FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille"

Transkriptio

1 FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu Tampere

2 FACEBOOK-KURSSI 1 Sisältö Rekisteröityminen... 2 Käytön aloittaminen... 3 Sivuston rakenne... 3 Profiili... 3 Etusivu... 3 Asetukset... 6 Profiilin yksityisyys... 7 Toiminnot... 8 Kavereiden etsiminen ja lisääminen... 8 Tilapäivitys, kommentointi ja tykkääminen... 9 Linkkien, kuvien ja videoiden jakaminen Viestit Kuva-albumit Sovellukset Ryhmät ja tykättävät sivut Ohjekeskus Yleistä huomioitavaa Internetin yhteisöpalveluihin liittyen... 12

3 FACEBOOK-KURSSI 2 Rekisteröityminen Facebookiin voi rekisteröityä käyttäjäksi kuka tahansa yli 13-vuotias. Rekisteröitymistä varten tarvitaan toimiva sähköpostiosoite. Rekisteröityminen aloitetaan Facebookin pääsivulta osoitteessa Sivulla on pieni rekisteröitymislomake, jonka tiedot ovat pakollisia. Nämä kentät täytetään ja klikataan Rekisteröidy-painiketta. Seuraavalla sivulla pitää tunnistaa annetut sanat ja kirjoittaa ne laatikkoon. Tämä varmistaa, että rekisteröitymistä on tekemässä ihminen eikä kone. Jatkossakin tällaisia varmistuksia saattaa tulla eteen, varsinkin jos et ole vielä vahvistanut käyttäjätiliäsi. Seuraavaksi annetaan erilaisia perustietoja muun muassa koulutuksesta ja työpaikasta. Nämä vaiheet voi ohittaa Ohita vaihe -linkistä, sillä tiedot voi jättää antamatta ja lisätä niitä sitten, kun olet tutustunut palveluun. Joistakin sähköpostipalveluista on rekisteröitymisen yhteydessä mahdollisuus hakea kavereita oman sähköpostin osoitekirjan avulla. Kaikkia toimintoja voi tehdä myöhemminkin. Rekisteröitymisen vahvistaminen Ennen kuin palvelua voi käyttää täysipainoisesti, rekisteröityminen pitää vahvistaa. Tämä tarkoittaa, että palvelulle osoitetaan rekisteröityneen henkilön pääsevän antamaansa sähköpostiosoitteeseen. Palvelu lähettää annettuun sähköpostiosoitteeseen vahvistuslinkin, jota pitkin pääsee vahvistamaan rekisteröitymisensä. Heti rekisteröitymisen jälkeen kannattaakin toimia seuraavasti: 1. Kirjaudu ulos Facebookista 2. Kirjaudu sähköpostiisi ja avaa Facebookilta tullut Tilin vahvistus -viesti 3. Klikkaa viestissä olevaa linkkiä ja kirjaudu sitä myöten uudelleen Facebookiin 4. Aloita profiilisi rakentaminen Facebook-profiilin rakentaminen kannattaa aloittaa maltilla. Aloita nimestä ja kuvasta, lisää tietoja sitten, kun tunnet, että osaat käyttää palvelua ja haluat todella jatkaa sen käyttöä. Kannattaa miettiä, kenen kanssa aikoo ruveta kaveriksi ja miten se vaikuttaa tietoihin, joita haluaa itsestään Facebookissa jakaa.

4 FACEBOOK-KURSSI 3 Käytön aloittaminen Aloita Facebookin käyttö esimerkiksi näin: - Tutustu sivuston rakenteeseen, etusivuun, profiiliisi ja hakuun - Tutustu ohjekeskuksen aloittelijan oppaaseen - Lisää haluamasi tiedot itsestäsi, aloita nimestä ja kuvasta - Säädä yksityisyysasetukset, alkuun jopa liian tiukoiksi, muista tarkistaa kaikki asetukset - Etsi tuttujasi haulla ja pyydä heitä kavereiksi - Etsi kiinnostavia seuraamiskohteita ja tykkää sivuista - Tutki ja kysele Sivuston rakenne Sivusto rakentuu käyttäjien profiilisivuista. Kullakin käyttäjällä on lisäksi oma henkilökohtainen etusivu, jota eivät muut näe. Profiilisivulle käyttäjä lisää itsestään tietoja, joita haluaa muille jakaa. Omalle etusivulle kerääntyy kaikki omat päivitykset ja kavereiden päivitykset. Kun kirjaudut sisään Facebookiin, etusivu on ensimmäinen näkymä. Profiili Profiili on näkymä itsestäsi, jonka haluat muille Facebookissa näyttää. Nykyisin Facebookissa kaikki näkevät käyttäjän nimen ja kuvan, mutta muiden tietojen näkymistä voit itse hallita. Tänne voit lisätä kaikki ne tiedot, joita haluat itsestäsi jakaa. Ensimmäistä kertaa kirjauduttaessa profiili on hyvin tyhjän näköinen. Tietojen muokkaus ja lisäys onnistuu koska tahansa, esimerkiksi kynän kuvasta. Kun olet käyttänyt Facebookia jonkin aikaa, profiilisi näyttää erilaiselta. Profiilin muokkaus Oman profiilin osia voi muokata jokaisesta osasta löytyvää kynä-symbolia klikkaamalla tai Päivitä tietoja -painikkeesta. Muokkaustilassa profiili on jaettu osiin ja muokattava osio valitaan klikkaamalla sen osion kynä-symbolia. Kun tietojen muokkaus on valmis, muista painaa Tallennapainiketta. Etusivu Etusivusi näet vain sinä itse. Sinne kerääntyvät omat ja Facebook-kavereidesi tilapäivitykset. Lisäksi jos tykkäät jostakin Facebook-sivusta, sivun päivitykset voivat näkyä täällä. Alla olevassa kuvassa nähdään Niina Nörtin etusivu. Vasemmassa laidassa on valikko, keskellä uutisvirta ja oikeassa laidassa erilaisia ilmoituksia ja mainoksia. Huomaa, että uutisvirrassa näkyvät myös Niinan kavereiden päivitykset, koska tämä ei ole Niinan profiilisivu. Oma etusivusi voi näyttää juuri käytön aloitettuasi hyvinkin tyhjältä. Vasta kun teet Facebookissa jotain tai sinulla on kavereita, päivitykset alkavat ilmestyä etusivullesi. Alla olevassa kuvassa näkyy esimerkiksi, että Pekka on tehnyt tavallisen päivityksen, Niina liittänyt kuvan ja Lasse pelannut Farmville-peliä.

5 FACEBOOK-KURSSI 4 Etusivun vasemmasta laidasta löytyvästä valikosta voit valita etusivulla näytettäväksi erityyppisiä julkaisuja kuten Uutiset tai Tapahtumat. Facebook-käytön aluksi valikon ylimpänä vaihtoehtona on Tervetuloa-linkki, jonka takaa löytyy ohjeita käytön aloittamiseen. Uutiset-sivulla voi valita näkymään joko vain kohokohdat tai viimeisimmät tapahtumat aikajärjestyksessä. Keskiosan oikeassa yläreunassa olevasta Järjestä-linkistä voit vaihtaa näkymää. Kohokohdiksi Facebook valitsee päivityksiä, joita sinun oletetaan haluavan nähdä. Viestit-linkistä voit siirtyä yksityiseen postilaatikkoosi. Tapahtumat- ja Kuvat-linkeistä näytetään omat ja kavereiden tapahtumat tai kuvat. Etsi kavereita -linkistä pääsee etsimään ja hallinnoimaan kavereita. Numerot näiden linkkien perässä kertovat katsomattomista tapahtumista. Esimerkkikuvassa on viisi lukematonta viestiä. Vasemman reunan valikosta löytyvät myös automaattisesti luodut kaverilistat sekä mahdolliset ryhmäsi ja sivusi. Alimmaisena valikossa näkyy samaan aikaan kirjautuneena olevien Facebookkavereiden profiilikuvia. Tässä olevan hakulaatikkon avulla voi hakea, onko joku tietty kaveri kirjautuneena ja käytettävissä pikaviestikeskusteluun.

