ORILISENSSIEN HAKEMINEN HEPPA-JÄRJESTELMÄN KAUTTA. Suomen Hippos ry 2016

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ORILISENSSIEN HAKEMINEN HEPPA-JÄRJESTELMÄN KAUTTA. Suomen Hippos ry 2016"

Transkriptio

1 ORILISENSSIEN HAKEMINEN HEPPA-JÄRJESTELMÄN KAUTTA Suomen Hippos ry 2016

2 1. YLEISTÄ alkaen orilisenssien hakeminen on siirtynyt sähköiseksi Heppa-järjestelmään. Orilisenssiä haetaan oriille vuosittain, mikäli oritta aiotaan käyttää jalostukseen. Ratsuoripäivillä, Ponioripäivillä tai islanninhevosnäyttelyssä jalostusarvosteltavien ja jalostukseen hyväksyttävien oriiden näyttelymaksuun sisältyy kyseisen vuoden orilisenssi (koskee kaikkia rotuja). Orilisenssihakemus koskee vain Suomessa astuvia oriita. Tuontispermaoriiden yleiset ja tammakohtaiset luvat haetaan entiseen tapaan hippos.fi sivuilta löytyvien kaavakkeiden avulla.

3 2. Orilisenssin hakeminen Heppajärjestelmän kautta Orilisenssin hakeminen tehdään heppa.hippos.fi -osoitteen kautta. Hakemista varten tarvitaan Oma talli -tunnukset. Tunnukset haetaan Heppa-järjestelmän tunnushakemuksella. Tunnuksia myönnetään arkipäivisin virka-aikaan (kuva 1).

4 2. Orilisenssin hakeminen Heppajärjestelmän kautta Kuva 1. Oma talli tunnusten hakeminen Heppa-järjestelmään heppa.hippos.fi Tunnushakemus

5 2. Orilisenssin hakeminen Heppa-järjestelmän kautta Orilisenssihakemus löytyy Näyttelyt -valikon alla. Klikkaamalla auki Orilisenssihakemus ja siitokseenkäyttömaksu kohdan, pääsee hakemaan oritta, jolle orilisenssiä halutaan. Syötä hakukenttään oriin nimi tai osa nimestä asteriksin kanssa (*) tai UELN-numero (kuva 2 ja 3).

6 Kuva 2. Kirjoita hakukenttään oriin nimi tai UELN. Voit kirjoittaa myös osan nimestä ja käyttää asteriksia (*). Kuva 3. Valitse haettava ori.

7 2. Orilisenssin hakeminen Heppajärjestelmän kautta Valitse haluttu ori, jonka jälkeen tulee rodusta riippuen valittavaksi uusi lupa, luvan jatkaminen tai hakijan valinta (oriin omistaja tai oriinpitäjä. Kuva 4 ja kuva 5). Kun hakemus on tallennettu, tulee näyttöön viesti Hakemus on tallennettu onnistuneesti.

8 Kuva 4. Ponioriit: valitse uusi lupa tai luvan jatkaminen. Merkitse tieto, mikäli ori on jalostusarvosteltu ja/tai eläinlääkärintarkastettu (koskee vain shetlanninponi- ja welshoriita sekä arabialaisia täysiverioriita).

9 Kuva 5. Orilisenssiä haettaessa valitaan hakijaksi joko oriin omistaja tai oriinpitäjä.

10 Mikäli oriille on jo maksettu lisenssi jo kuluvalle vuodelle, tulee siitä kuvan 6 mukainen ilmoitus. Kuva 6. Ilmoitus oriin maksetusta lisenssistä.

11 Kuolleelle oriille tai oriille, jolla ei ole voimassa olevaa jalostukseenkäyttöoikeutta, ei voida hakea orilisenssiä (kuva 7 ja kuva 8). Kuva 7. Kuolleelle oriille ei voi hakea orilisenssiä.

12 Kuva 8. Mikäli oriille ei ole tallennettu jalostukseenkäyttöoikeutta, ei sille voida hakea orilisenssiä (ei koske shetlanninponioriiden, welshoriiden tai arabialaisten täysiverioriiden uusia lupia).

13 Orilisenssiä voi hakea vain määrätyille ratsu- ja poniroduille (kuva 9). Kuva 9. Järjestelmä ei hyväksy kuin määriteltyjen rotujen orilisenssihakemuksia.

14 2.1 Orilisenssin hakeminen shetlanninponi, welsh sektiot A-D ja arabialainen täysiverinen Oriille voi hakea sekä uutta lisenssiä (ilman jalostusarvostelua) tai jatkaa jo myönnettyä lupaa lisenssin aktivoinnilla. Orilisenssin hakija on aina oriinomistaja, ellei oriinpitäjää ole määritelty Heppa-järjestelmään. Hakija vastaa orilisenssimaksusta! Shetlanninponeille ja welshoriille uutta lupaa haettaessa tulee merkata, mikäli ori on jo jalostusarvosteltu ja/tai eläinlääkärintarkastettu. Tarvittavat dokumentit tulee lähettää sähköpostitse

15 2.2 Connemara-, new forest-, gotlannin russ-, islanninhevos- ja vuonohevosoriit Oriille on mahdollista hakea vain luvan jatkamista. Oriilla tulee olla voimassaoleva jalostukseenkäyttöoikeus. Orilisenssin hakija on aina oriinomistaja, ellei Heppajärjestelmään ole määritelty oriinpitäjää. Hakija vastaa orilisenssimaksusta! Mikäli poniori on hyväksytty myös ratsuponijalostukseen, tulee haettaessa ensin näyttöön valinta ratsuponilisenssistä.

16 2.2 Connemara-, new forest-, gotlannin russ-, islanninhevos- ja vuonohevosoriit Mikäli halutaan hakea vain rotuponijalostukseen hyväksyttävää lisenssiä, valitaan Hae rotuponilisenssiä. Ratsuponioriille maksettava orilisenssi oikeuttaa oriin käyttöä myös rotuponijalostukseen. Jos maksetaan rotuponeille tarkoitettu orilisenssi, on ori käytettävissä vain rotuponijalostukseen.

17 2.3 Orilisenssin hakeminen ratsuhevos- ja ratsuponioriille Orilisenssiä haettaessa tulee oriilla olla voimassa jalostukseenkäyttöoikeus jalostusluokassa I tai II. Mikäli ori on jalostusluokassa II, tulee oriinomistajan maksaa vuosittainen orilisenssi ja tammanomistajien huolehtia tammakohtaisista luvista kuten aiemminkin, oman hakulomakkeen avulla. Orilisenssiä voi hakea joko oriin omistaja tai oriinpitäjä (jos määritelty). Hakija vastaa orilisenssimaksusta! Toistaiseksi tuontispermaoriiden luvat haetaan entiseen tapaan hippos.fi sivuilta löytyvien kaavakkeiden kautta.

