Saimaan Kuidun valokuituliittymän tietopaketti ja asennusohjeet

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Saimaan Kuidun valokuituliittymän tietopaketti ja asennusohjeet"

Transkriptio

1 Saimaan Kuidun valokuituliittymän tietopaketti ja asennusohjeet Olemme koonneet tähän yleistietoa Saimaan Kuidun valokuituverkosta ja ohjeita valokaapelin asentamisesta tontilla sekä kiinteistössä. Lisäksi esitellään kiinteistön sisäpäätelaitteet ja palvelut. Jos tämä tietopaketti ei anna vastauksia kaikkiin kysymyksiisi, niin kysy lisää Saimaan Kuidulta tai BLC:ltä. Saimaan Kuitu Oy puhelin Myynti- ja markkinointi Heli Pajuvirta, Johanna Lampinen, Verkon rakentamisasiat Kari Kotirinta, Toimitusjohtaja/projektijohto Tuomo Puhakainen, Saimaan Kuidun ensimmäisen liittymän käyttöönotto Saimaan Kuitu Oy on kuntalaisten oma, voittoa tavoittelematon osakeyhtiö. Saimaan Kuidun valokuituverkko rakennetaan yhteistyössä asukkaiden kanssa. Näin saavutetaan mahdollisimman edullinen liittymähinta ja palvelumaksut. Saimaan Kuitu Oy Y-tunnus: Toimipaikat: Kirkkotie 6, Savitaipale Kellomäentie 1, Taipalsaari

2 Saimaan Kuidun valokuituverkon rakenne ja verkon varmistukset Viestiasema Savitaipale 100/100 Mbit/s tai 1000/100 Mbits kiinteä ja langaton verkkoyhteys kotona tai yrityksessä + ei kaupalliset TV-kanavat (lisätilauksesta ja -maksusta kaupalliset TV-kanavat). Saimaan Kuidun Savitaipaleen valokuituverkko Internet/ Blue Lake Communications Oy (BLC) teleoperaattorien valokuituverkot Saimaan Kuidun Taipalsaaren valokuituverkko Viestiasema Taipalsaari Saimaan Kuidun valokuituverkossa varataan jokaiselle asiakkaalle oma kuitu. Jokaiseen toteutettavaan liittymään (asunto, yritystila tai vapaa-ajan asunto) kytketään vähintään 1 kuitu/liittymä.

3 Valokuituverkon kaapelointiperiaate taajama-alueen asunto- ja yrityskiinteistöille Uusissa tieliittymissä ja pihoissa asenna kaapeliputket valmiiksi rakennusvaiheessa talojakamosta tontin reunalle. Runkovalokaapeli Runkovalokaapeli asennetaan 70 cm syvyyteen ja tien alituksissa 100 cm syvyyteen. Valokaapelijatkos Taajamassa jatkokset ovat m ja haja-asutusalueella m välein. Kiinteistövalokaapeli Jokaiseen asuntoon tai yritystilaan kytketään vähintään 1 kuitu/liittymä. Kiinteistövalokaapelipituudet ovat m ja valokaapeli asennetaan tontin alueella cm syvyyteen. Asiakas vastaa aina tontin alueella tapahtuvasta kaivutyöstä. Tontin alueen kaivamisen lapiolla tai koneella asiakas voi tilata myös Saimaan Kuidun kautta tai suoraan palvelutarjoajilta.

4 Valokuituverkon kaapelointiperiaate haja-asutusalueen asunto- ja yrityskiinteistöille Ely-teillä valokaapeli aurataan tai kaivetaan aina tien reunaan 70 cm syvyyteen. Hajaasutusalueen yksityisteillä valokaapeli voidaan aurata myös tienomistajan luvalla hiekkatien keskilinjaan ja kiinteistön omistajan luvalla rakennuksen viereen, jos maaperä, pihamaan rakenteet, maassa olevat johdot ja putket sen sallivat. Aurauksessa talon viereen kaapelioja jätetään kaivinkoneen tasoitusjäljelle. Nurmikon laitto, kivetysten asennus, sorastus tai vastaavat asennustyöt kiinteistön tonttialueella eivät kuulu valokaapelin asennukseen, vaan niistä vastaa kiinteistön omistaja omalla kustannuksellaan. Valokaapeliojan kaivamisesta kaivinkoneella kiinteistön tonttialueella Saimaan Kuitu perii aina erillisen maksun 12 /metri. Asiakas vastaa myös kiinteistön tonttialueen kaapeleiden ja putkien sijaintiselvityksistä. Valokaapelin asennuksesta kiinteistön sisälle päätelevision taakse tai CAT 6 ATK-kaapeloinnin keskipisteeseen vastaa kiinteistön omistaja. Saiman Kuidun urakoitsija jättää tarpeellisen määrän valokaapelia kiinteistön viereen tai kiinteistön tontin rajalle. Valokaapelijatkos Haja-asutusalueella m välein. Runkovalokaapeli Runkovalokaapeli asennetaan 70 cm syvyyteen tien reunaan tai sopimuksen mukaisesti keskelle tietä. Tien alituksissa syvyys on 100 cm. Kiinteistövalokaapeli Silloin, kun Saimaan Kuidun liittymäsopimusehtojen mukaisesti on mahdollista ja asiakas antaa siihen luvan, niin Saimaan Kuidun urakoisija auraa valokaapelin kiinteistön viereen haja-asutusalueilla. Auraus sisältyy liittymän hintaan. Asiakas vastaa aina kaikesta tontin alueella tapahtuvasta kaivutyöstä.

5 Valokuituverkon kaapelointiperiaate kiinteistölle Rivi- ja kerrostalojen sekä yrityskiinteistöjen valokaapelointi tarjotaan avaimet käteen periaatteella. Kiinteistövalokaapeli (9 13,8 mm paksua) Valokaapeli asennetaan tontilla cm syvyyteen vähintään 50 mm muoviseen suojaputkeen. Valokaapeli voidaan myös asentaa cm syvyyteen ilman putkea. Kiinteistön omistaja vastaa kiinteistön tontin alueella valokaapelin asennuksesta maahan, asennuksen kustannuksista ja kaapelin kunnosta. Saimaan Kuitu toimittaa tarpeellisen määrän valokaapelia ja 50 mm keltaisen suojaputken. Suojaputken hakupaikat ovat Taipalsaarella St1 huoltoasema ja Savitaipaleella kunnan varikko. Maksullista palvelua asennustyöhön saa myös Saimaan Kuidun kautta. Kuitupäätelaite asennetaan BLC:n toimesta pää-tv:n taakse tai Cat 6 ATK kaapeloinnin keskipisteeseen. Kiinteistön muut sisäverkkotyöt ovat asiakkaan vastuulla. Saimaan Kuidun projektipäällikkö sopii kiinteistökohtaisista järjestelyistä kiinteistön omistajan kanssa. Katu/ tie.. Runkovalokaapeli on 70 cm syvyydessä. Kiinteistövalokaapeli Kiinteistövalokaapeli talon vieressä ja talon sisälle Valokaapelia jätetään kiepille 3-5 m reserviksi lähelle seinää. Talon sisällä tarvitaan valokaapelia vähintään 3 metriä asennusvaraksi (kuitupäätelaitteen luona). Asiakas saa viedä valokaapelin vain kiinteistön tekniseen tilaan. Valokaapelia ei saa katkaista. Kuitupäätelaitteen asennuksen jälkeen BLC:n asentaja työntää tarvittavan ylimääräisen valokaapelin rakennuksen ulkopuolelle.

6 Valokuituverkon kaapelointiperiaate kiinteistön tontilla Rivi- ja kerrostalojen sekä yritysten valokaapelointi tarjotaan avaimet käteen periaatteella. Taajamassa valokaapeleiden Saimaan Kuidun asennusurakoitsija kaivaa kadun/tien reunassa valokaapelit maahan ja tuo kaapelin tontin reunalle kiepille. Kaapeli on noin 9 13,8 mm paksua. Kiepin paikka merkitään merkkipaalulla Saimaan Kuidun ja tontin omistajan kanssa yhteisesti sovittuun paikkaan. Merkkipaaluun merkitään kuinka monta metriä valokaapelia asennusurakoitsija jättää kiepille. Kaapelia jätetään varmasti riittävästi. Valokaapeli ja suojaputki tontilla: Asiakas vastaa kaivamisesta ja asentamisesta. Kaapelireitti pihalla: Nurmikon poikki, kivetyksen reunoissa, kivijalan vieressä. Puita ei saa olla ihan lähellä, koska juuret voivat vaurioittaa kaapelia. Suojakouru kaapelinousussa tontin rajalla. * Saimaan Kuidun urakoitsija asentaa 10 cm syväys riittää laatan alla cm syväys riittää pihalla. Saimaan Kuidun kautta on saatavissa neuvoja ja myös edullista maksullista apua kiinteistöllä tapahtuviin töihin!

