HoNsUn minipoikien tavoite, säännöt ja toimintasuunnitelma

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HoNsUn minipoikien tavoite, säännöt ja toimintasuunnitelma 4.8.2014"

Transkriptio

1 HoNsUn minipoikien tavoite, säännöt ja toimintasuunnitelma

2 HoNsUn minipoikien tavoite, säännöt ja toimintasuunnitelma Joukkueen tavoite HoNsUn minipoikien tavoiteena on tehdä koripallosta mielekäs harrastus lapsille sekä heidän vanhemmilleen. Tavoitteen toteutumisessa on onnistuttu, mikäli poikien määrä joukkueessa on suurempi kauden päättyessä kuin kauden alkaessa. Joukkueen tavoite ohjaa joukkueen sääntöjä ja kauden toimintasuunnitelmaa. Joukkueen säännöt Pelaajien säännöt 1. Pelaajien tehtävä on osallistua aktiivisesti joukkueen toimintaan harjoituksiin, peleihin, turnauksiin ja muihin aktiviteetteihin. Huom! Peleihin ja turnauksiin osallistuminen on vapaaehtoista. 2. Pelaajien tulee kunnioittaa oman sekä vastustajajoukkueen pelaajia. Tämä ilmenee siten, että toisia pelaajia ei arvostella, syrjitä tai kiusata. 3. Pelaajien tulee kannustaa ja rohkaista oman joukkueen pelaajia kentällä ja sen ulkopuolella. 4. Pelaajien tulee kunnioittaa ja kuunnella valmentajia peleissä ja treeneissä. 5. Pelaajien tulee olla valmiita aloittamaan harjoitukset 5 minuuttia ennen harjoitusten alkua. 6. Pelaajat eivät saa arvostella tai kommentoida tuomareiden toimintaa peleissä. 7. Kiroilu on kiellettyä. 8. Mikäli pelaaja aiheuttaa vahinkoa harjoituksissa, peleissä tai turnausmatkoilla, on vahingon aiheuttanut vastuullinen korvaamaan vahingosta aiheutuneet kulut. Nämä kulut eivät ole joukkueen kustannuksia. Vanhempien säännöt 1. Vanhempien tehtävä on osallistua aktiivisesti joukkueen toimintaan mm. osallistumalla turnausjärjestelyihin (kirjanpito, ajanotto, kahvilan järjestäminen), joukkueen varainhankintaan sekä pelaajien kuljetuksiin. 2. Vanhempien tulee ilmoittaa poikiensa osallistumisesta harjoituksiin, peleihin ja turnauksiin nimenhuudon kautta pyydetyssä aikataulussa. Pelipaikat jaetaan määräaikaan ilmoittautuneiden kesken. HUOM! Ilmoittautumisia ei oteta vastaan sähköpostilla. 3. Vanhempien tehtävä on kannustaa pelaajia omia lapsia, joukkuekavereita sekä vastustajia. 4. HUOM! Vanhemmat eivät saa arvostella pelaajia, ja jättävät pelaajien ohjeistamisen peleissä ja harjoituksissa valmentajalle.

3 5. Vanhemmat eivät saa arvostella tai kommentoida tuomareiden toimintaa peleissä. Valmentaja voi esittää asiallisia kysymyksiä tuomareille heidän tekemistään ratkaisuista. 6. Vanhemmat vastaavat poikiensa jaksamisesta, jotta vältymme uuvuttamasta poikia kauden aikana. Valmentajien säännöt 1. Valmentaja vastaa harjoitusten laadukkaasta järjestämisestä. 2. Valmentajat vastaavat peluutuksesta. Mikäli peleihin tai turnauksiin on lähdössä enemmän poikia kuin mukaan voidaan ottaa, valmentajat päättävät peleihin osallistuvat pojat. 3. Valmentaja vastaa siitä, että kaikki pelaajat saavat kauden aikana peliaikaa tasaisesti. 4. Valmentajan tehtävä on antaa pelaajille palautetta harjoitusten sekä pelien onnistumisista. 5. Valmentajan tehtävä on ilmoittaa pelaajille ja vanhemmille hyvissä ajoin peruutetuista harjoitusvuoroista. 6. Valmentaja ylläpitää joukkueen nimenhuuto.com tapahtumia yhdessä joukkueenjohtajan kanssa. Joukkueenjohtajan säännöt 1. Joukkueenjohtaja tekee yhdessä valmentajien kanssa ehdotuksen toimintasuunnitelmasta joukkueelle. Toimintasuunnitelma ottaa kantaa sarjoihin sekä turnauksiin, joihin joukkue osallistuu kauden aikana. Lisäksi toimintasuunnitelmassa käsitellään joukkueen varainhankintaa sekä rahojen käyttöön. 2. Joukkueenjohtaja vastaa joukkueen ilmoittamisesta sarjoihin sekä turnauksiin. 3. Joukkueenjohtaja vastaa kotiturnauksien järjestämisestä mm. salien varaaamisesta, toimitsijoiden nimeämisestä, pöytäkirjojen sekä muiden tarvittavien dokumenttien järjestämisestä. 4. Joukkueenjohtaja vastaa peli/turnauskuljetuksien sekä majoituksien kilpailutuksista. 5. Joukkueenjohtaja vastaa joukkueen asustehankintojen kilpailutuksesta. 6. Joukkueenjohtaja päivittää kotiturnauksien tiedot basket hotel järjestelmään. 7. Joukkueenjohtaja ylläpitää joukkueen yhteystietoja. 8. Joukkueenjohtaja ylläpitää joukkueen kotisivuja sekä nimenhuutoa. 9. Joukkueenjohtaja toimii tiedon välittäjänä seuran, joukkueen ja vanhempien välillä. Rahastonhoitajan säännöt 1. Rahastonhoitaja tekee joukkueelle budjetin kauden alussa perustuen joukkueen toimintasuunnitelmaan. 2. Rahastonhoitaja seuraa, että pelaajien koripallopassi- sekä kuukausimaksut ovat hoidettu ajallaan. 3. Rahastonhoitaja lähettää erilliset laskut turnauksista sekä muista mahdollisista tapahtumista, joihin pojat osallistuvat kauden aikana. 4. Rahastonhoitajan tulee seurata joukkueen rahatilannetta kuukausittain, ja pitää kirjaa joukkueen tuloista, sekä menoista. 5. Rahastonhoitaja raportoi joukkueen taloudellisesta tilanteesta joukkueenjohtajalle sekä valmentajille. 6. Rahastonhoitaja tekee tilinpäätöksen joukkueelle seuran ohjeiden mukaisesti.

4 Joukkueen toimintasuunnitelma Sarja Joukkue osallistuu Koripalloliiton Keskisen Alueen minipoikien 1 divisioonaan yhdellä joukkueella. Turnaukset Joukkue osallistuu kaudella seuraaviin turnauksiin vähintään yhdellä joukkueella: 1. EHBT, Espoo, Kouvot turnaus, Kouvola, Ricoh, Vantaa, JBT, Turku, Toukokuun alku Harjoitukset Joukkue harjoittelee 3 kertaa viikossa kauden aikana. Harjoitusten ajankohdat ilmoitetaan syksyllä, kun salivuorot ovat jaettu. Moppaaminen miesten 1 divisioona peleissä Minipojat vastaavat parketin moppauksesta HonSUn miesten 1 divisioona peleissä. Poikia tarvitaan jokaiseen otteluun 2-4 kappaletta. Joukkueenjohtaja jakaa vuorot pelaajille kauden alussa. Vuorojen mahdolliset vaihdot sopivat vanhemmat tai pelaajat keskenään, ja informoivat näistä muutoksista joukkueenjohtajalle. Joukkueen asusteet Joukkueen kautta vanhemmat voivat tilata pelaajalle collegeasun, treenipaidan ja/tai pelikassin. Tuotteet ostetaan yhteishankintana, josta vastaa joukkueenjohtaja. Joukkueen talous Pelaajien maksettavia maksuja: 1. HoNsUn Koripallopassimaksu tämä on maksu, joka menee lyhentämättömänä HoNsUlle. Tämän maksun joutuvat maksamaan kaikki pelaajat huolimatta siitä osallistuvatko he liiton sarjoihin tai eivät. Kaudella koripallopassimaksu oli 150 EUR. Honsu ei ole vielä vahvistanut kauden koripallopassimaksun suuruutta.

5 2. Koripallolisenssi tämä on maksu, jonka pitää jokaisen pelaajan maksaa, jos aikoo pelata minipoikien 1. divisioonaa. Koripallolisenssin saa hankittua basket.fi sivuston kautaa HUOM! Lisenssi ei ole vakuutus. Vanhempien tulee huolehtia siitä, että pelaajilla on voimassa oleva vakuutus urheiluvammojen varalle. 3. Joukkueen kuukausimaksu. Kuukausimaksu on 20 EUR ja se maksetaan joka kuukausi välillä eli 9 kuukauden ajan. Mikäli joukkueen kulut ovat pienemmät kuin on arvioitu kauden alussa tai varainhankinta onnistuu odotettua paremmin, voidaan kuukausimaksun suuruutta pienentää, tai sen periminen lopettaa kokonaan jossain vaiheessa kautta. Mikäli varainkeruussa onnistutaan arvioitua huonommin voi joukkue joutua perimään pelaajilta ylimääräisiä kuukausimaksuja. Joukkueen kuukausimaksulla katetaan mm. seuraavia kuluja: Joukkueen järjestämien pelien tuomari- sekä tilamaksut Joukkueen toimihenkilöiden kulukorvaukset (valmentajat, joukkueenjohtaja), joita syntyy esimerkiksi peli- ja/tai turnausmatkoista. Sarjojen sekä turnauksien ilmoittautumismaksut. Muut kohtuulliset kulut, joita syntyy esimerkiksi turnausmatkoilla, kun turnaukseen lähtijöille hankitaan eväitä tai iltapalaa. Joukkueen ensiapulaukun tarvikkeiden täydennykset. Mahdolliset valmennuksessa tarvittavat apuvälineet fläppitaulu, kartiot, jne. 4. Turnausmaksut. Turnauksiin lähtevien pelaajien sekä huoltajien tulee maksaa turnausmaksu, joka sisältää kuljetukset, koulumajoituksen, pelioikeuden sekä osan ruokailuista turnausmatkan aikana. HUOM! Uusilla pelaajilla on mahdollisuus koettaa koripalloa joukkueen harjoituksissa 1 kuukauden ajan ilman edellä mainittuja maksuja. Joukkueen varainhankinta Kuukausimaksujen lisäksi joukkue voi hankkia rahaa mm. hankkimalla yhteistyökumppaneita (sponsorit), myymällä tuotteita sekä järjestämällä kahvilan kotiturnauksissa. Varanhankintatavoista sovitaan yhdessä vanhempien kanssa. Alustava budjetti kaudelle

6 Yllä esitetyssä laskelmassa joukkueen tulos on 445 EUR. Joukkeen tavoite ei ole tehdä taloudellista voittoa. Mikäli kauden aikana näyttää siltä, että joukkueelle on jäämässä varoja, tullaan pelaajien kuukausimaksuja pienentämään, tai niiden maksaminen lopetetaan suunniteltua aikaisemmin. HUOM! Yllä esitetyssä budjetissa on kaksi muuttujaa, jotka vaikuttavat oleellisesti joukkueen kuukausimaksuihin, ja jotka eivät ole tiedossa alustavaa budjettia tehtäessä. Nämä muuttujat ovat 1) pelaajien lukumäärä sekä 2) yhteistyökumppaneilta saatavat sponsoritulot. Mikäli poikien lukumäärä on 12 kpl ja sponsoritulot ovat 400 EUR, jää joukkueen tulos 80 EUR tappiolle. Tällaisessa, erittäin epätodennäköisessä tapauksessa, pitää pelaajilta periä ylimääräinen maksu, jotta joukkue ei tee negatiivista tulosta. Edellä esitetyn taulukon alustavassa budjetissa kuukausimaksuna on käytetty 25 EUR/kk/pelaaja, pelaajien lukumäärä on 13 ja kuukausimaksuja maksetaan 9 kuukauden ajan (elokuu huhtikuu 2015 välillä). Joukkueen rahastonhoitaja tekee tarkemman budjetin kauden alussa. Lisäksi rahastonhoitaja seuraa joukkueen tuloja ja menoja ja raportoi joukkueenjohtajalle sekä valmentajille mikäli kuukausimaksuihin tarvitsee tehdä muutos kauden aikana. Joukkueenjohtaja tai rahastonhoitaja informoivat vanhempia kuukausimaksun muutoksista.

Seurasäännöt. Karhu-Kissat ry. Matkamiehenpolku 2 D 00320 Helsinki. www.karhu-kissat.fi

Seurasäännöt. Karhu-Kissat ry. Matkamiehenpolku 2 D 00320 Helsinki. www.karhu-kissat.fi Seurasäännöt Karhu-Kissat ry Matkamiehenpolku 2 D 00320 Helsinki www.karhu-kissat.fi Sisällys Seuratoiminnan säännöt... 2 Karhu-Kissat ry:n arvot... 2 Organisaatio seuran hallitus... 2 Jäsenten tehtävät...

Lisätiedot

Salon Viesti ry Juniorijoukkueiden toimintamallit

Salon Viesti ry Juniorijoukkueiden toimintamallit Salon Viesti ry Dokumentin tila: Versio 3.0 SISÄLLYSLUETTELO: - Johdanto - Seuramme arvot ja kasvatukselliset periaatteet - Lentopallojaosto - Juniorijuokkueen johtoryhmä ja vastuut - Joukkueenjohtajan

Lisätiedot

PERUSARVOT JA TULEVAISUUDEN VISIOT

PERUSARVOT JA TULEVAISUUDEN VISIOT 2 SISÄLLYSLUETTELO GrIFK HOCKEY -INFON LUKIJALLE 1. GrIFK HOCKEY:N ORGANISAATIO 2. GrIFK HOCKEY:N PERUSARVOT JA TULEVAISUUDEN VISIOT 3. GrIFK HOCKEY SINETTISEURA 4. JOUKKUEIDEN JÄSENET, JOHTORYHMÄ JA TEHTÄVÄT

Lisätiedot

O2-JYVÄSKYLÄ RY SEURAOHJE

O2-JYVÄSKYLÄ RY SEURAOHJE O2-JYVÄSKYLÄ RY SEURAOHJE VERSIO 1.5 Seuraohje_v1_5.doc SIVU 1/25 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 4 2 MIKÄ ON SEURAOPAS... 5 3 TOIMINTA-AJATUS... 6 3.1 Toiminta-ajatus... 6 3.2 Arvot... 6 3.3 Visiot...

Lisätiedot

1 Yleistä... 1 1.1 Joukkueenjohtajan (JoJo) tehtävät... 1 2 Sarjatoiminta, pelit ja turnaukset... 2 2.1 Sarjoihin ilmoittautuminen... 2 2.

1 Yleistä... 1 1.1 Joukkueenjohtajan (JoJo) tehtävät... 1 2 Sarjatoiminta, pelit ja turnaukset... 2 2.1 Sarjoihin ilmoittautuminen... 2 2. NOORMARKUN KOITTO/KORIPALLO JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS 2011 1 Yleistä... 1 1.1 Joukkueenjohtajan (JoJo) tehtävät... 1 2 Sarjatoiminta, pelit ja turnaukset... 2 2.1 Sarjoihin ilmoittautuminen... 2 2.2 Lisenssimaksut

Lisätiedot

KARHULAN VEIKOT JUNIORIT RY KORIPALLOJAOSTON TOIMINTAKÄSIKIRJA

KARHULAN VEIKOT JUNIORIT RY KORIPALLOJAOSTON TOIMINTAKÄSIKIRJA KARHULAN VEIKOT JUNIORIT RY KORIPALLOJAOSTON TOIMINTAKÄSIKIRJA 15.1.2015 1 1 KORIPALLOJAOSTON TOIMINTA 1.1 Toiminta-ajatus Koripallojaoston luo mahdollisuuden koripallon harrastamiseen turvallisessa ja

Lisätiedot

Salon Viesti ry Juniorijoukkueiden toimintamallit

Salon Viesti ry Juniorijoukkueiden toimintamallit Salon Viesti ry Dokumentin tila: Versio 4.2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto 2. Seuramme arvot ja kasvatukselliset periaatteet 2.1 Urheilullisuus ja liikunnallisuus 2.2 Kasvatuksellisuus 2.3 Terveyden ja hyvinvoinnin

Lisätiedot

LePyn joukkueenjohtajan opas

LePyn joukkueenjohtajan opas LePyn joukkueenjohtajan opas Seuraesittely Yhteystiedot Leppävaaran Pyrintö ry. on Espoossa, Suur-Leppävaaran alueella toimiva koripallon erikoisseura. Seurassa on koripallotoimintaa alle kouluikäisistä

Lisätiedot

Orimattilan Pedot jalkapallo. Toimintaperiaatteet 2012 -

Orimattilan Pedot jalkapallo. Toimintaperiaatteet 2012 - Orimattilan Pedot jalkapallo Toimintaperiaatteet 2012 - 1. Toiminnan tarkoitus 1.1. Toiminnan tarkoituksena on edistää liikunta- ja urheiluharrastusta, erityisesti jalkapalloilua, tavoitteena ruumiillisen

Lisätiedot

OULUN KISKO RY KISKARI. www.oulunkisko.fi Oulun Kisko ry

OULUN KISKO RY KISKARI. www.oulunkisko.fi Oulun Kisko ry OULUN KISKO RY KISKARI www.oulunkisko.fi Oulun Kisko ry Sisällys 1.Toiminta-ajatus...4 1.1 Tavoitteet...4 1.2 Arvot...5 Ihmisläheisyys...5 Yksilön kunnioittaminen...5 Luotettavuus...5 Avoimuus...6 Yhteistyö

Lisätiedot

TORNION ICE HOCKEY CLUB TIIKERIN KÄSIKIRJA

TORNION ICE HOCKEY CLUB TIIKERIN KÄSIKIRJA TORNION ICE HOCKEY CLUB TIIKERIN KÄSIKIRJA Käsikirja joukkueille Sisällysluettelo 1. Johdanto 3 2. Seuran organisaatio 4 3. Vanhemmille 5 4. Pelaajille 6 5. Joukkueet ja toimihenkilöt 7 5.1 Joukkueenjohtajan

Lisätiedot

1. SEURAN TOIMINTA-AJATUS, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA TOIMINNAN SUUNNITTELU..5. 1.1. Toiminnan perusperiaatteet...5

1. SEURAN TOIMINTA-AJATUS, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA TOIMINNAN SUUNNITTELU..5. 1.1. Toiminnan perusperiaatteet...5 Raholan Pyrkivän Laatukäsikirja 2 SISÄLLYS 1. SEURAN TOIMINTA-AJATUS, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA TOIMINNAN SUUNNITTELU..5 1.1. Toiminnan perusperiaatteet...5 1.2. Seuran organisaatio...6 1.2.1. Seuran

Lisätiedot

Laatukäsikirja 16.8.2012

Laatukäsikirja 16.8.2012 Laatukäsikirja 16.8.2012 2 ESIPUHE Tämä on Espoo Basket Team ry:n laatukäsikirja. Viimeisin laatukäsikirjan päivitys on elokuulta 2012. Laatukäsikirjaa tarkastellaan seuran hallituksen toimesta vuosittain

Lisätiedot

PeU Basket. Toimintakäsikirja

PeU Basket. Toimintakäsikirja PeU Basket Toimintakäsikirja PeU Basketin TOIMINNAN PERUSPERIAATTEET 1.1 Toiminta-ajatus PeUBasketin tarkoituksena on edistää liikuntaa ja urheilua, päälajinaan koripallo, sekä muuta siihen liittyvää kansalaistoimintaa

Lisätiedot

SB-Pro Nurmijärvi ry:n TOIMINTAOPAS päivitetty: 4.1.2013

SB-Pro Nurmijärvi ry:n TOIMINTAOPAS päivitetty: 4.1.2013 SB-Pro Nurmijärvi ry:n TOIMINTAOPAS päivitetty: 4.1.2013 2 TOIMINTAOPAS SB-PRO NURMIJÄRVI RY:N... 1 TOIMINTAOPAS... 1 1. JOHDANTO... 3 2. TOIMINNAN TARKOITUS JA TAVOITTEET... 4 2.1 TOIMINTA-AJATUS... 4

Lisätiedot

LOIMAAN KORIKONKARIT RY LAATUKÄSIKIRJA

LOIMAAN KORIKONKARIT RY LAATUKÄSIKIRJA LOIMAAN KORIKONKARIT RY LAATUKÄSIKIRJA SISÄLTÖ Päivitetty 8.11.2014 Sisällys LOIMAAN KORIKONKARIT RY... 0 LAATUKÄSIKIRJA... 0 JOHDANTO... 3 1. SEURAN TOIMINTA-AJATUS, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA TOIMINNAN

Lisätiedot

Talousohje PuHu Juniorit ry:n joukkueille (päivitetty 1.3.2015)

Talousohje PuHu Juniorit ry:n joukkueille (päivitetty 1.3.2015) Talousohje PuHu Juniorit ry:n joukkueille (päivitetty 1.3.2015) Seuran talous Seuralla on yhteinen talous, jota hoitaa seuran toiminnanjohtaja ja talousvastaava yhdessä. Seuran taloudesta vastaa hallitus.

Lisätiedot

VAPS JÄÄLIIKUNTA RY TOIMINTASÄÄNNÖT

VAPS JÄÄLIIKUNTA RY TOIMINTASÄÄNNÖT VAPS JÄÄLIIKUNTA RY TOIMINTASÄÄNNÖT Sisällysluettelo 1. Toiminnan tarkoitus 2. Vastuuelimet seurassa 3. Päämäärät ja tavoitteet 4. Joukkueiden muodostaminen 5. Pelaaminen ja peluuttaminen 6. Harjoittelu

Lisätiedot

PuHu Juniorit ry PUHU JUNIORIT RY TOIMINTAKÄSIKIRJA. Page. Laatija PuHu Juniorit Hallitus. 2.0 17.01.2015 1 of 40

PuHu Juniorit ry PUHU JUNIORIT RY TOIMINTAKÄSIKIRJA. Page. Laatija PuHu Juniorit Hallitus. 2.0 17.01.2015 1 of 40 PUHU JUNIORIT RY TOIMINTAKÄSIKIRJA 2.0 17.01.2015 1 of 40 Sisällysluettelo 1 ESITTELY... 5 1.1 Revisiohistoria... 6 1.2 Liitteet... 6 2 TOIMINTA-AJATUS, AJATUS, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA TOIMINNAN SUUNNITTELU...

Lisätiedot

FC HERTTA. Toimintakäsikirja. Seuratoimijoille ja vanhemmille

FC HERTTA. Toimintakäsikirja. Seuratoimijoille ja vanhemmille FC HERTTA Toimintakäsikirja Seuratoimijoille ja vanhemmille 2012 www.fchertta.fi Sisällysluettelo I Seura 2 1. FC Hertan Toiminta-ajatus 2. FC Hertan visio 2017 3. FC Hertan toimintaa ohjaavat arvot II

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJAN KÄSIKIRJA

JOUKKUEENJOHTAJAN KÄSIKIRJA JOUKKUEENJOHTAJAN KÄSIKIRJA SKL Kultainen Kori Laatuseura Nuori Suomi Sinettiseura Sisällysluettelo YLEISTÄ...3 Joukkueen yleisjohto käsissäsi...3 Joukkueenjohtajan (JoJo) rooli...3 RAPORTIT...4 Toimintasuunnitelma...4

Lisätiedot

ORIMATTILAN PEDOT Ohjeita jalkapalloilua aloittaville

ORIMATTILAN PEDOT Ohjeita jalkapalloilua aloittaville ORIMATTILAN PEDOT Ohjeita jalkapalloilua aloittaville TULEVAN FUTAAJAN VANHEMPI! Tiesitkö, että jalkapallo on maailman eniten pelattu joukkueurheilumuoto? Jalkapallossa yhdistyy joukkuelajiluonteensa ansiosta

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJAN KÄSIKIRJA 2012-2013. www.onmky.fi/koripallo. SKL Kultainen Kori Laatuseura

JOUKKUEENJOHTAJAN KÄSIKIRJA 2012-2013. www.onmky.fi/koripallo. SKL Kultainen Kori Laatuseura JOUKKUEENJOHTAJAN KÄSIKIRJA 2012-2013 www.onmky.fi/koripallo SKL Kultainen Kori Laatuseura Sisällysluettelo JOUKKUEENJOHTAJAN KÄSIKIRJA... 1 www.onmky.fi/koripallo... 1 YLEISTÄ... 3 Joukkueen yleisjohto