18 3. Hinnasto 2016 Orilisenssin summa määräytyy hakupäivän mukaan. Laskut lähetetään Hippoksesta, kun hakemus on tarkistettu ja hyväksytty. Lasku lähetetään postitse, mutta sen voi maksaa suoraan Heppa-järjestelmän kautta, kirjautumalla Omaan talliin. Orilisenssi astuu voimaan heti, kun lasku on maksettu. Orilisenssin hakija vastaa orilisenssimaksun maksamisesta! Laskua maksaessa tulee ehdottomasti käyttää viitenumeroa, jotta maksu kohdistuu oikealle oriille.

19 3. Hinnasto 2016 Orilisenssi, jalostukseen hyväksytyt ratsuponi- ja hevosoriit mennessä alkaen 180 Orilisenssi, jalostukseen hyväksytyt ponioriit, uusi lupa (shetlanninponi- ja welshoriit) mennessä alkaen 205 Orilisenssi, jalostukseen hyväksytyt ponioriit, luvan jatkaminen (kaikki ponioriit, vuonohevos- ja islanninhevosoriit) mennessä alkaen 205 (Suomen Hippos ry pidättää oikeuden muutoksiin.)

20 4. Muita huomioita Kaikki jalostukseen hyväksytyt oriit on listattu: heppa.hippos.fi > Näyttelyt > Jalostusoriit ja kantakirjatammat Ratsuponijalostukseen hyväksytyt oriit löytyy valitsemalla Vain ratsuponijalostukseen hyväksytyt. Mikäli rotuponilla näkyy tällä listauksella siitokseenkäyttö maksettu kohdassa päivämäärä, on ori käytössä ko. vuonna myös ratsuponijalostukseen. Mikäli oriilla on päivämäärä vain rotulistauksessa (esim. haettaessa ori + poni + connemara), on ori käytössä vain rotuponijalostukseen.

21 4. Muita huomioita Arabialaisille täysiverioriille voi hakea uutta orilisenssiä tai aktivoida jo voimassa oleva lupa. Uudet luvat ovat voimassa toistaiseksi ja ori on käytössä vain rotujalostuksessa. Tuontispermaoriiden yleisiä ja tammakohtaisia orilisenssejä tulee hakea hippos.fi sivujen kautta löytyvällä lomakkeella. Lisätietoja ja ohjeita > Näyttelyt ja jalostusarvostelu > Kasvatus > Tuontispermaoriit. Vain vuosimaksun maksaneet oriit listautuvat jalostusoriit.hippos.fi sivustolle.

22 Lisätietoja Eeva Lehtinen p

ORILISENSSIEN HAKEMINEN HEPPA-JÄRJESTELMÄN KAUTTA

ORILISENSSIEN HAKEMINEN HEPPA-JÄRJESTELMÄN KAUTTA ORILISENSSIEN HAKEMINEN HEPPA-JÄRJESTELMÄN KAUTTA SUOMEN HIPPOS RY 2015 Päivitetty 22.1.2015 Sisällys 1. Yleistä... 3 2. Orilisenssin hakeminen Heppa-järjestelmän kautta... 3 2.1 Orilisenssin hakeminen

Lisätiedot

ORILISENSSIEN HAKEMINEN HEPPA-JÄRJESTELMÄN KAUTTA

ORILISENSSIEN HAKEMINEN HEPPA-JÄRJESTELMÄN KAUTTA ORILISENSSIEN HAKEMINEN HEPPA-JÄRJESTELMÄN KAUTTA SUOMEN HIPPOS RY 2016 Päivitetty 3.12.2015 Sisällys 1. Yleistä... 3 2. Orilisenssin hakeminen Heppa-järjestelmän kautta... 3 2.1 Orilisenssin hakeminen,

Lisätiedot

Astutustietojen tallennus Heppa-järjestelmään

Astutustietojen tallennus Heppa-järjestelmään Astutustietojen tallennus Heppa-järjestelmään Ohje oriinpitäjille Suomen Hippos ry 2015 1 Oriinpitäjätunnukset Oriinpitäjätunnukset voidaan myöntää kantakirjatun/ jalostusarvostellun tai lisenssin maksaneen

Lisätiedot

ORIIDEN HYVÄKSYMINEN JALOSTUKSEEN CONNEMARA, NEWFOREST, GOTLANNINRUSS, SHETLAND, WELSH JA VUONOHEVONEN SUOMEN HIPPOS RY 2018

ORIIDEN HYVÄKSYMINEN JALOSTUKSEEN CONNEMARA, NEWFOREST, GOTLANNINRUSS, SHETLAND, WELSH JA VUONOHEVONEN SUOMEN HIPPOS RY 2018 ORIIDEN HYVÄKSYMINEN JALOSTUKSEEN CONNEMARA, NEWFOREST, GOTLANNINRUSS, SHETLAND, WELSH JA VUONOHEVONEN SUOMEN HIPPOS RY 2018 Sisällysluettelo 1. YLEISIÄ OHJEITA... 4 1.1 Jalostukseen hyväksymisen perusteet...

Lisätiedot

ORIIDEN HYVÄKSYMINEN JALOSTUKSEEN CONNEMARA, NEWFOREST, GOTLANNINRUSS, SHETLAND, WELSH JA VUONOHEVONEN SUOMEN HIPPOS RY 2019

ORIIDEN HYVÄKSYMINEN JALOSTUKSEEN CONNEMARA, NEWFOREST, GOTLANNINRUSS, SHETLAND, WELSH JA VUONOHEVONEN SUOMEN HIPPOS RY 2019 ORIIDEN HYVÄKSYMINEN JALOSTUKSEEN CONNEMARA, NEWFOREST, GOTLANNINRUSS, SHETLAND, WELSH JA VUONOHEVONEN SUOMEN HIPPOS RY 2019 Sisällysluettelo 1. YLEISIÄ OHJEITA... 4 1.1 Jalostukseen hyväksymisen perusteet...

Lisätiedot

Y L E I S E N L U V A N O R I L I S E N S S I H A K E M U S 2 0 1 5

Y L E I S E N L U V A N O R I L I S E N S S I H A K E M U S 2 0 1 5 Y L E I S E N L U V A N O R I L I S E N S S I H A K E M U S 2 0 1 5 SUOMEN HIPPOS RY 2015 Lisenssihakemus oriille, jolla on voimassa oleva jalostukseenkäyttöoikeus jalostusluokassa I. Valitse alta hakemustyyppi:

Lisätiedot

ORIIDEN HYVÄKSYMINEN JALOSTUKSEEN CONNEMARA, NEWFOREST, GOTLANNINRUSS, SHETLAND, WELSH JA VUONOHEVONEN SUOMEN HIPPOS RY 2017

ORIIDEN HYVÄKSYMINEN JALOSTUKSEEN CONNEMARA, NEWFOREST, GOTLANNINRUSS, SHETLAND, WELSH JA VUONOHEVONEN SUOMEN HIPPOS RY 2017 ORIIDEN HYVÄKSYMINEN JALOSTUKSEEN CONNEMARA, NEWFOREST, GOTLANNINRUSS, SHETLAND, WELSH JA VUONOHEVONEN SUOMEN HIPPOS RY 2017 Sisällysluettelo 1. YLEISIÄ OHJEITA... 4 1.1 Jalostukseen hyväksymisen perusteet...

