SIMPLY CLEVER NAVIGOINTIJÄRJESTELMÄN AMUNDSEN+ KÄYTTÖOHJEKIRJA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SIMPLY CLEVER NAVIGOINTIJÄRJESTELMÄN AMUNDSEN+ KÄYTTÖOHJEKIRJA"

Transkriptio

1 SIMPLY CLEVER NAVIGOINTIJÄRJESTELMÄN AMUNDSEN+ KÄYTTÖOHJEKIRJA

2

3 Johdanto Olet valinnut ŠKODA-autoosi Amundsen radio-navigointijärjestelmän (myöhemmin: navigaattori) kiitos luottamuksesta! Lue käyttöohje huolellisesti. Siten opit tuntemaan radionavigointijärjestelmän nopeasti ja hyvin. Jos sinulla on kysyttävää navigaattorista tai ongelmia laitteen käytössä, käänny jälleenmyyjäsi tai maahantuojan puoleen. Kansalliset lakeihin perustuvat määräykset ovat etusijalla tämän ohjeen tietoihin nähden. Toivomme radionavigointijärjestelmästä paljon iloa. Hyvää matkaa! Julkaisuja ŠKODA AUTO a.s. (käytetään myöhemmin vain nimitystä ŠKODA)

4 2 Sisällysluettelo Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita Käyttöohjekirja Merkkien selitys Tärkeitä ohjeita Laitteen esittely Laitteen kytkeminen päälle ja pois Äänenvoimakkuuden säätäminen Näytön käsitteleminen Syöttöruutu näppäimistöllä NAV-käyttö (Navigointi) Yleistä Määränpäät Opastus määränpäähän TMC-näyttö TMC-liikennetiedotteiden näyttö TMC-liikennetiedotteiden asetukset Perusasetukset Järjestelmä- ja ääniasetukset Aakkosellinen hakemisto RADIOKÄYTTÖ Radiokäyttö Digitaaliradio DAB Liikenneradio TP MEDIAKÄYTTÖ Päävalikko MEDIA Ohjeita CD-levyjen käyttöön Muistikortin asettaminen paikalleen tai ottaminen pois Ulkoiset lähteet Medialähteiden ja äänitiedostojen vaatimukset. 14 Puhelinkäyttö Matkapuhelimen tai Bluetooth -laitteen parittaminen navigointijärjestelmään Yleistä Puhelinkäytön asetukset

5 Yleisiä ohjeita 3 Yleisiä ohjeita Käyttöohjekirja Tässä käyttöohjekirjassa kuvataan kaikki mahdolliset varusteluvaihtoehdot ilman erikoisvarusteita, mallivaihtoehtoja tai markkinakohtaisia varusteita. Näin ollen sinun autossasi ei ole kaikkia niitä varusteita, jotka tässä käyttöohjekirjassa kuvataan. Katso oman autosi varustetaso kauppasopimukseen liittyvistä asiakirjoista, jonka olet saanut auton hankinnan yhteydessä. Lisätietoja saat ŠKODA-liikkeestä. Merkkien selitys Luku päättyy. Luku jatkuu seuraavalla sivulla. Siirtyminen seuraavaan näppäimeen. Tärkeitä ohjeita Turvallisuusohjeet HUOMIO Keskity ensisijaisesti ajamiseen! Auton kuljettaja on vastuussa liikenneturvallisuudesta. Käytä puhelinta siten, että auto on koko ajan hallinnassasi - onnettomuusvaara! Säädä äänenvoimakkuus niin, että voit kuulla etuajo-oikeutettujen autojen kuten poliisi-, pelastus- ja paloautojen äänisignaalin. Liiian kovalle säädetty äänenvoimakkuus voi aiheuttaa kuulovammoja! Lisää turvallisuusohjeita, katso Sivu 18, Turvallisuusohjeet navigointijärjestelmien käytössä. Takuu Laitteen takuuehdot ovat samat kuin uuden auton. Takuuajan päättymisen jälkeen voidaan korjausta tarvitseva laite vaihtaa peruskunnostettuun uudenveroiseen laitteeseen, jolla on varaosatakuu. Edellytyksenä on, että laitteen kotelossa ei ole vaurioita eikä laitetta ole yritetty ammattitaidottomasti korjata. Huomautus Takuu ei koske seuraavia asioita: laitteen epäasianmukaisesta käytöstä johtuvat vahingot ja puutteet, epäpätevän henkilön korjausyrityksestä johtuvat vahingot ja puutteet, ulkopuolisesti vahingoittuneet laitteet. Näytön puhdistus VAROITUS Älä käytä liuottimia, kuten bensiiniä tai tärpättiä, sillä ne vahingoittavat näytön pintaa. Käsittele näyttöä varoen. Sormi tai kosketus terävällä esineellä voi aiheuttaa jälkiä ja naarmuja. Huomautus Puhdista sormenjäljet näytöstä pehmeällä kankaalla ja tarvittaessa puhtaalla alkoholilla. Signaalin vastaanotto Pysäköintihalleissa, tunneleissa, kerrostaloalueilla tai mäkisessä maastossa radioja GPS-signaalin vastaanotto voi häiriintyä niin paljon, että kuuluvuuteen tulee täydellisiä katkoksia.

6 4 Yleisiä ohjeita Murtosuojaus Radio-navigaattorin varkaudenestokoodi estää laitteen käyttöönoton, kun virransyöttö on katkennut esim. auton korjauksen yhteydessä tai varkauden takia. Koodin syöttäminen on tarpeellista, kun akkukaapeli on irrotettu, radionavigointijärjestelmä on irroitettu sähköjärjestelmästä tai sulake on palanut. Voit pyytää koodin ŠKODA-huollosta vain tietoliikenneyhteyttä käyttäen online. Siten taataan erittäin tehokas varkaussuoja. Käänny tarvittaessa ŠKODA-huollon puoleen. Koodin syöttö Jos laitteen käynnistämisen jälkeen näyttöön tulee näppäimistö ja kehotus syöttää koodi, on navigaattori lukittava syöttämällä nelinumeroinen koodi. Anna nelinumeroinen koodi toimintonäppäinten 0-9 avulla. Numerot näkyvät syöttörivillä. Nelinumeroisen sarjan syöttämisen jälkeen numeronäppäimistö vaihtuu harmaaksi (aktivointi poistuu). Numeroita ei voi syöttää enempää. Kun haluat poistaa syöttörivillä olevat numerot oikealta vasemmalle, paina toimintonäppäintä Delete. Kun syöttörivillä näytetään oikeaa koodia, paina toimintonäppäintä OK. Erityistoiminnot Peruutustutka Jos autossa on peruutustutka, näyttöön tulee ilmoitus välimatkasta esteeseen, kun olet aktivoinut näytön. Climatronic Jos autossa on Climatronic-järjestelmä, sitä koskevat tiedot esitetään näytön avulla. Yksilöinti Autoasi varten voi olla enintään neljä avainta. Radionavigointijärjestelmän yksittäiset asetukset perustuvat aina kullakin hetkellä käytettävään auton avaimeen. Sen mukaan navigaatottoriin voidaan tallentaa enintään neljä erilaista asetussarjaa. Kun avainta käytetään ensimmäisen kerran, navigointijärjestelmän tehdasasetukset ovat voimassa. Väärä koodinumero Jos olet vahvistanut koodia syöttäessäsi väärän koodin, voit syöttää koodin uudestaan kaksi kertaa. Yritysten lukumäärän näet näytön alarivillä. Jos syötät koodin vielä kolmannen kerran väärin, laite lukkiutuu noin tunniksi. Turvakoodi voidaan syöttää uudelleen vasta tunnin kuluttua siitä, kun laite ja sytytysvirta on kytketty päälle. Jos teet taas kolme epäonnistunutta yritystä, radionavigointijärjestelmä lukkiutuu jälleen tunniksi. Huomautus Koodi tallennetaan normaalisti mittariston muistiin. Tarvittaessa uusintakoodaus tapahtuu sieltä automaattisesti (Komfort-koodaus). Koodin käsinsyöttö uudelleen ei siten yleensä ole tarpeen.

7 Yleisiä ohjeita 5 Laitteen esittely näppäin laitteen päälle- ja poiskytkentää varten (painamalla) Äänenvoimakkuuden säätö (kiertämällä) RADIO - radiokäyttö MEDIA - mediakäyttö PHONE - puhelinkäyttö NAV - navigointikäyttö TMC - TMC-liikennetiedotusten näyttö SETUP - yksittäisten käyttötapojen asetukset ja - näppäimet eteen- ja taaksepäin siirtymistä varten CD-levy Näyttö CD-levyn poistaminen käyttötavasta riippuvat lisätiedot ja toiminnot - paluu edeltävään valikkokohtaan AUX-liitäntä - ulkoisen äänilähteen liitäntä Valikkonuppi: Jonkin toiminnon tai alavalikon valinta, asetetun arvon vahvistaminen (painamalla) Siirtyminen toimintojen tai alavalikkojen välillä, arvon asetus (kiertämällä) Muistikortin paikka Toimintonäppäimet - toiminto riippuu asiayhteydestä Jos auto on varustettu KESSY-järjestelmällä, laite kytkeytyy automaattisesti pois päältä moottorin sammuttamisen ja oven avaamisen jälkeen. Jos avaat ensin oven ja sammutat sen jälkeen moottorin, laite kytkeytyy pois päältä vasta, kun auto lukitaan. Sytytysvirran ollessa katkaistuna järjestelmä sammuttaa radion automaattisesti noin tunnin kuluttua (jotta auton akku ei tyhjentyisi). Äänenvoimakkuuden säätäminen Kun haluat lisätä äänenvoimakkuutta, kierrä nuppia 1 oikealle. Kun haluat vähentää äänenvoimakkuutta, kierrä nuppia 1 vasemmalle. Äänenvoimakkuuden muutos esitetään laitteen näytöllä. Jos äänenvoimakkuus säädetään nollaan, kaikki kaiuttimet mykistyvät ja näytölle tulee symboli. VAROITUS Liiian kovalle säädetty äänenvoimakkuus voi aiheuttaa kuulovammoja! Näytön käsitteleminen Laitteen kytkeminen päälle ja pois Laite kytketään päälle ja pois painamalla näppäintä 1. Laitteen päällekytkennän yhdessä järjestelmä toistaa sammuttamisen yhteydessä aktiivisena ollutta äänilähdettä. Kun laite on päällä ja otat virta-avaimen pois virtalukosta, laite kytkeytyy automaattisesti pois päältä. Kuva 1 Näytön käyttösäätimien yleiskuvaus Laitteen näyttöruutu on niin sanottu Touchscreen (kosketusnäyttö). Näytön värikehystetyt alueet ovat kulloinkin aktiivisia ja voidaan valita koskettamalla näyttöön tai painamalla vastaavaa näppäintä 17 Sivu 5, Laitteen esittely. Joitakin navigointijärjestelmän toimintoja voidaan käyttää monitoimiohjauspyörän avulla, katso auton käyttöohjekirja.

