Kysymykset ja vastaukset on julkaistu tarjouspyynnön sivulla

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kysymykset ja vastaukset on julkaistu tarjouspyynnön sivulla"

Transkriptio

1 1 (6) TEKESIN ASIAKASKOKEMUKSEN JA ASIAKASKESKEISEN TOIMINTATAVAN KEHITTÄMINEN KYSYMYKSET JA VASTAUKSET Tarjouspyynnössä asetettuun määräaikaan, ,mennessä saapui yhteensä 29 kysymystä. Ohessa esitetään yhteenveto kysymyksistä ja annetaan niihin vastaukset. Kysymyksistä on poistettu mahdolliset viitteet kysyjään/tämän edustamaan organisaatioon. Samaa aihetta koskevia kysymyksiä on yhdistetty. Kysymykset ja vastaukset on julkaistu tarjouspyynnön sivulla 1. Kysymys: S.3, kappale 1: Tekesin tehtävissä Suomessa ja ulkomailla työskentelee noin 400 henkeä, joista 90 ELY-keskuksissa. Miten rajataan "Tekes"; onko Tekesin alueelliset toimipaikat ja ELY-keskukset mukana projektin tarkastelussa? onko Tekesin koko tarjooma mukana tarkastelussa? Miltä osin ELY-keskusten ja Tekesin ulkomaisten toimipisteiden toiminta ja palvelut sisältyvät kehityshankkeeseen? Vastaus: Tekesin koko tarjooma on mukana tarkastelussa. ELY-keskusten oma toiminta ja omat palvelut eivät sisälly kehityshankkeeseen. Tekesin ulkomaanyksiköiden toiminta on osa Tekesin kokonaistarjoomaa ja kehityshanke kohdistuu niihin soveltuvin osin. 2. Kysymys: Edellyttääkö toimeksianto matkustamista ulkomaille tai eri ELY-keskuksiin? Vastaus: Toimeksianto ei edellytä matkustamista ulkomaille eikä ELY-keskuksiin. Kotimaamaan matkoja esim. ELY-keskuksiin voi sisällyttää projektiin, jos se palvelee projektin tavoitteita (esim. tapaamiset Tekesin asiakkaiden tai asiantuntijoiden kanssa). 3. Kysymys: Vastaako tilaaja matkalippujen ja majoituksen kustannuksista, jos yhteisesti todetaan, että työn toteuttaminen edellyttää työskentelyä tai tapaamisia esim. muissa kuin Tekesin päätoimipaikassa? Vastaus: Tarjouspyynnön kohdan 7.2. mukaisesti päivähinnan tulee sisältää kaikki työn toteuttamisesta aiheutuvat kustannukset, myös mahdolliset matkakustannukset.

2 2 (6) 4. Kysymys: s.4, kappale 2.1: Kehityshanke tukee Tekesin toimintatapojen uudistamista strategiassa asetettujen tavoitteiden mukaisesti. Antaako Tekesin www-sivuilta saatavilla oleva strategiamateriaali oikeat ja riittävät tiedot strategisista tavoitteista tarjouspyynnössä kuvatulle kehittämishankkeelle? Ellei, onko strategiasta ja sen tavoitteista mahdollista saada lisätietoja tarjouksen laatimiseksi? Vastaus: Tekesin strategiaa päivitetään parhaillaan, mutta strategiaan ei tule suuria muutoksia. Tarjoaja saa päivitetyn strategiamateriaalin käyttöönsä projektin alussa. Tekesin projektitiimi vastaa strategian toteutumisesta projektissa. 5. Kysymys: s.4, kappale 2.2: Kehitystyö tehdään tiiviissä yhteistyössä Tekesin nimeämän projektitiimin kanssa Tekesissä työtä ohjaa projektipäällikkö, jonka... Onko Tekesin projektipäällikkö ja projektitiimi jo nimetty? Jos on, onko ko. henkilöistä, heidän vastuualueistaan ja rooleistaan mahdollista saada lisätietoa? Jos ei, onko palveluntarjoajalla mahdollisuutta vaikuttaa projektiryhmän kokoonpanoon? Mitkä ovat Tekesin oman projektipäällikön ja projektitiimin osaamisalueet, roolit ja resurssit toimia hankkeessa? Kuinka laajana ja millä henkilöstömäärä- tai työaikapanostuksella hanke on Tekesin puolelta suunniteltu toteutettavaksi? Kuinka paljon arvioitte, että Tekesin omia resursseja on käytettävissä tässä hankkeessa ja miltä organisaationne eri tasoilta nämä resurssit ovat käytettävissä? Onko Tekes valinnut jo tämän hankkeen projektitiimin jäseniä ja kuinka paljon juuri heiltä on varattu resursseja tähän hankkeeseen? Vastaus: Tekesissä projektipäällikkönä toimii ohjelmapäällikkö Minna Suutari. Hänelle on varattu projektiin käytettäväksi 0,5 htkk vuonna Projektia johtaa Tekesissä markkinointi- ja viestintä vastuualueen johtaja Ulla Hiekkanen-Mäkelä. Koko projektiin on varattu projektipäällikön lisäksi 3-5 henkilön projektitiimi, joiden työmääriä vuodelle 2015 ei ole vielä vahvistettu. Tiimin jäsenet toimivat asiantuntija-, kehitys- ja johtotehtävissä Tekesissä. Osa toimii asiakastyössä, osa sisäisissä kehitystehtävissä. Projektityöhön osallistuu myös muita tekesläisiä, kun kehityskohteet projektin edetessä selviävät. Eri kehityskohteisiin ja kokeiluihin kootaan tarkoitukseen parhaiten sopiva tiimi. 6. Kysymys: Onko Tekesin organisaatiorakenteesta mahdollista saada tarkempaa kuvausta, kuin mitä ilmenee Tekesin www-sivuilta? Vastaus: Tekesin organisaatiorakenne kerrotaan Tekesin www-sivuilla. Tekesin projektitiimi perehdyttää toimittajan Tekesin organisaatioon projektin alussa.

3 3 (6) 7. Kysymys: s.5, kappale 2.4: Asiantuntijaresurssi tekee nykytila-analyysin pääasiassa Tekesin valmista aineistoa, esimerkiksi asiakas- ja käyttäjätutkimuksia, hyödyntämällä. 7.1 Minkälaista valmista aineistoa on käytettävissä? Millaisia valmiita Tekesin tekemiä tutkimuksia on käytössä ja milloin ne on tehty? Vastaus: Käytössä on Tekesin asiakastyytyväisyystutkimuksia ja muutamia muita Tekesin asiakastyötä, tarjoomaa ja omaa toimintaa koskevia tutkimuksia. Tekesin projektitiimi koostaa niistä alustavan yhteenvedon ennen projektin alkua. Tutkimukset on toteutettu vuosina Onko palveluntarjoajan tarvittaessa mahdollista hankkia uutta relevanttia tietoa nykytila-analyysin tekemiseksi? Vastaus: On. 7.3 Onko aikaisemmin toteutettu (viime vuosien aikana) vastaavia kehitysprojekteja? Jos on, onko niiden tuloksiin ja tulosten perusteella tehtyihin toimenpiteisiin mahdollista tutustua? Vastaus: Vastaavaa kehitysprojektia ei ole toteutettu aiemmin. Erillisiä kehitysprojekteja esim. verkkoasioinnista tai Tekesin tarjoomasta ja verkkosivuista on tehty, ja niiden tuloksia on käytettävissä nykytila-analyysia varten. 8. Kysymys: s.5, kappale 2.4: Tekesissä on käynnissä myös muita asiakastyöhön liittyviä kehitysprojekteja eri alueilla, jotka tulee ottaa huomioon kehittämishankkeen aikana. 8.2 Mitä ja kuinka monta muuta asiakastyöhön liittyvää projekteja on vireillä? Vastaus: Tekesissä on käynnissä kehityshankkeita, jotka kohdistuvat mm. hanketyön kehittämiseen, verkkoasioinnin kehittämiseen, Team Finlandin palvelujen kehittämiseen ja tietojärjestelmien kehittämiseen. 8.2 Mikä on tarjouspyynnössä esitetyn toimeksiannon suhde näihin muihin projekteihin? Vastaus: Kehityshankkeessa tehdään tiivistä yhteistyötä muiden projektien kanssa. Yhteistyö on tiivistä tiedonvaihtoa projektien kesken sekä tarpeen mukaan yhteisten kokeilujen ja pilottien toteuttamista. 9. Kysymys: Mikä on aikajänne, jonka aikana tarjouspyynnön kohdassa 2.1 kuvatut tuotokset syntyvät? Vastaus. Tuotokset saadaan aikaan projektin aikana. Projektin arvioitu kesto on vuosi, eli tuotosten tulee olla valmiit arviolta tammikuun 2016 loppuun mennessä.

4 4 (6) 10.Kysymys: Voiko asiantuntijaresurssin tehtävän/projektipäällikkyyden jakaa useammalle henkilölle (tiimimäinen toteutus, jossa yksi henkilö nimetään projektipäälliköksi) vai haetaanko asiantuntijaresurssiksi nimenomaan yhtä henkilöä? Vastaus: Tarjouspyynnön kohta 6: Työhön voi nimetä vähintään kahden hengen tiimin. Tiimistä tulee nimetä projektipäällikkö. Projektipäällikön työmäärän tulee olla vähintään puolet koko tarjottavasta työmäärästä. 11.Kysymys: Designer in residence malli ei käsittääksemme ole vakiintunut asiakaskokemuksen kehittämisen eikä palvelumuotoilun käsite. Voisitteko avata, mitä muuta tällä termillä mahdollisesti haetaan kuin sitä että asiantuntija osallistuu arjessa tiiviisti Tekesin toimintaan? Miten Tekes määrittelee Designer in residence-mallin sisällön? Vastaus: Designer in residence-mallilla tarkoitetaan toimintatapaa, jossa asiantuntijaresurssi osallistuu Tekesin jokapäiväiseen toimintaan ja pääsee siten paremmin tutustumaan organisaation toimintatapoihin kuin pelkkien dokumenttien tai haastattelujen perusteella. 12.Kysymys: Onko tunnistettu joitakin osa-alueita asiakaskeskeisessä toimintamallissa eivät sisälly kehityshankkeeseen? Vastaus: Lähtökohtaisesti mitään osa-alueita ei ole rajattu pois. Nykytilaanalyysin perusteella on mahdollista tehdä rajauksia perustellusti, mutta se ei ole odotusarvo. 13.Kysymys: Mitkä ovat jo tunnistetut kehityshankkeessa huomioitavat asiakastyöhön liittyvät projektit, ja mitkä ovat liitäntäpisteet kehityshankkeen ja projektien välillä? Miten ko. projektisalkkua hallitaan? Projektisalkun hallinta tapahtuu Tekesin projektitoimiston kautta. Tekesillä on käytössään sähköinen projektienhallintajärjestelmä, jonka kautta kokonaisuutta johdetaan. 14.kysymys: Tulosten käyttöönotto, tarkoitetaanko hankinnan sisältökuvauksessa mainitulla tulosten käyttöönotolla vain ja erityisesti hankinnan laajuuskohdassa mainittua ns. radikaalin kehittämisen vaihetta? Vastaus: Kyllä. 15.Kysymys: Toteutetaanko muu käyttöönoton tuki mahdollisen option puitteissa? Vastaus: Kohdassa 2.1. kerrotut lopputuotokset tulee lähtökohtaisesti toimittaa projektin keston aikana. Yhtenä tuloksena on tarjouspyynnön mukaan selkeä suunnitelma asiakaskeskeisen toimintamallin käytäntöön viemisestä ja jatkokehittämisestä Tekesin organisaatiossa. Mikäli suunnitelman mukaiseen käytäntöön

5 5 (6) vientiin tarvitaan erillistä koulutusta tai vastaavaa, se voidaan toteuttaa projektin jälkeen. Tekes voi harkita, käyttääkö se optiota siihen tarkoitukseen. 16.Kysymys: Onko teillä jonkinlaista arviota siitä, kuinka paljon kohdassa 2.4. mainittuihin "muihin asiakastöihin liittyviin kehitysprojekteihin osallistumiseen kannattaisi laskea aikaa vai voiko tämän jättää arvioimatta? Vastaus: Tämän voi jättää arvioimatta. 17.Kysymys: Hankinnassa tuotetaan suunnitelma asiakaskeskeiselle toimintamallille. Otetaanko tämä käyttöön koulutuksissa tarjouspyyntöä koskevan vuoden aikana vai sen jälkeen? Ts. Resursoidaanko tarjoukseen tekesläisten mallin käyttöönotto (mm. sisäinen koulutus uusiin toimintatapoihin) vai onko lopputulema suunnitelma siitä, miten tämä tehdään hankkeen jälkeen organisaatiossa? Vastaus: Hankinnan lopputuloksena on suunnitelma siitä, mitä organisaatiossa tehdään kehityshankkeen päätyttyä eli varsinaisia koulutuksia tms. ei ole ajateltu toteutettavaksi tässä kehityshankkeessa. Uusien toimintamallien käyttöönottoa organisaatioon tehdään kuitenkin myös kehityshankkeen aikana, sillä kaikkien uusien toimintatapojen käyttöönotto ei todennäköisesti vaadi erillistä koulutusta. 18.Kysymys: Yrityksemme kaksi parasta "designer in residence -toimintatavan kehityshanketta tehnyt projektipäällikkö jää äitiyslomalle joulukuussa. Voidaanko nämä projektit laskea yrityksen referenssiksi, vaikka toteuttava projektipäällikkö olisi eri? Vastaus: Voidaan. 19.Kysymys: Kuinka paljon Tekesillä on mahdollisuus investoida vuoden aikana toteutettaviin testauksiin, työpajoihin ja sisäiseen viestintään? Vastaus: Tekes on varautunut kokeiluihin, työpajoihin ja muuhun kehittämiseen enintään eurolla vuoden 2015 aikana. 20.Kysymys: Onko Tekesillä samaan aikaan käynnissä muutosjohtamisen hanketta tai vastaavaa organisaatiokulttuuriin vaikuttavaa muutosta? Vastaus: Toimintatapojen ja organisaatiokulttuurin kehittäminen ovat keskeinen osa Tekesin uudistuvaa strategiaa. Tämä kehityshanke on yksi keino jalkauttaa strategiaa.

6 6 (6) 21.Kysymys: Onko ajatuksena osallistaa asiakkaita työn tekemisessä tai uusien toimintatapojen testaamisessa? Jos on, onko kartoitettu tai tiedossa asiakasjoukkoa, jota voidaan osallistaa työhön? Vastaus: Tavoitteena on osallistaa asiakkaat kehittämistyöhön. Kohdejoukkoa ei ole kartoitettu valmiiksi, vaan se valitaan yhdessä valittavan asiantuntijaresurssin kanssa. Toimittaja voi vaikuttaa siihen, minkälaisia asiakkaita tai potentiaalisia asiakkaita pyritään saamaan mukaan. Tekes auttaa tunnistamaan projektiin osallistujat. 22.Kysymys: Arvioidaanko projektipäällikön ja tiimin CV:t osana tarjouksen arviointia? Ovatko ne osa ja millä painoarvolla arviointikriteerejä? Vastaus: Vähimmäisvaatimukset ylittävien (tarjouspyynnön kohta 6) tarjoajien tarjouksista arvioidaan toteutussuunnitelman laatu (7.1) ja hinta (7.2). 23.Kysymys: Onko Tekesin tarjooman arviointi / mallintaminen tarkoitus tehdä osana projektia, ja jos on, niin missä määrin? Vastaus: Kehityshankkeen aikana tehdään analyysi Tekesin nykyisestä tarjoomasta. Lisäksi tavoitteena on aloittaa Tekesin palvelujen tuotteistaminen. 24.Kysymys: Onko projektilla joku tietty asiakasfokus tai tuotefokus joka on työn painopisteenä? Vastaus: Ei. Hanke koskee koko Tekesin tarjoomaa ja kaikkia asiakasryhmiä. Toteutus etenee vaiheittain, joten kaikkia asiakasryhmiä tai tuotteita ei välttämättä tarkastella samanaikaisesti. 25.Kysymys: Onko selvitetty minkälaista dataa on saatavissa Tekesin asiakkaiden toiminnasta eri kontaktipisteistä Tekesin kanssa? Vastaus: Käytössä on Tekesin asiakastyytyväisyystutkimuksia ja muutamia muita Tekesin asiakastyötä, tarjoomaa ja omaa toimintaa koskevia tutkimuksia. Tekesin projektitiimi koostaa niistä alustavan yhteenvedon ennen projektin alkua. Tutkimukset on toteutettu vuosina Minna Suutari Ohjelmapäällikkö

Tarjouspyyntö. Tarjouspyyntö. Tekesin asiakaskokemuksen ja asiakaskeskeisen toimintatavan kehittäminen

Tarjouspyyntö. Tarjouspyyntö. Tekesin asiakaskokemuksen ja asiakaskeskeisen toimintatavan kehittäminen Tarjouspyyntö 22.10.2014 Tarjouspyyntö Tekesin asiakaskokemuksen ja asiakaskeskeisen toimintatavan kehittäminen Tekes the Finnish Funding Agency for Innovation Kyllikinportti 2 P.O. Box 69, FI-00101 Helsinki,

Lisätiedot

Kysymykset tarjouspyyntöön Pääarkkitehtipalvelut Dnro 21/021/2013

Kysymykset tarjouspyyntöön Pääarkkitehtipalvelut Dnro 21/021/2013 Kysymykset tarjouspyyntöön Pääarkkitehtipalvelut Dnro 21/021/2013 K1: Tarjouspyynnössä työmääräksi on arvioitu 120-160 htp/vuosi. Voiko tämän jakaa osiin tarjotun pääarkkitehdin ja tämän varahenkilön välillä

Lisätiedot

1. Paikkatietoalustan/infrastruktuurin tuki- ja koulutuspalveluiden järjestämisvaihtoehdot ja parhaat käytännöt

1. Paikkatietoalustan/infrastruktuurin tuki- ja koulutuspalveluiden järjestämisvaihtoehdot ja parhaat käytännöt Tarjouspyyntö Julkisen hallinnon paikkatietoalusta -digihankkeen tuki- ja koulutuspalveluja koskevan osahankkeen konsultointipalveluista - vastaukset esitettyihin kysymyksiin, 29.3.2017 1. Paikkatietoalustan/infrastruktuurin

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 1 1 (5) Palvelukuvaus 5036/ / PALVELUKUVAUS. Hankittavan palvelun yksilöinti

TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 1 1 (5) Palvelukuvaus 5036/ / PALVELUKUVAUS. Hankittavan palvelun yksilöinti TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 1 1 (5) PALVELUKUVAUS Hankittavan palvelun yksilöinti Espoon kaupunki (jäljempänä myös Asiakas) hankkii johdon konsultointipalveluja kolme vuotta kestävään espoolaisen johtamisen

Lisätiedot

Asiantuntijapalvelu ympäristöjärjestelmien rakentamiseksi Kaustisen seutukunnan pk - yrityksissä (Kaustinen, Veteli, Halsua, Lestijärvi, Perho)

Asiantuntijapalvelu ympäristöjärjestelmien rakentamiseksi Kaustisen seutukunnan pk - yrityksissä (Kaustinen, Veteli, Halsua, Lestijärvi, Perho) 1 Lestijärven kunta / Kaustisen seutukunta Lestintie 39 69440 LESTIJÄRVI TARJOUSPYYNTÖ Asiantuntijapalvelu ympäristöjärjestelmien rakentamiseksi Kaustisen seutukunnan pk - yrityksissä (Kaustinen, Veteli,

Lisätiedot

Kaupunginkanslian avoin ohjelmistokehitys, rajapintatyö, syksy kevät Projektitarpeen ja tavoitteiden kuvaus

Kaupunginkanslian avoin ohjelmistokehitys, rajapintatyö, syksy kevät Projektitarpeen ja tavoitteiden kuvaus n avoin ohjelmistokehitys, rajapintatyö, syksy 2018 - kevät 2019 2/7 1 LYHYT KUVAUS 2 PUITESOPIMUKSESTA POIKKEAVAT JA ERIKSEEN SOVITTAVAT KOHDAT NYKYTILA 4 4 TILAUKSEN AIKAJANA 5 KOKOONPANO, OSALLISTUJAT

Lisätiedot

Nopeat kokeilut kaupunkialueen opastamisen tehostamiseen, tarjousten pisteytys

Nopeat kokeilut kaupunkialueen opastamisen tehostamiseen, tarjousten pisteytys Nopeat kokeilut kaupunkialueen opastamisen tehostamiseen, tarjousten pisteytys Turun kaupunki etsii nopeita kokeiluja Kaupunkialueen opastamisen tehostamiseen. Kokeilut kilpailutetaan avoimella tarjouspyynnöllä.

Lisätiedot

Tervetuloa Innokylään

Tervetuloa Innokylään Tervetuloa Innokylään Soteuttamo: Ihminen edellä asiakaslähtöinen palvelujen kehittäminen Merja Lyytikäinen ja Hanne Savolainen 21.3.2018 1 Innokylä lyhyesti Innokylä on kaikille avoin innovaatioyhteisö,

Lisätiedot

Tavoitesuunnittelun toteutuksen periaatteita

Tavoitesuunnittelun toteutuksen periaatteita Tavoitesuunnittelun toteutuksen periaatteita Koska tavoitesuunnittelu on oppimisprosessi, sitä tarkennetaan suunnittelun edetessä saatujen kokemusten ja palautteiden perusteella Tavoitesuunnittelulla luodaan

Lisätiedot

Osallistumispyyntö: Tekesin operatiivisten sovelluksien ylläpito ja kehitys, 17.2.2014

Osallistumispyyntö: Tekesin operatiivisten sovelluksien ylläpito ja kehitys, 17.2.2014 1 (7) Osallistumispyyntö: Tekesin operatiivisten sovelluksien ylläpito ja kehitys, 17.2.2014 KYSYMYKSET JA VASTAUKSET Kysymyksiä saapui 27.2.2014 mennessä tarjouspyynnön johdosta yhteensä 24 kpl. Ohessa

Lisätiedot

Espoon projekti- ja ohjelmajohtamisen malli EsPro

Espoon projekti- ja ohjelmajohtamisen malli EsPro Espoon projekti- ja ohjelmajohtamisen malli EsPro EU- ja kv-verkoston tapaaminen Kuntatalo 2.10.2013 Strategiajohtaja Jorma Valve, Espoon kaupunki Mikä on projektimalli? Projektimalli on projektimuotoisen

Lisätiedot

PALVELUKUVAUS järjestelmän nimi versio x.x

PALVELUKUVAUS järjestelmän nimi versio x.x JHS 171 ICT-palvelujen kehittäminen: Kehittämiskohteiden tunnistaminen Liite 4 Palvelukuvaus -pohja Versio: 1.0 Julkaistu: 11.9.2009 Voimassaoloaika: Toistaiseksi PALVELUKUVAUS järjestelmän nimi versio

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan hankintatoimi. Päiväys

Pohjois-Karjalan hankintatoimi. Päiväys 1/6 Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun Tiedepuisto Oy Joensuun Yrityskiinteistöt Oy Asia ja sen selvitys Tarjouspyyntö 138671 Joensuun GREEN PARK SMART ENERGY NET - Toteutettavuusselvitys

Lisätiedot

Kotona asumista tukeva hankekokonaisuus. Oma tupa, oma lupa Henkilökohtaisen budjetoinnin seminaari Jyväskylä 20.11.2013

Kotona asumista tukeva hankekokonaisuus. Oma tupa, oma lupa Henkilökohtaisen budjetoinnin seminaari Jyväskylä 20.11.2013 Kotona asumista tukeva hankekokonaisuus Oma tupa, oma lupa Henkilökohtaisen budjetoinnin seminaari Jyväskylä 20.11.2013 Tampereen osahankkeet 1. Asiakas- ja palveluohjauksen toimintamalli 2. Henkilökohtaisen

Lisätiedot

Pysyvä toimintatapamuutos keskushallinnon uudistuksella - seminaari Riikka Pellikka

Pysyvä toimintatapamuutos keskushallinnon uudistuksella - seminaari Riikka Pellikka Pysyvä toimintatapamuutos keskushallinnon uudistuksella - seminaari 9.3.2017 Riikka Pellikka Uudistamme julkiset palvelut käyttäjälähtöisiksi ja ensisijaisesti digitaalisiksi toimintatapoja uudistamalla.

Lisätiedot

YHTEINEN ERITTELEMÄTTÖMIEN KONSULTTIPALVELUIDEN SUUNNITTELU- JA RAKENNUTTAMISPALVELUIDEN PUITESOPIMUS

YHTEINEN ERITTELEMÄTTÖMIEN KONSULTTIPALVELUIDEN SUUNNITTELU- JA RAKENNUTTAMISPALVELUIDEN PUITESOPIMUS Toiminta- ja laatusuunnitelmamalli 1(5) YHTEINEN ERITTELEMÄTTÖMIEN KONSULTTIPALVELUIDEN SUUNNITTELU- JA RAKENNUTTAMISPALVELUIDEN PUITESOPIMUS 2017-2018 ASIKKALAN KUNTA HEINOLAN KAUPUNKI HOLLOLAN KUNTA

Lisätiedot

Puitekonsultteja haettiin seitsemään aihealueeseen. Jokaiseen aihealueeseen pyrittiin valitsemaan 3 5 konsulttia.

Puitekonsultteja haettiin seitsemään aihealueeseen. Jokaiseen aihealueeseen pyrittiin valitsemaan 3 5 konsulttia. Hallitus 3 24.01.2017 KONSULTTIEN VALINTA HELSINGIN SEUDUN MAL 2019 -SUUNNITELMAN JA SEN SISÄLTÄMÄN LIIKENNEJÄRJESTELMÄSUUNNITELMAN (HLJ) KONSULTOINNIN PUITEJÄRJESTELYYN VUOSINA 2017 2019 59/08.00.00.00/2017

Lisätiedot

Osaamisen johtamisen toimintamalli TE-toimistoissa

Osaamisen johtamisen toimintamalli TE-toimistoissa Osaamisen johtamisen toimintamalli TE-toimistoissa (käyttöönotto osana hyvinvointiohjelmaa) TE-johdon ajakohtaisfoorumi 20.8.2014 Matti Hermunen Sisältö Mitä tapahtuu toimistoissa syksyllä 2014 => Miksi

Lisätiedot

Rakennus- ja puualan uuden liiketoiminnan kehittäminen Kaustisen seutukunnassa (Kaustinen, Veteli, Halsua, Lestijärvi, Perho)

Rakennus- ja puualan uuden liiketoiminnan kehittäminen Kaustisen seutukunnassa (Kaustinen, Veteli, Halsua, Lestijärvi, Perho) 1 Lestijärven kunta / Kaustisen seutukunta Lestintie 39 69440 LESTIJÄRVI TARJOUSPYYNTÖ Rakennus- ja puualan uuden liiketoiminnan kehittäminen Kaustisen seutukunnassa (Kaustinen, Veteli, Halsua, Lestijärvi,

Lisätiedot

Kohti tuloksellisempaa turvallisuusviestintää Mobiilipelien soveltuvuus alakouluikäisten turvallisuustietoisuuden lisäämiseen

Kohti tuloksellisempaa turvallisuusviestintää Mobiilipelien soveltuvuus alakouluikäisten turvallisuustietoisuuden lisäämiseen Kohti tuloksellisempaa turvallisuusviestintää Mobiilipelien soveltuvuus alakouluikäisten turvallisuustietoisuuden lisäämiseen Tutkimus- ja kehittämishanke 2018 2019 Tutkija Aino Harinen, Pelastusopisto

Lisätiedot

Osaaminen ja innovaatiot

Osaaminen ja innovaatiot Osaaminen ja innovaatiot "Yhtenä ohjelman tärkeimmistä tavoitteista on tukea ja edistää uuden teknologian käyttöönottoa. Kullekin kehityshankkeelle pyritään löytämään kumppaniksi hanke, jossa uutta tietämystä

Lisätiedot

Klubin kehittämistyöpaja Marja Sundström-Pullinen GMT 107-E

Klubin kehittämistyöpaja Marja Sundström-Pullinen GMT 107-E Klubin kehittämistyöpaja 2013 Työpajan tavoitteet Klubin toiminnan laadun parantaminen Jäsentyytyväisyyden nostaminen Jäsenten sitouttaminen Mitä klubi tekee ja miten tekee? LAADUKKAASTI TOIMIVASSA KLUBISSA

Lisätiedot

Kohti tuloksellisempaa turvallisuusviestintää Mobiilipelien soveltuvuus alakouluikäisten turvallisuustietoisuuden lisäämiseen

Kohti tuloksellisempaa turvallisuusviestintää Mobiilipelien soveltuvuus alakouluikäisten turvallisuustietoisuuden lisäämiseen Kohti tuloksellisempaa turvallisuusviestintää Mobiilipelien soveltuvuus alakouluikäisten turvallisuustietoisuuden lisäämiseen Tutkimus- ja kehittämishanke 2018 2019 Tutkija Aino Harinen, Pelastusopisto

Lisätiedot

KUNTIEN JA HUS:N ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄN HANKINTA

KUNTIEN JA HUS:N ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄN HANKINTA KUNTIEN JA HUS:N ASIAKAS- JA POTILASTIETOJÄRJESTELMÄN HANKINTA Perustelumuistio Liite 4: Toimittajan resurssien ja osaamisen arvioinnin tulokset (vertailuperuste 3.2) 1 Sisällysluettelo 1. Dokumentin tarkoitus

Lisätiedot

Kuntien ICT-muutostukiohjelma. Kunta- ja palvelurakennemuutostuen ICT-tukiohjelman uudelleen asettaminen

Kuntien ICT-muutostukiohjelma. Kunta- ja palvelurakennemuutostuen ICT-tukiohjelman uudelleen asettaminen Kuntien ICT-muutostukiohjelma Kunta- ja palvelurakennemuutostuen ICT-tukiohjelman uudelleen asettaminen Ossi Korhonen 11.12.2014 ICT-muutostukiprojekteissa nyt mukana yhteensä 135 kuntaa ICT-muutostuki

Lisätiedot

Master data tietojen ja kriteeristön sekä hallintamallin määrittely ja suunnittelu TRE:933/02.07.01/2011

Master data tietojen ja kriteeristön sekä hallintamallin määrittely ja suunnittelu TRE:933/02.07.01/2011 Lisätieto 15.2.2011 Master data tietojen ja kriteeristön sekä hallintamallin määrittely ja suunnittelu TRE:933/02.07.01/2011 Vastaukset täydentävät vaatimusmäärittelyämme lisätietona ja ne tulee ottaa

Lisätiedot

Liite 2. Alustava projektisuunnitelma. JulkICTLab tehtävien toimeenpanosta CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy:n ja Valtiovarainministeriön välillä

Liite 2. Alustava projektisuunnitelma. JulkICTLab tehtävien toimeenpanosta CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy:n ja Valtiovarainministeriön välillä Liite 2. Alustava projektisuunnitelma JulkICTLab tehtävien toimeenpanosta CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy:n ja Valtiovarainministeriön välillä 16.10.2013 Versio: 0.4 Laatija: Kirsi Pispa 1 Sisältö

Lisätiedot

MHS 7/2016 Asia nro 115

MHS 7/2016 Asia nro 115 Muistio 1 (5) 21.1.2013 179/2016 MHS 7/2016 Asia nro 115 Tarjousten arviointi ja vertailu: Uudenmaan liiton ICT-palvelujen kilpailutus vuosille 2017-2018 Tarjouskilpailuun jätettiin määräaikaan mennessä

Lisätiedot

Handi-ohjelman tilannekatsaus työpaja ohjelmapäällikkö Seija Friman, Valtiokonttori

Handi-ohjelman tilannekatsaus työpaja ohjelmapäällikkö Seija Friman, Valtiokonttori Handi-ohjelman tilannekatsaus työpaja 22.5.2018 ohjelmapäällikkö Seija Friman, Valtiokonttori . Hankintojen johtaminen ja kehittäminen 11.4. 22.5.2018 Hansel julkaissut 20.4.18 Hankintapulssi -nimisen

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNIIKAN SUUNNITTELUPALVELUIDEN PUITESOPIMUS 2014 2016

YHDYSKUNTATEKNIIKAN SUUNNITTELUPALVELUIDEN PUITESOPIMUS 2014 2016 1 (5) YHDYSKUNTATEKNIIKAN SUUNNITTELUPALVELUIDEN PUITESOPIMUS 2014 2016 LISÄKIRJE 1 Liittyen 13.2.2014 päivättyyn tarjouspyyntöön koskien Järvenpään kaupungin Yhdyskuntatekniikan suunnittelupalveluiden

Lisätiedot

JULKISET TILAT KÄYTTÖÖN 24/7

JULKISET TILAT KÄYTTÖÖN 24/7 JULKISET TILAT KÄYTTÖÖN 24/7 Kestävien ja innovatiivisten hankintojen osaamiskeskus KEINO Työpaja 14.11.2018 VTT, Espoo 1 Kestävien ja innovatiivisten hankintojen osaamiskeskus KEINO Osaamiskeskus aloitti

Lisätiedot

Tekoälyn hyödyntäminen asiakaspalvelun parantamiseksi Valtorissa ja Palkeissa

Tekoälyn hyödyntäminen asiakaspalvelun parantamiseksi Valtorissa ja Palkeissa Pyyntö 1 (7) Tietopyyntö Tekoälyn hyödyntäminen asiakaspalvelun parantamiseksi Valtorissa ja Palkeissa Pyyntö 2 (7) Sisällys 1 Yleistä tietopyynnöstä... 3 2 Hankkeen ja tulevan hankinnan tausta sekä osa-alueet...

Lisätiedot

Tarjous (21.1.2015) LUOTTAMUKSELLINEN Kainuun liitto Liikennebiometaanin tuotanto ja jakelu Kainuussa selvitys

Tarjous (21.1.2015) LUOTTAMUKSELLINEN Kainuun liitto Liikennebiometaanin tuotanto ja jakelu Kainuussa selvitys Tarjous (21.1.2015) LUOTTAMUKSELLINEN Kainuun liitto Liikennebiometaanin tuotanto ja jakelu Kainuussa selvitys Lähtökohta 1. 8-12/2014 Oulun yliopiston/kajaanin yliopistokeskuksen tilaama Liikennebiokaasun

Lisätiedot

Rakennus- ja puualan verkostot ja niiden kehittäminen Kaustisen seutukunnassa (Kaustinen, Veteli, Halsua, Lestijärvi, Perho)

Rakennus- ja puualan verkostot ja niiden kehittäminen Kaustisen seutukunnassa (Kaustinen, Veteli, Halsua, Lestijärvi, Perho) 1 Lestijärven kunta / Kaustisen seutukunta Lestintie 39 69440 LESTIJÄRVI TARJOUSPYYNTÖ Rakennus- ja puualan verkostot ja niiden kehittäminen Kaustisen seutukunnassa (Kaustinen, Veteli, Halsua, Lestijärvi,

Lisätiedot

KÄYNNISTYSVAIHE. Aiheen valmistelu Ajankohta: syys-lokakuu/helmi-maaliskuu

KÄYNNISTYSVAIHE. Aiheen valmistelu Ajankohta: syys-lokakuu/helmi-maaliskuu 1. Aiheen valmistelu Ajankohta: syys-lokakuu/helmi-maaliskuu valmistelee toimeksiannon. määrittää seuraavan kauden tarjonnan. Valitaan kehitysaiheet lle työstettäväksi. Yhteys n yhteyshenkilöön. Ollaan

Lisätiedot

1. KYSYMYS Taloushallinnon koulutus on volyymihankintapyyntö. Tiedustelisin pystyykö tämän koulutuksen toteuttamaan ryhmämuotoisena?

1. KYSYMYS Taloushallinnon koulutus on volyymihankintapyyntö. Tiedustelisin pystyykö tämän koulutuksen toteuttamaan ryhmämuotoisena? Tarjouspyyntö UUDELY/5434/2015 AMMATILLISEN KOULUTUKSEN TARJOUSPYYNTÖ UUSIMAA KYSYMYKSET JA VASTAUKSET 1. KYSYMYS Taloushallinnon koulutus on volyymihankintapyyntö. Tiedustelisin pystyykö tämän koulutuksen

Lisätiedot

Mäntsälän kunnan Office 365 -kehitystyö

Mäntsälän kunnan Office 365 -kehitystyö 27.08.2018 TARJOUSPYYNTÖ DNRO 339/2018 SIVU 1 / 8 Tarjouspyyntö Dnro 339/2018 Mäntsälän kunnan Office 365 -kehitystyö 1. Hankintayksikkö Nimi Mäntsälä/Konsernipalvelut/Tietohallintopalvelut Y-tunnus 0129261-5

Lisätiedot

<<PALVELUN NIMI>> Palvelukuvaus versio x.x

<<PALVELUN NIMI>> Palvelukuvaus versio x.x JHS XXX ICT-palvelujen kehittäminen: Kehittämiskohteiden tunnistaminen Liite 5 Palvelukuvaus pohja Palvelukuvaus versio x.x 1/5 Sisällysluettelo 1 Johdanto...3 2 Termit ja lyhenteet...3

Lisätiedot

YLÄ-SAVON SOTE KUNTAYHTYMÄN PROJEKTIOHJE

YLÄ-SAVON SOTE KUNTAYHTYMÄN PROJEKTIOHJE YLÄ-SAVON SOTE KUNTAYHTYMÄN PROJEKTIOHJE Yhtymähallitus 14.6.2017 106 Sisällys 1 Yleistä...1 2 Kehittämisehdotusten käsittelyprosessi kuntayhtymässä...2 3 Kehittämistyön toteutus, seuranta ja arviointi...3

Lisätiedot

Matkailun muuttuva maailma kulttuuritietous ja kansainvälisyys (3 osp) Opintokokonaisuuden teema: (kirjatkaa työnimi tähän)

Matkailun muuttuva maailma kulttuuritietous ja kansainvälisyys (3 osp) Opintokokonaisuuden teema: (kirjatkaa työnimi tähän) Matkailun muuttuva maailma kulttuuritietous ja kansainvälisyys (3 osp) Opintokokonaisuuden teema: (kirjatkaa työnimi tähän) Tekijät: opiskelija 1 (kirjoita tähän oma nimesi) opiskelija 2 (kirjoita tähän

Lisätiedot

Mitä prosessissa kehitetään. Prosessin kehittäminen. Kehittämisen tavoitteita. Perusasioita kehittämisessä. Pohjana esim. CMM

Mitä prosessissa kehitetään. Prosessin kehittäminen. Kehittämisen tavoitteita. Perusasioita kehittämisessä. Pohjana esim. CMM Mitä prosessissa kehitetään Pohjana esim. CMM Prosessin kehittäminen Projektien hallinta Prosessin kuvaus, toimintaohjeet Laadunvarmistus Mentelmät Riskinhallinta Yms. Kehittämisen tavoitteita Tuotannon

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KAUPUNKISTRATEGIAN LAADINNAN ASIANTUNTIJATUKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KAUPUNKISTRATEGIAN LAADINNAN ASIANTUNTIJATUKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KAUPUNKISTRATEGIAN LAADINNAN ASIANTUNTIJATUKI BDO 13.5.2016 Johdanto Kiitämme mahdollisuudesta tarjota BDO:n asiantuntijuutta sekä projektikokemusta Kankaanpään kaupungille. Tässä

Lisätiedot

Kokemusasiantuntijatoiminta ja asiakasosallisuus Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksessa

Kokemusasiantuntijatoiminta ja asiakasosallisuus Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksessa Kokemusasiantuntijatoiminta ja asiakasosallisuus Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksessa Kristina Grahn, Susanna Mutanen, Nina Peränen, Tiina Ahonen (KSSHP) ja Tarja Kettunen (KSSHP ja JY) Keski-Suomen

Lisätiedot

InnoKas S12115 TARJOUSPYYNTÖ 1(4)

InnoKas S12115 TARJOUSPYYNTÖ 1(4) TARJOUSPYYNTÖ 1(4) SELVITYS POTENTTIAALISISTA TUULIVOIMA-ALUEISTA VETELIN KUNNASSA Lestijärven kunta Kaustisen seutukunta ja sen hallinnoima InnoKas -projekti (S 12115) projektissa edistetään Vetelin kunnan

Lisätiedot

Maanvuokrausjärjestelmä Mvj. Projektitarpeen ja tavoitteiden kuvaus

Maanvuokrausjärjestelmä Mvj. Projektitarpeen ja tavoitteiden kuvaus Maanvuokrausjärjestelmä Mvj Projektitarpeen ja tavoitteiden kuvaus Helsingin kaupunki TARJOUSPYYNTÖ 2 (10) LYHYT KUVAUS 3 PUITESOPIMUKSESTA POIKKEAVAT ja ERIKSEEN SOVITTAVAT KOHDAT 3 NYKYTILA - KOKEILUVAIHEEN

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU15155 Päiväys

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU15155 Päiväys 1/5 HANKINTAPÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun kaupunki Outokummun kaupunki Tohmajärven kunta Kontiolahden kunta Liperin kunta Nurmeksen kaupunki Polvijärven kunta Valtimon

Lisätiedot

Integrated Management System. www.ims.fi, Ossi Ritola

Integrated Management System. www.ims.fi, Ossi Ritola Integrated Management System www.ims.fi, Ossi Ritola Mitä prosessien tunnistaminen on? Löydämme ja ryhmittelemme organisaation toistettavat työnkulut optimaalisimmalla tavalla organisaation tulevaisuuden

Lisätiedot

Kehittämisprosessin vaihemalli. Pirkko Mäkinen Asiantuntija, Työturvallisuuskeskus

Kehittämisprosessin vaihemalli. Pirkko Mäkinen Asiantuntija, Työturvallisuuskeskus Kehittämisprosessin vaihemalli Pirkko Mäkinen 11.12.2017 Asiantuntija, Työturvallisuuskeskus Kehittämisprosessin vaiheet 5. Arviointi 4. Toteutus 1. Päätös kehittämisestä 2. Analysointi 3. Suunnittelu

Lisätiedot

Liite 1 Dnro Ympäristötoimiala, seudullinen joukkoliikenne (065,633) Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu

Liite 1 Dnro Ympäristötoimiala, seudullinen joukkoliikenne (065,633) Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu Liite Dnro 898-0 Ympäristötoimiala, seudullinen joukkoliikenne 8.5.0 (065,6) Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu. Hinnoittelu Saatujen tarjousten pohjalta vertailuhinnat ja niistä saatavat

Lisätiedot

Hanketoiminnan vaikuttavuus ja ohjaus 11.9.2013 klo 11.45-12.15

Hanketoiminnan vaikuttavuus ja ohjaus 11.9.2013 klo 11.45-12.15 Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeiden aloitustilaisuus Hanketoiminnan vaikuttavuus ja ohjaus 11.9.2013 klo 11.45-12.15 Opetusneuvos Leena.Koski@oph.fi www.oph.fi Hankkeen vaikuttavuuden

Lisätiedot

Yhteisesti sovitut asiakaslähtöiset toimintamallit ja yhteistyökäytänteet arkeen

Yhteisesti sovitut asiakaslähtöiset toimintamallit ja yhteistyökäytänteet arkeen GeroMetro 2014-2016 Miten onnistumme yhdessä - asiakaslähtöisten toimintamallien ja yhteistyökäytäntöjen kehittäminen Kivelän monipuolisen palvelukeskuksen ja Eteläisen kotihoidon välillä ikäihmisten kotona-asumisen

Lisätiedot

KÄYNNISTYSVAIHE. Aiheen valmistelu Ajankohta: syys-lokakuu/helmi-maaliskuu

KÄYNNISTYSVAIHE. Aiheen valmistelu Ajankohta: syys-lokakuu/helmi-maaliskuu 1. Aiheen valmistelu Ajankohta: syys-lokakuu/helmi-maaliskuu valmistelee toimeksiannon. määrittää seuraavan kauden tarjonnan. Valitaan kehitysaiheet lle työstettäväksi. Yhteys n yhteyshenkilöön. Ollaan

Lisätiedot

Kokeilujen hankehenkilöstön kokous ICT ( ) Ryhmätyö 1 Siirtymä kokeiluista pilotteihin -tulokset

Kokeilujen hankehenkilöstön kokous ICT ( ) Ryhmätyö 1 Siirtymä kokeiluista pilotteihin -tulokset Kokeilujen hankehenkilöstön kokous ICT (5.2.2019) Ryhmätyö 1 Siirtymä kokeiluista pilotteihin -tulokset Ryhmätyö 1: Siirtymä kokeiluista pilotteihin Tavoite: Siirtymään liittyvän tehtäväkokonaisuuden hahmottaminen

Lisätiedot

Kohti tuloksellisempaa turvallisuusviestintää Mobiilipelien soveltuvuus alakouluikäisten turvallisuustietoisuuden lisäämiseen

Kohti tuloksellisempaa turvallisuusviestintää Mobiilipelien soveltuvuus alakouluikäisten turvallisuustietoisuuden lisäämiseen Kohti tuloksellisempaa turvallisuusviestintää Mobiilipelien soveltuvuus alakouluikäisten turvallisuustietoisuuden lisäämiseen Tutkimus- ja kehittämishanke 2018 2019 Tutkija Aino Harinen, Pelastusopisto

Lisätiedot

KOKONAISSUUNNITELMA KEHITTÄMISTEHTÄVÄLLE lomake 1

KOKONAISSUUNNITELMA KEHITTÄMISTEHTÄVÄLLE lomake 1 KOKONAISSUUNNITELMA KEHITTÄMISTEHTÄVÄLLE lomake 1 TYÖRYHMÄN NIMI: pvm: jolloin täytetty työryhmän kanssa KEHITTÄMISTEHTÄVÄN NIMI TAVOITTEET Leppävaaran sosiaaliohjaajat (Espoo, lastensuojelun avopalvelut)

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Henkilöstön kehittämispalvelut-liikelaitoksen

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Henkilöstön kehittämispalvelut-liikelaitoksen Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (6) 4 Palvelumuotoilupalveluiden hankinta Oiva Akatemialle, hankinnan kilpailutus H153-15 HEL 2015-011778 T 02 08 02 00 Päätös Oiva Akatemian johtokunta päätti esittelijän

Lisätiedot

Blue Industry Parkin toimintakonseptin mallinnus

Blue Industry Parkin toimintakonseptin mallinnus Tarjouspyyntö 1 (6) Blue Industry Parkin toimintakonseptin mallinnus Sisällys 1 Hankinnan kohde... 2 2 Hankekuvaus ja hankkeelle asetetut tavoitteet... 2 2.1 Mallinnuksen toteutus... 2 2.2 Alihankinta...

Lisätiedot

Yhteiskehittämistä kilpailutuksissa: toimintamalleilla vauhtia alustojen ja apien käyttöön

Yhteiskehittämistä kilpailutuksissa: toimintamalleilla vauhtia alustojen ja apien käyttöön Yhteiskehittämistä kilpailutuksissa: toimintamalleilla vauhtia alustojen ja apien käyttöön Alustat ja Apit tilaajaryhmä 29.8. Eriika Autio & Pekka Alahuhta 29.8.2018 1 Sisältö Yhteiskehittämistä kilpailutuksissa

Lisätiedot

KYSELY ASIAKASOSALLISUUS KÄRKIHANKKEEN TYÖPAJOIHIN OSALLISTUNEILLE

KYSELY ASIAKASOSALLISUUS KÄRKIHANKKEEN TYÖPAJOIHIN OSALLISTUNEILLE LIITTEITÄ ASIKKAIDEN OSALLISTUMISEN TOIMINTAMALLI LOPPURAPORTTIIN Liite 1. Kyselylomake maakuntien työpajoihin osallistuneille, syksy 2016 Liite 2. Loppuarviointilomake maakuntien kokeilujen yhdyshenkilöille,

Lisätiedot

JUHTA Riikka Pellikka

JUHTA Riikka Pellikka JUHTA 4.4.2017 Riikka Pellikka Suomidigin missio: Uudistamme julkiset palvelut käyttäjälähtöisiksi ja ensisijaisesti digitaalisiksi toimintatapoja uudistamalla. Tilanne kevät 2016 o Digitalisoinnin periaatteet

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SOTE 2020 HANKKEEN ULKOINEN ARVIOINTI. Piia Tienhaara & Pasi-Heikki Rannisto

KESKI-SUOMEN SOTE 2020 HANKKEEN ULKOINEN ARVIOINTI. Piia Tienhaara & Pasi-Heikki Rannisto KESKI-SUOMEN SOTE 2020 HANKKEEN ULKOINEN ARVIOINTI Piia Tienhaara & Pasi-Heikki Rannisto 25.10.2016 TOIMEKSIANTO JA TAVOITE Keski-Suomen SOTE 2020 -hankkeen ulkoinen loppuarviointi Ajalla 1.10.-25.10.2016

Lisätiedot

Team Finland ajankohtaiskatsaus. Marko Laiho, TEM Team Finland

Team Finland ajankohtaiskatsaus. Marko Laiho, TEM Team Finland Team Finland ajankohtaiskatsaus Marko Laiho, TEM Team Finland Tekesin Serve-ohjelman tutkimusbrunssi 16.12.2013 TEAM FINLAND: TAUSTAA JA TARKOITUS Team Finland -verkosto edistää Suomen taloudellisia ulkosuhteita,

Lisätiedot

Automatisoidun talousraportoinnin koulutusohjelma Olli Ahonen Valtiokonttori. Tietokiri on alkanut tule mukaan!

Automatisoidun talousraportoinnin koulutusohjelma Olli Ahonen Valtiokonttori. Tietokiri on alkanut tule mukaan! Automatisoidun talousraportoinnin koulutusohjelma Olli Ahonen Valtiokonttori Tietokiri on alkanut tule mukaan! 2 MISTÄ TIETOKIRISSÄ ON KYSE? #Tietokiri eli julkishallinnon analysointi- ja raportointipalveluiden

Lisätiedot

Sähköinen kilpailutusjärjestelmä (Cloudia) kevään 2017 tarjouskilpailuissa

Sähköinen kilpailutusjärjestelmä (Cloudia) kevään 2017 tarjouskilpailuissa Sähköinen kilpailutusjärjestelmä (Cloudia) kevään 2017 tarjouskilpailuissa Tuulikki Karhu Hankinta-asiantuntija Yhteisten palvelujen yksikkö/ Hankintapalveluryhmä Uusi hankintalaki Julkisista hankinnoista

Lisätiedot

Case Tampere3: PMO:n rooli organisaatioiden yhdistyessä

Case Tampere3: PMO:n rooli organisaatioiden yhdistyessä Case Tampere3: PMO:n rooli organisaatioiden yhdistyessä Kirsi Vikström, Erikoissuunnittelija, Tietohallinto, ICT-tuotanto ja kehityspalvelut Projektipäällikkö, Tampere3 PMOn käynnistäjä Tampereen Ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Uusi Kotka 2025 osallistava kaupunkistrategiaprossi työsuunnitelma. Elinvoimalautakunta Kaupunginhallitus

Uusi Kotka 2025 osallistava kaupunkistrategiaprossi työsuunnitelma. Elinvoimalautakunta Kaupunginhallitus Uusi Kotka 2025 osallistava kaupunkistrategiaprossi työsuunnitelma Elinvoimalautakunta 22.8.2017 Kaupunginhallitus 11.9.2017 Uusi kuntalaki: kuntastrategia johtamisen välineenä Kunnassa on oltava kuntastrategia,

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon ATK-päivät 2019

Sosiaali- ja terveydenhuollon ATK-päivät 2019 Sosiaali- ja terveydenhuollon ATK-päivät 2019 Tietojärjestelmäuudistus on aina itseään isompi muutos. Tapio Järvenpää, @Tapsa_Jpaa Laajuus Tuotokset Aikataulu Resurssit Hyöty Arvo Laajuus Tuotokset

Lisätiedot

Työmarkkinatorin asiakas- ja yhteistyöryhmät

Työmarkkinatorin asiakas- ja yhteistyöryhmät Työmarkkinatorin asiakas- ja yhteistyöryhmät Tulevaisuudessa Työmarkkinatori on palvelu jossa työpaikat ja työntekijät kohtaavat. jossa on tietoa koulutustarjonnasta ja osaamisen kehittämisestä. jossa

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1(15) RAKENNUSVIRASTO Katu- ja puisto-osasto INFRAHANKKEIDEN PROJEKTINJOHTOPALVELUT, PUITESOPIMUS

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1(15) RAKENNUSVIRASTO Katu- ja puisto-osasto INFRAHANKKEIDEN PROJEKTINJOHTOPALVELUT, PUITESOPIMUS HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1(15) INFRAHANKKEIDEN PROJEKTINJOHTOPALVELUT, PUITESOPIMUS 2014-2015 TARJOUSTEN LAATUARVIOINTI 1 Laatuarviointiryhmä Hankkeen Infrahankkeiden projektinjohtopalvelut, puitesopimus

Lisätiedot

RAHOLAN RADANVARSI TARJOUS

RAHOLAN RADANVARSI TARJOUS Tampere Kaupunkiympäristön palvelualue Kaupunkiympäristön suunnittelu RAHOLAN RADANVARSI TARJOUS 7.11.2017 SERUM ARKKITEHDIT OY PÄLKÄNEENTIE 19 A FIN-00510 HELSINKI FINLAND WWW.SERUM.FI Tampere Kaupunkiympäristön

Lisätiedot

Esitetyt kysymykset vastauksineen Inkoon sataman ja rannan suunnittelun sekä asemakaavoituksen kilpailutukseen:

Esitetyt kysymykset vastauksineen Inkoon sataman ja rannan suunnittelun sekä asemakaavoituksen kilpailutukseen: Inkoon sataman ja rannan suunnittelu sekä asemakaavoitus Esitetyt kysymykset vastauksineen Inkoon sataman ja rannan suunnittelun sekä asemakaavoituksen kilpailutukseen: 1. Ote tarjouspyynnöstä: Pyydämme

Lisätiedot

Maaseutuohjelman hanketukien valintaperusteet

Maaseutuohjelman hanketukien valintaperusteet Maaseutuohjelman hanketukien valintaperusteet Valintaperusteet muodostuvat alueella valittavissa toimenpiteissä neljästä aihealueesta, joiden alla esitetään tätä avaavia alakohtia, jotka konkretisoivat

Lisätiedot

LOGINFO LOGISTIIKAN TIETOALUSTAN PILOTOINTI

LOGINFO LOGISTIIKAN TIETOALUSTAN PILOTOINTI PROJEKTISUUNNITELMA 1(6) LOGINFO LOGISTIIKAN TIETOALUSTAN PILOTOINTI PROJEKTISUUNNITELMA 2(6) 1. Taustaa... 3 2. Tavoite... 3 3. Tulokset ja niiden hyödyntäminen... 4 4. Toteutus... 4 4.1 Tehtävät/aikataulu...

Lisätiedot

Team Finland-verkosto edistää Suomen taloudellisia ulkosuhteita, yritysten kansainvälistymistä, Suomeen suuntautuvia investointeja sekä maakuvaa.

Team Finland-verkosto edistää Suomen taloudellisia ulkosuhteita, yritysten kansainvälistymistä, Suomeen suuntautuvia investointeja sekä maakuvaa. TEAM FINLAND: TAUSTAA Team Finland-verkosto edistää Suomen taloudellisia ulkosuhteita, yritysten kansainvälistymistä, Suomeen suuntautuvia investointeja sekä maakuvaa. Taustatekijät 1. Maailmantalouden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Ykp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Ykp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/2013 1 (5) 178 Laajasalon raideliikenteen vaihtoehtojen ympäristövaikutusten arviointi -konsulttityön tilaaminen HEL 2013-005056 T 02 08 02 00 Päätös päätti oikeuttaa yleissuunnitteluosaston

Lisätiedot

LIIKENNEVALOJEN OHJAUS- JA VALVONTAJÄRJESTELMÄ

LIIKENNEVALOJEN OHJAUS- JA VALVONTAJÄRJESTELMÄ LIIKENNEVALOJEN OHJAUS- JA VALVONTAJÄRJESTELMÄ Liite 1: 19.8.2015 Liikennevalojen ohjaus- ja valvontajärjestelmä Sivu 1 / 4 Sisällys 1 Johdanto 2 2 Hankintayksikkö 2 3 Hankinnan kohde 2 3.1 Ohjelmistotoimitus

Lisätiedot

suositukset rahoittajille

suositukset rahoittajille EU:n rakennerahastokauden 2007 2013 Paremmat arjentaidot ja opintojen kautta töihin -ohjelman Opetushallituksen rahoittamassa koordinaatiohankkeessa tehtyyn tutkimukseen perustuvat suositukset rahoittajille

Lisätiedot

Palvelusetelikokeilun laajentaminen hankeaihio. Projektipäällikkö Laura Vuorensola laura.vuorensola(a)ylasavonsote.

Palvelusetelikokeilun laajentaminen hankeaihio. Projektipäällikkö Laura Vuorensola laura.vuorensola(a)ylasavonsote. Palvelusetelikokeilun laajentaminen 2018 - hankeaihio Projektipäällikkö Laura Vuorensola laura.vuorensola(a)ylasavonsote.fi 040 632 5142 Käsitteet 1/2 Palvelusetelikokeilu perusterveydenhuollon (pth) valinnanvapauskokeilu,

Lisätiedot

Espoon Avoimen osallisuuden malli

Espoon Avoimen osallisuuden malli Espoon Avoimen osallisuuden malli Avoimen osallisuuden malli - mistä on kysymys? Kaupunkien kilpailukyky perustuu yhä tiiviimpään kumppanuuteen sekä alueen toimijoiden että muiden kaupunkien välillä.

Lisätiedot

Kuntien ICT tuki - suunnitelma - JUHTA Tommi Oikarinen

Kuntien ICT tuki - suunnitelma - JUHTA Tommi Oikarinen Kuntien ICT tuki - suunnitelma - JUHTA 14.4.2015 Tommi Oikarinen Suunnittelun lähtökohdat Sote-uudistuksessa tapahtuneet muutokset vaatineet muutoksia uudelleen suunnitteluun Uudelleen suunnitellut toimenpiteet

Lisätiedot

Hankinnoilla työllistämisen malli

Hankinnoilla työllistämisen malli Hankinnoilla työllistämisen malli Strateginen tuki ja hankintojen kartoitus Työvoimapalvelut Strateginen suunnittelu ohjaa vastuullisten hankintojen toteuttamista. Esimerkiksi vastuullisia hankintoja

Lisätiedot

OuluBot Innovaatiokumppanuus

OuluBot Innovaatiokumppanuus OuluBot Innovaatiokumppanuus 15.3.2019 Mitä on innovaatiokumppanuus? Menettely perustuu EU direktiiviin ja hankintalakiin. Kohtuullisen uusi menettely. Hankinnan kohteena tavaran, palvelun tai rakennusurakan

Lisätiedot

Kohtaamispaikkatoiminnan kehittäminen Pirkanmaan LAPE Pippuri

Kohtaamispaikkatoiminnan kehittäminen Pirkanmaan LAPE Pippuri Kohtaamispaikkatoiminnan kehittäminen 2.10.2017 Pirkanmaan LAPE Pippuri 1 4.10.2017 Päivi Viitanen-Marchegiano Päivän ohjelma 2.10.2017 Kuulumiskierros Terveiset THL:n Valtakunnallisilta LAPE-päiviltä

Lisätiedot

Lean Start-up Canvaksen käyttäminen projektisuunnittelussa

Lean Start-up Canvaksen käyttäminen projektisuunnittelussa Lean Startup Canvaksen käyttäminen projektisuunnittelussa PM Clubi Tampere 13.9.2017 AnuMaria Laitinen, Tampereen kaupunki Projekti, miksi ja miten? projektitoiminta on resurssien suhteen rajattu toiminto,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Hankintakeskus

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Hankintakeskus Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) 74 IT-hankkeiden ja-projektien konsultointi- ja asiantuntijapalvelut, hankinnan kilpailutus HEL 2016-009676 T 02 08 02 00 Päätös Vs. hankintajohtaja päätti hyväksyä

Lisätiedot

Sopimus Asiakas- ja potilastietojärjestelmästä. Liite N: Kielivaatimukset

Sopimus Asiakas- ja potilastietojärjestelmästä. Liite N: Kielivaatimukset Sopimus Asiakas- ja potilastietojärjestelmästä Liite N: Kielivaatimukset VERSIOHISTORIA Päivä Versio Kuvaus Tekijä 12.3.15 3.0 Tarjouspyynnön liitteeksi 2 (6) SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 4 2 JÄRJESTELMÄN

Lisätiedot

erisk-työpaja 5. "Yhteistoiminta" 14.9.2005

erisk-työpaja 5. Yhteistoiminta 14.9.2005 erisk-työpaja 5. "Yhteistoiminta" 14.9.2005 Oheisen arviointilomakkeen tarkoituksena on tuottaa päätöksentekoa tukevaa tietoa siitä, minkälaiset sisältöominaisuudet tulisi ensisijaisesti sisällyttää syksyn

Lisätiedot

IPT 2. Hankinnan suunnittelu työpaja Allianssikyvykkyys ja ryhmätyöskentelyn arviointi Annika Brandt

IPT 2. Hankinnan suunnittelu työpaja Allianssikyvykkyys ja ryhmätyöskentelyn arviointi Annika Brandt IPT 2 Hankinnan suunnittelu työpaja 8.-9.6.2017 Allianssikyvykkyys ja ryhmätyöskentelyn arviointi Annika Brandt Aiemmasta IPT-työpajasta Tarjoajan vähimmäisvaatimukset ja valintakriteerit? Tilaajan tavoitteet

Lisätiedot

Arjen elämyksistä globaalia bisnestä klo 12 alkaen

Arjen elämyksistä globaalia bisnestä klo 12 alkaen Arjen elämyksistä globaalia bisnestä 29.1.2015 klo 12 alkaen Oulun Kaupunginteatteri, Pikisali #northernserviceday Yhteinen ymmärrys asiakkaan kanssa ja oman organisaation sisällä Oulu 29.1.2015 Marja

Lisätiedot

Keski-Suomen SOTE 2020

Keski-Suomen SOTE 2020 Keski-Suomen SOTE 2020 KOULUTUS, TUTKIMUS JA KEHITTÄMINEN workshop 6.10. klo 13-14.30 Raili Haaki, Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Vesa Kataja Keski-Suomen sairaanhoitopiiri Miten koulutus, tutkimus

Lisätiedot

Case Helsinki: Asian- ja dokumenttienhallintajärjestelmän

Case Helsinki: Asian- ja dokumenttienhallintajärjestelmän Case Helsinki: Asian- ja dokumenttienhallintajärjestelmän hankinta Tiedonohjausseminaari 9.5.2012 Mervi Hämäläinen, projektipäällikkö Hallinto- ja taloustoimisto, Helsingin srky Case Helsinki Asianhallintaprojektin

Lisätiedot

Selvitystyö: kuntien paikkatietoaineistot ja rajapinnat

Selvitystyö: kuntien paikkatietoaineistot ja rajapinnat Tarjouspyyntö 1 Tarjouspyyntö Selvitystyö: kuntien paikkatietoaineistot ja rajapinnat 1. Selvitystyö Julkisen hallinnon Paikkatietoalusta-hanke yhtenäistää valtion, maakuntien ja kuntien paikkatiedot.

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU45842 Päiväys

Joensuun seudun hankintatoimi. Tarjouspyyntö SEU45842 Päiväys 1/5 HANKINTAPÄÄTÖSPÖYTÄKIRJA Hankintayksikkö Mukana olevat muut yhteisöt: Joensuun kaupunki Kontiolahden kunta Juuan kunta Lieksan kaupunki Liperin kunta Nurmeksen kaupunki Pohjois-Karjalan sairaanhoito-

Lisätiedot

Monitavoitearvioinnin käytännöt ja työkalut ympäristövaikutusten arvioinnin laadun ja vaikuttavuuden parantamisessa VUOSIRAPORTTI

Monitavoitearvioinnin käytännöt ja työkalut ympäristövaikutusten arvioinnin laadun ja vaikuttavuuden parantamisessa VUOSIRAPORTTI Monitavoitearvioinnin käytännöt ja työkalut ympäristövaikutusten arvioinnin laadun ja vaikuttavuuden parantamisessa VUOSIRAPORTTI 1.8.2013-31.7.2014 IMPERIA PYRKII PARANTAMAAN YVA-HANKKEIDEN LAATUA JA

Lisätiedot

Yleisiä väärinkäsityksiä markkinavuoropuhelusta

Yleisiä väärinkäsityksiä markkinavuoropuhelusta Yleisiä väärinkäsityksiä markkinavuoropuhelusta Vuoropuhelu on liian työläistä - tarjonta ja hintataso voidaan selvittää tarjouskilpailulla. Toimittajia ei saa rasittaa vuoropuhelulla ennen hankintaa heillä

Lisätiedot

Boardmanin BOARDMAPPING HALLITUSARVIOINTI. Esittelyaineisto

Boardmanin BOARDMAPPING HALLITUSARVIOINTI. Esittelyaineisto Boardmanin BOARDMAPPING HALLITUSARVIOINTI Esittelyaineisto Boardmanin BOARD MAPPING HALLITUSARVIOINTI Board Mapping -hallitusarviointi auttaa hallitusta arvioimaan omaa toimintaansa ja kehittämään sitä

Lisätiedot

Valtion ja kuntien yhteiset tietojärjestelmähankkeet, seurantakohteet JulkICT-toiminto

Valtion ja kuntien yhteiset tietojärjestelmähankkeet, seurantakohteet JulkICT-toiminto Valtion ja kuntien yhteiset tietojärjestelmähankkeet, seurantakohteet 2012 11.06.2013 Valtion ja kuntien yhteisten tietojärjestelmähankkeet KuntaIT-yksikön kehittäjäverkostotoiminnasta 2007-2008 ja kuntien

Lisätiedot