Maantien 167 (Lahdentie) parantaminen Pennalantien ja Rautamäentien liittymissä, Orimattila. Todennäköisyys. TP-luokka (I-V) Vakavuus (1-5) (1-5)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Maantien 167 (Lahdentie) parantaminen Pennalantien ja Rautamäentien liittymissä, Orimattila. Todennäköisyys. TP-luokka (I-V) Vakavuus (1-5) (1-5)"

Transkriptio

1 RISKIENHALLINTASUUNNITELMA, TURVALLISUUS HANKE: Maantien 167 (Lahdentie) parantaminen Pennalantien ja Rautamäentien liittymissä, Orimattila IV luokka littömät toimenpiteet PVM: III luokka Ryhdyttävä toimiin OSALLISTUJAT: Lotta-Maija Salmelin ja Arja Kivinen (Ramboll) II luokka Seurataan LAATIJA: Arja Kivinen (Ramboll) I luokka Ei tarvita toimenpiteitä PÄIVITETTY: 1. TOIMINTAYMPÄRISTÖ 1.1. Rakennushankkeen ominaisuudet Pennalantien ja Rautamäentien liittymien Työ- ja liikenneturvallisuus heikkenee. rakentamisen yhteydessä työskennellään lähellä ohikulkevaa liikennettä. Tapaturmavaara. 1 Työskentelytilat ovat monin paikoin ahtaat maantien kapeasta poikkileikkauksesta johtuen. Yl Va 2) nkkeesta tiedottaminen. 3) Huolellinen työnsuunnittelu. 4) Selkeät ja ennakoivat työnaikaiset liikenteenjärjestelyt. 5) Perehdyttäminen. 6) Henkilökohtaisten suojavarusteiden käyttö. 7) Työmaa-alueen käytön suunnittelu ja tehtyjen suunnitelmien noudattaminen. 8) Työmaa-alueen selkeä erottaminen ja merkitseminen. 3)-8) 2 Työmaaliikenne kulkee muun liikenteen seassa. Lahdentien (Mt 167) pientareet ovat kapeat. Työkoneille ja työmaakuljetuksille ei ole osoittaa erillisiä pysäköinti-/pysähtymisalueita. Tiestö likaantuu työmaakuljetusten seurauksena. ittoja ohikulkevalle liikenteelle. Hidas työmaakalusto ja tien pientareelle pysäköidyt työmaan ajoneuvot aiheuttavat ohituspaineita. Tapaturmavaara. Henkilö- ja omaisuusvahinkoja. EYl (5) Li (10) 2) Tarvittavat kirjaukset SKU:hin (mm. tiedottaminen, puhdistamisvelvollisuus). 3) nkkeesta tiedottaminen. 4) Huolellinen työvaihe- ja työjärjestyssuunnittelu (huomioiden logistiikka-alueen ja katuverkon rakentaminen) 5) Selkeät ja ennakoivat työnaikaiset liikenteenjärjestelyt. 6) Perehdyttäminen. 7) Henkilökohtaisten suojavarusteiden käyttö. 8) Työmaa-alueen käytön suunnittelu ja tehtyjen suunnitelmien noudattaminen. kaupunki 3)Orimattilan 4)-8) 3 Työnaikaiset liikenneyhteydet Rautamäentien kiinteistöiltä Lahdentielle (Mt 167) logistiikkaalueen ja katuverkon rakentamisen sekä maantien parantamisen aikana. Työnaikaiset liikenneyhteydet Rautamäentien kiinteistöiltä katkeavat tai yhteydet kulkevat työmaa-alueen kautta. Liikennehaittoja. Mahdollisia vaaratilanteita 1) Rs-vaiheessa on tehty työnaikainen 2) Huolellinen työvaihe- ja työjärjestyssuunnittelu (Rautamäentien kiinteistöjen turvallisten ja toimivien liikenneyhteyksien varmistaminen Lahdentielle kaikissa rakentamisen vaiheissa (logistiikka-alue, kadut, maantien parantaminen) 2) 1.2. Rakennushankkeen olosuhteet

2 Työmaan liikennejärjestelyihin kohdistuu Liikenteenohjaus- ja suojalaitteita ilkivaltaa. poistetaan paikoiltaan, rikotaan tai 4 töhritään. Liikenneturvallisuus heikentyy. Sa Li (6) 1) Työnaikaisten liikennejärjestelyjen toimivuuden (mm. 1) liikenteenohjauslaitteet) säännöllinen varmistaminen sekä ohjausmerkkien ja laitteiden kunnossapito. 5 Lahdentien (Mt 167) länsipuolella, tien suuntaisesti kulkee maakaasuputki (siirretään ennen urakkaan kuuluvien töiden aloittamista). Vaurioitetaan maakaasuputkea urakkaan kuuluvien töiden yhteydessä. Räjähdysvaara. 1) Maakaasulinjan merkitseminen maastoon ennen urakkaan kuuluvien töiden aloittamista. 2) Huolellinen työnsuunnittelu ja -toteutus. 1) maakaasulinjan omistaja 2) 6 nkealueen maaperä on pääosin sitkeää savea, peltoalue pehmeää savea. Pehmeiköllä työkoneiden kaatumisvaara. Tapaturmavaara. Yl Va 1) Työkoneiden työskentelyalustojen kantavuuden varmistaminen, esim. työn ajoittaminen. 1) 1.3. Rakennushankkeen luonne Kyseessä on todennäköinen talvityökohde. Huono näkyvyyden ja/tai suurten Lumi, loska, likaantuminen tai esim. ajonopeuksien seurauksena syntyy liikenteenohjauslaitteiden huono kunto voivat vaaratilanteita. heikentää työnaikaisen liikenteenohjauksen havaittavuutta. 7 Liikenteenohjauslaitteet eivät pysy paikoillaan esim. lumen aurauksen seurauksena. Yl Li 2) Tarvittavat kirjaukset SKU:hin (mm. tiedottaminen) 3) nkkeesta tiedottaminen. 4) Huolellinen työnsuunnittelu. 5) Selkeät ja ennakoivat työnaikaiset liikenteenjärjestelyt. 6) Henkilökohtaisten suojavarusteiden käyttö. 7) Työnaikaisten liikennejärjestelyjen toimivuuden (mm. liikenteenohjauslaitteet) säännöllinen varmistaminen sekä ohjausmerkkien ja laitteiden kunnossapito. kaupunki 3) Orimattilan 4)-7)

