KUVAUS YRITYKSESTÄ & REFERENSSIT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KUVAUS YRITYKSESTÄ & REFERENSSIT"

Transkriptio

1 KUVAUS YRITYKSESTÄ & REFERENSSIT OY Oy GSM Y-tunnus:

2 Oy Kuvaus yrityksestä & referenssit 2 / 8 KUVAUS YRITYKSESTÄ & REFERENSSIT OY 1 KUVAUS YRITYKSESTÄ Oy (Y-tunnus ) on toiminut :n (Y-tunnus ; toiminimi, perustettu ) jatkajana, käyttäen samoja laitteita, materiaaleita, tiloja ja henkilökuntaa lähtien. Oy:n omistaja on diplomi-insinööri ja tekniikan tohtori, Klaus A J Riederer. Oy:n luottoluokitus on AA (Suomen Asiakastieto Oy, 2013), ja sen omistajalla on takanaan yli miljoonan euron omaisuus. ja Oy eivät ole koskaan ottaneet ulkopuolista lainaa tms. yritystoimintansa rahoittamiseksi. Oy:n laitteisto ja omaisuus (Koskenkylän sahan kiinteistö poislukien) on miltei kokonaan kuoletettu sen kirjanpidossa / verotuksessa. Oy:n palveluksessa toimii tällä hetkellä yksi henkilö, sen omistaja ja toimitusjohtaja. Tarjotessaan asiakkailleen räätälöityjä palveluja yritys hankkii tarvittaessa lisätyövoimaa ja/tai käyttää alihankintaa, viimeksi mainittu on maamme oloissa tällä erää järkevämpää. Yrityksellä on ollut muutamia määräaikaisia työntekijöitä/harjoittelijoita viimeisten vuosien aikana, mitä tarvittaessa/tilaisuuden tullessa jatketaan. :lla (toiminimi) / Oy:lla / Klaus Riedererillä on pitkäjänteistä kokemusta alihankkijoiden käytöstä ja alihankkijana olemisesta, vuodesta 1996 on toimittu räätälöityjen ammattiaudiolaitteiden konseptisuunnittelijana, valmistajana ja valmistuttajana sekä globaalina jälleenmyyjänä, kts. mm Lisäksi (toiminimi) / Oy/ Klaus Riederer ovat tuoneet suuren määrän laitteita ja materiaaleja maahan, järjestäen niiden hankintaneuvottelut, tullaukset, rahdit ja kaiken muun tarvittavan jo kahden vuosikymmenen ajan. Oy:n toimintaperiaatteisiin kuuluvat korkea palvelu, laatu ja asiakkaiden tarpeiden ymmärtäminen. Ratkaisut ovat usein yksilöllisiä, räätälöityjä, avaimet käteen periaatteella toteutettuja. Yritykselle ja sen toimitusjohtajalle kunnia, moraali ja etiikka ovat kaikki kaikessa, jossa tyytyväinen asiakas on kuningas. Vaikka yrityksen toimitusjohtajalla on takanaan vahva tekninen osaaminen tekniikan tohtorina, on hänellä takanaan myös yli 30 omaa valokuvataidenäyttelyä. Luovat ratkaisut ovat hänelle tuttuja. Hän on saanut useita apurahoja niin tieteessä kuin taiteessakin uransa aikana, ja hän kehittää jatkuvasti laaja-alaista osaamistaan, jota hän käyttää kaikilla toiminta-aloillaan. Mutkikkaat Oy GSM Y-tunnus:

3 Oy Kuvaus yrityksestä & referenssit 3 / 8 tietotekniset ja tekniset ratkaisut eivät ole hänelle vieraita, mitä kaikkea hän on opiskellut laajasti TKK:lla. / Oy / Klaus A J Riederer on toiminut kuva-alalla ammattimaisesti 06/1996 lähtien, kuin myös äänitieteen tutkijana (väitellyt 12/2005). Digitointia on tehty vuodesta 1997 lähtien hyvin runsaasti. Tämä käsittänyt mm. yli ruudun (135, 120, 9x12, 4x5) oman filmiarkiston digitoinnin, lukuisten ammatti- ja harrastajavalokuvaajien filmiarkistojen digitointia sekä digitointipalveluja julkisille laitoksille, museoille ja yrityksille sekä taideteosten analogista ja digitaalista reproamista ja digitointia niin Suomessa kuin ulkomaillakin (mm. Kiinassa, Ruotsissa ja Ranskassa). / Oy / Klaus A J Riederer on ainoa kaupallinen toimija (sekä ammattitaiteen edustaja sekä ainoa tekniikan alalta väitellyt, TkT) Digiwiki palvelussa, joka keskittyy digitoinnin ja pitkäaikaissäilyttämisen ammattilaispalveluihin. / Oy / Klaus A J Riederer on ollut mukana kutsuttuna Digiwikissä aivan alusta lähtien, mukaan lukien sen edeltäjässä Digifoorumissa. Oy:n toimitusjohtajakin hän on aktiivinen ryhmän toimija ja sen sisällön kehittäjä, joka on sinut modernin teknologian ja tietokoneiden kanssa, vahvan teknisen taustan johdosta. Klaus A J Riederer uskoo avoimeen lähdekoodiin, tiedon vapaaseen jakamiseen, toisin kuin muut alan toimijat. 2 YKSILÖIDYT REFERENSSIT Tässä mainitaan vain joitakin digitoinnin toimeksiantoja, osuen vuosille kronologisessa järjestyksessä. Kuvankäsittelyä ja muuta automaattista tietojenkäsittelyä ne sisältävät lähes kaikki, joten lähes päivittäisesti tehtävää kuvankäsittelyä ei tässä yhteydessä ole erikseen yksilöity. Referenssejä (04/2008 lähtien) kuvitettuine työnkulkuineen on myös tarkasteltavissa osoitteessa sekä pidempiä Klaus A J Riedererin kertomuksia joihinkin yleispäteviin tapauksiin osoitteessa Tarkemmin eritellyt referenssit, / Oy / Klaus A J Riederer Asiakas Crown Pakkaus Oy Ajankohta Kuvaus 11/2014 Digitoinnin konsultointi asiakkaalle (veloituksetta), mikä johti seuraavaan toimitukseen; pilotti. Aukkomikrofilmikorttien digitointi, 35 mm, 10 kpl, TIFF, JPG x 2, aineiston järjestäminen, räätälöity käsinsuoritettu kuvankäsittely jokaiselle kuvalle, sovitun metadatan lisääminen ja indeksointi, tiedostojen nimeäminen ja tiedostorakenteen muodostaminen, referenssilaadun Oy GSM Y-tunnus:

4 Oy Kuvaus yrityksestä & referenssit 4 / 8 katsominen yhdessä asiakkaan kanssa, toimituksen koeerän räätälöinti ja hyväksyminen yhdessä asiakkaan kanssa, varsinaisen toimituksen kaikkien kuvien laadun varmistaminen (toimittaja), toimituksen laadun hyväksyminen (tilaaja). Koko yrityksen digitoitavien mikrokorttien digitointi odottaa asiakkaalta korttien järjestelyä ja noutokuntoon saattamista. Martin Sandelin (Telenokia Oy) 09/2014 Digitoinnin konsultointi asiakkaalle (veloituksetta), mikä johti seuraavaan toimitukseen. Mikrofilmikorttien digitointi ja tekstintunnistus (OCR) käyttäen aikaisemmin räätälöityjä järjestelmiä sekä Oy:n rakentaman automaattisen mikrokorttien (fiché) robottisyöttölaitteen käyttöönotto ja bugitestaus. Yhteensä 118 filmikorttia A6 koossa, otoksia (sivuja) yhteensä 3544 kpl, TIFF, JPG, PDF (haettava), aineiston järjestäminen, räätälöity älykäs adaptiivinen automaattinen kuvankäsittely jokaiselle kuvalle, sovitun metadatan lisääminen ja indeksointi, tiedostojen nimeäminen ja tiedostorakenteen muodostaminen, referenssilaadun katsominen yhdessä asiakkaan kanssa, toimituksen koeerän räätälöinti ja hyväksyminen yhdessä asiakkaan kanssa, varsinaisen toimituksen kaikkien kuvien laadun varmistaminen (toimittaja), toimituksen laadun hyväksyminen (tilaaja). Tyytyväinen asiakas on luvannut lisää töitä, tarvetta tullessa. Yleisradio Oy 03 05/2013 ja 09/ /2014 Koneella kirjoitettujen v levyarkiston A6 hakemistokorttien digitointi, tekstintunnistus (OCR), digitoidun datan rakenteellistaminen ja tietokannan luominen; pilotti. Kortteja yhteensä lopulta kpl, kortit vaikealukusia ja osin huonokuntoisia. Lopullisessa hankkeessa luotiin automaattisia ja puoliautomaattisia konenäkö/hahmontunnistusmenetelmiä ja järjestelmiä, joiden avulla erikoisvalmisteisella dokumenttiskannerilla digitoitu kuva jaetaan adaptiivisesti eri alueisiin. Laajasti viritetty tekstintunnistusohjelma tulkkaa eri alueet, joista automaattisesti tieto kerätään tietokantaan ns. rakenteellisessa muodossa. Lopputulos, mihin mikään muu alan toimija ei ole pystynyt, ylitti laadullisesti täysin odotukset. Oy GSM Y-tunnus:

5 Oy Kuvaus yrityksestä & referenssit 5 / 8 Kotimaisten kielten tutkimuskeskus (KOTUS) Vantaan Energia 07/2012 Digitoinnin konsultointi asiakkaalle (veloituksetta), mikä johti seuraaviin koedigitointeihin (veloituksetta). Mikrofilmien digitointi, 3 rullaa 35 mm. Sovitun metadatan lisääminen ja indeksointi, tiedostojen nimeäminen ja tiedostorakenteen muodostaminen, referenssilaadun tarkastamien yhdessä asiakkaan kanssa, toimituksen koe-erän räätälöinti ja hyväksyminen yhdessä asiakkaan kanssa. Onnistunut pilotti, ei johtanut tilaukseen rahoituksen puuttuessa. 10/2011 Digitoinnin konsultointi asiakkaalle (veloituksetta), mikä johti seuraavaan toimitukseen. Mikrofilmien digitointi, 14 rullaa 35 mm, lopullisia sivuja 6696 kpl (alkuperäiset n. A4 A0 koossa), TIFF, JPG x 2, aineiston järjestäminen, räätälöity älykäs adaptiivinen automaattinen kuvankäsittely jokaiselle kuvalle, sovitun metadatan lisääminen ja indeksointi, tiedostojen nimeäminen ja tiedostorakenteen muodostaminen, referenssilaadun katsominen yhdessä asiakkaan kanssa, toimituksen koe-erän räätälöinti ja hyväksyminen yhdessä asiakkaan kanssa, varsinaisen toimituksen kaikkien kuvien laadun varmistaminen (toimittaja), toimituksen laadun hyväksyminen (tilaaja). Kansallisarkisto 06/ /2011 Digitointihanke 2010 (mikrofilmien digitointi ja kuvankäsittely) kansainvälisen (EU-) tarjouskilpailun voittaminen, mikä johti seuraavaan toimitukseen. Suomenlinnan hoitokunta 02/2012, 2008, Mikrofilmien digitointi, n rullaa 35 mm, lopullisia sivuja kpl (alkuperäiset n. A6 A0 koossa), TIFF, JPG x 2, aineiston järjestäminen, räätälöity älykäs adaptiivinen automaattinen kuvankäsittely jokaiselle kuvalle, sovitun metadatan lisääminen ja indeksointi, tiedostojen nimeäminen ja tiedostorakenteen muodostaminen, referenssilaadun katsominen yhdessä asiakkaan kanssa, toimituksen koe-erän räätälöinti ja hyväksyminen yhdessä asiakkaan kanssa, tilaajan referenssilaadun uudelleentarkistaminen yhdessä tilaajan kanssa, varsinaisen toimituksen kuvien laadun varmistaminen (toimittaja), toimituksen laadun hyväksyminen (tilaaja), takuukorjausten tekeminen ja niiden hyväksyntä tilaajalla. Filmiarkiston konservoinnin ja digitoinnin konsultointi asiakkaalle (veloituksetta), mikä on johtanut useisiin seuraavanlaisiin toimituksiin. Filmien (mikrofilmi, kinofilmi, keskikoon ja suuren koon Oy GSM Y-tunnus:

6 Oy Kuvaus yrityksestä & referenssit 6 / filmi), konservointi (purkaminen hapollisista säilytyskuorista/taskuista jne., puhdistaminen, peseminen, arkivointi happovapaisiin museokelpoihin säilytystaskuihin), digitointi, yht. reilut 1000 kpl, TIFF, JPG x 2, aineiston järjestäminen, räätälöity älykäs adaptiivinen puoliautomaattinen kuvankäsittely jokaiselle kuvalle, sovitun metadatan lisääminen ja indeksointi, tiedostojen nimeäminen ja tiedostorakenteen muodostaminen, referenssilaadun katsominen yhdessä asiakkaan kanssa, toimituksen koe-erän räätälöinti ja hyväksyminen yhdessä asiakkaan kanssa, varsinaisen toimituksen kaikkien kuvien laadun varmistaminen (toimittaja), toimituksen laadun hyväksyminen (tilaaja). Kotimaisten kielten tutkimuskeskus (KOTUS) 07/2010 Digitoinnin konsultointi asiakkaalle (veloituksetta), mikä johti seuraavaan toimitukseen. Värimikrofilmikorttien (14 kpl, mikrokuvatut keruukartat) digitointi ja kuvankäsittely, 07/2010. Onnistunut pilotti. 3 YKSILÖIDYT REFERENSSIT, / OY / KLAUS A J RIEDERER 1. Eero Paloheimo Oy, Eero Paloheimo (p ), tietokoneiden huolto ja korjaus, datan palautus, datan konvergointi, verkkosivujen päivitys, valokuvien digitointi, IT-hankintojen liikeneuvottelut, koneiden ja softien asennukset ja neuvonta, ja monet muut räätälöidyt palvelut, , Suomenlinnan hoitokunta, suuren ja keskikoon filmi ja mikrofilmiarkiston digitointi ja konservointi ja konservoinnin konsultointi ja tarvikkeiden välitys, n originaalia, , Sastama Oy (Tapani Saastamoinen, p ), Erkki Saastamoisen 100 v. muistonäyttelyn valmistaminen: 135 diafilmien digitointi, digitaalinen kuvankäsittely, vedostaminen sekä museosäilyvän pigmenttivedosten ja taulujen valmistaminen, n. 15 kpl, Klaus Saksa (p ), Markus Copperin tilateosten diakuvien (135, 120, 9x12 formaateissa) digitointi ja konservointi, 32 kpl, Salon taidemuseo (Susanna Malmsten), 135 diafilmien digitointi ja digitaalinen restaurointi, 2 kpl, Metsähallitus, Lapin Luontopalvelut (Venla Väisänen, p ) 135 filmien digitointi ja digitaalinen restaurointi, 5 kpl, Dalian Oy (Antti Wäre, p ) Qin Bailan perinteisen kiinalaisen silkkimaalaustaidenäyttelyn teosten valokuvaus suurelle ja keskisuurelle diafilmille, filmien digitointi ja referenssikappaleiden (2) valmistus pigmenttivedoksina polyesterikankaalle, noin 70 teosta, 2008 (Qin Bailan hyväksyi referenssikappaleet ja luovutti alkuperäiset teoksensa Pekingin kansallismuseoon). Oy GSM Y-tunnus:

7 Oy Kuvaus yrityksestä & referenssit 7 / 8 8. Dalian Oy (Antti Wäre, p ) Qin Bailan perinteisen kiinalaisen silkkimaalaustaidenäyttelyn vieraskirjan digitointi ja tulostaminen, Dalian Oy (Antti Wäre, p ) ja Qin Bailan perinteisen kiinalaisen silkkimaalaustaideteosten digitointi kuvaamalla taiteilijan ateljeessa Jinzhoussa, Kiinassa, noin 300 teosta, Transdeco Oy (Tuukka / Erkki Larioja, p , serigrafioiden digitointi valokuvaamalla, noin 90 teosta (tähän asti), BEE2 (Asko Rokala, p ), alihankintana useiden erilaisten ja kokoisten pintaoriginaalien digitointia, useita kymmeniä, Kansallisarkisto, Kotiin karkotetut Inkerin näyttelyteosten valmistaminen, digitoitujen tiedostojen kuvankäsittely ja vedostaminen museosäilyviksi pigmenttivedoksi polyesterikankaalle, 4 teosta, (myös: Kansallisarkisto, Juutalaisen seurakunta 100-vuotisnäyttelyyn pigmenttivedokset kuvankäsittelyineen, 2006). (myös: Kansallisarkisto, 135 diafilmien digitointi ja konservointi, 22 kpl, 2005) 13. Matti Vartia, (p ) Eero Vartian 100-vuotiaiden lasinegatiivien digitointi, konservointi ja digitaalinen restaurointi sekä museosäilyvien pigmenttivedosten ja taulun valmistaminen, runsaat 100 kpl, Taidevalokuvaaja Ari Kakkinen (p ), 8x10 värinegojen digitointi, 8 kpl, Liisa Saastamoinen (p ), pintaoriginaalin (Mannerheimin muistokirja) digitointi ja digitaalinen restaurointi sekä museosäilyvän pigmenttivedoksen ja taulun valmistaminen, Heli Riederer (p ) useiden vanhojen valokuvien (pintaoriginaalien) digitointia ja digitaalista restaurointia sekä pigmenttivedosten valmistamista Kotimaisten kielten tutkimuskeskus (KOTUS, Toni Suutari, p ), mikrofilmikorttien (14 kpl) digitointi ja kuvankäsittely, 07/2010. Onnistunut pilotti. 18. Kansallisarkisto, Digitointihanke 2010, EU-kilpailetun tarjouskilpailun voittaminen (parhaimmat pisteet). Noin 1000 mormonifilmirullan (35 mm mikrofilmiä) digitointi, indeksointi, metadatan lisäys ja jälkikäsittely, Hanketta käsitelty laajasti kolmessa artikkelissa verkkosivuilla linkin Laitosten kokemuksia M-kirjaimen kohdalla. 19. Dan Palmgren, (p ), lukuisten filmioriginaalien digitointia ja digitaalista restaurointia sekä pigmenttivedosten valmistamista taidenäyttelyihin Eino Mälkki / Toivo Flink (p ), n. 100 v. Vanhojen keittokirjojen huippudigitointi ja tekstintunnistus, Oy GSM Y-tunnus:

8 Oy Kuvaus yrityksestä & referenssit 8 / Helsingin Seudun ympäristöpalvelut HSY (Olli Rautkari, p ), 100- vuotiaiden 18x24 cm2 lasinegatiivien digitointi, konservointi ja digitaalinen restaurointi sekä museosäilyvien pigmenttivedosten ja taulun valmistaminen, 10 kpl, Vantaa Energia (Sami Pasanen, p ), 14 mikrofilmirullan (35 mm mikrofilmiä, 6696 ruutua) digitointi, indeksointi, metadatan lisäys ja jälkikäsittely, Kotimaisten kielten tutkimuskeskus (KOTUS, Toni Suutari, p ), 35 mm mikrofilmirullien (3 kpl) koedigitointi ja automoitu kuvankäsittely, 07/2012. Onnistunut pilotti. 24. Yleisradio Oy (Lauri Saarikoski, p ), kappaleen A6 kokoisen hakemistokortin digitointi, tekstintunnistus (OCR), digitoidun datan rakenteellistaminen ja tietokannan luominen, Martin Sandélin (p, ) 118 kappaleen A6 -kokoisen mikrofilmikortin (otoksia 3544 kpl) digitointi, automaattinen kuvankäsittely, tekstintunnistus (OCR) ja indeksointi, Crown Pakkaus Oy (Mirko Belkin, p ), 10 kappaleen 35 mm aukkomikrokortin digitointi, manuaalinen kuvankäsittely ja indeksointi, BIF Oy, Dalian Oy, Antti Wäre (Antti Wäre, p ), useita digitoinnin, kuvankäsittelyn, graafisen, ATK:n, ja muiden alojen räätälöityjä toimeksiantoja Klaus Riederer (p ), mustavalkofilmien (135, 120, 9x12, 4x5) kehittäminen, digitointi ja arkivointi (Lanovia C-550 & Agfa XY-15 skannerilla; aiemmin digitoitu yli orginaalia), n ruutua yhteensä, Lisäksi / Oy on tehnyt jatkuvasti useiden yritysten, museoiden ja muiden instituutioiden ja yksityisasiakkaiden (massa)digitoinnin, konservoinnin, vedostamisen, tulostamisen ja muun toiminnan konsultointia, mistä olemme myös laittaneet avoimesti kaikkien saataville runsaasti materiaalia Internettiin. 4 TARJOUSTEN YHTEYSHENKILÖ Tarjouksista antaa lisätietoja Oy:n toimitusjohtaja, tekniikan tohtori Klaus A J Riederer, puhelin , sähköposti kar@kar.fi, yrityksen verkkosivut Oy GSM Y-tunnus:

Hyvät käytännöt ja pitkäaikaissäilytyksen huomioiminen digitoinnissa. 6.5.2013 FT István Kecskeméti, sektorijohtaja, Kansallisarkisto

Hyvät käytännöt ja pitkäaikaissäilytyksen huomioiminen digitoinnissa. 6.5.2013 FT István Kecskeméti, sektorijohtaja, Kansallisarkisto Hyvät käytännöt ja pitkäaikaissäilytyksen huomioiminen digitoinnissa 6.5.2013 FT István Kecskeméti, sektorijohtaja, Kansallisarkisto Kokoelmat (alkuperäiset) Digitoinnin kokonaisuus Luettelointi Järjestely

Lisätiedot

Museaalisen kuvamateriaalin digitoinnin ulkoistaminen

Museaalisen kuvamateriaalin digitoinnin ulkoistaminen Museaalisen kuvamateriaalin digitoinnin ulkoistaminen Digitoinnin työpaja 2/4: Valokuvien digitoinnin suunnittelu 24.11.2009 Tutkija Panu Rissanen, Poliisimuseo Tutkija Tiina Tuulasvaara-Kaleva, Poliisimuseo

Lisätiedot

Tekstin digitointi Kansallisarkistossa

Tekstin digitointi Kansallisarkistossa Tekstin digitointi Kansallisarkistossa 19.11.2009 ISTVÁN KECSKEMÉTI yksikönjohtaja, FT Tehtävä Arkistolaitoksen tehtävänä on varmistaa kansalliseen kulttuuriperintöön kuuluvien asiakirjojen säilyminen

Lisätiedot

JULKISOIKEUDELLISET SUORITTEET

JULKISOIKEUDELLISET SUORITTEET 1.1.2009 1 (6) JULKISOIKEUDELLISET SUORITTEET SELVITYKSET VIRALLISEEN TARKOITUKSEEN 1. TODISTUS euroa käytettäessä yhden arkistonmuodostajan yhtä tai kahta asiakirjaa...19,00/sivu käytettäessä yhden arkistonmuodostajan

Lisätiedot

Tietohallintopäällikkö Ari Apilo

Tietohallintopäällikkö Ari Apilo Digitoitujen vpasiakirjojen palvelu Tietohallintopäällikkö Ari Apilo ari.apilo@eduskunta.fi 28.9.2018 http://avoindata.eduskunta.fi/digitoidut/ Vuosien 1907-2000 vp -asiakirjat Suomen yksikamarinen eduskunta

Lisätiedot

Tutkijatapaaminen 11.5.2012

Tutkijatapaaminen 11.5.2012 Tutkijatapaaminen 11.5.2012 Arkistolaitoksen digitointitoiminta FT István Kecskeméti, yksikönjohtaja Digitoinnin periaatteita Arkistolaitoksen digitoinnin kohteena ovat selkeät asiakirjakokonaisuudet,

Lisätiedot

SKANNAUSVINKKEJÄ. Skannausasetukset:

SKANNAUSVINKKEJÄ. Skannausasetukset: SKANNAUSVINKKEJÄ Tämä skannausohje on tarkoitettu täydentämään Yliopistopainon Xerox-käyttöohjetta (https://www.jyu.fi/palvelut/yopaino/opiskelija/print-it/xerox%20kayttoohje), ei korvaamaan sitä. Yliopistopainon

Lisätiedot

Digitoinnin työpaja 3a/4 Äänitteiden digitoinnin perusteita

Digitoinnin työpaja 3a/4 Äänitteiden digitoinnin perusteita Digitoinnin työpaja 3a/4 Äänitteiden digitoinnin perusteita 15.1.2010 Toni Suutari www.kdk2011.fi Kansallinen digitaalinen kirjasto parantaa kirjastojen, arkistojen ja museoiden sähköisten aineistojen

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ KIRKONKIRJOJEN MIKROKUVAUKSESTA, DIGITOINNISTA JA INDEKSOINNISTA SEKÄ PERHELEHTIEN DIGITOINNISTA JA INDEKSOINNISTA

TARJOUSPYYNTÖ KIRKONKIRJOJEN MIKROKUVAUKSESTA, DIGITOINNISTA JA INDEKSOINNISTA SEKÄ PERHELEHTIEN DIGITOINNISTA JA INDEKSOINNISTA 1 TARJOUSPYYNTÖ KIRKONKIRJOJEN MIKROKUVAUKSESTA, DIGITOINNISTA JA INDEKSOINNISTA SEKÄ PERHELEHTIEN DIGITOINNISTA JA INDEKSOINNISTA Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä (tilaaja) järjestää tarjouskilpailun

Lisätiedot

ARKISTOLAITOKSEN VAATIMUKSET DIGITOIDULLE AINEISTOLLE

ARKISTOLAITOKSEN VAATIMUKSET DIGITOIDULLE AINEISTOLLE AL/11130/07.01.02.04.02/2008 ARKISTOLAITOKSEN VAATIMUKSET DIGITOIDULLE AINEISTOLLE Sisältö Arkistolaitoksen tekniset vaatimukset digitoidulle aineistolle Tarkoitus Varmistaa kansalliseen kulttuuriperintöön

Lisätiedot

Hyvän digiasiakassuhteen rakentaminen

Hyvän digiasiakassuhteen rakentaminen Hyvän digiasiakassuhteen rakentaminen digimensa hanke Menestyvät suomalaiset asiakasviisaat organisaatiot Asiakasarvon johtaminen ja mittaaminen digitaalisen ajan liiketoimintamalleissa Osallistamalla

Lisätiedot

RAISION SEURAKUNTA TARJOUSPYYNTÖ 1 ( 7 ) Kirkonkirjojen digitointi 04.06.2010

RAISION SEURAKUNTA TARJOUSPYYNTÖ 1 ( 7 ) Kirkonkirjojen digitointi 04.06.2010 RAISION SEURAKUNTA TARJOUSPYYNTÖ 1 ( 7 ) 1. YLEISTÄ Raision seurakunta toimii tilaajana kirkonkirjojen ja perhelehtien mikrokuvaamiseksi, digitoimiseksi ja indeksoimiseksi Naantalin rovastikunnan alueella,

Lisätiedot

Museoiden digitointiavustus

Museoiden digitointiavustus Museoiden digitointiavustus Digitointihankkeet ja museoiden yhteistyö tilaisuus 1.6.2010 Minna Karvonen, opetus- ja kulttuuriministeriö Kansallinen digitaalinen kirjasto parantaa kirjastojen, arkistojen

Lisätiedot

Kansallisarkiston digitointihanke

Kansallisarkiston digitointihanke Kansallisarkiston digitointihanke 1.5. 31.12.2009 István Kecskeméti 18.5.2010 Suomen VIII Arkistopäivät Hankkeen hallinnointi Opetusministeriö myönsi 1 550 000 euron erillismäärärahan Kansallisarkistolle

Lisätiedot

Tekijänoikeudet digitointihankkeissa

Tekijänoikeudet digitointihankkeissa Tekijänoikeudet digitointihankkeissa Tieteellisen kirjallisuuden tekijänoikeuspäivä Tieteiden talo 26.1.2016 Jukka-Pekka Timonen Harkitsetteko julkaisunne digiointia ja avaamista yleisön käyttöön verkossa

Lisätiedot

HINNASTO Kopiointi & tulostus

HINNASTO Kopiointi & tulostus HINNASTO Kopiointi & tulostus www.oasismedia.fi HINNASTO 2(8) N HINNASTO Hinnat sisältävät arvonlisäveron 23 % ja ilmoitettu euroissa. Hinnasto on voimassa alkaen toistaiseksi. A4/A3 KOPIOINTI / TULOSTUS

Lisätiedot

HINNASTO Kopiointi & tulostus

HINNASTO Kopiointi & tulostus HINNASTO Kopiointi & tulostus www.oasismedia.fi HINNASTO 2(8) N HINNASTO Hinnat sisältävät arvonlisäveron 22 % ja ilmoitettu euroissa. Hinnasto on voimassa alkaen toistaiseksi. A4/A3 KOPIOINTI / TULOSTUS

Lisätiedot

KDK:n ajankohtaiset kuulumiset

KDK:n ajankohtaiset kuulumiset KDK:n ajankohtaiset kuulumiset 17.5.2011 Valtakunnalliset museopäivät, Turku Tapani Sainio Kansalliskirjasto www.kdk2011.fi Kansallinen digitaalinen kirjasto parantaa kirjastojen, arkistojen ja museoiden

Lisätiedot

Kansalliset digitaaliset kirjastohankkeet ja digitointi

Kansalliset digitaaliset kirjastohankkeet ja digitointi Kansalliset digitaaliset kirjastohankkeet ja digitointi 11. Suomalais-venäläinen kulttuurifoorumi Hämeenlinna 7.10.2010 Minna Karvonen Kansallinen digitaalinen kirjasto parantaa kirjastojen, arkistojen

Lisätiedot

TARJOUS- JA HINNOITTELULOMAKE 14.11.2012 Markkinointiviestintä- ja viestintäpalvelut

TARJOUS- JA HINNOITTELULOMAKE 14.11.2012 Markkinointiviestintä- ja viestintäpalvelut KORJATTU 1 (16) TARJOUS- JA HINNOITTELULOMAKE 14.11.2012 Markkinointiviestintä- ja viestintäpalvelut Tarjoaja tekee tarjouksen täyttämällä ja allekirjoittamalla tämän tarjous- ja hinnoittelulomakkeen.

Lisätiedot

Kansallinen digitaalinen kirjasto

Kansallinen digitaalinen kirjasto Kansallinen digitaalinen kirjasto 25.9.2008 Minna Karvonen Kansallinen digitaalinen kirjasto hankkeen tausta Kansalliset linjaukset velvoittavat kirjastojen, arkistojen ja museoiden tietovarantojen digitoinnin

Lisätiedot

AURINKOSÄHKÖN YHTEISTILAUKSEN TARJOUSPYYNTÖ

AURINKOSÄHKÖN YHTEISTILAUKSEN TARJOUSPYYNTÖ AURINKOSÄHKÖN YHTEISTILAUKSEN TARJOUSPYYNTÖ 30.10.2014 Yleistä: Olemme keräämässä yhteistilausta johon osallistuu yksityisiä omakotitalon omistajia ja yrityksiä Iistä ja sen ympäristökunnista, sekä myös

Lisätiedot

Kansallinen digitaalinen kirjasto -tilannekatsaus

Kansallinen digitaalinen kirjasto -tilannekatsaus Kansallinen digitaalinen kirjasto -tilannekatsaus Opetus- ja kulttuuriministeriön toimialan tietohallinnon yhteistyökokous 25.5.2011 Kansallinen digitaalinen kirjasto: taustaa Kansallinen tietoyhteiskuntastrategia

Lisätiedot

Maahanmuuttajien suomen kielen koulutuksen hankinta

Maahanmuuttajien suomen kielen koulutuksen hankinta Tarjouslomake 1 (5) Maahanmuuttajien suomen kielen koulutuksen hankinta Tarjoajan tekniseen suorituskykyyn ja ammatilliseen pätevyyteen liittyvät vaatimukset ja tarjoukseen liitettävät selvitykset TARJOUSPYYNNÖN

Lisätiedot

Digitoinnin suunnittelu ja digitoinnin työnkulku

Digitoinnin suunnittelu ja digitoinnin työnkulku Digitoinnin suunnittelu ja digitoinnin työnkulku Lisääja skaalaa vaakakuva tähän valokuvaaja Virve Laustela 19.3.2013 kuva: I.K.Inha/Helsinki, Vilhonkatu v.1908, 9X12 cm lasinegatiivi Suunnitelmallinen

Lisätiedot

SALON RAUTA OY. Yritys valmistaa metallisia portaita ja portteja sekä ruostumattomasta teräksestä mm. postilaatikoita.

SALON RAUTA OY. Yritys valmistaa metallisia portaita ja portteja sekä ruostumattomasta teräksestä mm. postilaatikoita. SALON RAUTA OY Salon Rauta Oy:n perustivat 1.9.1998 Antti ja Timo Salo. Antti Salo toimii yrityksessä toimitusjohtajana sekä talousjohtajana ja Timo Salo hallituksen puheenjohtajana sekä myyntijohtajana.

Lisätiedot

Pitkäaikaistallennus. CSC - Tieteen tietotekniikan keskus IT2008 Ari Lukkarinen

Pitkäaikaistallennus. CSC - Tieteen tietotekniikan keskus IT2008 Ari Lukkarinen Pitkäaikaistallennus CSC - Tieteen tietotekniikan keskus IT2008 Ari Lukkarinen Mitä on pitkäaikaistallennus? Tiedon tallennuksen aikajänne ylittää tallennusjärjestelmän sekä laite-että ohjelmistokomponenttien

Lisätiedot

v4.0 Palvelukuvaus 1.11.2014

v4.0 Palvelukuvaus 1.11.2014 v4.0 Palvelukuvaus 1.11.2014 - 2-5 Internetsivustopaketti nettihelmi nettihelmi on Avaimet käteen Internetsivusto ratkaisu. Palvelu sisältää laadukkaan graafisen ulkoasun nettihelmi perussivupohjaan ja

Lisätiedot

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut.

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut. 1 (13) TARJOUS- JA HINNOITTELULOMAKE 2012 Mainostoimistopalvelut Tarjoaja tekee tarjouksen täyttämällä ja allekirjoittamalla tämän tarjous- ja hinnoittelulomakkeen. Tarjouksen jättäessään tarjoaja sitoutuu

Lisätiedot

RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT

RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT Tuoteluettelo / 2014 RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT Maatalous Teollisuus & materiaalin käsittely Ympäristönhoito Kevytperävaunut Muut laitteet THE SKY IS NOT THE LIMIT STARCO FINLAND

Lisätiedot

Pietinen Oy -negatiivikokoelman luettelointi- ja digitointiprojekti Kuva-arkistopäivät 3.11.2015 Karoliina Valli & Eemeli Hakoköngäs

Pietinen Oy -negatiivikokoelman luettelointi- ja digitointiprojekti Kuva-arkistopäivät 3.11.2015 Karoliina Valli & Eemeli Hakoköngäs Pietinen Oy -negatiivikokoelman luettelointi- ja digitointiprojekti Kuva-arkistopäivät 3.11.2015 Karoliina Valli & Eemeli Hakoköngäs Hankkeen esittely ja aineistojen valintaprosessit Syksy 2014 (5 kk)

Lisätiedot

HINNASTO 01/2015. Rakennuspiirustusten tulostuspalvelut ALV 24 %

HINNASTO 01/2015. Rakennuspiirustusten tulostuspalvelut ALV 24 % HINNASTO 01/2015 Rakennuspiirustusten tulostuspalvelut ALV 24 % 2 RAKENNUSPIIRUSTUSTEN TULOSTUS, KOPIONTI JA TAITTO Taulukkohinnat on ilmoitettu oikein rajatusta PDF- tai TIFF-dataformaatista. Muut dataformaatit

Lisätiedot

Kansallisarkiston kysely valtionhallinnon organisaatioiden analogisista aineistoista

Kansallisarkiston kysely valtionhallinnon organisaatioiden analogisista aineistoista Kansallisarkiston kysely valtionhallinnon organisaatioiden analogisista aineistoista Info-tilaisuus 2. vaiheen kyselyyn vastaajille 21.9.2017 Info-tilaisuus 21.9.2017 Taustaa massadigitoinnin tiekartasta

Lisätiedot

Museoiden keskustelutilaisuus 20.8.2009. Kansalliskirjasto Museovirasto Arkistolaitos

Museoiden keskustelutilaisuus 20.8.2009. Kansalliskirjasto Museovirasto Arkistolaitos Museoiden keskustelutilaisuus 20.8.2009 Kansalliskirjasto Museovirasto Arkistolaitos AGENDA Mikä KDK:n asiakasliittymä? Mitä asiakkaat siitä saavat? tiedonhaku Palvelut Europeana ja muut ulkoiset järjestelmät

Lisätiedot

HINNASTO Kopiointi & tulostus. www.oasismedia.fi. alv 24 % v004.130401

HINNASTO Kopiointi & tulostus. www.oasismedia.fi. alv 24 % v004.130401 HINNASTO Kopiointi & tulostus www.oasismedia.fi alv 24 % HINNASTO 2(8) N HINNASTO Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 % ja ilmoitettu euroissa. Hinnasto on voimassa alkaen toistaiseksi. A4/A3 KOPIOINTI

Lisätiedot

Suomen XIII liikearkistopäivät

Suomen XIII liikearkistopäivät Suomen XIII liikearkistopäivät 4. 6.10.2011 Yksityiset Keskusarkistot ry:n Pikadigi digitointihanke v. 2009 2011 Riku Keski Rauska, tutkija Porvarillisen Työn Arkisto Yhdeksän arkiston yhteistyöhanke o

Lisätiedot

1. Skannaus ja tekstintunnistus (OCR) verkkoskannerilta

1. Skannaus ja tekstintunnistus (OCR) verkkoskannerilta M-Files OCR M-Files OCR:n avulla voidaan skannattavalle paperidokumentille tehdä tekstintunnistus skannerista riippumatta. Tällöin tekstiä sisältävät kuvat tunnistetaan varsinaisiksi tekstimerkeiksi, jonka

Lisätiedot

SUKUKIELTEN DIGITOINTIPROJEKTI JA KIRJALLISUUSPANKKI ESIMERKKEINÄ TUTKIJAYHTEISTYÖSTÄ

SUKUKIELTEN DIGITOINTIPROJEKTI JA KIRJALLISUUSPANKKI ESIMERKKEINÄ TUTKIJAYHTEISTYÖSTÄ SUKUKIELTEN DIGITOINTIPROJEKTI JA KIRJALLISUUSPANKKI ESIMERKKEINÄ TUTKIJAYHTEISTYÖSTÄ Jussi-Pekka Hakkarainen Kirjaston tori Porthania, P674 13.3.2013 1 SUKUKIELTEN DIGITOINTIPROJEKTI Pilottikausi käyntiin

Lisätiedot

Case: Hanakat LVIS-ketjun verkkokaupparatkaisu

Case: Hanakat LVIS-ketjun verkkokaupparatkaisu Jälleenmyyjäverkoston Online-myynnin tehostaminen 9.11.2010 Hotelli Scandic Simonkenttä Case: Hanakat LVIS-ketjun verkkokaupparatkaisu Timo Korvenoja, Vilkas Group Oy Perustettu Tampereella 1995 Tytäryhtiö

Lisätiedot

MicroTieto. Oivallus palvelusta

MicroTieto. Oivallus palvelusta Ratkaisut ARKISTOINTIIN JA DOKUMENTINHALLINTAAN MicroTieto Oivallus palvelusta ongelma? Loppuuko tila? Löytyykö tieto? Onko arkisto toteutettu lain mukaisesti? Karkaako kustannukset? Ratkaisu. MikROFiLMaus

Lisätiedot

- esineet ja valokuvat -

- esineet ja valokuvat - DIGITOINNISTA KÄYTÄNNÖSSÄ - esineet ja valokuvat - Harri Tahvanainen 19.03.2013 ENNEN DIGITOINTIA Digitointi on kokoelmien hoitoa: se ei korvaa alkuperäisaineistoa, mutta helpottaa kokoelman saavutettavuutta.

Lisätiedot

Jyväskylän Taiteilijaseura ry

Jyväskylän Taiteilijaseura ry TILATEOS YRITYKSEN VALMISTAMISTA TUOTTEISTA Valmistetaan yritykselle tilataideteos, jossa käytetään materiaalina yrityksen valmistamia tuotteita. Teoksen lähtökohtana ovat tilaajan toiveet. Teos voi olla

Lisätiedot

SOPIMUS TAVARAN X HANKINNASTA

SOPIMUS TAVARAN X HANKINNASTA LIITE 5A SOPIMUS SOPIMUS TAVARAN X HANKINNASTA 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja: Jyväskylän yliopisto Pl 35 40014 Jyväskylän yliopisto (jäljempänä Tilaaja ) Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa:

Lisätiedot

Miten selviytyä graafikon kanssa? Lyhyt oppimäärä esitteen tekovaiheista.

Miten selviytyä graafikon kanssa? Lyhyt oppimäärä esitteen tekovaiheista. Miten selviytyä graafikon kanssa? Lyhyt oppimäärä esitteen tekovaiheista. graafisen suunnittelun toimisto PIGME TARJOUSPYYNTÖ GRAAFIKOLLE kohderyhmä materiaalit (tekstit + kuvat) tulostus- vai painotyö

Lisätiedot

DOC p

DOC p 5.10.2017 DOC sami.hosio@digitalofficecompany.fi p. +358 40 5869 282 www.digitalofficecompany.fi Järvenpään Kaupunki Hallintokatu 2 04400 Järvenpää DOC PALVELURATKAISUT Digital Office Company Oy Kiitos

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (5) 266 Hankintaoikaisuvaatimus koskien tietokeskuksen johtajan päätöstä kaupunginarkiston arkistotietokannan hankinnasta HEL 2013-009044 T 02 08 01 00 Päätös päätti

Lisätiedot

Pitkäaikaissäilytyksen toteutuksen erityispiirteet. TTA:n pitkäaikaissäilytyksen keskustelutilaisuus Kimmo Koivunen

Pitkäaikaissäilytyksen toteutuksen erityispiirteet. TTA:n pitkäaikaissäilytyksen keskustelutilaisuus Kimmo Koivunen Pitkäaikaissäilytyksen toteutuksen erityispiirteet TTA:n pitkäaikaissäilytyksen keskustelutilaisuus 10.4.2013 Kimmo Koivunen Pitkäaikaissäilytyksen määrityksiä Säilyttää digitaaliset aineistot käyttökelpoisina

Lisätiedot

Tehoa digitointiin Luston luettelointi- ja digitointiprosessin kehittäminen

Tehoa digitointiin Luston luettelointi- ja digitointiprosessin kehittäminen Tehoa digitointiin Luston luettelointi- ja digitointiprosessin kehittäminen Hankeraportti Leila Issakainen, Niklas Jantunen & Timo Kilpeläinen Lusto - Suomen Metsämuseo 2014 Opetus- ja kulttuuriministeriön

Lisätiedot

Meta Trak palvelujärjestelmän sopimusnumero: Saapunut One-Pro:lle pvm: Käsittelijä:

Meta Trak palvelujärjestelmän sopimusnumero: Saapunut One-Pro:lle pvm: Käsittelijä: ONE-PRO täyttää ONE-PRO täyttää ONE-PRO täyttää Meta Trak palvelujärjestelmän sopimusnumero: Saapunut One-Pro:lle pvm: Käsittelijä: LASKUTUSTIEDOT: Asiakas (yrityksen tai henkilön nimi): Henkilötunnus:

Lisätiedot

Julkiset hankinnat tutuksi - Hankintaneuvonta Uudellamaalla Lapinjärvi

Julkiset hankinnat tutuksi - Hankintaneuvonta Uudellamaalla Lapinjärvi Julkiset hankinnat tutuksi - Hankintaneuvonta Uudellamaalla Lapinjärvi 7.2.2019 Hankintaneuvoja Sanna Meronen-Vilenius sanna.meronen-vilenius@yrittajat.fi 050 567 9233 Uudenmaan Yrittäjät & julkiset hankinnat

Lisätiedot

Kustannustehokas hankintaosastosi. Beijing - Shanghai - Hong Kong - New Delhi - Stockholm - Helsinki

Kustannustehokas hankintaosastosi. Beijing - Shanghai - Hong Kong - New Delhi - Stockholm - Helsinki Kustannustehokas hankintaosastosi Beijing - Shanghai - Hong Kong - New Delhi - Stockholm - Helsinki Nikolai Sourcing Hankinta- ja logistiikkaratkaisuja ja vastuullisuuden hankintapalveluita teollisuudelle

Lisätiedot

Museoviraston kuvakokoelmien digitointiprojekti Priorisointikysymyksiä eli arvovalintoja ja haja-ajatuksia

Museoviraston kuvakokoelmien digitointiprojekti Priorisointikysymyksiä eli arvovalintoja ja haja-ajatuksia Museoviraston kuvakokoelmien digitointiprojekti Priorisointikysymyksiä eli arvovalintoja ja haja-ajatuksia Valtakunnalliset kuva-arkistopäivät 5.11.2013 Intendentti Hannu Häkkinen Museoviraston kuvakokoelmat

Lisätiedot

TEKIJÄNOIKEUSOPAS NÄYTTELYNJÄRJESTÄJILLE

TEKIJÄNOIKEUSOPAS NÄYTTELYNJÄRJESTÄJILLE TEKIJÄNOIKEUSOPAS NÄYTTELYNJÄRJESTÄJILLE Seuraa Kuvastoa: www.fb.com/kuvasto www.twitter.com/kuvasto www.kuvasto.fi Graafinen suunnittelu: Fanni Perälä Kuvat: Sanna Peurakoski TAIDETEOSTEN KÄYTTÖ NÄYTTELYIDEN

Lisätiedot

Kansalliskirjasto, tietoyhteiskunnan palvelukeskus. Kirjastoverkkopäivän avaus 11.4.2008 Kai Ekholm

Kansalliskirjasto, tietoyhteiskunnan palvelukeskus. Kirjastoverkkopäivän avaus 11.4.2008 Kai Ekholm Kansalliskirjasto, tietoyhteiskunnan palvelukeskus Kirjastoverkkopäivän avaus 11.4.2008 Kai Ekholm Kansalliskirjaston yleiset tavoitteet 1. Vastata lakisääteisistä tehtävistä 2. Toimia kirjastoverkon

Lisätiedot

T.E.H.D.A.S. Arkisto. Kokemuksia performanssitaiteen arkistoinnista. Juha Mehtäläinen

T.E.H.D.A.S. Arkisto. Kokemuksia performanssitaiteen arkistoinnista. Juha Mehtäläinen T.E.H.D.A.S. Arkisto Kokemuksia performanssitaiteen arkistoinnista Juha Mehtäläinen Miksi arkistoida? Koska arkistoitavaa materiaalia on Performanssitaidetta halutaan kuvata - uutta aineistoa syntyy koko

Lisätiedot

PALVELUKUVAUS LIITTYEN HELSINGIN KAUPUNGIN TAIDEMUSEON NÄYTTELYRAKENTEIDEN TUOTTAMISEN KILPAILUTUKSEEN VUOSILLE

PALVELUKUVAUS LIITTYEN HELSINGIN KAUPUNGIN TAIDEMUSEON NÄYTTELYRAKENTEIDEN TUOTTAMISEN KILPAILUTUKSEEN VUOSILLE 1/5 LIITTYEN HELSINGIN KAUPUNGIN TAIDEMUSEON NÄYTTELYRAKENTEIDEN TUOTTAMISEN KILPAILUTUKSEEN VUOSILLE 2016 2019. 1. Yleiskuva näyttelyrakenteiden valmistamisesta: Palvelun tilaaja on. Taidemuseo tilaa

Lisätiedot

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut.

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut. 1 (8) Hankinta- ja kilpailuttamisyksikkö TARJOUS- JA HINNOITTELULOMAKE 2012 Tervakosken elokuvateatterin digitalisointi Tarjoaja tekee tarjouksen täyttämällä ja allekirjoittamalla tämän tarjous- ja hinnoittelulomakkeen.

Lisätiedot

SIIRI KUVA JA ESINETIETOKANTA

SIIRI KUVA JA ESINETIETOKANTA KUVA ARKISTO Perustettu 1983 kokoamalla yhteen Tampereen viiden eri museon ja kaupunginarkiston kuvat tavoitteet: 1. kokoelmien hallintaa ohjaavat kokoelmapoliittinen ohjelma ja kokoelmastrategia 2. digitoinnin

Lisätiedot

Museokokoelmat sähköiseen muotoon - koulutusta digitoijille Valokuvat digitaalisiksi

Museokokoelmat sähköiseen muotoon - koulutusta digitoijille Valokuvat digitaalisiksi Museokokoelmat sähköiseen muotoon - koulutusta digitoijille Valokuvat digitaalisiksi Digitointi; miksi? Kokoelmanhallinta, vaatii kokoelmapolitiikan ja hallintajärjestelmät Kokoelman säilyttäminen, ei

Lisätiedot

Otos 1. Otoksen sisältö:

Otos 1. Otoksen sisältö: Tekijät: Hanne Cojoc, Projektipäällikkö, Hyvinvointiteknologia Taneli Kaalikoski, Projektityöntekijä, Apuvälinetekniikka Laura Kosonen, Projektityöntekijä, Vanhustyö Eija Tapionlinna, Kontaktivastaava,

Lisätiedot

ASIAKASLIITTYMÄ. Erikoiskirjastokokous 21.10.2009. Ari Rouvari Kansalliskirjasto

ASIAKASLIITTYMÄ. Erikoiskirjastokokous 21.10.2009. Ari Rouvari Kansalliskirjasto ASIAKASLIITTYMÄ Erikoiskirjastokokous 21.10.2009 Ari Rouvari Kansalliskirjasto AGENDA Mikä asiakasliittymä? Mitä asiakkaille? Mitä kirjastoille, museoille ja arkistoille? Miten? Asiakasliittymän ja yhteisluettelon

Lisätiedot

Oiva Akatemia Graafinen ohje 2008

Oiva Akatemia Graafinen ohje 2008 Oiva Akatemia Graafinen ohje 2008 Alustava 19.11.2008 Oiva Akatemia Graafinen ohje 2008 2 (10) 1 Markkinointitunnus Oiva Akatemian markkinointitunnus muodostuu tyylitellyistä oranssista O- ja harmaasta

Lisätiedot

Konservoinnin kuvat. Pirje Mykkänen Muusa-päivä 27.11.2012

Konservoinnin kuvat. Pirje Mykkänen Muusa-päivä 27.11.2012 Konservoinnin kuvat Muusa-päivä 27.11.2012 Kuva tutkimuksen ja konservoinnin apuna ja lähteenä Kuvallista tietoa eri kuvaustekniikoin: Teoskuva Tunnistekuva Valaisu Valon suunta, valon laatu (esim. UV),

Lisätiedot

Kansallinen digitaalinen kirjasto -tilannekatsaus. Digiajasta ikuisuuteen -seminaari 13.12.2011 Minna Karvonen

Kansallinen digitaalinen kirjasto -tilannekatsaus. Digiajasta ikuisuuteen -seminaari 13.12.2011 Minna Karvonen Kansallinen digitaalinen kirjasto -tilannekatsaus Digiajasta ikuisuuteen -seminaari 13.12.2011 Minna Karvonen Kansallinen digitaalinen kirjasto: taustaa Hallitusohjelma: Kirjastoja kehitetään vastaamaan

Lisätiedot

Digitalia-projektin tekstinlouhinnan tuloksia. Kimmo Kettunen

Digitalia-projektin tekstinlouhinnan tuloksia. Kimmo Kettunen Digitalia-projektin tekstinlouhinnan tuloksia Kimmo Kettunen Digitalia Digitalia on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun, Helsingin yliopiston ja Kansalliskirjaston yhteinen tutkimuskeskus, toiminut hankerahoituksella

Lisätiedot

Aineistojen paketoinnin pilotit PAS-seminaari 2013 Kuisma Lehtonen

Aineistojen paketoinnin pilotit PAS-seminaari 2013 Kuisma Lehtonen Aineistojen paketoinnin pilotit 2012 PAS-seminaari 2013 Kuisma Lehtonen Pilottien aikataulu Kevät 2012 SLS Oulun yliopiston kirjasto Kansalliskirjasto: Doria Syksy 2012 Mikkelin digitointi- ja konservointikeskus

Lisätiedot

Kansalliset digitaaliset kulttuuriaineistot Eduskunnan kirjastossa Annamari Törnwall

Kansalliset digitaaliset kulttuuriaineistot Eduskunnan kirjastossa Annamari Törnwall Kansalliset digitaaliset kulttuuriaineistot Eduskunnan kirjastossa 21.11.2017 Annamari Törnwall Mitä kulttuuriaineistoa? radio- ja tv-arkisto digitoituja aikakaus- ja sanomalehtiä verkkoarkisto elektronisia

Lisätiedot

Cieltum Oy. pilviteknologiaa hyödyntävä ohjelmistotalo. verkostoituneille yhteisöille

Cieltum Oy. pilviteknologiaa hyödyntävä ohjelmistotalo. verkostoituneille yhteisöille Cieltum Oy on pilviteknologiaa hyödyntävä ohjelmistotalo verkostoituneille yhteisöille liiketoimintaideanaan (C-Care) käytön aikaisen elinkaaren tiedonhallinta eli Runtime Lifecycle Management (RLM) Maksat

Lisätiedot

Palvelukuvaus Datatalkkari 19.5.2016 LOUNEA DATATALKKARI PALVELUKUVAUS. www.lounea.fi

Palvelukuvaus Datatalkkari 19.5.2016 LOUNEA DATATALKKARI PALVELUKUVAUS. www.lounea.fi Palvelukuvaus Datatalkkari 19.5.2016 1 LOUNEA DATATALKKARI PALVELUKUVAUS 2 Sisällysluettelo 1. YLEISKUVAUS... 3 2. PALVELUKOMPONENTIT... 3 2.1. Käyttöönotto ja opastus... 3 2.2. Huolto ja asennus... 3

Lisätiedot

Markkinoille pääsyn vaatimuksia EU:ssa ja muualla. Salotek Consulting Oy

Markkinoille pääsyn vaatimuksia EU:ssa ja muualla. Salotek Consulting Oy Markkinoille pääsyn vaatimuksia EU:ssa ja muualla Salotek Consulting Oy Seppo Salo Puh. +358 40 5107893 email: seppo.salo@salotek.fi www.salotek.fi Salotek Consulting Oy Yritys ja osaaminen Yrityksen toimialana

Lisätiedot

Bryk & Wirkkala -katseluvarasto. Henna Paunu Intendentti, kokoelmat EMMA Espoon modernin taiteen museo

Bryk & Wirkkala -katseluvarasto. Henna Paunu Intendentti, kokoelmat EMMA Espoon modernin taiteen museo Bryk & Wirkkala -katseluvarasto Henna Paunu Intendentti, kokoelmat EMMA Espoon modernin taiteen museo Kokoelmatoiminnan profiili - Suomalaista ja kansainvälistä nykytaidetta, modernismia ja muotoilua

Lisätiedot

Valokuva-aineiston digitointi Suomen valokuvataiteen museossa. Virve Laustela 24.11.2009

Valokuva-aineiston digitointi Suomen valokuvataiteen museossa. Virve Laustela 24.11.2009 Valokuva-aineiston digitointi Suomen valokuvataiteen museossa Virve Laustela 24.11.2009 Suomen valokuvataiteen museo valtakunnallinen erikoismuseo, jonka tehtävänä on edistää ja vaalia suomalaista valokuvataidetta

Lisätiedot

Arvoisa juhlayleisö, Mitä tämä voi olla käytännössä?

Arvoisa juhlayleisö, Mitä tämä voi olla käytännössä? 1 Opetusministeri Sari Sarkomaa Historiallisen sanomalehtikirjaston esittelytilaisuus Kansalliskirjastossa (juhlapuhe ja Historiallisen Sanomalehtikirjaston avaus) Aika: 20.11.2007. Tilaisuus alkaa klo

Lisätiedot

Ylivoimaisia digitaalilsia palveluita kuvataiteen sektorille Galleristeille, taiteilijoille, museoille, taidemessuille, taidevuokraamoille,

Ylivoimaisia digitaalilsia palveluita kuvataiteen sektorille Galleristeille, taiteilijoille, museoille, taidemessuille, taidevuokraamoille, Ylivoimaisia digitaalilsia palveluita kuvataiteen sektorille Galleristeille, taiteilijoille, museoille, taidemessuille, taidevuokraamoille, huutokaupoille, taidekouluille, taidekilpailuille ARTEST on maailmanlaajuinen

Lisätiedot

SUOMALAISEN TIEDEAKATEMIAN VÄISÄLÄN RAHASTON PALKINNOT JA APURAHAT JAETTU 14.12.2015

SUOMALAISEN TIEDEAKATEMIAN VÄISÄLÄN RAHASTON PALKINNOT JA APURAHAT JAETTU 14.12.2015 Lehdistötiedote Julkaisuvapaa 14.12.2015 klo 17.00 SUOMALAISEN TIEDEAKATEMIAN VÄISÄLÄN RAHASTON PALKINNOT JA APURAHAT JAETTU 14.12.2015 Suomalainen Tiedeakatemia myönsi 14.12.2015 pidetyssä tilaisuudessaan

Lisätiedot

Kansallinen digitaalinen kirjasto: tilannekatsaus

Kansallinen digitaalinen kirjasto: tilannekatsaus Suomen VIII Arkistopäivät 18.5.2010 Jyväskylässä Kansallinen digitaalinen kirjasto: tilannekatsaus Suunnittelija Tapani Sainio www.kdk2011.fi Kansallinen digitaalinen kirjasto parantaa kirjastojen, arkistojen

Lisätiedot

TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO H074-15, HEL 2015-005083 / CNC-jyrsin kyselevällä graafisella ohjauksella ja. ISO-koodilla

TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO H074-15, HEL 2015-005083 / CNC-jyrsin kyselevällä graafisella ohjauksella ja. ISO-koodilla 1/7 TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO H074-15, HEL 2015-005083 / CNC-jyrsin kyselevällä graafisella ohjauksella ja ISO-koodilla (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) Saapuneita tarjouksia yhteensä: 3 Kelvollisia

Lisätiedot

RADIOGRAAFINEN LAITTEISTO TEOLLISUUSKÄYTTÖÖN JOKILAAKSOJEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ JEDU NIVALA

RADIOGRAAFINEN LAITTEISTO TEOLLISUUSKÄYTTÖÖN JOKILAAKSOJEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ JEDU NIVALA TARJOUSPYYNTÖ RADIOGRAAFINEN LAITTEISTO TEOLLISUUSKÄYTTÖÖN JOKILAAKSOJEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ JEDU NIVALA 18.12.2014 TARJOUSPYYNTÖ TEOLLISUUSKÄYTTÖÖN SOVELTUVAN RADIOGRAAFISEN LAITTEISTON HANKKIMISESTA

Lisätiedot

Solmu ja Siiri ajankohtaista Vapriikin kuva-arkistosta. Riitta Kela 21.11.2011

Solmu ja Siiri ajankohtaista Vapriikin kuva-arkistosta. Riitta Kela 21.11.2011 Solmu ja Siiri ajankohtaista Vapriikin kuva-arkistosta Riitta Kela 21.11.2011 Vapriikin kuva-arkisto- Tampereen museoiden kuvakokoelmat kokoelmissa 1,1 miljoonaa valokuvaa kokoelmien alueellinen rajaus

Lisätiedot

Juha Henriksson. Digitointiprojektin hallinta ja ulkoistaminen. 5.12.2005 Dr. Juha Henriksson Finnish Jazz & Pop Archive

Juha Henriksson. Digitointiprojektin hallinta ja ulkoistaminen. 5.12.2005 Dr. Juha Henriksson Finnish Jazz & Pop Archive Juha Henriksson Digitointiprojektin hallinta ja ulkoistaminen 1 Digitointiprojekti Digitointiprojekti on paljon muutakin kuin pelkkää digitointia. Itse asiassa kyse ei ole projektista, vaan jatkuvasta

Lisätiedot

Kansallinen digitaalinen kirjasto * * * Tekijänoikeudet

Kansallinen digitaalinen kirjasto * * * Tekijänoikeudet Kansallinen digitaalinen kirjasto * * * Tekijänoikeudet Museoiden KDK-ajankohtaispäivä 29.4.2010 Jorma Waldén Opetusministeriö 1 KDK-hankkeen tekijänoikeuskysymyksistä Tavoitteena edistää arkistojen, kirjastojen

Lisätiedot

Digitointiprojektin käytäntö ja ongelmat. Esimerkkinä Porin taidemuseon digitointiprojekti 2014

Digitointiprojektin käytäntö ja ongelmat. Esimerkkinä Porin taidemuseon digitointiprojekti 2014 Digitointiprojektin käytäntö ja ongelmat. Esimerkkinä Porin taidemuseon digitointiprojekti 2014 Sakari Hanhimäki Projektitutkija, Porin taidemuseo jshanh@utu.fi sakari.hanhimaki@pori.fi Porin taidemuseon

Lisätiedot

EURAN SEURAKUNTA TARJOUSPYYNTÖ 1 ( 6 ) Kirkonkirjojen digitointi

EURAN SEURAKUNTA TARJOUSPYYNTÖ 1 ( 6 ) Kirkonkirjojen digitointi EURAN SEURAKUNTA TARJOUSPYYNTÖ 1 ( 6 ) 1. YLEISTÄ Euran seurakunta on perustettu viimeistään vuonna 1445. Seurakunnan ensimmäinen vakinainen pappi oli Jöns vuodesta 1558. Euran seurakunta kuuluu Rauman

Lisätiedot

Lataa Vuoden luontokuvat Lataa

Lataa Vuoden luontokuvat Lataa Lataa Vuoden luontokuvat 2012 Lataa ISBN: 9789510393260 Sivumäärä: 144 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 35.53 Mb Jo yli kolme vuosikymmentä ilmestynyt Vuoden Luontokuvat -teos julkistetaan uudistettuna laitoksena

Lisätiedot

Valokuva-arkisto ristipaineissa

Valokuva-arkisto ristipaineissa Valokuva-arkisto ristipaineissa Sofia Lahti (kokoelma-amanuenssi, Suomen valokuvataiteen museo) & Leena Sipponen (tutkija, Espoon kaupunginmuseo) Kuva-arkistopäivät Helsinki, Kansallismuseo 2015 Mininäytelmä.