8 6 Yleisiä ohjeita A Luisti Luistin A painallus ja siirtäminen alas- tai ylöspäin (tai säätönupin 15 kierto) mahdollistaa siirtymisen esillä olevan valikon sisällä. XYZ - toimintonäppäimen kuvaus ensimmäisessä valikkotasossa XYZ - toimintonäppäimen kuvaus toisessa valikkotasossa XYZ - toimintonäppäimen kuvaus toisessa valikkotasossa B Siirtyminen seuraavaan valikkotasoon Siirtyminen seuraavaan valikkotasoon tapahtuu painamalla näppäintä B. Paluu takaisin edelliseen valikkotasoon tehdään painamalla näppäintä 13. XYZ - toimintonäppäimen kuvaus ensimmäisessä valikkotasossa Syöttöruutu näppäimistöllä C Arvon asettaminen Uusi näyttöruutu avataan painamalla näppäintä C, mikä mahdollistaa esim. halutun äänenkorkeuden arvon säätämisen näppäintä 15 kiertämällä. D Ponnahdusikkuna Toimintonäppäimen D painalluksella avautuu niin sanottu ponnahdusikkuna lisävalikkokohteilla. Paina lyhyesti esillä olevaa valikkokohdetta. Ponnahdusikkuna sulkeutuu ja valittu valikkokohde näkyy toimintonäppäimen kohdalla. Jos et valitse mitään esillä olevaa valikkokohdetta, ponnahdusikkuna poistuu noin 5 sekunnin kuluttua. Tämän toimintonäppäimen painalluksen jälkeen DAB-asemien luetteloon ilmestyy DAB-ryhmä Sivu 10, Digitaaliradio DAB. E Valintaruutu Joitakin toimintoja voi vain kytkeä päälle tai pois. Tämäntyyppisen toiminnon nimen edessä on niin sanottu valintaruutu. - Toiminto on käytössä. - Toiminto on pois käytöstä. Ottaaksesi toiminnon käyttöön tai poistaaksesi sen käytöstä paina yhden kerran lyhyesti vastaavaa toimintonäppäintä. F Vaihtuvat toimintonäppäimet Näppäimen toiminto riippuu asiayhteydestä. Kulloinkin esillä oleva toiminto voidaan valita painamalla vastaavaa toimintonäpppäintä F (tai näppäimellä 17 ). Esimerkkivalikko Paina ABC -näppäintä ja sen jälkeen toimintonäppäintä DEF - näppäimet, joita on painettava peräjälkeen. Kuva 2 Esimerkki näppäimstöllä varustetusta syöttöruudusta Näppäimistöllä varustettu syöttöruutu ilmestyy esim. uuden kohteen syöttämisen tai erikoiskohteen tai puhelinnumeron etsimisen yhteydessä. Kun painat toimintonäppäintä ja syöttöruudun näppäimistön merkkiä, tämä merkki ilmestyy näytön yläosassa olevalle syöttöriville. Voit myös poistaa tai muuttaa syöttörivin merkkijonon tai lisätä syöttöriville erikoismerkkejä. Merkkien valikoima riippuu asiayhteydestä. Sisäänsyöttömahdollisuudet: - Vaihtaa isojen ja pienten kirjainten tai lukuarvojen ja erikoismerkkien välillä (asiayhteydestä riippuva) áü - näyttää valitun kielen erikoismerkit - vaihtaa kyrillisiin kirjaimiin ABC - vaihtaa latinalaisiin kirjaimiin - vaihtaa numeroiden ja erikoismerkkien syöttöruutuun A..Z - vaihtaa kirjainten syöttöruutuun - välilyönti

9 Yleisiä ohjeita 7 - kursorin siirto sisäänsyöttörivillä vasemmalle tai oikealle Delete - poistaa syöttörivin merkkejä oikealta vasemmalle kursorin kohdasta alkaen. Kirjaimiin liitettävien erikoismerkkien käyttö Sisäänsyöttörivillä on muutamia merkkejä, jotka on merkitty symbolilla. Näin merkityn kirjaimen pitkä painallus antaa mahdollisuuden valita kielestä riippuvia erikoismerkkejä. Vaihtuvat toimintonäppäimet Vaihtuvilla toimintonäppäimillä F on syöttöruudussa seuraavat toiminnot (asiayhteydestä riippuen): Delete - poistaa sisäänsyöttörivillä olevan merkin OK - sisäänsyöttöriville kirjoitetun tekstin vahvistus List/OK - valintaluettelon avaus, esim. valtiot, paikkakunnat, jne.

10 8 Perusasetukset Perusasetukset Järjestelmä- ja ääniasetukset Järjestelmän asetukset Paina näppäintä SETUP ja sen jälkeen painiketta System. Language - valikon kieli näyttöä ja puheohjeita varten Adaptive - valikon kielen automaattinen asetus riippuen informaationäytön asetuksesta tai halutun kielen suora valinta luettelosta Keypad layout - näppäimistö tekstin kirjoittamista varten ABC - näppäinten järjestely aakkosjärjestykseen QWERTZ - näppäinten järjestely QWERTZ-järjestelmän mukaan Air con. displays - Climatronicin muutosten näyttöajan asetus Screen - näyttöruudun asetus Brightness - näyttöruudun kirkkauden säätö Day/Night - vaihtaa päivä- ja yönäkymän välillä. Automaattiesitys perustuu himmennysvalon päälle- ja poiskytkentään. Confirmation tone - kosketusnäppäimen koskettamista ilmoittavan äänen päälle-/poiskytkentä Factory settings - laitteen palautus toimituksen yhteydessä voimassa olleeseen tilaan Remove SD card - SD-kortin poisto Clock display - kellonajan näyttö päälle tai pois navigointijärjestelmän ollessa pois toiminnasta Mid-range - keskialue Bass - matalien äänien asetus Balance - äänenvoimakkuuden painopisteen asetus auton oikean ja vasemman puolen kaiuttimien välillä Fader - äänenvoimakkuuden painopisteen asetus auton etu- ja takakaiuttimien välillä EQ settings - radio-ohjelmatyypin valinta (keskusteluohjelmat, puheohjelmat, rock, klassinen, tanssi) Surround - tila-akustiikan asetus Ääniasetukset Paina näppäintä SETUP ja sen jälkeen toimintonäppäintä Sound. Volume - äänenvoimakkuuden asetus Max. switch-on volume - äänenvoimakkuus laite päälle kytkettäessä Traffic program (TP) - liikenneradiotiedotusten (TP) äänenvoimakkuuden asetus Navigation volume - ajo-opastuksen äänenvoimakkuuden säätö PDW vol. reductn. - audiojärjestelmän äänenvoimakkuuden pienenemisen asetus pysäköintietäisyyden valvonnan ollessa toiminnassa GALA - Ajonopeuden mukaan muuttuva äänenvoimakkuus Treble - korkeiden äänien asetus

11 RADIOKÄYTTÖ 9 RADIOKÄYTTÖ Radiokäyttö Päävalikko RADIO Paina näppäintä RADIO. Toistuva RADIO -näppäimen painallus - taajuusalueen vaihto. Toimintonäppäin Extras Extras - antaa valittavaksi lisää toimintoja Presets - lähetysasemien muistinäppäinten 1-24 näytön kytkeminen päälle/pois Manual - manuaalinen lähetysaseman haku näppäintä 15 kiertämällä Scan - kaikkien valitun taajuusalueen vastaanottokelpoisten lähetysasemien automaattinen toistaminen viiden sekunnin ajan peräjälkeen TP - liikenneradion Sivu 10, Liikenneradio TP kytkeminen päälle/pois Toimintonäppäin Kaista Band - avaa taajuusalueiden luettelon DAB/List - avaa DAB-lähetysasemien luettelon Sivu 10, Digitaaliradio DAB Update - DAB-lähetysasemien luettelon päivitys Store - tallentaa nykyisen lähetysaseman halutun muistinäppäimen alle FM/List - avaa kaikkien vastaanottokelpoisten FM-lähetysasemien luettelon Store - tallentaa nykyisen lähetysaseman halutun muistinäppäimen alle AM - vaihtaa AM-taajuusalueelle, tosin lähetysasemien luettelo ei ole saatavissa Toimintonäppäimet 1-24 Tallennettujen lähetysasemien suoravalinta. Paina näppäintä 1-24, kunnes äänimerkki kuuluu, jolloin valittuna ollut lähetysasema tallentuu halutun muistinäppäimen alle. Lähetysaseman vaihto tai - riippuu nuolinäppäinten asetuksesta - tallennetun tai alueen kaikkien vastaanottokelpoisten lähetysasemien vaihto RDS-näytön asetus Paina näppäintä - RDS-radiotietopalvelun kytkeminen päälle/pois. RDS ( Radio Data System ) on järjestelmä, joka lähettää radiosignaalin mukana ohjelmatietoja ja muita lisäpalveluja. Samalla järjestelmä jäljittää kuunneltavaa asemaa taajuudesta riippumatta. Radiokäytön asetukset Paina näppäintä RADIO SETUP. Traffic program (TP) - liikenneradion kytkeminen päälle/pois Arrow buttons - lähetysaseman vaihtotoiminnon asetus radiokäytöllä nuolinäppäinten 8 avulla Station list - kaikkien vastaanottokelpoisten lähetysasemien vaihto valitun taajuusalueen sisällä Presets - tallennettujen lähetysasemien vaihto (näytölle tulee symboli ) RDS Regional - automaattisen RDS-pohjaisten lähetysasemien seurannan kytkeminen päälle/pois Adaptive - lähetysaseman automaattinen valinta kulloinkin parhaalla vastaanotolla Fixed - valittu alueellinen lähetysasema pidetään niin pitkään kuin mahdollista DAB settings - DAB-radiokäytön asetukset DAB announcement - DAB-tiedotusten kytkeminen päälle/pois DAB announcement - DAB-tiedotusten kytkeminen päälle/pois Sivu 10, DAB-ohjelmanseuranta Autom. DAB-FM switching - DAB-signaalin katoamisen yhteydessä tapahtuvan automaattisen FM-taajuusalueelle vaihdon kytkeminen päälle/pois Sivu 10, Automaattinen vaihto DAB - FM Delete presets - tallennetun lähetysaseman poisto Single - yhden lähetysaseman poisto All - kaikkien tallennettujen lähetysasemien poisto Alternative freq. (AF) - kuunneltavan lähetysaseman vaihtoehtoisen taajuusalueen etsinnän kytkeminen päälle/pois

12 10 RADIOKÄYTTÖ Digitaaliradio DAB DAB - Digital Audio Broadcasting tarkoittaa digitaalisten ääniradio-ohjelmien lähettämistä tiedonsiirtostandardien DAB, DAB+ tai DMB mukaisesti. Se mahdollistaa useampien asemien tiedonsiirtoa niin sanottuna Ensemble-ryhmänä yhdellä taajuudella. Lisäksi se mahdollistaa lisätietojen ja informaation (esim. uutisten, urheilun, säätietojen, varoitusten jne.) siirtämisen. Alueilla, jossa DAB-syöttöä ei ole saatavilla, DAB-radiokäytössä näytetään symbolia. DAB-lähetysasemien luettelo Paina näppäintä RADIO ja sen jälkeen toimintonäppäintä Band DAB/List XYZ - DAB-lähetysasemien ryhmä XYZ - DAB-lähetysasema nimellä XYZ XYZ - XYZ-niminen DAB-lähetysasema, jonka vastaanotto ei ole sillä hetkellä mahdollista XYZ (FM) - XYZ-niminen DAB-lähetysasema, jonka vastaanotto on mahdollista vain FM-taajuusalueella Jos DAB-lähetysaseman vastaanottosignaalin ollessa huono myöskään FM-taajuusaluetta ei löydy, radio mykistyy. Jos automaattista lähetysaseman vaihtoa ei haluta käyttää (esim. tunnelissa, kun häiriö on lyhytaikainen), tämä toiminto voidaan kytkeä pois toiminnasta Sivu 9, Radiokäytön asetukset. Liikenneradio TP Teksti TP aseman nimen yhteydessä (esim. asemaluettelossa tai asemien tallennusluettelossa) osoittaa, että liikennetiedotteiden vastaanotto on kytketty päälle. Kuunneltavasta radioasemasta riippumatta lisävastaanotin huolehtii siitä, että liikennetiedotusten lähetysasema on aina vastaanotossa. Mediakäytöstä riippumatta taustalla etsitään aina automaattisesti vastaanottokelpoista liikennetiedotusten radioasemaa. Liikennetiedotteiden vastaanotto osoitetaan kirjaimin TP näytössä ylhäällä oikealla. Jos liikennetiedotteita lähettäviä asemia ei ole tai ei voida vastaanottaa esim. jonkin yleisen häiriön vuoksi, kirjainten TP sijasta näytössä on No TP. Lisätietojen kutsuminen Kun DAB-lähetysasemalle on käytettävissä lisätietoja, lähetysaseman nimen alle ilmestyy vastaava viesti. Voit vaihtaa lisätietojen välillä näppäinten ja avulla. DAB-ohjelmanseuranta Jos DAB-lähetysasema on useampien ryhmälähetysten osana, vastaanottosignaalin ollessa heikkolaatuinen etsitään sama lähetysasema toisesta lähetysryhmästä. Automaattinen vaihto DAB - FM DAB-vastaanottosignaalin ollessa heikkolaatuinen laite yrittää löytää kyseiselle DAB-lähetysasemalle vastaavan FM-lähetysaseman. Automaattisen vaihdon edellytyksenä on, että DAB- ja FM-lähetysasemat lähettävät yhtenevän lähetysasematunnuksen. Kun lähetysaseman ohjelmaa vastaanotetaan FM-taajuusalueen kautta, lähetysaseman nimen jäljessä on (FM). Kun vastaava DAB-lähetysasema on taas vastaanottokelpoinen, (FM) poistuu näytöltä.

13 MEDIAKÄYTTÖ 11 MEDIAKÄYTTÖ Päävalikko MEDIA Päävalikko MEDIA - Yleiskuva Paina näppäintä MEDIA. MEDIA-valikon valittavissa oleva äänilähteet CD - toistaa laitteessa olevan CD-levyn CD vaihtaa ulkoisessa CD-vaihtajassa olevan levyn SD card - vaihtaa laitteessa olevalle muistikortille AUX, MDI tai - ulkoiseen äänilähteeseen. Ulkoisen äänilähteen käyttö navigointijärjestelmän kautta on mahdollista vain rajoitetusti. Käyttö riippuu liitäntätavasta. Näppäimet äänilähteen käyttöä varten Kosketa - paluu kappaleen alkuun Kosketa kaksi kertaa lyhyesti - paluu edellisen kappaleen alkuun Pidä painettuna - paluu takaisin alkuun - pikakelaus taaksepäin Kosketa - siirto seuraavan kappaleen alkuun Pidä painettuna - pikakelaus eteenpäin Ajan tai kappaleen näytön asetus Paina näppäintä - vaihto kappaleen soittoajan näytön ja kappaleen tietojen näytön välillä. Mediakäytön asetukset Paina näppäintä MEDIA SETUP. Toimintonäppäimet asetusvalikolla - Media Traffic program (TP) - liikenneradion kytkeminen päälle/pois Scan/mix/repeat inc. - kappaleen toiston kytkeminen päälle/pois käyttötiloissa Scan, Mix ja Repeat mukaan lukien alakansiot Sivu 11, Äänentoistovalinnat AUX volume 1) - ulkoisen äänilähteen sisääntulon äänenvoimakkuus AUX-INmultimedialiitännässä MDI volume 1 ) - sisääntulon äänenvoimakkuus MDI-multimedialiitäntään liitetyille laitteille ipod tai iphone Bluetooth settings - Bluetooth -toiminnot asetukset Sivu 17, Puhelinkäytön asetukset BT volume 1 ) - ulkoisen Bluetooth -äänilähteen sisääntulon äänenvoimakkuus Äänentoistovalinnat Käytettävissä olevien audiolähteiden valikon avaus Paina näppäintä MEDIA ja valitse käytettävissä olevat äänilähteet. Select - toistettavana olevan äänilähteen kappaleluettelon näyttö. Toistettava kappale näkyy korostettuna. Up - avaa järjestyksessä ylempänä oleva kansioon (toistuva painallus vaihtaa kantahakemistoon (juuri)) Play - valitun kappaleen toisto Toistotilat Paina näppäintä MEDIA ja sen jälkeen toimintonäppäintä Extras, minkä jälkeen näytetään lisää toimintoja Scan - kaikkia kuunneltavana olevan medialähteen kappaleita soitetaan 10 sekunnin ajan skannauskäytöllä Scan - paluu normaaliin toistotilaan Mix folder - kaikki esillä olevan kansion kappaleet soitetaan satunnaisessa järjestyksessä miksatun kansion käytöllä Mix folder - paluu normaaliin toistotilaan 1) Tällä asetuksella äänentoiston äänenvoimakkuus mukautetaan muihin äänilähteisiin.

14 12 MEDIAKÄYTTÖ Mix all - kaikki esillä olevan äänilähteen kappaleet soitetaan satunnaisessa järjestyksessä kaiken miksauksen käytöllä Mix all - paluu normaaliin toistotilaan Repeat track - soitettava kappale toistetaan kappaleen toiston käytöllä Repeat track - paluu normaaliin toistotilaan Repeat folder - kaikki esillä olevan kansion kappaleet toistetaan kansion toiston käytöllä Repeat - paluu normaaliin toistotilaan Ohjeita CD-levyjen käyttöön CD-levyn asetus Työnnä CD-levy asemaan 9 tekstipuoli ylöspäin, kunnes laite vetää levyn sisään. Toisto alkaa automaattisesti. CD-levyn poisto Ota CD-levy pois laitteesta painamalla näppäintä 11. Jos et ota asemasta ulos työnnettyä CD-levyä pois 10 sekunnin kuluessa, se vedetään turvallisuussyistä takaisin. CD-levyä ei voi lukea Jos laitat soittimeen CD-levyn, jota ei voi toistaa, avautuu ponnahdusikkuna ja ohjeteksti. Paina painiketta OK. CD-levy työntyy soittimesta ulos. Jos CD-levyssä on mekaanisia vaurioita tai se on asetettu väärin tai puutteellisesti asemaan, näytölle tulee viesti Virhe: CD. Tarkista CD-levy. Laita se levyasemaan uudelleen ja loppuun saakka. Jos viesti Virhe: CD uusiutuu, kokeile toista CD-levyä ja tarvittaessa ota yhteys huoltoedustajaan. Jos laitteen lämpötila on liian korkea, CD-levyä ei oteta laitteeseen. Laite siirtyy soitinta edeltäneeseen käyttötilaan. Huomautus Jos painike CD ei ole aktiivisena, soittimessa ei ole audio-cd-levyä tai audio- CD-levyä ei voi lukea. Kopiosuojattuja CD-levyjä ja itse äänitettyjä CD-R- ja CD-RW-levyjä ei pidä soittaa missään tapauksessa tai enintään tietyin rajoituksin. Noudata asuinmaasi tekijänoikeuslakeja ja -määräyksiä. CD-soittimessa ei ole osia, joita pitää huoltaa tai jotka voisit korjata itse. Jos CD-soittimeen tulee vika, korjauta se alan liikkeessä. Muistikortin asettaminen paikalleen tai ottaminen pois Muistikortin asettaminen paikalleen Työnnä muistikortti lovettu kulma edellä ja ylöspäin osoittaen muistikorttipaikkaan 16, kunnes se lukittuu. Toisto alkaa automaattisesti. HUOMIO CD-soitin kuuluu laserluokkaan 1. Älä avaa soitinta. Näkymätön lasersäde aiheuttaa loukkaantumisvaaran. VAROITUS Soitin toistaa vain audio-cd-levyä (CD-A) ja mp3-cd-levyjä. Älä koskaan laita DVD-levyä sisäiseen levyasemaan, koska se voi vahingoittua korjaamattomasti. Älä koskaan laita merkinnällä Eco Disc varustettua CD-levyä sisäiseen levyasemaan. Jos laitat soittimeen toista CD-levyä, kun soitin poistaa edellistä levyä, saattaa CD-soitin rikkoutua. Painettuasi poistopainiketta kestää muutaman sekunnin ajan, ennen kuin CD-levy tulee ulos. Tänä aikana CD-aseman peitelevy on auki. Odota, kunnes CD-levy on poistettu soittimesta. Työnnä uusi CD-levy soittimeen vasta sitten. Muistikortin poistaminen Valitse valikolta Järjestelmä- ja ääniasetukset toiminto Poista SD-kortti Sivu 8, Järjestelmä- ja ääniasetukset. Paina muistikorttia sisäänpäin. Muistikortti ponnahtaa poistoasemaan. Muistikortti on tyhjä tai tietoja ei voi lukea Jos asetat asemaan tyhjän tai lukukelvottoman muistikortin, latausvaiheen jälkeen ei siirrytä muistikortin käyttötilaan.

15 MEDIAKÄYTTÖ 13 Ulkoiset lähteet Ulkoiset lähteet - yleiskuvaus AUX-meno Paina näppäintä MEDIA ja sen jälkeen toimintonäppäintä AUX. Ulkoisten äänilähteiden AUX-liitäntä on laitteen etupuolella 14. AUX-liitäntään liitettyä ulkoista äänilähdettä ei voi käyttää navigointijärjestelmän kautta. AUX-liitäntään sopii tavallinen 3,5 mm liitin. Jos laitteessa ei ole tätä liitintä, käytä sovitinta Sivu 14, Medialähteiden ja äänitiedostojen vaatimukset. MDI-meno - multimedialiitäntä Paina näppäintä MEDIA ja sen jälkeen toimintonäppäintä MDI. MDI-sisääntulo on joko etuistuimen käsinojan alla tai tavaralokeron alla etumatkustajan puolella. Navigointijärjestelmällä voi toistaa MDI-sisääntuloon liitettyjä äänilähteitä, joiden tiedostot ovat MP3-, WMA-, OGG-Vorbis- tai AAC-muotoisia Sivu 14, Medialähteiden ja äänitiedostojen vaatimukset MDI-liitäntään liitettyä ulkoista äänilähdettä voidaan käyttää navigointijärjestelmän kautta. Voit milloin tahansa valita radiosta toistettavaksi jonkin toisen äänilähteen. Mikäli et sulje ulkoista äänilähdettä, se pysyy aktiivisena taustalla. Tutustu ulkoisen äänilähteen käyttöön laitteen valmistajan antamista käyttöohjeista. Sovitin Tarvitset sovittimen äänilähteen liittämiseksi MDI-tulon kautta. Voit ostaa ŠKODA-jälleenmyyjältä sovittimen USB-laitteiden, mini-usb-lähdön tai ipodin liittämistä varten. ipod Kun liität MDI-liitäntään ipodin, näyttöön avautuu ipodin valikko (soittolistat, albumit, artistit, kappaleet jne.). Ulkoisen äänilähteen liittäminen Bluetooth -yhteyden avulla Bluetooth-käytössä voidaan ulkoisia äänilähteitä (esim. matkapuhelin) kuunnella auton kaiuttimista Bluetooth -yhteyden avulla. Tämä toiminto aktivoidaan parittamalla ulkoinen äänilähde auton navigointijärjestelmän kanssa Sivu 15, Matkapuhelimen tai Bluetooth -laitteen parittaminen navigointijärjestelmään. Ulkoisen äänilähteen äänenvoimakkuuden säätäminen Voit säätää ulkoisen audiolähteen äänenvoimakkuutta navigointijärjestelmän äänenvoimakkuuden säätimellä 1. Liitetystä audiolähteestä riippuen voit muuttaa ulkoisen audiolähteen äänen ulostulon voimakkuutta. Voit myös säätää ulkoisen audiolähteen sisääntulotasoa Sivu 11, Mediakäytön asetukset äänenvoimakkuuden sovittamiseksi muihin audiolähteisiin. HUOMIO Älä laita ulkoista äänilähdettä kojelaudan päälle. Se saattaa äkillisen ajoliikkeen vuoksi sinkoutua matkustamoon ja vahingoittaa matkustajia. Älä missään tapauksessa laita ulkoista äänilähdettä turvatyynyjen lähelle. Turvatyynyn lauetessa se saattaa sinkoutua matkustamoon ja vahingoittaa matkustajia. Ajon aikana ulkoista äänilähdettä ei saa pitää kädessä eikä polvella. Se saattaa äkillisen ajoliikkeen vuoksi sinkoutua matkustamoon ja vahingoittaa matkustajia. Ulkoisen äänilähteen liitosjohdon on kuljettava siten, ettei se estä ajoliikkeitä. VAROITUS AUX-liitintä saa käyttää vain äänilähdettä varten! Huomautus Voit käyttää AUX-IN-liittimeen liitettyä ulkoista äänilähdettä vain, jos samaan aikaan MDI-liittimeen ei ole laitetta liitettynä. Äänentoistossa saattaa olla häiriöitä, jos AUX-liittimeen on liitetty ulkoinen äänilähde, joka saa käyttöjännitteen adapterin kautta. Äänentoisto (audiosignaalin laatu) riippuu käytetyn adapterin laadusta.

16 14 MEDIAKÄYTTÖ Medialähteiden ja äänitiedostojen vaatimukset Medialähde Audio-CD-levyt (enintään 80 min), joiden halkaisija on 12 cm. CD-ROM-, CD-R-, CD-RW, joiden halkaisija on 12 cm ja muistikapasiteetti enintään 700 MB (megatavua) tiedostojärjestelmässä ISO 9660 taso 1 ja 2, Joliet tai UDF 1.02, 1.5, 2.01, 2.5 SD- ja MMC-muistikortit, joiden koko on 32 mm x 24 mm x 2,1 mm tai 1,4 mm tiedostojärjestelmässä FAT12, FAT16 ja FAT32 ja muistikapasiteetti enintään 2 GB (gigatavua) ja SDHC-muistikortit, joiden muistikapasiteetti on enintään 32 GB. Äänitiedostojen toisto Bluetooth -yhteydellä a). AUX Ulkoinen äänilähde Ulkoinen MDI-muisti Soittovaatimukset CD-digitaaliäänierittely MP3-tiedostot (.mp3) tiedonsiirtonopeudella kbit/s tai vaihtuva nopeus. WMA-tiedostot (.wma) enintään 9.2 tai 10.0 mono/stereo ilman kopiosuojausta. OGG-Vorbis- ja MPEG4 AAC -formaatin mukaiset äänitiedostot. PLS-, B4S-, ASX- ja WPL-formaatin mukaiset soittolistat. Tiedostonimet ja polkumäärittelyt saavat olla enintään 256 merkkiä pitkiä. Kansiot enintään kahdeksassa hakemistotasossa. Audio-CD-levyissä enintään 2048 kansiosta ja enintään tiedostoa. Matkapuhelimen tai ulkoisen äänilähteen on tuettava A2DP-Bluetooth -profiilia. Äänilähteen ulostuloliitään sopii 3,5 mm pistoliitin. Yhteensopiva multimedialiitäntään MEDIA-IN. a) Bluetooth on rekisteröity tavaramerkki, jonka omistaa Bluetooth SIG, Inc.

17 Puhelinkäyttö 15 Puhelinkäyttö Matkapuhelimen tai Bluetooth -laitteen parittaminen navigointijärjestelmään Jotta matkapuhelinta tai toista Bluetooth -laitetta voitaisiin käyttää navigointijärjestelmän avulla, laitteet on paritettava keskenään. Aktiivinen laitepari Kun laitepari on aktivoitu, navigointijärjestelmä etsii laitteen. Aktivoi matkapuhelimesi Bluetooth -toiminto. Paina näppäintä PHONE SETUP. Bluetooth settings - Bluetooth -toiminnot asetukset Search for devices - etsii ulkoisen laitteen, jonka Bluetooth -toiminto on aktivoitu Etsintävaihe voi kestää sekuntia. Kun tämä vaihe on suoritettu, näytöllä esitetään löydettyjen Bluetooth-laitteiden nimet. Voit valita paritettavan matkapuhelimen suoraan painamalla matkapuhelimen nimeä vastaavaa toimintonäppäintä tai käyttämällä näppäintä 15 ja painamalla sen jälkeen näppäintä Connect. Vahvista matkapuhelimen paritus ja näppäile navigointijärjestelmän näytöllä esitettävä 4-numeroinen PIN-koodi. Jos koodi on annettu oikein, navigointijärjestelmän näytölle tulee ilmoitus, että paritus onnistui. Passiivinen laitepari Kun laitepari on passiivinen, matkapuhelin käynnistää laitteen etsinnän. Aktivoi matkapuhelimesi Bluetooth -toiminto. Paina näppäintä PHONE SETUP. Bluetooth settings - Bluetooth -toiminnot asetukset Set Bluetooth visibility - navigointijärjestelmä asetetaan tilaan, joka näyttää muut Bluetooth -toiminnolla varustetut laitteet Käynnistä matkapuhelimen avulla Bluetooth -lisälaitteiden etsintä. Etsintävaihe voi kestää sekuntia. Kun tämä vaihe on päättynyt, matkapuhelimen näytöllä näkyy SKODA_BT tarkoittaen navigointijärjestelmää. Toteuta paritus matkapuhelimen kautta ja vahvista se näppäilemällä navigointijärjestelmän näytöllä esitettävä 4-numeroinen PIN-koodi. Jos koodi on annettu oikein, navigointijärjestelmän näytölle tulee ilmoitus, että paritus onnistui. Laiteparien poistaminen Navigointijärjestelmässä voi samaan aikaan olla enintään 4 matkapuhelimen tai Bluetooth -laitteen laiteparia. Jos haluat muodostaa uuden laiteparin, sinun on ensin poistettava yksi matkapuhelin tai Bluetooth -laite. Paina näppäintä PHONE SETUP. Bluetooth settings - Bluetooth -toiminnot asetukset Yleistä Paired device list - Navigointijärjestelmän kanssa paritettujen laitteiden luettelo Delete - valitun matkapuhelimen tai Bluetooth -laitteen poistaminen laiteparien luettelosta. Päävalikko PHONE Päävalikko PHONE Paina näppäintä PHONE. Yksittäiset valikon PHONE toiminnot saattavat vaihdella matkapuhelimen varusteiden ja ominaisuuksien mukaan. PHONE -käyttö on toiminnassa vain, kun auton sytytysvirta on päälle. Kun navigointijärjestelmä kytketään päälle, se ottaa automaattisesti yhteyden viimeksi yhdistettynä olleeseen matkapuhelimeen. Jos yhteyttä tähän matkapuhelimeen ei saada, järjestelmä kokeilee automaattisesti yhteydenottoa sitä ennen yhdistettynä olleeseen ja laiteparien luettelossa olevaan matkapuhelimeen.

18 16 Puhelinkäyttö Puhelinkäytön päävalikon toimintonäppäimet Paina näppäintä PHONE. - puheohjauksen kytkeminen päälle, vain GSM II -puhelinvalmiudella. Lisätietoja puheohjauksesta on auton käyttöohjekirjassa. SOS - hätäkutsu, vain GSM III -puhelinvalmiudella rsap-profiilin kautta. Lisätietoja GSM III -puhelinvalmiudesta on auton käyttöohjekirjassa. - puhelun vastaanottaminen, näppäillyn numeron valinta. Päävalikossa PHONE soittoluettelon koskettamisen jälkeen näkyy valittu numero. - puhelun lopettaminen tai hylkääminen - vain käynnissä olevan puhelun aikana - Numerovalinta Delete - numeron poistaminen - numeron valitseminen - puhelinluettelon avaaminen Find - näyttöruudun avaaminen puhelinluettelon selaamista varten Details - puhelinluettelon kontaktitietojen näyttö - vastaamattomien puheluiden luettelon avaaminen Edit - numerovalinnan muokkaaminen - numeron valitseminen - valittujen puhelinnumeroiden luettelon avaaminen Edit - numerovalinnan muokkaaminen - numeron valitseminen - vastattujen puheluiden luettelon avaaminen Edit - numerovalinnan muokkaaminen - numeron valitseminen - Puhelinvastaaja (puhelinvastaajan numeron on oltava asetettuna) Sivu 17, Puhelinkäytön asetukset HUOMIO Keskity ensisijaisesti ajamiseen! Auton kuljettaja on vastuussa liikenneturvallisuudesta. Käytä puhelinta siten, että auto on koko ajan hallinnassasi - onnettomuusvaara! Puhelinkeskustelu ja toiminnot puhelun aikana Puhelu voidaan vastaanottaa myös silloin, kun navigointijärjestelmä on pois päältä. Kun soitat johonkin numeroon tai otat puhelua vastaan, päävalikko PHONE vaihtuu näkymäksi Puhelinkeskustelu. Puhelun aloittaminen Navigointijärjestelmän avulla puhelu voidaan aloittaa näppäilemällä suoraan puhelinnumero tai valitsemalla numero puhelinluettelosta, valittujen puhelinnumeroiden luettelosta tai aiempien puheluiden luettelosta Sivu 16, Puhelinkäytön päävalikon toimintonäppäimet. Jos autossa on GSM II -puhelinvalmius, puhelu voidaan aloittaa myös puheohjauksella toimintonäppäimen Sivu 16, Puhelinkäytön päävalikon toimintonäppäimet avulla. Tuleva puhelu - puhelun vastaanottaminen - puhelun hylkääminen Muut toiminnot puhelinkeskustelun aikana Extras - antaa valittavaksi lisää toimintoja Mute - mikrofonin kytkeminen päälle/pois puhelun aikana. Autossa käytävä keskustelu ei välity mikrofoniin, joten vastapuoli ei pysty kuulemaan sitä. Hands-free - käden vapaana -järjestelmän kytkeminen päälle/pois. Keskustelu ei välity autoon kaiuttimien kautta vaan ainoastaan puhelinlaitteen kautta (yksityispuhelu). Hold call - puhelun siirtäminen pitoon (näytöllä näkyy: Call being held - puhelu on pidossa ). Yhteys säilyy, mutta puhelua ei välitetä. Resume call - pidossa ollutta puhelua jatketaan Conference - kaikkien puhelinpalaveriin osallistuvien henkilöiden konferenssikytkentä Sivu 16, Lisäpuhelun soittaminen Enter numbers - avaa näyttöruudun DTMF-näppäinääniä varten - puhelun lopetus Lisäpuhelun soittaminen Paina näppäintä PHONE. Voit valita uuden tai tallennetun numeron. Extras - antaa valittavaksi lisää toimintoja Swap call - vaihtaminen puheluiden välillä Conference - kaikkien puhelinpalaveriin osallistuvien henkilöiden konferenssikytkentä

19 Puhelinkäyttö 17 DTMF-näppäinäänet Jokaisella puhelimen näppäimellä on tietty DTMF-näppäinääni. DTMF-näppäinääniä käytetään esimerkiksi salasanan syötössä matkapuhelimen kautta tai puhelinpalvelun toiminnon valinnassa. Jos puhelun aikana pyydetään DTMF-näppäinääniä, näppäimistö avautuu näyttöön koskettamalla Extras Enter numbers. Seuraa annettuja ohjeita (esimerkiksi: Jos haluat keskustella työntekijämme kanssa, paina 3 ). Puhelinkäytön asetukset Paina näppäintä PHONE SETUP. Bluetooth settings 1) - Bluetooth -toiminnot asetukset Paired device list - avaa paritettujen laitteiden luettelon Search for devices - etsii ulkoisen laitteen, jonka Bluetooth -toiminto on aktivoitu Set Bluetooth visibility - navigointijärjestelmä asetetaan tilaan, joka näyttää muut Bluetooth -toiminnolla varustetut laitteet Enter passkey - 4-numeroisen koodin vaihtaminen laiteparien muodostamista varten Enter mobile box number - matkapuhelimen mobiilivastaajan numeron sisäänsyöttäminen Delete call lists 2) - puhelimen muistissa olevien soittoluetteloiden tyhjentäminen Switch off telephone 2)3) - puhelimen kytkeminen pois päältä (matkapuhelin pysyy paritettuna) Telephone audio volume - matkapuhelimen äänenvoimakkuuden säätäminen näppäimellä 15 Load telephone book - lataa puhelinluettelon matkapuhelimesta radionavigointijärjestelmän muistiin. Toimenpide voi kestää muutamia minuutteja. Reset - laitteen asetusten palauttaminen alkuperäiseen tilaan, käyttäjäprofiili poistuu 1) Jos matkapuhelin on paritettu GSM III -puhelinvalmiuden GSM avulla, tämä toiminto ei ole käytössä. GSM III -puhelinvalmiuden Bluetooth -asetukset on selostettu auton käyttöohjekirjassa. 2) Jos matkapuhelin on paritettu GSM II -puhelinvalmiuden avulla, tämä toiminto ei ole käytössä. 3) Jos matkapuhelin on paritettu GSM III -puhelinvalmiuden avulla HFP-profiilin kautta, tämä toiminto ei ole aktiivinen.

20 18 NAV-käyttö (Navigointi) NAV-käyttö (Navigointi) Yleistä Ennen radionavigointijärjestelmän käyttöönottoa Teiden ja paikkojen nimet ovat saattaneet muuttua. Levylle tallennetut tiedot eivät ehkä enää vastaa tien tai paikan muuttunutta nimeä. Radionavigointijärjestelmä yrittää johtaa auton kohteeseen, vaikka navigointitiedot ovat jollain alueella puutteellisia tai alueen tiedot puuttuvat kokonaan. Huomaa, että ajo-ohjeet saattavat silloin olla virheelliset. Esimerkiksi yksisuuntaiset kadut tai teiden luokittelu (moottoritiet, maantiet) saattaa puuttua kokonaan tai olla epätäydellinen. Radionavigointijärjestelmän laskema reitti on ajosuositus kohteeseen. Ota ajaessasi huomioon erityisesti pysähtymiskiellot, liikennevalot, yksisuuntaiset kadut, kaistanvaihtokiellot, kanavat, lautat, tasoristeykset jne. Turvallisuusohjeet navigointijärjestelmien käytössä HUOMIO Keskity ensisijaisesti ajamiseen! Tarkkaavaisuutesi herpaantuminen aiheuttaa onnettomuusvaaran. Auton kuljettaja on vastuussa liikenneturvallisuudesta. Navigaattorin ajo-ohjeista poiketen etusijalla on: tieliikennelaki, myös silloin kun ajosuositukset ja tieliikennelaki ovat ristiriidassa, liikennemerkit, valo-opasteet ja poliisin antamat ohjeet, ajettavalla osuudella vallitseva tosiaikainen tilanne. Noudata liikennesääntöjä. Liikennemerkit ja -säännöt ovat aina etusijalla navigaattorin ajo-ohjeisiin nähden. Vaikka navigointitiedoissa on yksisuuntaisia katuja, kävelykatuja jne., liikenneolot muuttuvat jatkuvasti. Navigaattori ei huomioi liikennevaloja, pysähtymisestä ja etuajo-oikeudesta ilmoittavia liikennemerkkejä, pysäköinti- ja pysähtymiskieltoja, tien kavennuksia eikä nopeusrajoituksia. HUOMIO (jatkoa) Sovita ajonopeutesi tien, kelin ja liikenneolojen mukaan. Navigaattorin käyttö ei saa johtaa siihen, että ajat esim. sumussa liian suurella tilannenopeudella onnettomuusvaara! Käytä navigaattoria vain silloin, kun liikennetilanne sen sallii. Ajo-ohjeet saattavat poiketa todellisesta tilanteesta esim. tietyömaiden tai vanhentuneen navigointidatan vuoksi. Aja silloin todellisen tilanteen mukaan äläkä noudata navigaattorin ajo-ohjeita. Yleistä Laite laskee reitin joka kerta uudelleen, jos et noudata ajo-opastusta tai poikkeat reitiltä. Laskenta kestää muutaman sekunnin. Vasta tämän jälkeen laite opastaa jälleen. Osoitetta (kaupunki, katu) syötettäessä saat käyttöön vain sellaisia kirjaimia tai symboleita, joiden avulla mielekäs nimi on mahdollinen. Näet luettelon mahdollisista nimistä. Muista kaksiosaisen paikan nimen välilyönti, esim. Bad Düben Sivu 6, Syöttöruutu näppäimistöllä. Voit toistaa viimeisimmän puheohjeen painamalla näppäintä 15. Voit muuttaa äänenvoimakkuutta ajo-opastuksen kuuntelun aikana. Antenni ei tavoita GPS-satelliittia tunnelissa eikä parkkihallissa. Navigaattori suunnistaa silloin pyörän anturien avulla. Huomautus Kaikki kohteet (valtion-, paikkakunnan-, kadun-, erityiskohteen nimi) tulee antaa ainoastaan maakohtaisia (tai erityiskohteiden osalta kielikohtaisia) erityismerkkejä käyttäen. Kun auton nopeus kasvaa, et voi enää valita näytöltä eräitä navigointilaitteen toimintoja (maakohtainen ominaisuus). Tämä ei ole toimintahäiriö, vaan johtuu maakohtaisista tieliikennemääräyksistä. Navigointitiedot ja muistikortti Navigointitiedot ovat valmiina muistissa, kun navigointijärjestelmän muisti kytketään ensimmäisen kerran päälle, joten navigointi voidaan aloittaa välittömästi.

21 NAV-käyttö (Navigointi) 19 Navigointitietojen päivittäminen Poista muistikortin mekaaninen kirjoitussuojaus. Työnnä muistikortti paikalleen Sivu 12, Muistikortin asettaminen paikalleen tai ottaminen pois. Kun muistikortti on asetettu paikalleen, näytölle tulee automaattisesti seuraavaa: Assign - muistikortin osoitus radionavigointijärjestelmään. Lisenssioikeudellisesta syistä muistikortti määritellään sinun navigointijärjestelmääsi, minkä jälkeen sitä ei voi enää käyttää muissa navigointijärjestelmissä. Use SD - navigointitietojen käyttäminen suoraan muistikortilta. Jos muistikortin navigointitietoihin on tallennettu muita alueita kuin navigointijärjestelmän muistiin, voit halutessasi käyttää päämäärään opastuksessa suoraan muistikortin tietoja. Näin sinulla on käytössäsi kaksi erilaista navigointitietuetta. Muistikortin navigointitietoja ei tarvitse kopioida radionavigointijärjestelmän muistiin. Install - muistikortin navigointitietojen kopiointi navigointijärjestelmän sisäiseen muistiin. Navigointijärjestelmän vanhat navigointitiedot poistetaan. Poistettuja tietoja ei voi perustaa uudelleen. Navigointitiedot eivät ole käytettävissä kopiointivaiheen aikana. Tämä vaihe kestää noin kaksi tuntia. Älä poista muistikorttia silloin, kun tietoja kopioidaan muistikortista radionavigointijärjestelmän sisäiseen muistiin! Se voi vahingoittaa muistikorttia! Manuaalinen kopiointi Jos kopiointi ei käynnisty automaattisesti sen jälkeen, kun voimassa olevat navigointitiedot sisältävä muistikortti on laitettu sisään, kopiointivaihe voidaan käynnistää manuaalisesti. Paina näppäintä NAV SETUP. Navigation data basis - navigointitietojen valintojen näyttö Install/use SD data - navigointitietojen asentaminen tai käyttäminen muistikortilta VAROITUS Jos navigointijärjestelmän sisäisessä muistissa oleva navigointitiedot korvataan uuden version tiedoilla, niitä ei voi enää sen jälkeen palauttaa käyttöön! Huomautus Ajantasaisia tai muiden maiden navigointitietoja sisältäviä muistikortteja on saatavissa alkuperäisenä ŠKODA-lisävarusteena. NAV-päävalikko (navigointi) Navigoinnin päävalikon kutsuminen. Paina näppäintä NAV. Kuva 3 Navigoinnin päävalikko Vaihtaminen navigoinnin päävalikon ja karttanäkymän välillä Paina näppäintä NAV, jolloin näyttö vaihtuu päävalikolta Navigation karttanäkymään. Näppäimen NAV painallus toisen kerran vaihtaa karttanäkymästä takaisin päävalikolle Navigation. Lisätietojen kutsuminen Paina näppäintä, jolloin saat näkyviin ajoneuvon paikannustiedot ja pääset lisätoimintoihin (lippumerkki, reittiluettelo, reittiosuuden lukitseminen) Sivu 22, Lisäikkunan ja lippumerkin tallentaminen. Toimintonäppäimet navigoinnin päävalikossa Kartta - vaihto karttanäkymään Address- näyttöruutu määränpään sisäänsyöttämistä varten Sivu 21, Määränpäiden sisäänsyöttö ja tallennus Destination memory - manuaalisesti tallennettujen määränpäiden luettelon avaaminen Last destination - automaattisesti tallennetun viimeisimpien määräpäiden luettelon avaus Petrol station - lähimpien huoltoasemien luettelon avaaminen Sivu 21, Huoltoaseman tai pysäköintialueen valitseminen

22 20 NAV-käyttö (Navigointi) Car park - lähimpien pysäköintialueiden luettelon avaaminen Sivu 21, Huoltoaseman tai pysäköintialueen valitseminen Point of interest - erityisen määränpään valitseminen Sivu 21, Erityiskohteen valinta kohteeksi Home addr. - reitin opastuksen aloittaminen tallennettuun kotiosoitteeseen. Reitin opastuksen aikana tähän kohtaan tulee toimintonäppäin Stop. Asetukset navigointikäytöllä (NAV) Paina näppäintä NAV SETUP. Toimintonäppäimet navigointivalikossa Route options - reitin valintoja koskevat asetukset Route criteria - laskentaperusteiden asettaminen reitin määritystä varten Fast - nopein reitti määränpäähän, vaikka se edellyttäisi kiertotien käyttämistä Economical - reitin laskeminen mahdollisimman lyhyellä ajoajalla ja ajomatkalla Short - lyhin reitti määränpäähän, vaikka se kestäisi pidemmän aikaa. Reitin opastus voi sisältää epätavallisia reittiosuuksia, esim. metsäteitä. Dynamic route - asetus, jolla käytetään TMC-liikennetiedotteita reitin laskennassa Sivu 23, Dynaaminen reitin opastus liikennetiedotteiden avulla Avoid motorways - asetus, jolla vältetään moottoritiet reitin laskennassa Avoid motorways - asetus, jolla vältetään moottoritiet reitin laskennassa Avoid toll roads - asetus, jolla vältetään moottoritiet reitin laskennassa Jos vaihtoehtoista reittiä ei ole (esim. saarelle, jonne ei pääse ilman lauttaa), tämä reittityyppi otetaan mukaan reitin laskentaan, vaikka se aiemmin olisikin suljettu pois. Avoid toll sticker routes - avaa luettelon maista, joissa on pakollinen tietullitarra. Hakamerkki tarkoittaa, että reitin laskennassa suljetaan pois valitun maan kaikki sellaiset tiet, jotka edellyttävät pakollisen tietullitarran hankkimista. Navigation volume - ajo-opastuksen äänenvoimakkuuden säätö Day/Night - vaihtaa karttakuvan päivä- tai yönäytön tai automaattisen esityksen välillä. Automaattiesitys perustuu himmennysvalon päälle- ja poiskytkentään. POIs on map - kiinnostavien kohteiden näyttäminen kartalla (vain pysäköintialueet, huoltoasemat, ŠKODA-korjaamot) Autozoom - muuttaa kartan mittakaavaa automaattisesti nopeuden ja ajettavan reitin mukaan (moottoritiellä: pieni mittakaava - kaupungissa: suuri mittakaava). Traffic sign display - nopeusrajoitusten näytön kytkeminen päälle/pois kulloinkin ajettavalla reitin osuudella (näytön vasen yläkulma) Time display - seuraavien tietojen näytön vaihtaminen määränpäähän opastuksen aikana ETA - arvioitu saapumisaika määränpäähän Travel time - arvioitu jäljellä oleva ajoaika määränpäähän Time display to - saapumisajan näyttö: destination - arvioitu saapumisaika matkan lopulliseen määränpäähän stopover - arvioitu saapumisaika matkan välietappin Sivu 21, Välietapin antaminen Enter home adress - kotisoisoitteen syöttö Position - olinpaikan tallentaminen kotiosoitteeksi Address - osoitteen antaminen tai muuttaminen kotiosoitteeksi Demo Mode - demotilan kytkeminen päälle/pois. Jos demotila on päällä, voit määränpäähän opastuksen alussa määritellä, tapahtuuko opastus normaalisti ( todellinen opastus määränpäähän) vain demotilassa (virtuaalinen opastus määränpäähän). Demotilassa reitti käydään läpi vain virtuaalisesti. Virtuaalinen reitin opastus alkaa alusta, kun kuvitteellinen matkakohde on saavutettu. Demo mode starting point - demotilassa käytettävän kuvitteellisen aloituskohdan syöttö Delete destinations memory - kohdemuistin tai äskeisten kohteiden luettelon tyhjentäminen All - kaikkien määränpäiden poistaminen muistista Lats destins. - kaikkien määränpäiden poistaminen aiempien määränpäiden luettelosta Navigation data basis - kaikkien navigointijärjestelmään tai muistikortille tallennettujen navigointitietojen tai muistikortin suoraa käyttöä koskevan informaation näyttö Sivu 18, Navigointitiedot ja muistikortti.

23 NAV-käyttö (Navigointi) 21 Määränpäät Määränpäiden sisäänsyöttö ja tallennus Määränpäiden manuaalinen sisäänsyöttö ja tallennus Paina näppäintä NAV ja sen jälkeen toimintonäppäintä. Syötä osoite valitsemalla ensin maa, sitten kaupunki ja lopuksi postinumero. Sen jälkeen voit määritellä kadun ja talon numeron tai katujen risteyksen edelleen täsmentämistä varten. Nämä osoitemäärittelyt asetetaan peräkkäin seuraavissa syöttöruuduissa. Jos annetut tiedot ovat riittävät määränpään määrittämiseen, näytölle tulee toimintonäppäin Finish. Nyt voidaan aloittaa opastus määränpäähän tai määritellä lisää yksityiskohtia määränpäätä varten. Store - avaa näyttöruudun määränpään sisäänsyöttämistä varten Delete - määränpään nimen muutos OK - määränpään nimen tallentaminen Start - reitin opastuksen aloittaminen määränpäähän Määränpäämuisti Paina näppäintä NAV ja sen jälkeen toimintonäppäintä, jolloin näytölle tulee luettelo manuaalisesti tallennetuista määränpäistä (opastus määränpäähän voidaan aloittaa näytettävää määränpäätä vastaavalla toimintonäppäimellä). Näppäimellä 15 valitaan määränpää uudelleen nimeämistä, muokkausta tai poistamista varten. Details - määränpäätä koskevien lisätietojen muisti (määränpään nimi, maa, kaupunki, jne.). Näytettäviä tietoja voidaan muuttaa. Delete valitun määränpään poistaminen Start - reitin opastuksen aloittaminen määränpäähän Viimeisimpien määränpäiden tallennus Paina näppäintä NAV ja sen jälkeen toimintonäppäintä, jolloin näytölle tulee automaattisesti tallennettujen aiempien määränpäiden luettelo. Valitse yksi näytettävistä määränpäistä, minkä jälkeen laite vaihtaa karttanäkymään ja reitin opastus määränpäähän alkaa automaattisesti. Details - näyttää määräpäätä koskevia lisätietoja Store - määränpään sisäänsyöttäminen ja tallentaminen Delete - määräpään nimen poistaminen OK - määränpään nimen vahvistaminen tallentaminen Start - reitin opastuksen aloittaminen määränpäähän Välietapin antaminen Määränpäähän opastamisen aikana voit antaa uuden määränpään, jota käytetään välietappina. Sisäänsyötetty välietappi saavutetaan, ennen kuin jatketaan eteenpäin kohti matkan lopullista määränpäätä. Matkan lopullinen määränpää on se kohde, johon reitin opastus ensimmäiseksi aloitettiin. Kun määrittelet osoitteen, huomioi aina, onko kyseessä välietappi vaiko matkan lopullinen määränpää. Paina reitin opastuksen aikana näppäintä NAV, jolloin näytölle tulee navigoinnin päävalikko. Anna uusi osoite tai valitse se valmiiksi tallennettujen osoitteiden luettelosta. Stopover - määritellyn uuden määränpään valitseminen välietapiksi New destin. - meneillään olevan reitin opastuksen lopettaminen ja uuden kohteen valitseminen matkan lopulliseksi määränpääksi Huoltoaseman tai pysäköintialueen valitseminen Paina näppäintä NAV ja sitten toimintonäppäintä - Tankstelle (huoltoasema) tai - Parkplatz (pysäköintialue), jolloin järjestelmä etsii lähistöllä olevat huoltoasemat tai pysäköintialueet. Store - tallentaminen määränpäämuistiin Details - näyttää määräpäätä koskevia lisätietoja Store - tallentaminen määränpäämuistiin Start - reitin opastuksen aloittaminen määränpäähän Erityiskohteen valinta kohteeksi Paina näppäintä NAV ja sen jälkeen toimintonäppäintä - Sonderziel (erityiskohde). Town - etsintä halutun alueen keskustassa Here - etsintä olinpaikan ympäristöstä Seuraavaksi avautuu ikkuna, jossa voit hakea kohdetta avainsanan tai sellaisen hakusanan avulla, josta erityiskohteen nimi muodostaa osan. Erityiskohdetta haetaan 75 km säteellä.

RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ AMUNDSEN+ KÄYTTÖOHJEET

RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ AMUNDSEN+ KÄYTTÖOHJEET RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ AMUNDSEN+ KÄYTTÖOHJEET Johdanto Olet valinnut Škoda-autoosi radionavigointijärjestelmän Amundsen+ (myöhemmin: radionavigointijärjestelmä) kiitos luottamuksesta. Lue käyttöohje

Lisätiedot

ŠkodaAuto RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ AMUNDSEN SIMPLY CLEVER

ŠkodaAuto RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ AMUNDSEN SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ AMUNDSEN SIMPLY CLEVER Johdanto Olet valinnut Škoda-autoosi Amundsen dynaamisen radio-navigaattorijärjestelmän (myöhemmin: radionavigaattori) kiitos luottamuksesta!

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. Radio Blues Käyttöohjekirja

SIMPLY CLEVER. Radio Blues Käyttöohjekirja SIMPLY CLEVER Radio Blues Käyttöohjekirja Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita Käyttöohjekirja 2 Merkinnät käyttöohjekirjan tekstissä 2 Radio - Yleiskuva 2 Tärkeää tietoa 2 Varkaussuoja 3 Perusasetukset 3

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. Navigointijärjestelmä Amundsen+ Käyttöohjekirja

SIMPLY CLEVER. Navigointijärjestelmä Amundsen+ Käyttöohjekirja SIMPLY CLEVER Navigointijärjestelmä Amundsen+ Käyttöohjekirja Johdanto Olet valinnut ŠKODA-autoosi Amundsen+-navigointijärjestelmän (myöhemmin: radionavigaattori) kiitos luottamuksesta. Lue käyttöohje

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ CRUISE

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ CRUISE SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ CRUISE Brn-01H15 Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Radio....................................... Yleiskuva......................................

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER RADIO SWING KÄYTTÖOHJEKIRJA

SIMPLY CLEVER RADIO SWING KÄYTTÖOHJEKIRJA SIMPLY CLEVER RADIO SWING KÄYTTÖOHJEKIRJA Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita................................ 2 Käyttöohjekirja..................................... 2 Merkinnät käyttöohjekirjan

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER RADIO BOLERO KÄYTTÖOHJEKIRJA

SIMPLY CLEVER RADIO BOLERO KÄYTTÖOHJEKIRJA SIMPLY CLEVER RADIO BOLERO KÄYTTÖOHJEKIRJA Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita................................ 2 Käyttöohjekirja..................................... 2 Merkinnät käyttöohjekirjan

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. Radio Funky Käyttöohjekirja

SIMPLY CLEVER. Radio Funky Käyttöohjekirja SIMPLY CLEVER Radio Funky Käyttöohjekirja Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita Käyttöohjekirja 2 Tärkeitä ohjeita 2 Yleiskuva 3 Laitteen kytkeminen on/off 3 Äänenvoimakkuuden asetus 3 Äänen asetus 3 MENU-käyttö

Lisätiedot

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IUP Käyttöopas Suomi 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois

Lisätiedot

AUTORADIO BOLERO KÄYTTÖOHJEET

AUTORADIO BOLERO KÄYTTÖOHJEET AUTORADIO BOLERO KÄYTTÖOHJEET Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita........................... Käyttöohjekirja................................ Merkinnät käyttöohjekirjan tekstissä........

Lisätiedot

AUTORADIO SWING KÄYTTÖOHJEET

AUTORADIO SWING KÄYTTÖOHJEET AUTORADIO SWING KÄYTTÖOHJEET B1Z-6000F Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita........................... Käyttöohjekirja................................ Merkinnät käyttöohjekirjan tekstissä........

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. Navigointijärjestelmä Amundsen+ Käyttöohjekirja

SIMPLY CLEVER. Navigointijärjestelmä Amundsen+ Käyttöohjekirja SIMPLY CLEVER Navigointijärjestelmä Amundsen+ Käyttöohjekirja Tämän käyttöohjekirjan rakenne (selitykset) Tämä käyttöohjekirja on laadittu siten, että tarvittavien tietojen löytyminen ja hyödyntäminen

Lisätiedot

BeoSound 4. Täydennys

BeoSound 4. Täydennys BeoSound 4 Täydennys Valikkojärjestelmä Tämä täydennys sisältää korjauksia BeoSound 4:n opaskirjaan. Uuden ohjelmiston myötä musiikkijärjestelmässä on käytettävissä uusia ominaisuuksia. Valikkojärjestelmä

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. Infotainment Navigation Amundsen Käyttöohjekirja

SIMPLY CLEVER. Infotainment Navigation Amundsen Käyttöohjekirja SIMPLY CLEVER Infotainment Navigation Amundsen Käyttöohjekirja Tämän käyttöohjekirjan rakenne (selitykset) Tämä käyttöohjekirja on laadittu siten, että tarvittavien informaatioiden löytyminen ja hyödyntäminen

Lisätiedot

MP3-RADIO USB/SD/MMC -AUTORADION KÄYTTÖOPAS

MP3-RADIO USB/SD/MMC -AUTORADION KÄYTTÖOPAS ROCK POP EQ CLAS RDM AUTORADIO FINwww.facebook.com/denverelectronics MP3-RADIO USB/SD/MMC -AUTORADION KÄYTTÖOPAS CAU-436 1 17 11 18 7 6 12 16 CAU-436 FM/USB/SD MP3 PLAYER 14 15 TA PTY 8 VOL/SEL AF 2 19

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. BLAUPUNKT KIEL CD30 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3329679

Käyttöoppaasi. BLAUPUNKT KIEL CD30 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3329679 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. VDO DAYTON CD 413 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3701439

Käyttöoppaasi. VDO DAYTON CD 413 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3701439 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöopas. Sangean PR-D4

Käyttöopas. Sangean PR-D4 Käyttöopas Sangean PR-D4 TURVAOHJEET Lue tuotteen ohjeet tuotteen turvallisen käytön takaamiseksi ja säilytä nämä ohjeet tulevaisuuden varalle. 1. Älä käytä tuotetta veden lähellä. 2. Puhdista laite kuivalla

Lisätiedot

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. 1 Digitointi LP-levyltä CD-levylle (Ion CD Direct) Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Soittimessa voi käyttää CD-R, CD+R, uudelleen kirjoitettavia CD-RW ja CD+RW levyjä. Yhdelle levylle voi

Lisätiedot

ŠkodaAuto AUTORADIO BEAT SIMPLY CLEVER

ŠkodaAuto AUTORADIO BEAT SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto AUTORADIO BEAT SIMPLY CLEVER Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Radio....................................... Radio - Yleisesti............................... Tärkeää tietoa.................................

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER RADIO FUNKY KÄYTTÖOHJEKIRJA

SIMPLY CLEVER RADIO FUNKY KÄYTTÖOHJEKIRJA SIMPLY CLEVER RADIO FUNKY KÄYTTÖOHJEKIRJA Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita................................ 2 Käyttöohjekirja..................................... 2 Tärkeitä ohjeita....................................

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEKIRJA Radio Blues

KÄYTTÖOHJEKIRJA Radio Blues SIMPLY CLEVER KÄYTTÖOHJEKIRJA Radio Blues 5L0012771CE Johdanto Tämä käyttöohjekirja on tarkoitettu Radio Blues -järjestelmille (jäljempänä "laite"). Lue nämä käyttöohjeet huolellisesti, sillä tässä esitetyt

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. PIONEER AVIC-S1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1236045

Käyttöoppaasi. PIONEER AVIC-S1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1236045 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle PIONEER AVIC-S1. Löydät kysymyksiisi vastaukset PIONEER AVIC-S1 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

SoundGate. Bernafon SoundGate. Näppäinlukko. Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen. Puhelu. Musiikki/audio-painike. Bluetooth -painike

SoundGate. Bernafon SoundGate. Näppäinlukko. Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen. Puhelu. Musiikki/audio-painike. Bluetooth -painike Bernafon SoundGate SoundGate PIKAOHJE Näppäinlukko Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen Puhelu Musiikki/audio-painike Bluetooth -painike Akun merkkivalo Tämä ohje on vain lyhyt tiivistelmä. Tärkeä

Lisätiedot

VIANMÄÄRITYSMENETTELY SSD-NAVI (versio 3.00)

VIANMÄÄRITYSMENETTELY SSD-NAVI (versio 3.00) 1 - SISÄLLYS Asiakkaan valitus Vianmääritys Yleiskuvaus ja pinnijärjestys Luku 2 Yleinen toimintaongelma Luku 3 Ei toimintaa tai ei käynnisty (musta ruutu): Luku 3-1 Painike ei toimi Luku 3-2 Kosketusnäyttö

Lisätiedot

Automaattinen pysäytys Kun kasetti on toistettu tai nauhoitettu loppuun, se pysähtyy automaattisesti.

Automaattinen pysäytys Kun kasetti on toistettu tai nauhoitettu loppuun, se pysähtyy automaattisesti. 1. Toimintovalitsin: CD/kasetti (OFF)/RADIO 2. Taajuusaluevalitsin: FM/FM ST-alueiden valinta. 3. FM antenni: Saat parhaan mahdollisen vastaanoton vetämällä antennin ulos. 4. CD-soittimen luukku: Aseta

Lisätiedot

VIANMÄÄRITYSMENETTELY SD-NAVI (versio 1.00)

VIANMÄÄRITYSMENETTELY SD-NAVI (versio 1.00) 1 - SISÄLLYS Asiakkaan valitus Vianmääritys Yleiskuvaus ja pinnijärjestys Luku 2 Yleinen toimintaongelma Luku 3 Ei toimintaa tai ei käynnisty (musta ruutu): Luku 3-1 Painike ei toimi Luku 3-2 Kosketusnäyttö

Lisätiedot

BeoSound Opaskirja

BeoSound Opaskirja BeoSound 3000 Opaskirja BeoSound 3000 Guide BeoSound 3000 Reference book Opaskirjan sisältö 3 Bang & Olufsen -tuotteen käytön oppiminen on helppoa kahden opaskirjan avulla. Opaskirja Ohjekirja Opaskirjassa

Lisätiedot

Käyttöohje. Painikkeet:

Käyttöohje. Painikkeet: Käyttöohje Painikkeet: 1. PLAY: Päällä/pois päältä Toisto/Pysäytys 2. M: Valinta/Vahvistus 3. ON/OFF: Virtapainike soittimen päällä 4 Vol+: Äänenvoimakkuuden lisäys 5 Vol-: Äänenvoimakkuuden vähennys :

Lisätiedot

LIITÄNTÄSOVITIN ipodille KS-PD100 Ennen tämän sovittimen käyttöä

LIITÄNTÄSOVITIN ipodille KS-PD100 Ennen tämän sovittimen käyttöä LIITÄNTÄSOVITIN ipodille KS-PD100 Ennen tämän sovittimen käyttöä Viimeisin päivitys: 1. maaliskuuta 2006 1 Tuetut JVC:n autovastaanottimet Tämä sovitin tukee seuraavia JVC:n autovastaanottimia* 1 : Vuonna

Lisätiedot

Nokia autosarja CK-100 9210123/1

Nokia autosarja CK-100 9210123/1 Nokia autosarja CK-100 9210123/1 2008 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Navi ja Nokia Original Accessories -logo ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

Plantronics M70. -M90 sarja. Käyttöopas

Plantronics M70. -M90 sarja. Käyttöopas Plantronics M70 -M90 sarja - Käyttöopas Sisällysluettelo Tervetuloa 3 Pakkauksen sisältö* 4 Kielen valitseminen 5 Pariliitoksen muodostaminen 6 Kuulokkeen osat 7 Käytä turvallisesti! 7 Hallinta 8 Puheluun

