SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto AUTORADIO SWING

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto AUTORADIO SWING"

Transkriptio

1 SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto AUTORADIO SWING

2

3 Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita Yleiskuva Tärkeitä ohjeita Varkaussuoja Perusasetukset Radiokäyttö CD-soitin Käyttö

4 2 Yleisiä ohjeita Yleisiä ohjeita Yleiskuva A1 Nuppi Radio päälle/pois (on/off) Säädä äänenvoimakkuutta (kierrä) A2 A3 A4 Valikkojen käyttö nupista - radion ja CD-soittimen asetusvalikkojen selaus MEDIA -näppäin - äänilähteen aktivointi Valitse radion kuuntelu näppäimellä RADIO A5 Näppäimet radioasemien pikahaku CD-toistossa kappaleen haku, pikaselaus eteen ja taakse A6 Näppäin INFO radioasemien lähettämän teksti-informaation näyttö Mp3-CD-levyyn sisällytettyjen tietojen näyttö A7 A8 A9 A10 A11 A12 Näppäin äänen sävyn säätöä varten Näppäin AS automaattista aseman tallennusta varten Valitse näppäimellä TP liikennetiedotteiden vastaanotto CD-asema CD-levyn poistopainike Asemanäppäimet aseman tallennus ja valinta CD-levyn valinta Koodin syöttö Merkkien selitys * -merkityt varusteet ovat vakiona vain tietyissä malleissa tai saatavana lisävarusteena. Tässä kuvataan laite sellaisena kuin se on käyttöohjeen julkaisuhetkellä. Kuvat saattavat poiketa joissakin epäoleellisissa kohdissa omasta laitteestasi. Tärkeitä ohjeita Takuu Laitteen takuuehdot ovat samat kuin uuden auton. Takuuajan päättymisen jälkeen voidaan korjausta tarvitseva laite vaihtaa edullisesti peruskunnostettuun uudenveroiseen laitteeseen, jolla on varaosatakuu. Edellytyksenä on, että laitteen kotelossa ei ole vaurioita eikä laitetta ole yritetty ammattitaidottomasti korjata. Takuu koskee vahinkoja, jotka eivät ole aiheutuneet järjestelmän taitamattomasta käytöstä tai ammattitaidottomasta korjausyrityksestä. Laitteessa ei saa olla ulkopuolista vauriota. Laitteen käyttö Käytä radiota ajon aikana vain, kun se muu liikenne huomioon ottaen on turvallista. Säädä äänenvoimakkuus niin, että voit kuulla hälytysajoneuvojen äänimerkit (poliisi-, sairaankuljetus- ja paloautot). Luku päättyy. Luku jatkuu seuraavalla sivulla.

5 Yleisiä ohjeita 3 HUOMIO! Keskity ensisijaisesti ajamiseen! Auton kuljettaja on vastuussa liikenneturvallisuudesta. Käytä radiota siten, että säilytät auton hallinnan kaikissa tilanteissa! Näyttö Käsittele näyttöä varoen. Sormi tai kosketus terävällä esineellä voi aiheuttaa jälkiä ja naarmuja. Puhdista sormenjäljet näytöstä pehmeällä kankaalla ja tarvittaessa puhtaalla alkoholilla. Älä käytä liuottimia, kuten bensiiniä tai tärpättiä. Nämä vahingoittavat näyttöä. Varkaussuoja Varkaudeneston ohjelmointi Radiossa on Komfort-turvakoodi. Turvakoodi tallennetaan ensimmäisellä käyttöönottokerralla sekä radion että auton muistiin. Jos autosta on ollut akku irrotettuna, kytke ensin virta autoon ja vasta sitten radioon. Jos haluat asentaa radion toiseen autoon, on myös turvakoodi syötettävä. Ota tässä tapauksessa yhteys valtuutettuun Škoda-huoltoon tai Škoda-maahantuojaan. Koska laite toimii vain turvakoodin syöttämisen jälkeen, varastetun radion käyttö on lähes mahdotonta lisäominaisuus auton hyvään varkaussuojaan. Koodi on tallennettu mittaristoon. Tarvittaessa uusintakoodaus tapahtuu sieltä automaattisesti (Komfort-koodaus). Koodin käsinsyöttö uudelleen ei siten yleensä ole tarpeen. Koodin syöttö Kytke autoon virta ja kytke sitten radioon virta. Syötä turvakoodi asemanvalintapainikkeiden 1-4 avulla. Vahvista turvakoodi painamalla asemanvalintanäppäintä 6. Jos vahvistat väärin syötetyn koodin, voit syöttää koodin uudelleen yhden kerran. Jos syötät koodin vielä toisen kerran väärin, laite lukkiutuu noin tunniksi. Voit syöttää turvakoodin uudelleen vasta noin tunnin kuluttua, kun radiossa on ollut koko ajan virta kytkettynä ja autossa on ollut sytytysvirta kytkettynä. Jaksotus - kaksi yritystä, yksi tunti lukitusta - jatkuu edelleen. Perusasetukset Laitteen kytkeminen on / off Kytke laite päälle/pois (on/off) nuppia A1 painamalla. Kun radio on auki ja otat virta-avaimen virtalukosta, radio suljetaan automaattisesti. Voit avata radion uudelleen nupista A1. Auton sytytysvirta katkaistuna radio sulkeutuu automaattisesti noin tunnin kuluttua (auton akun säästämiseksi). Jos olet kytkenyt radiosta virran ottamalla avaimen pois virtalukosta, radio kytkeytyy päälle, kun taas kytket avaimella virran autoon.

6 4 Yleisiä ohjeita Ääniasetukset Valitse haluamasi asetus painamalla ensin painiketta ja sen jälkeen asemanvalintapainiketta A12. Käännä nupista A2 haluamasi arvo. Valitse seuraavista asetuksista: BASS - matalat äänet; MIDDLE - keskialue; TREBLE - korkeat äänet (diskantti); BALANCE - äänenvoimakkuus auton oikealla ja vasemmalla puolella; FADER - äänenvoimakkuus autossa edessä ja takana; ON VOL PDC VOL GALA LOUD - äänenvoimakkuuden ollessa hiljainen tämä toiminto vahvistaa matalia ja korkeita taajuuksia. ON VOL Radion muistiin jää ennen virran katkaisua viimeksi käytössä ollut äänenvoimakkuus. Avatessasi radion jälleen äänenvoimakkuus laskee tasolle ON VOL, jos em. arvo oli korkeampi. GALA Radion äänenvoimakkuus nousee automaattisesti auton nopeuden kasvaessa. Suurempi arvo nostaa äänenvoimakkuutta enemmän. PDC VOL* Jos autoon on asennettu pysäköintitutka, äänenvoimakkuus laskee automaattisesti etukäteen määriteltyyn tasoon, kun pysäköintitutka on käytössä. Erityistoimintojen säädöt Paina pitkään nuppia A2. Valitse valikon toiminnot asemanäppäinten avulla. Aseta haluamasi arvo nupista A2 tai asemanäppäinten avulla. AUX* Ulkoisen äänilähteen toimintojen kytkeminen tilaan ON tai OFF. Sisäänmenotason säätö - AUX LEV: AUX LEV 1 - korkea taso, erityisesti kannettavien tietokoneiden käyttöön; AUX LEV 2 - keskitaso, kasetti- tai CD-soittimen käyttöön; AUX LEV 3 - matala taso, mp3 -soittimen käyttöön; PHONE* Jos autossa on kädet vapaana puhelinjärjestelmä, voit kytkeä puhelinkeskustelun kuulumaan monotoistona auton kaiuttimista. BEEP Radioasemien tallennuksen yhteydessä kuuluva merkkiääni päälle/pois. ILLUM Nuppien valaistus päälle (2) tai pois (1). AF Toiminnolla vaihtoehtoinen taajuus (AF) varmistetaan, että valitun aseman parhaiten kuuluva taajuus tulee valituksi. Kun paras taajuus on löytynyt, radiotoisto saattaa asemahaun aikana katketa hetkeksi. Jos vaihtoehtoista taajuutta ei löydy eikä vastaanotin enää saa kunnollista signaalia, valitse toinen asema. REG Jotkut yleisradioasemat jakavat lähetyksensä tiettyinä aikoina aluelähetyksiksi. Siksi sama asema saattaa lähettää eri alueilla erilaista ohjelmaa. Laite pyrkii etsimään vain valitun radioaseman vaihtoehtoisia taajuuksia.

