1. Joukkueiden taloudenhoito

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1. Joukkueiden taloudenhoito"

Transkriptio

1 1. Joukkueiden taloudenhoito Jokaisella joukkueella tulee olla rahastonhoitaja, joka huolehtii joukkueen maksuliikenteestä ja tositteiden edelleen toimittamisesta seuran taloudenhoitajalle (/kirjanpitäjälle). Rahastonhoitajan yhteystiedot toimitetaan heti kauden alussa seuran taloudenhoitajalle ja seuran hallitus päättää seuran tilien käyttöoikeuksien myöntämisestä (juniorijoukkueiden tileillä käyttöoikeus rahastonhoitajalla ja joukkueenjohtajalla) sekä huolehtii käyttöoikeuksen päivittämisestä pankissa. Pankkitili: Jokaisella joukkueella on seuran avaama joukkueen nimissä oleva pankkitili, jonka kautta kulkevat joukkueen kaikki rahat ja ainoastaan joukkueen kaikki rahat. Joukkueella ei saa olla muita tilejä. Edelleen on mahdollista käyttää myös rahankäyttöselvitys-lomaketta, mutta kuukauden lopun saldo on täsmättävä pankkitilin saldoon. Joukkueiden kirjanpito tehdään excel-lomakkeelle tiliotteen perusteella. Kirjanpitotaulukko, tiliotteet (ja rahankäyttöselvitykset) tositteineen on toimitettava seuran kirjanpitäjälle talousohjeistuksen mukaisesti tilitoimistolle Uotila & Laine, Turku. Mikäli uusi joukkue tarvitsee tilin, sen avaa seuran taloudenhoitaja Piia Hirkman Talkootyöt: Kaikki talkootyötuotot laskutetaan seuran tileille, isot yhteistalkoot kierrätetään seuran päätilin OP kautta ja tuloutetaan joukkueille jyvitettynä työpanoksen mukaan. Kaikkien seuran päätilille maksettavien laskujen tulee olla viitteellisiä, viitenumeroista saat lisätietoja seuran taloudenhoitajalta, Piia Hirkman Talkootöihin liittyen, tarkista verottajan ohjeet koskien talkootyön verotusta: FI/Yritys_ja_yhteisoasiakkaat/Yhdistys_ja_saatio/Tuloverotus/Talkootyon_verotus yhdistys_ja_saatio(11734) eli talkootyöpalkkiot ovat verottomia, kun ne tehdään yhteiseksi hyväksi joko joukkueelle tai seuralle. Erotuomarimaksut: Erotuomaripalkkioita maksettaessa on käytettävä matkalasku- ja erotuomarikorvauslomaketta. Lomakkeeseen on selvästi merkittävä päivämäärä, ottelu, maksava joukkue, erotuomarin nimi ja ehdottomasti erotuomarin henkilötunnus ja verotuskunta. Tiedot välitetään eteenpäin veroviranomaisille ja tietojen on oltava täydelliset ja selkeästi merkitty. Kuittilomake löytyy Riennon netistä Materiaalit sivulta. Huom! Jos maksuja suoritetaan suoraan puffettikassasta, joukkueen kirjanpitoon on liitettävä rahankäyttöselvitys/laskelma puffettituotoista ja niiden käyttämisestä tuomaripalkkioihin ja täytettävä em. erotuomarikorvauslomake.

2 Joukkueen budjetti ja juniorijoukkueiden pelaajakohtaiset kausimaksut: Jokaisen joukkueen kannattaa tehdä kauden alussa budjetti. Budjetti on joukkueen kausikohtainen tulo- ja menoarvio, jonka perusteella pystytään määrittelemään pelaajakohtainen kausimaksu. Juniorijoukkueen pelaajakohtainen kausimaksu koostuu seuralle tilitettävästä toimintamaksusta (kts. seuraava sivu) ja sen päälle tulevista joukkueen toiminnan arvioiduista muista kuluista (pelimatkat, tuomarikulut, mahd. peliasuhankinnat, muut turnaukset ja muu toiminta) kauden aikana. Eri joukkueiden kausimaksut voivat olla erisuuruiset, riippuen siitä miten joukkueet rahoittavat toimintansa. Yleisenä periaatteena on viime aikoina ollut, että kausimaksu kattaa seuran toimintamaksun ja sarjatoiminnan aiheuttamat kulut. Mahdollisilla lisätuloilla (talkoot ja mainokset) voi rahoittaa sitten sarjan ulkopuolisia turnaus- ja pelireissuja. Budjettipohja joukkueen budjetin laatimiseen löytyy Riennon netistä Seuratoiminta -> Materiaalit sivulta. Jos kausimaksusta tarvitaan virallinen lasku/maksukuitti, kausimaksun laskumalli löytyy myös netistä Seuratoiminta -> Materiaalit sivulta. 2. Seuran toimintamaksujärjestelmä Joukkueet maksavat kauden toimintamaksun / junioripelaaja / kausi TuRi Koripallojunioreiden tilille (uusi tili alkaen): o Kehityspel. 150 e o A-kilpa 530 e o A-harraste - o B-kilpa 470 e o B-haastaja 360 e o C-tytöt e o C-tytöt e o Minitytöt e o Minitytöt e o Mikrotytöt 230 e o Ekaluokkalaisten koriskerho 100 e o Fun Basket 200 e jos 2xvko, 100e jos 1xvko o Piccolo 100 e o Unified 200 e jos 2xvko, 100e jos 1xvko Joukkueenjohtajat keräävät kausimaksut joukkueen tilille ja vastaavat siitä, että toimintamaksut tulevat tilitetyiksi joukkueilta TuRi Koripallojunioreiden tilille syksyn osalta viimeistään 30.9 ja kevään osalta 15.1., jonka jälkeen nuorisoryhmän rahastonhoitaja siirtää pääseuran tilille jäsenmaksut sekä toiminnanjohtajan palkkaosuuden.

3 Jäsenmaksun sisaralennus 10e vähennetään toimintamaksusta, kun pelaajan vanhempi sisar pelaa myös jossain Riennon juniorijoukkueessa. Seuralle tilitettävä toimintamaksu sisältää: - ohjatut harjoitukset ja valmennuksen seuran linjan mukaisesti - valmentajien kulukorvaukset ja valmentajalisenssit - valmentajien koulutuksen - joukkueiden sarjamaksut - joukkueiden salivuorovaraukset - joukkueille keskitetysti hankittavat tarvikkeet (jäät, teipit, pöytäkirjat) - juniorivalmennuksen organisointi ja johtaminen (valmennuspäällikkö), - pelaajien ja valmentajien jäsenmaksut - pelaajien ryhmävakuutus alle 15-v. - edustusjoukkueen kotiottelut - seuran yhteiset tilaisuudet (kaudenavajaiset, -päättäjäiset) - nettisivujen ylläpito - kirjanpito - jäsenrekisterin ylläpidon. Joukkueet/pelaajat maksavat: - koripalloliiton lisenssimaksut - yli 15 v. vakuutusmaksu, - peli- ja lämmittelyasut (seuran ohjeiden mukaiset, kierrätetään) - pelimatkat ja pelien tuomarikulut, sarjan ulkopuoliset turnaukset. 3. Yhteistyö: TOK- bonusta bonuksesta ja Veikkaus Turun Riento on tehnyt yhteistyösopimuksen Turun Osuuskaupan kanssa ja siihen kuuluu "bonusta bonuksesta" tukijärjestelmä. TOK maksaa kaikkien mukana olevien perheiden kuukausittain kerryttämästä bonuksesta 5 % lisäbonuksen seuran osoittamalle tilille. "Bonusta bonuksesta" tukijärjestelmästä kerrotaan lisää Materiaalit -sivulta löytyvässä esitteessä (esite_yleinen.pdf) sekä sivuston linkissä TOK bonusta bonuksesta. TOK suorittaa lisäbonuksen maksun kerran vuodessa. Tiedot bonuksen kertymistä varten alkavat kerääntyä alkaen, myös takautuvasti. Bonusta bonuksesta -tuki tullaan käyttämään mm. juniorijoukkueiden valmentajien/seuran toimihenkilöiden koulutuksiin, erotuomarikoulutuksiin, seuran junioritoiminnan organisoimiseen ja kehittämiseen. Allaolevan nettilinkin kautta voivat junioriurheilijat ja seuran johtotehtävissä (mukaanlukien valmentajat) toimivat henkilöt ilmoittaa S-etukorttinsa ja siten tukea Rientoa bonusta bonuksesta systeemin kautta. https://tokseurabonus.fi/tok_seurabonus

4 Huom! - Täytä lomake huolellisesti ja jokaiseen perheeseesi kuuluvan Riennon juniorin osalta erikseen (tuki on seurakohtainen, joten voit ilmoittaa juniorin tiedot Riennon nimissä, vaikka hänen tietonsa olisi ilmoitettu myös jonkin toisen seuran kautta) - Täytä kohtaan seura: Turun Riennon Koripallo S-etukorttinumeroita voi ilmoittaa koska vain vuoden mittaan, lisäbonukset kertyvät takautuvasti alkaen. Veikkaus-yhteistyö, Turun Riento ry on solminut verkkoyhteistyösopimuksen Veikkauksen kanssa. Pelaamalla Veikkauksen pelejä Riennon nettisivuilta tukee samalla seuran toimintaa. Lisää tietoja Riennon netistä Veikkaus-linkistä. 4. Sarjailmoittautumiset ja sarjatoiminta läntisen alueen ilmoitustaulu: Läntisen alueen ilmoitustaululta löydät kaikki aluesarjoihin liittyvät käytännön asiat = sarjailmoittautuminen ohjeineen (uudistunut!), sarjamääräykset, maksut ja palkkiot jne. Sarjailmoittautumiset Joukkueenjohtaja ilmoittaa joukkueen määräaikaan mennessä sarjaan. Sarjojen kilpailutoiminnan info on netissä ja tälle sivustolle on koottu sarjatoiminnassa toimivalle oleelliset tiedot ja palvelut. Otteluohjelmat löytyvät sivulta ennen sarjojen alkua. Sarjapelien osalta joukkueenjohtajan/yhteyshenkilön vastuulla on seuraavat asiat: o Tiedottaa joukkueen jäsenille otteluohjelmat, aikataulut, yhteiset lähtöajat, jne. o Yhteydenpito vastustajiin; ilmoita sääntöjen mukaisesti heille ajankohdat ja paikat. Helpointa on tehdä tämä heti kauden alussa otteluohjelman selvittyä. o Kuljetuksista vierasturnauksiin. Miten järjestetään matkakorvaus kuskeille? Usealla joukkueella on käytäntönä maksaa sovituille kuskeille 0,20 e/km bensaraha vierasturnauksista.

5 o Kotiotteluiden ja -turnausten järjestäminen. Salivuorojen varaaminen Johanna Hämäläisen kautta mahdollisimman pian otteluohjelmien selvittyä. o Ottelun ajankohdasta ilmoittaminen. Vastustajalle ja nimetyille erotuomareille on ilmoitettava ottelun alkamisaika ja pelipaikka sarjamääräysten mukaan vähintään 14 päivää ennen ottelua. Varmimmin asia hoituu siten, että ilmoittaa kaikille vastustajille kauden alkaessa otteluajankohdat yhdellä kertaa sähköpostilla ja pyytää kuittauksen meiliinsä. o Erotuomarien varmistaminen. Otteluihin on nimetty kaksi erotuomaria, joille joukkueenjohtaja ilmoittaa ajoissa (ks. edellä) ottelujen alkamisajat ja paikat. Jos tuomareita ei ole nimetty, joukkueenjohtajan tehtävänä on varata joukkueen kotiotteluihin/-turnauksiin kaksi tuomaria. o Erotuomaripalkkioiden maksamisesta on palkkiot ja ohjeet Käytä Riennon kuittilomaketta; muista myös henkilötunnus ja verotuskunta, vaikka ennakkoa ei pidätettäisikään! o Toimitsijat. Minimissään otteluun tarvitaan ajanottaja ja pöytäkirjan pitäjä, valtakunnallisissa kilpasarjoissa (A- ja B-nuorten SM/I div) myös 24 sek ja tilastointi. Seurassa pyritään järjestämään toimitsijakoulutusta tarpeen mukaan, myös joukkuekohtaisesti, kysy Piia Hirkmanilta tai Tuula Madekivelta. o Koripalloliiton pelaajalisenssien maksun ohjeistus ja seuranta oman joukkueen osalta. Ennen sarjapelejä pitää jokaisen peleihin osallistuvan pelaajan lisenssi olla maksettuna. Lisensseistä lisää tietoa, lisenssin osto ja seurakohtaiset lisenssilistat löytyvät koris.netistä: o Kioski / puffetti: kotiturnauksissa kannattaa pitää ja sopia, miten järjestetään! o Joukkueenjohtaja toimii myös yhteyshenkilönä pelaajien vanhempiin päin. Vanhempien roolista kannattaa keskustella - vanhemmat eivät ole valmentajia! Vanhempainkokouksia kannattaa järjestää syksyllä kauden alkaessa ja keväällä kauden päätteeksi esim. treenien yhteydessä tai jossain muussa sopivassa paikassa. Seuran toiminnanjohtaja tai hallituksen edustaja tulee mieluusti kertomaan seuran toiminnasta pelaajien vanhemmille. 5. Pelaajaluettelo / jäsenrekisteri Joukkueenjohtaja pitää yllä luetteloa joukkueen jäsenistä ja toimihenkilöistä sekä heidän yhteystiedoistaan (osoite, puhelimet, syntymäaika, sähköpostiosoite).

6 Jäsenluettelo ja jäsentietojen muutokset toimitetaan syksyllä toimintamaksujen tilityksen yhteydessä seuran jäsensihteerille, Piia Hirkman Joukkueen pelaajaluettelon malli löytyy Riennon netistä Materiaalit sivulta. Seuran tavoitteena on ennen pitkää siirtää jäsenrekisteri nettipohjaiseksi, jolloin joukkueenjohtajat ylläpitävät tiedot suoraan rekisteriin. 6. Seuran internet-sivujen päivitys Seuran nettisivuilla on kotiottelukalenteri ja omat sivunsa kaikilla joukkueilla. Jokaisella joukkueella on käyttäjätunnukset seuran nettisivujen päivittämiseen ja joukkueenjohtaja tai joukkueesta nimetty henkilö päivittää itse ajankohtaiset asiat joukkueen sivuille. Sivuja ylläpitää Taina Saarinen Joukkueenjohtaja tai muu nimetty henkilö vastaa joukkueen kotiottelujen ja omien nettisivujen päivityksistä seuraavien ohjeiden mukaan: o Jokaisella joukkueella yksi tiedottaja, joka voi pyytää päivityksiä Tainalta. o Seuran hallituksen jäsenet voivat myös pyytää päivityksiä o Yksi isompi päivitys on parempi kuin monta pientä jatkuvalla syötöllä; jos päivitykset eivät ole ihan akuutteja, niin niitä voisi kerätä könttään. o Päivitys taataan vähintään kerran viikossa; mikäli aineisto tulee täysin valmiina, päivitys on mahdollista (ja todennäköistä) useamminkin. 7. Seuratuotemallisto Seura on solminut yhteistyösopimuksen Korispisteen kanssa, joka julkaisee seuran seuratuotemalliston nettisivuillaan Joukkueet hankkivat peli- ja lämmittelyasunsa seuratuotemallistosta. Lisää tietoa Korispiste-yhteistyöstä Riennon netistä Seuratoiminta -> Seuratuotteet-linkistä, tai toistaiseksi Tuula Madekiveltä cargotec.com). 8. Riennon junioreiden ryhmävakuutus Pelaajien tapaturmavakuutus Turun Riennon Koripallolla on alle 15-v. junioreiden ryhmävakuutus If:ssä, joka on voimassa aina vuoden kerrallaan ja kattaa kaikki Riennon harjoituksiin tulevat koripalloilijan alut. Edellämainitun lisäksi kaikilla pelaajilla kannattaa ja yli 15-v. pelaajilla pitääkin olla koripallon kilpailutoiminnan kattava tapaturmavakuutus voimassa. Koripalloliiton pelaajalisenssin yhteydessä voi ottaa lisenssivakuutuksen, ellei pelaajan oma tapaturmavakuutus kata koripallon kilpailutoimintaa.

