PÄIVÄKASSATILITYKSET LASKENTAKESKUKSESSA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PÄIVÄKASSATILITYKSET LASKENTAKESKUKSESSA"

Transkriptio

1 PÄIVÄKASSATILITYKSET LASKENTAKESKUKSESSA TILITYSTEN TEKEMINEN Tässä ohjeessa on kuvattu osuuspankin tarjoaman rahahuoltopalvelun käytännön toimenpiteitä euromääräisten päiväkassatilitysten tekemisen ja vaihtorahapalvelun osalta. Ohjeistusta noudattamalla turvataan varojen mahdollisimman nopea kirjautuminen tilille ja vältytään ylimääräisiltä kustannuksilta ja selvittelytyöltä. Laskentapisteellä tarkoitetaan pankin määrittelemää laskentakeskuksen (Falck Cash Services Oy tai Securitas Arvokuljetus Oy) toimipistettä. Yleistä Sopivan tilitystyypin valintaan vaikuttaa tilitettävien rahojen määrä ja laatu sekä toivottu tilitystapa. Pienet määrät seteleitä, kolikoita ja maksuvälineitä voidaan tilittää yhdessä. Suuret määrät seteleitä, kolikoita ja maksuvälineitä voidaan tilittää omina tilityksinään. Tilityksen hinta määräytyy pankin voimassa olevan hinnaston ja käytetyn tilitystyypin perusteella: 1. Perustilitys: sisältää seteleitä, pienen määrän kolikoita ja pankkikorttitositteita. 2. Setelitilitys: sisältää seteleitä vähintään 100 kappaletta. 3. Kolikkotilitys: sisältää vain kolikoita. 4. Tositetilitys: sisältää pankkikorttitositteita tai shekkejä Aikataulu Laskentapiste kirjaa varat asiakkaan tilille tilityksen jättöpäivää seuraavana pankkipäivänä. Päiväkassatilitysten selvittely Laskentapisteessä tehdystä päiväkassatilitysten ylimääräisestä selvittelystä veloitetaan hinnaston mukainen Tilityksen selvittelymaksu. Tilityksen selvittelyä aiheutuu seuraavista: - Kassaero 20 euroa tai suurempi: päiväkassatilityksessä on rahojen ja rahaerittelylomakkeeseen merkityn tilityksen yhteissumman välillä yli 20 euron ero, jolloin laskentapisteessä lasketaan tilitys uudelleen toisen laskijan toimesta. Rahaerosta ilmoitetaan asiakkaalle sovitulla tavalla. - Rahaerittely puuttuu: päiväkassatilityksen yhteydessä olevasta tilillepanotositteesta puuttuu rahojen lajikohtainen kappale-erittely, jolla varmistetaan täsmälliset tilitykset ja helpotetaan selvittelyä erotilanteissa. - Tilillepanotosite virheellinen: tilillepanotositteesta puuttuu saajan tilinumero tai sen osa, tai se on virheellinen, tai tosite on muutoin puutteellisesti täytetty, jolloin laskentapiste selvittää oikeat tiedot voidakseen tilittää rahat tilille.

2 - Tilityksen sisältö väärin pakattu: setelit on lajittelematta tai sekaisin, setelinippujen ympärille on taitettu seteleitä, setelit on pakattu paperiliittimillä tai muuten vastoin ohjeita, jolloin lajittelu tehdään laskentapisteessä. Kolikoita on perustilityksessä yli 50 kpl. Pankkikorttimaksutositteessa on puutteelliset tai heikosti näkyvät tiedot tai shekissä puutteelliset siirtomerkinnät, jolloin laskentapiste palauttaa tositteen tai shekin. - Turvapussin käyttövirhe: turvapussin tunnistetiedot ovat puutteelliset tai virheelliset tai turvapussi on suljettu niin, että tunnistetiedot eivät ole selvästi näkyvissä, jolloin tilityksen ohjautuminen laskentapisteeseen voi viivästyä ja aiheuttaa ylimääräistä selvittelyä. Turvapussissa on useita tilityksiä, jolloin tilitystä ei voida yksilöidä palveluketjussa. Tilitys on jaettu useisiin turvapusseihin, joilla on yhteinen tilillepanotosite, jolloin pussin sisältö ei vastaa tositteessa ilmoitettua rahamäärää ja muista tilityksistä puuttuu tilillepanotosite. Tilityserot laskentapisteessä Mikäli laskennassa havaitaan rahamäärissä poikkeama asiakkaan rahaerittelylomakkeessa (Liite 1) ilmoittamaan summaan nähden, suorittaa laskentapiste tarkistuslaskennan. Jos poikkeama on alle 20 euroa, kirjataan asiakkaan tilille suoritus laskentapisteen laskennan mukaisesti. 20 euroa tai sitä suuremmista tilityseroista laskentapiste ilmoittaa asiakkaan toimipisteen yhteyshenkilölle sähköpostilla tai tiliotteella.

3 PERUSTILITYS Perustilityksessä voidaan tilittää seteleitä, vähäinen määrä kolikoita (enintään 50 kolikkoa/tilitys) ja enintään 5 pankkikorttitositetta. Suuret kolikkomäärät tilitetään erillisenä kolikkotilityksenä ja suuret tositemäärät erillisenä tositetilityksenä. 1. Setelit eritellään setelilajeittain samansuuntaisesti ja asetetaan pinoon järjestyksessä suuremmasta pienempään. 2. Kolikot laitetaan omaan erilliseen suljettuun pussiin. 3. Täydennetään ja allekirjoitetaan rahaerittelylomake (Liite 1). Jätetään itselle rahaerittelylomakkeen valvontakappale. 4. Turvapussin päälle kirjoitetaan (ei erillisellä lapulla): lähettäjän tiedot; toimipisteen nimi, osoite ja yhteyshenkilö vastaanottajantiedot; OP-Laskenta 5. Lajitellut setelit, kolikkopussi ja pankkikorttitositteet sekä täydennetty ja allekirjoitettu rahaerittelylomake suljetaan turvapussiin, vain yksi tilitys/turvapussi. 6. Turvapussista otetaan talteen lähettäjän lipuke, josta ilmenee turvapussin numero. Lähettäjän lipuke kannattaa liittää rahaerittelylomakkeen valvontakappaleen liitteeksi. Turvapussin numero, jättöaika ja paikka helpottavat mahdollisissa selvittelytilanteissa. Rahojen ja pankkikorttitositteiden osuus tilitetään asiakkaalle laskentapisteestä. Shekeille täytetään oma tilisiirtolomake ja ne lähetetään laskentakeskuksesta osuuspankin konttoriin käsiteltäviksi. Saajan tiliä hyvitetään, kun shekin siirtomerkinnät on pankissa tarkastettu ja kate saatu maksajan tililtä.

4 SETELITILITYS Setelitilitystä käytetään silloin, kun tilitettävänä on vähintään 100 kappaletta seteleitä. Setelitilitys ei sisällä kolikoita eikä pankkikorttimaksutositteita tai shekkejä. Mikäli tilityksessä on sekä seteleitä että kolikoita ja/tai tositteita, se katsotaan perustilitykseksi. 1. Setelit eritellään setelilajeittain samansuuntaisesti ja asetetaan pinoon järjestyksessä suuremmasta pienempään. 2. Setelipino (tai useampi) kiinnitetään kuminauhalla. 3. Täydennetään ja allekirjoitetaan rahaerittelylomake (Liite 1). Jätetään itselle rahaerittelylomakkeen valvontakappale. 4. Turvapussin päälle kirjoitetaan (ei erillisellä lapulla): lähettäjäntiedot; toimipisteen nimi, osoite ja yhteyshenkilö vastaanottajan tiedot; OP-Laskenta sekä setelitilitystä tarkoittava S-kirjain selkeästi muusta tekstistä erottuvana. 5. Setelipino(t) sekä täydennetty ja allekirjoitettu rahaerittelylomake suljetaan turvapussiin, vain yksi tilitys/turvapussi. 6. Turvapussista otetaan talteen lähettäjän lipuke, josta ilmenee turvapussin numero. Lähettäjän lipuke kannattaa liittää rahaerittelylomakkeen valvontakappaleen liitteeksi. Turvapussin numero, jättöaika ja paikka helpottavat mahdollisissa selvittelytilanteissa.

