ŠkodaAuto AUTORADIO BOLERO SIMPLY CLEVER

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ŠkodaAuto AUTORADIO BOLERO SIMPLY CLEVER"

Transkriptio

1 ŠkodaAuto AUTORADIO BOLERO SIMPLY CLEVER

2

3 Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita Yleiskuva Tärkeitä ohjeita Varkaussuoja Käyttö - yleistä Perusasetukset Laitteen kytkeminen on / off Ääniasetukset Käyttöaluenäppäin RADIO Käyttöaluenäppäin MEDIA Käyttöaluenäppäin SETUP Käyttöaluenäppäin PHONE

4 2 Yleisiä ohjeita Yleisiä ohjeita Yleiskuva A1 A2 A3 A4 A5 A6 Avaaminen/sulkeminen (on/off): Kierto-/painonuppi: Navigointijärjestelmä päälle (paina). Äänenvoimakkuuden säätö (kierrä) Säätönuppi RADIO - käännä: manuaalinen asemahaku; - paina kevyesti: aloita tai lopeta soittoautomatiikan (scan) käyttö MEDIA - käännä: kappalehaku; - paina kevyesti: aloita tai lopeta soittoautomatiikan (scan) käyttö Käyttöaluenäppäimillä haet näyttöön päävalikot: RADIO - kytkee radion kuunteluun, vaihtaa radion kuuntelutilassa taajuusalueen MEDIA - avaa viimeksi toistetun medialähteen tai valitsee toisen medialähteen PHONE - puhelintoiminto 1) - mykistää aktiivisen äänilähteen TIM - (Traffic Information Memory) liikennetiedotteiden toistaminen laitteen muistista. Kun olet SETUP-valikossa antanut korkeintaan kaksi aikaa liikennetiedotteiden nauhoittamista varten (TIM), tiedotteet otetaan vastaan myös radion ollessa suljettuna. TP - (Traffic Program) liikennetiedotteiden kytkeminen päälle tai pois tai kuunneltavan liikennetiedotteen keskeyttäminen SETUP - valittuna olevan käyttöalueen asetukset - avaa äänenvoimakkuuden ja -sävyn valikon Touchscreen (kosketusnäyttö): Näytön aktiivisena olevat alueet on kehystetty. Käytä niitä napauttamalla näyttöä CD-asema A7 Poistonäppäin / - poista CD-levy näppäintä kevyesti painamalla A8 Muistikortin paikka: Laite tukee SD- ( Secure Digital Memory Cards ), SDHC- ( Secure Digital High Capacity Card ) ja MMC-muistikortteja ( Multimedia Cards ), mitat 32 mm x 24 mm x 2,1 mm, muistikapasiteetti 32 G saakka. Muistikortille on paikka näytön alapuolella. Merkkien selitys * -merkityt varusteet ovat vakiona vain tietyissä malleissa tai saatavana lisävarusteena. Luku päättyy. Luku jatkuu seuraavalla sivulla. Ohje Tässä kuvataan laite sellaisena kuin se on käyttöohjeen julkaisuhetkellä. Kuvat saattavat poiketa joissakin epäoleellisissa kohdissa omasta laitteestasi. Tärkeitä ohjeita Takuu Laitteen takuuehdot ovat samat kuin uuden auton. Takuuajan päättymisen jälkeen voidaan korjausta tarvitseva laite vaihtaa edullisesti peruskunnostettuun uudenveroiseen laitteeseen, jolla on varaosatakuu. Edellytyksenä on, että laitteen kotelossa ei ole vaurioita eikä laitetta ole yritetty ammattitaidottomasti korjata. 1) Koskee yleismallista GSM III ja GSM II -puhelinvalmiutta.

5 Yleisiä ohjeita 3 Ohje Takuu koskee vahinkoja, jotka eivät ole aiheutuneet järjestelmän taitamattomasta käytöstä tai ammattitaidottomasta korjausyrityksestä. Laitteessa ei saa olla ulkopuolista vauriota. Laitteen käyttö Käytä radiota ajon aikana vain, kun se muu liikenne huomioon ottaen on turvallista. Säädä äänenvoimakkuus niin, että voit kuulla hälytysajoneuvojen äänimerkit (poliisi-, sairaankuljetus- ja paloautot). HUOMIO! Keskity ensisijaisesti ajamiseen! Auton kuljettaja on vastuussa liikenneturvallisuudesta. Käytä radiota siten, että säilytät auton hallinnan kaikissa tilanteissa! Varoitus! Jos laitat soittimeen toista CD-levyä, kun soitin poistaa edellistä levyä, saattaa CD-soitin rikkoutua. Huomaa, että CD-levyn poistaminen kestää poistonäppäimen / painamisen jälkeen muutamia sekunteja. Tänä aikana CD-aseman peitelevy on auki. Odota, kunnes CD-levy on poistettu soittimesta. Työnnä uusi CDlevy soittimeen vasta sitten. Käsittele nuppeja ja näppäimiä varoen, jotta ne eivät vahingoitu. Nuppien käyttämiseen riittää kevyt painallus. Huomaa, että nupeissa on rajoittimet rikkoutumisen estämiseksi. Älä koske näyttöön terävällä esineellä. Kevyt sormen painallus riittää. Näytön kohta, johon ei voi sormen painalluksella vaikuttaa, ei ole tarkoitettukaan sillä hetkellä käytettäväksi. Näyttö Käsittele näyttöä varoen. Sormi tai kosketus terävällä esineellä voi aiheuttaa jälkiä ja naarmuja. Puhdista sormenjäljet näytöstä pehmeällä kankaalla ja tarvittaessa puhtaalla alkoholilla. Ohje Älä käytä liuottimia, kuten bensiiniä tai tärpättiä. Nämä vahingoittavat näyttöä. Varkaussuoja Varkaudeneston ohjelmointi Radiossa on Komfort-turvakoodi. Turvakoodi tallennetaan ensimmäisellä käyttöönottokerralla sekä radion että auton muistiin. Jos autosta on ollut akku irrotettuna, kytke ensin virta autoon ja vasta sitten radioon. Jos haluat asentaa radion toiseen autoon, on myös turvakoodi syötettävä. Ota tässä tapauksessa yhteys valtuutettuun Škoda-huoltoon tai Škoda-maahantuojaan. Koska laite toimii vain turvakoodin syöttämisen jälkeen, varastetun radion käyttö on lähes mahdotonta lisäominaisuus auton hyvään varkaussuojaan. Ohje Koodi on tallennettu mittaristoon. Tarvittaessa uusintakoodaus tapahtuu sieltä automaattisesti (Komfort-koodaus). Koodin käsinsyöttö uudelleen ei siten yleensä ole tarpeen.

6 4 Yleisiä ohjeita Koodin syöttö Jos laitteen käynnistämisen jälkeen näyttöön tulee näppäimistö ja kehotus syöttää koodi, on navigaattori lukittava syöttämällä nelinumeroinen koodi. Mahdollisten virhesyöttöjen lukumäärän näet näytön toisella rivillä. Syötä koodi numeronäppäimiltä näytölle numeroilla 0-9. Numerot näkyvät syöttörivillä. Nelinumeroisen sarjan syöttämisen jälkeen numeronäppäimistö vaihtuu harmaaksi (aktivointi poistuu). Numeroita ei voi syöttää enempää. Korjaa tarvittaessa syöttämääsi numerosarjaa ja poista syöttöriviltä numeroita napauttamalla oikealta vasemmalle painiketta. Kun rivillä on oikea koodi, napauta OK. Koodinumero Voit pyytää koodin Škoda-huollosta vain tietoliikenneyhteyttä käyttäen (on-line). Siten taataan erittäin tehokas varkaussuoja. Käänny tarvittaessa Škoda-huollon puoleen. Väärä koodinumero Jos olet vahvistanut koodia syöttäessäsi väärän koodin, voit syöttää koodin uudestaan yhden kerran. Yritysten lukumäärän näet näytön toisella rivillä. Jos syötät koodin vielä toisen kerran väärin, laite lukkiutuu noin tunniksi. Voit syöttää turvakoodin uudelleen vasta noin tunnin kuluttua, kun radiossa on ollut koko ajan virta kytkettynä ja autossa on ollut sytytysvirta kytkettynä. Jos teet taas kaksi epäonnistunutta yritystä, navigointijärjestelmä lukkiutuu jälleen tunnin ajaksi. Jaksotus - kaksi yritystä, yksi tunti lukitusta - jatkuu edelleen. Käyttö - yleistä Laitteessa on kosketusnäyttö (touchscreen). Näytön aktiivisena olevat alueet on kehystetty. Käytä niitä napauttamalla näyttöä vastaavasta kohdasta. Näytön painikkeet Näytön aktiivisia alueita, joilla käynnistetään toiminto tai avataan valikko, nimitetään painikkeiksi. Palaa painikkeella takaisin edelliseen valikkoon. Kohteiden ja säätimien liikuttaminen Kosketa sormella jotain näytöllä liikuteltavaa kohdetta, esimerkiksi rullausjanan liukusäädintä. Liikuta sormea. Älä nosta sormea näytöstä. Palkki seuraa sormen liikettä, mutta liikkuu vain rajatun alueen (rullausjanan) sisällä. Nosta sormi näytöstä haluamassasi kohdassa. Siirrä rullausjanan oikeanpuoleinen liukusäädin aivan alas, jotta näet haluamasi valikkokohdan. Vaihtoehtoisesti siirrä liukusäädintä ylös ja alas painikkeita ja näytössä napauttamalla. Voit liikuttaa rullausjanan liukusäädintä myös painamalla - tai +. Rullausjana Rullausjanan muodostavat näytön oikeassa reunassa oleva liukusäädin ja nuolipainikkeet (kolmiot). Rullausjana osoittaa, että valikossa on lisää valintoja ylhäällä tai alhaalla.

7 Yleisiä ohjeita 5 Asetukset. Asetusvalikossa voit muuttaa asetusta tai arvoa portaattomasti. Muuta säätöä siirtämällä liukusäädintä tai painamalla + tai -. Vahvista muuttamasi asetus ja palaa lähtövalikkoon napauttamalla painiketta. Ponnahdusikkuna Toisen painikkeen jäljessä oeva nuolipainike näyttää valitun asetuksen, esim. Confirmation tone (Toiminnon vahvistusääni) Off (pois). Napauta näytössä painiketta Off (pois). Avautuu ponnahdusikkuna, jossa ovat valittavat asetukset. Napauta haluamaasi vaihtoehtoa. Ponnahdusikuna sulkeutuu. Valitsemasi asetus näytetään. Sulje ponnahdusikkuna valintaa muuttamatta napauttamalla painiketta. Valintaruutu Tämäntyyppisen toiminnon nimen edessä on valintaruutu. Ruudussa oleva rasti osoittaa, että toiminto on käytössä, tyhjä valintaruutu, osoittaa, että toiminto ei ole käytössä. Napauta painiketta kerran, vastaava toiminto otetaan käyttöön / pois käytöstä.

8 6 Perusasetukset Perusasetukset Laitteen kytkeminen on / off Kytke laite päälle/pois (on/off) painamalla nuppia A1. Kun jälleen kytket laitteen toimintaan, toistetaan viimeksi aktiivisena ollutta äänilähdettä. Kun radio on auki ja otat virta-avaimen virtalukosta, radio suljetaan automaattisesti. Voit sen jälkeen kytkeä laitteen uudestaan toimintaan. Auton sytytysvirta katkaistuna radio sulkeutuu automaattisesti noin tunnin kuluttua (auton akun säästämiseksi). Voit kytkeä radion toimintaan tällä tavalla kuinka monta kertaa tahansa. Ääniasetukset Valitse toiminnot painikkeilla : Treble-Mid-Bass (korkea-keski-matala) - äänitasojen asetukset; Balance-Fader (balanssi-fader) - äänenvoimakkuuden suhde (vasemmalla ja oikealla = balanssi), (etu- ja takatilassa = fader); Volume (äänenvoimakkuuden asetukset) - Startup volume (äänenvoimakkuus sytytysvirta kytkettäessä), Traffic announc. (liikennetiedotteiden äänenvoimakkuus) ja PDC * - (äänenvoimakkuuden lasku pysäköintitutkan ollessa kytkettynä); GALA - Ajonopeuden mukaan muuttuva äänenvoimakkuus; Confirmation tone - Radioasemien tallennuksen yhteydessä kuuluva merkkiääni päälle/pois. Äänenvoimakkuuden alentaminen pysäköintitutkan ollessa käytössä (PDC)* Jos autoon on asennettu pysäköintitutka, äänenvoimakkuus laskee automaattisesti etukäteen määriteltyyn tasoon, kun pysäköintitutka on käytössä. GALA-toiminto Radion äänenvoimakkuus nousee automaattisesti auton nopeuden kasvaessa. Suurempi arvo nostaa äänenvoimakkuutta enemmän. Käyttöaluenäppäin RADIO Aseman valinta Päävalikon RADIO hakeminen ja taajuusalueen valitseminen Avaa päävalikko RADIO painamalla käyttöaluenäppäintä RADIO. Kuuntelemasi radioasema on näytössä ylinnä. Vaihda taajuusalue RADIO -näppäintä tai Band (taajuusalue) -painiketta painamalla. Valitse ponnahdusikkunassa FM tai AM. Aktiivinen taajuusalue on näytössä ylhäällä vasemmalla. Aseman vaihtaminen Vaihda edelliselle tai seuraavalle asemalle painamalla näytössä RADIO-päävalikon nuolipainikkeita. Aseman valinta tallennusluettelosta Saat luettelon kaikista kuuntelukelpoisista asemista napauttamalla painiketta Station list (asemaluettelo). Luettelo siirtyy suoraan kuunneltavan aseman kohdalle. Valitse haluamasi asema napauttamalla. Asemaluettelo sulkeutuu käyttämättömänä noin 20 s kuluttua. Funktiopainikkeet Radio-päävalikossa asemanvalintapainikkeet, aseman tallennus ja tallennetun aseman haku.

9 Perusasetukset 7 Band (aaltoalue) - aaltoalueen valinta. Station list (asemaluettelo) - näyttää kuuntelukelpoisten asemien luettelon. Memory (muistissa olevat asemat) - avaa tallennettujen asemien luettelon. Ekstrat - voit käynnistää painikkeella Scan -selaustoiminnon tai katsoa Radio text (radiotekstejä). Man. - aktivoi manuaalisen haun. Asemien haku ja tallennus Manuaalinen asemahaku Käännä RADIO-päävalikossa nuppia A2 tai napauta painiketta Man.. Näytön alaosaan tulee valitun taajuusalueen asteikko. Lopeta manuaalinen asemahaku säätönuppia painamalla. Painikkeet näkyvät jälleen näytössä. Aseman tallentaminen asemapainikkeeseen Pidä jotakin päävalikon RADIO asemapainiketta painettuna, kunnes kuulet merkkiäänen. Kuunneltava asema on nyt tallennettu tähän asemapainikkeeseen. Radioaseman poistaminen luettelosta Avaa tallennusluettelo painamalla RADIO-päävalikon painiketta Memory (muistissa olevat asemat). Napauta painiketta Delete (poista) poistettavan aseman kohdalla. Asema poistuu luettelosta lopullisesti, kun vahvistat poiston napauttamalla Delete (poista). Jos kuunneltavana oleva asema on jo tallennettu asemaluetteloon, taajuusalueen merkinnän (FM tai AM) jäljessä on asemapaikan numero. Määritä valikossa Setup radio (radion asetukset), mitkä kuusi asemapainiketta päävalikossa RADIO näytetään. SCAN-toiminto Voit kuunnella aaltoalueen asemia peräkkäin lyhyen aikaa (10 sekuntia). Näppäintä A2 painamalla radio etsii automaattisesti kaikki aaltoalueen kuuntelukelpoiset asemat. Tai napauta painiketta Extras ja napauta avautuvassa ponnahdusikkunassa Scan. Toistoautomatiikan ollessa käynnissä painike Extras vaihtuu painikkeeksi Scan. Lopeta toistoautomatiikka painamalla uudestaan säätönuppia A2 tai napauttamalla painiketta Scan sen aseman kohdalla, jota haluat kuunnella. RDS-toiminnot Radion tekstien kytkeminen päälle tai pois Napauta päävalikossa RADIO painiketta Extras (Extrat). Napauta avautuvassa ponnahdusikkunassa painiketta Radio text (Radioteksti). Näytön alaosassa on nyt kuuden asemanvalintapainikkeen sijasta radiotekstien ikkuna. Sulje radiotekstien ikkuna, jotta saat näyttöön jälleen asemanvalintapainikkeet. Napauta lyhyesti radioteksti-ikkunaa. Tai napauta painiketta Extras (Ekstrat) ja napauta ponnahdusikkunassa korostettua painiketta Radio text (Radioteksti). RDS ( Radio Data System ) on järjestelmä, joka lähettää radiosignaalin mukana ohjelmatietoja ja muita lisäpalveluja. Samalla järjestelmä jäljittää kuunneltavaa asemaa taajuudesta riippumatta. Kun RDS-radioaseman signaali on riittävä, näytössä on taajuuden sijasta aseman nimi.

10 8 Perusasetukset Jos asema lähettää RDS-informaatiota juuri silloin kun tallennat asemaa asemauetteloon, saattaa aseman nimi tallentua väärin. Liikennetiedotteet Kytke liikennetiedotteet päälle/pois TP -painikkeesta. Teksti TP aseman nimen yhteydessä (esim. asemaluettelossa tai asemien tallennusluettelossa) osoittaa, että liikennetiedotteiden vastaanotto on kytketty päälle. Jos liikennetiedotteet ovat käytössä, näytössä ylhäällä oikealla ovat kirjaimet TP. Jos liikennetiedotteita lähettäviä asemia ei ole tai ei voida vastaanottaa esim. jonkin yleisen häiriön vuoksi, kirjainten TP sijasta näytössä on No TP. Huomaa, että pysäköintitaloissa, tunneleissa, korkeiden rakennusten lähellä tai vuoristossa radiosignaali saattaa hävitä kokonaan. Liikennetiedotteen vastaanotto Liikennetiedotetta vastaanotettaessa avautuu ponnahdusikkuna. Jos haluat keskeyttää vastaanoton, napauta ponnahdusikkunassa Traffic announcements (liikennetiedotteet) painiketta Cancel (keskeytä). Liikennetiedotetoiminto on kuitenkin valmiustilassa ja seuraava liikennetiedote vastaanotetaan ja toistetaan normaalisti. Lopeta liikennetiedotteiden vastaanotto napauttamalla painiketta Deact. TP (lopeta TP-vastaanotto). Liikennetiedotemuisti Liikennetiedotteiden automaattinen tallentaminen Jos liikennetiedotteet-toiminto on valittuna ja liikennetiedotteita lähettävän aseman signaali on vastaanottokelpoista, niin liikennetiedotteita nauhoitetaan niin kauan kuin autossa on virta kytkettynä. Saat siten aina kuultavaksesi ajankohtaiset liikennetiedotteet, vaikka radio olisikin ollut ajon aikana kiinni. Radio tallentaa liikennetiedotteita vielä kaksi tuntia sen jälkeen, kun auto on pysäytetty ja siitä on sytytysvirta katkaistuna, jos alueella on vastaanottokelpoinen signaali ja liikennetiedotteet-toiminto on valittuna. Kun katkaiset autosta virran, näkyy noin viisi sekuntia asema, jonka liikennetiedotteet tallennetaan seuraavat 65 min. Tämän viiden sekunnin aikana voit valita nuolinäppäimillä toisen aseman, jolta haluat liikennetiedotteet vastaanotettavaksi. Pysäköidyn auton liikennetiedotteiden vastaanotto siirtyy automaattisesti toiselle asemalle, jos valitsemasi aseman signaali on jostain ulkoisesta syystä liian heikko. Liikennetiedotteita voidaan tallentaa korkeintaan yhdeksän. Enimmäistallennusaika on yhteensä neljä minuuttia. Jos muisti on täynnä, vanhin ilmoitus pyyhkiytyy pois. TIM-tallennuksen ajankohta Voit asettaa kaksi TIM-tallenteiden ajankohtaa. Laite tallentaa liikennetiedotteet näinä ajankohtina, vaikka auto olisi pysäköitynä ja sytytysvirta katkaistuna. Radio tallentaa TIM-tallennusajankohtien mukaisesti kaikki valitsemasi liikennetiedotteita lähettävän aseman tiedotteet. Jos ajat joka päivä töihin samaan aikaan, anna radiolle työmatkan aloitusaika. Radio aloittaa tiedotteiden tallentamisen asetetusta ajasta lähtien ja jatkaa sitä 65 min siitä eteenpäin. Voit kuunnella uusimmat tiedotteet ennen ajamaan lähtöä ja suunnitella ajoreittisi senhetkisen liikennetilanteen mukaisesti. Ohje Jos viestin kesto ylittää neljä minuuttia, viestin alkuosa pyyhkiytyy pois. Jos autolla ei ajeta yli kolmeen päivään, liikennetiedotteita ei enää nauhoiteta auton akun säästämiseksi. Liikennetiedotteiden kuuntelu Kuuntele tallennetut liikennetiedotteet TIM -painiketta painamalla. Toisto alkaa viimeksi tallennetusta tiedotteesta. Kaikki tiedotteet toistetaan järjestyksessä uusimmasta vanhimpaan. Painiketta painamalla palaat juuri kuuntelemasi liikennetiedotteen alkuun. Painiketta painamalla hyppäät liikennetiedotteen yli.

11 Perusasetukset 9 Keskeytä kuuntelu painikkeesta. Painikkeeksi vaihtuu. Painikkeesta painamalla toisto jatkuu keskeytyneestä kohdasta. Käyttöaluenäppäin MEDIA Päävalikko MEDIA Päävalikon MEDIA avaaminen, äänilähteen valinta Painikkeesta MEDIA painamalla jatketaan viimeksi valittuna olleen äänilähteen toistamista. Jos laitteessa on valittavana äänilähde, vaihda käyttöaluenäppäimellä MEDIA viimeksi toistetun äänilähteen välillä. Kun valitset aikaisemmin toistetun medialähteen, toisto jatkuu keskeytyneestä kohdasta. Jos medialähdettä ei voi valita, painike on harmaa. Laitteessa ei silloin ole tietolähdettä (esim. muistikorttia): Toistettavan äänilähteen käyttöpainikkeet - paina kerran, siirryt kuunneltavan kappaleen tai luvun alkuun, paina uudelleen, siirryt sitä edeltävän kappaleen tai luvun alkuun. - paina kerran, siirryt seuraavan kappaleen tai luvun alkuun. - Tauko: toisto pysäytetään ja painikkeeksi vaihtuu - napauta toisto jatkuu tästä kohdasta. MEDIA-valikon äänilähteet CD - vaihtaa viimeksi toistettuun CD-vaihtajassa olevaan levyyn. SD card (SD-kortti) - siirtää laitteessa olevalle muistikortille. AUX - vaihtaa lisävarusteena liitettyyn ulkoiseen äänilähteeseen*. Ulkoisen äänilähteen käyttö on vain rajoitetusti mahdollista. Käyttömahdollisuus riippuu paljon liitäntätavasta. MEDIA-päävalikon lisäpainikkeet Scan - käynnistää selauksen (toistoautomatiikan) Scan. Jos näytössä jo näkyy toiminto Scan, selaus on käynnistynyt - pysäytä toiminto painiketta napauttamalla. Mix - aloittaa satunnaistoiston Mix. Jos näytössä jo näkyy toiminto Mix, satunnaistoisto on käynnistynyt - pysäytä toiminto painiketta napauttamalla. Repeat (toista) - avaa toistotoiminnon ponnahdusikkunan. Valitse, toistetaanko Track (kappale) vai koko CD tai vastaavasti mp3-kuuntelussa aktiivinen Folder (kansio). Selection (valinnat) - avaa kuunneltavan äänilähteen kappaleluettelon, josta voit valita toisen kappaleen tai toisen audiolähteen. CD-levyn asettaminen soittimeen tai poistaminen soittimesta CD-levy soittimeen Paina näppäintä /. Valitse CD-levylle CD-vaihtajan paikka Odota, kunnes näyttöön tulee teksti Please insert CD (aseta levy). Työnnä CD-levy asemaan tekstipuoli ylöspäin, kunnes laite vetää levyn sisään. Toisto alkaa automaattisesti. CD-levyn poistaminen Napauta painiketta /. CD-levy siirtyy poistokohtaan. Jos et heti ota CD-levyä soittimesta, se vedetään takaisin soittimeen turvallisuussyistä noin 10 s kuluttua. WMA-tiedostot (Windows Media Audio) Audiotiedostot, jotka on pakattu Windows Media Audio -standardilla, saattavat olla tekijänoikeudellisesti suojattuja (Digital Rights Management). Laite ei tue sellaisia WMA-tiedostoja.

12 10 Perusasetukset Muistikortin asettaminen paikalleen / poistaminen Muistikortin asettaminen paikalleen Työnnä muistikortti asemaan viistetty kulma edellä oikealla rajoittimeen saakka. Toisto alkaa automaattisesti. Muistikortin poistaminen Paina muistikorttia jousta vasten, kortti ponnahtaa ulospäin. Ota kortti pois. SD-kortilta voi lukea vain mp3-tiedostoja ja suojaamattomia WMA-tiedostoja. Muita tiedostomuotoja ei tunnisteta. Muistikortti on tyhjä tai tietoja ei voi lukea Jos asetat asemaan tyhjän muistikortin, latausvaiheen jälkeen ei siirrytä muistikortin käyttötilaan. Valikossa MEDIA painike SD card (SD-muistikortti) ei ole näytön ylärivillä aktiivisena eikä toimintoa voi valita. Muistikortin vaatimukset Asemaan sopii 32 mm x24 mm x 2,1 mm tai 1,4 mm muistikortit. Muun kokoisia muistikortteja laite ei lue. CD-vaihtajassa olevan CD:n toistaminen Siirry päävalikkoon MEDIA painamalla käyttöaluenäppäintä MEDIA. Jos laite ei jo ole CD-käyttötilassa, napauta näytön ylärivillä painiketta CD. Hae näyttöön CD-levyn kappaleet napauttamalla painiketta Selection (valikoima). Napauta painiketta, kunnes CD-valintavalikko on näytössä. Aloita kuuntelu napauttamalla jotakin painiketta CD 1 - CD 6:. Avaa kappaleluettelo napauttamalla CD-valintavalikossa sillä hetkellä toistettavaa CD:tä. Tyhjä lokero näytetään tunnuksella Empty (tyhjä). Painike ei aktivoidu. Toistettavana oleva CD on ylhäällä vasemmalla päävalikossa MEDIA. Mix - CD:n kappaleet toistetaan satunnaisessa järjestyksessä. Scan CD:n sisällön selaus. Jokaisen kappaleen alusta toistetaan 10 sekuntia. Ohje Levyjä, joita CD-vaihtaja ei tunnista, ei voi valita radion CD-valintavalikostakaan (näyttö: Empty (tyhjä)). Kappaleen valitseminen Siirry päävalikkoon MEDIA painamalla käyttöaluenäppäintä MEDIA. Audio-CD: Kappaleen valitseminen Hae toistetut audio-cd/dvd-levyn kappaleet napauttamalla painiketta Selection (valikoima). Toistettava kappale näkyy korostettuna. Valitse kappaleluettelosta kappale napauttamalla Track... (kappale). Mp3-tiedostot: Kappaleen valitseminen Napauttamalla painiketta Selection (valikoima) saat näyttöön kappaleluettelon ja toistettavan kappaleen sekä mahdollisesti kappaleen paikan kansiossa ja alikansiossa. Toistettava kappale näkyy korostettuna. Valitse toinen kappale napauttamalla. Jos hakemasi kappale on toisessa kansiossa, on sinun ensin selattava kansiot läpi. Avaa kansio kuvaketta napauttamalla (kuvassa: F1.1.1 ). Avaa hakemistorakenteessa ylempänä oleva kansio napauttamalla painiketta.

13 Perusasetukset 11 Kappaleen toisto Napauta painiketta Repeat (toista). Napauta avautuvassa ponnahdusvalikossa painiketta Track (kappale), kuuntelemasi kappale toistetaan automaattisesti kappaleen päätyttyä ensimmäisen kerran. Napauta avautuvassa ponnahdusvalikossa CD (audio-cd-käyttö) tai Folder (kansio, mp3-käyttö), Kuuntelemasi CD:n tai kansion kappale toistetaan automaattisesti kappaleen päätyttyä ensimmäisen kerran. Järjestelmä tukee soittolistoja. WMA-tiedostot (Windows Media Audio) toistetaan, jos ne eivät ole lisäksi tekijänoikeudellisesti DRM-suojattuja (Digital Rights Management). Laite ei tue sellaisia WMA-tiedostoja. Bittinopeus (bittiä aikayksikköä kohti) Laite tukee mp3-tiedostoja, joiden bittinopeus on kb/s tai vaihteleva. Tiedostoissa, joissa bittinopeus vaihtelee, saattaa soittoajan näyttö olla epätarkka. Ohjeita CD-levyjen käsittelyyn Ohje Voit vaihtaa kappaletta myös valikossa MEDIA säätönuppia A2 kääntämällä. Jos toistetaan CD-soittimessa olevaa levyä, ylhäällä vasemmalla näkyy CD int.. Mp3-tiedoston kappaleen, esittäjän ja albumin nimi näytetään, mikäli näistä tiedoista on ID3-tag. Jos ID3-tagia ei ole, näytetään hakemiston tai tiedoston nimi. Jotkut audio-cd:t tukevat CD-tekstiä. Tällöin näytetään CD:n raidan sijasta kappaleen nimi. Ohjeita mp3-tallenteiden käyttöön Mp3-tiedostojen ja tallennuslaitteiden vaatimukset CD-ROM, CD-R, CD-RW koko 650 MB tai 700 MB. CD-levyjen tulee olla standardin ISO taso 2:n ja Joliet-tiedostojärjestelmän (single session ja multisession) mukaisia. Tiedoston nimessä saa olla enintään 64 merkkiä. Hakemistorakenteessa saa olla enintään 8 tasoa. Mp3-tiedoston kappaleen, esittäjän ja albumin nimi voidaan näyttää, mikäli näistä tiedoista on ID3-tag. Jos ID3-tagia ei ole, näytetään hakemiston tai tiedoston nimi. Toisto hyppii Huonoilla teillä ja olosuhteissa, joissa on voimakasta tärinää, CD-levyn toisto saattaa hyppiä. Kondensoituminen Kylmällä ilmalla ja sateen jälkeen CD-soittimeen voi tiivistyä (kondensoitua) kosteutta. Tämä voi aiheuttaa toiston hyppimistä tai jopa estää levyn toistamisen kokonaan. Odota, että kosteus haihtuu. Vihjeitä CD-levyjen hoitamiseen Jos CD-levy on likaantunut, älä hankaa sitä kehän suuntaisesti vaan pyyhi pehmeällä nukkaamattomalla kankaalla keskeltä ulospäin. Jos levy on pahasti likaantunut, suosittelemme sen puhdistamista erityisellä CD-levyn puhdistusaineella. Pyyhi CD-levyä nytkin keskeltä ulospäin, ei kehän suuntaisesti. Anna lopuksi levyn kuivua. HUOMIO! CD-soitin kuuluu laserluokkaan 1. Älä avaa soitinta. Näkymätön lasersäde aiheuttaa loukkaantumisvaaran. CD-soittimessa ei ole osia, joita pitää huoltaa tai jotka voisit korjata itse. Jos CD-soittimeen tulee vika, käänny aina ammattiliikkeen puoleen.

14 12 Perusasetukset Varoitus! Älä käytä CD-levyn puhdistamiseen bensiiniä, ohenteita tai äänilevyjen puhdistusaineita. Ne saattavat vahingoittaa CD-levyn pintaa. Älä jätä CD-levyä suoraan auringonpaisteeseen! Älä kirjoita CD-levyyn äläkä liimaa siihen tarroja! Ohje Epäpuhtaudet ja vauriot CD-levyssä voivat vaikeuttaa informaation lukemista. Lukemisvirheet riippuvat likaantumisen tai mekaanisten vaurioiden laajuudesta. Syvät naarmut aiheuttavat lukemisvirheitä, jolloin CD:n soitto voi hyppiä tai juuttua paikalleen. CD-levyjä on aina käsiteltävä huolellisesti ja niitä on säilytettävä suojakoteloissaan. Ulkoiset äänilähteet* Kuva 1 MDI-tulo Liitäntä AUX-IN Aktivoi AUX-IN -liitin valikossa Setup Media (Asetukset - media) napauttamalla painiketta AUX. Ulkoisen äänilähteen liitäntä AUX-IN sijaitsee etuistuimien kyynärnojan alla AUX-IN-liittimeen liitettyä ulkoista äänilähdettä ei voi käyttää radion kautta. MDI-meno - multimedialiitäntä Aktivoi MDI-tulo valikossa Setup Media (Asetukset - media) napauttamalla painiketta PD. Ulkoisen audiolähteen MDI-liitäntä sijaitsee etuistuimien kyynärnojan alla, etumatkustajan avaralokerossa tai keskikonsolin tavralokerossa (auton mallin mukaan). Radiolla voi toistaa MDI-tuloon liitettyjä äänilähteitä, joiden tiedostot ovat MP3-, WMA-, OGG-Vorbis- tai AAC-muodossa. MDI-tuloon liitettyjä ulkoisia äänilähteitä voi käyttää radion kautta sivu 9, Päävalikko MEDIA. Voit toistaa ulkoista äänilähdettä radion kaiuttimilla. Voit milloin tahansa valita radiosta toistettavaksi jonkin toisen äänilähteen. Mikäli et sulje ulkoista äänilähdettä, se pysyy aktiivisena taustalla. Tutustu ulkoisen äänilähteen käyttöön laitteen valmistajan antamista käyttöohjeista. Jos asennettuna on myös MDI-tulo, Audio-valikossa painikkeen AUX tilalla näytetään painike PD. Huomaa, että AUX-IN -liittimeen liitettyä äänilähdettä voi toistaa vain silloin, kun MDI-tuloon ei ole liitetty laitetta. Ulkoisen äänilähteen äänenvoimakkuuden säätö Voit säätää ulkoisen äänilähteen äänenvoimakkuutta radion äänenvoimakkuuden säätimillä. Liitetystä äänilähteestä riippuen voit muuttaa ulkoisen äänilähteen äänen ulostulon voimakkutta. Voit myös säätää ulkoisen äänilähteen sisäänmenotasoa äänenvoimakkuuden sovittamiseksi muihin äänilähteisiin.

15 Perusasetukset 13 Sovitin Tarvitset ulkoisen äänilähteen liittämiseen AUX-IN-tulon kautta 3,5-mm pistokkeen. Käytä sovitinta, jos laitteessa ei tätä liitintä ole. Tarvitset sovittimen äänilähteen liittämiseksi MDI-tulon kautta. USB-laitteiden, mini-usb-lähdön tai ipodin liittämistä varten suositamme ostamaan sovittimen Škoda-jälleenmyyjältä. Käytettävät liitännät Vain USB 2.0 -laitteita voi liittää. Laitteen tiedostojärjestelmän FAT (File Allocation Table) tulee olla FAT16 (< 2 GB) tai FAT32 (> 2 GB). Jos liitettävässä laitteessa on paljon dataa sisältävä kiintolevy (HDD), saattaa musiikkitiedostojen sisällysluettelon lukeminen kestää kauan. Jos laitteen kansiorakenne on monimutkainen, saattaa musiikkitiedostojen sisällysluettelon lukeminen kestää kauan. Liitettävän laitteen kansiorakenteessa ei saisi olla enempää kuin kahdeksan kansiota sisäkkäin. Yhdessä kansiossa tulisi olla enintään tiedostoa. Laitteen liittämiseksi ei saa käyttää USB-jatkojohtoa eikä USB-jakajaa (HUB). HUOMIO! Älä laita ulkoista äänilähdettä kojelaudan päälle. Se saattaa äkillisen ajoliikkeen vuoksi sinkoutua matkustamoon ja vahingoittaa matkustajia. Älä missään tapauksessa laita ulkoista äänilähdettä turvatyynyjen lähelle. Turvatyynyn lauetessa se saattaa sinkoutua matkustamoon ja vahingoittaa matkustajia. Ajon aikana ulkoista äänilähdettä ei saa pitää kädessä eikä polvella. Se saattaa äkillisen ajoliikkeen vuoksi sinkoutua matkustamoon ja vahingoittaa matkustajia. Ulkoisen äänilähteen liitosjohdon on kuljettava siten, ettei se estä ajoliikkeitä. Varoitus! AUX-IN-tuloa saa käyttää vain äänilähdettä varten! Ohje Voit käyttää AUX-IN-liittimeen liitettyä ulkoista äänilähdettä vain, jos samaan aikaan MDI-liittimeen ei ole laitetta liitettynä. Jos AUX-IN-liittimeen on liitetty ulkoinen äänilähde, joka saa käyttöjännitteen adapterin kautta, saattaa äänentoistossa olla häiriöitä. Äänentoisto (audiosignaalin laatu) riippuu käytetyn adapterin laadusta. Auton kaiuttimet on suunniteltu radion ulostuloteholle 4x20 W. Soundsystem*-varustelussa kaiuttimien ulostuloteho on 4x40 W + 6x20 W. Käyttöaluenäppäin SETUP Asetukset-päävalikko (Setup) Paina käyttöaluenäppäintä SETUP. Päävalikko Setup (Asetukset) avautuu. Valitse napauttamalla sitä käyttöaluetta, minkä asetuksia haluat katsoa tai muuttaa. Palaa edelliseen valikkoon napauttamalla painiketta. Asetusvalikot Radio - asetukset nuolipainikkeita, tallennettujen asemien painikkeita, tallennusluetteloa ja liikennetiedotteiden selaamista varten. Media - äänentoiston säädöt, mp3-tiedostojen näyttötavan määrittely, ulkoisten liitäntöjen aktivointi tai aktivoinnin poisto. System (järjestelmä) - järjestelmäasetusten, kuten kielen ja kellonajan muuttaminen, käyttöalueilla tehtyjen ja tallennettujen asetusten palauttaminen tai poistaminen.

16 14 Perusasetukset Traffic program (liikennetiedotteet) - ensisijaisen liikennetiedotteita lähettävän aseman valinta, sen alueen määrittely, jolta liikennetiedotteet otetaan vastaan. Display (näyttö) - näytön kirkkauden säätö ja painikkeen ääni päälle/pois. Phone (puhelin) - laitteen puhelinmuistion aktivointi, kaikkien puhelutietojen poistaminen ja pikavalintapainikkeiden muokkaaminen. Radion asetukset Avaa valikko Setup Radio (radion asetukset) painamalla käyttöaluenäppäintä SETUP ja painiketta Radio auki. Napauttamalla Station list (asemaluettelo) tai Memory list (tallennettujen asemien luettelo) näet, mistä luettelosta asema tulisi nuolipainikkeilla valita. Jos valitset Memory list (tallennettujen asemien luettelo), nuolipainikkeilla asemia selatessa haetaan luetteloon vain tallennettuja radioasemia. Päävalikossa RADIO näkyy ylhäällä vasemmalla Memory (Tallennus). Asemapainikkeiden valinta näyttöön Napauta valikossa Setup Radio (radion asetukset) painikkeen Station keys (asemapainikkeet) vieressä olevaa painiketta. Valitse ponnahdusikkunassa napauttamalla päävalikossa RADIO näytettävät asemapainikkeet. RDS-toiminnon kytkeminen päälle/pois (RDS-paikallisradiot) Napauta painiketta RDS Regional (paikallinen radioasema). Valitse asetus ponnahdusikkunassa. Napauta painiketta Automatic (automaattisesti). Silloin valitaan kuunneltavaksi se asema, jonka lähettämä signaali on paras. Napauta painiketta Fix. Laite pyrkii pitämään paikallisaseman taajuuden niin kauan kuin mahdollista.. Tallennusluettelon tyhjentäminen Siirrä Setup Radio-valikossa säädin aivan alas. Painike Delete memory list (tyhjennä muisti) tulee näkyviin. Poista kaikki luetteloon tallennetut asemat napauttamalla painiketta Delete memory list (tyhjennä tallennusluettelo). Kuittaa varmistava kysymys. Liikennetiedotteiden asetukset Avaa valikko TIM Setup recording time (Liikennetiedotteiden asetukset, nauhoitusaika) painamalla käyttöaluenäppäintä SETUP ja painiketta Traffic programm (TP) (liikennetiedotteet). Avaa valikko Time Setup (Ajan asettaminen) napauttamalla vasemmalla jotakin liikennetiedotteiden nauhoitusaikaa. Muuta aikaa portaittain alas- tai ylöspäin napauttamalla näytöllä valikossa Time Setup (Ajan asettaminen) tunti- ja minuuttinäytön alla olevia nuolipainikkeita tai. Jos pidät painiketta koko ajan painettuna, numerot vaihtuvat nopeammin. Vapauta painike, kun olet haluamassasi kohdassa. Vahvista valitsemasi aika napauttamalla painiketta. Poistut valikosta Time setup (ajan asettaminen). Aseta molemmat liikennetiedotteiden nauhoitusajat samalla tavalla. Aktivoi tai poista liikennetiedotteiden nauhoitus napauttamalla painiketta Activate (aktiivisena). Jos ruudussa on rasti, viereinen nauhoitusaika on aktivoituna. Radio aloittaa tiedotteiden tallentamisen 90 min ennen lähtöaikaa ja jatkaa tallentamista vielä 30 min lähtöajan jälkeen.

17 Perusasetukset 15 Median asetukset Avaa valikko Setup Media (median asetukset) painamalla käyttöaluenäppäintä SETUP ja painiketta Media. Valikon painikkeet - Median asetukset Activate AUX input (aktivoi AUX-tulo) - ulkoinen audiolähde. Activate Bluetooth Audio (aktivoi Bluetooth-audio) - mp3-tiedostojen langaton tiedonsiirto puhelinlaitteeseen. Deactivate interpreter/title (esittäjä/kappale: poista aktivointi) - asetuksesta riippuen näytetään audio-cd ja mp3-äänilähde merkinnällä CD sekä kappale- ja esiintyjätiedot tai näytetään vain tiedosto- ja kansionimet. Scan/Mix/Repeat incl- subfolders (alikansioitten soitto) - toistaa järjestyksen mukaisesti läpi kaikki MP3-tiedostot, jotka on tallennettu kansioihin ja alikansioihin. AUX input level (AUX-tulon taso) - AUX-IN -tulon herkkyyttä voi säätää kolmiportaisesti, jotta ulkoisen äänilähteen äänenvoimakkuuden taso on samassa suhteessa muiden äänilähteiden kanssa. Napauta painiketta AUX input level (AUX-tulon taso). Valitse säätötaso ponnahdusikkunassa. Tämä asetus koskee myös MDI-tuloa, jos autossa on sellainen. Järjestelmän asetukset Avaa valikko Setup System (järjestelmän asetukset) painamalla käyttöaluenäppäintä SETUP ja painiketta System (järjestelmä) käyttöön. Järjestelmän kielen vaihto manuaalisesti Napauta painiketta System language (kieli). Valitse kieli ponnahdusikkunassa. Radiojärjestelmän kieli on oletuksena sama kuin mittariston kieli. Voit halutessasi valita radion kieleksi jonkin muun. Laitteen tehdasasetusten palauttaminen Napauta painiketta Factory settings (tehdasasetukset). Kun olet vahvistanut varmentavan kysymyksen, laitteeseen palautetaan tehdasasetukset. Samalla tyhjenee laitteen muisti Nuppien taustavalo Napauta painiketta ILLUMINATION (valaistus). Voit kytkeä nuppien A1 ja A2 taustavalon päälle 2 tai pois 1, jos autossa on virta kytkettynä. Climatronic-yksikön asetusten näyttö* Napauta painiketta CLIMATE POP-UPS (ilmastoinnin ponnahdusikkunat). Voit kytkeä Climatronic-arvojen näytön päälle tai pois. Puhelimen asetukset Avaa valikko Setup Phone (Puhelimen asetukset) painamalla käyttöaluenäppäintä SETUP ja painiketta Phone (puhelin). Puhelinmuistion päivitys Päivitä edellisen kytkennän jälkeen matkapuhelimen tai SIM-kortin muistiin tulleet muutokset napauttamalla painiketta Update phonebook 2) (päivitä puhelinmuistio). Toimenpide voi kestää muutamia minuutteja. Kuittaa varmistava kysymys. Kun tietoja päivitetään, voit käyttää puhelinmuistion vanhoja tietoja. Noudata tässä autosi ohjekirjan antamia tietoja. Puhelutietojen poistaminen 2) Napauta painiketta Delete call lists (poista puhelutiedot). 2) Koskee vain yleismallista puhelinvalmiutta GSM III.

18 16 Perusasetukset Kuittaa varmistava kysymys ja napauta Delete (poista). Kaikki laitteeseen tallennetut puhelutiedot, vastaanotetut ja vastaamattomat sekä soitetut puhelut poistetaan. Käytössä olevien pikavalintapainikkeiden muokkaaminen Muokkaa käytössä olevia pikavalintapainikkeita napauttamalla painiketta Speed dial (pikavalinnat). Napauta seuraavassa valikossa sitä pikavalintapainiketta, jonka käyttöä haluat muuttaa. Muuta tietoa selostetulla tavalla. Voice mailbox 3) (vastaaja) ja Memory 2 - Memory 6 (muistipaikat 2-6) - pikavalinnat; näihin voit tallentaa yhden puhelinnumeron muistipaikkaa kohti. [:::] - avaa numeronäppäimistön puhelinnumeron kirjoittamista varten. Calls 3) (puhelut) - avaa ponnahdusikkunan puhelinluettelon valitsemiseksi. Voidaan näyttää vain matkapuhelimen vastaamattomien, valittujen tai vastattujen puhelujen tiedot.. Extras ja Conference details 3) tai Microfone off (mykistä mikrofoni) - mykistää mikrofonin keskustelun aikana. Kun mikrofoni on suljettu, puhelun toinen osapuoli ei kuule autossa käytävää keskustelua. - avaa kytketyn matkapuhelimen puhelinmuistion numeron valintaa varten. Puhelinnumeron syöttäminen Käyttöaluenäppäin PHONE Päävalikko PHONE Kytke matkapuhelin auton käyttöohjeiden mukaisesti puhelinvalmiuteen. Paina käyttöaluenäppäintä PHONE. PHONE-päävalikko tulee esiin. Kytkentäprosessin jälkeen kestää muutamia minuutteja (muistion koosta riippuen), ennen kuin kytketyn puhelimen muistion tiedot ovat radion käytössä. PHONE-päävalikon painikkeet - Vastaa, soita tai ota puhelu pitoon. Päävalikossa PHONE soittoluettelon napauttamisen jälkeen näkyy valittu numero. - Lopeta tai hylkää puhelu. SOS 3) - uudelleen näppäilyn jälkeen yhdistää hätäkeskukseen. Tämä toiminto on mahdollinen myös ilman kytkettyä puhelinta. Edellytyksenä on kuitenkin, että operaattori voi muodostaa yhteyden. Numeron syöttö tai valinta Avaa numeronäppäimistön ikkuna napauttamalla päävalikossa PHONE painiketta alhaalla vasemmalla [:::]. Napauta numeropainiketta. Numero näkyy syöttörivillä. Poista merkit syöttöriviltä oikealta vasemmalle napauttamalla painiketta. Kun puhelinnumero on valmiina syöttörivillä, napauta painiketta. Puhelu yhdistetään. Voit kirjoittaa maatunnuksen eteen merkin + (esimerkiksi numeroiden 00 sijasta). Paina painiketta 0, jossa on pieni kolmio, kunnes ponnahdusikkunassa näkyvät painikkeet 0 ja +. Siirrä haluamasi merkki syöttöriville merkkiä napauttamalla - ponnahdusikkuna sulkeutuu. Ponnahdusikkuna sulkeutuu muutaman sekunnin kuluttua, jos et syötä mitään merkkiä. Erikoismerkkien tähti * ja ristikko # tehtävät ovat samat kuin puhelimenkin näppäimistöllä. Näitä merkkejä tarvitaan ennen kaikkea äänimerkkien välittämiseen puhelun aikana. 4) 3) Koskee vain yleismallista puhelinvalmiutta GSM III. 4) Koskee vain yleismallista puhelinvalmiutta GSM III.

19 Perusasetukset 17 Puhelinmuistio Puhelinmuistion avaaminen Avaa puhelinmuistio painamalla päävalikossa PHONE näppäintä alhaalla oikealla. Numeron valitseminen puhelinmuistiosta Vieritä valikon Phone book (Puhelinmuistio) palkkia alas. Saat esiin lisää puhelinnumeroita. Avaa hakuvalikko puhelinnumeroa varten napauttamalla painiketta Search (etsi). Napauta vasemmalla puolella joain puhelinmuistion merkintää. Nyt soitetaan ensimmäiseen puhelinmuistiossa tämän otsikon alle tallennettuun numeroon. 5) Puhelinmuistion tietolehden tietojen näyttäminen 5) Napauta oikealla olevaa painiketta sen tiedon kohdalla, jota haluat katsoa. Otsikon alle tallennetut numerot näytetään. Napauta yhtä puhelinnumeroa. Numeroon soitetaan. Haku puhelinmuistiosta Valitse hakutapa napauttamalla valikossa Phone book (Puhelinmuistio) painiketta Search (etsi). Napauta syöttöikkunan näppäimistöllä sitä merkkiä, jonka haluat syöttöriville. Napauta painiketta. Lukujen ja erikoismerkkien syöttöikkuna avautuu. Siirry takaisin kirjainnäppäimistöön napauttamalla painiketta A-Z. Poista syöttörivin merkit kursorin kohdalta oikealta vasemmalle napauttamalla painiketta. Napauta painiketta. Ensimmäisenä olevaan numeroon soitetaan. Puhelinmuistion haku ei erota pien- ja suuraakkosia. Muokkaa-kenttä: Erikoismerkkien näyttö Jotkut kirjaimet on merkitty pienellä kolmiolla. Kolmio osoittaa, että kirjaimeen liittyy erikoismerkkejä. Pidä sormea painikkeen kohdalla, kunnes ponnahdusikkuna näyttää erikoismerkin tai -merkit. Siirrä haluamasi merkki syöttöriville merkkiä napauttamalla - ponnahdusikkuna sulkeutuu. Ponnahdusikkuna sulkeutuu muutaman sekunnin kuluttua, jos et syötä mitään merkkiä. Numerolla soittaminen Hae numero tai numeroluettelo puhelinmuistiosta vastaavan luvun ohjeiden mukaisesti. Liikuta kursoria syöttörivillä nuolipainiketta tai napauttamalla. Napauta syöttöikkunan näppäimistön merkkiä. Merkki tulee syöttökenttään kursorin taakse. Napauta painiketta. Yhteys näytettyyn numeroon muodostetaan. 5) Koskee vain yleismallista puhelinvalmiutta GSM III.

20 18 Perusasetukset Puhelutiedot Koskee vain yleismallista puhelinvalmiutta GSM III. Ainoastaan ne puhelinnumerot tallennetaan, joihin on matkapuhelimen autossa ollessa jätetty vastaamatta, valittu tai vastattu. Matkapuhelimeen tallennettuja puhelutietoja ei siirretä auton navigaattorin muistiin. Napauta päävalikossa PHONE painiketta Calls (puhelut). Valitse avautuvassa ponnahdusikkunassa sitä puhelutietojen luetteloa, josta haluat puhelinnumeron valita. Tämä luettelo näytetään. Puhelinnumero, jota vastaava tieto on puhelinmuistiossa, näytetään nimellä. Voit katsoa painikkeella ao. numeroon tallennetut lisätiedot. Missed calls (ei vastattu) - näyttää luettelon vastaamattomista puheluista matkapuhelimen ollessa auton puhelinlaitteessa. Dialled numbers (soitetut) - näyttää luettelon puhelinnumeroista, joihin on yritetty autosta soittaa. Incoming calls (vastatut) - näyttää luettelon vastaanotetuista puheluista. Jos numero on tallennettu puhelinmuistion puhelutiedoista, näytetään numeron sijasta nimi. Tulevat puhelut, joihin jätetään vastaamatta painikkeella tallennetaan vastaanotettujen puheluiden luetteloon. Puhelutietojen luettelot on aina järjestetty käyttäjäprofiilien mukaan ja näytetään vain, jos vastaava SIM-kortti on kytketty auton puhelinlaitteeseen. Pikavalinnat Kaikki pikavalintapainikkeet ovat vapaita ensimmäisen matkapuhelimen SIM-kortin kytkennän jälkeen, ensimmäisellä päävalikon PHONE haulla. Pikavalintapainikkeen käyttöönotto Paina lyhyesti vapaana olevaa pikavalintapainiketta. ValikkoSpeed dial (Pikavalinta) nimen ja numeron syöttämistä varten avautuu. Napauta painiketta Name (nimi). Syöttöikkuna nimen kirjoittamista varten avautuu. Napauta painiketta Number (numero). Syöttöikkuna numeron kirjoittamista varten avautuu. Siirrä puhelinnumero luettelosta pikavalintapainikkeeseen napauttamalla painiketta Call list (soitetut puhelut) tai Telephone book (puhelinmuistio). Vahvista kaikkien rivien syöttötiedot painikkeella OK. Napauta sen jälkeen painiketta, jotta saat tiedot poistettua. Kun olet syöttänyt tiedot valikossa Speed dial (Pikavalinta) napauta painiketta OK. Nimi näkyy päävalikossa PHONE pikavalintapainikkeessa. Pikavalintapainikkeen alla on vastaava puhelinnumero. Pikavalintapainikkeella soittaminen Napauta lyhyesti käytössä olevaa pikavalintapainiketta. Vastaavaan puhelinnumeroon soitetaan. Käytössä olevien pikavalintapainikkeiden muokkaaminen Jos pikavalintapainikkeen tietoja on muutettava, pidä vastaava pikavalintapainike painettuna, kunnes valikko Speed dial (Pikavalinta) avautuu muokkausta varten. Pikavalintapainikkeen tiedot pysyvät laitteessa tallennettuina. Ne näytetään kuitenkin vain silloin, kun sama SIM-kortti on uudestaan auton matkapuhelinlaitteessa.

21 Perusasetukset 19 Pikavalintapainike Voice mailbox 6) (Vastaaja) Pikavalintapainikkeeseen Voice mailbox (vastaaja) ei ole tehtaalla asetettu numeroa, koska numero riippuu maasta ja operaattorista. Tämän pikavalintapainikkeen nimi on kuitenkin annettu valmiiksi eikä sitä voi muuttaa. Tallenna tähän vastaajasi numero, jotta saat viestisi nopeasti kuunneltavaksi. Muokkaa-kenttä: muut syöttömahdollisuudet - vaihtaa isoista pienaakkosiin tai päinvastoin. - avaa ikkunan numeroiden ja erikoismerkkien syöttämistä varten. Painikkeeksi vaihtuu A-Z. Siirry takaisin kirjainnäppäimistöön napauttamalla painiketta A-Z. - välilyönti, tyhjän merkin syöttämistä varten. tai - siirrä syöttörivillä kursoria oikeaan tai vasempaan. - poistaa syöttörivin merkkejä kursorin kohdalta oikealta vasemmalle. Puhelinkeskustelu Kun soitat johonkin numeroon tai otat puhelua vastaan, päävalikko PHONE vaihtuu näkymäksi puhelinkeskustelu. Tuleva puhelu Tuleva puhelu näkyy näytössä Incoming call (tuleva puhelu). Samalla näytetään soittajan numero. Jos soittajan numero on puhelinmuistiossa, numeron sijasta näkyy soittajan nimi. Vastaa tulevaan puheluun napauttamalla painiketta. Hylkää tuleva puhelu napauttamalla painiketta. Puhelun aikana 7) Napauta puhelun aikana painiketta, käynnissä oleva puhelu mykistetään (näyttö: Call is held (puhelu on pidossa) ). Se tarkoittaa, että yhteys säilyy, vaikka äänen siirto on keskeytetty. Napauta uudelleen painiketta. Voit jatkaa puhelua. Napauta puhelun aikana painiketta, yhteys puhelinnumeroon katkaistaan ja laite vaihtaa päävalikkoon PHONE. Lisäpuhelun soittaminen 7) Napauta puhelun aikana painiketta. Puhelu siirtyy pitoon, ks. yllä. Valitse uusi numero tai valitse tallennettu numero. Kun uusi puhelu on muodostunut, voit vaihdella keskustelijoiden välillä, kuten selostetaan seuraavassa kohdassa. Koputus ja vaihto keskustelijoiden välillä Jos saat puhelun, kun puhut toista puhelua, soittajan numero tai nimi tulevat näyttöön senhetkisen puhelun tietojen alapuolelle (toiminto: koputus eli koputus ). Hylkää tuleva puhelu napauttamalla rivillä Incoming call (tuleva puhelu) painiketta. Vastaa tulevaan puheluun napauttamalla rivillä Incoming call (tuleva puhelu) painiketta. Ensimmäinen puhelu keskeytyy, mutta sitä ei katkaista (Näyttö: Call is held (puhelu on pidossa) ). Napauta painiketta rivillä Call is held (puhelu on pidossa), tämä puhelu jatkuu ja toinen puhelu siirtyy pitoon. Tällä tavoin voit vaihdella kahden puhelun välillä. 7) Napauta painiketta. Rivillä näkyvä puhelu lopetetaan. 6) Koskee vain yleismallista puhelinvalmiutta GSM III. 7) Koskee vain yleismallista puhelinvalmiutta GSM III.

22 20 Perusasetukset DTMF-näppäinäänet 7) Jokaisella puhelimen painikkeella on tietty DTMF (Dual-tone Multi Frequency = näppäinääni). DTMF-näppäinääniä käytetään esimerkiksi salasanaa puhelimen kautta syötettäessä tai puhelinpalvelun ohjaamisessa oikealle työntekijälle. Jos puhelun aikana pyydetään DTMF-näppäinääniä, näppäimistö avautuu näyttöön napauttamalla alhaalla vasemmalla olevaa painiketta. Seuraa annettuja ohjeita. (Esimerkiksi: Jos haluat keskustella henkilökohtaisesti työntekijämme kanssa, paina 3 ). Voit myös tallentaa matkapuhelimeesi pitkän näppäinäänisarjan. Jos keskustelun aikana sitten pyydetään tätä näppäinäänisarjaa (DTMF), hae sarja puhelinmuistiosta kuten edellä on selostettu. Napauta syöttöikkunassa painiketta DTMF. Syöttörivillä näkyvä merkkijono soitetaan näppäinääninä (DTMF). Huomaa, että näppäinääniin (DTMF) ei saa liittää merkkiä + koska tämän merkin tehtävä on keskeyttää näppäinäänten toisto.

23 Muistiinpanoja 21

24 22 Muistiinpanoja

25 Muistiinpanoja 23

26

27 Škoda Auto kehittää jatkuvasti kaikkia malleja. Siksi muutokset auton koriin, varustukseen ja tekniikkaan ovat mahdollisia. Auton varustetasoa, ulkonäköä, tehoa, mittoja, painoa, polttoaineen kulutusta, standardeja ja toimintoja koskevat tiedot ovat julkaisuhetkellä ajan tasalla. Jotkut varusteet tulevat markkinoille mahdollisesti vasta myöhemmin (tästä saat tiedot paikallisesta Škoda-liikkeestä) tai niitä tarjotaan vain tietyillä markkina-alueilla. Tämän käsikirjan tiedot, kuvitus ja tekstit eivät ole sen vuoksi sitovia. Jälkipainos, kopiointi, kääntäminen ja muu osittainenkin hyödyntäminen on kielletty ilman Škoda Auton kirjallista lupaa. Škoda Auto pidättää itselleen kaikki tekijäoikeuslain mukaiset oikeudet. Oikeudet tämän julkaisun muutoksiin pidätetään. Julkaisija: ŠKODA AUTO a.s. ŠKODA AUTO a.s. 2009

28 Autorádio Bolero Octavia, Yeti finsky S Z FF

SIMPLY CLEVER RADIO BOLERO KÄYTTÖOHJEKIRJA

SIMPLY CLEVER RADIO BOLERO KÄYTTÖOHJEKIRJA SIMPLY CLEVER RADIO BOLERO KÄYTTÖOHJEKIRJA Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita................................ 2 Käyttöohjekirja..................................... 2 Merkinnät käyttöohjekirjan

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. Radio Blues Käyttöohjekirja

SIMPLY CLEVER. Radio Blues Käyttöohjekirja SIMPLY CLEVER Radio Blues Käyttöohjekirja Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita Käyttöohjekirja 2 Merkinnät käyttöohjekirjan tekstissä 2 Radio - Yleiskuva 2 Tärkeää tietoa 2 Varkaussuoja 3 Perusasetukset 3

Lisätiedot

AUTORADIO BOLERO KÄYTTÖOHJEET

AUTORADIO BOLERO KÄYTTÖOHJEET AUTORADIO BOLERO KÄYTTÖOHJEET Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita........................... Käyttöohjekirja................................ Merkinnät käyttöohjekirjan tekstissä........

Lisätiedot

ŠkodaAuto AUTORADIO BEAT SIMPLY CLEVER

ŠkodaAuto AUTORADIO BEAT SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto AUTORADIO BEAT SIMPLY CLEVER Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Radio....................................... Radio - Yleisesti............................... Tärkeää tietoa.................................

Lisätiedot

AUTORADIO BLUES KÄYTTÖOHJEET

AUTORADIO BLUES KÄYTTÖOHJEET AUTORADIO BLUES KÄYTTÖOHJEET Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita........................... Yleiskuva...................................... Tärkeitä ohjeita...............................

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. Radio Bolero Käyttöohjekirja

SIMPLY CLEVER. Radio Bolero Käyttöohjekirja SIMPLY CLEVER Radio Bolero Käyttöohjekirja Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita Käyttöohjekirja 2 Merkinnät käyttöohjekirjan tekstissä 2 Yleiskuva 2 Tärkeitä ohjeita 2 Varkaussuoja 3 Käyttö - yleistä 4 Perusasetukset

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER RADIO SWING KÄYTTÖOHJEKIRJA

SIMPLY CLEVER RADIO SWING KÄYTTÖOHJEKIRJA SIMPLY CLEVER RADIO SWING KÄYTTÖOHJEKIRJA Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita................................ 2 Käyttöohjekirja..................................... 2 Merkinnät käyttöohjekirjan

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. Radio Funky Käyttöohjekirja

SIMPLY CLEVER. Radio Funky Käyttöohjekirja SIMPLY CLEVER Radio Funky Käyttöohjekirja Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita Käyttöohjekirja 2 Tärkeitä ohjeita 2 Yleiskuva 3 Laitteen kytkeminen on/off 3 Äänenvoimakkuuden asetus 3 Äänen asetus 3 MENU-käyttö

Lisätiedot

AUTORADIO SWING KÄYTTÖOHJEET

AUTORADIO SWING KÄYTTÖOHJEET AUTORADIO SWING KÄYTTÖOHJEET B1Z-6000F Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita........................... Käyttöohjekirja................................ Merkinnät käyttöohjekirjan tekstissä........

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SKODA AUTORADIO BOLERO

Käyttöoppaasi. SKODA AUTORADIO BOLERO Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto AUTORADIO SWING

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto AUTORADIO SWING SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto AUTORADIO SWING Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita.......................... Yleiskuva...................................... Tärkeitä ohjeita................................

Lisätiedot

AUTORADIO BLUES KÄYTTÖOHJEET

AUTORADIO BLUES KÄYTTÖOHJEET AUTORADIO BLUES KÄYTTÖOHJEET Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Radio........................................ Radio - Yleiskuva............................. Tärkeää tietoa................................

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. Radio Swing Käyttöohjekirja

SIMPLY CLEVER. Radio Swing Käyttöohjekirja SIMPLY CLEVER Radio Swing Käyttöohjekirja Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita Käyttöohjekirja 2 Merkinnät käyttöohjekirjan tekstissä 2 Yleiskuva 2 Tärkeitä ohjeita 2 Varkaussuoja 3 Perusasetukset 3 Radiokäyttö

Lisätiedot

ŠkodaAuto RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ AMUNDSEN SIMPLY CLEVER

ŠkodaAuto RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ AMUNDSEN SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ AMUNDSEN SIMPLY CLEVER Johdanto Olet valinnut Škoda-autoosi Amundsen dynaamisen radio-navigaattorijärjestelmän (myöhemmin: radionavigaattori) kiitos luottamuksesta!

Lisätiedot

ŠkodaAuto AUTORADIO BOLERO SIMPLY CLEVER

ŠkodaAuto AUTORADIO BOLERO SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto AUTORADIO BOLERO SIMPLY CLEVER Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita.......................... Laitteen esittely............................... Tärkeitä ohjeita................................

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto AUTORADIO SWING

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto AUTORADIO SWING SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto AUTORADIO SWING Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita.......................... Yleiskuva...................................... Tärkeitä ohjeita................................

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER RADIO FUNKY KÄYTTÖOHJEKIRJA

SIMPLY CLEVER RADIO FUNKY KÄYTTÖOHJEKIRJA SIMPLY CLEVER RADIO FUNKY KÄYTTÖOHJEKIRJA Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita................................ 2 Käyttöohjekirja..................................... 2 Tärkeitä ohjeita....................................

Lisätiedot

ŠkodaOctavia Tour AUTORADIO SYMPHONY SIMPLY CLEVER

ŠkodaOctavia Tour AUTORADIO SYMPHONY SIMPLY CLEVER ŠkodaOctavia Tour AUTORADIO SYMPHONY SIMPLY CLEVER Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Radio....................................... Radio - Yleiskuva.............................. Tärkeää tietoa.................................

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SKODA AUTORADIO DANCE http://fi.yourpdfguides.com/dref/3579568

Käyttöoppaasi. SKODA AUTORADIO DANCE http://fi.yourpdfguides.com/dref/3579568 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IUP Käyttöopas Suomi 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois

Lisätiedot

RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ COLUMBUS

RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ COLUMBUS SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ COLUMBUS Johdanto Olet valinnut Škoda-autoosi Columbus radionavigointijärjestelmän (myöhemmin: navigaattori) kiitos luottamuksesta! Lue tämä käyttöohje

Lisätiedot

"PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas

PLEXTALK Pocket -verkkosoittimen pikaopas "PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas PLEXTALK Pocketin asetukset 1. Käännä PLEXTALK Pocket ympäri. Varmista, että kaksi pientä uloketta ovat ylhäällä. Paina PLEXTALK Pocketin pohjassa olevaa suorakulmaista

Lisätiedot

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi.

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi. 1. Toimintovalitsin : Valinta radion tai CD-soittimen välillä 2. Taajuusaluevalitsin : FM/FM ST-alueiden valinta 3. FM antenni : Saadaksesi parhaan mahdollisen vastaanoton vedä tämä ulos 4. CD kansi :

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEKIRJA Radio Blues

KÄYTTÖOHJEKIRJA Radio Blues SIMPLY CLEVER KÄYTTÖOHJEKIRJA Radio Blues 5L0012771CE Johdanto Tämä käyttöohjekirja on tarkoitettu Radio Blues -järjestelmille (jäljempänä "laite"). Lue nämä käyttöohjeet huolellisesti, sillä tässä esitetyt

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

Doro Secure 580IP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IP Käyttöopas Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. 1. Virta päälle/pois 2. Kuulokemikrofoniliitäntä 3. Laturin liitäntä

Lisätiedot

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa CD250 CD255 SE250 SE255. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa  CD250 CD255 SE250 SE255. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa www.philips.com/welcome CD250 CD255 SE250 SE255 Pikaopas 1 Kytke 2 Asenna 3 Nauti Mitä laatikko sisältää? Tukiasema TAI Luuri Akkutilan kansi Tukiasema ja

Lisätiedot

BeoSound Opaskirja

BeoSound Opaskirja BeoSound 3000 Opaskirja BeoSound 3000 Guide BeoSound 3000 Reference book Opaskirjan sisältö 3 Bang & Olufsen -tuotteen käytön oppiminen on helppoa kahden opaskirjan avulla. Opaskirja Ohjekirja Opaskirjassa

Lisätiedot

Automaattinen pysäytys Kun kasetti on toistettu tai nauhoitettu loppuun, se pysähtyy automaattisesti.

Automaattinen pysäytys Kun kasetti on toistettu tai nauhoitettu loppuun, se pysähtyy automaattisesti. 1. Toimintovalitsin: CD/kasetti (OFF)/RADIO 2. Taajuusaluevalitsin: FM/FM ST-alueiden valinta. 3. FM antenni: Saat parhaan mahdollisen vastaanoton vetämällä antennin ulos. 4. CD-soittimen luukku: Aseta

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. Radio Blues Käyttöohjekirja

SIMPLY CLEVER. Radio Blues Käyttöohjekirja SIMPLY CLEVER Radio Blues Käyttöohjekirja Tämän käyttöohjekirjan rakenne (selitykset) Tämä käyttöohjekirja on laadittu siten, että tarvittavien tietojen löytyminen ja hyödyntäminen olisi helppoa. Käyttöohjeiden

Lisätiedot

Käyttöopas. Sangean PR-D4

Käyttöopas. Sangean PR-D4 Käyttöopas Sangean PR-D4 TURVAOHJEET Lue tuotteen ohjeet tuotteen turvallisen käytön takaamiseksi ja säilytä nämä ohjeet tulevaisuuden varalle. 1. Älä käytä tuotetta veden lähellä. 2. Puhdista laite kuivalla

Lisätiedot

Käyttöohje. Painikkeet:

Käyttöohje. Painikkeet: Käyttöohje Painikkeet: 1. PLAY: Päällä/pois päältä Toisto/Pysäytys 2. M: Valinta/Vahvistus 3. ON/OFF: Virtapainike soittimen päällä 4 Vol+: Äänenvoimakkuuden lisäys 5 Vol-: Äänenvoimakkuuden vähennys :

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto AUTORADIO DANCE

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto AUTORADIO DANCE SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto AUTORADIO DANCE Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Radio....................................... Radio - Yleisesti............................... Tärkeää tietoa.................................

Lisätiedot

Käyttöohje Asennusohje. CD-vaihtaja A08

Käyttöohje Asennusohje. CD-vaihtaja A08 Käyttöohje Asennusohje CD-vaihtaja A8 1 2 3 Vipu Levynpidin Valmistelu Makasiinin lataaminen Kuva 1 Aseta makasiini lataamista varten tähän asentoon (nuoli ylh.) Vedä levynpidin ulos. Älä koskaan poista

Lisätiedot

Nokia autosarja CK-100 9210123/1

Nokia autosarja CK-100 9210123/1 Nokia autosarja CK-100 9210123/1 2008 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Navi ja Nokia Original Accessories -logo ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA

KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA Finnish KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA Lue nämä ohjeet ja noudata niitä ennen kuin käytät laitetta. SOITTIMEN YLEISKATSAUS 1 2 3 10 8 4 5 6 9 7 11 12 13 14 15 16 17 18 15 19 20 SÄÄTIMIEN

Lisätiedot

SoundGate. Bernafon SoundGate. Näppäinlukko. Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen. Puhelu. Musiikki/audio-painike. Bluetooth -painike

SoundGate. Bernafon SoundGate. Näppäinlukko. Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen. Puhelu. Musiikki/audio-painike. Bluetooth -painike Bernafon SoundGate SoundGate PIKAOHJE Näppäinlukko Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen Puhelu Musiikki/audio-painike Bluetooth -painike Akun merkkivalo Tämä ohje on vain lyhyt tiivistelmä. Tärkeä

Lisätiedot

C-kasetin digitointi Audacity-ohjelmalla

C-kasetin digitointi Audacity-ohjelmalla 29.6.2018 1 C-kasetin digitointi Audacity-ohjelmalla I Kasetin tallennus tietokoneelle Kytke virta tietokoneeseen ja näyttöön. Kasettisoitin saa virtansa tietokoneesta. Käynnistä kopiointiohjelma klikkaamalla

Lisätiedot

Doro Secure 580. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580 Käyttöopas Suomi Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois 2. Kuulokemikrofoniliitäntä 3. Laturin

Lisätiedot

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla 29.6.2018 1 LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla I Levyn tallennus tietokoneelle Kytke virta tietokoneeseen ja näyttöön. Levysoitin saa virtansa tietokoneesta. Käynnistä kopiointiohjelma klikkaamalla

Lisätiedot

C-kasetin digitointi Audacity-ohjelmalla

C-kasetin digitointi Audacity-ohjelmalla Digitointiohjeita_Kasetti 10.7.2014 1 C-kasetin digitointi Audacity-ohjelmalla I Kasetin tallennus tietokoneelle Kytke virta tietokoneeseen ja näyttöön. Kasettisoitin saa virtansa tietokoneesta. Käynnistä

Lisätiedot

Paristot Kytke laite täysin pois päältä. Avaa paristokansi ja aseta sisään 8 kpl UM- 2/ C -paristoa. Varmista, että +/- merkinnät vastaavat toisiaan.

Paristot Kytke laite täysin pois päältä. Avaa paristokansi ja aseta sisään 8 kpl UM- 2/ C -paristoa. Varmista, että +/- merkinnät vastaavat toisiaan. 1. Toimintovalitsin CD-TAPE(OFF)/RADIO 2. Taajuusaluevalitsin - AM/FM/FM 3. FM antenni 4. CD pesä 5. Virityspyörä 6. BASS BOOST painike 7. CD hyppy/etsi eteen 8. CD hyppy/etsi taakse 9. CD ohjelmointi

Lisätiedot

Ascotel Voice Mail System AVS 5150 Käyttöohje. Ascotel IntelliGate Telekommunikaatio Järjestelmä

Ascotel Voice Mail System AVS 5150 Käyttöohje. Ascotel IntelliGate Telekommunikaatio Järjestelmä Ascotel Voice Mail System AVS 5150 Käyttöohje Ascotel IntelliGate Telekommunikaatio Järjestelmä Sisällysluettelo Pikaohje.......................................... 2 Käytön periaatteet.................................

Lisätiedot

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Hälytysjärjestelmän kauko-ohjain Asetusopas - Finnish Arvoisa asiakas Tässä oppaassa on tietoja ja ohjeita siitä, miten eräitä toimintoja otetaan käyttöön

Lisätiedot

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla Digitointiohjeita_LP 10.7.2014 1 LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla I Levyn tallennus tietokoneelle Kytke virta tietokoneeseen ja näyttöön. Levysoitin saa virtansa tietokoneesta. Käynnistä kopiointiohjelma

Lisätiedot

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Softphone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP Softphonen asentamiseksi tietokoneellesi. lla olevat yksinkertaiset

Lisätiedot

Tervetuloa. Pikaopas. Asennus. Kytkeminen. Instalace

Tervetuloa. Pikaopas. Asennus. Kytkeminen. Instalace Tervetuloa FI Pikaopas 1 2 3 Asennus Kytkeminen Instalace Mitä laatikko sisältää Luuri Tukiasema Tukiaseman verkkosovitin Puhelinjohto 2 AAA ladattavat akut Akkutilan kansi Käyttöopas Pika-aloitus opas

Lisätiedot

BeoSound 4. Täydennys

BeoSound 4. Täydennys BeoSound 4 Täydennys Valikkojärjestelmä Tämä täydennys sisältää korjauksia BeoSound 4:n opaskirjaan. Uuden ohjelmiston myötä musiikkijärjestelmässä on käytettävissä uusia ominaisuuksia. Valikkojärjestelmä

Lisätiedot

1.1 1.2 2.1 2.2 2.3 3.1 3.2 PUHELIMESI ESITTELY Opi puhelimesi painikkeista, näytöstä ja sen kuvakkeista. Puhelimen näppäimet Puhelimen etupuolta katsoessasi näet seuraavat elementit: (Katso 1.1 Sivu 3)

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö. Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Tukiasema

Pakkauksen sisältö. Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Tukiasema Pikaopas SE888 Pakkauksen sisältö Tukiasema Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Joissakin maissa on liitettävä linjasovitin linjajohtoon ja sitten

Lisätiedot

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. 1 Digitointi LP-levyltä CD-levylle (Ion CD Direct) Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Soittimessa voi käyttää CD-R, CD+R, uudelleen kirjoitettavia CD-RW ja CD+RW levyjä. Yhdelle levylle voi

Lisätiedot

THINK TIT-904 GSM-pöytäpuhelin

THINK TIT-904 GSM-pöytäpuhelin 5. Tekniset tiedot GSM taajuusalueet 900/1800MHz Lähetysteho 2W @ 900MHz Kanavaväli 200KHz Käyttöjännite / virrankulutus 5V @ 1500mA Käyttölämpötila-alue -10...+45 Ilman kosteus 5%...95% Ilmanpaine 86...106Kpa

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ CRUISE

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ CRUISE SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ CRUISE Brn-01H15 Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Radio....................................... Yleiskuva......................................

Lisätiedot

Tervetuloa. Pikaopas. philips. Liitä. Asenna. Nauti

Tervetuloa. Pikaopas. philips. Liitä. Asenna. Nauti Tervetuloa Pikaopas 1 2 3 Liitä Asenna Nauti philips + Pakkauksen sisältö CD640 tukiasema TAI - Connect Install Enjoy CD640/CD645 luuri CD645 tukiasema Tukiaseman verkkolaite Welcome Quick start guide

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. Radio Bolero Käyttöohjekirja

SIMPLY CLEVER. Radio Bolero Käyttöohjekirja SIMPLY CLEVER Radio Bolero Käyttöohjekirja Tämän käyttöohjekirjan rakenne (selitykset) Tämä käyttöohjekirja on laadittu siten, että tarvittavien tietojen löytyminen ja hyödyntäminen olisi helppoa. Otsikko-,

Lisätiedot

BackBeat FIT sarja. Käyttöopas

BackBeat FIT sarja. Käyttöopas BackBeat FIT 3100 -sarja Käyttöopas Sisällysluettelo Toimintojen hallinta 3 Virta, pariliitos ja lataaminen 4 Kotelon virran kytkeminen 4 Pariliitoksen muodostaminen ensimmäistä kertaa 4 Pariliitostila

Lisätiedot

BackBeat FIT sarja. Käyttöopas

BackBeat FIT sarja. Käyttöopas BackBeat FIT 2100 -sarja Käyttöopas Sisällysluettelo Kuulokkeen osat 3 Käytä turvallisesti! 3 Pariliitos 4 Pariliitoksen muodostaminen 4 Pariliitostila 4 Päähän sovittaminen ja lataaminen 5 Säätäminen

Lisätiedot

Calisto P240. USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS

Calisto P240. USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS Calisto P240 USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS Tervetuloa Onnittelumme uuden Plantronics-tuotteen hankinnasta. Tämä opas sisältää Plantronics Calisto P240 -USB-kuulokkeen asennus- ja käyttöohjeet. Laitteen pikaoppaassa

Lisätiedot

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite IBM Lotus Notes -integrointi

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite IBM Lotus Notes -integrointi OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Pikaopas - versio 6.0 Alcatel-Lucent OmniTouch 8400 Instant Communications Suite yhdistettynä IBM Lotus Notes -ohjelmistoon luo korkeatasoisia palveluita. Integrointi

Lisätiedot

Lyhytohje Neuvottelupuhelin Konftel 60W

Lyhytohje Neuvottelupuhelin Konftel 60W Lyhytohje Neuvottelupuhelin Konftel 60W Suomi Conference phones for every situation Oheiselta CD levyltä löydät kattavan käsikirjan josta saat lisätietoja Yleiskuva Kolme merkkivaloa Kolme kaiutinta Sininen

Lisätiedot

MP3-RADIO USB/SD/MMC -AUTORADION KÄYTTÖOPAS

MP3-RADIO USB/SD/MMC -AUTORADION KÄYTTÖOPAS ROCK POP EQ CLAS RDM AUTORADIO FINwww.facebook.com/denverelectronics MP3-RADIO USB/SD/MMC -AUTORADION KÄYTTÖOPAS CAU-436 1 17 11 18 7 6 12 16 CAU-436 FM/USB/SD MP3 PLAYER 14 15 TA PTY 8 VOL/SEL AF 2 19

Lisätiedot

Avokelanauhan digitointi Audacity-ohjelmalla

Avokelanauhan digitointi Audacity-ohjelmalla 29.6.2018 1 Avokelanauhan digitointi Audacity-ohjelmalla I Nauhan tallennus tietokoneelle Kytke virta tietokoneeseen, näyttöön ja kelanauhuriin. Käynnistys Kelaa taaksepäin Kelaa eteenpäin Virtakytkin

Lisätiedot

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Ajoneuvon alkuperäinen kaukosäädinavain Asetusopas - Finnish Arvoisa asiakas Tässä oppaassa on tietoja ja ohjeita siitä, miten eräitä toimintoja otetaan

Lisätiedot

VIANMÄÄRITYSMENETTELY SD-NAVI (versio 1.00)

VIANMÄÄRITYSMENETTELY SD-NAVI (versio 1.00) 1 - SISÄLLYS Asiakkaan valitus Vianmääritys Yleiskuvaus ja pinnijärjestys Luku 2 Yleinen toimintaongelma Luku 3 Ei toimintaa tai ei käynnisty (musta ruutu): Luku 3-1 Painike ei toimi Luku 3-2 Kosketusnäyttö

Lisätiedot

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa.

