Silmänliike kertoo totuuden. Otavamedian asiakastilaisuuden esitys Musiikkitalossa Tiivistelmä Mikko Puosi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Silmänliike kertoo totuuden. Otavamedian asiakastilaisuuden esitys Musiikkitalossa 29.10.2013 Tiivistelmä Mikko Puosi"

Transkriptio

1 Silmänliike kertoo totuuden Otavamedian asiakastilaisuuden esitys Musiikkitalossa Tiivistelmä Mikko Puosi

2 Silmänliiketutkimus Ruudulla, lukulaitteella tai älypuhelimella näytetään tutkittava aineisto ja laite mittaa testihenkilön silmien liikkeet tutkimuksen aikana Tallentuvia asioita katseen kohde katseen liike katseen kesto testihenkilön kommentit ja reaktiot

3 Tutkitut lehdet n=78 n=77

4 Sisältö Mainosten sijoittelu paperilehdessä ja elementtien sijoittelu mainoksissa Mainosten tavoitteet ja viestit Otsikoiden ja logojen huomaamiseen vaikuttavat tekijät mainoksissa QR ja Shortcut paperilehden mainosten rikastajina Miten mainosten lukeminen eroaa paperilehti vs. digilehti?

5 Mainosten sijoittelu paperilehdissä ja elementtien sijoittelu mainoksissa

6 Tutkittuja mainoksia 1/1 s. mainos Suomen Kuvalehdessä 2/1 s. mainokset Tekniikan Maailmassa

7 Mainos aikakauslehdessä Hyvä sommittelu tekee mainoksen katsomisen helpoksi. Mainospaikka mainoksen sisällä (esim. rekisterikilpi) kannattaa hyödyntää. Hyvä mainos huomataan myös vahvan sisältökuvan yhteydessä.

8 Mainoksia katsotaan sekä vasemmalta että oikealta sivulta 100% 100% 99% 100% 100% 100% 100% 100% 100% 100% Luvut kertovat kuinka moni lukijoista katsoi alueelle koko katseluaikana.

9 Kokosivun mainos aikakauslehdessä Mainos huomataan myös vasemmalta sivulta. Mainos huomataan vasemmalta sivulta nopeammin kuin oikealta sivulta. Mainos luetaan vasemmalta sivulta yhtä tarkasti kuin oikealta sivulta. Mainoksen sijainti vasemmalla tai oikealla sivulla ei ratkaise toimiiko mainos vai ei. Oleellisia asioita ovat mainoksen ulkoasu ja asiasta kiinnostuneet lukijat.

10 Mainosten tavoitteet ja viestit

11 Tutkittuja mainoksia Tekniikan Maailmassa Kuvalehdessä

12 Mainosten elementit ja viestit Mainoksesta välittyy tehokkaasti yleensä yksi viesti. Pääviestistä kiinnostuneet katsovat usein myös lisäviestit. Liian räikeät elementit voivat jopa karkottaa lukijan pois mainoksesta. Tähän vaikuttaa lukijakunnan rakenne. Toiset suhtautuvat räiskälemainontaan kielteisemmin kuin toiset. Mainoksesta pitäisi vähimmillään jäädä muistijälki mainostajasta.

13 Otsikoiden ja logojen huomaamiseen vaikuttavat tekijät mainoksissa

14 Tutkittuja mainoksia / Otsikot Mainokset Tekniikan Maailmassa

15 Tutkittuja mainoksia / Logot Suomen Kuvalehti Tekniikan Maailma

16 Otsikot ja logot Otsikko on usein mainoksen parhaiten nähty elementti. Otsikon sisällöllä on siis ratkaiseva vaikutus mainoksen toimivuuteen. Onnistuessaan pääotsikko houkuttelee tutustumaan mainoksen muuhun sisältöön. Otsikko ei saa huomiota automaattisesti, vaan sen koolla ja sommittelulla on suuri merkitys huomion määrään. Logo jää usein suurelta osalta lukijoita huomaamatta. Mikäli logon katsominen on kampanjan tavoitteiden kannalta tärkeää, pitää logon näkyvyyteen panostaa. Logon huomaamiseen vaikuttavat koko, erottuvuus, sijoittelu ja logon lähellä olevat muut elementit.

17 QR ja Shortcut paperilehden mainosten rikastajina

18 Koodit alkavat olla tuttuja lukijoille 50 % TM:ntutkimukseen osallistuneista lukijoista on jo kokeillut koodeja. 40 % SK:n tutkimukseen osallistuneista lukijoista on jo kokeillut koodeja. 20 % tutkimukseen vastanneista ei tuntenut koodeja. (SK ja TM) Silmänliiketutkimuksen yhteydessä tehdyn kyselyn tuloksia.

19 Koodien pitäisi näkyä ja motivoida toimintaan

20 Koodien takaa löytyvät sisällöt kiinnostavat lukijoita Kuluttajana arvostan sitä, että tuotteesta on helposti saatavissa lisätietoa. Kätevästi saatavilla monipuolista infoa. Käyttökelpoinen ratkaisu. Todella hyvä juttu, jäin ensikertalaisena koukkuun! En nähnyt suurta lisäarvoa. Ideana hyvä, mutta toteutus vielä vajaa. Hyvä idea, mutta haluisin enemmän muokattua sisältöä linkin takaa. Ei herättänyt erityistä mielenkiintoa, en kuulu ko. tuotteiden kohderyhmään. Silmänliiketutkimuksen yhteydessä tehdyn kyselyn avoimia vastauksia.

21 Koodit Koodien takaa löytyy usein hienoa aineistoa, mutta se ei käy ilmi mainoksista. Anna lukijalle syy käyttää koodia ja kerro se selvästi. Koodin takana oleva sisältö kuntoon ja koodin näkyvyys mainoksessa paremmalle tasolle. Kerro lukijalle miten koodien kanssa toimitaan. Vaikka moni on koodien käyttöä jo kokeillut, on suuri yleisö kuitenkin vielä opetteluvaiheessa.

22 Miten mainosten lukeminen eroaa - paperilehti vs. digilehti?

23 Lukijat suosivat edelleen paperilehteä (Luetko nykyään paperiversiota, digiversiota vai molempia?) Paperista versiota: 64% Paperista versiota: 63% Molempia: 36% Molempia: 34% Digiversiota: 0% Digiversiota: 2% Silmänliiketutkimuksen yhteydessä tehdyn kyselyn tuloksia, * % heistä, joilla oli aiempaa kokemusta digilehden lukemisesta

24 Paperilehti edelleen lukijoiden ykkössuosikki Lehti tulee tilattuna kotiin. Tullut kotiin jo 30 vuotta, perinne. Lukukokemuksena paperilehti on ylivoimainen. Helpompi lukea missä vain ja missä asennossa vain. Koko lehden hahmottaminen on paperilehdessä helpompaa. Silmänliiketutkimuksen yhteydessä tehdyn kyselyn avoimia vastauksia.

25 Moni lukee nykyään molempia Kotona paperilehteä ja liikkeellä digilehteä. Yleensä luen vain paperista, koska pidän käyttöliittymästä, matkustellessa turvaudun kuitenkin digilehteen. Paperiversio kuuluu perjantaihin, digiversiojulkisilla tehtyihin työmatkoihin. Mökillä on kiva lukea digiversiota, koska en käännä postia sinne. Digilehti on kiva uutuus. Paperiversio on perinteinen, digiversiosta haen täydentäviä tietoja siellä on hyvää lisäsisältöä. Uusin lehti on helpompi lukea paperisena ja vanhoja juttuja on helpompi etsiä digiversioista. Silmänliiketutkimuksen yhteydessä tehdyn kyselyn avoimia vastauksia.

26 Lukijoiden mielipiteitä digijulkaisuista Aina mukana ja kätevä liikkuessa. Ei korvaa lukukokemuksena perinteistä lehteä. Tottuminen vie oman aikansa. Kirkkaat ja laadukkaat kuvat. Kokonaisuuden hahmottaminen paperilehteä vaikeampaa. Lisäsisältö(esim. enemmän kuvia, linkkejä, videoita tms.). Hyppiminen jutusta toiseen helppoa. Arkisto kätevästi saatavilla. Silmänliiketutkimuksen yhteydessä tehdyn kyselyn avoimia vastauksia.

27 Johtopäätökset

28 Huomioi nämä, kun suunnittelet mainontaa paperilehteen Mainoksen sijainti vasemmalla tai oikealla sivulla ei ratkaise toimiiko mainos vai ei. Oleellista on mainoksen ulkoasu, elementtien määrä ja sijoittelu sekä asiasta kiinnostuneet lukijat Mainoksesta välittyy tehokkaasti yleensä yksi viesti. Pääviestistä kiinnostuneet lukijat katsovat usein myös lisäviestit. Mainoksesta pitäisi jäädä vähimmillään muistijälki mainostajasta. Tuote, logo tai otsikko niin hyvin esille, että sen huomaa lähes jokainen lukija. Liian räikeät elementit voivat jopa karkottaa lukijan pois mainoksesta. Opasta ja motivoi lukijoita käyttämään QR ja Shortcut -koodeja.

29 Huomioi nämä, kun suunnittelet mainontaa digilehteen Digilehden käyttö paperilehden rinnalla yleistyy. Mikäli mahdollista, suunnittele eri ulkoasu paperilehdelle, tietokoneelle, lukulaitteelle ja älypuhelimelle. Älypuhelimeen pelkästään suuria ja selkeitä elementtejä. Ja niitäkin vähän. Mainosten rikastaminen kannattaa. Rikastettu mainos saa selvästi kauemmin lukijoiden huomiota kuin rikastamaton mainos. Rikastetun mainoksen otsikot saavat lähes 100% huomion. Kerro lukijalle mainoksen lisäsisällöstä, opasta riittävän yksityiskohtaisesti. Moni lukija tekee sekunnissa päätöksen, jatkaako (digi)mainoksen katsomista vai ei. On siis erittäin tärkeää mitä ensimmäisen sekunnin aikana nähdään.

30 KIITOKSIA!

Yrityksen Facebookmarkkinointiopas

Yrityksen Facebookmarkkinointiopas Yrityksen Facebookmarkkinointiopas Sami Vesamo - Voimatiimi Voimatiimi.fi Sivu 1 Sisällysluettelo Alkusanat... 3 Miksi yrityksen kannattaa markkinoida Facebookissa?... 4 Mikä on Facebook?... 4 Menestyvän

Lisätiedot

TYYLIKKÄÄN JA KÄYTETTÄVYYDELTÄÄN HYVÄN WWW-SIVUSTON SUUNNITTELU JA TOTEUTUS

TYYLIKKÄÄN JA KÄYTETTÄVYYDELTÄÄN HYVÄN WWW-SIVUSTON SUUNNITTELU JA TOTEUTUS 1 Minna Haarala TYYLIKKÄÄN JA KÄYTETTÄVYYDELTÄÄN HYVÄN WWW-SIVUSTON SUUNNITTELU JA TOTEUTUS Case Mainoset ja Maigrafi Oy Liiketalouden koulutusohjelma 2004 2 SISÄLTÖ 1 JOHDANTO... 1 1.1 Työn taustaa...

Lisätiedot

Naistenlehdet. & netti. Tutkimus painetun lehden ja nettisivujen rooleista naistenlehti konseptissa

Naistenlehdet. & netti. Tutkimus painetun lehden ja nettisivujen rooleista naistenlehti konseptissa Outi Sonkamuotka Lahden Muotoilu- ja taideinstituutti Viestinnän koulutusohjelma Multimediatuotanto Opinnäytetyö AMK Kevät 2013 Naistenlehdet & netti Tutkimus painetun lehden ja nettisivujen rooleista

Lisätiedot

Motiivit mediakäytölle. Aikuisten maa. Aikuisten mediakäyttö. Mediaan keskittyminen. Aikuiset somessa. Suhde mainontaan

Motiivit mediakäytölle. Aikuisten maa. Aikuisten mediakäyttö. Mediaan keskittyminen. Aikuiset somessa. Suhde mainontaan M AIKUISET OPAS MAINOSTAJALLE 50+ KOHDERYHMÄÄN 2 M AIKUISET M AIKUISET 4 6 3 10 Aikuisten maa Aikuisten mediakäyttö Motiivit mediakäytölle 12 14 16 Mediaan keskittyminen Aikuiset somessa Suhde mainontaan

Lisätiedot

Tietoa kaikille. Selko-e Inclusion Europe. Helppolukuinen ja ymmärrettävä teksti eurooppalainen selkokielistandardi. Kehitysvammaisten Tukiliitto ry

