DigiTV Lehdistömateriaali

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "DigiTV Lehdistömateriaali"

Transkriptio

1 DigiTV Lehdistömateriaali

2 Antennilla edullisesti ja vaivattomasti digiaikaan Antennivastaanotto on erinomainen vaihtoehto television digiaikaan siirtymisessä. Antenni on nykyaikainen vastaanottoratkaisu, joka tuo laajan ohjelmavalikoiman jokaisen kotitalouden ulottuville. Digiaikaan siirtyminen onnistuu ilman liittymis- tai kuukausimaksua. Muut vastaanottovaihtoehdot ovat kaapeli- ja satelliittivastaanotto. Antennivastaanottoon perustuva vaihtoehto tarjoaa katsojille kaikki digi-tv:n edut, kuten korkealaatuisen kuvan- ja äänentoiston sekä vuorovaikutteiset palvelut. Antennin kautta kotitaloudet saavat käyttöönsä kaikki katsotuimmat peruskanavat sekä lähes koko maassa muiden muassa maksulliset Canal+ -kanavat. Tällä hetkellä yli suomalaisella kotitaloudella on käytössään digivastaanotin. Näistä yli 50 prosenttia on antennivastaanottoon tarkoitettuja. Kevään aikana taloyhtiöissä ja kotitalouksissa tehdään päätöksiä digi-tv-lähetysten vastaanottotavoista. Digitaalisten lähetysten seuraaminen kerros- ja rivitaloissa edellyttää, että kiinteistön sisäinen antenniverkko on digikelpoinen. Antenniverkon digivalmius kannattaa varmistaa isännöitsijältä ennen vastaanottimen hankkimista. Eri televisio- tai tuotantoyhtiöiden ohjelmat välitetään kotitalouksille lähetysverkkoja pitkin. Suomessa käytössä on kolme jakelutietä: maanpäällinen lähetysverkko antennivastaanottoa varten sekä kaapeli- ja satelliittiverkot. Maanpäällisestä lähetysverkosta vastaa Digita Oy, kaapeliverkostosta kaapeli-tv-yhtiöt ja satelliittilähetyksestä satelliittiyhtiöt. Eri vastaanottotavoille on omat digivastaanottimensa. Antennivastaanottimen tunnistaa merkistä DVB-T. Antennin kautta kattava kanavatarjonta Digitaalisen television myötä ohjelmatarjonta maanpäällisessä lähetysverkossa kasvoi merkittävästi. Koko maassa on nähtävillä kymmenen kanavaa: YLE TV1, YLE TV2, FST, YLE24, YLE Teema, MTV3, MTV3+ (osittain maksullinen), Subtv, Nelonen ja Nelonen Plus. Näiden lisäksi noin 80 prosentille suomalaisista on tarjolla seitsemän muuta kanavaa: Urheilukanava, The Voice, Digiviihde sekä maksulliset kanavat CANAL+, CANAL+FILM1, CANAL+FILM2 ja CANAL+SPORT. Alueellisesti näkyvät Turku TV Turun näkyvyysalueella ja Starvisio Kuopion alueella. Radiokanavista digitaalisina lähetetään Ylen Klassinen, YLE Radio Peili, YLEQ, YLE FSR+, YLE Mondo, YLE Radio Extrem, Uusi Kiss, Iskelmä sekä Harju ja Pöntinen.

3 Taloyhtiöiden toimenpiteet Digitaalisten televisiolähetysten vastaanotto antennin kautta edellyttää kiinteistön sisäiseltä antennijärjestelmältä riittävää suorituskykyä. Kiinteistön vastaanottoantennin tulee kattaa UHF-alueen kanavat 21-69, ja antennivahvistinkeskuksiin on lisättävä vahvistimet digi-tvkanaville. Uudehkoissa, 1990-luvulla ja sen jälkeen rakennetuissa rivi- ja kerrostaloissa yleensä riittää, että antennijärjestelmään lisätään vahvistimet. Vanhemmissa kiinteistöissä antenniverkon kunnostustarve on suurempi. Taloyhtiöiden kannattaa teettää antennijärjestelmän kuntokartoitus ammattitaitoisella antenniurakoitsijalla ennen kunnostustyön tilaamista. Antenniverkon kunnostuksen kustannukset ovat noin / huoneisto antenniverkon iästä ja kunnostustarpeesta riippuen. Antenniverkon kunnostuksesta voi päättää taloyhtiön yhtiökokous. Lisätietoja rivi- ja kerrostalojen yhteisantennijärjestelmistä voita ladata osoitteesta: Omakotitaloissa ei yleensä tarvita erityistoimenpiteitä Omakotitaloissa nykyiset antennijärjestelmät soveltuvat useimmiten ongelmitta digivastaanottoon. Vastaanottoantennin tulee kattaa UHF-alueen kanavat Joissain tapauksissa tarvitaan mastovahvistin. Omakotitalojen antennijärjestelmistä saa lisätietoa osoitteesta: Lisätietoa Antenni Info, puh , arkisin klo 9-16, antenni.info@digita.fi DigiTV Info, puh , joka päivä klo 9-21 (myös viikonloppuisin), info@digitv.fi Digi-tv-vastaanoton perusedellytykset koko UHF-alueen kattava vastaanottoantenni (kanavat 21-69) kiinteistökohtaiset vahvistimet digi-tv-lähetyksille kerros- ja rivitaloissa kotitalouskohtaiset digivastaanottimet (digiboksi tai integroitu digitaalinen televisio)

4 Näin siirrät televisiosi digiaikaan Selvitä, asutko antenni- vai kaapelitaloudessa. Varmistuksen saat tarvittaessa isännöitsijältä. Jos digitaalisten televisiolähetysten vastaanottotapaa ei ole vielä päätetty, tulee asia ratkaista seuraavassa yhtiökokouksessa. Selvitä, onko asuinkiinteistösi antennijärjestelmä digikelpoinen. Taloyhtiöissä kunnostuksesta vastaa isännöitsijä. Selvitä, voiko televisioosi liittää digivastaanottimen scart-liittimellä. Markkinoilla on myös digivastaanottimia, jotka voidaan liittää televisioon antennikaapelilla. Tällöin scart-liitäntää ei tarvita. Ratkaise, haluatko lisälaitteen eli digiboksin vai integroidun digitaalisen television. Lisätietoa vaihtoehdoista saat kodinkonemyyjiltä. Mieti, mitä toimintoja haluat digiboksilta. Perusboksilla saat hyvän kuvan- ja äänenlaadun sekä maksuttomat ohjelmakanavat. Kiintolevyllä varustetulla digiboksilla voit tallentaa ohjelmia. Mikäli haluat katsella maksullisia kanavia, täytyy digiboksissa olla ohjelmakortti paikka. Lisätietoa saat kodinkonemyyjiltä. Huolehdi tarvittaessa digivastaanottimen päivityksistä. Lisätietoa saatavilla olevista päivi tyksistä saa osoitteesta YLEn teksti-tv:n sivulta 588, laitteen maahantuojalta sekä ostovaiheessa kodinkonemyyjältä. Digi-tv:n kehityskulku Suomessa 1996 Hallitus päättää television jakeluverkkojen digitalisoinnista Ensimmäiset digi-tv:n tekniset koelähetykset aloitetaan Liikenne ja viestintäministeriö myöntää ensimmäiset digi-tv-toimiluvat Digi-tv:n koelähetykset alkavat Espoon, Tampereen ja Turun tv-asemilta. Vuoden lopussa yli puolet suomalaisista asuu digi-tv:n lähetysalueella on digi-tv kansallinen aloituspäivä. Toimiluvan haltijat aloittavat varsinaiset digi- tv-lähetykset yhtä aikaa. Televisioverkon digitalisoinnin ensimmäinen vaihe valmistuu. Vuoden lopussa lähetysalue kattaa 72 % Suomen väestöstä Digita Oy:lle myönnetään verkkolupa, joka oikeuttaa kolmen digitaalisen kanavanipun (A,B,C) kapasiteetin hallinnointiin ja myyntiin Televisioverkon digitalisoinnin toinen vaihe valmistuu. Digi-tv:n näkyvyysalue kattaa 94 % väestöstä Televisioverkon digitalisoinnin kolmas vaihe valmistuu. Digi-tv:n näkyvyysalue kattaa laskennallisesti 99,9 % Manner-Suomen väestöstä. Lähetysverkon tiivistäminen täytelähettimin aloitetaan Suomessa siirrytään pelkästään digitaalisiin televisiolähetyksiin. Hallitus teki siirtymistä koskevan periaatepäätöksen maaliskuussa 2004.

