UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY ESITYSLISTA 1/15 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF. Läsnä: Mauri Johansson puheenjohtaja.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY ESITYSLISTA 1/15 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF. Läsnä: Mauri Johansson puheenjohtaja."

Transkriptio

1 1 UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY ESITYSLISTA 1/15 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF Hallitus Aika: Tiistai klo Paikka: Uudenmaan liitto, maakuntasali Esterinportti 2 B, 4-kerros Läsnä: Mauri Johansson puheenjohtaja Hannu Kärkkäinen 1. varapuheenjohtaja Tapio Bergholm 2. varapuheenjohtaja Teresa Grönholm Sven Holmberg Kaarina Hämäläinen Jyrki Ikonen Johanna Kalve Timo Korpela Juhani Kytö Mika Lindblad Kristiina Ovaskainen Michael Perukangas Petra Pusa Minnamari Siitonen Outi Ugas Valtuuskunnan puheenjohtajisto: Leena Niinimaa Jussi Vuori Henrik Lundsten Tukiten edustajat: Mirja Rosenberg Ursula Immonen Toimiston edustajat Henrik Sandström Rea Nyström Mikael Avellan Suomen Purjehdus ja Veneily SLL Uudenmaan piiri Toiminnanjohtaja Suunnittelupäällikkö Maastomestari 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Todetaan kokous oikein koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

2 2 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Valitaan pöytäkirjantarkastajiksi Hannu Kärkkäinen ja Sven Holmberg. 3 VUODEN 2014 TILINPÄÄTÖS Toimintavuoden tulos on negatiivinen: ,27, joka on selvästi huonompi kuin budjetoitu Taseessa on aikaisemmilta vuosilta ,80 :n positiivinen toimintapääoma, joka nyt muuttuu ,47 :n alijäämäksi. Vuosi 2014 oli budjetoitu alijäämäiseksi poikkeuksellisen isojen palkkakulujen takia. Tälle vuodelle on budjetoitu n :n ylijäämä. Tuottojen puolella palvelumaksut ovat toteutuneet tarkasti budjetin mukaan. Vuokratuotot ja luonnonhoidon tuotot alittivat budjetin - yhteensä n Kopparnäsin kestikievarin vuokralaisen vaihdosta ja siihen liittyvästä asuntoremontista johtuen muutaman kuukauden vuokrat jäivät saamatta. Huonon talven takia luonnonhoidon tuotot jäivät selvästi budjetoitua pienemmiksi. Yhteensä tulojen alitus oli noin (1,6 %). Tulojen alitus kompensoitui melontakarttaprojektin avustuksilla ( ) ja budjetoitua isoimmilla rahoitustuotoilla ( ). Menojen puolella toimiston kulut nousivat n :oon. Budjetin ylitys oli (4,7 %). Suurin osa ylityksestä johtui melontakartan kuluista. Toimiston kulut laskevat selvästi kuluvana vuonna. Hallinnon alitus oli eli 22,9 %. Alueiden ylläpitokulut ylittivät talousarvion :lla (8,0 %). Menojen kokonaissumma oli , joka oli n vähemmän kuin vuonna Ylitys johtui pääasiassa isoista myrskytuhojen raivauksista usealla virkistysalueella, mutta pieniä ylityksiä tapahtui melkein joka tilillä. Alueilla oleviin rakennuksiin ja rakennelmiin sekä kalustoon investoitiin vuoden aikana Käyttötalouden alijäämästä huolimatta yhdistyksen taloudellinen tilanne on hyvä. Sijoitus- ja pankkisaamisia oli vuoden vaihteessa yhteensä , joka on n enemmän kuin vuosi sitten. Ero johtuu siitä, ettei vuoden aikana käytetty rahaa uusien virkistysalueiden hankintaan. Vuoden 2014 tasekirja on liitteenä 1/ 3. Tilitoteutuma vertailulla edelliseen vuoteen sekä budjettivertailulla on liitteenä 2/ 3.

3 3 Hallitus hyväksyy vuoden 2014 tilinpäätöksen ja esittää valtuuskunnalle, että vuoden 2014 alijäämä ,27 siirretään toimintapääomatilille. Valmistelija: Henrik Sandström, puh VUODEN 2014 TOIMINTAKERTOMUS Vuosi 2014 oli yhdistyksen 26. toimintavuosi. Yhdistyksen strategia päivitettiin kevätkokouksessa. Yhdistyksen pitkäaikainen asiamies/huoltopäällikkö jäi eläkkeelle ja hänen tilalleen valittiin keväällä yhdistykselle uusi maastomestari. Edellisenä vuonna käynnistetty melonta- ja soutukartastohankkeen ensimmäinen vaihe saatiin päätökseen kun toukokuussa julkaistiin Läntisen Uudenmaan melonta- ja soutukartasto paperi-, netti- ja mobiiliversiona. Syksyllä tehtiin maanvaihto Suomen valtion kanssa, jossa yhdistys sai viisi saarta Inkoon saaristossa Gölisnäsin virkistysalueen lähellä sekä rantatilan Mäntsälässä sijaitsevan Keranvanjärven pohjoisrannalta. Vuoden suurin investointi oli Kopparnäsin Kestikievarin suurehkon asunnon peruskorjaus. Gölisnäsin poijujen uusiminen oli myös merkittävä investointi. Vuoden 2014 toimintakertomus on liitteenä 3/ 4. Hallitus päättää hyväksyä vuoden 2014 toimintakertomuksen valtuuskunnalle esitettäväksi. Valmistelija: Henrik Sandström, puh OHJEELLINEN TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE SEKÄ TALOUDELLISET SUUNTAVIIVAT VUODEN 2016 TALOUSARVION POHJAKSI Yhdistyksen perussäännön mukaan valtuuskunnan kevätkokouksessa käsitellään seuraavan vuoden talousarvion suuntaviivoja sekä ohjeellinen seuraavaa viisivuotiskautta koskeva suunnitelma ja syyskokouksessa vahvistetaan seuraavan vuoden toimintasuunnitelma ja budjetti. Kokonaismaksutaso (0,54 /asukas/vuosi) oli sama vuosina , mikä

4 4 inflaatiokehityksen ja kustannustason nousun huomioon ottaen, merkitsi tulojen pienentymistä n. 14 %:lla samalla kun huollettavien alueiden määrä kaksinkertaistui. Vuonna 2010 palvelumaksua korotettiin 0,04 /asukas/vuosi. Vuosina 2011 ja 2012 investointimaksua korotettiin asteittain yhteensä 0,06 /asukas. Näiden korotusten jälkeen kuntien maksuosuus on pysynyt samalla tasolla kuin 10 vuotta sitten vallinnut rahoitustaso. Tämän jälkeen on kuitenkin hankittu Kopparnäs, Störsvik ja viimeksi Myllyjärven alue. Maakunnan väestönkasvu on varsin voimakas ja maakuntakaavoissa on paljon toteutumattomia virkistysaluevarauksia, joiden toteuttaminen on kuntien ja yhdistyksen tehtävänä. Yhdistyksen pitkäjänteinen toiminta maanhankinnassa on erittäin tärkeää tulevaisuudessakin. Maakunnan taajamaväestö kasvaa ja virkistysalueita tarvitaan entistä enemmän, joten riittävän investointimaksun kerääminen on edelleen hyvin tärkeää. Myös alueiden varustaminen ja kehittäminen edellyttää, että saadaan varoja investointirahastoon. On kuitenkin lähdetty siitä, että strategiassa esitettyjä aluehankintoja voidaan toteuttaa ilman investointimaksun korotusta. Samaan johtopäätökseen on myös päädytty syksyllä 2011 hyväksytyssä aluehankintastrategiassa. Henkilöstökulujen osalta on lähdetty siitä, että yhdistyksellä on toiminnanjohtajan, suunnittelupäällikön ja maastomestarin lisäksi jatkossakin palkattuina yksi ympärivuotinen huoltomies sekä 1-3 kuukauden kesäapulainen. Sen lisäksi yhdistys palkkaa 2-3 osapäiväistä aluevalvojahuoltajaa keskimäärin 5-6 kk/vuodesta sekä tarvittaessa muita projektihenkilöitä. Taloussuunnitelmakaudella ei esitetä korotuksia nykyisiin maksuihin, eli palvelumaksu on 0,44 /asukas ja investointimaksu 0,20 /asukas vuosina Koska vuoden 2014 jälkeen toimintapääoma on alijäämäinen esitetään vuosille pieni vuosittainen ylijäämä, yhteensä Myös kuluvalle vuodelle on esitetty pieni ylijäämä. Taloussuunnitelma vuosille on liitteenä 4/ 5. Hallitus hyväksyy liitteen mukaisen ohjeellisen taloussuunnitelman vuosille valtuuskunnalle hyväksyttäväksi. Taloussuunnitelman ensimmäinen vuosi hyväksytään vuoden 2016 talousarvion pohjaksi. Valmistelija: Henrik Sandström, puh