7 Valokaapelin läpivientiperiaate olemassa olevaan kiinteistöön - metalliton valokaapeli Kuitupäätelaitteen lähellä pitää olla kaksiosainen maadoitettu sähköpistorasia. Asiakas vastaa sähköpistorasian asennuksesta. Asiakas ei saa itse viedä valokaapelia asuinhuoneistoon vain ainoastaan tekniseen tilaan, koska kuitujen päät ovat vaarallisia, kun suojatuppi katkaistaan pois. Valokaapelia ei saa taittaa terävään kulmaan. Talovalokaapelin minimi taivutussäde on asennettaessa 180 mm ja asennettuna 90 mm. Valokaapelin läpiviennin voi tehdä itse tai sen voi tilata omalla kustannuksella Saimaan Kuidun urakoitsijoilta tai BLC:n asentajilta kuitupäätelaitteen asennuksen yhteydessä. Hinta-arvio on noin Esimerkki Kuitupäätelaite Asiakas vastaa valokaapelin suojaamisesta ulkoseinällä metallikourulla. Suojaputki 50 mm Sidos tarvittaessa. Talon ulkopuolelle jätetään 3-5 metrin valokaapelikieppi. Asennuskuoppaa ei saa peittää ennen kuin kuitupäätelaite on asennettu huoneistoon, koska ylimääräinen kaapeli työnnetään sisältä ulos. Mustaa (8-10 mm) muovista valokaapelia ei tarvitse suojata muovikourulla, mutta sen voi asiakas tehdä omalla kustannuksella. Suojaputkeksi suositellaan 16 mm sähkökaapelien suojaputkea. Suojaputken ja kaapelin rako tiivistetään uretaanivaahdolla tai mineraalivillalla vasta sen jälkeen kun BLC:n asentaja on asentanut valokuituliittymän.

8 Valokaapelin läpivientiperiaate olemassa olevaan kiinteistöön - maadoitettava metallia sisältävä valokaapeli Kuitupäätelaitteen lähellä pitää olla kaksiosainen maadoitettu sähköpistorasia. Asiakas vastaa sähköpistorasian asennuksesta. Valokaapelin läpiviennin voi tehdä itse tai sen voi tilata omalla kustannuksella Saimaan Kuidun urakoitsijoilta tai BLC:n asentajilta kuitupäätelaitteen asennuksen yhteydessä. Hinta-arvio on noin Asiakas ei saa itse viedä valokaapelia asuinhuoneistoon vain ainoastaan tekniseen tilaan, koska kuitujen päät ovat vaarallisia, kun suojatuppi katkaistaan pois. Esimerkki Kuitupäätelaite Valokaapelia ei saa taittaa terävään kulmaan. Talovalokaapelin minimi taivutussäde on asennettaessa 180 mm ja asennettuna 90 mm. Asiakas vastaa valokaapelin suojaamisesta ulkoseinällä metallikourulla. BLC asentaa maadoitusliittimen ja suojaa valokaapelin sisäkuituputken. Suojaputki 50 mm Sidos tarvittaessa. Valkoinen ohut (5-6 mm) ulkovalokaapelin sisäkuituputki on aina suojattava kiinteistön sisällä muovilistalla. Tämä koskee tapauksia joissa joudutaan tekemään valokaapeliin maadoitusliitos talon ulkopuolella, jolloin valokaapelista poistetaan musta ulkovaippa ja kaikki metalliosat. Talon ulkopuolelle jätetään 3-5 metrin valokaapelikieppi. Asennuskuoppaa ei saa peittää ennen kuin kuitupäätelaite on asennettu huoneistoon, koska ylimääräinen kaapeli työnnetään sisältä ulos. Suojaputkeksi suositellaan 16 mm sähkökaapelien suojaputkea. Suojaputken ja kaapelin rako tiivistetään uretaanivaahdolla tai mineraalivillalla vasta sen jälkeen kun BLC:n asentaja on asentanut valokuituliittymän.

9 Valokaapelin läpivientiperiaate olemassa olevaan kiinteistön tekniseen tilaan tai talojakamoon talon anturan läpi tai alitse - maadoitettava metallia sisältävä tai metalliton valokaapeli Saimaan Kuidun projektipäällikkö sopii tarvittavan valokaapelimäärän kiinteistön omistajan kanssa ja se merkataan kiinteistön viereen laitettavaan paaluun. Saimaan Kuidun urakoitsija jättää sovitun määrän valokaapelia. Asiakas vastaa kaivamistöistä ja vie valokaapelin tekniseen tilaan ja talojakamoon. Valokaapelia ei saa katkaista. Työvaraksi pitää jättää vähintään 3 metriä valokaapelia. Tekninen tila voi olla kotijakamo tai muu tila, jossa pitää olla vähintään mm vapaata tilaa ja hyvä kiinnitysalusta kuitupäätelaitteelle. Kuitupäätelaite Kuitupäätelaitteen lähellä pitää olla kaksiosainen maadoitettu sähköpistorasia. Asiakas vastaa sähköpistorasian asennuksesta. Maadoituskisko Jos kuitupäätelaite asennetaan tekniseen tilaan tai kotijakamoon, niin Saimaan Kuidun suositus on asentaa teknisestä tilasta tai kotijakamosta 2 kpl CAT 6 ATK-kaapeleita päätelevision taakse. Jos kuitupäätelaitteen Wi-Fi-signaali ei läpäise tarpeeksi hyvin teknisen tilan seiniä, niin signaalia voi vahvistaa Wi-FI lisälaitteella. Toinen putki tontin reunaan asti. Putket 2x50mm Säde 200 mm Metallivaippaisissa valokaapeleissa BLC kytkee maadoituksen kuparijohtoa 2 metriä liittimellä valokaapelin metalliosiin tai jos jakamossa on maadoituskisko, niin BLC kytkee maadoitusjohdon kiinni maadoituskiskoon. Asiakas vastaa muusta maadoituksen toteutuksesta kiinteistössä mm. jatkamalla tarvittaessa maadoitusjohdinta. Viestintäviraston määräysten mukaan maadoitusjohto on liitettävä talon päämaadoituskiskoon. Lisäohjeita: uojmaad.pdf

10 Valokaapelin asennus uusissa rakennettavissa taloissa - maadoitettava metallia sisältävä tai metalliton valokaapeli Uudisrakennuksien taloista pitää asentaa vähintään yksi 50 mm putki kiinteistön tontin rajalle, jos matka ei ole pitempi kuin 50 m. Jos matka on pitempi, niin putken pitää olla halkaisijaltaan 100 mm. Asenna myös vetolanka putkeen valokaapelin asennusta varten. Asiakas tai sähköurakoitsija vie kiinteistövalokaapelin kotijakamoon. Sähköurakoitsija saa katkaista valokaapelin ja suojata sen uudestaan. Työvaraksi kotijakamoon pitää jättää 3 metriä valokaapelia. Kotijakamossa pitää olla kaksiosainen maadoitettu sähköpistorasia. Kiinteistövalokaapeli tulee kotijakamoon jakamon ylä- tai alapuolelta. Kuitupäätelaite Talovalokaapelin minimi taivutussäde asennettaessa on 230 mm ja asennettuna 115 mm. BLC asentaa kuitupäätelaitteen ja tekee tarvittaessa valokaapelin maadoituksen. Kotijakamon ovi pitää olla sellainen, että se läpäisee kuitupäätelaitteen Wi-Fi-signaalin. Uusissa rakennettavissa rakennuksissa pitää noudattaa viestintäviraston sisäverkkomääräyksiä. Katso ohjeet: saverkoistajateleurakoinnista.html 4.pdf

11 Saimaan Kuidun kuitupäätelaite kiinteistön sisällä Saimaan Kuidun valtuuttama BLC:n asentaja vastaa kiinteistövalokaapelin päättämisestä kuitupäätelaitteeseen ja laitteen asennuksesta. Asennuksen jälkeen kiinteä ja langaton internetyhteys ovat käytettävissä. Saimaan Kuidun valokuituverkon runkoverkon rajapintana toimii kytkentöjen osalta kuitupäätelaite. Saimaan Kuitu toimittaa kaikille liittyjille liittymätyypin mukaiset runkoverkkoon kuuluvat osat. Toimitukseen eivät kuulu kiinteistön sisäverkko tai kuitupäätelaitteeseen liitettävät muut laitteet. Kuitupäätelaitteen sähkönsyöttöliitännän (suositus kaksi maadoitettua pistorasiaa 230 V) toteuttamisesta vastaa asiakas. Kuitupäätelaite luovutetaan toimitusehtojen mukaisesti asiakkaalle asennuksen jälkeen. Jos kuitupäätelaite vaurioituu käytössä, niin asiakas saa uuden laitteen takuuaikana (1v.) ilman veloitusta ja takuuajan jälkeen Saimaan Kuitu Oy:n voimassa olevan hinnaston mukaisesti toimipisteistä Taipalsaarella ja Savitaipaleella. Uuden kuitupäätelaitteen asennuksesta vastaa asiakas. Suosittelemme, että asiakas hankkii UPS-laitteen, johon kuitupäätelaite kytketään. UPS:lle täytyy olla maadoitettu pistorasia. UPS-laite suojaa lyhyiltä sähkökatkoilta ja ylijännitteiltä. Kuitupäätelaitteeseen on liitettävissä kameroita, joita voit katsoa tietokoneella, älypuhelimella ja padilla. Tarkemmat tiedot Saimaan Kuidun nettisivuilta ja hinnastosta. Kuitupäätelaitteen koko: 205*158 mm ja syvyys 48 mm. Kuitupäätelaitteen asennuspaikkoja voivat olla: - päätelevision takana seinällä - kiinteistön telejakamo - muu laitetila Saimaan Kuidun projektipäällikkö auttaa kuitupäätelaitteen paikan valinnassa. Jos asiakas tarvitsee kiinteistön sisäverkkotöitä, Saimaan Kuitu auttaa asennusliikkeen hankinnassa tarvittaessa. Jokainen maksaa omat kustannukset. Kuitupäätelaitteelle saa Wi-Fi laajennusosan. Katso hinnasto Saimaan kuidun nettisivuilta.

12 Saimaan Kuitu 100 *100/100 ja 1000/100 Mbit/s internet Älytelevisio (Uusimmissa Finlux ja Samsung televisioissa on Watson ohjelmisto.) CAT 6 Sisälle tai ulos asennettava CAT 6 parikaapelin maksimipituus on 90 m asiakas vastaa itse asennuskustannuksista CAT 6 CAT 6 ulkovalokaapeli Kuitupäätelaite BLC asentaa ja ottaa käyttöön kuitupäätelaitteen, johon liitetään ulkoa tuleva valokaapeli. Paras paikka on päätelevision takana tai CAT 6 ATKkaapeloinnin keskipisteessä. Kuitupäätelaitteeseen voidaan liittää kameroita ja turva-antureita.

