Kiinteistötietojärjestelmän kiinteistöosan ohjausryhmän kokous n:o 2 / 2012

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kiinteistötietojärjestelmän kiinteistöosan ohjausryhmän kokous n:o 2 / 2012"

Transkriptio

1 1 Maanmittauslaitos KTJkii-ohjausryhmä KOKOUSMUISTIO Kiinteistötietojärjestelmän kiinteistöosan ohjausryhmän kokous n:o 2 / 2012 Aika klo 9:30 12:10 Paikka Maanmittauslaitos, Pasila, neuvotteluhuone Toimitus Läsnä Paavo Häikiö puh.joht. Maanmittauslaitos / Kehittämiskeskus Martti Parviainen siht. Annamari Räty Espoon kaupunki Juha Kantanen Jyväskylän kaupunki Lasse Kivinen Jämsän kaupunki Mika Järvelä Lahden kaupunki Hannu Kojo Tampereen kaupunki Anne Dahlqvist MML / Tietopalvelukeskus Tuomas Lukkarinen MML / Keskushallinto Mikko Peltokorpi Mikko Tallgren Ari Tella MML / Keskushallinto Juha Tuomaala Poissa Taina Lehtinen Rovaniemen kaupunki Matti Holopainen Kuntaliitto 1 Avaus ja asialista Puheenjohtaja avasi kokouksen. Hyväksyttiin asialista. 2 Edellinen kokousmuistio Hyväksyttiin edellisen kokouksen muistio. 3 Kuntien tilannekatsaus rekisterinpitoon Jyväskylä: KTJkii-järjestelmä toimii hyvin. Toimitusten kysyntä on ollut niukassa kasvussa. Virkamiehen vaihto vuodeksi maanmittaustoimiston kanssa tuottaa käytännössä arvokasta kokemusta molemmille osapuolille, mistä laaditaan juttu Maankäyttö-lehteen. MML:sta toimitettavan postin kirjekuoret tuoksuvat ärsyttävästi. Kantanen toimittaa asiasta selonteon Tuomaalalle, jotta MML voisi reklamoida postitusta hoitavalle Itellalle. Jämsä: Rekisterinpitosovellukseen kirjautumisessa on ollut hitautta. Kaupungin rakennusvalvontavirasto on vaatinut yhä asiakkaitaan hankkimaan rekisteriotteita ja - todistuksia, vaikka virasto voisi katsoa tiedot omatoimisesti KTJ:stä. Tampere: Rekisterinpito toimii vakaasti. Koordinaattimuunnosten lataus on tehty loppuun. Alkukangertelun jälkeen pääosa aineistosta (80 %) käsiteltiin kuukauden sisällä. Kiinteistötoimen johtoon on tulossa henkilövaihdoksia. Geodeetti on jäänyt eläkkeelle ja kiinteistöinsinöörin paikka on haussa.

2 Lahti: Kiinteistönmuodostustoiminta on vilkastunut hiukan kevään kuluessa. Järjestelmät ja työprosessit toimivat moitteetta. 2 Espoo: Tänä vuonna rekisteröidään runsaasti yleisen alueen lohkomisia ja muitakin määräalojen lohkomisia ennen koordinaatiston muuttamista vuoden lopulla. Sijaintiaineistojen latauksia KTJkii-järjestelmään on testattu. Turulta ja Tampereelta saadaan selventäviä ohjevinkkejä. Yhteenvetoluetteloita määräaloille myönnetyistä lainhuudoista ei ole saatu viime syksyn jälkeen. Espoo tekee lähiaikoina ensi kertaa tontin halkomistoimituksen. Lukkarista pyydettiin selvittämään, miten kaupungin toimitusinsinöörin tulee ilmoittaa halkomisesta maanmittaustoimiston kirjaamisviranomaiselle. Espoon tietojärjestelmässä on tällä hetkellä joitain toimintaa hankaloittavia vikoja mm. paluusanomien käsittelyssä, tietokannan eheydessä ja rakennustunnusten toimittamisessa maistraattiin. 4 MML:n tilannekatsaus rekisterinpitoon Peltokorpi esitteli tilanneraportin. Yhteensä 19 kuntaa ovat ilmoittaneet aloittaneensa perusparannetun sijaintiaineiston latauksen KTJkii-järjestelmään. Lataustyön tiedettiin valmistuneen Lahdessa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Tampereella ja Turussa. Rekisterinpitosovelluksesta otetaan käyttöön uusi versio Siinä tulee tarjolle valittavaksi myös taustakarttarasterit, jossa näkyvät katujen nimet ja VRK:sta/RHR:stä poimitut lähiosoitenumerot. Rekisterinpitosovellusta koskevia käyttöhäiriöitä on esiintynyt tammikuun jälkeen kymmenenä eri päivänä. MML (RETI-ydinprosessiryhmä) on ehdottanut kiinteistörekisterin järjestelmään viittä uutta toimenpidelajia: - tontin lohkominen ja tontinosan lunastus, (muodostamistoimenpide) - rasitteen poisto, - rasitteen muuttaminen, - tieoikeuden poisto, - tieoikeuden muuttaminen. Ohjausryhmä hyväksyi toimenpidelajit lisättäväksi koodistoon ja järjestelmään niin, että ne saadaan käyttöön helmikuussa Muutos kiinteistötunnusjärjestelmän käyttöön Tulevien kuntaliitoksen toteutustapaa KTJ:ssä ja sen rekistereissä on muutettava aiempaa yksinkertaisemmaksi. Esiselvityksissä on vahvistunut periaate, että kuntaliitostapauksissa kiinteistötunnukset tulee pysyttää muuttamattomina ennallaan, jolloin vältytään rekisteriyksiköiden lakkauttamisilta ja vastaavien uudelleen perustamisilta. Uudesta menettelystä seuraa, että kiinteistötunnuksen ensimmäinen numerokenttä (kuntanumero) ei enää kerro, mihin voimassa olevaan kuntaan kiinteistö nykyisin kuuluu. Kiinteistön kuuluminen voimassa olevaan kuntaan kerrotaan erillisellä ominaisuustiedolla kiinteistön sijaintikunta. Tieto merkitään jokaiselle rekisteriyksikölle. Kuntaliitokset toteutetaan KTJ:ssä sijaintikuntatiedon päivitysajolla. MML varautuu uuden menettelyn käyttömahdollisuuteen vuoden 2014 helmikuun versiovaihdosta lähtien. Uusi toiminnallisuus aiheuttanee muutoksia kuntajärjestelmiin ja lisäksi lähes 20 muun organisaation järjestelmiin, joilla on tietokytkentöjä KTJ:ään.

3 6 MML:n tilannekatsaus tietopalvelun sovelluksiin 3 Tallgren esitteli tietopalvelusovellusten yksityiskohtaisen tilanneraportin. Tietopalvelun versionvaihto onnistui suunnitellusti helmikuussa. KTJ-selaintietopalvelu ja Ammattilaisen karttapaikka yhdistetään uudeksi kiinteistötietopalveluksi (KTP), joka tulee käyttöön maaliskuussa Keväällä 2013 valmistuvat käyttöoikeusyksiköiden kyselypalvelu ja rajapintatuotteet; niiden jälkeen KTP:n haut ja tulosteet sekä yksityistien otteet. Ensi vuonna tulee koodistoon muutama lisäys, joista järeimpänä uusi rekisteriyksikkölaji: yhteinen erityinen etuus. Aineistopalvelun xml-tiedoston sisältöön lisätään kaavojen, tonttijakojen ja rakennuskieltojen yksilöintitunnukset (teknisesti ovat käyttöoikeusyksikön tunnuksia), koska sillä voidaan varmentaa epämääräisesti yksilöityjen kaavojen ym. tunnistamista kunnissa. Tästä ja koodimuutoksista tiedotetaan kuntien järjestelmätoimittajille kesän aikana. Silmäiltiin myös selonteko muista KTJ-teemaa sivuavista kehittämishankkeista, joista laajimpia ovat uusi kirjaamisjärjestelmä (Kirre), sähköisen kiinteistönvaihdannan järjestelmä (Sikke) ja INSPIRE:n kansalliset rajapintapalvelut. Edellisen kokouksen jälkeen on tietopalvelusovellusten käytössä ollut häiriöitä 14 päivänä. Kirren mukana ensi maaliskuussa tietopalveluun tulee toiminto, joka hakee omistajatiedot kartalta rajattavan alueen kiinteistöistä. Jos on tärkeää poimia paluusanomia alueellisella rajauksella, tehtävä on edullisinta toteuttaa kuntajärjestelmän sisällä. Kehittämiskeskukselle annettiin mietittäväksi, voisiko järjestelmä ohjata käyttäjän automaattisesti sovellusten käytettävyyden infosivulle silloin, kun käyttäjä yrittää kirjautua vianalaiseen sovellukseen. 7 Rekisteröintitilastot Merkittiin tiedoksi kuntien ja MML:n rekisteröintitilastot viikoilta Maanmittauslaitoksessa maanmittaustoimituksia on kertynyt vajaat 100 kpl viime vuotista enemmän. Kaikkien rekisteritapahtumien määrä vähentyi kunnissa 100 kpl ja MML:ssa kpl edellisvuoteen verrattuna. Rekisteröintien jakauma on säilynyt ennallaan: MML 88 % ja kunnat 12 %. 8 Rekisterinpidon pelisääntöjen päivitys Käytiin läpi pelisääntödokumentin ajantasaistettu versio Kiinteistörekisterinpidon yhteiset pelisäännöt kiinteistötietojärjestelmässä / Teksti oli työstetty Kehittämiskeskuksessa ja siinä oli otettu huomioon kiinteistöinsinöörien kerhon johtoryhmältä sekä MML:n rekisterinpidon vastuuhenkilöiltä saadut ehdotukset ja kommentit. Kokouksessa tehtiin tekstiin muutama vähäinen sanonnan korjaus. Ohjausryhmä hyväksyi uudistetun pelisääntödokumentin. MML jakaa sen rekisterinpitoon osallistuville.

4 9 Kiinteistötehtävien koulutuspäivä syksyllä 4 Kiinteistötehtävien koulutuspäivä pidetään Pasilassa Ohjelmaan sisällytettäviä aiheita voi ehdottaa Häikiölle elokuun puoliväliin asti. Kokouksessa tuli esille aihetoivomuksina: - Kirjaamisjärjestelmän uudistumisen esittely, - Sähköisen kiinteistönvaihdannan esittely, - KTJ:n selaintietopalvelun ja Ammattilaisen karttapaikan yhdistyminen, - 3D-kiinteistönmuodostus. 10 Sopimukset kantakartta-aineiston käytöstä KTJ-selaintietopalvelussa KTJ-selaintietopalvelussa on mahdollisuus katsella taustakarttana myös kunnan rasteriaineistoa, mistä MML on tehnyt sopimuksen 39 kunnan kanssa. Ensi vuonna on tarkoitus yhdistää selaintietopalvelu ja Ammattilaisen karttapaikka uudeksi kiinteistötietopalveluksi. Olisi tarkoituksenmukaista, että kuntien taustarastereita voitaisiin näyttää myös kiinteistötietopalvelussa. Tämän takia sopimuksia tulisi uudistaa MML:n ja 39 kunnan kesken, koska nykyiset sopimukset eivät salli kuntarastereiden näyttämistä Karttapaikalla. Viime vuodelta 39 kunnalle kertyi käyttökorvauksia KTJ-rasteriaineistoista yhteensä vajaat euroa. Ohjausryhmä piti tarpeellisena, että asiasta laadittaisiin ensin käyttökorvausten perusteet ja muut sopimusehdot sisältävä mallisopimus MML:n, Kuntaliiton ja kuntien kesken. Kuntien kannalta työhön on tarjolla myös pääkaupunkiseudun kartastoyhteistyöfoorumin asiantuntemus. 11 Tiedotusasiat - MMM:n seminaari 3D-kiinteistönmuodostuksesta pidetään Pasilassa Rekisterinpitosovelluksen koulutusta on suunniteltu järjestettäväksi Pasilassa syksyllä. Ajankohta valitaan, kunhan Pasilan virastotalon remontin valmistuminen varmistuu. Alustavasti n. 60 kuntahenkilöä on ilmoittautunut osallistujiksi. 12 Loppuvuoden kokoukset Sovittiin pidettäväksi ohjausryhmän kokoukset MML:ssa Pasilassa 5.9. ja , molempina päivinä klo 9: Muut asiat 13.1 KTJ-lain muutoksen mukaisesti MML on asettamassa uutta KTJ-yhteistyöryhmää järjestelmän kehittämistä ja ylläpitoa varten. Tähän mennessä seuraavat tahot ovat ilmoittaneet MML:lle jäsenensä: - Finanssialan keskusliitto, - Helsingin kaupunki, Kaupunkimittausosasto, - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto - Suomen kuntaliitto, - Uudenmaan Ely-keskus, - Varkauden kaupunki, - Verohallinto, - Väestörekisterikeskus Maanmittauslaitoksessa valmistellaan KTJ:ä koskevaa maksuasetusta. Nykyinen asetus on voimassa kuluvan vuoden loppuun.

5 13.3 Todettiin, että suomi.fi -sivujen kautta on saatavissa mobiilivarmenne, joka soveltuu kuntakäyttäjienkin tunnistamiseen sähköisessä asioinnissa. Kaupunki voi hoitaa tunnistamisen myös omilla virkakorteilla kuten mm. Jyväskylässä toimitaan. 5 Jakelu: Ohjausryhmän jäsenet Anne Pirinen / KTJ-rekisterinpidon tuki

Kiinteistötietojärjestelmän kiinteistöosan ohjausryhmän kokous n:o 2 / 2010

Kiinteistötietojärjestelmän kiinteistöosan ohjausryhmän kokous n:o 2 / 2010 1 Maanmittauslaitos KTJkii-ohjausryhmä KOKOUSMUISTIO Tarkastus seuraavassa kokouksessa Kiinteistötietojärjestelmän kiinteistöosan ohjausryhmän kokous n:o 2 / 2010 Aika 21.5.2010 klo 9.30 12.00 Paikka Läsnä

Lisätiedot

INSPIRE:n määrittelyjen mukaisen tietotuotteen muodostaminen: KIINTEISTÖT

INSPIRE:n määrittelyjen mukaisen tietotuotteen muodostaminen: KIINTEISTÖT INSPIRE:n määrittelyjen mukaisen tietotuotteen muodostaminen: KIINTEISTÖT Suunnitelma Otsikko Päivämäärä 2010-11-10 Aihe/alue Julkaisija Tyyppi Kuvailu Tekijät Muoto Julkisuus Oikeudet Tunniste Kieli Viitteet

Lisätiedot

Kirjaamisjärjestelmä kuntanäkökulmasta tietopalvelut ja rajapinnat

Kirjaamisjärjestelmä kuntanäkökulmasta tietopalvelut ja rajapinnat Kirjaamisjärjestelmä kuntanäkökulmasta tietopalvelut ja rajapinnat Kuntien ja Maanmittauslaitoksen kiinteistötehtävien koulutuspäivä Pasila 17.9.2013 Marko Kauppi Tampereen kaupunki Taustaa Tampere käyttänyt

Lisätiedot

3D kiinteistönmuodostus. Kuntien paikkatietoseminaari 10.2.2015 Annamari Räty apulaiskaupungingeodeetti Espoon kaupunki

3D kiinteistönmuodostus. Kuntien paikkatietoseminaari 10.2.2015 Annamari Räty apulaiskaupungingeodeetti Espoon kaupunki 3D kiinteistönmuodostus Kuntien paikkatietoseminaari 10.2.2015 Annamari Räty apulaiskaupungingeodeetti Espoon kaupunki 3D projektiryhmä - Pekka Halme, puheenjohtaja MML - Markku Markkula MML - Jani Hokkanen

Lisätiedot

Perusparannustilanne

Perusparannustilanne 1 Perusparannustilanne Kiinteistörekisteri ja Lainhuutorekisteri Heikki Lind ja Janne Murtoniemi 6.9.2017 Kuntien ja Maanmittauslaitoksen yhteinen kiinteistötehtävien koulutuspäivä Tieoikeuksien perusparantaminen

Lisätiedot

3D kiinteistönmuodostus tilannekatsaus ja linjauksia

3D kiinteistönmuodostus tilannekatsaus ja linjauksia 3D kiinteistönmuodostus tilannekatsaus ja linjauksia Kiinteistötehtävien koulutuspäivä 9.9.2015 Annamari Räty apulaiskaupungingeodeetti Espoon kaupunki Uudet asetetut 3 D ryhmät - Ohjausryhmä (projektien

Lisätiedot

MML:n sähköinen asiointi

MML:n sähköinen asiointi 1 MML:n sähköinen asiointi Asiointipalvelun kehittäminen Kiinteistötietopalvelun uudistaminen Jaakko Viitala 6.9.2017 Kuntien ja Maanmittauslaitoksen yhteinen kiinteistötehtävien koulutuspäivä 2 Asiointipalvelun

Lisätiedot

Uudet asetetut 3 D ryhmät

Uudet asetetut 3 D ryhmät Kuulumisia 3 D kiinteistönmuodostamisprojekteista Kiinteistörekisterinhoitajien koulutuspäivät 16.9.2015 Annamari Räty apulaiskaupungingeodeetti Espoon kaupunki Uudet asetetut 3 D ryhmät - Ohjausryhmä

Lisätiedot

Tietopalvelu 3D-kiinteistöistä

Tietopalvelu 3D-kiinteistöistä Tietopalvelu 3D-kiinteistöistä Mikko Tallgren, vastuualuepäällikkö MML / Sovelluspalvelut 7.9.2016 Kiinteistötehtävien koulutuspäivä, Helsinki 2 Esityksen sisältö KTJ:n tietopalvelumuodot Toteutusprojektin

Lisätiedot

KTJkii-rekisterinpitosovellukseen tehdyt muutokset

KTJkii-rekisterinpitosovellukseen tehdyt muutokset KTJkii-rekisterinpitosovellukseen tehdyt muutokset muutokset tulevat käyttöön 15.2.2011 Sisällysluettelo: Kuntajärjestelmätietojen siirtoväline korvaa automaattisesti rajamerkin1 mm sijaintipoikkeamat

Lisätiedot

Pikaohje KTJ -selaintietopalveluun

Pikaohje KTJ -selaintietopalveluun Pikaohje KTJ -selaintietopalveluun Käyttöliittymä Orientointikartta näyttää valitun kohteen sijainnin. Mittakaavan vaihto. Ulos kirjautuminen palvelusta. Ilmoittaa käytössä olevan mittakaavan. Valitun

Lisätiedot

Kiinteistötunnusjärjestelmän uudistamisen aiheuttamat muutokset rekisterinpitoon

Kiinteistötunnusjärjestelmän uudistamisen aiheuttamat muutokset rekisterinpitoon Ohje 1 (33) Kiinteistötunnusjärjestelmän uudistamisen aiheuttamat muutokset rekisterinpitoon Ohje 2 (33) 1. Johdanto... 3 2. Säädösmuutokset... 3 3. Kiinteistötunnuksen muodostuminen kiinteistötoimituksissa...

Lisätiedot

HE 112/1996 vp. Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi kiinteistörekisterilain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

HE 112/1996 vp. Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi kiinteistörekisterilain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 112/1996 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi kiinteistörekisterilain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi kiinteistörekisterilakia siten, että kiinteistötunnuksen

Lisätiedot

JHS 134 ja 142 päivittäminen sekä JHS 138 kumoaminen

JHS 134 ja 142 päivittäminen sekä JHS 138 kumoaminen JHS 134 ja 142 päivittäminen sekä JHS 138 kumoaminen 1(8) Sisällysluettelo 1. Hankkeen lähtökohdat... 3 1.1 Hankkeen perustamisen tausta... 3 1.2 Hankkeen tavoitteet... 3 1.3 Hankkeen sidosryhmät... 3

Lisätiedot

KTJ:N KANTAKARTAT KUNTIEN RAJAPINNOISTA

KTJ:N KANTAKARTAT KUNTIEN RAJAPINNOISTA KTJ:N KANTAKARTAT KUNTIEN RAJAPINNOISTA KTJ-YHTEISTYÖRYHMÄN KOKOUS 24.5.2018 24.5.2018 Teemu Sipilä, Tietotekniikan palvelukeskus, MML 1 NYKYTILANNE KANTAKARTAT (KOOSTE 4.12.2017 ESITYKSESTÄ) 11.9.2018

Lisätiedot

1.2 Tontin lohkomisen yhteydessä tehtyjä kiinnitysten käsittelypäätöksiä (kpl)

1.2 Tontin lohkomisen yhteydessä tehtyjä kiinnitysten käsittelypäätöksiä (kpl) Kiinteistö- ja mittaustoimen kysely 2008 10/83/2009 1. KIINTEISTÖNMUODOSTUSTOIMINTA 1.1 Tontinlohkomisia suoritettu 1.1.1 Näissä tontteja yhteensä 1.2 Tontin lohkomisen yhteydessä tehtyjä kiinnitysten

Lisätiedot

KUNTIEN JA MAANMITTAUSLAITOKSEN KIINTEISTÖTEHTÄVIEN KOULUTUSPÄIVÄ

KUNTIEN JA MAANMITTAUSLAITOKSEN KIINTEISTÖTEHTÄVIEN KOULUTUSPÄIVÄ KUNTIEN JA MAANMITTAUSLAITOKSEN KIINTEISTÖTEHTÄVIEN KOULUTUSPÄIVÄ Helsinki 25.9.2019 Avaus Heikki Lind Johtaja, Rekisterit Kaikkea tekoälyä yhdistää kaksi seikkaa: Autonomisuus: Kyky tehdä asioita ilman

Lisätiedot

KIINTEISTÖREKISTERIN KARTTAOTE Rekisteriyksikkö

KIINTEISTÖREKISTERIN KARTTAOTE Rekisteriyksikkö KIINTEISTÖREKISTERIN KARTTAOTE 2.1.2018 Rekisteriyksikkö 541-111-142-2 Sivu 1 (1) Kiinteistötunnus: 541-111-142-2 Rekisteriyksikkölaji: Tontti Kunta: Nurmes (541) Palstojen lukumäärä: 1 Rekisteriyksikön

Lisätiedot

1.3 Tontin lohkomistoimituksen kesto keskimäärin (vrk)

1.3 Tontin lohkomistoimituksen kesto keskimäärin (vrk) . KIINTEISTÖNMUODOSTUSTOIMINTA. Tontinlohk omisia suoritettu.. Näissä tontteja yhteensä (kpl).2 Tontin lohkomisen yhteydessä tehtyjä kiinnitysten käsittelypäätöksiä (kpl).3 Tontin lohkomistoimituksen kesto

Lisätiedot

Lainhuuto osana lohkomista. Maanmittauspäivät Petri Notko Maanmittauslaitos

Lainhuuto osana lohkomista. Maanmittauspäivät Petri Notko Maanmittauslaitos Lainhuuto osana lohkomista Maanmittauspäivät 2018 21.3.2018 Petri Notko Maanmittauslaitos Vuoden 2018 alusta määräalan lainhuudon käsittely ja lohkominen yhdistyvät Maanmittauslaitoksessa yhdeksi prosessiksi.

