238 Tekninen 108 2 110 Yhteensä 703 94 797

Lisätiedot

Vakinaisten henkilötyövuodet yhteensä 129,52 10,00 4,00 0,00

Vakinaisten henkilötyövuodet yhteensä 129,52 10,00 4,00 0,00 LASTEN PÄIVÄHOITOPALVELUJEN TY Kasvatustoiminnan johtaja 1,00 Toimistosihteeri 1,00 Päiväkodin johtaja 5,00 Päivähoidon ohjaaja 3,60 Erityispäivähoidon ohjaaja 1,00 Erityislastentarhanopettaja 2,00 Vastaava

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta PERHEPÄIVÄHOITAJA HILLEVI HUUSKOSEN IRTISANOUTUMINEN

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta PERHEPÄIVÄHOITAJA HILLEVI HUUSKOSEN IRTISANOUTUMINEN 2 1. PERHEPÄIVÄHOITAJA HILLEVI HUUSKOSEN IRTISANOUTUMINEN Siv.ltk 13 Valmistelija: päivähoidon ohjaaja Pauliina Oittinen p. 040 702 8601 Esityslistan liite 1 nähtävillä kokouksessa Perhepäivähoitaja Hillevi

Lisätiedot

Palvelu: Hallinto Tilinpäätös Tilinpäätös Talousarvio Talousarvio Vertailu (%) Vertailu (%)

Palvelu: Hallinto Tilinpäätös Tilinpäätös Talousarvio Talousarvio Vertailu (%) Vertailu (%) KOULUTUSLAUTAKUNTA 70 Toimiala: Sivistyspalvelukeskus/ Palvelu: Hallinto Tilinpäätös Tilinpäätös Talousarvio Talousarvio Vertailu (%) Vertailu (%) Vastuuhenkilö: Anu-Liisa Kosonen 2013 2014 2015 2016 2016

Lisätiedot

Osastosihteeri Kirsi Köönikkä puh. 044 7475911 kirsi.koonikka@nakkila.fi

Osastosihteeri Kirsi Köönikkä puh. 044 7475911 kirsi.koonikka@nakkila.fi 16.8.2012 Nakkilan kunnan järjestämä varhaiskasvatus siirtyi 1.8.2009 alkaen osaksi Nakkilan kunnan kasvatus- ja opetustointa. Varhaiskasvatuksen hallinnollinen ohjaus, seuranta ja valvonta on sivistyslautakunnalla

Lisätiedot

LUETTELO HENKILÖSTÖN KELPOISUUSEHDOISTA RANUAN KUNNASSA

LUETTELO HENKILÖSTÖN KELPOISUUSEHDOISTA RANUAN KUNNASSA 1 LUETTELO HENKILÖSTÖN KELPOISUUSEHDOISTA RANUAN KUNNASSA Hyväksytty Valtuusto..2012 Voimaan 1.8.2012 Ranuan kunnan hallintosäännön 17 :n mukaisesti henkilöstön kelpoisuusehdot vahvistetaan seuraavasti:

Lisätiedot

Liite Sito, tyt, koha/virkoja JA TOIMIA KOSKEVAT MUUTOKSET JA LAKKAUTUKSET

Liite Sito, tyt, koha/virkoja JA TOIMIA KOSKEVAT MUUTOKSET JA LAKKAUTUKSET Liite Sito, tyt, koha/virkoja JA TOIMIA KOSKEVAT MUUTOKSET JA LAKKAUTUKSET Yhteenvedossa vasemmalla on esitys ja oikealla kaupunginjohtajan päätösehdotus kustannuksineen. Kustannuslaskennassa on kuukausipalkan

Lisätiedot

UUDET VIRAT JA TOIMET

UUDET VIRAT JA TOIMET Liite UUDET VIRAT JA TOIMET Yhteenvedossa vasemmalla on esitys ja oikealla kaupunginjohtajan päätösehdotus kustannuksineen. Kustannuslaskennassa on kuukausipalkan lisäksi laskettu sosiaaliturvamaksut,