3 2. LIIKENNE 2.1. Tieliikenne Rakennuskohde sijaitsee suorahkolla Työ- ja liikenneturvallisuus heikkenee. tieosuudella (Lahdentie), jonka nopeusrajoitus on 80km/h. Nopeusrajoitus Pennalantiellä on 60 km/h. 8 Ajonopeudet työmaan kohdalla ovat työnaikaisista liikennejärjestelyistä (alennetut nopeusrajoitukset työmaan kohdalla) huolimatta korkeita. Sa 1) Nopeuden alentamisen keinojen huolellinen suunnittelu osana työnaikaista liikenteenohjaussuunnittelua. 2) Huolellinen työnsuunnittelu. 3) Selkeät ja ennakoivat työnaikaiset liikenteenjärjestelyt. 4) Työmaa-alueen selkeä erottaminen ja merkitseminen. 2)-4) 9 Työnaikaiset liikennejärjestelyt Kytöniityn alikulkukäytävän (S1) rakentamisen yhteydessä. Siirtyminen kiertotielle (Lahdentielle) Pennalantien liittymästä voi olla haasteellista/turvatonta. istumisvaara alikulkua varten toteutettavaan kaivantoon. Törmäysvaara rakenteilla olevaan sillan työnaikaisiin rakenteisiin / työmaajärjestelyihin. 1) Selkeät ja ennakoivat työnaikaiset liikenteenjärjestelyt. Pennalantieltä Lahdentielle liittyvän liikenteen työnaikaisiin järjestelyihin tulee kiinnittää erityistä huomiota. 2) Työmaa-alueen käytön suunnittelu ja tehtyjen suunnitelmien noudattaminen. 3) Työmaa-alueen selkeä erottaminen ja merkitseminen. 4) Työnaikainen kiertotie toteutetaan urakassa rakennettavan kevyenliikenteen kohdalle. 1)-4) 10 Työmaa-alueen läpi kulkee joukkoliikenteen reitti. Bussipysäkit sijaitsevat rakennettavan alikulkukäytävän S1 välittömässä läheisyydessä. Työn aikana jalankulkijat ym. kevyt liikenne joutuu kulkemaan työmaaalueen / työnaikaisten liikennejärjestelyiden kautta ja risteämään ajoneuvoliikenteen kanssa. Henkilövahinkoja. 2) Tarvittavat kirjaukset SKU:hin (mm. tiedottaminen). 3) Tiedottaminen. 4) Työmaajärjestelyistä ja -aikatauluista tiedottaminen joukkoliikenteen palvelutuottajille yhdessä Tilaajan kanssa. 5) Selkeät ja ennakoivat työnaikaiset ajoneuvo- ja kevyenliikenteen järjestelyt, erityisesti huomioitava kevyen liikenteen mahdolliset risteämiskohdat ajoneuvoliikenteen kanssa. 6) Joukkoliikenteen pysäkeille johtavien reittien selkeä merkitseminen ja erottaminen. 7) Pohjoisen suunnan nussipysäkki siirretään työn ajaksi Pennalantien liittymän eteläpuolelle. kaupunki 3) Orimattilan 4)-7) 2.2. Rautatieliikenne hteessa ei ole rautatietä Vesiliikenne hteessa ei ole vesiväyliä tmv Ilmailuliikenne

4 hteessa tai sen läheisyydessä ei ole lentoasemaa Tietoliikenne hteessa ei ole tietoliikennekaapeleita.

5 3. VAARALLISET TYÖT 3.1. Kaivutyöt Kaivutyöt Lahdentien (Mt 167) Kaivannon / tierakenteen sortumavaara lähdeisyydessä: liikenteen aiheuttaman tärinän ja/tai - nykyisen tien leventäminen maaperän ominaisuuksien - liittymien parantaminen seurauksena alikulun (S1) rakentaminen). Ajoneuvojen suistumisvaara kaivantoon. Sa 1) Yksityiskohtaiset pohjarakennussuunnitelmat. 2) Kaivantojen tuentasuunnitelmat ja työn toteuttaminen niiden mukaisesti. 3) Huolellinen työnsuunnittelu. 4) Kaivannon riittävät suojaukset, esim. betonikaiteet. 2)-4) 12 Hule- ja pohjavesin kertyminen alikulun (S1) kaivantoon esim. rankkasateen seurauksena. Kaivannon sortumavaara. Eha (1) 1) Yksityiskohtaiset pohjarakennussuunnitelmat. 2) Kaivantojen tuentasuunnitelmat ja työn toteuttaminen niiden mukaisesti. 3) Huolellinen työnsuunnittelu. 4) Tarvittaessa työnaikaisten pumppaamoiden käyttö. 2)-4) 3.2. rkealla työskentely rkealla työskentelyä alikulun (S1) rakentamisen yhteydessä Sähkötapaturmavaaralliset työt nkkkessa siirretään maakaapelilinjoja urakassa toteutettavan kevytliikenneväylän 13 (työnaikaisen kiertotien) varteen Hukkumisvaaralliset työt nkkeessa ei tehdä hukkumisvaarallisia töitä. Putoamisvaara. Sähkötapaturmavaara. 1) Asianmukaisten putoamissuojausten käyttö (tarvittaessa valjaat). 1) Huolellinen työn turvallisuussuunnittelu, varoetäisyyksien huomioon ottaminen. 2) Työn toteuttaminen suunnitelmien mukaisesti (maakaapelien siirto ennen kevytliikenneväylän pohjan / työnaikaisen kiertotien rakentamista). 1) 1)-2)

6 3.5. Tunnelityöt nkkeessa ei tehdä tunnelitöitä Räjäytys- ja louhintatyöt nkkeessa ei tehdä räjäytys- ja louhintatöitä Nostot Sähkölinjapylväiden siirtotöitä sekä valaisinpylväiden siirto- ja asennustöitä sekä siltaelementtejen nostotöitä tehdään 14 liikenteen rinnalla. Nosto epäonnistuu, taakka osuu työntekijään tai ohi kulkevaan ajoneuvoon (kolhaisu, puristuminen). Va (6) 1) Huolellinen työn turvallisuussuunnittelu ja työn toteuttaminen sen mukaisesti. 2) Työn ajoittaminen, tehdään pylväiden poisto- ja pystytystyöt mahdollisimman vähäliikenteisenä ajankohtana. 3) Tarvittaessa liikenteen pysäyttäminen pylväiden poisto- ja pystytystöiden ajaksi. 1)-3) 3.8. Purkutyöt nkkeessa ei tehdä purkutöitä Työt tie- ja katualueella sekä rautatiealueella Tiealueella työskentelyä koskevia riskejä käsitelty riskienhallintasuunnitelman muissa kohdissa. 4. MUUT TOIMINNOT 4.1. Työnaikainen hoito ja ylläpito Ei tunnistettu rs-vaiheessa. 5. TYÖTERVEYS 5.1. Terveyshaitat Erityisiä työterveyshaittoja ei tunnistettu rsvaiheessa.

7 6. KÄYTTÖÖNOTTO JA KÄYTTÖ 6.1. Tieliikenne Ei tunnistettu rs-vaiheessa Rautatieliikenne Ei tarkastelukohteessa Vesiliikenne Ei tarkastelukohteessa Käyttö ja kunnossapito Ei tunnistettu rs-vaiheessa.

VARAUTUMINEN / TOIMENPIDE- EHDOTUS/SEURANTA Vastuuhenkilö Pvm

VARAUTUMINEN / TOIMENPIDE- EHDOTUS/SEURANTA Vastuuhenkilö Pvm RISKIENHALLINTASUUNNITELMA, TURVALLISUUS HANKE: Mt 8155, POIKKIMAANTIEN PARANTAMINEN VÄLILLÄ OULUN SATAMA-VALTATIE 22 SOPIMUS/TILAUS NRO: LIIKENNEVIRASTON TILAAJA: PÄÄTOTEUTTAJA: TURVALLISUUSKOORDINAATTORI:

Lisätiedot

Tietyömaiden merkitseminen. Autoliitto Pekka Petäjäniemi

Tietyömaiden merkitseminen. Autoliitto Pekka Petäjäniemi Tietyömaiden merkitseminen Autoliitto 31.5.2016 Pekka Petäjäniemi Tietyömaiden liikennejärjestelyiden periaatteet ja tavoitteet 30.1.2016 2 Tiepidon tekniset ohjeet - sivuilta 20.1.2015 3 Tilaajan asettamat

Lisätiedot

Mestarintunnelin rakentaminen. RATUKE - seminaari 12.11.2009 Antti Mitrunen

Mestarintunnelin rakentaminen. RATUKE - seminaari 12.11.2009 Antti Mitrunen 9 Mestarintunnelin rakentaminen RATUKE - seminaari 12.11.2009 Antti Mitrunen Yleistä rakennuskohteesta Tilaaja: Espoon kaupunki Rakennuttaja: Tiehallinto, Uudenmaan tiepiiri Turvallisuuskoordinaattori:

Lisätiedot

Turvallisuusasiakirja

Turvallisuusasiakirja Turvallisuusasiakirja VNa 205/2009 1.11.2017 31.12.2019 (optio 1.1.2020-31.12.2020). Valvonta-alueet 1-4 Seuraavia yhteystietoja käytetään vakavissa onnettomuustapauksissa: - Yleinen hätänumero 112 - Myrkytyskeskus