Lisätiedot

Liite 1. Sijaintikartta, Porvoo Kulloo Apelsinen

Liite 1. Sijaintikartta, Porvoo Kulloo Apelsinen Liite 1 Sijaintikartta, Porvoo Kulloo Apelsinen OTTOALUE OTTOALUE KIINTEISTÖREKISTERIN KARTTATULOSTE 31.05.2012 638-440-1-129 APELSINEN Sivu 1 (1) Kiinteistötunnus: 638-440-1-129 Kunta: Porvoo (638) Kylä:

Lisätiedot

KIINTEISTÖREKISTERIOTE Sivu 1 (2) Rekisteriyksikkö

KIINTEISTÖREKISTERIOTE Sivu 1 (2) Rekisteriyksikkö KIINTEISTÖREKISTERIOTE 13.3.2019 Sivu 1 (2) Perustiedot Rekisteriyksikkölaji: Tontti Kaavan mukainen käyttötarkoitus: YS Rekisteröintipvm: 30.10.1991 Pinta-ala: 21479 m² Muodostumistiedot Kiinteistötoimitus

Lisätiedot

Kiinteistö- ja mittaustoimen tietoja v. 2009

Kiinteistö- ja mittaustoimen tietoja v. 2009 1. KIINTEISTÖNMUODOSTUSTOIMINTA 1.1 Tontinlohkomisia suoritettu(kpl) 1.1.1 Näissä tontteja yhteensä (kpl) 1.2 Tontin lohkomisen yhteydessä tehtyjä kiinnitysten käsittelypäätöksi ä (kpl) 1.3 Tontin 1.4

Lisätiedot

MML: n sähköisten arkistoaineistojen käyttö

MML: n sähköisten arkistoaineistojen käyttö 1 MML: n sähköisten arkistoaineistojen käyttö Toimitusasiakirjat, -kartat ja kirjaamisaineistot Kari Rantalainen 31.5.2017, Maanmittauspäivät 2 MML:n sähköisen arkiston aineistot Maanmittauslaitoksen tai

Lisätiedot

KANTAKARTAT KTJ:SSA Teemu Sipilä, Tietotekniikan palvelukeskus, MML 1

KANTAKARTAT KTJ:SSA Teemu Sipilä, Tietotekniikan palvelukeskus, MML 1 KANTAKARTAT KTJ:SSA 4.12.2017 Teemu Sipilä, Tietotekniikan palvelukeskus, MML 1 NYKYTILANNE - KANTAKARTAT 11.9.2018 2 KANTAKARTAT SELAILUSSA Kantakartta-aineistoa käytetään KTJtietojärjestelmän Kiinteistötietopalvelussa

Lisätiedot

3Dkiinteistönmuodostaminen

3Dkiinteistönmuodostaminen 3Dkiinteistönmuodostaminen Maankäyttötieteiden päivä Paavo Häikiö 29.10.2015 3Dkiinteistönmuodostaminen lainsäädäntö tekninen toteutus tietopalvelu asemakaava 3D-kiinteistönmuodostamisen edellytyksenä

Lisätiedot

Tekla Oyj. Kuntien ja maanmittauslaitoksen kirjaamistehtävien koulutuspäivä Henrik Broman

Tekla Oyj. Kuntien ja maanmittauslaitoksen kirjaamistehtävien koulutuspäivä Henrik Broman Tekla Oyj Kuntien ja maanmittauslaitoksen kirjaamistehtävien koulutuspäivä Henrik Broman Sisällys Tekla Oyj Yritysrakenne Infra & Energy Kirjaamisjärjestelmän uudistuksen vaikutukset tietojärjestelmiin

Lisätiedot

Karttojen tekijänoikeudet

Karttojen tekijänoikeudet Karttojen tekijänoikeudet Alustus seminaarissa Tekijänoikeus ja Arkeologia Pidetään Helsingissä 2.3.2007 Henrik Ungern johtava lakimies Maanmittauslaitos henrik.ungern@maanmittauslaitos.fi Maanmittauslaitos

Lisätiedot

Ajankohtaista Maanmittauslaitoksesta

Ajankohtaista Maanmittauslaitoksesta Ajankohtaista Maanmittauslaitoksesta Kiinteistörekisterinhoitajien koulutuspäivät Paavo Häikiö 16.-17.9.2015 2 Vahva tunnistautuminen Palveluiden tietoturvan parantaminen liittyy asetuksen tietoturvallisuudesta

Lisätiedot

Maanmittauslaitoksen palvelut osakaskunnalle. Kotka Merikeskus Vellamo 26.10.2010 Ursula Seppä-Nieminen Kaakkois-Suomen maanmittaustoimisto

Maanmittauslaitoksen palvelut osakaskunnalle. Kotka Merikeskus Vellamo 26.10.2010 Ursula Seppä-Nieminen Kaakkois-Suomen maanmittaustoimisto Maanmittauslaitoksen palvelut osakaskunnalle Kotka Merikeskus Vellamo 26.10.2010 Ursula Seppä-Nieminen Kaakkois-Suomen maanmittaustoimisto 1 Maanmittauslaitoksen tehtävät kiinteistönmuodostamis- ja tilusjärjestelytoiminta

Lisätiedot

Kiinteistönmuodostamislain (KmL) 4 luvun mukaisesta tontin lohkomisesta suoritetaan perushinta /tontti:

Kiinteistönmuodostamislain (KmL) 4 luvun mukaisesta tontin lohkomisesta suoritetaan perushinta /tontti: KAUPUNKIMITTAUKSEN HINNASTO 2014 KIINTEISTÖTOIMITUSTEN HINNASTO jonka mukaan Porin kaupungille suoritetaan maksu kiinteistötoimitusmaksulain (558/95) 1 :ssä tarkoitetuista toimituksista, toimenpiteistä

Lisätiedot

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Lainsäädäntöneuvos Leo Olkkonen luonnos

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Lainsäädäntöneuvos Leo Olkkonen luonnos MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Lainsäädäntöneuvos Leo Olkkonen luonnos 09.11.2018 LUONNOS MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN ASETUKSEKSI KIINTEISTÖ- TIETOJÄRJESTELMÄN SUORITTEISTA JA TIETOPALVELUSTA

Lisätiedot

Maanmittauslaitoksen aineistot kyläsuunnittelun hyödyksi. Pieksämäki Siikamäki-Peiposjärvi 3.6.2009 Pekka Vilska Maanmittauslaitos

Maanmittauslaitoksen aineistot kyläsuunnittelun hyödyksi. Pieksämäki Siikamäki-Peiposjärvi 3.6.2009 Pekka Vilska Maanmittauslaitos Maanmittauslaitoksen aineistot kyläsuunnittelun hyödyksi Pieksämäki Siikamäki-Peiposjärvi 3.6.2009 Pekka Vilska Maanmittauslaitos 1 Valintaperusteet: Siikamäki-Peiposjärvi Valtakunnan vuoden 2008 kylä

Lisätiedot

Maankäyttö- ja rakennusasetuksen muuttaminen 3D-kiinteistöjen käyttöönoton vuoksi

Maankäyttö- ja rakennusasetuksen muuttaminen 3D-kiinteistöjen käyttöönoton vuoksi YM Lausuntopyyntö 15.03.2018 YM3/600/2018 Maankäyttö- ja rakennusasetuksen muuttaminen 3D-kiinteistöjen käyttöönoton vuoksi Johdanto Ympäristöministeriö pyytää lausuntoanne liitteenä olevasta asetusluonnoksesta

Lisätiedot

3D- KIINTEISTÖNMUODOSTAMINEN

3D- KIINTEISTÖNMUODOSTAMINEN 3D- KIINTEISTÖNMUODOSTAMINEN 22.3.2018 Maanmittauspäivät 2018 Paavo Häikiö 1 3D-KIINTEISTÖNMUODOSTAMINEN - Tilanne - Perusteet - Asemakaavat - Tonttijaot - Prosessi 22.3.2018 2 TILANNE - 3DIESEL-käyttöönottoprojekti

Lisätiedot

KIINTEISTÖREKISTERIOTE Sivu 1 (2) Rekisteriyksikkö TAKALA

KIINTEISTÖREKISTERIOTE Sivu 1 (2) Rekisteriyksikkö TAKALA KIINTEISTÖREKISTERIOTE 5.7.2018 Sivu 1 (2) Perustiedot Kiinteistötunnus: Nimi: TAKALA Rekisteriyksikkölaji: Tila Kunta: Karstula (226) Arkistoviite: 226:2000:46 Rekisteröintipvm: 5.9.2000 Kokonaispinta-ala:

Lisätiedot

Kiinteistöasioiden digifoorumi

Kiinteistöasioiden digifoorumi Kiinteistöasioiden digifoorumi Käynnistäminen ja kyselyn tuloksia Maaliskuu 2016 Kiinteistöasioiden digifoorumi - 2 Kiinteistöasioiden digifoorumi Kiinteistöasioiden digiloikka edellyttää osapuolten yhteistyötä,

