Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen"

Transkriptio

1 Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen 2010/2011

2 2 M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N Sisällysluettelo Kalusteisiin sijoitettavien kodinkoneiden yhdisteleminen. 3 Työtason alle sijoitettavat uunit. 4 Kalusteisiin sijoitettavat uunit. 5 Mikroaaltouunit. 6 Uunien asentaminen kalusteisiin - yleisiä asennusohjeita. 7 Yhdistelmäuunien asentaminen kalusteisiin - yleisiä asennusohjeita. 9 Mittapiirrokset: Kalusteisiin sijoitettavat uunit. 11 Mittapiirrokset: Kalusteisiin sijoitettava yhdistelmähöyryuuni. 14 Mittapiirrokset: Kalusteisiin sijoitettavat höyryuunit. 15 Mittapiirrokset: Kalusteisiin sijoitettava espressokeitin. 16 Mittapiirrokset: Lämpölaatikko. 17 Mittapiirrokset: Yhdistelmämikroaaltouunit. 18 Mittapiirrokset: Kalusteisiin sijoitettavat mikroaaltouunit. 20 Keittotasot. 21 Domino -keittotasot. 22 Mittapiirrokset: Keittotasot. 23 Liesituulettimet. 31 Mittapiirrokset: Liesituulettimet. 32 Kalusteisiin sijoitettavat kylmälaitteet 46 Mittapiirrokset: Kalusteisiin sijoitettavat kylmälaitteet. 47 Astianpesukoneet. 55 Vinkkejä eri korkuisten kalusteisiin sijoitettavien astianpesukoneiden asentamiseen 56 Kalustepeitteiset astianpesukoneet. 57 Moduuliastianpesukone: asennusohjeet ja mittapiirros. 57 Mittapiirrokset: Astianpesukoneet. 58 Sähköliitäntä. 61

3 Kalusteisiin sijoitettavien kodinkoneiden yhdisteleminen M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N HBC36D HBC86K753S Höyryuuni on asennettava muiden kalusteisiin sijoitettavien kodinkoneiden yläpuolelle. Pyykinpesukone Astianpesukone Pistorasia V Pistorasia V Kuumavesivaraaja V V E W K A E W K 15 A Kosteuden tiivistävä kuivausrumpu Edestätäytettävä Vesi- ja pyykinpesukone sähköliitäntä ja kuivaava työtason alle pyykinpesukone Astianpesukone Sähkö- ja vesilitäntä astianpesukoneelle työtason alle Kylmäsäilytys 10 Symbolien selitykset Vesiliitäntä Sähköliitäntä Kalusteisiin sijoitettavat kylmälaitteet Vapaasti sijoitettavat kylmälaitteet 215 V Vesipiste E Vedenotto astianpesukoneillle ja pyykinpesukoneille W Lämminvesiliitäntä astianpesukoneille K Kylmävesiliitäntä astianpesukoneille A Vedenpoisto astianpesukoneille, pyykinpesukoneille Huomioitava laitteen liitäntäteho. Kosketussuojattu pistorasia Etäisyys vasemmasta sivuseinästä 15cm Etäisyys vasemmasta sivuseinästä 30cm 15 Etäisyys oikeasta sivuseinästä min 15cm Lieden sähköliitäntä 30 etäisyydellä oikeasta sivuseinästä Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

4 4 M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N Työtason alle sijoitettavat uunit. Kalusteisiin sijoitettavien uunien ja tasojen yhdistäminen Huomaa, että yhdistät oikeat uuniosat (HEA...) ja keittotasot (NKE.../ NKN.../ NIB...) keskenään. Esitteessä on mainittu, mitkä laitteet voidaan yhdistää keskenään. Uuni HEA20B1.0S HEA23B1.0S HEN301.1S/X HEA3414.0S/X Keittotaso NKE645G14, NKN645G14 NKE645G14, NKN645G14 NKE645H14, NKN645H14 NKE645P14, NKN645P14, NIB675T14E Lämpösuoja Työtason alle sijoitettavien uunien asennuskaapin materiaalien on oltava lämpöä kestäviä. Ympäröivien materiaalien tulee kestää 90 asteen lämpötila. Erityisesti vaatimus on huomioitava vanerin, muoviosien, liimojen ja maalien osalta. Viereisten kaappien ovimateriaalien on kestettävä vähintään 70 C:n lämpötila. Jäähdytystuuletin suojaa tehokkaasti viereisiä kaappeja lämmöltä ja höyryltä. Jäähdytysilmaa kierrätetään uunin ympärillä ja se poistuu lieden etupuolelta. Uunissa muodostuva höyry sekoittuu jäähdytysilmaan ja poistuu sen mukana. Sähköliitäntä Työtason alle sijoitettavat uunit liitetään aina kiinteästi sähköverkkoon paikalliset määräykset huomioon ottaen. Uunien mukana tulee aina asianmukaiset asennusohjeet, joita on noudatettava. Kytkentäkaavio sähköliitäntää varten löytyy laitteen takaa. Huomaa, että myös mikroaaltoyhdistelmäuunien liitäntäteho edellyttää 16 A sulakkeita. Sähköliitännän saa suorittaa vain sähköasennusoikeudet omaava sähköasentaja. Kuva 1 Kuva min Vaatimukset kalusteille Kaikki työtason alle sijoitettavat uunit voidaan asentaa vakiokaappeihin. Kaapin rungon ja uunin etureunan välinen etäisyys on 19 mm. Tästä syystä kaikki työtason alle sijoitettavat uunit, joiden etuosa on tasainen, voidaan asentaa samaan tasoon muiden keittiökalusteiden kanssa. Uunikaapin on täytettävä vaatimukset, jotka on esitetty kuvassa 1. Keittiösuunnittelussa huomioitava Jos uunissa on pyrolyysipuhdistustoiminto, on etäisyyden oltava vähintään 40 mm (välilista) (ks. kuva 2). Kun uuni asennetaan L:n tai U:n muotoisen keittiön nurkkaan, on kaapin ja uunin vä liin asennettava kulmasovitin, etäisyys seiniin vähintään 45 ja 75 mm (ks. kuvat 3 6). Jos uuni asennetaan L:n muotoisen keittiön nurkkaan (ks. kuva 6), määräytyy mitta X kaapin etuosan ja kädensijan korkeuden mukaan. Viereisten kaappien suojaamiseksi lämmöltä on uunin luukun ja keittiökaapin välisessä listassa tuuletuslamelleja, joiden kautta uunikaappiin tulee jäähdy tysilmaa. Kuva 3 Kuva 4 Kuva 5 Kuva 6 Tuotenumerot piirrosten vieressä ovat: HEA 20B1.0S/23B.10S= HEA 20B120S ja HEA 20B150S sekä HEA 23B120S, HEA 23B150S ja HEA 23B160S HEA 20B1.0S/23B1.0S Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

5 Kalusteisiin sijoitettavat uunit. M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N 5 Kalusteisiin sijoitettavien uunien asentaminen Kaikki kalusteisiin sijoitettavat uunit on suunniteltu kalusteasennukseen. Uunit voidaan asentaa vakiokaappiin korkeaan kaappiin tai työpöydän alakaappiin. Vakiomittaiset uunit 595 x 595 mm (K x L) sopivat asennustilaan, jonka korkeus on mm. Kun asennustilan korkeus on mm, uuni asennetaan kahden korokelistan päälle (3 mm; sisältyy pakkaukseen). Uunin reunan ja ympäröivien kaappien ovien välin on oltava vähintään 3 mm ylä- ja alapuolella ja 6 mm sivuilla. Jos uuni asennetaan työtason alle katso työtason alle sijoitettavien uunien asentaminen! Kaapin ulkoreunan ja uunin etureunan välinen etäisyys on 19 mm. Uunikaapin on täytettävä vaatimukset, jotka on esitetty kuvassa 1. Lämpösuoja Kalusteisiin sijoitettavien uunien asennuskaapin materiaalien on oltava lämpöä kestäviä. Ympäröivien materiaalien tulee kestää 90 asteen lämpötila. Erityisesti vaatimus on huomioitava vanerin, muoviosien, liimojen ja maalien osalta. Viereisten kaappien ovimateriaalien on kestettävä vähintään 70 C:n lämpötila. Jäähdytystuuletin suojaa tehokkaasti viereisiä kaappeja lämmöltä ja höyryltä. Jäähdytysilmaa kierrätetään uunin ympärillä ja se poistuu lieden etupuolelta. Uunissa muodostuva höyry sekoittuu jäähdytysilmaan ja poistuu sen mukana. Keittiösuunnittelussa huomioitava Jos uunissa on pyrolyysipuhdistustoiminto, on etäisyyden oltava vähintään 40 mm (välilista) (ks. kuva 2). Viereisten kaappien suojaamiseksi lämmöltä on uunin luukun ja keittiökaapin välisessä lista ssa tuuletuslamelleja, joiden kautta uunikaappiin tulee jäähdytysilmaa. Vältä jää- tai pakastekaapin sijoittamista kalusteisiin sijoitettavan uunin viereen. Energiankulutus kasvaa ja ajan mittaan eristys heikkenee. Mikäli tällaista asennusta ei voida välttää, on lämpöeristystä vahvistettava esim. asentamalla väliin lämpöä heijastavalla alumiinifoliolla päällystetty levy. Jos uuni asennetaan jää- tai pakastekaapin yläpuolelle, varmista että tuuletuskanavalle jää vaadittu tila. On tärkeää huomioida muutama asia, kun sijoitat uunia jossa on sivulle aukeava uuniluukku. Luukku aukeaa viereisen kaapiston eteen. Huomioi luukun etäisyys seinään, kun uuni sijoitetaan lähelle nurkkaa (kts Kuva 3). Uunin ja viereisen kaapiston ulkoreunojen tasoero ei saa ylittää 20 mm. Jos keittiökaapistossa on ulostyöntyviä osia, ne saattavat hankaloittaa uuniluukun avaamista. Jos uunin molemmilla puolilla olevissa keittiökaapistoissa on huomattavia uuniluukun avaamista hankaloittavia esteitä suosittelemme tällöin uunia perinteisellä uuniluukulla tai uunivaunulla. Asennettaessa kodinkoneita vaakasuoraan linjaan, yhdistä kalusteisiin sijoitettava uuni HBA S 45 cm konseptin laitteiden kanssa, jotta ohjauspaneelit ja kahvat saadaan täydelliseen linjaan. Kuva 1 min. 550 min. 575 max. 597 Kuva 2 Kuva Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

6 6 M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N Mikroaaltouunit Sähköliitäntä Kalusteisiin sijoitettavat mikroaaltouunit voidaan asentaa vakiokalusteisiin. Uuneissa on mukana liitäntäjohto ja maadoitettu pistoke. Uuni tarvitsee joko 10 A tai 16 A sulakkeen. Yhdistelmäuunit HBC 86K/P... tai HBC 84K... asennetaan kaappiin, jonka leveys on 60 cm joko työskentelykorkeudelle tai työtason alle. Asennustilan korkeus on 45 cm. Asennuskehystä ei tarvita. Asen- nuskaapissa ei saa olla takaseinää. Seinän etäisyys hyllytasosta sekä yläpuolelle jäävän hyllyn takaosasta on oltava vähintään 45 mm. Kaapin suojaamiseksi lämmöltä ja höyryltä uunissa on automaattinen tuuletin. Mikroaaltouunit HMT 75M6.. tai HMT 85M/G -mikroaaltouunit sijoitetaan 60 cm leveään vakiomalliseen seinäkaappiin. Asennustilan korkeus 38 cm. Asennuskehys toimitetaan mikroaaltouunin mukana. Asennuskaapissa ei saa olla takaseinää. Yläpuolella olevan hyllyn ja takaseinän välinen etäisyys tulee olla vähintään 45 mm. HMT 85M/G -mikroaaltouunit sijoitetaan 60 cm leveään vakiomalliseen kaappiin. Asennuskehys toimitetaan mikroaaltouunin mukana. Asennustilan korkeus 36,2. Korkeaan kaappiin asennettaessa svositellaan koristelistoja H2 86 x 500 (teräs) tai H2 86 x 600 (musta). Asennus uunin tai kylmälaitteen yläpuolelle Kaikki yhdistelmäuunit (HBC 86K... ja HBC 86Q...) ja mikroaaltouunit (paitsi HMT 86...) voidaan asentaa kalusteisiin uunin tai kylmälaitteen yläpuolelle. Höyryuunin sijoittaminen On tärkeää, että höyryuuni sijoitetaan mahdollisten muiden kalusteisiin sijoitettavien tuotteiden yläpuolelle komeroon. Laitetyyppi Malli Kaluste Kaapin leveys, mm Yhdistelmäuuni HBC 86 K HBC 86 P Korkea kaappi Keskikorkea kaappi Pöytäkaappi 1 Yhdistelmäuuni HBC 84 K Korkea kaappi Keskikorkea kaappi Pöytäkaappi 1 Asennuskorkeus, mm Matalin asennuskorkeus, mm Kehyksen päällekkäisyys, mm Kaapin takaosa Tuuletusaukko, mm Kalusteisiin sijoittaminen laitteen yläpuolelle Yläosassa Alaosassa Uuni Jääkaappi/ Pakastin Avoin Avoin 45 Mikroaaltouuni HMT 35 M Korkea kaappi Keskikorkea kaappi Pöytäkaappi Avoin 45 Mikroaaltouuni HMT 85 M Yläkaappi Korkea kaappi 600 Yläkaappi Korkea kaappi Avoin 18 Mikroaaltouuni HMT 85 G Yläkaappi Korkea kaappi 600 Yläkaappi Korkea kaappi Avoin 45 Mikroaaltouuni HMT 84 M Korkea kaappi Avoin 45 Mikroaaltouuni HMT 75 M Korkea kaappi 500 / Höyryuuni HBC 36 D Korkea kaappi Keskikorkea kaappi Pöytäkaappi 1 14 Avoin Avoin 45 Höyryuuni HBC 24 D Korkea kaappi Keskikorkea kaappi Pöytäkaappi 1 Astianpesukone Espressoautomaatti TCC78K... Korkea kaappi Keskikorkea kaappi Avoin Avoin 45 1) Kompaktituotteet, jotka asennetaan keittotason alle, tarvitsevat vähintään 50 mm:n paksuisen pöytälevyn.

7 Uunien asentaminen kalusteisiin - yleisiä asennusohjeita M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N 7

8 8 M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N Uunien asentaminen kalusteisiin - yleisiä asennusohjeita Asennus komeroon: Asennus pöytäkaappiin:

9 Yhdistelmäuunien asentaminen kalusteisiin - yleisiä asennusohjeita M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N 9

10 1 0 M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N Yhdistelmäuunien asentaminen kalusteisiin - yleisiä asennusohjeita Asennus komeroon: Asennus pöytäkaappiin: Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

11 Kalusteisiin sijoitettavat uunit, pyrolyysi, 60 cm M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N 1 1 HBA 63A150S, HBA 63U350S, HBA S, HBA S, HBA S HBA 63A150S, HBA 63U350S, HBA S, HBA S, HBA S HBA 63A150S, 6*, HBA HBA 76*, 63U350S, HBL 7*, HBA HBR S, 7* HBA S, HBA S, HBA 76U650S HBA S HBA S HBA S HBL S, HBR S HBL S, HBR S Kalusteisiin sijoitettavat uunit, EcoClean ecoclean, 60 cm HBA 23B120S, 23*, HBA 23B160S, 3*, HBB HBA * 23B150S, HBA 23B120S, 23*, HBA 23B160S, 3*, HBB HBA * 23B150S, HBA 23B120S, 23*, HBA 23B160S, 3*, HBB HBA *, 23B150S, HBL 3*, HBR 3* HBA 23B220S,HBA 23B250S, HBA 23S350S, HBA 32B420S, HBA 23B220S,HBA 23B250S, HBA 23S350S, HBA 32B420S, HBA 23B220S,HBA 23B250S, HBA 23S350S, HBA 32B420S, HBA 32B450S,HBB 32D450S,HBA S, HBA S, HBA 32B450S,HBB 32D450S,HBA S, HBA S, HBA 32B450S,HBB 32D450S,HBA S, HBA S, HBA S, HBA S, HBA 36B650S HBA S, HBA S, HBA 36B650S HBA S, HBA S, HBA 36B650S Mittapiirrokset: Kalusteisiin sijoitettavat uunit Kalusteisiin sijoitettavat uunit

12 1 2 M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N Kalusteisiin sijoitettavat uunit, ecoclean, 60 cm (jatkuu) HBL S, HBR S HBL S, HBR S Kalusteisiin sijoitettavat uunit, 60 cm HBA 20B120S, HBA 20B150S HBA 20B120S, HBA 20B150S HBA 20B120S, HBA 20B150S HBN 301E1S, HBN 301W1S HBN 301E1S, HBN 301W1S HBN 301E1S, HBN 301W1S Kalusteisiin sijoitettavat uunit

13 Kalusteisiin sijoitettavat uunit, ecoclean, 60 cm M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N 1 3 HEA 23B120S, HEA 23B150S, HEA 23B160S, HEA S, HEA S Kalusteisiin sijoitettavat uunit, 60 cm HEA 20B120S, HEA 20B150S, HEN 301E1S, HEN 301W1S Kalusteisiin sijoitettavat uunit, ohjaus keittotasolle

14 1 4 M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N Kalusteisiin sijoitettava yhdistelmähöyryuuni, 60 cm HBC 36D753 HBC 36D753 HBC 36D753 HBC 36D753 Mittapiirrokset: Kalusteisiin sijoitettava yhdistelmähöyryuuni Höyryuunit

15 Kalusteisiin sijoitettavat höyryuunit M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N 1 5 HBC 24D553 HBC 24D553 HBC 24D553 HBC 24D553 Mittapiirrokset: Kalusteisiin sijoitettavat höyryuunit KALUSTEISIIN SIJOITETTAVAT HÖYRYUUNIT

16 1 6 M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N Kalusteisiin sijoitettava espressokeitin TCC 78K750 TCC 78K750 TCC 78K750 TCC 78K750 TCC 78K750 Mittapiirrokset: Kalusteisiin sijoitettava espressokeitin Kalusteisiin sijoitettava espressokeitin

17 M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N 1 7 Lämpölaatikko HSC 140P51 HSC 140P51 Mittapiirrokset: Lämpölaatikko Lämpölaatikko

18 1 8 M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N Yhdistelmämikroaaltouunit HBC 84K553S, HBC HBC 86K723S, 86K723S, HBC 86K753S, HBC 86K763S HBC 86K763S, HBC 86P753S HBC 84K553S, HBC 86K723S, HBC 86K763S, HBC 86P753S HBC 84K553S, HBC HBC 86K723S, 86K723S, HBC 86K753S, HBC 86K763S HBC 86K763S, HBC 86P753S HBC 84K553S, HBC 86K723S, HBC 86K763S, HBC 86P753S HBC 84K553S, HBC 86K723S, HBC 86K763S, HBC 86P753S HBC 84K553S, HBC 86K723S, HBC 86K763S, HBC 86P753S HBC 86K753S HBC 86K753S HBC 86K753S HBC 86K753S Mittapiirrokset: Yhdistelmämikroaaltouunit MIKROAALTOUUNIT -JA YHDISTELMÄMIKROAALTOUUNIT

19 M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N 1 9 Yhdistelmä-mikroaaltouunit, 60 cm HMT 85GL53 HMT 85GL53 HMT 85GL53 HMT 85GL53 HMT 85GL53 Kalusteisiin sijoitettavat mikroaaltouunit, 60 cm HMT 35M653 HMT 35M653 HMT 35M653 HMT 35M653 HMT 75M621, HMT 75M651 HMT 75M621, HMT 75M651 MIKROAALTOUUNIT -JA YHDISTELMÄMIKROAALTOUUNIT

20 2 0 M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N Kalusteisiin sijoitettavat mikroaaltouunit, 60 cm (jatkuu) HMT 84M621, HMT 84M651 HMT 84M621, HMT 84M651 HMT 84M621, HMT 84M651 HMT 85ML23, HMT 85ML53, HMT 85ML63, HMT 85MR23, HMT 85MR53, HMT 85MR63 HMT 85ML23, HMT 85ML53, HMT 85ML63, HMT 85MR23, HMT 85MR53, HMT 85MR63 HMT 85ML23, HMT 85ML53, HMT 85ML63, HMT 85MR23, HMT 85MR53, HMT 85MR63 HMT 85ML23, HMT 85ML53, HMT 85ML63, HMT 85MR23, HMT 85MR53, HMT 85MR63 HMT 85ML23, HMT 85ML53, HMT 85ML63 HMT 85MR23, HMT 85MR53, HMT 85MR63 Kalusteisiin sijoitettavat mikroaaltouunit, 50 cm HMT 75M521, HMT 75M551 HMT 75M521, HMT 75M551 Mittapiirrokset: Kalusteisiin sijoitettavat mikroaaltouunit MIKROAALTOUUNIT -JA YHDISTELMÄMIKROAALTOUUNIT

21 Keittotasot M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N 2 1 Kalusteisiin sijoitettavien keittotasojen asentaminen Kalusteisiin sijoitettavien keittotasojen kehys tekee tasosta tukevan. Hyvän tiiviyden rakenteelle antaa koko kehyksen ympäröivä pehmeä tiivistelista, joka jakaa keittotason painon tasaisesti työtason kiinnikkeille. Työtason reunat on tiivistettävä esim. silikonilla kosteusvaurioiden ehkäisemiseksi. Tukevan kehyksen ansiosta keittotaso on helppo asentaa sen päälle. Tasoon tehdyn asennusaukon molempiin sivuihin asennetaan kiinnityskiskot (ks. kuva 1). Kiskot sopivat myös graniitti- tai kivilevyihin, joihin ne kiinnitetään ruuveilla tai kaksikomponenttiliimalla. Sen jälkeen keittotaso vain sovitetaan paikalleen ja painetaan alas, niin että kehys napsahtaa kiinni kiskoihin. Asennusaukko tehdään työtasoon asennusohjeiden mukaan. kuva 1 Uunin paneelista ohjattavien keittotasojen asennus Keittotasojen liittimissä on vastaavat värimerkinnät kuin työtason alle sijoitettavissa uunien ja liitoskohdissa, jotta oikea asennus varmistetaan. Keraamiset keittotasot on suojattava määräysten mukaisesti. Mikäli keittotason ohjaus on uunin yhteydessä, keittotason maadoitusjohto (vihreä-keltainen) on liitettävä ensin uunin maadoitusruuviin (symboli m), ennen kuin kokonaisuus liitetään sähköverkkoon. Keittotason asennus vetolaatikon yläpuolelle Huomioi että laatikoiden korkeus pienenee keittotason syvyyden ja työtason paksuuden ansiosta. Mahdolliset listat työtason alla pitää poistaa, vähintään työtason leikkauksen alueelta. Tasoon asennetut keraamiset plano-keittotasot Keittotasoja saa asentaa ainoastaan työtasoihin, joiden lämmön- ja vedenkestävyys on riittävän hyvä (esim. luonnonkivi tai kaakeloidut työtasot). Työtasoon saa tehdä leikkauksia vain pätevä asentaja. Leikkauksen on oltava tasainen ja tarkka, koska leikkausreuna näkyy yläpuolelta. Noudata asennusohjeita tarkkaan. Oikeat mitat ilmenevät keittotason mittakaaviosta. Kaikissa 2-levyisissä keittotasoissa on sähköjohto valmiina. Lämpötilojen vaihteluista johtuen keittotasoja ei saa asentaa kylmälaitteiden, astianpesukoneiden eikä kalusteisiin sijoitettavien pyykinpesukoneiden yläpuolelle. On tärkeää huolehtia siitä, että kaapeli ei jää mistään kohdasta puristuksiin. Asennusohjeita lasikeraamisille keittotasoille Kun keittotaso ilman induktiota asennetaan vetolaatikon tai kaapin yläpuolelle, pitää niiden välille asentaa välilevy. Etäisyys keittotason alapinnan ja välilevyn välillä tulee olla 1 cm. Välilevyn voi valmistaa itse puusta tai ostaa lisävarusteena metallisena (katso kyseisen lasikeraamisen keittotason lisävarusteet). Kaasukeittotasot Kaasukeittotasoja ei saa asentaa kalusteisiin sijoitettavan uunin yläpuolelle ilman jäähdytyspuhallinta. Kaikissa kalusteisiin sijoitettavissa Bosch-uuneissa on jäähdytyspuhallin. Kaikki Boschkaasukeittotasot on esiasennettu maakaasulle. Toisten kaasujen käyttö edellyttää polttimen suuttimen vaihtamisen. Tämän saa suorittaa vain valtuutettu sähköasentaja. Noudata kaasupullon liitännässä näitä ohjeita. Niille keittotasoille, jotka sopivat yhteen kaasuverkon kanssa, tilataan suutin varaosana. Asennettaessa varmistetaan, että keittotason alla on riittävästi tilaa kaasukytkennälle. Vihjeitä induktiokeittotason sijoitukseen Induktiokeittotason alapuolella on jäähdytyspuhallin. Jos keittotaso sijoitetaan pöytäkaappiin, tulee keittotason ja ylimmän laatikoston väliin asentaa puuhylly. Kaapin ja seinän väliin tulee jättää ilmastointiaukko. Sitä vastoin työtason ja kaapiston etureunan väliin ei ole välttämätöntä jättää ilmastointiaukkoa. Asennustila syvyysmitta Kun uutta keittotasoa asennetaan vanhaan pöytälevyyn, on hyvä tietää: Tietyillä keittotasoilla on syvyysmitassa ns. tuplamitoitus 490/500 tai , mikä tarkoittaa että keraamisen pinnan täytyy myös peittää 500 mm syvä aukko. Toisin sanoen: uuteen pöytälevyyn tehdään 490 mm aukko, mutta jos pöytälevyssä on jo aukko, niin keittotaso sopii 500 mm syvyiseen aukkoon. Kun induktiokeittotaso asennetaan vetolaatikon yläpuolelle vaaditaan tilaa ilmanvaihtoa varten. Asennus vaatii tilan takaosaan ja min. 65 mm:n välimatkan pöytälevyn ja laatikon yläreunaan väliin (plano-keittotaso 70 mm). kuva 2 Asennuskehys 60 cm: HEZ cm: HEZ cm ja 80 cm plano -keittotasoja voidaan myös asentaa puisiin työtasoihin (lisävaruste, ks. kuva 2). Tätä varten tarvitaan asennuskehys (lisävaruste ks. kuva 2). Asennusaukon leikkaamisessa käytetään sahausmallia. Työtason min. paksuus kalusteisiin sijoitettavat keittotasot kehys, ComfortDesign (ei Domino) Kun uunia ei sijoiteta tason alle Uuden uunin yläpuolle (mm) Aikaisemman uunisarjan uunin yläpuolelle (mm) Sahausmalli 60 cm: HEZ cm: HEZ Kalusteisiin sijoitettavat keittotasot, joissa on oma ohjaus Näillä keittotasoilla on oma liitäntä ja ne kytketään kiinteästi sähköverkkoon. Kahden keittoalueen keittotasot voidaan liittää myös pistotulppaliitännällä pistorasiaan. Kalusteisiin sijoitettavat induktiokeittotasot *) yhdistelmäuunit ilman kehystä, huullos induktio kehys, ComfortDesign (ei Domino) tai Piezo-Design 20* 20* 30* ilman kehystä, huullos 30* 30* 40* induktio (ei Domino) 20* 30* 40* Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

22 2 2 M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N Domino -keittotasot Keittotasojen lisävarusteet HEZ HEZ 3943 HEZ HEZ HEZ HEZ 3943 HEZ HEZ HEZ ! " # $ % & ' ( ) * +, -. / z : ; < = A B C D E F G H I J K L M N O P Q μ ¹º»¼½¾ ÀÁÂÃÄÅÆÇÈÉÊËÌÍÎÏÐÑÒÓÔÕÖ ØÙÚÛÜÝÞßàáâãäåæ! " # $ % & ' ( ) * +, -. / z : ; < = A B C D E F G H I J K L M N O P Q μ ¹º»¼½¾ ÀÁÂÃÄÅÆÇÈÉÊËÌÍÎÏÐÑÒÓÔÕÖ ØÙÚÛÜÝÞßàáâãäåæçèéêëìíîïðñòóô Domino-keittotasot Domino-keittotasojen asennustilan vaatima leveys vaihtelee. Mitat on esitetty tämän asennusohjeen mittapiirroksissa. Kun kaksi tai useampi Domino-keittotaso ja/tai ComfortDesign -keittotasoa asennetaan vierekkäin, tarvitaan asennuslista tasojen väliin (HEZ , lisävaruste)tässä asennusohjeessa esitetään, kuinka kaksi HEZ ja kolme Dominokeittotasoa asennetaan vierekkäin asennuslistan avulla. Domino-keittotasoja voi yhdistellä kaikkien muiden ComfortDesignkeittotasojen kanssa. Kalusteisiin sijoitettavat kodinkoneet -esitteessä kerrotaan mitkä suuttimet toimitetaan kaasutason mukana. Suuttimen saa vaihtaa ja liittää vain ammattitaitoinen asentaja. Domino - keittotasojen yhdistelymahdollisuudet sekä tuote- ja asennusmitat Malli (mm): Leveys (mm): A B C D L 1 X 2 2 x x 30 1 x x 30 1 x x 30 1 x x 30 1 x ! " # $ % & ' ( ) * +, -. / z : ; < = A B1 Cx 30, D E1 Fx 90 G H I J K L M N O P Q R S T306 U V W X Y Z [ \ ] ^ 916 _ ` a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z { } ~ 1222 ª «1186 ± ² ³ 2 x x 40 1 x x 40 1 x x 40 1 x x 40, 1 x x x 30 1 x x 30 1 x x 30 1 x x 30 1 x x 30, 1 x x 30 2 x x 30 1 x 40 1 x x 30, 1 x 40, 1 x x 30 1 x 40 1 x x 30 1 x 40 1 x x 40 1 x x x 30 1 x L= Yhdistettyjen keittotasojen kokonaisleveys 2 X= Asennusaukon kokonaisleveys (yhdistetyt keittotasot ja asennuslista) Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

23 Induktiokeittotasot, tasoon huullettavat M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N 2 3 PIB 601N24E PIB 601N24E, PIB 801N24E PIB 601N24E, PIB 801N24E PIB 601N24E, PIB 801N24E PIB 801N24E Induktiokeittotasot, 90 cm PIK 975N24E PIK 975N24E PIK 975N24E Mittapiirrokset: Keittotasot PIK 975N24E Keittotasot valitsimilla

24 2 4 M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N Induktiokeittotasot, 80 cm PIB 875N24E, PIB 875T14E, PIL 875L24E PIB 875N24E, PIB 875T14E, PIB 885N24E, PIL 845T14E, PIL 875L24E PIB 875N24E, PIB 875T14E, PIB 885N24E, PIL 845T14E, PIL 875L24E PIB 875N24E, PIB 875T14E, PIB 885N24E, PIL 845T14E, PIL 875L24E PIB 875N24E, PIB 875T14E, PIB 885N24E, PIL 845T14E, PIL 875L24E PIB 875N24E, PIB 875T14E, PIB 885N24E, PIL 845T14E, PIL 875L24E PIB 885N24E PIL 845T14E Induktiokeittotasot, 70 cm PIE 775N14E PIE 775N14E PIE 775N14E Keittotasot valitsimilla

25 Induktiokeittotasot, 70 cm (jatkuu) M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N 2 5 PIE 775N14E Induktiokeittotasot, 60 cm PIA 645Q14E, PIE 645Q14E PIA *, PIB 67*, PIB 685N24E, PIE 6*, PIN * PIA *, PIB 67*, PIB 685N24E, PIE 6*, PIN * PIA *, PIB 67*, PIB 685N24E, PIE 6*, PIN * PIB 672E14E, PIB 675N24E, PIB 675T14E, PIE 675L24E, PIN 675N14E PIB 685N24E PIE 645T14E PIE 651R14E Keittotasot valitsimilla

26 2 6 M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N Keraamiset keittotasot, 80 cm PKC 875N14D Keraamiset keittotasot, 60 cm PKE 645E14, PKN 645E14 PKE 645Q14E PKE 645V14E PKF 651T14E PKN 675N14D PKN 679C14D Kaasukeittotasot, 60 cm PPP 616B20E PPP 616B20E PRP 626B90E Keittotasot valitsimilla

27 Teräksiset keittotasot, 60 cm M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N 2 7 NCT 615C01 Domino-induktiokeittotasot PIE 375C14E PIE 375C14E PIE 375C14E PIE 375C14E PIE 375C14E PIE 375C14E Keraamiset Domino-keittotasot PKF 375V14E PKF 375V14E PKF 375V14E Keittotasot valitsimilla

28 2 8 M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N Domino-grillit PKU 375V14E PKU 375V14E PKU 375V14E Domino-kaasukeittotasot PRB 326B90E PRB 326B90E PRB 326B90E Domino-wok PRA 326B90E PRA 326B90E PRA 326B90E Keittotasot valitsimilla

29 Kalusteisiin sijoitettavat uunit, ecoclean, 60 cm M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N 2 9 HEA 23B120S, HEA 23B150S, HEA 23B160S, HEA S, HEA S Kalusteisiin sijoitettavat uunit, 60 cm HEA 20B120S, HEA 20B150S, HEN 301E1S, HEN 301W1S Kalusteisiin sijoitettavat uunit, ohjaus keittotasolle

30 3 0 M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N Induktiokeittotasot ilman valitsimia NIB 675T14E NIB 675T14E NIB 675T14E Keraamiset keittotasot ilman valitsimia NKE 645G14 NKE 645P14, NKN 645P14 Teräksiset keittotasot ilman valitsimia NCM 615A01 Keittotasot ilman valitsimia

31 Liesituulettimet M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N 3 1 Liesituulettimen tehon valitseminen Liesituuletin on oikein mitoitettu, kun keittiön ilma vaihtuu 6-12 kertaa tunnissa. Esimerkiksi 32 m 3 kokoiseen keittiöön tarvitaan tuuletin, jonka kapasiteetti on 190 ja 385 m 3 /h välillä. Tällä teholla ilma vaihtuu tehokkaasti, ilman että keittiöön syntyy vetoa. Huomioi, että tuulettimen teho voi olla hormiliitettynä jopa puolet korkeampi kuin aktiivihiilisuodattimen kautta takaisin puhaltavana. Tehoon vaikuttaa mm. asennustapa, hormiputken läpimitta ja kulmat. Todellisen tehon laskemiseen käytetään mm. Rodun-tietokoneohjelmaa (jälleenmyyjiemme käytössä). Yksinkertainen nyrkkisääntö on, että jokais ta asennusputken metriä kohden teho laskee noin 30 m 3 /h. Optimaalinen ilmanpoistohormi Liesituulettimen tehoon vaikuttavat myös hormin ominaisuudet ja pituus. Valitse hormi, jonka halkaisija on 120 mm tai suurempi. Hormiputkessa on rakenteesta riippuen erilainen ilmanvastus. Pitkät, rosopintaiset putket, monet jyrkät kulmat tai putkitaipeet tai hormiputken pieni halkaisija pienentävät tehoa ja lisäävät samalla puhaltimen ääntä.optimaalinen rakenne on sileä, pyöreä putki. Kierreletkut on vedettävä suoraan. Hormin rakenteessa on vältettävä supistuksia. Kulmien on oltava aina loivasti kaartuvia (ei jyrkkiä kulmia). Liesituulettimen tehoon vaikuttaa myös korvausilman saanti. Korvausilmavirran on sen vuoksi oltava riittävä, esim. seinässä olevan tuloilmaventtiilin kautta. Tuloilma on hyvä ohjata ylhäältä alaspäin. Noudata voimassa olevia rakennusmääräyksiä. Liesituuletin ja savupiippuun liitetty tulisija Jos liesituuletinta käytetään yhtaikaa savupiippuun liitetyn tulisijan kanssa (esim. kaasu-, öljy- tai hiiliuuni, lämminvesisäiliö tai avotakka) on noudatettava varovaisuutta, koska liesituuletin imee huoneesta palamiseen tarvittavaa ilmaa. Tällä ei ole merkitystä, jos alipaine on korkeintaan 4 Pa (0,4 mbar) huoneessa, jossa tulisija sijaitsee. Tähän päästään käyttämällä ilma-aukkoja, joita ei voida sulkea, esim. ovien tai ikkunoiden tuuletusventtiileitä, ilmanottoa ulkoseinistä tai muita teknisiä ratkaisuja. Huom! Pelkkä tuloilman/ poistoilman seinäläpivienti ei riitä takaamaan raja-arvoja. Huomaa, että laskelmissa on käytettävä lähtökohtana aina koko huoneiston ilmanvaihtoa. Sääntöä ei voida soveltaa käytettäessä esim. kaasuliettä. Jos olet epävarma, tiedustele asiaa nuohoojalta. Poistoilmaa ei saa johtaa savu- tai muun poistokanavan tai putken kautta, joista vaihdetaan tulisijoilla varustettujen huoneiden ilma. Liesituuletinta, jossa on aktiivihiilisuodatin, voidaan käyttää rajoituk setta. Asentaminen Bosch -liesituulettimet voidaan joko liittää hormiin tai muuttaa huonetilaan palauttaviksi aktiivihiilisuodattimen avulla (lisävaruste). Asennus on helppo suorittaa jokaisen tuulettimen mukana toimitettavan asennusohjeen mukaan. Mikäli liesituuletinta varten asennetaan uusi pistorasia, se tulisi sijoittaa n. 215 cm:n korkeudelle lattiasta. Tällöin liitäntä tulee seinäkaapin yläpuolelle, jolloin pistoke on helppo irrottaa tarvittaessa. Liesitason ja tuulettimen alareunan välinen minimietäisyys, mikäli muuta ei ilmoiteta, on 65 cm. Kalusteisiin sijoitettavan liesituulettimen pienin etäisyys on 43 cm ja liesikupujen pienin etäisyys on 55 cm. Pienin etäisyys kaasutasoon on aina 65 cm. Aktiivihiilisuodatin Huoneilmaan palauttavissa Bosch-liesituulettimissa voidaan käyttää aktiivihiilisuodatinta. Olemassa on tavallisia aktiivihiilisuodatinsarjoja, jotka sijoitetaan rasvasuodattimen yläpuolelle. Lisäksi saatavana on uutuus, CleanAir-moduuli, joka on entistä tehokkaampi ratkaisu. Moduuli asennetaan hormin yläosaan, ja ilma puhalletaan ulos uurteisen paneelin kautta, CleanAir-moduuli: LZ56000, LZ56100, LZ Hormin pidennys Useisiin Bosch -seinään kiinnitettäviin ja saarekeliesituulettimiin voi tilata lisätarvikkeena hormin pidennysosan. Lisäksi on mahdollista tilata hormin jatko-osia erikoismitoilla viistoihin katttoihin. Tee tilauksesi asiakaspalvelun kautta. Saarekeliesituulettimeen tarvitaan korkeudesta riippuen yksi tai useita liitososia. Viistoon kattoon tarvitaan erityinen kiinnitin. Sekä liitososia että viistoon kattoon tarkoitettuja tuuletinkiinnikkeitä on saatavana lisätarvikkeina. Hormiläppä Tiettyjen liesituuletinmallien mukana toimitetaan hormiläppä, joka estää kylmää ilmaa tulemasta hormin kautta sisään, silloin kun tuuletin ei ole käynnissä. Suoja asennetaan hormiliitännän alkuun. DHL... -liesituulettimen asentaminen DHL... -tyyppinen liesituuletin asennetaan liesikupuun (myös keittiösaarekkeiden yläpuolelle) tai erikoiskaappiin. Ks. mittapiirros! Asentaminen on helppoa, kun asennusaukko on tehty ohjeiden mukaan. Liesituuletin sijoitetaan mahdollisimman ylös kuvun sisälle. Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

32 3 2 M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N Saarekeliesituulettimet, 100 cm DIA DIA DIA DIA DIA DIA Saarekeliesituulettimet, 90 cm DIB DIB DIB Mittapiirrokset: Liesituulettimet DIB LIESITUULETTIMET

33 Saarekeliesituulettimet, 40 cm M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N 3 3 DIC DIC Seinälle asennettavat liesituulettimet, 90 cm DWA DWA DWA DWA DWA , DWA , DWA DWA , DWA , DWA DWA , DWA , DWA DWA , DWA , DWA DWA , DWA , DWA LIESITUULETTIMET

34 3 4 M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N Seinälle asennettavat liesituulettimet, 90 cm (jatkuu) DWA DWA DWA DWA DWA DWB DWB DWB DWB DWB DWB , DWB DWB , DWB LIESITUULETTIMET

35 Seinälle asennettavat liesituulettimet, 90 cm (jatkuu) M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N 3 5 DWB , DWB DWB , DWB DWB , DWB DWB S DWB S DWB S DWB S DWB S DWB DWB DWB DWB LIESITUULETTIMET

36 3 6 M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N Seinälle asennettavat liesituulettimet, 90 cm (jatkuu) DWB DWB DWB DWB DWK DWK DWK DWK DWK DWK DWK DWK LIESITUULETTIMET

37 Seinälle asennettavat liesituulettimet, 90 cm (jatkuu) M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N 3 7 DWK DWK DWK DWK DWK DWW S DWW S DWW S DWW S DWW DWW DWW LIESITUULETTIMET

38 3 8 M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N Seinälle asennettavat liesituulettimet, 90 cm (jatkuu) DWW DWW DWW DWW DWW DWW DWW DWW DWW DWW DWW LIESITUULETTIMET

39 Seinälle asennettavat liesituulettimet, 60 cm M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N 3 9 DWA DWA DWA DWA DWA DWA DWA DWA DWA DWA DWA DWA LIESITUULETTIMET

40 4 0 M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N Seinälle asennettavat liesituulettimet, 60 cm (jatkuu) DWA DWA DWB DWB DWB DWB DWB DWB DWB DWB DWB DWB LIESITUULETTIMET

41 Seinälle asennettavat liesituulettimet, 60 cm (jatkuu) M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N 4 1 DWB S DWB S DWB S DWB S DWB S DWW , DWW S, DWW DWW , DWW S, DWW DWW , DWW S, DWW DWW , DWW S, DWW DWW DWW DWW LIESITUULETTIMET

42 4 2 M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N Seinälle asennettavat liesituulettimet, 60 cm (jatkuu) DWW DWW DWW DWW DWW DWW Seinälle asennettavat liesituulettimet, 40 cm DWC DWC DWC Kalusteisiin sijoitettavat liesituulettimet DHL 545SSD LIESITUULETTIMET

43 Ulosvedettävät liesituulettimet M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N 4 3 DHI 625ASD DHI 625ASD DHI 625ASD DHI 625HSD DHI 625HSD DHI 625HSD DHI 625HSD, DHI 635LSD DHI 632LSD DHI 632LSD DHI 635HSD DHI 635HSD DHI 635HSD LIESITUULETTIMET

44 4 4 M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N Ulosvedettävät liesituulettimet (jatkuu) DHI 635HSD DHI 635LSD DHI 635LSD DHI 635LSD DHI 645FSD, DHI 655FSD DHI 645FSD, DHI 655FSD Liesituulettimet, 60 cm DHU 30SFSK, DHU 32SFSK DHU 522PSD DHU 522PSD DHU 625M DHU 625M DHU 632USD LIESITUULETTIMET

45 Liesituulettimet, 50 cm M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N 4 5 DHU 29SFSK LIESITUULETTIMET

46 4 6 M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N Kalusteisiin sijoitettavat kylmälaitteet Kalusteoven kiinnittäminen Kalustepeitteinen kylmälaite yhdistetään sisustukseen asentamalla kalusteovi kiinteästi kylmälaitteen oveen. Asennuksessa käytetään kylmälaitteen omia saranoita. Kaikki asennukseen tarvittavat osat sisältyvät toimitukseen. Uusiin kylmälaitteisiin on entistä helpompi asentaa kalusteovet Uutta tekniikkaa; litteät saranat Uuden tekniikan ansiosta kalusteovi kiinnitetään suoraan kylmälaitteen oveen (kalusteovessa ei siten tarvita erillisiä saranoita). Ovi aukeaa 115, joten kaapin jokaiseen nurkkaan pääsee helposti ja mukavasti käsiksi. Oven ollessa auki 20 tai vähemmän, se sulkeutuu itsestään. Jos kalusteovi jostakin syystä siirtyy paikaltaan, on oven saranat helppo säätää uudelleen. Asennustilan mitat ja tarvittava ilmankierto Kunkin yksikön mukana toimitetaan piirustukset, joista ilmenevät asennustilan mitat. Kompressori saa jäähdytysilmaa yleensä helpoimmin jalustan kautta, josta ilma ohjataan ylöspäin pitkin kaapin takasivua. Jokaisen kaapin asennusohjeista ilmenee myös kuinka suuri tuuletusaukko kaapin alaosassa, takana ja yläosassa on oltava. Jos asennuskaappi ulottuu kattoon saakka ja tuuletusaukon on oltava piilossa, on KF-/KI-/GI-kaappien aukon oltava vähintään 200 cm 2. Ks. mittapiirros. Sähköliitäntä Kalusteisiin sijoitettavien kylmälaitteiden mukana toimitetaan liitosjohto ja maadoitettu pistoke. Kaapit voidaan liittää määräysten mukaisesti asennettuihin pistorasioihin. Kaapelin pituus on 2,3 m ja se yltää keittiökaapin yläpuolelle tai sivulle asennettuun pistorasiaan. Asennus työtason alle Työtason alle asennettavissa Bosch-kylmälaitteissa on muovitassujalat, joiden ansiosta ne on helppo työntää paikoilleen. KUR-/GUD-malleissa tuuletus tapahtuu kylmälaitteen jalustan kautta, joten työtasoon ei tarvitse tehdä aukkoa. KUR/GUD:n sokkelikorkeus voidaan säätää sopimaan mm korkean työtason alle. Näin sokkelikorkeus voidaan sovittaa muun sisustuksen kanssa samalle tasolle. Pistorasia on hyvä sijoittaa siten, että siihen on helppo päästä käsiksi, mieluimmin asennustilan viereen. Pistorasian tulisi olla vähintään 20 cm:n korkeudella lattiasta. Jos Side by Side -kylmälaite halutaan sijoittaa syvennykseen, tulee kylmälaitteen kaikille sivuille jättää vähintään 10 mm:n turvaväli Laitteiden KAD 62A70, KAD 62S20 ja KAD62S50 ovi pitää pystyä avaamaan 160 astetta. Oven 90 asteen avauskulmassa jääkaapin ja pakastimen laatikoita ei voida vetää ulos kokonaan, sillä ovihyllyt estävät sen. Litteän saranoinnin tekninen periaate CoolProfessional CoolProfessional-tuotteiden asennusohjeet ja asennusvideo ovat ladattavissa sivustosta CoolProfessional-sarjaan kuuluvat: GIN38P60, KIF42P60 ja KIN34P60 Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

47 Kalusteisiin sijoitettavat kalustepeitteiset nofrost-jääkaappipakastimet M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N 4 7 KIN 32A50 KIN 32A50 KIN 34P60 KIN 34P60 KIN 34P60 Kalusteisiin sijoitettavat kalustepeitteiset jääkaappipakastimet KIS 38A51, KIV 38A51 KIS 38A51, KIV 38A51 Kalusteisiin sijoitettavat kalustepeitteiset jääkaapit pakastinlokerolla KIL 38A51 KALUSTEISIIN SIJOITETTAVAT JÄÄKAAPIT JA JÄÄKAAPPIPAKASTIMET KIL 38A51 Mittapiirrokset: Kalusteisiin sijoitettavat kylmälaitteet

48 4 8 M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N Kalusteisiin sijoitettavat jääkaapit pakastinlokerolla KIL 24A51 Kalusteisiin sijoitettavat kalustepeitteiset jääkaapit KIF 42P60 KIF 42P60 KIF 42P60 KIR 38A41 KIR 38A41 Kalusteisiin sijoitettavat kalustepeitteiset jääkaapit KIR 24A51 KALUSTEISIIN SIJOITETTAVAT JÄÄKAAPIT JA JÄÄKAAPPIPAKASTIMET

49 Kalustepeitteiset jääkaapit M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N 4 9 KIR 18A51 Työtason alle sijoitettavat jääkaapit KUR 15A50 KUR 15A50 KALUSTEISIIN SIJOITETTAVAT JÄÄKAAPIT JA JÄÄKAAPPIPAKASTIMET

50 5 0 M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N Kalusteisiin sijoitettavat kalustepeitteiset NoForst kaappipakastimet GIN 38P60 GIN 38P60 GIN 38P60 Kalusteisiin sijoitettavat kalustepeitteiset kaappipakastimet GID 18A50 Työtason alle sijoitettavat kaappipakastimet GUD 15A40 GUD 15A40 KALUSTEISIIN SIJOITETTAVAT PAKASTIMET

51 Viinikaapit, korkeus 127 / 185 / 186 cm M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N 5 1 KSW 38920, KSW Viinikaapit

52 5 2 M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N Side-by-Side-yhdistelmäkaapit KAD 62A70, KAD 62S20, KAD 62S50 KAD 62A70, KAD 62S20, KAD 62S50 KAD 62A70, KAD 62S20, KAD 62S50 KAN 58A45, KAN 58A55 KAN 58A45, KAN 58A55 KAN 58A45, KAN 58A55 No Frost -jääkaappipakastimet, korkeus cm KGF 39P01, KGF 39P91 No Frost -jääkaappipakastimet, korkeus cm KGN 36H10, KGN 36H15, KGN 36H70 KGN 36S51, KGN 36S55, KGN 36S56, KGN 36S71 KGN 36S51, KGN 36S55, KGN 36S56, KGN 36S71 JÄÄKAAPIT / JÄÄKAAPPIPAKASTIMET / VIINIKAAPIT

53 No Frost -jääkaappipakastimet, korkeus cm (jatkuu) M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N 5 3 KGN 36S51, KGN 36S55, KGN 36S56, KGN 36S71 Jääviileäkaapit, leveys 60 cm KSR 38A01, KSR 38A73 KSR 38S70 KSR 38X31, KSR 38X51, KSR 38X96 JÄÄKAAPIT / JÄÄKAAPPIPAKASTIMET / VIINIKAAPIT

54 5 4 M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N NoFrost-kaappipakastimet, leveys 60 cm GSN 32A23, GSN 32A73 GSN 32S70 GSN 32X11, GSN 32X51, GSN 32X96 PAKASTIMET

55 Astianpesukoneet M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N 5 5 AquaStop Bosch-vesiturvajärjestelmän nimi on AquaStop. Järjestelmässä on vedenottoletku paineistettu vain silloin, kun vettä täytetään koneeseen. Jos letkuun tällöin tulee vuoto, katkaistaan veden tulo heti vesiliitännästä magneettiventtiilin avulla. Letkusta tulee silloin täysin paineeton. Letkussa ei myöskään ole painetta pesuohjelman päätyttyä tai sähkökatkoksen yhteydessä. AquaStop voidaan asentaa joko pystyasentoon, vaakasuoraan tai jopa ylösalaisin. AquaStop-jatkosarja Jos vesihana on kaukana astianpesukoneesta, voidaan AquaStop:ia pidentää n. 2 m jatkosarjalla (lisävaruste). Jatkosarjan mukana toimitetaan tasausrenkaita, jotka sopivat kaikkiin kierteisiin (ei kuvassa) Liitäntä Kaikissa 60 ja 45 cm leveissä Bosch-astianpesukoneissa on takaisinimusuoja. Erityistä takaiskuventtiiliä ei tarvita (ks. tarkemmat tiedot ko. asennusohjeesta). Lisäksi viemäriletku voidaan johtaa suoraan lattiakaivoon. Asennuksessa huomioitavaa Astianpesukoneiden korkeus on 81,5-87,5 cm tai 86,5-92,5 mm mallista ja keittiötason korkeudesta riippuen. Koneen ja keittiökalusteiden välinen rako tiivistetään koneen sivuissa olevilla pystylistoilla. Näiden ansiosta reunat on helppo pitää puhtaina. Asennus työtason alle Kun uusi astianpesukone asennetaan työtason alle, on tason alapintaan asennettava suojapelti/-lista joka estää höyryä vaurioittamasta työtason alapintaa. Tämä toimitetaan koneen mukana. SGZ 2025 = SR-mallit, SGZ 2024 = SG-mallit, SGZ 2025 = SH-mallit, SMZ 5005 = SM-mallit SMZ 5015 = SB-mallit Erityisesti tätä varten kehitetyn järjestelmän ansiosta kone voidaan ensin asettaa paikalleen ja sen jälkeen säätää sen takajalan korkeus edessä olevalla säätöruuvilla. Sokkeli Sokkelin korkeutta voidaan säätää, jos käytetään koneen mukana toimitettuja sokkelin kiinnikkeitä. Kalusteisiin sijoitettujen koneiden yhteydessä suositellaan saumatonta sokkelia. Astianpesukoneen liitännät 1,3 m 1,6 m 1,4 m 1,6 m 60 1,2 m 1,2 m Astianpesukoneet 60 cm Astianpesukoneen liitännät 1,4 m 1,7 m 1,3 m 1,5 m 45 1,4 m 1,4 m Astianpesukoneet 45 cm R min. 75 mm R min. 75 mm!! R min. 75 mm n. 250 cm AquaS t op-jatk osarja astianpesuk oneille. Asennussarja 45 cm ja 60 cm leveille astianpesukoneille, SRZ 2245 Asennussarjan avulla voidaan kaksi joko 45 cm tai 60 cm leveää astianpesukonetta asentaa vierekkäin. 45 cm leveiden koneiden vierekkäin asentamiseen tarkoitettu sarja sisältää seuraavat osat: - Peitelista terästä (3 kpl). Peitelistat yhdistävät koneet toisiinsa ja ympäröivään kaapistoon ja antavat siistin ja yhtenäisen vaikutelman. - T-liitin poistovedelle - T-liitin tulovedelle (AquaStop) Vedenotto Vedenotto/poistoletkut voidaan yhdistää yksinkertaisesti T-liitännän avulla (lisävaruste). Myös vedenpoistoletkut yhdistetään samantyyppisellä T-liitännällä (lisävaruste). Kun kummatkin koneet on yhdistetty samaan vesihanaan tulee minimipaineen olla vähintään 1,0 bar (tavallisesti 0,5 bar). Sähköliitännät Parhaan toimivuuden ja turvallisuuden takaamiseksi tulee kummallekin koneelle olla oma pistorasia. (Vähintään 10 A). Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

56 5 6 M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N Vinkkejä eri korkuisten kalusteisiin sijoitettavien astianpesukoneiden asentamiseen Suurempi sisätila Korkeammat astianpesukoneet (86,5 92,5 cm) ovat suunniteltu erityisesti nykyiset korkeammat, 90 cm korkeat työtasot huomioon ottaen. Koneen 5 cm lisäkorkeus tulee käyttöön sisätilassa, joka on korkeammissa koneissa 58 cm. Kaikissa SB.../SH...-malleissa on 5 cm korkeampi sisätila, joka hyödynnetään pesutilana. Asennustilan korkeus 860 tai 870 mm: Se voidaanko tähän tilaan asentaa 81,5 87,5 cm vai 86,5 92,5 cm korkea astianpesukone riippuu ympäröivän keittiökalusteen sokkelikorkeudesta. (ks. seuraava taulukko). Laitteen korkeus Asennustilan Työtason korkeus korkeus Sokkelin korkeus Asennuskorkeus mm F Sokkelikorkeus mm F l m 100 l l m m 110 l l l m m m 120 l l l l m m m m 130 l l l l l m m m m m 140 l l l l l l m m m m m m 150 l l l l l l m l m m m m m m 160 l l l l l l m l m m m m m m 170 l l l l l l m m m m m m 180 l l l l l m m m m m 190 l l l l m m m m 200 l l l m m m 210 l l m m 220 l m l = 81,5 87,5 cm korkea astianpesukone m = 86,5 92,5 cm korkea astianpesukone Esimerkki: Asennuskorkeus 875 mm Jos keittiökalusteen sokkelikorkeus on yli 170 mm, valitse 81,5 87,5 cm korkea astianpesukone. Jos keittiökalusteen sokkelikorkeus on yli 100 ja alle 150 mm, valitse 86,5 92,5 cm korkeus astianpesukone. Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

57 Kalustepeitteiset astianpesukoneet M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N 5 7 Koneen mukana toimitetaan asennusohje, joka helpottaa mittausta ja jonka avulla myös kiinnitysruuvien paikat voidaan merkitä oveen. Kaikki asennukseen tarvittavat osat sisältyvät toimitukseen. Kokonaan kalustepeitteiset astianpesu koneet Kokonaan kalustepeitteisten astianpesukoneiden koko etuosa peitetään muun sisustuksen mukaisella kalusteovella. Ohjauspaneeli ei ole näkyvissä. (ks. kuva 1). Osittain kalustepeitteiset astianpesukoneet Osittain kalustepeitteisten astianpesukoneiden ohjauspaneelin alapuolinen osa peitetään muun sisustuksen mukaisella kalusteovella (ks. kuva 2). Sovitus ohjauspaneeliin tehdään mitoitettavan välilistan avulla (ks. kuva 3). Käyttämällä sopivaa välilistan korkeutta (F) voidaan ohjauspaneelin (G) ja kalusteoven yhteiskorkeus mitoittaa samalle tasolle vieressä olevan kalusteoven korkeusmitan kanssa (ks. kuva 3). Kalusteoven säätäminen Astianpesukoneisiin ruuveilla kiinnitettyä kalusteovea voidaan säätää joka suuntaan. Ovi saa olla enintään 22 mm paksu. Asennusohje Astianpesukoneen luukun jousitus säädetään kalusteoven painon mukaan ruuvimeisselillä. kuva 1 Kokonaan kalustepeitteinen astianpesukone kuva 2 Osittain kalustepeitteinen astianpesukone kuva 3 F G Osittain kalustepeitteinen astianpesukone ja sovituslista Moduuliastianpesukone: asennusohjeet ja mittapiirros Työtaso ja keittotaso Moduuliastianpesukone Kalusteisiin sijoitettava uuni 45 cm Kalusteisiin sijoitettava höyryuuni Kalusteisiin sijoitettava espressokeitin Kalusteisiin sijoitettava mikroaaltouuni Lämpölaatikko Induktiokeittotaso Keraaminen keittotaso Kaasutaso Viereen Yläpuolelle ** ** Alapuolelle *** ** Huomaa vesiliitäntöjen tarvitsema tila *** Huomaa samat rajoitukset kuin höyryuunin asennuksessa. Noudata asennusohjetta. X = 60 mm **** X = 65 mm **** X = 60 mm **** **** Eriste on asennettava paikoilleen. Tulee astianpesukoneen mukana. **** Eristystä on käytettävä. Tulee astianpesukoneen mukana. Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

58 5 8 M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N Kalustepeitteiset astianpesukoneet, 60 cm, korkeus 86,5-92,5 cm SBV 55T00EU, SBV 59T00EU SBV 6* 65T00SK SHV* 53E23EU Kalustepeitteiset astianpesukoneet, 60 cm, korkeus 81,5-87,5 cm Mittapiirrokset: Astianpesukoneet SGV *, SMV * Osittain kalustepeitteiset astianpesukoneet, 60 cm, korkeus 81,5-87,5 cm SGI *, SMI * Kalusteisiin sijoitettavat astianpesukoneet, 60 cm, korkeus 86,5-92,5 cm SBU* 50M32SK ASTIANPESUKONEET

59 Kalusteisiin sijoitettavat astianpesukoneet, 60 cm, korkeus 81,5-87,5 cm M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N 5 9 SGU 30E02SK, SGU 40E02SK, SGU 44E02SK SGU 44E42SK, SGU 56E12SK, SMU 4*, SMU 5* (pois lukien SMU 53M32SK, SMU 53M35SK, SMU 53M52SK, SMU 53M55SK), SMU 6* (pois lukien SMU 65T15SK) SGU 45M02SK, SGU 54*, SGU 56E02SK, SMU 53M3.SK, SMU 53M5.SK, SMU 65T15SK Kalustepeitteiset astianpesukoneet, 45 cm SRV* 53M03SK Osittain kalustepeitteiset astianpesukoneet, 45 cm SRI* 45T35EU Kalusteisiin sijoitettavat astianpesukoneet, 45 cm SRU 40E02SK, SRU 43E02SK, SRU 43E12SK, SRU 55M12SK, SRU 55M16SK, SRU 55M18SK ASTIANPESUKONEET

60 6 0 M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N Modulaariastianpesukoneet SCE 63M15EU SCE 63M15EU SCE 63M15EU SCE 63M15EU, SKE 63M05EU SKE 63M05EU SKE 63M05EU SKE 63M05EU SKE 63M05EU Pöydälle sijoitettavat astianpesukoneet SKS * 50E01EU, SKS 50E02EU, SKS 50E11EU, SKS 50E16EU, SKS 60E12EU, SKS 60E18EU ASTIANPESUKONEET

Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen

Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen 2009 2010 2 MIT TAPIIRROKSET JA OHJEITA ASENNUKSEEN Sisällysluettelo Kodinkoneiden yhdisteleminen 3 Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen Työtason alle sijoitettavat

Lisätiedot

Asennusohjeita. www.bosch-home.fi

Asennusohjeita. www.bosch-home.fi Asennusohjeita. www.bosch-home.fi 2 Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen Sisällysluettelo Kalusteisiin sijoitettavien kodinkoneiden yhdisteleminen 3 Kalusteisiin sijoitettavat uunit Asennusohjeita ja

Lisätiedot

FI 10 KÄYTTÖ. 650 mm min.

FI 10 KÄYTTÖ. 650 mm min. OHJEET JA SUOSITUKSET Nämä käyttöohjeet koskevat useita tuuletintyyppejä. On mahdollista, että tekstissä on yksityiskohtia, jotka eivät koske valitsemaasi tuuletinta. ASENNUS Valmistaja ei vastaa virheellisestä

Lisätiedot

Liesituuletin 394-12. Turvallisuusohjeet... 3 Asennus... 4 Käyttöohjeet... 7

Liesituuletin 394-12. Turvallisuusohjeet... 3 Asennus... 4 Käyttöohjeet... 7 Liesituuletin 394-12 Turvallisuusohjeet... 3 Asennus... 4 Käyttöohjeet... 7 TURVALLISUUSOHJEET Lue nämä käyttö- ja asennusohjeet sekä ennen kaikkea niissä olevat turvallisuusohjeet ennen tuotteen asennusta

Lisätiedot

19 RISTIKYTKENTÄKAAPIT MetalliovelLA

19 RISTIKYTKENTÄKAAPIT MetalliovelLA Tietoverkkotuotteet 19 RISTIKYTKENTÄKAAPIT MetalliovelLA Kaapin leveys 600 mm Kaapin leveys 800mm Kaappirunko, jossa katto, sivut/takaseinä, ovi ja sokkelikulmat. Kaapin ovi on standardina varustettu lukolla.

Lisätiedot

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Lue koko asennusohje, ennen kuin aloitat asennuksen. Tämä on näkyvällä vesikourulla varustetun Santex-huoneen 81 ohjeellinen asennusohje.

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. SAFERA Siro IN-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20810 V4.5.0 FIN SIRO IN-LINE

ASENNUSOHJE. SAFERA Siro IN-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20810 V4.5.0 FIN SIRO IN-LINE ASENNUSOHJE SAFERA Siro IN-line -liesivahti Virranhallintayksiköt PCU PCU.-U 080 V..0 FIN SIRO IN-LINE SISÄLLYSLUETTELO VAROITUKSET. VALMISTELUT. Valmistelut. Asennus. Asennuksen vianmääritys. Lisävaruste:

Lisätiedot

Kuljetustukien poistaminen

Kuljetustukien poistaminen Pesurumpuun jäänyt kosteus johtuu tehtaalla suoritetusta Tarvikkeet mallista riippuen Turvallisuusohjeet Pyykinpesukone on painava - ole varovainen konetta nostettaessa. Huomio: Jäätyneet letkut voivat

Lisätiedot

KDIX 8810. Asennusohjeet

KDIX 8810. Asennusohjeet KDIX 8810 Asennusohjeet Astianpesukoneen turvallisuus 4 Asennusvaatimukset 5 Asennusohjeet 7 Astianpesukoneen turvallisuus Sinun ja muiden turvallisuus on hyvin tärkeää. Ohjekirjassa ja laitteessa on

Lisätiedot

19 RISTIKYTKENTÄKAAPIT MetalliovelLA

19 RISTIKYTKENTÄKAAPIT MetalliovelLA TIETOVERKOT HETEL 1 19 RISTIKYTKENTÄKAAPIT MetalliovelLA Kaapin leveys 600 mm Kaapin leveys 800mm Kaappirunko, jossa katto, sivut/takaseinä, ovi ja sokkelikulmat. Kaapin ovi on standardina varustettu lukolla.

Lisätiedot

Esikasattu LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS

Esikasattu LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS Esikasattu LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS Rakenne LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS LK Sekoitusryhmäkaappia LL VS käytetään, kun halutaan peittää LK Jakotukki RF ja LK Jakajasekoitusryhmä

Lisätiedot

Liesikupu 782 12 Stil Vitrum. FI...3 Asennus...3 Käyttö...6

Liesikupu 782 12 Stil Vitrum. FI...3 Asennus...3 Käyttö...6 Liesikupu 782 12 Stil Vitrum FI...3 Asennus...3 Käyttö...6 125658/6.5.2013 (2652) ASENNUS Liesikupu 782 12 Stil Vitrum on tarkoitettu asennettavaksi seinälle. Liesikuvussa on sähkötoiminen ohjausyksikkö,

Lisätiedot

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL Asennusohjeet Ennen jääkaapin asentamista 4 Vesiliitäntä 4 Sähköliitäntä 5 Jääkaapin sijoitus ja tasapainottaminen 6 Asennusmitat ja -vaatimukset 7 Pakastimen

Lisätiedot

:: Suunnittelu- ja asennusohje. :: Suunnittelu- ja asennusohje

:: Suunnittelu- ja asennusohje. :: Suunnittelu- ja asennusohje :: Suunnittelu- ja asennusohje 1 2 :: Suunnittelu- ja asennusohje Muunto-järjestelmällä voit toteuttaa mitä erilaisimpia säilytysratkaisuja kodin eri tiloihin. Muunto perustuu seinäpanelointiin ja monipuoliseen

Lisätiedot

Kiitos, että valitsit laadukkaan LUXNEL -tuotteen!

Kiitos, että valitsit laadukkaan LUXNEL -tuotteen! Asennusohje Toimitussisältö Luxnel valopaneeli koostuu valaisinelementistä, laminoidusta valokuvasta ja karkaistusta turvalasista. Valaisinelementin on IP44 suojattu Virtalähde 24VDC IP65, pistotulpalla

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE TT 93500 TT 93600 TT 93500 PL TT 93600 PL ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE 2 TEKNISET TIEDOT Laitteen mitat korkeus 140 mm leveys 498 mm (TT 93500 ) leveys 598 mm (TT 93600 ) syvyys 480 mm Sähköliitäntä 230V/10A,

Lisätiedot

ASENNUSOHJE LIEKKI PIIPPU

ASENNUSOHJE LIEKKI PIIPPU Käyttötarkoitus: ASENNUSOHJE LIEKKI PIIPPU Hormex T600 liekki piippu on lämpöä kestävä, kaksoisseinäinen savupiippujärjestelmä, joka on valmistettu 1.4828 lämpöä kestävästä teräksestä (ulkokuori - 1.4301)

Lisätiedot

Valmispiippu Kerastar on ainutlaatuinen yhdistelmä: teräksinen kuori, keraaminen hormi

Valmispiippu Kerastar on ainutlaatuinen yhdistelmä: teräksinen kuori, keraaminen hormi Asennusohjeet Valmispiippu Kerastar on ainutlaatuinen yhdistelmä: teräksinen kuori, keraaminen hormi Valmispiippu Kerastar on tarkoitettu lähtemään tulisijan päältä. Siinä on haponkestävä, keraaminen sisähormi.

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet. SAVUPIIPPU Perusosa: 15125R Jatko-osat: 15200R, 15225R, 15325R

Asennus- ja käyttöohjeet. SAVUPIIPPU Perusosa: 15125R Jatko-osat: 15200R, 15225R, 15325R FI Asennus- ja käyttöohjeet SAVUPIIPPU Perusosa: 15125R Jatko-osat: 15200R, 15225R, 15325R 00000000 00000000 0809 Misa-järjestelmäsavupiippu on testattu standardin EN 1856-1:2009 mukaisesti käytettäväksi

Lisätiedot

Käyttö-jaasennusohjeet FDF6046 FDF9046 Liesikupu

Käyttö-jaasennusohjeet FDF6046 FDF9046 Liesikupu Käyttö-jaasennusohjeet FDF6046 FDF9046 Liesikupu SUOSITUKSIA JA EHDOTUKSIA ASENNUS KÄYTTÖ Kupu on suunniteltu yksinomaan kotikäyttöön keittiöhajujen poistamiseksi. Käytä kupua ainoastaan siihen tarkoitukseen

Lisätiedot

Asennusta koskevia ohjeita. Sisältö

Asennusta koskevia ohjeita. Sisältö Sisältö Liitäntämahdollisuudet kuivausrummussa Asennusta koskevia ohjeita Asennusmahdollisuudet Turvallisuusohjeet...1 Liitäntämahdollisuudet kuivausrummussa... 2 Asennusta koskevia ohjeita... 3 Asennusmahdollisuudet...

Lisätiedot

Asennusohje. Kuivausrumpu PT 5186 EL. fi - FI / 01

Asennusohje. Kuivausrumpu PT 5186 EL. fi - FI / 01 Asennusohje Kuivausrumpu PT 5186 EL fi - FI 08.11 09 235 070 / 01 Lue ehdottomasti koneen käyttö- ja asennusohje ennen koneen asennusta sijoitusta käyttöönottoa. Näin vältät mahdolliset vahingot ja koneesi

Lisätiedot

W W W. K O D I N K O N E K A U P P A. F I

W W W. K O D I N K O N E K A U P P A. F I Electrolux jääkaappi ERE38406X Tässä erinomainen jääkaappi dynaamisella kylmennyksellä. Dynaaminen kylmennys pitää huolen, että kaapin lämpötila on jokaisella tasolla lähes sama. Elintarvikkeiden säilyvyys

Lisätiedot

1) Sivulasien asennus Valmistele alumiinilistat (sivu- ja alalistat U-, katonvastainen lista joko F- tai U-profiililla)

1) Sivulasien asennus Valmistele alumiinilistat (sivu- ja alalistat U-, katonvastainen lista joko F- tai U-profiililla) VIHTA-LASISEINÄN ASENNUSOHJE: Käymme tässä asennusohjeessa läpi lasiseinän asennuksen vaihe vaiheelta. Suorittamalla asennustyö huolella tämän ohjeen mukaan lasiseinän asennus sujuu vaivattomasti ja lasiseinän

Lisätiedot

ARTTELIPUU. Suunnitteluopas

ARTTELIPUU. Suunnitteluopas ARTTELIPUU Suunnitteluopas Arttelipuun keittiöt Arttelipuu on pienehkö keittiöitä ja muita kodin kiintokalusteita valmistava puusepänverstas. Arttelipuun toiminnan perusajatus on valmistaa hyvistä materiaaleista

Lisätiedot

SUOSITUKSIA JAEHDOTUKSIA ASENNUS KÄYTTÖ HUOLTO

SUOSITUKSIA JAEHDOTUKSIA ASENNUS KÄYTTÖ HUOLTO Käyttö-jaasennusohjeet FDL654 FDL954 Liesikupu SUOSITUKSIA JAEHDOTUKSIA ASENNUS KÄYTTÖ HUOLTO Valmistajaeiole vastuussa virheellisestä taiväärästä asennuksesta aiheutuneista vahingoista. Vähimmäisturvaetäisyyskeittotasonjaliesikuvun

Lisätiedot

ASENNUS- JA HOITO-OHJE

ASENNUS- JA HOITO-OHJE 03/2005 ASENNUS- JA HOITO-OHJE TREND- Kylpyhuonekalusteet Sisällysluettelo TREND-kylpyhuonekalusteet Asennuslistan mittatiedot laatikollisille TREND alakaapeille 600/900/1200x500x485 mm 2 Kaapin asennus

Lisätiedot

Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, Lahti asennusohje. (ver ) Vivia

Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, Lahti  asennusohje. (ver ) Vivia Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, 15520 Lahti info.finland@elfa.com www.kirena.com asennusohje (ver 17.05.2016) Vivia Yleistä asennuksesta ja asennuspaikasta Asennusohjeessa on kuvattu Kirena Vivia -liukuovi

Lisätiedot

PESUKONEEN JA LINGON ASENNUS

PESUKONEEN JA LINGON ASENNUS PESUKONEEN JA LINGON ASENNUS Vaatehoitotila kuuluu tärkeänä osana kiinteistöön. Laitteet ja varusteet on määriteltävä ja sijoitettava tilaan siten, että niiden käyttö on mahdollisimman helppoa ja esteetöntä.

Lisätiedot

Näin asennat. SUKA90S suihkukaapin:

Näin asennat. SUKA90S suihkukaapin: Näin asennat SUKA90S suihkukaapin: Huomioithan että tuote on ehjä. kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana roskiin. tuotteen lasiosat on huolellisesti suojattava kokoamisen yhteydessä.

Lisätiedot

HCE 422150U, ruostumaton teräs Vapaasti sijoitettava liesi, 60 cm

HCE 422150U, ruostumaton teräs Vapaasti sijoitettava liesi, 60 cm HCE 422150U, ruostumaton teräs Vapaasti sijoitettava liesi, 60 cm HCE 422120X HCE 422150U valkoinen teräs Tuotteen ominaisuudet u Keraaminen keittotaso u 4 portaattomasti säädettävää QuickThermkeittoaluetta

Lisätiedot

Uutta & Ajankohtaista

Uutta & Ajankohtaista Kesä 2015 KESÄETU KEITTIÖN OSTAJILLE: MONZA OVET -50% Uutta & Ajankohtaista SIVU 2 Gram-kodinkoneet... 3 Miele-kodinkonet... 4 Blum Legrabox -laatikot... 5 Savo Bora Basic -liesituuletin... 6 Brushed Wall

Lisätiedot

LOISTE. Suunnittelijan sanoin;

LOISTE. Suunnittelijan sanoin; LKALUSTE LOISTE Suunnittelijan sanoin; Uutta Loiste-kalustemallistoa suunniteltaessa lähtökohtanani oli luoda mallisto, joka taipuu niin pieneen kuin suurempaankin kylpyhuoneeseen. Mallisto koostuu erikokoisista

Lisätiedot

Liesikupu 782 16 Stil Vitrum. FI...3 Asennus...3 Käyttö...7

Liesikupu 782 16 Stil Vitrum. FI...3 Asennus...3 Käyttö...7 Liesikupu 782 16 Stil Vitrum FI...3 Asennus...3 Käyttö...7 125660/15.5.2013 (2741) ASENNUS Liesikupu 782-16 Stil Vitrum on tarkoitettu asennettavaksi seinälle. Liesikuvussa on muuntaja keskustuulettimen

Lisätiedot

TIETOVERKOT HETEL 2015 / 2016

TIETOVERKOT HETEL 2015 / 2016 TIETOVERKOT 2015 / 2016 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 19" Ristikytkentäkaapit metalliovella 4 19" Ristikytkentäkaapit lasiovella 5 19" Ristikytkentäkaapit verkko-ovella 6 19" Ristikytkentärungot 7 Lisävarusteet

Lisätiedot

12VF Vedenlämmitin. Asennus & Käyttöohje

12VF Vedenlämmitin. Asennus & Käyttöohje JS D24-12VF 12VF Vedenlämmitin SW Exergon Tuotenr. 13-0950 Asennus & Käyttöohje Pin:0063BT7591 VVB 12VF 090826 Käyttö- ja asennusohje Vedenlämmittimen käynnistys Vedenlämmitin käynnistyy automaattisesti

Lisätiedot

Näin asennat. suihkukulman: SK-850

Näin asennat. suihkukulman: SK-850 Näin asennat suihkukulman: SK-850 Huomioithan että tuote on ehjä. kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana roskiin. tuotteen lasiosat on huolellisesti suojattava kokoamisen yhteydessä.

Lisätiedot

BAARIKYLMÄKALUSTE BARCOOLER. Asennus- ja käyttöohjeet

BAARIKYLMÄKALUSTE BARCOOLER. Asennus- ja käyttöohjeet BAARIKYLMÄKALUSTE BARCOOLER Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ... 1 LAITTEEN TOIMITUS... 1 YKSIKÖIDEN MITAT... 2 ASENNUS... 3 Ohjeita asentajalle... 3 Asennus... 3 Ovien avautumissuunnan

Lisätiedot

Energiapitoista tietoa kodinkoneiden valinnasta, sijoittamisesta, käytöstä ja hoidosta

Energiapitoista tietoa kodinkoneiden valinnasta, sijoittamisesta, käytöstä ja hoidosta Energiapitoista tietoa kodinkoneiden valinnasta, sijoittamisesta, käytöstä ja hoidosta Kalvosarja on tuotettu Motivan ja Työtehoseuran yhteistyönä, osana Euroopan Komission SAVE-ohjelman tukemaa hanketta.

Lisätiedot

Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, Lahti asennusohje. (ver ) Unique

Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, Lahti  asennusohje. (ver ) Unique Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, 15520 Lahti info.finland@elfa.com www.kirena.com asennusohje (ver 13.03.2017) Unique Yleistä asennuksesta ja asennuspaikasta Asennusohjeessa on kuvattu Kirena Unique -liukuovi

Lisätiedot

Liesituuletin 392-17. FI... 3 Turvallisuusohjeet... 3 Asennus... 4 Käyttöohjeet... 7

Liesituuletin 392-17. FI... 3 Turvallisuusohjeet... 3 Asennus... 4 Käyttöohjeet... 7 17 Liesituuletin 392-17 FI... 3 Turvallisuusohjeet... 3 Asennus... 4 Käyttöohjeet... 7 TURVALLISUUSOHJEET Lue nämä käyttö- ja asennusohjeet sekä ennen kaikkea niissä olevat turvallisuusohjeet ennen tuotteen

Lisätiedot

Tuoteluettelo. Smart Storing :: Tuoteluettelo 1. smartstoring_tuoteluettelo_fi_2006.indd 1 11.9.2006 14:04:38

Tuoteluettelo. Smart Storing :: Tuoteluettelo 1. smartstoring_tuoteluettelo_fi_2006.indd 1 11.9.2006 14:04:38 Tuoteluettelo Smart Storing :: Tuoteluettelo 1 smartstoring_tuoteluettelo_fi_6.indd 1 11.9.6 14:04:38 M01 M04 Muunto-paneeli 2 t 3 t 4 Vaatetangot 5 Yleispidikkeet 6 leveys mm syvyys mm leveys mm syvyys

Lisätiedot

Kuljetustukien poistaminen. Vesiliitäntä mallista riippuen

Kuljetustukien poistaminen. Vesiliitäntä mallista riippuen Turvallisuusohjeet Toimitussisältö mallista riippuen Pesukone on painava ole varovainen laitetta nostettaessa. Huomio: Jäätyneet letkut voivat haljeta tai rikkoutua. Älä sijoita pesukonetta pakkaselle

Lisätiedot

Ruokavisassa ELMA-messuilla käytössä olevat Whirlpoolin kodinkoneet

Ruokavisassa ELMA-messuilla käytössä olevat Whirlpoolin kodinkoneet Ruokavisassa ELMA-messuilla käytössä olevat Whirlpoolin kodinkoneet Ruokavisan näytöskeittiössä olevissa Whirlpoolin kodinkoneissa yhdistyvät huippuluokan teknologia ja energiatehokkuus, joilla minimoidaan

Lisätiedot

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet SALAMANTERI OS200 Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Turvaohjeet... 3 3. Asennus... 3 4. Laitteen kuljetus ja siirto... 3 5. Käyttöpaneeli... 4 6. Käyttö... 4 7. Puhdistus ja

Lisätiedot

2-OSAINEN KOMPOSTORI Tämä kompostori voidaan toteuttaa myös 1-osaisena ilman väliseinää ja yhdellä kannella.

2-OSAINEN KOMPOSTORI Tämä kompostori voidaan toteuttaa myös 1-osaisena ilman väliseinää ja yhdellä kannella. 2-OSAINEN KOMPOSTORI Tämä kompostori voidaan toteuttaa myös 1-osaisena ilman väliseinää ja yhdellä kannella. NÄKYMÄ EDESTÄ Mitat: Korkeus max. 80 cm Syvyys n. 75 cm Leveys n. 100-160 cm riippuen siitä,

Lisätiedot

Teräskehäisten liukuovien asennusohje

Teräskehäisten liukuovien asennusohje Teräskehäisten liukuovien asennusohje Asenna yläliukukisko kuvan. osoittamalla tavalla varjoura näkyvään suuntaan päin Aseta alaliukukisko lattialle. Oikea kohta on mm yläliukukiskon etureunasta alaliukukiskon

Lisätiedot

PrimoFront Flip. PRIMO-suutinkonvektorijärjestelmän verhous

PrimoFront Flip. PRIMO-suutinkonvektorijärjestelmän verhous PRIMO-suutinkonvektorijärjestelmän verhous Verhous koostuu tasosta, etupaneelista, konsoleista ja integroidulla tuloilmalaitteella varustetusta taitettavasta luukusta. Sähkö-, puhelin- ja dataliikenteen

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET SILENCIO 24 / 36 SILENCIO EL

ASENNUSOHJEET SILENCIO 24 / 36 SILENCIO EL ASENNUSOHJEET 24 / 36 EL Näin saavutetaan paras ääneneristys Betonielementit ja betoniset ontelolaatat Betonisten välipohjien ääneneristys riippuu paljolti siitä, millaisia kantavat rakenteet ovat. Laatta-

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA T12 TULOILMAYKSIKÖLLE

KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA T12 TULOILMAYKSIKÖLLE KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA T12 TULOILMAYKSIKÖLLE www.scanoffice.fi CZ12037 PB1 ComfortZone CE50 Installation Sisällys Sisällys 0 Yleistä 1 Käsittely 2 Huolto 2 Asennus 3 Asetukset 7 Suunnittelu 8 Sähkökaavio

Lisätiedot

TASKUKARMIN ASENNUSOHJE

TASKUKARMIN ASENNUSOHJE TASKUKARMIN ASENNUSOHJE Seinävahvuus 92 mm. Ovilehdille 625, 725, 825, 925X2040 HUOM. Seinään ei saa kiinnittää mitään taskukarmin kohtaan! 1) Tarkista toimitussisältö oheisen osaluettelon mukaan. Karmi

Lisätiedot

2. Laitteen kuljettaminen. 3. Laitteen asentaminen

2. Laitteen kuljettaminen. 3. Laitteen asentaminen Asennusohj eet FI ECBN5066 Sisältö 1. Yleiset turvallisuusohjeet... 1 2. Laitteen kuljettaminen... 1 3. Laitteen asentaminen... 1 3.1. Pakkauksen hävittäminen... 2 3.2. Jääkaapin liittäminen sähköverkkoon...

Lisätiedot

JLI Asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet

JLI Asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet JLI Asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet SIVU JEVEN Keittiöilmanvaihtolaitteet Sisällysluettelo Kiinnityskoukkujen asennus Kierretankojen kiinnityskohdat ja yhteenliittäminen Lasien asennus, Verholevyjen

Lisätiedot

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE ENNEN KUIN ALOITAT Ennen kuin aloitat asennuksen, ota selvää paikallisilta viranomaisilta, tarvitseeko autotalli rakennusluvan. Lue käyttöohje huolellisesti ja noudata annettuja ohjeita.

Lisätiedot

Täysin uusi sukupolvi 45 cm leveät astianpesukoneet

Täysin uusi sukupolvi 45 cm leveät astianpesukoneet Täysin uusi sukupolvi 45 cm leveät astianpesukoneet Mahtuu pienempään tilaan, silti sama kehittynyt tekniikka kuin suurissa astianpesukoneissa. 45 CM ASTIANPESUKONEET Vähän tilaa keittiössä? Vaadi silti

Lisätiedot

W W W. K O D I N K O N E K A U P P A. F I

W W W. K O D I N K O N E K A U P P A. F I Bosch jääviileäkaappi KSR38V73EU Erittäin laadukas jääviileäkaappi, jossa turvalasihyllyt tuovat mukavuutta kaapin käyttöön ja puhtaanapitoon. Kirkas vihanneslaatikko, jonka sisältö näkyy helposti. Elektroninen

Lisätiedot

ILMO Premium -säädinkupu

ILMO Premium -säädinkupu ILMO Premium -säädinkupu Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje ILMO PREMIUM CLASSIC ILMO PREMIUM DESIGN ILMO Premium Classic Asennusohje Kaapisto/seinäkiinnitys Kupu kiinnitetään takaseinään kahdella ruuvilla

Lisätiedot

HUOMAA! ON TÄRKEÄÄ, ETTÄ VÄLIT TIIVISTETÄÄN SILIKONILLA. MUUTEN VESI VOI TUNKEUTUA RAKENTEISIIN. Asennusohjeet Vinter-liukuovet

HUOMAA! ON TÄRKEÄÄ, ETTÄ VÄLIT TIIVISTETÄÄN SILIKONILLA. MUUTEN VESI VOI TUNKEUTUA RAKENTEISIIN. Asennusohjeet Vinter-liukuovet Lue asennusohjeet läpi ennen töiden aloittamista. Jotta kehykset eivät vaurioituisi kuljetuksen aikana, ne toimitetaan osina. Olemme kuitenkin testanneet koko järjestelmän paneeleineen ennen toimitusta

Lisätiedot

Käyttö- ja asennusohje

Käyttö- ja asennusohje FI Käyttö- ja asennusohje Liesituuletin I FFC 905-P SISÄLLYS OHJEET JA SUOSITUKSET... 3 MITAT JA OSAT... 4 ASENNUS... 6 KÄYTTÖ... 9 HUOLTO... 10 FI 2 OHJEET JA SUOSITUKSET Nämä käyttöohjeet koskevat useita

Lisätiedot

KUIVAKÄYMÄLÄKOMERO KH-3

KUIVAKÄYMÄLÄKOMERO KH-3 KUIVAKÄYMÄLÄKOMERO KH-3 Kuivakäymäläkomero täyttää sisäasiainministeriön antamissa määräyksissä esitetyt vaatimukset. VTT on myöntänyt kuivakäymäläkomerolle sen vaatimusten mukaisuuden osoittavan tuotesertifikaatin

Lisätiedot

NOSTO-OVEN ASENNUSOPAS

NOSTO-OVEN ASENNUSOPAS NOSTO-OVEN ASENNUSOPAS Lue tämä asennusopas kokonaisuudessaan ennen oven asentamisen aloittamista. Noudata turvallisuusohjeita, jotta vältyt aineellisilta- ja henkilövahingoilta. Varmistaaksesi onnistunut

Lisätiedot

Arviointiryhmä: Minna Kuusela, Sari Liski-Markkanen, Tarja Marjomaa ja Heli Mäntylä, TTS Työtehoseura

Arviointiryhmä: Minna Kuusela, Sari Liski-Markkanen, Tarja Marjomaa ja Heli Mäntylä, TTS Työtehoseura Asuntomessut 2015 Vantaan Kivistössä 10.7.-9.8.2015 Messukohteiden keittiöiden toiminnallisuuden arviointi Arviointiryhmä: Minna Kuusela, Sari Liski-Markkanen, Tarja Marjomaa ja Heli Mäntylä, TTS Työtehoseura

Lisätiedot

Liedet ja liesituulettimet

Liedet ja liesituulettimet Liedet ja liesituulettimet 2007 2008 SPIS_MIKRO_FLA KT07_FI.indd 1 07-08-31 07.23.59 Yksinkertaisempaa kuin koskaan! Lieden käyttö on nyt yhtä vaivatonta kuin sen valinta. Laadun tunne on käsin kosketeltavissa.

Lisätiedot

Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, Lahti asennusohje. (ver ) Beat

Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, Lahti  asennusohje. (ver ) Beat Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, 15520 Lahti info.finland@elfa.com www.kirena.com asennusohje (ver 31.01.2017) Beat Yleistä asennuksesta ja asennuspaikasta Asennusohjeessa on kuvattu Kirena Beat -liukuovi

Lisätiedot

PrimoFront Integral. PRIMO-suutinkonvektorijärjestelmän verhous

PrimoFront Integral. PRIMO-suutinkonvektorijärjestelmän verhous PRIMO-suutinkonvektorijärjestelmän verhous Verhous koostuu tasosta, kaapelikanavasta, konsoleista ja etulevyistä etulevyjä on kahta eri mallia. Ne ovat joko sileitä tai varustettuja taitettavalla yläosalla,

Lisätiedot

MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE

MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE Aloita asennus katkaisemalla listat sopivaan mittaan. Tee tarvittavat jiiraukset valmiiksi. JIIRAUS: MDF-ja puulistat voit jiirata sahaamalla. NAULAUS: käytä viimeistelynaulainta,

Lisätiedot

Ennen saunaoven asennustöitä varmista, että ovi on ehjä eikä siinä ole vikoja. Vikojen ilmetessä pyydämme ottamaan yhteyttä tuotteen jälleenmyyjään.

Ennen saunaoven asennustöitä varmista, että ovi on ehjä eikä siinä ole vikoja. Vikojen ilmetessä pyydämme ottamaan yhteyttä tuotteen jälleenmyyjään. Saunaoven asennusohjeet Lasioven asennustöiden suorittamiseen tarvitaan kaksi henkilöä. Lasi ei kestä kovien ja painavien esineiden iskuja. Iskusta lattiaan tai seinään lasi voi rikkoutua. Älä koskaan

Lisätiedot

YKSILÖIDYT TUOTETIEDOT

YKSILÖIDYT TUOTETIEDOT Sivu 1/5 1 1.1 1.2 2 2.1 2.2 3 Liitäntäluettelo 29837 1,00 Liikunta- ja uimahalli Yhdyskatu 29200 Harjavalta 12425 Pakastekaappi Silver SF700 1,00 Sähköliitäntä: 230/50/1 0,6 kw, pistokeliitäntä h=2300

Lisätiedot

KÄYTTÖ JA ASENNUSOHJE MAUSTEHYLLYN ALLE ASENNETTAVA ULOSVEDETTÄVÄ LIESITUULETIN AKPO WK-7 LIGHT ECO

KÄYTTÖ JA ASENNUSOHJE MAUSTEHYLLYN ALLE ASENNETTAVA ULOSVEDETTÄVÄ LIESITUULETIN AKPO WK-7 LIGHT ECO KÄYTTÖ JA ASENNUSOHJE MAUSTEHYLLYN ALLE ASENNETTAVA ULOSVEDETTÄVÄ LIESITUULETIN AKPO WK-7 LIGHT ECO Kiitos laadukkaan AKPO -liesituulettimen hankinnasta! Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje tarkasti ennen

Lisätiedot

ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360

ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360 ASENNUSOHJE Sivu 1 / 5 ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360 YLEISTÄ Varmista, että seuraavat dokumentit ovat konetoimituksen mukana: asennusohje (tämä dokumentti) CTS 600 ohjausjärjestelmän käyttöohje

Lisätiedot

Normit TUOTETTA KOSKEVAT NORMIT JA MÄÄRÄYKSET

Normit TUOTETTA KOSKEVAT NORMIT JA MÄÄRÄYKSET Normit TUOTETTA KOSKEVAT NORMIT JA MÄÄRÄYKSET Suihkukaapit on valmistettu seuraavien direktiivien mukaisesti: Matalajännite 2006/95/EEC Yhdenmukaisuus kyseisen direktiivin kanssa taataan seuraavilla harmonisointinormeilla:

Lisätiedot

B80-5017 TUOTENRO MALLI ULKOMITAT SISÄMITAT KAPASITEETTI PAINO. B80-5015 SiZ G30/600 600 x 600 x 2015 mm 492 x 430 x 1785 mm 1-2 x 50 L 295 kg

B80-5017 TUOTENRO MALLI ULKOMITAT SISÄMITAT KAPASITEETTI PAINO. B80-5015 SiZ G30/600 600 x 600 x 2015 mm 492 x 430 x 1785 mm 1-2 x 50 L 295 kg KAASUPULLOKAAPIT TYYPPI 30 PALOLUOKITELLUT KAASUPULLOKAAPIT PAINEKAASUSÄILIÖILLE Paloluokitellut kaapit DIN 14470-2 (30 MIN) mukaisesti. Eristys DIN 4102 mukaisesti. Ulkoa maalattu RAL 7035. Sisärunko

Lisätiedot

ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS

ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS Merkinnät: B Puukoolauksen leveys tulee olla vähintään 60mm lyhyillä sivuilla. Metallikoolauksen leveys voi olla vähintään 45mm. Jäljellä oleva koolaus voi olla 45 mm leveä. C

Lisätiedot

Kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2014. Aidon lämmön lähteillä.

Kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2014. Aidon lämmön lähteillä. Kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2014 Aidon lämmön lähteillä. Perinteikäs & moderni Aina ajankohtainen ja jäljittelemätön Aito vie saunojan aidon lämmön lähteille. Aito-kiukailla saunotaan

Lisätiedot

Lasiseinän asennusohje

Lasiseinän asennusohje Lasiseinän asennusohje Sun Sauna Oy Kuormaajantie 40 40320 Jyväskylä puh. 0403470220 info@sunsauna.fi 1. Katon panelointi Lasiseinän yläreunassa käytetään normaalitilanteessa upotettavaa lasilistaa. Tällä

Lisätiedot

Kiinteiden ja liukukattojen yhdistelmä.

Kiinteiden ja liukukattojen yhdistelmä. Kiinteiden ja liukukattojen yhdistelmä. Tarkasta aina ennen asennuksen aloittamista, että toimitus sisältää oikean määrän tarvikkeita. Katso tarvikeluettelo seuraavalta sivulta. HUOM! Ruuvit ovat Torx-ruuveja.

Lisätiedot

Tekniset tiedot Terveydenhuollon ja tutkimuksen kylmälaitteet

Tekniset tiedot Terveydenhuollon ja tutkimuksen kylmälaitteet Terveydenhuollon ja tutkimuksen kylmälaitteet Rev 05/2015 Festivo MED lääkejääkaapit Kaapeissa käytetään energiatehokasta ja ympäristöystävällistä R600 kylmäainetta. Kaapin turvahälytykset varmistavat

Lisätiedot

SolarMagic asennus ja sijoitusopas

SolarMagic asennus ja sijoitusopas SolarMagic asennus ja sijoitusopas Kesäkuu 2010 www.solarmagic.fi Tämä opas esittää erilaisia SolarMagic-aurinkolämmityslaitteen asennusvaihtoehtoja. On tärkeää että laitteesta saatava teho olisi mahdollisimman

Lisätiedot

KUIVAKÄYMÄLÄKOMERO KH-3

KUIVAKÄYMÄLÄKOMERO KH-3 KUIVAKÄYMÄLÄKOMERO KH-3 Kuivakäymäläkomero KH-3/4 KÄYTTÖTARKOITUS Kuivakäymäläkomeroa KH-3 käytetään K- ja S1-luokan väestönsuojissa, joissa se sijoitetaan väestönsuojan sisäpuolelle käymälätilojen ilmanvaihtoa

Lisätiedot

Katso asennusvideo: ASENNUSOHJE. SAFERA Siro R-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20809 V4.5.0 FIN SIRO R-LINE

Katso asennusvideo: ASENNUSOHJE. SAFERA Siro R-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20809 V4.5.0 FIN SIRO R-LINE Katso asennusvideo: ASENNUSOHJE SAFERA Siro R-line -liesivahti Virranhallintayksiköt PCU PCU.-U 0809 V..0 FIN SIRO R-LINE SISÄLLYSLUETTELO VAROITUKSET. VALMISTELUT. Valmistelut. Asennus. Asennuksen vianmääritys.

Lisätiedot

Kalusteidenasennusohjeet

Kalusteidenasennusohjeet Kalusteidenasennusohjeet Kiinnityskorkeus Kuvassa on esitetty kalusteiden kiinnityskorkeudet. Mikäli sokkelikorkeus on 110 mm, vähennä esitetyistä mitoista 50 mm. Tarkasta, että seinärakenne on riittävän

Lisätiedot

Tilanjako-oven mittausohjeet

Tilanjako-oven mittausohjeet Tilanjako-oven mittausohjeet Tilanjako-oven oikea mitoitus näitä mittausohjeita noudattaen. Alla kolme yleisintä asennus- / mittausvaihtoehtoa. Mittausmalli Seinäkiinnitys oviaukon päälle Esimerkin oviaukon

Lisätiedot

Asennusohje Sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3

Asennusohje Sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3 Asennusohje Sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3 Uponor-sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3 5 1 3 2 4 1. Sadevesiputki (tuloputki). - 2. Suojaputki vesiletkulle. - 3. Huoltokaivo. - 4. Ylivuotoputki. - 5. Vesiposti

Lisätiedot

PROTECTA FR BOARD ASENNUSOHJEET

PROTECTA FR BOARD ASENNUSOHJEET PROTECTA FR BOARD ASENNUSOHJEET SISÄLLYS Kaapelit ja kourut kipsi-, kivi- tai betoniseinässä s. 2 kipsi-, kivi- tai betoniseinässä s. 2-3 Kupariputket kipsi-, kivi- tai betoniseinässä s. 3 Alupex-putket

Lisätiedot

Entwicklungs- & Vertriebs GmbH. Palkittu vuonna 2008 Innovaatio palkinnolla NARVA tyhjiöputkien kehityksestä. Heat Pipe asennusohje.

Entwicklungs- & Vertriebs GmbH. Palkittu vuonna 2008 Innovaatio palkinnolla NARVA tyhjiöputkien kehityksestä. Heat Pipe asennusohje. Tyhjiöputkikeräimet Valmistettu Saksassa Palkittu vuonna 2008 Innovaatio palkinnolla NARVA tyhjiöputkien kehityksestä Solar Keymark Heat Pipe asennusohje 1000 2000 3000 02 Asennusohjeet malleille: Vaaditut

Lisätiedot

JSKI Asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet

JSKI Asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet JSKI Asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet SIVU JEVEN Keittiöilmanvaihtolaitteet Sisällysluettelo Kiinnityskoukkujen asennus Kierretankojen kiinnityskohdat ja yhteenliittäminen 4 Valaisimen kytkentä ja vaihto

Lisätiedot

W W W. K O D I N K O N E K A U P P A. F I

W W W. K O D I N K O N E K A U P P A. F I Bosch jääviileäkaappi KSV36VI30 Teräksisen jääviileäkaapin käyttötilavuus on yhteensä 346 litraa, mikä riittää isonkin perheen ruokatarvikkeiden kylmäsäilytykseen. Kaapissa on seitsemän turvalasista valmistettua

Lisätiedot

LK Jakotukkikaappi UNI

LK Jakotukkikaappi UNI LK Jakotukkikaappi UNI LK Kaappiläpivienti 25 suojaputkeen, Tuote nro 187 44 83 (Tilattava erikseen) LK Jakotukkikaappi UNI 350, Tuote nro 187 44 77 LK Jakotukkikaappi UNI 550, Tuote nro 187 44 78 LK Jakotukkikaappi

Lisätiedot

MASADOOR. autotallinovet. Asennusohje

MASADOOR. autotallinovet. Asennusohje MASADOOR autotallinovet Asennusohje Tämä asennusohje on tehty ammattitaitoisen asentajan käyttöön. Ohjeessa on piirroksia, joissa on komponentteja, joita ei aina oveen asenneta. Ennen asennuksen aloittamista

Lisätiedot

Kerabit Dual - asennusohjeet

Kerabit Dual - asennusohjeet Kerabit Dual - asennusohjeet Lue ohjeet huolellisesti ennen asennusta. Yleistä Alustaksi sopii raakaponttilaudoitus tai tarkoitukseen soveltuva rakennuslevy, esim. Kerabit OSB-kattolevy. Katon kaltevuus

Lisätiedot

PUTKEN SISÄÄNVIENTI KIINTEISTÖÖN

PUTKEN SISÄÄNVIENTI KIINTEISTÖÖN PUTKEN SISÄÄNVIENTI KIINTEISTÖÖN Sisäänvientikotelo ja kotipääte Sisäänvientikotelo 1. Valitse kiinteistöstä kotipäätteen sijoituspaikka. Sijoituspaikkaa valittaessa kannattaa huomioida seuraavat suositukset:

Lisätiedot

LK Sekoitusryhmäkaappi VT RF/VT RF-täydellinen (vuotosuojattu)

LK Sekoitusryhmäkaappi VT RF/VT RF-täydellinen (vuotosuojattu) Asennusohjeet LK Sekoitusryhmäkaappi VT RF / VT RF-täydellinen LK Sekoitusryhmäkaappi VT RF/VT RF-täydellinen (vuotosuojattu) Rakenne LK Sekoitusryhmäkaappi VT RF Vuotosuojattu LK Sekoitusryhmäkaappi VT

Lisätiedot

Tynnyrisaunan asennusohje (1013)

Tynnyrisaunan asennusohje (1013) Tynnyrisaunan asennusohje (1013) 1 Asenna tynnyri suoralla alustalla Huom: Osa no: 1 ei kuulu toimitukseen. Asenna saunan tukiosa, osat sopivat jyrsittyihin uriin. Ruuvaa kiinni osat (ruuvien reijät merkittyinä,

Lisätiedot

GG 10 W/m -lämpökaapelin asennusohje

GG 10 W/m -lämpökaapelin asennusohje GG 10 W/m -lämpökaapelin asennusohje Lämmityskaapelin KIMA GG 10 W/m asennusohje Tuotetiedot: Kaksijohtiminen lämpökaapeli, sis. 2 m:n kylmäkaapelin. Teho 10 W/m, 230 V AC. Kaapeli on teräsarmeerattu

Lisätiedot

TIETOSÄHKÖ OY. Lattiakaapit. Lattiakaapit. Kaapit ja telineet mm korkeat lattiakaapit

TIETOSÄHKÖ OY. Lattiakaapit. Lattiakaapit. Kaapit ja telineet mm korkeat lattiakaapit Kaapit ja telineet Ristikytkentäkaapit ovat valmiiksi koottuja kokonaisuuksia, jotka voidaan toimittaa tarvittaessa suoraan asennuskohteeseen. Kaapit ovat tukevarakenteisia ja ne soveltuvat sellaisenaan

Lisätiedot

Asennusohjeet. Kääntölevy C500/C600. www.contura.eu

Asennusohjeet. Kääntölevy C500/C600. www.contura.eu Asennusohjeet Kääntölevy C500/C600 www.contura.eu 75 Yleistä Tässä ohjeessa selostetaan takan asennus kääntölevylle. Lue asennusohje huolella ennen asennuksen aloittamista. Kääntölevyn avulla on mahdollista

Lisätiedot

Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus 15.11.13 1. Ison Albatrossin pohja

Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus 15.11.13 1. Ison Albatrossin pohja Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni Huom! Asennusohjeissa olevat kuvat viittaavat monissa kohdin isoon Albatrossiin mm. seinäelementtien ja listojen osalta. Tarvittavat työvälineet asennuksessa.

Lisätiedot

Festivo 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja

Festivo 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja Asennusohjeet Huvimajoille Festivo 6K ja 8K Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), ristiruuvipäät numerot 1,2 ja 3, poranterä

Lisätiedot

Kirjahylly alakaapilla

Kirjahylly alakaapilla Kirjahylly alakaapilla Tällä sivustolla on jo aiemmin esitty artikkeli seinään kiinnitettävästä kirjahyllystä, joten tällä kertaa kerrotaan, miten rakennetaan kirjahylly, jossa on erillinen alakaappi.

Lisätiedot

Saunaremontti ja uuden saunan rakentaminen yhdistelmäsauna ja infrasauna

Saunaremontti ja uuden saunan rakentaminen yhdistelmäsauna ja infrasauna Saunaremontti ja uuden saunan rakentaminen yhdistelmäsauna ja infrasauna Kun kiuassaunaan asennetaan myös infrapunalämpö, tulee ottaa huomioon muutamia näissä ohjeissa olevia tärkeitä seikkoja. Seuraavat

Lisätiedot