7 Yleisiä ohjeita 5 Mikäli vastaanoton laatu on niin huono, että asema on vaarassa kadota, radio hyväksyy aseman vaihtoehtoisen taajuuden vastaanoton. FIX - vastaanotin vaihtaa sukulaisasemalle, jos valitun aseman vastaanotto on vaarassa keskeytyä; AUTO - vastaanotin vaihtaa paikalliselle sukulaisasemalle ilman rajoituksia. BT-AUDIO* Langaton MP3-tiedostojen siirto puhelinlaitteistosta. Radiokäyttö Aaltoalueet Paina pitkään näppäintä RADIO. Radiossa on FM- ja AM-aaltoalueet. Näille on 6 tallennustasoa; 3 tasoa FM-alueelle ja 3 tasoa AM-alueelle. Jokaisella tasolla on 6 tallennuspaikkaa. FM-alueen aktivointi Valitse FM-aaltoalue asemapainikkeella A12 FM. Voit liikkua tasojen FM1, FM2 ja FM3 välillä painamalla lyhyesti näppäintä RADIO. AM-alueen aktivointi Valitse AM-aaltoalue asemapainikkeella A12 AM. Voit liikkua tasojen AM1, AM2 ja AM3 välillä painamalla lyhyesti näppäintä RADIO. Asemien haku ja tallennus Manuaalinen asemahaku Etsi haluamasi radioaseman taajuus kääntämällä nupista A2. Aseman tallentaminen Aseman valitsemiseksi pidä asemanvalintapainiketta A12 alhaalla, kunnes radio hiljenee hetkeksi ja kuuluu merkkiääni. Automaattinen tallennettujen asemien haku Paina näppäintä AS. Automaattinen asemahaku käynnistyy. 6 voimakkainta signaalia lähettävää asemaa tallentuu FMAS-tai AMAStasolle. Kun asemien tallennus on päättynyt asemanvalintanäppäimillä A12, voit hakea haluamasi aseman näppäimellä A12. Jokaisella näppäimen AS painalluksella aktiivisena olevan aaltoalueen tallennettu asema päivitetään ja tallennetaan uudestaan tasolle FMAS tai AMAS. SCAN-toiminto Voit kuunnella aaltoalueen asemia peräkkäin lyhyen aikaa (10 sekuntia). Näppäintä A2 painamalla radio etsii automaattisesti kaikki aaltoalueen kuuntelukelpoiset asemat. Löydät uudestaan alkuperäisen aseman, kun painat asemanäppäintä A12 CANCEL. Automaattihaun lopetat näppäimestä A12 OK. Kuuntelemasi asema pysyy valittuna. Paina näppäintä A12 SKIP, jos haluat selata lisää asemia.

8 6 Yleisiä ohjeita RDS-toiminnot Jotkut asemat lähettävät myös tekstimuotoista informaatiota - siitä käytetään nimitystä radioteksti. Tekstit näytetään, kun painat painikkeesta INFO. Kaikki radioasemat eivät lähetä teksti-informaatiota. Signaalin laadusta riippuu, kuinka nopeasti radio näyttää kaiken tekstin. Liikennetiedotteet Liikennetiedotteiden aktivointi ja aktivoinnin poisto Paina painiketta TP, näyttöön tulevat kirjaimet TP. Jos kuuntelemasi asema ei lähetä liikennetiedotteita, radio etsii sellaisen aseman, joka niitä lähettää. Liikennetiedote keskeyttää automaattisesti CD-toiston tai sellaisen radioaseman kuuntelun, joka ei lähetä liikennetiedotuksia. Liikennetiedotteen jälkeen radio jatkaa tiedotetta edeltänyttä toistotehtävää. Näppäintä TP uudestaan painamalla saat liikennetiedotteet pois käytöstä. Kirjaimet TP poistuvat näytöstä.

9 CD-soitin 7 CD-soitin Käyttö CD-levy soittimeen Valitse äänilähde näppäimellä MEDIA : CD (radion integroitu CDsoitin), CDC (radion liitetty CD-vaihtaja), AUX (ulkoinen tulo) ja BT- AUDIO (MP3-tiedostojen langaton siirto puhelinlaitteeseen). Työnnä CD-levyä varovasti levypesään A10, kunnes laite vetää levyn sisään. Toisto alkaa automaattisesti. CD-soittimen käyttö Kappaleen valitseminen Valitse CD:n toiston aikana edellinen tai seuraava raita painamalla lyhyesti keinukytkintä tai tai kiertämällä nuppia A2. Selaa kappaleita pikatoistolla eteen- ja taaksepäin painamalla pitkään näppäintä tai. Toisto jatkuu, kun vapautat näppäimen. SCAN-toiminto Aloita CD-levyn selaus painamalla lyhyesti nuppia A2. Jokaisen kappaleen alusta toistetaan 10 sekuntia. Löydät ensiksi toistetun kappaleen uudestaan, kun painat asemanäppäintä A12 CANCEL. Automaattihaun lopetat näppäimestä A12 OK. Valinnaksi palautuu toistettu kappale. Valitse jokin muu kappale painikkeesta A12 SKIP. CD-levyn kuuntelun lopettaminen Lopeta CD-toisto painikkeesta RADIO. Toisto vaihtuu radion puolelle. CD-levyn poistaminen Ota CD-levy pois laitteesta painamalla näppäintä A11. Jos et ota esiintyöntynyttä CD-levyä soittimesta, se vedetään hetken kuluttua turvallisuussyistä takaisin. Jos radio on ollut ennen vaihtoa CD-toistoon TP-tilassa, liikennetiedotteet keskeyttävät CD:n toiston ja laite toistaa radiolähetystä. Liikennetiedotteen päätyttyä laite palaa CD-toistoon. Mp3-tiedostojen kuuntelu Lisätietojen näyttäminen Saat näyttöön kuunneltavasta kappaleesta lisätietoa painamalla näppäintä INFO. Asemanäppäimellä A12 saat näyttöön lisätietoja. CD-toiston valinnat CD-toiston aikana näytössä on seuraavat toiminnot: RPT Raidan toistotavan valinta. OFF - toisto järjestyksessä; TRACK - valitun raidan toisto uudelleen;

