Piirin hallitus päätti kokouksessaan käynnistää omarahoitteisen, kaksivuotisen osastojen kasvuprojektin.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Piirin hallitus päätti kokouksessaan 24.10.2015 käynnistää omarahoitteisen, kaksivuotisen osastojen kasvuprojektin."

Transkriptio

1 PIIRIN HALLITUKSEN KOKOUS Piirin hallitus hyväksyi vuoden viimeisessä kokouksessaan mm. työsuunnitelman ja talousarvion varsinaisen toiminnan osalta vuodelle 2016, käsitteli osastojen tekemät ansiomitalihakemukset ja hyväksyi Karjaan ja Pohjan (Karis och Pojo) osastojen yhdistymisen. Työsuunnitelma ja talousarvio 2016 Työsuunnitelma pohjautuu vuoden 2014 yleiskokouksessa Turussa hyväksyttyyn Toimintalinjaukseen ja järjestön hallituksen hyväksymään järjestön toimintasuunnitelmaan vuosille Valmistelussa on huomioitu piirin hallituksen evästykset ja osastofoorumeissa osastoilta tulleita toiveita. Piiritoimiston toiminta ja tuki osastojen vapaaehtoistoiminnalle jatkuu ennallaan, uutta on mm. kaksivuotinen osastojen kasvuhanke. Ensi vuonna iso osa piirin kokonaisuutta on vastaanottokeskustoiminta ja vastaanottokeskuksissa työskentelevä henkilökunta. Piirin vastuulla oleva turvapaikanhakijoiden määrä kasvaa ja vastannee jatkossa kaikkien Suomeen vuonna 2014 saapuneiden turvapaikanhakijoiden määrää. Vuoden 2016 talousarvio on selvästi ylijäämäinen vastaanottokeskustoiminnan järjestämisestä saatavien korvausten takia. Vuoden 2016 talousarvion ennustetun ylijäämän käsittelyyn piirin hallitus palaa seuraavassa kokouksessaan. Ansiomitalien esittäminen Tasavallan presidentti myöntää Punaisen Ristin ansiomitalit ansioituneille Punaisen Ristin jäsenille. Ansiomerkkiohjeen mukaan piirin hallitus antaa lausuntonsa ansiomitalihakemuksista, jotka sen jälkeen toimitetaan eteenpäin järjestön hallituksen käsittelyyn. Tasavallan presidentti myöntää mitalit kevään aikana. Kultaisia ansiomitaleita haettiin 10 kappaletta, joista piirin hallitus puolsi yhdeksää. Hopeisia ansiomitaleita haettiin 3 kappaletta, joista yhtä puollettiin. Pronssisia ansiomitaleita haettiin 37 kappaletta, joista 33 puollettiin. Hakemuksissa, joita ei puollettu, edellisestä huomionosoituksesta ei ollut kulunut huomionosoitusohjeessa määriteltyä väliä, huomionosoituksen ehdotettu saaja ei ollut ollut riittävän pitkään toiminnassa tai hän ei ollut Punaisen Ristin jäsen. (Lisätietoja voi kysyä piiritoimistosta Tuula Korhoselta.) Osastojen kasvuhanke Piirin hallitus päätti kokouksessaan käynnistää omarahoitteisen, kaksivuotisen osastojen kasvuprojektin. Hallitus vahvisti projektisuunnitelman tavoitteineen. Hankkeen tavoitteena on valmentamalla ja uusia toimintatapoja luomalla kasvattaa Punaisen Ristin jäsenmäärää ja aktiivisten toimijoiden määrää Helsingin ja Uudenmaan piirissä. Tavoitteena on kasvattaa osastojen toimintamuotojen ja toimintaryhmien määrää,

2 aktiivijäsenten ja tukijäsenten määrää sekä kehittää osastojen johtamisjärjestelmää ja toiminnan organisointia vastaamaan kasvavaa jäsenmäärää ja aktiivitoiminnan ja ryhmien määrää. Hankkeen tuloksena Punaisen Ristin osastojen alueellinen ja toiminnallinen kattavuus paranee piirin alueella. Järjestöavustajan ja ohjelma-avustajan tehtävät Helsingin ja Uudenmaan piirin hallitus valtuutti toiminnanjohtajan palkkaamaan piiritoimistoon kahden vuoden määräajaksi asti järjestöavustajan ja ohjelma-avustajan. Järjestöavustajan tehtävänkuvaan kuuluvat piirin järjestöpuolen avustavat tehtävät, jotka erityisesti painottuvat viestintään, ruotsinkieliseen palveluun, järjestöpuolen laskutukseen sekä jäsenrekisterin ylläpitoon. Ohjelma-avustajan pääasiallinen työ koostuu kolmesta tehtäväkentästä: uudet vapaaehtoiset, ohjelmakoulutuksen tuki sekä kampanja-avustajan, mm. nälkäpäiväsihteerin, tehtävät. Piiritoimistossa on jo pidemmän aikaa ollut tarve vahvistaa osastotukea ja vapaaehtoisten kanssa työtä tekevää henkilökuntaa, mutta piirin resurssit eivät ole sitä mahdollistaneet. Vastaanottokeskustoiminnan uusi käynnistyminen ja sen tuomat taloudelliset resurssit antavat mahdollisuuden väliaikaisesti lisätä piiritoimiston henkilökuntaresursseja. Karis ja Pojo-Pohjan osastojen yhdistyminen Piirin hallitus hyväksyi Karis avdelningenin ja Pojo-Pohjan osaston yhdistymisen alkaen osastojen esityksen mukaisesti. Yhdistyneen osaston kotipaikka on Raaseporin kaupunki ja se on kaksikielinen. Osaston nimeksi esitetään Karis-Pojo avdelning, Karjaan Pohjan osasto. Osaston alue koostuu Karis avdelningenin ja Pojo-Pohjan osastojen nykyisestä alueesta, joka kattaa postinumerot 10300, 10320, 10330, 10350, 10360, 10380, 10410, 10420, 10440, ja Molempien osastojen varat, velat ja muut vastuut siirtyvät yhdistyneelle osastolle. Myös osastojen jäsenet siirtyvät uuden osaston jäseniksi, ellei jäsen toisin ilmoita osastojen yhteenlaskettu jäsenmäärä oli 315. Helsingin ja Uudenmaan piirin vapaaehtoiskoulutusten kouluttajien palkkiokäytännön yhtenäistäminen Punaisen Ristin vapaaehtoiskoulutuksen tavoitteena on vahvistaa järjestön vapaaehtoistoimintaa ja auttamisvalmiutta. Koulutusten ja kouluttajien tarve Helsingin ja Uudenmaan piirin alueella on lisääntynyt voimakkaasti. Vapaaehtoiskoulutuksia kouluttavien kouluttajien palkkiokäytäntö on piirin sisällä ollut hyvin kirjavaa, minkä vuoksi on tarkoituksenmukaista yhtenäistää kouluttajien palkkiokäytäntöä. Yhtenäistämisellä taataan vapaaehtoiskoulutuksen kouluttajien tasapuolinen kohtelu. Helsingin ja Uudenmaan piirin hallitus päätti yhtenäistää kouluttajien palkkiokäytännön piirin järjestämissä koulutuksissa. Kouluttajat ovat jatkossa