5 Digita vastaa maanpäällisestä lähetysverkosta Digita Oy on Suomen johtava radio- ja televisiopalvelujen jakeluyhtiö sekä merkittävä tietoliikenneverkkojen ja verkkoinfrastruktuurin kehittäjä. Digita vastaa valtakunnallisista lähetys- ja siirtoverkoista sekä radio- ja televisioasemista. Kaikkialla Suomessa toimiva henkilöstö takaa palveluiden luotettavan laadun ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Digitan asiakkaita ovat TV- ja radioyhtiöt sekä mobiili- ja laajakaista-operaattorit. Digitan liikevaihto vuonna 2004 oli 89 miljoonaa euroa. Yhtiössämme työskentelee 374 henkilöä. Digita on osa kansainvälistä TDF-konsernia.

6 SANASTO Digiboksi, digisovitin: Nykyiseen analogiseen televisioon useimmiten scart-liittimen kautta liitettävä lisälaite, joka mahdollistaa uusien digitaalisten kanavien katselun ja palvelujen käytön. Digisovittimen voi liittää televisioon myös RF-kaapelilla. Integroiduissa digitelevisioissa kyseinen tekniikka on rakennettu televisiolaitteen sisään. Digitaalinen televisiolähetys: Ohjelmalähetys, joka perustuu uuteen, digitaaliseen lähetystekniikkaan. Digitaalitekniikka mahdollistaa kuvan ja äänen pakkaamisen pieneen tilaan, minkä ansiosta ohjelmatarjonta voidaan moninkertaistaa. Digitaalitekniikka parantaa myös kuvan ja äänen laatua. Digitaalinen teksti-tv: Vanhan teksti-tv:n uudistettu, huomattavasti monipuolisempi ja helppokäyttöisempi versio, jonka käyttämiseen tarvitaan MHP-vastaanotin. Perinteinen teksti-tv:n on käytettävissä tavallisissa digibokseissa. DVB (Digital Video Broadcasting): Suomessa käytössä oleva eurooppalainen digi-tv-standardi, joka määrittelee digitaalitelevision jakelutekniikan. Standardissa on omat määritykset eri tekniikoille: DVB-T terrestrial eli maanpäälliset digi-tv-lähetykset antennivastaanottoon, DVB- C kaapelilähetyksille ja DVB-S satelliittilähetyksille. Kanavanippu: Digitaalisessa televisiossa ohjelmat on pakattu kanavanippuihin. Yksi kanavanippu vie saman verran radiotaajuuksia kuin yksi analogiakanava, mutta kuljettaa neljästä viiteen televisiokanavaa sekä muuta informaatiota. Digitaalisessa televisiossa ohjelmat on pakattu kanavanippuihin. Yksi kanavanippu vie saman verran radiotaajuuksia kuin yksi analoginen kanava, mutta kuljettaa neljästä viiteen televisiokanavaa sekä muuta informaatiota. Kaikki yhden nipun kanavat virittyvät samalla kanavanumerolla. Tällä hetkellä käytössä on kolme kanavanippua. Kuvasuhde: 4:3 (perinteisen television kuvasuhde) tai 16:9 (laajakuvatelevision kuvasuhde). Laajakuvatelevisioita on jo myynnissä, mutta digilähetyksiä varten niihinkin tarvitaan digiboksi. 4:3 -kuvasuhteella lähetetyistä ohjelmista jää laajakuvatelevisioissa musta reuna kuvaruudun sivuille. MHP (Multimedia Home Platform): MHP on Suomessa käytössä oleva kansainvälinen vuorovaikutteisten palveluiden standardi, joka määrittelee digitaalitelevision lisäpalveluiden toteutukseen tarvittavan teknologian. Digiboksi, jossa on MHP ominaisuus mahdollistaa vuorovaikutteisten palveluiden käytön televisiossa. Ohjelmakortti: Luottokorttia muistuttava, henkilö- tai kotitalouskohtainen kortti, jota käytetään digikanavien salauksen purkamiseen. Ohjelmakortti sijoitetaan digiboksiin sille varattuun paikkaan. Ohjelmaopas: Digi-tv:n sähköinen ohjelmaopas, joka sisältää ohjelmien nimet ja lähetysajat sekä lyhyesti lisätietoja itse ohjelmista. Sen avulla katsojan on helppo löytää suosikkiohjelmansa. Paluukanava: Digi-tv-tekniikkaan liittyvä paluukanava, yhteys digiboksista palveluntarjoajalle. Paluukanava mahdollistaa vuorovaikutteiset lisäpalvelut, kuten pankkiasioiden hoitamisen ja sähköisen kaupankäynnin television kautta. Yhteys voidaan toteuttaa teknisesti esimerkiksi kaapeli-, puhelin- tai mobiiliverkon avulla. Vuorovaikutteisia palveluja varten kuluttaja tarvitsee MHP-digivastaanottimen. Terrestriaaliverkko: Jakeluverkko maanpäällisiä, antennilla vastaanotettavia lähetyksiä varten. Jakeluverkko koostuu tv-asemista, ohjelmansiirron linkkiverkosta sekä täytelähetinasemista. Täytelähetin: TV-aseman näkyvyysalueen sisäpuolella on täytelähettimiä, jotka välittävät tv-lähetykset suppealla alueella, esimerkiksi yhden kylän alueella. Täytelähettimiä käytetään alueilla, joilla tv-lähetykset näkyvät heikosti esimerkiksi mäkisen maaston aiheuttamien katveiden vuoksi. Vuorovaikutteinen tv-palvelu: Lisäpalvelu, kuten pankkipalvelu, joka edellyttää, että digiboksissa tai digitaalitelevisiossa on paluukanava. Vuorovaikutteisia palveluja varten kuluttaja tarvitsee digivastaanottimen, jossa on MHP-ominaisuus. ANTENNISANASTOA Taloverkko: Kiinteistön sisäinen verkko, jonka välityksellä siirretään tv-kanavat antennin jakovahvistimesta kotitalouksien tv-vastaanottimiin. Taloverkko on ketju- tai tähtiverkko. Ketjuverkko: Taloverkko, jossa antennikaapeli kulkee asunnosta toiseen. Ketju 800 -verkko on kiinteistön digitalisoinnissa vähimmäisvaatimus. Ketju 800 on edullinen ja se riittää digi-tv-palveluiden vastaanottoon. Tähtiverkko: Taloverkko, jossa eri huoneistot kytketään erillisillä johdoilla suoraan samaan tähtipisteeseen. Tähtiverkko on nykyaikainen ratkaisu, joka kannattaa toteuttaa uudisrakentamisessa ja kiinteistön muiden remonttien yhteydessä. UHF (Ultra High Frequency): Radioaaltojen taajuusalue MHz, jolla välitetään osa analogisista tvlähetyksistä sekä kaikki digitaaliset tv-lähetykset. Yhteisantennijärjestelmä: Televisio- ja radio-ohjelmien vastaanottoon tarkoitettu järjestelmä, joka on vähintään kahden talouden käytössä ja jossa käytetään yhteisiä antenneja. Digita Oy Viestintä Tammikuu 2006

TIETOKONE JA TIETOVERKOT TYÖVÄLINEENÄ

TIETOKONE JA TIETOVERKOT TYÖVÄLINEENÄ Kuva 1 Ville Ranta ville.p.j@student.jyu.fi TIETOKONE JA TIETOVERKOT TYÖVÄLINEENÄ 20.4.2016 Sisällysluettelo 1. Digitaalitelevisio... 1 1.1. Maanpäällisten digitaalilähetysten standardit eri maissa...

Lisätiedot

Digitaalinen Televisio

Digitaalinen Televisio Digitaalinen Televisio Digitaalinen Televisio 1. Lähetystekniikka ja standardit 2. MHP 3. Interaktiivinen Televisio 4. Vastaanottimet 5. Tulevaisuuden trendit Lähetystekniikka ja standardit DVB = Digital

Lisätiedot

Antennitelevisiopalveluiden käyttöönotto

Antennitelevisiopalveluiden käyttöönotto Antennitelevisiopalveluiden käyttöönotto Antennitelevisiolla tarkoitetaan televisiokuvan lähettämistä ilmateitse radiotaajuuksia hyödyntäen. Televisiokuva välitetään vastaanottajille lähetysmastojen kautta

Lisätiedot

ANALOGISESTA DIGITAALISEEN TELEVISIOON. Kansalaisen digi-tv-päivä 18.3.2006

ANALOGISESTA DIGITAALISEEN TELEVISIOON. Kansalaisen digi-tv-päivä 18.3.2006 ANALOGISESTA DIGITAALISEEN TELEVISIOON Kansalaisen digi-tv-päivä 18.3.2006 Sari Walldén FL, KM Tampereen yliopisto Sari.Wallden@uta.fi http://www.uta.fi/~kasawa/ TELEVISION HISTORIAA Katodisädeputki 1897

Lisätiedot

Satelliitti- ja antenniliitto SANT ry www.sant.fi

Satelliitti- ja antenniliitto SANT ry www.sant.fi www.sant.fi 1 Jäseninä: Satelliitti- ja antenniliitto SANT toimii n. 100 antennialan yrityksen edunvalvojana ja yhteenliittymänä Antenniurakointiliikkeitä Antennialan laitevalmistajia ja maahantuojia Antennitarvikkeiden

Lisätiedot

Televisiotaajuudet. HD-palveluja maanpäälliseen verkkoon - koelähetykset käyntiin 2010. alue: 47-68 MHz (yht. 21 MHz) - ei televisiokäytt.

Televisiotaajuudet. HD-palveluja maanpäälliseen verkkoon - koelähetykset käyntiin 2010. alue: 47-68 MHz (yht. 21 MHz) - ei televisiokäytt. HD-palveluja maanpäälliseen verkkoon - koelähetykset käyntiin 2010 Antti Kohtala Liikenne- ja viestintäministeriö antti.kohtala@lvm.fi Antennialan tekniikkapäivä 12.11.2009, Hyvinkää, Rantasipi Televisiotaajuudet

Lisätiedot

Maanpäällisen verkon toimilupajärjestelyt ja teknologiasiirtymä vuosina 2014-2017

Maanpäällisen verkon toimilupajärjestelyt ja teknologiasiirtymä vuosina 2014-2017 Maanpäällisen verkon toimilupajärjestelyt ja teknologiasiirtymä vuosina 2014-2017 Maaret Suomi, viestintämarkkinat-yksikkö, viestintäpolitiikan osasto Taustaa maanpäällisen televisiotoiminnan toimilupamallista

Lisätiedot

Teräväpiirtosisältöä antenniverkkoon. 3.11.2011 Jari Laiho, TDF Entertainment Oy

Teräväpiirtosisältöä antenniverkkoon. 3.11.2011 Jari Laiho, TDF Entertainment Oy Teräväpiirtosisältöä antenniverkkoon 3.11.2011 Jari Laiho, TDF Entertainment Oy TDF Entertainment on osa kansainvälistä TDF-konsernia Liikevaihto: 1,63 mrd eur (FY 2009) Työntekijöitä: 5050 Omistus: Texas

Lisätiedot

Antennitelevisioverkon muutokset. Radiotaajuuspäivä 18.2.2016 Markus Mettälä Päällikkö, Kiinteät radioverkot

Antennitelevisioverkon muutokset. Radiotaajuuspäivä 18.2.2016 Markus Mettälä Päällikkö, Kiinteät radioverkot Antennitelevisioverkon muutokset Radiotaajuuspäivä 18.2.2016 Markus Mettälä Päällikkö, Kiinteät radioverkot Antennitelevision muutokset 2015... 31.12.2016 2017...2026 UHF-alueen TV:n taajuusmuutokset 2015-2016

Lisätiedot

Antennitelevision muutokset taloyhtiöissä. pekka.viitanen@dna.fi suunnittelupäällikkö +358 44 721 2340

Antennitelevision muutokset taloyhtiöissä. pekka.viitanen@dna.fi suunnittelupäällikkö +358 44 721 2340 Antennitelevision muutokset taloyhtiöissä pekka.viitanen@dna.fi suunnittelupäällikkö +358 44 721 2340 1 SISÄLTÖ DNA lyhyesti Taajuusmuutos ja T2-siirtymä Yle HD:n siirtovelvoite Yhteenveto 2 DNA LYHYESTI

Lisätiedot

Television ja radion tulevaisuus. Suvi Juurakko

Television ja radion tulevaisuus. Suvi Juurakko Television ja radion tulevaisuus Suvi Juurakko Television ja radion tulevaisuus - uudet teknologiat Joukkoviestinnän linjaukset ja suunnat» Sähköisen median viestintäpoliittinen ohjelma (VNS 4/2012 vp

Lisätiedot

Antennijärjestelmät, ST-käsikirja 12

Antennijärjestelmät, ST-käsikirja 12 Antennijärjestelmät, ST-käsikirja 12 Tuotenumero: 412107 59,00 (+ alv 10%) normaalihinta 44,25 (+ alv 10%) jäsenhinta Tähän Tietotekniset järjestelmät -kirjasarjaan kuuluvaan ST-käsikirjaan on koottu käytännön

Lisätiedot

Digita Laadukkaat TV-palvelut myös HD-aikana Henri Viljasjärvi 18.11.2010

Digita Laadukkaat TV-palvelut myös HD-aikana Henri Viljasjärvi 18.11.2010 Digita Laadukkaat TV-palvelut myös HD-aikana Henri Viljasjärvi 18.11.2010 Digitv 10 vuotta 2000-2010 koelähetysvaihe alkoi 1.9.2000 Alueet Espoo, Tampere ja Turku, näkyvyysalue 39% väestöstä Rinnakkaislähetyksinä

Lisätiedot

LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Viestintäneuvos 12.11.2015 Kaisa Laitinen

LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Viestintäneuvos 12.11.2015 Kaisa Laitinen LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Viestintäneuvos 12.11.2015 Kaisa Laitinen VALTIONEUVOSTON DIGITAALISTA MAANPÄÄLLISTÄ JOUKKOVIESTINTÄVERKKOA KOSKEVAT TOIMILUPAPÄÄTÖKSET Toimiluvat ja hakijat

Lisätiedot

Broadcasting. Tapio Kallioja toimitusjohtaja, SWelcom Juha-Pekka Louhelainen toimitusjohtaja, Nelonen. Capital Markets Day 13.3.2002.

Broadcasting. Tapio Kallioja toimitusjohtaja, SWelcom Juha-Pekka Louhelainen toimitusjohtaja, Nelonen. Capital Markets Day 13.3.2002. Broadcasting Tapio Kallioja toimitusjohtaja, Juha-Pekka Louhelainen toimitusjohtaja, Nelonen Capital Markets Day Nelosen kehitys Tapio Kallioja Televisio vuonna 2001 Juha-Pekka Louhelainen Nelonen vuonna

Lisätiedot

SINULLA ON SISÄLTÖ, ME TARJOAMME KANAVAN

SINULLA ON SISÄLTÖ, ME TARJOAMME KANAVAN POPUP-TV SINULLA ON SISÄLTÖ, ME TARJOAMME KANAVAN POPUP-TV SINULLA ON SISÄLTÖ, ME TARJOAMME KANAVAN Popup-TV on erinomainen tapa yhdistää perinteinen televisio ja sosiaalinen media sekä muut markkinointitoimenpiteet

Lisätiedot

Tapio Kallioja toimitusjohtaja. Capital Markets Day 14.5.2003. SWelcom 14.5.2003

Tapio Kallioja toimitusjohtaja. Capital Markets Day 14.5.2003. SWelcom 14.5.2003 Tapio Kallioja toimitusjohtaja Capital Markets Day Nykyiset toiminta-alueet Kaupallinen televisio Digitaalinen maanpäällinen televisio Kaapelitelevisio Laajakaista-internet Digitaalinen kaapelitelevisio

Lisätiedot

JULKISHALLINNON LAITOSTEN SIIRTYMINEN DIGI-TV - AIKAAN

JULKISHALLINNON LAITOSTEN SIIRTYMINEN DIGI-TV - AIKAAN NSS ry 9.12.2005, tark. 2.1.2006 1(23) JULKISHALLINNON LAITOSTEN SIIRTYMINEN DIGI-TV - AIKAAN 2.1.2006 Suomen Kuntaliitto Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirit Suomen sairaalatekniikan yhdistys

Lisätiedot

DNA:n HD-antennipalvelut VHF-jakeluna

DNA:n HD-antennipalvelut VHF-jakeluna DNA:n HD-antennipalvelut VHF-jakeluna Juhani Simpanen Kehityspäällikkö 0447302560 juhani.simpanen@dna.fi 18.11.2010 Juhani Simpanen 1 Sisältö DNA lyhyesti DNA HDTV Peittoalueen kehittyminen 2010 DNA verkon

Lisätiedot

VALTIONEUVOSTON digitaalista maanpäällistä joukkoviestintäverkkoa koskeva TOIMILUPA- PÄÄTÖS

VALTIONEUVOSTON digitaalista maanpäällistä joukkoviestintäverkkoa koskeva TOIMILUPA- PÄÄTÖS Liite 3 VALTIONEUVOSTON digitaalista maanpäällistä joukkoviestintäverkkoa koskeva TOIMILUPA- PÄÄTÖS 12.11.2015 LVM 2138/07/2014 HAKIJA DNA Welho Oy (DNA) PÄÄTÖKSEN KOHTEENA OLEVA TOIMILUPA Toimilupa verkkopalvelun

Lisätiedot

Laitetoimittajat jäivät pahasti digi-tv:n jälkijunaan

Laitetoimittajat jäivät pahasti digi-tv:n jälkijunaan Laitetoimittajat jäivät pahasti digi-tv:n jälkijunaan 5.11.2001 07:49 Reijo Holopainen Maailmanlaajuisen digi-tv:n rajapintastandardin - MHP:n - mukaisten vastaanottimien viivästyminen on antanut ohjelmistotyökalujen

Lisätiedot

DIGI-TV-SANASTO (Koonnut Sari Walldén)

DIGI-TV-SANASTO (Koonnut Sari Walldén) DIGI-TV-SANASTO (Koonnut Sari Walldén) Ajansiirto Tallentava digisovitin (tai integroitu digitv) voi tallentaa lähetystä sillä aikaa, kun et voi seurata sitä. Tauon jälkeen voit jatkaa ohjelman seuraamista

Lisätiedot

Asukastilaisuus puhelimen kuuluvuus ja tv:n näkyvyysasioista Karigasniemen kylätalo 13.2.2014

Asukastilaisuus puhelimen kuuluvuus ja tv:n näkyvyysasioista Karigasniemen kylätalo 13.2.2014 Asukastilaisuus puhelimen kuuluvuus ja tv:n näkyvyysasioista Karigasniemen kylätalo 13.2.2014 19.2.2014 1 Tilaisuuden ohjelma 1. Tilaisuuden avaus 2. Kunnanjohtajan puheenvuoro 3. Puhelinpalvelujen toimivuuden

Lisätiedot

TOUKOKUUN DIGIRAPORTTI

TOUKOKUUN DIGIRAPORTTI TOUKOKUUN DIGIRAPORTTI TV2007 RYHMÄ PROJEKTIPÄÄLLIKKÖ TAUNO ÄIJÄLÄ LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖ 23.5.2007 1. DIGIPENETRAATIO KASVAA, NYT JO 69 % 2. DIGISOVITINKAUPASSA KUITENKIN SELVÄÄ LASKUA 3. ANTENNIPÄIVÄ

Lisätiedot

Uudet teknologiat ja perinteinen antennivastaanotto

Uudet teknologiat ja perinteinen antennivastaanotto Uudet teknologiat ja perinteinen antennivastaanotto Antennialan tekniikkapäivä 8.11.2012 Kari Kangas Taajuuksien käyttö tehostuu Radioympäristö muuttuu Taajuuksien käyttö tehostuu - tv vastaanotolle uusia

Lisätiedot

DigiTV-boxien kauppa käy missä nyt mennään?

DigiTV-boxien kauppa käy missä nyt mennään? 1 DigiTV-boxien kauppa käy missä nyt mennään? Juho Mäyränpää 11.03.2004 HPJ - Lifesigner Ltd 2 Sovellukset Toimijat - mistä näkee Mikä kiinnostaa Tarjolla nyt Tulevaisuus 3 Sovellukset Digitaalista sisältöä

Lisätiedot

MUISTIO 049:00/2001 15.6.2004 TELEVISIO- JA RADIOTOIMINNAN LÄHETYSPALVELUJEN MARKKINAT

MUISTIO 049:00/2001 15.6.2004 TELEVISIO- JA RADIOTOIMINNAN LÄHETYSPALVELUJEN MARKKINAT MUISTIO 049:00/2001 15.6.2004 TELEVISIO- JA RADIOTOIMINNAN LÄHETYSPALVELUJEN MARKKINAT Komission sähköisen viestinnän markkinoita koskevassa suosituksessa 1 markkina 18 käsittää televisio- ja radiotoiminnan

Lisätiedot

Sähköinen asiointi liikkuvan asiakkaan palveluverkot

Sähköinen asiointi liikkuvan asiakkaan palveluverkot Sähköinen asiointi liikkuvan asiakkaan palveluverkot Risto Carlson, ICT-johtaja, Digita Oy We deliver your content Suomen EDI-Leidit 27.9.2007 1 Agenda 1. Johdanto 2. Internetin historiaa 3. Langattomat

Lisätiedot

700 MHz:n taajuusmuutos. Sant tekniikkapäivät

700 MHz:n taajuusmuutos. Sant tekniikkapäivät 700 MHz:n taajuusmuutos Sant tekniikkapäivät Aiheita 700MHz taajuusmuutokset Kokemukset Pohjois-Suomesta Suunnitelmat vuodelle 2016 700 MHz taajuusmuutos pähkinänkuoressa UHF-yläkaista, nk. 700 MHz taajuusalue,

Lisätiedot

Antennijakelu UHF-alueella 2017

Antennijakelu UHF-alueella 2017 Antennijakelu UHF-alueella 2017 Antennialan tekniikkapäivä 31.10.2013 Teppo Ahonen Agenda Esityksen sisältö Viestintäpoliittinen ohjelma, pääkohdat TV-jakelun näkökulmasta Toimialan T2-siirtymää suunnitteleva

Lisätiedot

Digi-tv kuulemistilaisuus

Digi-tv kuulemistilaisuus Digi-tv kuulemistilaisuus Petteri Järvinen 31.1.2007 "Meillä siirtymäaika on pidempi kuin monissa Euroopan maissa, joissa päätökset siirtymisestä on tehty vasta tällä vuosituhannella." (s. 29) Toimivia

Lisätiedot

Määräyksen 70 B perustelut ja soveltaminen. Määräys televisio- ja radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä

Määräyksen 70 B perustelut ja soveltaminen. Määräys televisio- ja radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä 1 (12) 30.6.2015 Määräyksen 70 B perustelut ja soveltaminen Määräys televisio- ja radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä MPS 70 B MPS 70 B 2 (12) SISÄLLYS A-OSA MÄÄRÄYKSEN TAUSTA... 3 1.1

Lisätiedot

DIGITAALINEN TELEVISIO EILEN, TÄNÄÄN, HUOMENNA

DIGITAALINEN TELEVISIO EILEN, TÄNÄÄN, HUOMENNA DIGITAALINEN TELEVISIO EILEN, TÄNÄÄN, HUOMENNA Heikki Pekkarinen, Tampereen resrviupseerien senioriesitelmä 11.02.2015 1. Väritelevisiolähetykset Euroopassa aloitettiin 1950-luvun lopulla ja 1960-luvun

Lisätiedot

Pientalon tv-vastaanottoantennin on täytettävä uudet vaatimukset (Viestintävirasto M65)

Pientalon tv-vastaanottoantennin on täytettävä uudet vaatimukset (Viestintävirasto M65) Pientalon tv-vastaanottoantennin on täytettävä uudet vaatimukset (Viestintävirasto M65) Viestintäviraston määräys 65 "kiinteistön sisäverkoista ja teleurakoinnista" tuli voimaan 1.1.2014. Siinä on myös

Lisätiedot

Digitaalisen TV-verkon liikennepalvelujen kokeilut

Digitaalisen TV-verkon liikennepalvelujen kokeilut Digitaalisen TV-verkon liikennepalvelujen kokeilut FITS- syystapaaminen Jukka Andersson Digita Oy Jukka Andersson 30.10.2003 # 1 Digitaalisen television tulevaisuuden historia Business 2.0 lehti lokakuussa

Lisätiedot

DNA WELHO ON TULLUT VALTAKUNTAAN. 03.11.2011 DNA Oy, Julkinen

DNA WELHO ON TULLUT VALTAKUNTAAN. 03.11.2011 DNA Oy, Julkinen DNA WELHO ON TULLUT VALTAKUNTAAN 03.11.2011 DNA Oy, Julkinen SANT antennipäivät 3.11.2011 DNA Welho -esityksen sisältö Antenni TV DVB-T2 Antenniverkon peitto Yhden kortin periaate Yleistä DNA pähkinänkuoressa

