1) etsi ensisijainen kohteesi hakuportaalista:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1) etsi ensisijainen kohteesi hakuportaalista: https://kvl.it.helsinki.fi/mobility/mobilitysearchservlet?sprache=en&identifier=helsink01"

Transkriptio

1 Ohje Helsingin yliopiston vaihtohakuun HUOM! Tarkista aina hakuilmoituksesta ja hakuohjeista kuinka sinun tulee hakemuksesi tehdä ja minne hakemus sekä vaaditut liitteet tulee palauttaa. Tutustu hakuohjeeseen huolellisesti ennen hakemuksen tekoa! Hakuprosessin vaiheet lyhyesti 1) etsi ensisijainen kohteesi hakuportaalista: 2) kirjaudu rekisteröitymislomakkeelle ja täytä lomake. Merkitse lomakkeeseen samalla mahdollinen 2. ja 3. hakuvaihtoehtosi. Täyttäessäsi rekisteröitymislomakkeen, luot samalla hakijatilisi 3) saat sähköpostiisi linkin, kirjaudu Mobility Online -tilillesi ja tee hakuprosessin loput vaiheet annettujen ohjeiden mukaisesti 4) toimita hakemus liitteineen hakuilmoituksessa esitetyllä tavalla hakuajan päättymiseen mennessä Selvitä missä muodossa mahdollinen motivaatiokirje pitää toimittaa. Jos kirjoitat motivaatiokirjeen sähköiseen rekisteröitymislomakkeeseen, et voi tehdä itse siihen enää muutoksia. Voit kuitenkin liittää motivaatiokirjeen hakemuksellesi rekisteröitymisvaiheen jälkeenkin erillisenä liitteenä Jokaista hakukohdetta varten tulee tehdä erilliset motivaatiokirjeet ja opintosuunnitelmat (Learning Agreement). Learning Agreement tulee hyväksyttää asianmukaisella taholla (oppiaine / laitos / tiedekunta) Jos sinut hyväksytään hakijaksi Helsingin yliopistosta, sinun tulee vielä hakea erikseen kohdeyliopistoon. Lisätietoja saat koordinaattoriltasi. Muistathan, että haku vaihtoyliopistoon on aina omalla vastuullasi! Tekninen ohje rekisteröitymislomakkeen käyttöön ja hakuprosessiin Rekisteröitymislomake Rekisteröitymislomakkeelle pääsee hakuportaalin kautta: Valitse alasvetovalikoista vähintään oikea lukuvuosi (Academic Year), kohdemaasi sekä tiedekuntasi / laitoksesi / oppiaineesi: 1) Valitse Faculty -valikosta oma tiedekuntasi ja tarvittaessa oma laitoksesi ja oppiaineesi, jos haet

2 oppiaineen tai laitoksen vaihtopaikkaa. HUOM! Mikäli haet kahdenväliseen vaihtoon (YKV), jätä tämä kohta tyhjäksi 2) Valitse Exchange programme -valikosta ohjelma, johon ykköshakukohteesi kuuluu (esim. Erasmus, Nordplus, University Bilateral Agreements eli kahdenväliset sopimukset). Tiedekunnan mahdollisista kahdenvälisistä partneriyliopistoista on tarkempaa tietoa hakuilmoituksessa 3) Valitse Academic year -valikosta oikea lukuvuosi HUOM! On ehdottoman tärkeää valita oikea lukuvuosi, jotta vaihtopaikat näkyvät oikein! 4) Klikkaa Show exchange details -painiketta, jolloin tehdyn rajauksen mukaiset hakuvaihtoehdot avautuvat 5) Valitse ensisijainen hakukohteesi klikkaamalla vihreää palloa vasemmassa reunassa haluamasi kohteen vieressä (mahdollinen 2. ja 3. hakukohde valitaan myöhemmin), jolloin kirjautumissivu rekisteröitymislomakkeelle avautuu Kirjaudu sisään rekisteröitymislomakkeelle yliopiston käyttäjätunnuksilla (AD-tunnus, jolla kirjaudut esim. Webmailiin tai ALMAan) HUOM! Mikäli haet Nordlys, ISEP, NORTH2NORTH -vaihtoon, Eramus-harjoitteluvaihtoon (Erasmus SMP), tai Freemover-apurahaa, klikkaa oikean yläreunan ISEP, NORDLYS -linkkiä ja valitse avautuvalta sivulta ohjelma johon haet. Rekisteröitymislomakkeen täyttäminen Lomakkeen henkilötiedot tulevat automaattisesti Oodista, jolloin mahdolliset korjaukset tulee tehdä suoraan Oodiin (esim. kotiosoite). Asteriskilla (*) merkityt kentät ovat pakollisia. Data concerning current studies at the home institution täytä kohta opiskeluvuosista ( Number of higher education years ) täytä tieto suoritettujen opintopisteiden määrästä kokonaisuudessaan sekä pääaineessasi tarvittaessa täytä tieto mahdollisesta lisätuesta Grant because of a disability (ei koske kahdenvälisiä vaihtoja) täytä tieto mahdollisista aikaisemmista opiskeluista ulkomailla Data concerning the stay abroad ensisijaisen hakukohteesi tiedot tulevat automaattisesti lomakkeelle arvioi millä tasolla suurin osa valitsemistasi vaihtoyliopiston kursseista on (BA, MA, PhD) arvioi vaihtoaikasi päivämäärät (kuluvan lukuvuoden mukaan, mikäli seuraavan lukuvuoden tietoja ei ole vielä saatavilla. Tiedot löytyvät vaihtoyliopiston nettisivuilta)

3 valitse mahdollinen 2. hakukohteesi (ja 3.), opintojen alaksi aiottu ala, opintojen taso sekä vaihtoajan päivät o HUOM! Jos 2. vaihtoehto kuuluu jonkin toisen ohjelman (esim. Erasmus/Nordplus/kahdenväliset) piiriin kuin 1. vaihtoehto, tulee täyttää kokonaan uusi rekisteröitymislomake. o 2. hakukohteellasi ei välttämättä ole sopimusta saman "Field of study :n alla kuin 1. hakukohteellasi valitse kielikurssi, jos sellainen on jo tiedossa Language competence valitse kieli tai kielet, joilla opiskelet vaihtokohteessa ja arvioi taitosi annettujen vaihtoehtojen mukaan (mahdollinen tarkempi selvitys kielitaidosta tehdään hakuilmoituksen määrittämällä tavalla) Data of contact person in case of emergency täytä yhteyshenkilön tiedot hätätapauksen varalta Other information, Motivation Letter kirjoita tai kopioi (copy + paste) motivaatiokirjeesi kenttään, jos niin on hakuilmoituksessa pyydetty. HUOM! Voit liittää motivaatiokirjeesi hakemukselle erillisenä tiedostona myöhemmässä vaiheessa Rekisteröitymislomake lähetetään klikkaamalla Send application -painiketta. (HUOM! Tämän jälkeen et voi enää itse muokata lomakkeen tietoja. Mikäli haluat päivittää hakemuksesi tietoja jälkikäteen, ota yhteyttä osoitteeseen kvl-admin@helsinki.fi.) Saat antamaasi sähköpostiosoitteeseen automaattiviestin hakuprosessista sekä linkin Mobility Online -tilisi kirjautumissivulle. HUOM! Lue saamasi ohjeet huolellisesti olet tässä kohtaa täyttänyt vasta rekisteröitymislomakkeen, joka EI ole vielä varsinainen hakemus! Hakuprosessin eteneminen rekisteröitymislomakkeen täytön jälkeen Kirjaudu sisään hakijatilillesi sähköpostin linkin kautta tai osoitteessa (Helsingin yliopiston AD-tunnus + salasana) HUOM! Kirjautumissivua ei kannata googlata! Näytön yläosassa oikealla näkyy vain ensisijainen hakukohteesi (HUOM! Mikäli sinulla on useampia hakemuksia, valitse kirjautumisen jälkeen hakemus, jota haluat työstää). Hakemuksesi Workflownäkymässä näkyy Necessary steps, eli vaiheet, jotka sinun tulee tehdä ennen kuin hakemuksesi on valmis toimitettavaksi tiedekuntaan. Oikeassa yläkulmassa on linkki Reload Application Workflow, josta pääset aina hakijatilisi perusnäkymään. Pakolliset kohdat tehdään annetussa järjestyksessä.

