Asennusohjeita.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Asennusohjeita. www.bosch-home.fi"

Transkriptio

1 Asennusohjeita.

2 2 Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen Sisällysluettelo Kalusteisiin sijoitettavien kodinkoneiden yhdisteleminen 3 Kalusteisiin sijoitettavat uunit Asennusohjeita ja mittapiirroksia 46 Kalusteisiin sijoitettavat liedet Asennusohjeita ja mittapiirroksia 7 Yhdistelmäkodinkoneet Mikroaaltouunit, höyryuunit ja espressokeittimet Asennusohjeita ja mittapiirroksia 810 Keittotasot Asennusohjeita ja mittapiirroksia 11 Domino-keittotasot 12 Liesituulettimet Asennusohjeita 13 Kylmälaitteet Asennusohjeita 14 Astianpesukoneet Asennusohjeita ja mittapiirroksia 15 Kokonaan ja osittain kalustepeitteisten astianpesukoneiden asentaminen 1617 Huoltotiedot 1819 Tarvitsetko varaosia tai lisävarusteita tuotteellesi? Bosch eshopista voit ostaa laadukkaita puhdistusaineita, varaosia ja lisävarusteita tuotteillesi online-alennushinnoilla. Mene osoitteeseen: Bosch huolto kuka osaa tuotteesi paremmin kuin se joka on sen valmistanut?

3 3 Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen Kalusteisiin sijoitettavien kodinkoneiden yhdisteleminen Keittiö HBC 36D... HBC 24D HBC 86K/P... HBC 84K Höyryuuni on asennettava muiden kalusteisiin sijoitettavien kodinkoneiden yläpuolelle. Pyykinpesukone Pyykinpesukone Astianpesukone Astianpesukone Pistorasia V Pistorasia V Kuumavesivaraaja V V E W K A E W K 15 A Kosteuden tiivistävä kuivausrumpu Edestätäytettävä Vesi- ja pyykinpesukone sähköliitäntä ja kuivaava työtason alle pyykinpesukone Astianpesukone Sähkö- ja vesilitäntä astianpesukoneelle työtason alle Kylmäsäilytys Kylmäsäilytys Kalusteisiin sijoitettavat kylmälaitteet 10 Vapaasti sijoitettavat kylmälaitteet 215 Symbolien Symbolien selitykset selitykset Vesiliitäntä V Vesipiste E Vedenotto astianpesukoneille ja pyykinpesukoneille W Lämminvesiliitäntä astianpesukoneille K Kylmävesiliitäntä astianpesukoneille A Vedenpoisto astianpesukoneille, pyykinpesukoneille Sähköliitäntä Huomioitava laitteen liitäntäteho. Kosketussuojattu pistorasia 15 Etäisyys vasemmasta sivuseinästä 15 cm 30 Etäisyys vasemmasta sivuseinästä 30 cm 15 Etäisyys oikeasta sivuseinästä min 15 cm Lieden sähköliitäntä 30 etäisyydellä oikeasta sivuseinästä Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

4 4 Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen Kalusteisiin sijoitettavat uunit Kalusteisiin sijoitettavien uunien asentaminen Kaikki kalusteisiin sijoitettavat uunit on suunniteltu kalusteasennukseen. Uunit voidaan asentaa vakiokaappiin korkeaan kaappiin tai työpöydän alakaappiin. Vakiomittaiset uunit 595 x 595 mm (K x L) sopivat asennustilaan, jonka korkeus on mm. Kun asennustilan korkeus on mm, uuni asennetaan kahden korokelistan päälle (3 mm; sisältyy pakkaukseen). Uunin reunan ja ympäröivien kaappien ovien välin on oltava vähintään 3 mm ylä- ja alapuolella ja 6 mm sivuilla. Jos uuni asennetaan työtason alle katso työtason alle sijoitettavien uunien asentaminen! Kaapin ulkoreunan ja uunin etureunan välinen etäisyys on 19 mm. Uunikaapin on täytettävä vaatimukset, jotka on esitetty kuvassa 1. Lämpösuoja Kalusteisiin sijoitettavien uunien asennuskaapin materiaalien on oltava lämpöä kestäviä. Ympäröivien materiaalien tulee kestää 90 asteen lämpötila. Erityisesti vaatimus on huomioitava vanerin, muoviosien, liimojen ja maalien osalta. Viereisten kaappien ovimateriaalien on kestettävä vähintään 70 C:n lämpötila. Jäähdytystuuletin suojaa tehokkaasti viereisiä kaappeja lämmöltä ja höyryltä. Jäähdytysilmaa kierrätetään uunin ympärillä ja se poistuu lieden etupuolelta. Uunissa muodostuva höyry sekoittuu jäähdytysilmaan ja poistuu sen mukana. Keittiösuunnittelussa huomioitava Jos uunissa on pyrolyysipuhdistustoiminto, on etäisyyden oltava vähintään 40 mm (välilista) (ks. kuva 2). Viereisten kaappien suojaamiseksi lämmöltä on uunin luukun ja keittiökaapin välisessä lista ssa tuuletuslamelleja, joiden kautta uunikaappiin tulee jäähdytysilmaa. Vältä jää- tai pakastekaapin sijoittamista kalusteisiin sijoitettavan uunin viereen. Energiankulutus kasvaa ja ajan mittaan eristys heikkenee. Mikäli tällaista asennusta ei voida välttää, on lämpöeristystä vahvistettava esim. asentamalla väliin lämpöä heijastavalla alumiinifoliolla päällystetty levy. Jos uuni asennetaan jää- tai pakastekaapin yläpuolelle, varmista että tuuletuskanavalle jää vaadittu tila. On tärkeää huomioida muutama asia, kun sijoitat uunia jossa on sivulle aukeava uuniluukku. Luukku aukeaa viereisen kaapiston eteen. Huomioi luukun etäisyys seinään, kun uuni sijoitetaan lähelle nurkkaa (kts Kuva 3). Uunin ja viereisen kaapiston ulkoreunojen tasoero ei saa ylittää 20 mm. Jos keittiökaapistossa on ulostyöntyviä osia, ne saattavat hankaloittaa uuniluukun avaamista. Jos uunin molemmilla puolilla olevissa keittiökaapistoissa on huomattavia uuniluukun avaamista hankaloittavia esteitä suosittelemme tällöin uunia perinteisellä uuniluukulla tai uunivaunulla. Asennettaessa kodinkoneita vaakasuoraan linjaan, yhdistä kalusteisiin sijoitettava uuni HBA S 45 cm konseptin laitteiden kanssa, jotta ohjauspaneelit ja kahvat saadaan täydelliseen linjaan. min. 550 min. 575 max Kuva 1 Kuva 2 Kuva 3 Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

5 5 Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen Uunien asentaminen kalusteisiin yleisiä asennusohjeita Kaapin etuosassa tulee olla 50 cm 2 kokoinen aukko ilmastointia varten * 20 mm teräs * 20 mm teräs Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

6 6 Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen Asennus pöytäkaappiin Asennus komeroon ** Ilmastointiaukko min. 20 mm ** Ilmastointiaukko min. 20 mm Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

7 7 Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen Työtason alle sijoitettavat uunit Kalusteisiin sijoitettavien uunien ja tasojen yhdistäminen Huomaa, että yhdistät oikeat uuniosat (HEA...) ja keittotasot (NKE.../ NKN.../ NIB...) keskenään. Esitteessä on mainittu, mitkä laitteet voidaan yhdistää keskenään. Lämpösuoja Työtason alle sijoitettavien uunien asennuskaapin materiaalien on oltava lämpöä kestäviä. Ympäröivien materiaalien tulee kestää 90 asteen lämpötila. Erityisesti vaatimus on huomioitava vanerin, muoviosien, liimojen ja maalien osalta. Viereisten kaappien ovimateriaalien on kestettävä vähintään 70 C:n lämpötila. Jäähdytystuuletin suojaa tehokkaasti viereisiä kaappeja lämmöltä ja höyryltä. Jäähdytysilmaa kierrätetään uunin ympärillä ja se poistuu lieden etupuolelta. Uunissa muodostuva höyry sekoittuu jäähdytysilmaan ja poistuu sen mukana. Sähköliitäntä Työtason alle sijoitettavat uunit liitetään aina kiinteästi sähköverkkoon paikalliset määräykset huomioon ottaen. Uunien mukana tulee aina asianmukaiset asennusohjeet, joita on noudatettava. Kytkentäkaavio sähköliitäntää varten löytyy laitteen takaa. Huomaa, että myös mikroaaltoyhdistelmäuunien liitäntäteho edellyttää 16 A sulakkeita. Uuni HEA 20B1.0S HEA 23B1.0S HEN 301.1S Keittotaso NKE 645G14, NKN 645G14 NKE 645G14, NKN 645G14 NKE 645H14, NKN 645H14 HEA S NKE 645P14, NKN 645P14, NIB 675T14E * Metallietuosa 20 mm HEA 20B120S ja, HEA 20B150S sekä HEA 23B120S, HEA 23B150S ja HEA 23B160S Vaatimukset kalusteille Kaikki työtason alle sijoitettavat uunit voidaan asentaa vakiokaappeihin. Kaapin rungon ja uunin etureunan välinen etäisyys on 19 mm. Tästä syystä kaikki työtason alle sijoitettavat uunit, joiden etuosa on tasainen, voidaan asentaa samaan tasoon muiden keittiökalusteiden kanssa. Uunikaapin on täytettävä vaatimukset, jotka on esitetty kuvassa 1. Keittiösuunnittelussa huomioitava Jos uunissa on pyrolyysipuh distustoiminto, on etäisyyden oltava vähintään 40 mm (välilista) (ks. kuva 2). Kun uuni asennetaan L:n tai U:n muotoisen keittiön nurk kaan, on kaapin ja uunin vä liin asennettava kulma sovitin, etäisyys seiniin vä hintään 45 ja 75 mm (ks. kuvat 36). Jos uuni asennetaan L:n muotoisen keittiön nurkkaan (ks. kuva 6), määräytyy mitta X kaapin etuosan ja kädensijan korkeuden mukaan. Viereisten kaappien suojaamiseksi lämmöltä on uunin luukun ja keittiökaapin välisessä listassa tuuletuslamelleja, joiden kautta uunikaappiin tulee jäähdytysilmaa. Sähköliitännän saa suorittaa vain sähköasennusoikeudet omaava sähköasentaja. min mm 45 mm Kuva 1 Kuva 2 Kuva 3 45 mm 45 mm 90 mm Kuva 4 Kuva 5 Kuva 6 Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

8 8 Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen Mikroaaltouunit Sähköliitäntä Kalusteisiin sijoitettavat mikroaaltouunit voidaan asentaa vakiokalusteisiin. Uuneissa on mukana liitäntäjohto ja maadoitettu pistoke. Uuni tarvitsee joko 10 A tai 16 A sulakkeen. Yhdistelmäuunit HBC 86K/P... tai HBC 84K... asennetaan kaappiin, jonka leveys on 60 cm joko työskentelykorkeudelle tai työtason alle. Asennustilan korkeus on 45 cm. Asennuskehystä ei tarvita. Asennuskaapissa ei saa olla takaseinää. Seinän etäisyys hyllytasosta sekä yläpuolelle jäävän hyllyn takaosasta on oltava vähintään 45 mm. Kaapin suojaamiseksi lämmöltä ja höyryltä uunissa on automaattinen tuuletin. Mikroaaltouunit HMT 84M6.. tai HMT 85M/G -mikroaaltouunit sijoitetaan 60 cm leveään vakiomalliseen seinäkaappiin. Asennustilan korkeus 38 cm. Asennuskehys toimitetaan mikroaaltouunin mukana. Asennuskaapissa ei saa olla takaseinää. Yläpuolella olevan hyllyn ja takaseinän välinen etäisyys tulee olla vähintään 45 mm. HMT 85M/G -mikroaaltouunit sijoitetaan 60 cm leveään vakiomalliseen kaappiin. Asennuskehys toimitetaan mikroaaltouunin mukana. Asennustilan korkeus 36,2. Korkeaan kaappiin asennettaessa svositellaan koristelistoja H2 86 x 500 (teräs) tai H2 86 x 600 (musta). Asennus uunin tai kyl mälaitteen yläpuolelle Kaikki yhdistelmäuunit (HBC 86K... ja HBC 86Q...) ja mikroaaltouunit (paitsi HMT 86...) voidaan asentaa kalusteisiin uunin tai kylmälaitteen yläpuolelle. Höyryuunin sijoittaminen On tärkeää, että höyryuuni sijoitetaan mahdollisten muiden kalusteisiin sijoitettavien tuotteiden yläpuolelle komeroon. Laitetyyppi Malli Kaluste Kaapin leveys (mm) HBC 86 K HBC 86 P Korkea kaappi Keskikorkea kaappi Pöytäkaappi 1 Asennuskorkeus (mm) Matalin asennuskorkeus (mm) Kehyksen päällekkäisyys (mm) Kaapin takaosa Tuuletusaukko (mm) Kalusteisiin sijoittaminen laitteen yläpuolelle Uuni Jääkaappi/ Pakastin Avoin 45 HBC 84 K HMT 35 M Korkea kaappi Keskikorkea kaappi Pöytäkaappi 1 Korkea kaappi Keskikorkea kaappi Pöytäkaappi Avoin Avoin 45 HMT 85 M HMT 85 D HMT 85 G Yläkaappi Korkea kaappi Yläkaappi Korkea kaappi Yläkaappi Korkea kaappi 600 Yläkaappi Korkea kaappi Yläkaappi Korkea kaappi Yläkaappi Korkea kaappi Avoin 18 (yläkaappi) 45 (korkea kaappi) Avoin 45 Avoin 45 HMT 84 M Korkea kaappi Avoin 45 HMT 75 M Yläkaappi 500/ Höyryuuni HBC 36 D Korkea kaappi Keskikorkea kaappi Pöytäkaappi 1 Höyryuuni HBC 24 D Korkea kaappi Keskikorkea kaappi Pöytäkaappi 1 14 Avoin Avoin Avoin 45 Yläosassa Alaosassa Astianpesukone Yhdistelmäuuni Yhdistelmäuuni Mikroaaltouuni Mikroaaltouuni Mikroaaltouuni Mikroaaltouuni Mikroaaltouuni Mikroaaltouuni Espressoautomaatti TCC 78 K Korkea kaappi Keskikorkea kaappi Öppen 45 1) Kompaktituotteet, jotka asennetaan keittotason alle, tarvitsevat vähintään 50 mm:n paksuisen pöytälevyn. Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

9 9 Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen Yhdistelmäuunien asentaminen kalusteisiin yleisiä asennusohjeita Kaapin etuosassa tulee olla 50 cm 2 kokoinen aukko ilmastointia varten * Metallietulistan kanssa 20 mm ** Luukunavautumismitta 6 mm Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

10 10 Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen Asennus pöytäkaappiin Asennus komeroon Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

11 11 Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen Keittotasot Kalusteisiin sijoitettavien keittotasojen asentaminen Kalusteisiin sijoitettavien keittotasojen kehys tekee tasosta tukevan. Hyvän tiiviyden rakenteelle antaa koko kehyksen ympäröivä pehmeä tiivistelista, joka jakaa keittotason painon tasaisesti työtason kiinnikkeille. Työtason reunat on tiivistettävä esim. silikonilla kosteusvaurioiden ehkäisemiseksi. Tukevan kehyksen ansiosta keittotaso on helppo asentaa sen päälle. Tasoon tehdyn asennusaukon molempiin sivuihin asennetaan kiinnityskiskot (ks. kuva 1). Kiskot sopivat myös graniitti- tai kivilevyihin, joihin ne kiinnitetään ruuveilla tai kaksikomponenttiliimalla. Sen jälkeen keittotaso vain sovitetaan paikalleen ja painetaan alas, niin että kehys napsahtaa kiinni kiskoihin. Asennusaukko tehdään työtasoon asennusohjeiden mukaan. Kuva 1 Uunin paneelista ohjattavien keittotasojen asennus Keittotasojen liittimissä on vastaavat värimerkinnät kuin työtason alle sijoitettavissa uunien ja liitoskohdissa, jotta oikea asennus varmistetaan. Keraamiset keittotasot on suojattava määräysten mukaisesti. Mikäli keittotason ohjaus on uunin yhteydessä, keittotason maadoitusjohto (vihreäkeltainen) on liitettävä ensin uunin maadoitusruuviin (symboli m), ennen kuin kokonaisuus liitetään sähköverkkoon. Tasoon asennetut keraamiset plano-keittotasot Keittotasoja saa asentaa ainoastaan työtasoihin, joiden lämmön- ja vedenkestävyys on riittävän hyvä (esim. luonnonkivi tai kaakeloidut työtasot). Työtasoon saa tehdä leikkauksia vain pätevä asentaja. Leikkauksen on oltava tasainen ja tarkka, koska leikkausreuna näkyy yläpuolelta. Noudata asennusohjeita tarkkaan. Oikeat mitat ilmenevät keittotason mittakaaviosta. 60 cm ja 80 cm plano -keittotasoja voidaan myös asentaa puisiin työtasoihin (lisävaruste, ks. kuva 2). Tätä varten tarvitaan asennuskehys (lisävaruste ks. kuva 2). Asennusaukon leikkaamisessa käytetään sahausmallia. Kalusteisiin sijoitettavat keittotasot, joissa on oma ohjaus Näillä keittotasoilla on oma liitäntä ja ne kytketään kiinteästi sähköverkkoon. Kahden keittoalueen keittotasot voidaan liittää myös pistotulppaliitännällä pistorasiaan. Kaikissa 2-levyisissä keittotasoissa on sähköjohto valmiina. Lämpötilojen vaihteluista johtuen keittotasoja ei saa asentaa kylmälaitteiden, astianpesukoneiden eikä kalusteisiin sijoitettavien pyykinpesukoneiden yläpuolelle. On tärkeää huolehtia siitä, että kaapeli ei jää mistään kohdasta puristuksiin. Asennusohjeita lasikeraamisille keittotasoille Kun keittotaso ilman induktiota asennetaan vetolaatikon tai kaapin yläpuolelle, pitää niiden välille asentaa välilevy. Etäisyys keittotason alapinnan ja välilevyn välillä tulee olla 1 cm. Välilevyn voi valmistaa itse puusta tai ostaa lisävarusteena metallisena (katso kyseisen lasikeraamisen keittotason lisävarusteet). Kaasukeittotasot Kaasukeittotasoja ei saa asentaa kalusteisiin sijoitettavan uunin yläpuolelle ilman jäähdytyspuhallinta. Kaikissa kalusteisiin sijoitettavissa Bosch-uuneissa on jäähdytyspuhallin. Kaikki Bosch-kaasukeittotasot on esiasennettu maakaasulle. Toisten kaasujen käyttö edellyttää polttimen suuttimen vaihtamisen. Tämän saa suorittaa vain valtuutettu sähköasentaja. Noudata kaasupullon liitännässä näitä ohjeita. Niille keittotasoille, jotka sopivat yhteen kaasuverkon kanssa, tilataan suutin varaosana. Asennettaessa varmistetaan, että keittotason alla on riittävästi tilaa kaasukytkennälle. Vihjeitä induktiokeittotason sijoitukseen Induktiokeittotason alapuolella on jäähdytyspuhallin. Jos keittotaso sijoitetaan pöytäkaappiin, tulee keittotason ja ylimmän laatikoston väliin asentaa puuhylly. Kaapin ja seinän väliin tulee jättää ilmastointiaukko. Sitä vastoin työtason ja kaapiston etureunan väliin ei ole välttämätöntä jättää ilmastointiaukkoa. Asennustila syvyysmitta Kun uutta keittotasoa asennetaan vanhaan pöytälevyyn, on hyvä tietää: Tietyillä keittotasoilla on syvyysmitassa ns. tuplamitoitus 490/500 tai , mikä tarkoittaa että keraamisen pinnan täytyy myös peittää 500 mm syvä aukko. Toisin sanoen: uuteen pöytälevyyn tehdään 490 mm aukko, mutta jos pöytälevyssä on jo aukko, niin keittotaso sopii 500 mm syvyiseen aukkoon. Kun induktiokeittotaso asennetaan vetolaatikon yläpuolelle vaaditaan tilaa ilmanvaihtoa varten. Asennus vaatii tilan takaosaan ja min. 65 mm:n välimatkan pöytälevyn ja laatikon yläreunaan väliin (plano-keittotaso 70 mm). Laatikko Asennuksessa on huomioitava ilmastointiaukko Keittotason asennus vetolaatikon yläpuolelle Huomioi että laatikoiden korkeus pienenee keittotason syvyyden ja työtason paksuuden ansiosta. Mahdolliset listat työtason alla pitää poistaa, vähintään työtason leikkauksen alueelta. Työtason min. paksuus Kalusteisiin sijoitettavat keittotasot Kalusteisiin sijoitettavat induktiokeittotasot Kun uunia ei sijoiteta tason alle (mm) Uuden uunin 1) yläpuolle (mm) 1) Poikkeuksena yhdistelmäuunit. Nämä tarvitsevat vähintään 50 mm paksuisen pöytälevyn * Mittapiirroksissa ilmoitetut mitat Aikaisemman uunisarjan uunin yläpuolelle (mm) kehys, ComfortDesign (ei Domino) ilman kehystä, huullos induktio kehys, ComfortDesign (ei Domino) tai Piezo-Design 20* 20* 30* ilman kehystä, huullos 30* 30* 40* induktio (ei Domino) 20* 30* 40* Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

12 12 Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen Domino-keittotasot Domino-keittotasojen asennustilan vaatima leveys vaihtelee. Mitat on esitetty tämän asennusohjeen mittapiirroksissa. Kun kaksi tai useampi Domino-keittotaso ja/ tai ComfortDesign-keittotasoa asennetaan vierekkäin, tarvitaan asennuslista tasojen väliin (HEZ , lisävaruste) Tässä asennusohjeessa esitetään, kuinka kaksi ja kolme Extra tillbehör hällar Extra tillbehör hällar Extra tillbehör tillbehör hällar hällar Extra Dominokeittotasoa asennetaan vierekkäin asennuslistan avulla. Domino-keittotasoja voi yhdistellä kaikkien muiden ComfortDesign-keittotasojen kanssa. Kalusteisiin sijoitettavat kodinkoneet -esitteessä kerrotaan mitkä suuttimet toimitetaan kaasutason mukana. Suuttimen saa vaihtaa ja liittää vain ammattitaitoinen asentaja. Domino keittotasojen yhdistelymahdollisuudet sekä tuote- ja asennusmitat Malli (cm) Leveys (mm) A B C D 2 x x 30, 1 x x 30, 1 x x 30, 1 x x 30, 1 x x 30, 1 x x x 40, 1 x x 40, 1 x x x 30, 1 x x 30, 1 x x 30, 1 x x 30, 1 x x 30, 1 x x 30, 2 x x 30, 1 x 40, 1 x x 30, 1 x 40, 1 x x 30, 1 x 40, 1 x Yhdistelmämitat 1HEZ x 40, 1 x xhez 40, x 70 HEZ L X! " # $ % & ' ( ) * +, -. / z : ; < = A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z [ \ ] ^ _ ` a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z { } ~ ª «1482 ±²³!!""##$$% M P ^^ ``aabbccddeeffg qqrrssttuuvvw ±±²²³³ 1O xo40, xst μ ¹º»¼½¾ ÀÁÂÃÄÅÆÇÈÉÊËÌÍÎÏÐÑÒÓÔÕÖ ØÙÚÛÜÝÞßàáâãäåæçèéêëìíîïðñòóôõö øùúûüýþÿ AB BC CD DEEFFG GH HIIJJ1K KxLL30, MN N PQ Q1R RS TU UVVW WX XYYZZ[[\\]] ghhiijjkkllm mnnoopp wxxyyzz{{ }}~~ 1618 ªª««1582! " # $ % & ' ( ) * +,. / z : ; < = A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z [ \ ] ^ _ ` a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z { } ~ ª «μ ¹º»¼½¾ ÀÁÂÃÄÅÆÇÈÉÊËÌÍÎÏÐÑÒÓÔÕÖ ØÙÚÛÜÝÞßàáâãäåæçèéêëìíîïðñòóôõö øùúûüýþÿ! "μ ¹º»¼½¾ ÀÁÂÃÄÅÆÇÈÉÊËÌÍÎÏÐÑÒÓÔÕÖ ØÙÚÛÜÝÞßàáâãäåæçèéêëìíîïðñòóôõö øùúûüýþÿ # $ % & ' ( ) * +, -. / z : ; < = A B C D E F G H I J K2 Lx M NO Q R S T U V W X Y Z [ \ ] ^ _ ` a b c d e f g h i j k l m n o p q606 r s t u v w x y z { } ~ 1398 ª «1362 ± ± ² ³² ³ 40, 1 xp 60 μ ¹º»¼½¾ ÀÁÂÃÄÅÆÇÈÉÊËÌÍÎÏÐÑÒÓÔÕÖ ØÙÚÛÜÝÞßàáâãäåæçèéêëìíîïðñòóôõö }~ ª«±²³ μ ¹º»¼½¾ ÀÁÂÃÄÅÆÇÈÉÊËÌÍÎÏÐÑÒÓÔÕÖ ØÙÚÛÜÝÞßàáâãäåæçèéêëìíîïðñòóôõö }~ ª«±²³ 4KxL30!μ ¹º»¼½¾ ÀÁÂÃÄÅÆÇÈÉÊËÌÍÎÏÐÑÒÓÔÕÖ ØÙÚÛÜÝÞßàáâãäåæçèéêëìíîïðñòóôõö øùúûüýþÿ "HEZ #$% & ' ( ) * +, -. / z : ; < = A B C D E F G H I JHEZ M N O P Q R S T U V W X Y Z [ \ ] ^ _ ` a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z { } ~ 1224 ª «1188 ±²³ μ ¹º»¼½¾ ÀÁÂÃÄÅÆÇÈÉÊËÌÍÎÏÐÑÒÓÔÕÖ ØÙÚÛÜÝÞßàáâãäåæçèéêëìíîïðñòóôõö øùúûüýþÿ μ ¹º»¼½¾ ÀÁÂÃÄÅÆÇÈÉÊËÌÍÎÏÐÑÒÓÔÕÖ ØÙÚÛÜÝÞßàáâãäåæçèéêëìíîïðñòóôõö øùúûüýþÿ 3 x 30, 1 x L= Yhdistettyjen keittotasojen kokonaisleveys MIKROVÅGSUGNAR MIKROVÅGSUGNAR MIKROVÅGSUGNAR MIKROVÅGSUGNAR Mikrokombiugnar Mikrokombiugnar Mikrokombiugnar Mikrokombiugnar 2 X= Asennusaukon kokonaisleveys (yhdistetyt keittotasot ja asennuslista) Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat: EFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ[\]^_`abcdefghijklmnopqrstuvwxyz{ }~ ª«±²³

13 13 Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen Liesituulettimet Liesituulettimen tehon valitseminen Liesituuletin on oikein mitoitettu, kun keittiön ilma vaihtuu 612 kertaa tunnissa. Esimerkiksi 32 m 3 kokoiseen keittiöön tarvitaan tuuletin, jonka kapasiteetti on 190 ja 385 m 3 /h välillä. Tällä teholla ilma vaihtuu tehokkaasti, ilman että keittiöön syntyy vetoa. Huomioi, että tuulettimen teho voi olla hormiliitettynä jopa puolet korkeampi kuin aktiivihiilisuodattimen kautta takaisin puhaltavana. Tehoon vaikuttaa mm. asennustapa, hormiputken läpimitta ja kulmat. Todellisen tehon laskemiseen käytetään mm. Rodun-tietokoneohjelmaa (jälleenmyyjiemme käytössä). Yksinkertainen nyrkkisääntö on, että jokais ta asennusputken metriä kohden teho laskee noin 30 m 3 /h. Optimaalinen ilmanpoistohormi Liesituulettimen tehoon vaikuttavat myös hormin ominaisuudet ja pituus. Valitse hormi, jonka halkaisija on 120 mm tai suurempi. Hormiputkessa on rakenteesta riippuen erilainen ilmanvastus. Pitkät, rosopintaiset putket, monet jyrkät kulmat tai putkitaipeet tai hormiputken pieni halkaisija pienentävät tehoa ja lisäävät samalla puhaltimen ääntä. Optimaalinen rakenne on sileä, pyöreä putki. Kierreletkut on vedettävä suoraan. Hormin rakenteessa on vältettävä supistuksia. Kulmien on oltava aina loivasti kaartuvia (ei jyrkkiä kulmia). Liesituulettimen tehoon vaikuttaa myös korvausilman saanti. Korvausilmavirran on sen vuoksi oltava riittävä, esim. seinässä olevan tuloilmaventtiilin kautta. Tuloilma on hyvä ohjata ylhäältä alaspäin. Noudata voimassa olevia rakennusmääräyksiä. Liesituuletin ja savu piippuun liitetty tulisija Jos liesituuletinta käytetään yhtaikaa savupiippuun liitetyn tulisijan kanssa (esim. kaasu-, öljy- tai hiiliuuni, lämminvesisäiliö tai avotakka) on noudatettava varovaisuutta, koska liesituuletin imee huoneesta palamiseen tarvittavaa ilmaa. Tällä ei ole merkitystä, jos alipaine on korkeintaan 4 Pa (0,4 mbar) huoneessa, jossa tulisija sijaitsee. Tähän päästään käyttämällä ilmaaukkoja, joita ei voida sulkea, esim. ovien tai ikkunoiden tuuletusventtiileitä, ilmanottoa ulkoseinistä tai muita teknisiä ratkaisuja. Huom! Pelkkä tuloilman/poistoilman seinäläpivienti ei riitä takaamaan raja-arvoja. Huomaa, että laskelmissa on käytettävä lähtökohtana aina koko huoneiston ilmanvaihtoa. Sääntöä ei voida soveltaa käytettäessä esim. kaasuliettä. Jos olet epävarma, tiedustele asiaa nuohoojalta. Poistoilmaa ei saa johtaa savu- tai muun poistokanavan tai putken kautta, joista vaihdetaan tulisijoilla varustettujen huoneiden ilma. Liesituuletinta, jossa on aktiivihiilisuodatin, voidaan käyttää rajoituk setta. Asentaminen Bosch-liesituulettimet voidaan joko liittää hormiin tai muuttaa huonetilaan palauttaviksi aktiivihiilisuodattimen avulla (lisävaruste). Asennus on helppo suorittaa jokaisen tuulettimen mukana toimitettavan asennusohjeen mukaan. Mikäli liesituuletinta varten asennetaan uusi pistorasia, se tulisi sijoittaa n. 215 cm:n korkeudelle lattiasta. Tällöin liitäntä tulee seinäkaapin yläpuolelle, jolloin pistoke on helppo irrottaa tarvittaessa. Liesitason ja tuulettimen alareunan välinen minimietäisyys, mikäli muuta ei ilmoiteta, on 65 cm. Kalusteisiin sijoitettavan liesituulettimen pienin etäisyys on 43 cm ja liesikupujen pienin etäisyys on 55 cm. Pienin etäisyys kaasutasoon on aina 65 cm. Aktiivihiilisuodatin Huoneilmaan palauttavissa Bosch-liesituulettimissa voidaan käyttää aktiivihiilisuodatinta. Olemassa on tavallisia aktiivihiilisuodatinsarjoja, jotka sijoitetaan rasvasuodattimen yläpuolelle. Lisäksi saatavana on uutuus, CleanAir-moduuli, joka on entistä tehokkaampi ratkaisu. Moduuli asennetaan hormin yläosaan, ja ilma puhalletaan ulos uurteisen paneelin kautta, CleanAir-moduuli: LZ 56000, LZ 56100, LZ Hormin pidennys Useisiin Bosch-seinään kiinnitettäviin ja saarekeliesituulettimiin voi tilata lisätarvikkeena hormin pidennysosan. Lisäksi on mahdollista tilata hormin jatko-osia erikoismitoilla viistoihin kattoihin. Tee tilauksesi asiakaspalvelun kautta. Saarekeliesituulettimeen tarvitaan korkeudesta riippuen yksi tai useita liitososia. Viistoon kattoon tarvitaan erityinen kiinnitin. Sekä liitososia että viistoon kattoon tarkoitettuja tuuletinkiinnikkeitä on saatavana lisätarvikkeina. Hormiläppä Tiettyjen liesituuletinmallien mukana toimitetaan hormiläppä, joka estää kylmää ilmaa tulemasta hormin kautta sisään, silloin kun tuuletin ei ole käynnissä. Suoja asennetaan hormiliitännän alkuun. DHL... -liesituulettimen asentaminen DHL... -tyyppinen liesituuletin asennetaan liesikupuun (myös keittiösaarekkeiden yläpuolelle) tai erikoiskaappiin. Ks. mittapiirros! Asentaminen on helppoa, kun asennusaukko on tehty ohjeiden mukaan. Liesituuletin sijoitetaan mahdollisimman ylös kuvun sisälle. Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

14 14 Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen Kalusteisiin sijoitettavat kylmälaitteet Kalusteoven kiinnittäminen Kalustepeitteinen kylmälaite yhdistetään sisustukseen asentamalla kalusteovi kiinteästi kylmälaitteen oveen. Asennuksessa käytetään kylmälaitteen omia saranoita. Kaikki asennukseen tarvittavat osat sisältyvät toimitukseen. Uusiin kylmälaitteisiin on entistä helpompi asentaa kalusteovet Litteät saranat Uuden tekniikan ansiosta kalusteovi kiinnitetään suoraan kylmälaitteen oveen (kalusteovessa ei siten tarvita erillisiä saranoita). Ovi aukeaa 115, joten kaapin jokaiseen nurkkaan pääsee helposti ja mukavasti käsiksi. Oven ollessa auki 20 tai vähemmän, se sulkeutuu itsestään. Jos kalusteovi jostakin syystä siirtyy paikaltaan, on oven saranat helppo säätää uudelleen. Litteän saronoinnin tekninen periaate Asennustilan mitat ja tarvittava ilmankierto Kunkin yksikön mukana toimitetaan piirustukset, joista ilmenevät asennustilan mitat. Kompressori saa jäähdytysilmaa yleensä helpoimmin jalustan kautta, josta ilma ohjataan ylöspäin pitkin kaapin takasivua. Jokaisen kaapin asennus ohjeista ilmenee myös kuinka suuri tuuletusaukko kaapin alaosassa, takana ja yläosassa on oltava. Jos asennuskaappi ulottuu kattoon saakka ja tuuletusaukon on oltava piilossa, on KF-/KI-/GI-kaappien aukon oltava vähintään 200 cm 2. Ks. mittapiirros. Sähköliitäntä Kalusteisiin sijoitettavien kylmälaitteiden mukana toimitetaan liitosjohto ja maadoitettu pistoke. Kaapit voidaan liittää määräysten mukaisesti asennettuihin pistorasioihin. Kaapelin pituus on 2,3 m ja se yltää keittiökaapin yläpuolelle tai sivulle asennettuun pistorasiaan. Asennus työtason alle Työtason alle asennettavissa Boschkylmälaitteissa on muovitassujalat, joiden ansiosta ne on helppo työntää paikoilleen. KUR-/GUD-malleissa tuuletus tapahtuu kylmälaitteen jalustan kautta, joten työtasoon ei tarvitse tehdä aukkoa. KUR/GUD:n sokkelikorkeus voidaan säätää sopimaan mm korkean työtason alle. Näin sokkelikorkeus voidaan sovittaa muun sisustuksen kanssa samalle tasolle. Pistorasia on hyvä sijoittaa siten, että siihen on helppo päästä käsiksi, mieluimmin asennustilan viereen. Pistorasian tulisi olla vähintään 20 cm:n korkeudella lattiasta. Jos Side by Side -kylmälaite halutaan sijoittaa syvennykseen, tulee kylmälaitteen kaikille sivuille jättää vähintään 10 mm:n turvaväli Laitteiden KAD 62A70, KAD 62S20 ja KAD 62S50 ovi pitää pystyä avaamaan 160 astetta. Oven 90 asteen avauskulmassa jääkaapin ja pakastimen laatikoita ei voida vetää ulos kokonaan, sillä ovihyllyt estävät sen. CoolProfessional CoolProfessional-tuotteiden asennusohjeet ja asennusvideo ovat ladattavissa sivustosta CoolProfessional-sarjaan kuuluvat: GIN 38P60, KIF 42P60 ja KIN 34P60 Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

15 15 Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen Astianpesukoneet AquaStop Bosch-vesiturvajärjestelmän nimi on Aqua- Stop. Järjestelmässä on vedenottoletku paineistettu vain silloin, kun vettä täytetään koneeseen. Jos letkuun tällöin tulee vuoto, katkaistaan veden tulo heti vesiliitännästä magneettiventtiilin avulla. Letkusta tulee silloin täysin paineeton. Letkussa ei myöskään ole painetta pesuohjelman päätyttyä tai sähkökatkoksen yhteydessä. AquaStop voidaan asentaa joko pystyasentoon, vaakasuoraan tai jopa ylösalaisin. AquaStop-jatkosarja Jos vesihana on kaukana astianpesukoneesta, voidaan AquaStop:ia pidentää n. 2 m jatkosarjalla (lisävaruste). Jatkosarjan mukana toimitetaan tasausrenkaita, jotka sopivat kaikkiin kierteisiin (ei kuvassa) Liitäntä Kaikissa 60 ja 45 cm leveissä Bosch-astianpesukoneissa on takaisinimusuoja. Erityistä takaiskuventtiiliä ei tarvita (ks. tarkemmat tiedot ko. asennusohjeesta). Lisäksi viemäriletku voidaan johtaa suoraan lattiakaivoon. Asennuksessa huomioitavaa Astianpesukoneiden korkeus on 81,5 87,5 cm tai 86,592,5 mm mallista ja keittiötason korkeudesta riippuen. Koneen ja keittiökalusteiden välinen rako tiivistetään koneen sivuissa olevilla pystylistoilla. Näiden ansiosta reunat on helppo pitää puhtaina. Asennus työtason alle Kun uusi astianpesukone asennetaan työtason alle, on tason alapintaan asennettava suojapelti/-lista joka estää höyryä vaurioittamasta työtason alapintaa. Tämä toimitetaan koneen mukana. SGZ 2025 = SR-mallit SGZ 2024 = SG-mallit SGZ 2025 = SH-mallit SMZ 5005 = SM-mallit SMZ 5015 = SB-mallit Erityisesti tätä varten kehitetyn järjestelmän ansiosta kone voidaan ensin asettaa paikalleen ja sen jälkeen säätää sen takajalan korkeus edessä olevalla säätöruuvilla. Sokkeli Sokkelin korkeutta voidaan säätää, jos käytetään koneen mukana toimitettuja sokkelin kiinnikkeitä. Kalusteisiin sijoitettujen koneiden yhteydessä suositellaan saumatonta sokkelia. Kahden astianpesukoneen asentaminen vierekkäin Anslutning för diskmaskiner Astianpesukoneen 60 cm liitännät Diskmaskiner 60 cm Anslutning för smaldisk Astianpesukoneen 45 cm liitännät 1,3 m 1,4 m 1,6 m 1,4 m 60 1,6 m 1,2 m 1,2 m 1,7 m Asennussarja 45 cm ja 60 cm leveille astianpesukoneille, SRZ 2245 Asennussarjan avulla voidaan kaksi joko 45 cm tai 60 cm leveää astianpesukonetta asentaa vierekkäin. 45 cm leveiden koneiden vierekkäin asentamiseen tarkoitettu sarja sisältää seuraavat osat: Peitelista terästä (3 kpl). Peitelistat yhdistävät koneet toisiinsa ja ympäröivään kaapistoon ja antavat siistin ja yhtenäisen vaikutelman. T-liitin poistovedelle (kuva 1) T-liitin tulovedelle (AquaStop, kuva 2) Kuva 1 1,3 m 45 1,4 m Kuva 2 1,5 m 1,4 m AquaStop-jatkosarja astianpesukoneille Diskmaskiner 45 cm R min. 75 mm Vedenotto Vedenotto/poistoletkut voidaan yhdistää yksinkertaisesti T-liitännän avulla (lisävaruste). Myös vedenpoistoletkut yhdistetään samantyyppisellä T-liitännällä (lisävaruste).! R min. 75 mm R min. 75 mm! ca. 250 cm Kun kummatkin koneet on yhdistetty samaan vesihanaan tulee minimipaineen olla vähintään 1,0 bar (tavallisesti 0,5 bar). Sähköliitännät Parhaan toimivuuden ja turvallisuuden takaamiseksi tulee kummallekin koneelle olla oma pistorasia. (Vähintään 10 A). Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

16 16 Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen Kokonaan ja osittain kalustepeitteisten astianpesukoneiden asentaminen Koneen mukana toimitetaan asennusohje, joka helpottaa mittausta ja jonka avulla myös kiinnitysruuvien paikat voidaan merkitä oveen. Kaikki asennukseen tarvittavat osat sisältyvät toimitukseen. Kokonaan kalustepeitteiset astianpesukoneet Kokonaan kalustepeitteisten astianpesukoneiden koko etuosa peitetään muun sisustuksen mukaisella kalusteovella. Ohjauspaneeli ei ole näkyvissä. (ks. kuva 1). Osittain kalustepeitteiset astianpesukoneet Osittain kalustepeitteisten astianpesukoneiden ohjauspaneelin alapuolinen osa peitetään muun sisustuksen mukaisella kalusteovella (ks. kuva 2). Sovitus ohjauspaneeliin tehdään mitoitettavan välilistan avulla (ks. kuva 3). Käyttämällä sopivaa välilistan korkeutta (F) voidaan ohjauspaneelin (G) ja kalusteoven yhteiskorkeus mitoittaa samalle tasolle vieressä olevan kalusteoven korkeusmitan kanssa (ks. kuva 3). Kalusteoven säätäminen Astianpesukoneisiin ruuveilla kiinnitettyä kalusteovea voidaan säätää joka suuntaan. Ovi saa olla enintään 22 mm paksu. Asennusohje Astianpesukoneen luukun jousitus säädetään kaluste oven painon mukaan ruuvimeisselillä. Kokonaan kalustepeitteinen astianpesukone Osittain kalustepeitteinen astianpesukone Osittain kalustepeitteinen astianpesukone ja sovituslista Kuva 1 Kuva 2 Kuva 3 Moduuliastianpesukone Moduuliastianpesukoneen asentaminen yhdessä muiden Bosch-kodinkoneiden kanssa. Huomioi että eristettä pitää käyttää kun astianpesukone asennetaan keittotason alapuolelle. Eriste tulee moduuliastianpesukoneen mukana. Moduuliastianpesukone Kalusteisiin sijoitettava uuni 45 cm Kalusteisiin sijoitettava höyryuuni Kalusteisiin sijoitettava mikroaaltouuni Lämpölaatikko Kalusteisiin sijoitettava espressokeitin Induktiokeittotaso Keraaminen keittotaso Kaasutaso Työtaso ja keittotaso Viereen Yläpuolelle ** ** Alapuolelle *** **** X=60 mm **** X=65 mm **** X=60 mm ** Huomaa vesiliitäntöjen tarvitsema tila. *** Huomaa samat rajoitukset kuin höyryuunin asennuksessa. Noudata asennusohjetta. **** Eristystä on käytettävä. Tulee astianpesukoneen mukana. **** Eriste on asennettava paikoilleen. Tulee astianpesukoneen mukana. Täydellinen valikoima, tiedot ja suositushinnat:

17 17 Mittapiirrokset ja ohjeita asennukseen Vinkkejä eri korkuisten kalusteisiin sijoitettavien astianpesukoneiden asentamiseen Suurempi sisätila Korkeammat astianpesukoneet (86,5 92,5 cm) ovat suunniteltu erityisesti nykyiset korkeammat, 90 cm korkeat työtasot huomioon ottaen. Koneen 5 cm lisäkorkeus tulee käyttöön sisätilassa, joka on korkeammissa koneissa 58 cm. Kaikissa SB.../SH...- malleissa on 5 cm korkeampi sisätila, joka hyödynnetään pesutilana. Kaikki mitat mm Asennustilan korkeus 860 tai 870 mm Se voidaanko tähän tilaan asentaa 81,5 87,5 cm vai 86,592,5 cm korkea astianpesukone riippuu ympäröivän keittiökalusteen sokkelikorkeudesta. (ks. seuraava taulukko). Asennuskorkeus (mm) Sokkelikorkeus (mm) = 81,587,5 cm korkea astianpesukone = 86,592,5 cm korkea astianpesukone Esimerkki: Asennuskorkeus 875 mm Jos keittiökalusteen sokkelikorkeus on yli 170 mm, valitse 81,587,5 cm korkea astianpesukone. Jos keittiökalusteen sokkelikorkeus on yli 100 ja alle 150 mm, valitse 86,592,5 cm korkeus astianpesukone.

18 18 Huoltotiedot Toimitus- ja myyntiehdot Yhteystiedot Myyntipalvelu, puh , avoinna mato ja pe Kuluttajapalvelu, puh , avoinna mato , perjantaisin suljettu. BSH Kodinkoneet Oy Postiosoite: Käyntiosoite: PL 123 Itälahdenkatu 18 A HELSINKI HELSINKI Kodinkonenäyttely on avoinna maanantaista perjantaihin klo 917 osoitteessa Itälahdenkatu 18 A, Helsinki Tilaukset ja tiedustelut myös faksilla, sähköpostilla sekä Internetin kautta Faksi: Sähköposti: Tradeplace: Tuotetiedot ja kuvat kaikista tuotteista löytyvät Internetistä: Soittajahinta on: Lankapuhelimesta 8,21snt/puhelu + 6,9 snt/min (alv 22 %) Matkapuhelimesta 8,21 snt/puhelu + 14,9 snt/min (alv 22 %) Esitetilaukset: Sähköposti: Huolto BSH Kodinkoneet Oy myöntää Bosch kodinkoneille kahden vuoden takuun. Huollon hoitaa valtakunnallisesti valtuutetut huoltoliikkeet, joiden yhteystiedot löytyvät Internet-sivuilta: Pääkaupunkiseudulla huollon hoitaa BSH Kodinkoneet Oy:n oma huolto. Takuuehdoissa noudatetaan kodintekniikka-alan markkinoinnin takuusuositusta (MTS-2002). Suosituksen mukaiset takuuehdot ovat kappaleessa takuuehdot TE Huoltotöiden tilaukset Pääkaupunkiseutu: puhelin: Muu Suomi: paikallinen huoltoliike Tarvike- ja varaosamyynti puhelin: Käyttöohjetilaukset lähetetään huoltopalveluumme: Faksi: Sähköposti: Takuuehdot TE-2002 Elektroniikan Tukkukauppiaat ry:n, Sähkö-, elektroniikka- ja tietoteollisuus, SET ry:n, kodintekniikkaliitto ry:n ja Suomen Kodinkonehuoltojen Liitto ry:n suositus kodintekniikanlaitteiden (kulutuselektroniikka ja kotitalouskoneet) yhtenäisiksi takuuehdoiksi. Nämä ehdot on valmisteltu edellä mainittujen järjestöjen yhteistyönä. Takuuaika Kodintekniikan tuotteille annetaan vähintään kahdentoista (12) kuukauden takuu. Takuuaika määritellään kunkin tuotteen osalta erikseen ja se on voimassa annetun määräajan tuotteen ostopäivästä lukien. Tämä takuu ei rajoita ostajan kuluttajansuojalain mukaisia oikeuksia. Tuotteen tietylle osalle voidaan antaa em. määräajasta poikkeava takuu. Juuri ennen takuuajan loppumista korjattu ja korjauksen jälkeen yhden (1) kuukauden sisällä uusiutuva sama vika tai kiistatta takuuaikana esiintynyt vika korjataan takuuna myös takuuajan jälkeen. BSH Kodinkoneet Oy myöntää yksityisessä kotikäytössä oleville kodinkoneille (2) vuoden takuun. Takuun sisältö Takuuseen sisältyvät takuuaikana valtuutetulle huoltajalle ilmoitettujen, takuunantajan toteamien rakenne-, valmistus- ja raaka-ainevikojen sekä tällaisten vikojen itse tuotteelle aiheuttamien vaurioiden korjauskustannukset. Samoin takuuseen sisältyvät valtuutetun huollon mahdollisesti korjauksen yhteydessä tuotteelle aiheuttamat vauriot. Mainitut viat valtuutettu huolto korjaa saattamalla tuotteen toimintakuntoon. Mikäli tuote tulee muuhun kuin normaaliin yksityiseen kotikäyttöön, on takuuehdoista aina erikseen sovittava kirjallisesti takuunantajan kanssa. Vastuun ja takuun rajoitukset Tämä takuu on annettu edellyttäen, että tuote on normaalissa yksityisessä kotikäytössä ja käyttöohjeita noudatetaan huolellisesti. Takuu on voimassa näiden ehtojen mukaisesti vain Suomen rajojen sisäpuolella. Takuunantajan vastuu on rajoitettu näiden takuuehtojen mukaisesti eikä takuu siten kata sellaisia vahinkoja, jotka myyty tuote aiheuttaa toiselle esineelle tai henkilölle. Tämän takuun perusteella asiakas ei ole oikeutettu esittämään vaatimuksia muille kuin takuunantajalle. Näihin takuuehtoihin sisältymättömät suulliset lupaukset eivät sido takuunantajaa. Takuun voimassaolon edellytyksenä on myös, että alkuperäisiä laitteeseen ja takuukirjoihin merkittyjä tuotetietoja ja valmistusnumeroita ei ole muutettu. Takuuseen eivät sisälly viat, jotka ovat aiheutuneet: Tuotteen kuljetuksesta Tuotteen käyttäjän huolimattomuudesta tai tuotteen ylikuormituksesta

19 19 Huoltotiedot Käyttöohjeiden, hoidon tai huollon laiminlyönnistä Takuunantajasta riippumattomista olosuhteista, kuten jännitevaihteluista (jännitevaihtelut saavat olla korkeintaan +/ 10 %), ukkosesta, tulipalosta tai muista vahinkotapauksista, muiden kuin valtuutetun huollon suorittamista korjauksista, huollosta tai rakennemuutoksista Asennus- tai käyttöohjeiden vastaisesta tai muuten virheellisestä tuotteen asennuksesta tai sijoituksesta käyttöpaikalle Takuuseen ei myöskään sisälly tuotteen toiminnan kannalta merkityksettömien vikojen korjaaminen. Myöskään osat, joiden rikkoutumisvaara käsittelyn tai luonnollisen kulumisen vuoksi on normaalia, kuten hehkulamput, lasi-, posliini-, tekstiili-, paperi- ja käsin liikuteltavat muoviosat ja levysoittimen neulat tai muut kulutusosat eivät kuulu takuuseen. Takuuseen eivät sisälly tuotteen normaalit käyttöohjeessa esitetyt säädöt, käytönopastus, hoito, huolto ja puhdistustoimenpiteet eikä sellaiset tehtävät, jotka aiheutuvat varo tai asennusmääräysten laiminlyönneistä tai näiden selvittelyistä. Toimenpiteet vian ilmetessä Vian ilmetessä takuuaikana on asiakkaan tästä viipymättä ilmoitettava valtuutetulle huollolle. Tällöin on ilmoitettava, mistä tuotteesta (tuotemalli, tyyppimerkintä takuukortista tai arvokilvestä) on kyse, vian laatu mahdollisimman tarkasti sekä olosuhteet, joissa vika on syntynyt. Takuukorjauksen edellytyksenä on, että asiakas osoittaa luotettavasti takuun olevan voimassa. Takuuajan päättymisen jälkeen ei vetoaminen takuuaikaiseen ilmoitukseen ole pätevä, ellei sitä ole tehty kirjallisesti. Korjauspyynnön yhteydessä on selvitettävä etukäteen valtuutetun huollon kanssa takuun sisältö, mahdolliset veloitukset sekä se, korjataanko tuote käyttöpaikalla vai huollossa. Samoin asiakkaan tiedusteltava tuleeko hänen mahdollisesti itse ryhtyä joihinkin toimenpiteisiin tuotteessa ilmenneen vian johdosta. Mikäli valtuutettu huolto ei ole ryhtynyt korjaamaan tuotetta viiden työpäivän kuluessa saatuaan korjausta koskevan pyynnön, voidaan tästä ilmoittaa suoraan takuunantajalle, ellei valtuutetun huoltajan kanssa ole sovittu pidemmästä toimitusajasta. Mikäli takuunantajalle ilmoitettua samaa, takuuseen kuuluvaa vikaa ei kohtuullisen ajan kuluessa ole korjattu, ostajalla on oikeus, jollei myyjä anna virheetöntä tuotetta virheellisen tilalle, vaatia hinnan alennusta virhettä vastaavalla määrällä tai vaatia kaupan purkua. Kaupan purkautuessa palautetaan asiakkaalle hänen suorittamansa kauppahinta vähennettynä, vikaa lukuun ottamatta alkuperäisessä kunnossa ja että asiakas esittää alkuperäisen ostokuitin tai muun vastaavan selvityksen. Mikäli näiden takuuehtojen tulkinnasta syntyy erimielisyyksiä asiakkaan ja valtuutetun huollon välillä tai tehdyn korjauksen suhteen on huomauttamista, voi asiakas ottaa yhteyttä suoraan takuunantajaan. Takuuaikaiset veloitukset Valtuutettu huolto ei veloita asiakkaalta takuuna korjatuista tai vaihdetuista osista, korjaustyöstä, tuotteen korjaamiseksi tarpeellisista kuljetuksista eikä matkakustannuksistaan. Tällöin kuitenkin edellytetään, että: Vialliset osat luovutetaan valtuutetulle huollolle Korjaukseen ryhdytään yleensä viiden työpäivän kuluessa ja että työ suoritetaan normaalina työaikana. Kiireellisemmin tai muuna kuin normaalina työaikana suorittamistaan korjauksista on valtuutettu huolto oikeutettu veloittamaan lisäkustannukset asiakkaalta, mikäli takuunantaja ohjeissaan tai valtuutettu huolto on etukäteen ilmoittanut asiakkaalleen veloitusperusteista. Mahdollisesti terveydellistä vaaraa tai huomattavaa taloudellista vahinkoa aiheuttavat viat korjataan kuitenkin lisäveloituksetta ja viivytyksettä. Asiakkaan on joko itse tuotava tai toimitettava helposti kannettava tuote valtuutettuun huoltoon. Korjauksen jälkeen on tällainen tuote asiakkaan valinnan mukaan joko hänen itsensä noudettava tai se palautetaan hänelle. Vaikeasti kannettavan tuotteen korjaamiseksi valtuutetun huollon katsomat tarpeelliset kuljetukset tai huollon matkat suoritetaan veloituksetta huoltoautoa tai tavanomaista aikataulun mukaan liikennöivää yleistä kulkuneuvoa (yleiseksi kulkuneuvoksi ei kuitenkaan katsota vesi-, ilma- eikä lumikulkuneuvoa) käyttäen. Mikäli tämä ei ole mahdollista, veloitetaan asiakkaalta lisäkustannukset. Kiinteästi käyttöpaikalle asennetun tuotteen irrotus- ja takaisin-asennuskustannukset veloitetaan erikseen.

20 BSH Kodinkoneet Oy Itälahdenkatu 18 A, PL 123, Helsinki Puh Fax Bosch Kodinkoneet, BSH Kodinkoneet Oy Soittajahinta on lankapuhelimesta 8,21 snt/puhelu + 6,9 snt/min (alv 22%) ja matkapuhelimesta 8,21 snt/puhelu + 14,9 snt/min (alv 22%) Emme vastaa mahdollisista painovirheistä. Pidätämme oikeuden teknisten ominaisuuksien ja valikoiman muutoksiin. Väripoikkeavuuksia voi esiintyä painoteknisistä syistä.

Swegon CASA Classic KTAP

Swegon CASA Classic KTAP 125323 / 20110204 Swegon CASA Classic KTAP Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje Sisällys Asennusohje... 3 Käyttöohje... 4 Huolto-ohje... 4 Tekniset tiedot... 6 HUOM! Manuaalin alkuperäiskieli on suomi. 2 www.swegon.com/casa

Lisätiedot

Swegon CASA ROCK PRE/SWING PRE 90 I saarekemalli

Swegon CASA ROCK PRE/SWING PRE 90 I saarekemalli 125479/20120412 Swegon CASA ROCK PRE/SWING PRE 90 I saarekemalli Asennus ja tekniset tiedot Swing-Rock-I_a_FI-m Sisällys Asennus 3 Tekniset tiedot 8 2 www.swegon.com/casa Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Lisätiedot

FI 10 KÄYTTÖ. 650 mm min.

FI 10 KÄYTTÖ. 650 mm min. OHJEET JA SUOSITUKSET Nämä käyttöohjeet koskevat useita tuuletintyyppejä. On mahdollista, että tekstissä on yksityiskohtia, jotka eivät koske valitsemaasi tuuletinta. ASENNUS Valmistaja ei vastaa virheellisestä

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HUSQVARNA QC325H http://fi.yourpdfguides.com/dref/834840

Käyttöoppaasi. HUSQVARNA QC325H http://fi.yourpdfguides.com/dref/834840 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. SAFERA Siro IN-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20810 V4.5.0 FIN SIRO IN-LINE

ASENNUSOHJE. SAFERA Siro IN-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20810 V4.5.0 FIN SIRO IN-LINE ASENNUSOHJE SAFERA Siro IN-line -liesivahti Virranhallintayksiköt PCU PCU.-U 080 V..0 FIN SIRO IN-LINE SISÄLLYSLUETTELO VAROITUKSET. VALMISTELUT. Valmistelut. Asennus. Asennuksen vianmääritys. Lisävaruste:

Lisätiedot

Kuljetustukien poistaminen

Kuljetustukien poistaminen Pesurumpuun jäänyt kosteus johtuu tehtaalla suoritetusta Tarvikkeet mallista riippuen Turvallisuusohjeet Pyykinpesukone on painava - ole varovainen konetta nostettaessa. Huomio: Jäätyneet letkut voivat

Lisätiedot

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää.

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää. 32 SKATEPAL PRO 3 PAKKAUKSEN PURKU JA ASENTAMINEN 1. Aseta kone vakaalle pöydälle 80 100 cm:n työskentelykorkeudelle. 2. Avaa yläkansi napsauttamalla koneen molemmilla puolilla olevia solkia. 3. Kannen

Lisätiedot

SUOSITUKSIA JAEHDOTUKSIA ASENNUS KÄYTTÖ HUOLTO

SUOSITUKSIA JAEHDOTUKSIA ASENNUS KÄYTTÖ HUOLTO Käyttö-jaasennusohjeet FDL654 FDL954 Liesikupu SUOSITUKSIA JAEHDOTUKSIA ASENNUS KÄYTTÖ HUOLTO Valmistajaeiole vastuussa virheellisestä taiväärästä asennuksesta aiheutuneista vahingoista. Vähimmäisturvaetäisyyskeittotasonjaliesikuvun

Lisätiedot

1) Sivulasien asennus Valmistele alumiinilistat (sivu- ja alalistat U-, katonvastainen lista joko F- tai U-profiililla)

1) Sivulasien asennus Valmistele alumiinilistat (sivu- ja alalistat U-, katonvastainen lista joko F- tai U-profiililla) VIHTA-LASISEINÄN ASENNUSOHJE: Käymme tässä asennusohjeessa läpi lasiseinän asennuksen vaihe vaiheelta. Suorittamalla asennustyö huolella tämän ohjeen mukaan lasiseinän asennus sujuu vaivattomasti ja lasiseinän

Lisätiedot

Esikasattu LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS

Esikasattu LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS Esikasattu LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS Rakenne LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS LK Sekoitusryhmäkaappia LL VS käytetään, kun halutaan peittää LK Jakotukki RF ja LK Jakajasekoitusryhmä

Lisätiedot

Näin asennat. SUKA90S suihkukaapin:

Näin asennat. SUKA90S suihkukaapin: Näin asennat SUKA90S suihkukaapin: Huomioithan että tuote on ehjä. kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana roskiin. tuotteen lasiosat on huolellisesti suojattava kokoamisen yhteydessä.

Lisätiedot

Näin asennat. suihkukulman: SK-850

Näin asennat. suihkukulman: SK-850 Näin asennat suihkukulman: SK-850 Huomioithan että tuote on ehjä. kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana roskiin. tuotteen lasiosat on huolellisesti suojattava kokoamisen yhteydessä.

Lisätiedot

Bosch-lämpöpumput. Takuu antaa lisäturvaa. Uudella Bosch-lämpöpumpullasi on tehdastakuu, joka kattaa kaikki lämmityslaitteeseen kuuluvat

Bosch-lämpöpumput. Takuu antaa lisäturvaa. Uudella Bosch-lämpöpumpullasi on tehdastakuu, joka kattaa kaikki lämmityslaitteeseen kuuluvat Bosch-lämpöpumput Takuu antaa lisäturvaa Uudella Bosch-lämpöpumpullasi on tehdastakuu, joka kattaa kaikki lämmityslaitteeseen kuuluvat Bosch-osat. Laatua kautta linjan Meille Boschilla laatu on pääosassa

Lisätiedot

KODINTEKNIIKKA-ALAN HUOLTOJEN TOIMINTAOHJE SUOSITUS HTS-2002

KODINTEKNIIKKA-ALAN HUOLTOJEN TOIMINTAOHJE SUOSITUS HTS-2002 KODINTEKNIIKKA-ALAN HUOLTOJEN TOIMINTAOHJE SUOSITUS HTS-2002 Tähän suositukseen sisältyvät I Korjaus- ja korjaustakuuehdot II Varaosien toimitusvastuu KT-2002 VT-2002 Elektroniikan Tukkukauppiaat r.y:n,

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE SENNUS- J KÄYTTÖOHJE SÄHKÖKIUS Typ 7-5-0 Typ 7-60-0 Typ 7-80-0 Typ 7-90-0. Löylynohjain. Kytkentäkotelo. Seinäteline. Kytkentäkotelon kannen ruuvit 5. Liitäntäjohto 6. Liitäntärasia 6 5 OHJUSKESKUS Typ

Lisätiedot

PESUKONEEN JA LINGON ASENNUS

PESUKONEEN JA LINGON ASENNUS PESUKONEEN JA LINGON ASENNUS Vaatehoitotila kuuluu tärkeänä osana kiinteistöön. Laitteet ja varusteet on määriteltävä ja sijoitettava tilaan siten, että niiden käyttö on mahdollisimman helppoa ja esteetöntä.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 Lue käyttöohje ennen lämmittimen käyttöönottoa Käytä lämmitintä ainoastaan käyttöohjeiden mukaisesti. Muu käyttö voi aiheuttaa tulipalon, sähköiskun

Lisätiedot

Asennusta koskevia ohjeita. Sisältö

Asennusta koskevia ohjeita. Sisältö Sisältö Liitäntämahdollisuudet kuivausrummussa Asennusta koskevia ohjeita Asennusmahdollisuudet Turvallisuusohjeet...1 Liitäntämahdollisuudet kuivausrummussa... 2 Asennusta koskevia ohjeita... 3 Asennusmahdollisuudet...

Lisätiedot

Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, Lahti asennusohje. (ver ) Vivia

Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, Lahti  asennusohje. (ver ) Vivia Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, 15520 Lahti info.finland@elfa.com www.kirena.com asennusohje (ver 17.05.2016) Vivia Yleistä asennuksesta ja asennuspaikasta Asennusohjeessa on kuvattu Kirena Vivia -liukuovi

Lisätiedot

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 ASENNUSOHJE GOLD LP Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 1. ASENNUS 1.4 Koneen asennus 1.1 Yleistä Henkilöstön on tutustuttava näihin ohjeisiin ennen koneelle

Lisätiedot

Aurinkolämmitin XP2. Käyttöopas FI

Aurinkolämmitin XP2. Käyttöopas FI Aurinkolämmitin XP2 Käyttöopas FI ID-KOODI: M-1631.2013 ID-KOODI: M-1633.2013 Swim & Fun Scandinavia info@swim-fun.com www.swim-fun.com Sivu 1 Sisällysluettelo 1. Turvallisuusohjeet 2 2. Laitteen toimintatapa

Lisätiedot

Asennusohje Sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3

Asennusohje Sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3 Asennusohje Sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3 Uponor-sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3 5 1 3 2 4 1. Sadevesiputki (tuloputki). - 2. Suojaputki vesiletkulle. - 3. Huoltokaivo. - 4. Ylivuotoputki. - 5. Vesiposti

Lisätiedot

WENDA-30kW KAMIINAN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET

WENDA-30kW KAMIINAN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET Sivu 1/8 WENDA-30kW KAMIINAN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET Puh: 02-4870258, Web: www.wenda.fi, E-Mail: sales@wenda.fi Sivu 2/8 Kamiinan perustiedot: Kamiina on valmistettu merivettä kestävästä alumiinista,

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. BOSCH WAP28360SN http://fi.yourpdfguides.com/dref/3566456

Käyttöoppaasi. BOSCH WAP28360SN http://fi.yourpdfguides.com/dref/3566456 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Kuljetustukien poistaminen. Vesiliitäntä mallista riippuen

Kuljetustukien poistaminen. Vesiliitäntä mallista riippuen Turvallisuusohjeet Toimitussisältö mallista riippuen Pesukone on painava ole varovainen laitetta nostettaessa. Huomio: Jäätyneet letkut voivat haljeta tai rikkoutua. Älä sijoita pesukonetta pakkaselle

Lisätiedot

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE ENNEN KUIN ALOITAT Ennen kuin aloitat asennuksen, ota selvää paikallisilta viranomaisilta, tarvitseeko autotalli rakennusluvan. Lue käyttöohje huolellisesti ja noudata annettuja ohjeita.

Lisätiedot

PULLOJÄÄKAAPPI. Käyttäjän käsikirja

PULLOJÄÄKAAPPI. Käyttäjän käsikirja PULLOJÄÄKAAPPI Mistral TYYPPI: M60, M90, TC60 Käyttäjän käsikirja S/N: Rev.: 2.0 Hyvä asiakkaamme, Onnittelumme, että valitsitte Metos-laitteen palvelemaan keittiötoimintojanne. Teitte hyvän valinnan.

Lisätiedot

STANDARD PLUS -HUUVIEN ASENNUS-, HUOLTO- JA SÄÄTÖOHJEET

STANDARD PLUS -HUUVIEN ASENNUS-, HUOLTO- JA SÄÄTÖOHJEET STNDRD PLUS -HUUVIEN SENNUS-, HUOLTO- J SÄÄTÖOHJEET 4.14 limecon Lämmittäjänkatu 4, 00880 Helsinki Puhelin 020 198 6600, Fax 020 198 6609 1 YLEISTÄ Nämä asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet koskevat limeconin

Lisätiedot

Roth DVT Öljysäiliö. Living full of energy. Installation DVT 1000 L DVT 1500 L 1/5

Roth DVT Öljysäiliö. Living full of energy. Installation DVT 1000 L DVT 1500 L 1/5 Roth DVT Öljysäiliö Installation DVT 1000 L DVT 1500 L Living full of energy 1/5 Roth DVT Öljysäiliö Johdanto Kuljetus-, asennus- ja käyttöohje koskee kaikkia Roth-öljysäiliöitä. Tässä käsitellyille säiliöille

Lisätiedot

TIETOVERKOT HETEL 2015 / 2016

TIETOVERKOT HETEL 2015 / 2016 TIETOVERKOT 2015 / 2016 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 19" Ristikytkentäkaapit metalliovella 4 19" Ristikytkentäkaapit lasiovella 5 19" Ristikytkentäkaapit verkko-ovella 6 19" Ristikytkentärungot 7 Lisävarusteet

Lisätiedot

KÄYTTÖ JA ASENNUSOHJE MAUSTEHYLLYN ALLE ASENNETTAVA ULOSVEDETTÄVÄ LIESITUULETIN AKPO WK-7 LIGHT ECO

KÄYTTÖ JA ASENNUSOHJE MAUSTEHYLLYN ALLE ASENNETTAVA ULOSVEDETTÄVÄ LIESITUULETIN AKPO WK-7 LIGHT ECO KÄYTTÖ JA ASENNUSOHJE MAUSTEHYLLYN ALLE ASENNETTAVA ULOSVEDETTÄVÄ LIESITUULETIN AKPO WK-7 LIGHT ECO Kiitos laadukkaan AKPO -liesituulettimen hankinnasta! Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje tarkasti ennen

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET. Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi

ASENNUSOHJEET. Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi ASENNUSOHJEET Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi SISÄLLYS Yleistä... 2 Vastaanotto ja säilytys... 2 Tasaannuttaminen... 3 Asennusolosuhteet...

Lisätiedot

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited TANSUN QUARTZHEAT Käyttöohje Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU Valmistaja: Tansun Limited Asiakaspalvelukysymyksissä, ota yhteyttä maahantuojaan: Proviter Oy Tullikatu 12 A 4 21100

Lisätiedot

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE WC-LAITTEEN ASENNUS WC-laite on varustettu kiinnityspultein paitsi S42 malli. Maahantuoja / valmistaja ei vastaa siitä, jos wc-laite on kiinnitetty vastoin määräyksiä

Lisätiedot

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Tuotteen ominaisuudet 2 tehotasoa 800W/1200W PTC-lämpöelementti Alhainen melutaso Kaksinkertainen ylikuumenemissuoja Kaatumissuoja Irroitettava ilmansuodatin

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä.

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI NÄMÄ OHJEET TULEE LUKEA HUOLELLA JA SÄILYTTÄÄ MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. TÄRKEÄT

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Haswing W-20

KÄYTTÖOHJE. Haswing W-20 KÄYTTÖOHJE Haswing W-20 Omistajalle Kiitos, että valitsitte Haswing- sähköperämoottorin. Se on luotettava ja saastuttamaton sekä helppo asentaa ja kuljettaa. Tässä käyttöohjeessa on tietoja laitteen asennuksesta,

Lisätiedot

LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN. Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös. VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN. Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös. VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Maahantuoja: ISOJOEN KONEHALLI OY Keskustie 26, 61850 Kauhajoki

Lisätiedot

Komposiitti- ja valumarmorialtaat

Komposiitti- ja valumarmorialtaat Komposiitti- ja valumarmorialtaat SISÄLLYS Komposiittialtaat sivut 3-9 Valumarmorialtaat sivut 10-17 Erikoismitta valumarmorialtaat sivut 18-19 komposiittialtaat Komposiittialtaat: kestää kylmää ja kuumaa

Lisätiedot

YLEINEN TURVALLISUUS KÄYTTÖTURVALLISUUS

YLEINEN TURVALLISUUS KÄYTTÖTURVALLISUUS KÄYTTÖOHJE PVK-26 TÄRKEÄÄ! Lue tämä käyttöohje ennen asennusta ja käyttöä. Näin vältytään mahdollisilta vahingoilta tai laitteen rikkoutumiselta. Tämän ohjeen asennustyöt saa suorittaa vain ammattitaitoinen

Lisätiedot

SolarMagic asennus ja sijoitusopas

SolarMagic asennus ja sijoitusopas SolarMagic asennus ja sijoitusopas Kesäkuu 2010 www.solarmagic.fi Tämä opas esittää erilaisia SolarMagic-aurinkolämmityslaitteen asennusvaihtoehtoja. On tärkeää että laitteesta saatava teho olisi mahdollisimman

Lisätiedot

CENTER DESIGN. Asennusohjeet 1. MITTAKUVAT ILOXAIR OY. Piilipuunkatu RAISIO. ILOXAIR OY Huomisen ilmanvaihto Sivu 1/6

CENTER DESIGN. Asennusohjeet 1. MITTAKUVAT ILOXAIR OY. Piilipuunkatu RAISIO.  ILOXAIR OY Huomisen ilmanvaihto Sivu 1/6 ILOXAIR OY Huomisen ilmanvaihto Sivu 1/6 CENTER Asennusohjeet DESIGN 1. MITTAKUVAT ILOXAIR OY Piilipuunkatu 11 21200 RAISIO Asennettaessa Design - kupua vinoon sisäkattoon, tulee rakentaa ns. oikaisulaatikko,

Lisätiedot

Biopuhdistaja 4 - harmaavesipuhdistaja. Harmaavesipuhdistajan Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje

Biopuhdistaja 4 - harmaavesipuhdistaja. Harmaavesipuhdistajan Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje Biopuhdistaja 4 - harmaavesipuhdistaja Harmaavesipuhdistajan Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje SISÄLTÖ 01 Biopuhdistaja 4 - ominaisuudet 02 Turvallisuus 03 Toimintaperiaate 04 Mitä tarvitset asennuksessa

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX EOB20001W EU ENV0

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX EOB20001W EU ENV0 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle AEG-ELECTROLUX EOB20001W EU ENV0. Löydät kysymyksiisi vastaukset AEG-ELECTROLUX EOB20001W EU ENV0 käyttöoppaasta

Lisätiedot

LVI Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje

LVI Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje TE 270217/01 LVI 3618240 Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje SISÄLTÖ Rakenne 2 Asennus 3-4 Käyttö ja ylläpito 5 Tekniset tiedot 5 Sähkökaavio 6 Lue tämä asennus- ja käyttöohje huolellisesti ennen

Lisätiedot

004216 FIN 01/05 AM Kokoamis- ja käyttöohjeet kaasugrillille 004216 Tutustu huolella tähän käyttöoppaaseen ennenkuin kokoat ja otat käyttöön tämän laadukkaan LANDMANN-grillisi Käyttöohjeita seuraamalla

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE 120 LOX 86 LOX 120 VL 86 LOX, 120 LOX, 120 VL ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Tämä käyttöohje on ehdottomasti luettava ennen laitteen asennusta ja käyttöönottoa. Sisällysluettelo TURVATOIMENPITEET... 3 KÄYTTÖMÄÄRÄYKSET...

Lisätiedot

SANEERAUSKAAPELIN PST-C 10W/m asennusohje

SANEERAUSKAAPELIN PST-C 10W/m asennusohje SANEERAUSKAAPELIN PST-C 10W/m asennusohje Saneerauskaapelin PST-C 10 asennusohje Tuotetiedot: Kaksijohtiminen lämpökaapeli, sis. 5 m:n kylmäkaapelin. Teho 10 W/m, 230 V AC C-luokan kaapeli, soveltuu myös

Lisätiedot

KOKOAMIS- JA KÄYTTÖOHJEET Malli: 004211 Pidätämme itsellämme oikeuden teknisiin muutoksiin. 1. Alahylly 1 2. Pyöränpuoleinen jalka 2 3. Jalka 2 4. Pyörä 2 5. Pyöränakseli 1 6. Sivutuki, vasen 1 7. Sivutuki,

Lisätiedot

Kattamisohjeet. SBS-kumibituminen pintahuopa, 10 m x 0,7 m

Kattamisohjeet. SBS-kumibituminen pintahuopa, 10 m x 0,7 m Kattamisohjeet Katepal Oy PL 33, 37501 LEMPÄÄLÄ Palvelupuhelin (03) 375 9111 Fax (03) 375 0974 E-mail: katepal@katepal.fi www.katepal.fi Kuljetus ja varastointi Kuljetettava ja varastoitava pystyasennossa.

Lisätiedot

Savunpoistokattoluukun asennus kattoon

Savunpoistokattoluukun asennus kattoon Käkeläntie 41 FIN-16300 ORIMATTILA Tel. +358 3 544 3100 Fax. +358 3 544 3160 Asennusohje pdfmuodossa Säästä tämä ohje myöhempää koelaukaisua ja huoltoa varten Savunpoistoluukku voidaan asentaa täysin vaakasuoraan

Lisätiedot

kääntyvän suihkuseinän:

kääntyvän suihkuseinän: Näin asennat kääntyvän suihkuseinän: mallit: SS-450 / 650 / 750 / 850 sekä niistä kiinteän suihkuseinän ja -nurkan Huomioithan että tuote on ehjä. kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana

Lisätiedot

Versio 5 FIN 06-2015 ROHS. Sähkönumero 71 660 10. teknisen tukkukaupan asiantuntija

Versio 5 FIN 06-2015 ROHS. Sähkönumero 71 660 10. teknisen tukkukaupan asiantuntija Asennus- ja käyttöohje vuoto- ja kosteushälytin Vahinkovakuutusyhtiöiden hyväksymä 2 ROHS Vakuutusyhtiöt suosittavat sekä voivat antaa maksu- tai muita etuja. Sähkönumero 71 660 10 teknisen tukkukaupan

Lisätiedot

Asennusohje LASISEINÄ

Asennusohje LASISEINÄ Asennusohje LASISEINÄ Käymme tässä asennusohjeessa läpi lasiseinän asennuksen vaihe vaiheelta. Suorittamalla asennustyö huolella tämän ohjeen mukaan lasiseinän asennus sujuu vaivattomasti ja taataan lasiseinän

Lisätiedot

Kerabit Dual - asennusohjeet

Kerabit Dual - asennusohjeet Kerabit Dual - asennusohjeet Lue ohjeet huolellisesti ennen asennusta. Yleistä Alustaksi sopii raakaponttilaudoitus tai tarkoitukseen soveltuva rakennuslevy, esim. Kerabit OSB-kattolevy. Katon kaltevuus

Lisätiedot

Aito kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2015. Aidon lämmön lähteillä.

Aito kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2015. Aidon lämmön lähteillä. Aito kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2015 Aidon lämmön lähteillä. Perinteikäs & moderni Aina ajankohtainen ja jäljittelemätön Aito vie saunojan aidon lämmön lähteille. Aito-kiukailla saunotaan

Lisätiedot

Kiintolevyaseman kiinnityskannatin Käyttöopas

Kiintolevyaseman kiinnityskannatin Käyttöopas Kiintolevyaseman kiinnityskannatin Käyttöopas CECH-ZCD1 7020229 Yhteensopiva laitteisto PlayStation 3-järjestelmä (CECH-400x-sarja) Varotoimet Lue tämä käyttöopas ja PlayStation 3-käyttöopas ennen tuotteen

Lisätiedot

Sulanapitomattojen asennusohje. SnowTec-300 (300 W/m 2 ) ja PST

Sulanapitomattojen asennusohje. SnowTec-300 (300 W/m 2 ) ja PST Sulanapitomattojen asennusohje SnowTec-300 (300 W/m 2 ) ja PST SnowTec-300- ja PSTsulanapito mattojen asennusohje Tuotetiedot: Kaksijohtiminen vakiovastuskaapeli, sisältää kylmäkaapelin 4 m 3 x 1,5 mm

Lisätiedot

Päivittäinen käyttö vaatii keittiöhanalta paljon. Varmistaaksemme, että kaikki mallistomme hanat täyttävät tiukat laatu- ja kestävyysvaatimuksemme,

Päivittäinen käyttö vaatii keittiöhanalta paljon. Varmistaaksemme, että kaikki mallistomme hanat täyttävät tiukat laatu- ja kestävyysvaatimuksemme, Keittiöhanat Päivittäinen käyttö vaatii keittiöhanalta paljon. Varmistaaksemme, että kaikki mallistomme hanat täyttävät tiukat laatu- ja kestävyysvaatimuksemme, riippumaton instituutti testaa ja hyväksyy

Lisätiedot

Cosmetal ProStream käyttöohjeet

Cosmetal ProStream käyttöohjeet 19.1.2017 Cosmetal ProStream käyttöohjeet 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Perustiedot 1.1 Turvallisuusohjeet s. 3 1.2 Tekniset tiedot s. 3 2. Laitteen käyttö s. 4 2.1 Käyttöpaneeli s. 4 2.2 Virtakytkin ja energiansäästötila

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE PH-26, HUIPPUIMURIOHJAUS

KÄYTTÖOHJE PH-26, HUIPPUIMURIOHJAUS KÄYTTÖOHJE PH-26, HUIPPUIMURIOHJAUS TÄRKEÄÄ! Lue tämä käyttöohje ennen asennusta ja käyttöä. Näin vältytään mahdollisilta vahingoilta tai laitteen rikkoutumiselta. Tämän ohjeen asennustyöt saa suorittaa

Lisätiedot

KAINDL-LAMINAATTIEN ASENNUSOHJEET

KAINDL-LAMINAATTIEN ASENNUSOHJEET KAINDL-LAMINAATTIEN ASENNUSOHJEET HUOMIOITAVAA ENNEN ASENNUSTA Aluslattian tulee täyttää SisäRYL 2013 vaatimukset. Alustan tulee olla kuiva, tasainen, kiinteä ja puhdas. Huomio että laminaattilattian pitää

Lisätiedot

Kamstrup 162LxG -sähköenergiamittarin asennusohje

Kamstrup 162LxG -sähköenergiamittarin asennusohje 1(11) Kamstrup 162LxG -sähköenergiamittarin asennusohje Ohje koskee mittarimallia 162LxG (686-18B-L1-G3-084) 1. Merkinnät ja ulkopuoliset osat 1. LCD-näyttö 2. Optinen liitäntä 3. Mittarin numero 4. Mittarin

Lisätiedot

TAC 2112. Asennusohje. 1. Asennus 0FL-3664-002

TAC 2112. Asennusohje. 1. Asennus 0FL-3664-002 TAC 2112 0FL-3664-002 Asennusohje 1. Asennus 1.1 Säädin Sijoita säädin sellaiseen paikkaan, että säätimen arvot on helppo lukea ja asetella ja että sen luukulle jää avautumistilaa. Sallittua ympäristönlämpötilaa

Lisätiedot

Hierova poreallas Bamberg

Hierova poreallas Bamberg 1500 x 1000 x 570 mm Hierova poreallas Bamberg Hyvä asiakas, Kiitos, että valitsit tuotteemme. Turvallisuutesi vuoksi pyydämme Sinua perehtymään näihin ohjeisiin ennen ammeen asennusta ja käyttöä. Varoitus

Lisätiedot

WWW.LAMOX.FI INFO@LAMOX.FI

WWW.LAMOX.FI INFO@LAMOX.FI 1 Perinteinen valesokkelirakenne Termotuote korjattu rakenne Asennus 2 Ennen työn aloittamista on aina tarkistettava päivitetyt viimeisimmät suunnitteluohjeet valmistajan kotisivuilta. Eristämisessä on

Lisätiedot

Asennusohje. 7340069 v.2

Asennusohje. 7340069 v.2 FI Asennusohje 7340069 v.2 FI IMP PUMS vakuuttaa, että nämä tuotteet ovat seuraavien EU-direktiivien vaatimusten mukaisia: FI Vianmääritys Vika Syy Korjaus Pumppu ei Virransyöttövika Tarkasta

Lisätiedot

ASENNUSOHJE Lattialämmitystermostaatti A2015

ASENNUSOHJE Lattialämmitystermostaatti A2015 ASENNUSOHJE Lattialämmitystermostaatti A2015 KÄYTTÖKOHTEET Lattialämmityksen ohjaus Uppoasennettava termostaatti lattialämmityksen ohjaamiseen. Termostaatti pitää huolen, että huoneessa pysyy koko ajan

Lisätiedot

TF 15HV TF 15 HV TF 15 HV

TF 15HV TF 15 HV TF 15 HV Käyttöohje TF 15HV TF 15 HV E87 264 08 TF 15 HV Tuotenro: E87 264 08 Täydellinen ilmanjakajalla varustettu kone. Turvallisuuden varmistamiseksi on koneen mukana toimitetut turvaohjeet luettava. Lue käyttöohje,

Lisätiedot

SAVU HORMISTOT. Valmispiippu Rondo

SAVU HORMISTOT. Valmispiippu Rondo SAVU HORMISTOT Valmispiippu Rondo 2005 Valmispiippu Rondo hyvä veto kaikenlaisiin tulisijoihin Perinteisesti ammattitaitoa vaativasta piipun muurauksesta voi nyt selviytyä helposti ja nopeasti. Valmispiippu

Lisätiedot

W W W. K O D I N K O N E K A U P P A. F I

W W W. K O D I N K O N E K A U P P A. F I Bosch jääviileäkaappi KSR38V73EU Erittäin laadukas jääviileäkaappi, jossa turvalasihyllyt tuovat mukavuutta kaapin käyttöön ja puhtaanapitoon. Kirkas vihanneslaatikko, jonka sisältö näkyy helposti. Elektroninen

Lisätiedot

TUPLA-POTKUPYÖRÄ Omistajan Käsikirja

TUPLA-POTKUPYÖRÄ Omistajan Käsikirja TUPLA-POTKUPYÖRÄ Omistajan Käsikirja Takuuasiat, neuvonta ja varaosat: puh. 0201 222 600 asiakaspalvelu@bikeservice.fi KÄYTTÖÖNOTTO Uuden Solifer Tupla-Potkupyörän käyttöönotto on helppoa. Nosta pyörän

Lisätiedot

TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA VAARA: VAROITUS:

TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA VAARA: VAROITUS: TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA SINUN JA TOISTEN TURVALLISUUS ON HYVIN TÄRKEÄÄ. Ohjekirjassa ja laitteessa on useita tärkeitä turvallisuusviestejä. Lue aina kaikki turvallisuusviestit ja noudata niitä. Tämä

Lisätiedot

1. YLEISTÄ SC4000 1 SC4000 K Ä Y T T Ö O H J E K I R J A

1. YLEISTÄ SC4000 1 SC4000 K Ä Y T T Ö O H J E K I R J A 1. YLEISTÄ 1. YLEISTÄ... 3 1.1. NOSTOLAVAN KUVAUS... 3 1.2. PERUSLAITEKOKONAISUUS PYÖRÄ- ALUSTAISENA 12.5 M PITKÄLLÄ TYÖLAVALLA... 8 1.3. TAKUUEHDOT... 11 1 2 1. YLEISTÄ 1.1. NOSTOLAVAN KUVAUS Scaninterin

Lisätiedot

JIT 2015: Erityisehtoja laitehankinnoista

JIT 2015: Erityisehtoja laitehankinnoista Haaga-Helian palvelinvirtualisointiympäristön laajennus Sopimuksen päiväys ja nro: xx.xx.2016 Liite nro: 4 JIT 2015: Erityisehtoja laitehankinnoista Sisällys 1 Soveltaminen... 1 2 Määritelmät... 1 3 Oikeudet...

Lisätiedot

Käyttöohje XKM RS232. fi-fi

Käyttöohje XKM RS232. fi-fi Käyttöohje XKM RS232 fi-fi Lue ehdottomasti tämä käyttöohje ennen laitteen asennusta ja käyttöönottoa. Perehtymällä käyttöohjeeseen vältät mahdolliset vahingot ja laitteesi rikkoontumisen. M.-Nr. 07 700

Lisätiedot

Ilox 199 Optima -ilmanvaihtokone Asennus

Ilox 199 Optima -ilmanvaihtokone Asennus Ilox 199 Optima -ilmanvaihtokone Koneen pohjassa on neljä säädettävää jalkaa, joiden avulla kone säädetään vaakasuoraan. paikka Ilmanvaihtokone asennetaan lämpimään tilaan. Tilan lämpötila pitäisi mielellään

Lisätiedot

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 B-2170 Merkkivalojen selitys Keltainen merkkivalo (1) Alilämpötilan näyttö Punainen merkkivalo (2) Tyhjän säiliön näyttö STOP MAHDOLLISET VIAT Jos laite ei toimi moitteettomasti,

Lisätiedot

ASENNUSOHJE VPM

ASENNUSOHJE VPM ASENNUSOHJE 24.9.2007 Sivu 1 / 7 ASENNUSOHJE VPM 600-3200 1. Tilantarve. Koneiden sijoittelussa on huomioitava vapaa huoltotila koneen ympäristössä. Seuraava huoltotila tarvitaan vähintään koneen edessä:

Lisätiedot

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet HYDROCORK Pressfit asennusohjeet Lue nämä asennusohjeet tarkasti ennen asennuksen aloittamista. Asennuksessa tulee myös noudattaa SisäRYL 2013 ohjeistuksia. KULJETUS, VARASTOINTI JA SOPEUTTAMINEN OLOSUHTEISIIN

Lisätiedot

LevelControl Basic 2. Liite. Akun huoltosarja: tyyppi BC. Materiaalinumero:

LevelControl Basic 2. Liite. Akun huoltosarja: tyyppi BC. Materiaalinumero: LevelControl Basic 2 Akun huoltosarja: tyyppi BC Liite Materiaalinumero: 19 074 194 Julkaisutiedot Liite LevelControl Basic 2 Alkuperäinen käyttöohje Kaikki oikeudet pidätetään. Sisältöä ei saa levittää,

Lisätiedot

Therme Kuumavesivaraaja

Therme Kuumavesivaraaja Therme Kuumavesivaraaja 230 V ~ Therme Käyttöohje Säilytä autossa! Therme Kuumavesivaraaja Sisällysluettelo Käytetyt symbolit... 2 Kättötarkoitus... 3 Käytetyt symbolit Symboli varoittaa mahdollisesta

Lisätiedot

SCANCOOL PAKASTIN SFS-55 KÄYTTÖOHJE

SCANCOOL PAKASTIN SFS-55 KÄYTTÖOHJE SCANCOOL PAKASTIN SFS-55 KÄYTTÖOHJE Onnittelemme uuden tuotteen valinnasta. Noudata käytössä näitä ohjeita ja säilytä ohjeet aina tuotteen mukana. Huom! 1.Kytke laite maadoitettuun pistorasiaan, jonka

Lisätiedot

Hoito ja puhdistus. 1. Vedä kondenssivesisäiliö ulos. 2. Vedä suodatin pois lukituksestaan.

Hoito ja puhdistus. 1. Vedä kondenssivesisäiliö ulos. 2. Vedä suodatin pois lukituksestaan. Ympäristöystävällinen hävittäminen Hoito ja puhdistus Hoito ja puhdistus Huoltopalvelu Hävitä pakkaus ympäristönsuojelumääräysten mukaisesti. Tämän laitteen merkintä perustuu käytettyjä sähkö- ja elektroniikkalaitteita

Lisätiedot

Päivittäinen käyttö vaatii sohvilta ja lepotuoleilta paljon. EKTORP-tuotteet testataan huolellisesti, jotta voimme olla varmoja, että ne täyttävät

Päivittäinen käyttö vaatii sohvilta ja lepotuoleilta paljon. EKTORP-tuotteet testataan huolellisesti, jotta voimme olla varmoja, että ne täyttävät EKTORP Päivittäinen käyttö vaatii sohvilta ja lepotuoleilta paljon. EKTORP-tuotteet testataan huolellisesti, jotta voimme olla varmoja, että ne täyttävät tiukimmat kotikäytölle asetetut laatu- ja kestävyysvaatimukset

Lisätiedot

BeoLab 7 1. Opaskirja

BeoLab 7 1. Opaskirja BeoLab 7 1 Opaskirja Päivittäinen käyttö 3 Kun kaiutin on asennettu seuraavilla sivuilla kuvatulla tavalla, kytke koko järjestelmä sähköverkkoon. Kaiuttimen suojaus Kaiuttimessa on lämpösuojausjärjestelmä,

Lisätiedot

PUUHIILIUUNI METOS INKA P300, P600, P900

PUUHIILIUUNI METOS INKA P300, P600, P900 PUUHIILIUUNI METOS INKA P300, P600, P900 Asennus- ja käyttöohjeet (Rev. November 2012) 4149933, 4149936, 4149939 SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä...3 2. Laitteen osat ja rakenne...3 2.1. Rakenne...4 3. Asennus...5

Lisätiedot

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1 Lue käyttö- ja asennusohjeet huolellisesti. Niitä noudattamalla varmistat laitteellesi pitkän käyttöiän ja luotettavantoiminnan. Kospel Oy pidättää oikeuden tehdä pieniä muutoksia laitteen rakenteeseen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Omni-Tract-hakasjärjestelmä

KÄYTTÖOHJE. Omni-Tract-hakasjärjestelmä KÄYTTÖOHJE Omni-Tract-hakasjärjestelmä JÄLLEENMYYJÄ Mediplast Fenno Oy Tähtäinkuja 9, 01530 Vantaa Asiakaspalvelu 09 276 360 mediplast.info@mediplast.com www.mediplast.com 1 SISÄLLYS Sisällys Sivu Tärkeää...

Lisätiedot

SUOMI. Kylpyhuoneen hanat

SUOMI. Kylpyhuoneen hanat SUOMI Kylpyhuoneen hanat Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuoneen hanalta paljon. Riippumaton instituutti testaa kaikki hanamme huolellisesti, jotta voimme olla varmoja, että ne täyttävät tiukat laatu-

Lisätiedot

CAT. C min 300 mm. [mm] [mm] C C C [mm] Minimum distance in a permanent assembly. Fig. 1.

CAT. C min 300 mm. [mm] [mm] C C C [mm] Minimum distance in a permanent assembly. Fig. 1. AT 3 kw FI AT A min 300 mm B 0 A B 3 355 55 76 5 355 55 76 9 405 35 335 min 300 mm min,8 m Minimum distance in a permanent assembly Fig. AT Technical data Type E-nr (SE) EL-nr (O) Output [kw] 3 87 03 49

Lisätiedot

Kombikauhat Leveys 790 mm A32684 Leveys 900 mm A32484 Leveys 1050 mm A32448

Kombikauhat Leveys 790 mm A32684 Leveys 900 mm A32484 Leveys 1050 mm A32448 Kombikauhat Leveys 790 mm A32684 Leveys 900 mm A32484 Leveys 1050 mm A32448 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet Avant-työlaitteen. Se on suunniteltu ja valmistettu

Lisätiedot

BNP sähkölämmitin ohje 01/2015 sivu 1/6

BNP sähkölämmitin ohje 01/2015 sivu 1/6 BNP sähkölämmitin ohje 01/2015 sivu 1/6 BNP-sähkölämmitin Takuutodistus Arvoisa asiakkaamme, Ostamasi tuote täyttää korkeat esteettiset ja käytännön vaatimukset. Olemme ottaneet tuotteen suunnittelussa

Lisätiedot

Huonekalujen kokoamisohje

Huonekalujen kokoamisohje Huonekalujen kokoamisohje Tämä ohje on tehty antamaan yleisiä ohjeita huonekalujemme kasaamisesta sekä helpottamaan itse kasaamista. Huonekalujen kasaaminen voi joskus olla työlästä, mutta sitä ei kannata

Lisätiedot

JÄSPI KATTILAVASTUS 6KW

JÄSPI KATTILAVASTUS 6KW JÄSPI KATTILAVASTUS 6KW LISÄVARUSTEVASTUKSEN ASENNUSOHJE KAUKORA OY Kaukora Oy 2015 Jäspi kattilavastus 6kW Asentajan ohje 2 Sisällysluettelo 1 Tärkeää 4 Turvallisuustiedot 4 Sähköasennukset 4 2 Takuuehdot

Lisätiedot

ThermiSol Platina Pi-Ka Asennusohje

ThermiSol Platina Pi-Ka Asennusohje Platina Pi-Ka ThermiSol Platina Pi-Ka essa kerrotaan ThermiSol Platina Kattoelementin käsittelyyn, kiinnitykseen ja työstämiseen liittyviä ohjeita. Platina Pi-Ka 2 1. Elementin käsittely... 3 1.1 Elementtikuorman

Lisätiedot

STIGA ST 1200 8219-3204-08

STIGA ST 1200 8219-3204-08 STIGA ST 1200 8219-3204-08 B A D C 1. 2 E F 2. 3. H I 4. G M J 5. 6. 3 K 7. 8. L 9. 10. 11. 12. 4 SUOMALAINEN FI SYMBOLIT TURVAMÄÄRÄYKSET Koneessa on seuraavat symbolit, jotka muistuttavat käytössä vaadittavasta

Lisätiedot

BeoLab 7-1 BeoLab 7-2. Opaskirja

BeoLab 7-1 BeoLab 7-2. Opaskirja BeoLab 7-1 BeoLab 7-2 Opaskirja Varoituksia Varmista, että kaiutin on sijoitettu ja kytketty tämän opaskirjan ohjeiden mukaisesti. Älä yritä avata kaiutinta. Kaiuttimen saa avata vain pätevä asentaja.

Lisätiedot

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 laitetelineen asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan).

Lisätiedot

TUOTE & ASENNUS OPAS 2011

TUOTE & ASENNUS OPAS 2011 TUOTE & ASENNUS OPAS 2011 1 一 Asennusopas ulkolattiat 1 Malli: Asennus FINA021 1.1 Tuotteen lyhyt johdanto: 1.1.1 Tuotteen muoto: Kiillotettu 1.1.2 Tuoteen profiili: Sileä 1.1.3 Tuotteen soveltaminen:

Lisätiedot