SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ CRUISE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ CRUISE"

Transkriptio

1 SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ CRUISE

2 Brn-01H15

3 Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Radio Yleiskuva Tärkeitä ohjeita Varkaussuoja Perusasetukset Radio CD-soitin Navigaattori Yleistä Opastus kohteeseen

4 2 Radio Radio Yleiskuva A1 Kierto-/painonuppi Jonkin toiminnon tai alivalikon merkitseminen, arvon asettaminen (kiertämällä) Jonkin toiminnon tai alivalikon valinta, asetetun arvon vahvistaminen (painamalla) A2 ja : Eteen/taakse -nuolinäppäimet vaikuttavat aktiivisena olevaan äänilähteeseen. Radion kuuntelu - paina lyhyesti: aseman vaihtaminen; paina pitkään: maanuaalinen asemahaku CD:n kuuntelu - paina lyhyesti: kappaleen vaihto; paina pitkään: pikaselaus eteen-/ taakse A3 Kytkeminen on/off: Kytke navigointijärjestelmä kierto-/painonupilla on/off nuppia painamalla. Säädä äänen voimakkuutta nuppia kiertämällä. A4 Aluevalintanäppäimet INFO toistaa opastuksen aikana äskeisen puheohjeen ja näyttää kohteena oleva päämäärän, nykyisen sijainnin (osoite) ja koordinaatit. RADIO kytkee radion kuunteluun, vaihtaa radion kuuntelutilassa aaltoalueen. CD kytkee CD:n kuunteluun. NAV siirtää navigointiin. TRAFFIC näyttää tallennetut TMC-liikennetiedotteet (Traffic- Message-Channels). SETUP käyttöaluekohtaiset asetusten säädöt. A5 Näytössä olevat painikkeet.. Toiminto näkyy näytön kulmassa. Kulmasulut osoittavat, että toiminto ei ole käytettävissä (esim. [DELETE] (poista), kun mitään poistettavaa ei ole). A6 Painike äänen laadun säätöä varten A7 CD-asema A8 Näyttö A9 CD:n poistopainike - paina lyhyesti, levy poistetaan levyasemasta. A10 Painike lippumerkin asettaminen. A11 Painike takaisin edelliseen valikkokohtaan tai asetukseen. Tunnuksella * merkityt varusteet kuuluvat ensiasennuksena vain tiettyihin malliversioihin tai ne ovat saatavana erikoisvarusteina vain joihinkin malleihin. Tärkeitä ohjeita Takuu Laitteen takuuehdot ovat samat kuin uuden auton. Takuuajan päättymisen jälkeen voidaan korjausta tarvitseva laite vaihtaa edullisesti peruskunnostettuun uudenveroiseen laitteeseen, jolla on varaosatakuu. Edellytyksenä on, että laitteen kotelossa ei ole vaurioita eikä laitetta ole yritetty ammattitaidottomasti korjata. Takuu koskee vahinkoja, jotka eivät ole aiheutuneet järjestelmän taitamattomasta käytöstä tai ammattitaidottomasta korjausyrityksestä. Laitteessa ei saa olla ulkopuolista vauriota. Navigointijärjestelmän käyttö Ajaminen vaatii kuljettajan koko keskittymiskyvyn. Navigaattorin runsas varustelu ja lukuisat yksityiskohdat sisältävät - ajanvietteen lisäksi - monipuolista tietoa, joka auttaa kuljettajaa ajamaan kohteeseen nopeasti ja turvallisesti.

5 Radio 3 Käytä navigaattoria ja sen monia mahdollisuuksia vain silloin, kun ajoolosuhteet sen sallivat. Säädä äänenvoimakkuus niin, että voit kuulla hälytysajoneuvojen äänimerkit (poliisi-, sairaankuljetus- ja paloautot). HUOMIO! Keskity ensisijaisesti auton ajamiseen! Auton kuljettaja on vastuussa liikenneturvallisuudesta. Käytä navigaattoria siten, että säilytät auton hallinnan kaikissa tilanteissa! Ennen navigaattorin käyttöönottoa Noudata liikennesääntöjä. Teiden- ja paikannimet ovat saattaneet muuttua. Levylle tallennetut tiedot eivät ehkä enää vastaa tien tai paikan muuttunutta nimeä. Navigaattorin laskema reitti on ajosuositus kohteeseen. Ota huomioon pysähtymiskiellot, liikennevalot, yksisuuntaiset kadut, kaistanvaihtokiellot, kanavat ja lautat. HUOMIO! Liikennesäännöt ovat ensisijaisia, jos ajo-ohje ja liikennesäännöt ovat ristiriidassa. Varoitus! Jos laitat soittimeen toista CD-levyä, kun soitin poistaa edellistä levyä, saattaa CD-soitin rikkoutua. Huomaa, että CD-levyn poistaminen kestää poistopainikkeen painamisen jälkeen muutamia sekunteja. Tänä aikana CD-aseman peitelevy on auki. Odota, kunnes CD-levy on poistettu soittimesta. Työnnä uusi CD-levy soittimeen vasta sitten. Käsittele nuppeja ja painikkeita varoen, jotta ne eivät vahingoitu. Laitteen käyttämiseen riittää kevyt painallus. Huomaa, että kääntö- ja painonupeissa on rajoittimet rikkoutumisen estämiseksi. Huomaa, että likaantunut tai naarmuuntunut navigointi-cd saattaa toimia hitaasti tai häiritä järjestelmän toimintaa. Näyttö Näyttöä pitää käsitellä varoen, sillä sormenpäistä tai kosketuksista terävillä esineillä voi syntyä jälkiä ja naarmuja. Puhdista sormenjäljet näytöstä pehmeällä kankaalla ja tarvittaessa puhtaalla alkoholilla. Älä käytä liuottimia, kuten bensiiniä tai tärpättiä. Nämä vahingoittavat näyttöä. Varkaussuoja Varkaudeneston ohjelmointi Radiossa on Komfort-turvakoodi. Turvakoodi tallennetaan ensimmäisellä käyttöönottokerralla sekä radion että auton muistiin. Jos autosta on ollut akku irrotettuna, kytke ensin virta autoon ja vasta sitten radioon. Jos haluat asentaa radion toiseen autoon, on myös turvakoodi syötettävä. Ota tässä tapauksessa yhteys Škoda-huoltoon tai Škoda-maahantuojaan. Koska laite toimii vain turvakoodin syöttämisen jälkeen, varastetun radion käyttö on lähes mahdotonta lisäominaisuus auton hyvään varkaussuojaan. Koodi on tallennettu mittaristoon. Tarvittaessa uusintakoodaus tapahtuu sieltä automaattisesti (Komfort-koodaus). Koodin käsinsyöttö uudelleen ei siten yleensä ole tarpeen.

6 4 Radio Koodin syöttö Perusasetukset Laitteen kytkeminen on / off Kytke laite tilaan on / off painamalla kierto-/painonuppia A3. Kuva 1 PIN-koodin syöttäminen Jos otat virta-avaimen virtalukosta, laite kytkeytyy automaattisesti tilaan off. Voit avata radion uudelleen kierto-/painonupista A3. Jos auton moottori ei ole käynnissä, radiosta katkeaa virta automaattisesti noin tunnin kuluttua auton akun säästämiseksi. Jos olet kytkenyt radiosta virran ottamalla avaimen pois virtalukosta, radio kytkeytyy päälle, kun taas kytket avaimella virran autoon. Kytke autoon virta ja kytke sitten radioon virta. Syötä turvakoodi nupista A1. Vahvista turvakoodi painamalla pitkään nuppia A1. Käyttö - yleistä Jos vahvistat väärin syötetyn koodin, voit syöttää koodin uudelleen yhden kerran. Jos syötät koodin vielä toisen kerran väärin, laite lukkiutuu noin tunniksi. Vasta noin tunnin kuluttua, kun radiossa on ollut koko ajan virta kytkettynä ja auton virta-avain virtalukossa, voit syöttää turvakoodin jälleen. Jaksotus - kaksi yritystä, yksi tunti lukitusta - jatkuu edelleen. Korjaa virheellinen syöttö näppäimillä (takaisin) AB ja (eteenpäin) AC ja DELETE (poista) A. Kun olet syöttänyt nelinumeroisen koodin, näyttöön tulee OK AD. Kuva 2 Esimerkkivalikko Valikkokohdan merkitseminen ja valitseminen Kierrä nuppia A1, kunnes ylä- ja alaviivat esittävät haluamasi valikkokohdan korostettuna kuva 2 A. Valitse kohta painamalla nuppia A1.

7 Radio 5 Arvon asettaminen Kierrä nuppia A1, kunnes haluamasi arvo on asetettuna. Vahvista asetus nuppia A1 painamalla. Rullausjana sivu 4, kuva 2 AB osoittaa, että valikkokohtia tulee näkyviin lisää, kun siirrät vierityspalkkia alaspäin. Kulmasulut osoittavat, että toiminto ei ole käytettävissä (esim. [Fader] autossa, jossa ei ole kaiuttimia takana). Merkistä voit avata seuraavan alivalikon. Merkki osoittaa valitun asetuksen (esim. kuunneltavan radioaseman). Joitakin toimintoja voi vain kytkeä päälle tai pois. Neliö valikkotekstin takana osoittaa, että toiminto on kytkettynä. Tyhjä ruutu osoittaa, että toiminto ei ole kytkettynä. Järjestelmäasetukset Paina näppäintä SETUP ja valitse painike SYSTEM. Valitse seuraavista asetuksista: Menu language (valikon kieli) - valikon kieli näyttöön ja puheohjeisiin Unit of measurement (yksikkö) etäisyyksien näyttö maileina tai kilometreinä Time setting (ajan asettaminen) - manuaalinen ajan asettaminen Normaalisti navigaattori ottaa ajan auton mittaristosta Default settings - tehdasasetukset Ääniasetukset Paina näppäintä ja aseta haluamasi arvo nupista A1. Valitse seuraavista asetuksista: Balance - äänenvoimakkuus autossa oikealla ja vasemmalla puolella; Fader* - äänenvoimakkuus autossa edessä ja takana; Treble - korkeat äänet (diskantti); Mid-range* - keskialue; Bass - matalat äänet; Volume settings (äänenvoimakkuus) - eri äänilähteiden oma äänenvoimakkuuden säätö Äänenvoimakkuuden asetukset Traffic report (liikennetiedotteet) - liikennetiedotteiden äänenvoimakkuus; Navigation volume (navigaattorin äänenvoimakkuus) - navigaattorin puheohjeiden äänenvoimakkuus; Telephone volume* (puhelimen äänenvoimakkuus) - puhelinkeskustelun äänenvoimakkuus; Switch-on volume (kytkentävoimakkuus) - äänenvoimakkuus laite päälle kytkettäessä; GALA - (lyhenne = Geschwindigkeits-Abhängige-Lautstärke-Anpassung). Radio lisää äänenvoimakkuutta automaattisesti ajonopeuden kasvaessa Näytön asetukset BRIGHTNESS (kirkkaus) - näytön kirkkauden säätö DISPLAY OFF (näyttö pois päältä) sammuttaa näytön Kytke näyttö päälle painamalla näytön painiketta tai mitä tahansa laitenäppäintä.

8 6 Radio Radio Radiokäyttö Aseman valinta Aaltoalueet Napauta painiketta BAND (aaltoalue). Valitse nupista A1 aaltoalue FM tai AM. Manuaalinen asemahaku Napauta painiketta MANUAL. Etsi haluamasi taajuus kääntämällä nupista A1. Paina näppäintä RADIO. Kuva 3 Radion päävalikko A Painikkeet: MEMORY vaihtaa asemaluettelosta tallennusluetteloon ja päinvastoin BAND vaihtaa aaltoalueen AM ja FM välillä. MANUAL taajuuden säätö käsin. SCAN asemahaun aloittaminen / pysäyttäminen AB Radion käyttötilan ja taajuusalueen näyttö AC Kuunneltavan radioaseman näyttö AD Teksti TP (= Traffic Program) aseman nimen yhteydessä (esim. asemaluettelossa tai asemien tallennusluettelossa) osoittaa, että liikennetiedotteiden vastaanotto on kytketty päälle. AE Liikennetiedotteita lähettävien asemien näyttö AF TMC osoittaa, että kuunneltava radioasema on TMC-asema (Traffic-Message- Channel). SCAN-toiminto Paina painiketta SCAN. Valittuna olevan aaltoalueen asemia toistetaan vähän aikaa (10 sekuntia). Paina uudelleen painiketta SCAN. Toiminto lopetetaan. Valittuna ollut asema kuuluu jälleen. Kuunneltava radioasema näytetään asemaluettelossa symbolilla. Säännöllisesti liikennetiedotteita lähettävät asemat on merkitty tunnuksella TP (Traffic Programm). Radioasemat, jotka lähettävät lisäksi TMC-tiedotteita (Traffic- Message-Channel), on merkitty lisäksi tunnuksella TMC. Jos kuuntelet TMCasemaa, laite ottaa taustalla vastaan TMC-tiedotteita. TMC-tiedotteet saat esille näppäimellä TRAFFIC. Tarvitset niitä dynaamisessa päämäärään opastuksessa. Jos näppäin MEMORY (tallennus) on mustapohjaisena, olet muistiluettelossa. Voit valita tällöin asemia vain tallennusluettelosta. Poistu tallennusluettelosta painamalla näppäintä MEMORY (tallennus). Jos et ole valinnut mitään 5 sekunnin aikana, radio vaihtaa automaattisesti asemaluettelosta takaisin päävalikkoon.

9 Radio 7 Aseman tallentaminen Aseman tallentaminen Paina näppäintä RADIO. Valitse asema, jonka haluat tallentaa. Avaa asemaluettelo painamalla näppäintä MEMORY (tallennus). Valitse ylin valikkokohta Store station... (tallenna asema), jossa pisteiden kohdalla näytetään kuunneltava asema. Valitse nuppia A1 kiertämällä vapaa tallennuspaikka tai tallennusluettelossa korvattava asema. Jos heti painat nuppia A1, laite ehdottaa jotakin tallennuspaikkaa. Vahvista näytetty paikka nuppia A1 painamalla. Koko asemaluettelon päivittäminen Paina näppäintä MEMORY (tallennus) ja sen jälkeen painiketta SCAN. Valitse nupista A1 Station list update (päivitä tallennusluettelo). Paina nuppia A1. Näytetään ilmoitus: Updating station list... (tallennusluetteloa päivitetään). Keskeytä toiminto nupista A1 painamalla. Tallennusluettelon tyhjentäminen Paina näppäintä RADIO ja sen jälkeen näppäintä SETUP. Valitse valikkokohta Delete memory list (tyhjennä tallennusluettelo). Vahvista poisto napauttamalla painiketta Yes (kyllä). Kun olet tallentanut aseman luetteloon tai valinnut aseman luettelosta, laite vaihtaa näytön 5 sekunnin kuluttua takaisin radion päävalikkoon. Olet kuitenkin edelleen valikossa Tallennusluettelo. Teksti MEMORY (tallennus) on edelleen aktivoituna ja voit valita näppäimillä ja vain jo tallennusluetteloon tallennettuja asemia. Jos haluat valita uuden aseman ja tallentaa sen luetteloon, paina painiketta MEMORY, jotta pääset asemaluetteloon tai painiketta SCAN tai MANUAL uuden radioaseman hakemiseksi. Voit tallentaa FM-aaltoalueelta 18 ja AM-aaltoalueelta 12 asemaa. Poistu valikosta painiketta MEMORY painamalla. Tallennetun aseman haku Aseman valinta tallennusluettelosta Paina näppäintä RADIO ja sen jälkeen painiketta MEMORY (tallennus). Valitse asema nuppia A1 painamalla. Siirry muille asemille näppäimillä ja. Asemaluettelo päivittyy tällöin automaattisesti. Voit päivittää tämän myös käytön aikana. RDS-toiminnot RDS ( Radio Data System ) on järjestelmä, joka lähettää radiosignaalin mukana ohjelmatietoja ja muita lisäpalveluja. Samalla järjestelmä jäljittää kuunneltavaa asemaa taajuudesta riippumatta. Kun RDS-radioaseman signaali on riittävä, näytössä on taajuuden sijasta aseman nimi. Jos asema lähettää RDS-informaatiota juuri silloin, kun tallennat asemaa tallennusluetteloon, saattaa aseman nimi tallentua väärin. Radioaseman nimen muuttaminen Voit muuttaa aseman nimen manuaalisesti. Valitse tallennettu asema. Odota, kunnes näyttöön tulee aseman oikea nimi. Paina sitten nuppia A1.

10 8 Radio Liikennetiedotteet TP Paina näppäintä RADIO ja sen jälkeen painiketta SETUP. Kytke nupista A1 Traffic program (liikennetiedotteet) on tai off. Jos TP-toiminto on valittuna, laite vastaanottaa liikennetiedotteita lähettävää asemaa kuunneltavasta asemasta riippumatta. Liikennetiedotteen vastaanotto ilmaistaan näytössä tekstillä Traffic report. Liikennetiedotteen vastaanotto Keskeytä liikennetiedotteen kuuntelu painamalla nuppia A1. (Näytön teksti: Cancel - keskeytä.) TP-toiminto pysyy kuitenkin kytkettynä. Jos TP-toiminnon ollessa kytkettynä valitset radioaseman, joka ei lähetä liikennetiedotteita tai jos TP-toimintoa kytkettäessä ei ole valittu liikenneradioasemaa, kuuluu lyhyt merkkiääni. Kirjainten TP sivu 6, kuva 3 AD tilalle kehyksen sisään tulee kaksi viivaa. TP-toiminto pysyy kuitenkin kytkettynä. Jos nyt vaihdat toiseen äänilähteeseen (esim. CD-soittimeen), laite vaihtaa taustalla automaattisesti TP-radioasemalle. Tämän aseman liikennetiedotteet kuuluvat toista äänilähdettä kuunneltaessakin. Ajo-opastuksen aikana näytetään joko kaikki liikennetiedotteet tai vain lasketulle reitille kohdistuvat, asetuksista riippuen. Navigaattori tutkii taustalla, onko olinpaikan lähellä liikennetiedotteita lähettävää asemaa. Kuunneltava radioasema ei välttämättä lähetä liikennetiedotteita. Navigaattori voi arvioida ja tallentaa liikennetiedotteita vain, jos laitteen muistiin on tallennettu alueen navigointidata tai laite voi hakea datan laitteeseen asetettuna olevalta navigointi-dvd:ltä. Dynaamisen opastuksen laatu riippuu lähetetyistä liikennetiedotuksista. Niiden sisällöstä vastaavat radioasemien liikennetoimittajat. CD-soitin CD-levy soittimeen TMC-liikennetiedotteen näyttö Liikennetiedotteita käytetään ajo-opastuksen aikana reitin automaattiseen optimointiin liikennehäiriön sattuessa. Käyttö riippuu laitteen asetuksista. Hae liikennetiedotteet näyttöön luettelona napauttamalla käyttöaluenäppäintä TRAFFIC. Nupin A1 avulla voit hakea näytettävään ilmoitukseen lisätietoa. Voit ajo-opastuksen alkaessa ottaa selvää liikennetilanteesta reittisi varrella, tarvittaessa voit muuttaa reittiä. Ajo-opastuksen aikana näytetään joko kaikki liikennetiedotteet tai vain lasketulle reitille kohdistuvat, asetuksista riippuen. Kuva 4 CD-päävalikko, soitettavana on toinen CDlevy AB CD-vaihtimesta A. Paina näppäintä CD. Jos soittimessa on CD-levy, toisto jatkuu siitä, mihin se on viimeksi jäänyt. Työnnä CD-levyä varovasti levypesään A7, kunnes laite vetää levyn sisään. Toisto alkaa automaattisesti.

11 Radio 9 A Painikkeet: CHANGER (vaihtaja) - siirtää radioon liitettyyn CD-vaihtajaan*; Jos autossa ei ole CD-vaihtajaa, tätä toimintoa ei ole. MIX satunnaistoisto; kappaleet toistetaan satunnaisessa järjestyksessä; SCAN CD:n sisällön selaus; AB Toistettavan CD:n numero; AC Toistettavan kappaleen numero; AD Soittoaika; AE Merkki: valittuna oleva radioasema on liikenneradioasema. AF Toistettavan kappaleen numero; AG Merkki: valittuna oleva radioasema on TMC-radioasema (Traffic-Message- Channel). CD-soittimen käyttö Kappaleen valitseminen CD-levyn toiston aikana voit valita edellisen tai seuraavan kappaleen painikkeella tai. Pikaselaus; pidä painettuna näppäintä tai. MIX Kappaleiden satunnaistoisto Napauta painiketta MIX. SCAN-toiminto Aloita koko CD:n sisällön selaus painamalla painikketta SCAN. Jokaisen kappaleen alusta toistetaan 10 sekuntia. Jos soitin ei pysty lukemaan siihen asetettua CD-levyä, näyttöön tulee ilmoitus CD error (CD-virhe). ita mp3-tallenteiden käyttöön Mp3-tiedostojen ja tallennuslaitteiden vaatimukset CD-ROM, CD-R, CD-RW koko 650 MB tai 700 MB. CD-levyjen oltava standardin ISO 9660-Level 2 ja Joliet-tiedostojärjestelmän (single session ja multisession) mukaisia. Tiedoston nimessä saa olla enintään 64 merkkiä. Hakemistorakenteessa saa olla enintään 8 tasoa. Mp3-tiedoston kappaleen, esittäjän ja albumin nimi voidaan näyttää, mikäli näistä tiedoista on ID3-tag. Jos ID3-tagia ei ole, näytetään hakemiston tai tiedoston nimi. Mp3-tiedostojen kuuntelu MIX-toiminto Paina näppäintä MIX. Kappaleiden toisto satunnaisessa järjestyksessä alkaa. SCAN-toiminto Voit selata koko CD:n sisältöä painiketta SCAN painamalla. Jokaisen kappaleen alusta toistetaan 10 sekuntia. Samalla näytetään kappaleen numero. Lisätietojen näyttäminen Paina CD-kuuntelussa näppäintä SETUP ja painiketta SYSTEM (järjestelmäasetukset). Kytke nupista A1 lisätietojen näyttö käyttöön tai pois käytöstä.

12 10 Radio ita CD-levyjen käsittelyyn Toisto hyppii Huonoilla teillä ja olosuhteissa, joissa on voimakasta tärinää, CD-levyn toisto saattaa hyppiä. juuttua paikalleen. CD-levyjä on aina käsiteltävä huolellisesti ja niitä on säilytettävä suojakoteloissaan. Kondensoituminen Kylmällä ilmalla ja sateen jälkeen CD-soittimeen voi tiivistyä (kondensoitua) kosteutta. Tämä voi aiheuttaa toiston hyppimistä tai jopa estää levyn toistamisen kokonaan. Odota, että kosteus haihtuu. Vihjeitä CD-levyjen hoitamiseen Jos CD-levy on likaantunut, älä hankaa sitä kehän suuntaisesti vaan pyyhi pehmeällä nukkaamattomalla kankaalla keskeltä ulospäin. Jos levy on pahasti likaantunut, suosittelemme sen puhdistamista erityisellä CD-levyn puhdistusaineella. Pyyhi CD-levyä nytkin keskeltä ulospäin, ei kehän suuntaisesti. Anna lopuksi levyn kuivua. HUOMIO! CD-soitin kuuluu laserluokkaan 1. Älä avaa soitinta. Näkymätön lasersäde aiheuttaa loukkaantumisvaaran. CD-soittimessa ei ole osia, joita pitää huoltaa tai jotka voisit korjata itse. Jos CD-soittimeen tulee vika, käänny aina ammattiliikkeen puoleen. Varoitus! Älä käytä CD-levyn puhdistamiseen bensiiniä, ohenteita tai äänilevyjen puhdistusaineita. Ne saattavat vahingoittaa CD-levyn pintaa. Älä jätä CD-levyä suoraan auringonpaisteeseen! Älä kirjoita CD-levyyn äläkä liimaa siihen tarroja! Epäpuhtaudet ja vauriot CD-levyssä voivat vaikeuttaa informaation lukemista. Lukemisvirheet riippuvat likaantumisen tai mekaanisten vaurioiden laajuudesta. Syvät naarmut aiheuttavat lukemisvirheitä, jolloin CD:n soitto voi hyppiä tai

13 Navigaattori 11 Navigaattori Yleistä Navigointijärjestelmän käyttöön liittyvät turvallisuusohjeet Laite laskee reitin joka kerta uudelleen, jos et noudata ajo-opastusta tai poikkeat reitiltä. Laskenta kestää muutaman sekunnin. Vasta tämän jälkeen laite opastaa jälleen. Puutteelliset navigointitiedot Navigointilaite ei voi ottaa vastaan GPS-satelliitin lähettämää dataa, kun ajat tiheän lehvästön alla tai autohallissa, alikulkutunnelissa tai maantietunnelissa. Navigaattori suunnistaa silloin vain ajoneuvon antureiden avulla. Navigaattori yrittää johtaa auton kohteeseen, vaikka navigointi-cd on jollain alueella puutteellinen tai alueen tiedot puuttuvat kokonaan. Huomaa, että ajoohjeet saattavat silloin olla virheelliset. Esimerkiksi yksisuuntaiset kadut tai teiden luokittelu (moottoritiet, maantiet) saattaa puuttua kokonaan tai olla epätäydellinen. HUOMIO! Noudata liikennesääntöjä navigaattorin suosituksista huolimatta. Ajo-ohjeet saattavat poiketa todellisesta tilanteesta esim. tietyömaiden tai vanhentuneen navigointidatan vuoksi. Aja silloin todellisen tilanteen mukaan äläkä noudata navigaattorin ajo-ohjeita. Liikennemerkit ja -säännöt ovat aina etusijalla navigaattorin ajo-ohjeisiin nähden. Myös silloin, kun navigointilevylle on tallennettu yksisuuntaiset tiet, kävelykadut jne., liikenteen ohjaus on jatkuvien muutosten alainen. Navigaattori ei huomioi liikennevaloja, pysähtymisestä ja etuajo-oikeudesta ilmoittavia liikennemerkkejä, pysäköinti- ja pysähtymiskieltoja, tien kavennuksia eikä nopeusrajoituksia. Navigointi-CD Navigointi-CD:n soittimeen Työnnä CD-levy asemaan A7. Navigointi-CD:lle tallennettu ohjelma ladataan. Älä ota navigointi-cd-levyä pois, ennen kuin lataus on päättynyt. Kun ajo-opastus on alkanut, voit ottaa navigointilevyn (tilanteesta riippuen) levypesästä pois, jotta voit kuunnella CD-levyä. Navigointiaineiston ajantasaisuus ja uusi navigointi-cd Liikenneolot muuttuvat jatkuvasti (esim. uudet tiet, kadunnimien ja talonumeroiden muutokset). Navigointi-CD:llä on valtava määrä tietoa, mikä jonkin ajan kuluttua ei enää olekaan ajan tasalla. Silloin saattaa ajo-opastus johtaa harhaan. Siksi navigaattorin tiedot pitäisi päivittää aika ajoin ajantasaisella navigointi- CD:llä. Yleistä Ajo-opastuksen aikana voit kuunnella radiota tai CD-levyä. Osoitetta (kaupunki, katu) syötettäessä saat käyttöön vain sellaisia kirjaimia tai symboleita, joiden avulla mielekäs nimi on mahdollinen. Näet luettelon mahdollisista nimistä. Muista kaksiosaisen paikannimen välilyönti, esim. Bad Düben. Kun poistut reitiltä tai et noudata ajo-ohjetta, navigaattori laskee reitin uudestaan. Laskenta kestää muutamia sekunteja. Voit toistaa viimeisimmän puheohjeen painamalla näppäintä INFO. Voit muuttaa äänenvoimakkuutta ajo-opastuksen kuuntelun aikana. Jos näytössä on ilmoitus Off Road, olet tiellä, jota ei ole digitalisoidussa kartassa (esim. peltotie). Antenni ei tavoita GPS-sateliittia tunnelissa eikä parkkihallissa. Navigaattori suunnistaa silloin pyörän anturien avulla. Jos yrität tällaisessa tilan-

14 12 Navigaattori teessa teettää uutta reittisuunnitelmaa, kuulet mahdollisesti ilmoituksen: Paikasta ei ole dataa. Aja edelleen, kunnes ilmoitus Off Road poistuu. Navigaattorin asetukset Paina näppäintä NAV ja sen jälkeen painiketta SETUP. Nupin A1 avulla valitset ja vahvistat navigaattorin asetukset. Valitse seuraavista asetuksista: Voice guidance (puheohjaus) On - ajo-opastuksen aikana saat ohjeet puhuttuina Off ajo-opastuksen aikana ei anneta ohjeita puhuttuina Auto ajo-opastuksen ja puhelinkeskustelun aikana ei anneta ohjeita puhuttuina. Reitti vain näytetään. Delete all (poista kaikki) poistaa vahvistuksen jälkeen kaikki tallennetut reitit Change tyre (Renkaanvaihto) Koska navigointijärjestelmä mittaa ajettua matkaa pyörien pyörähdysmäärän mukaan, joten rengaskoon muuttaminen vaikuttaa navigoinnin tarkkuuteen esimerkiksi kääntymisohjeiden ajoituksessa. Kun valitset Start tyre calibration (aloita pyörän kalibrointi), navigaattori sopeuttaa toimintansa uuden rengaskoon mukaiseksi. Enter manual location (Olinpaikan syöttäminen käsin) Kun autoa on kuljetettu junassa, lautalla tai laivassa, navigointijärjestelmä tarvitsee jonkin verran aikaa tehdäkseen tarkan paikanmäärityksen. Jos automaattinen paikanmääritys ei onnistu, voit syöttää olinpaikan käsin. Demo mode (demotila) Jos demotila on kytkettynä, voit aloittaa virtuaalisen opastuksen kohteeseen. Laite simuloi opastuksen nykyisestä sijaintipaikasta annettuun kohteeseen. Demotilassa näytettävää matkaa varten voit syöttää olinpaikan myös käsin. Time display (Ajan näyttö) Drive time (ajoaika) näyttää todennäköisen ajoajan kohteeseen tai seuraavaan välietappiin Arrival (saapumisaika) näyttää kellonajan, jolloin todennäköisesti saavutaan kohteeseen tai seuraavaan välietappiin Delete last destinations (Äskeisten kohteiden poistaminen) Delete single (poista yksitellen) avaa viimeisimpien kohteiden luettelon, josta voit valita poistettavia kohteita käsin Delete all (poista kaikki) poistaa vahvistuksen jälkeen kaikki äskeiset kohteet Delete tours (Reittien poistaminen) Delete single (poista yksitellen) avaa tallennettujen reittien luettelon, josta voit valita poistettavia reittejä käsin

15 Navigaattori 13 Opastus kohteeseen Kohteen antaminen Ylärivin nimiehdotus muuttuu jokaisen syötetyn kirjaimen jälkeen. Kun nimiehdotus on sama kuin haettu nimi tai lähellä sitä, siirry näppäimellä OK tai funktionäppäimellä LIST / OK luetteloon, jossa voit merkitä ja valita halutun nimen kiertämällä valikkonuppia ja poimia sen painamalla valikkonuppia. Paina DELETE (poista), jos haluat poistaa merkin. Navigaattorin avaaminen ja kohteen syöttötavan valinta Paina näppäintä NAV. Valitse kohteen syöttötapa nupista A1. Kuva 5 Osoitteen syöttäminen Kuva 6 Nimien ja numeroiden syöttäminen Nimien ja numeroiden syöttäminen Valitse kirjain tai numero nupista A1 kääntämällä, vahvista valinta nupista A1 painamalla kuva 6. Vain sellaiset merkit saa näkyviin, joista on nimitieto navigaattorin muistissa ja CD-levyllä. Voit käyttää myös numeroita näppäimillä 0-9 (esim. postinumeron tai talonnumeron syöttämiseksi). Käytä näppäintä *?!, erikoismerkkien syöttämiseksi. Mahdollisuuksia päämäärän syöttämiseen Kohteen osoitteen voi syöttää valikon kohtiin Country (maa), Town/Postcode (kaupunki ja postinro), Street (katu) ja Intersection (liittymä, risteys). Kun maa on valittu, rajautuvat seuraavat syötöt esim. erityiskohteista vastaamaan tämän maan kohteita. Special destination (eritysikohde) päämääräksi syötettävä erityiskohde kuten huoltoasema tai sairaala. Start route guidance (aloita ohjaus kohteeseen) aloittaa opastuksen asetettuun päämäärään. Position (koordinaatit) päämäärän syöttäminen pituus- ja leveysasteina. Funktionäppäimet navigoinnin päävalikossa MEMORY tuo esiin päämäärämuistin. ROUTE välipäämäärien, reittiluettelon, reittivaihtoehtojen ja reittiosuussulkujen syöttäminen. SYMBOL antaa paikantamisilmoituksen. Saat auton sijainnin osoitteena (jos se on navigointi-cd:n tiedostossa) ja koordinaatteina. Ajosuunta näytetään kompassilla näyttöruudussa vasemmalla. START NAVI. Aloittaa opastuksen kohteeseen. Lopeta käynnissä oleva opastus painikkeella STOP NAVI..

16 14 Navigaattori Joidenkin kirjaimien alapuolella saattaa olla pieni merkki. Kun merkitset tällaisen kirjaimen ja odotat muutamia sekunteja, saat näkyviin erikoismerkit, jotka perustuvat kyseiseen kirjaimeen. Kulmasuluissa [... ] olevaa tietoa ei vo sillä hetkellä valita eikä muokata, esim. kaikkia tarvittavia tietoja ei ole vielä syötetty. Esimerkiksi osoitetta syötettäessä ei voi syöttää kadun nimeä, ennen kuin maa ja kaupunki on valittu. Reittisuunnitelma Reittisuunnitelman hakeminen Paina näppäintä NAV. Jos reittisuunnitelma ei tule näyttöön, paina painiketta ROUTE. Valitse Route with stopover (reittisuunnitelma ja välietapit). Valitse nuppia A1 painamalla valikon kohta Enter new destination (syötä uusi kohde). Jos näytössä on jo kohde, päätä, kuuluuko tämä kohde reittiisi. Muussa tapauksessa kohde pitää poistaa. Valitse valikon kohdassa Enter new destination (syötä uusi kohde) kohteen laji ja kohde. Voit ottaa valikon kohdassa Confirm (vahvista) olemassaolevan osoitteen uudelleen reittisuunnitelmaan (esimerkiksi kiertomatkan lähtöja päätepisteeksi). Siirrä kohde reittisuunnitelmaan painamalla End entry (lopeta syöttäminen). Määritä nupista A1, mihin paikkaan uusi kohde sijoitetaan. Tämä paikka määrää, missä järjestyksessä reitin kohteet ajetaan. Samalla kysytään, onko syötetty kohde välietappi vai reitin lopullinen kohde. Voit lisätä reittiin välietappeja myös käynnissä olevan opastuksen aikana (enintään kuusi reittiä kohden). Reitin muuttaminen tai tiettyyn välietappiin ajaminen Kun olet valinnut kohteen reittisuunnitelmastaa, voit hakea jonkin seuraavista toiminnoista: Change (muuta) esim. kadun nimi Move (siirrä) siirrä kohteita eri järjestykseen Jos siirrät välietapin reitin viimeiseksi kohteeksi, siitä tulee automaattisesti lopullinen kohde. Alkuperäinen kohde muuttuu viimeiseksi välietapiksi. DELETE (poista) poistaa kohteen reittisuunnitelmasta Start now (aloita nyt) aloittaa opastuksen suoraan tähän kohteeseen Välillä olevia kohteita ei huomioida. Jos tällainen kohde on välietappi, opastus jatkuu kohteeseen, kun on saavuttu välietappiin. Reitin asetukset Paina näppäintä NAV ja painiketta ROUTE. Route with stopover (reitti, jossa on välietappi) Tämä toiminto on aktivoituna voi syöttää reittiin useita kohteita. Kuva 7 Reitin asetukset Route list (Reittiluettelo) Tällä toiminnolla saat käynnissä olevan opastuksen aikana näkyviin kaikki reittiosuudet seuraavaan välietappiin tai kohteeseen.

17 Navigaattori 15 Route options (Reittivaihtoehdot) Reittivaihtoehdot saat esiin myös näppäimellä TRAFFIC ja seuraavassa valikossa painikkeella RTE OPTIONS Dynamic Navigation (dynaaminen navigointi): Dynaaminen opastus ottaa huomioon TMC-radioasemalta lähetetyt liikennetiedotukset. Opastus kiertää yllättäen ilmenneet esteet ja ruuhkat. Edellytyksenä on TMC-radioaseman kuuluvuus. Route options (Reittivaihtoehdot) Short (lyhin): Reitti on mahdollisimman lyhyt, mutta ehkä hidas. Huomaa, että valinta short saattaa johtaa ajo-opastuksen aikana odottamattomiin tilanteisiin. Fast (nopein): Ajoaika kohteeseen on mahdollisimman lyhyt, vaikka ajoreitistä tulisi pitkä. Econ.:(taloudellisin): Edullisin reittivaihtoehto ajamiseen tarvittava aika ja matka huomioon ottaen. Motorways (moottoritiet), Ferries (lautat ja lossit), Tollroads (maksullinen tie) tai Tunnel (tunnelit) tietyypit otetaan reitinlaskentaan mukaan tai jätetään laskennan ulkopuolelle. Jos muuta järkevää reittiä ei ole (esimerkiksi saarelle ei pääse kuin lautalla), käytetään näitäkin tieyhteyksiä reitin suunnittelussa, vaikka ne olisikin jätetty laskennan ulkopuolelle. Block route fron here (reitin suljettu tästä eteenpäin) Ajo-opastusken aikana tämän toiminnon valitsemalla voit seuraavassa valikossa sulkea edessä olevan reittiosuuden pois käytöstä. Dynaaminen opastus toimii vain, kun ainakin yksi TMC-radioasema kuuluu. Ajo-opastusken aikana on kuunneltava TMC-asemaa. Erityiskohteet Paina näppäintä NAV ja painiketta Special destination (erityiskohde). Valitse kategoria In immediate vicinity (lähialueelta), kun haluat syöttää erityiskohteen olinpaikkasi lähistöllä. Valitse kategoria In vicinity of destination, kun haluat syöttää erityiskohteen kohteen läheltä. Valitse kategoria Nationwide (koko maa), kun haluat valita navigointi- CD:ltä erityiskohteen, joka ei ole olinpaikkasi eikä päämääräsi ympäristössä (esimerkiksi vuoristosola tai rajanylityspaikka). Jos et ole muuttanut kohteen osoitetta viimeisimmän syötön jälkeen, haetaan osoitetta tämän kohteen läheisyydestä. Samantyyppiset erityiskohteet, esim. ravintolat, näytetään luettelona. Lähin erityiskohde on ensimmäisenä. Erityiskohteiden laatu ja lukumäärä riippuvat navigointi-cd:n sisällöstä. Kohteen, välietapin, lippumerkin tai olinpaikan asettaminen Paina näppäintä NAV ja painiketta MEMORY. Last destination (viimeisimmät kohteet) Näyttää luettelon 25:stä viimeksi syötetystä kohteesta. Kun luettelo täyttyy, uudet kohteet syrjäyttävät automaattisesti vanhimmat. Voit poistaa painikkeella SETUP kaikki viimeisimmät kohteet kerralla tai kohteet yksitellen. Top special destinations (tärkeimmät erityiskohteet) Tästä voit valita erityiskohteen sijaintipaikkasi ympäristöstä tai kohteen alueelta. Load from destination memory (lataaminen kohdemuistista) Näyttää luettelon tallennetuista kohteista. Store in destination memory (tallentaminen kohdemuistiin) Tallenna syötetty kohde kohdemuistiin. Kohteelle ehdotetaan automaattisesti nimeä. Voit hyväksyä ehdotetun nimen tai muuttaa sitä. Kohdemuistiin voi tallentaa enintään 100 kohdetta. Kun kohdemuisti täyttyy, poista jokin kohde, ennen kuin tallennat uuden.

18 16 Navigaattori Edit destination memory (kohdemuistin muokkaaminen) Voit poistaa kaikki tallennetut kohteet tai muokata yhtä näytettyä kohdetta. Load tour (reitin lataaminen) Näyttää luettelon tallennetuista kohteista. Store route (reitin tallentaminen) Tallenna syötetty kohde kohdemuistiin. Reitille ehdotetaan automaattisesti nimeä. Muistiin voi tallentaa enintään kuusi reittiä, joissa on yksi kohde ja enintään kuusi välietappia. Delete route (reitin poistaminen) Voit poistaa reittejä yksittäin tai kaikki yhdellä kertaa. Store location (olinpaikan tallentaminen) Tallenna nykyinen olinpaikkasi kohteeksi kohdemuistiin. Flagged destination (lippumerkitty kohde) Tallentaa olinpaikan lippumerkkinä kohdemuistiin. Lippumerkki pyyhkiytyy yli, jos et nimeä sitä uudelleen, kun painat. Jos siis haluat säilyttää lippumerkin, nimeä se uudelleen. Opastuksen aloittaminen Kohteeseen opastus voi käynnistyä vasta sitten, kun kohde on syötetty tai valittu. Paina näppäintä NAV. Valittu kohde tai valittu reittisuunnitelma tulee näyttöön. Käynnistä opastus painamalla START NAVI näytössä näkyvään kohteeseen tai reitille. Lopeta opastus painamalla STOP NAVI. ennen kohteen saavuttamista. Navigaattori yrittää johtaa auton kohteeseen, vaikka navigointi-cd on jollain alueella puutteellinen tai alueen tiedot puuttuvat kokonaan. Huomaa, että ajoohjeet saattavat silloin olla virheelliset. Esimerkiksi yksisuuntaiset kadut tai teiden luokittelu (moottoritiet, maantiet) saattaa puuttua kokonaan tai olla epätäydellinen. Dynaaminen opastus TMC:n (Traffic-Message-Channel) avulla Paina näppäintä TRAFFIC. Hae painikkeella ROUTE OPT. reittiasetukset ja aktivoi tai poista dynaamisen reittiopastuksen aktivointi. Dynaamisen reittiopastuksen edellytykset TMC (Traffic Message Channel) on digitaalinen radioasemien antama palvelu; liikennetiedotteita välitetään jatkuvasti. Navigaattori tutkii taustalla, onko olinpaikan lähellä liikennetiedotteita lähettävää asemaa. Liikennetiedotteiden laatu ja sisältö riippuvat radioasemien toimittajista. Liikennetiedotteiden vastaanottoa ei voi kytkeä pois päältä / päälle. Kuunneltava radioasema ei välttämättä lähetä liikennetiedotteita. Navigaattori voi arvioida ja näyttää liikennetiedotteita vain, jos laitteen muistissa on alueen navigointidata tai laite voi hakea sen navigointi-cd:n kautta. Saat ajankohtaiset liikennetiedotteet näkyviin painamalla näppäintä TRAFFIC. Liikennehäiriöt dynaamisen opastuksen aikana Navigointijärjestelmä laskee dynaamisessa opastuksessa reitin, joka on ajankäytön kannalta mahdollisimman edullinen. Jos ruuhkan välttäminen edellyttää pitkää kiertotietä, saattaa järjestelmä opastaa ruuhkan läpi.

19 Navigaattori 17 Reittiosuuksien sulkeminen ja reittitietojen kysyminen Reittiosuuden sulkeminen käsin Paina ajo-opastuksen aikana näppäintä TRAFFIC ja sen jälkeen painiketta CONGESTION (sulku). Voit antaa ja vahvistaa valikossa Block route from here (sulje reitti tästä eteenpäin) nupilla A1 esteen pituuden. Reitti lasketaan uudelleen. Tai paina navigoinnin päävalikossa painiketta ROUTE ja valitse sitten Block route from here. Asetetun sulun poistaminen Paina näppäintä TRAFFIC ja sen jälkeen painiketta CONGST OFF (poista sulku). Tai paina navigoinnin päävalikossa painiketta ROUTE ja poista aktivointi nupilla A1 toiminnosta Block route from here. Reittiluettelon lukeminen Paina ajo-opastuksen aikana painiketta ROUTE. Valitse kohta Route list, saat näyttöön vielä edessä olevat reittiosuudet. Käynnissä olevaan opastukseen voidaan syöttää aina vain yksi sulku. Mikäli ei järkevää vaihtoehtoa suljetun reittiosuuden kiertämiseksi ole, opastus johtaa suljetun osuuden läpi. Kun opastus kohteeseen on aloitettu, kestää muutamia sekunteja, ennen kuin reittiluettelo on valmis ja näytetään. Suljetun osuuden vaihtoehdoksi tarjolla olevien reittien laatu ja lukumäärä riippuvat käytössä olevan navigointi-cd:n tietojen tarkkuudesta. Opastus ilman navigointi-cd:tä Navigointi on mahdollista myös ilman asemassa olevaa navigointi-cd:tä. Voit silloin kuunnella CD- tai mp3-levyä navigoinnin häiriintymättä. Tällöin reittiin liittyvät navigointi-cd:n tiedot tallennetaan laitteen sisäiseen reittimuistiin. Kohteiden syöttäminen ja dynaaminen opastus TMC:n avulla on tässä muistiin tallennetussa reittikäytävässä vain rajoitetusti mahdollista. Reittikäytävän leveys riippuu muistiin tallennetun reittikäytävän kokonaispituudesta. Mitä lyhyempi reitti on, sitä leveämpi on tallennettu reittikäytävä ja sitä enemmän toimintoja on käytettävissä ilman navigointi-cd:n laittamista takaisin. Pitemmillä reiteillä tai suunnittelemattomien reitiltä poikkeamisten yhteydessä (esim. kierrettäessä ruuhkaa TMCtiedotusten perusteella) joudut laittamaan navigointi-cd:n takaisin laitteeseen opastuksen jatkamiseksi. Navigointivalikossa näytetään symboli CD merkinnän NAVIGATION takana. Se tarkoittaa, että laite tallentaa juuri navigointi-cd:n tietoja muistikäytävään. Ota navigointi-cd pois vasta, kun CD-symbolia ei enää näy. Jos otat navigointi-cd:n pois aikaisemmin, saattaa käynnissä oleva laskenta tai opastus kohteeseen vaarantua. Käytävämuistiin perustuvan opastuksen aikana ilman navigoinnin CD-levyä CDsymboli oli yliviivattuna. Route list (Reittiluettelo) Reittiluetteloa päivitetään ajon aikana. Luettelo näyttää vielä ajamatta olevat kadut ja tiet. Jo ajetut osuudet poistuvat reittiluettelosta. Painamalla nuppia A1 saat lisätietoja yksittäisestä reittiosuudesta. Suljetut reittiosuudet osoitetaan huutomerkillä! mustassa laatikossa.

20 18 Muistiinpanoja

21 Muistiinpanoja 19

22 Škoda Auto kehittää jatkuvasti kaikkia autotyyppejään ja -mallejaan. Sen vuoksi on ymmärrettävää, että autojen muodoissa, varustuksessa ja tekniikassa voi tapahtua muutoksia. Siksi näiden käyttöohjeiden tiedot, kuvat ja selostukset eivät ole sitovia. Tämän julkaisun osittainenkin jälkipainos, monistaminen, kääntäminen tai muu hyödyntäminen ilman Škoda Auton kirjallista lupaa on kielletty. Kaikki tekijänoikeusasetuksen mukaiset oikeudet kuuluvat Škoda Autolle. Oikeudet muutoksiin pidätetään. Julkaisija: ŠKODA AUTO a. s. ŠKODA AUTO a.s. 2008

23 Navigace Cruise Škoda Auto finsky Z BE

SIMPLY CLEVER. Radio Blues Käyttöohjekirja

SIMPLY CLEVER. Radio Blues Käyttöohjekirja SIMPLY CLEVER Radio Blues Käyttöohjekirja Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita Käyttöohjekirja 2 Merkinnät käyttöohjekirjan tekstissä 2 Radio - Yleiskuva 2 Tärkeää tietoa 2 Varkaussuoja 3 Perusasetukset 3

Lisätiedot

ŠkodaAuto AUTORADIO BEAT SIMPLY CLEVER

ŠkodaAuto AUTORADIO BEAT SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto AUTORADIO BEAT SIMPLY CLEVER Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Radio....................................... Radio - Yleisesti............................... Tärkeää tietoa.................................

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto AUTORADIO DANCE

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto AUTORADIO DANCE SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto AUTORADIO DANCE Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Radio....................................... Radio - Yleisesti............................... Tärkeää tietoa.................................

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER RADIO SWING KÄYTTÖOHJEKIRJA

SIMPLY CLEVER RADIO SWING KÄYTTÖOHJEKIRJA SIMPLY CLEVER RADIO SWING KÄYTTÖOHJEKIRJA Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita................................ 2 Käyttöohjekirja..................................... 2 Merkinnät käyttöohjekirjan

Lisätiedot

ŠkodaAuto RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ AMUNDSEN SIMPLY CLEVER

ŠkodaAuto RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ AMUNDSEN SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ AMUNDSEN SIMPLY CLEVER Johdanto Olet valinnut Škoda-autoosi Amundsen dynaamisen radio-navigaattorijärjestelmän (myöhemmin: radionavigaattori) kiitos luottamuksesta!

Lisätiedot

AUTORADIO SWING KÄYTTÖOHJEET

AUTORADIO SWING KÄYTTÖOHJEET AUTORADIO SWING KÄYTTÖOHJEET B1Z-6000F Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita........................... Käyttöohjekirja................................ Merkinnät käyttöohjekirjan tekstissä........

Lisätiedot

ŠkodaOctavia Tour AUTORADIO SYMPHONY SIMPLY CLEVER

ŠkodaOctavia Tour AUTORADIO SYMPHONY SIMPLY CLEVER ŠkodaOctavia Tour AUTORADIO SYMPHONY SIMPLY CLEVER Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Radio....................................... Radio - Yleiskuva.............................. Tärkeää tietoa.................................

Lisätiedot

AUTORADIO BLUES KÄYTTÖOHJEET

AUTORADIO BLUES KÄYTTÖOHJEET AUTORADIO BLUES KÄYTTÖOHJEET Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita........................... Yleiskuva...................................... Tärkeitä ohjeita...............................

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SKODA AUTORADIO DANCE http://fi.yourpdfguides.com/dref/3579568

Käyttöoppaasi. SKODA AUTORADIO DANCE http://fi.yourpdfguides.com/dref/3579568 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. Radio Funky Käyttöohjekirja

SIMPLY CLEVER. Radio Funky Käyttöohjekirja SIMPLY CLEVER Radio Funky Käyttöohjekirja Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita Käyttöohjekirja 2 Tärkeitä ohjeita 2 Yleiskuva 3 Laitteen kytkeminen on/off 3 Äänenvoimakkuuden asetus 3 Äänen asetus 3 MENU-käyttö

Lisätiedot

Käyttöopas. Sangean PR-D4

Käyttöopas. Sangean PR-D4 Käyttöopas Sangean PR-D4 TURVAOHJEET Lue tuotteen ohjeet tuotteen turvallisen käytön takaamiseksi ja säilytä nämä ohjeet tulevaisuuden varalle. 1. Älä käytä tuotetta veden lähellä. 2. Puhdista laite kuivalla

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. VDO DAYTON CD 413 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3701439

Käyttöoppaasi. VDO DAYTON CD 413 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3701439 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Automaattinen pysäytys Kun kasetti on toistettu tai nauhoitettu loppuun, se pysähtyy automaattisesti.

Automaattinen pysäytys Kun kasetti on toistettu tai nauhoitettu loppuun, se pysähtyy automaattisesti. 1. Toimintovalitsin: CD/kasetti (OFF)/RADIO 2. Taajuusaluevalitsin: FM/FM ST-alueiden valinta. 3. FM antenni: Saat parhaan mahdollisen vastaanoton vetämällä antennin ulos. 4. CD-soittimen luukku: Aseta

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER RADIO BOLERO KÄYTTÖOHJEKIRJA

SIMPLY CLEVER RADIO BOLERO KÄYTTÖOHJEKIRJA SIMPLY CLEVER RADIO BOLERO KÄYTTÖOHJEKIRJA Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita................................ 2 Käyttöohjekirja..................................... 2 Merkinnät käyttöohjekirjan

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. BLAUPUNKT KIEL CD30 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3329679

Käyttöoppaasi. BLAUPUNKT KIEL CD30 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3329679 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA

KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA Finnish KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA Lue nämä ohjeet ja noudata niitä ennen kuin käytät laitetta. SOITTIMEN YLEISKATSAUS 1 2 3 10 8 4 5 6 9 7 11 12 13 14 15 16 17 18 15 19 20 SÄÄTIMIEN

Lisätiedot

AUTORADIO BLUES KÄYTTÖOHJEET

AUTORADIO BLUES KÄYTTÖOHJEET AUTORADIO BLUES KÄYTTÖOHJEET Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Radio........................................ Radio - Yleiskuva............................. Tärkeää tietoa................................

Lisätiedot

RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ AMUNDSEN+ KÄYTTÖOHJEET

RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ AMUNDSEN+ KÄYTTÖOHJEET RADIO- JA SUUNNISTUSJÄRJESTELMÄ AMUNDSEN+ KÄYTTÖOHJEET Johdanto Olet valinnut Škoda-autoosi radionavigointijärjestelmän Amundsen+ (myöhemmin: radionavigointijärjestelmä) kiitos luottamuksesta. Lue käyttöohje

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER NAVIGOINTIJÄRJESTELMÄN AMUNDSEN+ KÄYTTÖOHJEKIRJA

SIMPLY CLEVER NAVIGOINTIJÄRJESTELMÄN AMUNDSEN+ KÄYTTÖOHJEKIRJA SIMPLY CLEVER NAVIGOINTIJÄRJESTELMÄN AMUNDSEN+ KÄYTTÖOHJEKIRJA Johdanto Olet valinnut ŠKODA-autoosi Amundsen radio-navigointijärjestelmän (myöhemmin: navigaattori) kiitos luottamuksesta! Lue käyttöohje

Lisätiedot

AUTORADIO BOLERO KÄYTTÖOHJEET

AUTORADIO BOLERO KÄYTTÖOHJEET AUTORADIO BOLERO KÄYTTÖOHJEET Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita........................... Käyttöohjekirja................................ Merkinnät käyttöohjekirjan tekstissä........

Lisätiedot

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. 1 Digitointi LP-levyltä CD-levylle (Ion CD Direct) Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Soittimessa voi käyttää CD-R, CD+R, uudelleen kirjoitettavia CD-RW ja CD+RW levyjä. Yhdelle levylle voi

Lisätiedot

BeoSound Opaskirja

BeoSound Opaskirja BeoSound 3000 Opaskirja BeoSound 3000 Guide BeoSound 3000 Reference book Opaskirjan sisältö 3 Bang & Olufsen -tuotteen käytön oppiminen on helppoa kahden opaskirjan avulla. Opaskirja Ohjekirja Opaskirjassa

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto AUTORADIO SWING

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto AUTORADIO SWING SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto AUTORADIO SWING Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita.......................... Yleiskuva...................................... Tärkeitä ohjeita................................

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. KONICA MINOLTA DI251F http://fi.yourpdfguides.com/dref/590228

Käyttöoppaasi. KONICA MINOLTA DI251F http://fi.yourpdfguides.com/dref/590228 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöohje HERE Drive

Käyttöohje HERE Drive Käyttöohje HERE Drive 1.0. painos FI HERE Drive HERE Drive ohjaa sinut haluamaasi paikkaan ääniopastettujen reittiohjeiden avulla. Voit löytää kotimaassasi tai -alueellasi perille tarkkojen reittiohjeiden

Lisätiedot

Sisällys. Beo4-kaukosäätimen käyttö, 3. Beo4:n näppäimet yksityiskohtaisesti, 4 Beo4:n näppäimien perus- ja lisätoiminnot

Sisällys. Beo4-kaukosäätimen käyttö, 3. Beo4:n näppäimet yksityiskohtaisesti, 4 Beo4:n näppäimien perus- ja lisätoiminnot Beo4 Opaskirja Sisällys Beo4-kaukosäätimen käyttö, 3 Beo4:n näppäimet yksityiskohtaisesti, 4 Beo4:n näppäimien perus- ja lisätoiminnot Beo4:n mukauttaminen, 5 Lisänäppäimen lisääminen Lisänäppäinten siirtäminen

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

Käyttöohje. Painikkeet:

Käyttöohje. Painikkeet: Käyttöohje Painikkeet: 1. PLAY: Päällä/pois päältä Toisto/Pysäytys 2. M: Valinta/Vahvistus 3. ON/OFF: Virtapainike soittimen päällä 4 Vol+: Äänenvoimakkuuden lisäys 5 Vol-: Äänenvoimakkuuden vähennys :

Lisätiedot

MP3-RADIO USB/SD/MMC -AUTORADION KÄYTTÖOPAS

MP3-RADIO USB/SD/MMC -AUTORADION KÄYTTÖOPAS ROCK POP EQ CLAS RDM AUTORADIO FINwww.facebook.com/denverelectronics MP3-RADIO USB/SD/MMC -AUTORADION KÄYTTÖOPAS CAU-436 1 17 11 18 7 6 12 16 CAU-436 FM/USB/SD MP3 PLAYER 14 15 TA PTY 8 VOL/SEL AF 2 19

Lisätiedot

1. 2. 3. 4. 5. 6. Näyttö. Laitteen osat 1. Kellonaika- / herätysaika- / kalenteri-ikkuna: Näyttää radiosignaalista päivittyvän kellon, 3. 4.

1. 2. 3. 4. 5. 6. Näyttö. Laitteen osat 1. Kellonaika- / herätysaika- / kalenteri-ikkuna: Näyttää radiosignaalista päivittyvän kellon, 3. 4. Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Pakkauksessa on seuraavat osat: - Pääyksikkö (BAR283)

Lisätiedot

1. Seinäkiinnike 2. Pöytätuki 3. Paristokotelo 4. RESET -näppäin 5. C/ F -näppäin (paristokotelossa) 6. Tuuletusaukko

1. Seinäkiinnike 2. Pöytätuki 3. Paristokotelo 4. RESET -näppäin 5. C/ F -näppäin (paristokotelossa) 6. Tuuletusaukko Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Pakkauksessa on seuraavat osat: - Pääyksikkö (BAR289)

Lisätiedot

Alicante CD30 Kiel CD30 Lausanne CD30

Alicante CD30 Kiel CD30 Lausanne CD30 Radio / CD Alicante CD30 Kiel CD30 Lausanne CD30 Käyttö- ja asennusohje 2 Avaa tästä ENGLISH DEUTSCH 2 3 5 1 4 6 7 8 FRANÇAIS ITALIANO NEDERLANDS 14 13 12 11 10 9 SVENSKA ESPAÑOL PORTUGUÊS 3 KÄYTTÖELEMENTIT

Lisätiedot

BeoSound 4. Täydennys

BeoSound 4. Täydennys BeoSound 4 Täydennys Valikkojärjestelmä Tämä täydennys sisältää korjauksia BeoSound 4:n opaskirjaan. Uuden ohjelmiston myötä musiikkijärjestelmässä on käytettävissä uusia ominaisuuksia. Valikkojärjestelmä

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. BLAUPUNKT KONSTANZ CD31 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3330064

Käyttöoppaasi. BLAUPUNKT KONSTANZ CD31 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3330064 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

DENVER TCD-55 SUOMALAISET KÄYTTÖOHJEET

DENVER TCD-55 SUOMALAISET KÄYTTÖOHJEET DENVER TCD-55 SUOMALAISET KÄYTTÖOHJEET 1. Äänenvoimakkuus 2. Toiminnonvalitsin (RADIO-TAPE-CD) 3. CD play/pause 4. CD hyppy/haku taaksepäin 5. CD hyppy/haku eteenpäin 6. CD stop 7. Kuulokkeet nostaa väkivivulla

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IUP Käyttöopas Suomi 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. Radio Swing Käyttöohjekirja

SIMPLY CLEVER. Radio Swing Käyttöohjekirja SIMPLY CLEVER Radio Swing Käyttöohjekirja Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita Käyttöohjekirja 2 Merkinnät käyttöohjekirjan tekstissä 2 Yleiskuva 2 Tärkeitä ohjeita 2 Varkaussuoja 3 Perusasetukset 3 Radiokäyttö

Lisätiedot

MCU-5301 LUE TÄMÄ KÄYTTÖOHJE KOKONAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ JA SÄILYTÄ LEHTINEN HUOLELLISESTI MYÖHEMPÄÄ TARVETTA VARTEN.

MCU-5301 LUE TÄMÄ KÄYTTÖOHJE KOKONAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ JA SÄILYTÄ LEHTINEN HUOLELLISESTI MYÖHEMPÄÄ TARVETTA VARTEN. MCU-5301 LUE TÄMÄ KÄYTTÖOHJE KOKONAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ JA SÄILYTÄ LEHTINEN HUOLELLISESTI MYÖHEMPÄÄ TARVETTA VARTEN. SÄÄTIMET 1. VIRITYSSÄÄDIN 2. TAAJUUSALUEVALITSIN (AM/FM/FM STEREO) 3. TOIMINNON

Lisätiedot

Tärkeää: Nähdäksesi täydentäviä ohjeita, katso yksityiskohtaisempi käyttöohje (97711) osoitteessa www.fermax.com.

Tärkeää: Nähdäksesi täydentäviä ohjeita, katso yksityiskohtaisempi käyttöohje (97711) osoitteessa www.fermax.com. SMILE PERUSNÄYTTÖ Tärkeää: Nähdäksesi täydentäviä ohjeita, katso yksityiskohtaisempi käyttöohje (97711) osoitteessa www.fermax.com. Näppäimet Audio ja lopetusnäppäin Vastaanota puhelu tällä näppäimellä

Lisätiedot

Dakota 10 ja 20 aloitusopas

Dakota 10 ja 20 aloitusopas Dakota 10 ja 20 aloitusopas Lue lisätietoja varoituksista ja muista tärkeistä seikoista laitteen mukana toimitetusta Tärkeitä turvallisuus- ja tuotetietoja -oppaasta. Dakota-laite tarvitsee kaksi AAakkua.

Lisätiedot

Käyttöohje HERE Maps. 1.0. painos FI

Käyttöohje HERE Maps. 1.0. painos FI Käyttöohje HERE Maps 1.0. painos FI HERE Maps HERE Maps näyttää lähellä olevat kohteet ja opastaa sinut perille. Voit etsiä kaupunkeja, katuja ja palveluja löytää perille tarkkojen reittiohjeiden avulla

Lisätiedot

DAB-Radio / CD / MP3 / MMC. Woodstock DAB52. Käyttö- ja asennusohje. http://www.blaupunkt.com

DAB-Radio / CD / MP3 / MMC. Woodstock DAB52. Käyttö- ja asennusohje. http://www.blaupunkt.com DAB-Radio / CD / MP3 / MMC Woodstock DAB52 Käyttö- ja asennusohje http://www.blaupunkt.com 2 Avaa tästä ENGLISH DEUTSCH 1 2 3 4 5 6 7 8 9 FRANÇAIS ITALIANO NEDERLANDS 16 15 14 13 12 11 10 SVENSKA ESPAÑOL

Lisätiedot

DENVER CRP-514 FINNISH TOIMINNOT JA OHJAIMET

DENVER CRP-514 FINNISH TOIMINNOT JA OHJAIMET DENVER CRP-514 FINNISH TOIMINNOT JA OHJAIMET 1. (AL1) HÄLYTYS 1 PÄÄLLÄ /POIS PÄÄLTÄ 2.