3 oikeutettuja resurssikouluttajapalkkioon (yht. 27,75 euroa/h) sovittujen ehtojen täyttyessä. Ohjaus- ja kehittämisryhmien kuulumiset Ryhmien kokoonpanot Valmiustoiminnan ohjausryhmän ja sosiaalitoiminnan ohjausryhmän puheenjohtajat esittelivät ryhmien ajankohtaisia asioita. Valmiustoiminnan kehittämisryhmä toivoo hallituksen täsmentävän ryhmän saamaa toimeksiantoa. Sovittiin, että ryhmä toimittaa hallitukselle oman ehdotuksensa toimeksiannon tarkistamisesta. Sosiaalitoiminnan ohjausryhmä järjestää kehittämisseminaarin sosiaalitoiminnan ja monikulttuurisen toiminnan vapaaehtoisille ja kouluttajille. Esillä on mm. englanninkielinen toiminta sekä uudenlainen Suomeen muuttaneille suunnattu ystävätoiminta (mentorointitoiminta), jossa tavoitteena olisi yhdistää ystävä- sekä asumisaputoiminta. Piirin hallituksen jäsen ja nuorisotoiminnan kehittämisryhmän puheenjohtaja Senja Multala on pyytänyt päivätyllä kirjeellä eroa piirin hallituksesta ja nuorisotoiminnan kehittämisryhmän puheenjohtajuudesta. Hallitus merkitsi eroilmoituksen tiedoksi; hallituksen jäsenen valitsee tai eron myöntää piirin vuosikokous. Nuorisotoiminnan kehittämisryhmä valitsee keskuudestaan puheenjohtajan siihen asti kun piirin vuosikokous valitsee hallitukseen uusia jäseniä, jonka jälkeen puheenjohtaja valitaan piirin hallituksen toimesta. Sitä ennen Olli Pulkkinen on luvannut ottaa väliaikaisesti vastuuta ryhmän toiminnasta, niin että toiminta jatkuu. Ryhmän jäsenet ottavat vastuuta kokousten vetämisestä siihen asti, kun ryhmälle valitaan uusi puheenjohtaja. Kehittämisryhmää täydennettiin kahdella uudella jäsenellä: Sini Heinolainen Järvenpään osastosta ja Kukka Nuora Kehä-Espoon osastosta. Jäsenmäärä Henkilöstöasioita Piirin osastoissa oli yhteensä jäsentä. Jäsenmäärä ylittää selvästi viime vuodenvaihteen jäsenmäärän Nuorisotoiminnan suunnittelijaksi on valittu Mia Niemelä, hän aloittaa tammikuussa. Kehittämispäälliköksi ka osastojen kasvuhanketta vetämään on valittu Tapani Tulkki, joka on aloittanut piiritoimistossa marraskuussa. Henkilöstöassistentti Laura Moisio-Puustinen aloittaa Hän on keskustoimiston henkilöstöhallinnon työntekijä, jonka työpiste on pääosin piiritoimistossa. Henkilöstöassistentin työtehtäviin kuuluvat piiritoimiston ja vastaanottokeskusten henkilöstöasiat.

4 Sijoitusohje Ensiapukoulutuksen päällikkö Mirja Sjöberg siirtyy vastaanottokeskuksien hallintojohtajaksi määräajaksi saakka. Hänen sijaisensa rekrytointi käynnistyy lähiaikoina. Piirin vastaanottokeskuksissa on yli 200 työntekijää. Piirin hallitus on v hyväksynyt piirin sijoitusohjeen ja ulkoistanut sijoitustoiminnan keskustoimiston kilpailuttamalle varainhoitajalle. Helsingin ja Uudenmaan piirillä on omaisuudenhoitosopimus Pohjola Varainhoito Oy:n kanssa. Sijoitusohjeen mukaan piirihallitus käsittelee sijoitusohjetta kerran vuodessa vuoden viimeisessä kokouksessaan. Sijoitusohje hyväksyttiin muutoksitta. Hankintavaltuudet ja piirin tilien käyttöoikeudet Helsingin ja Uudenmaan piirin piiritoimisto tekee työsuunnitelman toteuttamiseksi hankintoja talousarvion puitteissa. Hankinnoissa noudatetaan Suomen Punaisen Ristin taloussäännön määräyksiä hankinnoista. Piirihallitus päätti toimihenkilöiden hankintavaltuuksista vuodelle Hankintavaltuuksiin tehtiin muutoksia, jotka laajentavat toiminnanjohtajan hyväksymisvaltuuksia kattamaan voimassa olevien sopimusten laajuuden. Lisäksi valtuuksissa huomioidaan kuluneen vuoden aikana perustetut vastaanottokeskukset. Lisäksi piirin hallitus vahvisti piirin tilien käyttöoikeudet, käyttöoikeuksiin ei tehty muutoksia. Talous- ja sijoitustoiminnan katsaus Pohjola Varainhoito Oy:n hoitamien piirin sijoitussalkkujen tuotto oli 7,9 % ajalla Vastaanottokeskustoiminta Piirillä on 15 vastaanottokeskusta/yksikköä, jotka sijaitsevat 18 eri osoitteessa. Alaikäiskohteita on viisi. Lähiaikoina avautuvat Orimattilan ja Hangon keskukset. Piiri jatkaa uusien vastaanottokeskustilojen etsintää. Nykyisellä vauhdilla myös ensi vuonna Suomeen olisi tulossa turvapaikanhakijaa. YK:n pääsihteerin vierailu YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon, UNHCR:n pääsihteeri Antonio Guterres ja sisäministeri Petteri Orpo vierailevat seurueineen piirin ylläpitämässä Vantaan Auramon vastaanottokeskuksessa Toiminnanjohtaja ja yksikön päällikkö Nelli Kasurinen esittelevät toimintaa ja monikulttuurisuustoiminnan kehittäjä Karoliina Zschauer-Lilja esittelee Vantaan vapaaehtoistoimintaa keskuksessa.

5 Rajalta kotiin arkkitehtuurikilpailu Arkkitehtuurimuseon yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliitto SAFAn kanssa järjestämässä suunnittelukilpailussa etsitään asumisen ratkaisuja turvapaikanhakijoille pohjoisessa ympäristössä. Kilpailun tulosten pohjalta luodaan Suomen paviljongin näyttely Venetsian Arkkitehtuuribiennaaliin vuonna Toiminnanjohtaja on mukana tuomariston asiantuntijajäsenenä Rajalta kotiin asumisen ratkaisuja turvapaikanhakijoille suunnittelukilpailussa. Kansainväliseen arkkitehtuurikilpailuun tuli 94 ehdotusta. Tulokset julkistetaan arkkitehtuurimuseolla. * * * Lisätietoja Petri Kaukiainen, petri.kaukiainen@punainenristi.fi Tiedotteen laati Tuula Korhonen, tuula.korhonen@punainenristi.fi

HELSINGIN JA UUDENMAAN PIIRIN HALLITUS TIEDOTTAA Sivu 1 PIIRIN HALLITUKSEN KOKOUS

HELSINGIN JA UUDENMAAN PIIRIN HALLITUS TIEDOTTAA Sivu 1 PIIRIN HALLITUKSEN KOKOUS 13.12.2018 Sivu 1 PIIRIN HALLITUKSEN KOKOUS 11.12.2018 Piirin hallitus hyväksyi vuoden viimeisessä kokouksessaan mm. työsuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2019 ja päätti puoltaa osastojen esittämiä

Lisätiedot

Vuoden 2018 talousarvio on ylijäämäinen väliaikaisen vastaanottokeskustoiminnan järjestämisen korvausten takia.

Vuoden 2018 talousarvio on ylijäämäinen väliaikaisen vastaanottokeskustoiminnan järjestämisen korvausten takia. 15.12.2017 Sivu 1 PIIRIN HALLITUKSEN KOKOUS 13.12.2017 Piirin hallitus hyväksyi vuoden viimeisessä kokouksessaan työsuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2018, päätti puoltaa osastojen esittämiä ansiomitaleja

Lisätiedot

Asukkaita piirin keskuksissa on tällä hetkellä noin Paikkaluku kasvaa edelleen ja se tulee olemaan noin 3000.

Asukkaita piirin keskuksissa on tällä hetkellä noin Paikkaluku kasvaa edelleen ja se tulee olemaan noin 3000. 5.2.2016 1 PIIRIN HALLITUKSEN KOKOUS 2.2.2016 Piirin hallituksen vuoden ensimmäisessä kokouksessa keskusteltiin vastaanottokeskustoiminnasta, piirin taloudesta ja vahvistettiin osastojen äänimäärät piirin

Lisätiedot

HUOM! Kokouspäivän päätteeksi klo 17.30 Porvoon osaston 70-vuotisjuhlat. katso kutsu tämän tiedotteen lopussa.

HUOM! Kokouspäivän päätteeksi klo 17.30 Porvoon osaston 70-vuotisjuhlat. katso kutsu tämän tiedotteen lopussa. 12.3.2015 1 PIIRIN HALLITUKSEN KOKOUS 10.3.2015 Piirin hallitus hyväksyi kokouksessaan piirin tilinpäätöksen ja vuosikertomuksen tilikaudelta 1.1.-31.12.2014 ja päätti esittää ne vuosikokoukselle vahvistettavaksi.

