1. Joukkueiden taloudenhoito

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1. Joukkueiden taloudenhoito"

Transkriptio

1 1. Joukkueiden taloudenhoito Jokaisella joukkueella tulee olla rahastonhoitaja, joka huolehtii joukkueen maksuliikenteestä ja tositteiden edelleen toimittamisesta seuran taloudenhoitajalle (/kirjanpitäjälle). Rahastonhoitajan yhteystiedot toimitetaan heti kauden alussa seuran taloudenhoitajalle ja seuran hallitus päättää seuran tilien käyttöoikeuksien myöntämisestä (juniorijoukkueiden tileillä käyttöoikeus rahastonhoitajalla ja joukkueenjohtajalla) sekä huolehtii käyttöoikeuksen päivittämisestä pankissa. Pankkitili: Jokaisella joukkueella on seuran avaama joukkueen nimissä oleva pankkitili, jonka kautta kulkevat joukkueen kaikki rahat ja ainoastaan joukkueen kaikki rahat. Joukkueella ei saa olla muita tilejä. Edelleen on mahdollista käyttää myös rahankäyttöselvitys-lomaketta, mutta kuukauden lopun saldo on täsmättävä pankkitilin saldoon. Joukkueiden kirjanpito tehdään excel-lomakkeelle tiliotteen perusteella. Kirjanpitotaulukko, tiliotteet (ja rahankäyttöselvitykset) tositteineen on toimitettava seuran kirjanpitäjälle talousohjeistuksen mukaisesti tilitoimistolle Uotila & Laine, Turku. Mikäli uusi joukkue tarvitsee tilin, sen avaa seuran taloudenhoitaja Piia Hirkman Talkootyöt: Kaikki talkootyötuotot laskutetaan seuran tileille, isot yhteistalkoot kierrätetään seuran päätilin OP kautta ja tuloutetaan joukkueille jyvitettynä työpanoksen mukaan. Kaikkien seuran päätilille maksettavien laskujen tulee olla viitteellisiä, viitenumeroista saat lisätietoja seuran taloudenhoitajalta, Piia Hirkman Talkootöihin liittyen, tarkista verottajan ohjeet koskien talkootyön verotusta: FI/Yritys_ja_yhteisoasiakkaat/Yhdistys_ja_saatio/Tuloverotus/Talkootyon_verotus yhdistys_ja_saatio(11734) eli talkootyöpalkkiot ovat verottomia, kun ne tehdään yhteiseksi hyväksi joko joukkueelle tai seuralle. Erotuomarimaksut: Erotuomaripalkkioita maksettaessa on käytettävä matkalasku- ja erotuomarikorvauslomaketta. Lomakkeeseen on selvästi merkittävä päivämäärä, ottelu, maksava joukkue, erotuomarin nimi ja ehdottomasti erotuomarin henkilötunnus ja verotuskunta. Tiedot välitetään eteenpäin veroviranomaisille ja tietojen on oltava täydelliset ja selkeästi merkitty. Kuittilomake löytyy Riennon netistä Materiaalit sivulta. Huom! Jos maksuja suoritetaan suoraan puffettikassasta, joukkueen kirjanpitoon on liitettävä rahankäyttöselvitys/laskelma puffettituotoista ja niiden käyttämisestä tuomaripalkkioihin ja täytettävä em. erotuomarikorvauslomake.

2 Joukkueen budjetti ja juniorijoukkueiden pelaajakohtaiset kausimaksut: Jokaisen joukkueen kannattaa tehdä kauden alussa budjetti. Budjetti on joukkueen kausikohtainen tulo- ja menoarvio, jonka perusteella pystytään määrittelemään pelaajakohtainen kausimaksu. Juniorijoukkueen pelaajakohtainen kausimaksu koostuu seuralle tilitettävästä toimintamaksusta (kts. seuraava sivu) ja sen päälle tulevista joukkueen toiminnan arvioiduista muista kuluista (pelimatkat, tuomarikulut, mahd. peliasuhankinnat, muut turnaukset ja muu toiminta) kauden aikana. Eri joukkueiden kausimaksut voivat olla erisuuruiset, riippuen siitä miten joukkueet rahoittavat toimintansa. Yleisenä periaatteena on viime aikoina ollut, että kausimaksu kattaa seuran toimintamaksun ja sarjatoiminnan aiheuttamat kulut. Mahdollisilla lisätuloilla (talkoot ja mainokset) voi rahoittaa sitten sarjan ulkopuolisia turnaus- ja pelireissuja. Budjettipohja joukkueen budjetin laatimiseen löytyy Riennon netistä Seuratoiminta -> Materiaalit sivulta. Jos kausimaksusta tarvitaan virallinen lasku/maksukuitti, kausimaksun laskumalli löytyy myös netistä Seuratoiminta -> Materiaalit sivulta. 2. Seuran toimintamaksujärjestelmä Joukkueet maksavat kauden toimintamaksun / junioripelaaja / kausi TuRi Koripallojunioreiden tilille (uusi tili alkaen): o Kehityspel. 150 e o A-kilpa 530 e o A-harraste - o B-kilpa 470 e o B-haastaja 360 e o C-tytöt e o C-tytöt e o Minitytöt e o Minitytöt e o Mikrotytöt 230 e o Ekaluokkalaisten koriskerho 100 e o Fun Basket 200 e jos 2xvko, 100e jos 1xvko o Piccolo 100 e o Unified 200 e jos 2xvko, 100e jos 1xvko Joukkueenjohtajat keräävät kausimaksut joukkueen tilille ja vastaavat siitä, että toimintamaksut tulevat tilitetyiksi joukkueilta TuRi Koripallojunioreiden tilille syksyn osalta viimeistään 30.9 ja kevään osalta 15.1., jonka jälkeen nuorisoryhmän rahastonhoitaja siirtää pääseuran tilille jäsenmaksut sekä toiminnanjohtajan palkkaosuuden.

3 Jäsenmaksun sisaralennus 10e vähennetään toimintamaksusta, kun pelaajan vanhempi sisar pelaa myös jossain Riennon juniorijoukkueessa. Seuralle tilitettävä toimintamaksu sisältää: - ohjatut harjoitukset ja valmennuksen seuran linjan mukaisesti - valmentajien kulukorvaukset ja valmentajalisenssit - valmentajien koulutuksen - joukkueiden sarjamaksut - joukkueiden salivuorovaraukset - joukkueille keskitetysti hankittavat tarvikkeet (jäät, teipit, pöytäkirjat) - juniorivalmennuksen organisointi ja johtaminen (valmennuspäällikkö), - pelaajien ja valmentajien jäsenmaksut - pelaajien ryhmävakuutus alle 15-v. - edustusjoukkueen kotiottelut - seuran yhteiset tilaisuudet (kaudenavajaiset, -päättäjäiset) - nettisivujen ylläpito - kirjanpito - jäsenrekisterin ylläpidon. Joukkueet/pelaajat maksavat: - koripalloliiton lisenssimaksut - yli 15 v. vakuutusmaksu, - peli- ja lämmittelyasut (seuran ohjeiden mukaiset, kierrätetään) - pelimatkat ja pelien tuomarikulut, sarjan ulkopuoliset turnaukset. 3. Yhteistyö: TOK- bonusta bonuksesta ja Veikkaus Turun Riento on tehnyt yhteistyösopimuksen Turun Osuuskaupan kanssa ja siihen kuuluu "bonusta bonuksesta" tukijärjestelmä. TOK maksaa kaikkien mukana olevien perheiden kuukausittain kerryttämästä bonuksesta 5 % lisäbonuksen seuran osoittamalle tilille. "Bonusta bonuksesta" tukijärjestelmästä kerrotaan lisää Materiaalit -sivulta löytyvässä esitteessä (esite_yleinen.pdf) sekä sivuston linkissä TOK bonusta bonuksesta. TOK suorittaa lisäbonuksen maksun kerran vuodessa. Tiedot bonuksen kertymistä varten alkavat kerääntyä alkaen, myös takautuvasti. Bonusta bonuksesta -tuki tullaan käyttämään mm. juniorijoukkueiden valmentajien/seuran toimihenkilöiden koulutuksiin, erotuomarikoulutuksiin, seuran junioritoiminnan organisoimiseen ja kehittämiseen. Allaolevan nettilinkin kautta voivat junioriurheilijat ja seuran johtotehtävissä (mukaanlukien valmentajat) toimivat henkilöt ilmoittaa S-etukorttinsa ja siten tukea Rientoa bonusta bonuksesta systeemin kautta. https://tokseurabonus.fi/tok_seurabonus

