Selvitys: Asiakaslähtöiset terveydenhuollon palvelut

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Selvitys: Asiakaslähtöiset terveydenhuollon palvelut"

Transkriptio

1 Selvitys: Asiakaslähtöiset terveydenhuollon palvelut Kestävä Terveydenhuolto -projekti SOSTE, Lääkäriliitto, Tehy, Sitra, YTHS, AbbVie ja Finanssialan Keskusliitto Raportti helmikuu 21 TNS Gallup

2 Tietoa selvityksestä Asiakaslähtöiset terveydenhuollon palvelut -selvitys Taustaa Tutkimusmenetelmä Kohderyhmä Selvitys on osa Kestävän Terveydenhuollon -projektia, jossa mukana ovat SOSTE, Lääkäriliitto, Tehy, Sitra, YTHS, AbbVie ja Finanssialan Keskusliitto. Kyselyn pohjalta tehty selvitys luovutetaan sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylälle, sekä sitä hyödynnetään myös muussa edunvalvontatyössä. Taustalla halu ymmärtää terveyden ja hyvinvoinnin teemoja useista näkökulmista, asiakaslähtöisesti ja tutkia sitä kohdistetusti eri potilasjärjestöjen jäsenistössä. Tietoa tarvitaan mm. päätöksenteon tueksi ja strategisen suunnan arviointiin, ja pitkäaikaissairaiden tarpeiden ymmärtämiseen. Web-kysely. Potilasliitot lähettivät jäsenilleen sähköpostitse kutsun kyselyyn. Ei kiintiöitä, mutta kertymistä seurattiin, jotta se muistuttaisi liittojen keskinäistä kokosuhdetta. Potilasliittojen jäsenet: Allergia- ja astmaliitto, Aivoliitto, Crohn&Colitis, Diabetesliitto, Iholiitto, Munuais- ja maksaliitto, Parkinsonliitto, Psoriasisliitto, Sydänliitto. Näytteeseen valittiin satunnaisotos yli 1-vuotiaista potilasjäsenistä. Liittokohtainen näytekoko määräytyi liiton jäsenmäärän mukaan. Ei kiintiöitä. Kenttätyöaika ma 2.1. su.2.21 Vastaajamäärä Datan käsittely Käyttöoikeus Lisätietoja Tavoite N=1. Otos yhteensä N=1. Liittokohtaiset vastaajamäärät: Allergia- ja astmaliitto N=, Aivoliitto N=4, Crohn&Colitis N=, Diabetesliitto N=21, Iholiitto N=2, Munuais- ja maksaliitto N=, Parkinsonliitto N=, Psoriasisliitto N=41, Sydänliitto N= Vain kokonaan täytetyt lomakkeet otettiin analyysiin. Dataa ei ole painotettu. Avoimet vastaukset listattu erilliseen Exceliin taustamuuttujien kanssa. Tutkimuksen tulokset ovat tilaajan omaisuutta. Tuloksia ei saa esittää julkisesti tavalla, joka antaa liioitellun, vääristyneen tai harhaanjohtavan kuvan TNS Gallupin tuottamista havainnoista ja tiedoista. Julkistaminen ei myöskään saa vahingoittaa TNS Gallupin tai minkä tahansa muun TNS-konserniyhtiön mainetta tai liiketoimintaa. Jokainen julkinen lausunto on varustettava asianmukaisella merkinnällä tutkimuksen toteuttajasta. Tilaajalla ei ole oikeutta myydä tuloksia kaupallisiin liiketoiminnan tarkoituksiin. Muut käyttöön ja vastuisiin liittyvät asiat kirjattu TNS Gallupin Vakioehtoihin. SOSTE / johtaja Panu Laturi, panu.laturi@soste.fi AbbVie / strategisten terveyshankkeiden päällikkö Laura Simik, laura.simik@abbvie.com. TNS Gallup / yksikönjohtaja Tarja Pentilä, tarja.pentila@tnsglobal.com.

3 Yhteenveto tuloksista Yleinen tyytyväisyys elämään on korkealla tasolla Tutkimuksen vastaajat olivat joko erittäin tai melko tyytyväisiä elämäänsä tällä hetkellä, näin vastasi. Vain 4 oli erittäin tyytymättömiä. Tyytyväisimpiä olivat yli - vuotiaat. Tyytyväisyyttä vähensivät neurologiset- ja aivosairaudet sekä hieman myös työkyvyttömyyseläkkeellä oleminen. Diagnosointi vuoden sisällä Vastaajista oli saanut diagnoosinsa jo yli 1 vuotta sitten, vähintään yli 2 vuotta aiemmin. 4 vastaajista oli saanut diagnoosinsa vuoden sisällä oireiden tai epäilyn alkamisesta. Aivosairauksissa diagnoosin sai alle vuodessa, mutta psoriasiksessa vain 41. Nuoret olivat saaneet diagnoosinsa keskimääristä nopeammin. Terveyskeskus on yleisimmin käytetty palvelu Terveyskeskuksessa asioidaan yleisimmin, 2 on asioinut siellä viimeisen vuoden sisällä. Erikoislääkärin palveluita on käyttänyt, neurologisia sairauksia potevista 2. Yhden palvelun käyttäminen on yleisintä, vajaa kolmannes on käyttänyt kahta eri palvelua. Terveyskeskus on myös ensisijainen kontakti 4 :lle. Tyytyväisyys palveluihin on korkealla tasolla Enemmistö vastaajista oli tyytyväisiä käytettyihin palveluihin. Terveyskeskuksen palveluihin oltiin kuitenkin tyytymättö-mämpiä kuin muihin, vain 2 oli erittäin tyytyväinen sen palveluihin, kun muissa palveluissa erittäin tyytyväisten osuus vaihteli välillä 4 -.

4 Yhteenveto tuloksista Pysyvän hoitosuhteen puute aiheuttaa eniten tyytymättömyyttä Vastaajista 24 mainitsi pitkäaikaisen hoitosuhteen puutteen tyytymättömyytensä aiheuttajaksi, seuraavina olivat pitkät jonotusajat 21 ja sairauden seurannan hajanaisuuden/puutteen 21. Vastaajista 2 koki, että mikään ei aiheuta heille tyytymättömyyttä. Vastaajista 4 oli joko melko tai erittäin tyytyväisiä siihen miten heidän hoitosuunnitelmansa laadittiin. Kuitenkin jopa 2 vastasi, että heille ei ole heidän tietääkseen laadittu hoitosuunnitelmaa. Tyytyväisimpiä olivat nuoret ja miehet, kun taas ihosairauksia potevista :lla ei ollut hoitosuunnitelmaa. Tyytyväisyys ja hoitosuunnitelman olemassaolo vaihteli varsin suuresti eri sairauksia potevilla. Puolet haluaa osallistua nykyistä enemmän oman hoitonsa suunnitteluun Vastaajista 1 haluaa osallistua enemmän, 2 haluaa ehkä osallistua enemmän ja 1 ei halua, ei osannut sanoa mielipidettään. Eniten halutaan osallistua keskustelemalla lääkärin kanssa ( ), seuraavaksi päättämällä hoidosta yhdessä lääkärin kanssa ( ) ja päättämällä lääkityksestä yhdessä lääkärin kanssa (2). Kuntoutusta toivotaan työ- ja toimintakyvyn tukemiseen Vastaajista toivoo enemmän kuntoutusta tukemaan työ- ja toimintakykyä, 2 haluaa lisää tietoa terveyden huollosta, 2 toivoo toimivia palvelu- ja hoitoketjuja. Kuntoutusta toivovat erityisesti -4 vuotiaat, työkyvyttömyyseläkkeellä ovat ja neurologisia sairauksia potevat. 4

5 Yhteenveto tuloksista Pitkäaikaista hoitosuhdetta toivotaan Vastaajista 1 toivoo pitkäaikaissairautensa hoitoon liittyen pitkäaikaista hoitosuhdetta. Joka kolmas toivoo, että hoidosta vastaisi erikoislääkäri ja 2 toivoo, että he voisivat keskustella sairauteensa perehtyneiden asiantuntijoiden kanssa. Tiedonkulku toimii erityisesti potilaan ja lääkärin tai hoitajan välillä Tiedonkulkuun ollaan tyytyväisimpiä potilaan ja lääkärin ja potilaan ja hoitajan välillä, sekä myös hoitajan ja lääkärin välillä. Tieto ei vastaajien mielestä kulje kovin hyvin terveyskeskuksen ja yksityisen lääkäriaseman välillä. Enemmistö haluaisi itse valita terveydenhuollon palveluntarjoajan Näin vastasi tutkimukseen osallistuneista ja vastasi ehkä. Vain ei haluaisi itse valita. Palveluntarjoajaa oltaisiin valmiita vaihtamaan pitkäaikaisen hoitosuhteen takia (2), saadakseen enemmän asiantuntemusta ja osaamista pitkäaikaissairaudestaan (4) ja saadakseen moniammatillisen tiimin palveluita (2 ). Erityisesti allergiaa, astmaa tai ihosairauksia sairastavat haluaisivat pitkäaikaisemman hoitosuhteen, samoin Pääkaupunkiseudulla asuvat. Joka neljäs olisi valmis maksamaan enemmän em. palveluista Tämän lisäksi vastaajista 44 saattaisi olla valmis maksamaan enemmän. Maksuhalukkaimpia olisivat korkeammin koulutetut ja ne jotka haluaisivat myös itse osallistua hoitosuunnitelman laadintaan.

