PORILAINEN-LEHDEN LUKIJATUTKIMUKSEN TULOKSET 2011

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PORILAINEN-LEHDEN LUKIJATUTKIMUKSEN TULOKSET 2011"

Transkriptio

1 PORILAINEN-LEHDEN LUKIJATUTKIMUKSEN TULOKSET 211 MONIVALINTAKYSYMYKSET Kuvissa palkit vasemmalta oikealle: Yhteensä Porin Prikaatin kantahenkilökunta Porin Prikaatin siviilihenkilökunta Porin Rykmentin - Porin Prikaatin kilta Säkylän Sotilaskotiyhdistys Porin Prikaatin yhteistyökumppani Kuvan alla olevassa tekstissä ensin kerrottu viime lukijatutkimuksen tulokset ja sen jälkeen verrattu uusia tuloksia vanhoihin. Suurin ryhmä oli 5-1 vuotta lehteä lukeneet, ja pitkäaikaisimmat lukijat löytyivät killan ja sotilaskotisisarien ryhmistä. Tällä kertaa suurin yksittäinen ryhmä oli myös 5-1 vuotta, mutta yli 3 vuotta lehteä lukeneiden määrä kasvoi viime kerrasta. Pitkäaikaisimmat lukijat olivat taas kiltalaiset ja sotilaskotisisaret.

2 Miten tarkasti luet Porilainen-lehden? 15 5 Luen lähes kannesta kante Vain mielenkiintoisimmat Lähinnä otsikot ja kuvate Selainen läpi En lue Lukutarkkuus suuri, sillä lähes puolet ilmoittivat lukevansa lehden kannesta kanteen. Kukaan ei ilmoittanut lukevansa lehteä. Tarkimmin lehteä lukivat kiltalaiset ja kantahenkilökunta, heikoimmin siviilihenkilökunnan jäsenet. Siviilihenkilökunta oli parantanut lukutarkkuuttaan, sillä kaikki vastaajat kertoivat lukevansa kannesta kanteen tai lukevansa mielenkiintoiset jutut. Eniten selailijoita löytyi kiltalaisten joukosta, mutta he myös todennäköisimmin lukivat koko lehden kannesta kanteen. Kokonaisuutena Porilaisen jutut kyllä kiinnostavat lukijoita. 15 Montako kertaa luette Porilaisen samaa numeroa? En kertaakaan Kerran 5 Kahdesti Kolme kertaa tai useammin Alle puolet luki lehden kahdesti, kolmannes kerran ja neljännes kolme kertaa tai enemmän. Suurin osa lukijoista lukee lehden joko kerran tai kaksi. Useasti lehden lukevien määrä väheni viime kerrasta. Myös en kertaakaan -vastausten määrä kasvoi, sillä sotilaskotisisaret ja yhteistyökumppanit kertoivat, etteivät lue lehteä kertaakaan. Ahkerimmat lukijat löytyivät kiltalaisista.

3 Paljonko aikaa käytätte yhden numeron lukemiseen? 15 5 Noin 15 min 15-3 min 3-45 min 45-6 min Yli 6 min Keskimääräinen lukuaika oli 3-45 minuuttia. Eniten aikaa lehden kanssa viettivät kiltalaiset, kun prikaatin henkilökunta ei jaksanut viettää sen seurassa varttia kauempaa. Keskimääräinen lukuaika on nyt 15-3 minuuttia, mikä saattaa selittyä myös lehden selailijoiden kasvaneella määrällä. (vätkö jutut enää kiinnosta? Onko niistä tullut helppolukuisempia? Onko kuvien lisääminen vähentänyt tekstin määrää?) Kiltalaiset saattavat yhä viettää lehden parissa yli tunnin, mutta sotilaskotisisarien lehden parissa viettämä aika on vähentynyt viime kerrasta. Moniko lähipiirissänne oleva henkilö (perheenjäsen, työtoveri, ystävä) tutustuu 15 5 yksikään Yksi henkilö 2-4 henkilöä Yli neljä henkilöä Suurimmillaan lehden lukeminen oli sotilaskotiyhdistyksen jäsenten piirissä, mutta myös kantahenkilökunta näytti vievän lehden kotiinsa, sillä heidän lähipiirinsä 2-4 henkilöstä lähes puolet luki Porilaisen. Tällä kertaa lukijakunnan laajuus oli pienentynyt, sillä ei yksikään vastausten määrä on huomattavasti viime vuotta suurempi. Kantahenkilökunnan, killan ja yhteystyökumppaneiden lähipiiri luki lehteä vähiten.

4 Porilainen-lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Onko se mielestäsi? 15 5 liian harvoin sopivasti liian usein Viime lukijatutkimuksessa valtaosan mielestä Porilainen ilmestyy sopivin väliajoin, mutta osan mielestä neljä kertaa vuodessa oli liian usein. Kantahenkilökunta oli eniten sitä mieltä, että neljästi vuodessa on liian harvoin. Tällä kertaa yhdenkään vastaajan mielestä lehti ei ilmesty liian usein, vaan ilmestymistiheyteen oltiin erittäin tyytyväisiä. Miten tarpeellisena pidätte Porilaista omalta kannaltanne? 15 5 tarpeellisena tarpeellisena tarpeettomana tarpeettomana Viime kerralla Porilaista pidettiin pääosin melko tarpeellisena, mutta jokaisesta vastaaryhmästä löytyi myös hyvin tarpeettomana vastauksia. Porilainen on sis selkeästi tehnyt parannuksen, koska tänä vuonna hyvin tarpeettomana lehteä pitivät vain Sotilaskotiyhdistyksen jäsenet. Lieneekö syynä se, että lehdessä on yleensä vain aukeaman verran sotilaskotisisarten kuulumisia?

5 15 Minkä verran Porilaisen eri juttutyypit kiinnostavat teitä?pääkirjoitus 5 Viimeksi pääkirjoitus kiinnosti pääosaa lukijoista vähintäänkin melko ja eniten se kiinnosti kiltalaisia. Tällä kertaa hyvin ja melko vastaukset ottivat kyselyssä selkeän enemmistöosan, ja kiinnostuneimpia olivat edelleenkin kiltalaiset. Osaa sotilaskotisisarista pääkirjoitus ei kiinnostanut. Lehden pääjuttu 15 5 Yleisesti lehden pääjuttu koettiin viimeksi kiinnostavana, mutta siviilihenkilökunnan ja sotilaskotisisarten mielenkiinto oli muissa lehden aiheissa. Tänä vuonna pääjuttu kiinnosti suurinta osaa vastaajista. Ehkä hieman yllättäenkin se kiinnosti eniten Porin Prikaatin yhteystyökumppaneiden edustajia.

6 15 5 Kolumnit Viimeksi kolumnit kiinnostivat eniten Porin Prikaatin palkattua henkilökuntaa ja suurin osa piti niitä vähintäänkin melko kiinnostavina. Tänä vuonna suurin kiinnostus kolumneja kohtaan löytyi kiltalaisten vastauksista. Ehkä yllättäenkin heidän joukossaan oli myös eniten niitä, joita kolumni ei kiinnostanut. "Entiset Porilaiset" 15 5 Viime kerralla entiset Porilaiset -jutun kiinnostavuus vaihteli suuresti vastaajaryhmästä riippuen. Yhteistyökumppaneille tarkoitetut jutut kiinnostivat heitä kuitenkin keskimääräistä vähemmän. Tällä kertaa entiset Porilaiset kiinnostivat eniten yhteistyökumppaneta ja kiltalaisia, kun taas sotilaskotisisaret eivät ole jutusta kovinkaan kiinnostuneita.

7 Varusmiehiä ja heidän mietteitään esittelevät artikkelit 15 5 Viimeksi eniten varusmiesten kanssa tekemisissä olevaa ryhmää, eli kantahenkilökuntaa, varusmiesten mietteet kiinnostivat keskimääräistä enemmän. Sama ilmiö on havaittavissa tälläkin kertaa, sillä yli puolet kantahenkiökunnan jäsenistä on melko kiinnostunut varusmiehiä esittelevistä artikkeleista. Kiltalaisia nämä jutut taas kiinnostivat selvästi eniten. Killan tapahtumat ja kuulumiset 15 5 Viimeksi odotetusti kiltalaiset olivat eniten kiinnostuneita omista kuulumisistaan. Kuitenkin lähes 2% kertoi kiinnostuksen olevan melko vähäistä. Tällä kertaa suurin kiinnostus kiltalaisten tapahtumiin oli juuri kiltalaisten vastauksissa, mutta vieläkin myös heidän joukostaan löytyi jonkin verran melko tai ei vastauksia.

8 Sotilaskotiyhdistyksen tapahtumat ja kuulumiset 15 5 Viimeksi yli 8% sotilaskotisisarista oli kiinnostunut omista kuulumisistaan, mutta kiinnostuneita löytyi myös prikaatin yhteistyökumppaneista. Kiltalaiset, sisaret ja yhteistyökumppanit olivat tälläkin kertaa eniten kiinnostuneita sotkun toiminnasta. Prikaatin kantahenkilökunnasta yli puolta sotkun tapahtumat eivät juurikaan kiinnostaneet. "Porilaisen päiväkirja" 15 5 Ylennyksiä ja palkitsemisia käsittelevä päiväkirja kiinnosti viimeksi tasaisesti kaikkia muita paitsi siviilihenkilökunnan edustajia. Tällä kertaa kiinnostus siviilihenkilökunnan edustajissa oli kasvanut, mutta eniten Porilaisen päiväkirja kiinnosti kuitenkin killan jäseniä.

9 Porin Prikaatin ajankohtaiset asiat ja tapahtumat 15 5 Viimeksi ajankohtaisia asioita käsittelevien juttujen lukuarvo oli kaikkein korkein ja ne kiinnostivat tasaisesti kaikkia sidosryhmiä. Viime kerrasta kiinnostavuus on vain kasvanut, sillä tällä kertaa ei tullut yhtään ei vastausta. Porilainen on siis selkeästi onnistunut tekemään ajankohtaisista asioista ja tapahtumista vieläkin kiinnostavampia eri lukijaryhmien silmissä. Historia-artikkelit 15 5 Historia-artikkelit kiinnostivat selkeästi eniten kiltalaisia viime kerralla, mutta ne eivät juurikaan kiinnostaneet siviilihenkilökuntaa. Tällä kertaa kiinnostus oli kasvanut erityisesti juuri siviilihenkilökunnan edustajien joukossa, kun taas kiltalaisten joukossa kiinnostavuus oli vähentynyt.

10 15 5 Varusmiesten kronikat Viimeksi varusmiesten kronikoiden kiinnostavuus vaihteli vastaajaryhmästä riippuen huimasti. Vähiten niistä olivat kiinnostuneita siviilihenkilökunta, kun taas lähes kaikki sotilaskotisisaret pitivät niitä vähintäänkin melko kiinnostavina. Tällä kertaa kronikoista kiinnostuneimmat vastaajat olivat kiltalaiset, kun taas Porin Prikaatin henkilökunnan keskuudessa kronikat eivät ole parantaneet asemaansa. Kansainvälinen kriisinhallinta -artikkelit 15 5 Uutena kysymyksenä tässä lukijatutkimuksessa oli kansainväliseen kriisinhallintaan liittyvien artikkelien kiinnostavuus. Oletetusti ne kiinnostivat koko lehden jutuista eniten, sillä lähes puolet vastaajista piti niitä hyvin kiinnostavina. Yhteistyökumppaneita artikkelit kiinnostivat vähintään melko, kun taas sotilaskotisisarten vastauksista puolet oli melko.

11 15 Miten kiinnostavina pidätte Porilaisen artikkeleja? kiinnostavina kiinnostavina 5 Jonkin verran kiinnostavi kiinnostavina Viimeksi pääosa vastanneista piti Porilaisen artikkeleja hyvin tai melko kiinnostavina. Vastaukset olivat lähes samat tänäkin vuonna. Kantahenkilökunnan vastaajienkin joukossa yleinen kiinnostavuus oli kasvanut viime lukijatutkimuksesta. 15 Miten ajankohtaisina pidätte Porilaisen artikkeleja? ajankohtaisina ajankohtaisina 5 Jonkin verran ajankohtais ajankohtaisin Viimeksi lehden artikkeleja pidettiin kokonaisuudessaan hyvin ajankohtaisina. Ajankohtaisuus on vain kasvanut viime kerrasta, sillä tällä kertaa lähes jokainen vastaaja piti artikkeleja hyvin tai melko ajankohtaisina. Ainoastaan pieni osa kantahenkilökunnan jäsenistä oli sitä mieltä, etteivät jutut ole ajankohtaisia.

12 Innostaako lehden kansi tutustumaan lehden sisältöön? 15 Kyllä 5 Viimeksi valtaosa piti lehden kantta kiinnostavana, ainoastaan lähes 2% kantahenkilökunnan edustajista oli asiasta eri mieltä. Tällä kertaa ainoastaan pienet osat kantahenkilökunnan, kiltalaisten ja sotilaskotisisarten jäsenistä eivät pitäneet kannen ulkoasusta, mutta valtaosaa se miellytti. Porilaisen kieli on 15 5 erittäin helppoa melko helppoa sopivaa melko vaikeaa erittäin vaikeaa Viimeksi tekstiä pidettiin kieliasultaan kaikissa sidosryhmissä vähintään sopivana. Samat olivat vastaukset tälläkin kerralla, sillä kenenkään mielestä kieli ei ollut melko tai erittäin vaikeaa.

13 15 5 Lehden ulkoasu on erittäin selkeä melko selkeä sopivaa melko sekava erittäin sekava Kielen lisäksi myös taitto miellytti vastaajia viime lukijatutkimuksessa, sillä yli puolen mielestä ulkoasu oli erittäin selkeä. Tällä kerralla lähes kaikki vastaajat pientä poikkeusta lukuunottamatta pitivät lehden ulkoasua vähintään sopivana. Viime lukijatutkimuksen tapaan vain yhteistyökumppaneista muutaman mielestä taitto on melko sekavaa. 15 Porilaisessa on valokuvia liikaa 5 sopivasti liian Viimeksi valokuvia oli kaikkien muiden paitsi sotilaskotisisarten mielestä sopivasti. Tällä kertaa valokuvia oli suurimman vastaajajoukon mielestä sopivasti, mutta joka ryhmästä löytyi myös niitä, joiden mielestä valokuvia on liian. Yllättävää on se, että kantahenkilökunnan, kiltalaisten ja yhteistyökumppaneiden edustajien mielestä lehdessä on liikaa valokuvia.

14 Mikä yleisarvosanan annatte Porilaiselle asteikolla 4-1? Viime lukijatutkimuksessa kaikkien vastanneiden keskiarvo asteikolla 4-1 oli 8,6. Merkittävimmin keskimääräjakautumasta poikkesivat kantahenkilökunnan ja siviilityöntekijöiden mielipiteet. Tälläkin kertaa kantahenkilökunnan jäsenet antoivat lehdelle huonoimpia arvosanoja, mutta yleisellä tasolla lehteen oltiin erittäin tyytyväisiä, sillä valtaosa vastaajista antoi sille arvosanaksi 8 tai enemmän.

15 AVOIMET KYSYMYKSET 1. Mitä erityisen hyvää Porilainen-lehdessä on? (18) ajankohtaiset artikkelit (17) Porin Prikaatin kuulumiset (15) ulkoasu (1) kuvat (9) kokonaisuus korkeatasoiset artikkelit (8) satakuntalainen näkökulma paikallisuus kv-artikkelit (6) puolustusvoimien kuulumiset selkeys (5) monipuolisuus tekee puolustusvoimia tunnetummaksi ja läheisemmäksi porilaispäiväkirja (4) kronikat kieliopillinen virheettömyys helppolukuisuus (3) tasapuolinen kerronta pääkirjoitukset historia-artikkelit entiset porilaiset (2) killan kuulumiset sotilaskodin kuulumiset henkilöhaastattelut (1) perinteen ylläpito

16 2. Mitä huonoa/kehitettävää lehdessä on? (4) liikaa historia- ja veteraaniartikkeleja liian juttuja henkilöstöstä (3) liian juttuja varusmiehistä liian juttuja vanhoista porilaisista jäykkä sisältö (2) killan liiallinen mainostaminen ongelmien peittely -> kirjoitetaan vain positiivisista asioista liian sotilaallinen aihepiirit liian samanlaisia (1) epäselvät julkaisupäivät liiallinen paikallisuus ei juttuja kertausharjoituksista liikaa mainoksia varusmiesten kronikat verkkoversio tarvitaan liian lyhyet kuvatekstit lisää juttuja uusista kalustoista lisää juttuja sotilaskodin toiminnasta liian pitkät artikkelit jakelu ei toimi kunnolla -> lehti ei tule joka kerta postilaatikkoon (vastaus tähän kysymykseen oli vain noin puolessa vastauslomakkeessa)

17 3. Kuvaavin adjektiivi? (19) hyvä mielenkiintoinen (12) asiallinen (8) laadukas (6) erinomainen (5) pirteä (4) selkeä (3) ajankohtainen värikäs monipuolinen (2) tarpeellinen onnistunut kattava informatiivinen perinteinen positiivinen porilainen tyylikäs (1) helppolukuinen hyvin toteutettu asiantunteva valaiseva vahva sotilaallinen rohkea turha särmikäs vanhahko luettava ihan OK turvallinen näyttävä yllätyksetön jämäkkä innostava

18 4. Millaisen kuvan Porilainen antaa puolustusvoimista? (18) hyvä (14) tilanteenmukainen (erittäin) positiivinen (6) kehittyvä todenmukainen (5) omaa yhteiskunnan laajan tuen asiallinen monipuolinen (4) osaava (3) dynaaminen perinteitä kunnioittava toimintavalmis epärealistinen -> asiat ovat liian hyvin luotettava avoin selkeä (2) suppea kuvaus laadukas uudistuva kansainvälinen (1) palveluksessa ammattimainen henkilökunta ja hyvä reserviaines vahva palvelee isänmaata väärä kuva puolueellinen puolueeton määrätietoinen

19 5. Millaisen kuvan Porilainen-lehti antaa Porin Prikaatista? (17) hyvä (9) kehittyvä nykyaikainen (8) tärkeä varuskunta positiivinen (7) hyvähenkinen kansainvälinen (6) erinomainen monipuolinen joukko-osasto osaava (4) asiallinen oikein hyvä toimiva (3) uskottava epärealistinen -> liian hyvä kuva laadukas arvostaa perinteitä toimii ajan hengessä tärkeä työllistäjä (2) avoin hieman suppea haluttu kerran Porilainen, aina Porilainen (1) innostunut joukko-osasto ammattitaitoinen vastuuntuntoinen arvostettu vanhoillinen puolueellinen ottaa ympäristönsä huomioon nuorekas

Talent Partners Group / Forma & Furniture lukijatutkimus 2007 LUKIJATUTKIMUS 2007

Talent Partners Group / Forma & Furniture lukijatutkimus 2007 LUKIJATUTKIMUS 2007 LUKIJATUTKIMUS 2007 Lukijoiden ammattiryhmät Ammati Otos (kpl) %-koko otannasta Vähittäiskauppias 141 kpl. 70,5 % Sisäänostaja 7 kpl. 3,4 % Sisustussuunnittelija 11 kpl. 5,7 % Muu 41 kpl. 20,5 % Yhteensä

Lisätiedot

Elintae-lehden lukijatutkimus 2015

Elintae-lehden lukijatutkimus 2015 Elintae-lehden lukijatutkimus 2015 Anna Partanen 22.12.2015 Haluamme tehdä lehteä, joka on odotettu ja luettu liiton jäsenten keskuudessa. Siksi kysymme nyt sinulta, mitä mieltä olet Elintakeesta ja miten

Lisätiedot

Se on nyt. -sinusta kiinni.

Se on nyt. -sinusta kiinni. Se on nyt -sinusta kiinni. Kiinteistöposti Kiinteistöposti on kiinteistöalan ainoa ammattilehti. Me lehdentekijät olemme sitoutuneet toimimaan vastuuntuntoisena tiedonvälittäjänä koko kiinteistöalan päätöksentekoketjulle.

Lisätiedot

Aromi- lehti. Lukijatutkimus 2017

Aromi- lehti. Lukijatutkimus 2017 Aromi- lehti Lukijatutkimus 2017 Taustatietoja tutkimuksesta Tutkimuksen tavoitteet ja kohderyhmä Tutkimuksen tavoitteena on selvittää Aromi- lehden lukemista ja lukijoiden suhdetta lehteen sekä kerätä

Lisätiedot

Lukijatutkimus 2017 KOTITALON LUKIJAT

Lukijatutkimus 2017 KOTITALON LUKIJAT Lukijatutkimus 2017 KOTITALON LUKIJAT Toteutus Tiedonkeruu 15.12.2017 9.1.2017 Vastaajia 405 (2015: 196) Uutiskirjerekisteri + tilaajarekisteri Suosittelu Kotitalo-lehden jokaisessa numerossa on paljon

Lisätiedot

Lukijatutkimus 2015. Tutkimusraportti 11.8.2015 Focus Master Oy

Lukijatutkimus 2015. Tutkimusraportti 11.8.2015 Focus Master Oy Lukijatutkimus 05 Tutkimusraportti.8.05 Focus Master Oy Lukijaprofiili () työtehtävät % työnantaja % toimittaja 9 tuottaja / toimitussihteeri toimituksen esimies / päällikkötoimittaja freelancetoimittaja

Lisätiedot

Suomen Lastenhoitoalan Liiton jäsenlehden lukijatutkimus. Sofia Aiello, Ellinoora Brotkin, Pete Maltamo, Jenni Rantala, Susanna Rathore & Riina Salo

Suomen Lastenhoitoalan Liiton jäsenlehden lukijatutkimus. Sofia Aiello, Ellinoora Brotkin, Pete Maltamo, Jenni Rantala, Susanna Rathore & Riina Salo Suomen Lastenhoitoalan Liiton jäsenlehden lukijatutkimus Sofia Aiello, Ellinoora Brotkin, Pete Maltamo, Jenni Rantala, Susanna Rathore & Riina Salo Esityksen sisältö Taustatiedot Tavoite Tutkimuksen toteutus

Lisätiedot

Mediafakta 2016 10/2015

Mediafakta 2016 10/2015 Mediafakta 2016 10/2015 Levikki, lukijamäärä ja ilmestyminen Ilmestyy 18 kertaa vuodessa. Koneviestin levikki on 31 103 kpl LT 2014 / Media Audit Finland Koneviestillä on 174 000 lukijaa KMT AL Kevät 2015

Lisätiedot

Aromi-lehti Lukijatutkimus 2019

Aromi-lehti Lukijatutkimus 2019 Aromi-lehti Lukijatutkimus 2019 Taustatietoja tutkimuksesta Tutkimuksen tavoitteet ja kohderyhmä Tutkimuksen tavoitteena on selvittää Aromi-lehden lukemista ja lukijoiden suhdetta lehteen sekä kerätä tietoa

Lisätiedot

VARIA Mielikuva- ja vaikuttavuuskysely 2012

VARIA Mielikuva- ja vaikuttavuuskysely 2012 VARIA Mielikuva- ja vaikuttavuuskysely 2012 INNOLINK RESEARCH OY TAMPELLAN ESPLANADI 2, 4.krs, 33100 TAMPERE FREDRIKINKATU 34 B 22, 00100 HELSINKI Puh. 010 633 0200 YLEISTÄ TUTKIMUKSESTA Tutkimuksen tavoitteena

Lisätiedot

3/2014. Tietoa lukijoista

3/2014. Tietoa lukijoista 3/2014 Tietoa lukijoista Kantri on Maaseudun Tulevaisuuden, Suomen 2. luetuimman päivälehden, kuukausiliite. Se on maaseudulla asuvalle ihmiselle tehty aikakauslehti. Lehti on onnistunut tehtävässään ja

Lisätiedot

Mediafakta /2017

Mediafakta /2017 Mediafakta 2017 4/2017 Levikki, lukijamäärä ja ilmestyminen Ilmestyy 18 kertaa vuodessa. Koneviestin levikki on 28 604 kpl LT 2016 / Media Audit Finland Koneviestillä on 186 000 lukijaa KMT 2016 Koneviestiä

Lisätiedot

Mediafakta /2017

Mediafakta /2017 Mediafakta 2018 10/2017 Levikki, lukijamäärä ja ilmestyminen Ilmestyy 18 kertaa vuodessa. Koneviestin levikki on 28 604 kpl LT 2016 / Media Audit Finland Koneviestillä on 171 000 lukijaa KMT S2016/K2017

Lisätiedot

Q1 Millaiseksi arvioisit Tilkkulehden nykyisen ulkoasun viimeisimmän numeron 3/2017 perusteella?

Q1 Millaiseksi arvioisit Tilkkulehden nykyisen ulkoasun viimeisimmän numeron 3/2017 perusteella? Q1 Millaiseksi arvioisit Tilkkulehden nykyisen ulkoasun viimeisimmän numeron 3/2017 perusteella? Erinomainen Hyvä Kohtalainen Huono Erinomainen Hyvä Kohtalainen Huono 36,22% 46 56,69% 72 7,09% 9 1 / 16

Lisätiedot

Sähkömaailma-lehden lukijatutkimus Toukokuu 2013 Tutkimuspäällikkö Juho Rahkonen

Sähkömaailma-lehden lukijatutkimus Toukokuu 2013 Tutkimuspäällikkö Juho Rahkonen STUL Ry. Sähkömaailma-lehden lukijatutkimus Toukokuu 2013 Tutkimuspäällikkö Juho Rahkonen Tutkimuksen toteutus Tämän tutkimuksen on tehnyt STUL Ry:n toimeksiannosta Taloustutkimus Oy. Aineisto kerättiin

Lisätiedot

Suomen Kiinteistölehti Lukijatutkimus 10/2014

Suomen Kiinteistölehti Lukijatutkimus 10/2014 Suomen Kiinteistölehti Lukijatutkimus 0/204 TNS 204 Tämän tutkimuksen tulokset on tarkoitettu vain tilaajan omaan käyttöön. Niitä ei saa lainata, luovuttaa, jälleenmyydä tai julkaista ilman tutkimusyrityksen

Lisätiedot

MaTänään otamme selvää, minkälaista sanomalehteä luemme.

MaTänään otamme selvää, minkälaista sanomalehteä luemme. MaTänään otamme selvää, minkälaista sanomalehteä luemme. Etsi lehdestä vastaukset seuraaviin kysymyksiin: a) Mikä on lehden nimi? b) Mikä on lehden ilmestymisnumero? c) Kuka on lehden päätoimittaja? d)

Lisätiedot

Asiakaskysely. Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto

Asiakaskysely. Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto 2010 Asiakaskysely Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto 1. Kyselyn toteutus ja osallistujat Porin kaupunginkirjasto tekee joka vuosi asiakaskyselyn, jolla mitataan kirjastopalvelujen laatua

Lisätiedot

BtoB-markkinoinnin tutkimus

BtoB-markkinoinnin tutkimus BtoB-markkinoinnin tutkimus Tiivistelmä tutkimustuloksista Anna-Mari West 19.6.2008 Tutkimuksen tavoitteet ja toteutus Tutkimuksen tavoitteet Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää markkinointipäättäjien

Lisätiedot

Vakkamedian nettiuutisia koskeva kysely

Vakkamedian nettiuutisia koskeva kysely 1 Vakkamedian nettiuutisia koskeva kysely Vakkamedian uutistoimintaa vajaan kymmenen vuoden ajan hoitanut Matti Jalava suunnittelee toiminnan lopettamista tämän vuoden aikana. Lauantaina 26.2.2005 Vakkamedian

Lisätiedot

Asiakkaiden työpajat. 2. työpaja Minä päätöksentekijänä Miten teen päätöksiä arjessa ja elämässä? Mitä toivon tulevaisuudelta?

Asiakkaiden työpajat. 2. työpaja Minä päätöksentekijänä Miten teen päätöksiä arjessa ja elämässä? Mitä toivon tulevaisuudelta? Asiakkaiden työpajat 1. työpaja 11.9.2018 Minun elämäni nyt Miksi oman äänen kuuluminen on tärkeää? Miten elämäni sujuu nyt? 2. työpaja 18.9.2108 Minä päätöksentekijänä Miten teen päätöksiä arjessa ja

Lisätiedot

Suomalaisista 46 % on käynyt viimeisen vuoden aikana teatterissa, baletissa tai oopperassa vähintään yhden kerran. Määrä on pysynyt lähes samana viime tutkimuskertaan (v. 2004) verrattuna. Teatterissa

Lisätiedot

Golf Digest lukijatutkimus

Golf Digest lukijatutkimus Golf Digest Golf Digest lukijatutkimus Toteutettu web-kyselynä toukokuussa 8 Vastaajat ovat Golf Digest lehden tilaajia ja lukijoita Vastaajia n = 479 Lehden jutut luetaan tarkkaan Luen lehden jutut Vastaajista

Lisätiedot

Kainuulainen mediayhtiö. Suomalainen Lehtipaino SLP Jakelu SLP Kustannus - Yhteensä noin 14o työntekijää

Kainuulainen mediayhtiö. Suomalainen Lehtipaino SLP Jakelu SLP Kustannus - Yhteensä noin 14o työntekijää Näin me sen teimme! Eli miten yli sata oppilasta, kourallinen opettajia ja viisi kainuulaiskoulua toteuttivat MUSTAA VALKOISELLA liitelehden. Lehti jaettiin neljän kainuulaislehden välissä 30 500 talouteen.

Lisätiedot

Uutiskirjeiden palautekyselyn rapotti 2014

Uutiskirjeiden palautekyselyn rapotti 2014 Uutiskirjeiden palautekyselyn rapotti 2014, Uutisia maailmalta sekä Kirjaston ja tietopalvelun uutisia L A S T E N S U O J E L U N K E S K U S L I I T T O C E N T R A L F Ö R B U N D E T F Ö R B A R N

Lisätiedot

Ark - Arkkitehti-lehden lukijatutkimus Suomen Arkkitehtiliitto SAFA

Ark - Arkkitehti-lehden lukijatutkimus Suomen Arkkitehtiliitto SAFA Ark - Arkkitehti-lehden lukijatutkimus 2015 Suomen Arkkitehtiliitto SAFA Tutkimuksen toteutus Arkkitehti-lehti lukijatutkimus 2015 Tiedonkeruun ajankohta: 16.9-9.10.2015 Kohderyhmä & vastaajarekisteri:

Lisätiedot

ESLUn viestinnän seuraseminaari 21.9.2013 Viking Grace. Lauri Nurmi, urheilutoimituksen esimies

ESLUn viestinnän seuraseminaari 21.9.2013 Viking Grace. Lauri Nurmi, urheilutoimituksen esimies ESLUn viestinnän seuraseminaari 21.9.2013 Viking Grace Lauri Nurmi, urheilutoimituksen esimies Sanomalehti onnistuu, jos sen levikkialueen urheilu- ja liikuntaväki pitää paikallista urheilujulkisuutta

Lisätiedot

Tilitoimistojen Asiakkuudet helmikuu 2012

Tilitoimistojen Asiakkuudet helmikuu 2012 Tilitoimistojen Asiakkuudet helmikuu 2012 Raportin kohderyhmä: Yrityspalvelu Pirjo Lundeqvist Oy Vastaajia yhteensä: 19 1 Raportin lukuohjeet - Raportin alussa näytetään tää indeksit: it Indeksi tarkoittaa

Lisätiedot

Koulumaailman tehtäväpaketti. alakoululaisille

Koulumaailman tehtäväpaketti. alakoululaisille Koulumaailman tehtäväpaketti alakoululaisille TEHTÄVÄ 1 Miltä sanomalehti tuntuu? Tuleeko kotiisi sanomalehti? Mihin se laitetaan lukemisen jälkeen? 1 Kuinka monta sivua tämän päivän lehdessä on? 2 Miltä

Lisätiedot

Mediafakta 2012 11/2012

Mediafakta 2012 11/2012 Mediafakta 2012 11/2012 Levikki ja lukijamäärä Koneviestin levikki on 32 266 kpl LT 2011 / Levikintarkastus Oy Koneviestillä on 193 000 lukijaa KMT Lukija S2011/K2012 2 Yleistä tilaajista Yrittäjiä 69

Lisätiedot

Kyselyn tuloksia. Kysely Europassin käyttäjille

Kyselyn tuloksia. Kysely Europassin käyttäjille Kysely Europassin käyttäjille Kyselyn tuloksia Kyselyllä haluttiin tietoa Europass-fi nettisivustolla kävijöistä: siitä, miten vastaajat käyttävät Europassia, mitä mieltä he ovat Europassista ja Europassin

Lisätiedot

Mediafakta /2018

Mediafakta /2018 Mediafakta 2018 4/2018 Levikki, lukijamäärä ja ilmestyminen Ilmestyy 18 kertaa vuodessa Koneviestin levikki on 28 604 kpl (LT 2016 / Media Audit Finland) Koneviestillä on 154 000 lukijaa (KMT 2017) Koneviestiä

Lisätiedot

Lauri Nurmi, urheilutoimituksen esimies

Lauri Nurmi, urheilutoimituksen esimies Lauri Nurmi, urheilutoimituksen esimies Sanomalehti onnistuu, jos sen levikkialueen urheilu- ja liikuntaväki pitää paikallista urheilujulkisuutta tärkeänä ja haluaa osallistua sen tuottamiseen ja ylläpitää

Lisätiedot

Otsikko RESERVILÄISLIITTO JÄRJESTÖKUVATUTKIMUS 2008

Otsikko RESERVILÄISLIITTO JÄRJESTÖKUVATUTKIMUS 2008 Otsikko RESERVILÄISLIITTO JÄRJESTÖKUVATUTKIMUS 2008 Otsikko Tutkimuksen tavoitteena oli kartoittaa kuvaa Reserviläisliitosta, sekä jäsenten että ulkopuolisten silmin Esim. mitä toimintaa jäsenet pitävät

Lisätiedot

Mediafakta /2019

Mediafakta /2019 Mediafakta 2019 3/2019 Levikki, lukijamäärä ja ilmestyminen Ilmestyy 18 kertaa vuodessa Koneviestin levikki on 28 604 kpl (LT 2016 / Media Audit Finland) Koneviestillä on 163 000 lukijaa (KMT 2018) Koneviestiä

Lisätiedot

Silmänliike kertoo totuuden. Otavamedian asiakastilaisuuden esitys Musiikkitalossa 29.10.2013 Tiivistelmä Mikko Puosi

Silmänliike kertoo totuuden. Otavamedian asiakastilaisuuden esitys Musiikkitalossa 29.10.2013 Tiivistelmä Mikko Puosi Silmänliike kertoo totuuden Otavamedian asiakastilaisuuden esitys Musiikkitalossa 29.10.2013 Tiivistelmä Mikko Puosi Silmänliiketutkimus Ruudulla, lukulaitteella tai älypuhelimella näytetään tutkittava

Lisätiedot

KESKEISIÄ TULOKSIA JA TUTKIJAN NÄKEMYKSIÄ

KESKEISIÄ TULOKSIA JA TUTKIJAN NÄKEMYKSIÄ KESKEISIÄ TULOKSIA JA TUTKIJAN NÄKEMYKSIÄ Lukijatutkimuksen toteutus Yliopisto-lehden lukijatutkimus toteutettiin kirjekyselyn ja sähköisen web-kyselyn yhdistelmänä huhtikuussa 2014. Kyselyn kohderyhmiä

Lisätiedot

Kaikkia uutisia ei todellakaan tule luettua, mutta jos otsikko antaa kipinää vaikkapa autopuolen sopimuksista, niin luen silloin koko uutisen...

Kaikkia uutisia ei todellakaan tule luettua, mutta jos otsikko antaa kipinää vaikkapa autopuolen sopimuksista, niin luen silloin koko uutisen... 1) Luetko uutiskirjettä? 1. aina 66,3 % 2. useimmiten 28,2 % 3. joskus 3,9 % 4. harvemmin 1 % 5. en juuri koskaan 0,6% 2) Miten tarkoin luet läpi uutiskirjeen artikkelit? 1. Luen aina kaikki uutiset 19,4

Lisätiedot

Lisäksi vastaajat saivat antaa vapaamuotoisesti muutos- ja kehitysehdotuksia ja muuta palautetta SOS-lapsikylille ja SOS-Lapsikylän nuorisokodille.

Lisäksi vastaajat saivat antaa vapaamuotoisesti muutos- ja kehitysehdotuksia ja muuta palautetta SOS-lapsikylille ja SOS-Lapsikylän nuorisokodille. 27.3.2014 YHTEENVETO ASIAKASPALAUTTEESTA SOS-Lapsikyliin ja nuorisokotiin sijoitettujen läheiset 1. Kyselyn taustaa Kirjallinen palautekysely SOS-lapsikyliin ja SOS-Lapsikylän nuorisokotiin sijoitettujen

Lisätiedot

Helsingin Sanomat. Työpaikkamedia, jota luetaan ja arvostetaan

Helsingin Sanomat. Työpaikkamedia, jota luetaan ja arvostetaan Helsingin Sanomat Työpaikkamedia, jota luetaan ja arvostetaan Pohjoismaiden suurin painettu sanomalehti tavoittaa päivittäin 742 000 ja viikoittain yli miljoona lukijaa. Laatujournalismin edelläkävijä,

Lisätiedot

YKSITYISTEN TIEISÄNNÖINTIPALVEUJEN TARVE PUUMALAN JA RISTIINAN TIEKUNTIEN KESKUUDESSA

YKSITYISTEN TIEISÄNNÖINTIPALVEUJEN TARVE PUUMALAN JA RISTIINAN TIEKUNTIEN KESKUUDESSA YKSITYISTEN TIEISÄNNÖINTIPALVEUJEN TARVE PUUMALAN JA RISTIINAN TIEKUNTIEN KESKUUDESSA Yhteenveto Lähes kaikki vastanneet tiekunnat eivät ole käyttäneet aikaisemmin yksityisiä tieisännöintipalveluja. Vastaajat

Lisätiedot

ProCountor-asiakastyytyväisyyskysely, syksy 2008

ProCountor-asiakastyytyväisyyskysely, syksy 2008 Sivu 1(8) ProCountor-asiakastyytyväisyyskysely, syksy 2008 ProCountor tutki syyskuun alussa asiakkaittensa tyytyväisyyttä ProCountor-ohjelmistoon sekä Helpdesk-palveluun. Asiakaskyselyyn vastasi 179 käyttäjää.

Lisätiedot

Tekijänoikeus Tekijänoikeusbarometri_ttu&ple

Tekijänoikeus Tekijänoikeusbarometri_ttu&ple Tekijänoikeus Suomalaiset pitävät tekijänoikeuksia tärkeänä asiana Vastaajia pyydettiin kertomaan, mitä mieltä he ovat tekijänoikeuksista. Haastatelluille esitettiin kolme kuvailevaa sanaparia: tärkeä

Lisätiedot

1. Johdanto. 2. Kirjaston käyttö

1. Johdanto. 2. Kirjaston käyttö 1. Johdanto Porin kaupunginkirjaston asiakastyytyväisyyttä mittaava kysely toteutettiin vuonna 2006 ensimmäisen kerran Internetin kautta. Kyselylomake oli kirjaston verkkosivuilla kahden viikon ajan 4.12.-18.12.

Lisätiedot

Etelä-Suomen Kärppäfanien jäsentutkimus 2011

Etelä-Suomen Kärppäfanien jäsentutkimus 2011 Jäsenkysely 2011 Etelä-Suomen Kärppäfanien jäsentutkimus 2011 Kyselyn tausta, toteutus ja edustavuus Kysely toteutettiin sähköpostilla tehtynä kokonaistutkimuksena 8.-23.8.2011, niille jäsenille, jotka

Lisätiedot

Vastaa kysymyksiin: Kuka teki / kenelle tapahtui? Mitä tapahtui? Missä tapahtui? Milloin tapahtui? Mahdollisesti myös: Miten? Miksi?

Vastaa kysymyksiin: Kuka teki / kenelle tapahtui? Mitä tapahtui? Missä tapahtui? Milloin tapahtui? Mahdollisesti myös: Miten? Miksi? Uutinen Vastaa kysymyksiin: Kuka teki / kenelle tapahtui? Mitä tapahtui? Missä tapahtui? Milloin tapahtui? Mahdollisesti myös: Miten? Miksi? 16.3.2013 Copyright Thorleif Johansson 2 Myyntimalli Kuva myy

Lisätiedot

Seuraavat kysymykset koskevat itse asiakasta. Mikäli olet omainen/läheinen, vastaa kysymyksiin asiakkaan näkökulmasta.

Seuraavat kysymykset koskevat itse asiakasta. Mikäli olet omainen/läheinen, vastaa kysymyksiin asiakkaan näkökulmasta. Vammaispalvelun asiakastyytyväisyyskysely Vammaispalvelun ensimmäinen asiakastyytyväisyyskysely tehtiin syksyllä 2015. Tyytyväisyyskysely lähetettiin kaikille asiakkaille, joille oli tehty palvelupäätös

Lisätiedot

Asiakaskysely 2011. Olemme toimineet FINASin kanssa yhteistyössä. KAIKKI VASTAAJAT Vastaajia yhteensä: 182 (61%) Sähköpostikutsujen määrä: 298

Asiakaskysely 2011. Olemme toimineet FINASin kanssa yhteistyössä. KAIKKI VASTAAJAT Vastaajia yhteensä: 182 (61%) Sähköpostikutsujen määrä: 298 Asiakaskysely 2011 FINAS-akkreditointipalvelun asiakastyytyväisyyskysely toteutettiin marras-joulukuussa 2011. Kysely lähetettiin sähköisenä kaikille FINASin asiakkaille. Kyselyyn saatiin yhteensä 182

Lisätiedot

TAL-IT2015 Tilitoimistojen ohjelmistot

TAL-IT2015 Tilitoimistojen ohjelmistot TAL-IT2015 Tilitoimistojen ohjelmistot TAL-IT2015 TILITOIMISTOJEN OHJELMISTOT KYSELY TILITOIMISTOAMMATTILAISILLE HEIDÄN KOKEMUKSISTAAN TALOUSHALLINNON OHJELMISTOISTA Taloushallintoliitto halusi selvittää

Lisätiedot

Palautteen antajat oppilaitoksittain. Pohjanlinna PSAI Yhteislyseo

Palautteen antajat oppilaitoksittain. Pohjanlinna PSAI Yhteislyseo Rajattoman koululaiskonsertin palautteet 23.3.2009 2(47) Palautteen antajat oppilaitoksittain 134 136 68 Pohjanlinna PSAI Yhteislyseo yhteensä 338 oppilasta 8,2 % 10,3 % Rajattoman koululaiskonsertin palautteet

Lisätiedot

YHTEISKUNNALLINEN YRITTÄJYYS MAASEUDULLA UUSIA TUULIA PALVELUTUOTANTOON?

YHTEISKUNNALLINEN YRITTÄJYYS MAASEUDULLA UUSIA TUULIA PALVELUTUOTANTOON? YHTEISKUNNALLINEN YRITTÄJYYS MAASEUDULLA UUSIA TUULIA PALVELUTUOTANTOON? Kysely Etelä-Pohjanmaan vapaa-ajan asukkaille Ruralia-instituutti 2018 1 OSA 5: JOHTOPÄÄTÖKSET Ruralia-instituutti 2018 2 JOHTOPÄÄTÖKSET

Lisätiedot

Nurmeksen kaupungin www-sivujen käyttäjäkysely 2015

Nurmeksen kaupungin www-sivujen käyttäjäkysely 2015 1 (8) Nurmeksen kaupungin www-sivujen käyttäjäkysely 2015 1. Kuinka usein käyt kaupunkimme www-sivuilla? 2. Mitä kautta päädyit verkkosivuillemme? 2 (8) Avoimet vastaukset: Toisella sivulla sijaitsevan

Lisätiedot

SINKUT LOMALLA: Joka neljäs sinkku lähtisi sokkotreffilomalle tuntemattoman kanssa

SINKUT LOMALLA: Joka neljäs sinkku lähtisi sokkotreffilomalle tuntemattoman kanssa Veikkaus toteutti matka-aiheisen kyselytutkimuksen ajalla 7.4. 15.4.2016 Kyselyyn vastasi 1 033 henkilöä Veikkauksen 1,8 miljoonasta kanta-asiakkaasta Yli tuhat asiakasta on kattava otos Veikkauksen kanta-asiakkaista.

Lisätiedot

Opiskelukysely Perustutkintokoulutus Vastaajia / Eliisa Kuorikoski Opiskelukyselyn tulokset perustutkintokoulutus

Opiskelukysely Perustutkintokoulutus Vastaajia / Eliisa Kuorikoski Opiskelukyselyn tulokset perustutkintokoulutus Opiskelukysely 2017 Perustutkintokoulutus Vastaajia 265 Opiskelukysely 2017 Opiskelukyselyn kohderyhmänä olivat perustutkinto-opiskelijat, jotka ovat aloittaneet nykyiset opintonsa 2015-2016. Kysely oli

Lisätiedot

Lions-toiminnan julkisuuskuvatutkimus

Lions-toiminnan julkisuuskuvatutkimus Lions Clubs International MD 107 Finland Lions-toiminnan julkisuuskuvatutkimus Yhteenveto Thorleif Johansson Suomen Lions-liitto ry Viestintäjohtaja Tutkimuksen tarkoitus oli selvittää miten hyvin suomalaiset

Lisätiedot

VIESTINNÄN AMMATTILAISET Julkisen alan tiedottajat ry (JAT)

VIESTINNÄN AMMATTILAISET Julkisen alan tiedottajat ry (JAT) VIESTINNÄN AMMATTILAISET 01 Julkisen alan tiedottajat ry (JAT) Julkisen alan tiedottajat ry (JAT) omat kysymykset Mitä sinulle tulee Julkisen alan tiedottajat JAT ry:stä ensimmäisenä mieleen? AVOIN Sanatarkat

Lisätiedot

Asiakastyytyväisyys kohdallaan

Asiakastyytyväisyys kohdallaan Asiakastyytyväisyys kohdallaan 94 % asiakkaista suosittelee Maestroa Syksyllä 2012 teimme laajan asiakastyytyväisyyskyselyn ja selvitimme asiakkaidemme näkemyksiään Maestron myynnistä, asiakaspalvelusta

Lisätiedot

Tutkimus ajokorttiseuraamusjärjestelm. rjestelmästä. Kesäkuu TNS Gallup Oy 2007 / AKE ajokorttiseuraamusjärjestelmä (proj.

Tutkimus ajokorttiseuraamusjärjestelm. rjestelmästä. Kesäkuu TNS Gallup Oy 2007 / AKE ajokorttiseuraamusjärjestelmä (proj. Tutkimus ajokorttiseuraamusjärjestelm rjestelmästä Kesäkuu 2007 1 Tutkimuksen tausta ja toteutus Tutkimuksessa selvitettiin ajokorttiseuraamusjärjestelmän tunnettuutta ajokortin haltijoiden keskuudessa

Lisätiedot

lehtipajaan! Oppilaan aineisto

lehtipajaan! Oppilaan aineisto Tervetuloa lehtipajaan! Oppilaan aineisto OSA 1: Tietoa sanomalehdestä Mikä on lehtipaja? Tässä lehtipajassa opit tekemään uutisia Luokkanne on Aamulehti junior -lehden toimitus it Saat oman ammatin ja

Lisätiedot

Raportointi: Vuoden 2015 tulokset

Raportointi: Vuoden 2015 tulokset Posti-ja logistiikka-alan unioni PAU ry JÄSENTUTKIMUS 2015/Yhteenvetoraportti 13.4.2015 Raportointi: Vuoden 2015 tulokset Jäsentutkimus Tutkimusprosessi ja rakenne Jäsentyytyväisyystutkimuksessa vastaajaa

Lisätiedot

Sompio lehden Lukijatutkimus 2012

Sompio lehden Lukijatutkimus 2012 Sompio lehden Lukijatutkimus 1 Syys-lokakuu 1 Tiivistelmä Kokonaisuutena Sompio lehti saa erinomaiset tulokset. Tulokset ovat erinomaisia myös, kun niitä verrataan yleisesti sanomalehtimarkkinoiden tuloksiin.

Lisätiedot

Kuntaliiton asiakaskysely 2012

Kuntaliiton asiakaskysely 2012 Kuntaliiton asiakaskysely 2012 Tuloksia vuoden 2012 kyselystä ja vertailutietoa vuoden 2011 kyselyn tuloksista Marraskuu 2011 tutkimuspäällikkö Marianne Pekola-Sjöblom KUNTALIITON ASIAKASKYSELY 2012 KENELLE?

Lisätiedot

HUOMAUTUS LUKIJALLE: Tässä on esitelty kaikkien aineiden palaute. Kysymyksestä 1. ilmenee mitä aineita oppilas on kurssilla lukenut.

HUOMAUTUS LUKIJALLE: Tässä on esitelty kaikkien aineiden palaute. Kysymyksestä 1. ilmenee mitä aineita oppilas on kurssilla lukenut. Kurssipalaute HUOMAUTUS LUKIJALLE: Tässä on esitelty kaikkien aineiden palaute. Kysymyksestä 1. ilmenee mitä aineita oppilas on kurssilla lukenut. OPPILAS 1 Vastaa seuraaviin kysymyksiin asteikolla 1 5.

Lisätiedot

Sisäänotettavien opiskelijoiden määrä tulisi suhteuttaa työmarkkinoiden tarpeiden mukaan

Sisäänotettavien opiskelijoiden määrä tulisi suhteuttaa työmarkkinoiden tarpeiden mukaan Sisäänotettavien opiskelijoiden määrä tulisi suhteuttaa työmarkkinoiden tarpeiden mukaan Monet vastavalmistuneista hakeutuvat jatko-opintoihin Studentumin tutkimus nuorten hakeutumisesta koulutukseen keväällä

Lisätiedot

Hankerekisterin käyttäjäkysely 2015

Hankerekisterin käyttäjäkysely 2015 Hankerekisterin käyttäjäkysely 2015 1 Yleensä kyselystä Kyselyssä selvitettiin vastaajien mielipiteitä hankerekisterin käytöstä sekä siihen liitetyistä visualisoinneista Se oli auki 3.12.-18.12.2015 Vastaajia

Lisätiedot

Valtaosa 67% viljelijöistä on jatkamassa ennallaan. Toiminnan laajentamista suunnittelee 16% viljelijöistä.

Valtaosa 67% viljelijöistä on jatkamassa ennallaan. Toiminnan laajentamista suunnittelee 16% viljelijöistä. MTK TERVO-VESANTO JÄSENKYSELY 2009 Yleistä kyselyn toteutuksesta MTK Tervo-Vesanto ry:n jäsenkysely toteutettiin 12.4.-5.5.2009 välisenä aikana. Kysely oli internet-kysely. Kyselystä tiedotettiin jäseniä

Lisätiedot

Ajankäyttötutkimuksen satoa eli miten saan ystäviä, menestystä ja hyvän arvosanan tietojenkäsittelyteorian perusteista

Ajankäyttötutkimuksen satoa eli miten saan ystäviä, menestystä ja hyvän arvosanan tietojenkäsittelyteorian perusteista Ajankäyttötutkimuksen satoa eli miten saan ystäviä, menestystä ja hyvän arvosanan tietojenkäsittelyteorian perusteista Harri Haanpää 18. kesäkuuta 2004 Tietojenkäsittelyteorian perusteiden kevään 2004

Lisätiedot

-ohjelman vaikuttavuus Seurantatutkimuksen ALUSTAVIA TULOKSIA Lukuinto-pilottikoulujen oppilaiden kyselyiden vertailun perusteella

-ohjelman vaikuttavuus Seurantatutkimuksen ALUSTAVIA TULOKSIA Lukuinto-pilottikoulujen oppilaiden kyselyiden vertailun perusteella -ohjelman vaikuttavuus Seurantatutkimuksen ALUSTAVIA TULOKSIA Lukuinto-pilottikoulujen oppilaiden kyselyiden vertailun perusteella Annette Ukkola Oulun yliopisto Tuloksista - lähteenä kolme eri kyselyä

Lisätiedot

SAM Ammatti- ja järjestölehtitutkimus 2004-2005 Lehtikohtaisten tutkimusten yhteenveto

SAM Ammatti- ja järjestölehtitutkimus 2004-2005 Lehtikohtaisten tutkimusten yhteenveto SAM Ammatti- ja järjestölehtitutkimus 2004-2005 Lehtikohtaisten tutkimusten yhteenveto 9.11.2005 Riitta Siikaranta ja Annika Fock 1 Suomen laajin perusselvitys Suomessa ilmestyy noin 2000 ammatti- ja järjestölehteä

Lisätiedot

JÄSENTUTKIMUS 2014 VCC Jari Rytkönen PRC Thorleif Johansson

JÄSENTUTKIMUS 2014 VCC Jari Rytkönen PRC Thorleif Johansson JÄSENTUTKIMUS 214 VCC Jari Rytkönen PRC Thorleif Johansson Jäsenkyselyn lähettäminen Kysely lähetettiin 14.1.214 LION-viestinä 19.863 vastaanottajalle Uudelleen muistutuksena LION-viestin yhteydessä 1.11.214

Lisätiedot

Ma Tänään tutustumme sanomalehteen ja sen eri osastoihin.

Ma Tänään tutustumme sanomalehteen ja sen eri osastoihin. Ma Tänään tutustumme sanomalehteen ja sen eri osastoihin. 3. 4. Mitä sanomalehteä luet? Etsi lehdestä seuraavat perustiedot: a) lehden nimi b) ilmestymisnumero c) irtonumeron hinta d) päätoimittaja e)

Lisätiedot

Tiedotetta tekemään. Tarja Chydenius Anna Perttilä

Tiedotetta tekemään. Tarja Chydenius Anna Perttilä Tiedotetta tekemään Tarja Chydenius Anna Perttilä Tiedotetta tekemään 1 Tavoite 2 Kohderyhmä 3 Uutiskriteerejä 4 Sisältö 4.1 Asia 4.2 Sisällönrakenne 4.3 Otsikko 4.4 Sisällön kieli 7 Tiedotteen muoto 7

Lisätiedot

Asiakaskysely 2014 Kanavagolf Vääksy Oy 25.11.2014

Asiakaskysely 2014 Kanavagolf Vääksy Oy 25.11.2014 Asiakaskysely 2014 Kanavagolf Vääksy Oy 1 Yhteenveto Kanavagolf Vääksy Oy:n asiakaskysely järjestettiin sähköisenä kyselynä 29.10.- 9.11.2014 välisenä aikana. Kyselyyn saatiin määräaikaan mennessä 103

Lisätiedot

Varjomaailma sarjakuvan ja verkkosivuston vastaanotto. Tuuli Erkko Varjomaailma hankkeen loppuseminaari 12.5.2008

Varjomaailma sarjakuvan ja verkkosivuston vastaanotto. Tuuli Erkko Varjomaailma hankkeen loppuseminaari 12.5.2008 Varjomaailma sarjakuvan ja verkkosivuston vastaanotto Tuuli Erkko Varjomaailma hankkeen loppuseminaari 12.5.2008 Varjomaailma sarjakuva Sarjakuvaa jaettiin 70 000 kappaletta yli 1000 kouluun, koko Suomen

Lisätiedot

Arkkitehtiuutiset - lukijatutkimus Suomen Arkkitehtiliitto SAFA

Arkkitehtiuutiset - lukijatutkimus Suomen Arkkitehtiliitto SAFA Arkkitehtiuutiset - lukijatutkimus 2015 Suomen Arkkitehtiliitto SAFA Tutkimuksen toteutus Arkkitehtiuutiset lukijatutkimus 2015 Tiedonkeruun ajankohta: 29.9-16.10.2015 Kohderyhmä & vastaajarekisteri: Arkkitehtiuutiset

Lisätiedot

Evento-lehti lukijatutkimus 2012

Evento-lehti lukijatutkimus 2012 Evento-lehti lukijatutkimus 2012 Eventon lukijatukimus suoritettiin Webropol-työkalulla. Tutkimukseen kutsuttiin osallistumaan sähköpostilla. Viesti lähetettiin yli 8.000 henkilölle. Vastaajat olivat saaneet

Lisätiedot

ProCountorin asiakastyytyväisyyskysely 2009

ProCountorin asiakastyytyväisyyskysely 2009 Sivu 1(9) ProCountorin asiakastyytyväisyyskysely 2009 Asiakkaat tyytyväisiä palveluun ProCountorin vuosittaiseen asiakastyytyväisyyskyselyyn vastasi tänä vuonna ennätykselliset 561 vastaajaa (179 vastaajaa

Lisätiedot

TOIVEET, ODOTUKSET JA KOKEMUKSET ELÄKEPÄIVISTÄ

TOIVEET, ODOTUKSET JA KOKEMUKSET ELÄKEPÄIVISTÄ TOIVEET, ODOTUKSET JA KOKEMUKSET ELÄKEPÄIVISTÄ Hopeakirstu-projekti hyvinvoinnin edistäjänä Marja-Leena Heikkilä Opinnäytetyö Hyvinvointipalvelut Geronomikoulutus 2018 Opinnäytetyön tarkoitus ja tavoite

Lisätiedot

Matkatoimistokysely Venäjällä

Matkatoimistokysely Venäjällä Tutkimuksilla tuloksiin Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy Matkatoimistokysely Venäjällä marraskuu 2007 Laserkatu 6 :: FIN-53850 LAPPEENRANTA :: tel. +358 5 624 3190 :: fax +358 5 412 0949 :: info@takoy.fi

Lisätiedot

Sanomalehtien Liitto

Sanomalehtien Liitto 12.6.2019 Sanomalehtien Liitto Mediakasvatuksen asema perusopetuksessa Terhi Hyvönen, Emilia Valtola & Kati Valta TIIVISTELMÄ Mediakasvatuksen tärkeys Kuinka tärkeänä näet mediakasvatuksen? Erittäin tärkeänä

Lisätiedot

Mikään ei ole niin vanha kuin eilinen uutinen Copyright Thorleif Johansson 2

Mikään ei ole niin vanha kuin eilinen uutinen Copyright Thorleif Johansson 2 Uutinen Mikään ei ole niin vanha kuin eilinen uutinen 21.1.2015 Copyright Thorleif Johansson 2 21.1.2015 Copyright Thorleif Johansson 3 21.1.2015 Copyright Thorleif Johansson 4 Uutinen Vastaa kysymyksiin:

Lisätiedot

Pohjankyrö-lehti Lukijatutkimus 2007

Pohjankyrö-lehti Lukijatutkimus 2007 Pohjankyrö-lehti Lukijatutkimus 2007 Tutkimuksen sisältö Lehtien lukijapeitot Lehtien lukemistarkkuus Lehtien lukemisajankohta Lehtien lukemiskerrat Lehtien säilyttäminen Parhaat tietolähteet Tiedotusvälineille

Lisätiedot

Jytyn Keneen sinä luotat-kampanjakyselyn tuloksia, lokakuu 2013

Jytyn Keneen sinä luotat-kampanjakyselyn tuloksia, lokakuu 2013 Jytyn Keneen sinä luotat-kampanjakyselyn tuloksia, lokakuu 2013 Toteutimme syyskuussa 2013 jäsenillemme kyselyn liittyen mm. työhyvinvointiin, ajankohtaisiin työmarkkina-asioihin sekä luottamusmiestoimintaan.

Lisätiedot

Tervetuloa selkoryhmään!

Tervetuloa selkoryhmään! Tervetuloa selkoryhmään! SELKOESITE 1 Jutteletko mielelläsi erilaisista asioista? Haluatko saada tietoa maailman tapahtumista selkokielellä? Haluatko sanoa mielipiteesi, mutta et aina uskalla? Tuntuuko

Lisätiedot

Ad Impact Survey Aurinkomatkat hs.fi & is.fi

Ad Impact Survey Aurinkomatkat hs.fi & is.fi Ad Impact Survey Aurinkomatkat hs.fi & is.fi 13.11.-10.12.2017 Tutkimuksen toteutus Tutkimuksessa selvitettiin mainonnan tehoa sekä vaikutusta mainostettavaan tuotteeseen, palveluun tai brändiin. Tutkimus

Lisätiedot

Lastenkirjastotyö ammattina - Kyselytutkimus Etelä-Savon kirjastoihin

Lastenkirjastotyö ammattina - Kyselytutkimus Etelä-Savon kirjastoihin Lastenkirjastotyö ammattina - Kyselytutkimus Etelä-Savon kirjastoihin ANU LAUKKANEN TOENPERÄN KIRJASTO/ JUVAN KIRJASTO Pohjaa opinnäytetyön toteuttamiselle theseus.fi --> Oulun ammattikorkeakoulu --> Kirjasto-

Lisätiedot

Omakotitalon lämmitysremonttitutkimus. Syyskuu 2017

Omakotitalon lämmitysremonttitutkimus. Syyskuu 2017 Omakotitalon lämmitysremonttitutkimus Syyskuu Tutkimuksen taustatiedot 10 monivalintakysymystä 1. Asuinalue, 2. talon ikä, 3. nykyinen lämmönjakotapa, 4. Toivottavin lämmönjakotapa, 5. remontin teettämisaikeet,

Lisätiedot

Seurakuntien tunnettuuskysely 2018: Oulu. Kirkon tutkimuskeskus

Seurakuntien tunnettuuskysely 2018: Oulu. Kirkon tutkimuskeskus Seurakuntien tunnettuuskysely 2018: Oulu 1 Tietoa vastaajista 36% 3 16% 16% 1 1 16% mies nainen 1 20% Yhteensä 50% 50% 0% 20% 40% 60% 80% 100% 2 K4. Millainen Oulun seurakunnat on? Mainitse yksi adjektiivi

Lisätiedot

Vastaus Lukumäärä Prosentti 20% 40% 60% 80% 100% Vastaus Lukumäärä Prosentti 20% 40% 60% 80% 100% Vastaus Lukumäärä Prosentti 20% 40% 60% 80% 100%

Vastaus Lukumäärä Prosentti 20% 40% 60% 80% 100% Vastaus Lukumäärä Prosentti 20% 40% 60% 80% 100% Vastaus Lukumäärä Prosentti 20% 40% 60% 80% 100% Blogit kunniaan 2008 -kysely Yhteenvetoraportti N=1049 Julkaistu: 28.4.2008 Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat Kuinka usein luet blogeja? 1. En koskaan 57 5,43% 2. Harvemmin kuin kerran viikossa 135 12,87%

Lisätiedot

Aromi- leh* Lukijatutkimus 2015

Aromi- leh* Lukijatutkimus 2015 Aromi- leh* Lukijatutkimus 2015 Taustatietoja tutkimuksesta Tutkimuksen tavoi4eet ja kohderyhmä Tutkimuksen tavoi4eena on selvi4ää Aromi- lehden lukemista ja lukijoiden suhde4a lehteen sekä kerätä

Lisätiedot

Kursseille on vaikea päästä (erilaiset rajoitukset ja pääsyvaatimukset) 23 % 24 % 25 % 29 % 29 % 27 % 34 % 30 % 32 %

Kursseille on vaikea päästä (erilaiset rajoitukset ja pääsyvaatimukset) 23 % 24 % 25 % 29 % 29 % 27 % 34 % 30 % 32 % Opintojen sujuvuus Kursseille on vaikea päästä (erilaiset rajoitukset ja pääsyvaatimukset) 2 2 1 2 2 2 2 2 1 0 % 40 % 60 % 80 % 100 % Vastaajista noin joka viidennellä on ollut ongelmia kursseille pääsemisestä

Lisätiedot

Vastausten määrä: 87 Tulostettu :39:44

Vastausten määrä: 87 Tulostettu :39:44 Vastausten määrä: 87 Tulostettu 30.4.2015 8:39:44 Poiminta Koulu = 12 (Riihikallion koulu) Taustatiedot Koulu Riihikallion koulu 87 100% Vastausten määrä: 87 Yleistä 1. Koulun jokapäiväinen toiminta on

Lisätiedot

Mielekkäät työtehtävät houkuttelevat harjoittelijoita!

Mielekkäät työtehtävät houkuttelevat harjoittelijoita! Mielekkäät työtehtävät houkuttelevat harjoittelijoita! Vuoden 2013 aikana 359 Turun yliopiston opiskelijaa suoritti yliopiston rahallisesti tukeman harjoittelun. Sekä harjoittelun suorittaneilta opiskelijoilta

Lisätiedot

RAISION TERVEYSKESKUKSEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET

RAISION TERVEYSKESKUKSEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET 1 RAISION TERVEYSKESKUKSEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET Asiakastyytyväisyyden keskeiset osatekijät ovat palvelun laatua koskevat odotukset, mielikuvat organisaatiosta ja henkilökohtaiset palvelukokemukset.

Lisätiedot

Suomen Vuokranantajien jäsenkysely 2012 Yhteenvetoraportti, N=845, Julkaistu: 12.12.2012. Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat

Suomen Vuokranantajien jäsenkysely 2012 Yhteenvetoraportti, N=845, Julkaistu: 12.12.2012. Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat Suomen Vuokranantajien jäsenkysely 2012 Yhteenvetoraportti, N=845, Julkaistu: 12.12.2012 Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat 1. Sukupuoli 1. Nainen 415 49,11% 2. Mies 430 50,89% 2. Ikä 1. alle 30 19 2,25%

Lisätiedot

Sanomalehtiviikko. Sanomalehtiviikon 2014 tehtäväehdotuksia

Sanomalehtiviikko. Sanomalehtiviikon 2014 tehtäväehdotuksia Sanomalehtiviikko Sanomalehtiviikon 2014 tehtäväehdotuksia Esiopetukseen, 3. 7.2.2014 ala- ja yläkouluun sekä lukioon ja ammatilliseen oppilaitokseen Sanomalehtiviikko: esiopetus Vastatkaa vuoronperään

Lisätiedot

Päivähoidon asiakastyytyväisyyskyselyn vastaukset 2015

Päivähoidon asiakastyytyväisyyskyselyn vastaukset 2015 Päivähoidon asiakastyytyväisyyskyselyn vastaukset 15 Kiitoksia vastanneille! Käymme työntekijöiden kanssa tulokset lävitse ja parannamme sitä kautta lapsen päiväkotielämän arkea. Asiakastyytyväisyyskyselyn

Lisätiedot

Akavan kirkollisten jäsenkysely 2010: Yhä useampi toivoo naista piispaksi

Akavan kirkollisten jäsenkysely 2010: Yhä useampi toivoo naista piispaksi Julkaistu Crux 3/010 Akavan kirkollisten jäsenkysely 010: Yhä useampi toivoo naista piispaksi Kati Niemelä Nuoret pappisnaiset ovat kiinnostuneita kirkkoherran virasta ja muista esimiestehtävistä. Naispiispaa

Lisätiedot

Havaintoja varusmiesten loppukyselyistä 2011-2012

Havaintoja varusmiesten loppukyselyistä 2011-2012 Havaintoja varusmiesten loppukyselyistä 2011-2012 Esityksen sisältö Merkinnät 1-10, 2-10, 1-11 ja 2-11 tarkoittavat seuraavaa: 1-10 = vuoden 2010 heinäkuussa kotiutuneiden varusmiesten vastaukset = kesä

Lisätiedot

VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S

VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S PAIKALLA OLI ASIANTUNTIJOINA TOIMENSA PUOLESTA PAIKALLA OLIVAT HELI MANTILA A- KLINIKKA, TERO RÖNKKÖ

Lisätiedot