5 5 6 VIRKISTYSALUEEN HANKINTA POHJOISLOHJAN ALUEELLA Hallitus Toukokuussa 2010 käytiin keskustelua Nummi-Pusulan liittymisestä yhdistyksen eksi. Ajatuksena oli silloin, että kunta olisi luovuttanut virkistysalueyhdistykselle n. 10 hehtaarin virkistysalueen liittymismaksuna. Kunnanhallitus päätti kuitenkin yllättäen, ettei Nummi-Pusula liity yhdistyksen eksi ja asia raukesi. Nummi-Pusula on vuoden 2013 alusta liittynyt osaksi Lohjaa ja näin ollen myös entisen kunnan alue ja asukkaat ovat nyt virkistysalueyhdistyksen inä. Nummi-Pusulan entinen kunnanjohtaja, joka on nykyisin Lohjan kaupungin kehittämisjohtajana ja myös virkistysalueyhdistyksen valtuuskunnan, on ehdottanut, että yhdistys ostaisi mainitun, 10,2 hehtaarin virkistysalueen. Nummi-Pusulan kunta on vuonna 2010 ostanut alueen Finsilva Oyj:ltä :n kauppahinnalla, osana kaavoitussopimusta yhtiön kanssa. Yhdistys ei yleensä ole ostanut kuntien virkistysalueita. Uusien kuntien liittymisen yhteydessä on liittymismaksun sijasta yleensä luovutettu virkistysalueita yhdistykselle. Kuntien kanssa on kyllä tehty joitakin vaihtokauppoja sekä ainakin yksi maahankinta, jossa Karjaan kaupungilta ostettiin Korpuddenin virkistysalue. Tässä tapauksessa yhdistys voisi kyllä hankkia kyseisen virkistysalueen. Alue sijaitsee Antiainen-järven ja Tämäkohtu-järven välisellä kannaksella ja sen läpi kulkee kohtalaisen hyvässä kunnossa oleva tie. Alue sijaitsee suositulla melonta-alueella ja sopisi erinomaisesti melontaretken lähtöalueeksi. Sen ympäristössä on Finsilva OYJ:n omistamia isoja metsäalueita erämaajärvineen. Yhdistyksen strategiassa on maininta sisämaassa sijaitsevien alueiden hankintatavoitteesta ja myös Lohjan alue on painopistealueena. Lohjan kaupunki on pitänyt tärkeänä, että yhdistyksellä olisi ainakin yksi virkistysalue tässä Uudenmaan toiseksi isoimmassa kunnassa. Sen takia alueen hankkiminen olisi hyvin perusteltua. Asiasta on käyty keskusteluja Lohjan kaupungin kanssa, ja silloin lähtökohtana on ollut se, että yhdistys korvaisi alueen puuston ja maapohjan arvon, mutta ei maksaisi mitään alueen rakennusoikeudesta (200 k-m2:n huoltorakennus) eikä sen virkistysarvosta. Alueen puuston ja maapohjan arvo on metsänhoitoyhdistyksen huhtikuussa tekemän arvion mukaan , liite 1/ 25. Tällä hinnalla (4750 /ha) Lohjan kaupungin virkamiehet ovat valmiita esittämään kaupungin luottamuselimille alueen myymistä virkistysalueyhdistykselle. Alueen läpi kulkee yksityistie, jonka osakkaana alue on. Ilmeisesti tiekunta ei ole järjestäytynyt. Se ei ainakaan ole hakenut kunnallista yksityistieavustusta.

6 6 Alueella on oikeus Pohjois-Pusulan yhteisten vesialueiden osakaskunnan n hehtaariin vesialueisiin. Osakaskunnan vesialueet ilmenevät liitteestä 2/ 25. Nyt ostettavan tilan osuus on 0,0013 %. Osakkaina on yhteensä 830 tilaa. Hankittava virkistysalue, sen sijainti ja voimassa oleva osayleiskaava ilmenevät liitteestä 3/ 25. Hankinta on ollut esillä työvaliokunnassa Hallitus päättää, että yhdistys hankkii n. 10,2 ha virkistysalueen Lohjan kaupungilta ( , Lohjan kunnan Ahonpään kylän tila Retkeilyalue) :n kauppahinnalla. Kauppaan sisältyy tilan osuus Pohjois-Pusulan yhteisten vesialueiden osakaskunnan vesialueisiin. Muuten kauppa tehdään tavanomaisin kauppaehdoin. Ehdotus hyväksyttiin. Hallitus Asian käsittelyn yhteydessä Lohjan kaupunginhallitus halusi uuden hintaarvion alueesta. Catella Property Oy:n arvion perusteella tilan oletettu myyntihinta on ja tarkkuus 10 % Työvaliokunta katsoi kokouksessaan , että yhdistys voi hyväksyä :n kauppahinnan. Lohjan kaupunginvaltuusto on sen jälkeen hyväksynyt alueen myynnin mainittuun hintaan. Yhdistyksen sääntöjen mukaan hallitus päättää kiinteän omaisuuden ostosta. Sen takia asia vaatii uuden hallituskäsittelyn. Hallitus täydentää tekemänsä päätöksen päättämällä, että kauppahinta on Valmistelija: Henrik Sandström, puh ITÄISEN UUDENMAAN MELONTA- JA SOUTUKARTASTO Länsi-Uudenmaan melonta- ja soutukartasto valmistui toukokuussa Kartasta otettiin 3500 kappaleen paperipainos ja lisäksi kartta on ollut saatavissa osoitteesta sekä kolmen alustan ilmaisena mobiilisovelluksena. Paperikartta on ollut myynnissä hankkeessa mukana olevissa kunnissa sekä muiden yhteistyötahojen toimesta. Myös virkistysalueyhdistys on myynyt karttoja. Kartta on ollut tosi suosittu ja paljon on kysytty onko vastaavaa karttaa tulossa

7 7 myös Itäiselle Uudellemaalle. Kun yhdistyksen hallitus keväällä 2013 päätti Läntisen Uudenmaan kartastohankkeen käynnistämisestä, oli esillä tarve myös Itäisen Uudenmaan vastaavasta kartasta. Periaatteessa hallitus silloin katsoi, että vastaava hanke on syytä käynnistää Itäisellä Uudellamaalla sen jälkeen kun ensimmäinen kartta valmistuu. Vuosien aikana toteutettavan hankkeen päämääränä on tuottaa vastaavanlainen kaksikielinen (osittain nelikielinen) painettu kartta Itäisen Uudenmaan vesiretkeilyreiteistä sekä niiden läheisyydessä sijaitsevista palveluista. Melonta- ja soutukartaston tarkoitus on reittien lisäksi osoittaa mm. sopivat vesillelasku- ja rantautumispaikat, satamat, uimarannat, telttailualueet ym. reittien varrella sijaitsevat palvelut (majoitus, ruokailu, ohjelmapalvelut) ja nähtävyydet. Painetun kartan lisäksi toteutetaan verkko- ja mobiiliversiot. Karttahankkeella pyritään vastaamaan alati kasvavan harrastajamäärän tarpeisiin sopivien melontareittien ja niiden läheisyydessä sijaitsevien palveluiden löytämiseksi sekä edistämään Uudenmaan tunnettavuutta melontamatkailukohteena ja kasvattaa aktiviteettimatkailun ja luontomatkailun kiinnostavuutta. Hankkeen kohderyhmänä ovat erityisesti melojat ja soutuharrastajat. Lisäksi kattavasta vesiretkeilykartasta hyötyvät myös muut veneilijät, ulkoilijat sekä satunnaiset kävijät (koti- ja ulkomaan matkailijat). Kartan lisäksi on suunnitteilla virkistysrakenteita (nuotiopaikkoja ja opastetauluja sekä mahdollisesti myös käymälöitä) maastoon reittien läheisyyteen, jotka palvelisivat kaikkia alueella liikkuvia. Muut hyötyvät tahot ovat vesistöjen läheisyydessä toimivat matkailupalveluyrittäjät ja muut paikalliset yritykset ja yhteisöt, joilla on mahdollisuus saada lisää näkyvyyttä hankkeen myötä. Hankkeen kohdealueena ovat Itäisen Uudenmaan rannikko sekä alueen tärkeimmät jokireitit. Hankkeen aikataulu: Kevät 2015 Kesä 2015 Talvi Kevät 2016 Rahoituksen ja yhteistyökumppaneiden hakeminen (eri toimijoiden intressit, mitä kukin taho pystyy tekemään) Rantautumispaikkojen inventointi. Päätös alueen laajuudesta. Kartan graafinen totutus. Kartan painatus (kilpailutus). Kartan julkaiseminen ja jakelu Hankkeen talous: Kustannusarvio hankkeelle: Hankkeen kustannukset jakautuvat seuraavalla tavalla: Henkilöstökulut Matkakulut 1000