4 Huom! - Täytä lomake huolellisesti ja jokaiseen perheeseesi kuuluvan Riennon juniorin osalta erikseen (tuki on seurakohtainen, joten voit ilmoittaa juniorin tiedot Riennon nimissä, vaikka hänen tietonsa olisi ilmoitettu myös jonkin toisen seuran kautta) - Täytä kohtaan seura: Turun Riennon Koripallo S-etukorttinumeroita voi ilmoittaa koska vain vuoden mittaan, lisäbonukset kertyvät takautuvasti alkaen. Veikkaus-yhteistyö, Turun Riento ry on solminut verkkoyhteistyösopimuksen Veikkauksen kanssa. Pelaamalla Veikkauksen pelejä Riennon nettisivuilta tukee samalla seuran toimintaa. Lisää tietoja Riennon netistä Veikkaus-linkistä. 4. Sarjailmoittautumiset ja sarjatoiminta läntisen alueen ilmoitustaulu: Läntisen alueen ilmoitustaululta löydät kaikki aluesarjoihin liittyvät käytännön asiat = sarjailmoittautuminen ohjeineen (uudistunut!), sarjamääräykset, maksut ja palkkiot jne. Sarjailmoittautumiset Joukkueenjohtaja ilmoittaa joukkueen määräaikaan mennessä sarjaan. Sarjojen kilpailutoiminnan info on netissä ja tälle sivustolle on koottu sarjatoiminnassa toimivalle oleelliset tiedot ja palvelut. Otteluohjelmat löytyvät sivulta ennen sarjojen alkua. Sarjapelien osalta joukkueenjohtajan/yhteyshenkilön vastuulla on seuraavat asiat: o Tiedottaa joukkueen jäsenille otteluohjelmat, aikataulut, yhteiset lähtöajat, jne. o Yhteydenpito vastustajiin; ilmoita sääntöjen mukaisesti heille ajankohdat ja paikat. Helpointa on tehdä tämä heti kauden alussa otteluohjelman selvittyä. o Kuljetuksista vierasturnauksiin. Miten järjestetään matkakorvaus kuskeille? Usealla joukkueella on käytäntönä maksaa sovituille kuskeille 0,20 e/km bensaraha vierasturnauksista.

5 o Kotiotteluiden ja -turnausten järjestäminen. Salivuorojen varaaminen Johanna Hämäläisen kautta mahdollisimman pian otteluohjelmien selvittyä. o Ottelun ajankohdasta ilmoittaminen. Vastustajalle ja nimetyille erotuomareille on ilmoitettava ottelun alkamisaika ja pelipaikka sarjamääräysten mukaan vähintään 14 päivää ennen ottelua. Varmimmin asia hoituu siten, että ilmoittaa kaikille vastustajille kauden alkaessa otteluajankohdat yhdellä kertaa sähköpostilla ja pyytää kuittauksen meiliinsä. o Erotuomarien varmistaminen. Otteluihin on nimetty kaksi erotuomaria, joille joukkueenjohtaja ilmoittaa ajoissa (ks. edellä) ottelujen alkamisajat ja paikat. Jos tuomareita ei ole nimetty, joukkueenjohtajan tehtävänä on varata joukkueen kotiotteluihin/-turnauksiin kaksi tuomaria. o Erotuomaripalkkioiden maksamisesta on palkkiot ja ohjeet Käytä Riennon kuittilomaketta; muista myös henkilötunnus ja verotuskunta, vaikka ennakkoa ei pidätettäisikään! o Toimitsijat. Minimissään otteluun tarvitaan ajanottaja ja pöytäkirjan pitäjä, valtakunnallisissa kilpasarjoissa (A- ja B-nuorten SM/I div) myös 24 sek ja tilastointi. Seurassa pyritään järjestämään toimitsijakoulutusta tarpeen mukaan, myös joukkuekohtaisesti, kysy Piia Hirkmanilta tai Tuula Madekivelta. o Koripalloliiton pelaajalisenssien maksun ohjeistus ja seuranta oman joukkueen osalta. Ennen sarjapelejä pitää jokaisen peleihin osallistuvan pelaajan lisenssi olla maksettuna. Lisensseistä lisää tietoa, lisenssin osto ja seurakohtaiset lisenssilistat löytyvät koris.netistä: o Kioski / puffetti: kotiturnauksissa kannattaa pitää ja sopia, miten järjestetään! o Joukkueenjohtaja toimii myös yhteyshenkilönä pelaajien vanhempiin päin. Vanhempien roolista kannattaa keskustella - vanhemmat eivät ole valmentajia! Vanhempainkokouksia kannattaa järjestää syksyllä kauden alkaessa ja keväällä kauden päätteeksi esim. treenien yhteydessä tai jossain muussa sopivassa paikassa. Seuran toiminnanjohtaja tai hallituksen edustaja tulee mieluusti kertomaan seuran toiminnasta pelaajien vanhemmille. 5. Pelaajaluettelo / jäsenrekisteri Joukkueenjohtaja pitää yllä luetteloa joukkueen jäsenistä ja toimihenkilöistä sekä heidän yhteystiedoistaan (osoite, puhelimet, syntymäaika, sähköpostiosoite).

