Kokousjärjestäjän opas näin järjestät onnistuneen kokouksen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kokousjärjestäjän opas näin järjestät onnistuneen kokouksen"

Transkriptio

1 Kokousjärjestäjän opas näin järjestät onnistuneen kokouksen Kokous on onnistunut, kun kaikki sujuu kuin itsestään. Restel on kokenut, osaava ja luotettava valinta kokousten, juhlien ja erilaisten tapahtumien järjestämiseen. Runsas kokoustilavalikoimamme tarjoaa toimivat ja tehokkaat tilat muutaman hengen kabineteista satojen henkilöiden tiloihin. Vankka kokemuksemme, loistava palveluasenteemme sekä huolella tehdyt kokousjärjestelyt varmistavat onnistuneen tilaisuuden.

2

3 KOKOUSJÄRJESTÄJÄN MUISTILISTA Onnistunut kokous on hyvin suunniteltu. Tähän kokousjärjestäjän muistilistaan on koottu keskeisiä asioita, jotka on hyvä ottaa huomioon kokouksen suunnittelussa. ENNEN KOKOUSTA TAI TILAISUUTTA Kokouksen luonne, kesto ja tavoite Päiväkokous, virkistyspäivä vaiko viikonloppuseminaari? Parhaat puitteet onnistuneelle kokoukselle syntyvät huomioimalla tilaisuuden luonne, kesto ja tavoite. Ajankohta Kokouksen ajankohdan valinta kannattaa aloittaa avainhenkilöiden ja mahdollisten vierailijoiden aikataulusta sekä sesongin asettamista rajoituksista, kuten lomaajoista. Lisäksi kannattaa välttää päällekkäisyyttä kilpailevien tapahtumien kanssa. Budjetti Ennen konkreettisiin kokousjärjestelyihin ryhtymistä kannattaa kokoukselle miettiä budjetti, joka asettaa luontevat raamit suunnittelulle. Seuraamalla budjettia myös projektin aikana vältytään yllätyksiltä jälkeenpäin. Osallistujat Keitä kokous koskee ja keille tilaisuus on tarkoitettu? Mikä on järkevä osallistujamäärä? Vastuuhenkilöt Tapahtumaan tai kokoukseen liittyvät tehtävä- ja vastuualueet kannattaa jakaa, ja nimetä osiolle omat vastuuhenkilönsä. Lisäksi on hyvä, että vähintään yhdellä henkilöllä on kaikki langat käsissään. Ohjelma ja aikataulu Kokouksen ohjelma, teemat, puhujat ja mahdollinen oheisohjelma kannattaa miettiä ajoissa. Etukäteen laadittu esityslista kiteyttää kokouksen sisällön ja jäsentää sille esitetyt tavoitteet. Kokouksen aikataulu on hyvä jakaa kaikille sekä etukäteen että kokouspaikalla. Tiedottaminen / kutsut Tiedota ajoissa kokouksen keskeiset asiat kuten ajankohta, kesto, aihe sekä tarvittaessa ilmoittautumisohjeet. Lähetä kutsut ajoissa. Ennakkovalmistautuminen Mitä pidempi kokous, sitä perusteellisemman ennakkovalmistautumisen se vaatii. Mieti, jaetaanko osallistujille materiaalia tai esimerkiksi tehtäviä jo ennakkoon, vai kootaanko kokouksessa käsiteltävää materiaalia vaikkapa intranettiin. Kokousmateriaalit Tee lista materiaaleista, jotka täytyy ottaa mukaan kokouspaikalle jaettavaksi. Muistathan, että kokouspaikalta löytyvät mm. kynät, muistiinpanolehtiöt, tussit sekä muut tavalliset toimistotarvikkeet.

4 Kuljetus kokouspaikalle Jo kokouspaikan varaamisen yhteydessä on hyvä kartoittaa vaihtoehtoisia tapoja siirtyä kokouspaikalle. Yhteiskuljetus tilausbussilla mahdollistaa kokousasioiden käsittelyn aloittamisen jo matkan aikana, kun taas julkinen liikenne saattaa olla edullisempi vaihtoehto. Kokouspaikka Kokouspaikan ja -paikkakunnan valinta lähtee kokouksen ja tilaisuuden tarpeista. Jos osallistujat tulevat eri puolilta Suomea, saattaa kokouspaikan keskeinen sijainti olla paras vaihtoehto. Restelin monipuolisessa hotellivalikoimassa on hyvin erilaisia kohteita, joiden erityispiirteet kannattaa hyödyntää onnistuneen kokouksen suunnittelussa. Kokoustilat Kokoustiloilla on iso merkitys tilaisuuden tunnelman kannalta. Kokouksen luonne, ajankohta ja osallistujamäärä sanelevat sen, millaiset tilat toimivat parhaiten ja millaisia vaatimuksia tiloille on: koko, pöytien muoto, valaistus, luonnonvalon tarve jne. Kokousmyyntimme auttaa mielellään valitsemaan monipuolisesta valikoimasta juuri teille parhaiten sopivat tilat. Välineet Heti kokousohjelman varmistuttua on hyvä miettiä, millaisia varusteita ja teknisiä laitteita tarvitaan. Perusvarustuksen lisäksi kokoustiloihin on saatavissa erikoislaitteita, kunhan ne on tilattu ajoissa. Tekniikka kannattaa testata vielä ennen kokouksen alkua. Majoitus Yöpyvän kokouksen järjestämisessä myös majoitus on tärkeä osa onnistunutta kokonaisuutta. Varaa huoneet hyvissä ajoin, jotta riittävästi toivotunlaisia huoneita on vapaana käyttöönne. Ruokailu Kokouksen yhteydessä maistuu hyvä ruoka. Ruokailuun liittyy monia valintoja, jotka on hyvä huomioida jo muun suunnittelun ohessa. Ruokailuaikojen ja -paikkojen lisäksi on mietittävä, syövätkö kaikki samaa ruokaa, tilataanko annokset yksittäin ala carté -listalta vai ruokaillaanko buffetissa. Myös mahdolliset allergiat ja/tai erityisruokavaliot on kysyttävä etukäteen. Ohjelma kokouksen ohessa Vapaamuotoinen tekeminen asiaohjelman ohessa keventää kokouspäivää. Restel-hotelleissa käytössänne on laaja valikoima ohjelmavaihtoehtoja tapahtumista ja te lanvietoista rentouttaviin hoitoihin ja kuntoiluun. Yksityiskohtien vahvistaminen Etukäteen on hyvä sopia, mihin mennessä kokouksen lopulliset osallistujamäärät, ruokailu, tilat, oheisohjelma ja majoituksen henkilömäärät tulee vahvistaa, jotta kaikki on kunnossa tilaisuuden koittaessa. KOKOUKSEN JÄLKEEN Yhteenveto ja kiitos Kokouksesta kannattaa tehdä tiivis yhteenveto, jossa kiteytetään kokouksen anti ja päätökset sekä sovitut jatkotoimenpiteet. Samalla on hyvä kirjata omaan käyttöön kokouksen aikana tulleet ideat tai parannusehdotukset seuravaa kokousta varten. Muistathan myös kiittää osallistujia, esiintyjiä sekä järjestelyistä vastaavia henkilöitä tapahtuman jälkeen. Kokous on onnistunut, kun kaikki sujuu kuin itsestään.