6 FACEBOOK-KURSSI 5 Yläpalkki Facebook-sivusi yläreunassa säilyy koko ajan kuvassa alla oleva yläpalkki. Missä tahansa oletkin, nimeäsi klikkaamalla pääset siirtymään omaan profiiliisi tai Etusivu-linkistä etusivullesi. Kavereita voi etsiä suoraan nimellä myös kirjoittamalla nimen hakulaatikkoon. Haku Yläreunan hakulaatikon avulla voit etsiä eri Facebook-profiileja: ihmisiä, sivuja ja ryhmiä. Kirjoita hakulaatikkoon esimerkiksi ystäväsi nimi tai jokin yhtye tai vastaava ja katso, onko heillä Facebook-profiilia. Kunkin käyttäjän asetukset määräävät, näkyvätkö he haussa. Kaveripyynnöt, viestit ja ilmoitukset Hakulaatikon vasemmalla puolella olevat kolme kuvaketta ovat kaveripyyntö-, viesti- ja ilmoituskuvakkeet. Ne aktivoituvat, jos sinulle on tullut pyyntöjä tai viestejä. Toiset käyttäjät voivat pyytää sinua kaveriksi tai ehdottaa sinulle kavereita. Nämä ehdotukset näet klikkaamalla kaveripyynnöt-kuvaketta. Kaikkia ehdotettuja ei tarvitse kaveriksi ottaa, vaan pyynnön voi myös hylätä. Facebookissa voi lähettää toiselle käyttäjällä viestejä yksityisesti Viesti-osiossa. Jos olet saanut viestejä, viestikuvake aktivoituu ja näyttää saapuneiden viestien määrän. Klikkaamalla tätä kuvaketta pääset lukemaan viestisi ja myös lähettämään viestejä. Facebookissa käyttämäsi sovellukset ja esimerkiksi Facebookin ylläpito voivat lähettää erilaisia ilmoituksia ja ne näkyvät ilmoituksissa klikkaamalla maapallon muotoista kuvaketta. Käyttäjätili-valikko Etusivu-linkin oikealta puolelta pientä nuolta klikkaamalla aukeavasta valikosta pääsee muokkaamaan asetuksia, ohjekeskukseen sekä kirjautumaan ulos. Ohjekeskuksesta löytyy paljon hyödyllistä tietoa Facebookin käyttöön liittyen. Kirjaudu ulos -linkistä käyttäjä kirjataan ulos Facebook-tilistään.

7 FACEBOOK-KURSSI 6 Asetukset On tärkeää käydä kaikki asetukset läpi ja muuttaa ne sopiviksi. Facebookissa yksityisyyttä hallitaan erilaisilla asetuksilla. Niillä määrität kenelle ja kuinka laajasti haluat päivitystesi ja tekemistesi näkyvän. Asetukset jakautuvat käyttäjätilin asetuksiin, yksityisyysasetuksiin sekä profiilin asetuksiin. Käyttäjätilin asetuksia ja yksityisyysasetuksia pääset muokkaamaan oikean yläkulman Käyttäjätili-valikosta. Käyttäjätilin asetuksissa näet palveluun antamasi perustiedot ja voit muuttaa niitä halutessasi. Käyttäjätilin asetukset koostuvat useasta osasta. Eri osioihin voit siirtyä vasemman laidan luettelosta. Näistä tärkeitä ovat ilmoitusten ja mainosten hallinta. Ilmoituksissa määrittelet, mistä tapahtumista tulee ilmoitus sähköpostiisi. Osioiden sisällä jokaiselle asetukselle on oma rivinsä, jonka päässä on Muokkaa-linkki. Tätä linkkiä painamalla pääsee muokkaamaan juuri sitä asetusta. Muista painaa Tallenna muutokset - painiketta tallentaaksesi uuden asetuksen. Eri asetuksiin pääsee klikkaamalla tästä Muokkaa asetusta klikkaamalla tästä Yksityisyysasetuksilla hallitaan sitä, kuka ja mitä sinusta voi nähdä Facebookissa. Rekisteröitymisen jälkeen kannattaa heti alkuun muokata oman profiilin yksityisyysasetuksia vaikka liiankin tiukoiksi. Niitä voi muuttaa myöhemmin omaan käyttöön sopiviksi, kun on tutustunut palveluun ja muokannut profiiliaan. Yksityisyysasetuksissa määritellään asetukset erikseen monelle eri osa-alueelle. Eri tietoja voi määrittää näkymään eri ryhmille tai jopa vain yksittäisille kavereille tai itselle. Kun haluat muokata asetuksia, valitse Käyttäjätili-valikosta yksityisyysasetukset. Sivun yläosassa voit valita oletusasetuksen julkaisuillesi. Valitsemalla Julkinen, kaikki päivityksesi näkyvät kaikille. Valitsemalla Mukautettu voit valita hyvinkin tarkasti, kenelle päivityksesi näkyvät. Tämä on siis oletusasetus, jota voi muuttaa yksittäistenkin päivitysten kohdalla. Sivun alaosassa muokataan yhteydenoton, merkintöjen ja sovellusten asetuksia. Kutakin kohtaa pääsee muokkaamaan omasta Muokkaa asetuksia -linkistä rivin lopussa. Seuraavan sivun kuvassa on esimerkkinä yhteydenoton asetukset. Jokaiselle vaihtoehdolle valitaan asetus omasta alasvetovalikosta rivin lopusta. Täällä on myös mahdollista estää ihmisten yhteydenotot Facebookissa. Kohdasta Estetyt henkilöt ja sovellukset voi valita estettäviä ihmisiä klikkaamalla Hallitse estämistä. Kaikissa asetuksissa Facebookissa käytetään alla olevia symboleja esittämään jonkin asian yksityisyysastetta:

8 FACEBOOK-KURSSI 7 Tärkeä osa yksityisyysasetuksia ovat myös sovellus- ja sivustoasetukset. Täällä pääset muokkaamaan sitä, kuka näkee toimintasi sovelluksissa, mitä tietoja kaveriesi sovellukset voivat saada sinusta ja näkyykö Facebook-profiilisi esimerkiksi Googlen haussa. Lisäksi täällä voit määritellä asetuksia kullekin käyttämällesi sovellukselle sekä poistaa sovelluksia käytöstä. Sovelluksista on vielä lisää tietoja myöhemmin tässä materiaalissa. Profiilin yksityisyys Facebook-profiilin tietoja ja niiden näkymistä hallitaan profiilista käsin. Siirry omaan profiiliisi klikkaamalla nimeäsi yläreunan sinisessä palkissa. Jos haluat muokata tai lisätä profiilisi tietoja, klikkaa Päivitä tietoja -painiketta. Avautuvalla sivulla voit lisätä tai muokata tietojasi klikkaamalla Muokkaa-painikkeita. Muista painaa Tallenna, kun olet valmis. Jokaisen tiedon kohdalla voi säätää myös sen näkyvyyttä. Seuraavan sivun kuvassa muokataan osiota Tietoja sinusta. Kaverit-symbolia klikkaamalla on saatu auki valikko, jossa voidaan valita, kenelle juuri tämä tieto näkyy.

9 FACEBOOK-KURSSI 8 Tästä muokataan kenelle tieto näkyy Toimintalokissa näet kaiken toimintasi Facebookissa ja voit tarvittaessa poistaa jonkin tekemisesi näkyvistä. Täällä voi myös hallita sitä, näkyykö jokin tekemisesi aikajanallasi vai ei. Alla olevassa kuvassa näet muutaman lokimerkinnän. Jokaisen merkinnän oikeasta reunasta voit muuttaa sen näkyvyyttä. Kuvassa näkyvästä kaverit-symbolista voit säätää kenelle tämä tieto näkyy. Pallokuvakkeesta voit piilottaa tai korostaa aikajanalla sekä poistaa julkaisun kokonaan. Toiminnot Kavereiden etsiminen ja lisääminen Kavereiden lisääminen alkaa heidän profiiliensa etsimisellä. Tuttavia voi etsiä hakemalla yläreunan hakulaatikolla tai vasemman reunan valikosta avaamalla Kaverit-sivun. Hakulaatikkoon kirjoitetaan tutun nimi, oma vanha koulu tai muu haluttu hakutermi. Hae kavereita näin: 1. Kirjoita hakulaatikkoon tuttavasi nimi ja valitse avautuvasta listasta tuttavasi. Jos listassa ei ole tuttavaasi, klikkaa listan alareunasta Katso lisää tuloksia haulle 2. Valitse hakutuloslistasta oikea henkilö. Jos haluat, voit katsella muidenkin ihmisten profiileja klikkaamalla henkilön nimeä. 3. Klikkaa Lisää kaveriksi -painiketta joko hakutuloslistassa tai profiilin yläreunassa sen henkilön kohdalta, jonka haluat kaveriksi. 4. Avautuvassa Lisää kaveriksi -ikkunassa voit lähettää kaveripyynnön mukana yksityisviestin Lisää henkilökohtainen viesti -linkin kautta, jos epäilet, että tuttavasi ei välttämättä tunnista sinua.

10 FACEBOOK-KURSSI 9 Tuttavasi saa ilmoituksen, että häntä pyydetään kaveriksi ja hänen pitää hyväksyä kaveriksi lisääminen. Itsekin saat ilmoituksen joka kerta, kun joku pyytää sinua kaverikseen. Nämä ilmoitukset näkyvät kaveripyyntöinä etusivullasi yläreunan kuvakkeessa. Hyväksy pyyntö klikkaamalla kaveripyyntö-linkkiä ja valitsemalla hyväksy. Kaverisi voivat ehdottaa sinulle kavereita, jolloin näet kaveriehdotuksen etusivulla ja ilmoituskuvakkeessa. Facebook poimii kavereidesi kavereista ja muista lähteistä mahdollisia tuttujasi ja näyttää heidät etusivun Ehdotukset-kohdassa. Myös erilaisia ryhmiä ja sivuja voidaan ehdottaa käyttäjälle. Klikkaamalla nimeä pääset tästäkin lisäämän kaverin tai sivun. Kavereista voi muodostaa erilaisia pienempiä listoja, joiden mukaan tietojaan voi jakaa vain osalle kavereista. Listoista saat lisätietoja hakemalla ohjeesta kaverilista-hakusanalla. On hyvä huomata, että kaveriksi ei tarvitse hyväksyä ihmisiä, joita ei halua, vaan pyynnön voi myös ohittaa. Tilapäivitys, kommentointi ja tykkääminen Perustoimintona Facebookissa voidaan pitää tilapäivitystä, niiden kommentointia ja tykkäämistä. Tilapäivitys tarkoittaa käyttäjän julkaisimeen kirjoittamaa tekstiä. Päivitys ilmestyy omalle seinälle ja kavereiden etusivulle. Julkaisin löytyy sekä etusivun että profiilien yläreunasta. Tilapäivityksen julkaiseminen tapahtuu yksinkertaisesti kirjoittamalla haluttu teksti Mitä mietit? -laatikkoon. Kun klikkaat laatikkoa, julkaisin laajenee seuraavan kuvan mukaiseksi näkymäksi. Tee päivitys näin: 1. Klikkaa Päivitä tila -kuvakkeen alla olevassa Mitä mietit? -kentässä. 2. Kirjoita haluamasi päivitys. 3. Paina Julkaise-painiketta. Tilapäivityksiä voi kommentoida niiden alle ilmaantuvassa kentässä tai Kommentoi-linkistä. Päivityksestä voi myös vain ilmoittaa tykkäävänsä klikkaamalla Tykkää-linkkiä. Kommentit ja tykkäykset näkyvät kaikille niille, joille alkuperäinen päivityskin näkyy.

11 FACEBOOK-KURSSI 10 Kommentoi näin: 1. Jos kommenttilaatikko ei ole näkyvissä, klikkaa sinistä Kommentoi-linkkiä. 2. Kirjoita laatikkoon kommenttisi. 3. Paina Enteriä. Linkkien, kuvien ja videoiden jakaminen Julkaisimen kautta voit jakaa linkkejä, videoita ja kuvia. Kuvan tai videon voi jakaa valitsemalla Lisää kuva -vaihtoehdon julkaisimen yläosasta ja seuraamalla ohjeita. Linkki jaetaan yksinkertaisesti lisäämällä linkki tilapäivitykseen ja palvelu tunnistaa sen automaattisesti. Viestit Facebookissa käytössäsi on viestit-toiminto, jolla voit olla yhteydessä kavereihisi yksityisesti. Omiin viesteihisi pääset etusivun vasemman laidan Viestit-linkistä tai yläreunan viesti-kuvakkeesta. Voit lähettää kaverillesi viestejä sähköpostin tapaan sekä käydä pikaviestikeskusteluja. Pikaviestikeskusteluun pääset kaverin kuvasta oikeassa laidassa tai Keskustelu-painikkeesta oikeassa alareunassa. Kuva-albumit Jos julkaiset kuvan suoraan julkaisimen avulla, se ilmestyy seinällesi ja tallennetaan Seinäkuvatnimiseen albumiin. Kuva-albumeita voi tehdä itse lisää ja niihin laittaa haluamansa määrän kuvia. Uuden kuva-albumin pääset luomaan etusivulta vasemman reunan Kuvat-linkistä. Tällä sivulla näkyvät kaikki omat ja kavereidesi kuvat. Yläreunan Lataa kuvia -painiketta klikkaamalla pääset luomaan uuden albumin. Albumin kuvat haetaan seuraavassa ikkunassa tallennuspaikastaan. Kuvia lisättäessä on hyvä huomata, että jokaisen albumin asetuksia voi säätää erikseen. Sovellukset Facebookissa on käytettävissäsi paljon erilaisia sovelluksia. Osa niistä on Facebookin omia tuotteita kuten kuvasovellukset. Esimerkkeinä muista sovelluksista voisi mainita erilaiset pelit, testit, kalenterit ja lahjat. Etusivun vasemmassa reunassa on linkki sovellusvalikkoon, peleihin ja pikakuvakkeita käyttämiisi sovelluksiin. Sovellukset-sivulla näet omat sekä kavereidesi käyttämät sovellukset, Pelit-sivulla samoin. Sovelluksia voi myös etsiä yläreunan hakulaatikon avulla kirjoittamalla siihen sovelluksen nimi. Sovellusta lisättäessä siirrytään kyseisen sovelluksen sivulle ja klikataan Siirry sovellukseen - painiketta. Sovellusten sivulla voi yleensä myös tykätä sovelluksesta, mikä on eri asia kuin sovelluksen käyttö, jonkin sivun tykkäämisestä kerrotaan seuraavaksi. Esimerkkikuvassa ollaan Quiz Planet -nimisen sovelluksen sivulla.