6 Jäsenluettelo ja jäsentietojen muutokset toimitetaan syksyllä toimintamaksujen tilityksen yhteydessä seuran jäsensihteerille, Piia Hirkman Joukkueen pelaajaluettelon malli löytyy Riennon netistä Materiaalit sivulta. Seuran tavoitteena on ennen pitkää siirtää jäsenrekisteri nettipohjaiseksi, jolloin joukkueenjohtajat ylläpitävät tiedot suoraan rekisteriin. 6. Seuran internet-sivujen päivitys Seuran nettisivuilla on kotiottelukalenteri ja omat sivunsa kaikilla joukkueilla. Jokaisella joukkueella on käyttäjätunnukset seuran nettisivujen päivittämiseen ja joukkueenjohtaja tai joukkueesta nimetty henkilö päivittää itse ajankohtaiset asiat joukkueen sivuille. Sivuja ylläpitää Taina Saarinen Joukkueenjohtaja tai muu nimetty henkilö vastaa joukkueen kotiottelujen ja omien nettisivujen päivityksistä seuraavien ohjeiden mukaan: o Jokaisella joukkueella yksi tiedottaja, joka voi pyytää päivityksiä Tainalta. o Seuran hallituksen jäsenet voivat myös pyytää päivityksiä o Yksi isompi päivitys on parempi kuin monta pientä jatkuvalla syötöllä; jos päivitykset eivät ole ihan akuutteja, niin niitä voisi kerätä könttään. o Päivitys taataan vähintään kerran viikossa; mikäli aineisto tulee täysin valmiina, päivitys on mahdollista (ja todennäköistä) useamminkin. 7. Seuratuotemallisto Seura on solminut yhteistyösopimuksen Korispisteen kanssa, joka julkaisee seuran seuratuotemalliston nettisivuillaan Joukkueet hankkivat peli- ja lämmittelyasunsa seuratuotemallistosta. Lisää tietoa Korispiste-yhteistyöstä Riennon netistä Seuratoiminta -> Seuratuotteet-linkistä, tai toistaiseksi Tuula Madekiveltä cargotec.com). 8. Riennon junioreiden ryhmävakuutus Pelaajien tapaturmavakuutus Turun Riennon Koripallolla on alle 15-v. junioreiden ryhmävakuutus If:ssä, joka on voimassa aina vuoden kerrallaan ja kattaa kaikki Riennon harjoituksiin tulevat koripalloilijan alut. Edellämainitun lisäksi kaikilla pelaajilla kannattaa ja yli 15-v. pelaajilla pitääkin olla koripallon kilpailutoiminnan kattava tapaturmavakuutus voimassa. Koripalloliiton pelaajalisenssin yhteydessä voi ottaa lisenssivakuutuksen, ellei pelaajan oma tapaturmavakuutus kata koripallon kilpailutoimintaa.

7 9. Kauden aikataulu ja kalenteri Elokuu o Valmentaja- ja jojopalaveri - salivuorojen jako - valmentajatilanteen tarkistus - joukkueiden tilanteen tarkistus o Nuorisoryhmän kauden aloitus- ja järjestäytymispalaveri - nuorisoryhmän kokoonpano ja tehtävät - kauden aloitukseen liittyvät asiat o Joukkueiden budjetit ja kausimaksujen määrittelyt o Kausijulkaisun kannatusmainoskirjeet joukkueille jakoon o Uusien pelaajien rekrytointikampanjat Syyskuu o Uusien harrastajien rekrytointikampanjat, kaveripäivät (piccolo, mikrot, minit) o Sarjailmoittautumiset liiton ohjeiden mukaan o Talviharjoitusvuorot alkavat o Joukkueiden järjestäytyminen - vanhempainpalaverit - joukkueiden toimihenkilöt (joukkueenjohtaja, rahastonhoitaja, puffettivastaava jne.) - joukkueiden pelisäännöistä sopiminen - laatukäsikirjan esittely o Joukkueiden toimintamaksujen tilitys seuran nuorisoryhmän tilille (1. osa) o Jäsenrekisterin päivitys o Valmentajasopimukset o Nuorten SM karsinnat Lokakuu o Sarjat alkavat o Pelivuorojen varaaminen o Joukkuekuvaus o Kausijulkaisu o Valmentajien palaveri Marraskuu o Kaupungin avustus valmentajien ja ohjaajien koulutukseen haettava ennen o Kaupungin nuorten urheilijastipendin haku mennessä Joulukuu o Lisäilmoittautumiset alueen nuorten sarjoihin mennessä o Kevään sarjojen otteluohjelmat julkaistaan o Valmentajien palaveri

8 Tammikuu o Pelivuorojen varaaminen o Joukkueiden toimintamaksujen tilitys seuran nuorisoryhmän tilille (2. osa) Helmikuu o Kaupungin toiminta-avustuksen hakeminen (koko seura) o Valmentajien palaveri Maaliskuu o Seuraavan kauden suunnittelu alkaa, budjetti seuraavalle kaudelle, pelaajakohtaisten toimintamaksujen määrittely seuraavalle kaudelle o Valmentajatilanteen kartoitus nykyisten valmentajien osalta alkaa o Kesäharjoitusvuorojen haku mennessä kaupungin liikuntavirastosta, kaikki joukkueet, Johanna hoitaa keskitetysti ja tiedottaa tarkat päivät Huhtikuu o Sarjat loppuvat -> finaalit o Talviharjoitusvuorojen haku mennessä kaupungin liikuntavirastosta, kaikki joukkueet, Johanna hoitaa keskitetysti ja tiedottaa tarkat päivät Toukokuu o JBT koripalloturnaus Turussa (yhdessä NMKY, NaKo) o Valmentajien palaveri o Seuran kauden päätöstilaisuus - joukkueiden pelaajien palkitseminen - valmentajien ja joukkueenjohtajien muistaminen - varusteiden kierrätyskirppis? Kesäkuu Elokuu o Kesäharjoituskausi (vanhemmilla junioreilla) o Seuran kesäleiri

9 Turun Riennon Koripallo ry Turun Riento Uudenmaankatu TURKU rekisterinumero Y-tunnus Pankkiyhteys, seuran päätili: Juniorivalmennuspäällikkö Jukka Valpola Seuratuotevastaava??? Turun kaupungin liikuntapalvelukeskus yhteyshenkilö Johanna Hämäläinen, Turun Riennon Koripallo ry:n hallitus Minna Palonen, puheenjohtaja, minna.palonen(at)pp.inet.fi, Johanna Hämäläinen, sihteeri Piia Hirkman, taloudenhoitaja Tarja Räty Tuula Madekivi Pia Heino, edustusjoukkueen edustaja Ritva Pitkäkari, junioreiden edustaja Jukka Valpola osallistuu hallituksen kokouksiin ja toimii hallituksessa valmentajien edustajana. Turun Riennon edustajat Koripalloliiton luottamustehtävissä Koripalloliiton hallitus: Tuula Korte (vpj) Koripalloliiton liittovaltuutettu: Piia Hirkman Nuorisoryhmän toimijat : Mikrot: Kati Kankare Minit 02: Jenni Reinikka Minit 01: Marjaana Tapio C 00: Tuomas Niinikoski C 99: Ritva Pitkäkari B kilpa: Katri Suomela, Pirkko Ekström ja Terhi Rummukainen B green: Piia Nurmi A: Terhi Castren Kokoonkutsujana vanhempien C-junioreiden joukkueenjohtaja.

2/32. Sisällysluettelo

2/32. Sisällysluettelo 2/32 Sisällysluettelo Seura... 4 Seuran yleisesittely... 4 Arvot... 4 Missio... 4 Visio 2014... 4 Strategia 2011-2014... 4 Organisaatio... 5 Seuran varsinaiset kokoukset... 5 Johtokunnan tehtävät... 5

Lisätiedot

LOIMAAN KORIKONKARIT RY LAATUKÄSIKIRJA

LOIMAAN KORIKONKARIT RY LAATUKÄSIKIRJA LOIMAAN KORIKONKARIT RY LAATUKÄSIKIRJA SISÄLTÖ Päivitetty 8.11.2014 Sisällys LOIMAAN KORIKONKARIT RY... 0 LAATUKÄSIKIRJA... 0 JOHDANTO... 3 1. SEURAN TOIMINTA-AJATUS, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA TOIMINNAN

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJAN KÄSIKIRJA 2012-2013. www.onmky.fi/koripallo. SKL Kultainen Kori Laatuseura

JOUKKUEENJOHTAJAN KÄSIKIRJA 2012-2013. www.onmky.fi/koripallo. SKL Kultainen Kori Laatuseura JOUKKUEENJOHTAJAN KÄSIKIRJA 2012-2013 www.onmky.fi/koripallo SKL Kultainen Kori Laatuseura Sisällysluettelo JOUKKUEENJOHTAJAN KÄSIKIRJA... 1 www.onmky.fi/koripallo... 1 YLEISTÄ... 3 Joukkueen yleisjohto

Lisätiedot

LePyn joukkueenjohtajan opas

LePyn joukkueenjohtajan opas LePyn joukkueenjohtajan opas Seuraesittely Yhteystiedot Leppävaaran Pyrintö ry. on Espoossa, Suur-Leppävaaran alueella toimiva koripallon erikoisseura. Seurassa on koripallotoimintaa alle kouluikäisistä

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJAN KÄSIKIRJA

JOUKKUEENJOHTAJAN KÄSIKIRJA JOUKKUEENJOHTAJAN KÄSIKIRJA SKL Kultainen Kori Laatuseura Nuori Suomi Sinettiseura Sisällysluettelo YLEISTÄ...3 Joukkueen yleisjohto käsissäsi...3 Joukkueenjohtajan (JoJo) rooli...3 RAPORTIT...4 Toimintasuunnitelma...4

Lisätiedot

O2-JYVÄSKYLÄ RY SEURAOHJE

O2-JYVÄSKYLÄ RY SEURAOHJE O2-JYVÄSKYLÄ RY SEURAOHJE VERSIO 1.5 Seuraohje_v1_5.doc SIVU 1/25 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 4 2 MIKÄ ON SEURAOPAS... 5 3 TOIMINTA-AJATUS... 6 3.1 Toiminta-ajatus... 6 3.2 Arvot... 6 3.3 Visiot...

Lisätiedot

Salon Viesti ry Juniorijoukkueiden toimintamallit

Salon Viesti ry Juniorijoukkueiden toimintamallit Salon Viesti ry Dokumentin tila: Versio 3.0 SISÄLLYSLUETTELO: - Johdanto - Seuramme arvot ja kasvatukselliset periaatteet - Lentopallojaosto - Juniorijuokkueen johtoryhmä ja vastuut - Joukkueenjohtajan

Lisätiedot

LAHTI RINGETTE RY SISÄISET PELISÄÄNNÖT. Kaudet 2013-2014 ja 2014-2015 Lahti 08.08.2013

LAHTI RINGETTE RY SISÄISET PELISÄÄNNÖT. Kaudet 2013-2014 ja 2014-2015 Lahti 08.08.2013 1 LAHTI RINGETTE RY SISÄISET PELISÄÄNNÖT Kaudet 2013-2014 ja 2014-2015 Lahti 08.08.2013 2 OSAT I II Sisältö: 0 OSA I, VISIO 1 OSA II, SEURAN JA JOUKKUEIDEN TOIMINTA 2 SEURAN TOIMINTARYHMÄT 3 JATKUVUUDEN

Lisätiedot

RAHASTONHOITAJAN TIETOPAKETTI

RAHASTONHOITAJAN TIETOPAKETTI RAHASTONHOITAJAN TIETOPAKETTI 2011 2012 RAHASTONHOITAJAN TIETOPAKETTI Päivitetty 23.4.2011 Laatija: Niina Salo, Keski-Uudenmaan Juniorikiekkoilun tuki ry, controller niina.salo@kreditte.net puhelin 040-4126198

Lisätiedot

LAHTI RINGETTE RY SISÄISET PELISÄÄNNÖT Kaudet 2009-2010 ja 2010-2011

LAHTI RINGETTE RY SISÄISET PELISÄÄNNÖT Kaudet 2009-2010 ja 2010-2011 1(16) LAHTI RINGETTE RY SISÄISET PELISÄÄNNÖT Kaudet 2009-2010 ja 2010-2011 OSA II 2(16) LAHTI RINGETTE RY, SISÄISET PELISÄÄNNÖT, OSA II Sisältö: 1 OSA II, TARKOITUS 2 SEURAN TOIMINTARYHMÄT 3 JATKUVUUDEN

Lisätiedot

SEURAOPAS. [Valitse päivämäärä]

SEURAOPAS. [Valitse päivämäärä] SEURAOPAS [Valitse päivämäärä] SEURAOPAS Urheiluseura Hatsina 2014-2015 SISÄLLYSLUETTELO Sisältö Sisältö...2 Urheiluseura Hatsina yleiskuvaus...5 Mikä on seuraopas?...5 1 TOIMINTA-AJATUS JA STRATEGIA...6

Lisätiedot

LAADUKAS TOIMINTAKÄSIKIRJA

LAADUKAS TOIMINTAKÄSIKIRJA Ynni Korista hyvässä seurassa KORIPALLO LAADUKAS TOIMINTAKÄSIKIRJA Kevät 2010 Luonnos 16.2.2010/km/jk/ml Tervetuloa mukaan Oulun NMKY:n koripallotoimintaan Tämä laatukäsikirja on laadittu jokaisen Oulun

Lisätiedot

Seinäjoen Peliveljet ry:n toimintaopas 22.5.2012 Sivu 1 ( 29 ) Seuran toimintaopas. 2.1 versio

Seinäjoen Peliveljet ry:n toimintaopas 22.5.2012 Sivu 1 ( 29 ) Seuran toimintaopas. 2.1 versio Sivu 1 ( 29 ) Seuran toimintaopas 2.1 versio Sivu 2 ( 29 ) 1. SEURAN YLEISESITTELY... 5 2. SEURAN TOIMINTAPERIAATTEET, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA SEURAN TUNNUKSET... 5 2.1. Arvot... 5 2.2. Seinäjoen Peliveljet

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS

JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS YLEISTÄ Tämän oppaan tarkoituksena on helpottaa joukkueenjohtajien käytännön tehtävien hoitamista. Johtoajatuksena on, että asioista päättäminen yhdessä on sujuvan toiminnan kannalta

Lisätiedot

KARHULAN VEIKOT JUNIORIT RY KORIPALLOJAOSTON TOIMINTAKÄSIKIRJA

KARHULAN VEIKOT JUNIORIT RY KORIPALLOJAOSTON TOIMINTAKÄSIKIRJA KARHULAN VEIKOT JUNIORIT RY KORIPALLOJAOSTON TOIMINTAKÄSIKIRJA 15.1.2015 1 1 KORIPALLOJAOSTON TOIMINTA 1.1 Toiminta-ajatus Koripallojaoston luo mahdollisuuden koripallon harrastamiseen turvallisessa ja

Lisätiedot

Laatukäsikirja 16.8.2012

Laatukäsikirja 16.8.2012 Laatukäsikirja 16.8.2012 2 ESIPUHE Tämä on Espoo Basket Team ry:n laatukäsikirja. Viimeisin laatukäsikirjan päivitys on elokuulta 2012. Laatukäsikirjaa tarkastellaan seuran hallituksen toimesta vuosittain

Lisätiedot

FC HERTTA. Toimintakäsikirja. Seuratoimijoille ja vanhemmille

FC HERTTA. Toimintakäsikirja. Seuratoimijoille ja vanhemmille FC HERTTA Toimintakäsikirja Seuratoimijoille ja vanhemmille 2012 www.fchertta.fi Sisällysluettelo I Seura 2 1. FC Hertan Toiminta-ajatus 2. FC Hertan visio 2017 3. FC Hertan toimintaa ohjaavat arvot II

Lisätiedot

Kiekko-Vantaa, ITÄ ry

Kiekko-Vantaa, ITÄ ry Kiekko-Vantaa, ITÄ ry 08 09 Päivitetty versio osoitteessa: www.kiekkovantaa.fi/ita/ KIEKKO-VANTAA ITÄ R.Y. Sisällysluettelo KIEKKO-VANTAA ITÄ R.Y.............................................3 1. TOIMINNAN

Lisätiedot

Turun Ringette ry. Toimintaohjeet

Turun Ringette ry. Toimintaohjeet Turun Ringette ry Toimintaohjeet Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 2. Toimintalinjaukset... 3 2.1 Visio... 3 2.2 Eettisyys... 3 2.3 Tavoitteet... 3 2.4 Pelisäännöt... 3 2.5 Kasvatuksellisuus... 3 2.6 Joukkuetoiminta...

Lisätiedot

Orimattilan Pedot jalkapallo. Toimintaperiaatteet 2012 -

Orimattilan Pedot jalkapallo. Toimintaperiaatteet 2012 - Orimattilan Pedot jalkapallo Toimintaperiaatteet 2012 - 1. Toiminnan tarkoitus 1.1. Toiminnan tarkoituksena on edistää liikunta- ja urheiluharrastusta, erityisesti jalkapalloilua, tavoitteena ruumiillisen

Lisätiedot

Espoon Kiekkoseura ry SISÄISET PELISÄÄNNÖT JA TOIMINTAOHJEET 10.02.2014

Espoon Kiekkoseura ry SISÄISET PELISÄÄNNÖT JA TOIMINTAOHJEET 10.02.2014 1 Espoon Kiekkoseura ry SISÄISET PELISÄÄNNÖT JA TOIMINTAOHJEET 10.02.2014 2 1. YLEISTÄ 2. TOIMINNAN TARKOITUS 3. ORGANISAATIOKAAVIO JA SEURAN JOHTOKUNTA 3.1 Organisaatiokaavio 3.2 Johtokunnan tehtävät

Lisätiedot

PERUSARVOT JA TULEVAISUUDEN VISIOT

PERUSARVOT JA TULEVAISUUDEN VISIOT 2 SISÄLLYSLUETTELO GrIFK HOCKEY -INFON LUKIJALLE 1. GrIFK HOCKEY:N ORGANISAATIO 2. GrIFK HOCKEY:N PERUSARVOT JA TULEVAISUUDEN VISIOT 3. GrIFK HOCKEY SINETTISEURA 4. JOUKKUEIDEN JÄSENET, JOHTORYHMÄ JA TEHTÄVÄT

Lisätiedot

TALOUSOHJE. Salon Kiekkohait ry. Tämä ohje kuvaa seuran taloustoiminnan ja siihen liittyvät toimenpiteet ja vastuut PÄIVITETTY 9.9.

TALOUSOHJE. Salon Kiekkohait ry. Tämä ohje kuvaa seuran taloustoiminnan ja siihen liittyvät toimenpiteet ja vastuut PÄIVITETTY 9.9. 1 TALOUSOHJE Salon Kiekkohait ry Tämä ohje kuvaa seuran taloustoiminnan ja siihen liittyvät toimenpiteet ja vastuut PÄIVITETTY 9.9.2014 Ohjeen päivitysvastuu: seuran rahastonhoitaja 2 Sisällys Yleistä...

Lisätiedot

Laajasalon palloseuran talousohjesäännöt

Laajasalon palloseuran talousohjesäännöt Laajasalon palloseuran talousohjesäännöt Sisällysluettelo 1. Joukkueiden organisaatio- ja toimintaohje 1.1 Hallitus 1.2 Puheenjohtaja 1.3 Joukkueet 2. Yleistä seuran taloudenhoidosta 2.1 Hallitus 2.2 Joukkueet

Lisätiedot

NuPS Hockey ry. Taloussääntö. Matti Sillantaka

NuPS Hockey ry. Taloussääntö. Matti Sillantaka NuPS Hockey ry Taloussääntö Matti Sillantaka TALOUSASIAT Seuran talous Seura maksaa toiminnan yhteiset kulut. Tällaisia ovat mm. valmennus- ja toiminnanjohtajan kulut, maalivahtikoulun valmennus ja jäät,

Lisätiedot

Kiekko-Nikkarit ry Talousohje

Kiekko-Nikkarit ry Talousohje Kiekko-Nikkarit ry Talousohje 2014 Kiekko-Nikkarit ry Talousohje 1. Seuran talouden perusteita Yleisiä määräyksiä Kiekko-Nikkarit ry:n hallinnossa, varojen hoidossa, kirjanpidossa, tilinpäätöksessä ja

Lisätiedot

Jäsentiedote 2/2010. www.puijowolley.fi

Jäsentiedote 2/2010. www.puijowolley.fi Jäsentiedote 2/2010 www.puijowolley.fi Sisältö Seurapäällikön mietteitä... 3 Lentopalloseurojen laadun nostaminen... 4 LAADUKKAASTI MÄÄRÄÄ... 5 Jäsenasiat kuntoon!... 6 Jäsenedut!... 6 Ajankohtaista asiaa!...

Lisätiedot

Espoon Palloseuran Jääkiekko ry. Hallitus 8.6.2015 versio 1.3. Taloudenhoito-ohje. Seura ja ikäluokat

Espoon Palloseuran Jääkiekko ry. Hallitus 8.6.2015 versio 1.3. Taloudenhoito-ohje. Seura ja ikäluokat Espoon Palloseuran Jääkiekko ry. Hallitus 8.6.2015 versio 1.3 Taloudenhoito-ohje Seura ja ikäluokat 2 Taloudenhoito-ohje SISÄLLYSLUETTELO 1 SEURAN TALOUDENHOITO 3 1.1 Taloudenhoidon säädökset 3 1.2 Seuran

Lisätiedot

ALAVUDEN PELI-VEIKOT RY JÄÄKIEKON SISÄISET PELISÄÄNNÖT JA TOIMINTAOHJEET

ALAVUDEN PELI-VEIKOT RY JÄÄKIEKON SISÄISET PELISÄÄNNÖT JA TOIMINTAOHJEET ALAVUDEN PELI-VEIKOT RY JÄÄKIEKON SISÄISET PELISÄÄNNÖT JA TOIMINTAOHJEET 1 1. TOIMINNAN TARKOITUS 2. VASTUUELIMET SEURASSA 2.1 JÄSENISTÖ 2.2 KOKOUKSET 2.2.1. JAOSTON KOKOUS 2.2.2. JOUKKUEENJOHTAJIEN JA

Lisätiedot