8 8 Asiantuntijapalvelut 5000 Painatus-, ilmoitus- ja tiedotuskulut Toimistokulut 1000 Hankkeelle haetaan maaseuturahoitusta (Leader) Hakijan oma rahoitus Muu yksityinen tai kuntarahoitus: n Ensimmäisen kartan päärahoitus tuli Uudenmaan liitolta (Makera). Tätä rahaa ei voida enää käyttää tämän tyyppisiin hankkeisiin. Sen takia ajatuksena on ollut hakea hankkeelle Itäisen Uudenmaan maaseuturahaa (Leader). Alustavasti on keskusteltu mahdollisuudesta, että kartta ulottuisi myös Kymin virkistysalueyhdistyksen alueetta itärajalle saakka. Siinä tapauksessa Kyvi ostaisi oman osuutensa kartasta Uudenmaan virkistysalueyhdistykseltä. Siinä tapauksessa hankkeen kokonaisbudjetti olisi n Hankkeen käynnistämisestä tiedotetaan paikallismedialle. Hankkeen etenemisestä tiedotetaan säännöllisesti paikallismedialle, yhteistyökumppaneille ja rahoittajille. Mahdollisista arviointituloksista tiedotetaan hankkeen päättymisen jälkeen. Kartan jakelusta tiedotetaan Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen, kuntien sekä muiden yhteistyökumppaneiden kotisivuilla (myös sosiaalinen media, esim. Facebook). Kartan julkistamisen yhteydessä pidetään tiedotustilaisuus medialle, sidosryhmille sekä muille hankkeen kannalta oleellisille tahoille. Hallitus päättää Itäisen Uudenmaan melonta- ja soutukartastohankkeen käynnistämisestä ja hakee hankkeelle Leader rahoitusta Yhdistys toimii hankeen isäntäjärjestönä ja varaa hankkeeseen omaa rahoitusta vuonna 2015 ja vuonna Valmistelija: Henrik Sandström, puh LAUSUNTO METSÄHALLITUKSEN SELVITYKSESTÄ SUOMENLAHDEN KANSALLISPUISTOJEN TÄYDENTÄMISTARPEISTA JA - MAHDOLLISUUKSISTA Metsähallituksessa on ympäristöministeriön pyynnöstä laadittu selvitys Itäisen Suomenlahden, Tammisaaren saariston sekä Saaristomeren kansallispuistojen laajentamismahdollisuuksista. Lisäksi on selvitetty Porkkalanniemen ja sen edustan valtion maa- ja vesialueiden rooli merialueen suojeluverkostossa ja edellytykset uuden kansallispuiston perustamiseksi. Porkkalanniemen vuonna 1938 perustettu kansallispuisto lakkautettiin

9 9 Neuvostoliiton vuokra-ajan jälkeen vuonna Kansallispuistokomitea ehdotti vuonna 1976 Porkkalan kansallispuiston uudelleen perustamista, mutta koska suurin osa valtion omistamista alueista oli tuolloin puolustusvoimien hallinnassa ja käytössä, ei asia edennyt ehdotuksen mukaisesti lukujen aikana valtio oli hankkinut Porkkalasta ja sen ympäristöstä lisää luonnon kannalta arvokkaita alueita, jolloin Suomen Luonnonsuojeluliitto esitti vuonna 2001 ympäristöministeriölle kansallispuiston perustamista. Vuonna 2003 Metsähallituksessa perustamisvaihtoehdoista tehtiin selvitys. Tämän jälkeen puolustusvoimat on edelleen jatkanut vetäytymistä Porkkalan alueen saaristosta ja luonnonsuojeluliitto teki vuonna 2012 uudemman esityksen puiston perustamiseksi. WWF julkaisi 2014 raportin Saaristomme on suojeltava, jossa ehdotetaan mm. Porkkalan kansallispuiston perustamista. Porkkalan selvitysalue koostuu Metsähallituksen luontopalvelujen hallinnassa olevista meri-, saaristo- ja rannikkoalueista Kirkkonummen, Siuntion ja Inkoon kunnissa. Selvityksessä on tarkasteltu Porkkalan alueen edellytyksiä kansallispuistoksi, alueen luontoarvoja, kiinnostavimpia käyntikohteita, saavutettavuutta, kuntien ja muiden julkisyhteisöjen alueita ja puolustusvoimien toimintamahdollisuuksien turvaamista. Lisäksi on arvioitu kansallispuiston perustamisesta ja hoidosta aiheutuvat kustannukset ja vaikutukset toimintaympäristöön. Selvitystyön yhteydessä Metsähallitus on kuullut alueen kuntia ja muita toimijoita kuten esim. virkistysalueyhdistystä. Metsähallitus on päätynyt esittämään neljää eri vaihtoehtoa. Kaikki vaihtoehdot käsittävät kolmen uuden merensuojelualueen perustamisen yleisen vesialueen matalikoille Porkkalan eteläpuolella. Aiemmin perustettujen suojelualueiden säädökset ajanmukaistettaisiin tarpeen mukaan. Pintaalaluvut käsittävät myös puolustusvoimille vuokrattuja alueita Järvössä, Rönnskärissä, Låga Bågaskärissä, Stora Fagerössä sekä Porkkalan luotsiaseman tonttin. Vaihtoehto 0. Niistä Metsähallituksen alueista, jotka eivät vielä ole suojelualueita, tehdään asetuksella ns. tavallisia suojelualueita. Pinta-ala olisi ha maata ja ha vettä. Vaihtoehto 1. Perustetaan Porkkalan saariston kansallispuisto säätämällä laki. Kansallispuisto käsittäisi Metsähallituksen alueista vain saaret Porkkalanniemen ja Porkkalanselän alueella sekä Porkkalan eteläpuolen arvokkaimpia matalikkoja. Pinta-ala olisi 255 ha saaria ja ha vettä. Vaihtoehto 2. Perustetaan Porkkalan saariston kansallispuisto, johon kuuluisivat myös Metsähallituksen mantereella sijaitsevat alueet. Maapinta-alaa olisi ha ja vettä ha. Valton omistama Finnträskin metsä ja Saltfjärden suojellaan tavallisina luonnonsuojelualueina.

10 10 Vaihtoehto 3. Perustetaan Länsi-Uudenmaan rannikon kansallispuisto. Kaikkien edellisten alueiden lisäksi myös kauempana rannikosta sijaitsevat Finnträskin metsä ja Saltfjärdenin kosteikko liitetään kansallispuistoon. Pinta-ala olisi ha maata ja vettä. Porkkalan alue saaristoineen ja merialueineen täyttää selvästi luonnonsuojelulain kansallispuistolle asettamat vaatimukset laajuutensa osalta. Se voidaan nähdä osana pääkaupunkiseudun viherkehää, johon lasketaan kuuluvaksi Nuuksion ja Sipoonkorven kansallispuistot sekä muut seudun suojelu- ja virkistysalueet. Kansallispuiston vetovoimaisimmiksi käyntikohteiksi arvioidaan saaret. Selvityksessä arvioidaan, että mantereella kiinnostavimpiin käyntikohteisiin kuuluisi Störsvik, joka sijaitsee Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen maiden vieressä, ja alueen käyttö edellyttäisi yhteistyösopimusta yhdistyksen kanssa. Porkkalanniemen kärjen suosio on jo nyt suuri, eikä kävijämäärien siellä arvella merkittävästi nousevan. Selvitysalueelle on keskittynyt paljon julkisyhteisöjen omistuksessa olevia virkistysalueita ja vastaavia, jotka on tarkoitettu omien kuntalaisten tai taustayhteisöjen käyttöön. Kansallispuiston ensisijainen tehtävä on luonnonsuojelu ja toisena tehtävänä luonnon virkistys- ja matkailukäytön mahdollistaminen. Etenkin Kopparnäsissä ja Porkkalanniemellä ovat Metsähallituksen alueet ja kuntien virkistysalueet sekä fyysisesti että toiminnallisesti lähellä toisiaan. Selvityksessä todetaan, että mikäli kansallispuisto perustetaan, nousee yhteistyö tärkeäksi niiden julkisyhteisöjen kanssa, jotka olisivat halukkaita avaamaan ja laajentamaan toimintaansa. On tarvetta neuvotella kävijöille suunnatun informaation yhdenmukaistamisesta, yhteistyöstä kävijäpalveluiden suunnittelussa ja rakentamisessa, hoidon ja ylläpidon järjestämisestä, saavutettavuuden parantamisesta venesatamien kautta ja lisäksi yhteisen imagon tai brändin luomisesta koskien Porkkalan alueen hienoa luontoa ja historiaa. Julkisyhteisöjen virkistysalueet nähdään tässä kansallispuistoa tukevana tekijänä. Yhteistyö voi olla monenlaista löyhästä koordinaatiosta yhteistyösopimuksiin. Luonnonsuojelulain nojalla on jopa mahdollista sopimuksella liittää julkisyhteisöjen maa-alueita kansallispuistoon. Jokin yksittäinen alue saatettaisiin myös hankkia ostamalla, jos sen luontoarvot ovat merkittävät ja omistaja haluaa sen myydä. Vaikutusten arviointiosiossa todetaan, että kävijämäärät alueella tulisivat kasvamaan merkittävästi, koska alueelle houkuteltaisiin sekä kotimaisia että ulkomaisia matkailijoita. Kävijämäärä nousisi useisiin kymmeniin tuhansiin vuodessa ja noin 5-10 vuoden kuluessa saavutettaisiin tasaannus. Metsähallitus varautuu palvelujen rakentamiseen. Ruuhkaisuutta teillä ja venesatamissa voi tulla, kuten myös häiriötä paikallis- ja kesäasukkaille. Metsästys ei normaalisti ole luvallista kansallispuistoissa, mutta sallitaan tarpeen mukaan haittaeläinten poistamiseksi tai muissa poikkeustilanteissa. Kalastukseen ei tulisi rajoituksia. Selvityksessä todetaan, että alueen kunnat saisivat kansallispuistosta