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE

VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE Käyttöohje Onneksi olkoon, olet hankkinut ensiluokkaisen näytön! iloft VDS- laitteessa on handsfree- toiminto, sen värinäytön avulla voit kommunikoida ovipuhelimen

Lisätiedot

DK S FIN N PL. Ohjelmoitujen kytkentäaikojen. osoitus 5 = perjantai. Kanavien kytkentätilat Päällä = ON Poissa päältä = OFF

DK S FIN N PL. Ohjelmoitujen kytkentäaikojen. osoitus 5 = perjantai. Kanavien kytkentätilat Päällä = ON Poissa päältä = OFF DK S FIN N PL 310 784 03 TR 610 top TERMINA 1-kanavainen viikkokellokytkin Riippuu versiosta esiohjelmoituina kuluva kellonaika ja kesä-/talviajan vaihtosääntö Turvalli- suusohjeita Sähkölaitteita saa

Lisätiedot

Nokia autoluuri Asennusohje Käyttöopas

Nokia autoluuri Asennusohje Käyttöopas Nokia autoluuri Asennusohje Käyttöopas HSU-4 CUW-3 9232831 2. painos 2004-2006 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän asiakirjan sisällön jäljentäminen, jakeleminen tai tallentaminen kokonaan tai osittain

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. Infotainment Navigation Columbus Käyttöohjekirja

SIMPLY CLEVER. Infotainment Navigation Columbus Käyttöohjekirja SIMPLY CLEVER Infotainment Navigation Columbus Käyttöohjekirja Tämän käyttöohjekirjan rakenne (selitykset) Tämä käyttöohjekirja on laadittu siten, että tarvittavien informaatioiden löytyminen ja hyödyntäminen

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. BLAUPUNKT KONSTANZ CD31 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3330064

Käyttöoppaasi. BLAUPUNKT KONSTANZ CD31 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3330064 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Touchtone-käyttöliittymä (TUI)

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Touchtone-käyttöliittymä (TUI) OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Pikaopas - versio 6.x Päävalikko Soita käyttönumeroon. Kytkennän jälkeen Touchtone-käyttöliittymä ohjaa sinua Instant Communications Suite -palvelujen käytössä

Lisätiedot

TOIMINTOKUVAUS SÄHKÖISISTÄ OHJAUSJÄRJESTELMISTÄ UP833 JA UP833A

TOIMINTOKUVAUS SÄHKÖISISTÄ OHJAUSJÄRJESTELMISTÄ UP833 JA UP833A TOIMINTOKUVAUS SÄHKÖISISTÄ OHJAUSJÄRJESTELMISTÄ UP833 JA UP833A Toimintokatsaus Toiminto / Malli UP833 UP833A 1. Vesipumppu 2. Termostaattilämmitys 3. Vaahtokylpy 4. Yleisvalaistus 5. Valo 6. Vedenalainen

Lisätiedot

AUTORADIO BLUES KÄYTTÖOHJEET

AUTORADIO BLUES KÄYTTÖOHJEET AUTORADIO BLUES KÄYTTÖOHJEET Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Radio........................................ Radio - Yleiskuva............................. Tärkeää tietoa................................

Lisätiedot

Ennen päivityksen tekemistä

Ennen päivityksen tekemistä 10UPGRADEUMFin24462F1 10-10-2002 16:32 Pagina 67 Johdanto Oheisella CD-ROM:lla voidaan päivittää DVDR980 ja DVDR985* -malliset eurooppalaiset tallentavat DVD-laitteet tasolle DVDR990, johon sisältyvät

Lisätiedot

KOJELAUTA MITTARISTO. A Nopeusmittari B Polttoainemittari C Moottorin lämpömittari D Kierroslukumittari E Monitoiminäyttö (perus/laajennettu)

KOJELAUTA MITTARISTO. A Nopeusmittari B Polttoainemittari C Moottorin lämpömittari D Kierroslukumittari E Monitoiminäyttö (perus/laajennettu) F I A T C R O M A P I K A O P A S KOJELAUTA 1 Ohjauspyörän vasen vipu: ulkovalot - 2 Mittaristo - 3 Ohjauspyörän oikea vipu: tuuli- ja takalasin pyyhkijät sekä ajotietokoneen näppäimet - 4 Connect Nav+

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. KONICA MINOLTA DI251F http://fi.yourpdfguides.com/dref/590228

Käyttöoppaasi. KONICA MINOLTA DI251F http://fi.yourpdfguides.com/dref/590228 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

1. Seinäkiinnike 2. Pöytätuki 3. Paristokotelo 4. RESET -näppäin 5. C/ F -näppäin (paristokotelossa) 6. Tuuletusaukko

1. Seinäkiinnike 2. Pöytätuki 3. Paristokotelo 4. RESET -näppäin 5. C/ F -näppäin (paristokotelossa) 6. Tuuletusaukko Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Pakkauksessa on seuraavat osat: - Pääyksikkö (BAR289)

Lisätiedot

Seuraavat toiminnot suoritetaan käyttämällä LG- tallentimen kaukosäädintä.

Seuraavat toiminnot suoritetaan käyttämällä LG- tallentimen kaukosäädintä. 1 Digitointi VHS-kasetilta DVD-Ievylle Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Prosessi kestää niin kauan kuin VHS:n toisto kestää. Soittimessa voi käyttää DVD-R, DVD+R sekä uudelleen kirjoitettavia

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto AUTORADIO DANCE

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto AUTORADIO DANCE SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto AUTORADIO DANCE Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Radio....................................... Radio - Yleisesti............................... Tärkeää tietoa.................................

Lisätiedot

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TALLENNETAAN MUISTIKULLE JA MUISTIKORTILLE 1 Muistitikun

Lisätiedot

HS-8100 BLUETOOTH CAR KIT Tuotetiedot

HS-8100 BLUETOOTH CAR KIT Tuotetiedot Tuotetiedot Hands free -laite Mikrofoni Lyhyt mikrofoni 1 12 V -liitin 2 Mikrofoniliitäntä 3 Linkkipainike 4 Toiminnon merkkivalo (sininen/punainen) 5 Soittopainike 6 Äänenvoimakkuuden lisääminen (+) Käyttö

Lisätiedot

Nokia Display Headset (HS-6) -laitteen käyttöohje. 9232425 1. painos

Nokia Display Headset (HS-6) -laitteen käyttöohje. 9232425 1. painos Nokia Display Headset (HS-6) -laitteen käyttöohje 9232425 1. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote HS-6 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY

Lisätiedot

AUTORADIO BLUES KÄYTTÖOHJEET

AUTORADIO BLUES KÄYTTÖOHJEET AUTORADIO BLUES KÄYTTÖOHJEET Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita........................... Yleiskuva...................................... Tärkeitä ohjeita...............................

Lisätiedot

BT220 HEADSET. Tuotetiedot 1 Varausliitäntä 2 + -painike 3 - -painike 4 Toiminnonosoitin (sininen) 5 Akunosoitin (punainen)

BT220 HEADSET. Tuotetiedot 1 Varausliitäntä 2 + -painike 3 - -painike 4 Toiminnonosoitin (sininen) 5 Akunosoitin (punainen) Tuotetiedot 1 Varausliitäntä 2 + -painike 3 - -painike 4 Toiminnonosoitin (sininen) 5 Akunosoitin (punainen) 6 Korvanappi 7 Mikrofoni 8 Pidike 9 Varauksen osoitin (punainen) 10 Virtavalo (vihreä) Asennus

Lisätiedot

Alicante CD30 Kiel CD30 Lausanne CD30

Alicante CD30 Kiel CD30 Lausanne CD30 Radio / CD Alicante CD30 Kiel CD30 Lausanne CD30 Käyttö- ja asennusohje 2 Avaa tästä ENGLISH DEUTSCH 2 3 5 1 4 6 7 8 FRANÇAIS ITALIANO NEDERLANDS 14 13 12 11 10 9 SVENSKA ESPAÑOL PORTUGUÊS 3 KÄYTTÖELEMENTIT

Lisätiedot

E1-100 SARJA K-03 KÄYTTÖOHJEET KASO KASSAKAAPIN INSTRUCTIONS

E1-100 SARJA K-03 KÄYTTÖOHJEET KASO KASSAKAAPIN INSTRUCTIONS KASO KASSAKAAPIN E1-100 SARJA K-03 KÄYTTÖOHJEET KASO E1-100 SAFE SERIES K-03 INSTRUCTIONS Kaso Oy Lyhtytie 2, PO Box 27, FI-00751 Helsinki, Finland telephone +358 10 271 3700, fax +358 9 386 0021 sales@kaso.fi,

Lisätiedot

1. 2. 3. 4. 5. 6. Näyttö. Laitteen osat 1. Kellonaika- / herätysaika- / kalenteri-ikkuna: Näyttää radiosignaalista päivittyvän kellon, 3. 4.

1. 2. 3. 4. 5. 6. Näyttö. Laitteen osat 1. Kellonaika- / herätysaika- / kalenteri-ikkuna: Näyttää radiosignaalista päivittyvän kellon, 3. 4. Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Pakkauksessa on seuraavat osat: - Pääyksikkö (BAR283)

Lisätiedot

Käytön aloittaminen Nokia N92-1

Käytön aloittaminen Nokia N92-1 Käytön aloittaminen Nokia N92-1 Tilat Käytön aloittaminen Mallinumero: Nokia N92-1. Jäljempänä käytetään nimitystä Nokia N92. Laitteella on neljä tilaa: Suljettu tila (1), katselutila (2), avoin tila (3)

Lisätiedot

- 4 - - 5 - kytkemisestä päälle (eikä 30 sekunnin kuluessa, jolloin se etsii GSMsignaalia).

- 4 - - 5 - kytkemisestä päälle (eikä 30 sekunnin kuluessa, jolloin se etsii GSMsignaalia). kytkemisestä päälle (eikä 30 sekunnin kuluessa, jolloin se etsii GSMsignaalia). 4.4 Merkkivalojen tila A. GSM merkkivalo (Sininen): Tietoliikennesignaalin merkkivalo. Kun laite on yhdistetty GSM verkkoon,

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. Radio Bolero Käyttöohjekirja

SIMPLY CLEVER. Radio Bolero Käyttöohjekirja SIMPLY CLEVER Radio Bolero Käyttöohjekirja Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita Käyttöohjekirja 2 Merkinnät käyttöohjekirjan tekstissä 2 Yleiskuva 2 Tärkeitä ohjeita 2 Varkaussuoja 3 Käyttö - yleistä 4 Perusasetukset

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö. Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Tukiasema

Pakkauksen sisältö. Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Tukiasema Pikaopas SE888 Pakkauksen sisältö Tukiasema Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Joissakin maissa on liitettävä linjasovitin linjajohtoon ja sitten

Lisätiedot

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus Tuotetiedot Kytkennät Kytkentä VGA-TULO PC-ÄÄNITULO VGA-LÄHTÖ STEREO- LÄHTÖ TV-LÄHTÖ ANTENNI DC-TULO AUDIO-L-TULO AUDIO-R-TULO VIDEO-TULO Ohjauspaneeli S-VIDEO-TULO CH+/YLÖS CH-/ALAS VOL- VOL+/ENTER MENU/ESC

Lisätiedot

MP3/WMA FM-LÄHETIN KÄYTTÖOHJEET

MP3/WMA FM-LÄHETIN KÄYTTÖOHJEET MP3/WMA FM-LÄHETIN KÄYTTÖOHJEET OMINAISUUDET 1,5 LCD näyttö sisällerakennettu koko taajuuden FM lähetin (87,5-108,0MHz) MP3/WMA audiomuodon tuki USB muistilaitteelta tai SD kortilta Kansiojärjestelmän

Lisätiedot

ŠkodaAuto AUTORADIO BOLERO SIMPLY CLEVER

ŠkodaAuto AUTORADIO BOLERO SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto AUTORADIO BOLERO SIMPLY CLEVER Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita.......................... Yleiskuva...................................... Tärkeitä ohjeita................................

Lisätiedot

BackBeat FIT sarja. Käyttöopas

BackBeat FIT sarja. Käyttöopas BackBeat FIT 3100 -sarja Käyttöopas Sisällysluettelo Toimintojen hallinta 3 Virta, pariliitos ja lataaminen 4 Kotelon virran kytkeminen 4 Pariliitoksen muodostaminen ensimmäistä kertaa 4 Pariliitostila

Lisätiedot

Nokia Display Headset HS-69 Käyttöopas. 9250694 1. painos, FI

Nokia Display Headset HS-69 Käyttöopas. 9250694 1. painos, FI Nokia Display Headset HS-69 Käyttöopas 9250694 1. painos, FI VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA vakuuttaa täten, että HS-69-tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja sitä koskevien

Lisätiedot

Tämä Parrot Minikit + käyttöohje on tehty helpottamaan laitteesi käyttöönottoa. Lisää tietoa laitteesta ja sen käytöstä löytyy www.parrot.com.