Lisätiedot

HELSINGIN JA UUDENMAAN PIIRIN HALLITUS TIEDOTTAA PIIRIN HALLITUKSEN KOKOUS

HELSINGIN JA UUDENMAAN PIIRIN HALLITUS TIEDOTTAA PIIRIN HALLITUKSEN KOKOUS 19.12.2016 1 PIIRIN HALLITUKSEN KOKOUS 15.12.2016 Piirin hallitus hyväksyi vuoden viimeisessä kokouksessaan mm. piirin työsuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2017, päätti puoltaa osastojen esittämiä

Lisätiedot

SPR:N VARSINAIS-SUOMEN PIIRIN TYÖJÄRJESTYS JA SIIHEN SISÄLTYVÄ JOHTOSÄÄNTÖ

SPR:N VARSINAIS-SUOMEN PIIRIN TYÖJÄRJESTYS JA SIIHEN SISÄLTYVÄ JOHTOSÄÄNTÖ 1 SPR:N VARSINAIS-SUOMEN PIIRIN TYÖJÄRJESTYS JA SIIHEN SISÄLTYVÄ JOHTOSÄÄNTÖ Työjärjestys Tässä Suomen Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piirin hallituksen hyväksymässä työjärjestyksessä päätetään Varsinais-Suomen

Lisätiedot

HELSINGIN JA UUDENMAAN PIIRIN HALLITUS TIEDOTTAA PIIRIN HALLITUKSEN KOKOUS

HELSINGIN JA UUDENMAAN PIIRIN HALLITUS TIEDOTTAA PIIRIN HALLITUKSEN KOKOUS PIIRIN HALLITUKSEN KOKOUS 31.10.2017 Piirin hallituksen kokous järjestettiin ensimmäistä kertaa uusissa koulutus- ja vapaaehtoistoiminnan tiloissa Hietaniemenkadulla. Kokouksen pääasiana oli tällä kertaa

Lisätiedot

Vastaava esittelijä: Puheenjohtaja Pertti Torstila + pääsihteeri Kristiina Kumpula +

Vastaava esittelijä: Puheenjohtaja Pertti Torstila + pääsihteeri Kristiina Kumpula + 1 SUOMEN PUNAINEN RISTI Keskustoimisto HALLITUS PÖYTÄKIRJA 6/2015 Kokousaika: perjantai 25.9.2015 klo 10.06-12.24 Kokouspaikka: SPR keskustoimisto, Tehtaankatu 1 a, Helsinki Läsnä: Vastaava esittelijä:

Lisätiedot

Kaudella 1.6.2015-31.5.2016 osastofoorumikummit ovat:

Kaudella 1.6.2015-31.5.2016 osastofoorumikummit ovat: 21.5.2015 1 PIIRIN HALLITUKSEN KOKOUS 19.5.2015 Vuosikokouksessa valittu piirin hallitus piti ensimmäisen kokouksensa uudessa kokoonpanossa. Hallituksen puheenjohtajana toimii Hannu Harri (Keravan osasto),

Lisätiedot

KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013

KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013 JOHTOSÄÄNTÖ sivu 1(6) KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013 I JOHTOSÄÄNNÖN SOVELTAMISALA 1 Johtosäännössä määrätään siitä luottamusjohdon toiminnasta, joka ei sisälly sääntöihin,

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma Suomen Punainen Risti Lapin piiri Rovaniemen osasto

Toimintasuunnitelma Suomen Punainen Risti Lapin piiri Rovaniemen osasto Toimintasuunnitelma 2017 Suomen Punainen Risti Lapin piiri Rovaniemen osasto Toimintasuunnitelma 2017 1. JOHDANTO Punaisen Ristin Rovaniemen osaston toimintasuunnitelma on laadittu vuodelle 2017. Toimintasuunnitelma

Lisätiedot

HELSINGIN JA UUDENMAAN PIIRIN HALLITUS TIEDOTTAA Sivu 1 PIIRIN HALLITUKSEN KOKOUS

HELSINGIN JA UUDENMAAN PIIRIN HALLITUS TIEDOTTAA Sivu 1 PIIRIN HALLITUKSEN KOKOUS 7.9.2018 Sivu 1 PIIRIN HALLITUKSEN KOKOUS 5.9.2018 Piirin hallituksen syyskauden ensimmäisessä kokouksessa käytiin mm. piirin vuoden 2019 työsuunnitelman lähetekeskustelu ja kuultiin katsaus Vapaaehtoisten

Lisätiedot

Oma Punainen Risti. Vapaaehtoisten tietojärjestelmä. Viimeisin muokkaus

Oma Punainen Risti. Vapaaehtoisten tietojärjestelmä. Viimeisin muokkaus Oma Punainen Risti Vapaaehtoisten tietojärjestelmä Viimeisin muokkaus 10.01.2018 Tapahtunutta 2017 Kevät Kesä Syksy Järjestelmän prototyypin suunnittelu Sisältöjen määrittely Sisältöjen määrittely Julkinen

Lisätiedot

Suomen Punaisen Ristin piirien johtosääntö

Suomen Punaisen Ristin piirien johtosääntö Suomen Punaisen Ristin piirien johtosääntö (Hyväksytty Suomen Punaisen Ristin valtuuston kokouksessa 12.5.2006, muutettu 8.12.2006) Suomen Punaisesta Rististä annetun tasavallan presidentin asetuksen (811/2005),

Lisätiedot

HELSINGIN JA UUDENMAAN PIIRIN HALLITUS TIEDOTTAA PIIRIN HALLITUKSEN KOKOUS

HELSINGIN JA UUDENMAAN PIIRIN HALLITUS TIEDOTTAA PIIRIN HALLITUKSEN KOKOUS PIIRIN HALLITUKSEN KOKOUS 5.9.2017 Piirin hallituksen syyskauden ensimmäisessä kokouksessa käytiin mm. piirin vuoden 2018 työsuunnitelman lähetekeskustelu ja päätettiin piirin koulutus- ja vapaaehtoistoiminnan

Lisätiedot

VAPAAEHTOISTOIMINTA PANSION VASTAANOTTOKESKUKSESSA

VAPAAEHTOISTOIMINTA PANSION VASTAANOTTOKESKUKSESSA VASTAANOTTOKESKUKSESSA TOIMIVILLE VAPAAEHTOISILLE VAPAAEHTOISTOIMINTA PANSION VASTAANOTTOKESKUKSESSA Olemme Punaisen Ristin Ruissalon osaston vapaaehtoisia Punainen Risti ja Punainen Puolikuu tunnetaan

Lisätiedot

SUOMEN PUNAINEN RISTI Keskustoimisto Viestintätiimi/os 25.9.2015 1 (9)

SUOMEN PUNAINEN RISTI Keskustoimisto Viestintätiimi/os 25.9.2015 1 (9) SUOMEN PUNAINEN RISTI Keskustoimisto Viestintätiimi/os 25.9.2015 1 (9) SUOMEN PUNAISEN RISTIN HUOMIONOSOITUKSET Suomen Punaisen Ristin ansioristi ja ansiomitalit (SPR-laki nro 238/2000 ja asetus nro 811/2005):

Lisätiedot

Suomen Punaisen Ristin toiminnasta

Suomen Punaisen Ristin toiminnasta Suomen Punaisen Ristin toiminnasta Alueellinen maanpuolustuskurssi, 2.2.2017 Sirkka-Liisa Oinaala, toiminnanjohtaja Suomen Punainen Risti, osa maailmanlaajuista liikettä Suomen Punainen Risti kuuluu Punaisen

Lisätiedot

Hyväksytty Suomen Punaisen Ristin valtuuston kokouksessa 17. päivänä marraskuuta 2017:

Hyväksytty Suomen Punaisen Ristin valtuuston kokouksessa 17. päivänä marraskuuta 2017: SUOMEN PUNAISEN RISTIN PIIRIEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty Suomen Punaisen Ristin valtuuston kokouksessa 17. päivänä marraskuuta 2017: 1 luku. Yleisiä määräyksiä 1 Piirin tehtävät Piirin tehtävänä on SPR-asetuksen

