SIMPLY CLEVER NAVIGOINTIJÄRJESTELMÄ COLUMBUS KÄYTTÖOHJEKIRJA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SIMPLY CLEVER NAVIGOINTIJÄRJESTELMÄ COLUMBUS KÄYTTÖOHJEKIRJA"

Transkriptio

1 SIMPLY CLEVER NAVIGOINTIJÄRJESTELMÄ COLUMBUS KÄYTTÖOHJEKIRJA

2

3 Johdanto Olet valinnut ŠKODA-autoosi Columbus-navigointijärjestelmän (myöhemmin: navigaattori) kiitos luottamuksesta! Lue tämä käyttöohje huolellisesti. Siten opit tuntemaan radio-navigaattorin nopeasti ja hyvin. Jos sinulla on kysyttävää navigaattorista tai ongelmia laitteen käytössä, käänny ŠKODA jälleenmyyjäsi tai maahantuojan puoleen. Kansalliset lakeihin perustuvat määräykset ovat etusijalla tämän ohjeen tietoihin nähden. Toivomme radio-navigaattorista olevan paljon iloa. Hyvää matkaa! Julkaisuja ŠKODA AUTO a.s. (käytetään myöhemmin vain nimitystä ŠKODA)

4 2 Sisällysluettelo Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita Käyttöohjekirja Merkinnät käyttöohjekirjan tekstissä Tärkeitä ohjeita Laitteen esittely Laitteen kytkeminen päälle ja pois Äänenvoimakkuuden säätäminen Näytönohjaus Syöttöruutu näppäimistöllä Navigointijärjestelmän puheohjaus... 8 Yleisiä ohjeita SETUP Päävalikko SETUP Radion asetukset Median asetukset Puhelimen asetukset Järjestelmäasetukset Näytön asetukset Kartan asetukset Navigointiasetukset Liikennetietojen asetukset Puheohjauksen asetukset Videoasetukset Television asetukset RADIOKÄYTTÖ Päävalikko RADIO Liikenneradio TP MEDIAKÄYTTÖ Päävalikko MEDIA Ulkoiset lähteet Kiintolevy (HDD) Videokäyttö TV-käyttö Puhelinkäyttö Yleistä TONE Ääniasetukset Karttakäyttö Karttanäkymä Toimintonäppäin Navigation Toimintonäppäin Split-screen NAV-käyttö (Navigointi) Yleistä Päävalikko navigointi Toimintonäppäin New destination Reitin opastus päämäärään Matkareittisuunnitelma Reittipistetila Reittiosuuden sulkeminen käsin Dynaaminen ajo-opastus liikennetiedotteiden avulla TMC-käyttö TMC-liikennetiedotteiden näyttö Aakkosellinen hakemisto

5 Yleisiä ohjeita 3 Yleisiä ohjeita Käyttöohjekirja Tässä käyttöohjekirjassa kuvataan kaikki mahdolliset varusteluvaihtoehdot ilman erikoisvarusteita, mallivaihtoehtoja tai markkinakohtaisia varusteita. Näin ollen sinun autossasi ei ole kaikkia niitä varusteita, jotka tässä käyttöohjekirjassa kuvataan. Katso oman autosi varustetaso kauppasopimukseen liittyvistä asiakirjoista, jonka olet saanut auton hankinnan yhteydessä. Lisätietoja saat ŠKODA-liikkeestä. Merkinnät käyttöohjekirjan tekstissä Merkkien selitys Luku päättyy. Luku jatkuu seuraavalla sivulla. Siirtyminen seuraavaan näppäimeen. Tärkeitä ohjeita turvallisuusohjeita HUOMIO Keskity ensisijaisesti ajamiseen! Auton kuljettaja on vastuussa liikenneturvallisuudesta. Käytä puhelinta siten, että auto on koko ajan hallinnassasi - onnettomuusvaara! Säädä äänenvoimakkuus niin, että voit kuulla etuajo-oikeutettujen autojen kuten poliisi-, pelastus- ja paloautojen äänisignaalin. Liiian kovalle säädetty äänenvoimakkuus voi aiheuttaa kuulovammoja! Lisää turvallisuusohjeita, katso Sivu 31, Navigointijärjestelmän käyttöön liittyvät turvallisuusohjeet. Takuu Laitteen takuuehdot ovat samat kuin uuden auton. Takuuajan päättymisen jälkeen voidaan korjausta tarvitseva laite vaihtaa peruskunnostettuun uudenveroiseen laitteeseen, jolla on varaosatakuu. Edellytyksenä on, että laitteen kotelossa ei ole vaurioita eikä laitetta ole yritetty ammattitaidottomasti korjata. Huomautus Takuu ei koske seuraavia asioita: laitteen epäasianmukaisesta käytöstä johtuvat vahingot ja puutteet, epäpätevän henkilön korjausyrityksestä johtuvat vahingot ja puutteet, ulkopuolisesti vahingoittuneet laitteet. Näyttöruudun hoitaminen VAROITUS Älä käytä liuottimia, kuten bensiiniä tai tärpättiä, sillä ne vahingoittavat näytön pintaa. Käsittele näyttöä varoen. Sormi tai kosketus terävällä esineellä voi aiheuttaa jälkiä ja naarmuja. Huomautus Puhdista sormenjäljet näytöstä pehmeällä kankaalla ja tarvittaessa puhtaalla alkoholilla. Signaalin vastaanotto Pysäköintihalleissa, tunneleissa, kerrostaloalueilla tai mäkisessä maastossa radioja GPS-signaalin vastaanotto voi häiriintyä niin paljon, että kuuluvuuteen tulee täydellisiä katkoksia.

6 4 Yleisiä ohjeita Varkaudenesto Navigointijärjestelmän varkaudenestokoodi estää laitteen käyttöönoton, kun virransyöttö on katkennut esim. auton korjauksen yhteydessä tai varkauden takia. Koodin syöttäminen on tarpeellista, kun akkukaapeli on irrotettu, navigointijärjestelmä on irrotettu sähköjärjestelmästä tai sulake on palanut. Koodin syöttö Jos laitteen käynnistämisen jälkeen näyttöön tulee näppäimistö ja kehotus syöttää koodi, on navigaattori lukittava syöttämällä nelinumeroinen koodi. Mahdollisten virhesyöttöjen lukumäärän näet näytön toisella rivillä. Napauta numeronäppäimiltä suoraan näyttöön numeroita 0-9. Numerot näkyvät syöttörivillä. Nelinumeroisen sarjan syöttämisen jälkeen numeronäppäimistö vaihtuu harmaaksi (aktivointi poistuu). Numeroita ei voi syöttää enempää. Korjaa tarvittaessa numerosarja poistamalla syöttöriviltä numeroita napauttamalla oikealta vasemmalle painiketta. Kun syöttörivillä näytetään oikeaa koodia, paina toimintonäppäintä OK. Koodinumero Voit pyytää koodin ŠKODA-huollosta vain tietoliikenneyhteyttä käyttäen online. Siten taataan erittäin tehokas varkaussuoja. Käänny tarvittaessa ŠKODA-huollon puoleen. Väärä koodinumero Jos olet vahvistanut koodia syöttäessäsi väärän koodin, voit syöttää koodin uudestaan yhden kerran. Yritysten lukumäärän näet näytön toisella rivillä. Jos syötät koodin vielä toisen kerran väärin, laite lukkiutuu noin tunniksi. Voit syöttää turvakoodin uudelleen vasta noin tunnin kuluttua, kun radiossa on ollut koko ajan virta kytkettynä ja autossa on ollut sytytysvirta kytkettynä. Jos teet taas kaksi epäonnistunutta yritystä, navigointijärjestelmä lukkiutuu jälleen tunnin ajaksi. Jaksotus - kaksi yritystä, yksi tunti lukitusta - jatkuu edelleen. Erityistoiminnot Peruutustutka Jos autossa on peruutustutka, näyttöön tulee ilmoitus välimatkasta esteeseen, kun olet aktivoinut näytön. Climatronic Jos autossa on Climatronic-järjestelmä, sitä koskevat tiedot esitetään näytön avulla. Laitteen esittely näppäin laitteen päälle- ja poiskytkentää varten (painamalla) toistettavan äänilähteen äänenvoimakkuuden säätö (kiertämällä) RADIO - radiokäyttö MEDIA - mediakäyttö PHONE - puhelinkäyttö TONE - äänensävyn ja -voimakkuuden säätö MAP - karttanäkymä NAV - navigointikäyttö TMC - TMC-liikennetiedotusten näyttö SETUP - yksittäisten käyttötapojen asetukset ja - näppäimet eteen- ja taaksepäin siirtymistä varten RADIO - aseman valinta asemien tallennusluettelosta. MEDIA - edellisen tai seuraavan kappaleen valinta. TV - kanavan valinta tv-kanavien valikoimasta. CD/DVD-asema Näyttö CD- tai. DVD-levyn poisto puheohjauksen kytkeminen päälle Huomautus Koodi on normaalisti tallennettu mittariston muistiin. Tarvittaessa uusintakoodaus tapahtuu sieltä automaattisesti (Komfort-koodaus). Koodin käsinsyöttö uudelleen ei siten yleensä ole tarpeen.

7 Yleisiä ohjeita Valikkonuppi: RADIO - kierrä manuaalista asemanhakua varten; paina kevyesti aloittaaksesi tai lopettaaksesi soittoautomatiikan (scan) käytön. MEDIA -käännä kappaleen hakua varten; paina kevyesti aloittaaksesi tai lopettaaksesi soittoautomatiikan (scan) käytön audiokäyttötilassa. Karttanäkymä (MAP) - käännä: mittakaava muuttuu; paina kevyesti: toistaa viimeisen käynnissä olevan ajo-opastuksen ohjeen. Navigointikäyttö (NAV) - paina kevyesti toistaakseis ajo-ohjeen ajo-opastuksen aikana. Muistikortin paikka VAROITUS Liiian kovalle säädetty äänenvoimakkuus voi aiheuttaa kuulovammoja! Näytönohjaus Laitteen kytkeminen päälle ja pois Laite kytketään päälle ja pois painamalla näppäintä 1. Laitteen päällekytkennän yhdessä järjestelmä toistaa sammuttamisen yhteydessä aktiivisena ollutta äänilähdettä. Kun laite on päällä ja otat virta-avaimen pois virtalukosta, laite kytkeytyy automaattisesti pois päältä. Jos auto on varustettu KESSY-järjestelmällä, laite kytkeytyy automaattisesti pois päältä moottorin sammuttamisen ja oven avaamisen jälkeen. Jos avaat ensin oven ja sammutat sen jälkeen moottorin, laite kytkeytyy pois päältä vasta, kun auto lukitaan. Sytytysvirran ollessa katkaistuna järjestelmä sammuttaa radion automaattisesti noin tunnin kuluttua (jotta auton akku ei tyhjentyisi). Äänenvoimakkuuden säätäminen Kun haluat lisätä äänenvoimakkuutta, kierrä nuppia 1 oikealle. Kun haluat vähentää äänenvoimakkuutta, kierrä nuppia 1 vasemmalle. Äänenvoimakkuuden muutos esitetään laitteen näytöllä. Jos äänenvoimakkuus säädetään nollaan, kaikki kaiuttimet mykistyvät ja näytölle tulee symboli. Kuva 1 Asetustila SETUP: Päävalikko Asetukset/Radioasetukset Laitteessa on kosketusnäyttö (touchscreen). Näytön aktiivisena olevat alueet on kehystetty. Käytä niitä napauttamalla näyttöä vastaavasta kohdasta. Näytön painikkeet Näytön aktiivisia alueita, joilla käynnistetään toiminto tai avataan valikko, nimitetään painikkeiksi. Avaa esimerkiksi Radion asetukset, napauttamalla päävalikossa Asetukset painiketta Radio Kuva 1 Kuva 1. Otsikkorivillä A näkyy, missä valikossa olet. Palaa toimintonäppäimellä B takaisin edelliseen valikkoon. Kohteiden ja säätimien liikuttaminen Kosketa sormella jotain näytöllä liikuteltavaa kohdetta, esimerkiksi liukusäädintä E Kuva 1. Liikuta sormea. Älä nosta sormea näytöstä. Palkki seuraa sormen liikettä, mutta liikkuu vain rajatun alueen (rullausjanan) sisällä. Nosta sormi näytöstä haluamassasi kohdassa. Jotta voisit nähdä koko näyttökuvan Kuva 1, siirrä liukusäädin kokonaan alas. Vaihtoehtoisesti siirrä liukusäädintä ylös ja alas painikkeita ja näytössä napauttamalla.