Lisätiedot

70G 书 纸 105*148mm. Digitaalitelevisiovastaanottimen käyttöohje DVBT-41

70G 书 纸 105*148mm. Digitaalitelevisiovastaanottimen käyttöohje DVBT-41 70G 书 纸 105*148mm Digitaalitelevisiovastaanottimen käyttöohje DVBT-41 Remote control unit 1 1. MUTE: Kytkee äänen päälle/pois. 2. : Palautuu edelliselle valitulle kanavalle 3. TV MODE: Vaihtaa PAL/NTSC

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. BLAUPUNKT TRAVELPILOT DX-R5 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3754802

Käyttöoppaasi. BLAUPUNKT TRAVELPILOT DX-R5 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3754802 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus Tuotetiedot Kytkennät Kytkentä VGA-TULO PC-ÄÄNITULO VGA-LÄHTÖ STEREO- LÄHTÖ TV-LÄHTÖ ANTENNI DC-TULO AUDIO-L-TULO AUDIO-R-TULO VIDEO-TULO Ohjauspaneeli S-VIDEO-TULO CH+/YLÖS CH-/ALAS VOL- VOL+/ENTER MENU/ESC

Lisätiedot

Garmin etrex GPS-laite

Garmin etrex GPS-laite Garmin etrex GPS-laite GPS koulutus 20.6.2007 PAIKKATIETOPAJA -hanke Painikkeet Sisäinen GPS antenni YLÖS näppäin ALAS näppäin PAGE näppäin (Esc) POWER näppäin Ulkoinen virtalähde ja tiedon siirto PC:lle

Lisätiedot

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi.

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi. 1. Toimintovalitsin : Valinta radion tai CD-soittimen välillä 2. Taajuusaluevalitsin : FM/FM ST-alueiden valinta 3. FM antenni : Saadaksesi parhaan mahdollisen vastaanoton vedä tämä ulos 4. CD kansi :

Lisätiedot

VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE

VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE Käyttöohje Onneksi olkoon, olet hankkinut ensiluokkaisen näytön! iloft VDS- laitteessa on handsfree- toiminto, sen värinäytön avulla voit kommunikoida ovipuhelimen

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. BLAUPUNKT KINGSTON MP47 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3310481

Käyttöoppaasi. BLAUPUNKT KINGSTON MP47 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3310481 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Hälytysjärjestelmän kauko-ohjain Asetusopas - Finnish Arvoisa asiakas Tässä oppaassa on tietoja ja ohjeita siitä, miten eräitä toimintoja otetaan käyttöön

Lisätiedot

Nokia autoluuri Asennusohje Käyttöopas

Nokia autoluuri Asennusohje Käyttöopas Nokia autoluuri Asennusohje Käyttöopas HSU-4 CUW-3 9232831 2. painos 2004-2006 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän asiakirjan sisällön jäljentäminen, jakeleminen tai tallentaminen kokonaan tai osittain

Lisätiedot

TravelPilot DX-R52 / DX-R5

TravelPilot DX-R52 / DX-R5 TravelPilot Navigation Radio/CD TravelPilot DX-R52 / DX-R5 Käyttöohje http://www.blaupunkt.com ESITTELY IGOINTI RADIOKÄYTTÖ CD-KÄYTTÖ CD-VAIHTAJA ASETUKSET Laitteen esittely 2 2 4 6 1 3 5 7 8 9 16 15 14

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. BLAUPUNKT TP EX-V GG http://fi.yourpdfguides.com/dref/3305246

Käyttöoppaasi. BLAUPUNKT TP EX-V GG http://fi.yourpdfguides.com/dref/3305246 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Nokia Display Headset (HS-6) -laitteen käyttöohje. 9232425 1. painos

Nokia Display Headset (HS-6) -laitteen käyttöohje. 9232425 1. painos Nokia Display Headset (HS-6) -laitteen käyttöohje 9232425 1. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote HS-6 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY

Lisätiedot

Käytön aloittaminen Nokia N92-1

Käytön aloittaminen Nokia N92-1 Käytön aloittaminen Nokia N92-1 Tilat Käytön aloittaminen Mallinumero: Nokia N92-1. Jäljempänä käytetään nimitystä Nokia N92. Laitteella on neljä tilaa: Suljettu tila (1), katselutila (2), avoin tila (3)

Lisätiedot

"PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas

PLEXTALK Pocket -verkkosoittimen pikaopas "PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas PLEXTALK Pocketin asetukset 1. Käännä PLEXTALK Pocket ympäri. Varmista, että kaksi pientä uloketta ovat ylhäällä. Paina PLEXTALK Pocketin pohjassa olevaa suorakulmaista

Lisätiedot

CLOCK RADIO. Sonoclock 660 PLL

CLOCK RADIO. Sonoclock 660 PLL CLOCK RADIO Sonoclock 660 PLL FI ALARM 1 ALARM 2 MEM/TIME COLOUR ON/OFF RDS/WEC SLEEP/NAP DISPLAY DIMMER 0 P SNOOZE AUTO DIMMER DISPLAY BATTERY P + &TUNING% C ANTENNA RESET Ü 3 SUOMI SUOMI 05-17 4 SUOMI

Lisätiedot

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Ajoneuvon alkuperäinen kaukosäädinavain Asetusopas - Finnish Arvoisa asiakas Tässä oppaassa on tietoja ja ohjeita siitä, miten eräitä toimintoja otetaan

Lisätiedot

TOIMINTOKUVAUS SÄHKÖISISTÄ OHJAUSJÄRJESTELMISTÄ UP833 JA UP833A

TOIMINTOKUVAUS SÄHKÖISISTÄ OHJAUSJÄRJESTELMISTÄ UP833 JA UP833A TOIMINTOKUVAUS SÄHKÖISISTÄ OHJAUSJÄRJESTELMISTÄ UP833 JA UP833A Toimintokatsaus Toiminto / Malli UP833 UP833A 1. Vesipumppu 2. Termostaattilämmitys 3. Vaahtokylpy 4. Yleisvalaistus 5. Valo 6. Vedenalainen

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. BLAUPUNKT TRAVELPILOT 200 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3754423

Käyttöoppaasi. BLAUPUNKT TRAVELPILOT 200 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3754423 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Nokia Sport-HF (HS-29 ja AD-45) 9250253/1

Nokia Sport-HF (HS-29 ja AD-45) 9250253/1 Nokia Sport-HF (HS-29 ja AD-45) 9250253/1 VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuotteet HS-29 ja AD-45 noudattavat Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä.

Lisätiedot

Nokia FM-lähetin CA-300 9203671/1

Nokia FM-lähetin CA-300 9203671/1 Nokia FM-lähetin CA-300 6 3 5 7 9203671/1 VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj vakuuttaa täten, että CA-119- tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja sitä koskevien direktiivin

Lisätiedot

Document1 12/16/02 10:05 AM Page 1 KÄYTTÖOHJE TR-40. www.denver-electronics.com

Document1 12/16/02 10:05 AM Page 1 KÄYTTÖOHJE TR-40. www.denver-electronics.com Document1 12/16/02 10:05 AM Page 1 KÄYTTÖOHJE TR-40 www.denver-electronics.com Document1 12/16/02 10:05 AM Page 2 FINNISH KONTROLLI JA ELEMENTIT 1. Kasettiyksikkö 2. Asemavalikko 3. Teleskooppiantenni

Lisätiedot

Versio 1. Hiilidioksidimittari 7787 Käyttöohje. Hiilidioksidimittari 7787 - Käyttöohje

Versio 1. Hiilidioksidimittari 7787 Käyttöohje. Hiilidioksidimittari 7787 - Käyttöohje Versio 1 Hiilidioksidimittari 7787 Käyttöohje Hiilidioksidimittari 7787 - Käyttöohje Sisällys Johdanto... 3 Pakkaussisältö... 3 LCD näyttö... 4 Painikkeet... 4 Toiminnot... 5 Käynnistys ja sammutus...

Lisätiedot

Touch Memo -laitteen käyttöopas

Touch Memo -laitteen käyttöopas Touch Memo -laitteen käyttöopas Kiitos, että olet ostanut Touch Memo -äänimerkkauslaitteen. Lue tämä käyttöohje huolellisesti läpi ennen laitteen käyttöä ja huomioi varotoimenpiteet. Säilytä käyttöohje

Lisätiedot

OPEL COMBO Infotainment-ohjekirja

OPEL COMBO Infotainment-ohjekirja OPEL COMBO Infotainment-ohjekirja Sisältö Johdanto... 4 Radio... 24 CD-soitin... 30 AUX-liitäntä... 34 USB-liitäntä... 35 Ääniohjaus... 40 Puhelin... 49 Hakemisto... 62 4 Johdanto Johdanto Yleistä tietoa...

Lisätiedot

Sisällys Siirry haluamaasi osioon napsauttamalla sen otsikkoa

Sisällys Siirry haluamaasi osioon napsauttamalla sen otsikkoa BeoRemote One Sisällys Siirry haluamaasi osioon napsauttamalla sen otsikkoa Päivittäinen käyttö BeoRemote Onen ja opaskirjan esittely, 3 BeoRemote Onen käyttö, 4 BeoRemote One -kaukosäätimen tarkemmat

Lisätiedot

NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE

NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE Netikka TV 1 Versio 2.1 NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE Netikka TV 2(10) Tervetuloa Netikka TV:n käyttäjäksi! Tervetuloa käyttämään Anvian Netikka TV -palvelua. Onnittelemme sinua hyvästä valinnasta! Palvelu antaa

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER RADIO FUNKY KÄYTTÖOHJEKIRJA

SIMPLY CLEVER RADIO FUNKY KÄYTTÖOHJEKIRJA SIMPLY CLEVER RADIO FUNKY KÄYTTÖOHJEKIRJA Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita................................ 2 Käyttöohjekirja..................................... 2 Tärkeitä ohjeita....................................

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. PIONEER AVIC-S1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1236045

Käyttöoppaasi. PIONEER AVIC-S1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1236045 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle PIONEER AVIC-S1. Löydät kysymyksiisi vastaukset PIONEER AVIC-S1 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Nokia Display Headset HS-69 Käyttöopas. 9250694 1. painos, FI

Nokia Display Headset HS-69 Käyttöopas. 9250694 1. painos, FI Nokia Display Headset HS-69 Käyttöopas 9250694 1. painos, FI VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA vakuuttaa täten, että HS-69-tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja sitä koskevien

Lisätiedot

838E Hands Free Varashälytin

838E Hands Free Varashälytin 838E Hands Free Varashälytin Huom! - Järjestelmän saa asentaa vain ammattilainen. - Älä anna laitteen tai vastaanottimen kastua. - Lue käyttöohje kokonaan ennen laitteen asennusta. - Tämän laitteen tarkoitus

Lisätiedot

Paristot Kytke laite täysin pois päältä. Avaa paristokansi ja aseta sisään 8 kpl UM- 2/ C -paristoa. Varmista, että +/- merkinnät vastaavat toisiaan.