Tämä Parrot Minikit + käyttöohje on tehty helpottamaan laitteesi käyttöönottoa. Lisää tietoa laitteesta ja sen käytöstä löytyy www.parrot.com. Pikakäyttöohje Ennen aloittamista Tietoja käyttöohjeesta Vähentääksemme turhaa paperinkulutusta Parrot Minikit + käyttöohje julkaistaan painetun version sijaan verkossa. Löytät kaikkien valmistamiemme

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SKODA NAVIGATION SYSTEM AMUNDSEN

Käyttöoppaasi. SKODA NAVIGATION SYSTEM AMUNDSEN Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle SKODA NAVIGATION SYSTEM AMUNDSEN. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Plantronics Blackwire C610 Blackwire C620

Plantronics Blackwire C610 Blackwire C620 Plantronics Blackwire C610 Blackwire C60 KÄYTTÖOPAS TERVETULOA Tervetuloa Plantronicsin kuuloketuoteperheen pariin. Plantronics tarjoaa laajan tuotevalikoiman, joka kattaa tavoitteiden ja liiketoiminnan

Lisätiedot

Scala Rider Q2 CARDO. Sisällysluettelo

Scala Rider Q2 CARDO. Sisällysluettelo CARDO Scala Rider Q2 Sisällysluettelo Johdanto...2 Pakkauksen sisältö...2 Headsetin lataus...3 Asennus ja konfigurointi...3 Vaihe 1...3 Vaihe 2 (valinnainen)...4 Vaihe 3...4 Vaihe 4...5 Headsetin kiinnitys

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA

KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA Finnish KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA Lue nämä ohjeet ja noudata niitä ennen kuin käytät laitetta. SOITTIMEN YLEISKATSAUS 1 2 3 10 8 4 5 6 9 7 11 12 13 14 15 16 17 18 15 19 20 SÄÄTIMIEN

Lisätiedot

Nokia langaton audioyhteyslaite AD-42W 9247810/1

Nokia langaton audioyhteyslaite AD-42W 9247810/1 Nokia langaton audioyhteyslaite AD-42W 9247810/1 VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote AD-42W noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä. Vaatimustenmukaisuusilmoituksesta

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

JOHDANTO... 2 Ohjeita... 2 - Ajoturvallisuus... 2 - Radiovastaanoton olosuhteet... 2 - Huolto ja ylläpito... 2 - CD-levy... 2 Tekniset tiedot...

JOHDANTO... 2 Ohjeita... 2 - Ajoturvallisuus... 2 - Radiovastaanoton olosuhteet... 2 - Huolto ja ylläpito... 2 - CD-levy... 2 Tekniset tiedot... F I A T C R O M A Ä Ä N E N T O I S T O J Ä R J E S T E L M Ä SISÄLLYS JOHDANTO... 2 Ohjeita... 2 - Ajoturvallisuus... 2 - Radiovastaanoton olosuhteet... 2 - Huolto ja ylläpito... 2 - CD-levy... 2 Tekniset

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Moi Vastaajan käyttöohje 1/6

Sisällysluettelo. Moi Vastaajan käyttöohje 1/6 1/6 Sisällysluettelo 1 Vastaaja 3 1.1 Hyödyllistä tietoa vastaajasta 3 1.2 Vastaajan käyttöönotto 3 1.3 Vastaajan numero 3 1.4 Viestien kuuntelu 4 1.5 Vastaajan käyttö ulkomailla 4 1.6 Vastaajan tunnusluku

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. Infotainment Radio Bolero Käyttöohjekirja

SIMPLY CLEVER. Infotainment Radio Bolero Käyttöohjekirja SIMPLY CLEVER Infotainment Radio Bolero Käyttöohjekirja Tämän käyttöohjekirjan rakenne (selitykset) Tämä käyttöohjekirja on laadittu siten, että tarvittavien informaatioiden löytyminen ja hyödyntäminen

Lisätiedot

Puhelinnumeroiden lataaminen laitteesta tietokoneelle

Puhelinnumeroiden lataaminen laitteesta tietokoneelle OHJE 1/9 Yleistä Saunalahti on lähettänyt asiakkaillemme uuden SIM kortin. Kaikki Saunalahden SIM kortit tulevat vaihtumaan jollakin aikajaksolla Saunalahden siirryttyä palveluoperaattorista virtuaalioperaattoriksi.

Lisätiedot

DAB-Radio / CD / MP3 / MMC. Woodstock DAB52. Käyttö- ja asennusohje. http://www.blaupunkt.com

DAB-Radio / CD / MP3 / MMC. Woodstock DAB52. Käyttö- ja asennusohje. http://www.blaupunkt.com DAB-Radio / CD / MP3 / MMC Woodstock DAB52 Käyttö- ja asennusohje http://www.blaupunkt.com 2 Avaa tästä ENGLISH DEUTSCH 1 2 3 4 5 6 7 8 9 FRANÇAIS ITALIANO NEDERLANDS 16 15 14 13 12 11 10 SVENSKA ESPAÑOL

Lisätiedot

Tärkeää: Nähdäksesi täydentäviä ohjeita, katso yksityiskohtaisempi käyttöohje (97711) osoitteessa www.fermax.com.

Tärkeää: Nähdäksesi täydentäviä ohjeita, katso yksityiskohtaisempi käyttöohje (97711) osoitteessa www.fermax.com. SMILE PERUSNÄYTTÖ Tärkeää: Nähdäksesi täydentäviä ohjeita, katso yksityiskohtaisempi käyttöohje (97711) osoitteessa www.fermax.com. Näppäimet Audio ja lopetusnäppäin Vastaanota puhelu tällä näppäimellä

Lisätiedot

PIKAOPAS MODEM SETUP

PIKAOPAS MODEM SETUP PIKAOPAS MODEM SETUP Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM SETUP FOR NOKIA 6310i -OHJELMAN ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN MODEEMIKSI...2

Lisätiedot

Setup Utility (Tietokoneen asetukset) -apuohjelma. Oppaan osanumero:

Setup Utility (Tietokoneen asetukset) -apuohjelma. Oppaan osanumero: Setup Utility (Tietokoneen asetukset) -apuohjelma Oppaan osanumero: 389194-352 Joulukuu 2005 Sisällysluettelo 1 Setup Utility (Tietokoneen asetukset) -apuohjelman käyttö 2 Setup Utility (Tietokoneen asetukset)

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

Doro Secure 580IP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IP Käyttöopas Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. 1. Virta päälle/pois 2. Kuulokemikrofoniliitäntä 3. Laturin liitäntä

Lisätiedot

OHJEET SUOMI MEDIA PLAYER KOTELO CMP-MOBPLAY10 CMP-MOBPLAY30. Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin.

OHJEET SUOMI MEDIA PLAYER KOTELO CMP-MOBPLAY10 CMP-MOBPLAY30. Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin. MEDIA ER KOTELO CMP-MOB10 CMP-MOB30 OHJEET SUOMI Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin. 1. Pakkauksen sisältö 1 Media player kotelo Kantolaukku Kaukosäädin Verkkomuuntaja

Lisätiedot

Pikaopas. Multimedia / Multimedia Navi Pro. Räätälöinti

Pikaopas. Multimedia / Multimedia Navi Pro. Räätälöinti Pikaopas Multimedia / Multimedia Navi Pro Päävalikosta on helppo pääsy kaikkiin sovelluksiin. Alapalkista pääsee nopeasti seuraaviin: Räätälöinti Koskee Multimedia Navi Pro -järjestelmää. Kun Infotainment-järjestelmä

Lisätiedot

ŠkodaOctavia Tour AUTORADIO SYMPHONY SIMPLY CLEVER

ŠkodaOctavia Tour AUTORADIO SYMPHONY SIMPLY CLEVER ŠkodaOctavia Tour AUTORADIO SYMPHONY SIMPLY CLEVER Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Radio....................................... Radio - Yleiskuva.............................. Tärkeää tietoa.................................

Lisätiedot

TDC Skaala. PIKAKÄYTTÖOHJE SPA9x2 PUHELIMILLE

TDC Skaala. PIKAKÄYTTÖOHJE SPA9x2 PUHELIMILLE TDC Skaala PIKAKÄYTTÖOHJE SPA9x2 PUHELIMILLE 1 PUHELIMEN PAINIKKEET JA TOIMINNOT HUOM: Voit käyttää vain yhtä laitetta kerrallaan: luuria, sankaluuria tai kaiutinta. Vaihtaaksesi näiden välillä puhelun

Lisätiedot

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 Copyright 2002 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään 9354501 Issue 2 Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650:N ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN

Lisätiedot

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo Sivu 1 / 11 Kuvien siirto kamerasta Lyhyesti Tämän oppaan avulla voit: - käyttää tietokoneen omaa automaattista kopiointiin tai siirtoon tarkoitettua toimintaa kuvien siirtoon kamerasta tai muistikortista

Lisätiedot

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Hälytysjärjestelmän kauko-ohjain Asetusopas - Finnish Arvoisa asiakas Tässä oppaassa on tietoja ja ohjeita siitä, miten eräitä toimintoja otetaan käyttöön

Lisätiedot

DNA KOTILUURI KÄYTTÖOHJEET

DNA KOTILUURI KÄYTTÖOHJEET DNA KOTILUURI KÄYTTÖOHJEET DNA Kotiluuri -liittymä on perinteisellä kiinteällä lankaliittymänumerolla matka viestinverkossa toimiva liittymä. Voit soittaa minne tahansa ja siihen voi soittaa mistä vain,

Lisätiedot

DIGITAALINEN TALLENTAVA SOITIN MP-122/222/522/1022 KÄYTTÖOHJE

DIGITAALINEN TALLENTAVA SOITIN MP-122/222/522/1022 KÄYTTÖOHJE DIGITAALINEN TALLENTAVA SOITIN MP-122/222/522/1022 KÄYTTÖOHJE 1: SÄÄTIMET S1. LCD S2. REW / haku ylös / MENU / FF /haku alas S3. Äänenvoimakkuuden lasku - S4. Äänenvoimakkuuden nosto + S5. Virta päälle

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

Touch Memo -laitteen käyttöopas

Touch Memo -laitteen käyttöopas Touch Memo -laitteen käyttöopas Kiitos, että olet ostanut Touch Memo -äänimerkkauslaitteen. Lue tämä käyttöohje huolellisesti läpi ennen laitteen käyttöä ja huomioi varotoimenpiteet. Säilytä käyttöohje

Lisätiedot

Pysäytettyjen töiden tulostus ja poisto Kun tulostuksessa ilmenee asetteluvirheitä Verify print -työt Reserve print -työt

Pysäytettyjen töiden tulostus ja poisto Kun tulostuksessa ilmenee asetteluvirheitä Verify print -työt Reserve print -työt Kun työ lähetetään tulostimeen, tulostinajurissa voidaan määrittää, että työ säilytetään muistissa. Kun tämä pidätetty työ halutaan tulostaa, se määritetään tulostettavaksi tulostimen käyttöpaneelin valikoissa.

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP COMPAQ PRESARIO F760EM. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP COMPAQ PRESARIO F760EM käyttöoppaasta ( tiedot,

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. Radio Swing Käyttöohjekirja

SIMPLY CLEVER. Radio Swing Käyttöohjekirja SIMPLY CLEVER Radio Swing Käyttöohjekirja Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita Käyttöohjekirja 2 Merkinnät käyttöohjekirjan tekstissä 2 Yleiskuva 2 Tärkeitä ohjeita 2 Varkaussuoja 3 Perusasetukset 3 Radiokäyttö

Lisätiedot

SAC RDS Futurline MAX Tupla-robotin ohjeet näytteenottoon ja päivämaidon lähetykseen

SAC RDS Futurline MAX Tupla-robotin ohjeet näytteenottoon ja päivämaidon lähetykseen RDS - ohjeet 1 (18) SAC RDS Futurline MAX Tupla-robotin ohjeet näytteenottoon ja päivämaidon lähetykseen Näytteenoton aloittaminen Shuttlen säädöt robotilla Telineen vaihto Näytteenoton lopettaminen Näyteraportin

Lisätiedot

Ontech Teleswitch 9001A Ontech Teleswitch 9003

Ontech Teleswitch 9001A Ontech Teleswitch 9003 Ontech Teleswitch 9001A Ontech Teleswitch 9003 Käyttöohjeet Tervetuloa! Onnittelut laitteen Ontech Teleswitch 9001A valinnasta. Toivomme, että sinulle on tästä tuotteesta paljon iloa ja hyötyä, että sen

Lisätiedot

Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin.

Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Tässä tuotteessa on seuraavat ominaisuudet: - Radiosignaalista

Lisätiedot