6 Yhteenveto tuloksista Sähköinen ajanvaraus halutulle lääkärille on suosituin sähköinen palvelu Vastaajista 1 haluaisi käyttää sitä, erityisesti miehet ja -4 -vuotiaat. Reilu kolmannes haluaisi hyödyntää sähköistä keskustelupalstaa, jossa voi keskustella ammattilaisten kanssa. Lääkärin etävastaanottoa netissä haluaisi käyttää 2. Sairauksien kohonneiden riskien kartoitus ja ennaltaehkäisy kiinnostaisi tulevaisuudessa Lähes kaikkia () kiinnostaisi ainakin jonkin verran tulevaisuudessa kartoittaa sairauksien kohonneita riskejä, 1 kiinnostaisi paljon. Myös muut kysytyt palvelut kiinnostavat enemmistöä, paitsi robottien tai tekoälyn hyödyntäminen, se kiinnostaa vain 44. Tiivistelmä Pitkäaikaissairaat ovat pääosin tyytyväisiä elämäänsä. Diagnoosit on saatu varsin nopeasti ja palveluihin ollaan varsin tyytyväisiä. Hoitosuunnitelman laadinnassa on kuitenkin puutteita ja osin epätietoisuutta sen olemassaolosta. Vastaajat haluavat osallistua itse aktiivisemmin omaan hoitoonsa ja toivovat pidempiä hoitosuhteita. Myös omaa valinnanvapautta halutaan enemmän palveluntarjoajien valinnassa. Sähköisiä palveluita ollaan varsin valmiita käyttämään ja tulevaisuuden palvelut kiinnostavat robotteja lukuun ottamatta lähes kaikkia.

7 Vastaajien taustatiedot N=1 Aivosairaus Nainen Mies 41 Allergia tai astma Colitis ulcerosa tai Crohnin tauti Diabetes 1 tai v -4v -4v v+ 1 4 Epilepsia Ihosairaus (Iholiitto) Maksasairaus Munuaissairaus Parkinsonin tauti tai muu neurologinen sairaus Psoriasis Pääkaupunkiseutu Kaupunkimaiset kunnat Taajaan asutut kunnat Maaseutumaiset kunnat Korkeakoulu-, yliopistotutkinto tai ylempi AMK- tai alempi korkeakoulututkinto Opistoasteen tutkinto Ammatillinen tutkinto tai ylioppilas Perusaste Sydän- tai verisuonisairaus Jokin muu Ei halua vastata 2 2 Opiskelija Työelämässä Työkyvyttömyyseläkkeellä Vanhuseläkkeellä Vanhempainvapaalla Muu 2

8 Kuinka tyytyväinen olet yleisesti ottaen elämääsi tällä hetkellä? En tyytyväinen enkä tyytymätön Erittäin tyytymätön Hieman tyytymätön 4 En osaa sanoa 2 Erittäin tyytyväinen Kaikki, N=1 Nainen, N=2 Mies, N= v, N= v, N= Melko tyytyväinen v+, N= 2 4 Kaikki vastaajat, N= Kuinka tyytyväinen olet yleisesti ottaen elämääsi tällä hetkellä?

9 Kuinka tyytyväinen olet yleisesti ottaen elämääsi tällä hetkellä? Kaikki, N=1 SAIRAUS Aivosairaus, N=4 Allergia tai astma, N=2 Colitis ulcerosa tai Crohnin tauti, N= Diabetes 1 tai 2, N= Epilepsia, N=* Ihosairaus (Iholiitto), N= Maksasairaus, N=* Munuaissairaus, N=44 Parkinsonin tauti tai muu neurologinen sairaus, N= Psoriasis, N= Sydän- tai verisuonisairaus, N= Muu, N=2 ELÄMÄNVAIHE Työelämässä, N=2 Työkyvyttömyyseläkkeellä, N= Vanhuseläkkeellä, N= Muu, N= Kaikki vastaajat, N= Erittäin tyytyväinen Melko tyytyväinen En tyytyväinen enkä tyytymätön Hieman tyytymätön Erittäin tyytymätön *N-luku pieni, tulos ei luotettava Kuinka tyytyväinen olet yleisesti ottaen elämääsi tällä hetkellä?

10 Milloin pitkäaikaissairautesi todettiin? Viimeisimmän vuoden aikana Noin 2- vuotta sitten Noin -1 vuotta sitten 22 Yli 1 vuotta sitten 1 Kaikki vastaajat, N=1 Milloin pitkäaikaissairautesi todettiin?

11 Aika oireiden alkamisesta (tai sairauden epäilystä) oikean diagnoosin tekoon. Alle 1 vuotta 4 1-v, aivosairaus, Psoriasis vuotta 1 - vuotta - vuotta 4 Psoriasis 1-1 vuotta 1 yli 1 vuotta Kaikki vastaajat, N=1 Kuinka kauan kesti, ennen kuin sait oikean diagnoosin kyseiseen pitkäaikaissairauteen? Aika oireiden alkamisesta (tai sairauden epäilystä) oikean diagnoosin tekoon.

12 Mitä terveydenhuollon palveluita olet käyttänyt viimeisimmän vuoden aikana? Terveyskeskus 2 Erikoislääkäri Neuvova hoitaja Yksityislääkäri Työterveyshuolto Fysioterapia/toimintaterapia Potilasjärjestö Kotisairaanhoito tai muu kotona tapahtuva terveyspalvelu Opiskelijaterveydenhuolto 2 1 Muu Ei mikään Kaikki vastaajat, N=1 Mitä terveydenhuollon palveluita olet käyttänyt viimeisimmän vuoden aikana pitkäaikaissairautesi hoitoon tai seurantaan? Valitse kaikki, joita olet käyttänyt viimeisimmän vuoden aikana.

13 Kuinka monta palvelua käyttänyt Käyttänyt yhtä palvelua Käyttänyt kahta palvelua 1 Käyttänyt kolmea palvelua 1 Käyttänyt neljää palvelua Käyttänyt viittä palvelua Käyttänyt vähintään kuutta palvelua 1 Kaikki vastaajat, N=1 Mitä terveydenhuollon palveluita olet käyttänyt viimeisimmän vuoden aikana pitkäaikaissairautesi hoitoon tai seurantaan? Valitse kaikki, joita olet käyttänyt viimeisimmän vuoden aikana.

14 Keneen otat ensisijaisesti yhteyttä pitkäaikaissairauteesi liittyvissä asioissa? Terveyskeskus 4 Neuvova hoitaja Erikoislääkäri Työterveyshuolto Yksityislääkäri Fysioterapia/toimintaterapia Opiskelijaterveydenhuolto Potilasjärjestö Kotisairaanhoito tai muu kotona tapahtuva terveyspalvelu Joku muu En tiedä keneen pitäisi ottaa yhteyttä Kaikki vastaajat, N=1 1 Keneen otat ensisijaisesti yhteyttä pitkäaikaissairauteesi liittyvissä asioissa?

15 Kuinka tyytyväinen olet käyttämiisi terveydenhuollon palveluihin? Erittäin tyytyväinen Melko tyytyväinen Hieman tyytymätön Erittäin tyytymätön Potilasjärjestö, N= 4 2 Neuvova hoitaja, N=2 4 Yksityislääkäri, N=1 1 Erikoislääkäri, N=41 1 Kotisairaanhoito tai muu kotona tapahtuva terveyspalvelu, N=1* 1 1 Fysioterapia/toimintaterapia, N= Työterveyshuolto, N= Terveyskeskus, N= Opiskelijaterveydenhuolto, N=* Ko. palveluita käyttäneet *N-luku pieni, tulos ei luotettava Kuinka tyytyväinen olet käyttämiisi terveydenhuollon palveluihin?

16 Mitkä kolme asiaa aiheuttavat eniten tyytymättömyyttä pitkäaikaissairautesi hoidossa ja seurannassa? Pysyvä hoitosuhde puuttuu Pitkät jonotusajat Sairauden seuranta hajanaista/puuttuu Terveydenhuollon toimijoiden välinen yhteistyö puuttuu Perusterv.huollon ja erik.sairaanhoidon yhteistyö ei toimi Eri sairauksiani ei huomioida Jatkohoidosta ei ole huolehdittu En pääse erikoislääkärin vastaanotolle Lääkäri ei ole perehtynyt asioihini etukäteen Tiedon kulku ongelmallista Ammattitaidottomuus/osaamisen puute En saa riittävästi tukipalveluita Vastaanottoajat kello -1 välillä ovat hankalia Tiedon saanti ongelmallista Hoito ei tehoa Palvelun laatu heikkoa En saa osallistua hoitoni suunnitteluun riittävästi Muu Ei mikään Kaikki vastaajat, N= Mitkä kolme asiaa aiheuttavat eniten tyytymättömyyttä pitkäaikaissairautesi hoidossa ja seurannassa?

17 Kuinka tyytyväinen olet siihen, miten hoitosuunnitelmasi tehtiin? Minulle ei tietääkseni ole laadittu hoitosuunnitelmaa 2 1 Erittäin tyytyväinen Kaikki, N=1 Nainen, N= Mies, N= En osaa sanoa Erittäin tyytymätön 2 Melko tyytyväinen 1-v, N= 42 2 Hieman tyytymätön 1 -v, N= En tyytyväinen enkä tyytymätön v+, N= Kaikki vastaajat, N= Ajattele pitkäaikaissairautesi hoitosuunnitelman laatimista. Kuinka tyytyväinen olet siihen, miten hoitosuunnitelmasi tehtiin?

18 Kuinka tyytyväinen olet siihen, miten hoitosuunnitelmasi tehtiin? Kaikki, N=1 SAIRAUS Aivosairaus, N=4 Allergia tai astma, N=2 Colitis ulcerosa tai Crohnin tauti, N= Diabetes 1 tai 2, N= Epilepsia, N=* Ihosairaus (Iholiitto), N= Maksasairaus, N=* Munuaissairaus, N=44 Parkinsonin tauti tai muu neurologinen sairaus, N= Psoriasis, N= Sydän- tai verisuonisairaus, N= Muu, N=2 ELÄMÄNTILANNE Työelämässä, N=2 Työkyvyttömyyseläkkeellä, N= Vanhuseläkkeellä, N= Muu, N= Kaikki vastaajat, N=1 Erittäin tyytyväinen En tyytyväinen enkä tyytymätön Erittäin tyytymätön Minulle ei tietääkseni ole laadittu hoitosuunnitelmaa Melko tyytyväinen Hieman tyytymätön *N-luku pieni, tulos ei luotettava Ajattele pitkäaikaissairautesi hoitosuunnitelman laatimista. Kuinka tyytyväinen olet siihen, miten hoitosuunnitelmasi tehtiin?

19 Haluaisitko osallistua oman hoitosi suunnitteluun nykyistä enemmän? Kyllä 1 Ehkä 2 En 1 Kaikki vastaajat, N=1 Haluaisitko osallistua oman hoitosi suunnitteluun nykyistä enemmän?

20 Millä tavoin haluaisit osallistua hoitosi suunnitteluun nykyistä enemmän? Keskustelemalla lääkärin kanssa Päättämällä hoidosta yhdessä lääkärin kanssa Päättämällä lääkityksestä yhdessä lääkärin kanssa 2 Asettamalla hoidolle yhteinen tavoite terveydenhuoltohenkilökunnan kanssa 2 Keskustelemalla hoitajan kanssa 2 Ottamalla läheiset mukaan hoidon suunnitteluun ja keskusteluun Muuten Haluaisi osallistua oman hoitosi suunnitteluun nykyistä enemmän, N=4 Millä tavoin haluaisit osallistua hoitosi suunnitteluun nykyistä enemmän?

21 Onko käynyt niin, että lääkärisi on vaihtanut pitkäaikaissairautesi hoitoa tai lääkitystä sopimatta kanssasi? Kyllä, useamman kerran Kyllä, kerran Ei 1 4 Kaikki vastaajat, N=1 Onko käynyt niin, että lääkärisi on vaihtanut pitkäaikaissairautesi hoitoa tai lääkitystä sopimatta kanssasi?

22 Miten työ- ja toimintakykyäsi tulisi mielestäsi tukea ja edistää pitkäaikaissairautesi osalta? Riittävästi kuntoutusta Terveydenhuollosta riittävästi tietoa Palvelu- ja hoitoketjut ovat toimivia Lääkitys tehoaa ja tukee työ- ja toimintakykyäni Terveydenhuollosta riittävästi tukea Ymmärrän mitä palveluita minulle kuuluu 1 Potilasjärjestöltä vertaistukea Työtehtäviin/-oloihin tarpeelliset muutokset/mukautukset Potilasjärjestöltä tietoa Läheisille riittävästi tietoa Joustavat työ- tai opiskeluajat Läheisille riittävästi tukea Muuta Ei mitenkään Kaikki vastaajat, N=1 Miten työ- ja toimintakykyäsi tulisi mielestäsi tukea ja edistää pitkäaikaissairautesi osalta?

23 Mitä seuraavista toivoisit pitkäaikaissairautesi hoitoon liittyen? Pitkäaikainen hoitosuhde 1 Hoidostani vastaisi erikoislääkäri Sairauteeni perehtynyt asiantuntijahoitaja, jonka kanssa keskustella Selkeää, ymmärrettävää tietoa omasta sairaudesta ja sen eri hoitovaihtoehdoista Kirjallinen, yhdessä lääkärin kanssa tehty suunnitelma hoidon tavoitteista ja lääkityksestä Kuntoutussuunnitelmaa Pääsy (kaikkiin) omiin terveystietoihini ja oikeus päättää keillä läheisillä on niihin pääsy Keskusteluja ja tapaamisia muiden samassa tilanteessa olevien kanssa (vertaistuki) Tukien ja korvausten selkeyttämistä Kaikki vastaajat, N=1 Moniammatillinen tiimi hoitoni tueksi Asiakaspalveluneuvoja, joka ohjaa esimerkiksi terveydenhuollon palveluissa ja tukien hakemisessa Ystävällisempää palvelua Muu 2 4 Mitä seuraavista toivoisit pitkäaikaissairautesi hoitoon liittyen? Valitse korkeintaan kolme tärkeintä.

24 Miten hyvin tiedonkulku tällä hetkellä toimii eri terveydenhuollon toimijoiden välillä? Erittäin hyvin Melko hyvin Melko huonosti Erittäin huonosti Minä itse - Lääkäri Minä itse - Hoitaja 1 1 Hoitaja - Lääkäri Potilasjärjestö - Minä itse Lääkäri/hoitaja - Fysioterapia 4 1 Yleislääkäri - Erikoislääkäri 2 22 Kela/muu tukipalvelu - Minä itse 2 2 Terveyskeskus - Yksityinen lääkäriasema Kaikki vastaajat, N=1 Miten hyvin tiedonkulku mielestäsi tällä hetkellä toimii eri terveydenhuollon toimijoiden välillä?

25 Haluaisitko itse valita terveydenhuollon palveluntarjoajan? Kyllä Ehkä Ei Kaikki vastaajat, N=1 Haluaisitko itse valita terveydenhuollon palveluntarjoajan?

26 Millä perusteella olisit valmis vaihtamaan palveluntarjoajaa? Pitkäaikainen hoitosuhde Enemmän asiantuntemusta ja osaamista pitkäaikaissairaudestani Moniammatillisen tiimin palvelut saatavilla Uusia hoitovaihtoehtoja Parempi laatu 2 22 Selkeämpi systeemi 1 Lähempänä asuinpaikkaa Enemmän vapaita aikoja arkisin Enemmän ilta- ja viikonloppuvastaanottoja 1 1 Kotilääkäri/-hoitaja Muu 2 Ei mikään Kaikki vastaajat, N=1 Millä perusteella olisit valmis vaihtamaan palveluntarjoajaa? Valitse korkeintaan kolme tärkeintä syytä.

27 Olisitko valmis maksamaan enemmän terveydenhuollon palveluista, jos saisit edellä mainittua palvelua? Kyllä 2 Ehkä 44 Ei 2 Kaikki vastaajat, N=1 Olisitko valmis maksamaan enemmän terveydenhuollon palveluista, jos saisit edellä mainittua palvelua?

28 Mitä sähköisiä palveluita haluaisit käyttää tulevaisuudessa enemmän? Sähköinen ajanvaraus haluamallesi lääkärille 1 Sähköinen keskustelupalsta, jossa voi keskustella terveydenhuollon ammattilaisen kanssa ja saada hoito-ohjeita Etävastaanotto lääkärin kanssa internetin kautta 2 Etäkeskustelu hoitajan kanssa internetin kautta Älylaitteeseen kehitetty sovellus, joka välittää halutessasi tietoa terveydenhuollon ammattilaisille tilastasi Älylaitteeseen kehitetty omahoidon ja -tutkimuksen ohjelma (esimerkiksi verenpaineen mittaus) Älylaitteeseen kehitetty sovellus, joka toimii vointisi tukena (esim. liikuntaseuranta) Verkon välityksellä tapahtuvat lääkärin ryhmäluennot/- vastaanotot esimerkiksi hoitovaihtoehdoista Apteekin verkkokauppa Älylaitteeseen kehitetty sovellus, joka välittää automaattisesti tietoa terveydenhuollon ammattilaisille tilastasi Jokin muu Ei mikään näistä 1 Kaikki vastaajat, N=1 Mitä sähköisiä palveluita haluaisit käyttää tulevaisuudessa enemmän?

29 Millaisten terveydenhuoltoon liittyvien palveluiden käyttö voisi kiinnostaa sinua tulevaisuudessa? Sairauksiin liittyvien kohonneiden riskien kartoitukset Sairauksien ennaltaehkäisyyn liittyvät palvelut 2 2 Nanoteknologian hyödyntäminen, esim. nanolääkkeet, jotka vievät lääkeaineet pelkästään hoidettaviin kudoksiin 2 2 Räätälöidyt hoidot oman geeniperimän mukaisesti Oman geenikartan selvittäminen, jotta voidaan ennaltaehkäistä sairauksia Asiantuntijoiden hyödyntämisen netin/virtuaalisen yhteyden kautta 1 2 Robotit/tekoäly esim. diagnosoinnissa ja hoitotoimenpiteiden suorittajana Kaikki vastaajat, N=1 Kiinnostaa erittäin paljon Kiinnostaa paljon Kiinnostaa jonkin verran Ei kiinnosta kovin paljoa Ei kiinnosta lainkaan Millaisten terveydenhuoltoon liittyvien palveluiden käyttö voisi kiinnostaa sinua tulevaisuudessa?

30 Miten mielestäsi tulevaisuudessa tulisi kattaa terveyden- ja sosiaalihuollon kustannukset? Kunnallisverotuksessa entisen kaltaisena 2 Maksamalla verotusluonteista maksua valtiolle tai sotealueelle, mutta siten että saan itse valita palveluntarjoajan 2 Valtion sotemaksuna, siten että kuntaveron osuus vähenee samassa suhteessa 1 Itsehallintoalueiden sotemaksuna, siten, että kuntaveron osuus vähenee samassa suhteessa Jokainen voi ostaa palvelunsa omilla rahoillaan itse ja verotus on tältä osin pienempi Pakollisena vakuutustyyppisenä maksuna, jolloin kuntavero pienenee samassa suhteessa 2 Jollain muulla tavalla 1 1 Kaikki vastaajat, N=1 Miten mielestäsi tulevaisuudessa tulisi kattaa terveyden- ja sosiaalihuollon kustannukset?

SE TUNNE, KUN SAA DIAGNOOSIN

SE TUNNE, KUN SAA DIAGNOOSIN RAPORTTI HELMIKUU 2016 TNS GALLUP Selvitys: SE TUNNE, KUN SAA DIAGNOOSIN Pitkäaikaissairaiden näkemyksiä terveydenhuollon kehittämiseksi SOSTE LÄÄKÄRILIITTO TEHY SITRA YTHS ABBVIE FINANSSIALAN KESKUSLIITTO

Lisätiedot

PSORI BARO METRI PSORIASIKSEN HOIDON NYKYTILA SUOMESSA. Psoriasis on ihon ja nivelten

PSORI BARO METRI PSORIASIKSEN HOIDON NYKYTILA SUOMESSA. Psoriasis on ihon ja nivelten PSORI PSORIASIKSEN HOIDON BARO NYKYTILA SUOMESSA METRI Psoriasis on ihon ja nivelten monimuotoinen, krooninen, usein suvuittain esiintyvä immunologinen tulehdustauti. Psoriasiksen oireita voidaan hoitaa

Lisätiedot

Luottamus. Väestökysely 2019

Luottamus. Väestökysely 2019 Luottamus Väestökysely 2019 Tutkimuksen toteuttaminen Tutkimusaineisto kerättiin Gallup Kanavalla 26.4.-2.5.2019. Kyseessä on Kantar TNS:n viikkovastaajapaneeli. Tiedonsiirrossa hyödynnetään internetiä.

Lisätiedot

Lukiolaisten, väestön ja lääkärien näkemyksiä terveydenhuollon tulevaisuudesta

Lukiolaisten, väestön ja lääkärien näkemyksiä terveydenhuollon tulevaisuudesta Lukiolaisten, väestön ja lääkärien näkemyksiä terveydenhuollon tulevaisuudesta 10.7.2017 Yli puolet suomalaisista suhtautuu myönteisesti terveydenhuollon digitalisaatioon Kyselyt terveydenhuollon tulevaisuudesta

Lisätiedot

Tutkimus terveydestä, työkyvystä ja lääkehoidosta. Tutkimuksen keskeisimmät löydökset Lehdistömateriaalit

Tutkimus terveydestä, työkyvystä ja lääkehoidosta. Tutkimuksen keskeisimmät löydökset Lehdistömateriaalit Tutkimus terveydestä, työkyvystä ja lääkehoidosta Tutkimuksen keskeisimmät löydökset Lehdistömateriaalit Tutkimuksen taustaa Aula Research Oy toteutti Lääketeollisuus ry:n toimeksiannosta tutkimuksen suomalaisten

Lisätiedot

Rinnakkaislääketutkimus 2009

Rinnakkaislääketutkimus 2009 Rinnakkaislääketutkimus 2009 Rinnakkaislääketeollisuus ry Helmikuu 2009 TNS Gallup Oy Pyry Airaksinen Projektinumero 76303 Tämän tutkimuksen tulokset on tarkoitettu vain tilaajan omaan käyttöön. Niitä

Lisätiedot

Suomalaisten apteekkiasiointi 2018

Suomalaisten apteekkiasiointi 2018 Suomen Apteekkariliitto Suomalaisten apteekkiasiointi 0 Raportti Sirkku Keski-Hallila..0 Tutkimuksen toteutus Taloustutkimus toteutti tämän tutkimuksen Suomen Apteekkariliiton toimeksiannosta.. 0. Tutkimusmenetelmä:

Lisätiedot

Toteutuuko tasa-arvo terveydenhuollossa?

Toteutuuko tasa-arvo terveydenhuollossa? Toteutuuko tasa-arvo terveydenhuollossa? Avoin keskustelutilaisuus Pikkuparlamentin kansaliasinfo 21.10.2015 Sari Tervonen POTKA-verkoston pj, Epilepsialiiton toiminnanjohtaja Järjestäjät: Lääkärin sosiaalinen

Lisätiedot

Lääkäripaneelin tuloksia. Tiedonkeruu lokakuussa 2016, n = 533

Lääkäripaneelin tuloksia. Tiedonkeruu lokakuussa 2016, n = 533 Lääkäripaneelin tuloksia Tiedonkeruu lokakuussa 201, n = 5 Mikä on Lääkäripaneeli? Sähköinen kysely jäsenille 2 kertaa vuodessa Noin 000 jäsentä kerrallaan Työikäinen lääkärikunta pienoiskoossa Kuinka

Lisätiedot

Kokemuksia terveydenhuollon palveluista Etelä- ja Pohjois-Savossa sekä Pohjois-Karjalassa

Kokemuksia terveydenhuollon palveluista Etelä- ja Pohjois-Savossa sekä Pohjois-Karjalassa Kokemuksia terveydenhuollon palveluista Etelä- ja Pohjois-Savossa sekä Pohjois-Karjalassa Lisää teksti tähän TAUSTATIETOJA 1. Merkit se koht a, joka ilmaisee sukupuolesi ja ikäryhmän, johon kuulut NAINEN

Lisätiedot

4.11.2013/ Potku hanke Riihimäen terveyskeskuksen vastaanoton omahoitolomake

4.11.2013/ Potku hanke Riihimäen terveyskeskuksen vastaanoton omahoitolomake 1 4.11.2013/ Potku hanke Riihimäen terveyskeskuksen vastaanoton omahoitolomake Pyydämme Sinua syventymään hetkeksi omahoitoosi. Täytäthän ystävällisesti tämän omahoitolomakkeen ennen suunnitellulle kontrollikäynnille

Lisätiedot

Väestön ja lääkärikunnan näkemyksiä terveydenhuollon tulevaisuudesta. Jukka Vänskä Tutkimuspäällikkö Suomen Lääkäriliitto

Väestön ja lääkärikunnan näkemyksiä terveydenhuollon tulevaisuudesta. Jukka Vänskä Tutkimuspäällikkö Suomen Lääkäriliitto n ja lääkärikunnan näkemyksiä terveydenhuollon tulevaisuudesta Jukka Vänskä Tutkimuspäällikkö Suomen Lääkäriliitto Suomalaiset suhtautuvat myönteisesti terveydenhuollon digitalisaatioon Kyselyt terveydenhuollon

Lisätiedot

11.90 11.90 LEFT MARGIN RIGHT MARGIN

11.90 11.90 LEFT MARGIN RIGHT MARGIN Tutkimuksen toteuttaminen Tutkimuksen toteuttaminen Aineiston kerääminen Tutkimuksen sisältö Aineisto kerättiin Gallup Kanavalla 31.1. 6.2.2014 välisenä aikana. Kyseessä on TNS Gallup Oy:n viikkovastaajapaneeli,

Lisätiedot

Kansalaiset: Päivittäiskauppa ja apteekki tarjoavat parhaat palvelut

Kansalaiset: Päivittäiskauppa ja apteekki tarjoavat parhaat palvelut TUTKIMUSOSIO Kansalaiset: Päivittäiskauppa ja apteekki tarjoavat parhaat palvelut Valtaosa suomalaisista antaa erittäin tai melko hyvän arvosanan eniten käyttämälleen päivittäistavarakaupalle ( %) ja apteekille

Lisätiedot

Suomalaiset ja alkoholi: kansalaisten alkoholiin liittämiä käsityksiä. Sakari Nurmela

Suomalaiset ja alkoholi: kansalaisten alkoholiin liittämiä käsityksiä. Sakari Nurmela : kansalaisten alkoholiin liittämiä käsityksiä Sakari Nurmela TNS 20 Tutkimuksen toteuttaminen ja sisältö Tutkimuksen toteuttaminen Tutkimukseen vastasi henkilöä 1. 1..20 välisenä aikana. Haastateltu joukko

Lisätiedot

Kansalaisten ja asiakkaiden näkemykset valinnanvapaudesta ja palvelujen integraatiosta

Kansalaisten ja asiakkaiden näkemykset valinnanvapaudesta ja palvelujen integraatiosta Kansalaisten ja asiakkaiden näkemykset valinnanvapaudesta ja palvelujen integraatiosta Anna-Mari Aalto ja Laura Hietapakka Mitä valinnanvapaus tuo tullessaan näkökulmia sote-uudistukseen seminaari 15.3.2016

Lisätiedot

PSORIASIKSEN HOIDON BARO METRI NYKYTILA SUOMESSA. Janssen & Psoriasisliitto

PSORIASIKSEN HOIDON BARO METRI NYKYTILA SUOMESSA. Janssen & Psoriasisliitto PSORI PSORIASIKSEN HOIDON BARO NYKYTILA SUOMESSA METRI Janssen & Psoriasisliitto Psoriasis on ihon ja nivelten monimuotoinen, krooninen, usein suvuittain esiintyvä immunologinen tulehdustauti. Iho- ja

Lisätiedot

Kysely pitkäaikaissairaiden ja vammaisten henkilöiden yhdenvertaisesta palveluiden saatavuudesta

Kysely pitkäaikaissairaiden ja vammaisten henkilöiden yhdenvertaisesta palveluiden saatavuudesta Kysely pitkäaikaissairaiden ja vammaisten henkilöiden yhdenvertaisesta palveluiden saatavuudesta Kyselyn tarkoituksena on selvittää aiheuttaako pitkäaikaissairaus tai vamma vaikeuksia saada yhdenvertaisesti

Lisätiedot

HALLITUS VASTAAN OPPOSITIO KANSAN KANTA

HALLITUS VASTAAN OPPOSITIO KANSAN KANTA Julkaistavissa.. klo. jälkeen HALLITUS VASTAAN OPPOSITIO KANSAN KANTA Hallitukseen luotetaan enemmän kuin oppositioon Suomalaisista kaksi viidestä ( %) ilmoittaa, että hallituksen kyky hoitaa maamme asioita

Lisätiedot

KORATKISSOJEN TERVEYSKYSELY

KORATKISSOJEN TERVEYSKYSELY KORATKISSOJEN TERVEYSKYSELY Tämän kyselyn tarkoituksena on kartoittaa suomalaisten koratkissojen terveystilannetta mahdollisimman laajasti. Täytäthän jokaisesta kissastasi oman lomakkeen! Lomakkeen voit

Lisätiedot

PALVELUTARPEET TUTKIMUKSEN VALOSSA

PALVELUTARPEET TUTKIMUKSEN VALOSSA PALVELUTARPEET TUTKIMUKSEN VALOSSA Neurologisesti pitkäaikaissairaiden ja vammaisten ihmisten asumisen selvitys Alustavia tuloksia Sari Valjakka 2 Selvityksen kysymykset 1. Missä ja miten neurologisesti

Lisätiedot

Lääkäripaneelin tuloksia

Lääkäripaneelin tuloksia Lääkäripaneelin - tuloksia Suomen Lääkäriliitto T-22 Lääkäripaneeli - Vastaajien taustatiedot PÄÄTOIMEN TOIMIPAIKKA: Sairaala Terveyskeskus Yksityinen lääkäriasema tai -vastaanotto Jokin muu Poissa lääkärintyöstä

Lisätiedot

Erikoissairaanhoidon tehtävät hoitosuunnitelman tekemisessä Hanna Kuusisto hallintoylilääkäri neurologian el, dos, LT, FT Kanta-Hämeen keskussairaala

Erikoissairaanhoidon tehtävät hoitosuunnitelman tekemisessä Hanna Kuusisto hallintoylilääkäri neurologian el, dos, LT, FT Kanta-Hämeen keskussairaala Erikoissairaanhoidon tehtävät hoitosuunnitelman tekemisessä Hanna Kuusisto hallintoylilääkäri neurologian el, dos, LT, FT Kanta-Hämeen keskussairaala 2017 Pitkäaikaissairaan terveys- ja hoitosuunnitelma

Lisätiedot

Mitä pohtii potilas ja hänen läheisensä?

