Ohjausryhmän uusi puheenjohtaja Tarja Filatov avasi kokouksen klo 10. Osallistujalista on muistion liitteenä.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ohjausryhmän uusi puheenjohtaja Tarja Filatov avasi kokouksen klo 10. Osallistujalista on muistion liitteenä."

Transkriptio

1 Oma Häme ohjausryhmän kokous Aika: tiistai 6.2. klo Paikka: Wetterin auditorio, Hämeenlinna : 1. Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen (liite 1) Ohjausryhmän uusi puheenjohtaja Tarja Filatov avasi kokouksen klo 10. Osallistujalista on muistion liitteenä. 2. Edellisen kokouksen muistion hyväksyminen Päätös: Ohjausryhmä hyväksyi muistion edellisestä kokouksesta Sote-toimintaohjelma / Jukka Lindberg (liitteet 2 ja 3) Jukka Lindberg esitteli koonnin sote-toimintaohjelman lausunnoista ja kommenteista sekä koonnin pohjalta tehdyt johtopäätökset. Lisäksi Jukka Lindberg ja Auli Anttila esittelivät esitysluonnoksia palveluverkoksi. Luonnokset perustuvat mm. Oma Hämeen työryhmien loppuraporttiin kirjattuihin palveluverkon määrittämisen periaatteisiin. Palveluja on jaoteltu esim. lähipalveluihin, seudullisiin palveluihin, maakunnan palveluihin sekä yhteistyöalueen palveluihin. Myös paikkatietoaineistoa on hyödynnetty. Riihimäen seutukunnat tekivät asiakohdassa seuraavan esityksen: Riihimäen seudun kunnat edellyttävät palvelustrategian ja palveluverkkoselvityksen osalta seuraavaa: maakunnan palveluverkosta tehtävät ratkaisut perustuvat objektiivisiin ja kaikille toimijoille yhteisiin perusteisiin (väestöpohja, väestön ikärakenne, sairastavuus, palvelutarve ym.) Palveluverkosta ja tasosta tehtävät päätökset eivät saa johtaa palvelutason eriytymiseen maakunnan sisällä, eikä saattaa maakunnan asukkaita eriarvoiseen asemaan, vaan ratkaisujen pitää tukea palvelujen yhdenvertaista saatavuutta koko maakunnassa. Perusteena pitää käyttää ensisijassa valtakunnallisia suosituksia. Maakuntaan ei pidä suunnitella seudullisesti toisistaan poikkeavaa terveysasemaverkostoa. Maakunnan seutukeskusten sairaaloiden työnjakoa pitää kehittää tasapuolisesti ja yhdenvertaisesti. Riihimäen seutukuntien esitystä kannatettiin.

2 - Riihimäen seutukuntien esityksen mukaisesti palveluverkon suunnittelussa tulee olla kaikille yhteiset, tasapuoliset, läpinäkyvät ja objektiiviset kriteerit - Palveluverkon suunnittelussa lähtökohtana tulee olla aito palvelujen tarve ja hyvä saavutettavuus - Keskeisenä tavoitteena tulee olla peruspalvelujen vahvistaminen lähellä asukkaita - On tarpeen tiedostaa, että valinnanvapauden vallitessa viime kädessä asiakkaat päättävät palveluverkosta erityisesti ns. suoran valinnan palvelujen ja henkilökohtaisen budjetin osalta - Sen sijaan että lähdetään liikkeelle nykyisestä palveluverkosta tai oman kunnan edusta, pitäisi lähteä suunnittelemaan kokonaan uutta maakunnallista sote-ratkaisua - Maakunnassa tulisi olla yhteinen tavoite parantaa maakunnan asukkaiden palveluja - Palvelujen uudistaminen on tärkeää erityisesti kestävän talouden kannalta - Palveluverkkosuunnitelmat nojautuvat Kantasairaala-hankkeen varaan tilanteessa, jossa hankkeeseen liittyvät päätökset tehdään nykyorganisaatioissa - Henkilöstö tulee ottaa valmistelussa paremmin huomioon Päätös: Ohjausryhmä merkitsi tiedoksi toimintaohjelman lausunnot ja kommentit ja esitetyt johtopäätökset sekä velvoitti sote-projektiryhmää ja valmistelutiimiä ottamaan lausunnot ja kommentit huomioon Oma Häme valmistelussa ja tekemään tarvittavat muutokset toimintaohjelmaan. Lisäksi ohjausryhmä linjasi, että maakunnan yhteiselle sote-valmistelulle tulee antaa mahdollisuus lausumiseen ja laajaan riskiarviointiin ennen päätöksentekoa Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymässä ja Hattulassa suunnitteilla olevien osaulkoistusten palvelu- ja osakassopimuksista sekä perustettavan yhtiön yhtiöjärjestyksestä. 4. Opas maakunnan perustamiseen/ Marjo Lindgren (liitteet 4a ja 4b) Ns. marssioppaaseen on tarkoitus koota yhteinen jäsennys siitä, mitä täytyy tehdä, jotta uusi maakunta syntyy. Opas täydentyy jatkuvasti valmistelun edetessä sekä palautteen perusteella. Asiakirjassa on kolme osaa: maakuntakonsernin rakentaminen, strateginen johtaminen ja maakunnan taloudellinen kestävyys ja kilpailukyky. Asiakirjaan on koottu asiakohtaisesti lainsäädäntöperusta, valmis materiaali, työsuunnitelma sekä valmistelussa huomioitavat asiat. - kunnilla pitää olla mahdollisuus kommentoida asiakirjaa ja olla paremmin osallisena valmisteluprosessissa - yhteydenpidon kuntiin pitäisi olla tiiviimpää, jotta kunnissa voidaan tehdä tarvittavat päätökset - valmistelussa pitäisi olla selkeä mekanismi siihen, miten asioista sovitaan - kun maakunnan väliaikaisen valmistelutoimielimen toiminta alkaa, kuntien rooli valmistelussa muuttuu - toimintaohjelman vastuuhenkilöiden mahdollisuus sitoutua toimenpiteiden eteenpäin viemiseen edellyttää myös organisaatioiden ja esimiesten sitoutumista ja talkoohenkeä - marssiopas ei luo mielikuvaa Oma Hämeen yhdessä tekemisestä, vaihtoehtoja voisivat olla yhteinen kartta tai kompassi