11 11 mainetta miellyttävinä ja luonnonläheisinä kuntina. Lähiseudun saaristomatkailuyrittäjät saisivat kävijöitä palvellessaan tuloja ja kaiken kaikkiaan kansallispuistoilla olisi merkittävä paikallistaloudellinen vaikutus. Mm. Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen alueille tulee kohdistumaan voimakkaampi kävijäpaine ja tähän haasteeseen vastaamisessa tarvitaan yhteistyötä Metsähallituksen ja virkistysalueyhdistyksen kesken. Liitteenä 5/ 8 on kartta, josta kansallispuistoselvityksen neljä vaihtoehtoa ilmenevät. Koko selvitys löytyy Metsähallituksen kotisivuilta linkistä Hallitus päättää antaa asiasta seuraavan lausunnon: Olemassa olevien kansallispuistojen laajentamiset näemme tarpeellisina, etenkin Tammisaaren kokonaisuuden täydentämisen esitetyn suunnitelman mukaisesti. Porkkalan kansallispuiston perustamiseen suhtaudumme myönteisesti. Kuten suunnitelmassa on todettu, on yhteistyötarve virkistysalueyhdistyksen ja Metsähallituksen kesken tarpeen, sillä yhdistys omistaa sekä meri- että manneralueilla maata ja etenkin manneralueella olemme myös rajanaapureita. Kansallispuisto toisi alueelle lisää kävijöitä ja nykyisen retkeilykäytön lisäksi alueelle suuntautuisi vastedes entistä enemmän järjestettyä luontomatkailua. Tästä syystä Porkkalan saariston kansallispuistoon olisi muiden kävijäpalvelujen lisäksi hyvä saada luonto-opastuskeskus, jonka voisi sijoittaa johonkin valtion omistamista suuremmista saarista. Katsomme, että yhdistyksen omistaman Störsvikin alueen käyttö kansallispuiston naapurissa ja käytännössä osana puistoa edellyttäisi yhteistyösopimusta virkistysalueyhdistyksen kanssa. On selvää, että kävijäpaine tulee kohdistumaan yhdistyksen puolelle, koska valtion maa ei ulotu virkistyskäytön kannalta vetovoimaisimpiin rantoihin. Samaan sopimukseen on tarvis liittää ainakin yhdistyksen omistama viereinen Kopparnäsin alue, jonka länsipuolella on valtion Långvassofjärdenin linnustonsuojelualue lintutorneineen. Inkoo ulkosaaristossa sijaitseva Sommarnin luonnonsuojelualue kuuluu pääosin virkistysalueyhdistykselle ja sen vaihtamisesta tai myymisestä valtiolle voitaisiin neuvotella. Mahdollisimman kattava ja yhtenäinen kokonaisuus olisi selkeä ja tavoiteltava tulos. Kansallispuiston nimenä tulee mielestämme olla Porkkalan kansallispuisto, jopa huolimatta siitä, että alueeseen kuuluisi kaksi suojelukohdetta kauempaa sisämaan puolelta. Porkkala-nimellä on monella tapaa historiallista merkitystä ja jo pitkään se on ollut monille tuttu myös virkistysalueistaan ja

12 12 luonnostaan. Valmistelija: Rea Nyström, p KEVÄTKAUDEN KOKOUKSET Yhdistyksen hallituksen seuraavat hallituksen kokoukset voisivat olla - tiistaina 14.4 klo tiistaina 9.6 klo ja kesäretki tiistaina 25.8 koko päivä. Valtuuskunnan kevätkokous on keskiviikko klo 9 Eteran auditoriossa. Hallitus hyväksyy esityksen mukaiset kokouspäivät. Valmistelija: Henrik Sandström, puh ILMOITUSASIAT Yhdistys on ollut esillä sekä matka- että venemessuilla. 11 MUUT ASIAT 12 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Mauri Johansson Puheenjohtaja Pöytäkirjan tarkastus: / 2015 / 2015

2 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen/konstater aäd -säv? mätetr lagenlighet och beslutsförhet.

2 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen/konstater aäd -säv? mätetr lagenlighet och beslutsförhet. UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRADEN RF Valtuuskunta Delegationen KOKOUSKUTSU / MÖTESKALLELSE Aika/ Tid: Keskiviikko/Onsdag 29.4.2015 klo. 9.00 Aamukahvi/Morgonkaffe klo.

Lisätiedot

UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY PÖYTÄKIRJA 3/13 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF. Läsnä: Mauri Johansson puheenjohtaja.

UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY PÖYTÄKIRJA 3/13 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF. Läsnä: Mauri Johansson puheenjohtaja. UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY PÖYTÄKIRJA 3/13 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF Hallitus Aika: Keskiviikko 05.06.2013 klo. 17.05-18.20 Paikka: Uudenmaan liitto, maakuntasali Esterinportti 2B,

Lisätiedot

UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY PÖYTÄKIRJA 6/13 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF. Läsnä: Mauri Johansson puheenjohtaja.

UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY PÖYTÄKIRJA 6/13 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF. Läsnä: Mauri Johansson puheenjohtaja. UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY PÖYTÄKIRJA 6/13 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF Hallitus Aika: Tiistai 8.10.2013 klo 17.00-18.40 Paikka: Uudenmaan liitto, maakuntasali Esterinportti 2B, 4. krs.

Lisätiedot

UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY ESITYSLISTA 2/2015 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF

UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY ESITYSLISTA 2/2015 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF 1 UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY ESITYSLISTA 2/2015 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF Valtuuskunta/Delegationen Aika: Perjantai 30.10.2015 klo. 09.00 Kahvi 08.30 09.00 Paikka: Eteran auditorio

Lisätiedot

UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY ESITYSLISTA 2/14 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF. Läsnä: Mauri Johansson puheenjohtaja.

UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY ESITYSLISTA 2/14 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF. Läsnä: Mauri Johansson puheenjohtaja. 1 UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY ESITYSLISTA 2/14 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF Hallitus Aika: Tiistai 8.4.2014 klo. 18.30 Paikka: Kopparnäsin Kestikievari Råbergintie 23, Degerby Läsnä: Mauri

Lisätiedot

UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY ESITYSLISTA 7/15 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF. Läsnä: Mauri Johansson puheenjohtaja.

UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY ESITYSLISTA 7/15 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF. Läsnä: Mauri Johansson puheenjohtaja. 1 UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY ESITYSLISTA 7/15 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF Hallitus Aika: Tiistai 24.11.2015 klo. 17.00 - Paikka: Uudenmaan liitto, Maakuntasali Läsnä: Mauri Johansson

Lisätiedot

UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY PÖYTÄKIRJA 1/2013 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF 1 KOKOUKSEN AVAUS JA VALTUUSKUNNAN JÄRJESTÄYTYMINEN

UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY PÖYTÄKIRJA 1/2013 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF 1 KOKOUKSEN AVAUS JA VALTUUSKUNNAN JÄRJESTÄYTYMINEN UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY PÖYTÄKIRJA 1/2013 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF Valtuuskunta Aika: Maanantai 29.4.2013 klo 9.00-11.20 Paikka: Eteran auditorio, Pasilankatu 4,Helsinki 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY ESITYSLISTA 2/2016 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF

UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY ESITYSLISTA 2/2016 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF 1 UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY ESITYSLISTA 2/2016 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF Valtuuskunta/Delegationen Aika: Perjantai 28.10.2016 klo 09.00 Kahvi 08.30 09.00 Paikka: Eteran auditorio Pasilankatu

Lisätiedot

UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY PÖYTÄKIRJA 5/17 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF. Läsnä: Mauri Johansson puheenjohtaja (poistui klo 18:28/ 32)

UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY PÖYTÄKIRJA 5/17 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF. Läsnä: Mauri Johansson puheenjohtaja (poistui klo 18:28/ 32) 1 UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY PÖYTÄKIRJA 5/17 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF Hallitus Aika: Torstai 28.9.2017 klo 17:07 19:19 Paikka: Uudenmaan liitto, Helsinki (Maakuntasali) Esterinportti

Lisätiedot

Porkkalan suojelualueet. Kirkkonummi 25.2.15

Porkkalan suojelualueet. Kirkkonummi 25.2.15 Porkkalan suojelualueet Kirkkonummi 25.2.15 Metsähallituksen tekninen selvitys Toimeksianto ympäristöministeriöltä Metsähallitukselle: selvittää Porkkalanniemen ja sen edustan valtion maa- ja vesialueiden

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 Uudenmaan virkistysalueyhdistys ry Liite 2 / 45 Föreningen Nylands friluftsområden rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1.YLEISTÄ Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen tarkoituksena on turvata ja kehittää uusmaalaisten

Lisätiedot

UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY ESITYSLISTA 3/15 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF. Läsnä: Mauri Johansson puheenjohtaja.

UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY ESITYSLISTA 3/15 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF. Läsnä: Mauri Johansson puheenjohtaja. 1 UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY ESITYSLISTA 3/15 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF Hallitus Aika: Tiistai 9.6.2015 klo. 17.00 - Paikka: Uudenmaan liitto, maakuntasali Esterinportti 2 B, 4-kerros

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 1 Uudenmaan virkistysalueyhdistys ry Liite 2/ 41 Föreningen Nylands friluftsområden rf TOIMINTASUUNNITELMA 2015 1. YLEISTÄ Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen tarkoituksena on turvata ja kehittää uusmaalaisten

Lisätiedot

ITÄMEREN KANSALLISPUISTOT JA UHATUT VIRTAVEDET

ITÄMEREN KANSALLISPUISTOT JA UHATUT VIRTAVEDET ITÄMEREN KANSALLISPUISTOT JA UHATUT VIRTAVEDET 19.3.2015 klo 17.30 Eduskunnan kansalaisinfo Suomenlahden kansallispuistojen täydennys Ympäristöneuvos JukkaPekka Flander YMPÄRISTÖMINISTERIÖ Muokkaa alaotsikon

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (13) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (13) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/2015 1 (13) 394 Lausunto ympäristöministeriölle Suomenlahden merikansallispuistojen täydennystarpeista ja mahdollisuuksista HEL 2015-001299 T 11 01 04 Päätös päätti panna

Lisätiedot

Suomenlahti-selvitys Itäinen Suomenlahti. Kotka 19.3.2015 Seppo Manninen

Suomenlahti-selvitys Itäinen Suomenlahti. Kotka 19.3.2015 Seppo Manninen Suomenlahti-selvitys Itäinen Suomenlahti Kotka 19.3.2015 Seppo Manninen Mistä on kyse? Ympäristöministeriön tehtäväksi anto Metsähallitukselle selvittää osana Suomenlahti 2014 vuoden toimenpiteitä Suomenlahden

Lisätiedot

UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY PÖYTÄKIRJA 3/18 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF. Läsnä: Jari Ahokas puheenjohtaja.

UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY PÖYTÄKIRJA 3/18 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF. Läsnä: Jari Ahokas puheenjohtaja. 1 UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY PÖYTÄKIRJA 3/18 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF Hallitus Aika: Torstai 4.4.2018 klo. 17.00 19.52 Paikka: Uudenmaan liitto, maakuntasali Esterinportti 2 B, 4.kerros

Lisätiedot

Suomenlahden kansallispuistojen kehittäminen

Suomenlahden kansallispuistojen kehittäminen Suomenlahden kansallispuistojen kehittäminen Petteri Tolvanen, WWF 19.3.2015 Petteri Tolvanen WWF:n esitys toukokuu 2014 Porkkalan uudelleenperustaminen; erittäin monipuolinen luontokokonaisuus vanhoista

Lisätiedot

UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY PÖYTÄKIRJA 2/18 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF. Läsnä: Jari Ahokas puheenjohtaja.

UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY PÖYTÄKIRJA 2/18 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF. Läsnä: Jari Ahokas puheenjohtaja. 1 UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY PÖYTÄKIRJA 2/18 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF Hallitus Aika: Torstai 1.3.2018 klo. 17.03 19.23 Paikka: Uudenmaan liitto, maakuntasali Esterinportti 2 B, 4.kerros

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Kokoustiedot Aika: 10.4.2014 klo 10.00 13.23 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY PÖYTÄKIRJA 1/2017 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF

UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY PÖYTÄKIRJA 1/2017 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF 1 UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY PÖYTÄKIRJA 1/2017 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF Valtuuskunta/Delegationen Aika: Torstai 27.4.2017 klo 09.00 10:45 Paikka: Eteran auditorio Pasilankatu 4 B,

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 3/2017 Kirkkoneuvosto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 3/2017 Kirkkoneuvosto 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA keskiviikkona 1. päivä maaliskuuta klo 18:00 Kahvitarjoilu klo 17:30 alkaen KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo/takasali 35 Kokouksen avaus 36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Esityslista 6/2015 1

Kirkkonummen kunta Esityslista 6/2015 1 Kirkkonummen kunta Esityslista 6/2015 1 Aika 16.10.2015 klo 14:00 Paikka Yhdyskuntatekniikan kokoushuone Kielo, Ervastintie 2, Kirkkonummi Läsnä Piironen Marjokaisa puheenjohtaja Kämpe-Hellenius Jerri

Lisätiedot

saimaan virkistysalueyhdistys ry

saimaan virkistysalueyhdistys ry saimaan Geoparkin ja Saimaan virkistyskäyttö Sanna Poutamo Saimaan Virkistysalueyhdistys ry Saimaan virkistyskäyttö saimaan - Valtion omistamat Saimaan saaret on suojeltu lailla Saimaan suojelualueista.

Lisätiedot

Nuorisotutkimusseuran hallituksen kokous 2/2017

Nuorisotutkimusseuran hallituksen kokous 2/2017 Nuorisotutkimusseuran hallituksen kokous 2/2017 Aika: 25.4.2017 klo 13.10 15.30 Paikka: Tieteiden talo (Kirkkokatu 6, Helsinki), sali 405 Hallituksen kokous järjestettiin osana Nuorisotutkimusseuran hallituksen

Lisätiedot

Kansallispuisto Porkkalaan. 23 valtion suojelualueeksi jo hankkimaa tai suojeluohjelmiin kuuluvaa alueetta

Kansallispuisto Porkkalaan. 23 valtion suojelualueeksi jo hankkimaa tai suojeluohjelmiin kuuluvaa alueetta Kansallispuisto Porkkalaan 23 valtion suojelualueeksi jo hankkimaa tai suojeluohjelmiin kuuluvaa alueetta Otteita Luonnonsuojelulaista 1/2 11 Kansallispuiston perustamisesta ja tarkoituksesta säädetään

Lisätiedot

UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY PÖYTÄKIRJA 6/18 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF. Läsnä: Jari Ahokas puheenjohtaja.

UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY PÖYTÄKIRJA 6/18 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF. Läsnä: Jari Ahokas puheenjohtaja. 1 UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY PÖYTÄKIRJA 6/18 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF Hallitus Aika: Torstai 4.10.2018 klo 17.01 20.28 Paikka: Uudenmaan liitto, Maakuntasali Esterinportti 2B, Helsinki

Lisätiedot

Täydennyksen liite 1.1 Utön osayleiskaava on kokonaisuudessaan täydennyksen liitteenä.

Täydennyksen liite 1.1 Utön osayleiskaava on kokonaisuudessaan täydennyksen liitteenä. Täydennyksen liite 1.1 Utön osayleiskaava on kokonaisuudessaan täydennyksen liitteenä. Ote Korppoon eteläisen saariston osayleiskaavan osista 4 ja 5 (Paraisen kunta). Punaisella hankealueen likimääräinen

Lisätiedot

UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY ESITYSLISTA 2/19 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF. Läsnä: Jari Ahokas puheenjohtaja

UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY ESITYSLISTA 2/19 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF. Läsnä: Jari Ahokas puheenjohtaja 1 UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY ESITYSLISTA 2/19 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRÅDEN RF Hallitus Aika: Keskiviikko 27.3.2019 klo. 17.00 20.20 Paikka: Uudenmaan liitto, maakuntasali Esterinportti 2

Lisätiedot

Jyväskylän pienten järvien melontareitit

Jyväskylän pienten järvien melontareitit Jyväskylän pienten järvien melontareitit Melonnan harrastus kasvaa Melonnan harrastajia on Suomessa noin 18 500 (2001) ja määrä kasvaa koko ajan. Aktiivimelojia kuitenkin vain noin 10 % tästä määrästä

Lisätiedot

Uudenmaan virkistysalueyhdistys ry Liite 3/ 4 Föreningen Nylands friluftsområden rf TOIMINTAKERTOMUS 2013

Uudenmaan virkistysalueyhdistys ry Liite 3/ 4 Föreningen Nylands friluftsområden rf TOIMINTAKERTOMUS 2013 1 Uudenmaan virkistysalueyhdistys ry Liite 3/ 4 Föreningen Nylands friluftsområden rf TOIMINTAKERTOMUS 2013 2 1.YLEISTÄ Vuosi 2013 oli yhdistyksen 25. toimintavuosi. Juhlavuotta vietettiin lähinnä työn

Lisätiedot

Suvisaariston Navigaatioseura ry. TILINPÄÄTÖS

Suvisaariston Navigaatioseura ry. TILINPÄÄTÖS 1 Suvisaariston Navigaatioseura ry. TILINPÄÄTÖS Tilikausi: 01.01.2010-31.12.2010 Kotipaikka: Espoo Laatija: Samuli Suonpää Tämä tilinpäätös on allekirjoitettava ja säilytettävä paperilla 31.12.2020 asti.

