Alueellinen valmennuskeskustoiminta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Alueellinen valmennuskeskustoiminta"

Transkriptio

1 Alueellinen valmennuskeskustoiminta

2 Alueellinen valmennuskeskustoiminta Suomen Palloliiton alueelliset valmennuskeskukset (Keski-Suomi ja Pohjoinen) ovat toteuttaneet räätälöidysti kokonaisvaltaista kehittymisen seuranta konseptia vuodesta 2017 alkaen. Alueellinen valmennuskeskustoiminta kattaa tulevalla kaksi vuotis- kaudella kolme aluetta: Etelän, Keski- ja Pohjois-Suomen valmennuskeskusalueet. Kehittymisen seurannan kokonaisuuden päätarkoituksena on kehittää mukaan valittujen seurojen pelaajakehitystoiminta, valmennusosaamista ja seuran urheilutoimintaa. Kehittymisen seurannan kokonaisuuteen kuuluvat kehittymisen seurantatapahtumat, valmentaja- ja valmennuspäällikkökoulutukset, seurakäynnit, tutkimus- ja kehitystoiminta sekä sähköinen oppimisympäristö MyEway. Alueelliset valmennuskeskukset järjestävät toimintaa kahdella tasolla, jotka ovat alueellinen huipputaso ja alueellinen perustaso. Alueellisen kehittymisen seurannan kokonaisuuden avulla Sami Hyypiä Academyssä kehitetyt hyvät toiminnot on saatettu lähemmäksi mukaan valittujen alueellisten valmennuskeskusten seuroja. Samalla alueellisessa toiminnassa toteutetaan myös uusia käytäntöjä ja toimintoja pelaajien laadukkaan arjen parhaaksi. Suomen Palloliitto ja Sami Hyypiä Academy vievät kehittymisen seuranta-prosesseja kaikissa valmennuskeskuksessa yhteisesti eteenpäin.

3 Sisällys Alueellinen valmennuskeskustoiminta Seurojen valinta ja sitoutuminen toimintaan Seurojen valinta valtakunnalliseen ja alueelliseen valmennuskeskustoimintaan Seurojen osallistaminen sisällön viimeistelyyn Seurojen sitoutuminen alueelliseen valmennuskeskustoimintaan Palloliiton alle vuotiaiden alueellinen huipputoiminta, Tytöt ja Pojat Palloliiton vuotiaiden alueellinen perustoiminta, Pojat Sähköinen ympäristö MyEWay prosessin tukena Yhteystiedot lisätietoja varten

4 1. Seurojen valinta ja sitoutuminen toimintaan 1.1 Seurojen valinta valtakunnalliseen ja alueelliseen valmennuskeskustoimintaan Seurat hakeutuvat Suomen Palloliiton ja Sami Hyypiä Academyn yhteishaussa 1) valtakunnalliseen valmennuskeskustoimintaan (Eerikkilä) 2) Alueelliseen valmennuskeskustoimintaan (Etelä- Suomi, Keski-Suomi ja Pohjois-Suomi) tai 3) valtakunnalliseen ja alueelliseen valmennuskeskustoimintaan. Seurat valitaan mukaan valtakunnalliseen ja alueelliseen toimintaan seuraavin periaattein: kohta 1 (laatujärjestelmä) on valinnan edellytys ja kohdat 2-6 ovat seurojen valintaan vaikuttavia tekijöitä. Asia 1. Laatujärjestelmä Valtakunnallinen toiminta = Seura on Palloliiton laatujärjestelmässä vähintään tasolla 3 Alueellinen toiminta = Seura on Palloliiton laatujärjestelmässä tasolla 3 tai sitoutuu seuraavan 12 kuukauden aikana suorittamaan laatujärjestelmän tason Pelaajakehityksen tulokset Seuran tilaa arvioidaan seuraavien kohtien näkökulmasta o Juniori-ikäluokat (pojissa F-B/A, tytöissä F-B) o Juniorien edustusjoukkueiden sarjatasot o SPL lopputurnausmenestys o Maajoukkuepelaajien määrä/ maaotteluiden määrä o Kansainvälinen toiminta 3. Pelaajapolku, aikuisten edustusjoukkueen tai yhteistyöseuran taso Seuralla on ehjä ja kokonaisvaltainen pelaajapolku Seuralla on aikuisten edustusjoukkue tai yhteistyö vastaavan tason aikuisten edustusjoukkueen kanssa o Pojat vähintään Kakkonen o Tytöt vähintään Ykkönen

5 4. Pää- ja puolipäivätoimiset Seurassa on päätoiminen valmennuspäällikkö Päätoimisten valmentajien määrä vuotiaissa (työaika vähintään 35h/vko) Seurassa on päätoiminen hallinnosta vastaava (toiminnanjohtaja/ toimitusjohtaja) Selvitys seuraavista asioista: seuran valmennuksessa työskentelevien päätoimisten työntekijöiden määrä ja toimenkuvat seuran hallinnossa työskentelevien päätoimisten työntekijöiden määrä ja toimenkuvat 5. Olosuhteet Seura tarjoaa kokonaisuuteen osallistuvilleen juniorijoukkueilleen ympärivuotiset lajiharjoitusolosuhteet vähintään 3 kertaa / viikko. Seuran käytössä olevat oheisharjoitteluolosuhteet ja mahdollisuudet käyttää niitä ympärivuotisesti 6. Seuran talous Seuran talous on terve Hakemukseen liitetään vuoden 2018 tilinpäätöstiedot (tulos- ja tase) 1.2 Seurojen osallistaminen sisällön viimeistelyyn Alueelliseen valmennuskeskustoimintaan tarkka sisältö viimeistellään yhteistyössä seurojen ja valmennuskeskusten kanssa ennen toiminnan aloittamista. Lähtökohtana sisällön viimeistelyssä käytetään SHA:n, alueellisten valmennuskeskustoimintakauden kokemuksia, kansainvälistä tutkimustietoa ja seurojen tarpeita. Yhteenveto hakuprosessista ja sisällön viimeistelystä on kuvassa 1.

6 1.3 Seurojen sitoutuminen alueelliseen valmennuskeskustoimintaan Seura sitoutuu alueellisen valmennuskeskustoiminnan vuosikellon mukaisiin tapahtumiin hakeutuessaan alueelliseen valmennuskeskustoimintaan mukaan Kehittymisen seurantatapahtumat - Seuran jokainen joukkue osallistuu ikäluokkansa parhaalla joukkueella tapahtumiin - Seuran jokainen joukkue ja ikäluokka suorittavat kehittymisen seurantatapahtumien lisäksi seuraympäristössä toteutettavat testit ja muut yhteiset käytänteet sovitusti. Valmentaja-valmennuspäällikkökoulutukset - Seuran valmentajat osallistuvat vuosikellon mukaisiin koulutusprosesseihin säännöllisesti, vähintään 1 valmentaja/ikäluokka/tapahtuma - Seuran valmennuspäällikkö osallistuu vuosikellon mukaisiin prosesseihin 100% läsnäololla. Estyessään valmennuspäällikkö on velvollinen hoitamaan itselleen sijaisen tapahtumiin. Toistuva sitoutumisen laiminlyönti voi vähentää seurakäyntien määrää ja/tai voi osaltaan vaikuttaa seuran SPL-laatuluokitukseen.

7 1. Hakuvaihe Haku käynnissä Valinnoista tiedotetaan mennessä 2. Sisällön viimeistelyvaihe (valitut seurat) Huhti-toukokuu 2019 Seuroilta kerätty palaute eri osa-alueiden sisällöistä alueittain Toukokuu 2019 Yhteispalaverissa sovittavat käytänteet 3. Toiminta alkaa Syyskuu 2019 Kehittymisen seurantatapahtumat Lokakuu Valmentajavalmennuspäällikkökoulutus Marraskuu Seurakäynnit Kuva 1. yhteenveto hakuprosessista ja sisällön viimeistelystä ennen kaksivuotiskauden aloittamista.

8 2. Palloliiton alle vuotiaiden alueellinen huipputoiminta, Tytöt ja Pojat vuotiaiden alueellinen huipputoiminta tiivistetysti Palloliiton alueellinen toiminta sisältää yhden toimintavuoden aikana vuosikellon mukaiset kehittymisen seurantatapahtumat, valmentajien täydennyskoulutusprosessin, valmennuspäälliköiden täydennyskoulutusprosessin ja seurakäynnit. (Kuva 2: vuosikello huipputasolla) 1. toimintavuoden (syksy 2019 kevät 2020) ikäluokat ovat syntyneet (2006-syntyneiden tapahtumaa voi täydentää 2005-syntyneillä) 2. toimintavuoden (syksy 2020 kevät 2021) ikäluokat ovat syntyneet (2007-syntyneiden tapahtumaa voi täydentää 2006-syntyneillä) Kehittymisen seurantatapahtumat Kehittymisen seurantatapahtumia järjestetään jokaiselle toiminnassa mukana olevalle ikäluokalle kaksi kertaa vuodessa syksyllä ja keväällä. Tapahtumat järjestetään Palloliiton alueellisten valmennuskeskusten olosuhteissa. Yhden tapahtuman kesto on 2 päivää ja 1 yö. Tapahtumaan osallistuvat joukkueet ovat vähintään 15 pelaajan (maksimissaan 20) ja 3 toimihenkilön (maksimissaan 5) kokoisia. Tapahtumaan osallistuvien pelaajien määrä on rajattu, jotta tapahtuman aikataulu saadaan toimimaan suunnitellusti. Joukkueen valmentajat yhdessä seuran valmennuspäällikön kanssa valitsevat pelaajat tapahtumaan. Kehittymisen seuranta- ja koulutustapahtumassa pelaajat suorittavat testejä kokonaisvaltaisen valmennuksen eri osa-alueille (teknis- taktinen, fyysinen, psyykkinen, sosiaalinen). Seurantatapahtumiin liittyvät myös seuran omassa arjessa tehtävät testit ja kyselyt. Kaikki kehittymisen seurannan tiedot ja testitulokset jaetaan pelaajille, valmentajille ja valmennuspäälliköille sähköiseen ympäristöön henkis-sosiaalisia kyselytuloksia lukuun ottamatta. Henkissosiaaliset kyselyt ja niiden tulokset eivät tule MyEway-ympäristöön. Toimintaan osallistuvien joukkueiden kehittymisen seurantatapahtumien keskiarvot (joukkueen ka, 11 parhaan ka, 5 parhaan, paras tulos) ovat kaikkien alueelliseen toimintaan osallistuvien joukkueiden valmentajien ja seurojen valmennuspäälliköiden nähtävillä MyEway:n kautta. Kehittymisen seurannan testituloksia ja pelianalyysejä hyödynnetään valmentajille suunnatussa palautetilaisuudessa.