Lisätiedot

Varmaa ja vaivatonta viestintää kaikille Suomessa

Varmaa ja vaivatonta viestintää kaikille Suomessa Tv-kuvat kuntoon Vuorentaustassa Varmaa ja vaivatonta viestintää kaikille Suomessa Vuorentaustan omakotiyhdistyksen kokous 20.2.2014 Tähän joku aloituskuva, esim. ilmapallopoika Antenni-tv:n vastaanotto

Lisätiedot

Viestintäviraston puheenvuoro tv-palvelujen valvonnan ajankohtaisista asioista. Kehityspäällikkö Harri Rasilainen, Viestintävirasto

Viestintäviraston puheenvuoro tv-palvelujen valvonnan ajankohtaisista asioista. Kehityspäällikkö Harri Rasilainen, Viestintävirasto Viestintäviraston puheenvuoro tv-palvelujen valvonnan ajankohtaisista asioista Kehityspäällikkö Harri Rasilainen, Viestintävirasto Viestintäviraston puheenvuoro tv palvelujen valvonnan ajankohtaisista

Lisätiedot

Television antenniverkon muutokset Mitä isännöitsijöiltä ja taloyhtiöiltä edellytetään?

Television antenniverkon muutokset Mitä isännöitsijöiltä ja taloyhtiöiltä edellytetään? Television antenniverkon muutokset Mitä isännöitsijöiltä ja taloyhtiöiltä edellytetään? Radioverkkojen erityisasiantuntija Kari Kangas, Viestintävirasto TV muuttuu Television käytettävissä oleva taajuusalue

Lisätiedot

Katsaus tv-jakelun ajankohtaisiin asioihin

Katsaus tv-jakelun ajankohtaisiin asioihin Katsaus tv-jakelun ajankohtaisiin asioihin 28.4.2010 Tauno Hovatta 1 Maanpäällisen tv-jakelun verkkotoimiluvat Valtakunnallisen F-kanavanipun ja alueellisen HD3-kanavanipun toimiluvat Anvia Oyj:lle (8.4.2010/LVM)

Lisätiedot

TV2007 RYHMÄ PROJEKTIPÄÄLLIKKÖ TAUNO ÄIJÄLÄ LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖ 20.6.2007

TV2007 RYHMÄ PROJEKTIPÄÄLLIKKÖ TAUNO ÄIJÄLÄ LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖ 20.6.2007 KESÄKUUN DIGIRAPORTTI TV2007 RYHMÄ PROJEKTIPÄÄLLIKKÖ TAUNO ÄIJÄLÄ LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖ 20.6.2007 1. KAAPELISSA JATKOAIKAA 29.2.2008 SAAKKA, PÄÄTÖS TEHTIIN JO 20.6.!! 2. VIELÄ 48 UUTTA TÄYTELÄHETINTÄ

Lisätiedot

Maanpäällisen verkon toimiluvat uusiksi 2016 jälkeen mitä vaihtoehtoja näköpiirissä?

Maanpäällisen verkon toimiluvat uusiksi 2016 jälkeen mitä vaihtoehtoja näköpiirissä? Maanpäällisen verkon toimiluvat uusiksi 2016 jälkeen mitä vaihtoehtoja näköpiirissä? Olli-Pekka Rantala, Liikenne- ja viestintäministeriö Antennialan tekniikkapäivä, Hyvinkää 8.11.2012 Televisioverkot

Lisätiedot

Julkinen kuuleminen TV UHF taajuuksien käytöstä tulevaisuudessa: Lamyn raportti

Julkinen kuuleminen TV UHF taajuuksien käytöstä tulevaisuudessa: Lamyn raportti Julkinen kuuleminen TV UHF taajuuksien käytöstä tulevaisuudessa: Lamyn raportti Fields marked with are mandatory. Tähdellä () merkityt kentät ovat pakollisia. 1 Vastaajan profiili Vastaan: Yksityishenkilönä

Lisätiedot

1. Kysymys: Omistatko jo "digiboksin"?

1. Kysymys: Omistatko jo digiboksin? DIGITV-VALMIUS VALMIUS ON VIELÄ KOVIN MONELLA HANKKIMATTA, MUTTA En;54 kpl 36,0 % 1. Kysymys: Omistatko jo "digiboksin"? Kyllä;96 kpl 64,0 % Ensimmäisellä kysymyksellä tiedustelimme, että onko vastaajalla

Lisätiedot

Vuokrasi sisältää nettiyhteyden

Vuokrasi sisältää nettiyhteyden 1 Vuokrasi sisältää nettiyhteyden Meillä on sinulle hyviä uutisia! Lahden Talojen ja Elisan tekemän sopimuksen mukaan vuokraasi sisältyy nettiyhteys. Saat yhteyden käyttöösi tilaamalla Saunalahti Laajakaistan

Lisätiedot

ÄHTÄRI LEHTIMÄKI SOINI

ÄHTÄRI LEHTIMÄKI SOINI ÄHTÄRI LEHTIMÄKI SOINI 30.5.2017 Digita lyhyesti Osaamisemme pohjautuu pitkään kokemukseen radiotaajuuksien, suurten tehojen ja korkeiden mastojen hyödyntämisestä. Palvelumme: Välitämme parhaat sisällöt

Lisätiedot

Määräyksen 70 perustelut ja soveltaminen. Määräys televisio- ja radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä

Määräyksen 70 perustelut ja soveltaminen. Määräys televisio- ja radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä 1 (8) 21.11.2014 Määräyksen 70 perustelut ja soveltaminen Määräys televisio- ja radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä MPS 70 MPS 70 2 (8) SISÄLLYS A-OSA MÄÄRÄYKSEN TAUSTA... 3 B-OSA PYKÄLÄKOHTAISET

Lisätiedot

5G Nopeasta tiedonsiirrosta älykkäisiin verkkoihin 22.10.2015

5G Nopeasta tiedonsiirrosta älykkäisiin verkkoihin 22.10.2015 5G Nopeasta tiedonsiirrosta älykkäisiin verkkoihin 22.10.2015 Teppo Ahonen Esityksen sisältö Digita lyhyesti 5G-verkkojen vaatimusten laajuus Verkkojen topologiat Taajuuksien käyttö 5G ja älykkäät verkot

Lisätiedot

Viestintäpolitiikan ajankohtaiset päätökset

Viestintäpolitiikan ajankohtaiset päätökset Viestintäpolitiikan ajankohtaiset päätökset 1. Vaihtoehtoisia polkuja teräväpiirtoon 2. Laajakaista kaikkien ulottuville Neuvotteleva virkamies Mirka Järnefelt Mirka.jarnefelt@mintc.fi 1 Lähtökohtia teräväpiirtokeskusteluun

Lisätiedot

Tuotesivu Lisäyspaketti HD #302

Tuotesivu Lisäyspaketti HD #302 Tuotesivu Lisäyspaketti HD #302 Ammattiliikkeen suunnittelema TV-antennipaketti, jolla lisäät HD-teräväpiirtokanavat omakotitalon tai kesämökin antennijärjestelmään. Tuotepakkauksen sisältö: 1 kpl VHF

Lisätiedot

DNA HDTV 12.11.2009. Juhani Simpanen

DNA HDTV 12.11.2009. Juhani Simpanen DNA HDTV 12.11.2009 Juhani Simpanen Sisältö DNA lyhyesti Teräväpiirtotelevisio DNA:n TV-strategiasta DNA:n HD-suunnitelmista 2 DNA lyhyesti Suomen nopeimmin kasvava operaattori Noin 2,5 miljoonaa asiakasta

Lisätiedot

1. Palvelun yleiskuvaus... 2. 2. Edut asiakkaille... 2. 3. Palvelun tilaaminen, käyttö ja soveltuvat päätelaitteet... 3. 3.1 Tilaus...

1. Palvelun yleiskuvaus... 2. 2. Edut asiakkaille... 2. 3. Palvelun tilaaminen, käyttö ja soveltuvat päätelaitteet... 3. 3.1 Tilaus... 1 (6) DNA MOBIILI TV - PALVELUKUVAUS SISÄLTÖ 1. Palvelun yleiskuvaus... 2 2. Edut asiakkaille... 2 3. Palvelun tilaaminen, käyttö ja soveltuvat päätelaitteet... 3 3.1 Tilaus... 3 3.2 Tilauksen lopetus...

Lisätiedot

DIGITAALISET TELEVISIOTEKNIIKAT JA ANALOGISEN ANTENNIVERKON PÄIVITTÄMINEN DIGIAIKAAN

DIGITAALISET TELEVISIOTEKNIIKAT JA ANALOGISEN ANTENNIVERKON PÄIVITTÄMINEN DIGIAIKAAN DIGITAALISET TELEVISIOTEKNIIKAT JA ANALOGISEN ANTENNIVERKON PÄIVITTÄMINEN DIGIAIKAAN LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULU Tietotekniikan koulutusohjelma Tietokone-elektroniikka Opinnäytetyö Syksy 2007 Mika Härö Lahden

Lisätiedot

Suhtautuminen digitaaliseen televisioon. Puhelinhaastattelu maaliskuussa 2005

Suhtautuminen digitaaliseen televisioon. Puhelinhaastattelu maaliskuussa 2005 Suhtautuminen digitaaliseen televisioon Puhelinhaastattelu maaliskuussa 2005 Tausta Tutkimuksella selvitettiin, mitä tiedetään digitaaliseen televisioon siirtymisestä sekä miten muutokseen suhtaudutaan

Lisätiedot

Virtuaaliammattikorkeakoulu LähiTV:n kanavalla. Teija Lehto, suunnittelija Tampereen kaupunki viestintäyksikkö teija.lehto@tampere.fi 9.11.

Virtuaaliammattikorkeakoulu LähiTV:n kanavalla. Teija Lehto, suunnittelija Tampereen kaupunki viestintäyksikkö teija.lehto@tampere.fi 9.11. Virtuaaliammattikorkeakoulu LähiTV:n kanavalla Teija Lehto, suunnittelija Tampereen kaupunki viestintäyksikkö teija.lehto@tampere.fi Mikä on LähiTV? Kaksivuotinen (2004-2005) tutkimushanke, jota koordinoi

Lisätiedot

SATELCOM OY DI Leif Saarela. Esiselvitys

SATELCOM OY DI Leif Saarela. Esiselvitys SATELCOM OY DI Leif Saarela Esiselvitys Tuulivoimapuiston televisiovastaanotolle mahdollisesti aiheutuvien häiriöiden minimointi Salo-Ylikoski-alueella 27.4.2017 Selvitystyö Ilmatar Kauhava Oy Tuuliveikot

Lisätiedot

Digitaalinen televisio opetusmateriaalin jakelukanavana

Digitaalinen televisio opetusmateriaalin jakelukanavana Digitaalinen televisio opetusmateriaalin jakelukanavana Juhani Simpanen, KPY Kaapelitelevisio Oy johtaja, sisältö- ja laajakaistapalvelut juhani.simpanen@kpy.fi KPY Kaapelitelevisio Oy lyhyesti KPY Kaapelitelevisio

Lisätiedot

DIGISIIRTYMÄN 2017 HAASTEET ANTENNIASENNUSALALLE

DIGISIIRTYMÄN 2017 HAASTEET ANTENNIASENNUSALALLE DIGISIIRTYMÄN 2017 HAASTEET ANTENNIASENNUSALALLE Antennilla on useita eri käyttötarpeita ANVIA TV Kesäpäivä 31.5.2013 DGISIIRTYMÄN 2017 HAASTEET Martti Kemppi 1 Tässä esityksessä keskityn lähinnä RF tekniikan

Lisätiedot

SISÄVERKKOMÄÄRÄYS 65 A/2014 M ASETTAA VAATIMUKSIA ANTENNIURAKOINNILLE

SISÄVERKKOMÄÄRÄYS 65 A/2014 M ASETTAA VAATIMUKSIA ANTENNIURAKOINNILLE SISÄVERKKOMÄÄRÄYS 65 A/2014 M ASETTAA VAATIMUKSIA ANTENNIURAKOINNILLE Toiminnanjohtaja Tauno Hovatta www.sant.fi Antenniasennukset kiinteistössä Sisältö: Määräys 65 A asettaa vaatimuksia antennien ja verkkojen

Lisätiedot

KTV-LIITTYMÄ JA LISÄPALVELUT PALVELUKUVAUS

KTV-LIITTYMÄ JA LISÄPALVELUT PALVELUKUVAUS Palvelukuvaus 29.1.2016 1 KTV-LIITTYMÄ JA LISÄPALVELUT PALVELUKUVAUS 2 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 3 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3 2.1 Kaapeli-TV liittymä ja laitteet... 3 2.2 Peruspalvelu... 3 2.3 Kanavapaketit...

Lisätiedot

Teknisiä käsitteitä, lyhenteitä ja määritelmiä

Teknisiä käsitteitä, lyhenteitä ja määritelmiä Teknisiä käsitteitä, lyhenteitä ja määritelmiä Yleistä Asuinkiinteistön monipalveluverkko Asuinkiinteistön viestintäverkko, joka välittää suuren joukon palveluja, on avoin palveluille ja teleyritysten

Lisätiedot

Uutta tekniikkaa uutta liiketoimintaa

Uutta tekniikkaa uutta liiketoimintaa Uutta tekniikkaa uutta liiketoimintaa Tapio Kallioja toimitusjohtaja, CMD, 7.6.2004 Maanpäällinen digitaalinen televisio Lisää myyntiä Kustannussäästöjä Uusia palveluja Digitaalinen lähetysverkko Vaihe

Lisätiedot

Sähköisen median viestintäpoliittinen ohjelma. Valtioneuvoston selonteko eduskunnalle 26.9.2012

Sähköisen median viestintäpoliittinen ohjelma. Valtioneuvoston selonteko eduskunnalle 26.9.2012 Sähköisen median viestintäpoliittinen ohjelma Valtioneuvoston selonteko eduskunnalle 26.9.2012 Katseet tulevaisuuteen: Sähköisen median viestintäpoliittinen ohjelma Televisio on katsojilleen tärkeä osa

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. MEDION MDT 1000 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3828725

Käyttöoppaasi. MEDION MDT 1000 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3828725 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle MEDION MDT 1000. Löydät kysymyksiisi vastaukset MEDION MDT 1000 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Pientalon antenniopas

Pientalon antenniopas Pientalon antenniopas Digita Oy Digita Oy on Suomen johtava langattomien viestintäverkkojen verkko-operaattori sekä merkittävä tietoliikenneverkkojen ja verkkoinfrastruktuurin kehittäjä. Digitan maan kattava

Lisätiedot

Antenniurakoinnin tilannekatsaus

Antenniurakoinnin tilannekatsaus Antenniurakoinnin tilannekatsaus Toiminnanjohtaja Tauno Hovatta Satelliitti ja antenniliitto SANT ry www.sant.fi Sisältö Kuka on antenniurakoitsija? Antenniurakoitsijalta vaadittava pätevyys Määräys 65

Lisätiedot

VHF DVB-T2 ja HDTV 23.3.2011. JYVÄSKYLÄ, Hotelli Alexandra

VHF DVB-T2 ja HDTV 23.3.2011. JYVÄSKYLÄ, Hotelli Alexandra DNA:n antenni-infoinfo VHF DVB-T2 ja HDTV 23.3.2011 JYVÄSKYLÄ, Hotelli Alexandra DNA:n infotilaisuuden agenda 9.30-10.00 Kahvi 10.00-10.05 Tilaisuuden avaus Pekka Viitanen, DNA Oy 10.05-10.20 SANT puheenvuoro

Lisätiedot

Uudistunut kulttuuriaineistolaki Mikä Suomessa säilyy?

Uudistunut kulttuuriaineistolaki Mikä Suomessa säilyy? Uudistunut kulttuuriaineistolaki Mikä Suomessa säilyy? Televisio- ja radio-ohjelmien sekä elokuvien arkistointi Lasse Vihonen / Kansallinen audiovisuaalinen arkisto Tieteiden talo 19.5.2008 Laki kulttuuriaineistojen

Lisätiedot

RADIOTAAJUUSPÄIVÄ 2014. DVB-T2 VIESTINTÄ Tiina Aaltonen projektikoordinaattori

RADIOTAAJUUSPÄIVÄ 2014. DVB-T2 VIESTINTÄ Tiina Aaltonen projektikoordinaattori RADIOTAAJUUSPÄIVÄ 2014 DVB-T2 VIESTINTÄ Tiina Aaltonen projektikoordinaattori Television antenniverkon muutokset lähivuosina Taajuusmuutokset 2015 2016 osa tv-käytössä olevista taajuuksista siirretään

Lisätiedot

Ajankohtaista antenniverkon T2-teknologiaan siirtymisestä

Ajankohtaista antenniverkon T2-teknologiaan siirtymisestä Ajankohtaista antenniverkon T2-teknologiaan siirtymisestä Cable Days 27.11.2013 Olli-Pekka Rantala, viestintämarkkinat -yksikön päällikkö Sähköisen median viestintäpoliittinen ohjelma Hallitus antoi hallitusohjelman

Lisätiedot

GALAXIS-DIGISOVITIN KÄYTTÖOHJE

GALAXIS-DIGISOVITIN KÄYTTÖOHJE GALAXIS-DIGISOVITIN KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO 1. Tervetuloa Galaxis Digiboxin käyttäjäksi!...2 2. Digiboxin oikea sijoituspaikka...2 3. Digiboxin liittäminen televisioon:...3 3.1. Digiboxi + TV...3 3.2.

Lisätiedot

DNA TV AVAIN UUTEEN TELEVISIOON

DNA TV AVAIN UUTEEN TELEVISIOON DNA TV AVAIN UUTEEN TELEVISIOON Mikko Saarentaus Cable Days 23.4.2015 Hanasaari, Espoo Julkinen 1 SISÄLTÖ Uudistunut DNA DNA TV avain uuteen televisioon Ajankohtaista antenniverkosta uusi antennitelevisio

Lisätiedot

Elisa tarjoaa tietoliikennepalveluja. tehokkaaseen ja turvalliseen viestintään. Toiminta-ajatus

Elisa tarjoaa tietoliikennepalveluja. tehokkaaseen ja turvalliseen viestintään. Toiminta-ajatus Elisa tarjoaa tietoliikennepalveluja nopeaan, tehokkaaseen ja turvalliseen viestintään. Toiminta-ajatus Elisa yhtiönä Elisa tarjoaa tietoliikennealan kokonaispalveluja Perustettu Helsingissä vuonna 1882

Lisätiedot

Vaatimusmäärittely Ohjelma-ajanvälitys komponentti

Vaatimusmäärittely Ohjelma-ajanvälitys komponentti Teknillinen korkeakoulu 51 Vaatimusmäärittely Ohjelma-ajanvälitys komponentti Versio Päiväys Tekijä Kuvaus 0.1 21.11.01 Oskari Pirttikoski Ensimmäinen versio 0.2 27.11.01 Oskari Pirttikoski Lisätty termit

Lisätiedot

DNA:n infotilaisuus HDTVverkosta

DNA:n infotilaisuus HDTVverkosta DNA:n infotilaisuus HDTVverkosta HÄMEENLINNA, Aulanko DNA DVB-T2 verkko ja TVpalvelut yleisesti Juhani Simpanen Juhani Simpanen Kehityspäällikkö DNA Oy GSM +358 44 730 2560 juhani.simpanen@dna.fi DNA:sta

Lisätiedot

MyTheatre asennus ja kanavien haku

MyTheatre asennus ja kanavien haku 25.10.2006 MyTheatre asennus ja kanavien haku Talletettuasi asennusohjelman koneellesi, käynnistä asennus kaksoisklikkaamalla tiedostoa Artec Driverpack by Toptronics.exe Valitse Seuraava Varmista, että

Lisätiedot

Tv-jakeluverkot mitä säädellään ja miksi

Tv-jakeluverkot mitä säädellään ja miksi Tv-jakeluverkot mitä säädellään ja miksi Antennialan tekniikkapäivä 18.11.2010 Kari Kangas, radioverkkojen erityisasiantuntija Viestintävirasto Sisältöä Eri viranomaisten roolit valtioneuvosto liikenne-

Lisätiedot

Tekniset reunaehdot analogisilta televisiolähetyksiltä vapautuneiden taajuuksien käyttömahdollisuuksille

Tekniset reunaehdot analogisilta televisiolähetyksiltä vapautuneiden taajuuksien käyttömahdollisuuksille Päivämäärä / Datum /Date Nro / Nr / No. 28.3.2008 112/04/2008 Liikenne- ja viestintäministeriö Viite Ref. Ref. Asia Ärende Subject 53/12/2008 Tekniset reunaehdot analogisilta televisiolähetyksiltä vapautuneiden

Lisätiedot

NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE

NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE Netikka TV 1 Versio 2.1 NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE Netikka TV 2(10) Tervetuloa Netikka TV:n käyttäjäksi! Tervetuloa käyttämään Anvian Netikka TV -palvelua. Onnittelemme sinua hyvästä valinnasta! Palvelu antaa

Lisätiedot

Määräyksen 70 perustelut ja soveltaminen. Määräys televisio- ja radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä

Määräyksen 70 perustelut ja soveltaminen. Määräys televisio- ja radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä 1 (9) 30.12.2014 Määräyksen 70 perustelut ja soveltaminen Määräys televisio- ja radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä MPS 70 MPS 70 2 (9) SISÄLLYS A-OSA MÄÄRÄYKSEN TAUSTA... 3 B-OSA PYKÄLÄKOHTAISET

Lisätiedot

VALTIONEUVOSTON DIGITAALISTA MAANPÄÄLLISTÄ JOUKKOVIESTINTÄ- VERKKOA KOSKEVA TOIMILUPAPÄÄTÖS

VALTIONEUVOSTON DIGITAALISTA MAANPÄÄLLISTÄ JOUKKOVIESTINTÄ- VERKKOA KOSKEVA TOIMILUPAPÄÄTÖS Liite 2 VALTIONEUVOSTON DIGITAALISTA MAANPÄÄLLISTÄ JOUKKOVIESTINTÄ- VERKKOA KOSKEVA TOIMILUPAPÄÄTÖS Päivämäärä 31.3.2011 Diaarinumero 2284/07/2010 HAKIJAT Anvia Oyj (Anvia) Digita Oy (Digita) DNA Oy (DNA)

Lisätiedot

RADIOTAAJUUSPÄIVÄ 2014. Tuulivoimapuistojen vaikutus radiojärjestelmiin

RADIOTAAJUUSPÄIVÄ 2014. Tuulivoimapuistojen vaikutus radiojärjestelmiin RADIOTAAJUUSPÄIVÄ 2014 Tuulivoimapuistojen vaikutus radiojärjestelmiin Tuulivoimapuistot ja suunnitelmat Lähde: Suomen Tuulivoimayhdistys ry Radiotaajuuspäivä 2014, Heidi Himmanen 20.11.2014 2 Tuulivoimalan

Lisätiedot

Teknillinen korkeakoulu T-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö. Testitapaukset - Xlet

Teknillinen korkeakoulu T-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö. Testitapaukset - Xlet Testitapaukset - Xlet Sisällysluettelo 1. Johdanto...3 2. Testattava järjestelmä...4 2.1 Koko järjestelmän yleiskuvaus...4 2.2 Xlet-demosovellus ja sen toimintaperiaate...5 3. Testitapaukset...6 3.1 Objektien

Lisätiedot

Antennitelevision näkyvyyden turvaaminen. Keskustelutilaisuudet Ähtärissä ja Lehtimäellä alueiden tv-vastaanoton ongelmista

Antennitelevision näkyvyyden turvaaminen. Keskustelutilaisuudet Ähtärissä ja Lehtimäellä alueiden tv-vastaanoton ongelmista Antennitelevision näkyvyyden turvaaminen Keskustelutilaisuudet Ähtärissä ja Lehtimäellä 30.5.2017 alueiden tv-vastaanoton ongelmista Tilaisuuden ohjelma 1. Miten varmistetaan hyvä tv-vastaanotto» Hyvä

Lisätiedot

Ylen uudet digitaaliset tv-kanavat. YLE Teema

Ylen uudet digitaaliset tv-kanavat. YLE Teema Ylen uudet digitaaliset tv-kanavat YLE Teema Ulla Martikainen-Florath 18.3.2006 Sisältö Digitaival 2001-2006 Ylen digi-tv-palvelut FST YLE 24 YLE Teema ohjelmisto ohjelmakaavio näytteitä ohjelmista palautetta