4 Valokuvaa ei ole pakko liittää lomakkeeseen sähköisesti, mutta kuvan voi toimittaa muiden dokumenttien mukana, mikäli se on hakuilmoituksessa vaadittu. Opintosuunnitelman teko (Learning Agreement) Learning Agreementista eli opintosuunnitelmasta tulee käydä ilmi, mitä kursseja tai opintokokonaisuuksia aiot hyväksilukea vaihdossa suorittamilla opinnoillasi. Opintosuunnitelma on alustava suunnitelma ja usein se tarkentuu vaihdon aikana. Selvitä hakukohteesi kurssitarjonta ja valitse kurssit, jotka haluaisit vaihtosi aikana suorittaa ja mieti miten valitsemasi kurssit voitaisiin hyväksilukea tutkintoosi Klikkaa Complete Learning agreement -linkkiä hakemuksesi workflow -näkymässä, jolloin pääset tekemään suunnitelmaa Klikkaa Create New Record -ikonia ( ) Enter further courses -tekstin edessä, jolloin pääset lisäämään yksittäisen kurssin tietoja Täytä kurssien/moduulien/opintokokonaisuuksien laajuudet, nimet sekä vastaavat hyväksiluvut yksitellen opintosuunnitelmaan (kurssien koodit voi kirjoittaa, jos sellaiset ovat tiedossa; viikkotuntimääriä ei tarvitse kirjoittaa). Tallentaaksesi kurssin tiedot, klikkaa Create -painiketta o Kurssien laajuudet kohdeyliopistossa merkitään kohdeyliopiston opintopisteinä Voit muokata jälkikäteen kurssien tietoja klikkaamalla Update record -ikonia ( ) kurssin nimen vieressä Voit poistaa kursseja klikkaamalla Delete record -ikonia ( ) kurssin nimen vieressä Jos haet kahteen tai kolmeen kohteeseen samalla hakemuksella, laadi erilliset opintosuunnitelmat jokaiseen kohteeseen aloittaen workflown kohdasta Complete Learning Agreement for the 2./3. choice Tulosta opintosuunnitelmat kohdista Print Learning Agreement ja Print Learning Agreement for your 2./3. choice Hakemuslomakkeen tulostaminen Mikäli paperinen hakulomake on vaadittu hakuilmoituksessa, tulosta se workflown kohdasta Print application form, allekirjoita se ja toimita se vaadittujen liitteiden kanssa hakua koordinoivalle henkilölle (oppiaineen tai laitoksen yhdyshenkilö tai kv. vaihdon palvelut). Learning Agreementin ja hakemuslomakkeen tulostaminen workflown linkkien kautta muodostaa näistä pdf-tiedostot, jotka voit tallentaa itsellesi ja tulostaa myöhemmin. Näitä ei ole pakko tulostaa paperisina, ellei hakuohjeessa näin erikseen vaadita. Ongelmia? Sähköinen rekisteröitymislomake hakee osan tiedoista suoraan Oodista. Oodin käyttökatko estää näin myös hakemuksen jättämisen. Huomioi siis Oodin käyttökatkot ja tee mahdolliset korjaukset esim. osoitteen suhteen suoraan Oodiin.

5 Teknistä tukea hakemusprosessissa Erikoismerkit (^ ½* ) salasanassa voivat aiheuttaa kirjautumisongelmia! Vaihda siis salasanasi, jos et pääse järjestelmään sisään erikoismerkkejä sisältävällä salasanalla. Tukea hakemuslomakkeen täyttämiseen ja ongelmatilanteisiin saa yliopiston kansainvälisen vaihdon palveluista sähköpostitse kvl-admin@helsinki.fi tai puhelimitse Kerro yhteydenotossasi mahdollisimman tarkka ongelmakuvaus (mihin ohjelmaan haet, missä tilanteessa ongelma ilmeni, mahdollinen error-viesti). Hakuun ja vaihtoihin liittyvissä asioissa Erasmus-vaihdoissa saat parhaiten tietoa omalta laitos- tai oppiainekoordinaattoriltasi esim. hakemukseen tarvittavista liitteistä ja niiden toimittamistavasta. Kahdenvälisissä vaihdoissa saat lisätietoja kansainvälisen vaihdon palveluista oman vaihto-ohjelmasi koordinaattorilta. Muissa yleisissä kysymyksissä ota yhteyttä kansainvälisen vaihdon palveluiden koordinaattoreihin: Maarit Haukka / Lars Bäckman ( ) erasmus@helsinki.fi puhelin Erasmus ja Nordplus -ohjelmat EILC-kurssit DAAD-kielikurssit Sanja Mursu nordplus@helsinki.fi puhelin Nordplus- ja Erasmus -ohjelmat Nordlys-verkosto Tuula Hellstedt ulkomaillaopiskelu@helsinki.fi puhelin Helsingin yliopiston kahdenväliset vaihdot: Pohjois- ja Etelä-Amerikka, Oseania ISEP-, AEN-, ja MAUI -ohjelmat North2North FreeMover vaihdot Fudan-, India-, Bright- ja Unica-lyhytkurssit Raisa Asikainen ulkomaillaopiskelu@helsinki.fi puhelin Helsingin yliopiston kahdenväliset vaihdot: Aasia, Afrikka, Lähi-itä ja Venäjä sekä Euroopan kahdenväliset kohteet (Ukraina, Serbia, Kroatia, Edinburgh)

MOBILITY-ONLINE OHJEITA LÄHTEVILLE ERASMUS+-OPETTAJILLE

MOBILITY-ONLINE OHJEITA LÄHTEVILLE ERASMUS+-OPETTAJILLE MOBILITY-ONLINE OHJEITA LÄHTEVILLE ERASMUS+-OPETTAJILLE Tietohallinto/Mika Siiskonen/22.4.2016 Sisällysluettelo 1. MOBILITY ONLINE HAKUPORTAALI... 3 2. HAKULOMAKKEEN TÄYTTÄMINEN... 7 3. ENSIMMÄINEN KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