12 FACEBOOK-KURSSI 11 Tykkää sovelluksesta Aloita sovelluksen käyttö Kun painat Siirry sovellukseen, saat seuraavaksi kyselyn, jossa kysytään, sallitko sovelluksen käyttää tietojasi ja kavereittesi tietoja. Jos sallit tämän, klikkaa Salli-painiketta ja pääset käyttämään sovellusta. Huomaa, että jotkin sovellukset lisäävät itsensä automaattisesti profiiliisi, jos esimerkiksi käyt kaverisi päivityksen kautta sovelluksessa. Sovelluksia käytettäessä on hyvä muistaa, että kuka tahansa voi luoda sovelluksen ja hallinnoida sitä. Hyväksyttäessä sovelluksen, se saa käyttöönsä kaikki ne tiedot käyttäjästä, joita siihen on määritelty tarvittavan. Sovelluksen sivulla näet kuvan alla tietolaatikossa tiedon, jos sovellus ei ole Facebookin kehittämä. Jokaiselle sovellukselle on käytävä erikseen määrittelemässä sen asetuksissa, mitä se saa tehdä käyttäjän profiilissa. Sovellusten asetuksia pääsee muokkaamaan Käyttäjätili-valikosta, yksityisyysasetusten Sovellukset ja sivustot -linkistä. Samasta paikasta pääset myös poistamaan sovelluksia, joita et halua enää käyttää. Ryhmät ja tykättävät sivut Facebookin ryhmät ovat yhteydenpitopaikkoja jonkin asian ympärillä. Sivut taas ovat ikään kuin tiedotuskanavia. Facebookiin voi perustaa esimerkiksi omalle koululle tai harrastukselle ryhmän. Ryhmässä voi käydä keskusteluja, jakaa kiinnostavaa tietoa ynnä muuta. Ryhmän perustaja määrittelee, voiko ryhmään liittyä kuka tahansa vai pitääkö ylläpitäjän hyväksyä liittyjä. Erilaisille yrityksille, yhteisöille, julkisuuden henkilöille, fiktiivisille hahmoilla ja muille sellaisille voi perustaa oman sivun. Näistä sivuista voivat toiset käyttäjät tykätä eli ilmoittaa ne omiksi kiinnostuksen kohteikseen. Sivuja voivat eri tahot käyttää esimerkiksi tiedotuskanavina. Esimerkkejä tällaisista ovat Tampereen kaupungin ja Tampereen kaupunkiliikenteen Facebooksivut. Hervannan kirjastolla ja tietotorilla on oma sivunsa, josta voi tykätä. Se löytyy hakemalla sanoilla Hervannan tietotori. Siellä tiedotetaan tietotorin tapahtumista ja kursseista. Ryhmään liitytään tai sivusta tykätään klikkaamalla sivun yläreunasta Liity ryhmään - tai Tykkää -painiketta. Kun tykkäät sivusta, sivulle kirjoitetut päivitykset ilmestyvät myös omalle etusivullesi.

13 FACEBOOK-KURSSI 12 Ohjekeskus Facebookin omassa ohjekeskuksessa, johon pääset klikkaamalla käyttäjätili-valikon Ohje-linkkiä, on paljon ohjeita ja neuvoja palvelun käyttöön. Sieltä löytyy myös aloittelevan käyttäjän opas, johon kannattaa tutustua. Ohjekeskuksessa on myös usein kysyttyjen kysymysten vastauksia ja käyttäjien omia kysymyksiä, joihin muut voivat vastata. Kannattaa huomata, että suuri osa ohjekeskuksen ohjeista on kääntämättä suomeksi. Yleensä kaikki sivut löytyvät vähintään englanniksi. Jos päädyt sivulle, jossa sanotaan, ettei sitä ole tarjolla omalla kielelläsi, oikeasta reunasta löydät linkit eri kieliversioihin. Yleistä huomioitavaa Internetin yhteisöpalveluihin liittyen Facebook on oiva väline yhteydenpitoon tuttavien kanssa. Opettelemalla asetusten käyttöä saa omat tietonsa pysymään hallinnassa. Ennen palvelun käyttöä onkin hyvä miettiä itselleen selväksi, mitä Internetissä julkaistavalle tiedolle tapahtuu ja mitä itsestään todella haluaa kertoa. Mieti näitä kysymyksiä: - Mitä tietoa Internetissä kannattaa julkaista, saako sitä koskaan pois sieltä? - Mitä tietoa haluat antaa sukulaisille, entä työkavereille? - Osaatko rajata tiedon näkymistä? - Tunnistatko nettihuijauksen? - Kenestä sinä saat julkaista tietoa ja kuka saa julkaista tietoa sinusta? - Tieto voi säilyä Internetin syövereissä, vaikka poistatkin sen omasta profiilistasi - Käytät palvelua omalla vastuullasi, väärinkäytöksiä ei voida estää - Et voi vaikuttaa siihen, mitä kaverit kirjoittavat sinusta - Onnistuuko profiilin poisto?

FACEBOOK. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu Tampere

FACEBOOK. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu Tampere FACEBOOK HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi FACEBOOK-KURSSI 1 Sisältö Rekisteröityminen... 2 Käytön aloittaminen... 3 Facebookin rakenne...

Lisätiedot

FACEBOOK-KURSSI. Edistyneille. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.

FACEBOOK-KURSSI. Edistyneille. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere. FACEBOOK-KURSSI Edistyneille HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi FACEBOOK-KURSSI 1 Sisältö Aluksi... 2 Asetukset... 3 Käyttäjätilin asetukset...

Lisätiedot

Jotta voit käyttää Facebookia täytyy sinun ensiksi luoda sinne käyttäjätili. Käyttäjätilin luominen onnistuu noudattamalla seuraavia ohjeita.

Jotta voit käyttää Facebookia täytyy sinun ensiksi luoda sinne käyttäjätili. Käyttäjätilin luominen onnistuu noudattamalla seuraavia ohjeita. Facebook-pikaopas Mikä Facebook on? Facebook on internetissä toimiva sosiaalinen palvelu, jonka avulla sen käyttäjät voivat olla yhteydessä ystäviinsä ja sukulaisiinsa, jakaa kuvia ja videoita sekä liittyä

Lisätiedot

Mikä on facebook? Rekisteröityminen

Mikä on facebook? Rekisteröityminen Mikä on facebook? Facebook on Internetissä toimiva sosiaalinen palvelu, jonka tarkoituksena on yhdistää ystäviä, työ ja opiskelu kavereita ja tuttuja. Ihmiset käyttävät facebookkia ollakseen yhteydessä

Lisätiedot

FACEBOOK. Käytön aloitusopas. ATK Seniorit Mukanetti ry. Yliopistonkatu 58B Tampere. Huhtikuu 2017 puh

FACEBOOK. Käytön aloitusopas. ATK Seniorit Mukanetti ry. Yliopistonkatu 58B Tampere. Huhtikuu 2017 puh FACEBOOK Käytön aloitusopas ATK Seniorit Mukanetti ry Yliopistonkatu 58B 33100 Tampere Laatinut Katri Viikari www.mukanetti.net Huhtikuu 2017 puh. 03 222 5798 Facebook on Internetissä toimiva yhteisöpalvelu

Lisätiedot

Kokoelmakilpailu Lomakeohje, Laji.fi-sarja 1. Rekisteröityminen

Kokoelmakilpailu Lomakeohje, Laji.fi-sarja 1. Rekisteröityminen 1. Rekisteröityminen Kirjaudu palveluun sivuston oikeasta yläkulmasta luomalla itsellesi Laji.fi - tunnus tai kirjautumalla Facebook- tai Google-tunnuksilla. Laji.fi-tunnuksella rekisteröityminen 1. Valitse

Lisätiedot

Oma kartta Google Maps -palveluun

Oma kartta Google Maps -palveluun TAMPERE 1 (6) Oma kartta Google Maps -palveluun Google Maps palveluun on mahdollista luoda karttoja omilla paikkamerkeillä. Tilin luonti Google-palveluihin Tehdäksesi karttoja omilla paikkamerkinnöillä,

Lisätiedot

Facebook. Tilin luominen

Facebook. Tilin luominen Facebook Tilin luominen Facebook-tili Yhdellä käyttäjällä voi olla vain yksi tili Tili tulisi luoda omalla nimellä Yksityisyysasetuksista kannattaa pitää huolta alusta alkaen 2 Tilin luominen alkaa osoitteessa

Lisätiedot

Open Badge -osaamismerkit

Open Badge -osaamismerkit Open Badge -osaamismerkit Merkin vastaanottaminen 2 "#$%&'()$*+,''-.,-$/0.1 "#$%&&'$ =>;+?.@@'A$/,+%'*1B%%B0,$%@B+-.%$% C 2>D./E'B1B-.%$%;+?.@@'&'()$&'F0#'F0..% G C>"#$%&'()$H'F1+/I,1'-IJ%%$1I%"#$%&'()$*+,''-.,-$/0.%

Lisätiedot

Kuinka aloitat Instagramin käytön?

Kuinka aloitat Instagramin käytön? Kuinka aloitat Instagramin käytön? Instagramin toiminnot lyhyesti Perusperiaate: ota kuva, muokkaa se ja tägää. Kuvan ottaminen onnistuu alareunan + -kuvakkeesta. Tägääminen tarkoittaa aiheen merkitsemistä

Lisätiedot

Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi

Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi Valtti Valmis tutkinto työelämävalttina, Jenni Kaisto Sisältö NÄKYMÄ SISÄÄNKIRJAUTUESSA... 1 NINGIN HALLINNOINTI JA MUOKKAUS... 3 KOJELAUTA...

Lisätiedot

Doodle helppoa aikatauluttamista

Doodle helppoa aikatauluttamista Doodle helppoa aikatauluttamista Kuinka käytän Doodlea? -vaiheittainen opas käyttöön ja aikataulukyselyn luomiseen http://www.doodle.com/ Doodle on ohjelma joka auttaa sinua aikatauluttamaan kokouksia

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Pika-aloitusopas Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Tämä asiakirja on laadittu auttamaan sinua hallinnoimaan nopeasti CEB TalentCentral

Lisätiedot

Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Etene vaihe vaiheelta 1 Kirjaudu Facebook-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi. Sen jälkeen sivun alareunassa näkyvät toimintolinkit, joista sinun täytyy

Lisätiedot

Tervetuloa käyttämään ehopsia

Tervetuloa käyttämään ehopsia Tervetuloa käyttämään ehopsia Sisällys: Uuden ehops-pohjan luominen (opettaja)... ehops-pohjan jakaminen opiskelijoille (opettaja)... Opiskelijan jakaman ehopsin etsiminen (opettaja)... Opiskelijan jakaman

Lisätiedot

GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO

GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry 09/2012 Tämän ohjeen avulla lippukuntanne voi luoda uudet nettisivut käyttäen valmista Google sivusto mallipohjaa. OHJE: Google

Lisätiedot

Näin teet oman tilin!

Näin teet oman tilin! Twitter Näin teet oman tilin! Mene osoitteeseen https://twitter.com/, missä uuden tilin luominen alkaa syöttämällä oma nimi, sähköpostiosoite (Tili pitää vahvistaa eli olemassa oleva osoite) sekä salasana.

Lisätiedot

Hallintaliittymän käyttöohje

Hallintaliittymän käyttöohje Hallintaliittymän käyttöohje 1. Yleisiä huomioita Hallintaliittymän käyttöä helpottavia yleisiä huomioita: - Käytä listanäkymien hakukentissä kentän vieressä olevaa hakunappia, älä enter-näppäintä. - Älä

Lisätiedot

Mukaan.fi on oma verkkopalvelu juuri sinulle, joka olet kiinnostunut erityistä tukea käyttävien lasten, nuorten ja aikuisten elämästä.

Mukaan.fi on oma verkkopalvelu juuri sinulle, joka olet kiinnostunut erityistä tukea käyttävien lasten, nuorten ja aikuisten elämästä. Tule mukaan! Mukaan.fi on oma verkkopalvelu juuri sinulle, joka olet kiinnostunut erityistä tukea käyttävien lasten, nuorten ja aikuisten elämästä. Tämän helppokäyttöisen netin kohtaamis- ja keskustelupaikan

Lisätiedot

FACEBOOK. www.facebook.com

FACEBOOK. www.facebook.com FACEBOOK www.facebook.com Mistä löydän facebookin? www.facebook.com ETUSIVUN NÄKYMÄ VALITAAN KIELEKSI SUOMI SIVUN TEKSTIT OVAT NYT SUOMEKSI REKISTERÖITYMINEN Rekisteröityminen 2/ Rekisteröityminen 3/ Kavereiden

Lisätiedot

Twitter-yhteisöpalvelu ja sen käyttäminen

Twitter-yhteisöpalvelu ja sen käyttäminen Twitter-yhteisöpalvelu ja sen käyttäminen Twitter on mikroblogipalvelu, eli siellä jaettavat tilapäivitykset ym. ovat lyhyitä ja ytimekkäitä kertomuksia (max. 140 merkkiä per päivitys). Twitterin tilapäivityksiä

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Uuden Peda.netin käyttöönotto

Uuden Peda.netin käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden Peda.netin käyttöönotto...2 Sisään- ja uloskirjautuminen...2 OmaTila...3 Peda.netin yleisrakenne...4 Työvälineet - Sivut...5 Sivun lisääminen omaan profiiliin:...5 Sivun poistaminen

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti Sisällys 1. Wilmaan kirjautuminen... 1 2. Työpaikkaohjaajan etusivu... 1 3. Työssäoppiminen... 2 4. Näytöt/tutkintotilaisuudet välilehti,

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena. etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen yrjo.maattanen@phnet.fi helpottamiseksi puh. 050 413 0820 4.11.2009 1. Yleistä SuLVInet on SuLVI:n aloitteesta avattu sivusto LVI-alan kehittäjäfoorumiksi.

Lisätiedot

Facebook. 28.10.2013 Varsinais-Suomen kyläportaaliyhdistys ry Juha Heikkilä

Facebook. 28.10.2013 Varsinais-Suomen kyläportaaliyhdistys ry Juha Heikkilä Facebook 28.10.2013 Varsinais-Suomen kyläportaaliyhdistys ry Juha Heikkilä Sosiaalisen median työkalu = ilmainen Mahdollistaa yhteydenpidon tuntemiisi ihmisiin Helppokäyttöinen (kuitenkin laaja) Pääasiassa

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

Kokoelmakilpailu Lomakeohje, Laji.fi-sarja 1. Rekisteröityminen

Kokoelmakilpailu Lomakeohje, Laji.fi-sarja 1. Rekisteröityminen 1. Rekisteröityminen Kirjaudu palveluun sivuston oikeasta yläkulmasta luomalla itsellesi Laji.fi - tunnus. Lisää henkilötietoihisi myös koulusi nimi ja luokkasi, jotta kaverisi osaavat erottaa sinut muista

Lisätiedot

Verkosta virtaa: Facebookin käyttäjän pikaopas ja. vinkkejä Facebookin tietoturvalliseen käyttöön

