Asennusohjeita.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Asennusohjeita. www.bosch-home.fi"

Transkriptio

1 Asennusohjeita.

2 2 Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen Sisällysluettelo Kalusteisiin sijoitettavien kodinkoneiden yhdisteleminen 3 Kalusteisiin sijoitettavat uunit Asennusohjeita ja mittapiirroksia 46 Kalusteisiin sijoitettavat liedet Asennusohjeita ja mittapiirroksia 7 Yhdistelmäkodinkoneet Mikroaaltouunit, höyryuunit ja espressokeittimet Asennusohjeita ja mittapiirroksia 810 Keittotasot Asennusohjeita ja mittapiirroksia 11 Domino-keittotasot 12 Liesituulettimet Asennusohjeita 13 Kylmälaitteet Asennusohjeita 14 Astianpesukoneet Asennusohjeita ja mittapiirroksia 15 Kokonaan ja osittain kalustepeitteisten astianpesukoneiden asentaminen 1617 Huoltotiedot 1819 Tarvitsetko varaosia tai lisävarusteita tuotteellesi? Bosch eshopista voit ostaa laadukkaita puhdistusaineita, varaosia ja lisävarusteita tuotteillesi online-alennushinnoilla. Mene osoitteeseen: Bosch huolto kuka osaa tuotteesi paremmin kuin se joka on sen valmistanut?

3 3 Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen Kalusteisiin sijoitettavien kodinkoneiden yhdisteleminen Keittiö HBC 36D... HBC 24D HBC 86K/P... HBC 84K Höyryuuni on asennettava muiden kalusteisiin sijoitettavien kodinkoneiden yläpuolelle. Pyykinpesukone Pyykinpesukone Astianpesukone Astianpesukone Pistorasia V Pistorasia V Kuumavesivaraaja V V E W K A E W K 15 A Kosteuden tiivistävä kuivausrumpu Edestätäytettävä Vesi- ja pyykinpesukone sähköliitäntä ja kuivaava työtason alle pyykinpesukone Astianpesukone Sähkö- ja vesilitäntä astianpesukoneelle työtason alle Kylmäsäilytys Kylmäsäilytys Kalusteisiin sijoitettavat kylmälaitteet 10 Vapaasti sijoitettavat kylmälaitteet 215 Symbolien Symbolien selitykset selitykset Vesiliitäntä V Vesipiste E Vedenotto astianpesukoneille ja pyykinpesukoneille W Lämminvesiliitäntä astianpesukoneille K Kylmävesiliitäntä astianpesukoneille A Vedenpoisto astianpesukoneille, pyykinpesukoneille Sähköliitäntä Huomioitava laitteen liitäntäteho. Kosketussuojattu pistorasia 15 Etäisyys vasemmasta sivuseinästä 15 cm 30 Etäisyys vasemmasta sivuseinästä 30 cm 15 Etäisyys oikeasta sivuseinästä min 15 cm Lieden sähköliitäntä 30 etäisyydellä oikeasta sivuseinästä Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

4 4 Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen Kalusteisiin sijoitettavat uunit Kalusteisiin sijoitettavien uunien asentaminen Kaikki kalusteisiin sijoitettavat uunit on suunniteltu kalusteasennukseen. Uunit voidaan asentaa vakiokaappiin korkeaan kaappiin tai työpöydän alakaappiin. Vakiomittaiset uunit 595 x 595 mm (K x L) sopivat asennustilaan, jonka korkeus on mm. Kun asennustilan korkeus on mm, uuni asennetaan kahden korokelistan päälle (3 mm; sisältyy pakkaukseen). Uunin reunan ja ympäröivien kaappien ovien välin on oltava vähintään 3 mm ylä- ja alapuolella ja 6 mm sivuilla. Jos uuni asennetaan työtason alle katso työtason alle sijoitettavien uunien asentaminen! Kaapin ulkoreunan ja uunin etureunan välinen etäisyys on 19 mm. Uunikaapin on täytettävä vaatimukset, jotka on esitetty kuvassa 1. Lämpösuoja Kalusteisiin sijoitettavien uunien asennuskaapin materiaalien on oltava lämpöä kestäviä. Ympäröivien materiaalien tulee kestää 90 asteen lämpötila. Erityisesti vaatimus on huomioitava vanerin, muoviosien, liimojen ja maalien osalta. Viereisten kaappien ovimateriaalien on kestettävä vähintään 70 C:n lämpötila. Jäähdytystuuletin suojaa tehokkaasti viereisiä kaappeja lämmöltä ja höyryltä. Jäähdytysilmaa kierrätetään uunin ympärillä ja se poistuu lieden etupuolelta. Uunissa muodostuva höyry sekoittuu jäähdytysilmaan ja poistuu sen mukana. Keittiösuunnittelussa huomioitava Jos uunissa on pyrolyysipuhdistustoiminto, on etäisyyden oltava vähintään 40 mm (välilista) (ks. kuva 2). Viereisten kaappien suojaamiseksi lämmöltä on uunin luukun ja keittiökaapin välisessä lista ssa tuuletuslamelleja, joiden kautta uunikaappiin tulee jäähdytysilmaa. Vältä jää- tai pakastekaapin sijoittamista kalusteisiin sijoitettavan uunin viereen. Energiankulutus kasvaa ja ajan mittaan eristys heikkenee. Mikäli tällaista asennusta ei voida välttää, on lämpöeristystä vahvistettava esim. asentamalla väliin lämpöä heijastavalla alumiinifoliolla päällystetty levy. Jos uuni asennetaan jää- tai pakastekaapin yläpuolelle, varmista että tuuletuskanavalle jää vaadittu tila. On tärkeää huomioida muutama asia, kun sijoitat uunia jossa on sivulle aukeava uuniluukku. Luukku aukeaa viereisen kaapiston eteen. Huomioi luukun etäisyys seinään, kun uuni sijoitetaan lähelle nurkkaa (kts Kuva 3). Uunin ja viereisen kaapiston ulkoreunojen tasoero ei saa ylittää 20 mm. Jos keittiökaapistossa on ulostyöntyviä osia, ne saattavat hankaloittaa uuniluukun avaamista. Jos uunin molemmilla puolilla olevissa keittiökaapistoissa on huomattavia uuniluukun avaamista hankaloittavia esteitä suosittelemme tällöin uunia perinteisellä uuniluukulla tai uunivaunulla. Asennettaessa kodinkoneita vaakasuoraan linjaan, yhdistä kalusteisiin sijoitettava uuni HBA S 45 cm konseptin laitteiden kanssa, jotta ohjauspaneelit ja kahvat saadaan täydelliseen linjaan. min. 550 min. 575 max Kuva 1 Kuva 2 Kuva 3 Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

5 5 Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen Uunien asentaminen kalusteisiin yleisiä asennusohjeita Kaapin etuosassa tulee olla 50 cm 2 kokoinen aukko ilmastointia varten * 20 mm teräs * 20 mm teräs Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

6 6 Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen Asennus pöytäkaappiin Asennus komeroon ** Ilmastointiaukko min. 20 mm ** Ilmastointiaukko min. 20 mm Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

7 7 Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen Työtason alle sijoitettavat uunit Kalusteisiin sijoitettavien uunien ja tasojen yhdistäminen Huomaa, että yhdistät oikeat uuniosat (HEA...) ja keittotasot (NKE.../ NKN.../ NIB...) keskenään. Esitteessä on mainittu, mitkä laitteet voidaan yhdistää keskenään. Lämpösuoja Työtason alle sijoitettavien uunien asennuskaapin materiaalien on oltava lämpöä kestäviä. Ympäröivien materiaalien tulee kestää 90 asteen lämpötila. Erityisesti vaatimus on huomioitava vanerin, muoviosien, liimojen ja maalien osalta. Viereisten kaappien ovimateriaalien on kestettävä vähintään 70 C:n lämpötila. Jäähdytystuuletin suojaa tehokkaasti viereisiä kaappeja lämmöltä ja höyryltä. Jäähdytysilmaa kierrätetään uunin ympärillä ja se poistuu lieden etupuolelta. Uunissa muodostuva höyry sekoittuu jäähdytysilmaan ja poistuu sen mukana. Sähköliitäntä Työtason alle sijoitettavat uunit liitetään aina kiinteästi sähköverkkoon paikalliset määräykset huomioon ottaen. Uunien mukana tulee aina asianmukaiset asennusohjeet, joita on noudatettava. Kytkentäkaavio sähköliitäntää varten löytyy laitteen takaa. Huomaa, että myös mikroaaltoyhdistelmäuunien liitäntäteho edellyttää 16 A sulakkeita. Uuni HEA 20B1.0S HEA 23B1.0S HEN 301.1S Keittotaso NKE 645G14, NKN 645G14 NKE 645G14, NKN 645G14 NKE 645H14, NKN 645H14 HEA S NKE 645P14, NKN 645P14, NIB 675T14E * Metallietuosa 20 mm HEA 20B120S ja, HEA 20B150S sekä HEA 23B120S, HEA 23B150S ja HEA 23B160S Vaatimukset kalusteille Kaikki työtason alle sijoitettavat uunit voidaan asentaa vakiokaappeihin. Kaapin rungon ja uunin etureunan välinen etäisyys on 19 mm. Tästä syystä kaikki työtason alle sijoitettavat uunit, joiden etuosa on tasainen, voidaan asentaa samaan tasoon muiden keittiökalusteiden kanssa. Uunikaapin on täytettävä vaatimukset, jotka on esitetty kuvassa 1. Keittiösuunnittelussa huomioitava Jos uunissa on pyrolyysipuh distustoiminto, on etäisyyden oltava vähintään 40 mm (välilista) (ks. kuva 2). Kun uuni asennetaan L:n tai U:n muotoisen keittiön nurk kaan, on kaapin ja uunin vä liin asennettava kulma sovitin, etäisyys seiniin vä hintään 45 ja 75 mm (ks. kuvat 36). Jos uuni asennetaan L:n muotoisen keittiön nurkkaan (ks. kuva 6), määräytyy mitta X kaapin etuosan ja kädensijan korkeuden mukaan. Viereisten kaappien suojaamiseksi lämmöltä on uunin luukun ja keittiökaapin välisessä listassa tuuletuslamelleja, joiden kautta uunikaappiin tulee jäähdytysilmaa. Sähköliitännän saa suorittaa vain sähköasennusoikeudet omaava sähköasentaja. min mm 45 mm Kuva 1 Kuva 2 Kuva 3 45 mm 45 mm 90 mm Kuva 4 Kuva 5 Kuva 6 Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

8 8 Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen Mikroaaltouunit Sähköliitäntä Kalusteisiin sijoitettavat mikroaaltouunit voidaan asentaa vakiokalusteisiin. Uuneissa on mukana liitäntäjohto ja maadoitettu pistoke. Uuni tarvitsee joko 10 A tai 16 A sulakkeen. Yhdistelmäuunit HBC 86K/P... tai HBC 84K... asennetaan kaappiin, jonka leveys on 60 cm joko työskentelykorkeudelle tai työtason alle. Asennustilan korkeus on 45 cm. Asennuskehystä ei tarvita. Asennuskaapissa ei saa olla takaseinää. Seinän etäisyys hyllytasosta sekä yläpuolelle jäävän hyllyn takaosasta on oltava vähintään 45 mm. Kaapin suojaamiseksi lämmöltä ja höyryltä uunissa on automaattinen tuuletin. Mikroaaltouunit HMT 84M6.. tai HMT 85M/G -mikroaaltouunit sijoitetaan 60 cm leveään vakiomalliseen seinäkaappiin. Asennustilan korkeus 38 cm. Asennuskehys toimitetaan mikroaaltouunin mukana. Asennuskaapissa ei saa olla takaseinää. Yläpuolella olevan hyllyn ja takaseinän välinen etäisyys tulee olla vähintään 45 mm. HMT 85M/G -mikroaaltouunit sijoitetaan 60 cm leveään vakiomalliseen kaappiin. Asennuskehys toimitetaan mikroaaltouunin mukana. Asennustilan korkeus 36,2. Korkeaan kaappiin asennettaessa svositellaan koristelistoja H2 86 x 500 (teräs) tai H2 86 x 600 (musta). Asennus uunin tai kyl mälaitteen yläpuolelle Kaikki yhdistelmäuunit (HBC 86K... ja HBC 86Q...) ja mikroaaltouunit (paitsi HMT 86...) voidaan asentaa kalusteisiin uunin tai kylmälaitteen yläpuolelle. Höyryuunin sijoittaminen On tärkeää, että höyryuuni sijoitetaan mahdollisten muiden kalusteisiin sijoitettavien tuotteiden yläpuolelle komeroon. Laitetyyppi Malli Kaluste Kaapin leveys (mm) HBC 86 K HBC 86 P Korkea kaappi Keskikorkea kaappi Pöytäkaappi 1 Asennuskorkeus (mm) Matalin asennuskorkeus (mm) Kehyksen päällekkäisyys (mm) Kaapin takaosa Tuuletusaukko (mm) Kalusteisiin sijoittaminen laitteen yläpuolelle Uuni Jääkaappi/ Pakastin Avoin 45 HBC 84 K HMT 35 M Korkea kaappi Keskikorkea kaappi Pöytäkaappi 1 Korkea kaappi Keskikorkea kaappi Pöytäkaappi Avoin Avoin 45 HMT 85 M HMT 85 D HMT 85 G Yläkaappi Korkea kaappi Yläkaappi Korkea kaappi Yläkaappi Korkea kaappi 600 Yläkaappi Korkea kaappi Yläkaappi Korkea kaappi Yläkaappi Korkea kaappi Avoin 18 (yläkaappi) 45 (korkea kaappi) Avoin 45 Avoin 45 HMT 84 M Korkea kaappi Avoin 45 HMT 75 M Yläkaappi 500/ Höyryuuni HBC 36 D Korkea kaappi Keskikorkea kaappi Pöytäkaappi 1 Höyryuuni HBC 24 D Korkea kaappi Keskikorkea kaappi Pöytäkaappi 1 14 Avoin Avoin Avoin 45 Yläosassa Alaosassa Astianpesukone Yhdistelmäuuni Yhdistelmäuuni Mikroaaltouuni Mikroaaltouuni Mikroaaltouuni Mikroaaltouuni Mikroaaltouuni Mikroaaltouuni Espressoautomaatti TCC 78 K Korkea kaappi Keskikorkea kaappi Öppen 45 1) Kompaktituotteet, jotka asennetaan keittotason alle, tarvitsevat vähintään 50 mm:n paksuisen pöytälevyn. Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

9 9 Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen Yhdistelmäuunien asentaminen kalusteisiin yleisiä asennusohjeita Kaapin etuosassa tulee olla 50 cm 2 kokoinen aukko ilmastointia varten * Metallietulistan kanssa 20 mm ** Luukunavautumismitta 6 mm Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

10 10 Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen Asennus pöytäkaappiin Asennus komeroon Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

11 11 Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen Keittotasot Kalusteisiin sijoitettavien keittotasojen asentaminen Kalusteisiin sijoitettavien keittotasojen kehys tekee tasosta tukevan. Hyvän tiiviyden rakenteelle antaa koko kehyksen ympäröivä pehmeä tiivistelista, joka jakaa keittotason painon tasaisesti työtason kiinnikkeille. Työtason reunat on tiivistettävä esim. silikonilla kosteusvaurioiden ehkäisemiseksi. Tukevan kehyksen ansiosta keittotaso on helppo asentaa sen päälle. Tasoon tehdyn asennusaukon molempiin sivuihin asennetaan kiinnityskiskot (ks. kuva 1). Kiskot sopivat myös graniitti- tai kivilevyihin, joihin ne kiinnitetään ruuveilla tai kaksikomponenttiliimalla. Sen jälkeen keittotaso vain sovitetaan paikalleen ja painetaan alas, niin että kehys napsahtaa kiinni kiskoihin. Asennusaukko tehdään työtasoon asennusohjeiden mukaan. Kuva 1 Uunin paneelista ohjattavien keittotasojen asennus Keittotasojen liittimissä on vastaavat värimerkinnät kuin työtason alle sijoitettavissa uunien ja liitoskohdissa, jotta oikea asennus varmistetaan. Keraamiset keittotasot on suojattava määräysten mukaisesti. Mikäli keittotason ohjaus on uunin yhteydessä, keittotason maadoitusjohto (vihreäkeltainen) on liitettävä ensin uunin maadoitusruuviin (symboli m), ennen kuin kokonaisuus liitetään sähköverkkoon. Tasoon asennetut keraamiset plano-keittotasot Keittotasoja saa asentaa ainoastaan työtasoihin, joiden lämmön- ja vedenkestävyys on riittävän hyvä (esim. luonnonkivi tai kaakeloidut työtasot). Työtasoon saa tehdä leikkauksia vain pätevä asentaja. Leikkauksen on oltava tasainen ja tarkka, koska leikkausreuna näkyy yläpuolelta. Noudata asennusohjeita tarkkaan. Oikeat mitat ilmenevät keittotason mittakaaviosta. 60 cm ja 80 cm plano -keittotasoja voidaan myös asentaa puisiin työtasoihin (lisävaruste, ks. kuva 2). Tätä varten tarvitaan asennuskehys (lisävaruste ks. kuva 2). Asennusaukon leikkaamisessa käytetään sahausmallia. Kalusteisiin sijoitettavat keittotasot, joissa on oma ohjaus Näillä keittotasoilla on oma liitäntä ja ne kytketään kiinteästi sähköverkkoon. Kahden keittoalueen keittotasot voidaan liittää myös pistotulppaliitännällä pistorasiaan. Kaikissa 2-levyisissä keittotasoissa on sähköjohto valmiina. Lämpötilojen vaihteluista johtuen keittotasoja ei saa asentaa kylmälaitteiden, astianpesukoneiden eikä kalusteisiin sijoitettavien pyykinpesukoneiden yläpuolelle. On tärkeää huolehtia siitä, että kaapeli ei jää mistään kohdasta puristuksiin. Asennusohjeita lasikeraamisille keittotasoille Kun keittotaso ilman induktiota asennetaan vetolaatikon tai kaapin yläpuolelle, pitää niiden välille asentaa välilevy. Etäisyys keittotason alapinnan ja välilevyn välillä tulee olla 1 cm. Välilevyn voi valmistaa itse puusta tai ostaa lisävarusteena metallisena (katso kyseisen lasikeraamisen keittotason lisävarusteet). Kaasukeittotasot Kaasukeittotasoja ei saa asentaa kalusteisiin sijoitettavan uunin yläpuolelle ilman jäähdytyspuhallinta. Kaikissa kalusteisiin sijoitettavissa Bosch-uuneissa on jäähdytyspuhallin. Kaikki Bosch-kaasukeittotasot on esiasennettu maakaasulle. Toisten kaasujen käyttö edellyttää polttimen suuttimen vaihtamisen. Tämän saa suorittaa vain valtuutettu sähköasentaja. Noudata kaasupullon liitännässä näitä ohjeita. Niille keittotasoille, jotka sopivat yhteen kaasuverkon kanssa, tilataan suutin varaosana. Asennettaessa varmistetaan, että keittotason alla on riittävästi tilaa kaasukytkennälle. Vihjeitä induktiokeittotason sijoitukseen Induktiokeittotason alapuolella on jäähdytyspuhallin. Jos keittotaso sijoitetaan pöytäkaappiin, tulee keittotason ja ylimmän laatikoston väliin asentaa puuhylly. Kaapin ja seinän väliin tulee jättää ilmastointiaukko. Sitä vastoin työtason ja kaapiston etureunan väliin ei ole välttämätöntä jättää ilmastointiaukkoa. Asennustila syvyysmitta Kun uutta keittotasoa asennetaan vanhaan pöytälevyyn, on hyvä tietää: Tietyillä keittotasoilla on syvyysmitassa ns. tuplamitoitus 490/500 tai , mikä tarkoittaa että keraamisen pinnan täytyy myös peittää 500 mm syvä aukko. Toisin sanoen: uuteen pöytälevyyn tehdään 490 mm aukko, mutta jos pöytälevyssä on jo aukko, niin keittotaso sopii 500 mm syvyiseen aukkoon. Kun induktiokeittotaso asennetaan vetolaatikon yläpuolelle vaaditaan tilaa ilmanvaihtoa varten. Asennus vaatii tilan takaosaan ja min. 65 mm:n välimatkan pöytälevyn ja laatikon yläreunaan väliin (plano-keittotaso 70 mm). Laatikko Asennuksessa on huomioitava ilmastointiaukko Keittotason asennus vetolaatikon yläpuolelle Huomioi että laatikoiden korkeus pienenee keittotason syvyyden ja työtason paksuuden ansiosta. Mahdolliset listat työtason alla pitää poistaa, vähintään työtason leikkauksen alueelta. Työtason min. paksuus Kalusteisiin sijoitettavat keittotasot Kalusteisiin sijoitettavat induktiokeittotasot Kun uunia ei sijoiteta tason alle (mm) Uuden uunin 1) yläpuolle (mm) 1) Poikkeuksena yhdistelmäuunit. Nämä tarvitsevat vähintään 50 mm paksuisen pöytälevyn * Mittapiirroksissa ilmoitetut mitat Aikaisemman uunisarjan uunin yläpuolelle (mm) kehys, ComfortDesign (ei Domino) ilman kehystä, huullos induktio kehys, ComfortDesign (ei Domino) tai Piezo-Design 20* 20* 30* ilman kehystä, huullos 30* 30* 40* induktio (ei Domino) 20* 30* 40* Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

12 12 Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen Domino-keittotasot Domino-keittotasojen asennustilan vaatima leveys vaihtelee. Mitat on esitetty tämän asennusohjeen mittapiirroksissa. Kun kaksi tai useampi Domino-keittotaso ja/ tai ComfortDesign-keittotasoa asennetaan vierekkäin, tarvitaan asennuslista tasojen väliin (HEZ , lisävaruste) Tässä asennusohjeessa esitetään, kuinka kaksi ja kolme Extra tillbehör hällar Extra tillbehör hällar Extra tillbehör tillbehör hällar hällar Extra Dominokeittotasoa asennetaan vierekkäin asennuslistan avulla. Domino-keittotasoja voi yhdistellä kaikkien muiden ComfortDesign-keittotasojen kanssa. Kalusteisiin sijoitettavat kodinkoneet -esitteessä kerrotaan mitkä suuttimet toimitetaan kaasutason mukana. Suuttimen saa vaihtaa ja liittää vain ammattitaitoinen asentaja. Domino keittotasojen yhdistelymahdollisuudet sekä tuote- ja asennusmitat Malli (cm) Leveys (mm) A B C D 2 x x 30, 1 x x 30, 1 x x 30, 1 x x 30, 1 x x 30, 1 x x x 40, 1 x x 40, 1 x x x 30, 1 x x 30, 1 x x 30, 1 x x 30, 1 x x 30, 1 x x 30, 2 x x 30, 1 x 40, 1 x x 30, 1 x 40, 1 x x 30, 1 x 40, 1 x Yhdistelmämitat 1HEZ x 40, 1 x xhez 40, x 70 HEZ L X! " # $ % & ' ( ) * +, -. / z : ; < = A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z [ \ ] ^ _ ` a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z { } ~ ª «1482 ±²³!!""##$$% M P ^^ ``aabbccddeeffg qqrrssttuuvvw ±±²²³³ 1O xo40, xst μ ¹º»¼½¾ ÀÁÂÃÄÅÆÇÈÉÊËÌÍÎÏÐÑÒÓÔÕÖ ØÙÚÛÜÝÞßàáâãäåæçèéêëìíîïðñòóôõö øùúûüýþÿ AB BC CD DEEFFG GH HIIJJ1K KxLL30, MN N PQ Q1R RS TU UVVW WX XYYZZ[[\\]] ghhiijjkkllm mnnoopp wxxyyzz{{ }}~~ 1618 ªª««1582! " # $ % & ' ( ) * +,. / z : ; < = A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z [ \ ] ^ _ ` a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z { } ~ ª «μ ¹º»¼½¾ ÀÁÂÃÄÅÆÇÈÉÊËÌÍÎÏÐÑÒÓÔÕÖ ØÙÚÛÜÝÞßàáâãäåæçèéêëìíîïðñòóôõö øùúûüýþÿ! "μ ¹º»¼½¾ ÀÁÂÃÄÅÆÇÈÉÊËÌÍÎÏÐÑÒÓÔÕÖ ØÙÚÛÜÝÞßàáâãäåæçèéêëìíîïðñòóôõö øùúûüýþÿ # $ % & ' ( ) * +, -. / z : ; < = A B C D E F G H I J K2 Lx M NO Q R S T U V W X Y Z [ \ ] ^ _ ` a b c d e f g h i j k l m n o p q606 r s t u v w x y z { } ~ 1398 ª «1362 ± ± ² ³² ³ 40, 1 xp 60 μ ¹º»¼½¾ ÀÁÂÃÄÅÆÇÈÉÊËÌÍÎÏÐÑÒÓÔÕÖ ØÙÚÛÜÝÞßàáâãäåæçèéêëìíîïðñòóôõö }~ ª«±²³ μ ¹º»¼½¾ ÀÁÂÃÄÅÆÇÈÉÊËÌÍÎÏÐÑÒÓÔÕÖ ØÙÚÛÜÝÞßàáâãäåæçèéêëìíîïðñòóôõö }~ ª«±²³ 4KxL30!μ ¹º»¼½¾ ÀÁÂÃÄÅÆÇÈÉÊËÌÍÎÏÐÑÒÓÔÕÖ ØÙÚÛÜÝÞßàáâãäåæçèéêëìíîïðñòóôõö øùúûüýþÿ "HEZ #$% & ' ( ) * +, -. / z : ; < = A B C D E F G H I JHEZ M N O P Q R S T U V W X Y Z [ \ ] ^ _ ` a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z { } ~ 1224 ª «1188 ±²³ μ ¹º»¼½¾ ÀÁÂÃÄÅÆÇÈÉÊËÌÍÎÏÐÑÒÓÔÕÖ ØÙÚÛÜÝÞßàáâãäåæçèéêëìíîïðñòóôõö øùúûüýþÿ μ ¹º»¼½¾ ÀÁÂÃÄÅÆÇÈÉÊËÌÍÎÏÐÑÒÓÔÕÖ ØÙÚÛÜÝÞßàáâãäåæçèéêëìíîïðñòóôõö øùúûüýþÿ 3 x 30, 1 x L= Yhdistettyjen keittotasojen kokonaisleveys MIKROVÅGSUGNAR MIKROVÅGSUGNAR MIKROVÅGSUGNAR MIKROVÅGSUGNAR Mikrokombiugnar Mikrokombiugnar Mikrokombiugnar Mikrokombiugnar 2 X= Asennusaukon kokonaisleveys (yhdistetyt keittotasot ja asennuslista) Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat: EFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ[\]^_`abcdefghijklmnopqrstuvwxyz{ }~ ª«±²³

13 13 Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen Liesituulettimet Liesituulettimen tehon valitseminen Liesituuletin on oikein mitoitettu, kun keittiön ilma vaihtuu 612 kertaa tunnissa. Esimerkiksi 32 m 3 kokoiseen keittiöön tarvitaan tuuletin, jonka kapasiteetti on 190 ja 385 m 3 /h välillä. Tällä teholla ilma vaihtuu tehokkaasti, ilman että keittiöön syntyy vetoa. Huomioi, että tuulettimen teho voi olla hormiliitettynä jopa puolet korkeampi kuin aktiivihiilisuodattimen kautta takaisin puhaltavana. Tehoon vaikuttaa mm. asennustapa, hormiputken läpimitta ja kulmat. Todellisen tehon laskemiseen käytetään mm. Rodun-tietokoneohjelmaa (jälleenmyyjiemme käytössä). Yksinkertainen nyrkkisääntö on, että jokais ta asennusputken metriä kohden teho laskee noin 30 m 3 /h. Optimaalinen ilmanpoistohormi Liesituulettimen tehoon vaikuttavat myös hormin ominaisuudet ja pituus. Valitse hormi, jonka halkaisija on 120 mm tai suurempi. Hormiputkessa on rakenteesta riippuen erilainen ilmanvastus. Pitkät, rosopintaiset putket, monet jyrkät kulmat tai putkitaipeet tai hormiputken pieni halkaisija pienentävät tehoa ja lisäävät samalla puhaltimen ääntä. Optimaalinen rakenne on sileä, pyöreä putki. Kierreletkut on vedettävä suoraan. Hormin rakenteessa on vältettävä supistuksia. Kulmien on oltava aina loivasti kaartuvia (ei jyrkkiä kulmia). Liesituulettimen tehoon vaikuttaa myös korvausilman saanti. Korvausilmavirran on sen vuoksi oltava riittävä, esim. seinässä olevan tuloilmaventtiilin kautta. Tuloilma on hyvä ohjata ylhäältä alaspäin. Noudata voimassa olevia rakennusmääräyksiä. Liesituuletin ja savu piippuun liitetty tulisija Jos liesituuletinta käytetään yhtaikaa savupiippuun liitetyn tulisijan kanssa (esim. kaasu-, öljy- tai hiiliuuni, lämminvesisäiliö tai avotakka) on noudatettava varovaisuutta, koska liesituuletin imee huoneesta palamiseen tarvittavaa ilmaa. Tällä ei ole merkitystä, jos alipaine on korkeintaan 4 Pa (0,4 mbar) huoneessa, jossa tulisija sijaitsee. Tähän päästään käyttämällä ilmaaukkoja, joita ei voida sulkea, esim. ovien tai ikkunoiden tuuletusventtiileitä, ilmanottoa ulkoseinistä tai muita teknisiä ratkaisuja. Huom! Pelkkä tuloilman/poistoilman seinäläpivienti ei riitä takaamaan raja-arvoja. Huomaa, että laskelmissa on käytettävä lähtökohtana aina koko huoneiston ilmanvaihtoa. Sääntöä ei voida soveltaa käytettäessä esim. kaasuliettä. Jos olet epävarma, tiedustele asiaa nuohoojalta. Poistoilmaa ei saa johtaa savu- tai muun poistokanavan tai putken kautta, joista vaihdetaan tulisijoilla varustettujen huoneiden ilma. Liesituuletinta, jossa on aktiivihiilisuodatin, voidaan käyttää rajoituk setta. Asentaminen Bosch-liesituulettimet voidaan joko liittää hormiin tai muuttaa huonetilaan palauttaviksi aktiivihiilisuodattimen avulla (lisävaruste). Asennus on helppo suorittaa jokaisen tuulettimen mukana toimitettavan asennusohjeen mukaan. Mikäli liesituuletinta varten asennetaan uusi pistorasia, se tulisi sijoittaa n. 215 cm:n korkeudelle lattiasta. Tällöin liitäntä tulee seinäkaapin yläpuolelle, jolloin pistoke on helppo irrottaa tarvittaessa. Liesitason ja tuulettimen alareunan välinen minimietäisyys, mikäli muuta ei ilmoiteta, on 65 cm. Kalusteisiin sijoitettavan liesituulettimen pienin etäisyys on 43 cm ja liesikupujen pienin etäisyys on 55 cm. Pienin etäisyys kaasutasoon on aina 65 cm. Aktiivihiilisuodatin Huoneilmaan palauttavissa Bosch-liesituulettimissa voidaan käyttää aktiivihiilisuodatinta. Olemassa on tavallisia aktiivihiilisuodatinsarjoja, jotka sijoitetaan rasvasuodattimen yläpuolelle. Lisäksi saatavana on uutuus, CleanAir-moduuli, joka on entistä tehokkaampi ratkaisu. Moduuli asennetaan hormin yläosaan, ja ilma puhalletaan ulos uurteisen paneelin kautta, CleanAir-moduuli: LZ 56000, LZ 56100, LZ Hormin pidennys Useisiin Bosch-seinään kiinnitettäviin ja saarekeliesituulettimiin voi tilata lisätarvikkeena hormin pidennysosan. Lisäksi on mahdollista tilata hormin jatko-osia erikoismitoilla viistoihin kattoihin. Tee tilauksesi asiakaspalvelun kautta. Saarekeliesituulettimeen tarvitaan korkeudesta riippuen yksi tai useita liitososia. Viistoon kattoon tarvitaan erityinen kiinnitin. Sekä liitososia että viistoon kattoon tarkoitettuja tuuletinkiinnikkeitä on saatavana lisätarvikkeina. Hormiläppä Tiettyjen liesituuletinmallien mukana toimitetaan hormiläppä, joka estää kylmää ilmaa tulemasta hormin kautta sisään, silloin kun tuuletin ei ole käynnissä. Suoja asennetaan hormiliitännän alkuun. DHL... -liesituulettimen asentaminen DHL... -tyyppinen liesituuletin asennetaan liesikupuun (myös keittiösaarekkeiden yläpuolelle) tai erikoiskaappiin. Ks. mittapiirros! Asentaminen on helppoa, kun asennusaukko on tehty ohjeiden mukaan. Liesituuletin sijoitetaan mahdollisimman ylös kuvun sisälle. Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

14 14 Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen Kalusteisiin sijoitettavat kylmälaitteet Kalusteoven kiinnittäminen Kalustepeitteinen kylmälaite yhdistetään sisustukseen asentamalla kalusteovi kiinteästi kylmälaitteen oveen. Asennuksessa käytetään kylmälaitteen omia saranoita. Kaikki asennukseen tarvittavat osat sisältyvät toimitukseen. Uusiin kylmälaitteisiin on entistä helpompi asentaa kalusteovet Litteät saranat Uuden tekniikan ansiosta kalusteovi kiinnitetään suoraan kylmälaitteen oveen (kalusteovessa ei siten tarvita erillisiä saranoita). Ovi aukeaa 115, joten kaapin jokaiseen nurkkaan pääsee helposti ja mukavasti käsiksi. Oven ollessa auki 20 tai vähemmän, se sulkeutuu itsestään. Jos kalusteovi jostakin syystä siirtyy paikaltaan, on oven saranat helppo säätää uudelleen. Litteän saronoinnin tekninen periaate Asennustilan mitat ja tarvittava ilmankierto Kunkin yksikön mukana toimitetaan piirustukset, joista ilmenevät asennustilan mitat. Kompressori saa jäähdytysilmaa yleensä helpoimmin jalustan kautta, josta ilma ohjataan ylöspäin pitkin kaapin takasivua. Jokaisen kaapin asennus ohjeista ilmenee myös kuinka suuri tuuletusaukko kaapin alaosassa, takana ja yläosassa on oltava. Jos asennuskaappi ulottuu kattoon saakka ja tuuletusaukon on oltava piilossa, on KF-/KI-/GI-kaappien aukon oltava vähintään 200 cm 2. Ks. mittapiirros. Sähköliitäntä Kalusteisiin sijoitettavien kylmälaitteiden mukana toimitetaan liitosjohto ja maadoitettu pistoke. Kaapit voidaan liittää määräysten mukaisesti asennettuihin pistorasioihin. Kaapelin pituus on 2,3 m ja se yltää keittiökaapin yläpuolelle tai sivulle asennettuun pistorasiaan. Asennus työtason alle Työtason alle asennettavissa Boschkylmälaitteissa on muovitassujalat, joiden ansiosta ne on helppo työntää paikoilleen. KUR-/GUD-malleissa tuuletus tapahtuu kylmälaitteen jalustan kautta, joten työtasoon ei tarvitse tehdä aukkoa. KUR/GUD:n sokkelikorkeus voidaan säätää sopimaan mm korkean työtason alle. Näin sokkelikorkeus voidaan sovittaa muun sisustuksen kanssa samalle tasolle. Pistorasia on hyvä sijoittaa siten, että siihen on helppo päästä käsiksi, mieluimmin asennustilan viereen. Pistorasian tulisi olla vähintään 20 cm:n korkeudella lattiasta. Jos Side by Side -kylmälaite halutaan sijoittaa syvennykseen, tulee kylmälaitteen kaikille sivuille jättää vähintään 10 mm:n turvaväli Laitteiden KAD 62A70, KAD 62S20 ja KAD 62S50 ovi pitää pystyä avaamaan 160 astetta. Oven 90 asteen avauskulmassa jääkaapin ja pakastimen laatikoita ei voida vetää ulos kokonaan, sillä ovihyllyt estävät sen. CoolProfessional CoolProfessional-tuotteiden asennusohjeet ja asennusvideo ovat ladattavissa sivustosta CoolProfessional-sarjaan kuuluvat: GIN 38P60, KIF 42P60 ja KIN 34P60 Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

15 15 Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen Astianpesukoneet AquaStop Bosch-vesiturvajärjestelmän nimi on Aqua- Stop. Järjestelmässä on vedenottoletku paineistettu vain silloin, kun vettä täytetään koneeseen. Jos letkuun tällöin tulee vuoto, katkaistaan veden tulo heti vesiliitännästä magneettiventtiilin avulla. Letkusta tulee silloin täysin paineeton. Letkussa ei myöskään ole painetta pesuohjelman päätyttyä tai sähkökatkoksen yhteydessä. AquaStop voidaan asentaa joko pystyasentoon, vaakasuoraan tai jopa ylösalaisin. AquaStop-jatkosarja Jos vesihana on kaukana astianpesukoneesta, voidaan AquaStop:ia pidentää n. 2 m jatkosarjalla (lisävaruste). Jatkosarjan mukana toimitetaan tasausrenkaita, jotka sopivat kaikkiin kierteisiin (ei kuvassa) Liitäntä Kaikissa 60 ja 45 cm leveissä Bosch-astianpesukoneissa on takaisinimusuoja. Erityistä takaiskuventtiiliä ei tarvita (ks. tarkemmat tiedot ko. asennusohjeesta). Lisäksi viemäriletku voidaan johtaa suoraan lattiakaivoon. Asennuksessa huomioitavaa Astianpesukoneiden korkeus on 81,5 87,5 cm tai 86,592,5 mm mallista ja keittiötason korkeudesta riippuen. Koneen ja keittiökalusteiden välinen rako tiivistetään koneen sivuissa olevilla pystylistoilla. Näiden ansiosta reunat on helppo pitää puhtaina. Asennus työtason alle Kun uusi astianpesukone asennetaan työtason alle, on tason alapintaan asennettava suojapelti/-lista joka estää höyryä vaurioittamasta työtason alapintaa. Tämä toimitetaan koneen mukana. SGZ 2025 = SR-mallit SGZ 2024 = SG-mallit SGZ 2025 = SH-mallit SMZ 5005 = SM-mallit SMZ 5015 = SB-mallit Erityisesti tätä varten kehitetyn järjestelmän ansiosta kone voidaan ensin asettaa paikalleen ja sen jälkeen säätää sen takajalan korkeus edessä olevalla säätöruuvilla. Sokkeli Sokkelin korkeutta voidaan säätää, jos käytetään koneen mukana toimitettuja sokkelin kiinnikkeitä. Kalusteisiin sijoitettujen koneiden yhteydessä suositellaan saumatonta sokkelia. Kahden astianpesukoneen asentaminen vierekkäin Anslutning för diskmaskiner Astianpesukoneen 60 cm liitännät Diskmaskiner 60 cm Anslutning för smaldisk Astianpesukoneen 45 cm liitännät 1,3 m 1,4 m 1,6 m 1,4 m 60 1,6 m 1,2 m 1,2 m 1,7 m Asennussarja 45 cm ja 60 cm leveille astianpesukoneille, SRZ 2245 Asennussarjan avulla voidaan kaksi joko 45 cm tai 60 cm leveää astianpesukonetta asentaa vierekkäin. 45 cm leveiden koneiden vierekkäin asentamiseen tarkoitettu sarja sisältää seuraavat osat: Peitelista terästä (3 kpl). Peitelistat yhdistävät koneet toisiinsa ja ympäröivään kaapistoon ja antavat siistin ja yhtenäisen vaikutelman. T-liitin poistovedelle (kuva 1) T-liitin tulovedelle (AquaStop, kuva 2) Kuva 1 1,3 m 45 1,4 m Kuva 2 1,5 m 1,4 m AquaStop-jatkosarja astianpesukoneille Diskmaskiner 45 cm R min. 75 mm Vedenotto Vedenotto/poistoletkut voidaan yhdistää yksinkertaisesti T-liitännän avulla (lisävaruste). Myös vedenpoistoletkut yhdistetään samantyyppisellä T-liitännällä (lisävaruste).! R min. 75 mm R min. 75 mm! ca. 250 cm Kun kummatkin koneet on yhdistetty samaan vesihanaan tulee minimipaineen olla vähintään 1,0 bar (tavallisesti 0,5 bar). Sähköliitännät Parhaan toimivuuden ja turvallisuuden takaamiseksi tulee kummallekin koneelle olla oma pistorasia. (Vähintään 10 A). Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

16 16 Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen Kokonaan ja osittain kalustepeitteisten astianpesukoneiden asentaminen Koneen mukana toimitetaan asennusohje, joka helpottaa mittausta ja jonka avulla myös kiinnitysruuvien paikat voidaan merkitä oveen. Kaikki asennukseen tarvittavat osat sisältyvät toimitukseen. Kokonaan kalustepeitteiset astianpesukoneet Kokonaan kalustepeitteisten astianpesukoneiden koko etuosa peitetään muun sisustuksen mukaisella kalusteovella. Ohjauspaneeli ei ole näkyvissä. (ks. kuva 1). Osittain kalustepeitteiset astianpesukoneet Osittain kalustepeitteisten astianpesukoneiden ohjauspaneelin alapuolinen osa peitetään muun sisustuksen mukaisella kalusteovella (ks. kuva 2). Sovitus ohjauspaneeliin tehdään mitoitettavan välilistan avulla (ks. kuva 3). Käyttämällä sopivaa välilistan korkeutta (F) voidaan ohjauspaneelin (G) ja kalusteoven yhteiskorkeus mitoittaa samalle tasolle vieressä olevan kalusteoven korkeusmitan kanssa (ks. kuva 3). Kalusteoven säätäminen Astianpesukoneisiin ruuveilla kiinnitettyä kalusteovea voidaan säätää joka suuntaan. Ovi saa olla enintään 22 mm paksu. Asennusohje Astianpesukoneen luukun jousitus säädetään kaluste oven painon mukaan ruuvimeisselillä. Kokonaan kalustepeitteinen astianpesukone Osittain kalustepeitteinen astianpesukone Osittain kalustepeitteinen astianpesukone ja sovituslista Kuva 1 Kuva 2 Kuva 3 Moduuliastianpesukone Moduuliastianpesukoneen asentaminen yhdessä muiden Bosch-kodinkoneiden kanssa. Huomioi että eristettä pitää käyttää kun astianpesukone asennetaan keittotason alapuolelle. Eriste tulee moduuliastianpesukoneen mukana. Moduuliastianpesukone Kalusteisiin sijoitettava uuni 45 cm Kalusteisiin sijoitettava höyryuuni Kalusteisiin sijoitettava mikroaaltouuni Lämpölaatikko Kalusteisiin sijoitettava espressokeitin Induktiokeittotaso Keraaminen keittotaso Kaasutaso Työtaso ja keittotaso Viereen Yläpuolelle ** ** Alapuolelle *** **** X=60 mm **** X=65 mm **** X=60 mm ** Huomaa vesiliitäntöjen tarvitsema tila. *** Huomaa samat rajoitukset kuin höyryuunin asennuksessa. Noudata asennusohjetta. **** Eristystä on käytettävä. Tulee astianpesukoneen mukana. **** Eriste on asennettava paikoilleen. Tulee astianpesukoneen mukana. Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

17 17 Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen Vinkkejä eri korkuisten kalusteisiin sijoitettavien astianpesukoneiden asentamiseen Suurempi sisätila Korkeammat astianpesukoneet (86,5 92,5 cm) ovat suunniteltu erityisesti nykyiset korkeammat, 90 cm korkeat työtasot huomioon ottaen. Koneen 5 cm lisäkorkeus tulee käyttöön sisätilassa, joka on korkeammissa koneissa 58 cm. Kaikissa SB.../SH...- malleissa on 5 cm korkeampi sisätila, joka hyödynnetään pesutilana. Kaikki mitat mm Asennustilan korkeus 860 tai 870 mm Se voidaanko tähän tilaan asentaa 81,5 87,5 cm vai 86,592,5 cm korkea astianpesukone riippuu ympäröivän keittiökalusteen sokkelikorkeudesta. (ks. seuraava taulukko). Asennuskorkeus (mm) Sokkelikorkeus (mm) = 81,587,5 cm korkea astianpesukone = 86,592,5 cm korkea astianpesukone Esimerkki: Asennuskorkeus 875 mm Jos keittiökalusteen sokkelikorkeus on yli 170 mm, valitse 81,587,5 cm korkea astianpesukone. Jos keittiökalusteen sokkelikorkeus on yli 100 ja alle 150 mm, valitse 86,592,5 cm korkeus astianpesukone.

18 18 Huoltotiedot Toimitus- ja myyntiehdot Yhteystiedot Myyntipalvelu, puh , avoinna mato ja pe Kuluttajapalvelu, puh , avoinna mato , perjantaisin suljettu. BSH Kodinkoneet Oy Postiosoite: Käyntiosoite: PL 123 Itälahdenkatu 18 A HELSINKI HELSINKI Kodinkonenäyttely on avoinna maanantaista perjantaihin klo 917 osoitteessa Itälahdenkatu 18 A, Helsinki Tilaukset ja tiedustelut myös faksilla, sähköpostilla sekä Internetin kautta Faksi: Sähköposti: Tradeplace: Tuotetiedot ja kuvat kaikista tuotteista löytyvät Internetistä: Soittajahinta on: Lankapuhelimesta 8,21snt/puhelu + 6,9 snt/min (alv 22 %) Matkapuhelimesta 8,21 snt/puhelu + 14,9 snt/min (alv 22 %) Esitetilaukset: Sähköposti: Huolto BSH Kodinkoneet Oy myöntää Bosch kodinkoneille kahden vuoden takuun. Huollon hoitaa valtakunnallisesti valtuutetut huoltoliikkeet, joiden yhteystiedot löytyvät Internet-sivuilta: Pääkaupunkiseudulla huollon hoitaa BSH Kodinkoneet Oy:n oma huolto. Takuuehdoissa noudatetaan kodintekniikka-alan markkinoinnin takuusuositusta (MTS-2002). Suosituksen mukaiset takuuehdot ovat kappaleessa takuuehdot TE Huoltotöiden tilaukset Pääkaupunkiseutu: puhelin: Muu Suomi: paikallinen huoltoliike Tarvike- ja varaosamyynti puhelin: Käyttöohjetilaukset lähetetään huoltopalveluumme: Faksi: Sähköposti: Takuuehdot TE-2002 Elektroniikan Tukkukauppiaat ry:n, Sähkö-, elektroniikka- ja tietoteollisuus, SET ry:n, kodintekniikkaliitto ry:n ja Suomen Kodinkonehuoltojen Liitto ry:n suositus kodintekniikanlaitteiden (kulutuselektroniikka ja kotitalouskoneet) yhtenäisiksi takuuehdoiksi. Nämä ehdot on valmisteltu edellä mainittujen järjestöjen yhteistyönä. Takuuaika Kodintekniikan tuotteille annetaan vähintään kahdentoista (12) kuukauden takuu. Takuuaika määritellään kunkin tuotteen osalta erikseen ja se on voimassa annetun määräajan tuotteen ostopäivästä lukien. Tämä takuu ei rajoita ostajan kuluttajansuojalain mukaisia oikeuksia. Tuotteen tietylle osalle voidaan antaa em. määräajasta poikkeava takuu. Juuri ennen takuuajan loppumista korjattu ja korjauksen jälkeen yhden (1) kuukauden sisällä uusiutuva sama vika tai kiistatta takuuaikana esiintynyt vika korjataan takuuna myös takuuajan jälkeen. BSH Kodinkoneet Oy myöntää yksityisessä kotikäytössä oleville kodinkoneille (2) vuoden takuun. Takuun sisältö Takuuseen sisältyvät takuuaikana valtuutetulle huoltajalle ilmoitettujen, takuunantajan toteamien rakenne-, valmistus- ja raaka-ainevikojen sekä tällaisten vikojen itse tuotteelle aiheuttamien vaurioiden korjauskustannukset. Samoin takuuseen sisältyvät valtuutetun huollon mahdollisesti korjauksen yhteydessä tuotteelle aiheuttamat vauriot. Mainitut viat valtuutettu huolto korjaa saattamalla tuotteen toimintakuntoon. Mikäli tuote tulee muuhun kuin normaaliin yksityiseen kotikäyttöön, on takuuehdoista aina erikseen sovittava kirjallisesti takuunantajan kanssa. Vastuun ja takuun rajoitukset Tämä takuu on annettu edellyttäen, että tuote on normaalissa yksityisessä kotikäytössä ja käyttöohjeita noudatetaan huolellisesti. Takuu on voimassa näiden ehtojen mukaisesti vain Suomen rajojen sisäpuolella. Takuunantajan vastuu on rajoitettu näiden takuuehtojen mukaisesti eikä takuu siten kata sellaisia vahinkoja, jotka myyty tuote aiheuttaa toiselle esineelle tai henkilölle. Tämän takuun perusteella asiakas ei ole oikeutettu esittämään vaatimuksia muille kuin takuunantajalle. Näihin takuuehtoihin sisältymättömät suulliset lupaukset eivät sido takuunantajaa. Takuun voimassaolon edellytyksenä on myös, että alkuperäisiä laitteeseen ja takuukirjoihin merkittyjä tuotetietoja ja valmistusnumeroita ei ole muutettu. Takuuseen eivät sisälly viat, jotka ovat aiheutuneet: Tuotteen kuljetuksesta Tuotteen käyttäjän huolimattomuudesta tai tuotteen ylikuormituksesta

19 19 Huoltotiedot Käyttöohjeiden, hoidon tai huollon laiminlyönnistä Takuunantajasta riippumattomista olosuhteista, kuten jännitevaihteluista (jännitevaihtelut saavat olla korkeintaan +/ 10 %), ukkosesta, tulipalosta tai muista vahinkotapauksista, muiden kuin valtuutetun huollon suorittamista korjauksista, huollosta tai rakennemuutoksista Asennus- tai käyttöohjeiden vastaisesta tai muuten virheellisestä tuotteen asennuksesta tai sijoituksesta käyttöpaikalle Takuuseen ei myöskään sisälly tuotteen toiminnan kannalta merkityksettömien vikojen korjaaminen. Myöskään osat, joiden rikkoutumisvaara käsittelyn tai luonnollisen kulumisen vuoksi on normaalia, kuten hehkulamput, lasi-, posliini-, tekstiili-, paperi- ja käsin liikuteltavat muoviosat ja levysoittimen neulat tai muut kulutusosat eivät kuulu takuuseen. Takuuseen eivät sisälly tuotteen normaalit käyttöohjeessa esitetyt säädöt, käytönopastus, hoito, huolto ja puhdistustoimenpiteet eikä sellaiset tehtävät, jotka aiheutuvat varo tai asennusmääräysten laiminlyönneistä tai näiden selvittelyistä. Toimenpiteet vian ilmetessä Vian ilmetessä takuuaikana on asiakkaan tästä viipymättä ilmoitettava valtuutetulle huollolle. Tällöin on ilmoitettava, mistä tuotteesta (tuotemalli, tyyppimerkintä takuukortista tai arvokilvestä) on kyse, vian laatu mahdollisimman tarkasti sekä olosuhteet, joissa vika on syntynyt. Takuukorjauksen edellytyksenä on, että asiakas osoittaa luotettavasti takuun olevan voimassa. Takuuajan päättymisen jälkeen ei vetoaminen takuuaikaiseen ilmoitukseen ole pätevä, ellei sitä ole tehty kirjallisesti. Korjauspyynnön yhteydessä on selvitettävä etukäteen valtuutetun huollon kanssa takuun sisältö, mahdolliset veloitukset sekä se, korjataanko tuote käyttöpaikalla vai huollossa. Samoin asiakkaan tiedusteltava tuleeko hänen mahdollisesti itse ryhtyä joihinkin toimenpiteisiin tuotteessa ilmenneen vian johdosta. Mikäli valtuutettu huolto ei ole ryhtynyt korjaamaan tuotetta viiden työpäivän kuluessa saatuaan korjausta koskevan pyynnön, voidaan tästä ilmoittaa suoraan takuunantajalle, ellei valtuutetun huoltajan kanssa ole sovittu pidemmästä toimitusajasta. Mikäli takuunantajalle ilmoitettua samaa, takuuseen kuuluvaa vikaa ei kohtuullisen ajan kuluessa ole korjattu, ostajalla on oikeus, jollei myyjä anna virheetöntä tuotetta virheellisen tilalle, vaatia hinnan alennusta virhettä vastaavalla määrällä tai vaatia kaupan purkua. Kaupan purkautuessa palautetaan asiakkaalle hänen suorittamansa kauppahinta vähennettynä, vikaa lukuun ottamatta alkuperäisessä kunnossa ja että asiakas esittää alkuperäisen ostokuitin tai muun vastaavan selvityksen. Mikäli näiden takuuehtojen tulkinnasta syntyy erimielisyyksiä asiakkaan ja valtuutetun huollon välillä tai tehdyn korjauksen suhteen on huomauttamista, voi asiakas ottaa yhteyttä suoraan takuunantajaan. Takuuaikaiset veloitukset Valtuutettu huolto ei veloita asiakkaalta takuuna korjatuista tai vaihdetuista osista, korjaustyöstä, tuotteen korjaamiseksi tarpeellisista kuljetuksista eikä matkakustannuksistaan. Tällöin kuitenkin edellytetään, että: Vialliset osat luovutetaan valtuutetulle huollolle Korjaukseen ryhdytään yleensä viiden työpäivän kuluessa ja että työ suoritetaan normaalina työaikana. Kiireellisemmin tai muuna kuin normaalina työaikana suorittamistaan korjauksista on valtuutettu huolto oikeutettu veloittamaan lisäkustannukset asiakkaalta, mikäli takuunantaja ohjeissaan tai valtuutettu huolto on etukäteen ilmoittanut asiakkaalleen veloitusperusteista. Mahdollisesti terveydellistä vaaraa tai huomattavaa taloudellista vahinkoa aiheuttavat viat korjataan kuitenkin lisäveloituksetta ja viivytyksettä. Asiakkaan on joko itse tuotava tai toimitettava helposti kannettava tuote valtuutettuun huoltoon. Korjauksen jälkeen on tällainen tuote asiakkaan valinnan mukaan joko hänen itsensä noudettava tai se palautetaan hänelle. Vaikeasti kannettavan tuotteen korjaamiseksi valtuutetun huollon katsomat tarpeelliset kuljetukset tai huollon matkat suoritetaan veloituksetta huoltoautoa tai tavanomaista aikataulun mukaan liikennöivää yleistä kulkuneuvoa (yleiseksi kulkuneuvoksi ei kuitenkaan katsota vesi-, ilma- eikä lumikulkuneuvoa) käyttäen. Mikäli tämä ei ole mahdollista, veloitetaan asiakkaalta lisäkustannukset. Kiinteästi käyttöpaikalle asennetun tuotteen irrotus- ja takaisin-asennuskustannukset veloitetaan erikseen.

20 BSH Kodinkoneet Oy Itälahdenkatu 18 A, PL 123, Helsinki Puh Fax Bosch Kodinkoneet, BSH Kodinkoneet Oy Soittajahinta on lankapuhelimesta 8,21 snt/puhelu + 6,9 snt/min (alv 22%) ja matkapuhelimesta 8,21 snt/puhelu + 14,9 snt/min (alv 22%) Emme vastaa mahdollisista painovirheistä. Pidätämme oikeuden teknisten ominaisuuksien ja valikoiman muutoksiin. Väripoikkeavuuksia voi esiintyä painoteknisistä syistä.

Ilmankäsittelykone Huoltokirja

Ilmankäsittelykone Huoltokirja -SV 10-05-10V.A001 Sisällys 1 Takuuehdot... 1 1.1 Takuuaika... 1 1.2 Takuun sisältö... 1 1.3 Yleiset takuun rajoitukset... 1 1.4 Takuun rajoitukset... 1 1.5 Huoltoehdot takuuaikana... 1 1.6 Toimenpiteet

Lisätiedot

Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen

Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen 2009 2010 2 MIT TAPIIRROKSET JA OHJEITA ASENNUKSEEN Sisällysluettelo Kodinkoneiden yhdisteleminen 3 Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen Työtason alle sijoitettavat

Lisätiedot

Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen

Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen 2010/2011 www.bosch-home.fi 2 M I T TA P I I R R O K S E T J A O H J E I TA A S E N N U K S E E N Sisällysluettelo Kalusteisiin sijoitettavien kodinkoneiden yhdisteleminen.

Lisätiedot

Asennusohje www.ilto.fi

Asennusohje www.ilto.fi ILTO Roof -huippuimurit ja -kattoläpiviennit Asennusohje www.ilto.fi ILTO Roof -tuotteet HUIPPUIMURIT ULOSPUHALLUSHAJOTTIMET VIEMÄRIN TUULETUSPUTKET TUULETUSPUTKI RADONIMURI KATTOLÄPIVIENNIT LÄPIVIENTITIIVISTEET

Lisätiedot

Swegon CASA Roof. Asennusohje

Swegon CASA Roof. Asennusohje Swegon CASA Roof Asennusohje Casa Roof asennusohje FI.indd 1 3/7/2011 12:20:05 PM Sisällys Asennusohje Aluskatteen tiivisteen asennus... 4 Tiilikaton läpivienti... 5 Rivipeltikaton läpivienti... 6 Muotopeltikaton

Lisätiedot

Swegon CASA Classic KTAP

Swegon CASA Classic KTAP 125323 / 20110204 Swegon CASA Classic KTAP Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje Sisällys Asennusohje... 3 Käyttöohje... 4 Huolto-ohje... 4 Tekniset tiedot... 6 HUOM! Manuaalin alkuperäiskieli on suomi. 2 www.swegon.com/casa

Lisätiedot

Swegon CASA ILVA-ohjausyksikkö (I-T-ILY) Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje

Swegon CASA ILVA-ohjausyksikkö (I-T-ILY) Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje Swegon CASA ILVA-ohjausyksikkö (I-T-ILY) Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje Sisällys Käyttöohje Käyttäjälle 1. Käyttöohje... 3 Sisällys Asennus, käyttö ja huolto Asentajalle ja huoltohenkilökunnalle 2. Asennusohje...

Lisätiedot

Swegon CASA ROCK PRE/SWING PRE 90 I saarekemalli

Swegon CASA ROCK PRE/SWING PRE 90 I saarekemalli 125479/20120412 Swegon CASA ROCK PRE/SWING PRE 90 I saarekemalli Asennus ja tekniset tiedot Swing-Rock-I_a_FI-m Sisällys Asennus 3 Tekniset tiedot 8 2 www.swegon.com/casa Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Lisätiedot

125436/20111214. Swegon CASA PRE. Premium ohjaustekniikka käyttö-, huolto-ohje ja sähkötekniset ominaisuudet

125436/20111214. Swegon CASA PRE. Premium ohjaustekniikka käyttö-, huolto-ohje ja sähkötekniset ominaisuudet 125436/20111214 Swegon CASA PRE Premium ohjaustekniikka käyttö-, huolto-ohje ja sähkötekniset ominaisuudet Sisällys Käyttöohje 3 Huolto-ohje 4 Sähkötekniset tiedot 5 2 www.swegon.com/casa Oikeudet muutoksiin

Lisätiedot

Swegon CASA ILVA-yksikkö (I-T-IY) Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje

Swegon CASA ILVA-yksikkö (I-T-IY) Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje Swegon CASA ILVA-yksikkö (I-T-IY) Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje Sisällys Asennus, käyttö ja huolto Asentajalle ja huoltohenkilökunnalle 1. Asennusohje... 3 2. Säätö... 3 3. Tekniset tiedot... 4 3.1

Lisätiedot

ILPO Comfort CE50 ja CE65. Käyttöohje

ILPO Comfort CE50 ja CE65. Käyttöohje ILPO Comfort CE50 ja CE65 Käyttöohje Sisällys Ohjauspaneeli ja sen käyttö...3 Käyttöasetukset...4 Yleistä...4 Sisälämpötila...4 Käyttöveden lämpötila...4 Käyttöveden määrä...4 Yöalennus lisälämmön viivästys...5

Lisätiedot

FI 10 KÄYTTÖ. 650 mm min.

FI 10 KÄYTTÖ. 650 mm min. OHJEET JA SUOSITUKSET Nämä käyttöohjeet koskevat useita tuuletintyyppejä. On mahdollista, että tekstissä on yksityiskohtia, jotka eivät koske valitsemaasi tuuletinta. ASENNUS Valmistaja ei vastaa virheellisestä

Lisätiedot

Liesituuletin 394-12. Turvallisuusohjeet... 3 Asennus... 4 Käyttöohjeet... 7

Liesituuletin 394-12. Turvallisuusohjeet... 3 Asennus... 4 Käyttöohjeet... 7 Liesituuletin 394-12 Turvallisuusohjeet... 3 Asennus... 4 Käyttöohjeet... 7 TURVALLISUUSOHJEET Lue nämä käyttö- ja asennusohjeet sekä ennen kaikkea niissä olevat turvallisuusohjeet ennen tuotteen asennusta

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. SAFERA Siro IN-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20810 V4.5.0 FIN SIRO IN-LINE

ASENNUSOHJE. SAFERA Siro IN-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20810 V4.5.0 FIN SIRO IN-LINE ASENNUSOHJE SAFERA Siro IN-line -liesivahti Virranhallintayksiköt PCU PCU.-U 080 V..0 FIN SIRO IN-LINE SISÄLLYSLUETTELO VAROITUKSET. VALMISTELUT. Valmistelut. Asennus. Asennuksen vianmääritys. Lisävaruste:

Lisätiedot

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL Asennusohjeet Ennen jääkaapin asentamista 4 Vesiliitäntä 4 Sähköliitäntä 5 Jääkaapin sijoitus ja tasapainottaminen 6 Asennusmitat ja -vaatimukset 7 Pakastimen

Lisätiedot

Swegon CASATM. Premium. Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje. Swegon CASA PREMIUM CLASSIC Swegon CASA PREMIUM SWING

Swegon CASATM. Premium. Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje. Swegon CASA PREMIUM CLASSIC Swegon CASA PREMIUM SWING Swegon CASATM Premium Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje Swegon CASA PREMIUM CLASSIC Swegon CASA PREMIUM SWING SISÄLLYS Swegon CASA Premium Classic ASENNUSOHJE... 3 KÄYTTÖOHJE... 5 HUOLTO-OHJE... 6 Swegon

Lisätiedot

19 RISTIKYTKENTÄKAAPIT MetalliovelLA

19 RISTIKYTKENTÄKAAPIT MetalliovelLA Tietoverkkotuotteet 19 RISTIKYTKENTÄKAAPIT MetalliovelLA Kaapin leveys 600 mm Kaapin leveys 800mm Kaappirunko, jossa katto, sivut/takaseinä, ovi ja sokkelikulmat. Kaapin ovi on standardina varustettu lukolla.

Lisätiedot

TÄRKEÄT TURVATOIMENPITEET

TÄRKEÄT TURVATOIMENPITEET keraamisen kulhon käyttöohjeet Sisällysluettelo Keraamisen kulhon TURVALLISUUS Tärkeät turvatoimenpiteet...5 keraamisen kulhon käyttö Keraamisen kulhon kiinnittäminen...6 Keraamisen kulhon irrottaminen...7

Lisätiedot

ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN

ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN MALLIT: BLDISH SISÄLLYSLUETTELO Vastaanotto 3 Asennus ja käyttöönotto 3 Käyttö 4 Puhdistus 4 Huolto 4 Jos laite ei toimi 4 Takuuehdot

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet. SAVUPIIPPU Perusosa: 15125R Jatko-osat: 15200R, 15225R, 15325R

Asennus- ja käyttöohjeet. SAVUPIIPPU Perusosa: 15125R Jatko-osat: 15200R, 15225R, 15325R FI Asennus- ja käyttöohjeet SAVUPIIPPU Perusosa: 15125R Jatko-osat: 15200R, 15225R, 15325R 00000000 00000000 0809 Misa-järjestelmäsavupiippu on testattu standardin EN 1856-1:2009 mukaisesti käytettäväksi

Lisätiedot

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet SALAMANTERI OS200 Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Turvaohjeet... 3 3. Asennus... 3 4. Laitteen kuljetus ja siirto... 3 5. Käyttöpaneeli... 4 6. Käyttö... 4 7. Puhdistus ja

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HUSQVARNA QC325H http://fi.yourpdfguides.com/dref/834840

Käyttöoppaasi. HUSQVARNA QC325H http://fi.yourpdfguides.com/dref/834840 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Kuljetustukien poistaminen

Kuljetustukien poistaminen Pesurumpuun jäänyt kosteus johtuu tehtaalla suoritetusta Tarvikkeet mallista riippuen Turvallisuusohjeet Pyykinpesukone on painava - ole varovainen konetta nostettaessa. Huomio: Jäätyneet letkut voivat

Lisätiedot

Käyttö-jaasennusohjeet FDF6046 FDF9046 Liesikupu

Käyttö-jaasennusohjeet FDF6046 FDF9046 Liesikupu Käyttö-jaasennusohjeet FDF6046 FDF9046 Liesikupu SUOSITUKSIA JA EHDOTUKSIA ASENNUS KÄYTTÖ Kupu on suunniteltu yksinomaan kotikäyttöön keittiöhajujen poistamiseksi. Käytä kupua ainoastaan siihen tarkoitukseen

Lisätiedot

SUOSITUKSIA JAEHDOTUKSIA ASENNUS KÄYTTÖ HUOLTO

SUOSITUKSIA JAEHDOTUKSIA ASENNUS KÄYTTÖ HUOLTO Käyttö-jaasennusohjeet FDL654 FDL954 Liesikupu SUOSITUKSIA JAEHDOTUKSIA ASENNUS KÄYTTÖ HUOLTO Valmistajaeiole vastuussa virheellisestä taiväärästä asennuksesta aiheutuneista vahingoista. Vähimmäisturvaetäisyyskeittotasonjaliesikuvun

Lisätiedot

Liesikupu 782 12 Stil Vitrum. FI...3 Asennus...3 Käyttö...6

Liesikupu 782 12 Stil Vitrum. FI...3 Asennus...3 Käyttö...6 Liesikupu 782 12 Stil Vitrum FI...3 Asennus...3 Käyttö...6 125658/6.5.2013 (2652) ASENNUS Liesikupu 782 12 Stil Vitrum on tarkoitettu asennettavaksi seinälle. Liesikuvussa on sähkötoiminen ohjausyksikkö,

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE TT 93500 TT 93600 TT 93500 PL TT 93600 PL ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE 2 TEKNISET TIEDOT Laitteen mitat korkeus 140 mm leveys 498 mm (TT 93500 ) leveys 598 mm (TT 93600 ) syvyys 480 mm Sähköliitäntä 230V/10A,

Lisätiedot

KDIX 8810. Asennusohjeet

KDIX 8810. Asennusohjeet KDIX 8810 Asennusohjeet Astianpesukoneen turvallisuus 4 Asennusvaatimukset 5 Asennusohjeet 7 Astianpesukoneen turvallisuus Sinun ja muiden turvallisuus on hyvin tärkeää. Ohjekirjassa ja laitteessa on

Lisätiedot

Esikasattu LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS

Esikasattu LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS Esikasattu LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS Rakenne LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS LK Sekoitusryhmäkaappia LL VS käytetään, kun halutaan peittää LK Jakotukki RF ja LK Jakajasekoitusryhmä

Lisätiedot

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Lue koko asennusohje, ennen kuin aloitat asennuksen. Tämä on näkyvällä vesikourulla varustetun Santex-huoneen 81 ohjeellinen asennusohje.

Lisätiedot

Suihkukaapi Rio. 1 Asennus- ja käyttöohje. w w w. l i n t m a n. e e

Suihkukaapi Rio. 1 Asennus- ja käyttöohje. w w w. l i n t m a n. e e 1 Asennus- ja käyttöohje Suihkukaapi Rio Arvoisa asiakas: Kiitoksia, että valitsitte Schönberg in suihkukaapin. Teidän turvallisuutenne vuoksi lukekaa huolellisesti nämä ohjeet. Tiedoksi: Suihkukaapin

Lisätiedot

19 RISTIKYTKENTÄKAAPIT MetalliovelLA

19 RISTIKYTKENTÄKAAPIT MetalliovelLA TIETOVERKOT HETEL 1 19 RISTIKYTKENTÄKAAPIT MetalliovelLA Kaapin leveys 600 mm Kaapin leveys 800mm Kaappirunko, jossa katto, sivut/takaseinä, ovi ja sokkelikulmat. Kaapin ovi on standardina varustettu lukolla.

Lisätiedot

Ennen saunaoven asennustöitä varmista, että ovi on ehjä eikä siinä ole vikoja. Vikojen ilmetessä pyydämme ottamaan yhteyttä tuotteen jälleenmyyjään.

Ennen saunaoven asennustöitä varmista, että ovi on ehjä eikä siinä ole vikoja. Vikojen ilmetessä pyydämme ottamaan yhteyttä tuotteen jälleenmyyjään. Saunaoven asennusohjeet Lasioven asennustöiden suorittamiseen tarvitaan kaksi henkilöä. Lasi ei kestä kovien ja painavien esineiden iskuja. Iskusta lattiaan tai seinään lasi voi rikkoutua. Älä koskaan

Lisätiedot

Valmispiippu Kerastar on ainutlaatuinen yhdistelmä: teräksinen kuori, keraaminen hormi

Valmispiippu Kerastar on ainutlaatuinen yhdistelmä: teräksinen kuori, keraaminen hormi Asennusohjeet Valmispiippu Kerastar on ainutlaatuinen yhdistelmä: teräksinen kuori, keraaminen hormi Valmispiippu Kerastar on tarkoitettu lähtemään tulisijan päältä. Siinä on haponkestävä, keraaminen sisähormi.

Lisätiedot

1) Sivulasien asennus Valmistele alumiinilistat (sivu- ja alalistat U-, katonvastainen lista joko F- tai U-profiililla)

1) Sivulasien asennus Valmistele alumiinilistat (sivu- ja alalistat U-, katonvastainen lista joko F- tai U-profiililla) VIHTA-LASISEINÄN ASENNUSOHJE: Käymme tässä asennusohjeessa läpi lasiseinän asennuksen vaihe vaiheelta. Suorittamalla asennustyö huolella tämän ohjeen mukaan lasiseinän asennus sujuu vaivattomasti ja lasiseinän

Lisätiedot

BAARIKYLMÄKALUSTE BARCOOLER. Asennus- ja käyttöohjeet

BAARIKYLMÄKALUSTE BARCOOLER. Asennus- ja käyttöohjeet BAARIKYLMÄKALUSTE BARCOOLER Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ... 1 LAITTEEN TOIMITUS... 1 YKSIKÖIDEN MITAT... 2 ASENNUS... 3 Ohjeita asentajalle... 3 Asennus... 3 Ovien avautumissuunnan

Lisätiedot

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää.

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää. 32 SKATEPAL PRO 3 PAKKAUKSEN PURKU JA ASENTAMINEN 1. Aseta kone vakaalle pöydälle 80 100 cm:n työskentelykorkeudelle. 2. Avaa yläkansi napsauttamalla koneen molemmilla puolilla olevia solkia. 3. Kannen

Lisätiedot

GG 10 W/m -lämpökaapelin asennusohje

GG 10 W/m -lämpökaapelin asennusohje GG 10 W/m -lämpökaapelin asennusohje Lämmityskaapelin KIMA GG 10 W/m asennusohje Tuotetiedot: Kaksijohtiminen lämpökaapeli, sis. 2 m:n kylmäkaapelin. Teho 10 W/m, 230 V AC. Kaapeli on teräsarmeerattu

Lisätiedot

Revisio 01 2006 ASENNUSOHJEET B192 HEPA PÄIVITYSSETTI G BD UN L. Revisio 01 Marraskuu 2006 ASENNUSOHJEET B192 HEPA-PÄIVITYSSETTI

Revisio 01 2006 ASENNUSOHJEET B192 HEPA PÄIVITYSSETTI G BD UN L. Revisio 01 Marraskuu 2006 ASENNUSOHJEET B192 HEPA-PÄIVITYSSETTI 1 FI ASENNUSOHJEET B192 HEPA PÄIVITYSSETTI G BD UN L Revisio 01 Marraskuu 2006 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä 2 Valmistaja/maahantuoja 3 Osat 4 Asennusohjeet 5 Varaosat 6 Takuu 7 Räjäytyskuva 3 1 YLEISTÄ

Lisätiedot

Näin asennat. SUKA90S suihkukaapin:

Näin asennat. SUKA90S suihkukaapin: Näin asennat SUKA90S suihkukaapin: Huomioithan että tuote on ehjä. kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana roskiin. tuotteen lasiosat on huolellisesti suojattava kokoamisen yhteydessä.

Lisätiedot

Näin asennat. suihkukulman: SK-850

Näin asennat. suihkukulman: SK-850 Näin asennat suihkukulman: SK-850 Huomioithan että tuote on ehjä. kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana roskiin. tuotteen lasiosat on huolellisesti suojattava kokoamisen yhteydessä.

Lisätiedot

INFRASAUNAN ASENNUSOHJE. Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat.

INFRASAUNAN ASENNUSOHJE. Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat. INFRASAUNAN ASENNUSOHJE Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat.fi INFRASAUNA + YHDISTELMÄSAUNA INFRASAUNAN ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET

Lisätiedot

Kiitos, että valitsit laadukkaan LUXNEL -tuotteen!

Kiitos, että valitsit laadukkaan LUXNEL -tuotteen! Asennusohje Toimitussisältö Luxnel valopaneeli koostuu valaisinelementistä, laminoidusta valokuvasta ja karkaistusta turvalasista. Valaisinelementin on IP44 suojattu Virtalähde 24VDC IP65, pistotulpalla

Lisätiedot

Saneerauskaapelin PST 10 W/m asennusohje

Saneerauskaapelin PST 10 W/m asennusohje Saneerauskaapelin PST 10 W/m asennusohje Saneerauskaapelin PST 10 asennusohje Tuotetiedot: Kaksijohtiminen lämpökaapeli, sis. 3 m:n kylmäkaapelin. Teho 10 W/m, 230 V AC. Käyttökohteet: Osittain varaava

Lisätiedot

Bosch-lämpöpumput. Takuu antaa lisäturvaa. Uudella Bosch-lämpöpumpullasi on tehdastakuu, joka kattaa kaikki lämmityslaitteeseen kuuluvat

Bosch-lämpöpumput. Takuu antaa lisäturvaa. Uudella Bosch-lämpöpumpullasi on tehdastakuu, joka kattaa kaikki lämmityslaitteeseen kuuluvat Bosch-lämpöpumput Takuu antaa lisäturvaa Uudella Bosch-lämpöpumpullasi on tehdastakuu, joka kattaa kaikki lämmityslaitteeseen kuuluvat Bosch-osat. Laatua kautta linjan Meille Boschilla laatu on pääosassa

Lisätiedot

KODINTEKNIIKKA-ALAN HUOLTOJEN TOIMINTAOHJE SUOSITUS HTS-2002

KODINTEKNIIKKA-ALAN HUOLTOJEN TOIMINTAOHJE SUOSITUS HTS-2002 KODINTEKNIIKKA-ALAN HUOLTOJEN TOIMINTAOHJE SUOSITUS HTS-2002 Tähän suositukseen sisältyvät I Korjaus- ja korjaustakuuehdot II Varaosien toimitusvastuu KT-2002 VT-2002 Elektroniikan Tukkukauppiaat r.y:n,

Lisätiedot

:: Suunnittelu- ja asennusohje. :: Suunnittelu- ja asennusohje

:: Suunnittelu- ja asennusohje. :: Suunnittelu- ja asennusohje :: Suunnittelu- ja asennusohje 1 2 :: Suunnittelu- ja asennusohje Muunto-järjestelmällä voit toteuttaa mitä erilaisimpia säilytysratkaisuja kodin eri tiloihin. Muunto perustuu seinäpanelointiin ja monipuoliseen

Lisätiedot

Asennusta koskevia ohjeita. Sisältö

Asennusta koskevia ohjeita. Sisältö Sisältö Liitäntämahdollisuudet kuivausrummussa Asennusta koskevia ohjeita Asennusmahdollisuudet Turvallisuusohjeet...1 Liitäntämahdollisuudet kuivausrummussa... 2 Asennusta koskevia ohjeita... 3 Asennusmahdollisuudet...

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE SENNUS- J KÄYTTÖOHJE SÄHKÖKIUS Typ 7-5-0 Typ 7-60-0 Typ 7-80-0 Typ 7-90-0. Löylynohjain. Kytkentäkotelo. Seinäteline. Kytkentäkotelon kannen ruuvit 5. Liitäntäjohto 6. Liitäntärasia 6 5 OHJUSKESKUS Typ

Lisätiedot

Energiapitoista tietoa kodinkoneiden valinnasta, sijoittamisesta, käytöstä ja hoidosta

Energiapitoista tietoa kodinkoneiden valinnasta, sijoittamisesta, käytöstä ja hoidosta Energiapitoista tietoa kodinkoneiden valinnasta, sijoittamisesta, käytöstä ja hoidosta Kalvosarja on tuotettu Motivan ja Työtehoseuran yhteistyönä, osana Euroopan Komission SAVE-ohjelman tukemaa hanketta.

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX EFPC640 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3895188

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX EFPC640 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3895188 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

ASENNUSOHJE LIEKKI PIIPPU

ASENNUSOHJE LIEKKI PIIPPU Käyttötarkoitus: ASENNUSOHJE LIEKKI PIIPPU Hormex T600 liekki piippu on lämpöä kestävä, kaksoisseinäinen savupiippujärjestelmä, joka on valmistettu 1.4828 lämpöä kestävästä teräksestä (ulkokuori - 1.4301)

Lisätiedot

PrimoFront Flip. PRIMO-suutinkonvektorijärjestelmän verhous

PrimoFront Flip. PRIMO-suutinkonvektorijärjestelmän verhous PRIMO-suutinkonvektorijärjestelmän verhous Verhous koostuu tasosta, etupaneelista, konsoleista ja integroidulla tuloilmalaitteella varustetusta taitettavasta luukusta. Sähkö-, puhelin- ja dataliikenteen

Lisätiedot

Kirami SUB Merialumiininen uppokamiina. Käyttöohjeet

Kirami SUB Merialumiininen uppokamiina. Käyttöohjeet Kirami SUB Merialumiininen uppokamiina Käyttöohjeet Tiedot & Asennus Tekniset tiedot: Uppokamiina 3mm merialumiinia (AlMg3) Kolme kiinnityskorvaa Ilmanottoa säätelevä kansi Teräksinen ilmanohjauspelti

Lisätiedot

ASENNUS- JA HOITO-OHJE

ASENNUS- JA HOITO-OHJE 03/2005 ASENNUS- JA HOITO-OHJE TREND- Kylpyhuonekalusteet Sisällysluettelo TREND-kylpyhuonekalusteet Asennuslistan mittatiedot laatikollisille TREND alakaapeille 600/900/1200x500x485 mm 2 Kaapin asennus

Lisätiedot

PESUKONEEN JA LINGON ASENNUS

PESUKONEEN JA LINGON ASENNUS PESUKONEEN JA LINGON ASENNUS Vaatehoitotila kuuluu tärkeänä osana kiinteistöön. Laitteet ja varusteet on määriteltävä ja sijoitettava tilaan siten, että niiden käyttö on mahdollisimman helppoa ja esteetöntä.

Lisätiedot

IKI vesipadan asennus- ja käyttöohje

IKI vesipadan asennus- ja käyttöohje S i v u 1 IKI vesipadan asennus- ja käyttöohje Lue tämä ohje huolellisesti ennen kiukaan sekä padan asennusta ja käyttöönottoa. Tämä asennus- ja käyttöohje on tarkoitettu saunan omistajalle. Tämä kiukaan

Lisätiedot

Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, Lahti asennusohje. (ver ) Vivia

Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, Lahti  asennusohje. (ver ) Vivia Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, 15520 Lahti info.finland@elfa.com www.kirena.com asennusohje (ver 17.05.2016) Vivia Yleistä asennuksesta ja asennuspaikasta Asennusohjeessa on kuvattu Kirena Vivia -liukuovi

Lisätiedot

Swegon CASATM. Max. Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje

Swegon CASATM. Max. Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje Swegon CASATM Max Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje Asuntokohtaisen ilmanvaihtojärjestelmän ohjaus Rakennuksissa joissa on asuntokohtainen ilmanvaihto, on asukkaalla itsellään mahdollisuus vaikuttaa ilmanvaihdon

Lisätiedot

ILMO Premium -säädinkupu

ILMO Premium -säädinkupu ILMO Premium -säädinkupu Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje ILMO PREMIUM CLASSIC ILMO PREMIUM DESIGN ILMO Premium Classic Asennusohje Kaapisto/seinäkiinnitys Kupu kiinnitetään takaseinään kahdella ruuvilla

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. BOSCH WAP28360SN http://fi.yourpdfguides.com/dref/3566456

Käyttöoppaasi. BOSCH WAP28360SN http://fi.yourpdfguides.com/dref/3566456 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

ARTTELIPUU. Suunnitteluopas

ARTTELIPUU. Suunnitteluopas ARTTELIPUU Suunnitteluopas Arttelipuun keittiöt Arttelipuu on pienehkö keittiöitä ja muita kodin kiintokalusteita valmistava puusepänverstas. Arttelipuun toiminnan perusajatus on valmistaa hyvistä materiaaleista

Lisätiedot

DL-LÄMPÖLAMPPU. Asennus- ja käyttöohjeet

DL-LÄMPÖLAMPPU. Asennus- ja käyttöohjeet DL-LÄMPÖLAMPPU Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Turvaohjeet... 3 3. Rakenne ja mallit... 4 4. Asennus... 4 4.1 Lampun sijoitus...4 4.2 Asennustapoja...5 4.3 Lampun kokoaminen...6

Lisätiedot

devilink RS Huoneanturin asennusohje Suomi

devilink RS Huoneanturin asennusohje Suomi devilink RS Huoneanturin asennusohje Suomi devilink TM RS huoneanturi devilink TM RS huoneanturissa on sisäänrakennettu lämpötilan mittaus, joka mittaa ympäröivää lämpötilaa. Huoneanturiyksikön avulla

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 Lue käyttöohje ennen lämmittimen käyttöönottoa Käytä lämmitintä ainoastaan käyttöohjeiden mukaisesti. Muu käyttö voi aiheuttaa tulipalon, sähköiskun

Lisätiedot

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 ASENNUSOHJE GOLD LP Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 1. ASENNUS 1.4 Koneen asennus 1.1 Yleistä Henkilöstön on tutustuttava näihin ohjeisiin ennen koneelle

Lisätiedot

Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, Lahti asennusohje. (ver ) Unique

Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, Lahti  asennusohje. (ver ) Unique Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, 15520 Lahti info.finland@elfa.com www.kirena.com asennusohje (ver 13.03.2017) Unique Yleistä asennuksesta ja asennuspaikasta Asennusohjeessa on kuvattu Kirena Unique -liukuovi

Lisätiedot

Kuljetustukien poistaminen. Vesiliitäntä mallista riippuen

Kuljetustukien poistaminen. Vesiliitäntä mallista riippuen Turvallisuusohjeet Toimitussisältö mallista riippuen Pesukone on painava ole varovainen laitetta nostettaessa. Huomio: Jäätyneet letkut voivat haljeta tai rikkoutua. Älä sijoita pesukonetta pakkaselle

Lisätiedot

JLI Asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet

JLI Asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet JLI Asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet SIVU JEVEN Keittiöilmanvaihtolaitteet Sisällysluettelo Kiinnityskoukkujen asennus Kierretankojen kiinnityskohdat ja yhteenliittäminen Lasien asennus, Verholevyjen

Lisätiedot

Aurinkolämmitin XP2. Käyttöopas FI

Aurinkolämmitin XP2. Käyttöopas FI Aurinkolämmitin XP2 Käyttöopas FI ID-KOODI: M-1631.2013 ID-KOODI: M-1633.2013 Swim & Fun Scandinavia info@swim-fun.com www.swim-fun.com Sivu 1 Sisällysluettelo 1. Turvallisuusohjeet 2 2. Laitteen toimintatapa

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET SILENCIO 24 / 36 SILENCIO EL

ASENNUSOHJEET SILENCIO 24 / 36 SILENCIO EL ASENNUSOHJEET 24 / 36 EL Näin saavutetaan paras ääneneristys Betonielementit ja betoniset ontelolaatat Betonisten välipohjien ääneneristys riippuu paljolti siitä, millaisia kantavat rakenteet ovat. Laatta-

Lisätiedot

KUIVAKÄYMÄLÄKOMERO KH-3

KUIVAKÄYMÄLÄKOMERO KH-3 KUIVAKÄYMÄLÄKOMERO KH-3 Kuivakäymäläkomero KH-3/4 KÄYTTÖTARKOITUS Kuivakäymäläkomeroa KH-3 käytetään K- ja S1-luokan väestönsuojissa, joissa se sijoitetaan väestönsuojan sisäpuolelle käymälätilojen ilmanvaihtoa

Lisätiedot

HUOMAA! ON TÄRKEÄÄ, ETTÄ VÄLIT TIIVISTETÄÄN SILIKONILLA. MUUTEN VESI VOI TUNKEUTUA RAKENTEISIIN. Asennusohjeet Vinter-liukuovet

HUOMAA! ON TÄRKEÄÄ, ETTÄ VÄLIT TIIVISTETÄÄN SILIKONILLA. MUUTEN VESI VOI TUNKEUTUA RAKENTEISIIN. Asennusohjeet Vinter-liukuovet Lue asennusohjeet läpi ennen töiden aloittamista. Jotta kehykset eivät vaurioituisi kuljetuksen aikana, ne toimitetaan osina. Olemme kuitenkin testanneet koko järjestelmän paneeleineen ennen toimitusta

Lisätiedot

KÄYTTÖ JA ASENNUSOHJE MAUSTEHYLLYN ALLE ASENNETTAVA ULOSVEDETTÄVÄ LIESITUULETIN AKPO WK-7 LIGHT ECO

KÄYTTÖ JA ASENNUSOHJE MAUSTEHYLLYN ALLE ASENNETTAVA ULOSVEDETTÄVÄ LIESITUULETIN AKPO WK-7 LIGHT ECO KÄYTTÖ JA ASENNUSOHJE MAUSTEHYLLYN ALLE ASENNETTAVA ULOSVEDETTÄVÄ LIESITUULETIN AKPO WK-7 LIGHT ECO Kiitos laadukkaan AKPO -liesituulettimen hankinnasta! Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje tarkasti ennen

Lisätiedot

KUIVAKÄYMÄLÄKOMERO KH-3

KUIVAKÄYMÄLÄKOMERO KH-3 KUIVAKÄYMÄLÄKOMERO KH-3 Kuivakäymäläkomero täyttää sisäasiainministeriön antamissa määräyksissä esitetyt vaatimukset. VTT on myöntänyt kuivakäymäläkomerolle sen vaatimusten mukaisuuden osoittavan tuotesertifikaatin

Lisätiedot

Uutta & Ajankohtaista

Uutta & Ajankohtaista Kesä 2015 KESÄETU KEITTIÖN OSTAJILLE: MONZA OVET -50% Uutta & Ajankohtaista SIVU 2 Gram-kodinkoneet... 3 Miele-kodinkonet... 4 Blum Legrabox -laatikot... 5 Savo Bora Basic -liesituuletin... 6 Brushed Wall

Lisätiedot

Asennusohje. Kuivausrumpu PT 5186 EL. fi - FI / 01

Asennusohje. Kuivausrumpu PT 5186 EL. fi - FI / 01 Asennusohje Kuivausrumpu PT 5186 EL fi - FI 08.11 09 235 070 / 01 Lue ehdottomasti koneen käyttö- ja asennusohje ennen koneen asennusta sijoitusta käyttöönottoa. Näin vältät mahdolliset vahingot ja koneesi

Lisätiedot

Asennusohje Sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3

Asennusohje Sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3 Asennusohje Sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3 Uponor-sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3 5 1 3 2 4 1. Sadevesiputki (tuloputki). - 2. Suojaputki vesiletkulle. - 3. Huoltokaivo. - 4. Ylivuotoputki. - 5. Vesiposti

Lisätiedot

1. Asennus suoritetaan kiinteänä ja varustetaan kytkimellä.

1. Asennus suoritetaan kiinteänä ja varustetaan kytkimellä. FI Asennusohjeet devireg 330 A Käyttökohteet: devireg 330 käytetään lattia- ja huonelämmitysten säätöön, kylmälaitteiden ohjaukseen sekä ulkoalueiden ja räystäskourujen sulanapidon ohjaukseen ja myös teollisuuden

Lisätiedot

LOISTE. Suunnittelijan sanoin;

LOISTE. Suunnittelijan sanoin; LKALUSTE LOISTE Suunnittelijan sanoin; Uutta Loiste-kalustemallistoa suunniteltaessa lähtökohtanani oli luoda mallisto, joka taipuu niin pieneen kuin suurempaankin kylpyhuoneeseen. Mallisto koostuu erikokoisista

Lisätiedot

12VF Vedenlämmitin. Asennus & Käyttöohje

12VF Vedenlämmitin. Asennus & Käyttöohje JS D24-12VF 12VF Vedenlämmitin SW Exergon Tuotenr. 13-0950 Asennus & Käyttöohje Pin:0063BT7591 VVB 12VF 090826 Käyttö- ja asennusohje Vedenlämmittimen käynnistys Vedenlämmitin käynnistyy automaattisesti

Lisätiedot

Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, Lahti asennusohje. (ver ) Beat

Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, Lahti  asennusohje. (ver ) Beat Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, 15520 Lahti info.finland@elfa.com www.kirena.com asennusohje (ver 31.01.2017) Beat Yleistä asennuksesta ja asennuspaikasta Asennusohjeessa on kuvattu Kirena Beat -liukuovi

Lisätiedot

Liesituuletin 392-17. FI... 3 Turvallisuusohjeet... 3 Asennus... 4 Käyttöohjeet... 7

Liesituuletin 392-17. FI... 3 Turvallisuusohjeet... 3 Asennus... 4 Käyttöohjeet... 7 17 Liesituuletin 392-17 FI... 3 Turvallisuusohjeet... 3 Asennus... 4 Käyttöohjeet... 7 TURVALLISUUSOHJEET Lue nämä käyttö- ja asennusohjeet sekä ennen kaikkea niissä olevat turvallisuusohjeet ennen tuotteen

Lisätiedot

W W W. K O D I N K O N E K A U P P A. F I

W W W. K O D I N K O N E K A U P P A. F I Electrolux jääkaappi ERE38406X Tässä erinomainen jääkaappi dynaamisella kylmennyksellä. Dynaaminen kylmennys pitää huolen, että kaapin lämpötila on jokaisella tasolla lähes sama. Elintarvikkeiden säilyvyys

Lisätiedot

SUOMI GODMORGON. Kylpyhuonekalusteet

SUOMI GODMORGON. Kylpyhuonekalusteet SUOMI GODMORGON Kylpyhuonekalusteet Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuonekalusteilta paljon. GODMORGON-sarjan kylpyhuonekalusteet, jalat, lokerikot ja laatikot testataan huolellisesti, jotta voimme olla

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX EOB20001W EU ENV0

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX EOB20001W EU ENV0 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle AEG-ELECTROLUX EOB20001W EU ENV0. Löydät kysymyksiisi vastaukset AEG-ELECTROLUX EOB20001W EU ENV0 käyttöoppaasta

Lisätiedot

Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuonekalusteilta paljon. GODMORGON-kylpyhuonekalusteet ja GODMORGON-jalat, VITVIKEN-, ODENSVIK-, BRÅVIKEN-,

Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuonekalusteilta paljon. GODMORGON-kylpyhuonekalusteet ja GODMORGON-jalat, VITVIKEN-, ODENSVIK-, BRÅVIKEN-, GODMORGON Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuonekalusteilta paljon. GODMORGON-kylpyhuonekalusteet ja GODMORGON-jalat, VITVIKEN-, ODENSVIK-, BRÅVIKEN-, NORRVIKEN- ja BREDVIKEN-pesualtaat sekä GODMORGON-lokerikot

Lisätiedot

Kiinteiden ja liukukattojen yhdistelmä.

Kiinteiden ja liukukattojen yhdistelmä. Kiinteiden ja liukukattojen yhdistelmä. Tarkasta aina ennen asennuksen aloittamista, että toimitus sisältää oikean määrän tarvikkeita. Katso tarvikeluettelo seuraavalta sivulta. HUOM! Ruuvit ovat Torx-ruuveja.

Lisätiedot

Liesikupu 782 16 Stil Vitrum. FI...3 Asennus...3 Käyttö...7

Liesikupu 782 16 Stil Vitrum. FI...3 Asennus...3 Käyttö...7 Liesikupu 782 16 Stil Vitrum FI...3 Asennus...3 Käyttö...7 125660/15.5.2013 (2741) ASENNUS Liesikupu 782-16 Stil Vitrum on tarkoitettu asennettavaksi seinälle. Liesikuvussa on muuntaja keskustuulettimen

Lisätiedot

Katso asennusvideo: ASENNUSOHJE. SAFERA Siro R-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20809 V4.5.0 FIN SIRO R-LINE

Katso asennusvideo: ASENNUSOHJE. SAFERA Siro R-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20809 V4.5.0 FIN SIRO R-LINE Katso asennusvideo: ASENNUSOHJE SAFERA Siro R-line -liesivahti Virranhallintayksiköt PCU PCU.-U 0809 V..0 FIN SIRO R-LINE SISÄLLYSLUETTELO VAROITUKSET. VALMISTELUT. Valmistelut. Asennus. Asennuksen vianmääritys.

Lisätiedot

TIETOVERKOT HETEL 2015 / 2016

TIETOVERKOT HETEL 2015 / 2016 TIETOVERKOT 2015 / 2016 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 19" Ristikytkentäkaapit metalliovella 4 19" Ristikytkentäkaapit lasiovella 5 19" Ristikytkentäkaapit verkko-ovella 6 19" Ristikytkentärungot 7 Lisävarusteet

Lisätiedot

TASKUKARMIN ASENNUSOHJE

TASKUKARMIN ASENNUSOHJE TASKUKARMIN ASENNUSOHJE Seinävahvuus 92 mm. Ovilehdille 625, 725, 825, 925X2040 HUOM. Seinään ei saa kiinnittää mitään taskukarmin kohtaan! 1) Tarkista toimitussisältö oheisen osaluettelon mukaan. Karmi

Lisätiedot

WENDA-30kW KAMIINAN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET

WENDA-30kW KAMIINAN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET Sivu 1/8 WENDA-30kW KAMIINAN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET Puh: 02-4870258, Web: www.wenda.fi, E-Mail: sales@wenda.fi Sivu 2/8 Kamiinan perustiedot: Kamiina on valmistettu merivettä kestävästä alumiinista,

Lisätiedot

B80-5017 TUOTENRO MALLI ULKOMITAT SISÄMITAT KAPASITEETTI PAINO. B80-5015 SiZ G30/600 600 x 600 x 2015 mm 492 x 430 x 1785 mm 1-2 x 50 L 295 kg

B80-5017 TUOTENRO MALLI ULKOMITAT SISÄMITAT KAPASITEETTI PAINO. B80-5015 SiZ G30/600 600 x 600 x 2015 mm 492 x 430 x 1785 mm 1-2 x 50 L 295 kg KAASUPULLOKAAPIT TYYPPI 30 PALOLUOKITELLUT KAASUPULLOKAAPIT PAINEKAASUSÄILIÖILLE Paloluokitellut kaapit DIN 14470-2 (30 MIN) mukaisesti. Eristys DIN 4102 mukaisesti. Ulkoa maalattu RAL 7035. Sisärunko

Lisätiedot

Lasiseinän asennusohje

Lasiseinän asennusohje Lasiseinän asennusohje Sun Sauna Oy Kuormaajantie 40 40320 Jyväskylä puh. 0403470220 info@sunsauna.fi 1. Katon panelointi Lasiseinän yläreunassa käytetään normaalitilanteessa upotettavaa lasilistaa. Tällä

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Lattialämmitystermostaatti PST FS-2020

ASENNUSOHJE. Lattialämmitystermostaatti PST FS-2020 ASENNUSOHJE Lattialämmitystermostaatti PST FS-2020 KÄYTTÖKOHTEET Lattialämmityksen ohjaus PST FS-2020 on elektroninen lattiatermostaatti luotettavaan lämmityksen ohjaukseen. Termostaattia voidaan käyttää

Lisätiedot

Itserajoittuvan lämmityskaapelin LIGO 20 W/m asennusohje

Itserajoittuvan lämmityskaapelin LIGO 20 W/m asennusohje Itserajoittuvan lämmityskaapelin LIGO 20 W/m asennusohje Ligo-lämmityskaapelin asennusohje Tuotetiedot: Itserajoittuva lämpökaapeli, sis. kylmäpään: MMJ 3 x 1,5 S 2 m. Teho 20 W/m +10 C, 230 V AC. Itserajoittuva

Lisätiedot

Kalusteidenasennusohjeet

Kalusteidenasennusohjeet Kalusteidenasennusohjeet Kiinnityskorkeus Kuvassa on esitetty kalusteiden kiinnityskorkeudet. Mikäli sokkelikorkeus on 110 mm, vähennä esitetyistä mitoista 50 mm. Tarkasta, että seinärakenne on riittävän

Lisätiedot

MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE

MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE Aloita asennus katkaisemalla listat sopivaan mittaan. Tee tarvittavat jiiraukset valmiiksi. JIIRAUS: MDF-ja puulistat voit jiirata sahaamalla. NAULAUS: käytä viimeistelynaulainta,

Lisätiedot

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE ENNEN KUIN ALOITAT Ennen kuin aloitat asennuksen, ota selvää paikallisilta viranomaisilta, tarvitseeko autotalli rakennusluvan. Lue käyttöohje huolellisesti ja noudata annettuja ohjeita.

Lisätiedot