OPISKELIJAVAIHTOON HAKU, opiskelijat

OPISKELIJAVAIHTOON HAKU, opiskelijat OPISKELIJAVAIHTOON HAKU, opiskelijat ASIO OHJEET Ohjeen sisällys 1. Hakemuksen sijainti... 1 2. Hakemuksen täyttäminen...1 3. Hakemuksen lähettäminen... 4 4. Hakemuksen käsittely ja päätös... 4 4.1 Hakemuksen

Lisätiedot

ERASMUS-VAIHTOINFO lv. 2015-2016 vaihtoihin

ERASMUS-VAIHTOINFO lv. 2015-2016 vaihtoihin Vaihda maisemaa! -tapahtuma 22.1.2105 ERASMUS-VAIHTOINFO lv. 2015-2016 vaihtoihin OHJEITA VAIHTOON EUROOPPAAN HALUAVALLE KO102 Marita Puikkonen 22.1.2015 Vaihda maisemaa! ERASMUS+ Haluaisitko lähteä opiskelemaan

Lisätiedot

MOBILITY-ONLINE OHJEITA LÄHTEVILLE OTHER TEACHER/STAFF/RDI MOBILITY-OPETTAJILLE JA HENKILÖKUNNALLE

MOBILITY-ONLINE OHJEITA LÄHTEVILLE OTHER TEACHER/STAFF/RDI MOBILITY-OPETTAJILLE JA HENKILÖKUNNALLE MOBILITY-ONLINE OHJEITA LÄHTEVILLE OTHER TEACHER/STAFF/RDI MOBILITY-OPETTAJILLE JA HENKILÖKUNNALLE Tietohallinto/Mika Siiskonen/10.10.2016 Sisällysluettelo 1. OTHER TEACHER MOBILITY /OTHER STAFF MOBILITY

Lisätiedot

SoleMOVE lähtevän harjoittelijan ohje

SoleMOVE lähtevän harjoittelijan ohje SoleMOVE lähtevän harjoittelijan ohje 3.12.2013 Kuva: Sanna Waris SoleMOVE lähtevän ERASMUS- harjoittelijan ohje 1 SoleMOVE lähtevän harjoittelijan ohje... 1 1. Kirjautuminen... 3 2. Uuden lähtevän Erasmus-harjoittelijan

Lisätiedot

VAIHTOON KTK

VAIHTOON KTK VAIHTOON 2016-2017 KTK 17.11.2015 Päivi Martin, International Coordinator paivi.martin@ulapland.fi MISTÄ ALOITAN? Tutustu tutkintorakenteeseesi ja opinto-oppaaseen Tarkista opintosuoritusotteesi: mitä

Lisätiedot

MOBILITY-ONLINE OHJEITA ERASMUS+ STAFF TRAINING HAKUUN

MOBILITY-ONLINE OHJEITA ERASMUS+ STAFF TRAINING HAKUUN MOBILITY-ONLINE OHJEITA ERASMUS+ STAFF TRAINING HAKUUN Tietohallinto/Mika Siiskonen/24.4.2015 Sisältö 1. HAKU MOBILITY ONLINE PORTAALIN KAUTTA... 3 2. ONLINE HAKULOMAKKEEN TÄYTTÄMINEN... 8 3. KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

SoleMOVE Kansainvälisen opiskelija- ja henkilöstövaihdon järjestelmä Ohje opiskeluvaihtoon lähteville

SoleMOVE Kansainvälisen opiskelija- ja henkilöstövaihdon järjestelmä Ohje opiskeluvaihtoon lähteville SoleMOVE Kansainvälisen opiskelija- ja henkilöstövaihdon järjestelmä Ohje opiskeluvaihtoon lähteville 1. Yleistä järjestelmän käytöstä Löydät omat koulutusohjelmatietosi normaalisti seuraamalla koulutusohjelman

Lisätiedot

Vaihto-opinnot ulkomailla. Mari Trinidad Info

Vaihto-opinnot ulkomailla. Mari Trinidad Info Vaihto-opinnot ulkomailla Mari Trinidad Info 20.4.2017 Vaihto-opinnoista yleisesti Vaihdossa suoritetut opinnot hyväksytään joko kandidaatin tai maisterin tutkintoihin (ainakin vähintään vapaasti valittaviin

Lisätiedot

Erasmus-vaihto. Riitta Kataja, lähtevät opiskelijat Henna Rannanpää, saapuvat opiskelijat

Erasmus-vaihto. Riitta Kataja, lähtevät opiskelijat Henna Rannanpää, saapuvat opiskelijat Erasmus-vaihto Riitta Kataja, lähtevät opiskelijat Henna Rannanpää, saapuvat opiskelijat Riitta Kataja - koulutussuunnittelija - study.humanities@oulu.fi - huone KE217 (G2-ovi, 2 krs. Opintokatu), puh.

Lisätiedot

Kansainvälinen opiskelijavaihto 17.11.2011

Kansainvälinen opiskelijavaihto 17.11.2011 Yleisiä periaatteita Valmistelut Erasmus-kohteet Muut ohjelmat Aikatauluja Kansainvälinen opiskelijavaihto 17.11.2011 Hakeminen ja jatkovaiheet Stipendit Kv. opiskelijapalvelut Lisätietoja Miksi lähteä,

Lisätiedot

Kansainvälistymismahdollisuudet. Humanistisen tiedekunnan kieliopinto- ja kansainvälistymisinfo

Kansainvälistymismahdollisuudet. Humanistisen tiedekunnan kieliopinto- ja kansainvälistymisinfo Kansainvälistymismahdollisuudet Humanistisen tiedekunnan kieliopinto- ja kansainvälistymisinfo 12.10.2012 Miksi ulkomaille? Kielitaitoni koheni Sain haluamani kesätyöpaikan Pääsin kursseille, joita Jyväskylässä

Lisätiedot

VAIHTO-INFO. Minna Nousiainen, International Coordinator Kasvatustieteiden tiedekunta

VAIHTO-INFO. Minna Nousiainen, International Coordinator Kasvatustieteiden tiedekunta VAIHTO-INFO Minna Nousiainen, International Coordinator minna.nousiainen@ulapland.fi Kasvatustieteiden tiedekunta MISTÄ ALOITAN? Tutustu tutkintorakenteeseesi ja opinto-oppaaseen Tarkista opintosuoritusotteesi:

Lisätiedot

SoleMOVE Kansainvälisen opiskelija- ja henkilöstövaihdon järjestelmä Ohje opiskeluvaihtoon lähteville

SoleMOVE Kansainvälisen opiskelija- ja henkilöstövaihdon järjestelmä Ohje opiskeluvaihtoon lähteville SoleMOVE Kansainvälisen opiskelija- ja henkilöstövaihdon järjestelmä Ohje opiskeluvaihtoon lähteville 1. Yleistä järjestelmän käytöstä Löydät omat koulutusohjelmatietosi normaalisti seuraamalla koulutusohjelman