Lisätiedot

Turvallisuusasiakirja

Turvallisuusasiakirja Turvallisuusasiakirja VNa 205/2009 KENTTÄPALVELUT OULU JA KOILLISMAA 2017 Seuraavia yhteystietoja käytetään vakavissa onnettomuustapauksissa: - Yleinen hätänumero 112 - Myrkytyskeskus (09) 471 977 (suora)

Lisätiedot

Juustolantien ja Pumppurannantien peruskorjaus

Juustolantien ja Pumppurannantien peruskorjaus LAPINLAHDEN KUNTA pvm 4.1.2019 TEKNINEN OSASTO Asematie 4, 2.krs 73100 LAPINLAHTI Rakennuttajan turvallisuusasiakirjat Osa: Menettelyohjeet Juustolantien ja Pumppurannantien peruskorjaus 2 (5) SISÄLTÖ

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA. Mattilankatu

TURVALLISUUSASIAKIRJA. Mattilankatu 1 TURVALLISUUSASIAKIRJA Mattilankatu JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kaupunkirakennepalvelut Yhdyskuntatekniikka 16.4.2010 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ... 3 1.1 1.2 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus... 3 Rakennuttaja

Lisätiedot

Turvallisuusasiakirja

Turvallisuusasiakirja Turvallisuusasiakirja VNa 205/2009 KENTTÄPALVELUT OULU ETELÄINEN 2018 2019 Seuraavia yhteystietoja käytetään vakavissa onnettomuustapauksissa: - Yleinen hätänumero 112 - Myrkytyskeskus (09) 471 977 (suora)

Lisätiedot

Turvallisuusasiakirja. (VNa 205/2009)

Turvallisuusasiakirja. (VNa 205/2009) Turvallisuusasiakirja (VNa 205/2009) 1.10.2017-30.9.2020, (optiona 1.10.2020-30.9.2021 + 1.10.2021-1.10.2022), valvonta-alueet UUD - KAS Seuraavia yhteystietoja käytetään vakavissa onnettomuustapauksissa:

Lisätiedot

Turvallisuusasiakirja. (VNa 205/2009)

Turvallisuusasiakirja. (VNa 205/2009) Turvallisuusasiakirja (VNa 205/2009) Kehä I parantaminen välillä Länsiväylä Tapiolantie 1.rakennusvaihe Liikennevirasto Turvallisuusasiakirja, tie-, rata- ja vesiväylähankkeet, versio 20.8.2014 Seuraavia

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA & TURVALLISUUSSÄÄNNÖT JA MENETTELYOHJEET (VNA 205/2009)

TURVALLISUUSASIAKIRJA & TURVALLISUUSSÄÄNNÖT JA MENETTELYOHJEET (VNA 205/2009) R1/1.7 TURVALLISUUSASIAKIRJA & TURVALLISUUSSÄÄNNÖT JA MENETTELYOHJEET (VNA 205/2009) MAANTIEN 167 (LAHDENTIE) PARANTAMINEN PENNALAN- TIEN JA RAUTAMÄENTIEN LIITTYMISSÄ, ORIMATTILA Orimattilan kaupunki Asiakirjan

Lisätiedot

Mt 132 Klaukkalan ohikulkutie

Mt 132 Klaukkalan ohikulkutie Mt 132 Klaukkalan ohikulkutie Antti Koski 14.5.2019 2 Mt 132 Klaukkalan ohikulkutie Yhteishanke; Nurmijärven kunta ja Väylävirasto Toteuttamissopimus 21.12.2017 Hankkeen kustannusarvio 34 M, josta Nurmijärven

Lisätiedot

Keski-Pasilan keskus Tripla

Keski-Pasilan keskus Tripla Keski-Pasilan keskus Tripla Rakennustyön aikaiset liikenteenjärjestelyt v. 2014 2016 TIEDOTUSTILAISUUS 22.5.2014 ALUSTAVA VERSIO 15.5.2014 1 Keski-Pasilan keskus Tripla Rakennustyön aikaiset liikenteenjärjestelyt

Lisätiedot

Rautatienkadun kiertoliittymän rakentaminen. Tekninen ja ympäristötoimi

Rautatienkadun kiertoliittymän rakentaminen. Tekninen ja ympäristötoimi Rautatienkadun kiertoliittymän rakentaminen Tekninen ja ympäristötoimi 23.11.2017 Asialista Kiertoliittymän rakentaminen Tiedotus Tarvittavat tiedot ennen urakan alkamista Kiertoliittymän kilpailutus-

Lisätiedot

Pennalan logistiikka-alueen laajennus, Orimattila, KU

Pennalan logistiikka-alueen laajennus, Orimattila, KU Pennalan logistiikka-alueen laajennus, Orimattila, KU Tarjouslomake 2, Hintatarjous Orimattilan kaupunki Orimattilan kaupunki Orimattilan kaupunki Tekninen palvelukeskus Tekninen Tekninen palvelukeskus

Lisätiedot

KAALISTEN KAUPUNKI. Torin seudun kehittämishanke. Toinen rakennusvaihe 2012 Kirkkokadun saneeraus TYÖTURVALLISUUSLIITE

KAALISTEN KAUPUNKI. Torin seudun kehittämishanke. Toinen rakennusvaihe 2012 Kirkkokadun saneeraus TYÖTURVALLISUUSLIITE KAALISTEN KAUPUNKI Torin seudun kehittämishanke Toinen rakennusvaihe 2012 Kirkkokadun saneeraus TYÖTURVALLISUUSLIITE 28.3.2012 SIsÄLLYSLUETTEL0 1 YLEISTÄ 1.1 Turvallisuusliitteen tarkoitus 1.2 Rakennuttaja,

Lisätiedot

Maantien 375 parantaminen välillä Saittara Enäjärvi, Kouvola

Maantien 375 parantaminen välillä Saittara Enäjärvi, Kouvola LUOTTAMUKSELLINEN Maantien 375 parantaminen välillä Saittara Enäjärvi, Kouvola Turvallisuusselvitys 2017 Turvallisuusselvitys 24.5.2017 Turvallisuusselvitys 24.5.2017 SISÄLLYS 1 YLEISTÄ... 2 1.1 Kohteen

Lisätiedot

Soidinpuiston ykk, U-6553 Turvallisuusasiakirja

Soidinpuiston ykk, U-6553 Turvallisuusasiakirja Turvallisuusasiakirja Pornaisissa 28.12.2014 Suunnitellut: Ins. (amk) Heikki Väisänen A-lk:n betonisiltojen korjaussuunnittelija Tarkastanut: Ins. Jyrki Hämäläinen A-lk:n betonisiltojen korjaussuunnittelija

Lisätiedot

D. LIIKENTEENOHJAUS- SUUNNITELMA

D. LIIKENTEENOHJAUS- SUUNNITELMA Lakeuden Maanrakennus Oy D. LIIKENTEENOHJAUS- SUUNNITELMA Maantien 11345 parantaminen välillä Arkadian yhteislyseon liittymä Kisatien liittymä Tommi Keso 9.6.2017 Sivu 2 1 RAKENNUSKOHTEEN YLEISKUVAUS...