Mitä pohtii potilas ja hänen läheisensä? Bioetiikkaseminaari: Tietojen ja näytteiden luovuttaminen lääketieteelliseen tutkimuskäyttöön: Hyvää tekemässä vai peräti velvollisuus? Mitä pohtii potilas ja hänen läheisensä? Turun yliopisto 11.11.2016

Lisätiedot

Yleislääketieteen erikoislääkäri Perusterveydenhuollon moniosaaja

Yleislääketieteen erikoislääkäri Perusterveydenhuollon moniosaaja Yleislääketieteen erikoislääkäri Perusterveydenhuollon moniosaaja Yleislääketieteen erikoislääkäri Perusterveydenhuollon moniosaaja Yleislääketieteen erikoislääkäri on ihmisen, perheen ja yhteisön lääkäri.

Lisätiedot

Terveys- ja hoitosuunnitelma avuksi iäkkäiden lääkehoitoon. Satu Brinkmann, lääkäri Lahti

Terveys- ja hoitosuunnitelma avuksi iäkkäiden lääkehoitoon. Satu Brinkmann, lääkäri Lahti Terveys- ja hoitosuunnitelma avuksi iäkkäiden lääkehoitoon Satu Brinkmann, lääkäri Lahti 29.1.19 Sidonnaisuudet Terveyskeskuslääkäri, Heinolan kaupunki PHhyky, tehy, asiantuntijalääkäri (20%) Luentopalkkiot:

Lisätiedot

Vaihtaa vai ei? Kysely Jyväskylän kaupungin terveyspalveluista. Kyselyaika Vastaajia yhteensä 248

Vaihtaa vai ei? Kysely Jyväskylän kaupungin terveyspalveluista. Kyselyaika Vastaajia yhteensä 248 Vaihtaa vai ei? Kysely Jyväskylän kaupungin terveyspalveluista Kyselyaika 11. 22.5.2017 Vastaajia yhteensä 248 1. Sukupuoli Vastaajien määrä: 237 Nainen 81% Mies 19% 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80%

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysministeriön esitteitä 2004:13. Terveydenhuollon palvelu paranee. Kiireettömään hoitoon määräajassa SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ

Sosiaali- ja terveysministeriön esitteitä 2004:13. Terveydenhuollon palvelu paranee. Kiireettömään hoitoon määräajassa SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Sosiaali- ja terveysministeriön esitteitä 2004:13 Terveydenhuollon palvelu paranee Kiireettömään hoitoon määräajassa SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Helsinki 2004 ISSN 1236-2123 ISBN 952-00-1601-5 Taitto:

Lisätiedot

Kauppojen aukioloaikatutkimus. Päivittäistavarakauppa ry Syyskuu 2008

Kauppojen aukioloaikatutkimus. Päivittäistavarakauppa ry Syyskuu 2008 Kauppojen aukioloaikatutkimus Päivittäistavarakauppa ry Syyskuu 008 Tutkija: Pauli Minkkinen Työnro: 7556 TNS Gallup, Itätuulenkuja 10, 0100 Espoo, puh. (09) 61 0 Tämän tutkimuksen tulokset on tarkoitettu

Lisätiedot

Tuhat Suomalaista -tutkimus Apteekkariliitto, Lääkäriliitto ja Lääketietokeskus Syyskuu 2017

Tuhat Suomalaista -tutkimus Apteekkariliitto, Lääkäriliitto ja Lääketietokeskus Syyskuu 2017 Tuhat suomalaista /1 Tuhat Suomalaista -tutkimus Apteekkariliitto, Lääkäriliitto ja Lääketietokeskus Syyskuu 1 SFS ISO Sertifioitu Tutkimuksen toteutus Tuhat suomalaista /1 IROResearch Oy:n Tuhat suomalaista

Lisätiedot

Vain reilu viidennes hyvin perillä itsehallintoalueuudistuksesta

Vain reilu viidennes hyvin perillä itsehallintoalueuudistuksesta Vain reilu viidennes hyvin perillä itsehallintoalueuudistuksesta Hallituspuolueet sopivat marraskuussa uusista, nykyisiin maakuntiin perustuvista itsehallintoalueista, joissa ylintä päätösvaltaa käyttää

Lisätiedot

Reumaliiton tavoitteena on saada reumasairaille oikea hoito oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa tarkoituksenmukaisella tavalla.

Reumaliiton tavoitteena on saada reumasairaille oikea hoito oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa tarkoituksenmukaisella tavalla. 19.3.2015 Reumaliiton tavoitteena on saada reumasairaille oikea hoito oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa tarkoituksenmukaisella tavalla. LIITON TOIMINTA-AJATUS KITEYTETTIIN 14.9.2015 REUMALIITON JA

Lisätiedot

Valmistu töihin! Opiskelijakyselyn tulokset 8.11.2012 Lahti

Valmistu töihin! Opiskelijakyselyn tulokset 8.11.2012 Lahti Valmistu töihin! Opiskelijakyselyn tulokset 8.11.2012 Lahti 1 Kyselyn toteuttaminen Valmistu töihin! Lahden alueen kyselyn kohderyhmänä olivat Lahdessa opiskelevat nuoret. Vastaajat opiskelevat ammattikorkeakoulussa

Lisätiedot

Terveydenhuollon barometri 2009

Terveydenhuollon barometri 2009 Terveydenhuollon barometri 009 Sisältö Johdanto Sivu Tutkimuksen tavoitteet ja toteutus 4 Aineiston rakenne 5 Tutkimuksen rakenne 6 Tulokset Terveystyytyväisyyden eri näkökulmat 9 Omakohtaiset näkemykset

Lisätiedot

SOSTE:n Potilasjärjestöjen verkosto POTKA

SOSTE:n Potilasjärjestöjen verkosto POTKA SOSTE:n Potilasjärjestöjen verkosto POTKA Sari Tervonen, pj Epilepsialiiton toiminnanjohtaja Palveluvalikoimaneuvoston potilaspäivä 17.9.2015 Potilaiden äänellä POTKA:n tavoitteena on lisätä Sostenjäsenjärjestöjen

Lisätiedot

Helsinkiläisten mielipiteitä energiantuotannon tulevaisuuden linjauksista. Syyskuu 2015. Jaakko Hyry TNS

Helsinkiläisten mielipiteitä energiantuotannon tulevaisuuden linjauksista. Syyskuu 2015. Jaakko Hyry TNS Helsinkiläisten mielipiteitä energiantuotannon tulevaisuuden linjauksista Syyskuu 2015 TNS Tutkimuksen toteuttaminen TNS Gallup Oy kartoitti Greenpeacin toimeksiannosta tällä kyselyllä helsinkiläisten

Lisätiedot

ASIAKASTYYTYVÄISYYS KYSELY KUNTALAISILLE SOSIAALI-, TERVEYS- JA VAPAA-AJAN PALVELUISTA

ASIAKASTYYTYVÄISYYS KYSELY KUNTALAISILLE SOSIAALI-, TERVEYS- JA VAPAA-AJAN PALVELUISTA Vastaa kysymyksiin valitsemalla/rengastamalla sinulle sopivin vaihtoehto tai kirjoittamalla vastaus sille varattuun tilaan. Jos vastauksellesi ei ole riittävästi tilaa, niin voit jatkaa kääntöpuolelle.

Lisätiedot

Kansalaisten näkemykset sote-uudistuksesta ja valinnanvapaudesta

Kansalaisten näkemykset sote-uudistuksesta ja valinnanvapaudesta Kansalaisten näkemykset sote-uudistuksesta ja valinnanvapaudesta Kansalaistutkimuksen tulokset 29.3.2017 Hyvinvointialan Liitto ja Lääkäripalveluyritykset ry Tutkimusasetelma Aula Research Oy toteutti

Lisätiedot

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ VOIKUKKIA 2015 PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ Hei hyvä vanhempi! Kiitos osallistumisestasi vanhempien VOIKUKKIA-vertaistukiryhmään. Haluaisimme tietää millaisia tunnelmia ja ajatuksia vertaistukiryhmäkokemus

Lisätiedot

Kansalaisten näkemykset sote-uudistuksesta ja valinnanvapaudesta

Kansalaisten näkemykset sote-uudistuksesta ja valinnanvapaudesta Kansalaisten näkemykset sote-uudistuksesta ja valinnanvapaudesta Kansalaistutkimuksen tulokset 29.3.2017 Hyvinvointialan Liitto ja Lääkäripalveluyritykset ry Tutkimusasetelma Aula Research Oy toteutti

Lisätiedot

Kokemustoiminta alueellisella ja valtakunnallisella tasolla

Kokemustoiminta alueellisella ja valtakunnallisella tasolla Kokemustoiminta alueellisella ja valtakunnallisella tasolla Kati Multanen, Kokemustoimintaverkoston ohjausryhmän varapuheenjohtaja (Järjestösuunnittelija, Suomen Diabetesliitto ry) Kokemustoimintaverkostossa

Lisätiedot

Vertaistuesta kanssakulkija sairastuneelle

Vertaistuesta kanssakulkija sairastuneelle Vertaistuesta kanssakulkija sairastuneelle Aivoverenkiertohäiriö, sydänsairaus, diabetes? Aivoliitto, Diabetesliitto ja Sydänliitto ovat kouluttaneet Yksi elämä -hankkeissaan vertaistukihenkilöitä ja vertaistukiryhmänohjaajia

Lisätiedot

Terveyspalvelut. Yhteiskunnalliset l uennot Momentti /sk

Terveyspalvelut. Yhteiskunnalliset l uennot Momentti /sk Terveyspalvelut Yhteiskunnalliset l uennot Momentti /sk Sisältö 1. Suomen terveydenhuolto 2. Terveys 3. Terveyskeskus 4. Keskussairaala 5. Eksote (Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri) 6. Hoitoon hakeutuminen

Lisätiedot

Potilasturvallisuuden edistämisen ohjausryhmä. Potilasturvallisuus on yhteinen asia! Potilasturvallisuus. Kysy hoidostasi vastaanotolla!

Potilasturvallisuuden edistämisen ohjausryhmä. Potilasturvallisuus on yhteinen asia! Potilasturvallisuus. Kysy hoidostasi vastaanotolla! Potilasturvallisuus on yhteinen asia! Potilasturvallisuus on osa hyvää hoitoa kattaa tutkimuksen, hoidon ja laitteiden turvallisuuden tarkoittaa myös sitä, ettei hoidosta aiheutuisi potilaalle haittaa

Lisätiedot

RIKS-STROKE - 3 KUUKAUDEN SEURANTA

RIKS-STROKE - 3 KUUKAUDEN SEURANTA Versio 13.0 Käytetään kaikkien akuuttiin aivohalvaukseen 1.1.2013 tai sen jälkeen sairastuneiden rekisteröintiin. RIKS-STROKE - 3 KUUKAUDEN SEURANTA Nämä tiedot täyttää aivohalvausosaston hoitohenkilöstö

Lisätiedot

/ Potku hanke Riihimäen terveyskeskuksen vastaanoton omahoitolomake

/ Potku hanke Riihimäen terveyskeskuksen vastaanoton omahoitolomake 1 23.11.2011/ Potku hanke Riihimäen terveyskeskuksen vastaanoton omahoitolomake Pyydämme Sinua syventymään hetkeksi omahoitoosi. Täytäthän ystävällisesti tämän omahoitolomakkeen ennen suunnitellulle kontrollikäynnille

Lisätiedot

Kokemukset ja odotukset apteekkipalveluista 2011

Kokemukset ja odotukset apteekkipalveluista 2011 Apteekkaripäivät 15.4. Sirkku Keski-Hallila Taloustutkimus Oy JOHDANTO Tämän tutkimuksen on tehnyt Taloustutkimus Oy Suomen Apteekkariliiton toimeksiannosta. Tutkimuksen tarkoitus Seurantatutkimuksen tarkoituksena

Lisätiedot

Asiakkaiden ja omaisten arvio seniorikansalaisten kotihoidosta

Asiakkaiden ja omaisten arvio seniorikansalaisten kotihoidosta Asiakkaiden ja omaisten arvio seniorikansalaisten kotihoidosta Taloustutkimus Oy Pasi Holm 1 Yhteenveto seniorikansalaisten kotihoidosta Kotihoidon piirissä vajaat 60.000 seniorikansalaista Yli 74-vuotiaita

Lisätiedot

Terveyspalvelut ja kuntoutus. Tutkimusprofessori Ilmo Keskimäki, THL

Terveyspalvelut ja kuntoutus. Tutkimusprofessori Ilmo Keskimäki, THL Terveyspalvelut ja kuntoutus Tutkimusprofessori Ilmo Keskimäki, THL Esityksen rakenne Terveystarkastukset ja seulontatutkimukset Avosairaanhoito ja lääkärikäynnit Tyytyväisyys terveyspalveluihin Hoidon

Lisätiedot

Kansalaiskyselyn tulokset

Kansalaiskyselyn tulokset ASSI-hanke - Asiakaslähtöisten omahoitoa ja etähoitoa tukevien sähköisten palvelujen ja palveluprosessien käyttöönoton innovaatiot perusterveydenhuollossa, 1.10.2012 31.12.2014 Kansalaiskyselyn tulokset

Lisätiedot

KOTOA KOTIIN. - Avoterveydenhuollon näkökulmia kotiutuksen kehittämiseen. Marika Riihikoski, Projektityöntekijä, PPPR - hanke 11.6.

KOTOA KOTIIN. - Avoterveydenhuollon näkökulmia kotiutuksen kehittämiseen. Marika Riihikoski, Projektityöntekijä, PPPR - hanke 11.6. KOTOA KOTIIN - Avoterveydenhuollon näkökulmia kotiutuksen kehittämiseen Marika Riihikoski, Projektityöntekijä, PPPR - hanke 11.6.2015 Projektin taustat ja pilotti Tarkastelun kohteena ne asiakkaat, jotka

Lisätiedot

Ikäsyrjintä työpaikoilla 2016

Ikäsyrjintä työpaikoilla 2016 Ikäsyrjintä työpaikoilla 0 Sakari Nurmela TNS Gallup Oy Ikäsyrjintä työpaikoilla 0 Tutkimuksen toteuttaminen Ikäsyrjintä työpaikoilla 0 Tutkimuksen toteuttaminen Aineiston kerääminen Tutkimusaineisto kerättiin

Lisätiedot

Aikuisten kokemuksia mopoilun riskeistä

Aikuisten kokemuksia mopoilun riskeistä Aikuisten kokemuksia mopoilun riskeistä Kysely vuonna 2010 Leena Pöysti Sisältö Johdanto... 3 Kokemuksia mopoilusta osana muuta liikennettä... 3 Mikä olisi mopolle sopiva huippunopeus liikenteessä... 3

Lisätiedot

Kysely työelämätaitojen opettamisesta ja työhön perehdyttämisestä STTK /14/2018 Luottamuksellinen 1

Kysely työelämätaitojen opettamisesta ja työhön perehdyttämisestä STTK /14/2018 Luottamuksellinen 1 Kysely työelämätaitojen opettamisesta ja työhön perehdyttämisestä STTK 2018 3/14/2018 Luottamuksellinen 1 Taustaa selvityksestä Aula Research Oy toteutti STTK:n toimeksiannosta kansalaistutkimuksen18 29

Lisätiedot

Millaista vanhustenhoidon tulisi sinun mielestäsi olla tulevaisuudessa?

Millaista vanhustenhoidon tulisi sinun mielestäsi olla tulevaisuudessa? Millaista vanhustenhoidon tulisi sinun mielestäsi olla tulevaisuudessa? Vastaa sen pohjalta, millaista Ruotsin paras vanhustenhoito sinun mielestäsi olisi. Yritä pohtia, miten haluaisit asioiden olevan

Lisätiedot

Kansanterveys- ja vammaisjärjestöt liikuntatoimijoina 2016

Kansanterveys- ja vammaisjärjestöt liikuntatoimijoina 2016 Kansanterveys- ja vammaisjärjestöt liikuntatoimijoina 2016 Aivoliitto ry Allergia- ja astmaliitto ry Epilepsialiitto ry Hengitysliitto ry Lihastautiliitto ry Mielenterveyden keskusliitto ry Munuais- ja

Lisätiedot

Kuntoutuskursseista ja valmennuksista tukea työkykyyn kokemuksia hankkeen kehittämistyöstä

Kuntoutuskursseista ja valmennuksista tukea työkykyyn kokemuksia hankkeen kehittämistyöstä Kuntoutuskursseista ja valmennuksista tukea työkykyyn kokemuksia hankkeen kehittämistyöstä Kuntoutuskeskus Kiipula, Kuntoutumiskeskus Apila, Tutkimus- ja koulutuskeskus Synergos sekä UKK-instituutti Hankkeen

Lisätiedot

Profiilitutkimus 2011

Profiilitutkimus 2011 Profiilitutkimus 2011 Rantapallo SFS-ISO 20252 -sertifioitu Tämän tutkimuksen tulokset on tarkoitettu vain tilaajan omaan käyttöön. Niitä ei saa lainata, luovuttaa, jälleenmyydä tai julkaista ilman TNS

Lisätiedot

Isien osuuden kasvattaminen perhevapaista lainsäädännöllisin keinoin STTK 30.10.2014

Isien osuuden kasvattaminen perhevapaista lainsäädännöllisin keinoin STTK 30.10.2014 Isien osuuden kasvattaminen perhevapaista lainsäädännöllisin keinoin STTK 30.10.2014 Tutkimuksen taustaa Aula Research Oy toteutti STTK:n toimeksiannosta kansalaistutkimuksen, jossa käsiteltiin seuraavia

Lisätiedot

Aikuisen epilepsiaa sairastavan ohjaus

Aikuisen epilepsiaa sairastavan ohjaus Aikuisen epilepsiaa sairastavan ohjaus Mervi Pöntinen neurologian poliklinikka/ PHKS Epilepsiahoitaja toimii hoitotyön asiantuntijana moniammatillisessa työryhmässä vastaten omalta osaltaan epilepsiaa

Lisätiedot

KUNTAVAALIT LISÄSIVÄT LUOTTAMUSTA PÄÄTTÄJIIN

KUNTAVAALIT LISÄSIVÄT LUOTTAMUSTA PÄÄTTÄJIIN KUNTAVAALIT LISÄSIVÄT LUOTTAMUSTA PÄÄTTÄJIIN Sivu Luottamus päättäjiin lisääntyi kuntavaalien seurauksena. Enemmistö kansalaisista ( %) luottaa erittäin tai melko paljon kotikunnan päättäjiin ja reilu

Lisätiedot

TYÖNKUVAT. Vanhusneuvoston työkokous Saara Bitter

TYÖNKUVAT. Vanhusneuvoston työkokous Saara Bitter TYÖNKUVAT Vanhusneuvoston työkokous 5.10.2015 Saara Bitter LÄÄKÄRI Muistilääkäri on muistisairauksiin perehtynyt lääkäri, tavallisimmin geriatri, neurologian tai psykogeriatrian erikoislääkäri. Hän toimii

Lisätiedot

Nuorten ikäluokkien keskuudessa ilmenee keskimäärää enemmän luottamusta yksityisen hoidon hyvyyteen. Ikääntyneet uskovat julkiseen.

Nuorten ikäluokkien keskuudessa ilmenee keskimäärää enemmän luottamusta yksityisen hoidon hyvyyteen. Ikääntyneet uskovat julkiseen. Hyviä terveyspalveluita saa, kun sinne pääsee Missä kaikkialla saa nykyisin hyvää hoitoa? Tätä tiedusteltiin kansalaisilta monivalintakysymyksellä. Vastaajat arvioivat yksityisiä ja julkisia sairaaloita,

Lisätiedot

RIKS-STROKE - 3 KUUKAUDEN SEURANTA

RIKS-STROKE - 3 KUUKAUDEN SEURANTA Versio 12.0 Käytetään kaikkien akuuttiin aivohalvaukseen 1.1.2012 tai sen jälkeen sairastuneiden rekisteröintiin. RIKS-STROKE - 3 KUUKAUDEN SEURANTA Nämä tiedot täyttää aivohalvausosaston hoitohenkilöstö

Lisätiedot

Kainuun omahoitolomake

Kainuun omahoitolomake Kainuun omahoitolomake Täytäthän ystävällisesti tämän omahoitolomakkeen ennen tuloasi hoitajan tai lääkärin vastaanotolle. Lomake on pohjana, kun yhdessä laadimme Sinulle hoitosuunnitelman, johon kirjaamme

Lisätiedot

HSL Työsuhdematkaliput Asiakas- ja potentiaalitutkimus Kesäkuu - elokuu 2011

HSL Työsuhdematkaliput Asiakas- ja potentiaalitutkimus Kesäkuu - elokuu 2011 HSL Työsuhdematkaliput Asiakas- ja potentiaalitutkimus Kesäkuu - elokuu 20 SFS-ISO 20252:2008 sertifioitu HSL Työsuhdematkaliput Asiakas- ja potentiaalitutkimus kesä-elokuussa 20 Tutkimuksen tarkoituksena

Lisätiedot

Kysely terveyspalveluiden valinnanvapaudesta Tampereella

Kysely terveyspalveluiden valinnanvapaudesta Tampereella Kysely terveyspalveluiden valinnanvapaudesta Tampereella.5.07 Kantar TNS Jaakko Hyry t. 00806 Tutkimuksen tarkoitus ja toteutus Sitran Ihminen edellä valintakokeilut sote-palveluissa avainalue kartoitti

Lisätiedot

Atooppinen ihottuma - kuinka ohjaan ja motivoin?

Atooppinen ihottuma - kuinka ohjaan ja motivoin? Atooppinen ihottuma - kuinka ohjaan ja motivoin? Carita Baykan, sh Teija Leikkari, sh SEKS Ihot/pkl 16.3.2017 Atopiapotilas Ihotautien poliklinikalla Lähete, lääkäri ohjelmoi kiireellisyyden, potilaalle

Lisätiedot

Sosiaali ja terveydenhuollon sähköinen asiointi. Kroonisesti sairaiden kokemukset ja tarpeet

Sosiaali ja terveydenhuollon sähköinen asiointi. Kroonisesti sairaiden kokemukset ja tarpeet Sosiaali ja terveydenhuollon sähköinen asiointi. Kroonisesti sairaiden kokemukset ja tarpeet http://urn.fi/urn:isbn:978-952-302-410-6 11.5.2015 Sosiaali- ja terveydenhuollon sähköinen asiointi/ Hannele

Lisätiedot

Iisalmen kaupungin elinvoimapalvelut asiakastyytyväisyyskyselyn 2015 havainnot

Iisalmen kaupungin elinvoimapalvelut asiakastyytyväisyyskyselyn 2015 havainnot Iisalmen kaupungin elinvoimapalvelut asiakastyytyväisyyskyselyn 201 havainnot KYSELYN TAVOITE JA TOTEUTUS Tavoitteena oli selvittää Iisalmen kaupungin elinvoimapalveluiden vuoden 201 aikana asioineiden

Lisätiedot

TERVEYSKESKUSTEN AVOSAIRAANHOIDON VASTAANOTTOJEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSMITTAUS 2010. Kaupunkikohtainen vertailu 24.2.2011

TERVEYSKESKUSTEN AVOSAIRAANHOIDON VASTAANOTTOJEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSMITTAUS 2010. Kaupunkikohtainen vertailu 24.2.2011 TERVEYSKESKUSTEN AVOSAIRAANHOIDON VASTAANOTTOJEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSMITTAUS 2010 Kaupunkikohtainen vertailu 24.2.2011 Tutkimuksen tausta Tutkimuksen tavoitteena on kuvata terveyskeskusten avosairaanhoidon

Lisätiedot

Tuhat Suomalaista Suomen Yrittäjät Joulukuu SFS ISO20252 Sertifioitu

Tuhat Suomalaista Suomen Yrittäjät Joulukuu SFS ISO20252 Sertifioitu Tuhat Suomalaista Suomen Yrittäjät Joulukuu 16 SFS ISO252 Sertifioitu Tutkimuksen toteutus Tuhat suomalaista /16 IRO Research Oy:n Tuhat suomalaista tutkimuksen tiedonkeruu tehtiin internetissä IROResearch

Lisätiedot

MITÄ TIEDETÄÄN PITKÄAIKAISSAIRAIDEN LÄÄKETIEDON LÄHTEISTÄ JA -TARPEISTA?

MITÄ TIEDETÄÄN PITKÄAIKAISSAIRAIDEN LÄÄKETIEDON LÄHTEISTÄ JA -TARPEISTA? MITÄ TIEDETÄÄN PITKÄAIKAISSAIRAIDEN LÄÄKETIEDON LÄHTEISTÄ JA -TARPEISTA? LÄÄKEINFORMAATION JA LÄÄKEINFORMAATIOPALVELUIDEN KEHITTÄMINEN ERI POTILASRYHMILLE Lääkeinformaatiofoorumi 20.10.2015 proviisori

Lisätiedot

Yksi elämä -terveystalkoot

Yksi elämä -terveystalkoot Yksi elämä -terveystalkoot Yksi elämä 2012 2017 Yksi elämä -terveystalkoiden tavoitteena on terveempi Suomi! Vuonna 2012 Aivoliitto, Diabetesliitto ja Sydänliitto käynnistivät yhteiset terveystalkoot,

Lisätiedot

YÖTYÖN RISKIEN KARTOITUS

YÖTYÖN RISKIEN KARTOITUS YÖTYÖN RISKIEN KARTOITUS LUOTTAMUKSELLINEN Yötyö kuormittaa työntekijää fyysisesti ja psyykkisesti enemmän kuin päivätyö, koska työntekijän vuorokausirytmiä muutetaan. Yötyö aiheuttaa lähes kaikille sitä

Lisätiedot

SISÄILMAAN LIITETTY OIREILU JA LÄÄKÄRISSÄKÄYNNIT SUOMESSA

SISÄILMAAN LIITETTY OIREILU JA LÄÄKÄRISSÄKÄYNNIT SUOMESSA SISÄILMAAN LIITETTY OIREILU JA LÄÄKÄRISSÄKÄYNNIT SUOMESSA Juha Pekkanen 1,2, Janne Viertävä 2, Katja Borodulin 2, Pekka Jousilahti 2, Tiina Laatikainen 2 1 Kansanterveystieteen osasto, Helsingin Yliopisto

Lisätiedot

Sivu 1 JOHDANTO 1 2 MIELIPITEET ALKOHOLIJUOMIEN MYYNNIN JÄRJESTÄMISESTÄ MAASSAMME 1 3 NÄKEMYKSET ALKOHOLIJUOMIEN MYYNTIAJOISTA RUOKAKAUPOISSA 3

Sivu 1 JOHDANTO 1 2 MIELIPITEET ALKOHOLIJUOMIEN MYYNNIN JÄRJESTÄMISESTÄ MAASSAMME 1 3 NÄKEMYKSET ALKOHOLIJUOMIEN MYYNTIAJOISTA RUOKAKAUPOISSA 3 MIELIPITEET ALKOHOLIJUOMIEN MYYNNISTÄ Sisällysluettelo: Sivu JOHDANTO MIELIPITEET ALKOHOLIJUOMIEN MYYNNIN JÄRJESTÄMISESTÄ MAASSAMME NÄKEMYKSET ALKOHOLIJUOMIEN MYYNTIAJOISTA RUOKAKAUPOISSA LIITEKUVAT TNS

Lisätiedot

Kysely syöpäpotilaiden hoidosta Tulokset FIN-P-CARF /18

Kysely syöpäpotilaiden hoidosta Tulokset FIN-P-CARF /18 Kysely syöpäpotilaiden hoidosta Tulokset FIN-P-CARF-0918-0844-9/18 OTOS Näissä tuloksissa on mukana tulokset, jotka on kerätty ajalla 4.5 18..18. Tässä esityksessä tuloksia tarkastellaan seuraavien kohderyhmien

Lisätiedot

Lasten ja nuorten moniammatillinen suun terveydenhuollon ennaltaehkäisevä prosessi

Lasten ja nuorten moniammatillinen suun terveydenhuollon ennaltaehkäisevä prosessi Lasten ja nuorten moniammatillinen suun terveydenhuollon ennaltaehkäisevä prosessi Hammaslääkäri Rosa Korhonen Käsiteltävät teemat esityksessä Omaolo-palvelu Omahoidon vastaanotto Tulevaisuuden visiot

Lisätiedot

Kansalaisten enemmistölle hoitoon pääsy on tärkeintä

Kansalaisten enemmistölle hoitoon pääsy on tärkeintä Kansalaisten enemmistölle hoitoon pääsy on tärkeintä Enemmistö ( %) suomalaisista ilmoittaa, että heille on samantekevää, miten sosiaalija terveyspalvelut järjestetään maassamme, kunhan hoitoon pääsee,

Lisätiedot

Lähes kaikki kuntien palvelut riittäviä huolta vanhusten palveluista

Lähes kaikki kuntien palvelut riittäviä huolta vanhusten palveluista Tutkimusosio Lähes kaikki kuntien palvelut riittäviä huolta vanhusten palveluista Kokoava yleisarvosana kunnan palvelujen riittävyydelle painottuu yksiselitteisen myönteiseksi: kolme neljästä ( %) pitää

Lisätiedot

ATTENDO OY TERVEYDENHUOLTOKYSELY SULKAVALLA LOKA-MARRASKUU/ 2016 TALOUSTUTKIMUS OY ANNE KOSONEN

ATTENDO OY TERVEYDENHUOLTOKYSELY SULKAVALLA LOKA-MARRASKUU/ 2016 TALOUSTUTKIMUS OY ANNE KOSONEN ATTENDO OY TERVEYDENHUOLTOKYSELY SULKAVALLA LOKA-MARRASKUU/ 2016 TALOUSTUTKIMUS OY ANNE KOSONEN 1 TUTKIMUKSEN TOTEUTUS 1/2 Taloustutkimus Oy on toteuttanut tämän tutkimuksen Attendo Oy:n toimeksiannosta.