Verkosta virtaa: Facebookin käyttäjän pikaopas ja. vinkkejä Facebookin tietoturvalliseen käyttöön Verkosta virtaa: Facebookin käyttäjän pikaopas ja vinkkejä Facebookin tietoturvalliseen käyttöön Mikä on Facebook? Facebook on internetissä toimiva mainosrahoitteinen sosiaalinen palvelu, jonka tarkoituksena

Lisätiedot

Moodlen lohkot. Lohkojen lisääminen: Lohkojen muokkaaminen: Tampereen yliopisto/tietohallinto 2017 Suvi Junes

Moodlen lohkot. Lohkojen lisääminen: Lohkojen muokkaaminen: Tampereen yliopisto/tietohallinto 2017 Suvi Junes Moodlen lohkot Lohkojen lisääminen: Moodlen lohkot sisältävät kurssialueen hallinnointiin liittyviä toimintoja. Kun saat uuden tyhjän kurssialueen, sen molemmilla reunoilla on valmiina muutama keskeinen

Lisätiedot

opetusta elämää varten

opetusta elämää varten opetusta elämää varten Opetin.fi opetusta elämää varten Käyttäjän opas Opetin.fi on eri oppiaineiden ja kouluasteiden opettajille ja yrityksille suunnattu verkkopalvelu, joka tarjoaa elinkeinoelämää, yrityksiä

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen Gmail-postiin

Lisätiedot

EeNet materiaalit ohje

EeNet materiaalit ohje EeNet materiaalit ohje EeNetin materiaaleissa voidaan ladata ja jakaa materiaaleja sekä katsoa ja keskustella materiaaleista. Materiaalit voivat olla teksti-, kuva tai videotiedostoja. Videoihin voidaan

Lisätiedot

Esittely. Muistathan, että voit myös käyttää Petsietä aivan normaalina käyttäjänä kasvattajapalveluiden lisäksi. Antoisaa Petsien käyttöä!

Esittely. Muistathan, että voit myös käyttää Petsietä aivan normaalina käyttäjänä kasvattajapalveluiden lisäksi. Antoisaa Petsien käyttöä! Petsie kasvattaja 1 2 Sisällysluettelo Esittely...3 1. Kuinka pääset alkuun...4 1.1. Rekisteröinti...4 2. Lemmikit...4 2.1. Lemmikkien lisäys...4 2.2. Lemmikin tietojen muokkaus...4 3. Kasvattajasivu...5

Lisätiedot

Google Sites: sivun muokkaaminen (esim. tekstin, kuvien, linkkien, tiedostojen, videoiden ym. lisääminen)

Google Sites: sivun muokkaaminen (esim. tekstin, kuvien, linkkien, tiedostojen, videoiden ym. lisääminen) Google Sites: sivun muokkaaminen (esim. tekstin, kuvien, linkkien, tiedostojen, videoiden ym. lisääminen) 1. Valitse sivu, jolle haluat lisätä sisältöä tai jota haluat muutoin muokata, ja klikkaa sitä.

Lisätiedot

Octo käyttöohje 1. Sisältö

Octo käyttöohje 1. Sisältö Octo käyttöohje 1 Sisältö Sisältö...1 Sisäänkirjautuminen...2 Etusivu...2 Uimarihaku...3 Uimariryhmät...4 Seurahaku...4 Kilpailutilastot...5 Ilmoittautuminen kilpailuun...6 Kilpailuun ilmoittautuminen...7

Lisätiedot

Viestin lähettäminen ja viestien hallinnointi Viestit-lohkon kautta:

Viestin lähettäminen ja viestien hallinnointi Viestit-lohkon kautta: Viestit Moodlessa on mahdollista käyttää Viestit-toimintoa henkilökohtaiseen viestintään opettajan ja opiskelijan välillä tai opiskelijoiden kesken. Jos haluat hyödyntää viestitoimintoa kurssillasi, kannattaa

Lisätiedot

Meeting Plannerin käyttöohje

Meeting Plannerin käyttöohje Meeting Plannerin käyttöohje Näytteilleasettaja & Yhteistyökumppani Sisällysluettelo Näytteilleasettajat ja yhteistyökumppanit... 2 Sisään kirjautuminen... 2 Järjestelmän etusivu... 2 Peruskäyttäjien näkymät...

Lisätiedot

Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen

Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen Tervetuloa mukaan rakentamaan yr-blogiamme! Lue seuraavat ohjeet ennen artikkelisi julkaisemista. Pääset kirjautumaan sisään osoitteessa

Lisätiedot

Hyödynnä Facebookia monipuolisesti vaarantamatta tietoturvaa tai yksityisyyttä. Facebookin viestit

Hyödynnä Facebookia monipuolisesti vaarantamatta tietoturvaa tai yksityisyyttä. Facebookin viestit VIESTITÄ TUTTAVILLE VAILLA HUOLIA: Hyödynnä Facebookia monipuolisesti vaarantamatta tietoturvaa tai yksityisyyttä. Facebookin viestit Facebookin viestit ovat hyvää vauhtia korvaamassa perinteisen sähköpostin.

Lisätiedot

OHJE 1: Uudet oppilaat

OHJE 1: Uudet oppilaat 1 OHJE 1: Uudet oppilaat HUOM! Jos Sinulla on jo Peda.net-tunnukset suomalaisen koulusi kautta, Sinun ei tarvitse rekisteröityä uudelleen. Kirjaudu sisään Omaan tilaasi ja aloita ohjeiden luku sivulta

Lisätiedot

1 eportfolio Kyvyt.fi - palvelun käytön aloittaminen

1 eportfolio Kyvyt.fi - palvelun käytön aloittaminen eportfolio Kyvyt.fi - palvelussa on Salpauksen ryhmä nimeltä AMMATTIOSAAJAN TYÖKYKYPASSI. Ryhmän jäsenenä saat käyttöösi suorittamiseen tarvittavat valmiit sivupohjat. Salpauksessa eportoliota käytetään

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Teams-ohjelman asentaminen... 3 Kokousten järjestäminen ja omaan kokoukseen liittyminen... 5 Kokouskutsun

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla BLOGGER ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla Sisältö Blogin luominen... 1 Uuden blogitekstin kirjoittaminen... 4 Kuvan lisääminen blogitekstiin... 5 Lisää kuva omalta koneelta... 6 Lisää kuva

Lisätiedot

OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN

OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN 1. KIRJAUDU Navigoi osoitteeseen www.mukaanpartioon.fi. Aloita kirjautumalla: käyttäjätunnus: salasana: lippukunta HpL1Ka KUVA 1: Kirjautumislinkki

Lisätiedot

Osaamispassin luominen Google Sites palveluun

Osaamispassin luominen Google Sites palveluun n luominen Google Sites palveluun Mikä Osaamispassi on? Osaamispassi auttaa kertomaan taidoistasi, koulutuksestasi, työkokemuksestasi ja sinua kiinnostavista asioista työnantajalle kun haet työtä. Osaamispassi

Lisätiedot

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt. Sisällöt-näkymä Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma 1 Valitse kieleksi Suomi Välilehti 1. Perustiedot Musta reunus kieliversioneliön

Lisätiedot

ChatSimulaatio Käyttöopas

ChatSimulaatio Käyttöopas ChatSimulaatio Käyttöopas 2 1. ChatSimulaation etusivu Etusivulla on seuraavat toiminnot (kuva 1). 1. Kielivalikko 4. Linkit 2. Ohjeet 5. Kirjaudu 3. Materiaalit 6. Ilmoitustaulu Kuva 1. ChatSimulaation

Lisätiedot

Markkinointijakelun tilaaminen

Markkinointijakelun tilaaminen Markkinointijakelun tilaaminen PTP käyttöohje 1 Sisältö Kirjautuminen Extranet-palveluun Luo markkinointijakelulle nimi Yrityksen yhteystietojen tarkistaminen Aloita markkinointijakelun tilaaminen Tilaaminen:

Lisätiedot

Joomla pikaopas. Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta.

Joomla pikaopas. Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta. Joomla pikaopas Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta. Paavo Räisänen www.ohjelmoimaan.net Tätä opasta saa vapaasti kopioida, tulostaa

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Työpaja Työpaja on vertaisarviointiin soveltuva työkalu. Työpaja mahdollistaa töiden palautuksen ja niiden jakelun opiskelijoiden arvioitavaksi sekä arvioinnin antamisen. Laita Muokkaustila päälle ja lisää

Lisätiedot

KiMeWebin käyttöohjeet

KiMeWebin käyttöohjeet KiMeWebin käyttöohjeet 5.3.2017 Miten saan käyttäjätunnuksen? Jos haluat käyttäjätunnuksen (eli oikeuden muokata sivuja) laita viesti webvelho@kime.fi ja kerro viestissä nimi pesti lippukunnassa (esim.

Lisätiedot

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma Tämän jälkeen valitse kieleksi Suomi VÄLILEHTI 1 PERUSTIEDOT Valittuasi kieleksi suomen,

Lisätiedot

Blogger-blogin käyttöönotto ja perusasiat Bloggerista & bloggauksesta

Blogger-blogin käyttöönotto ja perusasiat Bloggerista & bloggauksesta 1 Blogger-blogin käyttöönotto ja perusasiat Bloggerista & bloggauksesta Blogi on yhden tai useamman kirjoittajan verkkosivu tai -sivusto, jonka kautta voidaan julkaista omia kirjoituksia perinteisten julkaisukanavien

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE LAHDEN DIAKONIAN INSTITUUTTI

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE LAHDEN DIAKONIAN INSTITUUTTI 1 WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE LAHDEN DIAKONIAN INSTITUUTTI 1. Kirjaudu omilla tunnuksillasi Wilmaan sisään osoitteessa https://dila.starsoft.fi 2 Käyttäjätunnuksesi on etunimi.sukunimi Ensimmäisellä

Lisätiedot

Sosiaalinen media järjestönäkökulmasta. Mikä SoMe? Mitä hyödymme SoMe:n käytöstä? Järjestömarkkinointia SoMessa

Sosiaalinen media järjestönäkökulmasta. Mikä SoMe? Mitä hyödymme SoMe:n käytöstä? Järjestömarkkinointia SoMessa Sosiaalinen media järjestönäkökulmasta Mikä SoMe? Mitä hyödymme SoMe:n käytöstä? Järjestömarkkinointia SoMessa Mitä on sosiaalinen media? Miten olet itse käyttänyt sosiaalista mediaa? Kuva: SPR Aineistopankki

Lisätiedot

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen Verkkokaupan ohje Alkutieto Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa Scanlase asiakkaiden tilaamisprosessia kun asiakkaat tarvitsevat tuotteita. Verkkokaupan ollessa pois toiminnasta tilaukset tulee tehdä puhelimitse

Lisätiedot

Open Badge -osaamismerkit - ohje 13.8.2014

Open Badge -osaamismerkit - ohje 13.8.2014 1. Sähköpostiviesti osaamismerkin saapumisesta Kun saat ensimmäisen kerran sähköpostiisi viestin Open Badge -osaamismerkin myöntämisestä, tulee sinun luoda itsellesi tunnukset nk. merkkireppuun osaamismerkin

Lisätiedot

Savalanche käyttöohje

Savalanche käyttöohje Savalanche käyttöohje Ansaitse lisätuloja riskittömästi ja helposti 1. Savalancheen rekisteröityminen Savalanche-palvelun (www.savalanche.com) avulla voit ansaita rahaa riskittömästi ja helposti. Jos sinulla

Lisätiedot

Tietokannan luominen:

Tietokannan luominen: Moodle 2 Tietokanta: Tietokanta on työkalu, jolla opettaja ja opiskelijat voivat julkaista tiedostoja, tekstejä, kuvia, linkkejä alueella. Opettaja määrittelee lomakkeen muotoon kentät, joiden kautta opiskelijat,

Lisätiedot

Moodle-alueen muokkaaminen

Moodle-alueen muokkaaminen Moodle-alueen muokkaaminen Alla oleva kuva esittää Moodle-aluetta sellaisena kuin se sinulle toimitetaan tilattuasi alueen Opetusteknologiapalveluista: - Etusivun näkymä koostuu sivun keskellä olevista

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen Gmail-postiin

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Tietokanta Tietokanta on työkalu, jolla opettaja ja opiskelijat voivat julkaista tiedostoja, tekstejä, kuvia ja linkkejä alueella. Opettaja määrittelee lomakkeen muotoon kentät, joiden kautta opiskelijat

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

1.1 Sisäänkirjautuminen ST-Akatemia Online -palveluun kirjaudutaan -osoitteen kautta.

1.1 Sisäänkirjautuminen ST-Akatemia Online -palveluun kirjaudutaan  -osoitteen kautta. Sisällysluettelo ST-Akatemia Online -palvelun käyttöohjeet... 2 1. Kirjautuminen... 2 1.1 Sisäänkirjautuminen... 2 1.2 Uloskirjautuminen... 2 2. Julkaisujen lukeminen... 2 2.1 Julkaisuista palaaminen palvelun

Lisätiedot

TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ!

TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ! TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ! Tämä on opiskelijan Moodle-opas, josta saat tärkeimmät neuvot opiskellessasi LOVe lääkehoidon verkkokursseilla Moodle- oppimisympäristössä. Seuraamalla

Lisätiedot

Kahoot! Kirjautuminen palveluun. Sinikka Leivonen

Kahoot! Kirjautuminen palveluun. Sinikka Leivonen Kahoot! Kahoot! on internetselaimessa toimiva sovellus, jonka avulla voit pitää pieniä testejä/kokeita tai kysellä mielipiteitä. Testeihin liittyy myös pelillisyys, sillä eniten pisteitä saanut voittaa.

Lisätiedot

KirjautuminenPro+ PIKA OPAS PRO+ KÄYTTÖÖN

KirjautuminenPro+ PIKA OPAS PRO+ KÄYTTÖÖN KirjautuminenPro+ 1) Ammattiliitto Pro:n sivuilla, sivun oikeassa reunassa on Pro+ jäsenille. 1) Klikkaamalla logoa, pääset kirjautumaan Pro+ sivuille. Oman profiilin julkaisu Pro+ 2) 2) Kun olet kirjautunut

Lisätiedot

Vehmaan kunta. Wordpress käyttöopas. Betta Digital Oy

Vehmaan kunta. Wordpress käyttöopas. Betta Digital Oy Vehmaan kunta Wordpress käyttöopas Betta Digital Oy 1 / 22 Sisällys 1. Kirjautuminen... 3 1.1. Sisäänkirjautuminen ei onnistu... 3 2. Hallintapaneeli... 5 2.1. Sisään kirjautuneen hallintanäkymä... 6 3.