Lisätiedot

HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2014

HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2014 KEHITTÄMINEN JA HALLINTO Kehittäminen matkailupäällikkö 0 0 0 0 0 työnsuunnittelija 1 1 1 1 1 kaupunginjohtaja 1 1 1 1 1 apulaiskaupunginjohtaja 0 0 0 0 0 hallinto- ja henkilöstöjohtaja 1 1 1 1 1 talousjohtaja

Lisätiedot

SOTKAMON KUNTA Sivistystoimi

SOTKAMON KUNTA Sivistystoimi Sivistystoimen lautakunta 19.6.2018, liite 52 SOTKAMON KUNTA Sivistystoimi Delegoitu erityispäätäntävalta VIRANHALTIJAT Sivistysjohtaja kansalaisopiston rehtori Sivistystoimen taloussuunnittelu ja taloudenhoito,

Lisätiedot

LEHTORIN TEHTÄVÄT TAMPEREEN YLIOPISTON NORMAALIKOULUSSA

LEHTORIN TEHTÄVÄT TAMPEREEN YLIOPISTON NORMAALIKOULUSSA 1 KASVATUSTIETEIDEN YKSIKKÖ TEHTÄVIEN TÄYTTÖSUUNNITELMA 16.1.2015 LEHTORIN TEHTÄVÄT TAMPEREEN YLIOPISTON NORMAALIKOULUSSA Toistaiseksi täytettävät tehtävät Yläkoulu ja lukio Äidinkielen ja kirjallisuuden

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN TOIMINTASÄÄNTÖ. Hyväksytty: Kasvo LTK 7.3.2012/23 Voimaantulo: 1.4.2012

KERAVAN KAUPUNKI KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN TOIMINTASÄÄNTÖ. Hyväksytty: Kasvo LTK 7.3.2012/23 Voimaantulo: 1.4.2012 KERAVAN KAUPUNKI KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN TOIMINTASÄÄNTÖ Hyväksytty: Kasvo LTK 7.3.2012/23 Voimaantulo: 1.4.2012 Hyväksytty: Kasvo LTK 13.6.2012/68 Voimaantulo: 1.8.2012 Hyväksytty: Kasvo LTK 19.12.2012/136

Lisätiedot

13 Ylioppilaskirjoitusten järjestelytehtävä rehtorin ollessa jäävi

13 Ylioppilaskirjoitusten järjestelytehtävä rehtorin ollessa jäävi 1 OSIO B, LIITE 3 OSIO B AIKUISLUKIO I SOVELTAMINEN 1 Soveltamisala n opetushenkilöstöön sovelletaan seuraavia liitteen 2 määräyksiä: 4 Tohtorilisä 12 Yksityisoppilaan kuulustelu ja ylioppilaskirjoituksiin

Lisätiedot

Euran yhteiskoulujen hallinnollinen yhdistäminen

Euran yhteiskoulujen hallinnollinen yhdistäminen Kasvatus- ja opetuslautakunta 2 29.01.2015 Kasvatus- ja opetuslautakunta 9 26.02.2015 Kasvatus- ja opetuslautakunta 39 06.04.2016 Euran yhteiskoulujen hallinnollinen yhdistäminen 23/01.01.00/2015 Kasvope

Lisätiedot

1 Perusturvan toimialan vakanssit

1 Perusturvan toimialan vakanssit Kunnanhallitus 386 30.11.2015 Kunnanhallitus 22 25.01.2016 Vuoden 2016 talousarvion vakanssimuutokset perusturvan osalta 904/01.01.00/2015 Kunnanhallitus 30.11.2015 386 Kunnanvaltuusto on 16.11.2015 kokouksessaan

Lisätiedot

Sivistyspalvelut. Tarkastuslautakunta / / 2013

Sivistyspalvelut. Tarkastuslautakunta / / 2013 Sivistyspalvelut Tarkastuslautakunta 17.12.2014 164 / 00.02.01 / 2013 Perustiedot Sivistyspalveluihin kuuluu: Varhaiskasvatus ( perhepäivähoito, päiväkotihoito ja esiopetus) Perusopetus Lukio Vapaa sivistystyö:

Lisätiedot

Työsuunnitelma Sivistyspalvelut 1.8.2015 31.7.2016 Varhaiskasvatus

Työsuunnitelma Sivistyspalvelut 1.8.2015 31.7.2016 Varhaiskasvatus Iitin kunta Työsuunnitelma Sivistyspalvelut 1.8.2015 31.7.2016 Varhaiskasvatus 1 1 Työsuunnitelmaa ohjaava lait ja asetukset Laki ja asetus lasten päivähoidosta Perusopetuslaki, esiopetus Päivähoidon ohjaaja

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2015

JOENSUUN KAUPUNKI HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2015 JOENSUUN KAUPUNKI HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2015 SISÄLLYS YLEISTÄ 1 HENKILÖSTÖMÄÄRÄN MUUTOKSET 2013 2015 JA REKRYTOINTITARVE... 1 KESKEISET HUOMIOITAVAT ASIAT HENKILÖSTÖSUUNNITELMAN TOTEUTTAMISESSA JA PÄÄTTÄMISESSÄ...

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 9/2016 Sivistyslautakunta. 108 Aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma, päivitys

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 9/2016 Sivistyslautakunta. 108 Aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma, päivitys Sivistyslautakunta Kokoustiedot Aika 30.11.2016 klo 17.00- Paikka Kunnanvirasto, sivistystoimisto Asiat 107 Opetussuunnitelman hyväksyminen, esiopetus 108 Aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma,

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 9/2018

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 9/2018 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 9/2018 Aika 22.11.2018 klo 18.08 22.03 Paikka Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Haavisto Jonna puheenjohtaja Isotalo Aila varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Piekkala (12)

Piekkala (12) YLEISKIRJEEN 17/2005 LIITE 1 1 (12) SOVELTAMISOHJEET KESÄKUUN KERTASUORITUKSESTA, EUROMÄÄRÄISEEN PALKKAAN SIIRTYMISESTÄ JA YHTEISSUUNNITTELUTYÖAJAN LISÄYKSEN VAIKUTUKSESTA PALKKAAN KESÄKUUN KERTASUORITUS

Lisätiedot

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014 ÄHTÄRIN KAUPUNKI

HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014 ÄHTÄRIN KAUPUNKI HENKILÖSTÖRAPORTTI 2014 ÄHTÄRIN KAUPUNKI 1 Henkilöstöraportti kertoo tiivistetyssä muodossa olennaisimmat tiedot henkilöstön määrästä, henkilöstörakenteesta ja henkilöstökuluista. Raportti sisältää lisäksi

Lisätiedot

1 Perusturvan toimialan vakanssit

1 Perusturvan toimialan vakanssit Kunnanhallitus 386 30.11.2015 Vuoden 2016 talousarvion vakanssimuutokset 904/01.01.00/2015 Kunnanhallitus 386 Kunnanvaltuusto on 16.11.2015 kokouksessaan hyväksynyt kunnan talousarvion vuodelle 2016. Tehdään

Lisätiedot

SÄÄD Ö SK O K O E L M A

SÄÄD Ö SK O K O E L M A 1 (5) Kotkan kaupungin SÄÄD Ö SK O K O E L M A 2019 Nro 11 VARHAISKASVATUKSEN VASTUUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty hyvinvointilautakunnassa 5.3.2019) YLEISTÄ 1 Soveltamisala 2 Toiminta-ajatus Hyvinvointilautakunnan

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN OVTES PALKKAUSJÄRJESTELMÄ 1.8.2014 ALKAEN (LUONNOS)

KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN OVTES PALKKAUSJÄRJESTELMÄ 1.8.2014 ALKAEN (LUONNOS) KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN OVTES PALKKAUSJÄRJESTELMÄ 1.8.2014 ALKAEN (LUONNOS) 1 (4) 1. OVTES -palkkausjärjestelmä Palkkausjärjestelmällä tarkoitetaan kokonaisuutta, joka muodostuu palkkauksen eri perusteista

Lisätiedot

10) Alle 3000 euron suuruisen vahingonkorvauksen

10) Alle 3000 euron suuruisen vahingonkorvauksen Hyvinvoinnin palvelualue / Avo- asumispalvelut Liite 1 HANKINNAT, KORVAUKSET, VAPAUTUKSET, AUKIOLOAJAT Päättäjä 2) Muutoksen hakuoikeuden käyttäminen muutoksenhakuun liittyvien lausuntojen kanteluihin