Lisätiedot

Vaihto-opinnot ulkomailla. Mari Trinidad & opintojen ohjaajat Info

Vaihto-opinnot ulkomailla. Mari Trinidad & opintojen ohjaajat Info Vaihto-opinnot ulkomailla Mari Trinidad & opintojen ohjaajat Info 10.4.2019 Vaihto-opinnoista yleisesti Vaihdossa suoritetut opinnot hyväksytään joko kandidaatin tai maisterin tutkintoihin (ainakin vähintään

Lisätiedot

SoleMOVE Kansainvälisen opiskelija- ja henkilöstövaihdon järjestelmä Ohje lähteville harjoittelijoille

SoleMOVE Kansainvälisen opiskelija- ja henkilöstövaihdon järjestelmä Ohje lähteville harjoittelijoille SoleMOVE Kansainvälisen opiskelija- ja henkilöstövaihdon järjestelmä Ohje lähteville harjoittelijoille 1. Yleistä järjestelmän käytöstä Löydät omat koulutusohjelmatietosi normaalisti seuraamalla koulutusohjelman

Lisätiedot

CIMOn kansainvälisen harjoittelun paikat tammi-helmikuussa 2011

CIMOn kansainvälisen harjoittelun paikat tammi-helmikuussa 2011 CIMOn kansainvälisen harjoittelun paikat tammi-helmikuussa 2011 Hakuohjeet Haussa olevat alat ja maat Tammi-helmikuussa 2011 haussa on harjoittelupaikkoja seuraavilta opiskelualoilta: Luonnonvara-ala,

Lisätiedot

Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun kansainvälisen opiskelijavaihdon periaatteet

Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun kansainvälisen opiskelijavaihdon periaatteet Opintoasiain päällikön päätös 1 (1) Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun kansainvälisen opiskelijavaihdon periaatteet Aalto-yliopisto tukee perustutkinto-opiskelijoiden kansainvälistä opiskelijavaihtoa

Lisätiedot

SoleMOVE Kansainvälisen opiskelija- ja henkilöstövaihdon järjestelmä Ohje opiskeluvaihtoon lähteville

SoleMOVE Kansainvälisen opiskelija- ja henkilöstövaihdon järjestelmä Ohje opiskeluvaihtoon lähteville SoleMOVE Kansainvälisen opiskelija- ja henkilöstövaihdon järjestelmä Ohje opiskeluvaihtoon lähteville 1. Yleistä järjestelmän käytöstä Löydät omat koulutusohjelmatietosi normaalisti seuraamalla koulutusohjelman

Lisätiedot

Vaihtoinfo Exchange study info Sari Vähäkangas

Vaihtoinfo Exchange study info Sari Vähäkangas Vaihtoinfo Exchange study info 20.9.2016 Sari Vähäkangas Vaihto-opiskelu Student exchange HOPS 25-30 ECTS/lukukausi Opintosuunnitelma hyväksytetään omalla opintoneuvojalla Motivaatio vaihto-opiskeluun

Lisätiedot

MITEN VALITA VAIHTOKOHDE? -INFOTILAISUUS

MITEN VALITA VAIHTOKOHDE? -INFOTILAISUUS MITEN VALITA VAIHTOKOHDE? -INFOTILAISUUS Helsingin yliopiston liikkuvuuspalvelut Haku opiskelijavaihtoon EU-/ETA-alueen ulkopuolelle 2.11.2017 2/11/2017 1 TILAISUUDEN RUNKO Miksi ja milloin vaihtoon? Mitä

Lisätiedot

OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA

OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA 1 Henkilöstöpalvelut 2018 OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA Hakemus Turun yliopistossa avoinna olevaan tehtävään tehdään täyttämällä hakemus ja liittämällä tarvittavat liitteet

Lisätiedot

Rekrypolku. - Ohje rekrytointijärjestelmän käyttöön. Ohjeen sisältö. Rekrypolun ohje 1(12)

Rekrypolku. - Ohje rekrytointijärjestelmän käyttöön. Ohjeen sisältö. Rekrypolun ohje 1(12) Rekrypolun ohje 1(12) Rekrypolku - Ohje rekrytointijärjestelmän käyttöön Ohjeen sisältö 1 Rekisteröidy Rekrypolulle... 2 2 Henkilötiedot... 3 3 Oma hakijaprofiili... 4 4 Työpaikkailmoitukset... 9 Avoimet

Lisätiedot

MITEN VALITSEN VAIHTOKOHTEEN? INFO

MITEN VALITSEN VAIHTOKOHTEEN? INFO MITEN VALITSEN VAIHTOKOHTEEN? INFO Helsingin yliopiston liikkuvuuspalvelut Täydennyshaku Erasmus-, Nordlys- ja Nordplus-vaihtokohteet Syksy 2017 07/09/2017 1 TILAISUUDEN RUNKO Miksi ja milloin vaihtoon?

Lisätiedot

ehops-opastus 2015-2016 Sisältö Opintosuunnitelman luominen askeleittain Opintosuunnitelman muokkaus Opintojen aikatauluttaminen

ehops-opastus 2015-2016 Sisältö Opintosuunnitelman luominen askeleittain Opintosuunnitelman muokkaus Opintojen aikatauluttaminen ehops-opastus 2015-2016 Sisältö Opintosuunnitelman luominen askeleittain Opintosuunnitelman muokkaus Opintojen aikatauluttaminen Perustelujen lisäys Kyselyt: kv- ja oppiainetason kysely Opintosuunnitelman

Lisätiedot

Opinnot + kielitaito + kulttuurit + itsetuntemus + CV Vaihda maisemaa! Tietoa vaihto-opiskelusta ja harjoittelusta ulkomailla.

Opinnot + kielitaito + kulttuurit + itsetuntemus + CV Vaihda maisemaa! Tietoa vaihto-opiskelusta ja harjoittelusta ulkomailla. = Opinnot + kielitaito + kulttuurit + itsetuntemus + CV Vaihda maisemaa! Tietoa vaihto-opiskelusta ja harjoittelusta ulkomailla. 1. Vaihto-opiskelu Lähtö aikaisintaan ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen.

Lisätiedot

MOBILITY-ONLINE OHJEITA KV-KOORDINAATTOREILLE

MOBILITY-ONLINE OHJEITA KV-KOORDINAATTOREILLE MOBILITY-ONLINE OHJEITA KV-KOORDINAATTOREILLE Tietohallinto/Mika Siiskonen/29.10.2013 Sisällysluettelo 1. MOBILITY-ONLINE PERUSTEET... 3 1.1. Mobility Onlineen kirjautuminen... 3 1.2. Mobility Online käyttöliittymä...

Lisätiedot

OPISKELIJAVAIHTOON HAKU, opiskelijat

OPISKELIJAVAIHTOON HAKU, opiskelijat OPISKELIJAVAIHTOON HAKU, opiskelijat Ohjeen sisällys 1. Hakemuksen sijainti... 1 2. Hakemuksen täyttäminen... 1 3. Hakemuksen lähettäminen... 4 4. Hakemuksen käsittely ja päätös... 4 4.1 Hakemuksen takaisin

Lisätiedot

HAKUJA JA AIKATAULUJA 2012

HAKUJA JA AIKATAULUJA 2012 HAKUJA JA AIKATAULUJA 2012 1.2.2012 Kv-vaihdon palvelut PVM Tapahtuma Paikka Huom! Lisätietoja TAMMIKUU 9.-10.1.2012 Welcome Desk / Welcome Fair kvopiskelijoille tba Maarit Haukka 9.-11.1.2012 Orientation

Lisätiedot

OPISKELIJAN PIKAOPAS

OPISKELIJAN PIKAOPAS SISÄLTÖ Työvälineet 3 Kirjautuminen ejollakseen 4 Salasana unohtui 5 Aloitusnäkymä 6 Toiminnot aloitusnäkymässä 7-8 Oma sähköpostiosoitteesi 9 Opiskelu 10 Omien suoritusten seuranta 11 Helppari auttaa

Lisätiedot

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKOR- VAUKSEN HAKU

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKOR- VAUKSEN HAKU Ohje työpaikkaohjaajalle 1 (9) TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKOR- VAUKSEN HAKU Kun työpaikalla tapahtuvan oppimisen arviointi ja koulutuskorvauksen haku ovat ajankohtaisia, saat

Lisätiedot

Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

Vaihtoinfo Exchange study info Sari Vähäkangas

Vaihtoinfo Exchange study info Sari Vähäkangas Vaihtoinfo Exchange study info 22.2.2017 Sari Vähäkangas Vaihto-opiskelu Student exchange HOPS 25-30 ECTS/lukukausi Opintosuunnitelma hyväksytetään omalla opintoneuvojalla Motivaatio vaihto-opiskeluun

Lisätiedot

Kahdenvälinen opiskelijavaihto Latinalaiseen Amerikkaan

Kahdenvälinen opiskelijavaihto Latinalaiseen Amerikkaan Kahdenvälinen opiskelijavaihto Latinalaiseen Amerikkaan 2019-2020 Hakuaika päättyy 29.10.2018 klo 23.59 Vaihtoon haetaan Mobility-Online-järjestelmässä Lopullinen hyväksyntä vastaanottavalta yliopistolta

Lisätiedot

Hakeminen perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan Wilmassa

Hakeminen perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan Wilmassa Hakeminen perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan Wilmassa Hakeminen perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan tapahtuu Wilmassa Hakemuksen ja päätökset - sivun kautta. Hakemukset ja päätökset -sivulle

Lisätiedot

Courses in English -oppaan tekeminen

Courses in English -oppaan tekeminen 1 Courses in English -oppaan tekeminen Uuden opinto-oppaan tekeminen Valitse valikosta komento Opinto-oppaat. 2 Näkymään aukeaa oppaita kolmella välilehdellä. Ensimmäisenä näkyvät tulevat oppaat ja toisella

Lisätiedot

Ohje CAO:n yhteishakuun Irlannin korkeakouluihin hakeutumista varten (on-line)

Ohje CAO:n yhteishakuun Irlannin korkeakouluihin hakeutumista varten (on-line) Ohje CAO:n yhteishakuun Irlannin korkeakouluihin hakeutumista varten (on-line) Oheinen CIMOn neuvontapalvelujen laatima epävirallinen ohje CAO:n yhteishakulomakkeen täyttöön pohjautuu CAO:n sivuilta www.cao.ie

Lisätiedot

OHJE PALKKAPAIKKAAN JA OPINTO-OIKEUSHAKUUN JÄTETTÄVÄN HAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN MOLEKYYLILÄÄKETIETEEN TOHTORIOHJELMAAN LÄÄKETIETEELLISEEN TIEDEKUNTAAN

OHJE PALKKAPAIKKAAN JA OPINTO-OIKEUSHAKUUN JÄTETTÄVÄN HAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN MOLEKYYLILÄÄKETIETEEN TOHTORIOHJELMAAN LÄÄKETIETEELLISEEN TIEDEKUNTAAN 1/11 Henkilöstöpalvelut 2015 / Molekyylilääketieteen tohtoriohjelma (TuDMM) 2015 OHJE PALKKAPAIKKAAN JA OPINTO-OIKEUSHAKUUN JÄTETTÄVÄN HAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN MOLEKYYLILÄÄKETIETEEN TOHTORIOHJELMAAN LÄÄKETIETEELLISEEN

Lisätiedot

Vaasan kaupungin nuorten kesätyöt haetaan Kuntarekry.fi työnhakuportaalin kautta.

Vaasan kaupungin nuorten kesätyöt haetaan Kuntarekry.fi työnhakuportaalin kautta. Mistä on kyse Lyhyt palvelukuvaus Vaasan kaupungin nuorten kesätyöt haetaan Kuntarekry.fi työnhakuportaalin kautta. Kuntarekry.fi on valtakunnallinen kunta-alan työnhakupalvelu ja kuntatyönantajien rekrytointipalvelu.

Lisätiedot

Opinnot haltuun: Vaihto-opiskelu ulkomailla. Minna Pekkanen Kansainväliset opiskelijapalvelut

Opinnot haltuun: Vaihto-opiskelu ulkomailla. Minna Pekkanen Kansainväliset opiskelijapalvelut Opinnot haltuun: Vaihto-opiskelu ulkomailla Minna Pekkanen Kansainväliset opiskelijapalvelut Kuka voi lähteä vaihtoon? Vaihtoon voi lähteä kaikista kauppatieteiden kandidaatin ohjelman erikoistumisalueista

Lisätiedot

Lähtöorientaatio Afrikkaan vaihtoon lähteville

Lähtöorientaatio Afrikkaan vaihtoon lähteville Lähtöorientaatio Afrikkaan vaihtoon lähteville Raisa Asikainen Liikkuvuuspalvelut 8.9.2016 Tervetuloa! Tule istumaan oman kohteesi väen luo 1. Etelä-Afrikka (tunnettekin jo FB:n kautta) 2. Namibia 3. Sambia,

Lisätiedot

Kv-liikkuvuuden kokonaisuuden ja yksityiskohtien hallintaa. Kv-kevätpäivät 2011, Kuopio EI VIELÄ LOPULLINEN

Kv-liikkuvuuden kokonaisuuden ja yksityiskohtien hallintaa. Kv-kevätpäivät 2011, Kuopio EI VIELÄ LOPULLINEN Kv-liikkuvuuden kokonaisuuden ja yksityiskohtien hallintaa Kv-kevätpäivät 2011, Kuopio EI VIELÄ LOPULLINEN 9.5.2011 1 Pääkohdat Kv-asiain hallinto vs. opintohallinto Mikä yhdistää? Tilanne tänään Mitä

Lisätiedot

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY 15.11.2017 ALS Online-palveluun kirjautuminen Henkilökohtaiset ALS Online-tunnukset saat käyttöösi täyttämällä kotisivuiltamme löytyvän lomakkeen tai ottamalla

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Tilojen haku... 2 Pikkukalenteri... 5 Hakemuksen teko... 6 Yöpymiskäyttö... 7 Hakemuksen lisätiedot... 7 Oheisvarattavat... 7 Varaukset Oma asiointi... 9 Vapaa-ajan