Tietoa kaikille. Selko-e Inclusion Europe. Helppolukuinen ja ymmärrettävä teksti eurooppalainen selkokielistandardi. Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Tietoa kaikille Helppolukuinen ja ymmärrettävä teksti eurooppalainen selkokielistandardi Selko-e Inclusion Europe Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sisältö Standardi tarkoittaa ohjetta...3 Miksi nämä standardit

Lisätiedot

Tietoa kaikille. Helppolukuinen ja ymmärrettävä teksti yleiseurooppalainen standardi. Pathways Opinpolkuja kehitysvammaisten ihmisten aikuisopiskeluun

Tietoa kaikille. Helppolukuinen ja ymmärrettävä teksti yleiseurooppalainen standardi. Pathways Opinpolkuja kehitysvammaisten ihmisten aikuisopiskeluun Helppolukuinen ja ymmärrettävä teksti yleiseurooppalainen standardi Inclusion Europe Pathways Opinpolkuja kehitysvammaisten ihmisten aikuisopiskeluun Voit ladata nämä oppaat sivuilta: www.life-long-learning.eu

Lisätiedot

Sähköinen julkaiseminen tietokirjailijan näkökulmasta. Pirjo Rautianen / Moguli pr

Sähköinen julkaiseminen tietokirjailijan näkökulmasta. Pirjo Rautianen / Moguli pr Sähköinen julkaiseminen tietokirjailijan näkökulmasta Pirjo Rautianen / Moguli pr 1 Sähköinen julkaiseminen tietokirjailijan näkökulmasta -tutkimuksen on ideoinut ja toteuttanut uusmediatutkija, FM Pirjo

Lisätiedot

Vaikuttavan sähköpostimarkkinoinnin. perusteet. White paper

Vaikuttavan sähköpostimarkkinoinnin. perusteet. White paper Vaikuttavan sähköpostimarkkinoinnin perusteet White paper Vaikuttavan sähköpostimarkkinoinnin perusteet Sähköpostimarkkinoinnin maailma pursuaa tärkeitä neuvoja niin toimitettavuudesta kuin mobiilioptimoinnistakin,

Lisätiedot

Eye tracking. analysoimalla viestintääsi voit lisätä myyntiäsi

Eye tracking. analysoimalla viestintääsi voit lisätä myyntiäsi Eye tracking analysoimalla viestintääsi voit lisätä myyntiäsi 1 2 Lisää myyntiä luomalla katseen vangitsevaa viestintää Näkevätkö asiakkaasi todellakin ne asiat, jotka haluat heidän laskussa, web sivuilla

Lisätiedot

KDK-ASIAKASLIITTYMÄ Kansallisen näkymän käytettävyystesti

KDK-ASIAKASLIITTYMÄ Kansallisen näkymän käytettävyystesti KDK-ASIAKASLIITTYMÄ Kansallisen näkymän käytettävyystesti 15.6.2011 Ville Hirvonen Kansalliskirjasto Tavoitteet KDK-asiakasliittymän käytettävyyttä halutaan arvioida sekä parantaa. Käytettävyystestejä

Lisätiedot

Hyvän verkkosisällön opas Versio 1.0 12.11.2012

Hyvän verkkosisällön opas Versio 1.0 12.11.2012 Hyvän verkkosisällön opas Versio 1.0 12.11.2012 1/14 MRS. MUIR & GHOSTWRITERS 2012 HYVÄN VERKKOSISÄLLÖN OPAS Tässä materiaalissa käsittelemme hyvää verkkosisältöä ja verkkokirjoittamisen tapoja ja tyylejä,

Lisätiedot

10 askelta Facebook-markkinointiin 1/51

10 askelta Facebook-markkinointiin 1/51 10 askelta Facebook-markkinointiin 1/51 10 askelta Facebook-markkinointiin 2/51 10 askelta Facebookmarkkinointiin Jari Juslén 10 askelta Facebook-markkinointiin 3/51 10 askelta Facebook-markkinointiin

Lisätiedot

Pilotti 1: Sähköisen lehden käyttöönotto

Pilotti 1: Sähköisen lehden käyttöönotto Pilotti 1: Sähköisen lehden käyttöönotto Digisilta-hanke 1.11.2012-30.10.2014 Minna Karukka ja Heidi Ålander 1/13/2014 Digisilta-hankkeen (EMR) ensimmäisen pilottitutkimuksen raportti sähköisen lehden

Lisätiedot

Kotisivujen abc. Kotisivujen abc s. 1 www.planeetta.net

Kotisivujen abc. Kotisivujen abc s. 1 www.planeetta.net Kotisivujen abc Sisällysluettelo: Kotisivujen abc... s. 1 1. Perusteet... s. 2 2. Suunnittelu... s. 5 3. Koosto... s. 9 4. Julkaisu... s. 12 5. Ylläpito ja päivitys... s. 14 6. Markkinointi... s. 15 Kotisivut

Lisätiedot

MISTÄ ON HYVÄT VERKKOSIVUT TEHTY?

MISTÄ ON HYVÄT VERKKOSIVUT TEHTY? MISTÄ ON HYVÄT VERKKOSIVUT TEHTY? verkkosivujen ostajan opas Hannu Heljala & Marja Hautala 03 / 2014 Yleinen pulma verkkosivujen ostajalla on, että useampaa tarjousta on vaikea verrata toisiinsa. Kuinka

Lisätiedot

Verkkomarkkinointiopas. Verkkomarkkinointiopas. Pohjoiskarjalaisille pienyrityksille. Toni Haatainen Mika Heikura

Verkkomarkkinointiopas. Verkkomarkkinointiopas. Pohjoiskarjalaisille pienyrityksille. Toni Haatainen Mika Heikura Verkkomarkkinointiopas Verkkomarkkinointiopas Pohjoiskarjalaisille pienyrityksille Toni Haatainen Mika Heikura Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu Liiketalouden koulutusohjelma Joulukuu 2011 Sisällysluettelo

Lisätiedot

PAINOVOIMAA. painotuote TOIMII! PAINOTUOTTEELLA ON VOIMAA

PAINOVOIMAA. painotuote TOIMII! PAINOTUOTTEELLA ON VOIMAA PAINOVOIMAA 2012 painotuote TOIMII! painettu media on jotain käsinkosketeltavaa, jotain mihin voi keskittyä, jotain mistä voi nauttia. PAINOTUOTTEELLA ON VOIMAA Se alkuperäinen langaton liittymä. Paperi

Lisätiedot

Hanke- ja Fimosnumero 2005 018, 111 339. Alajärven kaupunki, Järviseudun seutukunta Alvar Aallon tie 1 62900 ALAJÄRVI 1 / 19.

Hanke- ja Fimosnumero 2005 018, 111 339. Alajärven kaupunki, Järviseudun seutukunta Alvar Aallon tie 1 62900 ALAJÄRVI 1 / 19. 62900 ALAJÄRVI 1 / 19 1 Johdanto Tietoyhteiskunnan kehittyessä myös perinteinen kaupankäynti on joutunut muutoksen eteen. Perinteisesti yritykset tiesivät tarkasti ketkä olivat sen kilpailijoita. Kilpailijoita

Lisätiedot

Havaintoja tutkimusaineistosta

Havaintoja tutkimusaineistosta 1 Tutkimuksen tausta: Yhteiso llistyva media -tutkimus tehtiin Aikakausmedian, Itellan ja Sanomalehtien Liiton toimeksiannosta. 15/30 Research toteutti tutkimuksen. Tutkimukseen vastasi 998 ihmistä. Otos

Lisätiedot

Dokumentin on julkaissut Teemu Kinnunen Veitikantie 42-44 A 10 Rovaniemi, Suomi, Finland

Dokumentin on julkaissut Teemu Kinnunen Veitikantie 42-44 A 10 Rovaniemi, Suomi, Finland Tekijänoikeudet (c) 2011 Teemu Kinnunen, Kaikki oikeudet pidätetään Tämä dokumentti on tekijänoikeuslailla suojattu. Tekstin tai sen osan kopioiminen kaupalliseen käyttöön on ehdottomasti kielletty. Lukija

Lisätiedot

Julia Hämäläinen Kuopion klassillinen lukio Yhteiskuntaoppi. Sosiaalisen median hyödyntämismahdollisuudet suomalaisissa pkt-yrityksissä

Julia Hämäläinen Kuopion klassillinen lukio Yhteiskuntaoppi. Sosiaalisen median hyödyntämismahdollisuudet suomalaisissa pkt-yrityksissä Julia Hämäläinen Kuopion klassillinen lukio Yhteiskuntaoppi Sosiaalisen median hyödyntämismahdollisuudet suomalaisissa pkt-yrityksissä Tiivistelmä Tutkimuksen aiheeksi valittiin sosiaalisen median hyödyntämismahdollisuudet

Lisätiedot

Sosiaalinen media osana Viherympäristöliiton markkinointia ja viestintää

Sosiaalinen media osana Viherympäristöliiton markkinointia ja viestintää Sosiaalinen media osana Viherympäristöliiton markkinointia ja viestintää Ammattikorkeakoulun opinnäytetyö Puutarhatalouden koulutusohjelma Lepaa, kevät 2015 Oma Allekirjoituksesi Ville Miettinen & Jussi

Lisätiedot

Focus Master Oy Puhelin (03) 2236 258 info @ focusmaster.fi PL 558, Verstaankatu 2 C, 33101 Tampere

Focus Master Oy Puhelin (03) 2236 258 info @ focusmaster.fi PL 558, Verstaankatu 2 C, 33101 Tampere Puu&Tekniikka Lukijatutkimus 2008 Tutkimusraportti 6.11.2008 Focus Master Oy Focus Master Oy Puhelin (03) 2236 258 info @ focusmaster.fi PL 558, Verstaankatu 2 C, 33101 Tampere www.focusmaster.fi SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

YRITYKSEN KOTISIVUT MARKKINOINTIVIESTINNÄN KEINONA

YRITYKSEN KOTISIVUT MARKKINOINTIVIESTINNÄN KEINONA YRITYKSEN KOTISIVUT MARKKINOINTIVIESTINNÄN KEINONA Case: Lahden Messut Oy LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULU Liiketalouden koulutusohjelma Markkinointi Opinnäytetyö Kevät 2008 Irina Natri Lahden ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Käytettävyys www-sivujen suunnittelussa Anna Perttilä

Käytettävyys www-sivujen suunnittelussa Anna Perttilä Käytettävyys www-sivujen suunnittelussa Anna Perttilä 1 Mitä käytettävyys on 2 Tavoite, kohderyhmä ja motiivi 3 Ymmärrettävyys 4 Www-sivusto on kokonaisuus 5 Konkreettista www-suunnittelussa 5.1 Ohjeisto

Lisätiedot

Sosiaalisestirajoittuneet.biz-sivuston käyttäjien

Sosiaalisestirajoittuneet.biz-sivuston käyttäjien Sosiaalisestirajoittuneet.biz-sivuston käyttäjien vastaukset avoimeen kysymykseen Mitä hyvää / huonoa kyseisessä sivustossa on? Miten haluaisit sivustoa kehitettävän? 15/30 Research Hyvää kaikki / huonoa

Lisätiedot

TOIMIVAT KOTISIVUT. ja menestyvä markkinointi 2014. Sisään! Roy Gonzalez

TOIMIVAT KOTISIVUT. ja menestyvä markkinointi 2014. Sisään! Roy Gonzalez TOIMIVAT KOTISIVUT ja menestyvä markkinointi 2014 Sisään! Roy Gonzalez 2 TOIMIVAT KOTISIVUT ja menestyvä markkinointi 2014 Hyvä lukija, Olen koko aikuisikäni ollut mukana markkinoinnin ja mainonnan maailmassa.

Lisätiedot

7 SYYTÄ MIKSI YRITTÄJÄT EPÄONNISTUVAT

7 SYYTÄ MIKSI YRITTÄJÄT EPÄONNISTUVAT 7 SYYTÄ MIKSI YRITTÄJÄT EPÄONNISTUVAT Ota oppia, Vältä karikot ja Menesty. YRITTÄJÄ.NET ESIPUHE ESIPUHE YRITTÄJÄ.net SISÄLLYSLUETTELO Aluksi haluamme kertoa hyvin lyhyesti tämän ilmaisen oppaan 1. taustalla

Lisätiedot

Päivitetty 25.3.2014 Uusin versio saatavilla kotisivuiltamme

Päivitetty 25.3.2014 Uusin versio saatavilla kotisivuiltamme Päivitetty 25.3.2014 Uusin versio saatavilla kotisivuiltamme SISÄLTÖ JOHDANTO VINKKI NUMERO 1: Pohjatyöt kuntoon ennen aloitusta! Kenelle markkinoit tuotteitasi ja palveluitasi? Miten haluat kohdata asiakkaasi?

Lisätiedot