Lisätiedot

KUNTANÄKÖKULMA LAHDESTA KIRJAAMISASIOIDEN KÄSITTELYYN

KUNTANÄKÖKULMA LAHDESTA KIRJAAMISASIOIDEN KÄSITTELYYN Mika Järvelä, Lahden kaupunki Kuntien ja Maanmittauslaitoksen kiinteistötehtävien koulutuspäivä 21.9.2010 KUNTANÄKÖKULMA LAHDESTA KIRJAAMISASIOIDEN KÄSITTELYYN KUNNAN TOIMITUSTUOTANTO JA KIRJAAMISASIAT

Lisätiedot

Rajapintapalveluiden mahdollisuudet Tampere-talo 25.4.2012

Rajapintapalveluiden mahdollisuudet Tampere-talo 25.4.2012 Rajapintapalveluiden mahdollisuudet Tampere-talo 25.4.2012 Pasi Lappalainen pasi.lappalainen@nostoconsulting.fi GSM 0400 858 101 TAVOITETILA Metatieto Inspire WFS Kokoava tietopalvelu KuntaGML LandXML

Lisätiedot

Kiinteistörekisterin perusparannus. Heikki Lind Johtaja, Rekisterit -tulosyksikkö , Kiinteistötehtävien koulutuspäivä

Kiinteistörekisterin perusparannus. Heikki Lind Johtaja, Rekisterit -tulosyksikkö , Kiinteistötehtävien koulutuspäivä Kiinteistörekisterin perusparannus Heikki Lind Johtaja, Rekisterit -tulosyksikkö 7.9.2016, Kiinteistötehtävien koulutuspäivä KTJ:n perusparannuksen painopisteet KIINTEISTÖREKISTERI Epäselvät palstat Pinta-alat

Lisätiedot

KARTTASOVELLUSTEN KÄYTTÖ RAJOJEN ETSINNÄSSÄ Juho Kotakorva, Maanmittauslaitos, Ikaalinen 1

KARTTASOVELLUSTEN KÄYTTÖ RAJOJEN ETSINNÄSSÄ Juho Kotakorva, Maanmittauslaitos, Ikaalinen 1 KARTTASOVELLUSTEN KÄYTTÖ RAJOJEN ETSINNÄSSÄ 27.11.2017 Juho Kotakorva, Maanmittauslaitos, Ikaalinen 1 MOBIILISOVELLUKSET - Erilaisia karttasovelluksia on paljon. Useimmista ei löydy rajatietoa (esim. Maastokartat,

Lisätiedot

Kaksisuuntainen sähköinen asiointi (2sasi) Jani Hokkanen

Kaksisuuntainen sähköinen asiointi (2sasi) Jani Hokkanen Kaksisuuntainen sähköinen asiointi (2sasi) Jani Hokkanen 7.9.2016 Kaksisuuntaisuus? Tavoitteena on tehdä kansalaisille, yrityksille ja yhteisöille palvelu, jossa kaikki kiinteistöihin liittyvä asiointi

Lisätiedot

1. Sähköinen tunnistautuminen KTJ-rekisterinpitosovellukseen

1. Sähköinen tunnistautuminen KTJ-rekisterinpitosovellukseen OHJE Sisällys 1. Sähköinen tunnistautuminen KTJ-rekisterinpitosovellukseen... 2 1.1. Edellytykset... 2 1.2. suomi.fi -tunnistautumisvaihtoehdot... 2 1.2.1. KATSO-tunnuksella tunnistautumisen edellytykset

Lisätiedot

KIINTEISTÖ KARTALLA ORAVA-KORTTELI

KIINTEISTÖ KARTALLA ORAVA-KORTTELI KIINTEISTÖ KARTALLA 07.06.2016 91-2-40-14 sivu 1 (1) Rekisteriyksikkölaji: Tontti (13) Kylä/kaupunginosa: KLUUVI (2) Rekisteröintipäivämäärä: 01.01.1800 Palstojen lukumäärä: 1 Maapinta-ala: 0.1396 ha Kiinteistön

Lisätiedot

Virheiden korjaaminen. Kiinteistörekisterinhoitajien koulutuspäivät

Virheiden korjaaminen. Kiinteistörekisterinhoitajien koulutuspäivät Virheiden korjaaminen Kiinteistörekisterinhoitajien koulutuspäivät 29.9.2010 Arja Lankinen Etelä-Suomen maanmittaustoimisto 1 Virheiden korjaaminen Päätös Toimitus Kiinteistönmääritys toimituksen rekisteröinnin

Lisätiedot

INSPIRE:n määrittelyjen mukaisen tietotuotteen muodostaminen: HALLINNOLLISET YKSIKÖT

INSPIRE:n määrittelyjen mukaisen tietotuotteen muodostaminen: HALLINNOLLISET YKSIKÖT INSPIRE:n määrittelyjen mukaisen tietotuotteen muodostaminen: HALLINNOLLISET YKSIKÖT Suunnitelma Otsikko Päivämäärä 2010-12-01 Aihe/alue Julkaisija Tyyppi Kuvailu Tekijät Muoto Julkisuus Oikeudet Tunniste

Lisätiedot

SAHANKOULU, MYYNTI 2019

SAHANKOULU, MYYNTI 2019 SAHANKOULU, MYYNTI 2019 Kuva: ajantasakaava/ilmakuva ja viistokuva Kiinteistö: 748-417-43-18 Kiinteistön nimi: Kiinteistörekisterin mukainen maapinta-ala: 0,3400 hehtaaria Kaavatilanne: Asemakaava, Ruukin

Lisätiedot

INSPIREn määrittelyjen mukaisen tietotuotteen muodostaminen: PAIKANNIMET

INSPIREn määrittelyjen mukaisen tietotuotteen muodostaminen: PAIKANNIMET INSPIREn määrittelyjen mukaisen tietotuotteen muodostaminen: PAIKANNIMET Suunnitelma Otsikko Päivämäärä 2015-05-19 Aihe/alue Julkaisija Tyyppi INSPIREn määrittelyjen mukaisen tietotuotteen muodostaminen:

Lisätiedot

1. Sähköinen tunnistautuminen KTJ-rekisterinpitosovellukseen

1. Sähköinen tunnistautuminen KTJ-rekisterinpitosovellukseen OHJE 1 (16) Sisällys 1. Sähköinen tunnistautuminen KTJ-rekisterinpitosovellukseen 2 1.1. 1.1. Tunnistautumisvaihtoehdot 2 1.2. 1.2. Edellytykset 3 1.3. 1.2.1. Toimikortti-tunnistautumisen edellytykset

Lisätiedot

KIINTEISTÖREKISTERINPIDON YHTEISET PELISÄÄNNÖT KIINTEISTÖTIETOJÄR- JESTELMÄSSÄ

KIINTEISTÖREKISTERINPIDON YHTEISET PELISÄÄNNÖT KIINTEISTÖTIETOJÄR- JESTELMÄSSÄ 31.3.2014 1 ( 19 ) KIINTEISTÖREKISTERINPIDON YHTEISET PELISÄÄNNÖT KIINTEISTÖTIETOJÄR- JESTELMÄSSÄ SISÄLTÖ 1 Pelisääntöjen tarkoitus... 3 2 Lainsäädännöllinen tausta... 3 2.1 Kiinteistötietojärjestelmän

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Muutosjohtajien tilannekatsaus 4. 3 Henkilöstön, sopimusten ja omaisuuden siirtosuunnitelmien katselmointi

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Muutosjohtajien tilannekatsaus 4. 3 Henkilöstön, sopimusten ja omaisuuden siirtosuunnitelmien katselmointi MUISTIO 9/2018 1 Aika 08.06.2018 klo 13:00-14:45 Paikka Kallion virastotalo, nh 6 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Muutosjohtajien tilannekatsaus 4 3 Henkilöstön, sopimusten ja omaisuuden

Lisätiedot

HE 151/2012 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi kiinteistötietojärjestelmästä

HE 151/2012 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi kiinteistötietojärjestelmästä HE 151/2012 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi kiinteistötietojärjestelmästä ja siitä tuotettavasta tietopalvelusta annetun lain 7 :n muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi kiinteistötietojärjestelmästä

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2017 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2017 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2017 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 15.9.2017 klo 13 14.35 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuoneenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Paikalla:

Lisätiedot

Kuusamon kaupungin Tiejaoston puheenjohtaja. Kuusamon kaupungin Tiejaoston puheenjohtaja

Kuusamon kaupungin Tiejaoston puheenjohtaja. Kuusamon kaupungin Tiejaoston puheenjohtaja 21.2.2019 Kuusamon kaupungin Tiejaoston puheenjohtaja Kuusamon kaupunki Maanmittauslaitos Kuusamon kaupunki Kuusamon kaupungin Tiejaoston puheenjohtaja Vaihde 040 8608 600 yhdyskuntatekniikka@kuusamo.fi

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2016 1 n kokous Kokousaika kello 14:00 16.15 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

1. Sähköinen tunnistautuminen KTJ-rekisterinpitosovellukseen

1. Sähköinen tunnistautuminen KTJ-rekisterinpitosovellukseen OHJE 1 (17) Sisällys 1. Sähköinen tunnistautuminen KTJ-rekisterinpitosovellukseen 2 1.1. Edellytykset 2 1.2. Tunnistautumisvaihtoehdot 2 1.2.1. KATSO-tunnuksella tunnistautumisen edellytykset 2 1.2.2.