5

6 KOKOUSVETÄJÄN edut Yöpyvän kokouksen vetäjä saa monia erikoisetuja ja -palveluja: Pääsy huoneeseen heti saapumisajankohtana Majoittuminen parempaan huoneluokkaan ilman erillistä lisämaksua (mikäli huoneita saatavilla) Päivän iltapäivälehti Lahja, give away tai muu huomiointi tilanteen mukaan Pääsy kokoustilaan ennen tilaisuuden alkua Kokousfolder, josta käy ilmi päivän ohjelma ja tarpeelliset yhteystiedot Huoneen luovutus lähtöpäivänä viimeistään klo 18.00

7 Ekologisuus Ympäristöä säästävä ja ekologisesti kestävä toimintatapa on ollut osa Restel Oy:n strategiaa jo vuodesta Haluamme vaikuttaa omiin ja asiakkaittemme kulutustottumuksiin ottamalla ympäristöystävälliset vaihtoehdot osaksi jokapäiväisiä valintoja. Restel on sitoutunut EU:n Energiatehokkuusprojektiin, jonka tavoitteena on vähentää energiankulutusta 9 % vuoteen 2016 mennessä. Jokaisella hotellilla ja ravintolalla on oma ympäristövastaavansa, joka huolehtii ympäristöystävällisten vaihtoehtojen konkretisoimisesta. Jokainen ryhmä ja jopa yksittäinen asiakas voi itse vaikuttaa energiankulutukseen valitsemalla esimerkiksi mahdollisimman ympäristöystävälliset kokousmateriaalit ja tarjoilut, välttämällä turhaa sähkön ja veden kulutusta ja matkustamalla kokouspaikalle jättäen mahdollisimman pienen hiilijalanjäljen. Henkilökuntamme koulutetaan lajittelemaan ja kierrättämään jätteet tehokkaasti. Pesu- ja puhdistusaineet sekä siivousmenetelmät valitaan ympäristöä ajatellen, kertakäyttötuotteita vältetään ja vastaavasti vettä, energiaa ja lämpöä säästäviä toimia kehitetään. Henkilökunnan ekologista osaamista kehitetään jatkuvasti tiivillä yhteistyöllä eri ympäristöjärjestöjen kanssa. Restel-hotellit ovat turvallisia ja luotettavia kokoontumispaikkoja kaikenkokoisille ryhmille. Kun paikalla on isompi määrä ihmisiä, on tavallistakin tärkeämpää, että asiat sujuvat joka tilanteessa vaivattomasti ja turvallisesti. Turvallinen paikka kokoontua Turvallisuus merkitsee meille valmiutta selvitä eri tilanteista: tiedämme miten toimia, jos jotain odottamatonta tapahtuu. Teemme kaikkemme, jotta ryhmänne kokoontuu rennossa ja turvallisessa ympäristössä, jossa jokainen vieras voi huoletta keskittyä vain asialistalla oleviin kysymyksiin. Ennen kokouksen alkua informoimme mielellämme ryhmäänne keskeisimmistä turvallisuusasioista hotellissa. Näihin kuuluvat myös tietoturva kokouksen aikana: kaikkia asioita ei ole tarkoitettu jokaisen hotellivieraan tietoon, joten hyödynnä tarvittaessa vinkkimme luottamuksellisen tiedon käsittelyyn. Turvallisuus kuuluu jokaiseen päivään, tilaisuuteen ja tapahtumaan. Se on iso ja tärkeä osa arkeamme, vaikka se ei aina näkyisikään päällepäin. Mutta jos jostakin syystä jotain yllättävää tapahtuisi, osaava ja säännöllisesti turvallisuuskoulutettu henkilökuntamme tietää, mitä tehdä ja miten toimia.

8 symbolit pöytämalleista / kokoustiloista Kokoustilojen keskustaan Teatteri Luonnonvalo Suurin yhtenäinen kokoustila linja-autoasemalle Luokka m 2 Pinta-ala Huoneiden rautatieasemalle U-pöytä Korkeus Vuodepaikkojen satamaan Diplomaatti Oven koko Ruokailutilojen Cocktailtilaisuus lentokentälle Pysäköintipaikkojen Banketti Ryhmäpöytä Kerros Tuote-esittely Jokaisen kokoushuoneen perusvarustukseen kuuluu: Fläppitaulu Muistiinpanovälineet Piirtoheitin Valkokangas Internet-yhteydet Telefax Televisio CD-soitin Kopiopalvelu Kokousisännän tai -emännän palvelut varustus Jokaiseen kokoukseen on tarvittavissa saatavilla laajempi varustus ennakkotilauksesta, aina tulkkipalveluita myöten.

Miten järjestän toimivan kokouksen

Miten järjestän toimivan kokouksen Miten järjestän toimivan kokouksen 1 Kokemus Kokousjärjestelyistä: Helsingin Messukeskus: Suomen suurin kokous- ja kongressikeskus Vuosittain 1400 kokousta Tapahtumakoordinaattori Kokoustoiminnan myyntipäällikkö

Lisätiedot

Murula. Selinin Sali. Ahlmanin Kartanon juhla- ja kokoustilat. 50 hengen kokous- ja juhlatila Kartanorakennuksen ensimmäisessä kerroksessa.

Murula. Selinin Sali. Ahlmanin Kartanon juhla- ja kokoustilat. 50 hengen kokous- ja juhlatila Kartanorakennuksen ensimmäisessä kerroksessa. TILAVUOKRAHINNASTO Murula 50 hengen kokous- ja juhlatila Kartanorakennuksen ensimmäisessä kerroksessa. Murula on tunnelmallinen ja toimiva tila, joka muuntuu moneksi. Arkisin tilan täyttävät kokoukset

Lisätiedot

Hotellin asiakasliikenne ja kannattavuus

Hotellin asiakasliikenne ja kannattavuus Mirja Rautiainen - Mika Siiskonen Hotellin asiakasliikenne ja kannattavuus HARJOITUSTEHTÄVIÄ LUKU 10: KOKOUS- JA KONGRESSITOIMINTA http://webd.savonia.fi/home/sasiimi/julkaisut KYSYMYKSIÄ KIRJASTA 1. Mainitse

Lisätiedot

Hotellin asiakasliikenne ja kannattavuus

Hotellin asiakasliikenne ja kannattavuus Mirja Rautiainen - Mika Siiskonen Hotellin asiakasliikenne ja kannattavuus HARJOITUSTEHTÄVIÄ LUKU 10: KOKOUS- JA KONGRESSITOIMINTA http://charles.savonia.fi/~mas/julkaisut 1. Mainitse erityispiirteitä

Lisätiedot

Mainio kokous- ja juhlapaikka Lohjalla, rauhallisen Hormajärven rannalla. Kanneljärven Opisto

Mainio kokous- ja juhlapaikka Lohjalla, rauhallisen Hormajärven rannalla. Kanneljärven Opisto Kanneljärven Opisto Mainio kokous- ja juhlapaikka Lohjalla, rauhallisen Hormajärven rannalla Meillä kokoonnutaan ja viihdytään Tervehdys Kanneljärven Opistolta Kanneljärven Opisto on toisen asteen oppilaitos,

Lisätiedot

Myynnin sertifikaatti Palveluprosessin visualisointi Jonna Rothberg-Mikkonen 20.2.2015

Myynnin sertifikaatti Palveluprosessin visualisointi Jonna Rothberg-Mikkonen 20.2.2015 Myynnin sertifikaatti Palveluprosessin visualisointi Jonna Rothberg-Mikkonen 20.2.2015 Case: Hyvän Olon viikonloppu kurssilaisen palvelupolku Vierumäellä VIERUMÄKI KOTISIVUT www.vierumaki.fi - Paljon informaatiota

Lisätiedot

Komeat puitteet rennolle tapahtumalle

Komeat puitteet rennolle tapahtumalle Bodomin kartanon väki toivottaa sinut tervetulleeksi! Master Golf toimii Bodom-järven rannalla, historiallisen Bodomin kartanon ympärillä, Espoossa. Yhtiö on perustettu vuonna 1987 ja sillä on kaksi erilaista

Lisätiedot

Villa Concerto kokous-, edustus- ja lomahuvila

Villa Concerto kokous-, edustus- ja lomahuvila Villa Concerto kokous-, edustus- ja lomahuvila Nuotanperä 12, 45160 Kouvola 40 40 30 Tasalattia 365m² Max hlö Seisten Istuen Tilan tyyppi Pinta-ala VILLA CONCERTO Kouvolassa sijaitseva yksityinen edustushuvila

Lisätiedot

Miksi mukaan? Kuvaus. Mitä? Sisältö ja ajankohta

Miksi mukaan? Kuvaus. Mitä? Sisältö ja ajankohta Järjestäjän opas Kuvaus Mitä? Tervetuloa meille -viikko on osa Suomalaisen Työn Liiton Suomi 100 -juhlavuoden Made by Finland -kampanjaa. Tavoitteena on innostaa mukaan suomalaiset yritykset ja yhteisöt

Lisätiedot

Tilavuokrahinnasto 2015 Kokous- ja juhlatilat

Tilavuokrahinnasto 2015 Kokous- ja juhlatilat hinnasto 2015 Murula 50 hengen kokous- ja juhlatila Kartanorakennuksen ensimmäisessä kerroksessa. 330 / kokous 650 / juhlat Selinin Sali 50 hengen kokous- ja juhlatila Kartanorakennuksen Dataprojektori,

Lisätiedot

Navitas on nykyaikainen työympäristö keskellä dynaamista liiketoimintaa

Navitas on nykyaikainen työympäristö keskellä dynaamista liiketoimintaa Navitas kokouspalvelut Navitas on nykyaikainen työympäristö keskellä dynaamista liiketoimintaa Navitas Navitas 1 ja 2-talot sijaitsevat Varkauden keskustassa, upealla paikalla järven rannalla. Tarjoamme

Lisätiedot

Kokousta. tapahtumien keskipisteessä. Rukahovissa

Kokousta. tapahtumien keskipisteessä. Rukahovissa Kokousta tapahtumien keskipisteessä Rukahovissa KEMIJÄRVI 116 KM 5 Rukatunturi KUUSAMO 25 KM CUMULUS RESORT RUKAHOVI RUKATUNTURI KUUSAMO Elämyksellinen tunturihotelli kokouksiin ja tapahtumiin Cumulus

Lisätiedot

TESC Tampereen Messu- ja Urheilukeskus

TESC Tampereen Messu- ja Urheilukeskus tuhansia tilaisuuksia TESC Tampereen Messu- ja Urheilukeskus Tampereen Messu- ja Urheilukeskus (TESC)...2 Hallit... 3 Kokous-, VIP- ja seminaaritilat... 4 Sijainti kartalla... 5 Fouga / Tuisku / Viima...

Lisätiedot

KOKOUSPAKETTIEN SOPIMUSHINNAT 2014

KOKOUSPAKETTIEN SOPIMUSHINNAT 2014 KOKOUSPAKETTIEN SOPIMUSHINNAT 2014 numero Scandic numero Hilton ESPOO Puolipäiväkokous 41,00 49,00 8% 37,70 45,00 Aamupäiväkokous 30,00 34,00 N/A 30,00 34,00 Iltapäiväkokous 30,00 34,00 N/A 30,00 34,00

Lisätiedot

Semifinaalien käytännön järjestelyt. Sami Karjalainen

Semifinaalien käytännön järjestelyt. Sami Karjalainen Semifinaalien käytännön järjestelyt Sami Karjalainen Esittely Sami Karjalainen 36v, Kainuun ammattiopisto, Kajaani Sähkö- ja automaatioalan opettaja Insinööri ylempi amk, master of engineering Opettajana

Lisätiedot

Käytännön vinkit hyvään hallitustyöskentelyyn hallituksen kokoonpano ja ydintehtävät

Käytännön vinkit hyvään hallitustyöskentelyyn hallituksen kokoonpano ja ydintehtävät Käytännön vinkit hyvään hallitustyöskentelyyn hallituksen kokoonpano ja ydintehtävät Kiinteistöliitto Uusimaa ry Mika Heikkilä toiminnanjohtaja, varatuomari Simo Vihemäki lakimies, OTM, luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja

Lisätiedot

Hääjuhlien järjestämisohjeet, menuvaihtoehdot ja hinnasto

Hääjuhlien järjestämisohjeet, menuvaihtoehdot ja hinnasto Hääjuhlien järjestämisohjeet, menuvaihtoehdot ja hinnasto 1.1. 31.12.2014 Etelä-Pohjanmaan Opistolla järjestät onnistuneet juhlat YLEISTÄ Vanhan päärakennuksen juhlasalissa on tilat noin 150 henkilölle

Lisätiedot

Kokous- ja juhlatilat FresCo Ravintolat Oy

Kokous- ja juhlatilat FresCo Ravintolat Oy Kokous- ja juhlatilat FresCo Ravintolat Oy Turku 2013 Ravintola AITIOPAIKKA Itsenäisyydenaukio 2 20800 Turku puh. 0400 176 481 aitiopaikka@frescoravintolat.fi Tyylikkäät, uudistetut juhla- ja kokoustilat

Lisätiedot

Nuorisokeskus Anjala on yksi kymmenestä opetus- ja kulttuuriministeriön tukemasta ja valvomasta valtakunnallisesta nuorisokeskuksesta.

Nuorisokeskus Anjala on yksi kymmenestä opetus- ja kulttuuriministeriön tukemasta ja valvomasta valtakunnallisesta nuorisokeskuksesta. on yksi kymmenestä opetus- ja kulttuuriministeriön tukemasta ja valvomasta valtakunnallisesta nuorisokeskuksesta. n elämyksellinen, turvallinen ja luonnonläheinen kartano- ja joenrantamiljöö sijaitsee

Lisätiedot

Head of delegation -opas

Head of delegation -opas Head of delegation -opas HEAD OF DELEGATION Sinut on valittu head of delegation (HoD) tehtäviin eli Suomen joukkueenjohtajaksi kansainvälisiin kilpailuihin. Tästä joukkueenjohtajan oppaasta löydät ohjeistuksen

Lisätiedot

Majoitusmyynti. Varaus- ja peruutusehdot

Majoitusmyynti. Varaus- ja peruutusehdot Majoitusmyynti Varaus- ja peruutusehdot Asiakkaan tekemä varaus on sekä hotellia että asiakasta sitova hotellin vahvistettua varauksen. Tämä varaus voidaan tehdä suullisesti tai kirjallisesti. Puhelintilauksissa

Lisätiedot

KESKIAIKAINEN ULVILA KUTSUU

KESKIAIKAINEN ULVILA KUTSUU KESKIAIKAINEN ULVILA KUTSUU Vanhan Musiikin Viikolle 27.7.-2.8.09 Tiedusteluihin vastaavat diplomiurkuri Anne-Marie Grundstén, puh. 050 520 4798. Kulttuurisihteeri Hilpi Toikka-Haldin, puh. (02) 677 4698;

Lisätiedot

Re:meet Oy Kohti parempia kokouksia

Re:meet Oy Kohti parempia kokouksia Re:meet Oy Kohti parempia kokouksia Pääkaupunkiseudun tradenomit ry Pikkujoulut 21.11.2013 Esityksen sisältö Lämmittely Re:meet Oy ja Janne Orava Kokousdesigner pelastaa kokouksen Kohti parempia kokouksia

Lisätiedot

ELÄMÄSI TAPAHTUMIIN LAPPEENRANTA-SALI LAPPEENRANNAN KAUPUNGINTEATTERI

ELÄMÄSI TAPAHTUMIIN LAPPEENRANTA-SALI LAPPEENRANNAN KAUPUNGINTEATTERI ELÄMÄSI TAPAHTUMIIN LAPPEENRANTA-SALI LAPPEENRANNAN KAUPUNGINTEATTERI JUHLAT, KOKOUKSET, KONFERENSSIT JA SEMINAARIT LAPPEENRANTA TARJOAA AINUTLAATUISET PUITTEET IKIMUISTOISIIN TAPAHTUMIIN! MYLLYSAARI KAUPUNGIN

Lisätiedot

Imatra. Kylpylä Spa. ilon pisaroita

Imatra. Kylpylä Spa. ilon pisaroita Hinnasto 1.5.08 31.1.09 Imatra Kylpylä Spa ilon pisaroita 1 Huonehinnat Huonehinnat arkisin 1hh 2hh Studiohuone 92,00 124,00 Standardihuone 98,00 136,00 Promenadihuone 103,00 146,00 viikonloppuisin 1 hh

Lisätiedot

Unohtumaton yksityistilaisuus Kappelin kellarissa. Tervetuloa!

Unohtumaton yksityistilaisuus Kappelin kellarissa. Tervetuloa! Unohtumaton yksityistilaisuus Kappelin kellarissa. Tervetuloa! Kappelin kellari on tunnelmallinen juhlapaikka 20-150 hengen seurueille. Holvikattoisen tilan lämmin valaistus, suuri puutakka ja yli sata

Lisätiedot

Yritysten henkilöstölle järjestettävät matkat voidaan jakaa kolmeen ryhmään:

Yritysten henkilöstölle järjestettävät matkat voidaan jakaa kolmeen ryhmään: KANNUSTEMATKAOPAS Travel Specialist Groupin kannustematkaopas on tarkoitettu avuksi kaikille, jotka suunnittelevat tai ovat jo toteuttamassa yrityksensä henkilöstölle tai jälleenmyyjille kannuste- tai

Lisätiedot

TAPAHTUMAN TUOTTAMISEN ABC

TAPAHTUMAN TUOTTAMISEN ABC TAPAHTUMAN TUOTTAMISEN ABC 2 5. 1 0. 2 0 1 6 Tiina Salonen Ohjelmapäällikkö, Kotkan kaupunki kulttuurituottaja (YAMK) MIKÄ ON TAPAHTUMA? = Tapahtumien avulla ihmiset kootaan yhteen jotain tarkoitusta varten

Lisätiedot

Saunatilat. Kokoustilat

Saunatilat. Kokoustilat Saunatilat Pikkujoulut? TYKY-päivät? Vai ihan vain rento saunailta parhaiden ystävien kanssa? Tule viettämään iltasi ravintola Spoonin upeisiin Saunatiloihin! Spoonin saunatiloissa mahtuu mukavasti saunomaan

Lisätiedot

tuhansia tilaisuuksia

tuhansia tilaisuuksia tuhansia tilaisuuksia TESC Tampereen Messu- ja Urheilukeskus Tampereen Messu- ja Urheilukeskus (TESC)...2 Hallit... 4 Uusi E-halli... 6 Kokous- ja seminaaritilat... 8 Sijainti kartalla... 9 Fouga / Tuisku

Lisätiedot

LUONNONVAROJEN SÄÄSTÄVÄINEN. Kiertokapula 2013

LUONNONVAROJEN SÄÄSTÄVÄINEN. Kiertokapula 2013 Nuukuusviikko 2013 LUONNONVAROJEN SÄÄSTÄVÄINEN KÄYTTÖ Nuukuusviikko vko 16 TEEMAVIIKKO, JOLLE ON TÄNÄ VUONNA VALITTU TEEMAKSI LUONNONVAROJEN SÄÄSTÄVÄINEN KÄYTTÖ NUUKUUSVIIKOLLA NOSTETAAN TÄRKEÄÄ KESTÄVÄN

Lisätiedot

Tunnelma on rento mutta tehokas!

Tunnelma on rento mutta tehokas! Kokoukset ja juhlat Kokoukset Tunnelma on rento mutta tehokas! Oli oikeastaan neronleimaus järjestää kokous muualla kuin omassa konttorissa. Ne silmiä häikäisevät loistoputket ja epämukavat tuolit eivät

Lisätiedot

Teemakeskustelujen järjestäminen vinkkejä ja välineitä

Teemakeskustelujen järjestäminen vinkkejä ja välineitä Teemakeskustelujen järjestäminen vinkkejä ja välineitä Kehitysvammaisille ihmisille omia työpajoja Yhteisten keskustelupöytien äärelle vanhempia ja alan työntekijöitä Oppiva kahvila periaatteella Teemakeskustelujen

Lisätiedot

ElämysBunkkeri. Kouvolankatu 15, Kouvola. Elämyspaketit kolme aktiviteettia kahden hinnalla. Auditorio. 1500m2m². Seisten. Tilan tyyppi.

ElämysBunkkeri. Kouvolankatu 15, Kouvola. Elämyspaketit kolme aktiviteettia kahden hinnalla. Auditorio. 1500m2m². Seisten. Tilan tyyppi. ElämysBunkkeri Kouvolankatu 15, 45100 Kouvola 300 300 300 Auditorio 1500m2m² Max hlö Seisten Istuen Tilan tyyppi Pinta-ala Elämyspaketit kolme aktiviteettia kahden hinnalla ElämysBunkkeri tarjoaa nyt kolme

Lisätiedot

Kokous- ja kongressipalvelut

Kokous- ja kongressipalvelut Mirja Rautiainen - Mika Siiskonen Kokous- ja kongressipalvelut Luku7: Kongressin järjestäminen HARJOITUSTEHTÄVIÄ Yleistä kongressin järjestelyistä 1. Miten aloite voidaan tehdä, kun halutaan kansainvälinen

Lisätiedot

Opas pukukaappien ja kalusteiden lukituksen valintaan

Opas pukukaappien ja kalusteiden lukituksen valintaan Opas pukukaappien ja kalusteiden lukituksen valintaan, 70500 Kuopio +358 10 2311 270 www.prosella.com +358 10 2311 270 www.prosella.com Pukukaappi- ja kalustehankinnoissa lukitus ja sen hallinta on noussut

Lisätiedot

Pietarin omatoimimatkat junalla

Pietarin omatoimimatkat junalla Pietarin omatoimimatkat junalla Allegro-juna vie Kouvolasta Pietariin vain 2 tunnissa 20 minuutissa keskustasta keskustaan ja passi- ja tullimuodollisuudet hoituvat kätevästi junassa, omalla paikalla istuen.

Lisätiedot

Uutiskirje. Tervehdys Yrittäjä. Kouvolan Yrittäjien aamukahvi tapahtuma Allun torikahvilassa keräsi runsaasti jäseniä paikalle.

Uutiskirje. Tervehdys Yrittäjä. Kouvolan Yrittäjien aamukahvi tapahtuma Allun torikahvilassa keräsi runsaasti jäseniä paikalle. Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä Uutiskirje 6/2016 Tervehdys Yrittäjä Kouvolan Yrittäjien aamukahvi tapahtuma Allun torikahvilassa keräsi runsaasti jäseniä paikalle. Menestyksen johdosta

Lisätiedot

Opas pukukaappien ja kalusteiden lukituksen valintaan

Opas pukukaappien ja kalusteiden lukituksen valintaan Opas pukukaappien ja kalusteiden lukituksen valintaan, 70500 Kuopio +358 10 2311 270 www.prosella.com Pukukaappi- ja kalustehankinnoissa lukitus ja sen hallinta on noussut yhdeksi tärkeimmistä valintaperusteista.

Lisätiedot

Kolme Kiveä Ravintolat Oy TILAESITTELY MODERN CHINESE & ASIAN FOOD. www.kolmekivea.fi

Kolme Kiveä Ravintolat Oy TILAESITTELY MODERN CHINESE & ASIAN FOOD. www.kolmekivea.fi TILAESITTELY MODERN CHINESE & ASIAN FOOD www.kolmekivea.fi Wanha Makasiini Bistro on mutkaton ja tunnelmallinen ruokaravintola, Lappeenrannan satamassa. Ravintolamme punatiiliset kiviseinät, ikkunasyvennykset

Lisätiedot

KOKOUS- JA JUHLAPAKETIT 2018

KOKOUS- JA JUHLAPAKETIT 2018 KOKOUS- JA JUHLAPAKETIT 2018 TILA 500 HENKILÖLLE 400 M2 TUO KUNNON DRAIVIA KOKOUKSIIN JA PALAVEREIHIN PÖYTÄMUODOT TEATTERI 270 HENKILÖÄ DIPLOMAATTI 64 HENKILÖÄ COCKTAIL 500 HENKILÖÄ LUOKKA 60 HENKILÖÄ

Lisätiedot

Kokous- ja juhlatilat FresCo Ravintolat Oy

Kokous- ja juhlatilat FresCo Ravintolat Oy Kokous- ja juhlatilat FresCo Ravintolat Oy Turku 2013 Ravintola AITIOPAIKKA Itsenäisyydenaukio 2 20800 Turku puh. 0400 176 481 aitiopaikka@frescoravintolat.fi Tyylikkäät, uudistetut juhla- ja kokoustilat

Lisätiedot

Ensimmäiset vuokralaiset muuttivat sisään helmikuussa 2014, jolloin myös ravintola- ja aulapalvelut käynnistyvät.

Ensimmäiset vuokralaiset muuttivat sisään helmikuussa 2014, jolloin myös ravintola- ja aulapalvelut käynnistyvät. 2 Turun Pitkämäkeen valmistunut kahdeksankerroksinen Nereis Business Garden on kestävästä yhteiskuntarakentamisesta tunnetun pohjoismaisen Peab konsernin toteuttama korkeatasoinen toimistorakennus, johon

Lisätiedot

TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC

TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC NORDEA UNIONI SUOMI RY TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC Työpaikkaosastoille Järjestötoimikunta 2012 R A T A M E S T A R I N K A T U 12A 8.K R S, 00520 H E L S I N K I TYÖPAIKKATOIMINNAN TOIMINTAMALLI 1. TOIMIALUE

Lisätiedot

EKOLOGISUUS. Ovatko lukiolaiset ekologisia?

EKOLOGISUUS. Ovatko lukiolaiset ekologisia? EKOLOGISUUS Ovatko lukiolaiset ekologisia? Mitä on ekologisuus? Ekologisuus on yleisesti melko hankala määritellä, sillä se on niin laaja käsite Yksinkertaisimmillaan ekologisuudella kuitenkin tarkoitetaan

Lisätiedot

Kokous- ja juhlatilat

Kokous- ja juhlatilat Murula 50 hengen kokous- ja juhlatila Kartanorakennuksen ensimmäisessä kerroksessa. Dataprojektori, valkokangas ja fläppitaulu Tilavuokra 250 / kokous Tilavuokra 500 / juhlat Kokous- ja juhlatilat Selinin

Lisätiedot

Tervetuloa juhlaan kanssamme. Kokous- ja juhlatarjoilut

Tervetuloa juhlaan kanssamme. Kokous- ja juhlatarjoilut Tervetuloa juhlaan kanssamme Kokous- ja juhlatarjoilut JUHLIEN JA KOKOUSTEN AMMATTILAINEN Olemme kokousten ja juhlien järjestämisen huippuammattilaisia, ja olemme mielellämme apunasi kaikissa tilaisuuksissa

Lisätiedot

TULEVIEN PRESIDENTTIEN VALMENNUS KAUDELLE 2015-2016. Hyviä käytäntöjä, kyselyn tulokset

TULEVIEN PRESIDENTTIEN VALMENNUS KAUDELLE 2015-2016. Hyviä käytäntöjä, kyselyn tulokset TULEVIEN PRESIDENTTIEN VALMENNUS KAUDELLE 2015-2016 Hyviä käytäntöjä, kyselyn tulokset Pressan kestokansio, myös sähköisenä Puolisot mukana toiminnassa Klubin viihtyvyys / iloinen tekemisen meininki Kokoukset

Lisätiedot

MUSEON AVAIN. Satakunnan Museo

MUSEON AVAIN. Satakunnan Museo MUSEON AVAIN Satakunnan Museo Marraskuu 2013 MIKÄ ON MUSEON AVAIN? Museon avain on Satakunnan Museon etukortti yrityksille ja yhteisöille. Museon avaimella saat käyttöösi lukuisia etuja ja mahdollisuuden

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/2019 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/2019 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/2019 1 Laatimispvm 5.9.2019 Aika 13.09.2019 klo 09:00 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Osanottajat Nimi Laatunen Kirsti Sikkilä Sari Heikkilä Emma Henttonen Raimo

Lisätiedot

A V I A T O W E R m o v e t o a n e w l e v e l

A V I A T O W E R m o v e t o a n e w l e v e l AV IA move to a new level TOWER Uutta muotokieltä ja ekologista ajattelua edustava Avia Tower tarjoaa käyttäjilleen inspiroivan ja muunneltavan työympäristön. Avia Tower kohoaa Vantaalle Aviapoliksen liike-

Lisätiedot

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 1/6,Kuva: http://www.maija.palvelee.fi/ TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 SUKUSEURAN KOTISIVUISTA MIELENKIINTOISET

Lisätiedot

Kokous- ja kongressipalvelut

Kokous- ja kongressipalvelut Mirja Rautiainen - Mika Siiskonen Kokous- ja kongressipalvelut HARJOITUSTEHTÄVIÄ LUKU 6: Kongressin järjestäminen http://webd.savonia.fi/home/sasiimi/julkaisut Yleistä kongressin järjestelyistä 1. Miten

Lisätiedot

TYÖPAIKKA- TOIMINNAN OHJEET

TYÖPAIKKA- TOIMINNAN OHJEET TYÖPAIKKA- TOIMINNAN OHJEET Toimintasäännöt hyväksytty 23.9.2006 hallituksen kokouksessa. TYÖPAIKKATOIMINNAN OHJE Mitä on työpaikkatoiminta? Työpaikkaosaston tehtävänä on yhdessä henkilöstöedustajien kanssa

Lisätiedot

alkaneen uuden 2013 vuoden ensimmäiseen Kaarina Suonperä

alkaneen uuden 2013 vuoden ensimmäiseen Kaarina Suonperä Tule alkaneen uuden 2013 vuoden ensimmäiseen koulutukseen sellaisena kuin olet. Palaat matkalta osaavampana ja tavoista paljon tietävänä. Tapaseura ry:n puheenjohtaja, tapakouluttaja Kaarina Suonperä tarjoaa

Lisätiedot

Hyvä jäsenyhdistys ja tukipiiri, tapaamme toukokuussa Tampereella!

Hyvä jäsenyhdistys ja tukipiiri, tapaamme toukokuussa Tampereella! Kehitysvammaisten tukiliitto ry:n liittokokous 2013, Hyvä jäsenyhdistys ja tukipiiri, tapaamme toukokuussa Tampereella! Toimitamme tällä kirjeellä teille liittokokouskutsun, tarvittavat asiakirjat ja tiedot

Lisätiedot

TaloauT omaat io. Jokaiseen kotiin ja budjettiin

TaloauT omaat io. Jokaiseen kotiin ja budjettiin R TaloauT omaat io Jokaiseen kotiin ja budjettiin Zennio tekee kodistasi nykyaikaisen ja mukavan. Samalla säästät nyt ja tulevaisuudessa. Taloautomaatio jokaiseen kotiin ja budjettiin. Oma koti suunnitellaan

Lisätiedot

Kilpailija-analyysi - markkinatilanne

Kilpailija-analyysi - markkinatilanne Kilpailija-analyysi - markkinatilanne Tässä modulissa kyse on siitä, että kirkastetaan ja haetaan faktoja markkinatilanteesta, jotta tiedämme, missä olemme suhteessa muihin sekä miten voisimme sitten erottua

Lisätiedot

Sihteeriyhdistys Sekreterarföreningen ry. Ilo toimia yhdessä!

Sihteeriyhdistys Sekreterarföreningen ry. Ilo toimia yhdessä! Sihteeriyhdistys Sekreterarföreningen ry Ilo toimia yhdessä! 10.11.2014 Sihteeriyhdistys - Sekreterarföreningen ry Voittoa tavoittelematon ammatillinen yhdistys ja kollegaverkosto. Yhdistyksemme tarkoituksena

Lisätiedot

Puutarharavintola Kääntöpöytä

Puutarharavintola Kääntöpöytä Puutarharavintola Kääntöpöytä Palvelut yksityistilaisuuksiin Kuvaus ja hinnasto Tilat Pasilan veturitallien vanhaan veturinkääntöpöytään rakennettu kasvihuone soveltuu ruokailu- ja kokoustilaksi 15-40

Lisätiedot

Opas monialaisen asiantuntijaryhmän kokoamiseen ja neuvottelun toteuttamiseen. esiopetuksessa

Opas monialaisen asiantuntijaryhmän kokoamiseen ja neuvottelun toteuttamiseen. esiopetuksessa Opas monialaisen asiantuntijaryhmän kokoamiseen ja neuvottelun toteuttamiseen esiopetuksessa Tätä opasta on työstetty Lahden koulukuraattori- ja psykologipalveluissa vuosien 2009-2010 aikana kokemuksellisen

Lisätiedot

Usein Kysytyt kysymykset Kuunari Linden

Usein Kysytyt kysymykset Kuunari Linden ME RAKASTAMME MERTA Usein Kysytyt kysymykset Kuunari Linden Mistä alus lähtee? Lindenin kotisatama on Halkolaituri Pohjoisrannassa. Mikä on ryhmän maksimikoko Lindenillä? Lindenillä voimme ottaa kyytiin

Lisätiedot

Tapahtumajärjestämisen ABC. ISYY:n järjestökoulutus Joensuussa 6.2. ja Kuopiossa

Tapahtumajärjestämisen ABC. ISYY:n järjestökoulutus Joensuussa 6.2. ja Kuopiossa Tapahtumajärjestämisen ABC ISYY:n järjestökoulutus Joensuussa 6.2. ja Kuopiossa 7.2. 2018 Keskustelua: Mikä on ollut mielestäsi paras opiskelijatapahtuma? Miksi? Mitä hyvän tapahtuman järjestäminen vaatii?

Lisätiedot

VARAUSEHDOT ALLIN MATALA

VARAUSEHDOT ALLIN MATALA VARAUSEHDOT ALLIN MATALA Päivitetty ja voimassa 25.1.2019 alkaen. Yleistä Allin Matala tarjoaa viihtyisät tilat kokouksille ja juhlille. Vierailijoiden viihtyvyyden sekä turvallisuuden lisäämiseksi tilojen

Lisätiedot

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry. Ohjesääntö

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry. Ohjesääntö 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry Ohjesääntö Tällä ohjesäännöllä

Lisätiedot

JYYn tapahtumanjärjestäjäkoulutus 2016. Anna Silvola Priska Pennanen Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta

JYYn tapahtumanjärjestäjäkoulutus 2016. Anna Silvola Priska Pennanen Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYYn tapahtumanjärjestäjäkoulutus 2016 Anna Silvola Priska Pennanen Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta Sisältö Tapahtuman suunnittelu ja valmistelu Vastuunjako Talousarvion laatiminen & avustukset Tiedottaminen

Lisätiedot

POROA VAI BURGERIA. Mitä (ruokaa) tulisi tarjota ulkolaisille vieraille? Milloin suomalainen ruokaperinne tunnustetaan salonkikelpoiseksi?

POROA VAI BURGERIA. Mitä (ruokaa) tulisi tarjota ulkolaisille vieraille? Milloin suomalainen ruokaperinne tunnustetaan salonkikelpoiseksi? POROA VAI BURGERIA Mitä (ruokaa) tulisi tarjota ulkolaisille vieraille? Milloin suomalainen ruokaperinne tunnustetaan salonkikelpoiseksi? Suomalainen ruokaperinne Kropsua, hapanleipää, karjalanpaistia

Lisätiedot

Kokoustamo OIKEITA KOHTAAMISIA. AITOJA ELÄMYKSIÄ. KOSKETUS TULEVAISUUTEEN.

Kokoustamo OIKEITA KOHTAAMISIA. AITOJA ELÄMYKSIÄ. KOSKETUS TULEVAISUUTEEN. Kokoustamo OIKEITA KOHTAAMISIA. AITOJA ELÄMYKSIÄ. KOSKETUS TULEVAISUUTEEN. Miksi Kokoustamo? Messukeskusksen Kokoustamo on Suomen suurin, monipuolisin ja kansainvälisin tapahtumakeskus. Tuhansien tapahtumien,

Lisätiedot

1. 1 VAPAA AJAN LAUTAKUNNAN KOKOUSAJAT JA KOOLLEKUTSUMINEN 2. 2 VAPAA AJAN LAUTAKUNNAN PÖYTÄKIRJOJEN TARKASTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄ OLO

1. 1 VAPAA AJAN LAUTAKUNNAN KOKOUSAJAT JA KOOLLEKUTSUMINEN 2. 2 VAPAA AJAN LAUTAKUNNAN PÖYTÄKIRJOJEN TARKASTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄ OLO VAPAA AJAN LAUTAKUNTA KOKOUS 1/2008 Keskiviikko 05.03.2007 kello 18.00 Nuorisotila Kellari 1. 1 VAPAA AJAN LAUTAKUNNAN KOKOUSAJAT JA KOOLLEKUTSUMINEN 2. 2 VAPAA AJAN LAUTAKUNNAN PÖYTÄKIRJOJEN TARKASTAMINEN

Lisätiedot

KOKOUKSET JA TAPAHTUMAT TAPAAMISIIN BULEVARDILLA

KOKOUKSET JA TAPAHTUMAT TAPAAMISIIN BULEVARDILLA KOKOUKSET JA TAPAHTUMAT TAPAAMISIIN BULEVARDILLA Tervetuloa Klaus K -hotelliin. Tee hyvä päätös, tule Bulevardille Merkittävällä kadulla on aina maamerkki, talo jonka kaikki tietävät. Bulevardilla Klaus

Lisätiedot

Muuttajan muistilista NÄIN YRITYKSEN MUUTTO SAADAAN ONNISTUMAAN

Muuttajan muistilista NÄIN YRITYKSEN MUUTTO SAADAAN ONNISTUMAAN Muuttajan muistilista NÄIN YRITYKSEN MUUTTO SAADAAN ONNISTUMAAN Tämän listan avulla muistat ottaa huomion kaiken olennaisen ennen yrityksesi muuttoa, muuton aikana sekä muuton jälkeen. Kun muutto on hyvin

Lisätiedot

Kokoukset ja suurtapahtumat

Kokoukset ja suurtapahtumat Kokoukset ja suurtapahtumat KISAKALLIO LOHJA Konseptimme onnistumisen takaavat hyvä sijainti, oma ravintola, monipuolinen tapahtuma-alue ja muuntuvat tilat sekä laaja ammattihenkilöstö. Juhlahalli Nostalginen

Lisätiedot

Vuokrattavia savusaunoja

Vuokrattavia savusaunoja Sivu 1/5 Vuokrattavia savusaunoja HANGASLAHDEN SAUNA/Tampereen Saunasäätiö Pirkankatu 10-12, 33230 Tampere Internet: www.saunasaatio.fi Varaukset Hotelli Victoria Itsenäisyydenkatu 1, 33100 Tampere puh.

Lisätiedot

NÄYTTEILLEASETTAJAOPAS

NÄYTTEILLEASETTAJAOPAS NÄYTTEILLEASETTAJAOPAS Opas onnistuneeseen osallistumiseen Suunnittele! Toteuta! Seuraa! Arvioi! = Paras ikinä saatu tulos! easyfairs.com easyfairs työkalupakki Tervetuloa näytteilleasettajaksi easyfairs

Lisätiedot

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää tiedottamisessa ja markkinoinnissa monipuolisesti. Somen avulla tieto tapahtumastanne voi

Lisätiedot

Puh. 040 569 3617 (Kokousemäntä) Puh. 020 729 6712 (Info, avoinna klo 8-16)

Puh. 040 569 3617 (Kokousemäntä) Puh. 020 729 6712 (Info, avoinna klo 8-16) Tervetuloa Ravintola Pääpostiin! Osoite: Mannerheiminaukio 1 B 00100 Helsinki Puh. 040 569 3617 (Kokousemäntä) Puh. 020 729 6712 (Info, avoinna klo 8-16) Sijainti Ravintola Pääposti sijaitsee Helsingin

Lisätiedot

Meillä nautit aina aidosti niin ruoasta kuin tunnelmasta. Askonalue kasvaa ja kehittyy TERVETULOA TUTUSTUMAAN TÄYSIN UUTEEN RAVINTOLA- MAAILMAAN!

Meillä nautit aina aidosti niin ruoasta kuin tunnelmasta. Askonalue kasvaa ja kehittyy TERVETULOA TUTUSTUMAAN TÄYSIN UUTEEN RAVINTOLA- MAAILMAAN! TERVETULOA TUTUSTUMAAN TÄYSIN UUTEEN RAVINTOLA- MAAILMAAN! Meillä nautit aina aidosti niin ruoasta kuin tunnelmasta Ravintolamme sijaitsee Askonalueen sydämessä, Askotalossa. Niin alue kuin itse talo ovat

Lisätiedot

#omailmastokokous

#omailmastokokous Järjestä yrityksessäsi Oma ilmastokokous ja nosta organisaatiosi edelläkävijöiden joukkoon! Nykyaikainen yritys huolehtii toimintaympäristönsä hyvinvoinnista ja kantaa vastuunsa ympäristöstä. Konkreettisiin

Lisätiedot

Tapahtumatuottajan ABC

Tapahtumatuottajan ABC Tapahtumatuottajan ABC Elina Nieminen Elina.ae.nieminen@gmail.com 1 Tämän työpajan jälkeen Teet hemmetin hyvän tapahtumaprojektisuunnitelman Budjettisi ei koskaan petä Tiedät miten houkutella sponsoreita

Lisätiedot

Hyvinkään-Riihimäen aikuiskouluttajien seminaarimatka Tarttoon 13.-14.6.2015

Hyvinkään-Riihimäen aikuiskouluttajien seminaarimatka Tarttoon 13.-14.6.2015 Hyvinkään-Riihimäen aikuiskouluttajien seminaarimatka Tarttoon 13.-14.6.2015 Aikataulu 13.6.2015 Ohjelma 7:30-8:00 Kokoontuminen Länsiterminaalissa Helsingissä, lippujen jako 8:30 Laiva lähtee satamasta

Lisätiedot

Opiskelijabrunssi. Materiaalipaketti sisältää: - mainoskirjepohjat opiskelijoille ja työnantajille - ohjeet opiskelijoille - nimikorttipohjat

Opiskelijabrunssi. Materiaalipaketti sisältää: - mainoskirjepohjat opiskelijoille ja työnantajille - ohjeet opiskelijoille - nimikorttipohjat 1 (5) Opiskelijabrunssi Materiaalipaketti sisältää: - mainoskirjepohjat opiskelijoille ja työnantajille - ohjeet opiskelijoille - nimikorttipohjat Opiskelijabrunssin kuvaus Opiskelijabrunssi on vapaamuotoinen

Lisätiedot

Monta syytä juhlia Kaisankodissa!

Monta syytä juhlia Kaisankodissa! Monta syytä juhlia Kaisankodissa! Kartanokylpylä Kaisankoti tarjoaa upeat puitteet viettää pieniä ja suuria juhlia, kuten syntymäpäiviä, häitä, ristiäisiä, vuosijuhlia, suku- ja yritysjuhlia, rippi- ja

Lisätiedot

Laitteiden ekologiset selkäreput

Laitteiden ekologiset selkäreput Laitteiden ekologiset selkäreput 2190 kg 5233 kg 1394 kg Ministereoiden ekologinen selkäreppu 1394 kg Laskennan oletukset: Laitteen käyttöikä 8 vuotta, laitteen teho käytettäessä 15 W ja valmiustilassa

Lisätiedot

LähiTapiola vuonna 2020 miten menestymme?

LähiTapiola vuonna 2020 miten menestymme? LähiTapiola vuonna 2020 miten menestymme? LähiTapiola vuonna 2020 Palautekysely 22.8.2014 miten menestymme? Palautekysely 22.8.2014 Vastasiko asiaosuus odotuksianne? 4,96 1 1,5 2 2,5 3 3,5 4 4,5 5 5,5

Lisätiedot

Tuottavuutta palavereihin

Tuottavuutta palavereihin Tuottavuutta palavereihin Mia-Maria Karjalainen Microsoft Certified Trainer - MCT CompTia Certified Technical Trainer - CTT+ 1 Sisältö erilaiset roolit palaverissa hyvät palaverikäytännöt ja yhteiset pelisäännöt

Lisätiedot

ENNAKKOTEHTÄVÄT / JAKSO A VALMISTAUTUMINEN. Otteita vetäjän ohjeista

ENNAKKOTEHTÄVÄT / JAKSO A VALMISTAUTUMINEN. Otteita vetäjän ohjeista 1 Otteita vetäjän ohjeista ENNAKKOTEHTÄVÄT / JAKSO A Tarkista että o aikataulut on sovittu ja koulutustila on varattu o osallistujat ovat saaneet kutsun ajoissa o sinulla on nimilista, jonka avulla sijoitat

Lisätiedot

JHL:N VIRKISTYS- JA ULKOILUTAPAHTUMA 28.-29.8.2010 KALAJOELLA

JHL:N VIRKISTYS- JA ULKOILUTAPAHTUMA 28.-29.8.2010 KALAJOELLA JHL:N VIRKISTYS- JA ULKOILUTAPAHTUMA 28.-29.8.2010 KALAJOELLA JHL:n Kajaanin ja Oulun toimiston alueen jäsenille ja heidän perheilleen. Virkistys- ja ulkoilutapahtuma on kaksipäiväinen. Ohjelman pääpaino

Lisätiedot

Ympäristöasioiden hoito yrityksessä

Ympäristöasioiden hoito yrityksessä Ympäristöasioiden hoito yrityksessä 1 (5) Opiskelijan tehtävälomake 1 Olet suorittamassa työssäoppimisjaksoa hotelli-ravintolassa. Tehtävänäsi on selvittää, miten jätteen synnyn ehkäisy ja muut ympäristöasiat

Lisätiedot

l ä m ä s i E tilaisuus HAHKIALAN KARTANO

l ä m ä s i E tilaisuus HAHKIALAN KARTANO H A H K I A L A N K A R T A N O E lämäsi tilaisuus Sinulle ja seurueellesi vain parasta Suunnitteletko ikimuistoista juhlaa? Haetko paikkaa hyville päätöksille? Haluatko herkutella kuin aatelinen, saunoa

Lisätiedot

Tehosta kokouskäytäntöjäsi! Teknologian avulla järjestät kokoukset tehokkaasti ja vaivattomasti.

Tehosta kokouskäytäntöjäsi! Teknologian avulla järjestät kokoukset tehokkaasti ja vaivattomasti. Tehosta kokouskäytäntöjäsi! Teknologian avulla järjestät kokoukset tehokkaasti ja vaivattomasti. Kiitos kun latasit kokoustyöskentelyn oppaan. Kuluuko sinulla palavereissa aikaa johonkin muuhun, kuin itse

Lisätiedot

Yli-Kaitalan Lomamökit ja tilausravintola Ketunleipä

Yli-Kaitalan Lomamökit ja tilausravintola Ketunleipä Yli-Kaitalan Lomamökit ja tilausravintola Ketunleipä Kaitalantie 323, 47490 Iitti 270 (ravintolassa) 270 100 Tasalattia - Seisten Istuen Tilan tyyppi Pinta-ala Max hlö Kahden saunan paketti ja pikkujouluruokailu

Lisätiedot

SATL:n 83. Liittokokous Tallinnassa PÄIVITETTY AIKATAULU

SATL:n 83. Liittokokous Tallinnassa PÄIVITETTY AIKATAULU 1/6 SATL:n 83. Liittokokous Tallinnassa 17.-18.3.2018 PÄIVITETTY AIKATAULU 2/6 Ohjelmat ja hinnasto LIITTOKOKOUS Majoitus Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel, Tallinna 17.-18.3.2018 Park

Lisätiedot

Viranomaisyhteistyö osana yleisötapahtuman järjestämistä

Viranomaisyhteistyö osana yleisötapahtuman järjestämistä Viranomaisyhteistyö osana yleisötapahtuman järjestämistä Carlos Santana 2008 Kirjurinluoto 36 000 kuulijaa Ympäristöterveydenhuollon valtakunnalliset koulutuspäivät 5.-6.5.2015 Yyterin kylpylähotelli 6.5.2015

Lisätiedot

KOTIRUKKANEN työryhmä yhteistyön lisäämiseksi asumisyksiköissä

KOTIRUKKANEN työryhmä yhteistyön lisäämiseksi asumisyksiköissä KOTIRUKKANEN työryhmä yhteistyön lisäämiseksi asumisyksiköissä Mitä Kotirukkasella tavoitellaan? Kotirukkasen avulla tiivistetään yhteistyötä asumisyksikön työntekijöiden, asukkaiden ja läheisten välillä.

Lisätiedot

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää tiedottamisessa ja markkinoinnissa monipuolisesti. Somen avulla tieto tapahtumastanne voi

Lisätiedot

AINO HINTA ALK Aino sijaitsee kätevästi talon ensimmäisessä kerroksessa. YLEISÖMÄÄRÄ TEATTERI 60 LUOKKAHUONE 32 U-PÖYTÄ 20 DIPLOMAATTI 20

AINO HINTA ALK Aino sijaitsee kätevästi talon ensimmäisessä kerroksessa. YLEISÖMÄÄRÄ TEATTERI 60 LUOKKAHUONE 32 U-PÖYTÄ 20 DIPLOMAATTI 20 AINO YLEISÖMÄÄRÄ 10-60 TEATTERI 60 LUOKKAHUONE 32 U-PÖYTÄ 20 DIPLOMAATTI 20 BANKETTI 50 COCKTAIL 60 Kokousvarustus sisältää videotykin, valkokankaan, langattoman netin, äänentoiston ja piirtotaulun sekä

Lisätiedot

Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4 4 TUTUSTUMISMATKA SYKSYLLÄ 2013 4

Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4 4 TUTUSTUMISMATKA SYKSYLLÄ 2013 4 Vesilahden nuorisovaltuusto 1 Nuorisovaltuusto 25.09.2013 AIKA 25.09.2013 klo 17.00 PAIKKA Nuorisotila Nurkka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2

Lisätiedot

Koulutusmateriaali haastaviin kasvatuskumppanuus kohtaamisiin

Koulutusmateriaali haastaviin kasvatuskumppanuus kohtaamisiin Koulutusmateriaali haastaviin kasvatuskumppanuus kohtaamisiin Korostetaan yhteisöllisiä ja yhteiskunnallisia näkökohtia kasvatuksessa ja ihmisen kehityksessä Painopiste yksilön kiinnittymisessä yhteiskuntaan

Lisätiedot

1. Neuvontakäynti / Talkooneuvonta taloyhtiöille, 335 (sis alv 24 %, 270 alv 0 %)

1. Neuvontakäynti / Talkooneuvonta taloyhtiöille, 335 (sis alv 24 %, 270 alv 0 %) Suunnitteluhinnasto 2018 Maisemasuunnittelu tanjanieminen on korkeatasoinen piha- ja vihersuunnitteluyritys, jonka kiitelty ja palkittu suunnittelu perustuu maisema-analyysiin, jonka perusteella asiakkaan

Lisätiedot

Koti-Kuusela, Pelloskuja 5, 41340 Laukaa Varsinaiset jäsenet. Jan Hänninen

Koti-Kuusela, Pelloskuja 5, 41340 Laukaa Varsinaiset jäsenet. Jan Hänninen KOKOUSAIKA 19.6.2013, klo. 14:30-16:20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Koti-Kuusela, Pelloskuja 5, 41340 Laukaa Varsinaiset jäsenet Jan Hänninen (pj.)

Lisätiedot