3 - henkilöstö tulee ottaa valmistelussa paremmin huomioon Päätös: Ohjausryhmä merkitsi oppaan valmistelun tiedoksi ja velvoitti projektiryhmän valmistelemaan opasta eteenpäin käydyn lähetekeskustelun pohjalta. Ohjausryhmä velvoitti projektiryhmän kokoamaan oppaaseen myös Kanta-Hämeen maakuntavalmistelun palveluverkkoa koskevat esitysluonnokset ohjausryhmälle lähetettäväksi dokumentiksi ennen helmikuun loppua. Ohjausryhmä linjasi myös, että oppaan tulee olla helposti, sähköisesti kaikkien saatavilla ja kommentointimahdollisuuksien tulee olla joustavia. Tarvittaessa kunnilta ja kuntayhtymiltä pyydetään kevyellä prosessilla erikseen kommentteja erityistä kommentointia vaativiin kohtiin. Lisäksi kevään aikana ohjausryhmän kokouksissa tehdään yhteenvedot oppaan valmistelun tilanteesta. 5. Väliaikaishallintoa koskevien neuvottelujen aloittaminen Kanta-Hämeessä/ Matti Lipsanen (liite 5) Maakuntahallitus päätti käynnistää neuvottelut väliaikaisen valmistelutoimielimen asettamiseksi Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistukselle. Maan hallituksen tavoitteena on, että maakunta perustetaan Samalla perustetaan väliaikainen valmistelutoimielin tekemään päätöksiä ennen kuin uusi maakuntavaltuusto aloittaa toimintansa vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä. Voimaanpanolakiluonnoksen mukaan väliaikaisen valmistelutoimielimen kokoonpanosta neuvottelevat maakunnan liitto, kunnat, perusterveydenhuollon ja sosiaalihuollon yhteistoimintaalueet, sairaanhoitopiiri, erityishuoltopiiri, pelastuslaitos, elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ja työ- ja elinkeinotoimisto. Maakunnan liitto johtaa sopimusneuvotteluja, ja toimielimen asettaa neuvottelutuloksen mukaisesti maakuntahallitus. Jäsenet ovat virkamiehiä, jotka pysyvät virkasuhteessa omaan taustaorganisaatioonsa. Toimielimessä tehdään päätöksiä maakunnan puolesta. Toimielin voi palkata määräaikaista henkilöstöä ja tehdä sopimuksia. Rahoitus tulee valtiolta, tarkkaa tietoa rahoituksen määrästä ei vielä ole. Myös poliittinen seurantaryhmä on mahdollista perustaa, vaihtoehtoina esimerkiksi Oma Häme ohjausryhmä tai maakuntahallitus. Tavoitteena on, että yhteisymmärrys kokoonpanosta saavutettaisiin huhtikuussa. Riihimäen seutukunnat tekivät asiakohdassa seuraavan esityksen: Riihimäen seudun kunnat edellyttävät että sekä väliaikaishallintoa valmistelevan virkamiehistön ja valmistelutoimielimen kokoonpanossa on noudatettava seutujen väestöpohjaan perustuvaa edustuksellisuutta. Riihimäen seudun kunnat edellyttävät, että mahdollisen poliittisen seurantaryhmän kokoonpanon on perustuttava seutuja edustavaan keskeisissä asemassa oleviin päättäjiin kuten esimerkiksi valtuustojen ja hallitusten puheenjohtajiin. Esitystä kannatettiin.

4 - väliaikaisen valmistelutoimielimen valmisteluaikataulu on tiukka, ja neuvotteluissa tulee edetä ripeästi - väliaikaisen valmistelutoimielimen päätöksentekojärjestelmä tulee valmistella - henkilöstön siirtosopimukset ovat keskeinen valmisteltava sopimusasia; valtakunnallisesti KT valmistelee asiaa ja malleja on tulossa syksyllä jos kunnissa toukokuussa päätetään väliaikaisen valmistelutoimielimen edustajista, samaan aikaan voitaisiin vielä päättää myös muista mahdollisista asioista, jotka tukisivat yhteistä Oma Häme valmistelua (esimerkiksi palveluverkkokysymys) - Esimerkiksi maakuntauudistuksen työryhmätyöskentelyn ja henkilöstöfoorumin toiminnan on tarkoitus jatkua myös väliaikaisen valmistelutoimielimen aikana - henkilöstön näkökulmasta väliaikaishallinnossa tulee olla henkilöstön edustaja - järjestöt tulee ottaa mukaan eri valmistelufoorumeille - poliittisen seurannan järjestäminen on kannatettavaa - väliaikaishallinnossa tulee rakentaa tasapainoisesti maakunnan kokonaisuutta sekä sote- että maakuntauudistuksen näkökulmista - voimaanpanolain voimaantulo saattaa viivästyä sote-lakien eduskuntakäsittelyssä; valmistelua voidaan joka tapauksessa tehdä - kuntien rahoitus Oma Häme valmistelulle vuonna 2017 on yhteensä 1,5 euroa/ asukas (0,9 Oma Häme hanke, 0,4 LAPE-kärkihankkeen kuntaosuus ja 0,2 varausta muuhun mahdolliseen kehittämiseen) Päätös: Ohjausryhmä merkitsi tiedoksi väliaikaista valmistelutoimielintä koskevien neuvottelujen käynnistymisen sekä Riihimäen seutukuntien lausuman. 6. LAPE-kärkihankkeen päivitetty hankesuunnitelma/ Jari Pekuri (liite 6) LAPE-kärkihankkeen päivitetty hankesuunnitelma vuosille on toimitettu ministeriöön Painopiste on ennaltaehkäisevien palvelujen kehittämisessä. Hankkeessa käynnistetään monipuolinen maakunnallinen palvelukokonaisuus. Hankesuunnitelma on tehty laajassa yhteistyössä maakunnan kuntien ja muiden kumppanien kanssa. Myös toteutus tehdään laajassa verkostossa. Hankkeeseen on saatu valtionavustusta Kuntien ja muiden kumppaneiden yhteenlaskettu omarahoitusosuus on Kuntien omarahoitusosuus on 40 senttiä/ asukas/ vuosi. LAPEhankkeen ohjausryhmässä keskustellaan tarkemmin kuntaosuuksista. Maakunnallisen ohjausryhmän puheenjohtajana on Jari Wihersaari. Lähetekeskustelussa nousi esiin kysymys ICT-alan yritysten osaamisen kytkemisestä sähköisten palvelujen kehittämiseen LAPE-hankkeessa. Hankesuunnitelmassa tältä osin ovat mukana mm. Tampereen yliopisto ja HAMK. Päätös: Ohjausryhmä merkitsi tiedoksi LAPE-kärkihankkeen päivitetyn hankesuunnitelman.

5 7. Lausuntopyyntö lakiluonnoksesta koskien sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköistä käsittelyä/ Marjo Lindgren (liite 7) Luonnos esitykseksi sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä annettavasta laista tuli lausunnoille Luonnoksessa ehdotetaan säädettäväksi mm. sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen kokoamisesta samaan rekisteriin, maakunnasta rekisterinpitäjänä, omatietovarannosta, reseptikeskuksesta ja tietoturvasuunnitelmasta. Oma Häme valmistelee lausuntopohjan, joka lähetetään 9.2. eri organisaatioiden käyttöön. Päätös: Ohjausryhmä merkitsi lausuntopohjan valmistelun tiedoksi. 8. Ajankohtaiskatsaus sote- ja maakuntauudistuksesta/ muutosjohtajat - Maakuntauudistuksen eteneminen (Matti Lipsanen): työryhmät ovat aloittaneet nykytilan kartoituksen ja muutosvision valmistelun. - Vapaan valinnan lainsäädännön valmistelun tilanne sekä maakunnan lausuntopohjan valmistelu päivättyyn lausuntopyyntöön. (Jukka Lindberg): Lausunnoille tullut esitys on keskeneräinen. Erityisen kriittinen kohta esitysluonnoksessa on vapaan valinnan voimaantulon aikataulu. Oma Häme valmistelee lausuntopohjan maaliskuun alkuun mennessä. Päätös: Ohjausryhmä merkitsi ajankohtaiskatsauksen tiedoksi. 9. Projektiryhmän kokoonpanon vahvistaminen/ Jukka Lindberg Oma Hämeen sote-projektiryhmä päätti kokouksessaan ehdottaa ohjausryhmälle, että projektiryhmän puheenjohtajuus siirretään maakuntajohtajalle ja varapuheenjohtajuus sairaanhoitopiiriin johtajalle. Lisäksi projektiryhmä päätti ehdottaa, että projektiryhmä kokoontuu kesäkuuhun 2017 asti kokoukseen kutsutulla laajalla kokoonpanolla, johon kuuluvat projektiryhmän jäsenten lisäksi toimintaohjelman vastuuhenkilöt sekä Pikassoksen ja Riihimäen terveyskeskuksen kuntayhtymän edustajat. Tavoitteena on toimintaohjelman toimeenpanon edistämiseksi saavuttaa projektiryhmän kautta laajasti nykyorganisaatioiden johtamisjärjestelmät. Riihimäen seutukunnat tekivät asiakohdassa seuraavan esityksen: Riihimäen seudun kunnat edellyttävät, että projektiryhmän kokoonpano arvioidaan uudelleen ja siinä huomioidaan seutujen suhteellinen väestöpohjaan perustuva edustus. Tällä hetkellä Riihimäen seutu on aliedustettuna, ja tilanne pitää korjata. Projektiryhmän kokoonpano on pidettävä sellaisena, että se kykenee tehokkaaseen työskentelyyn. Tällä hetkellä projektiryhmän koko on liian suuri. Seuraavaan ohjausryhmän kokoukseen on tuotava päivitetty projektisuunnitelma ja arvio suunnitelman toteutumisesta.