13 ja 1000 liittymä -liittymä ja Watson IPTV-palvelut Lisäpalveluna voi tilata Watson IPTV-palvelut Palvelu sisältää 5 käyttäjätunnusta, joilla voi käyttää viittä päätelaitetta samanaikaisesti (TV, pad, tietokone, älypuhelin). Äly-TV voi olla kiinni samanaikaisesti internetissä ja IPTV-tikku antenniverkossa sekä Watson palvelussa: IPTVboksilla kiinteällä Cat 6 johdolla, langattomalla IPTV-tikulla tai television Watson ohjelmistolla. Huoneistossa voi olla useita älytelevisioita kiinni Watson palvelussa omilla IPTV-bokseilla, IPTV - tikuilla tai Watson ohjelmistoilla. Katso Saimaan Kuidun hinnasto. CAT 6 IPTV-boksi Kuitupäätelaite/langaton Wi-Fi Kuitupäätelaitteessa on langaton Wi-Fi. Laajennus ja lisä Wi-Fi laitteet asiakas ostaa itse. Katso Saimaan Kuidun hinnasto. Asiakas asentaa itse IPTV- ja lisä Wi-Fi -boksit ja TV-ohjelmoinnin tai asennusliike asentaa laitteet ja palvelut asiakkaan tilauksesta. WLAN / Wi-Fi, Bluetooth

14 Television uudet katsomisen mahdollisuudet ja Watson IPTV-palvelu Saimaan Kuidun asiakkaana nopealla valokuituyhteydellä pystyt hyödyntämään aivan uudella tavalla älytelevision mahdollisuuksia. Katsottavissa ovat helposti mm. Watson-palvelu sekä internetin kautta monia lisäpalveluita maksuttomina tai maksullisina mm. Skype, Yle Areena, MTV-katsomo, Ruutu, Netflix, HBO Nordic, jne. Älytelevisiolla voit selata myös nettiä ja lukea mm. nettilehdet. Kaikki älytelevision palvelut riippuvat television merkistä ja tyypistä. Parasta kokonaispalveluvalikoimaa edustaa Samsungin Smart televisiot, mutta tilanne muuttuu koko ajan. Kun valitset älytelevisiota, niin katso etukäteen testejä ja mitä palveluita on saatavissa sekä määrittele mitä itse haluat älytelevisiossa olevan. Suositamme kuitupäätelaitteen asentamista älytelevision taakse, jotta voit liittää älytelevision suoraan CAT 6 RJ- 45 johdolla kuitupäätelaitteeseen kiinni. Myös Watson IPTV-boksi pitää liittää suoraan kuitupäätelaitteeseen (suosituksena siltaavat portit 3-4) ja älytelevisioon kiinni. Jos sijoitat kuitupäätelaitteen kauemmaksi televisiosta esimerkiksi tekniseen tilaan tai talojakamoon, niin suositamme CAT 6 kaapeloinnin asentamista kaksoisrasialla älytelevision viereen. Saimaan Kuidun asiakkaana saat Watson palvelun erikoishintaan! Tarvitset Saimaan Kuidun valokuituyhteyden, television ja Watson palvelun. Watson palvelun avulla näet kaikki vapaasti valokuituyhteyden kautta tulevat TV- ja HD-kanavat sekä ison määrän verkon yli katsottavia kanavia. Valokuituliittymä talouksissa lisä-tv:t voi liittää palveluun Watson boksilla, Watson TV-tikulla tai Watson ohjelmistolla (Samsung ja Finlux televisiot). Katso sivuilta Watson laitteiden ja palvelun hinnat. Watson boksilla saat parhaan TV-kuvan ja laajimman 19 kanavan valikoiman. Muissa laajakaistakohteissa voit katsoa Watson TV-kanavia samoilla tunnuksilla Watson TV-tikun tai Watson ohjelmiston avulla. Watson toimii kaikkien teleoperaattoreiden laajakaistayhteyksillä. Palvelun laatu on kiinni muun laajakaistayhteyden kapasiteetista. Katsottavana on perus TV- ja HD-kanavia sekä koko Watsonin Makuunin vuokraleffavalikoima. Lisää kanavia saat tilaamalla maksukanavapaketteja: viihdettä, urheilua, elokuvia ja lastenohjelmia.

15 Watson IPTV-palvelun kanavat ja tallennus Watson palvelu on helppo asentaa ja et tarvitse uutta teräväpiirto HD-antennia tai maksullisia maksukanavakortteja. Watson palvelussa on katseltavissa seuraavat kanavat TV1, Yle TV1 HD, TV2, Yle TV2 HD, MTV3, Nelonen, Yle Fem/SVT World, Yle Fem HD, Sub, Yle Teema, YLE Teema HD, Liv, Jim, Fox, AVA, TV5, Kutonen, BBC Entertainment, Travel Channel ja Nautical Channel. Watsonpalvelu sisältää ominaisuuden, jonka avulla voi asettaa haluamiensa peruskanavien koko tarjonnan jatkuvaan tallennukseen. Asiakas voi tallentaa ohjelmia/ohjelmasarjoja seuraavilta peruskanavilta: YLE1, YLE2, MTV3, Nelonen*, FST5, Sub, YLE Teema, Liv, JIM, TV5, Kutonen, FOX ja Ava. *Nelonen, Liv ja JIM kanavien osalta tallennettavissa on ainoastaan yksittäisiä ohjelmia sekä ohjelmasarjoja Jatkuvaan tallennukseen aktivoitujen kanavien ohjelmat ovat katsottavissa neljäntoista vuorokauden ajan, minkä jälkeen ne poistuvat palvelusta automaattisesti. Jatkuvan tallennuksen lisäksi palvelussa on mahdollista tallentaa yksittäisiä ohjelmia suoraan ohjelmaoppaasta. Tallennustila ohjelmille on rajaton ja ne voivat olla yhtäaikaisia. Käyttäjä voi myös poistaa tallennuksia milloin tahansa, mutta järjestelmä poistaa ne automaattisesti kuuden kuukauden jälkeen. Jatkuvaan tallennukseen ei voi asettaa maksu-tv-kanavia eikä seuraavia kanavia: Yle TV1 HD, Yle TV2 HD, Yle Fem HD, YLE Teema HD, BBC Entertainment, Travel Channel ja Nautical Channel. Kyseisten kanavien osalta yksittäisten ohjelmien tai ohjelmasarjojen tallentaminen on kuitenkin mahdollista kotitallennustoiminnon avulla. IPTV-boksi IPTV-tikku Kotitallennuksia voi tehdä hankkimalla noin 100 euron hintaisen 500 Gt:n kovalevyn Watson-boksiin. Tarkan hinnan voit katsoa BLC:n nettisivuilta. Katso tallennuksesta ja muista palveluun liittyvistä asioista: pdf 1_01_2015.pdf Watson palvelu ja hinnat voivat muuttua tekijänoikeuslain tulkintojen takia. Watson asioissa ota yhteys BLC asiakaspalveluun ma - pe klo 9-16 numeroon (015) tai sähköpostilla

16 Hyviä hetkiä Saimaan Kuidun valokuituliittymän kanssa! Saimaan Kuidun ensimmäisen liittymän asiakkaat. Blue Lake Communications Oy (BLC) vastaa Saimaan Kuitu Oy:n asiakaspalvelusta ja palveluiden kuukausilaskutuksesta sekä teknisestä asiakaspalvelusta. BLC asiakaspalvelu palvelee puhelimitse ma - pe klo 9-16 numerosta (015) tai sähköpostilla BLC laskutus asiakaspalvelu palvelee puhelimitse ma - pe klo 9-16 numerossa: (015) tai sähköpostilla Vikailmoitukset (24 h/vrk) (015) tai sähköpostiin BLC asentajat antavat liittymän asennuksen ja testauksen jälkeen asiakkaalle asiakasohjeet, 5 metrin vikakaapelin ja Wi-Fi salasanan.

Saimaan Kuidun valokuituverkon asennusohjeita

Saimaan Kuidun valokuituverkon asennusohjeita Saimaan Kuidun valokuituverkon asennusohjeita Ohjeita valokaapelin asentamisesta tontilla ja valokaapelin viennistä kiinteistöjen sisälle ja kiinteistöjen sisäpäätelaitteet. Lisätietoja: Myynti- ja markkinointi

Lisätiedot

Valokuituverkon asennusohjeita. Ohjeita valokaapelin viennistä kiinteistöjen sisälle ja kiinteistöjen sisäpäätelaitteet

Valokuituverkon asennusohjeita. Ohjeita valokaapelin viennistä kiinteistöjen sisälle ja kiinteistöjen sisäpäätelaitteet Valokuituverkon asennusohjeita Ohjeita valokaapelin viennistä kiinteistöjen sisälle ja kiinteistöjen sisäpäätelaitteet Palveluiden tuottajat VALOKUITUVERKON RAKENNE Internet/ operaattorien valokuituverkot

Lisätiedot

Taipalsaaren valokaapeliverkon ohjeita. Ohjeita valokaapelin viennistä kiinteistöjen sisälle ja kiinteistöjen sisäpäätelaitteet

Taipalsaaren valokaapeliverkon ohjeita. Ohjeita valokaapelin viennistä kiinteistöjen sisälle ja kiinteistöjen sisäpäätelaitteet Taipalsaaren valokaapeliverkon ohjeita Ohjeita valokaapelin viennistä kiinteistöjen sisälle ja kiinteistöjen sisäpäätelaitteet Palveluiden tuottajat VALOKUITUVERKON RAKENNE Internet/ operaattorien valokuituverkot

Lisätiedot

Saimaan Kuidun valokuituliittymän tietopaketti ja asennusohjeet

Saimaan Kuidun valokuituliittymän tietopaketti ja asennusohjeet Saimaan Kuidun valokuituliittymän tietopaketti ja asennusohjeet Olemme koonneet tähän yleistietoa Saimaan Kuidun valokuituverkosta ja ohjeita valokaapelin asentamisesta tontilla sekä kiinteistössä. Lisäksi

Lisätiedot

TAIPALSAAREN VALOKUITUVERKKO

TAIPALSAAREN VALOKUITUVERKKO TAIPALSAAREN VALOKUITUVERKKO 6.5.2015 Kunnanjohtaja Jari Willman Taipalsaaren kunta Tuomo Puhakainen Kari Kotirinta Nek Saimaa Oy Heli Pajuvirta Savitaipaleen ja Taipalsaaren kunnat ESITTELY TUOMO PUHAKAINEN

Lisätiedot

Pienkiinteistön valokuiturakentamisen ohje

Pienkiinteistön valokuiturakentamisen ohje Vrs 3.0 Pienkiinteistön valokuiturakentamisen ohje Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n valokuituliittymän toimitus kiinteistöön KSVV Oy toimittaa ja asentaa valokuituliittymän asiakkaalle käyttövalmiiksi.