Lisätiedot

U-6515 ARENAN ALIKULKUKÄYTÄVÄ

U-6515 ARENAN ALIKULKUKÄYTÄVÄ U-6515 ARENAN ALIKULKUKÄYTÄVÄ TURVALLISUUSASIAKIRJA LIITTYY PIIRUSTUKSIIN R15 / 19037 r-1, r-2 ja r-3 Revisio Päiväys Muutos Pornaisissa 28.4.2016 Suunnitellut: Ins. (amk) Heikki Väisänen A-lk:n betonisiltojen

Lisätiedot

KÄÄRMENIEMENTIE LÄPIAJOLIIKENTEEN RAUHOITTAMINEN

KÄÄRMENIEMENTIE LÄPIAJOLIIKENTEEN RAUHOITTAMINEN KÄÄRMENIEMENTIE LÄPIAJOLIIKENTEEN RAUHOITTAMINEN 1. Lähtökohdat 2. Liikenteen rauhoittaminen 2 LÄHTÖKOHDAT Vetovoimakeskuksen kaavaluonnoksesta saadussa Liikenneviraston ja asukkaiden palautteessa on tuotu

Lisätiedot

PKS Katutyöt Kevät

PKS Katutyöt Kevät TILAPÄISET LIIKENNEJÄRJESTELYT PKS Katutyöt Kevät 2019 1 Lainsäädäntö Laki kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa - ja puhtaanapidosta Tieliikennelaki Tieliikenneasetus Liikenneministeriön päätös

Lisätiedot

Komin ylikulkukäytävä, U-6514 Turvallisuusasiakirja

Komin ylikulkukäytävä, U-6514 Turvallisuusasiakirja Turvallisuusasiakirja Pornaisissa 16.1.2015 Suunnitellut: Ins. (amk) Heikki Väisänen A-lk:n betonisiltojen korjaussuunnittelija Tarkastanut: Ins. Jesse Lindholm A-lk:n betonisiltojen korjaussuunnittelija

Lisätiedot

PELTOKAAREN KAAVA-ALUEEN MELUESTE TURVALLISUUSASIAKIRJA

PELTOKAAREN KAAVA-ALUEEN MELUESTE TURVALLISUUSASIAKIRJA 6.2.2015 PELTOKAAREN KAAVA-ALUEEN MELUESTE Tämä turvallisuusasiakirja on rakennustyön turvallisuudesta annetun Valtioneuvoston asetuksen Vna 205/2009 mukainen rakennustyön suunnittelua ja valmistelua varten

Lisätiedot

Seinäjoen, Nurmon ja Ylistaron liikenneturvallisuussuunnitelma 49 Kuva 6.8. Periaatekuva keskisaarekkeesta. Suojateiden havaittavuutta on voidaan parantaa suojatiemerkkeihin asennettavilla sini-valkoraidoitetuilla

Lisätiedot

Turvallisuusasiakirja. (VNa 205/2009)

Turvallisuusasiakirja. (VNa 205/2009) Turvallisuusasiakirja (VNa 205/2009) Liikennevirasto Turvallisuusasiakirja, tie-, rata- ja vesiväylähankkeet, versio 20.8.2014 Seuraavia yhteystietoja käytetään vakavissa onnettomuustapauksissa: Yleinen

Lisätiedot

U-925 KONEEN ALIKULKUKÄYTÄVÄ

U-925 KONEEN ALIKULKUKÄYTÄVÄ U-925 KONEEN ALIKULKUKÄYTÄVÄ TURVALLISUUSASIAKIRJA LIITTYY PIIRUSTUKSIIN R15 / 8862017 r-1, r-2, r-3 ja r-4 Revisio Päiväys Muutos Pornaisissa xx.x.2016 Suunnitellut: Ins. (amk) Jesse Lindholm A-lk:n betonisiltojen

Lisätiedot

Tieliikennelain uudistus Tampereen näkökulmasta Liikenneinsinööri Timo Seimelä Timo Seimelä

Tieliikennelain uudistus Tampereen näkökulmasta Liikenneinsinööri Timo Seimelä Timo Seimelä Tieliikennelain uudistus Tampereen näkökulmasta Liikenneinsinööri Timo Seimelä 1 15.9.2016 Timo Seimelä 2 Kehittämistoiveita tieliikennelakiin Pysäköinti Kameravalvonta Pyöräilyn edistäminen Raitiotie

Lisätiedot

IV luokka. Vaka-vuus TP-luokka. Sa Li/Vä II Tiedottaminen, kommunkointi, seurannat, työnsuunnittelu ja katselmukset. Yl Li/Vä II

IV luokka. Vaka-vuus TP-luokka. Sa Li/Vä II Tiedottaminen, kommunkointi, seurannat, työnsuunnittelu ja katselmukset. Yl Li/Vä II RISKIENHALLINTASUUNNITELMA, TURVALLISUUS HANKE: Paineviemärin rakentaminen, Kaskinen, KU I luokka LAATIJA: Ilkka Pettinen, Anssi Viiru OSALLISTUJAT: / Tilaaja PVM: 23.05.2019 III luokka IV luokka > Vaatii

Lisätiedot

1.8T-1 MAANTIEN 8155 (POIKKIMAANTIE) PARANTAMINEN VÄLILLÄ OULUN SATAMA- VALTATIE 22, OULU TIESUUNNITTELUVAIHE TURVALLISUUSSELVITYS

1.8T-1 MAANTIEN 8155 (POIKKIMAANTIE) PARANTAMINEN VÄLILLÄ OULUN SATAMA- VALTATIE 22, OULU TIESUUNNITTELUVAIHE TURVALLISUUSSELVITYS 1.8T-1 MAANTIEN 8155 (POIKKIMAANTIE) PARANTAMINEN VÄLILLÄ OULUN SATAMA- VALTATIE 22, OULU TIESUUNNITTELUVAIHE TURVALLISUUSSELVITYS 25.8.2017 POIKKIMAANTIEN PARANTAMINEN VÄLILLÄ TERMINAALITIE-VALTATIE 22,

Lisätiedot

Maantien 3051 (Hattulantie) parantaminen rakentamalla kevyen liikenteen väylä välille Männistöntie - Parolannummentie

Maantien 3051 (Hattulantie) parantaminen rakentamalla kevyen liikenteen väylä välille Männistöntie - Parolannummentie 1 Maantien 3051 (Hattulantie) parantaminen rakentamalla kevyen liikenteen väylä välille Männistöntie - Parolannummentie Tiesuunnitelman esittelytilaisuus 11.2.2013 2013 klo 15.00 16.00. 2 Maantien 3051

Lisätiedot

Turvallisuusasiakirja

Turvallisuusasiakirja Akaa Point, Vaunutien rakentaminen AKAAN KAUPUNKI Turvallisuusasiakirja Tässä urakassa on noudatettava: -Vna 205/2009 - Valtioneuvoston asetus rakennustyön turvallisuudesta -Tilapäiset liikennejärjestelyt

Lisätiedot

LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMINEN SOKERITEHTAANTIELLÄ KIRKKONUMMI

LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMINEN SOKERITEHTAANTIELLÄ KIRKKONUMMI LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMINEN SOKERITEHTAANTIELLÄ KIRKKONUMMI Pilvi Lesch 29.8.2018 TARKASTELUN LÄHTÖKOHDAT Sokeritehtaantie on Kantvikin asuinalueen pääkatu. Sokeritehtaantiellä kulkee nykyisin

Lisätiedot

Turvallisuusasiakirja

Turvallisuusasiakirja HOIVAKODIN KATUYHTEYDEN RAKENNUSURAKKA Urjalan kunta Turvallisuusasiakirja Tässä urakassa on noudatettava: -Vna 205/09 - Valtioneuvoston asetus rakennustyön turvallisuudesta -Tilapäiset liikennejärjestelyt

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA

TURVALLISUUSASIAKIRJA Turvallisuusasiakirja 1/7 TURVALLISUUSASIAKIRJA URAKKALASKENTA-ASIAKIRJA 16066-011L 16066-011V 16066-011K Turvallisuusasiakirja 2/7 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus...

Lisätiedot

Nurmijärven liikenneturvallisuuskysely. Maastokäyntikohteet.