9 Tapahtumassa pelataan peliturnaus niin, että tapahtumassa pelataan yhteensä n. 3-6 peliä ikäluokasta riippuen. Kaikki tapahtuman pelit kuvataan ja peleistä tehdään videoklipit jokaisen joukkueen pelillisen teeman mukaan. Kuvatut ottelut ja videoklipit jaetaan MyEway:n kautta katsottavaksi ja analysoitavaksi pelaajille, valmentajille ja valmennuspäälliköille. Lisäksi kahden vanhimman ikäluokan 11v11-pelimuodon yhdestä ottelusta tehdään laaja pelianalyysiraportti, joka toimitetaan joukkueille tapahtuman jälkeen. Joukkueen valmentaja voi pitää yhdessä valmennuspäällikön kanssa joukkueelle videopalaverin tapahtuman aikana. Valmentajien palautetilaisuudessa hyödynnetään kehittymisen seurannan faktoja. Tapahtuman aikana järjestetään valmentajien koulutusta. Koulutuksessa pyritään tukemaan erityisesti jokaisen joukkueen pelillisen teeman kehittämistä ja otteluvalmentamista. Seurakäynnit Huipputasolla Seurakäyntejä järjestetään huipputasolla 5 päivää/vuosi. Seurakäynnit toteutetaan kolme kertaa vuodessa syksyllä (2 päivää), keväällä (2 päivää), ja kesällä (1 päivä) seuran omassa ympäristössä. Seurakäynneillä on tilaisuudet seurajohdolle sekä valmennuspäälliköille ja valmentajille. Seurakäynneillä on seuran tarpeiden mukaan tilaisuus myös pelaajien vanhemmille. Seurakäynnin ajankohdista sovitaan seuran yhteyshenkilön ja SPL kouluttajan välillä. Seurakäynnillä seura vastaa tilojen ja tarvittavien välineiden järjestelyistä ja kuluista. SPL arviointikäynti on tarkoitus tehdä yhden seurakäynnin yhteydessä joka vuosi. Valmentajien täydennyskoulutukset huipputasolla Valmentajien täydennyskoulutus toteutetaan kahden vuoden prosessikoulutuksena. Yhden toimintavuoden täydennyskoulutusprosessiin sisältyy 2 x 2 päivää mittainen valmentajien täydennyskoulutus, joista toinen järjestetään yhdessä valmennuspäälliköiden kanssa. Täydennyskoulutusta toteutetaan valmentajille myös seurakäyntien ja kehittymisen seurantatapahtumien yhteydessä. Valmennuspäälliköiden koulutus Valmennuspäälliköille toteutetaan kahden vuoden täydennyskoulutusprosessi. Yhden toimintavuoden koulutusprosessiin sisältyy 1 x 3 päivää ainoastaan valmennuspäälliköille suunnattua koulutusta, 1 x 2 päivää yhdessä valmentajien kanssa ja mahdollisuus osallistua valtakunnalliseen jalkapallon kehityspäivien yhteydessä järjestettävään valmennuspäällikkökoulutukseen.

10 Kuva 2. Alueellisen valmennuskeskuksen vuosikello huipputason seuroilla

11 Taulukko 1. Tiivistelmä Palloliiton vuotaiden alueellisen huipputoiminnan sisällöistä ja kustannuksista Vuosikellon toiminnot Keskeiset sisällöt Hinnat ja kustannukset Kehittymisen seuranta ja koulutustapahtumat vuotiaat sisältö Huippu 2x 2 päivää/vuosi Valmentajien täydennyskoulutus sisältö Huippu 2 x 2 päivää/vuosi Valmennuspäälliköiden täydennyskoulutus sisältö Huippu 3 päivää /vuosi (+ kaikille yhteinen valmennuspäällikkökoulutus jalkapallon kehityspäivien yhteydessä) Seurakäynnit sisältö Huippu 5 päivää/vuosi Sähköinen ympäristö MyEway toiminnan tukena. - testaus- ja kyselysisällöt (osittain seurantatapahtumissa ja seuraympäristössä) - ottelut, otteluiden videointi ja valmiit videoklipit, pelianalyysit 11v11 peleistä, videopalaverit - palautetilaisuus valmentajille toimenpidesuosituksineen - valmentajien ja valmennuspäälliköiden täydennyskoulutus o joukkueen pelillisen teeman tukeminen o otteluvalmentamisen tukeminen o muut valmentajakoulutukset (esimerkiksi valmentajafoorumit) - kehittymisen seurannasta johdettujen faktojen käytön tehostaminen pelaajien kehittämisessä päivittäisarjessa - Kokonaisvaltainen täydennyskoulutussisältö o henkis- sosiaalisen valmennuksen prosessi (mm. kyselyiden tulosten hyödyntäminen) o fyysisen valmennuksen prosessien tehostaminen päivittäisarjen kehittämiseksi o Teknis-taktisen valmennuksen tukeminen - seuran juniorivalmennuksen johtaminen - valmennuspäällikön oman ja seuran valmentajien ajankäytön ja työtehtävien kehittäminen - seuran valmennuslinjan päivittäminen ja kehittäminen sekä jalkauttaminen - kehittymisen seurannasta johdettujen faktojen käytön tehostaminen pelaajien kokonaisvaltaisessa kehittämisessä päivittäisarjessa - Seurajohto: Seuran ja SPL:n yhteistyön kehittäminen, seuran kehittäminen laatujärjestelmän pohjalta, seurajohdon ja seuran valmennusjohdon yhteistyön kehittäminen - Valmennuspäälliköt ja valmentajat: seuran valmennuspäälliköiden ja valmentajien yhteistyön kehittäminen, valmentajien ja valmennuspäälliköiden yhteisten täydennyskoulutusten teemojen tehostaminen ja tukeminen seuran omassa arjessa - Arkiharjoittelun tukeminen: (harjoitusten tutorointi) - Vanhemmat: SPL toiminnan tavoitteet ja rooli pelaajakehityksessä, vanhempien rooli urheilevan lapsen/ nuoren harrastuksen tukijana - kehittymisen seurannan, videovalmennuksen, seuran valmennuslinjan ja harjoittelun suunnittelun työkaluja - Faktojen hyödyntäminen pelaajien kehittämisessä päivittäisarjen tukena (käyttäjät: valmennuspäälliköt, valmentajat, pelaajat, pelaajien vanhemmat) Hinnat: 8v8 ikäluokat 100 /pelaaja/tapahtuma ilman majoitusta 150 /pelaaja/tapahtuma täysihoidolla 11v11-ikäluokat (sis. laaja pelianalyysi) 100 /pelaaja/tapahtuma ilman majoitusta 150 /pelaaja/tapahtuma täysihoidolla Hinta: osallistujien omakustannehinta ruokailujen majoitusten osalta. Koulutussisältö ilman kustannuksia. Hinta: osallistujien omakustannehinta ruokailujen majoitusten osalta. Koulutussisältö ilman kustannuksia. Hinta: Sisältö, kouluttajien matka- ja majoituskulut veloituksetta. Seura vastaa tarvittavista tilavarauksista ja niiden mahdollisista kuluista. MyEway sisältyy seurantapahtumien hintaan.