Lisätiedot

Uusi verkkopalvelu jalostusoriille. Jalostuspäivät

Uusi verkkopalvelu jalostusoriille. Jalostuspäivät Uusi verkkopalvelu jalostusoriille Jalostuspäivät 12.2.2014 Orikortit Vuonna 2011 siirryttiin lämminveristen ravihevosoriiden osalta tuoteseloste malliin Lv ori joko hyväksytään tai hylätään. Hyväksytyt

Lisätiedot

Lisenssihakemus oriille, jolla on voimassa oleva jalostukseenkäyttöoikeus jalostusluokassa I.

Lisenssihakemus oriille, jolla on voimassa oleva jalostukseenkäyttöoikeus jalostusluokassa I. YLEISEN LUVAN ORILISENSSI HAKEMUS 201 7 Lisenssihakemus oriille, jolla on voimassa oleva jalostukseenkäyttöoikeus jalostusluokassa I. Valitse alta hakemustyyppi: Uusi yleinen lupa Vanhan yleisen luvan

Lisätiedot

Ohjeet sähköisen omistajanvaihdoksen tekemiseen Oma Tallissa

Ohjeet sähköisen omistajanvaihdoksen tekemiseen Oma Tallissa Ohjeet sähköisen omistajanvaihdoksen tekemiseen Oma Tallissa Suomen Hippos 6.3.2019 Sisällys Oma Talli -tunnukset... 2 Ohjeet myyjälle... 3 Ohjeet hevosen ostajalle... 7 Uuden kokoonpanon luominen... 11

Lisätiedot

ISLANNINHEVOSNÄYTTELYT 2016 JA ISLANNINHEVOSORIIDEN HYVÄKSYMINEN JALOSTUKSEEN 2016

ISLANNINHEVOSNÄYTTELYT 2016 JA ISLANNINHEVOSORIIDEN HYVÄKSYMINEN JALOSTUKSEEN 2016 ISLANNINHEVOSNÄYTTELYT 2016 JA ISLANNINHEVOSORIIDEN HYVÄKSYMINEN JALOSTUKSEEN 2016 Suomen Hippos ry 2016 Vahvistettu 17.12.2015 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. POLVEUTUMISVAATIMUKSET... 4 2. RAKENNE JA SUORITUSVAATIMUKSET

Lisätiedot

SUOMALAISEN RATSUPONIN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ

SUOMALAISEN RATSUPONIN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ Suomen Hippos ry Evira vahvistanut 11.08.2015 SUOMALAISEN RATSUPONIN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ 1. Suomalainen ratsuponi (SRP) Suomalainen ratsuponi on SRP kantakirjaan ensirekisteröity ratsuponi, joka polveutuu

Lisätiedot

ISLANNINHEVOSNÄYTTELYT 2017 JA ISLANNINHEVOSORIIDEN HYVÄKSYMINEN JALOSTUKSEEN 2017

ISLANNINHEVOSNÄYTTELYT 2017 JA ISLANNINHEVOSORIIDEN HYVÄKSYMINEN JALOSTUKSEEN 2017 ISLANNINHEVOSNÄYTTELYT 2017 JA ISLANNINHEVOSORIIDEN HYVÄKSYMINEN JALOSTUKSEEN 2017 Suomen Hippos ry 2017 Vahvistettu 11.1.2017 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. POLVEUTUMISVAATIMUKSET... 4 2. RAKENNE JA SUORITUSVAATIMUKSET

Lisätiedot

ISLANNINHEVOSNÄYTTELYT 2018 JA ISLANNINHEVOSORIIDEN HYVÄKSYMINEN JALOSTUKSEEN 2018

ISLANNINHEVOSNÄYTTELYT 2018 JA ISLANNINHEVOSORIIDEN HYVÄKSYMINEN JALOSTUKSEEN 2018 ISLANNINHEVOSNÄYTTELYT 2018 JA ISLANNINHEVOSORIIDEN HYVÄKSYMINEN JALOSTUKSEEN 2018 Suomen Hippos ry 2018 Vahvistettu 11.1.2017 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. POLVEUTUMISVAATIMUKSET... 5 2. RAKENNE JA SUORITUSVAATIMUKSET

Lisätiedot

Varsomisen ilmoittaminen Heppa-järjestelmässä. S u o m e n H i p p o s r y 2018

Varsomisen ilmoittaminen Heppa-järjestelmässä. S u o m e n H i p p o s r y 2018 Varsomisen ilmoittaminen Heppa-järjestelmässä S u o m e n H i p p o s r y 2018 Tamman astutuksessa menestymisen ilmoittaminen Tamman omistajalla tulee olla Oma talli-tunnukset Heppajärjestelmään. Tamman

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Tilojen haku... 2 Pikkukalenteri... 5 Hakemuksen teko... 6 Yöpymiskäyttö... 7 Hakemuksen lisätiedot... 7 Oheisvarattavat... 7 Varaukset Oma asiointi... 9 Vapaa-ajan

Lisätiedot

Ohjeet sähköisen omistajanvaihdoksen tekemiseen Oma Tallissa

Ohjeet sähköisen omistajanvaihdoksen tekemiseen Oma Tallissa Ohjeet sähköisen omistajanvaihdoksen tekemiseen Oma Tallissa Suomen Hippos 18.4.2019 Sisällys Oma Talli -tunnukset... 2 Ohjeet myyjälle... 3 Alaikäinen henkilö hevosen omistajana... 6 Ohjeet hevosen ostajalle...

Lisätiedot

RATSUJEN JA PONIEN TAMMA- JA VARSANÄYTTELYT

RATSUJEN JA PONIEN TAMMA- JA VARSANÄYTTELYT RATSUJEN JA PONIEN TAMMA- JA VARSANÄYTTELYT Ohjeita näyttelyyn osallistuvalle SUOMEN HIPPOS RY 2016 Päivitetty 21.1.2016 1111 Sisällys 1. Yleistä... 3 1.1. Näyttelykausi 2016... 3 1.2 Ponien arvosteluperusteet...