Lisätiedot

Kauhava. Nivelvaiheiden vuosikello - esi- ja perusopetus

Kauhava. Nivelvaiheiden vuosikello - esi- ja perusopetus 9.12.2016 Kauhava Nivelvaiheiden vuosikello - esi- ja perusopetus NIVELVAIHEIDEN VUOSIKELLO, VARHAISKASVATUS - ESIOPETUS Kuukausi Mitä tehdään/toimenpiteet Vastuuhenkilö/taho Tammikuu Helmikuu Tiedotetaan

Lisätiedot

Sivistyksen palvelualueen organisaatio

Sivistyksen palvelualueen organisaatio Sivistyksen palvelualueen organisaatio 1.5.2018 YT-neuvottelut alkaa 24.10.2017 ja päättyy 3.1.2018 Henkilökohtaiset haastattelut 9.-17.11.2017 Sisäinen johtoryhmä 4.12.2017, sivistyksen palvelualueen

Lisätiedot

Sivistyslautakunnan pöytäkirjan pitäjänä toimii sivistystoimenjohtajan määräämä henkilö.

Sivistyslautakunnan pöytäkirjan pitäjänä toimii sivistystoimenjohtajan määräämä henkilö. Heinolan kaupunki Kunnallinen johtosääntö III/SIV Sivistystoimi Kaupunginvaltuuston 11.11.2013 hyväksymä Kaupunginvaltuuston 17.2.2014 hyväksymä Kaupunginvaltuuston 24.8.2015 hyväksymä Sivistystoimen johtosääntö

Lisätiedot

päivähoito ja varhaiskasvatus Tulkkilan päiväkoti Peipohjan päiväkoti perhepäivähoito esiopetuksen päivähoito esiopetus ja perusopetus

päivähoito ja varhaiskasvatus Tulkkilan päiväkoti Peipohjan päiväkoti perhepäivähoito esiopetuksen päivähoito esiopetus ja perusopetus KOKEMÄEN KAUPUNKI Kasvatus- ja opetuslautakunta JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty 17.12.2007 65 Voimaantulo 1.1.2008 1. luku YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Toimiala Kokemäen kaupungin kasvatus- ja opetushallintoa varten kaupungissa

Lisätiedot

Lisäselvitys lapsimäärän kehityksestä sekä skenaariosta varhaiskasvatuksen kehittämisestä

Lisäselvitys lapsimäärän kehityksestä sekä skenaariosta varhaiskasvatuksen kehittämisestä Lisäselvitys lapsimäärän kehityksestä sekä skenaariosta varhaiskasvatuksen kehittämisestä Kauniaisten kaupunkistrategiassa vuosille 2018 2022 on asetettu tavoitteeksi Oppiminen kohti tulevaisuutta, ja

Lisätiedot

KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2/2017

KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2/2017 KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2/2017 Aika 23.2.2017 klo 18.01-18.22 Paikka Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Läsnä Holkko Merja puheenjohtaja Haavisto Jonna varapuheenjohtaja Halmela

Lisätiedot

ke klo kunnanviraston kokoushuone

ke klo kunnanviraston kokoushuone Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ke 17.4.2019 klo 18.00 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 14 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 25 19.01.2015. 25 Asianro 8193/01.01.00/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 25 19.01.2015. 25 Asianro 8193/01.01.00/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) Perusturva- ja terveyslautakunta 115 16.12.2014 25 Asianro 8193/01.01.00/2014 Tehtävien lakkauttaminen ja virkojen perustaminen perusturvan palvelualueella 1.1.2015

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 1/2018 1

Utsjoen kunta Esityslista 1/2018 1 Utsjoen kunta Esityslista 1/2018 1 Sivistyslautakunta Aika 07.02.2018 klo 10:00 Paikka Valtuustosali Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 7/2018 1

Utsjoen kunta Esityslista 7/2018 1 Utsjoen kunta Esityslista 7/2018 1 Sivistyslautakunta Aika 29.11.2018 klo 10:00 Paikka Valtuustosali Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 138 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 139 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot