KUVAUS YRITYKSESTÄ & REFERENSSIT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KUVAUS YRITYKSESTÄ & REFERENSSIT"

Transkriptio

1 KUVAUS YRITYKSESTÄ & REFERENSSIT OY Oy GSM Y-tunnus:

2 Oy Kuvaus yrityksestä & referenssit 2 / 8 KUVAUS YRITYKSESTÄ & REFERENSSIT OY 1 KUVAUS YRITYKSESTÄ Oy (Y-tunnus ) on toiminut :n (Y-tunnus ; toiminimi, perustettu ) jatkajana, käyttäen samoja laitteita, materiaaleita, tiloja ja henkilökuntaa lähtien. Oy:n omistaja on diplomi-insinööri ja tekniikan tohtori, Klaus A J Riederer. Oy:n luottoluokitus on AA (Suomen Asiakastieto Oy, 2013), ja sen omistajalla on takanaan yli miljoonan euron omaisuus. ja Oy eivät ole koskaan ottaneet ulkopuolista lainaa tms. yritystoimintansa rahoittamiseksi. Oy:n laitteisto ja omaisuus (Koskenkylän sahan kiinteistö poislukien) on miltei kokonaan kuoletettu sen kirjanpidossa / verotuksessa. Oy:n palveluksessa toimii tällä hetkellä yksi henkilö, sen omistaja ja toimitusjohtaja. Tarjotessaan asiakkailleen räätälöityjä palveluja yritys hankkii tarvittaessa lisätyövoimaa ja/tai käyttää alihankintaa, viimeksi mainittu on maamme oloissa tällä erää järkevämpää. Yrityksellä on ollut muutamia määräaikaisia työntekijöitä/harjoittelijoita viimeisten vuosien aikana, mitä tarvittaessa/tilaisuuden tullessa jatketaan. :lla (toiminimi) / Oy:lla / Klaus Riedererillä on pitkäjänteistä kokemusta alihankkijoiden käytöstä ja alihankkijana olemisesta, vuodesta 1996 on toimittu räätälöityjen ammattiaudiolaitteiden konseptisuunnittelijana, valmistajana ja valmistuttajana sekä globaalina jälleenmyyjänä, kts. mm. Lisäksi (toiminimi) / Oy/ Klaus Riederer ovat tuoneet suuren määrän laitteita ja materiaaleja maahan, järjestäen niiden hankintaneuvottelut, tullaukset, rahdit ja kaiken muun tarvittavan jo kahden vuosikymmenen ajan. Oy:n toimintaperiaatteisiin kuuluvat korkea palvelu, laatu ja asiakkaiden tarpeiden ymmärtäminen. Ratkaisut ovat usein yksilöllisiä, räätälöityjä, avaimet käteen periaatteella toteutettuja. Yritykselle ja sen toimitusjohtajalle kunnia, moraali ja etiikka ovat kaikki kaikessa, jossa tyytyväinen asiakas on kuningas. Vaikka yrityksen toimitusjohtajalla on takanaan vahva tekninen osaaminen tekniikan tohtorina, on hänellä takanaan myös yli 30 omaa valokuvataidenäyttelyä. Luovat ratkaisut ovat hänelle tuttuja. Hän on saanut useita apurahoja niin tieteessä kuin taiteessakin uransa aikana, ja hän kehittää jatkuvasti laaja-alaista osaamistaan, jota hän käyttää kaikilla toiminta-aloillaan. Mutkikkaat Oy GSM Y-tunnus:

3 Oy Kuvaus yrityksestä & referenssit 3 / 8 tietotekniset ja tekniset ratkaisut eivät ole hänelle vieraita, mitä kaikkea hän on opiskellut laajasti TKK:lla. / Oy / Klaus A J Riederer on toiminut kuva-alalla ammattimaisesti 06/1996 lähtien, kuin myös äänitieteen tutkijana (väitellyt 12/2005). Digitointia on tehty vuodesta 1997 lähtien hyvin runsaasti. Tämä käsittänyt mm. yli ruudun (135, 120, 9x12, 4x5) oman filmiarkiston digitoinnin, lukuisten ammatti- ja harrastajavalokuvaajien filmiarkistojen digitointia sekä digitointipalveluja julkisille laitoksille, museoille ja yrityksille sekä taideteosten analogista ja digitaalista reproamista ja digitointia niin Suomessa kuin ulkomaillakin (mm. Kiinassa, Ruotsissa ja Ranskassa). / Oy / Klaus A J Riederer on ainoa kaupallinen toimija (sekä ammattitaiteen edustaja sekä ainoa tekniikan alalta väitellyt, TkT) Digiwiki palvelussa, joka keskittyy digitoinnin ja pitkäaikaissäilyttämisen ammattilaispalveluihin. / Oy / Klaus A J Riederer on ollut mukana kutsuttuna Digiwikissä aivan alusta lähtien, mukaan lukien sen edeltäjässä Digifoorumissa. Oy:n toimitusjohtajakin hän on aktiivinen ryhmän toimija ja sen sisällön kehittäjä, joka on sinut modernin teknologian ja tietokoneiden kanssa, vahvan teknisen taustan johdosta. Klaus A J Riederer uskoo avoimeen lähdekoodiin, tiedon vapaaseen jakamiseen, toisin kuin muut alan toimijat. 2 YKSILÖIDYT REFERENSSIT Tässä mainitaan vain joitakin digitoinnin toimeksiantoja, osuen vuosille kronologisessa järjestyksessä. Kuvankäsittelyä ja muuta automaattista tietojenkäsittelyä ne sisältävät lähes kaikki, joten lähes päivittäisesti tehtävää kuvankäsittelyä ei tässä yhteydessä ole erikseen yksilöity. Referenssejä (04/2008 lähtien) kuvitettuine työnkulkuineen on myös tarkasteltavissa osoitteessa sekä pidempiä Klaus A J Riedererin kertomuksia joihinkin yleispäteviin tapauksiin osoitteessa 2.1 Tarkemmin eritellyt referenssit, / Oy / Klaus A J Riederer Asiakas Crown Pakkaus Oy Ajankohta Kuvaus 11/2014 Digitoinnin konsultointi asiakkaalle (veloituksetta), mikä johti seuraavaan toimitukseen; pilotti. Aukkomikrofilmikorttien digitointi, 35 mm, 10 kpl, TIFF, JPG x 2, aineiston järjestäminen, räätälöity käsinsuoritettu kuvankäsittely jokaiselle kuvalle, sovitun metadatan lisääminen ja indeksointi, tiedostojen nimeäminen ja tiedostorakenteen muodostaminen, referenssilaadun Oy GSM Y-tunnus:

4 Oy Kuvaus yrityksestä & referenssit 4 / 8 katsominen yhdessä asiakkaan kanssa, toimituksen koeerän räätälöinti ja hyväksyminen yhdessä asiakkaan kanssa, varsinaisen toimituksen kaikkien kuvien laadun varmistaminen (toimittaja), toimituksen laadun hyväksyminen (tilaaja). Koko yrityksen digitoitavien mikrokorttien digitointi odottaa asiakkaalta korttien järjestelyä ja noutokuntoon saattamista. Martin Sandelin (Telenokia Oy) 09/2014 Digitoinnin konsultointi asiakkaalle (veloituksetta), mikä johti seuraavaan toimitukseen. Mikrofilmikorttien digitointi ja tekstintunnistus (OCR) käyttäen aikaisemmin räätälöityjä järjestelmiä sekä Oy:n rakentaman automaattisen mikrokorttien (fiché) robottisyöttölaitteen käyttöönotto ja bugitestaus. Yhteensä 118 filmikorttia A6 koossa, otoksia (sivuja) yhteensä 3544 kpl, TIFF, JPG, PDF (haettava), aineiston järjestäminen, räätälöity älykäs adaptiivinen automaattinen kuvankäsittely jokaiselle kuvalle, sovitun metadatan lisääminen ja indeksointi, tiedostojen nimeäminen ja tiedostorakenteen muodostaminen, referenssilaadun katsominen yhdessä asiakkaan kanssa, toimituksen koeerän räätälöinti ja hyväksyminen yhdessä asiakkaan kanssa, varsinaisen toimituksen kaikkien kuvien laadun varmistaminen (toimittaja), toimituksen laadun hyväksyminen (tilaaja). Tyytyväinen asiakas on luvannut lisää töitä, tarvetta tullessa. Yleisradio Oy 03 05/2013 ja 09/ /2014 Koneella kirjoitettujen v levyarkiston A6 hakemistokorttien digitointi, tekstintunnistus (OCR), digitoidun datan rakenteellistaminen ja tietokannan luominen; pilotti. Kortteja yhteensä lopulta kpl, kortit vaikealukusia ja osin huonokuntoisia. Lopullisessa hankkeessa luotiin automaattisia ja puoliautomaattisia konenäkö/hahmontunnistusmenetelmiä ja järjestelmiä, joiden avulla erikoisvalmisteisella dokumenttiskannerilla digitoitu kuva jaetaan adaptiivisesti eri alueisiin. Laajasti viritetty tekstintunnistusohjelma tulkkaa eri alueet, joista automaattisesti tieto kerätään tietokantaan ns. rakenteellisessa muodossa. Lopputulos, mihin mikään muu alan toimija ei ole pystynyt, ylitti laadullisesti täysin odotukset. Oy GSM Y-tunnus:

5 Oy Kuvaus yrityksestä & referenssit 5 / 8 Kotimaisten kielten tutkimuskeskus (KOTUS) Vantaan Energia 07/2012 Digitoinnin konsultointi asiakkaalle (veloituksetta), mikä johti seuraaviin koedigitointeihin (veloituksetta). Mikrofilmien digitointi, 3 rullaa 35 mm. Sovitun metadatan lisääminen ja indeksointi, tiedostojen nimeäminen ja tiedostorakenteen muodostaminen, referenssilaadun tarkastamien yhdessä asiakkaan kanssa, toimituksen koe-erän räätälöinti ja hyväksyminen yhdessä asiakkaan kanssa. Onnistunut pilotti, ei johtanut tilaukseen rahoituksen puuttuessa. 10/2011 Digitoinnin konsultointi asiakkaalle (veloituksetta), mikä johti seuraavaan toimitukseen. Mikrofilmien digitointi, 14 rullaa 35 mm, lopullisia sivuja 6696 kpl (alkuperäiset n. A4 A0 koossa), TIFF, JPG x 2, aineiston järjestäminen, räätälöity älykäs adaptiivinen automaattinen kuvankäsittely jokaiselle kuvalle, sovitun metadatan lisääminen ja indeksointi, tiedostojen nimeäminen ja tiedostorakenteen muodostaminen, referenssilaadun katsominen yhdessä asiakkaan kanssa, toimituksen koe-erän räätälöinti ja hyväksyminen yhdessä asiakkaan kanssa, varsinaisen toimituksen kaikkien kuvien laadun varmistaminen (toimittaja), toimituksen laadun hyväksyminen (tilaaja). Kansallisarkisto 06/ /2011 Digitointihanke 2010 (mikrofilmien digitointi ja kuvankäsittely) kansainvälisen (EU-) tarjouskilpailun voittaminen, mikä johti seuraavaan toimitukseen. Suomenlinnan hoitokunta 02/2012, 2008, Mikrofilmien digitointi, n rullaa 35 mm, lopullisia sivuja kpl (alkuperäiset n. A6 A0 koossa), TIFF, JPG x 2, aineiston järjestäminen, räätälöity älykäs adaptiivinen automaattinen kuvankäsittely jokaiselle kuvalle, sovitun metadatan lisääminen ja indeksointi, tiedostojen nimeäminen ja tiedostorakenteen muodostaminen, referenssilaadun katsominen yhdessä asiakkaan kanssa, toimituksen koe-erän räätälöinti ja hyväksyminen yhdessä asiakkaan kanssa, tilaajan referenssilaadun uudelleentarkistaminen yhdessä tilaajan kanssa, varsinaisen toimituksen kuvien laadun varmistaminen (toimittaja), toimituksen laadun hyväksyminen (tilaaja), takuukorjausten tekeminen ja niiden hyväksyntä tilaajalla. Filmiarkiston konservoinnin ja digitoinnin konsultointi asiakkaalle (veloituksetta), mikä on johtanut useisiin seuraavanlaisiin toimituksiin. Filmien (mikrofilmi, kinofilmi, keskikoon ja suuren koon Oy GSM Y-tunnus:

6 Oy Kuvaus yrityksestä & referenssit 6 / filmi), konservointi (purkaminen hapollisista säilytyskuorista/taskuista jne., puhdistaminen, peseminen, arkivointi happovapaisiin museokelpoihin säilytystaskuihin), digitointi, yht. reilut 1000 kpl, TIFF, JPG x 2, aineiston järjestäminen, räätälöity älykäs adaptiivinen puoliautomaattinen kuvankäsittely jokaiselle kuvalle, sovitun metadatan lisääminen ja indeksointi, tiedostojen nimeäminen ja tiedostorakenteen muodostaminen, referenssilaadun katsominen yhdessä asiakkaan kanssa, toimituksen koe-erän räätälöinti ja hyväksyminen yhdessä asiakkaan kanssa, varsinaisen toimituksen kaikkien kuvien laadun varmistaminen (toimittaja), toimituksen laadun hyväksyminen (tilaaja). Kotimaisten kielten tutkimuskeskus (KOTUS) 07/2010 Digitoinnin konsultointi asiakkaalle (veloituksetta), mikä johti seuraavaan toimitukseen. Värimikrofilmikorttien (14 kpl, mikrokuvatut keruukartat) digitointi ja kuvankäsittely, 07/2010. Onnistunut pilotti. 3 YKSILÖIDYT REFERENSSIT, / OY / KLAUS A J RIEDERER 1. Eero Paloheimo Oy, Eero Paloheimo (p ), tietokoneiden huolto ja korjaus, datan palautus, datan konvergointi, verkkosivujen päivitys, valokuvien digitointi, IT-hankintojen liikeneuvottelut, koneiden ja softien asennukset ja neuvonta, ja monet muut räätälöidyt palvelut, , Suomenlinnan hoitokunta, suuren ja keskikoon filmi ja mikrofilmiarkiston digitointi ja konservointi ja konservoinnin konsultointi ja tarvikkeiden välitys, n originaalia, , Sastama Oy (Tapani Saastamoinen, p ), Erkki Saastamoisen 100 v. muistonäyttelyn valmistaminen: 135 diafilmien digitointi, digitaalinen kuvankäsittely, vedostaminen sekä museosäilyvän pigmenttivedosten ja taulujen valmistaminen, n. 15 kpl, Klaus Saksa (p ), Markus Copperin tilateosten diakuvien (135, 120, 9x12 formaateissa) digitointi ja konservointi, 32 kpl, Salon taidemuseo (Susanna Malmsten), 135 diafilmien digitointi ja digitaalinen restaurointi, 2 kpl, Metsähallitus, Lapin Luontopalvelut (Venla Väisänen, p ) 135 filmien digitointi ja digitaalinen restaurointi, 5 kpl, Dalian Oy (Antti Wäre, p ) Qin Bailan perinteisen kiinalaisen silkkimaalaustaidenäyttelyn teosten valokuvaus suurelle ja keskisuurelle diafilmille, filmien digitointi ja referenssikappaleiden (2) valmistus pigmenttivedoksina polyesterikankaalle, noin 70 teosta, 2008 (Qin Bailan hyväksyi referenssikappaleet ja luovutti alkuperäiset teoksensa Pekingin kansallismuseoon). Oy GSM Y-tunnus:

7 Oy Kuvaus yrityksestä & referenssit 7 / 8 8. Dalian Oy (Antti Wäre, p ) Qin Bailan perinteisen kiinalaisen silkkimaalaustaidenäyttelyn vieraskirjan digitointi ja tulostaminen, Dalian Oy (Antti Wäre, p ) ja Qin Bailan perinteisen kiinalaisen silkkimaalaustaideteosten digitointi kuvaamalla taiteilijan ateljeessa Jinzhoussa, Kiinassa, noin 300 teosta, Transdeco Oy (Tuukka / Erkki Larioja, p , serigrafioiden digitointi valokuvaamalla, noin 90 teosta (tähän asti), BEE2 (Asko Rokala, p ), alihankintana useiden erilaisten ja kokoisten pintaoriginaalien digitointia, useita kymmeniä, Kansallisarkisto, Kotiin karkotetut Inkerin näyttelyteosten valmistaminen, digitoitujen tiedostojen kuvankäsittely ja vedostaminen museosäilyviksi pigmenttivedoksi polyesterikankaalle, 4 teosta, (myös: Kansallisarkisto, Juutalaisen seurakunta 100-vuotisnäyttelyyn pigmenttivedokset kuvankäsittelyineen, 2006). (myös: Kansallisarkisto, 135 diafilmien digitointi ja konservointi, 22 kpl, 2005) 13. Matti Vartia, (p ) Eero Vartian 100-vuotiaiden lasinegatiivien digitointi, konservointi ja digitaalinen restaurointi sekä museosäilyvien pigmenttivedosten ja taulun valmistaminen, runsaat 100 kpl, Taidevalokuvaaja Ari Kakkinen (p ), 8x10 värinegojen digitointi, 8 kpl, Liisa Saastamoinen (p ), pintaoriginaalin (Mannerheimin muistokirja) digitointi ja digitaalinen restaurointi sekä museosäilyvän pigmenttivedoksen ja taulun valmistaminen, Heli Riederer (p ) useiden vanhojen valokuvien (pintaoriginaalien) digitointia ja digitaalista restaurointia sekä pigmenttivedosten valmistamista Kotimaisten kielten tutkimuskeskus (KOTUS, Toni Suutari, p ), mikrofilmikorttien (14 kpl) digitointi ja kuvankäsittely, 07/2010. Onnistunut pilotti. 18. Kansallisarkisto, Digitointihanke 2010, EU-kilpailetun tarjouskilpailun voittaminen (parhaimmat pisteet). Noin 1000 mormonifilmirullan (35 mm mikrofilmiä) digitointi, indeksointi, metadatan lisäys ja jälkikäsittely, Hanketta käsitelty laajasti kolmessa artikkelissa verkkosivuilla linkin Laitosten kokemuksia M-kirjaimen kohdalla. 19. Dan Palmgren, (p ), lukuisten filmioriginaalien digitointia ja digitaalista restaurointia sekä pigmenttivedosten valmistamista taidenäyttelyihin Eino Mälkki / Toivo Flink (p ), n. 100 v. Vanhojen keittokirjojen huippudigitointi ja tekstintunnistus, Oy GSM Y-tunnus:

8 Oy Kuvaus yrityksestä & referenssit 8 / Helsingin Seudun ympäristöpalvelut HSY (Olli Rautkari, p ), 100- vuotiaiden 18x24 cm2 lasinegatiivien digitointi, konservointi ja digitaalinen restaurointi sekä museosäilyvien pigmenttivedosten ja taulun valmistaminen, 10 kpl, Vantaa Energia (Sami Pasanen, p ), 14 mikrofilmirullan (35 mm mikrofilmiä, 6696 ruutua) digitointi, indeksointi, metadatan lisäys ja jälkikäsittely, Kotimaisten kielten tutkimuskeskus (KOTUS, Toni Suutari, p ), 35 mm mikrofilmirullien (3 kpl) koedigitointi ja automoitu kuvankäsittely, 07/2012. Onnistunut pilotti. 24. Yleisradio Oy (Lauri Saarikoski, p ), kappaleen A6 kokoisen hakemistokortin digitointi, tekstintunnistus (OCR), digitoidun datan rakenteellistaminen ja tietokannan luominen, Martin Sandélin (p, ) 118 kappaleen A6 -kokoisen mikrofilmikortin (otoksia 3544 kpl) digitointi, automaattinen kuvankäsittely, tekstintunnistus (OCR) ja indeksointi, Crown Pakkaus Oy (Mirko Belkin, p ), 10 kappaleen 35 mm aukkomikrokortin digitointi, manuaalinen kuvankäsittely ja indeksointi, BIF Oy, Dalian Oy, Antti Wäre (Antti Wäre, p ), useita digitoinnin, kuvankäsittelyn, graafisen, ATK:n, ja muiden alojen räätälöityjä toimeksiantoja Klaus Riederer (p ), mustavalkofilmien (135, 120, 9x12, 4x5) kehittäminen, digitointi ja arkivointi (Lanovia C-550 & Agfa XY-15 skannerilla; aiemmin digitoitu yli orginaalia), n ruutua yhteensä, Lisäksi / Oy on tehnyt jatkuvasti useiden yritysten, museoiden ja muiden instituutioiden ja yksityisasiakkaiden (massa)digitoinnin, konservoinnin, vedostamisen, tulostamisen ja muun toiminnan konsultointia, mistä olemme myös laittaneet avoimesti kaikkien saataville runsaasti materiaalia Internettiin. 4 TARJOUSTEN YHTEYSHENKILÖ Tarjouksista antaa lisätietoja Oy:n toimitusjohtaja, tekniikan tohtori Klaus A J Riederer, puhelin , sähköposti yrityksen verkkosivut Oy GSM Y-tunnus:

KANSALLISARKISTON DIGITOINTIHANKE 2010

KANSALLISARKISTON DIGITOINTIHANKE 2010 KANSALLISARKISTON DIGITOINTIHANKE 2010 Aineistojen turvaaminen ja saattaminen sähköiseen muotoon LOPPURAPORTTI 21.4.2011 István Kecskeméti, hankkeen johtaja Yksikönjohtaja, arkistotekninen yksikkö Reko

Lisätiedot

VISMA SOFTWARE OYJ:N ASIAKASLEHTI NRO 2/06. Visman tuotestrategia Projektin- ja projekteilla johtaminen. L7 - harppaus tulevaisuuteen

VISMA SOFTWARE OYJ:N ASIAKASLEHTI NRO 2/06. Visman tuotestrategia Projektin- ja projekteilla johtaminen. L7 - harppaus tulevaisuuteen NRO 2/06 VISMA SOFTWARE OYJ:N ASIAKASLEHTI Visman tuotestrategia Projektin- ja projekteilla johtaminen L7 - harppaus tulevaisuuteen PÄÄKIRJOITUS SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA... 3 VISMAuutuus L7 - harppaus tulevaisuuteen...

Lisätiedot

K a n s a l l i s - k i r j a s t o. Tiedonhaun huominen Norjan digitaalinen kirjahylly Mikä ihmeen LibQUAL? V. A. Koskenniemi

K a n s a l l i s - k i r j a s t o. Tiedonhaun huominen Norjan digitaalinen kirjahylly Mikä ihmeen LibQUAL? V. A. Koskenniemi 1 2011 K a n s a l l i s - k i r j a s t o Tiedonhaun huominen Norjan digitaalinen kirjahylly Mikä ihmeen LibQUAL? V. A. Koskenniemi Sisällys 1/2011 kansalliskirjasto 1 Digitaalinen kirjasto on pian arkipäivää

Lisätiedot

KOKOELMAPOLIITTINEN OHJELMA

KOKOELMAPOLIITTINEN OHJELMA S A L O N T A I D E M U S E O V E T U R I T A L L I KOKOELMAPOLIITTINEN OHJELMA RC 1.0 8.3.2010 TYÖRYHMÄ: Pirjo Juusela-Sarasmo Ulla Leino Jonni Saloluoma SISÄLLYS: 1. JOHDANTO 4 1.1 Museotoiminnan perusteet

Lisätiedot

IT Infra kerralla järjestykseen

IT Infra kerralla järjestykseen PÄÄKIRJOITUS IT Infra kerralla järjestykseen Yritysten tarve keskittyä päätoimialoihinsa on nostanut tietohallinnon tukipalvelujen kysyntää merkittävästi. Myös DT-Link Oy:n toiminta on kasvanut nopeasti.

Lisätiedot

LOGO. Tarjouspyyntö Diaarinumero pp.kk.vvvv HANKINNAN NIMI

LOGO. Tarjouspyyntö Diaarinumero pp.kk.vvvv HANKINNAN NIMI LOGO Tarjouspyyntö Diaarinumero pp.kk.vvvv HANKINNAN NIMI Jäljempänä mainitut hankintayksiköt (jäljempänä tilaaja tai hankintayksikkö ) pyytävät tarjousta Hilma-ilmoituskanavassa 17.7.2014 julkaistun hankintailmoituksen

Lisätiedot

Sähköpostimarkkinoinnin opas

Sähköpostimarkkinoinnin opas Sähköpostimarkkinoinnin opas www.sahkopostimarkkinointi.info Luku 1 Esipuhe Jari Salo Käsissäsi, tai ehkä näytölläsi, on jokaisen sähköpostimarkkinointia markkinoinnin työkaluna harkitsevan, tai jo sitä

Lisätiedot

VERKKOTEHTÄVÄT Yrittäjyyden ja tuotteistamisen perusteet

VERKKOTEHTÄVÄT Yrittäjyyden ja tuotteistamisen perusteet VERKKOTEHTÄVÄT Yrittäjyyden ja tuotteistamisen perusteet Christina Daous Yrittäjyys ja tuotteistaminen (5+5 op) Maaliskuu 2013 SISÄLLYS 1 Yrittäjyysajattelu - sisäinen ja ulkoinen yrittäjyys 1 op 4 2 Yrityksen

Lisätiedot

Yritys- V.P. AIRAKSINEN OY Verstastie 13, 73300 NILSIÄ PUH. 040-532 4696. Savon TILITOIMISTOPALVELU. Toiminimet - Maatalous. puh.

Yritys- V.P. AIRAKSINEN OY Verstastie 13, 73300 NILSIÄ PUH. 040-532 4696. Savon TILITOIMISTOPALVELU. Toiminimet - Maatalous. puh. Savon Yritys- maailma Joulukuu 4/2012 Siilinjärvi jatkaa reipasta kasvuaan. Nyt asukkaita on jo 21500, ja yrityksiä yli 900. Työllisyysasteemme on maakunnan paras. Olisiko Sinunkin yrityksellesi toimintaedellytyksiä

Lisätiedot

Yrityswww.ekonomitoimisto.fi

Yrityswww.ekonomitoimisto.fi maailma Joulukuu 3/2012 KURIKAN MIEDOSTA KESTÄVÄT TERÄSOVET Yli 40 vuoden kokemuksella Valmistamme: Lehtiovet Pariovet Taitto-ovet Liukuovet Liukupalo-ovet Myös kaikki konekäyttöisenä Aukipitolaitteet

Lisätiedot

SAD-ohjelma: avoimen lähdekoodin toimintamalli. 1 Yleistä TOIMINTAMALLI. JulkICT-toiminto 19.12.2012

SAD-ohjelma: avoimen lähdekoodin toimintamalli. 1 Yleistä TOIMINTAMALLI. JulkICT-toiminto 19.12.2012 TOIMINTAMALLI JulkICT-toiminto 19.12.2012 SAD-ohjelma: avoimen lähdekoodin toimintamalli 1 Yleistä Tämä dokumentti on valtiovarainministeriön koordinoiman Sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelman

Lisätiedot

YRITYS JA KONSULTTI. Liikkeenjohdon konsultointi pk-yrityksen voimavarana.?pkt-säätiö

YRITYS JA KONSULTTI. Liikkeenjohdon konsultointi pk-yrityksen voimavarana.?pkt-säätiö YRITYS JA KONSULTTI Liikkeenjohdon konsultointi pk-yrityksen voimavarana?pkt-säätiö PKT-säätiön julkaisu 1/2002 2 Sisältö: Esipuhe 1. Kehittyvän yrityksen muutostilanteet ja resurssitarpeet 2. Konsultin

Lisätiedot

SIIRI KUVA JA ESINETIETOKANTA

SIIRI KUVA JA ESINETIETOKANTA KUVA ARKISTO Perustettu 1983 kokoamalla yhteen Tampereen viiden eri museon ja kaupunginarkiston kuvat tavoitteet: 1. kokoelmien hallintaa ohjaavat kokoelmapoliittinen ohjelma ja kokoelmastrategia 2. digitoinnin

Lisätiedot

BUILDERNEWS. Senaatti-kiinteistöt - Sähköinen kilpailutus kiinteistöjen hoidossa

BUILDERNEWS. Senaatti-kiinteistöt - Sähköinen kilpailutus kiinteistöjen hoidossa 1 2008 BUILDERNEWS Senaatti-kiinteistöt - Sähköinen kilpailutus kiinteistöjen hoidossa Helsingin kaupunki teki projektipankkipalvelusopimuksen Buildercomin kanssa Terveelliset tilat Tule tapaamaan edustajiamme

Lisätiedot

Lausuntopyynnössä todetaan, että ymmärrettävästi sivustoilla esiintyvien valokuvien tekijänoikeus kuuluu valokuvien ottajille ja BB Oy:n

Lausuntopyynnössä todetaan, että ymmärrettävästi sivustoilla esiintyvien valokuvien tekijänoikeus kuuluu valokuvien ottajille ja BB Oy:n TEKIJÄNOIKEUSNEUVOSTO LAUSUNTO 2002:17 Asia Hakija Tekijänoikeus www-sivuihin A Annettu 10.12.2002 LAUSUNTOPYYNTÖ Web-suunnittelija A B Oy:stä (jäljempänä hakija) on pyytänyt 26.06.2002 saapuneella kirjeellään

Lisätiedot

CENCORP OYJ VUOSIKATSAUS 2013

CENCORP OYJ VUOSIKATSAUS 2013 CENCORP OYJ CENCORP LYHYESTI SISÄLTÖ Sivu Cencorpin ydinliiketoimintaa ovat puhtaan teknologian sovelluksien kehittäminen, laser- ja automaatiolinjojen ja laitteiden valmistus ja elinkaarihallinta. Yhtiö

Lisätiedot

Nova7 - moderni uutuus

Nova7 - moderni uutuus NRO 1/07 VISMA SOFTWARE OYJ:N ASIAKASLEHTI Nova7 - moderni uutuus Visma Proceedo Toimialauutisia PÄÄKIRJOITUS SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA... 3 VISMAuutuus Nova7... 4 Omalta osaltani yhdyn väitteeseen, ettei

Lisätiedot

Royalti-elementtejä voi käyttää seuraavasti: vaan aina yhdessä, alla kuvatuilla tavoilla) Elementit: Päävärit:

Royalti-elementtejä voi käyttää seuraavasti: vaan aina yhdessä, alla kuvatuilla tavoilla) Elementit: Päävärit: Keski-Suomen Yritys- maailma Huhtikuu 2/2014 TOIMITILAT Kattava tilatarjonta ja kiinteistöarvioinnit asiantuntijalta. www.toimitilatjkl.fi pekka.saarinen@toimitilatjkl.fi Paljon enemmän kuin pelkkä hiiri

Lisätiedot

Tietojenkäsittelyalan osaamistarveselvitys. Selvitystyön loppuraportti Opetushallitukselle. Jari Järvinen, Ilkka Vataja ja Tommi Tuominen 05/2012

Tietojenkäsittelyalan osaamistarveselvitys. Selvitystyön loppuraportti Opetushallitukselle. Jari Järvinen, Ilkka Vataja ja Tommi Tuominen 05/2012 Foredata Oy Tietojenkäsittelyalan osaamistarveselvitys Selvitystyön loppuraportti Opetushallitukselle Jari Järvinen, Ilkka Vataja ja Tommi Tuominen 05/2012 Foredata Oy Sisällys Johdanto... 2 Kehittämishankkeet

Lisätiedot

Ammatillinen portfolio Jyväskylän aikuisopisto, audiovisuaalinen viestintä, julkaisugrafiikka

Ammatillinen portfolio Jyväskylän aikuisopisto, audiovisuaalinen viestintä, julkaisugrafiikka Ammatillinen portfolio Jyväskylän aikuisopisto, audiovisuaalinen viestintä, julkaisugrafiikka Markkinointiviestintää Olen graafinen suunnittelija eteläisestä Keski-Suomesta, Joutsasta. Koulutukseltani

Lisätiedot

Miten luot, lähetät ja analysoit menestyksellistä sähköpostimarkkinointia. parempia tuloksia. Sähköpostimarkkinoinnin käsikirja.

Miten luot, lähetät ja analysoit menestyksellistä sähköpostimarkkinointia. parempia tuloksia. Sähköpostimarkkinoinnin käsikirja. Miten luot, lähetät ja analysoit menestyksellistä sähköpostimarkkinointia ja saavutat parempia tuloksia. Sähköpostimarkkinoinnin käsikirja Mukana myös sosiaalinen media ja mobiilioptimointi SISÄLTÖ 1.

Lisätiedot

Messuosaston suunnittelu Suomen Putkiuudistus Oy:lle. Pia Piltz, Raita Särkkä

Messuosaston suunnittelu Suomen Putkiuudistus Oy:lle. Pia Piltz, Raita Särkkä Messuosaston suunnittelu Suomen Putkiuudistus Oy:lle Pia Piltz, Raita Särkkä 12.3.2015 Tiivistelmä Päiväys 12.3.2015 Tekijä(t) Pia Piltz, Raita Särkkä Koulutusohjelma Liiketalous Raportin/Opinnäytetyön

Lisätiedot

PK-yrityksen CRM-järjestelmän hankinta ja toteutus

PK-yrityksen CRM-järjestelmän hankinta ja toteutus 1 (1) PK-yrityksen CRM-järjestelmän hankinta ja toteutus Business Databases Oy Seppo Lavikka Business DataBases Oy, Tekniikantie 12, 02150 Espoo, puh: (09) 251 731 47, seppo.lavikka@bdb.fi, www.bdb.fi

Lisätiedot

Visma Certified Gold Partner GEOTRACK OY. Ulkoistettu taloushallinto mukana yrityksen kasvuvaiheissa. Kansainvälinen Visma lähellä Sinua

Visma Certified Gold Partner GEOTRACK OY. Ulkoistettu taloushallinto mukana yrityksen kasvuvaiheissa. Kansainvälinen Visma lähellä Sinua NRO 2/08 VISMAN ASIAKASLEHTI Kansainvälinen Visma lähellä Sinua Ulkoistettu taloushallinto mukana yrityksen kasvuvaiheissa Visma Nova- ja Visma Econet -koulutukset uudistuvat Visma Certified Gold Partner

Lisätiedot

RATKAISUJA. Älykkäitä. mutkikkaisiin ongelmiin

RATKAISUJA. Älykkäitä. mutkikkaisiin ongelmiin Strålforsin julkaisema informaatiologistiikkaa käsittelevä lehti #1 2007 Älykkäitä RATKAISUJA mutkikkaisiin ongelmiin 4 5 Etiketit saavat vauhtia kamiinaan 10 11 Tulevaisuuden lahjakortti 18 20 Falken

Lisätiedot

Merja Vilmilä BRÄNDI JA REKRYTOINTI DIGITAALISESSA MAA- ILMASSA. Sosiaalinen Media HR Työkaluna. Pro Gradu tutkielma. Hallintotiede.

Merja Vilmilä BRÄNDI JA REKRYTOINTI DIGITAALISESSA MAA- ILMASSA. Sosiaalinen Media HR Työkaluna. Pro Gradu tutkielma. Hallintotiede. Merja Vilmilä BRÄNDI JA REKRYTOINTI DIGITAALISESSA MAA- ILMASSA Sosiaalinen Media HR Työkaluna Pro Gradu tutkielma Hallintotiede Syksy 2011 Sisällysluettelo 1. JOHDANTO... 1 1.1 Miksi sosiaalinen media

Lisätiedot

n:o 2 2014 MATEMAATTIS-LUONNONTIETEELLISTEN ALOJEN AKATEEMISET

n:o 2 2014 MATEMAATTIS-LUONNONTIETEELLISTEN ALOJEN AKATEEMISET n:o 2 2014 MATEMAATTIS-LUONNONTIETEELLISTEN ALOJEN AKATEEMISET 1 Sisällys Puheenjohtajalta... 2 Ohjelmat ja strategiat ripeästi toimeksi - julkisen hallinnon ICT:n pitkään valmisteltu rakenneuudistus toteutuu...

Lisätiedot

Yritys- Onko terveys sinulle tärkeä? Olemme muuttaneet Kauppakadulle! Pohjois-Karjalan. Toukokuu 2/2015. Maanrakennuksen palveleva ammattilainen

Yritys- Onko terveys sinulle tärkeä? Olemme muuttaneet Kauppakadulle! Pohjois-Karjalan. Toukokuu 2/2015. Maanrakennuksen palveleva ammattilainen Pohjois-Karjalan Yritys- maailma Toukokuu 2/2015 Olemme muuttaneet Kauppakadulle! Kauppakatu 17 B, 3.krs, 80100 Joensuu puh. 0500 188 605, fax 013 318 013 toimisto@tiimi-perinta.fi www.tiimi-perinta.fi

Lisätiedot

Ohjelmistoteollisuus kansantaloutemme kulmakiveksi

Ohjelmistoteollisuus kansantaloutemme kulmakiveksi Ohjelmistoteollisuus kansantaloutemme kulmakiveksi Ohjelmistoteollisuus on merkittävää teollisuutta Yhdysvalloissa ohjelmistoteollisuus on kasvanut jo kolmanneksi suurimmaksi teollisuuden tuotannonalaksi

Lisätiedot

KTA-YHTIÖT Oy:n asiakaslehti 1 2/2009. Laine Direct ja KTA. 55 vuotta yhteistyötä. PunaMusta yhdistää offsetin ja digin. Savon Sanomien Ekoteko

KTA-YHTIÖT Oy:n asiakaslehti 1 2/2009. Laine Direct ja KTA. 55 vuotta yhteistyötä. PunaMusta yhdistää offsetin ja digin. Savon Sanomien Ekoteko KTA-YHTIÖT Oy:n asiakaslehti 1 2/2009 Laine Direct ja KTA 55 vuotta yhteistyötä Savon Sanomien Ekoteko PunaMusta yhdistää offsetin ja digin Pääkirjoitus... 2 Reach ja KTA-yhtiöt?... 3 Fuji investoi tuulivoimaan...

Lisätiedot