SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto AUTORADIO SWING

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto AUTORADIO SWING"

Transkriptio

1 SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto AUTORADIO SWING

2

3 Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita Yleiskuva Tärkeitä ohjeita Varkaussuoja Perusasetukset Radiokäyttö CD-soitin Käyttö

4 2 Yleisiä ohjeita Yleisiä ohjeita Yleiskuva A1 Nuppi Radio päälle/pois (on/off) Säädä äänenvoimakkuutta (kierrä) A2 A3 A4 Valikkojen käyttö nupista - radion ja CD-soittimen asetusvalikkojen selaus MEDIA -näppäin - äänilähteen aktivointi Valitse radion kuuntelu näppäimellä RADIO A5 Näppäimet radioasemien pikahaku CD-toistossa kappaleen haku, pikaselaus eteen ja taakse A6 Näppäin INFO radioasemien lähettämän teksti-informaation näyttö Mp3-CD-levyyn sisällytettyjen tietojen näyttö A7 A8 A9 A10 A11 A12 Näppäin äänen sävyn säätöä varten Näppäin AS automaattista aseman tallennusta varten Valitse näppäimellä TP liikennetiedotteiden vastaanotto CD-asema CD-levyn poistopainike Asemanäppäimet aseman tallennus ja valinta CD-levyn valinta Koodin syöttö Merkkien selitys * -merkityt varusteet ovat vakiona vain tietyissä malleissa tai saatavana lisävarusteena. Tässä kuvataan laite sellaisena kuin se on käyttöohjeen julkaisuhetkellä. Kuvat saattavat poiketa joissakin epäoleellisissa kohdissa omasta laitteestasi. Tärkeitä ohjeita Takuu Laitteen takuuehdot ovat samat kuin uuden auton. Takuuajan päättymisen jälkeen voidaan korjausta tarvitseva laite vaihtaa edullisesti peruskunnostettuun uudenveroiseen laitteeseen, jolla on varaosatakuu. Edellytyksenä on, että laitteen kotelossa ei ole vaurioita eikä laitetta ole yritetty ammattitaidottomasti korjata. Takuu koskee vahinkoja, jotka eivät ole aiheutuneet järjestelmän taitamattomasta käytöstä tai ammattitaidottomasta korjausyrityksestä. Laitteessa ei saa olla ulkopuolista vauriota. Laitteen käyttö Käytä radiota ajon aikana vain, kun se muu liikenne huomioon ottaen on turvallista. Säädä äänenvoimakkuus niin, että voit kuulla hälytysajoneuvojen äänimerkit (poliisi-, sairaankuljetus- ja paloautot). Luku päättyy. Luku jatkuu seuraavalla sivulla.

5 Yleisiä ohjeita 3 HUOMIO! Keskity ensisijaisesti ajamiseen! Auton kuljettaja on vastuussa liikenneturvallisuudesta. Käytä radiota siten, että säilytät auton hallinnan kaikissa tilanteissa! Näyttö Käsittele näyttöä varoen. Sormi tai kosketus terävällä esineellä voi aiheuttaa jälkiä ja naarmuja. Puhdista sormenjäljet näytöstä pehmeällä kankaalla ja tarvittaessa puhtaalla alkoholilla. Älä käytä liuottimia, kuten bensiiniä tai tärpättiä. Nämä vahingoittavat näyttöä. Varkaussuoja Varkaudeneston ohjelmointi Radiossa on Komfort-turvakoodi. Turvakoodi tallennetaan ensimmäisellä käyttöönottokerralla sekä radion että auton muistiin. Jos autosta on ollut akku irrotettuna, kytke ensin virta autoon ja vasta sitten radioon. Jos haluat asentaa radion toiseen autoon, on myös turvakoodi syötettävä. Ota tässä tapauksessa yhteys valtuutettuun Škoda-huoltoon tai Škoda-maahantuojaan. Koska laite toimii vain turvakoodin syöttämisen jälkeen, varastetun radion käyttö on lähes mahdotonta lisäominaisuus auton hyvään varkaussuojaan. Koodi on tallennettu mittaristoon. Tarvittaessa uusintakoodaus tapahtuu sieltä automaattisesti (Komfort-koodaus). Koodin käsinsyöttö uudelleen ei siten yleensä ole tarpeen. Koodin syöttö Kytke autoon virta ja kytke sitten radioon virta. Syötä turvakoodi asemanvalintapainikkeiden 1-4 avulla. Vahvista turvakoodi painamalla asemanvalintanäppäintä 6. Jos vahvistat väärin syötetyn koodin, voit syöttää koodin uudelleen yhden kerran. Jos syötät koodin vielä toisen kerran väärin, laite lukkiutuu noin tunniksi. Voit syöttää turvakoodin uudelleen vasta noin tunnin kuluttua, kun radiossa on ollut koko ajan virta kytkettynä ja autossa on ollut sytytysvirta kytkettynä. Jaksotus - kaksi yritystä, yksi tunti lukitusta - jatkuu edelleen. Perusasetukset Laitteen kytkeminen on / off Kytke laite päälle/pois (on/off) nuppia A1 painamalla. Kun radio on auki ja otat virta-avaimen virtalukosta, radio suljetaan automaattisesti. Voit avata radion uudelleen nupista A1. Auton sytytysvirta katkaistuna radio sulkeutuu automaattisesti noin tunnin kuluttua (auton akun säästämiseksi). Jos olet kytkenyt radiosta virran ottamalla avaimen pois virtalukosta, radio kytkeytyy päälle, kun taas kytket avaimella virran autoon.

6 4 Yleisiä ohjeita Ääniasetukset Valitse haluamasi asetus painamalla ensin painiketta ja sen jälkeen asemanvalintapainiketta A12. Käännä nupista A2 haluamasi arvo. Valitse seuraavista asetuksista: BASS - matalat äänet; MIDDLE - keskialue; TREBLE - korkeat äänet (diskantti); BALANCE - äänenvoimakkuus auton oikealla ja vasemmalla puolella; FADER - äänenvoimakkuus autossa edessä ja takana; ON VOL PDC VOL GALA LOUD - äänenvoimakkuuden ollessa hiljainen tämä toiminto vahvistaa matalia ja korkeita taajuuksia. ON VOL Radion muistiin jää ennen virran katkaisua viimeksi käytössä ollut äänenvoimakkuus. Avatessasi radion jälleen äänenvoimakkuus laskee tasolle ON VOL, jos em. arvo oli korkeampi. GALA Radion äänenvoimakkuus nousee automaattisesti auton nopeuden kasvaessa. Suurempi arvo nostaa äänenvoimakkuutta enemmän. PDC VOL* Jos autoon on asennettu pysäköintitutka, äänenvoimakkuus laskee automaattisesti etukäteen määriteltyyn tasoon, kun pysäköintitutka on käytössä. Erityistoimintojen säädöt Paina pitkään nuppia A2. Valitse valikon toiminnot asemanäppäinten avulla. Aseta haluamasi arvo nupista A2 tai asemanäppäinten avulla. AUX* Ulkoisen äänilähteen toimintojen kytkeminen tilaan ON tai OFF. Sisäänmenotason säätö - AUX LEV: AUX LEV 1 - korkea taso, erityisesti kannettavien tietokoneiden käyttöön; AUX LEV 2 - keskitaso, kasetti- tai CD-soittimen käyttöön; AUX LEV 3 - matala taso, mp3 -soittimen käyttöön; PHONE* Jos autossa on kädet vapaana puhelinjärjestelmä, voit kytkeä puhelinkeskustelun kuulumaan monotoistona auton kaiuttimista. BEEP Radioasemien tallennuksen yhteydessä kuuluva merkkiääni päälle/pois. ILLUM Nuppien valaistus päälle (2) tai pois (1). AF Toiminnolla vaihtoehtoinen taajuus (AF) varmistetaan, että valitun aseman parhaiten kuuluva taajuus tulee valituksi. Kun paras taajuus on löytynyt, radiotoisto saattaa asemahaun aikana katketa hetkeksi. Jos vaihtoehtoista taajuutta ei löydy eikä vastaanotin enää saa kunnollista signaalia, valitse toinen asema. REG Jotkut yleisradioasemat jakavat lähetyksensä tiettyinä aikoina aluelähetyksiksi. Siksi sama asema saattaa lähettää eri alueilla erilaista ohjelmaa. Laite pyrkii etsimään vain valitun radioaseman vaihtoehtoisia taajuuksia.

7 Yleisiä ohjeita 5 Mikäli vastaanoton laatu on niin huono, että asema on vaarassa kadota, radio hyväksyy aseman vaihtoehtoisen taajuuden vastaanoton. FIX - vastaanotin vaihtaa sukulaisasemalle, jos valitun aseman vastaanotto on vaarassa keskeytyä; AUTO - vastaanotin vaihtaa paikalliselle sukulaisasemalle ilman rajoituksia. BT-AUDIO* Langaton MP3-tiedostojen siirto puhelinlaitteistosta. Radiokäyttö Aaltoalueet Paina pitkään näppäintä RADIO. Radiossa on FM- ja AM-aaltoalueet. Näille on 6 tallennustasoa; 3 tasoa FM-alueelle ja 3 tasoa AM-alueelle. Jokaisella tasolla on 6 tallennuspaikkaa. FM-alueen aktivointi Valitse FM-aaltoalue asemapainikkeella A12 FM. Voit liikkua tasojen FM1, FM2 ja FM3 välillä painamalla lyhyesti näppäintä RADIO. AM-alueen aktivointi Valitse AM-aaltoalue asemapainikkeella A12 AM. Voit liikkua tasojen AM1, AM2 ja AM3 välillä painamalla lyhyesti näppäintä RADIO. Asemien haku ja tallennus Manuaalinen asemahaku Etsi haluamasi radioaseman taajuus kääntämällä nupista A2. Aseman tallentaminen Aseman valitsemiseksi pidä asemanvalintapainiketta A12 alhaalla, kunnes radio hiljenee hetkeksi ja kuuluu merkkiääni. Automaattinen tallennettujen asemien haku Paina näppäintä AS. Automaattinen asemahaku käynnistyy. 6 voimakkainta signaalia lähettävää asemaa tallentuu FMAS-tai AMAStasolle. Kun asemien tallennus on päättynyt asemanvalintanäppäimillä A12, voit hakea haluamasi aseman näppäimellä A12. Jokaisella näppäimen AS painalluksella aktiivisena olevan aaltoalueen tallennettu asema päivitetään ja tallennetaan uudestaan tasolle FMAS tai AMAS. SCAN-toiminto Voit kuunnella aaltoalueen asemia peräkkäin lyhyen aikaa (10 sekuntia). Näppäintä A2 painamalla radio etsii automaattisesti kaikki aaltoalueen kuuntelukelpoiset asemat. Löydät uudestaan alkuperäisen aseman, kun painat asemanäppäintä A12 CANCEL. Automaattihaun lopetat näppäimestä A12 OK. Kuuntelemasi asema pysyy valittuna. Paina näppäintä A12 SKIP, jos haluat selata lisää asemia.

8 6 Yleisiä ohjeita RDS-toiminnot Jotkut asemat lähettävät myös tekstimuotoista informaatiota - siitä käytetään nimitystä radioteksti. Tekstit näytetään, kun painat painikkeesta INFO. Kaikki radioasemat eivät lähetä teksti-informaatiota. Signaalin laadusta riippuu, kuinka nopeasti radio näyttää kaiken tekstin. Liikennetiedotteet Liikennetiedotteiden aktivointi ja aktivoinnin poisto Paina painiketta TP, näyttöön tulevat kirjaimet TP. Jos kuuntelemasi asema ei lähetä liikennetiedotteita, radio etsii sellaisen aseman, joka niitä lähettää. Liikennetiedote keskeyttää automaattisesti CD-toiston tai sellaisen radioaseman kuuntelun, joka ei lähetä liikennetiedotuksia. Liikennetiedotteen jälkeen radio jatkaa tiedotetta edeltänyttä toistotehtävää. Näppäintä TP uudestaan painamalla saat liikennetiedotteet pois käytöstä. Kirjaimet TP poistuvat näytöstä.

9 CD-soitin 7 CD-soitin Käyttö CD-levy soittimeen Valitse äänilähde näppäimellä MEDIA : CD (radion integroitu CDsoitin), CDC (radion liitetty CD-vaihtaja), AUX (ulkoinen tulo) ja BT- AUDIO (MP3-tiedostojen langaton siirto puhelinlaitteeseen). Työnnä CD-levyä varovasti levypesään A10, kunnes laite vetää levyn sisään. Toisto alkaa automaattisesti. CD-soittimen käyttö Kappaleen valitseminen Valitse CD:n toiston aikana edellinen tai seuraava raita painamalla lyhyesti keinukytkintä tai tai kiertämällä nuppia A2. Selaa kappaleita pikatoistolla eteen- ja taaksepäin painamalla pitkään näppäintä tai. Toisto jatkuu, kun vapautat näppäimen. SCAN-toiminto Aloita CD-levyn selaus painamalla lyhyesti nuppia A2. Jokaisen kappaleen alusta toistetaan 10 sekuntia. Löydät ensiksi toistetun kappaleen uudestaan, kun painat asemanäppäintä A12 CANCEL. Automaattihaun lopetat näppäimestä A12 OK. Valinnaksi palautuu toistettu kappale. Valitse jokin muu kappale painikkeesta A12 SKIP. CD-levyn kuuntelun lopettaminen Lopeta CD-toisto painikkeesta RADIO. Toisto vaihtuu radion puolelle. CD-levyn poistaminen Ota CD-levy pois laitteesta painamalla näppäintä A11. Jos et ota esiintyöntynyttä CD-levyä soittimesta, se vedetään hetken kuluttua turvallisuussyistä takaisin. Jos radio on ollut ennen vaihtoa CD-toistoon TP-tilassa, liikennetiedotteet keskeyttävät CD:n toiston ja laite toistaa radiolähetystä. Liikennetiedotteen päätyttyä laite palaa CD-toistoon. Mp3-tiedostojen kuuntelu Lisätietojen näyttäminen Saat näyttöön kuunneltavasta kappaleesta lisätietoa painamalla näppäintä INFO. Asemanäppäimellä A12 saat näyttöön lisätietoja. CD-toiston valinnat CD-toiston aikana näytössä on seuraavat toiminnot: RPT Raidan toistotavan valinta. OFF - toisto järjestyksessä; TRACK - valitun raidan toisto uudelleen;

10 8 CD-soitin FOLDER - jos soittimeen on ladattu mp3 -tiedostoja sisältävä CD-levy, raidat toistetaan kansiosta, joka oli toistomuodon alkaessa aktiivisena. FLD DOWN (PREV PL - soittolistaa toistettaessa) Kansiorakennetta selataan alaspäin (folder down, previous playlist). FLD UP (NEXT PL - soittolistaa toistettaessa) Kansiorakennetta selataan ylöspäin (folder up, next playlist). PLAYLIST Soittolistan toisto (valitun kappaleen toisto CD:lle tallennettujen kansioiden jostakin kansiosta). BROWSE Koko hakemistorakenteen kansioiden selaaminen. Toiminto on aktiivisena vain, jos ulkoisena äänilähteenä on MDI-tuloon liitetty laite. CANCEL - lopeta toiminto BROWSE (selaus); TOP - paluu yläkansioon (juurihakemistoon); UP - paluu yhtä tasoa ylemmäksi; PLAY ALL - valitun kansion kaikkien kappaleiden toisto; OPEN 1) - avaa valitun kansion alikansioluettelon; PLAY 2) - toistaa valitun kappaleen. MIX Kappaleiden toisto satunnaisessa järjestyksessä. OFF - toisto järjestyksessä; ON - tietyn kansion kappaleiden toisto satunnaisessa järjestyksessä; Vahvista toiminto OPEN ja PLAY näppäintä tai nuppia A2 painamalla. ita mp3-tallenteiden käyttöön Mp3-tiedostojen ja tallennuslaitteiden vaatimukset CD-ROM, CD-R, CD-RW koko 650 MB tai 700 MB. CD-levyjen oltava standardin ISO 9660-Level 2 ja Joliet-tiedostojärjestelmän (single session ja multisession) mukaisia. Tiedoston nimessä saa olla enintään 64 merkkiä. Hakemistorakenteessa saa olla enintään 8 tasoa. Mp3-tiedoston kappaleen, esittäjän ja albumin nimi voidaan näyttää, mikäli näistä tiedoista on ID3-tag. Jos ID3-tagia ei ole, näytetään hakemiston tai tiedoston nimi. Järjestelmä ei tue soittolistoja. WMA-tiedostot (Windows Media Audio) toistetaan, jos ne eivät ole lisäksi tekijänoikeudellisesti DRM-suojattuja (Digital Rights Management). Laite ei tue sellaisia WMA-tiedostoja. Bittinopeus (bittiä aikayksikköä kohti) Laite tukee mp3-tiedostoja, joiden bittinopeus on kb/s tai vaihteleva. Tiedostoissa, joissa bittinopeus vaihtelee, saattaa soittoajan näyttö olla epätarkka. ita CD-levyjen käsittelyyn Toisto hyppii Huonoilla teillä ja olosuhteissa, joissa on voimakasta tärinää, CD-levyn toisto saattaa hyppiä. Kondensoituminen Kylmällä ilmalla ja sateen jälkeen CD-soittimeen voi tiivistyä (kondensoitua) kosteutta. Tämä voi aiheuttaa toiston hyppimistä tai jopa estää levyn toistamisen kokonaan. Odota, että kosteus haihtuu. 1) 2) Koskee hakemistorakennetta, jossa on alikansioita. Koskee hakemistorakennetta, jossa ei ole alikansioita.

11 CD-soitin 9 Vihjeitä CD-levyjen hoitamiseen Jos CD-levy on likaantunut, älä hankaa sitä kehän suuntaisesti vaan pyyhi pehmeällä nukkaamattomalla kankaalla keskeltä ulospäin. Jos levy on pahasti likaantunut, suosittelemme sen puhdistamista erityisellä CD-levyn puhdistusaineella. Pyyhi CD-levyä nytkin keskeltä ulospäin, ei kehän suuntaisesti. Anna lopuksi levyn kuivua. Ulkoiset äänilähteet* Ylikuumenemissuoja Jos laitteen lämpötila ylittää 85 C, CD:n toisto keskeytyy turvallisuussyistä. Varoitus! Älä käytä CD-levyn puhdistamiseen bensiiniä, ohenteita tai äänilevyjen puhdistusaineita. Ne saattavat vahingoittaa CD-levyn pintaa. Älä jätä CD-levyä suoraan auringonpaisteeseen! Älä kirjoita CD-levyyn äläkä liimaa siihen tarroja! Epäpuhtaudet ja vauriot CD-levyssä voivat vaikeuttaa informaation lukemista. Lukemisvirheet riippuvat likaantumisen tai mekaanisten vaurioiden laajuudesta. Syvät naarmut aiheuttavat lukemisvirheitä, jolloin CD:n soitto voi hyppiä tai juuttua paikalleen. CD-levyjä on aina käsiteltävä huolellisesti ja niitä on säilytettävä suojakoteloissaan. Kuva 1 MDI-tulo Liitäntä AUX-IN Aktivoi AUX-IN-liitin painamalla näppäintä MEDIA ja sen jälkeen napauttamalla näppäintä AUX. Ulkoisen äänilähteen liitäntä AUX-IN sijaitsee etuistuimien kyynärnojan alla AUX-IN-liittimeen liitettyä ulkoista äänilähdettä ei voi käyttää radion kautta. MDI-meno - multimedialiitäntä Aktivoi MDI-tulo painamalla näppäintä MEDIA ja sen jälkeen napauttamalla näppäintä PD. Ulkoisen audiolähteen MDI-liitäntä sijaitsee etuistuimien kyynärnojan alla, etumatkustajan avaralokerossa tai keskikonsolin tavralokerossa (auton mallin mukaan). Radiolla voi toistaa MDI-tuloon liitettyjä äänilähteitä, joiden tiedostot ovat MP3-, WMA-, OGG-Vorbis- tai AAC-muodossa. MDI-tuloon liitettyjä ulkoisia äänilähteitä voi käyttää radion kautta sivu 7.