Lisätiedot

Varsomisen ilmoittaminen Hepassa. Suomen Hippos ry 2016

Varsomisen ilmoittaminen Hepassa. Suomen Hippos ry 2016 Varsomisen ilmoittaminen Hepassa Suomen Hippos ry 2016 Tamman astutuksessa menestymisen ilmoittaminen Tamman omistajalla tulee olla Oma talli-tunnukset Heppa-järjestelmään. Tamman tulee näkyä ilmoittajan

Lisätiedot

Suomen Hippos ry CONNEMARAPONIEN JALOSTUSARVOSTELU JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET

Suomen Hippos ry CONNEMARAPONIEN JALOSTUSARVOSTELU JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET Suomen Hippos ry CONNEMARAPONIEN JALOSTUSARVOSTELU 2016 1. JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET Connemaraponien kantakirjaan merkitseminen perustuu CPBS:n (Connemara Pony Breeders Society) alkuperäkantakirjan

Lisätiedot

Verkkotietopiste.fi. Palvelun käyttöohjeet tiedon hakijalle

Verkkotietopiste.fi. Palvelun käyttöohjeet tiedon hakijalle Verkkotietopiste.fi Palvelun käyttöohjeet tiedon hakijalle 31.8.2018 1 Sisältö 1 Johdanto... 2 2 Palveluun kirjautuminen henkilöasiakkaana... 3 2.1 Henkilöasiakkaan näkymä... 5 3 Verkkotietojen ja rakennushankkeiden

Lisätiedot

RATSUJEN JA RATSUPONIEN TAMMA- JA VARSANÄYTTELYT. Ohjeita näyttelyyn osallistuvalle

RATSUJEN JA RATSUPONIEN TAMMA- JA VARSANÄYTTELYT. Ohjeita näyttelyyn osallistuvalle RATSUJEN JA RATSUPONIEN TAMMA- JA VARSANÄYTTELYT Ohjeita näyttelyyn osallistuvalle SUOMEN HIPPOS RY 2018 Päivitetty 20.3.2018 Sisällys Sisällys 1. Yleistä... 3 1.1. Näyttelykausi 2018... 3 1.2 Ratsuhevosten

Lisätiedot

RATSUJEN JA PONIEN TAMMA- JA VARSANÄYTTELYKÄYTÄNNÖT

RATSUJEN JA PONIEN TAMMA- JA VARSANÄYTTELYKÄYTÄNNÖT RATSUJEN JA PONIEN TAMMA- JA VARSANÄYTTELYKÄYTÄNNÖT SUOMEN HIPPOS RY 2014 Päivitetty 4.8.2014 1111 Sisällys 1.1. Näyttelykausi 2014... 3 1.2 Ponien arvosteluperusteet... 3 2. Näyttelyyn ilmoittautuminen...

Lisätiedot

Suomen Hippos ry NEWFORESTPONIEN JALOSTUSARVOSTELU JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET

Suomen Hippos ry NEWFORESTPONIEN JALOSTUSARVOSTELU JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET Suomen Hippos ry NEWFORESTPONIEN JALOSTUSARVOSTELU 2017 1. JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET Newforestponien kantakirjaan merkitseminen perustuu The New Forest Pony Breeding and Cattle Society:n (NFPB&CS) alkuperäkantakirjan

Lisätiedot

Nippupelipassi. Nippupelipassien rakentaminen

Nippupelipassi. Nippupelipassien rakentaminen Nippupelipassi Nippupelipassien rakentaminen 1. Kirjaudu tunnuksilla sisään. 2. Valitse alasvetovalikosta oma seurasi. Mikäli omaa seuraasi ei löydy valikosta (mm. uudet seurat), valitse seuraksi Harrastealue

Lisätiedot

Tilavaraushakemuksen teko:

Tilavaraushakemuksen teko: Tilavaraushakemuksen teko: Voidaksesi tehdä sähköisen varaushakemuksen sinun tulee olla rekisteröitynyt Timmi -tilavarausohjelman käyttäjäksi. Rekisteröityminen vaatii sähköpostiosoitteen. Sähköpostiisi

Lisätiedot

Sähköisen luvan hakeminen Lahden asiointipalvelusta

Sähköisen luvan hakeminen Lahden asiointipalvelusta Sähköisen luvan hakeminen Lahden asiointipalvelusta Yleisen alueen tilapäinen käyttölupa 1. Ohjeen tarkoitus Tämä ohje toimii yleisohjeena alueen tilapäisen luvan hakemista varten. Yleisiä alueita, kuten

Lisätiedot

Lämminverisen ravihevosen rekisteröinti, kantakirjaus, jalostusarvostelu ja siitokseen käyttö

Lämminverisen ravihevosen rekisteröinti, kantakirjaus, jalostusarvostelu ja siitokseen käyttö LIITE 1 Jalostusvaliokunta 14.11.2011 Lämminverisen ravihevosen rekisteröinti, kantakirjaus, jalostusarvostelu ja siitokseen käyttö (www.hippos.fi) Sisällysluettelo A. Rekisteröinti B. Kantakirjaus Ori

Lisätiedot

ROTUPONIEN TAMMA- JA VARSANÄYTTELYT

ROTUPONIEN TAMMA- JA VARSANÄYTTELYT ROTUPONIEN TAMMA- JA VARSANÄYTTELYT Ohjeita näyttelyyn osallistuvalle SUOMEN HIPPOS RY 2018 Päivitetty 3.8.2018 1 Sisällys 1. Yleistä... 3 1.1 Näyttelykausi 2018... 3 1.2 Ponien arvosteluperusteet... 3

Lisätiedot

Suomen Hippos ry GOTLANNINRUSSPONIEN JALOSTUSARVOSTELU JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET

Suomen Hippos ry GOTLANNINRUSSPONIEN JALOSTUSARVOSTELU JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET Suomen Hippos ry GOTLANNINRUSSPONIEN JALOSTUSARVOSTELU 2016 1. JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET Gotlanninrussien kantakirjaan merkitseminen perustuu Svenska Russavelsförening alkuperäkantakirjan vaatimuksiin.

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin...1 Tilojen haku...2 Pikkukalenteri...4 Varauskalenteri...5 Hakemuksen teko...5 Hakemuksen lisätiedot-välilehti...6 Varaukset Oma asiointi...7 Kirjautuminen Timmiin Mene

Lisätiedot

Sähköisen vienti- ja tuontitodistuspalvelun käyttöohje

Sähköisen vienti- ja tuontitodistuspalvelun käyttöohje Sähköisen vienti- ja tuontitodistuspalvelun käyttöohje 12.05.2011 SISÄLLYSLUETTELO SIVU I MAASEUTUVIRASTON YHTEYSTIEDOT 3 II MUUT YHTEYSTIEDOT 3 1 YLEISTÄ 4 2 REKISTERÖITYMINEN SÄHKÖISEN HAKUPALVELUN ASIAKKAAKSI

Lisätiedot

RATSUJEN JA RATSUPONIEN TAMMA- JA VARSANÄYTTELYT

RATSUJEN JA RATSUPONIEN TAMMA- JA VARSANÄYTTELYT RATSUJEN JA RATSUPONIEN TAMMA- JA VARSANÄYTTELYT Ohjeita näyttelyyn osallistuvalle SUOMEN HIPPOS RY 2017 Päivitetty 11.4.2017 1111 Sisällys 1. Yleistä... 3 1.1. Näyttelykausi 2017... 3 1.2 Ratsuhevosten

Lisätiedot

Palveluntuottajan toiminnot

Palveluntuottajan toiminnot Palveluntuottajan toiminnot Pikaohjeet palse.fi portaalin toimintoihin Seuraavissa dioissa on käyty läpi pääkohdittain Jyväskylän kaupungin yrityssetelin tuottajan toiminnot palse.fi portaalissa. Huomioithan,

Lisätiedot

Jalostuspäivät 15-16.2.2008

Jalostuspäivät 15-16.2.2008 Jalostuspäivät 15-16.2.2008 EU-säädöksiä Ulriika Joutseno-07 HEVOSJALOSTUS JA KASVATUS 1. Jalostusjärjestö 2. Kaksi direktiiviä 3. Hevostalouslaki 4. Jalostusohjesääntö HEVOSJALOSTUS JA KASVATUS EU määrittää

Lisätiedot

Ohje yrityspysäköintiluvan hakemiseen ja maksamiseen

Ohje yrityspysäköintiluvan hakemiseen ja maksamiseen Ohje yrityspysäköintiluvan hakemiseen ja maksamiseen 1. Rekisteröityminen Uuden asiakkaan tulee rekisteröityä lupapalveluun. Mene osoitteeseen www.eparking.fi ja rekisteröi itsesi käyttäjäksi. Rekisteröitymiseen

Lisätiedot

ORIIDEN HYVÄKSYMINEN JALOSTUKSEEN SUOMALAISEN RATSUPONIN JALOSTUKSEEN TARJOTTAVAT ORIIT SUOMEN HIPPOS RY 2017 SRP. Suomalainen ratsuponi

ORIIDEN HYVÄKSYMINEN JALOSTUKSEEN SUOMALAISEN RATSUPONIN JALOSTUKSEEN TARJOTTAVAT ORIIT SUOMEN HIPPOS RY 2017 SRP. Suomalainen ratsuponi ORIIDEN HYVÄKSYMINEN JALOSTUKSEEN SUOMALAISEN RATSUPONIN JALOSTUKSEEN TARJOTTAVAT ORIIT SUOMEN HIPPOS RY 2017 SRP Suomalainen ratsuponi SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISIÄ OHJEITA...3 1.1 Jalostukseen hyväksymisen

Lisätiedot

Apply-palvelu: maisterivalinnan koulutus laitoksille https://apply.aalto.fi. Mari Riihiaho

Apply-palvelu: maisterivalinnan koulutus laitoksille https://apply.aalto.fi. Mari Riihiaho Apply-palvelu: maisterivalinnan koulutus laitoksille https://apply.aalto.fi Mari Riihiaho 5.3.2012 Kirjautuminen ja käyttöoikeudet Järjestelmään kirjaudutaan Aalto tunnuksella (käyttäjätunnus ja salasana)

Lisätiedot

OHJE TOIMINTARYHMILLE

OHJE TOIMINTARYHMILLE OHJE TOIMINTARYHMILLE Käyttäjätunnusten aktivointi ja oikeuksien hakeminen Pääsynhallinnassa Päivitetty 7.11.2013 Kun tietosi on tallennettu Pääsynhallintaan, saat kolme sähköpostia. 1. Uusi käyttäjätunnus

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle. Työnantajan verkkoasiointipalvelu

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle. Työnantajan verkkoasiointipalvelu Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu 2017 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö edellyttää työnantajan

Lisätiedot

Heppa järjestelmän käyttöohje omistajille, valmentajille ja kasvattajille

Heppa järjestelmän käyttöohje omistajille, valmentajille ja kasvattajille Heppa järjestelmän käyttöohje omistajille, valmentajille ja kasvattajille Kirjauduttaessa Heppa järjestelmään tulee käyttöön Oma Talli valikko. Oman Tallin kautta katsellaan ja hallinnoidaan omia hevosia

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Liikuntatilojen haku... 2 Pikkukalenterin käyttö... 4 Hakemuksen teko:... 5 Varaushakemukset - Oma asiointi... 7 Vapaa-ajan käyttöön sopivia tiloja pääsee hakemaan seuraavasti:

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Liikuntatilojen haku... 2 Pikkukalenterin käyttö... 4 Asetukset... 4 Hakemuksen teko:... 4 Varaushakemukset - Oma asiointi... 7 Vapaa-ajan käyttöön sopivia tiloja pääsee

Lisätiedot

Ohje työmatkapyköintiluvan hakemiseen ja maksamiseen

Ohje työmatkapyköintiluvan hakemiseen ja maksamiseen Ohje työmatkapyköintiluvan hakemiseen ja maksamiseen 1. Rekisteröityminen Uuden asiakkaan tulee rekisteröityä lupapalveluun. Mene osoitteeseen www.eparking.fi ja rekisteröi itsesi käyttäjäksi. Rekisteröitymiseen

Lisätiedot

ROTUPONIEN TAMMA- JA VARSANÄYTTELYT

ROTUPONIEN TAMMA- JA VARSANÄYTTELYT ROTUPONIEN TAMMA- JA VARSANÄYTTELYT Ohjeita näyttelyyn osallistuvalle SUOMEN HIPPOS RY 2017 Päivitetty 30.3.2017 1111 Sisällys 1. Yleistä... 3 1.1. Näyttelykausi 2017... 3 1.2 Ponien arvosteluperusteet...

Lisätiedot

Ohje asukaspysäköintiluvan hakemiseen ja maksamiseen

Ohje asukaspysäköintiluvan hakemiseen ja maksamiseen Ohje asukaspysäköintiluvan hakemiseen ja maksamiseen 1. Rekisteröityminen Uuden asiakkaan tulee rekisteröityä lupapalveluun. Mene osoitteeseen www.eparking.fi ja rekisteröi itsesi käyttäjäksi. Rekisteröitymiseen

Lisätiedot

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä 1. Sanasto WebTimmi on Tampereen kaupungin kulttuuripalvelujen käytössä oleva internetpohjainen varausjärjestelmä, jossa

Lisätiedot

VETUMA rekisteröityminen

VETUMA rekisteröityminen VETUMA rekisteröityminen Rekisteröityminen tapahtuu kirjautumalla WebTimmiin klikkaamalla Selailu liikuntapalvelut Tampere -linkkiä ja valitsemalla Rekisteröityminen Rekisteröidy käyttäjäksi. Linkistä

Lisätiedot

FAQ, Rekrytointimoduuli

FAQ, Rekrytointimoduuli 1 FAQ, SISÄLTÖ FAQ, Rekrytointimoduuli... 2 Miten rekrytointipohjat löytyvät?... 2 Miksi rekrytointilistauksessa eivät näy kaikki rekrytoinnit tai juuri luomani uusi rekrytointi?... 2 Miten voin muokata

Lisätiedot

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu 2017 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö

Lisätiedot

PIKAOPAS INTRUM WEBIN PERINNÄN TOIMINTOIHIN. Päivitetty 10/2014

PIKAOPAS INTRUM WEBIN PERINNÄN TOIMINTOIHIN. Päivitetty 10/2014 PIKAOPAS INTRUM WEBIN PERINNÄN TOIMINTOIHIN Päivitetty 10/2014 Tervetuloa Intrum Webin Perinnän verkkopalvelun käyttäjäksi! Tämä pikaopas johdattaa Intrum Webin perustoimintoihin. Tarkempaa tietoa toiminnoista

Lisätiedot

Ratsuhevosten ja ponien. Minna Mäenpää Suomen Hippos ry

Ratsuhevosten ja ponien. Minna Mäenpää Suomen Hippos ry Ratsuhevosten ja ponien näyttelykausi i2009 Minna Mäenpää Suomen Hippos ry Rt Ratsuhevoset tja ponit Kantakirjat Täysiverihevonen (xx, ox, x) Suomalainen puoliverihevonen (FWB) Ponit: connemara, new forest,

Lisätiedot

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Ohjeita Irman käyttöön 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Mene osoitteeseen irma.suunnistusliitto.fi Paina oikeasta yläkulmasta

Lisätiedot

Timmi 4.1. sähköinen asiointi ohje hakijalle

Timmi 4.1. sähköinen asiointi ohje hakijalle Tuusulan kunta Päivitetty 29.2.2016 Kasvatus- ja sivistystoimi Timmi 4.1. sähköinen asiointi ohje hakijalle Sisällys Rekisteröityminen yksityishenkilönä... 2 Organisaation (rekisteröityneen seuran ja yhdistyksen)

Lisätiedot

ASIAKASLISENSSIEN LISÄÄMINEN KONSULTIN ASIAKKAAKSI

ASIAKASLISENSSIEN LISÄÄMINEN KONSULTIN ASIAKKAAKSI ASIAKASLISENSSIEN LISÄÄMINEN KONSULTIN ASIAKKAAKSI Sisällysluettelo: 1. JOHDANTO... 2 2. ASIAKASLISENSSITYYPIT... 2 2.1 Suppea asiakaslisenssi... 2 2.2 Laaja asiakaslisenssi... 2 3. WEBWISUUN KIRJAUTUMINEN...

Lisätiedot

Ristijärven metsästysseura tysseura osti lisenssin jahtipaikat.fi verkkopalveluun, jotta seuran

Ristijärven metsästysseura tysseura osti lisenssin jahtipaikat.fi verkkopalveluun, jotta seuran Ohjeet. Sivu 1/7 Tämä ohje on tarkoitettu Ristijärven metsästysseuran jäsenille. Ohjeen tarkoitus on opastaa kuinka seuran jäsenet saavat Jahtipaikat.fi verkkosivustolla olevan metsästyskartta sovelluksen

Lisätiedot

Käyttöohje. Visy Access Net UPM

Käyttöohje. Visy Access Net UPM Käyttöohje Visy Access Net UPM 1. Johdanto Visy Access Net on WWW-pohjainen käyttöliittymä, jolla UPM:n toimittajien pitää luvittaa omat ajoneuvonsa UPM:n tehtaille, jotta kulku onnistuu jatkossakin. Järjestelmä

Lisätiedot

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Timmi Software Oy Pikaopas 1(12) TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Tämä dokumentti on pikaopas Timmi-tilavarausohjelmiston ominaisuuksien testausta varten. Pikaohjeen merkinnät Pikaohjeessa käytetään seuraavia

Lisätiedot

Liite 9 Hevosopiston aluekartta ja turvallisuusohjeet

Liite 9 Hevosopiston aluekartta ja turvallisuusohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISIÄ OHJEITA... 3 1.1 Jalostukseen hyväksymisen perusteet... 3 1.2 Oripäiville ilmoittautuminen... 3 1.3 Oripäivien maksut vuonna 2019... 5 1.4 Oriiden majoitus, talliohjeistus ja

Lisätiedot

SUOMALAISEN LÄMMINVERISEN RATSUHEVOSEN (FWB) JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ

SUOMALAISEN LÄMMINVERISEN RATSUHEVOSEN (FWB) JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ Suomen Hippos ry Evira vahvistanut 31.7.2015 2015 SUOMALAISEN LÄMMINVERISEN RATSUHEVOSEN (FWB) JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ 1. Suomalainen lämminverinen ratsuhevonen (FWB) Suomalainen lämminverinen ratsuhevonen

Lisätiedot

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Ohjeita Irman käyttöön 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Mene osoitteeseen irma.suunnistusliitto.fi Paina oikeasta yläkulmasta

Lisätiedot

KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA PÖYTÄKIRJA 53/ (5) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT LUPAYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 31.7.

KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA PÖYTÄKIRJA 53/ (5) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT LUPAYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 31.7. KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA 53/2018 1 (5) LUPAYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 31.7.2018 Lupayksikön viranhaltijat ovat 31.7.2018 tehneet seuraavat rakennuslupapäätökset 445 Päätökset annetaan

Lisätiedot

Jäsenrekisterin käyttöohje

Jäsenrekisterin käyttöohje Jäsenrekisterin käyttöohje 8.5.2019 Jäsenrekisterisovellus on käytössänne osoitteessa https://secure.jaicom.com/martat/emanagement Jäsentietojen tarkistus ja tarvittaessa päivitys niin yhteystietojen kuin

Lisätiedot

WELSHPONIEN JA COBIEN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ

WELSHPONIEN JA COBIEN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ WELSHPONIEN JA COBIEN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ Suomen Hippos ry Evira vahvistanut 9.5.2016 1. Welshponit ja cob Welshponi on alkuperältään englantilainen ponirotu. Ponit jaetaan säkäkorkeuden ja tyypin mukaisesti

Lisätiedot

ISLANNINHEVOSNÄYTTELYT JA ISLANNINHE- VOSORIIDEN HYVÄKSYMINEN JALOSTUKSEEN 2014

ISLANNINHEVOSNÄYTTELYT JA ISLANNINHE- VOSORIIDEN HYVÄKSYMINEN JALOSTUKSEEN 2014 ISLANNINHEVOSNÄYTTELYT JA ISLANNINHE- VOSORIIDEN HYVÄKSYMINEN JALOSTUKSEEN 2014 Suomen Hippos ry 2014 Vahvistettu 24.3.2014 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. POLVEUTUMISVAATIMUKSET... 4 2. RAKENNE JA SUORITUSVAATIMUKSET

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan asiointipalvelu, selainsovellus

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan asiointipalvelu, selainsovellus Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan asiointipalvelu, selainsovellus 2018 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö edellyttää