Lisätiedot

CASE SLO. Logistiikkaan tehokuutta raportoinnilla Asmo Tapaninen

CASE SLO. Logistiikkaan tehokuutta raportoinnilla Asmo Tapaninen CASE SLO Logistiikkaan tehokuutta raportoinnilla Asmo Tapaninen Esityksen sisältö Yhtiön tausta Projektin lähtötilanne Projektin tarkoitus ja tehtävä Käytetyt tuotteet ja palvelut Aikataulut ja resurssit

Lisätiedot

Aikuiset 7,00 10,00. Opiskelija-, koululaisryhmät (päiväkotiryhmät ilmaiseksi) 1,00 2,00. Perhelippu (2 aikuista ja 2 lasta alle 17 v.

Aikuiset 7,00 10,00. Opiskelija-, koululaisryhmät (päiväkotiryhmät ilmaiseksi) 1,00 2,00. Perhelippu (2 aikuista ja 2 lasta alle 17 v. PALVELUHINNASTO 2015 PÄÄSYMAKSUT Norm.n Erikoisn. Aikuiset 7,00 10,00 Alennettu : eläkeläiset, ryhmät, erikoisryhmät (min.10h) 6,00 8,00 7-17 v. (alle 7 v. ilmaiseksi), työttömät, opiskelijat 3,00 5,00

Lisätiedot

Open Journal Systems digitoitujen aineistojen tallennusalustana ANTTI-JUSSI NYGÅRD SUUNNITTELIJA, TIETEELLISTEN SEURAIN VALTUUSKUNTA

Open Journal Systems digitoitujen aineistojen tallennusalustana ANTTI-JUSSI NYGÅRD SUUNNITTELIJA, TIETEELLISTEN SEURAIN VALTUUSKUNTA Open Journal Systems digitoitujen aineistojen tallennusalustana ANTTI-JUSSI NYGÅRD SUUNNITTELIJA, TIETEELLISTEN SEURAIN VALTUUSKUNTA OJS digitoitujen aineistojen julkaisualustana Mikä Open Journal Systems

Lisätiedot

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut.

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut. SIIVOUSPALVELUJEN TARJOUSPYYNNÖN LIITE NUMERO 5 1 (12) TARJOUS- JA HINNOITTELULOMAKE 2012 Siivouspalvelut (Hämeenlinnan Asunnot Oy) Tarjoaja tekee tarjouksen täyttämällä ja allekirjoittamalla tämän tarjous-

Lisätiedot

Tieto- ja viestintätekniikan opinnot Jyväskylän yliopistossa

Tieto- ja viestintätekniikan opinnot Jyväskylän yliopistossa Tieto- ja viestintätekniikan opinnot Jyväskylän yliopistossa Humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Syksy 2017 Tanja Välisalo tinyurl.com/hytk-tvt2017 Sisältö 1. Mitä teknologiataitoja tarvitsen?

Lisätiedot

Erikoistuminen ja automaatio teknologiateollisuudessa. Pemamek Oy Ltd Kimmo Ruottu. Sales Director, Scandinavia & Germany

Erikoistuminen ja automaatio teknologiateollisuudessa. Pemamek Oy Ltd Kimmo Ruottu. Sales Director, Scandinavia & Germany Erikoistuminen ja automaatio teknologiateollisuudessa Pemamek Oy Ltd Kimmo Ruottu Sales Director, Scandinavia & Germany kimmo.ruottu@pemamek.com www.pemamek.com 16.9.2014 Pemamek Oy Johtava yritys hitsausautomaatioratkaisuissa,

Lisätiedot

Postiosoite. Kotipaikka. Nimi/muu yhteystieto Sähköpostiosoite Puhelinnumero. Nimi/muu yhteystieto Sähköpostiosoite Puhelinnumero

Postiosoite. Kotipaikka. Nimi/muu yhteystieto Sähköpostiosoite Puhelinnumero. Nimi/muu yhteystieto Sähköpostiosoite Puhelinnumero LIITE 2 TARJOUSTIEDOT JA TARJOAJAN SOVELTUVUUS Tarjouslomake, palautetaan täytettynä OHJEET TARJOAJALLE Seuraavassa tarjoajaa pyydetään yksilöimään tarjoajan tunnistetiedot (kohta 1) sekä ilmoittamaan

Lisätiedot

Uudet Palvelut UDEPA Oy

Uudet Palvelut UDEPA Oy Uudet Palvelut UDEPA Oy Uudet Palvelut Udepa Oy on 1990 perustettu yhden miehen yritys, jonka toimialaan kuuluvat erilaiset graafiset, mainonnan, markkinoinnin ja viestinnän palvelut. Yrityksen toimialaa

Lisätiedot

Ohjeet veneruutujen tietojen syöttöä varten Yhteyshenkilö: Kiti Westerback Puh. 09 1566 6232 kiti.westerback@otavamedia.fi

Ohjeet veneruutujen tietojen syöttöä varten Yhteyshenkilö: Kiti Westerback Puh. 09 1566 6232 kiti.westerback@otavamedia.fi Ohjeet veneruutujen tietojen syöttöä varten Yhteyshenkilö: Kiti Westerback Puh. 09 1566 6232 kiti.westerback@otavamedia.fi Uusien ruutujen tiedot syötetään ja vanhojen päivitys tehdään nettivene.comissa.

Lisätiedot

KIRJASTON PALVELUHINNASTO 2018

KIRJASTON PALVELUHINNASTO 2018 KIRJASTO 1 (6) KIRJASTON PALVELUHINNASTO 2018 Hinnat euroina LAINAUSTOIMINTA Uusi kirjastokortti kadonneen tilalle 5,00 Saapumisilmoitus postitse 1,20 Myöhästymismaksu, kurssikirjat ja tutkimuskirjat Myöhästymismaksu,

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN museot. Palveluhinnasto

LAPPEENRANNAN museot. Palveluhinnasto LAPPEENRANNAN museot Palveluhinnasto 2014 1 2 LAPPEENRANNAN museot Palveluhinnasto 2014 Sisältö Avoinnaoloajat ja lippujen hinnat... 4 Ilmaiskävijät... 5 Opastusmaksut... 5 Kuvapalveluhinnasto... 6 Tilavuokrat...

Lisätiedot

Käyttöoikeudet ja käyttäjähallinta

Käyttöoikeudet ja käyttäjähallinta Käyttöoikeudet ja käyttäjähallinta ValueFramen käyttäjäpäivät 30.11.2010 Jarmo Annala, ValueFrame Oy Esityksen sisältö 1 Käsitteet ja terminologia tutuksi 2 Sisäänrakennettujen käyttöoikeusryhmien esittely

Lisätiedot

Sofor Oy:n asiakasrekisterin henkilörekisteriseloste

Sofor Oy:n asiakasrekisterin henkilörekisteriseloste 2018 :n asiakasrekisterin henkilörekisteriseloste Asiakasrekisterin henkilörekisteriseloste Sivu 2 (5) Sisältö: Rekisterinpitäjä 3 Rekisterin nimi 3 Tietojen käsittelyn tarkoitus 3 Rekisterin tietosisältö

Lisätiedot

Liite 2 Aluetaidemuseoiden nelivuotisneuvottelut Suunnitelmamatriisi 2014 2017 Neuvottelupäivämäärä 6.3.2014

Liite 2 Aluetaidemuseoiden nelivuotisneuvottelut Suunnitelmamatriisi 2014 2017 Neuvottelupäivämäärä 6.3.2014 Kauden 2014 2017 alueellisen toiminnan päätavoitteet: 1. Varsinaissuomalaisen kuvataidekulttuurin tukeminen ja sen tunnettuuden lisääminen 2. Varsinais-Suomi on kuvataiteilijoiden näkökulmasta houkutteleva

Lisätiedot

4.3.2010 1. Videoiden digitointi Nuorisoasiainkeskuksessa

4.3.2010 1. Videoiden digitointi Nuorisoasiainkeskuksessa 4.3.2010 1 Videoiden digitointi Nuorisoasiainkeskuksessa Myötätuulessa nuorten digitaaliset oppimisympäristöt Myötätuulessa on vuonna 2009 alkanut Euroopan sosiaalirahaston tukema hanke. Sen tavoitteena

Lisätiedot