Lisätiedot

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012 Tiedostot Uudet ominaisuudet: - Ei Tiedostot-kohtaa alueen sisällä, vaan tiedostonvalitsin, jolla tiedostot tuodaan alueelle siihen kohtaan missä ne näytetään - Firefox-selaimella voi työpöydältä raahata

Lisätiedot

Moodle-alueen muokkaaminen

Moodle-alueen muokkaaminen Moodle-alueen muokkaaminen Alla oleva kuva esittää Moodle-aluetta sellaisena kuin se sinulle toimitetaan:: - Etusivun näkymä koostuu sivun keskellä olevista numeroiduista osioista sekä osioiden molemmilla

Lisätiedot

SALITE.fi -Verkon pääkäyttäjän ohje

SALITE.fi -Verkon pääkäyttäjän ohje SALITE.fi -Verkon pääkäyttäjän ohje Sisältö 1 Verkon pääkäyttäjä (Network Admin)...3 2 Verkonhallinta...3 2.1 Navigointi verkonhallintaan...3 2.2 Sivustot...3 2.1 Sivustojen toiminnot...4 2.3 Sivuston

Lisätiedot

Pauliina Munter / Suvi Junes Tampereen yliopisto/tietohallinto 2013

Pauliina Munter / Suvi Junes Tampereen yliopisto/tietohallinto 2013 Tehtävä 2.2. Tehtävä-työkalun avulla opiskelijat voivat palauttaa tehtäviä Moodleen opettajan arvioitaviksi. Palautettu tehtävä näkyy ainoastaan opettajalle, ei toisille opiskelijoille. Tehtävä-työkalun

Lisätiedot

SÄHKÖINEN AVUSTUSTEN HAKU VANTAALLA

SÄHKÖINEN AVUSTUSTEN HAKU VANTAALLA SÄHKÖINEN AVUSTUSTEN HAKU VANTAALLA 21.01.2019 Tämä ohjedokumentti kertoo, miten sähköisiä avustushakemuksia haetaan Oma Vantaa - palvelussa. Ohje koskee yhdistyksiä, työ- ja toimintaryhmiä, yrityksiä

Lisätiedot

Tervetuloa tutustumaan Seure Keikkanetti -mobiilisovellukseen!

Tervetuloa tutustumaan Seure Keikkanetti -mobiilisovellukseen! Tervetuloa tutustumaan Seure Keikkanetti -mobiilisovellukseen! Lataa Seuren Keikkanetti -mobiilisovellus puhelimeesi tai tablettiisi sovelluskaupastasi. Ilmainen sovellus toimii Android- ja ios-käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS LOUNEA PALVELUT OY TEHDASKATU 6, 24100 SALO Sisällys Sisällys... 1 Tervetuloa OmaLounea-palveluun!... 2 OmaLounea - Käytön aloittaminen... 2 OmaLounea Kirjaudu

Lisätiedot

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJE LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Versio: 1.1 Tila: hyväksytty Päivämäärä: 13.2.2001

Lisätiedot

elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi

elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi SISÄLLYSLUETTELO 1 MIKÄ ON ELSA, ENTÄ MOODLE?... 3 1.1 MITÄ KURSSILLA VOIDAAN TEHDÄ?... 3 2 KURSSILLE KIRJAUTUMINEN... 3 3 KURSSILLE LIITTYMINEN...

Lisätiedot

Mikä on Twitter? Rekisteröityminen

Mikä on Twitter? Rekisteröityminen Mikä on Twitter? Twitter on suosittu yhteisö ja mikroblogipalvelu, jonka välityksellä yritykset, ystävät ja perheenjäsenet voivat kommunikoida keskenään. Twitterin käyttö vastaa kysymykseen mitä teet tällä

Lisätiedot

OHJE 1: Uudet oppilaat

OHJE 1: Uudet oppilaat 1 OHJE 1: Uudet oppilaat HUOM! Jos Sinulla on jo Peda.net-tunnukset suomalaisen koulusi kautta, Sinun ei tarvitse rekisteröityä uudelleen. Kirjaudu sisään Omaan tilaasi ja aloita ohjeiden luku sivulta

Lisätiedot

TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ. OHJEKIRJA v.1.0

TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ. OHJEKIRJA v.1.0 1 TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ OHJEKIRJA v.1.0 2 KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN REKISTERÖIMINEN 3 KIRJAUTUMINEN TUNNUKSILLA 5 OMIEN TIETOJEN MUOKKAAMINEN 5 KALENTERIN SELAAMINEN 8 VUORON VARAAMINEN 9 VARAUKSEN PERUUTTAMINEN

Lisätiedot

MOODLE TUTUKSI. Pirkko Vänttilä Oulun aikuiskoulutuskeskus 4.8.2008

MOODLE TUTUKSI. Pirkko Vänttilä Oulun aikuiskoulutuskeskus 4.8.2008 2008 MOODLE TUTUKSI Pirkko Vänttilä Oulun aikuiskoulutuskeskus 4.8.2008 SISÄLLYSLUETTELO 1. ALOITUSNÄKYMÄ... 4 2. TUTUSTUMINEN... 5 3. KESKUSTELUT... 8 4. VIESTIT... 10 5. CHATIT... 10 6. TIEDOSTOJA OMALTA

Lisätiedot

Muksunetti. Huoltajan ohje VARHAISKASVATUS. Muksunetti, huoltajan ohje sivu 1/18. Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille

Muksunetti. Huoltajan ohje VARHAISKASVATUS. Muksunetti, huoltajan ohje sivu 1/18. Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille VARHAISKASVATUS Muksunetti Huoltajan ohje Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille sivu 1/18 1 Sisällysluettelo 1. Mikä Muksunetti on ja mitä sillä voi tehdä? 1.1. Muksunetti selaimessa ja mobiilissa

Lisätiedot

Outlook ja Yritysportaali iphonelle

Outlook ja Yritysportaali iphonelle Outlook ja Yritysportaali iphonelle Sisältö 1. Tarvittavat sovellukset... 2 2. Secure Hubiin kirjautuminen... 3 3. Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 7 4. Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen....

Lisätiedot

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA. Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi.

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA. Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi. Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi. Tunnuksia jakavat Punomo.fi:n ylläpitäjät. Kun olet kirjautunut, blogin OHJAUSNÄKYMÄ

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Tämä ohje on tarkoitettu niille suunnistajille joilla ei ole koskaan ollut nk. lisenssiä. Mikäli sinulla on joskus ollut lisenssi, niin ohjeet Irman käyttöön löytyvät

Lisätiedot

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Lukkarin käynnistys ja sisäänkirjautuminen... 2 3. Vapaa aikatauluhaku... 2 4. Lukujärjestyksen luominen ja avaaminen... 3 Lukukauden valinta... 3 Uuden

Lisätiedot

Moodle 2.2 pikaohje. 1. Kirjautuminen ja omat kurssit (Työtilat) 1. Mene internet-selaimella osoitteeseen

Moodle 2.2 pikaohje. 1. Kirjautuminen ja omat kurssit (Työtilat) 1. Mene internet-selaimella osoitteeseen Moodle 2.2 pikaohje 1. Kirjautuminen ja omat kurssit (Työtilat) 1. Mene internet-selaimella osoitteeseen https://moodle2.pkky.fi Kirjaudu omilla kuntayhtymän verkkotunnuksilla klikkaamalla Kirjaudu linkkiä

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Moodlen lohkot Lohkojen lisääminen: Moodlen lohkot sisältävät kurssialueen hallinnointiin liittyviä toimintoja. Kun saat uuden tyhjän kurssialueen, sen molemmilla reunoilla on valmiina muutama keskeinen

Lisätiedot

Ohjeet psykoterapeuteille www.vapaatajat.fi. info@vapaatajat.fi

Ohjeet psykoterapeuteille www.vapaatajat.fi. info@vapaatajat.fi Ohjeet psykoterapeuteille www.vapaatajat.fi info@vapaatajat.fi Vapaat Ajat palvelun ohjeet psykoterapeuteille Tästä oppaasta löydät ohjeet Vapaat Ajat palvelun käyttöön. Käymme läpi palveluun rekisteröitymisen,

Lisätiedot

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Forte-kotisivujen päivitysohje 2 Sisällysluettelo: Kirjautuminen 2 Ohjausnäkymä 3 Sivun lisääminen ja yleisnäkymä 4 Sivun muokkaus 5 Sivun hakusanaoptimointi

Lisätiedot