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2013 1 Kokoustiedot Aika Torstai 2.5.2013 klo 13.30 14.41 Paikka Kuntatalo, iso luentosali ja neuvotteluhuoneet Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja

Lisätiedot

Pykälä Käsiteltävä asia Sivu

Pykälä Käsiteltävä asia Sivu 1 (6) Elin: Vuosikokous Aika: 19.11.2014 klo 18.00 Paikka: Etelä-Pohjanmaan Elinkeinotalo, Huhtalantie 2, 60200 Seinäjoki Esityslista Pykälä Käsiteltävä asia Sivu 1 Kokouksen avaus 2 2 Kokouksen järjestäytyminen

Lisätiedot

Aika: Vuosikokous tiistaina 25.2.2014 klo 17:30-19:13 Paikka: Allianssi-talo, Aktia-sali, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki

Aika: Vuosikokous tiistaina 25.2.2014 klo 17:30-19:13 Paikka: Allianssi-talo, Aktia-sali, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144 Aika: Vuosikokous tiistaina 25.2.2014 klo 17:30-19:13 Paikka: Allianssi-talo, Aktia-sali, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA

Lisätiedot

Varapuheenjohtaja Anneli Heikkilä avasi kokouksen klo 17: 13

Varapuheenjohtaja Anneli Heikkilä avasi kokouksen klo 17: 13 Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144 Aika: Vuosikokous torstaina 28.2.2013 klo 17-19:30. Paikka: Uudenmaan Marttojen 6.krs Sali, Lapinlahdenkatu 3, Helsinki. VUOSIKOKOUKSEN ESITYSLISTA

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari. Kunnanhallitus 47 30.03.2015 Kunnanvaltuusto 20 15.06.2015 Vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen Khall 30.03.2015 47 30.3.2015 Kuntalain 68 :n mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös

Lisätiedot

KEVÄTKOKOUS Valitaan kokoukselle puheenjohtaja ja sihteeri. Päätös: Puheenjohtaja: Kai Vainio Antti Ali-Raatikainen

KEVÄTKOKOUS Valitaan kokoukselle puheenjohtaja ja sihteeri. Päätös: Puheenjohtaja: Kai Vainio Antti Ali-Raatikainen FI- 1/5 1. KOKOUKSEN AVAUS Puheenjohtaja Kai Vainio avasi kokouksen. Hän kertasi vuoden 2014 tapahtumia, joista päällimmäisenä VIKSU 2014 palokuntanuorten leiri. Taloudellinen tulos on jopa liiankin hyvä,

Lisätiedot

Uudenmaan virkistysalueyhdistys ry Föreningen Nylands friluftsområden rf TOIMINTASUUNNITELMA 2013

Uudenmaan virkistysalueyhdistys ry Föreningen Nylands friluftsområden rf TOIMINTASUUNNITELMA 2013 1 Uudenmaan virkistysalueyhdistys ry Föreningen Nylands friluftsområden rf TOIMINTASUUNNITELMA 2013 2 1.YLEISTÄ Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen tarkoituksena on turvata ja kehittää uusmaalaisten virkistysmahdollisuuksia,

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2014 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2014 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2014 1 Kokoustiedot Aika Torstai 22.5.2014 klo 10.07 10.10 Perjantai 23.5.2014 klo 9.02 10.06 ja 13.31 14.39 Paikka Kuntatalo, iso luentosali ja neuvotteluhuoneet Toinen

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Akp/7 1 b KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA 15.2.2007

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Akp/7 1 b KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA 15.2.2007 HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Akp/7 1 b 7 LAUSUNTO PORVARINLAHDEN ETELÄRANNAN LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISESITYKSESTÄ SEKÄ HOITO- JA KÄYTTÖSUUNNITELMASTA Kslk 2007-56, Ylk 2 9.1.2007 Karttaruudut L6,

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS Esityslista 2/2007

KUUMA-HALLITUS Esityslista 2/2007 Esityslista 2/2007 Aika Tiistai 3.4.2007 klo 18.00 Paikka Heikkilänmäen kalliosali Tapulikatu 15, Kerava 2 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 11 Toimintakertomus

Lisätiedot

1. Säätiön nimi Säätiön nimi on Lotta Svärd Säätiö - Lotta Svärd Stiftelsen ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki.

1. Säätiön nimi Säätiön nimi on Lotta Svärd Säätiö - Lotta Svärd Stiftelsen ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. SÄÄNNÖT 1 LOTTA SVÄRD SÄÄTIÖ - LOTTA SVÄRD STIFTELSEN SÄÄNNÖT 1. Säätiön nimi Säätiön nimi on - Lotta Svärd Stiftelsen ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. 2. Säätiön tarkoitus Säätiön tarkoituksena

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta 22 14.05.2012 Kunnanvaltuusto 23 04.06.2012 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta Kunnanhallitus 2.4.2012 68 Kunnan tilinpäätöksen tulee

Lisätiedot

Kyläsaaren jätevesiosuuskunnan osuuskunnan kokous Nro 20. (kevätkokous)

Kyläsaaren jätevesiosuuskunnan osuuskunnan kokous Nro 20. (kevätkokous) Osuuskunnan kokous Kyläsaaren jätevesiosuuskunnan osuuskunnan kokous Nro 20. (kevätkokous) Sunnuntaina 15.04.2018 klo 15.00- Kyläsaaren Kylätalolla, Mörtintie 9. Esitys_v3 1 Asialista 1. Kokouksen avaus.

Lisätiedot

IMATRAN VUOKRA-ASUNNOT OY

IMATRAN VUOKRA-ASUNNOT OY IMATRAN VUOKRA-ASUNNOT OY 1. Toimiala Imatran Vuokra-asunnot Oy omistaa n. 1600 vuokra-, opiskelija- ja ryhmäkotiasuntoa. Yhtiö huolehtii asuntojen ylläpidosta, peruskorjauksesta ja tarvittaessa myös uudisrakentamisesta.

Lisätiedot

EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY

EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY 1 EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY Hyväksytty yhdistyksen syyskokouksessa 25.11.2004 ja kevätkokouksessa 10.2.2005. Merkitty Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin 5.5.2006. 1 Nimi, kotipaikka ja

Lisätiedot

Uudenmaan virkistysalueyhdistys ry Föreningen Nylands friluftsområden rf TOIMINTAKERTOMUS 2012

Uudenmaan virkistysalueyhdistys ry Föreningen Nylands friluftsområden rf TOIMINTAKERTOMUS 2012 1 Uudenmaan virkistysalueyhdistys ry Föreningen Nylands friluftsområden rf Liite3/ 4 TOIMINTAKERTOMUS 2012 2 TOIMINTAKERTOMUS 2012 1.YLEISTÄ Yhdistykselle hankittiin vuoden aikana paikkatietojärjestelmä,

Lisätiedot

Hannu Ormio Kansallispuisto uudelleen Porkkalaan

Hannu Ormio Kansallispuisto uudelleen Porkkalaan Hannu Ormio 22.5.2014 Kansallispuisto uudelleen Porkkalaan Porkkalan kansallispuisto Suomen vanhin kansallispuisto 1938, yhdessä Pallas-Ounastunturin, Pyhätunturin ja Petsamon Heinäsaarten kanssa lakkautettiin

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Kirkkovaltuusto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Kirkkovaltuusto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 18.58 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Immonen Paavo Keijonen

Lisätiedot

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018 Aika: Tiistaina 06.02.2018 kello 18.30 Paikka: Mestarinkatu 2, 20810 Turku Sisällys 1. KOKOUKSEN AVAUS... 2 2. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 3. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN... 2

Lisätiedot

KUUMA Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous

KUUMA Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous KUUMA Kunnan- ja kaupunginhallitusten yhteiskokous Esityslista 2/2009 Aika Tiistai 9.6.2009, klo 18.00 Paikka Järvenpää-talo, Juhani Aho -sali, Hallintokatu 4, Järvenpää Asia Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros.