Lisätiedot

Hyväksytty Suomen Punaisen Ristin valtuuston kokouksessa 17. päivänä marraskuuta 2017:

Hyväksytty Suomen Punaisen Ristin valtuuston kokouksessa 17. päivänä marraskuuta 2017: SUOMEN PUNAISEN RISTIN OSASTOJEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty Suomen Punaisen Ristin valtuuston kokouksessa 17. päivänä marraskuuta 2017: 1 luku. Yleisiä määräyksiä 1 Osastojen tehtävät Osaston tehtävänä on

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1 Taloustyöryhmä - Kokousaika 24.10.2017 kello 8:30 10:30 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: 1

Lisätiedot

PALKITSEMISSÄÄNNÖT. Sukeltajaliitto ry 8.9.2013

PALKITSEMISSÄÄNNÖT. Sukeltajaliitto ry 8.9.2013 PALKITSEMISSÄÄNNÖT Sukeltajaliitto ry 8.9.2013 PALKITSEMISSÄÄNNÖT 1. YLEISPERIAATTEET JA YLEISET SÄÄNNÖT 1.1. Mistä palkitaan Sukeltajaliitto ry:n varsinaiselle tai yhteisöjäsenelle, yhteistyökumppanille

Lisätiedot

Hallituksen puheenjohtaja Kai Vainio avasi kokouksen.

Hallituksen puheenjohtaja Kai Vainio avasi kokouksen. Aika 11.5.2015 klo 17:00 1/5 Paikka Länsi-Suomen Pelastusalan Liitto, Tuijussuontie 10, Raisio LÄSNÄ: HALLITUS Vainio Kai puheenjohtaja Läsnäolo-oikeutetut - Esittelijä ja sihteeri Tervakangas Matti Tenhunen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Talousryhmä - Kokousaika 24.10.2017 kello 8:30 10:25 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen

Lisätiedot

HANKITAAN ENSI VUONNA YHDESSÄ JÄSENIÄ JA PALJON. Jäsenhankintakampanja alkaa tammikuussa

HANKITAAN ENSI VUONNA YHDESSÄ JÄSENIÄ JA PALJON. Jäsenhankintakampanja alkaa tammikuussa HANKITAAN ENSI VUONNA YHDESSÄ JÄSENIÄ JA PALJON Jäsenhankintakampanja alkaa tammikuussa Vapaaehtoisten seminaariristeily 16.-18.10.2015 Jäsenhankintakampanja Valtakunnallinen kampanja sosiaalisessa mediassa

Lisätiedot

Arvioinneista eväitä maaseutuverkostoyksikölle tiedottamisen, koulutuksen, hyvien käytäntöjen ja kansainvälistymisen tueksi

Arvioinneista eväitä maaseutuverkostoyksikölle tiedottamisen, koulutuksen, hyvien käytäntöjen ja kansainvälistymisen tueksi Arvioinneista eväitä maaseutuverkostoyksikölle tiedottamisen, koulutuksen, hyvien käytäntöjen ja kansainvälistymisen tueksi, maaseutuverkostoyksikkö/mmm Sivu 1 8.12.2008 Maaseutuverkosto Manner-Suomen

Lisätiedot

SUOMEN PUNAISEN RISTIN VALTUUSTON KEVÄTKOKOUS

SUOMEN PUNAISEN RISTIN VALTUUSTON KEVÄTKOKOUS SUOMEN PUNAISEN RISTIN VALTUUSTON KEVÄTKOKOUS Aika Perjantaina 20.5.2016, kello 13.05-16.23 Paikka Hotelli Haaga, Nuijamiestentie 10, Helsinki 1 KOKOUKSEN AVAUS Valtuuston puheenjohtaja Eero Rämö avasi

Lisätiedot

SUOMEN PUNAISEN RISTIN KONTTI-TAVARATALOKETJUN JOHTOSÄÄNTÖ

SUOMEN PUNAISEN RISTIN KONTTI-TAVARATALOKETJUN JOHTOSÄÄNTÖ SUOMEN PUNAINEN RISTI SUOMEN PUNAISEN RISTIN KONTTI-TAVARATALOKETJUN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Tarkoitus ja tehtävä Suomen Punaisen Ristin Kontti-ketjun toiminta on SPR-asetuksen 4 1 mom. 10 kohdan tarkoittamaa järjestön

Lisätiedot

HELSINGIN JA UUDENMAAN PIIRIN HALLITUS TIEDOTTAA 11.9.2015 1 PIIRIN HALLITUKSEN KOKOUS 8.9.2015

HELSINGIN JA UUDENMAAN PIIRIN HALLITUS TIEDOTTAA 11.9.2015 1 PIIRIN HALLITUKSEN KOKOUS 8.9.2015 11.9.2015 1 PIIRIN HALLITUKSEN KOKOUS 8.9.2015 Piirin hallitus piti syyskauden ensimmäisen kokouksensa 8.9. Asialistalla oli mm. turvapaikanhakijoiden vastaanottotoiminta Punaisessa Ristissä ja piirin

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus PÄÄTÖS: Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus PÄÄTÖS: Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi Pöytäkirja 1 HALLITUKSEN KOKOUS 1/2013 AIKA Torstai klo 18.30 PAIKKA LÄSNÄ Mäntyniementie 1, Karhu-sali Hallitus Linnolahti Jarno, puheenjohtaja Asikainen Lauri Loisa Kirsi Mikkonen Pasi Nevalainen Pirjo

Lisätiedot

1 TOIMINTA-AJATUS 2 STRATEGISET LINJAUKSET

1 TOIMINTA-AJATUS 2 STRATEGISET LINJAUKSET TOIMINTASUUNNITELMA 2017 1 1 TOIMINTA-AJATUS Sairaanhoitajien koulutussäätiön tarkoituksena on tukea ja edistää hoitotyön koulutusta ja ammatillista toimintaa kartuttamalla säätiön varoja ja käyttämällä

Lisätiedot

Monikulttuurinen vapaaehtoistoiminta

Monikulttuurinen vapaaehtoistoiminta Toimintamuodot Ystävätoiminta Suomen- ja ruotsin kielen kerho LäksyHelppi Kansainvälinen klubi Leiritoiminta Asumisapu Toiminta vastaanottokeskuksissa Koulutus Makupaloja monikulttuurisuudesta Ystävätoiminnan

Lisätiedot

Tarjoamme kokousosanottajille lounaan klo välillä. Aamukahvia on mahdollista ostaa omalla kustannuksella Oodin kahviloista (1. ja 3. krs).

Tarjoamme kokousosanottajille lounaan klo välillä. Aamukahvia on mahdollista ostaa omalla kustannuksella Oodin kahviloista (1. ja 3. krs). 15.3.2019 Sivu 1 PIIRIN HALLITUKSEN KOKOUS 13.3.2019 Piirin hallitus hyväksyi kokouksessaan tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen tilivuodelta 1.1.-31.12.2018 esitettäväksi piirin vuosikokoukselle. Lisäksi

Lisätiedot

Suomen Punaisen Ristin toiminnasta

Suomen Punaisen Ristin toiminnasta Suomen Punaisen Ristin toiminnasta Alueellinen maanpuolustuskurssi, 24.11.2016 Sirkka-Liisa Oinaala, toiminnanjohtaja Suomen Punainen Risti, osa maailmanlaajuista liikettä Suomen Punainen Risti kuuluu

Lisätiedot

(Lapinlahden terveyspiste, Savo-Karjalan piiri) Terveyspistetoiminta

(Lapinlahden terveyspiste, Savo-Karjalan piiri) Terveyspistetoiminta (Lapinlahden terveyspiste, Savo-Karjalan piiri) Terveyspistetoiminta TERVEYS JA TURVALLISUUS 23.5.2013 SPR:n toimintamuodot (Asetus 3 ) Tarkoituksensa toteuttamiseksi järjestö: 1) ylläpitää auttamisvalmiutta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (12) Kaupunginkanslia 18/2015 Tietotekniikka- ja viestintäosasto Tietotekniikka- ja viestintäjohtaja

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (12) Kaupunginkanslia 18/2015 Tietotekniikka- ja viestintäosasto Tietotekniikka- ja viestintäjohtaja Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (12) 29 Ahjon dokumentinhallinnan uusi versio HEL 2015-009168 T 02 08 01 01 Päätös Päätöksen perustelut päätti hyväksyä Tieto Finland Oy:n tarjouksen nro 2015/315480/1 mukaiset