8 6 Yleisiä ohjeita Voit liikuttaa rullausjanan liukusäädintä myös toimintonäppäimillä - ja + esim. DVD-käytön asetuksia varten. Syöttöruutu näppäimistöllä Saat käytettävissä olevat painikkeet esille napauttamalla kevyesti näyttöä, kun laite on toiminnassa, mutta toimintonäppäimet eivät ole näkyvissä (esim. DVD-levyn toiston aikana). Liukusäädin Näyttöruudun reunassa oleva pystysuora palkki E Kuva 1 nuolinäppäinten ja välissä esittää liukusäädintä. Rullausjana osoittaa, että valikossa on lisää valintoja ylhäällä tai alhaalla. Ponnahdusikkuna Toisen toimintonäppäimen jäljessä oleva nuoli näyttää valitun asetuksen, esim. Fav. TMC station: Automatic F Kuva 1. Napauta näyttöruudun painiketta..., jolloin avautuu ponnahdusikkuna näyttäen kaikki mahdolliset valittavana olevat asetukset. Napauta haluamaasi vaihtoehtoa. Ponnahdusikkuna sulkeutuu. Uusi valinta näkyy painikkeessa.... Sulje ponnahdusikkuna valintaa muuttamatta napauttamalla toimintonäppäintä. Valintaruutu Joitakin toimintoja voi vain kytkeä päälle tai pois. Tämäntyyppisen toiminnon nimen edessä on valintaruutu G Kuva 1. Ruudussa oleva rasti osoittaa, että toiminto on käytössä, tyhjä valintaruutu, osoittaa, että toiminto ei ole käytössä. Napauta painiketta kerran, vastaava toiminto otetaan käyttöön/pois käytöstä. Esimerkkivalikko Paina ABC DEF - näitä näppäimiä on painettava samanaikaisesti. XYZ - toimintonäppäimen kuvaus ensimmäisessä valikkotasossa XYZ - toimintonäppäimen kuvaus toisessa valikkotasossa XYZ - toimintonäppäimen kuvaus toisessa valikkotasossa XYZ - toimintonäppäimen kuvaus ensimmäisessä valikkotasossa Kuva 2 Esimerkki syöttöruudusta näppäimistöllä/esimerkki syöttöruudusta numerovalinnoilla Syöttöruutua näytetään esim. annettaessa MP3-tiedoston kansion nimeä kiintolevylle tallentamisen yhteydessä tai annettaessa etsittävän kohteen nimeä. Hyväksy laitteen antama merkkijono napauttamalla OK, tai poista merkki syöttöriviltä napauttamalla. Napauta syöttöikkunan näppäimistöllä sitä merkkiä, jonka haluat syöttöriville. Voit myös poistaa tai muuttaa syöttörivin merkkijonon tai lisätä syöttöriville merkkejä. Hyväksy syöttörivillä näkyvä merkkijono napauttamalla OK. Peruuta syöttö napauttamalla. Syöttöruutu sulkeutuu. Muut syöttömahdollisuudet: - valinnan kanssa täsmäävien kohteiden näyttö. Toimintonäppäin antaa luettelon, jossa näkyy valinnan kanssa täsmäävät kohteet. - paluu valikkokohdasta edelliseen valikkokohtaan - valinnan kanssa täsmäävien kohteiden näyttö - vaihtaa isoista pienaakkosiin tai päinvastoin. - vaihtaa numeroiden ja erikoismerkkien syöttöruutuun A-Z - vaihtaa kirjainten syöttöruutuun - välilyönti - vaihtaa kyrillisiin kirjaimiin ABC - vaihtaa latinalaisiin kirjaimiin

9 Yleisiä ohjeita 7 - kursorin siirto sisäänsyöttörivillä vasemmalle tai oikealle - poistaa syöttörivin merkkejä kursorin kohdalta oikealta vasemmalle Kirjaimiin liitettävien erikoismerkkien käyttö Sisäänsyöttörivillä on muutamia merkkejä, jotka on merkitty symbolilla. Näin merkityn kirjaimen pitkä painallus antaa mahdollisuuden valita kielestä riippuvia erikoismerkkejä. Jotkut erikoismerkit voidaan kirjoittaa vaihtoehtoisella tavalla. Navigointijärjestelmä tunnistaa merkeiksi Ä, Ü ja Ö myös kirjainyhdistelmät AE, UE ja OE. Kaikkia erikoismerkkejä laite ei tunnista, esim. É, Ê tai Ě kirjoitetaan tavallisena E :nä.

10 8 Navigointijärjestelmän puheohjaus Navigointijärjestelmän puheohjaus Yleisiä ohjeita Johdanto Tämän varusteen avulla voit käyttää navigointijärjestelmää autoon asennetun mikrofonin avulla; järjestelmästä käytetään nimitystä Speak what you see (Sano mitä näet näytöllä). Puheohjaus toimii käyttötiloissa RADIO (Radio), MEDIA (Media), PHONE (Puhelin), MAP (Kartta) ja NAV (Navigointi). Voit muuttaa puheen äänenvoimakkuutta milloin tahansa nuppia 1 kiertämällä. Puheohjauksen kytkeminen päälle (dialogi) Näppäimen napautus. Puheohjauksen kytkeminen pois päältä (dialogi) Puhekäskyn toteuttamisen jälkeen puheohjaus kytkeytyy automaattisesti pois päältä. Painamalla jotakin näyttöruudun sivuilla olevista näppäimistä tai koskettamalla näyttöruutuun (lukuunottamatta toimintonäppäintä Block out apunäytössä). Sanomalla käsky Cancel. Jos järjestelmä ei saa käskyä dialogin ollessa päällä tai ei pysty tunnistamaan käskyä, se kysyy Pardon? ja antaa mahdollisuuden käskyn esittämiseksi uudelleen. Jos järjestelmä ei saa toisellakaan kerralla puhekäskyä, sinulle tarjotaan apua. Jos järjestelmä ei saa puhekäskyä kolmannellakaan kerralla, se saa ilmoituksen Cancel ja puheohjaus kytkeytyy pois päältä. Puhekäskyjen paras mahdollinen ymmärrettävyys perustuu seuraaviin tekijöihin: Puhu normaalilla äänenvoimakkuudella ilman korostuksia ja ilman liian pitkiä taukoja puheessa. Vältä epätavallista kielenkäyttöä. Älä lyhennä puhetta, vaan sano aina käsky kokonaisuudessaan. Älä puhu samaan aikaan, kun järjestelmä antaa ilmoituksen. Jos järjestelmä ei ole lopettanut ilmoitusta, se ei voi vastaanottaa käskyä. Sulje ovet, ikkunat ja kattoluukku, jotta ympäristön häiriöäänet eivät haittaa käskyn ymmärrettävyyttä. Suurilla ajonopeuksilla suosittelemme, että puhut kovempaa mutta rauhallisella äänenpainolla, jotta käsky ei huku ympäristön äänien sekaan. Dialogin aikana autossa on vältettävä muuta ääntelyä, esim. keskustelua matkustajien kanssa. Mikrofoni on suunnattu sekä kuljettajaan että etumatkustajaan päin. Siksi sekä kuljettaja että etumatkustaja voivat käyttää tätä laitetta. Dialogi Sitä aikaa, jolloin järjestelmä on valmiudessa vastaanottamaan ja toteuttamaan puhekäskyjä, kutsutaan dialogiksi. Järjestelmä reagoi äänipalautteeseen ja toteuttaa yksittäisiä toimintoja. Pitkän tai lyhyen dialogin valinta Dialogin tyyppi voidaan valita painamalla laitteessa olevaa näppäintä ja lausumalla käsky Long dialogue (Pitkä dialogi) tai Short dialogue (Lyhyt dialogi). Dialogin tyyppi voidaan valita myös manuaalisesti käyttötilassa SETUP Voice control Dialogue style Long tai Short. Kun valitset lyhyen dialogin, järjestelmä lyhentää ilmoitukset tai korvaa ne akustisella signaalilla (kumahduksella), jolloin puheohjauksen käyttäminen nopeutuu. Jos valitset pitkän dialogin, järjestelmä lausuu ilmoituksen kokonaan lyhentämättömänä. Puhekäskyt ovat samat pitkässä ja lyhyessä dialogissa. Ilmoitusten keskeyttäminen Ilmoituksen antaminen voidaan lopettaa napauttamalla laitteessa olevaa näppäintä. Sen jälkeen on helpompi lausua uusi puhekäsky. Puhekäskyt Puheohjaus on mahdollista vain jollakin seuraavista kielistä: tsekki, englanti, saksa, ranska, espanja, portugali, hollanti, italia. Mahdollisten puhekäskyjen suuresta lukumäärästä johtuen esitämme tässä vain muutamia esimerkkejä. Huomioi sen vuoksi puhekäskyjen lausumisen yhteydessä järjestelmän antamat ohjeet.