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros. Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 1/2010 Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 1/2010. Aika Torstai , klo

KUUMA-HALLITUS. Pöytäkirja 1/2010. Aika Torstai , klo KUUMA-HALLITUS Pöytäkirja 1/2010 Aika Torstai 14.1.2010, klo 18.00-19.15 Paikka Nurmijärven kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 2 b, Nurmijärvi 2 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 1 Kokouksen

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016 Kunnanhallitus 67 27.03.2017 Tarkastuslautakunta 31 12.05.2017 Valtuusto 14 22.05.2017 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016 Kunnanhallitus 27.03.2017 67 40/02.02.02/2017 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

Varsinainen yhtiökokous torstaina 13. maaliskuuta 2008 klo 12.00 Diana-auditorio, Erottajankatu 5, Helsinki

Varsinainen yhtiökokous torstaina 13. maaliskuuta 2008 klo 12.00 Diana-auditorio, Erottajankatu 5, Helsinki 1. Yhtiökokouksen avaaminen 2. Puheenjohtajan valitseminen Varsinainen yhtiökokous torstaina 13. maaliskuuta 2008 klo 12.00 Diana-auditorio, Erottajankatu 5, Helsinki Esityslista 3. Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Uudenmaan virkistysalueyhdistys ry Hyväksytty valtuuskunnassa Föreningen Nylands friluftsområden rf TOIMINTASUUNNITELMA 2017

Uudenmaan virkistysalueyhdistys ry Hyväksytty valtuuskunnassa Föreningen Nylands friluftsområden rf TOIMINTASUUNNITELMA 2017 1 Uudenmaan virkistysalueyhdistys ry Hyväksytty valtuuskunnassa 28.10.2016 Föreningen Nylands friluftsområden rf TOIMINTASUUNNITELMA 2017 2 1 YLEISTÄ Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen sääntöjen mukaisesti

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / (5) KIRKKONEUVOSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / (5) KIRKKONEUVOSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 /2015 1 (5) KOKOUSAIKA 10.2.2015 klo 17-18.15 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

YLEISAVUSTUKSEN TOIMINTASELOSTELOMAKKEEN (RAY3706) TÄYTTÖOHJE

YLEISAVUSTUKSEN TOIMINTASELOSTELOMAKKEEN (RAY3706) TÄYTTÖOHJE OHJE 1 (7) YLEISAVUSTUKSEN TOIMINTASELOSTELOMAKKEEN (RAY3706) TÄYTTÖOHJE Yleistä... 1 1 Tiedot hakijasta ja haettavasta avustuksesta... 1 2 Haettava avustus... 2 3 Avustusstrategia... 2 4 Toiminnan tarkoitus,

Lisätiedot

MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHA Rahoitushakemus

MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHA Rahoitushakemus MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHA Rahoitushakemus Hanke on Alueellinen kehittämishanke EU-rahoitteisen hankkeen valmisteluhanke Kyseessä on Uusi hakemus Jatkorahoitushakemus Korjaus/täydennys edelliseen hakemukseen

Lisätiedot

Kansallispuisto uudelleen Porkkalaan

Kansallispuisto uudelleen Porkkalaan Hannu Ormio Kirkkonummen kunnanvaltuusto 12.10.2015 Kansallispuisto uudelleen Porkkalaan Porkkalan kansallispuisto Suomen vanhin kansallispuisto 1938, yhdessä Pallas-Ounastunturin, Pyhätunturin ja Petsamon

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 2 /2010. TEKNINEN LAUTAKUNTA s 7 KOKOUSTIEDOT. Keskiviikko 7.4.2010 kello 16.30-17.55

RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 2 /2010. TEKNINEN LAUTAKUNTA s 7 KOKOUSTIEDOT. Keskiviikko 7.4.2010 kello 16.30-17.55 RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 2 /2010 TEKNINEN LAUTAKUNTA s 7 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 7.4.2010 kello 16.30-17.55 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 2/2018 1 Elinvoimalautakunta Aika 08.05.2018 klo 14:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

1/6 1. KOKOUKSEN AVAUS Hallituksen puheenjohtaja Kai Vainio avasi kokouksen. Kokouksen aluksi huomioitiin Länsi-Suomen Pelastusalan Liiton pitkäaikainen hallinnon ja talouden tarkastaja kunnanjohtaja Arto

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2012. KOKOUSAIKA tiistaina 13. päivänä maaliskuuta 2012. Tuula Kaitila-Juntunen Tuula Karppinen Ellen Kellberg

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2012. KOKOUSAIKA tiistaina 13. päivänä maaliskuuta 2012. Tuula Kaitila-Juntunen Tuula Karppinen Ellen Kellberg 27 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2012 KOKOUSAIKA tiistaina 13. päivänä maaliskuuta 2012 KOKOUSPAIKKA JÄSENET seurakuntatalo, takasali Markku Huttunen Tuula Kaitila-Juntunen Tuula Karppinen Ellen Kellberg

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (10) Karttulan pitäjäraati

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (10) Karttulan pitäjäraati Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 18:10-20:10 Paikka Karttulan Palvelupiste, hallitushuone Lisätietoja Toiminnanjohtaja Jaana Paananen Leader- toimintaryhmä

Lisätiedot

KH 40 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus

KH 40 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kunnanhallitus 40 13.04.2004 VUODEN 2003 TILINPÄÄTÖS 28/04/047/2004 KH 40 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kuntalaissa tilinpäätöksen laatimis- ja käsittelyaikataulu on sopeutettu kirjanpitolain

Lisätiedot

UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY ESITYSLISTA 2/2013 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRADEN RF

UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY ESITYSLISTA 2/2013 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRADEN RF 1 UUDENMAAN VIRKISTYSALUEYHDISTYS RY ESITYSLISTA 2/2013 FÖRENINGEN NYLANDS FRILUFTSOMRADEN RF Valtuuskunta/Delegationen Aika: Keskiviikko 30.10.2013 klo. 09.00 Kahvi 08.30 09.00 Paikka: Eteran auditorio

Lisätiedot

Aika: 13.1.2012 klo 18.00 Paikka: Tampere, Joukahaisenkatu 7, Tampereen uintikeskuksen kahvio

Aika: 13.1.2012 klo 18.00 Paikka: Tampere, Joukahaisenkatu 7, Tampereen uintikeskuksen kahvio Scuba do ry VUOSIKOKOUS 2012 Aika: 13.1.2012 klo 18.00 Paikka: Tampere, Joukahaisenkatu 7, Tampereen uintikeskuksen kahvio Läsnä: Ari Immonen Petri Immonen Jussi Sila Annaleena Sila Veli-Matti Viitala

Lisätiedot

Vuoden 2016 talousarvion määrärahojen ylitykset. Määrärahojen ylityksiä on seuraavasti: Käyttötalousosa Tuotot/kulut Määräraha Toteuma Ylitykset

Vuoden 2016 talousarvion määrärahojen ylitykset. Määrärahojen ylityksiä on seuraavasti: Käyttötalousosa Tuotot/kulut Määräraha Toteuma Ylitykset SJK/387/02.02.00/2015 Kh 13.3.2017, 99 Vuoden 2016 talousarvion määrärahojen ylitykset Kuntalain 110 :ssä todetaan, että kunnan toiminnassa ja taloudenhoidossa on noudatettava talousarviota. Siihen tehtävistä

Lisätiedot

Virkistysuimala Neidonkeitaan kokoushuone, Runokatu 1, Lohja. Johanna Repola sihteeri

Virkistysuimala Neidonkeitaan kokoushuone, Runokatu 1, Lohja. Johanna Repola sihteeri PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Lohjan Liikuntahallit Oy:n hallitus 19.03.2019 AIKA 19.03.2019 klo 15:00-15:39 PAIKKA Virkistysuimala Neidonkeitaan kokoushuone, Runokatu 1, 08100 Lohja OSALLISTUJAT LÄSNÄ Pajuoja Matti

Lisätiedot

Todetaan kokous sääntöjen mukaan koolle kutsutuksi ja siten päätösvaltaiseksi.

Todetaan kokous sääntöjen mukaan koolle kutsutuksi ja siten päätösvaltaiseksi. ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Paikka Järjestötalo, Paulan Sali, Seinäjoki Aika Ke 25.5.2016 klo 18.00 - Läsnä VUOSIKOKOUS 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen järjestäytyminen Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri,

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 Kunnanhallitus 44 21.03.2016 Tarkastuslautakunta 36 02.06.2016 Valtuusto 15 20.06.2016 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 38/02.06.01/2016 Kunnanhallitus 21.03.2016 44 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2015

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2015 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2015 Kokousaika: Kokouspaikka: Saapuvilla: Torstai 11. 6.2015 klo 19.00-20.44 Siikalatvan kunnantalo, Pulkkila Näätänen Teuvo Tallgren Anja Viinala Jarmo Hakkarainen Timo Ojakoski

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 2/2009. Aika Tiistai , klo Paikka Järvenpää-talo, Venny-kabinetti Hallintokuja 4, Järvenpää

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 2/2009. Aika Tiistai , klo Paikka Järvenpää-talo, Venny-kabinetti Hallintokuja 4, Järvenpää KUUMA-HALLITUS Esityslista 2/2009 Aika Tiistai 31.03.2009, klo 17.00 Paikka Järvenpää-talo, Venny-kabinetti Hallintokuja 4, Järvenpää 2 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KUOPION STEINERPEDAGOGIIKAN KANNATUSYHDISTYS RY

KUOPION STEINERPEDAGOGIIKAN KANNATUSYHDISTYS RY KUOPION STEINERPEDAGOGIIKAN KANNATUSYHDISTYS RY SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Kuopion steinerpedagogiikan kannatusyhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Kuopion kaupunki.

