Pekoni-rehut menestyvän tilan valinta. Kestävältä emakolta enemmän elinvoimaisia ja tasalaatuisia porsaita

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pekoni-rehut menestyvän tilan valinta. Kestävältä emakolta enemmän elinvoimaisia ja tasalaatuisia porsaita"

Transkriptio

1 Pekoni-rehut menestyvän tilan valinta Kestävältä emakolta enemmän elinvoimaisia ja tasalaatuisia porsaita

2 Tavoitteena kestävä emakko ja elinvoimaiset, hyvin kasvavat porsaat Hyvän emakon kriteerit ovat erinomainen porsastuotos ja riittävä pitkäikäisyys. Tavoite on saavutettavissa kun imettävä emakko syö tarpeensa mukaisesti, heruu hyvin ja tiinehtyy helposti. Emakon kestävyyttä rakennetaan jo ensikon kasvatusajalla. Parhaat emakot tuottavat jo yli 30 vieroitettua porsasta vuodessa. Suomen Rehun uusi emakkotäysrehuohjelma kehitettiin vastaamaan modernin korkeatuottoisen emakon ruokinnan haasteisiin. Ensikkotuotannon tavoitteet: Valitaan jalostusemakko, jolla on hyvä 1. ja 2. pahnue ja vähän tehottomuuspäiviä. Emakko pysyy tuotannossa vähintään 4 5 pahnueen verran. Uudistusprosentti jää alle 48 %. Emakon elinikäistuotos on vähintään 70 porsasta, joista ensimmäisen kahden porsimakerran aikana. Jokaisena tuotantovuotena vähemmän kuin 30 tyhjäpäivää. Geneettisesti erinomainen ensikko tarvitsee aikaa sekä vasta-ainetuotannon että lisääntymishormonitoiminnan kehittymiseen, joten sen kasvunopeutta tulee säädellä.

3 Näillä eväillä rakennetaan kestävä emakko! Suomen Rehun emakkotäysrehuilla parannetaan emakoiden elinikäistuotosta Emakkotäysrehut sisältävät orgaanisia hivenaineita, joiden avulla edistetään emakoiden hyvää jalkaterveyttä sekä porsaiden elinvoimaisuutta ja hyvää kasvua. Imetystäysrehut on rakennettu tukemaan emakon hyvää rehunsyöntiä. Imettävien emakoiden Emakko Pekoni -täysrehuihin on lisätty suoliston toimintaa tehostavia ainesosia, hyvää rehunsyöntiä edistävää aromiainetta sekä tryptofaania. Pekoni emakkotäysrehu-ohjelma on rakennettu siten, että sen avulla parannetaan emakoiden maidontuotantoa. Tiineys- ja imetystäysrehujen optimoitu elektrolyyttitasapaino heruttaa emakon hyvään maidontuotantoon heti porsimisen jälkeen. Elinvoimaisemmat ja hyvin kasvavat porsaat Tasaisemmat pahnueet Täysrehuohjelmassamme on eläinaineksen tarpeenmukaiset rehut ensikoiden kasvatukseen sekä ensikoiden ja emakoiden tiineyteen ja imetykseen.

4 Orgaanisilla hivenaineilla paremmat tuotantotulokset Suomen Rehun täysrehujen hivenaineiden hyvää imeytymistä ja hyväksikäytettävyyttä turvataan orgaanisten hivenaineiden avulla. Emakoiden Pekoni-täysrehuissa on orgaanisen seleenin lisäksi nyt myös orgaanista sinkkiä ja kuparia. Tavoitteena hyvät jalat Emakon jalan ja sorkan täydellinen kasvu, kehitys, ja ylläpito vaativat riittävästi vettä, valkuaista (aminohappoja), energiaa, kivennäisiä ja vitamiineja. Sorkkaterveyden kannalta tärkeimpien hivenaineiden ja vitamiinien merkitys sorkan kehitykselle: Hivenaine: Sinkki Kupari Mangaani Vitamiini: Biotiini Tärkeä vastustuskyvylle, vammojen parantumiselle ja kudoksen uusiutumiselle. Terve sorkka muodostuu keratiinista, jonka tuotantoon tarvitaan sinkkiä. Osallistuu keratiinin ja kollageenisolujen muodostumiseen erityisten ristikkäissidosten kautta. Tuo sorkkaan vahvuutta ja joustavuutta. Parantaa luun tiheyttä ja nivelten terveyttä. Lisää sorkan tiiviyttä toimimalla saumausaineena. Biotiinia tarvitaan keratiini-valkuaisaineen ja rasvahappojen rakentamiseen. Rasvahapoista muodostuu vahva sementti, joka liimaa sorkan sarveistuneet solut toisiinsa. Orgaanisia hivenaineita avuksi parempaan sorkkaterveyteen (Anil ym. 2010) Korvattaessa epäorgaanista sinkkiä, kuparia ja mangaania osittain orgaanisilla lähteillä sorkkavaurioita oli vähemmän takajalkojen vaurioita 15 % vähemmän kaikkia sorkkavaurioita 13 % vähemmän anturavaurioita 36 % vähemmän

5 Tavoitteena elinvoimaiset ja hyvin kasvavat porsaat Tutkimuksissa orgaaninen sinkki on parantanut suolen eheyttä, hedelmällisyyttä ja vastustuskykyä. Orgaaninen kupari on lisännyt emakon syöntiä ja täten ylläpitänyt emakon kuntoa ja lisäksi parantanut immuunivastetta. Tavoitteena hyvä kasvu Seleeni on välttämätön kasvulle ja lisääntymiselle. Seleeni ja E-vitamiini toimivat yhteisvaikutteisesti. Seleenin ja E-vitamiinin puutos lisää kuolleisuutta, maksa- ja lihasrappeumaa, tulehdussairauksia sekä sydänsairauksia. Lisäksi emakoilla voi esiintyä lisääntymishäiriöitä tai maitokuumetta. Puutosoireet tulevat esiin kun siat altistuvat voimakkaalle stressille. Orgaaninen seleeni pidättyy kudosvalkuaiseen, josta sitä voidaan käyttää tarpeen tullen Porsaita, elävänä syntynyt Kontrolli ZnSO4 ZNAA Porsaita, vieroitettu Kontrolli ZnSO4 ZnAA Sinkkisulfaatti Sinkkisulfaatti Sinkkisulfaatti + Sinkkikelaatti Sinkki mg, lisätty Emakoille annetulla orgaanisella sinkkikelaattilisällä on tutkimusten mukaan saatu enemmän vieroitettuja porsaita per pahnue verrattuna ruokintoihin, joissa oli käytetty pelkästään epäorgaanista sinkkisulfaattia (Payne ym. 2006).

6 HUIPPUJUTTU: Elektrolyyttitasapaino heruttaa! Emakko tarvitsee runsaasti kalsiumia sekä porsimisen aikaisiin lihassupistuksiin että välittömästi sen jälkeen maidontuotannon alkuun ja maidontuotannon ylläpitoon. Rehuperäinen kalsium ei yksistään riitä täyttämään nopeaa kalsiumin tarvetta. Liian matalasta kalsiumtasosta seuraa pitkittyneet porsimiset, alhainen maidontuotanto ja maitokuumeoireet. Hollantilaisten tutkimustulosten mukaan rehun elektrolyyttitasapaino voi lisätä kalsiumin saantia luustosta. Tiineys- ja imetysrehun elektrolyyttitasapainossa tulee olla tietty ero, jotta maidontuotanto lähtee paremmin liikkeelle heti porsimisen jälkeen. Suomen Rehun tiineys- ja imetysajan täysrehut on nyt rakennettu kokonaan uudestaan elektrolyyttitasapaino huomioiden. Tiineys Pekoni + Emakko Pekoni = PALJON MAITOA!

7 Imetystäysrehuista löytyvät myös tutut elementit: Ainutlaatuinen Progut Suomen Rehun kehittämä Progut -rehuparanne tukee elimistön luontaista vastustuskykyä, jolloin emakko toipuu myös porsimisen rasituksista nopeammin. Imetysrehujemme sisältämä Progut nostaa emakon maidon vasta-ainepitoisuutta, mikä parantaa porsaan vastustuskykyä ja pienentää ripuliriskiä. Progut myös tehostaa ravintoaineiden käyttöä, jolloin rehuhyötysuhde paranee. Ruokahalua kiihottavaa tryptofaania Tryptofaanin aineenvaihduntatuote serotoniini säätelee ruokahalua. Oikea määrä lisättyä tryptofaania imetysrehussa turvaa serotoniinin määrän, jolloin emakon rehunsyönti pysyy hyvänä. Suomen Rehun phcontrol-konsepti Emakkotäysrehuihin lisätty phcontrol asettaa liemirehun ph:n optimaaliselle tasolle ja tukee hyvälaatuista käymistä estämällä haitallisten bakteerien, hiivojen ja homeiden kasvua. phcontrol alentaa emakon virtsan ph:ta, jolloin virtsatietulehdusten ja MMA:n riski vähenevät. Myös ammoniakin haihtuminen vähenee ja sikalaolosuhteet paranevat. E-vitamiinia emakolta porsaalle Porsaat hyödyntävät E-vitamiinin tehokkaasti emakon maidosta. Suomen Rehun emakkotäysrehuissa on korotetut E-vitamiinitasot.