5 KOLIKKOTILITYS Kolikkotilitys sisältää pelkkiä kolikoita. Mikäli tilityksessä on yksikin seteli, käsitellään se perustilityksenä. 1. Irralliset kolikot laitetaan kolikkotilityksiin tarkoitettuun turvapussiin, jonka on varmistettu kestävän kolikoiden painon. 2. Täydennetään ja allekirjoitetaan rahaerittelylomake (Liite 1). Jätetään itselle rahaerittelylomakkeen valvontakappale. 3. Turvapussin päälle kirjoitetaan (ei erillisellä lapulla): lähettäjän tiedot; toimipisteen nimi, osoite ja yhteyshenkilö vastaanottajantiedot; OP-Laskenta sekä kolikkotilitystä tarkoittava K-kirjain selkeästi muusta tekstistä erottuvana. 4. Kolikot sekä täydennetty ja allekirjoitettu rahaerittelylomake suljetaan turvapussiin, vain yksi tilitys/turvapussi. 5. Turvapussista otetaan talteen lähettäjän lipuke, josta ilmenee turvapussin numero. Lähettäjän lipuke kannattaa liittää rahaerittelylomakkeen valvontakappaleen liitteeksi. Turvapussin numero, jättöaika ja paikka helpottavat mahdollisissa selvittelytilanteissa.

6 TOSITETILITYS Tositetilityksessä tilitetään pankkikorttitositteita tai kotimaisia shekkejä. Pankkikorttitositteen tiedot tulee olla selvästi näkyvissä eikä heikosti näkyviä tietoja saa korjata alkuperäisen päälle. Tulkinnanvaraisissa tapauksissa laskentapiste voi palauttaa tositteen tilittäjälle. Tilitettävien shekkien siirtomerkinnät tulee olla asianmukaiset. 1. Täydennetään ja allekirjoitetaan rahaerittelylomake (Liite 1). Jätetään itselle rahaerittelylomakkeen valvontakappale. 2. Turvapussin päälle kirjoitetaan (ei erillisellä lapulla): lähettäjän tiedot; toimipisteen nimi, osoite ja yhteyshenkilö vastaanottajantiedot; OP-Laskenta. 3. Niputetut pankkikorttitositteet tai shekit sekä täydennetty ja allekirjoitettu rahaerittelylomake suljetaan turvapussiin, vain yksi tilitys/turvapussi. 4. Turvapussista otetaan talteen lähettäjän lipuke, josta ilmenee turvapussin numero. Lähettäjän lipuke kannattaa liittää rahaerittelylomakkeen valvontakappaleen liitteeksi. Turvapussin numero, jättöaika ja paikka helpottavat mahdollisissa selvittelytilanteissa. Pankkikorttitositteiden osuus tilitetään asiakkaalle laskentapisteestä. Shekeille täytetään oma tilisiirtolomake ja ne lähetetään laskentakeskuksesta osuuspankin konttoriin käsiteltäviksi. Saajan tiliä hyvitetään kun shekin siirtomerkinnät on pankissa tarkastettu ja kate saatu maksajan tililtä.

7 VAIHTORAHAPALVELU LASKENTAKESKUKSESTA TARVIKKEET REKLAMOINTI LIITTEET Vaihtorahat tilataan faksilla (tai muulla sovitulla tavalla) etukäteen sovittujen tilausaikataulujen mukaan. Pääsääntöisesti tilaukset tehdään viimeistään nouto- tai toimituspäivää edeltävä pankkipäivänä klo mennessä. Tilattua vaihtorahaa vastaava rahamäärä veloitetaan tilauspäivänä asiakkaan/tilaajan tililtä. Asiakkaan on huolehdittava, että tilillä on riittävä kate, jotta tilaus voidaan toimittaa. Laskentapiste toimittaa kolikot täysinä rullina tai pakkauksina. Setelit tilataan pääsääntöisesti 100 kappaleen erinä, kuitenkin aina vähintään 10 kappaleen erinä tai niiden kerrannaisina. Turvapussit, rahaerittelylomakkeet ja pankkikorttitositteet hankitaan osuuspankin konttoreista. Reklamaatiot tehdään kirjallisesti omaan tilipankkiin 1 kk:n kuluessa mahdollisen virheen tapahtumisesta. Tilipankki käsittelee reklamaatiot edelleen muiden osapuolten kanssa. Liite 1 rahaerittelylomake Liite 2 reklamaatiolomake

8 Mikäli käytettävässä rahaerittelylomakkeessa (kuten yllä) ei ole erillistä viestikenttää, voi viestin kirjoittaa viitenumerolle varattuun kohtaan, jolloin tieto välittyy tiliotteelle.

ASIAKASRAHAHUOLTO LASKENTAKESKUKSESSA. Asiakasohje

ASIAKASRAHAHUOLTO LASKENTAKESKUKSESSA. Asiakasohje ASIAKASRAHAHUOLTO LASKENTAKESKUKSESSA ASIAKASRAHAHUOLTO LASKENTAKESKUKSESSA 2 (8) ASIAKASRAHAHUOLTO LASKENTAKESKUKSESSA Tässä ohjeessa on kuvattu osuuspankin tarjoaman rahahuoltopalvelun käytännön toimenpiteitä

Lisätiedot

Rahahuollon palvelut OPssa. Asiakasohje

Rahahuollon palvelut OPssa. Asiakasohje Rahahuollon palvelut OPssa Asiakasohje Sisällys 1 JOHDANTO... 2 2 RAHAHUOLLON SÄHKÖISET PALVELUT... 2 3 VAIHTOEHDOT PÄIVÄKASSATILITYSTEN TEKEMISEEN... 2 3.1 Suorakuljetus... 2 3.2 Talletusautomaatit...

Lisätiedot

Sastamalan kaupunki Khall 22.12.2014 Käteiskassaohje Voimaan 1.1.2015

Sastamalan kaupunki Khall 22.12.2014 Käteiskassaohje Voimaan 1.1.2015 Käteiskassaohje Tämä ohje koskee kassapäätejärjestelmä- ja lipaskassamuotoisia kassoja sekä korttimaksupäätekassoja, jolle on myönnetty oikeus kassan hoitoon tulojen perimistä ja/tai menojen suorittamista

Lisätiedot

Maksupalvelun tilaus Suomisport-liitoille ja -seuroille

Maksupalvelun tilaus Suomisport-liitoille ja -seuroille Maksupalvelun tilaus Suomisport-liitoille ja -seuroille 1 Sisällysluettelo Taustaa... 2 Mikä on Maksuturva... 2 Maksutavat... 2 Verkkopankkimaksut... 2 Korttimaksut... 2 Masterpass... 2 Mobilepay... 2

Lisätiedot

Keskon taloushallinnon ja maksujenvälityksen liitoskohdat tehokkuus. Maksufoorumi 29.5.2007 Heikki Ala-Seppälä

Keskon taloushallinnon ja maksujenvälityksen liitoskohdat tehokkuus. Maksufoorumi 29.5.2007 Heikki Ala-Seppälä Keskon taloushallinnon ja maksujenvälityksen liitoskohdat tehokkuus Maksufoorumi 29.5.2007 Heikki Ala-Seppälä Esityksen rakenne Keskon toimialat ja markkina-alue Keskon sisäinen pankki maksutapahtumien