Lisätiedot

Päätöksen pvm Tampereen yliopisto Myönnetään euroa. HAKIJAN HENKILÖTIEDOT Sukunimi Etunimet (puhuttelunimi alleviivataan)

Päätöksen pvm Tampereen yliopisto Myönnetään euroa. HAKIJAN HENKILÖTIEDOT Sukunimi Etunimet (puhuttelunimi alleviivataan) TAMPEREEN YLIOPISTO Saapunut Opinto ja kansainvälisten asiain osasto Päätöksen pvm 33014 Tampereen yliopisto Myönnetään euroa OPISKELIJOIDEN MATKA APURAHAHAKEMUS HAKIJAN HENKILÖTIEDOT Sukunimi Etunimet

Lisätiedot

PYO:n ERASMUS-VAIHDOT lv. 2013-2014

PYO:n ERASMUS-VAIHDOT lv. 2013-2014 PYO:n ERASMUS-VAIHDOT lv. 2013-2014 OHJEITA VAIHTOON EUROOPPAAN HALUAVALLE Marita Puikkonen 18.2.2013 / 15.8.2013 Vaihda maisemaa! Kuka voi lähteä vaihtoon? Erityistä: Tuotantoteknologian opintosuunta

Lisätiedot

Opiskelijoiden vaihto-opiskelun nettisivu: http://www.oulu.fi/yliopisto/opiskelu/vaihto-opiskelu/

Opiskelijoiden vaihto-opiskelun nettisivu: http://www.oulu.fi/yliopisto/opiskelu/vaihto-opiskelu/ RECRUITMENT, ADMISSIONS AND INTERNATIONAL SERVICES HAKUKUULUTUS OPISKELIJAVAIHTOON Oulun yliopiston kansainvälisissä palveluissa on haettavana vaihtopaikkoja seuraavien ohjelmien kautta: kansainvälisten

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Opiskelijoiden OneDriveohje Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Opiskelijoiden OneDrive-ohje Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi

Lisätiedot

MITEN VALITA VAIHTOKOHDE? -INFOTILAISUUS

MITEN VALITA VAIHTOKOHDE? -INFOTILAISUUS MITEN VALITA VAIHTOKOHDE? -INFOTILAISUUS Helsingin yliopiston liikkuvuuspalvelut Haku opiskelijavaihtoon 23.1.2018 26/01/2018 1 TILAISUUDEN RUNKO Miksi ja milloin vaihtoon Vaihto-ohjelmat Hakukelpoisuudet,

Lisätiedot

PYO:n ERASMUS-VAIHDOT lv. 2013-2014

PYO:n ERASMUS-VAIHDOT lv. 2013-2014 PYO:n ERASMUS-VAIHDOT lv. 2013-2014 OHJEITA VAIHTOON EUROOPPAAN HALUAVALLE Marita Puikkonen 18.2.2013 / 15.8.2013 Vaihda maisemaa! Kuka voi lähteä vaihtoon? Erityistä: Rikastustekniikka tai Tuotantoteknologian

Lisätiedot

MITEN VALITA VAIHTOKOHDE? -INFOTILAISUUS

MITEN VALITA VAIHTOKOHDE? -INFOTILAISUUS MITEN VALITA VAIHTOKOHDE? -INFOTILAISUUS Helsingin yliopiston liikkuvuuspalvelut Haku opiskelijavaihtoon 25.1.2018 25/01/2018 1 STUDENT VIEW: HTTP://PRESEMO.HELSINKI.FI/VAIHTOI NFO2017KUMPULA/ 25/01/2018

Lisätiedot

OPISKELIJAVAIHTOON POHJOLAAN

OPISKELIJAVAIHTOON POHJOLAAN OPISKELIJAVAIHTOON POHJOLAAN VAIHTOEHTONA POHJOLA ALTERNATIV NORDEN 14.11.2014 HEIDI ILOMÄKI & LARS BÄCKMAN Kansainvälisen vaihdon palvelut MIKSI LÄHTISIN? Kielitaito Ulkomaankokemus Itsenäistyminen Uusia

Lisätiedot

Toimeentulotuen sähköinen asiointi. palvelun käyttöohje

Toimeentulotuen sähköinen asiointi. palvelun käyttöohje Toimeentulotuen sähköinen asiointi palvelun käyttöohje Palvelua voi käyttää selaimilla: Internet Explorer 9 tai uudempi Firefox 3.5 tai uudempi Opera 10.5 tai uudempi Chrome ja Safari uusimmat versiot

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Oodin hops. Oodin hops- työkalun käytön aloittaminen

Oodin hops. Oodin hops- työkalun käytön aloittaminen Oodin hops Oodin hops on WebOodin kautta käytettävä työkalu, jonka avulla voit luoda itsellesi verkossa henkilökohtaisen opintosuunnitelman eli hopsin. Voit tarkistaa Oodin hopsin avulla minkä opintojaksojen

Lisätiedot

HOPS-ohjauksen vaiheet ovat seuraavat: (alleviivatut kohdat ovat ehopsin toiminnallisuuksia)

HOPS-ohjauksen vaiheet ovat seuraavat: (alleviivatut kohdat ovat ehopsin toiminnallisuuksia) HOPS-PROSESSI Teatterikorkeakoulun perustutkintojen tutkintosäännön 12 :n mukaan opiskelija laatii opintojensa suunnittelun tueksi henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS). Opintosuunnitelma on tutkintokohtainen.

Lisätiedot

OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA

OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA 1 Henkilöstöpalvelut 2015 (12.8.2015) OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA Hakemus Turun yliopistossa avoinna olevaan tehtävään tehdään täyttämällä hakemus ja liittämällä tarvittavat

Lisätiedot

ehopsin käyttöohje opiskelijalle

ehopsin käyttöohje opiskelijalle ehopsin käyttöohje opiskelijalle 2 12 2009 1. Kirjaudu Weboodiin omalla käyttäjätunnuksella. 2. Valitse vasemmasta valikosta HOPS toiminto, jolloin tulet Opinto oikeudet ja opintosuunnitelmat ikkunaan

Lisätiedot

PAROC CALCULUS LASKENTAOHJELMA TIETOKONEELLE ASENNETTAVA VERSIO. Latausohjeet Asennusohjeet

PAROC CALCULUS LASKENTAOHJELMA TIETOKONEELLE ASENNETTAVA VERSIO. Latausohjeet Asennusohjeet PAROC CALCULUS LASKENTAOHJELMA TIETOKONEELLE ASENNETTAVA VERSIO Latausohjeet Asennusohjeet 1 2 Latausohjeet LATAAMISEN VAIHEET 1. Lataaminen vaatii käyttäjäksi rekisteröitymisen (käyttöliittymä vain englanniksi)

Lisätiedot

OPISKELIJAN PIKAOPAS

OPISKELIJAN PIKAOPAS SISÄLTÖ Työvälineet 3 Kirjautuminen ejollakseen 4 Salasana unohtui 5 Aloitusnäkymä 6 Toiminnot aloitusnäkymässä 7-8 Opiskelu 9 Omien suoritusten seuranta 10 Helppari auttaa 11 2 TYÖVÄLINEET ejollas-opintojasi

Lisätiedot

Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulun kansainvälisen opiskelijavaihdon periaatteet

Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulun kansainvälisen opiskelijavaihdon periaatteet Vaihdon periaatteet 1 (6) Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulun kansainvälisen opiskelijavaihdon periaatteet Aalto-yliopisto tukee perustutkinto-opiskelijoiden kansainvälistä opiskelijavaihtoa

Lisätiedot

ehops-opastus

ehops-opastus ehops-opastus 5.11.2014 Sisältö Opintosuunnitelman luominen askeleittain Opintosuunnitelman muokkaus Opintojen aikatauluttaminen Perustelujen lisäys Kyselyt: kv- ja oppiainetason kysely Opintosuunnitelman

Lisätiedot

FAQ, Rekrytointimoduuli

FAQ, Rekrytointimoduuli 1 FAQ, SISÄLTÖ FAQ, Rekrytointimoduuli... 2 Miten rekrytointipohjat löytyvät?... 2 Miksi rekrytointilistauksessa eivät näy kaikki rekrytoinnit tai juuri luomani uusi rekrytointi?... 2 Miten voin muokata

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

DriveGate -ohjeet. DriveGate-käyttöohjeet: Rekisteröityminen palveluun. Rekisteröitymisohjeet ja rekisteröitymisprosessin kuvaus

DriveGate -ohjeet. DriveGate-käyttöohjeet: Rekisteröityminen palveluun. Rekisteröitymisohjeet ja rekisteröitymisprosessin kuvaus DriveGate-käyttöohjeet: Rekisteröityminen palveluun Rekisteröitymisohjeet ja rekisteröitymisprosessin kuvaus Johdanto Jotta voit käyttää DriveGaten palveluja ja sovelluksia, sinun tulee kirjautua DriveGate-palveluun.

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

WebOodin HOPSin (OodiHOPS) käyttöohje ARTSin 1.8.2014 alk. tutkintovaatimusten mukaan opiskelevalle kandiopiskelijalle

WebOodin HOPSin (OodiHOPS) käyttöohje ARTSin 1.8.2014 alk. tutkintovaatimusten mukaan opiskelevalle kandiopiskelijalle 1 (5) WebOodin HOPSin (OodiHOPS) käyttöohje ARTSin 1.8.2014 alk. tutkintovaatimusten mukaan opiskelevalle kandiopiskelijalle Henkilökohtainen opintosuunnitelma eli HOPS on opintojen ja oppimisen suunnittelun

Lisätiedot

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen Aloitus Homma alkaa osoitteesta www.helsinki.fi/weboodi. Jos et omista yliopiston atk-tunnuksia, voit hypätä kohdan 1. yli. Voit huoletta tutustua WebOodin saloihin ilman tunnuksiakin. WebOodin opinto-opas

Lisätiedot

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu Helsingin yliopisto WebOodi 1 Tenttityökalu Tenttityökalu on oiva väline laitos- ja tiedekuntatenttien tekemiseen. Esimerkiksi tiedekuntatentissä voi tenttiä samana päivänä kymmeniä eri opintojaksoja.

Lisätiedot

CV-kannan käyttöohje 2017

CV-kannan käyttöohje 2017 Sisällysluettelo 1. Sisäänkirjautuminen... 2 a) Sinulle lähetetään käyttäjätunnus ja salasana Monsterilta... 2 b) Sinulla ei ole vielä tunnuksia Monsterin työnantajat sivulle... 3 Turvakysymykset... 3

Lisätiedot

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2019 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2019 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN HELSINGIN KAUPUNKI 1 (21) OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2019 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN Täydentää Helsingin kaupungin sähköisen asioinnin ohjetta, joka löytyy täältä:

Lisätiedot

OodiHOPS-työkalun käyttöohje opiskelijalle

OodiHOPS-työkalun käyttöohje opiskelijalle TEKNILLINEN KORKEAKOULU Opintoasiain toimisto/hp OodiHOPS-työkalun käyttöohje opiskelijalle 28.8.2009 Mikä HOPS on ja miksi se tehdään? Henkilökohtainen opintosuunnitelma eli HOPS on opintojen ja oppimisen

Lisätiedot

Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa

Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa Tässä dokumentissa käydään läpi lukuvuoden aloituksessa tarvittavat toimenpiteet uuden ViLLEopintopolkukurssin aloittamiseksi. Huomaa, ettet voi suoraan käyttää viime

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin...1 Tilojen haku...2 Pikkukalenteri...4 Varauskalenteri...5 Hakemuksen teko...5 Hakemuksen lisätiedot-välilehti...6 Varaukset Oma asiointi...7 Kirjautuminen Timmiin Mene

Lisätiedot

EDMODO. -oppimisympäristö opettajille ja oppilaille KOONNUT: MIKA KURVINEN KANNUKSEN LUKIO

EDMODO. -oppimisympäristö opettajille ja oppilaille KOONNUT: MIKA KURVINEN KANNUKSEN LUKIO EDMODO -oppimisympäristö opettajille ja oppilaille KOONNUT: MIKA KURVINEN KANNUKSEN LUKIO HUOM! Edmodo kehittyy koko ajan, seuraavat ohjeet voivat olla jo päivityksen tarpeessa. 1 Sisällysluettelo Rekisteröityminen

Lisätiedot

Opiskelijavaihto ja ulkomainen työharjoittelu. Kansainväliset palvelut 26.9.2012

Opiskelijavaihto ja ulkomainen työharjoittelu. Kansainväliset palvelut 26.9.2012 Opiskelijavaihto ja ulkomainen työharjoittelu Kansainväliset palvelut 26.9.2012 Opiskelijavaihdon edellytykset 1 tutkinto-opinto-oikeus JY:ssa riittävät pohjaopinnot; vaihtoon lähtiessä tulee olla suoritettu

Lisätiedot

MITEN VALITA VAIHTOKOHDE? -INFOTILAISUUS

MITEN VALITA VAIHTOKOHDE? -INFOTILAISUUS MITEN VALITA VAIHTOKOHDE? -INFOTILAISUUS Helsingin yliopiston liikkuvuuspalvelut Haku opiskelijavaihtoon 22.1.2018 23/01/2018 1 STUDENT VIEW: HTTP://PRESEMO.HELSINKI.FI/VAI HTOINFO2018 Presentation Name

Lisätiedot

KANSALAISOPISTON INTERNET-ILMOITTAUTUMISEN OHJEET TUNNUKSEN JA SALASANAN HANKKIMINEN

KANSALAISOPISTON INTERNET-ILMOITTAUTUMISEN OHJEET TUNNUKSEN JA SALASANAN HANKKIMINEN KANSALAISOPISTON INTERNET-ILMOITTAUTUMISEN OHJEET Yleistä Opiston Internet-ilmoittautuminen perustuu siihen, että jokaisella ilmoittautujalla täytyy olla oma käyttäjätunnus ja salasana, jolla ilmoittautuminen