6 Esitystä kannatettiin. Riihimäen seudun kunnat ehdottavat, että projektiryhmän ja ohjausryhmän väliin perustetaan seudullinen kuntakoordinaatiota ohjaava työvaliokunta, johon nimetään puheenjohtajiksi Hämeenlinnan kaupunginjohtaja ja jäseniksi Riihimäen ja Forssan kaupunginjohtajat. Työvaliokunnan tehtävä on yhteensovittaa maakuntavalmistelun kuntaohjausta ja tuoda valmisteluun maakunnan seutukeskusten näkökulma sekä antaa evästyksiä projektiryhmälle ja muulle valmistelutyölle. - kuntajohtajakokous on yksi olemassa oleva foorumi kuntakoordinaation vahvistamiseksi; kuntajohtajakokousten agendaa voisi tarpeen mukaan tarkistaa - Oma Häme valmistelun työryhmässä 7 on myös koolla kuntien ylimmän johdon edustus - valmisteluorganisaatiosta ei kannata tehdä liian monimutkaista - valmistelun tulee olla mahdollisimman tehokasta - laaja projektiryhmä mahdollistaa laajan edustuksellisuuden - tiedonkulku kuntiin ja myös kuntien sisällä on tärkeää Päätös: Ohjausryhmä vahvisti projektiryhmän uuden kokoonpanon kevätkaudelle Ohjausryhmä velvoitti lisäksi projektiryhmän tarkistamaan Riihimäen seudun edustuksen projektiryhmässä ja tarvittaessa tekemään täydennyksiä kokoonpanoon. 10. Muut asiat - Uudet työryhmät sosiaalipäivystykseen ja vammaisten palveluihin. Oma Häme valmistelussa työryhmien vastuuhenkilönä on Riikka Haahtela. Sosiaalipäivystyksen työryhmän puheenjohtaja on Eija Leppänen Hämeenlinnasta. - Keskustelutilaisuuksia seuduille. Maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen kertoi, että Oma Häme muutosjohtajia ja valmistelijoita voi tarvittaessa kutsua kertomaan ja keskustelemaan sote- ja maakuntauudistuksen valmistelusta eri puolille maakuntaa. Esimerkiksi Riihimäellä keskustellaan tiistaina. Maakunnan liitossa on pidetty kaksi neuvonpitoa maakunnan erikoissairaanhoidon tilanteesta sairaanhoitopiirin ja Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän kesken. Kuulolla on ollut myös muiden seutujen edustajia. - Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän ulkoistusten tilannekatsaus (liite 8). Yhtymäjohtaja Juha Heino kertoi, että yhtymähallitus käsittelee tarjouksia Kunnat tekevät päätökset maaliskuun lopulla. Tavoitteena on, että toiminta käynnistyy lokakuussa Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo

Oma Häme projektiryhmän kokous

Oma Häme projektiryhmän kokous Oma Häme projektiryhmän kokous Aika: maanantai 16.1.2017 klo 11.30 13.30 Paikka: Hämeen kesäyliopiston opetustilat Osallistujat: Ahonen Anna-Mari (puheenjohtaja kohdasta 2 eteenpäin) Anttila, Auli Frank,

Lisätiedot

Oma Häme Väliaikaisen valmistelutoimielimen asettaminen

Oma Häme Väliaikaisen valmistelutoimielimen asettaminen www.omahäme.fi Oma Häme Väliaikaisen valmistelutoimielimen asettaminen 27.3.2017 2015 Kanta-Hämeen sote- ja maakuntavalmistelu 2016 2017 2018 2019 Oma Häme selvitysvaihe (perusteet uudistuksen toteuttamiselle)

Lisätiedot

Oma Häme projektiryhmän kokous MUISTIO

Oma Häme projektiryhmän kokous MUISTIO Oma Häme projektiryhmän kokous Aika: maanantai 13.2.2017 klo 11.30 13.30 Paikka: Hämeen kesäyliopiston opetustiloissa Osallistujat: Ahonen Anna-Mari (puheenjohtaja) Anttila, Auli Frank, Karoliina Haahtela,

Lisätiedot

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus Maakuntahallitus 56 24.04.2017 Maakuntahallitus 69 22.05.2017 Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus 510/04.00.02/2016 MHS 24.04.2017 56 Tiivistelmä Asian yksityiskohtainen

Lisätiedot

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus Maakuntahallitus 56 24.04.2017 Maakuntahallitus 69 22.05.2017 Maakuntahallitus 86 19.06.2017 Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus 510/04.00.02/2016 MHS 24.04.2017

Lisätiedot

Järjestöfoorumi Hämeenlinnassa

Järjestöfoorumi Hämeenlinnassa Järjestöfoorumi Hämeenlinnassa Raatihuone 14.11.2017 www.omahäme.fi Ohjelma 14.11.2017 Klo 16.30 Kahvit Klo 17 Ajankohtaista Kanta-Hämeessä Auli Anttila, projektiasiantuntija Klo 17.15 Oma Hämeen valmistelun

Lisätiedot

Ohjausryhmän puheenjohtaja Tarja Filatov avasi kokouksen klo Päätös: Ohjausryhmä hyväksyi muistion edellisestä kokouksesta

Ohjausryhmän puheenjohtaja Tarja Filatov avasi kokouksen klo Päätös: Ohjausryhmä hyväksyi muistion edellisestä kokouksesta Oma Häme ohjausryhmän kokous Aika: maanantai 21.8. klo 12.00 14.00 Paikka: Raatihuone, valtuustosali, Hämeenlinna Muistio: 1. Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen Ohjausryhmän puheenjohtaja Tarja

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus. Väliaikainen hallinto alkaen

Sote- ja maakuntauudistus. Väliaikainen hallinto alkaen Sote- ja maakuntauudistus Väliaikainen hallinto 1.7.2017 alkaen 6.2.2017 Valmistelun vaiheet 9/2016 1.7.2017 1.7.2017 28.2.2018 1.3. 31.12.2018 Esivalmistelu 10 kk Väliaikainen hallinto 8 kk Käynnistäminen

Lisätiedot

Väliaikaishallinto - muutoksia ja täydennyksiä Etunimi Sukunimi 1

Väliaikaishallinto - muutoksia ja täydennyksiä Etunimi Sukunimi 1 Väliaikaishallinto - muutoksia ja täydennyksiä 24.2.2017 Etunimi Sukunimi 1 Maakunnan väliaikaisen valmistelutoimielimen asettaminen (voimaanpanolain 6 ) Maakunnan alueen maakunnan liiton, kuntien, perusterveydenhuollon

Lisätiedot

Väliaikaishallinto. Vapaaehtoinen poliittinen seurantaryhmä. Valmistelutoimielin. Valmisteluhenkilöstö. POPmaakunta. Näkemyksen antaja.