11 Navigointijärjestelmän puheohjaus 9 Järjestelmä tunnistaa vain syötettä (ts. esimerkiksi käyttötilassa NAV tunnistetaan valitussa maassa vain suurinta kaupunkia). Jos haluamaksi kaupunki ei ole suurimman kaupungin joukossa, sitä ei voi syöttää sanomalla vaan näppäilemällä kirjaimin. Puheohjauksen yleiset tiedot kutsutaan painamalla lyhyesti laitteessa olevaa näppäintä ja lausumalla käsky Instructions (Ohjeet). Sen jälkeen kuulet ilmoituksen, että ohjeet on jäsennelty seitsemään osaan. Jos haluat jotakin osaa koskevat perusteelliset ohjeet, lausu esim. käsky Tutorial part 2 (Käsikirjan osa 2). Yksittäisiä käyttötiloja koskevat yleiset ohjeet kutsutaan painamalla lyhyesti laitteessa olevaa näppäintä ja lausumalla käsky Help Quick Commands. (Ohjeen pikakäskyt). Vaihtaminen käyttötilojen välillä Jos haluat puheohjauksen aloittamisen jälkeen vaihtaa toiseen käyttötilaan, lausu aina sen käyttötilan nimi, johon haluat vaihtaa. Toisin sanoen, jos ollessasi käyttötilassa RADIO ja halutessasi vaihtaa käyttötilaan MEDIA lausu käsky Media. Käyttötilojen PHONE, MAP, NAV nimet lausutaan aina muodossa Telephone, map, navigation (Puhelin, kartta, navigointi). Voit käyttää jokaisessa käyttötilassa myös muiden käyttötilojen puhekäskyjä - laite vaihtaa automaattisesti yksittäisten käyttötilojen välillä. Puhekäsky Help (Ohje) Ohje voidaan kutsua lausumalla käsky Help (Ohje). Ohje tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia käyttötilan mukaan. Jos annetut mahdollisuudet eivät riitä, lausu käsky further options (Muut valinnat). Kun lausut käskyn Help (Ohje), kuulet kuinka kyseinen käsky pitäisi tarkalleen lausua (esim. auto Zoom (Automaattizoomaus)). Ohjeen näyttö Jos haluat näyttää ohjeen laitteen näyttöruudulla, aktivoi se (ja sitten peruuta) yksinomaan manuaalisesti tilassa SETUP Voice control Visual help. Ohjeen näyttö voidaan asettaa erikseen jokaista käyttötilaa varten (ts. kun asetat ohjeen näytön käyttötilaa MAP varten, se näkyy vain tässä käyttötilassa). Näiden käskyjen vaihtoehtoja näytetään ponnahdusikkunassa Mahdolliset käskyt ovat: Jos et haluat, että ohje näytetään dialogin aloittamisen yhteydessä, lausu ohjeen näytön aikana käsky Block out (Sulje pois) tai paina toimintonäppäintä Block out (Sulje pois). Ohje näytetään taas, kun dialogi seuraavan kerran aloitetaan. Puheen nauhoitus Käyttötiloissa PHONE, NAV ja RADIO voidaan nauhoittaa lyhyitä puheita. Kun nauhoitettu puhe myöhemmin kuunnellaan, järjestelmä toteuttaa kyseisen käskyn (esim. käyttötilassa PHONE voidaan nauhoittaa kontakti, jolloin järjestelmä tekee numerovalinnan kyseiselle kontaktille nauhoitteen kuuntelemisen jälkeen). Muita puhekäskyjä Jos haluat selata luetteloita käyttötiloissa MEDIA, PHONE, NAV, RADIO (esim. radioasemien luetteloa käyttötilassa RADIO), lausu käsky next page (Seuraava sivu) tai previous page (Edellinen sivu). Jos esillä on luettelo, joka mahdollistaa yksityiskohtaisten tietojen tarkastelemisen (esim. käyttötilassa NAV, New destination (Uusi määränpää), Last destinations (Edelliset määränpäät)), lausu käsky Options for entry (Syötön valinnat) ja valitse sen jälkeen numero lausumalla käsky Options for entry 3 (Syötön valinnat 3) tai Details for entry 3 (Syötön yksityiskohdat 3). Muutamia puhekäskyjä käyttötilassa RADIO Kun lausut käskyn Read station list (Lue asemaluettelo), järjestelmä lukee radiolähetysasemien luettelon. Haluttu radioasema voidaan valita painamalla lyhyesti laitteessa olevaa näppäintä ilmoituksen ollessa valittuna, minkä jälkeen järjestelmä antaa valintamahdollisuuksia valitulle kohteelle. JOs lausut suoraan radioaseman nimen, järjestelmä vaihtaa halutulle lähetysasemalle. Esimerkkejä puhekäskyistä laitteen näyttöruudulla olevien näppäinten käyttämiseen: next station (Seuraava lähetysasema) previous station (Edellinen lähetysasema) Muutamia puhekäskyjä käyttötilassa MEDIA Esimerkkejä puhekäskyistä laitteen näyttöruudulla olevien näppäinten käyttämiseen tai esimerkkejä puhekäskyistä, joille ei ole ohjeen näyttöä: Back (Takaisin) - paluu edelliseen valikkoon ja dialogin lopetus (toimintonäppäin tulee esiin myös muissa käyttötiloissa), Up (Ylös), Next title (Seuraava kappale),

12 10 Navigointijärjestelmän puheohjaus Previous title (Edellinen kappale), Pause (Tauko), Play (Soita), Bluetooth audio. Muutamia puhekäskyjä käyttötilassa PHONE Sallittuja ovat numerot välillä nollasta yhdeksään. Järjestelmä ei tunnista mitään numeroyhdistelmiä kuten esimerkiksi twentythree (kaksikymmentäkolme), vaan ainoastaan yksittäin lausuttuja numeroita (two, three). Voit antaa puhelinnumeron lausumalla numerot joko peräkkäisenä numerosarjana (koko numero kerralla) tai numeroryhminä (lyhyellä tauolla erotettuna). Jokaisen numeroryhmän (erotavan tauon) jälkeen järjestelmä toistaa tunnistamansa numerot. Ennen numeroiden syöttämistä voi lisäksi antaa symbolin Plus (+) kansainvälisiä puheluja varten. Kun lausut käskyn Read phone book (Lue puhelinluettelo), järjestelmä lukee puhelinluettelon. Haluttu puhelinkontakti voidaan valita painamalla lyhyesti laitteessa olevaa näppäintä ilmoituksen aikana, minkä jälkeen järjestelmä antaa valintamahdollisuuksia valitulle kohteelle. Show info (Näytä tiedot) tai zinformations (Näytä tiedot) - näyttää kohteen tiedot (esim. GPS-koordinaatit), jotka näkyivät kartalla, Save (Tallenna) - kun haluat esim. tallentaa valitsemasi reitin käyttötilassa NAV. Muutamia puhekäskyjä käyttötilassa NAV Kun lausut haluamasi kaupungin nimen eikä järjestelmä ole varma tehdyt syötteestä tai saman nimisiä kaupunkeja on useampia, järjestelmä antaa luettelon alkaen todennäköisimmästä vaihtoehdosta. Voit selata luetteloa käskyillä next page (Edellinen sivu) tai previous page (Seuraava sivu), minkä jälkeen voit valita haluamasi kaupungin lausumalla esim. Number 1 (Numero 1) tai 1. Käyttötilassa NAV ei voi syöttää postinumeroita. Muutamia puhekäskyjä käyttötilassa MAP Esimerkkejä puhekäskyistä laitteen näyttöruudulla olevien näppäinten käyttämiseen tai esimerkkejä puhekäskyistä, joille ei ole ohjeen näyttöä: Direction of travel (Ajosuunta) ja North (Pohjoissuunta) - muuttaa kartan asentoa, Move map (Siirrä karttaa) - siirtää karttaa, sano sen jälkeen käsky to the left (Vasemmalle), to the right (Oikealle), up (Ylös), down (Alas), Position map (Asemoi kartta) tai Reset view (Palauta näkymä) - kun sijaintipaikkasi näyttö kartalla on siirtynyt keskeltä ylös tai alas tai sivulle, kartta keskitetään takaisin alkutilaan, Orientation zoom (Suuntazoomaus), Rocket zoom (Pikazoomaus) - vaihtaa karttanäkymän vähäksi aikaa yleisnäkymään (pieni mittakaava). Muutaman sekunnin kuluttua näyttö palaa takaisin edelliseen näkymään (suurempi mittakaava), Zoom in + (Suurenna) tai Zoom out (Pienennä) - suurentaa tai pienentää kartan mittakaavaa.

13 SETUP 11 SETUP Päävalikko SETUP Kuva 3 Päävalikko SETUP Paina näppäintä SETUP ja sen jälkeen toimintonäppäintä: Radio Sivu 11, Radion asetukset; Media Sivu 11, Median asetukset; Telephone Sivu 12, Puhelimen asetukset; System Sivu 12, Järjestelmäasetukset; Display Sivu 12, Näytön asetukset Map Sivu 12, Kartan asetukset; Navigation Sivu 13, Navigointiasetukset; Traffic information Sivu 13, Liikennetietojen asetukset; Voice control Sivu 13, Puheohjauksen asetukset; Video Sivu 13, Videoasetukset. Radion asetukset Paina näppäintä SETUP ja sen jälkeen toimintonäppäintä Radio. Arrow keys - Nuolinäppäimet Station list - radioaseman valinta kullakin hetkellä vastaanottokelpoisten radioasemien luettelosta Preset list - radioaseman valinta tallennettujen radioasemien luettelosta RDS Regional - automaattisen alueellisten RDS-lähetysasemien seurannan valinta/peruutus Automatic - lähetysaseman automaattinen valinta kulloinkin parhaalla vastaanotolla Fixed - valittu alueellinen lähetysasema pidetään niin pitkään kuin mahdollista Traffic programme (TP) - kytkeminen päälle ja pois Current TMC stat.:... - vastaanotettavan TMC-lähetysaseman näyttö Favourite TMC station - mieleisten TMC-lähetysasemien määrittely Automatic - lähetysaseman automaattinen valinta kulloinkin parhaalla vastaanotolla TMC-lähetysasemien luettelosta Delete preset list - esivalintaluetteloon tallennettujen lähetysasemien poisto Huomautus RDS ("Radiotietojärjestelmä") lähettää ohjelmatunnuksia ja lisäpalveluja ja mahdollistaa siten automaattisen lähetysasemien seurannan. Kun RDS-radioaseman signaali on riittävä, näytössä on taajuuden sijasta aseman nimi. TMC (Traffic Message Channel) on digitaalinen radioasemien antama palvelu jatkuvasta liikennetiedotteiden lähetyksestä. Median asetukset Paina näppäintä SETUP ja sen jälkeen toimintonäppäintä Media. Activate AV input - vaihtoehtoinen ulkoinen audio-/videolähde, jos tv-viritintä ei ole asennettu. Activate AUX input - ulkoinen audiolähde Bluetooth audio autoplay - aktivoi mediasoittimen automaattisen toiston AUX input level - ulkoisen lähteen tulosignaalin voimakkuus. Low - matala vastaanottoherkkyys Medium - keskimääräinen vastaanottoherkkyys High - korkea vastaanottoherkkyys

14 12 SETUP Deactivate interpreter/title - asetuksesta riippuen näytetään audio-cd ja mp3- äänilähde merkinnällä CD sekä kappale- ja esiintyjätiedot tai näytetään vain tiedosto- ja kansionimet. Scan/Mix/Repeat incl- subfolders - toistaa järjestyksen mukaisesti läpi kaikki MP3- tiedostot, jotka on tallennettu kansioihin ja alikansioihin. Puhelimen asetukset Paina näppäintä SETUP ja sen jälkeen toimintonäppäintä Telephone. Load telephone book - lataa puhelinluettelon matkapuhelimesta navigointijärjestelmän muistiin. Toimenpide voi kestää muutamia minuutteja. Delete call lists - poistaa tallennetut soittoluettelot Delete text message - poistaa tekstiviestit (SMS) Speed dial - pikavalintapainikkeiden muokkaaminen Deactivate telephone - puhelimen kytkentä pois päältä Restore factory settings - laitteen asetusten palauttaminen alkuperäiseen tilaan, käyttäjäprofiili poistuu Järjestelmäasetukset Paina näppäintä SETUP ja sen jälkeen painiketta System. Language - valikon kieli näyttöä ja puheohjeita varten Automatic - valikon kielen automaattinen asetus riippuen informaationäytön asetuksesta tai halutun kielen suora valinta luettelosta Date format - päiväysformaattien asetus Time display - hetkellisen ajan ilmoitus näyttöruudulla käyttötiloissa RADIO, ME- DIA ja MAP Off - kytkeminen pois päältä On (Päälle) - kytkeminen päälle Date - päiväyksen asetus Factory settings - Tehdasasetusten palautus Uudelleen perustettavien asetusten valinta Reset - laitteen asetusten palauttaminen alkuperäiseen tilaan, käyttäjäprofiili poistuu Näytön asetukset Paina näppäintä SETUP ja sen jälkeen toimintonäppäintä Display. Brightest - näyttöruudun kirkkauden säätö Brightest - kaikkein kirkkain säätöasento Brighter - kirkkampi säätöasento Medium - keskikirkas säätöasento Darker - tummempi säätöasento Darkest - kaikkein tummin säätöasento Day/Night - näyttöruudun esitystavan asetus Automatic - ohjataan auton käytettävissä olevien tunnistinten avulla Day - päiväkäytön asetus Night - yökäytön asetus Acoustic feedback - vahvistusäänen asetus On - kytkeminen päälle Off - kytkeminen pois päältä Switch off display - näyttöruutu voidaan vaihtaa näytönsäästötilaan. Näytön alimmalla rivillä näytetään vain parhaillaan soitettavan audiolähteen tietoja. Voit aktivoida näyttäruudun uudelleen koskettamalla ruutuun tai johonkin nuppiin käyttönuppeja lukuunottamatta. Kartan asetukset Paina näppäintä SETUP ja sen jälkeen toimintonäppäintä Map. Split-screen - lisäikkunan sijainti karttanäkymässä Left - vasen Right - oikea Dest. guidan. symbol (Määränpäähän opastuksen symboli) - navigointiohjeiden ja 2D- tai 3D-näkymän lisäikkunassa olevan kompassin näyttö Destination display - määränpäätä koskevien tietojen näyttö Sivu 29, Toimintonäppäimet ja symbolit reitin opastuksen aikana Destination - määränpää Next stopover destination - seuraava välietappi POI selection - erityiskohde, joka näytetään kartalla symbolien avulla

15 SETUP 13 Show VIP destination symbols - kohteet, jotka on tallennettu suosikeiksi, näytetään kartalla valitun suosikkiluokan mukaisella symbolilla Show speed limitation - näyttöruudulla näytetään kulloinkin voimassa olevat nopeusrajoitukset ajettavalla matkaosuudella Navigointiasetukset Paina näppäintä SETUP ja sen jälkeen toimintonäppäintä Navigation. Suggest 3 alternative routes (Ehdota 3 vaihtoehtoista reittiä) - kolmen vaihtoehtoisen reitin ehdottaminen määränpäähän opastukselle Sivu 33, Toimintonäppäin Options Nav. announcements - navigointiopastuksen äänenvoimakkuuden säätäminen Off - kytkeminen pois päältä Dynamic - puhuttujen ajosuosituksia annetaan vain, jos poiketaan lasketulta reitiltä esimerkiksi liikennetiedotteiden aiheuttaman reittisuunnitelman muutoksen vuoksi On - kytkeminen päälle Time display - saapumisajan näytön asetus kartan alaosaan Time of arrival - saapumisajan näyttö Remaining time - jäljellä olevan ajoajan näyttö My points of interest - omien erityiskohteiden tuonti muistikortilta Define home address - kotiosoitteen muokkaus Sivu 35, Toimintonäppäin Home Destination entry - syöttöruudun näyttö kohteen sisäänsyöttämistä varten Sivu 34, Toimintonäppäin Address Current position - olinpaikan tallentaminen kotiosoitteeksi Delete - kotiosoitteen poistaminen Edit - kotiosoitteen muokkaaminen Set current position - olinpaikan tallentaminen kotiosoitteeksi Advanced navigation settings - laajennetut navigointiasetukset Demo mode - virtuaalisen määränpäähän opastuksen aloitus Enter start location - lähtöpaikan sisäänsyöttö demotilaa varten Av. speed for time calc. - saapumisaika tai matkustusaika lasketaan demotilassa asetetun keskimääräisen nopeuden mukaan Fast - suuri nopeus Medium - keskimääräinen nopeus Low - alhainen nopeus Liikennetietojen asetukset Paina näppäintä SETUP ja sen jälkeen toimintonäppäintä Traffic information. Favourite TMC station - mieleisten TMC-lähetysasemien määrittely Automatic - automaattinen TMC-asemahaku ensisijaisten TMC-lähetysasemien valitseminen luettelosta TMC filter - liikennetiedotteiden näytön asetus All - kaikkien olemassa olevien liikennetiedotteiden näyttö On Route - vain ajoreittiä koskevien liikennetiedotteiden näyttö Traffic program (TP) - liikenneradion kytkentä päälle/pois Sivu 15, Liikenneradio TP Puheohjauksen asetukset Paina näppäintä SETUP ja sen jälkeen toimintonäppäintä Voice control. Dialogue style - dialogityylin asetus Sivu 8, Dialogi Visual voice command help - näkyvä puhekäskyn ohje esittää yleiskuvauksen tärkeimmistä käskyistä ponnahdusikkunassa. Näkyvä puhekäskyn ohje voidaan asettaa erikseen jokaista käyttötilaa varten (ts. kun asetat ohjeen näytön vain käyttötilaa MAP varten, se näkyy vain tässä käyttötilassa). Delete voice tags - omien puhekäskyjen poistaminen All - kaikkien tallennettujen puhekäskyjen poistaminen Telephone book - puhelinluettelo Radio memory - radiomuisti Navigation memory - navigointimuisti Videoasetukset Paina näppäintä SETUP ja sen jälkeen toimintonäppäintä Video. Audio language - puhekäskyjen kielen asetus Menu language - DVD-valikon kielen asetus Subtitles - tekstitys DVD-Format - DVD-levyn formaatin asetus 4:3 - formaatti 4:3 16:9 - formaatti 16:9

16 14 SETUP Television asetukset Paina näppäintä SETUP ja sen jälkeen toimintonäppäintä Video. TV search mode - TV-lähetysasema haetaan Station list - TV-aseman valinta kullakin hetkellä vastaanottokelpoisten TVasemien luettelosta Preset list - TV-asemien muistiin tallennettujen lähetysasemien näyttö. TV-Norm - TV-standardin muuttaminen TV format - televisiokuvan kuvasuhteen muuttaminen 4:3 - formaatti 4:3 16:9 - formaatti 16:9 TV-Audiokanal - kaksikielisen audiolähetyksen puhekanavan valinta Kanal A - puhekanava A Kanal B - puhekanava B Automatic DVB-T/Analogue switch - valittu TV-asema etsitään analogisessa tai digitaalisessa muodossa Delete TV preset list - TV-esivalintaluettelon poistaminen AV1 Norm - toistostandardi aina vain ulkoisia audio- ja videolähteitä varten AV2 Norm - toistostandardi aina vain ulkoisia audio- ja videolähteitä varten

17 RADIOKÄYTTÖ 15 RADIOKÄYTTÖ Päävalikko RADIO Paina näppäintä RADIO - päävalikko RADIO Kuva 4 Päävalikko RADIO Toimintonäppäin Extras Scan - kaikkien valitun taajuusalueen vastaanottokelpoisten lähetysasemien automaattinen toistaminen viiden sekunnin ajan peräjälkeen. Lopeta toistoautomatiikka painamalla uudestaan säätönuppia 15 tai napauttamalla toimintonäppäintä Scan sen aseman kohdalla, jota haluat kuunnella. TP - liikenneradion Sivu 15, Liikenneradio TP kytkeminen päälle/pois Switch off display - näyttö voidaan siirtää energiansäästötilaan, jolloin se on musta ja alarivillä näkyy audiolähteen tiedot. Voit kytkeä näyttöruudun päälle koskettamalla siihen tai painamalla jotakin näppäintä, ei kuitenkaan käyttönuppia. Toimintonäppäin Man. Radioasema voidaan virittää manuaalisesti kiertämällä näppäintä 15 tai näyttöruudun alarivin toimintonäppäimellä. Toimintonäppäin Band FM - FM-taajuuskaista AM - AM-taajuuskaista Taajuuskaistaa voidaan muuttaa myös painamalla toistuvasti näppäintä RADIO. Toimintonäppäin Station list Avaa kaikkien kyseisellä hetkellä vastaanottokelpoisten FM-asemien luettelon. Jos jokin lähetysasema on jo tallennettu lähetysasemaluetteloon, näytetään esivalintanumeroa. Toimintonppäin Presets Presets muistinäppäinten 1-6 näyttö Presets muistinäppäinten 7-12 näyttö Presets muistinäppäinten näyttö Presets muistinäppäinten näyttö Vaihto tallennetusta radioasemasta näppäimellä tai - liittyen nuolinäppäinten asetuksiin (näytölle tulee Presets (Esivalinnat)) tai kaikki kyseisellä hetkellä vastaanottokelpoiset FM-asemat Sivu 11, Radion asetukset. Radioaseman tallennus asemaluetteloon - viritä haluamasi radioasema ja pidä toimintonäppäintä 1-24 painettuna, kunnes kuulet äänimerkin. Liikenneradio TP Paina näppäintä RADIO ja sen jälkeen näppäintä Extras TP - liikenneradion ilmoitusten kytkeminen päälle ja pois. Teksti TP aseman nimen yhteydessä (esim. asemaluettelossa tai asemien tallennusluettelossa) osoittaa, että liikennetiedotteiden vastaanotto on kytketty päälle. Jos TP-toiminto on valittuna, laite vastaanottaa liikennetiedotteita lähettävää asemaa kuunneltavasta asemasta riippumatta. Mediakäytöstä riippumatta taustalla etsitään aina automaattisesti vastaanottokelpoista liikennetiedotusten radioasemaa. Liikennetiedotteiden vastaanottoa ilmoitetaan näyttöruudun oikeassa yläkulmassa olevilla kirjaimilla TP. Jos liikennetiedotteita lähettäviä asemia ei ole tai ei voida vastaanottaa esim. jonkin yleisen häiriön vuoksi, kirjainten TP sijasta näytössä on No TP.

18 16 MEDIAKÄYTTÖ MEDIAKÄYTTÖ Päävalikko MEDIA Päävalikko MEDIA - yleiskuvaus Kuva 5 Päävalikko MEDIA Valitusta medialähteestä riippuen näytetään valikkoa MEDIA näytetään muodossa Audio tai Video. Päävalikon MEDIA avaaminen, äänilähteen valinta Paina näppäintä MEDIA, jolloin näytölle tulee päävalikko MEDIEN (Media tai tallennevälineet). Edellisellä kerralla toistetun medialähteen toisto jatkuu. Jos laitteessa voidaan valita sekä audio- että videolähteitä, vaihto edellisen audiolähteen ja edellisen videolähteen välillä tehdään käyttöalueen valintanäppäimellä MEDIA. Valikko Audio: MEDIA - päävalikon MEDIEN (Media) kutsuminen ja tallennevälineen vaihtaminen CD - vaihto laitteessa olevaan CD/DVD-levyyn. CD int - CD-levy laitteen sisäisessä levyasemassa CD ext. - CD-levy laitteen ulkoisessa CD-vaihtajassa SD vaihtaa laitteessa olevalle muistikortille Sivu 18, Muistikortti. HDD vaihtaa käytön laitteen kiintolevylle tallennettuihin audiotiedostoihin Sivu 20, Kiintolevy (HDD) AUX - vaihtaa käytön AUX-multimedialiitännän kautta liitettyyn ulkoiseen audiolähteeseen Sivu 19, AUX-sisääntulo MDI - vaihtaa käytön MDI-multimedialiitännän kautta liitettyyn ulkoiseen audiolähteeseen Sivu 19, MDI-sisääntulo - multimedialiitin - vaihtaa käytön Bluetooth -liitännän kautta liitettyyn ulkoiseen audiolähteeseen Video - Videolähteet - valikkovideo Sivu 20, Videokäyttö, Sivu 22, TV-käyttö. Repeat - toistovalintojen näyttö Titel (Kappale) - kuunneltavana olevan kappaleen toistaminen CD - kaikkien tämän CD-levyn kappaleiden toistaminen Folder - kaikkien tämän kansion kappaleiden toistaminen (MP3-käyttö) Extras - toistovalintojen näyttö Mix - kaikki esillä olevan audiolähteen kappaleet soitetaan satunnaisessa järjestyksessä. Mix - paluu normaalitoistoon Scan - kaikkia kuunneltavana olevan medialähteen kappaleita soitetaan 10 sekunnin ajan. Automaattisoitto voidaan myös aloittaa ja lopettaa napauttamalla lyhyesti säätönuppia 15. Scan - paluu normaaliin toistoon. HDD capacity - tietoja kiintolevyn (HDD) käytössä olevasta ja vapaana olevasta muistitilasta. Switch off display - näyttö voidaan siirtää energiansäästötilaan, jolloin se on musta ja alarivillä näkyy audiolähteen tiedot. Voit kytkeä näyttöruudun päälle koskettamalla siihen tai painamalla jotakin näppäintä, ei kuitenkaan käyttönuppia. Selection - avaa kuunneltavan äänilähteen kappaleluettelon, josta voit valita toisen kappaleen tai toisen audiolähteen - järjestyksessä ylemmän kansion näyttö vaihtamiseksi audiolähteen päävalikolle Titel (Kappale) - aloittaa valitun kappaleen toiston - kansion, soittolistan ja muistivälineen tietojen tallentaminen kiintolevylle HDD Sivu 20, Kiintolevy (HDD). Laitenäppäimet sen hetkisen audio- tai videolähteen käyttöä varten Laitteen nuolinäppäimet tai vaikuttavat kuunneltavaan audiolähteeseen näytössä olevasta valikosta riippumatta.