Lisätiedot

Ruissalon osaston monikulttuurinen toiminta ja sen koordinointi opas ryhmien koordinaattoreille

Ruissalon osaston monikulttuurinen toiminta ja sen koordinointi opas ryhmien koordinaattoreille Ruissalon osaston monikulttuurinen toiminta ja sen koordinointi opas ryhmien koordinaattoreille Ruissalon osaston monikulttuurinen vapaaehtoistoiminta koostuu seitsemästä eri toimintamuodosta (ryhmästä):

Lisätiedot

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus Maakuntahallitus 56 24.04.2017 Maakuntahallitus 69 22.05.2017 Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus 510/04.00.02/2016 MHS 24.04.2017 56 Tiivistelmä Asian yksityiskohtainen

Lisätiedot

Hotelli Holiday Inn Helsinki City Center, Elielinaukio 5, Helsinki. Valtuuston puheenjohtaja Pirkko-Liisa Ollila avasi kokouksen kello

Hotelli Holiday Inn Helsinki City Center, Elielinaukio 5, Helsinki. Valtuuston puheenjohtaja Pirkko-Liisa Ollila avasi kokouksen kello SUOMEN PUNAISEN RISTIN VALTUUSTON SYYSKOKOUS 2017 Aika Perjantai 17.11.2017 kello 13.19-17.10 Paikka Hotelli Holiday Inn Helsinki City Center, Elielinaukio 5, Helsinki 1. KOKOUKSEN AVAUS Valtuuston puheenjohtaja

Lisätiedot

1 TOIMINTA-AJATUS 2 STRATEGISET LINJAUKSET

1 TOIMINTA-AJATUS 2 STRATEGISET LINJAUKSET TOIMINTASUUNNITELMA 2016 1 1 TOIMINTA-AJATUS Sairaanhoitajien koulutussäätiön tarkoituksena on tukea ja edistää hoitotyön koulutusta ja ammatillista toimintaa kartuttamalla säätiön varoja ja käyttämällä

Lisätiedot

Mitä sääntömuutos käytännössä tarkoittaa?

Mitä sääntömuutos käytännössä tarkoittaa? Mitä sääntömuutos käytännössä tarkoittaa? Vertailu Seuran rakenteesta nyt ja tulevaisuudessa Sääntötyöryhmä 15.11.2018 Osastojen ja piirien keskusteluun: Kommentointiaikaa jatkettu 15.2.2019 asti. Palaute

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma Suomen Punainen Risti Rovaniemen osasto AUTTAJA LÄHELLÄ SINUA

Toimintasuunnitelma Suomen Punainen Risti Rovaniemen osasto AUTTAJA LÄHELLÄ SINUA Toimintasuunnitelma 2018 Suomen Punainen Risti Rovaniemen osasto 25.11.2017 AUTTAJA LÄHELLÄ SINUA JOHDANTO Suomen Punaisen Ristin tulevan kolmen vuoden 2018-2020 valtakunnallisena teemana on Auttaja lähellä

Lisätiedot

Kokousaika: perjantai kello lauantai kello Vastaava esittelijä:

Kokousaika: perjantai kello lauantai kello Vastaava esittelijä: 1 SUOMEN PUNAINEN RISTI Keskustoimisto HALLITUS PÖYTÄKIRJA 5/2016 Kokousaika: perjantai 26.8. kello 13.00 lauantai 27.8.2016 kello 12.58 Kokouspaikka: Nynäs, Heinola Läsnä: Vastaava esittelijä: Puheenjohtaja

Lisätiedot

VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU LAPPEENRANNAN PAIKALLISTOIMIKUNTA TOIMINTASUUNNITELMA

VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU LAPPEENRANNAN PAIKALLISTOIMIKUNTA TOIMINTASUUNNITELMA VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU LAPPEENRANNAN PAIKALLISTOIMIKUNTA TOIMINTASUUNNITELMA 2016 2018 Vahvistettu paikallistoimikunnan syyskokouksessa 2.10.2017 Yleistä Vapaaehtoisen pelastuspalvelun (VAPEPA)

Lisätiedot

Hallituksen järjestäytymiskokous 1 / 2019

Hallituksen järjestäytymiskokous 1 / 2019 Hallituksen järjestäytymiskokous 1 / 2019 Aika klo 17.30-19.30 Paikka Pohjantähti, pääkonttori Keinusaarentie 2, 13200 Hml Läsnä Jäsenet: Hannula Kari, puheenjohtaja Heikkilä Sanna Hirvonen Juha Kärkäs

Lisätiedot

Johtosääntö. Suomen Akvaarioliitto ry

Johtosääntö. Suomen Akvaarioliitto ry Johtosääntö Suomen Akvaarioliitto ry Päivitetty: 18.2.2008 Edellinen päivitys: 9.2.2008 Suomen Akvaarioliitto ry 2(6) Johdanto Suomen Akvaarioliitto ry:n (SAL) johtosääntö on suunniteltu helpottamaan liiton

Lisätiedot

Linnolahti Jarno, puheenjohtaja Asikainen Lauri Lahti Anneli Loisa Kirsi Mikkonen Pasi 11 - Piipponen Mitja Sarola Riitta

Linnolahti Jarno, puheenjohtaja Asikainen Lauri Lahti Anneli Loisa Kirsi Mikkonen Pasi 11 - Piipponen Mitja Sarola Riitta Pöytäkirja 1(5) HALLITUKSEN KOKOUS 1/2018 AIKA Keskiviikko klo 18.30 PAIKKA LÄSNÄ Mäntyniementie 1, Karhu-sali Hallitus Linnolahti Jarno, puheenjohtaja Asikainen Lauri Lahti Anneli Loisa Kirsi Mikkonen

Lisätiedot

UUSI. 1 Piirin tehtävät

UUSI. 1 Piirin tehtävät Suomen Punaisen Ristin piirien johtosääntö VANHA 1 luku. Yleisiä määräyksiä 1 Piirin perustaminen UUSI 1 luku. Yleisiä määräyksiä Siirretty asetukseen (32 ) -> poistettu. Alueellista toimintaa varten maa

Lisätiedot

Linnolahti Jarno, puheenjohtaja Asikainen Lauri Loisa Kirsi Mikkonen Pasi Nevalainen Pirjo Sarola Riitta Saarinki Jaana

Linnolahti Jarno, puheenjohtaja Asikainen Lauri Loisa Kirsi Mikkonen Pasi Nevalainen Pirjo Sarola Riitta Saarinki Jaana Pöytäkirja 1 / 5 HALLITUKSEN KOKOUS 1/2014 AIKA Torstai klo 18.30 PAIKKA LÄSNÄ Mäntyniementie 1, Karhu-sali Hallitus Linnolahti Jarno, puheenjohtaja Asikainen Lauri Loisa Kirsi Mikkonen Pasi Nevalainen

Lisätiedot

Yhteinen vapaaehtoistoimintaa Pohjois-Karjalassa logo edustaa seuraavia arvoja: pohjoiskarjalaisuus, vapaaehtoisuus, yhteisöllisyys ja hyvinvointi.