Lisätiedot

Lapuan kaupunki Maanmittauslaitos Dnro MML /00 04 00/2015 KUNTA PAIKKATIETOAINEISTOJEN HANKINTAA JA KÄYTTÖOIKEUTTA KOSKEVA SOPIMUS

Lapuan kaupunki Maanmittauslaitos Dnro MML /00 04 00/2015 KUNTA PAIKKATIETOAINEISTOJEN HANKINTAA JA KÄYTTÖOIKEUTTA KOSKEVA SOPIMUS Maanmittauslaitos Dnro MML /00 04 00/2015 KUNTA PAIKKATIETOAINEISTOJEN HANKINTAA JA KÄYTTÖOIKEUTTA KOSKEVA SOPIMUS Sopimusosapuolet: Yhteyshenkilö: Jaakko Rissanen Maanmittauslaitos, Yhteyshenkilö: Kari

Lisätiedot

rjjarve n ti e f asiakasueto.fi Lähestymiskartta Perustiedot Kiinteistö kartalla KIINTEISTÖN KARTTATULOSTE 04.06.2015 t;j

rjjarve n ti e f asiakasueto.fi Lähestymiskartta Perustiedot Kiinteistö kartalla KIINTEISTÖN KARTTATULOSTE 04.06.2015 t;j . KIINTEISTÖN KARTTATULOSTE 04.06.2015 f asiakasueto.fi 1(1) Lähestymiskartta Ma 1 1! (uhturil. ara Kiinteistötunnus: Nimi: Rekisteriyksikkölaji: Paistojen määrä: Kunta: Kaavan mukainen käyttötarkoitus:

Lisätiedot

Kiinteistö- ja mittaustoimen kysely v. 2010

Kiinteistö- ja mittaustoimen kysely v. 2010 1.2 Tontin lohkomisen yhteydessä tehtyjä kiinnitysten käsittelypäätöksiä (kpl) 1.3 Tontin lohkomistoimituksen kesto keskimäärin (vrk) 1.1 Tontinlohkomisia 1.1.1 Näissä tontteja suoritettu(kpl) yhteensä

Lisätiedot

Yhteyshenkilö: Yhteyshenkilön sähköposti:

Yhteyshenkilö: Yhteyshenkilön sähköposti: Tilaaja Kunta: Yhteyshenkilö: Yhteyshenkilön sähköposti: Tiedot tilataan seuraavasti: Lainhuutotiedot kaikilla henkilötiedoilla tiedot tarvitaan seuraavien viranomaistehtävien hoitamiseen seuraavaan lakiin

Lisätiedot

Paikkatietoinfrastruktuuri ja INSPIREn toimeenpano

Paikkatietoinfrastruktuuri ja INSPIREn toimeenpano Paikkatietoinfrastruktuuri ja INSPIREn toimeenpano 30.8.2010 Antti Rainio Maanmittauslaitos täytäntöönpanosäännöt metatieto täytäntöönpanosäännöt seuranta ja raportointi 2009 2010 2011 2012 2013 INSPIRE

Lisätiedot

Kiinteistö- ja mittaustoimi v. 2011. 1.3 Tontin lohkomistoimituk sen kesto keskimäärin (vrk)

Kiinteistö- ja mittaustoimi v. 2011. 1.3 Tontin lohkomistoimituk sen kesto keskimäärin (vrk) 1. KIINTEISTÖNMUODOSTUSTOIMINTA 1.1 Tontinlohkomisia suoritettu 1.1.1 Näissä tontteja yhteensä 1.2 Tontin lohkomisen yhteydessä tehtyjä kiinnitysten käsittelypäätöksiä 1.3 Tontin lohkomistoimituk sen kesto

Lisätiedot

Kiint eds td ti e t op o,lu e lu

Kiint eds td ti e t op o,lu e lu Maanmittauslaitos Page I of 1 Kiint eds td ti e t op o,lu e lu Karttatuloste Tulostettu 03.01.2014 Tulosteen keskipisteen koordinaatit (ETRS-TM3SF N): N: 68', 2025 E: 396821 Tulost ei ole mittatarkka,

Lisätiedot

Parhaat palvelut yhteistyöprojekti

Parhaat palvelut yhteistyöprojekti Parhaat palvelut yhteistyöprojekti Yhteistyöprojekti lyhyesti - Alkoi 2017-2018 - MML:n ja kunnat (mm. Tampere, Imatra, Jyväskylä, Lahti, Hämeenlinna) - Ajatuksena tuottaa asiakkaille mahdollisimman hyvää

Lisätiedot

LAUSUNTOPYYNTÖ HALLITUKSEN ESITYSLUONNOKSESTA HUONEISTOTIETOJÄRJES- TELMÄÄ KOSKEVAKSI LAINSÄÄDÄNNÖKSI

LAUSUNTOPYYNTÖ HALLITUKSEN ESITYSLUONNOKSESTA HUONEISTOTIETOJÄRJES- TELMÄÄ KOSKEVAKSI LAINSÄÄDÄNNÖKSI LAUSUNTOPYYNTÖ 251422 1(5) m m m. A 23.3.2018 1463/01.01/2016 Jakelussa mainitut MMM045:00/2016 LAUSUNTOPYYNTÖ HALLITUKSEN ESITYSLUONNOKSESTA HUONEISTOTIETOJÄRJES- TELMÄÄ KOSKEVAKSI LAINSÄÄDÄNNÖKSI Maa-ja

Lisätiedot

K INTEI5T6TIETOPRLVELU

K INTEI5T6TIETOPRLVELU Maanmittauslaitos Page 1 of 1 K INTEI5T6TIETOPRLVELU Karttatuloste Tulostettu 25032015 Tulosteen keskipisteen koordinaalit (ETRS-T V]3SF N): N: 6801136 E: 436596 Tuloste ei ole mittatarkka https://kiinteistotietopalvelu.maanmittauslaitos.fi/tuotanto/ktp/sivusto/tuloste/karttatulo...