19 MEDIAKÄYTTÖ 17 - paina kerran, jolloin siirryt kuunneltavan kappaleen tai luvun alkuun, paina uudelleen, niin siirryt sitä edeltävän kappaleen tai luvun alkuun. - paina kerran lyhyesti, jolloin siirryt seuraavat kappaleen tai luvun alkuun, paina uudelleen, niin siirryt sitä edeltävän kappaleen tai luvun alkuun. Kuunneltavan äänilähteen valikossa voit myös siirtyä kappaleesta toiseen säätönuppia 15 käyttämällä. Toimintonäppäimet sen hetkisen audio- tai videolähteen käyttöä varten - paina kerran, jolloin siirryt kuunneltavan kappaleen tai luvun alkuun, paina uudelleen, niin siirryt sitä edeltävän kappaleen tai luvun alkuun. - paina kerran, jolloin siirryt seuraavan kappaleen tai luvun alkuun. - tauko: toisto pysäytetään ja symboliksi vaihtuu - napauta, jolloin toisto jatkuu tästä kohdasta eteenpäin. Huomautus Jos äänenvoimakkuus heikkenee nollaan CD-levyn, kiintolevyn tai toisen audiolähteen toistamisen jälkeen, symboli muuttuu symboliksi ja toisto keskeytetään. Ohjeita CD/DVD-levyjen käyttöön Voit kuunnella CD/DVD-soittimella audio-cd- (CD-A) ja ääni-dvd-levyjä, mp3-cd/ DVD-levyjä sekä katsella kuva-dvd-levyjä. CD/DVD-levyn asettaminen Työnnä CD-levy asemaan 11 tekstipuoli ylöspäin, kunnes laite vetää levyn sisään. Toisto alkaa automaattisesti. CD/DVD-levyn poistaminen Paina - CD/DVD työnnetään ulos. Jos et ota asemasta ulos työnnettyä CD/DVD-levyä pois 10 sekunnin kuluessa, se vedetään turvallisuussyistä takaisin. CD/DVD-levyä ei voi lukea Jos laitat soittimeen CD/DVC-levyn, jota ei voi toistaa, avautuu ponnahdusikkuna ja näytölle tulee ohjeteksti. CD/DVD-levy työnnetään muutaman sekunnin kuluttua takaisin ulos poistamista varten. Jos et ota CD/DVD-levyä pois asemasta 10 sekunnin kuluessa, se vedetään turvallisuussyistä takaisin. Toisto hyppii Huonoilla teillä ja olosuhteissa, joissa on voimakasta tärinää, CD-levyn toisto saattaa hyppiä. Kondensoituminen Kylmällä ilmalla ja sateen jälkeen CD/DVD-soittimeen voi tiivistyä (kondensoitua) kosteutta. Tämä voi aiheuttaa toiston hyppimistä tai jopa estää levyn toistamisen kokonaan. Odota, että kosteus haihtuu. Vihjeitä CD/DVD-levyjen hoitamiseen Jos CD/DVD-levy on likaantunut, älä hankaa sitä kehän suuntaisesti vaan pyyhi pehmeällä nukkaamattomalla kankaalla keskeltä ulospäin. Jos CD/DVD-levy on pahasti likaantunut, suosittelemme sen puhdistamista erityisellä CD/DVD-levyn puhdistusaineella. Pyyhi CD/DVD-levyä nytkin keskeltä ulospäin, ei kehän suuntaisesti. Anna lopuksi levyn kuivua. MP3- ja WMA-tiedostot (Windows Media Audio) Voit myös tallentaa laitteen kiintolevylle toistokelpoisia MP3- ja WMA-tiedostoja Sivu 20, Kiintolevy (HDD). Audiotiedostot, jotka on pakattu Windows Media Audio -standardilla, saattavat olla tekijänoikeudellisesti suojattuja (Digital Rights Management). Laite ei tue sellaisia WMA-tiedostoja. HUOMIO CD/DVD-soitin kuuluu laserluokkaan 1. Älä avaa soitinta. Näkymätön lasersäde aiheuttaa loukkaantumisvaaran. VAROITUS Älä koskaan laita merkinnällä Eco Disc varustettua CD-levyä sisäiseen levyasemaan. Jos laitat soittimeen toista CD/DVD-levyä, kun soitin poistaa edellistä, saattaa soitin rikkoutua. Painettuasi poistopainiketta kestää muutaman sekunnin ajan, ennen kuin CD/DVD-levy tulee ulos. Tänä aikana on CD/DVD-aseman peitelevy auki. Odota, kunnes levy on poistettu soittimesta. Työnnä uusi levy soittimeen vasta sitten.

20 18 MEDIAKÄYTTÖ Jos soittimessa on mekaaninen vika tai levy on asetettu soittimeen väärin, soitin ilmoittaa ensin Fehler: CD/DVD. Bitte CD/DVD überprüfen. (Virhe: Tarkasta CD/DVD). Seuraavaksi näyttöön tulee ilmoitus CD/DVD-Laufwerksfehler (DVDsoittimen virhe). Tarkista CD/DVD-levy ja laita se soittimeen uudelleen. Jos saat tästä huolimatta edelleen virheilmoituksen CD/DVD-Laufwerksfehler (DVDsoittimen virhe), käänny ŠKODA-huoltoedustajan puoleen. Jos laitteen sisäinen lämpötila on liian korkea, CD/DVD-levyä ei oteta laitteeseen. Laite siirtyy soitinta edeltäneeseen käyttötilaan. Älä käytä puhdistamiseen bensiiniä, ohenteita tai äänilevyjen puhdistusaineita. Ne saattavat vahingoittaa CD/DVD-levyn pintaa. Älä jätä CD/DVD-levyä suoraan auringonpaisteeseen! Kirjoita CD/DVD-levyyn vain siihen tarkoitetulla kynällä. Älä liimaa CD/DVD-levyyn mitään tarraa! Huomautus Jos toimintonäppäin CD ei ole aktiivisena, soittimessa ei ole CD/DVD-levyä tai ääni-cd/dvd-levyä ei voi lukea. Kopiosuojattuja CD/DVD-levyjä ja muita kuin alkuperäisiä CD-R-, CD-RW- ja DVD-RW-levyjä ei toisteta ollenkaan tai vain tietyin varauksin. Voit toistaa myös wma-äänitiedostoja (Windows Media Audio) ja tallentaa niitä kiintolevylle (HDD), jos materiaali ei ole DRM (Digital Rights Management) -tekijänoikeudellisesti suojattua. Laitteen käyttö ja toiminta vastaa tältä osin mp3-muotoon pakattujen äänitiedostojen käyttöä. Jäljempänä sitä ei enää erikseen selosteta. Huomaa jäljempänä olevat mp3-käyttöä koskevat ohjeet Sivu 18, Ohjeita mp3-tallenteiden käyttöön. Noudata asuinmaasi tekijänoikeuslakeja ja -määräyksiä. Laitteen DVD-soitin toistaa äänen Dolby Digital Audio-koodausjärjestelmällä. Soitin toistaa MLP Lossless -toistona ne ääni-dvd:t, jotka ovat tämän standardin mukaisia. Dolby, MLP Lossless ja kaksois-d-symboli ovat Dolby Laboratories :n tavaramerkkejä. DTS ja DTS 2.0 -järjestelmien avulla DVD:n surround-ääni muutetaan parhaaksi mahdolliseksi stereoääneksi. DTS ja DTS 2.0 ovat DTS, Inc. tavaramerkkejä. Epäpuhtaudet ja vauriot CD/DVD-levyssä voivat vaikeuttaa informaation lukemista. Lukemisvirheet riippuvat likaantumisen tai mekaanisten vaurioiden laajuudesta. Syvät naarmut aiheuttavat lukemisvirheitä, jolloin CD/DVD-levyn soitto voi hyppiä tai juuttua paikalleen. CD/DVD-levyjä on aina käsiteltävä huolellisesti ja niitä on säilytettävä suojakoteloissaan. Ohjeita mp3-tallenteiden käyttöön Mp3-tiedostojen ja tallennuslaitteiden vaatimukset CD-ROM, CD-R, CD-RW koko 650 MB tai 700 MB. DVD, koko 4.7 G saakka ja kaksikerroksinen-dvd, koko 8.5 G saakka. CD/DVD-levyjen oltava standardin ISO 9660-Level 2 ja Joliet-tiedostojärjestelmän (single session ja multisession) mukaisia. Tiedoston nimessä saa olla enintään 64 merkkiä. Hakemistorakenteessa saa olla enintään 8 tasoa. Mp3-tiedoston kappaleen, esittäjän ja albumin nimi voidaan näyttää, mikäli näistä tiedoista on ID3-tag. Jos ID3-tagia ei ole, näytetään hakemiston tai tiedoston nimi. WMA-tiedostot (Windows Media Audio) toistetaan, jos ne eivät ole lisäksi tekijänoikeudellisesti DRM-suojattuja (Digital Rights Management). Laite ei tue sellaisia WMA-tiedostoja. Laitteen käyttö ja toiminta vastaavat toistokelpoisten WMA-tiedostojen osalta Mp3-muotoon pakattuja äänitiedostoja. Bittinopeus (bittiä aikayksikköä kohti) Laite tukee mp3-tiedostoja, joiden bittinopeus on kb/s tai vaihteleva. Tiedostoissa, joissa bittinopeus vaihtelee, saattaa soittoajan näyttö olla epätarkka. Muistikortti SD-kortilta voi lukea vain mp3-tiedostoja ja suojaamattomia WMA-tiedostoja. Muita tiedostomuotoja ei tunnisteta. Voit myös tallentaa laitteen kiintolevylle toistokelpoisia MP3- ja WMA-tiedostoja Sivu 20, Kiintolevy (HDD). Muistikortin asettaminen Työnnä muistikortti lovettu kulma etuoikealle osoittaen muistikorttipaikkaan 16, kunnes se lukittuu. Toisto alkaa automaattisesti. Muistikortin poistaminen käsin Paina muistikorttia sisäänpäin. Muistikortti ponnahtaa poistoasemaan.

21 MEDIAKÄYTTÖ 19 Muistikortti on tyhjä tai tietoja ei voi lukea Jos asetat asemaan tyhjän muistikortin, latausvaiheen jälkeen ei siirrytä muistikortin käyttötilaan. Muistikortin vaatimukset Asemaan sopii 32 mm x24 mm x 2,1 mm tai 1,4 mm muistikortit. Enintään 4 G SD- (Secure Digital Memory Cards) tai MMC- (Multimedia Cards) kortti. Enintään 32 G SDHC- (Secure Digital High-Capacity Memory Cards) muistikortti. On mahdollista, että joitakin tiedostoja ei voida toistaa muistikortilta ollenkaan tai vain rajoitetusti. Korttien valmistajien erilaisista laatustandardeista johtuen ei ole mahdollista taata, että tiedostot voitaisiin toistaa kortilta kaikissa olosuhteissa. Ulkoiset lähteet AUX- ja MDI-sisääntulo AUX-sisääntulo Paina näppäintä MEDIA ja sen jälkeen toimintonäppäintä AUX. AUX-liitäntään liitettyä ulkoista äänilähdettä ei voi käyttää navigointijärjestelmän kautta. Navigointijärjestelmän kautta voidaan säädellä vain äänenvoimakkuutta. AUX-liitäntään sopii tavallinen 3,5 mm liitin. Käytä sovitinta, jos laitteessa ei tätä liitintä ole. MDI-sisääntulo - multimedialiitin Paina näppäintä MEDIA ja sen jälkeen toimintonäppäintä MDI. Navigointijärjestelmällä voi toistaa multimedialiittimeen liitettyjä ulkoisia äänilähteitä, joiden tiedostot ovat mp3-, wma-, ogg-vorbis- tai AAC-muodossa. MDI-liitäntään liitettyä ulkoista äänilähdettä voidaan käyttää navigointijärjestelmän kautta. ipod Kun liität MDI-liitäntään ipodin, näyttöön avautuu ipodin valikko (soittolistat, albumit, artistit, kappaleet jne.). Ulkoisen äänilähteen äänenvoimakkuuden säätö Voit säätää ulkoisen audiolähteen äänenvoimakkuutta navigointijärjestelmän äänenvoimakkuuden säätimellä 1. Liitetystä audiolähteestä riippuen voit muuttaa ulkoisen audiolähteen äänen ulostulon voimakkuutta. Voit myös säätää ulkoisen audiolähteen sisääntulotasoa Sivu 11, Median asetukset äänenvoimakkuuden sovittamiseksi muihin audiolähteisiin. Sovitin Tarvitset sovittimen audiolähteen liittämiseksi MDI-sisääntulon kautta. USB-laitteiden, mini-usb-lähdön tai ipodin liittämistä varten suositamme ostamaan sovittimen ŠKODA-jälleenmyyjältä. Käytettävät liitännät Vain USB 2.0 -laitteita voi liittää. Laitteen tiedostojärjestelmän FAT (File Allocation Table) tulee olla FAT16 (< 2 GB) tai FAT32 (> 2 GB). Jos liitettävässä laitteessa on paljon dataa sisältävä kiintolevy (HDD), saattaa musiikkitiedostojen sisällysluettelon lukeminen kestää kauan. Jos laitteen kansiorakenne on monimutkainen, saattaa äänitiedostojen lukeminen kestää kauan. Liitettävän laitteen kansiorakenteessa ei saisi olla enempää kuin kahdeksan kansiota sisäkkäin. Yhdessä kansiossa tulisi olla enintään 1000 tiedostoa. Laitteen liittämiseksi ei saa käyttää USB-jatkojohtoa eikä USB-jakajaa (HUB). HUOMIO Älä laita ulkoista äänilähdettä kojelaudan päälle. Se saattaa äkillisen ajoliikkeen vuoksi sinkoutua matkustamoon ja vahingoittaa matkustajia. Älä missään tapauksessa laita ulkoista äänilähdettä turvatyynyjen lähelle. Turvatyynyn lauetessa se saattaa sinkoutua matkustamoon ja vahingoittaa matkustajia. Ajon aikana ulkoista äänilähdettä ei saa pitää kädessä eikä polvella. Se saattaa äkillisen ajoliikkeen vuoksi sinkoutua matkustamoon ja vahingoittaa matkustajia. Ulkoisen äänilähteen liitosjohdon on kuljettava siten, ettei se estä ajoliikkeitä.

RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ COLUMBUS KÄYTTÖOHJEET

RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ COLUMBUS KÄYTTÖOHJEET www.skoda-auto.com Radionavigační systém Columbus Superb, Octavia, Yeti finsky 05.11 S00.5610.78.71 3T0 012 151 HL RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ COLUMBUS KÄYTTÖOHJEET Johdanto Olet valinnut Škoda-autoosi

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. Radio Funky Käyttöohjekirja

SIMPLY CLEVER. Radio Funky Käyttöohjekirja SIMPLY CLEVER Radio Funky Käyttöohjekirja Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita Käyttöohjekirja 2 Tärkeitä ohjeita 2 Yleiskuva 3 Laitteen kytkeminen on/off 3 Äänenvoimakkuuden asetus 3 Äänen asetus 3 MENU-käyttö

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. Navigointijärjestelmä Columbus Käyttöohjekirja

SIMPLY CLEVER. Navigointijärjestelmä Columbus Käyttöohjekirja SIMPLY CLEVER Navigointijärjestelmä Columbus Käyttöohjekirja Johdanto Olet valinnut ŠKODA-autoosi Columbus-navigointijärjestelmän (myöhemmin: radionavigaattori) kiitos luottamuksesta! Lue käyttöohje huolellisesti.

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER RADIO FUNKY KÄYTTÖOHJEKIRJA

SIMPLY CLEVER RADIO FUNKY KÄYTTÖOHJEKIRJA SIMPLY CLEVER RADIO FUNKY KÄYTTÖOHJEKIRJA Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita................................ 2 Käyttöohjekirja..................................... 2 Tärkeitä ohjeita....................................

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. Radio Blues Käyttöohjekirja

SIMPLY CLEVER. Radio Blues Käyttöohjekirja SIMPLY CLEVER Radio Blues Käyttöohjekirja Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita Käyttöohjekirja 2 Merkinnät käyttöohjekirjan tekstissä 2 Radio - Yleiskuva 2 Tärkeää tietoa 2 Varkaussuoja 3 Perusasetukset 3

Lisätiedot

RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ COLUMBUS

RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ COLUMBUS SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ COLUMBUS Johdanto Olet valinnut Škoda-autoosi Columbus radionavigointijärjestelmän (myöhemmin: navigaattori) kiitos luottamuksesta! Lue tämä käyttöohje

Lisätiedot

ŠkodaAuto AUTORADIO BEAT SIMPLY CLEVER

ŠkodaAuto AUTORADIO BEAT SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto AUTORADIO BEAT SIMPLY CLEVER Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Radio....................................... Radio - Yleisesti............................... Tärkeää tietoa.................................

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. Navigointijärjestelmä Columbus Käyttöohjekirja

SIMPLY CLEVER. Navigointijärjestelmä Columbus Käyttöohjekirja SIMPLY CLEVER Navigointijärjestelmä Columbus Käyttöohjekirja Tämän käyttöohjekirjan rakenne (selitykset) Tämä käyttöohjekirja on laadittu siten, että tarvittavien tietojen löytyminen ja hyödyntäminen olisi

Lisätiedot

"PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas

PLEXTALK Pocket -verkkosoittimen pikaopas "PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas PLEXTALK Pocketin asetukset 1. Käännä PLEXTALK Pocket ympäri. Varmista, että kaksi pientä uloketta ovat ylhäällä. Paina PLEXTALK Pocketin pohjassa olevaa suorakulmaista

Lisätiedot

ŠkodaAuto RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ AMUNDSEN SIMPLY CLEVER

ŠkodaAuto RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ AMUNDSEN SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ AMUNDSEN SIMPLY CLEVER Johdanto Olet valinnut Škoda-autoosi Amundsen dynaamisen radio-navigaattorijärjestelmän (myöhemmin: radionavigaattori) kiitos luottamuksesta!

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER RADIO SWING KÄYTTÖOHJEKIRJA

SIMPLY CLEVER RADIO SWING KÄYTTÖOHJEKIRJA SIMPLY CLEVER RADIO SWING KÄYTTÖOHJEKIRJA Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita................................ 2 Käyttöohjekirja..................................... 2 Merkinnät käyttöohjekirjan

Lisätiedot

AUTORADIO BLUES KÄYTTÖOHJEET

AUTORADIO BLUES KÄYTTÖOHJEET AUTORADIO BLUES KÄYTTÖOHJEET Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita........................... Yleiskuva...................................... Tärkeitä ohjeita...............................

Lisätiedot

1.1 1.2 2.1 2.2 2.3 3.1 3.2 PUHELIMESI ESITTELY Opi puhelimesi painikkeista, näytöstä ja sen kuvakkeista. Puhelimen näppäimet Puhelimen etupuolta katsoessasi näet seuraavat elementit: (Katso 1.1 Sivu 3)

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. Radio Bolero Käyttöohjekirja

SIMPLY CLEVER. Radio Bolero Käyttöohjekirja SIMPLY CLEVER Radio Bolero Käyttöohjekirja Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita Käyttöohjekirja 2 Merkinnät käyttöohjekirjan tekstissä 2 Yleiskuva 2 Tärkeitä ohjeita 2 Varkaussuoja 3 Käyttö - yleistä 4 Perusasetukset

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. Navigointijärjestelmä Amundsen+ Käyttöohjekirja

SIMPLY CLEVER. Navigointijärjestelmä Amundsen+ Käyttöohjekirja SIMPLY CLEVER Navigointijärjestelmä Amundsen+ Käyttöohjekirja Johdanto Olet valinnut ŠKODA-autoosi Amundsen+-navigointijärjestelmän (myöhemmin: radionavigaattori) kiitos luottamuksesta. Lue käyttöohje

Lisätiedot

Soittimesi tukee MMC/SD/SDHC-kortteja. Mini-SD- ja Micro-SD-kortteja varten tarvitset SDsovittimen.

Soittimesi tukee MMC/SD/SDHC-kortteja. Mini-SD- ja Micro-SD-kortteja varten tarvitset SDsovittimen. MP3-soitin korttilukijalla KÄYTTÖOHJEET Lue käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. SOITIN KUVA YLHÄÄLTÄ Korttipaikka TUETUT MUISTIKORTTITYYPIT Soittimesi tukee MMC/SD/SDHC-kortteja. Mini-SD- ja Micro-SD-kortteja

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEKIRJA Radio Blues

KÄYTTÖOHJEKIRJA Radio Blues SIMPLY CLEVER KÄYTTÖOHJEKIRJA Radio Blues 5L0012771CE Johdanto Tämä käyttöohjekirja on tarkoitettu Radio Blues -järjestelmille (jäljempänä "laite"). Lue nämä käyttöohjeet huolellisesti, sillä tässä esitetyt

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER RADIO BOLERO KÄYTTÖOHJEKIRJA

SIMPLY CLEVER RADIO BOLERO KÄYTTÖOHJEKIRJA SIMPLY CLEVER RADIO BOLERO KÄYTTÖOHJEKIRJA Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita................................ 2 Käyttöohjekirja..................................... 2 Merkinnät käyttöohjekirjan

Lisätiedot

AUTORADIO SWING KÄYTTÖOHJEET

AUTORADIO SWING KÄYTTÖOHJEET AUTORADIO SWING KÄYTTÖOHJEET B1Z-6000F Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita........................... Käyttöohjekirja................................ Merkinnät käyttöohjekirjan tekstissä........

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER NAVIGOINTIJÄRJESTELMÄN AMUNDSEN+ KÄYTTÖOHJEKIRJA

SIMPLY CLEVER NAVIGOINTIJÄRJESTELMÄN AMUNDSEN+ KÄYTTÖOHJEKIRJA SIMPLY CLEVER NAVIGOINTIJÄRJESTELMÄN AMUNDSEN+ KÄYTTÖOHJEKIRJA Johdanto Olet valinnut ŠKODA-autoosi Amundsen radio-navigointijärjestelmän (myöhemmin: navigaattori) kiitos luottamuksesta! Lue käyttöohje

Lisätiedot

RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ AMUNDSEN+ KÄYTTÖOHJEET

RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ AMUNDSEN+ KÄYTTÖOHJEET RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ AMUNDSEN+ KÄYTTÖOHJEET Johdanto Olet valinnut Škoda-autoosi radionavigointijärjestelmän Amundsen+ (myöhemmin: radionavigointijärjestelmä) kiitos luottamuksesta. Lue käyttöohje

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

AUTORADIO BOLERO KÄYTTÖOHJEET

AUTORADIO BOLERO KÄYTTÖOHJEET AUTORADIO BOLERO KÄYTTÖOHJEET Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita........................... Käyttöohjekirja................................ Merkinnät käyttöohjekirjan tekstissä........

Lisätiedot

VIANMÄÄRITYSMENETTELY SSD-NAVI (versio 3.00)

VIANMÄÄRITYSMENETTELY SSD-NAVI (versio 3.00) 1 - SISÄLLYS Asiakkaan valitus Vianmääritys Yleiskuvaus ja pinnijärjestys Luku 2 Yleinen toimintaongelma Luku 3 Ei toimintaa tai ei käynnisty (musta ruutu): Luku 3-1 Painike ei toimi Luku 3-2 Kosketusnäyttö

Lisätiedot

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi.

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi. 1. Toimintovalitsin : Valinta radion tai CD-soittimen välillä 2. Taajuusaluevalitsin : FM/FM ST-alueiden valinta 3. FM antenni : Saadaksesi parhaan mahdollisen vastaanoton vedä tämä ulos 4. CD kansi :

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

AUTORADIO BLUES KÄYTTÖOHJEET

AUTORADIO BLUES KÄYTTÖOHJEET AUTORADIO BLUES KÄYTTÖOHJEET Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Radio........................................ Radio - Yleiskuva............................. Tärkeää tietoa................................

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. Radio Swing Käyttöohjekirja

SIMPLY CLEVER. Radio Swing Käyttöohjekirja SIMPLY CLEVER Radio Swing Käyttöohjekirja Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita Käyttöohjekirja 2 Merkinnät käyttöohjekirjan tekstissä 2 Yleiskuva 2 Tärkeitä ohjeita 2 Varkaussuoja 3 Perusasetukset 3 Radiokäyttö

Lisätiedot

BeoSound 4. Täydennys

BeoSound 4. Täydennys BeoSound 4 Täydennys Valikkojärjestelmä Tämä täydennys sisältää korjauksia BeoSound 4:n opaskirjaan. Uuden ohjelmiston myötä musiikkijärjestelmässä on käytettävissä uusia ominaisuuksia. Valikkojärjestelmä

Lisätiedot

Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein.

Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A. Huomaa 1) Sammuta virta, kun et käytä laitetta.

Lisätiedot

VIANMÄÄRITYSMENETTELY SD-NAVI (versio 1.00)

VIANMÄÄRITYSMENETTELY SD-NAVI (versio 1.00) 1 - SISÄLLYS Asiakkaan valitus Vianmääritys Yleiskuvaus ja pinnijärjestys Luku 2 Yleinen toimintaongelma Luku 3 Ei toimintaa tai ei käynnisty (musta ruutu): Luku 3-1 Painike ei toimi Luku 3-2 Kosketusnäyttö

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

ZAP SR300 Touch 8GB 100469

ZAP SR300 Touch 8GB 100469 ZAP SR300 Touch 8GB 100469 Pikaopas Tekniset yleistiedot: Näyttö: 3 TFT-kosketusnäyttö; 400x240 pikseliä, 262,000 väriä. Audioformaatit: MP3, WMA, WAV, FLAC, APE, AAC ym. Videoformaatit: RM (Real Media),

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

ŠkodaAuto AUTORADIO BOLERO SIMPLY CLEVER

ŠkodaAuto AUTORADIO BOLERO SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto AUTORADIO BOLERO SIMPLY CLEVER Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita.......................... Yleiskuva...................................... Tärkeitä ohjeita................................

Lisätiedot

Käyttöohje. Painikkeet:

Käyttöohje. Painikkeet: Käyttöohje Painikkeet: 1. PLAY: Päällä/pois päältä Toisto/Pysäytys 2. M: Valinta/Vahvistus 3. ON/OFF: Virtapainike soittimen päällä 4 Vol+: Äänenvoimakkuuden lisäys 5 Vol-: Äänenvoimakkuuden vähennys :

Lisätiedot

C-kasetin digitointi

C-kasetin digitointi C-kasetin digitointi 1. Käynnistä TEAC AD-RW900 soitin painamalla POWER painiketta, jolloin soittimen ruutuun syttyy valo. 2. Valitse seuraavaksi TEAC soittimesta oikea lähde nauhoitukselle. Paina SOURCE

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ CRUISE

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ CRUISE SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ CRUISE Brn-01H15 Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Radio....................................... Yleiskuva......................................

Lisätiedot

BaseMidlet. KÄYTTÖOHJE v. 1.00

BaseMidlet. KÄYTTÖOHJE v. 1.00 KÄYTTÖOHJE v. 1.00 KUVAUS BaseMidlet on matkapuhelimessa toimiva sovellus jolla voi etäkäyttää Tiimi 7000 sarjan säätimiä. Copyright Team-Control Oy, oikeudet muutoksiin pidätetään. TiiMi on Team-Control

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

SoundGate. Bernafon SoundGate. Näppäinlukko. Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen. Puhelu. Musiikki/audio-painike. Bluetooth -painike

SoundGate. Bernafon SoundGate. Näppäinlukko. Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen. Puhelu. Musiikki/audio-painike. Bluetooth -painike Bernafon SoundGate SoundGate PIKAOHJE Näppäinlukko Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen Puhelu Musiikki/audio-painike Bluetooth -painike Akun merkkivalo Tämä ohje on vain lyhyt tiivistelmä. Tärkeä

Lisätiedot

Eye Pal Solo. Käyttöohje

Eye Pal Solo. Käyttöohje Eye Pal Solo Käyttöohje 1 Eye Pal Solon käyttöönotto Eye Pal Solon pakkauksessa tulee kolme osaa: 1. Peruslaite, joka toimii varsinaisena lukijana ja jonka etureunassa on laitteen ohjainpainikkeet. 2.

Lisätiedot

SANYO TRC-8800 / 8080 SANELU- JA SANELUN PURKULAITE

SANYO TRC-8800 / 8080 SANELU- JA SANELUN PURKULAITE SANYO TRC-8800 / 8080 SANELU- JA SANELUN PURKULAITE 2 KYTKIMET (kuva 1) 1. Kasettipesän kansi 2. Kasettipesän avaus (EJECT) 3. Nauhalaskuri ja nollauspainike (COUNTER/RESET) 4. Takaisinsiirto säätö (BACKSPACE)

Lisätiedot

Calisto P240-M. USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS

Calisto P240-M. USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS TM Calisto P240-M USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS Tervetuloa Onnittelumme uuden Plantronics-tuotteen hankinnasta. Tämä opas sisältää Plantronics Calisto P240-M -USB-kuulokkeen asennus- ja käyttöohjeet. Calisto

Lisätiedot

Käyttöohje Asennusohje. CD-vaihtaja A08

Käyttöohje Asennusohje. CD-vaihtaja A08 Käyttöohje Asennusohje CD-vaihtaja A8 1 2 3 Vipu Levynpidin Valmistelu Makasiinin lataaminen Kuva 1 Aseta makasiini lataamista varten tähän asentoon (nuoli ylh.) Vedä levynpidin ulos. Älä koskaan poista

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto AUTORADIO SWING

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto AUTORADIO SWING SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto AUTORADIO SWING Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita.......................... Yleiskuva...................................... Tärkeitä ohjeita................................

Lisätiedot

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. 1 Digitointi LP-levyltä CD-levylle (Ion CD Direct) Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Soittimessa voi käyttää CD-R, CD+R, uudelleen kirjoitettavia CD-RW ja CD+RW levyjä. Yhdelle levylle voi

Lisätiedot

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa CD250 CD255 SE250 SE255. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa  CD250 CD255 SE250 SE255. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa www.philips.com/welcome CD250 CD255 SE250 SE255 Pikaopas 1 Kytke 2 Asenna 3 Nauti Mitä laatikko sisältää? Tukiasema TAI Luuri Akkutilan kansi Tukiasema ja

Lisätiedot

Calisto P240. USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS

Calisto P240. USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS Calisto P240 USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS Tervetuloa Onnittelumme uuden Plantronics-tuotteen hankinnasta. Tämä opas sisältää Plantronics Calisto P240 -USB-kuulokkeen asennus- ja käyttöohjeet. Laitteen pikaoppaassa

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. Navigointijärjestelmä Amundsen+ Käyttöohjekirja

SIMPLY CLEVER. Navigointijärjestelmä Amundsen+ Käyttöohjekirja SIMPLY CLEVER Navigointijärjestelmä Amundsen+ Käyttöohjekirja Tämän käyttöohjekirjan rakenne (selitykset) Tämä käyttöohjekirja on laadittu siten, että tarvittavien tietojen löytyminen ja hyödyntäminen

Lisätiedot

SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin

SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin 1 1. Virtaa laitteeseen Laite toimii akulla tai yhdellä AA-kokoisella paristolla. Akulla laite äänittää 4 tuntia, paristolla 9 tuntia. Akulla laite toistaa 13 tuntia, paristolla

Lisätiedot

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla 29.6.2018 1 LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla I Levyn tallennus tietokoneelle Kytke virta tietokoneeseen ja näyttöön. Levysoitin saa virtansa tietokoneesta. Käynnistä kopiointiohjelma klikkaamalla

Lisätiedot

BeoSound Opaskirja

BeoSound Opaskirja BeoSound 3000 Opaskirja BeoSound 3000 Guide BeoSound 3000 Reference book Opaskirjan sisältö 3 Bang & Olufsen -tuotteen käytön oppiminen on helppoa kahden opaskirjan avulla. Opaskirja Ohjekirja Opaskirjassa

Lisätiedot

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla Digitointiohjeita_LP 10.7.2014 1 LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla I Levyn tallennus tietokoneelle Kytke virta tietokoneeseen ja näyttöön. Levysoitin saa virtansa tietokoneesta. Käynnistä kopiointiohjelma

Lisätiedot

Kocom HD-SDI tallentimen pikaohje

Kocom HD-SDI tallentimen pikaohje Kocom HD-SDI tallentimen pikaohje HD-SDI DVR pikaohje 1.1 Copyright Kocom Finland Oy Varmista, että kiintolevy on paikoillaan. Käynnistys Liitä verkkolaite takana olevaan DC liittimeen. Paina laitteen

Lisätiedot

Tervetuloa. Pikaopas. Asennus. Kytkeminen. Instalace

Tervetuloa. Pikaopas. Asennus. Kytkeminen. Instalace Tervetuloa FI Pikaopas 1 2 3 Asennus Kytkeminen Instalace Mitä laatikko sisältää Luuri Tukiasema Tukiaseman verkkosovitin Puhelinjohto 2 AAA ladattavat akut Akkutilan kansi Käyttöopas Pika-aloitus opas

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. Radio Blues Käyttöohjekirja

SIMPLY CLEVER. Radio Blues Käyttöohjekirja SIMPLY CLEVER Radio Blues Käyttöohjekirja Tämän käyttöohjekirjan rakenne (selitykset) Tämä käyttöohjekirja on laadittu siten, että tarvittavien tietojen löytyminen ja hyödyntäminen olisi helppoa. Käyttöohjeiden

Lisätiedot

BackBeat FIT sarja. Käyttöopas

BackBeat FIT sarja. Käyttöopas BackBeat FIT 2100 -sarja Käyttöopas Sisällysluettelo Kuulokkeen osat 3 Käytä turvallisesti! 3 Pariliitos 4 Pariliitoksen muodostaminen 4 Pariliitostila 4 Päähän sovittaminen ja lataaminen 5 Säätäminen

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto AUTORADIO SWING

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto AUTORADIO SWING SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto AUTORADIO SWING Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita.......................... Yleiskuva...................................... Tärkeitä ohjeita................................

Lisätiedot

Garmin etrex GPS-laite

Garmin etrex GPS-laite Garmin etrex GPS-laite GPS koulutus 20.6.2007 PAIKKATIETOPAJA -hanke Painikkeet Sisäinen GPS antenni YLÖS näppäin ALAS näppäin PAGE näppäin (Esc) POWER näppäin Ulkoinen virtalähde ja tiedon siirto PC:lle

Lisätiedot

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Hälytysjärjestelmän kauko-ohjain Asetusopas - Finnish Arvoisa asiakas Tässä oppaassa on tietoja ja ohjeita siitä, miten eräitä toimintoja otetaan käyttöön

Lisätiedot

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Autostereon käyttö- ja asennusohje

Autostereon käyttö- ja asennusohje Autostereon käyttö- ja asennusohje I. Hallintapaneeli 1. Virtakatkaisin/mykistys/keskeytys 2. MOD/CLK = kuuntelulähteen valinta: radio, AUX, USB ja SD/kello 3. Äänenvoimakkuus/toimintopainike 4. Painike

Lisätiedot

C-kasetin digitointi Audacity-ohjelmalla

C-kasetin digitointi Audacity-ohjelmalla Digitointiohjeita_Kasetti 10.7.2014 1 C-kasetin digitointi Audacity-ohjelmalla I Kasetin tallennus tietokoneelle Kytke virta tietokoneeseen ja näyttöön. Kasettisoitin saa virtansa tietokoneesta. Käynnistä

Lisätiedot

BackBeat FIT sarja. Käyttöopas

BackBeat FIT sarja. Käyttöopas BackBeat FIT 3100 -sarja Käyttöopas Sisällysluettelo Toimintojen hallinta 3 Virta, pariliitos ja lataaminen 4 Kotelon virran kytkeminen 4 Pariliitoksen muodostaminen ensimmäistä kertaa 4 Pariliitostila

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SKODA AUTORADIO BOLERO

Käyttöoppaasi. SKODA AUTORADIO BOLERO Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Seuraavat toiminnot suoritetaan käyttämällä LG- tallentimen kaukosäädintä.

Seuraavat toiminnot suoritetaan käyttämällä LG- tallentimen kaukosäädintä. 1 Digitointi VHS-kasetilta DVD-Ievylle Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Prosessi kestää niin kauan kuin VHS:n toisto kestää. Soittimessa voi käyttää DVD-R, DVD+R sekä uudelleen kirjoitettavia

Lisätiedot

OHJEET SUOMI MEDIA PLAYER KOTELO CMP-MOBPLAY10 CMP-MOBPLAY30. Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin.

OHJEET SUOMI MEDIA PLAYER KOTELO CMP-MOBPLAY10 CMP-MOBPLAY30. Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin. MEDIA ER KOTELO CMP-MOB10 CMP-MOB30 OHJEET SUOMI Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin. 1. Pakkauksen sisältö 1 Media player kotelo Kantolaukku Kaukosäädin Verkkomuuntaja

Lisätiedot

Monikanavainen AV-viritinvahvistin. Aloita tästä Tämä on pika-asetusopas

Monikanavainen AV-viritinvahvistin. Aloita tästä Tämä on pika-asetusopas Monikanavainen AV-viritinvahvistin STR-DN1020 Aloita tästä Tämä on pika-asetusopas 1 Kaiuttimien asentaminen 2 Television ja muiden laitteiden liittäminen 3 Muut liitännät 4 Kaiuttimien valitseminen ja

Lisätiedot

Automaattinen pysäytys Kun kasetti on toistettu tai nauhoitettu loppuun, se pysähtyy automaattisesti.

Automaattinen pysäytys Kun kasetti on toistettu tai nauhoitettu loppuun, se pysähtyy automaattisesti. 1. Toimintovalitsin: CD/kasetti (OFF)/RADIO 2. Taajuusaluevalitsin: FM/FM ST-alueiden valinta. 3. FM antenni: Saat parhaan mahdollisen vastaanoton vetämällä antennin ulos. 4. CD-soittimen luukku: Aseta

Lisätiedot

DNA MOBIILI TV - YLEISET KÄYTTÖOHJEET

DNA MOBIILI TV - YLEISET KÄYTTÖOHJEET DNA MOBIILI TV - YLEISET KÄYTTÖOHJEET Mobiili-tv-palvelua käytetään puhelimen mobiili-tv-sovelluksella. Tässä dokumentissa kuvatut toiminnallisuudet ovat esimerkkejä tiettyjen puhelinmallien toiminnallisuuksista.

Lisätiedot

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa.

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Classicia. Lue myös sen laitteen ohjeet,

Lisätiedot

C-kasetin digitointi Audacity-ohjelmalla

C-kasetin digitointi Audacity-ohjelmalla 29.6.2018 1 C-kasetin digitointi Audacity-ohjelmalla I Kasetin tallennus tietokoneelle Kytke virta tietokoneeseen ja näyttöön. Kasettisoitin saa virtansa tietokoneesta. Käynnistä kopiointiohjelma klikkaamalla

Lisätiedot

Personal Sound System (PSS) - aloitusopas

Personal Sound System (PSS) - aloitusopas QSG_suo 29/12/04 15:15 Page 55 Personal Sound System (PSS) - aloitusopas Lue tämä aloitusopas, ennen kuin otat PSS-järjestelmän käyttöön.toivomme,että oma äänijärjestelmä (pss) on sinulle iloa. Rekisteröitymisen

Lisätiedot

Nokia autosarja CK-100 9210123/1

Nokia autosarja CK-100 9210123/1 Nokia autosarja CK-100 9210123/1 2008 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Navi ja Nokia Original Accessories -logo ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A.VAROITUS Lue turvavaroitukset ennen kuin muutat

Lisätiedot

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IUP Käyttöopas Suomi 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois

Lisätiedot

MP3-RADIO USB/SD/MMC -AUTORADION KÄYTTÖOPAS

MP3-RADIO USB/SD/MMC -AUTORADION KÄYTTÖOPAS ROCK POP EQ CLAS RDM AUTORADIO FINwww.facebook.com/denverelectronics MP3-RADIO USB/SD/MMC -AUTORADION KÄYTTÖOPAS CAU-436 1 17 11 18 7 6 12 16 CAU-436 FM/USB/SD MP3 PLAYER 14 15 TA PTY 8 VOL/SEL AF 2 19

Lisätiedot

Marantz PMD661. Äänittäminen

Marantz PMD661. Äänittäminen 1 2 3 4 Marantz PMD661 Äänittäminen Laite on valmis äänittämään muutaman sekunnin kuluttua virran päälle kytkemisestä (right side 2). Äänitys käynnistyy Rec-painikkeella (top 8) ja loppuu Stop-painikkeella

Lisätiedot

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus Tuotetiedot Kytkennät Kytkentä VGA-TULO PC-ÄÄNITULO VGA-LÄHTÖ STEREO- LÄHTÖ TV-LÄHTÖ ANTENNI DC-TULO AUDIO-L-TULO AUDIO-R-TULO VIDEO-TULO Ohjauspaneeli S-VIDEO-TULO CH+/YLÖS CH-/ALAS VOL- VOL+/ENTER MENU/ESC

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

BLUETOOTH- MUSIIKKISOVITIN

BLUETOOTH- MUSIIKKISOVITIN Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi sen tuotteet.

Lisätiedot

SONY MZ-N707 MiniDisc-tallennin

SONY MZ-N707 MiniDisc-tallennin SONY MZ-N707 MiniDisc-tallennin 1) Paristojen ja akun käyttö 2 2) MiniDisc-levyn asettaminen soittimeen ja poistaminen soittimesta 2 3) Hold-kytkin 2 4) Laitteen kytkeminen mikrofoniin / tietokoneeseen

Lisätiedot

NICEVIEW DVD6002 AUTOSOITIN DIVX/XVID/DVD/MP3/CD/FM/USB KÄYTTÖOHJE

NICEVIEW DVD6002 AUTOSOITIN DIVX/XVID/DVD/MP3/CD/FM/USB KÄYTTÖOHJE NICEVIEW DVD6002 AUTOSOITIN DIVX/XVID/DVD/MP3/CD/FM/USB KÄYTTÖOHJE 2 SISÄLLYSLUETTELO Perusominaisuudet...3 Etupaneelin irrotus laitteesta...4 Etupaneelin liittäminen laitteeseen...5 1. Perustoiminnot...7

Lisätiedot

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295 Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä LCD-Näyttö BC-81295 Yhteenveto Tämä on tarkoitettu ainoastaan ohjelmoitavaan magneettivastukselliseen kuntopyörään. Järjestelmään kuuluu kolme (3) osaa:

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Lyhytohje Neuvottelupuhelin Konftel 60W

Lyhytohje Neuvottelupuhelin Konftel 60W Lyhytohje Neuvottelupuhelin Konftel 60W Suomi Conference phones for every situation Oheiselta CD levyltä löydät kattavan käsikirjan josta saat lisätietoja Yleiskuva Kolme merkkivaloa Kolme kaiutinta Sininen

Lisätiedot

Yale Doorman -käyttöohje Sector Alarm -hälytysjärjestelmään yhdistetyn Yale Doorman -älylukon käyttöohje

Yale Doorman -käyttöohje Sector Alarm -hälytysjärjestelmään yhdistetyn Yale Doorman -älylukon käyttöohje Yale Doorman -käyttöohje Sector Alarm -hälytysjärjestelmään yhdistetyn Yale Doorman -älylukon käyttöohje Valo- ja äänimerkit koodinäppäimistöllä, kun älylukkoa käytetään ulkopuolelta Lukittaessa näppäimistön

Lisätiedot

Riistakameran käyttöohje

Riistakameran käyttöohje Riistakameran käyttöohje Sisällysluettelo I. Pikakäyttöönotto... 2 1. Etupaneeli... 2 2. Alaosa ja virtakytkin... 3 Automaattinen infrapunakuvaustila... 3 Testitila... 3 Liitännät... 3 3. Patterin asettaminen...

Lisätiedot

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla Digitointiohjeita_LP 17.3.2016 1 LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla I Levyn tallennus tietokoneelle Kytke virta tietokoneeseen ja näyttöön. Levysoitin saa virtansa tietokoneesta. Käynnistä kopiointiohjelma

Lisätiedot

Megavoice 6000 kädetvapaana-sarja Käyttöohje

Megavoice 6000 kädetvapaana-sarja Käyttöohje Megavoice 6000 kädetvapaana-sarja Käyttöohje Malleihin: o Nokia 6110-6130-6150 ja 5110-5130 o Nokia 7110 Duratech Oy, Espoo, Suomi Megavoice 6000 - kädetvapaana -sarja tekee puhelimen käyttösi turvalliseksi

Lisätiedot

Paristot Kytke laite täysin pois päältä. Avaa paristokansi ja aseta sisään 8 kpl UM- 2/ C -paristoa. Varmista, että +/- merkinnät vastaavat toisiaan.

Paristot Kytke laite täysin pois päältä. Avaa paristokansi ja aseta sisään 8 kpl UM- 2/ C -paristoa. Varmista, että +/- merkinnät vastaavat toisiaan. 1. Toimintovalitsin CD-TAPE(OFF)/RADIO 2. Taajuusaluevalitsin - AM/FM/FM 3. FM antenni 4. CD pesä 5. Virityspyörä 6. BASS BOOST painike 7. CD hyppy/etsi eteen 8. CD hyppy/etsi taakse 9. CD ohjelmointi

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

AMIS-ohjelman käyttöohjeet

AMIS-ohjelman käyttöohjeet AMIS-ohjelman käyttöohjeet Yleistä AMIS-ohjelma on Daisy-kirjojen ilmainen lukuohjelma. AMISin avulla voit lukea Daisy-äänikirjoja, Daisy-yhdistelmäkirjoja, jotka sisältävät sekä tekstiä että ääntä, ja

Lisätiedot

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01 Ulkoasu 3 2 1 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike FIN 01 13 4.Micro-USB-portti 10 12 11 6 7 8 9 4 5 5.Akun virtakytkin 6.Sivu ylös -painike 7.Virtapainike 8.OK-painike 9.Sivu alas -painike

Lisätiedot

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan.

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. Käyttöohje Kelloradio CRL-340 www.denver-electronics.com Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. 1. Toiminto 1.1 LED-aikanäyttö 12 tuntia tai 24 tuntia 1.2 Valkoinen

Lisätiedot

Avokelanauhan digitointi Audacity-ohjelmalla

Avokelanauhan digitointi Audacity-ohjelmalla 29.6.2018 1 Avokelanauhan digitointi Audacity-ohjelmalla I Nauhan tallennus tietokoneelle Kytke virta tietokoneeseen, näyttöön ja kelanauhuriin. Käynnistys Kelaa taaksepäin Kelaa eteenpäin Virtakytkin

Lisätiedot

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 käyttöohjeet JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 1. Esittely JakeluPiste on helppo ja yksinkertainen ratkaisu tiedostojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Olipa kyseessä tärkeä word dokumentti tai kokonainen

Lisätiedot