Yhteinen vapaaehtoistoimintaa Pohjois-Karjalassa logo edustaa seuraavia arvoja: pohjoiskarjalaisuus, vapaaehtoisuus, yhteisöllisyys ja hyvinvointi. VAPAAEHTOISTOIMINTA POHJOIS-KARJALASSA-logo yhteistä näkyvyyttä vapaaehtoistoiminnalle! Vapaaehtoistoiminta Pohjois-Karjalassa logon tarkoituksena on saada yhteistä positiivista näkyvyyttä ja tunnettuutta

Lisätiedot

C. SUOMEN SOTILASURHEILULIITON HUOMIONOSOITUKSET JA NIIDEN MYÖNTÄMISPERUSTEET SEKÄ OHJEITA ERÄIDEN MUIDEN HUOMIONOSOITUKSIEN ESITTÄMISESTÄ

C. SUOMEN SOTILASURHEILULIITON HUOMIONOSOITUKSET JA NIIDEN MYÖNTÄMISPERUSTEET SEKÄ OHJEITA ERÄIDEN MUIDEN HUOMIONOSOITUKSIEN ESITTÄMISESTÄ C. SUOMEN SOTILASURHEILULIITON HUOMIONOSOITUKSET JA NIIDEN MYÖNTÄMISPERUSTEET SEKÄ OHJEITA ERÄIDEN MUIDEN HUOMIONOSOITUKSIEN ESITTÄMISESTÄ 1. YLEISTÄ Suomen Sotilasurheiluliitto ry myöntää esityksestä

Lisätiedot

SUOMEN GOLFKENTÄNHOITAJIEN YHDISTYS FINNISH GREENKEEPERS ASSOCIATION RY

SUOMEN GOLFKENTÄNHOITAJIEN YHDISTYS FINNISH GREENKEEPERS ASSOCIATION RY Hallituksen sääntömuutosehdotus kevätkokoukseen 2012 7 Jäsenmaksut Yhdistyksen syyskokous päättää jäsenmaksuista hallituksen esityksen perusteella. A-, B- ja C-jäsenillä sekä kannatusjäsenillä voi olla

Lisätiedot

Vastaava esittelijä: Puheenjohtaja Pertti Torstila + pääsihteeri Kristiina Kumpula +

Vastaava esittelijä: Puheenjohtaja Pertti Torstila + pääsihteeri Kristiina Kumpula + 1 SUOMEN PUNAINEN RISTI Keskustoimisto HALLITUS PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kokousaika: Perjantai 27.1.2017 kello 12.40-17.02 Kokouspaikka: SPR keskustoimisto, Tehtaankatu 1 a, Helsinki Läsnä: Vastaava esittelijä:

Lisätiedot

YLEISAVUSTUS. 1 Avustuksen hakeminen

YLEISAVUSTUS. 1 Avustuksen hakeminen AVUSTUSOHJESÄÄNNÖT 1 (6) YLEISAVUSTUS 1 Avustuksen hakeminen Yleisavustusta voidaan myöntää Jyväskylän ammattikorkeakoulussa koulutusalajärjestöinä tai vastaavassa asemassa toimiville rekisteröidyille

Lisätiedot

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus Maakuntahallitus 56 24.04.2017 Maakuntahallitus 69 22.05.2017 Maakuntahallitus 86 19.06.2017 Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus 510/04.00.02/2016 MHS 24.04.2017

Lisätiedot

SPR:n kokonaisvalmiuden koulutusohjelma osa syksy Tommi Mattila Valmiuspäällikkö Suomen Punainen Risti Hämeen piiri

SPR:n kokonaisvalmiuden koulutusohjelma osa syksy Tommi Mattila Valmiuspäällikkö Suomen Punainen Risti Hämeen piiri SPR:n kokonaisvalmiuden koulutusohjelma 2018-2019 1. osa syksy 2018 Tommi Mattila Valmiuspäällikkö Suomen Punainen Risti Hämeen piiri Illan ohjelma 1. Tunti Koulutusohjelman esittely ja tavoite Tämän illan

Lisätiedot

Kokousaika: perjantai klo 9 tutustumiskierros, klo kokous. Vastaava esittelijä:

Kokousaika: perjantai klo 9 tutustumiskierros, klo kokous. Vastaava esittelijä: 1 SUOMEN PUNAINEN RISTI Keskustoimisto HALLITUS PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kokousaika: perjantai 23.9. klo 9 tutustumiskierros, klo 10-14.30 kokous Kokouspaikka: Kalkku, Tampere Läsnä: Vastaava esittelijä: Puheenjohtaja

Lisätiedot

HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 11.11.2008 84 Noudatetaan 1.1.2009 alkaen 1 Toimiala Tässä johtosäännössä määritellään vesihuoltolaitoksen, sen johtokunnan ja toimitusjohtajan

Lisätiedot

Tapahtumakalenteri 2015

Tapahtumakalenteri 2015 Tapahtumakalenteri 2015 Tammikuu 9.1. Järjestötiedotteen 1/2014 materiaali piiritoimistoon 12.1. SPR-info, Uusikaupunki 12.1. SPR-info, Salo 14.1. SPR-info, Loimaa 15.1. SPR-info, Turku 16.-17.1. Ensiapupäivystäjien

Lisätiedot

SUOMEN KOTISEUTULIITTO PÖYTÄKIRJA 2015/6 Hallitus 16.6.2015 Sivu 1 / 5

SUOMEN KOTISEUTULIITTO PÖYTÄKIRJA 2015/6 Hallitus 16.6.2015 Sivu 1 / 5 Hallitus 16.6.2015 Sivu 1 / 5 Aika: 16.6.2015 klo 13.00 14.40 Paikka: Hotelli Atlas, Kuopio Läsnä Puheenjohtaja: Kirsi Moisander (-) Varapuheenjohtaja: Raimo Sailas (-) Jäsenet: Annukka Alppi (x) Rauno

Lisätiedot

Tervetuloa Kouluttajapäiville 2018!

Tervetuloa Kouluttajapäiville 2018! Tervetuloa Kouluttajapäiville Eläkevalmentajat 2018! Henkisen tuen kouluttajat Humanitaarisen oikeuden kouluttajat Järjestökouluttajat Monikulttuurisuuskouluttajat Nuorisokouluttajat Sosiaalipalvelukouluttajat

Lisätiedot

vapaaehtoisen opas johannes wiehn Kotoutumisen tukena osa 1 lukijalle

vapaaehtoisen opas johannes wiehn Kotoutumisen tukena osa 1 lukijalle vapaaehtoisen opas johannes wiehn Kotoutumisen tukena osa 1 lukijalle näin käytät opasta Kotoutumisen tukena -opas kerää yhteen hyviksi koetut toimintamuodot, joilla Suomen Punaisen Ristin osastot tukevat

Lisätiedot

HYY seniorit ry, HUS seniorer rf. Rek. no 192.654 SÄÄNNÖT

HYY seniorit ry, HUS seniorer rf. Rek. no 192.654 SÄÄNNÖT HYY seniorit ry, HUS seniorer rf SÄÄNNÖT Yhdistysrekisteri vahvistanut 27.10.2005 HYY-seniorit, HUS-seniorer rf SÄÄNNÖT 2 (5) 1 Nimi, kotipaikka ja kielet Yhdistyksen nimi on HYY-seniorit ry, HUS-seniorer

Lisätiedot

Lisäksi Reserviläisliitolla on ansioristi, josta on säädetty asetuksella 655/1982. Ansioristiä voidaan myöntää myös soljella.

Lisäksi Reserviläisliitolla on ansioristi, josta on säädetty asetuksella 655/1982. Ansioristiä voidaan myöntää myös soljella. RESERVILÄISLIITTO ry Helsinki, 1.3.2008 RESERVILÄISLIITON ANSIOMITALIEN SÄÄNNÖT Reserviläisliitto Reservin Aliupseerien Liitto ry:n ansiomitalijärjestelmä on perustettu vuonna 1980. Nämä mitalisäännöt,

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n säännöt Hyväksytty piirin kokouksessa 19.10.2015. PRH hyväksynyt 8.12.2015.

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n säännöt Hyväksytty piirin kokouksessa 19.10.2015. PRH hyväksynyt 8.12.2015. Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n säännöt Hyväksytty piirin kokouksessa 19.10.2015. PRH hyväksynyt 8.12.2015. 1. Nimi, kotipaikka ja kieli Yhdistyksen nimi on Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry. Sen kotipaikka

Lisätiedot

Rotaryjärjestön organisaatio. 05/2016 / MKa

Rotaryjärjestön organisaatio. 05/2016 / MKa 05/2016 / MKa Rotaryjärjestön perusorganisaatio ja eri yksikköjen keskinäiset suhteet Rotaryklubi Kuvernööri ja piiriorganisaatio Suomen Rotary Rotary International 2 Rotaryklubi Suomen Rotary ry Rotarytoimisto

Lisätiedot

SUOMENLINNAN OSASTON TOIMINTASUUNNITELMA 2011

SUOMENLINNAN OSASTON TOIMINTASUUNNITELMA 2011 SUOMENLINNAN OSASTON TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Näkyvämpi arvojen puolustaja osasto ottaa tarvittaessa kantaa julkisesti paikallisen epäkohdan korjaamiseksi, inhimillisyyden puolesta Osasto esittelee omaa

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Joutsan osasto SYYSKOKOUS 21.11.2013 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 JÄRJESTÖLLINEN JA AATTEELLINEN PERUSVALMIUS ENSIAPURYHMÄ VALMIUSTOIMINTA YSTÄVÄTOIMINTA KOULUTUSTOIMINTA LAPSI JA NUORISOTOIMINTA OMAISHOITAJIEN

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi on Suomen Motoristit ry. Toimialueena on Suomi ja kotipaikkana Forssan kaupunki.