Lisätiedot

HUOLTOUPSEERIYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT

HUOLTOUPSEERIYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT HUOLTOUPSEERIYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI 1 Yhdistyksen nimi on Huoltoupseeriyhdistys ry. KOTIPAIKKA 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Yhdistyksen toimintaalueeseen kuuluu Suomen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2014

TOIMINTAKERTOMUS 2014 www.saimaanlohikalayhdistys.fi Sivu 1/5 TOIMINTAKERTOMUS 2014 YLEISTÄ Yhdistyksen toiminnan yleistavoite Saimaan lohikalayhdistyksen on tarkoitus edistää Vuoksen vesistöalueen uhanalaisten lohikalakantojen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä

Toimintasuunnitelma PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä Toimintasuunnitelma 2014 PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä Hyväksytty syyskokouksessa 28.11.2013 1 Sisältö Yleistä... 2 Tehtävä ja painopistealueet... 2 Hanketoiminta... 3 Hallinto... 3 Henkilökunta

Lisätiedot

Ritva Lill-Smeds, jäsen

Ritva Lill-Smeds, jäsen Tarkastuslautakunta 2009-2012 18.05.2010 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 18.05.2010 klo 15.00 19.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET Kunnanvirasto Yhteispalvelupisteen kokoustila Lapinjärvi Mats Antas, puheenjohtaja

Lisätiedot

HYY seniorit ry, HUS seniorer rf. Rek. no 192.654 SÄÄNNÖT

HYY seniorit ry, HUS seniorer rf. Rek. no 192.654 SÄÄNNÖT HYY seniorit ry, HUS seniorer rf SÄÄNNÖT Yhdistysrekisteri vahvistanut 27.10.2005 HYY-seniorit, HUS-seniorer rf SÄÄNNÖT 2 (5) 1 Nimi, kotipaikka ja kielet Yhdistyksen nimi on HYY-seniorit ry, HUS-seniorer

Lisätiedot

Kunnanhallitus 140 19.05.2014 SUUNNITTELUTARVERATKAISUHAKEMUS / LUNKI PENTTI JA SISKO

Kunnanhallitus 140 19.05.2014 SUUNNITTELUTARVERATKAISUHAKEMUS / LUNKI PENTTI JA SISKO Kunnanhallitus 140 19.05.2014 SUUNNITTELUTARVERATKAISUHAKEMUS / LUNKI PENTTI JA SISKO 249/60.605/2011 KHALL 228 Sisko ja Pentti Lunki ovat jättäneet suunnittelutarveratkaisuhakemuksen omakotitalon ja talousrakennuksen

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA klo

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA klo ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KOKOUSAIKA 29.11.2016 klo 18-19.06 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja LÄSNÄ Haapsaari Tuula Kontturi Eeva-Liisa Hassinen

Lisätiedot

Kaupungin virastotalo, Maaherrankatu 9-11, kokoushuone 3, 3. krs. 10 Mikkelin kaupungin taidemuseokiinteistön ns. graniittitalon myyminen

Kaupungin virastotalo, Maaherrankatu 9-11, kokoushuone 3, 3. krs. 10 Mikkelin kaupungin taidemuseokiinteistön ns. graniittitalon myyminen Mikkeli Pöytäkirja 3/2017 1 (8) Aika 09.03.2017, klo 16:30-17:18 Paikka Kaupungin virastotalo, Maaherrankatu 9-11, kokoushuone 3, 3. krs Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Pöytäkirjan

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 5/ LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 5/ LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 5/2011 1 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 25 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 26 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 4 27 ARVIOINTIKERTOMUKSEN VALMISTELU

Lisätiedot

Kirkkonummen kunnan lausunto Metsähallituksen selvityksestä Suomenlahden merikansallispuistojen täydentämistarpeista ja -mahdollisuuksista

Kirkkonummen kunnan lausunto Metsähallituksen selvityksestä Suomenlahden merikansallispuistojen täydentämistarpeista ja -mahdollisuuksista Kunnanhallitus 116 30.03.2015 Kirkkonummen kunnan lausunto Metsähallituksen selvityksestä Suomenlahden merikansallispuistojen täydentämistarpeista ja -mahdollisuuksista 131/11.05.00/2015 Kunnanhallitus

Lisätiedot

MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014

MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014 MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014 Sisällys Esityslista...1 Toimintakertomus 1.8.2013 31.7.2014...2 Esitys toimintasuunnitelmaksi 2014 2015...4 Tilinpäätös 31.7.2014...5 Talousarvio toimikaudelle 1.8.2014

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kyamk-Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myynti Kouvolan kaupungille

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kyamk-Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myynti Kouvolan kaupungille Kunnanhallitus 94 17.03.2014 Kunnanhallitus 218 22.09.2014 Kunnanhallitus 283 17.11.2014 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kyamk-Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myynti Kouvolan kaupungille 201/02.03.05/2013

Lisätiedot

PIÄLLYSMIES. Toimintasuunnitelma 2015. PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä

PIÄLLYSMIES. Toimintasuunnitelma 2015. PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä PIÄLLYSMIES Toimintasuunnitelma 2015 PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä Hyväksytty syyskokouksessa xx.xx.2014 1 Sisältö Yleistä... 2 Tehtävä ja painopistealueet... 2 Hanketoiminta... 3 Hallinto...

Lisätiedot

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous Selkeä esityslista

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous Selkeä esityslista Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous 2018 Selkeä esityslista Esityslista on kokouksen ohjelma. Siinä kerrotaan kokouksessa päätettävät asiat. esityslista 1. Kokouksen avaus Liittokokous

Lisätiedot

Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society. nimisen yhdistyksen säännöt

Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society. nimisen yhdistyksen säännöt Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society nimisen yhdistyksen säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society Yhdistyksen kotipaikka on Tampere. 2

Lisätiedot

Mäenpää Teija. Repola Johanna sihteeri

Mäenpää Teija. Repola Johanna sihteeri PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 Lohjan Liikuntahallit Oy:n hallitus 19.03.2018 AIKA 19.03.2018 klo 13:05-13:35 PAIKKA Neidonkeitaan kokoushuone OSALLISTUJAT LÄSNÄ Pajuoja Matti puheenjohtaja Lindholm Jouko jäsen Mäenpää

Lisätiedot

Sporticus ry PÖYTÄKIRJA/VUOSIKOKOUS 2011 Liikunta- ja terveystieteiden tiedekunta Jyväskylän yliopisto

Sporticus ry PÖYTÄKIRJA/VUOSIKOKOUS 2011 Liikunta- ja terveystieteiden tiedekunta Jyväskylän yliopisto Sporticus ry PÖYTÄKIRJA/VUOSIKOKOUS 2011 Liikunta- ja terveystieteiden tiedekunta Jyväskylän yliopisto YHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2011 Aika: Keskiviikkona 10.10.2011 kello 18.00 Paikka: Opinkiven sauna, Keskussairaalantie

Lisätiedot

Kiinteän omaisuuden myynti/määräala kiinteistöstä Gröndal 753-421-12-1 sekä kiinteistö 753-421-878-4/Louhintahiekka Oy

Kiinteän omaisuuden myynti/määräala kiinteistöstä Gröndal 753-421-12-1 sekä kiinteistö 753-421-878-4/Louhintahiekka Oy Valtuusto 65 18.06.2012 Kiinteän omaisuuden myynti/määräala kiinteistöstä Gröndal 753-421-12-1 sekä kiinteistö 753-421-878-4/Louhintahiekka Oy 299/10.00.02/2012 KAAVJAOS 39 Kaavoitusjaosto 28.03.2012 Valmistelija:

Lisätiedot

Toiminta rahoitetaan osallistujien jäsenmaksuilla, hankerahoituksella ja erikseen kerättävällä rahoituksella.

Toiminta rahoitetaan osallistujien jäsenmaksuilla, hankerahoituksella ja erikseen kerättävällä rahoituksella. LOHJAN SEUDUN YMPÄRISTÖKLUSTERI Klusteri on yhteistyöverkosto, joka edistää yritysten ja yhteisöjen ympäristöasioiden hallintaa, auttaa ennakoimaan ja sopeutumaan muutoksiin ja riskeihin sekä edesauttaa

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkoneuvosto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkoneuvosto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 - Paikka: Seurakuntatalo Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Hämäläinen Sari Kantola Pentti Varapj Kiljunen Ismo Majuri

Lisätiedot

V A R S I N A I N E N Y H T I Ö K O K O U S Tarinan Klubi, Siilinjärvi , klo 18.00

V A R S I N A I N E N Y H T I Ö K O K O U S Tarinan Klubi, Siilinjärvi , klo 18.00 Tarinagolf Oy V A R S I N A I N E N Y H T I Ö K O K O U S Tarinan Klubi, Siilinjärvi 13.5.2019, klo 18.00 Läsnä: Ääniluettelon mukaisesti 5 osakkeenomistajaa edustaen: 98 A osaketta ja 1960 ääntä 0 B osaketta

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 17.55 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä Irja Keskinen

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU JA ESITYSLISTA

KOKOUSKUTSU JA ESITYSLISTA Pohjois-Kirkkonummen yhteisten Kokouskutsu ja esityslista 1 (2) KOKOUSKUTSU JA ESITYSLISTA Pohjois-Kirkkonummen yhteisten vesialueiden osakaskunnan osakkaat kutsutaan vuoden 2015 sääntömääräiseen vuosikokoukseen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2014

TOIMINTAKERTOMUS 2014 1 Uudenmaan virkistysalueyhdistys ry Föreningen Nylands friluftsområden rf Valtuuskunnan 1.2015 hyväksymä TOIMINTAKERTOMUS 2014 Melonta- ja soutukartaston Porkkalan karttalehti 2 1.YLEISTÄ Vuosi 2014 oli

Lisätiedot