Lisätiedot

HINNASTO-OTE YRITYSASIAKKAAT

HINNASTO-OTE YRITYSASIAKKAAT HINNASTO-OTE YRITYSASIAKKAAT Nykyinen hinnasto sekä 1.10.2018 voimaan tuleva hinnasto www.saastopankki.fi/liedonsp YRITYKSEN / YHTEISÖN PÄIVITTÄISET RAHA-ASIAT JA MAKSULIIKENNE (nykyinen hinnasto) Yritystilin

Lisätiedot

TILITYKSET JA TILAUKSET

TILITYKSET JA TILAUKSET TILITYKSET JA TILAUKSET SISÄÄNKIRJAUTUMINEN Siirtykää osoitteeseen verkkopalvelu.loomis.fi. Kirjautukaa sisään saamillanne tunnuksilla. Käyttäjätunnus on sähköpostiosoitteenne, salasanan olette saaneet

Lisätiedot

Siirto Yrityksille Palvelukuvaus: Siirto-vastaanotto

Siirto Yrityksille Palvelukuvaus: Siirto-vastaanotto Siirto Yrityksille Palvelukuvaus: Siirto-vastaanotto 1 Sisällysluettelo Siirto-maksun yleiskuvaus... 3 Siirto-maksun edut... 3 Nordean Siirto Yrityksille - tuoteperhe... 3 Siirto-vastaanotto... 4 Palvelun

Lisätiedot

OHJE KERÄYKSEN VASTUUHENKILÖLLE. Luethan ennen keräystä!

OHJE KERÄYKSEN VASTUUHENKILÖLLE. Luethan ennen keräystä! OHJE KERÄYKSEN VASTUUHENKILÖLLE Luethan ennen keräystä! Sisältö 4 5 SEURANTALOMAKKEEN PALAUTTAMINEN 5 Keräyskohde Eväät elämään on suomalaisen lähetysjärjestö Fidan vuosittainen keräys maailman köyhimpien

Lisätiedot

Siirto Yritysasiakkaille. Palvelukuvaus: Siirto-vastaanotto

Siirto Yritysasiakkaille. Palvelukuvaus: Siirto-vastaanotto Siirto Yritysasiakkaille Palvelukuvaus: Siirto-vastaanotto 15. huhtikuuta 2018 1 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Siirto-maksun yleiskuvaus... 3 Siirto-maksun edut... 3 Nordean Siirto Yritysasiakkaille...

Lisätiedot

Palveluhinnasto-ote henkilöasiakkaille Tilit, kortit, maksaminen ja tili-informaatio Voimassa 19.11.2015 alkaen

Palveluhinnasto-ote henkilöasiakkaille Tilit, kortit, maksaminen ja tili-informaatio Voimassa 19.11.2015 alkaen Palveluhinnasto-ote henkilöasiakkaille Tilit, kortit, maksaminen ja tili-informaatio Voimassa 19.11.2015 alkaen TILIT KÄYTTÖTILI Danske-tilin kuukausimaksu 2,00 Käyttötili 0-17 vuotiaille 0,00 (Nuorisokäyttötili)

Lisätiedot

Romlab.com myy tuotteita myös alle 18-vuotiaille asiakkaille sillä ehdolla, että holhooja antaa suostumuksen ostosten tekemiseen.

Romlab.com myy tuotteita myös alle 18-vuotiaille asiakkaille sillä ehdolla, että holhooja antaa suostumuksen ostosten tekemiseen. Seuraavia ehtoja sovelletaan Romlab.com ja sen asiakkaiden välisessä suhteessa Internetin välityksellä tapahtuvassa kaupassa. Romlab.com myy tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille sekä yrityksille

Lisätiedot

Nordean euromaksualueella välitettävien 1 (5) euromaksujen yleiset ehdot 1.2.2014

Nordean euromaksualueella välitettävien 1 (5) euromaksujen yleiset ehdot 1.2.2014 Nordean euromaksualueella välitettävien 1 (5) Jos erikielisten versioiden välillä on eroja, suomenkieliset ehdot ovat ratkaisevat. 1. Ehtojen soveltamisala Näitä yleisiä ehtoja sovelletaan, jollei toisin

Lisätiedot

HINNASTO-OTE HENKILÖASIAKKAAT Nykyinen hinnasto sekä voimaan tuleva hinnasto

HINNASTO-OTE HENKILÖASIAKKAAT Nykyinen hinnasto sekä voimaan tuleva hinnasto HINNASTO-OTE HENKILÖASIAKKAAT Nykyinen hinnasto sekä 1.10.2018 voimaan tuleva hinnasto www.saastopankki.fi/liedonsp PÄIVITTÄISET RAHA-ASIAT (nykyinen hinnasto) Tilitiedot Saldotieto käteisnoston yhteydessä

Lisätiedot

PALAUTUKSEN PERUSTOIMINNALLISUUDEN KUVAUS

PALAUTUKSEN PERUSTOIMINNALLISUUDEN KUVAUS PALAUTUKSEN PERUSTOIMINNALLISUUDEN KUVAUS Palautuksen tekemiseen liittyvät seuraavat vaiheet: Sovi asiakkaan kanssa tuotteen palautuksesta haluamallasi tavalla Varmista, että asiakkaan sähköpostiosoite

Lisätiedot

OHJEET KERÄYSYHDYSHENKILÖLLE. Luethan ennen keräystä!

OHJEET KERÄYSYHDYSHENKILÖLLE. Luethan ennen keräystä! OHJEET KERÄYSYHDYSHENKILÖLLE Luethan ennen keräystä! Sisältö Keräyksen tiedot 2 Keräyksen hallintoon liittyviä ohjeita 2 Keräyslippaat ja niiden valvonta 2 Kerättyjen rahojen tilitys 3 Seurantalomakkeen

Lisätiedot

Palveluhinnasto-ote henkilöasiakkaille Tilit, kortit, maksaminen ja tili-informaatio Voimassa 15.2.2015 alkaen

Palveluhinnasto-ote henkilöasiakkaille Tilit, kortit, maksaminen ja tili-informaatio Voimassa 15.2.2015 alkaen Palveluhinnasto-ote henkilöasiakkaille Tilit, kortit, maksaminen ja tili-informaatio Voimassa 15.2.2015 alkaen TILIT KÄYTTÖTILI Danske-tilin kuukausimaksu 2,00 Käyttötili 0-17 vuotiaille 0,00 (Nuorisokäyttötili)

Lisätiedot

Taloushallinto verkkoliiketoiminnassa

Taloushallinto verkkoliiketoiminnassa Taloushallinto verkkoliiketoiminnassa Kaupan Liiton Verkkokauppakoulutus 7.11.2013 Satu Norema Sovelluskonsultti ProCountor International Oy Esityksen sisältö Sähköinen taloushallinto Verkkokaupan liittäminen

Lisätiedot

ehdot 12.1 Toimitus- Yhteystiedot: Gyproc myyntiryhmä: Tilaukset ja toimitukset Tekninen palvelu ORDER

ehdot 12.1 Toimitus- Yhteystiedot: Gyproc myyntiryhmä: Tilaukset ja toimitukset Tekninen palvelu ORDER Yhteystiedot: Gyproc myyntiryhmä: Gyproc-tuotteet Myyntijohtaja: Jan Rokama, puh: 0400 534 357 Myyntipäällikkö: Markku Itänen, puh: 040 754 2794 Aluemyyntipäälliköt: Etelä-Suomi: Marko Alho, puh: 044 735

Lisätiedot

SEPA-maksun esittely. Palvelun valuutat. Palvelun maat 1(5)

SEPA-maksun esittely. Palvelun valuutat. Palvelun maat 1(5) 1(5) SEPA-maksun esittely Palvelun kautta voit lähettää SEPA-maksutoimeksiantoja Suomeen ja muihin SEPA-alueen maihin. SEPAmaksujen tekeminen poikkeaa kotimaan maksamisesta. Tutustu huolellisesti tähän

Lisätiedot

Rahastonhoitajakoulutus. 15.1.2014 Seuran toimisto

Rahastonhoitajakoulutus. 15.1.2014 Seuran toimisto Rahastonhoitajakoulutus 15.1.2014 Seuran toimisto Sisältö Vuoden 2013 tilinpäätösaineiston kokoaminen Ikäluokan taloudenhoito Rahastonhoitajan toimenkuva Ikäluokan kirjanpidon perusteet Vuoden 2014 kuukausittaisen

Lisätiedot

Pankkiyhteys Käyttäjän ohje

Pankkiyhteys Käyttäjän ohje Oy Samlink Ab 16.3.2016 Pankkiyhteys Käyttäjän ohje 2 (15) Sisällysluettelo 1 PANKKIYHTEYS... 4 1.1 ASIAKKAAN TUNNISTUS... 4 1.2 PALVELUAJAT... 4 1.3 ASIAKKAAN VASTUUT JA VELVOLLISUUDET... 5 1.4 YHTEYDET...