1. Yhdistyksen nimi on Suomen Motoristit ry. Toimialueena on Suomi ja kotipaikkana Forssan kaupunki. Suomen Motoristit ry Kuusimäenkatu 21 33560 TAMPERE 1 (6) YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Nimi: Suomen Motoristit ry Kotipaikka: Forssa Osoite: Kuusimäenkatu 21 33560 Tampere Rekisterinumero: 151.543 Merkitty rekisteriin:

Lisätiedot

TOIMINTAOHJESÄÄNTÖ. Hyväksytty /6 TOIMINTAOHJESÄÄNTÖ

TOIMINTAOHJESÄÄNTÖ. Hyväksytty /6 TOIMINTAOHJESÄÄNTÖ 1. JÄSENET 2. PIIRIN KOKOUKSET Etelä-Karjalan Partiolaiset ry:n säännöt, 9. : TOIMINTAOHJESÄÄNTÖ Hyväksytty 15.5.2014 1/6 Piirin henkilöstön oikeudet ja velvollisuudet sekä sen eri elinten toiminta määritellään

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Maakunnallinen kyläyhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Lappilaiset Kylät ry toimii Lapin kylien kattojärjestönä. Yhdistys toimii kylien asukkaiden, kylätoimikuntien, kylä- ja asukasyhdistysten sekä Lapin

Lisätiedot

Opetusministeriö asettaa tarvittaessa työryhmän ohjelman valmistelua ja seurantaa varten.

Opetusministeriö asettaa tarvittaessa työryhmän ohjelman valmistelua ja seurantaa varten. Annettu Helsingissä 9 päivänä helmikuuta 2006 Valtioneuvoston asetus nuorisotyöstä ja -politiikasta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty opetusministeriön esittelystä, säädetään 27 päivänä

Lisätiedot

Aika: Vuosikokous tiistaina 25.2.2014 klo 17:30-19:13 Paikka: Allianssi-talo, Aktia-sali, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki

Aika: Vuosikokous tiistaina 25.2.2014 klo 17:30-19:13 Paikka: Allianssi-talo, Aktia-sali, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144 Aika: Vuosikokous tiistaina 25.2.2014 klo 17:30-19:13 Paikka: Allianssi-talo, Aktia-sali, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA

Lisätiedot

Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014. Yleistä. Hallitus. Jäsenistö. Toimikunnat ja työryhmät

Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014. Yleistä. Hallitus. Jäsenistö. Toimikunnat ja työryhmät Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Yleistä Fiskars kyläseuran toiminta tukeutuu yhdistyksen sääntöihin ja vuosittain vahvistettavaan toimintasuunnitelmaan. Toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Kokousaika: tiistai 7.5. klo perjantai klo Vastaava esittelijä:

Kokousaika: tiistai 7.5. klo perjantai klo Vastaava esittelijä: 1 SUOMEN PUNAINEN RISTI Keskustoimisto HALLITUS PÖYTÄKIRJA 5/2019 Kokousaika: tiistai 7.5. klo 16.21 - perjantai 10.5.2019 klo 18.00 Kokouspaikka: sähköinen kokous Läsnä: Vastaava esittelijä: Puheenjohtaja

Lisätiedot

Visiomme: Olemme rohkea ja luotettava auttaja kotona ja maailmalla. Perustehtävämme: Autamme yhdessä avun tarpeessa olevia ihmisiä

Visiomme: Olemme rohkea ja luotettava auttaja kotona ja maailmalla. Perustehtävämme: Autamme yhdessä avun tarpeessa olevia ihmisiä 1 Suomen Punainen Risti Keski-Espoon osasto Marraskuu 2015 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 Visiomme: Olemme rohkea ja luotettava auttaja kotona ja maailmalla Perustehtävämme: Autamme yhdessä avun tarpeessa

Lisätiedot

SUOMEN GOLFKENTÄNHOITAJIEN YHDISTYS FINNISH GREENKEEPERS ASSOCIATION RY

SUOMEN GOLFKENTÄNHOITAJIEN YHDISTYS FINNISH GREENKEEPERS ASSOCIATION RY YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen Golfkentänhoitajien Yhdistys - Finnish Greenkeepers Association r.y. ja sen kotipaikka on Espoon kaupunki. 2 Tarkoitus ja tehtävät Yhdistyksen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Maakunnallinen kyläyhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Lappilaiset Kylät ry toimii Lapin kylien kattojärjestönä. Yhdistys toimii kylien asukkaiden, kylätoimikuntien, kylä- ja asukasyhdistysten sekä Lapin

Lisätiedot

Suomen Punaisen Ristin palvelutalo- ja sairaalaystävätoiminta ohjeistus henkilökunnalle

Suomen Punaisen Ristin palvelutalo- ja sairaalaystävätoiminta ohjeistus henkilökunnalle Suomen Punaisen Ristin palvelutalo- ja sairaalaystävätoiminta ohjeistus henkilökunnalle Ystävien tehtävät ja toimintamuodot... 2 Ystävänä palvelutaloissa tai sairaaloissa -koulutus... 4 Ohjeistus palvelutalon

Lisätiedot

SPR:n kokonaisvalmiuden koulutusohjelma osa kevät Tommi Mattila Valmiuspäällikkö Suomen Punainen Risti Hämeen piiri

SPR:n kokonaisvalmiuden koulutusohjelma osa kevät Tommi Mattila Valmiuspäällikkö Suomen Punainen Risti Hämeen piiri SPR:n kokonaisvalmiuden koulutusohjelma 2018-2019 3. osa kevät 2019 Tommi Mattila Valmiuspäällikkö Suomen Punainen Risti Hämeen piiri Illan ohjelma Keitä tänään on paikalla? 1. Tunti Kertaus: SPR:n kokonaisvalmiuden

Lisätiedot

Vastaava esittelijä: Puheenjohtaja Pertti Torstila + pääsihteeri Kristiina Kumpula +

Vastaava esittelijä: Puheenjohtaja Pertti Torstila + pääsihteeri Kristiina Kumpula + 1 SUOMEN PUNAINEN RISTI Keskustoimisto HALLITUS PÖYTÄKIRJA 1/2016 Kokousaika: perjantai 29. lauantai 30.1.2016 Kokouspaikka: Harriniva, Muonio Läsnä: Vastaava esittelijä: Puheenjohtaja Pertti Torstila

Lisätiedot

SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT

SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Sporticus ry. Yhdistyksen kotipaikka on Jyväskylän kaupunki. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja valvoa jäsentensä opiskelumahdollisuuksia ja ammatillisia

Lisätiedot

SUOMI-VENÄJÄ SEURAN TURUN PIIRI V. 2016 2020

SUOMI-VENÄJÄ SEURAN TURUN PIIRI V. 2016 2020 SUOMI-VENÄJÄ SEURAN TURUN PIIRI V. 2016 2020 * Kokoaa iloiset ihmiset tekemään yhdessä elämyksiä * On tarmokasta kulttuuri-, maahanmuuttaja- ja projektitoimintaa * Järjestää kiinnostavia kohtaamisia, joiden

Lisätiedot

TUNNUKSET, SUORITUSMERKIT, KUNNIAKIRJAT JA ANSIOMERKIT

TUNNUKSET, SUORITUSMERKIT, KUNNIAKIRJAT JA ANSIOMERKIT Suomen riistakeskuksen hallitus on kokouksessaan 4.10.2012 tekemällään päätöksellä vahvistanut Suomen riistakeskuksen ja riistanhoitoyhdistysten ansiomerkkiohjesäännön seuraavasti: TUNNUKSET, SUORITUSMERKIT,