8 Suomen Rehun tarpeenmukaiset täysrehut ensikosta imettävään emakkoon Täysrehun valintaan vaikuttaa moni asia, kuten emoaines, tilaolosuhteet ja ruokintatekniikka. Tilojen porsastuotantotulokset ovat erilaiset, myös tilan tavoitteet ovat erilaiset. Rehu on yksi porsastuotannon suurimmista tuotantopanoksista. Sen tehokas käyttö on tuotannon kannattavuuden perusasia. Tuotantoensikkoina Suomessa on pohjimmiltaan kahta emoainesta, joiden rehujen ravintoainepitoisuudet ja ruokintaohjeet ensikon kasvatusvaiheeseen tulevat jalostajalta. Suomen Rehun valikoimista löytyvät ruokintaratkaisut kumpaankin linjaan. Kaikki alkaa ensikosta Kestävän emakon rakentaminen lähtee ensikon oikeanlaisesta ruokinnasta. Ensikko on genetiikaltaan edistynein eläin sikalassasi. Ota täysi hyöty irti hyvästä eläinaineksesta. Ruoki ensikosta kestävä emakko, joka pysyy tuotannossa pitkään. Vältyt emakon ennenaikaiselta poistolta ja säästät uudistuskustannuksessa. Ensikko Pekoni lyhytrae Ensikon optimaaliseen lihaksen kasvuun ja silavan muodostukseen sekä lujan luuston muodostumiseen tähtäävä koostumus. Riittävästi lysiiniä. Tasapainoinen valkuais-energia-suhde. Tasapainoiset kivennäis-, hivenaine- ja vitamiinitasot. Sisältää runsaasti hedelmällisyyteen vaikuttavia hivenaineita sekä luonnollisen vastustuskyvyn muodostumista edistävää Progut -rehuparannetta.

9 Tiineys Pekonit rauhalliseen tiineyteen Tiineen emakon ruokinnan tavoitteena on pitää emakko kylläisenä ja rauhallisena sekä kunnostaa emakko imetysajan haasteisiin. Tiineysaikana emakot ruokitaan kunnon mukaan. Tiineysajan ruokinta vaikuttaa pahnuekokoon ja porsaiden syntymäpainoon. Tiineen emakon ravintoaineiden tarve täyttyy pienellä rehumäärällä. Rajoitettu rehumäärä aiheuttaa kuitenkin usein näläntunnetta, joka saa emakot stressaantumaan ja tekee niistä rauhattomia. Uusien Tiineys Pekoni -täysrehujen optimoitu kuitutaso torjuu stressiä tiineyden aikana. Tiineys Pekoni 87 lyhytrae Sisältää hyvälaatuista kuitua, joka pitää tiineen emakon kylläisenä ja rauhallisena. Tiineys Pekoni 89 lyhytrae Sisältää runsaasti hyvälaatuista kuitua. Kuituoptimi torjuu tehokkaasti näläntunnetta. Täysrehun valinta on helppoa tilakohtaisen tarpeen ja tavoitteen mukaan. Emakko Pekoneissa on hyvää rehunsyöntiä edistävä koostumus Emakon riittävä syönti imetysaikana on tärkeää. Siitä riippuu ruoansulatuksen toiminta ja maidontuotannon riittävyys. Täysin uusissa Emakko Pekoni -täysrehuissa on riittävästi energiaa hyvän maidontuotannon saavuttamiseksi ja emakon kunnon säilyttämiseksi. Emakon tulee pysyä hyvässä kunnossa imetyksen aikana. Hyväkuntoinen emakko tiinehtyy hyvin vieroituksen jälkeen ja kierto pysyy tehokkaana. Emakko Pekoni 106 lyhytrae Runsaasti tärkkelysenergiaa. Sopivasti täyttävyyttä, maha pysyy terveenä. Emakko Pekoni 104 mysli Paljon tärkkelysenergiaa. Sopivasti täyttävyyttä, maha pysyy terveenä. Emakko Pekoni 104 P mysli Monipuolinen kuituoptimoitu koostumus edistää suolen toimintaa ja hyvää rehunsyöntiä. Uusi rehun olomuoto mysli. Rakeisen rehun seassa on mukana hienojakoisempaa ainesosaa. Myös värivaihtelu on myslille luonteenomaista.

10 Lisää kierroksia! Suomen Rehun tarpeenmuka Rauhallinen tiineys Uusissa tiineysrehuissa on hyvälaatuista kuitua, mikä pitää tiineen emakon kylläisenä ja rauhallisena. TIINEYTYS Tiineys Pekoni 87 lyhytrae (Turku, Seinäjoki) Tiineys Pekoni 89 lyhytrae (Turku) Kiihotusruokinnalla enemmän porsaita Kiihotusruokinnalla eli flushingilla lisätään irtoavien munasolujen määrää. Runsas hiilihydraattipohjainen energiaruokinta nostaa tehokkaimmin emakon veren glukoosipitoisuutta ja siten myös insuliinineritystä. Insuliini puolestaan stimuloi emakon hormonitoimintaa, jolloin emakko tulee nopeasti vahvaan kiimaan ja siltä irtoaa runsaasti hyväkuntoisia munasoluja. Pekoni Kiimax Ainutlaatuinen glukoosia ja laktoosia sisältävä energiatäydennysrehu emakoiden ja ensikoiden kiihotusruokintaan. Tarkkaile imettävän emakon rehunsyöntiä! VIEROITUS Emakon rehunsyönnin onnistumista tulee seurata ja mitata varsinkin porsimisen jälkeen ensimmäisen kahden viikon aikana ja maidontuotannon huippuaikana imetyskauden lopussa. Pekoni Sikakivennäinen Mikäli emakon tarpeenmukainen päivittäinen rehunsyönti ei täyty (esim. toipuminen porsimisesta kestää, emakko sairastuu, syöntihalu ei palaa, syöntikyky ei riitä), niin Pekoni Sikakivennäinen on turvallinen tapa huolehtia emakon riittävästä kivennäis- ja vitamiinitarpeesta.

11 iset täysrehut tuovat tehokkuutta tuotantoon. Onnistunut porsiminen Porsiminen tapahtuu nopeammin, kun emakon suoli on tyhjä. Porsivan emakon ummetusta kannattaakin kaikin keinoin ehkäistä, koska nopea porsiminen vähentää porsaskuolleisuutta. Hyvin toimiva suoli edistää rehunsyöntiä myös myöhemmällä imetyskaudella, jolloin emakko heruu hyvin ja pystyy kasvattamaan tasaisia pahnueita. Hyvä syönti imetyskaudella tukee myös emakon hyvää kuntoa, ja nopeaa tiinehtymistä heti vieroituksen jälkeen. Emakon normaalia suolentoimintaa voi tukea huolehtimalla emakon riittävästä liikunnasta ja riittävästä veden saannista sekä tarjoamalla sille kuitupitoisia rehuja (melassileike, säilörehu, heinä, olki) sekä suolen toimintaa edistäviä rehuja. Pekoni Putkimies Erikoistuote, joka turvaa emakon suolen normaalin toiminnan ja pienentää ummetusriskiä. Onnistunut imetys Uusissa imetystäysrehuissa on imettävän emakon hyvää rehunsyöntiä edistävä koostumus ja optimoitu elektrolyyttitasapaino tuomassa herutusta heti porsimisen jälkeen. Emakko Pekoni 106 lyhytrae (Turku) Emakko Pekoni 104 mysli (Turku, Seinäjoki) Emakko Pekoni 104 P mysli (Turku) Emakko Pekoni 104 P lyhytrae (Kotka)