Lisätiedot

PÄÄTÖS DIGITAALISTA MAANPÄÄLLISTÄ JOUKKOVIESTINTÄVERKKOA KOSKE- VAN VERKKOTOIMILUVAN MUUTTAMISESTA

PÄÄTÖS DIGITAALISTA MAANPÄÄLLISTÄ JOUKKOVIESTINTÄVERKKOA KOSKE- VAN VERKKOTOIMILUVAN MUUTTAMISESTA 1(13) PÄÄTÖS DIGITAALISTA MAANPÄÄLLISTÄ JOUKKOVIESTINTÄVERKKOA KOSKE- VAN VERKKOTOIMILUVAN MUUTTAMISESTA 9.6.2016 Diaarinumerot: LVM/760/07/2016, LVM/847/07/2016 TOIMILUVAN HALTIJA Norkring AS PÄÄTÖKSEN

Lisätiedot

ANTENNIALAN TEKNIIKKAPÄIVÄ 700 MHz:n taajuusmuutosten tilannekatsaus

ANTENNIALAN TEKNIIKKAPÄIVÄ 700 MHz:n taajuusmuutosten tilannekatsaus ANTENNIALAN TEKNIIKKAPÄIVÄ 700 MHz:n taajuusmuutosten tilannekatsaus 29.10.2015, Hyvinkää Markus Mettälä Radioverkkoasiantuntija Viestintävirasto Antennitelevision muutokset 2015... 31.12.2016 9.1.2017...2020...2026

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE helmikuu 2007

JÄSENTIEDOTE helmikuu 2007 1. Puheenjohtajan sanomaa 2. Uuden toiminnanjohtajan esittäytyminen 3. Uudet jäsenet 4. Tiedotusyhteistyö Viestintäviraston kanssa 5. Julkishallinnon laitosten siirtyminen digi-tv aikaan -ohjeen päivitys

Lisätiedot

1. TUTKIMUSTIETOA, NUMEROITA JA ASENTEITA. TYÖTÄ RIITTÄÄ. 2. TUKKUKAUPAN LUVUT SYYSKUULTA. 3. KATVEALUETILANNE, 600 S-PAKETTIA.

1. TUTKIMUSTIETOA, NUMEROITA JA ASENTEITA. TYÖTÄ RIITTÄÄ. 2. TUKKUKAUPAN LUVUT SYYSKUULTA. 3. KATVEALUETILANNE, 600 S-PAKETTIA. LOKAKUUN DIGIRAPORTTI TV2007 RYHMÄ Projektipäällikkö Tauno Äijälä Liikenne- ja viestintäministeriö 26.10.2007 1. TUTKIMUSTIETOA, NUMEROITA JA ASENTEITA. TYÖTÄ RIITTÄÄ. 2. TUKKUKAUPAN LUVUT SYYSKUULTA.

Lisätiedot

YHTEISANTENNIOPAS TÄHTI 2000 JA 800 KETJU 800. Kiinteistöjen antenniverkkojen valmius digi-tv-aikakauteen

YHTEISANTENNIOPAS TÄHTI 2000 JA 800 KETJU 800. Kiinteistöjen antenniverkkojen valmius digi-tv-aikakauteen YHTEISANTENNIOPAS TÄHTI 2000 JA 800 KETJU 800 Kiinteistöjen antenniverkkojen valmius digi-tv-aikakauteen Satelliitti- ja antenniliitto SANT ry Suomen Kiinteistöliitto ry OPPAAN TARKOITUS Tämän oppaan tarkoituksena

Lisätiedot

Ohjelmistotoimiluvat nyt ja tulevaisuudessa

Ohjelmistotoimiluvat nyt ja tulevaisuudessa Ohjelmistotoimiluvat nyt ja tulevaisuudessa Toimiluvanvarainen televisiotoiminta Neuvotteleva virkamies Kaisa Laitinen Viestintäpolitiikan osasto, Viestintämarkkinat yksikkö kaisa.laitinen@mintc.fi 040

Lisätiedot

MAALISKUUN DIGIRAPORTTI

MAALISKUUN DIGIRAPORTTI MAALISKUUN DIGIRAPORTTI TV2007 RYHMÄ Projektipäällikkö Tauno Äijälä Liikenne- ja viestintäministeriö 22.3.2007 100 000 sovittimen kuukausivauhdissa ollaan. Helmikuun luvut on julkistettu. Scartit sovittimien

Lisätiedot

TELELIIKENTEEN HUOMIOIMINEN. Tuulivoimaloiden vaikutukset radiojärjestelmiin

TELELIIKENTEEN HUOMIOIMINEN. Tuulivoimaloiden vaikutukset radiojärjestelmiin TELELIIKENTEEN HUOMIOIMINEN Tuulivoimaloiden vaikutukset radiojärjestelmiin Tuulivoimalan vaikutukset radioaaltoihin Vaimennus tuulivoimapuiston läpi kulkevalle signaalille Heijastukset voimaloiden rungoista

Lisätiedot

DNA Welho 7.3.2012 / Hki

DNA Welho 7.3.2012 / Hki DNA Welho 7.3.2012 / Hki Tiitus Ranta Myyntijohtaja, Kiinteistötuotemyynti tiitus.ranta@dna.fi GSM 044 044 5045 Agenda: Sisäverkot, niiden saneeraus ja huomioitavat seikat Taloyhtiölaajakaista mikä se

Lisätiedot

AIDOSTI VUORO- VAIKUTTEINEN TV ON VIHDOIN TOTTA. Hybridi-TV-mainonnalla tavoitat ja aktivoit kohdeyleisösi paremmin kuin koskaan ennen

AIDOSTI VUORO- VAIKUTTEINEN TV ON VIHDOIN TOTTA. Hybridi-TV-mainonnalla tavoitat ja aktivoit kohdeyleisösi paremmin kuin koskaan ennen AIDOSTI VUORO- VAIKUTTEINEN TV ON VIHDOIN TOTTA Hybridi-TV-mainonnalla tavoitat ja aktivoit kohdeyleisösi paremmin kuin koskaan ennen TV JA INTERNET SAUMATTOMASTI YHDESSÄ Koko 2000-luku on odotettu kuumeisesti

Lisätiedot

DNA OY:N LAUSUNTO SÄHKÖISEN MEDIAN VIESTINTÄPOLIITTISESTA OHJELMASTA

DNA OY:N LAUSUNTO SÄHKÖISEN MEDIAN VIESTINTÄPOLIITTISESTA OHJELMASTA 1 (6) Liikenne- ja viestintäministeriö kirjaamo@mintc.fi DNA OY:N LAUSUNTO SÄHKÖISEN MEDIAN VIESTINTÄPOLIITTISESTA OHJELMASTA Liikenne- ja viestintäministeriö (jäljempänä LVM) on pyytänyt DNA Oy:ltä (jäljempänä

Lisätiedot

Tuotesivu TV-Antennipaketti 12V 1S #201/ 1P #204

Tuotesivu TV-Antennipaketti 12V 1S #201/ 1P #204 Tuotesivu TV-Antennipaketti 12V 1S #201/ 1P #204 Ammattiliikkeen suunnittelema 12 V akulla toimiva TV-antennipaketti. Soveltuu uudiskohteisiin 2-10 katselupisteelle. Tuotepakkauksen sisältö: 1 kpl VHF-

Lisätiedot

Antenniverkon kehittyminen Ajankohtaista DNA:lta

Antenniverkon kehittyminen Ajankohtaista DNA:lta Julkinen Antenniverkon kehittyminen Ajankohtaista DNA:lta Sisältö DNA:n televisioliiketoiminta Televisiokatselun muutosten vaikutukset Antenniverkko osana DNA:n televisiotarjontaa Yhteenveto Julkinen /

Lisätiedot

Digitaalinen televisio, laajakaistayhteydet ja tietoturva Tilastoselvitys toukokuu 2004

Digitaalinen televisio, laajakaistayhteydet ja tietoturva Tilastoselvitys toukokuu 2004 Digitaalinen televisio, laajakaistayhteydet ja tietoturva Tilastoselvitys toukokuu 4 Tässä raportissa kuvatut tiedot kotitalouksien laitevarannosta on kerätty toukokuussa 4 haastattelemalla yhteensä 1

Lisätiedot

K ÄY T TÖÖNOT TO - OPAS

K ÄY T TÖÖNOT TO - OPAS KÄYTTÖÖNOTTO-OPAS TERVETULOA DNA TV -KÄYTTÄJÄKSI! Käyttöopas avustaa sinut DNA TV -liittymän käyttöön. DNA TV -sovelluksella katsot tv-ohjelmia älypuhelimella, tabletilla ja tietokoneella. TV-kortti mahdollistaa

Lisätiedot