Lisätiedot

Maahanmuuttajan kohtaaminen 14.1.2016 TURVAA JA SUOJAA

Maahanmuuttajan kohtaaminen 14.1.2016 TURVAA JA SUOJAA Maahanmuuttajan kohtaaminen 14.1.2016 Termistö Siirtolainen/maahanmuuttaja Henkilö joka muuttaa tai siirtyy toiseen maahan paremman elämän toiveen, työn, opiskelun tai ihmissuhteen perusteella Turvapaikan

Lisätiedot

Vastaava esittelijä: Puheenjohtaja Pertti Torstila + pääsihteeri Kristiina Kumpula +

Vastaava esittelijä: Puheenjohtaja Pertti Torstila + pääsihteeri Kristiina Kumpula + 1 SUOMEN PUNAINEN RISTI Keskustoimisto HALLITUS PÖYTÄKIRJA 2/2015 Kokousaika: Perjantai 20. maaliskuuta 2015 klo 10.06-14.55 Kokouspaikka: SPR:n keskustoimisto, Helsinki, Tehtaankatu 1 a Läsnä: Vastaava

Lisätiedot

1 TOIMINTA-AJATUS 2 STRATEGISET LINJAUKSET

1 TOIMINTA-AJATUS 2 STRATEGISET LINJAUKSET TOIMINTASUUNNITELMA 2019 1 1 TOIMINTA-AJATUS Sairaanhoitajien koulutussäätiön tarkoituksena on tukea ja edistää hoitotyön koulutusta ja ammatillista toimintaa kartuttamalla säätiön varoja ja käyttämällä

Lisätiedot

Uudenmaan ympäristönsuojelupiiri ry Nylands miljövårdsdistrik rf SÄÄNNÖT

Uudenmaan ympäristönsuojelupiiri ry Nylands miljövårdsdistrik rf SÄÄNNÖT Uudenmaan ympäristönsuojelupiiri ry Nylands miljövårdsdistrik rf Nämä sääännöt on hyväksytty piirin syyskokouksessa 28.10.2006 ja rekisteröity yhdistysreksiteriin 28.12.2006. SÄÄNNÖT Yhdistys ja sen tarkoitus

Lisätiedot

HELSINGIN JA UUDENMAAN PIIRI

HELSINGIN JA UUDENMAAN PIIRI HELSINGIN JA UUDENMAAN PIIRI Vuosikirja tilikaudelta 1.1.2014-31.12.2014 1 Vuosikirja 1.1. - 31.12.2014 Vuosikertomus Johdanto 3 Piirin toiminta ja toiminnan painotukset 3 Strateginen tavoite 1: Autamme

Lisätiedot

KAJAANIN KORKEAKOULUKONSORTION STRATEGIARYHMÄ

KAJAANIN KORKEAKOULUKONSORTION STRATEGIARYHMÄ Kokouskutsu ja asialista, Pöytäkirja Kokous 4/2009 Aika: Perjantai 16.10.2009 klo 10.20 12.15 Paikka: Oulun yliopisto, kokoushuone HR 144 Läsnä: Rehtori Lauri Lajunen pj., rehtori Arto Karjalainen, johtaja

Lisätiedot

TUNNUKSET, SUORITUSMERKIT, KUNNIAKIRJAT JA ANSIOMERKIT

TUNNUKSET, SUORITUSMERKIT, KUNNIAKIRJAT JA ANSIOMERKIT Suomen riistakeskuksen hallitus on kokouksissaan 4.10.2012 ja 27.2.2017 tekemillään päätöksillä vahvistanut Suomen riistakeskuksen ja riistanhoitoyhdistysten ansiomerkkiohjesäännön seuraavasti: TUNNUKSET,

Lisätiedot

Varapuheenjohtaja Anneli Heikkilä avasi kokouksen klo 17: 13

Varapuheenjohtaja Anneli Heikkilä avasi kokouksen klo 17: 13 Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144 Aika: Vuosikokous torstaina 28.2.2013 klo 17-19:30. Paikka: Uudenmaan Marttojen 6.krs Sali, Lapinlahdenkatu 3, Helsinki. VUOSIKOKOUKSEN ESITYSLISTA

Lisätiedot

VALOKUVATAITEILIJOIDEN LIITTO ry. VALOKUVATAITEILIJOIDEN LIITON SÄÄNNÖT Esitys syyskokoukselle 26.11.2014

VALOKUVATAITEILIJOIDEN LIITTO ry. VALOKUVATAITEILIJOIDEN LIITON SÄÄNNÖT Esitys syyskokoukselle 26.11.2014 VALOKUVATAITEILIJOIDEN LIITTO ry VALOKUVATAITEILIJOIDEN LIITON SÄÄNNÖT Esitys syyskokoukselle 26.11.2014 Valokuvataiteilijoiden liitto ry SÄÄNNÖT 2 SISÄLLYS 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka 3 2 Tarkoitus

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö r.y., Västra Nylands vatten och miljö r.f. ja sen kotipaikka on Lohja.

Yhdistyksen nimi on Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö r.y., Västra Nylands vatten och miljö r.f. ja sen kotipaikka on Lohja. SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö r.y., Västra Nylands vatten och miljö r.f. ja sen kotipaikka on Lohja. 2 Toiminta-alue Yhdistyksen pääasiallinen toiminta-alue

Lisätiedot

PK-YRITYKSEN JA JÄRJESTÖN YHTEISTYÖ

PK-YRITYKSEN JA JÄRJESTÖN YHTEISTYÖ Tuula Antola, Kaipaus Finland Oy Tuula Colliander, Suomen Punainen Risti ry 17.9.2009 PK-YRITYKSEN JA JÄRJESTÖN YHTEISTYÖ PK-YRITYS & JÄRJESTÖ MIKSI MITÄ MITEN Kaipauksen kumppaneita! Logonet B2C!

Lisätiedot

Kokouksissa käsiteltäväksi halutut ehdotukset on toimitettava hallitukselle, kevätkokoukseen 1.1. ja syyskokoukseen 1.8. mennessä.

Kokouksissa käsiteltäväksi halutut ehdotukset on toimitettava hallitukselle, kevätkokoukseen 1.1. ja syyskokoukseen 1.8. mennessä. TOIMINTAOHJESÄÄNTÖ 1. JÄSENET :n säännöt, 9. : Piirin henkilöstön oikeudet ja velvollisuudet sekä sen eri elinten toiminta määritellään toimintaohjesäännössä. Toimintaohjesäännön vahvistaa hallitus, joka

Lisätiedot

Vastaava esittelijä: Puheenjohtaja Pertti Torstila+ pääsihteeri Kristiina Kumpula+ Ann-Mari Audas- Willman+ Otto Kari+ Sami Laitinen+

Vastaava esittelijä: Puheenjohtaja Pertti Torstila+ pääsihteeri Kristiina Kumpula+ Ann-Mari Audas- Willman+ Otto Kari+ Sami Laitinen+ 1 SUOMEN PUNAINEN RISTI Keskustoimisto HALLITUS PÖYTÄKIRJA 8/2018 Kokousaika: perjantai 23.11.2018 klo 10.07-11.56 Kokouspaikka: Ravintola Sunn, Aleksanterinkatu 26, Helsinki Läsnä: Vastaava esittelijä:

Lisätiedot

HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS

HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS 17.2.2016 HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS :n (jäljempänä Yhtiö ) hallitus on hyväksynyt tämän työjärjestyksen osana konsernin hallinto- ja ohjausjärjestelmää. Työjärjestys ohjaa hallituksen työskentelyä ja täydentää

Lisätiedot

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018 Aika: Tiistaina 06.02.2018 kello 18.30 Paikka: Mestarinkatu 2, 20810 Turku Sisällys 1. KOKOUKSEN AVAUS... 2 2. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 3. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN... 2

Lisätiedot

Väliaikaishallinnon organisoituminen ja sen poliittinen ohjaus. Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä

Väliaikaishallinnon organisoituminen ja sen poliittinen ohjaus. Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä Väliaikaishallinnon organisoituminen ja sen poliittinen ohjaus Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä 22.5.2017 Valmistelun vaiheet 12/2017 n. 9/2017 n. 9 kk Esivalmistelu Uudenmaan liiton alaisena projektina

Lisätiedot