7 9. Kauden aikataulu ja kalenteri Elokuu o Valmentaja- ja jojopalaveri - salivuorojen jako - valmentajatilanteen tarkistus - joukkueiden tilanteen tarkistus o Nuorisoryhmän kauden aloitus- ja järjestäytymispalaveri - nuorisoryhmän kokoonpano ja tehtävät - kauden aloitukseen liittyvät asiat o Joukkueiden budjetit ja kausimaksujen määrittelyt o Kausijulkaisun kannatusmainoskirjeet joukkueille jakoon o Uusien pelaajien rekrytointikampanjat Syyskuu o Uusien harrastajien rekrytointikampanjat, kaveripäivät (piccolo, mikrot, minit) o Sarjailmoittautumiset liiton ohjeiden mukaan o Talviharjoitusvuorot alkavat o Joukkueiden järjestäytyminen - vanhempainpalaverit - joukkueiden toimihenkilöt (joukkueenjohtaja, rahastonhoitaja, puffettivastaava jne.) - joukkueiden pelisäännöistä sopiminen - laatukäsikirjan esittely o Joukkueiden toimintamaksujen tilitys seuran nuorisoryhmän tilille (1. osa) o Jäsenrekisterin päivitys o Valmentajasopimukset o Nuorten SM karsinnat Lokakuu o Sarjat alkavat o Pelivuorojen varaaminen o Joukkuekuvaus o Kausijulkaisu o Valmentajien palaveri Marraskuu o Kaupungin avustus valmentajien ja ohjaajien koulutukseen haettava ennen o Kaupungin nuorten urheilijastipendin haku mennessä Joulukuu o Lisäilmoittautumiset alueen nuorten sarjoihin mennessä o Kevään sarjojen otteluohjelmat julkaistaan o Valmentajien palaveri

8 Tammikuu o Pelivuorojen varaaminen o Joukkueiden toimintamaksujen tilitys seuran nuorisoryhmän tilille (2. osa) Helmikuu o Kaupungin toiminta-avustuksen hakeminen (koko seura) o Valmentajien palaveri Maaliskuu o Seuraavan kauden suunnittelu alkaa, budjetti seuraavalle kaudelle, pelaajakohtaisten toimintamaksujen määrittely seuraavalle kaudelle o Valmentajatilanteen kartoitus nykyisten valmentajien osalta alkaa o Kesäharjoitusvuorojen haku mennessä kaupungin liikuntavirastosta, kaikki joukkueet, Johanna hoitaa keskitetysti ja tiedottaa tarkat päivät Huhtikuu o Sarjat loppuvat -> finaalit o Talviharjoitusvuorojen haku mennessä kaupungin liikuntavirastosta, kaikki joukkueet, Johanna hoitaa keskitetysti ja tiedottaa tarkat päivät Toukokuu o JBT koripalloturnaus Turussa (yhdessä NMKY, NaKo) o Valmentajien palaveri o Seuran kauden päätöstilaisuus - joukkueiden pelaajien palkitseminen - valmentajien ja joukkueenjohtajien muistaminen - varusteiden kierrätyskirppis? Kesäkuu Elokuu o Kesäharjoituskausi (vanhemmilla junioreilla) o Seuran kesäleiri

9 Turun Riennon Koripallo ry Turun Riento Uudenmaankatu TURKU rekisterinumero Y-tunnus Pankkiyhteys, seuran päätili: Juniorivalmennuspäällikkö Jukka Valpola Seuratuotevastaava??? Turun kaupungin liikuntapalvelukeskus yhteyshenkilö Johanna Hämäläinen, Turun Riennon Koripallo ry:n hallitus Minna Palonen, puheenjohtaja, minna.palonen(at)pp.inet.fi, Johanna Hämäläinen, sihteeri Piia Hirkman, taloudenhoitaja Tarja Räty Tuula Madekivi Pia Heino, edustusjoukkueen edustaja Ritva Pitkäkari, junioreiden edustaja Jukka Valpola osallistuu hallituksen kokouksiin ja toimii hallituksessa valmentajien edustajana. Turun Riennon edustajat Koripalloliiton luottamustehtävissä Koripalloliiton hallitus: Tuula Korte (vpj) Koripalloliiton liittovaltuutettu: Piia Hirkman Nuorisoryhmän toimijat : Mikrot: Kati Kankare Minit 02: Jenni Reinikka Minit 01: Marjaana Tapio C 00: Tuomas Niinikoski C 99: Ritva Pitkäkari B kilpa: Katri Suomela, Pirkko Ekström ja Terhi Rummukainen B green: Piia Nurmi A: Terhi Castren Kokoonkutsujana vanhempien C-junioreiden joukkueenjohtaja.

Joukkueenjohtajien opas

Joukkueenjohtajien opas Joukkueenjohtajien opas Tervetuloa Palokan Riennon joukkueenjohtajaksi! Tässä oppaassa käsitellään lyhyesti joukkueenjohtajien vastuita ja velvollisuuksia ja heille sekä joukkueelle kuuluvia tehtäviä.

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET

JOUKKUEENJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET JOUKKUEENJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET 2013-2014 JOUKKUEENJOHTAJALLE! Kiitokset sinulle, että olet lupautunut hienoon ja tärkeän tehtävään joukkueen toimimisen kannalta. Alla on joukkuejohtajan tehtävän

Lisätiedot

JOUKKUEJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET

JOUKKUEJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET JOUKKUEENJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET 2016-2017 JOUKKUEENJOHTAJALLE! Kiitokset sinulle, että olet lupautunut hienoon ja tärkeän tehtävään joukkueen toimimisen kannalta. Alla on joukkuejohtajan tehtävän

Lisätiedot

TOIMINNAN KÄSIKIRJA 1940

TOIMINNAN KÄSIKIRJA 1940 TOIMINNAN KÄIKIRJA 1940 JALKAPALLOA VUODETA 1940 IÄLLYLUETTELO 1 JOHDANTO 2 JÄNTEVÄN ARVOT JA TAVOITTEET 3 ORGANIAATIO MALLI 3.1 EURAN JOHTOKUNTA 4 JÄNTEVÄ JA VIETINTÄ 4.1 IÄINEN JA ULKOINEN VIETINTÄ 4.2

Lisätiedot

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE 01.04.2009 LAIHIAN LUJA LENTOPALLOJAOSTO TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE Tämän kirjan omistaa : Joukkueeni : Valmentaja : Valmentaja puhelinnumero: Joukkueen

Lisätiedot

KPV:n Joukkueenjohtajan kasikirja

KPV:n Joukkueenjohtajan kasikirja KPV:n Joukkueenjohtajan kasikirja 1. Yleista joukkueenjohtamisesta - Joukkueenjohtajan valitsee vanhempainkokous, jonka vahvistaa juniorijaosto. Joukkueenjohtajia voi olla myos useampia - Joukkueenjohtaja

Lisätiedot

Toimintaohjeita Nettisivujen käyttö

Toimintaohjeita Nettisivujen käyttö Toimintaohjeita Nettisivujen käyttö Seura Johtokunta Toiminnanjohtaja Tomi Reinikainen Kaksi/kolme jaosta Jääkiekko= Limingan kiekko Jalkapallo= Pallokarhut Pesäpallo (ei aktiivinen) Jääkiekko Luistelukoulu

Lisätiedot

JOUKKUEIDEN ORGANISAATIO- JA TOIMINTAOHJE

JOUKKUEIDEN ORGANISAATIO- JA TOIMINTAOHJE JOUKKUEIDEN ORGANISAATIO- JA TOIMINTAOHJE Limingan Kiekon joukkueet toimihenkilöineen kuuluvat Limingan Kiekko Ry:n alaisuuteen. Yhdistyksen päättävä elin on seuran kevät- ja syyskokous. Näiden välissä

Lisätiedot

Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista:

Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista: Sulkasato Iisalmi Jäsentiedote 1 /2017 Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista: Pelivuorot: Sulkasadon pelivuorot pelataan Kirkonsalmen

Lisätiedot

HUIMAN JUNIORIKORIPALLO KAUSI-INFO

HUIMAN JUNIORIKORIPALLO KAUSI-INFO HUIMAN JUNIORIKORIPALLO KAUSI-INFO 2016 2017 PELISÄÄNNÖT Äänekosken Huiman juniorikoripallojaosto on tehnyt toimintansa selkeyttämiseksi pelisäännöt. Seuraavat aikuisten pelisäännöt koskevat joukkuejohtajia,

Lisätiedot

VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE

VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE 2016-2017 LINJAUS KAUDELLE 2016-2017 Jatketaan vuonna 2012 aloitettua työtä lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen kehittämisen parissa Toimintamme päivittyy SUNDAY LEAGUE

Lisätiedot

MP-D12 (2005) Vanhempainilta

MP-D12 (2005) Vanhempainilta MP-D12 (2005) Vanhempainilta Toimihenkilöt Päävalmentaja: Tuomas Hynönen Valmentaja (t): Markus Torniainen,?? Ohjaaja (t):??, Joukkueelle tarvitaan kiertävä apu/huoltaja ottelutapahtumiin (esim.ottelupöytäkirjat)

Lisätiedot

Juniori KuPS. KuPS Veikkausliigajoukkueella mahdollisuus mitaleille.

Juniori KuPS. KuPS Veikkausliigajoukkueella mahdollisuus mitaleille. JÄSENKIRJE SYYSKUU 2016 Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ www.facebook.com/juniorikups KuPS Veikkausliigajoukkueella mahdollisuus mitaleille. KuPS seuraavat kotiottelut Savon Sanomat Areenalla

Lisätiedot

POHJOIS-KYMEN LIIKUNTAYHDISTYS ry POKLI UUSIEN PELAAJIEN JA VANHEMPIEN TOIMINTA- JA PEREHDYTYSTIEDOTE

POHJOIS-KYMEN LIIKUNTAYHDISTYS ry POKLI UUSIEN PELAAJIEN JA VANHEMPIEN TOIMINTA- JA PEREHDYTYSTIEDOTE POHJOIS-KYMEN LIIKUNTAYHDISTYS ry POKLI UUSIEN PELAAJIEN JA VANHEMPIEN TOIMINTA- JA PEREHDYTYSTIEDOTE 1 Sisältö 1 Yhdistyksen johto ja hallitus... 3 2 Toimisto ja toimihenkilöt... 3 3 Toiminnan tavoite...

Lisätiedot

Jyväskylän Kiri-juniorit ry:n hallituksen järjestäytymiskokouksen pöytäkirja

Jyväskylän Kiri-juniorit ry:n hallituksen järjestäytymiskokouksen pöytäkirja Jyväskylän Kiri-juniorit ry:n hallituksen järjestäytymiskokouksen pöytäkirja Aika: 17.1.2017 klo 18.15 Paikka: Kuokkalan Graniitti Läsnä: Matti Mäkinen, Jani Karppanen, Mikko Pajunen, Marika Karttunen,

Lisätiedot

VPS JUNIORIT ry TALOUSOHJESÄÄNTÖ

VPS JUNIORIT ry TALOUSOHJESÄÄNTÖ VPS JUNIORIT ry TALOUSOHJESÄÄNTÖ Sisällysluettelo 1. Joukkueiden organisaatio- ja toimintaohje 1.1 Hallitus 1.2 Puheenjohtaja 1.3 Joukkueet 2. Yleistä seuran taloudenhoidosta 2.1 Hallitus 2.2 Joukkueet

Lisätiedot

Seuraavia ohjeita ja sääntöjä noudatetaan kaikissa seuran urheilujaostoissa ja niiden toimintaryhmissä sekä joukkueissa.

Seuraavia ohjeita ja sääntöjä noudatetaan kaikissa seuran urheilujaostoissa ja niiden toimintaryhmissä sekä joukkueissa. OHJE 1(7) VG-62 TALOUSOHJE Seuraavia ohjeita ja sääntöjä noudatetaan kaikissa seuran urheilujaostoissa ja niiden toimintaryhmissä sekä joukkueissa. Seuran taloudenhoidossa tulee noudattaa kaikkia voimassa

Lisätiedot

FC Reipas P04 vanhempainilta

FC Reipas P04 vanhempainilta FC Reipas P04 vanhempainilta 27.11.2015 JYRI HEINONEN, MIKA KOLAMO, KATI LUOKKALA JA MARKO MÄLKIÄ Esityslista Kauden 2015 palautteen yhteenveto Toimintasuunnitelma 2016 Varainkäyttöarvio (joukkuemaksu)

Lisätiedot

Vanhempainkokous E-00 POJAT -> D2 juniorit

Vanhempainkokous E-00 POJAT -> D2 juniorit Vanhempainkokous 19.4.2012 E-00 POJAT -> D2 juniorit Käsiteltäviä asioita Kausi 2012-2013 Joukkueiden vastuuhenkilöt Toiminta tulevalla kaudella 2012-2013 D2-junioreiden Pelimaailma Operaatio pelisäännöt

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA NJS A NJS A TOIMINTASUUNNITELMA Elisa Sormunen / Pasi Vuori

TOIMINTASUUNNITELMA NJS A NJS A TOIMINTASUUNNITELMA Elisa Sormunen / Pasi Vuori NJS A TOIMINTASUUNNITELMA 1.11.2015 31.10.2016 NJS A- joukkue toimii Nurmijärven Jalkapalloseura ry:n (NJS) alaisuudessa. NJS A joukkueessa pelaa kaudella 2015-2016, 1996,-97, -98 syntyneet pojat sekä

Lisätiedot

Vastuunjako talousasioissa

Vastuunjako talousasioissa Pallokissat, Kuopio ry:n talousohjesääntö Pallokissat, Kuopio ry on yleishyödyllinen yhdistys, jonka toimintaa säätelevät Suomen lait ja asetukset sekä yhdistyksen omat säännöt. Yleishyödyllisenä yhteisönä

Lisätiedot

FC Reipas P04 vanhempainilta

FC Reipas P04 vanhempainilta FC Reipas P04 vanhempainilta 30.1.2015 JYRI HEINONEN, KATI LUOKKALA, JARI MAUKONEN JA MARKO MÄLKIÄ Esityslista Toimihenkilömuutokset Talousarvio Turnaukset ja piirisarja 2015 Palautetta Jari Litmanen Talvisoccerista

Lisätiedot

Liite 6 Talousohjesääntö

Liite 6 Talousohjesääntö Liite 6 Sisällys 1. Yleistä seuran taloudenhoidosta... 3 1.1 Tehtävät ja vastuut... 3 1.1.1 Hallitus... 3 1.1.2 Toiminnanjohtaja... 3 1.1.3 Joukkueet... 3 1.2 Toimintasuunnitelman ja talousarvion tekeminen...

Lisätiedot

Hyväksytty aluehallituksessa 1.6.2015

Hyväksytty aluehallituksessa 1.6.2015 ALUEIDEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä C-nuorten, minien ja mikrojen pelisääntöjä.

Lisätiedot

KOTKAN KAUPUNKI YLEISKIRJE 2/2016 Liikuntapalvelukeskus Puistotie 9-11 48100 KOTKA Puh. 040 831 0389 Fax. 234 5424 3.3.2016

KOTKAN KAUPUNKI YLEISKIRJE 2/2016 Liikuntapalvelukeskus Puistotie 9-11 48100 KOTKA Puh. 040 831 0389 Fax. 234 5424 3.3.2016 KOTKAN KAUPUNKI YLEISKIRJE 2/2016 Liikuntapalvelukeskus Puistotie 9-11 48100 KOTKA Puh. 040 831 0389 Fax. 234 5424 3.3.2016 1 URHEILUSEUROILLE AVUSTUKSET VUODELLE 2016 Liikuntalautakunnan myöntämä Järjestöyhteistyöavustus

Lisätiedot

HooGee Tiikerit 2004. Vanhempainilta 11.4. 2012

HooGee Tiikerit 2004. Vanhempainilta 11.4. 2012 HooGee Tiikerit 2004 Vanhempainilta 11.4. 2012 Kevään toiminta Treenejä: Tiistaisin Myntinsyrjässä ja Niittykummussa huhtikuun loppuun La 10-11 Matinkylän uudella tekonurmella Toukokuun alusta to klo 17/17.30-18.30

Lisätiedot

Vanhempainilta 3.5.2016

Vanhempainilta 3.5.2016 Vanhempainilta 3.5.2016 Perustettu 2006 Palloliiton Grassroots-palkinto Vuoden 2014 harraste- ja kasvattajaseura FC Kangasalan kausimaksut ovat mahdollisimman alhaiset Talkootyö Toiminta kasvaa Etenkin

Lisätiedot

Tuusulan Palloseuran T08-09 vanhempainilta

Tuusulan Palloseuran T08-09 vanhempainilta Tuusulan Palloseuran T08-09 vanhempainilta 18.11.2014 Tuusulan Palloseura ry - TuPS Seuran tärkeimmät henkilöt: PELAAJAT! noin 600 pelaajaa, 200 vapaaehtoistoimijaa, puheenjohtaja ja johtokunta, 3 työntekijää

Lisätiedot

TPS JUNIORIJÄÄKIEKKO RY

TPS JUNIORIJÄÄKIEKKO RY JOUKKUEENJOHTAJIEN KK-PALAVERI Aika 11.9.2013 Paikka LähiTapiola, Turku Osallistujat Liite 1: Minna Gullichsen, Jan-Eri Lind, Kimmo Sulin, Erik Sylvestersson, Tomi Käräkkä, Antti Valtola, Sauli Rimmanen,

Lisätiedot

ToU Tytöt 05-06 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSI 2016

ToU Tytöt 05-06 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSI 2016 Toivalan Urheilijat ry ToU Tytöt 05-06 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSI 2016 PVM: 10.1.2016 1. Joukkueen toimihenkilöt: Valmentajat: Suvi Kankkunen Puh. 050 381 2105, kankkunens@gmail.com Erika Hyttinen Puh.

Lisätiedot

FC REIPAS. Iloa Innostumista Intohimoa

FC REIPAS. Iloa Innostumista Intohimoa FC REIPAS Iloa Innostumista Intohimoa T09-10 vanhempainilta 8.1.2017 T09-10 vanhempainilta Asialista Lyhyt seuraesittely Kauden toimintasuunnitelma Viestinnän käytännöt Maksut Toimihenkilöt FC REIPAS Iloa

Lisätiedot

TERVETULOA. Kauden 2015 käynnistyspalaveri Haminan liikuntahalli, torstai klo 18.00

TERVETULOA. Kauden 2015 käynnistyspalaveri Haminan liikuntahalli, torstai klo 18.00 TERVETULOA Kauden 2015 käynnistyspalaveri Haminan liikuntahalli, torstai 27.11.2014 klo 18.00 Kauden 2015 käynnistyspalaverin aiheita 1. Seura- ym. maksut 2. Piirisarjoihin ilmoittautuminen 3. Koulutusasiat

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Hallinto Jukka Pohja/17.11.2015 Toimintasuunnitelma 2016 Kokoontuminen Aluejaoston kokouksia pyritään pitämään 4 kertaa. Jaosto harkitsee pidettäväksi joka toinen kuukausi puhelinkokouksen. Sektorit Sektorien

Lisätiedot

Nämä sarjamääräykset koskevat C-nuorten SM-karsintaa, SM-sarjaa ja SM-lopputurnausta

Nämä sarjamääräykset koskevat C-nuorten SM-karsintaa, SM-sarjaa ja SM-lopputurnausta C-NUORTEN SM-KARSINNAN JA SM-SARJAN SARJAMÄÄRÄYKSET 2015-16 Nämä sarjamääräykset koskevat C-nuorten SM-karsintaa, SM-sarjaa ja SM-lopputurnausta Kilpailuyksikkö järjestää nuorten kilpakoripallosarjat,

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 1.5.2009-30.4.2010

Toimintasuunnitelma 1.5.2009-30.4.2010 Toimintasuunnitelma 1.5.2009-30.4.2010 1 (6) Toimintasuunnitelma kaudelle 1.5.2009 30.4.2010 Seurassa toimii kauden aikana juniorijoukkueita kahdessatoissa eri ikäluokassa G- junioreista A-junioreihin.

Lisätiedot

Viestintäsuunnitelma

Viestintäsuunnitelma VIESTINTÄSUUNITELMA 1(10) Viestintäsuunnitelma Tervarit Juniorit ry VIESTINTÄSUUNITELMA 2(10) Sisällys 1. Johdanto 2. Tervarit Juniorit 3. Arvot 4. Viestinnän kohteet ja tavoitteet 5. Tervarit Juniorit

Lisätiedot

Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo. Toiminta- ja taloussuunnitelma

Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo. Toiminta- ja taloussuunnitelma Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo 2007 Nummelan Palloseura ry 28.11.2006 1 (9) SISÄLLYSLUETTELO 1. ESIPUHE... 2 2. TOIMINTAMALLI... 3 2.1. TOIMINTA-ALUE JA SIDOSRYHMÄT...3 2.2. SEURAN SÄÄNTÖMÄÄRÄISET

Lisätiedot

Tervetuloa Roihuun! Uuden junioripelaajan ja vanhempien opas 2015. Roihu ry

Tervetuloa Roihuun! Uuden junioripelaajan ja vanhempien opas 2015. Roihu ry Tervetuloa Roihuun! Uuden junioripelaajan ja vanhempien opas 2015 Roihu ry Tätä on urheiluseura Roihu ry Roihu ry on pesäpalloon keskittyvä helsinkiläinen urheiluseura. Roihu on tarjonnut liikunnan iloa

Lisätiedot

EROTUOMARITOIMINTA ETELÄ-SUOMI Etelä-Suomen Ringette-erotuomarit ry.

EROTUOMARITOIMINTA ETELÄ-SUOMI Etelä-Suomen Ringette-erotuomarit ry. EROTUOMARITOIMINTA ETELÄ-SUOMI 2016-2017 Etelä-Suomen Ringette-erotuomarit ry. Etelä-Suomen Ringette-erotuomarit ry. Yhdistys järjestää mm. ringeten opinto- ja keskustelutilaisuuksia sekä erotuomaritarkkailua

Lisätiedot

SUOMEN AMERIKKALAISEN JALKAPALLON LIITTO RY Sarjamääräykset kaudelle 2016

SUOMEN AMERIKKALAISEN JALKAPALLON LIITTO RY Sarjamääräykset kaudelle 2016 SUOMEN AMERIKKALAISEN JALKAPALLON LIITTO RY Sarjamääräykset kaudelle 2016 Hyväksytty syysliittokokouksessa 2015 Sisältö 1. LISENSSIT... 3 2. SARJAMAKSUT (per joukkue)... 3 3. PELAAJASIIRRON MÄÄRÄAIKA JA

Lisätiedot

BJR C2 BLUE PERUSTAMISKOKOUS 2014-2015

BJR C2 BLUE PERUSTAMISKOKOUS 2014-2015 BJR C2 BLUE PERUSTAMISKOKOUS 2014-2015 Perustamiskokous Aika: Tiistaina 20.5.2013 klo 17.00-18:30 paikka: Matinkylän harjoitushallin Yläpesä kokoustila ASIALISTA: 1. Kokouksen avaus ja järjestäytyminen

Lisätiedot

TALOUS- JA TOIMINTAOHJE

TALOUS- JA TOIMINTAOHJE TALOUS- JA TOIMINTAOHJE Hallitus hyväksynyt 22.03.2016 Sisällys 1. Taustaa... 1 2. Joukkueiden taloussuunnitelma ja talouden seuranta... 1 3. Kulukorvaukset ja matkalaskut... 3 4. Varainkeruu... 4 1 1.

Lisätiedot

Tuomarit. 1. Järjestelmään kirjautuminen

Tuomarit. 1. Järjestelmään kirjautuminen Tuomarit Taso järjestelmässä hoidetaan Suomen Palloliiton valtakunnallisten sarjojen, sekä järjestelmän käyttöönottaneiden piirien erotuomariasettelut ja tulospalvelu (mm. sähköiset pöytäkirjat). 1. Järjestelmään

Lisätiedot

KOTKAN KAUPUNKI YLEISKIRJE 2/2013 Liikuntapalvelukeskus Kirkkokatu 6 48100 KOTKA Puh. 234 5414 ja 040 831 0389 Fax. 234 5424 7.3.

KOTKAN KAUPUNKI YLEISKIRJE 2/2013 Liikuntapalvelukeskus Kirkkokatu 6 48100 KOTKA Puh. 234 5414 ja 040 831 0389 Fax. 234 5424 7.3. KOTKAN KAUPUNKI YLEISKIRJE 2/2013 Liikuntapalvelukeskus Kirkkokatu 6 48100 KOTKA Puh. 234 5414 ja 040 831 0389 Fax. 234 5424 7.3.2013 1 URHEILUSEUROILLE AVUSTUKSET VUODELLE 2013 Liikuntalautakunnan myöntämä

Lisätiedot

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 Tikkurilan Taitoluisteluklubi ry 12.4.2016 2 TIKKURILAN TAITOLUISTELUKLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO

Lisätiedot

Erotuomariasettelu Erotuomarit (futsal sekä jalkapalloerotuomarit)

Erotuomariasettelu Erotuomarit (futsal sekä jalkapalloerotuomarit) Erotuomariasettelu 2012 Erotuomarit (futsal sekä jalkapalloerotuomarit) Tämän esityksen sisältö koskee kaikkia liiton ja piirisarjojen alaisia otteluita, joissa käytetään virallisen koulutuksen saaneita

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2012-2013

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2012-2013 18.12.2012 ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2012-2013 1. SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET Istumalentopallon Suomen mestaruuskilpailuissa noudatetaan kansainvälisiä lentopallopelin sääntöjä, Suomen Lentopalloliiton

Lisätiedot

Janakkalan Janan D-tytöt 2014-2015

Janakkalan Janan D-tytöt 2014-2015 Janakkalan Janan D-tytöt 2014-2015 Sisällysluettelo 1. D-tyttöjen missio, visio ja arvot 2. D-tyttöjen toiminnan linjaukset ja tavoitteet 3. Joukkueen kasvatuskeinot 4. Reilu peli 5. Joukkueen johtohenkilöiden

Lisätiedot

Turnausvastaavan ja joukkueenjohtajan tehtävät ja vastuut OHJEITA TURNAUSVASTAAVALLE, JOUKKUEENJOHTAJALLE JA VALMENTAJALLE

Turnausvastaavan ja joukkueenjohtajan tehtävät ja vastuut OHJEITA TURNAUSVASTAAVALLE, JOUKKUEENJOHTAJALLE JA VALMENTAJALLE OHJEITA TURNAUSVASTAAVALLE, JOUKKUEENJOHTAJALLE JA VALMENTAJALLE Kotiturnauksissa Turnausvastaava turnauksessa (turnauksen johtaja) - yleisesti katsoo, että hommat hoituu, ratkaisee ongelmat/poikkeustilanteet

Lisätiedot

Ylialueellinen seurafoorumi.

Ylialueellinen seurafoorumi. Ylialueellinen seurafoorumi www.floorball.fi Sähköinen tulospalvelu turnausmuotoisissa sarjoissa Nykyinen tulospalvelujärjestelmä on ollut käytössä kaudesta 2013-14 lähtien Järjestelmä on Jääkiekkoliiton

Lisätiedot

PELAAJA E2 JUN POLKU IORIT 16/17 1 Mika Salo

PELAAJA E2 JUN POLKU IORIT 16/17 1 Mika Salo E2 PELAAJA JUNIORIT POLKU 16/17 1 Mika Salo Urheilullinen toimintasuunnitelma 2 Mika Salo E2-Juniorit kaudella 2016-2017 Kauden tavoitteet: Lähtökohtaisesti pyritään kehittämään yksilötaitojen kehityksen

Lisätiedot

MIESTEN KOLMONEN SARJAMANUAALI 2015 Tampere-Satakunta

MIESTEN KOLMONEN SARJAMANUAALI 2015 Tampere-Satakunta MIESTEN KOLMONEN SARJAMANUAALI 2015 Tampere-Satakunta PELIASUT Kaikilla joukkueen kenttäpelaajilla tulee olla samanlainen pelipaita. Pelihousut ja sukat on oltava kaikilla joukkueen pelaajilla samanväriset.

Lisätiedot

Vanhempainilta Muistio. FC Reipas P06 Musta Kausi Aika : klo Paikka : Lahden urheilukeskus, Kokoushuone 1

Vanhempainilta Muistio. FC Reipas P06 Musta Kausi Aika : klo Paikka : Lahden urheilukeskus, Kokoushuone 1 FC Reipas P06 Musta C Reipas P06 Musta Kausi 2016 Kausi 2016-2017 2017 FC Reipas P06 Musta Kausi 2016-2017 Vanhempainilta 2016 Muistio Aika : 8.11.2016 klo 18-20 Paikka : Lahden urheilukeskus, Kokoushuone

Lisätiedot

JUNIORI-JUKURIT RY TOIMIHENKILÖIDEN TEHTÄVÄNKUVAUKSET

JUNIORI-JUKURIT RY TOIMIHENKILÖIDEN TEHTÄVÄNKUVAUKSET JUNIORI-JUKURIT RY TOIMIHENKILÖIDEN TEHTÄVÄNKUVAUKSET This document is the property of Jukurit. It can neither be reproduced or distributed to any third parties without its written authorization. 2014

Lisätiedot

Seuratoimintaopas 27.2.2016 Kellon Lyönti Ry. KeLy, salibandy Seuratoimintaopas Nuorisojaosto v.1.0 27.2.2016

Seuratoimintaopas 27.2.2016 Kellon Lyönti Ry. KeLy, salibandy Seuratoimintaopas Nuorisojaosto v.1.0 27.2.2016 Kellon Lyönti Ry KeLy, salibandy Seuratoimintaopas Nuorisojaosto v.1.0 27.2.2016 Sisällysluettelo 1. KeLy ry. (nuorisojaoston) yleisesittely 2. Nuorisojaoston johtaminen a. Arvot b. Juniorijaoston visio

Lisätiedot

TOIMINTAOPAS KAUSI (Päivitetty )

TOIMINTAOPAS KAUSI (Päivitetty ) TOIMINTAOPAS KAUSI 2016-2017 (Päivitetty 12.9.2016) Rauman SalBa ry:n toimintaopas 2 Sisällys 1. Toimintaopas...3 2. Joukkueen jäsenten roolit, oikeudet ja velvollisuudet...3 2.1. Pelaajat...3 2.2. Joukkueenjohtaja...3

Lisätiedot

C2-D2 Final Four-turnaukset

C2-D2 Final Four-turnaukset C2-D2 Final Four-turnaukset 1.4 3.4.2016 C2 AA Lohko 1 C2 AA Lohko 1 Final Four-turnaus pelataan Malmin Jäähallissa Helsingissä 1.4 3.4.2016. Turnaukseen C2 AA Lohko 1 neljä parasta joukkuetta Välierät

Lisätiedot

PrePETS 2016 Kauniainen Mäntsälä - Helsinki

PrePETS 2016 Kauniainen Mäntsälä - Helsinki PrePETS 2016 Kauniainen Mäntsälä - Helsinki KLUBISIHTEERIN AVAINTEHTÄVÄT PrePETS 2016 10.2. 16.2. - 18.2.2016 Tiedosta tehtäväsi ja vastuusi Keskity olennaiseen Pidä klubisi pyörimässä TITLE 2 Klubisihteerin

Lisätiedot

Pelaajien yhteystiedot Seuran x joukkue x

Pelaajien yhteystiedot Seuran x joukkue x Pelaajien yhteystiedot Seuran x joukkue x Idea: Joukkueen pelaajien kaikki tiedot ylläpidetään yhdessä paikassa. Tiedosto sijaitsee esim. drop boxissa, johon pääsee käsiksi joukkueenjohtaja, taloudenhoita

Lisätiedot

Sihteerin avaintehtävät

Sihteerin avaintehtävät SIHTEERIN OPAS Sihteerin avaintehtävät 1. Toimia presidentin oikeana kätenä sekä hallituksen että klubikokouksissa. 2. Liiton jäsenrekisterin ylläpito. (uudet jäsenet, eroavat jäsenet, jäsenten yhteystietojen

Lisätiedot

Imatran Ketterä Juniorit D-95 TOIMINTAKERTOMUS 1.6.2008-31.5.2009

Imatran Ketterä Juniorit D-95 TOIMINTAKERTOMUS 1.6.2008-31.5.2009 -95 Imatran Ketterä Juniorit D-95 TOIMINTAKERTOMUS 1.6.2008-31.5.2009 1. JOUKKUEEN TOIMIHENKILÖT Tehtävä Nimi Aktiivisuus Jatkaa/Ei jatka (lopettamiset) Vastuuvalmentaja Jukka Nykänen 10 J Valmentaja Harri

Lisätiedot

Pohjois-Kymen Liikuntayhdistys ry. Budjetointiohje joukkueille

Pohjois-Kymen Liikuntayhdistys ry. Budjetointiohje joukkueille Budjetointiohje joukkueille Sisällysluettelo 1. Budjetin sisältö... 3 2. Varainhankintakeinot... 4 3. Oma turnaus... 5 4. Pelaajakohtaiset laskutuskäytännöt... 5 2 1. Budjetin sisältö Joukkueen budjetin

Lisätiedot

Jopox. Viestintäkanavien roolit & Aloitusopas

Jopox. Viestintäkanavien roolit & Aloitusopas Jopox Viestintäkanavien roolit & Aloitusopas Pääuutiset Kisa/otteluraportit (kuvat, otsikko ja tulos!!!!) Muut tärkeät nostot Halutaan näyttää myös joukkueelta ulospäin Nosto seuran etusivulle => (nosto

Lisätiedot

Keskitetty erotuomaripalkkioiden maksujärjestelmä: kokemuksia pilottikaudesta

Keskitetty erotuomaripalkkioiden maksujärjestelmä: kokemuksia pilottikaudesta Keskitetty erotuomaripalkkioiden maksujärjestelmä: kokemuksia pilottikaudesta 1. Kokemukseni keskitetystä erotuomaripalkkioiden maksusta on pilottikaudella ollut: Vastaajien määrä: 62 0 2 4 6 8 10 12 14

Lisätiedot

TOIMENPITEET ENNEN OTTELUA

TOIMENPITEET ENNEN OTTELUA TASO-OHJEET: OTTELUPÖYTÄKIRJA SPL Helsingin piiri Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Helsingin piirin sarjoissa. Otteluissa ei käytetä LIVE-otteluseurantaa. Sivut 1-5 voi tehdä järjestelmässä jo etukäteen

Lisätiedot

Lounais Suomen alueen Lajinlevityssuunnitelma Kaudelle 2015-2016

Lounais Suomen alueen Lajinlevityssuunnitelma Kaudelle 2015-2016 Lounais Suomen alueen Lajinlevityssuunnitelma Kaudelle 2015-2016 1. TAUSTAA 3 2. LAJINLEVITYSVASTAAVAN TOIMENKUVA 4 3. ALUEEN TAVOITTEET KAUDELLA 2015-2016 5 3.1 Ringettekoulu 5 3.2 Aluesarja ja kilpasarjatoiminta

Lisätiedot

FC REIPAS. Iloa Innostumista Intohimoa P09 vanhempainilta 25.11.2015

FC REIPAS. Iloa Innostumista Intohimoa P09 vanhempainilta 25.11.2015 FC REIPAS Iloa Innostumista Intohimoa P09 vanhempainilta 25.11.2015 P09 vanhempainilta Asialista Seuraesittely Kauden toimintasuunnitelma Maksut Toimihenkilöt Viestinnän käytännöt FC REIPAS Iloa, Innostumista,

Lisätiedot

VASTUUVALMENTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET

VASTUUVALMENTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET VASTUUVALMENTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET 2013-2014 VASTUUVALMENTAJALLE! Kiitokset päätöksestä osallistua yhtenä tärkeänä osana joukkuetoimintaan. Kädessäsi on vastuuvalmentajan toimenkuva tässä seurassa.

Lisätiedot

ILVES RINGETTE - TEHTÄVÄKUVAUKSET

ILVES RINGETTE - TEHTÄVÄKUVAUKSET ILVES RINGETTE - TEHTÄVÄKUVAUKSET 1. Ringettejaoston johtoryhmä... 2 Ringettejaoston puheenjohtaja... 3 Valmennuspäällikkö... 3 Sihteeri... 4 Varustepäällikkö... 4 Kilpailusihteeri... 4 Tiedottaja... 4

Lisätiedot

Toimihenkilöiden tehtävät. Liedon Pallo

Toimihenkilöiden tehtävät. Liedon Pallo Toimihenkilöiden tehtävät Liedon Pallo Simo Lamminen 2015 Yleistä Liedon Pallo ja sen joukkueissa toimivat toimihenkilöt pyrkivät kaikessa seuratoiminnassaan noudattamaan seuran hallintotapaa ja Suomen

Lisätiedot

PELAAJASOPIMUS KAUDELLE

PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 0.08.013 1 (5) PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 1. OSAPUOLET 1. Kiimingin Kiekko-Pojat Ry (jäljempänä seura), joukkue (jäljempänä joukkue) sekä. (jäljempänä pelaaja) ja 3. (jäljempänä huoltaja). SOPIMUSKAUSI Tämä

Lisätiedot

Pelaajalisenssit ja harrastepassit

Pelaajalisenssit ja harrastepassit Pelaajalisenssit ja harrastepassit 2016-17 Lisenssi-infon sisältö: Ajankohtaista Muutokset kaudelle 2016-17 Sporttirekisterin jäsenpalvelu Hinnat ja vakuutus Lisenssin hankinta Tärkeää muistettavaa Aikuisten

Lisätiedot

Pantterit koripalloa jo vuodesta Eläimellistä menoa jo vuodesta 1953 TERVETULOA MUKAAN PANTTERIPERHEESEEN

Pantterit koripalloa jo vuodesta Eläimellistä menoa jo vuodesta 1953 TERVETULOA MUKAAN PANTTERIPERHEESEEN Joukkueet Valmennus Hallitus Tuki- Vanhemmat Pantterit koripalloa jo vuodesta 1938 Eläimellistä menoa jo vuodesta 1953 TERVETULOA MUKAAN PANTTERIPERHEESEEN Pantterit ry on lähtenyt rohkeasti kehittämään

Lisätiedot

Toimintalinja Lentopallojaosto

Toimintalinja Lentopallojaosto Toimintalinja Lentopallojaosto 2010-2012 Sisällys: 1. Visio 2. Eettiset linjaukset 3. Toiminnan tavoitteet 4. Käytännön toimintatavat 4.1 Lentopallojaoston muodostus 4.2 Valmentaja 4.2.1 Oikeudet 4.2.2

Lisätiedot

SEURATOIMINTAOPAS NIBACOS KOKKOLA

SEURATOIMINTAOPAS NIBACOS KOKKOLA NIBACOS KOKKOLA 13.3.2015 1 (4) 1. Toiminnan tarkoitus Nibacos Kokkola ry:n toiminnan tarkoitus on salibandyn kehittäminen ja ylläpitäminen sekä harrastus- että kilpailutoiminnassa. 2. Pitkän aikavälin

Lisätiedot

Rahastonhoidon opas on suunnattu joukkueen nimetyille rahastonhoitajille ja joukkueenjohtajille. Opas on myös hyvä tietolähde vanhemmille.

Rahastonhoidon opas on suunnattu joukkueen nimetyille rahastonhoitajille ja joukkueenjohtajille. Opas on myös hyvä tietolähde vanhemmille. Rahastonhoidon opas on suunnattu joukkueen nimetyille rahastonhoitajille ja joukkueenjohtajille. Opas on myös hyvä tietolähde vanhemmille. Päivitetty 16.9.2015 1. YLEISTÄ 1.1 Kotijoukkue 1.2 NETILMO 1.3

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2010

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2010 http://www.imatrantennis.net. TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2010 Imatran Tennis Ry http://www.imatrantennis.net. TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Vuosi 2010 tuo tullessaan tennisharrastajille merkittävän

Lisätiedot

TOIMENKUVAKARTTA VG-62 JALKAPALLOJAOSTO

TOIMENKUVAKARTTA VG-62 JALKAPALLOJAOSTO TOIMENKUVAKARTTA VG-62 JALKAPALLOJAOSTO VG-62 JALKAPALLOJAOSTO 2016 VASTUUALUEINEEN Petteri Kari, puheenjohtaja Mika Kalpamaa, rahastonhoitaja Tommi Tammero, valmennuksen koordinaattori Sami Kolehmainen,

Lisätiedot

KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015

KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015 SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015 MUUTOKSET 4.3. Pelaajasiirtojen aikarajat Pelaajasiirtoja voidaan kausittain tehdä B-G juniori-ikäisissä seuraavina aikoina: 1.5. 30.6. vapaa siirtoaika

Lisätiedot

FC REIPAS. Iloa Innostumista Intohimoa

FC REIPAS. Iloa Innostumista Intohimoa FC REIPAS Iloa Innostumista Intohimoa T07-08 vanhempainilta - 17.11.2015 T07-08 vanhempainilta Asialista Lyhyt seuraesittely Kauden toimintasuunnitelma Maksut Vanhempien pelisäännöt Toimihenkilöt Viestinnän

Lisätiedot

1) Seura ilmoittautuu MR-jäsenseuraksi netissä Lempäälän Kisan (LeKi) nettisivuilta löytyvällä sähköisellä lomakkeella.