Nurmijärven liikenneturvallisuuskysely. Maastokäyntikohteet. Maastokäynnin 8.4.2010 kohteet: de-ehdotuksen lyhenne: alautteen : K = kevyen liikenteen väylä Asukas- A = U-ELY:n liikenneturvallisuusaloitteet L = kyselyn K = asukaskysely N = nopeusrajoitus palaut-

Lisätiedot

Kt43 Uusikaupunki Laitila jalankulku- ja pyöräilyväylä, Uusikaupunki - Laitila

Kt43 Uusikaupunki Laitila jalankulku- ja pyöräilyväylä, Uusikaupunki - Laitila Kt43 Uusikaupunki Laitila jalankulku- ja pyöräilyväylä, Uusikaupunki - Laitila TURVALLISUUSASIAKIRJA 30.11.2017 Tämä turvallisuusselvitys on rakennustyön turvallisuudesta annetun valtioneuvoston asetuksen

Lisätiedot

YLEISÖTILAISUUS

YLEISÖTILAISUUS MAANTIEN 16685 PALOKANORREN PARANTAMINEN VÄLILLÄ SAARIJÄRVENTIE - RITOPOHJANTIE, JYVÄSKYLÄ. TIESUUNNITELMA. SUUNNITTELUKOHTEEN SIJAINTI SUUNNITTELU KOHDE SIJAITSEE NOIN 7KM PÄÄSSÄ JYVÄSKYLÄN KESKUSTASTA

Lisätiedot

KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMISKOHTEET 2013 TURVALLISUUSASIAKIRJA

KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMISKOHTEET 2013 TURVALLISUUSASIAKIRJA JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI 31.1.2013 KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMISKOHTEET 2013 JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI 2(6) SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 3 1.1 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus 3 1.2 Päätoteuttaja/päätoteuttajan tehtävät

Lisätiedot

TOIMENPITEET MÄNTSÄLÄ Liite 1 1 (5) MÄNTSÄLÄN KESKUSTA 1/2. Onn. Väh. (hvjo/v) Liikennevalojen kokonaistarkastelu SV 2 SV 3 SV 2

TOIMENPITEET MÄNTSÄLÄ Liite 1 1 (5) MÄNTSÄLÄN KESKUSTA 1/2. Onn. Väh. (hvjo/v) Liikennevalojen kokonaistarkastelu SV 2 SV 3 SV 2 1 (5) MÄNTSÄLÄN KESKUSTA 1/2 1 Lahdentie, keskustaajaman 2 Lahdentie, keskustaajaman 3 Lahdentie, keskustaajaman 140/12/200 140/13/1000 140/11/4500 140/13/1000 140/11/4500 140/13/1500 Liikennevaloliittymien

Lisätiedot

Mattisenlahti Salokylä osayleiskaavan liikenteellisten vaikutusten arviointi. Liperin kunta

Mattisenlahti Salokylä osayleiskaavan liikenteellisten vaikutusten arviointi. Liperin kunta Mattisenlahti Salokylä osayleiskaavan liikenteellisten vaikutusten arviointi Liperin kunta Marko Tikkanen, Matti Romppanen Luonnos 26.5.2017 Mattisenlahti Salokylä osayleiskaavan liikenteellisten vaikutusten

Lisätiedot

KOUKKUTIE, KUMPUTIE, KUNNASTIE, LAALAHDENKUJA JA PEKANKATU

KOUKKUTIE, KUMPUTIE, KUNNASTIE, LAALAHDENKUJA JA PEKANKATU TAMPEREEN KAUPUNKI LIITE 5 TURVALLISUUSASIAKIRJA KOUKKUTIE, KUMPUTIE, KUNNASTIE, LAALAHDENKUJA JA PEKANKATU RUOTULA JA TAKAHUHTI Suunnitelmanumerot:14105, 14104, 14103, 14163, 14164 TAMPEREEN KAUPUNKI

Lisätiedot

LUOSTARINKYLÄN ERITASOLIITTYMÄ, RAUMA. TIESUUNNITELMA. YLEISÖTILAISUUS 24.2.2014 24.2.2014 YLEISÖTILAISUUS, LUOSTARINKYLÄ

LUOSTARINKYLÄN ERITASOLIITTYMÄ, RAUMA. TIESUUNNITELMA. YLEISÖTILAISUUS 24.2.2014 24.2.2014 YLEISÖTILAISUUS, LUOSTARINKYLÄ LUOSTARINKYLÄN ERITASOLIITTYMÄ, RAUMA. TIESUUNNITELMA. YLEISÖTILAISUUS TIESUUNNITELMAN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET Tiesuunnitelma liittyy osana Lakarin teollisuus- ja logistiikkaalueen kehittämiseen. Uusi

Lisätiedot

Valtatien 6 parantaminen välillä Hevossuo Nappa, Kouvola

Valtatien 6 parantaminen välillä Hevossuo Nappa, Kouvola 1 Valtatien 6 parantaminen välillä Hevossuo Nappa, Kouvola Tiesuunnitelman laatiminen Vaihtoehtotarkastelu tien parantamisesta nykyisellä tielinjalla 1. LÄHTÖKOHDAT TARKASTELULLE Tiegeometria Valtatien

Lisätiedot

Jalankulun ja pyöräilyn turvallisuuden parantaminen liikennejärjestelyjä kehittämällä (KOLKUTA2) Marko Kelkka, Sito Oy

Jalankulun ja pyöräilyn turvallisuuden parantaminen liikennejärjestelyjä kehittämällä (KOLKUTA2) Marko Kelkka, Sito Oy Jalankulun ja pyöräilyn turvallisuuden parantaminen liikennejärjestelyjä kehittämällä (KOLKUTA2) Marko Kelkka, Sito Oy Marko Kelkka 28.4.2010 1 Tutkimuksen organisaatio Työryhmä: Marko Kelkka, Sito Oy,

Lisätiedot

NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS

NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS Vastaanottaja Nastolan kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä 30.6.2014 Viite 1510007986 NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS NASTOLAN KUNTA ESISELVITYS Päivämäärä 30.6.20014

Lisätiedot

LUUMÄEN KUNTA PATERITIE VALLITIE RIIHITIE KUNNALLISTEKNIIKAN SANEERAUS 2018 TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA

LUUMÄEN KUNTA PATERITIE VALLITIE RIIHITIE KUNNALLISTEKNIIKAN SANEERAUS 2018 TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA LUUMÄEN KUNTA PATERITIE VALLITIE RIIHITIE TAAVETIN KESKUSTAN KUNNALLISTEKNIIKAN SANEERAUS 2018 TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA 18.12.2017 2/8 Sisällysluettelo 1 Yleistä 3 2 Eri osapuolten turvallisuustehtävät

Lisätiedot

TURVALLISUUS - INFRA RISKIKARTTA

TURVALLISUUS - INFRA RISKIKARTTA HANKE: Maantien 14813 (Toijantie) parantaminen välillä Toijansalmi-Vehkataipale, Taipalsaari PVM: 15.3.2017 LAATIJA: Plaana Oy OSALLISTUJAT: Keijo Körkkö, Toivo Kämäräinen, Teemu Mannila TURVALLISUUS -

Lisätiedot

Suojateiden parantaminen nauhamaisessa taajamassa

Suojateiden parantaminen nauhamaisessa taajamassa Suojateiden parantaminen nauhamaisessa taajamassa Case mt 130 eli Tampereentie, Lempäälä (2015) Suvi Vainio Liikenneturvallisuustyön hyvät käytännöt kaikkien käyttöön -seminaari 14.11.2017 Tervetuloa Tampereentielle!