12 10 CD-soitin Voit toistaa ulkoista äänilähdettä radion kaiuttimilla. Voit milloin tahansa valita radiosta toistettavaksi jonkin toisen äänilähteen. Mikäli et sulje ulkoista äänilähdettä, se pysyy aktiivisena taustalla. Tutustu ulkoisen äänilähteen käyttöön laitteen valmistajan antamista käyttöohjeista. Ulkoisen äänilähteen äänenvoimakkuuden säätö Voit säätää ulkoisen äänilähteen äänenvoimakkuutta radion äänenvoimakkuuden säätimillä. Liitetystä äänilähteestä riippuen voit muuttaa ulkoisen äänilähteen äänen ulostulon voimakkutta. Voit myös säätää ulkoisen äänilähteen sisäänmenotasoa sivu 4 äänenvoimakkuuden sovittamiseksi muihin äänilähteisiin. Sovitin Tarvitset ulkoisen äänilähteen liittämiseen AUX-IN-tulon kautta 3,5-mm pistokkeen. Käytä sovitinta, jos laitteessa ei tätä liitintä ole. Tarvitset sovittimen äänilähteen liittämiseksi MDI-tulon kautta. USB-laitteiden, mini-usb-lähdön tai ipodin liittämistä varten suositamme ostamaan sovittimen Škoda-jälleenmyyjältä. Käytettävät liitännät Vain USB 2.0 -laitteita voi liittää. Laitteen tiedostojärjestelmän FAT (File Allocation Table) tulee olla FAT16 (< 2 GB) tai FAT32 (> 2 GB). Jos liitettävässä laitteessa on paljon dataa sisältävä kiintolevy (HDD), saattaa musiikkitiedostojen sisällysluettelon lukeminen kestää kauan. Jos laitteen kansiorakenne on monimutkainen, saattaa musiikkitiedostojen sisällysluettelon lukeminen kestää kauan. Liitettävän laitteen kansiorakenteessa ei saisi olla enempää kuin kahdeksan kansiota sisäkkäin. Yhdessä kansiossa tulisi olla enintään 1000 tiedostoa. Laitteen liittämiseksi ei saa käyttää USB-jatkojohtoa eikä USB-jakajaa (HUB). HUOMIO! Älä laita ulkoista äänilähdettä kojelaudan päälle. Se saattaa äkillisen ajoliikkeen vuoksi sinkoutua matkustamoon ja vahingoittaa matkustajia. Älä missään tapauksessa laita ulkoista äänilähdettä turvatyynyjen lähelle. Turvatyynyn lauetessa se saattaa sinkoutua matkustamoon ja vahingoittaa matkustajia. Ajon aikana ulkoista äänilähdettä ei saa pitää kädessä eikä polvella. Se saattaa äkillisen ajoliikkeen vuoksi sinkoutua matkustamoon ja vahingoittaa matkustajia. Ulkoisen äänilähteen liitosjohdon on kuljettava siten, ettei se estä ajoliikkeitä. Varoitus! AUX-IN-tuloa saa käyttää vain äänilähdettä varten! Voit käyttää AUX-IN-liittimeen liitettyä ulkoista äänilähdettä vain, jos samaan aikaan MDI-liittimeen ei ole laitetta liitettynä. Jos AUX-IN-liittimeen on liitetty ulkoinen äänilähde, joka saa käyttöjännitteen adapterin kautta, saattaa äänentoistossa olla häiriöitä. Äänentoisto (audiosignaalin laatu) riippuu käytetyn adapterin laadusta. Auton kaiuttimet on suunniteltu radion ulostuloteholle 4x20 W. Soundsystem*-varustelussa kaiuttimien ulostuloteho on 4x40 W + 6x20 W.

13 Muistiinpanoja 11

14

15 Škoda Auto kehittää jatkuvasti kaikkia malleja. Siksi muutokset auton koriin, varustukseen ja tekniikkaan ovat mahdollisia. Auton varustetasoa, ulkonäköä, tehoa, mittoja, painoa, polttoaineen kulutusta, standardeja ja toimintoja koskevat tiedot ovat julkaisuhetkellä ajan tasalla. Jotkut varusteet tulevat markkinoille mahdollisesti vasta myöhemmin (tästä saat tiedot paikallisesta Škoda-liikkeestä) tai niitä tarjotaan vain tietyillä markkina-alueilla. Tämän käsikirjan tiedot, kuvitus ja tekstit eivät ole sen vuoksi sitovia. Jälkipainos, kopiointi, kääntäminen ja muu osittainenkin hyödyntäminen on kielletty ilman Škoda Auton kirjallista lupaa. Škoda Auto pidättää itselleen kaikki tekijäoikeuslain mukaiset oikeudet. Oikeudet tämän julkaisun muutoksiin pidätetään. Julkaisija: ŠKODA AUTO a.s. ŠKODA AUTO a.s. 2009

16 Autorádio Swing Octavia, Superb, Yeti finsky S Z CR

NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS

NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS Käyttöohjekirja Suomi Kesäkuu 2010 Kuvake yliviivatusta roskatynnyristä pyörillä, tarkoittaa että tuote Euroopan yhteisössä täytyy hävittää erillisessä jätehuoltopisteessä.

Lisätiedot

Valmistaja varaa oikeuden vaihtaa tai muokata tässä ohjekirjassa olevia tietoja ilman etukäteisilmoitusta tai velvoitteita.

Valmistaja varaa oikeuden vaihtaa tai muokata tässä ohjekirjassa olevia tietoja ilman etukäteisilmoitusta tai velvoitteita. Cat B25-puhelimen käyttöohje Kiitos Cat B25-matkapuhelimen hankinnasta Lyhyt johdanto Kiitos Cat B25 GSM-matkapuhelimen valitsemisesta. Löydät tietoja puhelimen loistavista ominaisuuksista tästä ohjekirjasta.

Lisätiedot

BDT 2/BDT 20. Blu-ray Disc -soitin Käyttöohje

BDT 2/BDT 20. Blu-ray Disc -soitin Käyttöohje Blu-ray Disc -soitin Käyttöohje Sisältö Tärkeät turvallisuusohjeet 3 Purkaminen 5 Sijoituspaikka 5 Puhdistus 5 Kiitos kun valitsit Harman Kardon -laitteen! 5 BDT 2/BDT 20:n ominaisuudet 6 Mukana tulevat

Lisätiedot

BDT 3 / BDT 30. Blu-ray Disc -soitin. Käyttöopas

BDT 3 / BDT 30. Blu-ray Disc -soitin. Käyttöopas Blu-ray Disc -soitin Käyttöopas Sisällysluettelo TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA 3 PURKAMINEN 5 SIJOITUSPAIKKA 5 PUHDISTUS 5 KIITOS, ETTÄ VALITSIT HARMAN KARDON -TUOTTEEN 5 BDT 3:N / BDT 30:N OMINAISUUDET

Lisätiedot

FI7187. Kannettavan tietokoneen käyttöopas

FI7187. Kannettavan tietokoneen käyttöopas FI7187 Kannettavan tietokoneen käyttöopas Maaliskuu 2012 Sisältö Sisältö... 2 Kappale 1: Kannettavan esittely Tietoja tästä käyttöoppaasta... 6 Huomautuksia tästä käyttöoppaasta... 6 Turvallisuus- ja varotoimenpiteet...

Lisätiedot

Nokia 5330 Mobile TV Edition -käyttöohje

Nokia 5330 Mobile TV Edition -käyttöohje Nokia 5330 Mobile TV Edition -käyttöohje 2. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Alkuvalmistelut 5 Näppäimet ja osat 5 SIM-kortin ja akun asettaminen paikalleen 6 Muistikortin asettaminen paikalleen

Lisätiedot

Nokia Lumia 610 -käyttöohje

Nokia Lumia 610 -käyttöohje Nokia Lumia 610 -käyttöohje 1.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Käytön aloitus 6 Näppäimet ja osat 6 Peruutus-, aloitus- ja hakunäppäin 7 Aseta SIM-kortti paikalleen 8 Lataa puhelin 10 Antennien

Lisätiedot

Nokia 7360 -puhelimen käyttöohje. 9243658 1. painos

Nokia 7360 -puhelimen käyttöohje. 9243658 1. painos Nokia 7360 -puhelimen käyttöohje 9243658 1. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote RM-127 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä. Vaatimustenmukaisuusilmoituksesta

Lisätiedot

MacBook Käyttöopas. Sisältää MacBook-tietokoneen käyttöönotto-, laajennus- ja vianetsintätietoja

MacBook Käyttöopas. Sisältää MacBook-tietokoneen käyttöönotto-, laajennus- ja vianetsintätietoja MacBook Käyttöopas Sisältää MacBook-tietokoneen käyttöönotto-, laajennus- ja vianetsintätietoja K Apple Computer, Inc 2006 Apple Computer, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämä käyttöopas on tekijänoikeuslakien

Lisätiedot

Esittely. Arvoisa asiakas, Tietoja käyttöohjeesta. Esittely 3

Esittely. Arvoisa asiakas, Tietoja käyttöohjeesta. Esittely 3 Käyttöohje Arvoisa asiakas, ostamalla tämän monitoimilaitteen olet valinnut korkealaatuisen PHILIPS-tuotteen. Ostamasi laie täyttää kaikki nyyaikaisen kotitoimiston mitä erilaisimmat tarpeet. Tällä laitteella

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. PowerMaster-10 G2. www.visonic.com. Täysin valvottu langaton murtohälytinjärjestelmä

KÄYTTÖOHJE. PowerMaster-10 G2. www.visonic.com. Täysin valvottu langaton murtohälytinjärjestelmä KÄYTTÖOHJE PowerMaster-10 G2 Täysin valvottu langaton murtohälytinjärjestelmä www.visonic.com PowerMaster-10/30 G2 -Käyttöopas Sisällysluettelo 1. Johdanto... 3 Esipuhe... 3 Yleiskatsaus... 3 Järjestelmän

Lisätiedot

Johdanto - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -1. Aloittaminen - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -2

Johdanto - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -1. Aloittaminen - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -2 Käyttöopas Johdanto - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -1 Aloittaminen - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -2 HUAWEI MediaPad ulkoiset osat...2 SIM- ja microsd-korttien

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. VISION VDT 4040 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3242879

Käyttöoppaasi. VISION VDT 4040 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3242879 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Nokia 6111 -käyttöohje. FI 9241589 2. painos

Nokia 6111 -käyttöohje. FI 9241589 2. painos Nokia 6111 -käyttöohje FI 9241589 2. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj vakuuttaa täten, että RM-82-tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja sitä koskevien direktiivin

Lisätiedot

CineMate 15/10. home theater system

CineMate 15/10. home theater system CineMate 15/10 home theater system Brugervejledning Bedienungsanleitung Gebruikershandleiding Käyttöohje Manuale di istruzioni Kezelési útmutató Instrukcja obsługi Bruksanvisning Tärkeitä turvallisuustietoja

Lisätiedot

OMNI 10 OMNI 20 ADAPT

OMNI 10 OMNI 20 ADAPT OMNI 10 OMNI 20 ADAPT FI/ KÄYTTÖOHJEL SISÄLLYSLUETTELO Johdanto 1 Mukana tulevat tarvikkeet 2 Tärkeää tietoa turvallisuudesta 3 Yläosa ja hallintapainikkeet 5 Alaosa ja hallintapainikkeet 6 Yläosa, alaosa

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Lumia 625

Käyttöohje Nokia Lumia 625 Käyttöohje Nokia Lumia 625 4.0. painos FI Psst... Tämän oppaan lisäksi on vielä muutakin... Puhelimessa on käyttöohje, joka on aina mukanasi ja käytettävissä, kun sitä tarvitset. Löydä vastauksia kysymyksiin

Lisätiedot

Tämä käsikirja sisältää enimmäkseen laitteistotietoa. Tunteaksesi laitteessasi olevan ohjelmiston käytön katso toista käsikirjaa.

Tämä käsikirja sisältää enimmäkseen laitteistotietoa. Tunteaksesi laitteessasi olevan ohjelmiston käytön katso toista käsikirjaa. Käsikirja Tämä käsikirja sisältää enimmäkseen laitteistotietoa. Tunteaksesi laitteessasi olevan ohjelmiston käytön katso toista käsikirjaa. R00 (EU) Tavaramerkit Bluetooth-tavaramerkin ja logot omistaa

Lisätiedot

Lenovo IdeaPad Flex 10

Lenovo IdeaPad Flex 10 Lenovo IdeaPad Flex 10 Käyttöopas Lue käyttöohjeiden turvallisuushuomautukset ja tärkeät ohjeetennen kuin aloitat tietokoneesi käytön. Huomautukset Ennen tämän tuotteen käyttöä muista lukea ensin kappale

Lisätiedot

Suomi DATA/VIDEOPROJEKTORI. Omistajan käsikirja

Suomi DATA/VIDEOPROJEKTORI. Omistajan käsikirja Suomi DATA/VIDEOPROJEKTORI Omistajan käsikirja Kaikki oikeudet pidätetään. Mitään tämän julkaisun osaa ei saa kopioida, tallent mihinkään hakujärjestelmään eikä lähettää elektronisesti, mekaanisesti, valokopioimalla,

Lisätiedot

Käyttöohjeet AIKIA-sarja. AK-X / AK-XP Korvakäytäväkoje

Käyttöohjeet AIKIA-sarja. AK-X / AK-XP Korvakäytäväkoje Käyttöohjeet AIKIA-sarja AK-X / AK-XP Korvakäytäväkoje Kuulokojeesi ja sen lisälaitteet eivät välttämättä näytä täysin samanlaisilta, kuin tässä käyttöohjeessa. Pidätämme itsellämme oikeuden tehdä tarvittavia

Lisätiedot

1. Asennus Asennus 1 2 3 4 2

1. Asennus Asennus 1 2 3 4 2 TomTom ONE/XL/XXL 1. Asennus Asennus 1 2 3 4 2 5 6 5 6 + 7 2 SEC 8 1 2 3 3 1 2 3 180 4 5 4 2. Pakkauksen sisältö Pakkauksen sisältö a TomTom ONE/XL/ XXL b EasyPort TM -pidike c Autolaturi d RDS-TMC-liikennevastaanotin*

Lisätiedot

Kaiutin DS-10/DS-20 Suomi

Kaiutin DS-10/DS-20 Suomi Comfort Digisystem käyttöohje Kaiutin DS-10/DS-20 Suomi Käyttöohje Sisällysluettelo Sivu Esittely, Comfort Digisystem 3 Speaker DS-10/DS-20, esittely 3 Toiminnot Speaker DS-10/DS-20 4 Myyntipaikat Speaker

Lisätiedot

TomTom Start 20-sarjan viiteopas

TomTom Start 20-sarjan viiteopas TomTom Start 20-sarjan viiteopas Sisällys Pakkauksen sisältö 6 Pakkauksen sisältö... 6 Lue minut ensin 7 Asentaminen autoon... 7 Käynnistäminen ja sammuttaminen... 7 Määrittäminen... 7 GPS-vastaanotto...

Lisätiedot

5.2 mmol KÄYTTÖOPAS. Hälytys Asetukset. Enn. ateriaa. Fin. verenglukoosin seurantajärjestelmä. 12:24 l 13.10

5.2 mmol KÄYTTÖOPAS. Hälytys Asetukset. Enn. ateriaa. Fin. verenglukoosin seurantajärjestelmä. 12:24 l 13.10 verenglukoosin seurantajärjestelmä 12:24 l 13.10 L 5.2 mmol Enn. ateriaa Hälytys Fin KÄYTTÖOPAS Käyttää Bayerin Contour Next verensokerin testiliuskoja KÄYTTÖTARKOITUS Bayerin Contour Next USB -verenglukoosin

Lisätiedot

Turvallisuuteesi liittyviä tietoja

Turvallisuuteesi liittyviä tietoja Turvallisuuteesi liittyviä tietoja VAROITUS: TULIPALO-, SÄHKÖISKU- TAI VAHINKOVAARAN VÄLTTÄMISEKSI, ÄLÄ ANNA TÄMÄN LAITTEEN ALTISTUA SATEELLE, KOSTEUDELLE, PISAROILLE TAI LOISKEILLE ÄLÄKÄ ASETA SEN PÄÄLLE

Lisätiedot

SUOMI. Kameran käyttöopas. Aloitusopas s. 7. Tutustu huolellisesti Turvaohjeisiin (sivut 194 201).

SUOMI. Kameran käyttöopas. Aloitusopas s. 7. Tutustu huolellisesti Turvaohjeisiin (sivut 194 201). SUOMI Kameran käyttöopas Aloitusopas s. 7 Tutustu huolellisesti Turvaohjeisiin (sivut 194 201). Pakkauksen sisällön tarkastaminen Pakkaus sisältää seuraavat osat. Jos jokin osista puuttuu, ota yhteyttä

Lisätiedot

Ontech GSM 9030 Käyttöohjeet a

Ontech GSM 9030 Käyttöohjeet a Ontech GSM 9030 Käyttöohjeet asuomia Onnittelumme! Kiitos, että valitsit Ontech GSM 9030 -hälyttimen/etäreleen. Toivomme, että sinulle on suurta hyötyä ja iloa tästä tuotteesta ja että tässä käsikirjassa

Lisätiedot

Sisällysluettelo... 2-3. 1. Käyttötarkoitus, edellytykset ja suositukset... 4. 2. Yleiset tiedot... 6-7. 3. Alkuun pääseminen...

Sisällysluettelo... 2-3. 1. Käyttötarkoitus, edellytykset ja suositukset... 4. 2. Yleiset tiedot... 6-7. 3. Alkuun pääseminen... 1 Otsikko Sivu Sisällysluettelo... 2-3 1. Käyttötarkoitus, edellytykset ja suositukset... 4 1.1 Käyttöesimerkkejä... 4 1.2 Edellytykset ja suositukset... 4 2. Yleiset tiedot... 6-7 2.1 Ulkomuoto ja kuvaus...

Lisätiedot

Acrobat LCD (19 ja 22 )

Acrobat LCD (19 ja 22 ) Acrobat LCD (19 ja 22 ) Käyttöohje Maahantuoja: KL Support Oy Nuijamiestentie 3 B Puh. (09) 580 3880 00400 Helsinki www.kl-support.fi Sisällysluettelo ACROBAT LCD 19 JA 22... 3 TURVALLISUUSOHJEITA... 3

Lisätiedot