12 Tuula Honkamaa, maatalousmyyjä Puh , Olemme Sinua varten Suomen Rehun koti on Hankkijalla. Osaavilla asiantuntijoillamme on tarjota tuottavimmat ja monipuolisimmat Suomen Rehu -ruokintaratkaisut juuri Sinun tilasi tarpeisiin. Pitkäjänteinen, jo vuosikymmeniä jatkunut tuotekehitys on kivijalka, jolle on edelleen hyvä rakentaa. Uusimmat ja tuottavimmat ratkaisut ovat aina käytössäsi. Suomen Rehu -ruokintaratkaisut ja muut tilasi tuotantokonseptit saat Hankkijalta. Tuotetiedot sekä tietoa ruokinnasta ja eläinterveydestä: suomenrehu.fi Hankkijan kokonaisvalikoima sekä verkkokauppa: hankkija.fi Hankkija palvelee Sinua monipuolisesti Hankkijan myymälät palvelevat asiakkaita, jotka haluavat henkilökohtaisesti käydä myymälöissä asioimassa. Myymälät palvelevat myös puutarha- ja harraste-eläintuotteiden ostajia. Asiakasvastuulliset asiantuntijamyyjät palvelevat maatalousasiakkaita tuotantopanoskaupassa. Myyjien työhuoneet sijaitsevat Hankkijan myymälöissä, mutta toimialueet ovat laajempia ja asiakkaita palvellaan tuotantosuunnan tarpeet tuntien. Myyjät käyvät tiloilla ja palvelevat asiakkaitaan myös puhelimella ja sähköpostin avulla. Hankkijan Konekeskukset ovat konekaupan foorumeita, joissa esitellään monipuolisesti Hankkijan konevalikoimaa. Myös muissa Hankkijan myymälöissä saa konekaupan palveluja, työkoneita, laitteita, tarvikkeita ja isommista pisteistä myös varaosia. Hankkijan Asiakaspalvelu on kaikkien asiakkaiden ulottuvilla. Asiakaspalvelu palvelee maanantaista perjantaihin klo 8 16 välillä numerossa Sähköpostiosoite on asiakaspalvelu@hankkija.fi. Hankkijan Verkkokauppa palvelee 24 tuntia vuorokaudessa ja valikoimissa on yli 6000 eri tuotetta. Verkkokaupasta voi kätevästi tarkistaa myös tuotteiden saatavuuden Hankkijan myymälöistä. 2015

Suomen Rehun uudet imetystäysrehut emakon hyvinvoinnin puolesta

Suomen Rehun uudet imetystäysrehut emakon hyvinvoinnin puolesta Onnistunut imetys onnellinen emakko Suomen Rehun uudet imetystäysrehut emakon hyvinvoinnin puolesta Emakko-Pekoni Plus Pekoni 106 Trypto Imetys-Pekoni Plus Onnistunut imetys hyvinvointia emakolle Suomen

Lisätiedot

HYVINVOINTI TUO TUOTTAVUUTTA PEKONI-EMAKKOTÄYSREHUT

HYVINVOINTI TUO TUOTTAVUUTTA PEKONI-EMAKKOTÄYSREHUT HYVINVOINTI TUO TUOTTAVUUTTA PEKONI-EMAKKOTÄYSREHUT 2 HUIPPULUOKAN TUOTTAVUUTTA Hankkijan emakkotäysrehut pitävät huolta emakoiden hyvinvoinnista ja antavat maidon kautta porsaille hyvän kasvustartin.

Lisätiedot

+1,5 litraa. lypsylehmää kohden päivässä. Lue lisää suomenrehu.fi

+1,5 litraa. lypsylehmää kohden päivässä. Lue lisää suomenrehu.fi +1,5 litraa lypsylehmää kohden päivässä MAITOVAKUUTUS Lue lisää suomenrehu.fi MaitoPro-konseptilla kohti tulosta Suomen Rehu on kehittänyt uuden ruokintakonseptin takaamaan tehokkaamman maidontuotannon

Lisätiedot

Onnellinen odotus onnistunut porsiminen. Suomen Rehun ruokintaratkaisut tiineen ja porsivan emakon ruokintaan. Ehkäise ummetus Pekoni Putkimiehellä!

Onnellinen odotus onnistunut porsiminen. Suomen Rehun ruokintaratkaisut tiineen ja porsivan emakon ruokintaan. Ehkäise ummetus Pekoni Putkimiehellä! Onnellinen odotus onnistunut porsiminen Suomen Rehun ruokintaratkaisut tiineen ja porsivan emakon ruokintaan Ehkäise ummetus Pekoni Putkimiehellä! Onn.porsiminen-esite.031007.indd1 1 3.10.2007 13:46:00

Lisätiedot

Suomen Rehun tiivisteohjelmat lihasioille ja emakoille. Optimoinnilla tarkkuutta ruokintaan ympäristöä ajatellen

Suomen Rehun tiivisteohjelmat lihasioille ja emakoille. Optimoinnilla tarkkuutta ruokintaan ympäristöä ajatellen Suomen Rehun tiivisteohjelmat lihasioille ja emakoille Optimoinnilla tarkkuutta ruokintaan ympäristöä ajatellen Oikea tiivistevalinta tuottaa ympäristöä säästäen Sikojen vilja-tiivisteruokinnassa on tärkeää

Lisätiedot

Opti-Pekoni-ruokintaratkaisulla emakkoterveyttä ja tuottavuutta

Opti-Pekoni-ruokintaratkaisulla emakkoterveyttä ja tuottavuutta Opti-Pekoni-ruokintaratkaisulla emakkoterveyttä ja tuottavuutta TUOTTAVUUTTA OPTI-PEKONI-RUOKINTARATKAISULLA Tarkkaan suunniteltu ruokinta ja emakoiden kunnon seuranta mahdollistavat uudessa genetiikassa

Lisätiedot

Sulavat annokset sulavaa vitamiinien ja hivenaineiden annostelua

Sulavat annokset sulavaa vitamiinien ja hivenaineiden annostelua Sulavat annokset sulavaa vitamiinien ja hivenaineiden annostelua Helppoutta, annostelutarkkuutta ja ympäristöystävällisyyttä seosruokintaan Ainutlaatuiset sulavat annospussit mullistivat seosruokinnan

Lisätiedot

Sikojen Ruokintasuositukset 2014

Sikojen Ruokintasuositukset 2014 Sikojen Ruokintasuositukset 2014 Hilkka Siljander-Rasi Soile Kyntäjä MTT Kotieläintuotannon tutkimus Rehuarvoseminaari Helsinki 15.5.2014 20.5.2014 Sikojen ruokintasuositusten päivittäminen Vertailu uusimpiin

Lisätiedot

Sikojen ruokintasuositukset 2014

Sikojen ruokintasuositukset 2014 MTT Kotieläintuotannon tutkimus 10.6.2015 Sikojen ruokintasuositukset 2014 Sikojen energiaruokintasuositukset on annettu megajouleina (MJ) nettoenergiaa (NE) päivässä, MJ NE/d. NE-arvo on laskettu EvaPig

Lisätiedot

Primo-ruokintaohjelma

Primo-ruokintaohjelma -ruokintaohjelma vasikasta satatonnariksi 1 Tavoitteena kestävä ja tuottava lehmä Tilastojen valossa on jo pitkään tiedetty, että 24 25 kk iässä poikivat hiehot ovat lehmänä kestäviä. Niiden ensikkotuotos

Lisätiedot

Punaheltta Paras Kanojen hyvinvointiin ja tilasi parhaaksi

Punaheltta Paras Kanojen hyvinvointiin ja tilasi parhaaksi Kanojen hyvinvointiin ja tilasi parhaaksi tilasi parhaaksi Suomen Rehun räätälöidyillä kanatäysrehuilla onnistut kannattavasti! -rehuilla pystyt vastaamaan kunkin kanaparven muuttuviin tarpeisiin. Nykyiset

Lisätiedot

PORSAAT, EMAKOT, LIHASIAT SIANREHUJEN TUOTELUETTELO

PORSAAT, EMAKOT, LIHASIAT SIANREHUJEN TUOTELUETTELO 1/2012 PORSAAT, EMAKOT, LIHASIAT SIANREHUJEN TUOTELUETTELO UUDEN SUKUPOLVEN MAATALOUS- KAUPPA Potra-ruokintaohjelman tavoitteena on: parempi päiväkasvu ja rehuhyötysuhde porsaiden painohajonnan kaventuminen

Lisätiedot

PROGRES LUONNOLLISTA TOIMIVAA VOIMAA

PROGRES LUONNOLLISTA TOIMIVAA VOIMAA LUONNOLLISESTI PROGRES LUONNOLLISTA TOIMIVAA VOIMAA Progres on patentoitu rehuinnovaatio; maailman ensimmäinen ja ainoa havupuiden resiinihappoja sisältävä rehuaine. Se tukee ruoansulatuskanavan kuntoa

Lisätiedot

Kantavan tamman ja kasvavan varsan ruokinta

Kantavan tamman ja kasvavan varsan ruokinta Kantavan tamman ja kasvavan varsan ruokinta Hevosten ruokinta: Kantavan tamman ruokinta Tiineyden loppuvaiheen ruokinta Imetyskauden ruokinta Vieroitetun varsan ruokinta Agriristeily 8.2.2013 Heikki Kankainen

Lisätiedot

Herne-viljasäilörehu lehmien ruokinnassa. Jarmo Uusitalo

Herne-viljasäilörehu lehmien ruokinnassa. Jarmo Uusitalo Herne-viljasäilörehu lehmien ruokinnassa Jarmo Uusitalo Herne-viljasäilörehu seosrehun raaka-aineena - lisää kuiva-aineen syöntiä yli 2 kg verrattuna yksinomaan nurmirehua karkearehuna käytettäessä - palkokasvit

Lisätiedot

E Seleeni 7000 plex. Tärkeitä antioksidantteja ja orgaanista seleeniä

E Seleeni 7000 plex. Tärkeitä antioksidantteja ja orgaanista seleeniä E Seleeni 7000 plex Tärkeitä antioksidantteja ja orgaanista seleeniä KOOSTUMUS E-vitamiini 7 000 mg/kg B6-vitamiini B12-vitamiini C-vitamiini Sinkki (Zn) Seleeni (Se) 60 % natriumseleniittinä 40 % orgaanisena

Lisätiedot

Menestyvän tilan ruokintaratkaisut! Suomen Rehun laaja rehuvalikoima takaa tuotannon menestyksen

Menestyvän tilan ruokintaratkaisut! Suomen Rehun laaja rehuvalikoima takaa tuotannon menestyksen Menestyvän tilan ruokintaratkaisut! Suomen Rehun laaja rehuvalikoima takaa tuotannon menestyksen 1 Suomen Rehun laadukas rehuvalikoima vastaa jokaisen tilan tarpeisiin Suomen Rehun nautarehuvalikoima perustuu

Lisätiedot

Emakot syömään porsituksessa

Emakot syömään porsituksessa Emakot syömään porsituksessa Huittinen 10.12.2013 Paavo Viitanen Mahdollisuudet Terveet eläimet Sopusuhtaiset eläimet, ei laihoja eikä lihavia Hyvä hygienia Hyvät olosuhteet Laadukas rehu Hygienia Tavoite

Lisätiedot

Täysi hyöty kotoisista rehuista. Oikealla täydennyksellä tasapainoinen ruokinta.

Täysi hyöty kotoisista rehuista. Oikealla täydennyksellä tasapainoinen ruokinta. Toimivia ruokintaratkaisuja Krono-rehuilla Täysi hyöty kotoisista rehuista. Oikealla täydennyksellä tasapainoinen ruokinta. Krono I, II, III ja IV -täysrehut Krossi 125 Top, Krono 135 Top ja Huippu-Krossi

Lisätiedot

Porsastuotannon teemapäivä - maidontuotannon tukeminen

Porsastuotannon teemapäivä - maidontuotannon tukeminen Porsastuotannon teemapäivä - maidontuotannon tukeminen Masku 18.11.2016 Olli Anomaa 2016-11-21 1 Porsitusosasto - 2 - Porsivan emakon ruokinta Joutilasrehun koostumus ja määrä - vaikutus imetysominaisuuksiin,

Lisätiedot

Punaheltta on Paras!

Punaheltta on Paras! on! Vuosituhannen uutuus kanojen ruokintaan tilasi parhaaksi Suomen Rehun uusilla räätälöidyillä kanatäysrehuilla onnistut kannattavasti! -rehuilla pystyt vastaamaan kunkin kanaparven muuttuviin tarpeisiin.

Lisätiedot

Erikoisrehuopas. Suomen Rehun Erikoisrehut. Uusinta ruokinnan osaamista eläinten hyvinvointiin

Erikoisrehuopas. Suomen Rehun Erikoisrehut. Uusinta ruokinnan osaamista eläinten hyvinvointiin Erikoisrehuopas Suomen Rehun Erikoisrehut Uusinta ruokinnan osaamista eläinten hyvinvointiin Erikoisen hyviä rehuja eläintesi parhaaksi Sisältö: Energiarehut Hertta Muro kivennäisrehut Namino kivennäisrehut

Lisätiedot

LIHAKARJAN RUOKINTAOPAS

LIHAKARJAN RUOKINTAOPAS V a s i k a s t a p i h v i k s i LIHAKARJAN RUOKINTAOPAS TEHOKKAAT REHUT, TERVEET ELÄIMET. Rehuraisio Tehokas ruokinta parantaa kannattavuutta Tehokas ruokinta lyhentää lihanaudan kasvatusaikaa ja eläimet

Lisätiedot

Dynaamista kasvua vaihe vaiheelta. Suomen Rehun Dynaaminen kasvuohjelma. Neljä toisiaan tukevaa rehua porsaan parhaaksi.

Dynaamista kasvua vaihe vaiheelta. Suomen Rehun Dynaaminen kasvuohjelma. Neljä toisiaan tukevaa rehua porsaan parhaaksi. Dynaamista kasvua vaihe vaiheelta Suomen Rehun Dynaaminen kasvuohjelma Neljä toisiaan tukevaa rehua porsaan parhaaksi. Neljä porrasta kannattavaan kasvuun Porsaan elämän ja syönnin alku ovat herkkiä ja

Lisätiedot

KIVENNÄISET, TÄYDENNYSREHUT JA BOLUKSET NAUTATILOJEN MELLI-OPAS TAVOITTEENA HYVÄ TERVEYS JA KESTÄVYYS

KIVENNÄISET, TÄYDENNYSREHUT JA BOLUKSET NAUTATILOJEN MELLI-OPAS TAVOITTEENA HYVÄ TERVEYS JA KESTÄVYYS 2012 KIVENNÄISET, TÄYDENNYSREHUT JA BOLUKSET NAUTATILOJEN MELLI-OPAS TAVOITTEENA HYVÄ TERVEYS JA KESTÄVYYS RUOKINNAN RAISIOSTA AMMAT TITAITOA Melli-opas 2012 RUOKINNAN TEHOKKAAT TÄYDENTÄJÄT Elinikäistuotoksen

Lisätiedot

Ruokintaratkaisu kanojen hyvinvoinnin ja tuotoksen tukena. Eija Valkonen

Ruokintaratkaisu kanojen hyvinvoinnin ja tuotoksen tukena. Eija Valkonen Ruokintaratkaisu kanojen hyvinvoinnin ja tuotoksen tukena Eija Valkonen Joustavuutta ruokintaan Punaheltta Paras rehut: Täysrehut untuvikosta loppumunintaan Kolme kasvatuskauden rehua ja esimunintarehu

Lisätiedot

EMOLEHMIEN KIVENNÄISRUOKINTA. Emopäivät Peurunka Milla Frantzi

EMOLEHMIEN KIVENNÄISRUOKINTA. Emopäivät Peurunka Milla Frantzi EMOLEHMIEN KIVENNÄISRUOKINTA Emopäivät Peurunka 20.11.2016 Milla Frantzi KIVENNÄISRUOKINTA PIENI MUTTA TÄRKEÄ OSA Syntyykö läskiä vai lihasta P, Mn, Zn,Cu E ja A vitamiini Seleeni Vasikka kehittyy Rehusta

Lisätiedot

VILOLIX -NUOLUKIVET TERVE PÖTSI - TEHOKAS TUOTANTO. Helppo ja yksilöllinen annostelu

VILOLIX -NUOLUKIVET TERVE PÖTSI - TEHOKAS TUOTANTO. Helppo ja yksilöllinen annostelu VILOLIX-NUOLUKIVET TERVE PÖTSI - TEHOKAS TUOTANTO Helppo ja yksilöllinen annostelu AINUTLAATUISET VILOLIX-NUOLUKIVET Vilolix-nuolukivien valmistusmenetelmä on ainutlaatuinen, patentoitu ja sertifioitu.

Lisätiedot

PORSASKUOLLEISUUS KEINOJA SEN HALLITSEMISEKSI

PORSASKUOLLEISUUS KEINOJA SEN HALLITSEMISEKSI PORSASKUOLLEISUUS KEINOJA SEN HALLITSEMISEKSI (1) 30 Porsaskuolleisuus Tanskassa 1996-2009 25 20 15 Syntynyt porsaita kpl Porsaskuolleisuus (ennen vier.) % 10 5 0 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003

Lisätiedot

Rehu lisääntymiskautena. EP rehupäivät 2016 Essi Tuomola

Rehu lisääntymiskautena. EP rehupäivät 2016 Essi Tuomola Rehu lisääntymiskautena EP rehupäivät 2016 Essi Tuomola Rehu lisääntymiskautena Hedelmällisyyteen vaikuttavat tekijät Raaka-aineet/Ravintoaineet Rehun sulavuus Rehun maittavuus Valkuainen tiineysaikana

Lisätiedot

Sikojen uudet ruokintasuositukset

Sikojen uudet ruokintasuositukset Sikojen uudet ruokintasuositukset Hilkka Siljander-Rasi, Kirsi Partanen, Maija Karhapää ja Sini Perttilä Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus Mari Heinonen ja Olli Peltoniemi Helsingin yliopisto

Lisätiedot

Tasaista kasvua hyvällä rehuhyötysuhteella

Tasaista kasvua hyvällä rehuhyötysuhteella Tasaisempi kasvu paremmat tulokset Tasaista kasvua hyvällä rehuhyötysuhteella Primo-juomarehut Primo Starter -starttitäysrehu Primo I, Primo II, Primo III -kasvatustäysrehut Panostus alkukasvatukseen kannattaa

Lisätiedot

Suomen Rehun. nautarehuvalikoima

Suomen Rehun. nautarehuvalikoima Suomen Rehun nautarehuvalikoima takaa tilasi menestymisen 1 Suomen Rehun tasokas ja laaja nautarehuvalkoima Suomen Rehun kattava nautarehuvalikoima on kehitetty suomalaisen lypsykarjatilan arjen parantamiseksi.