Väliaikaishallinto. Vapaaehtoinen poliittinen seurantaryhmä. Valmistelutoimielin. Valmisteluhenkilöstö. POPmaakunta. Näkemyksen antaja. Väliaikaishallinto Vapaaehtoinen poliittinen seurantaryhmä Näkemyksen antaja Valmistelutoimielin Päättäjä Valmisteluhenkilöstö Toteuttaja Väliaikaisen valmisteluelimen asettaminen Maakuntaliitto johtaa

Lisätiedot

Ajankohtaista Oma Hämeessä

Ajankohtaista Oma Hämeessä Ajankohtaista Oma Hämeessä Auli Anttila projektiasiantuntija www.omahäme.fi Järjestöfoorumit Valmisteltu yhdessä (Sosten ja) Hämeen Setlementin kanssa 4 kertaa vuodessa, vuorotellen eri seuduilla Aiempia

Lisätiedot

Kanta-Hämeen väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) 5. epävirallinen kokous

Kanta-Hämeen väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) 5. epävirallinen kokous Kanta-Hämeen väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) 5. epävirallinen kokous Aika: torstai 26.10.2017 klo 14.04 15.37 Paikka: Hämeen liitto, Ilves-Sali, Niittykatu 5, 13100 Hämeenlinna Osallistujat:

Lisätiedot

Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu 2015

Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu 2015 Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu 2015 2016 2017 2018 2019 2020 Sote I, II, III sote-esivalmistelu makuesivalmistelu pidennetty esivalmistelu VATE Maakunnat perustetaan (1.7.2018?) Maakuntavaltuusto

Lisätiedot

Oma Häme muutosryhmän kokous MUISTIO Aika: maanantai klo Paikka: Hämeen kesäyliopiston opetustiloissa

Oma Häme muutosryhmän kokous MUISTIO Aika: maanantai klo Paikka: Hämeen kesäyliopiston opetustiloissa Oma Häme muutosryhmän kokous Aika: maanantai 5.6.2017 klo 11.30 13.30 Paikka: Hämeen kesäyliopiston opetustiloissa Osallistujat: Ahonen Anna-Mari (puheenjohtaja) Alaluusua Petri Anttila Auli Frank Karoliina

Lisätiedot

Sote- ja maakuntavalmistelu pidennetyn esivalmisteluvaiheen aikana Jukka Lindberg, muutosjohtaja

Sote- ja maakuntavalmistelu pidennetyn esivalmisteluvaiheen aikana Jukka Lindberg, muutosjohtaja Sote- ja maakuntavalmistelu pidennetyn esivalmisteluvaiheen aikana 20.10.2017 Jukka Lindberg, muutosjohtaja OMA HÄME VALMISTELU pidennetyn esivalmisteluvaiheen aikana (~1.7.2017-30.6.2018) Hämeen maakuntahallitus

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon tulevaisuus Rakenteet ja palvelut Loppi Jukka Lindberg Muutosjohtaja Oma Häme -hanke

Sosiaali- ja terveydenhuollon tulevaisuus Rakenteet ja palvelut Loppi Jukka Lindberg Muutosjohtaja Oma Häme -hanke Sosiaali- ja terveydenhuollon tulevaisuus Rakenteet ja palvelut Loppi 23.3.2017 Jukka Lindberg Muutosjohtaja Oma Häme -hanke Kanta-Hämeen maakunta; kunnat ja seudut Hämeenlinnan seutu n. 95 000 as. Forssan

Lisätiedot

Meidän maakunta Jukka Lindberg Muutosjohtaja Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistus

Meidän maakunta Jukka Lindberg Muutosjohtaja Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistus Meidän maakunta 27.10.2017 Jukka Lindberg Muutosjohtaja Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistus Kanta-Hämeen maakunta; kunnat ja seudut Hämeenlinnan seutu n. 95 000 as. Forssan seutu n. 35 000 as. Riihimäen

Lisätiedot

Oma Häme. Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutilanne Kanta-Hämeessä Jukka Lindberg Muutosjohtaja

Oma Häme. Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutilanne Kanta-Hämeessä Jukka Lindberg Muutosjohtaja Oma Häme Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutilanne Kanta-Hämeessä 7.6.2017 Jukka Lindberg Muutosjohtaja https://www.youtube.com/watch?v=0eryr7yjadk&list =PLoYgvGiwgZk539nYQhReTL7qSIcTVa7V_&index=1

Lisätiedot

KATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN PÄIJÄT-HÄMEESSÄ Valtuutettujen koulutus

KATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN PÄIJÄT-HÄMEESSÄ Valtuutettujen koulutus Päijät-Hämeen liitto The Regional Council of Päijät-Häme KATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN PÄIJÄT-HÄMEESSÄ Valtuutettujen koulutus 23.5.2017 @Jari_Parkkonen #PHliitto TILAISUUDEN AVAUS Lähde: Tilastokeskus,

Lisätiedot

Oma Häme sote-muutosryhmän kokous MUISTIO

Oma Häme sote-muutosryhmän kokous MUISTIO Oma Häme sote-muutosryhmän kokous Aika: maanantai 14.8.2017 klo 12.00 14.00 Paikka: Hämeen kesäyliopiston opetustila Häme 1 Paikalla: Ahonen Anna-Mari (puheenjohtaja) Alaluusua Petri Anttila Auli Frank

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS PAIKALLA: JÄSENET Jari Parkkonen, Päijät-Hämeen liitto Eetu Salunen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Ismo Rautiainen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Sari Lahti, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Timo Louna,

Lisätiedot

Voimaanpanolain ydinkohdat - Maakunta- ja sotelakien voimaanpanolain luonnos

Voimaanpanolain ydinkohdat - Maakunta- ja sotelakien voimaanpanolain luonnos Voimaanpanolain ydinkohdat - Maakunta- ja sotelakien voimaanpanolain luonnos 27.6.2016 19.8.2016 Maakuntauudistuksen vaiheet TOIMIKAUSI ESIVALMISTELU VÄLIAIKAIS- HALLINTO KÄYNNISTYMINEN 30.6.2017 saakka

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN KOKOONPANO

KESKI-SUOMEN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN KOKOONPANO NEUVOTTELUPÖYTÄKIRJA KESKI-SUOMEN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN KOKOONPANO 1. Neuvottelun osapuolet Hankasalmen kunta Joutsan kunta Kannonkosken kunta Karstulan kunta Kinnulan kunta Kivijärven kunta