12 3. Palloliiton vuotiaiden alueellinen perustoiminta, Pojat Palloliiton alueellinen perustasontoiminta sisältää yhden toimintavuoden aikana vuosikellon mukaiset kehittymisen seurantatapahtumat, valmentajien täydennyskoulutusprosessin, valmennuspäälliköiden täydennyskoulutusprosessin ja seurakäynnit. (Kuva 3: alueellisen perustoiminnan vuosikello.) 1. toimintavuoden (syksy 2019 kevät 2020) ikäluokat ovat syntyneet (2006-syntyneiden tapahtumaa voi täydentää 2005-syntyneillä) 2. toimintavuoden (syksy 2020 kevät 2021) ikäluokat ovat syntyneet (2007-syntyneiden tapahtumaa voi täydentää 2006-syntyneillä) Kehittymisen seurantatapahtumat Kehittymisen seurantatapahtumia järjestetään jokaiselle toiminnassa mukana olevalle ikäluokalle kaksi kertaa vuodessa syksyllä ja keväällä. Tapahtumat järjestetään Palloliiton alueellisten valmennuskeskusten olosuhteissa. Yhden tapahtuman kesto on 2 päivää ja 1 yö. Tapahtumaan osallistuvat joukkueet ovat vähintään 15 pelaajan (maksimissaan 20) ja 3 toimihenkilön (maksimissaan 5) kokoisia. Tapahtumaan osallistuvien pelaajien määrä on rajattu, jotta tapahtuman aikataulu saadaan toimimaan suunnitellusti. Joukkueen valmentajat yhdessä seuran valmennuspäällikön kanssa valitsevat pelaajat tapahtumaan. Kehittymisen seuranta- ja koulutustapahtumassa pelaajat suorittavat testejä kokonaisvaltaisen valmennuksen eri osa-alueille (teknis-taktinen, fyysinen, psyykkinen, sosiaalinen). Kehittymisen seuranta- ja koulutustapahtumassa pelaajat suorittavat testejä kokonaisvaltaisen valmennuksen eri osa-alueille (teknistaktinen, fyysinen, psyykkinen, sosiaalinen). Seurantatapahtumiin liittyvät myös seuran omassa arjessa tehtävät testit ja kyselyt. Kaikki kehittymisen seurannan tiedot ja testitulokset jaetaan pelaajille, valmentajille ja valmennuspäälliköille sähköiseen ympäristöön henkis- sosiaalisia kyselytuloksia lukuunottamatta. Henkis-sosiaaliset kyselyt ja niiden tulokset eivät tule MyEway-ympäristöön. Toimintaan osallistuvien joukkueiden kehittymisen seurantatapahtumien keskiarvot (joukkueen ka, 11 parhaan ka, 5 parhaan, paras tulos) ovat kaikkien alueelliseen toimintaan osallistuvien joukkueiden valmentajien ja seurojen valmennuspäälliköiden nähtävillä MyEWay:n kautta. Kehittymisen seurannan testituloksia ja pelianalyysejä hyödynnetään valmentajille suunnatussa palautetilaisuudessa.

13 Tapahtumassa pelataan peliturnaus niin, että tapahtumassa pelataan yhteensä n. 3 peliä ikäluokasta riippuen. Kaikki tapahtuman pelit kuvataan ja jaetaan MyEWay:n kautta katsottavaksi ja analysoitavaksi pelaajille, valmentajille ja valmennuspäälliköille. Joukkueen valmentaja voi pitää yhdessä valmennuspäällikön kanssa joukkueelle videopalaverin tapahtuman aikana. Tapahtuman aikana järjestetään valmentajien koulutusta. Koulutuksessa pyritään tukemaan erityisesti jokaisen joukkueen pelillisen teeman kehittämistä ja otteluvalmentamista. Seurakäynnit perustasolla Seurakäyntejä järjestetään huipputasolla 2 päivää/vuosi. Seurakäynnit toteutetaan kertaa vuodessa syksyllä ja kesällä seuran omassa ympäristössä. Seurakäynneillä on tilaisuudet seurajohdolle sekä valmennuspäälliköille ja valmentajille. Seurakäynneillä on seuran tarpeiden mukaan tilaisuus myös pelaajien vanhemmille. Seurakäynnin ajankohdista sovitaan seuran yhteyshenkilön ja SPL kouluttajan välillä. Seurakäynnillä seura vastaa tilojen ja tarvittavien välineiden järjestelyistä ja kuluista. Valmentajien täydennyskoulutus perustasolla Valmentajien täydennyskoulutus toteutetaan kahden vuoden prosessikoulutuksena. Yhden toimintavuoden täydennyskoulutusprosessiin sisältyy 2 x 2 päivää mittainen valmentajien täydennyskoulutus, joista toinen järjestetään yhdessä valmennuspäälliköiden kanssa. Täydennyskoulutusta toteutetaan valmentajille myös seurakäyntien ja seurantatapahtumien yhteydessä. Valmennuspäälliköiden koulutus Valmennuspäälliköille toteutetaan kahden vuoden täydennyskoulutusprosessi. Yhden toimintavuoden koulutusprosessiin sisältyy 1 x 3 päivää ainoastaan valmennuspäälliköille suunnattua koulutusta, 1 x 2 päivää yhdessä valmentajien kanssa ja mahdollisuus osallistua valtakunnalliseen jalkapallon kehityspäivien yhteydessä järjestettävään valmennuspäällikkökoulutukseen.

14 Kuva 3. Alueellisen perustoiminnan vuosikello.

15 Taulukko 2. Tiivistelmä Palloliiton vuotaiden alueellisen perustoiminnan sisällöistä Kehittymisen seuranta ja koulutustapahtumat vuotiaat sisältö Perustasolla 2x 2 päivää/vuosi Valmentajien täydennyskoulutus sisältö Perustasolla 2 x 2 päivää /vuosi Valmennuspäälliköiden täydennyskoulutus sisältö Perustasolla 3 päivää/vuosi (+kaikille yhteinen valmennuspäällikkökoulutus jalkapallon kehityspäivien yhteydessä) Seurakäynnit sisältö Perustasolla 2 päivää/vuosi (kesä ja syksy) MyEway:n käyttö toiminnan tukena. - kevennetty testaus- ja kyselysisällöt (osittain seurantatapahtumissa ja seuraympäristössä) - ottelut, otteluiden videointi ja valmiit videoklipit, videopalaverit - palautetilaisuus valmentajille toimenpidesuosituksineen - valmentajien ja valmennuspäälliköiden täydennyskoulutus o joukkueen pelillisen teeman tukeminen o otteluvalmentamisen tukeminen o valmentajafoorumi - kehittymisen seurannasta johdettujen faktojen käytön tehostaminen pelaajien kehittämisessä päivittäisarjessa - Kokonaisvaltainen täydennyskoulutussisältö o henkis-sosiaalisen valmennuksen prosessi (mm. kyselyiden tulosten hyödyntäminen) o fyysisen valmennuksen prosessien tehostaminen päivittäisarjen kehittämiseksi o Teknis-taktisen valmennuksen tukeminen - seuran juniorivalmennuksen johtaminen - valmennuspäällikön oman ja seuran valmentajien ajankäytön ja työtehtävien kehittäminen - seuran valmennuslinjan päivittäminen ja kehittäminen sekä jalkauttaminen - kehittymisen seurannasta johdettujen faktojen käytön tehostaminen pelaajien kokonaisvaltaisessa kehittämisessä päivittäisarjessa - Seurajohto Seuran ja SPL:n yhteistyön kehittäminen, seuran kehittäminen laatujärjestelmän pohjalta, seurajohdon ja seuran valmennusjohdon yhteistyön kehittäminen - Valmennuspäälliköt ja valmentajat seuran valmennuspäälliköiden ja valmentajien yhteistyön kehittäminen, valmentajien ja valmennuspäälliköiden yhteisten täydennyskoulutusten teemojen tehostaminen ja tukeminen seuran omassa arjessa - Arkiharjoittelun tukeminen (harjoitusten tutorointi) - Vanhemmat SPL toiminnan tavoitteet ja rooli pelaajakehityksessä, vanhempien rooli urheilevan lapsen/ nuoren harrastuksen tukijana - kehittymisen seurannan, videovalmennuksen, seuran valmennuslinjan ja harjoittelun suunnittelun työkaluja - Faktojen hyödyntäminen pelaajien kehittämisessä päivittäisarjen tukena (käyttäjät: valmennuspäälliköt, valmentajat, pelaajat, pelaajien vanhemmat) Hinnat: o 80 /pelaaja/tapahtuma ilman majoitusta o 130 /pelaaja/tapahtuma täysihoidolla Hinta: osallistujien omakustannehinta ruokailujen majoitusten osalta. Koulutussisältö ilman kustannuksia. Hinta: osallistujien omakustannehinta ruokailujen majoitusten osalta. Koulutussisältö ilman kustannuksia. Hinta: Sisältö, kouluttajien matka- ja majoituskulut veloituksetta. Seura vastaa tarvittavista tilavarauksista ja niiden mahdollisista kuluista. MyEway sisältyy seurantapahtumien hintaan.

16 4. Sähköinen ympäristö MyEway ja sitoutuminen testitulostietokannan käyttöön MyEway on Eerikkilän kehittämä sähköinen valmennus-, koulutus- ja kehittymisympäristö, joka on tarkoitettu kokonaisvaltaisen valmennuksen työkaluksi pelaajille, valmentajille ja valmennuspäälliköille. Sähköisen ympäristön kautta pelaaja voi seurata omaa kehitystään, valmentaja oman joukkueen pelaajien kehitystä ja valmennuspäällikkö kaikkien seuran pelaajien kehitystä ajasta ja paikasta riippumatta. MyEWay:n avaintoiminnallisuuksia / avaintyökaluja: Testitulokset ja kyselyt o SPL -alueellisessa toiminnassa sähköiseen ympäristöön tallennetaan kehittymisen seurantatapahtumiin liittyvät testitulokset (tapahtuma + seuraympäristö). o Pelaaja pääsee katsomaan omia tuloksiaan, oman joukkueen keskiarvoja ja oman ikäluokan tavoitetasoja o Valmentaja pääsee katsomaan oman joukkueen pelaajien tuloksia, oman joukkueen keskiarvoja sekä muiden joukkueiden keskiarvotietoja o Valmennuspäällikkö voi seurata kaikkien oman seuran pelaajien / joukkueiden kehittymistä ja vertailla tuloksia muiden joukkueiden keskiarvotuloksiin o Valmentaja ja valmennuspäällikkö voivat luoda omia testitapahtumia, syöttää tuloksia seuraympäristössä toteutetuista testeistä sekä luoda kyselyitä pelaajille täytettäväksi Videot ja tiedostot o SPL aluetapahtumissa kuvatut pelit ja pelianalyysit ladataan sähköiseen ympäristöön pelaajien ja valmentajien katsottavaksi o Valmentaja ja valmennuspäällikkö voivat ladata pelivideoita ja tiedostoja sähköiseen ympäristöön o Valmentaja ja valmennuspäällikkö voivat tehdä videoklippejä ja soittolistoja järjestelmässä olevista videoista o Valmentajat ja pelaajat voivat kommentoida videoita ja videoklippejä ympäristössä, jolloin keskustelu dokumentoituu Kalenteri o Valmentaja voi suunnitella ympäristöön koko vuoden toiminnan harjoituksineen, peleineen ja testeineen o Pelaaja voi lisätä järjestelmään kaikki omat harjoitustapahtumansa, ravinto- ja unitietonsa sekä loukkaantumiset o Lisäksi pelaaja voi merkitä joukkueharjoituksiin osallistumistiedot, rasituksen ja fiiliksen Valmennuslinja ja harjoittelun suunnittelu o Valmennuspäällikkö voi luoda ympäristöön koko seuran valmennuslinjan ja seurakohtaisen harjoitepankin o Valmentaja voi suunnitella harjoitusjaksojen painopisteet ja sisällöt jaksosuunnitelmatyökalulla o Valmentaja voi luoda ympäristöön omia harjoitteita ja ehdottaa niitä seuran harjoitepankkiin o Valmentaja voi lisätä seuran tai omasta harjoitepankista konkreettiset harjoitteet harjoitukseen