Lisätiedot

Näin haet vuosilomakustannuskorvausta. työnantajalle verkossa. Työnantajan asiointipalvelu

Näin haet vuosilomakustannuskorvausta. työnantajalle verkossa. Työnantajan asiointipalvelu Näin haet vuosilomakustannuskorvausta työnantajalle verkossa Työnantajan asiointipalvelu 2017 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö edellyttää

Lisätiedot

ISLANNINHEVOSNÄYTTELYT ISLANNINHEVOSORIIDEN HYVÄKSYMINEN JALOS- TUKSEEN

ISLANNINHEVOSNÄYTTELYT ISLANNINHEVOSORIIDEN HYVÄKSYMINEN JALOS- TUKSEEN ISLANNINHEVOSNÄYTTELYT ISLANNINHEVOSORIIDEN HYVÄKSYMINEN JALOS- TUKSEEN 2015 Suomen Hippos ry 2015 Vahvistettu 5.3.2015 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. POLVEUTUMISVAATIMUKSET... 4 2. RAKENNE JA SUORITUSVAATIMUKSET

Lisätiedot

KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE

KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE Sisällys Yleistä... 2 2. Organisaation Katso-tunnisteen perustaminen... 2 2.1. Sähköinen henkilöllisyyden varmentaminen... 2 2.2. Henkilöllisyyden varmentaminen palvelupisteessä...

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET. TIMMI-tilavarausjärjestelmä. Digipolis Kemin Teknologiakylä ja Kemin kulttuurikeskus

KÄYTTÖOHJEET. TIMMI-tilavarausjärjestelmä. Digipolis Kemin Teknologiakylä ja Kemin kulttuurikeskus TIMMI-tilavarausjärjestelmä Digipolis Kemin Teknologiakylä ja Kemin kulttuurikeskus KÄYTTÖOHJEET Kalenterin selaus Varauksen teko Oma asiointi Omat tiedot ja edustamani organisaation tiedot 8.8.2018 1

Lisätiedot

Liitteenä on ohje järjestelmän käytöstä. Lasse Haverinen p Kaisa Korhonen p

Liitteenä on ohje järjestelmän käytöstä. Lasse Haverinen p Kaisa Korhonen p 1 Laskukierros.fi on ilmailijoiden ja ilmailukerhojen sähköinen lentopäiväkirja- ja laskutuspalvelu. Järjestelmän on luonut Pudasjärven Ilmailukerho ry:n jäsen Lasse Haverinen. Palvelun käyttöliittymä

Lisätiedot

Suomen Hippos ry SHETLANNINPONIEN JALOSTUSARVOSTELU JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET

Suomen Hippos ry SHETLANNINPONIEN JALOSTUSARVOSTELU JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET Suomen Hippos ry SHETLANNINPONIEN JALOSTUSARVOSTELU 2016 1. JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET Shetlanninponien kantakirjaan merkitseminen perustuu SPSBS:n (The Shetland Pony Stud Book Society) alkuperäkantakirjan

Lisätiedot

1.1 Kirjaudu omalla tunnuksellasi Kipaan kilpailulisenssin numerolla ja salasanallasi.

1.1 Kirjaudu omalla tunnuksellasi Kipaan kilpailulisenssin numerolla ja salasanallasi. (MAKSUJÄRJESTELMÄ) Suomen Ratsastajainliitto on ottamassa käyttöönsä maksujärjestelmän Kipaan. Kun ilmoittaudut kilpailuun, niin kaikki maksaminen tapahtuu verkkopankin kautta. Kilpailun loputtua saat

Lisätiedot

sijaisrekrytointi.tampere.fi SIJAISREKISTERIN OHJEET KÄYTTÄJÄLLE

sijaisrekrytointi.tampere.fi SIJAISREKISTERIN OHJEET KÄYTTÄJÄLLE sijaisrekrytointi.tampere.fi SIJAISREKISTERIN OHJEET KÄYTTÄJÄLLE SISÄLLYS 1. Rekisteröityminen 2. Kirjautuminen 3. Sijaisrekisterin välilehdet 4. Hakemuksen tekeminen 5. Haastatteluajan varaus 6. Kalenterin

Lisätiedot

Murikan kurssimatkalaskun täyttöohje

Murikan kurssimatkalaskun täyttöohje 1 Murikan kurssimatkalaskun täyttöohje Avaa Metalliliiton sivu www.metalliliitto.fi Valitse sieltä Päivitä jäsentietosi Lue ohje ja klikkaa linkistä! 2 Valitse pankki, jonka kautta voit todentaa henkilöllisyytesi

Lisätiedot

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Opas työnantajan verkkoasiointiin www.kela.fi/tyonantajat 7.8.08 Työnantaja/Näin haet vanhempainpäivärahaa Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen

Lisätiedot

Yrityksen sisäinen tunnus Henkilönumero tai muu yrityskohtainen tunniste, mikäli tieto on tallennettu verkkopalveluun.

Yrityksen sisäinen tunnus Henkilönumero tai muu yrityskohtainen tunniste, mikäli tieto on tallennettu verkkopalveluun. 1(7) KORTINHALTIJAN HALLINTA Kortinhaltijan nimetty sivu sisältää kortinhaltijan henkilö-, korttitili-, kortti- ja maksutiedot. Sivulle pääsee hakemalla kortinhaltijan tietoja ja avaamalla hakutuloksesta

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

Päivitetyn jäsenrekisterin käyttöohje

Päivitetyn jäsenrekisterin käyttöohje Päivitetyn jäsenrekisterin käyttöohje 29.12.2016 Päivitetty jäsenrekisterisovellus on nyt käytössänne osoitteessa https://secure.jaicom.com/martat/emanagement. Jäsentietojen tarkistus ja tarvittaessa päivitys

Lisätiedot

PONIORIPÄIVÄT Tulokset lauantai VI JALOSTUSARVOSTELTAVAT SHETLANNINPONIORIIT. 17. Birchhill Jackpot H

PONIORIPÄIVÄT Tulokset lauantai VI JALOSTUSARVOSTELTAVAT SHETLANNINPONIORIIT. 17. Birchhill Jackpot H PONIORIPÄIVÄT 17.-19.5.2013 Tulokset lauantai 18.5.2013 VI JALOSTUSARVOSTELTAVAT SHETLANNINPONIORIIT 17. Birchhill Jackpot 246001H00091736 Hyvä rotutyyppi, sopusuhtainen ja maskuliininen. Ilmeikäs pää,

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta 1 Sisällysluettelo 1. Kun tilaat ensimmäisen kerran ja rekisteröidyt asiakkaaksemme....2 Rekisteröidy palveluun...2 Kirjautuminen...4 Salasanan vaihtaminen...5