Lisätiedot

Kiinteistökaupan verkkopalvelu (KVP) Jussi Immonen Maanmittauslaitoksen Kehittämiskeskus

Kiinteistökaupan verkkopalvelu (KVP) Jussi Immonen Maanmittauslaitoksen Kehittämiskeskus Kiinteistökaupan verkkopalvelu (KVP) 17.9.2013 Jussi Immonen Maanmittauslaitoksen Kehittämiskeskus 1 Sisältö Kiinteistökauppa tilastoina KVP:n ensimmäisen vaiheen sisältö Myöhemmin tulevat toiminnallisuudet

Lisätiedot

27.2.2014. Ohje tulee voimaan 1.3.2014 ja se on voimassa toistaiseksi. Ohje on saatavissa Maanmittauslaitoksen kirjaamosta. Puhelin: 040 484 2185

27.2.2014. Ohje tulee voimaan 1.3.2014 ja se on voimassa toistaiseksi. Ohje on saatavissa Maanmittauslaitoksen kirjaamosta. Puhelin: 040 484 2185 OHJE MML 629/00 00 00/2014 1 Kiinteistörekisterin pitäjät OHJEET KIINTEISTÖREKISTERIN PITÄMISESTÄ Maanmittauslaitos on tänään päättänyt kiinteistörekisterilain 15 :n (22.11.1996/876) nojalla antaa liitteenä

Lisätiedot

Kiinteistötoimitusmaksutaksa

Kiinteistötoimitusmaksutaksa Imatran kaupunki TAKSA 1 (6) Kiinteistötoimitusmaksutaksa Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 19.10.2015 72, lainvoimainen 27.11.2015, kuulutettu voimaan 2.12.2015. Tämä taksa tulee voimaan 1.1.2016. (Maksuluokka

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 2/2015 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta 13.5.2015

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 2/2015 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta 13.5.2015 MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 2/2015 sivu 1 Kokoustiedot Aika: keskiviikkona 13.5.2015 klo 14.05 16.00 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuonenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone (2. krs) Jäsenet:

Lisätiedot

Paikkatietoinsinööri Asko Harinen. Case: Nurmijärvi

Paikkatietoinsinööri Asko Harinen. Case: Nurmijärvi Paikkatietoinsinööri Asko Harinen Case: Nurmijärvi Sisältö Nurmijärven kunta Paikkatieto-ohjelma Metatiedot Rajapintapalvelun käyttöönotto Rajapintapalvelu Palvelun järjestäminen Aineistot paikkatieto-ohjelmassa

Lisätiedot

KIINTEISTÖTOIMITUSMAKSUTAKSA

KIINTEISTÖTOIMITUSMAKSUTAKSA TAKSAESITYS KIINTEISTÖTOIMITUSMAKSUTAKSA jonka mukaan kunnalle suoritetaan maksu kiinteistötoimitusmaksulain (558/95) 1 :ssä tarkoitetuista toimituksista, toimenpiteistä ja tehtävistä. KIINTEISTÖTOIMITUKSET

Lisätiedot

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Lainsäädäntöneuvos Leo Olkkonen

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Lainsäädäntöneuvos Leo Olkkonen MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Lainsäädäntöneuvos Leo Olkkonen 8.12.2016 MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN EHDOTUS ASETUKSEKSI KIINTEISTÖTIE- TOJÄRJESTELMÄN SUORITTEISTA JA TIETOPALVELUSTA

Lisätiedot

Hyväksytty kaupunginvaltuustossa

Hyväksytty kaupunginvaltuustossa TAKSAESITYS Kiinteistötoimitusmaksulain (558/95) 1 :ssä tarkoitetuista toimituksista, toimenpiteistä ja tehtävistä perittävät maksut: 1. Kiinteistötoimitukset 1.1 Tontin lohkominen (KML 4 luku) taksaesitys

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Hankeseuranta, tilannekuva Väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu 5

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Hankeseuranta, tilannekuva Väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu 5 MUISTIO 6/2018 1 Aika 27.04.2018 klo 13:00-15:00 Paikka Kallion virastotalo, nh 7 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Hankeseuranta, tilannekuva 25.4.2018 4 3 Väliaikaishallinnon käynnistymisen

Lisätiedot

KIINTEISTÖ KARTALLA LEPOLA II

KIINTEISTÖ KARTALLA LEPOLA II KIINTEISTÖ KARTALLA 16.04.2016 560-407-14-20 LEPOLA II sivu 1 (1) Kiinteistötunnus: 560-407-14-20 Rekisteriyksikkölaji: Tila (1) Nimi: LEPOLA II Kunta: Orimattila (560) Kylä/kaupunginosa: MALLUSJOKI (407)

Lisätiedot

MAAPOHJAN ARVOSTAMISJÄRJESTELMÄN UUDISTUS (MAAVERO-PROJEKTI) Kuntien ja MMLn kiinteistötehtävien koulutuspäivä Helsinki

MAAPOHJAN ARVOSTAMISJÄRJESTELMÄN UUDISTUS (MAAVERO-PROJEKTI) Kuntien ja MMLn kiinteistötehtävien koulutuspäivä Helsinki MAAPOHJAN ARVOSTAMISJÄRJESTELMÄN UUDISTUS (MAAVERO-PROJEKTI) Kuntien ja MMLn kiinteistötehtävien koulutuspäivä Helsinki 25.9.2019 30.9.2019 Projektipäällikkö Ari Tella 1 KIINTEISTÖVEROUUDISTUS SIIRTYI

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Kokousaika 24.3.2017 kello 13:00-14.23 Kokouspaikka Tuma, Sammonkatu 12,50130 Mikkeli Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen ajankohtaista

Lisätiedot

Paikannimet viranomaisviestinnässä

Paikannimet viranomaisviestinnässä Paikannimet viranomaisviestinnässä Viestinnässä on tärkeää voida puhua yksittäisistä paikoista ja kohteista. Oikein perille mennyt sanoma auttaa toimimaan ja ajattelemaan oikein kussakin tilanteessa. Sirkka

Lisätiedot

MAAPOHJAN ARVOSTAMISJÄRJESTELMÄN UUDISTUS HSY:n Paikkatietoseminaari 2019

MAAPOHJAN ARVOSTAMISJÄRJESTELMÄN UUDISTUS HSY:n Paikkatietoseminaari 2019 MAAPOHJAN ARVOSTAMISJÄRJESTELMÄN UUDISTUS HSY:n Paikkatietoseminaari 2019 20.3.2019 Dipoli, Espoo 22.3.2019 Projektipäällikkö Ari Tella 1 HANKE OLI ESILLÄ LÄHINNÄ VERKKOMEDIASSA 22.3.2019 2 2020 2022 Maapohjan

Lisätiedot

Kiinteistökaupan verkkopalvelu

Kiinteistökaupan verkkopalvelu Kiinteistökaupan verkkopalvelu Esityksen runko: Kirjaamisasiat Pohjanmaan maanmittaustoimistossa, lyhyt esittely Kiinteistökaupan verkkopalvelu Yleisesittely Ominaisuudet Aikataulu 1 MAANMITTAUSLAITOS

Lisätiedot

Harmonisoidun KuntaGML:n toteuttaminen kuntien tietojärjestelmiin - Kuntien Paikkatietopalvelun rajapintahanke

Harmonisoidun KuntaGML:n toteuttaminen kuntien tietojärjestelmiin - Kuntien Paikkatietopalvelun rajapintahanke HANKE-ESITTELY Toukokuu 2006 Harmonisoidun KuntaGML:n toteuttaminen kuntien tietojärjestelmiin - Kuntien Paikkatietopalvelun rajapintahanke Pasi Lappalainen, Suunnittelukeskus Oy HALLITUS FCG Finnish Consulting

Lisätiedot

MML:n karttakuvapalvelut WMS-palveluista WMTS-karttatiileihin (Rajapinnat tehokäyttöön seminaari)

MML:n karttakuvapalvelut WMS-palveluista WMTS-karttatiileihin (Rajapinnat tehokäyttöön seminaari) MML:n karttakuvapalvelut WMS-palveluista WMTS-karttatiileihin (Rajapinnat tehokäyttöön seminaari) 7.3.2013 Teemu Sipilä Maanmittauslaitos Aiheet 1. Taustaa MML:n karttakuvapalveluista MML:n nykyiset WMS-

Lisätiedot

PÄÄLLYSTEALAN NEUVOTTELUKUNTA PANK ry KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2015 1 (3) Asfalttinormitoimikunta

PÄÄLLYSTEALAN NEUVOTTELUKUNTA PANK ry KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2015 1 (3) Asfalttinormitoimikunta PÄÄLLYSTEALAN NEUVOTTELUKUNTA PANK ry KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2015 1 (3) - kokous 3/2015 Aika Torstai 24.9.2015 kello 9:00-11:30 Paikka Liikennevirasto, Pasila Osallistujat Pirjo Kuula, TTY, puheenjohtaja Katri

Lisätiedot

LAINHUUTOTODISTUS 18.3.2014 Sivu 1 (1) Rekisteriyksikkö 630-405-15-11 KONNUNSUO

LAINHUUTOTODISTUS 18.3.2014 Sivu 1 (1) Rekisteriyksikkö 630-405-15-11 KONNUNSUO LAINHUUTOTODISTUS 18.3.2014 Sivu 1 (1) Rekisteriyksikkö 630-405-15-11 KONNUNSUO Perustiedot Kiinteistötunnus: 630-405-15-11 Nimi: KONNUNSUO Rekisteriyksikkölaji: Tila Kunta: Pyhäntä (630) Arkistoviite:

Lisätiedot

Kaavatietojen ilmoittaminen Verohallinnolle

Kaavatietojen ilmoittaminen Verohallinnolle 1/7 Valtuutussäännös Päivämäärä Laki verotusmenettelystä (1558/1995) 18 2.5.2017 Voimassaolo toistaiseksi Korvaa normin Diaarinumero A84/200/2017 Vastaanottaja Kunnat Kaavatietojen ilmoittaminen Verohallinnolle

Lisätiedot

Esivalmistelun strateginen johtoryhmä

Esivalmistelun strateginen johtoryhmä MUISTIO 1/2019 1 Aika 01.02.2019 klo 15:00-16:45 Paikka Kallion virastotalo, nh 1 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Hankkeen tilannekuva 4 3 Brändivalmistelun tilannekatsaus 5 4 Hankintatoimen

Lisätiedot

1r(' jr,i l a *i el,v -g,' ii # il: {#r. ri''{rti{ t t:i.t, i rt.t +y ll u.t. Page 1 of 1. Karttatuloste. Maanmittauslaitos. Tulostettu 1tl 11.

1r(' jr,i l a *i el,v -g,' ii # il: {#r. ri''{rti{ t t:i.t, i rt.t +y ll u.t. Page 1 of 1. Karttatuloste. Maanmittauslaitos. Tulostettu 1tl 11. Maanmittauslaitos Page 1 of 1 1r(' jr,i l a *i el,v -g,' ii # il: {#r ri''{rti{ t t:i.t, i rt.t +y ll u.t Karttatuloste Tulostettu 1tl 11.2014 Tulosteen kes,kipisteen koordinaatit (ETRS-TM3SFIN): N: 6760225

Lisätiedot

Pirkanmaan AluePegasoksen ohjausryhmän kokous

Pirkanmaan AluePegasoksen ohjausryhmän kokous Muistio 1 (5) Pirkanmaan AluePegasoksen ohjausryhmän kokous Aika: 14.12.2018 klo 10.10 klo 11.40 Paikka: Lapinniemen kylpylän kokoustilat, os. Lapinniemenranta 12, Tampere Osallistujat: Erillinen liite

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA. Kiinteistötoimitustaksa ja mittaustoimen taksa. Kv

SÄÄDÖSKOKOELMA. Kiinteistötoimitustaksa ja mittaustoimen taksa. Kv SÄÄDÖSKOKOELMA Kiinteistötoimitustaksa ja mittaustoimen taksa Kv 15.4.2019 39 Hämeenlinnan kaupunki Sivu 1 / 5 Taksan mukaan Hämeenlinnan kaupungille peritään maksu kiinteistötoimitusmaksulain (12.4.1995/558)

Lisätiedot

MIKSI METSÄTILUSJÄRJESTELYJEN TARVE KASVAA? Metsien käytön kehittäminen ja tilusjärjestelyt MML:n toimintastrategiassa.

MIKSI METSÄTILUSJÄRJESTELYJEN TARVE KASVAA? Metsien käytön kehittäminen ja tilusjärjestelyt MML:n toimintastrategiassa. MIKSI METSÄTILUSJÄRJESTELYJEN TARVE KASVAA? Metsien käytön kehittäminen ja tilusjärjestelyt MML:n toimintastrategiassa. Arvo Kokkonen 14.9.2009 Helsinki Metsätilojen koon ja rakenteen kehittämishanke Maanmittaustoimitukset

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNTAYHTYMÄ MUISTIO 2/2011 HYVINVOINTIPALVELUT SEUTUSIVISTYS

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNTAYHTYMÄ MUISTIO 2/2011 HYVINVOINTIPALVELUT SEUTUSIVISTYS MUISTIO 2/2011 HYVINVOINTIPALVELUT Aika 17.2.2011 klo 14.00 17.03 Paikka RADISSON BLU PLAZA HOTEL Mikonkatu 23, Helsinki Osallistujat Nina Lehtinen Lempäälä puheenjohtaja (x) Leena Pajukoski Kangasala

Lisätiedot

KIINTEISTÖREKISTERIOTE Sivu 1 (5) Rekisteriyksikkö

KIINTEISTÖREKISTERIOTE Sivu 1 (5) Rekisteriyksikkö KIINTEISTÖREKISTERIOTE 11.4.2017 Sivu 1 (5) Perustiedot Kiinteistötunnus: 186-22-2206-1 Rekisteriyksikkölaji: Tontti Kunta: Järvenpää (186) Kaavan mukainen käyttötarkoitus: YO Rekisteröintipvm: 30.4.1987

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 1/2016 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 1/2016 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 1/2016 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 18.3.2016 klo 13.00 15.00 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuoneenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Läsnä:

Lisätiedot

MMM:n hallinnonalan TORI-siirtoprojekti: ylimääräinen ohjausryhmä

MMM:n hallinnonalan TORI-siirtoprojekti: ylimääräinen ohjausryhmä Pöytäkirja 1 (5) MMM:n hallinnonalan TORI-siirtoprojekti: ylimääräinen ohjausryhmä Aika Paikka Osallistujat 10.2.2015, klo 12-13.30, Ympyrätalo Sääksi / videoneuvottelu / virtuaalihuone 1 / lync Puheenjohtaja:

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmä MML Palvelut. ASREK-hanke / Liisa Kallela, MML

Huoneistotietojärjestelmä MML Palvelut. ASREK-hanke / Liisa Kallela, MML Huoneistotietojärjestelmä MML Palvelut ASREK-hanke / 11.2.2019 Liisa Kallela, MML Sisällys Hakemukset Osakeluettelon siirto Tietopalvelut Asiakkaiden tuki Hakemuslomakkeet ohjeineen (su/ru) omistuksen,

Lisätiedot

Suomen Asiakastieto Oy:n sopimusasiakkaan verkkopalvelun esittely

Suomen Asiakastieto Oy:n sopimusasiakkaan verkkopalvelun esittely Suomen Asiakastieto Oy:n sopimusasiakkaan verkkopalvelun esittely Kirjaudu palveluun osoitteessa www.asiakastieto.fi Asiakastiedon palveluista haet helposti tietoa luoton- ja riskienhallintaan sekä myynnin

Lisätiedot

Geodesian päivä 10.9.2014. Matti Holopainen, Suomen Kuntaliitto

Geodesian päivä 10.9.2014. Matti Holopainen, Suomen Kuntaliitto Geodesian päivä 10.9.2014 Verkosto-toimintamalli tavoitteena? - alkuperäinen tiedon tuottaja järjestää rajapinnan - tarvitsija noutaa tarvitsemansa ajantasaisen tiedot rajapinnasta PROSESSI + RAJAPINTA

Lisätiedot

PARANNETTAVA METSÄTILUSJÄRJESTELYILLÄ? Metsäalueiden käytön kehittäminen ja tilusjärjestelyt. Arvo Kokkonen 20.1.2011 Ylivieska

PARANNETTAVA METSÄTILUSJÄRJESTELYILLÄ? Metsäalueiden käytön kehittäminen ja tilusjärjestelyt. Arvo Kokkonen 20.1.2011 Ylivieska MIKSI METSIEN TILUSRAKENNETTA ON PARANNETTAVA METSÄTILUSJÄRJESTELYILLÄ? Metsäalueiden käytön kehittäminen ja tilusjärjestelyt MML:n toimintastrategiassa. Arvo Kokkonen 20.1.2011 Ylivieska 1 MAANMITTAUSLAITOS

Lisätiedot

Verkkolaskufoorumin ohjausryhmä

Verkkolaskufoorumin ohjausryhmä Verkkolaskufoorumin ohjausryhmä Aika 23.08.2010, kello 13:00 16:00 Paikka TIEKE, Salomonkatu 17 A, 10.krs Paikalla Poissa Vesa Kotilainen Pirjo Ilola Taru Rastas Martti From Kristiina Seppälä Michael Burman

Lisätiedot