17 Yhteystiedot lisätietoja varten. Lisätiedot alueellisesta kehittymisen seurannasta antavat alueellisten valmennuskeskusten päälliköt: Etelä-Suomen valmennuskeskuksen päällikkö Tero Koskela Keski-Suomen valmennuskeskuksen päällikkö Matti Lähitie Pohjois-Suomen valmennuskeskuksen päällikkö Juha Malinen

Sami Hyypiä Akatemian valtakunnallisen toiminnan kuvaus

Sami Hyypiä Akatemian valtakunnallisen toiminnan kuvaus Sami Hyypiä Akatemian valtakunnallisen toiminnan kuvaus 2019-2021 Sisällys Sami Hyypiä Akatemian alle 15-vuotiaiden valtakunnallinen toiminta... 4 Alle 15-vuotiaiden valtakunnallinen toiminta 2019-2021

Lisätiedot

Hakuohje Sami Hyypiä Akatemian valtakunnalliseen toimintaan

Hakuohje Sami Hyypiä Akatemian valtakunnalliseen toimintaan Hakuohje Sami Hyypiä Akatemian valtakunnalliseen toimintaan 2017-2019 Taustaa Sami Hyypiä Akatemia on toteuttanut kokonaisvaltaista kehittymisen seuranta konseptia kehittymisen seurantatapahtumineen sekä

Lisätiedot

Suomi on maailman paras salibandymaa. Strateginen tavoite vuonna 2028

Suomi on maailman paras salibandymaa. Strateginen tavoite vuonna 2028 SALIBANDY MAAJOUKKUETIE Suomi on maailman paras salibandymaa Strateginen tavoite vuonna 2028 3 Name of presentation Place lorum ipsum Käytännönläheinen kuvaus, minkälaisia asioita kokonaisvaltainen kehittymisen

Lisätiedot

Hakuohje MAAJOUKKUETIE Floorball Academy yhteistyöseuratoimintaan MAAJOUKKUETIE FBA konsepti - pelaajakehityksen uusi aika

Hakuohje MAAJOUKKUETIE Floorball Academy yhteistyöseuratoimintaan MAAJOUKKUETIE FBA konsepti - pelaajakehityksen uusi aika Hakuohje MAAJOUKKUETIE Floorball Academy yhteistyöseuratoimintaan 2017 2019 MAAJOUKKUETIE FBA konsepti - pelaajakehityksen uusi aika Suomen Salibandyliitto uudistaa pelaajakehitysjärjestelmän. Uusi kokonaisuus

Lisätiedot

Hakuohje MAAJOUKKUETIE Floorball Academy yhteistyöseuratoimintaan

Hakuohje MAAJOUKKUETIE Floorball Academy yhteistyöseuratoimintaan Hakuohje MAAJOUKKUETIE Floorball Academy yhteistyöseuratoimintaan 2019-2021 MAAJOUKKUETIE FBA pelaajakehityskonsepti Suomen Salibandyliiton pelaajakehitysjärjestelmän kokonaisuus kantaa nimeä MAAJOUKKUETIE.

Lisätiedot

Hakuohje Salibandy Akatemian yhteistyöseuraksi 2015 2017

Hakuohje Salibandy Akatemian yhteistyöseuraksi 2015 2017 Hakuohje Salibandy Akatemian yhteistyöseuraksi 2015 2017 Mitä tarkoittaa Salibandy Akatemia yhteistyöseurana oleminen? Salibandy Akatemia kehittää ja toteuttaa salibandyn kehittymisen seurantakokonaisuutta

Lisätiedot

SHA TOIMINNAN INFO S18-K19 PELAAJIEN VANHEMMAT

SHA TOIMINNAN INFO S18-K19 PELAAJIEN VANHEMMAT SHA TOIMINNAN INFO S18-K19 PELAAJIEN VANHEMMAT 1. SHA toiminta 2. SHA Vuosikello + kehittymisen seurantatapahtumien kuvaus 3. SHA perustoiminnan kustannukset 1. SHA TOIMINTA SHA toiminta SHA ja SPL rooli

Lisätiedot

Kehittymisen seuranta -tapahtumat Syksy Suomen Palloliitto / Etelä-Suomen valmennuskeskus

Kehittymisen seuranta -tapahtumat Syksy Suomen Palloliitto / Etelä-Suomen valmennuskeskus Kehittymisen seuranta -tapahtumat Syksy 2019 Suomen Palloliitto / Etelä-Suomen valmennuskeskus 1 Tässä infokirjeessä tietoja ja käytänteitä kehittymisen seuranta -tapahtumista syksyn 2019 osalta. Älkää

Lisätiedot

Kehittymisen seurantatapahtumien infopaketti

Kehittymisen seurantatapahtumien infopaketti Kehittymisen seurantatapahtumien infopaketti Suomen Palloliitto / Pohjois-Suomen valmennuskeskus Kiitos osallistumisestanne syksyllä 2017 käynnistyneeseen ja kaksi vuotta kestävään alueelliseen kehittymisen

Lisätiedot

Kehittymisen seurantatapahtumien infopaketti. Suomen Palloliitto / Keski-Suomen valmennuskeskus

Kehittymisen seurantatapahtumien infopaketti. Suomen Palloliitto / Keski-Suomen valmennuskeskus Kehittymisen seurantatapahtumien infopaketti Suomen Palloliitto / Keski-Suomen valmennuskeskus 1 Kiitos osallistumisestanne syksyllä 2017 käynnistyneeseen ja kaksi vuotta kestävään alueelliseen kehittymisen

Lisätiedot

Kehittymisen seurantatapahtumien infopaketti. Suomen Palloliitto / Keski-Suomen valmennuskeskus

Kehittymisen seurantatapahtumien infopaketti. Suomen Palloliitto / Keski-Suomen valmennuskeskus Kehittymisen seurantatapahtumien infopaketti Suomen Palloliitto / Keski-Suomen valmennuskeskus 1 Kiitos osallistumisestanne syksyllä 2017 käynnistyneeseen ja kaksi vuotta kestävään alueelliseen kehittymisen

Lisätiedot

Hakuohje Sami Hyypiä Akatemian yhteistyöseuraksi ajalle 2015-2017

Hakuohje Sami Hyypiä Akatemian yhteistyöseuraksi ajalle 2015-2017 Hakuohje Sami Hyypiä Akatemian yhteistyöseuraksi ajalle 2015-2017 Mitä tarkoittaa SHA:n yhteistyöseurana oleminen? Sami Hyypiä Akatemia (SHA) kehittää ja toteuttaa jalkapallon kehittymisen seurantakokonaisuutta

Lisätiedot

Sami Hyypiä Akatemian kehittymisen seurantakonsepti. Hannele Forsman Sami Hyypiä Akatemia

Sami Hyypiä Akatemian kehittymisen seurantakonsepti. Hannele Forsman Sami Hyypiä Akatemia Sami Hyypiä Akatemian kehittymisen seurantakonsepti Hannele Forsman Sami Hyypiä Akatemia Miksi kokonaisvaltaisen kehittymisen seuranta konsepti I? Yksilön kehittämisnäkökulma Faktaa Oman osaamisen tasosta

Lisätiedot

EeNet mahdollisuutena seuroille 2013 alkaen ->

EeNet mahdollisuutena seuroille 2013 alkaen -> EeNet mahdollisuutena seuroille 2013 alkaen -> Lähtökohtia Sami HyypiäAkatemia on luonut Eerikkilän Urheiluopistoa ja sen asiakkaita palvelen sähköisen oppimisympäristön Oppimisympäristö palvelee laaja-alaisesti

Lisätiedot

Sami Hyypiä Akatemia

Sami Hyypiä Akatemia Sami Hyypiä Akatemia Kenelle Toiminta koskee yhteistyöjakson ensimmäisenä vuonna lapsiurheiluvaiheessa 2005, 2004, 2003 ja 2002- syntyneitä poikia ja tyttöjä. Yhteistyöjakson toisena vuonna toimintaan

Lisätiedot

Kehittymisen seurantatapahtumien infopaketti

Kehittymisen seurantatapahtumien infopaketti Kehittymisen seurantatapahtumien infopaketti Suomen Palloliitto / Keski-Suomen valmennuskeskus Kiitos osallistumisestanne syksyllä 2017 käynnistyvään ja kaksi vuotta kestävään alueelliseen kehittymisen

Lisätiedot

Huuhkaja- ja Helmaripäivät

Huuhkaja- ja Helmaripäivät Huuhkaja- ja Helmaripäivät 15.8.2016 Huuhkaja- ja Helmaripäivät Huuhkaja- ja Helmaripäivät on aikaisempien piirihaavi- ja piirijoukkueikäluokkiin (13-14-v pojat, 13-15-v tytöt) kohdistuva kokonaisvaltainen

Lisätiedot

VANHEMMAT KESKUSTELU (VP + VALMENTAJAT) 1. SHA toiminta 2. SHA vuosikello 3. SHA kehittymisen seuranta 4. Omatoiminen harjoittelu

VANHEMMAT KESKUSTELU (VP + VALMENTAJAT) 1. SHA toiminta 2. SHA vuosikello 3. SHA kehittymisen seuranta 4. Omatoiminen harjoittelu VANHEMMAT KESKUSTELU (VP + VALMENTAJAT) 1. SHA toiminta 2. SHA vuosikello 3. SHA kehittymisen seuranta 4. Omatoiminen harjoittelu SHA TOIMINTA Sami Hyypiä Akatemia on perustettu Suomen Palloliiton toimintastrategian

Lisätiedot

SHA seurakäynnit toukokuu 2012 valmentajat ja vanhemmat

SHA seurakäynnit toukokuu 2012 valmentajat ja vanhemmat SHA seurakäynnit toukokuu 2012 valmentajat ja vanhemmat Valmentajat ja vanhemmat 17.00-18.30 SHA yleisinfo (Kyösti) Potentiaalinen pelaaja syntyy tekemisen tuloksena (Hannele) Tutkimustuloksia ulkomailta

Lisätiedot

Keski-Suomen valmennuskeskus / tehtävä ja rooli

Keski-Suomen valmennuskeskus / tehtävä ja rooli Isännän Ääni Mikkeli 5.2.2016 Keski-Suomen valmennuskeskus / tehtävä ja rooli Pelaajakehitys Valmennuskeskukset K-S valmennuskeskuksen alue 5 piiriä (Vaasa, Keski- Pohjanmaa, Keski-Suomi, Itä- Suomi, Kaakko)

Lisätiedot

SPL ETELÄ UEFA C. UEFA C koulutuksen jälkeen valmentaja:

SPL ETELÄ UEFA C. UEFA C koulutuksen jälkeen valmentaja: SPL ETELÄ UEFA C UEFA C koulutuksen jälkeen valmentaja: Urheilu ja lajiosaaminen - osaa suunnitella ja toteuttaa nuorten vaiheen toimivia harjoituksia, harjoitusviikkoja ja jaksoja kokonaisvaltaisesti

Lisätiedot

MYEWAY-PALVELUN OHJEET VALMENNUSPÄÄLLIKÖLLE

MYEWAY-PALVELUN OHJEET VALMENNUSPÄÄLLIKÖLLE MYEWAY-PALVELUN OHJEET VALMENNUSPÄÄLLIKÖLLE 1 MYEWAY SHA-TOIMINNASSA MyEWay on Eerikkilän ylläpitämä sähköinen kehittymisenseuranta- ja oppimisympäristö SHA-henkilökunta luo valmennuspäällikölle tunnukset

Lisätiedot

Seuraohjelma. oto seuravalmentajatuen hakuinfo ja hakukriteerit, joulukuu 2013. Liittohallituspäätös 16.12.2013

Seuraohjelma. oto seuravalmentajatuen hakuinfo ja hakukriteerit, joulukuu 2013. Liittohallituspäätös 16.12.2013 Seuraohjelma oto seuravalmentajatuen hakuinfo ja hakukriteerit, joulukuu 2013 Liittohallituspäätös 16.12.2013 Tavoite: laajentaa oto seuravalmennuksen piiriin kuuluvien seurojen määrää max. 10 seuralla

Lisätiedot

Valmennuskeskuksen esittely Pelaajakehitys ja pelaajan polku uuden strategian valossa

Valmennuskeskuksen esittely Pelaajakehitys ja pelaajan polku uuden strategian valossa Valmennuskeskuksen esittely Pelaajakehitys ja pelaajan polku uuden strategian valossa Keski-Suomen valmennuskeskus Suomen Palloliiton pelaajakehityskartta 2016 Talenttivalmennus pojat Pohjois-Suomen alueellinen

Lisätiedot

MYEWAY OHJEET VALMENTAJALLE/ JOUKKUEENJOHTAJALLE

MYEWAY OHJEET VALMENTAJALLE/ JOUKKUEENJOHTAJALLE MYEWAY OHJEET VALMENTAJALLE/ JOUKKUEENJOHTAJALLE 1 MYEWAY SHA-TOIMINNASSA MyEWay on Eerikkilän ylläpitämä sähköinen kehittymisenseuranta- ja oppimisympäristö Seuran valmennuspäällikkö luo valmentajien

Lisätiedot

PELAAJAKEHITYKSEN PÄÄVALINTA: PELAAJAN LAADUKAS ARKI. Palloliiton uusi strategia ja valmennuslinja vaikutus pelaajakehitykseen

PELAAJAKEHITYKSEN PÄÄVALINTA: PELAAJAN LAADUKAS ARKI. Palloliiton uusi strategia ja valmennuslinja vaikutus pelaajakehitykseen PELAAJAKEHITYKSEN PÄÄVALINTA: PELAAJAN LAADUKAS ARKI Palloliiton uusi strategia ja valmennuslinja vaikutus pelaajakehitykseen PELAAJAN LAADUKAS ARKI PELAAJAKEHITYS ja VALMENTAJAKOULUTUS ORGANISAATION,

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 11v11 joukkueet (14-18v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 11v11 joukkueet (14-18v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 11v11 joukkueet (14-18v) C14-B18 ikäluokkien valmennus JyPK:ssa - tavoitteet C14-B18 11v11 ikäkausi- ja kilpajoukkueissa lähtökohtana on yksilöiden kehittäminen.

Lisätiedot

ISO KUVA JA AVAINASIAT YLEISELLÄ TASOLLA Yleistä

ISO KUVA JA AVAINASIAT YLEISELLÄ TASOLLA Yleistä ISO KUVA JA AVAINASIAT YLEISELLÄ TASOLLA Yleistä Painopisteitä Vuosikello ja sen sisällä olevat tapahtumat Kokonaisvaltainen kehittymisen seuranta Ekkono Pelianalyysit MyEerikkilä Lohkojaot ja ajankohdat

Lisätiedot

SPL ETELÄ UEFA C. UEFA C koulutuksen jälkeen valmentaja:

SPL ETELÄ UEFA C. UEFA C koulutuksen jälkeen valmentaja: SPL ETELÄ UEFA C UEFA C koulutuksen jälkeen valmentaja: Urheilu ja lajiosaaminen - osaa suunnitella ja toteuttaa nuorten vaiheen toimivia harjoituksia, harjoitusviikkoja ja jaksoja kokonaisvaltaisesti

Lisätiedot

Talenttivalmennushakuprosessi 2019

Talenttivalmennushakuprosessi 2019 Talenttivalmennushakuprosessi 2019 Valmennusosaaminen vahvistuu ja leviää seuroissa Valmennusosaamisen vahvistamisen seuroissa Tarpeet Hyödynsaajat (seurat) Vaikutukset Tulokset Esim. Suomalaisen pelaajakehityksen

Lisätiedot

Kehittymisen seuranta -tapahtumat Syksy Suomen Palloliitto / Keski-Suomen valmennuskeskus

Kehittymisen seuranta -tapahtumat Syksy Suomen Palloliitto / Keski-Suomen valmennuskeskus Kehittymisen seuranta -tapahtumat Syksy 2019 Suomen Palloliitto / Keski-Suomen valmennuskeskus 1 Tässä infokirjeessä tietoja ja käytänteitä kehittymisen seuranta -tapahtumista syksyn 2019 osalta. Yleisinfon

Lisätiedot

SEUROJEN ÄÄNI - Seminaari Pelaajan laadukas arki JJK:ssa

SEUROJEN ÄÄNI - Seminaari Pelaajan laadukas arki JJK:ssa SEUROJEN ÄÄNI - Seminaari 4.2.2017 Pelaajan laadukas arki JJK:ssa PELAAJAN LAADUKAS ARKI 1. SEURAN TAVOITTEET 2. SEURAN TUKITOIMET VALMENTAJALLE, PELAAJALLE JA PERHEELLE 3. MITEN TAVOITTEIDEN TOTEUTUMISTA

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v) E10-D13 ikäluokkien valmennus JyPK:ssa JyPK:ssa valmennus on valmennuslinjan ohjaama prosessi perusasioiden kautta kohti joukkueena

Lisätiedot

MYEWAY OHJEET PELAAJALLE

MYEWAY OHJEET PELAAJALLE MYEWAY OHJEET PELAAJALLE 1 MYEWAY SHA-TOIMINNASSA MyEWay on Eerikkilän ylläpitämä sähköinen kehittymisenseuranta- ja oppimisympäristö Joukkueen valmentaja/ joukkueenjohtaja luo pelaajille tunnukset ennen

Lisätiedot

AC Kajaani valmennuslinja 2017

AC Kajaani valmennuslinja 2017 ACK pelitapa-oppaassa kerrotaan selkeästi millaista jalkapalloa ACK:ssa halutaan pelata! Pelitapa pyritään valitsemaan asetettujen tavoitteiden mukaan; junioreissa tavoitteet ovat pelaajakehityksessä ja