Lisätiedot

Suurten kaupunkien terveysasemavertailu 2015

Suurten kaupunkien terveysasemavertailu 2015 Suurten kaupunkien terveysasemavertailu 2015 Kuntaliiton vertailututkimus (toteutus TNS gallup) Erityisasiantuntija Anu Nemlander, puh. 050 563 6180 Erityisasiantuntija Hannele Häkkinen, puh. 050 375 2164

Lisätiedot

RAISION TERVEYSKESKUKSEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET

RAISION TERVEYSKESKUKSEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET 1 RAISION TERVEYSKESKUKSEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET Asiakastyytyväisyyden keskeiset osatekijät ovat palvelun laatua koskevat odotukset, mielikuvat organisaatiosta ja henkilökohtaiset palvelukokemukset.

Lisätiedot

Made by Finland selvitys suomalaisen työelämän vahvuuksista ja heikkouksista

Made by Finland selvitys suomalaisen työelämän vahvuuksista ja heikkouksista Made by Finland selvitys suomalaisen työelämän vahvuuksista ja heikkouksista 19.6.2017 Tutkimusasetelma Aula Research Oy toteutti selvityksen Suomessa tehtävään työhön liitettävistä mielikuvista Selvityksen

Lisätiedot

#tulevaisuudenpeloton. Opiskelijakyselyn tulokset Huhtikuu 2018

#tulevaisuudenpeloton. Opiskelijakyselyn tulokset Huhtikuu 2018 #tulevaisuudenpeloton Opiskelijakyselyn tulokset Huhtikuu 2018 Opiskelijakyselyn tulokset Taustatiedot Kysely toteutettiin ajalla 20.3.-8.4.2018 Vastaajia 2055 Lähes 70 % kyselyyn vastanneista oli naisia

Lisätiedot

Terveyttä mobiilisti -seminaari 8.12.2011 VTT. Ville Salaspuro ville.salaspuro@mediconsult.fi Mediconsult OY

Terveyttä mobiilisti -seminaari 8.12.2011 VTT. Ville Salaspuro ville.salaspuro@mediconsult.fi Mediconsult OY Terveyttä mobiilisti -seminaari 8.12.2011 VTT Ville Salaspuro ville.salaspuro@mediconsult.fi Mediconsult OY Medinet mahdollistaa sähköisen hoidon ammattilaisen ja potilaan välillä. Medinet toimii myös

Lisätiedot

Sopimus Espoon Omahoitopalvelun käytöstä

Sopimus Espoon Omahoitopalvelun käytöstä 1 (5) Sopimus Espoon Omahoitopalvelun käytöstä Espoon kaupungin Terveyspalvelut tarjoaa asiakkailleen sähköisiä terveyspalveluita Internetin kautta Omahoitopalvelun (Terveyskansion) välityksellä. Palvelu

Lisätiedot

ENEMMISTÖ: KUNTAPALKAT ENNALLAAN - LASTENHOITAJILLE, SAIRAANHOITAJILLE JA SIIVOOJILLE LISÄÄ PALKKAA

ENEMMISTÖ: KUNTAPALKAT ENNALLAAN - LASTENHOITAJILLE, SAIRAANHOITAJILLE JA SIIVOOJILLE LISÄÄ PALKKAA TIEDOTE ENEMMISTÖ: KUNTAPALKAT EN - LASTENHOITAJILLE, SAIRAANHOITAJILLE JA SIIVOOJILLE LISÄÄ PALKKAA Enemmistö ( %) suomalaisista katsoo, että kuntaväen palkkoja ei pitäisi seuraavissa tuloneuvotteluissa

Lisätiedot

Resurssiviisas kansalainen

Resurssiviisas kansalainen Resurssiviisas kansalainen Tutkimuksen osaraportti: ruokaan ja ravintoon liittyvät tulokset 5.7.07 Kantar TNS Jaakko Hyry 00879 Resurssiviisas kansalainen 07 Sisältö Tutkimuksen toteutus, sisältö ja aineiston

Lisätiedot

Kysely terveyspalveluiden valinnanvapaudesta Jyväskylän kaupungin alueella

Kysely terveyspalveluiden valinnanvapaudesta Jyväskylän kaupungin alueella Kysely terveyspalveluiden valinnanvapaudesta Jyväskylän kaupungin alueella 4.4.07 Kantar TNS Jaakko Hyry t. 008063 Tutkimuksen tarkoitus ja toteutus Sitran Ihminen edellä valintakokeilut sote-palveluissa

Lisätiedot

Hallitus ja irtisanominen Sakari Nurmela Kantar TNS Oy

Hallitus ja irtisanominen Sakari Nurmela Kantar TNS Oy Hallitus ja irtisanominen 201 Sakari Nurmela Kantar TNS Oy Tutkimuksen toteuttaminen Tutkimuksen toteuttaminen Tutkimusaineisto kerättiin Kantar TNS:n Gallup Kanavalla. Kyseessä on yhtiön viikkovastaajapaneeli,

Lisätiedot

ALUEKOORDINAATIORYHMÄ 25.5.2015

ALUEKOORDINAATIORYHMÄ 25.5.2015 Epäily muisti-ongelmasta ALUEKOORDINAATIORYHMÄ 25.5.2015 Muistiasiakkaan (+65) palvelupolku Keski-Pohjanmaalla LUONNOS 13.3.2015 Asiakas ja läheiset Ennakoiva työ Daalia/Ikäneuvola/palveluohjaus/infot

Lisätiedot

Akavan kirkollisten jäsenkysely 2010: Yhä useampi toivoo naista piispaksi

Akavan kirkollisten jäsenkysely 2010: Yhä useampi toivoo naista piispaksi Julkaistu Crux 3/010 Akavan kirkollisten jäsenkysely 010: Yhä useampi toivoo naista piispaksi Kati Niemelä Nuoret pappisnaiset ovat kiinnostuneita kirkkoherran virasta ja muista esimiestehtävistä. Naispiispaa

Lisätiedot

Valmistu töihin! Opiskelijakyselyn tulokset 13.9.2012 Seinäjoki

Valmistu töihin! Opiskelijakyselyn tulokset 13.9.2012 Seinäjoki Valmistu töihin! Opiskelijakyselyn tulokset 13.9.2012 Seinäjoki 1 Kyselyn toteuttaminen Valmistu töihin! -Seinäjoen raportissa käsitellään sekä Tamperelaisten että Seinäjokelaisten nuorten vastauksia.

Lisätiedot

Kansalaiset terveyspalveluista Sakari Nurmela, Kantar TNS

Kansalaiset terveyspalveluista Sakari Nurmela, Kantar TNS 1 Kansalaiset terveyspalveluista Sakari Nurmela, Kantar TNS Johdanto Seuraavassa esitetään yhteenveto tutkimuksesta, jossa selvitettiin suomalaisten ajatuksia terveyspalveluista. Tutkimusaineisto on koottu

Lisätiedot

Kokemustoimintaverkosto 2016 Lauri Honkala, suunnittelija, Kokemustoimintaverkosto Kokemustoimintaverkostossa mukana 36 valtakunnallista sosiaali- ja terveysalan järjestöä 17 alueellista ohjausryhmää eri

Lisätiedot

Ilta-Sanomat.fi Pelikone. Kävijäprofiili TNS Atlas tammi-kesäkuu 2012

Ilta-Sanomat.fi Pelikone. Kävijäprofiili TNS Atlas tammi-kesäkuu 2012 Kävijäprofiili Toteutus Tulokset TNS Gallup Oy:n TNS Atlas tutkimuksesta. TNS Atlas tutkimuksen tiedonkeruu toteutetaan seuraavasti: Menetelmänä internetkysely TNS Gallup Forumissa Kohderyhmänä 5- vuotias

Lisätiedot

SUKUPUOLI % Nainen 50 Mies 50

SUKUPUOLI % Nainen 50 Mies 50 SUKUPUOLI % Nainen 50 Mies 50 IKÄ % 18 24 9 25-34 35-44 26 45-54 30 55-60 13 Yli 60 7 ASEMA % Työntekijä 23 Alempi toimihenkilö 13 Ylempi toimihenkilö 31 Johtava asema 6 Opiskelija 9 Perhe-/opinto-/vuorotteluvapaalla

Lisätiedot

Kansalaisten käsityksiä taiteesta osana arkiympäristöä ja julkisia tiloja TNS 2014

Kansalaisten käsityksiä taiteesta osana arkiympäristöä ja julkisia tiloja TNS 2014 RIGHT MA Kansalaisten käsityksiä taiteesta osana arkiympäristöä ja julkisia tiloja A TNS 0 RIGHT MA Tutkimuksen toteuttaminen ja sisältö Kysely toteutettiin osana TNS Gallup Oy:n puhelinomnibustutkimusta.

Lisätiedot