Kasvatustieteiden yksikkö. TIETEELLINEN JATKOKOULUTUS Kasvatustieteellinen ala

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kasvatustieteiden yksikkö. TIETEELLINEN JATKOKOULUTUS Kasvatustieteellinen ala"

Transkriptio

1 TIETEELLINEN JATKOKOULUTUS Kasvatustieteellinen ala

2 2 SISÄLLYSLUETTELO KASVATUSTIETEIDEN YKSIKKÖ...3 KASVATUSTIETEIDEN YKSIKÖN JATKOTUTKINNOT...3 JATKOKOULUTUKSEN TAVOITTEET...4 JATKO-OPISKELUN EDELLYTYKSET...4 KASVATUSTIETEEN JA FILOSOFIAN TOHTORIN TUTKINTO...5 Tutkinnon rakenne...5 Henkilökohtainen opintosuunnitelma...5 Kasvatustieteen ja filosofian tohtorin tutkinnon opinnot...6 Väitöskirja...7 Kasvatustieteen lisensiaatin tutkinnon opinnot (välitutkinto)...7 Lisensiaatintutkimus...7 Opetuksen järjestäjä ja opintosuoritusmerkinnät...8 OHJEITA JATKOTUTKINTO-OIKEUTTA HAKEVILLE...8 Opinto-oikeuden hakeminen...8 Hakuasiakirjat...9 Hakuaika...10 Hyväksymisprosessi...10 Ilmoittautuminen jatkotutkinto-opiskelijaksi...11 Lisätietoja...11

3 3 KASVATUSTIETEIDEN YKSIKKÖ Tampereen yliopiston kasvatustieteiden yksikkö on kasvatuksen ja yhteiskunnan muutosta tutkiva ja sivistysperustaa uudistava tutkimus- ja oppimisympäristö, joka kouluttaa yhteiskunnallisesti ja kulttuurisesti osaavia kasvatusalan ammattilaisia. Toiminnan tavoitteena on edistää kasvatuksen perusteiden, ehtojen ja tuloksellisuuden tutkimusta muuttuvassa yhteiskunnassa. Tehtävänä on tutkia elinikäistä oppimista ja koulutusta yhteiskunnan ja työelämän muutoksessa ja tarjota siihen pohjautuvaa perus- ja jatkokoulutusta sekä täydennyskoulutusta. Tieteellinen jatkokoulutus jaetaan kolmeen teema-alueeseen: Teema I Teema II Teema III Kasvatus ja yhteiskunta Oppiminen ja oppimisympäristöt Professionaalinen kasvu KASVATUSTIETEIDEN YKSIKÖN JATKOTUTKINNOT Tampereen yliopiston kasvatustieteiden yksikössä on mahdollista suorittaa kasvatustieteellisellä alalla seuraavat tieteelliset jatkotutkinnot - kasvatustieteen tohtorin tutkinto - filosofian tohtorin tutkinto Filosofian tohtorin tutkinnon suorittaa henkilö, jolla on muu kuin kasvatustieteellinen perus- tai jatkokoulutus. Opiskelija, jolle on myönnetty oikeus suorittaa kasvatustieteen tohtorin tutkinto, voi halutessaan suorittaa välitutkintona kasvatustieteen lisensiaatin tutkinnon. Tutkinnon pääaineena on kasvatustiede tai aikuiskasvatus. ön otetaan vuosittain enintään 20 uutta jatkotutkinto-opiskelijaa suorittamaan kasvatustieteellisen alan tohtorin tutkintoa.

4 4 JATKOKOULUTUKSEN TAVOITTEET Yliopistotutkinnoista annetun asetuksen mukaan (794/2004) tieteellisen jatkokoulutuksen tavoitteena on, että opiskelija perehtyy syvällisesti omaan tutkimusalaansa: sen kehitykseen, perusongelmiin ja tutkimusmenetelmiin sekä yhteiskunnalliseen merkitykseen. Lisäksi hänen tulee saavuttaa valmiudet tutkimusalallansa itsenäisesti ja kriittisesti soveltaa tieteellisen tutkimuksen menetelmiä ja luoda uutta tieteellistä tietoa. Kasvatustieteen ja filosofian tohtorin tutkinnon tavoitteena on, että opiskelija perehtyy syvällisesti omaan tutkimusalaansa ja sen yhteiskunnalliseen merkitykseen sekä pystyy itsenäisesti ja kriittisesti soveltamaan tieteellisen tutkimuksen menetelmiä. Opiskelijan tulee saavuttaa sellainen kasvatustieteiden tuntemus, joka mahdollistaa alan tutkimustulosten ymmärtämisen ja kehityksen seuraamisen. Hänen tulee myös osoittaa tutkimusalallaan itsenäistä ja kriittistä ajattelua. Lisäksi opiskelijan edellytetään perehtyvän syvällisesti tieteenteoriaan sekä omaa tehtäväaluettaan koskevaan uusimpaan tutkimukseen sekä tehtäväalueen kehittämistä koskeviin kansainvälisiin ja kansallisiin virtauksiin. JATKO-OPISKELUN EDELLYTYKSET Tutkinto Pääaine Jatkotutkintoon johtaviin opintoihin pääsyn edellytyksenä on - soveltuva ylempi korkeakoulututkinto tai - ylempää korkeakoulututkintoa tasoltaan vastaava koulutus tai - ylempää korkeakoulututkintoa vastaavaa tutkinto jonkin muun maan korkeakoulussa. Kasvatustieteen tohtorin tutkintoon opiskeluoikeuden myöntämisen edellytyksenä on, että edeltävien opintojen pääaineena on ollut aikuiskasvatus, kasvatustiede tai muu kasvatustieteellinen oppiaine. Filosofian tohtorin tutkinnon voi suorittaa henkilö, jolla on muu kuin kasvatustieteellinen perus- tai jatkokoulutus. Häneltä edellytetään myös vähintään 40 opintopisteen (20 opintoviikon) laajuiset kasvatustieteellisen oppiaineen syventävät opinnot, jotka voidaan suorittaa myös osana filosofian tohtorin tutkintoa.

5 5 Sivuaine Tohtorin tutkintoon hakevalla tulee olla yhdessä sivuaineessa yliopistollisia sivuaineopintoja vähintään 60 opintopistettä (35 opintoviikkoa). Opettajankoulutuksen opinnoilla (yliopistotutkinnoista annettu asetus 794/ , 1 mom. kohdat 1-5) ei ole jatko-opintojen sivuainestatusta. Pro gradu-tutkielma / lisensiaatintutkimus Pro gradu tutkielmasta tai lisensiaatintutkimuksesta saadun arvolauseen tulee olla vähintään cum laude approbatur tai annetun arvosanan tulee olla vähintään 3 (asteikolla 1-5). Mikäli opinnäytetyö ei ole arvioitu mainelauseella tai arvosana on alempi kuin vaadittu, hakijan valmiudet kasvatustieteelliseen jatkokoulutukseen arvioidaan hakuasiakirjojen perusteella. KASVATUSTIETEEN JA FILOSOFIAN TOHTORIN TUTKINTO Tutkinnon rakenne Kasvatustieteellisen alan tohtorin tutkinnon kokonaislaajuus on 240 opintopistettä, josta väitöskirjan osuus on 160 opintopistettä ja muiden opintojen 80 opintopistettä. Tutkinto voidaan suorittaa neljässä vuodessa päätoimisesti opiskellen. Kasvatustieteen tohtorin tutkintoon hyväksytty voi välitutkintona suorittaa kasvatustieteen lisensiaatin tutkinnon. Tutkinnon laajuus on 120 opintopistettä, josta lisensiaatintutkimuksen osuus 80 opintopistettä ja muiden opintojen 40 opintopistettä. Lisensiaatin tutkinnon opinnot ovat osa kasvatustieteen tohtorin tutkinnon opintoja. Henkilökohtainen opintosuunnitelma Jatkotutkinto-opiskelija laatii henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) yhdessä tutkimustyön ohjaajansa kanssa ensimmäisen syyslukukauden aikana. Tutkimustyön vastuullisena ohjaajana ja tutkinnosta vastaavana professorina toimii aina kasvatustieteiden yksikön professori. Opiskelijalle voidaan yksikön professorin lisäksi nimetä myös toinen ohjaaja ja hän on pääsääntöisesti yksikön dosentti. Yksikön johtaja nimeää tutkimustyön ohjaajan ja vahvistaa jatko-opiskelijan opintosuunnitelman.

6 6 Kasvatustieteen ja filosofian tohtorin tutkinnon opinnot Tohtorin tutkintoon sisältyvät seuraavat opinnot: - aktiivinen osallistuminen tutkijaseminaariin ja väitöskirjan laadinta ja sen puolustaminen julkisesti 160 op - kasvatustieteiden ja tieteenteorian opintoja 40 op * tieteenfilosofia- ja menetelmäopintoja * omaan tutkimusalaan liittyviä sisältöopintoja * tieteellisen viestinnän opintoja * tutkimuksen etiikkaan liittyviä opintoja - tieteellisen asiantuntijuuden kehittymistä tukevat opinnot 40 op kasvatustieteen tohtorin tutkinnossa: * syventäviä sivuaineopintoja * monitieteisiä, jatkokoulutuskelpoisuuden antavia syventäviä opintoja * osallistuminen pääaineiden opetuksen suunnitteluun ja toteuttamiseen kurssikohtaisesti * osallistuminen sähköiseen julkaisutoimintaan ja sen kehittämiseen * kansainvälisiä opintoja * muita asiantuntijuutta kehittäviä opintoja filosofian tohtorin tutkinnossa: * kasvatustieteellisen oppiaineen syventäviä opintoja Tohtorin tutkintoon voidaan lukea hyväksi tieteellisen asiantuntijuuden kehittymistä tukevat opinnot -kokonaisuuden - 40 opintopisteestä enintään 20 opintopistettä osallistumisesta opetustyöhön tai sähköiseen julkaisutoimintaan ja sen kehittämiseen (Vastuu opetuksesta tai sähköisen julkaisemisen tuottamisesta säilyy aina opintojakson opettajalla tai sähköisestä julkaisutoiminnasta vastaavalla.) - 40 opintopisteestä enintään 20 opintopistettä samansisältöisiä perustutkinnon pää- ja sivuaineita. Hyväksi lukemispäätöksen tekee opiskelijaa ohjaava professori. Suositeltavana pidetään aktiivista osallistumista Tampereen yliopiston yhteisiin jatko-opintoihin ja yliopiston muiden yksikköjen järjestämiin opintoihin. Lisäksi opiskelija voi hyödyntää muiden yliopistojen järjestämiä tieteellisiä jatkokoulutuksen opintoja (JOO-opintoina) ja osallistua oman tutkimusalansa kansallisiin ja kansainvälisiin seminaareihin sekä suorittaa opintoja ulkomaisissa yliopistoissa.

7 7 Väitöskirja Koska yliopiston muiden yksikköjen joissakin oppiaineissa saattaa olla jatko-opiskelijoille rajoituksia osallistua oppiaineen syventäviin opintoihin, tulee opiskelijan varmistaa opiskelumahdollisuudet ao. yksiköstä ja ao. oppiaineen professorilta. Väitöskirja on itsenäinen tieteellinen tutkimus kasvatustieteen alalta ja se kirjoitetaan kotimaisella tai jollakin muulla yksikön hyväksymällä kielellä. Väitöskirjaksi voidaan hyväksyä myös samaa ongelmakokonaisuutta käsitteleviä tieteellisiä julkaisuja tai julkaistaviksi hyväksyttyjä käsikirjoituksia ja niistä laadittu yhteenveto (artikkeliväitöskirja) taikka muu vastaavat tieteelliset kriteerit täyttävä työ. Julkaisuihin voi kuulua myös yhteisjulkaisuja, jos tekijän itsenäinen osuus on niissä osoitettavissa. Väitöskirjan julkaisemisesta ja hyväksymisestä sekä väitöstilaisuudesta ja siinä noudatettavasta järjestyksestä saa lisätietoa yksikön verkkosivuilta. Opiskelija voi hakea tutkintotodistusta, kun kaikki tutkintoon kuuluvat opinnot on suoritettu ja merkitty opintosuoritusrekisteriin. Kasvatustieteen lisensiaatin tutkinnon opinnot (välitutkinto) Kasvatustieteen lisensiaatin tutkinnon voi suorittaa välitutkintona jatko-opiskelija, jolla on opiskeluoikeus kasvatustieteen tohtorin tutkintoon. Tutkintoon sisältyy: aktiivinen osallistuminen tutkijaseminaareihin 5 op lisensiaatintutkimus 80 op kasvatustieteiden ja tieteenteorian opintoja 25 op * tieteenfilosofia- ja menetelmäopinnot tieteellisen asiantuntijuuden kehittymistä tukevat opinnot 10 op * syventäviä sivuaineopintoja * monitieteisiä, jatkokoulutuskelpoisuuden antavia syventäviä opintoja Kasvatustieteen lisensiaatin tutkinnon välitutkintona suorittavan tulee kahta kuukautta ennen työn jättämisistä ilmoittaa välitutkinnon suorittamisesta. Lisensiaatintutkimus (välitutkinto) Lisensiaatintutkimus on kasvatustieteen alalta tehtävä itsenäinen tutkimus, joka osoittaa tekijänsä tieteenalan teoreettisten perusteiden hallintaa sekä perehtyneisyyttä tutkimusalueeseensa ja sen metodologisiin perusteisiin.

8 8 Tutkimuksen tulee osoittaa näiden tietojen ja taitojen hyväksikäyttöä oman työn kehittämisessä. Lisensiaatintutkimukseksi voidaan hyväksyä myös samaa ongelmakokonaisuutta käsitteleviä tieteellisiä julkaisuja tai julkaistaviksi hyväksyttyjä käsikirjoituksia ja niistä laadittu yhteenveto taikka muu vastaavat tieteelliset kriteerit täyttävä työ. Julkaisuihin voi kuulua myös yhteisjulkaisuja, jos tekijän itsenäinen osuus on niissä osoitettavissa. Lisensiaatintutkimuksen hyväksymisestä saa lisätietoa yksikön verkkosivuilta. Opiskelija voi hakea tutkintotodistusta, kun kaikki tutkintoon kuuluvat opinnot on suoritettu ja merkitty opintosuoritusrekisteriin. Opetuksen järjestäjä ja opintosuoritusmerkinnät Tarkemmat tiedot tieteellisen jatkokoulutuksen opetuksesta julkaistaan kasvatustieteiden yksikön verkkosivuilla. Jatko-opiskelijan opintosuoritukset ja aikaisempien opintojen korvaavuudet tallennetaan yliopiston opintosuoritusrekisteriin. Aikaisempia suorituksia ei kuitenkaan rekisteröidä henkilökohtaisesta opintosuunnitelmasta, vaan ohjaajan erillisen korvaavuuspäätöksen perustella. Jatkotutkinto-opiskelija on velvollinen lukuvuosittain toukokuun loppuun mennessä pyydettäessä antamaan ohjaajan hyväksyttäväksi kirjallisen selvityksen jatko-opintojen edistymisestä. OHJEITA JATKO-OPINTO-OIKEUTTA HAKEVILLE Opinto-oikeuden hakeminen myöntää hakemuksesta oikeuden suorittaa kasvatustieteen tohtorin tutkinnon tai filosofian tohtorin tutkinnon. Opiskelijan tutkimustyön tulee kohdistua jollekin yksikön jatkokoulutuksen teema-alueelle: Teema I Kasvatus ja yhteiskunta * kasvatuksen teoria ja kasvatusfilosofia * monikulttuurisuus ja monimuotoistuva kansalaisuus * koulutuspolitiikka ja vertaileva kasvatustiede * mediakasvatus * vapaa sivistystyö ja aikuiskasvatus

9 9 Teema II Teema III Oppiminen ja oppimisympäristöt * oppiminen ja oppimisympäristöt * ohjaus ja oppiminen * opetussuunnitelmatutkimus Professionaalinen kasvu * ammatillinen kasvu ja asiantuntijuus * työyhteisöjen johtaminen ja pedagoginen kehittäminen Hakuasiakirjat Jatko-opintoja suunnittelevan tulee ennen opinto-oikeuden hakemista ottaa yhteyttä jatko-opintoja ohjaavaan professoriin (liite 1), esitellä alustava tutkimussuunnitelmansa sekä keskustella tutkimuksesta ja jatko-opintojen suorittamisesta. Kasvatustieteen tai filosofian tohtorin tutkinto -hakemuksen tulee sisältää seuraavat hakuasiakirjat - allekirjoitettu hakulomake ja - oikeaksi todistetut jäljennökset tutkintotodistuksista sekä - perusteellinen tutkimussuunnitelma. Hakemukseen ei tarvitse liittää muita opinto- tai työtodistuksia. Hakulomake on saatavissa kasvatustieteiden yksikön verkkosivulta: ja sen voi myös noutaa yksikön Atalpa-kiinteistön opastuksesta (Ratapihankatu 55). Hakuasiakirjoihin liitettävä tutkimussuunnitelma tulee olla pituudeltaan enintään 20 sivua (tekstin kirjasinkoko 12 pistettä; rivinväli 1,5) Tutkimussuunnitelma tehdään seuraavan rakenteen mukaisesti: Kansilehti - tutkimustyön tekijä ja suoritettava jatkotutkinto - tutkimustyön alustava nimi ja tutkimuksen teema-alue - maininta professorista, jonka kanssa tutkimustyöstä ja jatko-opinnosta on keskusteltu 1. Tausta - tutkimuksen tausta - tutkimuksen kasvatustieteellinen merkitys 2. Tutkimuksen teoreettiset lähtökohdat ja peruskäsitteet 3. Tutkimukset tavoitteet ja menetelmät - tutkimuksen tavoitteet - tutkimusongelmat ja tutkimusmenetelmät

10 10 - tutkimuksen aineisto ja aineiston analysointimenetelmät - maininta lähdekirjallisuudesta 4. Tutkimustulosten merkitys 5. Tutkimustyön aikataulu ja rahoitus Jatko-opinto-oikeutta hakevan on hyvä ottaa itselleen kopiot hakuasiakirjoista. Hakuasiakirjojen toimitusosoite: Postiosoite: Käyntiosoite: Tieteellinen jatkokoulutus Tampereen yliopisto Ratapihankatu 55, Tampere Hakuaika Hakuasiakirjojen tulee olla kasvatustieteiden yksikössä viimeistään torstaina klo Hyväksymisprosessi Jokaisella tutkimuksen teema-alueella on oma professoriryhmä ja se käsittelee hakemukset ja arvioi tutkimussuunnitelmat. Tutkimussuunnitelmissa arvioidaan erityisesti tutkimuksen kasvatustieteellistä merkitystä, tavoitteenasettelua ja teoreettisia lähtökohtia sekä tutkimusongelman jäsentyneisyyttä, valittua tutkimusmenetelmää ja analysointitapaa. Valinnassa otetaan lisäksi huomioon hakijoiden tutkimussuunnitelmien sijoittuminen kasvatustieteiden yksikön teema-alueille sekä yksikön käytettävissä olevat ohjaajaresurssit. Professoriryhmien puheenjohtajat tekevät yhdessä esityksen kasvatustieteiden yksikön johtajalle jatkokoulutukseen hyväksyttävistä hakijoista ja hakijoiden tutkimustyön ohjaajasta / ohjaajista sekä tutkinnosta vastaavasta professorista. Yksikön johtaja hyväksyy uudet opiskelijat. Valinnan tulos julkistetaan Hakijoille ilmoitetaan valinnan tulos kirjeitse. Opiskelijavalintaan tyytymätön voi pyytää siihen kirjallisesti oikaisua kasvatustieteiden yksikön johtokunnalta 14 päivän kuluessa ilmoitetusta tulosten julkistamispäivästä, viimeistään 14. päivänä kesäkuuta Oikaisupyyntö tulee toimittaa Tampereen yliopiston kirjaamoon osoitteella Kirjaamo, Tampereen yliopisto.

11 11 Kasvatustieteiden yksikön johtaja vahvistaa opiskelijan henkilökohtaisen opintosuunnitelman, jonka opiskelija on laatinut yhdessä tutkimustyön ohjaajan kanssa. Henkilökohtainen opintosuunnitelma tulee toimittaa kasvatustieteiden yksikköön viimeistään Ilmoittautuminen jatkotutkinto-opiskelijaksi Kun hakija on saanut jatko-opinto-oikeuden, hän ilmoittautuu yliopiston opiskelijaksi hyväksymiskirjeessä ilmoitetulla tavalla. Ainoastaan läsnäolevaksi ilmoittautunut voi suorittaa opintoja yliopistossa: opiskelijan on ilmoittauduttava vuosittain läsnä- tai poissaolevaksi opiskelijaksi Tampereen yliopiston yleisten ilmoittautumiskäytäntöjen mukaisesti. Opiskelija, joka ei ole ilmoittautunut läsnä- tai poissaolevaksi, menettää opiskeluoikeutensa. Jos opiskelija on poistettu yliopiston opiskelijaluettelosta siitä syystä, että hän ei ole tehnyt vuosittaista ilmoittautumista, hänen on kirjallisesti haettava kasvatustieteiden yksiköltä oikeutta päästä uudelleen opiskelijaksi. Ylioppilaskuntaan kuuluminen on jatkotutkinto-opiskelijoille vapaaehtoista. Lisätietoja Lisätietoja jatkokoulutuksesta saa kasvatustieteiden yksiköstä - puhelimitse: tai sähköpostitse: edu.info@uta.fi

12 12 TAMPEREEN YLIOPISTO Liite 1 KASVATUSTIETEIDEN YKSIKÖN JATKOKOULUTUS Teema-alueiden professorit Teema I Kasvatus ja yhteiskunta Professori Tero Autio (vapaalla saakka) Kasvatustieteen professori (alana opetussuunnitelmatutkimus ja opettajankoulutus) Puhelin Sähköposti tero.autio@uta.fi Tampereen yliopisto, PL 513, Hämeenlinna Käyntiosoite Erottajankatu 12, Hämeenlinna His research interests cover themes around curriculum theory and history, like theories and histories of Bildung and Didaktik; the dialogue between and beyond American and European educational and curriculum traditions; poststructural and postcolonial critique of education; globalization and postnational theories of the nation-state; (trans)national policies of education. Professori Pirkko Pitkänen Kasvatustieteen professori (alana koulutuspolitiikka ja monikulttuurisuuskasvatus) Puhelin Sähköposti pirkko.pitkanen@uta.fi, Tampereen yliopisto Käyntiosoite Atalpa, Ratapihankatu 55, Tampere

13 13 Tutkimus- ja opetusalat liittyvät monikulttuurisuuskasvatukseen yhtäältä koulutuspolitiikan, toisaalta monimuotoistuvan työelämän näkökulmasta. Muita tutkimuskohteita ovat ihmisten ylirajainen liikkuvuus ja kansalaisuuden uudet muodot. Professori Tuomas Takala Kasvatustieteen professori (opetusalana vertaileva kasvatustiede ja kasvatuksen sosiologia) Puhelin Sähköposti Tampereen yliopisto Käyntiosoite Atalpa, Ratapihankatu 55, Tampere - Comparative analysis of educational policies in developing countries - Evolving modes of development cooperation in the education sector. Professori Veli-Matti Värri Kasvatustieteen professori (alana erityisesti kasvatusfilosofia ja opettajankoulutus) Puhelin Sähköposti veli-matti.varri@uta.fi Tampereen yliopisto, PL 513, Hämeenlinna Käyntiosoite Erottajankatu 12, Hämeenlinna - kasvatusfilosofia - kasvatuksen ja opettajankoulutuksen peruskysymykset kasvatusfilosofisesta ja ideologiakriittisestä näkökulmasta

14 14 Teema II Oppiminen ja oppimisympäristöt Professori Pauli Kaikkonen Kasvatustieteen professori (alana erityisesti kieli- ja kulttuurikasvatus) Puhelin Sähköposti Tampereen yliopisto Käyntiosoite Atalpa, Ratapihankatu 55, Tampere - vieraan kielen kielikasvatus (foreign language education) - kulttuurienvälinen kasvatus ja oppiminen, monikulttuurisuuskasvatus (intercultural education and learning, multicultural education) - nuoren opettajan kasvu ja koulun kehittäminen (newly qualified teachers growth and school development) Professori Kirsti Karila (määräaikainen saakka) Kasvatustieteen, erityisesti varhaiskasvatuksen professori Puhelin Sähköposti kirsti.karila@uta.fi Tampereen yliopisto Käyntiosoite Virta, Åkerlundinkatu 5, Tampere Tutkimusteemoja ovat varhaiskasvatuksen asiantuntijuus, kasvatusyhteisöt, kasvatusyhteistyö vanhempien ja ammattilaisten välillä sekä opetussuunnitelmaan liittyvät kysymykset. Professori Jyri Lindén (määräaikainen saakka) Kasvatustieteen professori (alana opetussuunnitelmatutkimus ja opettajankoulutus) Puhelin Sähköposti jyri.linden@uta.fi

15 15 Käyntiosoite Tampereen yliopisto, PL 513, Hämeenlinna Erottajankatu 12, Hämeenlinna Opettajan työ ja työprosessit sekä ammatillisuuden kysymykset, opettajaksi opiskelevien taustat ja urasuuntautuneisuus (tutkimus); opetussuunnitelmateoria ja koulutuksen sosiologia (opetus) Professori Jouko Pullinen (määräaikainen saakka) Taidekasvatuksen professori Puhelin Sähköposti Tampereen yliopisto, PL 513, Hämeenlinna Käyntiosoite Erottajankatu 12, Hämeenlinna Kotisivu Taidekasvatus (kuvataiteet) Taideperustainen tutkimus Professori Eero Ropo Kasvatustieteen professori (alana erityisesti oppimisen tutkimus ja opettajankoulutus) Puhelin Sähköposti Tampereen yliopisto Käyntiosoite Atalpa, Ratapihankatu 55, Tampere - opetussuunnitelmatutkimus, - opetusteknologian sovellukset opettajankoulutuksessa ja opiskelussa, - elämäkerralliset ja narratiiviset tutkimusmenetelmät, - opettajankoulutus, eksperttiys

16 16 Professori Harry Silfverberg (määräaikainen saakka) Kasvatustieteen professori (alana erityisesti matematiikkakasvatus) Puhelin Sähköposti Tampereen yliopisto Käyntiosoite Atalpa, Ratapihankatu 55, Tampere Professori Eija Syrjäläinen Kasvatustieteen, erityisesti opettajankoulutuksen professori; Puhelin Sähköposti Tampereen yliopisto, PL 513, Hämeenlinna Käyntiosoite Erottajankatu 12, Hämeenlinna Teacher Education, School Ethnography (Teachers' and Students' Everyday Life Experiences, Teacher Stories, School Change, Innovations and Development, Teachers' Burn out Experiences), Curriculum Studies, Evaluation, Qualitative Methods and Methodology, Active Citizenship Professori Tapio Varis Ammattikasvatuksen, erityisesti kansainvälistyvät oppimisympäristöt professori HUOM! Professori Tapio Varis ei enää ota ohjattavakseen uusia jatko-opiskelijoita Puhelin Sähköposti PL Hämeenlinna Käyntiosoite Korkeakoulunkatu 6, Hämeenlinna Kotisivu Monikulttuurinen viestintä, globaali e-oppiminen, digitaalinen lukutaito, globaali yliopisto, kansainvälinen yhteistyö

17 17 Teema III Professionaalinen kasvu Professori Anja Heikkinen Kasvatustieteen professori (Elinikäisen kasvatuksen ja oppimisen tutkimus ja siihen liittyvä opetus) Puhelin Sähköposti Tampereen yliopisto Käyntiosoite Atalpa, Ratapihankatu 55, Tampere - kasvatuksen, talouden/työn ja politiikan muuttuvat suhteet - kasvatuksen ja työn sukupuolittuneisuus - kasvatushistoria ja filosofia - poikkikulttuurinen ja poikkitieteellinen yhteistyö kasvatuksen ja työn kehittämisessä Professori Eeva Hujala (vapaalla saakka) Kasvatustieteen, erityisesti varhaiskasvatuksen professori Puhelin Sähköposti eeva.hujala@uta.fi Tampereen yliopisto Käyntiosoite Virta, Åkerlundinkatu 5, Tampere Kotisivu - johtajuus ja esimiestyö varhaiskasvatuksessa - laadunarviointi ja laadun hallinnan strategiat - päivähoidon toimivuus ja laatu - perhe ja päivähoito kansainvälisessä vertailussa - vanhempien osallisuus ja yhteistyö päivähoidossa

18 18 Professori Jarmo Kinos (määräaikainen saakka) Kasvatustieteen, erityisesti varhaiskasvatuksen professori Puhelin Sähköposti Tampereen yliopisto Käyntiosoite Virta, Åkerlundinkatu 5, Tampere - varhaiskasvatuksen historia - varhaiskasvatuksen pedagogiikka - varhaiskasvatuksen yhteiskunnalliset kytkennät - opettajankoulutus Professori Pekka Ruohotie Kasvatustieteen, erityisesti ammattikasvatuksen professori Puhelin Sähköposti pekka.ruohotie@uta.fi PL Hämeenlinna Käyntiosoite Korkeakoulunkatu 6, Hämeenlinna Pekka Ruohotie's research interest lies on the study of self-regulatory abilities for vocational and professional learning and modern modeling of professional growth. His lectures focus on vocational and professional learning and growth as a lifelong process in the context of continuous change in society and working life.

TAMPEREEN YLIOPISTO KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA TIETEELLINEN JATKOKOULUTUS

TAMPEREEN YLIOPISTO KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA TIETEELLINEN JATKOKOULUTUS TAMPEREEN YLIOPISTO KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA TIETEELLINEN JATKOKOULUTUS 2010 2011 2 SISÄLLYSLUETTELO KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA...3 KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN JATKOTUTKINNOT...3 JATKOKOULUTUKSEN

Lisätiedot

TAMPEREEN YLIOPISTO KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA TIETEELLINEN JATKOKOULUTUS

TAMPEREEN YLIOPISTO KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA TIETEELLINEN JATKOKOULUTUS TAMPEREEN YLIOPISTO KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA TIETEELLINEN JATKOKOULUTUS 2008 2009 SISÄLLYSLUETTELO KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA...2 KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN JATKOTUTKINNOT...2 JATKOKOULUTUKSEN

Lisätiedot

Kasvatustieteiden yksikkö

Kasvatustieteiden yksikkö Kasvatustieteiden yksikkö Kasvatus ja yhteiskunta -tohtoriohjelma 2012-2013 2 SISÄLLYSLUETTELO KASVATUSTIETEIDEN YKSIKKÖ...3 KASVATUSTIETEIDEN YKSIKÖN JATKOTUTKINNOT...3 JATKOKOULUTUKSEN TAVOITTEET...4

Lisätiedot

TAMPEREEN YLIOPISTO KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA JATKOKOULUTUS HAKUOPAS

TAMPEREEN YLIOPISTO KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA JATKOKOULUTUS HAKUOPAS TAMPEREEN YLIOPISTO KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA JATKOKOULUTUS HAKUOPAS 2005 2006 TERVETULOA OPISKELEMAAN JATKO-OPINTOJA TAMPEREEN YLIOPISTON KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTAAN Kädessäsi on Tampereen yliopiston

Lisätiedot

Kasvatustieteiden yksikkö

Kasvatustieteiden yksikkö Kasvatustieteiden yksikkö Kasvatus ja yhteiskunta -tohtoriohjelma 2013-2014 2 SISÄLLYSLUETTELO KASVATUSTIETEIDEN YKSIKKÖ...3 KASVATUSTIETEIDEN YKSIKÖN JATKOTUTKINNOT...3 JATKOKOULUTUKSEN TAVOITTEET...4

Lisätiedot

Kasvatustieteiden yksikkö

Kasvatustieteiden yksikkö 1 Kasvatus ja yhteiskunta -tohtoriohjelma Hakuopas 2014 2 1 TUTKIMUS KASVATUSTIETEIDEN YKSIKÖSSÄ... 3 2 KASVATUS JA YHTEISKUNTA TOHTORIOHJELMA... 5 2.1 JATKOKOULUTUKSEN TAVOITTEET... 5 2.2 JATKO-OPISKELUN

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus Maanpuolustuskorkeakoulusta Annettu Helsingissä 30 päivänä joulukuuta 2008 Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty puolustusministeriön esittelystä, säädetään Maanpuolustuskorkeakoulusta

Lisätiedot

Teologisia tutkintoja voidaan suorittaa Helsingin yliopistossa, Joensuun yliopistossa ja Åbo Akademissa.

Teologisia tutkintoja voidaan suorittaa Helsingin yliopistossa, Joensuun yliopistossa ja Åbo Akademissa. Asetus teologisista tutkinnoista 7.4.1995/517 1 LUKU Yleisiä säännöksiä 1 Koulutusvastuu Teologisia tutkintoja voidaan suorittaa Helsingin yliopistossa, Joensuun yliopistossa ja Åbo Akademissa. 2 Tutkinnot

Lisätiedot

Kasvatustieteiden yksikkö

Kasvatustieteiden yksikkö 1 Kasvatus ja yhteiskunta -tohtoriohjelma Hakuopas 2015 2 1 TUTKIMUS KASVATUSTIETEIDEN YKSIKÖSSÄ... 3 2 KASVATUS JA YHTEISKUNTA TOHTORIOHJELMA... 5 2.1 JATKOKOULUTUKSEN TAVOITTEET... 5 2.2 JATKO-OPISKELUN

Lisätiedot

Kasvatustieteiden yksikkö

Kasvatustieteiden yksikkö 1 Kasvatus ja yhteiskunta -tohtoriohjelma Hakuopas 2016 2 1 TUTKIMUS KASVATUSTIETEIDEN YKSIKÖSSÄ... 3 2 KASVATUS JA YHTEISKUNTA TOHTORIOHJELMA... 4 2.1 JATKOKOULUTUKSEN TAVOITTEET... 4 2.2 JATKO-OPISKELUN

Lisätiedot

Tampereen yliopisto. Kasvatustieteiden yksikkö. Kasvatus ja yhteiskunta -tohtoriohjelma. Kasvatustieteen ja Filosofian tohtorin tutkinnot

Tampereen yliopisto. Kasvatustieteiden yksikkö. Kasvatus ja yhteiskunta -tohtoriohjelma. Kasvatustieteen ja Filosofian tohtorin tutkinnot Tampereen yliopisto Kasvatustieteiden yksikkö Kasvatus ja yhteiskunta -tohtoriohjelma Kasvatustieteen ja Filosofian tohtorin tutkinnot Opetussuunnitelma Luonnos 22.1.2014 JATKOKOULUTUKSEN TAVOITTEET Yliopistotutkinnoista

Lisätiedot

Kasvatustieteiden yksikkö

Kasvatustieteiden yksikkö 1 Kasvatus ja yhteiskunta -tohtoriohjelma Hakuopas 2016 2 1 TUTKIMUS KASVATUSTIETEIDEN YKSIKÖSSÄ... 3 2 KASVATUS JA YHTEISKUNTA TOHTORIOHJELMA... 4 2.1 JATKOKOULUTUKSEN TAVOITTEET... 4 2.2 JATKO-OPISKELUN

Lisätiedot

TAMPEREEN YLIOPISTO KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA TIETEELLINEN JATKOKOULUTUS 2009 2010

TAMPEREEN YLIOPISTO KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA TIETEELLINEN JATKOKOULUTUS 2009 2010 TAMPEREEN YLIOPISTO KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA TIETEELLINEN JATKOKOULUTUS 2009 2010 2 SISÄLLYSLUETTELO KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA...3 KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN JATKOTUTKINNOT...3 JATKOKOULUTUKSEN

Lisätiedot

Pro gradu seminaarien toteuttaminen lukuvuonna GRADUINFO

Pro gradu seminaarien toteuttaminen lukuvuonna GRADUINFO TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden yksikkö Pro gradu seminaarien toteuttaminen lukuvuonna 2013-2014 GRADUINFO 23.4.2013 SEMINAARIEN AIKATAULU seminaarit (36 h) alkavat aikaisintaan viikolla 38 (16.9.

Lisätiedot

TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden yksikkö. Pro gradu seminaareihin ilmoittautuminen lukuvuonna

TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden yksikkö. Pro gradu seminaareihin ilmoittautuminen lukuvuonna TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden yksikkö Pro gradu seminaareihin ilmoittautuminen lukuvuonna 2013-2014 SEMINAARIEN AIKATAULU syksyllä käynnistyvät seminaarit (36 h) alkavat aikaisintaan viikolla 38

Lisätiedot

Kasvatustieteiden tiedekunta

Kasvatustieteiden tiedekunta 1 tiedekunta Kasvatus ja yhteiskunta -tohtoriohjelma Hakuopas Kevätlukukausi 2017 2 1 TUTKIMUS KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNASSA... 3 2 KASVATUS JA YHTEISKUNTA TOHTORIOHJELMA... 4 2.1 JATKOKOULUTUKSEN TAVOITTEET...

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA TIETEELLINEN JATKOKOULUTUS

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA TIETEELLINEN JATKOKOULUTUS KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA TIETEELLINEN JATKOKOULUTUS 2009 2010 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA 2 KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN JATKOTUTKINNOT 3 JATKOKOULUTUKSEN TAVOITTEET 4 JATKO-OPISKELUN

Lisätiedot

Sähkötekniikan korkeakoulun tutkintosäännön päätöksentekijät

Sähkötekniikan korkeakoulun tutkintosäännön päätöksentekijät Sähkötekniikan korkeakoulun tutkintosäännön päätöksentekijät Hyväksytty sähkötekniikan akateemisessa komiteassa 7. päivänä kesäkuuta 2011. Niissä kohdissa, joissa päättäjä johtuu jostain muusta säännöstä

Lisätiedot

FILOSOFIAN LISENSIAATIN JA TOHTORIN TUTKINNOT

FILOSOFIAN LISENSIAATIN JA TOHTORIN TUTKINNOT FILOSOFIAN LISENSIAATIN JA TOHTORIN TUTKINNOT 1 Jatkotutkintojen suorittamisoikeus Filosofian lisensiaatin ja tohtorin tutkintoa suorittamaan tiedekunta voi hyväksyä hakijan, joka on suorittanut luonnontieteellisen

Lisätiedot

Pro gradu seminaarien toteuttaminen lukuvuonna 2014-2015 GRADUINFO 16.4.2014

Pro gradu seminaarien toteuttaminen lukuvuonna 2014-2015 GRADUINFO 16.4.2014 TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden yksikkö Pro gradu seminaarien toteuttaminen lukuvuonna 2014-2015 GRADUINFO 16.4.2014 MILLOIN GRADUSEMINAARIIN? Graduseminaari: tarkoitettu gradun työstämistä varten

Lisätiedot

TAMPEREEN YLIOPISTO KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA TIETEELLINEN JATKOKOULUTUS

TAMPEREEN YLIOPISTO KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA TIETEELLINEN JATKOKOULUTUS TAMPEREEN YLIOPISTO KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA TIETEELLINEN JATKOKOULUTUS 2007 2008 1 TERVETULOA OPISKELEMAAN JATKO-OPINTOJA TAMPEREEN YLIOPISTON KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTAAN Tampereen yliopiston kasvatustieteiden

Lisätiedot

FILOSOFIAN TOHTORIN TUTKINNON TAVOITTEET, RAKENNE JA SISÄLTÖ

FILOSOFIAN TOHTORIN TUTKINNON TAVOITTEET, RAKENNE JA SISÄLTÖ Ote humanistisen tiedekunnan jatkotutkinto-oppaasta 3. FILOSOFIAN TOHTORIN TUTKINNON TAVOITTEET, RAKENNE JA SISÄLTÖ Tavoitteet Filosofian tohtorin tutkinnon tavoitteena on kouluttaa tieteellisiä asiantuntijoita,

Lisätiedot

1. Mitkä ovat tietoliikennetekniikan koulutusohjelman opintosuunnat?

1. Mitkä ovat tietoliikennetekniikan koulutusohjelman opintosuunnat? Seppo Saastamoinen 25.9.2003 Sivu 1/6 TEKNILLISEN KORKEAKOULUN TUTKINTOSÄÄNTÖ (http://www.hut.fi/yksikot/opintotoimisto/lait/tutkintosaanto_111200_voimassaoleva.htm) 1. Mitkä ovat tietoliikennetekniikan

Lisätiedot

Hallintotieteiden perustutkintojen määräykset

Hallintotieteiden perustutkintojen määräykset Filosofinen tiedekunta / Hallintotieteet Hallintotieteiden perustutkintojen määräykset Tutkintojen järjestämistä ja suorittamista koskevat määräykset tarkentavat opetusta ja tutkintoja sääteleviä lakeja,

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN JATKOKOULUTUS Ohjaajat 2017

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN JATKOKOULUTUS Ohjaajat 2017 tiedekunta KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN JATKOKOULUTUS Ohjaajat 2017 Dosentti Johanna Annala Puhelin 040 190 4090 Johanna.Annala@uta.fi Huone Virta-kiinteistö huone 520 Korkeakoulu-ja yliopisto-opetus

Lisätiedot

TAMPEREEN YLIOPISTO KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN JATKOKOULUTUSOPAS LUKIJALLE...1

TAMPEREEN YLIOPISTO KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN JATKOKOULUTUSOPAS LUKIJALLE...1 TAMPEREEN YLIOPISTO KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN JATKOKOULUTUSOPAS 2004-2005 SISÄLLYSLUETTELO LUKIJALLE...1 KASVATUSTIETEEN JA FILOSOFIAN TOHTORIN TUTKINTO...2 Tavoitteet ja tutkinnon rakenne...2 Opinnot...3

Lisätiedot

Tieteellinen jatkokoulutus

Tieteellinen jatkokoulutus Hyväksytty käyttäytymistieteellisen tiedekunnan tiedekuntaneuvoston kokouksessa 16.2.2016 Helsingin yliopiston käyttäytymistieteellisen tiedekunnan tieteellisiä jatkotutkintoja koskevat pysyväismääräykset

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus yliopistojen tutkinnoista (794/2004) määrittelee 21 :ssä tieteellisen jatkokoulutuksen tavoitteeksi, että opiskelija:

Valtioneuvoston asetus yliopistojen tutkinnoista (794/2004) määrittelee 21 :ssä tieteellisen jatkokoulutuksen tavoitteeksi, että opiskelija: TOHTORIOHJELMAT JA NIIDEN JOHTAJAT 2013 ja TUTKINTOVAATIMUKSET 2013 Valtioneuvoston asetus yliopistojen tutkinnoista (794/2004) määrittelee 21 :ssä tieteellisen jatkokoulutuksen tavoitteeksi, että opiskelija:

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN TOHTORIOHJELMA HENKILÖKOHTAINEN OPINTOSUUNNITELMA LUKUVUOSILLE 2014-2015 JA 2015-2016,

KASVATUSTIETEIDEN TOHTORIOHJELMA HENKILÖKOHTAINEN OPINTOSUUNNITELMA LUKUVUOSILLE 2014-2015 JA 2015-2016, PASSIIVIREKISTERI Henkilökohtainen opintosuunnitelma palautetaan tutkimus- ja jatkokoulutussuunnittelijalle passiivirekisterilomakkeen kanssa viimeistään 31.3. Lisätietoa passiivirekisteristä www.utu.fi/opiskelu/opinnot/passiivirekisteri/

Lisätiedot

LT /FT tutkinto. Tutkinnon rakenne

LT /FT tutkinto. Tutkinnon rakenne LT /FT tutkinto Tutkinnon rakenne Lääketieteellisessä tiedekunnassa voi suorittaa seuraavat jatkotutkinnot: lääketieteen tohtori (LT) filosofian tohtori (FT) ja filosofian lisensiaatti (FL) (lääketieteellisen

Lisätiedot

Orientaatiopäivä väitöskirjatutkijoille

Orientaatiopäivä väitöskirjatutkijoille 28.1.2019 Orientaatiopäivä väitöskirjatutkijoille Yliopiston tohtoriopintotarjonta ja sen organisointi koordinaattori Olli Nuutinen, tutkijakoulu Taustaa Yliopisto järjestää tieteelliseen ja taiteelliseen

Lisätiedot

HUMANISTISEN ALAN JATKOTUTKINTO-OPAS

HUMANISTISEN ALAN JATKOTUTKINTO-OPAS TAMPEREEN YLIOPISTO HUMANISTINEN TIEDEKUNTA HUMANISTISEN ALAN JATKOTUTKINTO-OPAS TOIMITTANUT TERTTU ORPANA SISÄLLYS Lukijalle 1. TIETEELLINEN JATKOKOULUTUS HUMANISTISESSA TIEDEKUNNASSA Filosofian tohtorin

Lisätiedot

Laitosten FL-jatko-opiskelijat kartoitetaan vuosittain ja heidän jatko-opintosuunnitelmansa ajanmukaistetaan tarvittaessa. Ajanmukaistamista (esim.

Laitosten FL-jatko-opiskelijat kartoitetaan vuosittain ja heidän jatko-opintosuunnitelmansa ajanmukaistetaan tarvittaessa. Ajanmukaistamista (esim. O U L U N Y L I O P I S T O L u o n n o n t i e t e e l l i n e n t i e d e k u n t a F L - t u t k i n n o n s u o r i t t a m i n e n 1. Opinto-oikeus Jatko-opinto-oikeuden saaminen. Tieteellisen, taiteellisen

Lisätiedot

Kansallisen tutkintojen viitekehyksen osaamiskuvaukset korkeakouluille. Kansallinen Bologna-seurantaseminaari 25.05.2009 Timo Luopajärvi

Kansallisen tutkintojen viitekehyksen osaamiskuvaukset korkeakouluille. Kansallinen Bologna-seurantaseminaari 25.05.2009 Timo Luopajärvi Kansallisen tutkintojen viitekehyksen osaamiskuvaukset korkeakouluille Kansallinen Bologna-seurantaseminaari 25.05.2009 Timo Luopajärvi Korkeakoulututkintojen sijoittaminen kansalliseen viitekehykseen

Lisätiedot

Millaisin tavoittein maistereita koulutetaan?

Millaisin tavoittein maistereita koulutetaan? Millaisin tavoittein maistereita koulutetaan? Ritva Jakku-Sihvonen projektinjohtaja, Vokke-projekti, Helsingin yliopisto Maisterin tutkinto voimassa olevan asetuksen mukaan Pääaineen hyvä tuntemus, sivuaineiden

Lisätiedot

Humanistisen alan jatkotutkintojen määräykset

Humanistisen alan jatkotutkintojen määräykset Humanistisen alan jatkotutkintojen määräykset Filosofisessa tiedekunnassa suoritettavista humanistisen alan tutkinnoista ja opinnoista sekä opetuksesta ja opiskelijoista on voimassa, mitä yliopistolaissa

Lisätiedot

Helsingin yliopiston farmasian tiedekunnan tutkintoja koskevat pysyväismääräykset

Helsingin yliopiston farmasian tiedekunnan tutkintoja koskevat pysyväismääräykset Helsingin yliopiston farmasian tiedekunnan tutkintoja koskevat pysyväismääräykset Hyväksytty farmasian tiedekunnan tiedekuntaneuvoston kokouksessa 3.5.2011. I YLEISIÄ MÄÄRÄYKSIÄ Tutkintojen ja opintojen

Lisätiedot

Jatkotutkintoja koskevat yleiset määräykset lukuvuosille

Jatkotutkintoja koskevat yleiset määräykset lukuvuosille Tampereen yliopisto Informaatiotieteiden tieteenalayksikkö Jatkotutkintoja koskevat yleiset määräykset lukuvuosille 2010 2012 Informaatiotieteiden tiedekunnan tutkinnot, koulutukset ja pääaineet siirtyvät

Lisätiedot

Osviitaksi opinnäytteeseen Hanna Vilkka

Osviitaksi opinnäytteeseen Hanna Vilkka 1 Osviitaksi opinnäytteeseen Hanna Vilkka 21.11.2017 Kuva: Hanna Vilkka, Kivimuseo, Vapriikki 2 Lue: Ammattikasvatuksen aikauskirja Kasvatus & Aika Kasvatus-lehti Aikuiskasvatus-lehti Journal of Education

Lisätiedot

Valtakunnallinen opettajankoulutuksen ja kasvatustieteiden tutkintojen kehittämisprojekti (VOKKE)

Valtakunnallinen opettajankoulutuksen ja kasvatustieteiden tutkintojen kehittämisprojekti (VOKKE) Valtakunnallinen opettajankoulutuksen ja kasvatustieteiden tutkintojen kehittämisprojekti (VOKKE) NEUVOTTELUKUNNAN 13. KOKOUS Aika: maanantai 23.5.2005 klo 10.00 15.10 Paikka: Helsingin yliopisto, käyttäytymistieteellinen

Lisätiedot

KAUPPATIETEELLISEN ALAN TUTKINTOMÄÄRÄYKSET

KAUPPATIETEELLISEN ALAN TUTKINTOMÄÄRÄYKSET KAUPPATIETEELLISEN ALAN TUTKINTOMÄÄRÄYKSET 1.10.2010 Sivu 1 / 7 Kauppatieteellisessä ja teknillisessä tiedekunnassa suoritettavista kauppatieteellisen alan tutkinnoista ja opinnoista sekä opetuksesta ja

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA Kasvatustieteiden tiedekunnan maisteritason erillinen opiskelijavalinta kauppatieteiden kandidaateille kevät 2014 Kasvatustieteiden maisterin tutkinto Valintaperusteet 1. Yleistä Joustava opintopolun kasvatuspsykologian

Lisätiedot

Siirtymäsäännökset pääaineopiskelijoille Lukuvuosien tutkintovaatimukset

Siirtymäsäännökset pääaineopiskelijoille Lukuvuosien tutkintovaatimukset Helsingin yliopisto / Käyttäytymistieteiden laitos Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) koulutus Siirtymäsäännökset pääaineopiskelijoille Lukuvuosien 2012-2013 - 2014-2015 tutkintovaatimukset

Lisätiedot

OULUN YLIOPISTO YHDISTELMÄ A5 / 2010

OULUN YLIOPISTO YHDISTELMÄ A5 / 2010 OULUN YLIOPISTO YHDISTELMÄ A5 / 2010 Pertti Tikkanen Tiedekuntaneuvosto Kokous 2.6.2010 HALLINTOPÄÄLLIKÖN ESITTELYLISTAT A 19 A 20 A 19/2010 1 Kokouksen päätösvaltaisuus A 20/2010 2 Ilmoitusasiat OULUN

Lisätiedot

Tutkintomääräykset. Hallintotieteiden tiedekunnan tutkintomääräykset. Hallintotieteiden tiedekunta. 1. Tutkintoja ja opiskelua koskevat määräykset

Tutkintomääräykset. Hallintotieteiden tiedekunnan tutkintomääräykset. Hallintotieteiden tiedekunta. 1. Tutkintoja ja opiskelua koskevat määräykset 91 Hallintotieteiden tiedekunta Tutkintomääräykset Hyväksytty hallintotieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston kokouksessa 15.5.2006. 1. Tutkintoja ja opiskelua koskevat määräykset Tutkintojen suorittamisessa

Lisätiedot

VUODEN 2005 TUTKINTOSÄÄNNÖN MUKAISET JATKO-OPINNOT

VUODEN 2005 TUTKINTOSÄÄNNÖN MUKAISET JATKO-OPINNOT TEKNILLINEN KORKEAKOULU REHTORIN PÄÄTÖS 15.6.2005 VUODEN 2005 TUTKINTOSÄÄNNÖN MUKAISET JATKO-OPINNOT Teknillisen korkeakoulun rehtori on tänään tekemällään päätöksellä hyväksynyt liitteenä olevan tutkintorakennetyöryhmän

Lisätiedot

Taloustieteiden tiedekunnan maisteritason erillinen opiskelijavalinta 2014

Taloustieteiden tiedekunnan maisteritason erillinen opiskelijavalinta 2014 1. Maisteriohjelman nimi Taloustieteiden tiedekunnan maisteritason erillinen opiskelijavalinta 2014 Kauppatieteiden maisterin tutkinto Valintaperusteet 2. Maisteriohjelman yleiskuvaus Maisteritason erillisessä

Lisätiedot

Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun tutkintosääntö

Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun tutkintosääntö 1 Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun tutkintosääntö Hyväksytty Insinööritieteiden korkeakoulun akateemisessa komiteassa 27.5.2013. Täydennetty 9.9.2013 ja 2.2.2015 1 Yleisiä säännöksiä 1

Lisätiedot

5. ARKKITEHDIN TUTKINTO JA KOULUTUSOHJELMAN OPETUSSUUNNITELMA

5. ARKKITEHDIN TUTKINTO JA KOULUTUSOHJELMAN OPETUSSUUNNITELMA 5. ARKKITEHDIN TUTKINTO JA KOULUTUSOHJELMAN OPETUSSUUNNITELMA Arkkitehtuurin osaston ja koulutusohjelman johtaja, professori Juhani Katainen, huone RJ308, puhelin 3115 3234 juhani.katainen@tut.fi Osaston

Lisätiedot

1.2 Kasvatustieteiden koulutuksen erillisvalinta avoimia yliopisto-opintoja suorittaneille (ent. kasvatustieteiden koulutuksen C-kiintiö)

1.2 Kasvatustieteiden koulutuksen erillisvalinta avoimia yliopisto-opintoja suorittaneille (ent. kasvatustieteiden koulutuksen C-kiintiö) KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN ERILLISVALINTOJEN VALINTAPERUSTEET 2012 1. TUTKINTOON JOHTAVIEN KOULUTUSTEN ERILLISVALINNAT 1.2 Kasvatustieteiden koulutuksen erillisvalinta avoimia yliopisto-opintoja suorittaneille

Lisätiedot

HENKILÖKOHTAINEN OPINTOSUUNNITELMA

HENKILÖKOHTAINEN OPINTOSUUNNITELMA 1 (6) HENKILÖKOHTAINEN OPINTOSUUNNITELMA Tohtoriopintojen opetussuunnitelma löytyy tiedekunnan jatko-opinto-oppaasta: www.utu.fi/fi/yksikot/edu/tutkimus/tohtorikoulutus/opinnot/opinto-opas/sivut/home.aspx

Lisätiedot

Sähkötekniikan korkeakoulun tutkintosääntö

Sähkötekniikan korkeakoulun tutkintosääntö Sähkötekniikan korkeakoulun tutkintosääntö Hyväksytty sähkötekniikan akateemisessa komiteassa 17.6.2013. (Muutokset 4.11.2013 ja 18.5.2015 mukaan lukien) I Yleisiä säännöksiä 1 Tehtävä Aalto-korkeakoulusäätiön

Lisätiedot

Tutkintoja ja opintoja koskevat pysyväismääräykset Hyväksytty terveystieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston kokouksessa 30.1.2013.

Tutkintoja ja opintoja koskevat pysyväismääräykset Hyväksytty terveystieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston kokouksessa 30.1.2013. Tutkintoja ja opintoja koskevat pysyväismääräykset Hyväksytty terveystieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston kokouksessa 30.1.2013. Tämä sääntö sisältää tiedekunnassa suoritettaviin tutkintoihin ja opintoihin

Lisätiedot

TAMPEREEN YLIOPISTO KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA JATKOKOULUTUS HAKUOPAS

TAMPEREEN YLIOPISTO KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA JATKOKOULUTUS HAKUOPAS TAMPEREEN YLIOPISTO KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA JATKOKOULUTUS HAKUOPAS Lukuvuosi 2006-2007 2 TERVETULOA OPISKELEMAAN JATKO-OPINTOJA TAMPEREEN YLIOPISTON KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTAAN Kädessäsi on Tampereen

Lisätiedot

HAKIJAN OPAS. AMK-INSINÖÖRISTÄ KONETEKNIIKAN (Koneteollisuuden tuotantotekniikka) DIPLOMI-INSINÖÖRIKSI. Seinäjoella toteutettava koulutus

HAKIJAN OPAS. AMK-INSINÖÖRISTÄ KONETEKNIIKAN (Koneteollisuuden tuotantotekniikka) DIPLOMI-INSINÖÖRIKSI. Seinäjoella toteutettava koulutus HAKIJAN OPAS AMK-INSINÖÖRISTÄ KONETEKNIIKAN (Koneteollisuuden tuotantotekniikka) DIPLOMI-INSINÖÖRIKSI Seinäjoella toteutettava koulutus Seinäjoen ammattikorkeakoulun tekniikan yksikössä järjestetään avoimet

Lisätiedot

Jatkotutkintoja koskevia yleisiä määräyksiä

Jatkotutkintoja koskevia yleisiä määräyksiä Tampereen yliopisto Informaatiotieteiden yksikkö Jatkotutkintoja koskevia yleisiä määräyksiä 2012-2015 Nämä lukuvuosia 2012-2015 koskevat määräykset astuvat voimaan 1.8.2012 ja ovat voimassa 31.7.2015

Lisätiedot

TERVEYSTIETEIDEN LAITOS TIETOA JATKO-OPISKELUSTA

TERVEYSTIETEIDEN LAITOS TIETOA JATKO-OPISKELUSTA TERVEYSTIETEIDEN LAITOS TIETOA JATKO-OPISKELUSTA Sisällys: 1. Suunnitteletko maisterintutkinnon jälkeisiä jatko-opintoja? Väitöskirjaa? 2. Alustavaa informaatiota jatko-opiskelusta perustutkintovaiheessa

Lisätiedot

HUOM! Tämä ohje korvaa 19.4.2016 päivätyn ohjeen. Muutokset on merkitty punaisella

HUOM! Tämä ohje korvaa 19.4.2016 päivätyn ohjeen. Muutokset on merkitty punaisella Jyväskylän yliopisto 28.4.2016 Humanistinen tiedekunta 31.12.2016 asti Humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta 1.1.2017 alkaen HUOM! Tämä ohje korvaa 19.4.2016 päivätyn ohjeen. Muutokset on merkitty

Lisätiedot

Kandidaatin tutkinnon rakenne

Kandidaatin tutkinnon rakenne Kandidaatin tutkinnon rakenne ERITYISPEDAGOGIIKAN KOULUTUS 2016 2020 KANDIDAATIN TUTKINNON RAKENNE 180 op op Kieli-, viestintä ja orientoivat opinnot 20 Kvo Orientoituminen opintoihin (HOPS) ja opiskelutaitojen

Lisätiedot

Yliopistojen tutkinnoista annetun valtioneuvoston asetuksen (794/2004) mukaisesti opiskelevat

Yliopistojen tutkinnoista annetun valtioneuvoston asetuksen (794/2004) mukaisesti opiskelevat 14 Yliopistojen tutkinnoista annetun valtioneuvoston asetuksen (794/2004) mukaisesti opiskelevat Opiskelijat, joiden tutkinnonsuoritusoikeus on myönnetty 1.8.2005 jälkeen sekä ne aiemmin aloittaneet opiskelijat,

Lisätiedot

Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun tutkintosääntö Hyväksytty Insinööritieteiden korkeakoulun akateemisessa komiteassa

Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun tutkintosääntö Hyväksytty Insinööritieteiden korkeakoulun akateemisessa komiteassa Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun tutkintosääntö Hyväksytty Insinööritieteiden korkeakoulun akateemisessa komiteassa 27.5.2013. Koulutuksen kehittämistyöryhmän tilaisuus 3.6.2013 Marjo Immonen

Lisätiedot

TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden yksikkö. Pro gradu seminaarit lukuvuonna

TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden yksikkö. Pro gradu seminaarit lukuvuonna TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden yksikkö Pro gradu seminaarit lukuvuonna 2015-2016 MILLOIN GRADUSEMINAARIIN? Graduseminaari: tarkoitettu gradun työstämistä varten ilmoittaudu seminaariin, kun olet

Lisätiedot

5. ARKKITEHDIN TUTKINTO JA KOULUTUSOHJELMAN OPETUSSUUNNITELMA

5. ARKKITEHDIN TUTKINTO JA KOULUTUSOHJELMAN OPETUSSUUNNITELMA 28 5. ARKKITEHDIN TUTKINTO JA KOULUTUSOHJELMAN OPETUSSUUNNITELMA n osaston ja koulutusohjelman johtaja, professori Juhani Katainen, huone RJ308, puhelin 3115 3234 email: juhani.katainen@tut.fi Osaston

Lisätiedot

VALTIONEUVOSTON ASETUS YLIOPISTOJEN TUTKINNOISTA (794/2004)

VALTIONEUVOSTON ASETUS YLIOPISTOJEN TUTKINNOISTA (794/2004) VALTIONEUVOSTON ASETUS YLIOPISTOJEN TUTKINNOISTA (794/2004) Annettu Helsingissä 19 päivänä elokuuta 2004 Valtioneuvoston asetusyliopistojen tutkinnoista Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty

Lisätiedot

Ohje yleisistä siirtymäsäännösperiaatteista ennen aloittaneille opiskelijoille

Ohje yleisistä siirtymäsäännösperiaatteista ennen aloittaneille opiskelijoille Ohje yleisistä siirtymäsäännösperiaatteista ennen 1.8.2012 aloittaneille opiskelijoille Tampereen yliopiston hallituksen 13.6.2012 hyväksymän ja 1.8.2012 voimaan tulevan tutkintosäännön 33 2 momentin mukaan

Lisätiedot

Perustutkintojen suorittamista koskevat määräykset

Perustutkintojen suorittamista koskevat määräykset 109 Hallintotieteiden tiedekunta Hyväksytty hallintotieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston kokouksessa 5.6.2007. 1. Tutkintoja ja opiskelua koskevat määräykset Tutkintojen suorittamisessa noudatetaan

Lisätiedot

Tampereen yliopiston tohtoriopintotarjonta ja sen organisointi

Tampereen yliopiston tohtoriopintotarjonta ja sen organisointi Tampereen yliopiston tohtoriopintotarjonta ja sen organisointi Orientaatio uusille väitöskirjatutkijoille Tampereen yliopiston tutkijakoulu Koordinaattori Olli Nuutinen TaY tutkijakoulu Tehtävä: koordinoida

Lisätiedot

TEKNILLISTEN TIETEIDEN TOHTORIOHJELMAN JATKOTUTKINTOJA KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET

TEKNILLISTEN TIETEIDEN TOHTORIOHJELMAN JATKOTUTKINTOJA KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET TEKNILLISTEN TIETEIDEN TOHTORIOHJELMAN JATKOTUTKINTOJA KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET Tohtoriohjelman kuvaus http://www.uva.fi/fi/research/researcher/graduate_school/programmes/technical_sciences/ Opiskelijavalinta

Lisätiedot

Tutkintovaatimukset ennen : lääketiede ja hammaslääketiede. Lääketieteen ja hammaslääketieteen tohtorin tutkinto

Tutkintovaatimukset ennen : lääketiede ja hammaslääketiede. Lääketieteen ja hammaslääketieteen tohtorin tutkinto VANHAT TUTKINTOVAATIMUKSET: Tutkintovaatimukset ennen 1.8.2017: lääketiede ja hammaslääketiede... 1 Lääketieteen ja hammaslääketieteen tohtorin tutkinto... 1 Filosofian tohtorin tutkinto... 2 Opintopisteiden

Lisätiedot

Infoa voimaan astuneesta uudesta opetussuunnitelmasta, uudistetuista säädöksistä ja opintoja koskevista ohjeista

Infoa voimaan astuneesta uudesta opetussuunnitelmasta, uudistetuista säädöksistä ja opintoja koskevista ohjeista Infoa 1.8.2015 voimaan astuneesta uudesta opetussuunnitelmasta, uudistetuista säädöksistä ja opintoja koskevista ohjeista Kasvatustieteiden yksikkö 10.9.2015 Arja Tahvola PÄÄAINEPOHJAISTEN KOULUTUSTEN

Lisätiedot

308 Valtioneuvoston asetus yliopistojen tutkinnoista

308 Valtioneuvoston asetus yliopistojen tutkinnoista 308 Valtioneuvoston asetus yliopistojen tutkinnoista N:o 794/2004 Annettu Helsingissä 19 päivänä elokuuta 2004 Valtioneuvoston asetus yliopistojen tutkinnoista Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka

Lisätiedot

Graafisen suunnittelun koulutusohjelmassa (TaM) vaadittavat opinnot / Tutkintovaatimukset 2013-2014

Graafisen suunnittelun koulutusohjelmassa (TaM) vaadittavat opinnot / Tutkintovaatimukset 2013-2014 1 (5) Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu Median laitos Graafisen suunnittelun koulutusohjelma (TaM) Henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS) Graafisen suunnittelun koulutusohjelmassa

Lisätiedot

Opettajan pedagogiset opinnot, yliopistopedagogiikka (60 op) Infotilaisuus

Opettajan pedagogiset opinnot, yliopistopedagogiikka (60 op) Infotilaisuus Opettajan pedagogiset opinnot, yliopistopedagogiikka (60 op) Infotilaisuus 24.4.2018 Hakeminen ja hakukelpoisuus 15.6.2018 mennessä suoritettuna yliopistopedagogiikan edeltäviä opintoja 40 op (perusopinnot

Lisätiedot

Kauppatieteiden maisteri KTM. 31.8.2015 Vaasan yliopisto Teknillinen tiedekunta. Kaisu Säilä

Kauppatieteiden maisteri KTM. 31.8.2015 Vaasan yliopisto Teknillinen tiedekunta. Kaisu Säilä Kauppatieteiden maisteri KTM Vaasan yliopisto Teknillinen tiedekunta Kaisu Säilä Luennon sisältö Kauppatieteiden maisterin (KTM) tutkinto tutkinnon rakenne Tutkinto-ohjelman osaamistavoitteet Täydentävät

Lisätiedot

Kasvatustieteen kandidaatin tutkinto 180 op

Kasvatustieteen kandidaatin tutkinto 180 op Kasvatustieteen kandidaatin tutkinto 180 op Tavoite Kasvatustieteen kandidaatin tutkinnon tavoitteena käsityönopettajan koulutuksessa on antaa opiskelijalle perustiedot käsityön kentästä, materiaaleista

Lisätiedot

Lisensiaatin ja tohtorin tutkinnot

Lisensiaatin ja tohtorin tutkinnot Lisensiaatin ja tohtorin tutkinnot Nämä informaatiotieteiden tiedekunnan jatkotutkintoja koskevat määräykset astuvat voimaan 1.8.2005 yhtä aikaa uuden tutkintoasetuksen (794/2004) kanssa. Opiskelija joka

Lisätiedot

YHTEISKUNTATIETEIDEN LISENSIAATIN JA TOHTORIN TUTKINNOT

YHTEISKUNTATIETEIDEN LISENSIAATIN JA TOHTORIN TUTKINNOT YHTEISKUNTATIETEIDEN LISENSIAATIN JA TOHTORIN TUTKINNOT Informaatiotutkimus pääaineena voidaan suorittaa seuraavat jatkotutkinnot: Yhteiskuntatieteiden lisensiaatin ja tohtorin tutkinto (A 245/94). Filosofian

Lisätiedot

HELSINGIN YLIOPISTON MAATALOUS-METSÄTIETEELLISEN TIEDEKUNNAN TUTKINTOJA KOSKEVAT PYSYVÄISMÄÄRÄYKSET Tiedekuntaneuvoston 19.5.2005 ( A3) hyväksymä

HELSINGIN YLIOPISTON MAATALOUS-METSÄTIETEELLISEN TIEDEKUNNAN TUTKINTOJA KOSKEVAT PYSYVÄISMÄÄRÄYKSET Tiedekuntaneuvoston 19.5.2005 ( A3) hyväksymä 1 (7) HELSINGIN YLIOPISTON MAATALOUS-METSÄTIETEELLISEN TIEDEKUNNAN TUTKINTOJA KOSKEVAT PYSYVÄISMÄÄRÄYKSET Tiedekuntaneuvoston 19.5.2005 ( A3) hyväksymä 5, 13 ja 32 muutokset hyväksytty tiedekuntaneuvostossa

Lisätiedot

Tutkintoihin johtavat koulutukset

Tutkintoihin johtavat koulutukset Dekaanin päätös 22.12.2010 KASVATUSTIETEIDEN YKSIKÖN TUTKINTOJA KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET 2010 2012 Yliopistossa suoritettavista tutkinnoista säädetään valtioneuvoston asetuksella yliopistojen tutkinnoista (794/2004).

Lisätiedot

Oikeustieteiden tohtoriohjelma

Oikeustieteiden tohtoriohjelma Oikeustieteiden tohtoriohjelma 2017 2018 Oikeustieteiden laitoksella voi jatkotutkintona suorittaa oikeustieteen lisensiaatin (OTL) ja oikeustieteen tohtorin (OTT) sekä filosofian lisensiaatin (FL) ja

Lisätiedot

ERILLISET OPETTAJAN PEDAGOGISET OPINNOT (60 op) 2018

ERILLISET OPETTAJAN PEDAGOGISET OPINNOT (60 op) 2018 LIITE 2 KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA ERILLISET OPETTAJAN PEDAGOGISET OPINNOT (60 op) 2018 1. HAKUEDELLYTYKSET Yleisenä edellytyksenä erillisiin opettajan pedagogisiin opintoihin hakemiselle on, että hakija

Lisätiedot

VALINTAKRITEERIT. Suomen Terveydenhoitajaliitto ylläpitää erityispätevyys-rekisteriä, johon hakijalle myönnetty erityispätevyys kirjataan.

VALINTAKRITEERIT. Suomen Terveydenhoitajaliitto ylläpitää erityispätevyys-rekisteriä, johon hakijalle myönnetty erityispätevyys kirjataan. VALINTAKRITEERIT Terveydenhoitajan erityispätevyyttä hakevan henkilön tulee olla Suomen Terveydenhoitajaliiton jäsen. Hakijalla tulee olla suoritettuna terveydenhoitajan tutkinto (opistoaste tai amk) ja

Lisätiedot

Aikaisemmin suoritettujen opintojen hyväksilukeminen ja täydentäminen. 1. Kaikkien opintojen hyväksilukemista koskevat yleiset periaatteet

Aikaisemmin suoritettujen opintojen hyväksilukeminen ja täydentäminen. 1. Kaikkien opintojen hyväksilukemista koskevat yleiset periaatteet 1(7) 2016 Aikaisemmin suoritettujen opintojen hyväksilukeminen ja täydentäminen Mikäli sinut on hyväksytty suorittamaan kandidaatin ja maisterin tutkintoa ja sinulla on aikaisempia korkeakouluopintoja,

Lisätiedot

Aikuisopetuksen tehtäviin suuntautuvat opettajan pedagogiset opinnot 60 op

Aikuisopetuksen tehtäviin suuntautuvat opettajan pedagogiset opinnot 60 op Aikuisopetuksen tehtäviin suuntautuvat opettajan pedagogiset opinnot 60 op Minna Daniel 15.6.2016 1 Opinnot Joka vuosi aloittaa 85 aikuisopetukseen suuntautuvaa opiskelijaa, joista puolet tutkintoopiskelijoita

Lisätiedot

LUONNONTIETEIDEN KANDIDAATIN JA FILOSOFIAN MAISTERIN TUTKINTOJA KOSKEVAT YLEISET MÄÄRÄYKSET

LUONNONTIETEIDEN KANDIDAATIN JA FILOSOFIAN MAISTERIN TUTKINTOJA KOSKEVAT YLEISET MÄÄRÄYKSET Johtokunta 7/2013, Asia4 Korjattu liite 1 LUONNONTIETEIDEN KANDIDAATIN JA FILOSOFIAN MAISTERIN TUTKINTOJA KOSKEVAT YLEISET MÄÄRÄYKSET 1. Tutkintojen yleisrakenne, vaadittavat opintosuoritukset ja mitoitus

Lisätiedot

Aalto-yliopiston Insinööritieteiden koulutusalan vuoden 2016 jatko-opiskelijavalintojen perusteet

Aalto-yliopiston Insinööritieteiden koulutusalan vuoden 2016 jatko-opiskelijavalintojen perusteet Aalto-yliopiston Insinööritieteiden koulutusalan vuoden 2016 jatko-opiskelijavalintojen perusteet VALINTA JATKOKOULUTUKSEEN 1. Yleinen hakukelpoisuus Yleinen hakukelpoisuus määritellään yliopistolaissa

Lisätiedot

Tampereen yliopiston tohtoriopintotarjonta ja sen organisointi

Tampereen yliopiston tohtoriopintotarjonta ja sen organisointi Tampereen yliopiston tohtoriopintotarjonta ja sen organisointi Orientaatio uusille väitöskirjatutkijoille Tampereen yliopiston tutkijakoulu Koordinaattori Olli Nuutinen Jatkokoulutuksen tavoitteena on,

Lisätiedot

ERITYISPEDAGOGIIKAN KOULUTUS (EP), opetussuunnitelma

ERITYISPEDAGOGIIKAN KOULUTUS (EP), opetussuunnitelma ERITYISPEDAGOGIIKAN KOULUTUS (EP), opetussuunnitelma 2014-2017 Kasvatustieteen kandidaatin tutkinto 180 op I Kieli- ja viestintäopinnot sekä orientoivat opinnot, 20 op: KTKO101 Johdatus yliopisto-opiskeluun

Lisätiedot

Hyväksytty kauppatieteellisen tiedekuntaneuvoston kokouksessa 29.1.2013. Kauppatieteellisen alan jatkotutkintoja koskevat tutkintomääräykset

Hyväksytty kauppatieteellisen tiedekuntaneuvoston kokouksessa 29.1.2013. Kauppatieteellisen alan jatkotutkintoja koskevat tutkintomääräykset 1 Kauppatieteellisen alan jatkotutkintoja koskevat tutkintomääräykset Kauppatieteellisessä ja teknillisessä tiedekunnassa suoritettavista kauppatieteellisen alan tutkinnoista ja opinnoista sekä opetuksesta

Lisätiedot

KÄYTTÄYTYMISTIETEELLISEN TIEDEKUNNAN TUTKINTOJA JA OPINTOJA KOSKEVAT PYSYVÄISMÄÄRÄYKSET

KÄYTTÄYTYMISTIETEELLISEN TIEDEKUNNAN TUTKINTOJA JA OPINTOJA KOSKEVAT PYSYVÄISMÄÄRÄYKSET KÄYTTÄYTYMISTIETEELLISEN TIEDEKUNNAN TUTKINTOJA JA OPINTOJA KOSKEVAT PYSYVÄISMÄÄRÄYKSET Käyttäytymistieteellisen tiedekunnan tiedekuntaneuvoston 14.6.2005 vahvistama. Näitä pysyväismääräyksiä sovelletaan

Lisätiedot

LUONNONTIETEELLINEN KOULUTUSALA

LUONNONTIETEELLINEN KOULUTUSALA LUONNONTIETEELLINEN KOULUTUSALA TUTKINTOJA KOSKEVAT YLEISET MÄÄRÄYKSET Seuraavat tutkintojen järjestämistä ja suorittamista koskevat määräykset tarkentavat asetuksia ja johtosääntöjä. Nämä määräykset hyväksyy

Lisätiedot

OPINTOPOLKU lukuvuosi

OPINTOPOLKU lukuvuosi OPINTOPOLKU lukuvuosi 2019 2020 Opintojen jakautuminen periodeihin Luokanopettajan opintosuunta, kasvatustiede, Vanhoilla tutkintovaatimuksilla opintoja jatkavat Opetusperiodit Syyslukukausi 2019 Intensiivijakso

Lisätiedot

TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden yksikkö. Pro gradu -seminaarit lukuvuonna

TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden yksikkö. Pro gradu -seminaarit lukuvuonna TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden yksikkö Pro gradu -seminaarit lukuvuonna 2016-2017 MILLOIN GRADUSEMINAARIIN? Graduseminaari on tarkoitettu gradun työstämistä varten yhden lukuvuoden ajan ilmoittaudu

Lisätiedot

YHTEISKUNTATIETEIDEN KANDIDAATIN SEKÄ FILOSOFIAN MAISTERIN JA YHTEISKUNTATIETEIDEN MAISTERIN TUTKINTOJA KOSKEVAT YLEISET MÄÄRÄYKSET 2012-2015

YHTEISKUNTATIETEIDEN KANDIDAATIN SEKÄ FILOSOFIAN MAISTERIN JA YHTEISKUNTATIETEIDEN MAISTERIN TUTKINTOJA KOSKEVAT YLEISET MÄÄRÄYKSET 2012-2015 1 YHTEISKUNTATIETEIDEN KANDIDAATIN SEKÄ FILOSOFIAN MAISTERIN JA YHTEISKUNTATIETEIDEN MAISTERIN TUTKINTOJA KOSKEVAT YLEISET MÄÄRÄYKSET 2012-2015 Hyväksytty Viestinnän, median ja teatterin yksikön johtokunnassa

Lisätiedot

Matkalla maailmankansalaiseksi kansainvälinen toimintakyky osaamistavoitteena

Matkalla maailmankansalaiseksi kansainvälinen toimintakyky osaamistavoitteena Matkalla maailmankansalaiseksi kansainvälinen toimintakyky osaamistavoitteena Kaisa Kurki Kansainväliset asiat, Tampereen yliopisto Korkeakoulujen kansainvälisten asioiden hallinnon kevätpäivät, Lahti

Lisätiedot

tekniset johtosäännön, tutkintosäännön ja arviointisäännön edellyttämät muutokset

tekniset johtosäännön, tutkintosäännön ja arviointisäännön edellyttämät muutokset 1 29.12.2010 tekniset johtosäännön, tutkintosäännön ja arviointisäännön edellyttämät muutokset PSYKOLOGIAN JA YHTEISKUNTATIETEIDEN KANDIDAATIN JA MAISTERIN TUTKINTOJA SEKÄ FILOSOFIAN MAISTERIN (pääaine

Lisätiedot

Mikkelin ammattikorkeakoululla on toimipisteet Mikkelissä, Savonlinnassa ja Pieksämäellä.

Mikkelin ammattikorkeakoululla on toimipisteet Mikkelissä, Savonlinnassa ja Pieksämäellä. Ohjeen nimi MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULUN TUTKINTOSÄÄNTÖ Vastuuhenkilö Opetusjohtaja Tuija Vänttinen Voimaantulo 1.8.2011 Päätös Koulutustiimi 17.5.2011 76 Johtoryhmä 24.5.2011 74 AMK-hallitus 14.6.2011

Lisätiedot

HAKUOHJE. VISUAALISEN ALAN TAIDEOPETTAJAN PEDAGOGISET OPINNOT (60 op.)

HAKUOHJE. VISUAALISEN ALAN TAIDEOPETTAJAN PEDAGOGISET OPINNOT (60 op.) HAKUOHJE VISUAALISEN ALAN TAIDEOPETTAJAN PEDAGOGISET OPINNOT (60 op.) Taideteollisen korkeakoulun taidekasvatuksen osastolla on syksystä 2005 alkaen mahdollista suorittaa visuaalisen alan taideopettajien

Lisätiedot

YHTEISKUNTA- JA KULTTUURITIETEIDEN YKSIKKÖ 7.7.2015

YHTEISKUNTA- JA KULTTUURITIETEIDEN YKSIKKÖ 7.7.2015 1 YHTEISKUNTA- JA KULTTUURITIETEIDEN YKSIKKÖ 7.7.2015 HUMANISTISTEN TIETEIDEN, PSYKOLOGIAN JA YHTEISKUNTATIETEIDEN KANDIDAATIN, SEKÄ FILOSOFIAN, PSYKOLOGIAN JA YHTEISKUNTATIETEIDEN MAISTERIN TUTKINTOJA

Lisätiedot

OULUN YLIOPISTON KAUPPAKORKEAKOULU, MAISTERITASON ERILLISVALINTA

OULUN YLIOPISTON KAUPPAKORKEAKOULU, MAISTERITASON ERILLISVALINTA OULUN YLIOPISTON KAUPPAKORKEAKOULU, MAISTERITASON ERILLISVALINTA VALINTAPERUSTEET 2017 KOULUTUKSEN KUVAUS Tutkinto: Kauppatieteiden maisteri (KTM), pääaine laskentatoimi Opintojen laajuus: 120 opintopistettä

Lisätiedot