Lisätiedot

2.2.2015 SHA:N PELAAJAKEHITYSKONSEPTI. Esityksen sisältö:

2.2.2015 SHA:N PELAAJAKEHITYSKONSEPTI. Esityksen sisältö: 222015 SHA:N PELAAJAKEHITYSKONSEPTI 3112015 SPL SEMINAARI /KYÖSTI LAMPINEN, EUO VK JA SHA JOHTAJA Esityksen sisältö: 1 Sami Hyypiä Akatemian rooli 2 SHA pelaajakehityskonsepti valmentaja/valmennuspäälliköiden

Lisätiedot

Valmentajapäivät

Valmentajapäivät Valmentajapäivät 19.-20.11.2016 PELAAJAKEHITYSORGANISAATION, TOIMINTATAPOJEN JA RESURSSIEN RAKENNEMUUTOS Rytminvaihdos, joka takaa korkeatasoisen, yhdenmukaisen toiminnan ja sisällöt sekä kokoaa

Lisätiedot

Kysely Kaapo ry:n pelaajien vanhemmille Copy

Kysely Kaapo ry:n pelaajien vanhemmille Copy Kysely Kaapo ry:n pelaajien vanhemmille 2 2012 Copy 1. Joukkue, jossa lapsi on mukana Keskiarvo: 5,1 Joukkue, jossa lapsi on mukana 25 11 20 15 7 19 11 7 15 8 6 B pojat C pojat D99 pojat D00 pojat E01

Lisätiedot

OHJEITA VALMENTAJILLE/ JOUKKUEENJOHTAJILLE TEHTÄVÄT ENNEN FBA TAPAHTUMAA - PELAAJIEN LISÄYS - JOUKKUETAPAHTUMIEN LISÄYS (VALMENTAJA)

OHJEITA VALMENTAJILLE/ JOUKKUEENJOHTAJILLE TEHTÄVÄT ENNEN FBA TAPAHTUMAA - PELAAJIEN LISÄYS - JOUKKUETAPAHTUMIEN LISÄYS (VALMENTAJA) OHJEITA VALMENTAJILLE/ JOUKKUEENJOHTAJILLE TEHTÄVÄT ENNEN FBA TAPAHTUMAA - PELAAJIEN LISÄYS - JOUKKUETAPAHTUMIEN LISÄYS (VALMENTAJA) MYEERIKKILÄ FBA TOIMINNASSA MyEerikkilä on Eerikkilän Urheiluopiston

Lisätiedot

PROJEKTI Polku pelikenttien parhaiksi

PROJEKTI Polku pelikenttien parhaiksi LEHMO BALLS -96 RY Hirviseläntie 12 80780 KONTIONIEMI Puh: 0440-559 696 E-mail: markus.holopainen@leba96.fi www.leba96.fi PROJEKTI 2011-2014 Polku pelikenttien parhaiksi Projektin taustat Johtokunta on

Lisätiedot

MYEERIKKILÄ OHJEET VALMENNUSPÄÄLLIKÖLLE

MYEERIKKILÄ OHJEET VALMENNUSPÄÄLLIKÖLLE MYEERIKKILÄ OHJEET VALMENNUSPÄÄLLIKÖLLE MYEERIKKILÄN AVAINTOIMINNALLISUUDET VALMMENNUSPÄÄLLIKÖN NÄKÖKULMASTA Kehittymisen seuranta Seuran pelaajien ja joukkueiden taso ja kehittyminen Seuran eri ikäluokkien

Lisätiedot

Helmaripäivät 2017 Länsi- Suomen piiri

Helmaripäivät 2017 Länsi- Suomen piiri Länsi- Suomen piiri Mitä muutoksella haetaan? Ø Halutaan saada valmentajat paremmin mukaan toimintaan Ø Valmentajilta viesti pelaajille ja tätä kautta arki paremmaksi Mikä tapahtumien idea on? Ø Valmentajien

Lisätiedot

Toimintaan osallistuvien joukkueiden seurantatietojen keskiarvot ovat kaikkien osallistuvien joukkueiden käytössä.

Toimintaan osallistuvien joukkueiden seurantatietojen keskiarvot ovat kaikkien osallistuvien joukkueiden käytössä. Sami Hyypiä Academy (SHA) kehittää ja toteuttaa jalkapallon valtakunnallista kehittymisen seurantakokonaisuutta sekä valmentajien ja valmennuspäälliköiden täydennyskoulutusta kahden vuoden määräajaksi

Lisätiedot

MYEERIKKILÄ OHJEET VALMENTAJALLE

MYEERIKKILÄ OHJEET VALMENTAJALLE MYEERIKKILÄ OHJEET VALMENTAJALLE MYEERIKKILÄN AVAINTOIMINNALLISUUDET VALMENTAJAN NÄKÖKULMASTA Kehittymisen seuranta Pelaajien/ joukkueen taso ja kehittyminen Vertailu tavoitetasoihin ja muihin joukkueisiin

Lisätiedot

Jokelan Kisa jalkapallo

Jokelan Kisa jalkapallo Jokelan Kisa jalkapallo Jokelan Kisa tarjoaa kaikille Jokelan ja lähialueen asukkaille laadukasta jalkapalloharrastusta ikään ja tasoon katsomatta. Teemme yhteistyötä lähiseurojen kanssa tarjotaksemme

Lisätiedot

PELAAJALLE TEHTÄVÄT ENNEN FBA TAPAHTUMAA - TUNNUSTEN AKTIVOINTI HUOLTAJAN TOIMESTA - HARJOITUSPÄIVÄKIRJAN PITÄMINEN

PELAAJALLE TEHTÄVÄT ENNEN FBA TAPAHTUMAA - TUNNUSTEN AKTIVOINTI HUOLTAJAN TOIMESTA - HARJOITUSPÄIVÄKIRJAN PITÄMINEN PELAAJALLE TEHTÄVÄT ENNEN FBA TAPAHTUMAA - TUNNUSTEN AKTIVOINTI HUOLTAJAN TOIMESTA - HARJOITUSPÄIVÄKIRJAN PITÄMINEN MYEERIKKILÄ FBA TOIMINNASSA MyEerikkilä on Eerikkilän Urheiluopiston ylläpitämä sähköinen

Lisätiedot

MAAJOUKKUETIE FBA konsepti - pelaajakehityksen uusi aika

MAAJOUKKUETIE FBA konsepti - pelaajakehityksen uusi aika MAAJOUKKUETIE FBA konsepti - pelaajakehityksen uusi aika Suomen Salibandyliitto uudistaa pelaajakehitysjärjestelmän. Uusi kokonaisuus kantaa nimeä MAAJOUKKUETIE. MAAJOUKKUETIE toteutetaan yhteistyössä

Lisätiedot

Valmentajakoulutuksen kokonaisuudistus

Valmentajakoulutuksen kokonaisuudistus Valmentajakoulutuksen kokonaisuudistus Tavoitteena on lapsuus- ja nuoruusvaiheessa toimivien osaavien koulutettujen valmentajien määrän ja laadun lisääminen. 9/10 lapsella ja nuorella on mahdollisuus osaavaan

Lisätiedot

Huippu-urheilun verkostopäivät. Pekka Clewer

Huippu-urheilun verkostopäivät. Pekka Clewer Huippu-urheilun verkostopäivät Pekka Clewer Seurojen Palloliitto kehitysohjelma Seurojen Palloliiton palvelu- ja hallintomalliuudistus on jatkoa edellisellä strategiakaudella 2013-2016 käynnistettyyn

Lisätiedot

Suomen Palloliitto, liittohallitus 13.9.2015. Talenttivalmentajatuki 2016-2017

Suomen Palloliitto, liittohallitus 13.9.2015. Talenttivalmentajatuki 2016-2017 Suomen Palloliitto, liittohallitus 13.9.2015 Talenttivalmentajatuki 2016-2017 Taustaa ja tavoitteet Talenttivalmennus vuosina 2014-15 Talenttivalmentajat laatujärjestelmän mukaisesti valituissa seuroissa

Lisätiedot

PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI TOIMINTASUUNNITELMA 2019

PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI TOIMINTASUUNNITELMA 2019 PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Palloliiton strategiset painopiste-alueet vv. 2016-2020 1. Pelaajan laadukas arki pelaajien kehittäminen valmentajien kehittäminen 2. Elinvoimainen

Lisätiedot

LÄNNEN VALMENTAJAPÄIVÄT SPL Länsi-Suomi Valmennuskoulutuspäällikkö Ari Kervinen

LÄNNEN VALMENTAJAPÄIVÄT SPL Länsi-Suomi Valmennuskoulutuspäällikkö Ari Kervinen LÄNNEN VALMENTAJAPÄIVÄT 19.10.18 SPL Länsi-Suomi Valmennuskoulutuspäällikkö Ari Kervinen LÄNNEN VALMENTAJAPÄIVÄT 19.10.18 OHJELMA 12.00-13.00 Lounas 13.00 Avaussanat, SPL Länsi-Suomi valmennuskoulutuspäällikkö

Lisätiedot

Stadin paras kasvattajaseura 2020. Toimintasuunnitelma vuosille 2014 2016

Stadin paras kasvattajaseura 2020. Toimintasuunnitelma vuosille 2014 2016 Stadin paras kasvattajaseura 2020 Toimintasuunnitelma vuosille 2014 2016 Toiminta-ajatus Jalkapalloa lähialueella, omalla tasolla ja itselle sopivassa joukkueessa Kustannukset ovat suhteessa harrastukseen

Lisätiedot

Valmentajapäivät 23.9.2011 Hki. Sami Hyypiä Akatemian toiminta Kyösti Lampinen. www.samihyypiaakatemia.fi

Valmentajapäivät 23.9.2011 Hki. Sami Hyypiä Akatemian toiminta Kyösti Lampinen. www.samihyypiaakatemia.fi Valmentajapäivät 23.9.2011 Hki Sami Hyypiä Akatemian toiminta Kyösti Lampinen www.samihyypiaakatemia.fi Esityksen sisältö: 1) SHA:n toiminnan lähtökohdat, tavoitteet, organisaatio 2) SHA:n Kehittymisen

Lisätiedot

Suomen Palloliitto. Miehet / pojat. Mika Laurikainen

Suomen Palloliitto. Miehet / pojat. Mika Laurikainen Suomen Palloliitto Pelaajakehitys 23.9.2011 2011 Miehet / pojat Mika Laurikainen Rakenne. Resurssit. Pelaajakehityksen rakenne Pelaajan urapolku SPL Valmennuslinja 1. Vaihe 2. Vaihe 3. Vaihe a. U15 U17

Lisätiedot

Suomalaisen jalkapallon toimintastrategia. Suomalaisen jalkapallon toimintastrategia. piirin toimintasuunnitelma 2010-2013 vuodelle 2014

Suomalaisen jalkapallon toimintastrategia. Suomalaisen jalkapallon toimintastrategia. piirin toimintasuunnitelma 2010-2013 vuodelle 2014 Suomalaisen jalkapallon toimintastrategia Suomalaisen jalkapallon ja Palloliiton toimintastrategia Helsingin piirin toimintasuunnitelma 2010-2013 vuodelle 2014 Strategiset valinnat 1. Pelaajakehitys 2.

Lisätiedot

PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI TOIMINTASUUNNITELMA 2018

PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI TOIMINTASUUNNITELMA 2018 PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI TOIMINTASUUNNITELMA 2018 Palloliiton strategiset painopistealueet vv. 2016-2020 1. Pelaajan laadukas arki pelaajien kehittäminen valmentajien kehittäminen 2. Elinvoimainen seura

Lisätiedot

FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014

FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 FC Saarijärvi ry FC Saarijärvi on 21.11.2000 perustettu jalkapallon erikoisseura, jonka tarkoitus on antaa lapsille, nuorille ja aikuisille mahdollisuus

Lisätiedot

Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja toimintamuodot.

Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja toimintamuodot. TIE HUIPULLE TIE HUIPULLE!!! Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja toimintamuodot. Maajoukkueajattelu Ringeten maajoukkuetoiminta

Lisätiedot

IPS RY Toimintasuunnitelma 2016

IPS RY Toimintasuunnitelma 2016 IPS RY Toimintasuunnitelma 2016 Junioritoiminta kaudella 2016 Kaudella 2016 seuralla tulee olemaan erilaisia projekteja, millä pyritään kehittämään seura yhden askeleen eteenpäin. Isoin projekti on seuratoiminnan

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 8v8 joukkueet (10-13v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 8v8 joukkueet (10-13v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v) E10-D13 ikäluokkien valmennus JyPK:ssa Lasten valmennus on suunnitelmallinen prosessi perusasioiden kautta kohti joukkueena pelaamisen

Lisätiedot

Kaarinan Pojat ry. Vuoden Urheiluseura Seuraesittely LiikUn TJ-klubi POSITIIVISUUS LUOTETTAVUUS ONNISTUMINEN YHTEISÖLLISYYS

Kaarinan Pojat ry. Vuoden Urheiluseura Seuraesittely LiikUn TJ-klubi POSITIIVISUUS LUOTETTAVUUS ONNISTUMINEN YHTEISÖLLISYYS Kaarinan Pojat ry Vuoden Urheiluseura 2017 Seuraesittely LiikUn TJ-klubi 15.2.2018 POSITIIVISUUS LUOTETTAVUUS ONNISTUMINEN YHTEISÖLLISYYS KaaPo 2020 Missio KaaPolaisuus on kaarinalaisuutta Visio 2020 KaaPo

Lisätiedot

D VALMENTAJAKURSSI PROSESSINOMAISESTI

D VALMENTAJAKURSSI PROSESSINOMAISESTI Ohjelma D VALMENTAJAKURSSI PROSESSINOMAISESTI Sisältö: D-valmentajakurssilla perehdytään lapsen ja nuoren kokonaisvaltaiseen valmentamisen ja yksilöllisen valmennusfilosofian perusasioihin. Kurssin kuusi

Lisätiedot

TPV Strategia - Päivitys

TPV Strategia - Päivitys TPV 2017 Strategia - Päivitys 2016-6.12.2015 TPV:n arvot 1. Tavoitteellisuus 2. Positiivisuus 3. Vastuullisuus 4.!loisuus! Mihin toimintamme perustuu? Visio 2017 Tähtien tekijä - TPV toimii monipuolisesti

Lisätiedot

LAAJASALON PALLOSEURA RY AKATEMIAVALMENNUS

LAAJASALON PALLOSEURA RY AKATEMIAVALMENNUS LAAJASALON PALLOSEURA RY AKATEMIAVALMENNUS LÄHTÖKOHDAT Ikäluokka=joukkue vaatii myös eriyttämistä yksilötasolla, jokaiselle sopivia haasteita. Pelaajien taitotaso noussut vaatii myös pelaajien yksilöllisen

Lisätiedot

Riihimäen Palloseura Toimintamalli

Riihimäen Palloseura Toimintamalli Riihimäen Palloseura Toimintamalli Markus Koivuniemi Nuorisopäällikkö 12.9.2013 Sisältö Riihimäen Palloseuran toimintamalli ja ohjeistus Joukkueenjohtajille Valmentajille Rahastonhoitajille Huoltajille

Lisätiedot

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta Tässä esityksessä on kaudella 2011-2012 Kiva HT D1 nimellä pelanneen seurayhteistyöjoukkueen palauteyhteenveto Joukkue pelasi kaudella 2011-2012 aluekarsinnan

Lisätiedot

Foot PASS Finland Auditoini 1

Foot PASS Finland Auditoini 1 Kaarinan Pojat 20780 Kaarina 05/01/2011 yhteispisteet 5500 3163 58 5000 5 0 organisaatio 300 253 84 300 0 0 strategia 500 425 85 500 0 0 pelaajakartoitus 600 294 49 600 0 0 jalkapallo 1: valmennus 750

Lisätiedot

Helsingin NMKY. Kausi B-pojat (s.-02)

Helsingin NMKY. Kausi B-pojat (s.-02) Helsingin NMKY Kausi 2017 2018 B-pojat (s.-02) Asialista Esittely Valmentajat Tavoitteet ja kulmakivet HNMKY Pelaajapolku Urheilijaksi kasvaminen Kesäharjoittelu Kausi 2017-2018 Viestintä ja vuorovaikutus

Lisätiedot

Lasten valmennuskoulutus uudistuu

Lasten valmennuskoulutus uudistuu Lasten valmennuskoulutus uudistuu E taso päivittyi 2013 selviytymispaketti Luo innostava ja turvallinen ilmapiiri Kannusta omaehtoiseen harjoitteluun Pelaa paljon harjoituksissa (pelin kautta oppiminen

Lisätiedot

EeNet kehittymisen seuranta ohjeet

EeNet kehittymisen seuranta ohjeet EeNet kehittymisen seuranta ohjeet Kehittymisen seurannassa syötetään, katsotaan ja vertaillaan testituloksia. Kehittymisen seurannan toiminnot ovat: 1. Syötä testitulokset 2. Testitulokset valmentajalle

Lisätiedot

Suomen Salibandyliitto Valmennuskoulutusjärjestelmä Tason I Salibandyvalmentajakoulutus SBV1

Suomen Salibandyliitto Valmennuskoulutusjärjestelmä Tason I Salibandyvalmentajakoulutus SBV1 Suomen Salibandyliitto Valmennuskoulutusjärjestelmä Tason I Salibandyvalmentajakoulutus SBV1 www.salibandy.net Valmentajakoulutus / tasot I-III Perusteet / tavoitteet TIETÄÄ YMMÄRTÄÄ Sähköinen oppimisympäristö

Lisätiedot

FC SCJ Strategia 2019

FC SCJ Strategia 2019 FC SCJ Strategia 2019 Toiminta-ajatus Seuran toiminnan tarkoituksena on tarjota tavoitteellista ja laadukasta yhteisöllisyyttä korostavaa jalkapallon harraste- ja kilpatoimintaa lapsille, nuorille, perheille

Lisätiedot

FLOORBALL ACADEMY YLEISINFO

FLOORBALL ACADEMY YLEISINFO SISÄLTÖ FBA yleisinfo (KL) Taustaa kokonaisuudelle (KL) Suomalaisen urheiluvalmennuksen keskeisimpiä haasteita Näkökulmia konseptin kehittämiseen Suomalaisen valmennusosaamisen malli FBA konsepti vuoden

Lisätiedot

TPV:n pelaajan polku. Click to add text

TPV:n pelaajan polku. Click to add text TPV:n pelaajan polku Click to add text Pelaajan polku Pelaajan polku TPV:ssä käsittää kolme osakokonaisuutta. Suuri osa pelaajista aloittaa TPV-uransa kaupunginosatoiminnasta, josta kilpailullisempaan

Lisätiedot

Arvot ja visio. KuPS ry Kuopion Palloseura ry

Arvot ja visio. KuPS ry Kuopion Palloseura ry Arvot ja visio KuPS ry Kuopion Palloseura ry 1 Sisällys ARVOT... 2 Suvaitsevaisuus... 2 Urheilullisuus ja terveet elämäntavat... 2 Tavoitteellisuus... 2 VISIO... 2 KUPS RY:N KYMMENEN KELTAISTA LUPAUSTA...

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 5v5 joukkueet (6-9v) Lähtökohdat toiminnan järjestämiselle Lasten valmennus JyPK:ssa on pitkäjänteistä kja suunnitelmallista toimintaa perusasioiden kautta

Lisätiedot

Tampereen Pallo-Veikot. Valmennuslinja 2017

Tampereen Pallo-Veikot. Valmennuslinja 2017 Tampereen Pallo-Veikot Valmennuslinja 2017 TPV:n strategia ja tavoi6eet TÄHTIEN TEKIJÄ TPV kasva;aa lahjakkuuksista huippujalkapalloilijoita. Valmennuksessa keskeisin asia on yksilön tukeminen matkalla

Lisätiedot

D VALMENTAJAKOULUTUS

D VALMENTAJAKOULUTUS D VALMENTAJAKOULUTUS Sisältö: D valmentajakurssilla perehdytään lapsen ja nuoren kokonaisvaltaiseen valmentamisen ja yksilöllisen valmennusfilosofian perusasioihin. Kurssi sisältää lasten ja nuorten valmennuksen

Lisätiedot

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja OLS Jalkapallo OLS Kaupunkisarja OLS Kaupunkisarjassa lapsi pääsee aloittamaan jalkapalloharrastuksen lähellä kotia. Muut harrastukset vs. OLS Kaupunkisarja Kaupunkisarjatoiminnan lisäksi lapsilla pitää

Lisätiedot

Seuran järjestämät tilaisuudet ja maksuperusteet

Seuran järjestämät tilaisuudet ja maksuperusteet Seuran järjestämät tilaisuudet ja maksuperusteet Tuomas Hörkkö 28.10.2012 Agenda 10.2.2013 Johtokunnan esittäytyminen, Aarto Nevala Kehittämishankkeen tuloksia, Kai Tainio Lohjan pallon hallintomalli -

Lisätiedot

Joukkueenjohtajien opas

Joukkueenjohtajien opas Joukkueenjohtajien opas Tervetuloa Palokan Riennon joukkueenjohtajaksi! Tässä oppaassa käsitellään lyhyesti joukkueenjohtajien vastuita ja velvollisuuksia ja heille sekä joukkueelle kuuluvia tehtäviä.

Lisätiedot

Kaudenaloitusinfo 2014-2015

Kaudenaloitusinfo 2014-2015 Kaudenaloitusinfo 2014-2015 Valmennuspäällikkö Toni Taipale Valmennuksen johtaminen Salivuorojen jakaminen Leirit ja tapahtumat EBT:n henkilöstö Seurasihteeri Liisa Korkiakoski Tiedotus Laskutus MyClub

Lisätiedot

TASORYHMÄHARJOITTELU LEPASSA (valmennuslinjan päivitys lokakuussa 2011) työkalu tasoryhmien muodostamiseen

TASORYHMÄHARJOITTELU LEPASSA (valmennuslinjan päivitys lokakuussa 2011) työkalu tasoryhmien muodostamiseen TASORYHMÄHARJOITTELU LEPASSA (valmennuslinjan päivitys lokakuussa 2011) työkalu tasoryhmien muodostamiseen 1 Kenelle: LePan ikäluokille E11-F7 (01-05 syntyneet), tytöissä ja pojissa. Miksi: Harjoittelun

Lisätiedot

Toimintaan osallistuvien joukkueiden seurantatietojen keskiarvot ovat kaikkien osallistuvien joukkueiden käytössä.

Toimintaan osallistuvien joukkueiden seurantatietojen keskiarvot ovat kaikkien osallistuvien joukkueiden käytössä. Sami Hyypiä Academy (SHA) kehittää ja toteuttaa jalkapallon kehittymisen seurantakokonaisuutta sekä valmentajien ja valmennuspäälliköiden täydennyskoulutusta kahden vuoden määräajaksi valittujen 13 poikaseuran

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 8v8 joukkueet (10-13v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 8v8 joukkueet (10-13v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v) E10-D13 ikäluokkien valmennus JyPK:ssa Lasten valmennus on johdonmukainen prosessi, jossa edetään perusasioiden kautta kohti joukkueena

Lisätiedot

PELAAJANPOLKU GrIFK jalkapallo 2014

PELAAJANPOLKU GrIFK jalkapallo 2014 PELAAJANPOLKU jalkapallo 2014 1. Valmennusfilosofia 1.1 Yksilökeskeinen - Tunne pelaajat ja jokaisen kehitystarpeet - Jokaiselle haasteita omalla tasolla - Valmiit mallit eri ikäluokkien toimintaan - Ikäluokkien

Lisätiedot

PRE-turnaus / infopaketti

PRE-turnaus / infopaketti PRE-turnaus 25.-26.8.2018 / infopaketti Suomen Palloliitto / Keski-Suomen valmennuskeskus LOHKOJAKO JA OTTELUOHJELMA 07-syntyneet 08-09-syntyneet Lohko A Lohko B PaRi 07 PaRi 08 Komeetat 08 Komeetat 07

Lisätiedot

Joukkue jossa lapsi pelaa

Joukkue jossa lapsi pelaa Seurakysely 2016 / Yhteenveto kaikista vastauksista Vanhemmat Vastaajia yhteensä 129 Joukkue jossa lapsi pelaa Muu, mikä? D-tytöt C-tytöt G6(-10)-nappulat F8-G7 (-08-09)-nappulat F9 (-07)-pojat/musta F9

Lisätiedot

Huippu-urheiluverkoston rakentuminen 2013 3.4.2013

Huippu-urheiluverkoston rakentuminen 2013 3.4.2013 Huippu-urheiluverkoston rakentuminen 2013 3.4.2013 Taustaksi Lentopallon lajina otettava johtavan lajin roolia paikallisesti, seudullisesti ja valtakunnallisesti terve itsetunto omassa tekemisessä Jo

Lisätiedot

PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI TOIMINTASUUNNITELMA 2017

PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI TOIMINTASUUNNITELMA 2017 PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Palloliiton strategiset painopistealueet vv. 2016-2020 1. Pelaajan laadukas arki pelaajien kehittäminen valmentajien kehittäminen 2. Elinvoimainen seura

Lisätiedot

SBS MASKU Seurakäsikirja versio 1.2 Hyväksytty

SBS MASKU Seurakäsikirja versio 1.2 Hyväksytty SBS MASKU versio 1.2 Hyväksytty 6.8.2015 1 1. Seura 1.1. Seuran toiminta-ajatus SBS Masku on salibandyyn keskittynyt erikoisseura, jonka pääpaino on junioritoiminnassa. Seura pyrkii asettamaan vähintään

Lisätiedot

PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI VUOSIKERTOMUS 2017

PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI VUOSIKERTOMUS 2017 PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI VUOSIKERTOMUS 2017 Palloliiton strategiset painopistealueet vv. 2016 2020 hyväksyttiin liittokokouksessa Tampereella huhtikuussa 2016 Pelaajan laadukas arki pelaajien kehittäminen

Lisätiedot

Jalkapalloseura FC Hertan STRATEGIA

Jalkapalloseura FC Hertan STRATEGIA Jalkapalloseura FC Hertan STRATEGIA 2012-2017 VISIO 2017 FC Hertta on suomalaisen tyttö- ja naisjalkapallon laatuseura. FC Hertta tarjoaa Joensuun seudun tytöille ja naisille mahdollisuuden pelata jalkapalloa

Lisätiedot

VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE

VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE 2016-2017 LINJAUS KAUDELLE 2016-2017 Jatketaan vuonna 2012 aloitettua työtä lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen kehittämisen parissa Toimintamme päivittyy SUNDAY LEAGUE

Lisätiedot

Valmennuslinja. Kultsujuniorit

Valmennuslinja. Kultsujuniorit Valmennuslinja Kultsujuniorit Seuran tavoitteet - Kehittää junioreita yksilöinä pitkäjänteisesti ja tavoitteellisesti - yksittäisen pelaajan oman tason mukainen harjoittelu ja pelaaminen - joukkueet jaetaan

Lisätiedot

Suomen Suunnistusliitto

Suomen Suunnistusliitto Suomen Suunnistusliitto ry Suomen Suunnistusliitto Suomalaisen suunnistuksen yhteinen Suunta Huipulle Yhteinen valmennuslinja Parhaat parhaassa valmennuksessa Huippuseuraprojekti Näkyvyys ja valmennuksellinen

Lisätiedot

Nuorten maajoukkueohjelma

Nuorten maajoukkueohjelma Nuorten maajoukkueohjelma Nuorten maajoukkueohjelman tavoitteet Tuottaa mahdollisimman monta pelaajaa aikuismaajoukkueisiin vähintään 3 pelaajaa/ikäluokka 3 kansainvälisen tason huippua/vuosikymmen Kilpailla

Lisätiedot

JOUKKUEEN VUOSIKELLO Seuran toimintakausi STEELERS

JOUKKUEEN VUOSIKELLO Seuran toimintakausi STEELERS JOUKKUEEN VUOSIKELLO Seuran toimintakausi 1.6. 31.5. KESÄKUU Uusi toimintakausi alkaa Edellisen kauden tilinpäätös tulee suoraan Netvisorista, edellisen kauden laskutus tulee olla kunnossa 31.5. mennessä.

Lisätiedot

Tämän suunnitelman tarkoitus ja eteneminen

Tämän suunnitelman tarkoitus ja eteneminen Tämän suunnitelman tarkoitus ja eteneminen Tämä on suunnitelma Maskin & KyIF:n välisen YJ-toiminnan perustamisesta (pohjana yhteinen keskustelutilaisuus 25.8.2016 sekä seurojen jalkapallojaostojen päätökset

Lisätiedot