Lisätiedot

TURVALLISUUS - INFRA RISKIKARTTA

TURVALLISUUS - INFRA RISKIKARTTA HANKE: Maantien 14780 (Mätöntie) parantaminen välillä Ylijärvi - kunnan raja, Lappeenranta PVM: 31.3.2017 LAATIJA: Plaana Oy OSALLISTUJAT: Keijo Körkkö, Toivo Kämäräinen, Jukka Mehtälä TURVALLISUUS - INFRA

Lisätiedot

Infrahankkeiden turvallisuusriskien tunnistaminen ja arviointi

Infrahankkeiden turvallisuusriskien tunnistaminen ja arviointi LIIKENNEVIRASTO KÄYTTÖOHJE 2 (9) Infrahankkeiden turvallisuusriskien tunnistaminen ja arviointi Tämä ohje sisältää toimintamallin turvallisuusselvitykseen ja turvallisuusasiakirjaan tehtävästä vaara- ja

Lisätiedot

Riskienhallinta väylänpidossa

Riskienhallinta väylänpidossa 28 2015 LIIKENNEVIRASTON OHJEITA YLEISOHJE Yleisohje Liikenneviraston ohjeita 28/2015 Liikennevirasto Helsinki 2015 Kannen kuva: Ilmakuva Vallas Verkkojulkaisu pdf (www.liikennevirasto.fi) ISSN-L 1798-663X

Lisätiedot

VARAUTUMINEN / TOIMENPIDE- EHDOTUS/SEURANTA

VARAUTUMINEN / TOIMENPIDE- EHDOTUS/SEURANTA RISKIENHALLINTASUUNNITELMA HANKE: Mt 8155, POIKKIMAANTIEN PARANTAMINEN VÄLILLÄ OULUN SATAMA-VALTATIE 22 OSALLISTUJAT: Seppo Parantala, Jouni Tiainen, Jaakko Tolvanen, Mikko Sivonen, Arja Kivinen, Mira

Lisätiedot

Työnaikaiset liikennejärjestelyt - opas

Työnaikaiset liikennejärjestelyt - opas Työnaikaiset liikennejärjestelyt - opas SKTY:N Syyspäivät Lahdessa 4.-5.11.2013 yhdyskuntatekniikan asiantuntija Marika Kämppi, Kuntaliitto Ohjeen taustaa Tavoitteena yhdenmukaistaa tilapäisten liikennejärjestelyjen

Lisätiedot

PAKATINTIE TURVALLISUUSKÄVELY (HUOMIOT JA KEHITTÄMISEHDOTUKSET) Pakatintien pyörätieyhteydestä on tehty valtuustolle useita aloitteita

PAKATINTIE TURVALLISUUSKÄVELY (HUOMIOT JA KEHITTÄMISEHDOTUKSET) Pakatintien pyörätieyhteydestä on tehty valtuustolle useita aloitteita PAKATINTIE TURVALLISUUSKÄVELY (HUOMIOT JA KEHITTÄMISEHDOTUKSET) Taustaa: Pakatintien pyörätieyhteydestä on tehty valtuustolle useita aloitteita 6.5.2019 Kysymys lapsiystävälliselle Kittilälle. Esitys Sodankyläntien

Lisätiedot

LIITE. asiakirjaan. Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVIKSI

LIITE. asiakirjaan. Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVIKSI EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 17.5.2018 COM(2018) 274 final ANNEX 1 LIITE asiakirjaan Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVIKSI tieinfrastruktuurin turvallisuuden hallinnasta annetun direktiivin

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 2658/10.03.01/2012 127 Lausunnon antaminen kaupunginhallitukselle tiesuunnitelmasta Vihdintien (mt 120) parantaminen Mariannantien ja Juvanmalmintien kohdalla

Lisätiedot

Hämeensillan uudelleen rakentaminen

Hämeensillan uudelleen rakentaminen Hämeensillan uudelleen rakentaminen Info 1 Keskeisimmät osapuolet Tilaaja: Tampereen kaupunki, edustajana petri.kantola@tampere.fi, puh. 050 364 6095 Urakoitsija: Lemminkäinen Infra Oy, edustajat jari.humalajoki@lemminkainen.com,

Lisätiedot

Kauppakeskus Paletin pysäköintialueen asfaltointiurakka

Kauppakeskus Paletin pysäköintialueen asfaltointiurakka Kauppakeskus Paletin pysäköintialueen asfaltointiurakka Turvallisuusasiakirja 10.6.2015 SISÄLTÖ 1. YLEISTÄ 3 2. TURVALLISUUSASIAKIRJAN LIITTYMINEN MUIHIN ASIAKIRJOIHIN 3 3. TURVALLISUUSASIAKIRJAN TIETOJEN

Lisätiedot

TAAVETIN KATUVALAISTUKSEN SANEERAUS TURVALLISUUSASIAKIRJA

TAAVETIN KATUVALAISTUKSEN SANEERAUS TURVALLISUUSASIAKIRJA 1/8 LUUMÄEN KUNTA TAAVETIN KATUVALAISTUKSEN SANEERAUS TURVALLISUUSASIAKIRJA 24.3.2017 LUUMÄKI Sisältö 1 YLEISTÄ 3 2 Eri osapuolten turvallisuustehtävät 3 2.1 Rakennuttajan turvallisuustehtävät 3 2.2 Urakoitsijan

Lisätiedot

VEIKKOLANPURO II Asemakaavaehdotus ja asemakaavan muutosehdotus

VEIKKOLANPURO II Asemakaavaehdotus ja asemakaavan muutosehdotus Liikenneturvallisuuslausunto Miettinen Tuomas VEIKKOLANPURO II Asemakaavaehdotus ja asemakaavan muutosehdotus Liikenneturvallisuuslausunto FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 14.6.2018 FCG DESIGN AND ENGINEERING

Lisätiedot

Kuva 38. Otaniementie Otakaari Luolamiehentie, vaihtoehto 1. Kuva 39. Otaniementie Otakaari Luolamiehentie, vaihtoehto 2.

Kuva 38. Otaniementie Otakaari Luolamiehentie, vaihtoehto 1. Kuva 39. Otaniementie Otakaari Luolamiehentie, vaihtoehto 2. 23 Kuva 38. Otaniementie Otakaari Luolamiehentie, vaihtoehto 1. Kuva 39. Otaniementie Otakaari Luolamiehentie, vaihtoehto 2. 24 Kuva 40. Otaniementie Vuorimiehentie. 25 Kuva 41. Otaniementie Vuorimiehentie,

Lisätiedot

Tämä työturvallisuusasiakirja on rakennustyön suunnittelua ja valmistelua sekä rakennustyön toteutusta varten laadittu asiakirja.

Tämä työturvallisuusasiakirja on rakennustyön suunnittelua ja valmistelua sekä rakennustyön toteutusta varten laadittu asiakirja. kesäkuu 2007 1 (5) TURVALLISUUSASIAKIRJA Rakennuttajan tehtävänä on laatia kohteesta turvallisuusasiakirja, jossa esitetään rakennushankkeen ominaisuuksista, olosuhteista ja luonteesta aiheutuvat erityiset

Lisätiedot

RIL 263-2014 Kaivanto-ohje

RIL 263-2014 Kaivanto-ohje Kaivantojen turvallisuus miniseminaari 25.11.2014 RIL 263-2014 Kaivanto-ohje Ohjeet ja suositukset Tommi Hakanen Esityksen sisältö 1. Miksi Kaivanto-ohjetta tarvitaan? 2. Uuden Kaivanto-ohjeen tausta 3.

Lisätiedot

Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH

Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH 10.10.2013 Sisältö 1 Lähtökohdat... 7 2 Nykytila... 9 3 Suunnitelman sisältö... 14 3.1 Toimenpiteet... 14 3.2 Liikennejärjestelyt: nykyiset

Lisätiedot

1 YLEISTÄ... 3 3 TYÖMAASUUNNITELMA... 8

1 YLEISTÄ... 3 3 TYÖMAASUUNNITELMA... 8 RHK Turvallisuussuunnitelmien laadinta 2 SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ... 3 2 TURVALLISUUSSUUNNITELMA... 4 2.1 Yleistä... 4 2.2 Junaturvallisuusasiat turvallisuussuunnitelmassa... 6 2.3 Rakentamista koskeva turvallisuussuunnitelma...