Lisätiedot

Babi Nusciencen uusi, erinomainen rehuohjelma pikkuporsaille

Babi Nusciencen uusi, erinomainen rehuohjelma pikkuporsaille 1 (5) 29.05.2018 Babi Nusciencen uusi, erinomainen rehuohjelma pikkuporsaille Porsaat tulee kasvattaa kannattavasti. Samalla on minimoitava antibioottien tarve. Kasvavien pahnuekokojen myötä vastasyntyneet

Lisätiedot

HIEHO -24 OHJELMA PALJON MAITOA -KANNATTAVASTI RUOKINTA JA HEDELMÄLLISYYS RUOKINTAKÄYTÄNNÖT JA HYVÄ HEDELMÄLLISYYS 16.3.2015

HIEHO -24 OHJELMA PALJON MAITOA -KANNATTAVASTI RUOKINTA JA HEDELMÄLLISYYS RUOKINTAKÄYTÄNNÖT JA HYVÄ HEDELMÄLLISYYS 16.3.2015 PALJON MAITOA -KANNATTAVASTI Nuorkarja potentiaali käyttöön vasikasta alkaen Hedelmällisyys-poikimaväli, päiviä poikimisesta Umpilehmät, ruokintakäytännöt Lypsylehmät, ruokintakäytännöt RUOKINTAKÄYTÄNNÖT

Lisätiedot

Kannattava ruokintaratkaisu mittatilaustyönä. Suomen Rehun räätälöitävät Pekoni-kasvatustäysrehut

Kannattava ruokintaratkaisu mittatilaustyönä. Suomen Rehun räätälöitävät Pekoni-kasvatustäysrehut Kannattava ruokintaratkaisu mittatilaustyönä Suomen Rehun räätälöitävät Pekoni-kasvatustäysrehut Räätälöidyllä ruokinnalla tehokasta ja taloudellista kasvua Sikojen ruokinnassa on tärkeää varmistaa optimaalinen

Lisätiedot

Helposti sulava. Anti-Hairball

Helposti sulava. Anti-Hairball Ilman keinotekoisia, väri, maku tai säilöntäaineita. Virtsan ph 6,06,5 Iho & Turkki Huolellisesti valitut raakaaineet ja erikoisresepti takaavat täydellisen kalsiumin ja fosforin suhteen sekä madalletun

Lisätiedot

III. Onnistunut täydennys ruokintaan KRONO KRONO KRONO KRONO. Tasapainoinen ruokinta kotoisten rehujen laadun mukaan

III. Onnistunut täydennys ruokintaan KRONO KRONO KRONO KRONO. Tasapainoinen ruokinta kotoisten rehujen laadun mukaan KRONO I KRONO II KRONO III KRONO IV Onnistunut täydennys ruokintaan Tasapainoinen ruokinta kotoisten rehujen laadun mukaan Krono I, II, III ja IV -täysrehut Krossi 125 Top ja Krono 135 Top -puolitiivisteet

Lisätiedot

TAPELIN LUOMUSIKA Tilan historiaa 1969 lihasikalan rakentaminen 240 lihasialle ja vaihto lypsylehmistä lihasikoihin, peltoa n. 16 ha 1982 sukupolven vaihdos 1999 Yhdistelmäsikalan rakentaminen 70 emakolle

Lisätiedot

VITAMIINEJA JA MINERAALEJA PULLOSTA

VITAMIINEJA JA MINERAALEJA PULLOSTA VITAMIINEJA JA MINERAALEJA PULLOSTA TAUSTA Vitamin Well on perustettu vuonna 2006 Ruotsissa. Tarkoituksena oli kehittää skandinaaviseen makuun sopiva vitamiinijuoma, joka samalla olisi hyvä ja moderni

Lisätiedot

Maittavan lihaisat. Jahti&Vahti -koiranruoat

Maittavan lihaisat. Jahti&Vahti -koiranruoat Maittavan lihaisat Jahti&Vahti -koiranruoat Täysravinto paljon liikkuville koirille 32% Premium-luokan ruokaa koirallesi Suositut, nyt koostumukseltaan entistäkin lihaisemmat, Jahti&Vahti -koiranruoat

Lisätiedot

Ensikoiden ruokinta. Kansainvälisesti kilpailukykyinen sianlihantuotantoketju -hanke. Kimmo Kytölä Soile Kyntäjä

Ensikoiden ruokinta. Kansainvälisesti kilpailukykyinen sianlihantuotantoketju -hanke. Kimmo Kytölä Soile Kyntäjä Ensikoiden ruokinta Kimmo Kytölä Soile Kyntäjä Kansainvälisesti kilpailukykyinen sianlihantuotantoketju -hanke Emakoiden uudistaminen ja ensikoiden kasvatus teemapäivä Ensikoiden ruokinta Ensikon kasvatuksen

Lisätiedot

Tankki täyteen kiitos!

Tankki täyteen kiitos! Tankki täyteen kiitos! Tutkitusti enemmän maitoa aidolla Pötsitehosteella Mainio-Krossi ja Aimo-Krossi -täysrehut Oiva-Krono Top ja Puhti-Krossi Top -puolitiivisteet Tehosta rehun reittiä valkuaispitoiseksi

Lisätiedot

VASIKASTA KESTÄVÄKSI LYPSYLEHMÄKSI HIEHOJEN RUOKINTAOPAS TAVOITTEENA KORKEA ELINIKÄIS- TUOTOS

VASIKASTA KESTÄVÄKSI LYPSYLEHMÄKSI HIEHOJEN RUOKINTAOPAS TAVOITTEENA KORKEA ELINIKÄIS- TUOTOS 2012 VASIKASTA KESTÄVÄKSI LYPSYLEHMÄKSI HIEHOJEN RUOKINTAOPAS TAVOITTEENA KORKEA ELINIKÄIS- TUOTOS 2 Hiehojen ruokintaopas 2012 Vasikan ruokinta tähtää KESTÄVYYTEEN JA HYVÄÄN TUOTOKSEEN Karjakoon kasvaessa

Lisätiedot

NUKLOSPRAY Yoghurt. Ruokintaratkaisu kaikille porsaille

NUKLOSPRAY Yoghurt. Ruokintaratkaisu kaikille porsaille NUKLOSPRAY Yoghurt Ruokintaratkaisu kaikille porsaille Kysymyksiä Oletko havainnut pahnuekoon kasvaneen? Onko yhä hankalampaa saada kaikki elävänä syntyneet porsaat selviämään? Eikö olekin tärkeää, että

Lisätiedot

Emakoiden uudistaminen ja ensikoiden kasvatus HUITTISISSA , AKI ALITUPA, PIG CONSULTING OY

Emakoiden uudistaminen ja ensikoiden kasvatus HUITTISISSA , AKI ALITUPA, PIG CONSULTING OY Emakoiden uudistaminen ja ensikoiden kasvatus HUITTISISSA 22.11.2017, AKI ALITUPA, PIG CONSULTING OY Ensikoiden kasvatus Eläinvirran hallinta Kun ensikkoporsas syntyy, mitä toimenpiteitä Ensikoiden valinta

Lisätiedot

Milka SIKATILANTUOTTEET

Milka SIKATILANTUOTTEET Milka R SIKATILANTUOTTEET Vitamiiniliuokset VITAMIINIVALMISTEET Pakkaus 5 L, 10 L ja 30 L Milka ADEK-vitamiiniliuos Milka ADEK-vitamiiniliuos sisältää oikeassa suhteessa tärkeimmät rasvaliukoiset vitamiinit.

Lisätiedot

NUKLOSPRAY Yoghurt. Ruokintaratkaisu kaikille porsaille

NUKLOSPRAY Yoghurt. Ruokintaratkaisu kaikille porsaille NUKLOSPRAY Yoghurt Ruokintaratkaisu kaikille porsaille Kysymyksiä Oletko havainnut pahnuekoon kasvaneen? Onko yhä hankalampaa saada kaikki elävänä syntyneet porsaat selviämään? Eikö olekin tärkeää, että

Lisätiedot

SUOMEN REHU OY Upseerinkatu 1, PL 401, 02601 Espoo Puh. 010 402 04 www.suomenrehu.com www.farmit.net

SUOMEN REHU OY Upseerinkatu 1, PL 401, 02601 Espoo Puh. 010 402 04 www.suomenrehu.com www.farmit.net Ensiapu-esite.30.6.05 30.6.2005 11:09 Page 1 SUOMEN REHU OY Upseerinkatu 1, PL 401, 02601 Espoo Puh. 010 402 04 www.suomenrehu.com www.farmit.net Suomen Rehu Oy 2005 Ensiapu-esite.30.6.05 30.6.2005 11:09

Lisätiedot

Kirkkaasti tehokkaimmat. ruokintaratkaisut. tilasi parhaaksi!

Kirkkaasti tehokkaimmat. ruokintaratkaisut. tilasi parhaaksi! Kirkkaasti tehokkaimmat ruokintaratkaisut tilasi parhaaksi! 1 IFE-arvo uudistaa käsityksen ruokinnan tehokkuudesta Miksi yksi ruokinta tuottaa hyvin eikä ongelmia ole? Säilörehun ja viljan vaihtuessa tuotos

Lisätiedot

Luomunautatilojen seleeniongelmien syyt, seuraukset sekä ratkaisut

Luomunautatilojen seleeniongelmien syyt, seuraukset sekä ratkaisut Luomunautatilojen seleeniongelmien syyt, seuraukset sekä ratkaisut Mistä seleeninpuutos johtuu? Seleeniä on maankuoressa erittäin pieninä, mutta vaihtelevina pitoisuuksina. Luonnossa se esiintyy monessa

Lisätiedot

NivelTeho. 120 kaps. 32,90. (ovh. 40,70) 411,25 e/kg

NivelTeho. 120 kaps. 32,90. (ovh. 40,70) 411,25 e/kg NivelTeho Liiku nivelet lempeästi kuntoon. Kuuden tutkitun aktiiviaineen yhdistelmä: MSM, inkivääriuute, glukosamiini, hainrusto, kupari ja C-vitamiini. 120 kaps. 32,90 411,25 e/kg (ovh. 40,70) Luontainen

Lisätiedot

Rehuopas. isompi maitotili

Rehuopas. isompi maitotili Rehuopas Tutkitusti isompi maitotili RaisioAgro Benemilk rehuopas Uusi innovaatio tuottajan ja lehmien hyödyksi Raisioagron uudet Benemilk -rehut nostavat maitotuotosta ja kohentavat pitoisuuksia parantamalla

Lisätiedot

RUOKINTA VOI PELASTAA PALJON. Vasikkakuolleisuus kuriin kurssi ELT Vesa Rainio Dip.ECBHM Savonia-amk, VAAVI-hanke

RUOKINTA VOI PELASTAA PALJON. Vasikkakuolleisuus kuriin kurssi ELT Vesa Rainio Dip.ECBHM Savonia-amk, VAAVI-hanke RUOKINTA VOI PELASTAA PALJON Vasikkakuolleisuus kuriin kurssi ELT Vesa Rainio Dip.ECBHM Savonia-amk, VAAVI-hanke Luennon ydinasiat Vasikan kasvutaipumus on suuri aina 1 v ikään. Tasapainoisella ravinnolla

Lisätiedot

Mitä hiiva on? Märehtijän ruokinta

Mitä hiiva on? Märehtijän ruokinta Mitä hiiva on? 1860 luvun loppupuolella Louis Pasteur tunnisti hiivan eläväksi, mikroskooppiseksi, yksisoluiseksi organismiksi, joka aiheutti alkoholikäymisen ja taikinan nousemisen Pian tuli mahdolliseksi

Lisätiedot

Urheilijan ravitsemus ja vastustuskyky - Valion tuotteet urheilijan ravitsemuksessa

Urheilijan ravitsemus ja vastustuskyky - Valion tuotteet urheilijan ravitsemuksessa Urheilijan ravitsemus ja vastustuskyky - Valion tuotteet urheilijan ravitsemuksessa Infektiot, allergiat ja astma urheilussa sairaudet ja vammat urheilussa UKK-instituutti 5.11.2012 Marika Laaksonen, ETT,

Lisätiedot

Lypsylehmän negatiivisen energiataseen hallinta. Annu Palmio KESTO-hankkeen loppuseminaari 16.12.2014

Lypsylehmän negatiivisen energiataseen hallinta. Annu Palmio KESTO-hankkeen loppuseminaari 16.12.2014 Lypsylehmän negatiivisen energiataseen hallinta Annu Palmio KESTO-hankkeen loppuseminaari 16.12.2014 19.12.2014 1 Tausta: poikimisen jälkeinen energiatase Ummessaolevan lehmän energiantarve noin 90 MJ

Lisätiedot

VILOMIX-RUOKINTAOPAS LYPSYLEHMILLE. Hyviä tavoitteita korkeatuottoisen lypsylehmän ruokintaan

VILOMIX-RUOKINTAOPAS LYPSYLEHMILLE. Hyviä tavoitteita korkeatuottoisen lypsylehmän ruokintaan VILOMIX-RUOKINTAOPAS LYPSYLEHMILLE Hyviä tavoitteita korkeatuottoisen lypsylehmän ruokintaan KATSE KARKEAREHUUN Lypsylehmän ruokinnassa tärkein tekijä on karkearehun laatu. Hyvin sulava säilörehu on hyvän

Lisätiedot

HYVÄÄ SYYTÄ OSTAA 1000 KG MELLIÄ! TERÄKSINEN SYYSTARJOUS: MELLIEN OSTAJALLE ATERINSETTI KAUPAN PÄÄLLE

HYVÄÄ SYYTÄ OSTAA 1000 KG MELLIÄ! TERÄKSINEN SYYSTARJOUS: MELLIEN OSTAJALLE ATERINSETTI KAUPAN PÄÄLLE 24 HYVÄÄ SYYTÄ OSTAA 1000 KG Ä! TERÄKSINEN SYYSTARJOUS: EN OSTAJALLE ATERINSETTI KAUPAN PÄÄLLE www.rehuraisio.com TILAA 1000 KG MELLEJÄ, SAAT FISKARSIN ATERINSETIN KAUPAN PÄÄLLE LISÄÄ TEHOA PLUS-TUOTTEILLA

Lisätiedot

RUOANSULATUS JA SUOLISTON KUNTO. Iida Elomaa & Hanna-Kaisa Virtanen

RUOANSULATUS JA SUOLISTON KUNTO. Iida Elomaa & Hanna-Kaisa Virtanen RUOANSULATUS JA SUOLISTON KUNTO Iida Elomaa & Hanna-Kaisa Virtanen Edellisen leirin Kotitehtävä Tarkkaile sokerin käyttöäsi kolmen päivän ajalta ja merkkaa kaikki sokeria ja piilosokeria sisältävät ruuat

Lisätiedot

Terra - täysin uusi sarja pieneläimille

Terra - täysin uusi sarja pieneläimille Terra - täysin uusi sarja pieneläimille Terra sisältää parhaat luonnon raaka-aineet kunnioittaen eläimen luonnollisia syömistapoja. Terra täyttää eläimen ruokinnalliset tarpeet. KOOSTUMUS: Kasvisperäiset

Lisätiedot

TUOTEOPAS KOTIELÄINTILOILLE

TUOTEOPAS KOTIELÄINTILOILLE TUOTEOPAS 2015 KOTIELÄINTILOILLE TUOTEOPAS KOTIELÄINTILOILLE 4 7 10 11 12 13 16 17 18 22 26 28 29 30 34 35 36 38 40 41 42 44 Vitamiinivalmisteet Vitamiinit/hivenaineet, erikoisvalmisteet Kalsiumvalmisteet

Lisätiedot

08.10.2014 1. Ruokinta ja hedelmällisyys. Eläinten terveys ja hyvinvointi KERRASTA KANTAVAKSI

08.10.2014 1. Ruokinta ja hedelmällisyys. Eläinten terveys ja hyvinvointi KERRASTA KANTAVAKSI Eläinten terveys ja hyvinvointi KERRASTA KANTAVAKSI Ruokinta ja hedelmällisyys 08.10.2014 1 Lehmä tiinehtyy, jos sen kohtu on terve sekä sen ruokinta, energiatasapaino ja terveys ovat kunnossa. Sen jälkeen

Lisätiedot

luomutiloille Suomen Rehun uudet monipuoliset luomurehut parantavat tuotantotuloksia ja eläinten hyvinvointia.

luomutiloille Suomen Rehun uudet monipuoliset luomurehut parantavat tuotantotuloksia ja eläinten hyvinvointia. Ruokinnan osaamista luomutiloille Suomen Rehun uudet monipuoliset luomurehut parantavat tuotantotuloksia ja eläinten hyvinvointia. Monipuoliset täydennysrehut luomunaudoille Tehokas rehun hyväksikäyttö

Lisätiedot

KIVENNÄISAINEET JA VITAMIINIT KOIRAN RUOKINNASSA

KIVENNÄISAINEET JA VITAMIINIT KOIRAN RUOKINNASSA KIVENNÄISAINEET JA VITAMIINIT KOIRAN RUOKINNASSA Kivennäisaineet osallistuvat kemiallisiin reaktioihin koirien soluissa. Kivennäisaineet voidaan jakaa makro- ja mikrokivennäisaineisiin sekä perusteella,

Lisätiedot

TALLIPRO-TUOTESARJA. Parempaa hevosellesi

TALLIPRO-TUOTESARJA. Parempaa hevosellesi TALLIPRO-TUOTESARJA Parempaa hevosellesi 1 TALLIPRO-TUOTESARJA JO 10 VUOTTA! TalliPro-tuotesarja tuotiin markkinoille kesällä 2005. Tuotteet saivat hyvän vastaanoton ja tyytyväisiä käyttäjiä on paljon

Lisätiedot

Kotitehtävä. Ruokapäiväkirja kolmelta vuorokaudelta (normi reenipäivä, lepopäivä, kisapäivä) Huomioita, havaintoja?

Kotitehtävä. Ruokapäiväkirja kolmelta vuorokaudelta (normi reenipäivä, lepopäivä, kisapäivä) Huomioita, havaintoja? Kotitehtävä Ruokapäiväkirja kolmelta vuorokaudelta (normi reenipäivä, lepopäivä, kisapäivä) Huomioita, havaintoja? VÄLIPALA Tehtävä Sinun koulupäiväsi on venähtänyt pitkäksi etkä ehdi ennen illan harjoituksia

Lisätiedot

Terve lehmä tekee tuplasti vasikoita. Suomen Rehun Acetona Terveysohjelma

Terve lehmä tekee tuplasti vasikoita. Suomen Rehun Acetona Terveysohjelma Terve lehmä tekee tuplasti vasikoita Suomen Rehun Acetona Terveysohjelma Acetona-esite_8s.indd 1 30.8.2007 12:03:25 Tavoitteena kestävä, terve lehmä! Investoimalla lehmän terveyteen investoit tilasi tuottavuuteen.

Lisätiedot

Varmennettu poikiminen - 20x 45 opintotunnin synnytysapukurssi osa 1.

Varmennettu poikiminen - 20x 45 opintotunnin synnytysapukurssi osa 1. Varmennettu poikiminen - 20x 45 opintotunnin synnytysapukurssi osa 1. Vesa Rainio, ELT, Dip.ECBHM Lisääntymistieteen erikoiseläinlääkäri Opettaja, Savonia amk, VAAVI-hanke Tällä kurssilla Emän hoidosta

Lisätiedot

080218 - TS presentatie vleesvee UK Sloten BV ELINVOIMAINEN VASIKKA TULEVAISUUDEN LYPSYLEHMÄ TAI TEHOKAS LIHANTUOTTAJA

080218 - TS presentatie vleesvee UK Sloten BV ELINVOIMAINEN VASIKKA TULEVAISUUDEN LYPSYLEHMÄ TAI TEHOKAS LIHANTUOTTAJA ELINVOIMAINEN VASIKKA TULEVAISUUDEN LYPSYLEHMÄ TAI TEHOKAS LIHANTUOTTAJA MIKSI? Hiehon kasvatus lypsylehmäksi maksaa EUR 1500 2300 Poikimakertojen määrä 4 3 2 Kustannus st/maitolitra 4,6 6,6 9,3 Hyvin

Lisätiedot

[Ryhmän nimi / Logo ]

[Ryhmän nimi / Logo ] Vitamiinikeskus Oy on tukemassa koulujen sekä erilaisten urheiluseurojen toimintaa varainhankinnan merkeissä! Vitamiinikeskus Oy on kuopiolainen vitamiinivalmisteiden ja ravintolisien myyntiin -ja markkinointiin

Lisätiedot

SIITOSTAMMAN RUOKINTA - RAVINTO JA SEN VAIKUTUS

SIITOSTAMMAN RUOKINTA - RAVINTO JA SEN VAIKUTUS SIITOSTAMMAN RUOKINTA - RAVINTO JA SEN VAIKUTUS Suunnitelmallinen ja hinta-laatusuhteeltaan oikeanlainen siitostamman ruokintaohjelma voidaan toteuttaa silloin, kun ymmärretään tamman tarpeet lisääntymiskierron

Lisätiedot

Premium-luokan koiranruokasarja D

Premium-luokan koiranruokasarja D Premium-luokan koiranruokasarja D TM Lihaisaa laatua koirallesi. Laaturuokaa koirallesi Jahti&Vahti! Haluamme koirasi elämänlaadun pysyvän korkeana ja kauan. Siksi ruokien huippulaatu on meille aidosti

Lisätiedot

EMAKOT, PORSAAT JA LIHASIAT SIKOJEN RUOKINTAOPAS TAVOITTEENA TERVEET ELÄIMET JA HYVÄ TULOS

EMAKOT, PORSAAT JA LIHASIAT SIKOJEN RUOKINTAOPAS TAVOITTEENA TERVEET ELÄIMET JA HYVÄ TULOS 2013 EMAKOT, PORSAAT JA LIHASIAT SIKOJEN RUOKINTAOPAS TAVOITTEENA TERVEET ELÄIMET JA HYVÄ TULOS RUOKINNAN RAISIOSTA AMMAT TITAITOA 2 OIKEA RUOKINTA TUO TEHOKKUUTTA SISÄLLYS Siitoseläinten ruokinta Ensikosta

Lisätiedot

Vitamiinit. Tärkeimpiä lähteitä: maksa, maitotuotteet, porkkana, parsakaali ja pinaatti

Vitamiinit. Tärkeimpiä lähteitä: maksa, maitotuotteet, porkkana, parsakaali ja pinaatti Vitamiinit A-vitamiini Tärkeimpiä lähteitä: maksa, maitotuotteet, porkkana, parsakaali ja pinaatti Välttämätön näköaistimuksen syntyyn hämärässä, solujen kasvuun ja erilaistumiseen sekä ihmisen lisääntymiseen.

Lisätiedot

Emolehmien ruokinta - tiedettä, taidetta vai mutu-tuntumaa?

Emolehmien ruokinta - tiedettä, taidetta vai mutu-tuntumaa? Emolehmien ruokinta - tiedettä, taidetta vai mutu-tuntumaa? Päivi Rekola Lihanauta-asiantuntija, ProAgria Etelä-Suomi Emolehmän rehut Karkearehua Karkearehua Karkearehua Viljaa? Kivennäistä ADE-vitamiinia

Lisätiedot

Nurmen lannoitusohjelmat

Nurmen lannoitusohjelmat Laadukas nurmi hevostalouden perusta - Näin onnistut Yaran resepteillä Minna Toivakka, MMM Kehityspäällikkö Yara Suomi Nurmen lannoitusohjelmat Minna Toivakka Celebration Hoss Nurmen merkitys hevostaloudelle

Lisätiedot

Hyvä alkukasvu tuottava ja kestävä lehmä. Kasvupotentiaalin mukaisella ruokinnalla menestykseen

Hyvä alkukasvu tuottava ja kestävä lehmä. Kasvupotentiaalin mukaisella ruokinnalla menestykseen Hyvä alkukasvu tuottava ja kestävä lehmä Kasvupotentiaalin mukaisella ruokinnalla menestykseen -juomarehut Starter ja Mysli -starttirehut I ja Hieho -kasvatusrehut Stabiliser, Electrolyte ja Fiber -vasikoiden

Lisätiedot

VESILIUKOISET VITAMIINIT

VESILIUKOISET VITAMIINIT SUOJARAVINTOAINEET ENERGIAN LISÄKSI TARVITSEMME RAVINTOAINEITA ELINTOIMINTOJEMME YLLÄPITÄMISEEN JA SÄÄTELYTEHTÄVIIN SUOJARAVINTOAINEET VITAMIINIT KIVENNÄISAINEET eli mineraalit VESILIUKOISET VITAMIINIT

Lisätiedot

SÄILYTÄ PASTAT. Tehokkaat Helppokäyttöiset Nopeavaikutteiset

SÄILYTÄ PASTAT. Tehokkaat Helppokäyttöiset Nopeavaikutteiset SÄILYTÄ PASTAT Tehokkaat Helppokäyttöiset Nopeavaikutteiset Maidontuotanto Rehun syönti Pastatuotteiden edut käyttäjälle: 12 24 36 48 Eläimen paino Maidontuotanto, muutokset lehmän painossa, syöntikyky

Lisätiedot

SUOJARAVINTOAINEET. Kristi Loukusa Liikunnanohjaaja opiskelija Lapin Yläkouluakatemia / elokuu 2015

SUOJARAVINTOAINEET. Kristi Loukusa Liikunnanohjaaja opiskelija Lapin Yläkouluakatemia / elokuu 2015 KERTAUSTA Mitä ovat makroravintoaineita? Mitä tehtäviä niillä on? Ruokaesimerkkejä niistä? Millainen on ateriarytmisi? Vaikuttiko saamanne tieto omaan syömiskäyttäytymiseen? Kerro vierustoverille mitä

Lisätiedot

super-premium hypoallergisia proteiineja lohiöljy suolis- ton bakteerikantaa immuniteettiä maku tuoksu.

super-premium hypoallergisia proteiineja lohiöljy suolis- ton bakteerikantaa immuniteettiä maku tuoksu. Calibra kissan täysravinnot ovat super-premium luokan hypoallergisia kuivamuonia. Täysravinto on tasapainoitettu kissan parhaan ravitsemuksellisen hyödyn saamiseksi ja sulavuuden takaamiseksi. Ravinnoissa

Lisätiedot

Luusto, lihasten ja hermoston toiminta Solujen toiminta, elektrolyyttejä

Luusto, lihasten ja hermoston toiminta Solujen toiminta, elektrolyyttejä HEVOSTEN RUOKINTAKOULU, OSA II. 2015 Ravintoaineet ja niiden tehtävät Suomen Hevostietokeskus ry, Hevosten terveydeksi -hanke FT Elena Autio Hevostietokeskuksen ruokintakoulun toinen osa käsittelee hevosen

Lisätiedot

SKINGAIN. Tutkittua tehoa, 1. ja 2. tyypin kollageeniyhdistelmä. nivelten hyvinvointiin. 30 annospussia 39,90. (ovh 45,05) 241,80 e/kg

SKINGAIN. Tutkittua tehoa, 1. ja 2. tyypin kollageeniyhdistelmä. nivelten hyvinvointiin. 30 annospussia 39,90. (ovh 45,05) 241,80 e/kg SKINGAIN Tutkittua tehoa, 1. ja 2. tyypin kollageeniyhdistelmä ihon ja nivelten hyvinvointiin. 30 annospussia 39,90 241,80 e/kg (ovh 45,05) Vahvin Tonalin Alkuperäinen, tutkittu ja toimiva CLA-valmiste.

Lisätiedot

Suolisto ja vastustuskyky. Lapin urheiluakatemia koonnut: Kristi Loukusa

Suolisto ja vastustuskyky. Lapin urheiluakatemia koonnut: Kristi Loukusa Suolisto ja vastustuskyky Lapin urheiluakatemia koonnut: Kristi Loukusa Suoliston vaikutus terveyteen Vatsa ja suolisto ovat terveyden kulmakiviä -> niiden hyvinvointi heijastuu sekä fyysiseen että psyykkiseen

Lisätiedot

Nauti hyvinvoivasta hevosesta

Nauti hyvinvoivasta hevosesta UUTUUS! Nauti hyvinvoivasta hevosesta Supreme Horse Care uusi hevosten hyvinvointisarja. Kun hevonen liikkuu mielellään ja näyttää upealta, meidän hevosihmisten elämä on huoletonta! Uuden kotimaisen Supreme

Lisätiedot

KOMISSION DIREKTIIVI 2008/38/EY, annettu 5 päivänä maaliskuuta 2008, erityisravinnoksi tarkoitettujen rehujen käyttötarkoitusten luettelosta

KOMISSION DIREKTIIVI 2008/38/EY, annettu 5 päivänä maaliskuuta 2008, erityisravinnoksi tarkoitettujen rehujen käyttötarkoitusten luettelosta 2008L0038 FI 13.12.2010 002.001 1 Tämä asiakirja on ainoastaan dokumentointitarkoituksiin. Toimielimet eivät vastaa sen sisällöstä. B KOMISSION DIREKTIIVI 2008/38/EY, annettu 5 päivänä maaliskuuta 2008,

Lisätiedot

HAVAINTOJA KARITSOIDEN NIVELONGELMISTA. Oireet ja ennaltaehkäisy

HAVAINTOJA KARITSOIDEN NIVELONGELMISTA. Oireet ja ennaltaehkäisy HAVAINTOJA KARITSOIDEN NIVELONGELMISTA Oireet ja ennaltaehkäisy Teimme selvitystä karitsoiden nivelongelmista Oulun ammattikorkeakoulun agrologiopintoihin liittyen. Olemme selvittäneet mitkä asiat vaikuttavat

Lisätiedot

Lihaisaa laatua koirallesi. Premium-luokan koiranruokasarja

Lihaisaa laatua koirallesi. Premium-luokan koiranruokasarja TM Lihaisaa laatua koirallesi. Premium-luokan koiranruokasarja Suomen suosituin premium-koiranruoka. Koiran elämänlaatu, terveys ja pitkä ikä ovat vaalimisen arvoisia asioita. Siksi ravinnon korkea laatu

Lisätiedot

Maitoa mahan täydeltä. Imevä vasikka ja vieroitus emolehmäkarjassa

Maitoa mahan täydeltä. Imevä vasikka ja vieroitus emolehmäkarjassa Maitoa mahan täydeltä Imevä vasikka ja vieroitus emolehmäkarjassa Imetys Vasikkapiilo Vieroitus Imetys Emänsä alla vasikat imevät n. 4-6 kertaa vuorokaudessa, yht. 10-12 l / vrk Ensimmäisten viikkojen

Lisätiedot

Kansainvälisesti kilpailukykyinen sianlihantuotantoketju -hanke

Kansainvälisesti kilpailukykyinen sianlihantuotantoketju -hanke Kansainvälisesti kilpailukykyinen sianlihantuotantoketju -hanke Emakoiden uudistaminen ja ensikoiden kasvatus teemapäivä Tapahtumakalenteri Facebook Tavotteetsiemennysvalmiille ensikoille Genetiikka DanAvel

Lisätiedot

8 LEIPÄ JA VILJA RAVITSEMUKSESSA. Leipä ja vilja ravitsemuksessa (8)

8 LEIPÄ JA VILJA RAVITSEMUKSESSA. Leipä ja vilja ravitsemuksessa (8) 8 LEIPÄ JA VILJA RAVITSEMUKSESSA Leipä ja vilja ravitsemuksessa (8) Mitä leipä on? Kivennäisaineita Magnesiumia Rautaa Kaliumia Hivenaineita Sinkkiä Seleeniä Vettä Energiaa Hiilihydraatteja Proteiineja

Lisätiedot

Jalostuspäivät, Mikkeli 2012. 17.2.2012 Janne Mäkikalli Viljavuuspalvelu Oy

Jalostuspäivät, Mikkeli 2012. 17.2.2012 Janne Mäkikalli Viljavuuspalvelu Oy Jalostuspäivät, Mikkeli 2012 17.2.2012 Janne Mäkikalli Viljavuuspalvelu Oy Viljavuuspalvelu Oy Viljavuuspalvelu on maatalous ja ympäristölaboratorioanalyysejä äi i l tuottava yritys Pääasiakaskuntana ovat

Lisätiedot

Lypsykarjatilan seosreseptin suunnittelu. Mustiala Heikki Ikävalko

Lypsykarjatilan seosreseptin suunnittelu. Mustiala Heikki Ikävalko Lypsykarjatilan seosreseptin suunnittelu Mustiala Heikki Ikävalko Lypsykarjatilan seosruokintamuodot Seosruokinta Suomessa pohjautuu kahteen menetelmään Täydennetty seosruokinta (PMR) Seosruokinta (TMR)

Lisätiedot

Rehujen koostumustietojen ja ruokintasuositusten päivitystarpeet. Hilkka Siljander-Rasi MTT Kotieläintuotannon tutkimus

Rehujen koostumustietojen ja ruokintasuositusten päivitystarpeet. Hilkka Siljander-Rasi MTT Kotieläintuotannon tutkimus Rehujen koostumustietojen ja ruokintasuositusten päivitystarpeet Hilkka Siljander-Rasi MTT Kotieläintuotannon tutkimus 4.4.2013 Sikojen rehutaulukoiden ja ruokintasuositusten päivitys ja uudistaminen Tavoitteet

Lisätiedot

MM M SIKOJEN RUOKINTAOPAS SIKOJEN RUOKINTA JA HOITO

MM M SIKOJEN RUOKINTAOPAS SIKOJEN RUOKINTA JA HOITO 2011 2012 UOKINNAN RUO RAISIOSTA AM A MM M MMA MA AI T OA TO T TA ATTITA SIKOJEN RUOKINTAOPAS SIKOJEN RUOKINTA JA HOITO UOKINNAN RUO RAISIOSTA AM A MM M MMA MA AI T OA TO T TA ATTITA TERVEET ELÄIMET JA

Lisätiedot

OMAVARA hankkeen loppuseminaari 19.3.2013 Kotimaiset valkuaislähteet sikojen ruokinnassa. Liisa Voutila, MTT Kotieläintuotannon tutkimus

OMAVARA hankkeen loppuseminaari 19.3.2013 Kotimaiset valkuaislähteet sikojen ruokinnassa. Liisa Voutila, MTT Kotieläintuotannon tutkimus OMAVARA hankkeen loppuseminaari 19.3.2013 Kotimaiset valkuaislähteet sikojen ruokinnassa Liisa Voutila, MTT Kotieläintuotannon tutkimus Tavoite: ihannevalkuainen Rehun valkuaisen koostumus mahdollisimman

Lisätiedot

Vasikoiden aloitusohjelma

Vasikoiden aloitusohjelma Aloitusohjelma lyhyesti Syntymä 8 vrk ikäinen Ripuliin Colofeed vasta-aineet + energia Vigofeed Hydrafeed Gel Enerfeed rauta + vitamiinit Tuottaa energiaa ja parantaa suolistobakteerien toimintaa ympäristö

Lisätiedot

URHEILIJAN RAVINTO Ravinnon laatu, suojaravintoaineet

URHEILIJAN RAVINTO Ravinnon laatu, suojaravintoaineet santasport.fi URHEILIJAN RAVINTO Ravinnon laatu, suojaravintoaineet Yläkouluakatemia 2015-2016 Vko 36 Santasport Lapin Urheiluopisto I Hiihtomajantie 2 I 96400 ROVANIEMI SUOJARAVINTOAINEET https://www.youtube.com/watch?v=cgcpdskk1o8&spfreload=10

Lisätiedot