Lisätiedot

ALAVUDEN PELI-VEIKOT RY JÄÄKIEKON SISÄISET PELISÄÄNNÖT JA TOIMINTAOHJEET

ALAVUDEN PELI-VEIKOT RY JÄÄKIEKON SISÄISET PELISÄÄNNÖT JA TOIMINTAOHJEET ALAVUDEN PELI-VEIKOT RY JÄÄKIEKON SISÄISET PELISÄÄNNÖT JA TOIMINTAOHJEET 1 1. TOIMINNAN TARKOITUS 2. VASTUUELIMET SEURASSA 2.1 JÄSENISTÖ 2.2 KOKOUKSET 2.2.1. JAOSTON KOKOUS 2.2.2. JOUKKUEENJOHTAJIEN JA

Lisätiedot

Harjoitteluohjelmiakin pyritään mahdollisuuksien mukaan täydentämään muilla lajeilla kuten jalkapallolla, salibandyllä ja yleisurheilulla.

Harjoitteluohjelmiakin pyritään mahdollisuuksien mukaan täydentämään muilla lajeilla kuten jalkapallolla, salibandyllä ja yleisurheilulla. SEURAN PELISÄÄNNÖT 1. Limingan Kiekko ry Limingan Kiekko ry on vuonna 1982 perustettu urheiluseura, jonka päälajina on jääkiekko. Toiminnassamme kannustamme kokeilemaan ja harrastamaan myös muita urheilulajeja

Lisätiedot

HYPO-KORIS TOIMINTAKÄSIKIRJA 1 (24) HYPO-KORIS TOIMINTAKÄSIKIRJA

HYPO-KORIS TOIMINTAKÄSIKIRJA 1 (24) HYPO-KORIS TOIMINTAKÄSIKIRJA HYPO-KORIS TOIMINTAKÄSIKIRJA 1 (24) HYPO-KORIS TOIMINTAKÄSIKIRJA HYPO-KORIS TOIMINTAKÄSIKIRJA 2 (24) 1 KORIPALLOJAOSTON TOIMINTA-AJATUS, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA TOIMINNAN SUUNNITTELU... 4 1.1 Toiminnan

Lisätiedot

KeuPa Hockey Team ry:n sisäiset toimintasäännöt

KeuPa Hockey Team ry:n sisäiset toimintasäännöt KeuPa Hockey Team ry:n sisäiset toimintasäännöt Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 2 2. KEUPA HT:N ORGANISAATIO JA TOIMENKUVAT... 3 3. JOUKKUEIDEN TOIMINTA... 5 4. JOUKKUEEN TALOUSTOIMINTA... 7 5. SEURAN JA

Lisätiedot

SEURAN PELISÄÄNTÖJEN LUKIJALLE... 3 1. SALON KIEKKOHAIT RY:N ORGANISAATIO... 4 2. SALON KIEKKOHAIDEN PERUSARVOT JA TULEVAISUUDEN VISIOT... 5 3.

SEURAN PELISÄÄNTÖJEN LUKIJALLE... 3 1. SALON KIEKKOHAIT RY:N ORGANISAATIO... 4 2. SALON KIEKKOHAIDEN PERUSARVOT JA TULEVAISUUDEN VISIOT... 5 3. SEURAN PELISÄÄNTÖJEN LUKIJALLE... 3 1. SALON KIEKKOHAIT RY:N ORGANISAATIO... 4 2. SALON KIEKKOHAIDEN PERUSARVOT JA TULEVAISUUDEN VISIOT... 5 3. SEURAN TAVOITTEET JA TAHTOTILA... 5 4. JOUKKUEIDEN JÄSENET

Lisätiedot

Ohjeet joukkueille. Raision Loimu Juniorit. kaudelle 2014-2015

Ohjeet joukkueille. Raision Loimu Juniorit. kaudelle 2014-2015 Ohjeet joukkueille kaudelle 2014-2015 Raision Loimu Juniorit Montiskalankatu 7 Raisio, Finland - www.loimujunnut.fi - 1 1. Joukkueenjohtajan muistilista sivu 3 1.1 Jäsenmaksut sivu 3 1.2 Toimikausi sivu

Lisätiedot