1) Seura ilmoittautuu MR-jäsenseuraksi netissä Lempäälän Kisan (LeKi) nettisivuilta löytyvällä sähköisellä lomakkeella. Maksurengasjärjestelmää 2016-2017 koskevat ohjeet seuroille Maksurengas (MR)- jäsenseuran 10 tärkeintä toimenpidettä 1) Seura ilmoittautuu MR-jäsenseuraksi netissä Lempäälän Kisan (LeKi) nettisivuilta

Lisätiedot

Jaguars Spirit Athletes ry

Jaguars Spirit Athletes ry Jaguars Spirit Athletes ry JAGUARS!S!P!I!R!I!T!!!!A!T!H!L!E!T!E!S Jäsentiedote 4/2014 Syyskausi käynnistyy pian Hyvä jäsenemme, tässä on vuoden 2014 neljäs jäsentiedote. Jäsentiedotteesta saat paljon tärkeää

Lisätiedot

PELAAJASOPIMUS HAUKIPUTAAN AHMAT

PELAAJASOPIMUS HAUKIPUTAAN AHMAT PELAAJASOPIMUS HAUKIPUTAAN AHMAT PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 1. OSAPUOLET 1. Haukiputaan Ahmat Ry (jäljempänä seura), joukkue (jäljempänä joukkue) sekä 2. (jäljempänä pelaaja) ja 3. (jäljempänä huoltaja) 2.

Lisätiedot

Hallisarja Joukkuetta. Liiga, 1. divisioona, 2. divisioona lohkot A, B, C

Hallisarja Joukkuetta. Liiga, 1. divisioona, 2. divisioona lohkot A, B, C Hallisarja 2016-2017 9.10.2016-6.5.2017 46 Joukkuetta Liiga, 1. divisioona, 2. divisioona lohkot A, B, C Sarjajärjestelmä (Ohjelma valmiina koko kaudeksi) Osallistumismaksu Karsinnat/karsintaturnaus 2.

Lisätiedot

Woman Volley. Junioritoiminta. Uutiskirje syyskuu Kausimaksut

Woman Volley. Junioritoiminta. Uutiskirje syyskuu Kausimaksut Woman Volley Uutiskirje syyskuu 2016 Tervehdys kaikki Woman Volleyn junioripelaajat ja vanhemmat! Tämä kuukausittainen seuratiedote on tarkoitettu informatiiviseksi tiedotteeksi seuran toiminnasta. Junioritoiminta

Lisätiedot

JUNIORITURNAUS 5.-6.1.2013 JYVÄSKYLÄSSÄ. Turnaustiedote

JUNIORITURNAUS 5.-6.1.2013 JYVÄSKYLÄSSÄ. Turnaustiedote JUNIORITURNAUS 5.-6.1.2013 JYVÄSKYLÄSSÄ Turnaustiedote YLEISTÄ Ilmoittautuminen Joukkueet ilmoittautuvat Palokan koulukeskuksessa sijaitsevaan kisakansliaan viimeistään puoli tuntia ennen otteluidensa

Lisätiedot

NiceFutiksen talousohjesäännöt

NiceFutiksen talousohjesäännöt NiceFutiksen talousohjesäännöt Sisällysluettelo 1. Joukkueiden organisaatio- ja toimintaohje 1.1 Hallitus 1.2 Puheenjohtaja 1.3 Joukkueet 2. Yleistä seuran taloudenhoidosta 2.1 Hallitus 2.2 Joukkueet 2.3

Lisätiedot

Sarjakutsu Uppopallo

Sarjakutsu Uppopallo Sarjakutsu Uppopallo 2016-2017 Kuluvan vuoden ja kevään 2017 aikana tullaan suomessa pelaamaan uppopalloa kolmella sarjatasolla. Täten kutsummekin sukeltajaliiton & uppopallovaliokunnan puolesta joukkueita

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 1.11.2015-31.10.2016

TOIMINTASUUNNITELMA 1.11.2015-31.10.2016 1 TOIMINTASUUNNITELMA 1.11.2015-31.10.2016 Vuosikokouksessa 16.12.2015 1993-2015 2015 - SISÄLLYSLUETTELO 2 Organisaatiokaavio 2015-2016... 3 Painopistealueet 2015-2016... 3 Strategia 2015-2016 (pohjautuu

Lisätiedot

KOULUMATKATUKI TAMMIKUUSSA 2003

KOULUMATKATUKI TAMMIKUUSSA 2003 Tiedustelut Timo Partio, puh. 020 434 1382 s-posti timo.partio@kela.fi KOULUMATKATUKI TAMMIKUUSSA 2003 Kaikki Tuki maksun vastaanottajan mukaan, 1 000 euroa 2003 Tammikuu 23 555 2 008 1 156 35 374 23 419

Lisätiedot

Joukkuejakoinfo 2014

Joukkuejakoinfo 2014 Joukkuejakoinfo 2014 Cheerleadingia voi harjoitella seurassamme neljässä eri ikäluokassa: 4-8- vuotiaat (mikrot), 8-12- vuotiaat (minit), 12-16- vuotiaat (juniorit) ja 16- vuotiaat ja vanhemmat (aikuiset).

Lisätiedot

VILPAS-AAPINEN 2013-2014

VILPAS-AAPINEN 2013-2014 VILPAS-AAPINEN 2013-2014 Sisältö ESIPUHE... 3 1. JUNIORI- JA HARRASTEJAOSTO... 5 1.1 JUNIORI- JA HARRASTEJAOSTO KAUDELLA 2012-2013... 5 1.2 JUNIORI- JA HARRASTETOIMINNAN JOHTORYHMÄ... Virhe. Kirjanmerkkiä

Lisätiedot

EKS EKS-10 Joukkueen Perustamiskokous Laaksolahden neuvottelutilat

EKS EKS-10 Joukkueen Perustamiskokous Laaksolahden neuvottelutilat EKS 2010 EKS-10 Joukkueen Perustamiskokous 14.12.2016 Laaksolahden neuvottelutilat KOKOUKSEN ESITYSLISTA 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen järjestäytyminen 3. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET ( )

KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET ( ) 1 KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET (2015-2016) Joukkueet ovat velvollisia pitämään käyttäytymisrangaistusten kertymää eli ns. kymppitiliä. Mitä sillä tarkoitetaan ja miten sitä seurataan

Lisätiedot

Sarjatiedote 2012 Joukkueilla pitää olla yhtenäinen peliasu.

Sarjatiedote 2012 Joukkueilla pitää olla yhtenäinen peliasu. 1 Sarjatiedote 2012 Pelimuotona on trippeli. Trippeli-joukkueessa voi vaihtaa yhden pelaajan kesken pelin. Trippelijoukkueessa saa käyttää koko sarjan aikana korkeintaan kuutta eri pelaajaa. Kaikki joukkueessa

Lisätiedot

FC Reipas P08 vanhempainilta

FC Reipas P08 vanhempainilta FC Reipas P08 vanhempainilta Aiheet Joukkueen säännöt Toimintasuunnitelma Joukkueen varainkäyttöarvio ja varojen käytön pelisäännöt Toimintamaksut yms. Joukkueen varainhankinta Toimihenkilöiden valinta

Lisätiedot

Tikkakosken Tikka ry 2016 TALOUSOHJE

Tikkakosken Tikka ry 2016 TALOUSOHJE Tikkakosken Tikka ry:n hallitus 27.1.2016 Sisällys Yleishyödyllisen yhdistyksen talous 2 Vastuunjako talousasioissa 2 Seuran tilinpäätös ja tilintarkastus 3 Pankkitilit ja käteiskassat 3 Tositteet ja laskut

Lisätiedot

TALOUSOHJESÄÄNTÖ PÄIVITETTY

TALOUSOHJESÄÄNTÖ PÄIVITETTY Yleistä Talousohjesääntö on tehty seuran ja joukkueiden taloustoiminnan ja varainhankinnan pelisäännöiksi. Kaikki muutokset tähän talousohjesääntöön hyväksyy seuran johtokunta. Mikäli talousohjesääntöä

Lisätiedot