Paristot Kytke laite täysin pois päältä. Avaa paristokansi ja aseta sisään 8 kpl UM- 2/ C -paristoa. Varmista, että +/- merkinnät vastaavat toisiaan. 1. Toimintovalitsin CD-TAPE(OFF)/RADIO 2. Taajuusaluevalitsin - AM/FM/FM 3. FM antenni 4. CD pesä 5. Virityspyörä 6. BASS BOOST painike 7. CD hyppy/etsi eteen 8. CD hyppy/etsi taakse 9. CD ohjelmointi

Lisätiedot

OHJEET SUOMI MEDIA PLAYER KOTELO CMP-MOBPLAY10 CMP-MOBPLAY30. Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin.

OHJEET SUOMI MEDIA PLAYER KOTELO CMP-MOBPLAY10 CMP-MOBPLAY30. Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin. MEDIA ER KOTELO CMP-MOB10 CMP-MOB30 OHJEET SUOMI Vaihe 2: Nosta levyä varovasti ja irrota se siirtämällä sitä taaksepäin. 1. Pakkauksen sisältö 1 Media player kotelo Kantolaukku Kaukosäädin Verkkomuuntaja

Lisätiedot

Register your product and get support at AE2430. Käyttöopas

Register your product and get support at AE2430. Käyttöopas Register your product and get support at AE2430 FI Käyttöopas Suomi 1 Tärkeää Turvallisuus Tärkeitä turvallisuusohjeita a b c d e f g h i j k l Lue nämä ohjeet. Säilytä nämä ohjeet. Huomioi kaikki varoitukset.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEKIRJA Radio Blues

KÄYTTÖOHJEKIRJA Radio Blues SIMPLY CLEVER KÄYTTÖOHJEKIRJA Radio Blues 5L0012771CE Johdanto Tämä käyttöohjekirja on tarkoitettu Radio Blues -järjestelmille (jäljempänä "laite"). Lue nämä käyttöohjeet huolellisesti, sillä tässä esitetyt

Lisätiedot

PIKAOPAS MODEM SETUP

PIKAOPAS MODEM SETUP PIKAOPAS MODEM SETUP Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM SETUP FOR NOKIA 6310i -OHJELMAN ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN MODEEMIKSI...2

Lisätiedot

JOHDANTO... 2 Ohjeita... 2 - Ajoturvallisuus... 2 - Radiovastaanoton olosuhteet... 2 - Huolto ja ylläpito... 2 - CD-levy... 2 Tekniset tiedot...

JOHDANTO... 2 Ohjeita... 2 - Ajoturvallisuus... 2 - Radiovastaanoton olosuhteet... 2 - Huolto ja ylläpito... 2 - CD-levy... 2 Tekniset tiedot... F I A T C R O M A Ä Ä N E N T O I S T O J Ä R J E S T E L M Ä SISÄLLYS JOHDANTO... 2 Ohjeita... 2 - Ajoturvallisuus... 2 - Radiovastaanoton olosuhteet... 2 - Huolto ja ylläpito... 2 - CD-levy... 2 Tekniset

Lisätiedot

MultiBoot Käyttöopas

MultiBoot Käyttöopas MultiBoot Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan erikseen

Lisätiedot

Ontech Teleswitch 9001A Ontech Teleswitch 9003

Ontech Teleswitch 9001A Ontech Teleswitch 9003 Ontech Teleswitch 9001A Ontech Teleswitch 9003 Käyttöohjeet Tervetuloa! Onnittelut laitteen Ontech Teleswitch 9001A valinnasta. Toivomme, että sinulle on tästä tuotteesta paljon iloa ja hyötyä, että sen

Lisätiedot

VIANMÄÄRITYSMENETTELY SD-NAVI (versio 1.00)

VIANMÄÄRITYSMENETTELY SD-NAVI (versio 1.00) 1 - SISÄLLYS Asiakkaan valitus Vianmääritys Yleiskuvaus ja pinnijärjestys Luku 2 Yleinen toimintaongelma Luku 3 Ei toimintaa tai ei käynnisty (musta ruutu): Luku 3-1 Painike ei toimi Luku 3-2 Kosketusnäyttö

Lisätiedot

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TALLENNETAAN MUISTIKULLE JA MUISTIKORTILLE 1 Muistitikun

Lisätiedot

OREGON -sarja. 200, 300, 400t, 400c, 400i, 550, 550t. pikaopas

OREGON -sarja. 200, 300, 400t, 400c, 400i, 550, 550t. pikaopas OREGON -sarja 200, 300, 400t, 400c, 400i, 550, 550t pikaopas Lue lisätietoja varoituksista ja muista tärkeistä seikoista laitteen mukana toimitetusta Tärkeitä turvallisuus- ja tuotetietoja -oppaasta. Oregon-laite

Lisätiedot

KOJELAUTA MITTARISTO. A Nopeusmittari B Polttoainemittari C Moottorin lämpömittari D Kierroslukumittari E Monitoiminäyttö (perus/laajennettu)

KOJELAUTA MITTARISTO. A Nopeusmittari B Polttoainemittari C Moottorin lämpömittari D Kierroslukumittari E Monitoiminäyttö (perus/laajennettu) F I A T C R O M A P I K A O P A S KOJELAUTA 1 Ohjauspyörän vasen vipu: ulkovalot - 2 Mittaristo - 3 Ohjauspyörän oikea vipu: tuuli- ja takalasin pyyhkijät sekä ajotietokoneen näppäimet - 4 Connect Nav+

Lisätiedot

DK S FIN N PL. Ohjelmoitujen kytkentäaikojen. osoitus 5 = perjantai. Kanavien kytkentätilat Päällä = ON Poissa päältä = OFF

DK S FIN N PL. Ohjelmoitujen kytkentäaikojen. osoitus 5 = perjantai. Kanavien kytkentätilat Päällä = ON Poissa päältä = OFF DK S FIN N PL 310 784 03 TR 610 top TERMINA 1-kanavainen viikkokellokytkin Riippuu versiosta esiohjelmoituina kuluva kellonaika ja kesä-/talviajan vaihtosääntö Turvalli- suusohjeita Sähkölaitteita saa

Lisätiedot

BT220 HEADSET. Tuotetiedot 1 Varausliitäntä 2 + -painike 3 - -painike 4 Toiminnonosoitin (sininen) 5 Akunosoitin (punainen)

BT220 HEADSET. Tuotetiedot 1 Varausliitäntä 2 + -painike 3 - -painike 4 Toiminnonosoitin (sininen) 5 Akunosoitin (punainen) Tuotetiedot 1 Varausliitäntä 2 + -painike 3 - -painike 4 Toiminnonosoitin (sininen) 5 Akunosoitin (punainen) 6 Korvanappi 7 Mikrofoni 8 Pidike 9 Varauksen osoitin (punainen) 10 Virtavalo (vihreä) Asennus

Lisätiedot

SAC RDS Futurline MAX Tupla-robotin ohjeet näytteenottoon ja päivämaidon lähetykseen

SAC RDS Futurline MAX Tupla-robotin ohjeet näytteenottoon ja päivämaidon lähetykseen RDS - ohjeet 1 (18) SAC RDS Futurline MAX Tupla-robotin ohjeet näytteenottoon ja päivämaidon lähetykseen Näytteenoton aloittaminen Shuttlen säädöt robotilla Telineen vaihto Näytteenoton lopettaminen Näyteraportin

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö. Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Tukiasema

Pakkauksen sisältö. Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Tukiasema Pikaopas SE888 Pakkauksen sisältö Tukiasema Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Joissakin maissa on liitettävä linjasovitin linjajohtoon ja sitten

Lisätiedot

PEM1123/ 410993A. Asennus- ja käyttöohje SW/S2.5 viikkokello. ABB i-bus KNX. SW/S2.5 Viikkokello

PEM1123/ 410993A. Asennus- ja käyttöohje SW/S2.5 viikkokello. ABB i-bus KNX. SW/S2.5 Viikkokello PEM1123/ 410993A Asennus- ja käyttöohje SW/S2.5 viikkokello ABB i-bus KNX SW/S2.5 Viikkokello Sisällysluettelo 1.0 Kuvaus 1.1 Laitteen käyttö...3 1.2 Ominaisuudet...3 1.3 Näppäimet ja osat...4 1.4 Tekniset

Lisätiedot

SRP5002_MA190508_v6.qxd:125254c4_SRU5110_86 19/05/08 18:34 Página62

SRP5002_MA190508_v6.qxd:125254c4_SRU5110_86 19/05/08 18:34 Página62 SRP500_MA190508_v6.qxd:155c_SRU5110_86 19/05/08 18: Página6 Sisällysluettelo 1 Kaukosäädin 6 Kaukosäätimen asentaminen 6-6.1 Paristojen asettaminen paikalleen 6. Kaukosäätimen testaaminen 6. Kaukosäätimen

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. BLAUPUNKT AMSTERDAM NAV35E RB GG http://fi.yourpdfguides.com/dref/3305885

Käyttöoppaasi. BLAUPUNKT AMSTERDAM NAV35E RB GG http://fi.yourpdfguides.com/dref/3305885 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle BLAUPUNKT AMSTERDAM NAV35E RB GG. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. BLAUPUNKT TP EXACT WW GG http://fi.yourpdfguides.com/dref/3305814

Käyttöoppaasi. BLAUPUNKT TP EXACT WW GG http://fi.yourpdfguides.com/dref/3305814 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Seuraavat toiminnot suoritetaan käyttämällä LG- tallentimen kaukosäädintä.

Seuraavat toiminnot suoritetaan käyttämällä LG- tallentimen kaukosäädintä. 1 Digitointi VHS-kasetilta DVD-Ievylle Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Prosessi kestää niin kauan kuin VHS:n toisto kestää. Soittimessa voi käyttää DVD-R, DVD+R sekä uudelleen kirjoitettavia

Lisätiedot

Cross Touch (huom. vain CT-mallit)

Cross Touch (huom. vain CT-mallit) Cross Touch (huom. vain CT-mallit) Cross Touch on termi, joka kuvaa ONIX-laitteiden käyttöliittymää. Cross Touch on ominaisuus jonka avulla voit käyttää sekä kosketusnäyttöä että käyttönäppäimiä tehdäksesi

Lisätiedot

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 Copyright 2002 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään 9354501 Issue 2 Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650:N ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN

Lisätiedot

Nokia Navigointi 3.0 -käyttöohje

Nokia Navigointi 3.0 -käyttöohje Nokia Navigointi 3.0 -käyttöohje 1.0. painos 2 Sisältö Sisältö Tietoja Nokia Navigointi - sovelluksesta 3 Aja kohteeseen 3 Tallenna paikka tai tarkastele sitä 4 Ääniopastuksen käyttäminen 4 Lataa tai poista

Lisätiedot

Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas

Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas Suomi PCH-2016 7025574 PlayStation Vita-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa Paina viisi sekuntia Kytke virta PS Vita -järjestelmään. Kun kytket

Lisätiedot