10 8 CD-soitin FOLDER - jos soittimeen on ladattu mp3 -tiedostoja sisältävä CD-levy, raidat toistetaan kansiosta, joka oli toistomuodon alkaessa aktiivisena. FLD DOWN (PREV PL - soittolistaa toistettaessa) Kansiorakennetta selataan alaspäin (folder down, previous playlist). FLD UP (NEXT PL - soittolistaa toistettaessa) Kansiorakennetta selataan ylöspäin (folder up, next playlist). PLAYLIST Soittolistan toisto (valitun kappaleen toisto CD:lle tallennettujen kansioiden jostakin kansiosta). BROWSE Koko hakemistorakenteen kansioiden selaaminen. Toiminto on aktiivisena vain, jos ulkoisena äänilähteenä on MDI-tuloon liitetty laite. CANCEL - lopeta toiminto BROWSE (selaus); TOP - paluu yläkansioon (juurihakemistoon); UP - paluu yhtä tasoa ylemmäksi; PLAY ALL - valitun kansion kaikkien kappaleiden toisto; OPEN 1) - avaa valitun kansion alikansioluettelon; PLAY 2) - toistaa valitun kappaleen. MIX Kappaleiden toisto satunnaisessa järjestyksessä. OFF - toisto järjestyksessä; ON - tietyn kansion kappaleiden toisto satunnaisessa järjestyksessä; Vahvista toiminto OPEN ja PLAY näppäintä tai nuppia A2 painamalla. ita mp3-tallenteiden käyttöön Mp3-tiedostojen ja tallennuslaitteiden vaatimukset CD-ROM, CD-R, CD-RW koko 650 MB tai 700 MB. CD-levyjen oltava standardin ISO 9660-Level 2 ja Joliet-tiedostojärjestelmän (single session ja multisession) mukaisia. Tiedoston nimessä saa olla enintään 64 merkkiä. Hakemistorakenteessa saa olla enintään 8 tasoa. Mp3-tiedoston kappaleen, esittäjän ja albumin nimi voidaan näyttää, mikäli näistä tiedoista on ID3-tag. Jos ID3-tagia ei ole, näytetään hakemiston tai tiedoston nimi. Järjestelmä ei tue soittolistoja. WMA-tiedostot (Windows Media Audio) toistetaan, jos ne eivät ole lisäksi tekijänoikeudellisesti DRM-suojattuja (Digital Rights Management). Laite ei tue sellaisia WMA-tiedostoja. Bittinopeus (bittiä aikayksikköä kohti) Laite tukee mp3-tiedostoja, joiden bittinopeus on kb/s tai vaihteleva. Tiedostoissa, joissa bittinopeus vaihtelee, saattaa soittoajan näyttö olla epätarkka. ita CD-levyjen käsittelyyn Toisto hyppii Huonoilla teillä ja olosuhteissa, joissa on voimakasta tärinää, CD-levyn toisto saattaa hyppiä. Kondensoituminen Kylmällä ilmalla ja sateen jälkeen CD-soittimeen voi tiivistyä (kondensoitua) kosteutta. Tämä voi aiheuttaa toiston hyppimistä tai jopa estää levyn toistamisen kokonaan. Odota, että kosteus haihtuu. 1) 2) Koskee hakemistorakennetta, jossa on alikansioita. Koskee hakemistorakennetta, jossa ei ole alikansioita.

11 CD-soitin 9 Vihjeitä CD-levyjen hoitamiseen Jos CD-levy on likaantunut, älä hankaa sitä kehän suuntaisesti vaan pyyhi pehmeällä nukkaamattomalla kankaalla keskeltä ulospäin. Jos levy on pahasti likaantunut, suosittelemme sen puhdistamista erityisellä CD-levyn puhdistusaineella. Pyyhi CD-levyä nytkin keskeltä ulospäin, ei kehän suuntaisesti. Anna lopuksi levyn kuivua. Ulkoiset äänilähteet* Ylikuumenemissuoja Jos laitteen lämpötila ylittää 85 C, CD:n toisto keskeytyy turvallisuussyistä. Varoitus! Älä käytä CD-levyn puhdistamiseen bensiiniä, ohenteita tai äänilevyjen puhdistusaineita. Ne saattavat vahingoittaa CD-levyn pintaa. Älä jätä CD-levyä suoraan auringonpaisteeseen! Älä kirjoita CD-levyyn äläkä liimaa siihen tarroja! Epäpuhtaudet ja vauriot CD-levyssä voivat vaikeuttaa informaation lukemista. Lukemisvirheet riippuvat likaantumisen tai mekaanisten vaurioiden laajuudesta. Syvät naarmut aiheuttavat lukemisvirheitä, jolloin CD:n soitto voi hyppiä tai juuttua paikalleen. CD-levyjä on aina käsiteltävä huolellisesti ja niitä on säilytettävä suojakoteloissaan. Kuva 1 MDI-tulo Liitäntä AUX-IN Aktivoi AUX-IN-liitin painamalla näppäintä MEDIA ja sen jälkeen napauttamalla näppäintä AUX. Ulkoisen äänilähteen liitäntä AUX-IN sijaitsee etuistuimien kyynärnojan alla AUX-IN-liittimeen liitettyä ulkoista äänilähdettä ei voi käyttää radion kautta. MDI-meno - multimedialiitäntä Aktivoi MDI-tulo painamalla näppäintä MEDIA ja sen jälkeen napauttamalla näppäintä PD. Ulkoisen audiolähteen MDI-liitäntä sijaitsee etuistuimien kyynärnojan alla, etumatkustajan avaralokerossa tai keskikonsolin tavralokerossa (auton mallin mukaan). Radiolla voi toistaa MDI-tuloon liitettyjä äänilähteitä, joiden tiedostot ovat MP3-, WMA-, OGG-Vorbis- tai AAC-muodossa. MDI-tuloon liitettyjä ulkoisia äänilähteitä voi käyttää radion kautta sivu 7.

12 10 CD-soitin Voit toistaa ulkoista äänilähdettä radion kaiuttimilla. Voit milloin tahansa valita radiosta toistettavaksi jonkin toisen äänilähteen. Mikäli et sulje ulkoista äänilähdettä, se pysyy aktiivisena taustalla. Tutustu ulkoisen äänilähteen käyttöön laitteen valmistajan antamista käyttöohjeista. Ulkoisen äänilähteen äänenvoimakkuuden säätö Voit säätää ulkoisen äänilähteen äänenvoimakkuutta radion äänenvoimakkuuden säätimillä. Liitetystä äänilähteestä riippuen voit muuttaa ulkoisen äänilähteen äänen ulostulon voimakkutta. Voit myös säätää ulkoisen äänilähteen sisäänmenotasoa sivu 4 äänenvoimakkuuden sovittamiseksi muihin äänilähteisiin. Sovitin Tarvitset ulkoisen äänilähteen liittämiseen AUX-IN-tulon kautta 3,5-mm pistokkeen. Käytä sovitinta, jos laitteessa ei tätä liitintä ole. Tarvitset sovittimen äänilähteen liittämiseksi MDI-tulon kautta. USB-laitteiden, mini-usb-lähdön tai ipodin liittämistä varten suositamme ostamaan sovittimen Škoda-jälleenmyyjältä. Käytettävät liitännät Vain USB 2.0 -laitteita voi liittää. Laitteen tiedostojärjestelmän FAT (File Allocation Table) tulee olla FAT16 (< 2 GB) tai FAT32 (> 2 GB). Jos liitettävässä laitteessa on paljon dataa sisältävä kiintolevy (HDD), saattaa musiikkitiedostojen sisällysluettelon lukeminen kestää kauan. Jos laitteen kansiorakenne on monimutkainen, saattaa musiikkitiedostojen sisällysluettelon lukeminen kestää kauan. Liitettävän laitteen kansiorakenteessa ei saisi olla enempää kuin kahdeksan kansiota sisäkkäin. Yhdessä kansiossa tulisi olla enintään 1000 tiedostoa. Laitteen liittämiseksi ei saa käyttää USB-jatkojohtoa eikä USB-jakajaa (HUB). HUOMIO! Älä laita ulkoista äänilähdettä kojelaudan päälle. Se saattaa äkillisen ajoliikkeen vuoksi sinkoutua matkustamoon ja vahingoittaa matkustajia. Älä missään tapauksessa laita ulkoista äänilähdettä turvatyynyjen lähelle. Turvatyynyn lauetessa se saattaa sinkoutua matkustamoon ja vahingoittaa matkustajia. Ajon aikana ulkoista äänilähdettä ei saa pitää kädessä eikä polvella. Se saattaa äkillisen ajoliikkeen vuoksi sinkoutua matkustamoon ja vahingoittaa matkustajia. Ulkoisen äänilähteen liitosjohdon on kuljettava siten, ettei se estä ajoliikkeitä. Varoitus! AUX-IN-tuloa saa käyttää vain äänilähdettä varten! Voit käyttää AUX-IN-liittimeen liitettyä ulkoista äänilähdettä vain, jos samaan aikaan MDI-liittimeen ei ole laitetta liitettynä. Jos AUX-IN-liittimeen on liitetty ulkoinen äänilähde, joka saa käyttöjännitteen adapterin kautta, saattaa äänentoistossa olla häiriöitä. Äänentoisto (audiosignaalin laatu) riippuu käytetyn adapterin laadusta. Auton kaiuttimet on suunniteltu radion ulostuloteholle 4x20 W. Soundsystem*-varustelussa kaiuttimien ulostuloteho on 4x40 W + 6x20 W.

13 Muistiinpanoja 11

14

15 Škoda Auto kehittää jatkuvasti kaikkia malleja. Siksi muutokset auton koriin, varustukseen ja tekniikkaan ovat mahdollisia. Auton varustetasoa, ulkonäköä, tehoa, mittoja, painoa, polttoaineen kulutusta, standardeja ja toimintoja koskevat tiedot ovat julkaisuhetkellä ajan tasalla. Jotkut varusteet tulevat markkinoille mahdollisesti vasta myöhemmin (tästä saat tiedot paikallisesta Škoda-liikkeestä) tai niitä tarjotaan vain tietyillä markkina-alueilla. Tämän käsikirjan tiedot, kuvitus ja tekstit eivät ole sen vuoksi sitovia. Jälkipainos, kopiointi, kääntäminen ja muu osittainenkin hyödyntäminen on kielletty ilman Škoda Auton kirjallista lupaa. Škoda Auto pidättää itselleen kaikki tekijäoikeuslain mukaiset oikeudet. Oikeudet tämän julkaisun muutoksiin pidätetään. Julkaisija: ŠKODA AUTO a.s. ŠKODA AUTO a.s. 2009

16 Autorádio Swing Octavia, Superb, Yeti finsky S Z CR

SIMPLY CLEVER RADIO SWING KÄYTTÖOHJEKIRJA

SIMPLY CLEVER RADIO SWING KÄYTTÖOHJEKIRJA SIMPLY CLEVER RADIO SWING KÄYTTÖOHJEKIRJA Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita................................ 2 Käyttöohjekirja..................................... 2 Merkinnät käyttöohjekirjan

Lisätiedot

AUTORADIO SWING KÄYTTÖOHJEET

AUTORADIO SWING KÄYTTÖOHJEET AUTORADIO SWING KÄYTTÖOHJEET B1Z-6000F Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita........................... Käyttöohjekirja................................ Merkinnät käyttöohjekirjan tekstissä........

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. Radio Blues Käyttöohjekirja

SIMPLY CLEVER. Radio Blues Käyttöohjekirja SIMPLY CLEVER Radio Blues Käyttöohjekirja Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita Käyttöohjekirja 2 Merkinnät käyttöohjekirjan tekstissä 2 Radio - Yleiskuva 2 Tärkeää tietoa 2 Varkaussuoja 3 Perusasetukset 3

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. Radio Swing Käyttöohjekirja

SIMPLY CLEVER. Radio Swing Käyttöohjekirja SIMPLY CLEVER Radio Swing Käyttöohjekirja Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita Käyttöohjekirja 2 Merkinnät käyttöohjekirjan tekstissä 2 Yleiskuva 2 Tärkeitä ohjeita 2 Varkaussuoja 3 Perusasetukset 3 Radiokäyttö

Lisätiedot

AUTORADIO BLUES KÄYTTÖOHJEET

AUTORADIO BLUES KÄYTTÖOHJEET AUTORADIO BLUES KÄYTTÖOHJEET Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita........................... Yleiskuva...................................... Tärkeitä ohjeita...............................

Lisätiedot

ŠkodaAuto AUTORADIO BEAT SIMPLY CLEVER

ŠkodaAuto AUTORADIO BEAT SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto AUTORADIO BEAT SIMPLY CLEVER Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Radio....................................... Radio - Yleisesti............................... Tärkeää tietoa.................................

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto AUTORADIO SWING

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto AUTORADIO SWING SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto AUTORADIO SWING Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita.......................... Yleiskuva...................................... Tärkeitä ohjeita................................

Lisätiedot

AUTORADIO BLUES KÄYTTÖOHJEET

AUTORADIO BLUES KÄYTTÖOHJEET AUTORADIO BLUES KÄYTTÖOHJEET Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Radio........................................ Radio - Yleiskuva............................. Tärkeää tietoa................................

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SKODA AUTORADIO DANCE http://fi.yourpdfguides.com/dref/3579568

Käyttöoppaasi. SKODA AUTORADIO DANCE http://fi.yourpdfguides.com/dref/3579568 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. Radio Funky Käyttöohjekirja

SIMPLY CLEVER. Radio Funky Käyttöohjekirja SIMPLY CLEVER Radio Funky Käyttöohjekirja Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita Käyttöohjekirja 2 Tärkeitä ohjeita 2 Yleiskuva 3 Laitteen kytkeminen on/off 3 Äänenvoimakkuuden asetus 3 Äänen asetus 3 MENU-käyttö

Lisätiedot

ŠkodaOctavia Tour AUTORADIO SYMPHONY SIMPLY CLEVER

ŠkodaOctavia Tour AUTORADIO SYMPHONY SIMPLY CLEVER ŠkodaOctavia Tour AUTORADIO SYMPHONY SIMPLY CLEVER Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Radio....................................... Radio - Yleiskuva.............................. Tärkeää tietoa.................................

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto AUTORADIO DANCE

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto AUTORADIO DANCE SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto AUTORADIO DANCE Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Radio....................................... Radio - Yleisesti............................... Tärkeää tietoa.................................

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. Radio Swing Käyttöohjekirja

SIMPLY CLEVER. Radio Swing Käyttöohjekirja SIMPLY CLEVER Radio Swing Käyttöohjekirja Tämän käyttöohjekirjan rakenne (selitykset) Tämä käyttöohjekirja on laadittu siten, että tarvittavien tietojen löytyminen ja hyödyntäminen olisi helppoa. Käyttöohjeiden

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER RADIO FUNKY KÄYTTÖOHJEKIRJA

SIMPLY CLEVER RADIO FUNKY KÄYTTÖOHJEKIRJA SIMPLY CLEVER RADIO FUNKY KÄYTTÖOHJEKIRJA Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita................................ 2 Käyttöohjekirja..................................... 2 Tärkeitä ohjeita....................................

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEKIRJA Radio Blues

KÄYTTÖOHJEKIRJA Radio Blues SIMPLY CLEVER KÄYTTÖOHJEKIRJA Radio Blues 5L0012771CE Johdanto Tämä käyttöohjekirja on tarkoitettu Radio Blues -järjestelmille (jäljempänä "laite"). Lue nämä käyttöohjeet huolellisesti, sillä tässä esitetyt

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. Radio Blues Käyttöohjekirja

SIMPLY CLEVER. Radio Blues Käyttöohjekirja SIMPLY CLEVER Radio Blues Käyttöohjekirja Tämän käyttöohjekirjan rakenne (selitykset) Tämä käyttöohjekirja on laadittu siten, että tarvittavien tietojen löytyminen ja hyödyntäminen olisi helppoa. Käyttöohjeiden

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER RADIO BOLERO KÄYTTÖOHJEKIRJA

SIMPLY CLEVER RADIO BOLERO KÄYTTÖOHJEKIRJA SIMPLY CLEVER RADIO BOLERO KÄYTTÖOHJEKIRJA Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita................................ 2 Käyttöohjekirja..................................... 2 Merkinnät käyttöohjekirjan

Lisätiedot

AUTORADIO BOLERO KÄYTTÖOHJEET

AUTORADIO BOLERO KÄYTTÖOHJEET AUTORADIO BOLERO KÄYTTÖOHJEET Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita........................... Käyttöohjekirja................................ Merkinnät käyttöohjekirjan tekstissä........

Lisätiedot

ŠkodaAuto AUTORADIO BOLERO SIMPLY CLEVER

ŠkodaAuto AUTORADIO BOLERO SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto AUTORADIO BOLERO SIMPLY CLEVER Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita.......................... Yleiskuva...................................... Tärkeitä ohjeita................................

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. Radio Bolero Käyttöohjekirja

SIMPLY CLEVER. Radio Bolero Käyttöohjekirja SIMPLY CLEVER Radio Bolero Käyttöohjekirja Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita Käyttöohjekirja 2 Merkinnät käyttöohjekirjan tekstissä 2 Yleiskuva 2 Tärkeitä ohjeita 2 Varkaussuoja 3 Käyttö - yleistä 4 Perusasetukset

Lisätiedot

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi.

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi. 1. Toimintovalitsin : Valinta radion tai CD-soittimen välillä 2. Taajuusaluevalitsin : FM/FM ST-alueiden valinta 3. FM antenni : Saadaksesi parhaan mahdollisen vastaanoton vedä tämä ulos 4. CD kansi :

Lisätiedot

ŠkodaAuto RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ AMUNDSEN SIMPLY CLEVER

ŠkodaAuto RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ AMUNDSEN SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ AMUNDSEN SIMPLY CLEVER Johdanto Olet valinnut Škoda-autoosi Amundsen dynaamisen radio-navigaattorijärjestelmän (myöhemmin: radionavigaattori) kiitos luottamuksesta!

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. VDO DAYTON CD 413 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3701439

Käyttöoppaasi. VDO DAYTON CD 413 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3701439 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Paristot Kytke laite täysin pois päältä. Avaa paristokansi ja aseta sisään 8 kpl UM- 2/ C -paristoa. Varmista, että +/- merkinnät vastaavat toisiaan.

Paristot Kytke laite täysin pois päältä. Avaa paristokansi ja aseta sisään 8 kpl UM- 2/ C -paristoa. Varmista, että +/- merkinnät vastaavat toisiaan. 1. Toimintovalitsin CD-TAPE(OFF)/RADIO 2. Taajuusaluevalitsin - AM/FM/FM 3. FM antenni 4. CD pesä 5. Virityspyörä 6. BASS BOOST painike 7. CD hyppy/etsi eteen 8. CD hyppy/etsi taakse 9. CD ohjelmointi

Lisätiedot

Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein.

Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A. Huomaa 1) Sammuta virta, kun et käytä laitetta.

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ CRUISE

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ CRUISE SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ CRUISE Brn-01H15 Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Radio....................................... Yleiskuva......................................

Lisätiedot

Autostereon käyttö- ja asennusohje

Autostereon käyttö- ja asennusohje Autostereon käyttö- ja asennusohje I. Hallintapaneeli 1. Virtakatkaisin/mykistys/keskeytys 2. MOD/CLK = kuuntelulähteen valinta: radio, AUX, USB ja SD/kello 3. Äänenvoimakkuus/toimintopainike 4. Painike

Lisätiedot

BeoSound Opaskirja

BeoSound Opaskirja BeoSound 3000 Opaskirja BeoSound 3000 Guide BeoSound 3000 Reference book Opaskirjan sisältö 3 Bang & Olufsen -tuotteen käytön oppiminen on helppoa kahden opaskirjan avulla. Opaskirja Ohjekirja Opaskirjassa

Lisätiedot

Automaattinen pysäytys Kun kasetti on toistettu tai nauhoitettu loppuun, se pysähtyy automaattisesti.

Automaattinen pysäytys Kun kasetti on toistettu tai nauhoitettu loppuun, se pysähtyy automaattisesti. 1. Toimintovalitsin: CD/kasetti (OFF)/RADIO 2. Taajuusaluevalitsin: FM/FM ST-alueiden valinta. 3. FM antenni: Saat parhaan mahdollisen vastaanoton vetämällä antennin ulos. 4. CD-soittimen luukku: Aseta

Lisätiedot

Käyttöohje Asennusohje. CD-vaihtaja A08

Käyttöohje Asennusohje. CD-vaihtaja A08 Käyttöohje Asennusohje CD-vaihtaja A8 1 2 3 Vipu Levynpidin Valmistelu Makasiinin lataaminen Kuva 1 Aseta makasiini lataamista varten tähän asentoon (nuoli ylh.) Vedä levynpidin ulos. Älä koskaan poista

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. BLAUPUNKT KIEL CD30 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3329679

Käyttöoppaasi. BLAUPUNKT KIEL CD30 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3329679 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303)

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) 1. Käynnistäminen Koskettamalla sormenpäällä ohjauspaneelin päälle/pois- näppäintä järjestelmä käynnistyy. Näyttöön tulee

Lisätiedot

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303)

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) 1. Käynnistäminen Koskettamalla sormenpäällä ohjauspaneelin päälle/pois- näppäintä järjestelmä käynnistyy. Näyttöön tulee

Lisätiedot

Leppävaaran Reebok Areenan äänentoiston pikaopas

Leppävaaran Reebok Areenan äänentoiston pikaopas Leppävaaran Reebok Areenan äänentoiston pikaopas Tämän pikaoppaan tarkoituksena on helpottaa järjestelmän käyttöä ja vähentää laitteiston rikkoutumisen riskiä. Mikserin äänenvoimakkuuden säätimet ovat

Lisätiedot

DENVER TCD-55 SUOMALAISET KÄYTTÖOHJEET

DENVER TCD-55 SUOMALAISET KÄYTTÖOHJEET DENVER TCD-55 SUOMALAISET KÄYTTÖOHJEET 1. Äänenvoimakkuus 2. Toiminnonvalitsin (RADIO-TAPE-CD) 3. CD play/pause 4. CD hyppy/haku taaksepäin 5. CD hyppy/haku eteenpäin 6. CD stop 7. Kuulokkeet nostaa väkivivulla

Lisätiedot

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. 1 Digitointi LP-levyltä CD-levylle (Ion CD Direct) Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Soittimessa voi käyttää CD-R, CD+R, uudelleen kirjoitettavia CD-RW ja CD+RW levyjä. Yhdelle levylle voi

Lisätiedot

"PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas

PLEXTALK Pocket -verkkosoittimen pikaopas "PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas PLEXTALK Pocketin asetukset 1. Käännä PLEXTALK Pocket ympäri. Varmista, että kaksi pientä uloketta ovat ylhäällä. Paina PLEXTALK Pocketin pohjassa olevaa suorakulmaista

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. BLAUPUNKT KONSTANZ CD31 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3330064

Käyttöoppaasi. BLAUPUNKT KONSTANZ CD31 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3330064 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A.VAROITUS Lue turvavaroitukset ennen kuin muutat

Lisätiedot

Alicante CD30 Kiel CD30 Lausanne CD30

Alicante CD30 Kiel CD30 Lausanne CD30 Radio / CD Alicante CD30 Kiel CD30 Lausanne CD30 Käyttö- ja asennusohje 2 Avaa tästä ENGLISH DEUTSCH 2 3 5 1 4 6 7 8 FRANÇAIS ITALIANO NEDERLANDS 14 13 12 11 10 9 SVENSKA ESPAÑOL PORTUGUÊS 3 KÄYTTÖELEMENTIT

Lisätiedot

Käyttöohje. Painikkeet:

Käyttöohje. Painikkeet: Käyttöohje Painikkeet: 1. PLAY: Päällä/pois päältä Toisto/Pysäytys 2. M: Valinta/Vahvistus 3. ON/OFF: Virtapainike soittimen päällä 4 Vol+: Äänenvoimakkuuden lisäys 5 Vol-: Äänenvoimakkuuden vähennys :

Lisätiedot

Tutustu Daisy-soittimeen!

Tutustu Daisy-soittimeen! Tutustu Daisy-soittimeen! Daisy-julkaisut Äänikirjat, -lehdet, oppaat, tiedotteet Äänen lisäksi kuvia, piirroksia, taulukoita Tiedostot MP3-muotoisia Jakelu CD-levyillä tai verkon kautta Daisy-julkaisuja

Lisätiedot

MCA-171 www.denver-electronics.com

MCA-171 www.denver-electronics.com INSTRUCTION MANUAL BEDIENUNGSANLEITUNG BETJENINGSVEJLEDNING BRUKSANVISNING SUOMALAISET KAYTTOOHJEET MANUALE DI INSTRUZIONE MANUAL DE INSTRUCÕES MANUAL DE INSTRUCCIONES MCA-171 www.denver-electronics.com

Lisätiedot

BeoSound Opaskirja

BeoSound Opaskirja BeoSound 9000 Opaskirja BeoVision Avant Guide BeoVision Avant Reference book Opaskirjan sisältö 3 Bang & Olufsen -tuotteen käytön oppiminen on helppoa kahden oppaan avulla. Opaskirja Ohjekirja BeoSound

Lisätiedot

OPEL COMBO Infotainment-ohjekirja

OPEL COMBO Infotainment-ohjekirja OPEL COMBO Infotainment-ohjekirja Sisältö Johdanto... 4 Radio... 24 CD-soitin... 30 AUX-liitäntä... 34 USB-liitäntä... 35 Ääniohjaus... 40 Puhelin... 49 Hakemisto... 62 4 Johdanto Johdanto Yleistä tietoa...

Lisätiedot

Nokia FM-lähetin CA-300 9203671/1

Nokia FM-lähetin CA-300 9203671/1 Nokia FM-lähetin CA-300 6 3 5 7 9203671/1 VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj vakuuttaa täten, että CA-119- tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja sitä koskevien direktiivin

Lisätiedot

Käänny auton käyttöohjekirjan puoleen ongelmatilanteissa tai saadaksesi lisätietoja erilaisista ominaisuuksista.

Käänny auton käyttöohjekirjan puoleen ongelmatilanteissa tai saadaksesi lisätietoja erilaisista ominaisuuksista. F I A T 5 0 0 P I K A O P A S Käänny auton käyttöohjekirjan puoleen ongelmatilanteissa tai saadaksesi lisätietoja erilaisista ominaisuuksista. KOJELAUTA 1 Ohjauspyörän vasen vipu: ulkovalojen hallinta

Lisätiedot

SANYO TRC-8800 / 8080 SANELU- JA SANELUN PURKULAITE

SANYO TRC-8800 / 8080 SANELU- JA SANELUN PURKULAITE SANYO TRC-8800 / 8080 SANELU- JA SANELUN PURKULAITE 2 KYTKIMET (kuva 1) 1. Kasettipesän kansi 2. Kasettipesän avaus (EJECT) 3. Nauhalaskuri ja nollauspainike (COUNTER/RESET) 4. Takaisinsiirto säätö (BACKSPACE)

Lisätiedot

quick guide RSE liittämisen.

quick guide RSE liittämisen. web edition quick guide RSE REAR SEAT ENTERTAINMENT SYSTEM Autonne on varustettu ainutlaatuinen multimedialaitteistolla. Rear Seat Entertainment -järjestelmä laajentaa auton tavanomaista äänentoistolaitteistoa

Lisätiedot

Nokia autosarja CK-100 9210123/1

Nokia autosarja CK-100 9210123/1 Nokia autosarja CK-100 9210123/1 2008 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Navi ja Nokia Original Accessories -logo ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA

KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA Finnish KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA Lue nämä ohjeet ja noudata niitä ennen kuin käytät laitetta. SOITTIMEN YLEISKATSAUS 1 2 3 10 8 4 5 6 9 7 11 12 13 14 15 16 17 18 15 19 20 SÄÄTIMIEN

Lisätiedot

C-kasetin digitointi Audacity-ohjelmalla

C-kasetin digitointi Audacity-ohjelmalla Digitointiohjeita_Kasetti 10.7.2014 1 C-kasetin digitointi Audacity-ohjelmalla I Kasetin tallennus tietokoneelle Kytke virta tietokoneeseen ja näyttöön. Kasettisoitin saa virtansa tietokoneesta. Käynnistä

Lisätiedot

Käyttöohje Dynamic yksilölliset kuulokojeet

Käyttöohje Dynamic yksilölliset kuulokojeet Käyttöohje Dynamic yksilölliset kuulokojeet Sisältö: Kuulokoje sivu 2 Kuulokojeella kuuntelu sivu 3 Äänenvoimakkuuden säätö sivu 4 Pariston vaihto sivu 4 Kuulokojeen hoito sivu 6 Käyttöohje Dynamic, yksilölliset

Lisätiedot

MP3-RADIO USB/SD/MMC -AUTORADION KÄYTTÖOPAS

MP3-RADIO USB/SD/MMC -AUTORADION KÄYTTÖOPAS ROCK POP EQ CLAS RDM AUTORADIO FINwww.facebook.com/denverelectronics MP3-RADIO USB/SD/MMC -AUTORADION KÄYTTÖOPAS CAU-436 1 17 11 18 7 6 12 16 CAU-436 FM/USB/SD MP3 PLAYER 14 15 TA PTY 8 VOL/SEL AF 2 19

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa.

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Classicia. Lue myös sen laitteen ohjeet,

Lisätiedot

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla Digitointiohjeita_LP 10.7.2014 1 LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla I Levyn tallennus tietokoneelle Kytke virta tietokoneeseen ja näyttöön. Levysoitin saa virtansa tietokoneesta. Käynnistä kopiointiohjelma

Lisätiedot

Midland G5. 8-kanavainen PMR446-radiopuhelin

Midland G5. 8-kanavainen PMR446-radiopuhelin Midland G5 8-kanavainen PMR446-radiopuhelin Midland G5 on uuden sukupolven radiopuhelin, jota voidaan käyttää lupavapaasti useimmissa EU-maissa PMR446-kanavilla (446.00625 446.09375 MHz). Tarkista maakohtaiset

Lisätiedot

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa CD250 CD255 SE250 SE255. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa  CD250 CD255 SE250 SE255. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa www.philips.com/welcome CD250 CD255 SE250 SE255 Pikaopas 1 Kytke 2 Asenna 3 Nauti Mitä laatikko sisältää? Tukiasema TAI Luuri Akkutilan kansi Tukiasema ja

Lisätiedot

C-kasetin digitointi Audacity-ohjelmalla

C-kasetin digitointi Audacity-ohjelmalla 29.6.2018 1 C-kasetin digitointi Audacity-ohjelmalla I Kasetin tallennus tietokoneelle Kytke virta tietokoneeseen ja näyttöön. Kasettisoitin saa virtansa tietokoneesta. Käynnistä kopiointiohjelma klikkaamalla

Lisätiedot

SoundGate. Bernafon SoundGate. Näppäinlukko. Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen. Puhelu. Musiikki/audio-painike. Bluetooth -painike

SoundGate. Bernafon SoundGate. Näppäinlukko. Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen. Puhelu. Musiikki/audio-painike. Bluetooth -painike Bernafon SoundGate SoundGate PIKAOHJE Näppäinlukko Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen Puhelu Musiikki/audio-painike Bluetooth -painike Akun merkkivalo Tämä ohje on vain lyhyt tiivistelmä. Tärkeä

Lisätiedot

Radio / CD. London CD70. Käyttöohje

Radio / CD. London CD70. Käyttöohje Radio / CD London CD70 Käyttöohje 2 Avaa tästä DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS 1 2 3 4 5 6 ITALIANO NEDERLANDS 14 13 12 11 10 9 8 7 SVENSKA ESPAÑOL PORTUGUÊS 3 KÄYTTÖELEMENTIT 1 etupaneelin avauspainike 2 Painike

Lisätiedot

VIANMÄÄRITYSMENETTELY SD-NAVI (versio 1.00)

VIANMÄÄRITYSMENETTELY SD-NAVI (versio 1.00) 1 - SISÄLLYS Asiakkaan valitus Vianmääritys Yleiskuvaus ja pinnijärjestys Luku 2 Yleinen toimintaongelma Luku 3 Ei toimintaa tai ei käynnisty (musta ruutu): Luku 3-1 Painike ei toimi Luku 3-2 Kosketusnäyttö

Lisätiedot

1.1 1.2 2.1 2.2 2.3 3.1 3.2 PUHELIMESI ESITTELY Opi puhelimesi painikkeista, näytöstä ja sen kuvakkeista. Puhelimen näppäimet Puhelimen etupuolta katsoessasi näet seuraavat elementit: (Katso 1.1 Sivu 3)

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

OPEL Movano / Vivaro Infotainment-ohjekirja

OPEL Movano / Vivaro Infotainment-ohjekirja OPEL Movano / Vivaro Infotainment-ohjekirja Sisältö Johdanto... 4 Radio... 29 CD-soitin... 37 AUX-liitäntä... 42 USB-liitäntä... 44 Bluetooth musiikki... 47 Navigointi... 53 Ääniohjaus... 70 Puhelin...

Lisätiedot

ŠkodaAuto AUTORADIO BOLERO SIMPLY CLEVER

ŠkodaAuto AUTORADIO BOLERO SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto AUTORADIO BOLERO SIMPLY CLEVER Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita.......................... Laitteen esittely............................... Tärkeitä ohjeita................................

Lisätiedot

Tervetuloa. Pikaopas. philips. Liitä. Asenna. Nauti

Tervetuloa. Pikaopas. philips. Liitä. Asenna. Nauti Tervetuloa Pikaopas 1 2 3 Liitä Asenna Nauti philips + Pakkauksen sisältö CD640 tukiasema TAI - Connect Install Enjoy CD640/CD645 luuri CD645 tukiasema Tukiaseman verkkolaite Welcome Quick start guide

Lisätiedot

OPEL MERIVA. Infotainment System

OPEL MERIVA. Infotainment System OPEL MERIVA Infotainment System Sisältö Johdanto... 4 Radio... 29 CD-soitin... 45 AUX-liitäntä... 51 USB-liitäntä... 53 Digitaalinen kuvakehys... 57 Navigointi... 60 Puheentunnistus... 105 Puhelin...

Lisätiedot

DAB-Radio / CD / MP3 / MMC. Woodstock DAB52. Käyttö- ja asennusohje. http://www.blaupunkt.com

DAB-Radio / CD / MP3 / MMC. Woodstock DAB52. Käyttö- ja asennusohje. http://www.blaupunkt.com DAB-Radio / CD / MP3 / MMC Woodstock DAB52 Käyttö- ja asennusohje http://www.blaupunkt.com 2 Avaa tästä ENGLISH DEUTSCH 1 2 3 4 5 6 7 8 9 FRANÇAIS ITALIANO NEDERLANDS 16 15 14 13 12 11 10 SVENSKA ESPAÑOL

Lisätiedot

BLUETOOTH- MUSIIKKISOVITIN

BLUETOOTH- MUSIIKKISOVITIN Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi sen tuotteet.

Lisätiedot

Radio / CD. San Francisco CD70. Käyttöohje

Radio / CD. San Francisco CD70. Käyttöohje Radio / CD San Francisco CD70 Käyttöohje 2 Avaa tästä DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS 1 2 3 4 5 6 ITALIANO NEDERLANDS 14 13 12 11 10 9 8 7 SVENSKA ESPAÑOL PORTUGUÊS 3 KÄYTTÖELEMENTIT 1 etupaneelin avauspainike

Lisätiedot

Versio: 1.0. Käyttöopas DAB+/FM-radio

Versio: 1.0. Käyttöopas DAB+/FM-radio Versio: 1.0 Käyttöopas DAB+/FM-radio Tuotteen yleiskatsaus 1. Valmius/tila Painamalla voit vaihdella FM- ja DAB-tilan välillä toimintatilassa, painamalla ja pitämällä siirryt valmiustilaan. 2. Skannaa

Lisätiedot

C-kasetin digitointi Audacity-ohjelmalla

C-kasetin digitointi Audacity-ohjelmalla Digitointiohjeita_Kasetti 10.6.2016 1 C-kasetin digitointi Audacity-ohjelmalla I Kasetin tallennus tietokoneelle Kytke virta tietokoneeseen ja näyttöön. Kasettisoitin saa virtansa tietokoneesta. Käynnistä

Lisätiedot

BOOMBAR + BLUETOOTH-KAIUTIN KÄYTTÖOPAS

BOOMBAR + BLUETOOTH-KAIUTIN KÄYTTÖOPAS Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi sen tuotteet.

Lisätiedot

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla 29.6.2018 1 LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla I Levyn tallennus tietokoneelle Kytke virta tietokoneeseen ja näyttöön. Levysoitin saa virtansa tietokoneesta. Käynnistä kopiointiohjelma klikkaamalla

Lisätiedot

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin

KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin Tämä MP4-videosoitin on varustettu täysillä multimediaominaisuuksilla. Laite sopii valokuvien katseluun, e-kirjojen lukemiseen, äänen tallentamiseen ja toistamiseen

Lisätiedot

Käyttäjän käsikirja WTN radiomajakka. Version: FIN180427

Käyttäjän käsikirja WTN radiomajakka. Version: FIN180427 Version: FIN180427 Käyttäjän 1 käsikirja Sisällys 1 WTN-Radiomajakka Näytöt ja näppäimet... 3 2 Käynnistys ja toiminta-aika... 4 2.1 WTN-laitteen käynnistys... 4 2.2 WTN-laitteen sammutus... 4 2.3 Virransyöttö:...

Lisätiedot

Kahden mikrofonin. Sing-A-Long stereo CD-soitin. Käyttöohje

Kahden mikrofonin. Sing-A-Long stereo CD-soitin. Käyttöohje Kahden mikrofonin Sing-A-Long stereo CD-soitin Käyttöohje Kahden mikrofonin Sing-A-Long stereo CD-soitin POWER LED INDICATOR LED DISPLAY OPEN (CD COMPARTMENT DOOR OPEN) MICROPHONE MICROPHONE ON/OFF SWITCH

Lisätiedot

MIAMI LANGATON KAIUTIN KÄYTTÖOPAS

MIAMI LANGATON KAIUTIN KÄYTTÖOPAS Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi ohjeen tuotteet.

Lisätiedot

DT-120 Käyttöohje (FI)

DT-120 Käyttöohje (FI) SÄÄTIMET 1. VIRTA/AALTOALUE-painike 2. LCD-näyttö 3. DBB/ STEP-painike 4. Mono/Stereo-painike 5. Äänenvoimakkuuspainikkeet 6. Virityssäädin/Ajanasetuspainike 7. Lukituskytkin 8. Paristolokero 9. Kantohihnan

Lisätiedot

ENGLISH DEUTSCH FRANÇAIS ITALIANO NEDERLANDS SVENSKA ESPAÑOL PORTUGUÊS ACR 3251. Käyttöohje

ENGLISH DEUTSCH FRANÇAIS ITALIANO NEDERLANDS SVENSKA ESPAÑOL PORTUGUÊS ACR 3251. Käyttöohje Käyttöohje ACR 3251 1 PORTUGUÊS ESPAÑOL SVENSKA NEDERLANDS ITALIANO FRANÇAIS ENGLISH DEUTSCH Sisällysluettelo Tiivistetyt ohjeet... 4 Tärkeitä ohjeita... 6 Mitä on ehdottomasti luettava... 6 Liikenneturvallisuus...

Lisätiedot

Käyttöohje Korvantauskojeet

Käyttöohje Korvantauskojeet Käyttöohje Korvantauskojeet Sisältö: Relaxx kuulokojeet sivu 2 Kuulokojeella kuuntelu sivu 3 Äänenvoimakkuuden säätö sivu 3 Näin valitset sopivan kuuntelun sivu 4 Pariston vaihto sivu 5 Kuulokojeen hoito

Lisätiedot

Radio / CD. Casablanca CD50. Käyttöohje

Radio / CD. Casablanca CD50. Käyttöohje Radio / CD Casablanca CD50 Käyttöohje 2 Avaa tästä DEUTSCH 2 4 6 1 3 5 7 8 9 16 15 14 13 12 11 10 3 KÄYTTÖELEMENTIT 1, irrotettavan etupaneelin irrotuspainike 2 Äänenvoimakkuuden säädin 3 Painike laitteen

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. BLAUPUNKT LONDON CD 70 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3329903

Käyttöoppaasi. BLAUPUNKT LONDON CD 70 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3329903 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P.

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Asemat Käyttöohje Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan erikseen

Lisätiedot

Soittimesi tukee MMC/SD/SDHC-kortteja. Mini-SD- ja Micro-SD-kortteja varten tarvitset SDsovittimen.

Soittimesi tukee MMC/SD/SDHC-kortteja. Mini-SD- ja Micro-SD-kortteja varten tarvitset SDsovittimen. MP3-soitin korttilukijalla KÄYTTÖOHJEET Lue käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. SOITIN KUVA YLHÄÄLTÄ Korttipaikka TUETUT MUISTIKORTTITYYPIT Soittimesi tukee MMC/SD/SDHC-kortteja. Mini-SD- ja Micro-SD-kortteja

Lisätiedot

HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset

HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset Laitteen kytkentä 1. Kytke laitteeseen käyttöjännite 12V. Sulakkeelle menevään punaiseen johtoon kytketään +12V. Normaalissa odotustilassa laitteen virrankulutus

Lisätiedot

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla Digitointiohjeita_LP 17.3.2016 1 LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla I Levyn tallennus tietokoneelle Kytke virta tietokoneeseen ja näyttöön. Levysoitin saa virtansa tietokoneesta. Käynnistä kopiointiohjelma

Lisätiedot

SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin

SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin 1 1. Virtaa laitteeseen Laite toimii akulla tai yhdellä AA-kokoisella paristolla. Akulla laite äänittää 4 tuntia, paristolla 9 tuntia. Akulla laite toistaa 13 tuntia, paristolla

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö. Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Tukiasema

Pakkauksen sisältö. Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Tukiasema Pikaopas SE888 Pakkauksen sisältö Tukiasema Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Joissakin maissa on liitettävä linjasovitin linjajohtoon ja sitten

Lisätiedot

VIANMÄÄRITYSMENETTELY SSD-NAVI (versio 3.00)

VIANMÄÄRITYSMENETTELY SSD-NAVI (versio 3.00) 1 - SISÄLLYS Asiakkaan valitus Vianmääritys Yleiskuvaus ja pinnijärjestys Luku 2 Yleinen toimintaongelma Luku 3 Ei toimintaa tai ei käynnisty (musta ruutu): Luku 3-1 Painike ei toimi Luku 3-2 Kosketusnäyttö

Lisätiedot

Yale Doorman -käyttöohje Sector Alarm -hälytysjärjestelmään yhdistetyn Yale Doorman -älylukon käyttöohje

Yale Doorman -käyttöohje Sector Alarm -hälytysjärjestelmään yhdistetyn Yale Doorman -älylukon käyttöohje Yale Doorman -käyttöohje Sector Alarm -hälytysjärjestelmään yhdistetyn Yale Doorman -älylukon käyttöohje Valo- ja äänimerkit koodinäppäimistöllä, kun älylukkoa käytetään ulkopuolelta Lukittaessa näppäimistön

Lisätiedot

Personal Sound System (PSS) - aloitusopas

Personal Sound System (PSS) - aloitusopas QSG_suo 29/12/04 15:15 Page 55 Personal Sound System (PSS) - aloitusopas Lue tämä aloitusopas, ennen kuin otat PSS-järjestelmän käyttöön.toivomme,että oma äänijärjestelmä (pss) on sinulle iloa. Rekisteröitymisen

Lisätiedot

MINI-DISK. 1. MINI-DISK levykkeen asentaminen levyke-asemaan

MINI-DISK. 1. MINI-DISK levykkeen asentaminen levyke-asemaan 1 MINI-DISK MINI-DISK soittimella voidaan tallentaa ääntä ulkopuolisen mikrofonin tai toisen äänilähteen ulostulon kautta. MINI-DISK nauhurilla (ei ole varsinainen nauhuri vaan digitaalinen äänitys- ja

Lisätiedot

Lyhytohje Neuvottelupuhelin Konftel 60W

Lyhytohje Neuvottelupuhelin Konftel 60W Lyhytohje Neuvottelupuhelin Konftel 60W Suomi Conference phones for every situation Oheiselta CD levyltä löydät kattavan käsikirjan josta saat lisätietoja Yleiskuva Kolme merkkivaloa Kolme kaiutinta Sininen

Lisätiedot

Nokia stereo-hf WH /1

Nokia stereo-hf WH /1 Nokia stereo-hf WH-500 5 6 7 1 2 3 4 8 9211094/1 2009 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nokia Original Accessories -logo ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä

Lisätiedot

KAIUTTIMIEN LIITÄNTÄ Yhdistä kaiuttimet niiden liittimiin laitteen takaosassa.

KAIUTTIMIEN LIITÄNTÄ Yhdistä kaiuttimet niiden liittimiin laitteen takaosassa. 1. Verkkovirtakatkaisin (POWER) 2. Tajuusaluevalitsin (BAND) 3. Toimintovalitsin (Aux/CD/nauha/radio) 4. Bass Boost painike 5. CD Painike 6. CD ohjelmointi (PROGRAM) 7. CD stop 8. CD soitto / tauko -painike

Lisätiedot