Lisätiedot

Palvelukuvaus. Maksupääte

Palvelukuvaus. Maksupääte Palvelukuvaus Maksupääte 15.11.2012 Sisällysluettelo 1 Yleistä...3 2 Käsittely...3 2.1 Aineiston muodostaminen...3 2.2 Aineiston lähetys pankkiin...3 2.3 Aineiston tarkistus pankissa...3 2.4 Lähetyksen

Lisätiedot

LÄHTEVIEN JA SAAPUVIEN VALUUTTAMAKSUJEN YLEISET EHDOT

LÄHTEVIEN JA SAAPUVIEN VALUUTTAMAKSUJEN YLEISET EHDOT 1 (7) LÄHTEVIEN JA SAAPUVIEN VALUUTTAMAKSUJEN YLEISET EHDOT Nämä ehdot ovat voimassa 1.6.2010 alkaen. Jos erikielisten ehtoversioiden välillä on eroja, suomenkieliset ehdot ovat ratkaisevat. 1. Ehtojen

Lisätiedot

TILIOTE TOSITTEENA. Säästää aikaa ja vaivaa. Taloushallinnon kumppani Copyright TIKON Oy

TILIOTE TOSITTEENA. Säästää aikaa ja vaivaa. Taloushallinnon kumppani Copyright TIKON Oy TILIOTE TOSITTEENA Säästää aikaa ja vaivaa 22.5.2017 1 TILIOTE TOSITTEENA Tiedot tiliotteelta suoraan kirjanpitoon. Helpottaa ja nopeuttaa tiliotteiden käsittelyä Automaattitiliöintisäännöt vähentävät

Lisätiedot

P A L V E L U H I N N A S T O - O T E H E N K I L Ö A S I A K K A I L L E

P A L V E L U H I N N A S T O - O T E H E N K I L Ö A S I A K K A I L L E Henkilöasiakkaan palveluhinnasto-ote: päivittäispalvelupaketit, tilit, kortit, maksaminen ja tili-informaatio Sivu 1 / 5 Voimassa 1.4.2019 alkaen PÄIVITTÄISPALVELUPAKETIT Päivittäispalvelupaketit ovat

Lisätiedot

Siirto Yritysasiakkaille Palvelukuvaus: Siirto-rajapinta

Siirto Yritysasiakkaille Palvelukuvaus: Siirto-rajapinta Siirto Yritysasiakkaille Palvelukuvaus: Siirto-rajapinta 1 Sisällysluettelo Siirto-maksun yleiskuvaus... 3 Siirto-maksun edut ja hyödyt... 3 Nordean Siirto Yritysasiakkaille... 4 Siirto Yritysasiakkaille-palvelun

Lisätiedot

ESITYSLISTA JA PÖYTÄKIRJA

ESITYSLISTA JA PÖYTÄKIRJA sivu 1 Kokouksen paikka ja aika: ESITYSLISTA JA PÖYTÄKIRJA Kokoukseen osallistui henkilöä. 1 Kokouksen avaus Kokouksen avasi klo. 2 Kokouksen järjestäytyminen Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Kokouksen

Lisätiedot

LASKUTTAJAILMOITUKSEN TEKO- OHJELMA V.2.0. Käyttöohje 2013

LASKUTTAJAILMOITUKSEN TEKO- OHJELMA V.2.0. Käyttöohje 2013 LASKUTTAJAILMOITUKSEN TEKO- OHJELMA V.2.0 Käyttöohje 2013 19.2.2013 1 Laskuttajailmoituksen teko-ohjelma v.2.0 Sisällysluettelo 1 Laskuttajailmoitusohjelma... 2 2 Laskuttajailmoituksen tekeminen... 2 3

Lisätiedot

Kansiomaksaminen. 1. Uuden maksun ja kansion tekeminen...2. 2. Maksun tietojen tarkistaminen...3. 3. Maksun hyväksyminen ja kansion sulkeminen...

Kansiomaksaminen. 1. Uuden maksun ja kansion tekeminen...2. 2. Maksun tietojen tarkistaminen...3. 3. Maksun hyväksyminen ja kansion sulkeminen... Kansiomaksaminen Voit maksaa Business Onlinessa kahdella tavalla: perinteisesti tai kansiomaksaminen avulla. On suositeltavaa, että käytät pääsääntöisesti vain jompaa kumpaa tapaa, jotta maksuja ei jää

Lisätiedot

Korvausten hakeminen Suomessa syntyneistä sairaanhoitokustannuksista. Hakemusten käsittely Kelassa Muutoksenhaku

Korvausten hakeminen Suomessa syntyneistä sairaanhoitokustannuksista. Hakemusten käsittely Kelassa Muutoksenhaku Korvausten hakeminen Suomessa syntyneistä sairaanhoitokustannuksista Hakemusten käsittely Kelassa Muutoksenhaku Takaisinperintä Regressi Mari Haavisto 4.4.20 Korvauksen hakeminen Suomessa syntyneistä sairaanhoitokustannuksista

Lisätiedot

Tilastotietoja pankkien maksujärjestelmistä Suomessa 2001-2010 1.4.2011

Tilastotietoja pankkien maksujärjestelmistä Suomessa 2001-2010 1.4.2011 Tilastotietoja pankkien maksujärjestelmistä Suomessa 21-21 1.4.211 TILASTOTIETOJA PANKKIEN MAKSUJÄRJESTELMISTÄ SUOMESSA 21-21 MAKSUJENVÄLITYS Siirrot 1 Pankkien maksujenvälitys ja konekielisyysaste 2 Konekieliset

Lisätiedot

MAKSAMINEN. Business Onlinen etusivun Hyödylliset apuvälineet -inforuudussa on ohje kansiomaksamiseen.

MAKSAMINEN. Business Onlinen etusivun Hyödylliset apuvälineet -inforuudussa on ohje kansiomaksamiseen. MAKSAMINEN Business Onlinessa on kaksi tapaa laskujen maksamiseen; tavallinen maksaminen ja maksujen luokitteluominaisuuksia sisältävä kansiomaksaminen. On suositeltavaa, että käytät vain jompaakumpaa

Lisätiedot

Aloita valitsemalla aineistosiirron tapa, Classic tai Light.

Aloita valitsemalla aineistosiirron tapa, Classic tai Light. BUSINESS ONLINE, AINEISTOSIIRTO CLASSIC AINEISTON LÄHETYS Voimassa 30.6.2016 Aineistosiirtopalvelulla lähetät ja vastaanotat maksuliikeaineistot eräsiirtona, joka tehostaa yrityksesi maksuliikkeen prosesseja.

Lisätiedot

Tikon yksittäismaksujen käsittely

Tikon yksittäismaksujen käsittely Toukokuu 2015 1 (8) Käyttöohje Toukokuu 2015 2 (8) Sisällysluettelo Johdanto... 3 1. Web-käyttöliittymä... 4 1.1. Yksittäismaksut... 5 1.2. Tulosta uusi turvakoodisarja... 6 1.3. Aktivoi turvakoodisarja...

Lisätiedot

E-TIEDON VALTATIE 2010. Apua agentista, hyötyä yhteistyöstä - miten voit parhaiten hyödyntää välittäjäsi asiantuntemusta

E-TIEDON VALTATIE 2010. Apua agentista, hyötyä yhteistyöstä - miten voit parhaiten hyödyntää välittäjäsi asiantuntemusta E-TIEDON VALTATIE 2010 Apua agentista, hyötyä yhteistyöstä - miten voit parhaiten hyödyntää välittäjäsi asiantuntemusta 23.2.2010 Jyväskylä LM Tietopalvelut Merja Vikgren merja.vikgren@lminfo.fi Sisältö:

Lisätiedot

Saapuvat viitemaksut Palvelukuvaus

Saapuvat viitemaksut Palvelukuvaus Saapuvat viitemaksut Palvelukuvaus Sisällys 1 Yleiskuvaus... 3 2 Käyttöönotto... 3 2.1 Sopimus... 3 2.2 Testaus ja testitunnukset... 3 2.3 Käytön aloittaminen... 3 3 Viitemaksujen tapahtumaluettelo...

Lisätiedot

- Varaukselle, jolloin saadaan kaikki varaukselle tulostetut laskut ja niille tulleet suoritukset.

- Varaukselle, jolloin saadaan kaikki varaukselle tulostetut laskut ja niille tulleet suoritukset. 7. MYYNTIRESKONTRA 7.1. Laskukysely voidaan tehdä: - Varaukselle, jolloin saadaan kaikki varaukselle tulostetut laskut ja niille tulleet suoritukset. - Laskun numerolle: tulos on sama kuin varaukselle

Lisätiedot

TURVAKASSARATKAISU KÄTEISEN RAHAN KIERRÄTYKSEEN

TURVAKASSARATKAISU KÄTEISEN RAHAN KIERRÄTYKSEEN TURVAKASSARATKAISU KÄTEISEN RAHAN KIERRÄTYKSEEN Kiitämme tarjouspyynnöstänne ja tarjoamme Teille turvakassaratkaisua seteleiden ja kolikoiden kierrätykseen. Laitekokoonpano on esitelty tässä dokumentissa.

Lisätiedot

Saapuvien valuuttamaksujen ennakkotiedot. Palvelukuvaus, Baltian liite

Saapuvien valuuttamaksujen ennakkotiedot. Palvelukuvaus, Baltian liite Saapuvien valuuttamaksujen ennakkotiedot Palvelukuvaus, Baltian liite Sisällys 1 Aineiston rakenne... 3 2 Tietuekuvaukset... 4 Maksun perustietue, tietuetunnus = T03... 4 Maksutapahtuman tiedot, tietuetunnus

Lisätiedot

Saapuvien valuuttamaksujen ennakkotiedot Palvelukuvaus

Saapuvien valuuttamaksujen ennakkotiedot Palvelukuvaus Saapuvien valuuttamaksujen ennakkotiedot Palvelukuvaus Sisällys 1 Yleiskuvaus... 3 1.1 Palvelun edut... 3 1.2 Aikataulu... 3 1.3 Virhetilanteet ja yhteydenotto... 3 2 Palvelusopimus ja käyttöönotto...

Lisätiedot

Päivittäispalveluhinnasto

Päivittäispalveluhinnasto Päivittäispalveluhinnasto Henkilöasiakkaan palveluhinnasto-ote: päivittäispalvelupaketit, tilit, kortit, maksaminen ja tili-informaatio Voimassa 1.9.2019 alkaen PÄIVITTÄISPALVELUPAKETIT Päivittäispalvelupaketit

Lisätiedot

Kuluttajan e-lasku, e-laskujen palautteet Laskuttajan palvelukuvauksen liite

Kuluttajan e-lasku, e-laskujen palautteet Laskuttajan palvelukuvauksen liite Kuluttajan e-lasku, e-laskujen palautteet Laskuttajan palvelukuvauksen liite Muutoshistoria Versio Päiväys Muutos 1.0 28.12.201 Sisällys 1 Yleistä... 4 2 Palautteet... 4 Kuluttajan e-lasku, e-laskujen

Lisätiedot

Joukkoliikenne ja sen maksuliikenne

Joukkoliikenne ja sen maksuliikenne Joukkoliikenne ja sen maksuliikenne Waltti Tvv = toimivaltainen viranomainen 1. Matkakorttimaksu (yksikäyttökortti)» Kertaluonteinen maksu» Kirjaus: Myyntituotot tai Liiketoiminnan tuotot (liikelaitos);

Lisätiedot

10. Kerto- ja jakolaskuja

10. Kerto- ja jakolaskuja 10. Kerto- ja jakolaskuja * Kerto- ja jakolaskun käsitteistä * Multiplikare * Kertolaatikot * Lyhyet kertotaulut * Laskujärjestys Aiheesta muualla: Luku 14: Algoritmien konkretisointia s. 87 Luku 15: Ajan

Lisätiedot

Maksuja koskeva tietoasiakirja

Maksuja koskeva tietoasiakirja Maksuja koskeva tietoasiakirja Tilin tarjoajan nimi: Tilin nimi: Danske-tili Päivämäärä: 31.10.2018 Tässä asiakirjassa annetaan tietoja maksutiliin liittyvien pääasiallisten palvelujen käytöstä veloitettavista

Lisätiedot

Käyttöopas Mobiilipankkiin ja tunnuslukusovellukseen

Käyttöopas Mobiilipankkiin ja tunnuslukusovellukseen Käyttöopas Mobiilipankkiin ja tunnuslukusovellukseen Käyttöopas tunnuslukusovellukseen sekä mobiilipankkiin Tämä opas on tehty sinulle tueksi Nordean mobiilipalveluiden käytön aloittamiseen Näitä ohjeita

Lisätiedot

Visma Financial Solutions

Visma Financial Solutions Me olemme nyt Visma Financial Solutions Yhdessä tekemällä saamme enemmän aikaa. Visma Financial Solutions PERUSTETTU 1993 VUONNA 130 TYÖNTEKIJÄÄ TOIMIPISTEITÄ 3 TURKU, HELSINKI, TAMPERE YLI 10000 PK-YRITYSTÄ

Lisätiedot

1 (1) 2.5.2014. Maksujärjestelmät. Sisällysluettelo

1 (1) 2.5.2014. Maksujärjestelmät. Sisällysluettelo Laskuttajailmoituksen teko-ohjelma v.2.0 käyttöohje 2014 1 (1) Sisällysluettelo 1 Laskuttajailmoitusohjelma... 1 2 Laskuttajailmoituksen lähetys... 1 3 Laskuttajailmoituksen tekeminen... 1 4 Laskuttajailmoitusohjelman

Lisätiedot

Nämä ehdot tulevat voimaan 1.4.2007

Nämä ehdot tulevat voimaan 1.4.2007 1(12) Nämä on laadittu Suomen Pankkiyhdistyksessä ja sen toimintaa jatkavassa Finanssialan Keskusliitossa. Jos erikielisten versioiden välillä on eroja, suomenkieliset ehdot ovat ratkaisevat. Nämä ehdot

Lisätiedot

Ratkaisut harjoitusviikon 2 tehtäviin

Ratkaisut harjoitusviikon 2 tehtäviin Ratkaisut harjoitusviikon 2 tehtäviin Jarmo Vestola, Tommi Voss, Kari Piukka, Jonne Kohvakka, Perttu Määttä Helsingin yliopisto Tietojenkäsittelytieteen laitos Ohjelmistotekniikan menetelmät -kurssi Kevät

Lisätiedot

Verkkopalvelu -käyttöohje yrityksille

Verkkopalvelu -käyttöohje yrityksille Verkkopalvelu -käyttöohje yrityksille 1 Aloitussivu... 3 1. Valikot... 4 1.0 Päävalikko... 4 1.1 Sivuvalikko... 4 2. Omat tiedot... 5 2.0 Muokkaa... 5 2.1 Näytä... 5 2.2 Sivuasetukset... 5 3. Vaihtorahat...

Lisätiedot

Koeajotilaisuuden voi järjestää SML:n jäsenkerho

Koeajotilaisuuden voi järjestää SML:n jäsenkerho SML:n koeajoilmoitus ja vakuutus 2015 Tämä ohje on laadittu koeajotilaisuuksia varten, joissa jäsenkerho käyttää koeajoon osallistuville henkilöille kertaluontoisen tapaturmavakuutuksen koeajon aikana

Lisätiedot

YMMERSTAN KOTI- JA KOULUYHDISTYS. Ymmerstan koulu Ristihaantie 5 02750 Espoo, opettajainhuone

YMMERSTAN KOTI- JA KOULUYHDISTYS. Ymmerstan koulu Ristihaantie 5 02750 Espoo, opettajainhuone 1 YMMERSTAN KOTI- JA KOULUYHDISTYS Aika Maanantaina 29.8.2005 klo 18.00 PÖYTÄKIRJA Liitteet 1 kpl Paikka Ymmerstan koulu Ristihaantie 5 02750 Espoo, opettajainhuone Läsnä Mirja Lehtosaari 050-368 4155

Lisätiedot

Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys

Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys Laskutuspalvelun kautta voit tehdä ja lähettää e-laskuja yritys- ja kuluttaja-asiakkaille. Voit katsella ja tulostaa lähetettyjä e-laskuja sekä kopioida vanhan

Lisätiedot

ONECOIN UUDEN AJAN KRYPTOVALUUTTA. Päivitetty 9.2.2016

ONECOIN UUDEN AJAN KRYPTOVALUUTTA. Päivitetty 9.2.2016 ONECOIN UUDEN AJAN KRYPTOVALUUTTA Päivitetty 9.2.2016 OneCoin Yksi ja sama valuutta kaikkialla! Rahan siirrot nopeammin ja edullisemmin E-lompakko Tulossa kauppapaikkoja ympäri maailmaa Nopeimmin 1 miljardin

Lisätiedot

Maksu ulkomaille valuuttamaksut

Maksu ulkomaille valuuttamaksut Maksu ulkomaille valuuttamaksut Lue ohjeet läpi ennen kuin teet maksun. Maksut ulkomaille - toiminnolla voi tehdä: tilisiirtoja Nordea Suomessa olevien eri valuuttaisten tilien välillä valuuttamääräisiä

Lisätiedot

Muistilista eurosta käytäviä keskusteluja varten

Muistilista eurosta käytäviä keskusteluja varten Kuinka voimme auttaa vanhuksia käyttämään euroja? Muistilista eurosta käytäviä keskusteluja varten Ohjeita käyttäjälle - Tähän listaan on koottu käytännön asioita, jotka jokaisen olisi hyvä tietää markkojen

Lisätiedot

Maksun tietosisällöstä välitetään vain tämän kuvauksen mukaiset tiedot. Palvelu perustuu laskutuksessa käytettävään viitenumeroon.

Maksun tietosisällöstä välitetään vain tämän kuvauksen mukaiset tiedot. Palvelu perustuu laskutuksessa käytettävään viitenumeroon. SAAPUVAT VIITEMAKSUT PALVELUKUVAUS Versio 2.1 / 20.08.2007 1 (5) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 1 2 Palvelun toiminta... 1 3 Aineiston sisältö... 1 4 Tiedoston rakenne... 2 4.1 Erätietue... 2 4.2 Tapahtumatietue...

Lisätiedot

1 Rekisteröityminen Supplier Portal palvelun käyttäjäksi

1 Rekisteröityminen Supplier Portal palvelun käyttäjäksi Ostoreskontra Supplier Portal toimittajaportaali -ohje Sivu 1 / 15 SUPPLIER PORTAL TOIMITTAJAPORTAALI OHJE TOIMITTAJILLE Verkkolaskutuspalvelun käyttöönottamiseksi laskun lähettäjän tulee rekisteröityä

Lisätiedot

Maksuturvan pikaopas Sopranon Composer-kauppialle

Maksuturvan pikaopas Sopranon Composer-kauppialle Maksuturvan pikaopas Sopranon Composer-kauppialle 8.12.2009 1(8) Maksuturvan pikaopas Sopranon Composer-kauppialle Maksuturva-palvelun käyttö on tehty sinulle mahdollisimman helpoksi ja voit tehdä kaikki

Lisätiedot

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen Verkkokaupan ohje Alkutieto Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa Scanlase asiakkaiden tilaamisprosessia kun asiakkaat tarvitsevat tuotteita. Verkkokaupan ollessa pois toiminnasta tilaukset tulee tehdä puhelimitse

Lisätiedot

LePyn talousohje. Kausimaksut

LePyn talousohje. Kausimaksut LePyn talousohje Kausimaksut Jokainen pelaaja on velvollinen maksamaan LePylle vuosittaisen kausimaksun, jonka suuruuden päättää seuran hallitus. Kausimaksuilla seura rahoittaa suurimmat menoeränsä, kuten

Lisätiedot

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty.

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty. 1(6) MAKSURYHMÄN HALLINTA Maksuryhmäkohtaiselle sivulle pääset klikkaamalla yksittäisen maksuryhmän nimeä verkkopalvelun etusivulla tai valitsemalla ryhmän Maksuryhmät - osion listalta. Sivun tiedot ja

Lisätiedot

Euro ja pankkiasiat. Suomi ja 11 muuta maata siirtyvät vuoden 2002 alussa euron käyttöön.

Euro ja pankkiasiat. Suomi ja 11 muuta maata siirtyvät vuoden 2002 alussa euron käyttöön. Tähän esitteeseen on koottu hyödyllistä tietoa euron vaikutuksista pankkiasioihin. Lue esite ja säästä se. Esitteessä on tärkeää tietoa myös vuodenvaihteen varalle. Euro ja pankkiasiat Suomi ja 11 muuta

Lisätiedot

EU-maksun esittely. Palvelun valuutat. Palvelun maat

EU-maksun esittely. Palvelun valuutat. Palvelun maat EU-maksun esittely 1 Palvelun kautta voit lähettää EU-maksutoimeksiantoja ulkomaille. EU-maksujen tekeminen poikkeaa kotimaan maksamisesta. Tutustu huolellisesti tähän esittelyyn sekä Lähtevien ulkomaanmaksujen

Lisätiedot

LASKU Sivu 1 (5) Laskun yhteenveto Laskutusjakso 02.04.2011-01.05.2011

LASKU Sivu 1 (5) Laskun yhteenveto Laskutusjakso 02.04.2011-01.05.2011 Economy PP Finlande 123016 Itella Oyj YRITYS OY PL 1 11111 YRITYSKYLÄ TeliaSonera Finland Oyj Asiakaspalvelu Pl 0400 65101 VAASA LASKU Sivu 1 (5) Laskutusjakso 02.04.2011-01.05.2011 Päiväys 04.05.2011

Lisätiedot

OSUUSPANKIN KONSERNITILIPALVELU. Asiakasohje

OSUUSPANKIN KONSERNITILIPALVELU. Asiakasohje OSUUSPANKIN KONSERNITILIPALVELU Marraskuu 2005 KONSERNITILIPALVELU 2 (5) Palvelun edut Palvelun kuvaus Konsernitili Konsernitilipalvelu on ratkaisu yrityksen kassanhallinnan hoidon ja maksuvalmiuden tehostamisen

Lisätiedot

LÄHTEVIEN JA SAAPUVIEN VALUUTTAMAKSUJEN YLEISET EHDOT

LÄHTEVIEN JA SAAPUVIEN VALUUTTAMAKSUJEN YLEISET EHDOT LÄHTEVIEN JA SAAPUVIEN VALUUTTAMAKSUJEN Nämä yleiset valuuttamaksujen ehdot on laadittu Danske Bankissa Finanssialan Keskusliiton (FK) laatimien malliehtojen pohjalta. Jos erikielisten versioiden välillä

Lisätiedot

Selko-opas. Suomi siirtyy euroon. Rahanvaihtojakso 1.1. 28.2.2002. Ota talteen

Selko-opas. Suomi siirtyy euroon. Rahanvaihtojakso 1.1. 28.2.2002. Ota talteen Selko-opas Suomi siirtyy euroon Rahanvaihtojakso 1.1. 28.2.2002 Ota talteen Sisällys Markat muuttuvat euroiksi 3 Näin siirrymme euroon 4 Näin muutat markat euroiksi 6 Eurokolikot 7 Eurosetelit 8 Euro maksuvälineenä

Lisätiedot

Tilitysjärjestys: o velkojan korko o velkojan pääoma perintätoimiston palkkio (ei tilitetä kaupungille, näkyy vain raporteissa)

Tilitysjärjestys: o velkojan korko o velkojan pääoma perintätoimiston palkkio (ei tilitetä kaupungille, näkyy vain raporteissa) Palvelun kuvaus 1(6) PALVELUN KUVAUS 1. Tietoliikenneyhteydet Tilaajalta lähtee konekieliset toimeksiannot palvelun tarjoajalle (palvelun tuottajalle) viikoittain. Palvelun tarjoaja toimittaa tilaajalle

Lisätiedot

Maksuratkaisun läpikäynti

Maksuratkaisun läpikäynti 14.9.2016 Maksuratkaisun läpikäynti Osa-alueet 1. Tarjottavan ratkaisun kuvaus 2. Maksutavat ja maksaminen 3. Tilitykset 4. Palautukset 5. Raportointi 6. Testaus ja asiakastestiympäristö 7. Muuta 1. Tarjottavan

Lisätiedot

OHJE JOUKKUEEN TALOUSASIOIDEN HOITAMISEEN

OHJE JOUKKUEEN TALOUSASIOIDEN HOITAMISEEN OHJE JOUKKUEEN TALOUSASIOIDEN HOITAMISEEN SISÄLLYSLUETTELO Yleistä 1 Kuka hoitaa joukkueen talousasioita 1 Pankkitili 1 Pelaajien maksut 2 Kannatustuotteet 2 Talkootulot 2 Mainostulot 2 Puffettitulot 2

Lisätiedot

JÄTEHUOLTOHINNASTO 1.1-31.03.2008 Maanläjitysalueen hinnasto 1.1-31.12.2008. V u o s i 2008

JÄTEHUOLTOHINNASTO 1.1-31.03.2008 Maanläjitysalueen hinnasto 1.1-31.12.2008. V u o s i 2008 KIRKKONUMMEN KUNTA Kunnallistekniset palvelut Liite Yt 2/22.11.2007 JÄTEHUOLTOHINNASTO 1.1-31.03.2008 Maanläjitysalueen hinnasto 1.1-31.12.2008 Jätetaksa V u o s i 2008 Kunnanvaltuuston päätös 35/28.2.1991,

Lisätiedot

Maksuliikenne ja kassanhallinta Venäjällä

Maksuliikenne ja kassanhallinta Venäjällä Maksuliikenne ja kassanhallinta Venäjällä Pohjois-Karjalan Kauppakamari Kevätkokous 22.5.2013 Sami Hirvonen Cash Management-johtaja Danske Bank Oyj Savo-Karjalan Finanssikeskus Sisältö Danske Bank-konsernin

Lisätiedot

Siirto helppo ja nopea mobiilimaksujärjestelmä

Siirto helppo ja nopea mobiilimaksujärjestelmä Siirto helppo ja nopea mobiilimaksujärjestelmä Siirto mahdollistaa erilaiset käyttötavat Henkilöltä henkilölle Verkkokaupassa Kaupassa tai kahvilassa myös kahden eri pankin välillä Nordea ottanut käyttöön.3.207.

Lisätiedot

Joukkueen/ryhmän varainhankinta- ja talousohjeet

Joukkueen/ryhmän varainhankinta- ja talousohjeet Joukkueen/ryhmän varainhankinta- ja talousohjeet Seuran varainhankinnan pelisäännöt Joukkueen/ryhmän on noudatettava Seinäjoen Taitoluistelijat ry:n asettamia pelisääntöjä joukkue/ryhmäkohtaisesta varainhankinnasta

Lisätiedot

Tapahtuman järjestelyohjeet

Tapahtuman järjestelyohjeet Tampereen iltarastit Tapahtuman järjestelyohjeet Tapahtumavastaava MUUTOSHISTORIA Päiväys Tekijä Muutokset 23.03.2007 Tuomas Fjällström Lisätty firmaliigan osallistujien kirjaaminen. Siirretty firmaliigan

Lisätiedot

OHJE JOUKKUEEN TALOUSASIOIDEN HOITAMISEEN

OHJE JOUKKUEEN TALOUSASIOIDEN HOITAMISEEN OHJE JOUKKUEEN TALOUSASIOIDEN HOITAMISEEN SISÄLLYSLUETTELO Yleistä 1 Kuka hoitaa joukkueen talousasioita 1 Pankkitili 1 Pelaajien maksut 2 Kannatustuotteet 2 Talkootulot 2 Mainostulot 2 Puffettitulot 2

Lisätiedot

Käyttöopas mobiilipankkiin ja tunnuslukusovellukseen

Käyttöopas mobiilipankkiin ja tunnuslukusovellukseen Käyttöopas mobiilipankkiin ja tunnuslukusovellukseen Käyttöopas tunnuslukusovellukseen ja mobiilipankkiin Tämä opas on tehty sinulle tueksi Nordean mobiilipalveluiden käytön aloittamiseen Näitä ohjeita

Lisätiedot

Siirto helppo ja nopea mobiilimaksujärjestelmä

Siirto helppo ja nopea mobiilimaksujärjestelmä Siirto helppo ja nopea mobiilimaksujärjestelmä Siirto mahdollistaa erilaiset käyttötavat Henkilöltä henkilölle Verkkokaupassa Kaupassa tai kahvilassa myös kahden eri pankin välillä Nordea ottanut käyttöön.3.207.

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta 1 Sisällysluettelo 1. Kun tilaat ensimmäisen kerran ja rekisteröidyt asiakkaaksemme....2 Rekisteröidy palveluun...2 Kirjautuminen...4 Salasanan vaihtaminen...5

Lisätiedot

Ohjeita rekisteröidyn yhteisömallin uudistamislomaketta varten

Ohjeita rekisteröidyn yhteisömallin uudistamislomaketta varten SISÄMARKKINOIDEN HARMONISOINTIVIRASTO (SMHV) Tavaramerkit ja mallit Ohjeita rekisteröidyn yhteisömallin YLEISIÄ HUOMAUTUKSIA Tämä lomake on Sisämarkkinoiden harmonisointiviraston (SMHV) laatima ja perustuu

Lisätiedot

W W W. D E S I G N A. C O M FIN

W W W. D E S I G N A. C O M FIN WWW.DESIGNA.COM FIN N W O JÄRJESTELMÄKUVAUS S SISÄÄN (lipunantajalaite) ULOS (lipunlukijalaite) PUOMILAITE AUTOMAATTIKASSA KÄYTTÖLIITTYMÄ KÄSIKASSA ALENNUSLIPUKE TOIMINTO FINNPARK SLIMPARK Virtaviivaista

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Tilisiirrot Maksutavat ja maksutoimeksiannon vahvistaminen... 3

Sisällysluettelo. Tilisiirrot Maksutavat ja maksutoimeksiannon vahvistaminen... 3 1 (5) Sisällysluettelo Tilisiirrot... 2 Maksutavat ja maksutoimeksiannon vahvistaminen... 2 Maksujen tallennus ja eräpäivämaksut... 2 Palvelu on auki 24 tuntia... 2 Milloin maksu on saajalla?... 2... 3...

Lisätiedot

Lounas on katettu. Tunnista henkilöstöetujen edelläkävijä. LOUNASETUJEN Nykyaikaisin maksuväline TARJOLLA

Lounas on katettu. Tunnista henkilöstöetujen edelläkävijä. LOUNASETUJEN Nykyaikaisin maksuväline TARJOLLA Tunnista henkilöstöetujen edelläkävijä. Lounas on katettu LOUNASETUJEN Nykyaikaisin maksuväline TARJOLLA Lounasetu pähkinänkuoressa ravintolalle LounasPassilla uudet asiakkaat ovesta sisään sujuvasti.

Lisätiedot

Kaukoputken käyttöohje. Opastus ja tuki

Kaukoputken käyttöohje. Opastus ja tuki Kaukoputken käyttöohje http://kaukoputki.kaukokiito.fi Opastus ja tuki Sähköiset palvelut 010 510 1700 sahkoisetpalvelut@kaukokiito.fi Versio 1.1/8.2.2013/VV Rekisteröityminen Aloita rekisteröityminen

Lisätiedot

Yleistä meistä ja verkkokaupasta. Sisäpiirin yleiset käyttöehdot

Yleistä meistä ja verkkokaupasta. Sisäpiirin yleiset käyttöehdot Lehmälääkärit.com tilaus- ja sopimusehdot Voimassa 5.11.12015 alkaen Yleistä meistä ja verkkokaupasta Verkkokaupan tuotteita myy ja Sisäpiiri-palvelun (jäljempänä Sisäpiiri) tarjoaa Tuotantoeläinlääkäripalvelu

Lisätiedot

Tietuekuva. Aineistosiirrot XML ISO 20022 XML pain.001.001.02 MT101 sanomasäännöt 15.11.2012

Tietuekuva. Aineistosiirrot XML ISO 20022 XML pain.001.001.02 MT101 sanomasäännöt 15.11.2012 Tietuekuva Aineistosiirrot XML 20022 XML pain.001.001.02 sanomasäännöt 15.11.2012 2 1. Maksusanoman rakenne ja sisältö Dokumentti on tarkoitettu käytettäväksi yhdessä C2B tietuekuvauksen kanssa pain 001.001.02

Lisätiedot

FAQ / UKK. Palvelun käyttöönotto. Rekisteröityminen ja käyttäjätili. Palvelun käyttöönotto...1. Rekisteröityminen ja käyttäjätili...

FAQ / UKK. Palvelun käyttöönotto. Rekisteröityminen ja käyttäjätili. Palvelun käyttöönotto...1. Rekisteröityminen ja käyttäjätili... FAQ / UKK Palvelun käyttöönotto...1 Rekisteröityminen ja käyttäjätili...1 Käyttöliittymä...2 Laskun luominen ja laskun tiedot...3 Laskutustavat...6 Palvelun luotettavuus ja tietosuoja...6 Vikatilanteet...6

Lisätiedot

Mitä kustannuksia voidaan hyväksyä? Miten projektiseuranta on järjestettävä?

Mitä kustannuksia voidaan hyväksyä? Miten projektiseuranta on järjestettävä? Mitä kustannuksia voidaan hyväksyä? Miten projektiseuranta on järjestettävä? Hankevalmistelukoulutus 26.3.2013 1/16 Copyright Tekes Esityksen sisältö Mitä huomioita hakemusvaiheessa Rahoituspäätös ja rahoituksen

Lisätiedot

TeamFinland Explorer-rahoitus Hyväksyttävät kustannukset ja projektiseuranta

TeamFinland Explorer-rahoitus Hyväksyttävät kustannukset ja projektiseuranta TeamFinland Explorer-rahoitus Hyväksyttävät kustannukset ja projektiseuranta Rahoitusehdot: Yritysten de minimis -avustus 30.8.2017 DM 1817112 v.2 Copyright Tekes Projektin vastuullinen johtaja: Lue rahoituspäätös

Lisätiedot

Opas maksujen hallinnointiin verkossa AMERICANEXPRESS.FI/LIIKEPALVELUT

Opas maksujen hallinnointiin verkossa AMERICANEXPRESS.FI/LIIKEPALVELUT Opas maksujen hallinnointiin verkossa AMERICANEXPRESS.FI/LIIKEPALVELUT Maksujen hallinnointi verkossa Tämän oppaan avulla hallinnoit maksujasi verkossa. Sisällysluettelo: Kirjautuminen, rekisteröityminen

Lisätiedot

PALKKA.FI-PALVELUUN MUUTOKSIA 18.11.2008

PALKKA.FI-PALVELUUN MUUTOKSIA 18.11.2008 18.11.2008 PALKKA.FI-PALVELUUN MUUTOKSIA 18.11.2008 Työntekijän kielivalinta Työntekijän sekä työ- ja tekijänoikeuskorvauksen saajan tietoihin on lisätty kielitieto. Palkkalaskelma ja korvauksensaajan

Lisätiedot

Pro 57 UM/S Setelilaskuri

Pro 57 UM/S Setelilaskuri Pro 57 UM/S Setelilaskuri Turvallisuusohjeet ja huoltoa koskevat säännökset Lue tämä käyttöohje ennen laitteen käyttöönottoa Laite pitää asentaa tasaiselle vaakasuoralle alustalle, pois vedestä ja vaarallisia

Lisätiedot

Toimintaohjeita Nettisivujen käyttö

Toimintaohjeita Nettisivujen käyttö Toimintaohjeita Nettisivujen käyttö Seura Johtokunta Toiminnanjohtaja Tomi Reinikainen Kaksi/kolme jaosta Jääkiekko= Limingan kiekko Jalkapallo= Pallokarhut Pesäpallo (ei aktiivinen) Jääkiekko Luistelukoulu

Lisätiedot

E-TIEDON VALTATIE 2010. Apua agentista, hyötyä yhteistyöstä - miten voit parhaiten hyödyntää välittäjäsi asiantuntemusta

E-TIEDON VALTATIE 2010. Apua agentista, hyötyä yhteistyöstä - miten voit parhaiten hyödyntää välittäjäsi asiantuntemusta E-TIEDON VALTATIE 2010 Apua agentista, hyötyä yhteistyöstä - miten voit parhaiten hyödyntää välittäjäsi asiantuntemusta 13.4.2010 Helsinki LM Tietopalvelut Merja Vikgren merja.vikgren@lminfo.fi Sisältö:

Lisätiedot

Sepa-muutokset Tilituki Pro -ohjelmassa

Sepa-muutokset Tilituki Pro -ohjelmassa Sepa-muutokset Tilituki Pro -ohjelmassa Tilituki Pro ohjelman varsinainen Sepa-päivitys tehtiin versiossa 2011.2. Siirtymäkauden pankkisiirrot ja joitakin muita Sepa-muutoksia on otettu käyttöön jo aiemmin.

Lisätiedot

Maksut henkilöasiakkaan 1 (5) Verkkopankissa - tuotekuvaus

Maksut henkilöasiakkaan 1 (5) Verkkopankissa - tuotekuvaus Maksut henkilöasiakkaan 1 (5) Sisällysluettelo Tilisiirrot... 2 Maksutavat ja maksutoimeksiannon vahvistaminen... 2 Maksujen tallennus ja eräpäivämaksut... 2 Palvelu on auki 24 tuntia... 2 Milloin maksu

Lisätiedot