Lisätiedot

Kaivantoturvallisuus. Jutunaihetta turvavarttiin

Kaivantoturvallisuus. Jutunaihetta turvavarttiin Kaivantoturvallisuus Jutunaihetta turvavarttiin Työskentely kaivannoissa Suositaan menetelmiä ja koneita, joita käyttämällä kaivannossa ei tarvitse työskennellä, tai työskentelyaika jää mahdollisimman

Lisätiedot

Työnumero Maantien 8155 (Poikkimaantien) parantaminen välillä Oulun Satama valtatie 22 Tiesuunnitelman laatiminen (Oulu)

Työnumero Maantien 8155 (Poikkimaantien) parantaminen välillä Oulun Satama valtatie 22 Tiesuunnitelman laatiminen (Oulu) Työnumero 1510029670 Maantien 8155 (Poikkimaantien) parantaminen välillä Oulun Satama valtatie 22 Tiesuunnitelman laatiminen (Oulu) Ramboll Finland Oy Kiviharjunlenkki 1 A FI-90220 Oulu Puh. 020 755 611

Lisätiedot

Turvallisuusasiakirja

Turvallisuusasiakirja LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN Urjalan kunta Turvallisuusasiakirja Tässä urakassa on noudatettava: -Vna 205/09 - Valtioneuvoston asetus rakennustyön turvallisuudesta -Tilapäiset liikennejärjestelyt katualueella

Lisätiedot

TURVALLISUUS - INFRA RISKIKARTTA

TURVALLISUUS - INFRA RISKIKARTTA HANKE: Valtatien 15 (Valkealanväylä) kevyen liikenteen järjestelyt Käyräjoen kohdalla, Kouvola PVM: 18.6.2015 OSALLISTUJAT: Keijo Körkkö, Teemu Luukinen TURVALLISUUS - INFRA RISKIKARTTA 1. TOIMINTAYMPÄRISTÖ

Lisätiedot

Turvallisuusasiakirja. Rakennustyöt

Turvallisuusasiakirja. Rakennustyöt 1.6T Turvallisuusasiakirja Valtatien 15 (Valkealanväylä) kevyen liikenteen järjestelyt Käyräjoen kohdalla, Kouvola 18.6.2015 TURVALLISUUSASIAKIRJA 2(11) Sisältö 1. Yleistä... 3 1.1 Kohteen tiedot... 3

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU

NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU Vastaanottaja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä xx.xx.2015 Luonnos Viite 1510019205 NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN

Lisätiedot

Kaivantojen turvallisuus - miten varmistetaan?

Kaivantojen turvallisuus - miten varmistetaan? Monttumaanantai, 18.5.2015 Annina Peisa, Lemminkäinen Kaivantojen turvallisuus - miten varmistetaan? Maansiirto 8/1983 Vastuu kaivantotyön turvallisuudesta kuuluu hankkeen kaikille osapuolille Rakennuttaja

Lisätiedot

Mäskälän alueen kaavarunko

Mäskälän alueen kaavarunko S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A HÄMEENLINNAN KAUPUNKI Mäskälän alueen kaavarunko Liikennetarkastelu FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 23.10.2012 P17620 Liikennetarkastelu 1 (10) Miettinen Tuomas 23.10.2012

Lisätiedot

Nousiaisten kunnantalon tontti Liikennejärjestelyiden yleissuunnitelmaselostus

Nousiaisten kunnantalon tontti Liikennejärjestelyiden yleissuunnitelmaselostus Nousiaisten kunnantalon tontti Liikennejärjestelyiden yleissuunnitelmaselostus 26.02.2019 2(4) SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 3 2 NYKYTILANNE... 3 2.1 Liikennejärjestely nykytilanteessa 3 3 YLEISUUNNITELMAN

Lisätiedot

2238/752 1 (5) KAUNIAISTEN KAUPUNKI BREDANNIITYNKUJA, BREDAÄNGSGRÄNDEN TYÖTURVALLISUUSLIITE 6.8.2015

2238/752 1 (5) KAUNIAISTEN KAUPUNKI BREDANNIITYNKUJA, BREDAÄNGSGRÄNDEN TYÖTURVALLISUUSLIITE 6.8.2015 2238/752 1 (5) KAUNIAISTEN KAUPUNKI BREDANNIITYNKUJA, BREDAÄNGSGRÄNDEN TYÖTURVALLISUUSLIITE 6.8.2015 2238/752 2 (5) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 1.1 Työturvallisuusliitteen tarkoitus... 3 1.2 Päätoteuttaja...

Lisätiedot

NÄSIJÄRVEN RANTA VÄLI SAHANTERÄNKATU - ENQVISTINKATU

NÄSIJÄRVEN RANTA VÄLI SAHANTERÄNKATU - ENQVISTINKATU 43 NÄSIJÄRVEN RANTA VÄLI SAHANTERÄNKATU - ENQVISTINKATU 44 Kevyen liikenteen reittitarkastelu välillä Sahanteränkatu Enqvistinkatu 1. Työn sisältö ja tarkoitus Reitti alkaa Sahanteränkadun päästä ja päättyy

Lisätiedot

SUDENAUTION TIEKUNTA VATASENRANNANTIEN JA SUDENAUTION TIEN PARANTAMINEN TURVALLISUUSASIAKIRJA

SUDENAUTION TIEKUNTA VATASENRANNANTIEN JA SUDENAUTION TIEN PARANTAMINEN TURVALLISUUSASIAKIRJA 1/9 SUDENAUTION TIEKUNTA VATASENRANNANTIEN JA SUDENAUTION TIEN PARANTAMINEN TURVALLISUUSASIAKIRJA 18..7.2014 2/9 Sisältö 1 YLEISTÄ 3 2 Eri osapuolten turvallisuustehtävät 3 2.1 Rakennuttajan turvallisuustehtävät

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen L-vastuualueen rakennushankkeet 2015. Urakoitsijailtapäivä 2015

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen L-vastuualueen rakennushankkeet 2015. Urakoitsijailtapäivä 2015 Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen L-vastuualueen rakennushankkeet 2015 Urakoitsijailtapäivä 2015 30.1.2015 Esityksen sisältö: Investointihankkeet 2015 Käynnissä olevat ELY-keskuksen omat uudet hankkeet Muiden

Lisätiedot

TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA

TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA 1 (7) TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA NURMIJÄRVI, SYRJÄLÄN KOULUN LÄHILIIKUNTA-ALUEEN RAKENNUSURAKKA TYÖTURVALLISUUSASIAKIRJA 2 (7) SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 3 2 ERI OSAPUOLTEN TURVALLISUUSTEHTÄVÄT...

Lisätiedot

MAANKÄYTÖN TARKASTELUVAIHTOEHDOT A1, A2, B

MAANKÄYTÖN TARKASTELUVAIHTOEHDOT A1, A2, B POHJOIS-HAAGAN ITÄOSAN OSAYLEISKAAVA 29.5.2012 MAANKÄYTÖN TARKASTELUVAIHTOEHDOT A1, A2, B Vaihtoehtojen kuvaus ja vaikutusten arviointi Periaateleikkaukset Hämeenlinnanväylän melusuojauksesta toimitilarakentamisella

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA KOLARIN KUNTA JÄNKÄNPAIKANTIEN MUUTOS

TURVALLISUUSASIAKIRJA KOLARIN KUNTA JÄNKÄNPAIKANTIEN MUUTOS KOLARIN KUNTA JÄNKÄNPAIKANTIEN MUUTOS 2019 2 1. YLEISTÄ... 3 1.1. N TARKOITUS... 3 1.2. PÄÄTOTEUTTAJA... 3 1.3. TILAAJAN YLEISET TURVALLISUUSOHJEET... 3 1.4. YHDYSHENKILÖT... 3 1.5. TYÖMAAN TURVALLISUUSSUUNNITTELU...