Lisätiedot

Liittymiskaapelin suojaus- ja maadoituselektrodi

Liittymiskaapelin suojaus- ja maadoituselektrodi Ohje 1 (3) 23.4.2014 Liittymiskaapelin suojaus- ja maadoituselektrodi Yleistä Liittymiskaapelityyppinä käytetään omakotitalojohdoissa AMCMK 3 x 25 + 16 ja suuremmissa poikkipinnoissa AXMK -maakaapeleita.

Lisätiedot

DNA Welho MatkaTV -palvelu. DNA Welho MatkaTV. Televisio aina mukanasi tabletissa, älypuhelimessa ja tietokoneessa

DNA Welho MatkaTV -palvelu. DNA Welho MatkaTV. Televisio aina mukanasi tabletissa, älypuhelimessa ja tietokoneessa DNA Welho MatkaTV -palvelu DNA Welho MatkaTV Televisio aina mukanasi tabletissa, älypuhelimessa ja tietokoneessa C M Y CM MY CY CMY K 3-1-2-black-cmyk.pdf 1 24.10.2013 17:56:08 Televisio taskuun ja menoksi!

Lisätiedot

Otan valokuidun käyttööni heti, kun valokuitu on asennettu tai päivämäärästä (viimeistään 18 kk sisällä asennuksesta).

Otan valokuidun käyttööni heti, kun valokuitu on asennettu tai päivämäärästä (viimeistään 18 kk sisällä asennuksesta). TILAUSSOPIMUS 1/4 Nimi Osoite Postinumero ja Postitoimipaikka Henkilötunnus Puhelinnumero Sähköposti Asuntoni kuuluu seuraavan yhtiön (kunnan) alueella: Limingan Kuitu Oy Tyrnävän Kuitu Oy Lumijoen Kuitu

Lisätiedot

1(5) OHJE PIENTALON RAKENTAJALLE PIENTALON KUITULIITTYMÄ

1(5) OHJE PIENTALON RAKENTAJALLE PIENTALON KUITULIITTYMÄ 1(5) PIENTALON KUITULIITTYMÄ YLEISTÄ Pohjois-Hämeen Puhelin Oy:n (Myöhemmin PHPOY) kuituliittymä on kuluttajille suunnattu kiinteähintainen liityntä nykyaikaiseen optiseen kuituverkkoon. Kuituverkon kautta

Lisätiedot

100KUITU 100/100Mbit/s. 1000KUITU 1000/1000Mbit/s. 40 /kk. 60 /kk TILAUSSOPIMUS 1/4. Henkilötunnus. Sähköposti

100KUITU 100/100Mbit/s. 1000KUITU 1000/1000Mbit/s. 40 /kk. 60 /kk TILAUSSOPIMUS 1/4. Henkilötunnus. Sähköposti TILAUSSOPIMUS 1/4 Nimi Osoite Postinumero ja Postitoimipaikka Henkilötunnus Puhelinnumero Toimitusosoite (jos sama ei tarvitse täyttää) Sähköposti Asuntoni kuuluu seuraavan yhtiön (kunnan) alueella: Limingan

Lisätiedot

Vuokrasi sisältää nettiyhteyden

Vuokrasi sisältää nettiyhteyden 1 Vuokrasi sisältää nettiyhteyden Meillä on sinulle hyviä uutisia! Lahden Talojen ja Elisan tekemän sopimuksen mukaan vuokraasi sisältyy nettiyhteys. Saat yhteyden käyttöösi tilaamalla Saunalahti Laajakaistan

Lisätiedot

Palvelusopimus, Tampereen Vuokratalosäätiö

Palvelusopimus, Tampereen Vuokratalosäätiö Palvelusopimus, Tampereen Vuokratalosäätiö Valokuitu kirkkaasti paras kiinteistöyhteys Soneran Laajakaista- ja tv-palvelut VTS Tampere 25.11.2014 Jukka Harju Sisältö Miksi valokuituyhteys on kirkkaasti

Lisätiedot

Pientalonrakentajan tietoliikenneopas. Yleistä Ohjeita hankintaan Rakentajan muistilista Yhteystiedot

Pientalonrakentajan tietoliikenneopas. Yleistä Ohjeita hankintaan Rakentajan muistilista Yhteystiedot Pientalonrakentajan tietoliikenneopas Yleistä Ohjeita hankintaan Rakentajan muistilista Yhteystiedot MIKSI KUITULIITTYMÄ? IPP:n kuituliittymä on kuluttajille suunnattu kiinteähintainen liityntä nykyaikaiseen

Lisätiedot

Opas palveluiden käyttöönottoon

Opas palveluiden käyttöönottoon Tervetuloa Lounean asiakkaaksi Opas palveluiden käyttöönottoon Huoneistoosi on nyt asennettu Kuitulaajakaista VDSL 25 M ja Kaapeli-TV. Säilytä tämä ohje. Sisällysluettelo Kuitulaajakaistan käyttöönotto

Lisätiedot

NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE

NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE Netikka TV 1 Versio 2.1 NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE Netikka TV 2(10) Tervetuloa Netikka TV:n käyttäjäksi! Tervetuloa käyttämään Anvian Netikka TV -palvelua. Onnittelemme sinua hyvästä valinnasta! Palvelu antaa

Lisätiedot

Miltä näyttää Watsonin tulevaisuus?

Miltä näyttää Watsonin tulevaisuus? Miltä näyttää Watsonin tulevaisuus? Cable Days 18.11.2014 Jaakko Harno, Watson Nordic Oy Watson lyhyesti Watson Nordic on Anvia Oyj:n ja Makuuni Oy:n omistama yhtiö Watson Nordic operoi, myy ja markkinoi

Lisätiedot

Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunta 26.11.2015 klo 12.00. Asiantuntijan kuuleminen ja kirjallinen asiantuntijalausunto

Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunta 26.11.2015 klo 12.00. Asiantuntijan kuuleminen ja kirjallinen asiantuntijalausunto Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunta 26.11.2015 klo 12.00 Asiantuntijan kuuleminen ja kirjallinen asiantuntijalausunto Saimaan Kuitu Oy toimitusjohtaja Tuomo Puhakainen Asia: HE 116/2015 vp Hallituksen

Lisätiedot

Toimivia yhteyksiä! Valokuitu on sijoitus vuosikymmeniksi eteenpäin! Infopaketti. valokuidun tilaajalle

Toimivia yhteyksiä! Valokuitu on sijoitus vuosikymmeniksi eteenpäin! Infopaketti. valokuidun tilaajalle Toimivia yhteyksiä! Valokuitu on sijoitus vuosikymmeniksi eteenpäin! Infopaketti valokuidun tilaajalle Liittymän maatyöt Valokuitukaapeli aurataan tai kaivetaan maastossa noin 70 senttimetrin syvyyteen.

Lisätiedot

Kaapeli-tv tuo kotiisi aimo annoksen viihdettä! Lisätiedot asiakaspalvelustamme.

Kaapeli-tv tuo kotiisi aimo annoksen viihdettä! Lisätiedot asiakaspalvelustamme. Kaapeli-tv tuo kotiisi aimo annoksen viihdettä! Kaapeli-tv tuo televisioosi terävän kuvan ja äänen ja laajan ohjelmatarjonnan. Saat automaattisesti mukavan kattauksen peruskanavia ja lisäksi voit valita

Lisätiedot

Pientalorakentajan. tietoliikenneopas

Pientalorakentajan. tietoliikenneopas Pientalorakentajan tietoliikenneopas Sisällysluettelo Pientalojen kehittyvät viestintä palvelut.. 3 Sonera Kotikuitu -palvelu... 3 Liityntäverkon talokaapeli... 4 Toimenpiteet ennen kaivutöiden aloittamista...

Lisätiedot

AINA TALOKAAPELI. 1 Aina Talokaapeli kuparikaapelilla

AINA TALOKAAPELI. 1 Aina Talokaapeli kuparikaapelilla 1(6) AINA TALOKAAPELI Aina Talokaapeli mahdollistaa kiinteistön sisäverkon yhdistämisen yleiseen televerkkoon joko kuparisella maakaapelilla, optisella kaapelilla tai erityistapauksissa (ha-asutusalueet)

Lisätiedot

Tervetuloa Avoimeen Kuituun!

Tervetuloa Avoimeen Kuituun! 23.12.2015 1 (6) Tervetuloa Avoimeen Kuituun! Kotisi on kytketty Avoimeen Kuituun ja pääset pian tilaamaan haluamiasi palveluja. Tämä opas kertoo sinulle, miten otat valokuituyhteyden käyttöön ja miten

Lisätiedot

Vakioidut yksikköhinnat ja pitoajat - 548/962/2013 1

Vakioidut yksikköhinnat ja pitoajat - 548/962/2013 1 Vakioidut yksikköhinnat ja pitoajat - 548/962/2013 1 Valokuituverkko, materiaalit Kaapelinsuojukset (eur/metri) Suojaputki 110 mm 2,60 20 Suojaputki 100 mm 2,24 20 Suojaputki 75 mm 1,46 20 Suojaputki 50

Lisätiedot

7,(/$,726 88'(10$$1Ã7,(3,,5, 9$/7$7,(1ÃÃ/,,.(11(7(/(0$7,,..$Ã9b/,//bÃ.(+bÃ,,,ÃÃ.(5$9$ .$$3(/2,17, 7<g.2+7$,1(1Ã7<g6(/,7<6

7,(/$,726 88'(10$$1Ã7,(3,,5, 9$/7$7,(1ÃÃ/,,.(11(7(/(0$7,,..$Ã9b/,//bÃ.(+bÃ,,,ÃÃ.(5$9$ .$$3(/2,17, 7<g.2+7$,1(1Ã7<g6(/,7<6 1 7,(/$,726 88'(10$$1Ã7,(3,,5, 9$/7$7,(1ÃÃ/,,.(11(7(/(0$7,,..$Ã9b/,//bÃ.(+bÃ,,,ÃÃ.(5$9$.$$3(/2,17, 7

Lisätiedot

Rakentajan sähkömuistio. - omakotitalon ja vapaa-ajan asunnon sähköistyksen vaiheet

Rakentajan sähkömuistio. - omakotitalon ja vapaa-ajan asunnon sähköistyksen vaiheet Rakentajan sähkömuistio - omakotitalon ja vapaa-ajan asunnon sähköistyksen vaiheet Rakennuksen sähköistys Rakennuksen onnistunut sähköistys vaatii runsaasti tietoa, eikä rakentajan kannata lähteä toteuttamaan

Lisätiedot

WATSON-PALVELUN KANAVATARJONTA Kanavapaikka Katsottavissa Watson-boksilla Katsottavissa muilla laitteilla

WATSON-PALVELUN KANAVATARJONTA Kanavapaikka Katsottavissa Watson-boksilla Katsottavissa muilla laitteilla Peruskanavat/vapaasti katsottavat kanavat 1 Yle TV1 Yle TV1 *) 2 Yle TV2 Yle TV2 *) 3 MTV3 MTV3 *) 4 Nelonen Nelonen *) 5 Yle Teema & Fem Yle Teema & Fem *) 6 Sub Sub *) 8 Liv Liv *) 9 JIM JIM *) 10 TV5

Lisätiedot

117 vj M 160 s jv M 160 v M 160

117 vj M 160 s jv M 160 v M 160 117 vj M 160 jv M 160 sv M 160 Vattenfall Verkko Oy 10407526 Avux Maastosuunittelu ID Xpower 6JAN107709A10 TYÖKOHTAINEN TYÖSELOSTUS KOHDE: Kenttävahdintie Tervakoski Janakkala VATTENFALL VERKKO OY

Lisätiedot

Pientalorakentajan. tietoliikenneopas

Pientalorakentajan. tietoliikenneopas Pientalorakentajan tietoliikenneopas Pientalojen kehittyvät viestintäpalvelut Eri laajakaistatekniikat ovat kehittyneet ja tulevat kehittymään voimakkaasti. Valokaapeliin perustuvilla laajakaistatoteutuksilla

Lisätiedot

TELEVISIO AINA SIELLÄ MISSÄ SINÄKIN. David Hasselhoff Show torstaisin klo 21.00 Subilla* Suorat Formula 1 -lähetykset MTV Maxilla*

TELEVISIO AINA SIELLÄ MISSÄ SINÄKIN. David Hasselhoff Show torstaisin klo 21.00 Subilla* Suorat Formula 1 -lähetykset MTV Maxilla* 3-1-2-white-cmyk.pdf 1 24.10.2013 17:56:11 David Hasselhoff Show torstaisin klo 21.00 Subilla* Suorat Formula 1 -lähetykset TV axilla* TELEVISIO AINA SIELLÄ ISSÄ SINÄIN. Fitnesspäiväkirjat maanantaisin

Lisätiedot

PIENTALORAKENTAJAN TIETOLIIKENNEOPAS. Avaimet huippunopeisiin yhteyksiin

PIENTALORAKENTAJAN TIETOLIIKENNEOPAS. Avaimet huippunopeisiin yhteyksiin PIENTALORAKENTAJAN TIETOLIIKENNEOPAS Avaimet huippunopeisiin yhteyksiin SISÄLLYS Nopeat yhteydet pientaloihin...3 Telia Kotikuitu...3 Liityntäverkon talokaapeli...4 Ennen kaivuutöiden aloittamista...4

Lisätiedot

KANAVAPAKETTIEN PERUSHINNASTO

KANAVAPAKETTIEN PERUSHINNASTO KANAVAPAKETTIEN PERUSHINNASTO Kaapeli-tv tuo kotiisi aimo annoksen viihdettä! Kaapeli-tv tuo televisioosi terävän kuvan ja äänen ja laajan ohjelmatarjonnan. Saat automaattisesti mukavan kattauksen peruskanavia

Lisätiedot

Operaattorilaajakaista

Operaattorilaajakaista Palvelukuvaus 1.7.2018 PALVELUKUVAUS SISÄLLYSLUETTELO 1 Palvelun yleiskuvaus... 1 2... 1 2.1 Päätelaite... 1 2.2 Liittymän nopeus... 1 2.2.1 Liittymän nopeuden vaihteluvälit... 1 2.3 Rajaukset... 2 3 Tilaus

Lisätiedot

Talokaapelointi metallilla vai ilman? Jari Kleemola

Talokaapelointi metallilla vai ilman? Jari Kleemola Talokaapelointi metallilla vai ilman? Jari Kleemola Optisen liityntäverkon maadoitukset Optinen liityntäverkko alkaa teleyrityksen laitetilasta ja päättyy asiakaskiinteistön talojakamoon Valokaapelissa

Lisätiedot

Palvelukuvaus Datatalkkari 19.5.2016 LOUNEA DATATALKKARI PALVELUKUVAUS. www.lounea.fi

Palvelukuvaus Datatalkkari 19.5.2016 LOUNEA DATATALKKARI PALVELUKUVAUS. www.lounea.fi Palvelukuvaus Datatalkkari 19.5.2016 1 LOUNEA DATATALKKARI PALVELUKUVAUS 2 Sisällysluettelo 1. YLEISKUVAUS... 3 2. PALVELUKOMPONENTIT... 3 2.1. Käyttöönotto ja opastus... 3 2.2. Huolto ja asennus... 3

Lisätiedot

Saimaan Kuitu Oy ja riskit. Toimitusjohtaja Tuomo Puhakainen

Saimaan Kuitu Oy ja riskit. Toimitusjohtaja Tuomo Puhakainen Saimaan Kuitu Oy ja riskit Toimitusjohtaja Tuomo Puhakainen 1. Liittymämäärän kehittyminen 2. Osamaksumaksajien suuri osuus 3. Rakentamisen kalleus suhteessa tuloihin 4. Onko teknologiariskejä? 5. Näkymä

Lisätiedot

WATSON-TIKKU KÄYTTÖOHJE

WATSON-TIKKU KÄYTTÖOHJE WATSON-TIKKU KÄYTTÖOHJE Tervetuloa käyttämään Watson-palvelua. Onnittelemme sinua mainiosta valinnasta! Watson-palvelun avulla katsot tv:tä, vuokraat elokuvia ja tilaat maksu-tv-kanavia oman makusi mukaan,

Lisätiedot

KAIKKI TARVITSEVAT KUIDUN VALOKUITUOPAS OMAKOTITALON OMISTAJALLE

KAIKKI TARVITSEVAT KUIDUN VALOKUITUOPAS OMAKOTITALON OMISTAJALLE KAIKKI TARVITSEVAT KUIDUN VALOKUITUOPAS OMAKOTITALON OMISTAJALLE 10/2017 OPPAASI TURVA- JA TIETOTEKNIIKASSA SISÄLTÖ KAIKKI TARVITSEVAT KUIDUN VALOKUIDUN VALOVOIMAISET EDUT NÄIN VALOKUITU VEDETÄÄN KOTIIN

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNNAN VALOKAAPELIVERKKO. Nek Saimaa Oy 16.2.2015. Tuomo Puhakainen Kari Kotirinta

TAIPALSAAREN KUNNAN VALOKAAPELIVERKKO. Nek Saimaa Oy 16.2.2015. Tuomo Puhakainen Kari Kotirinta TAIPALSAAREN KUNNAN VALOKAAPELIVERKKO 16.2.2015 Tuomo Puhakainen Kari Kotirinta Nek Saimaa Oy TIEDONSIIRRON NYKYTILANNE TAIPALSAARELLA Sonera tarjoaa kiinteitä datayhteyksia taajamassa Saimaanharjulla

Lisätiedot

Tietoliikenneyhteydet ja kaapeli-tv-ratkaisut taloyhtiöille ja asukkaille Porvoon kiinteistöyhdistyksen laajakaistailta 26.11.2013

Tietoliikenneyhteydet ja kaapeli-tv-ratkaisut taloyhtiöille ja asukkaille Porvoon kiinteistöyhdistyksen laajakaistailta 26.11.2013 Tietoliikenneyhteydet ja kaapeli-tv-ratkaisut taloyhtiöille ja asukkaille Porvoon kiinteistöyhdistyksen laajakaistailta 26.11.2013 LPOnet Oy Ab toimitusjohtaja Gustaf Forsberg Agenda: 1. LPOnet Oy Ab 2.