Lisätiedot

Ajankohtaista (1/3) SOTEMAKU-johtoryhmä päätti kokouksessaan mm. seuraavista asioista:

Ajankohtaista (1/3) SOTEMAKU-johtoryhmä päätti kokouksessaan mm. seuraavista asioista: Ajankohtaista (1/3) SOTEMAKU-johtoryhmä päätti kokouksessaan 17.3.2017 mm. seuraavista asioista: Väliaikaisen SOTE kuntayhtymän valmistelua ei jatketa, koska sen perustamiselle ei ole kuntakentässä riittävää

Lisätiedot

Tilannekatsaus

Tilannekatsaus Tilannekatsaus 1.3.2017 Muutoksen laatikot Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet 3 5 10 1 6 1 1 1 28 9700 htv EP Maakunnan päätöksenteko, toiminta ja asukkaiden osallistuminen Liikelaitos

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh Kaupunginhallitus 31 29.01.2018 Kaupunginhallitus 48 12.02.2018 Kaupunginhallitus 66 26.02.2018 Kaupunginhallitus 86 12.03.2018 Kaupunginhallitus 103 26.03.2018 Kaupunginhallitus 111 09.04.2018 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen ja maakuntien toiminnan käynnistämisen esivalmistelu

Maakuntauudistuksen ja maakuntien toiminnan käynnistämisen esivalmistelu MUISTIO Maakuntauudistuksen ja maakuntien toiminnan käynnistämisen esivalmistelu (aikaisemmin aluehallintouudistus) ja sote-uudistus ovat Suomen hallintohistoriassa poikkeuksellisen suuria ja laajakantoisia

Lisätiedot

AJANKOHTAISKATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN

AJANKOHTAISKATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN Päijät-Hämeen liitto The Regional Council of Päijät-Häme AJANKOHTAISKATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN @Jari_Parkkonen #PHliitto v. 2.2 Valtakunnallinen valmistelutilanne: Esivalmistelun ohjeistamiskirje toukokuun

Lisätiedot

Väliaikaishallinnon organisoituminen ja sen poliittinen ohjaus. Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä

Väliaikaishallinnon organisoituminen ja sen poliittinen ohjaus. Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä Väliaikaishallinnon organisoituminen ja sen poliittinen ohjaus Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä 22.5.2017 Valmistelun vaiheet 12/2017 n. 9/2017 n. 9 kk Esivalmistelu Uudenmaan liiton alaisena projektina

Lisätiedot

Kanta-Hämeen väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) epävirallinen kokous nro. 1

Kanta-Hämeen väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) epävirallinen kokous nro. 1 Kanta-Hämeen väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) epävirallinen kokous nro. 1 Aika: tiistai 30.5. klo 16.00 18.00 Paikka: Hämeen liitto, kokoustila Ilves, os. Niittykatu 5, Hämeenlinna Osallistujat:

Lisätiedot

Oma Häme MUISTIO 2/ 2017 Henkilöstöfoorumin kokous

Oma Häme MUISTIO 2/ 2017 Henkilöstöfoorumin kokous Oma Häme MUISTIO 2/ 2017 Henkilöstöfoorumin kokous Aika: torstai 16.2.2017 klo 9-11.15 Paikka: Forssan sairaala, kokoustila Vintti (4 krs.), Urheilukentänkatu 9, Forssa Paikalla: Jäsen Hallikainen Mirja,

Lisätiedot

Maakunnan perustaminen: Hallinnon järjestäminen Väliaikaishallinto Tukipalvelut

Maakunnan perustaminen: Hallinnon järjestäminen Väliaikaishallinto Tukipalvelut Maakunnan perustaminen: Hallinnon järjestäminen Väliaikaishallinto Tukipalvelut Paikkakunta: Päivämäärä: Muutosjohtajien maakuntakierros 1 23.2.17 Julkisten sosiaali ja terveyspalvelujen rakenne Maakunta

Lisätiedot

SOTE- ja maakuntauudistuksen kuntajohtajafoorumin kokous. Asia Sivu

SOTE- ja maakuntauudistuksen kuntajohtajafoorumin kokous. Asia Sivu 1 Kokoustiedot SOTE- ja maakuntauudistuksen kuntajohtajafoorumin kokous Kokousaika Ke klo 13.00 14.35 Kokouspaikka Maakuntasali, Etelä-Pohjanmaan liitto, Frami C Käsiteltävät asiat :t 1-8 Asia Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Järjestöseminaari III

Järjestöseminaari III Järjestöseminaari III 30.5.2017 Forssan kaupungintalo www.omahäme.fi III järjestöseminaarin ohjelma klo 17.30 Tervetuloa Oma Hämeen ajankohtaiset asiat / Auli Anttila, Oma Häme klo 17.45 Uudistuksen keskeiset

Lisätiedot

MUISTIO. Kokoustila Ilves, Hämeen liitto, Niittykatu 5, Hämeenlinna

MUISTIO. Kokoustila Ilves, Hämeen liitto, Niittykatu 5, Hämeenlinna Oma Häme 4/ 2017 Sote-henkilöstöfoorumin kokous Aika: Torstai 20.4. klo 9-11.15 Paikka: Kokoustila Ilves, Hämeen liitto, Niittykatu 5, 13100 Hämeenlinna Osallistujat: Jäsen Hallikainen Mirja, Riihimäki

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Hankeseuranta, tilannekuva Väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu 5

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Hankeseuranta, tilannekuva Väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu 5 MUISTIO 6/2018 1 Aika 27.04.2018 klo 13:00-15:00 Paikka Kallion virastotalo, nh 7 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Hankeseuranta, tilannekuva 25.4.2018 4 3 Väliaikaishallinnon käynnistymisen

Lisätiedot

Maakunnan väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu

Maakunnan väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu LUONNOS Maakunnan väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu Maakunnan toiminnan ja hallinnon käynnistämisen valmistelu lainsäädännön astuessa voimaan Strateginen johtoryhmä 27.4.2018 Väliaikainen valmistelutoimielin

Lisätiedot

Oma Häme ohjausryhmän kokous MUISTIO Aika: maanantai klo Paikka: Forssan kaupungintalo, valtuustosali

Oma Häme ohjausryhmän kokous MUISTIO Aika: maanantai klo Paikka: Forssan kaupungintalo, valtuustosali Oma Häme ohjausryhmän kokous Aika: maanantai 27.3. klo 13.00 15.30 Paikka: Forssan kaupungintalo, valtuustosali 1. Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen Puheenjohtaja avasi kokouksen ja läsnäolijat

Lisätiedot

Oma Häme maakuntauudistuksen ajankohtaiskatsaus

Oma Häme maakuntauudistuksen ajankohtaiskatsaus Oma Häme maakuntauudistuksen ajankohtaiskatsaus www.omahäme.fi OMA HÄMEEN MUUTOSVISIO Maakunta on YHTEINEN JA PALVELEE meitä, hämäläisiä. Maakunta valmistellaan YHDESSÄ MEILLE, nykyisille ja tuleville

Lisätiedot

Kanta-Hämeen väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) 2. epävirallinen kokous