Lisätiedot

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Tämä ohje on tarkoitettu niille suunnistajille joilla ei ole koskaan ollut nk. lisenssiä. Mikäli sinulla on joskus ollut lisenssi, niin ohjeet Irman käyttöön löytyvät

Lisätiedot

Vahva tunnistautuminen Office palveluihin. MFA Suojauksen lisätarkistus

Vahva tunnistautuminen Office palveluihin. MFA Suojauksen lisätarkistus Vahva tunnistautuminen Office 365 - palveluihin MFA Suojauksen lisätarkistus Sisältö MFA Suojauksen lisätarkistus... 2 Ensisijaisen asetuksen määrittäminen... 3 Authenticator-sovellus Androidille... 4

Lisätiedot

Jalostusvuosi 2013. Jalostuspäivät 12. 13.2.2014, Pori Minna Mäenpää Jalostusjohtaja Suomen Hippos ry. Kuvat:Hippola

Jalostusvuosi 2013. Jalostuspäivät 12. 13.2.2014, Pori Minna Mäenpää Jalostusjohtaja Suomen Hippos ry. Kuvat:Hippola Jalostusvuosi 2013 Jalostuspäivät 12. 13.2.2014, Pori Minna Mäenpää Jalostusjohtaja Suomen Hippos ry Kuvat:Hippola Hippoksen jalostustoiminnan muutoksia Merkittäviä henkilömuutoksia Jalostusjohtaja Terttu

Lisätiedot

MPnet ohje HUOMIO! Järjestelmän tarkoitus on helpottaa kaikkien työtä, kun ajoneuvojen tiedot löytyvät yhdestä tietokannasta.

MPnet ohje HUOMIO! Järjestelmän tarkoitus on helpottaa kaikkien työtä, kun ajoneuvojen tiedot löytyvät yhdestä tietokannasta. MOTOR POWER EXTRANET - MPnet MPnet on Motor Powerin jälleenmyyjien ja huoltoliikkeiden käyttöön kehitetty extranet. Järjestelmän käyttö on välttämätöntä kaikille Motor Power jälleenmyyjille ja huoltoliikkeille.

Lisätiedot

ANSIOMERKKI EHDOTUKSET

ANSIOMERKKI EHDOTUKSET 18.4.2018 vj Oikeudet: Kaikki 15-vuotta täyttäneet ANSIOMERKKI EHDOTUKSET Ansiomerkkejä voi ehdottaa kaikki 15-vuotta täyttäneet partiolaiset. Ansiomerkkien ehdottaminen tapahtuu partiorekisteri Kuksassa.

Lisätiedot

13.1.2011. PalloVerkko

13.1.2011. PalloVerkko PalloVerkko SISÄÄNKIRJAUTUMINEN n sisään kirjautuminen kohdasta Kirjaudu PalloVerkkoon SEURAKÄYTTÄJÄN VALIKKO n valikossa näkyy seurakäyttäjän omat perustiedot / edustusoikeudet / pelipassit Tehtäväni

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

ILMOITTAUTUMINEN OPINNOILLE

ILMOITTAUTUMINEN OPINNOILLE 1 (5) ILMOITTAUTUMINEN OPINNOILLE Opintojen toteutuksille tulee ilmoittautua SoleOPSissa niiden ilmoittautumisaikana joko HOPSilta tai toteutussuunnitelmalta. Ilmoittautumisajat - syksyn opinnoille 15.4.

Lisätiedot

ANSIOMERKKIEN HAKEMINEN

ANSIOMERKKIEN HAKEMINEN Versio Oikeudet: 22.3.2016 vj Kaikki 15-vuotta täyttäneet ANSIOMERKKIEN HAKEMINEN Ansiomerkkejä siirrytään hakemaan sähköisesti suoraan partiorekisteri Kuksasta. Haettavissa on kaikki keskusjärjestön ansiomerkit.

Lisätiedot

Postimaksukonepalvelun käyttöohje

Postimaksukonepalvelun käyttöohje 1 (11) Julkinen - Public Postimaksukonepalvelun käyttöohje 2 (11) Julkinen - Public POSTIMAKSUKONEPALVELUT KÄYTTÖVARAN MAKSAMINEN POSTIMAKSUKONEELLE 1 Yleistä Postimaksukonepalvelu on postimaksukoneita

Lisätiedot

ILMOITTAUTUMINEN OPINNOILLE

ILMOITTAUTUMINEN OPINNOILLE 1 (8) ILMOITTAUTUMINEN OPINNOILLE Opintojen toteutuksille tulee ilmoittautua SoleOPSissa niiden ilmoittautumisaikana joko HOPSilta tai toteutussuunnitelmalta. Ilmoittautumisajat - syksyn opinnoille 15.4.

Lisätiedot

Investointiohjelman infotilaisuus Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelma

Investointiohjelman infotilaisuus Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelma Investointiohjelman infotilaisuus 9.11 Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelma Liikenne- ja viestintäministeriö esitti Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelmassa kuntien ja valtion yhteistä investointiohjelmaa.

Lisätiedot

Timmi järjestelmään rekisteröityminen ja käyttöoikeuksien laajentaminen

Timmi järjestelmään rekisteröityminen ja käyttöoikeuksien laajentaminen Käyttöohjeet Timmi järjestelmään 1 Timmi järjestelmään rekisteröityminen ja käyttöoikeuksien laajentaminen Timmi tilavarausjärjestelmään siirtyminen Jyväskylän kaupungin käytössä on Timmi tilavaraus- ja

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

1. Ceepos Mobiilimaksu... 3

1. Ceepos Mobiilimaksu... 3 CEEPOS MOBIILIMAKSU 2 1. Ceepos Mobiilimaksu... 3 2. Ceepos Mobiilimaksu -sovelluksen määritykset... 3 2.1. Sovelluksen lataaminen... 3 2.2. Sovelluksen avaaminen... 4 2.2.1. Käyttäjäksi rekisteröityminen...

Lisätiedot

HUIPPUSTORE.FI REKISTERÖITYMINEN

HUIPPUSTORE.FI REKISTERÖITYMINEN HUIPPUSTORE.FI REKISTERÖITYMINEN Miksi kannattaa rekisteröityä? 1. Saat heti käyttöösi edullisemmat hinnat 2. Yritykset, seurat ja julkishallinto saavat käyttöön muiden maksutapojen lisäksi laskutuksen

Lisätiedot

Wilman pikaopas huoltajille

Wilman pikaopas huoltajille Wilman pikaopas huoltajille Vehmaan kunnan Vinkkilän koulussa on käytössä sähköinen reissuvihko Wilma, joka helpottaa tiedonvaihtoa kodin ja koulun välillä. Wilman kautta huoltajat seuraavat ja selvittävät

Lisätiedot

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset Sisällysluettelo: 1. Sisällysluettelo s. 1 2. Kulta2-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 2-3 3. Kirjautuminen

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen ensihakemuksen tai toimeentulotuen jatkohakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn

Lisätiedot