Lisätiedot

OPAS OMAKOTITALON. rakentajalle

OPAS OMAKOTITALON. rakentajalle OPAS OMAKOTITALON rakentajalle RAKENTAJAN 1. Tämän oppaan tarkoituksena on antaa oleellisimpia neuvoja omakotitalorakentajalle sähköistämiseen liittyvissä asioissa. Tarkempia tietoja sähköliittymän rakentamisesta,

Lisätiedot

SAVITAIPALEEN KUNNAN VALOKAAPELIVERKKO. Nek Saimaa Oy 13.4.2015. Tuomo Puhakainen Kari Kotirinta

SAVITAIPALEEN KUNNAN VALOKAAPELIVERKKO. Nek Saimaa Oy 13.4.2015. Tuomo Puhakainen Kari Kotirinta SAVITAIPALEEN KUNNAN VALOKAAPELIVERKKO 13.4.2015 Tuomo Puhakainen Kari Kotirinta Nek Saimaa Oy Televerkkojen historiaa Etelä-Karjalassa ja Savitaipaleella Pietari-Lappeenranta-Helsinki lennätinlinja valmistuminen

Lisätiedot

Marttilaan ja Reimarlaan

Marttilaan ja Reimarlaan nopea ja luotettava nettiyhteys ja kaapelitelevisio Marttilaan ja Reimarlaan Helsingin valokuidut -osuuskunnan tiedotustilaisuus alueen pientalojen asukkaille Pitäjänmäen kirjasto, Jousipolku 1, keskiviikkona

Lisätiedot

Elisa Talokaapeli. Tuotetiedot, tilausohjeet ja hinnasto 1.9.2004

Elisa Talokaapeli. Tuotetiedot, tilausohjeet ja hinnasto 1.9.2004 Elisa Talokaapeli Tuotetiedot, tilausohjeet ja hinnasto 1.9.2004 Elisa Talokaapeli Elisa Talokaapeli mahdollistaa kiinteistön sisäjohtoverkon yhdistämisen maakaapelilla yleiseen televerkkoon. Yhdistämisen

Lisätiedot

Kiinteistön sisäverkon suojaaminen ja

Kiinteistön sisäverkon suojaaminen ja Kiinteistön sisäverkon suojaaminen ja maadoitukset Viestintäverkkojen sähköinen suojaaminen ja maadoitukset Antenniverkon potentiaalintasaus ja maston maadoitus Yleiskaapelointijärjestelmän ylijännitesuojaus

Lisätiedot

Pientalorakentajan sähköistyksen vaiheet

Pientalorakentajan sähköistyksen vaiheet Pientalorakentajan sähköistyksen vaiheet 1. Tee esisuunnitelma sähköistystarpeista lämmitysjärjestelmästä 2. Ota yhteyttä Tornion Energiaan saadaksesi neuvoja sähköistyksen toteuttamiseksi saadaksesi tiedon

Lisätiedot

PAIMENSAARI JA KYLÄNIEMI ETELÄ-KARJALAN

PAIMENSAARI JA KYLÄNIEMI ETELÄ-KARJALAN PAIMENSAARI JA KYLÄNIEMI ETELÄ-KARJALAN ENSIMMÄISINÄ! Toimitusjohtaja Tuomo Puhakainen Verkottaja Kari Kotirinta Nek Saimaa Oy ESITTELY TUOMO PUHAKAINEN * 1974-1989 -15 VUOTTA SONERAN TEKNIIKASSA, KAAPELITYÖT

Lisätiedot

WATSON-BOKSI KÄYTTÖOHJE

WATSON-BOKSI KÄYTTÖOHJE WATSON-BOKSI KÄYTTÖOHJE Tervetuloa käyttämään Watson-palvelua. Onnittelemme sinua mainiosta valinnasta! Watson-palvelun avulla katsot tv:tä, vuokraat elokuvia ja tilaat maksu-tv-kanavia oman makusi mukaan,

Lisätiedot

VASO-ASUKKAAN OPAS. DNA Kiinteistölaajakaista

VASO-ASUKKAAN OPAS. DNA Kiinteistölaajakaista VASO-ASUKKAAN OPAS DNA Kiinteistölaajakaista 1 Tervetuloa nopean laajakaistan pariin! Onneksi olkoon, olet tehnyt hyvän valinnan muuttaessasi Vason asuntoon.tämä on opas laajakaistan käyttöönottoon ja

Lisätiedot

Tv-palvelut 01/2019. Kanavapaketit kaapelitelevisioon

Tv-palvelut 01/2019. Kanavapaketit kaapelitelevisioon Tv-palvelut 01/2019 Kanavapaketit kaapelitelevisioon Tv-palvelut Katso, mitä haluat! Kaapeli-tv on huoleton kodin mukavuusvaruste, joka tuo televisioosi terävän kuvan ja äänen sekä laajan ohjelmatarjonnan.

Lisätiedot

WATSON-BOKSI KÄYTTÖOHJE

WATSON-BOKSI KÄYTTÖOHJE WATSON-BOKSI KÄYTTÖOHJE Tervetuloa käyttämään Watson-palvelua. Onnittelemme sinua mainiosta valinnasta! Watson-palvelun avulla katsot tv:tä, vuokraat elokuvia ja tilaat maksu-tv-kanavia oman makusi mukaan,

Lisätiedot

Pientalorakentajan. tietoliikenneopas

Pientalorakentajan. tietoliikenneopas Pientalorakentajan tietoliikenneopas Sisällysluettelo Pientalojen kehittyvät viestintä palvelut.. 3 Sonera Kotikuitu -palvelu... 3 Liityntäverkon talokaapeli... 4 Toimenpiteet ennen kaivutöiden aloittamista...

Lisätiedot

TERVETULOA VALOKAISTALLE!

TERVETULOA VALOKAISTALLE! TERVETULOA VALOKAISTALLE! SSPNET TÄNÄÄN VALOKUITUTEKNIIKAN EDELLÄKÄVIJÄ Olemme tietoliikenneyhteyksien ja internetpalveluiden luotettava asiantuntija. Tarjoamme jatkuvasti uusia tuotteita ja palveluja.

Lisätiedot

Käyttöönotto-opas Digiboksi

Käyttöönotto-opas Digiboksi Käyttöönotto-opas Digiboksi 56438_EL_Viihde_digiboksi_kayttoopas_A5_3_17.indd 1 30.3.2017 10.16 1 4 7 0 Pakkauksen sisältö D1 Kaukosäädin D2 Digiboksi./-# 2 abc 3 def ghi 5 jkl 6 mno pqrs 8 tuv 9 wxyz

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Päätekotelo NC-125 asentaminen SM_ /8. FYO2PMU ja FYO2PMU Mini -kaapeleiden rakenne. Päätekotelo NC-125

ASENNUSOHJE. Päätekotelo NC-125 asentaminen SM_ /8. FYO2PMU ja FYO2PMU Mini -kaapeleiden rakenne. Päätekotelo NC-125 SM_09122016 1/8 Päätekotelo NC-125 asentaminen Tässä ohjeessa neuvotaan FYO2PMU ja FYO2PMU Mini -talokaapelin asennusta NC-125 -päätekoteloon. Tätä ohjetta voi jokainen soveltaa omalla tavallaan, mutta

Lisätiedot

Sisäverkkojen saneeraus ja viranomaismääräysten huomioiminen taloyhtiöissä

Sisäverkkojen saneeraus ja viranomaismääräysten huomioiminen taloyhtiöissä Sisäverkkojen saneeraus ja viranomaismääräysten huomioiminen taloyhtiöissä Ravintola Nallikari, Oulu 22.9.2015 / Ari Kurkela Julkinen 1 Esityksen sisältö Vanhat sisäverkkomallit Sisäverkot 1.1.2015 alkaen

Lisätiedot

Pientalon esimerkkikokoonpano

Pientalon esimerkkikokoonpano Pientalon esimerkkikokoonpano. Työpisterasia xrj, 7 0. Parikaapeli CAT U/UTP 0 70 0. Kotijakamo 00 x 00 x 90 7 00 9 - Laitekaapeli CAT U/UTP 0,m 7 0 - Optinen päätekotelo 7 08 00 - Adapteri LC-APC/quad

Lisätiedot

Kytkentäohje KYTKENTÄOHJE. Kuitupääte Alcatel-Lucent I-040G-R. WLAN-reititin TP-Link Archer C7.

Kytkentäohje KYTKENTÄOHJE. Kuitupääte Alcatel-Lucent I-040G-R. WLAN-reititin TP-Link Archer C7. Kytkentäohje 1 KYTKENTÄOHJE Kuitupääte Alcatel-Lucent I-040G-R ja WLAN-reititin TP-Link Archer C7 2 KUITUPÄÄTTEEN TURVALLINEN JA LUOTETTAVA KÄYTTÖ Lue tämä ohje ja toimi annettujen ohjeiden mukaisesti.

Lisätiedot

Rakentajan opas. Lampputieto

Rakentajan opas. Lampputieto Rakentajan opas Lampputieto Muistilista Tee liittymissopimus sähköyhtiön kanssa Selvitä työmaasähkö Tee oma sähkösuunnitelma Valitse sähkösuunnittelija Pyydä urakkatarjoukset Valitse sähköurakoitsija Asennustyöt

Lisätiedot

dna Laajakaistaopas Vason asukkaille

dna Laajakaistaopas Vason asukkaille dna Laajakaistaopas Vason asukkaille Ohjeita käyttöönottoon ja käyttöön > Päätelaitteen asennus > Sähköposti > Laskutus > Yhteystiedot Tervetuloa nopean laajakaistan pariin! Onneksi olkoon, olet tehnyt

Lisätiedot

Valokuituliittymä Pälkäneellä 2016

Valokuituliittymä Pälkäneellä 2016 Valokuituliittymä Pälkäneellä 2016 Huippunopea valokuituverkko nyt tulossa Pälkäneelle! Miksi valokuitu Pälkäneelle valokuitua rakennetaan avoimen verkon periaatteella, jolloin käyttäjä saa vapaasti valita

Lisätiedot

Kustannuslaskelma taloyhtiön kiinteistä Internet-yhteyksistä

Kustannuslaskelma taloyhtiön kiinteistä Internet-yhteyksistä Sivu 1/5 Kustannuslaskelma taloyhtiön kiinteistä Internet-yhteyksistä Laskelma HomePNA-tekniikkaa hyödyntävästä kiinteästä laajakaistaisesta internet-ratkaisusta taloyhtiöille. Ympäristönä voi olla erityyppiset

Lisätiedot

Lilli Huolenpito PALVELUKUVAUS

Lilli Huolenpito PALVELUKUVAUS 1 (6) v 2.1 Lilli Huolenpito PALVELUKUVAUS Sisällysluettelo 1 Palvelun yleiskuvaus ja palveluvaihtoehdot... 3 2 Palvelun sisältö... 3 2.1 Lilli Huolenpito Mini... 4 2.2 Lilli Huolenpito Perus... 4 2.3

Lisätiedot

VALMISKAAPELITUOTTEET

VALMISKAAPELITUOTTEET VALMISKAAPELITUOTTEET Kuitu kotiin Laajakaistaverkot Orbis Oy - Valmiskaapelituotteet 2015 1 Orbiksen osaaminen Orbiksella on yli 25 vuoden kokemus valokuitutuotteiden valmistamisesta ja tuotteitamme käyttävät

Lisätiedot

Taloyhtiöinfo. Keski-Suomen Valokuituverkot Oy

Taloyhtiöinfo. Keski-Suomen Valokuituverkot Oy Taloyhtiöinfo Keski-Suomen Valokuituverkot Oy Taloyhtiöinfo 1 Sisältö Keski-Suomen Valokuituverkot Oy Tuotteet taloyhtiöille Valokuituliittymän hinta Internetpalvelut Valokuitu palvelujen mahdollistajana

Lisätiedot

PIKAOPAS. DNA Welho Viihde Pikaopas

PIKAOPAS. DNA Welho Viihde Pikaopas PIKAOPAS DNA Welho Viihde Pikaopas Piin elämä Tervetuloa DNA Welhon Viihde -asiakkaaksi. Kiitos, että valitsit DNA Welhon kotisi viihdekeskukseksi, nyt saat käyttöösi valtavan määrän huippuviihdettä, omilla

Lisätiedot

Vuores-tietoverkko. Isokuusen Aurinkorinteen omakotirakentajille

Vuores-tietoverkko. Isokuusen Aurinkorinteen omakotirakentajille Vuores-tietoverkko Isokuusen Aurinkorinteen omakotirakentajille Tietoverkko Vuoreksen tietoverkon toteuttaa, omistaa ja ylläpitää Vuores Palvelu Oy, jonka osakkaita ovat Tampereen kaupunki sekä alueen

Lisätiedot

1 (5) Ohjeet pientalojen rakentajille Rovaniemen Verkko Oy:n jakelualueella. Rakentajalle palvelut toteuttaa Rovaniemen Energia konserni.

1 (5) Ohjeet pientalojen rakentajille Rovaniemen Verkko Oy:n jakelualueella. Rakentajalle palvelut toteuttaa Rovaniemen Energia konserni. www.ren.fi Rakentajan opas 2013 1 (5) Ohjeet pientalojen rakentajille Rovaniemen Verkko Oy:n jakelualueella. Rakentajalle palvelut toteuttaa Rovaniemen Energia konserni. 1. Tontilla olevat kaapelit Ennen

Lisätiedot

OHJE v1.1 Julkinen MAANRAKENNUSTYÖT JA TELEOPERAATTOREIDEN TIETOLIIKENNELAITTEET

OHJE v1.1 Julkinen MAANRAKENNUSTYÖT JA TELEOPERAATTOREIDEN TIETOLIIKENNELAITTEET OHJE v1.1 Julkinen MAANRAKENNUSTYÖT JA TELEOPERAATTOREIDEN TIETOLIIKENNELAITTEET 2 1. YLEISTÄ Tämä ohje on teleoperaattoreiden (dna, Elisa, Finnet ja Sonera) yhteistyössä laatima ja sen tarkoituksena on

Lisätiedot

LIITTYMÄHINNASTO. Kotitalouksille, taloyhtiöille, vapaa-ajan asunnoille yrityksille sekä paritaloihin

LIITTYMÄHINNASTO. Kotitalouksille, taloyhtiöille, vapaa-ajan asunnoille yrityksille sekä paritaloihin HINNASTO Voimassa 1.7.2017 alkaen toistaiseksi. Hinnat koskevat Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n verkkoa ja palveluita. Oikeudet hinnan muutoksiin pidätetään. Hintamuutokset ilmoitetaan osoitteessa www.ksvv.fi.

Lisätiedot

Päätelaitteen asennus. Sähköposti. Laskutus. Yhteystiedot

Päätelaitteen asennus. Sähköposti. Laskutus. Yhteystiedot Ohjeita käyttöönottoon ja jatkoa varten Päätelaitteen asennus Sähköposti Vartonenkin voisi liittyä. Tulisi vauhtia elämään. Laskutus Yhteystiedot Tervetuloa nopean laajakaistan pariin! Onneksi olkoon,

Lisätiedot

Nexans seuraa kotiin saakka

Nexans seuraa kotiin saakka www.nexans.fi Kuitua kotiin kaivataan Nexans seuraa kotiin saakka Viime vuosina Nexans on ollut mukana rakentamassa infrastruktuuria uusia tiedonsiirtoväyliä varten mm. kaupunkiverkkojen muodossa. Nyt

Lisätiedot

HDC 630. Keskijännitehaaroituskaapit 4290.6734-00. Maaliskuu 2008

HDC 630. Keskijännitehaaroituskaapit 4290.6734-00. Maaliskuu 2008 HDC 630 Keskijännitehaaroituskaapit 4290.6734-00 996 450 940 400 100 889 8174 Maaliskuu 2008 Asennusohje Tämän tuotteen saavat asentaa ja sitä saavat käyttää vain sellaiset henkilöt, jotka tuntevat kaapeliasennukset,

Lisätiedot

DNA Laajakaistaopas Vason asukkaille

DNA Laajakaistaopas Vason asukkaille DNA Laajakaistaopas Vason asukkaille Ohjeita käyttöönottoon ja käyttöön > Päätelaitteen asennus > Sähköposti > Laskutus > Yhteystiedot DNA VASON ohje SM.indd 1 21.8.2008 10:55:41 Tervetuloa nopean laajakaistan

Lisätiedot

Maanpäällisen verkon toimilupajärjestelyt ja teknologiasiirtymä vuosina 2014-2017

Maanpäällisen verkon toimilupajärjestelyt ja teknologiasiirtymä vuosina 2014-2017 Maanpäällisen verkon toimilupajärjestelyt ja teknologiasiirtymä vuosina 2014-2017 Maaret Suomi, viestintämarkkinat-yksikkö, viestintäpolitiikan osasto Taustaa maanpäällisen televisiotoiminnan toimilupamallista

Lisätiedot

Teräväpiirtosisältöä antenniverkkoon. 3.11.2011 Jari Laiho, TDF Entertainment Oy

Teräväpiirtosisältöä antenniverkkoon. 3.11.2011 Jari Laiho, TDF Entertainment Oy Teräväpiirtosisältöä antenniverkkoon 3.11.2011 Jari Laiho, TDF Entertainment Oy TDF Entertainment on osa kansainvälistä TDF-konsernia Liikevaihto: 1,63 mrd eur (FY 2009) Työntekijöitä: 5050 Omistus: Texas

Lisätiedot

Savon Kuitu rakentaa valokuituliittymän kiinteistöösi toimintakuntoon asennettuna! Valokuitu avaa oven tulevaisuuden palveluille!

Savon Kuitu rakentaa valokuituliittymän kiinteistöösi toimintakuntoon asennettuna! Valokuitu avaa oven tulevaisuuden palveluille! Savon Kuitu rakentaa valokuituliittymän kiinteistöösi toimintakuntoon asennettuna! Valokuitu avaa oven tulevaisuuden palveluille! Savon Kuituverkko Oy on maakunnallinen verkkoyhtiö, jonka tehtävänä on

Lisätiedot

Suomalainen televisiotarjonta Tausta, tavoitteet ja toteutus. Seurantaraportointi vuodesta 2000 alkaen. Hankkeen tavoitteet

Suomalainen televisiotarjonta Tausta, tavoitteet ja toteutus. Seurantaraportointi vuodesta 2000 alkaen. Hankkeen tavoitteet Suomalainen televisiotarjonta 013 Juha Herkman Helsingin yliopisto, sosiaalitieteiden laitos Viestinnän tutkimuskeskus CRC Tausta, tavoitteet ja toteutus Seurantaraportointi vuodesta 000 alkaen Hankkeen

Lisätiedot

Lue tämä opas ennen käyttöönottoa. DNA TV-hubi PIKAOPAS

Lue tämä opas ennen käyttöönottoa. DNA TV-hubi PIKAOPAS Lue tämä opas ennen käyttöönottoa DNA TV-hubi PIKAOPAS TERVETULOA DNA TV-HUBIN KÄYTTÄJÄKSI! DNA TV-hubilla nautit vapaasti katsottavista ja maksu-tv -lähetyksistä. DNA TV-hubi yhdistää television, netti-tv-sovellukset,

Lisätiedot

Lue tämä opas ennen käyttöönottoa. DNA TV-hubi PIKAOPAS

Lue tämä opas ennen käyttöönottoa. DNA TV-hubi PIKAOPAS Lue tämä opas ennen käyttöönottoa DNA TV-hubi PIKAOPAS TERVETULOA DNA TV-HUBIN KÄYTTÄJÄKSI! DNA TV-hubilla nautit vapaasti katsottavista ja maksu-tv -lähetyksistä. DNA TV-hubi yhdistää television, netti-tv-sovellukset,

Lisätiedot

19 RISTIKYTKENTÄKAAPIT MetalliovelLA

19 RISTIKYTKENTÄKAAPIT MetalliovelLA Tietoverkkotuotteet 19 RISTIKYTKENTÄKAAPIT MetalliovelLA Kaapin leveys 600 mm Kaapin leveys 800mm Kaappirunko, jossa katto, sivut/takaseinä, ovi ja sokkelikulmat. Kaapin ovi on standardina varustettu lukolla.

Lisätiedot

Kanavapaketit kaapelitelevisioon

Kanavapaketit kaapelitelevisioon Kanavapaketit kaapelitelevisioon Televisiopalvelut Kaapelitelevisio: luvassa virheetön näkyvyys. Katso, mitä haluat! Kaapeli-tv on huoleton joka kodin mukavuusvaruste, joka tuo televisioosi terävän kuvan

Lisätiedot

Pientalon liittäminen Concept.10:n. tietoliikenneverkkoon

Pientalon liittäminen Concept.10:n. tietoliikenneverkkoon 1 (8) V 1.0 Pientalon liittäminen Concept.10:n tietoliikenneverkkoon 2 (8) 1 Yleistä... 3 2 Liityntäverkon kaapeli... 3 3 Liityntäverkon kaapelin asentaminen... 4 4 Sisäverkko... 5 5 Liityntäkaapeleiden

Lisätiedot

Maskeeraus ja hionta Vaihe 1 Vaihe 2 1

Maskeeraus ja hionta Vaihe 1 Vaihe 2 1 Vaihe 1 Laita maskeerausteippiä n. 1 cm pohjaosien sisemmästä jyrsitystä merkkiviivasta sekä n. 1cm sivumoduulien mustasta merkkivivasta. Hio maskeerauksen ulkopuolinen alue karhunkielellä. Maskeeraus

Lisätiedot

PUTKEN SISÄÄNVIENTI KIINTEISTÖÖN

PUTKEN SISÄÄNVIENTI KIINTEISTÖÖN PUTKEN SISÄÄNVIENTI KIINTEISTÖÖN Sisäänvientikotelo ja kotipääte Sisäänvientikotelo 1. Valitse kiinteistöstä kotipäätteen sijoituspaikka. Sijoituspaikkaa valittaessa kannattaa huomioida seuraavat suositukset:

Lisätiedot

Television katselu Suomessa 2012. Tennispalatsi 6.2.2013 Lena Sandell

Television katselu Suomessa 2012. Tennispalatsi 6.2.2013 Lena Sandell Television katselu Suomessa 2012 Tennispalatsi 6.2.2013 Lena Sandell Television katseluun käytetty aika keskimääräisenä päivänä Koko väestö (10+), vuodesta 2008 lähtien mukana vieraat ja ajassa siirretty

Lisätiedot

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje Tuplaturvan tilaus ja asennusohje 1. Kirjaudu lähiverkkokauppaan omilla tunnuksillasi tai luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymällä Lähiverkkokaupan käyttäjäksi. a. Käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoitteesi.

Lisätiedot

Asennusohje. Yhdistelmäkaapeli Cat 6 U/UTP+4xSM G.657A1

Asennusohje. Yhdistelmäkaapeli Cat 6 U/UTP+4xSM G.657A1 Asennusohje Yhdistelmäkaapeli Cat 6 U/UTP+4xSM G.657A1 2008 01 M. Heurman Sisällysluettelo 1 Johdanto... 2 1.1 Dokumenttihistoria... 2 2 Yleistä... 3 2.1 Tuote... 3 2.1.1 Yhdistelmäkaapelin rakenne...

Lisätiedot

Kanavapaketit kaapelitelevisioon

Kanavapaketit kaapelitelevisioon Kanavapaketit kaapelitelevisioon Televisiopalvelut Kaapelitelevisio: luvassa virheetön näkyvyys. Katso, mitä haluat! Kaapeli-tv on huoleton joka kodin mukavuusvaruste, joka tuo televisioosi terävän kuvan

Lisätiedot

Hierova poreallas Bamberg

Hierova poreallas Bamberg 1500 x 1000 x 570 mm Hierova poreallas Bamberg Hyvä asiakas, Kiitos, että valitsit tuotteemme. Turvallisuutesi vuoksi pyydämme Sinua perehtymään näihin ohjeisiin ennen ammeen asennusta ja käyttöä. Varoitus

Lisätiedot

VESIVARASTOT VIRTSA- JA LIETEALTAAT

VESIVARASTOT VIRTSA- JA LIETEALTAAT EPDM-kumiset VESIVARASTOT VIRTSA- JA LIETEALTAAT RAKENNUS / ASENNUSOHJE Myynti: Maahantuonti: Maan kaivaminen Kun altaan rakennuspaikka on valittu, maahan kaivetaan pohjapiirustusten mukainen kaivanto.

Lisätiedot

DSL-LAAJAKAISTAN ASENNUS JA KÄYTTÖ. Pikaopas

DSL-LAAJAKAISTAN ASENNUS JA KÄYTTÖ. Pikaopas DSL-LAAJAKAISTAN ASENNUS JA KÄYTTÖ Pikaopas Tervetuloa DNA:n asiakkaaksi! Onnittelut hyvästä valinnasta ja mukavia hetkiä uuden laajakaistasi parissa. DNA:n laajakaistan käyttöönotto on helppoa ja nopeaa:

Lisätiedot

KÄSITTELYOHJE /AV/01. FYO2PMU-kaapelit

KÄSITTELYOHJE /AV/01. FYO2PMU-kaapelit FYO2PMU-kaapelit Yleiset asennusohjeet Ohjeet kaapelikelan käsittelyyn löytyvät yleisohjeesta 20130515/AV/01 Kelan käsittely. FYO2PMU-kaapelit on suunniteltu asennettaviksi kaapelikanavaan, putkeen tai

Lisätiedot

Kaapelikuorija ST-OCS

Kaapelikuorija ST-OCS 1/2 30.4.2014 Kaapelikuorija ST-OCS Kaapelikuorija ST-OCS Toimituspakkaus Ominaisuuksia: - Soveltuu erityyppisten ja kokoisten valokaapeleiden vaippojen halkaisuun. - On varsin kätevä ja nopea työkalu

Lisätiedot

Kanavapaketit kaapelitelevisioon

Kanavapaketit kaapelitelevisioon Kanavapaketit kaapelitelevisioon Televisiopalvelut Kaapelitelevisio: luvassa virheetön näkyvyys. Katso, mitä haluat! Kaapeli-tv on huoleton joka kodin mukavuusvaruste, joka tuo televisioosi terävän kuvan

Lisätiedot

Esikasattu LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS

Esikasattu LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS Esikasattu LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS Rakenne LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS LK Sekoitusryhmäkaappia LL VS käytetään, kun halutaan peittää LK Jakotukki RF ja LK Jakajasekoitusryhmä

Lisätiedot

Kanavaniput ja taajuudet Kaapeli-TV. Kanavanippujen sisällöt Kanavanippu 6. Kanavanippu 1. Kanavanippu 7. Kanavanippu 2.

Kanavaniput ja taajuudet Kaapeli-TV. Kanavanippujen sisällöt Kanavanippu 6. Kanavanippu 1. Kanavanippu 7. Kanavanippu 2. 1 14.11.2018 Kanavaniput ja taajuudet Kaapeli-TV Kanavanippujen sisällöt Kanavanippu 1 1 YLE TV1 2 YLE TV2 3 MTV3 4 Nelonen 5 Yle Teema & Fem 6 Sub 9 JIM Kanavanippu 2 367 3Sat 471 Viasat Film Family Kanavanippu

Lisätiedot

Kansalliset digitaaliset kulttuuriaineistot Eduskunnan kirjastossa Annamari Törnwall

Kansalliset digitaaliset kulttuuriaineistot Eduskunnan kirjastossa Annamari Törnwall Kansalliset digitaaliset kulttuuriaineistot Eduskunnan kirjastossa 21.11.2017 Annamari Törnwall Mitä kulttuuriaineistoa? radio- ja tv-arkisto digitoituja aikakaus- ja sanomalehtiä verkkoarkisto elektronisia

Lisätiedot

SANEERAUSKAAPELIN PST-C 10W/m asennusohje

SANEERAUSKAAPELIN PST-C 10W/m asennusohje SANEERAUSKAAPELIN PST-C 10W/m asennusohje Saneerauskaapelin PST-C 10 asennusohje Tuotetiedot: Kaksijohtiminen lämpökaapeli, sis. 5 m:n kylmäkaapelin. Teho 10 W/m, 230 V AC C-luokan kaapeli, soveltuu myös

Lisätiedot

OHJEITA OMAKOTIRAKENTAJALLE

OHJEITA OMAKOTIRAKENTAJALLE OHJEITA OMAKOTIRAKENTAJALLE Sähköverkkoon liittyminen 1. Sähkösuunnittelu Rakentajan sähkösuunnittelija laskee sähköliittymän pääsulakkeiden koon. 2. Liittymissopimus Sopimus kannattaa tehdä hyvissä ajoin.

Lisätiedot