Kanta-Hämeen väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) 2. epävirallinen kokous Kanta-Hämeen väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) 2. epävirallinen kokous Aika: tiistai 27.6. klo 14.00 16.00 Paikka: Forssan kaupungintalo, kaupunginhallituksen huone Osallistujat: Väliaikainen valmistelutoimielin

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen Pelastustoimi ja varautuminen työryhmä. Pohjois-Pohjanmaan liitto, Sepänkatu 20 (Siikasali)

Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen Pelastustoimi ja varautuminen työryhmä. Pohjois-Pohjanmaan liitto, Sepänkatu 20 (Siikasali) POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 1/2017 Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen Pelastustoimi ja varautuminen työryhmä Aika 11.01.2017 klo: 09:00 11.15 Paikka Pohjois-Pohjanmaan liitto, Sepänkatu 20

Lisätiedot

2. Poliittinen ohjaus VATE:n toimikauden aikana

2. Poliittinen ohjaus VATE:n toimikauden aikana Maakuntahallitus 77 07.05.2018 Maakuntahallitus 115 21.05.2018 Maakunta- ja sote -uudistuksen ohjauksen vahvistaminen 510/04.00.02/2016 MHS 07.05.2018 77 Tiivistelmä Asian yksityiskohtainen selostus Maakuntahallitus

Lisätiedot

Uusimaa 2019 hankkeen poliittinen. ohjaus Markus Sovala, muutosjohtaja Timo Aronkytö, sote-muutosjohtaja

Uusimaa 2019 hankkeen poliittinen. ohjaus Markus Sovala, muutosjohtaja Timo Aronkytö, sote-muutosjohtaja Uusimaa 2019 hankkeen poliittinen ohjaus 2018 Markus Sovala, muutosjohtaja Timo Aronkytö, sote-muutosjohtaja 7.5.2018 Ryhmien ja vastuuhenkilöiden roolit sekä työnjako keväällä 2018 Ryhmä Päätehtävät Raportoi

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 24.4.2017 klo 12.33 14.06 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

Ehdotus: Valmisteluryhmä päättää kokouksessa käsiteltävistä asioista.

Ehdotus: Valmisteluryhmä päättää kokouksessa käsiteltävistä asioista. ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUS OHJAUS- JA SEURANTARYHMÄN KOKOUS MUISTIO Aika: maanantai 19.9.2016 kello 10.30-12.00 Paikka: Kutsutut: Sokos hotel Lappeen kokoustilat osallistujat erillisen listan mukaan

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS

KESKI-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS KESKI-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS 2016-2019 VALMISTELUSUUNNITELMA ESIVALMISTELUVAIHE 9/2016-6/2017 19.09.2016 Luonnos Sisällys 1. KANSALLINEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS... 2 2. UUDISTUKSEN AIKATAULU...

Lisätiedot

OMA HÄME -HANKKEEN VÄLIRAPORTTI, OSALLISTUMINEN KUSTANNUKSIIN JA JATKOVALMISTELU. Oma Häme -ohjausryhmän esitykset kunnille ja kuntayhtymille

OMA HÄME -HANKKEEN VÄLIRAPORTTI, OSALLISTUMINEN KUSTANNUKSIIN JA JATKOVALMISTELU. Oma Häme -ohjausryhmän esitykset kunnille ja kuntayhtymille OMA HÄME -HANKKEEN VÄLIRAPORTTI, OSALLISTUMINEN KUSTANNUKSIIN JA JATKOVALMISTELU Kunnanhallitus 27.6.2016 ( 131): Kanta-Hämeen yhteisen sosiaali- ja terveydenhuollon hankkeen eli Oma Häme -hankkeen ohjausryhmä

Lisätiedot

Mitä sote-uudistus tarkoittaa? Hallinto ja toimintatavat muutoksessa

Mitä sote-uudistus tarkoittaa? Hallinto ja toimintatavat muutoksessa Mitä sote-uudistus tarkoittaa? Hallinto ja toimintatavat muutoksessa Mikä on sote-uudistus? Sote-uudistuksessa koko julkinen sosiaali- ja terveydenhuolto uudistetaan. Uudistuksen tekevät valtio ja kunnat,

Lisätiedot

MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNE VARSINAIS-SUOMESSA. Laura Leppänen muutosjohtaja

MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNE VARSINAIS-SUOMESSA. Laura Leppänen muutosjohtaja MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNE VARSINAIS-SUOMESSA Laura Leppänen muutosjohtaja 4/2017 MITÄ MAAKUNTIIN SIIRTYMINEN TARKOITTAA? Suomeen perustetaan 18 maakuntaa 1.7.2017. Palveluiden järjestämisvastuu siirtyy

Lisätiedot

Kanta-Hämeen väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) 7. epävirallinen kokous

Kanta-Hämeen väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) 7. epävirallinen kokous Kanta-Hämeen väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) 7. epävirallinen kokous Aika: keskiviikko 10.1.2018 klo. 15 16 Paikka: Hotelli Vaakuna, Possentie 7, 13200 Hämeenlinna Osallistujat: Kokouskutsu ja

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus

Sote- ja maakuntauudistus Sote- ja maakuntauudistus 25.8.2017 Kesällä 2017 tapahtunutta Perustuslakivaliokunnan lausunto sote-palvelujen valinnanvapauden toteutustapa (yhtiöittäminen) uudelleen valmisteltavaksi kuntien itsehallinnon

Lisätiedot

Sote-uudistus Järjestämislain keskeinen sisältö

Sote-uudistus Järjestämislain keskeinen sisältö Sote-uudistus Järjestämislain keskeinen sisältö Keski-Suomen liiton maakuntavaltuustoseminaari Kati Hokkanen STM Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamisen keskeiset tavoitteet Päämääränä väestön hyvinvoinnin

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1 Kokousaika kello 12:30 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, nh Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion hyväksyminen

Lisätiedot

Henkilöstöryhmän kokous , Karstula. Arja Aroheinä, henkilöstöjohtaja

Henkilöstöryhmän kokous , Karstula. Arja Aroheinä, henkilöstöjohtaja Henkilöstöryhmän kokous 17.11.2016, Karstula Arja Aroheinä, henkilöstöjohtaja 22.11.2016 Järjestäytyminen Läsnäolijat Aikataulu 9-11 oma kokous, Kunnatalo 11-12 mahdollisuus omakustanteiseen ruokailuun

Lisätiedot

HE 15/2017 Maakunnan väliaikaishallinto ja maakuntajako. Hallintovaliokunta Hallitusneuvos Eeva Mäenpää, VM

HE 15/2017 Maakunnan väliaikaishallinto ja maakuntajako. Hallintovaliokunta Hallitusneuvos Eeva Mäenpää, VM HE 15/2017 Maakunnan väliaikaishallinto ja maakuntajako Hallintovaliokunta 25.4.2017 Hallitusneuvos Eeva Mäenpää, VM 1 24.4.2017 Maakunnan väliaikaishallinto voimaanpanolaissa 2 24.4.2017 Maakuntien perustamisen

Lisätiedot

MAAKUNTAHALLITUKSEN NIMEÄMÄN TYÖRYHMÄN, MAAKUNNAN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN (MH-VATE), TOIMINTA

MAAKUNTAHALLITUKSEN NIMEÄMÄN TYÖRYHMÄN, MAAKUNNAN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN (MH-VATE), TOIMINTA 1 MAAKUNTAHALLITUKSEN NIMEÄMÄN TYÖRYHMÄN, MAAKUNNAN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN (MH-VATE), TOIMINTA Johdanto Hallitus on antanut eduskunnalle esityksen maakuntien perustamista ja sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