Lisätiedot

HALSSILAN KOULUN ALIKULKUKÄYTÄVÄN KORJAUS, Jyväskylä

HALSSILAN KOULUN ALIKULKUKÄYTÄVÄN KORJAUS, Jyväskylä JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kaupunkirakennepalvelut Yhdyskuntatekniikka HALSSILAN KOULUN ALIKULKUKÄYTÄVÄN KORJAUS, Jyväskylä Turvallisuusasiakirja (Valtioneuvoston asetus 205 / 2009) 9.6.2010 Hannikaisenkatu 17

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA

TURVALLISUUSASIAKIRJA TURVALLISUUSASIAKIRJA KOHDE: Jäte- ja hulevesiviemäreiden, sekä jätevedenpumppaamoiden puhdistustyöt ja TV-kuvaukset 2017 1 Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 1.1 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus... 3 1.2

Lisätiedot

2.4.B Turvallisuus tiemerkintätöissä

2.4.B Turvallisuus tiemerkintätöissä 2.4.B Turvallisuus tiemerkintätöissä Tapio Syrjänen NTM-centralen i Birkaland, Finland Nordisk Vegoppmerkingskonferanse 2014 21.3.2014 Esityksen sisältö Työntekijöiden turvallisuus Liikenneviraston ohjeistus

Lisätiedot

VANTAAN KAUPUNKI RUUSUKVARTSINKATU, LUMIKVARTSINKATU TYÖTURVALLISUUSLIITE. No 53209 / 10

VANTAAN KAUPUNKI RUUSUKVARTSINKATU, LUMIKVARTSINKATU TYÖTURVALLISUUSLIITE. No 53209 / 10 VANTAAN KAUPUNKI 16UBS0001 1(5) VANTAAN KAUPUNKI TYÖTURVALLISUUSLIITE No 53209 / 10 25.05.2014 VANTAAN KAUPUNKI 16UBS0001 2(5) SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Työturvallisuusliitteen tarkoitus... 3

Lisätiedot

Suomen tieverkosto ja sillat

Suomen tieverkosto ja sillat Suomen tieverkosto ja sillat Maantie on sellainen tie, joka on luovutettu yleiseen liikenteeseen ja jonka ylläpitämisestä valtio huolehtii. Finnish Transport Agency 2 Suomen tiestö Tie-ja katuverkko yhteensä

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA

TURVALLISUUSASIAKIRJA Tilaaja: Loimaan Kaupunki Rakennuttamispalvelut 32440 ALASTARO Laatija: Janne Ilmalahti Rakennuttamisinsinööri Hanke: HIRVIKOSKEN KOULUN PURKU Hirvikoskentie 225 32200 LOIMAA Versio Sisältö Vaihe Päiväys

Lisätiedot

Maantien 8155 Poikkimaantien parantaminen välillä Oulun Satama Vt22, Oulu

Maantien 8155 Poikkimaantien parantaminen välillä Oulun Satama Vt22, Oulu Hyväksymisesitys 1 (7) 25.8.2017 Maantien 8155 Poikkimaantien parantaminen välillä Oulun Satama Vt22, Oulu Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus lähettää asiakohdassa mainitun 31.5.2017

Lisätiedot

ALOITE KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄN RAKENTAMISEKSI KITTILÄN KESKUSTASTA PAKATTIIN LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMISEKSI

ALOITE KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄN RAKENTAMISEKSI KITTILÄN KESKUSTASTA PAKATTIIN LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMISEKSI ALOITE KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄN RAKENTAMISEKSI KITTILÄN KESKUSTASTA PAKATTIIN LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMISEKSI Kittilän kunnanhallitus/ tekninen ja rakennuslautakunta / ELY-keskus Vaadimme kevyen

Lisätiedot

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Raportti 1 Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Kuukausiraportti nro 5/2018 Tarkastelujakso: 1.5.2018-31.5.2018 Laatinut: Rakennuttajatoimisto HTJ Oy Hyväksynyt: Liikennevirasto Liikennevirasto PL 33, 00521

Lisätiedot

TURVALLISUUS - INFRA RISKIKARTTA

TURVALLISUUS - INFRA RISKIKARTTA HANKE: Ylämaantien (mt3864) kevyen liikenteen järjestelyt välillä Harjuntie - Kuuselankaari, Lappeenranta PVM: 28.6.2013 LAATIJA: Plaana Oy OSALLISTUJAT: Keijo Körkkö, Teemu Luukinen TURVALLISUUS - INFRA

Lisätiedot

Raitiotien rakentaminen käynnistyy Linja-autoliitto projekti-insinööri Antti Haukka

Raitiotien rakentaminen käynnistyy Linja-autoliitto projekti-insinööri Antti Haukka Raitiotien rakentaminen käynnistyy Linja-autoliitto 6.4.2017 projekti-insinööri Antti Haukka Rakentamisaikataulu 2 Lohkot 3 KESKUSTA KESKUSTA, v. 2017 alkavat työt 04/2017 Pirkankatu (Pyynikintori) Itsenäisyydenkatu

Lisätiedot

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Raportti 1 Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Kuukausiraportti nro 3/2018 Tarkastelujakso: 1.3.2018-31.3.2018 Laatinut: Rakennuttajatoimisto HTJ Oy Hyväksynyt: Liikennevirasto Liikennevirasto PL 33, 00521

Lisätiedot

SOKLI JA SAVUKOSKI -HANKE SAVUKOSKEN KUNTAKESKUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYJEN TOIMENPIDESUUNNITELMA SAVUKOSKI 2013/08/21

SOKLI JA SAVUKOSKI -HANKE SAVUKOSKEN KUNTAKESKUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYJEN TOIMENPIDESUUNNITELMA SAVUKOSKI 2013/08/21 SOKLI JA -HANKE SAVUKOSKEN KUNTAKESKUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYJEN TOIMENPIDESUUNNITELMA TYÖN TAVOITTEET JA TEHTÄVÄN KUVAUS Hankkeen tavoitteena on tuottaa Savukosken kirkonkylän liikennejärjestelyjen toimenpidesuunnitelma

Lisätiedot

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Raportti 1 Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Kuukausiraportti nro 12/2017 Tarkastelujakso: 1.12.2017-31.12.2017 Laatinut: Rakennuttajatoimisto HTJ Oy Hyväksynyt: Liikennevirasto Liikennevirasto PL 33, 00521

Lisätiedot

Jontaksen urheilupuiston liikenneselvitys. Asemakaavan tausta-aineisto

Jontaksen urheilupuiston liikenneselvitys. Asemakaavan tausta-aineisto Jontaksen urheilupuiston liikenneselvitys Asemakaavan tausta-aineisto 29.1.2018 2 (8) 29.1.2018 33TJontaksen urheilupuiston liikenneselvitys SISÄLTÖ 1 TARKASTELUN LÄHTÖKOHDAT... 3 2 NYKYISET LIIKENNEVERKOT

Lisätiedot

Uuden Kaivanto-ohjeen ohjeet ja suositukset

Uuden Kaivanto-ohjeen ohjeet ja suositukset Kaivantojen turvallisuus miniseminaari Uuden Kaivanto-ohjeen ohjeet ja suositukset Tommi Hakanen Esityksen sisältö 1. Miksi Kaivanto-ohjetta tarvitaan? 2. Uuden Kaivanto-ohjeen tausta 3. Työturvallisuus

Lisätiedot

Selvitys jalankulun ja pyöräilyn liikennejärjestelyistä Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa. Pilvi Lesch Kuntatekniikan päivät, Jyväskylä

Selvitys jalankulun ja pyöräilyn liikennejärjestelyistä Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa. Pilvi Lesch Kuntatekniikan päivät, Jyväskylä Selvitys jalankulun ja pyöräilyn liikennejärjestelyistä Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa Kuntatekniikan päivät, Jyväskylä TYÖN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET TYÖN SISÄLTÖ 2 Työn lähtökohdat Työn tavoitteena

Lisätiedot

15.8.2014 LÄNSI-PENNALAN TEOLLISUUSALUEEN OSAYLEISKAAVA, LIIKENNESELVITYS

15.8.2014 LÄNSI-PENNALAN TEOLLISUUSALUEEN OSAYLEISKAAVA, LIIKENNESELVITYS 15.8.2014 LÄNSI-PENNALAN TEOLLISUUSALUEEN OSAYLEISKAAVA, LIIKENNESELVITYS Ramboll Säterinkatu 6 PL 25 02601 ESPOO T +358 20 755 611 F +358 20 755 6201 www.ramboll.fi 2 Tarkastus 04 Päivämäärä 15/8/2014

Lisätiedot