Lisätiedot

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset Sisällysluettelo: 1. Sisällysluettelo s. 1 2. Kulta2-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 2-3 3. Kirjautuminen

Lisätiedot

Kansainvälistymismahdollisuudet. Humanistis-yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan info

Kansainvälistymismahdollisuudet. Humanistis-yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan info Kansainvälistymismahdollisuudet Humanistis-yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan info 1.9.2017 Yliopiston strategia 2015-2020 Kansainvälinen kampus tukee opiskelijoiden opiskelumotivaatiota ja antaa heille

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

SoleOPS Sähköinen asiointi Opiskelijan ohje

SoleOPS Sähköinen asiointi Opiskelijan ohje SoleOPS Sähköinen asiointi Opiskelijan ohje 1 1. SoleOPS Sähköinen asiointi... 3 1.2 HYVÄ TIETÄÄ ENNEN HAKEMUKSEN TEKOA... 3 1.2.1 KORVAAVUUS... 4 1.2.2 SISÄLLYTYS... 4 1.2.3 OSAAMISEN NÄYTTÖ... 4 1.2.4

Lisätiedot

Opiskelu ja harjoittelu ulkomailla

Opiskelu ja harjoittelu ulkomailla Opiskelu ja harjoittelu ulkomailla Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö Orientoivat III / syyskuu 2016 Mira Pihlström kansainvälisten asioiden koordinaattori 1) Erasmus-opiskelijavaihto 2)

Lisätiedot

Ohje UCPorin julkisten lukujärjestyksien käyttöön

Ohje UCPorin julkisten lukujärjestyksien käyttöön Ohje UCPorin julkisten lukujärjestyksien käyttöön Lukujärjestyspalvelun osoite: http://lukujarjestys.ucpori.fi Lukujärjestyslistalla näkyy sekä opintokokonaisuuksia, että yksittäisten kurssien lukujärjestyksiä.

Lisätiedot

Vaihto-opinnot ulkomailla. Mirka Jalonen, kv-suunnittelija, Insinööritieteiden korkeakoulu

Vaihto-opinnot ulkomailla. Mirka Jalonen, kv-suunnittelija, Insinööritieteiden korkeakoulu Vaihto-opinnot ulkomailla Mirka Jalonen, kv-suunnittelija, Insinööritieteiden korkeakoulu Miksi vaihtoon? Globaalit työmarkkinat Kansanvälisestä kokemuksesta hyötyä työelämässä; tuo vaihtokokemuksesi esille

Lisätiedot

TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ!

TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ! TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ! Tämä on opiskelijan Moodle-opas, josta saat tärkeimmät neuvot opiskellessasi LOVe lääkehoidon verkkokursseilla Moodle- oppimisympäristössä. Seuraamalla

Lisätiedot

OHJE OPINTO-OIKEUSHAKUUN JÄTETTÄVÄN HAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN LÄÄKETUTKIMUKSEN TOHTORIOHJELMAAN LÄÄKETIETEELLISEEN TIEDEKUNTAAN

OHJE OPINTO-OIKEUSHAKUUN JÄTETTÄVÄN HAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN LÄÄKETUTKIMUKSEN TOHTORIOHJELMAAN LÄÄKETIETEELLISEEN TIEDEKUNTAAN 1/11 Henkilöstöpalvelut 2017 / Lääketutkimuksen tohtoriohjelma (DRDP) 2017 OHJE OPINTO-OIKEUSHAKUUN JÄTETTÄVÄN HAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN LÄÄKETUTKIMUKSEN TOHTORIOHJELMAAN LÄÄKETIETEELLISEEN TIEDEKUNTAAN HUOM!

Lisätiedot

Portaalin käyttöohje palveluntuottajille

Portaalin käyttöohje palveluntuottajille Portaalin käyttöohje palveluntuottajille 2 Sisältö 1 Palvelusetelipalveluntuottajaksi hakeutuminen... 3 1.1 Sisäänkirjautuminen palveluseteliportaaliin... 3 1.2 Palvelusetelipalveluntuottajaksi hakeutuminen...

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

ehops Henkilökohtainen opintosuunnitelma

ehops Henkilökohtainen opintosuunnitelma ehops Henkilökohtainen opintosuunnitelma Hopsin tekeminen WebOodin ehops-toiminnolla KTK-tutkinto Mikä on ehops? ehops on WebOodin toiminto, jolla voit laatia sähköisen henkilökohtaisen opintosuunnitelman

Lisätiedot

Vaihtoinfo. 17.2.2009 Noora Siira Mirja Väänänen

Vaihtoinfo. 17.2.2009 Noora Siira Mirja Väänänen Vaihtoinfo 17.2.2009 Noora Siira Mirja Väänänen Yleistä Erasmus-vaihdosta Hakuprosessi Opintojen sisällyttäminen tutkintoon HOPS ja vaihdossa suoritettavat opinnot Kurssien kirjaaminen opintorekisteriin

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Liikuntatilojen haku... 2 Pikkukalenterin käyttö... 4 Hakemuksen teko:... 5 Varaushakemukset - Oma asiointi... 7 Vapaa-ajan käyttöön sopivia tiloja pääsee hakemaan seuraavasti:

Lisätiedot

15.3.2016 Suomen Taekwondoliitto ry. Ohje seurakäyttäjille WTF:n kilpailuilmoittautumisjärjestelmän (WTF Event Registration system) käytöstä

15.3.2016 Suomen Taekwondoliitto ry. Ohje seurakäyttäjille WTF:n kilpailuilmoittautumisjärjestelmän (WTF Event Registration system) käytöstä Ohje seurakäyttäjille WTF:n kilpailuilmoittautumisjärjestelmän (WTF Event Registration system) käytöstä Mikä WTF Event Registration system? WTF ja ETU ottivat vuoden 2016 alusta käyttöön G-rankingturnausten

Lisätiedot

My easyfairs -palvelun käyttö

My easyfairs -palvelun käyttö My easyfairs A palvelun käyttö Page 1 My easyfairs -palvelun käyttö Näytteilleasettajien opas My easyfairs A palvelun käyttö Page 2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 3 LOGON JA OSASTONIMEN LISÄÄMINEN... 5 YRITYSTIETOJEN

Lisätiedot

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 käyttöohjeet JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 1. Esittely JakeluPiste on helppo ja yksinkertainen ratkaisu tiedostojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Olipa kyseessä tärkeä word dokumentti tai kokonainen

Lisätiedot

Wilman käyttöohje huoltajille

Wilman käyttöohje huoltajille Wilman käyttöohje huoltajille Sisällysluettelo: Sisään kirjautuminen... 1 Oma etusivu... 2 Pikaviestit... 3 Tiedotteet... 5 Suoritukset... 6 Poissaolot... 6 Palaute... 8 Opettajat... 9 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö Office_365_loppukäyttäjän ohje 15.5.2015 Esa Väistö 2 Sisällysluettelo Kuvaus... 3 Kirjautuminen Office_365:een... 3 Valikko... 4 Oppilaan näkymä alla.... 4 Opettajan näkymä alla... 4 Outlook (Oppilailla)...

Lisätiedot