Oma Häme -hankkeen väliraportti

Oma Häme -hankkeen väliraportti Oma Häme -hankkeen väliraportti Tiedotustilaisuus 24.5.2016 Jukka Lindberg, projektipäällikkö Hämeen liitto www.omahäme.fi Missä menee Oma Häme hanke? Tiivistelmä: Sote III.sta Oma Häme hankkeeksi kevään

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 11:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Väliaikaishallinto Neuvottelu

Väliaikaishallinto Neuvottelu Sote- ja maakuntauudistus Väliaikaishallinto Neuvottelu 2.6.2017 Valmistelun vaiheet 9/2016 1.X.2017 1.X.2017 28.2.2018 1.3. 31.12.2018 Esivalmistelu 10-12 kk Väliaikainen hallinto 5-8 kk Käynnistäminen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Kokousaika 24.3.2017 kello 13:00-14.23 Kokouspaikka Tuma, Sammonkatu 12,50130 Mikkeli Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen ajankohtaista

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 30.1.2017 klo 12.33 14.55 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

Maakuntahallituksen osallistuminen #Uusimaa2019 hankkeen ohjaamiseen. Markus Sovala, muutosjohtaja

Maakuntahallituksen osallistuminen #Uusimaa2019 hankkeen ohjaamiseen. Markus Sovala, muutosjohtaja Maakuntahallituksen osallistuminen #Uusimaa2019 hankkeen ohjaamiseen Markus Sovala, muutosjohtaja markus.sovala@uudenmaanliitto.fi 040-6646091 Sote- ja maakuntauudistuksen eteneminen Maakunnan toiminnan

Lisätiedot

AJANKOHTAISKATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN

AJANKOHTAISKATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN Päijät-Hämeen liitto The Regional Council of Päijät-Häme AJANKOHTAISKATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN @Jari_Parkkonen #PHliitto v. 2.2 Valtakunnallinen valmistelutilanne: Esivalmistelun ohjeistamiskirje toukokuun

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen Pelastustoimi ja varautuminen työryhmä. Pohjois-Pohjanmaan liitto, Sepänkatu 20 (Siikasali)

Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen Pelastustoimi ja varautuminen työryhmä. Pohjois-Pohjanmaan liitto, Sepänkatu 20 (Siikasali) Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen Pelastustoimi ja varautuminen työryhmä Aika klo: 09:00 11.30 Paikka Pohjois-Pohjanmaan liitto, Sepänkatu 20 (Siikasali) Läsnä Helisten Petteri puheenjohtaja Haapanen

Lisätiedot

Lapin sote-valmistelun tilannekatsaus

Lapin sote-valmistelun tilannekatsaus Lapin sote-valmistelun tilannekatsaus 22.6.2016 Maija Valta Lapin liitto Koko Lapin Sote pitkospuita rakentamalla sote-uudistusta kohti Koko Lapin Sote -prosessi Lapin maakunnan kehittämisrahalla rahoitettu,

Lisätiedot

Oma Häme sote-projektiryhmän kokous MUISTIO

Oma Häme sote-projektiryhmän kokous MUISTIO Oma Häme sote-projektiryhmän kokous Aika: maanantai 13.3.2017 klo 11.30 12.30 Paikka: Forssan kaupungin valtuustosali (Turuntie 18, 30101 Forssa) Läsnä: Ahonen Anna-Mari (puheenjohtaja) Anttila, Auli Frank,

Lisätiedot

SOTE- ja maakuntauudistuksen kuntajohtajafoorumin kokous

SOTE- ja maakuntauudistuksen kuntajohtajafoorumin kokous 1 Kokoustiedot SOTE- ja maakuntauudistuksen kuntajohtajafoorumin kokous Kokousaika Ke, kokous heti aamun seminaarin jälkeen, klo 11.50 13.00 Kokouspaikka Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, kantasairaalan

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2

Lisätiedot

Aluetyöverkosto Lahti Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori

Aluetyöverkosto Lahti Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori Aluetyöverkosto Lahti 26.9.2017 Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori Maakuntauudistuksen tavoitteena 1. Sovittaa yhteen valtion aluehallinto ja maakuntahallinto 2. Luoda tarkoituksenmukainen

Lisätiedot

SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO

SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO TILAISUUDEN NIMI SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO Onnistumme mikäli ymmärrämme asiakkaitamme ja osaamme hyödyntää heidän palautettaan. Onnistumme vain, kun asiakkaat ovat kanssamme kehittämässä

Lisätiedot

Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet htv

Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet htv 2 Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet 3 5 10 1 6 1 1 1 28 9700 htv EP Valmisteluvaiheet 27.3.2017 3 Ajankohtaista (1/3) SOTEMAKU-johtoryhmä päätti kokouksessaan 17.3.2017 mm. seuraavista

Lisätiedot

Kanta-Hämeen väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) 3. epävirallinen kokous

Kanta-Hämeen väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) 3. epävirallinen kokous Kanta-Hämeen väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) 3. epävirallinen kokous Aika: maanantai 7.8. klo 11.00 13.00 Paikka: Hämeenlinna, Lasikulman yläkerran kokoustilat, osoite Kasarmikatu 23. Osallistujat:

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 26.6.2017 klo 12.30 14.10 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

Esivalmisteluln sote-tiimin kokous ICT-ryhmän tehtävät ja alustava työsuunnitelma

Esivalmisteluln sote-tiimin kokous ICT-ryhmän tehtävät ja alustava työsuunnitelma Esivalmisteluln sote-tiimin kokous 23.3.2017 ICT-ryhmän tehtävät ja alustava työsuunnitelma Mikko Rotonen Helena Ylisipola ESIVALMISTELU -30.6.2017 Valmistelun vaiheet Luodaan edellytyksiä tehtävien, henkilöstön

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus Asko Peltola 16.3.2018 Maakunta- ja sote-uudistusvalmistelu 3 / 2018 Lakipaketit saatu nyt suurimmalta osin eduskunnan käsittelyyn Maakunta(konserni)strategian

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 4. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 4. kokous ESITYSLISTA Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 4. kokous Aika: pe 17.2.2017, klo 9.00-14.30 (aamukahvi tarjolla klo 8.30 alkaen) Paikka: Jyväskylän ammattikorkeakoulu,

Lisätiedot

Väliaikainen hallinto Tilanne Kunnanjohtajakokous Poliittinen ohjausryhmä

Väliaikainen hallinto Tilanne Kunnanjohtajakokous Poliittinen ohjausryhmä Sote- ja maakuntauudistus Väliaikainen hallinto Tilanne 20.4.2017 Kunnanjohtajakokous Poliittinen ohjausryhmä Valmistelun vaiheet 9/2016 1.7.2017 1.7.2017 28.2.2018 1.3. 31.12.2018 Esivalmistelu 10 kk

Lisätiedot

AJANKOHTAISKATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN

AJANKOHTAISKATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN Päijät-Hämeen liitto The Regional Council of Päijät-Häme AJANKOHTAISKATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN @Jari_Parkkonen #PHliitto v. 1.5 Valtakunnallinen valmistelutilanne: Esivalmistelun ohjeistamiskirje toukokuun

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS MUISTIO Aika: maanantai 2.9.2016 kello 11.38 12.25 Paikka: Kokoustila C6, Toimistotalo Ruori, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta Läsnä/jäsenet:

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Savonlinna, Paviljonki, auditorio (Rajalahdenkatu 4, 57200, Savonlinna).

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Savonlinna, Paviljonki, auditorio (Rajalahdenkatu 4, 57200, Savonlinna). Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Kokousaika 28.11.2017 kello 09:00 Kokouspaikka Savonlinna, Paviljonki, auditorio (Rajalahdenkatu 4, 57200, Savonlinna). Asialista: Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/2017 1 Kokousaika kello 12:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO

SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO TILAISUUDEN NIMI SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO Onnistumme mikäli ymmärrämme asiakkaitamme ja osaamme hyödyntää heidän palautettaan. Onnistumme vain, kun asiakkaat ovat kanssamme kehittämässä

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 5. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 5. kokous ESITYSLISTA Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 5. kokous Aika: to 20.4.2017, klo 13.00-16.00 (tulokahvi tarjolla klo 12.30 alkaen) Paikka: Priimus, auditorio

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus Asko Peltola 13.3.2018 Maakunta- ja sote-uudistusvalmistelu 3 / 2018 Etelä-Pohjanmaan palvelurakenteen selvitystyö loppusuoralla Työterveyshuollon selvitys valmistuu

Lisätiedot

- palvelutuotanto - yhdyspinnat - hallittu siirto ja prosessin ohjaus (järjestämisen ja tuotannon yhteensovittaminen).

- palvelutuotanto - yhdyspinnat - hallittu siirto ja prosessin ohjaus (järjestämisen ja tuotannon yhteensovittaminen). Väliaikainen valmistelutoimielin 89 19.12.2017 Väliaikainen valmistelutoimielin 5 09.01.2018 Sote-valmistelun organisoituminen LLVate 19.12.2017 89 Väliaikainen valmistelutoimielin on kokouksessaan 24.10.2017

Lisätiedot

TEHDÄÄNKÖ YHDESSÄ? Riihimäki , Scandic Riihimäki

TEHDÄÄNKÖ YHDESSÄ? Riihimäki , Scandic Riihimäki TEHDÄÄNKÖ YHDESSÄ? Riihimäki 12.2.2019, Scandic Riihimäki SOTE, Lape, OT, Vip Mitä ihmettä??? Projektipäällikkö Satu Raatikainen, muutosagentti Jari Pekuri, Hämeen liitto & kehittämispäällikkö Seija Junno,

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen valmistelu Etelä-Savossa. Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen

Maakuntauudistuksen valmistelu Etelä-Savossa. Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen Maakuntauudistuksen valmistelu Etelä-Savossa Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen 19.4.2016 Maakunnan tilanne Maakunnan kunnat ovat antaneet lausuntonsa hallituksen marraskuisiin linjauksiin helmikuussa 2016:

Lisätiedot

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle Sote- ja maakuntauudistuksen tilannekatsaus Kuntajohtajakokous 24.3.2017 Kari Hakari muutosjohtaja Ajankohtaista Valtakunnallisesti:

Lisätiedot

Järjestäjätoiminto. Muutosjohtaja (sote järjestäminen), Harri Jokiranta Sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntija (sote järjestäminen), Päivi Saukko

Järjestäjätoiminto. Muutosjohtaja (sote järjestäminen), Harri Jokiranta Sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntija (sote järjestäminen), Päivi Saukko Järjestäjätoiminto Muutosjohtaja (sote järjestäminen), Harri Jokiranta Sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntija (sote järjestäminen), Päivi Saukko Järjestäjän perusta Maakunta vastaa asukkaan laissa

Lisätiedot

SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO

SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO TILAISUUDEN NIMI SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO Onnistumme mikäli ymmärrämme asiakkaitamme ja osaamme hyödyntää heidän palautettaan. Onnistumme vain, kun asiakkaat ovat kanssamme kehittämässä

Lisätiedot

Maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelu Ohjeet vastuuvalmistelijoille

Maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelu Ohjeet vastuuvalmistelijoille Maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelu Ohjeet vastuuvalmistelijoille 19.12.2017 Vastuuvalmistelijoiden tehtäviä Vastuuvalmistelijoiden tehtävänä on valmistella maakunta- ja sote-uudistus Päijät-Hämeessä

Lisätiedot

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 8/2016

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 8/2016 Pöytäkirja 1 (9) Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 8/2016 Aika 7.6.2016 kello 18:00-19:13 Paikka n kaupunginhalllituksen kokoushuone Allekirjoitukset Juha Vasama puheenjohtaja Aino-Maija Luukkonen

Lisätiedot

Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018

Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018 Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018 Aika: Keskiviikko 2.5. 2018 klo 9.05-11.15 Paikka Satakunnan keskussairaalan yhtymähallituksen neuvotteluhuone N-rakennus, II-kerros Sairaalatie 3, Pori Jakelu: (x)

Lisätiedot

Maakunta- ja sote-uudistus

Maakunta- ja sote-uudistus Maakunta- ja sote-uudistus Hallituksen esitysluonnoksen ja eduskuntakäsittelyssä tehtyjen muutosten mukaisesti 1 2 Maakunnat perustetaan voimaanpanolain voimaantullessa (viimeistään joulukuu 2018). Maakunnan

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen ja maakuntauudistuksen (soma) esivalmistelun tilannekatsaus

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen ja maakuntauudistuksen (soma) esivalmistelun tilannekatsaus Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen ja maakuntauudistuksen (soma) esivalmistelun tilannekatsaus 15.12.2016 hyväksymä Soma-esivalmistelun organisaatio Neuvottelukunta valmistelutahot, kuntajohtajat,

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen ja maakuntauudistuksen (soma) esivalmistelun tilannekatsaus

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen ja maakuntauudistuksen (soma) esivalmistelun tilannekatsaus Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen ja maakuntauudistuksen (soma) esivalmistelun tilannekatsaus 15.12.2016 hyväksymä Soma-esivalmistelun organisaatio Neuvottelukunta valmistelutahot, kuntajohtajat,

Lisätiedot

Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivitys vuosille

Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivitys vuosille Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 628/00.04.01/2019 87 Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivitys vuosille 2019-2020 Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg

Lisätiedot

Uudenmaan sote- ja maakuntauudistuksen yleisesittely

Uudenmaan sote- ja maakuntauudistuksen yleisesittely Uudenmaan sote- ja maakuntauudistuksen yleisesittely Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus Luomme itsehallinnollisen Uudenmaan Vi skapar ett självstyrt Nyland Uuden soten pilarit 1. Vahva järjestäjä

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 5. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 5. kokous ESITYSLISTA Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 5. kokous Aika: pe 3.2.2017, klo 10-12 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Esityslista:

Lisätiedot

Kuntien ja maakuntien yhteistyö toimitilaasioissa

Kuntien ja maakuntien yhteistyö toimitilaasioissa Finlands framgång skapas lokalt Yhteistyössä Kuntaliitto & Maakuntien tilakeskus: Kuntien ja maakuntien yhteistyö toimitilaasioissa Kuntamarkkinat 12.- 13.9.2018 Kuntaliitto, Toinen linja 14 Tilapalvelupäällikkö,

Lisätiedot