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Classicia. Lue myös sen laitteen ohjeet,

Lisätiedot

Autostereon käyttö- ja asennusohje

Autostereon käyttö- ja asennusohje Autostereon käyttö- ja asennusohje I. Hallintapaneeli 1. Virtakatkaisin/mykistys/keskeytys 2. MOD/CLK = kuuntelulähteen valinta: radio, AUX, USB ja SD/kello 3. Äänenvoimakkuus/toimintopainike 4. Painike

Lisätiedot

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla Digitointiohjeita_LP 17.3.2016 1 LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla I Levyn tallennus tietokoneelle Kytke virta tietokoneeseen ja näyttöön. Levysoitin saa virtansa tietokoneesta. Käynnistä kopiointiohjelma

Lisätiedot

ŠKODA CONNECT REKISTERÖINTI & AKTIVOINTI

ŠKODA CONNECT REKISTERÖINTI & AKTIVOINTI ŠKODA CONNECT REKISTERÖINTI & AKTIVOINTI Connect Portal ŠKODA CONNECT verkkopalvelujen käyttö edellyttää, että käyttäjä ja auto on rekisteröity etukäteen Connect Portal - verkkosivustolla ja että auton

Lisätiedot

TDC Skaala. PIKAKÄYTTÖOHJE SPA9x2 PUHELIMILLE

TDC Skaala. PIKAKÄYTTÖOHJE SPA9x2 PUHELIMILLE TDC Skaala PIKAKÄYTTÖOHJE SPA9x2 PUHELIMILLE 1 PUHELIMEN PAINIKKEET JA TOIMINNOT HUOM: Voit käyttää vain yhtä laitetta kerrallaan: luuria, sankaluuria tai kaiutinta. Vaihtaaksesi näiden välillä puhelun

Lisätiedot

VIANMÄÄRITYSMENETTELY SSD-NAVI (versio 3.00)

VIANMÄÄRITYSMENETTELY SSD-NAVI (versio 3.00) 1 - SISÄLLYS Asiakkaan valitus Vianmääritys Yleiskuvaus ja pinnijärjestys Luku 2 Yleinen toimintaongelma Luku 3 Ei toimintaa tai ei käynnisty (musta ruutu): Luku 3-1 Painike ei toimi Luku 3-2 Kosketusnäyttö

Lisätiedot

Snom. GBC Networks Oy Itälahdenkatu 18 C, 00210 Helsinki Puh 09 3478 3600 Fax 09 3478 3669 www.gbc.fi

Snom. GBC Networks Oy Itälahdenkatu 18 C, 00210 Helsinki Puh 09 3478 3600 Fax 09 3478 3669 www.gbc.fi Snom SOITTAMINEN SOITTOTAPA 1 Nostakaa luuri ja syöttäkää puhelinnumero, painakaa lopuksi OK-näppäintä (hopeisen menun oikealla puolella, V). SOITTOTAPA 2 Syöttäkää puhelinnumero nostamatta luuria ja painakaa

Lisätiedot

C-kasetin digitointi Audacity-ohjelmalla

C-kasetin digitointi Audacity-ohjelmalla Digitointiohjeita_Kasetti 10.6.2016 1 C-kasetin digitointi Audacity-ohjelmalla I Kasetin tallennus tietokoneelle Kytke virta tietokoneeseen ja näyttöön. Kasettisoitin saa virtansa tietokoneesta. Käynnistä

Lisätiedot

Pikaohje Neuvottelupuhelin Konftel 200W

Pikaohje Neuvottelupuhelin Konftel 200W Pikaohje Neuvottelupuhelin Konftel 200W Suomi Conference phones for every situation Kuvaus Konftel 200W Konftel 200W on DECT-neuvottelupuhelin, jonka toiminta-alue on jopa 30 m 2. Konftel 200W voidaan

Lisätiedot

Eye Pal Solo. Käyttöohje

Eye Pal Solo. Käyttöohje Eye Pal Solo Käyttöohje 1 Eye Pal Solon käyttöönotto Eye Pal Solon pakkauksessa tulee kolme osaa: 1. Peruslaite, joka toimii varsinaisena lukijana ja jonka etureunassa on laitteen ohjainpainikkeet. 2.

Lisätiedot

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje 1.02 Version 1.8.2011 Uusin versio tästä käsirkirjasta löytyy internet-osoitteesta: http://www.microdata.fi/pdf/tuta/tuta-q2_kasikirja.pdf Copyright 2011 Microdata

Lisätiedot

Nokia autoluuri Asennusohje Käyttöopas

Nokia autoluuri Asennusohje Käyttöopas Nokia autoluuri Asennusohje Käyttöopas HSU-4 CUW-3 9232831 2. painos 2004-2006 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän asiakirjan sisällön jäljentäminen, jakeleminen tai tallentaminen kokonaan tai osittain

Lisätiedot

Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein.

Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A. Huomaa 1) Sammuta virta, kun et käytä laitetta.

Lisätiedot

ZAP SR300 Touch 8GB 100469

ZAP SR300 Touch 8GB 100469 ZAP SR300 Touch 8GB 100469 Pikaopas Tekniset yleistiedot: Näyttö: 3 TFT-kosketusnäyttö; 400x240 pikseliä, 262,000 väriä. Audioformaatit: MP3, WMA, WAV, FLAC, APE, AAC ym. Videoformaatit: RM (Real Media),

Lisätiedot

Calisto P240-M. USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS

Calisto P240-M. USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS TM Calisto P240-M USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS Tervetuloa Onnittelumme uuden Plantronics-tuotteen hankinnasta. Tämä opas sisältää Plantronics Calisto P240-M -USB-kuulokkeen asennus- ja käyttöohjeet. Calisto

Lisätiedot

MINI-DISK. 1. MINI-DISK levykkeen asentaminen levyke-asemaan

MINI-DISK. 1. MINI-DISK levykkeen asentaminen levyke-asemaan 1 MINI-DISK MINI-DISK soittimella voidaan tallentaa ääntä ulkopuolisen mikrofonin tai toisen äänilähteen ulostulon kautta. MINI-DISK nauhurilla (ei ole varsinainen nauhuri vaan digitaalinen äänitys- ja

Lisätiedot

Puhelinnumeroiden lataaminen laitteesta tietokoneelle

Puhelinnumeroiden lataaminen laitteesta tietokoneelle OHJE 1/9 Yleistä Saunalahti on lähettänyt asiakkaillemme uuden SIM kortin. Kaikki Saunalahden SIM kortit tulevat vaihtumaan jollakin aikajaksolla Saunalahden siirryttyä palveluoperaattorista virtuaalioperaattoriksi.

Lisätiedot

TG7200_7220NE(fi-fi)_QG.fm Page 1 Wednesday, July 25, 2007 4:57 PM. Koukku (220 240 V, 50 Hz) (KX-TG7202/KX-TG7203/KX-TG7222) Koukut

TG7200_7220NE(fi-fi)_QG.fm Page 1 Wednesday, July 25, 2007 4:57 PM. Koukku (220 240 V, 50 Hz) (KX-TG7202/KX-TG7203/KX-TG7222) Koukut TG7200_7220NE(fi-fi)_QG.fm Page 1 Wednesday, July 25, 2007 4:57 PM Pikaopas Digitaalinen langaton puhelin Malli KX-TG7200NE/KX-TG7202NE KX-TG7203NE Digitaalinen langaton vastaajapuhelin Malli KX-TG7222NE

Lisätiedot

LeadDesk Soittajan käsikirja

LeadDesk Soittajan käsikirja LeadDesk Soittajan käsikirja Sisällysluettelo. SOITA... 3. Automaatti... 3. Puoliautomaatti... 4.3 Soittolista... 5.4 Tilauksen ja soittopyynnön... 6.5 Haastattelun tekeminen ja tallentaminen... 8.6 Manuaalisoitto...

Lisätiedot

RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ AMUNDSEN+ KÄYTTÖOHJEET

RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ AMUNDSEN+ KÄYTTÖOHJEET RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ AMUNDSEN+ KÄYTTÖOHJEET Johdanto Olet valinnut Škoda-autoosi radionavigointijärjestelmän Amundsen+ (myöhemmin: radionavigointijärjestelmä) kiitos luottamuksesta. Lue käyttöohje

Lisätiedot

HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset

HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset Laitteen kytkentä 1. Kytke laitteeseen käyttöjännite 12V. Sulakkeelle menevään punaiseen johtoon kytketään +12V. Normaalissa odotustilassa laitteen virrankulutus

Lisätiedot

Nokia Display Headset (HS-6) -laitteen käyttöohje. 9232425 1. painos

Nokia Display Headset (HS-6) -laitteen käyttöohje. 9232425 1. painos Nokia Display Headset (HS-6) -laitteen käyttöohje 9232425 1. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote HS-6 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY

Lisätiedot

SANYO TRC-8800 / 8080 SANELU- JA SANELUN PURKULAITE

SANYO TRC-8800 / 8080 SANELU- JA SANELUN PURKULAITE SANYO TRC-8800 / 8080 SANELU- JA SANELUN PURKULAITE 2 KYTKIMET (kuva 1) 1. Kasettipesän kansi 2. Kasettipesän avaus (EJECT) 3. Nauhalaskuri ja nollauspainike (COUNTER/RESET) 4. Takaisinsiirto säätö (BACKSPACE)

Lisätiedot

C-kasetin digitointi

C-kasetin digitointi C-kasetin digitointi 1. Käynnistä TEAC AD-RW900 soitin painamalla POWER painiketta, jolloin soittimen ruutuun syttyy valo. 2. Valitse seuraavaksi TEAC soittimesta oikea lähde nauhoitukselle. Paina SOURCE

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER NAVIGOINTIJÄRJESTELMÄN AMUNDSEN+ KÄYTTÖOHJEKIRJA

SIMPLY CLEVER NAVIGOINTIJÄRJESTELMÄN AMUNDSEN+ KÄYTTÖOHJEKIRJA SIMPLY CLEVER NAVIGOINTIJÄRJESTELMÄN AMUNDSEN+ KÄYTTÖOHJEKIRJA Johdanto Olet valinnut ŠKODA-autoosi Amundsen radio-navigointijärjestelmän (myöhemmin: navigaattori) kiitos luottamuksesta! Lue käyttöohje

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. Radio Swing Käyttöohjekirja

SIMPLY CLEVER. Radio Swing Käyttöohjekirja SIMPLY CLEVER Radio Swing Käyttöohjekirja Tämän käyttöohjekirjan rakenne (selitykset) Tämä käyttöohjekirja on laadittu siten, että tarvittavien tietojen löytyminen ja hyödyntäminen olisi helppoa. Käyttöohjeiden

Lisätiedot

Käyttöohje Setera Office+

Käyttöohje Setera Office+ SNOM 370 Käyttöohje Setera Office+ 1. Puhelimen tärkeimmät näppäimet 4 3 5 2 1 1. Pito (Hold) : Laittaa puhelun pitoon, uudelleen painamalla ottaa pois pidosta. 2. Yhdistäminen (Transfer) : Painamalla

Lisätiedot

Snom 360 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje

Snom 360 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje 2007 1/7 Snom 360 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje 2007 2/7 Puhelimen käyttöönotto 1. Puhelin poistetaan laatikostaan 2. Verkkokaapeli kytketään puhelimen NET-porttiin ja toinen pää kytkimeen tai seinässä

Lisätiedot

Asentaminen Android-laitteeseen

Asentaminen Android-laitteeseen Asentaminen Android-laitteeseen Huomaa! Tarkempia tietoja ohjelmien asentamisesta saat tarvittaessa puhelimesi käyttöoppaasta. MyMMX mobile -sovelluksen asentaminen Android-laitteeseen: 1. Avaa laitteesi

Lisätiedot

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TALLENNETAAN MUISTIKULLE JA MUISTIKORTILLE 1 Muistitikun

Lisätiedot

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 käyttöohjeet JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 1. Esittely JakeluPiste on helppo ja yksinkertainen ratkaisu tiedostojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Olipa kyseessä tärkeä word dokumentti tai kokonainen

Lisätiedot

ABB-Welcome-ovipuhelinjärjestelmä. Pikakäyttöohjeet ABB-Welcome. Pikakäyttöohjeet

ABB-Welcome-ovipuhelinjärjestelmä. Pikakäyttöohjeet ABB-Welcome. Pikakäyttöohjeet FI Pikakäyttöohjeet ABB-Welcome Pikakäyttöohjeet M21351K-A-02 Ulkoyksikkö näppäimistöllä ja näytöllä Tervehdysteksti ja kellonaika vuorottelevat näytössä. Näytön taustavalo syttyy, kun on pimeää. Soittaminen

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot